Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Varkens nu ook dupe van kredietcrisis

karbonado.jpgAawwww. Die arme piggies toch. Ze sterven bij duizenden nu de wereldwijde recessie ook de koelvitrines van de supermarkten heeft bereikt. Nederlandse consumenten schijnen massaal aan de karbonade te gaan in verband met de beroerde economische tijden. Verzinnen we niet. Staat vandaag in de gezaghebbende FinancieelTelevaag: KLIK. "Consumenten gaan eerder op zoek naar goedkoop vlees," aldus iemand van het Productschap Vee en Vlees. Ja, het is een food frenzy bij de varkenvleesschappen in de super. Geen flikker te doen bij de sucadelappen. Lange rijen voor de schnitzels. Mensen die spare ribs hamsteren. Gevechten om de laatste speklapjes en de karbonaadjes zijn niet aan te slepen. Ja mensen, de Zuidas-shopper koopt massaal tokkiebiefstuk. Tot zover de doorzichtige spamrun van de vleesindustrie voor de karbonade; het meest veelzijdige stukje schoenzool. Bah.

Reaguursels

Inloggen

@F. von Zeikhoven 16:05

Nee. Zelfs mevr. widtvoet heeft daar niet met haar schone handen aan te zitten. Bovendien zijn zaken als drugs, wapens en religie mi. per definitie niets voor kinderen.

Malse hertenbiefstukjes uit eigen tuin daarentegen... Laat ik het erop houden dat wanneer zulks hier geserveerd wordt de schaal met vissticks onaangeroerd blijft.

widtvoet ® | 24-11-08 | 16:55

@ widtvoet ® | 24-11-08 | 13:43
Ik hoorde vanmorgen op Omroep Zeeland (dat bij gunstige atmosferische omstandigheden zelfs tot aan de Heinenoordtunnel te horen is) een oma zemelen over damhertdrollen in de achtertuin. Die ze dan weer op moest ruimen als heur kleinkind kwam spelen. Misschien kun jij dat kind je gun uitlenen? Kinderen onder de twaalf komen toch niet voor de rechter...

F. von Zeikhoven | 24-11-08 | 16:05

@ F. von zeikhoven, denk dat je de DB7 thuis moet laten staan en een hummer moet meenemen. Een damhert op de moterkap van een DB7 lijkt me de lak enigsins beschadigen

Jacob Creutzfeldt | 24-11-08 | 13:45

@F. von Zeikhoven 13:19

Kwoon daar half-half en heb er al met al nog meer dan anderhalf hertje in de vriezerT liggen. Leve de beschermde natuurgebieden en m'n wapenvergunning! (Ze lopen gvd. kontinu je tuin in en uit. Uurtje posten 's ochtends vroeg in het koetshuis en aanleggen.)

widtvoet ® | 24-11-08 | 13:43

Roadkill is legaal en je het mag het graties houden. Een haasje in de polder of een everzijntje op de Veluwe pak je met je DB7 zo wel, maar ik kan een ritje door door natuurgebieden in De Kop van Schouwen bij het Zeeuwse Haamstede zeker ook aanbevelen. Daar zijn teveel damherten in een relatief te klein gebied. Dus de trefkans is er groot. Damherten schijnen zelfs in kuddes met tot negentig dieren rond te rennen, dus, zo zeggen ook die Deutschen: "mach Spass, gib' Gas!" Als er maar wel 325 overblijven zegt de provincie. Prettig Kerstfeest!

F. von Zeikhoven | 24-11-08 | 13:19

Saté babi is toch ook wel lekker

Skip 01 | 24-11-08 | 12:38

En laten die varkens nou juist hoofdverdachte zijn met betrekking tot de salmonella-uitbraken her en der in Europa (ook in Nederland). Eet smakelijk allemaal, ik hou het bij rundvlees en vis.

Broxy | 24-11-08 | 11:56

Zes uur varkensvlees! Dat zouden meer mensen moeten doen!

1sokkie | 24-11-08 | 11:53

Schoenzool?! Leer eens koken zou ik zeggen. Een haaskarbonade in portsaus of een in wijn gestoofde schouderkarbonade, heerlijk allemaal. Wel biologisch natuurlijk he; kredietcrisis ok, maar je hoeft er niet direct een barbaar van te worden...

aha-erlebnis | 24-11-08 | 11:50

Als je naar rampenzender RTL7 kijkt, dan verwacht je dat we binnenkort aan de tulpenbollen, suikerbieten en de eikeltjeskoffie zitten.

henriette | 24-11-08 | 11:48

voor de die hard fans het recept van tulpenbollen

HET GEBRUIK VAN TULPENBOLLEN.

Tulpenbollen zijn als voedingsmiddelen te gebruiken. Ze hebben een hoog zetmeelgehalte. Afhankelijk van de soorten hebben ze een lichte bijsmaak. Wanneer men het kiempje en de spruit verwijdert, hebben zij minder bijsmaak. Tulpen bollen zijn bij het koken min of meer melig van consistentie. Het is daarom niet mogelijk in gewichtshoeveelheden uit te drukken, hoeveel tulpenbollen men voor bepaalde recepten gebruiken moet.

Het schoonmaken van tulpenbollen.

De tulpenbollen schillen, doormidden snijden en van het gele kiempje en de spruit ontdoen. Harde en aangestoken deeltjes verwijderen.

Soep met tulpenbollen.

1 liter water, 1 ui, 4 à 6 tulpenbollen, aroma, zout,
1 theelepel olie, kerriesurrogaat.
Het uitje snipperen en met de olie en het kerriesurrogaat licht bruin fruiten. Het water en de aroma toevoegen.
De soep aan de kook brengen. De schoongemaakte tulpenbollen raspen boven de kokende vloeistof. Deze onder roeren nog even doorkoken en op smaak afmaken met wat zout.

Stamppot met tulpenbollen.

1 kg groente, ½ kg aardappelen, ½ kg tulpenbollen, zout olie.
De groente schoonmaken en fijn snijden. De aardappelen schoonboenen en in vieren snijden. De tulpenbollen schoonmaken. Alle ingrediënten opzetten in een pan met ruime hoeveelheid wateren zachtjes laten gaarkoken.
Afgieten en stampen en afmaken met zout en olie.

st0mpie | 24-11-08 | 11:38

Vreet je toch eens een dag geen vlees, dan hoeven die biggen ook niet te creperen.

ZeroTolerance78 | 24-11-08 | 11:37

Ik zal eens gaan spitten naar oude kookboeken uit de crisisjaren. Zitten vast nog wel wat gruwelrecepten tussen. Varkenskloten in gebakken darm en zo.

zak_arme_turf | 24-11-08 | 11:24

Wat is er mis met een stuk varken op je bord?

Officer Barbrady | 24-11-08 | 11:19

ligt het aan mij of zie ik in dat plaatje een welgevormde bil, gehuld in jarretels...?

WardSteiner | 24-11-08 | 11:18

@ st0mpie | 24-11-08 | 10:50: Zeer leerzaam, meneer de groentenboer!

_ILT_ | 24-11-08 | 11:06

@st0mpie | 24-11-08 | 10:50
Aha. *Slagersfobie in z'n rariteitenboek noteert*

J.N. de Kabelpen | 24-11-08 | 11:04

Ja, als iedereen nou stopt met geld uitgeven dan wordt het inderdaad een langdurige crisis. Geweaun spenden mensen. Goed voor de economie.

zooishettoch | 24-11-08 | 10:59

Kilt Lifter | 24-11-08 | 10:47
Zeker nu we ook nog een sneeuwcrisis hebben.

slagers, de gruwel van de maatschappij, als je bij een slager binnenkomt is alles vrolijk,de slager, het meisje achter de toonbank, je zou denken dat alles oke is.
moet je binnenkomen in een slagerij waar toevallig even geen klanten zijn, als je er wat van zegt dat het lekker rustig is krijg je stevast als antwoord "dan had u net moeten komen, stonden ze in rijen" , slagers maken ook altijd dubbelzinnige grapjes, staan ze met die grote blauwe kop achter die toonbank over sex te praten en als je dan goed naar die kop kijkt begrijp je binnen en flits hoe het voor de slagervrouw moet zijn om sávonds naast zo'n zeug te liggen.
zelf wacht ik het liefst tot tien voor 6 en als ze dan net hun snijmachines schoonhebben bestel ik een onsje lever met spek, vers afgesneden graag, kan die troel die machine weer schoonmaken. slagers denken ook dat nederlanders massaal dement zijn, de vraag bent u dit of dat niet vergeten hoor je vrolijk 80x per dag door de winkel schallen.
leuk volk, je zou ze massaal tentoon moeten stellen, geef mij maar de geborgenheid van een ranzige sexshop, je pakt wat je hebben wil ,niemand kent je of wil je kennen en met een discreet tassie onder je okseld de deur uit

st0mpie | 24-11-08 | 10:50

@ [email protected]

en dat terwijl 'we' minder rookworsten eten

in 2001 7 per jaar
en 2007 nog maar 6 :)

zal wel weer gaan stijgen dan

Kilt Lifter | 24-11-08 | 10:47

Gehaktballe, mense, gehaktballe. Héul goeikoop, en eindeloos variëren.
Met blokje kaas. Met kerrie en ui. Met knoflook. Gewoon.
Niet met garnalen, zoals Johannes van gadverDam schrijft, da's vies.

JumboXL | 24-11-08 | 10:47

De varkenshaaschen uit de aldivriezer doen 't goed als saté mix hoor

gevroren al in de marinade kieperen, en dan de dag erna snijden, en bakken op een grillrooster

of in de lengte snijden, en op de bbq
< ohh waar blijven de korte rokjes euhh zomers >

Kilt Lifter | 24-11-08 | 10:43

Ach, als er 11stedenweer komt gaan we massaal(jawel)aan de rookworst en die zijn gemaakt van restproducten als ogen, oren en endeldarm Verzint u de rest van de organen en slachtafval er maar zelf bij.

Vlees uit de diepvries van de Aldi is vaak malser dan vlees uit het koelvak van de Albert Heijn. Het vlees van Appie Happie komt ook uit de diepvries, maar is een keer extra ontdooit, verpakt, ingevroren, ontdooit in het koelvak. Dát is pas taai schoenzoolvlees!

Het spul uit het vriesvak van de Aldi is één keer ingevroren (al in de vleesfabriek), en ontdooit voordat je het gaat braden. Veel malser.

Dus tokkies eten onverwacht goed!

applaus voor de paus | 24-11-08 | 10:39

widtvoet ® | 24-11-08 | 10:27
Precies. Mietjes zijn het soms. Als het gezin de paap des avonds rond de dis zich tegoed doet aan de bullepees, zijn we al gauw een uur of drie verder voordat de eerste pijn in zijn muil krijgt. Lammetjespap na, dat is.

Jaap de Paap | 24-11-08 | 10:37

Varkensvlees komt er in huize De Kabelpen vrijwel nooit in. Niet vanwege besneden pikken of behoofddoekte hoofden, maar gweoon omdat rundvlees ende wild lekkerderderder zijn.

J.N. de Kabelpen | 24-11-08 | 10:32

In tijden van financiele mineur helpen alle kleine beetjes en op zo'n gedroogd varkensoor kauw je toch al snel 'n halve week. Kun je er daarna nog armenbouillon van trekken ook.

widtvoet ® | 24-11-08 | 10:27

pendajo | 24-11-08 | 10:02
De romeinse legioenen maakten er big business van vanwege de lange houdbaarheid van gepekeld varkensvlees, maar Germanen, Kelten en Franken hebben al tijden daarvoor varkens gehouden, heaur. Met Joelfeest een varken offeren was gebruikelijk bij de Germanen.

zak_arme_turf | 24-11-08 | 10:24

De Boeuf stroganoff en rendang smaakte heerlijk gisteren, maar met Schweinefleisch is ook niets mis. Varkenshaas... yummie... spectaculair knalvoer ook :)

darmflora | 24-11-08 | 10:22

Als het maar duur is eet ik het op

Tobi | 24-11-08 | 10:18

pendajo | 24-11-08 | 10:02
Asterix en Obelix kwamen toch met everzwijnen aan?

Bier-Sexueel | 24-11-08 | 10:10

Big Ern | 24-11-08 | 10:06
Je moest eens weten...

Jaap de Paap | 24-11-08 | 10:08

Big Ern | 24-11-08 | 10:06 jaap is een positivo..

van dal | 24-11-08 | 10:07

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik ben wel toe aan een volgend itempje

Karel Kruizenruiker | 24-11-08 | 10:06

Jaap de Paap | 24-11-08 | 09:55
Niet te sentimenteel hè Japie, ik lust je rauw ;-p

Big Ern | 24-11-08 | 10:06

Overigens waren het de Romeinen die het varkensvlees hier in den lande introduceerden

pendajo | 24-11-08 | 10:02

@ swen | 24-11-08 | 09:54
en dat terwijl de de-islamisering errug goed gaat; mislims aan het biggenvlees!! Hoofddoekjes voor de koelschappen met versneden varkens.

Multiflauwekulti | 24-11-08 | 09:58

van dal | 24-11-08 | 09:54
Heerlijk, genieten weer. We zijn bevoorrechte mensen, jij en ik, en nog een paar hier.

Jaap de Paap | 24-11-08 | 09:55

Jaap de Paap | 24-11-08 | 09:53 ha jaap, echt wel. zoals altijd.

van dal | 24-11-08 | 09:54

dus uit eindelijk valt het allemaal best mee met de islamiseering van nederland

swen | 24-11-08 | 09:54

Lebowski Achiever | 24-11-08 | 09:52 bestel in belgië een "waterkonijn"..
krijg je ook muskusrat.

van dal | 24-11-08 | 09:54

van dal | 24-11-08 | 09:48
Vermaak je je een beetje? ;)

Jaap de Paap | 24-11-08 | 09:53

ik heb in Canada weleens elandworst gegeten en muskusrat (jaja, kom maar ik weet het)..... nou doe mij dat karbonaadje dan maar.

Lebowski Achiever | 24-11-08 | 09:52


misterluckystrike 09:41
Conspiracy is een rock band uit Overijssel ?

bijtieakumaai | 24-11-08 | 09:52

Wat Joodse&Moslim Medeburgers toch al............. niet "mogen" is goed genoeg voor deze sloeber.....
in barre tijden.!
Liefts met vette Jus, Aardappels (lekker prakken)en doorgekookte Spruiten met het
maizena/kaassausje van Moe...... met als naspel vlaflip beffe............ HIHIHI..!

grapjasz | 24-11-08 | 09:52

@ van dal | 24-11-08 | 09:48

UberLOL..

SwaY | 24-11-08 | 09:50

@allemaggchies | 24-11-08 | 09:46

Heeeeeerlijk, als je ze in de pan gooit is het dan net alsof je met je kop in de stal hangt......

KaiserSoza | 24-11-08 | 09:49

Nix mis met een stuk dode big, maar ik heb toch liever dood Limousin-rund op mijn bordje. Overigens heeft big-vanuit-de-koekepan een hele andere voedingswaarde dan koe. Iets met ijzer en vet ofzo, maar dat schijnt de massa dus niet te interesseren. Die willen gewoon vlees en het dondert niet wat het voor ze doet. Handig.

Multiflauwekulti | 24-11-08 | 09:48

van dal | 24-11-08 | 09:46
*zat er op te wachten dat iemand 'kiloknaller' zou plempen*
gna!

van dal | 24-11-08 | 09:48

allemaggchies | 24-11-08 | 09:46 dat zijn meer klikoknallers hoor.

van dal | 24-11-08 | 09:46

Kiloknallerkarbo´s in de aanbieding bij de C1000 van ongecastreerde beren, eet smakelijk!

allemaggchies | 24-11-08 | 09:46

gelukkig is de krisis een wereldwijde conspiracy om mensen bij groentes weg te houden... toch?

misterluckystrike | 24-11-08 | 09:41

Vlees in 0031 is sowieso te ranzig voor woorden, weet niet wat die boeren uitspoken, maar feit is wel dat ze vee op turbosnelheid vetmesten. Goed voor de schappen, die blijven lekker gevuld, maar slecht voor de mensen, die krijgen nl. indirect kunstmatig vetmestvoer binnen. Kijk rond op straat en zie hoeveel ongezonde types er rondlopen. Allemaal slachtoffer van kunstmatig voedsel. Niet alleen varkensvlees, maar ook honigpakjes, AH-123 maaltijden en andere rotzooi vol E-nummers. Het is zeer slecht gesteld met de perceptie van gezondheid in Nederland...

lekker jochie | 24-11-08 | 09:41

Ik zou voor vanavond wel een stuk panda lusten, of dolfijn, altijd al willen weten hoe ze smaken, jummmmm!

KaiserSoza | 24-11-08 | 09:39

Kredietcrisis goed voor de Heilige Koe.

Einde van de Domheid | 24-11-08 | 09:38

Om de vleesindustrie symbolisch te steunen ga ik een heerlijk stukje koe eten vanavond.

Bier-Sexueel | 24-11-08 | 09:37


G-unite 09:32
Gewonnen met dammen zou ook kunnen en is minder bloederig.

bijtieakumaai | 24-11-08 | 09:35

karbonade is in combinatie met een bbq goed te doen

Heerlijk, Kip! Uit eigen tuin, dat dan weer wel.

fuckje | 24-11-08 | 09:35

G-unite | 24-11-08 | 09:32
Die kun je heel lekker bereiden, met de stipjes als begeleidend garnituur.

Jaap de Paap | 24-11-08 | 09:35

Ik krijg puisten van varkensvleesch..

Rest In Privacy | 24-11-08 | 09:34

@G-unite | 24-11-08 | 09:32
En je auto een total loss?

Agent327 | 24-11-08 | 09:34

Ik eet vanavond Damhert.
Zelf aangereden.

G-unite | 24-11-08 | 09:32

@Teen | 24-11-08 | 09:25 als er al smaak aan het vlees zou zitten dat je in Nederland koopt. Moet je in Oostenrijk eens een biefstukje van een alpenkoe proberen, dat is pas vlees!

..zapper | 24-11-08 | 09:29

Ja, triest man, we zitten al 3 weken op het zelfde stukje bot te kluiven.

uninvited guest | 24-11-08 | 09:29

Boef Bourgignon, veel over gehoord...
Boef B. is misschien wel zo netjes.

CoJoNes | 24-11-08 | 09:29

Teen | 24-11-08 | 09:25

Je komt nog weleens bij mensen thuis...?

Sikkeneur | 24-11-08 | 09:26

Helemæl niets mis met een lekkere gebraad van den karbonaad.

cynic | 24-11-08 | 09:26

2 Boef Bourgignon, een schaaltje friet en wat mayonaise alstublieft!

O1 | 24-11-08 | 09:26

Alsof de meeste mensen het vlees nog proeven met hun ketchupfetish.

Teen | 24-11-08 | 09:25

@Reutel | 24-11-08 | 09:13

Croma, en karbonade, typisch.

* bek spoelen doet *

KaiserSoza | 24-11-08 | 09:24

Karbeau's, lust er wel pap van, yummie.

Dosina | 24-11-08 | 09:22

Karbonade? Ik ga gewoon door met me Ossenhaas.

Kop Koffie | 24-11-08 | 09:18

Ik dacht even het achterwerk van een mooie dame gehuld in schaarse slaapkamer kleding te zien. *damn* het is nog vroeg *nog meer een koffie*

777bas777 | 24-11-08 | 09:17

*eet vanavond weer z'n bammetje*

wao-ertje | 24-11-08 | 09:17

van dal | 24-11-08 | 09:10
Scherp van dal, heel scherp. Jij gaat het nog 's ver schoppen.

Lebowski Achiever | 24-11-08 | 09:17

Verwarrend hoor, al die tegenstrijdige berichten.
Een feestje met de betere dierprodukten op de menukaart mag ook al niet...

Sikkeneur | 24-11-08 | 09:17

@bovenste_plank | 24-11-08 | 09:09
Ga jij lekker knagen aan een levend beest.

Agent327 | 24-11-08 | 09:16

Reutel | 24-11-08 | 09:13
Je vergeet de eetlepel semen.

Schoorsteenveger | 24-11-08 | 09:16

Nix mis met een lekkere dikke haaskarbonade! Marinade maken van mosterd, kerriepoeder, peper, zout en een klein scheutje ketjap manis. Even in laten trekken en om en om in de Croma laten spetteren. Oink Oink lekker kluiven~!

Reutel | 24-11-08 | 09:13

Meer vraag, prijzen omhoog, exit cheap meat. Varkenscyclus in optima forma.

Weest gegroet | 24-11-08 | 09:12

CoJoNes | 24-11-08 | 09:11 nou, afwisseling, dat is het belangrijkste.

van dal | 24-11-08 | 09:11

Niks mis met een haaskarbonaadje.

CoJoNes | 24-11-08 | 09:11

massaal aan de varkenshaas.. niks mis mee ;p)

Tam Tam | 24-11-08 | 09:10

Lebowski Achiever | 24-11-08 | 09:07 zo, ben je er weer? permafrost..

van dal | 24-11-08 | 09:10

Gadverdamme.. veel succes met je geknaag aan zo'n dood beest..

bovenste_plank | 24-11-08 | 09:09

Ik eet slechts gevogelte; slavinken, zo nu en dan een slavlinder, of blindevinken.

KaiserSoza | 24-11-08 | 09:09

Nou.. een lekkere malse karbonade met een kluif eraan.. dan maar een tokkie biefstuk.

Karel Kruizenruiker | 24-11-08 | 09:08


Zo kunnen we ze langsaam wegpesten door het varkensvlees betaalbaar te houden.

bijtieakumaai | 24-11-08 | 09:07

Karbonade heerscht, Pritt. Beter dan die tofu-burgers op de redactie, kan ik je verzekeren.

Lebowski Achiever | 24-11-08 | 09:07

Varkensvlees... zolang het maar halal is.

waaromeennick | 24-11-08 | 09:07

-weggejorist-

Nee dus! | 24-11-08 | 09:06

Maar bij minder vraag daalt de prijs van de duurdere vleessoorten . Toch maar een kilootje biefstuk halen bij de keurslagerT.

Guusje Nadorst | 24-11-08 | 09:05

Goedkoop vlees zoek ik alleen voor de honden en die mogen geen varkensvlees.

..zapper | 24-11-08 | 09:05

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken