Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pekela! Rutger bezoekt de Slechtste Plek van Nederland

boernboos100.jpgHet broeit in het anders zo kalme Pekela, Oost-Groningen. Sinds de gemeente door weekblad Elsevier is uitgeroepen tot de Slechtste Plek van Nederland is de kleine hechte gemeenschap zich aan het voorbereiden op een meerdaagse veldtocht tegen het opinietijdschrift. Beerto Beertien (78), agrarisch ondernemer te Pekela spuugt op de grond. "Elsevier, bah!" Met een wetsteentje slijpt hij zijn riek. Knecht Lubbert (83) vult de oude Fendt-tractor af met rode diesel. In een beduimeld telefoonboek wordt het adres van Elsevier opgezocht. Samen met nog 30 tot de tanden bewapende Pekelaars zullen ze weldra beginnen aan de mars naar Elsevier. U moet weten: Pekela is een schitterend mooi dorp, met schone lucht en weidse vergezichten. Een gemeente met een prima score op de Allochtoon-0-Meter. Een gemeente waar de huizen nog BETAALBAAR zijn, de meisjes maagd en de metworst nog lekker droog. JA TOCH, RUTGER?

Reaguursels

Inloggen

@ Groningen. Wat je zegt Groningen, Groningen is groter dan Pekela alleen..;-)

Je bedoelt naast lekker nuchter natuurlijk ook de droge humor in de reacties van de Groningers héh? ;-)

Sodom78 | 20-06-09 | 20:16

Oke, even een reactie van een groninger.

Wij Groningers trekken ons hier niets van aan, wij zijn hier te nuchter voor.
Ook hebben wij hier nog veel natuur, dat is heel wat anders in het westen.
Daar hebben ze een 'groene hart' maar die wordt steeds kleiner. ;-)

Ook vind ik de reacties geweldig van de Groningers, lekker nuchter!
Maar het is wel zo: Ze laten juist net de mensen zien die er niet normaal uit zien.

Er zijn hier genoeg leuke en gezellige mensen, en daar gaat het om!
Kom hier maar eens heen, dan praat je wel anders!

GRONINGEN! | 20-06-09 | 19:30

Het Surinaamse gezin werd gewoon geaccepteerd omdat ze wel leuk in de omgang waren, het Gronings snel machtig zijn is daar maar een onderdeel van.. hoewel ik ze nooit Gronings heb horen spreken.

Oeh... laat haar ouweheer het niet horen, dan heb je zo je ruiten in. ;-)
Maar als ik eerlijk ben zal het me ook niks verbazen... het is en blijft Pekel. ;-)

RTV-Noord is net als het DvhN altijd propaganda maken voor Groningen, ook al zijn het de meest kansloze projecten het wordt altijd gepresenteerd alsof het heel wat is, misselijkmakend soms, maar ook wel weer amusant. Behalve als het natuurlijk om projecten gaat die het gebied echt een impuls gaan geven( de regiotram bijvoorbeeld), dan zoeken ze de meest zure gezichten op om de boel op camera af te schieten.

Sodom78 | 20-06-09 | 14:06

In Rotterdam loopt het volk toch allemaal in een trainingpak en badslippers, met zo'n gouden ketting om hun nek, te knauwen als een stel werkloze bootwerkers als ze buitenlanders lopen te verkankeren en te verketteren?

Sodom78 | 20-06-09 | 13:56

@Dikke Veter: Ben ik niet met je eens. Rutger ging naar Pekela en stak zijn microfoon onder willekeurige neuzen. Keurige journalistiek, niks mis mee. RTV Noord probeert het er juist beter uit te laten zien dan het is. En waarom? Want wat is er precies mis met een mannetje dat alleen maar 'jammer' zegt? Of met een oliedom blond meisje dat een hekel aan negers zegt te hebben? Dat noem ik nou het met humor vastleggen van de realiteit. Daar kan de publieke omroep nog een puntje aan zuigen. En ga volgende week dan maar weer 'ns met je camera naar bepaalde wijken in de rampstad. Dan hoeft Pekela zich echt niet te schamen voor een stamelend mannetje meer of minder.

wegmetdebijstand | 20-06-09 | 13:01

En dan nog iets. In Oost-Groningen is het nu eenmaal zo dat je bij voorbaat een hekel hebt aan alles waar je niet aan gewend bent. Dat wordt wel eens verward met racisme. Is geen racisme, want alle negers en buitenlanders zijn slecht behalve die ene die al jaren naast me woont, dat is een toffe gast. Zo'n redenering, zeg maar. Het zou me overigens niet verbazen als dat blonde meisje binnen een halfjaar zwanger is van een asielzoeker. En dan hebben we het bepaald niet over verkrachting, hoor...

wegmetdebijstand | 20-06-09 | 12:51

@Sodom78: De man die zich groen en geel ergert was jarenlang gemeenteraadslid voor de PvdA. Het Surinaamse gezin waar jij het over hebt werd vooral geaccepteerd omdat ze in no time beter Gronings spraken dan de gemiddelde Pekelder autochtoon. Ik vond dat fascinerend om te zien.

wegmetdebijstand | 20-06-09 | 12:50

maar zelf wel een mening op internet zeten

pekelder | 20-06-09 | 12:35

grote jongens van geenstijl.nl
mijn reactie van het blog halenz egt al weer genoeg over jullie

pekelder | 20-06-09 | 12:33

En weer wordt hetzelfde beeld van de groninger weergegeven door, of een paar laagopgeleiden of een paar ouderen, die alleen maar in het dialect praten, voor de camera te halen. Jammer en kinderachtig. Een identiek beeld zou ontstaan als interviews in Amsterdam en Rotterdam standaard in De Bijlmer of in de Afrikaander buurt zouden worden afgenomen. Door RTV Noord werden ook inwoners van Pekela geïnterviewd en dat was toch een heel ander filmpje. Daarin kwamen onder meer een aantal ex-westerlingen aan het woord die het prima naar hun zin hebben in Pekela. Overigens is het zo dat mensen uit het westen van het land, die hier zijn komen wonen, voor geen goud meer terug willen, maar dit terzijde.

Laagopgeleiden heb je overal en zeker ook in Amsterdam en Rotterdam. Daar hebben ze alleen een ander accent. Heb zelf in Rotterdam gestudeerd en wat je daar soms tegen komt aan volk is ook beneden alle peil, maar goed. Ook exemplarisch is de verbazing van Rutger over de opmerking van die twee jongens van een jaar of 17, die zeggen nog nooit in Amsterdam geweest te zijn. Nee, Groningen is ff iets dichterbij Rutger en wat is er zo bijzonder aan Amsterdam? Hamburg, met 3 miljoen inwoners, is hiervandaan net zo ver. Daarbij vergeleken is Amsterdam weer een dorp. Wat mij gemiddeld genomen opvalt, is dat randstedelingen minder van Nederland weten dan mensen uit de rest van Nederland, omdat ze nooit verder reizen dan de driehoek Amsterdam-Rotterdam-Utrecht, want dat is nl. zo ver. Ja, je zit in Nederland al gauw drie uur in de auto. een Amerikaan lacht daar om.

Een Delfzielster

Dikke Veter | 20-06-09 | 12:27

Die Allochtonometer zit er naast trouwens, Oude Pekela is 9665. Tot in de jaren 80 hadden ze er maar een paar allochtonen, een surinaams gezin dat overigens meteen door de gemeenschapgeaccepteerd is, want Surinamers zijn immers ook Nederlanders een handjevol Molukkers en de plaatselijke Chinees. Later kwam er nog een Shoarmaboer bij enzo, maar sinds er een AZC gebouwd is wemelt het er van de diversiteit aan kleuren, geuren, geloven, overtuigingen en ander multicultigedoe.

Sodom78 | 20-06-09 | 06:17

Een man in het filmpje ergert zich groen en geel.... vroeger(voor 1990) de gemeentekleuren van de voormalige gemeente Oude Pekela!

Sodom78 | 20-06-09 | 04:29

Noemt er iemand Bronsveen hahaha, ja daar is één van de grootste crimifamilies heer en meester.

Sodom78 | 20-06-09 | 02:34

Hahahaha, vind dit weer typisch. Ik heb 25 jaar van mijn leven in de hel gewoond.... OUDE PEKELA! Echt hoor als je daar als kind van zogenaamde 'Import'op school zit en keurig algemeen beschaafd nederlands spreekt ben je verzekerd van een dagelijks pak slaag. Probeer je ook niet te verdedigen, want dan speel je eigen rechter en krijg je straf, tegen de meester zeggen helpt ook niet, want hij doet er niks aan, doet ie er wel wat aan dan krijgt hij slaag van de ouders van de niet import Pekelders.

Ze hebben in 1987 eens een verhaaltje verzonnen, een clown zou kinderen gelokt en misbruikt hebben, ik was toen een jaar of 9 en ik heb in heel 1987 geen clown gezien. Ja Bassie, met sinterklaas ofzo in het dorpshuis, maar daar zaten al die zogenaamd misbruikte kindertjes allemaal met de neus bovenop in de voorste rijen, als het echt zo erg was dan zouden ze toch bang weg moeten lopen denk je dan. Trouwens die huisarts die zich daar toen zo mee bemoeid heeft die heeft een paar jaar geleden uit ellende zelfmoord gepleegd. Vandaag de dag geloven veel mensen daar nog steeds heilig in Pipo de geile Clown en als je er in het openbaar voor uit durft te komen dat je denkt dat het massahysterie was dan kan je een lynchpartij verwachten. Of een brief in je brievenbus van Pipo dat ie binnenkort terugkomt en dat ie dan jouw kind pakt.

Verder zijn er een aantal moorden gepleegd waardoor Oude Pekela in het nieuws kwam 2 of 3 keer geloof ik, onder anderen op een jongetje en op de plaatselijke maffiabaas. Er zijn namelijk een paar asoosfamilies in Pekela die de dienst uitmaken en waar de politie niks tegen durft te doen.

Zo rond 2000 was er ook weer eens zo'n akkefietje stonden ze opeens allemaal een KKK-Ralley te houden bij een pompstation, men had namelijk besloten dat er tuig uit Irak enzo zou komen in Pekela en toen voelde het plaatselijke tuig zich bedreigd. Ik geloof dat in de periode 1998-2002 Willibrord Frequin gast aan huis was in het lievelijke dorpje.

Kortom Pekela, mooi gelegen het zou er mooi wonen kunnen zijn als de mensen er anders waren. Vooralsnog ben ik blij dat ik er weg ben.

Sodom78 | 20-06-09 | 02:30

ik vind normaal jullie artikelen wel ergens opslaan en leuk om te lezen ,maar deze slaat echt nergens op. Ten eerste zit er een groot verschil in de pekela's .ja er zijn veel allochtonen in Oude Pekela ,maar vind je het gek er zit een asielzoekers centrum. Nieuwe Pekela daarin tegen is juist heel rustig en er gebeurd vrij weinig daar dus vind ik het knap dat jullie het de slechtste dorp van Nederland vinden. Ten tweede waarom niet een dorp in Amsterdam of Rotterdam of Utrecht .Ik kom zelf uit Utrecht en geloof me er zijn daar ergere dorpen.
En als laatste ben ik wel benieuwd waarop jullie deze mening hebben gebasseerd? please tell me want ik heb andere ervaringen met Pekela!!

suusie | 20-06-09 | 02:04

Haha, bewijs van de algemene ontwikkeling van Pritt Stift ligt in het plaatje bij het bericht. Wat Monty Python is voor de slimmen, is Tineke Schouten (*kots*) voor de dommen.

Oswald C. Esquire | 19-06-09 | 21:31

Plaatje van Monty Phyton, heel goed. Herriner ik me ook weer dat ik nog even moet gaan kijken naar een Monty Phyton film, bedankt GS!

Carboneum | 19-06-09 | 18:47

Postcode is 9663, niet 9662 kwa allochtoonmeter, tenminste Nieuwe Pekela....

Bovendien een erg mooi dorp, en niet voor niets verhuizen er veel randstedelingen naar toe om van de rust en mooie omgeving te genieten...

Ik ben er zelf opgegroeid, maar woon al weer 17 jaar in Stad. Onbegrijpelijk dat Pekela als slechste uit de bus komt, dan heeft men alleen op de slechtste plekken gekeken (Bronsveen?)...

Nieuwe Pekela is gewoon een heel mooi en fatsoenlijk dorp waar het heel goed toeven is!

Angelrat | 19-06-09 | 14:43

En dan heeft iedereen t altijd over Limburgers die niet te verstaan zijn...

Hmmmz, levert toch een dilemma op vergeleken met Utrecht waar ik woon.

Oost Groningen: communisten -1, inteelt -1, racisitische blonde meisjes + 1, rust +1
Utrecht: Multiculti jungle -1, werkgelegenheid +1, verstaanbare intelligente mensen +1

Ik blijf nog maar even in Utrecht...

VerenigdeNederlanden | 19-06-09 | 14:05

Mooi filmpje, moet zeggen dat het de werkelijkheid ook wel realistisch afschilderd... Ik woon zelf (nog) zo'n 15 kilometer oostwaarts en het lijkt wel of de mensen met de kilometer simpeler, dommer, lelijker, xenofober en achterlijker worden. Qua dat is de stad Groningen wel een verademing, net zoals het pitoreske Haren & Zuidlaren en omstreken. Zodra je echter voorbij die oases bent komt je terecht in het 'wasteland' dat Oost-Groningen heet en kan je beter maar rechtsomkeert maken. Meerderheid stemt hier ook PvdA en PVV; we hebben hier dan ook vooral uitkeringstrekkers en randdebielen.

Keepertje8 | 19-06-09 | 13:37

@Jelotchka | 19-06-09 | 00:07

Knap hoor. Jij kunt gewoon zien dat het moslimnegers zijn. Krijg je die gave zodra je besluit PVV te stemmen? Of ben jij een van de racistische snollen uit Pekela. Was jij die met die foute bril of die met teveel gel in het haar die ervan overtuigd was dat negers geen mensen zijn?

Uhh | 19-06-09 | 13:12

Waarom verdwijnt m'n comment? ^^ Jaysus wat een blog.

linkemater | 19-06-09 | 12:32

Tsja, heb een aantal jaren in die streek gewerkt en ja, veel vooroordelen berusten op waarheid.

Er zijn veel laagopgeleiden, weinig werkgelegenheid, veel sociale problematiek: kortom: blank tuig.
Ja, er is ruimte, ja, de huizen zijn goedkoop maar als je carriere wilt maken of niet je leven lang afhankelijk wilt zijn van één werkgever zit je daar verkeerd.

Eikenhout | 19-06-09 | 12:02

-weggejorist-

van lith de jeude | 19-06-09 | 10:53

Beste mensen,

Jaren lang heb ik in Pekela gewoond. Van mijn ouders hebben wij een keurige opvoeding gekregen met vooral waarden en normen, maar zeker ook manieren!
Op dit moment woon ik in Drenthe waar veel mensen zich meer vinden dan een ander. Vaak krijg ik de opmerking van: kan niet zien, of horen dat jij uit Pekela komt. Doe mij Pekela maar!

Het is erg jammer dat ze met een camera overdag op bezoek gaan... alle mensen die wel wat bereiken in het leven zijn toch allemaal aan het werk of naar school...

Pekela is ooit door de clowns berucht geworden en dat zal ze altijd blijven volgen!

In Pekela ben ik niet bang om ergens te lopen! Pekela is een prima plek!

Check dit www.prachtigpekela.nl

Al dat media aandacht raakt de mensen in hun hart!

Voordelen Pekela:
Grote tuin
Schone lucht
Mensen helpen elkaar
Je woont vlakbij: Veendam, Stadskanaal, Winschoten, Assen, Emmen, Groningen dus veel mogelijkheden voor opleiding en werk
Geen files
Vanuit Pekela ben je binnen 1,5 uur op schiphol
Sociale controle
Alle benodigde functionaliteiten zijn er
Ook is er een AZC
Goedkoper wonen dan Drenthe... dus vaker op vakantie
Gratis parkeren

etc....

Mensen met jullie negatieve houding kom eens kijken!

Beste moar weer!!!!!

Dior5683 | 19-06-09 | 10:50

Hebben ze daar al kleurentelevisie?

de Relativist | 19-06-09 | 10:16

LOL @ Monty Python foto.

'She's a witch!'

aux | 19-06-09 | 10:16

Die DIKKE baas die ook zo nodig het interview moet verpesten. "Hij is geen homo." Vanaf vandaag worden z'n ruiten nog vaker ingegooid en worden die 'stapels' bij de politie en de verzekering nog weer hoger. En terecht.

Preaufessor Pascal | 19-06-09 | 10:07

... een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers...
-
Pekela houd stand !

wachtmeester de bruy | 19-06-09 | 10:00

@Pritt: Pekelaars? Pekelders zul je bedoelen. Foei!

Mubbenschonster | 19-06-09 | 09:47

Rutger ben je weer thuis?
Toch zielig die homo, als hij daar blijft krijgt hij een bierbuik , als zo`n jongen in Amsterdam gaat wonen dan stapt hij voor die het weet in 7 sloten tegelijk.

saugleistung | 19-06-09 | 09:36

PEKELA KOMT IN OPSTAND TEGEN ELSEVIER : inwoners worden gevraagd de petitie te tekenen op www.prachtigpekela.nl om zo hun proteststem te laten horen !

FvE | 19-06-09 | 09:30

Oude Pekela is voetballen in de sneeuw, patat halen bij Gerringa, lachen met opa en oma, kikkervisjes in de sloot, een klap op je kop omdat je toneelspelen zo leuk vindt, met je blote kont van de duikplank, schnitzels als deurmatten bij de Pekelahof, keihard op je drumstel slaan, iedereen een bijnaam geven, eten wat de pot schaft, schoffelen met de brandende zon in je nek, voor een tientje spring ik in de sloot, bier zuipen tot je scheel kijkt, je luchtbuks leegschieten tegen de wind in, leraren kapot pesten, paprikachips stelen in de pauze, lopen over veel te dun ijs en appie laat z'n piemel zien.

En verder geen gezeik.

wegmetdebijstand | 19-06-09 | 09:24

@100%JERZY 8:51
Moehahahahaha

necrosis | 19-06-09 | 09:21

@Rusmor 8:42
Ik bied 20K per woning maar wil wel 10% korting als ik ze alle 20 koop!
Deal?

necrosis | 19-06-09 | 09:04

*bij bank praten gaat voor opstart vastgoed imperium in Groningen*

DnSjaak | 19-06-09 | 09:03

Leuk man, lachen om achterlijke boeren. Nog leuker, lachen om die laatste achterlijke autochtoon die nog in een door finnen geterroriseerde achterlijke randstedelijke kutstad als Amstelveen gezien wil worden.

fart majeur | 19-06-09 | 08:53

Er was eens een vrouwtje uit Naarden,
die had een grote behaarde.
Alleen een huzaar...
die kwam er op klaar,
dat had 'ie geleerd bij de paarden!

100%JERZY | 19-06-09 | 08:51

@Pritt Stift
Laatste zin:..... en waar de meisje maagd zijn.....
Wishfull thinking!
En waar is Frits Wester?

necrosis | 19-06-09 | 08:51

Ik zeg: inteelt.

hetgeleteken | 19-06-09 | 08:49


De a-ometer zegt dat er 20 mensen wonen in Pekela en er staan iets van 20 huizen te koop ...

RusMor | 19-06-09 | 08:42

Ja mensen, op het platteland heb je tenminste nog wel een betaalbare vrijstaande woning. Al zijn de prijzen daar ook enorm gestegen. Zo hadden mijn ouders in FRL begin jaren negentig nog een vrijstaand huis voor 80k gekocht. Dat zie je nu niet meer. Oost-Duitschland schijnt ook heel voordelig te zijn.

fjordman | 19-06-09 | 08:42

+1 voor eerlijke meiden. Alleen klinkt Gronings voor mij ook als Knaknaa en is het bijna net zo onverstaanbaar als gallemagallemaa. Btw, wat zijn sommige Groningers lelijk.

saugleistung | 19-06-09 | 08:41

Heerschend filmpje weer Rutger!

Ik hou er ook persoonlijk niet van als er op zijn gallemagallemaa tegen mijn blonde vriendin wordt gepraat.

Sethje | 19-06-09 | 08:18

In Pekela zijn alle buitenlanders meteen negers. Briljant.

jullie ook hier? | 19-06-09 | 08:17

Rutger, waar is je ondertiteling?

hanzebal | 19-06-09 | 08:09

gewoon een rustig/saai dorp zoals je er duizenden hebt, als dat je ding is dan woon je daar heerlijk.

Fragony | 19-06-09 | 08:07

@BitchSuperSoaker 7:45
En wat moet je met een hele straat, ik weet niet of je een schoonmoeder hebt...... of 10 kinderen?

necrosis | 19-06-09 | 08:02

necrosis | 19-06-09 | 07:29
ligt een beetje aan de betreffende producen't.
Momenteel 360 st. per pallet.
* denkt aan 4 pallets genoeg te hebben *

Teun van het Tuinpad | 19-06-09 | 07:55

Ik zie hier een mooie mogelijkheid voor een reallife-soap op Powned

Van Der Swaffelaere | 19-06-09 | 07:46

T*ring hé. Daar koop je geen huis, daar koop je gewoon een straat. Omdat het kàn!

BitchSuperSoaker | 19-06-09 | 07:45

@Teun van het Tuinpad 7:03
Die mensen daar hebben waarschijnlijk nog genoeg hooivorken en fakkels, al gaat er natuurlijk niets boven de gooi- ende smijtwaerde van enkele welgemikte BKK's.
Overigens, een pallet was toch duizend stuks?
Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in beide Pekela's?

necrosis | 19-06-09 | 07:29

@mezelluf
een paar pallets.

Teun van het Tuinpad | 19-06-09 | 07:03

necrosis | 19-06-09 | 06:47
Ik denk dat ik dan wel een pallets BKK's kwijt kan daar.
Mogguh.

Teun van het Tuinpad | 19-06-09 | 07:03

@albundy_33 6:38
Wacht maar tot de overheid beslist om daar een AZC te planten, kijken hoe "aardig en behulpzaam" die Pekelaars dan zijn.

necrosis | 19-06-09 | 06:47

Geweldig die meisjes. "Negers zijn toch ook mensen?" - "Ja, en wat voor een mensen. " Meesterlijk. Gewoon zeggen waar het op staat.

albundy_33 | 19-06-09 | 06:38

Koffie !!!!!!

geenstijlsteengeil | 19-06-09 | 06:37

Geef me één goede reden waarom ik überhaupt naar Pekela zou gaan.
*gumt beide Pekela's uit bosatlas*
@Koerbagh 00:37
Oost-Gronigen is een Duitse provincie!

necrosis | 19-06-09 | 06:30

Jammer.
lol.

Teun van het Tuinpad | 19-06-09 | 06:27

Goedemorgen, wat een humoristisch filmpje is dit! Da's lachen op de vroege ochtend. Rutger weet de juiste mensen voor de camera te krijgen, whaaaha!!
Kudo's!

Kathy | 19-06-09 | 06:22

Schollema +10

Jan Aaldrik | 19-06-09 | 06:08

Oude Pekela doet me denken aan incest en clowntjes.
* koffie halen gaat en denkt dat het nog vroeg is*

Teun van het Tuinpad | 19-06-09 | 06:01

zoal ik ut ligt doan moar de kloabatse geaven hieur, en mien wief op deur bloate konte godvrdomme

hetluis | 19-06-09 | 03:38

@Rammstein | 19-06-09 | 02:39 :
Laat je fantasie de vrije loop. In Pekel hebt ze oal wel zain; kiek'n nargnes van op.

koerbagh ® | 19-06-09 | 03:24

zal ik het licht maar uit doen hier?

hetluis | 19-06-09 | 03:18

koerbagh ® | 19-06-09 | 02:34
LOL ! Toen ze met fakkels de eerste "vroaeemden" het dorp weer uitjoegen, of later afgelopen eeuw, met een vlammenwerper. Dat bedoel je ?
Of gewoon algemeen hang- en buk werk ?

Rammstein | 19-06-09 | 02:39

@Rammstein | 19-06-09 | 02:13 :
Daar kijken ze daar waarschijnlijk niet eens van op...
Doun wie hier al joar'n... Wat? Joar'n? Al eeuw'n.

koerbagh ® | 19-06-09 | 02:34

*woant se hiereh zelf wel dan ofnie?
----Sorry?
*Woantie se hier zelf wel?
---nee
*nou, hoe ken ik da zigghen da?
*hoa...
*Bie nait mehr abaj maja zait ba
*dat bent ondertzuiken zekher he?
---jaja....
*joa, na we gaan op de ringen he,wat moet ik verder ande-vroegen..

aaaaahahahaha wtf?

_/--\__/--\__/--\_ | 19-06-09 | 02:28

koerbagh ® | 19-06-09 | 02:10
Ooooh, unsensored nog wel. Cheecky !
Iets in mij zegt dat deze band niet groot is in welke Pekela dan ook.

Rammstein | 19-06-09 | 02:13

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 02:04
Ik zal je missen. Echt.
Komm bald wieder.
Zurück.

Rammstein | 19-06-09 | 02:07

Rammstein | 19-06-09 | 01:52
Nu wil het geval dat ik de komende anderhalve week niet 'on air' ben en nu ga slapen. Die tijd (die anderhalve week) breng ik in de bossen door, dat spreekt. Verder alles geheim.

Beeldschermen, computers e.d. niet aanwezig. Zal je dus missen. Ik mag wel zeggen, erg missen, want ivl ben je natuurlijk mijn allerl... enfin, allemaal dingen die een normaal mens niet zegt, maar waar ik dan weer niets mee te maken heb. Nou ja, wat dondert het ook, ik vind je een überschat en zou je graag om me heen voelen en morgenochtend met jou champagne lurken en naar kudtherrie luisteren, vogels uit de boom schieten en de rest van de dag de liefde bedrijven. Hoe, wat en waarom het allemaal zo gekomen is weet ik ook niet. Misschien maar beter ook.

Zo. Heel veel meer O/T kan ik niet zijn. Liefs en zachte rukjes aan je haartjes,

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 02:04

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:59
Ik wil niet !

Rammstein | 19-06-09 | 02:02

@Rammstein | 19-06-09 | 01:52:
Heb ik even een verrassing voor je!
....

Dat kan in Oude cq. Nieuwe Pekela OOK!

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:59

elke plek heeft zijn voor- en nadelen. Met of zonder bontkraagjes. Als ik die hangjeugd daar zie, word ik ook niet warm van binnen.
+1.
en
+2 voor nuchtere heaumeau "Jaweeel, ik ben wel homo..."
-3 voor dat lelijke kudtkind

Rutger... je had zo in Keek op de Week kunnen gaan met deze repo :)

Lebowski Achiever | 19-06-09 | 01:55

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:46
LOL @ Schwarzwaldklinik.
Ik heb in de omgeving van Kassel doorgebracht en daar is het mogelijk om een stuk door het bos te lopen van 8 uur (niet in rondjes) en NIEMAND tegen te komen. Beetje in de jagerstoelen zitten, rust. Ruhe.

Rammstein | 19-06-09 | 01:52

DAT IS VLAKBIJ. Volgende keer even koffie drinken bij mij thuis Rutger!

Jongeheer | 19-06-09 | 01:48

@Rammstein | 19-06-09 | 01:30 :
Je hebt in de pr0nvinsie Grunn meer kans op een personal Space van een tiental vierkante kilometers dan op 500 meter van het westelijk havengebied van A'dam en 500 meter van de hoogovens van IJmuiden.

*Overigens is het Zwarte Woud ook kudt*
www.youtube.com/watch?v=kwclZcLCOgE

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:46

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:35
Ruimte is rijkdom. Vooral in een bosrijke omgeving.
*roken gaat, qua eh ......*

Rammstein | 19-06-09 | 01:44

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:36
Je denkt toch niet in alle ernst dat ik zelf 'boodschappen doe'? Ben nogal gesteld op privacy en overigens nogal misantroop - iets waar je heel oudt mee kan worden; dit terzijde.

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:44

@Fiascaal: al gevonden, dankjewel alsnog!

Mooiboy | 19-06-09 | 01:43

Ik heb er geen spijt van, dat ik vorig jaar het pittoreske Slotervaart vaarwel heb gezegd

In Amsterdam (regio 1065) woonden op 30 september 2007 10560 mensen, waarvan 4620 niet-westerse allochtonen (43.8%).

In De Wolden (regio 7924) woonden op 30 september 2007 930 mensen, waarvan 5 niet-westerse allochtonen (0.5%).

The Nameless | 19-06-09 | 01:41

@Fiascaal: Het lukt mij nog niet echt om je nickname goed te spellen merk ik nu->alcohol

Mooiboy | 19-06-09 | 01:38

@Fiascaal | 19-06-09 | 01:27 :
Ik weet 't. Het is ook geen dorp maar een gehucht, zo'n plek met een wit plaatsnaambord.

@Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:31:
Als je Patty Brard dagelijks bij de lokale Aldi tegenkomt in zo'n durp als ze haar dagelijkse traytjes Schultenbrau haalt... Ja, dan hoor je mij wel klagen.

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:36

@Fiscaal: Als ik dan toch bezig ben, hoe heet het originele liedje van we didn't start the flame war?

Mooiboy | 19-06-09 | 01:35

Rammstein | 19-06-09 | 01:30
Zo bedoel ik het ja, en 't wordt bijna eng - niet qua ruimte, maar wij begrijpen.

Soms hep een mens dat, dat hij verliefd is op z'n verliefdheid, meer nog dan op de persoon in kwestie. Meestal zo, denk ik. In IVL zeker. Ik word een beetje verlegen van je comments.

*Roken gaat, qua intermezzo*

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:35

koerbagh ® | 19-06-09 | 00:50
Een kakdorp, who cares? Aerdenhout is ook prima. Koop je een huis met een paar duizend meter grond er om heen, inpandig zwembad, manege, twintig Thaise massagemeisjes - hoor ik daar iemand klagen?

Dingen wel een beetje in perspectief blijven zien, koer. Armoe, daar hebben we allemaal niks aan. Buren ook op tyfusafstand, wat wil je nog meer?

*Nadenken gaat over voordelen armoe en snel uitgedacht is*

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:31

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:27
Ook. Personal Space van een tiental vierkante kilometers.
Als je dat zo bedoelt tenminste.
Was vorige topic, qua tijd.

Rammstein | 19-06-09 | 01:30

@Fiscaal: Restepa ;)

Mooiboy | 19-06-09 | 01:29

Rammstein | 19-06-09 | 01:18
Ben even de tijd kwijt, qua 01:13. Evengoed hou ik heel veel van je, dan zit het wel weer snor, toch?

*In 't Zwarte Woud wonen wil*

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:27

@koerbagh dat kan wel zijn, maar dat is dan een locatieaanduiding en geen officiele plaatsnaam. Gasselterboerveenschemond is officieel Nederlands langste plaatsnaam. Google it: www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1C1...

Fiascaal | 19-06-09 | 01:27

ja, idd, haha, thanks! Mijn geheugen is net een zeef ;)

Mooiboy | 19-06-09 | 01:25

@Fiascaal | 19-06-09 | 01:22 :
Er bestaat ook (ongelogen): Gasselternijveenschemondschekanaal.
(3 boerderijen en een brug, maar toch...)

koerbagh ® | 19-06-09 | 01:25

@Mooiboy | 19-06-09 | 01:20
Geheugenprobleempje?

Lewinsky | 19-06-09 | 01:22

@drama, zo is het hoogstwaarschijnlijk ook gegaan. Zo ook met Buinen & Nieuw Buinen, Mussel & Musselkanaal, Valthermond & Tweede Valthermond (& Valthe), Eerste Exloermond & Tweede Exloermond (& Exloo), Gasselternijveen & Gasselternijveenschemond (& Gasselte & Gasselterboerveenschemond), Onstwedde & Vlagtwedde (& Wedde & Wedderveer), Zuidbroek & Noordbroek, Zuidlaren & Noordlaren, Weerdinge & Nieuw Weerdinge, Eext & Eexterveen (& Eexterzandvoort), Bronneger & Bronnegerveen, Noordwolde & Zuidwolde, Drouwen & Drouwenerveen, etcetera etcetera.

Fiascaal | 19-06-09 | 01:22

Even een vraagje hoe heette dat filmpje met al die comments wat ze weer verwerkt hadden in een grappig filmpje met een bekend liedje eronder?

Mooiboy | 19-06-09 | 01:20

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 01:13
Ik wel !

Rammstein | 19-06-09 | 01:18

+1 voor het Life of Brian plaatje.

Fiascaal | 19-06-09 | 01:16

die 20 man... allemaal woedend?

g3f | 19-06-09 | 01:15

@Ariel dat dacht Peter Rehwinkel ook!

Fiascaal | 19-06-09 | 01:12

koerbagh ® | 19-06-09 | 00:58
LOL, vooral het lied na 2 min is humor..

seven | 19-06-09 | 01:12

+ voor alle reacties van kenners van het gebied, graag meer reacties van lokalen.
Ben verliefd op het antinegermeisje, ligt niet aan de negers. Maar wel aan de natuurlijke reactie. Helaas zijn natuurlijke reacties in NL bijna verboden...
Gek genoeg zijn negers als je in de randstad woont je dikste vrienden.
Als ik dan toch een oorlog in moet kies ik een neger als mattie..

doppertje | 19-06-09 | 01:09

Welke hark kwam er op het idee om nog een Pekela te stichten?

Hark 1: Ik vind het jammer.
Hark 2: Vind je het jammer?
Hark 1: Ja.
Hark 2: Ik vind het ook jammer. Wat?
Hark 1: Dat er geen Nieuwe Pekela bestaat.
Hark 2: Jammer ja.
Hark 1: Kom, we stichten het 350 meter verderop.
Hark 2: Zo ver? Spannend.
Hark 1: Ja.
Hark 2: Ja.

drama | 19-06-09 | 01:03

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 00:43
Aan uw opperbrein ontsnapt vast een gratis formatje. Als daad van onzelfzucht naar de bijna gedoemde mensheid, so to say.

Opmerkelijk dat niemand klaagt over de onverstaanbaarheid van deze savants. Zijn we inmiddels dusdanig verslangt dat de norm verschoven is naar straattaal? Denkelijk wel, stel dhimmies!

de Graaf | 19-06-09 | 01:02

En dan hebt wie het nog nait had over de recreoatsie in de pr0nvinsie Grunn. Vlakbie de Pekela's is immers de boerderie van Harrie Poeste in Beerta.
www.youtube.com/watch?v=MOmzOBYHpuM

koerbagh ® | 19-06-09 | 00:58

Zou liever in Groningen stad dan Naarden wonen. Maar oost-Groningen is wel ultiem kut idd.

Ariel | 19-06-09 | 00:58

Ik ben er een paar keer geweest en qua achterlijkheid heeft Rutger nog een vriendelijk filmpje gemaakt. Ontzettend armoedig uitziende en deprimerende regio en dat begint al met de kleur baksteen die ze daar gebruiken. En kanalen lijken leuk maar zijn het niet.

Ik vraag me trouwens af in hoeverre die achterlijkheid niet import is. Van een afstandje lijkt het een paradijs voor mislukkelingen of gelukszoekers. Vroeger en nu. Voor e400 huur je er een halfvrijstaand woonboerderij-achtig-ding met weiland rondom. Je komt bij dit soort woningen vreemde types tegen, wel vriendelijk. Ronduit eng wordt het in die nieuwbouwwijk (jaren '70 of ' 80) achter een van die Pekela´s. Veel dichtgetimmerde woningen en halfgesloopte auto's op straat. Vul het qua mensen maar in. Nogmaals, Rutger had minder mild kunnen zijn.

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat je er toch ook vooral normaal volk ziet rondlopen. En een paar kilometer verderop is het landschap niet meer deprimerend, maar eerder lieflijk en pittoresk. Kortom: boeiende omgeving, rijp voor een correspondentschap.

waskuip-admiraal | 19-06-09 | 00:56

Niet geheel Off-Topic trouwens/

Hier nog een fillempje voor liefhebbers van stupiditeit,stoners of mensen met hun duim in de reedt...
'Land of the Lost' 2009
www.supernovatube.com/play.php?viewkey...

Brakke maar volgbare cam kwaliteit,en zoals iemand al schreef krijg je bij deze parodie op een jaren '70 kinderserie of een halve glimlach op je gezicht of je vind het een regelrechte belediging van je intelligentie.Ik had last van beide.

de grote Anti | 19-06-09 | 00:51

@Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 00:46 :
O zeker. De picca komt geheel overeen met het volk dat daar woont... Simpele zielen, maar wel goudeerlijk als het om heksenverbrandingen gaat.

*Overigens: Blaricum is ook zo'n achterlijk kak-dorp*

koerbagh ® | 19-06-09 | 00:50

Geboren en getogen Pekelder hier.
Het wonen is hier prima te doen hoor.
Zelf nooit problemen gehad hier.

En ik moet zeggen, Rutger, je hebt jezelf overtroffen met het uitzoeken van de mensen.
Alhoewel bij elke televisie uitzending over Pekela zijn het altijd de mensen die niets te doen hebben en maar een beetje rond het winkelcentrum hangen degenen die opgenomen worden.
Waardoor het klein beetje aanzien wat Pekela heeft helemaal teniet wordt gedaan.
Het probleem is grotendeels dat het hoogopgeleid deel naar de steden trekt, voor studie of werk, waardoor het plebs achterblijft.

p.s. Allochtoon-O-meter moet 9665 zijn (ipv 9662).

Vali | 19-06-09 | 00:47

Gave pica, trouwens. Zeer toepasselijk.

Denk dat zelfs koerbagh daarmee zal instemmen...

*Blaricum overigens prima plek is om te wonen*

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 00:46

doppertje | 19-06-09 | 00:28
Rutger doet het leuk op Veronica. Met GS heeft hij niets te maken, noch met de topics, noch met de reaguursels.

't Zal filmisch allemaal heusch verantwoord zijn, niveau heeft het in geen enkel opzicht. Valt op z'n best op omdat de rest volkomen kudt is.

Uit de serie 'De onzekere toekomst van PowNed'.

Berserker Nr. 1 | 19-06-09 | 00:43

@Koerbagh: en als het mes van je grasmaaier bot is, slijpen ze het nog gratis voor je.

dr.spin007 | 19-06-09 | 00:42

Ach,als je daar geboren bent en iedereen met dat malle accentje spreekt en zich lam schrikt bij het zien van een allochtoon..'Dan is dat gewoon jouw realiteit.Kun je zelf weinig aan doen natuurlijk.
Nog leuke frisse meisjes uit Pekela die even bij een *kuch* wereldwijze mafkees in 020 willen logeren?de grote Anti | 19-06-09 | 00:41

Ik ben wel zeer benieuwd naar de criteria van Elsevier en de wegingsfactor van elk van die factoren, als ik die top 50 zo bekijk. Er zit toch een stel vreselijk achterlijke kak-dorpen bij (en bijna allen in Noord-Holland; wonen de redacteuren daar, wellicht?) waar ik nog niet dood gevonden zou willen worden. Dan is dat Oost-Groningen heus zo slecht niet. Goed... er is geen fuck te doen, maar dat betekent ook geen criminaliteit, geen allochtonen (korrelatie wellicht?), geen Gooische kouwe kak, geen parvenu's, geen Sjuul Paradijzen en Mart Smeetsen en de Spar verkoopt nog gewoon anijsblokjes van de Ruyter en Buisman voor de koffie.

koerbagh ® | 19-06-09 | 00:37

Rammstein | 19-06-09 | 00:13

How to Handle Rutger: een 1 daagse cursus (langer is eeecht niet nodig) om om te gaan met de GeenStijl Querilant Rutger.
U krijgt een inkijk in de zielsbelevenissen van deze veelbelovende reporter en tevens een tuigage mee om zijn vraagstellingen eenvoudig te pareren.
Kosten € 275 pp, inclusief anti rutger garantie.

Overigens: Ik hoor iets in de stem van rutger dat hij over zijn hoogtepunt heen is, hoor je het zelf ook boefie ;-)

-een rutger volger-...-

doppertje | 19-06-09 | 00:28

doppertje | 19-06-09 | 00:11
"Rutger-proof"
Dat is een mooie.

Rammstein | 19-06-09 | 00:13

bladibla

vimpie33 | 19-06-09 | 00:11

Gratis gas uit de kruipkelder..
Burgermeester +1 volstrekt rutgerproof.
Voor de rest Groningen: goedkoop maar saai.

doppertje | 19-06-09 | 00:11

Ik denk dat de WW en WAO uitkeringen al meer kosten dan het gas opleverd per jaar. Dat is totaal niet meer dan Gasbaten 10,5 MRD en ligt echt niet alleen onder Pekela..
WW per regio in kaart img16.imageshack.us/img16/5963/wwuitke...
WAO img16.imageshack.us/img16/622/arbeidso...

De uitgaven in NL voor de Zorg zijn al 51,8 MRD en voor de sociale zekerheid 54,5 MRD. En dan hebben we het nog niet gehad over de structuursubsidies vanuit NL en de EU die naar die gebieden gaan.

Er vloeit netto gezien gewoon geld van oa Utrecht, NH en ZH naar onder andere het Noorden en Oosten.
Blijkt ook uit deze studie van het CBS

"In 2005 lag het beschikbare inkomen per hoofd van de bevolking in de Randstad beduidend hoger dan in de rest van het land. (..) Wanneer ook de ontvangen uitkeringen en de betaalde premies en belastingen worden meegenomen, resulteert dit in het beschikbaar inkomen. Als naar het beschikbare inkomen wordt gekeken, blijken de inkomensverschillen tussen provincies duidelijk kleiner." www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/...

seven | 19-06-09 | 00:10

Staat me ook wel tegen dat ze het zuivere van zo'n dorp verpesten door er een zooitje gelukszoekende moslimnegers te droppen die tevens een abject beeld hebben van blanke vrouwen zonder hoofddoek.

Jelotchka | 19-06-09 | 00:07

-weggejorist-

TinnefelSegundo | 19-06-09 | 00:03

@Rammstein | 18-06-09 | 23:43
Als je er over wilt praten, de lijnen zijn de hele nacht geopend.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:54

Hmm, daar koop je geweaun de hele straat met je nationale hypotheekgarantie.

Canis Spurcus | 18-06-09 | 23:53

Rammstein | 18-06-09 | 23:43
Zou het echt? Pak zo een doosje paracetamol in en start de auto.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:52

Een homo met een Gronings accent is ook wel grappig om te horen. Net zoiets als een neger die Belgisch praat.

brienenoord | 18-06-09 | 23:50

16-17 jaar en nog nooit in Amsterdam of Rotterdam geweest.. Ze bestaan dus nog?

3 en een half | 18-06-09 | 23:47

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:32
Ja, en dan wakker worden met hoofdpijn en niet meer weten wat je de afgelopen 12 uur hebt gedaan ?

Rammstein | 18-06-09 | 23:43

Send in the clowns...

K. Metjes | 18-06-09 | 23:40

Over korfbal gesproken.
Korfbal schijnt volkssport numero in Groningen en Friesland te zijn. Ik heb er heel wat veldslagen onder de korf uitgevochten met de Tjibbe's en de Oene"s.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:37

Trusten Jaap, stuur je een nachtmerrie toe....

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:34

Trust Jaap. En handjes boven de dekens.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:33

Ik zou er wel willen wonen, alleen de taalcursus die zou moeten gaan volgen staat me tegen.

kneuterzak | 18-06-09 | 23:32

Grasgriezel | 18-06-09 | 23:28
Zo kwam hij ook over. Volgens mij mag je nog bij hem thuis logeren ook als je eens in Pekela wilt komen kijken.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:32

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:30
*tune van the A team in je hoofd plant*
Goedenacht : )

Rammstein | 18-06-09 | 23:31

LOL @ Rammstein | 18-06-09 | 23:30
Onze held. Trusten toch maar.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:31

Godzame die huizen prijzen. voor die prijzen heb je nog geen hondehok in de randstad.
Zoek een baan in groningen en gaan met die banaan.

Het is 31 KM van Pekala naar groningen. Ik wil niet lullig doen, maar dit een kut eindje.

De Jeugd dat zal me wel.

Een kijken of er wat is daar.
Het noorden here we come.

fifi23 | 18-06-09 | 23:31

Genacht allen. Droom mooi. Over cliniclowns in Pekela, bijvoorbeeld.

*hompelpomp aanzet en vaars klaarlegt*

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:30

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:25
Klier ! Dat wordt weer met de ogen open slapen.

Rammstein | 18-06-09 | 23:30

Grasgriezel | 18-06-09 | 23:27
Saai is het alleen op straat, griezel, voor het oog van 't Neerlands volk. Des avonds in de boerenschuren echter, als vader de hompelpomp aanzet en moeder de glazen vol schenkt met Jidder (in urine gegiste kersen), dan is het feest. Dan dansen de schapen en koeien, alvorens teder gepenetreerd te worden door de altijd bronstige vrijgezellen. Vorig jaar was Tammo kampioen; dit jaar gooit Epko hoge ogen.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:29

Dacht dat ik het slecht had in de meest criminele stad van het land..
Geloof dat ik 010 nu meer waardeer!
Tnx GS!

Lady T | 18-06-09 | 23:29

Oh ja en de burgemeester heb ik eens een paar weken meegemaakt en al is ie dan van de PvdA, deze is WEL erg vriendelijk. En niet alleen tegen Rutger, maar tegen iedereen daar.

Grasgriezel | 18-06-09 | 23:28

@Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:23
LOL, sommige zieke kinderen worden opgescheept met zogenaamd grappige cliniclowns. (Nou, ja ergens ook wel triest)

AntiSoof | 18-06-09 | 23:28

@Groene Leeuw | 18-06-09 | 23:24
Ik hoor net van hem daar (knikt naar MichieldeMuiter) dat jij fan bent van Friesland en met name Heerenveen en nu noem je ze alweer wereldvreemd in ons land. Jij gaat wel erg snel overstag.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:28

Misschien allemaal nog maar eens het filmpje kijken. Mensen zijn daar misschien (nog steeds) niet al te hooggeschoold, maar er ligt nergens een papiertje op straat. Je fiets hoef je daar ook echt niet op slot te zetten en je auto al helemaal niet.
Het is er wel erg saai, dat dan weer wel.

Grasgriezel | 18-06-09 | 23:27

Hahaha.... Die Rutger; 'Vindt u het jammer..? Leuke repo! ;) Kortom: ''khom es n kheewr khaijkhun..!'

Xist! | 18-06-09 | 23:26

@MichielDeMuiter, Pekela is een Groningse gemeente en ligt niet ver van de Duitse grens. Die mensen hebben veel meer op met Duitsers dan met Friezen. Die zijn wereldvreemd in ons land.

Groene Leeuw | 18-06-09 | 23:24

Rammstein | 18-06-09 | 23:19
Ik word altijd ernstig misselijk van clowns.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:23

In 1986 was Pennywise, the dancing clown, in de bioscopen te zien. Een jaar daarna werd hij in Pekel gesignaleerd. Conspiratief, als je 't mij vraagt.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:22

-weggejorist-

mulsolini | 18-06-09 | 23:22

Tja, beetje Oost-Duitsland begin jaren tachtig...

MichieldeMuiter | 18-06-09 | 23:22

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:18
Ach. Ja, kleine kinderen die aan massahysterie doen. Doofpot. Pet erover heen.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:22

@Noorderling, jij komt dus uit Sodom, de plaats waar de penose de dienst uitmaakt in de horeca. Jullie hadden Berkenbosch en z'n maten als vriend en die maakten nogal eens het centrum onveilig met schietpartijen en andere criminele wandaden. Als ik naar Oude Pekela ga, rijd ik als een gek door Sodom heen om heelhuids en zonder kogelgaten de andere kant te halen, en carjackings tegen te gaan. En die kroegen laten hun gasten alleen vertrekken met GHB in hun bloed en uitgescheurde achterwerken.............

Groene Leeuw | 18-06-09 | 23:21

In welk jaar kwam It van Stephen King eigenlijk uit?

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:21

De hoeveelheid Finnen is duidelijk niet meegenomen in dit onderzoek, anders zou het lijstje er wel anders uitzien.

caspert79 | 18-06-09 | 23:21

st0mpie | 18-06-09 | 23:16
Die goeie, ouwe tiet, 't is wat.
Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:14
Stilte, dat is een zeldzaam iets in Nederland. Ik hoor hier altijd wel wat, momenteel staat er hier vlakbij bijvoorbeeld een of andere pomp te malen. Tjomp, tjomp, tjomp, je zou er lijp van worden, maar met de connotatie 'tjomp/vrouw' is het nog wel te harden...

JosVerbeek | 18-06-09 | 23:21

st0mpie | 18-06-09 | 23:16
Dat was toch in Den Bosch, die pedobadmuts?

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:20

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:13
Iets met een bolderkar en een clown.
Ik zei toch dat clowns niet te vertrouwen zijn.

Rammstein | 18-06-09 | 23:19

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:13
Uit www.wikipekela.nl/doku.php?id=oude_pek...

Op 7 mei 1987 kwam het dorp uitgebreid en langduring in het landelijke nieuws door de zogenaamde „affaire Oude Pekela”. Kinderen zouden zijn meegelokt door een man in een clownspak en het slachtoffer zijn geworden van sexspelletjes en verkrachting. Onderzoekers kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat alle verhalen verzonnen waren, en dat het ging om een geval van 'massahysterie'.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:18

Perfecte afspiegeling van de samenleving, paar keer geweest en allemaal tuig!
Gemiddeld IQ van een borrelnoot.

SjorsBos | 18-06-09 | 23:17

De bushalte naar Friesland, of course.

JosVerbeek | 18-06-09 | 23:17

@Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:13
Het is ook niet aan te bevelen om in Pekela met een clownsbroek rond te lopen, daar worden die mensen kriegel van.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:17

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:13
jeppie, zal nou ook wel met een zeugen reeDt in een joggingpak lopen maar toen had ze lekkere tietjes, weet jij trouwens of die kinderen in dat zwembad wel een diploma hebben gehad?, is toch wel het minste wat je verwacht

st0mpie | 18-06-09 | 23:16

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:13
Man in clownspak was dat. Volgens mij jaren '80

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:16

@ JosVerbeek | 18-06-09 | 23:12
Het bord "Groningen" met een streep erdoor.

Petrus de Rewa | 18-06-09 | 23:15

JosVerbeek | 18-06-09 | 23:12
Voor mij omgeving Sellingen, vlak bij de Duitse grens. Goddelijke stilte daar.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:14

ROFL @ st0mpie | 18-06-09 | 23:11
Je bent dus gewoon misbruikt door een oudere Friezin.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:13

Was er niet jaren geleden ook een schandaal in Oude- of Nieuwe Pekela. Kindermisbruik of zo. Gaat morgen even bij de dorpswinkel verder horen hoe dat nu precies zat.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 23:13

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:11
Vooral als je van ze af wilt.

Rammstein | 18-06-09 | 23:13

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:10
Klopt. Heeft een extra slag nodig: maar dan heb je ook wat.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:13

Wat is de mooiste plek van Groningen?

JosVerbeek | 18-06-09 | 23:12

Hier wordt NIET door een Fries en een Groninger aan dezelfde vredespijp gelurkt!
Moe nie gekker worrun.

LachendeNavel | 18-06-09 | 23:11

@Rammstein | 18-06-09 | 23:09
Ik zal eens wat rondbellen binnen de familie.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:11

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:06
maar je had het net over friesland, daar heb ik in mn prille masturbeerjeugd toch in st annaparochie een meiske heerlijk bij de tietjes gepakt, ze was 15 maar ik was 14 dus who gives a fuck, zij was fout

st0mpie | 18-06-09 | 23:11

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:07
Taaie rakkers om doormidden te slaan, weet ik uit ervaring.

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:10

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:00
Tip: vraag een Fries of hij Groninger is, gewoon voor de grap. Neem camera mee.

Rammstein | 18-06-09 | 23:09

Ik heb een tijdje in Sodom gewoond (vrauger) en ik kan het beamen, er is he-le-maal niks in Pekel. Echter ook geen finnen op scooters...... en dat is toch wel een dikke +

Jens Jeremies | 18-06-09 | 23:08

Ik herken me niet in het beeld dat van mijn Groningen wordt geschetst, vrij naar Beatrix.

Petrus de Rewa | 18-06-09 | 23:08

*kudde alpaca's upload via het 56k modem, naar L.K. bij wijze van verzoenzoen*

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:07

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:05
Vraag Groene Leeuw maar, die is een enorme fan van Friesland met name Heerenveen...

MichieldeMuiter | 18-06-09 | 23:07

st0mpie | 18-06-09 | 23:02
Helemaal mee eens. Als wij hier te dorpe des vrijdags de pomp openstellen voor de prutbeerders, koeprakkers en andere arbeidslui, is het een sfeer van jewelste. Gezellige muziek van de reutelpuut. Janta Beertema die haar 140 kg schoon aan de haak slaat tijdens een wilde derwish ... Ain pronkewail in golden raand hier.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:06

*load alvast een vredespijp up in, laten we zeggen a.b.boneless, om de band Friesland/Groningen wat sterker aan te halen*

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:05

Pekela is een prima plek om te wonen. Het dorp op zich is erg mooi en de mensen zijn behulpzaam en staan altijd voor een ander klaar. Dat is in een stad wel anders. Daar leven veel mensen alleen voor henzelf en weten ze nog niet eens hoe hun buren heten. En ik woon in een stad,maar kom van het land.

Groene Leeuw | 18-06-09 | 23:05

Lol at blond wijffie

ApacheIndian | 18-06-09 | 23:04

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:00
Sommigen doen hier (en in Friesland) net of het de hoeken en kabeljauwen zijn, maar ik merk er ook weinig van, net als jij. Paar jaar in Friesland gewoond, nooit problemen. Ik heb wel snel Fries leren verstaan; dat is daar wel handig. Maar verder: leven en laten leven inderdaad. Mij spreekt het Noordelijke 'niet lullen maar doen' wel aan.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 23:03

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:50

En dat begrijpen niet gek veel mensen dat dat ook lekker is, tuurlijk is het best trendy om op de vrijmobo op t leidseplein oid te zijn, daar hebben we auto s voor,binnen 45 min thuis, de rust van dat andere heb ik gewoon steeds meer nodig

st0mpie | 18-06-09 | 23:02

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:56
Aha oké, hier een geboren en getogen westerling met Friese wortelen, het schijnt dat Groningers en Friezen een soort natuurlijke vijanden zijn, cats and dogs zeg maar, zelf heb ik er nooit iets van gemerkt, maar kan jij dat bevestigen?

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 23:00

Oh, ja, en dat noemt men dan heel grappig "blauwe stad".

AntiSoof | 18-06-09 | 22:59

In Groningen weten ze t niet allemaal, maar men maakt daar wel een gigantisch openluchtzwembad. Dat doet men heel slim. Het overtollige aardgas wordt gewoon weggehaald en de bodem zakt zo automatisch, soms zelfs sneller dan berekend en dat gaat dan met hele grote sprongen vergezeld van dito geluid. Ja, daar is men heel verstandig bezig.

AntiSoof | 18-06-09 | 22:58

LOL @ LibertasSimplex | 18-06-09 | 22:52

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:57

Toe westerlingen, offer jezelf op en vermeng je met de Pekelers omwille van de broodnodige verversing van de genenpoel aldaar.

who-am-y | 18-06-09 | 22:56

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 22:54
Yep; geboren en getogen. En ik ben er na wat omzwervingen elders in het land, zuchtend van opluchting weer terug, sinds een jaar of 12 nu.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:56

Sjuul Paradijs én Mart Smeets, zo dadelijk bij Knevel & vd Brink..
Ik dacht; er zitten hier zoveel fans van dit viertal; ik meld het maar even, zo tussendoor.

Watler | 18-06-09 | 22:56

@Elisabeth2 | 18-06-09 | 22:49
Valt reuze mee, het halve dorp kan me uitkotsen omdat ik ook in 020 heb gewoond, blijf je toch de stadse jongen.zijn lieve mensen, kerk loopt goed hier en bij elke begrafenis autos van familie op je oprit, kermis zwaar ruk

st0mpie | 18-06-09 | 22:55

Als je de autochtonen meter en de Funda link combineert kun je niet anders concluderen dan dat iedereen daar weg wil.

Osdorpertje | 18-06-09 | 22:55

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:50
Niet dat het me wat uitmaakt hoor, leven en laten leven zeg ik altijd maar, en ik zal niemand veroordelen om zijn/haar afkomst, maar kom jij uit Groningen?

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 22:54

Groningen rijkste provincie.. Jaa, dus?

Rtnd | 18-06-09 | 22:54

Die vieze gebaeeh van die asielzuikerts.

LibertasSimplex | 18-06-09 | 22:52

Groningen is kut... Maak daar eens gewoon Duitsland van ofzo dan zijn we er vanaf.

Hoofdloos | 18-06-09 | 22:52

Elsevier is een kut site,die bannen en schrappen alles wat niet in d'r straatje past.
Vroeger vrij rechts,maar nu net zo links als Balkenende en Bos bijelkaar.

fleurtje | 18-06-09 | 22:50

st0mpie | 18-06-09 | 22:48
Ik kom heel soms in die contreien (Pekela's e.o.) en er is inderdaad weinig te doen. Dat is voor mij ook juist de charme. Je kunt daar nog gewoon in clownsbroek rondlopen.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:50

st0mpie | 18-06-09 | 22:38
Klinkt toch wel als dolle pret, hoor, zo'n dorp.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 22:49

Toch ook wel magistraal hè, zo'n gladakker die sist: "Hij is geen homo!" En de homo in kwestie: "Ja, ik ben homo." Hoogstaand interview dit.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:49

@Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:46
Grappige is dat ik het wel begrijp, moet je een paar jaar voor op t platte gewoond hebben

st0mpie | 18-06-09 | 22:48

JosVerbeek | 18-06-09 | 21:50
Zo mogelijk nog trotser op Grunn nu. Ik vind 't jammer dat het zo afgeschilderd wordt. Wat zeg ik? Ik vind het jammer. Dat zeg ik: ik vind 't gewoon jammer.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:46

Elisabeth2 | 18-06-09 | 22:34
Ja maar, dat is wel heel extreem, rust voor eh ..... vrijstaand zeg je ?

Is Van Erven Dorens Rutgers stylist geworden ?

Rammstein | 18-06-09 | 22:42

Ja furdomme, wat moet ik nou?

1) Me kapodt schamen voor die achterstands figuren met zwaar accent in dit filmpje.
2) Trots zijn op die heerlijke nuchterheid.
*dilemma's dilemma's*

+1 voor de roze PowNed sokken
+1 voor de reedteend
+1 voor de homo met bassie broek
----
+3 veur grunn

*confession*
Ik ben in heel mn leven slechts eenmaal door Pekela heengefietst.

LachendeNavel | 18-06-09 | 22:39

@Elisabeth2 | 18-06-09 | 22:34
lijkt wel op dat tyfus dorp waar ik woon, geloof me,toch heeft t wel wat, die rooie van je zou net als die rppie hier lekker de hele dag door de velden kunnen crossen, paar vervelende finnen zijn vandaag even de tyfus gebeukt, zo gaan ze op t platteland met problemen om, zouden de greaute steden ook eens moeten doen

st0mpie | 18-06-09 | 22:38

Haha.. Via de allochtone-0-meter.. maar 20 inwoners xD

sjonkanon | 18-06-09 | 22:38

"ik vind het jammer", haha heb me echt kapot gelachen. En die fag op het einde, moewhaha. Die gast is echt erg. De tering. Dat wijf mag blij zijn als een neger haar wil neuqen.

anti-hangtiet | 18-06-09 | 22:36

-weggejorist-

funkyd | 18-06-09 | 22:35

"Ameland, Amsterdam en Ermelo bieden het meeste woongenot tegen de laagste woonlasten."
Amsterdam???? yeah right.

Dalai Drama | 18-06-09 | 22:34

Sjonge. Je hebt daar een vrijstaand huis voor de prijs van een appartementje in de Randstad.

Elisabeth2 | 18-06-09 | 22:34

`t binn roegbainders

azijnseikerT | 18-06-09 | 22:31

Die foto ... fantastisch!

Rest In Privacy | 18-06-09 | 22:30

Moest Rugter geen lieve vega meisjes uitwonen op een picknick?

Lets Kuttekrap | 18-06-09 | 22:29

oke oke oke, 1 afspraak, we kijken ernaar, we smullen ervan, maar dit blijft binnen de landsgrenzen, alsjeblieft, ik moet ook nog op vakantie in het buitenland.
Hilarisch, ben jij de enige homo in t dorp en vooral ook die gast die ervoor staat te lullen dat ie er geen reeDt aanvind daar.
Annyway, genoten en gigapica was zwaar kleaute vandaag, ff scherper graag

st0mpie | 18-06-09 | 22:28

Het homosjaaltje zegt genoeg, in plaats van zijn etentje met die tofudoos is die homoseksueel in pekela.
Wondere wereld

ik heb geen stijl | 18-06-09 | 22:28

"Ik vind t jammer." Legendaaarisch!

azijnseikerT | 18-06-09 | 22:27

Pekelders, Pritt. Niet Pekel aars.

Jaap de Paap | 18-06-09 | 22:25

het leukste in groningen ?
De trein naar Amsterdam.

ik heb geen stijl | 18-06-09 | 22:24

Raar dorp, die Pekela's. Pitt-bier drinkende homo's, onverstaanbare gehandicapten en racistische breezaah's..., ga er wel een keer op safari, gewoon omdat het kan....

brutus68 | 18-06-09 | 22:21

Foute broek Fleauxe, niet meer doen heur ..

Jackanders | 18-06-09 | 22:17

Roze sokken en Wibra slippers.... steylvol! Tevens, die tante die effe bukt bij de pinautomaat... ik zou hem er gortdroog injanken. Hmmmm, Pekela... mmyesss..

bello | 18-06-09 | 22:17

Ik vind het echt eng dit.. 'K ben geweaun verrast, horror. *aspirientje neemt*

Stroopdoos | 18-06-09 | 22:14

De naam Elsevier komt van Hellevuur, dus ze doen hun naam eer aan.

Petrus de Rewa | 18-06-09 | 22:13

Die "pit-homo's" zijn hilarisch.

knutsel | 18-06-09 | 22:13

Ik ben erachter waar de mannen van Little Brittain hun inspiratie vandaan halen.

Willem VanDer Decken | 18-06-09 | 22:12

Zeker net The Colbert Report gekeken dat je op dat plaatje komt...

geensmaak | 18-06-09 | 22:11

Nice score!!!

Jezzol | 18-06-09 | 22:07

Build a bridge out of her!

Truttebol | 18-06-09 | 22:05

Geen pics van de maagdelijke doch huwbare meisjes: -1. Doe er eens gauw goede feauteau's maken Rudt!

sjaakdaak | 18-06-09 | 22:02

Die mensen daar lijken allemaal erg gelukkig, dus ik weet eigenlijk niet waarop het elsevijf onderzoek gebaseerd is. Waar vind je dat nog, mensen die volkomen tevreden zijn met een gemeenschappelijke koffiepercolator?
*morgen artikel uitgebreid gaat doorspitten*

JosVerbeek | 18-06-09 | 21:58

Pritt Stift, link is niet dik gedrukt!

Filmbeoordelaar | 18-06-09 | 21:56

Rutger, had jij niet een etentje vanavond?
Als je niet kan. Voel je vrij haar nummer te geven over Hyves. Ik sta in je vriendenlijst.

AC_Wesley | 18-06-09 | 21:56

Elsevier +1 meer ken ik er net fan moakn

Stroopdoos | 18-06-09 | 21:55

Lijkt me een belachelijk onderzoek..

PauperPanda | 18-06-09 | 21:55

Ik zou het stukje na "Wa seg jij?" Wel willen zien, die man ziet eruit alsof hij het liefst uit zijn karretje stapt en met zijn wandelstok Rutger even wat binnewaardse stokslagen laat voelen.

Timsto | 18-06-09 | 21:51

ander woord voor inteeltdorp met 6 letters.... Pekela

The Alcalde | 18-06-09 | 21:51

Ze hebben lekker wel gas, en daar profiteren ze in noord holland weer van. Amstelveen hoog op de lijst pffffff daar wil je toch ook niet gezien worden.

huperdepup | 18-06-09 | 21:51

Lol @ Monthy Python afbeelding

quadtuning | 18-06-09 | 21:51

Nou JaapdePaap, kom er maar in..

JosVerbeek | 18-06-09 | 21:50

*Rustig naar snelwegviaduct loopt om naar passerende woedende boer'n met tractoren en hooivorken te kijken*

JosVerbeek | 18-06-09 | 21:49

Maar wat is de beste gemeente... Naarden! :D

obmarB | 18-06-09 | 21:49

Haha hij kan die ouwe vent steeds niet verstaan, en ze hebben wel veel kritiek op die 'westerlingen' zeg. Volgens mij zijn ze nooit buiten hun gemeente geweest en lopen ze elkaar lekker te nemen in de schuur van ome Harm.

SeriousBusiness | 18-06-09 | 21:48

Noorderling is 2 km noordelijker geboren in Winschoten .. en uit 18 jaar ervaring kan ik bevestigen: het is een RAMP, dat Pekela. Oude of nieuwe Pekela, ellende en droevenis is het. Op weg naar Blijham,Wedde, Smeerling, of een ander pitoresk plaatsje in het prachtige Westerwolde fietste ik er zo snel mogelijk langs. Al was het maar om ruzie met de lokale jeugd te vermijden. Want die sloeg er lustig op los. Ze kwamen wel eens naar Sodom, naar de disco. Dat was altijd matten.

Pekla is niet eens een plek, het is de hel op aarde! De Bermudadriehoek van 031 > Pekela - Stadskanaal - Veendam.

noorderling | 18-06-09 | 21:47

-weggejorist-

Aarshol | 18-06-09 | 21:43

hoed u allen voor de wraak van Pekela

backpack | 18-06-09 | 21:41

Groningen. Voor de uitgerangeerde ambtenaar

adminitor | 18-06-09 | 21:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland