Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutger op EO Jongerendag

praiseme.jpgGoedendag deze zondag. Tijd voor contemplatie. Tijd voor inkeer. Het is weer tijd om die jaarlijkse bruine arm bij god te halen, want je weet maar nooit. Dat doe je door de EO-reportage van Rutger te checken, die gisteren bij de EO-jongerendag aanwezig was. U ziet alles. Wat u trouwens niet zag waren 32.000 christelijke jongeren die eigenlijk helemaal niet op GeenStijl mogen komen, maar ALLEMAAL een handtekening wilden van onze held. Ondanks deze tegenwerking is het weer gelukt! FILMPJE!

Reaguursels

Inloggen

Franky F. | 15-06-09 | 22:30
"Vraag is dan: wat is de meest nuttige geloofsovertuiging voor een wereld zonder oorlog?"
Aha, dus de waarde van jouw geloof wordt bepaald door de vraag hoe nuttig het kan zijn voor de samenleving. Nou, dan is het in de loop der geschiedenis erg waardevol geweest. Maar nu niet meer, we kunnen zonder.
Mijn grootste probleem met het christelijk geloof? Dat het, net zoals alle andere religies, claimt de weg, de waarheid en het leven te zijn. Die claim is nergens op gebaseerd dan enkel op de eigen overtuiging, maar wordt desondanks als absolutum op het nageslacht opgedrongen.
En die redenering van jou, eentje die al te vaak wordt gebezigd door gelovigen, klopt natuurlijk niet. Als ik zeg niet te geloven,dan is het niet eenvoudigweg zo dat dat 'dus' mijn waarheid is en ik 'dus' ook geloof, en 'dus' de gelovige en niet-gelovige zich in eenzelfde positie bevinden. Als ik zeg dat ik niet geloof in jouw God en jouw Christus en jouw Bijbel omdat ik geloof in mijn Allah en mijn Koran, ja, dan heb je gelijk. Dan zeg ik dat jij in het duister loopt en ik in het licht, dat jij dwalende bent en ik de ware God aanbid. Maar als ik alle geloof afzweer, als ik een absolute, door God gegeven moraal afzweer, dan is dat niet zomaar een ander 'geloof' dat de plaats in wil nemen van andere geloven omdat het claimt de waarheid te kennen. Nee, het bestaan van een waarheid wordt ontkend of op z'n minst tussen haakjes gezet. Dat is geen alternatief geloof, dat is de afwezigheid van geloof. Jij mag dat van mij best een geloof noemen hoor, maar daarmee sla je de discussie volkomen dood. Het is zinloos om te gaan discussiëren omtrent de vraag wie er gelijk heeft, welk geloof het ware geloof is, simpelweg omdat dat ware geloof nooit buiten de overtuigingen van mensen wordt aangetroffen.

Schoorsteenveger | 16-06-09 | 10:17

Meesterlijke foto! :-)

rapirapi | 15-06-09 | 23:28

Je hebt een uitgesproken mening Schoorsteenveger. Uiteraard, er is zeker geloof voor nodig. Het heet immers het christelijk g e l o o f. Als ik bid dan heb ik helemaal niet dat God tot mij spreekt oid, daar ben ik denk ik te nuchter voor. Hij maakt mij wel duidelijk in de bijbel dat hij gigantisch veel van de wereld houdt, en dat Hij wil dat iedereen voor hem kiest. Dat is een eigen keuze van een ieder, waar jij blijkbaar niet voor kiest. Laatst sprak ik een christen uit Sri Lanka die het als volgt zei: Toen de tsunami eraan kwam waarschuwde iedereen zoveel mensen als hij kon, want als je geen redding zocht dan werd je overspoeld door verwoestende golven. God schrijft in de bijbel dat hij wil dat een ieder gered wordt, maar Hij geeft ons zelf de keuze om of gered of overspoelt te worden. De vraag is: pakken wij de Reddingsboei? Dat ik geloof dat het christelijk geloof 'de waarheid' is inderdaad een geloofsovertuiging, maar dat jij dit niet gelooft en wat anders gelooft is net zo goed een geloofsovertuiging. Vraag is dan: wat is de meest nuttige geloofsovertuiging voor een wereld zonder oorlog? Ik stap niet over het feit heen dat de kerk verschrikkelijk veel onrecht heeft gepleegd, maar je kan niet ontkennen dat de kernwaarden van het christelijk geloof -'heb je naaste lief als jezelf'- een grote stimulans voor wereldvrede kan zijn?
Bovendien zijn christenen niet uitstervend juist groeiend: In Nederland en Europa neemt het aantal christenen inderdaad af, maar in landen als Zuid-Korea, Brazilie en Nigeria groeit het aantal explosief.
Schoorsteenveger, wat is jou grootste probleem met het christelijk geloof?

Franky F. | 15-06-09 | 22:30

Franky F. | 15-06-09 | 20:42
Echt, Franky, het is aan mij niet besteed. Als jij gaat bidden dan ervaar je kennelijk dat er een God jou het een of ander duidelijk aan het maken is. Het zij je gegund, ik neem het je niet af, je mag het een wonder noemen, weet ik veel wat je er allemaal bijsleept om mij ervan te obvertuigen dat je het toch echt hebt over de weg, de waarheid en het leven. Maar je snapt dat het hier om overtuiging, geloof gaat. Jij bent overtuigd, en dat vind ik verder prima. Maar laat het daar dan asjeblief ook bij, ben tevreden of blij met je eigen overtuiging, zwelg erin, kom erop klaar, maar stop met die zendingsdrang, stop met die o zo slecht te onderdrukken neiging om een ander te gaan overtuigen om dan samen te vinden dat die overtuiging iets met waarheid te maken zou hebben, enzovoorts. Je hoort bij een uitstervend soort, Franky. Het zal nog wel een tijdje duren, maar die God van jou die reeds lang kapot is gedacht zal ook emotioneel sterven en dan voorgoed uot 's mensen geest verdwenen zijn om nooit meer terug te keren, nooit meer. En die mens die zich ook gevoelsmatig volledig losgemaakt heeft van die God, van dan godsidee, zal twemaal, tienmaal, nee honderdmaal dieper ervaren wat menselijk leven is dan welke gelovige dan ook ooit heeft gevoeld, mystici incluis.

Schoorsteenveger | 15-06-09 | 20:58

Beste Schoorsteenveger,

Bedankt voor je reactie. Wij hoeven zelf niet uit te maken wat nu dé waarheid is, wat jij en ik er van vinden staat daar los van. Zelf ben ik er van overtuigd dat het christelijk geloof de waarheid is, maar je hebt gelijk: ik beroep me daarbij gedeeltelijk op de bijbel want die historisch weldgelijk betrouwbaar. Maar als we de bijbel aan de kant leggen dan zijn er toch nog steeds goede redenen om aan te nemen dat er meer is. Een daarvan is voor mij de schepping, als je bijv. Planet Earth kijkt of alleen al een baby of een vlinder.. best knap toch? Uiteraard kan ik ten diepste niet bewijzen dat God daarachter zit, net zoals een oerknal ten diepste ook niet te bewijzen is.
Wat wel kan is dat als je bid tot God dat Hij aan jou duidelijk zal maken dat hij de enige God is. Hij zal mensen op je pad brengen die je erover gaan vertellen. wonderen zijn de wereld nog niet uit. Als je het oprecht meent reken er dan wel op dat Hij je leven een andere draai kan geven, niet in een suffe, saaie passieve gristen maar gewoon als jezelf, maar dan wel christen. Als Jezus vandaag de dag had geleefd zou hij niet in de kerk zitten maar in de kroeg :-)

Franky F. | 15-06-09 | 20:42

Er is een stukkie uit de microfoon. Doe eens ff vervangen!

toutefois | 15-06-09 | 20:39

Franky F. | 15-06-09 | 19:30
Hoezo zal er één waarheid zijn? Waar baseer je die uitspraak op? En toevallig is het natuurlijk jouw waarheid, niet? Nou, dat beweren al die anderen van hun waarheden ook. Hoe gaan we uitmaken welke waarheid de éne waarheid is? Door hard te schreeuwen? Door naar de wapens te grijpen, door de zendeling uit te gaan hangen? Door je op een boek te beroepen? Als ik op zoek ga naar God, hoeveel waarheden moet ik dan af, hoeveel goedbedoelde cursussen moet ik dan volgen voordat ik die éne waarheid heb gevonden? En als ik er dan van overtuigd ben dat mijn waarheid de echte is, maar het blijkt een andere te zijn dan die van jou? Welke overtuiging weegt dan het zwaarst?

Schoorsteenveger | 15-06-09 | 19:52

Ik vind het een prachtig fenomeen die EO jongerendag. Je kan zeggen 'Iedereen zijn eigen geloof of ik geloof wat ik zelf wil', maar toch zal er één waarheid zijn. Ik daag iedere Geenstijler uit om op zoek te gaan naar die waarheid. Persoonlijk geloof ik in een God de mens en de aarde heeft gemaakt en het het beste met de mens voor heeft. Het is jammer dat de mens -om te beginnen Adam en zijn vrouw- het vergooit heeft... Ik vind het een geniale oplossing van God dat Hij zijn zoon Jezus gestuurd heeft om het voor ons in orde te maken! Het is een ieder goed recht om een eigen geloof te hebben, maar onderzoek in ieder geval is of het christelijk geloof toch waar is en er toch meer is... Dan zit je met de gebakken peren. Ga dus op zoek naar God, bijv. door je in te schrijven voor een Alpha cursus ergens in jou buurt (www.alpha-cursus.nl) want misschien is er weldegelijk meer! Je moet alles een keertje in je leven geprobeert hebben toch?

Franky F. | 15-06-09 | 19:30

Rutger, toon eens respect man!

Rifmaster | 15-06-09 | 18:46

Het is ook best gemakkelijk om die mensen voor schut te zetten, haha. Wel meisjes voor geyle neuqseks daar. Haha. EN respect voor de lutserdts die zichzelf voor schut zetten voor de Geen Stijlcamera.

Preaufessor Pascal | 15-06-09 | 16:41

lillendvleesch | 15-06-09 | 11:03
Er is een hiërarchie, maar die wordt betwist. Enerzijds zijn er de groeperingen die hun waarheid als enig echte waarheid beschouwen, inclusief het hele stelsel van normen en waarden dat daaraan gekoppeld wordt. Die lieden hebben de neiging zich op te dringen door andere waarheden en een andere moraal te veroordelen en/of uit te sluiten. Anderzijds zijn er de groeperingen die geleerd hebben om naast hún waarheid ook andere waarheden te dulden, toe te taan, te tolereren, inclusief de stelsels van normen en waarden die daaraan gekoppeld worden. De eerste groep is opdringerig, heeft zendingsdrang, dwingt af, loopt in het licht, heeft altijd gelijk, heeft de Enig Ware God aan zijn zijde. De tweede groep laat de ander vrolijk in zijn eigen licht lopen, in zijn eigen God geloven maar eist enkel de vrijheid op hier niet in mee te hoeven gaan.
Rutger zegt dat hij zo'n God niet nodig heeft, hij zegt niet dat niemand zonder zo'n God kan. Maar dat mens antwoordt dat ook hij haar God nodig heeft, of hij het nou wil of niet, of hij het nou weet of niet. Subtiel maar belangrijk verschil.
De hiërarchie is dat een seculiere staat bóven een religieuze staat moet staan. Dat is de enige manier om vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting mogelijk te laten zijn. De Islam denkt hier heel anders over, en Christenen, als je ze diep in hun hart kijkt, zouden het ook anders willen.

Schoorsteenveger | 15-06-09 | 12:49

Wat me opvalt, als rechtgeaarde agnost, is dat velen als pijnpunt noemen dat christenen zich 'opdringen'. Echter, het komt altijd van twee kanten. Atheisten / agnosten roepen ook maar wat graag om het hardst dat god niet bestaat. En dat moet iedereen dan wel zonder morren aannemen en aanhoren? Zolang er, met wat ook, meerdere kampen zijn, blijven dit soort discussies bestaan en zijn ze bij voorbaat al gedoemd op niks uit te draaien. Een atheist wordt geen christen, een christen geen atheist (in beide gevallen uitgaande van oprechte overtuiging uiteraard). Kortom, NEXT!

lillendvleesch | 15-06-09 | 11:03

Ik word altijd bang als ik die EO jongeren zie. Beetje extremistische neigingen hier en daar.

Jax | 15-06-09 | 09:49

@ dewareik | 15-06-09 | 00:05

Onvoorwaardelijke liefde is mooi. Vooral door wat het impliceert: liefde, die zonder enige voorwaarde wordt gegeven. Dus wat je ook doet, hoe je ook bent, God houdt van je. Dan kunnen natuurlijk de regeltjes van het geloof terstond overboord. Dan kan de religie overboord. Dan kan bijvoorbeeld die homosexuele leerkracht ook gewoon bij die school blijven werken.

Ik denk niet, dat erg veel mensen echt geloven in onvoorwaardelijke liefde. Dat ligt overigens meer aan hun eigen onzekerheid, angst, minderwaardigheidsgevoel, dan aan hun voorstellingsvermogen. Wie kinderen heeft, zal zich kunnen voorstellen, dat hij of zij altijd van zijn/haar kind zal houden, wat die ook doet; het blijft toch je kind. Dan moet dat voor God een peuleschil zijn.

Kelele Nyingi | 15-06-09 | 09:39

Hier kan je onze MP nog zien spreken:
www.eo.nl/activiteiten/eojongerendag/2...

Hier kan je nog een preek van Henk bekijken:
www.eo.nl/activiteiten/eojongerendag/2...

Kom uit je kippenhok

Er is één ding... Verlaat je kippenhok en volg mij!
Dat geldt ook voor ons. Hoe jouw kippenhok er ook uitziet; vol gouden eieren, vies en kapot getrapt of juist vol lekkere chickies. Het maakt niet uit! Word een arend en vlieg! Jij bent het waard (ja, jij ook!) Volg Jezus om samen met Hem te vliegen, tot onbekende hoogte. Hij heeft een plan voor jouw leven.

saugleistung | 15-06-09 | 09:18

Weet je, ik begin er steeds meer van overtuigd te raken dat het geloof een goede zaak is, steel je toch eens voor een gelredome vol met zulke sukkelaars zonder enig moreel kompas, dat zou zomaar weer een vogelaarwijkje op kunnen leveren.

Andriesch Knevelmans | 15-06-09 | 08:34

en biddende meisjes zijn best mooi!
Uhhh Arie?

saugleistung | 15-06-09 | 08:30

Boer in Amsterdam | 15-06-09 | 00:17
Hij zei ook nog eensch Gristen Juegend i.p.v. Gristen Jugend, maar alla.
Wat me altijd opvalt is hoe fanatiek geleauvig ze eauk zijn, de Gristenen altijd vriendelijk en beschaafd zijn en blijven.
Dit kan ik van bijeenkomsten van muzelmannen niet zeggen waar haatzaaiende predikers worden uitgenodigd die tekeer gaan tegen ons kafirs in ons eigen land.

wachtmeester de bruy | 15-06-09 | 08:20

ik heb niks tegen gelovigen, alleen wel tegen die extremisten die zo overtuigd zijn van hun geloof dat ze er zelfs met rutger over in discussie durven te gaan! Geloof is een zeldzaam goed. Maar men passeert een grens als ze zich beter voelen, en daar ook naar gedragen, dan iemand met een ander of geen geloof..(geertje)

dielangegozert | 15-06-09 | 00:56

dewareik | 15-06-09 | 00:05
Mooi gesproken! Ik ben het ook met je eens, hoef niets toe te voegen

Rutger is echt op zoek naar nieuws wat hij leuk vindt, waar hij mensen kan afzeiken.. Ach ik gun die man zijn pleziertje wel

Necket | 15-06-09 | 00:55

en biddende meisjes zijn best mooi!

Boer in Amsterdam | 15-06-09 | 00:20

Enneh....+1 kudo voor Arie.

Boer in Amsterdam | 15-06-09 | 00:18

De Gristen-Jugend? Rutger, Rutger..... soms geestig, maar te makkelijk. Nu eens zo'n itempje in de moskee en dan ben je pas echt dapper. Waar is de hyperlink naar dat filmpje over het moslim-congres van enige weken terug, Rutger? Rutger.... joehoe, Rutger????

Boer in Amsterdam | 15-06-09 | 00:17

wow, zoveel mensen hebben ze daar nog nooit in het stadion gekregen, hehe.

Soeted | 15-06-09 | 00:15

dewareik | 15-06-09 | 00:05
Ok, ik trek gewoon nog een pils open.......

Dikke lul, drie bier | 15-06-09 | 00:14

@Rutger,
Al bijgekomen van zoveel overkill aan blije EO-gezichtjes?

Vraag:

Hoe interpreteer jij eigenlijk die opmerking aan jouw adres:
, Zonder God kan je niet gelukkig worden!’

(Zie dit even los van de vrouwpersoon uit wiens mond dit statement kwam. Want ja, laten we eerlijk zijn, een schoonheidsprijs voor de meest tactische, subtiele en empathische gesprekspartner verdiend ze niet. Okay, misschien überhaupt geen schoonheidsprijs, maar dat is de buitenkant ;-))

Okay, waar waren we.... De stelling: Zonder God = niet gelukkig?

Dan is de vraag. Waar staat God voor? Laten we voor God eens X invullen. , Zonder X kan je niet gelukkig worden’.

Wat vullen we in voor X?

Eens kijken...: Regels en wetten.

, Zonder regels en wetten kan je niet gelukkig worden’. ?
Of laten we doen X = extase: , Zonder extase kan je niet gelukkig worden?’ Hmm... what about X = Vaderfiguur? , zonder vaderfiguur kan je niet gelukkig worden? En zo kan je nog wel even doorgaan met invullen: X =zekerheid, X = uitvlucht, X = waan, X = man met baard, X = sprookje, X =roze microfoon, X =rood uitknijpbaar gezwel met gele kop , etc,etc,etc...

Zover de fantasie, frustratie of het referentiekader rijkt kan X (God) worden geïnterpreteerd zoals men zelf wilt.

Of is het niet gewoon : X = Onvoorwaardelijke Liefde?

, Zonder onvoorwaardelijke liefde kan je niet gelukkig worden’. Dat klinkt al een stuk begrijpelijker ,denk je ook niet? Zou de dame in kwestie dit niet gewoon bedoeld hebben?

Dat is namelijk hoe de gemiddelde christen God beleeft: als een entiteit/macht/energie die onvoorwaardelijke liefde geeft. en als gevolg hiervan stijgt hun geluksniveau.

En laten we eerlijk zijn... Wie wil zich nu niet geliefd voelen, zonder het gevoel te hebben dat je je anders moet voordoen dan je bent? Mensen schieten zo vaak tekort in het geven van dergelijke onvoorwaardelijke liefde. Ik snap het wel hoor... al die blije gezichten. Van liefde wordt je nu eenmaal blij.

Succes verder Rutger, met je zoektocht naar... Ja, naar wat eigenlijk? Laten we het op Breaking Onthullend Wereld Nieuws houden... .. ... Vind je vooral op Eo-jongerendagen enzow!!! EGt waar!

*wegduikt*

dewareik | 15-06-09 | 00:05

Zouden de 35.000 gehaald worden met

De KeinSteil Jugend- dag?

dewareik | 14-06-09 | 23:53

Dit is echt verschrikkelijk tergend! Totaal en misleid en hulpeloos.

Kabila de stijlloze | 14-06-09 | 23:46

grote grutjes | 14-06-09 | 23:08
Dit vind ik dus de grootste onzin dat er bestaat.. Iedereen gaat uit eigen wil naar de EOJD. Iedereen die geloofd (en niét geïndoctrineerd) vind het leúk om daar te zingen en te springen.
Als een atheïst naar een concert van Coldplay gaat dan is hij toch ook niet geïndoctrineerd door anderen om daar heen te gaan?

Necket | 14-06-09 | 23:45

Deze mensen doen inderdaad niemand kwaad, roepen niet van de daken dat je homo`s van het stadion moet gooien, dus in die zin wel erg goedkoop om daar nu te gaan rondhagen en niet ergens in een moskee! Aan de andere kant, tussen al die dwazen zit waarschijnlijk wel de Bak ellende van de toekomst! Ook geen fijn idee....

Barbara Drijfzand | 14-06-09 | 23:36

braamhaar rijmt op schaamhaar dus dit is dom

frankie1313 | 14-06-09 | 23:26

@ misschien_wel_ja | 14-06-09 | 22:23

ag zeikstraal, sommige mensen hebben gewoon andere humor

chew | 14-06-09 | 23:26

"Religie heeft meer ellende veroorzaakt voor de gehele mensheid in ieder stadium van de menselijke geschiedenis dan enig ander enkel idee."

el-slomo | 14-06-09 | 23:25

Ik zeg: de meeste zijn gehersenspoeld/cq: geindoctrineerd op de eo jongerendag.
Geloven is immers niet weten.

grote grutjes | 14-06-09 | 23:08

We gaan gewoon door tot Piknugget in de VanDale staat, zo zijn we nou ook wel weer... :)

saugleistung | 14-06-09 | 23:04

Je wilt toch niet met mensen omgaan die je niet moeten en denken wat jij doet verkeerd is?

Valentes | 14-06-09 | 21:09
Wat, als het jou, als homosexuele leraar/es niet boeit wat anderen van jouw orientatie vinden, dan? Dat kan jij niet voor anderen bepalen, wat je wel wilt doen.

2009 | 14-06-09 | 22:48

Rutger,
Doe jij es ff de Heere Jezus in jouw hart laten wonen!! Giebelende zondaar die jij er bent!

klaartjewijn | 14-06-09 | 22:47

sjaakdeslinksesul | 14-06-09 | 22:17
Het is de heil'ge geest die naar buiten wil en zich een weg door talg baant teneinde te verschijnen aan de blijde, verraste snoetjes.

Jaap de Paap | 14-06-09 | 22:36

Zouden die lui uit dat filmpje nou maagd zijn uit vrije wil of is er een andere reden? Volgens mij slepen ze dat geloof er maar bij de haren bij.

sjaakdeslinksesul | 14-06-09 | 22:35

@ sjaakdeslinksesul | 14-06-09 | 22:17

"Als bidden echt helpt, waarom hebben ze dan allemaal acne?"

LOL

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 22:34

@ misschien_wel_ja | 14-06-09 | 22:23
Mee eens. Dat slaat inderdaad nergens op.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 22:31

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 22:23 die lui sporen niet die zo reageren.

Pearly | 14-06-09 | 22:26

Interessant in deze discussie is misschien te lezen: Mark Lilla De doodgeboren god; godsdienst, politiek en het moderne westen.

websenior | 14-06-09 | 22:23

Ik wil trouwens nog ff zeggen dat de mensen die de eo-jongerendag afkraken nu is even met een goede reden moeten komen.. En oordeel dan alleen als je er iets van gezien of gehoord hebt.. En ik vind helemaal schandalig dat er mensen die het in hun botte hersens halen om als reactie te zetten dat er eigenlijk een bom had moeten ontploffen in het stadion.. Wat beziel je.. Apeldoorn vergeten ofso?

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 22:23

Valentes | 14-06-09 | 22:02
waar lees jij dat ik iemand zijn geloof wil verbieden?

el-slomo | 14-06-09 | 22:20

Logisch.

Zandkorrel | 14-06-09 | 22:19

@ Valentes | 14-06-09 | 22:14

Dank voor de discussie. Rustige wacht.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 22:18

Als bidden echt helpt, waarom hebben ze dan allemaal acne?

sjaakdeslinksesul | 14-06-09 | 22:17

@ websenior | 14-06-09 | 22:13

Mede gelet op de nefaste gevolgen van fundamentalisme, deste meer reden om het tegen te gaan.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 22:17

Hoe grappig ik het ook vond deze discussie, voor mij is hij nu ten einde. Ik moet naar mijn werk. Hopen dat ik niet te veel bellen van patienten krijg, misschien kan ik dan nog reaguren.

Valentes | 14-06-09 | 22:14

Rutger! was dan gewoon lekker naar defqon1 gegaan! had je tenminste een leuk filmpje!

bobkat | 14-06-09 | 22:13

Helaas is fundamentalisme eerder regel dan uitzondering als je een overzicht maakt van de wereldgeschiedenis. En kijk maar eens naar de wereld om je heen:
fundamentalisme is sinds de jaren tachtig in christendom en islam in de lift.

websenior | 14-06-09 | 22:13

Zandkorrel | 14-06-09 | 22:12 is het jouw hyves?

Pearly | 14-06-09 | 22:12

Check deze profielfoto en @0.35 : sanramon.hyves.nl

Zandkorrel | 14-06-09 | 22:12

+geleden

Pearly | 14-06-09 | 22:12

Valentes | 14-06-09 | 22:06 nu heb ik in mijn hele leven dat dat stuk over homosexualiteit gemist schijnbaar door mijn protestanse/joodse geloof.
de bijbel is wel 2000 jaar geschreven door een mens en niet door God zelf

Pearly | 14-06-09 | 22:10

@ websenior | 14-06-09 | 22:00

Natuurlijk valt er niet aan te ontkomen, dat iemand bij het opvoeden zijn kinderen blootstelt aan zijn levensovertuiging. Dat is echter iets anders dan hun hoofdjes te vullen met fundamentalistische onzin. Het is natuurlijk moeilijk te controleren, of dit gebeurt of niet, maar een verbod daarop zou m.i. wel het uitgangspunt moeten zijn, maar tenminste zou aan kinderen op school een breder perspectief moeten worden geboden.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 22:09

Geweldig stukje

Lady T | 14-06-09 | 22:07

Heeft hij, wiens naam niet genoemd mag worden, al gereaguurd?

Jaap de Paap | 14-06-09 | 22:06

nee klopt, sommige dingen uit de bijbel zijn ok te noemen, alleen sommige stukken slaan kant noch wal. zoals bijvoorbeeld de stukken over homoseksualiteit.

Valentes | 14-06-09 | 22:06

Valentes | 14-06-09 | 22:02 zo haha zit gelijk recht op.
niet het hele christelijke geloof is kortzichting hoor

Pearly | 14-06-09 | 22:04

Misschien wel ja, hou aub op. Jesus is een man uit een boek net zoals Harry Potter een man is uit een boek en de gaat ook de discussie aan met Jeweetwel. Of jesus wel of niet bestaat is nu ook niet de discussie.

De discussie is dat een mens ervoor mag kiezen zijn kinderen op te voeden op de manier zoals zij willen en als zij hun kinderen naar een christelijke school willen doen is dat hun goed recht. Ik ben het echt met jullie eens dat het christendom een kortzichtig zooitje is. Maar dat heb ik in eerdere posts ook al gezegd. Alleen het verbieden van christelijk onderwijs gaat te ver. Je kan niet zomaar iets verbieden waar een groot deel van de nederlandse bevolking in gelooft, zonder dat dit grote maatschappelijke onrust met zich mee brengt.

Valentes | 14-06-09 | 22:02

el-slomo | 14-06-09 | 21:55
Ik spreek ook voor mezelf en ik vind dat jouw verhaal niet klopt. Ook zonder godsdiensten worden kinderen opgevoed door ouders, leraren en anderen, waarbij ze naast kennis ook sociale vaardigheden en waarden leren.

websenior | 14-06-09 | 22:00

websenior | 14-06-09 | 21:51
Ik spreek voor mezelf ik ben geen roeptoeter van Geen Stijl

el-slomo | 14-06-09 | 21:55

@ Valentes | 14-06-09 | 21:49

Als je iets gelooft, is het nog geen religie.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:53

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:49 ik hoop dat er een hoop rust is hierna voor de mensen die alles hebben gegeven in dit leven
idd die rutger ken dit toch wel he

Pearly | 14-06-09 | 21:53

@ el-slomo | 14-06-09 | 21:45

Helemaal mee eens.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:52

En dan nog wat over al die mensen die denken dat alle christenen opgesloten zitten in dorpjes en dingen en die nooit iets van de wereld zien.. Ik kan je vertellen dat is niet de insensie van het christendom.. Kijk maar naar Jezus.. Hij stond ook het midden van de samenleving en ging ook de discussie aan..

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:52

el-slomo | 14-06-09 | 21:45
Er bestaat geen waardenvrij onderwijs. Bovendien bestaat bij GeenStijl nogal het idee dat het christendom en zijn instituties bol zitten van verboden en dat het allemaal enge fundamentalisten zijn. Er zijn echter ook veel christelijke instellingen die zeer ruimdenkend zijn. En net zoals er bij atheïsten enge fundamentalisten zijn, heb je die bij het christendom ook.

websenior | 14-06-09 | 21:51

@ Valentes | 14-06-09 | 21:41

Ik ontken niet dat die keuzemogelijkheid er is. Dit soort argumentatie is een dooddoener. Dit is een discussie over wat je van die realiteit vindt, niet een vaststelling van hoe de werkelijkheid nu feitelijk is.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:51

heeft = hebben

Valentes | 14-06-09 | 21:50

sorry kelele, maar het montessori onderwijs is gebaseerd op het geloof dat kinderen een noodzakelijke dwang tot zelfontplooiing heeft. Is dus ook gebaseerd op een geloof. dus precies hetzelfde.

Valentes | 14-06-09 | 21:49

ik vindt trouwens echt vet.. dat rutger dit filmpje gemaakt heeft.. moet je mar is kijken hoeveel discussie er is.. En ik denk dat dat een goed iets is..

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:49

el-slomo | 14-06-09 | 21:45 juist daarom. mijn ex kwam van een openbare school en die moest ik helemaal bijpraten over wat oa kerstfeest inhield. die vond zelf dat hij een groot deel onderwijs gemist had daar nederland een christelijk land is en hij die dingen helemaal niet wist

Pearly | 14-06-09 | 21:47

Pearly | 14-06-09 | 21:28
Dat doe ik inderdaad christelijke ( 4 of 5 stromingen) , islam, joods onderwijs ik scheer het allemaal over 1 kam .
Omdat kinderen recht hebben op onderwijs waarin kennisoverdracht, burgerschapsvorming en individuele ontplooiing centraal staan. Kinderen hebben recht op eerlijke kennis en, omgekeerd, kinderen hebben het recht om gevrijwaard te blijven van indoctrinatie om kennis te maken met alle mogelijke soorten van religie en levenshoudingen.

el-slomo | 14-06-09 | 21:45

@ pearly ik denk dat jij misschien verkeerd begrijpt.. zo als ik al zei.. Ik heb echt een top leven nu.. Ja, da kan ook gewoon als christen.. En ik weet et.. Je moet je niet inhouden in dit leven.. Maar stel er is wel iets na dit leven.. Dat zou toch prachtig zijn..

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:45

@ Valentes | 14-06-09 | 21:34

"waarom zouden we onderwijs die gebaseerd is op religieuze gronden wel verbieden en montessori onderwijs niet?"

Montessori-onderwijs is een leermethode; religieus onderwijs is gebaseerd op een geloof. Twee verschillende zaken.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:44

<b>effe</b> [b]wat[/b] <br>testen.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:42

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:37 ik vond vooral het zingen leuk op school en de verhalen over liefde . en kerstfeest natuurlijk dat was toch wel de topper van het jaar. verder kan ik mij niet herinneren dat ik een bepaalde richting in gestuurd ben. behalve dat ons verteld werd wat van ons leven te maken en dat onderwijs belangrijk is

Pearly | 14-06-09 | 21:41

christendom en nazi-doctrine. Ik dacht dat ik al ver ging met mijn vergelijking tussen vloeken op de eo jongerendag en k lijer zeggen op een leukemie afdeling. Blijkbaar niet.

Het enige antwoord wat ik daar op kan geven is, dat blijkbaar het christendom met deze fundamentalistische ideeën geaccepteerd wordt en de nazi-doctrine niet.

En je kunt het vinden, maar blijkbaar is het in nederland wel mogelijk om die keus te maken. Je kan er voor kiezen je kids naar een zwaar gereformeerde school te doen, of een openbare. Of het wenselijk is dat die mogelijkheid bestaat is een tweede. Maar dat hij er is, is een feit Kelele.

Valentes | 14-06-09 | 21:41

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:04 dat is ook weer zoiets . goed christenen zijn want misschien is het in de hemel wel nog mooier. volgens mij moet je goed leven en in de hemel uitrusten. dan is er ook nog zoiets als reincarnatie
ik begrijp de mensen dus ook niet die zich allemaal verplichtingen opleggen omdat ze anders niet in de hemel komen. dat kan nooit de bedoeling zijn van het leven. oke voor sommige die moeite hebben met beheersen kan het handig zijn ze bang te maken dat ze in de hel komen. dan ben ik blij dat er aardse rechters zijn die gelijk onrechtmatig heden aanpakken

Pearly | 14-06-09 | 21:37

@ Valentes | 14-06-09 | 20:32

"Als ouder kun je er zelf voor kiezen of jij wilt dat je kind met zulke fundamentalistische ideeën in aanraking komt"

Ik vind van niet. Ik zie het als een vorm van geestelijke mishandeling en geestelijke verminking. Als mensen hun kinderen opvoeden in de Nazi-doctrine, pikt niemand het. Waarom zou het wel acceptabel zijn, als mensen hun kinderen opvoeden in een of ander fundamentalistisch geloof??

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 21:37

el-slomo,

Dat is weer een kompleet andere discussie, want waarom zouden we onderwijs die gebaseerd is op religieuze gronden wel verbieden en montessori onderwijs niet? Daar zijn ook een redelijk aantal argumenten voor te vinden waarom "gewoon" onderwijs beter is. (of slechter en dan zouden we gewoon onderwijs af moeten schaffen)

Laat mensen nou gewoon zelf hun keuze maken op wat voor school ze hun kinderen doen. Balkenende is al zo van het verbieden (geloof trouwens niet dat hij dit zou doorvoeren haha)

Mag ik vragen waar jou morele basis op gebaseerd is?

Valentes | 14-06-09 | 21:34

el-slomo | 14-06-09 | 21:24
nu scheer je dus alle religieuze scholen over 1 kam.
ik weet wel mij heeft het nooit geschaad ,mijn kinderen ook niet.

Pearly | 14-06-09 | 21:28

+1 voor het rechts-extremistische meisje!

Kantinejuffrau | 14-06-09 | 21:27

Valentes | 14-06-09 | 21:09
De oplossing is onderwijs welke is gebaseerd op religieuze gronden verbieden. Of op z'n minst de rijksbijdragen die deze onverdraagzame en discriminerende instellingen ontvangen stop zetten.
We moeten religies niet langer aanvaarden als basis van de moraal. Ze zijn immers onverdraagzaam tegenover andersdenkenden en teveel gericht op macht en onderdrukking. Ze zijn gericht tegen het individualisme en staan haaks op het recht op zelfbeschikking. De geschiedenis leert ons dat waar men regeert in naam van God, de mens ten ondergaat.

el-slomo | 14-06-09 | 21:24

Pearly,

Zeker nog nooit op urk geweest...... Daar kan dat echt nie hoor. Lesbo's trouwen in een kerk. BLasfemie! haha.

Valentes | 14-06-09 | 21:16

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:04
LOL! U bent pragmatisch christen, zodat u nooit een buil kan vallen of God nu bestaat of niet?

Even daarop doorgaand: stel er is een GOD in de hemel. Dan neem ik aan dat Gods alwetendheid in geen enkele verhouding staat met het bewustzijn van een sterveling. Dan zal deze God er toch geen enkel bezwaar tegen hebben dat iemand zoals ik, die hem niet zijn leven lang vereerd heeft, ook mag genieten van de geneugten des hemels? Zo kleinzielig zal een alwetende God toch niet zijn?

harry pikkel | 14-06-09 | 21:15

mijn kinderen zijn zelfs nog naar een trouwerij van een lesbo juf met vrouw geweest dat ging van school uit ,mochten alle kinderen mee. zijn zelfs nog in de kerk getrouwd ook.
met dit denk ik echt dat het weste en de rest van nederland 2 verschillende landen zijn hehe

Pearly | 14-06-09 | 21:12

Misschien nu wel ja.

Je haalt twee dingen door elkaar, geloven in een god, en geloven in de bijbel....

Valentes | 14-06-09 | 21:12

Nee 2009, je hebt dan vast al mijn posts niet gelezen. In de bijbel staat dat homoseksualiteit een straf van god is omdat je bent afgedwaald. Een Christelijke homoseksuele docent weet dit, die kan de keuze maken of hij op school wil werken waar ze dit geloven, of hij kan naar een wat gematigde christelijke school gaan.

Christelijke mensen geloven nou eenmaal, daar kun je niets aan doen. Je kan het niet uit hun kop praten (trust me, ik heb het geprobeerd) je kan ze niet overtuigen. Dus als jij op een school werkt waar ze vinden dat homoseksualiteit een zonde/straf is. Moet je op een andere school gaan werken waar ze die mening niet hebben.

De wet moet deze docent wel beschermen wanneer hij er voor kiest toch op deze school te werken. Ookal zou ik zijn beweegredenen niet begrijpen. Je wilt toch niet met mensen omgaan die je niet moeten en denken wat jij doet verkeerd is?

Valentes | 14-06-09 | 21:09

door =dood

Pearly | 14-06-09 | 21:05

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 20:18 ik heb zelf op een protestanse school gezeten. die hebben toch een wat andere bijbel.geen woord gehoord over dat homo,s door moesten. was dit wel het geval was ik ala minuut van school gehaald daar de jongste zusje van mijn moeder lesbo was en altijd gewoon als een normaal persoon werd gezien. door mijn ouders ben ik met de thora op gevoed die ik wel zelf helemaal gelezen heb, geen woord over dat homo,s dood moesten.
mijn kinderen hebben op een christelijke school gezeten met oa 2 lesbo,s en 2 homo,s als leerkrachten. nu moet ik wel zeggen dat dit allemaal in het westen van nederland was.
Necket | 14-06-09 | 20:08 ten eerste: eetze, je leest dit vast nog wel! God schiep de man en vrouw. Die zijn gemaakt voor elkaar. Man-man niet.
Wie heeft dat besloten dat man en vrouw perse voor elkaar gemaakt zijn. of heeft God ze dat verteld. als God mensen heeft gemaakt via zijn evenbeeld horen daar dus ook homo,s bij

Pearly | 14-06-09 | 21:05

Ik ben christen en ik ben er geweest en ik kan je vertellen, het was geweldig. Maar ik snap niet waarom iedereen het christendom afzeikt.. mar bekijk et is nu is van deze kant.. Stel er is GEEN GOD, nou dan heb ik het dus niet bij het rechte eind.. Mar ik heb tot nu toe gewoon een goed, cool leven gehad. Want ik kan je vertellen, het leven als christen is niet saai.. mar nu ff verder... Stel er is WEL een GOD.. Dan gaat het dus na dit leven nog veel mooier worden.. Denk daar nu is goed overna..

misschien_wel_ja | 14-06-09 | 21:04

Hier ben ik het echt mee eens, de wet staat boven de bijbel. tot die overeenstemming waren Harry en ik ook al gekomen

Valentes | 14-06-09 | 20:36

U spreekt zichzelf tegen. U bent tegen discriminatie van homo's maar vind wel dat ze niet op een school moeten werken met een christelijke grondslag. Ze moetem zichzelf dus maar discrimineren?

2009 | 14-06-09 | 20:49

Aan het einde van de 16de eeuw heeft Toyotomi Hideyoshi alle gristenen in Japan laten kruisigen, beetje cru, maar wel effectief want het is nooit meer wat geworden met gristenen in Japan.

Steerpike | 14-06-09 | 20:49

@ kelele

In dit land worden homosexuelen niet, nooit, gediscrimineerd om hun sexuele geaardheid. Dát moet het uitgangspunt zijn.

Hier ben ik het echt mee eens, de wet staat boven de bijbel. tot die overeenstemming waren Harry en ik ook al gekomen

Valentes | 14-06-09 | 20:36

@kelele

Gelukkig leven we in een vrij land en mag je er zelf voor kiezen of je je kind naar een christelijke school doet ja of nee. Dus verbieden hoeft van mij niet. Als ouder kun je er zelf voor kiezen of jij wilt dat je kind met zulke fundamentalistische ideeën in aanraking komt

En homoseksualiteit is voor sommige gemeentes/scholen geen kleine voetnoot. Maar eentje die ze wel belangrijk vinden. En als homo, kun je dus niet voor deze gemeentes/scholen gaan werken of erbij horen.

Dat je wanneer je mijn redenering volgt op geen leerkrachten uit komt vind ik komisch. Ik heb niet bedoelen te zeggen dat docenten zonder "zonden" moeten zijn. Een christelijke docent moet op een school les gaan geven waar hij achter de doctrine staat (het lesmateriaal en de missie) wanneer hij het daar niet mee eens is, moet hij daar niet gaan werken.

Valentes | 14-06-09 | 20:32

Het geloof is ongeluk wat je vanaf de geboorte krijgt. De onzin waar je ouders in geloven wordt ook jou geloof. Wordt je in India geboren dan ben je hindoe en in Iran een moslim. Je geloofd dat de onzin die je dan verteld wordt het enige ware geloof is alle andere religies zijn onzin en slecht. Slechts weinigen ontsnappen aan dit vreselijke lot. Een ding hebben alle godsdienten gemeen ze prediken liefde maar dan vooral voor de eigen parochie. Mensen die anders denken en doen veroordelen en haten ze.

el-slomo | 14-06-09 | 20:27

@ Valentes | 14-06-09 | 18:31

Homosexualiteit is maar een detail van een voetnoot in het christelijk geloof. Verder wil het er bij mij niet in, dat er überhaupt mensen bestaan, die geheel leven zoals de bijbel dat voorschrijft. Jouw redenering volgend, zouden er dus helemaal geen leerkrachten zijn voor die scholen. Daarmee vind ik jouw suggestie eigenlijk wel weer heel sympathiek worden... ;-)

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 20:23

Leuk filmpje Ruktor.. Ach,die jongeren hebben iets gemeenschappelijks wat ze kunnen delen.Het feit dat er zoveel jongeren bij elkaar zijn zonder elkaar te bespringen is op zich al lovenswaardig.Discipline.
Het biedt meisjes ook bescherming dat ze zelfverzekerd tegen hitsige jongens kunnen zeggen 'je mag me neuqen,maar dan moet je mij eerst trouwen'..

Vanuit dat perspectief kan ik wel restecp opbrengen voor het christendom,maar geloof mij,God gaat je niet helpen in nood,God gaat je problemen niet oplossen,God luistert niet naar je,en God gaat al helemaal geen 'antwoord' of 'teken' geven..

Gebeurt niet snel,maar die lange lul uit osdorp had met dit optreden toch even een snaar geraakt..'Ik wacht al zolang op een antwoord dat niemand kan geven'
www.youtube.com/watch?v=4oq7lTpSA1s#t=...

de grote Anti | 14-06-09 | 20:22

@ Pearly | 14-06-09 | 18:15

Als jij de bijbel 'van binnen en van buiten kent', ben ik sinterklaas. Of misschien moet je eens de tekst lezen en niet alleen plaatjes kijken. Het staat er namelijk wel degelijk, dat homo's dood moeten. Evenals - bijvoorbeeld - afvalligen.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 20:18

@ Valentes | 14-06-09 | 18:04

Het kan mij helemaal niks schelen wat er in de bijbel of de koran of de thora of de veda of in welk "heilig" boek dan ook staat. Ook als daarin staat, dat homosexualiteit slecht is, moet verboden worden, dat dit aan kinderen wordt geleerd. Daar leren gelovigen dan maar mee leven. Dan scheuren ze de pagina's met die onzin maar uit hun "heilige" boek. In dit land worden homosexuelen niet, nooit, gediscrimineerd om hun sexuele geaardheid. Dát moet het uitgangspunt zijn.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 20:16

Pearly | 14-06-09 | 19:53

ten eerste: eetze, je leest dit vast nog wel! God schiep de man en vrouw. Die zijn gemaakt voor elkaar. Man-man niet. Ik wil niet zeggen dat homoseksualiteit een zonde is, het is wel voortgekomen uit de zondeval. Net als stelen en hebzucht en noem maar op. Ik ben ook geen filosoof maar zo zie ik het gewoon. Ik ben ook christelijk opgevoed, daar ben ik ook blij om. Maar wie ben ik om te oordelen wat goed en fout is, ik heb ook een mening zoals de meeste mensen. Ik heb ook zoveel twijfels en kritiek op het christelijk geloof maar ik probeer ook niet overal een logische verklaring voor te vinden. Homoseksualiteit blijft altijd een lastig punt

Necket | 14-06-09 | 20:08

Eet smakelijk Pearly. Volgens mij (zoals ik dat boek interpreteer) staat er ook niet dat de bijbel liefde tussen twee mensen van dezelfde sex afkeurd. Alleen begeerte en ontucht. (seks). Twee mannen kunnen best van elkaar houden.

Tevens Necket vind ik het belachelijk dat iemand zijn gevoelens moet onderdrukken. Gelukkig zijn er wel gemeentes die mee gaan met hun tijd en het stuk van homoseksualiteit in de bijbel tegenwoordig anders interpreteren.

Ik vind die mening die jij uitdraagt kortzichtig en kleinzerig. Er zijn namelijk genoeg christenen die homo zijn en hun gevoelens onderdrukken omdat dit van hun peers in de gemeente moet. En die daardoor diep ongelukkig zijn. Alleen maar omdat sommige mensen vasthouden aan een interpretatie van de bijbel die stamt uit de tijd dat we nog met zwaarden naar jerusalem gingen. Er zijn in de loop der tijd zoveel veranderingen doorgevoerd in de gemeentes (vrouwen zijn niet meer ondergeschikt aan de man etc, het gebruik van medicijnen). Deze verandering kan er ook nog wel bij.

Valentes | 14-06-09 | 20:03

shiet=schiep haha

Pearly | 14-06-09 | 19:54

Necket | 14-06-09 | 19:46 Als er liefde is tussen 2 mensen zal God dat toch nooit afkeuren. en daarbij zijn veel homo,s zo geboren . dan komen we op het punt god schiet de mens naar zijn evenbeeld dus ook de homo,s
mensen die anders daar over denken vind ik geen goede gelovigen.
zo ik heb gesproken nu ga ik eten

Pearly | 14-06-09 | 19:53

Pearly | 14-06-09 | 19:49

Als iemand homofiel is wil niet zeggen dat hij zijn gevoelens moet uiten (in jou woorden "kontneukt") in vorm van praktiseren. Een homo kiest er niet voor om die gevoelens te hebben, als je dan christelijk bent opgevoed weet je dat het binnen de meeste gemeentes niet getolereerd wordt als je met andere kerels gaat vozen. Dus als je zelf echt christelijk wilt zijn moet je proberen die gevoelens te onderdrukken vind ik zelf.
Oh, ik maak me niet druk ;) vind het wel een interessante discussie.

Necket | 14-06-09 | 19:53

Necket, en daarom ben ik blij dat er verschillende gemeentes zijn, waarin ze niet over homoseksualiteit oordelen.

Valentes | 14-06-09 | 19:49

Valentes | 14-06-09 | 19:45
Pearly | 14-06-09 | 19:44

Anders blijven we even bij het discussie punt en gaan niet alle woorden van de ander afzeiken. Een goede discussie kan leerzaam zijn, maar zeiken over wat de ene heeft gezegd zonder dat het nut heeft schiet niet op :)

Necket | 14-06-09 | 19:49

het praktiseren van een homo vind ik niet kunnen binnen een christelijke gemeente.

Necket | 14-06-09 | 19:46
dus je vind niet dat een homo lekker rond kontneukt bij die christenen.
als het zonder bezwaar is wat maak jij je druk
of bedoel je wat anders met praktiseren.

Pearly | 14-06-09 | 19:49

Pearly | 14-06-09 | 19:35
Vroeger was het de gewoonte om mensen te stenigen en weet ik veel wat allemaal wel niet. Ik zeg ook niet dat ik alles snap wat er staat, maar zo ook met homoseksualiteit. Ze moeten helemaal niet dood of wat dan ook. Maar ze zijn wel hét grote voorbeeld van de kinderen op een school. En als je al christen pleit voor een man/vrouw relatie moet je in de opvoeding niet zeggen dat het goed is als je homofiel/homoseksueel bent... En zoals er eerder al gezegd is: Waarom zou die man in vredesnaam les willen geven op een school die hem niet eens wil.. Maar er zit ook een groot verschil in homoseksualiteit en homofilie. het praktiseren van een homo vind ik niet kunnen binnen een christelijke gemeente.

Necket | 14-06-09 | 19:46

@Heemskerukkkkkk | 14-06-09 | 18:54 : alleen al om jou moet het christendom blijven bestaan!

jeroentjegouda | 14-06-09 | 19:45

Ik houd wel op pearly, je wilt me namelijk niet begrijpen. Als je op een plek komt waar mensen met een bepaald gedachte goed komen, houd je daar rekening mee. Jij bent het alleen niet met mijn vergelijking eens, ok, dat punt heb je nu wel gemaakt. Maar om alleen om die reden over de essentie heen te stappen vind ik jammer.

Valentes | 14-06-09 | 19:45

Valentes | 14-06-09 | 19:39 ik vind het trouwens nog al verdacht dat een niet gelovige dingen uit de bijbel haalt die ik niet eens weet.
vanwaar de intresse in de bijbel of zit je soms in een geloof waar homo,s van de berg af moeten en is het nu van zie je wel in de bijbel staat het ook.

Pearly | 14-06-09 | 19:44

Valentes | 14-06-09 | 19:39 kanker op een eo jongere dag is erger of denk jij God te moeten beschermen. wat een bullshit dit.

Pearly | 14-06-09 | 19:42

Pearly, nu hebben we het weer over hoe je de bijbel interpreteerd, zoals het staat in romeinen26-27

26 Daarom heeft God hen uitgeleverd aan onterende verlangens. De vrouwen hebben de natuurlijke omgang verruild voor de tegennatuurlijke, 27 en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met vrouwen losgelaten en zijn in hartstocht voor elkaar ontbrand. Mannen plegen ontucht met mannen; zo worden ze ervoor gestraft dat ze van God zijn afgedwaald.

Is homosexualiteit een straf omdat je van god bent afgedwaald. Die gemeente die het zo interpreteerd zou je niet opnemen. In hun ogen is die docent van god afgedwaald en daarmee geen "verdoemd".

En het eerste gebod staat ook weer open tot interpretatie, want wie zijn uw naasten? Die school vindt dan klaarblijkelijk dat homoseksuele docenten niet tot hun naasten behoren.

Maar zoals je zelf al zegt, gelukkig denkt niet iedere christen er zo over en zijn er nog genoeg andere scholen waar homeseksuele docenten wel les kunnen geven en zichzelf zijn, zonder dat ze zich hun aard hoeven te verstoppen.

De vergelijking tussen het vloeken op de EO jongerendag en schelden met kanker bij kinderen met leukemie is hard, maar het brengt wel over hoe belachelijk het is om te gaan vloeken op de eo jongerendagconferentie. Het is allebei "not done".

Valentes | 14-06-09 | 19:39

EO'ers in de maling nemen is een makkie, die doen niemand kwaad (en zo hoort t), ga nu ook eens in een stadion staan met 30000 Finnen en daag die eens ff uit.

pe4444 | 14-06-09 | 19:36

Necket | 14-06-09 | 19:32die bijbel is 2000 jaar geleden geschreven en niet door God maar door mensen met hun eigen idee.later is het christelijke geloof verlicht.
naar mijn weten zijn er dus meerdere versie,s van de bijbel

Pearly | 14-06-09 | 19:35

+1 voor soundtrack van Stef Bos

keutelhanger | 14-06-09 | 19:35

Pearly | 14-06-09 | 19:28

De vergelijking is misschien niet goed maar het idee achter de vergelijking daar gaat het om. Je kunt misschien wel 100 andere vergelijkingen bedenken, maar dat is het punt niet

Necket | 14-06-09 | 19:33

Pearly | 14-06-09 | 19:29

Hoever moet je gaan met citaten uit de bijbel? Romeinen 1: 27-28: 27 en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met vrouwen losgelaten en zijn in hartstocht voor elkaar ontbrand. Mannen plegen ontucht met mannen; zo worden ze ervoor gestraft dat ze van God zijn afgedwaald. 28 Omdat ze het beneden hun waardigheid achtten God te erkennen, heeft God hen overgeleverd aan hun eigen onbetrouwbaarheid en doen ze wat verwerpelijk is.

Necket | 14-06-09 | 19:32

Necket | 14-06-09 | 19:27
daarmee verkracht die school het eerste gebod; heb u naaste lief

Pearly | 14-06-09 | 19:29

Necket | 14-06-09 | 19:27
mee eens maar de vergelijking tussen leukemie patienten en eo jongeren is gewoon bespottelijk

Pearly | 14-06-09 | 19:28

Ik ben het met Valentes eens.. Ga gewoon niet vloeken als je weet dat er allemaal christenen zijn.. Dan lok je ook zulke discussies uit.

Als je wilt vloeken doe dat dan gewoon ergens anders, het is gewoon kinderachtig.

Wat betreft de discussie over homoseksualiteit: ik ben van mening dat een (streng) christelijke/katholieke school een docent mag ontslaan/weigeren als die als die niet achter de standpunten van die school staat (in dit geval homofilie).

Necket | 14-06-09 | 19:27

homo,s moeten juist op die scholen lesgeven. om te laten zien net ze net als de rest een kind van God zijn.we hebben het nu dan wel over scholen waar goedchristelijk dus duidelijk belangrijker is dan goed lesgeven.
volgens mij is het foutchristelijk als je mensen veroordeeld op hun geaardheid

Pearly | 14-06-09 | 19:27

akkoord :)

Valentes | 14-06-09 | 19:16

Valentes | 14-06-09 | 19:08
Duidelijk. Laten we het er dan op houden dat de leraar de keuze heeft. Of jij of ik zijn motieven nu begrijpen of niet. Akkoord?

harry pikkel | 14-06-09 | 19:13

Sorry harry. Ik begrijp je punt. De wet staat boven de bijbel, en deze moet naar mijn mening de homosexuele leraar beschermen als hij les wilt geven op zo'n zware christelijke school die homofilie veroordeeld. En dan moet hij het gewoon kunnen blijven doen.

Ikzelf zou alleen de leraar niet begrijpen waarom die dat zou willen. De mensen (ouders, mede leraren en waarschijnlijk ook leerlingen) om hem heen geloven dat (en dan alleen het nieuwe testament, het oude testament is hier veel strenger in) homofilie een straf van god is omdat je van hem afgedwaald bent. Volgens hun is deze leraar dan geen goede christen. Daar wil je dan toch niet meer mee samen werken ofwel dan. Zoek dan een school waar je wel geaccepteerd wordt zoals je bent en niet dat mensen voor je "genezing" gaan bidden.......

Valentes | 14-06-09 | 19:08

Evolutie en fundamentalisme gaat niet samen. Wat niet goed uitkomt wordt eruit geknipt. Zeg maar een soort zelf ingrijpen in de natuur door DNA mutatie te plegen. Daar komen verknipte geesten van. Zijn bang voor de genepool des verderfs.
Informatie kun je toch ook wikken en wegen en vervolgens evolueren? Mensen kunnen toch een beetje nadenken? Hoef je toch niet alleen maar aan de kerk over te laten?

ecologiste | 14-06-09 | 19:03

Ach wat een achterlijke mensen toch...

Meneer Meeuw | 14-06-09 | 19:03

Valentes | 14-06-09 | 18:56
Er valt niks om te draaien. De leraar heeft alle recht, de school heeft geen poot om op te staan. Als ik jouw redenering iets verder doorvoer dan moet iedere dissident zichzelf verbannen. Ik heb liever dat die dissident beschermd wordt.

harry pikkel | 14-06-09 | 19:02

@pearly

die nieuwe bijbelvertaling staat het zo in verwoord. En ja k*nkerlijer komt ook erg hard aan op de eo jongerendag, moet je daar net zo goed niet zeggen.

Valentes | 14-06-09 | 18:57

harry pikkel | 14-06-09 | 18:43

Lastig he, maar draai het nu eens om. Je werkt op een school waar andere docenten, leerlingen en ouders denken dat homoseksualiteit een zonde is en dat ook uitdragen. (echt een zware gereformeerde of katholieke school). Dan moet je toch bij jezelf te rade gaan en ergens anders gaan werken. Die zijn het dan principeel niet eens met jou manier van leven.

Homoseksualiteit in sommige kerkgemeenschappen is een big issue. Ja ik vind, dat je dan als docent zijnde een kerkelijke gemeente met school moet opzoeken die open staat voor homoseksualiteit.

Christenen zijn standvastig in hun geloof. Wanneer een gemeente/school de bijbel op een bepaalde manier interpreteert en jij bent het met een voor jou erg belangrijk punt niet eens, vind dan een gemeente/school die beter bij je past.

Valentes | 14-06-09 | 18:56

-weggejorist-

Heemskerukkkkkk | 14-06-09 | 18:54

Grappig om te zien hoe sommigen bij zo'n onderwerp direct weer aan sex denken. Net op dit het tegenovergestelde is van wat die 32k mensen daar doen. Misschien zijn sommige reacties eerder frustraties van (vroegere) incest problemen ;)

pjenergy | 14-06-09 | 18:52

Valentes | 14-06-09 | 18:44 ik vind k. lijer sowieso van laag niveau . op de eo dag komt dat nog harder over dan gvd denk ik

Pearly | 14-06-09 | 18:50

@ Schoorsteenveger | 14-06-09 | 16:17

Voilà. het oude gezegde "de schoorsteen moet roken".

ecologiste | 14-06-09 | 18:50

Pearly

Ik had je post niet goed gelezen, ben ook aan het koken tussendoor. Je hebt me weer verkeerd begrepen. Vloek wat je wil, het maakt niet uit. Maar als je naar een conferentie van christenen gaat, ga da niet lopen vloeken. Dat is not done. Ga dan niet. En ook hoef ik mijn gelijk er niet over te krijgen. Ik vind dat vloeken op de conferentie eo jongeren dag (dus in dat stadion daaro) gelijk staat aan kankerlijer zeggen op een leukemie zaal. dat doe je daar toch niet?! ofwel dan.....

Valentes | 14-06-09 | 18:44

Valentes | 14-06-09 | 18:31
Stel nou eens dat je een gelovige homo bent, die het op de meeste punten eens is met de christelijke grondslag van de school waar hij lesgeeft. Maar niet wat betreft het homostandpunt.

Dan vind jij dus dat hij om dit ene punt, waarvan je aangeeft dat hij feitelijk nog gelijk heeft ook, de school moet verlaten. En moet solliciteren bij andere scholen waarvan hij de grondslag misschien nog veel minder deelt. Terwijl de mensen waarmee je het oneens bent, rustig met hun praktijken door mogen gaan.

harry pikkel | 14-06-09 | 18:43

Valentes | 14-06-09 | 18:39 van welk jaar is die vertaling. want als ik dit jaren terug wist had ik de bijbel geboycot. of is het een vrijebijbel die door iemand geinteperteerd is

Pearly | 14-06-09 | 18:42

Oh, en Ruktor:
Wanneer ga je naar een islamitische jongerendag, of heb je daar de ballen niet voor? Ik ben benieuwd of je daar net zo vriendelijk en gastvrij onthaald wordt als bij de christenen in het Gelredome.

kersenflap | 14-06-09 | 18:41

Pearly

dit is een directe quote uit de nieuwe vertaling:
Leviticus 20, 13

13 Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Dit is niet mijn mening. Het maakt mij niet uit wie, wie in de kont naait. Leef je uit, zoals ik al zei: je leeft in een vrij land.

Valentes | 14-06-09 | 18:39

newshunter | 14-06-09 | 18:32
Dus omdat jij het niet eens bent met het feit dat een ander steun vindt in god, moet zo iemand een magnetron op zijn kop krijgen? Wát een losert ben jij zeg!

kersenflap | 14-06-09 | 18:37

Pearly | 14-06-09 | 18:15
Leviticus en Romeinen zijn negatief over homoseksualiteit.

websenior | 14-06-09 | 18:34

Ik probeer alleen maar te zeggen dat ik vind dat een homosexuele man/vrouw geen les moet geven op een school waarvan de school vindt dat homoseksueel zijn een schanddaad is. Ga dan ergens anders werken. En dat ik vloeken op de eo jongerendag niet echt gepast vind.

Valentes | 14-06-09 | 18:27
dat is jouw mening en niet die van de bijbel. ik vind dat homo,s overal mogen werken. mijn kinderen zaten christelijke school met 2 homo,s en 2 lesbo,s als hun onderwijzers.een beetje christelijke school kent ook de regel van : heb uw naaste lief.
ik vind het hypocriet dat je niet mag vloeken op eo jongere dag maar de dag daarna wel volgens jou.
ik gaf trouwens maar een voorbeeld ik vloek zelde behalve als ik mijn teen stoot.
op een 1 of andere manier wil jij hier gelijk krijgen en haalt daar leukemie patienten voor uit de kast, in dit geval het ziekenhuis.

Pearly | 14-06-09 | 18:34

respect -1
filmpje -1

gemiste kans

mooooos | 14-06-09 | 18:33

whahaha geweldig die rutger!

Buxtaart | 14-06-09 | 18:32

Oh, en +1 voor Arie!
Toffe gast die respect toont voor zijn medemens en ook nog eens mídden in het leven staat.

kersenflap | 14-06-09 | 18:31

harry pikkel | 14-06-09 | 18:16

Ik ben het met je eens, de wet staat boven de bijbel. Ik vind dat de scholen niet het recht hebben om ze te ontslaan. Ik vind dat de docenten bij zichzelf na moeten gaan of zij een filosofie willen/kunnen uitdragen waar zij niet achter staan. En als homo kun je gezien de dingen die in de bijbel staan, naar mijn mening niet voor de volle honderd procent het evangelie uitdragen. En dan vind ik dat je je biezen moet pakken en naar een school moet gaan waar je wel achter de leermethode kan staan.

Valentes | 14-06-09 | 18:31

pearly, je bent nu verkeerde aan het bashen. Er staan veel dingen in de bijbel die elkaar tegen spreekt. Je hebt gelijk, wat je quote staat in de bijbel, echter Het oude testament is behoorlijk fel in zijn uitlatingen "Leviticus 20, 13" 13 Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten.

Ik weet niet zo goed hoe ik je comment "je bent niet gelovig maar je oordeeld wel" op moet vatten. Wil je daarmee zeggen dat gelovigen het alleen recht hebben op oordelen? Ik denk het niet, misschien heb je het een beetje ongelukkig neergezet.
Ikzelf denk niet zaligmakend ben noch heb ik ooit beweerd dat ik niet oordeel. Dat is namelijk niet mogelijk.

Ik snap niet wat je bedoelt met de halleluja uithangen. Ik probeer alleen maar te zeggen dat ik vind dat een homosexuele man/vrouw geen les moet geven op een school waarvan de school vindt dat homoseksueel zijn een schanddaad is. Ga dan ergens anders werken. En dat ik vloeken op de eo jongerendag niet echt gepast vind.

Valentes | 14-06-09 | 18:27

Wat een gezeur weer hier!
Laat die jongeren toch gewoon een leuke dag hebben daar in het Gelredome.....
Ze doen geen vlieg kwaad. Het gepredik van al die hardcore atheisten wordt onderhand 100x irritanter dan het christelijke geloof, wat mensen vaak in bescheidenheid en binnen eigen kring beleiden.

kersenflap | 14-06-09 | 18:26

Leuk filmpje. Wel wat makkelijk om zo'n gestrande walvis met het iq van een aardappel te laten spartelen op de Rutgrill, maar dat willen we stiekem ook wel zien natuurlijk. Verder opvallend milde interviews.

DeRedelijkheidZelve | 14-06-09 | 18:23

basis=bezig

harry pikkel | 14-06-09 | 18:18

Valentes | 14-06-09 | 18:04
Sinds wanneer wordt in Nederland het woord van de bijbel boven de wet gesteld? Christelijke scholen hebben zich net zo goed aan de wet te houden, en door het ontslaan van een homoseksuele leraar handelen ze in strijd met artikel 1. Het uitdragen van een mening als ' homoseksualiteit is een straf' is eveneens strijdig met de wet (Art. 137D), nog afgezien van het feit dat een dergelijke vorm van indoctrinatie richting kinderen moreel nogal verwerpelijk is.

Het is een groot misverstand dat gelovigen op basis van een boek een uitzonderingspositie kunnen claimen. Hoe hard ze de laatste tijd ook basis zijn om de wet te misbruiken.

harry pikkel | 14-06-09 | 18:16

Valentes | 14-06-09 | 18:09 je bent niet gelovig maar je oordeeld wel. ik ken de bijbel en de hele thora van binnen en van buiten er staat nergens dat homo,s dood moeten . er staat heb u naaste lief en er staat dat god de mens schiep naar zijn evenbeeld. ga nu niet de halleluja uithangen die de klok heeft horen luiden

Pearly | 14-06-09 | 18:15

Pearly | 14-06-09 | 18:05

Ik geloof niet in god. dus ik hoef zijn vergeving niet en voor de rest, je leeft in een vrij land, veel plezier met je gevloek.

Valentes | 14-06-09 | 18:09

Te makkelijk, Prutger. Laat die al dan niet misleide schaapjes in hun waarde en kom eens met iets nieuws. Met "geen seks voor het huwelijk" en jouw eigenwijze "ik denk, dus ik geloof niet" schotel je iedereen ouwe koek voor. Volgende keer met je camera en roze roddelstok de grenzen dus maar opzoeken bij iets nieuws!

Samperman | 14-06-09 | 18:07

Valentes | 14-06-09 | 17:11 ik ben ook gelovig en ik vloek als de pleuris en de tyfus als ik dat wil. ben verder erg goed voor alles wat op aarde is dus God vergeeft mij dat beetje vloeken wel.
maar dat jij leukemie patienten erbij haalt voor je gelijk ,gaat God niet vergeven schat ik zo in
leuk filmpje trouwens

Pearly | 14-06-09 | 18:05

@ Valentes | 14-06-09 | 17:24

Nou, nee. Feitelijk staat er, dat homosexuelen moeten worden vermoord.

Ja, dat staat in Leviticus nog wat, in het nieuwe testament staat (waar deze eo jongeren dag meuk over gaat, het zijn immers geen joden) dat diegene zonder zonden de eerste steen dan maar moeten beginnen met stenigen. En dat niemand de steen gooit. In het nieuwe testament, romeinen nog wat, staat dat homoseksualiteit de straf aan de romeinen was omdat ze van God zijn afgedwaald.

Maar laten we er nou geen discussie van maken over hoe we de bijbel kunnen interpreteren. Als je als homo op een school met de `zware` christelijke filosofie les geeft, kun deze in essentie niet achter deze filosofie staan. (gezien het bovenstaande dat er in de bijbel staat dat homoseksualiteit een straf is) Dus kun je de manier van lesgeven niet goed keuren en dan moet je zorgen dat je op een school les gaat geven waar je wel achter de manier van lesgeven staat.

Valentes | 14-06-09 | 18:04

Doodenge zombies... brrrr. Eigen mening? Hoezo we hebben toch god? Brrrrrr... echt te eng voor woorden dat volk.

OuweSchaterhand | 14-06-09 | 18:02

Zo'n onzin om te stellen dat gelovigen niet na kunnen denken:S

Misschien waren het wel christenen die de ontwikkeling van de wetenschap hebben belemmerd, maar het zijn daarentegen wel gelovigen die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de zowel de wetenschap als de filosofie.

Kennelijk is het niveau hier laag genoeg om te denken dat de enkele personen op het filmpje representatief zijn voor het gehele christendom.

Jenesepa | 14-06-09 | 17:58

Waarom moeilijk doen? En hoelang ben je er mee bezig geweest om de rare gevallen er tussen uit te pikken?
;) Asjeblieft. Doe eens wat nieuws in plaats van christenen belachelijk maken.

heeftgeenstijl | 14-06-09 | 17:57

Deze doorgedraaide kruiskoppen zijn de nagels aan de doodskist van het rationele
denken. Het levende bewijs dat, hoe langer je omhoog staart, hoe dieper je zinkt.
Als bodemprocedure dient deze fossiele club van hinderlijke wereldvreemden
ceremonieel gekruisigd te worden op de Hondsrug in Drenthe waarmee voor dit
type verdwaalde zoekers de weg geëffend wordt om tot de, door hun zo verlangde,
grote hoogte te stijgen en hen tevens, inclusief alle doorgaans rationeel denkenden,
hiermee te verlossen van een chronische, bewegings-beperkende pijn in de nek.

Doorgaans Nooit | 14-06-09 | 17:53

marceldejong9 | 14-06-09 | 17:16
Waarom reageer je zo zuur? Het is toch een leuk filmpje?
Bedoel je met middenin de samenleving staan zoals Arie?

www.avro.nl/tv/programmas_a-z/op_de_bo...

Je bent kennelijk nog heel jong als je denkt dat iedereen het normaal moet vinden om met je armen omhoog God te aanbidden. Net zoals jij het waarschijnlijk raar zal vinden dat iemand een mariabeeld thuis heeft staan of rozenkrans gebruikt tijdens het bidden. Niet iedereen is hetzelfde.

saugleistung | 14-06-09 | 17:50

Kolere! Wat een filmpie zeg!
Jomanda is hierbij vergeleken helemaal niets. Gelukkig aanbidden die sekteleden gezellig met z'n allen een gefantaseerde waterwandelaar i.p.v. bijvoorbeeld een lcd trips uitdelende Marilyn Manson, hoewel die makke EO schaapjes er net zo door in de ban van zijn als de volgelingen van die mafkees destijds.

Tsjaaa....
En dan nog ff Dominique Weesie waarvoor ik een paar weken terug bij wijze van uitzondering een keer naar die K&vdB heb gekeken. Wat vond ik dat een afknapper zeg. Dat Weesie iets met het Gristendom heeft moet ie zelf weten en is zijn goed recht, maar toen hij die luizebos van een schaamhaarfetisjist van de CU en de overige huichelachtige gristenfundamentalistjes in de studio vertelde dat het woord 'Gristenhond' toch eigenlijk geen scheldwoord maar een geuzennaam was, vond ik hem ff net zo schijnheilig als de rest van dat zooitje daaro aan tafel en zat ik er ff over te denken mijn lidmaatschap van PowNed op te zeggen. Wat een teiltjes moment en zwak optreden van Weesie in dat toch al vreselijke programma was dat zeg!

Wel toppie van Rutger dat hij dat er ook nog ff ingeplakt heeft, verdient Weesie wel. Hoewel, eerlijk is eerlijk, ik voor Fleishbaum/Weesie verder veel waardering heb als geestelijkvader van GS. En hem eigenlijk ook wel mis. Ik heb het idee dat sinds hij zich op PowNed heeft gestort driekwart jaar terug +/- er een accentverschuiving bij GS onder de bezielde leiding van Prof. Hoxha heeft plaatsgevonden die helaas al tijden niet altijd even succesvol en gewaardeerd uitpakt onder veel reaguurders (waar ik me af en toe ook toe schaar) als voorheen. En dat vind ik wel jammer.
Denk ook dat dit alles te maken heeft, met het naar mijn indruk, vrij willekeurig verbannen van reaguurders. Immers zonder tendentieuze en chargerende reaguurders van divers pluimage, die op de draad de gangmakers zijn, zijn de draden beduidend korter de discussies vaak minder scherp en boeiend. Een deel van het succes van GS is mijnsziens gelegen aan het feit dat reaguurders met totaal tegengestelde meningen op de draad elkaar lekker virtueel verbaal te lijf kunnen gaan. Hoop dat GS zich dat ook realiseert!?!?!

GeinPonempie | 14-06-09 | 17:40

@ Valentes | 14-06-09 | 17:24

<<<want het staat duidelijk in de bijbel vermeldt dat homo zijn niet de bedoeling is.>>>

Nou, nee. Feitelijk staat er, dat homosexuelen moeten worden vermoord.

<<<Of je het nu wilt of niet, een van de grootste fundamenten van onze samenleving is de kerk.>>>

Onjuist. De meeste en grootste verworvenheden zijn juist verkregen in weerwil van de kerk en zwaar op de macht van de kerk bevochten.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 17:32

@ seven | 14-06-09 | 16:13

Aandoenlijk hoe jij een lans breekt voor de evolutietheorie, maar kom dan niet aanzetten met figuren, die op hun website nog altijd uitgaan van de Neanderthaler als een vroegere versie van de moderne mens. Recent onderzoek heeft nou juist uitgewezen, dat de mens niet alleen NIET van de aap afstamt (we zouden wel een gezamenlijke voorouder hebben), maar ook NIET van de Neanderthaler. Ook geen spoor van de 'beloofde' links tussen de diverse opeenvolgende diersoorten. Het is van het ene beest naar een ander beest, zonder enige bewijsvoering over de wijze waarop die overgang dan moet hebben plaatsgevonden. Dáár schort het nou juist aan in de evolutietheorie, althans voor wat betreft het deel over de macro-evolutie. Over de micro-evolutie (mutaties binnen soorten op grond van andere of zich wijzigende omgevingsfactoren) is niet zoveel controverse; die wordt ook onder gelovigen breed geaccepteerd.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 17:29

@Gleufdiertje | 14-06-09 | 14:45

Mooi verhaal, lekker uit zijn context gerukt. Vooral je korte anecdote over de homoleraren. Wanneer iemand als docent op een school lesgeeft met een "zwaar" christelijke achtergrond (daar gaat het namelijk om, deze "homo" discussie) kan deze docent de christelijke filosofie niet uitdragen, want het staat duidelijk in de bijbel vermeldt dat homo zijn niet de bedoeling is. Als iemand als docent de filosofie van die school niet kan uitdragen, heeft hij daar niets te zoeken. Iemand die geen feeling heeft met het Jena plan of montessori onderwijs heeft daar ook geen flikker te zoeken. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik dan zeggen. Tevens vind ik je vergelijking tussen moslims en christenen kortzichtig. Het blijkt uit je comment dat je de bijbel en de koran niet hebt gelezen. Misschien is het wel eens verstandig om dat te doen, aangezien een groot deel van de wereld deze boeken als waarheid aannemen. Of je het nu wilt of niet, een van de grootste fundamenten van onze samenleving is de kerk. Learn to live with it. (nee ik ben geen christen)

Valentes | 14-06-09 | 17:24

Zo zie je maar hoe 1 filmpje mensen kan beinvloeden. Als Geenstijl nou ook mensen filmen dii geen "incest koppen" (kijk reactie van Drinkie) hebben. Dan zouden ze zien dat er ook mensen heen gaan die gewoon midden in de samenleving staan.. Owjah.. misschien wel leuk om te weten. Die Rutger kon Arie Boomsma niet handlen.. Zkr te zwak om je zelf voor lul te zetten op je eigen site????

marceldejong9 | 14-06-09 | 17:16

@Kaboozy | 14-06-09 | 13:48

Nee ik vind in het algemeen gesproken van niet, geenstijl zoekt de grens van het beschaafde op. In deze vind ik dat Rutger er te ver in is gegaan. Deze jongeren geloven diep in Jesus en dat hij hun redder is, ga dan zijn naam dan niet op die manier gebruiken. Ze hebben daar hun eigen dag waar ze saampjes kunnen bidden en doen. Laat ze lekker
@Zeepvrij | 14-06-09 | 13:49
nee, ik vergelijk geloven niet met ziek zijn. Ik vergelijk vloeken op de EO jongeren dag met KankerLijer zeggen op een leukemie afdeling.

Valentes | 14-06-09 | 17:11

Valt me op dat ze allemaal zo een incest kop hebben.

Drinkie | 14-06-09 | 17:08

Godverdetyfus wat een stelletje kutgristenen op een hoopje. Kan daar geen bommetje op? BOEM quapot.

randmongeaul | 14-06-09 | 17:06

websenior | 14-06-09 | 17:01
Jazeker. Maar er is niets zo leuk als de eigen grenzen verleggen en een paar gereformeerde knapen inwijden in het Oud-Roomsche Pijtrekken.

Jaap de Paap | 14-06-09 | 17:03

Jaap de Paap | 14-06-09 | 16:36
Jij bent daar toch veel te roomsch voor ?

websenior | 14-06-09 | 17:01

@ Seven
De inquisitie is ongeveer 150 jaar geleden gestopt omdat de macht van de Paus onvoldoende was geworden om het nog langer te kunnen organiseren...

F. von Zeikhoven | 14-06-09 | 16:50

Jenesepa | 14-06-09 | 16:24
Wat zeur je nou? Die kids hebben een leuke dag gehad en wij kunnen heerlijk lachen om het filmpje van Rutger. Lijkt mij een win-win situatie. :)

saugleistung | 14-06-09 | 16:45

ignorance is bliss..

spaniard | 14-06-09 | 16:43

Rond de 50 miljoen toch, het aantal doden door de inqusitie/kerk gedurende enkele honderden jaren? Aanbidden dezelfde God, laten we blij zijn dat ze door de verlichting zijn gegaan en niet alsnog afdalen naar die donkere eeuwen, de dark ages / middeleeuwen.

seven | 14-06-09 | 16:42

mooi filmpje, maar ik blijf me verbazen over hoe sommige mensen denken.

*hoe kun je zonder god gelukkig zijn?* misschien moet je dat zelf eens doen door zelf te gaan denken?

aardt | 14-06-09 | 16:40

Zo, ik heb echt een hartstikke leuke dag gehad. Heel gezellig daar.

Jaap de Paap | 14-06-09 | 16:36

Het was weer gezellie

steile helling | 14-06-09 | 16:27

Ik vind het jammer dat christenen, als de vrouw in het filmpje, zeggen dat het onmogelijk is gelukkig te zijn zonder geloof. Ik denk dat zij het verkeerd formuleren. Als ze hadden gezegd dat zij zelf niet gelukkig zouden kunnen zijn zonder God, dan had ik het geloofwaardiger gevonden. De fout is dat ze hun eigen visie projecteren op iedereen, generaliseren waar dat helemaal niet kan.

Verder vind ik het helemaal niet kort door te bocht om te zeggen dat Rutger zich eens zou moeten wagen bij een islamcongres. Er is geen enkel geloof dat zo tegen atheïsten fulmineert als de islam. Als moslims het niet eens zouden zijn met de negatieve benadering van ongelovigen door christenen, dan hadden ze er toch iets van gezegd? Zouden moslims hun afkeur niet uiten tegen de christenen die homo's willen ontslaan? Dat hebben ze niet gedaan. In tegenstelling tot het Evangelie staat er in de koran expliciet dat atheïsten de slechtste schepselen op aarde zijn. Dat hoor ik ook vaak van veel moslims om mij heen.

Vandaar mag Rutger best zijn moet bijeen schrapen en grappig gaan doen bij de moslims..

@Mr. Bator | 14-06-09 | 14:38

Er goedkoop. Dat lijstje heb ik minimaal 20 keer voor mij kiezen gehad in een discussie over het christendom. Ooit van context gehoord? Ik ga hier nu niet als apologeet optreden, maar als je de Bijbel -een boek dat jij waarschijnlijk nog nooit hebt vastgehouden- erbij zou pakken zou het een stuk duidelijker worden. Gewoon de regels voor en na de door jou geplaatste uitspraken lezen.. is niet moeilijk.

Jenesepa | 14-06-09 | 16:24

"Seks voor het huwelijk!? Nee alleen een beetje lafjes er tegenaan gehangen"

Hobbykip | 14-06-09 | 16:21

@seven | 14-06-09 | 16:13
Een Darwin jongerendag zou dat niet iets zijn ?

Hobbykip | 14-06-09 | 16:17

ecologiste | 14-06-09 | 16:12
Reken maar van yes! Want een schoon rookkanaal is van levensbelang.

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 16:17

@Schoorsteenveger 16:00
Beter arm van geest (aldus die grefo's) dan arm qua bankrekening.
Laat die gggristenlutserTs lekker, ik denk dat een hoop van die godvrezende jongeren stiekem al foekie-foekie hebben gedaan vóór het huwelijk.
Zij hebben jaarlijks de EO jongerendag, wij hebben 24 uur per dag Geenstijl.
Al vermoed ik nog steeds dat een hoop reaguurders stiekem naar die eo dag zijn gegaan.
En waar is Jaap de Paap?

necrosis | 14-06-09 | 16:15

Op deze site kan je gerust gaan bidden, zie seven | 25-02-09 | 23:28 @ www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/02/...
Probeer maar eens omgekeerd de evolutietheorie juist uit te leggen op zo'n EO happening.. , die knippen zelfs alles wat daarover gaat uit BBC docu's die ze qua rechten exclusief met belastinggeld aanschaffen, waardoor die delen door geen enkele andere oproep wel geheel uitgezonden kunnen worden, bv de VPRO of PowNed.

Als ze het wel over de evolutie hebben is het vaak / bijna altijd express een onjuist uitleg..
Als je de discussie moet winnen door onjuistheden over de evolutietheorie rond te spuien die door de meeste mensen direct worden doorzien en voor iedereen simpel na te zoeken feitjes is de conclusie dat dit de laatste oprispingen van de orthodoxe christenen zijn wel aangetoond. Zelfs Andries Knevel is om.. en zelfs het overgrote deel van de christenen geloven gewoon in evolutie.
De juiste versie van de evolutie van vis tot land met plaatjes:
www.daaromevolutie.net/default.asp?act... of nl.wikipedia.org/wiki/Evolutiebiologie...
www.darwinjaar2009.nl/Darwinjaar.aspx
Misschien is een volgende actie om het Darwinjaar te promoten tijdens de eo jongerendag wel iets effectiever om ze een blik te gunnen op de werkelijkheid.
Trailer Darwin's reis de Beagle VPRO beagle.vpro.omroep.nl/2009/04/beaglevi...

seven | 14-06-09 | 16:13

Als die lui toch een fijne leuke dag hebben, prima toch. Mij vallen ze er niet mee lastig en ze doen geen vlieg kwaad.

Tomboo | 14-06-09 | 16:12

@ Schoorsteenveger | 14-06-09 | 15:18

Jij zingt volgens mij regelmatig dat deuntje van Dikke Leo "Hup, zei m'n simmetje, daar gaat ie weer, door de schoorsteen op en neer".
Keep on smiling.

ecologiste | 14-06-09 | 16:12

Wie is Rutger ?

tong80 | 14-06-09 | 16:06

arie boomsma is een christen 2.0

Rechtshalf | 14-06-09 | 16:02

Necket | 14-06-09 | 15:40
Wat mij stoort is dat christenen te pas en te onpas mij menen te moeten vertellen dat ik in het duister loop, dat ik niet deug, dat mijn leven een arm leven is omdat ik niet in hun God geloof. Wat mij stoort is dat een minister-president van een seculiere staat uit hoofde van zijn functie en vanuit een ambtsgebouw beweert dat je zonder geloof niet kunt functioneren. Wat mij stoort is dat een christen vindt dat ik in zijn dorp geen geld uit de automaat mag trekken als het zondag is. Zo kan ik nog honderd dingen noemen, duizend als je wilt. Elke dag weer word ik geconfronteerd met de mateloze arrogantie van met de vinger wijzende christenen.
Ik heb er weinig op tegen dat een ongelovige Rutger zich onder die pubers begeeft en ze wat uitdaagt. Moeten ze maar tegen kunnen. Hij legt ze geen strobreed in de weg verder, en het filmpje kan mmet gemak door de godsvruchtigen gemeden worden.

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 16:00

@ Prof. D.A.H. Vintik | 14-06-09 | 15:43

Misschien zelfs wel een toekomstige Marianne Thieme.

ecologiste | 14-06-09 | 15:56

Het valt me op dat deze kinderen er zo beïnvloedbaar uitzien. Helaas is het denk ik al te laat voor enige realiteitszin.
Die mevrouw die denkt dat je niet gelukkig kan zijn zonder god laat zien dat een andere visie niet alleen door een gebrek aan inlevingsvermogen maar ook door het niet simpelweg zelf nadenken op alle mogelijke manieren ontkend en veracht wordt.

Antitheïst | 14-06-09 | 15:55

Hoeveel groupies zou Arie hebben afgewerkt ?

Hobbykip | 14-06-09 | 15:54

Hoop eigenlijk dat Rutger bij de islam bijeenkomst in Roermond is geweest afgelopen vrijdag. Maar is dat ijdele hoop?

engeltje_ | 14-06-09 | 15:49


@Gleufdiertje | 14-06-09 | 14:45
"Dit zijn de mensen die over 10 - 15 jaar verandert zijn in kleine Balkenellendetjes, meaning ze zullen te pas en te onpas hun gristelijke normen en waarden door je strot proberen te douwen!"

Inderdaad.
En dan heb je de toekomstige Rouvoetjes en Huizingaatjes nog weggelaten....

Prof. D.A.H. Vintik | 14-06-09 | 15:43

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 15:27

Zoals ik ook al zei ik ga toch ook niet schelden op de moslims en atheïsten hoe slecht ze zijn en dat ze dood moeten of wat dan ook.. dat gebeurt vaak. En dát stoort mij.. Wat boeit het dat ik naar de kerk ga? Ik dring jullie toch niets op?

Rutger vindt de christenen gewoon een makkelijk doelwit en hij heeft totaal niets met de christenen, waarom zou je ze dan afzeiken? Als je met goede punten komt maar het is alleen zijn domme geklets tegen een aantal christenen die niet weten wat ze moeten zeggen. Je ziet volgens mij nooit (lees: bijna nooit) dat Rutger wordt afgezeken door iemand die hij ondervraagd..

Necket | 14-06-09 | 15:40

Necket | 14-06-09 | 15:18
Hij heeft ook al over zijn kloten gehad van Fleisch.

dickel | 14-06-09 | 15:40

Necket | 14-06-09 | 15:18
Ik kan me er eigenlijk best wel in vinden, in jouw relaas.

lillendvleesch | 14-06-09 | 15:37

seven | 14-06-09 | 14:39
oeh! +1 voor u!

DenLangel*l | 14-06-09 | 15:37

Ok, dat was vlug. Bedankt :)

Art Vandelay Ultor | 14-06-09 | 15:33

EO -1
Maarrr... doe eens betere topics maken vandaag en vlug!

Art Vandelay Ultor | 14-06-09 | 15:33

Necket | 14-06-09 | 15:18
Jij bent de zoveelste die Rutger verwijt laf te zijn omdat hij bij christenen flikt wat hij waarschijnlijk bij moslims of rechts-extremisten niet durft te flikken. Dat mag je toch eens nader toelichten. Christenen hebben er ook een handje van om atheïsten veel heftiger aan te vallen en terecht te wijzen dan moslims, of niet soms? Loop jij eens met je christelijke slippers de As Soennah moskee binnen en ga daar eens vertellen dat volgens jou Jezus wel degelijk de Zoon van God is en niet zomaar een profeet als je durft. Ga eens protest aantekenen tegen het stelselmatig christen-bashen van die lui in plaats van steeds maar die ongelovigen als gemakkelijke prooi te nemen.

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 15:27

ecologiste | 14-06-09 | 15:12
Jij houdt van een lekker gezellie leventje zonder zorgen en zonder schuldgevoelens en met op tijd een goede beurt, zo begrijp ik?

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 15:18

Ik ben gister zelf ook op de EO Jongerendag geweest, ik vond het wél mooi..
Iedereen zijn eigen ding toch? Waarom zou je nou zo nodig tegen de schenen schoppen van de christenen? Laat iedereen lekker in zijn eigen waarde.. Ik vervloek ook geen moslims of atheïsten?

Dat Rutger het 'stoer' vindt om voor de camera te vloeken op de EOJD vind ik ronduit kinderachtig, en er ook nog het hardst om lachen.. Een béétje respect/fatsoen zit er in ieder geval niet in bij Rutger.

Het is de laatste tijd gewoon een beetje zielig geworden hier op GS vind ik zelf, maar wie ben ík om daar op te zeiken ;)

Boeien, ik trek me niets aan van Rutger en ben volgend jaar zeker weer te vinden tussen alle esoterische jongelui, gristenhonden, etc... etc...

Oh en Rutger, de meeste mensen vroegen géén handtekening en liepen je straal voorbij, helaas, helaas.. Niet te dapper doen hier.. Zoals hier al veel vaker gezegd: Ga eens naar de meer extremistische kant of loop een moskee binnen met je schoenen aan!

Necket | 14-06-09 | 15:18

Religie heeft best wel goeie dingen gedaan, maar ook zeer veel foute.
Hoe het ook zij. Religies behoren tot een ander tijdperk. We hebben de Middeleeuwen nu toch wel gehad. Of moeten we daar weer in worden teruggezogen?
Wir brauchen mondige mensen die zelfstandig kunnen nadenken en ervoor zorgen dat we onze schone-energie rekeningen kunnen blijven betalen terwijl we een mooi dak boven ons hoofd hebben en genoeg en gezond voedsel op tafel hebben staan, een gezond sexleven leiden en voldoende vrije tijd hebben om onszelf en elkaar te ontwikkelen en te vermaken in een duurzame wereld met veel plantjes en diertjes en zoverderenzovoorts. Maar als je dat dan een nieuwe religie vind, geloof er dan niet alleen in maar doe er ook iets aan.
CDA, CU, Pvda en GL zijn allemaal partijen met een reli-factor die proberen zieltjes te winnen voor hun kerk door angst te zaaien en schuld gevoelens op te wekken en vervolgens uit te baten.

ecologiste | 14-06-09 | 15:12

Rutger: "Ik durf zelf na te denken. Ik heb zo'n God niet nodig."
EO-jongere: "Die heb je echt wel nodig."
Ziehier In een notendop de discussie die al sinds de `verlichting wordt gevoerd en die desondanks dreigt te verzanden.

Schoorsteenveger | 14-06-09 | 15:07

Waarom dat laatste zinnetje? Als dat volk gelukkig is in de EO tempel wat zou jou dat dan verder aangaan?

Gebruikersnaam | 14-06-09 | 14:49
~
Waarom dat gepush en gedrein van de gristelijken in, ook MIJN, maatschappij?
Als ik gelukkig ben in mijn niet-van-welke-religie-dan-ook-tempel, wat zou hun dat dan verder aangaan?

Gleufdiertje | 14-06-09 | 15:04

Halleluja!

Beertje Colargol | 14-06-09 | 14:58

Laf, makkelijk, stijlloos filmpje. Niks mis met Gristenen een beetje fokken, maar kinderen voor het egotripkarretje van Rutgert spannen is weer een ander verhaal.

Zaad Jan | 14-06-09 | 14:58

Prachtige kinderen, let op deze krijgen een sterke positie in de maatschappij.

upsidedown | 14-06-09 | 14:57

@mezelf

polite = politie

stadsjongen | 14-06-09 | 14:55

Och och....... zulke mooie kinderen. Ouders, cut the crap en laat je kinderen a.u.b. zelf uitzoeken hoe de wereld in elkaar zit.

SammyJankis | 14-06-09 | 14:54

Lees niks op teletekst over massa arrestaties in Arnhem. Normaal gesproken zijn er op Arnhemse feesten abnormale polite controles op drugs. Vorige week op het Free your mind festival was het weer raak.

stadsjongen | 14-06-09 | 14:54

@ Mr. Bator | 14-06-09 | 14:38
~
+1 !

Gleufdiertje | 14-06-09 | 14:53

Kijkt uit naar de Gay Pride
Wat een enge mensen deze gristenen

2009 | 14-06-09 | 14:52

Nieuw topic op zondag zou niet misstaan.... pRutsgert, zo'n grote bek moet je een keer opzetten bij een moslimbijeenkomst, maar daar ben je dan weer te schijterig voor... je kiest wel je momentjes om een beetje populair in de spotlight te komen, beetje jammer

Haagse Hooligan | 14-06-09 | 14:51

bello | 14-06-09 | 14:46
Helaas, dat is niet mogelijk. Fleischbaum moet vanmiddag naar de kerruk.

JosVerbeek | 14-06-09 | 14:50

Gleufdiertje | 14-06-09 | 14:45
Waarom dat laatste zinnetje? Als dat volk gelukkig is in de EO tempel wat zou jou dat dan verder aangaan?

Gebruikersnaam | 14-06-09 | 14:49

bello | 14-06-09 | 14:46

+100

lillendvleesch | 14-06-09 | 14:47

@redactie

We zijn nu 3 uur verder, gaat het niet eens tijd worden voor een newsworthy topic?

bello | 14-06-09 | 14:46

@ Verschillende reaguurders die dingen schrijven als "laat die mensen toch, fatsoenlijke mensen, geen buschauffeur mepperts", enz.
~
Dit zijn de mensen die over 10 - 15 jaar de homo leraar ontslaan willen zien als hij wil gaan samenwonen met zijn vriend! Dit zijn de mensen die over 10 - 15 jaar verandert zijn in kleine Balkenellendetjes, meaning ze zullen te pas en te onpas hun gristelijke normen en waarden door je strot proberen te douwen!
Deze onschuldig ogende maagdjes zullen over 10 - 15 jaar voor nieuwe (politieke) doofpotjes zorgen!
~
Als dit moslims waren geweest, was de hel losgebroken hier.
News flash: gristen / moslim = 1 pot nat mensen!
Maar het is zondag, rustdag, dus slaapt u lekker verder. -.-
~
+1 voor Arie die in ieder geval de balletjes heeft kopieergedrag toe te geven. (zie je maar weinig van die gehersenspoelden doen)
+1 voor Stef Bos.
+1 voor godver, jezus, tering van kapstokman.

Gleufdiertje | 14-06-09 | 14:45

Nu weet ik waar moslims heengaan als ze sterven, De E.O. jongerendag!
best slim die mussels.

Oh en geenstijl, waneer gaan jullie dominique nou aanpakken?
ik bedoel, met de zogenaamde anti bullshit brigade die jullie willen zijn, wil ik hem ook wel voorbij zien komen hier. vooral dat gezemel over GS als anarchistisch nieuws site gaat niet op. En gezien dommeke nu gezellig geintegreert is in de hilversumse clique, word het tijd.

Doe es hem een interview geven met vragen van GS reagluurders. ;)

OomAgentFactcheck. | 14-06-09 | 14:43

@ zovoklets
Dat maakt het ook zo schrijnend. Een theocratiche dictatuur, hoe verzin je het.
Een "geestelijkheid" geënt op de koran. Je zal er maar wonen. Daarom begrijp ik dit topic niet. Wat lopen wij nou te zeuren over mensen, die vrijwillig daar zijn en niemand lastig vallen.

Prof.Download | 14-06-09 | 14:40

"hoe kun je nou gelukkig zijn zonder god?"
prachtig :').

SaNDR | 14-06-09 | 14:40

Leuk filmpje, gelukkig dat Rutger (voor zijn doen dan) discreet was deze keer. Maakt het een stuk leuker om te kijken vind ik.

Elmexvandetandpasta | 14-06-09 | 14:39

lillendvleesch | 14-06-09 | 14:34
Nee hoor, waarom zou dat een grap zijn?

Frelis Inna | 14-06-09 | 14:38

Net als Bas v.d. Vliet en Andre Rouvoet geloven deze esoterische jongelui dat de Bijbel Gods Woord, Wil en Wet is. Want volgens deze gelovigen kom je alleen dan in de hemel als je je voledig houdt aan wat God in dat heilige boek geopenbaard heeft.
Dus had Rutger ze met wat Bijbelcitaten moeten confronteren. Om zo uit te vinden hoe "bijbelvast" ze zijn; bijvoorbeeld citaten van Jezus Christus die de Bijbel zegt:

- "Ik ben niet gekomen om de vrede te brengen. Ik ben gekomen om het zwaard te brengen"."
- "Wie zijn vader, moeder, broer en zuster niet haat, kan nooit mijn volgeling zijn."
- "Wie mijn koninkrijk niet erkent ( oa. Rutger), brengt hem voor mij en slacht hem af voor mijn ogen."
_ " Ongelovigen zijn als verdorde wijnranken. Verzamelt hen en verbrandt hen."
( legitimatie van de brandstapel.)
- " Elke titel of jota uit de oude wet ( lees: oude testament, dus ook slavernij, het "bezit" van vrouwen en ezels, veelwijverij, het uitroeien van homo's, het afhakken van handen en hoofden, het stenigen van adhd kinderen, etc) zal in vervulling gaan vóór de aarde vergaat."
- "Dwingt ze in te komen." ( legitimatie van de Inquisitie-praktijken.)

Zou toch interessant zijn om eens te horen hoe deze gelovige jongelui zich daar uit redden? Want als ze niet doen wat de Heer hun geboden heeft, belanden ze net als deze ongelovige in de Hel.
Bien étonner de se retrouver ensem ble!

Mr. Bator | 14-06-09 | 14:38

Zo'n dikke pad die wel gelooft in een 2000 jaar oud verhaaltje, maar oprecht niet kan geloven dat een mens gelukkig kan zijn zonder haar Heer.

Is eigenlijk niet eens grappig, maar ronduit triest.

Speitoptantje | 14-06-09 | 14:37

God de gekste

veertjuuh | 14-06-09 | 14:37

"Housemuziek maakt jongeren kapot!"

DenLangel*l | 14-06-09 | 14:36

Je kunt nu eenmaal geen overtuiging aanhangen zonder erin te geloven. Mensen geloven niet, omdat het de waarheid is, maar denken dat het de waarheid is, omdat zij erin geloven. Vervolgens zien zij alles door de bril van die overtuiging, waardoor zij ook in alles een bevestiging van hun overtuiging zien. Zo houdt het zichzelf in stand. Het gezonde verstand maakt geen schijn van kans.

Kelele Nyingi | 14-06-09 | 14:35

Conan de Rabarber | 14-06-09 | 13:05
Als je er zelf had rondgelopen had je kunnen zien dat er genoeg knap volk te vinden was. Dat is alleen niet het doel geweest van GS om dat te laten zien.

Bananasplitje | 14-06-09 | 14:34


Doe es op de lofi knop drukken...

Speitoptantje | 14-06-09 | 14:34

Frelis Inna | 14-06-09 | 14:32
U maakt een grap toch?

lillendvleesch | 14-06-09 | 14:34

Wat die jonge wijver nodig hebben is een goede beurt!

ExtremeExtremist | 14-06-09 | 14:34

Wanneer komt .tv eens in lo-res... mijn oude iBook G4 trekt dat HD niet!

Frelis Inna | 14-06-09 | 14:32

Oh, en inderdaad: piknugget +100

lillendvleesch | 14-06-09 | 14:32

’Religie is de zucht van het onderdrukte schepsel, het hart van een harteloze wereld, en de ziel van zielloze omstandigheden. Het is de opium van het volk.’

Big Rick | 14-06-09 | 14:31

Een totaal vredige dag, naar mijn mening. Go EO, go!

Rutger toch +1 voor redelijke discretie in het filmpje,

en Arie Boomsa natuurlijk altijd +1.

lillendvleesch | 14-06-09 | 14:30

Ogenschijnlijk verstandige volwassen mensen......... die geloven in een fictief opperwezen........ het mag natuurlijk, maar........ raarrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Rest In Privacy | 14-06-09 | 14:24

Na dat filmpje dacht ik 'mon Dieu,je veux l'amour' ...

lichtpunt | 14-06-09 | 14:21

Prof.Download | 14-06-09 | 14:08

Meer dan de helft van de Iraniers is onder de 30.

zovoklets | 14-06-09 | 14:18

Dat Rutgerbashen gaat nog eens heel groot worden...

seven | 14-06-09 | 14:14

Dat Rutger zijn *kuch* populariteit moet ontlenen aan het schofferen van kinderen..... wat een tenenkrommend dieptepunt.
.
Rutger, face it: Je hebt hierbij afgedaan!

FreshClash | 14-06-09 | 14:13

Na dit item graag een item over de Efteling.

Het CDA | 14-06-09 | 14:13

Ik snap echt niet dat sommige mensen hier negatieve reacties op de eo jongeren dag hebben , laat ze lekker en ga niet zo enorm zielig doen .

ZDS | 14-06-09 | 14:12

Waar is een piknugget van gemaakt? Voorhuid en gemalen zwellichaam?

Russ Meyer | 14-06-09 | 14:11

Gewoon laten gaan. Die lui doen geen vlieg kwaad. Begrijp gewoon niet waarom daar aandacht aan wordt besteed. Kijk liever naar de jongeren in Iran.
Hun hoop op democratie is vervlogen. Ze hebben de marionet Ahmadinejad voor de camara's gezet, toespraakje laten houden en de mulla'h gaan gewoon weer verder de mensen te onderdrukken. Ook islam!! Ook koran!!
Kijk, dat houdt mij bezig.

Prof.Download | 14-06-09 | 14:08

De EO-Jongerendag. Dat er nog steeds inteeltapen te vinden zijn die hun tijd willen verdoen bij dat sektarische hersenspoelfestijn.

Mensen lets face it. Rutger heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden, hij speelt op safe met saaie voorspelbare itempjes, en op de plekken waar het er toe doet zien we em niet.
splijtzwam | 14-06-09 | 14:02

Is GeenStijl sowieso niet heel erg braaf geworden sinds het gewoon om het grote geld is gaan draaien...

Bijstandskoning | 14-06-09 | 14:07

Iets vertelt mij dat "piknugget" nog heel populair woord gaat worden op GS.

crechtsekoerd | 14-06-09 | 14:03

Mensen lets face it. Rutger heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden, hij speelt op safe met saaie voorspelbare itempjes, en op de plekken waar het er toe doet zien we em niet.

splijtzwam | 14-06-09 | 14:02

Beetje flauwe Repo. Met name dat liedje "Gek zijn is gezond" vind ik een beetje jammer. De hele wereld is gek, de ene persoon lijkt iets nuchterder dan de ander, maar nuchterheid en bewustzijn leiden uiteindelijk ook weer tot ontnuchtering want we moeten allemaal het antwoord op de vragen des levens schuldig blijven.
Laat mensen toch lekker doen waar ze zin in hebben, als ze anderen er niet mee lastig vallen. Hebben ze vroeger natuurlijk wel gedaan, maar is nu grotendeels voorbij, dus niet terug pesten graag. Dacht dat niet-gelovigen hier verder in waren, maar niet dus getuige deze reportage. Anti-geloof is natuurlijk net zo onzinnig als geloof, want ook het eerstgenoemde betekent weer dat je overtuigt bent van jou waarheid. En dat is telkens weer hetgeen waar het fout gaat. Jammer dat Rut dit nog niet doorheeft.

etui | 14-06-09 | 13:59

@ zovoklets

Als ik er al was gaat het jou niks aan waarom, maar ik bedoelde dat vele hier graag wilde dat hij daar een kijkje ging nemen ipv popie jopie uit te hangen bij de eo-jongerendag.

splijtzwam | 14-06-09 | 13:59

Waren Godward en Fred V. er ook?

En-el Hak | 14-06-09 | 13:51

Vooropgesteld dat ik niks met het Christendom heb, dit filmpje is echt te sneu voor woorden. Zo makkelijk scoren dit, laat die bleekneusjes lekker in hun waan en ga ergens anders stoer doen.

hooiwagen | 14-06-09 | 13:51

Vloeken op een EO-dag en er zelf hard om lachen.

Als Nico Dijkshoorn het had gedaan was het misschien wel grappig.

Francisco | 14-06-09 | 13:49

@Valentes
Vergelijk je geloven nu met ziek zijn?

Rest In Privacy | 14-06-09 | 13:49

@ Valentes

Is dat niet wat geenstijl juist doet?

Kaboozy | 14-06-09 | 13:48

Akelig om al die geestelijk mishandelde kindertjes te zien...

da wizard | 14-06-09 | 13:40

Gezellig samenzijn, echte vrienden, tot de dag dat uitkomt dat je niet meer gelooft, homo blijkt te zijn, verlieft bent op iemand met een andere overtuiging, de evolutie te serieus neemt, de dominee beschuldigt enz enz. Dan laten ze keihard vallen, want ze zijn geen vrienden van jou persoonlijk maar van de groep en als je niet meer bij de groep hoort ben je verloren , geëxcommuniceerd, verstoten etc etc. Bij de jehova's kun je dit gedrag uitvergroot zien, daar laten zelfs ouders hun kinderen in de steek als je de kerk verlaten..

seven | 14-06-09 | 13:40

Zeer voorspelbaar filmpje en dito vragen. Een beetje vloeken en een simpel figuur vertellen dat je liever zelf nadenkt. Origineel hoor! PN heerscht!
Gaan het met Ruktor niet redden zo, dit voegt echt helemaal niets toe. PN is de PVDD van omroepland.
Ruktor, wat denk je nou? Dat je 15 minutes of fame met Ella een garantie zijn voor de rest van je loopbaan? Volgens mij ben je hopeloos decadent geworden en al zou je dat niet zijn dan verhindert een totaal gebrek aan creativiteit toch dat je nog maar een enkel leuk filmpje zal maken. Indien je het advies van wat reaguurders opvolgt en met tekst: 'Allah is een varken' het islam-congres binnen komt vallen, dan beleven we nog eens wat. Ook niet origineel, maar nog een klein beetje lachen.

Jelotchka | 14-06-09 | 13:40

EO en biechten? lijkt me niet Rutger.

Uifeltje Gnuiffeltje | 14-06-09 | 13:39

Het heet witbalans, en op deze foto klopt er geen hol van...

johan9991 | 14-06-09 | 13:37

Valentes | 14-06-09 | 12:24
Eens.

jopi | 14-06-09 | 13:37

@Harry Dillema | 14-06-09 | 13:33: Het Christendom deugt, alleen die verrekte christenhonden niet.

Fleauxe | 14-06-09 | 13:36

@je verzint het niet

Ze zijn allemaal aan de opium.

Harry Dillema | 14-06-09 | 13:35

Het zou trouwens de ultieme comeback van Jomanda geweest kunnen zjin.

Harry Dillema | 14-06-09 | 13:34

Geen drugs/pillen controle bij deze voorstelling?

Je Verzint Het Niet | 14-06-09 | 13:34

@fleauxe

Het christendom is een wolf in schaapskleren. Ze krijgen zelfs de PvdA zover om hun principes (...) overboord te gooien en hun ziel aan de d... eh God te verkopen in een verbond (coalitie).

Harry Dillema | 14-06-09 | 13:33

Dankzij God's ReddingsBrigade ... gewoon omdat het kan.

Je Verzint Het Niet | 14-06-09 | 13:31

zovoklets | 14-06-09 | 13:27 Welja, zeg dan geweaun niets.

Stroopdoos | 14-06-09 | 13:31

Onderschrift bij foto "Kijk God geen haar op mijn handpalmen"

Russ Meyer | 14-06-09 | 13:31

Gnagnagnagna, dat was weer even ouderwets lachen met de Jezus-brigade. Niet mis mee, stuk voor stuk lieve mensen waarschijnlijk, maar goddamn wat staan ze voor schut. Zie ze staan met die handjes in de lucht, je denkt onbewust direct aan de mongoloïde fans van BZN met hun glitterlampjes in de lucht tijdens Yeppa-Yeppa-Yeppa. En dan die mejuffrouw Ooievaar van 18 die 'nóóóóóóit' aan sex voor het huwelijk zou doen. Yeah right, en morgen weer orgieen in het Barneveldse AZC.
Hypocriet tuig, dat is het, maar aangezien de grote baas ook in den Here schijnt te zijn zeg ik; leuk, geloof is iets moois.

Fleauxe | 14-06-09 | 13:31

GODVERDOMME wat een zooi kneuzen!
* Gaat Atheïstisch Bolwerk oprichten *

Cazi | 14-06-09 | 13:28

@Rutger
Rutger, laffe hond. Loop ook eens een moskee binnen in het Utrechtse Overvecht om daar bijdehand te doen bij een paar van die relmarokkaantjes. Die makkelijke EO-items bij Geenstijl komen me echt mijn strot uit. De EO-jongeren doen niemand kwaad. Laat ze lekker!

Wijnand Duyvendak | 14-06-09 | 13:27

Stroopdoos | 14-06-09 | 13:25

Is goed hoor.

zovoklets | 14-06-09 | 13:27

Iemand al Hyves-profieletjes gevonden?

de Relativist | 14-06-09 | 13:26

Gristenen voor de leeuwen zeg ik altijd maar.

Marcus Porcius Cato | 14-06-09 | 13:26

zovoklets | 14-06-09 | 13:14 ? Eng ja, fuckem? waarom? ze doen mij niets

Stroopdoos | 14-06-09 | 13:25

Wat een verschrikkelijk SLECHT filmpje...
Een paar biddende mensen van mijn leeftijd, die stoer denken te zijn... NOT!
Toch wil ik graag in gesprek met mevrouw die zegt dat je zonder God niet gelukkig kunt zijn.
Ik ben al bijna 18 jaar héél gelukkig, en word juist depressief van God!

GeflipteVlaflap | 14-06-09 | 13:24

@rrwin

Dan was mijn tv dus niet stuk en kan ik mijn aluhoedje weer afdoen. Ik vond het weer erg grof van de publieke o.

baron von 8zilinder | 14-06-09 | 13:22

jochie in het witte t shirt achter op het plaatje vond t saai en begon te psp-en >.<

nietjesmasientje | 14-06-09 | 13:22

EINDELIJK WEER EEN RUTGER

moet es vaker komen,

wat mij wel ergert aan die mensen is dat ze willen dat anderen precies zoals hun denken...

nietjesmasientje | 14-06-09 | 13:21

@ harry pikkel

Ik zag alleen de laatste paar minuten.., schaam me diep..

Rrwin | 14-06-09 | 13:21

Gisteren naar Waldrock geweest. Was veel leuker dan dit wazige geneuzel.

9x23 | 14-06-09 | 13:20

Rrwin | 14-06-09 | 13:06
Come again? Hij zette zich juist af tegen de mensen die Wildersstemmers racisten noemen, en gaf een aantal argumenten waarom het volstrekst logisch was om de islam kritisch te benaderen.

harry pikkel | 14-06-09 | 13:15

Stadion binnenlopen, beetje vloeken, beetje mensen voor gek verklaren blablabla. We know the drill by now. Kom eens met wat nieuws en laat die mensen lekker. Zoals Von Flokkenstoffen | 14-06-09 | 12:39 ook zei. De treinen zullen in ieder geval heel blijven als dit station leegloopt -in tegenstelling tot bepaalde onderklasse bijeenkomsten-.

n0hh | 14-06-09 | 13:15

Stroopdoos | 14-06-09 | 13:12

Ze zijn braaf. Meer kansen voor jou. Fuck 'm.

zovoklets | 14-06-09 | 13:14

Vuile piknugget! Die kinderen moeten een dagje bij mij op school langskomen, ik denk dat ze deaud gaan.

Voor de rest 'n leuk filmpje.

SeriousBusiness | 14-06-09 | 13:13

stef bos +1
Rutger +1
"kopieer gedrag" -10

Voor de rest vind ik het wel leuk om te zien hoeveel kids er weer geindoctrineerd zijn door papa/mama en de kerk. Een makkelijkere manier om jezelf voor schut te zetten is er bijna niet... zielig volkje

geloof=moord | 14-06-09 | 13:13

Beetje raar ja, eng? Kun je zeker eng vinden. Maar het toppunt van eng is het 'vinden' zelf. We vinden zo verschrikkelijk veel dat we niet meer zien wat er daadwerkelijk voor onze neus afspeelt. Doe mij maar een leven zonder EO godvinders en geleauvers in iets wat ze totaal ontgaat...

Stroopdoos | 14-06-09 | 13:12

Jaren geleden ging ik daar wel eens met m'n maat heen (twee uurtjes max.), priceless om duizenden geestelijk mindervalide menschen in het wild te zien, een beetje zieken en kudt roepen.

QB (ja die.....) | 14-06-09 | 13:12

splijtzwam | 14-06-09 | 13:07

Wat deed jij daar dan?

zovoklets | 14-06-09 | 13:11

Dit heeft niets met godsdienst te maken. Dit is georganiseerde massa-hysterie. Deze schaapjes laten zich graag nagelen door andere monotheistjes die toevallig een legerleider als profeet hebben. Nee, dat helpt dit land verder. En respectabel? was het niet die montheist balkie die telkens weer instemt met oorlogjes als de christenfundamentalisten aan de overkant van de oceaan daarom vragen? Dat heeft al behoorlijk wat 'zondaars' het leven gekost. Monotheisme=verderf.

Auweyida | 14-06-09 | 13:10

@splijtzwam | 14-06-09 | 13:07

Damn je was me voor. 2 zielen, 1 gedachte.

zum kotzen | 14-06-09 | 13:10

Dit is, na Rutgers bezoek aan Xnoizz vorig jaar augustus, de 2e keer dat-ie een christen-evenement bezoekt om te zuigen. Prima, grappig, maar al die mensen blijven beleefd en staan Rutger te woord.

Rutger, een paar weken geleden werd het eerste islam-congres in Nederland gehouden. Waarom was je daar niet? Levert volgens mij meer vuurwerk en gouden televisiemateriaal op.

zum kotzen | 14-06-09 | 13:09

Nou nou fantastisch hoor Rutger. Op het islamcongres hebben we je zien schitteren door afwezigheid ouwe held.

splijtzwam | 14-06-09 | 13:07

@ baron von 8zilinder

Wat daarvoor gezegd werd door meneertje Max Pam, over de racistische wilders stemmers. En dan beweren ze bij publieke nog steeds dat ze niet te links zijn. Het was ronduit schandalig wat daar gezegd werd. Het wordt tijd dat GS daar eens veel aandacht aan geeft.

Rrwin | 14-06-09 | 13:06

Haha ik vloek en lach daarbij om mezelf.

Einde van de Domheid | 14-06-09 | 13:06

Tja, of je dit filmpje nu maakt of niet. Wat maakt het uit?

Einde van de Domheid | 14-06-09 | 13:05

Je haalt ze eruit, die gggristenen, er mankeert altijd wel wat aan: te bleek, scheel, klompvoetje, hazenlipje, 12 vingers, over- of onderbijt, te veel, te weinig of geen nek, spraakgebrekje, slechthorend, bijziend of allemaal tegelijk. En dat hangt dan ook nog met 32.000 stiekem op GS om er flink van langs te krijgen. Rare jongens.

Conan de Rabarber | 14-06-09 | 13:05

Ik heb die aflevering van Knevel en van den Brink er nog eens bijgepakt. Knevel werd daarin boos om deze post:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/04/...
Weesie, had hem gewoon echt even flink de oren gewassen, net zoals je loonslaaf Brusselmans dat hier met veel bombarie deed:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/...
En dan nog deze hele aflevering de mond vol hebben over de "dubbele maten" van Rutte...

hondsdolle baas | 14-06-09 | 13:03

Die jongens en meisjes hebben in ieder geval nog een doel in het leven gevonden. Het gaat dan wel over een oud stoffig boek van +2000 jaar oud maargoed. Terug naar het leven als reaguurder zonder diepgang.

Gebruikersnaam | 14-06-09 | 13:01

je kunt zeiken wat je wil, maar wedden dat hier erg weinig buschauffeur-meppers bij zitten?

Fap Fapsen | 14-06-09 | 12:59

OT:
Verdonk roept boe tegen wilders bij buitenhof. Wel grappig, ze is eigenlijk wel heel erg anti-marokko.
Beter goed gejatte standpunten dan slecht bedachten eigen meuk.

baron von 8zilinder | 14-06-09 | 12:57

piknugget, godverdomme daar breekt je klomp van

boggeltje | 14-06-09 | 12:57

Arie Boomsma: "Ja er is wel veel kopieergedrag"
Wake up, dat is de kern van elke religie..

seven | 14-06-09 | 12:56

Wat zijn die vrouwen, zonder uitzondering, lelijk zeg.

kleingrutter | 14-06-09 | 12:56

@jegrootmoeder

Je leeft al in een christelijk 'kalifaat' - God en Jezus hebben weliswaar hun biezen gepakt, maar de sprookjes gebundeld in de bijbel galmen nog eeuwen na.

Harry Dillema | 14-06-09 | 12:56

Leuk hoor, maar maak nu eens een repo van 'zomaar een doordeweekse dag op een madrassa'. Ik ga wel mee voor de beveiliging.
*wel blij is, dat god geen lid mag worden*

JosVerbeek | 14-06-09 | 12:51

Een goede (irritante) persvoorlichter heeft wel effect. Dat had destijds Ella moeten weten.

kapotte_stofzuiger | 14-06-09 | 12:50

Heeft Rutger er inderdaad het Mex-virus kunnen verspreiden?

JumboXL | 14-06-09 | 12:49

Wat Butters | 14-06-09 | 12:38 zegt.

bijtieakumaai | 14-06-09 | 12:41

Respectvolle mensen met een PERSOONLIJK geloof, niks mis mee.
Volgende keer een haatbaardconferentie met een KALIFAAT-intentie, Rut?
*gniffelt om rijmwoordjes...*

JeGrootmoeder | 14-06-09 | 12:40

de Bree | 14-06-09 | 12:25
Een gouden tip! Het zou getuigen van gelijke behandeling der religies, en meteen weergeven of GeenStijl TV een vergelijkbare ontvangst van de aanwezige Allah-aanbidders zou beleven. Gewoon, om even in het perspectief te plaatsen hoe dom, vervelend, en gevaarlijk die christenen zijn.

Watler | 14-06-09 | 12:40

Vanwaar de drukte? Die jongeren geloven in iets, vallen er verder niemand mee lastig en hebben een leuke dag. Ik vind het eigenlijk wel grappig dat een of ander doorgeslagen drugsverslaafde satanist uit het filmpje kan verworden tot een gelovig iemand die geen vlieg kwaad doet. Als ik dan moet kiezen, dan geef mij maar een hoop van dat laatste.

Von Flokkenstoffen | 14-06-09 | 12:39

Aan de EO-jongerendag heb ik geen behoefte. Maar ik ga daar ook niet heen om er te stieren. 'Sitting Ducks'. Ga eens naar een aansprekende Moslim bijeenkomst Rutger, held die je bent, om daar de boel op stelten te zetten!

Butters | 14-06-09 | 12:38

Wat jammer nou dat ik naar Defqon1 moest gisteren...

gluypert | 14-06-09 | 12:36

KIPNUGGET!

mathijn | 14-06-09 | 12:36

T'is bijna net zo gezellig als in de Alfa tent op Lowlands

loempieja | 14-06-09 | 12:35

@Harry Dillema |12:26
LOLLOL@ Catshuis-inferno Balkenende!!

fuckje | 14-06-09 | 12:35

Shit.. had toch beter naar de jongerendag kunnen gaan in plaats van defqon..

politiek corrupt | 14-06-09 | 12:35

Haha, niemand wou een handtekening van rutger, ze keken um allemaal aan van, wat doet die rare gast hier

TenJ | 14-06-09 | 12:33

Dit worden inderdaad net zulke fatsoenlijke mensen als Balenende, Verhagen en Hirsch Balin. *kuch

azijnseikerT | 14-06-09 | 12:33

Lullen wat je wilt, maar wel stuk voor stuk fatsoenlijke mensen.
+1 voor Arie
+1 voor "tering, jezus" dat dan weer wel....

Cummie de Swappert | 14-06-09 | 12:31

Een heel stadion vol nieuwe CDA stemmers, gewoon omdat ze niet beter weten.

nietzwartwit | 14-06-09 | 12:31

Heel veel meisjes gaan daarheen omdat ze geneukt willen worden. Want dat kan in al die grefodorpen niet! Op de eo jongerendag kan dat wel! Beetje los van de ouders.

UtrechtNEC | 14-06-09 | 12:29

-weggejorist-

poepertje | 14-06-09 | 12:29

Hmm, dat valt me toch tegen van Fleischbaum

Nauwe Opening | 14-06-09 | 12:29

Wie zou ze gekweekt hebben? Hoe is het mogelijk anno 2009.
GS bedankt voor "De Blijde Boodschap". Eerst nog in het beschermde nest ergens in de Bible Belt en daarna op kamers of wellicht eigen huis en meteen trouwen alvorens sex te hebben (behoorlijk percentage ervan moet homofiel gedrag voortdurend onderdruken o wat moeilijk voor de kindertjes etc.) Hoe moet dat nu met hun toekomst in deze complexe wereld? Als dat maar goed gaat...

ecologiste | 14-06-09 | 12:29

Gelukkig dat de jeugd zo gelukkig is.

Paus Pius deBloedige | 14-06-09 | 12:29

Overstrekte arm, foutje van God.

blinde kip | 14-06-09 | 12:28

Leuk zo'n EO jongerendag. De hele dag zingen tot de heer, je braaf gedragen, niet blowen, niet zuipen, niet pokeren, niet ergens in de garderobes zo'n meisje inwijden in de geheimen der liefde. En in plaats dat God zijn zegen komt geven, duikt daar Catshuis-inferno Balkenende op.

Harry Dillema | 14-06-09 | 12:26

Achja, laat die mensen lekker, als ze het daar met zun allen leuk hebben in dat stadion. Ik heb er geen last van. Wel een aardig filmpje trouwens.

Zijkstraaljagert | 14-06-09 | 12:26

-weggejorist-

poepertje | 14-06-09 | 12:26

Man, ga nou toch ook eens een keer een filmpje draaien bij een religieuze moslimbijeenkomst. Dit kennen we nu wel.

de Bree | 14-06-09 | 12:25

-weggejorist-

poepertje | 14-06-09 | 12:25

Wel een leuk filmpje alleen dat vloeken had niet gehoeven. Daar is dat vloeken ongeveer het zelfde als een kinderafdeling in het ziekenhuis op lopen en hard tegen een kind met leukemie "Kankerlijer" schreeuwen. Dat doe je toch ook niet?

Valentes | 14-06-09 | 12:24

Volgens mij kun je daar heel goed een lekker maagdelijk meisje voor anale seks scoren.

harl | 14-06-09 | 12:23

Wel een beetje makkelijk, maar wel grappig ;)

Klaas Appelmelk | 14-06-09 | 12:23

Ik dacht gister al waar blijft het jaarlijkse bash topic over de EO jongerendag. Ben er 1 keer geweest was niks voor mij maar laat die mensen toch.

xzaz2 | 14-06-09 | 12:19

32000 maagden bij elkaar! fascinerend wel.

Don Sputare | 14-06-09 | 12:19

Uitverkocht! Kut! Godver, volgend jaar maar in de rij liggen

Erectus Enormus | 14-06-09 | 12:18

Damn weer gemist... Volgend jaar beter.

straat | 14-06-09 | 12:15

Whoehoe, weer een filmpje!

Krie | 14-06-09 | 12:13

*ging er vroeger ook heen, was prima daar! Kon je gratis de ArenA bekijken.

Glorfindel | 14-06-09 | 12:13

KOKSEN!

azijnseikerT | 14-06-09 | 12:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen