achtergrond

Geenstijl

Dag aap, dag noot, dag Mies

Hët îş êvên wěnnën, măăr hët tikt běşt lêkkër wêğAls we dan toch bezig zijn met de integratie van autochtonen, houd er dan gelijk even rekening mee dat je binnenkort het alfabet opnieuw zult moeten leren en een nieuw toetsenbord aan kan schaffen. Volgens de Nederlandse Bond voor Oudere Migranten NISBO, moeten er in het Nederlandse alfabet Turkse letters worden opgenomen. Geen aap, noot, Mies meer dus, maar allah, schaap en ramadan. In een brief aan de regering schrijft de NISBO dat Turken problemen ondervinden bij de douane als ze op vakantie gaan naar Turkije, omdat hun namen niet volgens de Turkse spelling in de paspoorten staan. Dat komt omdat Turkse letters niet in ons alfabet voorkomen. Het gaat onder meer om de letters g met een omgekeerd dakje en de s met een cedille. Klinkt als het zoveelste bizarre voorstel dat ongetwijfeld gehonoreerd zal worden door de geitenwollen overheidssokken, die nog altijd heilig geloven in de multiculturele samenleving. Waar blijven de boze brieven van Japanners, Grieken, Russen en Chinezen?
UPDATE 1: GeenStijl vraagt de regering bij deze de NISBO te verplichten haar site behalve in het Nederlands, Engels, Turks en Marokkaans ook in het Taki-Taki en Indonesisch te vertalen, om zodoende een groter deel van de bevolking kennis te kunnen laten nemen van de plannen van deze club.
UPDATE 2: We hebben de brief van de NISBO nog eens even aandachtig doorgelezen: "(...) has sent a letter to the government and Prime Minister Kan Peter Balkenende requesting that Turkish letters (...)". We vragen de regering bij deze dan ook met klem organisaties die met idiote voorstellen komen, te verplichten eerst de naam van onze premier goed te leren schrijven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.