Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lekker wokken met streptokokken

Lekkel lang houdbaal meneel Pekingeend met kakkerlakken, daar wordt u niet vrolijk van. Uit gezaghebbend onderzoek van de voedsel en warenpliesie blijkt dat Rob Geus de smaakpolitie-agent (te huur voor uw keukenfeestje!) altijd al gelijk had: Chinezen zijn ranzig! In die Fou Yong Hai zitten geen garnalen maar maden en die halve Peking Duck frituurt zich vanzelf gedurende de drie maanden buiten de koelkast. Om over die vieze koelkastrubbertjes nog maar te zwijgen. Best lastig, want de nummer zes met witte rijst is nog steeds de favoriete afhaalmaaltijd. Dat wordt zeker zelf wokken. Worden wij dus niet vrolijk van he. Geen nood zegt Rob Geus: Chinezen verhitten alles goed, dus de meeste bacteriën gaan wel dood. Sambal bij? Lekkel meneel! Flink heet graag.

Reaguursels

Inloggen

Jaja, heeft één van de geachte reaguurders wel eens voedselvergiftiging gehad?
Nou dan weet je het wel he? Je eigen leegschijten en leegkotsen en dan maar in die lange eenzame nacht hopen dat de Heere je uit je lijden verlost.
Voedselvergiftiging is erger dan deaudgaan.

Mallebroodje | 09-08-06 | 16:28

De gemiddelde professionele keuken in Nederland (inclusief die van Chinezen) is vele malen schoner dan de gemiddelde keuken van een Nederlandse particuliere woning (studentenhuizen hebben ook enige invloed op dat gemiddelde, maar zelfs als we die er vanaf halen is dat nog zo).
Professionele keukens worden namelijk periodiek onderzocht door de keuringsdienst van waren en moeten voldoen en idioot strenge eisen van de EU. Gaat een ondernemer 3x de fout in dan gaat het etablissement dicht. Dat zal in de meeste huishoudens niet zo snel gebeuren.

koerbagh | 09-08-06 | 15:58

"Hij prikt zijn thermometer in de eend en constateert dat deze zojuist nog in een warme ruimt hing."
Opwindend beroep, ik neem aan dat dit een eufemisme is?

gainsteel | 09-08-06 | 15:53

Daarom haal ik dus alleen chinees bij een chinese afhaal met open keuken. Sinds die Rob bij geen enkele chinees binnenkomt is mijn vermoeden alleen maar bevestigd.

Brrrrr.

G-kracht | 09-08-06 | 15:50

@Japannert 09-08-06 @ 14:47
keuringsdienst onzin? Je piept wel anders als jij een keer met een infuus in je reet 3 weken halfdood ligt te gaan in het ziekenhuis omdat je iets verkeerds heb gegeten. Dat wil je niet..
Vreten moet gewoon goed zijn. En die restaurants hebben zich maar aan de regeltjes te houden. Al raak ik alleen aan de schijterij of kots ik alles 1 keer uit zonder er verder last van te hebben, ik kom er nooit meer.
En die gore keukens zouden allemaal gesloten moeten worden.

Stealth Ninja Pirate | 09-08-06 | 15:43

@ stem der kwezels 09-08-06 @ 15:19
o o o wat zijn we aangebrand - hebben we te lang op de BBQ gelegen? Daar krijg je kenker van!

Nick Smetemaeke | 09-08-06 | 15:23

@ stem der kwezels 09-08-06 @ 15:14
Ook die heb ik gegeten - in Kameroen van de grill - best te doen, net als je soortgenoten

Nick Smetemaeke | 09-08-06 | 15:21

Dat belooft nog wat als Nick Smetemaeke een tijdje in Gaza gaat wonen. Of in Iran ... En maar goed dat je zo rond 1940 nog niet leefde - dat was nog een moeilijk dilemma geweest. Fijn, hoor zo'n standvastig persoon met eigen overtuigingen - daar kun je de oorlog mee winnen. Tenzij jouw overtuiging is 'ik doe alles alle anderen' én 'een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' (hoort wel een beetje bij elkaar toch).

stem des volks | 09-08-06 | 15:19

Nick Smetemaeke 09-08-06 @ 15:13

O, als je in Nigeria hebt gewoond, dan ga je automatisch bushmeat én mensen eten (want met kannibalisme is niks mis, toch??). En waarom ga je dan automatisch dat vlees eten?? Tell me? Omdat je, zoals in jouw geval, een meeloper bent?

stem des volks | 09-08-06 | 15:16

@ stem des volks 09-08-06 @ 15:03
En wat is er mis met kannibalisme? Politiek correct van u hoor. Ik begrijp dat de nick Moraalridder al in gebruik was. Er is trouwens een vacature voor je vrij bij de VVD
Als je een paar jaar in Nigeria hebt gewoond piep je wel anders kwezel

Nick Smetemaeke | 09-08-06 | 15:13

de Geus staat helaas net niet onder die wrakke trap in Utrecht...

Bouwfraudeur | 09-08-06 | 15:13

Nick Smetemaeke 09-08-06 @ 14:45

Doet toch niet zo stoer met je 'Bushmeat is een delicatesse'. Apen opeten is net zoiets als kannibalisme. Maar ja, meelullen en stoer doen hm.

stem des volks | 09-08-06 | 15:03

chinezen of jappen die embryo's eten?: image.baidu.com..
zij die fake?

server45 09-08-06 @ 14:41

Server, ik weet het niet. Ziet er wel echt uit. Chinezen schijnen alles te eten wat beweegt of bewogen heeft. Maar het kan ook een 'grap' zijn. Dan is het trouwens wel een slechte grap, ziet er GOOR uit zeg. Die lui eten ook honden, katten, kwallen en ander engs. Een embryo kan er dan ook wel bij. En als het een grap is - dan hebben ze ook al een beroerd gevoel voor humor. Gedver.

stem des volks | 09-08-06 | 15:00


Net zoals bijna al het vlees bestorven moet zijn voordat het eetbaar is (vers vlees is niet te eten, lijkstijfheid). Heb in een (michelin ster) restaurant gewerkt waar de herten ook 3 weken achter in de keuken hingen voordat ze geserveerd werden.

4tunekoekie | 09-08-06 | 14:58

Dodelijk vermoeiend die verhalen over pluimveeseparatorvlees, frikandellen en Xinezen - ik sluit me aan bij Japannert: vreten of opzouten - niet zeiken!

Rob Geus separatorvlees, dat zou ik graag eens eten met een friend for dinner :)

Nick Smetemaeke | 09-08-06 | 14:56

Het enige wat lastig is , is dat die kakkerlakken wegrennen als je ze probeert aan te prikken .

bakoenin | 09-08-06 | 14:52

@DJmarco 09-08-06 @ 14:34
Er is een superverhelderende aflevering geweest van de Keuringsdienst van Waarde over pluimveeseparatorvlees. Kort gezegd worden alle restjes vlees die aan de karkasjes blijven hangen worden gescheiden nadat het geheel tot smurrie is vermalen. www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=60&... (Aanrader)

Traag | 09-08-06 | 14:47

Het probleem is gewoon dat Nederlanders overdrijven met A. smetvrees en B.regelgevingen.

o een keuringsdienst kost een hoop belastingcenten en is helemaal nergens goed voor. Als het eten in een restaurant niet goed is, of als je vind dat het er onappetijtelijk uitziet, kom je gewoon niet meer terug.

Als het eten goed smaakt en ik er de volgende dag niet van aan de schijterij raak, who cares hoe schoon de keuken is.

Japannert | 09-08-06 | 14:47

@ Dirrek 09-08-06 @ 13:44

Bushmeat is inderdaad een niet te versmaden delicatesse mits voldoende bestorven - volgens de overlevering de oorzaak van HIV bij mensen via een lekker broodje aap hoewel een goed geprepareerde rat ook niet is af te slaan. Streptokokken zijn hot deze zomer!
Wat een geneuzel - een goed schoongemaakte muis of kakkerlak daar is nog nooit iemand aan deaudgegaan, kwestie van onherkenbaar maken. De gemiddelde Nederlander heeft het liefst vlees waar niet van te achterhalen is waar het oorspronkelijk van afkomstig is.
Beetje Xinees voldoet daar aan, prima toch? Je bent wat je eet

Nick Smetemaeke | 09-08-06 | 14:45

Ik begin die vooroordelen een beetje zat te worden. Altijd zitten zeiken dat er hond of kat inzit maar elke zondag lekker weer naar de Chinees omdat het zo lekker is en goedkoop.

JackRandom 09-08-06 @ 13:08
Je kan toch zelf ook wel inschatten dat als het *zo* goedkoop en veel is als bij de Chinees, er iets niet in de haak is?

Weet je wat er niet aan de haak is. Die mensen werken van 10 tot 10, vaak 7 dagen in de week omdat ze wel zoveel moeten werken omdat ze anders niet rondkomen. De waardering voor Chinees eten moet gewoon weer naar boven, net als de prijs. Ik stel voor om Frans Bauer het gezicht te laten worden van de nieuwe promotie campagne voor de afhaal chinees!

Mochachino | 09-08-06 | 14:44

@ dirrik 13.21
Een beetje vanjezelf en een beetje van Maggi

4tunekoekie | 09-08-06 | 14:40

Warungs in 020 zijn wel de bom.

Tuig | 09-08-06 | 14:36

@ mazzeltof
niet waar kijk maar bij de ingredienten er staat kuikenseparatorenvlees. zou dat zijn van de kuikentjes die gesepareerd zijn omdat ze toch geen eieren leggen? (haantjes dus)

ook niet waar dat zijn de stukjes die overblijfen bij het maken van kipfilet,sate en wings, dat wordt machinaal verwijderd in barneveld en verkocht voor de rook/knakworst frika/frikandellen industrie.

DJmarco | 09-08-06 | 14:34

Chinezen hebben die ondoorgrondelijke glimlach vanwege hun voorkennis van wat een ander gaat eten.

Jan Passant | 09-08-06 | 14:19

Serieus, ik vind het jammer dat er nooit expliciet "hond" en "sprinkhaan" op het menu staat. Ik zou dat best eens willen proberen. Lijkt me erg lekker, maar ik heb geen tijd om zelf met een netje buiten te gaan rennen. Daar zou die Chinees voor moeten zijn.

Der Lehrer | 09-08-06 | 14:10

@ onomatopoehe 09-08-06 @ 14:07...... hahahaahahahahahaha LOL (pinkt traantjes weg van het lachen) You made my day!

Miss Dushi | 09-08-06 | 14:09

een beetje chinees weet niet eens wat chinees is.

*denkt zelf even na over deze zin, maar komt er zelf niet uit en struikelt over de was richting de koelkast om de bami van juli weg te tyffen*

holistic river | 09-08-06 | 14:08

Ik vind het ook altijd erg hinderlijk, al die stukken eend tussen mijn kakkerlakken.

donald_fuck | 09-08-06 | 14:08

In China eten ze elke dag chinees, ik heb ze nog nooit horen klagen.....

onomatopoehe | 09-08-06 | 14:07

BASinnic 09-08-06 @ 13:58
Dat komt omdat je die zinnen verkeeld geschleven hebt. Maar je hebt wel gelijk. Chinezen doen niet moeilijk. Het is sowieso raar dat je zonder problemen Duitsers, Russen en Chinezen mag beledigen, maar negerts en moslims niet.

"Spottende woorden met een hoog waarheidsgehalte, laten een bittere herinnering achter"

Der Lehrer | 09-08-06 | 14:07

Is rob weer on tour?
Denk dat ik de koelkast maar even ga checken op
datumpjes.

ineedritalin | 09-08-06 | 14:02

Even iets anders mbt Chinezen. Al jaren worden ze in reclames e.d. afgebeeld als mensen met op z'n best een spraakgebrek. En nooit zie of hoor je een of ander Chinese jank-club die zoals het CIDI of "De Stichting Eer en Herstel Betaling Slachtoffers van Slavernij" klaagt over discriminatie of "gebrek aan respect". Waarom is dat?

BASinnic | 09-08-06 | 13:58

Nou begrijp ik pas waarom ze bij mij in de straat de chineze restaurant hebben dichtgegooid gedurende een week. Alle katten uit de straat ware pleite.

corvinus | 09-08-06 | 13:54

Zucht.... gelukkig maak ik mijn eigen loempia's en bami. Maar die Rob heeft iid gelijk, je moet goede adresjes kennen.
Af en toe een keer chinees afhalen is wel lekker. By the way... hoe zouden hun huis/woning eruit zien? Of wonen ze allemaal boven het restaurant?
Nu snap ik waarom er een luik/scherm bij de afhaal is.... allemaal geheimen denk ik.

Miss Dushi | 09-08-06 | 13:51

Een Hollandse fricandel schijnt gemaakt te zijn van gemalen koeiekut.
Geef mij dan maar Chinees.

Mazzeltov | 09-08-06 | 13:48

Waar is godverdomme die lijst met laatste nieuws in de rechterkolom. Kanker op met dat Gamert en zet die lijst met laatste nieuws eens terug!

joyce1981 | 09-08-06 | 13:47

Bushmeat ! Da's helemaal lekker. Aapdelen die in de snoeihitte op de Afrikaanse markt liggen, eh, voor te garen zeg maar.
En dan van die mafketels die dat in de handbagage meenemen naar Schiphol en verder. Qua bederf zes keer over de kop gegaan en smullen maar.

Dirrek | 09-08-06 | 13:44

De toeristen zouden die Chinezen moeten afschieten voor het goede doel.

Maasje | 09-08-06 | 13:41

zonder -n

Der Lehrer | 09-08-06 | 13:40

KANSLOOS!

Maxx | 09-08-06 | 13:40

Taaie-Neuskoek 09-08-06 @ 13:28
Maar dat is het geheim he? Alle culturen die veel kruiden gebruiken, hebben ofwel altijd warm weer, ofwel een slechte hygiene of beide. De kruiden maskeren het feit dat het eten bedorven is.
De Noord-Europese oplossing van kwalitatief slechter vlees is de stoofpot. Tegenwoordig zijn deze zaken niet meer aan de orden, maar vroeger werd op die manier voorkomen dat je eten weg moest gooien. Dit los van het feit dat wild vaak niet smaakt zonder dat het goed gemarineerd of eventueel gestoofd wordt.

Der Lehrer | 09-08-06 | 13:39

Trouwens, als je geen zin hebt om te werken bel je gewoon op dat je de dag ervoor chinees hebt gegeten en dat dat niet goed is gevallen. Werkt altijd.

Traag | 09-08-06 | 13:38

Ach sowieso is dat hele eten overrated. Ik eet al jaren niet meer en ga zo Victoria achterna.

bastyboy | 09-08-06 | 13:36

Denk eraan, houd die vloer leeg he

ineedritalin | 09-08-06 | 13:32

de melkboer 09-08-06 @ 13:24 Ik geloof je onmiddelijk, maar ik sla even over.

Dirrek | 09-08-06 | 13:30

@ bottehond

Nice to see you again indeed! Jouw waar is niet bedorven, maar dat wist ik al toch.... lol

smartist | 09-08-06 | 13:29

"Chinezen verhitten alles goed, dus de meeste bacteriën gaan wel dood. "

Dat is inderdaad waar, maar voedselvergiftiging voorkom je hier niet mee. Er zijn bacterien die stoffen aanmaken waar we niet zo goed tegen kunnen, en nou gaan die bacterien (met name Staphylococcus aureus) wel deaud, maar die stoffen niet.
Het duurt niet zo lang, zodra je je maag helemaal leeg hebt gekotst is het over (ik ben er een keer een zaterdag-zondag ziek van geweest, maar kon maandag gewoon weer aan het werk).
Maar goed verhitten is in ieder geval een begin, dat voorkomt Salmonella en andere vervelende dingen die je een voedselinfectie kunnen geven, iets dat je een heel stuk langer van de straat houdt.
-
Dat die chinezen andere hygiene hebben zie ik helaas ook bij mijn huisgenoot, een stuk kalkoen ontdooien, dagje op het aanrecht laten staan, en vervolgens vrolijk weer terug de vriezer inkeilen. Wat ie maakt ruikt wel altijd lekker...

Taaie-Neuskoek | 09-08-06 | 13:28

Komkommerrrrr en oud... stond anderhalve week terug al in het AD na net-niet-sluiting van een chinees baggerrestaurant in 010... Moest het bericht nog warmlopen voor het in het veld gezet kon worden?

ShadowBMX | 09-08-06 | 13:27

@Dirrek 09-08-06 @ 13:21
Niks mis mee... behalve dat het turkse mannenyogurt was....
Je zou mn ultrarechtsdraaiende yogurt aangelengd met frisse mannenpapcultuur eensch moeten proeven... de vrouwtjes zijn er dol op...!

de melkboer | 09-08-06 | 13:24

smartist 09-08-06 @ 13:15

Smart- ass... my dear.. long time no see... en ik verkoop niet eens bedorven waar!

bottehond | 09-08-06 | 13:23

Ikdus 09-08-06 @ 13:15 Da's een oud maar waar verhaal. Volgens mij was dat de Herestraat in Den Haag, waar een aantal mensen na het nuttigen van een shormaatje ziek waren geworden.
Inspectie naderhand leerde dat de knoflooksaus was aangelengd met lekkere warme Turkse mannenyoghurt. Het zal je gebeuren.

Dirrek | 09-08-06 | 13:21

@da wizard 09-08-06 @ 13:15
Ik dacht smaak...

de melkboer | 09-08-06 | 13:16

@de melkboer 09-08-06 @ 13:15
Dat heet aroma...

da wizard | 09-08-06 | 13:15

@ bottehond

Het is ook niet echt fris als je de huiskat overal hapjes van ziet nemen...... en dan niet eens van de huismuis...... mijn bestellingen zijn toen ook maar gestopt

smartist | 09-08-06 | 13:15

@da wizard 09-08-06 @ 13:11
laat staan schijten in de satésaus...

de melkboer | 09-08-06 | 13:15

Ach .. tis weer eens wat anders dan knoflooksaus, waar het voltallig personeelsbestand van de shoarmaboer, in heeft staan spritzen.

Ikdus | 09-08-06 | 13:15

ik word echt niet vrolijk van dat 'daar wordt u niet vrolijk van'
'Mijn' chinees heeft altijd verse eend, 's-ochtends staan ze te voeren bij de vijver en 's-middags wordt de eendenpopulatie wat uitgedund.

Don Quichote | 09-08-06 | 13:14

Confucius 09-08-06 @ 12:48
Bereidingswijze:
Was de komkommers...

We hadden het toch over Chinees?

Der Lehrer | 09-08-06 | 13:12

een bericht van 1 augustus. Das toch zeker wel acht dagen geleden.

grun | 09-08-06 | 13:11

Een vriend van me is de zoon van de plaatselijke Chinees.
Noooooit ruzie mee zoeken, vechten zoals in al die films kunnen ze niet, maar pissen in je soep wel...

da wizard | 09-08-06 | 13:11

JackRandom 09-08-06 @ 13:08
Verstandig commentaar. Uiteindelijk beslis je toch zelf waar je wat eet? Marktwerking heet dat.

Der Lehrer | 09-08-06 | 13:10

Confucius 09-08-06 @ 12:48

Lekker hatelijk... hahahaha......

Ontopic: in een dorp waar ik ooit woonde zat een chinees. toen ik per ongeluk de keuken inkeek stond de kok kennelijk wat restjes uit zijn bilnaad te vissen, haalde het snot in zijn neus op, rochelde op de grond en pakte met die strontklauw een paar stukken kloepeok en legde die op een schaal... nooit weer een bestelling gedaan daaro....

bottehond | 09-08-06 | 13:09

Cha Sieuw is toch die gegrilde schaamlippen?

Der Lehrer | 09-08-06 | 13:08

Ja, wat wil je nou!? Voor 7 en een halve euro een bak rijst met vlees en groenten krijgen, en dan ook nog klagen dat het niet goed is? Dan ga je maar naar een echt restaurant, en leg je het driedubbele neer. Hollanders, pffft, voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, en dan ook nog topuitzicht willen hebben... Je kan toch zelf ook wel inschatten dat als het *zo* goedkoop en veel is als bij de Chinees, er iets niet in de haak is?

JackRandom | 09-08-06 | 13:08

Zou het Lucas, die tegenwoordig nooit meer links lult (waar is Bos en D66?), het eindelijk lukken om meer dan 100 comments te krijgen? Ik ben bang dat ook deze weer op zo'n 66 stuks blijft steken.

broomstick | 09-08-06 | 13:06

@kneuterzak 09-08-06 @ 12:57
Bij nader inzien zou dat heel goed kunnen want het smaaktte behoorlijk kut.

Traag | 09-08-06 | 13:02

dan maar naar de wokchinees, dan zie je hoe je eten er levend uitziet en je mag in de pan kijken.

DJmarco | 09-08-06 | 13:00

Ach, als het maar smaakt toch?

lvet | 09-08-06 | 12:57

Traag 09-08-06 @ 12:54

Kan ook een schaamlipje geweest zijn, zat het rijtje haartjes links of rechts van het kale gedeelte?

kneuterzak | 09-08-06 | 12:57

Had de vader van Robbie indertijd maar een rubbertje gebruikt.

ffulpen | 09-08-06 | 12:57

De laatste keer dat ik zuip op m'n werk. ... ooglid, of iets anders met een rijtje haren... dus.

Traag | 09-08-06 | 12:54

Die rob is wel erg blij met zichzelf de laatste tijd... 'tis die arme jongen toch echt naar de bol gestegen. Beetje mediageil, die oude rubbertjesinspecteur. Doen we natuurlijk niet moeilijk over, maar echt vrolijk word ik er niet van.

gott2.0 | 09-08-06 | 12:51

Ik heb ook wel eens een ooglid, of iets anders meyt een tijtje haren aangetroffen in mijn chinese pot. Amper weg te slikken joh.

Traag | 09-08-06 | 12:50

Standje 69? Peking eend met zoetzure saus?

GodfriedV.Bouillon | 09-08-06 | 12:50

Rob Geus, daar wordt ik ook niet bepaald vrolijk van...

yurp | 09-08-06 | 12:48

Komkommer uit de wok
Ingrediënten voor 4 personen:
 2 komkommers
 2 eetlepels olie
 1 rode peper, fijngehakt
 1 limoen, geperst
 2 eetlepels sesamolie
 4-5 eetlepels Thaise vissaus
 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Was de komkommers en snijd de uiteinden eraf. Halveer ze in de lengte en schrap de zaadlijsten eruit. Snijd elke helft in 5 stukken en snijd deze weer in staafjes.

Verhit in een wok de olie en roerbak de komkommerstaafjes 3-4 minuten. Bak de peper in de laatste minuut mee. Voeg naar smaak limoensap, sesamolie en vissaus toe. Serveer de komkommer in een warme serveerschaal en bestrooi de komkommers met sesamzaadjes.

Confucius | 09-08-06 | 12:48

varkenssnoeten dus

Traag | 09-08-06 | 12:48

Rekkel wokken met stleptokokken?

feppe | 09-08-06 | 12:47

Ik heb dit een tijdje geleden al afgezworen toen Robweer eens tegen een paar kratten varkenssoeten aanliep. "Vool eigen consumptie" probeerde de chinees ons nog te overtuigen.

Traag | 09-08-06 | 12:47

Komkommel iemand?

BroncO | 09-08-06 | 12:45

hmmm ik laat die shit nooit weer bezorgen...

die ene gozert... | 09-08-06 | 12:45

Er zit er bij mij een in de straat. Als je daar een keer langs de achterkant bent gelopen (waar de keuken zit) hoef je nooit meer Chinees.

Hodja | 09-08-06 | 12:45

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken