Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dit is de gematigde Islam

Tariq00.jpg"Vrouwen mogen met hun verschijning geen aandacht trekken. Op straat, zo is de wet, moeten vrouwen hun ogen strak richten op het beton." Was getekend Tariq Ramadan, gasthoogleraar Burgerschap & Identiteit aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Naar buiten toe doet Ramadan het voorkomen alsof hij een gematigde knuffelmoslim is. Een grote leugen, zo blijkt maar weer eens uit uitspraken van de apologetische professor op enkele cassettebandjes die in het bezit zijn van de Gaykrant. Nog een paar gezellige quotes van Tariq: "Een man is bedoeld voor een vrouw", "Homoseksualiteit is niet toegestaan, is niet iets wat valt binnen de algemene opvatting over de mens. Homoseksualiteit is niet iets wat men in de islam kan toestaan." en nogmaals over homo's "Dit probleem blijkt een storing, een verkeerd functioneren en een onevenwichtigheid." Ja, de appel valt niet ver van de boom. De opa van Ramadan was ook al zo'n vrolijke vriend. Hassan al-Banna was één van de oprichters van de Egyptische Moslimbroederschap, een club waar onder meer al Qaeda opperhoofd Ayman al-Zawahiri uit is voortgekomen. Justitie doet momenteel onderzoek naar de strafbaarheid van Ramadans uitspraken, maar de kans is groot dat hij ermee wegkomt. Gelovigen hebben namelijk een streepje voor in Nederland.

Reaguursels

Inloggen

wachtmeester de bruy | 22-03-09 | 08:30
Dan en dan alleen is het goed. Als er ooit een eind aan deze nachtmerrie komt ga ik er m'n verloren tijd mee inhalen en er in vol ornaat mee voor de vrouwtjes paraderen. Een ceremoniemeester is dan altijd welkom.

v Maerlant | 22-03-09 | 18:01

@ v Maerlant | 21-03-09 | 20:54
Je weet tog dat je al alle lintjes uit de kast achter de Ronde Tafel opgespeld hebt gekregen veur betoonde moed en trouw voor den strijd tegen den islam.

wachtmeester de bruy | 22-03-09 | 08:30

geyle baerd heeft ta-ruk

Van Snikkelenburg | 22-03-09 | 00:59

wachtmeester de bruy | 21-03-09 | 07:02
Ik heb gekeken tot ongeveer de 27ste minuut en verwacht daarvoor niets minder dan een lintje uit de kast achter de ronde tafel, maar als TR ons het fenomeen immigratie en het blijven duren ervan verklaart als (vrij vertaald) 'niet omdat die mensen zo graag naar Europa komen, maar omdat Europa ze nodig heeft om zelf te kunnen overleven' dan bedank ik voor wat komen gaat. Ik heb het helemaal gehad met deze figuur.
.
Als veteraan herinner je je misschien nog dat ik het vroeger geregeld had over Averroës, en ook Bolkestein refereerde er hier weer naar. Niet als QED bedoeld, maar om het belang van die cesuur nog eens te onderstrepen.
.
Het fenomeen rationalisme verklaard als een extremisme dat het Westen of beter nog het verval ervan typeert. Tja, moet er nog zand zijn ergens?
.
Deze knaap is niet louter, zoals hij zelf stelt, in het verweer tegen secularisme, feminisme en homosexualiteit, het zijn zijn eerste prioriteiten in de strijd tegen de kufar. Heden ik, morgen gij. Hij kan niet snel genoeg van Europese bodem worden verwijderd - in politiek-correcte vertaling wordt dat: geef de man een doctoraat.
.
Waarmee we bij de kern van het probleem zijn aanbeland: hoofdschuldige is niet de aap die hier smoelen trekt, maar de zeikerds met het orgel die hem de kans geven hier zijn ding te komen doen. Die volksverlakkers buitenspel zetten is opgave nummer 1.

v Maerlant | 21-03-09 | 20:54

Ik zat vandaag in lijn 17 in 020. Vrouwen zouden niet de aandacht mogen trekken. Echter: door de ongewassen bed-, pies- en verdere gelukkig niet direct identificeerbare luchtjes trokken ze zeeeeer de aandacht. Is jezelf wassen voor je je in het openbare leven stort ook verboden in dat geloof?
Sommige NL mensen stinken ook, maar toch minder in aantal dan die woestijndames.
't Wordt weer een geurige zomer, vrees ik.....

pennestront | 21-03-09 | 13:09

Als geert alles mag zeggen mag deze man dat natuurlijk ook, dus in Nederland hebben zowel Geert als Ramadan een streepje voor, ik zie het probleem niet.

mwah | 21-03-09 | 12:31

Waar blijft Spong om deze man aan te klagen?

reade romke | 21-03-09 | 11:43

@ v Maerlant
@ Schoorsteenveger
Hier een link naar een anderhalf uur durend debat tussen Bolkestein en Ramadan olv Ivo Opstelten.
Had ik nog niet gezien.
Tis wel een gladjanus.
Ramadan bedoel ik.
cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NMO/...

wachtmeester de bruy | 21-03-09 | 07:02

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 22:07

Kijk eens aan in die link van je: korte feitjes in een overzichtelijke link, met onderaan nog twee voorbeelden: net wat Einde van de Domheid vroeg.
.
Enig spitwerk wat betreft dat inclusieve gedoe leert me dat één en ander is terug te brengen tot Qutb en consoorten (waarvan ook sprake in dat audiolinkje van je) en hun jahili-wereldvisie: 'alles buiten de islam is onwetendheid', gericht tegen het rationalisme van het Westen. Wat ook mooi aansluit bij wat je hierboven schrijft. Ziezo, de rekening klopt. Genoeg obscure info voor een dag. Prettig weekend!

v Maerlant | 20-03-09 | 22:22

v Maerlant | 20-03-09 | 21:51
Ik denk dat ik hem door probeer te krijgen. Hij probeert de westerse universele waarden, dat kleine beetje beschaving dat wij op tweeduizend jaar Christendom hebben bevochten, een subset te laten zijn van de 'universele waarden' die door de Islam zijn voortgebracht. Aldus kan hij de westerse moraal, Christendom én Verlichting, volledig assimileren. Overal waar het westerse secularisme is 'doorgeschoten' kan en moet de moraal der Islam correctief optreden. Hij is bezig de moslim een zelfvertrouwen aan te praten dat buitenproportioneel is. Hij is de gevaarlijkste volksmenner die ik ooit ben tegengekomen.
Met dank voor de link begin ik ook maar eens aan het weekend.
Nog eentje om onze vooroordelen te bevestigen:
www.danielpipes.org/4325/is-tariq-rama...
Ik bedacht net dat die Ramadan in zijn tactiek wel iets weg heeft van Bhagwan.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 22:07

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 20:12
Voor je tweede link, met permissie, pas ik Schoorsteenveger: ik word er depri van. De alomvattende echte sharia, zo begreep ik, is 'the way towards faitfullness', en wat wij onder de sharia verstaan is 'a reduction of sharia'. Fraai is dat! Denk je het ergste gehad te hebben... Niet alleen over de sharia is hij 'inclusief', ook 'the roots of the Western Philosophy are related to the Islamic Philosophy'. Ook hier weer dat holistische. De ideeën van de Grieken waren 'conclusions that were not done in the light of the revolution.' Dit megalomane monster schijnt werkelijk te geloven in de alfa en omega van z'n rottigheid. Ik heb al meermaals betoogd dat je de manier van denken 'ginder' niet kan begrijpen vanuit ons referentiekader, dat voor ons evidente begrippen daar geen opgang maken, dat respect zoals wij dat voor het leven kennen bij hun respect voor de dood is, enzovoort, ook Bottehond kaart dat regelmatig aan, welnu, Ramadan lapt ons het omgekeerde, en kruipt in ons vel om zo zijn oosterse praatjes verkocht te krijgen; hij gebruikt onze manier van denken tegen ons en verpakt zijn verhaal in voor ons aanvaardbare kaders. Gelet op z'n achtergrond is hij ook een beetje onze Frankenstein, een erg knappe, maar een Frankenstein.
.
Op deze site vind je wat tegengif; beperkt zich niet tot islam maar je vindt er enkele zeer verhelderende artikels; ik struin er graag rond al is het alweer lang geleden nu:

koenraadelst.bharatvani.org/index.html...

v Maerlant | 20-03-09 | 21:51

v Maerlant | 20-03-09 | 19:39
Er zit een link in naar het betreffende tv-interview.
www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSect=500...
Ook een interessant interview:
www.abc.net.au/rn/philosopherszone/sto...
Met name wat hij zegt over Sharia spant de kroon. Dat moet jeook weer een paar keer lezen voor je het snapt.
"So it's not a closed system conflicting, it's a set of principles being inclusive with everything which is right in the world, produced by anyone Muslim, non-Muslim, atheist, agnostic, Christian, Buddhist, it's right, you can integrate this within the way towards faithfulness."
Hij suggereert hier dat een moslim automatisch de wetten van de samenleving waarin hij is opgenomen zal accepteren en als zijn Sharia zal beschouwen.
De Sharia in brede betekenis is 'inclusive', en neemt plaatselijke wetten, paatselijke moraal in zich op, als het maar 'right' is. Wat hij niet zegt is dat die brede Sharia onvoorwaardelijk alle wetten en alle moraal zal accepteren, en hier zit 'm natuurlijk de crux. Zijn Sharia, die hier als uiterst flexibel wordt gepresenteerd, heeft eigen universele principes die a priori bepalen wat als 'right' en wat als 'wrong' geldt. Als zijn Sharia enkel datgene accepteert wat binnen de eigen moraal reeds als goed wordt bestempeld, dan is die Sharia in het geheel niet flexibel en precies in lijn met wat wij eerder analyseerden, namelijk dat Ramadan onze wetten accepteert voor zover ze in lijn zijn met zijn geloof. Bullshit dus, maar wel op hoog niveau.
Overigens, in dit interview geeft hij er blijk van Nietzsche aardig goed gelezen te hebben. Dan weet hij waarschijnlijk precies in welke crisis het westen zich bevindt. Ik zou zijn dissertatie graags eens lezen.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 20:12

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 19:17

Ik heb je link geprint (hoe bedoel je, is wel in het Frans??) en zal 'm straks lezen; nu eerst familale verplichtingen. Dat de achilleshiel van de islam de vrouw is, dat weet ik niet dadelijk, maar dat de vrouw een cruciale positie inneemt is makkelijk te begrijpen als je de ontstaansgeschiedenis nagaat? Wie was die mohammed? Een ongeletterde rover van karavanen (zelfs dat duurde een jaar vooraleer het een keertje wou lukken) die zich maar wist te handhaven dankzij z'n tweede, welgestelde vrouw. Dat verklaart veel van het rancuneuze van z'n leer. Helaas vond ze er niets beters op dan 'm aan te raden z'n hallucinaties, te wijten aan epileptische aanvallen, te vertellen en er 'een boodschap' achter te zoeken. Allicht onbedoeld heeft ze 'm zo op het spoor gezet om z'n ziekte voor eigen gewin te gebruiken en z'n gram te halen op dat vrouwmens, en bij uitbreiding de vrouwelijke soort, die 'm vernederd had. Dat ging zover dat ook zij op zekere keer opmerkte dat die regels 'die 'm ingegeven waren' wel erg veel op een pasklare gebruikshandleiding leken om vrouwen onder de knoet te houden - maar toen was het al te laat. Doordat hij ook z'n roversbende aan zich moest zien te binden is daar dan een hele hoop tralala bijgekomen - allemaal geshopte stuff die hij o.a. van een gramstorige monnik in z'n oor gefluisterd kreeg, niets aan die gast is origineel, zelfs z'n zwarte steen heeft ie gepikt - en voilà: we zitten met de vodden. Gewelddadige expansie, eigen aan het systeem, én gestage uitbreiding en groei - alweer de vrouw : door die dodelijke combinatie is de islam wat het is en daarom wordt zo angstvallig over de dogmatische kant ervan gewaakt: slechts een volgehouden letterlijke interpretatie van die truut kan het systeem in stand houden. Door het principe van de ummah betekent in stand houden de facto ook uitbreiding, het werkt als een perpetuum mobile, het ultieme glijmiddel voor dwingelanden kortom die onder het mom van godsvrucht hun machismo kunnen botvieren. En nu moet ik dringend de huiselijke kring in; laters!

v Maerlant | 20-03-09 | 19:39

v Maerlant | 20-03-09 | 18:50
Ik vind het een heel boeiend verschijnsel. Tariq Ramadan is het uiterste waartoe de Islam in staat is om zich zonder grote conflicten te handhaven in de westerse samenlevingen en volgens mij in tactisch opzicht een lichtend voorbeeld voor de Salafisten.
Fawaz houdt zich akelig koest na de moord op van Gogh en gedraagt zich erg braaf, precies zoals Ramadan. Wat mij zegt dat de laatste tactiek is om héél lief te doen en de islamwatchers aldus te verleiden in de fout te gaan.
Als je Ramadan doorhebt weet je precies waar de zwakke plekken zitten, en heeft de Islam geen wapens meer, anders dan het zwaard.
En opnieuw heb ik het idee dat de vrouw, de moslima, de achilleshiel van de Islam is. Het systeem is niet bestand tegen vrouwen die hun ogen niet strak op het beton richten. Als er maar genoeg heksen rondlopen, dan slaat het systeem op tilt.
En inderdaad, hij kent zijn klassieken. Heeft er zich meermaals op beroepen toch écht wel verlicht te zijn, want hij had tenslotte tijdens zijn studie toch een proefschrift over Nietzsche geschreven. Nou, als hij zelfs de geijkte citaten uit de werken van Nietzsche paraat heeft, dan moet je sterk in je schoenen staan om hem in het nauw te drijven, zo lijkt het.
Toch kan hij niet goed tegen kritiek. In interviews is hij meermaals in de fout gegaan. Dan wordt hij driftig en héél erg autoritair en neerbuigend, krijgt hij dat veroordelende dat al die haatbaarden hebben.
Ik vond, naast de uitglijder die ik eerder meldde
( Schoorsteenveger | 19-03-09 | 20:01 )
een goed voorbeeld via deze link:
www.americanthinker.com/2004/12/tariq_...
Is wel in het frans.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 19:17

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 17:45
De gast is inderdaad ongelooflijk leep én hogelijk intelligent: een vreeswekkende combinatie. Ook de westerse filosofie heeft hij helemaal onder de knie. Bij zijn gesprekspartners - allang blij dat ze niet met de zoveelste mafkees rond de tafel zitten - wekt dat bewondering op én werkt dat (vals) geruststellend: iemand die losjes uit de pols Descartes en Hegel citeert kan nooit zo'n monster zijn. Dat buit hij uit. Nu, hoe intelligent hij ook is: er bestaat natuurlijk een traditie in dat liegen en bedriegen, hij heeft dus niet het wiel heruitgevonden, maar laat het wel bollen als nooit tevoren.
Wil je de opgang van de sharia van dichtbij volgen, hou dan vooral Engeland en mogelijk ook Frankrijk goed in de gaten.

v Maerlant | 20-03-09 | 18:50

v Maerlant | 20-03-09 | 17:21
Geen sportmens. Ik zie het wel als een sport om te onderzoeken hoe die Ramadan zijn kunstje flikt. Het begint me enigszins duidelijk te worden.
Zo maakt hij, als het hem uitkomt, ook een heel vals onderscheid tussen 'religious duty' en 'force by law'. Die' duty' is dan uiteraard iets waar elke gelovige in alle vrijheid voor kiest, terwijl die 'force' een beperking van de vrijheid inhoudt.
Een 'duty' is natuurlijk méér dan slechts een individuele religieuze beleving, en past in het brede beeld van een Islam die zijn normen en waarden als universele normen en waarden naar voren schuift en onontkoombaar maakt, Sharia dus.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 17:45

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 16:16

Restecp voor je klare uiteenzetting, je volharding en je lange adem. Sportmensch? ;)

v Maerlant | 20-03-09 | 17:21

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 13:23
www.tariqramadan.com/spip.php?article9...
"The Islamic principles (such as rule of law, equality, accountability, majority decision process, etc.) are universal, and the Muslims should find new models according to their new environment and the new era."
Dit is een sprekend voorbeeld van de dubbele tong van Ramadan. Hij snapt hoe een moslim dit begrijpt en hij weet hoe een westerling dit begrijpt. Hij heeft dan ook het lef deze zinsnede te gebruiken als argument tegen de angst dat moslims hier in het westen uit zouden zijn op het invoeren van een islamitische staat. Uiterst geslepen, tegen het geniale aan, zegt hij twee dingen tegelijk:
1) naar de Islam: de Islam is de brenger van de enig ware, enig juiste normen en waarden voor alle aspecten van de samenleving, inclusief de rechtspraak;
2) naar het westen: maak je geen zorgen, de Islam streeft helemaal niet naar een islamitische staat als alternatief voor een seculiere staat, integendeel, de Islam refereert aan universele waarden die voor iedereen gelden.
Hij spreekt met dubbele tong omdat hij de taal van de Islam spreekt, maar óók de taal van het Westen. Hij heeft een duivelse machine gebouwd die beide talen op elkaar afstemt en hij kan moeiteloos van discours wisselen als hij van de ene wereld in de andere stapt. De westerse intellectuelen hebben de illusie dat hij daarom een bruggenbouwer is, dat hij een van de weinigen is die het compromis kan en wil zoeken tussen de Islam en het westen, en hij sterkt hen in die waan. Maar hij is geen bruggenbouwer. De Islam is voor Ramadan de enige echte Waarheid. Je moet hem heel nauwkeurig lezen, hij is erg goed in het gebruiken van westers jargon om datgene wat hij eigenlijk zegt te versluieren. Het woord 'universeel' bijvoorbeeld, dat in de westerse filosofie bepaalde connotaties heeft wordt uiterst strategisch ingezet. Hij lijkt te refereren aan universele waarden, waarden dus die voor iedereen zouden moeten gelden ongeacht geloof, ras of cultuur, maar hij refereert aan de 'eeuwige waarden' van de Islam die hij als universele waarden naar voren schuift. De onoplettende lezer/toehoorder krijgt al gauw het idee dat Ramadan pleit voor een aanpassing van de Islam aan universele menselijke waarden, maar hij doet precies het omgekeerde, hij wil alles wat er aan universaliteit te definiëren valt onderschikken aan één geloof.
Nergens, maar dan ook nergens maakt hij maar de kleinste opening naar een echte dialoog, een dialoog waarin die zogenaamd universele waarden van de Islam worden vergeleken met de universele waarden die door bijvoorbeeld de VN in ere worden gehouden, universele waarden die voortkomen uit het Verlichtingsdenken. Dat zou een echte dialoog zijn, een echte confrontatie, en niet een eenzijdige beweging, waarbij aan westerse zijde het beestje bij zijn naam wordt genoemd, maar aan moslimzijde alles zijn eigen temp heeft en als het ware oplost in de 'teksten' waar volgens Ramadan rekening mee gehouden moet worden.
Ik weet het, ik heb je nu nog niet overtuigd. Ramadan weet dat ook heel goed, vrees ik.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 16:16

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 13:23
"I will abide by the laws, but only insofar as the laws don’t force me to do anything against my religion."
Eerst de wetten van de Islam, dan de wetten van de Staat. Zijn religie is hem heilig. Als Allah hem gebiedt te handelen contra de wetten van de seculiere staat, dan zal die seculiere staat ruimte moeten maken.
Een bruggenbouwer is iemand die beide kanten wil zien en ook bereid is aan beide kanten het compromis te zoeken. Ramadan schuift het compromis naar één kant, de kant van de kufar. De religie mag niet kritisch ondervraagd worden, de religie is wat hij is, is autonoom, drijft op Heilige Teksten, de religie draait zijn eigen tempo, volgens zijn eigen wetmatigheden.
“We are in favor of integration, but it is up to us to decide what that means."
Hij ontkent niet dat de Heilige Teksten op verschillende wijze geïnterpreteerd kunnen worden, hij zegt niet dat er geen veranderingen binnen de Islam mogelijk zijn, maar hij ontzegt het recht aan de kufar om hierin een kritische rol te spelen. Het is aan de moslim, en enkel aan de moslim om te bepalen hoe de Islam zich ontwikkelt, wat de islam wil, en in welk tempo dat gebeurt.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 14:05

Mouth Of The South | 20-03-09 | 11:08

Fijn dat je zelf aangeeft hoe monsterlijk de islam is doordat je de verlichting buiten beschouwing laat en dus de islam vergelijkt met het oude testament. Geloven is een hobby en zo moet het ook behandeld worden. Heb net zo goed een hekel aan gristenen met hun achterbakse gedrag en betaalde miljarden aan smartengeld aan al die misbruikte kinderen. Daar hadden ze de honger al mee op kunnen lossen.

Die bontkraagjes zijn vanaf de eerste seconde dat ze werden uitgescheten al bedolven onder de haat en afschuw voor iedereen die geen moslim is en dat komt terug in hun gedrag. Ze zullen vast niet iedere dag in de moskee zitten maar de haat uit de koran/hadith is met de paplepel ingegoten. Het is daarom ook niet zonder reden dat waar de populatie moslims groeit er grote problemen ontstaan (zie bv malmo) en de democratie in gevaar komt. De sharia en de in NL geldende basisrechten staan volledig haaks op elkaar en aangezien moslims geen ruimte hebben (en niet willen) voor eigen inzichten gaat dat botsen. Ik ga niet wachten tot het hier ook zo ver komt als in malmo. Het is gewoon aanpassen of terug naar de zandbak. Niemand is verplicht om hier te wonen.

Misschien moet je 'what the west needs to know about islam' eens kijken.

R32 | 20-03-09 | 13:23

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 12:36
TR zeg dus ook: Ik ga niet strijden als het blijft (de houding tov Islam) zoals het nu is.
Als jij morgen verplicht wordt Christen te worden (of Boeddhist) dan ga jij ook strijden. (Neem ik aan...)
Ik houd staand dat veel elementen in veel religien zijn overgenomen door hun tegendeel. Ik vind echter wel dat er ook een essentie is die overeenkomt en deugt.
Er zijn niet veel mensen die van modern klassiek houden. Maar om daarom te gaan zeggen dat alle klassieke muziek zuigt gaat gewoon te ver. Vergelijking/armoe/weet het. Maar hier laat ik het even bij.

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 13:23

*uit voor lunchpauze*

van Maerlant | 20-03-09 | 12:36

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:57
Inderdaad, hij kondigt nu al aan dat hij gaat strijden als hij belemmerd wordt. Dat is exact in lijn met wat de Salafisten prediken. De westerse seculiere staat mag de ruimte geven aan de Isklam om zich te vestigen en zich uit te breiden tot op het punt dat de belangen gaan conflicteren. Vanaf dat punt zal het een strijd worden.
De prioriteiten liggen bij Ramadan vast, tot in de eeuwigheid. Hij bepaalt wat integreren is, hij bepaalt wat geloofsbelijdenis is, hij bepaalt wat het uitdragen van geloof behelst, en hij bepaalt dat de seculiere staat hierbij nooit maar dan ook nooit in de weg kan en mag staan. Het geloof gaat vóór de wetten van de staat waarbinnen dat geloof zijn plek heeft.
Tariq Ramadan predikt, in verhulde taal, de boodschap van de Salafisten. Tariq Ramadan is voor de Islam de Rattenvanger van Hamelen vele 'gematigde' moslims achter zich aan zal krijgen, keurig opgeleide lieden die gestoken in Armani-pakken luidkeels verzen uit de Koran zullen reciteren, alsof ze nooit anders gedaan hebben.
Ramadan is voor de kufar de Duivel, Ramadan is degene die als geen ander in staat is om de westerse intelligentsia zand in de ogen te strooien, het fijnste zand uit de heetste woestijn. Hij is in staat om de westerse intelligentsia de woestijn in te lokken, te laten hallucineren en te laten marcheren naar een Oase die maar blijft wijken en wijken, een Oase van gelukzaligheid. En die intelligentsia heeft niet door dat het een Fata Morgana is, een luchtspiegeling.
Ramadan is de bloedbroeder van de Profeet.

Schoorsteenveger | 20-03-09 | 12:36

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 12:24
Wat die quote van die sjeik betreft: ik ken de man niet, maar het zijn niet allemaal diehards. Mogelijk zit hij op de lijn of iets vergelijkbaars als die Tibi. Met zo'n figuren - en met Alevieten, bijvoorbeeld, kan ik leven.
.
De vergelijking met opa slaat nergens op. Ik besteed meer dan ik zou moeten aandacht aan hem (ook @ Gallische) omdat hij als rolmodel voor de jeugd fungeert - en als gesprekspartner voor Europese 'groten (nouja) der aarde'. Als je vanuit een middellang perspectief naar de strategie van deze man kijkt, dan begrijp je beter dat hij een wegbereider voor de islamisering van Europa is. Neem het voorbeeld waarin hij fulmineert tegen de Franse wet om zonder hoofddoek op school te verschijnen, maar niettemin tegen de scholieren zegt: je moet de wet volgen. Waar gaat dat, onder de druk van de demografische omstandigheden naartoe, denk je? Naar een geleidelijke omkering van het democratisch bestel, een groei richting theologische bepalingen en een almaar grotere greep op de voorheen geseculariseerde publieke ruimte.

van Maerlant | 20-03-09 | 12:35

Vooruit, nog eentje om het af te leren: Bernard-Henri Lévy over Tariq Ramadan:

(...)
'Pour l'heure, nous n'en sommes pas là. Rien dans ce qu'il dit et écrit ne vient encore contredire la terrible prédiction d'Hassan El-Tourabi, le pape soudanais de l'intégrisme, annonçant, à Khartoum, au milieu des années 1990, que "l'avenir de l'islam, c'est Tariq Ramadan". (...)
.
'Voorlopig zijn we er nog niet (met TR, vM). Niets van wat hij (TR) zegt of schrijft is in tegenspraak met de vreselijke voorspelling van Hassan el-Tourabi, de Soedanese 'paus' van het fundamentalisme, die in het midden van de negentiger jaren in Khartoum aankondigde: 'De toekomst van de islam, dat is Tariq Ramadan.'
.

www.bladi.net/forum/10265-lautre-visag...
'L'autre visage de Tariq Ramadan' (Het andere gezicht van Tariq Ramadan)

van Maerlant | 20-03-09 | 12:25

van Maerlant | 20-03-09 | 10:47
De Franse quote (dank voor de vertaling) is gedaan door een Moefti, een andere Islamiet.
Hoe zie je dat dan. Op een of andere manier werken ze toch samen om ons allemaal te gaan overheersen... ?
Van Duits vertalen lukt overigens prima (dank doo.)
Steniging is niet van deze tijd. Daar valt niet over te onderhandelen. Maar als iemand een bruggenbouwer is (en ik zeg niet dat TR dat is want ik ken hem niet) dan moet je de verschillende krachten niet provoceren. Veel GSers denken dat altijd te kunnen en zelfs te moeten doen maar met provocatie is diplomatiek nooit veel bereikt. Zo werkt het niet. En dat is geen appeasement. Jij gaat ook niet je opa vertellen dat zijn hele leven alles verkeerd gedaan heeft. Als je dat al vind dan laat je hem een beetje in zijn waarde, hier en daar wat hints etc.

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 12:24

@R32
Onder het maaiveld hebben ze geen verlichting.

skinner | 20-03-09 | 11:11

skinner = toetsenbordheld op sokken

R32 | 20-03-09 | 10:55
gristendom en islam zijn van het zelfde laken en pak. Wat mij betreft geen enkel verschil in radicale opvattingen. Sterker nog; van het gristendom heb ik in de praktijk meer last dan van de islam. Ik zou graag gewoon op zondag mijn boodschappen willen doen bijvoorbeeld.
Of je wou toch niet zeggen dat die rovende bontkraagjes aktief de islam belijden?

Mouth Of The South | 20-03-09 | 11:08

Mas Rob | 20-03-09 | 10:47

Welja Mas Rob, in de betekenis van fundamentalisme of conservatisme - what's in a word, ik heb het niet zo willen vertalen omdat het misschien achterdocht had gewekt ('er staat intégriste en hij maakt er fundamentalist van!' -en verder heb ik met jouw benaderingswijze hier geen probleem.

van Maerlant | 20-03-09 | 10:56

Mouth Of The South | 20-03-09 | 10:46

Je vergeet de verlichting voor het gemak maar even? Past wel goed in de taqqiya strategie

R32 | 20-03-09 | 10:55

@stumper of the south
Ik meet met alle maten die ik wil.
Jouw maat is me gewoon een paar maatjes te klein.
Dwergje.

skinner | 20-03-09 | 10:54

Gallisch | 20-03-09 | 10:37

Je hebt natuurlijk overschot van gelijk, maar hoe gaat dat, voordat je 't weet ben je ingezogen hè ;)

van Maerlant | 20-03-09 | 10:50

@ van Maerlant | 20-03-09 | 10:20

Fransen gebruiken het woord intégrisme in de betekenis van fundamentalisme, niet?

Soheib Bencheikh noemt Tariq Ramadan een fundamentalist omdat hij niet principieel afstand neemt van de syaria als alomvattend rechtssysteem, uit blijft gaan van een scripturalistische nauwe uitleg van de Koran en de principiële vragen over verhouding tussen universele grondrechten en het Islamitisch rechtsyssteem ontwijkt met de ontkenning dat er een probleem is.

Mas Rob | 20-03-09 | 10:47

@Einde van de Domheid:

Hier een linkje uit de prestigieuze Neue Zürcher Zeitung dat één en ander illustreert.
Lees volgende passage:
.
'Tibis Quasi-Ausstieg aus der weltumspannenden islamischen Religionsgemeinschaft (Umma) steht Tariq Ramadan, franko- und anglophoner Lehrer für Philosophie, Islamwissenschafter und Publizist, gegenüber. Er besetzt den Begriff «Euro-Islam» anders. Dieser solle nicht mehr ein Immigranten-Islam sein, sondern durchaus auf die Herausforderungen der Zeit neue Antworten finden. Sein Fundament allerdings seien die «universal gültigen» Grundwerte des Islam. Die traditionellen islamischen Konzepte sollten an europäische Gegebenheiten angepasst werden; grundlegende Konzessionen sollten dabei nicht gemacht werden.'
.
situering: In dit artikel worden de concepten van 'Euro-islam' onder de loep genomen; het concept van Bassam Tibi en dat van Tariq Ramadan worden vergeleken. De auteur wijst erop dat het relatief enthousiaste onthaal van Tibi's concept door non-islamieten voor veel scepsis bij moslims zorgt. Een 'verwaterde' islam die zich aan de Westerse waarden (de Grondwet) onderwerpt komt hen vanuit religieus perspectief irrelevant over. Tegenover Tibi staat Ramadan:
.
vertaling: De quasi-uittreding van Tibi uit de wereldomspannende ummah vindt weerwerk bij Ramadan. Hij ziet een andere Euro-islam. Hij stelt zich niet tevreden met een 'immigranten-islam', maar met een islam die de 'nieuwe tijd' van antwoord dient. Essentieel daarbij zijn de universeel geldige grondwaarden van de islam. Traditionele islamitische concepten kunnen een Europees tintje krijgen, zonder dat daarbij echter fundamentele concessies gemaakt kunnen worden.
.
www.nzz.ch/2005/04/25/fe/articleCMTQU....

van Maerlant | 20-03-09 | 10:47

foreskinner | 20-03-09 | 10:31
Ik support niemand. Ik leg alleen de hypocrisie bloot bij typetjes zoals jij . Met twee maten meten. Double standard. Pot en ketel.
Islam is niet radicaler dan gristendom. Het gaat jou alleen om het bruine kleurtje waar jij bang voor bent. Schijtlijster.

Mouth Of The South | 20-03-09 | 10:46

van Maerlant | 20-03-09 | 10:20
Wat heb jij een geduld met domheid. Wat je zegt is zo klaar als een klontje, maar de vraag is: hoe erg is dit eigenlijk? Er zijn talloze hoogleraren met opvattingen, met meer of minder expliciete agenda's. In heden en verleden zijn er genoeg voorbeelden van de holistische verleiding. In deze multiculturele tijden, daar weten wij hier op GS dan weer alles van, neemt het de persoon aan van deze heer Ramadan, die genoeg Bildung bezit om precies te weten met welk vuur hij speelt.

Gallisch | 20-03-09 | 10:37

@Mouth of the Sukkel 10:03
Geïntegreerde allochtonen zitten niet op jouw support te wachten, geloof me.
Ze trekken net als ik hun neus op voor minkukels als jij.

skinner | 20-03-09 | 10:31

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 10:00
.
Het Franse stukje:
.
'Deze man is geen oordeelkundig theoloog, maar een charismatisch volksmenner. Hij verdedigt een totalitaire, integristische (in de betekenis van absolutistische, vM) visie; het is misdadig om de jeugd door deze man te laten beïnvloeden.'
.
Net in dat 'integristische' merk je de bedoeling van Ramadan en het waarom van een moratorium: als hij die steniging veroordeelt, dan neemt hij afstand van de letterlijke interpretatie van de koran en is, in zijn ogen en die van orthodoxen tout court, 'het hek van de dam'. Het 'integristische' (en dus zéker niet: geïntegreerde, mind you!) slaat op wat ik enkele dagen geleden het 'holistische' noemde: het al-omvattende van het menselijke leven waarop de samenhang van koran, hadith en sharia een claim legt. Het discutabel maken van een aspect daarvan - ja, zelfs iets walgelijks als steniging - wordt gezien als een erosie van de autoriteit van dat systeem en zijn eruit voortvloeiende massa van regels die het dagelijkse leven tot in de puntjes willen regelen. Een dergelijk precedent moet in de ogen van 'de zuiveren' dan ook tot elke prijs worden vermeden; vandaar dat 'moratorium'. Je claimt de onbevangheid van de wetenschapper? Welnu, iemand die niet loud and clear over zijn lippen krijgt dat steniging barbaars is en allang uit de wereld zou moeten verdwenen zijn, die verdient het voordeel van de twijfel niet. Over zoiets fundamenteels onmenselijks schipper je niet.

van Maerlant | 20-03-09 | 10:20

ramandan=rommeldam

skinner | 20-03-09 | 10:11

@volslagen onnozelheid 10:00
"diplomatieke zet tussen moeilijk te verenigen stromingen"
Ramandan wil steniging verenigen met de huidige maatschappij.

Een echte bruggenbouwer!
Kosten: 1,7 miljoen euro.

skinner | 20-03-09 | 10:08

foreskinner | 20-03-09 | 09:54
Zeg dan niet net zoals je wildersvriendjes dat het je om de islam te doen is, maar zeg gewoon dat je de tyfus hebt aan buitenlanders, en verder alles dat anders is. Xenofoob.

Mouth Of The South | 20-03-09 | 10:03

van Maerlant | 20-03-09 | 09:50
Het schitterende artikel uit de NYtimes van schoorsteenveger besloeg 8 A4s en de Koerbaghlink Hitler/socialist ook een klein boekje.
Niet dat soort linkjes.
Verder is het hier naar ik begrijp een goede gewoonte om bij een uitspraak op enig moment een verifieerbare link te zetten. Als ik mij niet gedraag met de onbevangenheid van een wetenschapper laat me het dan weten.
Een moratorium is aan een kant halfslachtig, aan de andere kant een diplomatiek zet tussen twee moeilijk te verenigen stromingen. Een verdenking zou kunnen opsteken, maar nog geen smoking gun.
(Uitstel is een vaak gebruikt diplomatiek middel om tijd te winnen voor afstel....)
Mas Rob | 19-03-09 | 20:20
Soheib Bencheikh, de Groot Mufti van Marseille die over Tariq R zei: Ce n'est pas un théologien averti, mais c'est un tribun charismatique. Il défend une vision totalitaire, intégriste, c'est un crime de le mettre en contact avec la jeunesse.
*moet er vandoor, kom er later op terug* (nice day though!)

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 10:00

@sukkel of south
Knap lastig, een miljoen gereformeerde immigranten waarvan het grootste deel leeft van een uitkering.
Het is de laatste jaren net Staphorst hier in de stad, maakt niet uit op welk uur van de dag.
Nu ophoepelen jij, naar schooltje.

skinner | 20-03-09 | 09:54

Voegt toe: Bottehond moet het van feiten hebben niet van zijn statuur. Presenteert hij feiten dan valt er ergens over te praten.
(Grmmpfhh, Bolkestein publiceerde over TR...)

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 09:52

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 07:54
.
Tijdens een spraakmakend debat met Sarkozy nodigde die hem uit om afstand te nemen van steniging, om het te veroordelen, maar verder dan 'een moratorium' kwam hij niet. Ik wil je best een linkje geven, maar om 17:42 gisteren zei je nog: korte feitjes, geen linkjes. Tja.
.
'One may counter that since Islam appeared in the 7th century, it will inevitably be somewhat behind or, as Tariq Ramadan maintains, the faithful masses have not matured to the point where they can abandon practices such as stoning (he himself calls for a moratorium on stoning, not a full stop) (11). '
.
(11): Ramadan reiterated this position during a debate with Nicolas Sarkozy on November 20, 2003 on French television. His brother, Hani Ramadan, also a Swiss citizen, defends stoning as punishment.
.
Uit dit artikel:
www.signandsight.com/features/1146.htm...
van Pascal Bruckner, Frans filosoof, vroegere pupil van Roland Barthes.
.
Verder heb ik even de draad gecheckt maar zie ik geen Franstalig linkje. Allicht is het een Franstalige passage in een Nederlands- of Engelstalige link; welke precies?

van Maerlant | 20-03-09 | 09:50

Leeft Jan Marijnissen nog?

skinner | 20-03-09 | 09:48

Gelukkig heeft het gristendom geen enkele moeite met heameaufielie. ook vrouwen krijgen alle ruimte bij onze gereformeerde broeders.

Mouth Of The South | 20-03-09 | 09:48

skinner | 20-03-09 | 09:35
Bottehond is een blowende ex-hooligan. Even dimmen vriend!

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 09:42

@Eindeloze domheid 7:54
haal die vingers uit je oren als grote mensen tegen je praten, mafkees.

skinner | 20-03-09 | 09:35

1,8 miljoen uitgeven aan een homofoob. Zoiets kan alleen de PvdA bedenken.

tipo | 20-03-09 | 09:24

Zou nog liever een vorkje prikken met Hannibal Lecter dan met deze gluiperige creep.

wachtmeester de bruy | 20-03-09 | 09:18

Kobus Kloothamer | 20-03-09 | 08:06
Een grap met een baard!

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 09:01

Agent327 | 19-03-09 | 15:38 Domme idioten zijn het allemaal bij elkaar. Geweld toepassen op zo'n smerige wijze geeft al aan dat het vraagstuk je "te lastig" is en dat er uit onmacht en domheid maar wordt geschoten en gemoord. Ik heb 0 respect voor de geweldenaars aldaar en vind dat we en masse het midden oosten aan het lot over moeten laten. Olie oorlogen zijn het, nu een alternatief vinden voor olie en we kunnen het nog eens proberen.

Stroopdoos | 20-03-09 | 08:35

Kobus zegt: "Als ie niet wil luustern, rammen dan"

Kobus Kloothamer | 20-03-09 | 08:06

v Maerlant | 19-03-09 | 22:31
Is TR voorstander van steniging?
Dat is dan wel een goed argument.
Dan hoort daar een kleine referentie bij (een url) maar mijn belangstelling is gewekt. Ik heb gisteren niets zinnigs tegen TR gehoord en dat is niet omdat ik vingers in mijn oren heb. (En nogmaals, dat Franse tekstje heeft niemand vertaald, moet toch gefundenes fressen voor je zijn...) Dat is omdat er alleen maar wolf/schaapskleren/ dhimmi dit en dat wordt geroepen los van feiten die dat onderbouwen. Niet opportuun zoals ze dat in Vlaanderen zeggen. Ruis.

Einde van de Domheid | 20-03-09 | 07:54

Inmiddels heeft de paus onlangs homoseksualiteit scherp veroordeeld en deze week te Afrika verklaard dat condooms slecht zijn in de strijd tegen aids. Maar de paus is wel blank en heeft zelfs nog deel uitgemaakt van de Hitlerjugend.
Laten we alle religieus achterlijken zoveel mogelijk op de hak nemen. Ik bedoel dit natuurlijk figuurlijk omdat ik niet wil oprpoepen tot geweld.

Overigens, die jurk en de rode schoentjes staan de paus goed. Wellicht kan hij worden uitgenodigd voor een volgende Gayparade?

Artois Arnhem | 20-03-09 | 07:50

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:14
Een hoop gedoe dat is wat dit land nodig heeft, die zelf ingenomen fluimen een koekje van eigen deeg geven en ze allemaal Melkert achterna sturen.

ethan_joy | 19-03-09 | 23:35

Comment van de draad.

bottehond | 20-03-09 | 00:37

LoopseTeef | 20-03-09 | 00:06

Over wat jij meent wat spiritualiteit is zullen we het nog wel es hebben. We have a deal. Kom op dan.

bottehond | 20-03-09 | 00:36

Sorry guys.......................... teefje in haar mand. Morgen wer vroeg dag, want naar de tansarts. Is veilig want hij is geen moslim, alhoewle ik hem nauwgezet in de gaten zal houden.
Truste en out

LoopseTeef | 20-03-09 | 00:30

Als we nou begonnen ze hier te slopen en het menswaardige leven dat we hier leven te behouden

ethan_joy | 20-03-09 | 00:21

ethan_joy | 19-03-09 | 23:39

Leuke link. In ieder geval iemand die zegt wat hij vindt. Zag een keer in Egypte een Saudi met vier vrouwen en twee kinderen op het vliegveld van Cairo. Vrouwen totaal niet herkenbaar in hun zwarte - geheel hun lichaam bedekkende kleding Werden op een bank gezet, samen met de kinderen en kregen een briefje in de hand met waarschijnlijk gebeden. Daar mochten zij hun wachttijd mee doorbrengen. In een hotel in Sharm el Sheikh zat in een hotel een modern geklede Arabier (spijkerbroek en geruit overhemd) die met zijn vrouw zat te ontbijten. Vrouw geheel bedekt, handschoenen aan, die haar ontbijtje naar binnen zat te wurmen door elke keer haar gezichtsbedekking een weinig op te tillen om in ieder geval haar mond te kunnen bereiken. Waren allebei ervaringen die ik zo genant vond, dat ik me afvroeg waar die vrouwen zich eigenlijk nog voor lenen. Hetzelfde geldt natuurljk voor die vrouwen die onder leiding van een man in volle kledij in zee gingen. Wat is dat voor en kutvolk dat haar eigen vrouwen dit aandoet. Ik zou zeggen: opblazen al die moskeeën en die vrouwen een menswaardig leven geven.

LoopseTeef | 20-03-09 | 00:15

bottehond | 19-03-09 | 23:33
Ik kom eigenlijk niet verder dan brains, looks en personality........... die nieusgierigheid is er altijd geweest maar niet spiritueel. Is me allemaal te wazig. Ik hou van concreet. Doelen nastreven of ze nou intellectueel zijn of niet.
Die lekkere kont krijg je er dan natuurlijk bij.

LoopseTeef | 20-03-09 | 00:06

bottehond | 19-03-09 | 23:33
En een lekkere kont natuurlijk, dat spreekt

ethan_joy | 19-03-09 | 23:36

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:14
Een hoop gedoe dat is wat dit land nodig heeft, die zelf ingenomen fluimen een koekje van eigen deeg geven en ze allemaal Melkert achterna sturen.

ethan_joy | 19-03-09 | 23:35

Brains, looks, personality en intellectuele en spirituele nieuwsgierigheid.

bottehond | 19-03-09 | 23:33

bottehond | 19-03-09 | 23:06

denk dat Etan maar mijn derde echtgenoot wordt. Ik weet namelijk niet hoe hoog je je lat legt

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:15

ethan_joy | 19-03-09 | 23:09

dat wordt een heel gedoe.................

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:14

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:01
ze hebben de stembussen in de moskeeën gezet, bleven toen heel veel Rotterdammers uit protest weg. niet bijdehand wel begrijpelijk.
Dit x moeten we het anders aanpakken, je laten machtigen door mensen waarvan je weet dat ze niet gaan stemmen.
Want die moslims stemmen, daar zorgt de imam wel voor.

ethan_joy | 19-03-09 | 23:09

LoopseTeef | 19-03-09 | 22:54

Als je de moeite waard bent wel.

bottehond | 19-03-09 | 23:06

ethan_joy | 19-03-09 | 22:57

Daarvoor moesten ze zich natuurlijk eerst van Pastoors ontdoen.

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:01

ethan_joy | 19-03-09 | 22:58

Ik zie jou ook wel zitten. Vierde dan maar als Botte tenminste reageert. Maar die zal vast een linkje motte opzoeken

LoopseTeef | 19-03-09 | 23:00

LoopseTeef | 19-03-09 | 22:54
Huh en ik dan?

ethan_joy | 19-03-09 | 22:58

Vond ik in de reacties bij elsevier:
*Binnenlands Bestuur becijferde in februari wat Ramadan de gemeente Rotterdam tot nu toe gekost heeft. Dat bleek in totaal 1,79 miljoen euro te zijn. *
We worden gewoon genaaid door de PvdA, maar we zullen ze het fckng terug laten betalen!

ethan_joy | 19-03-09 | 22:57

Zolang hij geen geweld gebruikt tegen vrouwen, homoos en ongelovigen, mag hij van mij dit soort dingen vinden en zeggen, op voorwaarde dat ik heel hem héél hard in zijn gezicht mag uitlachen om zijn naieve geloof in een een 8e eeuws sprookjes boek.

Fimbulvetr | 19-03-09 | 22:55

bottehond | 19-03-09 | 22:39

wil je mijn derde echtgenoot worden dan?

LoopseTeef | 19-03-09 | 22:54

niet echt vriendelijk volk, deze verlicht lui

Iwmac | 19-03-09 | 22:52

* out *

Houthakkert | 19-03-09 | 22:45

RonnieZ | 19-03-09 | 22:16

Ik ben beslist vóór polygamie!

bottehond | 19-03-09 | 22:39

bottehond | 19-03-09 | 22:27

Bedankt!

Houthakkert | 19-03-09 | 22:38

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 22:11

Je post geeft blijk van wat je Bottehond verwijt: los van de degelijkheid van de argumenten je gelijk willen halen; hoe misplaatst triomfantelijk je die NIETS in caps schrijft spreekt boekdelen. Je wilt het niet geweten hebben; je doet denken aan een kind dat z'n vingers in z'n oren steekt en la-la-la-la-la-la roept. Of wil je werkelijk iemand het voordeel van de twijfel geven die het niet over z'n lippen krijgt om het stenigen van vrouwen te veroordelen? Vind je jezelf nog enigszins normaal zo? Als dàt geen diehard is, wie dan goddorie wel?

v Maerlant | 19-03-09 | 22:31

Geestig. NOVA vindt de affaire Leonard Geluk belangrijker dan de positie die Tariq R in 010 heeft. Complete lack of the right sense of urgency.

bottehond | 19-03-09 | 22:31

@ harob

Mijn oprechte excuses !!!! Heb je post te snel gelezen...

Ben het met je eens!

Houthakkert | 19-03-09 | 22:30

harob | 19-03-09 | 22:04

Je ijlt. Het grootste deel van de bevolking is wakker geworden, en onderkent inmiddels het gevaar dat van de Islam uitgaat. Als ik jou was zou ik nog vóór de volgende verkizingen naar de zandbak teruggaan..

Houthakkert | 19-03-09 | 22:26

www.youtube.com/watch?v=7mHsCUkDsto

Andere kop van dezelfde draak called islam. Nota bene uit de mond van een ervaringsdeskundige Linkschmensch, de arabist en in dier hoedanigheid, icm zijn briljante humor en banden met Muntz en Windt hopenlijk een medewerkerT van POWNED.

bottehond | 19-03-09 | 22:25

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 22:11

Alleen al Bolkestein heeft haarfijn uitgelegd dat TR een Islamist is.

Die man is - net als Marcouch - een uiterst sluwe Islamist - en tevens een wolf in schaapskleren - , die precies weet wat de naïeve dhimmitude elite in de UK, Nederland en de rest van Europa wil horen. Kleed je modern en doe alsof je de vertegenwoordiger bent van een verlichte Islamstroming en figuren als Wouter Boslim en consorten liggen aan je voeten.

Houthakkert | 19-03-09 | 22:23

bottehond | 19-03-09 | 21:54
Blabla, botte ik heb vandaag geen 'shred of information' van je gekregen. Niets. OK had dat ook niet verwacht eigenlijk. TR is wel of niet radicaal maar NIETS in dit debat heeft me tot dusver van het een noch het ander kunnen overtuigen. Dan geef je het voordeel van de twijfel.
Jij kent dat niet. Jouw gelijk ligt in de toekomst . Alles ligt bij jou in de toekomst.
Daarom heb je ook altijd gelijk. I call it a day.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 22:11

@ Houthakkert

Er loopt daarbuiten een slag mensen rond die je de 'etnocentristen van de schuld' zou kunnen noemen. Voor hen is de Westerse cultuur synoniem met gewelddadige veroveringen, met kolonialisme, met uitbuiting en wereldoorlogen. In het beste geval laat het voortbestaan van de Westerse cultuur ze onverschillig. Er is echter ook een kwaadaardig subgenre dat vindt dat het 'paybacktime' is: hoe sneller die verderfelijke Westerse cultuur ten gronde gericht gaat, hoe liever. Zo wordt onder de vlag van rechtvaardigheid wraak gebillijkt en worden wijzelf en onze kinderen met de erfzonde van onze voorvaderen belast. Van die 'onverschilligen' kom je er hier tegen met de regelmaat van de klok, en van dat kwaadaardige subgenre zo af en toe ook wel eens één.

v Maerlant | 19-03-09 | 22:08

de islam regeert , pvd Wilders doe er wat an

harob | 19-03-09 | 22:04

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:49

Overigens: ik schreef al over Tariq Ramadan toen schoorsteen nog niet eensch reaguurde :-P

bottehond | 19-03-09 | 21:56

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:49

Ga je alweer met je vooroordelen.
Ik zou rechts zijn, he?

bottehond | 19-03-09 | 21:54

Kon iedereen toch maar homo zijn! Dan was iedereen gelukkig, joy joy.

Tot de maatschappij na 80 jaar opeens uitgestorven zal zijn, want man met man produceert geen nageslacht. Voor het milieu wel beter lolz

Bijstandskoning | 19-03-09 | 21:51

Er rammelt helemaal niets aan mijn ;denkconstructies.
Ik zal je vertellen war het rsmmelt.
Ik vraag jou tot twee keer toe iets zinnigs ye zeggen over waarom TR een radicaal zou zijn. Dat doe je niet.
HET IS GEWOON ZO, DUH.
Het enige dat je opvoert is eem selectie uit het leeswerk van schoorsteenveger.
Kom toch eens op met dat fatsoenlijk, rechts, die zogenaamde slijpsteen voor de geest.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:49

Ik denk dat het kabinet binnen 2 weken valt kan geert het laten zien .met de reaguurders hier als raadsman botte minister bz. lol.

binnenhof | 19-03-09 | 21:49

bottehond | 19-03-09 | 21:38
D'r komt geloof ik echt niet zinnigs meer uit Botte.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:45

@ EadD 2106

Ja, toe maar. Voer Fatima Elatik maar op om je rammelende denkconstructie te stutten.

* proust! *

www.nieuwreligieuspeil.net/node/19

bottehond | 19-03-09 | 21:42

etisch mens

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:57

Huh? Een ethisch mens? Wat is dat? Iemand die volgens ethiek leeft of denkt? Hoezo geldt dat dat niet voor Tariq Ramadan? Jij denkt in rare hokjes en hebt weinig restecp voor luiden die anders denken dan jij, zeg. Niets nieuws eigenlijk.

bottehond | 19-03-09 | 21:38

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:12
Over wie praat je nu? "De UK vindt"... alleen omdat hun premier zo stom is om een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger uit een bevriend land te weren? Zijn wij het dan altijd eens met onze premier? Nee? Nou dan! Lul niet zo dom!

Nietvoordekat | 19-03-09 | 21:33

StevieR | 19-03-09 | 21:12

Uitstekend verwoord! +1

Houthakkert | 19-03-09 | 21:20

Die baard is een bloed boef een echte wolf in schaapskleren , net als Marcouch , de enige taal die ze spreken is TAQQIYA , ze lachen in je gezicht en steken een mes in je rug ! Eruit trappen die vuile huichelaar , in andere landen komt ie niet eens binnen , hier wordt ie riant betaald om Nederland een rad voor ogen te draaien !

StevieR | 19-03-09 | 21:12

Houthakkert | 19-03-09 | 21:03
In UK vinden de Geert een agitator. In de UK hoor ik overigens ook mensen die een probleem hebben met mensen die 'ons haten maar wel hier zijn'. Kijk, die mensen hebben een punt. 'Als je ons haat, maak dan dat je wegkomt'. Maar dat is weer een heel ander verhaal als 'De Islam deugt niet en is fascisme'. Een kansloze missie.
(En dan nog -nieuw voor mij- een aantal stromingen binnen het Soefisme WEL goedkeuren, alsof die anders over homo's of over zeden zouden denken...)

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:12

Er zijn ook Christelijke amtenaren geweest niet geen homokoppels wilden trouwen. Die hebben zich ook verzet. Hun werkgever heeft toen gezegd. De tijden zijn veranderd, nu hiirt dit WEL bij je takenpakket. De Christelijke ambtenaar moet dan kiezen tussen ontslag nemen of doorgaan tegen zijn/haar principes in.
(Fatima Elatik heeft overigen WEL een homokoppel getrouwd.)

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 21:06

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:35

Gezien de vergevorderde Islamisering en het dhimmitude establishment/regering in de UK, sta ik echt niet met mijn ogen te knipperen over het feit dat TR aan de uni van Oxford toegelaten is. Sterker nog, het is juist een bevestiging van de zorgwekkende staat waarin de UK verkeert. Dat zagen we bijvoorbeeld ook al aan de casus Geert of aan de shariarechtbanken in de UK.
Als TR daar hetzelfde doet als hier, namelijk zich gedragen als een wolf in schaapskleren en spreken met gespleten tong, dan legt niemand hem daar een strobreed in de weg.

Houthakkert | 19-03-09 | 21:03

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 20:44
Ik weet niet of je interpretatie at betreft doodstraf klopt. Als het zo is wat jij zegt kan hij (of iemand anders) daar niets aan doen. Toch heeft hij een eigen (van de teksten) afwijkende mening.
Hij voelt zich NU niet in zijn geloof belemmerd en heeft NU niets te strijden en te vechten maar gaat dat wel doen ALS hij belemmerd wordt.
Ramadan lijkt me vanaf zijn foto geen lieve jongen.
Maar ik ben democraat en heb feiten nodig om hem radicaal te noemen.
Die heb ik nog niet.
Dat stukje in het Frans ziet er minder goed uit.
Mijn Frans is te slecht maar begrijp ik dat de Moeofti hem vorstander van een totalitair systeem vind?
De VVD010 heeft een punt. Maar dat gaat alleen om zijn functie als gemeente-adviseur.
Tenslotte is op de payroll staan in Oxford en bij Erasmus geen garantie voor een etisch mens, maar we mogen het toch wel een voorwas noemen?

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:57

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:35
Als Oxford University en de Erasmus Universiteit hem zien zitten, dan moet hij wel deugen? Sterk argument, erg sterk.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 20:47

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:32
Je leest niet goed.
Hij vindt dat heikele kwesties binnenn de islam nooit rechtstreeks aan de orde kunnen worden gesteld maar dienen te worden voorgelegd aan de tekstgeleerden. Met andere woorden, rationeel argumenteren aan onze kant, je ondergeschikt maken aan de Heilige Teksten aan de andere kant.
Vervolgens zegt hij dat hij slechts aan wetten van een samenleving wil gehoorzamen voor zover dat binnen zijn geloof past, en dat hij die samenleving zal bestrijden als die hem op welke wijze dan ook in het uitdragen van zijn geloof belemmert.
Als je hier niet op z'n minst je wenkbrauwen bij fronst, nou, dan ben ik met stomheid geslagen.
Citaatje van de Groot Mufti van Marseille ook maar terzijde schuiven?
Zie Mas Rob | 19-03-09 | 20:20
Ach, je bent waarschijnlijk toch niet te overtuigen. Je bent niet de enige. Die Ramadan is gewoon een hele lieve jongen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 20:44

'Verder heeft hij de vrijheid die hij wil en gaat strijden en vechten als die hem wordt afgenomen.'

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:39

Ik snap dat VVD 010 de gemeentelijke functie wil afbouwen maar Oxford en Erasmus zijn internationaal zeer sterke en belangrijke univs. Daar kom je niet omdat je mooie blauwe ogen hebt.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:35

Moellah Botte,
Wat zit je toch zwak te twitteren.
Vraag ik waarom TR Extreem is is het enige wat je uit je toetsenbord kan krijgen: 'Islamapologeet'?
Pannenkoek!

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:33

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:30
Dank voor het uitlichten van de hoogtepunten.
Hij is tegen de doodstraf ook in Amerika maar zegt dat dat gevoelig ligt en er teksten bij betrokken zijn.
Verder heeft hij de vrijheid die hij wel en haat strijden en vechten als die hem wordt afgenomen.
Dit zijn dagelijkse teksten op GS, geen smoking gun.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 20:32

Mas Rob | 19-03-09 | 20:20

Er bestaan geen kleine luiden ( en zeker niet als die zich met de titel Mas bekend maken, lijkt me ).

bottehond | 19-03-09 | 20:25

@ ethan_joy | 19-03-09 | 20:16
Dat noem is geen oproep tot mobilisatie. Tariq R is veel te slim om zich op dat pad te begeven.

Mas Rob | 19-03-09 | 20:23

@ Mas Rob

Ik meende al dat ik iets van die Arkoun had gelezen. Ismaili, is het niet?
Komt goed uit, Ayaan Hirsi Ali maakt een uitzondering voor de Ismaili en wellicht sommige Sufi stromingen toen ze de oorlog aan de gehele islam verklaarde.
Zeer belangwekkend stuk en OT ook nog eensch, omdat ze in dit goeie interview ook duidelijk maakt wat die "gematigde" moslims nou precies zijn:

www.reason.com/news/show/122457.html

bottehond | 19-03-09 | 20:21

@ bottehond | 19-03-09 | 20:13

Ach ik vertel wat ik hier schrijf ook in mijn omgeving. Maar kleine luiden als ik maken niet het verschil

Wel iemand als Soheib Bencheikh, de Groot Mufti van Marseille die over Tariq R zei: Ce n'est pas un théologien averti, mais c'est un tribun charismatique. Il défend une vision totalitaire, intégriste, c'est un crime de le mettre en contact avec la jeunesse.

Mas Rob | 19-03-09 | 20:20

Een moslim met een baart is nooit gematigd.
Zie ook meneer marcouch.
Zijn jullie blind daar in Rotterdam en Amsterdam?

jehebthetnietvanmij! | 19-03-09 | 20:20

Mas Rob | 19-03-09 | 20:12
Tariq Ramadan roept op tot mobilisatie
keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemadu...
"*Verwacht wordt, dat het Palestijnse conflict ook zijn weerslag zal hebben op de buitenwijken van de Franse steden. "Dat is allemaal de schuld van de manier van presenteren in de media", aldus Ramadan.*

ethan_joy | 19-03-09 | 20:16

Mas Rob | 19-03-09 | 19:55

Toewan, wanneer mogen we meemaken dat luiden als jij de strijd aangaan met Tariq R en zijn moslimbroederschap?

bottehond | 19-03-09 | 20:13

@ ethan_joy | 19-03-09 | 20:07
MIjn opmerking ging over Tariq Ramadan's ideeën met beterkking tot Europa.

Mas Rob | 19-03-09 | 20:12

Mas Rob | 19-03-09 | 19:55
"Een belangrijke uitbreiding van de agressieve islam vindt nu plaats in Nigeria. De situatie daar is zeer nijpend en zal belangrijke gevolgen hebben. Nigeria is het land met de grootste bevolking van Afrika (140 miljoen mensen), met dankzij de olie en andere grondstoffen een redelijk sterke economie."
UIT: www.refdag.nl/artikel/1398063/Nigeria+... (Nigeria op het randje van de afgrond)
en
zonder geweld en via de weg van de geleidelijkheid? schrijf dat maar op je buik, een bloedige burgeroorlog zit hij voor zich.
keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemadu...
niet zo raar dat hij in Frankrijk inmiddels persona non grata is verklaard vanwege zn gestook

ethan_joy | 19-03-09 | 20:07

Fulgrim | 19-03-09 | 19:57
En de voltallige gemeenteraad van Rotterdam eveneens
Ik wil ze zien janken daar bij de pvda, overigens zijn de meeste Surinamers die partij hier ook spuugzat hoor ik links en rechts om me heen.

ethan_joy | 19-03-09 | 20:01

Aanvulling @ mezelf | 19-03-09 | 19:43
Wie iets van de ziel van Ramadan wil waarnemen, wie iets van het duivelse in hem wil zien moet in het derde filmpje eens naar het stukje 3:00 - 4:58 kijken. Dit soort karakters wil hier de scepter gaan zwaaien.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 20:01

@ ethan_joy | 19-03-09 | 19:35
Ik ben benieuwd of ook andere media het overnemen, maar zoniet dan zou dat me niets verbazen. En ja, een schande dat deze man een dik salaris krijgt om zogenaamd de integratie te bevorderen. Als hij dat nou ook echt zou doen, oké. Maar het is wel duidelijk dat hij alleen maar schade aan zal richten. Indien mogelijk, moeten ze deze idioot op staande voet ontslaan.

Fulgrim | 19-03-09 | 19:57

Is Tariq Ramadan een "gematigde moslim""? Hij houdt vast aan de sharia en een orthodoxe uitleg van de Islam. In zijn visie zal heel Europa zich in de toekomst scharen achter het banier van de Islam, waarop de sharia moet worden ingevoerd.
Inhoudelijk is en blijft hij een islamist. Enkel de manier waarop hij zijn Islamistische idealen probeert te verwezenlijken zou je gematigd kunnen noemen: zonder geweld en via de weg van de geleidelijkheid.

Stockton maakt zich er makkelijk van af. Het was allang bekend waar Tariq Ramadan voor staat. Er zijn echter in Europa ook andere geluiden te horen, zoals
Soheib Bencheikh, Bassam Tibi, Mohammed Arkoun en Nasr Hamid Abu Zayd.

Mas Rob | 19-03-09 | 19:55

De universiteit van Rotterdam zou uit schaamte zn naam moeten veranderen.

ethan_joy | 19-03-09 | 19:53

ethan_joy | 19-03-09 | 19:35

Heaumeausensuelen zijn de mijnkanaries van een samenleving.

bottehond | 19-03-09 | 19:42

Fulgrim | 19-03-09 | 19:27
VVD-er Bas van Tijn: 'Dit soort uitspraken mag je in Nederland wel doen, maar het gaat hier over iemand die met overheidsgeld een positie heeft gekregen. Die notabene betaald wordt door de gemeente om de dialoog tussen groepen in de samenleving te bevorderen. Dan zijn dit soort uitspraken ontoelaatbaar.'
\\
die man kreeg ruim 6 ton per jaar om de integratie te bevorderen, dat was een deeltijdbaan, af en toe s aanwezig zijn tussen zn reizen kris kras in Europa door.
Allemaal opgebracht door de Rotterdamse belasting betaler!
Een grof schandaal hoe wij door moslim raadsleden in Rotterdam worden bedrogen en bestolen!
En ondertussen is de Gaykrant de enigste pers die erover schrijft; gaykrant.nl/index.php?id=9&a=beric...

ethan_joy | 19-03-09 | 19:35

@ Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:30
Zeer onthullende uitspraken die zijn ware aard laten zien. De boodschap is duidelijk, de wet moet zich aanpassen aan de Islam, niet andersom. Nou nou, wat een voorbeeld voor de integratie. Ik vraag me af of de Erasmus Universiteit ooit de moeite heeft gedaan, om zich ook maar een beetje te verdiepen in deze man.

Deze uitspraking liggen overigens in lijn met wat de 'profeet' heeft gezegd:

Sahih Bukhari - Volume 4, Book 52, Number 203 - Narrated Ibn 'Umar:
The 'Prophet said, "It is obligatory for one to listen to and obey (the ruler's orders) unless these orders involve one disobedience (to Allah); but if an act of disobedience (to Allah) is imposed, he should not listen to or obey it."

Fulgrim | 19-03-09 | 19:35

@schoorsteenveger

Vrijheid van godsdienst wordt door de Salafisten uitgelegd als de vrijheid om een dwingend religieus systeem te vestigen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:57

klopt helemaal is puriteins en middeleeuws is er iemand die het tegendeel beweert hier dan, en zo ja wie?

pius | 19-03-09 | 19:34

Sja, dat Tariq een wolf in schaapskleren is was mij allang duidelijk. Toen Sarkozy hem vroeg zich uit te spreken tegen stenigen, had hij daar ook de grootste moeite mee. Als ik me niet vergis, is hem ook de toegang tot het land ontzegt.

Mja, als dit het boegbeeld van de 'gematigde islam' moet voorstellen, dan hoeven we onze hoop daar niet meer op te vestigen. Overigens vind ik deze uitspraken niet zo extreem dat ze vervolging rechtvaardigen.

Fulgrim | 19-03-09 | 19:27

Nog meer offtopic nieuws omdat het hier toch erg traag is: Philips maakt porno pak spectrum.ieee.org/mar09/8287

openbaarminiserie | 19-03-09 | 19:27

..., zo is de wet, ... zegtie.
Hier staat nix over in het Nederlands recht.
En als je een ander soort recht bedoelt ['t zal toch niet sharia zijn], zit je toch echt in het verkeerde land.
Zeua 635 in de woestijn. O, daar hadden ze nog geen beton.
Nou snap ik het ook niet meer.

M.O. Lotov | 19-03-09 | 19:25

“We are in favor of integration,” Ramadan says in a recorded speech, “but it is up to us to decide what that means. ... I will abide by the laws, but only insofar as the laws don’t force me to do anything against my religion.” A Muslim must be able to practice and teach and “act in the name of his faith.” If any given society should take this right away, he continues, “I will resist and fight that society.”

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:30

Tsjek dat stuk van Patrick Poole nog es over The Project.

bottehond | 19-03-09 | 19:23

websenior | 19-03-09 | 18:34

Ik heb een aantal interviews met hem gezien en helaas kun je géén intellectueel debat met hem voeren. Gladder dan Tariq Ramadan komen ze niet.

bottehond | 19-03-09 | 19:21

Hahaha ff wat offtopic. 'klas net dat Bos boos is op ING. Aandeel ING schiet daarop omhoog, ROTFL.

En in ander nieuws word zoals ik onlangs ook voorspelde nu ook de accountant van Bernie Madoff aangeklaagd.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 19:17

mimi876 | 19-03-09 | 18:49
Dan heb ik er nog een voor jou.
www.nytimes.com/2007/02/04/magazine/04...
----------------
Later I put some of Caroline Fourest’s allegations to him — that he had advised Muslim girls to avoid shaking hands with men; that he warned against mixed swimming pools; that women should not be allowed to engage in sports if their bodies were exposed to men. He claims that these quotes were taken out of context. “What I mean,” he said, “is that men and women should have a choice. If they want to follow the rules of modesty, they should be able to choose to do so. Myself, I shake hands with women.”
----------------
Dit is exact hetzelfde als wat de Salafisten hier in Nederland beweren. Een moslima moet in onze seculiere staat de vrijheid op kunnen eisen om het bevel van Allah op te volgen. Je moet dit drie keer, misschien wel tien keer lezen om het te doorzien. Vrijheid van godsdienst wordt door de Salafisten uitgelegd als de vrijheid om een dwingend religieus systeem te vestigen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:57

Shit, 'klas net dat nu.nl een Duitse website is gestart. Dacht direct 'oh! dat moet dan nu.de zijn! Helaas echter. Overigens lijkt nu.de vrij te zijn maar is dat schijnbaar niet want mijn registrar wil 'm niet registreren. Raar. fapke.nu.de leek me wel wat.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 18:55

Moet we nog langer gekweld worden met uitspraken van fanatieke reli's met kleine pikkies?

Aktivist | 19-03-09 | 18:53

Kan iemand hem a.u.b. op het vliegtuig zetten naar Timboektoe of zo? Als vrouw voel ik me zeeeeeeeeeeeeeeeeer beledigd. Maar wacht, dat mag natuurlijk niet. Alleen gelovigen mogen zich beledigd voelen. Als vrouwen, homo's en atheïsten dat maar uit hun hoofd laten...

mimi876 | 19-03-09 | 18:49

Merlot | 19-03-09 | 18:42
Die passage had ik zojuist aangehaald. Ik weet het wel, maar ik had graag dat die slapende politici eens wat méér het vuur aan de schenen legde van dit soort figuren. Met de billen bloot.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:48

Tarek Ramadam gematigd? Ja, totdat de democratisch verhouding in het voordeel van de moslims is, dan laat hij zijn ware gezicht zien. Oppassen voor dit lid van het Moslim Broederschap!!

Renos2 | 19-03-09 | 18:48

repulse | 19-03-09 | 18:41
Ik vrees van wel. Die krijgt er een nat broekje van als hij zijn mond open doet. De man hypnotiseert zijn toehoorders, steekt ze een dolk in de rug zonder dat ze er iets van merken. The Devil in Disguise.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:45

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:34
Wel blijvend lezen, Vegert.
Die verticale doorwerking maakt alle verschil.
Insuffen en verstoffen is gebeurd bij gebrek daaraan.
Die verticale doorwerking betekent: alleen aanspraak op de rechten als ook de plichten nagkomen worden, zeg maar.

Merlot | 19-03-09 | 18:45

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:30
Je wou toch van Tariq Ramadan weten of hij zich ooit onder een universeel principe zou willen scharen?
Nou, hier geeft hij je zelf antwoord, en het antwoord is NEE.
-
“We are in favor of integration,” Ramadan says in a recorded speech, “but it is up to us to decide what that means. ... I will abide by the laws, but only insofar as the laws don’t force me to do anything against my religion.”
.
ZIjn aalgladde, tussen neus en lippen erin gegooide drogreden: "up to us to decide what that is".
Afspraken zijn niet unilateraal te veranderen.
Dat doen alleen verraderlijke schoften, die vinden dat mensen die anders zijn dan zijzelf inferieur zijn, en minder rechten/inspraak hebben dan zijzelf.
(Daar heeft Wilders toch echt gelijk hoor: de kern van de islam is fascistisch).

Merlot | 19-03-09 | 18:42

"SP-feministe Anja Meulenbelt noemt Ramadan op haar weblog een "inspirerende en motiverende figuur"."
Ik vraag me af of vuilnisbeltje hem nu nog steeds een geschikte peer vind....

repulse | 19-03-09 | 18:41

websenior | 19-03-09 | 18:34
Ik heb het idee dat er maar weinig zijn die hem aankunnen. Van Gogh had hem gefileerd denk ik, die was bot genoeg geweest om dwars door die charme heen te breken.
Maar je hebt gelijk, dit soort lui laten je zien waar het in de kern om draait, haarscherp als je goede ogen hebt.
Ik ben overigens altijd beducht voor religieuze lieden die Nietzsche aanhalen om hun punt te maken. Antoine Bodar heeft dat ook eens geflikt.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:40

Merlot | 19-03-09 | 18:32
Maar ik zou het wel nuttig vinden als ze dat nu eens openlijk zouden toegeven. Zouden een hoop multiculti-adepten die denken dat elk mens een autonoom mens is erg van schrikken. Die Ramadan komt er vierkant voor uit overigens dat hij bereid is aan onze wetten te gehoorzamen voor zover zijn geloof hem dat toestaat.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:36

websenior @18:34

Daarom is de vrijheid van meningsuiting ook zo belangrijk en hoort absoluut te zijn.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 18:36

Ik keek, ik zag en vond dat het goed was...

Maar kijk trouwens ook eens waar Mnr ramadan was vlak voor de rellen in parijs, hij heeft toender tijd ook een leuk handeltje in casette bandjes gehad....
Hmm en waarom word de conectie tussen moslim broederschap en hamas trouwens niet vermeld?
Hier trouwens nog wat extra leesvoer
www.gebladerte.nl/11127f71.htm
Let met name op tariq's broertje, die jongen gaat het nog ver schoppen.
Maar natuurlijk moeten we dit heerschap wat amerika niet in mag een stoel geven op een universiteit....

repulse | 19-03-09 | 18:36

Toch is die Tariq Ramadan zo slecht nog niet, je komt in ieder geval te weten hoe moslims denken en je kan een intellectueel debat met hem voeren.

websenior | 19-03-09 | 18:34

Merlot | 19-03-09 | 18:26
Met alleen een Grondwet, wankelend op half uitgewerkte Verlichtings-ideeën, redden we het niet. Laten we die ideeën maar weer eens afstoffen en niet verder laten verbleken bij clubjes als de VVD en D'66 die zeggen het liberale gedachtengoed levend te houden.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:34

Alleen een dooie moslim is een gematigde.

ViciousDick | 19-03-09 | 18:33

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:00
En nee, ze zullen zich nooit schikken onder een universele wereldijke wet/beginsel.
Want als ze dat openlijk doen, zijn ze moslim-af. en volgens de beginselen van hun geloof meteen vogelvrij (en later naar de hel).
Lees de eerste verzen van de koran maar, de Fatiha, de geloofsbelijdenis.
De onverkorte acceptatie van de koran is de kern van het mosim-zijn.
Daarom verandert er al 1400 jaar nauwelijks wat binnen de islam.
Hoogstens wat discussies of vrouwen nou wel of niet geneukt mogen worden als ze ongesteld zijn.

Merlot | 19-03-09 | 18:32

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:42
Griezelige man. Lees hie Ian Buruma er in dit interview letterlijk wordt ingeluisd.
www.nytimes.com/2007/02/04/magazine/04...
Twee citaten:
1) over zijn dubbele gezicht:
“Personally,” he said, “I’m against capital punishment, not only in Muslim countries, but also in the U.S. But when you want to be heard in Muslim countries, when you are addressing religious issues, you can’t just say it has to stop. I think it has to stop. But you have to discuss it within the religious context. There are texts involved."
2) over integratie:
“We are in favor of integration,” Ramadan says in a recorded speech, “but it is up to us to decide what that means. ... I will abide by the laws, but only insofar as the laws don’t force me to do anything against my religion.” A Muslim must be able to practice and teach and “act in the name of his faith.” If any given society should take this right away, he continues, “I will resist and fight that society.”

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:30

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:00
Hebben we ook al, schat.
Heet Grondwet.
Art 6 godsdienstvrijheid en 23 Bijzonder Onderwijs kunnen er zelfs uit, want dat wordt allemaal al ruim voldoende gewaarborgd door art 1, 7, 8 en 9.
.
Maar dan wél er voor zorgdragen, dat niet alleen de horizontale doorwerking van deze artikel wordt gehandhaafd (hoe anderen zich tegen de persoon/geloof in kwestie gedragen), maar ook de vertikale (hoe zo'n geloof omgaat met belijders en andersdenkenden).
Dat is heel belangerijk; want daarmee mee bindt je agressieve, monomane ideologien als socialisme en islam de bel aan.

Merlot | 19-03-09 | 18:26

Einde van de Domheid @18:02

Met betrekking tot het vermeende 'complot' tussen PvdA + Islam denk ik dat we elkaar wel uit die illusie kunnen helpen; die bestaat mi. niet. Waarom het echter zo lijkt is omdat de PvdA en eigenlijk een groot gedeelte van links zich over de afgelopen decennia zelf in een hoek hebben geluld waar ze niet zonder groot gezichtsverlies meer uit kunnen komen, namelijk die van de verdraagzaamheid puur om de verdraagzaamheid.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 18:22

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 18:18

Vreemd dat jij dan een islamapologeet bent, he.

bottehond | 19-03-09 | 18:21

CoJoNes | 19-03-09 | 18:11
Akkoord.
Maar hier wil ik even iets specificeren.
Dat wat jij 'religie' noemt, noem ik geinstitutionaliseerde religie. (Farizeisme)
Veel anti-religieuzen (taliban ed) nemen een religieuze gedaante aan om macht te hebben en op een dieper nivo het mooie en goede stuk te maken.
Met die nuance erbij kan ik een stuk met je meegaan.
Het kernwoord is vrije keuze. Wie dat niet geeft zit in het verkeerde kamp.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 18:18

Einde van de Domheid @18:02

Tussen socialisten en katholieken zit een diepe kloof. Toch zitten ze met elkaar in een kabinet, raar maar waar. An sich was dat natuurlijk al vragen om problemen, t blijft een staarwedstrijd en afwachten wie 't eerst met de ogen knippert.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 18:18

Corporatisme. Ik moet dat niet vergelijken met de grassroot-beweging van Obama.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 18:13

@Einde van de Domheid | 19-03-09 | 18:02
De gelijkenis is het inperken van individuele vrijheid. Op alle fronten.
Nivellering en herverdeling van welvaart naar sekteleden van afvalligen en 'heidenen'.
Religie is socialisme met een imaginaire leider.

CoJoNes | 19-03-09 | 18:11

CoJoNes | 19-03-09 | 17:46
Je omzeilt een beetje de vraag: = PvdA + Islam een al dan niet fascistisch complot?
Of dat de drie systemen gelijkenissen tonen die jij corporatisme noemt?
Corporatisme lijkt mij een beetje 'down-top' of zoals Obama dat noemt 'Grass root'.
Fascisme, communisme en PvdA zijn meer top-down. (Wat nog niet wil zeggen dat ze in essentie op elkaar lijken.)
Enfin een beetje theoretisch allemaal. tussen socialisten en katholieken ligt een hele diepe en brede vete. Koerbagh veegt dat iets te snel op een hoop.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 18:02

Merlot | 19-03-09 | 17:54
Maar er zal dan toch een universeel beginsel moeten zijn dat al die waarheden onder zich stelt en vanuit die positie de garantie geeft dat de ene waarheid niks méér of minder is dan de andere waarheid. Ik zou wel eens van een aantal moslims, Ramadan incluis, een antwoord willen hebben op de vraag of ze ooit genoegen zullen nemen, voorgoed, met een onderschikking aan een universele, seculiere staat, alsmede een nevenschikking t.o.v. andere religies en culturen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 18:00

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:48
Natuurlijk.
Zo lang er maar geen ideologie achter steekt die de overhand probeert te krijgen, gaat dat ook helemaal vanzelf.
Hebben we hier al meer dan 2000 jaar, met betere en mindere perioden.
Het gaat pas echt helemaal fout als die monoculturele Er-Is-Slechts-Eén-Waarheid-En-Dat-Is-De-Onze-klootzakken om de hoek komen kijken.
Christendom, Alva, adel, nazi's, socialisme, islam.

Merlot | 19-03-09 | 17:54

Merlot | 19-03-09 | 17:43
Ik snap het wel. Maar ik weiger te geloven dat een multicultuur niet mogelijk is. maar dan wel onder andere voorwaarden dan die van het socialisme.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:48

@Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:35
Ach ja, corporatisme is de kern van het fascisme zoals je zult beamen. Hoe zat het ook alweer met Fortis, ING en ABN?
Socialisme, communisme en fascisme zijn drie loten van de zelfde boom.

CoJoNes | 19-03-09 | 17:46

Houthakkert | 19-03-09 | 17:39
Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan.
Oud links is nu begonnen zichzelf te vernietigen, als een kolonisator die wéét dat hij de macht kwijt is, maar met de moed der wanhoop blijft doorvechten. Oud links staat op het punt over te gaan tot politionele acties, en dat gaat oud links de kop kosten.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:46

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:17
Snap het dan.
Dit soort "multiculturalisme" is uitsluitend bedoeld om uiteindelijk een islamitisch/socislistische monocultuur te verkrijgen.
Het hele woord is zo vals als de glimlach van een deurwaarder, want niet voor niets een uitvinding van de socialisten.
Die noemen de macht van de Staat over het individu tenslotte ook "sociaal", terwijl ze diefstal "solidariteit" noemen.
.
Een maatschappij waar andersdenkenden hun bek dienen te houden, en slechts als (liefst rechtenloze) belastingbetalers functioneren; dat is de natuurlijke veschijningsvorm van zowel islam als socialisme.
Liberalisme (vrijheidsgezindheid) is veel pluriformistischer van aard.
Dat is dan ook de grote Boeman in de ogen van zowel links als de islam.
Geen wonder, vrijheidsgezindheid is in hun ogen een le-vens-ge-vaar-lijk gedachtengoed, en alleen voorbehouden aan de onfeilb're elites van hun eigen clubs.

Merlot | 19-03-09 | 17:43

bottehond | 19-03-09 | 17:40
Moellah, kom eens met wat korte feitjes over Ramadan (geen links) die bewijzen dat Ramadan een radicaal is, in plaats van een beetje te schelden!

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:42

@Sikkeneur | 19-03-09 | 17:36:
Nee hoor, maakt me niks uit. Jij mag socialist zijn, moslim zijn, gristen zijn, fascist zijn (het verschil is uiteindelijk niet zo groot) en elke vorm van collectivisme nastreven die je wilt, maar zodra je aan mijn vrijheid komt en mij dat collectief in wilt trekken dan schiet ik je hartstikke dood en daar heb geen enkele andere libertariër voor nodig; dat kan ik helemaal alleen.
Dat is de bottom-line.

koerbagh ® | 19-03-09 | 17:41

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:30

Bespaar me je Godwinnetjes, dhimmi.

bottehond | 19-03-09 | 17:40

Houthakkert | 19-03-09 | 17:35
Ik ben een radicale Salafist die banden onderhoud met extremistisch rechtse groeperingen in binnen- en buitenland.

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:39

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:34

Ik deel zeker wel de positieve tendens die jij signaleert.
Aleen jammer dat het allemaal zo lang duurt, omdat oud-linksch alle trucs en vertragingstactieken uit de kast haalt om maar zo lang mogelijk stand te houden. wetende dat ze de strijd al lang verloren hebben.

Houthakkert | 19-03-09 | 17:39

koerbagh ® | 19-03-09 | 17:30

Ach gosh, knul, moest je weer zonodig je bekende riedeltje kwijt?
Gelijkgestemdheid die niet de hunne is maakt libertairisten weldegelijk uit, want dat zien ze als een bedreiging van hun individualiteit waar ze paradoxaal collectivisme prediken voor hun eigen zienswijzen.

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:36

Pa Cartwright | 19-03-09 | 17:31
Ik vond het zo beroerd nog niet.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:35

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:22

Ik lees, als jarenlange bezoeker van GS - en sinds een jaar ook als actief reaguurdert -, al heel lang jouw plempsels. Wat mij daarbij opvalt is dat jij, als het over de Islam/moslims gaat, alles wat voor ieder normaal denkend mens krom is, recht probeert te praten. Je verdedigt de (in mijn ogen abjecte opvattingen van) de Islam en haar aanhangers te vuur en te zwaard.

Waar komt die kramp toch vandaan?

1. Ben je zelf moslim?
2 Heb je een moslimvrouw/familie ???
3. Huldig je het idee van de maakbare- en multiculturele samenleving?
4. Zie je het gevaar van de islam/Islamisering niet?
5. Anders

Ik wacht op antwoord.

Houthakkert | 19-03-09 | 17:35

Houthakkert | 19-03-09 | 17:27
Je kunt zeggen wat je wilt, Hakkert, maar het discours verschuift langzaam. Binnen het linkse gedachtengoed beginnen scheuren en scheurtjes te ontstaan die er nooit zijn geweest. Er is een aantal lieden dat in het debat aardig hol begint te klinken en steeds schichtiger bewegingen maakt. Dat zijn de lui die geen geestelijke bagage hebben, die niet of niet meer kunnen nadenken en beginnen te raaskallen. Maar er zijn ook lieden, en die van Raak lijkt er daar één van, die opvallend heldere klanken produceren. Die vinden mekaar wel, daar kun je donder op zeggen, dwars door de partijen heen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:34

@Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:06 :
Veel rooms-katholieke romantici zijn dan ook socialisten (if not all of them.) Het één sluit het ander niet uit, integendeel: Voor socialisten en fascisten staat de voordeur van het Vaticaan altijd wagenwijd open.

koerbagh ® | 19-03-09 | 17:34

@ Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:27
Dank. En inderdaad, wat weet die gast een goed punt beroerd te communiceren.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 17:31

@Sikkeneur | 19-03-09 | 17:19:
Bij libertarisme maakt het nu juist geen fuck uit of er gelijkgestemden zijn. Nou ja, je bewijst in elk geval weer eens dat menselijke domheid onbegrensd is.

koerbagh ® | 19-03-09 | 17:30

CoJoNes | 19-03-09 | 17:11
'Communisme is het mooiste gezicht van het fascisme' zei de fotografe Susan Sontag.
De 'discussie' loopt nogal uit de hand. Uit bovenstaande twee feitjes blijkt niet dat Ramadan aanhanger is van de radicale Islam, en het door jou ingebracht Item: Islam + PvdA = 1 complot is ook een beetje triest. Machtsziek, megalomaan, narcistisch ondemocratisch,... name it. Maar die complottheorien worden een beetje sleets. Zo door de jaren heen moet daar toch echt wat meer substantieels komen om dat te ondersteunen.
Even terug nog naar Hitler. Hitler wilde alles kapot maken. Hij deed dat op een buitengewoon interessante manier. Lees de dagboeken van Joseph Goebbels eens. Ze hadden een dromerige visie die ze wilden uitrollen. Het begrip socialisme speelt daar geen rol. Het is meer een legends of MuMu verhaal. Hitler was dol op de katholiek legenden waar Wagner muziek op inspireerde.
Verder was Hitler onderlegd in occulte praktijken. Socialisme is echt geen kernwoord.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:29

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:22

Precies. Naast Halbe Zijlstra van de VVD een tweede jong politiek talent op dit gebied.
Alleen jammer dat John Leerdam en Nadorst ook aanwezig zijn; dat bederft de sfeer toch altijd zo. Leerdam, die het prima vond dat Nekschot werd gearresteerd. Zum kotzen ook, hoe Nadorst zich telkens weer in allerlei bochten wringt om haar haatbaarden-achterban te verdedigen.

Houthakkert | 19-03-09 | 17:27

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:57
Dat van mij was dan ook geen climax. Dat maakt die andere er van.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 17:25

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:22

Mooi zo. Ik heb liever dat islamapologeten zonder feitenkennis een hekel aan me hebben.

bottehond | 19-03-09 | 17:25

Vroeger heette ik links omdat ik voor vrouwen- en homo-emancipatie ben. Nu extreem rechts. En ik ben toch niet van mening veranderd. Rara hoe kan dat?

John Muts | 19-03-09 | 15:41
.

Spijker op kop. Dank u.

2009 | 19-03-09 | 17:24

@sloppy josef | 19-03-09 | 16:00
Sloppy, het gaat in die link over hoe de islam tegen JOU aankijkt. Klik, lees, en leer! Je bent in de ogen van de zuivere islam minder dan een kakkerlak. Je goedmenselijkheid is ze niets waard, behalve dan om tijdelijk misbruikt te worden.

Fijnstoffer | 19-03-09 | 17:24

@ Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:22
Wat zei ie dan? Zo ongeveer.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 17:23

Zo, en nu iedereen in de politiek even de andere kant opkijken, zoals we gewend zijn.

Bobslee | 19-03-09 | 17:22

bottehond | 19-03-09 | 17:17

Ik heb zeker wat, iig tegen jou Hippler geweld.

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:22

Houthakkert | 19-03-09 | 17:19
Ja, en hij brengt het ook zo lekker fris. Alsof je er hier in Nederland gewoon over kunt praten zonder meteen voor fascist te worden uitgemaakt.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:22

Moet zeggen dat ik blij verrast ben over de bijdrage zojuist van Ronald van Raak van de SP !!! Die jongen snapt wat er gaande is!

Houthakkert | 19-03-09 | 17:19

koerbagh ® | 19-03-09 | 16:44

Zelfs het door jou zo aanbeden libertairisme is ook collectivistisch van aard, al gaan ze bij hun uitgangspunten uit van het individueel belang.

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:19

Merlot | 19-03-09 | 17:13
Ach, ik weet het niet. Een monocultuur is ook niet alles. Ik denk dat aan het gebezigde ideaal van de multiculturele samenleving nogal wat mankeert, en dat is iets heel anders.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:17

Martinello | 19-03-09 | 17:00
Gelijk heb je.
Multiculturaliteit is inderdaad van oudsher een bron van conflicten en spanningen.
En zéker niet van gezelligheid en diversiteit, zoals de politieke correcte verkrachters van geschiedenis en sociologie graag beweren.

Merlot | 19-03-09 | 17:13

DenLangel*l | 19-03-09 | 17:06
Ontmaskeren is effectiever. In zijn hemd zetten, te kijk zetten, zoals vroeger mensen midden op het marktplein op het schavot werden gezet. Laten zien hoe dubbel mijnheer in werkelijkheid is en waarom hij dat is. De discussie aangaan, frontaal, daar waar hij liever geen discussie heeft, hem op een platform plaatsen waar hij liever niet op staat en hem het vuur aan de schenen leggen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:11

@Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:06
Met dezelfde inspanning kun je Hitler een man noemen. Anders sla je de discussie even lekker socialistisch dood.
Zelden zoiets beside-the-points uit jouw toetsenbord zien komen.

CoJoNes | 19-03-09 | 17:11

Frits Bolkestein heeft deze Tariq R. al vele malen ontmaskerd als een wolf in schaapskleren. Hij (B.) werd door Meulenbelt, Halsema cs. zo'n beetje weggehoond.
Het is duidelijk dat Bolkesteins intellectuele superioriteit sommige linkse
stemmers op de zenuwen werkt... Hoe dan ook: deze Ramadan is een fundamentalistische gl.. p.rd van de eerste orde. Bolkestein legde daar ook al de vinger op. Wat een chotspe dat deze fundi onze Nederlandse mij. komt "verrijken''. (wie heeft daar eigenlijk om gevraagd? Of toestemming voor gegeven?)

xavier | 19-03-09 | 17:11

Dit is dus de enige aanpassing aan het Vrije Westerse...;
niet meer tierend middeleeuwse waanzin declameren,
maar vriendelijk en zacht...

Een Soort Iets | 19-03-09 | 17:11

Iedereen die arabisch spreekt blijft het maar herhalen: Tariq Ramadan heeft twee gezichten.
Wat hij tegen moslims uitbraakt, is iets totaal ander dan de politieke correcte PvdA-Wunschbabbel die hij voor niet-moslims reserveert.
Er worden in moskeeen opnamen met speeches in het arabisch van hem verkocht, die verrekte dicht in de buurt van haatpreken komen.

Merlot | 19-03-09 | 17:10

De Turk@ 16:45: Ja, waarschijnlijk wel, maar dat gaat ook nog wel een keer gebeuren, is slechts een kwestie van tijd.

Zwart gat | 19-03-09 | 17:07

kunnen we deze meneer niet gewoon een vliegtuig naar land van heromst intrappen? ik ben zelf geen homo maar ze zijn gewoon burgers als anderen, zij het met een andere smaak.... en geen geloofsdebielen die ons terug willen brengen naar de middeleeuwen

DenLangel*l | 19-03-09 | 17:06

Koerbagh.
Met dezelfde inspanning kun je Hitler een rooms-katholieke romanticus noemen. Die Wagner-connectie was niet gebaseerd op socialisme.
Ik doe hier overigens geen duit in het zakje voor het socialisme als systeem. Als Pim Fortuyn cut en paste ik ideeen en vorm daarmee iets. Lijk ik op PF? Nee en ik zie hem als iets totaal tegengestelds.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 17:06

Martinello | 19-03-09 | 17:00
Ben je een beetje boos? Die laatste zin is prachtig!

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:05

P.C.M. Baas1309 | 19-03-09 | 16:5
Tja, Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd. Het duurt even. Heb geduld.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:03

RechtsTuigje | 19-03-09 | 16:57
Geweldige tirade van die Ronald van Raak. "Deze mensen liegen en bedriegen." Kostelijk.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 17:02

@Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:58
Je zou op zijn minst eens kunnen beginnen met een wat sjiekere benadering...

VanFrikschoten | 19-03-09 | 17:01

bottehond | 19-03-09 | 16:28


Kaalkopjes ageren net zo graag tegen allochtonen, behalve een anti-semitische haat bestaat er geen link tussen kaalkopjes en islamisten.

Sikkeneur | 19-03-09 | 17:00

Jelmer Staal,
Je gaat toch niet ontkennen dat jouw PVDA de meest religieus fundamentalistische partij is die we in ons landje hebben. Deze partij heeft zich bewust laten kapen door moslims. Moslims en de islam staan voor de PVDA onder en boven de wet.
De autochtone bevolking lacht de PVDA partijtop keihard uit en useful idiots als jijzelf blijven maar achter die geesteszieke partij ideologie aanhobbelen.
Sociaal, solidariteit en aanverwanten zijn kennelijk toverwoorden die veel mensen kunnen hypnotiseren. Niets is echter minder waar.
Jij bent niet lid van de partij van de ARBEID, maar van de Partij van de Islam, de partij van de uitkeringen, de partij van de potverteerderij, de partij van de onverantwoorde massaimmigratie, dát is de realiteit!!
Multiculturaliteit(lees:ilsamisering) is een recept voor segregatie en afbrokkeling van de sociale cohesie. Face it!
Die hele PVDA zit vol met fraudeurs, baantjeszieke egoisten, vriendjespolitiek, obscure achterkamertjes, vrouwenmeppers, geldverspillers en volksverlakkers.

Martinello | 19-03-09 | 17:00

Eindeloos en telkens dezelfde discussie. Gewoon om moedeloos van te worden.

P.C.M. Baas1309 | 19-03-09 | 16:59

VanFrikschoten | 19-03-09 | 16:55

Ik wacht het rustig af, bange rat die je er bent.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:58

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:54
Nu al weg? Net nu de discussie een beetje vorm begint te krijgen?

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 16:56

@Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:52
Doe je naam vooral geen eer aan... Als ik om jou verheven inzichten verlegen zit meld ik me wel, ja?

VanFrikschoten | 19-03-09 | 16:55

Ik snap niet dat een meneer met dit soort opvattingen een serieuze baan krijgt bij een educatieve overheidsinstelling. Bij een sociale faculteit nog wel. Wat vinden vrouwelijke en homofiele collega's eigenlijk van deze meneer? Dat zijn in zijn ogen namelijk minderwaardige collegae. Met minder rechten.

Ik eis vanavond een uitnodiging van deze meneer in Nova, Pauw&Witteman. En deze keer een beetje keihard en confronterend doorvragen graag. Nie afhaken en nie debiele grapjes maken Jeroen. Laat dat maar aan die geiteneuqer over.

Valentijn Schuinsmaa | 19-03-09 | 16:54

Ik werd gebeld, maar wou nog even zeggen dat het weer een leuke discussie was, Stijllozen :)

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:54

VanFrikschoten | 19-03-09 | 16:41

Als geboren en getogen 020-er heb ik leren leven met vele malen hogere % -s . U kunt het ook al wilt/kunt u het niet zien. Bommetjes en schieten zijn van alle tijden, alle geloven, alle ideologieen. Leef en lul niet zo hysterisch.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:52

Zwart gat | 19-03-09 | 16:39
Er moet een keer iets *BOEM* doen in Ollanda. Dan worden we wel wakker. Al betwijfel ik het.

De Turk | 19-03-09 | 16:45

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:26
Het is een grote, grote, heel grote schande dat de problematiek rond Islam en vrijheid altijd moet ontaarden in een discussie over het democratisch gehalte van de PVV. Wat ook de morele status van de PVV is, de problematiek die wij hier nu bespreken is nog steeds in al zijn complexiteit aanwezig als morgen de een of andere gek Wilders overhoop schiet en de PVV zich vervolgens niet kan handhaven. Ook het zogenaamde demoniseren van Fortuyn heeft de problematiek die hij aan de orde stelde op geen enkele wijze kunnen neutraliseren. Het historisch smoel van Melkert na de overwinning van Fortuyn is wat mij betreft de meterialisatie van de geesteshouding van de Nederlandse politiek. Heb je het over de Islam, dan moet je het binnen no time over die verderfelijke Wilders hebben. Geef hem dan die kans niet, man, en hijs tijdens je congres geen arm bedoekt moslimmeisje het podium op om haar voor een volle zaal ritueel te slachten. Ik heb echt medelijden met dat kind, dat het nu driedubbel moeilijk zal hebben om dat autonome individu te worden dat zo gesteld is op zijn vrijheid. Dat meisje is nu verteld dat je in een seculiere staat als Nederland als heldin beschouwd wordt als je met hoge CITO-scores braaf je doekje blijft om doen omdat De Verhevene je dat gebiedt. Dat meisje is verteld dat ze een heldin is als ze in een seculiere staat als Nederland haar vrijheid opeist om te kunnen voldoen aan het bevel van Allah.
Zo gaat-ie goed. De PvdA vertelt de moslim dat hij volop de ruimte krijgt om van zijn democratisch recht gebruik te maken om zichzelf beperkingen op te leggen.
HHet is een grote, grote schande dat de Nederlandse politiek een Wilders nodig heeft om wakker te worden. Die kiezers die nu op Wilders stemmen, dat is hetzelfde domme volk dat jullie, socialisten, decennia lang onder de knoet konden houden, hetzelfde domme volk dat geloofde in de dromen die jullie voorhielden, de dromen van een socialistische heilstaat. Vrijheid? Laat me niet lachen. Je gebruikt het woord vrijheid als het je uitkomt, zo eens in de vier jaar als er gestemd moet worden.
Die klaprozen gaan jullie niet redden. Het klapvee is er even niet.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 16:44

@Sikkeneur | 19-03-09 | 16:28 :
Dat bewijst slechts dat naïviteit van alle tijden is.
Hitler was "im Grunde" een socialist. (Zoals alle collectivisten dat in principe zijn)
jonjayray.tripod.com/hitler.html

koerbagh ® | 19-03-09 | 16:44

@ bottehond | 19-03-09 | 16:33
Straatvechterspolemiek vind ik veelal lastig te duiden, ergo; waar heb jij het nou toch allemaal weer over kerel?

Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:43

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:36
Wat ook niet erg sterk is is om vanuit Friesland met zijn marginaal percentage moslims hier te lopen preken over de zegeningen van de PvdA tegen mensen die in steden en buurten wonen met tot 13+% Moslims en daar hun samenleving structureel zien islamiseren...

VanFrikschoten | 19-03-09 | 16:41

er bestaan trouwens ook geen gematigde socialisten

Miretra | 19-03-09 | 16:40

*plop*

Fleauxe | 19-03-09 | 16:39

Er bestaan dan ook geen gematigde moslims godverdegodver! Zijn we er hier in dit kabouterlandje dan nog niet achter, we zijn wel erg hardleers he, hier in Nederland.

Zwart gat | 19-03-09 | 16:39

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:36: Geeft niet. Ik vind het wel stoer dat je hier komt debatteren.

Fleauxe | 19-03-09 | 16:38

Lavatherm | 19-03-09 | 16:33
Nou dat dieren iig nog het excuss hebben 7x zo langzaam te zijn qua begrip.
Gezien de huidige status van religie zou dus het excuus van gelovigen moeten zijn dat ze zelfs tov dieren 47,8x dommer/ trager van begrip zijn.

Quod erat demonstrandum

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 16:38

Agent327 | 19-03-09 | 16:36

en u bent te beledigend om mij dom te vinden....

pius | 19-03-09 | 16:37

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:33 wat vreemd dat jij dat als niet-wilders-fetishist concludeert. dat is namelijk helemaal niet de verwachting volgens toonaangevende deskundigen. dan zou ik nu uitloggen en naar verschillende wereldwijde media toestappen en je daarover lezingen geven. dat verdient beter dan commenten op gs

sloppy josef | 19-03-09 | 16:37

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:30
Nu moet je ophouden, Jelmer. De Hoop Scheffer zit zeker ook bij de NAVO omdat ie cum laude is afgestudeerd aan de KMA?
Dat zijn politieke benoemingen, knul, niks meer niks minder. Maar dat weet je best. Je bent inderdaad een trol en een slechte ook nog. Je ontwijkt vragen en antwoordt tegen beter weten in.

CoJoNes | 19-03-09 | 16:36

@Fleauxe :
Haha, dat vind ik wel grappig :). Maar tsjah, ik kan die uitspraak niet meer vinden. Geef toe dat dat niet erg sterk is.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:36

@pius | 19-03-09 | 16:32
U bent te dom om mij te kunnen beledigen.

Agent327 | 19-03-09 | 16:36

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:29 nou daar zou ik mee opletten, je kan je het beste afvragen wat voor NUT het heeft om zoiets te zeggen. wilders heeft maar 1 doel en dat is mp worden. carrieredrang over de rug van onze samenleving. dat blijkt ondermeer uit de bedroevende aanhang die er huist binnen de PVV. ik noem een dion graus. lees zijn biografie eens. als je een keer een lachkick wil hebben, grijp niet naar een joint, maar lees pvv.nl
.
edit: typos

sloppy josef | 19-03-09 | 16:33

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 16:33

sloppy josef @16:19

Ik baseer me in mijn meningsvorming over islam overigens in het geheel niet op Geert Wilders, GeenStijl of zelfs maar de Nederlandse situatie. Ik baseer me op wat er er overal ter wereld valt te observeren mbt. islam en wat er gebeurt in een land waar islam groter en groter groeit. De probleempjes die we nu ervaren in Nederland zijn slechts kleine voorbodes van veel meer onheil.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:33

Lavatherm | 19-03-09 | 16:25

Tot op heden zijn het alleen gristenen die mij aan de deur danwel via onze democratie hun wetten opdringen. Ik acht hen op dit moment dus een grotere bedreiging voor mijn zelfbeschikking dan welke moslim dan ook. Daargelaten dat ik niet hoop ooit op een plek te belanden alwaar gekke fundi's de boel gaan opblazen. Deze kans is echter KLEIN. De macht der grefo's in dit land is feitelijk veel groter en raakt ons veel meer dan welke haatzaaiende baardmans dan ook. De focus zou eens moeten verschuiven naar daar waar deze wezen moet.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:33

Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:29

Rare notie dat jij dat de islam noemt.
Jij moet niet zoveel invullen wat anderen denken.

bottehond | 19-03-09 | 16:33

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22

De AIVD is in een paar jaar van 400 naar 1300 man gegroeid+ plus spin-off van de NTCb.

Ik geloof er niks van dat die lui niet geinfiltreerd zijn.

zovoklets | 19-03-09 | 16:32

@ bottehond | 19-03-09 | 16:17
En toch, zijn spraakgebrek zal altijd manifest blijven.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:32

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22

Waar haal jij vandaan dat rechts-extremisme door de AIVD als een grotere bedreiging wordt gezien dan moslimfundamentalisme. Niet alleen is het abjecte onzin, maar dat staat tevens ook absoluut niet in dat summiere berichtje op Fok!

Je was al niet erg overtuigend (understatement), maar als begrijpend lezen ook al te moelijk voor je is, dan blijft er heel weinig over.

Houthakkert | 19-03-09 | 16:32

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:29 nou daar zou ik mee opletten, je kan je het beste afvragen wat voor NUT het heeft om zoiets te zeggen. wilders heeft maat 1 doel en dat ik mp worden. carrieredrang over de ruggen van onze samenleving. dat blijkt ondermeer uit de bedroevende aanhang die er huist binnen de PVV. ik noem een dion grauss. lees zijn biografie eens. als je een keer een lachkick wil hebben, grijp niet naar een joint, maar lees pvv.nl

sloppy josef | 19-03-09 | 16:32

@Agent327 | 19-03-09 | 16:28

ha, een vriend van cojones, kennelijk iemand die zijn kennis ook alleen van internet heeft, dan lijkt iedereen slim, hoewel....

pius | 19-03-09 | 16:32

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:29: Wanneer zelfs Google je gelijk niet weet te vinden zou ik gaan twijfelen aan mijn politieke opvattingen. :-)

Fleauxe | 19-03-09 | 16:31

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:22
Dus wijsheid komt met jaren:
- jij in 6 mensen jaar (= wijsheid)
- Dieren is x7 dus 6 x 7 = 42 jaar (= wijsheid)
- religie = 2009 (= nog dom)
Wil zeggen dat religie (2009/42=) 47,8x dommer is dan dieren!

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 16:31

zoals ik al vaker zei de exit regel voor allochtonen. Deze mensen kunnen zich niet aanpassen, willen zich niet aanpassen wie dit niet wilt en zijn eigen regeltjes erop nahoud is voor mij maar 1 oplossing, Exit naar eigen land. Nederlandse normen, Nederlandse waarden daar moeten we weer naar gaan streven.

M.Eneer | 19-03-09 | 16:31

@CoJoNes:
Als Melkert ergens word aangenomen heeft dat toch niets met sociaal-democratie of wat dan ook te maken? Dat heeft te maken met een organisatie die iemand aanneemt. Je haalt er even de verkeerde dingen bij, dat weet je zelf ook wel.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:30

"De sociaal-democraten/socialisten zijn niet de arbiter, dat is de Nederlandse burger."
@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:26:

Dat geloof is nog naïever dan het idealisme van je socialistische wanen.

koerbagh ® | 19-03-09 | 16:29

@ Houthakkert | 19-03-09 | 16:04
Het gevaar van die islam in Nederland een beetje proportionaliseren, kan ook heel louterend werken, merk ik soms.
Vaak heb ik helemaal geen lust om iedere Turk argwanend na te zien of nodeloos boos te zijn op een paar voorbij sloffende oude Marokkaanse mannetjes.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:29

@Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:19 ;)

sloppy josef | 19-03-09 | 16:29

Nee, ik kan het verdomme niet meer vinden. Het was bij nader inzien ook niet de AIVD, maar een hoofdcommensaris van de politie. Ik google nog even door, zodra ik het gevonden heb.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:29

sloppy josef @16:19

Je kunt mopperen wat je wilt jongen. Ik wil je er echter op wijzen dat IK niet gezegd noch zelfs gesuggereerd heb dat Ramadan niet zou moeten zeggen wat hij gezegd heeft. Wat dat betreft ben ik wat erg anti-Geenstijl's want ik vind namelijk dat iedereen moet mogen zeggen wat hij wil. Of iemand nu ongezien alle Joden, Homo's of Moslims naar de verdommenis wenst, ik vindt dat prima want dat is ons recht per de grondwet.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:29

@pius | 19-03-09 | 16:20
Uw zwitsal kopje is duidelijk terecht. Dat bewijs je wel met deze opmerking.

Agent327 | 19-03-09 | 16:28

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:26
Echt? Da's vreemd, mij is niet gevraagd of ik akkoord was met de huursubsidie van Herfkens. Mij is niet gevraagd of Melkert het verdiend heeft om jaarlijks een paar ton te mogen cashen wegens gebleken incompetentie. Jou wel?

CoJoNes | 19-03-09 | 16:28

.. dat jullie dan de arbiter zijn in het verdeelproces en dat de socialist altijd erg goed met zichzelf deelt (herfkens, kok, hitler) maakt je ideolgie tot de meest verderfelijke op deze aardkloot.

CoJoNes | 19-03-09 | 16:14
idd de essentie van het probleem, socialisme.
iedereen zich maar druk maken over een geïmporteerde haatreligie terwijl het echte schorem al 40 jaar de dienst uitmaakt.

Miretra | 19-03-09 | 16:28

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22

Ik neem aan dat je inmiddels weet dat de kaalhoofdigen optrekken met de islamisten? Islamkritiek en rechts radicalisme staan haaks op elkaar. Met name vanwege de Judenfrage.

atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shru...

bottehond | 19-03-09 | 16:28

CoJoNes | 19-03-09 | 16:25

Hitler in dat rijtje wegzetten als socialist ?
i10.tinypic.com/542ml4g.jpg (let je even op het jaartal)

Sikkeneur | 19-03-09 | 16:28

@cojones

nee hoor, die komen voor jouw rekening, ere wie ere toekomt, lees je eigen post maar na, je hebt niet eens de ballen om voor je stelling te gaan staan noch de intelligentie om hem te verdedigen, foei cojones...

pius | 19-03-09 | 16:27

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22
"Extreemrechtse groepen in Nederland vormen een steeds grotere bedreiging voor de democratische rechtsorde en de nationale veiligheid. Dat schrijft De Telegraaf vandaag zich daarbij baserend op informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)."
Waar staat te lezen dat de AIVD zou vinden dat extreem-rechts gevaarlijker word gevonden dan moslimfundamentalisme? Ik lees het er niet in.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 16:27

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22: Uit het, feitelijk onderbouwde, artikel blijkt helemaal niet dat de AIVD rechts extremisme een groter gevaar vindt. Toch moeten ze dit goed in de gaten houden.
-
In het hele debat (Tweede-Kamer) opteert niemand voor vrij wapenbezit. Dat is laf. De criminaliteit gaat alleen maar toenemen de komende tijd. :-(

Fleauxe | 19-03-09 | 16:26

@Schoorsteenveger :
Het blijft inderdaad lastig. Maar voor mij is de opkomst van de PVV het bewijs dat mensen niet altijd even veel aan vrijheden lijken te willen vasthouden. Vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting? Als het aan Wilders ligt perken we het allemaal flink in, allemaal onder het mom van de gevaarlijke islam.

@ CoJoNes:
Je snapt het niet. De sociaal-democraten/socialisten zijn niet de arbiter, dat is de Nederlandse burger.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:26

Pa Cartwright @16:19

Ik weet het natuurlijk niet 100% zeker. Echter, als GS dom genoeg is om de 'echte' ledentellert op de site te plaatsen dan verdienen ze het mi. geeneens om de 50 duizend te halen.

Qua expansiedrang... tja da's een goede vraag. Zal de toegewezen zendtijd voldoende zijn om een lijn in het zand te trekken? Laten we het zo zeggen, als er meer PowNed leden zijn in Nederland dan moslims dan ga ik me over de expansiedrang zorgen maken. Kan best zijn dat dat te laat is maar ongewone tijden vragen nu eenmaal ongewone maatregelen.

Je zou je overigens hetzelfde kunnen afvragen over de 'expansiedrang van de EO' toch?

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:26

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 16:25

@Sikkeneur | 19-03-09 | 16:18
Jij weet best dat botte en ik op dat punt fundamenteel van mening verschillen. Botte is een idealist, een groepsdenker dus. Ik ben alles behalve een idealist.

@pius | 19-03-09 | 16:20
Ah joh, ik noem gewoon 3 socialisten. De interpretatie van het rijtje en de mate van eventuele overeenkomsten tussen die drie komen volledig op het conto van de lezer. Foei dus, pius!

CoJoNes | 19-03-09 | 16:25

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:19

LOL! Zou die dude dislectisch zijn? Grappig hoe hij het consequent bleef herhalen.

bottehond | 19-03-09 | 16:23

Nou had ik al het idee dat je dergelijke mensen met een korreltje zout moet nemen, ook hun papieren blijken waardeloos. Op welke godvergeten universiteit heeft deze zielenpoot zijn bul gehaald? En wij maar denken dat Geert Wilders "groepen tegen elkaar opzet". Nee, met zo'n voorbeeld voor velen komt het allemaal goed met dat bij elkaar houden. Tonnen boter op het hoofd....

Dagelijkse Dosis | 19-03-09 | 16:23

Het was even zoeken, maar volgens mij is deze link wel goed om aan te geven dat extreem-rechts in Nederland - door de AIVD - gevaarlijker word gevonden dan moslimfundamentalisme.

frontpage.fok.nl/nieuws/68764

Ook leuk:
www.liwwadders.nl/data/nieuws/items/EE...
Maar daar staan geen feiten in.

En ik zoek een uitspraak van een hoofd-commesaris over gevaar extreem-rechts vs. moslimfundamentalisme, maar die kan ik niet vinden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat moslimfundamentalisme niet gevaarlijk is, het is maar goed dat de AIVD er achteraan zit.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:22

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 16:17

Niet zozeer dom als wel goedgelovig. Ik heb ook tot mijn 6e in sinterklaas (God) zwarte piet (duivel) z'n zak (vagevuur) en Spanje (de hel) geloofd. Totdat iemand mij vertelde dat het niet bleek te zijn wat het leek. Inzicht komt met het voortschrijden der jaren. Geduld is een schone zaak.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:22

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:08
"Mensen geven niet zomaar hun vrijheid op. Noem dat naief, maar dat geloof heb ik in mensen. In alle mensen."
Wij zullen alle zeilen bij moeten zetten om die vrijheid waar jij het over hebt overeind te houden in de koppen van mensen die dag in dag uit aangeroepen worden voor een héél andere vrijheid te kiezen. Ik denk werkelijk dat je het vermogen van het individu om zich los te scheuren uit een door de eeuwen heen verfijnde moraal schromelijk overschat, zoals zo vele multiculturalisten.
Dat zogenaamde autonome individu is een ideaaltype, geprojecteerd door vrijdenkers, maar nog lang niet gerealiseerd, is nog steeds een experiment en geen voldongen feit. Het is een illusie om te denken dat wij westerlingen al sterk genoeg zijn, al inzicht genoeg hebben om de kracht van religieuze systemen zonder meer te weerstaan. Zo sterk zijn we niet. We zullen er verdomd hard voor moeten werken. Die Christenen hebben we ook nog niet helemal plat, is het wel?
Hoe groot de kans is? Wie weet.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 16:20

Islafomobie? Huh?

bottehond | 19-03-09 | 16:20

oh? Dat is mooi!

grz Jantje Beton

azijnseikerT | 19-03-09 | 16:20

CoJoNes | 19-03-09 | 16:14

herfkens, kok, hitler) maakt je ideolgie tot de meest verderfelijke op deze aardkloot.

en dit rijtje maakt jou tot de meest irrelevante gesprekspartner op geenstijl, en dat geachte cojones is een prestatie van formaat!

pius | 19-03-09 | 16:20

Kan de AIVD dan gelijk de Biblebelt ook even meenemen in een onderzoek, want wat daar wordt gezegd en gebezigd onder het mom van de bijbel en het gristengeloof, dat is ook niet in de haak!!!!
En mag er dan gelijk een wetsvoorstel komen dat stelt dat geloof een privé zaak is en dat het in geen enkele vorm invloed mag en kan hebben op het maatschappelijke leven in ons land!! Geloven is prima, maar wel lekker achter je eigen geraniums, met de deur dicht. Geen overheidsgeld naar kerken, moskee-en en synagoges, geen overheidsgeld naar scholen op basis van geloofsovetuiging. Al het onderwijs openbaar. Als je wilt dat je kinderen geloven, dan praktiseer je dat maar lekker thuis, of je zorgt er zelf maar voor dat er clubjes komen, is ook goed, maar dan betaal je het lekker zelf maar.
Kerk en staat gescheiden, zoveel mogelijk als maar kan!!
Geloof maakt meer kapot dan je lief is!!

borderliner | 19-03-09 | 16:19

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:11 goh wat een makkelijk slappe vergelijking. iedereen die op heaumeaux loopt te kankeren is in de basis al vaudt en verdient ongezien de tyfus. volgens aloud gebruik. maar dat geldt dito voor iedereen die op de islam loopt te kotsen. we hebben er rond 800k van in nl, waarvan de meeste gematigt zijn en net zo (proberen) te zijn als jij. maar er ligt een focus op marokkaantjes en antilianen die de boel verzieken. op extremisten binnen de islam. maar daar hebben we er relatief ZO ontzettend weinig van, dat het gewoonweg lachewekkend is dat wilders het op de islam in het algemeen afschuift. en de gematigde tak van de islam krampachtig in de hoek drijft. die drijf je wel in de extremistische hoek op deze manier. spinning wheels, geen ontkomen aan. (goed nummer trouwens, dat dan wel weer)

sloppy josef | 19-03-09 | 16:19

bottehond | 19-03-09 | 16:17

Gutogut, Hero gaat Nederlands geven. Mein lieber Gott.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:19

@ openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:07
Denk jij? Waarin gaat het vulkanisch verlangen tot expansie van GeenStijl zich hierna uitmonden?

Ik denk een uitgeefpoot. Gewoon vól in de print gaan zitten. En weldra zal Weesie de non-fictie top 10 bestormen met het autobiografische 'Hoe wij onze onschuld verloren'. Roerend.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 16:19

CoJoNes | 19-03-09 | 15:52

Idealen, t'is maar net aan welke kant van de lijn je staat, maar dan ben je volgens Botte al snel een super-individualistisch ingestelde Westerling.
Hoor ik daar nu een verkeerde bel luiden...?

Sikkeneur | 19-03-09 | 16:18

- God bestaat niet
- Jezus bestaat niet
- Beide zijn 'n poging om domme mensen onder controle te houden

- allah bestaat niet
- mohammed bestaat niet
- Beide zijn 'n poging om domme mensen onder controle te houden

- Oerknal is waarheid
- Evolutie is waarheid
- Kwantummechanica is álles!

Religie is onwetendheid! Religieuzen zijn onwetend! Onwetendheid is dommigheid!

Gelovigen zijn dom!

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 16:17

Brinkman: "voor de PVV is extremistische islam een pleonasme".
Wat praat hij rustig, trouwens. Heel goed.

bottehond | 19-03-09 | 16:17

als de meerderheid van de moslims zich zo zou misdragen als menigeen hier beweerd stond er geen gebouw meer overeind, was er geen buschauffeur meer aan het werk en geen tasje niet gestolen, is dit zo? dan gaat het dus om een minderheid, net zoals het gaat om een minderheid van onwetenden, gelukkig maar....

pius | 19-03-09 | 16:16

Houthakkert | 19-03-09 | 16:10

@ Jelmer Staal

Mijn excuses, je bent geen troll, maar een overtuigde gutmsensch... heb net je hyves-linkje gevolgd en je tekste gelezen.

Ik heb medelijden met je, want gutmenschen worden altijd het hardste getroffen als ze met de neus op de feiten gedrukt worden omdat ze het niet zagen aankomen.

Houthakkert | 19-03-09 | 16:16

CoJoNes | 19-03-09 | 16:14

Het kapsel van Herfkens doet wel nationaal socialistisch aan idd.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:16

Houthakkert | 19-03-09 | 16:04

Sterkte toegewenst met je werkelijkheid. Ik drink nog een kopje thee.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 16:14

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:00
Ze zijn allemaal aanhangers van het socialisme. Hoe eenvoudig is het?
Ideologien binnen een ideolgie zijn volstrekt normaal, de hoofdideologie (i.c. het socialisme) is de paraplu voor de kleinere, vaak esotherische ideolgie.
Het eufemisme 'sociaal democratie' vind ik trouwens van een debiliserende ranzigheid. Jullie zijn sociaisten, 'eerlijk' alles delen is het credo. DAt jullie dan de arbiter zijn in het verdeelproces en dat de socialist altijd erg goed met zichzelf deelt (herfkens, kok, hitler) maakt je ideolgie tot de meest verderfelijke op deze aardkloot.

CoJoNes | 19-03-09 | 16:14

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 16:13

@Houthakkert:
Er zijn vast hele enge moslims in Nederland die door de AIVD in de gaten worden gehouden. Er zijn ook vast hele enge moslims in Nederland die niet door de AIVD in de gaten worden gehouden, omdat ze te weinig opvallen. Dus die kunnen er best zijn, hoor. Helaas, dat wel.
Maar ik denk niet dat alle moslims gevaarlijk zijn, een klein deel is dat wel, ja. maar niet omdat het moslims zijn, maar omdat het enge fanatici zijn, extremisten. Elke extremist is gevaarlijk.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:13

sloppy josef @16:07

Nee hoor, er is helemaal geen sprake van 'genezen'. Islam is geen ziekte, het is een storing, een verkeerd functioneren, een onevenwichtigheid.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:11

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:00: Zou ik u dan mogen vragen om cijfers inzake die jihad/extreem links-rechts verhouding. Om het maar eens in mooi oud-Hollandsch te zeggen. U liegt, u bedriegt en u bent een walgelijk mens.
Denkt u nu echt dat er ook maar 1 persoon te vinden is die gaat geloven dat er meer aanslagen worden gepleegd door links/rechts dan door Jihadisten? In Nederland zou die vlieger misschien nog kunnen opgaan. Maar dan alleen als je zo blind bent om de extreem linkse organisaties los te zien van islamitische invloeden. Van Marx naar Allah, of niet dan? www.josvdlans.nl/images/weblog/2008-01...
-
Geen gevaar voor de democratie? Sinds wanneer kunnen meneer Wilders, mevrouw Verdonk, Afshin Ellian, Nekschot en vele anderen hun werk in alle vrijheid uitvoeren? En waarom eigenlijk niet? Wat was dat ook alweer voor gedoe met mevrouw Heera? En sinds wanneer weigeren bevriende lidstaten politici te toegang tot het land? Als je daarover in gesprek raakt kom je altijd weer terug bij de islam. En dat, meneer Staal, dat hebben al die goedwillenden, die mensen die kennelijk elke avond een varkenshaasje bij u eten en het daarna op een zuipen zetten, nog nooit kunnen voorkomen. Maar daar denken we maar niet aan. Laten we de boel vooral bij elkaar houden.

Fleauxe | 19-03-09 | 16:11

@waarisdelol :
Op het moment dat ze Nederland willen aanvallen mogen ze wat mij betreft er uit. Dus opgepakt voor terrorisme, veroordeelt en dubbel paspoort? Hups, d'r ut!
Als ze Nederland slecht vinden, maar het zo laten: prima. Dat vinden al die veluwe-lui ook. Ik vind dat echt idioot, maar enfin, vrijheid van meningsuiting.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:10

"Je blijft het verkeerd begrijpen: er is net zo min één islam als één christendom of één vorm van atheisme."
@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:47 :

Er bestaan gradaties in niet-geloven in goden en bovennatuurlijke blabla? Zoals er gradaties bestaan in de fanatiekheid in niet-postzegels verzamelen van niet-postzegelverzamelaars? In niet-hardlopen van niet-hardlopers?
Leg eens uit?

Nochtans maakt het geen flikker uit hoeveel vormen van een religie er zijn, ze zijn allemaal gebaseerd op dezelfde illusie, op dezelfde waandenkbeelden en hebben allen waarheidsclaims die ze niet kunnen bewijzen en ze hebben geen andere methode om hun zogenaamd "goddelijke" wetjes en regeltjes er door te drukken bij niet-gelovigen dan door dwang en (dreiging met) geweld.
Het enige wat een atheist er door wil drukken bij gelovigen is dat ze hun geloof voor zichzelf houden en niet-gelovigen er niet mee lastig vallen. Je mag je kerk, je wekelijkse vergaderingen en vrijheid om te denken, zeggen en geloven wat je wilt, maar verwacht geen uitzondering in de wet voor je geestesziekte én (meer to the point) pleit er ook niet voor en probeer het niet op te leggen waardoor je de facto een ander de mond snoert en inperkt in zijn/haar vrijheid.
Dat is maximale vrijheid, ook voor religieuze idiotie, lijkt me. Daar moeten ze het maar mee doen. Bevalt dat niet: emigratie is een altijd een optie.

koerbagh ® | 19-03-09 | 16:10

@ Jelmer Staal
En waarom ook alweer zouden we onze huidige verworvenheden, die ook passen bij onze, van oorsprong, tolerante levenshouding laten bedreigen door zichzelf aan het werk houdende gesubsidieerde baantjesjagers en (aanhangers van) een geloof dat gebaseerd is op middeleeuwse wetten en zeden?

Superior Bastard | 19-03-09 | 16:10

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:07 die je ding, mijn zegen heb je en nog meer van weessie. ik heb geen glazen bol, maar met meer dan 1 miljoen pageviews heb je die leden binnen een scheet. logica.

sloppy josef | 19-03-09 | 16:10

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:00

Op het gevaar af dat ik op een troll reageer - ik heb je nog niet eerder in de reaguurderspanelen waargenomen - toch even een vraag:

Waar haal jij het vandaan dat enkele de - op dit moment bij de AIVD bekends staande- tot geweld bereide Salafistische moslims een gevaar vormen voor Nederland ? Denk je dat de rest van de moslims geen radicale ideeën heeft, enkel en alleen omdat de AIVD ze niet kent ?

Houthakkert | 19-03-09 | 16:10

@Koos_Kansloos:
Dat staat inderdaad in de Koran, net als dat er in de bijbel zoiets staat als "dit is het woord van God". De krux zit 'm er in dat mensen dat dus niet geloven, of het zien als veroudert.
@ koerbagh :
Dat klopt, de gematigden hebben niets te zeggen over de koers van de radicalen. Et vica versa. Zo werkt dat.
@Schoorsteenveger:
Dat klopt, het kan inderdaad gebeuren. Maar hoe groot is die kans? Moslims in Nederland zijn onderhevig aan veel meer invloeden. Mensen geven niet zomaar hun vrijheid op. Noem dat naief, maar dat geloof heb ik in mensen. In alle mensen.
En nu er toch al allerhande teksten van me opgedoken worden, nog een over dit thema:
jelmerstaal.hyves.nl/blog/10834086/Ext...

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:08

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:05 haha mijn god, dus islamieten zijn te genezen? goh man, jij bent geniaal, en anders wilders wel! wat een klootzakken-redenering.

sloppy josef | 19-03-09 | 16:07

sloppy josef @16:03

Natuurlijk snap ik dat. En om dezelfde reden dat de GS redactie geen echte open kaart speelt mbt. het aantal leden dat ze nog nodig hebben teneinde hun vijanden geen richtnummer te geven blijf ik ook gewoon onveranderd fanatiek in het proberen mensen te overtuigen om alsnog lid te worden. 60 duizend is beter dan 50 duizend namelijk.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:07

Nou ik heb net 15 geluisterd naar zijn "citizenship" lecture.... wat een idioot, hij lult uit zijn nekharen en zit op aantoonbare punten vout, vout & vout !
BV dat als je hier in NL geboren wordt je geen Nederlander zou zijn , maar allochtoon. Huhhh ?

Verder;
"Naast de twee ton voor zijn leerstoel, kostten zijn activiteiten in de stad (zoals wijkbezoeken en debatten) zo’n 420.000 euro. Daarvan ging 57.000 euro op aan het honorarium van Ramadan, die een uurtarief van 290 euro rekent. De kosten worden de komende twee jaar gereduceerd tot 150.000 euro, schrijft het college in een brief. Zo sluiten de debatten voortaan beter aan op al bestaande programma’s."

Opzouten met dit soort mafkezen !!!

Cinq-Marquis | 19-03-09 | 16:07

@Koerbagh.
Ik print hem uit en hang hem boven mijn bed.

Je kunt wel blijven hameren op de meerderheid "gematigden", maar die hebben nu toevallig nul komma niks te zeggen over de agenda van de hardliners. Noch zullen ze zich er tegen verzetten. Nooit. Integendeel, dat soort gematigdheid is nu juist het grootste probleem, het geeft legitimiteit en dekking voor de fundamentalisten, juist door apologeten zoals jij. "Omdat niet alle gelovigen slecht zijn mag je niks over de religie zeggen want dan kwets je heel veel 'gematigde en goedwillenden'. "

Dat zal allemaal wel, dan zijn ze maar even gekwetst. Big deal, ik word dagelijks gekwetst door religieuze idioten, daar hoef de krant maar voor open te slaan. Komen ze niet uit Urk met stompzinnige foldertjes dan wel uit één of andere woestijn met achterlijke denkbeelden die ze hier tot wet willen maken. En van mij mogen ze vinden en zeggen dat ik een varken of hond ben, ze mogen vinden en zeggen dat vrouwen hoeren zijn, ze mogen vinden en zeggen dat de sharia met rechtsongelijkheid moet worden ingevoerd. Mag ik dan ook zeggen en vinden dat ze achterlijk zijn en hun ideeën maar in de zandbak van het land van herkomst in de praktijk moeten brengen? Of is dat dan opeens haat zaaien wat verboden moet worden en die achterlijke prietpraat uit hun sprookjesboek niet omdat het toevallig een religie is? Dat zijn de vragen waar het om draait.

Lying Dutchman | 19-03-09 | 16:07

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:00

En waarom mogen wij die paar duizend niet wegjorissen?

waarisdelol | 19-03-09 | 16:06

HELLUP! Ik snappet niet. Waarom blijft iedereen nou zo dom lullen?
Het is toch zo simpel als maar kan zijn; doe gewoon je regeltjes volgen die gelden voor je religie, maar respecteer dat anderen niet geloven en dus die regels niet hoeven volgen.
Das toch niet zo moeilijk?!!?!?!
Ikke niet gelovig dus geen enkele religieuze regel geldt voor mij! Enkel en alleen de wettelijke bepalingen van n land. Aangezien die seculier zijn hoef ik niet:
- Mee te doen aan ramadan/vasten
- te bidden
- god's naam in ere te gebruiken (schelden)
- geen afbeeldingen te maken van de profeet --> O
\|/
|
/ \

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 16:06

sloppy josef @16:00

Wilders doet uitspraken over islam, niet over de islamitische gelovigen. Een mens die foute keuzes maakt kan zijn keuze herzien. Een religie die mensen die deze keuze maken aanzet tot ondermijning van democratie, vrijheid, emancipatie en naastenliefde is echter niet aan te passen doch dient te verdwijnen uit ons land.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:05

Oh, my God, John Leerdam is voorzitter!

Vigil | 19-03-09 | 16:05

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:53

Als datzijn drijfveer is, prima. Kan ik alleen maar om glimlachen.

Maar effe serieus: als je hele betogen schrijft, op een quais-serieuze toon, terwijl je er iegenlijk niks van meent (als je het waar is wat jij zegt), dan ben je toch wel heel zielig, of niet?
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het bijna altijd volledig oneens ben met EvdD en daarom ook niet of nauwelijks reageer op zijn plempsels, maar ik dacht: give it a try, voor de verandering.
Ik wacht zijn antwoord af; misschien is hij wel een echte overtuigde multiculturalist die het gevaar van de Islam niet ziet.

@ Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:55

Met oogkleppen op, of met je hoofd in de grond als ware je een struisvogel, is het makkelijk leven. Totdat ontsnappen in een schijnwereld niet meer mogelijk is en je niet meer ontkomt aan de keiharde werkkelijkheid.

Houthakkert | 19-03-09 | 16:04

"Gelovigen hebben namelijk een streepje voor in Nederland."
En volgens gelovigen is atheïsme ook een geloof dus.............. misschien moeten we dit "geloof" maar eens omarmen en tegen hun gebruiken .......... Dat zal ze leren!! Moewhahaha !!

Hobbykip | 19-03-09 | 16:03

@openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:01 begrijp je gs nog steeds niet? die leden zijn allang binnen. verassingseffect. geen slapende honden wakker maken.

sloppy josef | 19-03-09 | 16:03

Hmm, wat dan wel weer goed is is dat er op de voorpagina van GS GEEN ENKEL PowNed oproepje staat (behalve natuurlijk in de banners met die oerlelijke linkse koppen er in)

Alle reaguurders die hier dus hebben zitten zeuren dat eens opgehouden moet worden met PowNed spam zien dus dat de redactie naar hun luistert. Met andere woorden, nu kunnen alle 5262 overgebleven reaguurders snel lid worden en dan zijn we er.

openbaarminiserie | 19-03-09 | 16:01

lol@rodovi | 19-03-09 | 15:58: Een mooie blauw-gele rups in een landschap vol islamitische gebedshuizen. Stemt allen PVDA!

Fleauxe | 19-03-09 | 16:01

@Fijnstoffer | 19-03-09 | 15:51 percentages ex-religieuzen ben ik niet in geinteresseerd. het zijn wilders' uitspraken over de islamitische gelovigen die aanzetten tot islam-haat. onnodig en abject.

sloppy josef | 19-03-09 | 16:00

Hou toch op over het geloof; het is zoiets als smaak, je moet er niet over twisten.

taxus | 19-03-09 | 16:00

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 15:47

Noem eens een nieuwe dier dat de laatste tijd is geevolueerd dan?

zovoklets | 19-03-09 | 16:00

@ CoJoNes:
Scherp, maar je mist dé vraag: welke groep? Cohen (joods), aboutaleb (moslim), bos (christelijk) en ter horst (atheist) zijn allemaal vertegenwoordiger van de sociaal-democratie, en niet van het geloof wat ze aanhangen.
@Fleauxe:
Dan noem ik de getallen zelf wel. Niet van salafisten die bereid zijn tot geweld, de hele groep van salafisten is een paar duizend. Zorgerlijk, maar dat betekent dat nog geen paar promille van de islamieten in Nederland gevaar oplevert voor de democratie, de rest participeert er gewoon in, net als al die andere Nederlanders. Er zijn meer gevaarlijke dierenrechten en extreem-rechtse lui, die plegen ook véél meer aanslagen. Beetje de boel in verhouding zien.
@bottehond:
Ik zal kijken of ik tijd heb om het te lezen, ik sla het in ieder geval op. Moet alleen nog het boek van Darwin (origineel die ik net gekregen heb), boek van Naomi Klein en een WRR rapport lezen. Dus komt op de lijst.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 16:00

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:42
@ Koos Kansloos:
"moslims zien de Koran als het letterlijke woord van Allah"
Alle moslims? Welnee, een deel. En veel in Nederland woonachtige moslims zien het helemaal niet als letterlijke woord. Kijk, hoe radicaal of gematigd een gelovige is hangt altijd af van hoe letterlijk hij de bijbel/koran/thora neemt.
.
Je bent niet helemaal op de hoogte van de oorsprong van de Islam zie ik. Volgens moslims is de koran doort aartsengel Gabriel gedicteerd aan de profeet. Elk woord is dus letterlijk het woord van Allah. Dat sommigen dit niet letterlijk uitvoeren is een ander verhaal, maar ze weten dondersgoed dat de leden van de Taliban, Al-Quada en Hezbollah doen wat er in de Koran staat. Vandaar dat je ook vrijwel nooit protest hoort wanneer er weer aanslagen worden gepleegd.

Koos_Kansloos | 19-03-09 | 15:59

Nog even ter herinnering:

Vanaf 16:00 uur
Actieplan Polarisatie en Radicalisering 2009
Debat blijkbaar aangevraagd door Ronald Raak van de SP.
Het schijnt te gaan over taqiyya of de dubbele gezichten van een aantal moskeebestuurders en imams.
Bekijk live debat Thorbeckezaal
www.tweedekamer.nl/

Vigil | 19-03-09 | 15:59

@Fleauxe | 19-03-09 | 15:52 artikel 1 van de grondwet. daar is niets tussen te krijgen. verder wijt ik je frustratie aan artikel 137c, waarvoor wilders zich moet verantwoorden. wel jammer dat je daar geen weerstand aan kon bieden...

sloppy josef | 19-03-09 | 15:58

@Jelmer Staal
Hulde voor het uiten van uw standpunten en het aangaan van de discussie, maar het nadeel van een gehersenspoelde is nu eenmaal dat hij zelf niet meer inziet dat hij is gehersenpoeld.

Superior Bastard | 19-03-09 | 15:58

wanneer een moslim het zegt is het wel oke.
koekje bij de thee?

Vitayalin | 19-03-09 | 15:58

tekst: PvdA-raadslid Jelmer Staal - op persoonlijke titel, maart 2007)

Nederland is geen land van cultureel behoud en lange tradities. Sinterklaas verliest al jaren terrein aan het Coca-Cola tegenwicht, DAF bestaat al lang niet meer en de oude politieke partijen zijn bezig met een spectaculaire duik. ABN wordt waarschijnlijk Engels, geen gezin kan zonder wok en wie heeft geen meubels van de Ikea in huis?

Internationalisering heeft voordelen. Aardappelen vind ik niet te vreten en zonder mijn Amerikaanse Xbox360 is het leven een stuk minder aangenaam. De meest sexy vrouw in Nederland is allochtoon (hoeveel paspoorten zou Yolanthe hebben?) en ik bel met een Japans mobieltje. Maar af en toe gaat het te ver.

Sinds TNT de vaderlandse postbezorging over heeft genomen worden er wekelijks honderd oranje postbussen geplaatst. Honderd neonoranje brievenbussen in plaats van het prachtige PTT rood – per week! Met een aantal goede vrienden heb ik al de afspraak staan dat zodra er ook maar één in onze leefomgeving geplaatst word, wij diezelfde dag nog de postbus in oude staat zullen herstellen. De tape, schuurpapiertjes en spuitbussen liggen al klaar.

Kort geleden werd ik weer geconfronteerd met een knap staaltje cultuurvernietiging. De Arriva heeft een nieuwe trein. En die hebben bespottelijke kleuren: rood en wit. Ik wist niet wat ik zag, toen het kreng bij mij voor de deur langs reed. Rood en wit. Dat zijn de kleuren van een afzetlint, niet van een trein. Wat is er nu mooier dan een blauwgele NS-rups door het Friese landschap? Als ik dat zie krijg ik altijd de neiging het volkslied te zingen.

Nu snap ik best dat de Arriva niet met de NS geassocieerd wil worden, maar toch. Het is zoveel mooier. Helaas is de brievenbusdoctrine niet mogelijk (alleen de kosten van de verf al), dus daarom maar via de officiële weg. Arriva, I know you’re English but please, save our Dutch culture. En voor de lezer; kopieer deze tekst en mail het naar Arriva. Als petitie voor het behoud van de Nederlandse cultuur.

Bron: Liwwadder Nieuws

Onze cultuurman, lees vooral even allinia twee.


rodovi | 19-03-09 | 15:58

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:49
Als Victoria mij komt vertellen dat ik niet deug omdat ik niet beantwoord aan haar definitie van trouw, dan zal ik op haar hetzelfde reageren als op Jezusismijnredder.
Is overigens een héél interessant thema, trouw.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:57

@Jelmer Staal:
Je kunt wel blijven hameren op de meerderheid "gematigden", maar die hebben nu toevallig nul komma niks te zeggen over de agenda van de hardliners. Noch zullen ze zich er tegen verzetten. Nooit. Integendeel, dat soort gematigdheid is nu juist het grootste probleem, het geeft legitimiteit en dekking voor de fundamentalisten, juist door apologeten zoals jij. "Omdat niet alle gelovigen slecht zijn mag je niks over de religie zeggen want dan kwets je heel veel 'gematigde en goedwillenden'. "
www.youtube.com/watch?v=J3YOIImOoYM
Dat zal allemaal wel, dan zijn ze maar even gekwetst. Big deal, ik word dagelijks gekwetst door religieuze idioten, daar hoef de krant maar voor open te slaan. Komen ze niet uit Urk met stompzinnige foldertjes dan wel uit één of andere woestijn met achterlijke denkbeelden die ze hier tot wet willen maken. En van mij mogen ze vinden en zeggen dat ik een varken of hond ben, ze mogen vinden en zeggen dat vrouwen hoeren zijn, ze mogen vinden en zeggen dat de sharia met rechtsongelijkheid moet worden ingevoerd. Mag ik dan ook zeggen en vinden dat ze achterlijk zijn en hun ideeën maar in de zandbak van het land van herkomst in de praktijk moeten brengen? Of is dat dan opeens haat zaaien wat verboden moet worden en die achterlijke prietpraat uit hun sprookjesboek niet omdat het toevallig een religie is? Dat zijn de vragen waar het om draait, Jelmer.
94.100.114.66/523400001-523450000/5234...

koerbagh ® | 19-03-09 | 15:57

@ Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:55
Een poging tot een climax maakt nog géén climax. Ja, zélfs niet als je weet wat een stijlfiguur is.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:57

Houthakkert | 19-03-09 | 15:50

Wellicht kan ie gewoon nadenken zonder hysterische waanbeelden over wilde hordes gewapende baardmannen te krijgen zoals anderen hier.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:55

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:42
Jij ziet iets over het hoofd.
Jij gaat uit van autonome individuën die ieder voor zich er een privé-religie op na houden. Jij gaat er ook van uit dat het arbitrair is dat veel van die privé-religies op een bepaald moment op een bepaalde plaats onder één noemer kunnen worden gebracht.
Maar essentieel hier is de rol van de volksmenners, de predikers en hoeders, die waken over Het Geloof. Het is opzienbarend hoe flexibel een geloofssysteem kan zijn, als de kern maar solide in elkaar zit en de basisproblemen heeft opgelost.
Het Christendom was één grote lappendeken, met elkaar beconcurrerende pausen, theologen die mekaar bestreden, ketterse stromingen, kloosterordes die buiten hun boekje gingen, noem het maar op. Maar toch stonden er na eeuwen en eeuwen tweespalt, haat en nijd, machtsstrijd en al wat dies meer zij de prachtigste kathedralen in alle delen van Europa en werd in al die kathedralen dezelfde God aanbeden.
Het is niet de individuele moslim, het is het systeem waaraan hij niet kan ontsnappen dat het grote hete hangijzer is. Dat systeem is eeuwen en eeuwen oud, en is bestand gebleken tegen alle bedreigingen, ook interne bedreigingen. De verschillende stromingen mogen elkaar nog zo afmaken, telkens weer is er iets universeels dat over blijft en niet kapot te krijgen is, en telkens weer zijn er nieuwe volksmenners die daar met frisse energie op duiken.
De enige manier, volgens mij, is destabiliseren van dat systeem, zoals we vanaf de verlichting met het Christendom hebben gedaan. Destabiliseren, morrelen aan de grondbeginselen, twijfel zaaien. Opdat die 'gematigde moslim' eindelijk de moed heeft om te zeggen en te handelen conform het spreken en handelen van de bevrijde Christen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:55

@VanFrikschoten | 19-03-09 | 15:53: Laat maar zitten ook. Heb ' m net genoeg leesvoer voor de rest van de dag gegeven. Maar dat vond meneer maar ' marginaal' .
Soms zijn ze niet meer te helpen.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:55

Wowzers | 19-03-09 | 15:43
U kunt de toekomst voorspellen? Anyways: een slechte poging tot een climax misschien, maar een climax nonetheless. En ik doe niet alsof ik er verstand van heb, ik weet gewoon wat een stijlfiguur is.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:55

@ Houthakkert | 19-03-09 | 15:50
Rechtsmenschen bashen is anders ook behoorlijk vermakelijk, moet je weten. Zou ook zo maar eens een drijfveertje kunnen zijn.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:53

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:52
Tussen de 7 en 20 duizend. Ja, dat zijn wetenschappelijke schattingen...

VanFrikschoten | 19-03-09 | 15:53

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:47
Waar zijn al die stromingen dan binnen de islam?
En dan doel ik op een stroming die bijvoorbeeld de delen waarin geweld tegen de 'ongelovigen' gepredikt wordt of onderdrukking van de vrouw toestaat, heeft geschrapt uit de koran of predikt in zijn moskee dat deze teksten achterhaald zijn.

Er is maar één islam, vraag het maar aan je relaxte collega's.

DeGriek | 19-03-09 | 15:53

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:52: Oh, er staan geen cijfers in het AIVD rapport? Fuck off, je bent een troll!

Fleauxe | 19-03-09 | 15:53

@bottehond | 19-03-09 | 15:05
"Naief ben je. Alsof de zwarte kousen plannen hebben om de gehele wereld onder de heerschappij van hun god te brengen. Laat staan dat ze daarbij geen enkel denkbaar middel zouden schuwen. Wakker worden, dude."

Zou mooi zijn... kan al dat geklaag over moslims die lui zijn en nooit eens werken ook de deur uit ... die gasten zijn kennelijk erg hard bezig dan en vast erg efficient als ze die ggristelijke slapjanussen zomaar uit hun machtszetel jassen...

en geloof me, dan moet je verdomd hard doortuffen... die ggristelijke veluwegangers werken as de beesten ... je zou blij zijn as ze gwoon een keertje zondags als de meeste normale mensen in hun bed blijve ruften, maar zelfs dat is ons niet gegeven.

nee sorry, maar daarvoor doen die wannabe-gereformeerde Moslsims toch echt voorlopig nog een flink end onder.. die halen het niet bij de échte griffo's

RM-rf | 19-03-09 | 15:52

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:47
Mensen met idealen zijn per definitie representanten van een groep, ik hoop dat ik je dat niet hoef uit te leggen. Mensen met idealen hebben allemaal hetzelfde doel: Het opleggen van die idealen aan mensen die die idealen niet delen.
Jullie als socialisten zijn daar erg goed in gebleken, de islam ook trouwens. Dat zal de Llink wel zijn.

CoJoNes | 19-03-09 | 15:52

John Muts | 19-03-09 | 15:41 +1

N.O. Brains | 19-03-09 | 15:52

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:42

Ik blijf bij mijn comment, omdat de zaken zo liggen.
Jij kijkt naar deze materie door de bril van een hyper-geindividualiseerde westerling. Dan is het onmogelijk om dit dossier goed te beoordelen.
Je lijkt me wat gemakzuchtig en debiteert alle ge-eikte bezwaren tegen islamkritiek, maar dat is zo mainstream dat ik zulks niet als een vrucht van jouw eigen denkwerk kan zien.
Als het je menens is en je wilt begrijpen waar dit dossier om draait adviseer ik je om "The Suicide of Reason" van Lee Harris te lezen. De boekbesprekingen op Internet vostaan overigens niet, dus echt lezen dat boek. Als het je menens is.

bottehond | 19-03-09 | 15:52

@sloppy josef | 19-03-09 | 15:46: Blablabla, de Gristenmensen en Keppelmannen komen vaak genoeg aan bod.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:52

@Fleauxe:
Die rapporten ken ik. Maar het is facking marginaal. Cijfers heb je trouwens nog steeds niet.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:52

Ik word hier zo schijt en schijt ziek van...

waarisdelol | 19-03-09 | 15:51

Zoals ik al op Spitsnieuws aangaf, sloppy josef, vrij vertaald denken de ware islam-aanhangers zo over jou:
www.ex-moslim.nl/
Wakker worden! Je wordt gehaat.

Fijnstoffer | 19-03-09 | 15:51

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:39

Ik lees, als jarenlange bezoeker van GS - en sinds een jaar ook als actief reaguurdert -, al heel lang jouw plempsels. Wat mij daarbij opvalt is dat jij, als het over de Islam/moslims gaat, alles wat voor ieder normaal denkend mens krom is, recht probeert te praten. Je verdedigt de (in mijn ogen abjecte opvattingen van) de Islam en haar aanhangers te vuur en te zwaard.

Waar komt die kramp toch vandaan?

1. Ben je zelf moslim?
2 Heb je een moslimvrouw/familie ???
3. Huldig je het idee van de maakbare- en multiculturele samenleving?
4. Zie je het gevaar van de islam/Islamisering niet?
5. Anders

Ik wacht op antwoord.

Houthakkert | 19-03-09 | 15:50

*kuch*
De gemeente Rotterdam heeft dit jaar al 420.000 euro uitgegeven aan islam-filosoof Ramadan. Voor 290 euro per uur trekt hij de stad in voor het organiseren van wijkbezoeken en debatten.

frenkie4alllll | 19-03-09 | 15:50

Schoorsteenveger.
Trouw is trouw. Daar mag je elkaar aan houden, Victoria doet het ook!

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:49

@ Cinq-Marquis | 19-03-09 | 15:43
Pffff, heb je het nu weer over de zoveelste toetsenbordrevolte of wat?
En al F5-end ga jij vást voorop in de heldhaftige strijd, humzzz?

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:48

En dit is zeker allemaal toeval:
Moslims seek supreme Court representaition
MUSLIM lawmakers are now asking seeking their representation in the Supreme Court (SC) by asking the Judicial and Bar Council (JBC) and President Arroyo to recommend and appoint a Muslim Associate Justice in one of the six vacancies before the high court this year.
www.manilatimes.net/national/2009/feb/...
Muslims protest in world's last Hindu nation
The Joint Muslim National Struggle Committee (JMNSC) on Thursday announced a series of protest programmes demanding amendment in the Interim Constitution to accord constitutional recognition to the distinct identity of Nepali Musl
www.hindustantimes.com/StoryPage/Story...

Vigil | 19-03-09 | 15:48

Verdonk snapt er ook niets van. Tegenover NRC Handels-blad onthulde zij Ramadan te hebben uitgenodigd vooreen 'diner pensant' toen hij niet welkom was in de VS. ,,Ik ken de verwijten tegenhem. Hij is niet de meest liberale man die je je kan indenken. Maar hij is géén fundamentalist" aldus Verdonk begin dit jaar.

frenkie4alllll | 19-03-09 | 15:48

ik zei toch dat de EUR een smerig finnen-gebroed is...
schaam me om daar uiteindelijk een diploma te halen

de beer van de meer | 19-03-09 | 15:47

CoJoNes:
Wij teamen niet op met "de islam". Er zijn wel wat mensen die zichzelf moslims vinden die zich herkennen in onze idealen. Ook overigens best wat christenen en joden, hoor. Dus de eenvoudige tegenvraag: waarom zie jij die mensen niet als individuen met idealen, maar als representaten van een groep?
@DeGriek:
Je blijft het verkeerd begrijpen: er is net zo min één islam als één christendom of één vorm van atheisme.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:47

AARRRGHHHH Laat mij toch met rust met die prutssprookjes!!!

Je kan 'geloven' in god, jezus, allah, mohammed, jaweh, boeddah of tom cruise.
Maar geloven in evolutie is als geloven in de zon, 'n tafel of zwaartekracht; HET IS ZO!

Deductieve stelling:
- 'Geloof' is verklaren wat men niet kan verklaren
- Iets niet weten/kunnen verklaren is 'n kwestie van onkunde/gebrek aan kennis

Conclusie: Geloof is 'n kwestie van dom zijn!

Drs. Facts n Figures | 19-03-09 | 15:47

Geert Wilders als hoogleraar aan de universiteit van Teheran? Kan niet. Maar Tariq 'doceert' wel aan de Erasmus-universiteit, wat een bolwerk van Verlichting zou moeten zijn. Die Tariq vangt tonnen per jaar voor dat baantje als islamistische Klaas Vaak, rijkelijk strooiend met takiyyah-zand (= bewust liegen en bedriegen tegen de niet-moslims).
.
Tariq bewijst dat hij een goed moslim is. Hij praktiseert de koran. De dwazen op links en van het CDA trappen er met open ogen in. Ja, die Tariq is wel blij met Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende. Lekker meeliften op de goedsulligheid van nuttige idioten.
Tariq, het gaat nog goed in Nederland, onderdeel van ‘het huis van de oorlog’. Meld dat maar aan de thuisbasis van je Moslimbroedervriendjes.
Maar steeds meer oogjes gaan open. Dat gebeurde al na de toespraak van Frits Bolkestein. Vond je niet zo leuk, hè? En nu dit weer op GeenStijl.
Wat nu? Wat is je volgende takiyyah-zet? Even bellen met de Broeders dan maar. “De imam weet raad”.

Fijnstoffer | 19-03-09 | 15:47

klopt. maar de paus is gelukkig wel zeer homo-vriendelijk. en een jood mag ook vrijelijk de mannenliefde bedrijven. ja. ja hoor, dat staat namelijk... eh nergens. dat is namelijk net zo verboden. bovendien mepten wij nederlanders onze vrouwen net zo hard tot voor kort. dus vanwaar de nogal suggestieve kop dat "dit de gematigde islam" is? dit is gewoon onderdeel van religie, algeheel bekend en net zo oud als jeruzalem. bij alle westerse geloven eender. wat is het nut om dit eruit te pikken, op een toch al onhandig tijdstip Stockton? Als de PVV zich hard maakt voor het verwerpen van de islam, welk ander resultaat zou dit kunnen hebben dan een polarisering een vrijbrief tot rechts-extremisme? dat vraag ik als geboren ongelovige nederlander. dat iets verwerpelijk is binnen de islam, prima, maar het begint erop te lijken dat we afsteven op een gemiste kans voor onderling dialoog. hoe langer de PVV het vuur opstookt, des te eerder het hier tot een geweldadige confrontatie komt. dit nooit weer hadden we onszelf belooft 60 jaar geleden en we herdenken het elk jaar weer. misschien eens aardig dat we, juist nu, dat dus ook nooit meer laten gebeuren. toen de joden, nu de islamieten?

sloppy josef | 19-03-09 | 15:46

@/()1l) | 19-03-09 | 15:43: Je snapt het topic niet helemaal. Iedere idioot kan bedenken waarom Ramadan zegt wat hij zegt. Waarvan akte. Maar daar gaat het niet over. De vraag is in hoeverre we dit wenselijk achten. En volgens mij is het zo dat er een, steeds groter wordende ,groep is die achtergestelde ' denkers' zoals u spuug en spuugzat zijn.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:46

CoJoNes | 19-03-09 | 15:44
Scherp!

Superior Bastard | 19-03-09 | 15:46

/()1l) | 19-03-09 | 15:43
gefeliciteerd, het domste comment aller tijden.

Miretra | 19-03-09 | 15:45

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:26
U blijft het geloof, de islam, door elkaar halen met de gelovigen, de moslims.
Wellicht zijn er gematigde moslims, maar er is maar één islam.

www.arabistjansen.nl/VOK-20071015.pdf

DeGriek | 19-03-09 | 15:45

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:42
Pardon? Hoe kun je als socialist in allahsnaam zo naief zijn? M'n bek valt open.
Juist jullie als socialisten hebben ruime ervaring met dossiers en diensten die mensen controleren. Het is jullie middel om het volk te controleren.

Mijn vraag is dus eenvoudig: Waarom teamen jullie up met de islam? Wat is het meesterplan?

CoJoNes | 19-03-09 | 15:44

Meneer Ramadan moet dat vooral zeggen/prediken, hardop en vaak. Uitstekend, mensen moeten horen waar hij precies voor staat. Ik wil precies weten wat zijn agenda is, uit zijn eigen mond. Geen zalvende mooipraterij, laat ze maar roepen wat ze precies vinden dan gaan er misschien wat oogjes met een stalen plaat voor hun kop open. Maar dat betekent niet dat mensen als Ramadan dat in een benoemde publieke functie moeten doen.
www.youtube.com/watch?v=lfmqiBfoPwA
Gelijktijdig eis ik dan ook het recht voor mijzelf en anderen om te zeggen wat ik van zijn religie en agenda vind. Lijkt me een fair deal.

koerbagh ® | 19-03-09 | 15:44

Uitspraak van Nahed Selim, gematigde moslim bij uitstek:

Heb je zelf ooit een hoofddoek gedragen?

"Nooit. Ik gruw ervan. Het gaat niet alleen over een stuk stof, maar over het hele idee erachter. Voor orthodoxe moslims is het lichaam van de vrouw een "schande" en moet het daarom bedekt worden. Daaruit blijkt een grote minachting voor de vrouw. Welnu, ik zie mezelf of mijn uiterlijk niet als een schande. Integendeel, ik zie mezelf als evenbeeld van God. Hoe kan men een schepsel dat God gezegend heeft met verstand, minachten?"

Zwarte Zwadderneel | 19-03-09 | 15:44

Respect voor Jelmer Staals reactievermogen.

tipo | 19-03-09 | 15:43

@Fleauxe:
Jij stelt dat er weinig verschillen zijn in moslims, en dat de moslims in Nederland zich tot de meest radicale stroming bekeren. Onderbouw dat even met cijfers, wil je?

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:43

@ Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:38

Ach het blijft leuk om te zien hoe sufferd Harry door Jansen wordt gepowned!
Harry de Winter zou ook nog een pagina grote advertentie plaatsen over het feit dat de holocaust niet meer behandeld wordt op Amsterdamse scholen, tenminste die weddenschap was hij met Bart Jan Spruyt aangegaan. Meneer verloor, maar die advertentie is er nooit gekomen. Harry is een mooi voorbeeld van iemand met een ruggengraat vol slagroom.

frenkie4alllll | 19-03-09 | 15:43

-weggejorist-

Cinq-Marquis | 19-03-09 | 15:43

@ niet voor de kat 15.54:

Een slechte poging tot een climax. Ga nou niet zitten doen alsof je weet waarover je het hebt. De tweede en vierde componenten van jouw "climax" bestaan uit de opmerkingen 'homosexualiteit is niet toegestaan' en 'homosexualiteit is niet iets wat men in de islam kan toestaan'. Krachtige argumentatie met een explosieve climax. Nou nou.

Wowzers | 19-03-09 | 15:43

Wat een dom gelul GS. Wat deze man zegt is geen woord aan gelogen.

1) Een man is bedoeld voor een vrouw. > Lijkt me duidelijk.
2) Homoseksualiteit is niet toegestaan, is niet iets wat valt binnen de algemene opvatting over de mens. > Niet toegestaan is misschien wat overdreven, maar dat het niet past binnen de algemene opvatting over de mens vind ik geen vreemde opmerking. 90% van de wereldbevolking denkt nog steeds zo over homo's.
3) Homoseksualiteit is niet iets wat men in de islam kan toestaan. > Nogal wiedes, die regels zijn 600 jaar N.C. verzonnen. Die kun je niet zo makkelijk aanpassen. Verder is deze man natuurlijk niet verantwoordelijk voor wat de islam is en voor staat.
4) Dit probleem blijkt een storing, een verkeerd functioneren en een onevenwichtigheid > Dat homosexualiteit een storing is ben ik het mee eens. Een man is gemaakt voor een vrouw en andersom. Dat sommigen zich hier niets van aantrekken mogen ze zelf weten, maar normaal is het niet.

Kortom: Het zal allemaal uit zijn context gerukt zijn.

/()1l) | 19-03-09 | 15:43

Nahed Selim is een goed voorbeeld van een gematigde moslim. Volledig geintegreerd zeg maar.

Zwarte Zwadderneel | 19-03-09 | 15:43

@Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:39: Of je nu een kip neukt of met jou in debat gaat. Het is even zinloos.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:42

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:28
Victoria Beckham is geen gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit en beweert bij mijn weten niet dat alle mannen een standje moeten hebben als ze naar tieten kijken. Vind het verder wel een paar leuke plaatjes.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:42

Voor hen die dachten dat het een GS-verbastering was voor teenoftander:

"Het begrip dhimmitude is een neologisme voor de (al dan niet vrijwillige) onderwerping van niet-moslims aan moslims."

;)

E-loog | 19-03-09 | 15:42

@Vigil:
Uit naam van de Koran worden in verschillende delen van de wereld afschuwlijke dingen gedaan. Dat ontken ik ook helemaal niet hoor, dat is gewoon waar. Alleen trek je daar een andere conclusie uit als ik.
@Martinello:
Nee, daar schaam ik me niet voor. Daar ben ik trots op. Volgens mij is de koers van de PvdA het beste voor Nederland. Maar daar kunnen we het natuurlijk over oneens zijn.
@ Koos Kansloos:
"moslims zien de Koran als het letterlijke woord van Allah"
Alle moslims? Welnee, een deel. En veel in Nederland woonachtige moslims zien het helemaal niet als letterlijke woord. Kijk, hoe radicaal of gematigd een gelovige is hangt altijd af van hoe letterlijk hij de bijbel/koran/thora neemt.
@ CoJoNes:
Dat dossier houd niet alle kinderen in de gaten, maar houd alleen bij wie iets overkomt zodat andere hulpverleners dat kunnen achterhalen. Dat heeft toch hier verder niets mee te maken?
@zovoklets:
1250. Maar hoezo?
@ Stroopdoos:
Door een deel inderdaad wel, ja. Door een groter deel niet. Dat is overigens verandert naarmate de werkloosheid enzo steeg. Ontevredenheid + problemen = gedoe. Slecht gedaan door het westen, slecht dat mensen zich onzin laten aanpraten (de mensen daar).
@bottehond:
Ah, dus die tellen niet mee? Ja, zo kan ik ook wel mijn gelijk halen, door gewoon de groep waarover het gaat aan te passen afhankelijk van de stelling. Overigens nogmaals: die moslims laten zich echt niet overhalen radicaal te worden, die hebben ook een eigen mening.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:42

Vroeger heette ik links omdat ik voor vrouwen- en homo-emancipatie ben. Nu extreem rechts. En ik ben toch niet van mening veranderd. Rara hoe kan dat?

John Muts | 19-03-09 | 15:41

En Jihad-predikers dienen in een grot in de zandbak hun eigen gewaad onder te peopen in plaats van hier van door westerse honden zwaar gesubsidieerde baantjes te leven. Zo is de wet ook, maar dat komt nu even niet zo goed uit.

Hertogin v. Pauperen | 19-03-09 | 15:41

Ook ik denk dat homoseksualiteit iets is wat ontstaat als de stroompjes niet volgens het juiste stroomschema lopen. De ideale mens bestaat nou eenmaal niet. Ik heb overigens ook een schijthekel aan al die zielepoten ( ja, ook die zeikerds op de redactie van GeenStijl) die denken dat de homofielenb en homoseksuelen verdedigd moeten worden tegen de grote, boze buitenwereld. Noem mij als hetero gestoord; t interesseert me geen biet, omdat ik er voor mezelf vrede mee heb.

Al die jankende homoclubjes zitten gewoon in een identiteitscrisis.
Overigens: net als al die Islam- en Marokkaanbelangenverenigingen.

linksisooknietalles | 19-03-09 | 15:41

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:34: Ik had het over Nederland. Geef daar eens antwoord op.
In Irak zijn het moslims die andere moslims doden omdat ze niet moslim genoeg zouden zijn. Mooi geloof he!
In tegenstelling tot wat jij denkt zijn de verschillen binnen de islam niet zo divers. Je hebt verschillende scholen binnen de soenitische stroming en een paar die sjiitisch zijn. In Nederland hebben we van doen met een soenitische meerderheid. Ze doen niets met hun geloof of ze wenden zich tot het salafisme. Die ontwikkelingen moet je niet negeren. Jij pareert elke vorm van kritiek met de mededeling dat je niet mag generaliseren. Maar dat doen we hier helemaal niet. Wie de Koran ook maar een beetje kent weet wat haar doelstellingen en teneur zijn. Elke moslim die schijt heeft aan het principe van dar-al-harb en dar-al-islam is eigenlijk geen goede moslim. Dat heb ik niet bedacht, daarvoor moet je bij Allah zijn.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:40

Als Ramadan een dubbele agenda heeft.
Als Ramadan een dubbele agenda heeft.
2x omdat U niet leest maar alleen plempt.
Dan blijkt dat niet uit die twee kwesties.
Hoax Stockton.
Iedere georganiseerde religie is geperverteerd, maar dat wil niet zeggen dat iedere aanhanger dat ook is. Ik snap dat het leuk is om dat te denken en dat je je daardoor intelligent voelt maar redelijk is het niet.
Sterker nog, de wil om het te ontkennen is groter dan een wetenschappelijke observatie van de werkelijkheid.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:39

@Stroopdoos | 19-03-09 | 15:36
Alles is toch dee schuld van die ongelovige honden in het westen? Maakt niet uit wat, het is nooit de schuld van moslims.

Agent327 | 19-03-09 | 15:38

frenkie4alllll | 19-03-09 | 15:35
Die bedoel ik. En ik kijk dat filmpje even niet. Ik heb m'n dagelijkse verdragings-quota onzin al overschreden.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:38

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:34
DE islam bestaat niet? Vraag dat eens aan Tariq Ramadan. Kun je lachen.

tipo | 19-03-09 | 15:38

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23

Dat zijn culturele moslims. Ik begreep van een islamist dat zulke luiden qua gedrag getolereerd worden omdat men weet dat de loyaliteit als het er op aan komt aan de Ummah altijd sterker is dan de westerse levensstijl. Tegelijkertijd is ook helder dat de moslimse kudde in rap tempo geherislamiseerd wordt. Je zou op youtube het interview van Arthur van Amerongen over zijn jaar in Brussel eensch motten kijken. Gaat over de groeiende groepsdruk binnen de moslimse kudde.
Overigens vind ik dat Van Amerongen zwaar onderschat en te onbekend is. DE man heeft een fluwelen humor en een briljant intellect. Samen met Muntz en evt Windt op POWNED, gaar. Al is het maar voor de radio!

www.klokkenluideronline.nl/artikel/746...

bottehond | 19-03-09 | 15:37

Superior Bastard | 19-03-09 | 14:56

Ik denk dat Wouter Boslim zelf dit als eerste zal downplayen, gevolgd door kereltje Pechtold en madame kaakklem... het zijn tenslotte de leiders van de partijen die de Islamisering faciliteren en tevens de moslimahteban bezitten.

Houthakkert | 19-03-09 | 15:36

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:34 De klachten in het midden oosten ten aanzien van de vele aanslag doden aldaar, worden wel aan het westen toegeschreven, dat dan weer wel..

Stroopdoos | 19-03-09 | 15:36

Tariq krijgt 57.000 Euro/jaar van Aboutaleb om ‘stadsburgerschap’ vorm te geven. Hoewel een concrete uitwerking nog op zich laat wachten, schreef het college bij zijn herbenoeming van 2 jaar dat hij een ‘constructieve bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van stadsburgerschap’. Daarnaast ontvangt Tariq 2 ton voor een gasthoogleraarschap te Rotterdam.

tipo | 19-03-09 | 15:36

Hey, Ramadan, sodemieter nou eens gewoon op naar je eigen land. Ga daarna eerst even door de verlichting heen en misschien, ja misschien kunnen we daarna nog wat schoonmakers gebruiken. Dan begin je weer onderaan en wie weet kan je dan ooit een leerstoel binnenshuisreiniging krijgen.

Masturwasbeer | 19-03-09 | 15:35

@ Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:32

Harry de Winter (SP) was dat........ in discussie met Arabist Hans Jansen bij P&W.
We hebben beeld: www.youtube.com/watch?v=Ca8_L-y9jEQ

frenkie4alllll | 19-03-09 | 15:35

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:27

Als jij je brommer wil verkopen voor 1000,- euri. Zet je hem dan te koop voor 950,- of voor 1250,- ?

zovoklets | 19-03-09 | 15:34

@Fleauxe:
"Moslims die worden getroffen door een aanslag zijn onderdeel van Allah's wil. Geen hond haalt het in zijn hoofd om daar vragen over te stellen."
Sorry?! Dit is gewoon feitelijk onjuist. Ook in Irak is er erg veel woede over de aanslagen van Irak die veel moslims het leven kosten. Om maar een voorbeeld te noemen.
Overigens denk ik niet dat "de Islam" bestaat. Het zijn allemaal individuen die er op verschillende manieren in geloven, en dat doen ze in het buitenland vaak ook nog heel anders als in Nederland.
@ Jan Passant:
".. is links daarom altijd in de weer om de strengste moslims te steunen in hun strijd tegen Geert Wilders en Westerse gewoonten? Om te voorkomen dat die "gematigde moslims" recht van spreken gaan krijgen, ook in de moskee?"
Doet links dat? Daar merk ik anders niets van. Links steunt de strengste moslims helemaal niet. Noem maar even twee voorbeelden er van.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:34

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23
Jouw PvdA wil dat van alle kinderen in Nederland een elektronisch dossier wordt bijgehouden, omdat 2% van de kinderen mishandeld of verwaarloosd wordt. Diezelfde PvdA van jou omarmt een ideologie waarvan minstens 10% van de aanhangers uit is op vernietiging van de democratie.

Beetje levensgevaarlijke prioriteiten, vind je niet?

CoJoNes | 19-03-09 | 15:34

Waarom krijg ik bij dit soort berichten altijd dat "zie je wel!?" gevoel.....

deAmbtenaar | 19-03-09 | 15:33

Nepkarel | 19-03-09 | 14:45

So what, dat hij dat in 0031 mag zeggen ???

Waar het om gaat is dat weer eens is aangetoond dat Tareq Ramadan, fervent anhanger van Moslim Broederschap en overtuigd (radicaal) Islamist - niets meer en niets minder dan een wolf in schaapskleren is.
Als je dan bedenkt dat dit sujet, net als de al eerder als Islamist ontmaskerde Marcouch overigens, door heel dhimmitude 0031 - inclusief Wouter Bos - op handen wordt gedragen...

Ik zal me maar eens plechtig richten tot alle dhimmitude 0031-ers:

'Oh gij naïeve schepelen, opent uw dhimmitude ogen en neemt kennis van de eigenlijke standpunten van deze Islamitische wolf in halal-schaapskleren! '

Houthakkert | 19-03-09 | 15:33

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:26
Waarom het anders is? Heel simpel, moslims zien de Koran als het letterlijke woord van Allah, er kan dus geen milimeter afgeweken worden van de inhoud. De bijbel wordt gezien als een boek geschreven door mensen, hoogstens met goddelijke inspiratie. Maar daardoor wel met alle ruimte voor interpreatie.
.
Daarnaast kun je niet stellen dat wanneer god mensen ombrengt, mensen dit ook zouden mogen doen, god heeft een status apart. De profeet daarentegen geeft wel de rol van van menselijk voorbeeld voor zijn volgelingen. Jezus was een pacifist die geen politieke aspiraties had. Mohammed was een legerleider die politieke onderwerping nastreefde.

Koos_Kansloos | 19-03-09 | 15:32

Anarki | 19-03-09 | 15:27

En zo is het: fijn met je miili gorus kippetje naar de moskee om vervolgens ff een ranzige roemeense crack hoer vol te blaffen. DAs pas vroom

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:32

tipo | 19-03-09 | 15:26
Überlol! +1

"Als Wilders hetzelfde zou zeggen over Joren en het oude testament als wat hij nu over moslims en de Koran verkondigt, zou hij allang aangeklaagd zijn wegens antisemitisme" of iets van gelijke strekking, van Leon de Winter als ik mij niet vergis. Alleen dan in een andere context geplaatst.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:32

Dat bedrog Aardappelninja, daar hebben de moslims een woord voor en wel taqyia (of id) Dat houdt het bewust voorliegen van de onmoslims om ze des te beter te kunnen inpalmen en verolgens overmeesteren.
Leuk tog zo´n rijk kultoermomentje?

-edit dikke doej!- | 19-03-09 | 15:31

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:21
En jij schaamt je niet dat jij lid bent van die subversieve partij?? De partij die ons verlakt, beduveld en uitkleedt?? Man, man, word wakker. De PVDA is een gezwel dat als doel heeft Nederland te ontmantelen. Jij bent slechts een useful idiot voor de partijbaronnen.

Martinello | 19-03-09 | 15:31

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13
Uw post komt op mij zeer onnozel over.
Met een paar duizend man heeft Nederland Indonesie gekolonialiseerd. Met nauwelijks 5000 man het Groot Brittannie hetzelfde gedaan met India. En in de loop van vele eeuwen voordat India uiteindelijk gekolonialiseerd werd door de UK hebben moslims en islamisten vele buitengewoon wrede invallen gedaan en hebben zij dat land voor een aantal eeuwen gekolonialiseerd en grotendeels geislamiseerd.
Op dit moment zijn er in Zuid Thailand 4000 man aan extra troepen gestationeerd om islamisten die het nodig vinden om leerlingen en leraren van scholen af te schieten of te onthoofden om "het boeddhisme te bestrijden" te beschermen en in convoy van en naar school te brengen.
Op de Filippijnen zijn de regeringssoldaten op dit moment weer in hevige gevechten gewikkeld met bewapende moslim milities van Abbu Sayyaf, van wie een van de leiders in Utrecht schijnt te wonen, vanwege allerlei claims en de ontwoering van Europeanen van NGO's.
Over de rest zullen wij dan maar zwijgen.

Vigil | 19-03-09 | 15:31

Onlangs werd de duurbetaalde professor Tariq Ramadan door de gemeente Roetterdam voor een periode van minstens twee jaar herbenoemd.

Ramadan verzorgt niet alleen colleges ‘burgerschap en identiteit’ op de Erasmus Universiteit, de islamfilosoof is ook naar Rotterdam gekomen om het integratiebeleid een stimulans te geven. Hierop was onlangs vanuit de politiek kritiek, met name vanwege de hoge kosten.

Naast de twee ton voor zijn leerstoel, kostten zijn activiteiten in de stad (zoals wijkbezoeken en debatten) zo’n 420.000 euro. "
gaykrant.nl/index.php?id=9&a=beric...
En dan vragen ze bij de pvda zich af waarom we ze in Rotterdam zo HATEN
er komt een dag dat geen pvda er meer door een autochtone wijk kan lopen zonder gemolesteerd te worden

ethan_joy | 19-03-09 | 15:30

Anarki | 19-03-09 | 15:27
Het begint pas echt een beetje te schuiven als die lui er openlijk voor uit durven komen dat ze de kantjes eraf lopen. Daar zit 'm de crux.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:29

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23
.. is links daarom altijd in de weer om de strengste moslims te steunen in hun strijd tegen Geert Wilders en Westerse gewoonten? Om te voorkomen dat die "gematigde moslims" recht van spreken gaan krijgen, ook in de moskee?

Jan Passant | 19-03-09 | 15:29

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23: Moslims die worden getroffen door een aanslag zijn onderdeel van Allah's wil. Geen hond haalt het in zijn hoofd om daar vragen over te stellen. Dan nog een vraag. Als mijn woord slechts is gebaseerd op onzin, waarom wijst de praktijk dan anders uit? Waar was de verontwaardiging over de moord op van Gogh? Stond dat niet in schril contrast met de woede-uitbarsting na het doodrijden van een tasjesdief of het doodschieten van een -allah hakbar roepende- messentrekker in een Amsterdams politiebureau?
Jij lacht een beetje met een paar allochtonen en denkt dat de islam aan ' onze' kant staat. Je weet to-taal niet waar je het over hebt.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:28

thetosser | 19-03-09 | 15:20

Nee, de westerse vrouw heeft het dik voormekaar. Een soort object om te swaffelen/volteblaffen/fapdingese. Of voor een paar ruggen lichaamsvreemde ballen op dr borstkas laten zetten (volledig uit vrije wil, komt werkelijk uit het niets). Bovendien wil ik wel weten hoe jij bij de plaatselijke FC wordt gepositioneerd als je aangeeft dat je eigenlijk gewoon een dikke gay bent. Vast vol liefde, begrip , waardering en volledige acceptatie. Kijk eerst ff naar jezelf voordat je met moslims de diepte ingaat.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:27

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23

Ik ken ook genoeg moslims die dat niet doen. Ik ken genoeg moslims die gelovig zijn als het hun uit komt. En dat kun je vaak zeggen van die mensen. Wel vroomheid prediken maar zodra niemand kijkt de hoerenloper uithangen.

Anarki | 19-03-09 | 15:27

@ bottehond:
?

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:27

"Een moslim is bedoeld voor een geit", "Islam is niet toegestaan, is niet iets wat valt binnen de algemene opvatting over de mens. Islam is niet iets wat men in de Nederland kan toestaan." en nogmaals over moslims "Dit probleem blijkt een storing, een verkeerd functioneren en een onevenwichtigheid."

tipo | 19-03-09 | 15:26

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:21
Ach ja, men verschilt van mening over het onderwerp. Ik ben christelijk opgevoed, maar heb me daar met behoorlijk veel inspanningen aan kunnen ontworstelen. Ben ik dan een gematigd christen? Denk het niet, want het Christendom heeft, na eeuwen weerbarstigheid, geleerd mij los te laten. De Islam is wat hardleers in dit opzicht.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:26

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:21
Nee, PvdA. *de vijand is binnen.

Daar hoef je geen helderziende voor te zijn omdat te concluderen. Maar goed 65jr geleden zaten daar ook al enorm veel landverraders.

rodovi | 19-03-09 | 15:26

@Koos_Kansloos:
"De islam kan niet gematigd zijn, net zo min als dat iemand gematigd zwanger kan zijn.

Óf je neemt een rovende, pedofiele massamoordenaar als je voorbeeld, óf je veroordeelt hem. "
Eveneens onzin, slecht voorbeeld gebruikt. Paar dagen geleden stond er nog een grappig statistiekje, van de God uit de bijbel tegen de Duivel uit de bijbel. En wie had veruit de meeste doden? En wie door de christenen aanbeden? Wil dat zeggen dat alle christenen binnenkort een massamoord kan begaan? Of dat als voorbeeld zien? Of kunnen die wel gematigd zijn? Zo ja; waarom die dan wel en moslims niet? Wat is er zo anders als het basisprincipe?

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:26

Bijna zou ik zeggen, laat die opruiers eens met hun oogkassen kennis maken met het beton, bijna zou ik dat zeggen ja. Maar ik zeg het niet.

DANNY3960 | 19-03-09 | 15:24

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13

Een 5e colonne bestaat nooit voor het grootste deel uit frontsoldaten en strategen. Wijzen op "gematigde" moslims is om die reden geen valide argument.
Nog meer?

bottehond | 19-03-09 | 15:23

Fleauxe:
"Een gematigde moslim kiest, at the end of the day, partij voor zijn orthodoxe broeders."
Onzin. De meeste slachtoffers van moslimextrisme zijn moslims, die blijkbaar "overtuigd" moeten worden. Toch is nog niet elke moslim een extremist. Daarnaast: ik ken genoeg moslims die voor het westen kiezen, en de vrijheid om hun geloof zo te kunnen beleven zoals zij dat willen.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:23

Ik voel me op geen van de genoemde punten gekrenkt maar walg van de uitspraken van deze intolerante mafkees. Opzouten en vlug een beetje.

patat - generatie | 19-03-09 | 15:23

De islam kan niet gematigd zijn, net zo min als dat iemand gematigd zwanger kan zijn.

Óf je neemt een rovende, pedofiele massamoordenaar als je voorbeeld, óf je veroordeelt hem.

Koos_Kansloos | 19-03-09 | 15:22

@Martinello:
Nee, PvdA. *de vijand is binnen!* leeuwarden.pvda.nl

@Schoorsteenverger:
Heb het even gelezen, en dat is echt kul. De stelling berust op de opening:

,,Er is geen goede en slechte islam, zoals er ook geen gematigde islam bestaat. Gematigde moslims bestaan wel:, dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen.’’

Dat is inderdaad hoe radicale moslims tegen hun gematigde broeders aan kijken. En hoe fanatieke christen tegen relaxte christenen aankijken. Maar is het daarom waar? Wie zijn hun om te bepalen wie moslim is of christene?
En voordat ik nu het argument terug krijg dat het een arabiste is: er zijn ook arabisten het met haar oneens. Heb overigens het boek gekocht met de titel "de islam voor varkens, apen en andere dieren" (ben de naam van de schrijver even kwijt) en het eens besproken met een andere arabist: die gaf aan dat het inderdaad zo is onder fanataci, maar dat het over het algemeen kul is en dat velen er beslist niet naar leven.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:21

Wat zei Allah tegen de Profeet (CWITEMUWV) eigenlijk van dat als er geen beton is, maar de weg bedekt is met zand? Welke Wetten gelden dan?
Mijn man gaf mij laatstelijk een ferme jets op mijn smoel, toen ik naar de bosjes in de berm keek (ook op het zand geplaatst) Daar zaten ook wat honden te vozen, maar daarom keek ik echt niet hoor!

-edit dikke doej!- | 19-03-09 | 15:21

@Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13: Een gematigde moslim kiest, at the end of the day, partij voor zijn orthodoxe broeders. Die hebben de waarheid in pacht en zullen elke poging tot matigen wegzetten als een teken van ongeloof in Allah en zijn woord. Als je dat principe niet begrijpt dan moet je niet eens willen meepraten over dit onderwerp.
Met je ze-zijn-niet-allemaal-slecht argument. Met zo' n argument sla je zelfs een glas bier nog dood.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:21

.. is er al geroepen dat er helemaal geen gematigde islam bestaat? Ies leugen.
Gematigde moslims bestaan, misschien, maar die doen liever hun mond niet open omdat ze dan *weggejorist* worden. Behalve natuurlijk binnen praatgroepjes met links, die gooien altijd gemeenschapsgeld naar vermeend moslimmatigs en dat vinden de haatbaarden prima. Dat geld dan.

Jan Passant | 19-03-09 | 15:21

LJBrinkhorst | 19-03-09 | 15:18
Foei! Zodra het Arabisch hier de voertaal is, heb jij een zwaar probleem mannetje!

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:21

Gematigde islam is net zoiets als 'n beetje zwanger. Het is een religie en politieke ideologie ineen met maar een doel heersen tenkoste van alles en iedereen. Laten we ons gewoon eens bij de feiten houden.

kaiser Wilhelm | 19-03-09 | 15:21

-weggejorist-

KoosKorstwager | 19-03-09 | 15:21

Lavatherm | 19-03-09 | 15:05

ok, ik snap het: dus dieven en homo's zijn het gevolg van een ontwerp/constructiefail van hogerhand? En een stelende homo dan?

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:21

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13
Vraag eens goed door aan je collega's/vrienden moslims hoe ze over de positie van de vrouw en homo's denken.
Doe eens! Wel echt diep op ingaan en je snapt dat er geen gematigde moslims bestaan.
Het kan namelijk niet dat je als moslim de vrouw totaal gelijk kan zien als de man. Dit zou betekenen dat je de Koran tegen spreekt en dus al helemaal niet als leidende draad kan gebruiken.
Ik ken ook veel moslims maar ben in ieder geval niet bang om de discussie aan te gaan.
En aan uw comment te lezen heeft u nooit echt een diep gesprek met een moslim gehad.

thetosser | 19-03-09 | 15:20

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13 Er zijn vele feiten en ervaringen die dat tegenspreken waaronder het artikel en de daarin genoemde moslims zelf. Wat ik me wel kan voorstellen is dat er velen eigenlijk geen moslim zijn maar doen alsof om hun familie niet in verlegenheid te brengen (vrouwen mbt eerwraak). Maar zeg je echt Moslim te zijn en je hangt dat sprookjes/horror boek aan dan kun je donder op zeggen dat achter de lieve glimlach een harde verwensing schuilt. Ik zou het graag anders zien maar zand in min ogen doe ik even liever niet.

Stroopdoos | 19-03-09 | 15:20

Martinello | 19-03-09 | 15:17
Volgens mij is het een Fries.

rodovi | 19-03-09 | 15:19

Dat dit moet kunnen in het kader van de vrijheid van meningsuiting, daar kan ik me wel in vinden. Wat mij wel verontrust is dat Ramadan naar niet moslims andere content predikt dan naar moslims. Dit riekt naar bedrog en maakt Ramadan's goede intenties en gematigdheid volstrekt ongeloofwaardig. Over het feit of Wilders' uitspraken rechtmatig zijn of niet kan je twisten, maar Wilders heeft één heldere versie van zijn standpunten en verschuilt zich nergens achter. Behalve dan zijn breedgeschouderde bodyguards.

aardappelninja | 19-03-09 | 15:19

@Fleauxe
Sluit me volledig aan bij deze wijze woorden.

Mangoost | 19-03-09 | 15:19

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:14
Herstel:
Ik snap die behoefte van de Gaykrant niet om religie te willen veranderen.
Boeit het?

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:19

@ hetluis | 19-03-09 | 15:16
Je kunt het toch gewoon een keertje proberen? Er vervolgens weer mee ophouden kan altijd nog – net als met roken dus.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:19

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13
Ho, wacht even. Gematigde moslims bestaan best, dat zal ik niet ontkennen. Dat zijn de mensen die de Koran niet serieus nemen, die dat geloof in een moderne context kunnen plaatsen en die onze normen en waarden respecteren en overnemen. Dat zijn gematigde moslims.
Een gematigde islam bestaat echter niet. Er is maar één islam, en dat is het absolute woord van Allah, zoals te lezen in de Koran. Dit mag niet veranderd worden, en hier mag niet vanaf gestapt worden. Dat is de islam.

De islam is niet hetzelfde als de moslims. Nu maak je een fout die je Wilders waarschijnlijk ook heel vaak verwijt, namelijk het door elkaar halen van het geloof en de gelovigen.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:18

@correctie op mezelf.

Niet-haram moet uiteraard niet-halal zijn. Achmed Halal.

LJBrinkhorst | 19-03-09 | 15:18

Zoals onze wetten en gebruiken niet berekend zijn op een groot aantal deloyale inwoners, zo ook zijn vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting niet bedoeld voor en berekend op dit soort uitwassen. Het wordt knippen (de bedoelde grondwetsartikels aanpassen) of bloeden (de publieke ruimte opofferen), er is geen andere weg. Dat is het hete hangijzer waar de traditionele partijen handenwringend rond staan te draaien. En dat gedraai inclusief wegkijken, vergoelijken en de hele santenkraam verklaart de opkomst van een Wilders in Nederland, en vergelijkbare anderen in diverse andere Europese landen.

van Maerlant | 19-03-09 | 15:17

Ook een interessante poll hebben die venters van de GayKrant...

Mangoost | 19-03-09 | 15:17

Fantastisch stuk Stockton! Het zijn met name deze mensen waar we bang voor moeten zijn. De lieden die langs de randen van het betamelijke, een web creëren van taboe en berisping, om zo uiteindelijk elke criticaster het zwijgen op te leggen.

Fleauxe | 19-03-09 | 15:17

na het rookverbod ben ik bewust meer gaan roken, om nu een kerel te gaan neuqen is nog steeds een brug te ver, maar sluit voor toekomst niets uit

hetluis | 19-03-09 | 15:16

@captainobvious | 19-03-09 | 15:09
Wilders is een politicus met een MENING over de Islam. Niets tegen personen die de Islam aanhangen.
Ramadan is een hoogleraar en doceert een LEER die wel iets blijkt te verkondigen over bepaalde bevolkingsgroepen.
Lijkt me nogal een wereld van verschil...

VanFrikschoten | 19-03-09 | 15:16

De gematigde Islam is de grootste hoax van de 21ste eeuw. Moslims zijn moslims, in the end kijken ze neer op alles wat niet-moslim of niet-haram is. U zegt, dat klinkt nogal fascistisch? Ja, dat klopt.

LJBrinkhorst | 19-03-09 | 15:16

*Op straat, zo is de wet, moeten vrouwen hun ogen strak richten op het beton."

Een onzekere man, die zich afvraagt of hij zichzelf wel in de hand kan houden, gedreven door testosteron, slachtoffer van zijn hormonen.

pars_pro_toto | 19-03-09 | 15:16

CoJoNes | 19-03-09 | 15:08
Swa?

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:16

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 15:15

Zwarte Zwadderneel
Slavernij? Bedoelen ze dan dat ze hun uitkering in ontvangst moeten nemen bij een ongelovige? Is het pas goed als Marcouch minister van Financiën is, die de autochtonen belast en de opbrengsten aan zijn geloofsgenoten uitdeelt? Ze hoeven het maar te zeggen, Wouter is heel inschikkelijk als het erom gaat gevoelens van ongenoegen weg te nemen bij zijn bebaarde en gesluierde achterban.

SOD | 19-03-09 | 15:15

Zo word ik als gematigde Gristen altijd steengeyl van onbedekte mannen als ik over straat loop, en kijk dan strak naar hun kruys. Derhalve heeft mijn Klup een wet ingevoerd die bepaalt dat mannen een boerka dienen te dragen.

-edit dikke doej!- | 19-03-09 | 15:14

Ik snap de behoefte van de Gaykrant niet om religie aan te vallen. In de grote Godsdiensten staat dat homosexualiteit niet de bedoeling is maar tegelijk ook dat iedereen een vrije wil heeft. Als je die dan toepast, waarom zou je daar bovenop nog de religie willen veranderen.
Iemand is gematigd als hij zegt: Tja, het is niet de bedoeling, maar we zijn liev voor hem, en radicaal als hij zegt: Tis niet de bedoeling, hij is stout en namens God draai ik hem de nek om/ veroordeel ik hem/ beschimp etc.
Wat betreft de blik op de grond gericht houden, als hij dat niet op zichzelf ook toepast, pas dan is het scheef.

Einde van de Domheid | 19-03-09 | 15:14

De Carel Brendel- en Hoeiboei-watchers onder ons weten al lang dat dit het meest duidelijke voorbeeld is van een wolf in schaapskleren.

Mangoost | 19-03-09 | 15:13

Ondertussen is er in India een enorme rel aan de gang mbt Varun Gandhi die in zijn verkiezingscampagne speeches heeft gehouden met een sterke anti-islam toon en pro-hindu. Dit wordt hem nu ernstig verweten, ook door zijn eigen partij. De kiescommissie bemoeit er zich nu mee en Varun Gandhi dreigt nu in een soortgelijke situatie terecht te komen als de heer Wilders hier.
Uiteraard horen wij hier allemaal niets over in het nieuws hier.
www.hindustantimes.com/StoryPage/Fullc...
Voor geinteresseerden: bekijk ook de andere vermelde links bij het artikel.

Vigil | 19-03-09 | 15:13

Henk jr | 19-03-09 | 15:06

Dude, skinheads trekken samen op met de islamisten. Wist je dat niet? Tsja...

bottehond | 19-03-09 | 15:13

@ bottehond:

Het is enigzins arrogant om te stellen dat dit mijn grote kans is om tot De Grote Botte Hond te praten, maar enfin, nooit te beroerd om te antwoorden doe ik dat.

Er zijn absoluut hele foute moslims, zeker in delen van het Midden-Oosten und so weiter zitten er hele bulten. Maar ik weet dat niet alle moslims een gevaar zijn. Van de radicalere moslims in Nederland is veruit het grootste deel niet erger dan wat lui op de veluwe, en ze proberen via de democratische weg (aandacht zoeken, statement maken, mensen voor zich winnen) hun gelijk te halen. Prima, toch?

En dan zijn er nog ladingen gematigde moslims, iets wat volgens sommigen hier niet kan. Het zijn gewoon mensen die de Koran een aardige leidraad vinden, zoals Kader Abdolah (hoop dat ik het zo snel goed schrijf), en gewoon het beste van hun leven proberen te maken. Collega's, vrienden van mij zijn moslim en gewoon heel relaxt. Hun aanspreken op hun geloof, en neerzetten als bedreiging is echt kul.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 15:13

bennietboosmaar verd | 19-03-09 | 15:00

Volgens de heer Tariq Ramadan is het niet vereenbaar met elkaar!

tippenades | 19-03-09 | 15:12

kersenflap | 19-03-09 | 15:07
Inderdaad. Deze confrontatie kan ook niet voor de rechter worden uitgevochten. Het is een illusie te menen dat onze wetboeken hier het pleit gaan beslechten.
Maar het is verdomd goed dat we de bewegingen waarnemen.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 15:12

Laat hem die (volgens de islam) beloofde maagden maar gaan opzoeken!

Hier moet je in iedergeval niet van die rare dingen zeggen

NoObmetPeeCee | 19-03-09 | 15:12

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 15:12

captainobvious | 19-03-09 | 15:09
Oh? In dat geval EIS ik dat de vervolging van Wilders direct stopgezet wordt. Hij heeft immers het volste recht om dat soort dingen te zeggen?

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:11

zovoklets | 19-03-09 | 15:09
U bent (/sarcasme) vergeten aan het eind van uw relaas?

Superior Bastard | 19-03-09 | 15:11

zovoklets | 19-03-09 | 15:09

Jij mag het ook met een schaap doen hoor!

rodovi | 19-03-09 | 15:11

Lavatherm | 19-03-09 | 15:07
Graag GEEN edit-knop. GeenStijl is er op gestoeld dat je ook moet kunnen verdedigen wat je zegt. En als je een foutje maakt, zo zij het. Excuses maken, evt. Joris vragen om het goed te zetten (wat hij zeer zelden tot nooit doet, gelukkig) en doorgaan.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 15:10

je vraagt je toch af wat Gerard Spong doet bij die moslimomroep. Afijn de een vindt dat homoseksualiteit niet is toegestaan, ik vind dat de islam niet zou moeten worden toegestaan.

moe de loos | 19-03-09 | 15:10

Ik ben het niet met de malloot eens,maar hij heeft wel het volste recht om dit soort dingen te zeggen.
Vrijheid van meningsuiting werkt naar 2 kanten......

captainobvious | 19-03-09 | 15:09

@ Jelmer staal

Wat valt er verkeerd te interpreteren aan letterlijke teksten dat je ongelovigen moet doden, de wereld moet veroveren met de islam en vrouwen niks waard zijn?

Reez | 19-03-09 | 15:09

Waarom zou deze hoogleraar geen gelijk kunnen hebben?

Het is pas van de laatste tijd dat vrouwen en homo's rechten hebben en slechts in het hoofd van de gefeminiseerde Hollandse knaap is deze schande een normaal verschijnsel.

zovoklets | 19-03-09 | 15:09

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 15:09

Vandaag is trouwens de dag dat de dollar valt, maar dat terzijde.

CoJoNes | 19-03-09 | 15:08

Henk jr | 19-03-09 | 15:06
Gevaarlijk man, daarmee stelt u zichzelf op gelijke hoogte met degenen die u verfoeit.

Superior Bastard | 19-03-09 | 15:08

@ M.P. Wilders | 19-03-09 | 15:01
Bovenaan? Ja? Echt?

Pa Cartwright | 19-03-09 | 15:08

Zomergasten.
De vrijzinnige VPRO vond het nodig om deze fascist een avond lang naar de mond te praten.
Er komt een tijd dat deze "linkse vrijzinnigen" worden opgespoord en vernietigd, door de club van Ramadan of door...

Miretra | 19-03-09 | 15:08

Bigi Bana Boy | 19-03-09 | 14:58
Daar hebben moslima's ook niet zoveel problemen mee hoor, als ze maar als maagd het huwelijk ingaan teneinde de bebloede lakens vol trots aan de familieleden te kunnen tonen.

Superior Bastard | 19-03-09 | 15:07

Als Ramaddan dat vindt, hoeft "ie wat mij betreft niet vervolgd te worden. Hij roept niet op tot geweld en ook voor hem geldt vrijheid van meningsuiting.

Dat de gematigde islam niet bestaat en dat het allemaal wolven in schaapskleren zijn is weer een heel ander verhaal.

kersenflap | 19-03-09 | 15:07

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 15:07

-weggejorist-

Henk jr | 19-03-09 | 15:06

RM-rf | 19-03-09 | 15:03

Naief ben je. Alsof de zwarte kousen plannen hebben om de gehele wereld onder de heerschappij van hun god te brengen. Laat staan dat ze daarbij geen enkel denkbaar middel zouden schuwen. Wakker worden, dude.

bottehond | 19-03-09 | 15:05

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 15:05

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:59
Is geen angst, dat heet de realiteit onder ogen durven zien.
U durft dat kennelijk niet.
Dat heet angst.

DeGriek | 19-03-09 | 15:05

Ik zeg gewoon lekker op geert gaan stemmen,

johnboy | 19-03-09 | 15:04

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:59

Onzin? Angst?
Twee maal fail, roeptoeterende angsthaas.
De bangerik ben jij. Je verdiept je niet in het islamdossier en hoopt dat het allemaal een hoax is wat islamcritici zeggen.
Maar nu is je grote kans: dien me inhoudelijk van repliek.

* wacht geinteresseerd in de analyse van Jelmer "Staal" *

bottehond | 19-03-09 | 15:03

Nog een fraaie uitspaak van Tarik Ramadan:

"Dit is Ramadans boodschap: de westerse vrijheid is slavernij; alleen binnen de beperkingen van de strenge islamitische wet en de praktijk kunnen moslims werkelijke vrijheid verkrijgen, in Europa of waar dan ook."

Bruce Bawer in 'Terwijl Europa Sliep':

hoeiboei.blogspot.com/2009/02/tariq-ra...

Marcouch is een grote fam van de man, hij wil 't liefst een paar dozijn Ramadan klonen in Nederland.

Zwarte Zwadderneel | 19-03-09 | 15:03

Warom zou hij dat niet mogen vinden...
genoeg zwarte kousen in Urk en de Veluwe waarmee hij het uitstekend zal kunnen vinden.

Of het zou mogen leiden tot daadwerkelijke maatregelen vanuit zulke ideen... nee dat zou heel erg fout zijn.. maar dan zouden mensen met zuklke politieke ideeen ook in politiek tot besturende functies verheven worden... daarbij hebbend e msolism tov onze vrinden van de Veluwe en de Bible-belt nog een hele weg te gaan.

RM-rf | 19-03-09 | 15:03

goed werk van de heumeaukrant. schande dat zo'n smerige geytenneuqer op de universiteit van Rotterdam een beetje zijn middeleeuws gedachtegoed mag propaganderen. (Erasmus draait zich om in zijn graf)

Vrij_Onverveerd | 19-03-09 | 15:02

@Heeft zoveel vrede gebracht deze godsdienst. Waar zou de wereld zonder de islam en haar volgelingen zijn?

progressief | 19-03-09 | 14:58
Véél drukker zonder al die plofkippen

Agent327 | 19-03-09 | 15:02

wie heeft deze man uitgenodigd, dat zou ik nu eens willen weten.
Iemand enig idee; verspreid the word ..
Dit is blijkbaar niet de eerste keer dat deze gematigde radicaal zoiets zegt dus wat doet hij als gasthooglereaar, bannen deze persoon.
Dan nog even dit voor alle radicalen die dit lezen:
Vrouwen zijn prachtige fantastische wezens, schiterend om te zien (vooral arabische vrouwen, die zijn ubersex), lief, zorgzaam en ze kunnen 2 dingen tegelijkertijd (veel-tasken), mannen kunnen hier nog veel van leren, dus oogjes open, snaveltjes toe en observeren maar.
Laat ze dit bij de OPZIJ maar niet lezen, dan ben ik straks de eerste man op de cover...
tjuuus

HeerserOverHetWoud | 19-03-09 | 15:01

SOD | 19-03-09 | 14:58
Je bent niet de enige met deze gedachten, Wilders staat niet voor niks al 2 weken bovenaan in de peilingen..

M.P. Wilders | 19-03-09 | 15:01

Een gematigde Islam is hetzelfde als Sinterklaas, die bestaat ook niet...

Timboland | 19-03-09 | 15:01

Nepkarel | 19-03-09 | 14:45

Jouw positionering maakt de verdere islamisering mogelijk.
De Vrijheid van meningsuiting heilig verklaren is beslist, heel beslist, geen enkele garantie om de cultus te stoppen. Sterker nog: daarop vertrouwen is naïef en onaanvaardbaar risicovol.

bottehond | 19-03-09 | 15:01

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:59
Hihihi...

HaanzonderkoP | 19-03-09 | 15:00

@tippenades | 19-03-09 | 14:57
Als ik koning van Nederland zou worden zou ik wel desnoods gaan geloven in ... iets ??? at dan wel weer.

bennietboosmaar verd | 19-03-09 | 15:00

Dieven en homo's schijnen in den Bijbel ook gelijkgesteld te worden. Mijn vraag is deze: waarom heeft God/Allah de homo geschapen? Iemand?

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 15:00

@Stockton
Beetje vermoeiend vind je zelf niet. Het stukje gaat over een moslim en dan eindig je weer met alle geloven op 1 hoop. Kom op, flinke vent zijn en zonder poespas even je ongezouten scherpe kritiek richting de islam in dit geval.

Pastor Sippenhaft | 19-03-09 | 15:00

@bottehond:
Ik zag een enorme bak onzin, en jahoor: jij was het. Donder toch op man, met je moslimangst.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:59

Zie je? Al die reli's. Knettergek! Achterlijke lul.

tering! | 19-03-09 | 14:59

-weggejorist-

Lavatherm | 19-03-09 | 14:59

Zucht.
Waar is toch die goeie ouwe tijd? Ik heb in 6 jaar tijd in Nijmegen (75-81) nooit zo'n geiteneuquert gezien aan de Universiteit. Niet als student en al helmaal niet als hoogleraar. GEEN EEN. Toen maakten we nog die "ikke niet begrijpe" grappen over die lui. Ik zou graag iemand opknopen van diegenen die dit allemaal in de hand gewerkt hebben.

SOD | 19-03-09 | 14:58

Nou ja, een vasjiene is natuurlijk makkelijker te pentreren dan een bruine ster.
Daar heeft meneer wel een punt natuurlijk. Dat zal ongetwijfeld zo bedoeld zijn.

Bigi Bana Boy | 19-03-09 | 14:58

geitenbroeders in West Europa niets te zoeken hebben

blaffer | 19-03-09 | 14:39

Dude, daar denken zij zelf héél anders over. Zie comment boven.

bottehond | 19-03-09 | 14:58

Heeft zoveel vrede gebracht deze godsdienst. Waar zou de wereld zonder de islam en haar volgelingen zijn?

progressief | 19-03-09 | 14:58

Deze halve zool krijgt jaarlijks tonnen van de PvdA!
Stem nooit meer PvdA.

leefbarbaar | 19-03-09 | 14:57

Is de koning van marokko een gelovig man???

tippenades | 19-03-09 | 14:57

Weet zijn gastheer van de Erasmus universiteit dit al...

Parelman | 19-03-09 | 14:57

Kusjes voor Henk Krol e.c. Goed werk boys.

sjaakdeslinksesul | 19-03-09 | 14:56

De islam zijn de nieuwe Nazi's

ordnungspolizei | 19-03-09 | 14:56

Heel goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Het is werkelijk de hoogste tijd dat de burger adequate en eerlijke voorlichting krijgt (velen denken door de sstaatsagitprop dat er niets aan de hand is, dus zelf zoeken doen ze niet) over de islam.
Deze Tariq Ramadan wordt vaak opgevoerd als de hoop op een "gematigde" euro- islam. Het NOS journaal en Frans Timmermans bijvoorbeeld beschouwden hem zo. OOk de gemeente Rotterdam en de Erasmus (gotspe) Universiteit zijn kennelijk zo wanhopig op zoek naar houvast in het islamdebat dat ze deze rattenvanger van Hameln tot hun goeroe hebben uitgeroepen. Bernadette de Witt schreef daar twee uitstekende columns over.

www.peterbreedveld.com/archives/000008...
Voor wie het nog niet kent: hieronder de blauwdruk van Tariq Ramadans' (en Ahmed Marcouch) moslimbroederschap om de gehele wereld binnen 100 jaar te islamiseren:
www.frontpagemag.com/articles/Read.asp...
Dit pamflet is 20 jaar geleden geschreven. Lees en huiverT als de puzzlestukjes voor wat betreft de vorderingen die men in die 20 jaar geboekt heeft, in elkaar gaan vallen.

Ik durf er een dikke fles bubbels op te zetten dat 90 % van de Menschen geen begin van inzicht heeft in die sekte. Dan kan men ook niet verwachten dat diezelfde burger zich teweer stelt tegen de islamisering.

bottehond | 19-03-09 | 14:56

Hm, vrijheid van meningsuiting, maar als ze Wilders vervolgen moeten ze deze knakker ook even aan de tand voelen.

Mona Sax | 19-03-09 | 14:56

Uit de gedigteteeps 'recordplaytime', de gedigt:

'Opkomst en Ondergang van het Grotestantisme'

De grot was koud en nat
Dus niet een warm bad
Vette pech gehad
met je pruts-Jihad

Krachtmeester | 19-03-09 | 14:56

Altijd hetzelfde gelazer met die lui
Wanneer worden ze eindelijk eens een keer volwassen

Tobi | 19-03-09 | 14:56

Hij is wel vaker beschuldigd van taqiyya en zei toen:"Bewijs het maar! Ik ben heel duidelijk in wat ik zeg." Voilà, at your service!

VanFrikschoten | 19-03-09 | 14:56

+1 voor de ouderwetse topickeuze van vandaag GS. Laat dit zo doorgaan, we weten al lang dat PowNed er toch wel komt.
OT:
Wil wel een weddenschapje aan wie dit als eerste gaat downplayen.
Iemand?

Superior Bastard | 19-03-09 | 14:56

We worden van binnen en van buiten opgevreten.

--neus-- | 19-03-09 | 14:55

Bigi Al-Banna Boy

Bigi Bana Boy | 19-03-09 | 14:55

Hé GS
Doe eens ruchtbaarheid geven aan het feit dat Menschen nu al reeds GRATIES
lid kunnen worden van PowNed.
Ik zag dat net op de realtime AEX koerslijst van de telegraaf in een keigrote ad.
Krijgen wij leden van het eerste uur ook ons geld terug na 1 april ?

bennietboosmaar verd | 19-03-09 | 14:55

Wowzers | 19-03-09 | 14:52
Deze stijlfiguur heet ook wel een "climax". De minst erge komt eerst, daarna de middelste en de ergste aan het eind.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:54

Men berust algemeen in het feit dat de multiculturisten in de media, de academische wereld, de overheidsinstellingen enz. de macht in handen hebben. De mensen weten heel goed dat als je vooruit wilt komen in een Europese maatschappij, je niet de confrontatie aangaat met het orthodoxe multiculturisme. De gevestigde politieke orde zit stevig op zijn plek, onwrikbaar, onveranderbaar. De woede daarover mag dan wijdverbreid zijn, maar het is grotendeels een impotente woede. De Europeaan van tegenwoordig is opgevoed om passief te blijven, om de dingen over te laten aan zijn leiders, wiens wijsheid hij als vanzelfsprekend beschouwt, zoals hij dat zijn hele leven heeft geleerd. Om een levenslange indoctrinatie van je af te schudden is niet eenvoudig.”

Uit: antivenin.blogspot.com/2008/09/de-eura...

N.O. Brains | 19-03-09 | 14:54

@Jordi5966 :
Lees het dan gewoon niet ;)

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:53

Nepkarel | 19-03-09 | 14:45
Jij snapt het geloof ik niet. De man wordt door dhimmi-Nederland als 'gematigde' op handen gedragen en is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, dezelfde universiteit die binnenkort weer zijn poorten opent voor een haatbaard:
www.al-yaqeen.com/nieuw/agenda/flyers/...

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 14:53

Kreeg laatst een emailtje van een Imam.
Imam_@Kmail.nu

geenstijlsteengeil | 19-03-09 | 14:52

Waait een vooruitstrevend windje door de burelen van GS. Mooi.

Pa Cartwright | 19-03-09 | 14:52

"Vrouwen mogen met hun verschijning geen aandacht trekken. Op straat, zo is de wet, moeten vrouwen hun ogen strak richten op het beton."
Als mannen dat doen kunnen ze ook niet naar vrouwen kijken...
Maarja wat een onzin kraamt dat uit zeg.. hoe kan dat nou hoogleraar zijn? Ik had eigenlijk wel verwacht dat je dan kan nadenken enzo.

Skygirl | 19-03-09 | 14:52

Stockton's rijtje 'gezellige quotes van Tariq' begint met: 'Een man is bedoeld voor een vrouw.' Brrrrr wat een fanatiekeling zeg.

Wowzers | 19-03-09 | 14:52

Krijg de tering met je ... AARRRHGG!
ik word schijt en schijtziek van deze club mensen..

Jordi5966 | 19-03-09 | 14:51

Heeft de profeet het ooit over beton gehad? En atoomsplitsing?
kewl,
"kijkt of er al iets over buskruit in het nieuwe testament staat"

"Het lichaam (m/v) is bestemd voor diegene (m/v) die dat het meest weet te waarderen en die daar het meest plezier aan weet te beleven alsmede te geven"


Napeauleon | 19-03-09 | 14:51

dus als die moslim vrouwen geen aandacht mogen trekken met hun kleding waarom kleding ze zich dan allemaal zo raar

BiggyBizzy | 19-03-09 | 14:50

-weggejorist-

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:50

-weggejorist-

de Bruijn | 19-03-09 | 14:50

De gematigde islam ? Dat is mijn buurman, en niet deze man. Die overigens van mij mag zeggen wat 'ie wil. Maar ik ben het niet met hem eens en het feit dat zo iemand, zij het indirect, door de staat betaald wordt, is een gotspe.

Niet voor Jan | 19-03-09 | 14:49

@Reez :
Wat lul jij nou? Het gaat om de interpetatie van het boek, niet om het boek zelf.

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:49

Zielige onzekere mannetjes

Blont | 19-03-09 | 14:48

Er is geen gematigde islam, de koran is en BLIJFT hetzelfde haatzaaiende boek. Wanneer begrijpen mensen dat nou eens?

Reez | 19-03-09 | 14:47

Ik vind zijn uitspraken nogal meevallen.
Ik ben het er niet mee eens, maar hij komt niet radicaler over dan de gemiddelde grefo.

Boer Harm uut Twente | 19-03-09 | 14:46

E-loog | 19-03-09 | 14:43
Met wet wordt de sharia bedoelt.

ymmv | 19-03-09 | 14:46

Moeten we dit net zo serieus nemen als dat Geert Wilders gekastijd of juridisch gekieteld moet worden?

bwahaha | 19-03-09 | 14:46

E-loog | 19-03-09 | 14:43
Er is een 'de wet' die door De Verhevene is geopenbaard aan De Profeet en deze wet staat bóven alle seculiere wetten. Zo simpel is het.

Schoorsteenveger | 19-03-09 | 14:45

Wedden dat 'ie ook okselhaar heeft?

Klukkluk | 19-03-09 | 14:45

Dom artikel. Die jojo komt ermee weg om dezelfde reden dat Wilders mag blaten wat ie wil. We hebben vrijheid van meningsuiting. Uit je lekker vrij. Het probleem is dat de media veel te veel meninkjes vergroten en herhalen. Als je iets niet interessant vindt, zet het dan niet op je site.

Nepkarel | 19-03-09 | 14:45

Inderdaad een man met twee gezichten: Naar het Westen mekkert hij als een mak schaap, naar zijn islamitische achterban toont hij zijn ware aard: de wolf. "Maar mijnheer Ramadan, wat heeft u een grote oren!"

Aardappeleter | 19-03-09 | 14:45

"Vrouwen mogen met hun verschijning geen aandacht trekken." Hij is zelf flikker.
Waar haalt hij het lef vandaan om vrouwen in nederland de wet voor te schrijven.

schertsfiguur | 19-03-09 | 14:45

@E-loog | 19-03-09 | 14:43

De sharia?

Prof. Ikweetnietveel | 19-03-09 | 14:45

E-loog | 19-03-09 | 14:43
Het boek der boeken natuurlijk, welke ik het liefst gebruik als toiletpapier. De Koran.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:44

Tsjah, dat is toch niet erger dan wat de paus zegt? Dat wil niet zeggen dat ik het ok vind, het is behoorlijk beledigend zelfs, maar dit zegt elke religie.

Overigens vind ik het bijzonder laf om iemand af te rekenen aan de hand van zijn opa. Hoezo, GeenStijl is voor het individualisme?

Jelmer Staal | 19-03-09 | 14:43

Zolang deze kamelendrijver het maar over zijn eigen vrouw(en) heeft uit zijn land van herkomst. Anders kan hij nog wel eens bedrogen uitkomen.

rodovi | 19-03-09 | 14:43

"Vrouwen mogen met hun verschijning geen aandacht trekken. Op straat, ZO IS DE WET, moeten vrouwen hun ogen strak richten op het beton."
---
Uhhh, nu heb ik geen rechten gestudeerd, maar welk wetboek heeft het menneke in den hand?

E-loog | 19-03-09 | 14:43

Stukjes plaatsen is leuk maar is het een idee voor een soort GS denktank die oplossingen gaat zoeken...

Parelman | 19-03-09 | 14:42

Lekker weer is het buiten!

Doe-eens-rustig | 19-03-09 | 14:42

Zeg OM, even meelezen he! Aanklagen die hap godverdomme, en snel een beetje! Stelletje selectieve kotshoofden.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:42

Een tijdje terug een gesprek gehad met een moslim over de z.g gematigde islam.
Volgens hem bestaat de gematigde islam alleen in het hoofd van westerlingen, maar niet in de werkelijkheid.
.

kuifje. | 19-03-09 | 14:42

Oprotten met die gasten, gatverdamme.

Frelis Inna | 19-03-09 | 14:41

Zullen we anders Wilders vervolgen om zijn uitspraken over de Islam en dit soort jongetjes lekker laten kletsen?

(btw: ik zeg... lekker allebei laten zeggen wat ze denken)

E-loog | 19-03-09 | 14:40

Opzij en de Gaykrant in twee opeenvolgende topics. Damn, wat lekker progressief.

CoJoNes | 19-03-09 | 14:39

-weggejorist-

echt_links | 19-03-09 | 14:39

Goh, heeft Wilders toch gelijk weer eens...
De islam is pas gematigd als alle moslims de helft van hun koran aan de kant zetten.

ExtremeExtremist | 19-03-09 | 14:39

Tja vrijheid van meningsuiting he. Maar deze meningen duiden er mi maar weer eens op dat die geitenbroeders in West Europa niets te zoeken hebben

blaffer | 19-03-09 | 14:39

bij de weg: Smile, je staat met je vieze islamitische bakkes op GeenStijl.
*zou 'ie Nederlands kunnen?*

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:39

Ik word zo moe van die moslims.

Colle Tout | 19-03-09 | 14:38

Ceterum censeo Islaminem delendam esse.

Nietvoordekat | 19-03-09 | 14:37

Christenen en Moslims verschillen niet zo veel van elkaar blijkt maar weer..

Sjonbak | 19-03-09 | 14:37

Isleugenaars

Gaat het niet dan? | 19-03-09 | 14:37

*ogen strak op geen stijl gericht*

wateenfeest | 19-03-09 | 14:37

Hoezo is ie gematigd dan? Die kerel is hoogopgeleid, dat is niet hetzelfde als humanistisch, Verlicht of ruimdenkend. Eerder tegenovergesteld.

Drs.. Gelul | 19-03-09 | 14:36

Al die imams hebben 15 vrouwen. Logisch dat de rest heaumeau wordt, er blijft geen vrouw meer over.

TIMMV!!!11 | 19-03-09 | 14:36

-weggejorist-

bigo | 19-03-09 | 14:36

Wanneer kunnen we weer ouderwets neqsch*ten uitdelen?...

da wizard | 19-03-09 | 14:36

Ies Koeltoer...

dhr.glasbak | 19-03-09 | 14:35

Bespottelijk weer. Maar ach, hij mag zeggen wat hij wil. Dat het een gevaarlijke uitspraak is moet wel erkend worden. Er zal wel weer flink op los gebagatelliseerd worden.

NieuweBuur | 19-03-09 | 14:35

Ik geloof dat Nederland langzaam maar zeker naar de kloten gaat

Slomo | 19-03-09 | 14:35

Verrassend? Kwah niet echt..

godsammekrake | 19-03-09 | 14:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl