Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Weekje Tunesië. Voor 25 euro!

He man, doe mij drie Margarita's...Even een extragratis tip voor draaideurcriminelen. Schrijf je nu in als woningzoekende voor de Amsterdamse achterstandswijk De Bijlmer en met een beetje geluk ben je volgend jaar even helemaal weg. Voor een lousy 25 euri mag je dan een week lang geheel verzorgd (PDF-alert) naar een all inclusive vijf sterren resort. Een strafblad hebben is een pre, want fatsoenlijke burgers mogen niet mee op deze pedagogisch verantwoorde interculturele snuffelstage. Beetje andere cultuur opsnuiven schijnt namelijk enorm goed te zijn voor de integratie. En dus trok het stadsdeel Zuid-Oost de portemonnee en zette 75 kiddo’s op een Transavia-vlucht naar Tunesië. All-inclusive polsbandje om en tanken & snacken maar, daar aan het buffet. Kostte een paar centen (het stadsdeel betaalde), maar gezellig dat het was. Slechts één serveerster werd aangerand. Vrijdag keerde het gezelschap terug op Schiphol. Getuige de feauteaux waren het een paar fantastische dagen. Amsterdam Zuid-Oost was nog nooit zo veilig...

Reaguursels

Inloggen

de gemiddelde reactie hier doet me vermoeden dat er nogal wat kanslozen zijn thuisgelaten..

over amsterdam-zo kan ik kort zijn: ik denk dat men echt zn best doet om wesley en kanisha op t goede spoor te krijgen, maar 18 jaar geen opvoeding betaalt zich uit. verloren generatie.

janjoker | 31-08-06 | 13:34

In reactie op de vorige schrijver: het zal ongetwijfeld kleingeld zijn in vergelijking met het totaal wat er in dat deel van 020 over de balk word gegooid, maar 30K blijft een hoop geld om uit te geven aan lui die totaal, maar dan ook helemaal zero hebben gedaan om dit soort dingen te verdienen. Niet te filmen. Je zou denken dat dit geknuffel iets uit het grauwe verleden was, maar kennelijk niet. Beetje jammer.

bello | 30-08-06 | 13:18

DE WAARHEID IN ZUID-OOST.
Ja, dit is wel erg om te lezen, maar eigenlijk neem ik het die jongeren nog niet eens zo kwalijk.

Ik volg al jaren de politiek van Amsterdam en Zuid-oost, via de media maar ook via insiders en geloof mij, dit is eigenlijk nog maar wat kleingeld vergeleken met de miljoenen die verdwijnen in vooral stadsdeel Zuid-Oost.
Soms lekt er voorzicht iets kleins uit dat grote opdrachten in Zuid-Oost door de topambtenaren worden gegeven aan brdrijven die later op naam van familie blijken te staan en uiteindelijk (NIET OFFICIEEL) op naam van de ambtenaar zelf, maar iedereen iedereen dekt in Z.O. gebeurt er al jaren niks. vrienden die elkaar baantjes geven en topsalarissen eraan koppelen. Maar alles wordt vergeven ook de fouten van Mevr. Belliot. Een goede vriendin van mij is jaren geleden op het stadsdeelkantoor weggepest omdat ze iets te eerlijk was en iets te veel vragen stelde over dingen die niet klopten (vriendjespolitiek en vreemde manieren van bedrijven selecteren voor mega-orders) Er is wel eens wat geprobeerd te doen aan deze praktijken, maar het resultaat was ongeveer als de Bouwfraude-affaire, de beschuldigden lachen zich rot en er gebeurt uiteindelijk niks en geld blijft heerlijk binnenstromen via meerdere kanalen. Maar wes vooral niet te kritisch, want daar houdt de PvdA. helmaal niet van in Zuid-oost, liever samen thee drinken en problemen verhullen.

020altijdnr1 | 30-08-06 | 04:16

Wablief? Gaan we na het kromliggen voor uitkeringen, kienderbijslag en huursubsidie ook nog es all- inclusive reisjes voor dit geteisem betalen?? Geen wonder dat de uitvreters blijven komen. Al fuck knows hoe lang betalen we de rekening voor deze lui, en wat krijgt NL er voor terug? Niets dan criminaliteit en een flinke rochel in het gezicht. Effe blijven opletten dames en heren bestuurders van dit land! Denk je nou echt dat die neprappertjes en hun delletjes dit royale gebaar zullen retourneren met de inzet om daadwerkelijk ergens aan de slag te gaan? Een baantje zoeken, dat soort dingen? Denk het toch niet. Is toch makkelijker om lekker in de bijstand te blijven hangen en een beetje bijbeunen als kleine crimineel? Nou dan! En een gratis vakantie op de koop toe! Het is echt tijd dat er hier dingen structureel vorden aangepakt, te beginnen met dit soort uitvreters, en de eikels die dit soort lui in stand houden. ( met andermans geld wel te verstaan) Nuff said....

bello | 29-08-06 | 12:47

Kansloos kudtvolk en dan heb ik het nog over het organiserende orgaan. Zal over de profiteurs maar niet beginnen
"ouders die de financële draagkracht missen"... ja mijn ouders misten die ook, daarom ging ik WERKEN, je weet toch... wat blanke sukkels doen om jullie vakantie te betalen en bling-bling.
'recht hebben op".... een schop onder je hol, zo hard dat je weer thuis bent.

Maar idd Ferrari-racer, zou iemand in Den Haag nou eens zijn bek open doen, of ligt het weer te gevoelig ? Ik denk dat ik maar ff een builtje rooibos ga roken om rustig te worden.

dt_spawn | 29-08-06 | 11:49

Ik kan niet wachten totdat ze in Den haag deze reacties lezen, Den Haag sluit Pewa... kansloze rukorganisatie!! De minister die hier verantwoordelijk voor is... aftreden en verguizen..... Dit is echt te zot voor woorden... je zou al deze reacties als een petitie moeten aanbieden en eens kijken hoe het VOLK over dit tuig nadenkt. De reacties hier... geld voor BLINGBLING is er wel he Gregory... moeilijk kijken en handjes als een AAP!!! houden kunnen jullie ook... ik zeg enkeltje terug naar de Apenheul voor jullie. Dan leveren jullie een belangrijke bijdrage aan dit land in plaats van ons klauwen met geld te kosten.

Rest In Privacy | 29-08-06 | 08:28

Sprakeloos.... dertig ruggen betaald voor dat tuig. En kijk ze eens blij zijn. Een uitkering en ook nog eens een gratis vakantie. Aangifte voor misdaden tegen de menselijkheid door die linkse honden, dat zouden we moeten doen. Echt de tranen springen je in de ogen bij het lezen van dit soort ONZIN.... zeau onrechtvaardig tegenover de burgert die WEL weet wat werken is en er trots op is dattie zijn eigen broek ophoudt. Maar nee, deze luie honden moeten natuurlijk eens nodig op vakantie want dat zijn ze tig jaar niet geweest. dat is GVD ook volledig logisch want ik geloof niet dat er bij een uitkering vakantiegeld gelapt wordt!

Wordt het niet eens tijd voor aangifte tegen dat linkse tuig voor onbehoorlijk bestuur? Damn man, ik ben BOOS!

BuB | 29-08-06 | 02:36

Gaan ze volgend jaar weer? Want voor een prikkie naar tunesie, lijkt mij ook wel lekker. Mijn laatste bezoekje aan tunesie kostte mij 700 euries meer. Voor dat geld huur ik makkelijk een kamertje in a'dam- zo en een verjongingskuurtje kan er dan ook nog wel vanaf

Terep | 29-08-06 | 01:01

Swabibi Musampa 29-08-06 @ 00:06
Deze heeft een nog veel mooiere ketting:
www.pewa.nl/arctm/foto's/tunesie/1...

Ha, ha - deze jongen is een totaal cliché. Schoenen, ketting, horloge, armbanden - maar ja, ze kunnen ook niet veel anders dan elkaar na-apen hm.

stem des volks | 29-08-06 | 00:28

Mooi, en na landing in zonnig Verweggistan meteen de retourtickets verbranden en wegwezen. Dan krijgen we als burgers pas echt waar voor ons geld. Zoniet, is het weer het zoveelste voorbeeld van het pamperen van dat uitschot door de theedrinkende geitenbreiers brigade op onze kosten!

Brouhaha | 29-08-06 | 00:24

En WAAROM altijd die spastische handjes in de lucht als ze stoer willen doen? Het is goedverdegoedver niet gek dat ze niet (kunnen) werken. Met die scheve klauwen kun je toch niets aanpakken? Iedereen die zo'n scheve klauw de lucht in steekt zouden ze de handen AF moeten hakken. Met zo'n spastisch handje kun je toch niets nuttigs doen, behalve aan de honden voeren?

Swabibi Musampa | 29-08-06 | 00:11

www.pewa.nl/arctm/foto's/tunesie/1...

Wel geld voor tatoos en VETTE kettingen, swa!! Tsjek me kettingen, dan toch ja toch! Geef toch korting op mijn vakantie, toch. Heb ik toch nodig toch!

Zijn er in Tunesie geen goedverdoemde ravijnen om die bus in te parkeren?

GRATIS BREAHHHZAAHS VOOR IEDEREEN

Swabibi Musampa | 29-08-06 | 00:06

Ach, ik zou nog eens twee keer nadenken of ik wel voor 25 Euro naar Tunesie zou willen.. Mischien is het vermakelijker en in elk geval een stuk minder frustrerend om twee kratjes bier leeg te drinken thuis voor de buis

de mol | 28-08-06 | 23:09

ONGELOFELIJK WEER GEWOON!!! Dit kan uiteraard alleen weer in NL! Je zou toch bij denken dat niet alleen bij de POLIZEI maar ook bij alle overheidsorganen het minimale opleidingsniveau VMBO- is!
.
.
Misschien toch een goed idee als tijdens de wedstrijd tegen Israel niet alleen De Goffert wordt opgeblazen maar ook de rest van Heel Nederland!
.
Met uitzondering van Limburg natuurlijk, dat daar komt Geert Wilders vandaan!!
.
GEERT WILDERS, GEERT WILDERS... GEERT WILDERS IS ONZE PROFEET!!!

Section_1 | 28-08-06 | 22:24

Ik word een beetje misselijk hiervan.
Loosert zijn wordt beloond in dit land.
Lang Leve Links!

emilio1245 | 28-08-06 | 22:23

@ gentle giant: UPG inderdaad. Toch was ze best aardig.

de Conciërge | 28-08-06 | 21:36

gentle giant 28-08-06 @ 21:05

Mag ik mee voor € 25,-?

Kingeef1975 | 28-08-06 | 21:26

UPG ( uit positie geluld ).

gentle giant | 28-08-06 | 21:14

www.viavzw.be/static/ViaProgramma/Werk...
Ik heb deze link vanmiddag al gepost, hier zullen heel wat minder mensen moeite mee hebben, dus, ik weet niet of je in de organisatie zit, maar gooi het eens in de groep.

gentle giant | 28-08-06 | 21:05

nou zo te lezen denk ik dat je weinig tot geen gelijk hebt en krijgt in het hele verhaal...

feit blijft dat jij en je vrinden voor weinig op vakantie zijn geweest en dat je het naar je zin hebt gehad.Lekker toch?

En ga nu aub aan je Studie en je werk ipvje energie te steken in een schijnbaar hopeloze zaak te steken en laat zien dat JIJ dan niet zo'n kansarme donder bent die het op eigen kracht niet red.

ZELFREDZAAMHEID is het doel.

Tinus de Hakker | 28-08-06 | 21:04

@ Tirana, je vroeg feiten, je kreeg feiten, voorts denk ik dat de Concierge om 20.01 het verhaal aardig verwoord heeft, ( en ik heb geen zielig salarisje ).

gentle giant | 28-08-06 | 20:54

het vorige record stond op 55 seconden, vind het een beetje jammer...

Tirana | 28-08-06 | 20:53

Omdat je weet dat ik gelijk hebt. misschien moetj e nog iets meer googlen of probeer eens vinden.nl
Ik hoor het wel wanneer je eruit bent...

Tirana | 28-08-06 | 20:49

Ga een hapje eten. Verzin intussen eens iets steekhoudends!

de Conciërge | 28-08-06 | 20:46

je bent zo initiatief misschien moet je maar eens gaan uitzoeken hoeveel het stadsdeel heeft gegeven en hoeveel het werkelijk heeft gekost.. dan zul je zien dat het geheel niet door het stadsdeel is gefinancierd.. daarna lach ik...

Tirana | 28-08-06 | 20:45

Beste Tirana,
De PEWA bestaat dankzij subsidies. De ene subsidie uit DB, de andere uit een potje van het Rijk, weer een andere komt uit de kas van een grotere stichting. Hoe denk jij dat PEWA aan haar geld komt, Tirana?

de Conciërge | 28-08-06 | 20:45

"Dan nog iets moois. PEWA heeft voor zijn eigen jongeren betaald, daar heeft het stadsdeel niets aan bijgedragen.. maar daar wordt overheen gelezen want anders is het niet meer leuk..."quote
*rolt schuddebuikend over de vloer*

gentle giant | 28-08-06 | 20:43

Het dagelijks bestuur stemt in met de incidentele subsidiering van Zomerfestival en Zomerkamp 2006 aan Stichting Krater Theater, Imagine IC, Stichting New Song Noord Nederland, Stichting Surinaams Inspraak Orgaan en PEWA Zomerkamp 2006

Ik moest effe zoeken thanx voor de tip, ik heb hem. Ik hoop dat je goed leest. INCIDENTELE SUBSIDIERING. Dat houdt in eenmalige subsidie voor het zomerkamp!!
.. daar ga ik ook niet tegen in.. Jij zegt dat PEWA BESTAAT uit subsidies en daar ben ik het mee oneens

Tirana | 28-08-06 | 20:40

@Tirana 28-08-06 @ 20:30

Beperk je nou eens tot de feiten.... Je hebt een nogal stevig antwoord gehad op je vragen en hieruit bleek dat je op alle fronten ongelijk hebt. Kom nou eens met een inhoudelijk antwoord.

Kingeef1975 | 28-08-06 | 20:36

@ de concierge 20.29, ik vind ons ook wel grappig.

gentle giant | 28-08-06 | 20:35

@gentle giant: zwart op wit

dr.no | 28-08-06 | 20:34

ik wil de volgende keer wel mee hoor....
lekker voor weinig een dagje of wat uit....

Tinus de Hakker | 28-08-06 | 20:31

Kijkt u even onder cultuur en welzijn *proest*.

gentle giant | 28-08-06 | 20:30

Moet ik toch even terugdenken aan het schrijfsel van ons aller J.G. Dekker die aan den lijve heeft kunnen ondervinden hoe het zit met de arbeidsethiek en normen en waarden van onze voormalige onderdrukte overzeese gebiedsdelen.

dr.no | 28-08-06 | 20:30

sorry maar ik ga naar school en ik werk full tiume.. waar heb je het toch over man !!!

Tirana | 28-08-06 | 20:30

@ Tirana
Op het gevaar af dat je meent dat het je recht is dat ik jouw huiswerk doe: lees, als het je werkelijk interesseert de Besluiten van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost van 25 juli 2006 (DB juni 2006) of vraag gewoon het jaarverslag op bij PEWA zelf. Hoe dacht je trouwens anders dat PEWA aan haarcenten komt?

de Conciërge | 28-08-06 | 20:29

@de Conciërge 28-08-06 @ 20:15

Laat lekker zitten man... kansloos. Iedereen die prfiteert van iets waar hij/zij recht op denkt te hebben zal dit verdedigen. Hoe triest dat ook is. Face it... wij gaan nog steeds gebukt onder een politieke correcte terreur die bestaat bij gratie van een slavernijverleden en een bezetting in 1940-1945. Dat onze voormalige kolonien beter af waren onder de 'slavernij' wordt helaas nooit hardop gezegd. Het rare is dat men toen wel hard moest werken maar er genoeg voor terug kreeg als werkende infrastructuur, nutsvoorzieningen etc etc... Nu zijn al die 'medelanders' te lui om te werken en drijven ze op een collectief schuldgevoel (het grote onrecht dat ons eens is aangedaan). Kunnen ze dan helemaal niets? Nee dat is ook niet waar, het enige werkwoord wat ze foutloos kunnen vervoegen is klagen.

Kingeef1975 | 28-08-06 | 20:24

gentle giant heb je eigenlijk enig idee wat je aan het googlen bent ??

en concierge waarop baseer jij dat PEWA zijn geld uit subsidies krijgt... kom eens met feiten jongens.. jullie zijn zo grappig...

Tirana | 28-08-06 | 20:23

Beste Tirana,
PEWA krijgt haargeld middels subsidies die ik en mogelijk ook jij ophoesten.

de Conciërge | 28-08-06 | 20:15

als jij dat discriminatie vind, zul je toch eens in een woordenboek moeten gaan snuffelen. als je die tenminste in huis hebt..

Tirana | 28-08-06 | 20:15

Ik werd terug gesnauwd; wel ik weet dat je subsidie heb aangevraagd voor de huur van ruimten. Toen herinnerde ik het mij dat er wel degelijk een subsidieverzoek was gedaan, maar niet alleen voor PEWA maar voor meerdere organisatie die accommodatiegebrek hebben in Zuidoost. Ik corrigeerde mijn standpunt en zei het is juist er is door PEWA subsidie aangevraagd voor een tiental organisaties in Zuidoost voor huisvesting. Hij snauwde mij terug, je stond te liegen dat je geen subsidie heb gekregen en nu krabbel je terug.

dat is 55 seconden googelen.

gentle giant | 28-08-06 | 20:14

@ Tirana, jij wel ? *proest*

gentle giant | 28-08-06 | 20:11

2 blanke meisjes op de 80 deelnemers, dit ruikt naar discriminatie.

gentle giant | 28-08-06 | 20:09

Jij betaald PEWA in ieder geval niet!!

Tirana | 28-08-06 | 20:06

Beste Tirana,
Ik denk niet dat iemand jou je vakantie misgunt. Zoals je uit veel reacties kunt lezen, steekt het veel mensen dat het a) uit gemeenschapsgeld werd betaald (jij zegt dus deels uit gemeenschapsgeld) en dat het b) werd bestempeld als een "recht" dat mensen genoten. Hopelijk kan je je in die kritiek wel vinden.

de Conciërge | 28-08-06 | 20:01

En wie zou PEWA betalen?, vragen, vragen ..............

gentle giant | 28-08-06 | 19:59

Wat loopt iedereen nou te janken zeg!! Dit is echt kortzichtigheid op zijn top!! ... kent iemand de achtergrond van deze jongeren... nee .. ze zijn zwart dus bijvoorbaat al crimineel.. hahaha. wat zijn jullie triest...
Iedereen maar dan ook iedereen kon mee met deze reis.. als je maar woont in amsterdam zuidoost en tussen de 16 en 27 jaar bent.. en het vorige jaar niet hebt meegedaan aan andere activiteiten van het stadsdeel..
Dan nog iets moois. PEWA heeft voor zijn eigen jongeren betaald, daar heeft het stadsdeel niets aan bijgedragen.. maar daar wordt overheen gelezen want anders is het niet meer leuk...

Sorry dat jullie allemaal te laat en te dom waren om te reageren.. wij hebben het in ieder geval ontzettend naar ons zin gehad!!

Tirana | 28-08-06 | 19:43

Mensen die leren dat ze overal "recht" op hebben zullen meer dan anderen:

* geneigd zijn de hand op te houden
* niet weten wat dankbaarheid betekent
* zich tekort gedaan voelen
* geen voldoening halen uit hard werken
* een grote bek opzetten
* het bijltje erbij neer gooien
* moeilijk kunnen delen
* pvda stemmen

de Conciërge | 28-08-06 | 19:19

Iedereen tussen de 16 en 27 mocht mee mits men in het bezit is van een geldig paspoort en woonachtig in Amsterdam Zuidoost. Dus wat zitten jullie te Miepen, zeker te oud of te jong om mee te mogen ;-)

Geen Stijl | 28-08-06 | 19:08

Tragische foto's trouwens. Al die lelijke mensen en al die jongens met vierkante glim-oorbellen. Geestigste commentaar van de dag komt wat mij betreft op naam van PAPAisGEIL 28-08-06 @ 14:20. De PEWA wil werkwillende jongeren belonen .... Laat ik nou gvd al heel lang werkwillend zijn en nog werkend ook. Ooit een 'ies graties' reisje ontvangen?? Ik dacht het niet. En hoe komt PAPAisGEIL erbij dat dit reisje gratis was? Waar denk je dat het geld vandaan komt, idioot. Van de belastingbetalert - ja, van die ongelooflijk stomme, te verachten belastingbetalert.

Ben trouwens benieuwd hoeveel jonge alleenstaande moeders deze reis oplevert.

stem des volks | 28-08-06 | 18:04

Het initiatief is van de PvdA. Laat de directeur van de PEWA nu backbencher zijn van de PvdA. Duidelijk geval van vriendjespolitiek dus - en nog wel twee kanten op. Van de PvdA richting directeur PEWA en van PEWA richting zielige achterstands-allochtonen (pleonasme - I know). Die PEWA-lul zal wel flink wat geld achter over gedrukt hebben. Maar 'ies legaal en rechtmatig'.

Ik sta achter het gedachtengoed van de PvdA (socialisme en gelijk delen enzo) en ik ben zelfs lid van de PvdA - maar ik ga dat maar eens fin opzeggen. Ik baal zo verschrikkelijk van alle PvdA'ers in de periferie. Nu is 't de directeur van PEWA, in Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer hebben ze onlangs weer Mohammed El Yaakoubi in genade aangenomen. El Yaakoubi??? Qui est ce? Voila: www.amsterdam.pvda.nl/afdeling_wieiswi...

Deze fijne Marokkaanse Medelander dumpte vorig jaar zijn vrouw in Marokko en verduisterde haar paspoort. Na veel ophef in de pers werd El Yaakoubi uit de partij verwijderd, om na een paar maanden via de achterdeur met heeeeele stille trom terug te keren. Wat is de PvdA lokaal toch een kudt-partij!

stem des volks | 28-08-06 | 17:58

Hun scholing zoeken ze juist op straat,wat moeten we ermee?
De pliessie en zeurende mensen (o.a ambtenaren) zijn hun enige probleem.
Dolle pret.

de grote Anti | 28-08-06 | 17:32

Wekloze allochtone criminelen op graties vakantie sturen...
Tja dat kan maar 1 land zijn... Nederland.

GutterMouth | 28-08-06 | 17:30

ik geloof dit gewoon niet en als het wel waar is, is het misschien maar beter dat we 12 september allemaal verdampen

Heinzz | 28-08-06 | 17:22

"Jonge schoolverlaters zonder start kwalificaties"... Beter is: Goor tuig dat te lui (of te dom) is om te leren, aangemeld is bij het UWV/CWI, zo crimineel is als de neten en te dom om zich daarvoor te schamen. Dit menselijk afval nemen wij van uw belastingcenten mee op vakantie. Het maakt bijvoorbeeld geen ruk uit dat bejaarden in dit land lopen te verekken agv tekorten in de zorg, als dit genetisch afval maar lekker kan ontspannen. Wees gerust, bij terugkomst zullen deze analfabeten zonder moeite weer terugvallen in hun criminele gedrag en wij, geytenwollen sokken dragers, gaan daar lekker tegenaan therapieen. Zij zijn de dupe van deze harde maatschappij en dus moeten ze maar heel erg veel geholpen worden (met nog meer geld).

Kingeef1975 | 28-08-06 | 17:19

-weggejorist-

Kingeef1975 | 28-08-06 | 17:02

Site "werkt" *kuch*, niet echt lekker.

gentle giant | 28-08-06 | 16:55

Uit en meteen ook thuis! Waarom niet gebleven?

Gromule | 28-08-06 | 16:47

en de foto's zijn niet meer

ranzige rob | 28-08-06 | 16:21

koerbagh je bent trots op je el-al grapje he? maar 2x is echt genoeg vuile rasict neo nazi

PAPAisGEIL | 28-08-06 | 16:20

Hoax! Was oefening voor door Verdonk gefinancierde massa-uitzetting.

Reykjavik | 28-08-06 | 15:54

dit moet!!!! een grap zijn

KarelJansen | 28-08-06 | 15:43

-weggejorist-

koerbagh | 28-08-06 | 15:41

Als je maar ZWART bent. Dan krijg je alles voor elkaar hier in dat fijne kudtland.Deze kiddo,s zijn sowieso kansloos omdat ze gewoon NIET WILLEN

kruisridder | 28-08-06 | 15:40

@gentle giant 28-08-06 @ 14:58

Daar moet wel gewerkt worden hoor.
Dat regelen ze niet in 020-ZO.

bad to the bone | 28-08-06 | 15:37

-weggejorist-

koerbagh | 28-08-06 | 15:33

"Gemikt wordt op jongeren van wie mag worden aangenomen dat de ouders van de betrokken jongeren deze culturele reis nooit op eigen kracht kunnen financieren." Als je de tekst goed leest wordt er dus gemikt op jongeren die zeggen: neem maar van mij aan, de ouders van deze jongeren kunnen dat snoepreisje niet betalen. Dat is best link. Ik word dus geen adviseur bij de gemeente Amsterdam...

pn | 28-08-06 | 15:29

Shit, weer te oud en ik vloek teveel.

Welke schoft verzind dit?

bad to the bone | 28-08-06 | 15:28

*zet mailprogramma aan* *warmt vingers op*

Armageddon | 28-08-06 | 15:24

Wilt u dit fijne geld verspillende orgaan uw ongezouten mening geven, dan nodig ik u uit om te mailen naar: pewacec@gmail.com.

dr.no | 28-08-06 | 15:19

@ Mokum Kosher 28-08-06 @ 14:52

Aaaah, meneer Sonneberg, de humor is van de straat!

AlterEgo | 28-08-06 | 15:12

Wat doen die 2 blanke meisjes tussen al die negerts? Zullen wel reisbegeleidsters zijn

al Sasr | 28-08-06 | 15:09

Je hebt het gelezen he, volgens de PEWA hebben ze er recht op. Dus daaag belastingcenten.............

Volgens mij hebben ze recht op een grote schop onder hun reet richting werk of school of anders opzouten richting zandbak of bananenrepubliek.

dr.no | 28-08-06 | 15:01

@Mokum Kosher: dan denk ik dat we bij elkaar in de buurt wonen...

Hodja | 28-08-06 | 15:00

Kijk ook even op de zondag foto 7, dat is dus de goeddoende mevrouw die erin gelooft dat Bijlmer Gregory uit het slob gehaald kan worden. Ze begrijpt echter niet waarom deze kiddo's niet gewoon met een normale lach op de foto kunnen. Ze moeten altijd even een vingertje in een bepaalde stand hebben in de lucht. Stelletje kansloos tuig... wordt nog geld vanuit Den Haag voor gereserveerd ook. Hé Concuita.... je moet wel met je smoel dicht eten als je aan het vreten bent... geld hebben ze niet maar die BLING BLING..... is echt wel echt... je weet tog.

Rest In Privacy | 28-08-06 | 14:59

@Hodja: Joffie! Dat is niet zo ver van mij vandaan.. ;-) Amstelveen is wel relaxed vind ik altijd.

Mokum Kosher | 28-08-06 | 14:58

-weggejorist-

de das | 28-08-06 | 14:57

@Mokum Kosher 28-08-06 @ 14:52:
Kom gezellig ff een biertje drinken in Bar 1890. Je moet wel bijna naar Amstelveen, maar het echte Amsterdam leeft daar nog volop.

Hodja | 28-08-06 | 14:56

Shareholder 28-08-06 @ 14:46
Geef es een voorbeeld van zo'n tunesië-all-in-programma voor blanken 30-40 jaar geleden? Destijds werden de witmensen in tentenkampen op de veluwe gestopt....

Aktivist | 28-08-06 | 14:54

@Shareholder: Kom maar op op met die poen dan! ;-) lol.. overigens, ik denk na. En ik snap dat Amsterdam door de eeuw verandert. Maar ik vind in ieder geval de de echte Amsterdamse gogme weg is. Iedereen is zo heetgebakkerd en niemand in mijn stad kan meer tegen een geintje (witz). Ik vind het jammer...

Mokum Kosher | 28-08-06 | 14:52

@de das 28-08-06 @ 14:31
Helaas is dit soort onzintrips geen incident.
Met de jaarwisseling 'boefjes'(m/v) op reis sturen is al heel oud.
Iedere keer klaagt heel 0031 steen en been, maar kennelijk luistert er niemand.
.
Sjakie van de familie Flodder bestaat gewoon echt!

Atheïst tot in de ki | 28-08-06 | 14:52

Typisch "geen stijl" om binnen de reaguurdersgroep de domme racisten zo te kietelen. Flikker dit topic maar weg. Dit soort programmas waren er 30 of 40 jaar geleden ook al. En toen was de groep 95% blank. Ik neem aan dat dat wel wat verschil maakt in opvattingen hier?
.
@Mokum Kosher denk nou es na oetlul. Wat nou "de Amsterdammer" qua eeuwenlange haven- en handelsgeschiedenis..? Daarbij, 25 euri dokken aan nagenoeg niemand, lijkt mij dus wel te doen ;)

Shareholder | 28-08-06 | 14:46

-weggejorist-

de das | 28-08-06 | 14:39

@de das
De CDA fractie wist iig van niks, zie het linkje 'betaald' in het topic.

CoJoNes | 28-08-06 | 14:37

-weggejorist-

de das | 28-08-06 | 14:31

Het valt me nog mee, dat ze 80 jongeren uit ZO hebben kunnen vinden, die zonder problemen door de douane op schiphol zijn gekomen. Moet je niet proberen als je nog een parkeerbon hebt openstaan.

CoJoNes | 28-08-06 | 14:29

@wijsvinger: Ik moet je helaas corrigeren. De echte Amsterdammer bestaat niet meer. De stad wordt overspoeld met 168 nationaliteiten. En als de nationaliteit wel de Nederlandse is dan zijn het van die fokking yuppen uit de provincie. De deelraden stikken van de wethouders uit Scherpenzeel, Blokker en andere oordern ver weg van de grote stad. De Amsterdammer is een uitstervende soort. Gaarne even 25 euro dokken allemaal.. ;-)

Mokum Kosher | 28-08-06 | 14:28

pewa.nl is dood en laten we dat vooral zou houden. Ik kan hier godverdomme toch zo kwaad om worden. Wat denken die mongeaulen wel niet!?

Armageddon | 28-08-06 | 14:26

2006: Ik ontspoor en 'heb recht' op een weekje Hotel Samir A.
.
Vraag: wat doe ik in 2007?
Antwoord A: Uit dankbaarheid gedraag ik mij verder netjes en laat de maatschappij zien wat voor een fijne knul(m/v) ik eigenlijk ben.
Antwoord B: Ik blijf ontspoord en kom wederom in aanmerking voor zo'n fijn reisje.

Zouden er echt 'welzijnswerkers' bestaan die in antwoord A geloven en zo ja wie is hier dan eigenlijk ontspoord?

Atheïst tot in de ki | 28-08-06 | 14:26

Ze hadden beter € 12,50 kunnen vragen voor een enkeltje..

OokVaag | 28-08-06 | 14:25

kan Gonny dit niet doken? gelt zat, die viule onderhuurvrouw..
enn,e wat een rasisten die PEWA pipo's.. alleen maar negerts op die groepsfoto.. ik werk 55 uuries per week swa maar ik mag nie op vakantie voor nop!
konjo!
en het is al gezegd, maar check de negert met die 2 kilo zware gouden ketting.. poehwee.. 't is dat z'n horloge em in balans houd..
welke kudthippie verzint zulke peopreisjes?!!
en dan nog retourtjes kopen eauk..
w00t!!

Luctor et Emergo | 28-08-06 | 14:25

pewa.nl is deaud

soy | 28-08-06 | 14:24

Steve Brown? Happy Family? En nu de Pewa?

Joltcan | 28-08-06 | 14:24

50 euro zakgeld. Daar moet mijn BLANKE buurvrouw, die met 2 kids in de bijstand zit, proberen een week mee te overleven. En op vakantie gaan ze naar het balkon en het grasveldje. Ik heb amsterdammers altijd al een week volkje gevonden maar dit dhimmie-gedrag slaat werkelijk alles. Het is werkelijk ongelooflijk dat wangedrag en luiheid op deze manier ook nog eens wordt beloond. Volgend jaar zeker ook een extra cargo-vlucht om de gejatte scooters mee te nemen?

wijsvinger | 28-08-06 | 14:22

@altijdkaas
Lekker in een stuk kaas stikken, zou je goed staan...

de melkboer | 28-08-06 | 14:22

-weggejorist-

de das | 28-08-06 | 14:21

LOL@Fapdrol 14:08
Hahaha... het lijkt er zo wel op!

sjaakdeslinksesul | 28-08-06 | 14:21

@ Altijdkaas: Ga jij even lekker heel snel dood. Zak hooi.

Armageddon | 28-08-06 | 14:20

Dit is een initiatief voor jongeren tot 23 die geen opleiding hebben en geen financieel draag kraqchtige ouders. De democratisch gekozen stadsdeelraad heeft dit een goed initiatief gevonden om de jongeren een weekje vakantie te gunnen. De PEWA spant zich in voor het resocialiseren van de jongeren zo hebben ze onder andere een werkplaats waar jongeren de smaak van het werk kunnen opsnuifen. Dit gebeurt op een vrijwillige basis. De PEWA heeft dan ook besloten dat ter compensatie goed willende jongeren beloont dienen te worden met 1 week ontspanning. De democratische stadsdeelraad die het succes van de PEWA toejuicht heeft dit plan mede helpen realiseren. Niet zeiken dus..

PAPAisGEIL | 28-08-06 | 14:20

Dit is een initiatief voor jongeren tot 23 die geen opleiding hebben en geen financieel draag kraqchtige ouders. De democratisch gekozen stadsdeelraad heeft dit een goed initiatief gevonden om de jongeren een weekje vakantie te gunnen. De PEWA spant zich in voor het resocialiseren van de jongeren zo hebben ze onder andere een werkplaats waar jongeren de smaak van het werk kunnen opsnuifen. Dit gebeurt op een vrijwillige basis. De PEWA heeft dan ook besloten dat ter compensatie goed willende jongeren beloont dienen te worden met 1 week ontspanning. De democratische stadsdeelraad die het succes van de PEWA toejuicht heeft dit plan mede helpen realiseren. Niet zeiken dus..

PAPAisGEIL | 28-08-06 | 14:20

Even een mailtje gestuurd naar Pewa. Helpt 0,0 natuurlijk, maar lucht wel (beetje) op:
PEWA medewerkers,

Zijn jullie daar helemaal gek geworden? Een beetje van mijn belastingcenten (ex-)criminelen een snoepreisje aanbieden?

Ik citeer: "... PEWA kan zich voorstellen dat andere jongeren uit Amsterdam Zuidoost evenzeer de behoefte gevoelen aan een betaalbare vakante! Ook jongeren zonder
raakvlakken met PEWA, maar woonachtig in AmsterdamZuidoost, hebben recht op een zorgeloos weekje zon."
-
Vooral dat laatste: "hebben er RECHT op". Ik ben zeer benieuwd in welk wetbboek dit staat? Ik heb tevens een mail gestuurd naar de deelraad en het ministerie van Sociale Zaken. Zijn jullie helemaal gek geworden?

Ik heb een suggestie voor al die kansarme jongeren in A'dam Z.O.: GA GVD EENS WERKEN VOOR JE GELD! De beleidsverantwoordelijke die dit bedacht heeft binnen uw organisatie dient per direct op straat gezet te worden!

Niels Holgerson | 28-08-06 | 14:20

Prima plan in geval van een 'enkeltje'

collapse | 28-08-06 | 14:20

gang·stah (de ~ (m.), ~s)
1 lid van een misdadigersbende die leeft op kosten van de samenleving => tuig, stumpers, uitschot

blaffer | 28-08-06 | 14:18

De verantwoordeljike PVDA wethouder meent: "... PEWA kan zich voorstellen dat andere jongeren uit Amsterdam Zuidoost evenzeer de behoefte gevoelen aan een betaalbare vakante! Ook jongeren zonder raakvlakken met PEWA, maar woonachtig in Amsterdam Zuidoost, hebben recht op een zorgeloos weekje zon."

Ik heb ook 'recht' op drie weken Tahiti. Waar staat dat potje ergens? Oh en kan iemand dan gelijk die man ontslaan? Gonny?

looprekje | 28-08-06 | 14:16

Ik snap het wel. Het idee is natuurlijk dat als je maar genoeg finnen in een vliegtuig stopt er altijd wel een explodeert. Helaas is dat niet gelukt.
Volgend jaar een nieuwe reis proberen.

makkie | 28-08-06 | 14:16

@ Altijdkaas @ 14:03
Waarom slechts bijna wat geld lappen? Heb jij soms ook recht op gratis vermaak? Moeten die 'rechtse koppen' dan overal voor opdraaien? Schrale lutser!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-08-06 | 14:14

en ik maar werken om een weekkie naar de camping te kunnen gaan... doe ik toch iets niet goed geloof ik.....

papadopoulos | 28-08-06 | 14:14

@ Hodja 28-08-06 @ 13:

Je haalt me mijn woorden uit de mond....

AJ74 | 28-08-06 | 14:12

En waarom worden de negers voorgetrokken? Ik als crimineel kaalhoofdige wil ook wel eens een ritje turkije!

swahalla | 28-08-06 | 14:12

Zogenaamd geen geld hebben voor een vakantie.
Hoe komt deze lutser dan aan die gouden ketting en dat dikke horloge?
www.pewa.nl/arctm/foto's/tunesie/1...
Het kan natuurlijk ook nep of gestolen zijn

Hodja | 28-08-06 | 14:10

Ik ben ooit een keer in Tunesië geweest. De eerste keer, de enige keer en ook de laatste keer. Mooi land, maar wat een kutgasten daar. Allemaal willen ze iets van je en allemaal kennen ze wel iemand in Nederland. Dus of je even een visum regelt. Als je dan zegt.. ik dacht het niet dan worden ze boos en beledigend.. Verder zijn het dieven, oplichters en agressieve gasten. Wel lopen al die jonge gasten hand in hand over de boulevard. Vrouwen in het water worden lastig gevallen door jongens met duikbrillen op. En als je er iets van zegt dan staan er 16 om je heen... Eigenlijk lijkt het wel zoals het hier gaat in het De Miranda zwembad.. ;-)

Mokum Kosher | 28-08-06 | 14:09

Volgens mij komen ze al uit een warm land en in nederland houden ze vakantie.Dus waarom alsnog op reis

miko | 28-08-06 | 14:07

Volgens mij is thuisblijven net zo duur. Dus waarom niet gaan?

Shareholder | 28-08-06 | 14:06

ja tuurlijk want Jan Lul zonder strafblad die zich altijd de schompes werkt, betaald graag belasting voor dit gore tuig. godverdomme zeg wat een klootzakken. ik bedoel de reis, de begeleiding het eten. alles voor 25 euro jezus christus. dit tuig moet je gewoon in een chaingang de straten laten maken smerige luie uitvreters!

irritatione | 28-08-06 | 14:05

Zou bijna zelf wat geld lappen om de irritatievlekjes op de rechtse koppen te zien, grootse actie dit. Meer doen.

Altijdkaas | 28-08-06 | 14:03

Hey shit hé , ik zag me vaste dealer, vandaar kreeg ik steeds de voicemail.....

Tomahawk33 | 28-08-06 | 14:00

Ik vind dat ze allemaal recht hebben op een enkeltje Tunesië.

woensdaggehaktdag | 28-08-06 | 13:55

LOL@Jan-Joris-Jaap-Joop 28-08-06 @ 13:52

CoJoNes | 28-08-06 | 13:54

Waren ze ondergebracht in deze tentenkampen?
www.pewa.nl/arctm/foto's/tunesie/2...

Ze hebben in ieder geval goed weer gehad, de meesten zijn lekker bruin terug gekomen.

kneuterzak | 28-08-06 | 13:53

Ach, je weet weer waar je belastingcentjes heen gaan.

JustusLipsius | 28-08-06 | 13:52

In die PEWA-brochure wordt gesuggereerd dat 'jongeren uit Amsterdam Zuidoost' recht hebben op 'een zorgeloos weekje zon'. En dat is een leugen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-08-06 | 13:52

Jammer dat ze ook weer terug NL in mochten...

DanteG | 28-08-06 | 13:51

WTF.. zucht en daar gaan weer een zooi belastingcentjes.

OpenDeur | 28-08-06 | 13:51

als ze daar nu bleven, ok.
Wie verzint zulk soort grappen eigenlijk ? en wie keurt dit goed ?

dolerend | 28-08-06 | 13:50

Gelukkig dat het geld dat deze vakantie van me gestolen is (zo noem ik het belastingtarief op vakantiegeld) goed terecht is gekomen. Alleen jammer dat ik zelf niet op vakantie meer kan.......

dyslexieman | 28-08-06 | 13:50

Waar ze naar toe mogen heet 'Hotel Club Samir A.'
LOL

Atheïst tot in de ki | 28-08-06 | 13:50

Geintje kostte E 30.000,-, waarvan 2/3 betaald door het stadsdeel. 80 jongeren gingen mee, dus rekent u even mee: 20.000/80 = E 250,- per kudtkind.
Da's ongeveer het bedrag dat een gemiddelde Bijlmerbewoner betaalt aan water en zuiveringsrechten.

CoJoNes | 28-08-06 | 13:49

Zo te zien kun je wel lekker bruin worden daar.....

Wie?? | 28-08-06 | 13:49

Tja... de kansarme kindertjes uit een provinciestadje mogen het doen met een weekje kampeerboerderij.

Mr.D. | 28-08-06 | 13:48

En ik maar denken dat het niet veel gekker kon worden..
Maarja,om de openbare orde veilig te stellen,moet je 'bepaalde' mensen natuurlijk 'tevreden' houden.

de grote Anti | 28-08-06 | 13:47

-weggejorist-

Niels Holgerson | 28-08-06 | 13:47

Flapperdeflap, foto's offline

Japster | 28-08-06 | 13:47

Ik citeer: "... PEWA kan zich voorstellen dat andere
jongeren uit Amsterdam Zuidoost evenzeer de behoefte
gevoelen aan een betaalbare vakante! Ook jongeren zonder
raakvlakken met PEWA, maar woonachtig in Amsterdam
Zuidoost, hebben recht op een zorgeloos weekje zon."
-
Vooral dat laatste: "hebben er recht op". Waar heb ik dan niet allemaal recht op?!?!? Recht om er zelf voor te moeten werken......

mqyc | 28-08-06 | 13:46

het hele stadsdeel zuidoost is zo corrupt als de nete... zuidoost zelf is inderdaad aan het opknappen, dat is waar, maar heeft niets te maken met het DB

De Linkse Lonsdaler | 28-08-06 | 13:46

Ik heb zojuischt mijzelf, Der Milchbauer, Harige Bangmakert en het GS Dames Rugbyteam ingeschreven. Ben benieuwd...

Lekker Belangrijk© | 28-08-06 | 13:45

Het is toch GVD niet te geloven! Stelletje hufterige knuffel-ambtenaren! Betaal ik daar belasting voor? Waar kan ik mijn klachten kwijt???

Niels Holgerson | 28-08-06 | 13:43

Dit ook; "naam EVENTUELE verzekeringsmaatschappij" Dus als die uitkeringszuigers daar de cholerateringtyphus krijgen moet de belastingbetaler dat ook nog eens dokken??!!

Pornstar | 28-08-06 | 13:41

pff stelletje kleautzacken daar. Hoezo is er niemand die hier wat van zegt?
En er ook daadwerkelijk iets aan doet?

The_Unknown | 28-08-06 | 13:41

Check zaterdag foto 3 die spange bimre tanga is lau! met andere woorden wat een geyle afro-surinaamse!

PAPAisGEIL | 28-08-06 | 13:41

Check zaterdag foto 3 die spange bimre tanga is lau! met andere woorden wat een geyle afro-surinaamse!

PAPAisGEIL | 28-08-06 | 13:41

Intervieuw? moehahahaha

HerrOttoFlick | 28-08-06 | 13:40

@Mokum Kosher 28-08-06 @ 13:32
Ken ik nog van vroeger zo'n krant maar krijg jij er twee ?

bubblegum | 28-08-06 | 13:40

er zijn genoeg jongeren die zich heel netjes gedragen, ook al hebben ze niet zoveel geld,
die worden gewoon vergeten,
er word weeer eens flink geknuffeld
wilders for president!

BroodjeGeyt | 28-08-06 | 13:40

Als er één ding is, wat ik in mijn nog geeneens 30-jarige leven heb geleerd, dan is het wel "Misdaad loont". Wanneer wordt er eens wat leuks gedaan voor de jeugd die niet crimineel is? Belastingvoordeeltje voor iedereen zonder strafblad ofzo, ik noem maar wat.

Leandroz | 28-08-06 | 13:40

Oewe gaan op vakante!

Pornstar | 28-08-06 | 13:39

Wangedrag wordt beloond.
Werkende belastingbetalers kunnen de tyfus krijgen.
Politici die het volk dienen, moeten nog geboren worden.

Zomaar wat wetmatigheden op een regenachtige maandag.

Colossi | 28-08-06 | 13:37

zullen we het volgende keer bij een enkeltje houden jongens!?

de rotte appel | 28-08-06 | 13:33

Ik las een artikel hierover in de krant (je weet wel van papier met letters) en daarin stond dat het zo leuk was. In de disco hadden ze een echte dancebattle en nog meer van dat soort leuke dingen. Ik dacht toen... hadden ze die kinderen niet beter voor de 25 euro een vak kunnen leren. Wat een stelletje nonoos.

Mokum Kosher | 28-08-06 | 13:32

Het moet toch gvd niet gekker worden.

Hodja | 28-08-06 | 13:32

en wat hebben ze geleerd op de trip? gewoon lekker niks doen loont?

fanta | 28-08-06 | 13:31

Tunesie is een kudtland, als je als stadsdeel dan ergens geld aan uitgeeft, dan niet aan zo'n lang met hyper-noordafrikaanse arabieren...
Ga dan naar ergens fatsoenlijk!

Taaie-Neuskoek | 28-08-06 | 13:31

Tja, links he? Allochtonen knuffelen en met mooie reisjes verwennen, van alles beloven maar niks nakomen... Deed Den Uyl al en de gevolgen daarvan maken we steeds meer mee in ons dagelijks leven. Allochtonen, met name moslims, worden in de watten gelgd, de ene haattempel na de andere wordt gebouwd. Geweld, diefstal, loverboys.... het houd niet op... en er wat tegen doen? Ho maar... dan hoor je Wouter Boslim niet, de vuige lafaard... maar wel lopen roepen dat de anderen (CDA/VVD) het zo slecht doen... Puinhopen van PAARS, Woutertje af ben je dat gemakshalve al weer vergeten, linkse lafaard.... Een vliegreisje voor deze jongeren? PRIMA, maar dan wel een enkeltje graag.... DANK U!!!

Lachende Scheerkwast | 28-08-06 | 13:30

Foto`s zijn er al weer af

Tjop Tjong | 28-08-06 | 13:29

Ik las een artikel hierover in de krant (je weet wel van papier met letters) en daarin stond dat het zo leuk was. In de disco hadden ze een echte dancebattle en nog meer van dat soort leuke dingen. Ik dacht toen... hadden ze die kinderen niet beter voor de 25 euro een vak kunnen leren. Wat een stelletje nonoos.

Mokum Kosher | 28-08-06 | 13:28

is er al een spiegeltje beschikbaar? De ambetenaren zijn al erg wakker (tis tenslotte al maandagmiddag!)

interjrs | 28-08-06 | 13:27

WTF dit kan dan ook alleen weer in het altijd naïef socialistische 0031.
Dat Club Samira is btw een echt gezins hotel, leuk als er een clubje tuig uit 020 bijna voor niets langskomt.

blaffer | 28-08-06 | 13:27

LOL... "vorrige" en "intervieuw". Niet alleen de brothers hebben last met hun taal.

Is er een spiegeltjes. Alles is weg swa.

superjan | 28-08-06 | 13:26

Juist niet!

t.men | 28-08-06 | 13:25

Laat ik nou net in die week mijn huwelijksreis in hotel Samira hebben!

XSdenied | 28-08-06 | 13:23

Fuck, was ik weer niet bij! Klinkt gezellig in ieder geval.

Traag | 28-08-06 | 13:23

Er waren toch wel air-marshalls aanwezig mag ik hopen !

breezahzijnhoera | 28-08-06 | 13:21

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl