Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Overheid wil 100% digitale controle op elke inwoner

1984ja.jpgHet is zover. Het lijkt erop dat de overheid omvangrijke digitale profielen van IEDEREEN gaat aanleggen, gewoon omdat het kan. Ten minste, dat is wat we opmaken uit de verklaring van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. Hij zei vandaag dat hij "met digitale technieken de mogelijkheid wil hebben om bestanden te doorzoeken. De profielen kunnen dan worden vergeleken met personen die een strafblad hebben.". Dat houdt in dat iedereen vanaf nu in principe verdacht is. Het lijkt er op dat Ernst vluchtgegevens, bankgegevens en internetgegevens met elkaar wil combineren. Hij wil daderprofielen aanleggen en die vergelijken met normale burgers. Dat is superhandig want ambtenaren krijgen vervolgens een mailtje, of sms-alarm als een burger iets doet wat mogelijk niet door de beugel kan. Het zinnetje: 'De profielen kunnen dan worden vergeleken met personen die een strafblad hebben.' lijkt in te houden dat iedereen die een aantal overeenkomsten vertoont met een crimineel binnenkort mannen in grijze goedkope pakken aan de deur kan verwachten. Dus als blijkt dat criminelen op hyves zitten en naar Italië reizen, andere mensen die dit doen, ook wel crimineel zullen zijn. Verder wil Ballin dat ambtenaren automatische alerts krijgen als een pedo bijvoorbeeld naar een pedoland afreist. Klinkt prima, maar dit systeem gaat natuurlijk voor alles en iedereen ingesteld worden. Het goede nieuws? Gelukkig maakt de politie nooit fouten. We gaan echt niet gemonitorred worden door laagopgeleide rancuneuze ambtenaren. We kunnen de overheid vertrouwen, het zijn tenslotte de experts. Ze weten het beste wat goed voor ons is. Ernst leg eens uit, engerd. We zitten er ver naast toch... toch?

Reaguursels

Inloggen

(zucht) dan maar weer terug naar de boeken, naar het pre-digitale tijdperk: kasten vol boeken en papieren, een pen en een eenvoudig schrift, nooit meer het gesnor van een computer, stil en eenvoudig. Het papier is geduldig, zeiden ze vroeger al. En wees nou eerlijk: die overkill van informatie leidt toch alleenmaar tot meer verwarring. Misschien is het computer tijdperk een kort leven beschoren: nog tijdens onze levens keren wij terug naar het gele papier, rustig bladerend in de werkkamer.

metanderewoorden | 13-07-09 | 19:24

Met google moet je ook uitkijken. Die zitten op de achtergrond ook van alles bij te houden wat je googlet. Was ooit eens aangenomen bij google. Ze zouden nog eens een onderzoekje verrichten, wordt ik plots niet aangenomen, om een voor mij onbekend gebleven reden. Heb een vermoeden dat ze mijn zoekopdrachten hebben nagekeken.

clara de k. | 13-07-09 | 18:11

En dan liggen ze te zeiken over china...

Coenie | 13-07-09 | 17:13

Mijn god, wat klinkt emigreren me toch als muziek in de oren... Nederland, je hebt zojuist weer 2 hoogopgeleiden verloren... Nog een aantal jaar en NL bestaat alleen nog maar uit bijstandstokkies...

el burro | 13-07-09 | 09:21

Als dit er door komt wordt het tijd om met Opa te gaan praten. "Hoe deden jullie dat nou, dat verzet?"

ShakeTA | 13-07-09 | 08:27

Als het ministerie van Justitie, waar Joris Demmink de scepter zwaait nog meer macht krijgt, is het hek van de dam in Nederland.

Joris Demmink is de hoogste ambtenaar op justitie en die bestelt jonge jongentjes bij een veroordeelde kinderhandelaar. Kijk ook eens op klokkeluider.nl en jdtv. Doe dit alleen als je een lege maag hebt.

HerbieGTM | 13-07-09 | 01:40

Nee, het klinkt helemaal niet prima.
Nederland is een rechtsstaat, en dat moeten we niet laten verkloten door zo'n Hirsch Ball*l.
Hij stelt een omgekeerde bewijslast voor en dat hoort niet thuis in een rechtsstaat.
Iemand is niet alleen verdacht, maar wordt in feite al impliciet schuldig wordt bevonden op basis van een zogenoemd 'profiel', en kan daar vervolgens bijvoorbeeld onterecht narigheid mee krijgen in het buitenland.
Voyeurisme is al een hoofdzonde, maar dat dit van overheidswege gaat is niets minder dan terrorisme.

PAAL! | 13-07-09 | 00:35

Altijd weer die godvergeten Hirsh Ballin!

Alsof de mensen die echt een gevaar voor de maatschappij vormen nog internet zullen gebruiken voor die activiteiten, wat een onzin. Goede foto, stuk beter dan dat smakeloze ziekteverwekkende artikel over die dode dj (publiek excuus was beter geweest).

boze_blankemannen | 12-07-09 | 23:37

En met Partij Voor Verboten controle freak GW zal het er zeker niet beter op worden!

dutchdj | 12-07-09 | 22:56

en ik vroeg me steeds af waar onze belasting centen toch bleven :-) / blijkbaar weer besteed aan een "GOED" projekt , wat over 5 jaar een miskleun blijkt te zijn geweest omdat het niet waterdicht was.... knap he dat " wij ! " dat als simpele burgers nu al weten. LOL

freddys | 12-07-09 | 20:26

Enge ontwikkelingen...

Viracocha | 12-07-09 | 19:16

-weggejorist-

Krishnamurti | 12-07-09 | 18:06

Ingevoerd voor een doelgroep die veelal niet eens weten wat het woord inloggen betekend.
Uiteindelijk onder bergijpelijke agrumentatie beschikbaar voor rechercheurs en andere.
Gevolg: Getapte gegevens via onbekende wegen op straat.

Iemand die 'foute' denkbeelden of activiteiten heeft of 'foute' mensen kent, loopt de grootste kans om door de overheid afgeluisterd te worden. Afhankelijk van de overheid kan 'fout' crimineel, te sociaal, te kritisch, te nieuwsgierig, buitenlands of simpelweg 'politiek anders georiënteerd' betekenen.

Replaceable | 12-07-09 | 16:50

Jaja, met profilering gaan ze oa pedofielen aanpakken. Met onderbuikgevoelens jast deze gristen fascist er de volgende enge wet er door.
"Either you are with us or you are with the terrorists" zei iemand een paar jaar terug en die meneer kreeg carte blanche om Irak aan te vallen.
Daarbij komt, pedo's, criminaliteit, etc, etc, het interesseert de overheid totaal niet wat voor puinhoop het in de straten is. Zolang het de gevestigde establishment maar niet bedreigd vinden ze het wel best. Sterker: Ontevreden burgers komt ze zeer goed uit, die eist namelijk keiharde maatregelen (lees nog meer beperkingen in je privacy).
De telefoon-taps zitten dan ook voornamelijk op journalisten, advocaten, (radicale) politieke groeperingen, (radikale) fora en blogs enz. enz. Dat is de bedreiging voor de Haagse 'elite'.
Pim Fortuyn zei al dat hij het vermoeden had afgeluisterd te worden en wanneer hij aan de macht zou komen één van de eerste dingen wat hij ging doen: uitzoeken wie daar achter zat. Een paar weken later was hij dood (jaja de kogel kwam van links, NOT)
Ook Geert W. is afgeluisterd. Mss herinneren we hier nog het Fitna debat?
Wilders beweerde in de gesprekken met JPB, EHB en NCTb nooit gezegd te hebben een Koran te verscheuren. JPB en EHB beweerde het van wel. Iemand was hier dus glashard aan het liegen.
Ik vermoed dat Wilders wel degelijk Fitna wou eindigen met een verscheurde Koran (later een beetje aangepast) maar heeft er niets over gezegd bij de bewuste gesprekken. Rara... en toch was Ernst er van op de hoogte.

Zo ver is het dus gekomen in NL met onze vrijheid. Nederland = Fascisten staat.
Een leuke docu over zulke praktijken uit de jaren 80-90, TOEN nog tegen links:
www.vpro.nl/programma/tegenlicht/aflev...

Greet Wikkers | 12-07-09 | 14:50

Een aantal geruststellingen:
- ambtenaren zijn door de bank genomen niet overactief dus met enig geluk ontglippen er wat matches van ons gedrag met dat van criminelen, aan de aandacht van de ambtenaren in kwestie
- een toenemend aantal ambtenaren is voornamelijk druk met hosselen en zullen we alleen mannen met grijze pakken op de stoep krijgen met het verzoek iets uit het vakantieland van bestemming mee te roven

Rest In Privacy | 12-07-09 | 13:08

Weet dat hij binnenkort bezoek kan verwachten van grijze regenjassen... Wegens ' opruiende taal' op GS... Oom Jan, Oom Leendert, Oom Kees.. jullie hebben voor niks jullie leven gegeven in de verzetstrijd tegen het fascisme in NL in 40-45.
Waar een regering nog de gore moed vandaan haalt om op 4 mei op te roepen tot een 'bezinning op de vrijheid' is mij een godsraadsel, maar een regelrechte belediging voor ALLE gesneuvelden van NL, verzetstrijders en militairen in de strijd tegen het wereldfascisme in 40-45..

blaster | 12-07-09 | 13:01

Niet zijken, eindelijk is het dan zover. Toen ik twaalf jaar geleden of zo in het openbaar vermeldde, dat ik brandende liesjeuk kreeg van programma's als Big Brother en dat soort 24 uurs-controle-programma's over mensen hun doen en laten, omdat de weg vrij gemaakt werd voor het als 'normaal' gaan ervaren dat dit ook zo gedaan wordt, lachte iedereen me uit.
De SBS-6 rukkers en Big Brother sletten hebben eindelijk hun zin: straks worden we 24 uur per dag in de gaten gehouden door Big Hirsch Ballin Brothers, een heuse Gestapo, een heuse KGB.. En godverdomme, iedereen vindt het normaal.. Wacht maar tot straks de Gulag Archipels (of Kamp Westerbork) weer als 'heropvoedingskamp' voor afwijkende meningen, afwijkend gedrag of gewoon 'verdacht gedrag' weer geopend gaat worden.
En godverdomme, de regimes van Stalin, Hitler en Mao hadden tenminste noh ECHT verzet. En in dit beklootlazerde land is iedereen al langzamerhand rijp gemaakt door Big Brothers en andere levensgevaarlijke hoerenprogramma's. Toch een complot? Kan haast niet anders. Tijd om weer de Geuzengroepen te heroprichten Weet iemand nog de locatie van de Gladio-depots?

blaster | 12-07-09 | 12:33

Gelukkig gaat men bij de overheid met de verwerking en opslag van deze informatie uiterst zorgvuldig om, en wordt verkeerd ingevoerde informatie onmiddellijk aangepast.....

www.ad.nl/binnenland/3076312/Onschuldi...

me163komet | 12-07-09 | 12:33

the New World Order has begon...

MoksiMeti | 12-07-09 | 10:23

Ik durf niet eens meer lid te worden van D66 of zo.
D66 heeft ook wel eens kritiek op de verpulvering van burgerrechten.
Ik sta in de database van EHB dan ook niet graag bekend als D66'er.
Nee, ik ga zeggen dat ik christelijk ben en me aansluiten bij het CDA.
Beetje huichelen over de bijbel en hoe christelijk ik ben, en ik voorzie een goede en veilige toekomst.
Verder verklaar ik tegen alle drugs te zijn, behalve als het van de farmamaffia komt. Politie en justitie doen goed werk, de politiek is democratisch en ik heb vertrouwen in de toekomst want met het CDA verkondig ik gods woord.
Blijven jullie maar lekker kritiek leveren, dan kom je vanzelf wel op zwarte lijsten en krijg je uiteraard vaker huisbezoek van de blauwe vrienden om 5 uur 's ochtends. Dan vraag je er toch zelf om.

domheid regeert | 12-07-09 | 09:40

... een stap dichter bij N.W.O (New World Order)

MoksiMeti | 12-07-09 | 09:32

De overheid is te paranoia... zoiets zegt iets over de 'elite'.

mememe | 12-07-09 | 04:42

En overheid is de gelegaliseerde misdaad. Van hosselende ambtenaren tot aan hosselende politici toe.

Groene Leeuw | 12-07-09 | 00:27

Ernst Hirsch-Ballin, van afkomst mof, houdt,zoals alle moffen dat doen, van grundlichkeit. Dat gebeurde in WO2 ook. Alle treinen reden op tijd richting Polen.

Groene Leeuw | 12-07-09 | 00:25

Privacy Matters een leuk gemaakte korte film van oa xs4all met Hugo Metsers over pricacy en het belang daarvan aangezien de regering van vandaag niet de regering van morgen hoeft te zijn. www.privacymatters.nl/

seven | 12-07-09 | 00:24

Is inloggen op GS via TOR eigenlijk mogelijk?

Canis Spurcus | 12-07-09 | 00:01

"1984 à la Orwell is al lang geen gepasseerd station, het is veel meer "Brave New World" gezien het stupide "opgelegde" hedonisme.
Ave, Evocatus

Evocatus | 11-07-09 | 09:12 "
*zucht* Als dit doorzet ben ik bang dat dit in een gigantische knaller afloopt zoals een nieuwe Wereld Oorlog. Althans dat is een mogelijkheid of het doem-scenario van Orwell en Huxley. :|

@Ekimov; Ga mij a.u.b. nu niet vertellen dat jij niet op Wilders stemt. De kortzichtige onzin die jij constant uitkraamt is namelijk van het zelfde achterlijke niveau. Wilders is waarschijnlijk nog gevaarlijker dan Bakellende&Co. .

Volgens mij is men vergeten wat er zich tot 64jaar geleden afgespeeld heeft. Mensen blijven mensen en zullen zo blijven handelen, daar is niks aan veranderd. Tegenwoordig gebeurd het hoofdzakelijk uit het zicht van de media en de bevolking.
Met de hedendaagse wereld leidende idioten, is er van alles mogelijk. Al helemaal met bedrijven/banken die overal een vinger in de pap hebben en net zoals de eerder genoemde figuren overal geld aan proberen te verdienen (a.k.a. Zakkenvullen).

Martini89 | 11-07-09 | 22:54

Mooi, tijd voor GS om ook aan de Tweede Kamer verkiezingen mee te gaan doen..!

Jerry Nick | 11-07-09 | 22:37

Net als Big Brother moet je die knakkers recht in het gezicht blijven kijken.
Dan kunnen ze geen profiel van je schetsen en slaan ze hun ogen vanzelf wel neer.

Peukenvreugd | 11-07-09 | 22:01

wat gaat geenstijl er TEGEN DOEN?
weer wegjorissen hè? *leest george orwell nog een keer*
-edit jij staat op de agenda voor de volgende Bilderberg..-

your ass6021 | 11-07-09 | 21:56

Zal waarschijnlijk niet eens is werken, als we kijken naar eerdere ICT projecten van de overheid.

Evil-pooh-bear | 11-07-09 | 21:09

no one's in control when the government's the enemy

oplichter | 11-07-09 | 20:40

"May you live in interesting times".

Altijd al gedacht dat "De Mens" voor meer bestemd was dan alleen eten, drinken, consumeren, werken en belasting betalen.

Bij mij gaat de vlag al bijna uit hoor. Yihaa!

The Observer | 11-07-09 | 20:27

Ernst jonge, kap eens met dat gedroom over de Gestapo, dit is een vrij land en wij hebben die christelijk moraal van jouw en je vriendjes niet nodig. Het enige wat er blijkt uit die gegevens is dat de gemiddelde CDA bonzen ongelofelijke hoerenlopers zijn die de dag daarna vooraan in de kerk zitten.

ExtremeExtremist | 11-07-09 | 20:10

Ja, 1984... eergisteravond 'toevallig' weer de torr... euh, DVD zitten kijken. Alhoewel het boek velen malen beter de spanningen beschrijft is het toch echt een aanrader. En dat voor een 25 jaar oude film en een verhaal van 60 jaar geleden!

Andrós | 11-07-09 | 20:02

Ernst Hirsch Balhaar

EllaRouvoet | 11-07-09 | 19:54

Dus eindelijk hebben we hier ook onze eigen bananenrepubliek, zonder protest of bloedvergieten.
Zelfs ons leger heeft ons anders dan in andere landen niet kunnen of willen redden en heeft dus niet ingegrepen.
Ik stel voor dat iedereen bij de volgende verkiezingen op mij stemt:
Ik mag dan eenieder onbeperkt controlleren.
eenieder oppakken zonder vorm van openbaar bewijs.
Ik beloof dat ik streng doch rechtvaardig zal zijn en alles eerlijk zal delen maar ik een beetje meer dan een ander krijg.

Ik accepteer geen inmenging van welke mogendheid in binnenlandse aangelegenheden aangezien ik wettelijk gekozen zal zijn en ook niks anders doe dan gebruik maken van de bovengenoemde wetgeving.

Vertrouw dus stem op mij,

greetz GHS

godhimself | 11-07-09 | 19:51

De mens moet het zelf allemaal maar eens gaan doen, kunnen ze hun vaardigheden ook weer eens op niveau krijgen. De huidige mens kun je nauwelijks nog mens noemen. Een geldbuidel is hun god en wat ze erdoor voorgeschoteld krijgen, doet ze alleen maar klagen. Echte inzet en beloning bestaat al niet meer, het is eigen invulling van inzet tegenover beloning geworden. Laat dat gasfornuis, stopcontact, waterkraan en benzinepomp eens stilvallen. Moet je kijken wat er dan gebeurt. We lijken ons klaar te stomen voor een totale chaos. Succes.

Stroopdoos | 11-07-09 | 19:27

Dit krijg je weer met dat preventieve gezeik ook altijd. Steeds meer controle en steeds meer dingen die voor U gedaan worden omdat U dat zelf niet wil. Bijvoorbeeld: Terrorisme: Ergens wordt een aanslag gepleegd, of misschien 2? Of wel meer. Wat doen we? De OVERHEID moet wat doen, omdat we het zo eng vinden steeds maar die terroristjes. Wat gebeurt er? Vanaf nu staat u onder toezicht, worden uw gegevens bewaard en moet u constant een ID-kaart bij u dragen. De meerderheid stemt in omdat dit immers is waar om gevraagd is. En zo knoeien we maar wat aan.
-
Moraal van het verhaal: Hoe minder verantwoordelijkheid mensen zelf nemen, en hoe meer macht je afstaat aan de overheid, hoe minder je zelf uiteindelijk te vertellen hebt.
-
Persoonlijke conclusie: Ziet u een Fin een buschauffeur op zijn lip slaan. Draai het gebeuren dan niet de rug toe onder het mom: de overheid moet er wat aan doen. Neem zelf initiatief en aanvaard de consequenties, maar die ballen hebben in NL niet, wel een grote mond.

JaJijWel | 11-07-09 | 19:06

oh maar dat gebeurd dus al huh :P met onze "DigiD" nu moet je ook bij het cbr via digid toestemming aan je rijschool geven om een examen aan te vragen.... en ja al je gegevens komen erin te staan zoals je uitslag van je examens en wat voor persoon je bent dit zullen ze dus ook alleen maar gaan uitbreiden.
Geen tijd meer voor nederland uitbesteden ik ga gelukkig emigreren! :D

Mr.Smallville | 11-07-09 | 18:52

@Zure prak | 11-07-09 | 18:47
TOR is een illusie. Denk jij nou echt dat overheden niet allang honderden TOR relays hebben liggen? Niet op naam van de staat natuurlijk, gewoon op naam van Bob uit Zoetermeer.

CoJoNes | 11-07-09 | 18:52

Ik ben nu tor aan het installeren.

Zure prak | 11-07-09 | 18:47

@SyntaxError | 11-07-09 | 18:40
Iemand die mij verlinkt bij de staat, even los van gewelds of zedendelicten, die leg ik om. Simpel. Eerlijk. Effectief.
Verraders moet je een nekschot geven het is namelijk de kanker voor een land.

CoJoNes | 11-07-09 | 18:46

De reden dat je als een burger een gemuilkorfde overheid wil, is niet noodzakelijkerwijs omdat je de overheid van vandaag niet vertrouwd. Het is omdat je niet weet welke overheid er morgen zit. Dit is niet goed.

Zeddegeizot | 11-07-09 | 18:46

net voor hij zn laatste adem uitblaast over een stoffig dossier kan hij nog zeggen

ik weet alles van iedereen muhahaahahaha! kuch kuch rochel

over voor god spelen gesproken

Achterbak | 11-07-09 | 18:44

Ik zeg maar één woord: Ernsthirschung

Canis Spurcus | 11-07-09 | 18:34

Ik leerde vroeger op school dat ze dit in duitsland ook ooit zo deden, alleen was dat nog analoog en met behulp van heel veel informanten ... en die mensen die dat destijds deden waren heeeeeeeele slechte mensen ... pure evil.
Ik denk dat ze stik jaloers zouden zijn geweest op ons systeem ...
Pluspuntje, als je alles analoog doet ben je ineens onzichtbaar ...

Ik zou haast roepen wat taxes roept **** ****

SyntaxError | 11-07-09 | 18:25

-weggejorist-

taxus | 11-07-09 | 18:05

Heel gevaarlijk, als de overheid alle gegevens van iedereen wil hebben! Stiekeme plannen van onze 'leiders'.

Taurus NL | 11-07-09 | 17:49

Ik sta niet voor mezelf in, mocht dit doorgevoerd worden en ik onschuldig ook maar een telefoontje krijg over bepaalde dingen.
Ik wil eigenlijk nog wel meer zeggen, maar wat als balin nu al een beta runt, dan word ik voor morgen nog opgepikt.

Detrevni | 11-07-09 | 17:31

Het is nog veel enger. Die goedkope grijze pakken komen dus NIET aan je deur, want ze gaan alles digitaal doen. En dus kan het zomaar zijn dat als de PC en diens software besluiten dat jij wel een serieus daderprofiel hebt (kaal, genoeg geld, veel reizend naar Sicilië en Turijn) je gewoon door mensen in blauwe pakken van je bed gelicht wordt.

Adriaantjeeeeeuh | 11-07-09 | 16:47

-weggejorist-

your ass6021 | 11-07-09 | 16:27

Maar.. maar.. ik wíl helemaal niet dat dat zo gebeurd? ..

St. Joris | 11-07-09 | 16:14

wanneer zijn er weer verkiezingen? Kan niet wachten.....

Jan Kaas | 11-07-09 | 16:03

www.youtube.com/watch?v=pW0nwwxaLaA&am...

Rouvoet gepikeerd als VVD-er hem vraagt naar de kleur van z'n schaamhaar. Het moet niet gekker worden. Ook komt erin te staan wanneer je eerste keer sex was, hoe vaak je het hebt gedaan etc. En als je misbruikt bent geweest, komt dat er dan ook in?
Mag je als kind weigeren die te beantwoorden (nou ja kind, puber dan).
.
Kan je als ouder het EPD weigeren?

2009 | 11-07-09 | 15:19

als je de bewaarplicht wilt omzeilen :

smallsister.org/

mooooos | 11-07-09 | 15:14

Onzin. Van die mogelijkheid konden ze allang gebruik maken. Alleen dat officieel maken wat niemand mocht weten is een ander probleempje..

Peterwaar | 11-07-09 | 15:14

Rammstein | 11-07-09 | 09:12

Beter of slechter??? Volgens zowel de Maya's als Nostradamus gaan er gebeurtenissen plaatsvinden die ofwel het einde der tijden inluiden danwel "a new world order" als gevolg hebben. Slechter (met gasten als Hirschi B.) kan het niet worden ;-)

MikeTheBull | 11-07-09 | 15:11

Word echt misselijk van dit kabinet

Bluebook | 11-07-09 | 14:59

Allemaal leuk en aardig, die cybercops en de toenemende beperking van de privacy van de burger. Waarom beginnen justitie en het politieapparaat nu niet eens gewoon met gewoon politiewerk? Er lijkt me nog erg veel te verbeteren zonder de privacy van de burger aan te tasten. Zie redir.vara.nl/tv/zembla/welcome2.html?...

SirHC | 11-07-09 | 14:52

Bouwen dat geenstijl-land en wel nu.

faz | 11-07-09 | 14:49

CoJoNes | 11-07-09 | 14:10
Ik weet het niet CoJoNes, het is weer een andere naam maar of die naam helpt alles inzichtelijk te maken...
*mijn roer zit inmiddels in de lak dus tijd voor koggie is*

Stroopdoos | 11-07-09 | 14:42

Misschien dat de mensen straks bij de vaccinaties wat gaan opspreken, want dan zitten ze echt aan je lijf. Niet dat het wat uitmaakt. Door de meesters van Balkie en Ernst, is ooit bepaald dat het compacte NL een proeftuin is voor wat er allemaal digitaal technisch mogelijk is om de meute to orde te roepen. Met internets, aftappen, bestanden koppelen, betalen met de duim, kentekenregistratie, Baja implantchip. Rekeningrijden is dan wel geslaagd in Singapore. Sarkozy is er meer voor de juridische kant voor controle over het internet naar de wet. In Engeland met 3xx camera's per hoofd bevolking is gekeken naar de aard van de meute zelf.
Het plaatje is groter dan dit kabinet alleen. Wil de mensheid er wat aan doen, dan zou een 2000pond jdam bovenop de eerstvolgende Bilderberg meeting, al heel wat verbetering kunnen brengen.
Terugkomend op de vaccinaties. Misschien dat het eenmansverzet van Oostenrijkse journaliste Jane Burgermeister inspirerend werkt. Zij heeft samen met de FBI een aanklacht ingediend tegen de WHO en de VN/UN voor poging tot massa moord door komende vaccinatie programma. Ook probeert zij verplichte vaccinatie te voorkomen. Daarnaast ligt er een aanklacht tegen Baxter en en ander Oostenrijks farma bedrijf wegens opzettelijk verspreiden van het dodelijke vogelgriepvirus uit winstbejag. Bioterrorisme dus.
Hoor lees je niets over op mindfuck media, dus maar een linkje into de aluzone www.facebook.com/group.php?gid=1028948...

Frank Culemborg | 11-07-09 | 14:35

Het loopt wel los.
Huuh?
Nou, Hirsch B. vind ik inderdaad een creep. Maar niet zozeer omdat ik bang ben digitaal gehunt te worden (ik denk dat hij geen flauw idee heeft) maar meer vanwege evolutionair besef. Wat dat betreft lijkt me zo'n speeltje in handen van onze moslim-vrindjes enger.
Iets soortgelijks geldt m.i. voor de rest van de polderlandse politiek. Wat betreft het trolliaans genitwit over Wilders: die man is vandaag de dag om andere redenen broodnodig en beschikt daarnaast over een redelijk gezond verstand inzake andere kwesties.
Next.

stoomloc | 11-07-09 | 14:35

@Stroopdoos | 11-07-09 | 13:39
Het wordt dus een anarcho-liberaal eiland maar dat was je wel duidelijk, toch?

CoJoNes | 11-07-09 | 14:10

Misschien ook wel handig. we zien het wel.

Robert Irving III | 11-07-09 | 13:41

Pedofilie is zo oud als de wereld btw. Dat het smerige schade aanricht is duidelijk maar uitroeien lijkt net als moord, niet mogelijk. Vele dingen zijn nu eenmaal zowel positief als negatief niet te veranderen. Inzicht is het enige wat echt zou helpen. Onderwijs en opvoeding zijn, wat mij betreft, de hoogste prioriteiten voor elk volk.
*met schuren klaar is en nu lakken gaat*

Stroopdoos | 11-07-09 | 13:39

Muxje | 11-07-09 | 13:04
Wat je ook vaak hoort is dat wanneer een ander het beter weet, laat hem/haar opstaan. Maar dit werkt ook niet aangezien elke regering met dezelfde problemen geconfronteerd wordt die allemaal bestaan uit impasses. Het hele regeren past de mens eigenlijk niet. Anarchie zou nog niet eens zo slecht zijn, dan pakken de burgers zelf weer hun eigen verantwoordelijkheden op. Maar goed, dat gaat erg ver voor nu.

Stroopdoos | 11-07-09 | 13:36

Hirsch Ballin is de meest geweldige man van Nederland! Hulde! Wat is dit een geweldig idee, eigenlijk suf dat niet elk land dit doet!

Zo, nu hoef ik weer even niet bang te zijn dat ze mij hier komen afvoeren omdat ik iets verkeerds gezegd heb.

Specy | 11-07-09 | 13:36

Tijd om te verhuizen...

da wizard | 11-07-09 | 13:27

@sterke koffie | 11-07-09 | 13:10
Geloof het of niet maar daarom reken ik m'n sigaretten altijd contant af.

CoJoNes | 11-07-09 | 13:17

@KidC | 11-07-09 | 12:51
Ja, een Wilders bewind is een schrikbeeld want de PVV heeft het niet zo op vrijeid, maar ik stem wel op hem omdat ik nog banger ben voor een Khalifaat. En reken maar dat de haatbaarden, zodra zij de macht hebben, eens gaan napluizen wie er in de afgelopen 10 jaar pron-sites heeft bezocht!

Brouhaha | 11-07-09 | 13:12

Gisteren was ik bij de bakker en kocht een halfje wit. Ik vertelde hem ook dat ik 100 euro zwart had bijgeklust.
.
Een week later kreeg ik een mailtje van de belastingdienst dat ik die 100 euro moest opgeven. Twee weken later kreeg ik een mailtje van het ministerie van Volksgezondheid. Of ik er niet verstandiger aan deed om voortaan volkorenbrood te eten. Dat is zoveel gezonder.
.
Drie weken later kreeg ik een mailtje van de huisarts. Of ik gebruik wilde maken van de staatspsycholoog. Want de laatste tijd kwam ik toch zoveel in aanvaring met de overheid. Gaat het goed met je jongen.
.
De bakker had namelijk registratieplicht. Hij was een maand geleden verordonneerd door mijnheer Ballin om alle klantgegevens bij te houden door middel van een camera die hij had opgehangen in zijn zaak. Die camera was weer gekoppeld aan een voice response systeem van het ministerie van Binnenlandse Zaken van minister Ter Horst. En zo kregen ze te horen dat ik 100 euro zwart had bijgeklust.
.
Fantasie, nou ik dacht het niet.

sterke koffie | 11-07-09 | 13:10

@Stroopdoos 12:43: "Wij Nederlanders weten niet hoe we met onze welvaart moeten omgaan". Ik weet niet meer wie dat deze week zei; het was een van de flapdrollen uit onze regering, en hij doelde op de crisis meen ik, maar op een andere manier had hij wel gelijk. Zolang wij ons dagelijkse natje en droogje hebben, laten we ons alles maar gebeuren. En dat komt niet alleen door die welvaart; het is wel degelijk ook iets Nederlands. In de VS is men wat meer geneigd om burgerrechten te behouden, en in Zweden, Duitsland en zelfs Canada worden "piratenpartijen" opgericht om deze rechten te waarborgen.
In Nederland gebeurt er helemaal niets. De PvdA deed er wel eens wat aan maar ja, die hebben nu de macht geroken. GL steunt nog wel eens een wetje. De VVD doet er tot haar schande het zwijgen toe. Wilders is liever "tough on crime" dan dat hij zich om burgerrechten bekommert. Burgerinitiatieven zijn er nauwelijks; de burger vindt het allemaal wel best als er meer pedo's mee kunnen worden opgepakt.

Muxje | 11-07-09 | 13:04

[x] bril
[x] grijs^2
[x] omhooggevallen ambtenaar
[x] buitengewone interesse in schaamhaar bij kinderen
[x] humorloos
[x] ooit de trotse drager van een pedo-snor
[x] gristen
[x] vindt body-scans heel gewoon
[x] vieze pedo-smile
[x] wereldvreemd
[x] vele vakanties in Thailand
[ ] vriendin

.... guys, we hebben een match!
Afvoeren en opsluiten, aub.

mooooos | 11-07-09 | 13:04

@Natte droom | 11-07-09 | 12:36
Ook leuk: elkaar bestanden toesturen van vele megabytes, louter gevuld met bytes die zijn verzonnen door een door witte ruis gedreven random-generator.... Mwhoehaha.... Komt er rook uit de decryptie-computers van alle geheime diensten!

Brouhaha | 11-07-09 | 12:54

@Cortes | 11-07-09 | 12:48:

De wet van Murphy? Mwah. U bent kennelijk niet bekend met de wet van Miller.

Reinaert | 11-07-09 | 12:53

Middag allen *thee en koekjes erbij pakt en uitdeelt* Het wordt enger met de dag... Privacy maar compleet uit de grondwet schrappen dan? What's next? *Toch maar in stilte aan de Reaukende ServerT Teller verder gaat omdat ze niets beters te doen heeft*

Switzal | 11-07-09 | 12:52

@Cortes
Jij snapt het iig helemaal NIET!
Deze overheid zal van de gegevens misschien geen misbruik maken (waarschijnlijk wel), maar wie zegt dat een volgende overheid (Wilders i'm affraid) dit niet zal doen. Tijden de (GODWIN ALERT) tweede wereldoorlog zijn uit Nederland relatief veel joden gedeporteerd. Ja, de nazi's vaarden wel bij onze uitstekende registratie. Ze zouden verdrinken in hun eigen orgasme bij het zien van de infrastructuur die we nu hebben aangelegd. Pottenbakken mag nu misschien een maatschappelijk geaccepteerde hobbie zijn, in een volgende eventuele technocratische politiestaat worden pottenbakkers misschien gezien als staatsvijand #1 gezien. Hebben ze mooi de gegevens dat jij in 2009 een pottenbakkersforum hebt bezocht. Voor het vuurpeleton ermee!

Daarbij, lieve Cortes, hoevaak belanden er vertrouwelijke data in handen van criminelen? Je wilt het niet weten vriend. En dan heb ik het nog niet eens over al die verloren USB-sticks, laptops, cd-roms et cetera.

KidC | 11-07-09 | 12:51

@wcrol | 11-07-09 | 12:36
Ik neig naar Duitsland maar ja ik beheers het Duits niet echt goed. MI heeft EHB mij een veels te dikke vinger in de pap ipv zijn eigen reedt.

Stampende laarzen en 'aufmachen und schnell' komt snel opnieuw dichterbij maar dan van de kant van de EHB Gestapo. Wanneer slickt die eikel zijn eigen tong in?

Lum-chan | 11-07-09 | 12:46

De overheid kan gewoon niet omgaan met de moderne tijd. Dat is het probleem. Mijn advies aan politici is, kweek een wat dikkere huid. Je bent een gekozen volksvertegenwoordiger, dat betekent ook dat er mensen zijn met een afwijkende mening die niet op je gestemd hebben. Niet iedereen hoeft het met je eens te zijn.
.
Er is ook een tijd geweest dat we politici op handen droegen. Premier Kok werd nog liefkozend Vadertje Staat genoemd. Los van hoe we daar nu tegen aankijken. In de jaren 90 kon Kok niet stuk. Daarmee wil ik maar zeggen dat je als politicus ook populair kunt zijn.

sterke koffie | 11-07-09 | 12:45

Cortes | 11-07-09 | 12:38
De wet van Murphy zegt mij heel wat meer dan alle door EHB bij elkaar verzonnen krankzinnigheden bij elkaar.

Als het kan, gebeurt het. Begin vorige eeuw was er al eens een enigszins hiermee vergelijkbare discussie over beperking van vrijheden, waarop een verstandig kamerlid het commentaar leverde dat nu messen worden geslepen terwijl het onduidelijk is tegen wie die ooit getrokken zullen worden.

*Enfin, ironie roeleert zwaar*

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 12:43

Dat HB dit met zijn christenambtenaartjes bedenkt is nog tot daar aan toe, maar dat techneuten geen (gewetens)bezwaren hebben bij het ontwikkelen van een dergelijk systeem, stuit mij tegen de borst. Het zal wel uitbesteed zijn aan een één of andere commerciele partij die alles doet voor de poen.

KidC | 11-07-09 | 12:43

*schuurmachine even weer neerlegt*
Toch geloof ik stellig dat het Nederlandse volk, mits verenigd, veel meer macht heeft dan een ieder hier vermoed. De overheid kan dit volk niet de baas wanneer deze opstaat. De ellende is dat deze niet verenigd is en daarnaast veel te lui om op te staan. *koggie achterover slaat en schuurmachine weer oppakt*

Stroopdoos | 11-07-09 | 12:43

*Roerblad verder schuren gaat*

Stroopdoos | 11-07-09 | 12:38

@Brouhaha 12:24: Haha, ook dat deed me aan een memorabele quote denken: "Politici zijn net als luiers. Je moet ze allebei regelmatig vervangen, en om dezelfde reden".

Muxje | 11-07-09 | 12:37

@sterke koffie
Duidelijke analyse die je geeft, er wordt ook wel gezegd dat technologie sneller verandert/ontwikkelt als de samenleving en dat het gat nooit zo groot is geweest als nu. De technieken zijn er klaar voor; de Stasi droomde ervan het CDA gaat het doen; totale controle van de burger.

keizeradmiraal | 11-07-09 | 12:37

CoJoNes | 11-07-09 | 11:28
Je zegt het maar. Nu is altijd een geweldig moment!

Stroopdoos | 11-07-09 | 12:36

Lum-chan | 11-07-09 | 12:32

ik speel met de zelfde gedachte, maar waar moet ik dan naar toe ? en het het ergens anders dan beter ?

wcrol | 11-07-09 | 12:36

Na alle commentaren te hebben gelezen, wordt je er toch niet vrolijk van. Maar er is niets nieuws onder de zon. Onze Nederlandse ambtenarij heeft altijd al "te goed" gewerkt. Herinner '40-'45. Maar ook daarna. Ik heb jaren geleden persoons- gegevens moeten beveiligen. Mensen, jullie weten niet, wat daar allemaal genoteerd stond! Dat had niets met linkse of rechtse politiek te maken. Dit stond daar toen al boven. Maar om het "opsporingsdepartement" wat werk te bezorgen, moeten we een standaardzin bedenken, waarin alle verdachte woorden zijn opgenomen (ook in het Arabisch/Chinees/Russisch) zodat het hele zooitje vastloopt. Ieder IP-adres stuurt dit door naar een ander IP-adres. Iedereen verdacht. Oberst Veldwebel Hirsch Balin en overige ja-knikkers, doen jullie je totaal verblindende oogkleppen eens af en kijk even over jullie schouder, wat voor een ellende totale controle al heeft aangericht. Wil HB het toch doorvoeren, dan moeten alle Nederlandse wetboeken even worden afgeschaft en een nieuwe "totale" éénregelige wet moet worden aangenomen, nl.: ALLES IS VANAF HEDEN IN NEDERLAND VERBODEN, EN WAT NIET VERBODEN IS, MAG NIET.

Natte droom | 11-07-09 | 12:36

Las ik laatst niet iets over oud- Stasi lieden in de voormalige DDR...
Ernst is baantjes aan het verschaffen voor deze zielige mensjes?
Worden dat dan een soort van leraren?
Lievv...

Ashtrey | 11-07-09 | 12:36

tipo | 11-07-09 | 12:25
JPB is al vanaf zijn aantreden bezig om vriendjes over de hele wereld te maken om zijn grootste ambitie, Europees president te worden, waar te maken. Dat mag wat kosten, zeker omdat hij het toch niet zelf hoeft te betalen.

spanarchist | 11-07-09 | 12:34

btw: honkbalknuppel met spijkers staat al klaar....

Lum-chan | 11-07-09 | 12:33

@Dipsomaan 12:05: Ik dacht aan een andere quote die ik zo even niet kan plaatsen: "in een gezonde democratie wantrouwen de burgers de staat". Ik denk dat dat een gezonde basishouding is. Zelfs als de intentie van dit soort maatregelen niet is om eerzame burgers te benadelen, mag, nee moet je er van uitgaan dat er misbruik, vergissingen en andere malversaties zullen plaatsvinden, op individueel, lokaal en landelijk niveau. Als de maatregel eenmaal genomen is, is het te laat. We weten onderhand toch allemaal wel dat het zelfreinigende vermogen van de ambtenarij en de staat nul komma niks is?

Muxje | 11-07-09 | 12:33

Het zal wel whishful thinking zijn maar er komt een dag dat dergelijke lieden een neqckschot krijgen. Helaas niet de mogelijkheid om te emigreren (geen startkapitaal), anders was ik allang weggeweest.

Lum-chan | 11-07-09 | 12:32

Arme overheid. Of beter gezegd christenkabinet. De wereld is voor hen zo complex geworden. Een groter wordende EU. Mondige burgers. Dankzij de opkomst van internet. Welke leidde tot de afbraak van de pluriforme pers, die tot nu toe goed functioneerden als roeptoeters van de politici, maar nu niet meer gelezen of geluisterd worden. Volkskrant, NRC, NOS.
.
Niet voor niets roept minister Ter Horst in het tijdschrift Vrij Nederland, op tot een opstand van de elite. Ter Horst zegt... Waar ik op dit moment naar snak is dat de intellectuele elite van Nederland in opstand komt. Dat er een tegenbeweging op gang komt van mensen die zeggen: we hebben genoeg van de vergroving, de samenleving die extreem-rechts propageert is niet het Nederland waarin wij willen leven. Hun stem hoor ik te weinig...
.
Het heeft niks met vergroving te maken van de samenleving. Ook niet met extreem-rechts. Het heeft met internet te maken. De stem van de elite wordt niet meer gehoord. Burgers luisteren naar elkaar. En dat is best wel vervelend als je in de politiek zit. Want zonder de media ben je nergens als overheid. Who controls de media, controls de mass..
.
Dus hoe los je dat op. Juist. Staatscontrole op het internet. Pak de mondige burger het inernet af en je zit weer aan het stuur.

sterke koffie | 11-07-09 | 12:31

Was op zoek naar een huis in Nederland. Maar Nederland daar wil ik niet wonen, dat vind ik te eng. Volgens mij is dit revanche van Ernst op de samenleving omdie zijn dj-ende zoon aan de drugs heeft geholpen. Arme wij. Een enge snor met macht.

Rest In Privacy | 11-07-09 | 12:26

@Merlot 12:16
Welke recessie? Gisteren gaf Balkenende nog 1,6 miljard Euro aan de arme boeren in de wereld, namens de G8, waarvan we geen eens deel uitmaken.

tipo | 11-07-09 | 12:25

Shit, heb ik net vandaag mijn nieuwe nickname geregistreerd. Als dat maar niet matched met criminele profielen!

Ben de Lid | 11-07-09 | 12:25

We wonen straks met z'n allen in de grote versie van het godvrezende gehucht waar de machtsgeile ernst zijn buren leerde te wantrouwen en te wijzen op de zonde van het grasmaaien op zondag. Het wordt steeds duidelijker waar het christelijke bewind ons brengt. Een gemeenschap waar u uw medeburger in de 'gaten' houdt en waar u u houdt aan de zoveel besproken normen en waarden van de relifreaks.

Pieter Lenstra | 11-07-09 | 12:25

@tipo | 11-07-09 | 11:58
Nou, en wat ze in jouw kont (of wiens kont dan ook) zien, is heel herkenbaar voor een overheidsdienaar: dikke stront....

Brouhaha | 11-07-09 | 12:24

@Merlot | 11-07-09 | 12:16
Dat komt omdat de moloch EU daar helemaal geen instrumenten voor heeft. De EMU is opgericht om inflatie te bestrijden, nu hebben we te maken met recessie en deflatie. Donderdag werden de PPI cijfers in het VK gepresenteerd, daar is dus keihard sprake van deflatie. Trichet staat erbij en kijkt ernaar.
We worden geregeerd door nitwits.

CoJoNes | 11-07-09 | 12:20

wat de DDR aan observeringsmogelijkheden van de burger had is kinderspel vergeleken met wat Hirsch Balin ter beschikking staat en zal staan. Ik snap de man niet . Zijn ouders zijn nota bene gevlucht uit Nazi Duitsland juist om aan dit soort ellende - en erger- te ontkomen. De bevolking moet de vinger aan de pols gaan houden, juist nu de PVDA in staat van ontbinding is zal de regering alles in het werk stellen grip te houden op de samenleving via de hen ter beschikking staande middelen. Overigens , het CDA leunt lekker achterover en laat de PVDA zichzelf naar de knoppen helpen, zo slim zijn ze ook wel weer.

Jan Boule | 11-07-09 | 12:17

Als ik iets heb geleerd in 36 jaar aardbewoning dan is het: vertrouw niet op de overheid.

En-el Hak | 11-07-09 | 12:17

In het najaar iedereen een spuitje tegen de griep, RFID chipjes erdoor en ....

suffie63 | 11-07-09 | 12:16

Dit kabinet is uitsluitend bezig met het opvoeren van de Staatscontrole op individuen.
Wat ze zouden moeten doen blijft zwaar achter.
De recessie negeren ze vrijwel geheel; er worden alleen wat zakken gekld uitgedeeld aan vriendjes, zodat die er geen last van zullen hebben.

Merlot | 11-07-09 | 12:16

@ leijpeideaud | 11-07-09 | 11:49
Tijdens het communistisch regime van Stalin werd de rekening voor de kogel van een landverrader ook naar zijn familie gestuurd...

Dipsomaan | 11-07-09 | 12:10

DAn kun je een politieke partij oprichten, maar beter was het een eiland te kopen en een nieuw land t ebeginnnen.

CoJoNes | 11-07-09 | 12:10

Dit spioneren werkt niet alleen in het voordeel van de overheid, maar ook in het voordeel van de burger. De overheid mag dan camera's plaatsen, veel burgers hebben ook camera's thuis liggen of in telefoons gemonteerd. De de overheid controleert de burger, maar ook vice versa. Kijk maar naar de verslaglegging van Iran, via twitter en utube. Als een diender een sheet laat, dan staat het op film, wat goed is, en kan mag hij zich ook verantwoorden. dus de technologische ontwikkeling kan ook in het voordeel van de burgers werken. Een goed voorbeeld is internet en de auteursrechten.

Waar ik me wel zorgen over maak is de onverschilligheid van de gemiddelde Nederlander die de schouder ophaalt als weer iets gebeurd. Dit geven kwade krachten een mandaat om weer een stapje verder te gaan. Dit is het echte gevaar. De Nederlandse overheid heeft al flink wat steken laten vallen (klokkeluiders regelingen, woekerpolissen, onschuldigen opsluiten ect.) en is niet meer betrouwbaar.
Want laten we eerlijk zijn. Als 17 miljoen Nederlandsers besluiten dat er morgen geen werkende camara's bestaan, dan is dit snel geregeld en geen overheids-eikel die daar wat aan doet.

wcrol | 11-07-09 | 12:09

Ieder mens is enorm machtig alleen doen de overheden ons dat zo veel mogelijk afweten, want stel je voor als iedereen het bewustzijn heeft om de knop om te draaien en de straat op te gaan bijv. ipv wachten tot andere mensen iets doen, dan is het binnen 1 dag gedaan met dit kabinet.

maja we zijn allemaal allang in slaap gesukkeld door de constante stroom aan bullshit door de corporate media.

:(

dutchy90 | 11-07-09 | 12:09

*emigratie voorbereiden doet*

acac | 11-07-09 | 12:05

Met de razendsnelle voortschrijding van digitale technieken wordt het steeds makkelijker om burgers in de gaten te houden. Het is beangstigend hoezeer we al opgesloten worden in het panopticon. Continue surveillance, op alle mogelijke wijzen. Toevallig net 1984 herlezen, en inderdaad... soms lijkt het angstvallig dicht bij de werkelijkheid te zitten.
En om nog maar eens een andere quote aan te halen, ditmaal van één van de founding fathers van die grote politiestaat, actueler dan ooit:
quotationsbook.com/quote/23236/

Dipsomaan | 11-07-09 | 12:05

En het grappige is. De overheid dat ben jij. Alleen heeft niemand dat meer door omdat het huidige kabinet onze burgerrechten met het badwater weggooit. Hopsatee, alsof het niks mag iedereen met de billen bloot. Waar ben jij geweest vandaag. Wat heb jij op het internet geschreven. Het lijkt wel of het communisme is teruggekeerd maar dan aan de andere kant van de muur.

sterke koffie | 11-07-09 | 12:02

@JosVerbeek 11:56
Volledig mee eens.

tipo | 11-07-09 | 12:00

Het probleem van deze overheid is dat zij op alle gebieden faalt, faalt en nog eens faalt. Agenten zitten op hun dikke reedten op kantoor ipv over straat te LOPEN, of halen makkelijk geld op met de lasergun. De NL-politie heeft de laagste oplossingspercentages ter wereld. Kneuzen zijn het.
.
Ernesto Hitler Stalin denkt met een simpele druk op de knop het scoringspercentage van zijn loserclub even makkelijk te kunnen opschroeven. En we weten inmiddels allemaal waar die lutsers goed in zijn: juist, het oppakken van onschuldige burgers. We hoeven alleen maar te denken aan die talloze blunders uit het recente verleden, de parkmoord, de Puttense moordzaak, Ernst Louwes, Ina Post, noem maar op.
.
In onze geweldige rechtsstaat zit je in de bak voor je 't weet. Dat wil zeggen, als je een eerzaam, ongevaarlijke hardwerkende burger bent. Of je betaalt je scheel aan onzinboetes. Striptekenaars van het bed lichten met tien man, dat durven ze ook wel. Maar echte criminelen, waar wij als burgers die het salaris van dit zooitje tenslotte betalen last van hebben, durven de labbekakken niet op te pakken. Ja, met het halve eerste legerkorps erbij, dan wel, zoals bij de Hofstadgroep.
.
Bah, wat een kotsland is dit geworden onder het regime van de rooien en de gristenhonden...

Brouhaha | 11-07-09 | 11:59

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:53
Dat mogen ze inderdaad niet, maar ze doen het toch. Ik denk dat ik wel begrijp wat in de rest van je comment ongeveer stond...

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:58

Nu zijn het pedofielen. En als de proef slaagt. Wie komen er dan in aanmerking? De inbrekers, bankrovers? En als die op zijn? Dan is het misschien is het ook wel handig om mensen aan te gaan volgen met een afwijkende mening. We hebben per slot van rekening de technische middelen om te dataminen. Zonde om daar niks mee te doen.
.
Gelijk maar even 1984 opgezocht van George Orwell. Kwam meteen uit bij het woordje totalitair. Dit zegt wikipedia over totalitair... Totalitarisme is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal of economisch opzicht. De heersende ideologie in een totalitaire staat wordt gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst...
.
Wiki zegt verder... Totalitarisme wordt ook gezien als het tegenovergestelde van de democratie, al bestaat er volgens sommige politicologen ook zoiets als een totalitaire democratie, waarbij een democratisch verkozen overheid alles tot in de details wil gaan reguleren.
.
Vervolgens rept wiki als voorbeelden van totalitarisme over het nationaal-socialime en stalinisme.
.
Ik zeg niet dat wiki gelijk heeft. Het is ook maar een mening. Maar wel een mening die stemt tot nadenken. Een kwaliteit waarmee niet iedereen mee geboren is. Toch. OpperRanger | 11-07-09 | 11:37

sterke koffie | 11-07-09 | 11:58

@FredFlinstone 11:53
Het is zelfs zo erg, dat ik niet meer op mijn buik durf te slapen, omdat de overheid dan in mijn kont kan kijken.

tipo | 11-07-09 | 11:58

tipo | 11-07-09 | 11:51
Precies, want in een land waar de burgers zichzelf kunnen verdedigen is het voor een overheid een stuk lastiger om totaalcontrole te implementeren. Kijk maar naar een land als Zwitserland, waar praktisch iedereen een wapen in huis heeft, een van de redenen waarom Duitsland in een zekere oorlog het niet aandurfde om binnen te vallen. En voor degenen die beginnen te mekkeren over gezinsdrama's waarin een of andere mafkees zijn hele familie overhoop schiet, denk eens aan wat recente gebeurtenissen hier in NL, waarbij kinderen op een tamelijk barbaarse manier aan hun eind kwamen..

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:56

ah, hij zegt 1 waar woord, we zijn een volk van weldenkende mensen, klopt helemaal, byeeeeeeeeeeeeeeee EHB

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 11:55

Gewoonweg belachelijk dat men tegenwoordig ook nog eens onschuldige-staand-drinkende bezoekers op een 020-teras monitorred (lees: digi-fotografeert)
Dit hele land gaat naar de kleauten door het digi-tijdperk. En vooral dat een fucking overheid daar geen maat mee we(nst?)et te houden!

FredFlinstone | 11-07-09 | 11:53

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:48
Ook een crimineel mag geen wapen dragen. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat er wat meer duidelijkheid komt, mits goed 'gecommuniceerd', als EHB, JPB en nog wat anderen... rest van het comment ging verloren in de huisregels.

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:53

Eerst al de verplichting om alle digitale surfgegevens op te slaan (what te hell?!), dat is een beetje hetzelfde als alle post open maken, een kopietje maken en het weer doorsturen, en oja, we lezen het ook nog even lekker door. Wat is er met het briefgeheim gebeurd? Tegelijkertijd stellen ze digitale rekeningen (ergo brief) gelijk aan papieren post, maar dan hebben ze wel zo'n tweeslachtigheid? Ik snap er helemaal niets meer van en ik raak beangstigd door dit soort Orwelliaanse initiatieven.

A Belg | 11-07-09 | 11:52

aha, wilders is het gevaar volgens EHB, samenwerken met wilders natuurlijk niet, beleid van EHB en dit kabinet is helemaal toppie fantatisch, go Ernst, go, randmeaugeaul

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 11:52

@JosVerbeek 11:48
Het enige antwoord op datamining is inderdaad vrij wapenbezit.

tipo | 11-07-09 | 11:51

hahahaha, bvb de marokaanse nederlanders heeft die gek het over, owja, het zijn er maar een handvol volgens EHB, ofwel, niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen.

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 11:50

Belachelijk, waar eindigt deze inbreuk op onze privacy ?. En deze keuze op inbraak op onze privacy wordt notabene door onze eigen belastingcenten betaald !. Ook de lonen, de apparatuur enz. betalen de burgers, meebetalen om inbreuk te maken op je eigen privacy ?, daar doe ik niet aan mee, moet ik dan een uitkering gaan trekken om dit niet te financieren ?. Deze praktijken doen mij ergens aan denken, ik zeg weg met Ernst voordat mijn vermoedens de waarheid worden !!.

leijpeideaud | 11-07-09 | 11:49

aha, het gaat allemaal heel goed in 0031 volgens EHB, criminele illegalen worden hard aangepakt, gaat allemaal toppie, ouders worden aangesproken van bontkraagjes, beleid van EHB helemaal fantastisch, nu gaat hij ff wat positief's over wilders zeggen, EHB en wilders strijden voor de zelfde zaak, moehahahaha, vuile facist die EHB

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 11:49

Pffff.. gelukkig hebben ze niet mijn naw gegevens, IP-nummer, deelname aan een internetclub die streeft naar wereldheerschappij en lidmaatschap bij een semi-publieke organisatie die streeft naar 'het opblazen van het publieke bestel van binnenuit' van onder de paraplu van een organisatie die staatsgeheimen van de AIVD ontfutseld aan elkaar gekoppeld.

Stijlloze bezoeker | 11-07-09 | 11:48

Hoogste tijd voor Alexander. Achterlijke Christenhonden.

Coyote | 11-07-09 | 11:48

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:42
Uit de loop van iets wat men in Nederland niet bij zich mag hebben, tenzij men crimineel is.
*hevig voorstander van vrij wapenbezit is*

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:48

Hoogste tijd voor Alexander. Achterlijke Christenhonden.

Coyote | 11-07-09 | 11:48

Voor alle sukkels die nog steeds denken niets te verbergen te hebben, denk aan de uitspraak die honderden jaren geleden al door een bekend inquisiteur is gedaan, en nog steeds geldig is. Druk hem af, lijst hem in en hang hem boven je bed:
.
quotationsbook.com/quote/19331/

Brouhaha | 11-07-09 | 11:47

Dit zijn dus echt vreselijke plannen. Er bestaat toch zo iets als privacy? Is dat niet een of andere heel erg belangrijke NORM en/of WAARDE in onze grondwet, waar deze Gristenregering op stampt?! Als dit wordt doorgevoerd is NL officieel op weg een totalitaire staat aan het worden met allerlei en bovendien veel te veel belachelijke regeltjes.

Daarbij zou ik mensen die dit goedkeuren als naïef willen omschrijven. Je weet hoe gruwelijk dit soort dingen mis zijn gegaan in het verleden, wanneer het volk enorm gecontroleerd werd, geen voorbeelden nodig. Ook al ben je volledig 'onschuldig' (geen idee wanneer je aan die omschrijving in de toekomst gaat voldoen?), het gaat er om dat je niet onder volledige controle hoort en hoeft te staan, simpelweg omdat deze power ook misbruikt kan worden.

Steek liever je energie in betere middelen om die crimi's op te pakken.

Waffelizer | 11-07-09 | 11:47

@vostro | 11-07-09 | 11:36:

Je hoeft ook niet te profilen op ras of geloof. Als je voor de rest maar je werk goed doet is dat namelijk helemaal niet nodig - vaak zijn dat soort simpele zaken makkelijk af te leiden uit de gegevens die je als overheid al hebt.

Profilen is puzzelen. Ontbrekende stukjes vallen vaak automagisch op hun plaats.

Reinaert | 11-07-09 | 11:46

Ernst is de engste vent die we ooit in de regering hebben gehad...

Spittertje | 11-07-09 | 11:46

CoJoNes 11:35
Ger Koopmans van het CDA heeft serieus geopperd om de verkeersinformatie van km-heffing te koop aan te bieden aan de hoogste bieder, zodat een benzinestation bijvoorbeeld een reclameberichtje met 'koffie in de aanbieding' naar je On Board Unit kan sturen, als je daar elke dag langs rijdt. Klinkt als een mooie service, nietwaar?

tipo | 11-07-09 | 11:43

CoJoNes | 11-07-09 | 11:35
Je geeft zelf 11:28 het antwoord al. De bevolking zal niks gaan doen, tenzij men niet meer te vreten heeft, mensen at random worden vermoord en dan nog. Stel je voor dat dit in 050 het geval is - what would I care?

Natuurlijk kan me dat meer dan iets schelen, maar ik vrees dat voor zeer veel mensen het algemeen en ook hun eigen belang ophouden bij de pas gekochte schutting bij de Gamma.

*Veel duidelijkheid komt uit de loop ergens van*

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:42

OpperRanger | 11-07-09 | 11:37
Je zou jezelf eens de vraag kunnen stellen: waarom wil de overheid alles van jou weten? Waar is dat goed voor, wat voor belangen zijn er mee gediend als justitie weet dat jij bijvoorbeeld op dinsdagmiddag half vier bij de pomp een blikje cola met je pinpas afrekent?
Doordat zo ongeveer de helft van Nederland op dit soort berichten reageert met 'ik heb toch niks te verbergen' en 'van mij mogen ze alles weten' kan dat stuk vreten in 070 ongestoord op zijn dooie gemak allerlei maatregelen invoeren waardoor de privacy van de burger grondig verkracht wordt.

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:42

@fuckje | 11-07-09 | 11:38
Hebben ze in grunn ook koopzondag dan?

Agent327 | 11-07-09 | 11:42

@ Cortes | 11-07-09 | 10:28

Verdomd zeg. Ik altijd maar denken aan Cortez (Neil Young maakte er een mooi nummer over).
Maar what's in a name. Overigens zou ik u eerder in verband brengen met Cervantes.

"Hoed afneemt, resptc en gracias zegt"

ecologiste | 11-07-09 | 11:41

Meest naïeve antwoord mogelijk, maar oh zo waar en raakt de kern: "Staat dit allemaôl wel in de grondwet mijnheer Hirsch Ballin?"

Schijnrechtstaat hieroh, weinig recht, laat staan grondrecht, veel staat. Sociaal-democratie XL ftw!..

_ILT_ | 11-07-09 | 11:41

CoJoNes | 11-07-09 | 11:30

Ja, klopt deels. Mijn angst bestaat vooral uit dat de staat een controle systeem creëert die het onmogelijk maakt om een kritische burger te zijn. De overheid kan best mijn financiële leven in kaart hebben terwijl ik gewoon lid kan zijn van een ANTI wat-dan-ook-club. Maatschappelijke oppositie moet mogelijk blijven en als de overheid door data-mining en andere technieken alle informatieverkeer in handen heeft, staat dit onder druk.

nazi-jager | 11-07-09 | 11:40

EHB, als je even meeluistert:
Ik ga nu lopend naar de Grote Markt, boodschappen doen, en daarna naar een coffeshop, dat je het maar even weet, MeGaHufTerT !!

fuckje | 11-07-09 | 11:38

@vostro | 11-07-09 | 11:36
Ze tellen alle gegevens bij elkaar op en laten je met rust als een Fin blijkt te zijn.

Boer in Amsterdam | 11-07-09 | 11:38

@OpperRanger | 11-07-09 | 11:37
Ik hoop dat ze snel je uitvaartpolis checken.

CoJoNes | 11-07-09 | 11:38

Of als supermarkten op voorspraak van een burgemeester met LHNO-opleiding stoppen met het accepteren van contant geld?

CoJoNes | 11-07-09 | 11:37

Van mij mogen ze alles van me checken... genieten ze lekker mee van mijn mooie leven, toch?

OpperRanger | 11-07-09 | 11:37

het profilen op basis van ras / geloof is al niet toegestaan
dus waarom ook niet op basis van andere dingen

vostro | 11-07-09 | 11:36

@tipo | 11-07-09 | 11:32
Of misschien als op de N7 iedere auto wordt geflitst en ze een brief krijgen toegestuurd met de vraag wat ze daar deden?

CoJoNes | 11-07-09 | 11:35

@CoJoNes 11:28
Ik denk dat mensen het niet meer pikken als op zaterdag bij de Ikea foto's van kentekens worden genomen, om de bijtelling te checken.

tipo | 11-07-09 | 11:32

Het motto van EHB: "Vertrouwen is goed, controle is beter!"

Vroegâh voldeed een "round up the usual suspects" nog wel om de meeste zaken op te lossen, nu dat anno tegenwoordig niet meer zo is denkt EHB daar een mouw aan te passen door iedereen maar als potentiële verdachte te oormerken.

Zeventien miljoen latente criminelen, terroristen en wat dies meer zij. Mot kunnen!

Wel vreemd voor een kabinet dat de Bromsnor-cultus aanhangt. Reactionair tot op het bot, Gristelijk tot in de hemel maar ondertussen toch je toevlucht nemen tot technieken waar Beria, Himmler en Mielke hun vingers bij af zouden hebben gelikt. Gewoon omdat het kan. En gewoon omdat heel 0031 braaf z'n bek houdt. Politiek incluis.

* Wederom een grote toekomst voorspelt voor de good-old Opel Blitz *

Reinaert | 11-07-09 | 11:32

"Wie stuurt Ballin, Donner en aanverwante geesten eigenlijk?
Dezenaamhier | 11-07-09 | 10:18"

Beste Dezenaamhier,
Ik denk eigenlijk dat ze door niemand gestuurd worden, in de zin van een samenzweringstheorie. Ik denk zelfs dat de minister zelf oprecht gelooft dat hij iets goeds doet. Hij mist alleen een breder denkraam om de consequenties van zijn handelen te overzien. Als hij dat bewust doet, dan is dat natuurlijk ten hemelschreiend, maar ik denk dat hij geen andere oplossing ziet of kan bedenken.

Omdat het met ICT gedaan kan worden denkt men vaak over een soort panacee te beschikken. Een ICT-benadering kiezen klinkt/doet het altijd goed, maar ontzettend vaak gaat het helaas mis en worden er millioenen verspild, en dan heb ik het nog niet eens over het ethische aspect hier aangekaard door GeenStijl.

In de UK gaan er trouwens stemmen, van politici, op dat men is doorgeslagen w.b. de regelgeving t.a.v terrorismebestrijding!

Geen stijl vermelde er een prima artikel bij. Ben benieuwd naar de reactie van Hirsch Ballin daarop. Eeenvoudigweg bagatelliseren zou hij niet mee wegkomen.
Overigens zelfmoord is geen optie voor mij.
Ave, Evocatus

Evocatus | 11-07-09 | 11:31

Gevolg is straks dus, dan mensen die de nodige gigabytes door hun lijntje trekken straks Brein in samenwerking met Justitie aan de deur hebben staan. Want daar valt nog wel geld ui te slaan. Terwijl de terroristen gewoon hun gang kunnen blijven.

Kolkos | 11-07-09 | 11:31

IDSMadDog | 11-07-09 | 11:27
Wat schuift 't?

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 11:31

lol@CoJoNes | 11-07-09 | 11:28
De bevolking ontploft pas als het verboten wordt alcohol te drinken in kroegen.

Lewinsky | 11-07-09 | 11:31

7/8/9-evenement zal doorgang vinden - dit even OT en voor insiderTs.

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:30

@nazi-jager | 11-07-09 | 11:28
Nee waarde zwitsal, ik zie graag het complete plaatje. Als de staat je uitgaven kan controleren en dus je bezit reguleert, is je vrijheid volledig weg.

CoJoNes | 11-07-09 | 11:30

CoJoNes | 11-07-09 | 11:18
Hoe'st bij de ING eigenlijk ?

Teun van het Tuinpad | 11-07-09 | 11:29

Wie heeft EHB bevolen dit zo uit te voeren? Wie weet wanneer wie gecontroleerd (gaat) worden? Wie hebben toegang tot die data? Welke ambtenaren gaan een bureau oprichten om de data te verkopen aan corrupte bankiers, advocaten, etcetera? Allemaal vragen! Waarom stelt de publieke omroep, of andere 'journalisten' niet dit soort vragen?

jospeh6085 | 11-07-09 | 11:29

CoJoNes | 11-07-09 | 11:18

Jij ziet het alleen maar als een centjes probleem geloof ik?

nazi-jager | 11-07-09 | 11:28

@Stroopdoos | 11-07-09 | 11:23
En wanneer verwacht jij dat die bevolking gaat ontploffen? Als ie verkeersrazzia's gaat invoeren? Of pas als hij alle snelwegen volhangt met camera's? Of moeten er eerst vingerafdrukken worden genomen voordat je een nieuw paspoort kunt aanvragen? Misschien gebeurt het pas als er elektrnische medische dossiers worden aangelegd? Of moet er dan toch eest een kinddossier worden aangelegd voordat de burger echt in opstand komt?
Of als de burger geconfronteerd wordt met vooringevulde belastingaangiftes en zich realiseert dat de BD dus jarenlang op de hoogte is geweest van teveel betaalde bealsting en dat wijselijk stil hield, totdat de burger zelf z'n geld kwam terugvragen?
Wanneer, Stroopdoos?

CoJoNes | 11-07-09 | 11:28

Kan iemand die kerel verzuipen?

IDSMadDog | 11-07-09 | 11:27

metropoliet | 11-07-09 | 11:21

precies, dat is naief en voor mij het zelfde als voor zijn. "glijdende schaal" heet zoiets.

nazi-jager | 11-07-09 | 11:27

Geen vrijheid en privacy= armoede.

Zé peito | 11-07-09 | 11:23

HB realiseert zich niet dat de bevolking in zijn gezicht zal ontploffen wanneer hij deze tracht te beheersen met angst. Relio's zijn slaven van angst, zonder angst zou die religie al helemaal niet bestaan.

Stroopdoos | 11-07-09 | 11:23

tipo | 11-07-09 | 10:42
Die KM heffing is een gedrocht, net als de OV chipkaart.

metropoliet | 11-07-09 | 11:22

Godverdomme, wat is die EHB voor fascist? Het doen en laten van elke burger vastleggen is meer iets voor landen als Noord- Korea en soortgelijke dictaturen. Mag ik er op wijzen dat het boek '1984' bedoeld is als waarschuwing, en niet als blauwdruk voor politici?

JosVerbeek | 11-07-09 | 11:22

*Minority Report opzet, zak chips opentrekt en denkt dat alles 'toch maar een film' is*

careface | 11-07-09 | 11:22

nazi-jager | 11-07-09 | 10:53
Pechtold "gaat niet zo ver om technieken uit privacy-overweging te verbieden"

metropoliet | 11-07-09 | 11:21

"@Evocatus | 11-07-09 | 09:12
En jij weet wat goed voor ons is want jij ligt elke dag op een matje met je gezicht naar het oosten te mediteren en koopt geen verfoeide kapitalistische rommel (die trouwens tegenwoordig allemaal uit het oosten komt), in tegenstelling tot al die domme westerse hedonisten.
Flikker toch op, engerd.
ekimov | 11-07-09 | 09:22"

Beste Ekimov,
Hartelijk dank voor alle beledigingen. Als jij een voorstander wil zijn van de hersenspoeling van de gemiddelde mens, het zij zo.
Ave, Evocatus

Evocatus | 11-07-09 | 11:20

Als je geen Nederlandse bankrekening hebt, dan ben je pas fucked.

CoJoNes | 11-07-09 | 11:18

Ah, meneer heeft dus geen internet en mobiele telefoon.

Wij weten genoeg!

Berserker Nr. 1 | 11-07-09 | 11:16

EHB is erg goed in: zeg eens UH.

Agent327 | 11-07-09 | 11:15

Mooi, tijd om te gaan emigreren...

Norther | 11-07-09 | 11:15

Het is inderdaad vervelend dat laag opgeleide ambtenaren, hulpverleners ed. de hoogopgeleiden met meer geld en een betere opleiding gaan beoordelen. Op die manier treedt er een nivellering op door de hoogopgeleiden met goede opleiding en veel geld buiten de maatschappij te plaatsen.

juriste | 11-07-09 | 11:14

@ drollewupper | 11-07-09 | 10:42
"De toekomst is inktzwart, maar bedankt" (MvN): LOL.

doedeljantje | 11-07-09 | 11:14

Gaan ze ook m`n schaamhaar tellen?

Gripzz | 11-07-09 | 11:14

@M@rk |11:11
Ok, dan krijg jij je schaamhaar weer terug.

fuckje | 11-07-09 | 11:14

Handig. It's all for the good cause...... en ik heb niks te verbergen

Jean Bal-zac | 11-07-09 | 11:13

En ze gaan al zo goed om met hun eigen data. Dus dat van de burger kun je straks gewoon ergens terugvinden op een verloren USBstick of vergeten laptop.

Hé pssssssssst, dataprofiel van fuckje kopen?

M@rk | 11-07-09 | 11:11

Ondertussen hoor je in Nederland en de hele EU niks over vergaande regulering van de financiele markten, door standaard orders te verbieden. Het wordt voor particuliere investeerders onmogelijk gemaakt om te speculeren met aandelen en valuta. In de US is vanaf 1 juni 'hedgen' verboden, waarmee een enorme bom wordt gelegd onder het financiele systeem zoals dat bestaat.
Aaandelen en valuta transacties zullen volgens het FIFO principe gedaan moeten worden vanaf 1 augustus, wat betekent dat je geen opties short mag nemen als je nog opties long in bezit hebt. Limit orders worden verboden, voor kleine belggers uiteraard, voor banken en institutionele beleggers is er uiteraard een uitweg.
Vandaag in de US, morgen in de EU. De nieuwe wereldmunt gaat er komen, hetgeen een uitholling van de autonomie van nationaal monetair beleid inhoudt.
Allemaal te ingewikkeld blijkbaar.

CoJoNes | 11-07-09 | 11:09

"Those who sacrifice freedom for safety deserve neither" - Benjamin Franklin

Lumenatra | 11-07-09 | 11:09

Nu blijkt ook duidelijk waarom ze die 1,6 miljoen digibeten zo op hun huid zitten.
Dat zijn natuurlijk allemaal terroristen die zich bewust aan het systeem willen onttrekken.
*Met hotmail mailen gaat op onbeveiligd netwerk van buuf*

ADO-Le-Cent | 11-07-09 | 11:09

Ach, het is mij duidelijk dat tegenwoordig niet meer gezocht wordt naar een dader. Mijn kijkt hoe men iemand schuldig kan laten lijken. Dat is met deze nieuwe maatregelen alleen maar makkelijker geworden. 1 tip, gewoon uit de kladden van die rakkers blijven. En pgp op je computer.

Looneytoon | 11-07-09 | 11:09

@Tinus Trekveer | 11-07-09 | 11:06
Alles wat de overheid op het gebied van ICT doet loopt of jaren vertraging op, mislukt volkomen en/of kost klauwen met geld extra

Agent327 | 11-07-09 | 11:08

Agent327 | 11-07-09 | 11:04
Ernst wist me dat al te vertellen.;

Teun van het Tuinpad | 11-07-09 | 11:08

@CoJoNes 11:01
Mooi systeem.
*Beetje geld in de gesharede map stopt.*

tipo | 11-07-09 | 11:08

@fuckje | 11-07-09 | 11:05
*radio voor alle zekerheid uit raam werpt*

Lewinsky | 11-07-09 | 11:08

Gewoon omdat het kan.. Tja, daar heb ik eigenlijk niks op in te brengen. Hebben jullie ook een linkje naar de toekomstige vacatures? Mijn Nazi-kant komt naar boven, ik wil er bij horen!

..zapper | 11-07-09 | 11:06

@dawg | 11-07-09 | 11:01
Misschien heb je gelijk. Het kan natuurlijk ook dat EHB aan het dementeren is.

Lewinsky | 11-07-09 | 11:05

TROS- Kamerbreed NU!
Een uur lang Hirsch Ballin!!!!

fuckje | 11-07-09 | 11:05

@Teun van het Tuinpad | 11-07-09 | 11:00
Mogge, Teun.
Yuppers, ik hang ook weer rond.

Agent327 | 11-07-09 | 11:04

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:56

ik sla ff over, geloof dat ik nog liever naar mijn buurmeisje van 3 kijk, ofwel, ik zou nog liever te boek staan als pedo (te boek staan = EHB databank)

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 11:03

ROML! @ F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 11:01
Een pracht idee overigens, dat navolging verdient. Ik ga eens op onderzoek uit hier, kijken wat mogelijk is.

*out*

Jaap de Paap | 11-07-09 | 11:02

@ Lewinsky | 11-07-09 | 10:53

Nee, nee. De aanduiding "verdachtenprofiel" is al gererserveerd voor alle profielen die nog niet als daderprofiel te boek staan.

dawg | 11-07-09 | 11:01

Het is vrij eenvoudig:
Open een neteller, alertpay, moneybookers, libertyreserve en forex/cfd account, zorg dat je een debitcard krijgt, schuif geld heen en weer als een financieel TOR netwerk en je uitgaven zijn redelijk oncontroleerbaar.
Maar waarom zou je, als je niks te verbergen hebt. Dat gedoe allemaal, heb ik helemaal geen zin in.

CoJoNes | 11-07-09 | 11:01

@John Toroflex 10:56
De SP is de enige politieke partij die zowel tegen km-heffing als dataretentie is.
De rest van de politieke partijen heeft minder met uw privacy dan Mao-isten.
Dat zegt genoeg.

tipo | 11-07-09 | 11:01

@ Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:55
Maar goed dat die Deutschen in 40-45 de Enigma hadden en niet het Groot Codeboek der Steylloze Taal... Niet dat dat iets voor mijn nick had uitgemaakt trouwens... Dat dan weer nicht.

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 11:01

Agent327 | 11-07-09 | 10:58
Ha, daar is tie.
Mogguh 327!
* radio 1 aanzetten doet *

Teun van het Tuinpad | 11-07-09 | 11:00

Petrus de Rewa | 11-07-09 | 10:56
'Hadden' inderdaad. Tegenwoordig moeten we alles zelf doen.

*firewall kapotbeukt met voorhamer en toegang verschaft*

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:59

Straks, radio1, EHB in kamerbreed.

Agent327 | 11-07-09 | 10:58

Wat was het doel ook al weer.
Cash geld afschaffen en iedereen chippen voor totale controle.
Deze berichten deze maand zullen wel toeval zijn.
Sns gaat vanaf september verband cash geld verbannen uit al hun filialen.
Ergens in 2011 geloof gaan de grote supermarktketens cash geld verbannen uit hun filialen.
EPD, EKD, OV chip, BSN, ID (incl. vingerafdruk) enz.
NWO is comming!
Oh ja ook nog ff de wereldbevolking reduceren tot 500 miljoen, hoe zouden ze dat toch willen doen hummmm.

endofdays | 11-07-09 | 10:58

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:55
Een archaïsch uitstapje, met onderliggende agenda.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:58

En niet te vergeten SP stemde ook tegen.

John Toroflex | 11-07-09 | 10:57

Scrambler mode off/ Dawg reaguurt vanaf nu alleen nog dmv gecodeerde text. Mij pakken ze niet. Excuses voor het ongemak.

dawg | 11-07-09 | 10:57

@ Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:51
Daar hadden jullie toch de Jezuieten voor?

Petrus de Rewa | 11-07-09 | 10:56

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 10:53
Kijk eens goed naar hem, neemje. Dat beroert toch het gehele endocriene stelsel?

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:56

@Dr Mastermind | 11-07-09 | 09:33
Beter de feiten checken.
PvdA, D66, Groenlinks en PvdD stemden tegen de bewaarplicht, CDA, VVD en ChristenUnie voor.
Als je privacy je lief is kun je beter op een linkse partij stemmen dan op de VVD of PVV. Voor die partijen betekent 'vrijheid' alleen de vrijheid voor Hun Soort Mensen, andersdenkenden moeten vooral onbeperkt gecontroleerd kunnen worden.

John Toroflex | 11-07-09 | 10:56

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:55
LOL @ prakkizeert. xD

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:55

Lewinsky | 11-07-09 | 10:48
Ik begreep trouwens van broeder Onanus hier te Priorij dat EHB de lijst heeft gedownload en zich suf prakkizeert welke betekenissen er schuilen achter woorden als afslurfmodus, lustspleetverzuring en gordijnspieker. Ik heb met ze te doen.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:55

Gelukkig zijn alle illegalen modelburgers, ik kan me zo voorstellen dat die digitaal iets moeilijker te volgen zijn...

MichieldeMuiter | 11-07-09 | 10:54

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:51

klaarkomen op EHB, wel een erg kinky fetish

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 10:53

Daderprofielen? Van EHB had ik verwacht dat hij het liever over verdachtenprofielen zou hebben.

Lewinsky | 11-07-09 | 10:53

metropoliet | 11-07-09 | 10:40

Dat dacht ik ook totdat ik hoorde dat Pechtold voorstander is van Biometrische data opslag is www.security.nl/artikel/23154/1/Pechto...

Al die Politici zijn zo naief of fascistisch als het maar kan zijn. Lag die zapruder.nl gastjes maar massaal uit GS redactie. Ze zullen ws. wel gelijk krijgen.

nazi-jager | 11-07-09 | 10:53

-weggejorist-

dawg | 11-07-09 | 10:52

@ Lewinsky | 11-07-09 | 10:48
Die wordt dan meteen doorgespeeld aan de Minister van Onderwijs die met terugwerkende kracht het eindcijfer Nederlands van de bijdragereageuurders ongeldig verklaart. Daardoor verliezen we ons middelbare schooldiploma, worden vervolgdiploma's ongeldig, volgt ontslag wegens CV-fraude en eindigen we allemaal in de geaut...
*Bijdragereaguurders uit voorzorg NIET doorgeven doet aan Jaap de P.*

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:52

Dit is ongewenst. Overigens waarom maakt schrijver zich wel druk om de gewone burger en denkt hij dat het wel goed is om pedo's te vangen. Daarbij zou niets fout gaan en bij gewone mensen wel? Bij pedo's gaat natuurlijk ook van alles fout en worden ongeschuldigen verdacht gemaakt.

antizanic | 11-07-09 | 10:51

*geen gristengrappen meer typen durft*

Teun van het Tuinpad | 11-07-09 | 10:51

Satanische rituelen en duivelse plannen en het teken van de beest met afgoderij..... Dit kabinet heeft het allemaal!!!.......

Megalomaantje | 11-07-09 | 10:51

Cortes | 11-07-09 | 10:45

ah, gelukkig is en blijft de overheid altijd betrouwbaar, kunnen de mensen in het voormalig oostblok ook over meepraten, helaas een 6 miljoen joden, een zooitje zigeuners, een zooitje homo's etc. etc. helaas niet meer, ik zou zeggen, HEIL ERNST

*hakken klakt, arm gestrekt naar voren steekt en begint te neurien, die Die Fahnen hoch, die Reihen fest geschlossen*

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 10:51

Lewinsky | 11-07-09 | 10:48
Dat is dan ook alleen voor de goede zaak (de woordenlijst). Anders had ik mezelf allang achter de deur gezet, na langdurige verhoren met veel geyle martelingen.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:51

-weggejorist-

meineliebe... | 11-07-09 | 10:50

-weggejorist-

dawg | 11-07-09 | 10:48

Waren we alweer vergeten dat uit de hielprik inmiddels het DNA-profiel gaat worden opgeslagen?

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:48

@Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:43
Als EHB die woordenlijst van jou te pakken krijgt, dan zal hij nog verbaasd kijken.
Trouwens sportief van je, dat je je eigen persoontje niet in hechtenis hebt genomen.

Lewinsky | 11-07-09 | 10:48

-New World Order-
Het liefst chippen ze iedereen al stiekem tijdens zg. vaccinatie voor de varkensgriep.

michael8161 | 11-07-09 | 10:46

Lewinsky | 11-07-09 | 10:40
Jurisprutsie genotederd natuurlijk.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:43

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:40
En dat is alleen nog maar wat ik niet te verbergen had.

Lewinsky | 11-07-09 | 10:40
En met veel genoegen Lew. Die weten daar straks niet meer wat nu wel of niet verdacht is, qua scheiding van kerk en staat.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:43

@metropoliet 10:40
De D66 is voor km-heffing en dus geen optie als privacy uw ding is.

tipo | 11-07-09 | 10:42

domheid regeert | 11-07-09 | 10:32
Nou, wat belet je?
Mijn stem heb je alvast.

Hijo del Sol | 11-07-09 | 10:41

@doskabouter | 11-07-09 | 10:38
En dan komt Neelie Kroes het karwei afmaken...

tipo | 11-07-09 | 10:41

"We" hebben het onszelf aangedaan door CDA tot grootste partij te kiezen, omdat ze vrienden waren van Fortuyn. Als je een liberaal democratisch land wilt, dan stem je D66 of VVD. Als je een nog grotere puinhoop wilt dan nu is PVV ook geen slechte keuze.

metropoliet | 11-07-09 | 10:40

@Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:37
Je draagt bij aan de jurisprutsie, Jaap!

Lewinsky | 11-07-09 | 10:40

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:37
Jaap toch! :o
*is geschokt*

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:40

NEDERLAND: Reincarnatie van het voormalig OOSTBLOK! Stasiland.

ONS | 11-07-09 | 10:40

We leven hier in een evangelische politiestaat. Enge mensen met enge opvattingen. Maar houdt moed, dit kabinet zal spoedig* vallen.

* als het aan mij ligt

doskabouter | 11-07-09 | 10:38

tipo | 11-07-09 | 10:36
Uiteraard. Heb de hele boel overhoop gehaald en beslag gelegd op verdachte zaken zoals de maliënpij, het sophansop en de wijwanten.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:37

btw: wie denkt slim te zijn en anoniem gaat surfen, die is pas echt verdacht en verdient een tap op al z'n lijnen!

J_Pnd | 11-07-09 | 10:37

Tja Cortes, dat komt omdat in het politiek debat slechts de waan van de dag regeert. Er wordt een (deel)probleem geconstateerd, dat moet worden opgelost. Dat die oplossing een nog onbekend (fundamenteler) probleem creëert, dat is van later zorg. Tot het te laat is natuurlijk.

49 | 11-07-09 | 10:37

Lol@Jaap de Paap 10:32
Heeft u wel een huiszoekingsbevel voor uw eigen huis?

tipo | 11-07-09 | 10:36

dus een bom naar mekka brengen door een moslim is verdacht? hmm, als een moslim een bom naar schiphol brengt lijkt me dat ook verdacht, ik neem aan dat deze post ook gelezen wordt door de AIVD, nog ff over sjuul paradijs en de telegraaf leuteren nu en mijn buuv heeft over een half uurtje de stasi op haar dak, zit natuurlijk wel op haar onbeveiligde netwerk Gnagnagna

bom, mekka, schiphol, moslim, telegraaf, sjuul paradijs, AIVD, onbeveiligd netwerk, stasi, genoeg steekwoorden om alle alarmbellen te laten rinkelen dunkt me

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 10:35

@FredFlinstone 10:10
Wat een pracht van een comment, ik had het niet beter kunnen omschrijven.
Het enige wat ik miste in je plempsel was: Rouvoet, blijf met je poten van het schaamhaar van onze kinderen af , vuile viespeuk.

necrosis | 11-07-09 | 10:35

Het is goedverdoemme gewoon Minority Report. Maar goed, het volk pikt het, niemand komt in opstand zolang de hypotheeklasten maar ternauwernood kunnen worden opgebracht.
Straks zullen de rijen zich vullen bij de GBA, iedereen met een blauwe duim voor een nieuw paspoort, daarna aansluiten in Sporthal Zuid voor een masssavaccinatie tegen een of ander flutgriepje.

CoJoNes | 11-07-09 | 10:35

J_Pnd | 11-07-09 | 10:33
Wel een scenario wat je daar schetst, inderdaad. Wellicht een goed idee om daar bij het reaguren ook rekening mede te houden.
J_Pnd: de ventielen staan dicht. Ik herhaal: de ventielen staan dicht.
Dan weet jij het wel.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:35

Als je 2 jaar terug op GS riep dat dit aan het gebeuren was, werd je naar alu-hoedjesland verbannen. Biometrisch paspoort, ik rijd ca 100.000km per/jaar en zie elk jaar weer meer camera's op lands wegen. Noem het maar gerust totalitaire staat. En land waar het onmogelijk is strafbaar te handelen zonder gepakt te worden is per definitie totalitair. Maar veel flapdrollen in het land en op GS maken zich drukker om een PEDO dan om vrijheid en privacy, met als motto "ik heb toch niks te verbergen". SUKKELS!

nazi-jager | 11-07-09 | 10:34

EHB zoekt het te ver. De criminelen zitten in het kabinet. Ik noem als voorbeeld de racist Frans T. die door het gebruik van het scheldwoord *zulutoeter* de chocoladekleurige medemens immens heeft beledigd.
Check zijn digitale profiel eens, Ballin!
Tip: kijk op azijnbode.nl.

Lewinsky | 11-07-09 | 10:33

We 're all Fred Spijkers now.

dawg | 11-07-09 | 10:33

leuk dat hyves, linkedin, drivespace, live-nogwat, facebook, plaxo, etc. Maar wanneer surfgedrag ongevraagd wordt gekoppeld aan deze publieke info, kan je er op wachten dat onschuldige burgers worden veroordeeld voor misdaden die ze niet zijn begaan. Dat het OM daartoe in staat is vind je terug in de case van die van moord beschuldigde zuster waarbij het bewijsmateriaal gebaseerd is op een onduidelijke notitie die zij zichzelf schreef in een privé dagboek. Iets van 'ik heb me weer aan m'n gewoonte overgegeven' wat net zo goed kan duidelijk op het eten van een slagroomtaartje.

J_Pnd | 11-07-09 | 10:33

Als er een partij zou komen die werkelijk op de bres zou staan voor vrijheid, dan heeft die partij bij voorbaat mijn stem.
Ik bedoel niet een partij met slechts het woord "vrijheid" in de naam.
De "vrijheid" van de PVV is net zoiets als het woord "christelijk" in het CDA; puur bedoeld als hypocriete misleiding voor de achterban.
Ik bedoel meer een partij die de staat ziet als dienend aan het volk. Opkomend voor de belangen van het volk. Waar het volk de macht heeft en waar niet een kleine groep elite profiteert van het volk.
Een beetje PVV, een stuk D66, en een stuk SP en dan het beste van deze partijen nemen. Dan kan het nog iets worden.
Je kunt ook het slechtste nemen van het CDA, mixen met het slechtste van de PvdA en overgieten met een fundamentalistische saus. Dan krijg je wat we nu hebben.

domheid regeert | 11-07-09 | 10:32

ROFL @ tipo | 11-07-09 | 10:30
In tijden van crisis en verharding kan het een verademing zijn om op je eigen knopje te kunnen drukken. Ik denk dat ik mijn eigen harde schijf maar eens in beslag neem. Dat zal ze leren!

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:32

Destijds moesten we ook een copy van onze paspoort bij de banken inleveren. (iedereen braaf gedaan) Zijn daar al wat boeven mee gevangen?

azijnseikerT | 11-07-09 | 10:31

*auto van buren gaat wassen, teneinde voor onverdachte burger te kunnen doorgaan*

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:30

@Jaap de Paap 10:19
Ik heb voor de zekerheid op mijn eigen NSB-knopje gedrukt.
Als het goed is, wordt dat ook opgeslagen en kom ik er mee weg.

tipo | 11-07-09 | 10:30

Nu nog een chip onder de huid en dan zijn we allemaal gevangenen...

J. Kleaudt Verdamme | 11-07-09 | 10:30

Nogmaals, een hoop paniekzaaierij. Wat zijn mensen toch angstig tegenwoordig.
Wetenschappelijk samengestelde daderprofielen tegen verdachten aanleggen, niets nieuws onder de zon en heeft niets met privacy(-schending) te maken.

ekimov | 11-07-09 | 10:30

Is hier al jurisprutsie over?
*hint, hint, jaap de paap!*

Lewinsky | 11-07-09 | 10:29

Internet wordt interpret (abel). Je zou toch denken dat wanneer iemand zijn computer verbindt met alle andere computers op de wereld - immers: world wide web - zodat zo'n beetje iedereen binnen kan wandelen, daar ook gebruik van wordt gemaakt door overheid en andere boeven? Tssss, wat een wantrouwen.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:29

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:19
Nou ja, die logica ontgaat mij dan. Inmenging is inmenging, plusquamperfectum of onvoltooid tegenwoordige tijd, dat boeit toch niet?

michello | 11-07-09 | 10:28

Gewoon niets negatiefs over de islam, overheid en multiculturele samenleving neerplempen op het web, dan is er niets aan de hand.

Loopt u even door.

optyphen met islam fascisme!

*mond spoelt*

de tandarts | 11-07-09 | 10:28

Als die providers nu eens begonnen om alle toegestuurde mail vóór de spamfilters te bewaren, dan wens ik al die idioten een prettige wedstrijd. Alsublieft zoek maar uit. Hoe moet je nu in godsnaam tussen al die kolerezooi nog iets bruikbaars weten te vinden? Alsof je in een vuilnisbelt zit te graaien.

ADO-Le-Cent | 11-07-09 | 10:28

Ik had altijd gedacht dat we een vrijland leefden..

Faux pas | 11-07-09 | 10:28

12 september 2009: Demonstratie op Museumpleiin, Amsterdam! www.vrijbit.nl

wingload | 11-07-09 | 10:28

* voor de zekerheid snel bij IKEA, HEMA, Blokker etc. wat nutteloze zaterdagaankopen gaat doen om in profiel 'ongevaarlijke doorsneeburger' te vallen, en niet met gevaarlijk want moeilijker te traceren contant geld maar met de bankkaart *

doedeljantje | 11-07-09 | 10:27

Opsporingsdiensten kunnen bijvoorbeeld automatisch gealarmeerd worden als een persoon in kwestie herhaaldelijk afreist naar een land waar veel kinderprostitutie voorkomt.
Welke landen zijn dat dan??
Is het niet makkelijker en goedkoper om die vluchten dan te controleren.
Of kunnen ook gewoon iedereen chippen zodat we met google earth kunnen opsporen waar deze persoon zich bevindt.
Ik krijg hier toch wel een NAZI smaak van in mn mond.

Braakbal | 11-07-09 | 10:27

Wat zou het volgende zijn na de paspoort vingerafdruk,het digitale persoons dossier en de wet privacy onder het motto van terrorisme bestrijding er aan gaat.Bij geboorte DNA afstaan en een chip met oa GPS in je donder??

whatsnext | 11-07-09 | 10:27

Als ie nu is begint met het monitoren van de Haagse kliek kunnen we nog is lachen wat er allemaal naar boven komt en hoe we in de maling genomen worden en wie wat uihaald. Ze willen toch transparantheid in Den Haag. Inderdaad, het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen.

oxided | 11-07-09 | 10:25

En welke politieke partij is hier tegen? Wilders? VVD? GL? SP? Het is écht tijd voor een partij die onze vrijheden eens echt serieus neemt.

synchronicity | 11-07-09 | 10:24

Ze doen maar, de troeliewoelies en gummiberen van onze overheid

alltexx | 11-07-09 | 10:24

www.geldenrecht.nl/consumenten/betalen...

Gelukkig kunnen ze in de toekomst ook al je geld betalingen bij het profiel stoppen, stel je voor dat het een onnauwkeurig profiel wordt...

NadenkenMoetAltijd | 11-07-09 | 10:23

Een rechteloze staat is als een roversbende. Toch zullen verdragen en grondrechten ons niet kunnen beschermen tegen de opkomst van een totalitaire informatie-staat. Dat kan alleen een zelfdenkende rationeel-kritische samenleving die vrijheid werkelijk nastreeft en niet alleen als leus hanteert.

49 | 11-07-09 | 10:23

Het engste hieraan is niet dat EHB een 1984 2.0 wil. Dat is scaremongering van Prof. Hoxha waar alleen beginnende reaguurders intrappen, en waar gevorderde reaguurders uit verveling op inhaken, al ben ik het zeer met Necrosis eens v.w.b. BNW vs. 1984.
Het engste is dat we nooit van ministers horen dat ze met iets komen omdat ze contact hebben gehad met X, die lobbyde voor project Y, in achterkamertje Z. Sterker nog, journalisten, die in de Haagse bubble meedoen aan de Grote Zwijgplicht, vragen er niet eens naar. Op de vraag: "Hee, minister, wie bracht u op dit idee?", komt nooit een helderder antwoord dan "Bla bla beleidsstuk, bla, ambtenaren", wel?

doedeljantje | 11-07-09 | 10:20

tipo | 11-07-09 | 10:19
Ik heb wel degelijk iets te verbergen! Zoals die moslim die ik ingehuurd heb om een bom van Nederland naar Mekka te verplaatsen.

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:20

That reminds me: in de Sovjet Unie was men als je het nu bekijkt, z'n tijd aardig vooruit wat betreft privacy-schending en afluisteren.

Kijktip voor iedereen: Das leben der anderen.

nietsze | 11-07-09 | 10:20

tipo | 11-07-09 | 10:09
LOL. Wel een mooie; ban en ballin in één zin.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:19

Ik dacht dat Ernst ook al op Hyves zat...

ascona | 11-07-09 | 10:19

@ michello | 11-07-09 | 10:15
De truc is dat de overheid je niet realtime laat weten dat ze je aan tracken zijn. Dus is het geen inmenging.

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:19

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:00
vertel er dan wel ff bij dat je systeem rete traag wordt en dat het indien gewenst dus wel mogelijk is om na te gaan vanaf welk IP adres de mail is verzonen. Gaat veel werk in zitten maar is nog steeds mogelijk. (Oeps verklap ik nu een geheimpje Ernst?)

De oude nar (2) | 11-07-09 | 10:19

@ Cortes | 11-07-09 | 10:12

Er zitten inderdaad zer hilarische namen tussen. Ik heb al heel wat keren hardop zitten lachen achter mijn notebook.
Even wat anders maar heeft er wel mee te maken er zijn waarschijnlijk maar weinigen die uw naam in verband zouden brengen met eeuwenoude justitie.

ecologiste | 11-07-09 | 10:19

Ik heb niks te verbergen.
In denk ik schrijf het even op, misschien gaan ze dan wel iemand anders onderzoeken.

tipo | 11-07-09 | 10:19

@Evocatus | 11-07-09 | 09:12 , je weet waarchijnlijk ook wel dat aan het eind de enige manier om aan die "brave new world" te ontsnappen zelfmoord was toch?
Laat die goedkope grijze pakken maar komen, ik heb verschrikkelijk slechte koffie in de aanbieding voor ze.
Hirsch ballin is al jaren een behoorlijk eng mannetje (IRT geknoei) en is daarom al meerdere keren weggewerkt van zijn positie, helaas zijn er mensen die ervan profiteren om dit figuur elke keer weer te gebruiken om hun zin door te drijven ten koste van normale mensen. Wie stuurt Ballin, Donner en aanverwante geesten eigenlijk?

Dezenaamhier | 11-07-09 | 10:18

ekimov | 11-07-09 | 09:43

tuurlijk, laat de overheid lekker zijn gang gaan, EPD, geen pobleem, digitale databanken, geen probleem, internetverkeer verplicht een jaar bewaren, geen probleem etc.etc. Een crimineel heeft iets te vrezen, een lieve gehoorzame burger niet.

Je bent zeker nooit genaait door de overheid?

zoals al eerder gemeld, als je iq minder is dan een pindrots kun je beter hier niet reaguren

internal error? huh?

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 10:18

@Noorderling
Bingo!

[[[Mad.doC]]] | 11-07-09 | 10:18

Vreemd hoe weinig mensen zich realiseren welke dreiging hier van uitgaat. Even voor iedereen in de herinnering: dat er zoveel joden in WOII gedeporteerd konden worden uit NL kwam door een uitstekende registratie van onze gemeenten.

Het probleem is dat niemand feilloos is en als je daarvan bewijs hebt, heb je voldoende macht om iedereen naar willekeur op te sluiten, mocht het politieke klimaat een beetje veranderen... Trek je conclusies...

nietsze | 11-07-09 | 10:18

michello | 11-07-09 | 10:15
Dan wordt het hoog tijd dat dat eens aangepast gaat worden lijkt me. :')

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 10:18

Wetgeving
Het recht op privacy wordt in verschillende internationale verdragen gegarandeerd. In artikel 17 van het VN verdrag voor Burgerlijke en Politieke rechten uit 1966 staat:

Niemand mag worden onderworpen aan willekeurige of onwettige inmenging in zijn privéleven, zijn gezinsleven, zijn huis en zijn briefwisseling, noch aan onwettige aantasting van zijn eer en goede naam.
Een ieder heeft recht op bescherming door de wet tegen zodanige inmenging of aantasting.

michello | 11-07-09 | 10:15

@ Melchett | 11-07-09 | 10:12
Dat moet dan het BurgerServiceDossier worden.
*Jaap de P. nog een keer spammen doen gaat ;)*

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:14

Komt nog bij als het rekening rijden wordt ingevoerd, dat de overheid dan ook nog precies weet hoelaat, waar en wanneer iedereen is. Bob Smalhout heeft het hier al eens over gehad dat de overheid er werkelijk alles aan doet om precies te weten wat het plebs (wij dus) aan het doen is.
Volgens Andre Rouvoet heeft het kabinet haar doelstellingen niet gehaald dus een mooiere gelegenheid om nieuwe verkiezingen uit te schrijven is er nog niet geweest.
Wat is het toch een wanstaltig kutkabinet!

Karel Kruizenruiker | 11-07-09 | 10:14

Ja en die pedofiel gaat dan wel lekker tegenover de speeltuin en kinderopvang wonen.

Braakbal | 11-07-09 | 10:12

"Daderprofiel"? Hij bedoelt burgerdossier, maar dat klinkt te Oost-Duits. Gaat gelukkig niet werken omdat het te veel vals-positieven oplevert.

"It's not a liberty vs. security debate. Liberty is security. It's a liberty vs. control debate" (Bruce Scheier).

Melchett | 11-07-09 | 10:12

Zoals de waard is...
Voor dit soort zaken is er het malieveld. Maar we hebben het te druk met niets om hiervoor een middagje te spandoeken.

Zeddegeizot | 11-07-09 | 10:12

We gaan weer terug naar de donkere middeleeuwen met relifanaten zoals een ballin.En het ergste van alles is,dat het allemaal weer valt onder de noemer,vrijheid van godsdienst.Je weet wel,die religies die boven de grondwet staan.

komtdatschot | 11-07-09 | 10:11

@tipo |10:09
In Nederland las ik laatst dat er in Mekke een bom afging, en er waren zelfs moslims bij betrokken!

fuckje | 11-07-09 | 10:11

En trouwens, volgens mij is het niet mogelijk dat wij, de willekeurige burgers, te hooi en te gras door de overheid worden gescanned, er moet gerede aanleiding zijn dat er criminele activiteiten plaats zouden kunnen hebben. Anders is het in strijd met de rechten van de mens, vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring zonder inmenging van openbaar gezag en recht op de privacy.

michello | 11-07-09 | 10:11

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:04
Dat soort dingen probeer ik jaaaren, ben helaas nog nooit opgepakt. Was erg leuk geweest, maaja als je het erom doet lukt het niet.
Noges proberen dan: Schop die lelijke kop van Ernst er maar af.
En nou maar wachten op die roffel op de deur....

Hijo del Sol | 11-07-09 | 10:10

Het wordt de hoogste tijd dat de bevolking Zelf eens een punt zet achter al deze bemoeienis en geregel van een overheid.

De overheid dient in dienst van een volk te functioneren en mag deze nooit en te nimmer overkoepelen of inkapselen; Wat denkt EHB met deze nieuwe maatregel te bereiken? De overheid van dit krappe kikkerlandje begint behoorlijk trekjes te krijgen van een Extreem-dictatoriaal regime als Noord-Korea, of Iran.
Ergste is dat als er hoog bezoek komt uit een land als China onze MP zelf knipt als een Zwitsers knipmes en zelf niet meer tegenwicht of commentaar levert over rassen-onderdrukking in dat land.
Wat blijft er voor een individu over aan bewegingsvrijheid, als het constant wordt gemonitored en ge-BigBrothered? Medunkt dat de vrijheid van het individu wel degelijk prevaleert boven wat men nu wil invoeren.
Belachelijk dat men als regel nu een gewoontepatroon van een crimineel als ijk-punt neemt om een gewone burgert te schaduwen, die totaal geen kwaad in de zin heeft!

Zoals de MP zich buitenproportioneel 'Anaal' laat nemen door een bananen-republiek als China; zo wil EHB de Boeren/Burgers/en Buitenlui van 0031 onherroepelijk uitwonen..

FredFlinstone | 11-07-09 | 10:10

@Jaap de Paap 10:07
Daar ging iets mis.
Gelukkig ben ik niet zo dom om Mekka, bom, moslim en Nederland in 1 post te gebruiken. Want dan zou ik pas echt een probleem hebben.

tipo | 11-07-09 | 10:09

Ach... dit riekt naar een IT project.
Ik maak me daarom geen zorgen. :-)

Remy Martin Louis 13 | 11-07-09 | 10:09

@ Fleauxe | 11-07-09 | 09:59
Kzou daar dan géén kindermenu bestellen. Bij de Mac ook niet meer trouwens...
*Nog een pakje lange vingers aanbreken doet*

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 10:09

@Rammstein 9:24
Mag ik je nummer, je mag mijn nummer ook wel hebben maar dan kost het jou geld.
*verwacht een nee met hoofdletters*

necrosis | 11-07-09 | 10:08

Nu is het zeker, Hirsch Ballin is gewoon compleet doorgedraaid. Niet lichtelijk, maar rijp voor directe opname, met dwangbuis, afgesloten van de mensheid waar hij geen gevaar meer kan zijn. Als ze gedragsprofielen van levensgevaarlijke dictators zouden aanleggen dan zou bij Ernst het alarm licht nu doorbranden. Dit plan mag NOOIT uitgevoerd worden, NOOIT.

yiNXs | 11-07-09 | 10:08

@F. von Zeikhoven |09:42
Eerlijk gezegd had ik gedacht, gezien uw algemene ontwikkeling, dat u wel wist dat die kapers afkomstig waren uit Bovensmilde en Assen....

fuckje | 11-07-09 | 10:07

Hijo del Sol | 11-07-09 | 10:04
Dit is inderdaad hetzelfde idee maar dan in de secure / anoniem uitvoering.
Deze incognito is overigens ook op USB te installen.

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:07

tipo | 11-07-09 | 10:06
Die tipo in je zin moet freudiaans zijn; dat kan gewoon niet anders ;)

Jaap de Paap | 11-07-09 | 10:07

Hirsh Ballin is de Baas!
Ik ban altijd al een grote fan van hem geweest.

tipo | 11-07-09 | 10:06

Patrick Zweedsey | 11-07-09 | 10:00
Jij hebt nu een probleem, je hebt de woorden Mekka, Nederland en bom in 1 post gebruikt.
De totale Big Brother control heeft dit al doorgemeld en ik ben bang dat men al onderweg is naar jouw huis.
Vlucht nu het nog kan !!

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:04

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:00
Thanx!
Wereldtip!
Je kunt Ubuntu tegenswoordigs ook vanaf USB draaien...
Zelfde effect, en je kunt nog dingetjes opslaan ook (mocht je dat willen)

Hijo del Sol | 11-07-09 | 10:04

Ernst heeft een afleveringetje Profiler gezien en denk 'Dat kan ik ook'

Tobi | 11-07-09 | 10:02

napelt | 11-07-09 | 09:29
Voor wie een tor instalatie te moeilijk of te omslachtig is
www.browseanonymouslyanywhere.com/inco...
Dit is een iso die simpel te downloaden en te branden is.
CD in je pc, opstarten, en je hebt een linux vanaf een cd draaien waarmee je allerlei secure mail dingen kan doen en anoniem kan surfen via het TOR systeem.
Je harde schijf word övergeslagen en doet niet meer mee. Het systeem draait via de cd/dvd speler en jouw interne geheugen. ER WORD DUS NIETS GEINSTALLEERD OP JE HARDE SCHIJF.
Je hebt er totaal geen kennis van zaken voor nodig, gewoon de default instellingen laten staan.
Als je klaar bent , gewoon afsluiten cd uitspugen , je pc opnieuw opstarten en je draait weer windows alsof er nooit iets is gebeurd.

Werkt als een tierelier.

Dunnepoep | 11-07-09 | 10:00

je bent nu wel gek om als moslim een pelgrimstocht naar Mekka te doen. Nederland als vakantieland wordt de bom!

Patrick Zweedsey | 11-07-09 | 10:00

Dus een ambassademedewerker in Thailand is potentiele verdachte van pedofilie. (Gaat wel erg vaak naar dat land toe)

azijnseikerT | 11-07-09 | 09:59

Als je ervaren hebt, hoe de overheid zelf zijn gegevens onderling uitwisseld. Zelfs binnen één dienst, kan je ervan uitgaan dat dit project ongeveer 500 jaar duurt, voor het funktioneel is.
Kost inderdaad weer een vermogen.

Maar natuurlijk is dit weer een open deur, die ingetrapt wordt.

Doe als mij en zorg voor jezelf in dit land en laat ze lekker hun gang gaan, nicht ärgern nur staunen.

diedick | 11-07-09 | 09:59

Die onvolprezen Wet Op De Privacy is voor iedereen, toch?
Dus zijn we allemaal gelijk, toch?
Perfect stukkie overigens, Prof.
Wil ik alleen nog ff het rekeningrijden eraan toevoegen. Ook leuke info voor je 'profiel'.

Hijo del Sol | 11-07-09 | 09:59

@F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:57: Nou en of, ook wanneer je eten bij de Thai haalt. Altijd verdacht.

Fleauxe | 11-07-09 | 09:59

De makke van de burger is dat zij zich niet tegen een regering kan verweren, behalve in een stemhokje 1x in de 4 jaar. Vervolgens kan een regering 4 jaar lang de grootste waanzin implementeren en de werkelijke problemen links laten liggen. Dat is geen democratie.
Het moet mogelijk worden gemaakt dat de burger zich laagdrempelig kan organiseren, zijn protest in kan dienen. Een continue open referendum, zonder vastgesteld onderwerp. Vervolgens moet er door de regerings actie worden ondernomen of verantwoording afgelegd naar de burger zodra een bepaalde hoeveelheid klachten over een onderwerp zijn binnengekomen. Dan weten we tenminste wat we aan onze eigen regering hebben, in plaats van dat we het met "charisma" moeten doen.

michello | 11-07-09 | 09:59

Alles opslaan is in ieder geval makkelijk voor als de sharia ingevoerd gaat worden. Typen zonder handen gaat het helemaal worden in 2013

Oerkoendoe | 11-07-09 | 09:58

Het Juvilavus Dilemma van Dan Brown.

Boomschade | 11-07-09 | 09:58

@[[[Mad.doC]]] | 11-07-09 | 09:51
Dat was toch 'Mein Kampf'? Heeft die Wolf dat gewoon gejat of zo?

noorderling | 11-07-09 | 09:58

@ Fleauxe | 11-07-09 | 09:55
Is profielmatch voor de Thai grond voor arrestatie?

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:57

Weer zo een ICT projectje van 164 miljoen dat 3x over de kop gaat en dan nog steeds niet werkt.

Ga lekker je burgers vertegenwoordigen Ernst. Pak die criminelen eens aan met de middelen die je nu wel al hebt, in plaats van alleen maar dromen achterna te jagen.

frickY | 11-07-09 | 09:57

Ernst,

Je moet je meer bezig houden met :
MEER BLAUW op straat
Zorgen dat er minder criminaliteit is
Verbeteren van gevoeg van Veiligheid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TheNox | 11-07-09 | 09:57

Ondertussen, op Cape Canaveral... www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.h...
Om onze tijd 11:40 straks vertrekt Space Transport System 127 voor het afleveren van de laatste grote onderdelen bij het internationale ruimtestation ISS. Waar overigens vandaag een proef is met het aankoppelen van een automatische navulcapsule die eerder deze week door de Russen gelanceerd is...

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:56

Ik had dus de hoop dat de 'diensten' ook zonder daderprofiel in staat waren te achterhalen of een pedo naar Thailand reist of niet.

Fleauxe | 11-07-09 | 09:55

@ Dr Mastermind | 11-07-09 | 09:33

Domme suckel. Zo veel mening en dan, klaarblijkelijk niet eens weten wie in het parlement voor dit soort wetgeving stemp.

dawg | 11-07-09 | 09:55

Naomi Wolf. Verschrikkelijk wijf.

ekimov | 11-07-09 | 09:55

@ ekimov | 11-07-09 | 09:43

Precies dat is crux. Om even bij spionage te blijven. Gelukkig fictie:
James Bond heeft wapens en gebruikt deze voor de vrede, maar zijn tegenstanders Dr. Julius No, Ernst Stavro Blofeld, en noem ze maar op gebruiken ze voor de vernietiging van onze beschaving.

ecologiste | 11-07-09 | 09:54

En als je nu nog zo dom bent om te roepen "ik heb NIKS te verbergen", maar dan meteen je voor en achterdeur open en laat iedereen binnen die je ziet.
Wedden dat je dat niet doet ?
Blijkbaar heb je dan toch iets te verbergen !

schuco | 11-07-09 | 09:54

@ schuco | 11-07-09 | 09:52
Ook dat nog eens. Criminelen liggen altijd voor op de overheid, maar je moet wel enigszins proberen bij te blijven.

ekimov | 11-07-09 | 09:54

@F. von Zeikhoven , michello
Ach, Nederlanders en revolutie .. dat gaat hem nooit worden natuurlijk, dat weet ik ook wel. Nederlanders zijn al jaren lang dommelende marionetten die aan de hand van het zogenaamd linkse leidersvolk keurig over de rand van de afgrond stapppen.
Nederland is hersendood. De laatste generatie vrijdenkende opstandigen hangt tegen het pensioen aan, dus daar hoeven we ook niet op te rekenen.

noorderling | 11-07-09 | 09:54

Ik heb eens een film gezien daar werden burgers alvast gestraft omdat ze aan de juiste criteria voldeden, we zijn er bijna!

Weg met 1984, dat station zijn we gepasseerd.

3bier4melk | 11-07-09 | 09:53

Hmmmm, neen, niets eens met Ernesto 'Gestapo' Hirshihito Ballinokov.

www.youtube.com/watch?v=Z4rBDUJTnNU

* met honkbalknuppel in de hand komst van geblindeerd busje afwacht. Kom dan... *

bello | 11-07-09 | 09:53

Rammstein | 11-07-09 | 09:24
Wij ook hier. We deden altijd even de groeten aan 'de jongens'. En inderdaad de meest kleffe en ranzige dingen zeggen. Het blijft klote.

Jaap de Paap | 11-07-09 | 09:53

Wilders als fascist bestempelen en er zelf Hitlerpraktijken op na houden; dat is Ernst Hitler Ballin

knight03 | 11-07-09 | 09:53

Total control is on its way.
.
Gelukkig wordt het een overheids ICT project.
,
Veiligheidsmaatregelen: Oppervlakkig
Kans op mislukking : Groot
Overschrijding budget : Zeer groot

schuco | 11-07-09 | 09:52

Doet me denken aan "The end of America" van Naomi Wolf"

Het boek beschrijft tien stappen die volgens Wolfs betoog gezien kunnen worden in de overgang van een democratische land naar een fascistisch land.

De tien stappen

1. Roep iets uit tot een verschrikkelijke interne en externe vijand
2. Creëer geheime gevangenissen waar marteling plaatsvindt
3. Ontwikkel een kaste mensen of paramilitaire troepen die geen verantwoording hoeft af te leggen aan de burgers
4. Het opzetten van toezicht op de eigen bevolking
5. Intimideer burgergroeperingen
6. Ga over tot willekeurige arrestatie, detentie en vrijlating
7. Val belangrijke personen aan
8. Controleer de vrijheid van de pers
9. Behandel alle politieke dissidenten als verraders
10. Schort de werking van de rechtsstaat op

Er is nog veel werk te doen, maar op een paar punten scoort dit kabinet al een dikke voldoende.

[[[Mad.doC]]] | 11-07-09 | 09:51

ekimov | 11-07-09 | 09:49
Dat zeg ik.

hanzebal | 11-07-09 | 09:51

Het voordeel is dat de overheid niet zo handig is met computers, noem een ov-chip kaart, electronisch patienten dossier. Nadeel hiervan is dat straks de hele wereld in die profieltjes kan kijken.

Laat de overheid nu eerst gewoon eens doen wat het kan doen, dus achter dat bureau vandaan en echt aan de slag. Er lopen zoveel gasten rond die je zonder digitale profieltjes gewoon kan oppakken. Het grote gevaar is dat de overheid straks alleen nog maar met profieltjes gaat opsoren want dat werkt zo makkelijk.

Loonslaaf | 11-07-09 | 09:50

noorderling | 11-07-09 | 09:45 Is toch wat he, Ernst neemt met niks minder genoegen dan absolute controle, maar een ontsnapte crimineel mag vanwege privacy niet met bek in beeld.

Fragony | 11-07-09 | 09:49

@grote grutjes | 11-07-09 | 09:43
Lekker inhoudelijk weer. Dat is hier helaas wel erg vaak het de laatste tijd. Ik denk dat GS in de marge verdwijnt door hersenloze meelopers zoals jij.

@hanzebal | 11-07-09 | 09:44
Voor zover ik het lees gaat het om abstracte analytische daderprofielen die tegen potentiële verdachten worden gehouden. Niets nieuws onder de zon dus, behalve dat men modernere middelen gaat gebruiken.

ekimov | 11-07-09 | 09:49

Inderdaad, een engerd. Dat geldt trouwens voor nagenoeg de hele Haagse Kliek.

Alexander de Kleine | 11-07-09 | 09:48

ja, wat krijgen we nou. het moet niet gekker worden.

Poringez | 11-07-09 | 09:48

noorderling | 11-07-09 | 09:45
Voor een revolutie is organisatie nodig.

michello | 11-07-09 | 09:47

@ekimov | 11-07-09 | 09:38:
Ik ben dan wel niet interessant. Tot ik bijv lid wordt van een politieke partij. Of tot ik actief lid wordt van een vakbond. Of ga werken voor de pers. (desnoods via een weblog). Of andere belangenorganisaties.
Zolang ik gewoon op de achtergrond werk, zonder mij te bemoeien met de overheid: nee, dan ben ik totaal geen interessant.

Absolute regimes zijn niet geinteresseerd in normale mensen. Wij hebben alleen mensen nodig die opkomen voor normale mensen. En die mensen kunnen ze nu perfect in de gaten houden. En indien gewenst aanpakken. Of het nu strafrechtelijk is, of door middel van laster. Aanpakken zullen ze.
Je mag mij een complotdenker noemen, maar goed. Ooit zal blijken dat ik gelijk had.
Ik had voor de bewaarplicht voor internetgegevens, vingerafdruk op paspoort en dergelijke al voorspelt dat de overheid dit ooit zou gaan combineren. Ik had alleen niet verwacht dat men dit al zo snel zou gaan doen. Ik had eerder aan 10 jaar of later gedacht....
En nee: wij leven nu nog niet in een absoluut regime. Maar door dit soort technieken moet het er toe leiden. Een absoluut regime hoeft niet te betekenen dat er een alleenheerser komt. Maar wel dat een kleine minderheid het beleid gaat bepalen. Zonder invloed van de grote meerderheid.
Ken de geschiedenis om de toekomst te kunnen voorspellen...

Quacka | 11-07-09 | 09:47

China wilde de " Green Dam " censuur software. Pfff... ouderwets. nieuwe wet in Nederland. Er mag geen computer meer zonder webcam verkocht worden. Webcam kan niet meer uitgezet worden, en moet real time video naar de EHB sturen.

Oerkoendoe | 11-07-09 | 09:46

Dus hij wil zonder tussenkomst van een rechter iedere database mogen doorzoeken .... De Stasi was jaloers geweest.
Het is toch werkelijk ongelovelijk dat zo'n fascist in de regering zit en nog serieus genomen word ook?
Het wordt tijd voor revolutie, zodat we weer een democratie oude stijl in kunnen voeren.

noorderling | 11-07-09 | 09:45

ekimov | 11-07-09 | 09:38
Let op; als er ergens misbruik van gemaakt kan worden, dan gebeurt dat.
Lijkt me heel vervelend in dit geval.

hanzebal | 11-07-09 | 09:44

ekimov | 11-07-09 | 09:41
Om inhoudelijk te reageren heb je een gemiddeld eQ nodig en een iQ van ongeveer 75 punten.
Mijn psychoanalyse (Alice Miller) van jou is bij deze gemaakt.

grote grutjes | 11-07-09 | 09:43

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 09:40
Ah... blijf jezelf lekker voor de gek houden. Dus de overheid mag niet met digitale daderprofielen werken? Hoe naief kan je wezen.
Probleem zit 'm nooit in dit soort systemen, maar in de mensen die ermee werken.

ekimov | 11-07-09 | 09:43

Als EHB alles van me wil weten hoeft hij echt geen miljoenen over de balk te smijten, als hij gewoon even langskomt kan hij vragen wat hij wil (behalve mijn pincode).
Dus wat is nou het probleem?
De rest weten ze toch al.

necrosis | 11-07-09 | 09:43

Het gaat nu wel erg ver.

Artwido | 11-07-09 | 09:43

Het enige waar ze op gefocust zijn,kijken waar de tegenstemmers en anti geluiden tegen dit hopeloze stelletje idioten vandaan komt.Ballin ,Donner ,Balkenende en de hele linkse kliek,zitten er om van de mensen marionetten te maken.Stemmen wordt straks afgeschaft,maken ze zelf wel even uit wie er bij mag.Stelletje tuig,opzouten AUB

fleurtje | 11-07-09 | 09:42

@ fuckje | 11-07-09 | 09:39
Zaten er dan eigenlijk Noord-oostGroningers achter die kapingen?

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:42

vrijheid was zo 1999! Het nieuwe milennium heerst tot nu toe. Gristenfundi's, moslimfundi's, sociofundi's en milieufundi's hebben het nu voor het zeggen.

Het_leuke_zuiden | 11-07-09 | 09:42

Wordt er al een directeur gezocht voor het project om de geschiedenis te herschrijven? Er wordt tenslotte al veel aan cultural condition gedaan.
2007 - goede vooruitgang om sociale onrust weg te nemen
2008 - sociale onrust met 90% afgenomen
2009 - sociale harmonie bereikt dankzij een geweldige regering

Mag ik?

Oerkoendoe | 11-07-09 | 09:42

fuckje | 11-07-09 | 09:39
Ik heb het via via gehoord, waar meneer Hoxha weer een punt heeft: wie doet wat met welke informatie, wie kan zijn mond niet houden usw. en later is het keihard bevestigd (ik had niks met die zaak te maken zelf) door een KUCHagentKUCH.

Rammstein | 11-07-09 | 09:42

*dagboek ook meteen maar aan ministerie geeft*
Ik ben ze een stap voor.

GeflipteVlaflap | 11-07-09 | 09:42

Mogen wij dan ook de profielen hebben (zonder omissies ja?!) van Hirsch Ballin en ALLE al dan niet sjoemelende ambtenaren?
Want nu gaan ze de profielen gebruiken om hun ongewenste personen kapot te maken en zichzelf blijven ze afschermen.
Ik zeg gelijke monniken gelijke kappen. Helaas is de ene meer monnik en de andere meer abt. Abtenaren zullen de niet uitverkorenen wel eens even gaan straffen. CU en CDA ruiken hier weer kansen voor inquisitie of op zijn minst de macht van de kerk van vóór WOII. PvdA doet mee om PVV-ers van het lijf te houden. De verkettering kan weer hoogtij gaan vieren. Maak de brandstapels maar gereed. De journalisten van de Televaag begrijpen meteen waarover het gaat. Maar die worden nog gesteund door Paradijs. De anonieme reaguurders hier kunnen binnenkort iets vreemds gaan meemaken dat ze vooralsnog niet in verband kunnen brengen met hun reaguursels want daar zijn ze ook goed in bij de partij der schijnheiligen. Iemand nagelen zonder dat-ie weet hoe en wie het hem aan doet. "Jemand hatte Josef K. verleumdet, denn ohne dass er etwas Böses getan hatte, wurde er eines Morgens verhaftet". Franz Kafka. Eén van de beroemdste openingszinnen uit de literatuur nog steeds aktueel.
Want wat als Hirsch Ballin of een anonieme hoge ambtenaar om persoonlijke redenen nu de pik op jou heeft?

ecologiste | 11-07-09 | 09:41

@fuckje | 11-07-09 | 09:39
Heb ik ook een tijdje last van gehad. Ben gauw overgestapt op Nokia.

ekimov | 11-07-09 | 09:41

ekimov | 11-07-09 | 09:33

U heeft last van hersenrot?

dickel | 11-07-09 | 09:40

ekimov | 11-07-09 | 09:33

randdebiel, heeft gvd niks te maken met crimineel zijn, als je dat niet beseft en je beseft niet wat die obersturmfuhrer EHB aan het doen is dan verdien je het niet te mogen reageren hier.

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 09:40

-weggejorist-

Calihero | 11-07-09 | 09:40

@Rammstein |09:24
Van Molukse vrienden en familie heb ik dat ook gehoord. Soms hoorden ze zichzelf in echo praten. Dan heb ik het over de jaren '70, hadden ze zeker nog gebrekkige apparatuur!

fuckje | 11-07-09 | 09:39

Veertig jaar socialisme
Er is in die tijd veel bereikt
Maar wat is nou die heilstaat
Als er muren omheen staan
Als je bang en voorzichtig
Met je mening moet omgaan
Ach, wat is nou die heilstaat
Zeg mij wat is-ie waard
Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard

michello | 11-07-09 | 09:39

ekimov | 11-07-09 | 09:33
Als je het partij programma van de PVV gelezen had, dan had je geweten dat Wilders tegen het gedoogbeleid is en alle drugs strafbaar wil stellen.

grote grutjes | 11-07-09 | 09:38

@ G-unite | 11-07-09 | 09:34
Maar, the New World Order, da's toch de Reauze Zwerm....? Er staat vast wel een server bij Jusititie waar 'meer informatie' te vinden is? ;) Beetje zaterdagochtendvandaleren. Moet kunnen!
*IJverig mailtje aan Jaap de P. sturen doet*

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:38

Quacka | 11-07-09 | 09:35
Histeryfobia. Get a life. Mensen met macht en middelen hebben wel wat beters doen dan jou in de gaten te houden.

ekimov | 11-07-09 | 09:38


@napelt | 11-07-09 | 09:29 Over Tor, ik weet ongeveer hoe het werkt, maar werkt het in dit geval ook echt?

Cryonic Devil | 11-07-09 | 09:36

Op GB na is N.L een jaar geleden al het meest afgeluisterd (telefoon Taps) en hier lopen ook de meeste geheime diensten rond.
Tja dat moet allemaal gecontroleerd worden, misschien is er wel een afdeling die zich alleen maar bezig houdt met de pers.
ik verbaas me nergens meer over in dit land.

grote grutjes | 11-07-09 | 09:36

Heerschbollah is dood en doodeng, wat ben ik de kerkpartijen toch zat

Fragony | 11-07-09 | 09:36

@ F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:33
-de pliesies hadden bij die collegamuskiet gevraagd wie ik was-

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:35

Tja. 1984 is een stripboekje vergeleken met de werkelijkheid.
De overheid creeert wereldwijd een systeem dat maar tot 1 nieuwe maatschappij kan leiden: Een maatschappij waarin een groot deel van de bevolking niet meer in vrijheid zal kunnen leven. Een maatschappij waar zelfs de grootste dictators uit het verleden niet van hebben durven dromen.
En iedereen staat erbij en kijkt er naar. Want de overheid zal wel doen wat in ons belang is.... Ja, tuurlijk....

Quacka | 11-07-09 | 09:35

De helft van EHB's achterban in de Bible-Belt valt binnen het profiel van incest-pleger. Dat gaat 'm nog dik stemmen kosten.

Sinar | 11-07-09 | 09:34

Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek..
New World Order..

G-unite | 11-07-09 | 09:34

Een hoop potentiële daderprofieltjes hier, aan de angstige reacties te lezen...
Niet zo vreemd natuurlijk, altijd al gedacht dat er een hoop semi-crimineeltjes onder het Wilders kuddevolk zaten. Is ook lullig als je het met je wietzoldertje moet afleggen tegen de net wat beter georganiseerde en slimmere allochtone crimineeltjes.

ekimov | 11-07-09 | 09:33

@ Rammstein | 11-07-09 | 09:24
Is mij aan het begin van m'n persmuskietenbestaan ook overkomen. Werd tijdens een begrotingsvergadering door een collega-muskiet aangesproken of ik wat aan m'n telefoon gemerkt had nadat ik een contact-oproep aan anti-Shell activisten had gedaan in een underground blaadje. Ze hadden indertijd in het doorgaans pittoreske Mijnsheereland opt Nationaallandschapseiland wat slagen doorgesneden... Contact is nooit tot standgekomen, KPN wilde een paar maanden daarna wel de lijn afsluiten wegens hoge openstaande rekening. Maar die was van de vorige eigenaar van m'n nummer, een plaatselijke discotheek. Gaat nergens over, dat illegaal tappen. Maar ja, niet alle nazi's zijn weggejorist na mei 1945...

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:33

Een goeie tip om Nederland verder naar de klote te helpen. Stem op de volgende verkiezingen weer braaf PvdA, CDA, D66, SP of Groen Links. Ernst HB for president!
*kotst emmer vol*

Dr Mastermind | 11-07-09 | 09:33

Gecombineerd met het beruchte kilometerheffing kastje voelde de inwoners van het voormalige Oostblok zich nog vrijer

Krokoklaas | 11-07-09 | 09:33

Denk dat de stasi maar eens een cursusje moet volgen bij EHB, kunnen ze nog iets van leren.

neemjemoederindemali | 11-07-09 | 09:32

Komt ie he: "Wie niets te verbergen heeft, die heeft ook niets te vrezen."

fender05 | 11-07-09 | 09:31

@ Ernst Hirschi Ballon, iedereen chippen, kost nie zeau duur.

kneuterzak | 11-07-09 | 09:31

In ieder ander land stond ik nu op straat met een spandoek.
Maar dit is Nederland, dus ik hoef niet bang te zijn dat ze dat ooit fatsoenlijk geregeld krijgen.

hoffrevisited | 11-07-09 | 09:31

Nederland is zó eng, altijd al geweest eigenlijk. Als ik buitenlander was zou ik hier nooit naartoe emigreren.

strangecutbean | 11-07-09 | 09:31

Ranja Drinker | 11-07-09 | 09:24
balletje is ook al eerder uit een kabinet gekieperd, dus we konden het verwachten.

grote grutjes | 11-07-09 | 09:28

Ik ga mijn bakkie weer van zolder halen en laat mijn mobiel uit!

Mark van Leeuwen | 11-07-09 | 09:27

ekimov, wa?
eerst lezen me dunkt?

skaffz | 11-07-09 | 09:27

Op de analoge manier kunnen ze het al niet oplossen. Over het succesvan de combinatie overheid en it ga ik niet eens beginnen.

Lucifer | 11-07-09 | 09:26

Godsdienstwaanzinnige Ernst gaat weer helemaal los en Rouwvoet voorziet problemen met het Hamerwijf in het najaar.

dickel | 11-07-09 | 09:24

En dit is dus de zoveelste keer dat Hirsh Ballin bewijst dat hij een incapabele oetlul is die al geruime tijd met de vut had moeten zijn, die man loopt niet van fout naar blunder en terug, hij doet het rennend waarbij het maar steeds niet wil lukken dat hij eens een keer zijn spreekwoordelijke nek breekt.
.
Zo dat met mannen in grijze goedkope pakken gaat wel goed komen, rustig wachten gaat zitten bij de voordeur.

Ranja Drinker | 11-07-09 | 09:24

Aangezienn dit een overheids IT project is maak ik me geen zorgen. Komt toch nooit af en is zo lek als een mandje.

Howard Roark | 11-07-09 | 09:24

fuckje | 11-07-09 | 09:12
Jaren geleden, in de vorige eeuw, ben ik enige tijd afgeluisterd geweest en de kunst vond ik, om de meest langdradige en ranzige gesprekken te voeren.
Maar je raakt het nooit meer kwijt, dat idee.

Rammstein | 11-07-09 | 09:24

Overheid vs burger is een complottheorie. De Haagse Pand Brigade en Gemeentelijke Interventieteams in Rotterdam controleren achter de voordeur op overbewoning, brandveiligheid, wietplantages en fraude. En wat blijkt na kritische vragen van ombudsman en gemeenteraad? 90% van bewoners heeft er geen problemen mee, en laat meneer de klerk snuffelen in kasten en wasmand, want een slaaf heeft immers niks te verbergen. Dit is slechts het begin, en de komende dictatuur wordt omhelst door de bevolking.

pek en veren | 11-07-09 | 09:23

Als dit meest gehate kabinet ooit de rit uitzit, dan is het grootste resultaat, dat zij geboekt hebben, dat burgers zijn veranderd in slaven van de staat. Dit volksvijandige kabinet moet zo snel mogelijk weg.

Vigil | 11-07-09 | 09:23

Maar verder zou overheidsrandomdataminig verboten moeten worden.

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:23

@Evocatus | 11-07-09 | 09:12
En jij weet wat goed voor ons is want jij ligt elke dag op een matje met je gezicht naar het oosten te mediteren en koopt geen verfoeide kapitalistische rommel (die trouwens tegenwoordig allemaal uit het oosten komt), in tegenstelling tot al die domme westerse hedonisten.
Flikker toch op, engerd.

ekimov | 11-07-09 | 09:22

-weggejorist-

grote grutjes | 11-07-09 | 09:22

Best wel efficiënte marketingtool om tegen relatief lage kosten die cellen weer geboekt te krijgen...

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:21

-weggejorist-

veel vaak en vet | 11-07-09 | 09:19

Rare man met vreemde motoriek, eng hoor!

Kutwijf Bert | 11-07-09 | 09:18

Prima toch? Criminelen pakken en opsluiten is een van de primaire taken van de overheid. Ouwe bromsnor met de pet hebben we niet zoveel meer aan in deze tijd, blijkbaar.

ekimov | 11-07-09 | 09:18

Overigens zijn dit toch wel weer de topics van het soort waarbij een Vlunk in goeden doen leuk uit de hoek had kunnen komen:
"vlunk Zegt:
zaterdag 11 juli, 2009 @ 05:27 bij AM
@erl
www.trouw.nl/opinie/commentaar/article...
zou hij daarmee bedoelen dat hij vindt dat overheden naast het doden ook het terroriseren en bestelen van burgers ongestraft moeten kunnen mogen?(...)"

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:18

Doe maar effe niet. Wordt toch een troep. Maak eerst dat EPD is goed.

Stolker | 11-07-09 | 09:17

V for Vendetta anyone?

kettingzaag | 11-07-09 | 09:16

Het boek heet 1984 en werd geschreven door George Orwell
nl.wikipedia.org/wiki/1984_%28boek%29
Ballin is een dusdanige fossiele randmongeaul dat zelfs dat boek te modern voor hem is.

Hellsmurfje | 11-07-09 | 09:15

Ik hoop maar dat Ernst ook snel een website opent waarop het ideale gedrag beschreven wordt. Anders hebben we binnenkort weer een cellentekort.

LaPachanga | 11-07-09 | 09:15

Het panopticon omsluit zich langzaam, ik vraag me af of ik gezeik ga krijgen met dit berichtje.

/()1l) | 11-07-09 | 09:15

Ik kèn trouwens een passendere GS-picca van EHB, Hoxha! Had die er geweaun bijgezet...

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:14

Dus Nederland wordt één grote digitale puinhoop! En wie gaan al die gegevens bestuderen? Als ik een uur met een vriendin bel, gaan ze dat hele gesprek na?
En als ik dan de waarheid zeg, namelijk dat de hele Balkenbende een groep nitwits is, word ik dan van mn bedje gelicht?

fuckje | 11-07-09 | 09:12

MikeTheBull | 11-07-09 | 09:09
Komt het dan weer goed, of gaat het dan juist fout ?

Creepy stuff, ik ga weer terug naar brieven verzenden, per post. Met zegel.

Rammstein | 11-07-09 | 09:12

Hier zit Wilders achter....
En waarom heet t NWO.nl??? en niet NOWO.nl??
New World Order??

Rhodos | 11-07-09 | 09:12

Zoals ik la vaker gezegd heb: het fascisme met een glimlach en hele series non-nadenkers tuinen erin.

Mocht iemand nog roepen dat hij/zij niets te verbergen heeft, realoseer je dan dat de overheid de spelregels vastsstelt en dat die overheid of een nieuwe overheid die spelregels ook kan veranderen en dan heb je ineens iets te verbergen.

1984 à la Orwell is al lang geen gepasseerd station, het is veel meer "Brave New World" gezien het stupide "opgelegde" hedonisme.
Ave, Evocatus

Evocatus | 11-07-09 | 09:12

Kanppe overheid die F. von Zeikhoven in z'n kaartenbak kan terugvinden...

F. von Zeikhoven | 11-07-09 | 09:11

Niks aan de hand, alles onder controle, loop rustig door en besteed vooral veel geld aan rommel. Goed voor ons allemaal.

luckor | 11-07-09 | 09:09

Kan niet wachten op 2012.

MikeTheBull | 11-07-09 | 09:09

Big Brother is watching you

vtukkert | 11-07-09 | 09:07

Mooi voorbeeld van een goed functionerende opsporingsdienst is toch wel die mensen die vol op nationale tv bij Opsporing Verzocht worden getoond omdat ze met gestolen pasjes zouden pinnen. Bleek dat een aantal gewoon met hun eigen pas hun eigen geld uit de muur haalden. Ben je toch even leuk op de buis!

Drs.. Gelul | 11-07-09 | 09:06

Gelukkig hebben we altijd nog V die op vijf november gaat zorgen voor een Vendetta.

Felluh | 11-07-09 | 09:06

Aha, de Christen Taliban in actie

Moi2 | 11-07-09 | 09:05

1984 reference +1...

Edz^2 | 11-07-09 | 09:04

-weggejorist-

Drs.. Gelul | 11-07-09 | 09:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl