Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders: ik word de nieuwe MP van Nederland

wildersdoodkapot.jpgHet kabinet lijkt er maar niet uit te komen wanneer het gaat om het pakket maatregelen om de economie aan te jagen en bezuinigingen om de overheidsbegroting op orde te houden. Het woord kabinetscrisis wordt zorgvuldig gemeden, want de peilingen spreken nou niet bepaald in het voordeel van de huidige coalitie. Wat heet: wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden, dan zou de Partij van de Vrijheid (PVV) als grootste uit de bus komen. Dus nam PVV-voorman Geert Wilders gisteravond, tijdens een partijbijeenkomst in Limburg, alvast een voorschot op wat komen gaat. Geert wil namelijk premier worden. Met deze wetenschap in het achterhoofd is het voor de huidige coalitie misschien een idee om in de lopende onderhandelingen de exportcijfers alvast fors naar beneden bij te stellen. Geert is er namelijk van overtuigd: "Het gaat ooit gebeuren en dan is het een hele eer om de functie van minister president te vervullen." Ach, waarom ook niet? Dion Graus als minister van Landbouw, Fleur Agema al sherry nippend met Hillary op BuZa en Hero Brinkman als minister van overzeese gebiedsdelen. U begrijpt dat in Wageningen de leden van de René Danen Brigade de wapens inmiddels uit het vet hebben gehaald... Update: En we hebben beeld

Reaguursels

Inloggen

HetCDA |17-03-09|11:11 en Dr. Pown3rt | 17-03-09|11:20

graag zou ik willen weten waar u beiden uw informatie vandaan haalt, als 2 jaar studie naar de NSB niets meer is dan schoolboekjeskennis? Gaat u ook de brandweer vertellen hoe zij hun werk moeten doen als ze uw huis staan te blussen of zou u dan wel erkennen dat een ander meer weet dan u. Ik zou u kunnen vertellen dat Mussert tegen de Duitse inval was, pas naderhand heeft hij de Duitse bezetting erkend en dit is hem binnen de NSB ook op felle kritiek komen te staan, maar ach, dat is aan dovemansoren. Aanhang van Wilders wil immers alleen horen wat ze vinden en niks met feiten te maken hebben.

Goh, je zou eens wat leren van de geschiedenis.......

breedtevrees | 19-03-09 | 10:21

Hoogmoed komt voor de vaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllllllllllll (*doffe klap*)

Greet Makkers | 18-03-09 | 21:00

truusch | 18-03-09 | 13:29
Ik ben niet zo thuis in het hindoeïsme, snap de hiërarchie niet goed. Wat is de macht van de Brahmanen? Maken zij de dienst uit? Het geloof drijft niet zo op schuld, zonde en boete als het Christendom en de Islam, er is geen persoonlijke God aan wie je verantwoording moet afleggen. Door je goed te gedragen kun je, meestal pas in een volgend leven, een kaste naar boven opschuiven. Werkt wel verlammend natuurlijk. Wat heel opmerkelijk is, is dat er binnen het hindoeïsme geen eenheid te ontdekken valt. Iedereen doet maar wat, elk dorp heeft zijn eigen geloofje.
Ook in het jodendom is het idee van een schuld jegens een persoonlijke God niet zo aanwezig, maar er ligt wel een grote nadruk op het naleven van de wetten en regeltjes die door de Ene God zijn uitgevaardigd.
Christendom en Islam zijn kampioen schuld aanpraten, dat is zeker.

Schoorsteenveger | 18-03-09 | 14:31

Schoorsteenveger | 18-03-09 | 11:53

Wat een held,goed stukje tekst!
Ik ben het er helemaal mee eens, het christendom en de islam zijn er enkel en alleen om mensen te manipuleren en te temmen. Daar wordt anno 2008 helaas nog volop gebruik van gemaakt.

Offtopic
Ik heb me helaas nooit verdiept in het Jodendom en het hindoeisme.Maar is het kastensysteem in India nou te linken aan het hindoeisme of staat het er los van?

truusch | 18-03-09 | 13:29

Ik heb het idee dat je een troll bent, maar voor het geval je echt meent wat je schrijft een laatste reactie aan jouw adres:

Informeer je eens over de ideologie van de Islam. Werkt heel verhelderend.

Vraag je bijvoorbeeld af waarom er nooit (!) overvallen door moslims op medemoslims worden gepleegd, waarom moslimsjongens nooit (!) moslimmeisjes aanranden danwel verkrachten (behalve in geval van incest) maar enkel de spreekwoordelijke roomblanke meisjes, waarom bepaalde moslimgezinnen die in piepkleine flatjes wonen toch exorbitant veel koters op de wereld zetten (om de Ummah zo groot mogelijk te maken) terwijl dat tegen elke logica ingaat,,... moet ik nog even doorgaan ???

Het antwoord is simpel: het zijn de regels van hun geloof.

Houthakkert | 17-03-09 | 19:57

@ houthakker,wat een bullshit ik vraag me af hoeveel moslims u kent en wat u doet aan het integratieprobleem ? Ik geef ze Nederlands en daarnaast betrek ik de vrouwen bij de stad en breng ze in contact met vrouwen buiten hun gemeenschap.

Het is allemaal zwaar over trokken. Dat Nederland problemen heeft met Marokkaanse jongeren waarvan de ouders in Marokko eigenlijk al niet als geciviliseerd worden beschouwd (omdat het grofgezegd ongeschoolde boeren zijn) dat is een echt issue.Het is een cultureel probleem , je hebt ik Nederland geen dorp die je helpt bij het opvoeden.Kinderen slaan hoort niet en je zoon van 12 vertellen dat hij de man des huizes is als jij er niet meer bent is te achterlijk voor woorden.

Daarnaast denken de ouders van deze jongeren vaak dat de omgeving die kritiek levert het op hun kind voor zien heeft(lees de school,decaan,maatschapelijk werk etc)Hun kinderen blowen niet dealen niet en leven thuis braaf volgens de regeltjes omdat ze bang zijn van vadertje lief. Thuis heeft moeders niks te zeggen want het is een vrouw en vrouwen hebben het recht niet om een mening te hebben,te corrigeren ,hebben vrouwen wel een recht?
Jongens mogen niet trouwen met een autochtoon maar vaak ook niet met een moslim met een andere achtergrond dan een Marokkaanse.Ook het opleidingsniveau van deze probleemgroep(de ouders niet de kinderen want die zijn een gevolg) speelt een rol,vaak zijn ze ongeschoold,beheersen ze de taal niet, en weten alleen hoe het vroeger in Marokko was.

Laten we trouwens wel eerlijk zijn,hoeveel autochtone ouders zien hun kind graag thuis komen met een allochtoon, welke achtergrond dan ook )

Dit staat los van al die andere mensen die Islamitisch zijn en geen problemen veroorzaken,jaja dat zijn er nog al wat.

Ach ja troll,wat kan ik er van zeggen.Ik wist niet dat ik zo boos maakte om mijn reacties, Ach gossie.

Zullen we vooral niet doen alsof er onder autochtonen geen incest voorkomt, de meeste kinderverkrachters door de jaren heen waren autochtoon.
Dat ze zoveel kinderen krijgen boeit mij weinig! Dat is hun leven , laag opgeleide autochtonen krijgen ook meer kinderen dan hoogopgeleiden(in het algemeen) hoor je mij ook niet over klagen! Daarnaast hebben gereformeerden ook grote gezinnen,katholieken vroeger ook. Geestelijk gehandicapten mogen ook kinderen

Geestelijk gehandicapten van wie de eerste uit huis geplaatst wordt en die anticonceptiemiddelen als implanon mogen weigeren en de pil niet begrijpen en soms dus nog 2 keer zwanger worden(het gebeurt).(kinderen uit huis plaatsen is naar mijn mening schadelijk voor bijde partijen)

Tienermoeders die op hun 15e kind krijgen en op hun 17e weer.

Wat is uw oplossing?chemisch castreren?U kan zich er druk om blijven maken,maar dat zal zeer weinig helpen. Je kan en mag geen invloed uit oefenen op het aantal kinderen dat mensen krijgen of uberhaupt mogen.

Graag zou ik cijfers willen zien,feiten geen geschreeuw maar cijfers.

Owja nog een puntje cijfers worden bijgehouden op grond van herkomst niet op grond van religie, good luck!

Het antwoord dat u geeft is inderdaad erg simpel,net als uw gedachtengang.Ga heen en vermenigvuldig u!

Nogmaals dit probleem speelt al jaren,pakt u de het stemgedrag van de Nederlander door de jaren heen er even bij?
Ik neem aan dat u weet dat de samenstelling van het kabinet mede te danken is aan het stemgedrag van het volk?Kortom los van het akkefietje rondom de SP heeft het volk gesproken en altijd het recht gehad om te spreken en te kiezen.

Ik heb nu twee mogen stemmen,en kan met zekerheid zeggen dat ik nooit heb gestemd op wat er nu zit.Maar goed we zijn een democratie en daar ben ik trots op, de meerderheid wilde dit(een gedeelte ook de SP,wat ook 3 keer niks is) en voila!.

truusch | 18-03-09 | 13:20

Einde van de Domheid | 18-03-09 | 11:08
Wereldgodsdiensten zijn volgens mij een teken van decadentie. In wereldgodsdiensten heeft alles zijn beslag gekregen en is alles tot in detail in evenwicht gebracht en vastgezet. Daarom zijn ze ook zo moeilijk te beïnvloeden.
Sprookjes, mythe, sagen, tragedies, al deze verhalen barsten van magisch denken, en de beste verhalen raken aan universele 'waarheden' die niet aan cultuur gebonden zijn. Een sprookje speelt zich af in een heel ver land, heel lang geleden, en toch lijkt het verhaal, als je het leest zich in het hier en nu af te spelen. Sprookjesfiguren zijn altijd héél dichtbij. Assepoester vind ik wat dat betreft een klassieker, het sjabloon van dat verhaal vind je in honderdduizend variaties terug in fil, literatuur, toneel.
Wereldgodsdiensten zijn gebouwd op dit magisch denken, maar hebben er wél de oorlog aan verklaard, verengen dit denken tot het geloof een handjevol zorgvuldig gedefinieerde 'goddelijke waarheden' en gebruiken dit vaste schema om de geest van de gelovige te structureren.
Ik ben het helemaal met je eens dat de aanval van Wilders op de Koran een kansloze missie is. En ook de atheïsten die van de daken schreeuwen dat religies sprookjes zijn gaan van de veronderstelling uit dat de geest van de gelovige op simpele wijze van buitenaf geherprogrammeerd kan worden door deze gelovige te wijzen op het irrationele van zijn geloof, maar dat is niet zo natuurlijk. Integendeel zou ik zeggen. Een gelovige doet met erg veel moeite afstand, en velen die beweren dat hen dit gelukt is hebben hun geloof alleen maar tussen haakjes gezet, zijn niet echt begonnen aan een afbraak. Oefen te veel druk op een gelovige uit, en hij voelt zich gesterkt in zijn geloof, want dat geloof heeft honderd manieren om die aanvallen met succes te pareren en in hun tegendeel om te zetten. Jaag een gelovige de gordijnen in, en hij is nóg geloviger geworden.
Priesters, dominees en imams weten precies hoe dit mechanisme werkt, althans hoe zij in de praktijk de angst voor de afgrond kunnen uitbuiten om hun gelovigen in het gareel te houden. De hel of het paradijs.

Schoorsteenveger | 18-03-09 | 11:53

@Bergverzet
Het leven is zeker fijn. Zeker wanneer geert bij de volgende verkiezingen de grootste partij is van Nederland.
Laat dit kabinet maar snel struikelen..... kom maar op met die verkiezingen.
Oke, tis een achteraf zaaltje met nep muziek. Blijft wel dat de PVV alles op eigen kracht doet en het voorbeeld geeft hoe er wel bezuinigd kan worden in deze crisistijd.
Geen dure zaal met koud buffet en champagne zoals bij de andere partijen.
Nee, gewoon in een armoedig zaaltje en contact houden met de mensen die op jou stemmen.
Das nou Geert. Een gewone man met gewone Nederlandse ideeen!

stemopgeert | 18-03-09 | 11:47

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 19:57
Er is geen speld tussen te krijgen bij je verhaal en dat hoeft ook niet.
Religie is in handen gekomen van manipulatieve types en organisaties.
Dat betekent niet dat er alleen maar badwater is.
Veel mensen oordelen dat 'gezien de hoeveelheid vuil badwater er waarchijnlijk geen kind is.' Zowel de bijbel als de Koran zijn ge-edit.
Bij de Bijbel is dat geen probleem om te zeggen, maar een belangrijke indicatie is dat Paulus nooit de geest heeft gekregen. (Pasen.)
Hij heeft zichzelf erin gepaste en van hem zijn dan ook de grote schuld en boete hoofdstukken waar jij je terecht je van afkeert.
Wat de Koran betreft is dat wat moeilijker omdat de Koran (net zoals de Openbaringen) letterlijk moeten worden genomen.
Wilders had een serieuze kans gehad als hij netjes de naar zijn inzicht foute delen uit de Koran had geselecteerd en daar de Moslimwereld mee geconfronteerd. Dat deed hij niet, hij noemde de Koran het vuil in het badwater.
Kansloze missie. Als ik die boeken zie dan kijk ik naar de essentie. Een 'dag' is geen 24 uur etc. Maar het is jarenlang geleden, dat dan weer wel.

Einde van de Domheid | 18-03-09 | 11:08

Volgens slapjanus Balkenende is de sfeer goed.
Weer zo'n krachtig statement van die sijsjes(s)lijmer.
Ik zag de uitspraak in tekst zonder de kop erbij en dacht meteen dat heeft die lamzak van normen en waarden met verdraagzaamheid weer eens uit zijn strot getrokken. Is het niet zielig.

Koningsluis | 18-03-09 | 09:33

over rutger gesproken. waar was rutger in die veilig . had leuk stukje powned tv opgeleverd:-)

Pearly | 18-03-09 | 09:02

@ mick jagger | 17-03-09 | 09:17
Heb je P&W eauk gezien afgelopen week, toen acteur/regisseur Helmer Woudenberg te gast was i.v.m. zijn toneelstuk over W.O.II en die vertelde eauver zijn gesprekken met een Joodsche man die nog getuige was geweest van de deportatie van de Jeauden in Amsterdam en het overleefd had.
Witteman: "en wat denkt hij van de huidige politieke situatie" ?
(doelt onmiskenbaaar op de PVV van Wilders)(wdb).
Woudenberg: "hij is het gedrag van die Marokkanen tegenover Jeauden in zijn wijk spuugzat" !

wachtmeester de bruy | 18-03-09 | 08:56

hahahaha ik had het filmpje van die veilig nog niet eens gezien.
met de muziek van rocky. mis de ochtendjas en bokshandschoenen.met een camera man die teveel heeft gezopen. wat een blamage.
en let even op het publiek. meerendeels zijn oude hippies en tuinders die oa illigalen in dienst hebben .maarja wat verwachten we ook in een veiling.
rita verdonk vind ik een afgrijzelijk mens maar die deed het nog met een beetje stijl op die boot waar rutger van af werd gejaagd

Pearly | 18-03-09 | 08:54

Direct schoten mij de beelden te binnen van "Zendtijd voor politieke partijen" van pak hem beet een jaartje of 20 a 25 geleden. Ja ook toen kon je al zappen en al zappende zag ik opeens Drs. Hans Janmaat. Nu keek ik wel vaker naar dit programma maar deze keer was het anders. De NOS had duidelijk haar uiterste best gedaan om deze uitzending knulliger dan amateuristisch te laten overkomen dan ooit tevoren. Der Herr Doktor Janmaat zat kneuterig aan een plastic tuintafeltje met een bosje verlepte tulpen en een gekreukte Nederlandse vlag als achtergrond. Welnu het is 2009. Der Geert is in the house. Foute muziek, fout podium, rood-wit-blauw in diverse maten en een onwillige technicus die de muziek niet uit wil zetten.

Soms is het leven fijn

Bergverzet | 18-03-09 | 07:24

Hij kan het niet slechter doen dan Balkellende... Die zit in Balkenende 3 nu of zo?Hoe dom zijn mensen om op iemand te stemmen die het al 2 keer verneukt had!

Necramonium | 18-03-09 | 03:16

Top. Immigratiemodel moet ie vormen zoals ze het in Denemarken al hebben. Alleen met het illegaliseren van softdrugs zit ie erg fout.
Al moet ik wel zeggen dat ik hoop dat de VVD zich weer een beetje kan neerzetten, ik mis anders toch een echte liberale partij.

henkdekanarie | 18-03-09 | 00:58

De Spanjaarden gingen niet!!
De Spanjaarden werden er gedurende de Tachtigjarige Oorlog beetje bij beetje door de Nederlanders hardhandig uitgetrapt.
De Spanjaarden wilden met hun Intimidatiepolitiek en hun Bloedraad ook geen Nederlanders zijn en werden er keihard uitgeschopt.
En de Spanjaarden waren nog wel de bezitters van Nederland.
Nou nog de parasiterende uitkeringtrekkende moslims.
OK geert

miereneukert | 18-03-09 | 00:42

Ik denk dat G.W. allang M.P. is.
Elke mening die verkondigd word binnen 2 maanden klakeloos door de PVDA e.d. overgenomen.
Hetgeen betekend dat hij aan het roer staat in de nederlandse politiek.

bataviawillem22 | 18-03-09 | 00:39

Wij halen dan de wapens ook uit het vet. Tegen René Danen en zijn rode en islamitische horden.

Groene Leeuw | 17-03-09 | 23:55

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 19:57
Gelezen. Goed stuk. ik kom erop terug!

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 23:05

Wilders for president!
Go Geert Go!
Wanneer zout dit k*t kabinet nu eens op?

copy2devnull | 17-03-09 | 23:03

bedankt JP! goed voorbeeld doet volgen.

doodschoppenietwaard | 17-03-09 | 23:00

mp? ik zou hem nog van mijn dode hond af slaan.
of was het nou andersom?

naja. strekking van het verhaal: no fucking way.

Ik weet het beter | 17-03-09 | 22:53

wilders wilt het koningshuis weg truste

Pearly | 17-03-09 | 22:49

Het Noorden | 17-03-09 | 22:46 ja zei

Pearly | 17-03-09 | 22:48

@ Pearly | 17-03-09 | 22:34
Ja, mijn hond is ook polulair bij de teefjes, maar dat wil nog niet zegen dat ik hem biefstuk geef, wij bezuinigen, zei bezuinigen iig zo denk ik erover.

Het Noorden | 17-03-09 | 22:46

geen ned vlag meer geen oranje
krijgen we dan ook een andere naam
geerts town ofzo

Pearly | 17-03-09 | 22:37

Het Noorden | 17-03-09 | 22:32 oja het konings huis weten die stemmers dat?
het koningshuis is populair vbij 70% van de ned bevolking

Pearly | 17-03-09 | 22:34

Wilders is een politiek fenomeen van deze tijd wat zijn nek uit durft te steken,anders gezegd, een soort breekijzer voor de oude politiek . Het is tijd voor het vrije denken ,weg met die onderbuik gevoelens,weg met racisme ,weg met de radicale islam.
Veel Nederlanderse inwoners durfen weer een vuist te maken, we kunnen trots zijn.!
Als de PVV electoraal een aardbeving gaat veroorzaken in Nederland,
gaat de rest van Europa zich af vragen of de oude politiek heeft zitten slapen.
Lang leven DE DEMOCRATIE.

helimunt | 17-03-09 | 22:33

Oja, even tussendoor, weet iemand, wie nou precies het buget bepaald dat naar het koningshuis gaat? hopelijk gaat ons Geertje daar ook eens even de krenten uit de pap halen.

Het Noorden | 17-03-09 | 22:32

Credits naar Herr Panzer, hij legt alles nogmaals in gebruikelijke taal op den tafel.

Het Noorden | 17-03-09 | 22:29

Herr Panzer | 17-03-09 | 21:35
wilders is to much

Pearly | 17-03-09 | 22:28

Yes, we can!!! Geert is the best!!!

MauriceM | 17-03-09 | 22:24

Welke bunker gaat Guurt bewonen als hij mp is?

Van Snikkelenburg | 17-03-09 | 21:35

Geef de beste man een kans.Slechter als nu kan het in ieder geval niet worden.
Wat denk je wel niet wat die niet wersterse allochtonen die vaak weigeren om aan het arbeidsproces deel te nemen en liever de crimineel uithangen ons de laatse jaren wel niet gekost hebben aan:
Het niet deelnemen aan het arbeidsproces.
Het ontduiken van de zorgpremie.
De criminaliteit.
De massale fraude op islamitische scholen en met de kinderbijslag.
Aan al die subsidies die voor een groot gedeelte over de balk zijn gesmeten.
Als we al dit geld uit hadden gespaard dan zouden we nu in een land leven waarin we het heel wat breder hadden gehad en waar al dit uitgespaarde geld naar oa onze ouderen had kunnen gaan die nu vaak liggen te verteren in een verzorgingstehuis
De niet westerse islamitische allochtonen die hun religie vaak gebruiken als vrijbrief om van ons te stelen,te beschimpen,te dreigen,te beledigen,mishandelen of zelfs te doden,te bespugen,onze vrouwen te dwingen om zich te prostitueren,de straten te terroriseren en onze bejaarden te beroven en mollesteren.
Dan heb ik het nog eens niet over al het psychische en/of fysieke leed wat veel van dit uitschot veroorzaakt heeft.
Hoeveel allochtonen denk je dat er het slachtoffer zijn geworden door autochtoon geweld.... juist ja.
Voor alle duidelijkheid : Ik heb niks tegen die mensen die hier een toekomst op willen bouwen en die gewoon op een eerlijk manier mee willen draaien in deze maatschapij.

Herr Panzer | 17-03-09 | 21:35

islam tegen houden oke .maar de rest mij te rechs

gladstoned66 | 17-03-09 | 21:28

Go GEERT!!!!

Was André van Duin trouwens wel iemand met een vooruitziende blik vroeger ;-).

G. Patton | 17-03-09 | 21:22

@doehetlichtuit
Heb je wel moeite gedaan om erachter te komen? Of komt het bij jou pas over als het met grote koppen in de krant staat?

King_Me | 17-03-09 | 21:02

Was ik maar 18(a),

Maar anders kreeg hij mijn stem zeker!

Yoerj | 17-03-09 | 20:52

de goeie hangt wilders apart

gladstoned66 | 17-03-09 | 20:46

Onze blonde stoot for President. Al ruil accepteren we Limburg.

Het Noorden | 17-03-09 | 20:16

@ Houthakkert,

Uw betoogjes snijden hout.

JIP! | 17-03-09 | 20:16

Voordat mij het verwijt treft dat ik alle moslims over een kam scheer, wil ik gezegd hebben dat voorgaande uiteenzetting betrekking heeft op de conservatieve/radicale stromingen binnen de Islam en niet op de zogenaamde culturele moslims.
Helaas vertegenwoordigt die conservatieve/radicale stroming een veel te groot percentage van de moslims in Nederland.

Houthakkert | 17-03-09 | 20:03

truusch | 17-03-09 | 18:39

Ik heb het idee dat je een troll bent, maar voor het geval je echt meent wat je schrijft een laatste reactie aan jouw adres:

Informeer je eens over de ideologie van de Islam. Werkt heel verhelderend.

Vraag je bijvoorbeeld af waarom er nooit (!) overvallen door moslims op medemoslims worden gepleegd, waarom moslimsjongens nooit (!) moslimmeisjes aanranden danwel verkrachten (behalve in geval van incest) maar enkel de spreekwoordelijke roomblanke meisjes, waarom bepaalde moslimgezinnen die in piepkleine flatjes wonen toch exorbitant veel koters op de wereld zetten (om de Ummah zo groot mogelijk te maken) terwijl dat tegen elke logica ingaat,,... moet ik nog even doorgaan ???

Het antwoord is simpel: het zijn de regels van hun geloof.

Houthakkert | 17-03-09 | 19:57

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 18:43
In ieder sprookje? Mooi niet. God speelt nooit een beslissende rol in een sprookje. Een sprookje kan het zonder God af, zonder zonde, zonder schuld, zonder gebed. Sprookjes refereren aan een heel diffuus onderscheid tussen goed en kwaad, een onderscheid dat zelfs een kind gemakkelijk aanvoelt. De prins op het witte paard deugt al bij voorbaat, en de draak deugt bij voorbaat niet. En er is een heel direct verband tussen de goede daad en de goede afloop: het één leidt onvermijdelijk tot het ander, en aan het eind van het verhaal, als het kwaad is overwonnen, is er weer een volmaakt evenwicht bereikt, is de volmaakte orde hersteld, hier op aarde wel te verstaan en niet in het hiernamaals. Sprookjes vereenvoudigen de werkelijkheid, beloven de toehoorder dat er een immanente orde is waarin ghet goede het kwade overwint en pijn verdwijnt. "En ze leefden nog lang en gelukkig" is bijna standaard in een sprookje, en dat staat in schril contrast met godsdiensten waar het lijden op deze aarde niet simpelweg verdwijnt maar gedragen moet worden, waar de verlossing bevochten moet worden en pas in een hiernamaals, na de dood bereikt wordt. Er is voor God of Allah geen "en ze leefden nog lang en gelukkig", integendeel, God/Allah controleert je hele leven lang of je je wel naar behoren gedraagt. Je bent niet vanzelf goed, je moet van alles in jezelf doden, onder controle houden, inperken om de verlossing te bereiken.
Natuurlijk, het een ligt uiteindelijk in het verlengde van het ander. Sprookjes, mythen, sagen, tragedies, ze bieden net als godsdiensten een kader, maar er is, naast alle overeenkomsten, een cruciaal verschil tussen sprookjes en godsdiensten: in sprookjes loopt geen God rond, zeker geen wrekende God. In het Christendom en de Islam is die God de referentie van alles, en is de wereldorde direct afhankelijk van zijn nukken en grillen.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 19:57

Ja en dan zal er veel veranderen. Ten goede van Nederland.

jokeetje | 17-03-09 | 19:01

-weggejorist-

Radicz0r | 17-03-09 | 18:48

dondermuis | 17-03-09 | 16:25
Je reactie heeft het niveau van Balkenende en Donner toen er een nederlaag dreigde bij het referendum over de europese grondwet. Toen ging het licht toch ook uit?
Met bangmakerij schieten we niks op. De andere partijen hebben 40 jaar de tijd gehad om maatschappelijke uitwassen te beperken (en dan heb ik het heus niet alleen over allochtonen oid) , maar hebben jammerlijk gefaald en falen iedere dag weer opnieuw. Vind je dan nog het vreemd dat veel mensen blijkbaar zo wanhopig zijn dat ze zichzelf liever aan de law and order politik van Wilders toevertrouwen?
Wilders leeft en groeit bij gratie van het falen van het politieke establishment.

Aktivist | 17-03-09 | 18:48

Huh? dit heb eerder gehoord ...

Melk met klonten | 17-03-09 | 18:48

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 16:11
In ieder sprookje staat diverse malen, vertrouw op jezelf en vertrouw op God.
De wedergeboorte waar ik eerder over had vind je ook in de Koran.
Goethe heeft wel eens een boekje geschreven over sprookjessymboliek.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 18:43

De pinguins-met-snor--zijn chronisch-zwanger-broedmachine-doctrine van de Islam is mij bekend. Die demografische ontwikkeling is erg gevaarlijk.
Het tij is echter nog te keren, nu nog net wel. Over 5 of 10 jaar niet meer, tenminste niet zolang we bijvoorbeeld geen verdragen durven op te zeggen en onothodoxe maatregelen te nemen om de Islamisering een halt toe te roepen. Daarom moet de PVV heel veel zetels winnen de komende verkiezingen.

Houthakkert | 17-03-09 | 14:59

Als mensen dit soort bullshit gaan plaatsen, is het wel mooi geweest.

Geenstijl was vroeger hip,baanbrekend, vernieuwend etc.Trok leuk redelijk intelligent volk aan rechts en links.

Maar nu als dit het volk is dat geenstijl groot maakt.Voor mij duizend anderen.Met dit soort mensen wil je een discussie eigenlijk niet aangaan.

truusch | 17-03-09 | 18:39

@gusieboy | 17-03-09 | 14:52

en dat heeft ome wilders niet gezegd

michzelluf | 17-03-09 | 18:22

Ik stem nog steeds:
[ ] Hollandistan
[X] Holland

Wilders met zijn PVV hoeft niet mee te regeren, als hij maar de grootste partij wordt en blijft , en dat gaat gebeuren.
En voor diegene die daardoor onrustig worden kunnen maar beter nu de koffers alvast gaan pakken.

wilders voor koning !

Jjahaa., 't linkse clubje van die zgn kunstenaars,schilders,schrijvers,en what ever voor knommelaars ze ook mogen zijn zien hun subsidiepotje al verdwijnen en moeten ze eens echt aan de bak.

Zo zo deze horen iig niet tot die 13 % snuggere wilders stemmers!

*proest*

truusch | 17-03-09 | 18:20

Kijk., je moet een hand vragen om een vinger te krijgen.
Natuurlijk moet hij een coalitiepartner kiezen en beide zullen water bij de wijn moeten doen.
Of je krijgt de Belgische situatie en vormen de " verliezende" partijen een cordon solitaire.
Dat zie ik dan weer wel gebeuren, lafaards.

grtzz

Masochist | 17-03-09 | 18:20

helimunt | 17-03-09 | 17:37
"En voor diegene die daardoor onrustig worden kunnen maar beter nu de koffers alvast gaan pakken."
Hoezo? Leg eens uit? Wat gaat er dan gebeuren?

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 17:48

Wilders met zijn PVV hoeft niet mee te regeren, als hij maar de grootste partij wordt en blijft , en dat gaat gebeuren.
En voor diegene die daardoor onrustig worden kunnen maar beter nu de koffers alvast gaan pakken.

helimunt | 17-03-09 | 17:37

Dit gaat zeker gebeuren, en wat een dikke overwinning het zal worden!
WILDERS MP!!!!!!

Ik stem nog steeds:
[ ] Hollandistan
[X] Holland

_/--\__/--\__/--\_ | 17-03-09 | 17:35

De vele angstige linkse reacties geven het slechte geweten van nogal wat uitkeringstrekkers weer. Want Geert houd net zo min als ik en ieder weldenkend mens niet van onnodig profiteren van sociale voorzieningen.

Ondanks alle bedreigingen, intimidaties en tegenwerkingen, zegt Wilders wat hij denkt en is hij daarmee een meer dan goede volksvertegenwoordiger, die ondanks alles zijn mening blijft verkondigen. Daarom alleen al verdient hij mijn stem !!

loyaal | 17-03-09 | 17:28

wilders voor koning !

Reflax | 17-03-09 | 17:02

Iedereen die denkt dat dit werkelijk gaat gebeuren is: dom en/of net zo goedgelovig als gristenen en/of bezig een putsch voor te bereiden.

markies De Canteclee | 17-03-09 | 16:58

Jjahaa., 't linkse clubje van die zgn kunstenaars,schilders,schrijvers,en what ever voor knommelaars ze ook mogen zijn zien hun subsidiepotje al verdwijnen en moeten ze eens echt aan de bak.
Gaan ze maar in de gezondheidszorg werken, weten ze het ook eens wat er nou eigenlijk bedoeld word.
Of gaan ze maar thee drinken met die raddraaiers die nergens voor deugen en hier niet origineel thuishoren en ook niet kunnen/willen wennen.
Kunnen ze hun subtiel uitleggen in een 5 minuten gesprek dat ze als de sodemieter moeten maken dat ze hier wegkomen.
En misschien kunnen ze wel mee naar what ever om daar inspiratie op te doen voor hun zoveelste projectje waar echt niemand op zit te wachten.

'T is nu doorpakken en dan weer aanpakken., en daar kunnen we bepaalde fatsoensrakkers niet bij gebruiken, die staan alleen maar in de weg.

grtzz.

Masochist | 17-03-09 | 16:54

Wilders president = Nederland wordt nummero uno op de hitlist van die Real Life Bomberman addicts..

Yoast92 | 17-03-09 | 16:53

Om te regeeren heeft hij eerst een coalitie nodig. Net of iemand met hem gaat regeeren. Kansloze uitspraak.

markies De Canteclee | 17-03-09 | 16:27

-weggejorist-

dondermuis | 17-03-09 | 16:25

Ik heb even naar het programma (als je de opsomming van one-liners zo mag noemen) van de PVV bekeken.

Ik ben geen jurist, maar ik denk dat meer dan de helft van de ideeen om het oplossen van internationale verdragen vraagt. Ben benieuwd hoe de andere contractpartners (EU/VN/etc) dit oppakken. Ook zijn er zaken bij die heel lastig door te voeren zijn, bijvoorbeeld afschaffen van de dubbele nationaliteit. *Bea, doe je Duits, Engels, Frans passport inleveren*

Zo wil hij wel 16 millard belasting verlagen. Nu zijn er dagen dat ik minder dan dit verdien, maar dit is niet meer dan een druppel op de gloeinde plaat.

Tegelijk moet men uit Schengen uitstappen en de grensbewaking weer in eigen handen nemen. Gevolg: lange files aan de grens (zeker tijdens de vakantie) en een enorme aanslag op de concurrentiepositie van Schiphol en Rotterdam.

Ik ben benieuwd hoe dit tot een land zou leiden waarin het vooruit gaat.

Landen om ons heen laten Nederland dan links (sic!) liggen en doen in hun broek voor lachen (vreugde om extra aanvoer in Hamburg, Antwerpen, Frankfurt, etc).

Een wijze man zei ooit: The Dutch are always right, but never significant.

Dus met een isolatiepolitiek zet Nederland zich zelf buiten spel. De schade wordt later heel moeilijk in te halen.
Dit is ook van toepassing voor een referendum over de Euro. Stel dat we weer overgaan naar de gulden. Staan de andere landen tot hun enkels in de zeik van het lachen (zie boven) als Nederland als concurrent weg valt. Want iedereen wil natuurlijk de Nederlandse kastomaat hebben voor een wispelturige gulden - als je lekkere Italiaanse tomaten kunt hebben voor Euros.

Ik denk inmiddels serieus over om dit land vaarwel te zeggen.
Gelukkig ben ik allochtoon, dus als ik naar mijn geboorteland terug ga dan spreek ik de taal en wordt niet met mijn mede-immigranten de nieuwe generatie van Kuthollanders (Rob Oudkerk doet het altijd goed) .

acac | 17-03-09 | 16:17

helderejan | 17-03-09 | 15:49
Nee, we slepen hun kinderen tijdens een partijcongres het podium op.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 16:17

Geert for president! Weg met die slappe bagger.

K.Ontgat | 17-03-09 | 16:14

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 16:14

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 13:39
En van dat soort "bijteksten" krioelt het in Bijbel en Koran, ik weet er nog wel een paar honderd. Het zijn dus eigenlijk geen bijteksten. Ik had je om een voorbeeld gevraagd van een Koranverhaal waarvan de symboliek "één op één" overeenstemt met een willekeurige Europese sprook - je weet er geen. Als je beweert dat sprookjes "vaak" een religieuze inslag hebben vraag ik om voorbeelden - en daarna hoor ik niets. Ik concludeer vervolgens dat je zwamt - en dan ben ik gelijkhebberig?
Je arrogante nick doet vermoeden dat je hier speciaal komt om mensen Het Licht te doen laten zien. Bon. Maar dit is een openbaar forum en dan loop je het risico tegengesproken te worden. Dat is geen "lastigvallen". Aanstelster.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 16:11

Als ik het zo lees zijn de tijden van goede ouderwetse geweldige kruistochten er weer. Daar kunnen we weer trots op zijn. Gaan we de moslims nu ook weer goed en ouderwets geweldig afslachten zoals in de middeleeuwen ?

helderejan | 17-03-09 | 15:49

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 15:25

Als Geert Wilders premier van Nederland wordt, word ik Duitser.

sjonnie | 17-03-09 | 15:25

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 15:25

Go Geertje Go!

Malibu Stacy | 17-03-09 | 15:25

truusch | 17-03-09 | 15:15
Wat moet ik met die tip?

generaal klitpijper | 17-03-09 | 15:21

@ houthakkert.

Ik hoef mijn normen en waarden niet aande kant te schuiven,ten eerste heb ik het gevoel niet dat het moet, ten tweede heeft niemand mij dat gevraagd.Daarnaast ben ik van niemand bang en radicalen heb je onder elke groep,links recht,moslims christenen,milieuactivisten etc.

De groepen waarvan je het weet zijn niet eng, maar de groepen die je niet ziet en van wie je het niet weet die zijn eng.

Dat jij je bedreigd voelt(dus bang bent) en ik niet zegt meer over jou dan over mij.

Maar goed het draait weer uit op een zij en wij, door de islamgeobsedeerde discussie dus ik ga maar weer aan de studie.

Toedels! en sterkte nog want de moslim willen de boel hier overnemen,de sharia invoeren en alle vrouwen een burqa laten dragen,kortom stem Wilders de redding van de joodschristelijke grondbeginselen van onze samenleving.

@ generaal klitpijper.
Tip!Op de website van stormfront hebben ze meestal wel oplossingen voor het feit dat zij meer produceren dan wij!

*proest*

truusch | 17-03-09 | 15:15

O1 | 17-03-09 | 14:59
Naar mijn mening sterke punten. Helemaal het punt agressie tegen hulpverleners en het nagaan van de wenselijkheid van de euro, die is ons door de strot geduwd. In Zweden bijvoorbeeld konden ze het wel, een referendum houden. En daar betalen ze nog steeds met de kroon.

Republika | 17-03-09 | 15:07

truusch | 17-03-09 | 14:55

Zoals ik ook al tegen een andere reaguurder heb gezegd: als jij je eigen normen en waarden vrijwillig aan de kant schuift en je graag aanpast aan de normen en waarden van de condervatieve Islam, dan heb je er waarschijnlijk nauwelijs tot geen last van. Ik weiger dat.
Dat is het verschil tussen jou en mij en tevens de essentie van de hele discussie. Punt aan de lijn, zouden ze in 0032 zeggen.

Houthakkert | 17-03-09 | 15:04

Nou als dat gebeurt hoop ik dat alle niet westerse allochtonen geleerd hebben van het verleden.
Laat ik het zo zeggen... nee, je wordt niet tijdelijk geherhuisvest, nee dat is geen werkkamp en nee, arbeit macht niet frei.

homerpimpson | 17-03-09 | 15:02

Achteraf is het mooi wonen, zeggen ze hier in Brabant. Als ze dat toen hadden geweten hadden ze dat ook anders gedaan.
Feit is dat ze nu hier zijn en feit is ook dat 'zij' iets meer kinderen produceren dan 'wij'. En daarmee kun je vechten en strijden tot je een ons weegt, uiteindelijk verliezen 'wij'.

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:46

Getver, je meent het, moet je een broedboerderij beginnen voor autochtone nederlandse vrouwen.Maar beloof wel dat jij jezelf niet als donor gebruikt ;)
Maar wel snel want anders is het straks te laat hoor!

zij produceren meer kinderen ,vechten en strijden, nou toe maar weer hoor.

Zie hier het huidige reactie niveau!

Ik zeg ;lunchtijd!

truusch | 17-03-09 | 15:01

Die Jan-Maatvlag op de achtergrond is zooo jaren '80! Waar is de vaas bloemen?

jullie ook hier? | 17-03-09 | 15:00

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:46

De PvdA (de grootste bestuurspartij ter linker zijde) kan zich niet beroepen op 'wir haben es nicht gewusst' aangezien die partij, ook toen het multicultidrama al lang duidelijk was, gewoon doorging met het hetzelfde catastrofale beleid! Een beleid dat enkele goed was om stemmen te winnen voor de PvdA, maar catastrofaal voor het land!
De pinguins-met-snor--zijn chronisch-zwanger-broedmachine-doctrine van de Islam is mij bekend. Die demografische ontwikkeling is erg gevaarlijk.
Het tij is echter nog te keren, nu nog net wel. Over 5 of 10 jaar niet meer, tenminste niet zolang we bijvoorbeeld geen verdragen durven op te zeggen en onothodoxe maatregelen te nemen om de Islamisering een halt toe te roepen. Daarom moet de PVV heel veel zetels winnen de komende verkiezingen.

Houthakkert | 17-03-09 | 14:59

Voor de mensen die alleen het immigratie- en integratiebeleid kennen van Geert Wilders, o.a. dit wil hij ook:
- Hogere straffen voor crimineel gedrag en invoering minimumstraffen voor misdrijven en overtredingen
- Agressie tegen politiefunctionarissen en andere hulpverleners: 1/3 hogere minimumstraf en 1/3 hogere maximumstraf
- Meer directe democratie: invoering bindende referenda, te beginnen met (1) Turks lidmaatschap EU, (2) wenselijkheid Euro en (3) Antillen wel of niet in Koninkrijk
- Geen nieuwe landen bij Europese Unie
- Na veroordeling dierenmishandeling: levenslang verbod op houden van dieren
...
Voor meer punten kijk hier: kijk hier: www.pvv.nl/index.php?option=com_conten...
Met dank aan: ongegeneerd | 17-03-09 | 09:16

O1 | 17-03-09 | 14:59

Ben je rechts als het gevaar dat Islam heet onderkent ?? Dan ben ik rechts, ja.
In het deel van 0031 waar ik woon voel ik me prima, maar dat is dan ook ver van de gebieden in de Randstad waar de aanhangers van de profeet de dienst uitmaken.

Houthakkert | 17-03-09 | 14:19
Nog zo een angsthaas.

Kortom misschien weet je niet waar je over praat?
Ik woon zelf (tijdelijk) ook ver van de Randstad maar mijn ouders wonen er nog wel en hebben los van een inbraak in 35 jaar nergens last van.

Mijn vriend woont ook in de randstad, heeft nergens last van.Schoonouders nergens last van.

Misschien moeten we het aantal probleemwijken (gerelateerd aan allochtonen )afzetten tegen het totaal aantal wijken in NL.Ik denk dat het percentage dan wel mee valt.

De wijken die problematisch zijn, zijn vaak ook problematisch zonder moslims.Arbeiders wijken hadden vroeger ook al meer problemen dan andere wijken

Veel mensen vergeten dat er onder surinaamse hindoestanen,turken,sommige indo's ,autochtonen (en nog veel andere groepen) ook moslims zijn .

Daarom ben ik en blijf ik er van overtuigd dat als er al sprake is van een probleem deze eerder te maken heeft met een bevolkingsgroep uit een bepaald gebied dan een bevolkingsgroep met een bepaald geloof.

truusch | 17-03-09 | 14:55

Ik haat Geert.
Die mag nooit aan de macht komen.
Mensen die andere mensen om hun geloof het land uit willen zetten of iets in die richting horen geen macht te krijgen.

gusieboy | 17-03-09 | 14:52

go Geert go;

En dan eerst eens ff dat dubbel paspoort gelul afschaffen. Kan aboe talib het zijne opsturen naar zijn oma in marokko. Of beter nog: vertrekken naar zijn oma om daar snert te gaan eten.

ok nie waor | 17-03-09 | 14:49

Houthakkert | 17-03-09 | 14:28

Achteraf is het mooi wonen, zeggen ze hier in Brabant. Als ze dat toen hadden geweten hadden ze dat ook anders gedaan.
Feit is dat ze nu hier zijn en feit is ook dat 'zij' iets meer kinderen produceren dan 'wij'. En daarmee kun je vechten en strijden tot je een ons weegt, uiteindelijk verliezen 'wij'.

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:46

stekelige | 17-03-09 | 14:29
Je loopt nu anders zelf te schreeuwen, arrogantio. Mijn post was duidelijk en heb daar precies in uitgelegd wat ik bedoel. Ik heb 'm nog eens nagelezen en begrijp dat de suggestie kan worden gewekt dat ik bedoelde dat destijds de sp de grootste partij was (hangt er vanaf hoe je het leest). Maar heb je daarna toch best fatsoenlijk uitgelegd dat ik dat niet bedoelde. Dat je dat niet kunt hebben is niet mijn probleem. Als je niet tegen verdomd slechte plempsels kunt (wat ik best logisch vind), kijk dan even verder dan je neus lang is. Naar andere, écht slechte reacties qua taalgebruik.

Republika | 17-03-09 | 14:41

@Republika | 17-03-09 | 14:25
Je hebt wel een erg grote bek, VMBO-puber. Als je iets bedoelt, moet je dat ook zeggen. Wat jij bedoelt, zeg je niet en wat je zegt bedoel je niet. Ik heb geen lange tenen, maar kan wel verdomd slecht tegen domme plempsels. En die van jou is er daar één van.

stekelige | 17-03-09 | 14:29

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:02

De afgelopen 30 jaar heeft bewezen dat er geen volledig linksche regering nodig is om door middel van een catastrofaal immigratie/integratie-beleid (het welbekende paard van Troje) ons land enorme en onherstelbare schade toe te brengen. Dat is mijn mening.
Als jij vindt dat het allemaal wel meevalt met de Islamisering en de enorm nadelige gevolgen van het immigratiebeleid in het algemeen, dan moet je dat zelf weten. Ik weiger om me te onderwerpen aan de opvattingen van het paard van Troje.

Houthakkert | 17-03-09 | 14:28

Fleauxe | 17-03-09 | 14:16
Nieuwe ronde, nieuwe kansen zou ik zeggen. Ga me nou niet vertellen dat er ná de oude politiek, Fortuyn en Wilders niks meer zou bestaan dan enkel de afgrond. Daar geloof ik niet in, ook al ben ik dan volgens jou niet goed bij mijn verstand. Kop op, Flooks, niet bij de pakken neerzitten. Een nieuwe lente, een nieuw geluid.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 14:25

stekelige | 17-03-09 | 14:13
Nee, met hetzelfde doelde ik op het niet eens kunnen worden tussen de partijen om een coalitie te vormen. Datzelfde zie ik gebeuren wanneer de pvv een groot aantal zetels behaalt. Maar ik hoef het niet meer uit te leggen toch? Je snapt wel waar ik op doel, je wil nu alleen je gelijk halen. Begrijpelijk hoor. Maar in plaats van wanhopige pogingen daartoe kan je ook gewoon van die kast af komen, lange tenenzalf smeren en inhoudelijk reageren.
ot: Het zou me niks verbazen als het huidige kabinet er alles aan doet om een crisis onderling te voorkomen en niet te vallen, en dat ze daar al die uren vergaderen aan spenderen.

Republika | 17-03-09 | 14:25

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 14:23

Eeuwenlang zijn de europeanen heer en meester geweest over de wereld. Hebben daarbij ook hun geloof meegenomen en wijd verspreid. Wat overigens nog steeds gebeurt door die mafkezen van zendelingen. Maar het is zo langzamerhand payback-time, dus maak je borst maar nat.
Ben zelf atheist in hart en nieren maar je denkt toch zeker zelf niet dat nederland onder leiding van wilders deze invasie kan tegenhouden? lol

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:22

@michzelluf | 17-03-09 | 14:14
Nee, de PVV beschikt inmiddels over en aantal jaren ervaring als fractie en maakt achter de schermen haar huiswerk. Ze zullen nooit zo opportunisch en verdeeld aan de verkiezingen deelnemen. Ze hebben een mijlenverre voorsprong op de LPF van toen. Die bovendien zwaar leed aan de opvolgingsstrijd van Pim.
Je kunt 't radicaal vergeten dat eenzelfde scenario zich ook zou kunnen voltrekken binnen de PVV. Tenzij net voor de verkiezingen Geert zou worden omgelegd.

stekelige | 17-03-09 | 14:22

@ michzelluf | 17-03-09 | 14:12
wat denk je zelf??? Tuurlijk niet!!!

50 miljoen passagiers* is niet genoeg op jaarbasis??

*wanneer de verschrikkelijke stomme vliegtax niet was ingevoerd.

michzelluf | 17-03-09 | 14:21

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:09

Ben je rechts als het gevaar dat Islam heet onderkent ?? Dan ben ik rechts, ja.
In het deel van 0031 waar ik woon voel ik me prima, maar dat is dan ook ver van de gebieden in de Randstad waar de aanhangers van de profeet de dienst uitmaken.

Houthakkert | 17-03-09 | 14:19

michzelluf | 17-03-09 | 14:14

Ceci n'est pas une pipe.

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:16

@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:14: Het komt nooit meer goed. Klinkt erg defaitistisch, maar wie ander beweert is niet goed bij z'n verstand. Dan maar concentreren op Wilders, en vooral op dat wat er nog kan worden geschaafd aan de PVV.

Fleauxe | 17-03-09 | 14:16

@ generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:10

Is de LPF net zoiets als de PVV??? Tuurlijk niet...

michzelluf | 17-03-09 | 14:14

michzelluf | 17-03-09 | 14:12

En die tunnel wordt alleen gebruikt door passagiers van schiphol? Ik geloof niet dat je die rendabel krijgt op die manier.

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:14

@Republika | 17-03-09 | 14:09
Haal je schoolgeld terug, sukkel. Ik zal 't je uitleggen.
Je plempt "Inderdaad, mocht het al gebeuren dat de pvv de grootste partij wordt (wat ik me overigens afvraag, sta erg wantrouwend tegenover stemkasten/uitslagen) is het nog maar afvragen of die coalitie er komt met Wilders als premier. In 2006 gebeurde namelijk hetzelfde met de sp. Er werd massaal gestemd op Marijnissen en wat kregen we? "
Dat woordje 'hetzelfde' slaat op 'mocht het gebeuren dat de pvv de grootste partij wordt...'
Uilskuiken.

stekelige | 17-03-09 | 14:13

@ generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:10
wat denk je zelf???? Tuurlijk niet!!

Ik heb het over een tunnel onder de zee!

michzelluf | 17-03-09 | 14:12

michzelluf | 17-03-09 | 14:08

Is dat net zoiets als de Noord-Zuidlijn?

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:10

Op de een of andere manier mis ik zelfreflectie, zelfreflectie bij mensen die al jarenlang mogen stemmen.Mensen die deze situatie hebben veroorzaakt.

Nogmaals we wijzen naar de politiek,naar het kabinet.Maar zij zitten er dankzij de burger.
Als het al jarenlang zo slecht gaat zou ik dat moeten zien aan de samenstelling van het kabinet.

Ik denk dat het dubbele paspoort verbod trouwens lastig word door o.a. leden van het koninlijk huis.
Verder vind ik dat leden van het kabinet een dubbel paspoort mogen hebben als leden van het koninklijk huis dat mogen.Zolang ze trouw zijn aan Nl en de eed afleggen maakt het mij niks uit.

lavatherm "aan de andere kant snap ik dan dus ook niet waarom CDA en Christenunie zo hoog komen.. maarja... als iemand dat kan uitleggen...... "

@ lavatherm dat vraag ik mij dus ook af

truusch | 17-03-09 | 14:10

Het idee kost wat duiden, maar dan heb je echt wel wat!! Laat de tjunamie (letterlijk en figuurlijk) maar komen!!

michzelluf | 17-03-09 | 14:10

stekelige | 17-03-09 | 14:05
Mijn taalkennis is uitstekend dank u.
Je doelt vast op het woordje 'massaal'. Laat ik het, speciaal voor jouw gebrek aan begrijpend lezen, anders formuleren:
De sp behaalde in 2006 een groot aantal zetels en had daarmee in de coalitie moeten komen, in tegenstelling tot de cu.
Zo goed huilie?

Republika | 17-03-09 | 14:09

Houthakkert | 17-03-09 | 14:05

Ja nog ff houhakkert... als je al zo rechts bent zoals jij jezelf afschildert, dan begrijp ik dat je je niet zo lekker voelt hier in 0031

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:09

@ generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:06

Wat denk je zelf???? Tuurlijk niet....
Ooit van de canaltunnel gehoord???

michzelluf | 17-03-09 | 14:08

Weet nog wel toen ene mevrouw Verdonk dat zei...

Fonx | 17-03-09 | 14:08

michzelluf | 17-03-09 | 14:04

En dan kom je terug van vakantie, 3 uurtjes gevlogen, moet je gvd nog 3 uur met de boot naar het vasteland.
Zo zit jouw nieuw schiphol binnen 5 jaar aan de grond.

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:06

@Republika | 17-03-09 | 14:03
Ik heb geen vreemde ogen, maar jouw taalkennis is niet zo best. Je weet niet alleen niet wat je plempt, maar teruglezend ben je nog steeds blind.
Je schrijft 't namelijk wel.

stekelige | 17-03-09 | 14:05

stekelige | 17-03-09 | 14:01

Bij het linksche establsihment reken ik naast de linkse partijen (waar zeker ook het CDA bijhoort tegenwoordig), de media (kranten, tv) óók het Koningshuis ! Bea of Wim Lex staan nooit toe dat Wilders premier wordt !

Houthakkert | 17-03-09 | 14:05

Wilders moet onderstaande in hun plannen opnemen dan heeft ie mijn stem:

k stel voor om een eiland voor de kust te maken waarbij opvoedkampen worden ingericht om onruststokers bij te brengen in welk land ze leven en wat hier de waarden en normen zijn. Deze onruststokers moeten hun eigen eiland gaan bouwen in ruil voor opvoeding.

Op dit eiland kunnen direct honderden windmolens worden gebouwd zodat er weer extra wordt geïnvesteerd in de toekomst (energie peak oil probleem). Daarnaast kan schiphol worden overgeplaatst naar dit eiland (extra plaats voor nieuwbouw en geen geluidoverlast en geen vliegtuigen die neerstorten en geen daling van huizenprijzen hierdoor) en dient het eiland als demper voor eventuele onrusten in de zee. Het eiland heeft dus een vierdelige werking. Daarnaast moeten de nieuwste snufjes in het eiland worden opgenomen zodat we onszelf weer verkopen aan het buitenland. Leven de VOC mentaliteit. Misschien kunnen we NL 2x zo groot maken en maken we een nieuw curamarokka waarbij buitenlander met subisdie naartoe gelokt worden. Daarna stoten we het eiland weer af en dan zijn we van alle problemen af!!!!

Wie is voor????

Voordelen:
- Eiland extra leefruimte
- Opvoedkampen voor betere samenleving
- Nieuw- Schiphol (efficienter en mooier)
- Extra Werkgelegenheid
- Demping eiland tegen overstromingen
- Verkopen als waterbouwproject als nieuwe wereldwonder
- Schone energie en goedkopere energie ipv direct in zee!
- Energie is goedkoper ivm peak oil situtie !!!
- Oude schiphol is extra ruimte om te bouwen
- Geen of minder vliegtuigen die kunnen neerstorten in dichtbevolkt gebied
- Geen huizenprijzen dalingen door neerstorten vliegtuigen
- Geen geluidoverlast meer, gezondheid mens gaat omhoog
- Geen geluidsoverlast waardoor huizenprijzen niet dalen
- Het uitbreiden van NL
- Een nieuw eiland kan later leiden tot het oplossen van onruststokersproblementiek.
- Later het nieuwe eiland curaMarokka afstoten als afvallige provincie....

Wilders is dan ook geen 1issue partij meer en lost de problemen op!

michzelluf | 17-03-09 | 14:04

@Lavatherm | 17-03-09 | 14:01
Dat zei ik ja. En toen?

stekelige | 17-03-09 | 14:03

stekelige | 17-03-09 | 13:58
Vreemde ogen beschik jij over. Waar lees jij dat ik schrijf dat de sp de grootste partij was? Ik wil het wel even anders uitleggen hoor: qua aantal zetels had de sp in de coalitie moeten komen. Daar koos het volk namelijk voor. Niet voor de cu met die paar zetels. Verder heb je gelijk over Jan. Jan was de sp, daar is nu niks meer van over.

Republika | 17-03-09 | 14:03

Houthakkert | 17-03-09 | 13:59

Alsof links hier de touwtjes in handen heeft. Jullie pissen dan wel graag op links, maar je moet mij eens vertellen wanneer we voor het laatst een regering hadden die overwegend links was...

generaal klitpijper | 17-03-09 | 14:02

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 14:01

@Houthakkert | 17-03-09 | 13:59
Jij gaat ervan uit dat links bepaalt wat er gebeurt? Ghe ghe...

stekelige | 17-03-09 | 14:01

Geert zal geen premier worden, aangezien het linksche establishment dat met alle macht zal tegenhouden, maar hij zal zeker bij de komende verkiezingen 20 of meer zetels halen!

Houthakkert | 17-03-09 | 13:59

@Republika | 17-03-09 | 13:50
Vreemd geheugen beschik jij over. De SP is nooit de grootste partij geweest, maar had 't misschien kunnen worden onder de huidige omstandigheden, mits Jan Mao was gebleven. Met hysterica Kant aan 't roer raken ze kant noch wal.
Een gemiste kans om bij de PvdA voorgoed 't licht uit te laten knippen.

stekelige | 17-03-09 | 13:58

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:57

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:55

@ lavatherm
owkee,

Wolkenbed??

Grapje moet kunnen...

truusch | 17-03-09 | 13:55

@ lavatherm
owkee,

Wolkenbed??

Grapje moet kunnen...

truusch | 17-03-09 | 13:54

@ Jip de politiek de politiek?

Denkt u dat een kabinet uit de lucht komt vallen. In hemelsnaam we zijn geen dictatuur hoor?

Misschien moet u kijken naar het aantal zetels van de gevestigde partijen door de jaren heen vanaf laten we zeggen 1975(heb ik alleen van horen zeggen heb de politiek vanaf ongeveer 1996 bewust meegemaakt)

Of het stemgedrag van de Nederlander door de jaren heen.
I rest my case.

truusch | 17-03-09 | 13:51

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:51

BiggyBizzy | 17-03-09 | 13:41
Inderdaad, mocht het al gebeuren dat de pvv de grootste partij wordt (wat ik me overigens afvraag, sta erg wantrouwend tegenover stemkasten/uitslagen) is het nog maar afvragen of die coalitie er komt met Wilders als premier. In 2006 gebeurde namelijk hetzelfde met de sp. Er werd massaal gestemd op Marijnissen en wat kregen we? De gggggggggristenunie die ca eenderde van de zetels bezat tov de sp. Omdat het stelletje prutsers het niet eens kon worden. Daarmee werd een groot deel van het volk belazerd en is de hele democratie wat mij betreft een illusie.

Republika | 17-03-09 | 13:50

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:49

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:45
Ze zijn nog banger dan toen, laten het alleen niet op dezelfde manier merken. Toen was het echt schrikken, ze wisten niet wat hen overkwam, ze waren met stomheid geslagen. Nu denken ze het klappen van de zweep te kennen en gaan ze alle registers van het politieke en juridische orgel af.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:49

@ JIP
Heeft u ook dergelijke percentages van b.v. de pvda-aanhang?
Lezen,wat staat er nou over PVDA stemmers, in mijn tekst.

De kraan dichtdraaien als ik aan het dweilen ben... lijkt me een eerste vereiste om de boel weer droog te krijgen.

Zozo,jij doet duidelijk een poging om je steentje bij te dragen.

"Hij wil, en terecht, niet op iedere hoek van de straat een moskee. Hij wil geen straatbeeld met burka's en Jelabba's. Hij wil geen sharia, eerwraken en anderszins islamgerelateerde, overheersende, zaken in Nederland. En naar mijn idee geheel terecht."

Zo de angst zit er goed in.Ik heb in mijn hele leven 4 of 5 burqa's gezien,een paar keer gelezen over eerwraak(aantal gezinsdrama's dat los van de islam staat is al groter).Huiselijk geweld komt vaak voor en zeker niet alleen bij moslims.
Iedere hoek van de straat een moskee? toe maar zozo .Waar dan?.
Sharia is er sprake van dan?
Moslims hebben geen respect voor homo's tja volgens de bijbel is het ook een zonde en "homo"word hier vaak genoeg als scheldwoord gebruikt hoor.

lavatherm"je zit fout, GW heeft niet iets tegen de Islam, hij heeft iets tegen de radicalen die het verdommen zich aan te passen naar onze wet en om JP effe te Quoten "normen en waarden" althans dat is hoe het bij mij overkomt."

@lavatherm Onder welk wolkenbed heb jij de afgelopen jaren gelegen?

truusch | 17-03-09 | 13:46

Geert heeft dit kabinet mooi in de houdgreep. Onderling komen de coalitiepartners er nu niet meer uit, maar verkiezingen durven ze ook niet aan.
Dit land crepeert onder de recessie, maar er komt zo nooit iets van de grond. Wat een gereformeerde klotezooi.
*vraagt zich af of ze een aansprakelijkheidsverzekering hebben die dit dekt*

stekelige | 17-03-09 | 13:46

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:39

ok. Ik heb naar mijn weten ook nimmer de suggestie gewekt dat u een aanhanger cq bewonderaar bent van GW. Toch denk ik niet dat er veel overeenkomsten zijn tussen de opkomst van LPF en GW, gezien de oude politiek lang zo bang niet lijkt voor GW als destijds voor PF. Maar ik zal de volgende keer al je posts lezen voordat ik je lastig val.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:45

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:44

Drs. Gelul
We zullen idd zien. (jammer dat dat sarcastische 'briljante' er weer bij moet)
Nooit heb ik gezegd dat het de schuld van de buitenlanders is. Het is de schuld van de politiek en dat m.n. links, maar zéker ook het CDA, dat e.e.a. met fluwelen handschoenen wordt aangepakt. Zachte heelmeesters (-).
Daarom wordt het tijd voor een ander politiek geluid.

JIP! | 17-03-09 | 13:42

net alsof er ooit een coalitie komt met de PVV

BiggyBizzy | 17-03-09 | 13:41

kapotgaanwetoch | 17-03-09 | 13:36
Jij bent een mongool die met alle winden mee waait, want als je eens de moeite had genomen om op de site van de pvv te kijken, was je er achter gekomen
dat wilders niet alleen de achtelijke pislam wil aanpakken.

von sokkenstopfen | 17-03-09 | 13:40

Maar hoe krijg je dat hardnekkige vuil nu uit het kabinet? Ze willen maar niet vallen...

Pastor Sippenhaft | 17-03-09 | 13:39

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:20
Leest u mijn eerdere posts, waarin ik de geestesgesteldheid van de PvdA trachtte te duiden. Nergens, maar dan ook nergens heb ik een directe vergelijking willen maken tussen de politicus Wilders en de politicus Fortuyn. Ik heb slechts een overeenkomst willen zien tussen de wijze waarop de politiek reageerde op de opkomst van LPF en de wijze waarop diezelfde politiek nu reageert op de opkomst van de PVV.
Overigens, het verheerlijken of verguizen van wijlen Fortuyn heeft net zo weinig zin als het verheerlijken of verguizen van Wilders.
En voor alle duidelijkheid, ik heb me nooit als aanhanger of bewonderaar van Geert Wilders geafficheerd.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:39

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 12:46
Je debatteert als een dorps stukje RK-potentaat.
Wat je deed met Grimm doe je nu met andere teksten. Je paart een bijtekst, een edit, of een niet essentieel stuk aan een uitspraak die ik doe.
Ik vermoed dat je iemand bent die altijd gelijk denkt te hebben.
Ik haak af Meier, ga maar iemand anders lastig vallen.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 13:39

wilders is megeul... hij heeft het alleen over de moslims, we zouden het is wat meer over onszelf moeten hebbe

kapotgaanwetoch | 17-03-09 | 13:36

Beter Wilders dan JP..
Maar dan wel weer een baasje of iemand die zijn handje vast houdt voordat hij die nucliare bom afschiet...

Mita! | 17-03-09 | 13:35

JIP! | 17-03-09 | 13:28

Waar woon je in godsnaam dat je zo bang bent? Ik heb alle prachtwijken (overtoomse veld, Baarsjes etc) van 020 gewoond en er zitten een hoop malloten (moslim of niet) maar jij hebt het echt zwaar.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:33

@Lavatherm
Ik kan een groot deel met u meegaan, maar hij heeft wel degelijk iets tegen (teveel) islam in Nederland. Hij wil, en terecht, niet op iedere hoek van de straat een moskee. Hij wil geen straatbeeld met burka's en Jelabba's. Hij wil geen sharia, eerwraken en anderszins islamgerelateerde, overheersende, zaken in Nederland. En naar mijn idee geheel terecht.

JIP! | 17-03-09 | 13:33

openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:15
Wat ik Moslims in meerderheid hoor zeggen is dat er nergens in de Koran staat dat Allah gelukkig zou worden van terroristen. Integendeel.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 13:31

JIP! | 17-03-09 | 13:22

Laten we dan hopen dat GW de verkiezingen wint en laten we kijken hoe zijn briljante politieke, economische en sociale inzichten in de praktijk gebracht zullen worden. Ik ben bang dat je teleurgesteld wordt (en dat is niet de schuld van links , de buitenlander etcetc). Dat is inherent aan politici. En je verhaal over linkse retoriek slaat echt nergens op.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:30

@Truusch
Heeft u ook dergelijke percentages van b.v. de pvda-aanhang?
Daarnaast kijk ik niet in 'welk gezelschap' ik me qua mening bevind. Dat is n.l. niet ter zake doend om je politieke mening te vormen.
Ik stem ook op een partij die goede standpunten inneemt als het gaat over onderwijs,studenten, gezondheidszorg integratie,milieu en daarna veiligheid, maar met wellicht een andere invalshoek. Dat is niet per definitie verwerpelijk als het om een partij gaat die rechts in het politieke spectrum staat, hoewel dat het wél en onterecht wordt gemaakt.
Wat ik doe, behalve op de PVV stemmen?
De kraan dichtdraaien als ik aan het dweilen ben... lijkt me een eerste vereiste om de boel weer droog te krijgen.

JIP! | 17-03-09 | 13:28

Ik was een van de 200 genodigden in de zaal go geert go!

utjungske | 17-03-09 | 13:26

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:23

@Drs. Gelul
In uw bijdrage op ondergetekende staat geen enkele weerlegging, maar bestaat uit linkse retoriek. Daar reageer ik op door retorisch te stellen dat u geen argument(en) naar voren brent. M.a.w. weerleg mijn reactie(s) met gefundeerde mening.

JIP! | 17-03-09 | 13:22

truusch | 17-03-09 | 13:20

hulde

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:21

Links of Rechts het is uiteindelijk allemaal niets ik had liever een wat neutrale club gezien met een reeele bril.

Helaas bestaat die niet.

Gouden Douche | 17-03-09 | 13:20

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:14

Vanwaar dit weemoedig relaas van een van de meest memorabele politieke tv avondjes ooit? Gw is echt van een ondergeschikt niveau in vergelijk tot wijlen Fortuyn.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:20

@ Martinello

De PVDA en de PVV trekken wel de zelfde soort types aan hoor,alleen de PVV stemmers zijn rechts en de PVDA stemmers ietsje linkser,bij allebei heb je wat uitzonderingen op de regels

@Jip,Lekker intelligent hoor wie niet pro wilders is is Links,
Yeah right

@ Jip wees je bewust van je medestanders, misschien bij jij geen tokkie maar de overgrote meerderheid helaas wel, ongeveer13% v/d wildersstemmer is hoogopgeleid.

Verder zijn het harde werkers,meestal man wonend in een rijtjes huis.

Hmm er ontstaat me toch een beeld....

Ik stem op een partij die goede standpunten inneemt als het gaat over onderwijs,studenten, gezondheidszorg integratie,milieu en daarna veiligheid.
Er zijn bijv. 1 miljoen volwassen autochtonen en een half miljoen allochtonen die moeite hebben met schrijven en lezen,dat vind ik dan weer belangrijk(owja deze mensen mogen trouwens gewoon stemmen hoor)

Niet in de eerste plaats veiligheid,zo onveilig voel ik mij niet.Sommige buurten zou ik s'avonds mijden maar dat is in elk land en ik elke stad.Terrorisme dreiging valt wel mee.

Ik doe mee aan een integratieprogramma, daarin heb je je eigen buddy die je helpt met de taal en het wegwijs maken in de stad en nee ik krijg er geen cent voor.Veel vrije tijd heb ik al helemaal niet,ik maak tijd.

Ipv roepen dat het zo slecht gaat met allochtonen probeer ik er ook zelf wat aan te doen,mijn vraag is wat doen jullie behalve op Wilders stemmen.

De maatschappij dat ben jij, remember

truusch | 17-03-09 | 13:20

De mensen die ik na mijn komst in Wageningen heb leren kennen zijn over het algemeen rechts. Verstand komt met de jaren, ook in Wageningen.

Asterix | 17-03-09 | 13:19

@Schoorsteenveger.

En zo is het. Ze hebben het stomweg laten liggen, terwijl álle signalen één kant opstonden.
Hun regenteske kapsones en hun pluchegehechtheid heeft ze doen besluiten het beter te weten en de oude politiek te blijven hanteren, terwijl nederland om een totaal andere aanpak schrééuwde.
Eigen schuld. Nu rennen ze achter de feiten aan, maar zijn vleugellam gemaakt door Wilders die die feiten op een rij heeft, erkent en er naar wil handelen.

JIP! | 17-03-09 | 13:19

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:18

JIP! | 17-03-09 | 13:08

Beargumenteer jij je oordeel even dan? Jij oordeelt erg snel namelijk.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:16

Geert heeft iets tegen de islam en dan m.n. wanneer die zich in Nederland wortelt. Dat is toch wel degelijk van een totaal andere orde dan iets hebben tegen een mens an sich.

JIP! | 17-03-09 | 13:14

Fleauxe | 17-03-09 | 12:48
Haat ja, een wraakgevoelens jegens degene die als een Rattenvanger van Hamelen de bleke, bijna bloedeloze zwakken had overtuigd dat ze misschien wel strompelden en struikelden, maar toch nog zeker in staat waren om te lopen en van richting te veranderen. Het triomfantelijke gezicht van Fortuyn moet hem, de Kroonprins, de erfgenaam van Koning Kok, als een dolksteek hebben getroffen. Net toen hij op het punt stond gekroond te worden en scepter en appel aangereikt te krijgen stond daar een dappere krijger aan de poort, met een heel leger gedeserteerde kiezers.
De PvdA verkeert naar mijn idee in zijn geheel in eenzelfde geestestoestand, en dat vreet. De oude politiek heeft in al die jaren tussen Fortuyn en Wilders niks geleerd, is teruggevallen tot de oude riten, het oude gedrag, de oude arrogantie en moet nu voor de tweede keer aan de bak. Maar het is een stukje lastiger geworden nu, want een groter deel van het electoraat voelt zich onbehaaglijk en is geneigd om te deserteren.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 13:14

Fleauxe | 17-03-09 | 13:03

Geerts verhandelingen tegen het geloof zonder de mensen te bedoelen; jaja. Het zijn toch echt mensen die geloof concreet maken. Anders moet Geert maar hoorcolleges gaan geven op een madrassa. En wie neem je nou in de zeik; islam/finnen en publiek wangedrag zijn niet verweven in de beeldvorming?

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:12

Indien nodig wellicht eerder... lol (of eigenlijk helemaal geen lol) ;)

JIP! | 17-03-09 | 13:11

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:09

Drs. Gelul
Lekker beargumenteerde bijdrage weer... typisch links.

JIP! | 17-03-09 | 13:08

@Pearly
Ik had het over Wilders en over zijn aanhang die vinden: 'gedraag je of donder op'... Leek me duidelijk, maar lezen is blijkbaar nog steeds moeilijk voor sommigen.

JIP! | 17-03-09 | 13:07

Ze zetten er wel weer een Folkert op... of zou dat opvallen?

JIP! | 17-03-09 | 13:05

JIP! | 17-03-09 | 12:59

JIP ga gewoon verhuizen naar Venlo. Leer Duits en bouw een teletijdmachine.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 13:05

@Drs.. Gelul | 17-03-09 | 12:56: Er is in het geheel geen aanleiding om dat te veronderstellen. De kritiek van Wilders beperkt zich tot de islam.
Als het gaat over gebrekkige integratie en overlast op straat komen er ook veel mensen uit moslimse kringen aan bod, maar verwar dat niet met kritiek op de islam. Volgens mij snap je dat subtiele verschil niet helemaal.

Fleauxe | 17-03-09 | 13:03

Dit geeft me een gevoel dat ik al erdeer heb meegemaakt... Ik hoop niet dat weer hetzelfde gaat gebeuren! Het ging toen ook om een man met een specifieke haardos, eigenlijk geen haardos.

wiip | 17-03-09 | 13:03

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 13:02

JIP! | 17-03-09 | 12:58 ik gaf mijn menig toen zei jij gedraag je of donderop dus ik voelde me aangesproken. ik ben joods .maar goed ik ga werken aju

Pearly | 17-03-09 | 13:01

@Drs. Gelul.

Da's gelul en u weet het.

JIP! | 17-03-09 | 12:59

Wat een ON-GE-LOOF-LIJKE lutzer, oplossing: verhuizen naar de zuiderburen aangezien het hier wel extreem erg op Engeland gaat lijken.

Daargaatiedan | 17-03-09 | 12:58

ik zie het al hij wilt president van venlo worden ohhhhhhhhh hehe kan weer rustig naar me werk

Pearly | 17-03-09 | 12:58

@ Pearl
//quote//gedraag je en donder anders op?
denk niet dat wilders wilt dat je dit zegt
wilders is toch voor een vrije mening en is toch zo gek op een joods christelijk ned//

Waar heb jij het over jouw mening?

JIP! | 17-03-09 | 12:58

JIP! | 17-03-09 | 12:53

Bij Gw lijkt anders het onderscheid tussen een gelovige en een crimineel anders redelijk zoek, zeker wanneer het moslims betreft. Die zijn op voorhand al veroordeeld.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 12:56

von sokkenstopfen | 17-03-09 | 12:40
Zo, dat is er uit.

La Boca del Sur | 17-03-09 | 12:56

JIP! | 17-03-09 | 12:53ik heb het over mijn mening. hier op geen stijl hoef je niet te luisteren hoor je moet wel lezen

Pearly | 17-03-09 | 12:55

@ Pearly

Crimenele activiteiten hebben niets, maar dan ook hélemaal niets, met vrijheid van meningsuiting te maken.

Kijk lekker verder... en luister ook af en toe.

JIP! | 17-03-09 | 12:53

JIP! | 17-03-09 | 12:46 gedraag je en donder anders op?
denk niet dat wilders wilt dat je dit zegt
wilders is toch voor een vrije mening en is toch zo gek op een joods christelijk ned.maar hou ff je klep ik ben wilders aan tafel te kijken.
moet wel af en toe goed luisteren ben niet zo goed in limburgs hehe

Pearly | 17-03-09 | 12:50

@Pearly

Dat heb ik al jaren met Balkenende, Bos, Halsema c.s.

Gezien de peilingen zou ik Wilders maar eens serieus gaan nemen.

JIP! | 17-03-09 | 12:50

von sokkenstopfen | 17-03-09 | 12:40

Verhuis dan naar Beieren rond 1933. Lekker netjes en opgeruimd, maar de oplossing moest nog komen.

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 12:49

Geertje komt eraan olé olé

(en gewoon democratisch dus afblijven links tuig)

Cousin Eddie | 17-03-09 | 12:48

@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 12:39: Oh, dát fragment. Man, ik kan dat debat dromen. Melkert zat erbij als een verontwaardigde hoer met aanpassingsproblemen. Op dat moment zag je hem al denken; 'wie verlost mij van deze hond?' Dat overtrof het niveau van wraak, dat was en is virulente haat jegens de afvalligen. Allah Hakbar!: img408.imageshack.us/img408/8185/cohen...

Fleauxe | 17-03-09 | 12:48

von sokkenstopfen | 17-03-09 | 12:40
Tjees wat een verhaal. Maar ben het wel met je eens.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 12:48

Gaat niet lukken Geert. Zou mooi zijn maar we krijgen toch een cordon-sanitaire dan. Vreemd dat die partijen wel met de Taliban of Hamas menen te moeten praten, maar met Wilders om tafel zitten willen en kunnen ze niet.

ExtremeExtremist | 17-03-09 | 12:47

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:57
De Tenach is één lange parade van Joodse wraakfantasieën, Joodse machtsprofetieën, Joodse wetgeving, Joods regeltjesfetisjisme, Joodse geslachtsregisters, Joodse misdaadverslaggeving en Joodse kroniekschrijverij van twijfelachtig niveau. Maar in essentie gaat het dus over "wedergeboren worden uit Geest"? Dan hanteren Joden (en islamieten) wel een erg omslachtige manier om dat de wereld duidelijk te maken, vind je ook niet? Ik bedoel: "Zij zullen doorstoken worden door het zwaard, hun vrouwen zullen onteerd worden" doet mij niet direct aan symbolische diepgang denken, wat?

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 12:46

@Pearly
Dat wil hij ook helemaal niet!
Hij wil slechts de recidivisten met twee paspoorten (three strikes, you're out) het land uitgooien en wat is daar mis mee?
Gedraag je en donder anders maar weer op.

JIP! | 17-03-09 | 12:46

JIP! | 17-03-09 | 12:42

Wat zegt Geert dan?

Drs.. Gelul | 17-03-09 | 12:45

JIP! | 17-03-09 | 12:42
ik ben geen wildershater als je mij bedoeld. ik heb jaren in een deuk gelegen om die man. op het toneel zou hij het goed doen .

Pearly | 17-03-09 | 12:44

Ome G/. for President, nou ja PM dan icm Wimlex en Maxus.
Go Geert Go !

Cinq-Marquis | 17-03-09 | 12:43

Zat net even te kijken naar de peilingen.
Ongelofelijk eigenlijk dat die allemans vriend van D'66 maar op 18 zetels staat.
Elke avond gratis zendtijd om z'n lulkoek te verkopen, overal vrij kunnen rondlopen, en dan toch nog 10 zetels minder dan ome Geert die op alle fronten wordt tegengewerkt. MOhahaha

Cousin Eddie | 17-03-09 | 12:43

@Martinello

Wildershaters snappen geen ruk van wat hij zegt en wat hij wil. Waarschijnlijk luisteren ze niet eens naar wát hij zegt, laat stáán dat ze iets lezen. Ze schieten bij het eerste woord in een links 'Dit is fout'-spasme en dat vertroebelt hun ratio. Dus origineel kunnen ze al helemáál niet zijn.
Wilders'fans' zijn absoluut geen tokkies, en al helemaal geen angsthazen. Noem ons maar 'racisten' ... wij weten gelukkig beter.

JIP! | 17-03-09 | 12:42

-uit

Pearly | 17-03-09 | 12:41

JIP! | 17-03-09 | 12:37 dan kan hij er zelf ook uit(halve indo) en zijn vrouw (hongaarse) dus alle allochtonen uiteruit flikkeren lijkt me helemaal niet slim van wilders

Pearly | 17-03-09 | 12:41

Ik kan maar niet begrijpen dat niet alleen de politiek maar ook een flink deel van de bevolking de problemen met de islam niet onder ogen willen zien, en Wilders dan afschilderen als een rascist? Het is toch godverdomme wel duidelijk genoeg dat de pislam niks anders wil dan hun eigen wetten en leefregels invoeren, en dat zij zich dus niet aan ons willen aanpassen, en ze van ons verlangen dat wij
ons aan hun aanpassen, en dat KAN toch gewoon niet de bedoeling zijn?
En Wilders wil niet alleen de islam aanpakken, maar ook het gegraai van de dames en heren politici, en het tegenhouden van de miljarden die over de balk geflikkert worden aan de meest waanzinnige doelen waar we helemaal geen ene rooie rotcent van terug zien. Iedereen, dus ook anti-wilders figuren, is het er mee eens dat ook de wet niet deugt en dat criminelen overal mee weg komen,
en dat wil Wilders ook veranderen, en wat is er dan mis als hij zegt dat criminelen zwaarder gestraft moeten worden, en dat criminelen die niet van hier zijn, het land uitgeflikkert moeten worden? En wat is er mis met het bestrijden van o.a.
fraude met uitkeringen door buitenlanders? Wat is er mis met het afschaffen
van uitkeringen van zogenaamde kinderen die in het buitenland wonen?
Sinds waneer zijn onze uitkeringinstanties er om ook in het buitenland
uit te keren, terwijl je eigen opa en oma hier onder erbarmelijke omstandigheden in verzorgingstehuizen zitten te creperen, en een behoorlijk deel van ons eigen volk naar voedselbanken moet?
Daarnaast is de huidige regering alleen maar van plan om de werkende burger
nog verder uit te kleden, en dat wil Wilders ook tegengaan, dus hoe kun je nou
iets tegen wilders hebben? Wilders wil nederland weer teruggeven aan de nederlanders, en zo hoort het. Niet dat er nou geen buitenlander hier mag zijn, want buitenlanders bestaan niet alleen uit moslims, maar uit 200 nationaliteiten,
en op de vervelende moslims na, hoor je die niet klagen dat de westerse
normen en waarden haaks staan op hun geloof, dus moet je gewoon de
rotte appels scheiden van de goeie, en de islam heeft nou wel na 40 jaar laten zien dat zij de rotte appels zijn, want ipv te intergreren, gaan ze eisen stellen,
en kun je er gewoon niet onderuit als ik zeg dat we ipv minder, meer islam
hier gekregen hebben, dus moeten we gewoon actie ondernemen door de
islam een halt toe te roepen, en de grenzen dicht gooien en iedereen die nog binnen wil aan een strenge controle onderwerpen, en als daar dan moslims bij zitten die niet met de westerse normen en waarden kunnen leven, kun je stellen dat die moslims hier nooit iets positiefs bij kunnen dragen en ons alleen maar geld aan uitkeringen gaat kosten, en die moet je dan gewoon kunnen weigeren,
zonder voor rascist uitgemaakt te worden.
Als je zelf naar een islamitisch land zou verhuizen, en je dan doodziek wordt van al dat gebeier vanaf de minaretten, en je er van baalt dat hun wetten en leefregels veel te streng zijn en ze je dus niet aanstaan, dan ga je toch ook niet
je beklag doen en lopen eisen dat je je eigen westerse normen en waarden wil invoeren? Als laatste mag van mij elk geloof teruggeschopt worden naar daar waar het thuis hoort, en dat is in de privésfeer en in de kerk, of moskee, en daarbuiten niet, want geloof is geen maatschappelijke plicht, en gelden
religieuze regels niet voor ongelovigen, en dat moet maar eens duidelijk zijn!
'' ik moet een hoofddoek op van mijn geloof'' Nou, dan kun je niet in mijn zaak werken, want ik ben ongelovig, en ik bepaal welk imago mijn zaak uit straalt, dus of doek af of wegwezen! En zo hoort het te gaan, dus weg met die zelf aangemeten autoriteit van de ''machtshebbers'' van de kerken, want die hebben
helemaal geen ene moer in de samenleving te vertellen.
De samenleving behoort op normen en waarden te draaien die volgens de wet bepaald zijn, en niet volgens een of meerdere geloven, dus weg met het geloof uit het publieke domein, want het is en blijft een privéaangelegenheid
waarmee je de samenleving niet mee lastig mag vallen, en Wilders is de man
om dit alles en meer aan te pakken, want het is een zooitje en blijft het een zooitje als hij niet aan de macht komt. 40 jaar wanbeleid en landverkwanseling,
en daar heb ik niet nog eens 40 jaar zin in, dus Wilders krijgt echt mij stem,
want ik ben die huidige puinhoop echt spuugzat!

von sokkenstopfen | 17-03-09 | 12:40

Fleauxe | 17-03-09 | 12:21
O, fuck. Verkeerde link. Lachen!
Dit is het soort reli-onzin dat niets met deze discussie te maken heeft.
Mijn welgemeende verontschuldigingen. Ik moet oppassen trouwens. Volgende keer dat ik me vergis is het iets heel ranzigs of zo.
Ik had even nagezocht waar die reli-boot vandaan kwam gevaren.
www.trouw.nl/nieuws/religie-filosofie/...
Nee, ik bedoelde dit dus:
www.youtube.com/watch?v=Xh_8jgYkbWM

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 12:39

Heeft hij zoveel vrienden dat hij een kabinet kan vormen?? Lijkt me niet.Zoveel wonen er niet in Limburg zelf

miko | 17-03-09 | 12:39

@ Pearly
Luisteren is ook een vak. Je luistert dus kennelijk niet naar wat-ie zegt, óf je begrijp er geen ruk van...
Je denk vermoedelijk ook dat hij alle allochtonen het land uit wil flikkeren?

JIP! | 17-03-09 | 12:37

JIP! | 17-03-09 | 12:34
Gelukkig is de Wilders hater erg origineel........
Wat moet het heerlijk voor je zijn om in hte kamp der weldenkenden ter vertoeven..... en al die domme tokkies, wat een minderwaardig uitschot he...

Martinello | 17-03-09 | 12:37

Mas Rob @12:19

Als je je niet herkent in de fanatiekelingen uit de filmpjes van Fitna, waarom overweeg je niet eens of een andere religie misschien wat voor jou is? 'kprobeer je niet te bekeren ofzo maar ik weet uit eigen ervaring dat spirituele kracht niet per se gelegen is in het dogmatisch volgen van een religie waar je ouders misschien al voor je over hebben besloten. Met 'een andere religie' bedoel ik niet noodzakelijk een andere geloof. Religie en geloof hebben niets met elkaar te maken mi. Geloof is wat je van binnen voelt, religie is de buitenkant daarvan en kan mi. eenvoudig verwisseld worden.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:35

Martinello | 17-03-09 | 12:34
tis dat je het zegt . wilders gooit ze namelijk wel op 1 hoop

Pearly | 17-03-09 | 12:35

Hier nog één...

JIP! | 17-03-09 | 12:34

Pearly | 17-03-09 | 12:30
Islam is wat anders dan marokkanen. Dat gebrijp je toch wel??

Martinello | 17-03-09 | 12:34

-weggejorist-

Lavatherm | 17-03-09 | 12:32

Gelukkig schrijft de gemiddelde Wildersfan behoorlijk Nederlands....

JIP! | 17-03-09 | 12:32

Al die lutsers die vonden dat LPF de zaak verkloot heeft en dat dat ook wel zal gebeuren als de PVV gaat regeren graag ongezien de tyfus.
Gek he, dat je stuurloos bent als de oprichter/spreekbuis/leider als 'n hond wordt afgemaakt.
Alle steun voor Geert: Net even anders

Cousin Eddie | 17-03-09 | 12:31

net als die andere , die zo anti islam was maar wel met jonge marokanen de bosjes in dook.

Pearly | 17-03-09 | 12:30

De wilders fan maken wilders groter dan hij is. met gevolg grootmoedwaanzig van wilders. haha hij president.
hij kan nog niet eens vrede stichten alleen maar veroordelen

Pearly | 17-03-09 | 12:29

@truusch | 17-03-09 | 12:19
Hoe kom je er in vredesnaam bij dat de PVV dom volgzaam volk aantrekt dat makkelijk te manipuleren is?? ALs er één partij is waarvan dit juist niet geldt dan is dat de PVV.
Al die volgzame schaapjes die bijvoorbeeld achter CDA blijven aanlopen, achter de PVDA, verdiep je maar eens in de psyche van die makke schaapjes.
Maar volgens mij ben je zelf een mak schaapje dus echt een goed onderzoek zal het niet worden.

Martinello | 17-03-09 | 12:24

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:49
Noem eens 2 moslimlanden waar je als moslim trots op kan zijn?
bijtieakumaai | 17-03-09 | 11:57

Noem eens 2 gristenlanden waar je als gristen trots op kunt zijn??

helderejan | 17-03-09 | 12:24

Wilders MP: Parasiterende asielzoekers verplicht eruit, geldsmijtend links tuig vrijwillig eruit = woningnood en begrotingstekort opgelost. Lijkt mij een win-win situatie..

de.grote.vergeler | 17-03-09 | 12:22

@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 12:18: Melkert!? Whoehahaha, ik pis zowat in m'n broek van het lachen. Klik eens op je eigen link!

Fleauxe | 17-03-09 | 12:21

Er gloort hoop. Geert is de enige politicus die de wil heeft om de naderende burgeroorlog te voorkomen. De rest marcheert blind naar de afgrond.

La Boca del Sur | 17-03-09 | 12:19

@ openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:02
Tja, ik ben een moslim uit de tropen...
Zo'n eentje die zich niet herkent in de fanatiekelingen uit de filmpjes van Fitna.

Mas Rob | 17-03-09 | 12:19

Geert *proest* Wilders , als MP *proest*

Die haalt nooit genoeg stemmen hoor, de peilingen van Maurice de Hond zeggen echt niks over de uitslag van de verkiezingen dat zouden we nu toch wel moeten weten.

Goed en de award voor de grap van de dag, nee de grap van het jaar ownee Wilders is de grap zelve.
Ach ja een dag niet gelachen....

Zou wel een leuk sprookje zijn ,dan is het einde der Nederlanden dan toch aangebroken.Staat vast ook ergens in de bijbel , laat de joods christelijke grondbeginselen van onze staat dan toch maar zegenvieren *kots*
Leuk vlaanderen erbij Philip de Winter erbij .Alle criminele moslims het land uit ,Wilders gaat veel investeren(wat nou staatsschuld Wilders tovert wel ergens geld vandaan)

Daarnaast heb ik het gevoel dat het voor zowel Geert als voor ons niet veilig zou zijn, iets met de AIVD en de mensen die de werkelijke touwtjes in handen hebben (dus niet JP en Bos).Geert hebben ze net als Pim fortuyn maar eventjes nodig ,ze gebruiken hem alleen maar tot de verkiezingen,angst kweken.Geert trekt voornamelijk dom volgzaam volk, makke lammetjes,mensen die je kan vormen en manipuleren naar wens.Dat is dan ook precies wat hij nu doet,zijn taak .

truusch | 17-03-09 | 12:19

Fleauxe | 17-03-09 | 12:04
Dan neem jij anders waar dan ik. Die blik van Melkert spreekt boekdelen. Daar had Freus zelfs een héél boek over kunnen schrijven.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 12:18

@ Einde van de Domheid | 17-03-09 | 12:00
Als Geert aan de macht komt stop iedereen natuurlijk meteen met werken.
--
Dat koekoeksvolk is nog maar zo een klein deel van de bevolking, maar ze hebben nu al een veels te grote bek. Dat autochtonen dit aanvoelen en de gevestigde politiek hier niets mee doet, daardoor wordt Wilders straks de baas in dit land. Ik kan niet wachten tot het zover is.

me,myself and IK | 17-03-09 | 12:15

Einde van de Domheid @12:10

Akkoord maar dat is een algemeen antwoord. Met dat antwoord zou je ook kunnen zeggen dat communisme niet slecht is, dat fascisme niet slechts is, eigenlijk dat NIETS slecht is.

Ik vroeg om een concreet antwoord. Ga ik dat van je krijgen?

openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:15

@Fleauxe 09.19

Heerlijk +1

Cousin Eddie | 17-03-09 | 12:13


inctrl | 17-03-09 | 12:00
Niet voorzeggen.

bijtieakumaai | 17-03-09 | 12:10

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:56
De meeste mensen zijn vaders en moeders en willen gewoon het beste voor hun kinderen, geen conflicten. Conflicten zijn voor jonge mensen, zonder binding, relatie, kinderen etc. (*really out*) En mensen die ik hoor en ken.
Je moet gewoon alles in de gaten houden en monitoren maar niet zo op een ding richten. Snap je?

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 12:10

@ openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:00

excuus, was antwoord op een vraag van:
SheriffSharif | 17-03-09 | 11:41

vr. gr.

boerenschwanz | 17-03-09 | 12:09

Merlot | 17-03-09 | 11:24
U gooit teveel op een hoop.
Nooit meer fascisme geldt voor de hele evolutie en voor ieder land.
Ik schaam me kapot dat we niet in staat zijn dat tegen te houden in Rwanda, Soedan en Srebrenica. Het gevaar loert overal. Iedereen die teveel macht krijgt heeft een grote kans op doordraaien. vandaar dat een goed democratisch systeem, met volksvertegenwoordiging en kritische pers het beste werkt. Wat dat aangaat moet WIlders nog hard aan zijn partij-structuur werken en komt over als een beginneling die de eindstreep al in beeld denkt te hebben. Amateuristisch dus.
(Hier moet U het even mee doen. *out*)

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 12:06

@Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:40: Als ik die man voor m'n auto krijg. :-)
@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:39: Volgens mij is de presentator depressief, verder heb ik eigenlijk geen enkele emotie waargenomen. Het leek wel een bewegend stilleven.

Fleauxe | 17-03-09 | 12:04

Mas Rob @11:57

Tja zonder je situatie te kennen is dat wat moeilijk te beantwoorden. Ter toelichting, en misschien dat dit helpt, ik ben FEL tegen discriminatie, FEL tegen islam en ik ga de volgende keer op Wilders stemmen. Helpt dat?

openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:02

jippie, de nieuwe CPB cijfers zijn uit..... nog een keer op rij zetten wat zij Geert over de crisis? Belastingsverlaging, stop de islamisering, ....

www.pvv.nl/index.php?option=com_conten...

doehetlichtuit | 17-03-09 | 12:01

Ahasveros | 17-03-09 | 11:24
Over demonisering: Rita, Wijnand en een Britse minster zijn recent ook nog getaart.
Ze leven allemaal nog en ook Geert zal oud worden in een bejaardentehuis in Schin op Geul. Met wat geluk mag hij een keer per week douchen, als er nog mensen en geld voor zijn, dat is.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 12:00

bijtieakumaai | 17-03-09 | 11:57

Nederland en Engeland?

inctrl | 17-03-09 | 12:00

boerenschwanz @11:55

Naar GB? Vroeg ik je wat dan waarop het antwoord "naar GB" van toepassing kan zijn?!

openbaarminiserie | 17-03-09 | 12:00

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 11:54
Dat onderwerpen willen alle religies, maar ik denk ook dat de islam ideologie het gevaarlijkst is.
Hopelijk worden ze op tijd tegen gehouden, ik hou mijn hart vast als turkije bij de eu komt.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:59

Zou dat gezicht van Volkert wel eens willen toen hij vannochtend de krant open deed en bericht las.
Over 2 jaar verkiezingen over 2 jaar Volkert weer vrij? Zal wel toeval zijn.

inctrl | 17-03-09 | 11:59

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:53
Als je in jouw verhaal Hitler door Wouter Bos/Jan Marijnissen had vervangen had het ook nog geloofwaardig geklonken ;)

@Domheid,
Ik hou op met deze discussie want als je je niet wilt verdiepen in de islam en er geen kennis van hebt heeft het ook geen zin om er verder over te discussieren.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:59

No, You Can't!

1sokkie | 17-03-09 | 11:57


Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:49
Noem eens 2 moslimlanden waar je als moslim trots op kan zijn?

bijtieakumaai | 17-03-09 | 11:57

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 11:20
Wedergeboren worden uit Geest/Ruach.
Het boeit niet of jij (of ik) of een ander daar in 'gelooft'.
Islam betekent overgave aan God/Allah, Jihad is de innerlijke strijd die je daarvoor moet voeren. (In het gristendom de stijd tegen de satanische machten.)

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:57

Wilders frisse wind voelt ijskoud aan, maar dat is normaal bij een tropenkind. ;)

Ik vraag me wel eens af of er wel plaats voor mij en mijn gezin is in een Nederland onder Wilders... en irriteer me dan aan mijn eigen gedachten.
Maar toch, de onzekerheid en vage onrust, terecht of onterecht, groeit.

Mas Rob | 17-03-09 | 11:57

De puinhopen van 60 jaar extreem, facistisch links pvda mogen dan direct opgeruimd gaan worden!

inctrl | 17-03-09 | 11:57

Einde van de Domheid @11:49

Je lijkt nogal vurig overtuigd te zijn dat niet alle moslims zijn zoals Fitna ze doet voorkomen. Waarop (concreet) is dat gebaseerd als ik vragen mag? (is oprechte vraag, geen scherts, ik wil je antwoord echter graag als aanknopingspunt van een verdere discussie gebruiken)

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:56

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:38

Naar GB, daar komt Wilders ten minste niet in. En dan na een half jaartje, als het kabinet is gevallen, kom ik weer lekker terug

boerenschwanz | 17-03-09 | 11:55

grote grutjes | 17-03-09 | 11:28
Nee hoor, nooit iets te maken gehad met Rome. En ik ben alleen maar voor het verbieden van religies die mij willen onderwerpen, goedschiks of kwaadschiks, aan de Enige Ware. Zoals de Islam.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 11:54

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:14
U doet hetzelfde als Wilders.
Een aantal radicale debielen gaan over de schreef en U beschuldigt het halve land daarmee te sympathiseren.
CNN is goed journalistiek gezelschap. Je moest eens weten hoe futiel Nederland is op het wereldtoneel. Daar moesten we eens op richten in plaats van de pikorde in de legbatterij neer te zetten!

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:53

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:
Laatste opmerking dan want ik ga lunchen en verder zie ook 11:44.
Je moet de man's achtergrond kennen om hem te begrijpen. Het was een luie bohemien die leefde op de zak van zijn tante en toen dat stopte raakte hij aan lager wal. Dat is even heel kort. Het komt er op neer dat de man een tijd een soort Bum was zonder geld. In die tijd heeft hij een afkeer van het groot kapitaal ontwikkeld. In zijn verwrongen geest was het een uitvinding van Angelsaksisch/Joodse origine.
Zo moet je dat socialisme van hem zien. Bekend is dat er een zekere afkeer bestond tussen hem en aan de andere kant de top van de Wehrmacht (zonder uitzondering praktisch allemaal oude Duitse (land)adel) en de conservatieve grootkapitalisten.
Die keken met groot dedain neer op hem. Om een lang verhaal kort te maken zagen ze hem waarschijnlijk als useful idiot om hun eigen belangen veilig te stellen. Alleen zo is het te verklaren dat een nobody als korporaal Hitler de macht kon pakken.

En nou genoeg over deze bekende Duitse oud-politicus gepraat.

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:53

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:49
De moslims in fitna volgen netjes de koran. Hun grote voorbeeld, het (in hun ogen) perfecte mens was een oorlogsmisdadiger, kinderneuker, onthoofder, rover enz enz.. dus gelukkig volgen de meeste moslims niet hun perfecte voorbeeld.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:52

straatkat | 17-03-09 | 11:47
De huidige democratie is nog niet perfect en is misbruikt door machtswellustelingen.
Dit moet verbeterd worden en lukt alleen met een nieuwe onafhankelijke partij.
Democratie is het minst slechtste systeem, alleen jammer dat elke boerenlul minister kan worden en niet eerst een soort bekwaamheids test moet afleggen.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:52

Ik wil liever niet denken waar die die 29 zetels mee gaat vullen: NVU-kaalkopjes? Of net Zo'n incompetente bende als de LPF/Kabinet Bentley. Vind het goed om hem schreewuend aan de zijlijn te hebben, maar laat hem aub niet beslissen over andere dingen dan ingeratie/islam/vrijgheid van meningsuiting.

rintelman | 17-03-09 | 11:50

Ahasveros | 17-03-09 | 11:12
Ik ontken de problemen niet van met name zich van de moskee afgekeerd hebbende criminele jongeren.
Fitna was een aanaanschakeling van daden van criminele radicale zich Moslims noemende, maar geen Moslims ZIJNDE idioten.
Alle aanhangers van deze religie gelijkschakelen met het deel dat haast heeft, zich heeft afgewend komt in essentie overeen met de essentie van Der ewige Jude.
De eeuwige aanhanger van de Koran is namelijk plofkip en hakbar alsdus partijbreker en politieke mutant Wilders.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:49

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:43
Ik zie Bos zich niet ontwikkelen tot een nieuwe Führer, als je dat bedoelt. Maar het is wel tekekend dat hij zich van dit jargon gaat bedienen. De PvdA weet niet meer hoe de kiezer aan te spreken. Waar zijn de tijden gebleven dat de Socialisten nog vol overgave de Internationale jubelden?

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:49

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:44
Ok
De Nedelanders zouden trots en respect moeten hebben op Geert Wilders en de PVV leden.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:48

@grote grutjes

peins der niet over Democratie is net doen of het volk wat te zeggen heeft en als ze der zitten doen ze geen flikker ja goed geld opstrijken dat dan wel weer

straatkat | 17-03-09 | 11:47

Geert de vaandeldrager voor een nieuwe vorm van nationaal socialisme.

Bodde | 17-03-09 | 11:45

grote grutjes | 17-03-09 | 11:41
Ik ben van huis uit historicus en ben derhalve verzot op discussie over geschiedenis in het algemeen maar vind WOII/Hitler referenties in het kader van Wilders absurd. Helaas is er vroeg of laat altijd één die er toch weer over begint.

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:44

Schoorsteenveger @11:41

Dat weet ik niet zo zeker. Volgens mij meende hij wat hij zei en besefte hij zich echt niet wat hij er precies mee zei.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:43

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:36
Hitler was tegen communisme en dus rechts? Wat waren de geallieerden dan?
Als ik filmpjes Hitler/de nazi's zie dan is het socialisme voor en na. Hoe meer socialistisch je jezelf noemde des een te betere nazi je was.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:43

Geert minister, ja goed idee.

Willen wel alle mensen die nu chronisch ziek zijn zichzelf vast vermoorden? Jullie krijgen geen geld voor eten en woning meer straks namelijk.
Willen alle mensen die wel eens gebruik maken van buitenlandse producten deze vast weggooien? We willen niks met andere landen te maken hebben namelijk.
Willen alle mensen die gewend zijn aan de euro zich vast opmaken voor nog zo'n debacle, nu met verstrekkende gevolgen? De gulden gaat terugkomen namelijk, zodat we onszelf compleet isoleren.
Willen alle mensen die door oorlog hun land uit zijn gejaagd nu gewoon oprotten? Wij geven namelijk niks om het leven van anderen.
Willen alle leraren zich vast opmaken voor standaard overwerk? We gaan namelijk ambtenaren minder betalen, meer ontslaan en verwachten dat ze meer voor de klas gaan staan.

Nieroth | 17-03-09 | 11:42

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:38
Ja, inderdaad. Dat is een erg krampachtige poging om zich aan de omstandigheden aan te passen.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:41

Kunnen de mensen die aangeven NL te gaan verlaten ook eens vertellen waar ze dan wel naartoe gaan? Ik ben wel benieuwd waar het beter is.

SheriffSharif | 17-03-09 | 11:41

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:36
Hitler was slecht, Wilders is een correcte heer met een keurig verleden.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:41

vetser @11:37

Een staatsman noemen ze dat. Wilders appeleert vnl aan de Vrijheid, vandaar ook PVV en niet PTI (Partij tegen islam). Dat islam een accute vrijheidsbedreiging is is slechts nevengeschikt.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:41

Fleauxe | 17-03-09 | 11:37
Of zoals Bill Hicks zei "He had the right ideas, but he was just an underachiever".

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:40

Fleauxe | 17-03-09 | 11:29
Wraakzucht is een van de meest voorkomende emoties, Flooks.
Probeer jij de emoties in dit filmpje maar eens te benoemen. Ben benieuwd.
www.youtube.com/watch?v=y-i3I7zd9pE

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:39

straatkat | 17-03-09 | 11:32
Uit respect voor de 1000den doden voor het stemrecht ben je eigenlijk verplicht aan jezelf om te stemmen.
Al is het maar een: tegen of ongeldige/blanco stem.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:38

Schoorsteenveger @11:33

Dan moeten je toch de rillingen over de rug zijn gegaan toen Wouter Bos onlangs sprak over 'ook links mag wel wat nationalistischer worden'. Bij mij wel in ieder geval.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:38

@Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:36: Het boeit niet wat hij was, Hitler was gewoon een lul. Punt uit.

Fleauxe | 17-03-09 | 11:37

Wilders is oke, ole ole!!!!

Schipperbitter | 17-03-09 | 11:37

Wat een slimme zet was het om naar de VS te gaan, ik weet niet of jullie het in de gaten hebben, maar de PVV zal garen spinnen met de fondsen die ze daar geworven hebben en nog zullen werven en zoals ook in de VS het budget bij campagnes gaat regeren, zal dat in NL volgend jaar ook gaan gebeuren.
GW heeft me verbaasd, ik denk dat hij een zeer intelligent politiek dier is.

vetser | 17-03-09 | 11:37

Ik word een beetje moe van die eeuwige WOII/Hitler discussies eerlijk gezegd en helemaal als er van die domme stellingen als "Hilter was links" worden gedeponeerd.
Lees eens een echt goede biografie over de man zou ik zeggen (bijvoorbeeld die van Ian Kershaw) of lees Mein Kampf.
In beide boeken komt duidelijk naar voren dat de man werkelijk de pest had aan sociaal-democraten die jarenlang aan de macht waren in Wenen, de stad waar hij lang woonde. Verder hoef ik maar te verwijzen naar wat er vlak na zijn machtsovername gebeurd is met de Duitse communisten en de sociaal-democraten in de Rijksdag.
Hou dus een sop met stompzinnige statements als "Hitler was links" als je jezelf niet voor gek wilt zetten.

* Wacht op Fleauxe die zonder enige twijfel "Hitler was links" gaat posten zo meteen *

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:36

* Zwaait alle landverraders uit en gaat snel verder met het zinkende schip te redden door met bakken tegelijk de tsunami de boot uit te sodemieteren.
Net zolang tot alleen het geintegreerde zoete water is overgebleven.

IKnowTheTruth | 17-03-09 | 11:36

Wilders = Rijkswattenstaaf

generaal klitpijper | 17-03-09 | 11:35

Wat ik zo grappig aan de discussie vind is dat iedereen denkt "Wilders 1" is "Balkenende 4+" qua groei, werkgelegenheid, etc. min integratie.

doehetlichtuit | 17-03-09 | 11:34

Merlot | 17-03-09 | 11:24
Volgens mij is er een kantelpunt. Dat is daar waar socialisme wordt verbonden met nationalisme. Dan gaan er al gauw andere vlaggen wapperen, dan maken de vlaggen van universeel solidair denken plaats voor lokale vlaggen, eigen vlaggen. Dan is er vóór je het weet nog maar één kleur, bruin.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:33

ik stem nooit want ik ben een gewone burger en die wordt altijd genaait door de politiek of ze nou wilders heten of bos de mannen die in alle commissies zitten die regeren het land zo gauw ze die mensen niet aan pakken zal ik nooit gaan stemmen

ps laten ze eerst beginnen met die minkukkels van Philadelfia die 200 miljoen euro gemeenschap geld hebben laten verdwijnen he Theo Kralt

straatkat | 17-03-09 | 11:32

Zware Guy | 17-03-09 | 10:43
Iedere partij met het woord "Socialistisch" en "Christenlijk" in hun naam zijn een bedreiging voor het de vrijheid en het gezond verstand.
Zij maken beslissingen op grond van achterhaalde idealogieën en niet op grond van flexibel beredeneren.

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 11:31

Geert minister president?????
Dat zou het beste zijn wat Nederland zou kunnen overkomen.
Hardere straffen, minder belasting, minder europa,minder antillen, en vooral, ja vooral, minder islam.
Mijn stem heb je Geert, go......... Geert go.........

stemopgeert | 17-03-09 | 11:31

@Stroopdoos | 17-03-09 | 10:45: Inderdaad, just for the fun of it.
Erger dan Christus4 kan het niet worden.
@Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 10:55: Ook goed. Wilders4President! Zo beter?
@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:02: Daar zeg je nogal wat, een wraakzuchtige PVDA. Helaas kan ik niets bedenken wat het tegendeel zou moeten bewijzen. De vraag moet dus zijn; hoe krijg je het 'onwetende' autochtone electoraat aan het verstand gepeuterd dat de PVDA gekozen heeft voor een andere groep mensen?
Dit gezegd hebbende wil nog wel even kwijt dat er een zekere vorm van verrechtsing waarneembaar is in de samenleving. Gister zat ik in de auto en ik luisterde naar standpunt.nl. De stelling is me even ontschoten, maar de reacties van luisteraars in het geheel niet. De PVDA werd afgebrand en neergezet als een 'clubje voor allochtonen'.
Ik wist even niet meer hoe ik het had. En Frank Du Mosh ook niet, die wist van ellende niet hoe snel hij ze weg moest drukken. :-D

Fleauxe | 17-03-09 | 11:29

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 11:20
Wat ik me heel lang afvraag, had jij vroeger iets met het katholieken geloof te maken?
Van mij mogen ze elk geloof verbieden, het zal de mensheid naar een nieuwe demensie brengen.
Geloven is niet weten mensen kunnen beter van feiten uitgaan.
Mijn zoon vroeg laatst aan de meester "wie heeft god dan geschapen?".
Dat is een lastige jongen, antwoorde de meester.

grote grutjes | 17-03-09 | 11:28

Jaja engeland maak je borst maar nat, oorlogje spelen met geert?

ReinierBee | 17-03-09 | 11:27

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:49
Der Ewige Jude bestond uit verzinsels van de nationaal-socialisten over Joden,
Fitna bestaat grotendeels uit publicaties die radicale moslims zelf op het internet hebben gezet, en uit letterlijke citaten uit de koran.
Da's een héél verschil, mevrouw Domheid.
-
En Hitler was inderdaad een doodgewone socialist en dus links.
Als je de kieswijzer invult aan de hand van het 25 punten program van de NSDAP, dat van 1922 tot 1945 onveranderd dienst deed, dan kom je uit bij de SP.
Verdisconteer je erin dat de NSDAP natuurparken stichtte, voor volkorenprodukten en biologische landbouw was dan kom je uit bij GroenLinks.
.
Een Tsjechisch vluchtelinge stelde laatst: "WIj hebben lang gedacht, wat is er toch gebeurd met onze mooie Revolutie Van Het Volk, dat deze op zo'n lelijke dictatuur is uitgedraaid? Maar zo zit het niet. We weten het nu, dit IS gewoon socialisme, zo gaat het uiteindelijk altijd als niemand de leiders tegenhoudt."
.
U hangt gewoon dezelfde ideologie aan als Pol Pot, Mao, Stalin, Hitler, Goering, Goebbels, Riefenstahl, Ceaucescu, Honnecker, Castro, de Kim Yongetjes, Chavez en Hoxha.
Er is dus beslist géén einde aan uw domheid.

Merlot | 17-03-09 | 11:24

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:04

De moorden op Theo en Pim vonden plaats in een door links geschapen klimaat van demonisering van criticasters en wegkijken van sociaal-maatschappelijke problemen.
BV: Ik wees onlangs iemand op een krantenartikel over jongeren die stenen gooiden naar brandweerlieden in Zaandam.
"Nou jae zeg, dit is je ggeinste stemmingmaekeggij! Waejgom moet dot nou weewrr op de voojpeagina!" was zijn reactie.

Ik hou mijn hart vast als GW iets overkomt.
Je kunt er vergif op innemen dat er een aantal mensen kokend van woede de straat opgaan, en wel richting het Hoofdkwartier van de Islamo-linkse coalitie...

Ahasveros | 17-03-09 | 11:24

en voor het eerst sinds lange tijd weer een glimlach op mijn gezicht, als het politiek betreft dan...
GO geert

de beer van de meer | 17-03-09 | 11:22

Proost Geert, zo en nu aan knoran met soepgroente.Kijken hoe ze in Engeland reageren met Geert als minister president van Nederland.
Nou het zou hem, wat mij betreft, van hartegegund zijn !

loyaal | 17-03-09 | 11:21

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:54
Als je de Koran gelezen hebt had je kunnen weten dat dat werk de symbolische diepgang van een pinda heeft. Je had het over een "één op één" overeenkomst met de verhalen van Grimm. Ik blijf aandringen: geef nu eens een voorbeeld.
In essentie komt de Bijbel overeen met de Koran? OT of NT of allebei? En wat is dan die essentie? Sprookjes zijn "vaak religieus"? Dan voorbeelden graag.

grote grutjes | 17-03-09 | 10:57
Lezen, best, bestuderen, nee dank je. Je kan een drol bestuderen zoveel als je wilt; het blijft een drol. Ben het wel met je eens dat de Islam een gevaarlijke sekte is. En net zoals in Duitsland de scientology-beweging verboden is, mogen ze van mij hier de Islam verbieden. Killercult.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 11:20

breedtevrees | 17-03-09 | 11:06
Ik vroeg toch, probeer buiten de indoctrinatie van je school te denken. Denk eens aan staatsbemoeienis, gebrek aan democratie, vrijheid van meningsuiting enz enz en maak dan nog maar eens een mooi opstel.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:20

Ach zoveel zal het niet uit maken als de PVV groot wordt. Het zelfde als met de LPF: een grote bek, maar naar een paar maanden ziet iedereen ook wel in dat het allemaal maar gebakken lucht is

aussieguy | 17-03-09 | 11:17

-weggejorist-

Bert_uit_Urk | 17-03-09 | 11:15

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:04
Op wat voor partijen denk je dat de moordenaars van Pim Fortuyn en Theo van Gogh stemmen? De mensen die achter de moorden staan/het wel best vinden, op welke partij stemmen die denk je? Dierenterroristen en islamieten stemmen links.
Goed journalistiek gezelschap.. dat klinkt voor mij als, andere linkse mensen zijn het ook met mij eens.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 11:14

@einde der domheid,

sprookjesboek- fabels-verzonnen-niet-bestaand-religie-opperwezen-atheisme

azijnseikerT | 17-03-09 | 11:14

breedtevrees | 17-03-09 | 11:06
Er is toch controle vanuit de 2e kamer.
Wat mij betreft mag Geert Wilders minister president worden, omdat hij door de 2e kamer heel goed in de gaten word gehouden.
De huidige en vorige ministers presidenten hebben gelogen(kwartje van kok, na het zuur het zoet)

grote grutjes | 17-03-09 | 11:14

@Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:49
Kent u de uitspraak van ene (linkse) Karl Marx: "Godsdienst is opium voor het volk"? Of andere fel-anti religieuze teksten uit de 60's en 70's?

Overigens, Ik erger me strontziek van al die vergelijkingen tussen vet bevoorrechte moslims in EU die geen strobreed in de weg wordt gelegd, en allerlei bijzondere privileges genieten, en opgejaagde, vervolgde Joden die NERGENS naartoe konden. Er was in de Jaren 30 totaal geen sprake van een Joodse staat.
Dit schijnt iedereen 'voor het gemak' ff te vergeten...

Joden brachten welvaart/wetenschap/technologie en waren ruim vertegenwoordigd in de kunstwereld. (25% van de Nobelprijswinnaars is van Joodse origine)
Uiteraard had je ook Joods proletariaat, maar die vielen geen meisjes lastig. Noch waren zij bezig hun geloof of levenswijze aan anderen op te dringen, of hielden zich bezig met staatsondermijnende activiteiten.
Verder heeft geen ene Jood zichzelf ooit opgeblazen in een (Duits) restaurant , school, bushalte, treinstation, vliegveld onder het roepen van "Baruch Hashem"!

Het mag dan wel 1000 X op CNN geweest zijn, maar Der Ewige Jude was een GEACTEERDE speelfilm, compleet met regisseur en script
Fitna is slechts een compilatie van ECHT filmbeelden van moordpartijen, gepleegd in naam van, onder het roepen van: "Allah-hu-akhbar!"...

Hoe je het ook wendt of keert: Hitler was een SOCIALIST. Een NATIONAAL-socialist weliswaar, maar toch...
"Je kunt geen Christen en Duitser tegelijk zijn" was een van zijn uitspraken.

Ahasveros | 17-03-09 | 11:12

@DeSteef | 17-03-09 | 09:12 <br />
Of ik het ermee eens ben of niet is niet relevant, maar aanpassen of oprotten is in ieder geval een effectievere oplossing dan thee drinken en buurtvaders aanstellen. Ontwikkelingshulp, waarvan bewezen dat het averechts werkt, terug brengen naar Europees niveau en niet 0,8% van het BNP scheelt ook miljarden en zo heeft onze blonde adonis nog wel meer zeer directe oplossingen. Subsidies voor elitaire hobbyclubjes schrappen is ook een mooie. Vrij assertief, maar zeker doeltreffend.

Eagle_Eye | 17-03-09 | 11:12

Wilders vergelijken met Mussert is onnozel, breedtevrees. Mussert was zo dol op zekere buitenlanders dat hij bereid was Nederland aan ze uit te leveren. Wilders vecht om Nederland voor de Nederlanders te houden.

Het CDA | 17-03-09 | 11:11

Ik ben het met schoorsteenveger eens. De geïntegreerde allochtoon kan beter op Wilders stemmen dan op de PVDA, want de PVDA zal de allochtoon blijven zien als decor, als een nobele wilde, of als stemvee.
Dat meisje met die hoofddoek op het PVDA-congres. Het was tenenkrommend, zo vreselijk oubollig en misleidend. Alsof je het ongelijk van je tegenstander kunt aantonen door een uitzondering te etaleren.
Hé, Ploumen, weleens van statistieken gehoord?! Nodig eens een allochtone kansenwijk uit voor je congres. Met name de jongeren, die zijn vast wel geïnteresseerd. Niet boos worden, als ze je een hoer noemen. Je bent namelijk een pooier. Eigenlijk heb je dat meisje geprostitueerd.

Het CDA | 17-03-09 | 11:08

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:46
Profeten, waarzeggers, goeroe's, sjamanen, zij krijgen altijd de aandacht.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:06

Dr. Pown3rt | 10:48

Vier jaar academische studie (nieuwste geschiedenis) incluis onderzoek in originele documenten en het schrijven van een boek over een NSB-er school-indoctrinatie?

Omdat Hitler de term 'socialisme' in zijn NSDAP alleen heeft gebruikt om de DAP de wind uit de zeilen te nemen. Verder was er net zoveel 'socialistisch'in zijn programma als in dat van WIlders, als je die domme vergelijking er toch eens bij pakt.

Wilders komt overigens veel meer overeen met Mussert: een man die simpele oplossingen zoekt voor complexe problemen, of alleen de problemen noemt. Wilders is net zo ondemocratisch, met hem als 'leider'van een partij zonder leden. Excuus, Mussert was democratischer.

Die vlaggen en liederen waren een teken van de tijd, dat had elke beweging en/ of vereniging. Dat we dat nu niet meer doen, Wilders incluis, wil nog niet zeggen dat we er andere ideen op nahouden. Net zo goed als dat het CDA nu niet met vlaggen loopt te paraderen en de katholieken het toen wel deden. rest volgt, heb nu een afspraak.

breedtevrees | 17-03-09 | 11:06

dat heb ik al es eerder iemand horen zeggen ...... en een paar dagen later was ie dood
*neemt voorbereidingen voor een emigratie*

bluemini | 17-03-09 | 11:06

.. Geert Wilders kreeg 1 enorm voordeel van z'n voorgangers: slechter kan het niet. En wat een reuzewinst valt er te halen in het afbouwen van overbodig linkse riemensnijders-van-andermans-leer.
Wel riskant zijn de anti-democratische elementen die uit de linkse holen te wageningen en nijmegen gaan kruipen omdat hun voedingsaders opdrogen.

Jan Passant | 17-03-09 | 11:05

@openbaarminiserie
nazis geliefd bij het volk.... geef a.u.b. wat feiten.

doehetlichtuit | 17-03-09 | 11:04

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:57
van Gogh is door een radicale Islamiet vermoord, niet door links.
Pim door een radicale loner die nergens op bijvoorbeeld PvdA lijkt. (In die kringen wellicht het establishment genoemd.)
Ik heb EEN keer Fitna met der Ewige Jude vergeleken.
Wat dat aangaat verkeer ik in goed journalistiek gezelschap.
Maar verder vind ik WIlders op een onsmakelijke manier koketteren met bedreiging en afwijzing, nu ook weer door Pim te citeren.
Let je een beetje op je woorden voordat je iets schrijft?

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 11:04

grote grutjes | 17-03-09 | 10:51
Joh, ik vind het best. Het is een democratie en we zullen de regering krijgen die we blijkbaar met zijn allen willen. Ik zelf denk dat het niet zo ver zal komen want zie Geert om diverse redenen nog niet in een coalitie terecht komen, laat staan blijven zitten. En een absolute meerderheid zit er ook niet in denk ik. Zelf zit ik er niet op te wachten. Ik heb het niet op liberalen in het algemeen en in het geval Geert hou ik mijn hart vast voor een vergaande polarisatie en daarmee nog grotere ontwrichting van de maatschappij. Ik weet het niet helemaal zeker want geloof graag dat Geert in principe geen xenofoob is, maar ik vraag mij af hoe het in de praktijk uitpakt. Ik zie nu al precies die allochtonen vertrekken die het nu juist wél goed deden hier, precies diegenen waar ik persoonlijk nu net helemaal geen moeite mee heb.
Ik prefereer de PVV in de rol van horzel. Dat doen ze goed en dat is nodig. Ik hou mijn hart vast voor de PVV aan de macht, maar we zullen zien.

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 11:04

Nederlanders die denken dat Wilders een gevaar is, of ongeschikt, hebben geen benul van de corruptie en totale onbekwaamheid binnen de zogenaamd fatsoenlijke partijen. Als je het CDA en de PVDA uit de samenleving zou halen, dus ook uit alle bestuursfuncties en commissariaten, en vervangen door lui met vakkennis, die niet tot het old boys netwerk behoren, dan is Nederland zo weer een beschaafd, hoogontwikkeld land, dat geen cent tekort zal komen.
Kijk alleen al naar het onderwijs en naar de zorg (met dank aan de VVD). Als je werkelijk denkt dat de PVV dit slechter zou doen, dan ben je niet goed snik. Het KAN niet slechter.
Bovendien verheug ik me nu al op de parlementaire enquêtes en justitieel onderzoek naar de old boys. Als er echt goed onderzocht zou gaan worden, dan is volgens mij bijna de helft schuldig aan strafbaar handelen. We zullen nog gevangenissen bij moeten bouwen.

Het CDA | 17-03-09 | 11:03

Fleauxe | 17-03-09 | 10:42
Ze moeten wat. Ze hebben nu lang genoeg geprobeerd om Wilders en zijn aanghangers verdacht te maken, maar die strategie blijkt niet te werken. Jan Modaal en Lul de Behanger zijn niet tot de orde te roepen, althans niet tot de orde die zij voor Jan en Lul bedacht hebben.
Er zit nu, naar mijn idee, heel veel wraakzucht bij de gevestigde macht, vooral bij links. Die toont zich het eerst bij de traditioneel wraakzuchtigen, het type Danen, maar heeft zich nu verspreid onder de salonsocialisten zoals Lucas. Die wraakzucht zoekt om een uitweg, dat gaat vandaag of morgen exploderen. Dat krampachtige congres van de PvdA spreekt boekdelen. Dat arme meisje werd zowat op het offerblok gehesen en ritueel geslacht om ontevreden Nederland te tonen dat het de socialisten menens is, maar er zit helemaal geen brede multiculturele boodschap meer achter, het is gram halen, kwaad uithalen naar de ontevredenen. Die Hamer krijgt net zo'n zuur gezicht als die enge imams, Enait, als Lont, als al die anderen die leven op de brandstof van het ressentiment.
Ik denk dat een groot deel van de allochtone onderklasse dezelfde belangen heeft als de autochtone onderklasse, en dat deze allochtonen de autochtonen helemaal niet in de weg zitten, en omgekeerd. Er zijn genoeg allochtonen die het wat mij betreft als een belediging mogen opvatten nu plotseling op zalvende toon 'nieuwe nederlanders' genoemd te worden.
Het integratiedebat is al lang geen probleem meer van een spanning tussen allochtonen en autochtonen, het is een probleem van conflicterende ideeën.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 11:02

Einde van de Domheid @10:49

De NSDAP heeft zich al direct vanaf het ontstaan uit de DAP antisemitisch opgesteld. En hoe je het ook wend of keert en beargumenteert dat de Nazi partij later meer rechtse elementen had dan linkse (wat ik met je eens zou zijn), in de beginperiode was de NSDAP wel degelijk links, behoorlijk links zelfs.

Vergeet daarbij niet dat de Joden niet om hun geloof werden vervolgd, de voornaamste aanleiding was dat Joden volgens de socialisten alle financiele middelen en resources van Duitsland controleerden. Dat 'kapitalisme' was tegen alles waar het socialisme voor stond.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 11:02


Kent Geert wel 27 andere mensen?

/\/\addog | 17-03-09 | 10:59

Geert verliest langzamerhand alle gevoel voor de realiteit,wat natuurlijk niet verbazingwekkend is.
Gezegend met beperkte verstandelijke vermogens en tunnelvisie,ben je al snel overtuigd van je eigen gelijk als een poll dat ondersteunt.
Gelukkig begrijpen wij bijna allemaal dat over twee jaar Geert niet dit aantal zetels gaat halen,die paar domme stemmers die hem blijven steunen zijn goed voor een zetel of 5,meer tokkies hebben we gewoon niet in dit land.

captainobvious | 17-03-09 | 10:59

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:49
Zie! Jij vindt het heerlijk om Wilders met Hitler te vergelijken :S
Links is heel goed in vijanden uit de weg te ruimen, zie bv Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Fitna laat zien wat moslims doen/willen. Eigenlijk een slap aftreksel van Islam, what the west needs to know. Maar goed, de boodschap is hetzelfde en alle struisvogels doen hun best om het dan maar als der ewige jude af te schilderen zodat je de boodschap kan negeren. Durf je kop es uit het zand te halen zodat er een einde aan jouw domheid komt!

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:57

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 10:49
Zulke boeken lees je niet, maar moet je bestuderen om te begrijpen.
In het oude testament, staan minstens zoveel gruwelijkheden in als in de koran.
Alleen de koran is absoluut (er mag niets veranderd worden in het boek)
De islam is een gevaarlijke ideologie (sekte) net als de scientologie of jehova's.

grote grutjes | 17-03-09 | 10:57

Fleauxe | 17-03-09 | 09:15
Vriend, ga nou geen hoezee roepen alsjeblieft. Je vraagt wel een beetje om woordspelingen zo he ?
Zeg dan "Zoo gaat hij goed, zoo gaat hij beter Geert" of "ja vooruit Geert, zet hem op" of "tien tegen één dat linksch lelijk op hun neus zullen kijken" als je persé in de jaren dertig sfeer wil blijven.

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 10:55

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 10:49
Koran komt in essentie overeen met de Bijbel. Heb hem zeker gelezen.
De vergelijking met Grimm, daar ben ik toen niet op verder gegaan omdat er iemand was (jij?) die de vergelijking toe wilde passen op ieder sprookje.
Sprookjes zijn vaak enorm religieus. Religies vergelijken met spookjesboeken dient daarom geen enkel atheistisch doel. Atheisten die ik ken zijn overigens nooit agressief anti-religie. In die relatie (en in relatie to Wilders) gebruikte Cojones ooit een mooi woord: Control Fetish™

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:54

Bovendien wil de PvdA wel met Geert regeren hoor. Als de PvdA Nederland aan de islamisten wil weggeven om voldoende stemmen te halen zodat hun roeptoetert op het pluche mag zitten dan verraden ze hun principes ook nog wel een keer door samen met Wilders te regeren.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:53

Ik hoop dat dit kabinet snel valt!

Eagle89 | 17-03-09 | 10:51

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 10:44
Het volk is nu ook niet tevreden.
Daarom emigreren zovele gestudeerde autochtonen met vermogen naar landen australie of canada. cbs in 2008 rond 130000.
Werken loont niet meer en de belastingdruk is veel te hoog hier in Nederland.
Steeds minder werkenden, moeten steeds meer niet werkenden onderhouden.

grote grutjes | 17-03-09 | 10:51

Quincy Jones @10:50

Da's ook niet nodig hoor. Wel eens van een minderheidskabinet gehoord?

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:51

Alleen wil niemand met 'm regeren...

Quincy Jones | 17-03-09 | 10:50

Ik hoop dat ie het wordt...

Doc Damage | 17-03-09 | 10:49

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:44
Ik zie hier erg vaak de quote als zou Hitler links zijn.
Vaker dan dat Fitna wordt vergeleken met Der ewige Jude.
(En jazeker daar teken ik voor en vond CNN aan mijn zijde!)
Maar hoe manipulatief. machtziek en zelfzorgend links ook is; er is nog nooit een bevolkingsgroep of religie als collectieve vijand weggezet.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:49

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 09:08
Over welk universeel mensenrecht heb je het eigenlijk? Het recht om een ander met de dood te bedreigen, zoals in de Heilige Koran gebeurt?

Over de Koran gesproken: in een vorig topic had ik je gevraagd om nu maar eens een voorbeeld te noemen van een Koranverhaal waarvan de symboliek één op één overeenstemt met die van een willekeurig Grimm-verhaal, zoals je beweerde. Sindsdien heb ik niets meer van je mogen vernemen. Volgens mij heb je heel die Koran niet eens gelezen, mevrouw Domheid. Corrigeer me maar als ik er naast zit.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 10:49

Die vlag is ontzettend dom, die muziek trouwens ook. Dat moet hij overlaten aan losers als Rita en Kay.

waskuip-admiraal | 17-03-09 | 10:48

breedtevrees | 17-03-09 | 10:41
Probeer eens buiten je indoctrinatie van school om te denken en vertel me dan waarom ik ongelijk heb.

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:48

Schoorsteenveger @10:26

In eerste instantie zou ik ook Wilders gaan stemmen vanwege mijn onvrede met de huidige partijen welk slechts ten dele door de behandeling de islam problematiek werd veroorzaakt. Een groter deel van de onvrede bestaat er echter bij mij uit dat mn. het huidige kabinet keer op keer de 2e Kamer vrijwel negeert. Het huidige kabinet is het meest anti-democratische kabinet dat ik mij kan herinneren en ik vind dat het vrijheids beginsel boven alles een flinke impuls nodig heeft.

Na Wilders' tour in de VS, maar ook door zijn huidige bijeenkomsten in het land, zowel de grote gebaren als de kleinschalige gemeentegebouwtjes, ben ik echter van mening veranderd. Wilders begint in een rol van staatsmanschap te groeien. Uiteraard zijn zijn controversiele standpunten mbt. islam aanleiding voor buitenlandse media om hem te willen interviewen maar dat neemt niet weg dat hij die interviews ook KRIJGT.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:46

Je kan vinden van Geert wat je wil, maar ik vind het een dijk van een prestatie wat hij hier levert.
Binnen 4 a 5 jaar richt hij zijn eigen partij op, die niet alleen solide maar ook zeer stabiel oogt. De PVV word langzamerzeker volwassen. Het is bijv enorm verstandig van Wilders om (nog) geen leden te accepteren. Ik weet namelijk zeker dat de leden namelijk vooral xenofobe tokkies zullen zijn. Iets wat een hoop kiezers afschrikt. Wilders houd hierdoor de image van de partij in eigen handen.

Wat ook het verschil is met bijv een LPF, is dat de PVV echt een team is. Een team wat weet wat het doet. Ik gun de PVV van harte al dit succes. Ik ben een VVDer, en zal altijd VVDer blijven. Maar de PVV heeft toch mijn sympathie en mag van mij best de grootste worden

MPdeH2 | 17-03-09 | 10:46

Fleauxe | 17-03-09 | 10:30 Dat klinkt me als muziek in de oren! Dat we elkaar uiteindelijk een keer lachend in de armen vallen is voor mij een ding wat zeker is. Desondanks zijn overtuigde mensen voor mij altijd ietwat griezelig *iets met medaille en 2 kanten waarvan de schaduwkant angstvallig in het donker gehouden wordt* Ik zie dus de relios liever op afstand van de regie omdat dezen iedere keer weer dat bepaalde eigenbelang dienen wat andersdenkenden weer benadeeld. Maar goed, zonder 'verboden' zal dat effect ook mild zijn of misschien zelfs ontbreken. Ik heb vertrouwen dat het wel gaat lukken. Doe maar een flinke overwinning voor de PVV om te beginnen en dan eens kijken wat hij ervan bakt. Ik ben benieuwd.

Stroopdoos | 17-03-09 | 10:45

Ik haal de Schultenbrau en de Euroshopper chips alvast in huis mocht het zover komen. Eens zien of het volk na een jaar Geert nog altijd zo tevreden is.

Bigi Bana Boy | 17-03-09 | 10:44

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:33
Hitler met Wilders vergelijken gaat nooit vervelen heh?

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:44

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:34
Dambisa Moyo moet hier eens een lezing komen geven.
www.nrcboeken.nl/interview/draai-dicht...
Dit is het soort geluid dat het verstikkende van de oude moraal ter discussie stelt. Dit is het soort geluid dat wérkelijk die oude, roestige mechanismen kan breken, gewoon door een beetje woestijnzand tussen de raderen te gooien.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 10:44

@wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:22
Als we kijken naar oorzaak en gevolg, dan is het socialisme een gevolg van het Marxisme. Zowel de sociaal-democratie in West-Europa, het communisme van de Ossies, als bijvoorbeeld het multiculturalisme (theorieën van de neo-Marxisten van de Frankfurter Schule) putten uit dezelfde Marxistische bron. Het grote probleem zijn dus de Marxistische denkkaders, die nog springlevend zijn.

Zware Guy | 17-03-09 | 10:43

Kan niet snel genoeg gebeuren!

Ni Hao | 17-03-09 | 10:43

@Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:41
Je vraagt er om.

stekelige | 17-03-09 | 10:43

-weggejorist-

Gunba | 17-03-09 | 10:42

@Ultra Rebel | 17-03-09 | 10:39
37,5% van de kiezers vertegenwoordigt toch nog altijd zo'n 56 kamerzetels.

stekelige | 17-03-09 | 10:42

@Schoorsteenveger | 17-03-09 | 10:26: Helder. En fantastisch geschreven, if I may say so.
Vraag jij je wel eens af in hoeverre het allochtone deel van het linkse electoraat zich kan verhouden tot de autochtone onderklasse? Verkijk je je misschien niet een beetje op de ultieme paradox waar de PVDA en SP zich in hebben weten te manoeuvreren? Het heeft een uurtje of wat gekost maar ik heb de gehele resolutie integratie (inclusief amendementen) gelezen. www.pvda.nl/renderer.do/menuId/2000064... Het bewijst mijn vermoedens. De partij ziet zich voor de opgave gesteld onverenigbare belangen te verenigen.
Dat maakt het mechanisme wat je omschreef niet minder waar, maar geef toe, wel erg onwaarschijnlijk. Of zie je het echt gebeuren dat de PVDA subiet partij gaat kiezen voor de autochtone onderklasse?
Het zou kunnen, maar dan moet het allochtone volksdeel zich afsplitsen in een andere partij.

Fleauxe | 17-03-09 | 10:42

Dr Pown3rt | 10:32

Omdat je van politiek geen kaas gegeten hebt en links en rechts duidelijk niet uit elkaar kunt houden.

breedtevrees | 17-03-09 | 10:41

stekelige | 17-03-09 | 10:38
Fijn dat je hapt.
Kan ik hier zeggen.
'Erg goedkoop om met een uitspraak van Pim te gaan koketteren, effectief zal het zijn, maar weer op een wrange manier.'

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:41

-weggejorist-

Gunba | 17-03-09 | 10:40

links of recht het gaat om de partij standpunten en het partij programma.
En het aan de kaak stellen van een ideologie moet gewoon kunnen in een democratisch land.
Dat heeft niets met hitler of de 2e wereld oorlog te maken.
Het cpn verheerlijkte vroeger het communisme, deze leden zitten over het algemeen nu in links e partijen.
Door het communisme zijn meer doden gevallen dan door het facisme.

grote grutjes | 17-03-09 | 10:40

Wilders, ongenuanceerd kloodtzakje. Hij heeft een aantal potentieel te waarderen standpunten maar door gebrek aan onderbouwing ben ik bang voor wat komen gaat. Ik ben bang dat hij echt alleen maar een schreeuwer is en nergens echt iets van snapt behalve van populisme.
Daarbij vind ik dat het in een democratie VERPLICHT zou moeten zijn om in debat te gaan, iets wat Wilders consequent ontwijkt. Ook wil ik nog wel vinden dat hij een verrijking is voor de politiek doordat hij hier en daar wat aanwakkert. Maar 9 zetels zijn er meer dag genoeg!!

Femke Fapkema | 17-03-09 | 10:40

Fleauxe | 17-03-09 | 09:22
LOL @ Blondi

Jaap de Paap | 17-03-09 | 10:40

@poll Meeste mensen zijn nog tegen.

Ultra Rebel | 17-03-09 | 10:39

@Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:35
Dat is dan ook het enige waar je goed in bent.

stekelige | 17-03-09 | 10:38

Geen enkele partij hoeft samen te werken in een regering met de PVV hoor. Minderheidskabinetten worden wel vaker gevormd en zijn prima in orde. Dan kan de rest in de oppositie gaan zitten en worden er weinig kabinetsvoorstellen goedgekeurd, jammer dan.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:37

@dondermuis,

Hé linkse rat, kun je, naast een hele hoop holle retoriek, ook aangeven waaróm dat zo is?
Wat een goedkoop reaguurseltje van je!

linksisooknietalles | 17-03-09 | 10:35

Nou nog een taart-incident orkestreren...

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:35

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 10:26
Mooi stuk. Het wachten is inderdaad op een revolutie/bezinning binnen de gevestigde patijen en niet op een onsrustpartij als van Wilders.

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:34

'T is een kwestie van geduld.. rustig wachten op de dag.. dat heel Holland Limburgs lult.. en Geert de rol van MP vervult!!'

-Vrij naar Rowwen Heze-

DaG | 17-03-09 | 10:34

Oerkoendoe | 17-03-09 | 10:16
Je hebt een goed punt hoor. Ik worstel met dezelfde dilemma's en CDA vind ik geen aantrekkelijk idee. Maar ik ga er vanuit dat wie intelligent genoeg is om deze problematiek te doorgronden, de retoriek van Wilders toch niet zal aanspreken. Maar ik begin te twijfelen aan het electoraat.

Mijn beste gok: als we allemaal D66 stemmen. Een partij die (hoewel zichzelf belachelijk gemaakt in de afgelopen tien jaar) in staat zou kunnen zijn om betrouwbare mensen bij elkaar te krijgen (ondenkbaar bij Wilders). Trouwens; mensen die niks met religie hebben, doen er verstandig aan Wilders te wantrouwen. Hij schiet verdacht goed op met extreem religieus Israel en extreem Christelijk USA.

maxxman | 17-03-09 | 10:34

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:2
Die riedel van Hitler was links is een beetje saai aan het worden.
Welke bevolkingsgroep of religie benoemt 'links' als 'fout'.

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 10:33

helderejan | 17-03-09 | 10:28
Waarom? Omdat ik in vrijheid wil leven? Omdat ik waarschuw voor het socialisme wat ons zoveel ellende heeft gebracht (Hitler). Omdat ik tegen links (socialisme/fascisme) ben? Waarom ben ik gevaarlijk?

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:32

Probleem is dat er geen enkele partij samen wilt werken met de PVV, dus ze zullen nooit de meerderheid krijgen.

blendedperfection | 17-03-09 | 10:31

wakkere_nederlander @10:22

Hoewel het meeste domme volk veronderstelt dat Hitler extreem rechts was denk ik niet dat je je bij die rangen aan moet sluiten door te verkondigen dat hij extreem links was. Het Nationaal Socialisme heeft weliswaar z'n wortels in het linkse socialisme, echter het heeft tijdens z'n groei naar het fascisme enige rechtse elementen opgepikt. Dat maakt de Nazi's noch extreem links noch extreem rechts maar eigenlijk iets 'rechts van het midden', zeg maar waar de ietwat naar rechts gezwiepte PvdA zich nu bevindt. Ook Bos heeft het onlangs gehad over een links nationalisme, Bos confiskeert grote bedrijven. Het grote verschil tussen de Nazi's en de PvdA is echter dat de Nazi's geliefd waren bij de eigen bevolking.

openbaarminiserie | 17-03-09 | 10:30

@Koekje-dr-bij? | 17-03-09 | 10:10
Nee hoor, de politici zijn de taferelen op het Binnenhof na de moord op Fortuyn niet vergeten. Da's ook meteen de enige reden waarom Wilders wel goed bewaakt wordt, toen kwam het gepeupel angstwekkend dichtbij.

De moord op Fortuyn was een belangrijke testcase voor de politiek-correcten hoe om te gaan met dissidenten, en 'm laten vermoorden door een 'eenzame gek' (uiteraard een autochtoon, anders krijg je maar rassenrellen) zullen ze van het lijstje hebben geschrapt.

Zware Guy | 17-03-09 | 10:30

@Stroopdoos | 17-03-09 | 10:22: Maak de dingen ook niet moeilijker dan ze zijn hé. Wat we weten is dat wat er is. Het gegeven dat we zijn en samen een zo aangenaam mogelijk bestaan moeten nastreven. Binnen dat proces moet iedereen gelijk zijn en slechte elementen worden aangepakt. Wat is slecht? Dat zijn is het/ zijn zij die het algemeen belang willen schaden. En als je zo even doorgaat doemt er vanzelf een overzichtelijk beeld van een gezonde samenleving op. Op basis daarvan kunnen we alle problemen oplossen.
Zelfs religie past in die 'gezonde' samenleving. Zo lang we maar niet voor elkaar weglopen. Het debat moet, juist nu, worden gevoerd. Hard tegen hard en zonder consensus. Op den duur gaan de scherpe randjes er dan wel vanaf en zul je zien dan we elkaar vermoeid in de armen vallen. Althans, dat is dan weer mijn geloof.

Fleauxe | 17-03-09 | 10:30

mick jagger | 17-03-09 | 09:17
Ja, ik heb me hier ook groen en geel aan geërgerd.
.
www.novatv.nl/
''Toen ik gisteren de foto van Wilders zag in NOVA moest ik gelijk aan de Hitler-groet denken.
Was dat ook de opzet van NOVA?
Moet ik Wilders soms als Hitler-adept zien?''

Ella | 17-03-09 | 10:30

sloppy josef | 17-03-09 | 08:10
Volgens het cbs emigreren er de laatste 5 jaar, jaarlijks rond de 100000 gestudeerde autochtone nederlanders naar canada, australie.
De reden is hoofdzakelijk de belastingdruk.
Werken moet lonen, deze prikkel heeft een mens nodig.
Dit hebben ze inmiddels in rusland en china al ingezien.
Verder hebben de regerings partijen inmiddels aangetoond dat ze niet kunnen regeren.
Nieuw bloed zorgt voor verandering.
De PVV is een partij, net als de andere partijen.
Het gaat om de inhoud, je hebt geen idee hoe je word geindoctrineerd, gemannipuleerd, zodat de gevestigde orde kan blijven zitten waar ze zitten.

grote grutjes | 17-03-09 | 10:29

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:22
Fijn om te zien dat meer nederlanders dat inzien :)
En ja, als we vrijheid van meningsuiting willen blijven behouden dan is er maar 1 partij die zich daarvoor inzet..

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:29

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:15
Dit bedoel ik. Dit soort ideen zijn gevaarlijk. Pas op voor deze idioten.
Dr. Pown3rt , jij bent van het gevaarlijke soort.

helderejan | 17-03-09 | 10:28

De euforie rond Geert Wilders en de PVV komt voort uit weinig méér dan gevoelens van onbehagen, gevoelens die kennelijk steeds méér mensen hebben. Dat blijkt niet zozeer uit de peilingen dan wel uit de publieke uitspraken van lieden die gisteren Wilders nog verketterden, maar vandaag de noodzaak van enige nuance al in beginnen te zien.
Geert Wilders brengt geen nieuwe kijk, brengt geen nieuw beleid, loopt ook niet met fakkels, roeden of vlaggen rond, hij heeft zijn antennes perfect afgestemd op de signalen uit de samenleving en zet deze kakafonie om in enigszins verstaanbare taal. Dat hij een duidelijke boodschap heeft is slehts schijn. Wilders is de Madoff van de politiek, hij speelt een pyramidespel, een spel waarbij hij elke keer hoger in moet zetten om de kiezer aan zich te blijven binden.
Want die kiezer, en dat wordt maar al te snel vergeten, komt niet uit de lucht vallen maar stemde gisteren op één van die andere partijen en stemt morgen, als hij dat wil, wéér op een van die andere partijen. En al die andere partijen zijn, krampachtig weliswaar, bezig met een inhaalslag, en duwen Wilders nog verder naar de rand van de afgrond.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Nederland heeft, hoe treurig ook, figuren als Wilders nodig om uit een stuip te schieten, een stuip die al decennia lang duurt en inmiddels verlammend werkt. En die stuip heet multiculturele samenleving.
Als niemand de moed heeft om de morele fundamenten van de multiculturele samenleving eens goed te onderzoeken, dan zullen figuren als Wilders het héél gemakkelijk blijven hebben. Die fundamenten raken heel oude tradities, die zijn gebouwd op een Christelijke moraal die in een aantal opzichten verstikkend begint te werken.
Wat mij betreft een groot debat over wat naastenliefde nou eigenlijk is, en hoe op basis van naastenliefde óók een heel salonsocialistisch bolwerk is gebouwd, een bolwerk dat de zwakte verheerlijkt en floreert op het identificeren, binden en manipuleren van de zwakken in de samenleving.
Welnu, die zwakken in de samenleving zijn nu voor een deel naar de PVV gekropen, want ze voelen zich onbehaaglijk, en Christenen en Socialisten worden héél bang als zoiets gebeurt, als hun helpende hand geweigerd wordt. Dan worden ze boos en verongelijkt en gaan ze schelden. Christenen en Socialisten zijn vampieren die de zwakken uitzuigen, zodat ze nog zwakker worden en niet meer weg kunnen lopen, en ze worden agressief als blijkt dat ze niet hard genoeg gezogen hebben.
Christenen en Socialisten verdoemen de weglopers en prijzen degenen die zich als zwakken op hun poorten kloppen, smekend om te worden toegelaten tot de multiculturele heilstaat.
En daar staan ze nu. Ze hebben nooit hoeven leren om verantwoording af te leggen aan die weglopers. Dat zijn zwakken, behoedtigen, die alleen maar dankbaarheeid moeten tonen als hen de helpende hand wordt aangereikt, bijvoorbeeld door eens in de vier jaar in het stemhokje op de knieën te vallen, kleur te bekennen en hun geloof te belijden, hun geloof in een samenleving die op maat voor hen is gemaakt, benoemd en gebouwd.
Wilders gaat dit mechanisme niet breken. Als hij zijn kiezers op welke wijze dan ook de schrik aanjaagt, en dat gaat gebeuren, dan hollen ze even hard weer terug naar hun veilige oude plekje. Maar hij kan er wél lekker tegenaan schoppen, voor even, net als Fortuyn dat deed.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 10:26

lijkt me niet verstandig om zo snel al minister president te willen worden. De lpf kwam ook veels te snel in de regering, het kost gewoon tijd voordat je als nieuwe partij in het kabinet kunt is mijn mening.
Doe net als de SP gewoon eerst lekker lang oppositie voeren, gewoon omdat het kan...

Onderbuik | 17-03-09 | 10:25

Zie je wel dat we in een kleine USA wonen! alleen we lopen 8 jaar achter. Zij een incapabele idioot, wij een capabele idioot.
de vergelijking met bruinhemden gaat niet op, die met zwarthemden wel. Maar ach, nances worden toch nooit begrepen. He wilders?

breedtevrees | 17-03-09 | 10:23

af en toe moeten mensen toch ook maar een keer lezen wat de PVV wil op het gebied van de economie:

www.pvv.nl/index.php?option=com_deeppo...

de crisis is probleem numer uno. En dat is wat je krijgt van de PVV om dit op te lossen.....

dat is niet rechts dan is niet links, dat is helemaal niets.

doehetlichtuit | 17-03-09 | 10:23

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:15
Klopt!: Hitler was inderdaad extreem LINKS en niet rechts zoals velen denken.
En ook de waanideeen van Marx en Lenin waren gefundeerd op socialisme.
Het is dan ook niet het socialisme maar de vrijdenkendheid dat ik bewonder van de pioniers van het vrije woord.

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 10:22

Geiteneuker | 17-03-09 | 10:20

Daar gaat ie. Geen inhoud . Volgens mij moet JIJ in het bestuur van de PVV.

helderejan | 17-03-09 | 10:22

Fleauxe | 17-03-09 | 10:15 Ik zie geen plaats voor religie in het bestuur van een land. Religie doet namelijk iets wat niet kan, spiritualiteit met rationaliteit verklaren. Iets wat niet samengaat. Een land regeren doe je rationeel en met een gedachtegoed wat ergens in de menselijke natuur omsloten ligt. Maar die is uiteraard voor alle mensen gelijk! Daarom heb ik een tyfus hekel aan verschillende stromingen van religies. Hoe kan mens 1 anders zijn dan mens 2 terwijl ze beide van hetzelfde soort zijn. Hoe kan de een zich boven de ander verheven voelen op basis van het een of andere symbolische sprookje. Nee, voor mij wordt dat een 1+1=2 gedachte, geen fratsen. Nu ik dit zo schrijf zie ik wel dat een gedachtegoed nodig is en vraag me zelf ook af waar deze dan vandaan moet komen. Echte wijzen staan niet echt in het telefoonboek. Pff, dilemma.

Stroopdoos | 17-03-09 | 10:22

Wat lullen ze toch allemaal. Beter Wilders aan de macht dan een burgeroorlog.

Bert Whaha | 17-03-09 | 10:21

@ helderejan | 17-03-09 | 10:17

Echte helderheid zit er niet meer in he? Ik had je toch gevraagd niet meer zo vroeg aan de borrel te zitten!

Jammer dat je niet op inhoud kunt discussiëren..

Geiteneuker | 17-03-09 | 10:20

@ Japannert | 17-03-09 | 10:16
Dat tweede is nou precies wat hij gisteren heeft gedaan.....

Geiteneuker | 17-03-09 | 10:18

Geiteneuker | 17-03-09 | 10:07

Ik denk dat je niet goed leest wat ik schrijf. Ik noem geen Hitler of Goebbels, allereerst. Ik noem alleen maar waar ik dit soort taal eerder heb gehoord. Daar bedoel ik me dat je moet oppassen om hele groeperingen af te schilderen als DE moslims. Zo ken ik ook DE christenen en De boedisten en De joden enz.. Die bestaan namelijk niet DE !! Ik ben zelf ongelovig maar ik weet dat in elk geloof andere meningen zijn en uitgedragen worden en niet iedere gelovige kan verantwoordelijk zijn voor elke aanhanger van hetzelfde geloof.

En over die linkse regeringen van jou, nou daar zaten ook rechtse partijen in die ook medeverantwoordelijk zijn. Gelukkig maar dat we nog steeds in een land wonen waar gelukkig niet 1 partij het voor het zeggen heeft.
En ja bedankt om te zeggen dat ik de verliezer van de discussie ben. En dat bepaal jij ?? Wie is er nou de verliezer ?

helderejan | 17-03-09 | 10:17

orandatomo | 17-03-09 | 10:02
Vind ik ook; sympathie voor de underdog is een belangrijke factor.

van Maerlant | 17-03-09 | 10:17

Narcist als PM, kan leuk worden.

Heeft hij al een boek geschreven "Mijn Gevecht, hoe je al blondje boven op komt"

paranoia | 17-03-09 | 10:17

maxxman | 17-03-09 | 09:58 Ben blij dat je een intelligent verhaal laat horen, voor een zwitsalhoofdje dan.

Wat willen we nu? Ik denk dat we een verandering willen. Een regering die iets doet aan veiligheid, een zooi ambtenaren minder, minder belastingen, etc. Maar hoe zit het met een alternatief voor Wilders? PvdA en CDA gaan het niet doen. De PVDA is te bang om de multiculti achterban te verliezen. Het CDA heeft geen sterke leider. Bovendien wil ik niet christelijk stemmen. Ik heb niets met religie en wil niet dat religie mijn dagelijks leven beinvloed. VVD, D66? Als ik daarop stem dan heeft mijn stem in ieder geval weinig te vertellen. Rita is exit en Wilders, ja vult een gaatje. Zeg maar gerust een gat. Als ik op Wilders stem, dan gaat er iets veranderen. het kan fout gaan, maar kiezen voor nog een regering PvdA/CDA is natuurlijk geen optie. Ik kan ook niet stemmen. Ik zit in het buitenland en betaal geen belasting in Nederland. Wil wel graag terug, en wil dan ook best belasting betalen, maar niet aan een regering, wel aan een volk. Zijn de belastingbetalers eigenlijk nog in de meerderheid in NL?

Oerkoendoe | 17-03-09 | 10:16

Als Wilders ten eerste eens wat normale, capabele mensen om zich heen verzameld, ten tweede inspraak van leden toestaat in zijn partij, en ten derde eens met werkbare oplossingen komt in plaats van populistische nonsens, wil ik het best overwegen om op hem te stemmen.

Voorlopig blijf ik nog maar hopen en actief werken aan een verrechtsing van de VVD.

Japannert | 17-03-09 | 10:16

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 09:56
'Waar is de strijdlust en de trots van de ECHTE socialisten gebleven'
Socialisten zijn gevaarlijk (Nationaal-Socialistische-Duitse-Arbeiders-Partij)
De klauwen van het socialisme zijn nog gevaarlijker dan die van het christendom. Dus VRIJHEID is wat we willen!

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 10:15

@Stroopdoos | 17-03-09 | 10:10: Eens, maar in hoeverre trek je dat door? Zouden er dan ook helemaal geen partijen mogen bestaan met een godsdienstig karakter? Daar ben ik niet per se tegen, maar wat mij betreft blijft het nog wel even zo. De prioriteit ligt bij het bestrijden van radicalisering en het opschonen van de straten.

Fleauxe | 17-03-09 | 10:15

Waarom ook niet? Nederland is een georganiseerd land waar alles reilt en zeilt; het kabinet is er alleen om nieuwe wetten of beleid te bedenken die zinvol moeten zijn. Wat er nu zit smijt geld over de balk en laat tientallen miljarden spoorloos verdwijnen naar het buitenland.

Shalome | 17-03-09 | 10:13

alvast alle waterstofperoxide opkoopt voor de komende 4 jaar

b_b | 17-03-09 | 10:12

JumboXL | 17-03-09 | 09:49
Je zal Malmö wel gezellig vinden denk ik.

Aldebaraan | 17-03-09 | 10:12

Kijk de paniek bij Links ontstaan! Heerlijk om te zien!
Wilders aan het roer! NU
Eerst van Nederland een roerloos schip maken, en daarna als ratten het schip proberen te verlaten;
dat is wat jullie rest: voortdrijven c.q. verzuipen op de waanideeen van een kustlijn van jullie ideale wereld in het verschiet

Een Soort Iets | 17-03-09 | 10:11

Goed nieuws voor Verdonk, Geert zal nu wel binnen afzienbare tijd door de Linksche Gewetenspolizei geliquideerd worden.
Bedankt voor alles Geert, ik zal een kaarsje voor je branden.
Fleur Agema voor MP!

Koekje-dr-bij? | 17-03-09 | 10:10

Fleauxe | 17-03-09 | 10:02 Ok, een beschermende functie van de overheid vind ik prima zonder iets te verbieden. Een soort van therapie aanbieden voor de veelgebruikers. En de koran mag in het huis en de moskee bestaan. Seculier is voor mij essentieel trouwens, ik ben die gelovigen van welke religie dan ook zo verschrikkelijk zat! Die mogen in de kerk en thuis alles doen en laten waar ze zijn in hebben maar van de regie in dit land blijven ze ajb af.

Stroopdoos | 17-03-09 | 10:10

dus tijd voor de p.o.l.?

177.natu | 17-03-09 | 10:09

Het doel heiligt de middelen

Porrello | 17-03-09 | 10:08

MP? WTF! Geert, terug naar je hok!

@raket | 17-03-09 | 10:08

Misschien is het handig als Cheecht premier wil worden, dat hij dan een partij gaat vormen waar je gewoon lid van kan worden, en die een uit te voeren partijprogramma heeft. Ik noem maar wat hoor.

Niet voor Jan | 17-03-09 | 10:08

Alles beter dan het huidige debacle wat zetelt op het Haagse plûche.

Tennessee Whiskey | 17-03-09 | 10:07

@ helderejan | 17-03-09 | 09:59

Allereerst noemde ik je niet links, enkel een verliezer van de discussie.
Je hebt gelijk wanneer je zegt dat de baarden niet ons enige probleem is, maar dat Nederland veel en veel meer problemen heeft. Ik noem er een paar:
Subsidieproblemen
Veiligheidsproblemen
Mobiliteitsproblemen
Werklozenproblemen
De linkse regeringen hebben zo gigantisch lang de tijd gehad om voor deze problemen een oplossing te zoeken, maar niets, maar dan ook echt niets komt er van terecht. Ik stem GW, en ik vind het ronduit hypocriet om mij dan maar gelijk af te stempelen als iemand die sympathiseert met Hitler en Goebbels.

Geiteneuker | 17-03-09 | 10:07

Wilders gaat Pim achterna. Ik hoop voor hem niet al te letterlijk... Nadat Pim van de daken schreeuwde dat ie exclusief voor het premierschap ging, werd ie omgelegd...

..zapper | 17-03-09 | 10:06

@digger | 17-03-09 | 10:03: Zeg je dat nu omdat je op heftige reacties hoopt of meen je werkelijk een overeenkomst tussen de PVV en die verschrikkelijke partij te zien?

Fleauxe | 17-03-09 | 10:05

-weggejorist-

von Paulus | 17-03-09 | 10:04

Sjeng de helle | 17-03-09 | 09:40
Goed punt.

helderejan | 17-03-09 | 09:43
De gezamelijk vijand van het huidige kabinet is de normale Nederlander want die moeten maar buigen voor de schreeuwers en de klagenden. En dat dat in de meeste gevallen allochtonen zijn.. dat doen ze toch echt zelf.

DoOne | 17-03-09 | 10:04

En hier lees je natuurlijk niks over op NOS teletekst...

Fanboy | 17-03-09 | 10:04

1. Go Geert! Mijn stem heb je!
.
2. beetje een achterafzaaltje met Rocky-muziek. 't Blijft toch Hollandse knulligheid.
.
3. De ambiance in dat buurtcentrum (of wat is het eigenlijk) doet me terugdenken aan het volgende krantenbericht: "Tijdens de voorstelling van de musical 'Grease' in Almere is hoofdrolspeler Jim Bakkum gewond geraakt toen hij met een als Cadillac vermomd electrisch wagentje per ongeluk de orkestbak inreed"...
In bovenstaande zin is alle treurnis en lulligheid samengevat die Nederlanders tentoonspreiden als ze een 'Amerikaanse' show willen neerzetten....
Toe maar, lees de zin nog eens na (let vooral op de woorden musical, Almere, gewond, electrisch wagentje en orkestbak)...

JeGrootmoeder | 17-03-09 | 10:04

Aaaah, dat is de NSDAP in het klein. Ik was echt van plan om Wilders te gaan stemmen, maar dit veranderd de zaak wel hoor. Een schimmig partijtje is het, valt me tegen dit zeg.

Zucht..... *zeepbel* *pats!*

digger | 17-03-09 | 10:03

oops te snel gepost

Stap 2. Wordt formateur
Stap 3. Heb 51% van de zetels of vind partijen om een coalitie mee te vormen.

en nu ben je PM :p

TijnZ | 17-03-09 | 10:03

@all die denken dat dit land 'onregeerbaar' wordt:
omdat ambtenaren niet of nauwelijks te ontslaan zijn, boeit 'regeerbaarheid' helemaal niet zo.
Zeau, ga nu maar weer fijn verder met het elkaar Godwinnen dat het een aard heeft.

Krachtmeester | 17-03-09 | 10:02

@Stroopdoos | 17-03-09 | 09:55: Dat laatste baart mij ook zorgen. Ik zou best eens met hem in debat willen over het verbieden van de Koran. Dat is in mijn optiek geen teken van beschaving. Het drugsbeleid heeft wel een paar aanpassingen nodig. Verbieden is geen optie, maar registratie van aankopen in het medisch dossier kan op mijn warme sympathie rekenen.

Fleauxe | 17-03-09 | 10:02

Niet slim, had ie niet moeten zeggen, gaat hem stemmen kosten. Veel mensen stemmen op Wilders uit protest tegen het huidige establishment, niet om hem PM te maken....

orandatomo | 17-03-09 | 10:02

MP worden is niet zo moeilijk, ik bedoel kijk maar naar JP!

Stap 1. Wordt grootste partij

TijnZ | 17-03-09 | 10:01

@Tsaar Guus | 17-03-09 | 09:13
Hij is ongeveer even debiel als een gemiddelde minister of kamerlid maar heeft wel een helderder kijk op migratie en de islam, dus heeft net een streepje voor.

Natte Scheet | 17-03-09 | 09:59

Geiteneuker (alleen die naam al)
7inch_boy

Tjonge jonge . Wat lekker kortzichtig. Zeker die baarden zijn ook een gevaar en daar moeten we bovenop zitten maar om dan maar even dat alleen als speerpunt te nemen doet wel erg af aan de problemen waar nederland in zit. Weten de Pvv aanhangers wel waarvoor de Pvv staat ? www.pvv.nl/ Lees dit maar eens goed door. Je zult zien dat er vooral in staat wat ze niet willen maar hoe op te lossen ????? Aleen maar bla bla. Zelfde niveau als dat zaaltje waar onze vriend zijn babbeltje deed.
De oplossing voor "het probleem moslims" is ongeveer ht zelfde al Rita Verdonk heft voor de files. Geen dus alleen een hoop geschreeuw.

ps. Waarom elke keer roepen : jullie linksen. Ben ik links omdat ik een andere kijk heb. Lekker en vooral iedereen in vakje zetten dan hoef je de discussie niet aan te gaan. Het is vooral veilig om in een groep de vinger te wijsen naar anderen. Stelletje schapen.

helderejan | 17-03-09 | 09:59

humper | 17-03-09 | 09:53 Wat bij jou een "hoezee" oproept hoeft dit bij een ander niet het geval te zijn, jouw visie is persoonlijk en in mijn ogen daardoor ook beperkt omdat je het andere per definitie lijkt af te wijzen met allerlei slappe argumenten. Moslim? Fleaxe is een "zij" btw

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:59

zoals pim al zei: de kiezer beslist! en heeft altijd gelijk.
en wat hij ook zij bevalt na 4 jaar niet mijn prestatie in de tweede kamer dan stem u niet op mij! dit zal men nooit van de "gevestigde" partijen horen!
www.omroepvenlo.nl/index.php?option=co...

7inch_boy | 17-03-09 | 09:59

There goes the neighborhood! Ach, emigreren kan altijd nog.

Zippy | 17-03-09 | 09:59

@humper | 17-03-09 | 09:53
'Maar goed, speel allemaal maar weer rustig verder hoor, ik ga wel uit de zandbak ergens anders spelen.'
Dat is nou precies het probleem. Dat deden die idiote, extreme moslims ook, met hun weigerachtig, aan te passen gedrag.

stekelige | 17-03-09 | 09:58

En we hadden zo'n mooi land. Jawel, nog steeds. En we zijn niet arm. En we hebben het niet slecht. Je moet er toch niet aan denken. Het volk kiest.... Wilders... Mooie afspiegeling van de maatschappi. We zijn (gemiddeld) nu eenmaal een stuk minder intelligent dan Engelsen, Spanjaarden of zelfs Amerikanen... De Telegraaflezer gaat beslissen. Er is nog een uitweg: de Telegraaflezer blijkt vaak een grote mond te hebben, maar blijft bij de verkiezingen thuis...

maxxman | 17-03-09 | 09:58

@ Geiteneuker | 17-03-09 | 09:54

In 1969?

Sagabona | 17-03-09 | 09:58

-weggejorist en opgerot-

Wijnhuis | 17-03-09 | 09:58

Wilders MP? Dacht ut niet.
Ten eerste wil er niemand met die gast in een regering.
Maar als het dan toch zover komt, want ik zie de VVD er nog wel voor aan, dan moet hij met 28 zetels een coalitie vormen.
En moet hij compromissen sluiten en daar is zijn achterban het waarschijnlijk niet mee eens. Verder heeft hij een behoorlijke oppositie en een Eerste Kamer die veel wetten kan torpederen.
Elke vorm van regeringsdeelname is een verlies van zetels voor de PVV.
Einde verhaal.

borderliner | 17-03-09 | 09:57

Jammer dat je als INTELLIGENTE vrijdenker je idealen alleen nog maar vertegenwoordigd ziet door het groepje kwajongensachtige rebellen dat zich de PVV noemt. Waarom heb ik slechts de keuze om voor Geert Wilders te stemmen?
Waar is de strijdlust en de trots van de ECHTE socialisten gebleven die ons 100 jaar geleden uit de waanzinnige klauwen van het christendom heeft bevrijd?
De PVDA was ooit de partij voor de ARBEIDERS, het volk, de hardwerkende mens.
Nu behartigt diezelfde parij alleen nog de belangen van subsidieslurpers, godsdienstwaanzinnigen en steuntrekkers.
Alleen het logo van de Pvda is nog rood maar ze zijn eigenlijk zo RECHTS als maar zijn kan. EXTREEM RECHTS zelfs.

wakkere_nederlander | 17-03-09 | 09:56

Fleauxe | 17-03-09 | 09:47 Hmm, gefeliciteerd! Dat klinkt goed.
We hebben een heldere politieke lijn nodig die vooral de criminele elementen in de samenleving aanpakt. Alle misbruik onmogelijk maken en de Nederlandse cultuur als standaard zetten. Als Wilders dat zonder onrecht en pure discriminatie gaat doen heeft ie mijn stem en zegen. Ik hoop alleen wel dat hij het verbieden en gebieden niet tot algemene standaard gaat verheffen daar hebben we al genoeg van gehad de laatste jaren. Ik doel met name op drugsbeleid. Ik zie graag de paddo weer legaal maar niet met dikke uithangborden in de toeristen zones. De vrijheid houd ook in dat mensen mogen zoeken en experimenteren met het leven zonder dat de overheid zich daar mee bemoeit.

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:55

Nou Geert, we steken Limboland af bij Venlo dan mag jij dat stuk land hebben en dan mag je het van mij ook wel Nederland noemen. Nederland 2 kan ook. En als je wilt mag je zélfs MP worden. Deal?! Mooi. En nu opgezout.

Uisstupid | 17-03-09 | 09:54

@dondermuis | 17-03-09 | 09:47
Vooral blijven schamen en daar blijven. Als je niet wilt inzien hoe dit land is verworden tot een anarchistische bende, als gevolg van de pappen en nathouden cultuur van jouw 'gevestigde orde', heb je hier ook niets verloren.

stekelige | 17-03-09 | 09:54

@ paTTs | 17-03-09 | 09:51

Dat hadden we veertig jaar geleden al moeten doen....

Geiteneuker | 17-03-09 | 09:54

Over een plee-figuur gesproken, tjezus wat zou dat triest zijn zeg als die mafkees met het IQ van een pinda, premier wordt

vlietinho | 17-03-09 | 09:53

@60CX | 17-03-09 | 09:39: Toch zijn dat ook maar mensen die, at the end of the day, prettig willen wonen in hun volksbuurt. Ze kennen allemaal wel een 'goede Turk' en zullen het zeker niet nalaten eerste hulp te verlenen als er een bloedende hoofddoek op de grond ligt. Maar daar gaat het even niet om. Die mensen ervaren ook problemen, en die hebben ze jarenlang niet mogen uitspreken op straffe van het etiket 'racist'. Wel, daar zou ik ook zuur van worden.
Als je het over de PVV wilt hebben schrijf dan over het partijprogramma en niet over de zure bek van Bep uit de Bijlmer.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:53

@alle verontwaardigde voor Fleauxe opkomers.
Wat zitten jullie nou toch allemaal recht te praten wat krom is?
Het gebruik maken bepaalde woorden roept nou eenmaal bepaalde associaties op. Hoezee is zo'n woord, of je dat nou leuk vind of niet.
Zelf heb de indruk dat Fleauxe daar een beetje mee speelt en het boeit hem dan verder ook niet dat ik hem dan ook een 'vraagje' stel.
Maar dat jullie nu net doen alsof jullie neusjes bloeden en dat niet willen zien, tsja...
Maar goed, speel allemaal maar weer rustig verder hoor, ik ga wel uit de zandbak ergens anders spelen.

humper | 17-03-09 | 09:53

dondermuis | 17-03-09 | 09:47

Hoe kom je daar bij? Al zit Jodokus Kwak of Saddam Houssein op de troon.
Als je wat te verkopen en geld hebt hebt komen ze echt wel.

zovoklets | 17-03-09 | 09:52

Het allochtonengebroed met snode plannen en Links tuig kunnen nu nog vrijwillig het land verlaten... ; ik sta bij de uitgang (voor een bemoedigende trap na!)...

Een Soort Iets | 17-03-09 | 09:52

@ dondermuis:
massapsychose is een makkelijke bondgenoot. Brandstof van de grootste oorlogen. Jullie Nederlanders zijn geen haar beter dan de Belgen met hun Pilip Dewinter en consoorten. Kuddedieren! (*plukt een vlo weg bij zijn vriendin*)

de gebelgde | 17-03-09 | 09:52

kapotte_stofzuiger | 17-03-09 | 09:47
Gemiddelde belastingdruk is in Italië en Frankrijk toch echt hoger dan in Nederland. Problemen met immigranten hebben ze ook in beide landen in overvloede. En dan krijg je er nog eens corruptie en zeer frequente stakingen bij. Dolle pret.

Retuobak | 17-03-09 | 09:51

Filmpje zegt alweer genoeg, wat een prutsers!
Een toneelstukje op een lagere school is doorgaans strakker geregisseerd.
Misschien Frits Spits eens bellen als geluidsman?

Bos Hout | 17-03-09 | 09:51

Gewapend verzet!

paTTs | 17-03-09 | 09:51

@me 09:47
Oh ja, als je de taal niet spreekt ben je uitgerangeerd (nog nooit overheidsfoldertjes in Arabisch, Turks of Roemeens gezien).

kapotte_stofzuiger | 17-03-09 | 09:50

@boerenschwanz | 17-03-09 | 09:06
Waarschuw even als je gaat; kom ik je feestelijk uitwuiven. Wil ook nog wel meehelpen je koffers te pakken.

Kardinaal Meier | 17-03-09 | 09:50

@helderejan | 17-03-09 | 09:43
"Eerst de joden nu de moslims".
Wat bedoel jij hiermee??????????
Wat een demoniserend GEZWETS.
Doe is ff helder worden, Jan. Last van rook om je hoofd?

Fijnstoffer | 17-03-09 | 09:50

Bedankt voor de waarschuwing!
* onderzoekt huizenprijzen in Zweden *

JumboXL | 17-03-09 | 09:49

@ helderejan | 17-03-09 | 09:43

Het verschijnsel heeft een naam: de kant die als eerste een link legt met de jodenvervolging en Hitler verliest de discussie.
Wie oh wie?

Geiteneuker | 17-03-09 | 09:48

@ heldere jan
kijk een wat verder dan je neus lang is dan zul je zien dat de "linksche" partijen ook de onderbijk gevoelens aanspreken!
en krijgen als ze geen gelijk krijgen waarom verglijken ze dan altijd in koor! ieder met andere kijk op de zaak met hitler, gubbels enz.

7inch_boy | 17-03-09 | 09:48

helderejan | 17-03-09 | 09:43 Voor haat baarden en straten vol gesluierde vrouwen ja, daar moeten we voor oppassen, die zoeken heerschappij en deinzen nergens voor terug. Die grens is ook bij mij helemaal bereikt. Geen gelwed maar wel een flinke rem op de toestroom van economische vluchtelingen die alleen profijt zoeken en niets toevoegen.

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:48

-weggejorist-

dondermuis | 17-03-09 | 09:47

@Retuobak 09:43
Ja, tot op heden heb ik in beide landen nog nooit in de file gestaan, meer dan 30% belasting betaald, of last gehad van relfinnen.

kapotte_stofzuiger | 17-03-09 | 09:47

@Stroopdoos | 17-03-09 | 09:34: Probleem is echter dat we al van doen hebben met een zwaar gepolariseerde samenleving. Ik probeer het, heel simplistisch, te vergelijken met een slechts huwelijk vol spanningen.
Dat moet je niet telkens sussen, soms moet er even een 'bom' barsten voordat de verhoudingen weer enigszins kunnen betrekken.
@mrp | 17-03-09 | 09:36: Dat is geen fatsoenlijke vraag, dus ik zal 'm ook als zodanig beantwoorden. Ik hoef niet te werken, en heb al he-le-maal geen overheidssteun nodig. Zo goed? Of wou je ook nog weten hoeveel vermogensbelasting ik betaal?

Fleauxe | 17-03-09 | 09:47

Jolly_Jop | 17-03-09 | 09:41'
'Gematigdere stellingen' is waaarom het zo'n losgeslagen teringzooi is geworden in dit land. Fijne mensen die politiek correcte 'intelectuelen' van jou. Politieke correctheid brengt de samenleving ernstige schade toe.

darmflora | 17-03-09 | 09:46

Een grote vlag, een klein zaaltje, slechte regie. "bedankt voor de MUSIC Maestro, 200 honderd bezoekers en de beperktheid om het in het dialect te doen.
Zo te zien heeft Wilders nog een hele lange weg te gaan.
En over zure smoelen gesproken, hoe reageerde Wilders op het commentaar van de burgemeester ?
Wilders ? F A I L

Clowned | 17-03-09 | 09:44

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:32

Ik stel voor dat direct in de praktijk te oefenen met 150 "vrijwillgers" te verzuipen in de hofvijver. Eerst alle soepsidie-Piramidha's oppakken en uitzetten in dat hofwater en dan laten sabbelen aan het rottende vlees der regerings- en 1e en 2e kamer minderwaardigheidsbekleders.
Pleurt die Wilders er eauk maar bij, ik doe niet persoonlijk discrimineren.

zovoklets | 17-03-09 | 09:44

HELLUP. Oude tijden gaan herleven. Alle simpele zielen gaan weer stemmen op de grootste populist. Wanneer hebben we dat al ook weer mee gemaakt. Ze hebben weer een gezamelijke vijand gevonden. Eerst de joden nu de moslims. Lang leven het bekende onderbuikgevoel.
Nederland is alleen voor de blanke nederlanders, aldus deze grapjassepartij. Ja, die katolieken uit het zuiden van de streek van Wilders die hebben een schoon geweten> Phhh.
Nederland PAS OP !!

helderejan | 17-03-09 | 09:43

kapotte_stofzuiger | 17-03-09 | 09:42

Niets over Wilders hoor, maar of iemand een kans verdient meet jij af aan de leiders van Frankrijk en Italië? Dat vind je werkelijk een goed idee? Ik zou de lat toch net ietsje hoger leggen.

Retuobak | 17-03-09 | 09:43

flooks werkt voor de PVV?

lourilex | 17-03-09 | 09:43

mrp | 17-03-09 | 09:36
Klopt, er zijn grensen en die moeten dicht.

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:42

Veel erger dan Sarkozy of Berlusconi kan hij niet zijn, dus wat mij betreft krijgt hij een kans.

kapotte_stofzuiger | 17-03-09 | 09:42

't Zal schrikken zijn, als het land niet meer bestuurd wordt door intellectuele maar door schreeuwers. Mooi een beetje oppositie blijven voeren, en besturen over laten aan de grote mensen, Geert. En als je wat gematigdere stellingen inneemt nemen ze je "misschien" ook eens serieus.

Jolly_Jop | 17-03-09 | 09:41

Fleauxe | 17-03-09 | 09:37 eensch.

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:41

DoOne | 17-03-09 | 09:35
Bij de LPF had ik de indruk dat Fortuyn het allemaal als een goeie grap zag. pas toen hij veel respons kreeg zo vlak voor de verkiezingen moest hij snel handelen, de gevolgen hebben we gezien. Gisteren werd deze vraag voorgelegd aan de PVV representanten Antwoord: ze zijn een jaar bezig om mensen te selecteren en die krijgen ook trainingen. Die mensen gaan niet over een nacht ijs. dat was een hele geruststelling.Nogmaals dit is echt een gedegen team en die zullen niets op het spel zetten.

Sjeng de helle | 17-03-09 | 09:40

@ boerenschwanz | 17-03-09 | 09:32
U slaat den spijker op zijn kop. De PVV kan misschien een grote partij worden, maar nooit groot genoeg om alleen een regering te vormen. En dus, moeten ze op zoek naar een coalitiegenoot. En behalve Rita's TON (= 1 zetel) zal wel niemand in zee willen gaan met de PVV. Reken maar uit wat Wilders kansen zijn om premier te worden.

Gotthard | 17-03-09 | 09:40

Ik zeg doen.

PfftNogEenKeerDan | 17-03-09 | 09:39

Sjeng de helle | 17-03-09 | 09:21
"... Het programma van de partij was te controleren en solide maar boot ruime oplossingen..."
Voor uitzetting illegalen zeker.

JanRap | 17-03-09 | 09:39

Fleauxe | 17-03-09 | 09:24
Ach, sla de krant erop na, kijk eens af en toe naar een actualiteiten programma, zie al die verongelijkte zure smoelen, luister naar luide gekwaak, en je weet hoe laat het is. Heb ze tot op heden nog niet kunnen betrappen op iets constructiefs of positiefs. En dan kun je dat wel ontkennen, maar dat geeft je nog geen gelijk.
Overigens zit ikzelf wel aan de rechtse kant van het politieke spectrum voor het geval je daar mee aankomt. Gewoon van aanpakken, werken, en genieten, maar een ander ook de vrijheid gunnen.

60CX | 17-03-09 | 09:39

Een premier uit Venlo, dat nooit.

Retuobak | 17-03-09 | 09:39

@mrp | 17-03-09 | 09:36
Zo te zien solliciteer jij naar een zwitsalkoppie.

stekelige | 17-03-09 | 09:38

Dion Graus, minister van Bier en Wijfenmeppen bedoelen jullie natuurlijk..

Ad Rectum | 17-03-09 | 09:38

mrp | 17-03-09 | 09:36 Verklaar je nader?

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:38

Die René Danen en zijn mede-jihadisten moeten helemaal kapot geprocedeerd worden voor de maatschappelijke schade die zij hebben veroorzaakt. Deze hyperactivisten kunnen zich maar beter gedeisd houden. Mocht Geert vallen, dan zijn de gevolgen voor hun rekening.

Fijnstoffer | 17-03-09 | 09:37

@Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:32: In mijn optiek mag het maar voor twee delicten worden ingezet.
1) Lustmoord 2) Verkrachting/pedofilie
Verder heb je natuurlijk groot gelijk door te stellen dat dit alleen mogelijk is onder een degelijke rechterlijke macht. M.b.t andere delicten zou ik graag zien dat de straffen omhoog zouden gaan.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:37

@ Fleauxe: werk je ook nog, want je komt elke dag wel heel veel in beeld. Of ben je zon geld trekkert en de hele dag op zijn reet zit :)

On topic:
Ik kan het niet serieus nemen dat je ex. rechts verkiest boven alles. Er zijn toch grenzen ;)

mrp | 17-03-09 | 09:36

Ik was altijd bang voor LPF effect: de man heeft mijn stem wel, maar wat komt er nog meer allemaal op die zetels zitten. Echter, als ik er wat dieper over nadenk.. erger dan wat er nu zit kan het nooit zijn. Laat maar komen dus die 35 PVV zetels.

DoOne | 17-03-09 | 09:35

humper | 17-03-09 | 09:25

lees even alle plemps van Flooks door voordat je iets veronderstelt.
(fatsoenlijk rechts is niet iets wat ik in verband breng met partijen die U noemt)

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:35

Fleauxe | 17-03-09 | 09:29 Ik zal zeker niet weglopen maar wel zeer kritisch blijven kijken naar de wijzen waarop hij zal handelen. Of hij echt zuiver en objectief te werk gaat is heel belangrijk voor mij, daarin is JPB een regelrechte crimineel in mijn ogen. Gaat hij bashen hebben we wel een enorm probleem, daarmee krijg je verdeeldheid die niet makkelijk te herstellen is. Polariteit neutraliseren maar de belastingbetaler eens rechtvaardig behandelen wordt zo langzamerhand hoog tijd!!!

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:34

Hoewel ik Geert zoms niet helemaal normaal vindt denk ik toch dat dit de frissen wind door de politiek gaat kunnen zijn die Fortuyn helaas nooit heeft mogen waarmaken.
De PVV wordt misschien wel de grootste partij, maar wordt zeker niet zo groot dat ze alleen zullen kunnen regeren. Het CDA waait met alle winden mee en heeft laten zien dat ze onder leiding van de VVD best wel redelijk kunnen regeren. Aangezien de VVD er alles aan doet om zichzelf op te heffen kan ik het samenvatten tot:
Als de VVD met jongetje Rutten blijft prutsen krijgt Geert mijn stem.
1) omdat ik links (Sinterklaas Wouter) en gristelijk links (Andre de Verbieder) meer dan zat ben
2) omdat hij in coalitie weinig kwaad kan

Vogelbeest | 17-03-09 | 09:33

humperstumper....

Geiteneuker | 17-03-09 | 09:33

PVV vormt een regering met....
Ik denk niet dat er veel partijen met hem willen samenwerken. En al lukt het op de één of andere manier om een regeeraccoord te maken, dan valt het kabinet binnen een half jaar.

boerenschwanz | 17-03-09 | 09:32

Fleauxe | 17-03-09 | 09:22

In sommige gevallen wel.
Als uiterste straf.
Het heeft enorm veel voordelen.

* genoegdoening ( direct/indirect )
* het werkt preventief
* aanzienlijk goedkoper

Dit uiteraard wel onder een goed functionerend rechterlijke macht.

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:32

@humper | 17-03-09 | 09:25: Nee, ik hou slechts van Nederland en zie haar niet graag kapot gaan aan invloeden van buitenaf. Als dat extreem rechts is, dan zij het zo.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:31

@DeSteef | 17-03-09 | 09:12
Wie haat zaaien, zijn de ongelikte beren uit het Rifgebergte en de zandbakken.
't Wordt tijd dat ze nu gaan oogsten. Op een nette manier op hun plaats terugzetten. Zij hebben uiteindelijk de boel hier op grandioze manier verziekt.
Je moet de zaak niet omdraaien, lullo.

stekelige | 17-03-09 | 09:31

humper | 17-03-09 | 09:29 Me veel te goedkoop en past bij radi Moslims

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:31

@Stroopdoos | 17-03-09 | 09:26
De link met hoezee is anders wel heel erg snel gelegd, vind je niet?

humper | 17-03-09 | 09:29

@JosVerbeek | 17-03-09 | 09:24: Je zult er nog van staan te kijken hoeveel mensen van mening zijn dat Geert om die situatie 'gevraagd heeft'. Iets met een kop en een maaiveld.
@Stroopdoos | 17-03-09 | 09:24: Ik denk dat hij het prima zou doen. Hij zou toch op z'n minst een kans moeten krijgen. Erger dan JP kán gewoonweg niet.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:29

Laat maar ASAP gebeuren.
*rood potlood slijpen gaat*

R.B.Scott | 17-03-09 | 09:28

Dan ben ik weg, maar dat ging sowieso al gebeuren.

Bos Hout | 17-03-09 | 09:27

@DeSteef | 17-03-09 | 09:12
Zo is het.

Barend Servet | 17-03-09 | 09:27

humper | 17-03-09 | 09:25 Dat is dus geweaun weer es bagger.. Nazi's erbij halen is te goedkoop. Ik vind de radicale moslims veel meer op Nazi's lijken dan Wilders dat ooit zal doen. -1 kudo en ongezien de typhus

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:26

@Fleauxe | 17-03-09 | 09:15
U bent nog oud-lid van Nationale Jeugdstorm?

humper | 17-03-09 | 09:25

@doehetlichtuit | 17-03-09 | 09:16
Opheffen van alle multi-culti praatgroepjes, policor-groepjes, linkse sinterklaas-praktijkjes, het mes in overheids-'bestuurs'lagen. No-nonsense. Denk wel dat ie daarmee alleen al miljarden terugpompt in de economie.
Succes Geert.

stekelige | 17-03-09 | 09:24

@60CX | 17-03-09 | 09:20: Van 'jij bent stom omdat ik het zeg' argumenten val ik niet van mijn stoel. Natuurlijk zul je binnen elke groep mindere goden tegenkomen, maar doe nu niet alsof dat representatief is voor alle rechtse mensen.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:24

Fleauxe | 17-03-09 | 09:19 Het is politiek en zeker noodzakelijk dat zijn geluid een weg vind in de uitvoering. Toch zit er een soort van grove kant aan die ik weer liever in de oppositie zie. Ik stem voor PVV in de coalitie maar als PM? Hmmm, twijfels

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:24

Fleauxe | 17-03-09 | 09:19
En al die boeroepers vergeten voor het gemak dat 'de vriendelijke man uit Venlo' al lange tijd zijn eigen huis niet in kan en 24 uur per dag beveiligd moet worden. Het is een schande, alleen dat al zou een reden kunnen vormen om op GW te stemmen.
The Green*Machine | 17-03-09 | 09:18
Als iedereen op de goede knop duwt met de verkiezingen zal dat wel goed komen :-)

JosVerbeek | 17-03-09 | 09:24

Voor alle Hitler met Wilders vergelijkers: Hitler was een socialist en dus hartstikke links!

Punt 2: 'Wilders heeft de kwaliteiten niet om MP te worden'
Ik denk dat Wilders de kwaliteiten van Kant, Halalsema, Pechtold, Bos, Balkenende en Rutte met een factor 1000 overtreft!

Dr. Pown3rt | 17-03-09 | 09:23

De traditionele partijen laten zich in de huidige crisis te veel leiden door partijpolitiek. Iets was ik persoonlijk had verwacht was toch wel wat meer leiderschap van JP. Het zit er gewoon niet in. Het is en blijft een wetenschapper.

Het is triest om te constateren dat hierdoor een massale verschuiving naar rechts gaande is. Door sommigen ook wel benoemd als fatsoenlijk rechts (fleauxe)... laat mij niet lachen :D. Fatsoenlijk en ex. rechts, want daat valt Wilders wat mij betreft onder, ben ik nog niet tegen gekomen.

mrp | 17-03-09 | 09:23

Hehehe, “Rene Danen brigades”

Oh wacht, is helemaal niet leuk want bloedserieus.

zum kotzen | 17-03-09 | 09:23

Fuckje, kom d'r maar in!

Vanmorgen op BNR nieuwsradio wat het een item, op RTL4 was het een item, maar op de staatstelevisie geen woord over Geert. Nu dicht ik Geert wel enige bestuurlijke kwaliteiten toe, maar voor de rest vrees ik toch voor LPF-achtige praktijken. Het zal toch niet weer zo zijn dat de eerste de beste platenboer een ministerpost gaat vervullen. Aan de andere kant, veel slechter dan dit kabinet kan het ook weer niet, het lijkt er niet op dat de ernst van deze crisis is doorgedrongen tot het torentje en dat ze alleen maar met hobby politiek bezig zijn.

Karel Kruizenruiker | 17-03-09 | 09:22

Fleauxe | 17-03-09 | 09:19

+100!!

amiga | 17-03-09 | 09:22

@Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:18: Dat kan toch helemaal niet!? Heb net Blondi nog even uitgelaten, en het is echt te koud voor slechts een pyjama. Ps: Bent jij voor of tegen de doodstraf, ouwe linksschrijverT van me ;-)

Fleauxe | 17-03-09 | 09:22

Gisteren ben ik naar de vergadering van de PVV gegaan! Het was overigens de tweede vergadering van een Politieke die ik heb bezocht om me te oriënteren voor de verkiezingen en ik zal nog wel naar een paar anderen gaan. Mijn indruk zal een hoop Linkse reaguurders niet bevallen. Maar 1. Het is absoluut geen one-issue club 2. het draait niet om Wilders alleen maar daar stond een gedegen team van vakmensen 3. Elke vraag werd open en direct beantwoord er werd niet om de pot heengedraaid. 4. Het publiek in de zaal was heel divers en de vragen kan men gerust confronterend noemen maar werden wel onderbouwd beantwoord. 5. Het programma van de partij was te controleren en solide maar boot ruime oplossingen het deed me denken aan het partij programma van de P.v.d.A. voor 1965 voor de arbeider en niet zoals waar de arbeider de Melkkoe is voor de P.v.d.A. 6. Het is absoluut geen elitaire club.
Aan hand van mijn bevindingen kan ik mij voorstellen dat dit geheel een bedreiging vormt, omdat geen antwoord heeft. Op naar de volgende partij bijeenkomst van D 66.

Sjeng de helle | 17-03-09 | 09:21

Het zou goed zijn om te breken met de ingesleten gedragpatronen van decennia van overheersing door 4 partijen. Wat is ingesleten, vraagt u? Deze 4 partijen hebben schuld aan het immigratiedrama en doen alles die realiteit te verdoezelen, het EU-drama met haar megalomane oostwaartse expansie, regeldrift en bemoeizucht, een kollosale overheid met dubieuze, bijna corrupte, tentakels richting bedrijfsleven (CDA) en Hilversum (PvdA), de bijhorende collectieve lasten die ons allen bijna tot slaaf van de schatkist maken, de inperking van de vrije meningsuiting, eerst door politieke coorectheid en "cordons sanitaire" en vervolgens via wetgeving en schimmige clubjes als het CGB, de subsidies aan ex-bestuursleden als Cramer aan haar voormalige activistencluppie Milieudefensie, enzovoort enzovoort. Wilders is geen ideale keus. Maar hij is wel de bezem die een keer met grote noodzaak door het politieke huis moet.

Zeddegeizot | 17-03-09 | 09:21

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 09:13
Ik zie er zeker een enorm voordeel in dat zijn politiek eens de ruimte krijgt al heb ik kanttekeningen die ik niet zomaar kan uitgummen. Hij kan ook te ver gaan. Dat Europa is al een feit en daar nu de raderen terugdraaien kan ons erg isoleren. Dat mag niet gebeuren maar toch een sterk geluid richting EU dat we toch uiteindelijk zelf beslissen wat we wel en wat we niet toestaan, is nodig. Wat mij betreft 50/50

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:21

Dream on.

Geschiedenis vindt altijd 2x plaats. Eerst als drama (Fortuyn) en de tweede keer als farce (Wilders).

Naakte Waarheid | 17-03-09 | 09:21

-weggejorist-

KomNouToch | 17-03-09 | 09:21

't Zal toch niet? Nederland Tokkieland.

@Fleauxe | 17-03-09 | 09:09

Fatsoenlijk rechts bestond in de jaren vijftig/zestig van de vorige eeuw nog, de dokter, de notaris, bromsnor. Nu niet meer, het is nu schorriemorrie die denken dat ze met de grootste bek altijd gelijk hebben. * zucht, verlang terug naar de oude tijd *

60CX | 17-03-09 | 09:20

@all die schrijven 'dit is eng' 'ik pak m'n koffers':
Willen jullie nu echt beweren dat een partij, die voor het behoud van sociale cohesie binnen groepen is, enger/gevaarlijker zou zijn dan een partij die de poort wagenwijd open zet voor Jan en alleman?
Ga dat maar een bespreken met die bejaarden achter 'de mauer' in Utrecht. Of weggepeste ondernemers/homo's/Joden. Slachtoffers van multicultureel geweld.
Kennelijk heeft u dat liever dan een vriendelijk man uit Venlo.
Landverraad is dat, niets meer en niets minder.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:19

Wilders als premier, ik hoop dat we het gaan meemaken.

jimbrowski | 17-03-09 | 09:19

Tsaar Guus | 17-03-09 | 09:13
Alles beter dan nog vier jaar arrogantie en dedain van een Christenhond. Wilders gaat bestuurlijk niks brengen natuurlijk, maar als hij de heren in Den Haag eens flink aan de schijterij krijgt, dunne poep die langs de benen naar beneden loopt, recht in de glimmend gepoetste schoentjes, dan vind ik dat prima.
De Nederlandse kiezer is mans genoeg, is verstandig genoeg, is ook beschaafd genoeg om Wilders te laten vallen als een baksteen als hij echt de verkeerde kant uit wil.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 09:19

@Johan de Witt | 17-03-09 | 09:17
Je vergeet nog de asielindustrie

Klukkluk | 17-03-09 | 09:19

*standaard links antwoord* Ja maar dan moet hij wel een meerderheid krijgen in de kamer en dat lukt hem nooit hooooooor
.
Dat toont maar weer eens aan dat aan de linkerkant de ware fascisten zitten. Bevalt een politieke tegenstander je niet? Spreek gewoon met z'n allen af dat hij toch geen kans krijgt en negeer zijn snel groeiende achterban die steeds meer ontevreden wordt. Scheld hem uit voor rascist, fascist, maak hem zwart met alles wat je hebt! Dat is pas democratie!
.
Ik hoop dat die hufters van CDA/PvdA/Groenlinks keihard op hun arrogante bek vallen en nooit meer overeind komen

The Green*Machine | 17-03-09 | 09:18

Fleauxe | 17-03-09 | 09:15
Heb je je bruine pyama nog aan Flooks ? ;

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:18

Laat Wilders het maar eens proberen als MP, slechter kan het in ieder geval niet meer worden!!

Aldebaraan | 17-03-09 | 09:18

Hoe je er ook tegenaan kijkt, er zal dan in ieder geval eens een verfrissende wind door 070 waaien. Het lijkt mij wel een interessant experiment. Verder hoop ik dat allen die GW het zwijgen zouden willen opleggen ongezien de vinkentering krijgen.

JosVerbeek | 17-03-09 | 09:18

Het is sowieso veel te vroeg hierover te gaan speculeren en juichen, er kan teveel gebeuren maar ik hoop dat hij zeker gaat regeren. Als MP zie ik hem niet zo zitten.
*beetje verward is, koggie drinken gaat*

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:17

Ik zou der doen.... Agema dan hè...

Geiteneuker | 17-03-09 | 09:17

Het meest smerige was NOVA gisteren: minutenlang Wilders met zijn arm omhoog als achtergrond laten zien.
Dat is subtiele demonisering.
Later bleek in een filmpje dat hij zijn ouderlijk huis aanwees.
Die Stan Huygen en Polak moeten ze oppakken.
Riooljournalistiek op het niveau van de NSB.

mick jagger | 17-03-09 | 09:17

De publieke omroep, de RVD en de geheime fondsen van de Stichting Folkloristisch Danstheater (in een dubbel grachtenpand gevestigd) zullen tegen elke prijs voorkomen dat Geert of zijn mensen in een regerings of bestuursfunctie komen. Stel je voor, het hele subsidiehuis zou dan instorten.

Johan de Witt | 17-03-09 | 09:17

Blok aan je been | 17-03-09 | 09:10
jouw nick verwoord aardig wat de linkse kerk al 40 jaar is voor de Nederlandse samenleving.

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:17

@Blok aan je been | 17-03-09 | 09:10
U heeft nooit de moeite genomen op zijn site te kijken ??
er zijn meer dingen waar de PVV naar kijkt dan wat door de linkse media wordt verteld

www.pvv.nl/index.php?option=com_conten...

ongegeneerd | 17-03-09 | 09:16

Zei Wilders nog hoe hij de crisis wil aanpakken? Linkse hobbies dus niet, maar wat?

doehetlichtuit | 17-03-09 | 09:16

@Filofoos | 17-03-09 | 09:12: Tegen de doodstraf, tegen het uitzetten van mensen die hier al wonen en ga zo maar door. Wilders moet zijn linkse VVD verleden erkennen en verwerken. Maar liever niet in het partijprogramma.
-
Over een tijdje zijn mensen zoals ik aan de macht, hoezee hoezee hoezee!

Fleauxe | 17-03-09 | 09:15

Kan die lekker nog een duurdere bedrijfsauto kopen dan die Lexsus waar die Wauwvoed in rijdt, duh

BruceSpringsteen | 17-03-09 | 09:14

wacht op kabinetscrisis....

ome sjors | 17-03-09 | 09:14

Ik voorspel een massale exodus van "linksche luiden"
*alvast op huizenjacht in het Gooi en de Grachtengodel gaat*

koen_c_s | 17-03-09 | 09:13

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:10
Ach, laat het hem even proberen. Al is het alleen maar om de 'oude politiek' voor de tweede keer te wijzen op een zekere verantwoordelijkheid jegens de kiezer.
Gaan we vervolgens weer met frisse tegenzin verder bouwen aan de democratie.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 09:13

Wilders is een simpele kortzichtige schreeuwende randdebiel die op alle fronten de kwaliteiten mist om ook maar iets te kunnen leiden.
Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar dan nog liever weer 4 jaar JP.

Tsaar Guus | 17-03-09 | 09:13

Pim had geen kogelvrij haar ...

Jackanders | 17-03-09 | 09:13

@ Fleaxe

Linksige kantjes? heb ik iets gemist?

Filofoos | 17-03-09 | 09:12

[quote]U begrijpt dat in Wageningen de leden van de René Danen Brigade de wapens inmiddels uit het vet hebben gehaald...[/quote]

En u begrijpt dat elders in het land de leden van de 'Anti-René Danen en consorten Brigade' die wapens al lang en breed uit het vet hebben gehaald? Links kan er 1 keer mee wegkomen, maar de rapen zijn ongehoord gaar als er een twee poging komt.

Sheik Yerbouti | 17-03-09 | 09:12

en dan wordt Powned Staats TV

3,14mel | 17-03-09 | 09:12

synchronicity | 17-03-09 | 09:09
Anders loop je ff op de feiten vooruit...

Gejank meteen... pffff.... Net of hij nu meteen MP wordT, jezus mina.
Ga alvast ff allemaal huilie als je het er niet mee eens bent.

Deepeasy | 17-03-09 | 09:12

Deze man is gevaarlijk. Ik krijg een soort WOII gevoel bij dit soort berichten. Dan heerst er onvrede, en wordt er massaal gestemd op degene die de problemen het hardst benoemd (maar niet oplost, of op denkt te lossen door haat te zaaien).

DeSteef | 17-03-09 | 09:12

@Blok aan je been | 17-03-09 | 09:10: Rechts hoeft niet meer te wachten op goedkeuring van zure morele kompassen zoals jij. Snap dat dan!

Fleauxe | 17-03-09 | 09:12

Met een beetje geluk wordt het binnenkort een nog leukere cabaretvoorstelling dan toen die act tussen Fortuyn en Melkert.
Als die coalitie nu, met de hete adem van het Blonde Beest in de nek, nog niet in staat is om een kabinetscrisis te bezweren, als de partijpolitiek het ook nu weer wint van gewoon met gezond verstand en opgestroopte mouwen de crisis bestrijden, nou dan heft men toch zowat alle crediet verspeeld, en zijn ze net zo verdorven als de bankiers en toezichthouders die de crisis hebben doen ontstaan.

Schoorsteenveger | 17-03-09 | 09:11

Geert for President..... CHANGE hahaha

ServerGenius | 17-03-09 | 09:10

Nou als echt blijkt dat hij kans maakt op die baan dan zal er wel weer een dierenactivist in ene voor zijn deur staan.

Kets22 | 17-03-09 | 09:10

Dit land wordt onregeerbaar met die blonde. Zometeen moet ik uit puur strategische overwegingen PvdA stemmen. Bah!

dePadvinder | 17-03-09 | 09:10

Nee,nee, geen MP, geweaun een ministers post wonen wijken en integratie. Dat zou ruimschoots voldoende zijn. MP is me te griezelig.

Stroopdoos | 17-03-09 | 09:10

-weggejorist-

Blok aan je been | 17-03-09 | 09:10

En of. Het is nu onze tijd, tijd voor fatsoenlijk rechts!
Maar dan moet Wilders wel die linksige kantjes van zijn PVV afschuren.

Fleauxe | 17-03-09 | 09:09

Ik ben d'r klaar mee... ik ga de koffers maar alvast in de gang zetten... ik ben weg uit Nederland! Ik ga niet meer wachten op een goede regering... met Wilders krijgen we die natuurlijk ook niet...

synchronicity | 17-03-09 | 09:09

@boerenschwanz | 17-03-09 | 09:06
Gewoon achter je schwanz aan blijven lopen dus.

stekelige | 17-03-09 | 09:09

Het zou me verbazen. Dit gebeurt alleen als de pvv een absolute meerderheid weet te behalen in het parlement. De grootste worden is niet genoeg, kijk naar het lot van de PvdA eertijds.

Petrus de Rewa | 17-03-09 | 09:09

Wie heb ik dat ook weer meer horen zeggen? Kaal en nu dood.

Agent327 | 17-03-09 | 09:08

Schitterend toch, conservatieve vleugel van de VVD versterken, partijbreker, zetelklever, politieke mutant, provocateur, universele rechten van de mens wereldwijd betwisten, minister-president. Logisch!

Einde van de Domheid | 17-03-09 | 09:08

De laatste keer dat iemand zei "Let op mijn woorden, IK wordt minister-president" ging het ook niet door..

[[[Mad.doC]]] | 17-03-09 | 09:08

of zoudie net als Rita terug gaan zakken naar 1 zetel..?

Filofoos | 17-03-09 | 09:08

Kijken wat onze linkse vrinden nu weer uit de hoge hoed toveren om Geert te bashen.
* mompelt iets met bruine hemden en kleine meisjes met dagboeken enzo*

Teun van het Tuinpad | 17-03-09 | 09:08

en Bert Koenders wordt zonder pardon en zonder wachtgeld t land uit geflikkerd, wat kunnen dromen toch mooi zijn ..

ongegeneerd | 17-03-09 | 09:08

Mijn steun heeft hij ,en boerenschwanz | 17-03-09 | 09:06 nog veel meer.

dellastrada | 17-03-09 | 09:07

NEE, dat wordt-ie niet.

PingPong-blokje | 17-03-09 | 09:07

voor mij een reden om het land te verlaten

boerenschwanz | 17-03-09 | 09:06

Wilder for presidente!

berryberry | 17-03-09 | 09:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl