Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Reaguursels

Inloggen

@weisse rose
klopt klopt klopt... de enige manier om allemaal vredig samen te leven is lieden als de islamofacisten, die geweld wensen te hanteren, met geweld te weren.
.
maximalisatie van tolerantie betekent intolerant zijn tegen intoleranten.
..
wij mogen niet oproepen tot geweld (islam wel), wij mogen geen geweld hanteren (doet islam allang), wij mogen niet klagen over de pedo-profeet (ies discriminazie), wij mogen alleen maar wachten tot de islam de hele wereld verkankert.
.
het is een ongelijke strijd. Met de handen op de rug gebonden, gehouden aan mensenrechten, goed fatsoen, eerlijkheid, gelijkheid van iedereen, moeten we op een of andere mysterieuze wijze diegenen weten af te weren die in het geheel niet terugschrikken voor geweld, dreiging, intimidatie, die discrimineren en moorden omdat dat moet van hun geloof. Wij kunnen alleen maar vriendelijk knikken. De overheid heeft het geweldsmonopolie, maar laat na ons te beschermen tegen de facistoide moslims. Hoe kunnen wij op geweldloze manier de gewelddadige moslims van ons afschudden? dat kan niet. Oog om oog, tand om tand. De enige taal die moslims begrijpen is hun eigen taal: die van het geweld. Ik verafschuw geweld.
.
maar maximalisatie van geweldloosheid betekent all out war tegen lieden die geweld hanteren, zoals de islamieten moeten doen, van hun geloof.

brullioo | 01-08-06 | 15:51

Antwoord van NOS Publieksvoorlichting:
Dank u voor uw e-mail. Uw bericht heb ik inmiddels ter informatie
doorgezonden naar de betrokken redactie.

Met vriendelijke groet,
<Naam verwijderd>
NOS Publieksvoorlichting

DanteG | 01-08-06 | 12:29

all is fair in love and war .. mensen mensen jullie niet snappen !

Draaitafel Demagoog | 01-08-06 | 11:04

@brullioo 01-08-06 @ 08:40
Den Haag is in WO II gebombardeerd door de geallieerden omdat de duitsers er V2's afschoten.
Betreffende jou stukje treffend. Ik wil het in uit een iets ander perspectief bekijken en zal tot een zelfde conclusie komen.

1- Wat wil Hezbollah bereiken?
2- Wat wil Israel bereiken?
3- Wat wint Hezbollah bij het verstoppen van strijders in bevolkte gebieden?
4- Wat wint de Hezbollah bij de burgerslachtoffers?
5- Wat wint Israel bij het bombarderen van VN posten?
6- Wat wint Israel bij het bombarderen van burgers?

1 de vernietiging van de staat Israel.
2 de continuering en veiligheid van de staat Israel.
3 het verhoogt de kans op burger slachtoffers.
4 Hezbollah maakt zich helemaal niet druk om de burgerslachtoffers dat doen de buitenlandse media in het Midden Oosten en het wwesten wel. Dit is slecht voor het imago van Israel en de publike opinie zal zich steeds verder keren tegen Israel wat verder vechten moeilijk maakt.
5 Niets is alleen maar slecht voor het imago.
6 Niets is alleen maar slecht voor het imago.

conclusie.
Als ik leider van Hezbollah was zou ik de zelfde strategie volgen. Doet Israel niets dan kan ik Israel ongestraft blijven bestoken met kreauketten. Reageert Israel wel dan is de kans erg groot dat er burger slachtoffers vallen en het liefst kinderen en bejaarden want dat maakt goede televisie. Zoals al meerdere malen is aangetoond door Pallywood.
Welke actie Israel dus ook neemt de Hezbollah zal altijd een overwinning kunnen claimen.

Het politiek correcte westen trapt met open ogen en twee voeten tegelijk in de hoop stront die hezbollah voor ons heeft neergelegd. De grootste oorlogs misdadigers zijn de Hezbollah en Hamas.

Weisse rose | 01-08-06 | 10:53

Brullioo, wat een schitterende posts. Hulde.
Ik heb net maar even het ANP & het NOS Journaal gemailt. Eens kijken of ze nog steeds oogkleppen ophouden.

Over die Palestijnse jongen, Muhammed al-Dura:

en.wikipedia.org/wiki/Muhammed_al-Dura...

DanteG | 01-08-06 | 10:01

Kinderen als buffer gebruiken zoals Hezbollah doet dan ben je het laagste van het ;aagste tuig van de richel dus, kinderen verdienen bescherming, en Hezbollah gebruikt ze om propaganda te maken en onze media stappen erin met volle overtuiging, hoe misselijk!

sterretje | 01-08-06 | 09:30

dat kind, met zijn vader achter iets, dat getroffen werd door 'israelies', maar later live blijken te zijn afgeknalt door hun eigen Leger van ALLAH, doet het ergste vermoeden. Als blijkt dat het Leger van ALLAH met de lijkjes heeft zitten zeulen om maximaal effect te bewerkstelligen, als blijkt dat ze zelf het gebouw hebben laten instorten, als blijkt dat het allemaal FOP is, tja..
.
het leger van allah gebruikt alle wapens die ze hebben, maar nooit de waarheid. De waarheid doet ze smelten, net zoals licht kakkerlakken verjaagt.
.
quran 2:216 Warfare is ordained for you, though it is hateful unto you; but it may happen that ye hate a thing which is good for you, and it may happen that ye love a thing which is bad for you. Allah knoweth, ye know not.

brullioo | 01-08-06 | 09:19

@zeiksmurf
kinderen worden gebrainwasht, besneden, krijgen de koranpoep in hun hoofdjes gestampt. Hun pappas en mammas schieten op israel en willen oorlog, zoals hun handleiding dat dicteert. Hezbollah gaat express midden tussen de burgers zitten, met de fototoestellen in de hand. Mooie filmiese beelden, die hun ALLAH AKBAR zaak verder kunnen helpen.
deze facisten moeten worden gestopt.
.
Wat wil je dan. Bommenwerpers vol bloemetjes en witbrood?
.
Zie beslan. Zie de treinen in spanje. Zie theo. Wij zijn niet begonnen met schieten. Praten helpt niet. Ze doen wat in hun handleiding staat: oorlog voeren. Hoe dacht jij ze te stoppen dan? kopjes thee ofzo?
.
elk slachtoffer is betreurenswaardig. Er was eens een nonnenklooster vol wezen, die ook dienst deed als hospic site te Caen 1944. De strijd was hevig. Toen de rook optrok lag driekwart van de inhoud van het klooster binnenstebuiten op de puinhopen. Toch waren de mensen BLIJ. Dat ze bevrijd waren, van de FACISTEN. Liever sterven wij terwijl wij streven naar vrijheid, dan dat wij zonder slag of stoot ons overgeven aan het GEWELD van de ISLAM.
.
de kinderen die dood liggen zijn de schuld van hezbollah. Als het leger van allah niet had geschoten vanuit hun dorpje, als hun mammies en pappies niet ziegheilend (pardon, allahakbarrend) met AK's in straten hadden staan gillen, als ze niet zo in hun quran naar motivaties voor oorlog en geweld hadden staan zoeken, als ze israel ook het licht in de ogen hadden gegund, dan was er niets aan de hand geweest. Maar wie kasam rakketen zaait zal daisycutters oogsten. En als je je verbergt tussen burgers zijn die burgers de eerste die vallen. Precies, zoals ALLAH het wil. mooi man, islam. Neem maar fotos.
.
waar was je ten tijde van beslan? wat vind je van islam geweld? o, dan horen we je niet, want je bent een moslimvriend? lees de quran, en leg mij dan uit, hoe je in vrede kan wonen met lieden die oorlog willen.
www.skepticsannotatedbible.com/quran/i...

brullioo | 01-08-06 | 08:40

Eens kijken of we nu wel een reactie van Netwerk.tv mogen verwachten:

"Gaan we hier misschien ook nog tijd aan besteden? Gezien het feit dat we wel tijd hebben om Israel de grond in te boren en alles wat een terroristische organisatie verklaard maar als waar aangenomen wordt. Misschien dat de volgende websites jullie je ogen eens open maken:

web.israelinsider.com/Articles/Diploma...
www.riehlworldview.com/carnivorous_con...
confederateyankee.mu.nu/archives/18857...

Met dank aan alle Europese landen & StaatsOmroepen voor de Hezbollah propaganda. Breng nu de WAARHEID maar eens naar buiten."

DanteG | 01-08-06 | 08:09

@ brullioo: Eindelijk iemand die het ook ziet.

DanteG | 01-08-06 | 06:58

de kinderen hebben het NOOIT gedaan godverdegodver! Welke religie dan ook.

zeiksmurf | 31-07-06 | 22:42

'kom nu bij hezbollah! gratis water, eten, we repareren je huis, en vertellen je mooie sprookjes. Misschien komt dalijk een strijder van ALLAG een qasam raketje in je tuin afschieten richting het Kwade Westen. Roep dan 'ALLAH AKBAR', of we schieten je dood. Misschien komt daarna een westerse straaljager je kinderen binnenstebuiten keren. Die worden dan Shahid! martelaren! voor ALLAH!
.
ALLAH AKBAR! schreeuwt u even mee? ALLAH AKBAR!'
.
allah wants war. Read all about it: in de kut-koran, geschreven door de analfabete kinderneukende 'profeet', wiens oproepen tot geweld tot de dag van vandaag de wereld verzieken.
.
geloofsvrijheid is niet hetzelfde als 'vrijheid om de wereld met geweld te onderwerpen aan islam'

brullioo | 31-07-06 | 19:39

@.. ed
.
lees de koran
.
daarin staan de oproepen tot geweld
.
jij praat dat goed
.
ze slaan de homos
ze vermoorden de vrouwen die onzedig zijn
ze vermoorden afvalligen
ze vermoorden iedereen die grapjes over de pedo-profeet maakt
dat moet, van de koran
jij verdedigt ze. Niemand snapt waarom.
zolang de koran straffeloos mag oproepen tot geweld, en moslims overal ter wereld dat geweld hanteren, in naam van ALLAG, zolang zal ik op de moslims KOTZEN.. zou jij ook eens moeten doen
.
moslimapologeet
.
leer eens wat over de profeet, zijn moordpartijen, zijn kindsletje, zijn slavenvrouwtjes, zijn oproepen tot oorlog, zijn haat jegens ongelovigen, en vertel mij dan wie hier facist is.
.
wie zegt islamiet te zijn zegt daarmee ons te willen vermoorden, zoals in hun handleiding staat. Dat wil jij niet lezen/weten. Volgens jou is iedereen lief en aardig. WRONG. islam=facism

brullioo | 31-07-06 | 19:35

@ klootveger

Ik heb het ook niet over de foto, maar over de opmerking die eronder staat. Feit is namelijk dat deze mensen niet als menselijk schild zijn gebruikt, maar in hun dorp zijn gebleven waar ook Hezbollah strijders zaten. Het is zelfs meer dan goed dat deze beelden openlijk worden vertoond, JUIST om te laten zien hoe de toestand in Libanon is. En ja, shit happens, maar dat betekent niet dat je niet hoeft te proberen om de poep op te houden.

Mafkees uit Assen | 31-07-06 | 16:52

Op deze joodse website religie.startkabel.nl/ staat weer een leuke poll. Er zijn pas 7 stemmen uitgebracht, dus het moment om het stempel van GS op de poll te drukken. Net zoals is gebeurd bij www.jodendom.eu

peppievankokkie | 31-07-06 | 15:02

@NahUnd
Zo is het precies, ze blazen zichzelf op met talloze -onschuldige- slachtoffers en die foto's zien er ook NIET smakelijk uit...

Hezbollah is fout dus voorlopig doorgaan met platgooien, gooi er dan ook maar een foto bij van opgeblazen Israelische slachtoffers voor alle linkse oogkleppen figuren hier...

klootveger | 31-07-06 | 14:15

Tis oorlog, shit happens en slachtoffers zullen daarbij nu eenmaal vallen, -aan beide zijden-.
Dit beeld is niet onnodig sarcastisch, het is slechts een foto uit de dagelijkse realiteit aldaar. Als je dat soort beelden liever niet ziet dan kijk je niet.

Voor de goede orde: van mij mag het IDF korte mette maken met Hezbollah en Hamas, daar vallen nu eenmaal slachtoffers bij...

klootveger | 31-07-06 | 14:11

Kijk ze weer eens koketteren met die kinderlijkjes, stelletje smerige randdebielen van Hezbollah.
En dan krijgt Israel weer de schuld terwijl ze hun eigen volk opofferen.
Gewoon doorgaan met platgooien.......

NahUnd? | 31-07-06 | 12:32

Hele matige sarcastishe post.. Wat heeft deze topic eigenlijk voor nut? Ga dan door op de vorige topic maar maak geen nieuwe topic als vervolg op de oude.

Mafkees uit Assen | 31-07-06 | 11:51

@joris... Nee? wat jammer nou...
maar als er morgen iemand het hoofd van een baby afschiet...
Daar een filmpje van dan???

OpenMind | 31-07-06 | 11:35

@LifeCatcher 31-07-06 @ 02:30... met kutkinderen bedoel ik niet de slachtoffertjes maar de verantwoordelijke aan allebei de zijdes ! en het interreseert me niet meer wie of wat begon .. als je daarop doelde ! dit is een kinderachtig kutspelletje met geloof als troef .. als je gelooft kan je ook NIET geloven .. want je gelooft omdat je ooit niet hebt gelooft .. zo simpel is het .. dus als je een gesprek niet inwilt zonder te zien dat je allebei mens bent ben je mijn inziens het leven niet waard ! empathie is de key ! het is dus niet 'world hold on' .. het is world 'move on (up)'

Draaitafel Demagoog | 31-07-06 | 11:22

etterspetter, als jou telling al bij 37 blijft steken, heb je waarschijnlijk maar net TV radio en/of internet. of niet???
hezbollah schiet vanuit hun achtertu terwijl de kinderen toekijken. en voor zichzelf hebben ze mooie snelle motoren om snel weg te komen van de katyusha lanceer systemen als ze gespot zijn, maar voor de kids, niet eens een driewieler.........

LifeCatcher | 31-07-06 | 11:15

pfff het gaat helemaal niet om wie begonnen is en wie niet op wil houden, stelletje kleuters! (en daarmee bedoel ik ook de davidsstergeilers en hakbarbeweging)
Het gaat erom dat er nu 37 (+-)kindekes dood zijn.
Soms denk ik mochten die pastoralen gelijk hebben en de heiland komt terug op aarde is hij dan niet allang uit zn kribbe geblast..

etterspetter | 31-07-06 | 11:12

hezbollah gaat vriendelijk door met katyusjas gooie, zover voor het staakt het luchtvuur..

LifeCatcher | 31-07-06 | 11:03

Ik zie dat het filmpje in de dump is weggejorist?

DiagnosisTyphus | 31-07-06 | 10:59

peppievankokkie: ik ben het helemaal met je eens, maar het is wel een feit dat Israel met open ogen in deze val is getrapt. Ze hadden beter moeten weten. Voor (religieuze) fanatici heeft een mensenleven, ook dat van hun eigen mensen, geen enkele waarde.

OpaWizzkid | 31-07-06 | 10:41

BESTE WIZZKID

Door dat de Hezbulla zich tussen de burgers verschuilt EN VANDAAR UIT raketten op Israel afschiet, gisteren om 16.00 uur zijn er al meer dan 120 raketten in Israel neergekomen, is het verschrikkele in Kfar Kana gebeurd. Israel heeft twee dagen geleden per neergegooide pamfletten de bevolking aangeraden om te vluchten . De Hezbulla heeft toen wegversperringen aangebracht en de bevolking gedwongen te blijven en zo als menselijk schild te dienen, met het droevige resultaat van vandaag. Wie denkt U dat nu de schuld krijgt? Juist ja, Israel

peppievankokkie | 31-07-06 | 10:37

Al kruipen die dappere strijders van Allah's leger bij voorkeur weg achter de wijde boerkaa's van hun vrouwen of achter het speelgoed van hun kinderen omdat ze in rechtstreeks en open gevecht met de Israéli's geen schijn van kans maken dan nog is dit een schandelijke zaak en moet Israel de Hezbollah aanpakken gewoon met grondtroepen.

OpaWizzkid | 31-07-06 | 10:36

@daskapitalist 31-07-06 @ 03:27

Nee hoor gewoon mensen !
Die zich gedragen zoals het 25 jaar geleden normaal was.
En wanneer je nu bij de buren aan de deur gaat en vraagt of de muziek wat zachter kan , krijg je ruzie en bijna een klinker in je nek.
Wanneer mijn bruine buurtjes gaan bbq-en komt die man even bij mij en verteld dat, dus kan ik de waslijn even leeghalen.
Zo langzamerhand krijg ik respect voor de gekleurde mensen
( die nog mens zijn )
Vraag me niet uit welk land ze komen, vind ik niet belangrijk .
Wat ik belangrijker vind is simpel ik heb geen last van hun en het zijn aardige mensen die niemand kwaad doen.

de 4e koning | 31-07-06 | 10:31

Kan nou niemand die jihadoos duidelijk maken dat ze door hun eigen steeeeenrijke oliesheiks worden genaaid, en dan nog niet eens mogen zoenen...

DirkPitt | 31-07-06 | 10:24

@brrkah
lijkt me ook (?)... maar als de VN (met de steun van uncle sjors) het niet vriendelijk vraagt, maar met wat sanctiegekletter het aan beide partijen oplegt, misschien dat we dan ergens komen...

ed.. | 31-07-06 | 10:23

Door dat de Hezbulla zich tussen de burgers verschuilt EN VANDAAR UIT raketten op Israel afschiet, gisteren om 16.00 uur zijn er al meer dan 120 raketten in Israel neergekomen, is het verschrikkele in Kfar Kana gebeurd. Israel heeft twee dagen geleden per neergegooide pamfletten de bevolking aangeraden om te vluchten . De Hezbulla heeft toen wegversperringen aangebracht en de bevolking gedwongen te blijven en zo als menselijk schild te dienen, met het droevige resultaat van vandaag. Wie denkt U dat nu de schuld krijgt? Juist ja, Israel

peppievankokkie | 31-07-06 | 10:19

@ed..
Misschien houden de Hezbollah er wel mee op als jij naar libanon gaat en het ze héél lief vraagt.

brrkah | 31-07-06 | 10:14

-edit nee, doen we niet -

OpenMind | 31-07-06 | 10:10

@icebear
dus de enige oplossing is iedereen die ook maar gelieerd is aan hezbollah te vermoorden? het is hun mentaliteit, en ze zullen nooit stoppen, toch?

ed.. | 31-07-06 | 10:06

@filter 31-07-06 @ 09:14
dus als ik het goed begrijp is het steeds dezelfde vent die op commando met de lijken gaat zeulen als er een fotograaf om vraagt. Erg vies spelletje dus, hoog tijd dat de "onafhankelijke" NOS hier eens aandacht aan besteed in plaats van steeds mee te huilen met de linkse wolven in het bos...

Onderbuik | 31-07-06 | 10:02

ed.. 31-07-06 @ 09:53
Die zelfmoord terroristen worden gekweekt door hun eigen mentaliteit en door hun eigen propaganda. Als je oorzaak en gevolg inwisselbaar vindt is ieder probleem binnen een seconde opgelost. Als israel nu stopt, zal hezbollah niet stoppen. Hezbollah is immers begonnen terwijl israel niets deed.

Der Icebear | 31-07-06 | 09:56

@danteG, icebear
dat bedeoel ik nou net, hunnie hebben dat gedaan, en daarom doen wij dit... ik denk dat er niemand nog weet wie, wat en waarom het conflict echt is begonnen (ja kom er maar weer in met alle feiten...).. en als niemand dit welles nietes gedrag doorbreekt komt er ook nooit een einde aan... tuurlijk komt isreal als ' winnaar ' uit de bus deze keer, maar in het proces hebben ze wel weer duizenden zelfmoordterroristen gekweekt...

ed.. | 31-07-06 | 09:53

Roel van Dijk 31-07-06 @ 09:46
Ga eens langs met een bosje bloemen bij hezbollah, dan zullen ze zeker stoppen en voortaan lief zijn.

Der Icebear | 31-07-06 | 09:49

Niemand schijnt in te zien dat dit juist is wat Hezbollah wil: plaatjes van dode burgers, zodat Israël internationaal geïsoleerd raakt. Israël trapt er ook nog in. De burgerbevolking is de pineut. Wat kunnen die kinderen er nou aan doen dat Hezbollah - Israël zo doldriest bezig zijn?

Op de lange termijn is het beter om iedereen in te laten zien dat het loont om te investeren in de toekomst ipv elkaar af te knallen.

Roel van Dijk | 31-07-06 | 09:46

ed.. 31-07-06 @ 09:38
Ja ed, de criminelen zijn fout, maar de politie die de criminelen opsluit en bij hun gezin weghoudt is uiteraard net zo fout. Verder: het gaat over onze israelische vriendjes en niet over joodjes, derhalve met inbegrip van 1 miljoen arabieren (gristenen en moeslims)

Der Icebear | 31-07-06 | 09:42

@ NielsAchterberg 31-07-06 @ 09:37 : Dimmen, mannetje. Lees mijn vorige opmerkingen maar eens, voordat je mij begint aan te vallen.

@ ed.. : Wat is er fout aan je eigen land verdedigen & de terroristen met een militaire actie terugdringen?

DanteG | 31-07-06 | 09:42

blind? hezbollah is fout... maar eh jullie jeaudse vrindjes net zo hard... dat zie ik nou nooit es terug in jullie verhaaltjes...

ed.. | 31-07-06 | 09:38

DanteG 31-07-06 @ 09:28

Als dat in Hezbollah's statement staat, waarom vuren en vuurden zij dan talloze raketten af op Israëlische steden, hartje centrum, woonhuizen, burgerdoelen als stations e.d.?
.
Gel*l dus
.
Hezbollah zijn gewoon terroristen van het ergste soort, net als Arafat een vliegtuigterrorist was en de Palestijnen over het algemeen terroristische groeperingen heeft die hen leidt. Alle terroristen ga eens deadtdtdttt
.
Al zijn de Israëliers ook geen lievertjes. Laten we echter niet vergeten waarom dit alles ontstaan is: Hamas ontvoerde een militair en dode een aantal anderen, Hezbollah 2 en dode er nog eens 8, daarnaast vuurde Hezbollah al tijden raketten af op Israël.
.
Wat mij betreft gewoon jammer maar helaas voor Hamas/Palestijnen en Hezbollah/Libanon. Dan moeten ze daar maar zorgen dat ze deze groeperingen zelf in de hand houden! Maar dat willen ze blijkbaar niet

NielsAchterberg | 31-07-06 | 09:37

@ ed.. 31-07-06 @ 09:13 : Of je bent dus gewoon blind.

"Hezbollah's treatment of both Israeli and Lebanese civilians violates international law. Article 51 of the Additional Protocol to the Geneva Convention states that: "The civilian population as such, as well as individual civilians, shall not be the subject of attack." Moreover, by using Lebanese civilians as human shields, Hezbollah appears to be violating Article 58 of Protocol 1, which requires parties to a conflict to "Avoid locating military objectives within or near densely populated areas." Article 28 of the Fourth Geneva Convention states: "The presence of a protected person may not be used to render certain points or areas immune from military operations.""

DanteG | 31-07-06 | 09:28

@filter 31-07-06 @ 09:14
dit is gewoon fucking unbelieveble, goed speurwerk!

Juan Zaque | 31-07-06 | 09:27

Waarom gingen die burgertjes dan ook onder die bommen lopen?!

NielsAchterberg | 31-07-06 | 09:15

@brulioo, (danteG)
leuk dat je dat oude vrouwtje erbij halen maar betekent dit ook dat zij gelijk heeft? beide partijen hebben schuld dus.. denk dat jullie daar wel een ander ideetje bij hebben gezien de haat die jullie jegens de ene partij tentoonspreiden... denk dat jullie met deze kortzichtige haatzaaierij wel bij die ene partij zouden passen....

ed.. | 31-07-06 | 09:13

@ Horror Scoop 31-07-06 @ 08:46 : Je hebt een punt. Echter, het verschil is dat de Israelische regering heeft gezegd, dat zij de ontvoering van de twee soldaten op patrouille op eigen soeverein grondgebied als een 'act-of-war' heeft gezien. Hezbollah claimt dat men de twee van een checkpoint heeft weggekaapt & dit dus een legitieme actie was. Wat ook te weinig in de media wordt vermeld: Nasrallah had het Libanese volk beloofd om alle, in Israelische gevangenissen, vastzittende Libanese staatsburgers (3, waaronder Samir Kuntar. Moordenaar van 2 politieagenten, een vader & zijn 4-jarige dochter. Zij werd op brute manier doodgeslagen met een geweerkolf nadat zij eerst haar vader had mogen zien doodgeschoten worden) te bevrijden. Dàt is de reden om die 2 soldaten te ontvoeren. Wisselgeld. Zie 'Operation Truthful Promise'.

Hezbollah gebruikt vervolgens de burgers van Libanon als ontwetende schilden, plaatst wapens in ziekenhuizen, moskeeën, scholen, etc. Kortom, in druk bevolkte gebieden. Gaan vervolgens foto's in de rondte sturen waar Israel als agressor burgerslachtoffers maakten en vergeten hierbij te vermelden dat die 1200 raketten afgeschoten op Israel geen van allen bedoeld waren om Israelische militaire objecten te raken. Immers, men had die raketten ook op checkpoints kunnen mikken, toch? Waarom regenen ze dan neer op Israelische burger nederzettingen..?

DanteG | 31-07-06 | 09:02

Tijd voor een nieuw item!!!!!!!!!!

great bay | 31-07-06 | 09:02

Goedemorgen jongelui. Goed weekend gehad? Sjongen! Wat een hoop reacties zeg....
Begrijp ik nu uit enkele reacties dat Het recept voor Wereldvrede is: ALLE Moslims vermoorden? Dat is toch ongelofelijk. Dat is zo ongeveer 20 % van de Wereldbevolking!

Comrade Enver Hoxha | 31-07-06 | 08:47

@brullioo
Ik zag dat stukje ook, nogal vreemde situatie. Ze hield het drie keer vol, maar boog toen toch. Maar ach, als een fanatische jood aan jou vraagt wie er schuld heeft aan dit verhaal, zal-ie ook niet blij zijn met het antwoord "beide partijen".

Horror Scoop | 31-07-06 | 08:46

@DanteG
mja, die uitzending waarin ze kinderen moslimtaal laten uitslaan, en de leraren erachter 'allah akbar' stonden te roepen, deze lieden halen hun geweldsopdracht uit de koran.

wij hebben ook 2 al miljoen 'vredige' moslims in ons landje staan.

www.faithfreedom.org/Quran.htm

de vergelijking met het ANC is absurd. Het anc was tegen apartheid. De regering voor. Dus was het verzet tegen die regering een daad van verzet, een heldendaad.

wat zijn de heldendaden van hezbollah? de koran verbied het gelijk behandelen van vrouwen, homos, afvalligen en ongelovigen. Vrouw slaan verplicht. Afvallige vermoorden verplicht. Wereld verzieken met geweld en discriminatie van ongelovigen verplicht. De moslims zijn de ware facisten, en elke vorm van verzet daartegen is een heldendaad.

hezbollah is geen heldhaftige groep, die op ghandi-wijze (vreedzaam) of op anc wijze (het gelijk aan hun kant) vechten, nee, ze vechten, omdat dat moet, van hun handleiding, die oproept tot geweld.

en daar vechten de israelies tegen. Niet met zoete woordjes, maar met 'retour afzender KEER TIEN'

brullioo | 31-07-06 | 08:33

Petrus 31-07-06 @ 07:40
Gevalletje van selectief geheugen/verontwaardiging, jij?? Lees nu eerst maar even de Volkskrant bij je ochtendkoffie, ben je weer in je "morele gelijk" gesterkt

brrkah | 31-07-06 | 08:26

@ brullioo 31-07-06 @ 08:06 : Klopt, die heb ik ook gezien. Prachtig staaltje journalistiek was dat. Blij dat ze dàt een keer uitzonden. Moslimmedia vallen niet te vertrouwen. Net zoals diezelfde Netwerk boys zich rond lieten leiden door Hezbollah strijders in, door Hezbollah geselecteerde, kapot geschoten wijken van Beirut.

Het wordt tijd dat het westen wakker wordt. Moslims vallen niet te vertrouwen. PERIOD. De bijbel, de Torah prediken liefde, het enige wat de Qur'an predikt is haat. De enige taal die moslims spreken is de taal van geweld. Liever dood met 72 maagden dan vrede & liefde op aarde. Dàt is het verschil.

Mark my words: Over 50 jaar zullen er overal van dit soort brandhaarden zijn. De 1993 WTC bombing was een waarschuwing. Toen werd er al geroepen "We komen terug om dit af te maken", wat vervolgens in 2001 gebeurde. Waren wij vroeger bang voor communisten, wij moeten nu bang worden voor moslims. En onze (linkse) regeringen staan dit toe, werken het in de hand & beschermen deze 'vredelievende' jongens.

DanteG | 31-07-06 | 08:21

Smeerlappen zijn het die Hezbollah, ze hebben die kinderen daar met opzet opgesloten omdat het een bekend doel van Israel was.

..zapper | 31-07-06 | 08:19

@ daskapitalist 31-07-06 @ 07:14 : Which just proves my point. Volgens mij hergebruikt de Hezbollah hun doden.

@ brullioo 31-07-06 @ 07:57 : Exactly.

DanteG | 31-07-06 | 08:12

ik zag een oud vrouwtje, op de vlucht voor het geweld, in het spinnenweb van hezbollah aankomen. Wie hadden er schuld aan het geweld? allebei de partijen, zei het oude besje. Direct sprong een moslim-facist op haar rug. 'je zei: allebei.'. verschrikt keek het oude besje met angst in haar ogen naar de stoere moslimman. 'o, sorry, ik bedoel, de israelies, zo goed?' zei ze toen snel. DAARNA kreeg ze water. Zo werken facisten.

de hezbollah verschuilt zich willens en wetens tussen de burgers, schiet kasam rakketten af, en maakt mooie zielige fotoos van de slachtoffers van het israelische antwoord.

ik wens de israelies een fijne zomer toe. Dat ze hun karwei maar mogen afmaken.

er kan pas vrede zijn, als de laatste moslimstrijder in het stof bijt. 'vrede' komt namelijk niet voor in het vocabulaire van de islam. Hezbollag, zowel als hamas, zowel als de talibaan, de whabisten, en de andere gewelddadige takken van islam-facisme, hebben nog nooit gehoord van vrede. Wel van 'submission', maar dat is iets kompleet anders, nietwaar?

de moslims krijgen wat ze zaaien: geweld.

Go israel! Go! bomb the motherfuckers into 'submission'!
als allah het wil, zal hezbollah zegevieren.

en zo komt het, dat een pedofiele massamoordende rovershoofdman met stemmen in zijn hoofd voor een wereldoorlog van formaat zorgt.

allah akbar! ziek heil!

brullioo | 31-07-06 | 08:06

hezbollah wil israel vernietigen (net als de nazies)
Hezbollah valt israel aan
hezbollah schiet met kasam rakketjes
hezbollah verschuilt zich tussen de burgers

wat moet israel doen? beleefd knikken? nee natuurlijk.

de moslimpappies en moslimmammies moeten goed nadenken voor ze hezbollah steunen, omdat als ze doen wat hun moslim-facistische handleiding van ze verwacht, hun lieve moslimkindjes dood op de grond liggen.

dat is geen verassing. Dat is oogsten wat je zaait. Haat, geweld. moslims, moord.

de israelies zijn geen aardige hippies. Maar je kunt met bloemen en zoete woordjes de facistische islam niet van je afvegen. Dat kan alleen in de enige taal die de islamieten verstaan: geweld.

brullioo | 31-07-06 | 07:57

@ brrkah
echt geen geduld voor, over een uurtje of wat nieuwe ronde nieuw post

Petrus | 31-07-06 | 07:40

@Petrus
Onthou de rest van de post ook maar.....

brrkah | 31-07-06 | 07:37

slachtofferig ??? die ga ik onthouden !!!

Petrus | 31-07-06 | 07:25

Opvallend was overigens dat de dode kinderen, die ik heb gezien, allemaal meisjes waren... In de Hezbavianen-filosofie is 1 meisje gelijk aan 1 schaap of 1 geit. Het ter dood brengen van deze kinderen was waarschijnlijk a small price to pay om weer eens lekker slachtofferig in de media te komen....

brrkah | 31-07-06 | 07:21

Tja dat krijg je als je je raketlanceerinstallatie bovenop een kleuterschool zet.... Laffe hezbollah-varkens!!

brrkah | 31-07-06 | 07:10

Het is wel erg vreemd dat 's nachts dit gebouw bestookt wordt & het vervolgens nog 8u duurt voor het instort..

DanteG | 31-07-06 | 07:03

Ik denk dat de nazis maar 1 woord voor de israelis zouden hebben: ReSpEct!

Lues Venera | 31-07-06 | 06:15

Er kunnen wat mij betreft niet genoeg van die hakbarrs het loodje leggen.
*haalt nog maar eens een lappie olie door de loop*

IJzervreter | 31-07-06 | 06:13

@koerbagh 31-07-06 @ 05:56
Ik bekijk het in de loop van de dag nog even.
Welterusten, de wachtmeester doet nu even een hazenslaapje in zijn schuttersputje.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 06:10

@Koerbagh 31-07-06 @ 05:49
Geldt dat ook voor blinden, doven en psychopaten?

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:58

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 05:52:
Dat is in 99% van de gevallen een recentere versie dan degene die je hebt.
Dus: ja.

koerbagh | 31-07-06 | 05:56

@koerbagh @ 05:39
Als ik je yourfilehostcom link aanklik krijg ik een melding om een active x besturingselement te downloaden.
Als ik op ok klik gaat het mis en vraagt Microsoft om een foutmelding te versturen.
Als ik codecpack wil installeren krijg ik de melding of ik het reeds geinstalleerde divx wil vervangen?
Ik ben geen computernerd.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:52

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 05:38:
Moet bewustzijn altijd bewust zijn? Of anders gezegd: moet de denker weten dat hij denkt? Nog anders gezegd: zo er een God is, moet die God dan van zijn eigen bestaan wel bewust zijn? Lijkt me primair geen noodzaak.
Daar heeft Hij ons toch voor?
Of om dan toch maar Kurt Vonnegut te citeren:

"What is the purpose of life?"
"To be the eyes
and ears
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."

koerbagh | 31-07-06 | 05:49

En anders: codecpack installeren. codecpack.nl/#klmcodec
Bij mij doen de links het prima.

koerbagh | 31-07-06 | 05:39

@koerbach 31-07-06 @ 05:27
Gedachten zijn volgens mij ook "mechanisch".
Hoeveel gedachten zou een diep dement iemand of iemand in coma nog hebben?

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:38

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 05:28:
En als de link rechtstreeks in WMP of een andere mediaplayer opent? Dat wil wel eens helpen.

koerbagh | 31-07-06 | 05:32

@koerbagh 31-07-06 @ 05:27
Idem bij deze link.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:31

@koerbagh 31-07-06 @ 05:06
Deze link werkt niet bij mij.
Probeerde het twee keer.
Ik krijg een foutmelding en vervolgens het Windows opstartmenu.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:28

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 05:17:
Nee, de afwezigheid van een schepper is wel het meest opvallende wat men is tegengekomen bij al het wetenschappelijk onderzoek. Maar als God niet meer dan een gedachte is, dan is het niet zo gek natuurlijk. Maar ik gedachte van een wie... Maar, moeten gedachten wel gedragen worden? M.a.w. moet er iets zijn om een gedachte te hebben, te herbergen? Dat is maar de vraag.
Hoe dan ook... Daar heb ik ook een liedje bij...
www.yourfilehost.com/media.php?cat=aud...

koerbagh | 31-07-06 | 05:27

@koerbagh 31-07-06 @ 05:06
Of je zou bijna in een Opperwezen gaan geloven...........
ps de link van zowel daskapitalist als die van jou werkten bij mij perfect.
Jammer dat ik het filmpje toen niet van tv heb opgenomen i.v.m. beeldkwaliteit.
Robbert Dijkgraaf was nog nooit iets tegengekomen in zijn vakgebied dat op het bestaan van een Opperwezen wees.
Als er een Schepper is, wie heeft dan de Schepper gemaakt?

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 05:17

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 04:43
Het universum, op galactisch en atomair niveau, is vooral ontzettend leeg. Wat het bij elkaar houdt zijn wat elektromegnetische krachten. Eigenlijk is het grootste wonder dat je niet gewoon door een stoel heenzakt als je erop gaat zitten. Zowel de stoel als je lichaam is door krachten bijeengehouden leegte.

Je wordt er bijna melancholisch van...
www.yourfilehost.com/media.php?cat=aud...

koerbagh | 31-07-06 | 05:06

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 04:37
Een ander linkje voor hetzelfde filmpje... Bij mij hield 'ie na 4 minuten op...
www.youtube.com/watch?v=4i6B7HzijSo

koerbagh | 31-07-06 | 04:46

@koerbagh @ 04:35
Zoals je misschien al gezien hebt is de link van daskapitalist het filmpje dat ik zocht.
Evengoed bedankt voor de moeite !

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 04:43

@daskapitalist 31-07-06 @ 04:27:
Ja, dat is 'm. Bedankt, je hebt me veel zoekwerk bespaard.

koerbagh | 31-07-06 | 04:41

@ daskapitalist
Ja, dat is hem, ik wist de titel niet meer.
Hij staat nu bij mijn Favorieten.
Dank Dank Dank, bloemen volgen !

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 04:37

@wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 04:14:
Ik heb nog nooit een aflevering van zomergasten gemist, dus ik ken het filmpje. Maar of ik het kan terugvinden is maar zeer de vraag. Ik zal m'n best doen in het komende uur. Daarna wordt het bedtijd voor me.

koerbagh | 31-07-06 | 04:35

@ koerbagh
Tijdens het programma Zomergasten met als gast natuurkundige Robbert Dijkgraaf, toen nog gepresenteerd door ik meen Joost Zwagerman, werd op zijn verzoek een filmpje getoond, dat eerst inzoemde tot de uiterste grens in de ruimte en daarna weer richting aarde tot aan het atoom.
Ken je dit filmpje en zo ja waar is dit eventueel te vinden?

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 04:14

@koerbagh

Alleen ben ik zo deaudmoe van die vervelende soap uit het M.O.... ik heb even een paar dagen geen nieuws gekeken en moet zeggen dat het me wel bevalt... weet het... ies struisvogelpolitiek, maar al dat gezeik heeft wel een vervelende invloed op het creatieve proces waar ik middenin zit (en waarvoor ik ook de hele nacht aan het doorhalen ben..)
Misschien zouden meer mensen een dergelijke tme out kunnen nemen... inclusief die soapacteurs (en stunts/FX mannen ) uit de zandbak....

FNV-lidaf | 31-07-06 | 04:14

@ koerbagh
Tijdens het programma Zomergasten met als gast natuurkundige Robbert Dijkgraaf, toen nog gepresenteerd door ik meen Joost Zwagerman, werd op zijn verzoek een filmpje getoond, dat eerst inzoemde tot de uiterste grens in de ruimte en daarna weer richting aarde tot aan het atoom.
Ken je dit filmpje en zo ja waar is dit eventueel te vinden?
-edit power of 10, google maar eensch -

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 04:13

Sommige monkeys zitten hier diep in de nacht nog op GS. ;)
wachtmeester de bruy 31-07-06 @ 04:02
We all sit on a pile of stone...

www.youtube.com/watch?v=5VH5xJpjnxc

koerbagh | 31-07-06 | 04:07

Aahh wachtmeester kent het gehijm van de spermadeliefjes!!!!

LifeCatcher | 31-07-06 | 04:05

@ de grote Anti 31-07-06 @ 03:22
Sommige monkeys zitten hier diep in de nacht nog op GS. ;)

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 04:02

Zeao zeau..... het is nog steeds feest hier zie ik....

FNV-lidaf | 31-07-06 | 04:02

@veest van pim 31-07-06 @ 03:35
Slechts 21 gram to crap your pants when you hang yourself and die, lijkt me een beetje weinig.
Het schijnt dat mannen die opgehangen worden een zaadlozing krijgen en dat op die plek op de grond een bepaalde plant gaat groeien (ben de naam kwijt).
Het zal wel een legende zijn, omdat ik dit eens in een film die zich afspeelde tijdens de middeleeuwen met ik meen Rutger Hauer heb gezien.
\

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 03:56

@de grote Anti 31-07-06 @ 03:22:
www.youtube.com/watch?v=QgZHKu8rTw4
En daarop volgend zou ik nog een duizelingwekkende hoeveelheid links kunnen geven, van Kurt Vonnegut tot Neil Postman etc. etc.... maar dat doen we maar even niet. Zoek het zelf maar uit.

koerbagh | 31-07-06 | 03:51

veest van pim 31-07-06 @ 00:46

Ik zag net jouw reactie van lang geleden. Godallemachtig Veest, wat ben jij toch dom. Je steekt Antira naar de kroon en dat is niet mis. Ik word moe van jou. Het filmpje in de dump is van 1996, dat had ik al een keer gepost maar je had het zelf ook kunnen zien - hoewel: jij! Hierbij dan nog maar een keer:
images.google.com/imgres?imgurl=http:/...

En voortaan wat beter opletten. Ik heb van jou nou nog nooit iets zinvols, wetenswaardigs of leuks gelezen. Altijd alleen maar gezeik. En dit is meteen de eerste en laatste keer dat ik op jou reageer. Ongezien de tyfus.

stem des volks | 31-07-06 | 03:49

@de grote Anti 31-07-06 @ 03:30:Houd je oren dan maar dicht, voor je het weet vliegt zo'n Stereotyp naar binnen, legt z'n eitjes en voilà je bent er zelf één. :)
Truste.

Levereter | 31-07-06 | 03:39

@ganzo: omdat er onder die kinderen ook puin ligt, heeft Hez Bollah ze vermoord? Wat een zieke logica. Je bent lijper dan Joost Ravoo.
Heb je ooit van een gebouw met verdiepingen gehoord, of is je haat zo diep en ziekelijk gezonken dat je de realiteit al onbewust vertekent voor je ze interpreteert? In dat geval ben je erger dan de mensen die je van haat en moord en wat weet ik al niet wil beschuldigen op basis van complete onzintheorieën.
Enkeltje RIAGG.

veest van pim | 31-07-06 | 03:38

Goed... na al het lachen even een serieuze uitleg van een echte wetenschapper en een moslim over waar het werkelijk om gaat. Voor alle Gretta Duisenberg aarskruipers en antisemieten: Even goed luisteren... Van de Daily Show, deel 6
www.youtube.com/watch?v=KAfowVcKL-k

koerbagh | 31-07-06 | 03:34

@Levereter
Oud,maar wel origineel... stereotypes vliegen me rond de oren.

de grote Anti | 31-07-06 | 03:30

@de 4e koning 31-07-06 @ 03:18
gangsta rap zeker?

daskapitalist | 31-07-06 | 03:27

Jaahhaaa... ik heb ervan gehoord.Wel vreemd ja...

de grote Anti | 31-07-06 | 03:19

ik zal het gewoon zeggen 4 jaar geleden kwam ik in dit huis te wonen en had bruine illegale buren
Ik heb nooit zulke aardige buren gehad !
Ik woonde er 2 weken kwam hun dochter van 5 blerend de trap op ( knietje open) Die was bijna boven en riep OOO ik ben verkeerd , nee hoor ik heb dat kind de knie ontsmet en verband erom gelegd.
Die vader ging elke dag fietsen en ook meerdre malen naar de moskee.
Het meisje is hier 2 jaar appels komen plukken, en samen met mijn onderbuurman was dat netjes en ja mams keek vanaf het balkon mee ( zo het hoord )
En ze zijn nu legaal en die man werkt gewoon , de moeder kent geen woord nederlands , en ze stond op een dag vanaf het balkon te kijken hoe haar dochter wiebelde op de trap.
En dat ik samen met de onderbuurman 4 handen hadden om het kind op te vangen.
We hebben nog nooit zoveel hapjes gehad, ze riep haar dochter in een taal die ik niet beheers en het meisje zei. ik kom straks terug .
En met een schaal van hun cultuur hapjes terug kwam .
Ze zijn nu legaal in NL ( dat is 1 van de kleine dingen waar ik trots op ben )
Wat het mooiste is , heel simpel vorig jaar kregen pa en ma (van haar dan) een zoontje, en toen belde pa mij wanneer ik thuis was , ik vroeg hoezo ?
Ja zijn meidje van inmiddels 6 wou graag de poloraid (hoe dat maar heet ) laten zien aan mij .
Ze was trots op haar broertje., dus heb ik 2 neven geregeld waarvan ze op de straathoeken stonden en pappa stond iets verder weg , ja hallo je moet ook een kind de ruimte geven.
Ze heeft dus 3 foto's laten zien van haar broertje,en daar ben ik blij mee .
En het waren al aardige buren nu zijn het vrienden, ik vindt het gewoon jammer dat ze verhuisd zijn ! want heb nu blanke teringlijers naast me wonen die de hele godsdag keihard muziek luisteren.

de 4e koning | 31-07-06 | 03:18

de grote Anti 31-07-06 @ 02:56
heb je nog nooit van de "21 gram" gehoord??
dat is presies het gewicht dat iedereen verliest bij zijn overlijden.
www.snopes.com/religion/soulweight.asp...

LifeCatcher | 31-07-06 | 03:17

@wachtmeester de bruy

Dat zal lichaamsvocht zijn,me dunkt.. lalala

de grote Anti | 31-07-06 | 03:15

@ de grote Anti 31-07-06 @ 02:56
Volgens onderzoek verliest een mens op het moment dat hij sterft 21 gram aan gewicht.
Er zijn mensen die denken dat dit de ziel is............

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 03:13

In komkommer-tijd is slow-chat toegestaan denk ik.. Iemand nieuws? lol.

de grote Anti | 31-07-06 | 03:12

@koerbagh

Bedankt voor de links he... lol

de grote Anti | 31-07-06 | 03:05

@de Conciërge 31-07-06 @ 02:46:
Tsja... met al die geavanceerde wapens en goed getrainde militairen kunnen ze in meer dan twee weken tijd maar 750 mensen doodmaken. Dat kunnen ze in ze Darfur met oude 5e-hands Kalashnikovs en manchetes veel beter. Dat doen ze daar in een dag! Hoor je nooit wat over, verder. Ook geen verontwaardiging uit de moslim hoek, ook al zijn het moslims die moslims afslachten...
De religie van de vrede nietwaar? Islam is vrede. Een moslim moordt zijn broeder uit... Een moordende moslim is geen echte moslim. Alleen zionisten vermoorden moslims. Yeah right. Wat zijn er dan veel zionisten die in Allah geloven.

koerbagh | 31-07-06 | 03:02

Het probleem met religie is dat men verondersteld dat een lichaam meer dan vlees en bloed is.. Kan gevaarlijk zijn.Met die ethische vraag is het Westen al jaren bezig.Anotomie bv,en ze hebben nog steeds geen ziel gevonden..:)

de grote Anti | 31-07-06 | 02:56

@stem des volks: dat filmpje bewijst volgens jou dus dat ' de moslims' hun kinderen 'hersenspoelen', en dat het dus ok is om een gebouw vol Libanese vluchtelingen, grotendeels vrouwen en kinderen, en voor de zoveelste keer: druzen, christenen en moslims door elkaar heen, te vermoorden. Wat moet jij heerlijk vast slapen.

veest van pim | 31-07-06 | 02:48

Een religie dat zijn kinderen van jongs af aan hersenspoelt met haat tegenover andersdenkenden en de zogenaamde martelarendood verheerlijkt als toegangsbewijs voor het paradijs en dat de dood boven het leven stelt heeft geen toekomst.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 02:46

Dieptriest. Van een geavanceerd leger als dat van Israel mag men beter verwachten.

de Conciërge | 31-07-06 | 02:46

Ik heb eens een filmpje geplaatst in de dump,genaamd "banaantje?"..
Ach je hebt slimme en domme primaten toch.. Blijft een puzzel.

de grote Anti | 31-07-06 | 02:44

@de grote Anti 31-07-06 @ 02:37
Zoals de Nederlanders stonden te juigen toen de bommenwerpers overkwamen om Dresden plat te gooien en daar voornamelijk vrouwen en kinderen slachten?

Grote Pier | 31-07-06 | 02:40

@LifeCatcher

"En als er een onschuldige Palestijnse omstander door Israel wordt gedood komt er altijd een onderzoek hoe dat kwam, hoe het voorkomen kan worden, worden er excuses aangeboden enz., zoals dat hoort in een democratie. Als echter onschuldige Israelische burgers worden gedood is er gejuich in de Palestijnse media en wordt er gedanst in de straten."-----

Idd,daar valt weinig aan toe te voegen..

de grote Anti | 31-07-06 | 02:37

@Draaitafel Demagoog 31-07-06 @ 02:06

helemaal oorlezen aub! mischien vind je er wel een antwoord in.

# De neiging van mensen die in het veilige Westen leven om twee kanten van elke zaak evenwichtig te willen zien ('waar twee kijven hebben twee schuld').

Dat Israel een democratie is die vecht voor haar voortbestaan in een regio van haat, agressie en dictaturen wordt dan genegeerd.
Ook het feit dat Israel keer op keer bereid is geweest om grote concessies te doen voor echte vrede wordt genegeerd (zie boven aan het begin de drie cruciale data: 1947, 1967, 2000. Israel heeft bijvoorbeeld ook al twee maal de Sinai terug gegeven).
Als voorbeeld kan hier dienen dat het vaak wordt voorgesteld alsof extremisten aan beide kanten het debat beheersen. Uit opiniepeilingen blijkt echter dat hooguit enkele procenten van de Israelis voor geweld tegen Arabieren is, terwijl een meerderheid van de Palestijnen achter zelfmoordaanslagen staat.
Of nog sterker; de Palestijnen als underdog willen zien. Dat negeert het feit dat enkele miljoenen Joden op dat kleine stukje Israel zich omringt weten door honderden miljoenen vijandige Arabieren, in wiens (staats)pers als gevolg van politieke en religieuze motieven haat en antisemitisme standaard is (zie de vele Engelse vertalingen daarvan op onze site, Nederlandse teksten daarover: De nazi wortels van Arafat en De mythe van het Joodse kannibalisme.

Voorbeeld: het leed van de Palestijnen door controles bij wegversperringen (noodzakelijk vanwege de terreur) wordt vaak gerapporteerd, terwijl het leed van de Israeli's - voortdurend in spanning voor hun leven en dat van hun geliefden - nauwelijks aandacht krijgt. Het is goed te verdedigen dat het humanitaire leed van de Israeli's groter is, zie bijvoorbeeld: Who is Humiliating Whom?

Ook het morele verschil krijgt daardoor weinig aandacht: De Israelische slachtoffers, gewone mensen in een bus, pizzeria of discotheek (waaronder heel veel vrouwen en kinderen) versus de Palestijnse doden, vrijwel alleen mannen die zelf het geweld opzochten.
En als er een onschuldige Palestijnse omstander door Israel wordt gedood komt er altijd een onderzoek hoe dat kwam, hoe het voorkomen kan worden, worden er excuses aangeboden enz., zoals dat hoort in een democratie. Als echter onschuldige Israelische burgers worden gedood is er gejuich in de Palestijnse media en wordt er gedanst in de straten.

LifeCatcher | 31-07-06 | 02:30

@ganzo 31-07-06 @ 01:43
He ben jij niet dhr. Ravoo, die in zijn nieuwe functie als persvoorlichter, voor Israel werkt?

Grote Pier | 31-07-06 | 02:29

na dit leven zal iedereen voor zijn daden boeten..
geen paniek meer zaaien hier broeders ;)

slm wlkm

tecavuzcu | 31-07-06 | 02:23

Ik heb zelf als NL-er 1 van de 2 schotels op het oosten gericht.
En wanneer ik in libanon zie dat er een soldaat / strijder . met een arm vol knuffels richting het gebouw loopt en die neer legt voor het effect.
En dan zeg ik knal die malloot ff af .
Neemt niet weg dat ik het onwijs erg vind voor de burgers.
Ik heb meerdere geloven doorgespit maar nog niet 1 tegengekomen die het vermoorden van een medemens goedkeurd.
Sorry misschien is dit wel eerder geraguurd maar ik ga echt geen ruim 400 reacties lezen.

de 4e koning | 31-07-06 | 02:18

Ik vond plastick schilden toch veel leuker

Vreugdevol | 31-07-06 | 02:08

propaganda ! en het zijn allemaal kutkinderen .. aan allebeei de zijdes ! eerst maar allebei afstand van het geloof doen en tot die tijd allebei verantwoordelijkheid op zich nemen ! waar twee honden vechten, hebben 2 honden schuld !!

Draaitafel Demagoog | 31-07-06 | 02:06

eigen schuld, dikke bult?

kut-kotert | 31-07-06 | 01:45

stem des volks 31-07-06 @ 01:13, als je de beelden van cnn, bbc bekijkt liggen er kinderen onder het puin maar onder die kinderen ligt ook puin, waarschijnlijk waren die kinderen al richting allah voordat het gebouw instorte. hezbollah (is verantwoordelijk) heeft deze kinderen de dood in gejaagd, en israel moet in de opinie (zowel in het midden-oosten als in het westen de schuld krijgen. deze crisis zal de hele regio meetrekken, dat is onontkoombaar. hezbollah vlooien die ervoor kiezen om met een vrachtwagen in een gebouw te rijden waar mogelijk kinderen vrouwen schuil houden zijn een gevaar, maar de waarheid wordt niet verteld door de libanese regering.

ganzo | 31-07-06 | 01:43

Ja sjors dubbeljoe begrijpt het: "Wij onderhandelen over een eventueel terug trekken van Israel maar Hamas en Hezbollah verstieren dit steeds"
VN-resolutie 194 (III) is er zeer duidelijk in: Israel moet oprotten uit Wesbank, Gaza, Jaruzalem, etc. Alleen bestaat deze resolutie nu al 58 jaar dus mss zijn de palestijnen het wachten wat moe? En doet de USofA er geen drol aan?

www.xs4all.nl/~npk/Soemoed/artikelen/b...

Grote Pier | 31-07-06 | 01:42

Z.K.H.Prins Carnaval 31-07-06 @ 01:03

Sterk verhaal!!! Pfffff.

stem des volks | 31-07-06 | 01:21

Die menselijke schilden werkten al niet meer tijdens WO-II. Wat ik me zo herinner hebben duitsers menig neederlands verzetsheld tussen de dorpelingen weggejorist en inclusief de dorpelingen tegen de muur gezet.

Dit is natuurlijk een hele andere situatie, wij pleegden verzet tegen een bezetter en israel pleegt verzet tegen terroristen, alleen de burgers blijven het zelfde...

litebyte | 31-07-06 | 01:17

@Z.K.H.Prins Carnaval 31-07-06 @ 01:03
Jezus, nooit gedacht dat ik het met Bush eens zou zijn........
.
@Levereter
Warcraft, Diablo of Oblivion? Warcraft?

Smegma | 31-07-06 | 01:13

Filmpjes over hoe moslims hun mensen én hun kinderen hersenspoelen. Het verheerlijken van de dood! Want er is geen dood - nee, er is een paradijs! En Allah wacht met smart. Kijk even naar het interview met de moeder van een zelfmoordtoerist: 'Ik moet mijn moedergevoelens uitschakelen voor een hoger doel'. Right. Heb je die vrouw uit Qana nog gezien die roept: 'Alle drie mijn kinderen zijn dood'. Hoe kan het dan dat zij nog leeft? Heeft zij haar kinderen alleen gelaten??? Of heeft ze haar moedergevoelens uitgeschakeld voor een hoger doel. Ik zou er niet vreemd van opkijken als de Hezbollahs de kinderen zelf hebben vermoord. Zie hier de filmpjes van Hezbollah, Al Jazeera en Hamas:

w3.castup.net/mfa/incitement.htm

stem des volks | 31-07-06 | 01:13

@Smegma:" met vakantie naar Saudi Arabie" nou dan ga ik liever naar het fabeltastische Noord Korea.
Maar nu is het tijd voor m'n privé oorlog:"Trekt z'n Crystal Armour aan, omgordt zijn trouwe zwaard Dragoneater, en ziet in de verte al de eerste Necromancers."
Truste.

Levereter | 31-07-06 | 01:08

Ban Z.K.H.Prins Carnaval

buffke | 31-07-06 | 01:07

-weggejorist-

buffke | 31-07-06 | 01:06

@Levereter 31-07-06 @ 00:55
Behalve dan natuurlijk dat dit al sinds 2001 onze binnenlandse politiek bepaalt, kabinet-oppositie hierdoor lijnrecht tegenover elkaar staan, populisme 'eindelijk' een vruchtbare bodem binnen de Nederlandse Politiek heeft gekregen, en jij en ik hierover lopen te reaguren.
.
Voor de rest is het inderdaad zoals onze opa's en oma's gehoopt hadden dat herbouwd Nederland zou worden: verdraagzaamheid, internationale verdragen, goed pensioen, stoppen met werken op je 65e, riante ww, met vakantie naar Saudi Arabie, enz.

Smegma | 31-07-06 | 01:01

gewandelt natuurlijk met een D

Levereter | 31-07-06 | 00:58

@Smegma:Ik vind juist dat de Europese moslims, dus ook de Nederlandse zich erg rustig houden, alleen in de US is een moslim al schietend een joodse lobby binnengewandelt.

Levereter | 31-07-06 | 00:55

*denkt :goddamn, dat ik het ooit nog eens met Smegma eens zou zijn*

CoJoNes | 31-07-06 | 00:55

@gozurtje 31-07-06 @ 00:49
Ga jij nu ff lekker anti-Israel zijn, dan laten wij onszelf wel opblazen door moslim-fundamentalisten. Afkomstig uit de zelfde mierenkolonie die Zuid-Libanon regeert.

Smegma | 31-07-06 | 00:51

@ smegma
dat was een hele andere mier, die overigens deels wel werd gevoed door de mier(en) die ik bedoel.

gozurtje | 31-07-06 | 00:49

Smegma 31-07-06 @ 00:46
-
Geen enkele misdaad rechtvaardigd het om andere misdaden te plegen.

Pariah | 31-07-06 | 00:49

@smegma: vandaar: oorlogsmisdaad. Hebben we tegenwoordig tribunalen voor, wist je dat niet? Of kom je niet vaak in Den Haag?
Oh en deze is voor stemdesvolks: mooie afwasbare ongeschonden herbruikbare nepbabies uit de Mattel-fabrieken van Libanon. dump.geenstijl.nl/mediabase/2524/58d26...

veest van pim | 31-07-06 | 00:46

@gozurtje 31-07-06 @ 00:41
Die mier blies een aantal treinen op in Madrid, een aantal metro's in London, een aantal flatgebouwen in New York, een aantal pizzavreters en schoolkinderen op in Tel-Aviv, een aantal islamieten met een andere insteek op in Baghad, een aantal Hindoes in India, etc.

Smegma | 31-07-06 | 00:46

@Smegma:Goed gezegd, daar is nu zoveel haat, dat zal nog generaties lang de boel vergiftigen.
Het is zo uitzichtloos allemaal.

Levereter | 31-07-06 | 00:44

@Levereter: Ik ben niet zo'n schaker, maar daar kan ik wel mee uit de voeten.

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:42

@stem des volks 30-07-06 @ 22:23
Late reactiemaar net even een filmpje ophet kijkkastje gekeken.
De laatste dagen van Hitler, tis raak allemaal.
Je hebt gelijkenen slimgedacht.
Ikheb ookwat beelden opCNN gezien maar allee.

Ik begrijpdat er het een en ander ietsje pietsje herschreven moet worden.
Ik stel voor dat er op het veluwemeer over water is gelopen.
In de buurt van Ermelo. Ik heb begrepen dat ze daar wel wat vers bloed kunnen gebruiken.
Maar je kan ook denken aan Helmond. Om daar een heilige stad van te maken.

Van Judas maken we Juleke en geven de Belgen de schuld.
Kunnen ze ook niet meer op GS pesten.
Zo alles in een klap opgelost.
Ik ga maar slapen.

De Intrigant | 31-07-06 | 00:42

Katjoesja's staan niet bepaald bekend om hun stabiele vluchtpatroon. Dit was in de tweede wereldoorlog al een probleem, en ja zo oud zijn deze raketten dus ook echt. Het zijn ongeleide barrage raketten. Het kan dus best zo zijn dat een er van zwaar uit koers is geraakt en frontaal het gebouw in Qana is binnen gevlogen.

supah | 31-07-06 | 00:42

weet je, ik heb eigenlijk niet zoveel nieuwe feiten over dit alles meer nodig. Op basis van het mij aangeboden wereldnieuws van de afgelopen jaren heb ik m'n mening wel bepaald en de gebeurtenissen in de afgelopen jaren hebben die mening alleen maar versterkt. En dankzij de miljoenen verslindende PR-machine van de Israelische overheid ben ik meer dan volledig geinformeerd over het Israelische standpunt. Alle partijen hebben schuld, maar Israel voert al jaren een wel heel vieze oorlog, waarbij het ook altijd iets weg heeft van een olifant die de mier vertrapt. En uiteindelijk is dit een oorlog van fundamentalisten, waarin ik en de meeste burgers zich niet kunnen vinden.

gozurtje | 31-07-06 | 00:41

@rosalie: En je achternaam is Clavan??

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:41

@HoerenSloep 31-07-06 @ 00:37: Ze zijn waarschijnlijk er beter in om de huidige machinaties, met name van Washington het hoofd te bieden, maar ze blijven een pion, nou goed dan een paard.

Levereter | 31-07-06 | 00:40

@Pariah 31-07-06 @ 00:37
Beide zijden zijn verziekt door trauma: opgeblazen kinderen, ooms, opa's, nichtjes, neefjes, tantes, moeders, peetkinderen, buurmensen, leiders, oma's, en geliefden.
Maar uit 's lands strategie valt een hoop op te maken....

Smegma | 31-07-06 | 00:40

HoerenSloep 31-07-06 @ 00:36

Dat onderzoek moet nog komen, maar dat er explosieven in dat gebouw zaten is wel duidelijk.

rosalie | 31-07-06 | 00:38

@rosalie: Jij hebt wel een zieke geest hè, alles is beter dan de waarheid.

Levereter | 31-07-06 | 00:38

@Levereter: Want??

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:37

Smegma 31-07-06 @ 00:28
-
Als we de getuigenis van voormalige IDF leden mogen geloven is de moraliteit onder veel IDF soldaten ver te zoeken. Expres of niet, feit blijft dat het IDF dit soort missers maar al te vaak maakt.

Pariah | 31-07-06 | 00:37

@HoerenSloep:Ja, denk van wel.

Levereter | 31-07-06 | 00:36

@rosalie: En dat onderzoek niet?

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:36

CoJoNes,

Laat ze dat gebouw maar eens grondig onderzoeken! Goed idee van ze! Het stinkt toch aan alle kanten ...

rosalie | 31-07-06 | 00:35

@CoJoNes: Ach, de waarheid is het eerste slachtoffer in elke oorlog, toch klinkt dit onwaarschijnlijk.

Levereter | 31-07-06 | 00:35

@veest van pim 31-07-06 @ 00:33
Oorlog, Veest, oorlog.

Smegma | 31-07-06 | 00:35

@koerbagh 00:31: De beelden spreken voor zich. (wel een foute website, overigens)
.
@Levereter 00:26: Mindere mate?

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:34

Een storm van gekwetter hier die de eenvoudige waarheid moet verbergen: een vluchtelingenmoord is een oorlogsmisdaad, ongeacht wie hem pleegt.

In dat gebouw zat geen enkele strijder. De term 'menselijk schild' is dus fout.
'Burgerslachtoffers' of 'vluchtelingenmoord' dekt de lading wel.

veest van pim | 31-07-06 | 00:33

@koerbagh: Je moet eens ophouden met die domme agitprop sites, er zijn 10 tallen arabische sites met verscheurde kinderen, maar zulke links zijn zinloos.

Levereter | 31-07-06 | 00:33

@pariah en Levereter

Het doet me een beetje Wag the Dog-achtig voorkomen

CoJoNes | 31-07-06 | 00:32

@CoJoNes:Wat moet Israel dan zeggen?
Dat ze het expres gedaan hebben?

Levereter | 31-07-06 | 00:30

CoJoNes 31-07-06 @ 00:19
-
Overlevenden in Qana zeggen dat het fatale bombardement zondag rond 01:00 uur begon met een stortvloed van raketten, bommen en artilleriegranaten. Deze beschieting duurde volgens de ooggetuigen door tot het ochtendgloren waardoor de reddingswerkzaamheden ernstig werden belemmerd.

Pariah | 31-07-06 | 00:29

Ik zeg dat dit hele Qana verhaal een HOAX is. Dat die kinderen dood zijn, is vreselijk, geen discussie. Maar something's rotten in the state of Denmark, dat is toch wel duidelijk. Ik geloof niet, dat Israel hier verantwoordelijk voor is.
En zoals zo vaak, bij twijfel, stel je de vraag wie uit deze situatie het meeste voordeel haalt. www.nu.nl/news/791573/23/Isra%EBl_scho...

CoJoNes | 31-07-06 | 00:29

@Pariah 31-07-06 @ 00:25
Integendeel.
De IL ziet het strijdterrein vanuit de lucht. Als ze dus een raket zien afschieten vanuit een gebouw, bombarderen ze het gebouw.
Andere optie is nix doen, of inderdaad grondsoldaten het gebouw binnensturen..... en dat is nou juist waar guerillas op hopen.
Kan zijn dat ze het expres deden, maar veel eerder lijkt het me een misser waar camera's bovenop stonden.
Zoals de Hezbollah al een hoop slachtoffers gemist hebben door per ongeluk in een weiland te schieten.......
Kwestie van efficientie.

Smegma | 31-07-06 | 00:28

@ vander F
meer zoiets als de republiek der DCLXVI verenigde Nederlanden...

daskapitalist | 31-07-06 | 00:27

@HoerenSloep: Tuurlijk, Hizbollah, en in mindere mate Israel zijn slechts pionnen in "The Great Game".
Smegma 31-07-06 @ 00:21: Maar misschien is daar straks te laat voor.

Levereter | 31-07-06 | 00:26

CoJoNes 31-07-06 @ 00:19

Ja, dat is al een paar keer geplaatst en gezegd, maar niemand gaat daar op in.....misschien te ongelooflijk?

rosalie | 31-07-06 | 00:25

Smegma 31-07-06 @ 00:08
-
Als deze mensen door grondsoldaten waren omgebracht hadden we ook niet gediscusseerd over de intentie, dan was het zo klaar als een klontje geweest. Het kunnen bestoken van doelen vanuit de lucht betekent niet dat bij elk vermoeden gebouwen platgbombardeerd kunnen worden. De piloot/soldaat ziet echter geen mensen, voor hem is het als een computerspel. Je richt op je doel, drukt de knop in en de raketten doen hun werk. De intentie van de Israelische strijdmachten is onderhand wel duidelijk: Zij geven weinig om het leven van onschuldige slachtoffers, was dat namelijk zo waren ze veel voorzichtiger en efficienter te werk gegaan.
-

Voor de rest klinkt je betoog als complotdenken.

Pariah | 31-07-06 | 00:25

@gozurtje 31-07-06 @ 00:20
daar was ik al bang voor,
google maar eens op dar el harb en Ummah
Ken je deze site?
www.memri.org/
leuke video's ook, engels vertaald

vander F | 31-07-06 | 00:24

@Levereter 31-07-06 @ 00:19
Dat is slechts een beschrijving van een fase. Er zal zich weer een middelpunt vormen......

Smegma | 31-07-06 | 00:21

@fuckje
Als we dan zelf aan het aardgas gaan verdienen (liefst gewoon zelf houden) en zelf kunnen bepalen geen kerncentrale in de Eemshaven in te plaatsen, waarom ook niet.

DiagnosisTyphus | 31-07-06 | 00:21

@ vander F
nope, ik heb geen idee waar je het over hebt

gozurtje | 31-07-06 | 00:20

Israel pleegt oorlogsmisdaden daar in Libanon! Wat hebben al die gestorven kinden met die oorlog te maken? Wat hebben ze misdaan? Wat een onzettende schande, dat wat daar gebeurd!

vadertje_b | 31-07-06 | 00:19

Niemand zei het beter als Yeats:

Turning and turning in the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer;
Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world,
The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere
The ceremony of innocence is drowned;
The best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity.

Levereter | 31-07-06 | 00:19

@gozurtje 31-07-06 @ 00:12,
het werken aan de Ummah, Dar el Harb,
je weet wel.

vander F | 31-07-06 | 00:18

@Levereter 31-07-06 @ 00:14
Meer "Like Teenage Spirit" dat nu de eerste baantjes krijgt in overheidsdienst.
Het is allemaal de schuld van Kurt Cobain. Die schoot zichzelf trouwens ook dood.

Smegma | 31-07-06 | 00:18

En toch is er een verband met de "strange little man" in het Witte Huis, en de huidige chaos.
Zoals iemand zei:"It smells of the thirties".

Levereter | 31-07-06 | 00:14

@ vander F
het heeft allemaal met elkaar te maken, niet voor niets zijn nu overal ter wereld dit soort conflicten en hebben sommigen het over een kruistocht

gozurtje | 31-07-06 | 00:12

@daskapitalist 31-07-06 @ 00:00,
terug naar de republiek der xx verenigde Nederlanden?

vander F | 31-07-06 | 00:10

@fuckje 31-07-06 @ 00:04:
Hè gatver... moeten die Friezen er ook bij? Dan liever de Tukkers en Sallanders en achterhoekers. Die kun je tenminste verstaan.

koerbagh | 31-07-06 | 00:10

@Pariah 31-07-06 @ 00:01
Nee, daarom kun je nooit een morele consequentie verbinden aan (het aantal) slachtoffers. Alleen aan de motieven voor het ombrengen van die mensen.
Dus wat was de intentie van het ombrengen van die mensen? Wist men dat ze die mensen ombrachten? Waarom waren die mensen daar? Waren die mensen daar? Bewuste actie van IL om de internationale wereld te bewegen?
Bewuste actie van de Haatbollen om de internationale wereld te bewegen? Waar kwamen al die journalisten opeens vandaan..... hebben ze in elke stad cameramensen?

Smegma | 31-07-06 | 00:08

@ fuckje 00:04
Als het kan zonder, maar als als het moet met.
@ alle mensen
Kijk, zo zijn al die radicale Groningers. Vanaf hun geboorte worden zij gevoed met het idee dat ze anders zijn. Veel, vooral linkse politici negeren deze zogenaamde Groningficatie van onze Nederlandse normen en waarden. Wij moeten deze beschermen en die kut groningers van hun wierden af drijven naar dat mooie nieuwe meer van ze. If a man does not strike first, he will be first struck. Weg met de Groningers, voordat het te laat is.
@ alle Groningers
jullie zijn wel grappig hoor ;)

King of controversy | 31-07-06 | 00:08

@CoJoNes 31-07-06 @ 00:00:
Ik zou voor Winschoten kiezen... Of beter nog: een nieuwe stad bouwen. De Blauwe Stad.

koerbagh | 31-07-06 | 00:07

@burd: Cool hè, het eten van 2 (of meer) walletjes. Heeft JP vast goed geleerd van Sjors dubbelJoe. Dat gezegd hebbende: ik denk dat JP daar helemaal geen benul van heeft. De ware regering zit uiteraard niet in Den Haag.
Maar we raken off-topic.

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:07

@gozurtje 30-07-06 @ 23:55,
gozur, die lui in India en Thailand weten niets eens wat Palestijnen zijn,
interesseert ze geen moer, die hebben hun plaatselijke Jihaad.

vander F | 31-07-06 | 00:06

CoJoNes 30-07-06 @ 23:53
-
Voor jou informatie: Het gebied dat Jeruzalem wordt genoemd wordt wel degelijk genoemd in de Koran.

Pariah | 31-07-06 | 00:06

@ Pariah 31-07-06 @ 00:01
Ik ben het mee eens

double_standards | 31-07-06 | 00:05

@CoJoNes,
kijk eens naar de plannen van de Partij van het Noorden.
Grunn, Fryslân, Drenthe, stuk Noord-Duitsland, Kop van N-H.
Als het kan zonder bloedvergieten!

fuckje | 31-07-06 | 00:04

@hoerensloep

Nederland is zowel wapenlevarncier als afnemer voor Israel en Jordanie

burd | 31-07-06 | 00:03

@Smegma: Meende dat dat de Romeinen waren, Massada enzo.

Levereter | 31-07-06 | 00:02

@Levereter: yep, sort of...

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:02

Belgen, zijn dat niet de Palestijnen van Europa.
Die wonen toch ook in een verzonnen land.

wachtmeester de bruy | 31-07-06 | 00:02

Smegma 30-07-06 @ 23:49
-
Mijn excuus voor het interrumperen, maar ik moest gewoon even op dat berichtje reageren.
-
Als je de holocaust werkelijk hebt bergrepen dan weet je dat je oorlogsslachtoffers nooit moet en kan beschuldigen voor het aanwezig zijn zijn op een bepaalde plek op een bepaald tijdstip.

Pariah | 31-07-06 | 00:01

@King of controversy 30-07-06 @ 23:58
dat zou wel goed zijn, een nlse confederatie bijvoorbeeld. of nog beter, elke provincie onafhankelijk. opdoeken de staten-generaal.

daskapitalist | 31-07-06 | 00:00

@burd 30-07-06 @ 23:58: Hoe bedoel je?

HoerenSloep | 31-07-06 | 00:00

@King
Alaaf!

"Groningers gaan toch ook niet opeens opeisen dat Groningen hun hoofdstad moet worden? Dat zou te stom voor woorden zijn"

CoJoNes | 31-07-06 | 00:00

Ik snap de hele discussie niet, kan iemand even uitleggen waarom Israel een tiental moslims zou gaan deauden? Het enige wat ze daarmee doen is ervoor zorgen dat nog meer mensen een hekel aan ze krijgen, het is ze er dus alles aan te doen om zo weinig mogelijk onschuldigen te doden. Als er dus wel onschuldigen gedood worden zou het best kunnen zijn dat er een heel goede reden voor is en dat de Israeli's geen andere mogelijkheid zien. Af een toe een hele nare fout kan ook gebeuren in dit soort situaties of, voor de mensen die Pallywood hebben gezien, weer een goeie taktiek om support te krijgen omdat wij de moslims dan zielig vinden. Als Israel graag moslims wilde vermoorden dan hadden ze dat allang gedaan en had je op Libanon een fijn aantal Hummers kunnen parkeren.
Hezbollah daarentegen denkt met terreur en het doden van onschuldigen een oorlog te kunnen winnen, het maakt hen niet uit, immers de deauden zijn voornamelijk toch niet moslims en die moeten sowieso liever deaud. Israel was de laatste tijd ook aan het toegeven aan de wensen van deze en gene terrorist dus men had dat gedrag kunnen aanmoedigen en de terreur acties kunnen stopzetten, maar blijkbaar zijn er partijen gebaat bij haatzaaien en het hebben van een gemeenschappelijk vijand. De haat jegens Israel lijkt wel vaak een van de weinig dingen die het Midden Oosten bind.

CaptainGrunn | 30-07-06 | 23:59

@Levereter 30-07-06 @ 23:55
Blijkbaar pas neergeplant nadat ze de Joden eruitgetyft hadden......

Smegma | 30-07-06 | 23:59

@Levereter: Religion is the rootcause of all evil. (en het verkopen van olie en wapens, dan, ook, dus, wel... ahum)

HoerenSloep | 30-07-06 | 23:59

@hoerensloep

Maar misschien kunnen we even beginnen met ons eigen land ?

burd | 30-07-06 | 23:58

@Levereter 30-07-06 @ 23:55
Volgens de palestijnen wel, ja. Ik hoor daar zelfs nooit een Iranier of Indo over. Vreemd toch.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:58

@ CoJoNes 23:49
Ik dacht, ik spaar je een beetje vanwege het overdonderende succes van DD ;)
Overigens, het Vlaams Belang claimt wel degelijk dat ze Nederland willen inlijven bij Noord-Belgie. Ze zeggen het wat bescheidener, maar het komt op hetzelfde neer.
Ten tijde van die Belgische revolutie was Antwerpen een Nederlandse stad. Brussel ook. Groningers gaan toch ook niet opeens opeisen dat Groningen hun hoofdstad moet worden? Dat zou te stom voor woorden zijn.

King of controversy | 30-07-06 | 23:58

@ CoJoNes 30-07-06 @ 23:46
Niet alle slachtoffers zijn hezbollah strijders....

double_standards | 30-07-06 | 23:57

@burd: The "powers that be" zijn ook de leveranciers van de wapens en zitten uiteraard niet om een vreedzame oplossing te springen...
Als je olie en wapens wilt blijven verkopen moet je dit conflict wel in stand houden.

HoerenSloep | 30-07-06 | 23:56

@CoJoNes: Maar in Jeruzalem staat toch de heiligste Moskee van de Islam?
(Altijd weer die godsdiensten.)

Levereter | 30-07-06 | 23:55

@fuckje
Pariah Carey??

CoJoNes | 30-07-06 | 23:55

stem des volks 30-07-06 @ 22:23 ben bang dat je gelijk hebt. propaganda van kadafi! hezbollah en andere landen in het midden oosten gebruiken deze beelden om de opinie te beinvloeden. hezbollah heeft heel libanon gegijzeld waaronder ook kinderen. hezbollah speelt met leven van onschuldige kinderen en maakt hier later gebruik van door de slachterofferrol te spelen.

ganzo | 30-07-06 | 23:55

@ vander F
wie weet uiteindelijk, het zal in ieder geval meer rust geven in andere conflicten.

Maar sinds 9/11 is de wereld zo fucked up, dat roei je allemaal niet in een keer meer uit. Een van de genoemde motieven voor de aanslag op 9/11 was de onderdrukking van de Palestijnen, dus ook daar keert het weer terug.

gozurtje | 30-07-06 | 23:55

@Pariah,
Ja, voor jou staan ze in de rij om jouw visie op wereldvrede te vernemen, oetl*l !

fuckje | 30-07-06 | 23:54

@Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 23:45
Is de situatie toen te vergelijken met nu?
Ik neem aan dat ook toen de VN pas gelegerd werd nadat de spanning was afgenomen?
Of sprong de VN tussen een crossfire?

Smegma | 30-07-06 | 23:54

@Pariah 30-07-06 @ 23:52

Voor jouw informatie: fuckje heeft gewoon keihard gelijk.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:53

Tzal wel sjtinku daaro wha,eigu schuld dikke bult.Uitroeie dat geteisum,trouwens zonder schoenen aan op straat liggen is niet fatsoenlijk he..

buffke | 30-07-06 | 23:52

fuckje 30-07-06 @ 23:46
-
Niet lullen over shit waar je de ballen verstand van hebt.

Pariah | 30-07-06 | 23:52

Ik verbaas me over al die reaguurders die het allemaal zo goed weten. Ik kom al ruim vijftien jaar in nhet Midden-Oosten en snap wel dat er aan beide kanten heel veel haat zit . Mijn conclusie is inmiddels wel dat Arabieren en Israelies ontzettend veel op elkaar lijken en dat er aan beide kanten een misdadige politiek gevoerd wordt. Inmiddels zijn we, de rest van de wereld, wel de gegijzelden in dit conflict. Niet in het minst omdat "the powers that be" nog steeds menen partij te moeten kiezen voor de ene of andere partij. Wat mij betreft laten we het hele Midden-Oosten in het eigen sop een paar jaar gaar koken en is het enige dat we ze aanbieden een vrijhandelsverdrag met de rest van de wereld. Maar dan wel :geen geld, geen wapens naar wie dan ook en het terughqalen van al die wapensystemen die inmiddels geleverd zijn door Iran,de USof A Nederland, Frankrijk, Rusland etc. EN geen aankopen van Israelische wapensystemen (b.v. Uzi's , drone's etc.)

burd | 30-07-06 | 23:51

Waar is die Siniora trouwens mee bezig... Hezbollah bedanken voor hun offers?

Omnivoor | 30-07-06 | 23:50

@gozurtje 30-07-06 @ 23:46,
ook in India,Soedan,Thailand,Pakistan, Afganistan, Indonesie en China?

vander F | 30-07-06 | 23:49

@KOC
Maar Belgie zegt dan ook niet dat Amsterdam hun hoofdstad is. Kom kom, iets scherpere analogien mag ik van jou toch wel verwachten.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:49

Ik heb toch liever Straatsburg hoor... wijntje iemand?

Omnivoor | 30-07-06 | 23:48

@~Johan 30-07-06 @ 23:45
Consensus en democratie. Next.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:47

@CoJoNes 23:40u,
nergens in de Koran wordt Jeruzalem genoemd, dit in tegenstelling tot het Nieuwe Testament in de Bijbel. Heb werkelijk geen idee waarom die Palestijnen zo'n obsessie voor Jeruzalem hebben.

fuckje | 30-07-06 | 23:46

@ vander F
Als je niet begrijpt dat de basis van ale onrust ligt bij het Palestijnse conflict, dan houdt het op denk ik

gozurtje | 30-07-06 | 23:46

@double_standards 30-07-06 @ 23:44
Hezbollah strijders zijn gewoon burgers, da's de grap.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:46

Eddo Rosenthal, (doorgaans betrouwbaar) zei net dat onder Amerikaanse druk de bombardementen 48 uur ziojn gestopt.
Als Iran dat nou ook Hizbollah beveelt komen we nog ergens.

Levereter | 30-07-06 | 23:45

@Smegma: O.k. on-topic: ik ben van lichting 81-5 (diensplicht) en ben in '82 in Libanon geweest. Als chauffeur, maar toen ook al trok Israel zich nergens wat van aan, ook van de VN niet.
Heb trouwens helemaal nergens last van een posttraumatisch syndroom, want dat is allemaal zwaar overdreven die verhalen.
Het verkeer in het weekend op een mistige zaterdagavond in de provincie is gevaarlijker dan toen die hele Libanon-shit...

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 23:45

@ CoJoNes
Belgie is ook nooit een land geweest, maar weer verdelen tussen de Nederland en de Fransen.(het gebied met de pedo's is uiteraard voor de Duitsers, mochten ze weer eens in de fout gaan ;) )
De Amerikanen zijn ook nooit een volk geweest. Of een land. En in Afrika lopen ook een heleboel niet bestaande volken rond, in landen die daar nooit eerder waren.
De enige oplossing daar is een 1 statenstaat, met gelijke rechten en geen apartheidsysteem van pasjes in Oost Jeruzalem. Pasjes om je huis in te mogen, godverdegotver

King of controversy | 30-07-06 | 23:45

@CoJoNe: "Punt is dat palestina nooit een land geweest is, laat staan dat Jeruzalem hun hoofdstad is"
.
Wie heeft eigenlijk Brussel tot EU-hoofdstad gekozen?

~Johan | 30-07-06 | 23:45

Israel heeft tot nu toe bijna 600 mensen vermoord van wie het meest gewoon burgers waren. Vermorden van gewone mensen (voor wat dan ook de reden) is terrorism (als da daders alqaeda, hizbollah of hamas is of VS en Israel).

double_standards | 30-07-06 | 23:44

@hans39 30-07-06 @ 23:41
Amsterdam-Nice is ca. 1400 kilometer. Wat denk je zelf....

CoJoNes | 30-07-06 | 23:44

Ik heb de laatste tijd weet niet wat allemaal gelezen enzo, en hoewel ik het optreden van Israel veroordeel, is er volgens mij geen oplossing voor deze ellende, en zullen onze kleinkinderen hier nog mee zitten.
Een stukje wereld met gangreen.

Levereter | 30-07-06 | 23:43

King of controversy 30-07-06 @ 23:37

(het gezin is helaas alleen de hoeksteen van de samenleving, niet van gebouwen). Je komt op dreef, King!

rosalie | 30-07-06 | 23:43

@ Smegma 23:31
Dus wat doen vrouwen en kinderen in een oorlogsgebied, laat staan een dorp waarvan bekend is dat het gebombardeerd gaat worden, en waarvan de mannen zich hebben ingegraven inclusief stalinorgels?
-
Bah! Jij hebt ze niet allemaal op een rijtje volgens mij. Je legt de verantwoording nu bij onschuldige slachtoffers, hoe ziek in je hoofd moet je zijn om dat te durven? Je stelt de slachtoffers van de holocaust, of elke andere genocide, toch ook niet verantwoordelijk voor het feit dat ze op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats waren? De mogelijkheid om uit oorlogsgebieden te vluchten is in werkelijkheid vaak heel moeilijk.

Pariah | 30-07-06 | 23:42

Israel suspends aerial attacks
bron: cnn.com

kneuterzak | 30-07-06 | 23:41

@gozurtje,
we hebben het over Hezbollah nu, die volgens jou beaus is omdat er honderden Libanezen vast zitten zei je net,
nu haal je de palestijnen er weer bij, dat zijn Sunnieten hoor.

vander F | 30-07-06 | 23:41

verschrikkelijke commentaren vanuit een zogenaamd vreedzaam nederland
hier lopen heel wat idioten rond die maar schrijven wat ze willen.
als je de tweede wereldoorlog hebt mee gemaakt zul je nooit meer kunnen wennen aan bommen gooien en kanonnen afschieten om wat voor reden dan ook.
ben benieuwd wat onze bushregering weer voor een lulverhaaltje verteld na deze moordpartij.
eigenlijk weet je dat al.
jammer voor kamp dat de raketten die wij krijgen nog niet operationeel zijn.
1900 kilometer rijkwijdte, is dat ver genoeg?

hans39 | 30-07-06 | 23:41

@King of controversy 30-07-06 @ 23:37
Dat is waar. En daarom zou een strijder altijd zijn vrouw aan zijn zijde moeten hebben.
Zodat niemand op hem durft te schieten.........
.
Ik vraag me af wat de vrouwelijke martelaars staat te wachten in de hemel....
Ik hoop niet 72 maagden: dan mag ze 72 keer hetzelfde truukje aan ze leren..... lijkt me meer een straf dan een zegen.

Smegma | 30-07-06 | 23:40

Het hele Israelisch/Palestijnse conflict is terug te voeren op één onderwerp. Oost-Jeruzalem. De palestijnen vinden dat het ook hun hoofdstad is. Punt is dat palestina nooit een land geweest is, laat staan dat Jeruzalem hun hoofdstad is,

CoJoNes | 30-07-06 | 23:40

@gozurtje 30-07-06 @ 23:37,
heeft Israel de palestijnen al een paar keer aangeboden,maar toen wilden ze niet

vander F | 30-07-06 | 23:40

@Levereter 30-07-06 @ 23:34,
het ging me meer om de link met de lezers.

vander F | 30-07-06 | 23:38

@ Smegma 23:31
Wat doen die vrouwen daar??!! Moet je dat nog vragen, flerk? Het is de christenplicht van elke vrouw om tot op het laatst haar man trouw te zijn (in voor en tegen spoed weet je nog) en hem te dienen. En dat is ook precies de rol die vrouwen horen te hebben. Dat denken zowel de Joden, de christenen en de moslims. Eva kwam uit een bot van Adam om hem te dienen, en bovendien moeten alle vrouwen boeten voor Eva's snoepje buiten de deur om.
Maar goed, volkomen terecht dus dat die vrouwen daar waren om d'r man te dienen en voor haar gezin te zorgen (het gezin is helaas alleen de hoeksteen van de samenleving, niet van gebouwen). En de Israeli's hadden daar gewoon respect voor moeten hebben.

King of controversy | 30-07-06 | 23:37

@ vander F
Dat is nou precies wat ze in Israel ook niet snappen, dat een vrij Palestina de basis is van alle problemen

gozurtje | 30-07-06 | 23:37

broodjemaagwand 30-07-06 @ 23:32,
De comment van Levereter 30-07-06 @ 23:19 is gelukkig terecht gejorist. Vond hem ook onsmakelijk.

Blaathaas | 30-07-06 | 23:35

@Rosalie
Dat topless zonnen in parijs is 5 jaar lang geen probleem geweest, maar jouw opmerking is in ieder geval een keurig politiek correcte. Laten we het daar maar op houden.

CoJoNes | 30-07-06 | 23:35

@vander F 30-07-06 @ 23:30: Dat is een propaganda site, in de hele beschaafde wereld zijn vertalingen van die onzin van Hitler te koop, behalve dus in Nederland, het is trouwens practisch onleesbaar, zeer idioot boekje.

Levereter | 30-07-06 | 23:34

@gozurtje 30-07-06 @ 23:28,
libanon en Syrie volgen de resolutie wel op, alleen Hezbollah niet.
We hebben het hier over Hezbollah, niet Libanon,

En op zich heeft Libanon niks te maken met Palestijnen,
zijn ze nooit zo dol op geweest in Libanon.

vander F | 30-07-06 | 23:34

@Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 23:31
Ja, sorry, werd enigszins geergerd door de lap tekst met lauwe teksten.
Maar ik herinner me dat ik zelf wel eens de Internationele gepost heb......
* bedenk me opeens.... dat moet ik weer doen! *

Smegma | 30-07-06 | 23:34

vicieuze cirkel

tuigvanderichel | 30-07-06 | 23:32

Levereter 30-07-06 @ 23:29

zet dan ff je sarcasme knop aan* en uit * Ausrotten vind ik zelfs sarcastisch een nogal beladen woord

broodjemaagwand | 30-07-06 | 23:32

@Hommer 30-07-06 @23:23
Zoals je op deze link kon zien, worden moslimkinderen gehersenspoeld en opgezet tot haat tegen Joden en Het Westen.
Het enige doel is de wereldheerschappij, wat in de koran staat.
Het wordt niet duidelijk wat we van de zogenaamde gematigde mosliims te verwachten hebben.
Als ze zich aan de koran houden niets dus en vormen ze ook een gevaar voor het westen.
Het gaat niet alleen om Hezbollah en Israel maar om Het Westen tegen de islamofascisten.
Heb je trouwens wel eens een subtiele oorlog gezien?

wachtmeester de bruy | 30-07-06 | 23:32

@Smegma: waarom zo vijandig peace man daar komt al die oorlog nou van

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 23:31

@gozurtje 30-07-06 @ 23:28
de VN is nog erger dan de maffia.

daskapitalist | 30-07-06 | 23:31

@King of controversy 30-07-06 @ 23:27
Zo is het!!!!
Dus wat doen vrouwen en kinderen in een oorlogsgebied, laat staan een dorp waarvan bekend is dat het gebombardeerd gaat worden, en waarvan de mannen zich hebben ingegraven inclusief stalinorgels?
Me dunkt kunnen ze nog wat leren van de vrouwdiscriminerende leersels van wijlen-GPV: vrouwen en kinderen eerst!
Als nu die moslim-extremisten maar iets minder in vrouwenemancipatie zou geloven............

Smegma | 30-07-06 | 23:31

CoJoNes 30-07-06 @ 23:15

Het zal wel te maken hebben met stad en strand; op het strand loopt iedereen frank en vrij met minimale kleding, wat in de stad dus ondenkbaar is. Dit gaat over kunstmatige stranden in Parijs, dus daarom misschien?

rosalie | 30-07-06 | 23:30

@broodjemaagwand 30-07-06 @ 23:28: Sarcasme is u duidelijk vreemd.

Levereter | 30-07-06 | 23:29

@Smegma 30-07-06 @ 23:21

Oke helemaal ontopic.....

laffer | 30-07-06 | 23:28

@ vander F
Israel volgt heel veel VN-resoluties niet op, dus waarom zou Libanon die ene wel opvolgen?
En daarnaast is het conflict zoals ik zei nooit echt opgelost, omdat nog honderden Libanezen vast zitten.
En het conflict zal ook nooit worden opgelost als Israel niet inziet dat de enige oplossing voor dit conflict is: terugtrekking uit alle Palestijnse gebieden, het vrijlaten van alle gevangen in een soort amnestie-regeling en de eventuele beschermings-muur op eigen grondgebied bouwen (zoals de VN ook heeft geeist in een resolutie) en zo zichzelf beschermen.
Verzets-bewegingen als Hamas en Hezbollah verliezen vanzelf aan kracht als er geen redenen meer zijn om voor te vechten, al was het alleen al onder de burgers. Die willen namelijk grotendeels niets liever dan gewoon vrede, of ze nou sji'itisch of christen zijn. En termen als vernietinging van de staat Israël zullen ook wel weg-ebben als de angel uit het al zo ontzettend lang durende conflict wordt gehaald. Zo moeilijk is het allemaal toch niet lijkt me.
En het is onmogelijk om Hezbollah op zo'n korte termijn te ontwapenen. Laten we eens naar onszelf kijken, hoelang hebben we er hier over gedaan met de IRA??

gozurtje | 30-07-06 | 23:28

Ik hoop dat de doden die vandaag gevallen zijn, niet voor niets gevallen zijn. En dat dat dus moge leiden tot een gewaarwording on der de Libanese bevolking dat het gezwel Hezbollah nou niet bepaald een beschermde invoed heeft op de burgerbevolking.
Zoalng Hezbollah toegestaan wordt om raketten af te vuren vanuit posities in woonwijken zullen dit soort incidenten blijven plaatsvinden. En zal ik Israel blijven steunen in haar efforts om eigen burgers veilig te stellen van aanvallen van laffe bodemzuigers als Hezbollah.

Blaathaas | 30-07-06 | 23:28

Levereter 30-07-06 @ 23:19

Kan deze idiote nazi geen ban krijgen.walgelijk type

broodjemaagwand | 30-07-06 | 23:28

@ Smegma 23:21
Juist. We moeten de Nederlandse vrouw tegen haarzelf beschermen. Vrouwen zijn door hun hormonen zeer kwetsbaar, en vaak niet in staat om rationele en evenwichtige beslissingen te nemen. Daarom moeten vrouwen niet mogen kiezen, en al helemaal niet in de volksvertegenwoordiging plaats moeten nemen. Kijk naar prutsers zoals Ali, Dijksma, Gonny, Halsema ect.
CDA anno 1900, kom er maar in!!

King of controversy | 30-07-06 | 23:27

@Karel Kwkbl: zl k dn vrtn mr d klnkrs wgltn dn?

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 23:25

Check de BBC 1 nu, gaat over HAMAS.

Kenny013 | 30-07-06 | 23:25

@wachtmeester de bruy 30-07-06 @ 23:18
heb ik net gedaan
vond het best schokkend.

zolang Hezbollah zich niet aan de Geneefse Conventie houd is de strijd van Israël terrecht. Maar dit zou wel iets subtieler kunnen

Hommer | 30-07-06 | 23:23

@CoJoNes 30-07-06 @ 23:19,
gegarandeerd de grote vertrutting,
aangezwengeld door kuise Moslims en zich hieraan optrekkende Grristenen.

vander F | 30-07-06 | 23:22

@laffer 30-07-06 @ 23:17
Vooral daar Beyrut ooit het Parijs van het Midden-Oosten werd genoemd.
What is next na billen en borsten? Mag je niet meer aan een ijsje likken?
Trouwens, nu ik erover nadenk. DAT zou verboden moeten worden: aan een ijsje likken, en bananen eten....!
Vrouwen zo geemancipeerd als de Nederlandse vrouwen, zouden hun sexualiteit niet moeten uitdragen als overwicht op de mannelijke bevolking!
Sharia!

Smegma | 30-07-06 | 23:21

-weggejorist-

Levereter | 30-07-06 | 23:19

@laffer
Ik weet, vond het vreemd dat een gevalletje dhimmitude als dit, niet op GS te vinden was. Ben net thuis namelijk. Maar excuses voor mijn offtopicness

CoJoNes | 30-07-06 | 23:19

Trek eens 1 uur en 17 minuten uit om een link te bekijken van VENBREAK die op deze Topic @ 20:26 gepost is.
Het is de bedoeling dat eerst Israel van de kaart geveegd wordt en daarna Het Westen, zodat uiteindelijk wereldwijd het Islamofascime zal heersen.
Dat zal dus niet gaan zonder atoomwapens.
Het bewind in Iran is hier de meest boze buur.

wachtmeester de bruy | 30-07-06 | 23:18

@ koerbagh
In ieder geval is de haven geblokkeerd. En nee, wegen natuurlijk niet over de volle lengte, maar op strategische plekken, zoals viaducten en bruggen. (heeft het IDf ook toegeven als strategie) En het vliegveld van Beiroet is ook meteen in het begin bestookt en was toen onklaar. (daarom moesten al die buitenlanders naar Damascus toe). En ik heb nergens gezegd dat steden in puin liggen. Huizen wel, daar gaat dit topic bijvoorbeeld over. En omdat Hezbollah zich niet kan gedragen in een burgeroorlog, mag Israel die vernietiging nog eens dunnetjes over doen?
@ vanderF 23:09
Dat zeg ik, veels te veel belangen daar

King of controversy | 30-07-06 | 23:17

@CoJoNes
Beetje offtopic maar wel opmerkelijk.

laffer | 30-07-06 | 23:17

CoJoNes 30-07-06 @ 23:15
De bedoeling hiervan is de mythe in stand te houden dat Franse vrouwen mooi zijn.

Karel kwakbol | 30-07-06 | 23:17

@gozurtje 30-07-06 @ 23:10,
nope,
hezbollah is een staat in een staat,
die huizenblokken waren sji'itische buurten.
mag ik je er ook op wijzen dat Libanon voor 40% uit christenen bestaat?
Die hebben helemaal niets met Hezbollah, de beweging die weigert z'n prive leger op te geven tegen de wens van de Libanese staat in en in gebreke blijft aangaande resolutie 1559

vander F | 30-07-06 | 23:16

@Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 23:11
Ja, net zoals die van jou. Lutser.
Wie kent Pink Floyd nou niet..........

Smegma | 30-07-06 | 23:12

Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 23:07
Als je zo door gaat zit je binnen de kortste keren in Reykjavik.

Karel kwakbol | 30-07-06 | 23:12

/OT
Iemand gehoord over het verbod op topless zonnen in Parijs, om de orde te handhaven??

CoJoNes | 30-07-06 | 23:12

@ Smegma:
Die komt uit The dark side of the moon...

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 23:11

Maar goed, net als nazisme heeft islam ook wel enkele goede kanten maar helaas, de som van het totaal is zo smerig dat het uitgeroeid moet worden.
geytennöker 30-07-06 @ 23:06
.
Whaha briljant! Hier moest ik even om lachen.

Omnivoor | 30-07-06 | 23:11

@King of controversy 30-07-06 @ 23:09
Daarom gooien ze ook bommen. Duhhhh.

Smegma | 30-07-06 | 23:10

@ vander F
hmmm .. wat vreemd dan dat Israel sinds dag 1 niets anders doet dan de staat Libanon vernietigen (vliegveld, havens, wegen, bruggen, huizenblokken, etc.)

en daarnaast makt Hezbollah een belangrijk deel uit van de staat Libanon, al was het alleen al omdat Hezbollah onderdeel is van de regering. Dus zo zwart wit liggen de dungen helaas niet

gozurtje | 30-07-06 | 23:10

@bischop thanks voor de lyrics, wat wil je precies zeggen met die zweverige teksten?

RDF10 | 30-07-06 | 23:09

@Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 23:07
Nou, ik dacht eerder aan de PF tekst: "the lunatic is in my head....".

Smegma | 30-07-06 | 23:09

@ Smegma 23:04
Dat, en Israel heeft er de soldaten niet voor. Hoeveel soldaten hebben ze nu opgeroepen? 60.000 dacht ik. Daarmee kan je niet een land bezetten, en zeker geen land dat intern nogal verdeeld is.

King of controversy | 30-07-06 | 23:09

@King of controversy 30-07-06 @ 23:02,
Hebollah heeft ook z'n eigen belangen in Libanon,
je ziet ze ook niet Israel binnentrekken maar lokken Israel Libanon in.
Ze hebben zich heel goed voorbereid voor deze actie, 10.000'en raketten gekregen (van wie?) en straf ingegraven.

En dan nog Hezbollahs connectie met Iran en Syrie die er ook agenda's op na houden.

vander F | 30-07-06 | 23:09

@Karel kwakbol 30-07-06 @ 23:05
Wat lul je nou? Je hebt de prijsvraag al gewonnen!
Baby Boom...!!!!!
Baby in het flatgebouw, baby in de pizzeria, baby in de schoolbus, baby in het vluchtelingenkamp. Boom.

Smegma | 30-07-06 | 23:08

@King of controversy 30-07-06 @ 22:51:
Grootschalig vernietigen? Doe eens bewijzen dan? Welke Libanese haven ligt in puin? En welke wegen precies? Helemaal over de volle lengte? De weg van Beiroet nar Damascus, waar alle buitenlanders met bussen langs zijn geëvacueerd? Die weg? Welke steden liggen dan helemaal totaal in puin? En welke vliegvelden precies? Grootschalig vernietigen? Grootschaliger dan (Syrië) pardon door Syrië gesteunde geimporteerde moslims uit Iran die nu Hezbollah heten in 20 jaar "ahem" burgeroorlog hebben gedaan?
Hou eens op met je demagogische onzin, met je ongefundeerde en onbewezen flauwekul te spuien.

koerbagh | 30-07-06 | 23:08

@smegma: Bedoel je dat dit uit kan draaien op een atoomoorlog?

Ik zal nog even de tekst citeren van Us and Them van Pink Floyd:

"Us And Them"

Us and Them
And after all we're only ordinary men
-edit: enigszins ingekort, punt gemaakt-

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 23:07

@Antira 30-07-06 @ 22:57
Sadam onderdrukte de Koeren en Sjiieten dat was 75% van de bevolking, daar was ik niet voor, overigens vielen er ook veel doden onder het regime van Sadam, dus ik bekijk het denk ik van een andere kant.

laffer | 30-07-06 | 23:06

Nee, het jodendom is zo gek nog niet. Niet dat achterlijke gezing van die grefo's die de voorkant van de achterkant van een geweer niet kunnen onderscheiden. Joden DOEN tenminste iets aan de sluipkanker die de wereld bedreigt. Er is geen betere manier om met terrormoslims te communiceren dan f16bommen. Maar goed, net als nazisme heeft islam ook wel enkele goede kanten maar helaas, de som van het totaal is zo smerig dat het uitgeroeid moet worden.

geytennöker | 30-07-06 | 23:06

rosalie 30-07-06 @ 23:01
Ok, maar een beetje ongebruikelijk dat degene die een prijsvraag uitschrijft ook zelf meedoet.

Karel kwakbol | 30-07-06 | 23:05

@gozurtje 30-07-06 @ 22:59,
de staat Libanon wilde absoluut geen oorlog met Israel, de staat Israel wilde dus ook geen oorlog met Libanon.
Hezbollah daarentegen wil oorlog met israel, heeft maling aan de staat Libanon en
Israel wil een einde aan de acties van Hezbollah en zit dat de Libanese regering niet in staat is Hezbollah aan te pakken.

Dit is geen Israelische aanval op de staat Libanon,
begrijp je het verschil?

vander F | 30-07-06 | 23:04

@King of controversy 30-07-06 @ 22:59
In ieder geval hebben ze zometeen een stukje leeg land in Libanon om er een kibbutz te plaatsen.
Ik snap niet waarom ze Libanon niet meteen in het geheel annexeren? Oh ja, natuurlijk. Het moet een buffer blijven tegenover Syrie c.s........

Smegma | 30-07-06 | 23:04

@ vanderF 22:57
Joh, doe eens nadenken. Denk je echt dat de leiders van Hezbollah geloven dat ze de eerstkomende 5 jaar in staat zullen zijn om Israel onder de voet te lopen?

King of controversy | 30-07-06 | 23:02

Karel kwakbol 30-07-06 @ 22:55

Ik weet het antwoord niet, net als niemand nog, maar het was een suggestie van mij, ok?

rosalie | 30-07-06 | 23:01

@Wc-kip 30-07-06 @ 22:57
Met als kers op de taart natuurlijk dat de VS niet weten hoe ze een land moeten bezetten.
Ze weten slechts hoe je Indianen en hoe je elkaar afmaakt. In WOII was het ook slechts soldaten en uitrusting sturen, zonder strijdplan.......

Smegma | 30-07-06 | 23:00

@ vanderF
Lees zelf eens een krant! Dat komt omdat Israel nog steeds vele honderden Libanezen gevangen houdt, waarmee het conflict dus eigenlijk nooit echt is geëindigd.

gozurtje | 30-07-06 | 22:59

Antira 30-07-06 @ 22:55,
goed dan, waar kan ik voetballen met die door jou bestelde kransen ?!

hondelul | 30-07-06 | 22:59

@antira
bij dezen een correct antwoord

ik ben er in principe tegen de langdurige bezetting van baghdad en irak maar als
de vs besluit om ze lekker in hun sop gaar te laten koken nu leidt dat vast en zeker tot meer onrust

ik ben er op tegen,maar het kan niet anders

Wc-kip | 30-07-06 | 22:57

@King of controversy 30-07-06 @ 22:51,
nee hoor, Hezbollah,
deze knaapjes gaan voor de vernietiging van de staat Israel,
duidelijk genoeg lijkt me.

vander F | 30-07-06 | 22:57

laffer 30-07-06 @ 22:56
Een mensenleven zegt jou dus niks.

Antira | 30-07-06 | 22:57

@Karel kwakbol 30-07-06 @ 22:55
Niet lollig? Jammer.
Had als alternatief al de 'Gordeldieren'-oorlog in gedachten........

Smegma | 30-07-06 | 22:57

rosalie @ 22:43 kies maar uit
de slachting van hezbollah, Libanese oorlog, Israel/midden oosten oorlog, slag van de Gazastrook, derde wereldoorlog, enz

import | 30-07-06 | 22:56

@Antira 30-07-06 @ 22:51
Ik vind het nogsteeds positief dat Sadam daar de macht niet meer heeft en ach voor de rest gaat het om olie!

laffer | 30-07-06 | 22:56

@gozurtje 30-07-06 @ 22:45,
lees eens een krant ofzo, dan had je geweten dat Hezbollah, ook tegen VN resolutie in, weigert geheel op te gaan in de LIbanese staat en stelselmatig de boel de-stabiliseert en heeft geweigerd wapens neer te leggen of op te gaan in het Libanese leger..
en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_S...

vander F | 30-07-06 | 22:55

Wc-kip 30-07-06 @ 22:52
Dat is geen antwoord op mijn vraag.

Antira | 30-07-06 | 22:55

@King of controversy 30-07-06 @ 22:51
Als economie een wapen is in het M-O, dan wint IL inderdaad. Slim.
Er zit geen olie in de grond, maar IL heeft de meest vruchtbare grond van de hele streek. En is dus het meest zelfvoorzienend, mocht de olie op zijn.
BTW: heb nog nooit een El-Qa'ida-debiel, of andere extremist, horen zeggen dat Olie de Duivel is.
Als ze nou gewoon nooit meer olie zouden leveren, dan komt het Westen binnen 5 jaar tot een standstill, en moeten we ze bevechten met de stenen die ze ons toewerpen......

Smegma | 30-07-06 | 22:55

Smegma 30-07-06 @ 22:51
was niet lollig bedoeld.

rosalie 30-07-06 @ 22:52
Als je zelf het antwoord al weet, waarom vraag je het dan?

Karel kwakbol | 30-07-06 | 22:55

@Rosalie
Shoarmageddon

LibertasSimplex | 30-07-06 | 22:54

De Israëliers worden aangevallen! Stop de terroristen! Al 8 militairen zijn gedood!

Antira | 30-07-06 | 22:54

sta nooit te juichen bij wat voor bombardement dan ook, maar het is duidelijk dat de bollen gewoon weg moeten.

hondelul | 30-07-06 | 22:53

@antira
bezetting van baghdad?, laat me niet lachen, de USA kunnen die hakbars daar niet onder controle houden

Wc-kip | 30-07-06 | 22:52

De Hezbollah oorlog van 2006, lijkt me voldoende...

rosalie | 30-07-06 | 22:52

@Karel kwakbol 30-07-06 @ 22:48
.. lol...!
Baby Boom.

Smegma | 30-07-06 | 22:51

@ Smegma 22:48
Hmm jammer, je gaf niet het antwoordt waar ik op hoopte. Libanon zou dit jaar afstevenen op een economische groei van 5 a 6%.
En dan terug naar het begin van de crisis. Waarom wilde Olmert niet onderhandelen maar meteen Libanon grootschalig vernietigen. Huizen, havens vliegvelden en wegen, allemaal weg. Misschien omdat geen enkel ander land dan Israel welvaart mag kennen in het middenoosten.

King of controversy | 30-07-06 | 22:51

Effe vraagje: hoeveel mensen hier stonden te juigen tijdens het bombardement op Bagdad, en hoeveel vinden die bezetting nog steeds okee?

Antira | 30-07-06 | 22:51

dew bollahblues

hondelul | 30-07-06 | 22:50

USraël.

Antira | 30-07-06 | 22:49

@ Rosalie
De oorlog der Haakneuzen?

King of controversy | 30-07-06 | 22:48

rosalie 30-07-06 @ 22:43
Baby Boomers.

Karel kwakbol | 30-07-06 | 22:48

@ Rosalie
Het zal wel weer iets totaal onorigineels als 2nd Israeli-Lebanese war worden. Ik pleit voor iets beters als: the war that gave Ariel Sharon kidney problems, of, the 5th attempt at enlarging the mid east desert.

Omnivoor | 30-07-06 | 22:47

@rosalie 30-07-06 @ 22:43
Achteraf kan je de dagen tellen?

laffer | 30-07-06 | 22:46

@Smegma 22:34
Ik denk dat Hamas en Hezbollah het uitroeien van Israel voorlopig even op de lange termijn hebben gesteld. De enige reden voor hun actie's is electorale winst. Dat winst halen kan heel makkelijk door Israel te pesten. Of door welvaart te brengen.

King of controversy | 30-07-06 | 22:45

ik heb er al veel over gelezen, gezien en gehoord en dat alles heeft mijn standpunt juist 100% doen omkeren. Ik was pro-israel, maar zie nu in dat wat dit land doet gewoon niet kan ... het negeert stelselmatig al jarenlang VN-resoluties, het pikt land in dat ze niet toebehoort, het vernederd het Palestijnse volk op een afschuwelijke manier en al vele tientallen jaren. Je kunt land dat je niet toebehoort niet vele tientallen jaren bezet houden zonder gevolgen en daarnaast afkondigen dat je in een tientallen jaren voortdurend conflict nu maar eenzijdig de grenzen gaat vaststellen omdat er met Palestijnen niet te praten valt.

En ik vind het ook niet kunnen dat je een heel land verwoest en honderden onschuldige burgers vermoord, vanwege een ontvoering van twee militairen. Natuurlijk was het een provocatie en natuurlijk moet je daartegen optreden, maar zo ????? Libanon was een mooi en prettig land aan het worden, dat met vele miljarden WESTERSE steun is opgebouwd. Dat is nu allemaal in een klap weg. En wat hebben die honderden dode burgers precies te maken met Hezbollah ??!!

Het is jammer dat velen van jullie niet begrijpen dat het enige wat met dit alles wordt bereikt is dat er ontzettend veel nieuwe haat en woede wordt gecreëerd, die niet makelijk zal zijn weg te spoelen en er uiteindelijk voor zal zorgen dat (mocht het al lukken om Hezbollah uit te schakelen) er weer een nieuwe, nog veel fellere Hezbollah opstaat. Verzets-groepen, die ontstaan in landen die zelf niet over een leger beschikken en worden onderdrukt door een land dat over een miljarden-leger beschikt.

gozurtje | 30-07-06 | 22:45

@rosalie

laten we het voor het gemak de zioristen-oorlog noemen, een mengsel van zionist en terrorist

Wc-kip | 30-07-06 | 22:45

Is er al een naam voor deze oorlog? Voor de annalen van de geschiedschrijving dan he...

rosalie | 30-07-06 | 22:43

@King of controversy 30-07-06 @ 22:30,
muhahaha, jaja, maar zoiets inderdaad,
van mij mag China ook wel eens wat troepen leveren.

vander F | 30-07-06 | 22:41

@ Days-Of-Wild 30-07-06 @ 22:35
Lijkt een beetje op de dopingaffaire van Landis.
.
Vooral omdat iedereen constant loopt te speculeren zonder dat er echt feiten bekend zijn. We weten niet of Hebollah vanuit dat gebouw gelanceerd heeft, of die kinderen als schild zijn gebruikt, of wellicht Hezbollah zelf de flat heeft opgeblazen, of de piloot/het leger bewust besloot dat gebouw te bombarderen terwijl met wist dat er burgers zaten... etc etc etc.

Omnivoor | 30-07-06 | 22:40

Hoe zien ze hun lebensraum eigenlijk voor zich?
En welke kant gaat het op?

Beasjt 669 | 30-07-06 | 22:39

Misschien hebben ze de kinderen wel een plaats in het paradijs voorgehouden als Shahid (martelaar). Kijk hier hoe de 'stijders' met kinderen omgaan. Maar dat wisten de meesten hier toch al? Desalniettemin elke keer weer shocking.

www.pmw.org.il/tv%20part1.html

stem des volks | 30-07-06 | 22:39

hoe meer van die zionisten en hakbars dood gaan, hoe beter

het zijn allemaal beesten als ze zich zo gedragen

Wc-kip | 30-07-06 | 22:39

@RooKuu 30-07-06 @ 22:13:
Doe ook eens even zo'n prachtige uitspraak over het conflict in Darfur... of Polisario... Moslimbroeder tegen moslimbroeder... Hakken elkaar lekker de pan in. Met heel wat meer slachtoffers. Daarbij vergeleken is Libanon een ballenbak in MacDonalds.

koerbagh | 30-07-06 | 22:37

Zorgh 30-07-06 @ 22:24 Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Maar vergeet niet dat het tuig er ook niet vies van is om elkaar onderling lekker af te slachten.. het toppunt van barbaarse primitiviteit..

AltijdNuchter | 30-07-06 | 22:36

Ze ontkennen nu dat zij die raket afgevuurd hebben. Ze schoten 7 uur eerder, en waren ten tijde van de grote boem 500 meter verderop bezig, zonder afzwaaiers. Als dat waar is dan betekend dit wel het einde van de steun aan Hezbollah mag ik aannemen. Lijkt een beetje op de dopingaffaire van Landis.

Days-Of-Wild | 30-07-06 | 22:35

@ Omnivoor 22:27
Niet helemaal waar. Alleen de dorpen en plaatsen waar Joden wonen hebben schuilkelders in Israel. De dorpen waar Arabieren wonen niet. (volgens een artikel in de NRC, vergeef het me als ik het fout heb)

King of controversy | 30-07-06 | 22:34

@King of controversy 30-07-06 @ 22:30
Je hebt hem door.
Extremisten (Hamas, Hezbollah, gesteund door Iran etc) proberen chaos in IL te bereiken door debiel geweld als het opblazen van restaurants en bussen te plegen.
Nu probeert IL chaos te kweken in Zuid-Libanon, en in het bijna leeggezogen machtsvacuum van Palestina.
Doel is uit de chaos weer een machtsvacuum te creeeren, waaruit wellicht iets beters zal groeien.
Met daarnaast een schuin oog op de VN: zodra die ingrijpen, is het niet meer het probleem van IL. Slim.
Of IL daarom een VN-post bombardeerd, of wellicht buitenlandse journatisten toelaat in een dorp wat ze bombarderen? Misschien........

Smegma | 30-07-06 | 22:34

Huh ik ben Gebant op Nieuwnieuws.nl maar kan nog wel op geenstijl reaguuren :D. Admins mag ik vragen waarom ik ben gebant?
-edit: Domme pech-

RooKuu | 30-07-06 | 22:33

@RooKuu 30-07-06 @ 22:32
nu pas?!

daskapitalist | 30-07-06 | 22:33

@ King of controversy 30-07-06 @ 22:30
.
Als pasen en pinksteren.... afijn je kent het wel ;)

Omnivoor | 30-07-06 | 22:33

King of controversy 30-07-06 @ 21:48
"Hezbollah besluit daarop zo goed als ze kunnen het Libanese volk te verdedigen met hun katuscha raketten."
Lijkt me niet waarschijnlijk. Dat doen ze al jaren. Te pas en te onpas. Tenzij hun fatalisme toekomstvoorspellende gaven met zich meebrengt natuurlijk.

LibertasSimplex | 30-07-06 | 22:33

ban op nn?

RooKuu | 30-07-06 | 22:32

@gozurtje,
Uiteraard heb je gelijk, alleen dat in een land zeggen dat in de wandelgangen het slippedragertje van amerika wordt genoemd is olie op het vuur gooien.... Ons land heeft partij gekozen, dus laat ze maar moorden, die bondgenoten...

bubka | 30-07-06 | 22:32

RooKuu 30-07-06 @ 22:13.. natuurlijk.. het is de schuld van de joden of beter van het westen.. net zo als het de schuld is van die honderduizenden slachtoffers in Sudan of de slachtofers in Nigeria.. of die in India.. of al die andere plekken waar islamieten hun koppen boven het zand uitsteken.. Overal waar islamieten zijn vallen er (onschuldige) slachtoffers.. En als de joden er zouden verdwijnen dan zoekt het tuig wel naar nieuwe slachtoffers.. b.v. ons ongelovige Europeanen.. de jihad moet tenslotte verder gaan. Het lijkt mij dus maar beter om Israel als een van soort buffer te houden tegen die hordes geweldadige en primitieve islmaitische barbaren..

AltijdNuchter | 30-07-06 | 22:31

@ Smegma e.a.
Het lijkt me duidelijk dat geen van de partijen in staat is om een vlugge overwinning te behalen. Israel ook niet, want ze kunnen misschien alle legers van het middenoosten wegvagen, die landen bezetten kunnen ze echt niet. Vrede zal dus van buitenaf moeten komen. In het middenoosten hebben teveel mensen belang bij een oorlog. Voor electoraal gewin, economische belangen of simpele partijpolitiek. Ook landen buiten het middenoosten hebben veel belangen in het middenoosten en worden door de strijdende partijen gewantrouwd en zullen niet geaccepteerd worden als vredesmacht. Een van de weinige organisatie's die nog geen imagoschade hebben opgelopen in het middenoosten is de Afrikaanse Unie (aan de VN gelieerd). Ik zat te denken dat de AU wellicht de soldaten kan leveren voor een grootschalige korte termijn vredesmissie. Het zal vooral de taak worden van de AU om de beveiliging van Israel tegen terrorisme van Hamas en Hezbollah e.a te beschermen. Op middenlange termijn moet er een oplossing komen voor dat gedonder in de Palestijnse gebieden. Mij lijkt een 1 staten oplossing het snelst. (en als dat werkt is dat ook een mooi voorbeeld voor de rest van de regio. Op lange termijn moeten de landen zelf in staat zijn om de vrede te bewaren. Het belangrijkste daarbij is, is dat er een zeker evenwicht bestaat tussen Israel en de rest van het middenoosten. En dat er een overkoepelend overleg orgaan komt. Maar dat zal pas gaan lukken als de acute belangen van iedereen anders een beetje minder zijn geworden. Als de Amerikaanse presidentskandidaten niet meer afhankelijk zijn van Gristenfundi's voor hun verkiezing, als de olie niet meer nodig is en als de wereld Atheistisch is geworden.

King of controversy | 30-07-06 | 22:30

Er vallen natuurlijk ook een stuk minder Israëlische burgerslachtoffers omdat letterlijk elk huis, elke school en elk openbaar gebouw in Noord-Israël een schuilkelder heeft. Ook heeft Israël een uitstekend getraind leger dat er alles aan doet om burgerslachtoffers aan hun zijde te voorkomen. Jammer genoeg doen ze af en toe iets minder hun best om dat bij te tegenpartij ook tegen te houden...

Omnivoor | 30-07-06 | 22:27

tijd om in te grijpen, westerse wereld, is het niet? Elke islamiet is nu tot over zijn oren fundamentelist geworden in een paar weekjes tijd voor zover hij of zij het nog niet was, dank je wel, Israel, wat is die dubbele agenda erachter? Vertel me nu niet dat het om drie ontvoerde soldaatjes was....

bubka | 30-07-06 | 22:26

@gozurtje
Wat raar dat er nog mensen zijn die niet in de gaten hebben dat moslims OVERAL op de wereld voor problemen zorgen als ze met niet-moslims in aanmerking komen, niet alleen in Israel. Indonesie, Thailand, India, Bangladesh, Egypte, voormalig Joegoslavie, Filippijnen,Amsterdam-West, Sudan, Parijs, moet ik nog doorgaan? Israel verdient respect omdat het die lui durft te beantwoorden in de enige taal die ze verstaan, ik zou graag willen dat meer landen dat deden voordat de hele wereld met de islamitische kanker overwoekerd is.

Zorgh | 30-07-06 | 22:24

@ gozurtje 30-07-06 @ 22:19
Gast, het is echt niet vanwege 1 + 2 militairen. Het gaat om talloze Israelische burgerslachtoffers en de dreiging van meer. Nee je bent niet meteen een antisemiet of joden-hater, maar je ziet wel een kant van de zaak en nog simplistisch ook. Lees er gewoon wat serieus werk over.

marlinn | 30-07-06 | 22:24

@gozurtje 30-07-06 @ 22:19
Nee hoor, valt binnen de vrijheid van meningsuiting. Net zoals ik mag zeggen gozurtje is een anti-semiet en een joden-hater.

sjaakdeslinksesul | 30-07-06 | 22:24

@ De Intrigant 30-07-06 @ 21:55

Ik had het filmpje in de dump ook gezien. En ik dacht toen ook: nee, dat hebben de moslims niet zelf gedaan. Maar wat mij opviel waren de blauwhelmen, die zitten nog wel in Libanon - maar alleen bij de grens en niet in Qana. Even zoeken op internet en wat blijkt: het filmpje uit de dump is van 1996 en NIET van nu. Zie link:

images.google.com/imgres?imgurl=http:/...

stem des volks | 30-07-06 | 22:23

@koerbagh 30-07-06 @ 22:20
Tijd om hen een CIA-steuntje in de rug te geven, en ze in het zadel te werken. Zelfs Bush kan daarmee wel leven.....

Smegma | 30-07-06 | 22:22

@Smegma 30-07-06 @ 22:14:
Is al geschreven... 't Is niet zo'n succes. Ze zitten in Haifa, en worden nogal kapotgebombardeerd door de Hezbollah.
en.wikipedia.org/wiki/Bahai

koerbagh | 30-07-06 | 22:20

Ik

vreemd dat een land als Israel kennelijk overal mee weg kan komen .. opzettelijk 4 VN-medewerkers vermoorden, opzettelijk tientallen kinderen vermoorden, met een olifanten-leger een heel land aanvallen, dat eigenlijk niet echt een leger heeft om zichzelf te verdedigen en daarnaast al vele tientallen jaren Palestijnen in hun eigen land vernederen en uitmoorden .. ik ben 100% Nederlands, ik ben 'westers' maar ik haat Israel om zijn al jaren voortdurende barbaarse beleid, dat ooit de hele wereld nog eens in een oorlog stort. En ik schaam me voor dit zogenaamd 'Westerse' land dat kennelijk een zelfde soort gedrag vertoond als mishandelde of misbruikte kinderen. Veel van die kinderen gaan later zelf ook misbruiken en/of mishandelen.
Er is maar een oplossing voor het hele conflict en dat is dat Israel zich terugtrekt uit het Palestijnse land dat het nu al tientallen jaren bezet en dat alle gevangen (ook de Libanese) worden vrijgelaten.

Maar Israel creëert alleen maar meer haat en woede, die zich langzaamaan opkropt en uiteindelijk een keer tot een uitbarsting zal moeten komen.
Inmiddels zijn weer tientallen palestijnen uitgemoord vanwege 1 militair. En vele honderden onschuldige Libanezen, vanwege 2 militairen. Het is allemaal diep triest.

Nog veel triester is dat de wereld dit land gewoon z'n gang laat gaan... het zielige volkje uit de Tweede Wereldoorlog mag nu zelf zielige volkjes creëeren. En owee als je er iets van zegt, dan opeens een antisemiet of een joden-hater.

gozurtje | 30-07-06 | 22:19

Sinds Pim Fortuyn, is rechts opeens pro homo en Israel....
Het kan verkeren!

laardepul | 30-07-06 | 22:17

@Bisschop Gijsen 30-07-06 @ 22:14
Of stammoeder. BTW: schreef PF ook niet Atom Heart Mother?

Smegma | 30-07-06 | 22:16

oppompen = oppimpen

Smegma | 30-07-06 | 22:15

Het "us and them" (Pink Floyd) is de oorzaak van alles.
Het waanindee van verschillende rassen en volkeren.
Want oorspronkelijk is de hele mensheid terug te voeren op één enkele stamvader.
En de gendifferentatie in mensen van hetzelfde "ras" is soms groter dan tussen twee verschillende "rassen"
Wel typisch dat bij joden de afstamming zo belangrijk is, dus wie zijn er in principe degenen die zich afscheiden?

Ook was het achteraf beter geweest dat Israël ergens in Canada of Californië was gevestigd, want dit inplanten van een heel volk tussen vijandig gezinde buren leidt nu al 60 jaar tot niets dan ellende.

En God heeft wel een prettig gevoel voor ironie, door Israel precies daar te situeren in het hele Midden-Oosten, daar waar geen olie is...

Of ze moeten al die jaren op één of andere gigantische diamantmijn of zeer zeldzame ertslaag hebben gewoond.
Een erts wat pas in de toekomst van belang wordt voor de wereldeconomie...
Ja, dan zou ik zeggen, slimme jongens, die joden, en God staat achter hen...

Bisschop Gijsen | 30-07-06 | 22:14

"Im Nahosten nichts neues"

vander F | 30-07-06 | 22:14

@rosalie 30-07-06 @ 22:11
Volgens mij heb je de oplossing. En ik meen het serieus. Ff die religies oppompen (alhoewel Jezus in dit geval zijn handen in onschuld wast), en we zijn ervan af!
Als de Joden het 1e testament hebben geschreven, de Christen het 2e, en de Moslims het 3e, dan wordt het nu tijd voor een VIERDE!
Wie dient zich aan....?

Smegma | 30-07-06 | 22:14

@woestijnvos 30-07-06 @ 22:08
Ik heb begrepen dat de Hezbollah gewapend de sterkste kracht is in Libanon en ook heb ik begrepen dat door zoals zei het zeggen "de Israelische agressie" meer mensen pro Hezbollah zijn geworden. Ik ben het wel met je eens dat een nieuwe burgeroorlog daar zoweer kan beginnen.

laffer | 30-07-06 | 22:14

@rosalie 30-07-06 @ 22:11
Klinkt mooi en ik hoop het.
*steekt wierook aan en draait nog een crosby stills nash en young*

woestijnvos | 30-07-06 | 22:13

@Altijdnuchter

Zolang er daar joden leven word het daar nooit vrede

RooKuu | 30-07-06 | 22:13

King of controversy 30-07-06 @ 22:06

Misschien met een nieuwe Mohammed en een nieuwe Jezus, die dan de vredesonderhandelingen doen?

rosalie | 30-07-06 | 22:11

King of controversy 30-07-06 @ 22:06 zolang er islamieten leven wordt het daar nooit vrede.. geldt trouwens voor zo'n beetje elk gebied waar islamieten leven..

AltijdNuchter | 30-07-06 | 22:11

@King of controversy 30-07-06 @ 22:06
Dezelfde vraag stelde ik aan halal RookWorst, maar die wilde geen concessies doen.
Mij dunkt: de daad die het geheel triggerde, is de ontvoering (niet eens het doden) van Israelische militairen.
Als die teruggegeven worden (dood of levend), basta.
Maar dat zou gezichtsverlies betekenen voor de haatbollen en de haatmatrassen, en dus laten ze het escaleren. Waarbij alle hulp (zoals dode burgers) welkom is.
En een oplossing voor het geheel? Beats me. Tot nu toe hebben ook de meest intelligente en ingelezen mensen het niet kunnen bedenken...... Misschien dat elkaar afmaken tot er een totale andere situatie ontstaat die niemand heeft voorzien een oplossing?

Smegma | 30-07-06 | 22:10

laffer 30-07-06 @ 22:04

Daar ben ik ook bang voor.

stem des volks | 30-07-06 | 22:10

Klopt vanderF, Maar deze hadden geen sleutels om.

tiswat | 30-07-06 | 22:09

@laffer 30-07-06 @ 22:04
Nee hoor, de meeste libanezen verachten nu hezbollah voor het in de afgrond duwen van hun land. Best kans dat als deze gevechten voorbij zijn, de christenen en druzen en sunni's samen aanpakken wat er nog van hezbollah over is. Helaas dus weer een burgeroorlog daar dan.

woestijnvos | 30-07-06 | 22:08

@Treger 30-07-06 @ 22:00:
Propaganda slachtoffer? Omdat ik gewoon KoC geef waar hij om vraagt? Omdat de beelden afkomstig zijn van het IDF? Tsja... dat is tenminste duidelijk. Helder. Die andere beelden zijn allemaal van schimmige afkomst. Dat is pas propaganda. 't Is maar wat je indoctrinatie noemt. Jij wordt geindoctrineerd door de selectie van beelden die een ander voor je maakt. Dat lijkt me persoonlijk een tikkie erger.

koerbagh | 30-07-06 | 22:08

@King of controversy 30-07-06 @ 22:06 Echte vrede wordt het nooit!

laffer | 30-07-06 | 22:07

@rosalie 30-07-06 @ 22:00,
het lijkt me stug dat ze hun eigen kinderen opblazen,
niet dat dat niet zou kunnen gebeuren,
ik ook heb de verhalen gelezen van kinderen die de mijnenvelden werden ingejaagd om zichzelf en de mijnen 'op te ruimen'.

vander F | 30-07-06 | 22:07

Nu, vooruit dan maar. Nog 1 potje freecell.

tiswat | 30-07-06 | 22:06

als bezoeker van zijn graf weet ik zeker dat Pim het zo gewild zou hebben.

woestijnvos | 30-07-06 | 22:06

@ Smegma (en ook wel een beetje @koerbagh)
Het is een propagandaoorlog, waar alleen een enkele fanatiekeling bij houdt wat elke Israelische granaat raakt, en wat elke Hezbollah raket raakt.
Ik ben niet zo'n fanatiekeling, het gaat mij namelijk niet om de vraag wie is het gemeenste, wie heeft het minste gelijk of wie is beter. Het gaat mij om de vraag hoe het daar in dat Midden Oosten nou eindelijk eens vrede wordt. Is best wel een lastige vraag...

King of controversy | 30-07-06 | 22:06

koerbagh 30-07-06 @ 21:46

Ik ben overtuigd!

stem des volks | 30-07-06 | 22:05

oops. sorry voor de repost...

daskapitalist | 30-07-06 | 22:05

Dat die hakbars van de Hezbollah terroristen zijn wist toch iedereen al. Het is gewoon niet slim van Israel/Amerika om Libanon binnen te vallen ookal omdat de publieke opinie in Libanon nu nog meer richting Hezbollah gaat. Dit geweld maakt de hakbars in het gehele middenoosten nog meer anti het westen.

laffer | 30-07-06 | 22:04

bof
wat nou spam?

der was toch niks te koop

Beasjt 669 | 30-07-06 | 22:03

@Koerbagh,
propaganda slachtoffer ben je.
Hou eens op met je eenzijdige indoctrinatie.

Treger | 30-07-06 | 22:00

vander F 30-07-06 @ 21:55

Maar het gekke is dat 7 uur later (na de Israelische aanval) pas die explosie met de dodelijke slachtoffers was.....

rosalie | 30-07-06 | 22:00

@stem des volks 30-07-06 @ 21:38
Hoe wreder de daad hoe minder snel men het zal geloven.
Dat zal iedereen wel weten denk ik.
Ik heb ook gezien wat er in de dump staat.
Dat spreekt je verhaal wel tegen.

In oorlog worden mensen beesten.
Ondanks de verdragen en een oorlogsetiquette op de plank liggend.
Men praat graag over geschiedenis.
Ik blijf maar mijn plaatje afdraaien.
Geen toekomst zonder verleden.
Geen toekomst door het verleden.
Geen oplossing mogelijk daar.

De Intrigant | 30-07-06 | 21:55

@rosalie 30-07-06 @ 21:49,
volgens mij zat het daar vol met Hezbollah strijders, Israel bombardeert,
boem, helaas zat de flat vol burgers, that's all.
Maar waarom zijn die burgers daar?
Waar zoveel kinderen, waarom niet eerder gevlucht?
Er is vantevoren gewaarschuwd door Israel dat ze gingen aanvallen.
vragen, vragen...

vander F | 30-07-06 | 21:55

@King of controversy 30-07-06 @ 21:48
Als Hezbollah zo eervol zou zijn dat zij deze actie begonnen om onschuldige mensen uit IL gevangenissen te krijgen, dan alle hulde natuurlijk. Dat is pas altruisme: de eigen bevolking opofferen om toevallige passanten op IL grondgebied die geinterneerd zijn te bevrijden!
Nu is het fout om mensen zonder proces op te sluiten.
Nu is het ook fout om dagelijks kibbutzen en steden te bestoken met raketten, zelfmoordaanslagen te laten plegen, en haat te prediken in de media.
Dat aan beide zijden moreel een steekje los zit, is te begrijpen, en is ook een gevolg van een oorlogsmentaliteit.
Maar dat IL nu opeens de boosdoener is? Dat is gevolg van een propagandastunt: nogmaals, hoe wisten al die cameramensen dat ze bij dat gebouw moesten zijn, en waarom zijn er geen beelden van andere inslagen (zowel aan Libanese zijde als aan Israelische zijde)?
Het is oorlog. Oorlog is vreselijk. Maar aub geen morele consequenties verbinden aan slachtoffers. Dat is te makkelijk en te simplistisch.

Smegma | 30-07-06 | 21:55

@ broodje maagwand: tijdens de oorlog tussen Iran en Irak werden kinderen en masse de mijnenvelden ingedreven om de weg vrij te maken voor de soldaten. De mohammedanenwereld was daar toen niet erg van onder de indruk. Het opofferen van eigen-mensenlevens om een "hoger" doel te bereiken is bij hen regelmatig voorgekomen.

wijsvinger | 30-07-06 | 21:54

De geitenneuker Nasserallah was een paar dagen geleden in Syrie en heeft daar de geitenneuker van buitenlandse zaken uit Iran onmoet. En het lijkt zeker niet ontdenkbaar dat daar is besproken hoe b.v. kinderen gebruikt.. of beter opgeoffert kunnen worden in naam van de jihad. Iran heeft namelijk zlef al veel ervaring opgedaan in het opofferen van kinderen in oorlogen. Moslims geweldadig en primitief als ze zijn zijn tot alles in staat..

AltijdNuchter | 30-07-06 | 21:54

zozo, dat scheelt dan weer 37 potentiële hezbollatjes.

hondelul | 30-07-06 | 21:53

vander F 30-07-06 @ 21:43

Dan is wat @stem des volks denkt, misschien niet eens ondenkbaar...

rosalie | 30-07-06 | 21:49

Dat Hezbollah alles behalve omzichtig met z'n eigen mensen omgaat, blijkt wel uit het feit dat ze raketinstallaties midden in woonwijken plaatsen. Israel vuurt om de installatie en hoppa, daar gaan weer een paar burgers - ook kinderen! Voor Hezbollah is een mensenleven geen reet waard. Alles voor de heilige strijd. Israel probeert wel burgerslachtoffers te voorkomen, maar dat lukt niet. Het is oorlog, hm.

stem des volks | 30-07-06 | 21:49

@ Smegma 21:42
of
Israel houdt al jaren lang mensen vast zonder enige vorm van proces, Hezbollah en Hamas willen deze mensen bevrijden met een in het verleden succesvol gebleken methode, het ontvoeren van Israelische soldaten.
Mogelijk vanwege interne politieke belangen of van geopolitieke redenen of op basis van inlichtingen dat Hezbollah zorgvuldig een flink raketarsenaal heeft opgebouwd kiest Olmert ervoor om niet te onderhandelen maar om eerst Gaza ondersteboven te keren en later in Libanon een flink gedeelte van de infrastructuur te vernielen. Daarbij vallen in Libanon enkele burgerslachtoffers. Hezbollah besluit daarop zo goed als ze kunnen het Libanese volk te verdedigen met hun katuscha raketten.

King of controversy | 30-07-06 | 21:48

broodjemaagwand 30-07-06 @ 21:37

Hezbollah en medestanders weten heel goed dat pr belangrijk is in deze oorlog. Daar zullen ze best wat voor over hebben. Hoever ze daarin gaan? Ik denk heel ver - ik heb er geen 'goed gevoel' bij, bij die beelden die ik heb gezien. 'Goed gevoel' is wel een heel lullige frase in dit verband, maar bewijzen heb ik niet natuurlijk. Israel doet trouwens wel onderzoek naar wat er zich in Qana heeft afgespeeld - maar dat is ook weer eenzijdig.

stem des volks | 30-07-06 | 21:44

@rosalie 30-07-06 @ 21:38,
ja lieve rosalie,
zo gaan die lieve arme onderdrukte Palestijnen met elkaar om,
nee, dan die beestachtige Israelische nazi's....

vander F | 30-07-06 | 21:43

Het zal met dit gebouw waar die burgers in zaten al niet veel anders zijn geweest.. die islamitische kakkerlakken halen alles uit de kast om hun terreur te verspreiden.. zelfs hun eigen volk wordt opgeoffert voor de heilige zaak in naam van het grote opperhoofd allah:

Report: Hezbollah used UN post as cover prior to deadly attack

By Yossi Melman, Haaretz Correspondent

Messages sent by the Canadian UNIFIL officer killed in the Israel Air Force attack on a UN post in Lebanon last week indicate that Hezbollah had been firing rockets at Israel from a location near the post "on a daily basis" prior to the IAF attack.

Several days before his death, Major Paeta Hess-von Kruedener sent an email in which he wrote: "We have on a daily basis had numerous occasions where our position has come under direct or indirect fire from both artillery and aerial bombing. The closest artillery has landed within 2 meters of our position and the closest 1000lb aerial bomb has landed 100 meters from our patrol base. This has not been deliberate targeting, but has rather been due to tactical necessity."

Canadian media interpreted the message as an insinuation that Hezbollah had been using the UN post or its surroundings as a shield for launching Katyusha rockets at Israel.

General Louis Mackenzie, the first UN commander in Saravejo at the start of the war in Bosnia in the early 1990s, told Canadian media that he has no doubt that von Kruedener's intention was to explain that Hezbollah forces had been operating near the post, and that he therefore understood Israel's need to carry out strikes in the area.

The information supplied by the Canadian officer stands in contradiction to the explanations given by UN members in New York, who claimed that the Israel Air Force had attacked the UN post for no apparent reason, and that Hezbollah had not been operating in the area.

AltijdNuchter | 30-07-06 | 21:43

@ stem des volks 21:40
Nogmaals, voor "echtere" slachtoffers van dat bombardement, kijk in de dump, of klik hier
dump.geenstijl.nl/mediabase/2524/58d26...
En hou de lege chipszak maar bij de hand voor een knap stukje lichamelijke recycling.

King of controversy | 30-07-06 | 21:43

@King of controversy 30-07-06 @ 21:36
Precies. Een grote propaganda-oorlog.
Even de feiten op een rijtje dan:
- Zowel Hamas als Hezbollah verklaren de oorlog door op Israelisch grondgebied (discutabel natuurlijk), Israelische militaire dood te schieten, en een aantal te ontvoeren.
- Hamas is een deel van de Palestijnse overheid, Hezbollah een deel van de Libanese overheid.
- Israel eist deze mensen terug.
- Dit gebeurt niet, en Israel valt beide landen binnen.
- Burgerslachtoffers vallen. Aan beide zijden. Alhoewel Israel ervoor gewaarschuwd heeft, Hamas en Hezbollah niet (of je moet het niet erkennen van Israel als waarschuwing nemen).
- Gebouwen, afweersystemen en preparatie op geweld zijn aan de kant van Libanon en Palestina kleiner dan aan Israelische kant.

Smegma | 30-07-06 | 21:42

@broodjemaagwand 30-07-06 @ 21:37

RIGHT ! veel van die gasten zijn rare radicale apen maar dat ze hun eigen kinderen voor de PR offeren dat geloof Ik ook niet.

QB (ja die.....) | 30-07-06 | 21:41

broodjemaagwand 30-07-06 @ 21:37

Natuurlijk zou ik mijn kinderen - die ik niet heb overigens - niet doden voor de PR. Ik zou helemaal NIKS doden voor pr. En ik hoop ook niet dat de moslims dat gedaan hebben, maar écht het zag er vreemd uit. En zoveel kinder-slachtoffers ... Ik denk dat de 'strijders van het leger van Allah' heel ver gaan.

stem des volks | 30-07-06 | 21:40

@stem des volks 30-07-06 @ 21:34:
Vanmiddag gepost op NieuwNieuws.

koerbagh | 30-07-06 | 21:40

@Onderbuik 30-07-06 @ 21:28
hezbollah zit in de libanese regering.

daskapitalist | 30-07-06 | 21:39

koerbagh 30-07-06 @ 21:29

Jezus, Koerbagh wat een middeleeuwse gruwelijkheden...

rosalie | 30-07-06 | 21:38

De Intrigant 30-07-06 @ 21:33

Ik denk het wel. De mensen die nog in Qana zaten - een Hezbollah bolwerk - zijn zeker en vast aanhangers van Hezbollah. Ik weet niet wat die mensen allemaal over hebben voor hun strijd ... maar ik vond de beelden van de kinderen er écht heel vreemd uitzien. Niet als slachtoffers van een bombardement. Kijk straks maar eens naar het NOS Journaal.

stem des volks | 30-07-06 | 21:38

stem des volks 30-07-06 @ 21:28

Na een stortvloed van bommen zijn de kinderen ongeschonden?? En waar lopen de gelovigen met de kinderen te sjouwen zodat ze goed gefilmd kunnen worden? Ik hoop het niet - maar ik denk dat ze de kinderen zelf vermoord hebben voor de - tja - pr.

Denk je dat ze allemaal in stukken zijn gescheurd of verkoold?, heb jij zoveel ervaring met lijken?Vind je niet dat je hier erg ver gaat in je beschuldigingen?
Een instortend gebouw is dodelijk genoeg of de druk van een exploderende bom is dodelijk in een straal van x -meter.Je lijkt weinig mededogen te tonen t.ov de slachtoffers en hun ouders.Heb je zelf kinderen?, zou jij die doden voor de PR?

broodjemaagwand | 30-07-06 | 21:37

@Smegma omdat je weinig hebt opgestoken van de geschiedenisles...
of last hebt van selectief lezen.

QB (ja die.....) | 30-07-06 | 21:36

@ Smegma 21:24
Israel heeft satelieten boven het gebied hangen, vliegtuigen, helicopters, ik hoorde zelfs dat er een zeppelin hangt boven Beiroet. Allemaal uitgerust met een of andere camera. Waarom zie ik dan weinig (1 keer) beelden van een Hezbollaanse raketaaval, gevolgd door een keurige precisieinslag? Waarom geen beelden, of andere informatie waaruit blijkt dat Israel haar doelen raakt? Waarom wel redelijk veel informatie dat Israel haar doelen mist?
Tis gewoon allemaal 1 grote propagandaoorlog.

King of controversy | 30-07-06 | 21:36

Is het nou eens afgelopen met dat gelul? Nog 14 dagen voordat Hezbollah deaud is hoorde ik?

Armageddon | 30-07-06 | 21:35

koerbagh 30-07-06 @ 21:29

Bah en dan vinden ze mijn posts onsmakelijk. Waar haal je die beelden toch vandaan Koerbagh, waar google jij op?? Fijne mensen, hm, die Palestijnen. Dit soort beelden heb ik in de straten van Israel toch écht nog nooit gezien.

stem des volks | 30-07-06 | 21:34

@koerbagh 30-07-06 @ 21:29,
echt een hecht 'volk., schouder aan schouder in de strijd tegen Israel...

vander F | 30-07-06 | 21:34

@stem des volks 30-07-06 @ 21:28
Ok, ik heb ook de propaganda aangehaald maar ik vind het wel wat ver gaan wat je zegt.
Dit zou de Hezbollah onder de ogen van landgenoten gedaan moeten hebben?

De Intrigant | 30-07-06 | 21:33

@QB (ja die.....) 30-07-06 @ 21:28
Hoezo?

Smegma | 30-07-06 | 21:32

De arabieren kiezen nu eenmaal voor massale bevolkingsaanwas en religieuze ophitserij. Dat er dan aan hun kant meer slachtoffers vallen is alleen maar een logisch gevolg van die strategische keuze.

Zorgh | 30-07-06 | 21:31

@Ruk 30-07-06 @ 21:27

Daar heb je gelijk in ik doel ook op die kleine groepen. We moeten in de geschiedenis gaan graven.. wanneer is het fout gegaan.. bedoel echt tot aan het moment dat een stel mongeaulen zo stoned van het waterpijpen waren dat ze al-qoer'an zo vrij gingen interpreteren dat oorlog en moord legitiem werd in naam van allah.. hezbollah hoort ook bij die club.

Stealth Ninja Pirate | 30-07-06 | 21:30

@ schele henk: precies, of misschien wel de geheime dienst van Syrië of Iran.

wijsvinger | 30-07-06 | 21:30

Van nu.nl:

Overlevenden in Qana zeggen dat het fatale bombardement zondag rond 01:00 uur begon met een stortvloed van raketten, bommen en artilleriegranaten. Deze beschieting duurde volgens de ooggetuigen door tot het ochtendgloren waardoor de reddingswerkzaamheden ernstig werden belemmerd.

Een 'stortvloed van raketten, bommen etc.' volgens overlevenden. Dat maakt het des te vreemder dat de geslachtofferde kinderen ongeschonden waren. En
De Intrigant 30-07-06 @ 21:06: Mijn post waar jij op reageerde wás ook onsmakelijk. Maar ik heb echt de indruk dat er hier iets vreemds aan de hand is. Meer dan de helft van het aantal slachtoffers kinderen? Na een stortvloed van bommen zijn de kinderen ongeschonden?? En waar lopen de gelovigen met de kinderen te sjouwen zodat ze goed gefilmd kunnen worden? Ik hoop het niet - maar ik denk dat ze de kinderen zelf vermoord hebben voor de - tja - pr.

stem des volks | 30-07-06 | 21:28

waarom schoppen die Libanesen de Hezbollah er niet uit, het is nu heulen met terroristen, dat is vragen om moeilijkheden, vooral als je in het zuiden blijft zitten.

Onderbuik | 30-07-06 | 21:28

Smegma mag z'n schoolgeld wbt de geschiedenislas terug gaan halen......

QB (ja die.....) | 30-07-06 | 21:28

Het gaat nu steeds over die burgerslachtoffers... maar hoeveel burgerslachtoffers zijn er al gevallen in de naam van de jihad.. beslan 9/11 madrid londen..
Ik bedoel wie hebben er nou geen respect voor het menselijk leven.. de Israelies of de hakbars? Of voert de hezbollah nu geen jihad? en is het dus wel zielig voor de gevallen "burgers"?

Stealth Ninja Pirate 30-07-06 @ 20:58

nee nee nee je mag die dingen niet allemaal aan elkaar verbinden en in de schoenen schuiven van alle moslims.. Het waren bepaalde organisaties die deze "doden" op hun naam hebben. dus de focus ligt vol op de hezbollah in dit geval en eventuele collateral damage is bijzonder vervelend.. hoewel bij het maken van een omelet helaas een ei moet breken..

Ruk | 30-07-06 | 21:27

De oorzaak en de verantwoordelijkheid van deze burger dodon ligt geheel bij die laffe la geitenneukers.. En hoe erg het ook is Israel valt niets te verwijten.. die laffe kakkerlakken terroristen zijn meesters in het gebruiken van burgers als menselijk schild.. ze gebruiken zelfs VN posten als schild (wat ook wel de reden zal zijn geweest voor die VN doden). Verder heeft Israel iedereen gewaarschuwd en opgeroepen het gebied te verlaten (waarbij ik op de TV zag dat zo'n beetje iedere (islamitische) burger stoer verklaarde niet weg te zullen gaan.. en ja dan kan je natuurlijk een bom op je harsens verwachten)..

AltijdNuchter | 30-07-06 | 21:26

@QB (ja die.....) 30-07-06 @ 21:22
Niet helemaal zo. De Joden hebben de Engelse Administratie weggeterroriseert met bommen enzo, al voor WWOII. Dit terwijl de moslims tijdens het Engelse protectoraat fel pro-Duits waren.

Smegma | 30-07-06 | 21:26

@Isnatuurlijkookzo 30-07-06 @ 21:25,
ies geweaun oorlog.

vander F | 30-07-06 | 21:26

Heil Israel.

Kyabar | 30-07-06 | 21:25

En weer gaat het hier helemaal nergens over!

Isnatuurlijkookzo | 30-07-06 | 21:25

@King of controversy 30-07-06 @ 21:20
Aangezien deze aanval een onderdeel is van de totale aanval: veel.
Dat deze explosie eruitgelicht wordt, is dubieus. Waarom zijn er geen camerateams bij al die andere inslagen van Israelische raketten?

Smegma | 30-07-06 | 21:24

het is de schuld van de engelsen, die hebben in 1947 er op aangedrongen dat de joden hun eigen staat kregen.

de allahbieren zullen nooit -niet nu, niet over 10 jaar, nooit niet- de joden erkenen, ergo: probleem zal nooit worden opgelost.

mijnsinzien hebben de joden gelijk dat ze nu de confrontatie aangaan met libanon, ze zullen zich van niemand wat aantrekken, en van een Jan Maoreijnissen of Harrie van Bommel uit het verre Nederland al helemaal NOOIT !!

QB (ja die.....) | 30-07-06 | 21:22

@BotteH,
Geen idee maar ik denk dat jij ongelijk hebt.
Wil jij soms beweren dat ook hier in NL met een miljoen Islamieten dood en verderf heerst?
Ik weet het niet en ik denk het niet. Ik geloof niet in een opgelegd vijandsbeeld. We moeten nog eens verder praten over het Dhimmischap.
Kan dat later, ik moet er van door.
Groeten

Treger | 30-07-06 | 21:22

@King of controversy 30-07-06 @ 21:20,
een serieus antwoord daarop kun je vergeten.

vander F | 30-07-06 | 21:21

@ dot . 30-07-06 @ 21:01

't Is inderdaad vreemd dat 7 uur na de Israelische aanval op dat gebouw de explosie pas volgt met de dodelijke slachtoffers..

rosalie | 30-07-06 | 21:21

@ Smegma 21:14
Dat snap ik. Burgeslachtoffers zijn niet te voorkomen. Dat geldt voor Hezbollah als ze de olieinstallatie's proberen te raken in Haifa, en dat geldt voor Israel als ze raketinstallatie's proberen te raken in Libanon. Daarom mijn vraag: hoeveel Hezbollah strijders zijn er eigenlijk omgekomen bij deze aanval op Quana?

King of controversy | 30-07-06 | 21:20

is er nog geen fatwa uitgesproken?

ganzo | 30-07-06 | 21:19

En ophouden over 'het palestijnse volk' dat bestaat niet en heeft nooit bestaan en heeft al helemaal geen toekomst.
De waarde 'palestijnen' slaan elkaar dagelijks de kop in, dermate heftig dat je kan spreken van een burgeroorlog.
Nou niet echt 1 volk 1 stem 1 natie.

vander F | 30-07-06 | 21:16

@King of controversy 30-07-06 @ 21:10
Waar maken we ons nou druk om. Het is door het West zelf bedacht dat er zoiets bestaat als 'schone' oorlog, collateral damage, etc.
Dat bestaat niet. In een oorlog maak je elkaar dood. En als 1 partij een guerilla-tactiek toepast, dan gaan er meer burgers dood dan nodig.
Als die haatbollen een uniform zouden aantrekken, en bij de grens zouden gaan staan, dan is het aantal burgerslachtoffers miniem.
Behalve natuurlijk als je daadwerkelijk expres dagelijks raketten afschiet op steden, in plaats van op geconcentreerde legereenheden, zoals Hamas en Hezbollah doen......
Period.

Smegma | 30-07-06 | 21:14

@King of controversy 30-07-06 @ 21:12:
Ik had naar aanleiding van je post @ 21:10 willen zeggen: Als jij daar dan even naar toe gaat om het IDF wel van accurate informatie te gaan voorzien... maar ik begrijp dat je de voordeur niet uit mag.

koerbagh | 30-07-06 | 21:14

@ koerbagh 21:07
Nee, een enkelbandje, maar daar gaat het nu niet om ;)

King of controversy | 30-07-06 | 21:12

@ Ion Susai 21:04
Je hoorde het argument van meneer de Israelvertegenwoordiger bij de VN vanmiddag? Ze hadden een filmpje van een soortgelijk gebouw waarvan Hezbollah raketten schoot, en daarom was het logisch dat Israel dit gebouw bombardeerde. (Cruiff schijnt het althans wel logisch te vinden)
En over dat menselijk schild, een schild raak je om iets daarachter te raken. Hoeveel Hezbollah strijders zijn bij deze aanval omgekomen? In ieder geval een stuk minder dan de helft. Israel blijkt over verdomde slechte informatie te beschikken.

King of controversy | 30-07-06 | 21:10

Een Jodenstreek

mzee | 30-07-06 | 21:09

@vander F 30-07-06 @ 21:06
brudermord!

daskapitalist | 30-07-06 | 21:09

Treger 30-07-06 @ 21:03

Dude... beledig mijn intelligentie aub niet. Het is volstrekt duidelijk wie niet op wil houden met de strijd daar. Als het aan de palestijnen zelf had gelegen was het probleem nooit ontstaan in libanon. Ook het palestijnse volk is de gijzelaar van de islamo- fascisten. Dáár zit het probleem en helemaal nergens anders. Overal waar vrede dreigt steken die lui een stok in de wielen van het vredesproces. En overal waar moslims verschijnen ontstaat dood en verderf. Hoe komt dat, denk jij?

bottehond | 30-07-06 | 21:07

@King of controversy 30-07-06 @ 21:06:
Jij moet ook een pasje op zak hebben van de Nederlandse overheid.

koerbagh | 30-07-06 | 21:07

Hassan, de lognazi van Marokko.nl, heeft op het moment z'n handen vol,
LOL!

vander F | 30-07-06 | 21:06

@stem des volks 30-07-06 @ 20:59
Ik vond jouw post wat onsmakelijk.
Daar was mijn reactie op.

De Intrigant | 30-07-06 | 21:06

@ koerbagh 21:04
Wil ik beginnen over de Palestijnen die in Jeruzalem bleven wonen, ondanks alles, en wil ik gaan vertellen over het aldaar heersende pasjessysteem?

King of controversy | 30-07-06 | 21:06

@ dot . 30-07-06 @ 21:01

Moslims beweren ook dat 9/11 door Amerika zelf is gedaan. Als ze toch zo in complotten en idioterie geloven waarom niet dat de Hasjbolla zelf dat flatgebouw heeft gebombardeerd?

schele henk | 30-07-06 | 21:06

Het zijn de migranten die in Palestina zijn gaan wonden die de problemen veroorzaken. Een soort Finnen zeg maar.

Treger | 30-07-06 | 21:05

wat kan ik zeggen, niet normaal meer deze onmenselijke situatie, die israel steeds weer aan het bevestigen van zn onmenselijkheid.

RooKuu | 30-07-06 | 21:05

Veel reaguurders begrijpen niet eens één zinnetje. De cloe is dus dat Libanon burgers als menselijk schild hebben gebruikt. De Israeli valt wederom weinig te verwijten.

Ion Susai | 30-07-06 | 21:04

@veest van pim 30-07-06 @ 20:57:
Het gaat wel degelijk om religie, want "Palestijnen" als volk bestaan niet. En wat dat land betreft: een groot deel van de moslims hebben Israel in 1948 vrijwillig verlaten in de hoop dat hun broeders, hun homies, hun moslimsgabbers uit Syrië, Jordanië en Egypte de joodse staat wel even zou vernietigen.
Diegenen die in Israel zijn gebleven zijn nu de welvarendste en meeste vrije moslim burgers van het hele Midden-Oosten. De "Palestijnse kwestie" is een politiek verzinsel van de moslims.

koerbagh | 30-07-06 | 21:04

@botteH,
jouw sentiment begrijp ik niet. het is Israel die onveiligheid voor europa veroorzaakt.

Treger | 30-07-06 | 21:03

Treger 30-07-06 @ 21:02
Niet waar.

Boze Buur | 30-07-06 | 21:03

Libanon is de zoveelste plaats waar islamieten uit alle windstreken over de rug van de plaatselijke bevolking dood en verderf uitlokken. Bosnië, Iraq, Sudan, Afghanistan en zo gaat het maar door. Een koerdische vriend van me heeft ze gezien. Hij weet het zeker: die "vrijheidsstrijders" in iraq zijn egyptenaren, saoedi's enzovoort. Israel is in oorlog met iran en de jihaddisten. Niet met libanon. Libanon is een spookstaat, waar de eigen bevolking niets niente over te vertellen heeft. Wat mij betreft gaat israel inderdaad nog 14 dagen door met daisy-cutten. En dat is precies wat ze gaan doen. Zou ik ook doen als de noordelijke helft van 0031 onleefbaar zou worden door raketten van over de grens.

bottehond | 30-07-06 | 21:03

Stop met de Israël-discussie. Blijft alleen maar een welles en nietes verhaal.

Treger | 30-07-06 | 21:02

@veest van pim 30-07-06 @ 20:55
Als je het basisidee aanneemt dat het vluchtelingen waren heb je helemaal gelijk. Maar die veronderstelling is precies wat ik bedoel. In de oorlog sneuvelt als eerste de waarheid, en je kunt geen enkele kant berichtgeving vertrouwen.. Kijk in deze zaken objectief naar wie er het meeste voordeel van heeft, want die heeft het waarschijnlijk gedaan. Hoe weet jij zeker dat het vluchtelingen waren? Deze slachtoffers bereiken nu meer voor hezbollah dan alle militaire verzet tot nu toe. Denk daar eens over na.

woestijnvos | 30-07-06 | 21:02

esyl 30-07-06 @ 20:54

Ja Esyl, die foto's heb ik gezien. Waren van eerdere datum. Wat ik nou zo gek vind is dat die kinderen die nu gedood zijn totaal ongeschonden waren.

stem des volks | 30-07-06 | 21:01

Smegma 30-07-06 @ 20:55
Consequenties, ik denk geen.
De moslims die het hardste schreeuwden dat een aanval van Israel op Libanon een aanval op de gehele islam zou zijn, en dus een totale chaos zouden veroorzaken naar de aanvallers van allah, hebben nu wel laten zien enkel een grote mond te hebben. Daar hoeven we geen angst voor te hebben. De Israelieten hoef ik sowieso niet aan mijn kant te hebben. Gister niet, vandaag niet, morgen ook niet.

Boze Buur | 30-07-06 | 21:00

Kan DE GS REDATIE OPHUODEN MET Z'N ACHTERLIJK FILMPJE..
anders stuur ik me rottweilert die kant op!

OpenMind | 30-07-06 | 21:00

De Intrigant 30-07-06 @ 20:53

Het zal aan mij liggen, maar jouw comment begrijp ik niet.

stem des volks | 30-07-06 | 20:59

@Treger 30-07-06 @ 20:54:
Heb je nou nog je huiswerk niet gedaan? Het zijn de moslims en "palestijnen" die daar niet kunnen ophouden met rotzooi schoppen.

koerbagh | 30-07-06 | 20:59

Treger 30-07-06 @ 20:54

F*ck you! Dat soort gedachten zijn agitprop. Jij zou israel graag zien verdwijnen, right? geef het eerlijk toe. En na israel? europa? NOOIT!

bottehond | 30-07-06 | 20:58

@stem des volks: ik ga niet omdat ik hier de slachtoffers van een bombardement niet zit af te zeiken, veilig vanachter mijn klaviertje.

veest van pim | 30-07-06 | 20:58

Het gaat nu steeds over die burgerslachtoffers... maar hoeveel burgerslachtoffers zijn er al gevallen in de naam van de jihad.. beslan 9/11 madrid londen..
Ik bedoel wie hebben er nou geen respect voor het menselijk leven.. de Israelies of de hakbars? Of voert de hezbollah nu geen jihad? en is het dus wel zielig voor de gevallen "burgers"?

Stealth Ninja Pirate | 30-07-06 | 20:58

@Koerbagh: had ik je al verteld dat in Libanon christenen, druzen en moslims naast (nou ja) elkaar leven, en dat de Palestijnse kwestie 'Palestijnse kwestie' heet omdat het over een volk en een land gaat, en niet over een godsdienst? Oh nee, dat past niet in je grijsgedraaide kakbar-repertoire.

veest van pim | 30-07-06 | 20:57

Israel heeft deze luchtaanval uitgvoerd op Zondag. Omdat kinderen vermoorden niet is toegestaan op Zaterdag/Sabbat.

aivd | 30-07-06 | 20:57

veest van pim 30-07-06 @ 20:53

Waarom ga je zelf niet. Lijkt mij een beter plan.

Ik hoop trouwens wel dat ze de kindertjes bewaren. Kunnen ze ze de komende week nog een keer gebruiken en hoeven ze geen extra kinderen om zeep te helpen.

stem des volks | 30-07-06 | 20:56

Israël heeft haar krediet verspeeld in vrijwel de gehele wereld en kan niet eeuwig leunen op de sentimenten van weleer

Treger | 30-07-06 | 20:56

@Boze Buur 30-07-06 @ 20:52
Nee, maar als je de eventuele consequenties overziet, dan zou je partij moeten kiezen. Wat als Israel verliest, wat als Hamas en Hezbollah en Iran verliezen?
Welke consequenties hebben 1 van deze 2 scenario's voor Europa etc?
De middenweg is: het hele conflict containen. Dat is wat Europa wil. De VS willen dat Israel wint, en het M-O wil dat Israel verliest..........
Toch maar de middenweg dan?
Of niet?

Smegma | 30-07-06 | 20:55

@woestijnvos: zoals je geen kinderen hoeft te neuken om een mening over pedofilie te hebben, hoef je geen IDF-bom op je lazer te krijgen om een mening te hebben over moord op vluchtelingen.

veest van pim | 30-07-06 | 20:55

@stem des volks 30-07-06 @ 20:52:
Zoals ik op NN al schreef:
Je begint je toch af te vragen wat het nut van die efficiënte en dure wapens dan is. In Darfur doen ze het gewoon met afgekeurde kalashnikov's uit 1950 en hakmessen en jagen ze honderdduizenden naar de eeuwige jachtvelden. Dat lijkt me toch een stuk doelmatiger. Had ik vermeld dat het in Darfur gaat om moslims die moslims afslachten?
Oh nee, moslims doen dat niet. Islam is vrede. Een echte moslim vermoordt zijn broeder niet. Dat doen alleen zionisten.
Wat zijn er dan veel zionisten die in Allah geloven.

koerbagh | 30-07-06 | 20:55

schele henk 30-07-06 @ 20:51
Ik zat op een té witte school. ( ja die waren er nog in den jaren 80) .Wij hadden één Hassan in de klas. Hassan heeft nu 8 broertjes inmiddels.

Boze Buur | 30-07-06 | 20:55

de staat Israël is gesticht op gronden die haar wortels mede vinden uit de bijbel en mededogen met hetgeen de Tweede Wereldoorlog bracht. Wanneer je de balans opmaakt na 60 jaar en het blijkt nog steeds dag en nacht dood en verderf te zijn dan is niet vol te houden dat het stichten van die staat een goede zaak was, alle goede bedoelingen ten spijt.

Treger | 30-07-06 | 20:54

@ stem des volks 20:52
Er staat een interessant filmpje in de dump...

King of controversy | 30-07-06 | 20:54

@stemmingmakerij des volks 30-07-06 @ 20:51
Ja hoor.
Ze hebben meteen met 2 mannen zware blokken opgetild, de kinderen in bad gedaan en onder de steentjes gelegd.

De Intrigant | 30-07-06 | 20:53

@stem des volks: ik stel voor dat je er heen vliegt en daar ter plekke die vraag stelt aan een van die 'hakbars'.

veest van pim | 30-07-06 | 20:53

Wanneer gaan mensen het eens snappen dat je niet voor een van de twee partijen hoeft te zijn. Als ik Isreal verguis ( ja dat doe ik) betekent dat niet automatisch dat ik een Hezbollah vlaggetje in mn reet heb zitten.
" We hekelen moslims dus benne we voor die Joden daar verderop" Slimpies!

Boze Buur | 30-07-06 | 20:52

@veest van pim 30-07-06 @ 20:51
Nogmaals, was jij er bij dat je dat allemaal zeker weet? Ik niet hoor.

woestijnvos | 30-07-06 | 20:52

In Irak sterven trouwens elke dag minstens 100 mensen. Niet dat dat de slachtoffers in Libanon minder erg maakt. Maar toch ...

stem des volks | 30-07-06 | 20:52

@ Boze Buur 30-07-06 @ 20:46

Wat voor basisschool heb jij gezeten dan? Die leraren van mij vertelde juist dat Israël de boosdoener was.

schele henk | 30-07-06 | 20:51

@smegma: ik denk dat je niet erg goed op de hoogte bent van wat er zich daar ter plekke afspeelt. Er zijn bij een Israëlisch bombardement op de Libanese stad Qana zestig of meer kinderen en vrouwen vermoord die naar Qana getrokken waren om te schuilen voor de Israëlische bombardementen in hun grensdorpen, en die geen fuck met Hezbollah te maken hadden. Je redenering 'als ze geen hezbollah waren, waren ze daar niet' slaat als een tang op een varken: ze zijn er naartoe getrokken omdat ze nergens anders terecht konden. Er valt niet eens over 'te discussiëren': vluchtelingen zijn geen soldaten, geen strijdende partij in een conflict en moeten volgens internationale verdragen en volgens iedereen die een morzel geweten in z'n lijf heeft, geholpen of op zijn minst met rust gelaten worden.

veest van pim | 30-07-06 | 20:51

Zestig slachtoffers en meer dan de helft kinderen? Gek hoor. Het Israelische leger heeft het pand onder vuur genomen. Toch zagen de kinderen waar de Hakbars mee liepen te sjouwen (ja, filmt u dit maar!) er nog ongeschonden uit. Hoe kan dat nou? Bij een raketaanval zou je toch verwachten dat de slachtoffers onder het bloed zaten, uit elkaar gereten waren etc. Of dat ze onder het puin vandaan gehaald waren. Niets van dat alles. Ongeschonden schone maar dode kindertjes. Vreemd. Hebben de Haatbollahs ze opgeofferd? Zijn dit de nieuwe martelaren in naam van Allah? Het zou mij niet verbazen.

stem des volks | 30-07-06 | 20:51

Vindt eerlijk gezegd dat Israel niet slim bezig is in Libanon. Alles wat gebeurt konden ze voorzien.

Treger | 30-07-06 | 20:49

Het grote verschil tussen israel en hezbollah is, dat hezbollah erg trots zou zijn als hun raketten 60 burgers zouden doden.
Expres of niet van israel deze aanval, als ze zouden willen zouden ze elk uur een dergelijke slachting aan kunnen richten en dat doen ze toch echt niet.

woestijnvos | 30-07-06 | 20:48

Grappige redenatie van Olmert:
Die burgers wwaren gewaarschuwd dat ze weg moesten. Nou niet gaan janken dat er slachtoffers vallen. Of, met net wat andere woorden: Hamas e.d. heeft de joden al een tijdje geleden gewaarschuwd Israel te verlaten. Nou niet gaan janken dat er slachtoffers vallen.
En klote dat er kinderen dood gaan, klote dat er vrouwen dood gaan, klote dat er bejaarden dood gaan en klote dat er geen Hezbollah strijder getroffen is.

King of controversy | 30-07-06 | 20:48

Uhu.... IDF's schuld? Geen menselijk schild?
Bekijk linkje maar efkes..... www.news.com.au/heraldsun/story/0,,199...

Wie de Libanezen echt een warm hart toedraagt gaat voortaan in die wijken protesteren ipv op de veilige Dam enzovoort. Gewoon de Iraanse lanceerbatterijen volgen. Misschien wil Van Bommel van de SP de dagtrip organiseren. Echt, langer dan een dag hoeft het niet te duren.

raindog | 30-07-06 | 20:47

@Stealth Ninja Pirate 30-07-06 @ 20:46
Fucked Beyond Religion?

Smegma | 30-07-06 | 20:47

Wat een paar geschiedschrijvers (journalisten van destijds) toch allemaal niet aangericht hebben.

De Intrigant | 30-07-06 | 20:46

@veest van pim 30-07-06 @ 20:41:
Zoek even op wat wordt verstaan onder "oorlogsmisdaad" volgens de geneefse conventie en het internationaal recht, praten we dan verder. Want het stinkt alweer behoorlijk wat je tot nu toe te zeggen hebt.
Ondertussen even wat leuke linkjes (met dank aan LifeCatcher op NN)

www.meib.org/images/0211_zelzal2.jpg
cnews.canoe.ca/CNEWS/World/2006/07/24/...
www.iranvajahan.net/cgi-bin/news.pl?l=...

en hier het bewijs dat hezbollah vanuit de woonwijken schiet!!!!

www.mfa.gov.il/... in Qana - IDF Spokesman 30-Jul-2006.htm

koerbagh | 30-07-06 | 20:46

Geen slecht woord over Israel, zo hebben we het meegekregen van het propagandaapparaat dat basisschool heet.

Boze Buur | 30-07-06 | 20:46

-Fubar-

Stealth Ninja Pirate | 30-07-06 | 20:46

@schele henk 30-07-06 @ 20:42,
nee hoor, ik ook niet, oorlog hè..

vander F | 30-07-06 | 20:45

@veest van pim 30-07-06 @ 20:41
De hele stad is wel haatbollah. Want als ze het niet zouden zijn, zouden ze of dood zijn, of vertrokken. Mind you, organisaties als haatbollah houden niet van tegenspraak.
Nu valt er te discussieren over hoe fanatiek haatbollah een kind kan zijn, maar toch....

Smegma | 30-07-06 | 20:44

@schele henk
Ligt eraan wat je op je kont hebt.

De Intrigant | 30-07-06 | 20:43

@veest van pim :
was jij er bij daar dan dat je precies weet waarom ze in die kelder gingen en niet ge-evacueerd zijn door de dappere hezbollah strijders?

woestijnvos | 30-07-06 | 20:43

Ik kan er niet mee zitten. Ligt dat aan mij?

schele henk | 30-07-06 | 20:42

@HomoUniversalis 30-07-06 @ 20:39
Hoezo nou weer links Nederland?
Bedoel je Gretta (de weduwe van een bankdirecteur), en VanAgt (de ex-leider van een rechts kabinet)?
Nu ben je aan het demoniseren (heet het niet zo?)......

Smegma | 30-07-06 | 20:41

@koerbagh: is helemaal niet raar. Een hele stad is nooit een hoofdkwartier en een schuilkelder vol vrouwen en kinderen is dat ook niet. Israël heeft genoeg kekke bommetjes die desgewenst je wenkbrauwen kunnen epileren en je voor de rest ongedeerd maken.

En denk je echt dat die mensen, als Israël zegt: "Opzouten!" zo maar even een Ryanairtje kunnen boeken richting Ibiza? Je weet ook dat ze daar juist zaten omdat ze daar door de bombardementen naartoe gedreven werden. Ze konden nergens anders heen.

Sitting ducks, zoals de joden in Warschau indertijd.

Het enige nut van deze aanval was tactisch en psychologisch, om de steun van de locals aan Hezbollah te breken. Daarom dat de Ravoo van de IDF er ook zo snel bij was om Hezbollah de schuld van de aanval te geven. Plat, berekend cynisme van de IDF, met waarschijnlijk over de honderd dode vrouwen en kinderen als gevolg. Niks 'menselijk schild'. Een zuiverder oorlogsmisdaad dan dit vind je niet gauw.

veest van pim | 30-07-06 | 20:41

@daskapitalist 30-07-06 @ 20:36:
Ach, daar kon de Zuid-Afrikaanse politie ook wat van... Ik denk even aan Steve Biko. Maar goed, het hier niet om de geschiedenis van Zuid-Afrika, het gaat hier om het uitroeien van een islamitisch fundamentalistische terreurbende.
Waar gehakt wordt vallen spaanders. Betreurenswaardig, maar de dames en heren in Qana waren gewaarschuwd.

koerbagh | 30-07-06 | 20:40

@ Kyabar
Volgens mij was Jezus ook een Jood.

witkaffer | 30-07-06 | 20:40

Ik vrees dat dit uitdraait op totale oorlog.
Propagandamachine is nu echt in werking gesteld.
Het wachten was op het eerste grote aantal doden.
Veel kinderen erbij etc.

De Arabische wereld kan nu eigenlijkniet meer van de zijlijn/achtergrond blijven toekijken.

De Intrigant | 30-07-06 | 20:39

Het is intrigerend, hoe wordt geoordeeld over een natie die sinds haar ontstaan onder constante druk staat door terrorisme en oorlog. Het is moeilijk een kant te kiezen, zeker als je mensen van beide kanten kent, maar mijn inziens streeft Israel het nobelste doel na. Dat, in contrast met haar tegenstanders die geen genoegen nemen met minder dan een complete vernietiging van het 'zionisme'.

De steun aan deze missie die links Nederland betuigt is smakeloos.

HomoUniversalis | 30-07-06 | 20:39

Met een beetje geluk gaat finland zich ook met deze oorlog bemoeien zodat er nog veel extra soldaten(kuch) nodig zijn. In dat geval mag het 0031 wel wat kosten lijkt me, dus hup, allemaal gratis met het vliegtuig Schiphol-Beiroet.

gigi gorgonzola | 30-07-06 | 20:38

ze weten in ieder geval wel hoe je iemand onherkenbaar op de foto zet of is dit ook een powerpoint

Mellorenz | 30-07-06 | 20:37

Reactie Witte Huis "een betreurenswaardig incident".
*zucht*

diepnek | 30-07-06 | 20:37

Go yehudim! En ongezien de paratyphus voor alle domoren die zich voor het propagandakarretje van hezbollah en die andere islamo- fascisten laten spannen. Hoe dom kun je zijn?

bottehond | 30-07-06 | 20:37

@koerbagh 30-07-06 @ 20:31
vergeet je nu de martelingen in de ANC-gevangenissen?

daskapitalist | 30-07-06 | 20:36

@veest van pim 30-07-06 @ 20:30

Gelijk heb je.
"Stop the press, start the war". Zo ging en gaat het idd altijd weer.

gigi gorgonzola | 30-07-06 | 20:35

Ik kan er geen traan om laten.
Die geyteneuqers fokken toch als konijnen, dus feitelijk zorgt israel er gewoon voor dat het niet zo druk wordt daar in libanon.
Zouden we hier in nederland ook is moeten doen in bepaalde wijken.

Specht | 30-07-06 | 20:34

@veest van pim 30-07-06 @ 20:30:
Toch wel raar dan dat Qana 1 van de hoofdkwartieren van Hezbollah is en een strategische plek van waaruit Israel al 20 jaar door Hezbollah wordt gebombardeerd. Bovendien: Israel heeft meer dan een week geleden al aangekondigd dat de burgerbevolking daar even op vakantie moest gaan want ze gingen even met vuurwerk spelen. Ja, als je dan blijft, speel je met je leven.

koerbagh | 30-07-06 | 20:34

stelletje naapers.... een beetje van Bush zijn grote vriend Saddam afgekeken.... zelfs voor barbaren zijn ze nep

Wc-kip | 30-07-06 | 20:32

@Kyabar 30-07-06 @ 20:26
1.) Het sterven van Jezus voor de zonden is de kern van het Christelijk geloof geworden. Christenen zouden de Joden dankbaar moeten zijn.
2.) Jezus is 1977 jaar geleden gekruisigd. De Joden die nu leven kun je dat niet aanrekenen.

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:32

@ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:22:
Mag ik ook? Het ANC heeft nooit bussen blanke schoolkinderen in Pretoria, Kaapstad of Johannesburg opgeblazen. Het ANC heeft nooit vanuit een buurland raketjes afgeschoten op Zuid-Afrika.
De Umkhonto we Sizwe, de paramilitaire organisatie van het ANC, is opgericht nadat was besloten dat de geweldloosheids tactiek van Gandhi in India tegen Groot Brittannië een andere strijd was, daar GB een koloniserende macht was en de blanken in Zuid-Afrika niet.
De gewapende strijd van het ANC heeft zich nooit gericht tegen burgers, maar altijd tegen politie, leger en overheidsinstanties. Een wezenlijk verschil.
Het ANC was er ook nooit op uit om de blanken te vernietigen, hetgeen jouw vrienden van Hezbollah wel met Israeli's willen.

koerbagh | 30-07-06 | 20:31

Welja, nu was het zogenaamd een menselijk schild..

Peeh | 30-07-06 | 20:31

Menselijke schilden mijn reet. Die kinderen en volwassenen waren helemaal geen schild. Ze waren die kelder ingevlucht omdat ze dachten dat ze daar veilig waren. Achter een schild hoort namelijk iets te zitten. Dat was hier niet zo. Aanval op burgers en kindermoord, zo eenvoudig is het helaas.
Ontgoochelend dat GS de Joost Ravoo van Israël napraat. Een beetje journalist weet dat het eerste slachtoffer van een oorlog de waarheid is, en onmiddellijk daarna komen vrouwen en kinderen. Wat bewezen werd.

veest van pim | 30-07-06 | 20:30

Ghosthawk 30-07-06 @ 20:20, U is zich ook bewust van de dode, en levende, joden uit '40/ '45 ongeveer halverwege hun bestaansrecht dood gingen, of levende bleven? Lang leve o.a. IBM voor de registratie. (NS voor deportatie, maar dat terzijde, Joost.) Bestaansrecht op basis van een paar woorden uit een herschreven boek genaamd: "de Bijbel". Noem mij, en anderen géén anti-semitist. Evengoed noem ik U, simplist. /godwin

Ventilatorje | 30-07-06 | 20:29

Tijdens de 2e Wereldoorlog is heel Duitsland platgegooid. Achteraf waren er dan van die moederneukende debielen die gingen beweren dat het oorlogsmisdaden waren en dat de geallieerden dat helemaal niet hoefden te doen. ACHTERAF gesproken denk ik dat de meeste mensen het er wel over eens zijn dat het platgooien van Nazi Duitsland verschrikkelijk was, maar wel nodig. Hetzelfde is hier het geval. Het is verschrikkelijk, maar als die claviem (honden) van Hezbollah eens open en eerlijk de strijd zouden aangaan dan zou dit niet gebeuren. Maar ze weten dat ze dan afgemaakt worden en dus bivakeren de helden bij de scholen, de ziekenhuizen en de flatgebouwen. Over 40 jaar zal men oordelen. Verschrikkelijk, maar het was nodig om af te komen van die kakkerlakorganisaties zoals Hamas en Hezbollah.

Mokum Kosher | 30-07-06 | 20:27

@elendoscoop:

Lekker makkelijk, wordt je argument weerlegt. Ga je ineens over op een van je marxistische dogmas uit je rooie boekje.

Noodles | 30-07-06 | 20:27

Het lijkt wel een holocaust...

Suske | 30-07-06 | 20:27

Irael heeft toch al sorry gezegd? Nou, hou dan eens op met dat gezanik over moord en zo!

gigi gorgonzola | 30-07-06 | 20:27

ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:22
Neen, ik heb ook nooit die vergelijking getrokken. Al had ik trouwens wel het antwoord dan nog gaf ik 'm niet aan mensen die gelijk huilerig gaan smeken om een ban van iemand.Creep!

Boze Buur | 30-07-06 | 20:27

Dat verstoppen achter burgers is natuurlijk allemaal gelul. Israel gerbuikt dezelfde anti-guerrilla tactiek als het leger van guatemala tijdens de burgeroorlog. Hier komt ie:

De vis en het water
De guerrilla is de vis en die wil je uitroeien. Maar de burgers zijn het water: zonder de burgers kan de guerrilla niet opereren. Als je de vis niet kan vangen, neem je al het water weg. Door heel veel burgers te vermoorden en te reloceren neem je de steun van de guerrilla weg. De aanvallen op burgers zouden dus een bewuste anti-guerrilla strategie kunnen zijn. Dit was het in ieder geval in Guatemala en het Guatemalteekse leger werd militair getraind door... het Israelische leger!

ElEndoscoop | 30-07-06 | 20:26

@ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:22
1.) ANC vocht voor vrijheid van een bevolkingsgroep. Volgens mij komt vrijheid in het woordenboek van Hezbollah niet voor. Onderdrukking wel (van vrouwen, ongelovigen, andersdenkenden, etc.).
2.) De strijders van het ANC werd niet wijsgemaakt dat de marteldood het hoogst haalbare is, en dat er 72 maagden op je liggen te wachten in het hiernamaals.
3.) Het ANC gebruikt geen menselijke schilden.
Dit zijn er vast drie. Mer hebben?

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:26

Mensen die van Jezus houden moeten joden haten. En zeker geen jodenkoek eten.

Kyabar | 30-07-06 | 20:26

@ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:22
Het ANC was oorspronkelijk een vredesbeweging, maar ging na een aantal eenzijdige schietpartijen over op sabotagepraktijken, voornamelijk gericht op electriciteitsmasten e.d.
Hezbollah schiet raketten af op burgers, initieert zelfmoordaanvallen, en vermoordt iedereen in de eigen gemeenschap die het niet met hen eens is. Dat ze daarnaast ook een aantal ziekenhuizen en bejaardentehuizen beheren is geen altruisme, maar zucht naar macht en ontbreken van een normale overheid.

Smegma | 30-07-06 | 20:25

elendoscoop:

-huidskleur
- hizbollah richt zich op een actor die zich buiten de binnenlandse politieke sfeer bevindt en anc was gericht op binnen eigen land verandering brengen.
- Hizbollah is gestoeld op een radicaal religieus fundament.
- Hizbollah target burgerdoelen.

to name a few

Noodles | 30-07-06 | 20:25

Kyabar 30-07-06 @ 20:20
Dat gaat weer wel te ver.

Boze Buur | 30-07-06 | 20:24

Wat nou ?

Kyabar | 30-07-06 | 20:23

@zoekdenuance
helemaal mee eens.

En ghosthawk, als je niets te zeggen hebt hou dan gewoon je mond. :)

Noodles | 30-07-06 | 20:23

Zoekdenuance en boze buur,
Kunnen jullie (behalve de religieuze component) mij EEN verschil tonen tussen het ANC van Mandela en HEzbollah?

ElEndoscoop | 30-07-06 | 20:22

wat is het probleem, ze zitten toch bij allah in het paradijs nu? ze moeten israel dankbaar zijn

BigGayAllah | 30-07-06 | 20:22

lol kyabar. je bent lekker op weg. en boze buur laat zich ook van zijn beste kant zien

Noodles | 30-07-06 | 20:21

@ ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:16
Zolang Hezbollah het beschieten van burgers een aanvaardbare methode van oorlogvoering vindt, én dit probeert goed te praten vanuit een geloofsovertuiging, hebben ze mijn sympathie niet. Dat Israël nogal onbehouwen te werk gaat vind ik trouwens wel. Als ze Hezbollah snel konden uitschakelen zonder burgerslachtoffers te maken, dan hadden ze daarvoor gekozen, daar ben ik wel van overtuigd. Maar helaas, dat zit er niet in, als je de raketten in woonwijken verstopt.

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:20

jullie zijn allemaal een stel anti-semitisten. Jullie zouden je moeten schamen. Denk eens aan al die arme jeauden die in WO II eraan zijn gegaan. Het werd eens tijd dat de jeauden wat terug deden. Want wat je niet wilt dat je zelf geschiedt, doe dat ook een ander niet

Ghosthawk | 30-07-06 | 20:20

-weggejorist-

Kyabar | 30-07-06 | 20:20

ElEndoscoop 30-07-06 @ 20:17
LOL, geloof je t zelf? Ga weg Ronnie (joehoeeee)

Boze Buur | 30-07-06 | 20:19

Ik word een beetje moe van al dat gezeik van die achterlijke kutgelovigen daar.
Ze moeten gewoon 1 grote muur om het hele midden-oosten bouwen en er verder geen aandacht meer aan beteden.
Let God sort them out!

fortuynlijk | 30-07-06 | 20:18

Klinkt wrang maar zo winnen de hakbars van Hesbolah.

laffer | 30-07-06 | 20:18

Heej een Nazi. Joris, zou zij Kyabar even een digitaal neqschotje willen geven?

ElEndoscoop | 30-07-06 | 20:17

tuurlijk is dit een grote fout van het israelische leger, maar het feit dat hezbollah zich verschuilt achter burgers en dan ook nog voornamelijk kinderen, heeft er ook schuld aan.

Noodles | 30-07-06 | 20:17

Zoekdenuance,
Je hebt natuurlijk geen idee waar je het over hebt. Hezbollah heeft grote aanslagen op burgers, zoals 9/11 altijd veroordeeld. De makkelijkste manier om dit na te slaan is en.wikipedia.org/wiki/Hezbollah

Ik heb mensen horen zeggen dat Hezbollah inde meeste opzichten is een organisatie als het ANC is. Ik heb er niet zoveel verstand van maar dat klinkt wel geloofwaardig. ANC was in de jaren tachtig ook een terroristische organisatie (volgens bv de VS). Hypocriet genoeg loopt nu iedereen Nelson Mandela plat te knuffelen.

ElEndoscoop | 30-07-06 | 20:16

@hdmaster 30-07-06 @ 20:12
Inderdaad, goed punt; nu zullen ze toch aan dat staakt het vuren moeten, terwijl ze graag de laatste Hezbollah-stellingen voor die tijd plat willen hebben.

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:16

Kyabar 30-07-06 @ 20:13
Hel Ja !

Boze Buur | 30-07-06 | 20:15

israel mag dan wel de VS achter zich hebben... maar naar dit incident zal ook de VS moeten ingrijpen

andreea | 30-07-06 | 20:15

ha leuk vakantiefoto´s
-edit: SPAMHOERRR-

Beasjt 669 | 30-07-06 | 20:14

Fuck the Jews ! Dat wil ik zeggen.

Kyabar | 30-07-06 | 20:13

Hoezo zou het niet werken? Het werkt juist wel. De negatieve publiciteit die nu onstaat voor Israël, werkt natuurlijk niet voor die staat in het voordeel.

hdmaster | 30-07-06 | 20:12

@Kyabar 30-07-06 @ 20:11
En wat wil je daar mee zeggen?

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:12

Als je Jezus kan laten kruisigen dan is dit een makkie voor de Jezus-killers

Kyabar | 30-07-06 | 20:11

Ooops... dit is op z'n zachts gezegd niet netjes van Israël. Dat het ze spijt en ze een onderzoek instellen zegt op zicht wel iets natuurlijk. Hezbollah zou trots zijn als ze met één klap zestig burgers konden omleggen.

ZoekDeNuance | 30-07-06 | 20:11

He Hoxha, kun je niet gewoon een post doen op het vorige topic, ipv weer een topic over hetzelfde te beginnen?
Een Redactie Post ofzo? Dit wordt vermoeiend...

Smegma | 30-07-06 | 20:07

Het zijn toch geen bodyguards! Dus vandaar

Suspension Goose | 30-07-06 | 20:06

Joodse nazi's

Kingeef1975 | 30-07-06 | 20:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino