Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE DEBAT: Europese lijsttrekkers

euro.jpg En dan schakelen we rechtstreeks over naar de Erasmus Universiteit te Rotterdam waar het EenVandaag-debat tussen de Europese lijsttrekkers net is begonnen. Lederen motorpak Wim van de Camp (CDA), de volstrekt onbekende Thijs Berman (PvdA), pensioenen-jager Dennis de Jong (SP), Rutte-ontkenner Hans van Baalen (VVD), Geert-kloon Barry Madlener (PVV) en Jezus-lover Peter van Dalen (CU) kruisen de degens in het kader van de minst populaire verkiezingen aller tijden. Gaap. Snurk & Geeuw. Zeker nu D66-lachebekje Sophie in 't Veld ontbreekt. Maar aangezien het verwijt altijd klinkt dat GeenStijl te weinig doet aan Euro-propaganda bij deze de mogelijkheid zelf een mening te vormen. HIER livestream. De aanwezigen zijn keurig verdeeld in PRO en ANTI. Denkt u gerust even na over welke zijde u kiest. Overigens zal een panel van deskundigen aan het eind van het debat een winnaar aanwijzen. Lid worden en manipuleren kan hier. Uiteraard kunt u ook hieronder in de comments gewoon losgaan. Eens zien of het GeenStijl Opiniepanel eenzelfde winnaar aanwijst. En garde!

Reaguursels

Inloggen

@ Lurkert | 03-06-09 | 20:55

Wel ja, we gaan gewoon even door in het archief. Fortuyn kreeg pas de kudo's die hem toekwamen nadat hij was vermoord. Daarvoor werd hij door de heersende politieke klasse op een ongehoorde wijze zwartgemaakt. Gedemoniseerd zoals wij dat sinds die tijd zijn gaan noemen. Elsevier heeft ooit eens een bloemlezing opgesteld met uitspraken van (uiteraard zeer fatsoenlijke) politici waarin onveranderlijk getracht wordt hem als een ultrarechts gevaar neer te zetten. Die lijst is vast nog wel op het internet te vinden.

Inhoudelijk gezien zie ik eigenlijk helemaal niet zo veel verschil tussen de opstelling van Wilders en Fortuyn. Hooguit is zijn toon wat schriller en onverzoenlijker. Ik denk wel dat je van één ding overtuigd kan zijn, nl dat mocht ook Wilders worden omgebracht dat dan z'n onvermijdelijke opvolger een nog hardere en schrillere opstelling zal innemen. Waarna de samenleving met weemoed terug zal denken aan de tijd dat in de Tweede Kamer verontwaardigd een met Limburse tongval uitgesproken "Voorzitter, ik ben belazerd" weerklonkt.
(n.a.v. de 31 november-notitie).

dawg | 03-06-09 | 22:03

@dawg | 03-06-09 | 19:51
Met de term 'boeroeper die geen alternatieven te bieden heeft' parafraseerde ik slechts medereaguurder necrosis, onder het motto 'wie kaatst kan de bal verwachten'.
Dat jij Fortuyn en Wilders in één zin noemt is vrij jammerlijk. Fortuyn was een fenomeen die in zijn eentje heel politiek Den Haag op zijn kop zette, op basis van charisma, gedrevenheid, eigen ideeën en onverschrokkenheid.
Ik was het indertijd met veel van zijn ideeën en uitlatingen niet eens, zou ook nooit op hem gestemd hebben, maar heb wel altijd enorme bewondering gehad voor de manier waarop hij de fundamenten van de 'oude' politiek aan gruzelementen schopte.
Wilders daarentegen heeft géén eigen ideeën, geen persoonlijkheid. Hij is ontegenzeglijk een slimme, of beter, een sluwe man die heel goed weet hoe hij systematisch dezelfde primitieve sentimenten op moet roepen als indertijd Fortuyn.
Waar Fortuyn dat deed op zijn gevoel, gebaseerd op inhoud, met allure, lef, schwung, enthousiasme en originaliteit, daar komt Wilders niet verder dan polariseren, provoceren, stigmatiseren, appeleren aan angstgevoelens met zijn boerse gebral.
Hij doet het natuurlijk wel een stuk beter dan collega-lege huls Rita, omdat hij in tegenstelling tot Verdonk wél over enige intelligentie en ook ontegenzeglijke humor beschikt.
Frappant is dat het ontevreden gepeupel dat eerst achter Fortuyn aanholde zich daarna achter Rita schaarde omdat zij het hardste resoneerde, en nu achter de volgende volksmenner die het hardst durft te schreeuwen aanhuppelt.
En als ik dan merk dat een flapdrol eerste klas als Madlener door 'het volk' tot winnaar van een lijsttrekkersdebat wordt uitgeroepen, dan wil ik nog wel eens pissig worden over zoveel domheid.
Maar misschien is het ook allemaal wel logisch, in een land waar een belabberde schijtlijster als Balkenende al 7 jaar premier is...

Lurkert | 03-06-09 | 20:55

@ Lurkert | 03-06-09 | 18:44

Toe maar jij durft: onderbuiken, gemaksmassa's die zich voor Wilders' karretje laten spannen, reaguurdersvee. En dan zelf niet verder komen dan het afgesleten clichee van Wilders als "boeroeper die geen alternatieven te bieden heeft." Wat een denk- en verbeeldingskracht!

Voor mij is inmiddels wel duidelijk dat "een boeroeper die geen alternatieven biedt" een Haagse aanduiding is voor een politicus is die onderwerpen aansnijdt waar de rest van het politieke circus liever met afgewend gelaat in een grote boog omheenloopt. Zo ging het met Fortuyn en zo gaat het nu met Wilders.

Bespaar je de moeite. 'k Ben geen Wilders aanhanger, ga niet op hem stemmen, maar lach me wel de ballen uit de broek voor de ruring die hij en z'n club bij de "fatsoenlijke" politiek veroorzaken.

M.a.w. kom eens met argumenten in plaats van platte clichee's over Wilders en z'n aanhang.

dawg | 03-06-09 | 19:51

ecologiste | 03-06-09 | 09:07
Blij met je comment. Links/rechts is idd niet meer het item. Dat is onderhand 'Het tuinpad van m'n vader'.

Goed nieuws: scholierenverkiezingen, PVV komt als winnaar uit de bus, 20%, gevolgd door PvdI (19%). Toekomst genoeg dus voor de PVV, temeer als je bedenkt dat veel erg jonge mensen nog denken dat de PvdI iets met 'sociaal' van doen heeft - they'll find out, soon. Verrassende uitslag dus en buitengewoon hoopgevend.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 19:00

@Martinello | 03-06-09 | 07:19 / 07:28
Nee, en dat is nou precies waarop Geert heel slim speculeert: De gemakzucht van heel veel mensen die best kúnnen nadenken, maar liever hun onderbuik de ruimte geven.
Wilders is helaas niet gek, en weet de gemaksmassa heel slim voor zijn karretje te spannen.
Net zoals diezelfde gemaksmassa zich ook heel lekker voelt in de rol van gewillig reaguurdersvee hier op GS.
En wat Fleur betreft: Er zijn wel meer mensen die zich oprecht bekommeren over bepaalde bevolkingsgroepen. Ga jij voor al die goedwillende hardwerkende mensen ook even koffie halen dan?
.
@necrosis | 03-06-09 | 07:46 / 08:06
Jammer, bijna goed.
Eigenlijk is elke andere keuze beter, zet die stilstaande grijze massa maar eens aan het werk, wie weet kom je zomaar tot heel andere conclusies dan jouw grommende onderbuik.
Boeroepen zonder alternatieven te bieden laat ik verder aan Geert en zijn vrindjes over.

Lurkert | 03-06-09 | 18:44

@ Graaf van Holland | 03-06-09 | 11:14

'k Vraag me dat regelmatig af en in het verlengde daarvan hoe het toch mogelijk is dat een partij als de PvdA (met name) zo het spoor is bijster geraakt.

dawg | 03-06-09 | 17:35

@ mises | 03-06-09 | 10:02

Markten kunnen falen om redenen die ik al eerder noemde (onvolledige concurrentie, het bestaan van collectieve goederen, externe effecten en informatieasymmetrie). Je hoeft niet perse socialist te zijn om dat te onderkennen. Sterker nog, dit inzicht maakt gewoon deel uit van de economische mainstream en wordt ook door geharnaste aanhangens van de de ondernemingsgewijze productie onderkend. Weet je wel zeker wat bedoeld wordt met marktfalen en de condities die daar toe kunnen leiden?

Neem een fenomeen als informatieasymmetrie, een situatie die zich bijvoorbeeld voordoet wanneer verkopers een beduidend beter beeld hebben van de prijs/kwaliteitsverhouding van de door hen aangeboden waar dan de kopers. Nobelprijswinnaar Akerlof geeft aan de hand van de werking van de markt voor tweedehandjes een voorbeeld van de sub-optimaliteiten die dan kunnen ontstaan:

Stel dat er op die markt twee soorten auto’s worden verhandeld: auto’s in goede conditie en auto’s met allerlei gebreken. Neem aan dat de koper van een gebruikte auto voor een goed exemplaar 20.000 gulden over heeft en voor een slechte niet meer dan 5.000 gulden. De verkoper van dit kneusje zou tevreden zijn met 4.000 gulden, de verkoper van het prachtexemplaar wil er minstens 18.000 gulden voor ontvangen. Als de kopers precies wisten wat voor vlees ze in de kuip hadden dan zou er gehandeld worden op zeg 19.000 gulden voor de goede en 4.500 gulden voor de slechte auto. Maar de kopers kunnen in het algemeen de goede en de kwade exemplaren niet uit elkaar houden. Er is dan dus maar één markt voor tweedehands auto’s met een gemiddeld prijsniveau van zeg 12.500 gulden. Dat ligt ruimschoots onder de 18.000 gulden die de verkoper van de goede auto wil ontvangen. Die biedt zijn auto dus niet aan op deze markt. De slechte exemplaren drijven zo de goede uit de markt. Er blijft alleen een wrakkenmarkt over. Door asymmetrische informatie functioneert de markt niet goed. Er treedt zogeheten adverse selection op ten nadele van de klant,de bonafide autohandelaar en de samenleving als geheel.

Beter zou het zijn als er een vorm van regulering zou zijn die het mogelijk maakte om malafide en bonafide autohandelaren van elkaar te onderscheiden. Vandaar de BOVAG, een door de overheid ondersteunde vorm van zelfregulering, met keurmerken komt die de scherpe kanten van de informatie-asymmetrie afvijlen.

Crux is dat optimalisatie van de welvaart het noodzakelijk maakt de individuele vrijheid van de marktpartijen in te perken door regulering. Zelfregulering in dit geval ten behoeve van eerlijke concurrentie. En dat Beun de Haas die regulering dan als dwang ervaart zal ons, eerlijke burgers, dan toch aan de reedt roesten. Toch?

dawg | 03-06-09 | 17:27

@ bottehond | 03-06-09 | 14:12

Er zullen wel complotten zijn daar twijfel ik zelfs nauwelijks aan, maar voor het overgrote deel is het - denk ik - een proces dat zich ontwikkelt in een bepaalde omgeving, een cultuur, een werkelijkheid van vele bureaucraten die elkaar herkennen en elkaar deels napraten en ongeveer op één lijn zitten of er slechts weinig van afwijken om toch maar vooral niet uit de boot te vallen. Zij kennen niet de werkelikheid (en willen die ook niet kennen) van bijvoorbeeld iemand die in een Vogelaarwijk woont.

ecologiste | 03-06-09 | 16:21

ecologiste | 03-06-09 | 09:20

Complot is sterk uitgedrukt. Ken je de methode Monnet?
Deze trein is van meet af aan gestart en geprogrammeerd als permanente fluwelen Putsch.

bottehond | 03-06-09 | 14:12

Wat lees ik nou net weer op spitsnieuws.
"De wet schrijft nu voor dat fracties met minder dan zestien zetels maximaal dertig kandidaten op de lijst mogen zetten, De partij van Geert Wilders denkt echter meer zetels binnen te kunnen halen. Als dat gebeurt worden die extra zetels volgens de huidige regels verdeeld onder andere partijen.

De PVV gaat vandaag een amendement indienen om de wet te veranderen"

Wat een volsagen idioterie is dit, het kan dus gewoon voorkomen dat als ik op PVV stem, mijn stem opeens bij PVDA of Groenlinks terecht komt.
Wat voor soort pauperdemocratie hebben we hier in Nederland?

Ik ga er van uit dat dit wetsvoorstel goedgekeurd wordt want anders is het linkse kabinet echt volledig corrupt

Poepus | 03-06-09 | 12:32

De deelnemers aan het debat waren Wim van de Camp (CDA), Thijs Berman (PvdA), Dennis de Jong (SP), Hans van Baalen (VVD), Barry Madlener (PVV) en Peter van Dalen (CU). Na de uitzending ging het programma nog een halfuur door op internet.
.
Hierin werd bekendgemaakt dat Barry Madlener van de PVV de beste debater van de avond was, volgens het EénVandaag Opiniepanel!!!!!!!
.
+1 voor Barry en de PVV.

kuifje. | 03-06-09 | 11:48

Kunnen al die mensen die zich zorgen maken in termen zoals " ramp voor het land"
zichzelf eens afvragen wat de PvdA in combinatie met het CDA de afgelopen jaren voor datzelfde land betekent heeft?

Graaf van Holland | 03-06-09 | 11:14

Op alle media hoor je die rukkers zeggen: ik ga Europa dichter bij de burger brengen etc. etc.
Misschien moeten ze eens beginnen met de indruk weg te nemen dat die euro parlementariers er toch echt voor zichzelf zitten!
voorbeelden te over:
1. Kilometervergoeding declareren, al kom je met het vliegtuig.
2. Misbruik maken van pensioenvoorziening voor arme lidstaten (Verhage)
3. Niet meer voor elkaar inklokken en stemmen
4. Je eigen familie inhuren als P.A. en deze riante salarissen betalen
5. Dekkingsgraad pensioenfonds aanvullen uit eigen middelen
6.
7.
8.
---kots smiley---

tiger1100 | 03-06-09 | 11:10

@ mises | 03-06-09 | 10:02
"Het 'leuke' is dat de prijs voor deze onzin eenzijdig door diezelfde mensen wordt bepaald en dat hun diensten steeds en steeds duurder worden (economische groei en belastingdruk minimaal gelijk) en de kwaliteit van hun dienstverlening slechter (zoals jullie zelfm ook betogen)".
Daarom ging het nu nog steeds zo goed met "de economie", dwz die van de ambtenaren en semi-ambtenaren.

Het gaat in die vrije markt wel zeer vaak over de technologische ontwikkelingen en die zijn bijzonder positief. Op dit punt gaat de wereld met sprongen vooruit.
Zou de vrije markt ook werken voor publieke diensten en zaken? Krijgen we wat we stemmen?

ecologiste | 03-06-09 | 10:23

@dawg edit en andere socialisten

Wat is het grote verschil tussen een zg, marktmonopolie (wat nogmaals een verzinsel is) en een staatsmonopolie?

Antwoord: De consument wordt in geval van een marktmonopolie niet gedwongen een product of dienst aan te schaffen van een producent. In de praktijk betekent dat, dat je geen microsoft systeem hoeft te kopen, maar dat je wel verplicht wordt te betalen voor: de rokerskanker van een notoire roker, een weg op Zuid-Kreta waar je nooir op zult rijden, een cursus omgaan met Finnen voor de politie, flitspalen, bijles voor analfabete immigranten, salaris van een burgemeester die niets doet voor jou etc etc. Het 'leuke' is dat de prijs voor deze onzin eenzijdig door diezelfde mensen wordt bepaald en dat hun diensten steeds en steeds duurder worden (economische groei en belastingdruk minimaal gelijk) en de kwaliteit van hun dienstverlening slechter (zoals jullie zelfm ook betogen). Betaal je niet je belasting dan komen er gewapende mannen jou hiertoe dwingen en uiteindelijk word je opgesloten.

Een marktmonopolie (ik ken er persoonlijk geen) zoals bijvoorbeeld Microsoft, wat geen monopolie is overigens want er zijn voldoende alternatieven, levert datgene wat de consument wil hebben anders hadden zij die positie niet verkregen en wordt steeds goedkoper en levert betere kwaliteit. Vijftien jaar geleden zaten we te kloten met word perfect en was een pc met heel weinig geheugen bijna onbetaalbaar en nu heb je voor een fractie van de prijs veel meer. Wat is het probleem? Verkloot een producent het volledig en levert niety datgene dat de consument wil hebben, dan komt er een concurrent die het beter doet.

Het argument dat gemene producenten de consumenten een poot uitdraaien omdat de consument het product wel moet kopen omdat hij niet zonder kan, gaat niet op. Dan zou het voedsel wel door boze ondernemerskrachten gemonopoliseerd worden, immers als we niet eten gaan we dood. En wat zien we in de praktijk: het tegenovergestelde.

Jullie argumenatie is erg krom: voor het voorkomen van monopolies, die er in de vrije markt gewoon niet zijn, sta je toe dat een gigantisch monopolie die de helft van jouw inkomen afpakt een flink deel van jouw leven bepaalt terwijl je in het andere deel van je leven geniet van de vruchten van de vrije markt,.

Nog iets: de vrije markt is niet een of ander systeem dat je kunt kiezen: zo leven wij gewoon. Vrije markt is niets meer dan samenleven zonder geweld in een wereld van ruilhandel waar iedereen beter van wordt. Helaas zijn er in de gescvvheidenis altijd parasieten geweest, nu heet dat dan democratie en kunnen de parasieten zogenaamd legaal hun gastheren leegzuigen.

mises | 03-06-09 | 10:02

PVV+1
Barry Madlener+10

Poepus | 03-06-09 | 09:40

@ Doedeljantje 03-06-09 | 09:11

[URL=http://img34.imageshack.us/my.php?image=elinee.jpg][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/2705/elinee.jpg[/IMG][/URL]

ecologiste | 03-06-09 | 09:28

@ kuifje. | 03-06-09 | 08:02

Het is inderdaad geen complot van de Europese elite maar een cultuur waarin met miljarden wordt gesmeten.
Type de naam in van je woonplaats of provincie en zie wie er allemaal profiteren van die 50 miljard euro per jaar.
farmsubsidy.org/

ecologiste | 03-06-09 | 09:20

Erg lage kijkcijfers gisteravond waren vast hoger geweest als Libertas' blonde Eline van www.eline.info mee had mogen doen. Het debat van gisteren kende alleen maar verliezers.

doedeljantje | 03-06-09 | 09:11

@ Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:27

Ik ben links en inderdaad ik breng die stem ook uit want dit is het grootste probleem in Nederland op dit moment en hoe langer we wachten hoe sneller en hoe meer er kapot gaat in dit land. Het is de schuld van de gevestigde partijen (rechts én links) dat zij niet voor een oplossing hebben gezorgd toen het nog gemakkelijk kon in de jaren 70. Zij hebben toch wetenschappelijke bureaus; mensen die zich kunnen concentreren op een probleem omdat ze ervoor betaald worden? Ik als burger had toen niet in de gaten dat er zo'n grote hoeveelheid immigranten zou binnen komen en ik had al helemaal net in de gaten dat velen op ons zouden neerkijken. Dat kun je mij misschien kwalijk nemen, maar ik had medelijden met die mensen en dacht dat het ook een verrijking kon zijn voor ons land. Maar nooit maar kunnen denken dat het er zoveel zouden worden. Dát is de fout van de overheid. Het is een volksverhuizing geworden die vergelijkbaar is met de late Middeleeuwen. En begrijp me goed ik heb nooit iets tegen buitenlanders gehad. En in de jaren 70 waren er problemen met Molukkers maar dat is slechts een zeer kleine groep (er kwamen in 1951 slecht 12500 naar NL) waarvoor we in Nederland prima kunnen zorgen en met hun is het goed gekomen. Nee het probleem is dat het er gewoon veel en veel te veel zijn.
Kijk even mee naar de niet-westerse allochtonen, namelijk van 160.000 in 1972 naar 1.600.000 in 2003. Dus in 30 jaar tijd. En dat moet ons land verwerken in slechts 30 jaar tijd. Alleen al het aantal huizen voor deze mensen, de werkgelegenheid, en dan de scholen voor hun kinderen, hun kinderbijslag,
www.cbs.nl/NR/rdonlyres/EB8ACC87-D50A-...

ecologiste | 03-06-09 | 09:07

necrosis | 03-06-09 | 08:07dat soort typetjes zijn in staat een ander adres te bezoeken en nick II in te zetten. Maar dan minder brutaal gezien het ontbreken van zwitsal. ;-)

Stroopdoos | 03-06-09 | 08:51

Lees dan maar wat anders, of beter, copy2devnull. De zetels die een partij meer haalt dan dat er eigen kandidaten gepresenteerd worden, die gaan naar andere partijen ja, dat worden geen zetels die door niemand bezet worden. Maar Geert kan in 2010 (want maximaal vier jaar na de laatste verkiezingen van 22-11-2006) toch een lijst met 76 mensen presenteren? Probleem wordt wel als de PVV morgen meer dan 10 van de 25/26 zetels haalt in het Europees Parlement :-)

doedeljantje | 03-06-09 | 08:48

Toch mooi dat PVV met best debater aan de haal gaat!
-
PVV +1

Doc Damage | 03-06-09 | 08:33

Ik las net dat als de PVV straks bij de nieuwe kamerverkiezingen in 2011 meer dan 30 zetels haalt, ze de zetels die ze meer halen moeten inleveren, ten gunste van bijvoorbeeld de PvdA...! WTF???
Schijnt in de kieswet te staan! En dat noemt men democratie???
Doe eens snel veranderen lutsers!

copy2devnull | 03-06-09 | 08:32

Ik was bij dat vorige debat. Haha zieltjeswinners zijn het. Hansje van Ba(a)len komt 'n beetje met ons praten en qoel doen enzo. De mening van studenten was toch grotendeels die van de VVD... Van Baalens werk was dus niet voor niets.

Preaufessor Pascal | 03-06-09 | 08:08

@Stroopdoos 7:51
Maar dan zonder ban!

necrosis | 03-06-09 | 08:07

@Lurkert
Gezien jouw überintelligentie, wat dienen wij "hersenlozen" dan te stemmen om goede volksvertegenwoordigers te krijgen?
M.a.w.: op wie stem jij dat jij Madlener/ Wilders zo loopt af te zeiken en waarom is keuze beter?
En geen kletspraat als: dat zeg ik niet, boeroepen zonder alternatieven te bieden doe je maar op Fok.

necrosis | 03-06-09 | 08:06

+ 1 voor Geert Wilders.

kuifje. | 03-06-09 | 07:59

Lurkert | 03-06-09 | 07:16 Hmm, Lurkert = Miekeltje

Stroopdoos | 03-06-09 | 07:51

@Lurkert 7:03
Meer dan 2 gezonde hersencellen.....
Je heb er 3 en stemt SGP?
Wat heb ik gewonnen? Een middagje koffie schenken voor Fleur ( =lievv)

necrosis | 03-06-09 | 07:46

Biomassa | 03-06-09 | 02:06
De keuze is de PVV of de andere partijen, dit omdat de andere samen klitten.

grote grutjes | 03-06-09 | 07:37

Lurkert | 03-06-09 | 07:16
Jij likt kennelijk liever het achterwerk van aardsleugenaars Jan Peuter, Grijze Wouter en Co. Gut, wat weldenkend zeg.
Laat mij dan maar koffie halen voor Fleur agema, iemand die wel oprecht is en zich bekommert om met name de zorgbehoevenden in dit land. Ik weet dat veel mensen haar persoonlijk dankbaar dat zij achter de schermen zich hard maakt voor mensen die in de knel zitten. Zij is niet te beroerd om in afzonderlijke zaken de mensen te helpen en komt ook regelmatig de situatie ter plekke bekijken. En daar maak jij zo'n hatelijke opmerking over. Bah.

Martinello | 03-06-09 | 07:28

Lurkert | 03-06-09 | 07:03
Je moet vaak juist niet teveel nadenken om tot de juiste conclusies te komen.
Om zoiets te beseffen vergt een zekere mate van bewustzijn. Bewustzijn is altijd de sleutel.
Gelukkig is de PVV een stuk bewuster dan dat hele conventionele gajes bij elkaar die in feite allemaal hetzelfde zeggen en doen. Het maakt dan ook niet uit of je nu VVD, CDA, D'66 of CDA stemt. Ze volgen allen dezelfde agenda. En die is niet in het belang van de burger, maar de zaak van een kleine club supranationalen.

Martinello | 03-06-09 | 07:19

@Stroopdoos | 03-06-09 | 07:11
Madlener/Wilders-tactieken? Domme dingen roepen om de ander over de emmer te krijgen? Iets te doorzichtig ;-)
Maar blijf vooral proberen, wie weet mag je ooit nog eens koffie gaan halen voor Fleur en Dion.

Lurkert | 03-06-09 | 07:16

Lurkert | 03-06-09 | 07:03 Miekeltje?

Stroopdoos | 03-06-09 | 07:11

@necrosis | 03-06-09 | 06:50
Qua inhoudsloosheid en onnadenkendheid heb ik daar wel aanleg voor, helaas voor de PVV heb ik nog meer dan 2 gezonde hersencellen over...

Lurkert | 03-06-09 | 07:03

@Lurkert 6:47
Je stemt dus PVV?

necrosis | 03-06-09 | 06:50

@Siebrandt | 02-06-09 | 20:21
Tsja, je ziet hier op GS ook dat het tegenwoordig 'not done' meer is om ergens over na te denken of ergens inhoudelijk op in te gaan.
Dom en onnadenkend meebrullen is helemaal hip anno 2009. En dat is aan de inhoudsloze galmbakken van de PVV wel besteed, dat maakte die glimmende blaaskaak van een Madlener ten overvloede duidelijk.

Lurkert | 03-06-09 | 06:47

@dawg | 03-06-09 | 01:57
Ik begrijp wat jij bedoelt, maar is een "nadelig extern effect" ook een marktfalen? In mijn eigen ogen niet, elk nadelig extern effect creëert namelijk gewild of ongewild een nieuwe marktsituatie, elke markt bestaat immers uit het compenseren van een bepaald 'nadeel', zo ook een eventueel overheidsoptreden in voorkomende gevallen.

.HerNihilist | 03-06-09 | 02:58

Madlener deed het vooral goed omdat ie die brallerige schreeuwlelijk van de VVD best goed weerwoord bood! Hij bleef kalm en die VVD-nitwit leek alleen maar bozer en bozer te worden.. Hij ging ook steeds harder schreeuwen en da's meestal een teken van zwakte! Ghe ghe ghe! Zóóó mooi om te zien, een boze Van Baalen! ;-)

Biomassa | 03-06-09 | 02:28

Ja maar wacht eens even ..... er is maar één merk cola.
De rest doet er niet toe.

Rammstein | 03-06-09 | 02:21

En ondanks de kritiek op de PVV dat ze de debatten niet aangaan.. Des te mooier dat Madlener dit "debat" (nou ja..) of wat ervoor moest doorgaan (tenenkrommend) in elk geval volgens de sms'eraars of anderszins toch maar mooi wel won!

Biomassa | 03-06-09 | 02:17

Wim van de Camp kwam erg autoritair over.
Thijs Berman kwam erg ongeloofwaardig over.
Hans van Baalen kwam erg schreeuwerig over.
Peter van Dalen kwam wat zweverig over.
Dennis de Jong kwam ontkennend over.
Barry Madlener kwam eerlijk over.
1. Barry, 2. Dennis, dan een hele tijd niks 4. Peter, daarna helemaal niks meer...
Barry terecht winnaar. Linksch publiek (studenten???) terecht verliezer.

copy2devnull | 03-06-09 | 02:16

seven | 03-06-09 | 02:11
Wat is er nu on-halal aan cola ?
*cola flessen lichtblauw burkahtje aantrekt*

Rammstein | 03-06-09 | 02:14

Rammstein | 03-06-09 | 02:05
Klinkt als een goede deal. Halal cola dan maar?
*Bruiloft regelt*

seven | 03-06-09 | 02:11

Ik ga voor Dennis de Jong van de SP.. Tweede plaats is voor mij Madlener!
Beide steken in elk geval hun nek uit om die nitwitten van PvdA, CDA en vooral die enorme schreeuwlelijk (waar ik zo ontzettend Van Baal) en niet voor niks VVD'er es een poepie te laten ruiken!

Biomassa | 03-06-09 | 02:06

seven | 03-06-09 | 01:59
En duizend liter cola.

Rammstein | 03-06-09 | 02:05

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:52
Piramides bouwen, dat is hoe de oude Egyptenaren van hun volk een eenheid smeden, misschien is dat nog een idee, grote graftombes bouwen voor Europa.

.HerNihilist | 03-06-09 | 02:02

Rammstein | 03-06-09 | 01:55
Zegt welkom tegen de vrouw die wel 70 kamelen waard is.

seven | 03-06-09 | 01:59

@ HerNihilist | 03-06-09 | 01:20

Markten kunnen falen in de zin dat ze tot uitkomsten leiden die door economen als sub-optimaal worden beschouwd. Optimaliteit wordt daarbij omschreven als een situatie waarin het niet langer mogelijk is de welvaart van een individu te verhogen ZONDER dat dat ten koste gaat van de welvaart van een ander individu. Dit noemen ze Pareto-optimaliteit. Concreet:

Stel bijvoorbeeld dat het gebruik van een afvalzuiveringsinstallatie een vervuilende fabriek € 100. mln extra per jaar zou kosten, maar het aangrenzende drinkwaterbedrijf € 500 mln aan kosten zou besparen. Het is niet zo moeilijk om in te zien dat hier een situatie bestaat die niet Pareto-optimaal is, want het drinkwaterbedrijf kan haar eigen welvaart verhogen zonder die van de fabriek te schaden. Bijvoorbeeld door de chemische fabriek met een bedrag van 100 miljoen te compenseren voor de aanschaf van een zuiveringsinstallatie. Of zelfs te overcompenseren met een bedrag van 200 miljoen. De vervuiler wordt nu zelfs beloond voor z'n gedrag, maar desondanks is ook het drinkwaterbedrijf nog steeds beter af in vergelijking met de oude situatie. De overheid zou ook een het gebruik van zuivering van afvalwater door de chemische fabriek bij wet verplicht kunnen stellen of subsidieren (bijvoorbeeld door een heffing op producten van de fabriek). Of het drinkwaterbedrijf schadeloos kunnen stellen. Economen houden zich meestal op de vlakte over de te kiezen oplossing. Zj beperken zich hoofdzakelijk tot het opsporen van condities voor die voor marktfalen en sub-optimaliteiten zorgen. In dit voorbeeld heet die conditie " nadelig extern effect". Een marktpartij veroorzaakt kosten aan een ander partij waar hij niet voor op hoeft te draaien.

Ik beschrijf in dawg | 03-06-09 | 01:03 de meest voorkomende condities waaronder marktfalen optreedt. Die condities heb ik niet bedacht. Kan je in elk economisch handboek terugvinden.

dawg | 03-06-09 | 01:57

*aan komt snellen op race kameel*

Rammstein | 03-06-09 | 01:55

De EU moet zich beperken tot economische en monetaire samenwerking. Ik Eens Libertas Oneens

seven | 03-06-09 | 01:54

*Piramide opzoekt, Anubis roept*

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:52

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:45 :
Olie? Kernenergie.

koerbagh ® | 03-06-09 | 01:51

Persoonlijke uitslag stemwijzer 1 PVV 2 VVD 3 SP *WTF?

seven | 03-06-09 | 01:47

@dawg | 03-06-09 | 01:26
Je hebt gelijk wat dat punt van de schaalvoordelen, het gedwongen afsplitsen en opdeling van bepaalde bedrijfstakken is wat mij betreft dan ook in sommige situaties ongewenst. Deze vormen van concurrentie worden vaak afgedwongen terwijl men op basis van een bestaande behoefte beter zou kunnen samenwerken, het gevolg is een schijnmarkt met veel overhead die de kosten niet drukken maar juist opdrijven.

.HerNihilist | 03-06-09 | 01:47

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:41
Ik ken ook monopolies die wel gericht zijn op winstmaximalisatie maar geheel geen bijdrage leveren aan een gezonde marktwerking. Kennelijk is de staat dan als enige in staat om dergelijke partijen terug te fluiten. Overigens ben ik het van harte met je eensch dat de markt in beginsel beter werkt dan de staat, tenzij het tegendeel aantoonbaar is.

-edit | 03-06-09 | 01:47

En over 15 jaar wellicht Turkije in de EU lijkt met ook geen leuke erfenis om na te laten.

seven | 03-06-09 | 01:46

koerbagh ® | 03-06-09 | 01:33
Geh, airco's gevoed door Chinese olie? Don't know. Volgens mij is het de van de tafel gevallen rijst die wordt opgeraakt. Anyway.

Ben het met CJN eens dat het nepverkiezingen zijn. Ik zie het dan ook meer als een opiniepeiling. Daar doe ik graag aan mee, om redenen als genoemd. Thuis zitten mokken is niet zo aan mij besteed, al zou ik het grootste gelijk van de wereld hebben.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:45

seenstijlgucks | 03-06-09 | 01:39
De VVD is een leuke partij, vooral ten tijde van Bolkestein. Ze stonden nu aan de verkeerde kant van het debat, nml aan de kant van de EU aanbidders.. Viel me erg tegen. van Baalen heeft wel een leuke speech gegeven, maar hij zei ook later dat hij altijd voor het verdrag van Lissabon heeft gestemd. Nu weet ik dat de VVD niet veel opheeft met referenda, maar als je er een organiseerd hoor je je er ook een beetje aan te houden en niet hetzelfde verdrag onder een nieuwe naam door te voeren. Wat jij? Na eerst VVD keuze te hebben gemaakt terug bij af en twijfel tussen VVD Libertas en Geert.

seven | 03-06-09 | 01:44

dawg | 03-06-09 | 01:26
De NS vind ik niet echt een bedrijf. In het VK zie je wel dat privatisering van dingen als het spoor nergens toe leiden. Zelfs niet tot de gekozen bestemming.
In die zin ben ik het wel met je eens. Er zijn monopolies die wel werken, maar dan zijn die doorgaans niet gericht of niet in de eerste plaats gericht op winstmaximalisatie.
In die dingen zou ik een beetje praktisch blijven. Mijn idee en ervaring is dat alles wat de staat kan, beter en efficiënter door de markt kan gebeuren tenzij het tegendeel is bewezen. Dat hoeft niet tot een wildwestkapitalisme te leiden of tot 19e-eeuwse toestanden - de grote angst van de thans volstrekt obsolete vakbonden en linkse partijen.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:41

-weggejorist-

seenstijlgucks | 03-06-09 | 01:39

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:10 :
Het enige wat ze in Afrika dus nodig hebben is voldoende airco's. Nou, als ze die nu eens beginnen te bouwen (under Chinese supervision...)
There's gold in them countries, beverT. Trust me.

En wat die verkiezingen betreft: 't Is of Libertas, of thuisblijven. En ach... ik ben nog zo ouderwets opgevoed dat ik vind dat niet stemmen voor absolute lutsers is die al hun rechten inleveren. Je mot in elk geval opkomen, ook al stem je ongeldig of blanco. En CJN heeft gelijk: het is een nepverkiezing, maar het is wél de enige mogelijkheid om weer eens te laten zien dat in je in elk geval niet vóór dat zootje incompetente leugenaars en idioten die in 070 de dienst uitmaken wilt stemmen. Niet stemmen is wel vóór die sukkels stemmen.
Dus elke stem tegen is al een mooi gebaar.

koerbagh ® | 03-06-09 | 01:33

Mark d'Aviano | 03-06-09 | 01:16
Tnx voor je link. Ben maar gelijk gaan posten.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:33

dawg | 03-06-09 | 01:12
In de US zijn meerdere banken, ook grote, failliet gegaan. Ook in NL zijn eerder kleine banken failliet gegaan, maar de grote niet. Je hebt nu een concurrentievoordeel voor de systeembanken, want het is voor iedereen duidelijk dat daar een staatsgarantie aan hangt die bijna onbeperkt is. Dat is desastreus voor het ontstaan van nieuwe banken die het wellicht anders en misschien beter doen. Elke nieuwe bank zal klein moeten beginnen, maar dit wordt nu erg moeilijk. Als grotere banken net zo goed kunnen omvallen is dit concurrentienadeel er niet. Systeembanken kun je gewoon laten vallen, zeker als andere banken klaar staan om de rekeningen over te nemen. Die doen gewoon een bod op de restanten, en als je het goed regelt kan jer nog zorgen dat rekeninghouders hun saldo behouden. Failliet betekend namelijk niet altijd dat er geen vermogen is, het is meer een kwetie van timen waneer het vermogen vrij te maken is en wellicht vast zit in vaste waarden die niet zel in cash zijn om te zetten. Nu zijn er vele banken gered tegen hoge kosten in de gehele wereld, maar vooral ook in NL. Het doel is niet bereikt, er komen 800k werkelozen in NL en de recessie is er niets minder om. Sterker we zitten nu met onverkoopbare banken die uit de tijd zijn en te duur overgenomen door de staat die zometeen als hun geld hard nodig hebben om alle tekorten op te vangen die eraan komen. 2011 staat een verwacht tekort van 50 mrd voor de deur. We zouden nu niet eens meer mee mogen doen met de EU of Euro..

seven | 03-06-09 | 01:30

@ Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:16

Maar wat nu als monopolies tot enorme schaalvoordelen leiden. Dan moet je de nadelen van zo'n monopolie in termen van ongunstige prijs/kwaliteitsverhouding gaan afwegen tegen de nadelen van het verlies van die schaalvoordelen. Je kan bijvoorbeeld wel het monopolie van de NS willen opbreken, maar wil je dan ook, ter wille van de concurrentie, tien paar spoorrailsen naast elkaar in het weiland hebben lopen. Lijkt me ook niet zo doelmatig. Moet je dus ingewikkelde concessiesystemen gaan bedenken voor de exploitatie van het spoorwegnet.

dawg | 03-06-09 | 01:26

@seven | 03-06-09 | 01:19
Tsja, of je opkrabbelen met een inflatie van 14 procent opkrabbelen kunt noemen? Die link van jou doet rare dingen hier, dus die kan ik niet lezen, helaas

-edit | 03-06-09 | 01:24

metanderewoorden | 02-06-09 | 23:02

En ik denk dat de bankiers of in ieder geval het financiële systeem de wereldoorlogen ontketend hebben, net als 911.

michzelluf | 03-06-09 | 01:21

@dawg | 03-06-09 | 00:21
Hoezo zou er zoiets bestaan als marktfalen? Markt werkt altijd, ook een bepaalde collectieve behoefte zoals de aanleg van dijken komt eerst tot stand door vraag en aanbod. De roep om meer of juist minder overheidsinmenging in de markt is daarom ook zinloos en nietszeggend, ten eerste omdat de overheid bepaalt wat een 'markt' is, een rationeel syteem waarbij een markt in een specifieke context wordt geplaatst, markten niet omschreven door de overheid bestaan dan ook zgn. niet. Ten tweede omdat elke markt per definitie irrationeel is, want in mens tot mens of bedrijf tot bedrijf situaties, is zij altijd gebaseerd op vertrouwen. Bij de recente situatie in de financiele sector nam de overheid de assets van banken over, waardoor je nu aandelen kunt kopen in de vorm van obligaties, wat is het verschil? Er is dan ook niets gered, maar er is nu wel onvolkomen concurrentie ontstaan omdat de overheid nu als bedrijf met dwang kan optreden monopolist.

.HerNihilist | 03-06-09 | 01:20

-edit | 03-06-09 | 01:04
IJsland wou eerst niet eens de garantie nakomen aan buitenlandse rekeninghouders. De overheid geeft nu naast de garantie zelf geen cent meer uit. Dat de boedel uiteindelijk toch nog wat waard blijkt te zijn is mooi meegenomen voor de schuldeisers die grotendeels buiten de regeling vallen. De IJslandse overheid staat daar echter buiten (hoewel ze wel helpen met de afwikkeling etc).

PS IJsland krabbelt alweer overeind en is feitelijk niet veel slechter af dan Ierland.
www.ft.com/cms/s/0/3af6c64c-9eb6-11dd-...

seven | 03-06-09 | 01:19

Even inbreken. Als je naar winstmaximalisatie streeft, streef je uiteindelijk naar een monopolie waarin je zelf de prijzen bepaalt. Wat wil je nog meer?

Regulering met gedwongen opsplitsing is dus nodig, tenzij er duidelijk alternatieven voorhanden zijn. Je kunt ook stoppen met bijvoorbeeld het kopen van Windows of Magnums. Heel vaak zijn die alternatieven er wel.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:16

^^Pffffffffff^^

Plukkiehaar | 03-06-09 | 01:12

@ seven | 03-06-09 | 01:01

't Heersende axioma is toch dat je een systeembank niet om kunt laten vallen. Hoe zie jij dat?

dawg | 03-06-09 | 01:12

Brahim | 02-06-09 | 19:14

Mensen die dat denken hebben geen enkele realiteitszin mbt de misplaatse argumenten waarmee PRO op de proppen komt...

michzelluf | 03-06-09 | 01:10

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:59
Boeiende gedachte, maar moet in die gevallen toch altijd denken aan m'n eigen kortstondige tijd in de tropen. Je komt tot niks, gewoon vanwege de fucking heat. Jij zult de betreffende passages uit de Voyage ook wel kennen. Eén ding weet je, how the hell do I get out of here?

Tweede punt kan ik mee instemmen, zag Farage onlangs paar keer in comments van CJN voorbijkomen. Hoezeer gelijk ook, lijkt het me in Europees verband vrij kansloos om op Libertas te stemmen - ik heb niks aan een gelijk als dat, geboren uit hoop, dat is duidelijk, uiteindelijk toch tot niets leidt. As it is stem ik uitsluitend om een NL-partij (de PVV) meer smoel te geven. Zo niet in Europa, dan wel in NL. Begrijp niettemin je punt. Zou zelf ook op Farage stemmen als dat nu zou kunnen.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 01:10

@seven | 03-06-09 | 00:55
Dat klopt ten dele. Particulieren kunnen een beroep doen op wat de IJslandse staat (in feite de IJslandse bevolking) garandeert. Betalen, dus. Maar het is niet zo dat ondernemingen juridisch geen poot hebben om op te staan. Het zijn gewone concurrente schuldeisers. En zeker een land als IJsland, dat grotendeels afhankelijk is van import, zal veel van die ondernemingen te vriend willen houden. Feit is dat die bankencrisis IJsland als land vrijwel failliet heeft gemaakt. En de gevolgen mogen de IJslandse belastingbetalers ophoesten, uiteindelijk.

-edit | 03-06-09 | 01:04

@ mises | 03-06-09 | 00:50

Dit is de crux:

"Overheidsregulering vergroot de maatschappelijke welvaart wanneer het saldo van voor- en nadelen van die regulering de kosten van marktfalen overtreffen. Die kosten-batenanalyse vereist enige nuance."

Waar het om gaat is dat het keuzegedrag van individuen op markten die voldoen aan de kenmerken van volledige vrije mededinging verondersteld wordt de maatschappelijke welvaart te maximaliseren. Zodra echter markten niet meer aan die kenmerken voldoen is die welvaartsmaximalisatie niet langer gegarandeerd.

Neem bijvoorbeeld een negatief extern effect als verontreiniging van oppervlaktewater door industriele processen. Het zou hierbij zo kunnen zijn dat het kostenvoordeel dat de vervuilende industrie behaalt door ongezuiverd afval te lozen geringer is dan de kosten die drinkwaterbedrijven moeten maken om weer drinbaar water te produceren. In zo'n situatie zou de maatschappelijke welvaart kunnen toenemen wanneer de lozingen van ongezuiverd afval wordt beperkt of zelfs helemaal gestaakt.

Het zal duidelijk zijn dat de beslissing om al dan niet ongezuiverd te lozen niet aan de individuele keuzevrijheid van de ondernemer overgelaten kan worden. Niet vanwege diens veronderstelde immoraliteit, maar domweg vanwege het feit dat zo'n ondernemer in een competitieve omgeving het risico loopt dat concurrenten zijn, maatschappelijk gewenste, gedrag niet navolgen. Waardoor hij te maken krijgt met klagende aandeelhouders of wellicht zelfs een faillisement.

Overheidsregulering kan in zo'n situatie een oplossing bieden. Of die regulering de vorm moet aannemen van lozingsrestrictie of -verboden, subsidiering van zuiversinstallaties, heffingen op vervuilende producten of verhandelbare emissierechten is daarbij afhankelijk van allerlei bedrijfstak-specifieke ins en outs.

dawg | 03-06-09 | 01:03

dawg | 03-06-09 | 00:50
Inderdaad, maar bedenk wel dat de grooste schuldeisers aan de andere kant van de oceaan zaten. Lokaal kan je met het door de overhei uitgespaarde geld compensaties aan de klanten uitdelen, zonder dat je meteen die 90% ballast van buitenlandse rekeninghouders erbij moet redden.

seven | 03-06-09 | 01:01

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:49 :
Met wat Chinese opzichters wordt dat arbeidethos er wel ingeramd. Die hebben daar de nodige ervaring mee. Duizenden jaren lang...

En ik stem wat ik kan stemmen. Ik wil op Nigel Farage stemmen, maar dat kan niet. Dus ik stem op die partij die wil dat ik de volgende keer wel op Farage kan stemmen. Als het niet rechtstreeks kan, dan maar met een omweg.

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:59

@mises | 03-06-09 | 00:50
Het grappige is dat juist staatsvormen, zoals de EU (hoewel je dat formeel geen staatsvorm mag noemen) bij monde van Neelie Kroes redelijk effectief onvolledige concurrentie bevecht. Omdat er ook, buiten de staat, die inderdaad een monopolie heeft op bepaalde vlakken, bedrijven zijn met een monopoliepositie. En paradoxaal genoeg is het aan de monopoliepositie van de staat om dit ongewenste effect aan te pakken. Omdat niemand anders die mogelijkheid heeft, kennelijk.

-edit | 03-06-09 | 00:58

-edit | 03-06-09 | 00:46
De claim op de IJslandse overheid is alleen het deel wat door de overheid gegarandeerd werd, en geld alleen voor het deel onder de 100k van particulieren (en soms kleine ondernemingen) Een buitenlands bedrijf wat 20 miljoen heeft staan kan roepen wat ze wil maar is gewoon alles kwijt en heeft geen juridische claim op de overheid, hooguit op de bezittingen van de bank. Een particulier 10 mil heeft staan is die 9,9 mil kwijt. De garantieregeling is dus beperkt. Daarbij was de NL depositogarantieregeling eerst niet eens 100k per spaarder, maar 40k *waarbij 38k terugkomt want over de laatste 20k een eigen risico van 10 procent.

seven | 03-06-09 | 00:55

mises | 03-06-09 | 00:50
En ik maar denken, vanwaar die nick. Keep it up, vind je comments de moeite waard.

*Beste overheid kleine overheid is*

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:54

*Zich in wanhoop afvraagt waar liefdesduifje R. is*

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:51

@ Seven | 03-06-09 | 00:39

Een bank met een balanstotaal van 100 mld en een eigen vermogen van 8 mld ziet van zijn debiteurenportefeuille ter waarde van 60 miljard een kwart verdampen. In één of enkele klappen 15 miljard foetsie. Waar komt die 7 miljard vandaan als de overheid de bank ten onder laat gaan? Kan toch alleen maar ten koste gaan van de schuldeisers (rekeninghouders bijvoorbeeld)?

dawg | 03-06-09 | 00:50

@ dawg ( nog geschoold in het keynesiaans denken en geen weet hebbende van alternatieve veel intelligentere econoische modellen van Oostenrijkse school economen zoals o.a. Rothbard)

Laten we eens beginnen met argument 1 :
"Onvolledige concurrentie doet zich voor wanneer de markt gedomineerd wordt door één of slechts enkele aanbieders. De prijs/kwaliteitsverhouding zal onder die omstandigheden lager zijn dan bij volledige concurrentie."

Okee... wat is verdomme het meest duidelijke kenmerk van een Staat???? Dat het een monopolie is en de enige aanbieder op het gebied van wegenproductie, zorg, onderwijs, rechtspraak etc. waar haal jij de rozen brillen gedachte vandaabn dat de mensen die in een staatsmonopolie werken ineens zich niets aantrekken van eigenbelang en het beste met de consument voorhebben?

mises | 03-06-09 | 00:50

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:46
Je veronderstelt een arbeidsethos dat er domweg niet is. Daar gaan de Chinezen nog wel achter komen. Die doen trouwens praktisch alles zelf en besteden alleen het onvermijdelijke uit.

PS Niet op Libertas stemmen hè? Stuur ik een fles mezcal op, met zijderups.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:49

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:40
Je bent out, zie ik, dus beperk m'n comment. Voor die tijd deed goud niks, nu is het paniek om niks. ING komt van rond de 2,50, ging naar 8,45 in 3 maanden.

Heb ik goud nog nooit zien doen.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:46

@bottehond | 03-06-09 | 00:40 :
Natural course of things... Het duurt niet lang meer en dan gaat China het gewone handwerk van de sweat-shops ook uitbesteden omdat de loonkosten in Azië te hoog worden. Dan worden onze HEMA-onderbroeken in Swaziland in elkaar genaaid ipv China. Zo gaan die dingen. Dan gaat dat Afrika misschien ook ooit nog wat worden.
*Alvast wat aandeeltjes in Afrikaanse banken koopt*

De vraag is wel: Als dat Afrika dan ook welvarend wordt, wie gaat dan daarna onze onderbroeken naaien? De... aboriginals?

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:46

@seven | 03-06-09 | 00:39
Ik meen mij te herinneren dat 0031 een behoorlijke rekening heeft neergelegd bij de IJslandse regering vanwege het omvallen van Icesave en de gedupeerde Nederlanders te compenseren. En ik meen mij ook te herinneren dat 0031 niet het enige land was dat een miljardenclaim richting Reykjavik heeft gestuurd. Ben bang dat die optie in de praktijk nogal nadelig uitpakt voor ons, hardwerkende Nederlanders.

-edit | 03-06-09 | 00:46

bottehond | 03-06-09 | 00:40
Ze moeten wat, maar zijn iets te laat begonnen. Voor een belangrijk deel paniekvoetbal. Zou het hele continent afzinken, dan zou dat nauwelijks invloed hebben op de DOW. Wel op het werk van Bertje K. - die moet dan opeens elders op slippertjes de Gutmensch gaan uithangen.

Ik zie het als een verloren continent, het noordelijk deel in het bijzonder. Dat mag van mij als eerste afzinken.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:44

*weg*

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:41

Berseker, goud in een half jaar tijd van 680 naar 980. Moet ik een aandeel nog zien doen.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:40

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:37

Afrika is een kolonie van China aan het worden.

bottehond | 03-06-09 | 00:40

dawg | 03-06-09 | 00:33
Dan wordt de pijn verdeelt over alle klanten. Het over over grote deel van de klanten zit buiten NL. Nu redden we US fondsen met NL taxpayers money en het geld van de volgende generaties. Daarbij is bij een faillissement niet al het geld ineens weg, en de aandeelhouder komt pas aan de beurt als iedereen is afgelost. Ondanks wat de SP soms roept. Het zou best kunnen dat bij een faillissement iedereen uiteindelijk gewoon zijn geld krijgt. Zie bv de IJslandse bank, daar schijnt ook meer terug te komen dan eerst verwacht..

seven | 03-06-09 | 00:39

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:31

De Moffen zijn ons weer veaur! De kleuterjuffen leren daar jaarlijks op de verplichte cursus hoe ze jongetjes moeten socialiseren. Wist je dat? Fucking Krauts! Houd ze in de gaten. Veaur men het weet zijn ze weer overmoedig, het verwijfde oude continent aanschouwend. Het blijven Moffen.

bottehond | 03-06-09 | 00:37

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:28
Van een 4,5 naar 5,5 in no time, wel even blijven hangen.
Dingen die jij noemt worden door meerdere mensen genoemd. Mijn vraag daarbij is altijd 'Cui bono?' Neemt niet weg dat grondstoffen schaars en niet onuitputtelijk zijn en prijzen dus voorlopig zullen stijgen. Bij olie heb ik wat vraagtekens en goud heeft ook een 20 jaar niks gedaan.
Helaas heb ik geen glazen bol, dus ik handel naar bevind van zaken. Mijn vraag is altijd 'What Would Berserker Do', ook wel bekend als WWBD.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:37

We hebben de teugels bij de vrouwen veel te veel laten vieren. Als ze allemaal thuis zouden zitten, de kinderen opvoeden, eten koken, het huisouden doen, strijken, wassen etc. dan zouden we:

1. Geen files meer hebben.
2. Geen werkloosheid meer hebben
3. Geen ADHD kinderen met crechesyndroom
4. Stabielere huwelijken
5. Goedkopere en betere woningen

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:36

@seven | 03-06-09 | 00:29
Da's waar, maar als het omvalt, ziet de hele wereld het als Nederlandse bank, zoals men het in (o.a.) Nederland opererende Icesave ook als IJslandse bank ziet. En dus mag IJsland als land dokken. Juridisch is ING Nederlands. Wat ik weet van faillissementen is dat er altijd schuldeisers zijn die op deuren kloppen. Ik kan niet overzien of dat een betere optie is. Wat ik wel kan inschatten is dat de belangen dan een stuk hoger liggen dan 10 miljard en dus ook de risico's.

-edit | 03-06-09 | 00:36

@Harry Dillema | 03-06-09 | 00:31:
Terwijl je af en toe zou willen dat de meeste wijven zich een keertje vermannen.

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:36

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:18
Couldn't care less. Ben trouwens al bezet. Maar een farce blijft het.

Gallisch | 03-06-09 | 00:34

seven | 03-06-09 | 00:29

Ok, een doorstart. Eerst komen de aandeelhouders aan de beurt om de verliezen te incasseren. Maar dan? Zoveel eigen vermogen heeft een bank niet. Dan zijn toch gewoon de andere vermogensverschaffers de klos? Rekeninghouders, mensen met een dpositootje enzo?

dawg | 03-06-09 | 00:33

@Harry Dillema 00:29
So? Die kunnen een vereniging van eigenaren opstarten voor het achtergelaten onroerend goed. Hun probleem.

tipo | 03-06-09 | 00:33

tipo | 03-06-09 | 00:27 Bijna 70 MRD voor Fortis NL en ABN NL deel.. Komen de garanties nog bij ook.

Deelneming Fortis 16.800
Verwerving belang RFS/ABN AMRO 6.540
Overbruggingskrediet Fortis 44.341

seven | 03-06-09 | 00:33

@bottehond

Helemaal mee eens. De meeste mannen zijn verwijfd.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:31

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:29

Eén van de oorzaken van de majeure maatschappelijke problemen komen voort uit de feminisering van de samenleving. Als je er zo naar kijkt vallen álle puzzlestukjes op hun plaats.

bottehond | 03-06-09 | 00:30

Bleek Pearly een rauwe bouwvakker met een tattoo 'moeder' op zijn bierbuik en een behaarde bilspleet bij het vooroverbukken.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:30

Zijn we er al uit wie het debat heeft gewonnen?

koerbagh ® | 03-06-09 | 00:30

-edit | 03-06-09 | 00:25
Niet voor de NL economie, de grooste belangen van ING zitten helemaal niet in NL. Dat is ook het rare een klein landje neemt de risico's van US alt-a hypoteken over. ING is meer een US bank dan een NL bank. Je kan ook het senario van een doorstart bedenken. Failliet, maar direct weer optuigen verlost van schulden. Zie senario wat Obama uitvoert met GM (wat feitelijk ook een soort bank is, autolease etc)

seven | 03-06-09 | 00:29

@tipo

Je vergeet dat er nog beleggers zijn die een vordering hebben op die bank.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:29

bottehond | 03-06-09 | 00:23
Was jij niet verliefd op Pearly? Misschien moet je haar een nachtzoentje geven op haar tepeltjes. Wie weet werkt dat. Kun je denken, jij vieze gore Berserker met je seksistische praatjes, maar hey, waar zouden we zijn zonder seksisme? Elke samenleving die dat onderdrukt is gedoemd.

*Uitknippen en op kamer BBBB hangen*

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:29

-out-

Pearly | 03-06-09 | 00:28

Pearly | 03-06-09 | 00:26

Grove humor, mijn ding.
Neem het niet zo serieus en herlees huisregel 1.

bottehond | 03-06-09 | 00:28

@berserker

TT is lange tijd hoog geweest en toen ingestort he? Ik volg aandelen niet of nauwelijks.... veel te veel variabelen :)

Goud, olie, voedsel - daar zit poen in.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:28

Pearly | 03-06-09 | 00:26 bottehond | 03-06-09 | 00:23

Pearly | 03-06-09 | 00:27

@Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:12
Maak je geen zorgen, de weigering een Lama te ontvangen is van een categorisch ander belang, economisch. Ook in tijden van dreigende oorlog hoef je je nog steeds geen zorgen te maken met zo'n leider, het land wordt zonder strijd verkocht aan de hoogste bieder, hij vlucht naar het buitenland, dat scheelt weer een conflict.

.HerNihilist | 03-06-09 | 00:27

Fortis en ABN hebben slechts 33.000 werknemers. Voor 800 miljoen/jaar hebben die allemaal een minimale, maar humane uitkering. Stel dat ze allemaal 15 jaar werkeloos blijven. Dan nog kost dat slechts 12 miljard. Dat is toch veel goedkoper dan waarvoor Fortis en ABN nu opgekocht zijn (22 miljard)?

tipo | 03-06-09 | 00:27

ff vraagje: heb jij toevallig ook een opgeblazen hoofd
wat een kwaadheid ineens

Pearly | 03-06-09 | 00:26

@seven | 03-06-09 | 00:17
Denk dat wanneer de ING als Nederlandse bank omgevallen zou zijn de gevolgen, om dezelfde redenen die jij noemt vele, vele malen groter zouden zijn. En die hadden we als belastingbetaler dan ook op moeten hoesten (zie IJsland met haar omgevallen banke(en)). Dan is die 10 miljard een schijntje, omdat het balanstotaal van ING veel groter is dan heel 0031 bij elkaar kan ophoesten. ING is ietwat groterder dan Landsbankin. In dat licht moeten we, mijns inziens, het geheel bekijken. Uiteraard lenen we geld tegen rente, die overigens veel, heel veel lager ligt dan de rente die we uit die 'lening' aan de ING ontvangen. Yep: een risico, maar om laten vallen zou een veel slechtere optie zijn.

-edit | 03-06-09 | 00:25

Overigens is de euro weer hard op weg 1.50 dollar waard te zijn, dus met de relatieve inflatie valt het wel mee; ik denk dat we eerst deflatie krijgen...

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:25

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:16
TT heb ik kortgeleden met winst verkocht. Stijgingen laatste tijd heb ik voor deel gemist, maar ik reken rendementen niet per jaar maar per week of desnoods dag uit. Daar kan geen deposito tegen op. AEX rond de 260, instappen. What can go wrong, behalve dan dat je niks hebt aan die index als maatstaf (haal Arcelor weg en nog een enkel fonds en 't is drie keer niks).

Als een dier tewerk gaan Harry, dat is wat ik doe. Niet te veel variabelen, kom je nooit uit (13! is al een hele opgave) en back to the roots.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:24

@ all byeeeeeeeeeeee

Pearly | 03-06-09 | 00:18

En nou een keer echt opdonderen als je het aankondigt, ADHD-erT.
Vluchten voor het klimaat in 0031 en naar Israel willen vluchten. Onnozele hals.

bottehond | 03-06-09 | 00:23

PS je moet je dan ook afvragen, wat is erger een bank failliet of de staat failliet.. Het is niet voor niets dat de banken elkaar niets lenen, die willen niet een faillissement ingetrokken worden, een staat moet dat ook niet willen.

seven | 03-06-09 | 00:22

@ Mises

Waarom toch dat achterhoedegevecht tegen staatsinmenging blijven voeren.
Markten kunnen nu eenmaal falen en in die situaties kan overheidsingrijpen welvaartsverhogend werken.

Als reden voor marktfalen en,in het verlengde daarvan, overheidregulering van die markten noemen economen o.a. onvolledige concurrentie, het bestaan van goederen met een collectief karakter, externe effecten informatie-asymmetrie en schaalvoordelen.

Onvolledige concurrentie doet zich voor wanneer de markt gedomineerd wordt door één of slechts enkele aanbieders. De prijs/kwaliteitsverhouding zal onder die omstandigheden lager zijn dan bij volledige concurrentie.

Collectieve zijn goederen waarvan particuliere aanbieders het gebruik door niet-betalers niet of zeer moeilijk kunnen voorkomen. Het aanbod van dit soort goederen zou daardoor te klein worden of helemaal niet tot stand komen. Voorbeelden van typisch collectieve goederen zijn dijken, straatverlichting, algemeen bestuur defensie.

(Negatieve) externe effecten onstaan wanneer productie of consumptie kosten teweegbrengen die op anderen dan de veroorzakers worden afgewenteld. Voorbeelden van negatieve externe effecten zijn bijv. milieuverontreiniging of uitputting van natuurlijke hulpbronnen.

Informatie-asymmetrie doet zich voor wanneer marktpartijen onvoldoende zich hebben op deprijs/kwalteits verhouding. Een goede marktwerking veronderstelt rationele besluitvorming. Zonder die rationele besluitvorming ontstaan varkenscycli, miskopen en zoals we nu meemaken, een wankelende financiele sector.

Overheidsregulering vergroot de maatschappelijke welvaart wanneer het saldo van voor- en nadelen van die regulering de kosten van marktfalen overtreffen. Die kosten-batenanalyse vereist enige nuance.

dawg | 03-06-09 | 00:21

@ frickY | 03-06-09 | 00:08
D'r IS geen compromis.

RaerWijf | 03-06-09 | 00:09

Holy cow!
Vergis ik me of ben jij door blootstelling aan GS ietsjes overtuigder geworden van wat jke daar proclameert? Daar zit echt power achter, achter je comment. Vertel es?

bottehond | 03-06-09 | 00:21

@pearly
werkschuw != werkloos. Ik heb het over mensen met een baan die de kantjes er af lopen (ambtenaren, luie arbeiders met ontslagbescherming, ziekmelders etc. etc.)

Afschaffen minimumloon en ontslagbescherming en we krijgen een booming economie.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:20

Gallisch | 03-06-09 | 00:09
Who cares about Madlener? Of om het even welke gek die naar het Europies parlement wil? 't Is een opiniepeiling, meer niet. Stempt dus maar op de PVV, dan zit je altijd goed. Heb je er iets op tegen, geen probleem, in Europa hebben ze toch geen fuck te vertellen, ben je het in grote lijnen eens met de PVV dan geef je een mooi signaal af richting de stuurloze bende in Den Haag als je op die partij stempt. Ik weet niet of er ook een lekker wijf op die lijst staat, maar if so, kun je dat de doorslag laten geven.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:18

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:14
ik zie morgen wel of je daar bewijzen voor gevonden hebt.
@ all byeeeeeeeeeeee

Pearly | 03-06-09 | 00:18

-edit | 03-06-09 | 00:04
Ik zou het niet doen, NL had een relatief lage schuld vergeleken met de buurlanden. Wat er in de particuliere sector gebeurd hoort daar te blijven. ING kan niet omvallen omdat de staat ze bijstaat, echter ook daar zit een grens aan. ING is qua balanstotaal zo groot en NL in verhouding kleiner dat ze dat senario op termijn nooit vol kunnen houden als het echt misgaat. Wie leent NL nog 200 MRD extra? Nu al is de staatschuld met meer dan 80 MRD toegenomen in ruil voor een verplichting tot betaling van een hele hoop salarisstrookjes van bankmedewerkers die duimen zitten te draaien. De banken hebben het niet, de burgers ook niet. Dus dan is de enige uitweg de buitenlandse banken investeerders of de europese bank. Maar die zullen ook denken, kan NL dat wel terug betalen www.nrc.nl/economie/article2127204.ece... of wordt het IJsland 2.0 Geld bijdrukken is ook niet zo gemakkelijk met de Europese bank (hoewel die ook volop geld in de economie laten stromen nu) en moeten we dan ook gewoon lenen tegen rente. Al met al is het desastreus voor de waarde van het geld en het vertrouwen daarin.

seven | 03-06-09 | 00:17

@pearly
Wie had het over werkloos?

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:17

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:14 heb je daar bewijzen voor dat pvda de meeste werkeloze stemmers heeft.

Pearly | 03-06-09 | 00:16

@berserker

En koop call opties Tomtom - die tent wordt binnenkort overgenomen.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:16

Socialisten werden vroeger geteund door de hardwekende arbeiders die onderdrukt werden, nu worden socialisten vooral gekozen door werkschuw tuig dat nog beter betaald wil worden voor het nietsdoen.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:14

mises | 03-06-09 | 00:11
volgens mij staan de hoogte van de salarissen vast inde regering.

Pearly | 03-06-09 | 00:13

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:08
*5 ton ansjovis inslaan doet*

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:13

@seven | 02-06-09 | 20:25
Hear hear.. Ik had hem al eens horen spreken, om mijn geheugen op te frissen heb ik ook even een video waar hij spreekt bekeken:
www.youtube.com/watch?v=bHI8uwJPxZA
Ik deel zijn mening grotendeels, waarom kan ik niet op deze Nigel Farage stemmen?

.HerNihilist | 03-06-09 | 00:13

websenior | 03-06-09 | 00:06
Ik ben geen godsdienstrelativist (helemaal geen relativist, dit terzijde) en zie inderdaad ook oneindig veel meer in het boeddhisme dan in de triplexreligie van Balkenende.

B. weet niets van religie en al helemaal niets over de oerwaarheden die in sommige religies besloten liggen. Zelfs niet van z'n eigen. Verklaart mogelijk zijn weigering de DL te ontvangen - hij zou nogal door de mand vallen. Daar houden Chinezen niet van, ook would-be Chinezen als B. niet.

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:12

@mises | 03-06-09 | 00:04
Keuzevrijheid is tot op zekere hoogte een illusie, want wanneer de hele buurt besluit geen flikker aan de eigen voortuinen te doen, terwijl jij elke zaterdag trouw het eigen gras maait, zal de waarde van jouw hut niet toenemen. Eerder afnemen. En da's de jurisdictie van de buurt, om de analogie maar door te trekken. Als je keuzevrijheid opzich belangrijk vind, dan is het feit dat jij het gras maait keuzevrijheid. Maar de gevolgen van het gedrag van je buren draag jij ook.

-edit | 03-06-09 | 00:12

Solidariteit van een socialist komt altijd op hetzelfde neer ... hij vraagt voor het verkondigen ervan wel een vorstelijk salaris, dat uiteraard ook door de arbeider moet worden betaald ;0

mises | 03-06-09 | 00:11

seven | 03-06-09 | 00:07
Ha, de pot is dus nog lang niet leeg. Ik ben ook een garantiegeval!
*Bouter Wos mailen gaat*

JosVerbeek | 03-06-09 | 00:11

mises | 03-06-09 | 00:08 dit is solidariteit in een andere zin van het woord

Pearly | 03-06-09 | 00:09

@ frickY | 03-06-09 | 00:08
D'r IS geen compromis.

RaerWijf | 03-06-09 | 00:09

Niet zo gepikeerd mensen, als iemand eens Madlener niet zo tof vindt. Inhoudelijk nog een puntje dan. Hij had een snode truuk: toen het over voetbal ging deed hij net alsof hij tegen zijn opponenten inging, terwijl ze het gewoon eens waren. Maar misschien dat dit hier geldt als een heel beschaafd retorisch instrument.

Gallisch | 03-06-09 | 00:09

ps dus niet te verwarren met de echte uitgaven, van oa 10 MRD aan ING.

Overzicht budgettaire gevolgen financiële transacties in 2008 in miljoenen euro'sVerwerving deelneming Fortis/RFS /ABN AMRO
Deelneming Fortis 16.800
Verwerving belang RFS/ABN AMRO 6.540
Overbruggingskrediet Fortis 44.341
Renteontvangsten overbruggingskredieten Fortis - 500
Verstrekt kapitaal aan financiële instellingen (kapitaalversterkingsfaciliteit, 20 miljard) 13.750
ING 10.000
AEGON 3.000
SNS REAAL 750

IJsland en overige gevolgen
Uitkeringen Icesave depositogarantiestelsel 1.236
Rente staatsschuld 450
Uitvoeringskosten en inhuur externen 11

seven | 03-06-09 | 00:08

@berserker no 1

Ik heb geen flauw idee, maar ik zou nu alvast wat balen rijst en droge bonen inslaan en me gaan verdiepen in permacultuur. Verder zou ik gezouten biltong uit zuid afrika importeren.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:08

solidariteit is makkelijk als je het betaalt van iemand anders zijn geld ;)

mises | 03-06-09 | 00:08

Godver.
Ik dacht met de VVD een mooi compromis te hebben gevonden om niet PVV te hoeven stemmen, hebben ze één of ander hysterisch debieltje als lijsttrekker neergezet.

Als je niet beter zou weten zou je bijna CDA gaan stemmen met die mooie praatje van Kamp.

frickY | 03-06-09 | 00:08

De garanties uit de pot van 200 MRD betreffende de volgende.
ING vroeg het meest, in totaal voor ruim 11 miljard euro aan garanties vnm voor Alt a liar loans. Fortis heeft bijna 8 miljard gegarandeerd gekregen, SNS voor 5,5 miljard euro, LeasePlan voor bijna 5 miljard en ook NIBC voor bijna 5 miljard euro. (stand mei 2009 )
Totaal dus 35,2 miljard euro aan garanties.

seven | 03-06-09 | 00:07

bottehond | 03-06-09 | 00:05 ik vind ze bij de vvd allemaal van die opengeblazen hoofden hebben icl wilders en verdonk

Pearly | 03-06-09 | 00:07

@Berserker
Het boedhisme vind ik een zeer interessante wereldbeschouwing waar Balkenende nog veel van zou kunnen leren.

websenior | 03-06-09 | 00:06

@Pearly 00:04
Solidariteit noemt hij dat. Heel ontroerend.

tipo | 03-06-09 | 00:06

Jopie Peerhoofd | 02-06-09 | 23:47

Lees de draad, Jopie Paardekop

www.elsevier.nl/web/10100453/Nieuws/Eu...

Stemt VVD, die het Referendum blokkeerden en Bulgarije en Roemenië tegen alle logica in de EUSSR inloodste. Wat een grap. Die bolle lijkt wel een nazi.

bottehond | 03-06-09 | 00:05

Oehh er moet nog een hoop zendingswerk verricht worden hier..

Als jij vantevoren weet dat je graag de kleur in de hal zo wilt hebben zoals deze is, dan kan dat in de koopovereenkomst worden afgehandeld. Als er in staat dat per meerderheidsbesluit kan worden besloten dat de kleur ervan zou kunnen veranderen, en de kleur van de hal is bepalend voor de keuzen van consumenten voor het kopen van een huis, dan zullen er appartementen complexen komen waar de kleur van de hal vaststaat en niet veranderd kan worden, volgens contract. Ik vermoed dat dat in de praktijk allemaal wel mee zal vallen. maar het is een voorbeeld van hoe de vrije markt werkt: voor elk wat wils. (net zoals je nu tig supermarkten met tig soorten koffie voor tig verschillende prijs/kwaliteitsverhoudingen)

Als eerste: op welk ethisch principe is het bestaansrecht van een Staat gestoeld?
Er wordt hier wel erg snel gestapt van keuzevrijheid naar de gedachte dat keuzevrijheid een illusie is en dat je daarom maar een enorm groot monopolie in het leven moet roepen die alles voor iedereen dichttimmert en bepaalt. Vreemde gedachtensprongen.

Een monopolie leidt namelijk altijd tot slechtere kwaliteit tegen hogere prijzen. het bizarre is dat de EU wordt aangewezen om 'marktmonopolies'(die niet bestaan maatr dat terzijde) keihard aan te pakken, terwijl de EU zelf de grootste monopolie is die je maar kunt bedenken. Immers: het is slikken of stikken, er zijn geen andere aanbieders van jurisdictie, sterker nog, als je je onttrekt aan de regelgeving word je bestraft en kun je zelfs worden vastgezet. Het gekke is ook nog dat de prijs voor deze 'dienstverlening' van de ambtenaren en politici van de EU eenzijdig door henzelf aan ons wordt opgelegd (en dat heet dat eufemistisch belastingen)

mises | 03-06-09 | 00:04

@seven | 02-06-09 | 23:59
I stand corrected. Ik meende werkelijk dat het slechts om een garantieregeling ging, maar ik zat er naast. Dank voor de link. Maar in feite, en dat zei Harry Dillema ook al eerder, is een garantieregeling een impliciete schuldverklaring. Dus in de kleine lettertjes maakt het niet zoveel uit. ING gaat niet omvallen omdat de staat daarvoor zorgt en zal een behoorlijk riante rente moeten betalen. Ik zei al eerder: als ik in staat was om dezelfde deal te sluiten, zou ik het doen.

-edit | 03-06-09 | 00:04

tipo | 02-06-09 | 23:54 Blijft alleen de ABN nog over om te redden, omdat anders Ajax failliet ging en wouter bos is nog wel een feyenoorder kan je nagaan wat een hart heeft die man

Pearly | 03-06-09 | 00:04

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:55
Ik betaal nu iets meer dan 4%, waar ik mee kan leven (netto minder dan 2% dus). Mijn punt is eigenlijk, afgezien van je reacties die ik waardeer, of jij verwacht dat we binnen nu en 5, 10 of 15 jaar te maken zullen krijgen met hoge inflatie. Ik denk van wel, nu er maar geld/lucht in de economie gepompt wordt. Deel jij die opvatting?

Berserker Nr. 1 | 03-06-09 | 00:03

@liggend_streepje: de ChristenUnie weet heus wel dat er een antifraudebureau is. Maar dat het "prima" werkt, zoals die PvdA-er beweerde die toch al vijf jaar lang in Brussel werkdagen van 12 tot 14 uur maakt, voorlichtingsbudgetten van duizenden euro's per maand opmaakt en geheel naar eigen tevredenheid een volslagen onbekende blijft? Die moet strondt in de ogen hebben.

Riessjaar | 03-06-09 | 00:02

doppertje | 02-06-09 | 23:36

Gedegen reactie, eauk inhoudelijk.

bottehond | 03-06-09 | 00:02

@seven

Kom om zeg, daar hebben we wel even 400 miljoen dividend voor gekregen wat we nu in het gapende gat van de betuwelijn kunnen pompen.

Harry Dillema | 03-06-09 | 00:02

-edit | 02-06-09 | 23:57
Er is en een garantie afgegeven en daarnaast nog 10MRD kapitaalsversterking vanuit de staat overgemaakt naar ING en dat is alleen dat wat in 2008 gebeurde. Check de link. www.minfin.nl/Actueel/Veelgestelde_vra...

seven | 02-06-09 | 23:59

@ Jopie Peerhoofd | 02-06-09 | 23:47
Ik hou het op Theo...

RaerWijf | 02-06-09 | 23:58

@ Harry Dillema | 02-06-09 | 23:43
De meeste mensen hebben niet eens genoeg equity voor het vliegticket er naar toe, tegenwoordig...

RaerWijf | 02-06-09 | 23:57

@seven | 02-06-09 | 23:54
Er is een garantie uitgegeven, maar niks overgemaakt, heur. Fortis is een ander verhaal, maar daar zijn we dan ook eigenaar van.

-edit | 02-06-09 | 23:57

@berserker

Je leent twee ton van de bank en betaalt een -vind jij- te hoge rente, zeg maar 8% of zo. Pak tien ruggen (b.v. extra opname hypotheek) en koop met leverage 200000 euro en verkoop een munt met lage rente, b.v. de yen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:55

@ Pearly | 02-06-09 | 23:31
Ik zou daar de bami niet de schuld van willen geven...

RaerWijf | 02-06-09 | 23:55

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:51
Voor hen die graag ruzie maken met de buren is dat een optie.

-edit | 02-06-09 | 23:55

-edit | 02-06-09 | 22:44
Er is 10 MRD over gemaakt naar de ING. www.verantwoordingsdag.nl/FJR_en_Veran... Daarnaast heeft de staat het risico van de alt a hypotheken overgenomen en betaalde de staat aan ING 200 milj. voor het beheer van die hypo's

seven | 02-06-09 | 23:54

@mises | 02-06-09 | 23:41
In de praktijk is het anders. Een wijnboer in het Zwitserse dorp Champagne (jawel, bestaat echt) mag op zijn flessen de naam van zijn dorp niet vermelden, omdat de EU heeft besloten dat Chanpagne uit een specifieke streek in Frankrijk komt. Da's een praktijkvoorbeeld van een voldongen feit waar die Zwitsers geen enkele invloed op hebben kunnen uitoefenen, maar wel mee te dealen hebben. Zie hiervoor een recente aflevering van het, overigens geweldige programma, de keuringsdienst van waarden.

-edit | 02-06-09 | 23:54

@Harry Dillema 23:45
Als Wouter de ING gewoon om had laten vallen, dan had Obama en Oost-Europa het op moeten kopen. Met Fortis hadden we Belgie kunnen laten omvallen en Vlaanderen gratis kunnen opeisen uit de inboedel. Blijft alleen de ABN nog over om te redden, omdat anders Ajax failliet ging. Ach wat dan nog. We waren er allemaal beter van geworden.
.
Slimme mensen hadden allang voor de crisis hun geld in Luxemburg gepind.

tipo | 02-06-09 | 23:54

@mises | 02-06-09 | 23:38
Jij bepaalt zelf niet de kleur ban je eigen gang, maar laat het over aan je buren???
Omdat het niet anders kan? of omdat je toch al suicidaal was?

doppertje | 02-06-09 | 23:54

*Hakuna Matata! What a wonderful phrase!*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:35

Hahaha....

bottehond | 02-06-09 | 23:53

Fuck, Soweto - it crossed my mind!

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:51

@edit

Daar is altijd nog de spuitbus...

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:51

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:40
Wat is er te carrytraden als het om je hypotheekrente gaat en je niet kunt aflossen zonder nogal hoge boeterentes (je verhuist niet). Waar is dan de 'spread'?

*Beetje OT is*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:50

@mises | 02-06-09 | 23:38
Je kunt prima contracten afsluiten met 'buren'. Maar wanneer zij als vereniging hebben besloten dat de hal rood wordt en jij -als (enig) niet lid- wil het blauw, maak je in de praktijk geen kans op blauw en heb je rood te slikken. Want geschilderd wordt er en over de besluitvorming van de buurtvereniging heb je niks in te brengen als niet-lid. En je krijgt als mede-bewoner wel de rekening, want die hal is weldegelijk mede van jou. Omdat er niets is zonder 'eigenaar' Zo gaan die dingen. Het is de massa die het uiteindelijk bepaald. Als eenling heb je sowieso weinig inbreng, maar helemaal niets wanneer je je van de massa uitsluit. Dus is het wellicht niet onverstandig om te zorgen dat je onderdeel uitmaakt van het besluitvormingsproces van je buren. Omdat je dan allianties kunt vormen en niet voor voldongen feiten komt te staan. Zoiets.

-edit | 02-06-09 | 23:49

@jopie peerhooft

Mag je ook allebei kiezen? Ik ken geen enkele politicus die de waarheid spreekt. Dat zou de beste man (m/v) al snel diskwalificeren voor het vak.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:49

kan iemand mij misschien vertellen wie er nou loog? Barry of Hans, ik heb er zelf wel mijn ideeën over maar ik wil het toch even zeker weten. alvast dank

Jopie Peerhoofd | 02-06-09 | 23:47

@tipo
Doorverkopen? Dat gaat onder het mom van ontwikkelinghulp en microkrediet richting het continent der bodemloze putten.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:45

pintebakker | 02-06-09 | 23:38

Ik was vanavond bij het debat in rotterdam, Ik moet helaas bekennen dat de Madlener inhoudelijk echt een van de minste, zo niet de slechtste was vandaag.

Dat is dan echt jammer dan!, ik zou graag zien dat je weergeeft waarom dat zo was en dat even naar de pvv mailt.
(Ik was er niet, dus ik weet het niet)

doppertje | 02-06-09 | 23:44

@berserker

Of de hut verkopen en van de overwaarde iets leuks in Soweto kopen. Over een paar jaar is een huis daar meer waard dan in Nederland.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:43

@Harry Dillema 23:33
Vervolgens koopt Wouter die lege hulzen met waardeloze bakstenen en kozijnen in de VS en Oost-Europa op, splitst ze op in kleine nationale bankjes, huurt een buitenlandse bank in voor het eigen overheidsgeld en verkoopt de Nationale Bankjes door aan... Tsja aan wie?

tipo | 02-06-09 | 23:42

@edit
En nog meer, alsof je nu wel mee kunt beslissen over onzinnige regels als Zwitserse ondernemer die iets aan een Monegaskische klant wil verkopen..

Je hebt meer kans dat je overreden wordt op weg naar het stemlokaal dan dat jouw stem invloed heeft op een besluit genomen door een of andere oplichter in Brussel.

mises | 02-06-09 | 23:41

@berserker

Gewoon dagrente en carry traden.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:40

@pintebakker
ja waar vinden ze de mensen die Van de Camp een goede debater vinden...

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:39

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:33
Obama zet gewoon de geldpers aan. 60 mld in GM, een tovenaar, ik zweer het je.

Wat zou jij doen, je hypotheekrente nu fixeren op 20 jaar of over 5 jaar kijken tegen welke tarieven je mag oversluiten? Any clue?

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:39

@doppertje

Ik heb liever kortzichtige oneliners zonder resultaat dan oeveloos gezeik zonder resultaat. Dat eerste is vast goedkoper.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:38

@ edit
Wacht even. Ik mis hier iets over eigendomsrechten. Er wordt makkelijk over 'landen'gesproken, maar feitelijk praten we hier over regeringsmensen die besluiten nemen die gelden voor iedereen, of je nu achter die besluiten staat of niet. de vergelijking met buurtverenigingen gaat niet dus niet op. Ik weet ook niet wat je met een buurtvereniging bedoelt. Zoiets wat ik hier heb: een semi-overheids instituut als woningstichting verhuurt appartementen met een centrale hal en dan gaat de buurtvereniging daar allerlei acties uitvoeren zoals schilderwerk door kinderen wat ik misschien niet mooi vind. Zoiets? Probleem is hier dat er geen eigenaar is van die centrale hal. Je hebt wel verenigingen van eigenaren, maar dan kun je toch prima in de contracten afspraken maken over dit soort simpele dingen en anders als het toch mis gaat kjun je naar een arbitrage bedrijf. waarom rechtvaardigt dit voorbeeld dat er een Staat moet zijn die dat allemaal op kosten van iedereen, dus ook mensen die niet lid zijn van de vereniging van eigenaren, moet gaan regelen.

mises | 02-06-09 | 23:38

Ik was vanavond bij het debat in rotterdam, Ik moet helaas bekennen dat de Madlener inhoudelijk echt een van de minste, zo niet de slechtste was vandaag. Van Balen liep wel aardig blaaskaken af en toe maar was wel met van de Camp veruit de beste debater. Bovendien was van de Camp volop de SP aan het dissen met een goede dosis humor. Dat Klapvee was trouwens de SP-aanhang (die zaten een rij achter me), Echt geen gezicht! waar vinden ze die mensen?

pintebakker | 02-06-09 | 23:38

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:33
Da's slechts bij een deel van de hypotheken het geval. En die rotzooi is er inmiddels wel uitgefilterd en grotendeels afgeschreven inmiddels. Er komen zeker nog wel wat lijken uit de kast, want we zijn er nog niet klaar mee. Maar denk je dat de belastingbetaler vrijuit gaat als ING als Nederlandse bank zou omvallen? IJsland is failliet vanwege een dergelijk akkefietje. En wie mag het betalen? Betalen moet je toch. Dan maar liever zo min mogelijk.

-edit | 02-06-09 | 23:38

-weggejorist-

doppertje | 02-06-09 | 23:36

bottehond | 02-06-09 | 23:31
Dat laatste ben ik niet met je eens. Boeddhisme vind ik van een totaal andere orde dan nihilisme. Zou nu te veel tiepwerk eisen.

Mensen zijn nogal vergeetachtig als het gaat om hun dierlijke afkomst. Daar hebben de boeddhisten minder last van, al vind ik veel van hun doen en (vooral) laten nu ook niet gelijk een schoonheidsprijs verdienen.

*Hakuna Matata! What a wonderful phrase!*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:35

Lao Tse: ‘Een groot leider is hij van wie de mensen zeggen: "We hebben het zelf gedaan."'

tipo | 02-06-09 | 23:35

bottehond | 02-06-09 | 23:34 hahahahahaha

Pearly | 02-06-09 | 23:34

Pearly | 02-06-09 | 23:31

Racist!

bottehond | 02-06-09 | 23:34

Quasistatistiek | 02-06-09 | 23:30

Nee, geen asiel- en immigratiebeleid vanuit de EUSSR. Scroll even terug, ik heb er al een comment aan gewijd.
Geen oplossingen? Dat lijkt me niet te kloppen. Men kan het met die oplossingen onbeens zijn, ze zijn er wel. En goeie en haalbare ook, gebiedt de eerlijkheid.

bottehond | 02-06-09 | 23:33

@tipo
Nee joh, je gebruikt die 990 euro als onderpand voor 990000 euro aan hypotheken en leent iedereen geld uit die het maar wil hebben. Vervolgens verkoop je daar een derivaat van aan investeerders die je uiteindelijk meer rente moet betalen dan je hypotheken opleveren omdat 50% van die hypotheeknemers niet kan betalen, hun huis moet verlaten, jij met hun waardeloze huis zit (veel aanbod) en on top die 50% die wel kunnen betalen ook moven omdat ze niet zoveel hypotheek willen betalen voor een waardeloze hut. En als je dan naar de kloten gaat laat je de belastingbetaler wel garant staan.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:33

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:25
Lol!
Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:27
Eigenlijk zijn we allemaal wel een beetje Chinees.

JosVerbeek | 02-06-09 | 23:32

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:27 een chinees . zodan als een chinees fout is is hij ook goed fout.
trouwens ik ben niet lekker door de bami

Pearly | 02-06-09 | 23:31

mysterieus

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:27

Schrijf dat maar op. Veelzeggend dat je dat zo noemt. Nihilisme en Buddhisme liggen heel dicht bij elkaar.

bottehond | 02-06-09 | 23:31

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:27
Fair enough, want het is en blijft voor een deel koffiedik. Maar gelet op de voorwaarden, vermoed ik weinig reëel risico. We hebben het er in december wel over. Onder het genot van een speculaasje met pepernootjes en spekjes enzo.

-edit | 02-06-09 | 23:30

bottehond | 02-06-09 | 23:23

Nee maar wat ik probeer te zeggen is dat de PVV al helemaal geen oplossingen biedt.

Pf wou je zeggen dat EU samenwerking niet beter is tegen de immigratieproblemen, ze komen immers niet in Nederland Europa binnen.

De werkelozen waren er ook voordat de Polen kwamen, sommige mensen zijn gewoon te lui om te werken. dus de Polen de schuld geven is wel erg makkelijk ne hypocriet.

PVV zegt dingen die mooi klinken, maar veelal geen oplossing zijn

Quasistatistiek | 02-06-09 | 23:30

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:25

* Proust ! *

bottehond | 02-06-09 | 23:29

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:25
Da's helegaar geen hout ;) Maar verder wel een mooi voorbeeld dat de hele buurt heeft besloten een voor een golfplaten dak te kiezen. Moet jij raden wat dat met de waarde van jouw stenen vila doet. (die links bovenin).

-edit | 02-06-09 | 23:28

websenior | 02-06-09 | 23:14
Ik zou niet weten waarom je de Dalai Lama wel zou willen ontvangen. De hele daaraan opgehangen religie vind ik grote kul, dus alleen in die zin vind ik het merkwaardig dat een religieuze kloothommel als Balkenende hem niet wilde ontvangen. Ik geloof niet in reïncarnatie en dus niet in het DL-geouwehoer, maar veel verschil met het door B. aangehangen geloof zie ik, qua absurditeit, niet.

Wonderlijk, om niet te zeggen: mysterieus, is het dus wel. Veel meer dan puur pragmatisme (handel met China) kan ik er niet in zien. Da's wel weer heel Chinees.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:27

@edit
We spreken elkaar over zes maanden wel weer als NL b.v. haar garantiestelling moet waarmaken omdat Zalm de hele tijd zat te flipperen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:27

Haha @ Harry @ 23:16
Al die moeite voor 990,- Euro.
Je kan beter die 990,- Euro beter opdelen in 3 pakketjes van 330,- en ze dan doorverkopen naar terugbetalingszekerheid. Dat is pas echt geld verdienen.

tipo | 02-06-09 | 23:26

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:24
Muha :)

-edit | 02-06-09 | 23:24

@edit

Ja houten schuttingen, ook zoiets. Zo krijgt elke woonwijk het aanzien van een township.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:24

Quasistatistiek | 02-06-09 | 23:18

Volgens mij wordt er aan dat wietstandpunt gewerkt.
Je opmerkin g over Turkije vind ik mega hypocriet. Gefundenes Fressen.
De hoofdreden is dat Turkije een snel islamiserend land is, ken je cijfers over het gedachtengoed daar. Dat is zeer zeker wel een prima reden om ze er buiten te houden. Dat nepargument over Azië is er aan de haren bijgesleept.
Voor de andere punten die je noemt zijn andere oplossingen, daar hebben we de EUSSR nadrukkelijk niet voor nodig.
Benoem ook maar dat de EUSSR 50 muiljoen Afrikanen wil importeren.
En zijn er nog wel losse eindjes die niet bepaald positief te noemen zijn. In mijn boek dan.

bottehond | 02-06-09 | 23:23

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:20
We hebben het over betaling nummer 1, terwijl we, zoals eerder gezegd nog geen stuiver hebben uitgegeven. Alles in perspectief blijven zien.

-edit | 02-06-09 | 23:22

Grenzen dicht, maar dan graag ergens in de zomervakantie. Scheelt weer een hoop gebral nadien.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:21

@mises | 02-06-09 | 23:13
Volgens mij staat er in dat artikel dat die pseudo-leden alle wetgeving hebben overgenomen. Denk nou niet dat dit een vrije keuze is. Dat is illusie. Ik vergelijk het graag met de buurtvereniging, waar jij geen lid van bent, besluit om overal schuttingen te gaan plaatsen. En omdat jij in jouw rijtjestuin dus ook een schutting krijgt, vanwege jouw buren, krijg je uiteindelijk een mooie rekening, maar je hebt niet mogen meebeslissen over de houtsoort en kleur.

-edit | 02-06-09 | 23:20

@edit

400 miljoen is een miniscuul wijzigingsverzoekje Betuwelijn... parkeergeld, fooi. Alsof elke Nederlander tientjeslid is of zo.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:20

PVV vond ik juist erg zwak.....
> Grenzen in Nederland dicht schiet niet op als de rest van EU ze open zet / houdt
Beste is ze bij de grens van EU tegenhouden
> Polen werken meestal kort in Nederland, doen werk wat Nederlanders niet willen doen. Die banen zouden ze niet in KUNNEN piukken als Nederlandse luie uitkeringstrekkers eens van de bank af zouden komen
Wel de grenzen dicht willen gooien , maar Polen, Engeland mogen dat niet voor onze superieure Nederlanders....( iets met walletjes en 2 maten)
> Ook drugs beleid moet je met Europa doen waarbij ik voor legalisatie ben terwijl PVV voor een verbod is. ( terwijl dit bewezen niet werkt)
> Samenwerken wil de PVV niet ook niet op mileu gebied, jammer dat hij niet aan de grens woont, zal ik wel eens een fabriekje neerzetten en kijken of het stopt bij de grens.

> Turkije mag niet bij de EU, maar niet omdat het moslims zijn maar omdat het een land is wat grotendeels in Azie ligt.

Ofwel PVV is goed in kortzichtige one liners, maar beleid met visie hebben ze niet en samenwerken kunnen ze niet.

Quasistatistiek | 02-06-09 | 23:18

Ik leen 100 euro bij de centrale bank, leen op basis daarvan 1000 euro uit, toucheer 100 euro rente, geef de centrale bank zijn 100 euro + 10 euro rente terug en houd 990 euro over. En toch ga ik naar de kloten. Rara hoe kan dat. Welnu, ik ben een bank en ik word al jaren bestuurd door een stel imbecielen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:16

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:12
Behalve wanneer je overheid heet. Of dacht je dat ze belasting afdragen over die 400+ miljoen die ze laatst heeft mogen ontvangen? En al zouden ze het doen, dan is het netto-resultaat nog steeds 400+ miljoen. Niet slecht in zo'n korte tijd.

-edit | 02-06-09 | 23:16

@berserker
Wat vind je als Chinees dat Balkenende niet de Dalai Lama wilt ontvangen ?

websenior | 02-06-09 | 23:14

@ edit

Ik weet niet wat je hiermee wilt aantonen. Ik leg het als volgt uit: omdat de Staat een monopolie heeft op wetgeving en rechtspraak, worden burgers verplicht bij hun handelingen zich te conformeren aan wat de Staten bepalen. Dus om te MOGEN handelen MOET je je conformeren aan (onzinnige, geld kostende) regels. Omdat de EU een monopolie is van jurisdictie heb je geen keuze.

mises | 02-06-09 | 23:13

Mark d'Aviano | 02-06-09 | 23:03
Had je iets anders verwacht van de op de islam meeliftende gristenhonden? Godzijdank begint langzaamaan de onderbuik (zoals men dat graag noemt) wakker te worden en in te zien dat niemand gebaat is bij een de-secularisatie van NL.

Zelfs bij de PvdI beginnen sommige mensen wakker te worden, zoals de peilingen wel aantonen. Grappig om te zien dat 'men' zonder al te veel reclame toch wel begint te begrijpen dat de confessionele partijen, waaronder de PvdI, NL niets meer hebben te bieden, als ze dat ooit al hadden.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:12

@verbeek

Schaakstuk met een burka.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:12

@edit
Dividend uitkering van een bank? Dat is gewoon gebakken lucht. Neem met zijn allen (aandeelhouders) dat geld maar eens daadwerkelijk op, dan merk je het wel.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:12

@Mark d'Aviano 23:03
De buitenlandse familie van het CDA is de Taliban. Heel gastvrij.

tipo | 02-06-09 | 23:12

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:05
Heavy metal muziek uit een minaret..

JosVerbeek | 02-06-09 | 23:10

Mark d'Aviano | 02-06-09 | 23:03

Gutmenschen zijn als een kleuter die met een Uzi speelt.

bottehond | 02-06-09 | 23:09

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:00
De ING is een 'systeembank' *proest*. Of wat je zegt waar is, doet er dan niet eens zoveel toe (in a way natuurlijk wel), zolang de mensen maar blijven geloven dat het een topbank is en uiteindelijk de belastingbetaler betaalt. Had er een (oude) levenpolis lopen, die toch maar afgekocht, gehgehgeh, en er aandelen ING voor gekocht.

Intussen wel de hele meuk op 8,35 verkocht, dus die bank kan van mij niet meer stuk. Of wel, maar da's na mijn tijd. Je bent een Chinees of je bent het niet, zo denk ik er over.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:06

@Harry Dillema | 02-06-09 | 23:00
Welnu: wanneer ING geen geld zou hebben, hoe verklaar je dan de dividend-uitkering aan aandeelhouders (waaronder de overheid)? Dat ze, met alle andere banken (minder) geld uitleent aan bedrijven, die inmiddels vanwege de crisis een ietwat zwakkere balans kunnen laten zien, is waar. Dat is deels een gewoon economisch en commercieel argument. Met de huidige beurskoers van ING (hetgeen toch de waarde van het bedrijf vertegenwoordigd) hebben we geen stuiver verlies als bevolking. Iedere stuiver meer, is over een tijd meer winst.

-edit | 02-06-09 | 23:06

Ook dat geblaat over "economische samenwerking". Alsof je daar de EU voor nodig hebt. Wtf staat mij in de weg om met wie dan ook waar in de wereld iets te ruilen, want daar hebben we het in feite over. En dan iedereen schaapachtig ja-knikken. Alsof je ambtenaren nodig hebt die moeten 'toezien' hoe Klaas en Juan kaas ruilen voor wijn. De markt (is wijzelf) zijn uitstekend in staat om dat toezicht zelf te regelen. Bovendien als je als bedrijf gaat lopen kloten met de kwaliteit of prijs van je producten/diensten ben je snel failliet.

mises | 02-06-09 | 23:06

Toppunt van de integratie: sharia regels in online poker.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:05

Of we stellen Ernest Louwes als CEO van ING of ABN aan. Die regelt zo een paar erfenissen op de balans.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:03

Goebbels alert: morgenavond 22.55 uur op Nederland 2 "DE EUROPESE FAMILIE VAN WILDERS" bij de KRO.
"In Profiel van de Europese familie van Wilders presenteren we de neven van Wilders in Belgïe, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Italïe en Oostenrijk"
profiel.kro.nl/uitzendingen/2009/0603_...

Wordt een heerlijk avondje met Guild by Association. Ze zijn heel bang voor hun baantjes daar in Hilversum.

Bij Trouw vandaag al een tekstueel voorproefje van dit progamma:

"Keulen ziet zwart van de politie. Maar liefst 5.500 politiemensen zijn zaterdag 8 mei ingezet om pakweg 350 extreemrechtse demonstranten en half zo veel tegendemonstranten uit elkaar te houden. ... De agenten vormen een dubbele linie en duwen de antifascisten naar achteren. Tot groot plezier van de extreemrechtse demonstranten. "

Kan het nog duidelijker? De geestverwanten van Wilders zijn extreem-rechts dus Wilders is extreem-rechts. Hun tegenstanders zijn de antifascisten dus de geestverwanten van Wilders zijn de facisten, net als Wilders.

www.trouw.nl/nieuws/europa/article2774...

De ergste landverraders zitten bij Trouw en de KRO.

Mark d'Aviano | 02-06-09 | 23:03

Bert en Ernie als CEO van ING en de aandelen schieten met 50% omhoog.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:02

als je echt niets kan en wil is dit een uitgelezen mogelijkheid ec.europa.eu/civil_service/job/officia... de EU is niets meer dan een ordinair piramide spel van de ambtenarij (und das iest verboten!) en zoals bij wim van de camp met zn motorrijden + EU + verkiezingen + CDA. Die geilt natuurlijk op zn 63 jarige pensioenleeftijd dat ie eindelijk met gemeenschapsgeld een fatsoenlijke motor kan kopen!

andre9738 | 02-06-09 | 23:02

Het argument dat Europa zich moet verenigen om een vuist te maken tegen China, India en Rusland is onzinnig. Europa is juist groot geworden dankzij de veelheid van landen. Want die landen concurreerden tegen elkaar en werden daardoor sterker.
Eeuwenlang was het machtsevenwicht leidend voor de buitenlandse politiek.
Het waren juist universele ideologieen, zoals communisme, socialisme en fascisme die een einde maakten aan het europa van de landen. Verlaat die ideologieen en het europa van de landen kan weer groeien.
Nogmaals: het is niet het europa van de vele landen geweest dat geleid heeft tot twee wereldoorlogen, maar de ideologieen die de hegemonie nastreefden.

Een verenigd Europa is geen Europa meer maar een versteende kolos, een graftombe zonder een spoor van leven.

metanderewoorden | 02-06-09 | 23:02

Pearly | 02-06-09 | 22:45
Profiteren, dat is het sleutelwoord om het hele programma van de PvdI te begrijpen, wist je dat? Op de verkiezingsposters in Amsterdam van de PvdI staat als subtekst: Trust me, ik geef jouw geld wel uit.

Is je dat nog nooit opgevallen? Zou toch wel raar zijn.

Eigenlijk staat er natuurlijk 'Ik, WouterT, smijt joùw geld over de balk, deal?'

Terug on topic - een stem op de PvdA is een stem voor verdere islamisering van NL en (dus) een stem tegen vrouwen, homo's, niet-blanken en niet-moslims en elke combinatie daarvan. Dat we dat wel even in de gaten houden. Same for D66. Al zou je maar, zoals ik, uit zuiver pragmatische overwegingen op de PVV stemmen dan doe je al iets goedts voor NL.

Hence, stempt PVV! Zeg maar dat ik het goedt fin. Ook als de lijsttrekkerT een makelaar is of was. Je moet rekenen dat WouterT ook maar koffiejuffrouw bij de Shell was, innit? Een dienaar van het internationale, uitsluitend op uitzuiging gerichte monopoliekapitaal. Hebben we dat, Pearly, en zielsverwante zwakbegaafden?

*Zo, weer iets voor de knipselmap van Pearly*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 23:02

@Harry Dillema 22:51
Maak dat Wouter wijs.

tipo | 02-06-09 | 23:00

@edit
ING heeft helemaal geen geld. Iedereen heeft zijn spaargeld elders geparkeerd en ING investeerdtook al niet meer in NL bedrijven. De tent is gewoon naar de kloten geholpen door over het paard getilde oplichters.

Harry Dillema | 02-06-09 | 23:00

@Harry Dillema | 02-06-09 | 22:51
Geld uitlenen kost alleen geld wanneer de schuldenaar niet kan betalen. Part of the deal is dat dit voorkomen wordt, dus kost het in dit geval geen geld.

-edit | 02-06-09 | 22:59

@pearly

Is marrokaan een ras dan? Volgens mij is het gewoon een nationaliteit en de marokkanen die wij in Nederland hebben zijn niet allen hufters, maar het komt er wel dichtbij. Daar is niets racistisch aan.

Sterker nog, het is juist racistisch om iemand op grond van zijn nationaliteit tot een ander ras te rekenen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:56

@Harry Dillema | 02-06-09 | 22:48
Een garantieregeling is inderdaad een impliciete schuld en niet geheel vrij van risico's. Maar bezien in het licht dat de ING als waardeloze flutbank een veelvoud aan centen heeft die we met z'n allen bij elkaar hebben, is omvallen geen optie. Dan had diezelfde boerenpakkerT het gehele Nederlandsche volk uit mogen leggen waarom hij niet had ingegrepen en waarom wij met een vertigvoudigd probleem opgezadeld zitten. ING valt niet om, omdat Bos dat voorkomt. Het is wachten op het moment van terugbetalen, waarbij we het risico lopen slechts de investering (if any) terug te verdienen. Als ik het geld had gehad, had ik die deal persoonlijk afgesloten.

-edit | 02-06-09 | 22:54

Ik woon in een ander EU land, alwaar ik stemrecht heb voor het Europese parlement.
Maar ik mag uitsluitend stemmen op personen/partijen op de Nederlandsche kandidatenlijst.
En dit voor een parlement zonder macht.
Ik sla even over, dank u.

jatochnietdan? | 02-06-09 | 22:53

@vruchtensiroop | 02-06-09 | 22:46
Ik vind jou kortzichtig en naief wanneer jij denkt dat de EU wat wil doen aan de immigratieinvasie. Die willen juist wagenwijd open grenzen. Die willen ein Reich, waarin landsgrenzen helemaal niet meer bestaan en de ooit afzonderlijke landen slechts administratieve units zijn die bevelen op moeten volgen vanuit gecentraliseerd gezag.
En die angstzaaierij van dat we ons moeten verenigen onder een gecentraliseerd gezag om andere grootmachten het hoofd te kunnen bieden is een teken van een gemanipuleerde onderbuik.
Economische samenwerking, prima, gecentraliseerd gezag en opgeven van vetorechten en soevereiniteit, heel erg verkeerd.

Martinello | 02-06-09 | 22:53

@tipo

Geld uitlenen kost wel geld. Zeker als je als bank dat geld helemaal niet hebt. En dat is de oorzaak van de crisis.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:51

Grappige discussie .. toen die oplichter van de SP zei "De PVV wil het minimumloon afschaffen" en iedereen reageerde van "oooeeehhhh ahhhh oooohhh"en Madlener met een dichtgeknepen anis tegenwierp: "dit is niet waar!!!"

Het minimumloon is gewoon een minimumprijs en van minimumprijzen weten we axiomatisch (onomstotelijk) dat ze zorgen voor overschotten, net zoals met melkplassen en boterbergen. Een boterberg ontstaat als de prijs van boter gedwongen hoger is dan de consument wil betalen en de overheid minimumprijzen garandeert aan de boeren.

Stel je voor dat een gehandicapte homofiele analfabete HIV mocro wil werken bij Henk de ondernemer en de waarde van een uur werk van de mocro 2 euro is, maar Henk moet van de Staat 5 euro betalen, dan neemt hij de mocro niet aan. Dus zullen de prijzen van de producten van Henk hoger zijn dan ze zouden hoeven zijn omdat het werk toch verzet moet worden. Logisch. Dan krijgt de mocro een uitkering die betaald moet worden door de consument en door Henk. Dus Henk en de consument worden dubbel genaaid, en de mocro die wil werken mag niet werken voor 2 euro, waarmee hij dus ervaring opdoet wellicht leert lezen en schrijven en in zijn volgende baan 5 euro per uur kan verdienen.

En dan die nep sociologie studenten keihard klappen terwijl iedereen door het minimumloon genaaid wordt. haha kansloos!!

mises | 02-06-09 | 22:51

vruchtensiroop | 02-06-09 | 22:46

Dan kunnen we beter samenwerken met china.
Als handelsland hebben we niks te zoeken in de eu.
De EEG was zeker voldoende.
De EU vertraagt onze ontwikkeling en vermindert onze welvaart en welzijn ten gunste van andere leden.
Als je voor de EU kiest kies je voor ontwikkelingshulp in maxima forma.
Daar kan je voor kiezen, maar zeg dat dan gewoon.

doppertje | 02-06-09 | 22:51

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:49 ik ken hufers uit alle rassen . wat ben jij kortzichtig.
aju paraplu

Pearly | 02-06-09 | 22:51

gentle giant | 02-06-09 | 22:48 volgens mij is balkenende de big boss of niet.
maar zoek het allemaal ff zelf uit ben jullie kinderjuf niet

Pearly | 02-06-09 | 22:50

@-edit 22:44
Precies! Geld lenen kost geen geld. Toch maken mensen zichzelf wijs dat lenen duur is. Dat is de oorzaak van de crisis.

tipo | 02-06-09 | 22:49

@pearly

Nou racist is wel erg kort door de bocht. Berserker kan er ook niets aan doen dat al die hufters marokkanen zijn.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:49

@edit
Een garantie is een impliciete schuld. Door een stoffige PvdA'er in boerenpak, namens het gehele Nederlandse volk aangegaan bij een waardeloze flutbank die als het even kan zelf de stekker er uit trekt bij ondernemers en particulieren die hún financiele verplichtingen (even) niet kunnen nakomen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:48

@Pearly | 02-06-09 | 22:40,
BTW
BPM
Wegenbelasting
Provinciale opcenten
Loonbelasting
Onroerende zaak belasting
Hondenbelasting
Accijnzen op
Energie
Drank
Tabak
Van iedere € die je eindelijk op je bankrekening krijgt draag je nog ca 20 % weg, denk daar eens over na, poep!

gentle giant | 02-06-09 | 22:48

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:45 woon je in een gehucht ofzo
ik kom marokanen tegen die mij en ik hun dus respecteren
ik vind je nogal een rascist .
maar het was mij een aangenaam genoegen.
als nederland puur voor de nederlanders moet zijn hoor ik hier ook niet.
sleep well

Pearly | 02-06-09 | 22:48

in general:

mensen die denken dat we de EU niet nodig hebben zijn kortzichtig en naief... we zijn kansloos tegen toekomstige grootmachten als china en india over 20 jaar, als we nu niet aan de weg gaan timmeren.

Dus ik zou zeggen, wat je ook stemt, stem geen SP... schreeuw partijtje dat overal gewoon maar tegen is...

En nee, momenteel is niet alles even positief.. maar zonder eu had je nu nog steeds geen goederen kunnen meenemen uit frankrijk, lekker je paspoort laten zien aan de grenzen en ergens anders een bedrijf opzetten was al helemaal niet makkelijk...

Nieuwe generatie is het wel allemaal gewend die vrijheid... 20 jaar gelden was dit anders... en als we geen betere EU krijgen, is het over 20 jaar weer anders, maar dan minder positief..

Nederland blijft Nederland.. het immigratieprobleem kunnen we btw ook beter Europees aanpakken... (Europeese grenzen met streng beleid bv...)...

vruchtensiroop | 02-06-09 | 22:46

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:43
Je hebt altijd van die mensen die het veiliger vinden om in te stappen als de AEX weer op 350 punten staat..

JosVerbeek | 02-06-09 | 22:46

OT: Is de commissie Doofpot Irak al opgeschoten? Of zijn we het vergeten?

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:45

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:43 mensen zoals jij profiteren van de credietcrisis.
en dan zeuren dat ze banken al verlies draaien door die lage aandelen

Pearly | 02-06-09 | 22:45

-weggejorist-

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:45

Pearly | 02-06-09 | 22:41
/kromredeneermodus aan/
Ofwel, de kredietcrisis is de schuld van de islam. Die vermaledijde moslims hebben de crisis veroorzaakt zodat ze rustig de rest van de wereld kunnen islamiseren terwijl de westerlingen hun spaarvarkens moeten stukslaan om brood te kunnen kopen.
*vouwt aluhoedje*
/kromredeneermodus uit/

JosVerbeek | 02-06-09 | 22:44

@gentle giant | 02-06-09 | 22:39
Wat heb 'jij' dan betaald? Vooralsnog is er een garantieregeling afgesloten en geen stuiver overgemaakt van de overheid naar ING. Andersom inmiddels wel.

-edit | 02-06-09 | 22:44

ubiquity | 02-06-09 | 22:39 er staat ergens een link in dit topic

Pearly | 02-06-09 | 22:43

Pearly | 02-06-09 | 22:36
Jammer, serieus. Dom van je om niet massaal aandelen ING te kopen toen die rond de 3 euro stonden. Heb ik wel gedaan. Je geloofde eigenlijk niet echt in WouterT hè? Ik ook niet hoor, ben meer praktisch ingesteld.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:43

@gentle giant 22:39
Wouter Bos heeft toevallig wel voorkomen dat de BTW verhoogd werd. Niet zo negatief man.

tipo | 02-06-09 | 22:43

@ubiquity

Nee, wel Rick Astley, hebben?

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:43

-weggejorist-

Enjoy Capitalism | 02-06-09 | 22:43

aardappelninja | 02-06-09 | 22:40 geloof me die crediet crissis kan geert nooit uit komen . mensen hebben op het moment drukker met hun geld dan met de hele islam

Pearly | 02-06-09 | 22:41

Hebt Miekeltje inmiddels de weggejorist bokaal gekregen voor het wegjorrissen op 1 dag. Hoofdprijs nachtje zoenen met Rutgert voor een nacht? Gedver moet er niet aan denken.

Kale jekkerT | 02-06-09 | 22:41

Pearly | 02-06-09 | 22:35
Het zou zeker lonen kaartjes te verkopen voor je act, mits we niet allemaal al leeggezogen zijn.
Wat betreft je twijfel met betrekking tot het stemgedrag van de mensen uit het zakenleven kan ik je antwoorden, zeker geen PvdA.

aardappelninja | 02-06-09 | 22:40

gentle giant | 02-06-09 | 22:39 ff serieus welk geld wil je terug heb je al wat betaald dan ????

Pearly | 02-06-09 | 22:40

heeft iemand een filmpje van het debat van vandaag? (madlener)

ubiquity | 02-06-09 | 22:39

@tipo | 02-06-09 | 22:34, en dan krijg jij je geld terug? och arme dwaas.
*na het zuur de kankertyphus mompelt*

gentle giant | 02-06-09 | 22:39

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:34 mensen die andere mensen niet respecteren heb ik geen respect voor

Pearly | 02-06-09 | 22:37

De EU zuigt grote tijd.

JosVerbeek | 02-06-09 | 22:37

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:34 nee ga niet meer schrijven . ik werk weet je geen tijd voor

Pearly | 02-06-09 | 22:36

De EU werkt volgens het principe van de communicerende vaten. smalle en brede vaten gelijk niveau. Het is als de natte druppel die zich rijk voelde tot hij de sahara tegenkwam ;-)
Voor Nederland heel ongunstig.
Dus eigenlijk gewoon niet doen.
Tja, dan kom je bij de PVV.
Dat ze anti islamitisch zijn is dubbele pret.
Dus kom ik op :
Geert-kloon Barry Madlener (PVV)
www.pvv.nl voor overige partijstandpunten!

doppertje | 02-06-09 | 22:36

Ik zweef tussen Libertas en Madlener. De islamagenda van Libertas is te naief. Daarentegen vind ik Wilders te negatief over Polen en vreselijk ouderwets tov softdrugs.
Voor 90 procent dat ik op Madlener stem. Het establishment weer eens te zien schudden van valse verontwaardiging is ook goud waard.

vinque | 02-06-09 | 22:36

@Martinello | 02-06-09 | 22:30
Klopt niet helemaal. De eerste centen zijn al binnen.
www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/c...
En wanneer je dat artikel leest is er hooguit kans op 0 euro winst.

-edit | 02-06-09 | 22:36

eennact = een act

Pearly | 02-06-09 | 22:35

aardappelninja | 02-06-09 | 22:32 nee vraag me het af. die stemde toch altijd vvd??
daarom was ik ook blij met die miekeltje . want als ik eennact ben mag je wel entree betalen he. voor niets gaat de zon op

Pearly | 02-06-09 | 22:35

@Martinello 22:30
Die banken gaan met winst verkocht worden, zodra de crisis tussen onze oren is overgewaaid.

tipo | 02-06-09 | 22:34

Ik word met de minuut verliefder op Pearly. Ze is onweerstaanbaar. Ik vind het heel fijn dat jij je mening verkondigt, maar vind ook dat je heus wel respect mag vragen (als 'eisen' je te ver gaat) voor je meningen. Jammer alleen dat ik zo weinig lees van jou dat je nou echt 'een mening' zou kunnen noemen.

Ga je daar nog iets aan doen? Dolletjes!!!

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:34

@pearly
Tuurlijk wil Bos van de bonussen af. Maar dan krijg je geen bankmannen in de top, maar boekhouders, bonentellers en sm-fetisjisten. Apropos het laatste, weet iemand waar Ad Melkert de laatste tijd uithangt? Hij moet inmiddels her en der wel door de mand gevallen zijn.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:34

Martinello | 02-06-09 | 22:30 verduisterd hahahaha.
het is op het nieuws geweest overal tot het dubbeltje toe wat wouter aan de banken gaf

Pearly | 02-06-09 | 22:32

Pearly | 02-06-09 | 22:25
Je denkt serieus dat al die zakenlui PvdA stemmen? Voor mij ben je de act van vandaag! PvdAers die aanpakken, ambtenaren die werken en zakenlui die en masse PvdA stemmen. LOL!

aardappelninja | 02-06-09 | 22:32

Pearly | 02-06-09 | 22:25
Wouter B. beschouw ik als een crimineel, want hij heeft miljarden aan belastinggeld verduisterd. Foetsie, geinjecteerd in onduidelijke kassen. Hij was er als de kippen bij om de banken bij te staan maar de burger blijft berooid en bekaaid achter.

Martinello | 02-06-09 | 22:30

@Harry Dillema | 02-06-09 | 22:27
Hmmm... Die bankiers als CEO's hebben het nou ook niet bepaald geweldig gedaan de afgelopen jaren. En die ABN doet het nog niet zo slecht in overheidshanden, blijkt www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/c... Juist de onderdelen waar de bankiers roeleren, hebben zwaar te lijden.

-edit | 02-06-09 | 22:30

Uiteindelijk waren alle kandidaat CEO's voor ABN Amro even ongeschikt. Behalve Zalm, die had ervaring met flipperen.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:29

wilt /wilde

Pearly | 02-06-09 | 22:29

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:27 wouter bos wilt van die bonussen af

Pearly | 02-06-09 | 22:29

kwajtsnet | 02-06-09 | 22:26 trusten

Pearly | 02-06-09 | 22:27

@pearly
Niet de banken gered, de bonussen gered. ABN Amro is bijna failliet. Je moet een bankier als CEO van een bank aanstellen, geen boekhouder.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:27

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:25
Ik bidt Godt dat je het niet over je pik hebt... 'k Gun een man z'n pleziertjes.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:27

@Harry Dillema 22:23
Bij de PvdA weten ze nog wat werken is.

tipo | 02-06-09 | 22:27

RaerWijf | 02-06-09 | 22:09

LOL

bottehond | 02-06-09 | 22:27

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:24
ik eis niets gek ik verkondig gewoon mijn mening

Pearly | 02-06-09 | 22:26

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:23
Aanpakken zoals in "hardwerkende nederlanders uitzuigen ten gunste van werkschuw tuig en sociologie-studenten"

grote regelneger | 02-06-09 | 22:26

moi gaat, geheel vrijwillig-dat dan weer wel Pearly, de arena verlaten.
trusten.

kwajtsnet | 02-06-09 | 22:26

mises | 02-06-09 | 22:21
Gehgehgeh - so true. De 19e eeuw lijkt me nu ook wel zo onderhand voorbij.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:26

Martinello | 02-06-09 | 22:21 maak mij niet uit alles wat werkt is tegenwoordig links. ambtenaren , sociaaal werkers en noem zo nog maar 100 den beroepen.
waar stemmen trouwens al die zakenlui op die nu hun zaak (bijna)faiet zien gaan omdat geen van de partijen zich druk maken om de crediet crisis.
behalve wouter bos want als hij die banken niet gered had . was al ons geld foetsie.

Pearly | 02-06-09 | 22:25

@berserker 1

Nee ik ga die dag aan mijn pik trekken en ik laat mijn stem verloren gaan. Dat zal desastreuze gevolgen hebben.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:25

Pearly | 02-06-09 | 22:21
Psst, je moet niet zeggen dat ik je beledig! Je moet gewoon 'respect' eisen voor jouw 'opvattingen'.

Of 'repsect', weet ik veel hoe je dat spelt.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:24

Pearly | 02-06-09 | 22:17
Deze komt vanuit m'n tenen: LOL!!!!!

aardappelninja | 02-06-09 | 22:24

@mises | 02-06-09 | 22:21
Dat minimum loon wil de PVV ook afschaffen. Of toch weer niet. Nou ja: Madlener weet in elk geval niet wat zijn grote blonde regellimbo er over heeft geroepen. Die Polen bedreigen niemand, met uitzondering van het criminele soort. Want dat is wel een probleem

-edit | 02-06-09 | 22:24

Bij de PvdA weten ze inderdaad van aanpakken. En ze zijn heel principieel. Ongeacht of de coalitie gevaar loopt. Er zijn ook heel veel plezierige vrouwen lid bij de PvdA. Neem nou Mariette Hamer. Een charmante vrouw met humor, visie, diepgang en betrokkenheid. Teiltje iemand?

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:23

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:19
Zonder EU waren die toespraken niet nodig - sad. Ga je nog stemmen, Dillema?

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:23

Dat gelul over Polen van de PVV is stuitend. Lagere lonen = Goedkopere producten, dus consument geholpen...

Dat er werkeloosheid ontstaat, komt natuurlijk door het minimumloon, dat moet je dan ook afschaffen.

mises | 02-06-09 | 22:21

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:18 oh lukt ene niet ga je weer beledigen . goh je moet pvv stemmen jij pas je precies tussen

Pearly | 02-06-09 | 22:21

LOL@Pearly | 02-06-09 | 22:17

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:21

@Pearly 22:18
Prinzipienreiter.

tipo | 02-06-09 | 22:21

Pearly | 02-06-09 | 22:17
De zachte toon werkt als een slaapliedje, duidelijk ook bij jou.
PVDA pakt niets aan, maar laat alles gebeuren en verergert de boel alleen maar.
Wat een sociale mensen zijn het toch bij de PVDA en zo betrokken, nou, nou, zij hebben het beste met ons voor. NOT. Slaap kindje slaap.

Martinello | 02-06-09 | 22:21

@pearly
bij de pvda zijn het niet van die schreeuwers het zijn meer doeners.
problemen aanpakken ipv ze rond schreeuwen. zachte toon , hou ik van
?????????????????
Ben je wel eens in een kansenwijk in een grote stad geweest waar de pvda bestuurt ?

websenior | 02-06-09 | 22:20

kwajtsnet | 02-06-09 | 22:17
Tnx, koppiepeest maar even de kop voor de gansjes onder ons.

NEWS GEGEN DEN MAINSTREAM · PROAMERIKANISCH · PROISRAELISCH · GEGEN DIE ISLAMISIERUNG EUROPAS · FÜR GRUNDGESETZ UND MENSCHENRECHTE

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:20

Het enige interessante aan de EU zijn de toespraken van Nigel Farage.

Harry Dillema | 02-06-09 | 22:19

kwajtsnet | 02-06-09 | 22:17 heb je dat ook in een andere taal spreek meerdere talen behalve duits

Pearly | 02-06-09 | 22:18

Pearly | 02-06-09 | 22:09
Wat jammer is, is dat jij te laf bent om na te denken over de consequenties van je keuze. Kun je leuk gaan doen, maar jij bent degene die de prijs mag betalen, niet ik.

Veel meer dan een verraadsters van je eigen sekse kan ik in jou niet zien. Heb ik toch heel wat meer respect voor die rooie kudtwijven uit de jaren-70, wat voor achterlijke idioten ik dat ook vond.

Print het voorgaande maar uit en lees het maar voor op je eerstvolgende deelraadsvergadering. Krijg je staande ovatie *proest*.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:18

ik geloof dat ik begrijp wat het is . bij de pvda zijn het niet van die schreeuwers het zijn meer doeners.
problemen aanpakken ipv ze rond schreeuwen. zachte toon , hou ik van

Pearly | 02-06-09 | 22:17

thijs had het ook over het niet toelaten van turkye . wijze woorden

Pearly | 02-06-09 | 22:14

@ Pearly | 02-06-09 | 22:12
Oh, hij is van harte welkom... maar dat weet ie vast wel.

RaerWijf | 02-06-09 | 22:14

bottehond | 02-06-09 | 21:55
Zorgwekkende en toch ook weer niet geheel verassende resultaten. Wel vraag ik me af in hoeverre e.e.a. politieke invloed kan hebben in het geval dat Turkije bij de EU komt. Wellicht dat er in dat geval binnenlands lippendienst aan dit soort debielen wordt bewezen, maar in relatie tot de EU als geheel lijkt het me dat dit soort sentimenten politiek weinig gewicht in de schaal legt. En daarmee opent zich ruimte voor een discussie over het eventuele belang van Turkije als strategische partner richting o.a. het MO. Wel houd je natuurlijk het probleem dat circa 20 miljoen Turken door Europa willen gaan zwermen, maar misschien valt daar een draai aan te geven in het opheffen van het vrije verkeer van personen, iets waar we met het oog op al die zigeuners uit het oosten zowiezo van af moeten.

grote regelneger | 02-06-09 | 22:12

RaerWijf | 02-06-09 | 22:11 neem jij toch de poster fantast

Pearly | 02-06-09 | 22:12

@ Pearly | 02-06-09 | 22:09
Gemiste kans... ach ja.. de PvdA verpest wel meer...

RaerWijf | 02-06-09 | 22:11

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:06 het was al niets maar zonder erectie wordt het helemaal niets. jammer joh

Pearly | 02-06-09 | 22:09

@ bottehond | 02-06-09 | 22:06
Yes dear, I do... beetje druk geweest ;-)

RaerWijf | 02-06-09 | 22:09

Ik mis elke vorm van visie bij al deze mensen. Goedkoop mensen naar de mond praten, dat is het enige wat ze doen.

ratio | 02-06-09 | 22:07

Pearly | 02-06-09 | 22:01
ik zet veel opzij voor bepaalde dingen, maar niet alles. Zou ik PvdA stemmen, dan zou ik de rest van m'n leven geen erectie meer kunnen krijgen.

Dat zijn dingen die een man, ik niet althans, niet snel (dat is: nooit) zal doen. Ik zou nu natuurlijk wel tegen je kunnen liegen (zoals PvdA-erTs en andere islamieten gewoon zijn te doen) maar dat is dan weer m'n eer te na).

Vang je m'n drift? Een stem op de PvdA betekent een stem voor je eigen ondergang als vrouw.

Goed gelezen ja, een stem op de PvdA is voor elke vrouw een stem op haar eigen onderdrukker. Have fun. Mogelijk dat botte er aardigheid in heeft, ik niet.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:06

Pearly | 02-06-09 | 22:04
Jij herkent authenticiteit. Bravo!

RaerWijf | 02-06-09 | 22:03
Ola, leef je nog, dame?

bottehond | 02-06-09 | 22:06

bottehond | 02-06-09 | 22:02 hoe zit dat met die kindertehuizen dan???

Pearly | 02-06-09 | 22:06

bottehond | 02-06-09 | 22:02hahah denk je. dat je dat zegt is zo sweet

Pearly | 02-06-09 | 22:04

Sophie in 't Veld is met verve de de grote winnaarster.

Wim Franken | 02-06-09 | 22:03

@ Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:59
Ik krijg niet de indruk dat ze erg happig is om door jou een poosje voorovergebogen te worden...

RaerWijf | 02-06-09 | 22:03

@ Pearly

www.elsevier.nl/web/10100453/Nieuws/Eu...
Helder genoeg? PVV ers liegen niet, denk ik. Dat hebben ze niet nodig en zou altijd gevolgen hebben, gezien de MSM meute die op hen jaagt.

bottehond | 02-06-09 | 22:02

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:58
Wat denk jij dat er gebeuren gaat als we de islam maar laten oprukken in Europa en op elk gejank van die ongeletterde apentroep maar 'ja' zeggen en, om het nog bonter te maken, zelfs één van die kloothommels tot burgemeester uitroepen van Rotterdam? Waarom verklaart die zak hooi niet tijdens het journaal dat hij moslim-af is, wat hij overduidelijk is - of zou hij zo schijnheilig zijn dat...?

Same for Marcouch.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 22:02

@ bottehond | 02-06-09 | 21:55
You have to be kiddin' me! Hier word ik dus een beetje misselijk van. Mag dat?

RaerWijf | 02-06-09 | 22:02

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:59 oke stem maar pvda dan ga ik er over denken oke. dan wil ik je tot en met donderdag pvda de hemel in zien prijzen en geen letter meer over die pvv oke.

Pearly | 02-06-09 | 22:01

Zag toevallig nog het Hoernaal item waarvan de presenter vals grijnzend aangaf dat het de enige "spannende momenten" waren waarin hoe verwonderlijk niewaar de PVV werd aangevallen die met het "Polen argument" kwam. Deze Polen namelijk pikken onze banen in
was het argument. Waarop hij dus werd aangevallen. gevolgd door een vrouwestem "goed argument".
.
Beetje triest is dat even geleden een PvdA/SP etc. even geleden in koor om het hardste schreeuwen dat deze influx van Oost-Europeanen koste wat kost gestopt moest worden. Bos en Maorijnissen voorop.
Kan me Maorijnissen nog herinneren die een hele tirade tegen de Polen hield bij P&W. Demonstraties van vakbonden her en der waar nog net niet werd geschreeuwd van "eigen volk eerst".
.
Nu zijn we even verder en nu is men weer een 180 graden gedraaid en men beweerd nu het tegenoverstelde nu het even beter uitkomt.
Dit noemt men dus "met alle winden meedraaien" zal Wouter ook niet onbekend in de oren klinken.
.
De vraagt is nog steeds; wat worden die 140.000 gelukzoekers die Wilders noemde geacht hier te doen ?
De hoeveelheid asielverzoeken is geexplodeerd sinds het aantreden van mevrouw de genocide ontkennert Albayrak ook in vergelijking met andere landen in Europa.
.
We hebben de grootste crisis sinds decennia en men zet de poorten wagenwijd open voor gelukzoekers.
Wordt men enkel geacht een uitkering te vragen en te stemmen op de Pvda/SP/GL om hun "sociale revolutie" vooruit te drijven ?
Een revolutie waarin een Troelstra (mede oprichter SDAP, niet te verwarren met de NSDAP) tot hun grote verdriet niet in slaagde ?

said_fred | 02-06-09 | 22:00

@liggend_streepje | 02-06-09 | 21:51
Tuurlijk kan er geweaun handel gevoerd worden. Lijkt me een noodzakelijkheid die geen politicus zich kan veroorloven om te veronachtzamen. Een eventuele uitreding van 0031 uit de EU gaat geweaun gepaard met een hoop bilatjes met de EU-buren, omdat de bestaande verdragen dan niet meer op 0031 van toepassing zijn. In de praktijk zal er op het gebied van regelgeing niet veel veranderen, ook niet op het gebied van betalingen, want bilatjes kosten geld. We mogen alleen niet meer mee beslissen over wat de buren, ons 'afzetgebied', zeg maar, gaan doen.

-edit | 02-06-09 | 22:00

Pearly | 02-06-09 | 21:53
Ik ben een betere minnaar en geilere aap dan bottehond. In feite ben ik een beest en daarbij ook nog een überintellectueel. Waar vindt u dat nog, mevrouw? Toch zeker niet in de synagoge, oder?

*Nou, Pearly zal wel haar 'mind' opmaken*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:59

Wake up motherfuckers, time for a change!

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:50

Heel Goed berseker. history is still on the march.. Yes it is!

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:58

Frederik Puntdroad | 02-06-09 | 21:54 juist daarom wil ik het weten over die tehuizen.
als die pvv stond te liegen liegt hij wel over de hulp aan die kindertehuizen
van baalen stond inderdaad zowat met tranen in zijn ogen voor ongeloof dat *iemand over zijn hulpactie walst*
ik vind van baalen trouwens een hork maar dit was echte emotie

Pearly | 02-06-09 | 21:58

Merlot | 02-06-09 | 21:53
Inderdaad, voor elke permaban komen tien andere idioten terug om de panelen te vervuilen.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:50
Je zou kunnen zeggen dat de 'gevestigde' partijen een klein probleempje hebben met het op de juiste wijze prioriteiten stellen..

JosVerbeek | 02-06-09 | 21:57

Chiant | 02-06-09 | 21:50
Ik snap wat je bedoelt, maar het is gewoon onrealistisch. Kan het nog wel een keer proberen, maar dan gaan we ons nog 10x herhalen.

Siebrandt | 02-06-09 | 21:56

De VVD denkt kennelijk dat dit over 15 jaar heeeel anders zal zijn.

hetvrijevolk.com/?pagina=8529
(no spam intended)

bottehond | 02-06-09 | 21:55

Heb HET debat even bekeken en kreeg echt een beetje medelijden met Van Baalen toen hij Barry zat te bestrijden en toekeek of hij zo in huilen uit zou barsten......

Frederik Puntdroad | 02-06-09 | 21:54

Miekeltje heb nie' z'n dag...

Swingtop | 02-06-09 | 21:54

Aha, alweer en nieuw lid van de D66-jugend gearriveerd zie ik, nu Miekeltje door Joris tot zeurgehakt is gedraaid.
Tja; schier oneindige voorraden slaafse idioten voor het vuile werk daar, natuurlijk.
Het lijkt el-Qaida wel.

Merlot | 02-06-09 | 21:53

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:53 nee dan wordt bottehond jaloers. die is helemaal verzot op me

Pearly | 02-06-09 | 21:53

It's a jungle out there.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:35

gôh, dit vonden de westers-ingestelden te Teheran jl zondag eauk
belgie-canvas panorama. iemand een linkje?

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:53

Pearly | 02-06-09 | 21:49
With long phony nails and a hairdo that rinses?

Wij moeten elkander van harte liefhebben, dat kan niet anders.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:53

Oh en trouwens dat gejank dat niemand meer met NL handel zou willen drijven is totaal ongefundeerd. Je kunt prima een zeer streng ontmoedigingsbeleid kunnen voeren en je bent er klaar mee.

Maar de socialisten willen uiteraard voor iedereen dezelfde lonen, dus ook voor Polen, Bulgaren, Roemenen en straks Turken maar ook met belastingafdracht om de andere linkse hobbies te spekken. En dus toegang tot het sociale stelsel want ja belastingafdracht. En wanneer straks men al 5 jaar hier is ook nog staatsburger maken (want o zo zielig en toch Europees burger) en familie over laten komen en dan na 10 jaar werken weer in de WW. Ik zie het lijk al weer drijven...

Internationale Socialisten. Hoe meer ik er over nadenk, hoe gevaarlijker ik die lui begin te vinden. Hoelang denken ze dat ze druk op een systeem uit kunnen blijven oefenen zonder dat die zaak een keer klapt?

liggend_streepje | 02-06-09 | 21:51

@Fulgrim | 02-06-09 | 21:43
Als democratisch instrument is er eigenlijk niks beters te bedenken dan een referendum. En als democraat heb ik meer dan eensch moeite met mijn eigen standpunt. Soms denk ik dat het een goede zaak zou zijn als kiezers pas een kiespas krijgen wanneer ze geslaagd zijn voor het referendum-examen. Slechts geldig voor dat specifieke referendum, dan. Want in de ideale wereld zou een referendum prima kunnen werken, wanneer je zeker weet dat de kiezer ook zijn stem uitbrengt op basis van kennis. En niet op basis van allerhande bijzaken, want dan weet je nog niks. Mede om die reden is dat 'EU-grondwet referendum' ook op niks uitgedraait, omdat veel mensen tegen het kabinet stemden of vanwege een gebrek aan kennis 'nee' hebben gestemd. En dan roep je over jezelf uit dat de politiek de uitslag naar eigen goeddunken uitlegt. Dat schiet niet op.

-edit | 02-06-09 | 21:51

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:41
Ik vrees dat velen hun kop in hun reedt hebben zitten en denken dat het onderscheid links/rechts substantiëler is dan dat tussen seculier/niet-seculier. In de PvdI, bij D66, bij de VVD (in mijn ogen ook links), bij de CU, you name it, is men nog bezig een strijd uit de 20e eeuw uit te vechten. Een totaal anachronistisch gebeuren, maar hee, je zit op het pluche en je wilt blijven zitten. Allemaal, zonder uitzondering, hebben ze hun ideologische veren afgeschud en wat er van is overgebleven is een opportunisme zonder weerga. Nee, MelkerT (om van Kok, Wiegel en Van Agt maar te zwijgen) is nog lang niet doodt, dat is wel zeker.

Wake up motherfuckers, time for a change!

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:50

Pearly | 02-06-09 | 21:49
Vergeet die rare man en vertel eens iets meer over jezelf.

grote regelneger | 02-06-09 | 21:50

"Geen Nederlander die het wil doen"
@Siebrandt | 02-06-09 | 21:39
En daar zit hem de kern van het probleem. De Nederlandert is veel de verwend en arrogant. Waarom doet de Pool of Roemeen het wel? Die weet niet beter, want is niet anders gewend. De Kuddelander is gewend op zijn nest te gaan liggen wachten tot iemand hem zielig vindt en een koffer geld met een toefje aandacht komt brengen.

Laat ze afrotten, laat ze creperen, die werkschuwen. Niks uitkering, niks subsidie, niks medelijden. Werken tenzij. Wil je niet werken? Dat kan. Is een keuze. Ik hoop dat je voldoende kapitaalkrachtig bent om een dergelijke keuze te maken. Ben je dat niet? Dan mag je in je huis blijven wonen en in een auto blijven rijden. Je mag ook een keer op vakantie en naar de sportvereniging. Maar dan wel aardbeien plukken. Of asperges steken. Of de bollen pellen. Interesseert me niet wat je doet, zolang het maar nuttig is en naar arbeid riekt. Zoals eerder opgemerkt: welzijnswerk of vrijwilligerswerk telt wat mij betreft ook. Maar de handjes zullen wapperen en er zij productie! En dan bedoel ik niet met de gesubsidieerde penseel over het doek (en die mag veel breder getrokken worden)

Chiant | 02-06-09 | 21:50

menigen ook

Pearly | 02-06-09 | 21:49

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:44 ik ben een vrouw en joods. als je niet je hoofd in wilders zijn ass had gestoken had je ook nog wat andere mensingen kunnen zien

Pearly | 02-06-09 | 21:49

Heb ik het gemist?

deurwaarder | 02-06-09 | 21:48

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:44
Misschien eens lekker een paar nachtjes in een slaapzakje met een Taliban-commandant?
Man of vrouw; dat is voor zelfs heel erge cultuurrelativisten toch wel genoeg om bij zinnen te komen.
Hoewel er gevallen schijnen te zijn, die zelf dáár niet door genezen worden.

Merlot | 02-06-09 | 21:48

Is er ook een comment van Miekeltje dat niet is weggejorist?

Klaas Appelmelk | 02-06-09 | 21:48

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:46 oke

Pearly | 02-06-09 | 21:47

Fulgrim | 02-06-09 | 21:43 oelala niet slim te liegen , maar ja de pvv gokt ook op niet zulke slimme mensen

Pearly | 02-06-09 | 21:47

Pearly | 02-06-09 | 21:44
Fijn linkje Miekeltje@2100
VBS:Malware-gen
(R)evolutie | 02-06-09 | 21:03

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:46

Fulgrim | 02-06-09 | 21:43
zullen we een referendum organiseren om voortaan referenda te hoouden ?

De Briemusketier | 02-06-09 | 21:45

tipo | 02-06-09 | 21:11

Je maakt een bizarre witz, is het niet?

bottehond | 02-06-09 | 21:45

Pearly | 02-06-09 | 21:38
Had ik je al m'n liefde verklaard? Weet niet of je vrouw bent (think so), maar zou als ik jou was in dat geval eens een solo-vakantie boeken naar een islamitisch prachtland. De foto's of filmpjes zien we dan wel op Youtube, zeker als je kortgerokt door de woestijnen trekt.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:44

fleurtje | 02-06-09 | 21:33
de TaxPayers' Allience (Britse Vereniging van Belastingbetalers) heeft nieuwe berekeningen gemaakt waaruit blijkt hoe de Europese Parlementsleden door optimaal gebruik te maken van diverse vergoedingen, meer dan 1.000.000 euro kunnen opstrijken in één zittingsperiode (vijf jaar).
www.hetvrijevolk.com/?pagina=8525
Volgens mij zijn het zelfs Ponden.. zeer eerdere link.. nog meer..

seven | 02-06-09 | 21:44

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:39 thanks maar krijg een bericht dat ik iets met mijn toestenbord kan zoeken haha.

Pearly | 02-06-09 | 21:44

@ Pearly | 02-06-09 | 21:31
Over liegen gesproken. Dennis de Jong van de SP maakte een interessant punt. Hij wees erop dat de PVV voor het afschaffen van het minimumloon is. Madlener zegt dat dit niet klopt. De Jong wou nog wijzen op het dat dit in de onafhankelijkheidsverklaring van Wilders staat, maar de discussie werd afgekapt. Heb het even gechekt en het staat er toch echt. Dus of de PVV is van standpunt verwisseld, of Madlener is zelf niet zo goed geinformeerd, of Madlener is niet eerlijk.

@ -edit | 02-06-09 | 21:33
Moet zeggen dat ik ook wel wat problemen zie met referenda. Uit onderzoek van de Eurobarometer bleek bijvoorbeeld dat 32% tegen heeft gestemd door gebrek aan informatie. En volgens mij 13 of 14% gewoon als proteststem tegen de regering. Het is dus altijd maar de vraag, of mensen wel tegen het onderwerp van het referendum stemmen, of juist om heel andere zaken. Toch blijft het idee me wel trekken. Het referendum van over die grondwet was de eerste keer dat ik kon stemmen, vond het toch wel leuk om me direct ergens over uit te kunnen spreken. Kan het daarom toch niet helpen om een warm gevoel te krijgen bij het woord referendum.

Fulgrim | 02-06-09 | 21:43

Wat ik tot nu toe mis in de discussie: het geo-politieke belang van Turlijke.

grote regelneger | 02-06-09 | 21:43

Zelfs als ik links zou zijn zou ik PVV stemmen.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:27

lol, wie niet?
serieus; Wat brengt (rechtse-) islamcritici er toe de islam te bekritiseren?
history will do.. tot op de dag van vandaag.(and the day after tomorrow)

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:41

fleurtje | 02-06-09 | 21:33 > 19:32

seven | 02-06-09 | 21:41

@Pearly | 02-06-09 | 21:34
Nee, Miekeltje was met een beetje fantasie misschien aan het neigen naar trollen, maar ik zie ze hier helaas vaak veel erger. Waarom Miekeltje nu zo hard wordt aangepakt is mij ook een raadsel.

Ik denk dat de hulpjoris voor zijn stagerapport nog moet werken aan de competentie "durf" en "besluitvaardigheid".

Chiant | 02-06-09 | 21:41

Even maar mijn oordeel over wat ik belangrijk achtte om te weten, for future reference al heb ik niet alle namen van betrokken politici meer in het hoofd zitten.

Turkije is voor mij een heet hangijzer: niet bij de EU, ooit punt. Alleen CU en PVV geven daar echt duidelijkheid over.

Dat idiote Straatsburg verhuis circus moet eindelijk maar eens aangepakt gaan worden maar zie daar de Fransen maar eens van te overtuigen. Die opening die Sarkozy bood (wist ik niet van trouwens) was niet verkeerd alleen niet de NAVO in Frankrijk (LOL wie stelde dat nu voor, hoe dom kun je zijn?) of een Foute Declaraties Bureau (dat men niet wist dat de EU een interne fraude organisatie heeft is echt beschamend). Wel een oplossing zoeken en het liefst onder leiding van Nederland.

Terechte opmerking trouwens (volgens mij van de CU of SP gast) dat er weinig zelfreflectie is bij de oude kliek (PvdA, CDA en VVD). Die zullen dus ook nooit toegeven dat er veel dingen mis zijn /gegaan en uiteindelijk lekker op dezelfde (in mijn ogen uiteindelijk destructieve) koers doorvaren. Onverstandige keuze om op 1 van deze 3 te stemmen al vond ik Vd Camp sterk en feitelijk to the point (zoals wel vaker) en Van Baalen zeer zwak (schreeuwen = fail) en de PvdA tja. De PvdA, zoals als altijd laag bij de gronds en vals, onder het voorwendsel van sociaal betrokken te zijn met totaal geen oog voor wat er speelt of kennis van zaken. Die partij is echt niets veranderd en zou het liefst heel Nederland aan de arme landen geven. Erg onverstandig voor iedereen om daar op te stemmen in mijn optiek, arm en rijk worden er niets beter van.

De PVV-er, Madlener deed het niet eens zo slecht. Heeft zich volgens mij kostelijk vermaakt tijdens het debat maar moest het vooral van oneliners hebben. Leek erg zelfverzekerd, ondanks een publiek tegen zich. Qua tijd zal het tussen de partijen allemaal niet veel gescheeld hebben al zullen daar de meningen wel over verschillen. Ik had niet het idee dat de debat leiders nu bepaald bevooroordeeld waren dus dat stemt me niet verkeerd.

liggend_streepje | 02-06-09 | 21:40

jawel zeer juist, en ik ben zojuist voor liev uitgemaakt op het wilder-topic.
ik heb het nu definitief gehad.

De Briemusketier | 02-06-09 | 21:40

ik vind berman de beste debatter

Pearly | 02-06-09 | 21:40

Pearly | 02-06-09 | 21:34 copy/paste "miekeltje" in [ctrl/f] en zoeken maar.

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:39

Chiant | 02-06-09 | 21:24
Voor jezelf in de bouw werken noem ik niet werken voor een hongrloontje. 19% maakt voor de klusser sowieso niets uit. Voor bouwvakkers heb ik echt geen medelijden.
En er is idd veel regeldruk, maar dat lost het probleem niet op. Ook al krijg je 3x zoveel voor het plukken van aardbeien. Geen Nederlander die het wil doen.
Polen betalen trouwens ook gewoon belasting en premies. Geven het geld uit aan alcohol(hoge accijns). De werkeloosheid in Nederland heeft niets met Polen en Roemenen te maken. Er zouden bouwvakkers kunnen zijn die er last van hebben, maar een beetje fatsoenlijke klusser/bouwvakker kan voor zichzelf makkelijk 2x modaal verdienen. Als ze maar een beetje hun best doen.

Siebrandt | 02-06-09 | 21:39

@metanderewoorden | 02-06-09 | 21:32
Wat mij in Zwitserland aantrekt is de bottom-up politiek. Pas wanneer de gemeente er niet over kan gaan, gaat het kanton er over en zo verder. Dat vind ik een mooi uitgangspunt. Maar Zwitserland verschilt in vrijwel niks van de omringende landen en wringt zich in allerlei bochten om niet uit de pas te lopen met de buren. Moet ook wel als je handel wilt drijven. Hét nadeel om niet mee te doen is dat je dan sowieso helemaal niks te vertellen hebt. Betalen moet je toch. Te vergelijken met de buurt die het tuinscherm uitkiest, die vervolgens plaatst en jou een rekening stuurt. Maar je bent wel lekker soeverein bezig. Het is meer het idee dan wat anders.

-edit | 02-06-09 | 21:38

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:36 jij bent gestoord met je posters.
als ze al bestaan heb jij je zeker opgehangen
Chiant | 02-06-09 | 21:33 die pica of link heeft hij niet.

Pearly | 02-06-09 | 21:38

Pearly | 02-06-09 | 21:33
Hey grapjurk, dat subliminaal. Zoek dat maar op je woordenboek. Verder alle lof voor je totaal krankzinnige inbreng. Ik geniet er van.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:36

topcat | 02-06-09 | 21:32

So freedom of speech volgens GS. Puur monddood maken van het tegengeluid op geen stijl.

Redoutable | 02-06-09 | 21:36

Merlot | 02-06-09 | 21:29
De redenen dat Bush faalde en de redenen dat Obama zal falen op het islamdossier zijn verschillend, maar im Grunde dezelfde. Men denkt dat men een rationeel discours kan aangaan met tribale halfidioten. 't Enige wat men daar begrijpt komt uit de loop van een geweer. Niks democratie brengen, niks hervormen, total waste of time.

Na 9/11 had men Kabul, Mekka en Medina moeten platbombarderen, bij wijze van 'subtiele hint'. Dat soort subtiele hints ervaren Westerlingen dagelijks, als je er oog voor hebt, uit de islamitische wereld.

It's a jungle out there.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:35

topcat | 02-06-09 | 21:32 ik zag miekeltje ook niet over de scheef gaan. ik miste wel de laaste 2 reacties van miekeltje

Pearly | 02-06-09 | 21:34

@Fulgrim | 02-06-09 | 21:27
Dat heb ik dus ook zo'n beetje met D66. In 't Veld is goed bezig op privacy-gebied. Zo goed dat ze zo'n beetje persona non grata is in de US. En dat trekt mij zeer aan. Maar referenda vind ik sowieso kudt, omdat vrijwel altijd blijkt dat de bevolking geen flauw idee heeft waar het over gaat. De meeste mensen kunnen je de grenzen van Europa (als ze dat überhaubt al op de kaart aan kunnen wijzen) niet aangeven, maar je zou ze wel een beslissende stem geven over belangrijke besluiten. Ik waag ernstig te betwijfelen of daar iets verstandigs van komt, hoewel ik meteen toegeef dat de volksvertegenwoordiging daarin ook niet altijd slaagt. Ik ben er nog steeds niet uit waar mijn stem heen gaat donderdag.

-edit | 02-06-09 | 21:33

Google even naar Het vrije volk,daar staat wat ze precies bijelkaar roven in 5 jaar,als ze zich in Brussel melden[zeg niet aanwezig zijn of werken].Zijn ze miljonair,en niet overspannen.
Stem Geert,hij is hier op tegen,U toch ook.

fleurtje | 02-06-09 | 21:33

@Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:31
Heb je daar toevallig ook een pica van? Of een linkje?

Chiant | 02-06-09 | 21:33

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:31 behalve datjij dit liegt. haha die posters bestaan niet eens

Pearly | 02-06-09 | 21:33

-edit | 02-06-09 | 21:17

Dank voor de Link naar elsevier. Interessant artikel.
Toch vind ik wat Zwitserland doet zo gek nog niet. Ze hebben door geen Eu lid te zijn meer zeggenschap over wat ze zelf doen.
Nationale soevereiniteit mag in de globaliserende wereld problematisch zijn, maar nog altijd te verkiezen boven een logge, corrupte bestuurslaag voor wie Nederland weinig van belang is. Politieke kleinschaligheid heeft mijn voorkeur. Hoe verder de bestuurders afstaan van het gewonen volk, hoe slechter het beleid.

metanderewoorden | 02-06-09 | 21:32

hmmm, de discussie hier is bijna niet meer te volgen, nu Joris heeft besloten alle bijdragen van peimelje eh miekeltje te wissen.
Had het niet even alleen de bijdrage waar hij over de schreef ging kunnen zijn?

topcat | 02-06-09 | 21:32

In Amsterdam hangen verkiezingsposters van de PvdA met als subtekst 'Wilt u meer islam in uw stad, stempt PvdA'.

Veel gekker moet het ook niet worden, hoewel er geen ongelogen woord bij is.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:31

vdd/vvd

Pearly | 02-06-09 | 21:31

weet iemand of van de vdd /van baalen is geeerd om die kindertehuizen? dus staat die pvv zwaar te liegen en over kindertehuizen te walsen. of wat??

Pearly | 02-06-09 | 21:31

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:14
Geheel eens.
De islam gedraagt zich vanaf het moment dat de Mekkanen het slachtofferige gezeik van Mohammed & co zat zijn en hem de stad uitgooien, agressief tegen alles behalve de islam zelf.
Geen enkele reden om dat welwillend tegemoet te treden.
Zeer veel redenen om het de deur te wijzen.

Merlot | 02-06-09 | 21:29

Martinello | 02-06-09 | 21:18
zeer juist, het poldermodel heeft zijn grenzen van fuctionalteit bereikt, het is tijd voor een discord. tijd voor ruzie. tijd voor revolutie.

De Briemusketier | 02-06-09 | 21:28

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:19
Het VK heb ik allang opgegeven. Lees de boeken van Dalrymple en je weet waarom het een verloren land is. De invoer van islamieten in een toch al pamperend land betekent altijd het einde van een land.

Dat is in het VK gaande, zoal niet gebeurd, en als we niet als de donder maatregelen nemen gebeurt dat ook in NL. Je ziet het nu al, 't is alleen maar nemen en nooit, maar dan ook nooit geven. Het graf in met die ruifvretende, tribale halfapen (is metafoor hè, dat graf, ik bedoel natuurlijk die leuke zandbak ten zuiden van Gibraltar).

Zelfs als ik links zou zijn zou ik PVV stemmen.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:27

@ Miekeltje. | 02-06-09 | 20:42
Dat is een beetje kort door de bocht. Op het huidige tempo zal het nog lang duren voordat Turkije aan de criteria voldoet. Tegen de tijd dat ze zover zijn kunnen Merkel en Sarkozy alweer vervangen zijn door andere leiders. En wie weet zijn die weer wel vóór toetreding.

@ LoopseTeef | 02-06-09 | 20:52
Eigenlijk wel met je eens, dat lijkt mij ook de meest simpele en duidelijke voorwaarde om te stellen aan toetreding. Al is er wel een probleem met dat argument. Geografisch gezien valt Cyprus ook buiten de boot, toch zitten ze erbij.

@ tipo | 02-06-09 | 21:00
D66 en vooral de lijstrekker voor het Europees Parlement (Sophie in 't Veld) komen anders toch juist heel sterk voor privacy op. En D66 is ook voor referenda. (Eigenlijk wel jammer dat de partij zo multiculti is, want die twee punten trekken me juist wel). Wat privacy betreft hoef je van de VVD niet veel te verwachten, maar volgens mij past die met Van Baalen toch al niet echt bij de Europese fractie van Liberalen. Heb wel eens op die site gekeken (eldr.eu) en dan krijg ik toch het idee dat die meer de koers van D66 volgen.

Fulgrim | 02-06-09 | 21:27

@Siebrandt | 02-06-09 | 21:15
Ik ken anders nog wel een hele boel lieden die er geen enkel bezwaar tegen hebben om zware fysieke arbeid te verrichten in kraakpanden en tegen de ME zonder daar een vergoeding voor te krijgen. Daarnaast kost het mij ook geen enkele moeite om hier zwart een uitkeringstrekkert te krijgen die mijn huis verbouwt. Vandaag bellen, morgen klussen, overmorgen contant betalen zonder factuur. Is zwaar werk.

Waar de probleemsectoren echt mee zitten is lasten- en regeldruk. Die moet je echt aanpakken, daar maak je het voor die sectoren écht een stuk makkelijker mee. En dan kunnen ze die aspergestekerts ook wat meer per uur betalen, want de kosten zijn dan lager. De overheid (Europa) moet zich dus wat minder bemoeien met details en uitvoeringsregelingen en meer tot de hoofdlijnen beperken. Dan kan het ambtenarenapparaat ook drastisch slinken en de kosten (en dus fiscale lasten) drastisch omlaag.

Minder overheidsbemoeienis = minder bestuursambtenaren = minder regelgeving = minder handhavingskosten = minder belastingdruk = meer koopkracht = meer werkgelegenheid = enz.

Ik blijf erbij: het is te zot voor woorden dat we ons belastinggeld uitgeven aan mensen die thuis op de bank zitten en onze ondernemerts mensen van ver weg laten inhuren die hun salaris vervolgens 1 op 1 wegsluizen naar een ander land.

Chiant | 02-06-09 | 21:24

fjordman | 02-06-09 | 21:07
Met het weer van donderdag word het CDA ruim de grootste partij. PVV en PVDA zullen tegenvallen in vergelijking met de pijlingen.

Siebrandt | 02-06-09 | 21:22

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:12 miekeltje = Belgische haatbaard.

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:21

Siebrandt | 02-06-09 | 21:17
Knieschot hoeft van mij niet. Liever dat ze opdonderen dan dat ik er nog een rooie cent aan verspil. Een knieschot lijkt mij dan minder geschikt, want dan blijven ze hier nog langer rondhuppelen, nou ja, huppelen, steun trekken, terwijl ze, en dat is fucking obvious, gewoon de Middellandse Zee overgedonderd moeten worden naar de zandbak van oorsprong.

*Fly Air France*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:20

Ik zie dat onze Joris ook klaar is met Miekel-trollie.
Zie vanaf 20.01.

Merlot | 02-06-09 | 21:20

Dank link Miekeltje is m'n laptop bijna ontploft..

Frau Antje | 02-06-09 | 21:19

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:11
Ok, dan blijf jij lekker conventioneel stemmen. Ik kan dat niet over mijn hart krijgen.
Het zogenaamde consensus-model is de weg naar de afgrond en een Goebbeliaanse manier om de indruk te wekken bij het publiek dat er democratie wordt bedreven. Het zou dna ook veel eerlijker zijn als we op thema's zouden kunnen stemmen.
Sowieso denk ik wel dat de enige manier om wat te veranderen is door met honderduizenden tegelijk naar het Binnenhof op te lopen en het aftreden te eisen van de integrale bovenlaag en eindelijk eens opkomen voor onszelf ipv ons met een kluitje in het riet te laten sturen door zogenaamde volksvertegenwoordigers.

Martinello | 02-06-09 | 21:18

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 21:13
Bingo.
Het is een ordi D66 trolletje, snap dat dan.

Merlot | 02-06-09 | 21:18

@metanderewoorden | 02-06-09 | 21:08
Soevereiniteit is een illusie. Landen als Zwitserland, Noorwegen, etc die niet tot de EU behoren, nemen alle wetgeving over, omdat ze wel moeten. En betalen er ook voor, omdat ze wel moeten. Ze sluiten bilatjes af, omdat ze wel moeten. En ze mogen verder niet meepraten over wat de buren beslissen. Het lijkt zo mooi, soevereiniteit, maar in deze geglobaliseerde wereld bestaat die feitelijk niet. www.elsevier.nl/web/1068994/Brussels-B...

-edit | 02-06-09 | 21:17

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:14
Nuance? Een knieschot zal ze leren. Om maar eens weer een oplossing van de PVV te noemen.

Siebrandt | 02-06-09 | 21:17

Chiant | 02-06-09 | 21:07
Mentatliteitsomslag? Ja makkelijk lullen. Hoe zouw jij dat concreet willen veranderen? Er zijn nou eenmaal geen mensen die voor een hongerloontje zwaar fysiek werk willen doen in Nederland. En je kunt het die boeren/andere werkgevers ook niet kwalijk nemen. Als die hogere lonen moeten gaan betalen dan kunnen die niet meer rondkomen. Ik zie regelmatig jaarrekeningen van boeren en daar is geen droogbrood in te verdienen.

Siebrandt | 02-06-09 | 21:15

*een woeste mevrouw van het Tuinpad voor de poort ziet staan schreeuwen*
-

Fleauxe | 02-06-09 | 21:14

Merlot | 02-06-09 | 21:06
Dat links en rechts is meer een broedertwist. Daar is uit te komen. The trouble with the islam is dat het totaal, maar dan ook totaal incompatible is met om het even links of rechts - incompatible met het Westen, so to say.

First things first, al moet ik zeggen dat ik islamlikkerTs graag opgesodemieterd zie naar hun walhalla in Jemen, Pakistan, Afghanistan, SA of hoe al die prachtlanden ook heten waar men een in alle opzichten inferieure, buitengewoon minderwaardige a-ethische kudtcultuur en dito religie aan de praat houdt door de burgers niets anders voor te schotelen dan de bij elkaar gejatte rotzooi waaruit het totaal onleesbare vod, aka koran is opgebouwd - in feite een oorlogshandleiding. Dat is, als men al kan lezen, maar natuurlijk laat men het niet zover komen.

Stem op de PVV is een stem tegen het obscurantisme. Just do it. Of niet en krijg de kanker, of je kinderen. Nou nou, dat laatste is dan wel weer wat over the top, sorry hoor jongens en meisjes. Misschien kunnen jullie wel wat nuance aanbrengen...

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:14

Duidelijk dat miekeltje vanavond het "ga maar trollen op -edit-" - corvee heeft bij de genocide nuanceerders-66 jugend.

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 21:13

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:00

?, vanwaar deze haat zo plots?

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:12

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:11

@bottehond 21:07
Dankzij de EU kun je ademen, neuken en bierdrinken.
Maar omdat allemaal het zo vanzelfsprekend is, sta je er niet bij stil he?
.
www.europahoortbijnederland.nl/weblog/...

tipo | 02-06-09 | 21:11

Het volgende werdt neergepent in 1952 door de assistent
van Chamberlain, Cpt. Archibald Ramsey. Op 23 mei 1940
werdt hij zonder opgaaf van rederen in Brixton Prison
gevenangen gezet, en op 6th September, 1944 mocht
hij weer plaats nemen in het lagerhuis :

" "Out of the last war we
brought the Soviet States of Russia ; out of the next war
we will bring the Soviet States of Europe." had been the
pronouncement at a world meeting of communist parties
about 1932. To make the next war possible, therefore, the
see-saw must be balanced again ; German strength build up,
and British strength whittled down. Then the Europeans can
fight each other to the death of one and complete exhaustion
of the other. A dramatic surprise is in store for both sides.
Neither is to be the real winner. The real winner is quite
a different army. This army is the one that will receive the
real attention. For 25 years it will be built up under con-
ditions of the greatest secrecy. Its leaders will not show
their strength until the conflict is well under way. Not until
a critical moment in the war will the European armies be
permitted to guess at the existence of the huge factories
beyond the Urals, or of the colossal proportions of the heavily
mechanized hordes which will then commence to roll west-
wards over Europe under the red flag of Marxism."

Het lijkt er wat mij betreft heel erg veel op dat we
nu inderdaad de Soviet States van Europa krijgen,
zeer zeker omdat "free enterprise" niet meer bestaat,
alleen zoiets als "free trade" , wat een schijnvertoning
is omdat je op Schiphol toch maar 2 sloffen of
een paar flessen mag meenemen. Ga je eroverheen
dan mag je in de cel naast Willem Holleeder plaatsnemen.

rmstock | 02-06-09 | 21:11

@Miekeltje. | 02-06-09 | 21:00
Dat is een sofisme. Althans dat denk ik, want ik volg je redenering niet.

Chiant | 02-06-09 | 21:10

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:04 ;)

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 21:09

@Chiant | 02-06-09 | 21:07 ,
juist.

vander F | 02-06-09 | 21:09

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:09

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:47
VVD is een partie des imposteurs omdat zij wanneer het pluche wordt betreden hetzelfde beleid doorvoert als het CDA of de PVDA en eenmaal weer in de oppositie zogenaamd tegenover CDA en PVDA staat. Natuurlijk weten de meeste VVD'ers niet wat er in het hoogste echelon gebeurt en denken echt dat ze elkaar oppositioneren, in de top bestaan echter helemaal geen partijlijnen.
Heb je aan de afgelopen decennia nog niet voldoende bewijs??

Martinello | 02-06-09 | 21:08

Ik geloof niet in de EU en ben voorstander van politieke kleinschaligheid. En omdat wij een klein land zijn, komt kleinschaligheid neer op het herstel van de nationale soevereiniteit. Daar ben ik voor. Ik wil niet dat Nederland overboord wordt gegooid in ruil voor progressieve, multiculturele illusies. En het EU monstrum moet het veld ruimen.

metanderewoorden | 02-06-09 | 21:08

wldrs4prsdnt

Mijnbescheidenmening | 02-06-09 | 21:08

ik zit even de herhaling te kijken.
miekeltje pak ze dat stelletje angsthazen

Pearly | 02-06-09 | 21:08

Die PVV gaat nog heel groot worden deze verkiezing; zeker omdat het anders geen moeite loonde te gaan stemmen op die zakkenvullers.

fjordman | 02-06-09 | 21:07

@Siebrandt | 02-06-09 | 20:58
Dat vergt een mentatliteitsomslag.
Zolang het UWV hier nog bijna 300.000 werkloosheidsuitkeringen verstrekt is het van de zotte dat we arbeiderts van buiten halen omdat er werk blijft liggen. Stap nu eens af van het gegeven dat een doctorandus geen werk op MBO of HBO niveau zou kunnen doen. Of hoe het komt dat een schoolverlatert met een HBO diploma in de zinloze kundtststudies (waar vanzelfsprekend geen droog breaud in te verdienen valt) geen (tijdelijk) werk in uitvoerende sferen zou kunnen verrichten.

Ik zeg: werken tenzij. Dus niet je gok ophalen voor een baan die je te minderwaardig vindt of die net even niet uitkomt qua bedrijfskleding of werktijden.

Kiezen of delen: werken of armoede. (Tenzij er echt geen werk is natuurlijk en vrijwilligerswerk telt ook)

Chiant | 02-06-09 | 21:07

Voor de medekijkers naar SSTaats 2

En weer die flagrante leugen dat Nederland geen handel meer kan drijven met de EUSSR als we een stapje terug doen. Bah! Twee eurofielen in de uitzending. Hoezo vooringenomenheid en propaganda. Echt wanstaltig.

bottehond | 02-06-09 | 21:07

koolteer | 02-06-09 | 21:01
Inbderdaad, kunnen de Europese bekeerlingen ook meteen mee.
Want dat zijn toch van die types die zich bij willekeurig welke club aansluiten die vijandig ten opzichte van het Westen staat.
Als de islam uit Europa verwijnt, worden ze weer "gewoon" extreemlinks of zo.
Kunnen we óók missen als kiespijn.

Merlot | 02-06-09 | 21:06

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:05

LoopseTeef | 02-06-09 | 21:03

Hij is nu op de SStaatsteevee, vandaar. En nu is hij baas van het blaadje van Amnesty International.

bottehond | 02-06-09 | 21:05

Van Baalen was verreweg de beste... Die kerel van de pvda deed het eerlijkheidshalve ook goed, net als wim van de camp. De lijstrekkers van de 'euroscepsis' deden het minder vond ik.
Maar het wordt PVV... ik heb genoeg van die elite en van de zogenaamde europese democratie waarbij d66 en VVD in één fractie zitten en in 100 procent(!!!) van de gevallen het zelfde stemmen. (zuig ik niet uit me duim, het IS ZO... FEIT!!!)

Jopie Peerhoofd | 02-06-09 | 21:05

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:51
"Zolang er Moslims in Europa zijn zal de Islam er zijn."

Vandaar ook mijn pleidooi die troep Europa uit te donderen. Grappig dat je dat niet begreep. Ben je druk met eindexamens of zo, dat zelfs de meest elementaire dingen je ontgaan? Je kunt trouwens 'moslims' en 'islam' beter zonder hoofdletter spellen. 'Stront' spel je ook zonder hoofdletter, behalve dan aan het begin van een zin, qed.

*Niet weet of er nog eindexamens gaande zijn of überhaupt nog bestaan*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 21:04

seven | 02-06-09 | 20:58

M.Steyn op jijbuis (5 delen)

kwajtsnet | 02-06-09 | 21:04

lol @ Teun

Stroopdoos | 02-06-09 | 21:04

Gallisch | 02-06-09 | 20:57

Schengen staat los van de EUSSR, ik ben er voor om die buitengrenzen samen te beveiligen zolang we lid zijn. Daarna kan Schengen blijven gelden. Er is geen enkele noodzaak voor een gezamenlijk asiel- en immigratiebeleid, sterker nog: als je de planning van de EUSSR KENT weet je dat het zelfs een soort etnisch culturele zelfmoord is. Die grenzenkwestie staat niet op zichzelf.

bottehond | 02-06-09 | 21:04

bottehond | 02-06-09 | 21:00

bedankt Botte *lezen gaat*

LoopseTeef | 02-06-09 | 21:03

Fijn linkje Miekeltje@2100
VBS:Malware-gen

(R)evolutie | 02-06-09 | 21:03

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:02

seven | 02-06-09 | 20:39
Nee, het klopt wel degelijk hoor.
Het is meerdere malen intern besproken, en ook dat artikel van 3 mei in de GPD is er nog.
Jaren gepield om nou eindelijk dat teepje van Radio1 boven water te krijgen.
Mat was er erg emotioneel over toen het ding eindelijk weer opdook, hij voelde zich echt gerehabiliteerd.
Is ook wel zo, vind ik.
.
En over die zinsloop: Pim sprak terwijl hij dacht; daarom bleef hij wel vaker héél even hangen om de grammatica "recht te trekken", als hij een zin anders dreigde te beeindigen dan hij 'm begonnen was.
Of als hij even naar een feit of cijfer moest zoeken in het geheugen.
Toch maakte dat impromptu denken/spreken de man een unieke debater, razendsnel en erg soepel.

Merlot | 02-06-09 | 21:02

de graaiers aan de schandpaal en niet herkiezen. Verder is het een zichzelf beschermende en bevoordelend zooitje daar. Eigen gewin voorop, politiek nut achteraan.

Iwmac | 02-06-09 | 21:01

@Zolang er Moslims in Europa zijn zal de Islam er zijn.
Miekeltje. | 02-06-09 | 20:51

Nou, dan lijkt de oplossing me simpel......

koolteer | 02-06-09 | 21:01

-weggejorist en opgerot-

Miekeltje. | 02-06-09 | 21:00

LoopseTeef | 02-06-09 | 20:55

"Vriend" van van Gogh, Pinpromoter en ooit best islamkritisch, maar nu een echte likkende dhimmi.
www.amnesty.nl/bibliotheek/wordt_vervo...
Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
Ranzige figuur. Judas en zijn zilverlingen komen in me op.

bottehond | 02-06-09 | 21:00

Als je VVD of D66 wil stemmen, stem dan op newropeans. Die hebben tenminste nog kroonjuwelen zoals directe democratie en referenda en waardering voor privacy. Kom daar maar eens om bij de VVD66.

tipo | 02-06-09 | 21:00

Ging het nog over de landbouwsubsidies? Die van de Camp wil maar niet geloven dat wij geen Europese herverdeling nodig hebben om onze concurrentiepositie te verstevigen. Net alsof wij, als we dat zelf zouden willen als grootste nettobetaler, geen sektor zouden kunnen subsidieren. Net alsof onze innovaties niet beter zijn dan Franse of Poolse innovaties, onze burgers niet zitten te wachten op goedkope spullen uit de oude economie en liever meer afdragen aan de EU.

Voltaire | 02-06-09 | 20:59

En natuurlijk stem ik op de PVV. Waarom?
Het is de enige partij in dit verziekte democratische systeem waarin een kleine minderheid van de meerderheid voor iedereen bepaalt hoe we moeten leven en daar 50% van ons inkomen voor jat, wil dat die kleine minderheid van parasieten minder gaat bepalen en minder geld af kan jatten van ons.

Ik heb liever een paar muggen die mijn bloed zuigen (PVV) dan duizenden (alle andere partijen)...

mises | 02-06-09 | 20:58

Chiant | 02-06-09 | 20:42
Bijvoorbeeld over de Polen en Roemenen die onze baantjes "inpikken", want welke Nederlander droomt er niet van om asperges te steken.

Siebrandt | 02-06-09 | 20:58

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:56
Neuh, wel door Flooks.
En dat was lekker.
Aandacht TrekkerT.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 20:58

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:56

en weer die hoofdletter M bij moslim. Doe eens je voordeel met gegeven advies.

LoopseTeef | 02-06-09 | 20:57

bottehond | 02-06-09 | 20:47
Schengen okay, maar waarom geen gezamelijk buitengrenzenbeleid? Die quota zijn alleen nodig als er mensen (Schengen) binnen komen. Als je wilt dat Europa niet door Afrikaanse en Aziatische horden overspoeld wordt, dan kun je maar het beste samenwerken. Of tenminste proberen invloed uit te oefenen binnen Europa om de horden buiten de deur te houden. Kiezen voor 'eigen grenzen eerst' is wegkijken.

Gallisch | 02-06-09 | 20:57

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:56

bottehond | 02-06-09 | 20:54

who the fuck is Youri Albrecht?

LoopseTeef | 02-06-09 | 20:55

profitboy666 | 02-06-09 | 20:54

Internationale Socialisten of zeau? Heb het niet gelezen.

bottehond | 02-06-09 | 20:55

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:50
Nou als volgt:
Als je op de PVV stemt, dan stem je 2x niet op een andere partij. Immers: als je niet gaat stemmen, dan stem je 1x niet op welke partij dan ook. Ga je wel stemmen en ook nog op de PVV, dan benadeel je daarmee iedere andere partij door er 1.) niet op te stemmen en deze 2.) percentueel te benadelen ten opzichte van de totale opkomst.
Daarmee pluk je de gevestigde partijen van hun veren, oftewel ontneem je de partijen die al langer deelnemen dan de PVV een (groot) deel van hun macht en invloed.

Chiant | 02-06-09 | 20:55

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:51
Je schrijft zowel islam als moslims met een grote letter, dat is fout, het hoort met een kleine letter. Religies en hun aanhangers schrijf je altijd met een kleine letter. taaladvies.net/taal/advies/vraag/385/

seven | 02-06-09 | 20:54

Youri Albrecht schopt het dooie lijf van zijn vriend Theo.

bottehond | 02-06-09 | 20:54

@Miekeltje
Moslims kun je bekeren. Problem solved.

tipo | 02-06-09 | 20:54

ronselpraktijk.

profitboy666 | 02-06-09 | 20:54

En miekeltje's VVD gaat hand-in-hand met D66 in het EU parlement zitten,
over stemmen weggooien gesproken...

vander F | 02-06-09 | 20:53

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:53

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:49
* bent U geneukt door een haatbaardT in den vreemde comment mompelt*

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 20:52

Fulgrim | 02-06-09 | 20:34

Turkije zou nooit lid van de EU kunnen worden volgens de Kopenhagen treaty. Turkeije ligt nl. niet in Europa. Al die verdere eisen zouden dus kul moeten zijn

LoopseTeef | 02-06-09 | 20:52

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:51

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:47
gheghe
troll enzeau.

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:50

@Merlot, dat "tje" kun je rustig weglaten.

Stroopdoos | 02-06-09 | 20:50

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:50

bottehond | 02-06-09 | 20:43
*Altijd al affiniteit voelde met de DuitserTs*

Groot gelijk, de EU is een totaal oncontroleerbare, ondemocratische moloch geworden die koste wat het kost gestopt moet worden. Ik zeg: Leve de onderbuik!

Alsof het alleen de onderbuik is die zo denkt. Ja, dat denkt men in welingelichte kringen. Iedereen kotst van het opgeven van autonomie, elk weldenkend mens, en al helemaal als het daarmee de minderwaardigste van alle godsdiensten, te weten de islam, ook nog eens een plaats geeft. Bespottelijk. Die troep moet asap Europa uitgedonderd worden. Zou op elke partij stemmen die als enig motto had de 'Reconquista'. Daarna kunnen we wel de EU ontmantelen.

En zo zijn er meer, veel meer. Zelfs arbeiderTs beginnen een hekel te krijgen aan die islamitische ruifvreters en ondermijners van de Westerse samenleving. Terecht ook, de hele wereld haat de islam. De EU zou ongekend populair worden als de de-islamisering van Europa op de agenda stond.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:50

@Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:35: Je hebt he-le-maal gelijk. Het is echter wel een secundair argument, niet geschikt voor de EU-debatten. Maar dat neemt niet weg dat mensen het wel degelijk als zodanig ervaren. En stem op de PVV is een stem tegen Europa en voor Nederland. Twee vliegen in één klap, we stevenen recht op de exorbitante zetelwinst af. Alle omstandigheden zijn gunstig. Onvrede, gevoel van onveiligheid en toen kwam daar ook nog eens de crisis overheen. Zit jij je ook al te verheugen op het Clairy Polak die een bezorgd kijkende minister Bos de vraag "hoe verklaart u toch die toenemende onvrede" stelt? Ik wel...
@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:32: En over een paar jaar zijn die leiders weer weg. Over onzin gesproken. En dan nog iets, lees de tegel van meneer Berserker eens goed door. Bijzonder sterke tegel.

Fleauxe | 02-06-09 | 20:50

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:49

.. overigens hebben die hoeren in Straatsburg wel mediatraining gehad...?

intrim_coach | 02-06-09 | 20:48

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:43
Wil in het vervolg even citaten tussen aanhalingstekens plaatsen en de bron vermelden. Dat houdt het geheel wat leesbaarder.

Overigens was het zeer zeker geen inhoudsloze beeldspraak en zat er wel degelijk een (grote) kern van waarheid in.

Chiant | 02-06-09 | 20:48

profitboy666 | 02-06-09 | 20:47

Wiesda?

bottehond | 02-06-09 | 20:48

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:47

Gallisch | 02-06-09 | 20:42

Schengen ring a bell?
Hebben we geen SSuperstaat voor nodig.
Bovendien zou ik eindelijk wel eens vergelijkend onderzoek willen doen welke consequenties eea zou hebben. Dan krijgen de lidstaten quota. De toegelatenen kunnen dan na verloop van tijd overal in de EUSSR gaan wonen, net als 50 miljoen afrikanen die de EUSSR wil importeren in de komende 10 jaar, nee dank je!

bottehond | 02-06-09 | 20:47

bottehond | 02-06-09 | 20:39
Dat zal Sylvia Brugman wel geweest zijn , die werkt daar.

profitboy666 | 02-06-09 | 20:47

Miekeltje=Belg?
Stroopdoos | 02-06-09 | 20:40
============
Nee, gewoon een negatieve-aandachtshoertje, denk ik.

Merlot | 02-06-09 | 20:46

@bottehond | 02-06-09 | 20:37
Naast de EER zal er een soort douane-unie moeten komen. Anders is het niet prakties. Ben serieus benieuwd hoe Madlener dat oplost en waar die douane-unie begint en eindigt. Met de EER+Europol+douaneunie hebben we alle pluspunten van de waterhoofdige EU wel gehad. Al het andere is ballast.

tipo | 02-06-09 | 20:45

PVV and i rest my case..

intrim_coach | 02-06-09 | 20:43

mises | 02-06-09 | 20:38
Over die "ingeramde staatsbehoefte":
De Machers van het socialisme krijgen altijd simpelweg weer die delen van het stemvee met zich mee, dat graag bij het populaire groepje wil horen (approval-junks).
"O wij zijn zo goed en die anderen zijn zo slecht, dus als je ook één van de Goeden wil zijn kom dan bij ons, anders ben je slecht en stom en mag je niet meedoen en gaan we je heel erg pesten."
Het is eigenlijk zeer primaire schoolpleinpsychologie, maar een goed deel van de mensen trapt er toch wel in.

Merlot | 02-06-09 | 20:43

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:43

rootkapje | 02-06-09 | 20:40

Dan kan die verdoemde grondwet ook de prullenbak in.
Ik had al begrepen dat dit ging gebeuren in Deutschland.

bottehond | 02-06-09 | 20:43

Zeg Miekeltje, je was toch op zoek naar argumenten, reageer dan eens op mijn post van 20:22!!

Martinello | 02-06-09 | 20:43

ik zeg nee.. het EU parlematras is nog corrupter dan heel Afrika bijelkaar..

Europarlement: In vijf jaar Miljonair & loonsverhoging NA de verkiezingen
www.hetvrijevolk.com/?pagina=8525

intrim_coach | 02-06-09 | 20:42

@Siebrandt | 02-06-09 | 20:34
Nu ben ik ook zo'n adept, dus dan zou ik zeggen: daag me uit en pin me vast op mooipraterij, kort door de bocht en onrealistisch.

Waar had u het over willen hebben?

Chiant | 02-06-09 | 20:42

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:42

@kwajtsnet | 02-06-09 | 20:40
Zeg je nou tegen jezelf dat je niet weet waar het over gaat? lol

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:42

Madlener ging in de fout tegen Van Baalen over een gezamelijk Europees immigratiebeleid. Krampachtig willen dat NL zelf beslist wie er binnenkomt - dit kan alleen maar bedoeld zijn om te zeggen: er komt niemand meer in. Want als je accepteert dat immigratie in zeker opzicht een noodzaak is, en bovendien een feit, dan heb je veel meer aan Europese samenwerking. Waarom zouden we die Italianen en Spanjaarden niet helpen hun grenzen te versterken? Dat zijn echte sluizen met wantoestanden waar ook NL de gevolgen van ondervindt. Tenzij je zegt: Binnen heel Europa bestaat geen vrij verkeer, dan maakt het niet uit of ze Spanje of Italië binnenkomen. Nee danku.

Gallisch | 02-06-09 | 20:42

mises | 02-06-09 | 20:38
Erg to the point, mises, erg to the point. Er zijn zelfs mensen die denken dat het niet hun moeder was, maar de staat die hen gebaard heeft.

Alsof wij er zijn voor de staat, en niet andersom. Tsss... en met dat soort mensen discussiëren - je moet er maar zin in hebben.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:41

Miekeltje=Belg?

Stroopdoos | 02-06-09 | 20:40

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:33
En toch gaat de PVV meer stemmen krijgen dan het CDA.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:40

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:25
Weer iemand die niet weet waar het over gaat
Geeft verder niet hoor.

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:26

Bijblijven lieverd voordat je iets, out of the blue, roeptoetert.
(muts denkt)

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:40

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:32
Uw schrijven zegt boekdelen.
Als Merkel en Sarkozy Turkije er WEL bij zouden WILLEN hebben
dan IS Turkije erbij!
Wij hebben NIETS te beslissen daarin.
Jouw EU... niet de onze!

Houtbar | 02-06-09 | 20:40

Merlot | 02-06-09 | 20:29
Die tape was jaren zoek? Het verhaal ken ik hoor, maar het klinkt zo ongeloofwaardig in een tijd van uitzending gemist etc... Daarvoor was Fortuyn duidelijk voorstander van een kleiner leger. Ook de zinsloop is apart.. als je het woordje niet bij de laatste zin ervoor doet klinkt het veel logischer en komt het overeen met de rest van zijn verhaal, nu lijkt het dat hij het over kosten heeft etc maar op het eind een blanco cheque tekend.. Heeft het eerst over binnen het budget (wat de JSF totaal niet blijft zie de discussie over het JSF debat op GS eerder) Het woordje niet wissen is een koud kunstje. Wat ook kan is dat Fortuyn op het eind is gaan draaien bij slechts een journalist, maar dat niet zijn gelobale mening was. Een radiointerview tegenover zijn ruim bekende standpunt, het standpunt waarvoor mensen op hem stemde.

seven | 02-06-09 | 20:39

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:20

Ikke niet snappen. ik had het over het domme gejouw van het publiek.

bottehond | 02-06-09 | 20:39

@redoutable
Je argumenten zijn wel erg snel op. Logisch.. de noodzaak van een Staat zit er zo vreselijk diep ingeramd dat zelfs een intelligent persoon als jij eeuwig slachtoffer zal zijn van de indoctrinatie van domheid door het Staatsonderwijs.

Paar vragen: Waarom moet de Staat wegen produceren of zorg of onderwijs? Waarom kan zij dat beter dan bedrijven? dan komt er een vaag antwoord van jou over het free-rider probleem, over 'collectieve' goederen die zogenaamd belangrijk zijn en waarvan de productie zonder het bestaan van een Staat er niet zou zijn en dan vraag ik: Waarom is een weg of de zorg belangrijker dan eten voor het overleven van de mens? Dan zeg jij: hmm eten is belangrijker. Zonder weg of zorg gaat niet iedfereen binnen 30 dagen dood, zonder eten wel. Dan zeg ik: waarom produceert de Staat dan niet het eten?

Laten we hier eens mee beginnen...

mises | 02-06-09 | 20:38

@ vander F | 02-06-09 | 20:21
LOL!

Frau Antje | 02-06-09 | 20:37

tipo | 02-06-09 | 20:34

Men kan overeenkomsten en verdragen sluiten onder elkaar. Daar hebben we geen SSuperstaat voor nodig.

bottehond | 02-06-09 | 20:37

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:32
Dommerdje.
Stemmen op de PVV betekent veren uit de vleugels van de gevestigde partijen trekken.
Ze zijn van niets banger, dan daarvan.
Want alleen partijen die het Eurospelletje meespelen, dáár kunnen ze mee dealen en wheelen, zonder dan de kiezers er ooit iets van te horen krijgen.
.
De meeste invloed als eurosceptische kiezer heb je bij de PVV.
Want je slaat er niet één of twee, maar álle EU-konkelaars mee in hun regenteske smoelen.

Merlot | 02-06-09 | 20:37

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:34
Lul toch niet zo dom, check your stats.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:36

@kwajtsnet 19:54
Goed verhaal.

koolteer | 02-06-09 | 20:36

Jahoor. uiteraard. Netjes PVV

Femtex | 02-06-09 | 20:36

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:32
Ik wens U een fijne avond verder.
Man man, wat een poep, wat een poep.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 20:36

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:36

Fleauxe | 02-06-09 | 20:26
Komt nog bij dat een stem op de PVV ook een 'duidelijk signaal' is richting Den Haag en dus alleen al daarom de moeite waard.
Die laffe honden die zelf zonder bewaking door het leven kunnen gaan zouden eens aan den lijve moeten ervaren hoe de omgekeerde situatie voelt, al was het maar voor een maand, voor ze hun Europese bek opentrekken en hier met bakken subsidie de islamitische gemeenschap koest proberen te houden - een totaal zinloze en kansloze operatie.

*Zo, dat staat er ook maar mooi weer*

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:35

profitboy666 | 02-06-09 | 20:31

Er zijn mogelijkheden, daar gaat het me om. De eurofielen liegen en bedriegen als ze zeggen dat Nederland buiten de EUSSR straatarm wordt.

Die libertarische partij vind ik leuk.

bottehond | 02-06-09 | 20:35

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:35

Het sarcasme van no. 5 lijst 14 doet u , Miekeltje, niet op andere gedachten brengen?

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:34

Chiant | 02-06-09 | 20:29
Het zijn geen napraters. Ze ontwijken continu de inhoud om dan weer terug te komen op de oneliners die ze uit hun hoofd hebben geleerd. Die klinken mooi in de oren, maar zijn in veel gevallen iets te kort door de bocht en onrealistisch.

Siebrandt | 02-06-09 | 20:34

@profitboy666 20:31
De PVV wil van de EU zoiets als de EER maken, door alle commissieleden te ontslaan en alleen de commissaris van de interne markt over te houden.
Hoe dat met de douane moet, weet ik niet.

tipo | 02-06-09 | 20:34

seven | 02-06-09 | 20:25
Nigel Farage zou inderdaad prima materiaal zijn voor een naieveling als Miekeltje, die nog niet is ingegaan op mijn comment van 20:22.

Martinello | 02-06-09 | 20:34

Inhoudelijk vond ik Madlener niet zo sterk. Veel verder dan zijn standaard slogans kwam hij niet. Ik zou graag wel eens horen wat hij nou wel wil in de EU, ipv van wat hij niet wilt. Echter, wel kudo's voor zijn koele houding terwijl Van Baalen als een klein kind stond te schreeuwen. Dat is pas echt een zwaktebod.

Hij wees er ook terecht op dat Van Baalen (al zou ik eerder zeggen, de VVD in zijn geheel) erg onduidelijk is wat Turkije betreft. Van Baalen zegt: Turkije kan geen lid worden omdat het niet aan de eisen voldoet. Ja, duh! Dat weten we allemaal. De vraag is, kan het ooit in te toekomst lid worden als het wél aan de eisen voldoet? In andere debatten heb ik hem horen zeggen dat: 'als er na een jaar niet genoeg vooruitgang is, de onderhandelingen stopgezet moeten worden'. Dit standpunt heb ik hem vanavond niet horen herhalen. Dat zou een stuk duidelijker zijn geweest. Al ben je dan nog niet veel verder, want recent zei Rutte nog op de radio: 'we zijn aan die onderhandelingen begonnen en die moeten we dus ook afmaken'. Kort samengevat, het is mij volstrekt onduidelijk waar de VVD nu staat wat de toetreding van Turkije betreft.

Fulgrim | 02-06-09 | 20:34

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:34

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:33

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:25

LOL

bottehond | 02-06-09 | 20:33

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:32

bottehond | 02-06-09 | 20:23
Lid van de EFTA?
Dat wil alleen de libertarische partij.

profitboy666 | 02-06-09 | 20:31

Als je niet op de PVV stemt of helemaal niet stemt, stem je in feite voor een verdergaande islamisering van NL en Europa. In dat geval kunnen je kinderen zo dadelijk 'feest' vieren rond de demografische tijdbom die de islam in NL plaatst.

Links en rechts hebben hier allemaal niets mee te maken.

Trouwens, de link is dood of er zit een moderator op die 12 uur doet over het lezen van een drieregelig comment. Een linkse hond - in zoverre nog wel van belang.

Berserker Nr. 1 | 02-06-09 | 20:31

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:27
De PVV wordt de grootste en niet het CDA. Mark my words.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:31

Ik stem VVD

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:27
DOEN!!
Volgende × IS perhapsjie?

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:31

Bovendien heeft de EUSSR ons net zo hard nodig als wij hen. Economische open markt? Prima. De EUSSR is een project dat 50 jaar geleden heel nadrukkelijk is opegricht om uiteindelijk een federale staat te worden. Je kent de methode Monnet, neem ik aan? Een fluwelen, seriële Putsch, zo noemt dat.
De nakende import van 50 miljoen afrikanen omdat die nodig zouden zijn, de toekomstige toetreding van turkije, het zijn zoals zo vaak onverantwoordelijke acties die ingebakken zitten. De EUSSR wordt beheerst door de doctrine dat identiteit de wortel van alle kwaad is. Het is een monstrum dat zo geconstrueerd is dat het met kleine stapjes gaat, die worden buiten het democratisch proces gehouden, waarbij na een paar kleine stapjes een wetgeving nodig is. Wie zich verdiept heeft in de EUSSR weet dat. En dit project behelst ook etnisch-culturele zuivering van de deelnemende volkeren. Zo liggen de zaken.

bottehond | 02-06-09 | 20:30

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:25
Zou het wellicht, héél misschien hoor, zo kunnen zijn dat Wilders geestverwanten heeft die het met hem eens zijn? Zou het mogelijk kunnen zijn, zomaar voor de vuist weg redenerend hoor, dat Madlenert geen buikspreekpop is maar het oprecht denkt en vindt wat hij daar zegt.
Ik weet niet hoor, als het allemaal onzin is en napraterts zijn dan zullen ze ook wel weinig stemmen krijgen gok ik...

Chiant | 02-06-09 | 20:29

seven | 02-06-09 | 20:20
Fortuyn was uiteindelijk wel degelijk vóór de JSF.
Hij maakte dat op 3 mei 2002 bekend.
Op de ochtend van 6 mei werd hij erover geinterviewd door Radio 1.
De tape was jaren (ahum) zoek.
Men liet volgens mij de hetze tegen Herben, die voornamelijk op het gekkenforum pim-fortuyn.nl ongekende complottheoriehoogten bereikte, lekker doorwoekeren.
.
Maar uiteindelijk kwam de tape toch weer naar boven.
De Leugen Regeert toonde de tape.
De tape is nu nog te zien op Herben z'n site.
www.matherben.nl/index.php?menuID=70&a...

Merlot | 02-06-09 | 20:29

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:27

LOL! @ Miekeltje.
Neuqen?

fuckje | 02-06-09 | 20:26

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:01: Ten eerste stellen Duitsland en Frankrijk zich niet op het punt dat Turkije nooit en te nimmer lid mag worden. Dat heeft te maken met het sprookje over hoe Turkije de moderniteit moest accepteren. Een lachertje dus, want Turkije heeft ook een deel (neem bijvoorbeeld Konya) dat grenst aan Syrië. Deze mensen hebben de Turkse nationaliteit, maar daar houdt de vermeende moderniteit dan ook wel op. Daar is stromend water en elektriciteit geen vanzelfsprekendheid, om maar iets te noemen. Zelf weten ze niet hoe slechts ze het hebben, want lezen is ook niet echt een specialiteit in die contreien. En dan nog. Wat nou als men plotseling van mening is dat Turkije wél bij de EU mag komen. Wat dan?
Verder stel je dat op de PVV stemmen en verloren stem is. Dit omdat de PVV niet permanent wil deelnemen aan een fractie. Waarom niet? Ten eerste omdat een partij die het behoud van de identiteit voorstaat niet direct zit te wachten op permanente internationale samenwerking. Het is een politieke arena, geen bijeenkomst ter verbroedering. Ten tweede is het zo dat de PVV mag stemmen in het Europees parlement. En dat is een simpel principe, je bent voor of je bent tegen. De PVV heeft geen internationale samenwerking nodig om te besluiten of een plan het goedkeuren waard is, of niet. Het zal de indiener van een wetsvoorstel ook een rotzorg zijn of de ja-stemmers uit z'n fractie komt of niet.
Dus ik zou graag zien dat jij me eens ging uitleggen in hoeverre die stem een verloren stem is. Ik wacht.

Fleauxe | 02-06-09 | 20:26

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:26

Martinello | 02-06-09 | 20:22
Als ze in de leer gaan bij Nigel Farage levert het hoe dan ook interessante discussies (zie ook 19:34) op. Farage over de commissieleden.. www.dumpert.nl/mediabase/117351/2993e4... Kijkt!

Zie ook 19:34 voor meerrr Nigel..

seven | 02-06-09 | 20:25

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:23
"Ja de Peiling van Eenvandaag was gemanipuleerd."

Ga je dat donderdagavond ook van de verkiezingsuitslag beweren?

de honden blaffen... | 02-06-09 | 20:25

@Joosth33 | 02-06-09 | 20:18
"Wellicht dat deze mensen naderhand nog worden aangetrokken wanneer zij als partij volgroeid zijn en de tijd hebben gekregen een helder betoog op meerdere standpunten klaar te hebben en die weten te vertalen in debatten."
Dit is wel wat ik verwacht (mits de PVV niet LPF-taferelen gaat vertonen) en dit is hoogstwaarschijnlijk ook de strategie van Wilders en de zijnen.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:25

Of bedoel je die gemanipuleerde internetpeiling ?

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:17
uhh, die van ene Netjes?

Thank You for Participating
1. Wilders verergert de spanningen juist

Eens (52) 18%
Oneens (236) 82%
Geen mening (1) 0%

juni-2-2009

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:25

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:25

mises | 02-06-09 | 20:20

... en toen was het sprookje uit!

Redoutable | 02-06-09 | 20:24

profitboy666 | 02-06-09 | 20:18

Scusi, tipo. Maar wel van de EER. En we kunnen zo in de EFTA. Dat gelul tegen Madlener over Rotterdamsche kades met gras is een flagrante leugen.

bottehond | 02-06-09 | 20:23

Is er nou toch iets saaier dan politiek,muffe ouwe kerels en uiteindeljk zal het oostblok de toch in brussel toetreden. Uiteraard zijn we makkelijk te pakken, onze Uberspitze hunde geert loert naar de slam en de rest van nederland zegt het gewoon geen ene reeDt. Conform de huidige situatie bij het songfestival zal het oostblok ons in europa monddeaud maken.

st0mpie | 02-06-09 | 20:23

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:23

@seven | 02-06-09 | 20:11
Helemaal goed en wat zo mooi is, de mensen aldaar zijn nog vriendelijk ook!

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15
Fuckje is een trotse Grunnse vrouw panne(n)koek!

Houtbar | 02-06-09 | 20:23

Aha..... fuckje heeft vanaf vandaag een piemeltje??? Das gek.....

rick13 | 02-06-09 | 20:23

@Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15
VVD stemmen is stemmen op bedriegers. De PVV zal in elk geval de kwalijke zaken die er vanuit Brussel, zoals regeltjes, belastingen, verdere bemoeizucht, geldverspilling etc. onder de aandacht brengen.
Daar heb je helemaal geen zogenaamde coalities voor nodig. Bovendien heeft dat parlement uberhaupt geen macht mbt de essentiele zaken. Dat ligt allemaal bij de Europese Commissie, die niet gekozen is. Dus om dit ondemocratische systeem op te heffen ben je bij de VVD aan het verkeerde adres en bij de PVV weet je dat dit in elk geval aan de kaak wordt gesteld. Dat is al heel wat meer dan de meeste andere partijen, die de illusie dat zij werkelijk wat te vertellen hebben in stand houden.

Martinello | 02-06-09 | 20:22

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:22

Ik weet niet hoe lang het al bezig is en ik ben ook niet aan het kijken, maar ik ga toch voor Barry.

Robin Hood | 02-06-09 | 20:22

Onvoorstelbaar, Madlener is het wel geworden. Terwijl ik hem absoluut niet het beste vond. Qua antwoorden, voor mij die aidskop van het CDA. Heeft ie het nou of niet?

Bert Whaha | 02-06-09 | 20:21

*ambulance belt*

vander F | 02-06-09 | 20:21

Madlener de beste? Wat Madlener deed was niet discussieren, maar steeds terugkomen op wat het klootjesvolk wil horen. Doet die slim hoor, maar dat ze daar nog steeds intrappen de fractieleiders.

Siebrandt | 02-06-09 | 20:21

@lefje,

Ooit wel eens gedacht aan het failliet van het democratisch systeem? Er is een leven zonder politiek mogelijk... maar dan moet je je verdiepen in het libertarisme.

Politiek is ook heel raar eigenlijk. We zijn in staat om met zijn allen zonder politici en ambtenaren,parlementen, regeringen, koningshuizen etc etc, auto's vliegtuigen, laptops, kapsalons, tuininrichtings-advies, al het mogelijke eten en drinken, meubilair, schoenen, huizen, cursussen italiaans, zwembaden etc etc etc te produceren en dat met elkaar te ruilen zodat onze levensstandaard beter wordt, maar op onverklaarbare wijze denken wij dat we onderwijs, zorg, rechtspraak, veiligheid, wegen niet zelf kunnen maken en ruilen tegen elkaar, en dat we daarvoor supermensen die zomaar het beste met iedereen voor hebben, nodig hebben en die noemen we dan politici en ambtenaren. En om iets simpels als een doktersbehandeling of een weg te maken moeten de productieve burgers stemmen op die supermensen en die gaan dan van ons geld afpakken en dan zorgen ze dat we die producten en diensten krijgen. En als dan blijkt dat ze klotezooi leveren en veel te veel geld opmaken, dan stemmen we weer op een andere, zonder dat we het hele systeem op zichzelf in twijfel trekken..

Tja...

mises | 02-06-09 | 20:20

Merlot | 02-06-09 | 20:14
Lol, die Herben.
Off topic Even voor de duidelijkheid ik heb in het kamerdebat Wilders horen zeggen dat voorlopig doorvliegen met de F16 zijn voorkeur heeft. Dus geen JSF.. voor het geval er weer iemand denkt een stokje voor de democratie te steken en daarna beweerd dat de vorige leider die de stemmen binnenhaalde wel voor de JSF was. Trailer 06 - 05 de film van van Gogh die voordat de film af was al zelf werd vermoord www.youtube.com/watch?v=HJQLMV3gPv4 Film gaat over de moord op Pim.

seven | 02-06-09 | 20:20

Sta je weer met je bek vol tanden knul.
Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15

En nu naar bed.
Sesamstraat is al geweest.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 20:20

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:20

Incompetente zooi allemaal... kan helaas niet anders dan "niet" stemmen.

waxmask | 02-06-09 | 20:20

de G7 van kabinet Balkenende hahaha maar laten ze eerst eens in EU verband opzetten de zorg, vrijheden en belastingen voordat ze als een blind paard achter dat joodse clubje van Kissinger aanrennen! ik zeg NEE nee tegen de EU!

andre9738 | 02-06-09 | 20:19

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15
Wat valt er te weerleggen dan?
Je had toch niks onderbouwd, serieus dan hè?
We kunnen toch moeilijk je spel- en stijlfouten gaan analyseren?
En om Fuckje een "knul" te noemen ... hmmm ... meer ervaren reaguurders dan jij beschouwen dat als een riskante onderneming, knul.

Merlot | 02-06-09 | 20:19

@MiekeltjeZwitsal | 20:15
Als ik op alle domme opmerkingen op GS moest ingaan had ik er een dagtaak aan, en 20 assistenten nodig, ik wou je er als gebaar gewoon even op wijzen, schat.

fuckje | 02-06-09 | 20:19

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:10
Ik ben benieuwd. Wellicht heb je gelijk en heeft het innemen van die duidelijke standpunten juist de aandacht op zich gevestigd, en zal een aankomend betoog die stemmers bij wijze van spreken "vast spijkeren" aan de PVV. Het probleem van deze methode is dat het mensen die een sterk beargumenteert betoog vereisen juist afgeschrikt worden om voor de PVV te stemmen. Wellicht dat deze mensen naderhand nog worden aangetrokken wanneer zij als partij volgroeid zijn en de tijd hebben gekregen een helder betoog op meerdere standpunten klaar te hebben en die weten te vertalen in debatten.

Joosth33 | 02-06-09 | 20:18

Nederland is niet lid van de EFTA.

profitboy666 | 02-06-09 | 20:18

is er ergens een herhaling te bekijken? :(

NedPow | 02-06-09 | 20:18

* EFTA! *

bottehond | 02-06-09 | 20:17

Lelijke mannen die ik niet ken maar allen prediken het beste met me voor te hebben ... ja, dáár heb ik vertrouwen in.

Tobus | 02-06-09 | 20:17

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:17

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15 Fuckje is een vrouw, just for your info...

Maar ik stem niet, want ik heb geen legitimatiebewijs...

topcat | 02-06-09 | 20:16

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:12

Ow, vandaar dat domme gejouw jegens Madlener.

bottehond | 02-06-09 | 20:16

Fleauxe 20:10
Zeker de juiste man, niet alleen op de inhoud, maar ook wat betreft charisma, lef en humor. Je had hem moeten zien stralen gisteren in Rotterdam.
Vier zetels is een conservatieve schatting, ik gok op zes of zeven. Acht sluit ik ook niet uit.

Jelotchka | 02-06-09 | 20:16

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:15

seven | 02-06-09 | 20:03
Bij debatten zitten meestal hoofdzakelijk partijleden die actief zijn in de campagne.
De PvdA, D66 en Groenlinks zijn het best in het bij elkaar harken van kaartjes om hun eigen klapvee in de zaal te krijgen.
.
Bij de EFR-debatten zitten echter wel degelijk veel studenten.
De linkse verreweg het lawaaiigste.
De liberale stellen de meeste vragen, en ook de scherpste vragen (die vragen uit de zaal na afloop debat krijg je nooit te zien op tv)
.
[herinner me]
In 2003 vlak voor aanvang van het EFR debat voor de Tweede Kamer, stonden een paar mikes open.
Dit vingen we op:
Herben: "Ik hoop wel dat de gekozen burgemeester het houdt"
Zalm: "Ik ook..."
Herben: "Neem nou Opstelten ..."
Zalm: "Maar die is toch niet gekozen?"
Herben: "Nee maar hij doet wel net alsof ..."

Merlot | 02-06-09 | 20:14

@Crazy Horse | 02-06-09 | 20:13: Wij ook, maar niet als lid van de EU.

Fleauxe | 02-06-09 | 20:14

op een of twee na..

seven | 02-06-09 | 20:14

We hebben een P, we hebben een V, en nog een V.... Pee-Vee-Vee!

superlutser | 02-06-09 | 20:13

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:12
Heb je de stream gezien nadat de uitzending voorbij was? Toen kwamen er vragenstellers naar voren, allemaal 40 plus.

seven | 02-06-09 | 20:13

Ik ben voor Turkije !

Crazy Horse | 02-06-09 | 20:13

Sowee, die Hans Balen is echt een engerd. Toen hij tegen Madlener schreeuwde dat het hem bij het lidmaatschap niet om de islam ging.

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:10
Dat is ook niet de bedoeling. Nederland is ook lid van de EFTA, dat verzwijgt men, maar is wél waar. Nederland kan dan geweaun vrije handel blijven drijven met de EUSSR.

bottehond | 02-06-09 | 20:13

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:12

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:05
Ik heb even kort gekeken in de discussie. Ik ben zelf atheïst en begrijp ook ten zeerste de gevaren van religie en dus ook die van de Islam. En begrijp ook dat nuances tijdens het duidelijk maken hiervan, niet wenselijk zijn. Maar des te duidelijker moeten de argumenten zijn. Bovendien las ik ook de reactie om 9:55 van Schoorsteenveger die stelt dat de Christenen het één en ander hebben geaccepteerd. Dit is in Nederland grotendeels zo, maar in bijvoorbeeld de VS is er nog een hoop werk te doen.

Joosth33 | 02-06-09 | 20:12

Daar ga ik dus echt niet mijn spaarzame vrije tijd aan besteden. Ik lees hier wel wat jullie ervan vonden.

Grasgriezel | 02-06-09 | 20:11

Houtbar | 02-06-09 | 20:06
Of Noorwegen, twee van de rijkste zie 18:44 en beste landen qua veiligheid, diensten welzijn om te leven. Ze besparen in elk geval de EU belastingen en de schade van alle fraude en nog vele malen op andere vlakken vanwege vage EU verboden en geboden vanuit de EU gebouwen die niet direct via de portemonnee lopen. Hoeveel geld en arbeidsplaatsen er verloren gaan door regels gemaakt in Brussel vanuit de EU loopt vast enorm op.

seven | 02-06-09 | 20:11

PVV

R0gerthat | 02-06-09 | 20:10

@Joosth33 | 02-06-09 | 20:03
Als ze het goed doen niet nee. Ze moeten de speerpunten die ze nu naar de voorgrond drukken (tegen Europese bemoeienis, betere (ouderen)zorg, tegen lage straffen, tegen verdere immigratie van groepen die bewezen hebben dat ze zich niet aan Nederland kunnen aanpassen, tegen de uitwassen van de Islam etc.) niet verloochenen in dat proces... dat is het enige dat ze hoeven te doen. Wanneer ze dat succesvol weten uit te voeren en deze speerpunten in een normaal politiek debat weten uit te dragen, dan zal de populariteit van de PVV m.i. alleen maar stijgen.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 20:10

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:42
Inderdaad. Ze laten niemand uitpraten. Elke minuut worden er ongeveer 20 vragen gesteld. Het lijkt alsof ze een drang hebben om zich te bewijzen.

Ties/Theo aka Thijs | 02-06-09 | 20:10

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:10

De PVV doet het goed, Madlener is duidelijk de juiste man op de juiste plaats.
Gelukkig dacht het publiek daar ook zo over. Volgens mij moet het mogelijk zijn om ten minste vier zetels binnen te halen.

Fleauxe | 02-06-09 | 20:10

Ow ja, Kernfusie was ik nog vergeten toe te voegen.
Dat beetje afval mogen de oliesjeiks van ons afnemen voor wat geld, die hebben anders toch geen inkomsten meer.

Houtbar | 02-06-09 | 20:10

Ik ga Libertas stemmen, omdat die het beeld van wat die partij wil met Europa aardig overeenkomt met het mijne. Ik ben niet Anti-Europa, of ik moet zeggen, ik wil niet anti-europa zijn. In de basis is samenwerking met de buurlanden een goede zaak. Wel vind ik dat de EU slecht georganiseerd, duur, corrupt en niet-democratisch is. Dus dat moet anders.

Ik geloof niet meer in de traditionele Nederlandse partijen. Ik heb zo'n alle partijen al eens de kans gegeven. Allemaal hebben ze de kiezer in de steek gelaten. Van volksvertegenwoordiger werden ze machthebber, en de macht willen ze kost wat kost houden. Dus voor mij geen CDA, VVD, D'66 of zelfs PVV. Wilders is nu een goede rechtsbuiten, maar als hij straks wint wordt hij van zelf een middenvelder.

Iefje | 02-06-09 | 20:09

wat fuckje | 02-06-09 | 20:07 zegt!

Stroopdoos | 02-06-09 | 20:09

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:06
Goed onderbouwd ook...

* KucH*

KeurMeester | 02-06-09 | 20:09

Ik kan niet achter blijven, geen idee wat voor selectie het publiek van Eén vandaag moest ondergaan, ik stem PVV.

Richie | 02-06-09 | 20:08

@Miekeltje |2-:01
Zeg Miekeltje, heeft iemand vandaag al gezegd dat je een heel dom Miekeltje bent?
Ja/ Dan hoef ik niets meer toe te voegen.
Nee? Dan, bij deze.

fuckje | 02-06-09 | 20:07

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:06

lafjes anoniem | 02-06-09 | 19:41

Zweden ;)

Thas | 02-06-09 | 20:06

Oprotten met die EU macht. We waren groot, we zijn (nog) rijk, we hebben (nog) identiteit.
Ik zeg incapselen alhier en gebruikmaken van onze kennis.
Kennis en eigengereidheid!
tjek Zwitserland!

Houtbar | 02-06-09 | 20:06

Joosth33 | 02-06-09 | 19:59
't was en inhoudelijk commentaar van 'Schoorsteenveger'
zie de comment per favore van, bv, White trash.13;06
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/...

kwajtsnet | 02-06-09 | 20:05

roeispaan | 02-06-09 | 19:43
Zou ik niet doen.
De VVD zette zich nog fanatiek in vóór de EU Grondwet bij het referendum.
Maar nu maken ze goedkope sier met tégen Lissabon zijn (terwijl dat voor 99,9% hetzelfde is).
Draaikonten ...
Als het ze zo uitkomt veranderen ze zó weer --- met medeneming van jóuw stem.

Merlot | 02-06-09 | 20:05

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:55
Maar denk je niet dat in dat proces van het formuleren van goed doordachte standpunten, zij het karakter verliezen dat juist de massale PVV kiezers zo aantrekt?

Joosth33 | 02-06-09 | 20:03

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:01
Er zaten geen studenten van de Uni, of iig niet veel. Ik zag voornamelijk belangengroeperingen en bejaarden in de zaal zitten.

seven | 02-06-09 | 20:03

volgens stemwijzer PVV en het meeste van hun ideeën sta ik achter.
verder stomme oproep van geenstijl... beetje geenstijl!

Metaforce | 02-06-09 | 20:02

Ook nog filumpies jatten van de DumperT.
Kleaujeau's.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 20:01

-weggejorist-

Miekeltje. | 02-06-09 | 20:01

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:54
Duidelijk en grotendeels mee eens. Slechts één aanmerking: dat het genuanceerd gelul moet worden gepareerd met one-liners, is omdat je de stemmen moet winnen van degene die zaak inhoudelijk niet begrijpen. Een rare paradox.

Joosth33 | 02-06-09 | 19:59

Pinkpop, Linkse vrindjes, een jongen,zonder vriendin, met berg.
Niets is ze te dol
*verder open deuren intrappen gaat*

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:56

Daarbij door de oproep tot manipulatie door GeenStijl zullen mensen juist extra niet op de PVV gaan stemmen want iedereen snapt wat er aan de hand is met die uitslag

yons | 02-06-09 | 19:55

Pvv!

sjonkanon | 02-06-09 | 19:55

@Joosth33 | 02-06-09 | 19:51
Laat ik het zo stellen: de PVV is jong... zeker ten opzichte van de gevestigde partijen. Het proces van een succesvolle partij oprichten met alles wat daarbij komt kijken (goed doordachte standpunten, leiderfiguren, het bijbrengen van de partijfilosofie bij de leden etc. etc.) is een proces dat simpelweg gewoon tijd nodig heeft. De meeste PVV-ers komen net kijken op het politieke toneel of moeten zich de PVV-filosofie (voor zover die er al is en bijgeschaafd is) nog eigen maken. Geef ze een paar jaar (doe ik in ieder geval wel) en oordeel dan nog eens.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:55

Ik kijk liever de sony E3 presentatie

RitseB | 02-06-09 | 19:54

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:47
soms is iets onder woorden brengen zeau simpel>
Schoorsteenveger kan dit,ander topic, als geen ander;
''De Islam' is tot nu toe niet in staat gebleken om met het zwaard de gehele wereld te veroveren. Alleen een zwaard is niet genoeg, de Jihad drijft op de ideologie die de hersens van de gelovige tot op zekere hoogte gespoeld moet hebben, anders maakt die Jihad geen schijn van kans. De moslims die nu in het westen leven zijn niet met het zwaard binnengekomen, die zijn hier met hun culturele erfenis gewoon binnengewandeld omdat wij vonden dat dat mocht en kon, omdat wij dachten dat wij daar wel de ruimte voor hadden, omdat wij dachten dat wij ze als gastheer gewoon hun plaats konden wijzen naast anderen die hier met hún culturele bagage binnenkwamen. Die lui hadden in meerderheid geen jihadistisch programma, die waren gewoon moslim, toevallig moslim. Al die groeperingen die nu een tandje bij willen schakelen, kunnen dat omdat ze weten dat die gemeenschap ze in wezen niet afvalt, niet dúrft af te vallen, omdat ze weten hoe ze die gemeenschap moeten manipuleren, drillen, africhten. Niet het zwaard is het probleem, het is de ideologie die dat zwaard mogelijk maakt.
Dit is verre van 'genuanceerd gelul'. Er is juist veel te veel 'genuanceerd gelul', dat enkel gepareed wordt met ongenuanceerde one-liners en clichématige spierballentaal. Prima, hou de veroveraars buiten de poorten, maar vergeet niet dat binnen de poorten zich horden gelovigen bevinden die niet goed of slecht hoeven te zijn om uiterst vatbaar te zijn voor wéér een veroveraar met een glad verhaal. Die vatbaarheid is een groot probleem, die vind je bij elke 'gematigde' moslim terug, zoals elke christen een zekere vatbaarheid blijft behouden voor een donderpreek.'

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:54

@ CoJoNes | 02-06-09 | 19:48
Hhahaha
Is dat dezelfde muts die naar iran ging en bij haar tieten gepakt werd?

solidstate | 02-06-09 | 19:52

Fokking 70miljard verdwijnt aan fraude?!?!... WTF... En dan nog blijven volhouden dat Europa goed is voor de mensen. Ja, welke menschen? ... Precies!.

KeurMeester | 02-06-09 | 19:51

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:44
Ik begrijp niet helemaal waarom we moeten wachten tot de "padawans" getraind is. Als je aangesloten bent bij een politieke partij ben je toch overtuigt en geleerd van/in je opvattingen en kan je die ijzersterk onderbouwen? Ik mis dit bij de PVV.

Joosth33 | 02-06-09 | 19:51

@FY_Linksch_mensch | 02-06-09 | 19:42:
U hebt zitten slapen, er was wel degelijk een flink debat tussen van Baalen en die PVV-vogel, maar misschien werd die PVV gast voor u iets te veel overspoeld met goede argumenten om het debat objectief op te merken.

MysteryQuest | 02-06-09 | 19:51

@nebulous | 02-06-09 | 19:47

Ja, dat viel mij ook op. Alle debattechnieken (aanval, afleiding enz enz) gebruiken, maar antwoord op de vraag geven is er niet bij. Zeg dan gewoon: nee-stemmers Fuck you!

azijnseikerT | 02-06-09 | 19:50

Ik heb me vandaag weer heel erg lopen ergeren aan de publieke omroep tribune.
Veel klapvee zo gauw het maar voor de eigen partij was en vooral overdreven hard klappen als de PVV werd aangevallen. Kunnen dit soort debatten niet gewoon zonder publiek en wie bepaalt iegenlijk wie het publiek is........ amen. Vond die vent van de CDA de beste, maar stem toch op PVV.

Bert Whaha | 02-06-09 | 19:49

@Zo jammer! | 02-06-09 | 19:47
En dan roepen 'ze' dat Wilders en kornuiten het debat en de argumenten schuwen. *proest*

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:49

@solidstate | 02-06-09 | 19:46
Het is Froukje Unibrow, wat had je nou verwacht?

CoJoNes | 02-06-09 | 19:48

@ CoJoNes | 02-06-09 | 19:44
Je zou zeggen: met die techniek van indoctrinatie zouden meer mensen wat moeten doen.
* pakt kladblok voor een eerste opzet van het plan...

RaerWijf | 02-06-09 | 19:48

solidstate | 02-06-09 | 19:46
het is slikken zonder kauwen voor die lui.
Niet te geleuven.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:47

Pfft, kut CDA'er. "Ja ja, grondwet, niet luisteren naar volk en zo, maareh.. ER IS CRISIS! Laten we daar op focussen, dan hoeven we niet na te denken over onze soevereiniteit wegtekenen!"

nebulous | 02-06-09 | 19:47

@yons | 02-06-09 | 19:40
Nergens spoort GS de reaguurder aan om Madlener te stemmen... dit beslissen we zelf wel. Waarom doen trolls zoals jij toch zoveel moeite?

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:47

Iemand al met argumenten en bewijzen aangekomen, met betrekking tot mijn eerste vraag? De Islamisatie van Europa en Nederland.
Er is overigens maar een partij die zich hier over druk maakt.

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:47

lafjes anoniem | 02-06-09 | 19:41
Dat leuk maar de PiratPartiet is toch echt Zweeds numbscull.
www.piratpartiet.se/international/engl...
En dus ook Alleen Zweeds, als buitenlander kun je daar niet op stemmen ... doh.

Escovan | 02-06-09 | 19:46

@ Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:42

Ze heeft het klakkeloos over het afpakken van het stemrecht voor Italié alsof het een koekje betreft. Er wordt niet eens gereageerd door de hersenloze "hoernalisten" van wat zegt u nou?

Dictatoriaal naar haar voorbeeld chavez waarschijnlijk.

solidstate | 02-06-09 | 19:46

Lijst 17 LIBERTAS !!

Swingtop | 02-06-09 | 19:46

CoJoNes | 02-06-09 | 19:44
*hakken klapT*

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:45

Eikel, jij geeft geen reedt om je land.

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:40

Vertel dit eens al die cultiennogwattrekkers..
(bv)

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:45

Van Baalen is een verkapte nationaal socialist. Als je als student het Horst Wessellied loopt te schallen, blijven daar altijd flarden van hangen in je denken. Een groot verenigd europa en Hans van Baalen: A match made in Heaven.

CoJoNes | 02-06-09 | 19:44

-weggejorist-

Cuypers | 02-06-09 | 19:44

@Joosth33 | 02-06-09 | 19:37
De verklaring van Escovan voor het laatste lijkt me zeer plausibel *aluhoedje snel op doet*
Persoonlijk kan ik me bij het merendeel van de standpunten van Wilders aansluiten. Mijn persoonlijke standpunten overlappen dan ook het meest bij zijn partij (en daarom stem ik PVV). Dit betekent echter niet dat ik voor 100% achter alles wat de PVV uitdraagt kan staan. Ik ben voor de JSF, voor stamcelonderzoek en tegen het verbieden van welk boek dan ook. Dit zijn dan alleen niet de belangrijkste punten van het huidige politieke toneel en daarom kan ik het de PVV (voor nu althans) vergeven. Ook ben ik van mening dat, wanneer Geert zijn padawans voldoende heeft getrained, we opeens een redelijke grote groep PVV-politici zullen gaan zien die hun standpunten zullen gaan onderbouwen en die het debat niet uit de weg zullen gaan. Hier ga ik in ieder geval wel van uit en is voor mij ook een must met het oog op de verkiezingen van 2015 (als dat jaar het wordt dan).

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:44

Och gottegot.... de wereldvreemde figuren uit dat publiek hebben tijd om hier in te loggen.... kruip eens ff gauw terug in jullie socialistische grotten.

inquisitra | 02-06-09 | 19:43

PVV was inhoudelijk weer slecht. VVD krijgt mijn stem, ondanks het geschreeuw van van Baalen. Inhoudelijk was hij veel sterker.

roeispaan | 02-06-09 | 19:43

Percentages bij de uitslag is blijkbaar te veel gevraagd

Tobi | 02-06-09 | 19:43

Moet je voor de gein even op SS 3 kijken.
En dat te bedenken dat dit met ons geld gemaakt kan worden.
De zomerT draait door.
Hoe simpel kan je zijn.
* vrouw van GL viez vind *

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:42

Was vanavond alleen maar conservatief tegen linksch. Had graag een liberaal geluid gehoord (en nee, Van Baalen noch de PVV zijn naar mijn bescheiden mening liberaal).

FY_Linksch_mensch | 02-06-09 | 19:42

@Stroopdoos
Uitslag beste debater:

Barry Madlener (PVV)

Hans van Baalen (VVD)

Wim van de Camp (CDA)

Thijs Berman (PvdA)

Dennis de Jong (SP)

Peter van Dalen (CU/SGP)

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:41

Ik wil stemmen op die piratenpartij uit Finland...

lafjes anoniem | 02-06-09 | 19:41

Hauptfrau Anouk | 02-06-09 | 19:21
Politici, ja ... inderdaad de duurste kippenhokken ter wereld, en eieren leggen doen ze nog niet eens,
Alleen maar kakelen.

Merlot | 02-06-09 | 19:40

Geenstilo | 02-06-09 | 19:35
Eikel, jij geeft geen reedt om je land.

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:40

GeenStijl maakt zich op deze manier volkomen onbetrouwbaar.... en in het verlengde Powned dus ook,jullie gooien hiermee je eigen glazen in

yons | 02-06-09 | 19:40

Madlener is niet meer dan de papagaai van Wilders. Dat kan ook niet anders als je niet alleen met je kop op de verkiezingsposter durft te gaan staan en Wilders inzet als lijstduwer. Beetje pover allemaal.

Redoutable | 02-06-09 | 19:39

Groenlinks krijgt kritiekloos en zonder restricties zendtijd voor politieke parrtijen bij de VARA. Lang leve de PO!

CoJoNes | 02-06-09 | 19:39

Koffie, iemand?

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:38

Van Baalen ging opzich wel lekker, zeker t.o.v. die kneus van een Rutte.

Florr | 02-06-09 | 19:38

Slap debat. Bleek ook wel uit de uitkomst van de best debater.
Madlener weet niet waar hij over praat, zijn relaas hing van onwaarheden aan elkaar. Maar ja hij is dan ook een beetje dommig.

Zippy | 02-06-09 | 19:38

Wat een onbeschoft gedrag van het publiek. Boe roepen als je het er niet mee eens bent. Wat een wereldvreemde lieden, ze verkeren waarschijnlijk alleen maar in hun eigen dogmatische kringen.

Ties/Theo aka Thijs | 02-06-09 | 19:38

wat een raar logo is dat zeg... wat er aan`t eind van die debatten in het beeld kwam... die waterdruppel doet me een beetje denken aan die kop van balkenende...

Charly_Trippo | 02-06-09 | 19:38

Altijd weer dezelfde die het laatste woord mogen hebben van de gespreksleiders,

SP en pvda

solidstate | 02-06-09 | 19:38

Morse code voor stem SP :o

PietPiloot | 02-06-09 | 19:38

Die piep die ik nu hoor op de feed is volgens mij sublimale mind control *aluhoedjemoede*

Escovan | 02-06-09 | 19:37

He een penis van ijs.

azijnseikerT | 02-06-09 | 19:37

@ Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:29
Ja ik ben het met je eens. Ik vind de standpunten van de PVV lang niet allemaal slecht, maar ze worden vaak zo slecht beargumenteert. De D66 doet dit bijvoorbeeld veel beter. Ik zou nooit op basis van hun standpunten op de PVV kunnen stemmen (bijv. stamcelonderzoek).

P.S. Waarom hoor ik een vervelende toon en zie ik de afbeelding van een waterige penis in mijn beeldscherm na afloop van het debat?

Joosth33 | 02-06-09 | 19:37

-weggejorist-

doemijjezusjemaar | 02-06-09 | 19:37

Mag ik nog even vermelden dat het publiek zelfs betaald heeft (!) voor deze nonsens-praat door overbetaalde politica? Juist ja. Quote van de EFR-website (organisatie): "de kaartjes kosten 2 euro per stuk voor EFR-leden en 3 euro per stuk voor niet EFR-leden". Oke; fucking peanuts natuurlijk maar toch raar dat we moeten betalen voor dit soort ongein. Dan ga ik toch liever naar Blijdorp.

bosneger | 02-06-09 | 19:36

PVV ;d en toen was het af

Inpakker | 02-06-09 | 19:36

Het publiek zegt alweer genoeg over de zittende partijen, en laat de PVV groeien.

Het Noorden | 02-06-09 | 19:36

Heeeeeeee Yonsieeeeee | 02-06-09 | 19:17 Zit je nog in de zaal na te boe''en.
Hoezo beinvloeden??? Waarom zouden reaguurders niet mee mogen stemmen!?!?? Mogen we 04-06 zeker ook niet gaan stemmen van jou. Stel je voor reaguurders die De Europese verkiezingen beïnvloeden door een stem uit te brengen.

Russ Meyer | 02-06-09 | 19:35

Die eikel van de PVV heeft heel het debat niks gezegd. Hij heeft alleen heel het debat een zonnebank getinte pokerface opgehouden. Ik snap niet waarom hij die smile de hele tijd op zijn kop had. Iets van een operatie, drugsgebruik of zo. Volgens mij was van Baalen de winnaar van het debat.

Geenstilo | 02-06-09 | 19:35

HAHAHA! SP negert doet huilie

Scheetzak | 02-06-09 | 19:35

Wat een zwakzinnig links boeroeperspubliek..... zo ongeleauvelijk triest. Nou... ze poepen in hun broek die traditionele kliek. Een tweede Wilders kunnen ze niet hanteren. Proficiat Madlener!

inquisitra | 02-06-09 | 19:35

-weggejorist-

Cuypers | 02-06-09 | 19:34

v Baalen op de stream " Ik heb altijd voor Lissabon gestemd" Daar gaat je VVD stem van seven ..

Nigel Farage over de EU grondwet en het 99,9 procent gelijke verdrag van Lissabon.
www.dumpert.nl/mediabase/124391/0edf6b...

seven | 02-06-09 | 19:34

@vander F | 02-06-09 | 19:11
Klopt ........ haha ........ daar moet ik me ook nog even in verdiepen ;) eerlijk gezegd maar ik ben gewoon niet zo tegen de EU zoals PVV en wat bij mij de doorslag gaf is dit punt van de PVV:
De PVV is tegen stamcelonderzoek (Ik kan het nu alleen niet meer vinden op de PVV site .......... Hmmmmm )

Hobbykip | 02-06-09 | 19:34

-weggejorist-

Cuypers | 02-06-09 | 19:32

De reden dat ze er niet veel aan de fraude in de EU doen is omdat dat de EU ambtenaren en parlementsleden niet echt raakt.. Sterker ze profiteren zelf het meest..
Tagegeld im EU Parlament - Daggeld, tekenen.. wegwezen.. www.dumpert.nl/mediabase/161331/afc902...

Secret report reveals how MEPs make millions
A LEAKED internal report has revealed systematic abuses by Euro MPs of parliamentary allowances that enable them to pocket more than £1m in profits from a single five-year term, The auditor’s confidential report, suppressed by the Brussels parliament, discloses the extraordinary frauds used by MEPs to siphon off staff allowances funded by taxpayers. www.timesonline.co.uk/tol/news/politic...

seven | 02-06-09 | 19:32

Waarom blijven ze tegen van Baalen zeggen dat hij niet duidelijk is geweest over Turkije? Dat hij hier een daar een mits en maar aanbrengt in zijn standpunt maakt het toch niet per definitie onduidelijk? Ik vind het onbesproken laten van standpunten iets onduidelijk maken.

Joosth33 | 02-06-09 | 19:31

@MysteryQuest | 02-06-09 | 19:28
Die foutieve quote van van Baalen die Madlener toepastte was inderdaad niet zo slim. Wel is het gewoon zo dat van Baalen (en de VDD dus met hem) Turkije laat bungelen.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:31

Wat een mooie dag! 2002 all over again! :D :D

barrymossel | 02-06-09 | 19:30

wat een boe geroep toch door het linkse gepeupel het lijkt de hitlerjugend wel daar.

Onderbuik | 02-06-09 | 19:30

Leve de hoogwerkert!

Bos Hout | 02-06-09 | 19:30

@ Torquemada
GeenStijl beïnvloed stemmingen om te laten zien dat ze onbetrouwbaar zijn en er geen waarde aan gehecht dient te worden. Het heeft niets te maken met of GeenStijl wel of niet democratisch is.

Spoon65 | 02-06-09 | 19:30

@Martinello
+1
't kan verkeren met deze, vaderlandslievende?, gedrochT(en)
fail dat moi eerder op deze VVD-er heeft gestemd.(jaren '80)

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:29

Ja mensen ,dit volk is die gluiperds zat,mooi gezegd mevrouw.

Torquemada | 02-06-09 | 19:29

Haha wat een ziek publiek, die mevrouw werd uitgejoeld omdat ze aangeeft op de PVV te gaan stemmen!

Martinello | 02-06-09 | 19:29

alweer boeroepie lol PVV wint steeds meer door die boeroepers

conqueror | 02-06-09 | 19:29

@Joosth33 | 02-06-09 | 19:24
Feit blijft wel dat je over bepaalde feiten (lees dit woord anders 3x en laat het bezinken) simpelweg niet kunt debatteren. Althans, het zou vrij zinloos zijn. Maar aan de andere kant ben ik het wel met je eens... afentoe zou de PVV met iets meer (inhoudelijke) discussie moeten komen. Ik verwacht echter wel dat dit in de toekomst nog gaat gebeuren (de partij en zijn mensen moeten immers nog op gang komen).

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:29

Struisvogels......
Nederland zit er vol mee.
Lees eens voor de lol Mark Steyn, America Alone. Je lacht je ziek.
Of is dat ook weer teveel moeite voor de onverschilligen.
Maakt niet uit heur, Nederland en Europa is al verloren.
En de groeten aan die paar nabestaanden.

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:28

Van Baalen walste over die PVV idioot heen, wat een zielige vertoning van de PVV. Wel weer humor dat de grootste loozer door 'de kijkers' tot beste debater wordt verkozen. Bij deze graag een gek-verklaring voor mensen die deze vertoning tot beste debater hebben gestemd. Die gozer stond bijna in zijn broek te pissen en te huilen toen van Baalen hem flink aftroefde.

MysteryQuest | 02-06-09 | 19:28

@sleintjuh | 02-06-09 | 19:24 ,
economen?
Wat weet jij dat ik niet weet?

vander F | 02-06-09 | 19:28

-weggejorist-

Cuypers | 02-06-09 | 19:26

sleintjuh | 02-06-09 | 19:24

Er zat geen enkele econoom in het publiek, schattebout.

Sangoni | 02-06-09 | 19:26

ik weiger de staatomroep aan te zetten dus ik heb het niet gezien

Bep Wilders | 02-06-09 | 19:25

ondemocratische houding heeft GeenStijl.... stemmingen beinvloeden,ziek gedrag

yons | 02-06-09 | 19:16

Je moest is weten hoe de media/overheid de burger al jaren manipuleert,en moedwillig dom houdt.

Torquemada | 02-06-09 | 19:25

leuk dat die pvv-er gewonnen heeft, en donderdag mogen we nóg een keer stemmen, het kan niet op! :-)

Onderbuik | 02-06-09 | 19:24

zaal zit vol met economen die zijn over het algemeen niet echt links hoor, weten alleen iets beter hoe belangrijk internationale samenwerking op handelsgebied is. En als je pvv zo hoort zouden ze het liefst nog autarkisch worden en daar heb je helemaal niks aan.

sleintjuh | 02-06-09 | 19:24

blendedperfection | 02-06-09 | 19:19

Niet zozeer op basis van IQ, maar meer rationeel vermogen. Ook zeer intelligente personen kunnen ongeschikt zijn te oordelen over hoe een lang geleidt moet worden. PVV bespeelt onderbuik gevoelens en onderdrukt inhoudelijk debat. Ergens in mijn hoofd klinkt nu aristocratie, maar dat is natuurlijk onbereikbaar.

Joosth33 | 02-06-09 | 19:24

Opvallend: de Policorrekes "argumenteren" hier weer met scheld- en andere bijvoegelijke naamwoorden.
Zouden ze echt het verschil tussen een feit en een opinie niet weten?
Lijkt er sterk op.

Merlot | 02-06-09 | 19:24

midget bij de mic

PietPiloot | 02-06-09 | 19:24

@kwajtsnet | 02-06-09 | 19:16
Ik heb het net even bekeken. Bolkestein is exemplarisch voor de bedriegerij van de VVD. En dan zijn er nog mensen die menen dat Bolkestein een sterkhouder is/was.

Martinello | 02-06-09 | 19:24

Barry Madlener winnaar ! Proficiat !
Aaaiiiii............ pijnlijk voor linksch aan het boooee.... geroep te horen LOL

CDlogo | 02-06-09 | 19:23

Hahaha,
Mensen, het is allang klaar voor ons.
PVV....
Gewoon puur om te zien wat er kan gebeuren.

jean claude d'Hommel | 02-06-09 | 19:23

Madlener de winnaar maar wat was die zaal stil.

Priceless !

De zorgvuldig geselecteerde linkse zuurbekjes konden het niet hebben dat een PVV als winnaar uit de bus komt.

Schitterend !

HAHAHA !

solidstate | 02-06-09 | 19:23

blendedperfection | 02-06-09 | 19:19

je naam klinkt allochtoons dus irrelevant

henkt | 02-06-09 | 19:22

Ja, inderdaad, VVD stemmers zijn links!

Spoon65 | 02-06-09 | 19:19
yep! .. blijft die pijpleiding(uut TurkmenistAn?)

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:22

Dit onsportieve boe geroep doet mij denken aan de tijd fortuyn. Toen waren er ook veel boe roepers uit SP en Groenlinks kamp.

reade romke | 02-06-09 | 19:22

@ blendedperfection
Je vergeet: "Nee tegen spirituele steun van 'onze jongens' als ze moslim zijn." (kijk het nog maar eens terug bij P&W)

Spoon65 | 02-06-09 | 19:21

vander F | 02-06-09 | 19:20
Die zijn al druk bezig met knippen en plakken. Moet natuurlijk niet te overtuigend op beeld komen.

KeurMeester | 02-06-09 | 19:21

Twee herkenbare punten van debatten:
- Kippenhok
- De vraag nooit beantwoorden, maar een ontwijkende zin/ ontwijkend verhaal aanreiken.

Hauptfrau Anouk | 02-06-09 | 19:21

Wouter van de Camp vind ik beslist kandidaat voor de shortlist Grootste Engerd.

Merlot | 02-06-09 | 19:21

Makelijk ook, als je met feiten strooit.
Daar kunnen linksen niet tegen.immers, feiten zijn rechts.
En laat ik nu eens een mens zien die met onderbouwde feiten, inclusief voorbeelden bewijzen dat de Islamisatie niet waar is.
Maar dat terzijde.

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:21

Mooi! Barry Madlener (PVV) wint het debat volgens de kijkers. En hoor het onsportieve boe-geroep uit de zaal eens. Prachtig!

rien6139 | 02-06-09 | 19:20

Barry Madlener+veel

rick13 | 02-06-09 | 19:20

@yons | 02-06-09 | 19:16 ,
stemmingen beïnvloeden ziek gedrag?

*belt NOS*

vander F | 02-06-09 | 19:20

Wat is die Madlener toch een rasdebiel, de ene one-liner na de andere knalt die eruit, maar heeft die vent ook maar enigzins een visie? Nee hij roept gewoon overal nee tegen. Nee geen Oostbloklanden, geen Turkije, maar heeft hij dan toevallig wel een plan om de vergrijzing tegen te gaan, of zullen we gewoon heel hard met zijn allen ''nee'' gaan roepen. Wat zou het toch een utopie zijn als we alle mensen met het IQ van mijn schoenmaat het stemrecht konden ontnemen, hebben we gelijk geen PVV meer.

blendedperfection | 02-06-09 | 19:19

@ Sangoni
Ja, inderdaad, VVD stemmers zijn links!

Spoon65 | 02-06-09 | 19:19

laten we stemmen op de enige partij in Nederland met maar 1 lid, ik wel

henkt | 02-06-09 | 19:19

Haha, prachtig! Een hele linkse zaal in 1x stil!!!

Sangoni | 02-06-09 | 19:18

Geenstijl zorgt voor Barry als winnaar?
Sonde dan dat deze stemmers het debat niet hebben gekeken... want als je serieus vindt dat het negeren van anderen je een goede "debater" maakt is echt in en in triest.

Buiten dat: Top Actie GS en ga zo door! Ongeacht van de uitslag, het toont maar weer aan dat internet polls Bullshit zijn!

Spoon65 | 02-06-09 | 19:18

Links publiek kon het ff niet waarderen. Moest toch best lachen. Die Madlener bakte er niet veel van.

Statler en Waldorf | 02-06-09 | 19:18

Links tuig!
wat een stotteraar

tafelvoetbal4 | 02-06-09 | 19:18

Gewoon tegen Europa, gewoon niet stemmen.

Willem VanDer Decken | 02-06-09 | 19:18

Alle PVDi-jugend op de tribune zaten te joelen....... LOL.

Dat worden nog hele dikke tranen voor de zelfverklaarde guttmenschen a.s. Donderdag......, zelf heb ik al een prachtige brutt in de koeling liggen om de overwinning te vieren.

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 19:18

LOL de PVDA-maffia in het publiek heeft de handen stuk geklapt tijdens het debat tégen Madlener en uiteindelijk toen Madlener werd uitgeroepen tot beste debater de keel schor gejoeld. Wat een intriest misselijk volk zeg!

Martinello | 02-06-09 | 19:17

Wordt wel duidelijk zo waar GeenStijl mee bezig is

yons | 02-06-09 | 19:17

Madlener als beste debater. Schandelijk, dat boegeroep uit het linkse publiek.

Toine Tussenbeen | 02-06-09 | 19:17

@ QB (ja die.....) | 02-06-09 | 19:03
Dat geneuzel betuigd overduidelijk dat het in het kabinet meer gaat over vriendjes politiek dan een functionele scheiding tussen werk en privé. Men gaat niet meer kijken naar standpunten, maar of Hans of Wim of Pietje niet een betere vriend is.

Charly_Trippo | 02-06-09 | 19:17

Andre!

PietPiloot | 02-06-09 | 19:17

Hehehe... en wat schreeuw je dan als het volk democratisch iemand tot winnaar maakt. BOEHOEeeee. +2 PVV... Maurice... komt dr maar in !!!

KeurMeester | 02-06-09 | 19:17

Wat een sneue figuren in dat publiek, hahaha. Ze hebben echt het laagste van het laagste der PvdA-stemmers bij elkaar geschraapt. Hoor ze joelen... dolkomisch.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:17

Prachtig, vies van TROS om alleen de linkse achterban uit te nodigen om de PVV in een zwart licht te zetten. Zo mooi dat de echte mensen thuis de PVV toch steun betuigen.

henkhenkhenk | 02-06-09 | 19:17

@engeltje_
Sorry, ik heb je inauguratie tot nationale woordvoerder voor het Nederlandse volk eventjes gemist.

Perv | 02-06-09 | 19:16

ondemocratische houding heeft GeenStijl.... stemmingen beinvloeden,ziek gedrag

yons | 02-06-09 | 19:16

Wat een twinkeloogjes van madlener hij was er beduusd van.

(R)evolutie | 02-06-09 | 19:16

Madlener,+1

Zo jammer! | 02-06-09 | 19:16

Martinello | 02-06-09 | 19:09

zie 't antwoord van bolkie op joost
gadver, de reden? Zal eensch wel ter sprake komen..

kwajtsnet | 02-06-09 | 19:16

Madlener wint het debat

Jan Modaal | 02-06-09 | 19:16

@engeltje, ach hou toch op zeikerd.

reade romke | 02-06-09 | 19:16

hoppa .. dit mag toch een teken aan de wand zijn .. Madlener beste gekozen door de kijker . Het publiek ( deja vu.... rosenmuller- fortuyn roept boe zoals men getraint is door hun proffesoren )

vicecity | 02-06-09 | 19:16

Lacheuuu,Barry wint debat.

Torquemada | 02-06-09 | 19:16

Margiet Vroomans is een heel viesss eng vals wijfje, vind ik.
Euroqueen van het suggestieve vraagjes stellen.

Merlot | 02-06-09 | 19:16

Whahahaha! Wat zegt dit toch veel over de stemmers. En nu heeeeel snel op naar een aristocratie a la plato.

Joosth33 | 02-06-09 | 19:15

smerige boeroepers

conqueror | 02-06-09 | 19:15

hoor die linkse rakkerts boe roepen.. hahaha geweldig...

reade romke | 02-06-09 | 19:15

Haha, de uitslag is net bekend geworden, de naamloze vent van de PVV heeft het debat gewonnen en je merkt gelijk dat de hele zaal het niet kan hebben.

Kapitein Neus | 02-06-09 | 19:15

Barry de winnaar? Inhoudelijk was die uitermate zwak...

PietPiloot | 02-06-09 | 19:15

hahaha, boehoe boehoe

Lepo | 02-06-09 | 19:15

Hahahahahaha, die reacties van het publiek. :D

Lavalamp | 02-06-09 | 19:15

Zooow, GS heeft nog een stemming om zeep geholpen. Gefeliciteerd!

drs. Hunebed | 02-06-09 | 19:15

-weggejorist-

SeriousBusiness | 02-06-09 | 19:15

PowNed!!!

Wolvabolic | 02-06-09 | 19:15

Het zal toch niet waar zijn dat de PVV de grootste gaat worden. Nachtmerrie voor elke Nederlander.

engeltje_ | 02-06-09 | 19:15

Madlener:D

Drs. R | 02-06-09 | 19:15

Haha, ze zijn er niet echt mee eens. Schitterend!

Jaegelsch | 02-06-09 | 19:14

yessssss....... hahahahah stelletje boeroeperts..... de eerste overwinning is binnen en wat voor een

opperdepop | 02-06-09 | 19:14

-weggejorist-

xzaz2 | 02-06-09 | 19:14

Iemand een directe link van de mms locatie?
Die vervelende player werkt niet onder firefox/mac :(

doemijjezusjemaar | 02-06-09 | 19:14

WOW!
LOL!
Barry is de winnaar!!!!!!

fuckje | 02-06-09 | 19:14

Go Barry, beste debater :-)

Spittertje | 02-06-09 | 19:14

Wat een kortzichtige idioot die Barry Dinges. En hij is nog de beste debater ook. Zegt genoeg.

poursuivant | 02-06-09 | 19:14

Barry Madlener beste debater; PvdA-zaal loeit van kwaadheid!

Merlot | 02-06-09 | 19:14

HAHAHAHAHAHA

de blonde Satan RULEZZZZ !!!

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 19:14

LOL!

vander F | 02-06-09 | 19:14

-weggejorist-

OmeletDuFromage | 02-06-09 | 19:14

Mooie boel! :D Go Barry!

barrymossel | 02-06-09 | 19:14

-weggejorist-

Brahim | 02-06-09 | 19:14

Dogma der EU-apologeten: "problemen los je internationaal op."
Echt waar? Allemaal? *kotst*

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 19:14

Het is duidelijk dat Madlener constant het woord wordt ontnomen. Doorgestoken kaart. Nog een reden om PVV te stemmen.

OmeletDuFromage | 02-06-09 | 19:13

@Quadrifoglio | 02-06-09 | 19:08 ,
ik heb ook zin in zieken.
Heel veel zin.

vander F | 02-06-09 | 19:13

ze laat hem niet uitpraten... links rotwijf... doen ze altijd.

opperdepop | 02-06-09 | 19:12

Madlener, kan wel eens uitgroeien tot een groot politicus.
Belangrijke reden, die man is niet onzeker te krijgen heb ik al gemerkt. Heerlijk dat moment toen die van Balen verbaal agressief werd (altijd zwakt!) en Barry daar super relaxed en geamuseerd op reageerde.

Mulimans | 02-06-09 | 19:12

@Hobbykip | 02-06-09 | 19:06 ,
waar stem je op?

Fractie Afkorting Partijen Zetels
Europese Volkspartij en Europese Democraten EVP-ED EVP & ED 277

Partij van de Europese Sociaaldemocraten PES PES 218

Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa ALDE ELDR & EDP 106

Unie voor een Europa van Nationale Staten UEN UEN 44

Europese Groene Partij-Europese Vrije Alliantie EGP-EFA EGP & EFA 42

Europees Unitair Links/Noords Groen Links GUE-NGL Europese Linkse Partij & NGL 41

Onafhankelijkheid en Democratie Groep IND-DEM ADIE, EUD & ECPM 23

Identiteit, Traditie en Soevereiniteit ITS ITS 20

Niet-ingeschrevenen 14 zetels
nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Parleme...

Wat nou VVD.

vander F | 02-06-09 | 19:11

EU landbouwsubsidies 50 miljard per jaar.
Wie krijgt dat geld? Wie in Nederland?
kijk even voor de echte feiten:
farmsubsidy.org/NL
Dus velen die toch al veel geld verdienen krijgen ons belastinggeld erbij!!

ecologiste | 02-06-09 | 19:11

Natuurlijk kut SP gooi die boeren maar weer het land uit.

xzaz2 | 02-06-09 | 19:10

@barrymossel | 02-06-09 | 19:08
Daar heb je een punt ja.......... het is een protest stem.

Hobbykip | 02-06-09 | 19:10

@Hobbykip | 02-06-09 | 19:06
PVV zal een duidelijk geluid laten horen tegen de corruptie, regelzucht, bemoeienis en geldverspilling van de EU.
De VVD heeft nog nooit de belangen van het volk gediend. Beter geen invloed dan bedriegers en nep oppositie als de VVD.

Martinello | 02-06-09 | 19:09

@Joost33
D66 , dat zinloze groepje grachtengordeldieren rondom Kereltje?
No Thanx!

fuckje | 02-06-09 | 19:08

Heb bij éénvandaag PVV gestemd. Vanwege de FAIL van Van Baalen maar vooral ook om te zieken.
.
Vermoedelijk ga ik overmorgen het laatste wéér doen.

Quadrifoglio | 02-06-09 | 19:08

Waar's Libertas dan?

Enige zinnige partij om deze verkiezing je stem aan te verkwanselen imo

Binnenbaan | 02-06-09 | 19:08

@Hobbykip, gaat om het nationale signaal. we hebben 25 zetels op zevenhonderdnogwat zetels. Al zou de hele bloody sgp de dienst uitmaken namens Nederland, dan zou het nog hele-maal-niets uitmaken...

barrymossel | 02-06-09 | 19:08

@Joosth33 | 02-06-09 | 19:06
Dat vroeg ik me ook af.......... maar die staan natuurlijk pal achter van Baalen aangezien ze in het zelfde groepje zitten straks ;)

Hobbykip | 02-06-09 | 19:07

Gewoon PVV. Lekker rellen, altijd, en overal.

OmeletDuFromage | 02-06-09 | 19:07

Die gast van de CDA ziet het geld al in zijn zakken zitten. Bah...
xzaz2 | 02-06-09 | 19:00
@kwajtsnet
Lol

xzaz2 | 02-06-09 | 19:07

Dit is natuurlijk een debat voor de buhne, om het volk te manipuleren. Om de indruk te wekken dat er uberhaupt wat te kiezen valt.
Bij de conventionele partijen zijn achter de schermen in de hoogste regionen helemaal geen partijlijnen zichtbaar. Mogen wij natuurlijk niet weten.
Op het pluche zullen ze in grote lijnen altijd hetzelfde beleid doorvoeren. En wij blijven we maar mopperen dat partijen hun beloften niet nakomen.
Logisch dus als je weet dat er helemaal geen democratie is. Natuurlijk ruzieen ze onder elkaar en doen alsof ze elkaar beconcurreren, maar de waarheid is dat dit een grote leugen is. Eenmaal in de regering wordt door alle conventionele partijen op de essentiele onderdelen geheel hetzelfde beleid doorgevoerd.
Echt om te kotsen.

Martinello | 02-06-09 | 19:07

Ik heb niets tegen de PVV hoor maar jullie moeten niet denken dat de PVV enige invloed kan uitoefenen in de EU ............. Daarom VVD voor mij .............

Hobbykip | 02-06-09 | 19:06

PVV doet het inhoudelijk weer tenenkrommend slecht. Waar is de D66 overigens?

Joosth33 | 02-06-09 | 19:06

Landbouw subsidies moet je houden. Erg belangrijk.

xzaz2 | 02-06-09 | 19:06

Is Hans van Balen boos?

henkstubbe | 02-06-09 | 19:05

Ah,
de PvdA heeft zowaar handtekeningen verzameld tegen SStraatSSburg.
Nou.

vander F | 02-06-09 | 19:05

Wat een vervelende gast zeg van de CDA .. drammen drammen en geen enkel spijt tonen of toegeven van fouten in het verleden bah

vicecity | 02-06-09 | 19:04

wel leuk dat er voornamelijk linkse mensen in die zaal zitten, is weer iets om PVV zwart te maken. Naja, mijn stemmen hebben ze.

henkhenkhenk | 02-06-09 | 19:03

@QB (ja die.....) | 02-06-09 | 18:57 ,
kan me niet erg genoeg,
tenenkrommend, dit geleuter op de televee.

vander F | 02-06-09 | 19:03

wat is dat voor incestueus neuzel om elkaar met de voornaam aan te spreken ??

Zeau zie ik dat Wim...., daar denk ik dan anders over Hans.... etc etc

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 19:03

PVV! +1 stem van mij

Scheetzak | 02-06-09 | 19:02

@Plonk | 02-06-09 | 18:53
Helemaal mee eens. En aan het geglim van Madlener te oordelen was hij het er ook mee eens.

Chiant | 02-06-09 | 19:02

PVV!!!
We zullen ze daar eens even flink de stuipen op het lijf jagen!
... Niet stigmatiseren... pfffff van de Kamp, ga ns op je fiets en SNEL naar huis...

Pulpa | 02-06-09 | 19:02

Barry is wel lekker tendentieus hoor, valt me nog mee dat die babyface niet begint te janken.

Echt Balen!

irriducibili79 | 02-06-09 | 19:02

VVD

PietPiloot | 02-06-09 | 19:02

Gewoon Ridder M. Kroon naar Afrika sturen,
met een zak geld in de ene en een Diemaco in de andere.

vander F | 02-06-09 | 19:01

Die gast van de CDA ziet het geld al in zijn zakken zitten. Bah...

xzaz2 | 02-06-09 | 19:00

@hOBBYKIP|18:54
vd Kamp is geforceerd. Na ruim 20 jaar kamerlidmaatschap, waarin hij niets heeft klaargemaakt, geeft hij nu alleen maar one-liners die hij in die lange jaren heeft opgeslagen.
Berman is het product van zijn ouders, een communist die de cultuur van Grunn naar de kleauten heeft gebracht, en de dochter van een salonsocialist met een driedubbele achternaam, Bah!
De anderen zijn het vermelden niet waard.

fuckje | 02-06-09 | 19:00

seven | 02-06-09 | 18:36
dank voor het filmpje.
Gewoon genieten.

Teun van het Tuinpad | 02-06-09 | 19:00

Toch een paar zinvolle/waardevolle dingen uit gristenhoek: Turkijke kan nooit lid worden van de EU (CU), economische gelukszoekers hebben hier in Nederlandsniets te zoeken (CDA). Jammer alleen dat ze naast deze sterke punten zoveel rotzooi als bagage met zich meenemen. Ze blijven fail (maar zelfs fail zegt afentoe iets goeds blijkbaar... een positief punt: ze blijven voor rede vatbaar).

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 18:59

Pvv +3 :D

DerbiSenda | 02-06-09 | 18:59

magentaplacenta | 02-06-09 | 18:57

nee klopt ,maar het ging meer over het soort publiek . een deja vu momentje dus :)

vicecity | 02-06-09 | 18:59

Bassie en Adriaan, Bassie en Adriaan, ....... lallallalaaaallaaaaallaaaaaa
* oeverloos geldverslindend gelul *

Kobus Kloothamer | 02-06-09 | 18:59

PVV

Antonnio | 02-06-09 | 18:59

Ik hoorde net Van Baalen en Madlener. De aatste scoorde. Van Baalen is de man van de liberale partij die in de jaren 60-70-80-90 graag Turken en Marokkanen naar Nederland haalde (en de PvdA wilde ze gelijke rechten geven als autochtonen.
VVD bij monde van staatsecretaris Hen van Hoofwas vóór openstellen grenzen voor de Polen, zie bijv. www.ad.nl/uwmening/article208604.ece
Va Baalen cs zijn alleen geïnteresseerd in productie maar niet in de human resources van ons land zelf omdat ze vóór ales en iedereen geld willen zien. En dat maakt ze blind en dat veroorzaakt kosten op de langere termijn die dan worden afgewenteld op de gewone belastingbetaler. Zo komen we er dus niet met zij allen. Beetje meer respect voor Jan de arbeider die hier geboren en getogen is.

ecologiste | 02-06-09 | 18:59

Juist de zelfsstandige onafhankelijke staat staat garant voor vrede. Wereldrijken hebben vaak zware negatieve gevolgen voor de inwoners. Neem bv het Ottomaanse rijk, daarvoor was Turkije een land met verschillende culturen en rassen. Maar al snel werd iedereen die zich niet volgens de staatsnormen gedroeg vervolgd of uitgeroeit. De Armeense genocide en Assyrische genocide is niet voorkomen door zo’n groot wereldrijk, maar juist daardoor veroorzaakt en uitgevoerd.

Wat overblijft is een juist een monocultuur zie Turkije, een land met nu 99,8 procent moslims nadat alle andere culturen daar zijn uitgeroeit of verjaagd, daarvoor was Turkije een land met vele invloeden waaronder Armeens christelijke

seven | 02-06-09 | 18:58

Zooooo.... werd die Hans van Baalen even de oren gewassen door die Madlener..... oeps moet dat hele panel gedacht hebben... de PVV heeft zich meer dan goed voorbereid.

inquisitra | 02-06-09 | 18:58

vander F | 02-06-09 | 18:55
of nog erger....
Ricky! Ricky! Ricky! Ricky! Ricky! Ricky!

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 18:57

vicecity | 02-06-09 | 18:54

Rosenmoller en Fortuyn was toch niet over de EU?

magentaplacenta | 02-06-09 | 18:57

Grappig hoe iedereen wat anders ziet........... vogens mij had van Baalen toch echt gewonnen.......... maar goed ........... Iedereen heeft zijn keuze toch al gemaakt

Hobbykip | 02-06-09 | 18:56

@PietPiloot
Nope.
Pvv en debateren :']

xzaz2 | 02-06-09 | 18:56

Sielluge beautjes enzo,
nee dat stimuleert...

vander F | 02-06-09 | 18:55

Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry!

vander F | 02-06-09 | 18:55

hahaha die Van Baalen probeert ff te scoren door te gaan gillen .
Trouwens ... Is dit het zelfde publiek als toen bij Rosenmuller en Fortuin ??
Het lijkt er wel op . een deja vu gevoel hier

vicecity | 02-06-09 | 18:54

Trouwens jammer dat D'66 niet mee doet zeg.

PietPiloot | 02-06-09 | 18:54

* heeft nu al kies-pijn *

Je Verzint Het Niet | 02-06-09 | 18:54

@fuckje | 02-06-09 | 18:52
Vind je ??
Wim van de Camp is toch echt zelfverzekerder ....... denk ik

Hobbykip | 02-06-09 | 18:54

wat een afgang van plofkop Von Baalen.

QB (ja die.....) | 02-06-09 | 18:53

"Onze diversiteit is onze rijkdom." Hou nu eens op met die multiculti bullshit! KIJK verdomme eens wat je precious diversiteit hier in Nederland allemaal teweegbrengt... niets dan problemen!

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 18:53

Ik vond van Baalen erg sterk zojuist,
stream hapert wel een beetje, zijn er meer die dit hebben?

PietPiloot | 02-06-09 | 18:53

Ben lid van de VVD, maar dit was niet sterk van Van Baalen.... een VVD'er gaat nooit hysterisch staan gillen... en er zijn hem uitspraken uitgelokt die hij vast niet zo wilde zeggen... zucht...

Plonk | 02-06-09 | 18:53

Van Baalen ging af als een gieter. Mensen die schreeuwen verliezen per se. +Heel Veel voor Barry Madlener, aimabel man (dit in tegenstelling tot die mafkees van een Van Baalen)

barrymossel | 02-06-09 | 18:53

Wat een blaaskaak is die van baalen zeg.
Arrogante brulboei!

Beëlzebul | 02-06-09 | 18:53

Europa krijgt wat mij betreft nu al te veel invloed in nederland dus PVV

highjack89 | 02-06-09 | 18:53

Tja: als je Europa maar heel groot laat worden dan krijg je Turkije als een paard van Troje binnen de EU-grenzen.

Uifeltje Gnuiffeltje | 02-06-09 | 18:52

kan zoiets niet kijken joh! *toch stemmetje achtergelaten heeft*

Stroopdoos | 02-06-09 | 18:52

veel klapvee voor een opmerking van v. Baalen. ghe, waren/zijn/is de opvatting van de PVV.
lutserts(van de vvd bv)

kwajtsnet | 02-06-09 | 18:52

Barry is wel de meest zelfverzekerde van deze kneuzen.

fuckje | 02-06-09 | 18:52

Van Baalen wint. Blaft wel wat hard.

Gallisch | 02-06-09 | 18:51

hihi die Madlener krijgt die Van Balen mooi op de kast.

Uifeltje Gnuiffeltje | 02-06-09 | 18:51

TV Dominee | 02-06-09 | 18:29
Jah mijn gedachte ook, dus ik heb wat bier ingeslagen en ga het debat op de bank verder volgen (loop nu 18 minuten achter, had het op pauze gezet)

Verder ben ik al lid van EenVandaag opinie panel, dus de resultaten die aan het begin van het debat werden gepresenteerd, daar had ik ook al voor gestemd o.a.

Escovan | 02-06-09 | 18:51

Wat staat die mafkees te schreeuwen zeg. Met z'n achterlijke plofkop.

OmeletDuFromage | 02-06-09 | 18:50

Mijn god de pvv failt .. lool

fapz0r | 02-06-09 | 18:50

Barry schopt kont!

Johnny Hotrod | 02-06-09 | 18:50

Madlener sucks maar ik stem toch op hem voor de PVV.

SeriousBusiness | 02-06-09 | 18:50

Van Baalen met zijn dikke kop ziet er grappig uit wanneer hij boos is.

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 18:50

Madlener is goed bezig! :)

barrymossel | 02-06-09 | 18:49

O wat is die van Baalen boos :-)

Spittertje | 02-06-09 | 18:49

Wat een kwallen zijn die van Baalen en Madlener toch.... en debateren kunnen ze ook al niet, wat een stelletje kibbelende wijven.

hooiwagen | 02-06-09 | 18:49

@ seven
Zeg, houd een sop met al die text
Zo wordt m'n eten koud

Tobi | 02-06-09 | 18:48

Waar zou men dat klapvee geronseld hebben? Ik vermoed sterk dat ieder partij een delegatie uit eigen leden heeft mogen meenemen. Overigens heeft de PVV natuurlijk geen leden, maar dat komt de andere partijen dan weer bijzonder goed uit.

En o wat zijn ze toch vreselijk bang van de PVV. Madlener mag steeds meedoen aan het debat en het onderspit delven van het klapvee.

Dat ze bij de publieken nog werkelijk denken dat ze de stemming kunnen maken en wij er nog intrappen. Mwoehahahaha!!!!.

* 4 juni PVV stemmen gaat en daarna intens genieten gaat van de nadiscussie *

Chiant | 02-06-09 | 18:47

"Die Polen die hier zijn, die hebben we nodig!"
jaaaaaa riiiiiight....
Die Polen, hebben onze investering nodig, maar dat geven wij ook niet, waarom zouden ze allemaal hier moeten zitten?
Zorg eerder eens dat ze zelf een economie kunnen opbouwen, dat vinden die Polen zelf ook een stuk prettiger. Maar dat kan niet, want we geven al zoveel weg aan Afrika.

Charly_Trippo | 02-06-09 | 18:45

Dat gelul altijd over die Polen die hier komen werken !!

Liever werkende Polen dan kansloze uitzuigers !

Hobbykip | 02-06-09 | 18:45

PvdD?

Gallisch | 02-06-09 | 18:45

Ik hoor vaak Europa genoemd worden (oa door vd Camp net) om de EU te verkopen. De EU is niet Europa, dat de EU die naam heeft afgepakt van de Europeanen is erg jammer. Europa blijft ook bestaan zonder de EU. Sterker zonder de EU kan je ook heel goed samenwerken, landen als Zwitserland en Noorwegen doen zeer goede zaken. Ook Nederland zal als ze buiten de EU ligt nog steeds midden in Europa liggen. De Duitsers blijven onze producten kopen, sterker we kunnen dan door de mindere EU bureaucraten beter concureren.
Overal worden monopolies bestreden, behalve als het om landen gaat. Veel landen is de beste garantie op een humane samenleving. De idealen van superstaten komen uit de koker van de USSR en het derde rijk en daarvoor Napoleon. Tijden waar je beter ergens anders kon zitten. Dus dat een EU voor vrede kan zorgen is een gotspe, het zijn de goede verhoudingen met buurlanden die daar voor zorgen, de EU streeft naar overheersing.
D66 is van alle NL partijen, samen de PvdA , maar ook het CDA de grootste voorstander van een Federaal Europa. Waar vlucht je in Europa heen als het misgaat? Gebrek aan concurrentie of verschil aan politieke methodes zorgt voor inefficiëntie. Welke reden hebben regeringen nog om hun best te doen voor de bevolking als elk land gelijkgeschakeld is en mensen geen goede voorbeelden zien uit buurlanden. Diversiteit van onafhankelijke, echt vrije landen is de beste garantie voor een welvarende samenleving met respect voor de burgers. Zwitserland zit niet in de EU, Noorwegen ook niet, 2 landen waar het welzijn en de welvaart het grootst is van de gehele EU.

Switzerland has a stable, modern, and one of the most capitalist economies in the world. It has the 2nd highest European rating after Ireland in the Index of Economic Freedom 2008, while also providing large coverage through public services. The nominal per capita GDP is higher than those of the larger western European economies and Japan, ranking 6th behind Luxembourg, Norway, Qatar, Iceland and Ireland.

Greater Zürich area, home to 1.5 million employees and 150,000 companies, has taken top position in some life quality surveys.[32]

If adjusted for purchasing power parity it ranks 15th.[33] The World Economic Forum’s Global Competitiveness Report currently ranks Switzerland’s economy as the second most competitive in the world.[34] For much of the 20th century, Switzerland was the wealthiest country in Europe by a considerable margin en.wikipedia.org/w/index.php?title=Swi...

seven | 02-06-09 | 18:44

Wat zit daar agressief klapvee in de zaal. Als je je handen kapot klapt voor Van Baalen of berman of die van de Kamp dan ontbreekt er toch heel veel realiteitsbesef. Elitair klapvee.

Martinello | 02-06-09 | 18:44

Haha, die van de Camp. Met z'n lelijke rode trucks. Denkt dat men een postertje van 1 bij 1 opmerkt.

Oswald C. Esquire | 02-06-09 | 18:44

@GraafTel | 02-06-09 | 18:34 en -edit-.... zit net ook ff A-team te kijken. Die B.A. was toch wel de bom toen heur.

KlootViooltje | 02-06-09 | 18:43

In Londen werken honderduizenden Nederlanders! (Je leert nog eens wat.)

Art Vandelay Ultor | 02-06-09 | 18:42

PVV.
Vandaag nog een mailtje naar Wilders gestuurd om hem en Barry Madlener succes te wensen.

KlootViooltje | 02-06-09 | 18:42

Gaat lekker seven...

Waar zijn de dames van GL en D66 dan? Europa = ok, maar ik ga echt niet naar dit gezelschap uitzonderlijk onaantrekkelijke mannen kijken.

hooiwagen | 02-06-09 | 18:42

PVV

Mulimans | 02-06-09 | 18:42

Onze redactie zal uw reactie zo spoedig mogelijk plaatsen.
Wilt u nog een keer reageren?

Nee.

G-unite | 02-06-09 | 18:41

HIer spreekt de koning van freespeech, oftewel big brother GS.
Uw enige juiste keuze is: Barry Madlener.

Einde van de Domheid | 02-06-09 | 18:41

Heeft Dennis de Jong de Mexicaanse-Griep?? Hij zweet als een otter!

DaDutchOven | 02-06-09 | 18:40

gaap, is dat europese geneuzel nou eens klaar, komt niks boeiends meer op tv door die lui en je wilt toch spontaan zappen

sambalbaj | 02-06-09 | 18:40

Wat is die van der Camp een clown, VERSCHRIKKELIJK!

drs. Hunebed | 02-06-09 | 18:39

Uit de eerdere PDF.. audits van de EU pagina 14
Overzicht 4. Overzicht DAS-oordelen Europese Rekenkamer 1994–2007
Begrotingsjaar Totaaloordeel DAS Kwantitatief beeld
2007 Geen positieve verklaring
2006 Geen positieve verklaring.
2005 Geen positieve verklaring.
2004 Geen positieve verklaring.
2003 Geen positieve verklaring.
2002 Geen positieve verklaring.
2001 Geen positieve verklaring.
2000 Geen positieve verklaring.
1999 Geen positieve verklaring.
1998 Geen positieve verklaring.
1997 Geen positieve verklaring.
1996 Geen positieve verklaring.
1995 Geen positieve verklaring.
1994 Geen positieve verklaring.

ps regelmatig staat deze tekst erbij Onaanvaardbaar groot aantal materiële fouten.

Bron: Jaarverslagen 1994–2007 Europese Rekenkamer zie 18:33

Theo van Gogh in gesprek met Pim Fortuyn over deze controle audits en over de EU www.dumpert.nl/mediabase/17097/9b1fdd1...

seven | 02-06-09 | 18:36

PVV heren!

magentaplacenta | 02-06-09 | 18:36

Haha, ja rtl7.

Kut A-team

Klaas Appelmelk | 02-06-09 | 18:35

Iemand nog een kipkluifje?

Tobi | 02-06-09 | 18:35

The A-team is op het andere net!

-edit: lol kijk ook net! -

GraafTel | 02-06-09 | 18:34

Nederland is verreweg de grootste netto betaler. We betalen 6x zoveel als Frankrijk, dit terwijl Frankrijk zelf veel meer ontvangt aan subsidies en meer invloed heeft. Dit feit is al meer dan tien jaar bekend meer geen van de huidige partijen, is in staat geweest om dit echt sterk te verbeteren.
Ook in 2007 droeg Nederland van alle lidstaten relatief het meeste af aan Brussel: Den Haag betaalde 6,3 miljard euro en kreeg 1,9 miljard euro aan subsidies terug.

Er is nauwelijks zicht op effectiviteit van de Europese subsidies

Geen navolging
De Rekenkamer is positief over het initiatief van minister Wouter Bos (Financiën, PvdA) om een verklaring in te leveren in Brussel over de besteding van de Europese miljarden. Dat vergroot de transparantie.

Maar naast Nederland leveren alleen Groot-Brittannië en Denemarken zo’n lidstaatverklaring in.

Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde EU-trendrapport ( ) van de Algemene Rekenkamer. www.elsevier.nl/web/10222517/Nieuws/Eu...

De Rekenkamer waarschuwt dat Nederland ook nog eens een strop van 200 miljoen euro wacht: vanwege onregelmatigheden bij de besteding van Europese subsidies tussen 2000 en 2006 moet den Haag 155 miljoen euro terugstorten.

Daar komt nog een tegenvaller van 48 miljoen euro bij vanwege dubbel gedeclareerde btw voor EU-projecten. Ook dreigt de overheid gereserveerde subsidies voor de komende jaren te verliezen, meldt de Rekenkamer.

Weinig zicht
Verder vindt de Rekenkamer dat er te weinig zicht is op de effectiviteit van de EU-subsidies. ‘De aandacht gaat voornamelijk uit naar het uitgeven van EU-subsidies; er is nauwelijks aandacht voor het behalen van resultaten.’

Evaluaties van de Europese Commissie zijn vaak niet openbaar, en bevatten meestal weinig informatie. ‘Als ze wél inzicht bieden, blijken de beleidseffecten beperkt,’ concludeert de Rekenkamer. www.elsevier.nl/web/10222517/Nieuws/Eu...

www.rekenkamer.nl/9282000/d/p464_rappo... pdf pagina 61, 62 in kaartvorm kan direct zien dat NL het meeste betaald per inwoner, maar ook in absolute cijfers is het extreem veel gemeten naar omvang van ons land.

seven | 02-06-09 | 18:33

Niemand wint.

Rammstein | 02-06-09 | 18:33

EU: Lekker Belangrijk

Tobi | 02-06-09 | 18:32

PVV.

nlmindcontroller | 02-06-09 | 18:31

Ons Barry uiteraard.

Jaap de Paap | 02-06-09 | 18:31

lauw

nlmindcontroller | 02-06-09 | 18:31

Madlener? Ik zeg DOEN!

fuckje | 02-06-09 | 18:30

De enige van het EU-gezelschap op wie ik het zou kunnen --Sopie in 't Veld-- is er dan weer niet bij. Gaap dus

FY_Linksch_mensch | 02-06-09 | 18:30

kijken!

Klaas Appelmelk | 02-06-09 | 18:30

PVV.

Naltas | 02-06-09 | 18:29

Van de EU krijg ik gewoon zin om te gaan comazuipen.

TV Dominee | 02-06-09 | 18:29

PVV.

Wolvabolic | 02-06-09 | 18:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen