Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De landelijke weed-top. Wat nou gedogen

highlifekup.gifDe datum is bepaald, de toon is gezet. Eind november houdt burgemeester Leers van Maastricht een nationale weedtop. Zoals bekend willen de grensplaatsen Roosendaal en Bergen op Zoom volgend jaar alle coffeeshops sluiten, en dan krijgen omringende plaatsen en zelfs Maastricht hier last van. Franse en Belgische fuckertjes die stoned over de weg racen, drugsrunners, vieze mensen rondom een coffeeshop en wanparkeren. Op de weedtop gaan gemeenten praten over het weren danwel toch nog toestaan van coffeeshops. Op deze top gaat het zaadje gepland worden: het begin van het einde van het gedoogbeleid. Veel gemeenten -nou ja, op Amsterdam na- zijn de overlast zat, het standpunt van ons christelijke kabinet inzake weed moge bekend zijn. Dit soort acties zijn natuurlijk killing voor de prijsontwikkeling van softdrugs en over een paar jaar is het feest voorbij. Niet verbazingwekkend, op hét vakblad van de cannabisindustrie Highlive is nog effe niets te vinden. Wel vonden we deze fantastische docu op Youtube, verreweg het meest bekeken beeldmateriaal in het buitenland over ons softdrugsbeleid, oh man...

Reaguursels

Inloggen

Het is zoals met alle genotsmiddelen. Geniet.. maar met mate.... Punt.

Eager Beaver | 30-10-08 | 19:52

bottehond | 28-10-08 | 23:31
Tsja, Cohen ... Even verder staat deze link : www.elsevier.nl/web/10209100/Commentar...

Wat bij mij een hoop weerzin opriep is het interview met Lea Bouwmeester van de PvdA gisterochtend op Radio 1. Het enige wat daar weer uitkwam was de gebruikelijke slappe welzijnswerkers taal. "De jeugd voorlichten", "Preventie", "Begeleiding" .... je kent het standaard linkse vocabulaire wel. Pappen en nathouden, andere woorden heb ik er niet voor.

Bigi Bana Boy | 29-10-08 | 10:22

Leers is falikant tegen het opheffen van het gedoogbeleid. Hij ziet hoe regulatie zijn vruchten afwerpt. Nuja, er is overlast op de plekken waar de shops zich bevinden. Meestal zijn deze in het centrum van de stad en ik kan me voorstellen dat de meeste burgemeesters hier niet zo blij mee zijn. Zo ook Leers.

Maarrrr, deze overlast los je absoluut niet op door de overlast onder de mat te schuiven. Het zal zich slechts verplaatsen in de illegaliteit, wat resulteert in het verlies van de controle. De controle op kwaliteit alsmede de controle op kwantiteit. Het aantal slachtoffers van soft-drugs zal toenemen omdat er geen begeleiding is. Het aantal jumpers naar hard-drugs zal stijgen, omdat het verschil tussen hard- en softdrugs hierdoor zal verminderen. Zie het grote 'voorbeeld' de USA. Zelf roepen dat de War On Drugs vruchten afwerpt, maar in de tussentijd het grootste aantal OD's ter wereld hebben. Ra ra.

Drugs zullen er altijd zijn. De vraag is hoe je hier mee omgaat. En vebieden is NOOIT de oplossing.

Klink moet zich eens achter de oren krabben wat 'ie op deze minispot te zoeken heeft. Honderden mensen laten sterven door een falend donorbeleid, maar ondertussen wel andere zaken blijven verbieden, terwijl je hier geen DIKKE FUCK mee opschiet. Treed niet op, maar treed af.

Deport | 29-10-08 | 09:46

bottehond | 28-10-08 | 23:31

bijna ongelofelijk, eindelijk iets verstandigs uit de mond van de PvdA.
Durf het hier bijna niet te zeggen, maar in tijden van het beperken van vrijheden en morele betutteling heb ik liver een PvdAer als burgemeester van een grote stad dan een christenhond.

Quasistatistiek | 29-10-08 | 07:51

@ alle mensen die coffeeshops willen sluiten:

Op basis van statistieken kan je alleen concluderen dat coffeeshops open moeten blijven. Mensen die zeggen dat sluiten goed is doen dit op gevoel beetje zoals mijn ouders.

Beleid moet je maken op feiten en statistische informatie.
Ik zie geen enkele onderbouwing van de gemeentes waarom ze denken dat de overlast minder zal worden.

Ook is deze beslissing een hellend vlak waardoor er onderscheid komt in het beleid binnen Nederland. Net zoals in Amerika er verschil is tussen de staten.
Straks mag je in bepaalde steden wel wiet halen en in andere niet en iedereen begrijpt het einddoel namelijk wiet in heel Nederland verbieden.

Onderzoek toont aan dat het beleid in Nederland veel minder criminaliteit oplevert dan restrict beleid.

Amerika geeft miljarden uit en het helpt geen reet.
Sterker nog statistische informatie wijst uit dat het daar een stuk slechter gaat en gebruik van wiet meer criminaliteit oplevert en meer problemen veroorzaakt. Ook in bijvoorbeeld frankrijk heb je veel meer drugs verslaafden.

Maar dit gaat leuke beelden opleveren bij wegmisbruikers, drugs runnen wordt weer lucratief en dus zal steeds meer voorkomen.
Dit is zeer gevaarlijk voor de maatschappij en zal veel meer overlast veroorzaken.

Verbied softdrugs en je maakt het heel makkelijk voor jongeren om het slechte pad op te gaan. Ach ik verkoop alleen wiet wat is daar nou erg aan.

Mensen die straks wiet verkopen, buitenlanders lastigvallen en de hoeveelheden in bezit laag houden. Vervolgens worden ze gepakt en krijgen ze een boete.... nee dan gaan ze meteen stoppen.

De verkoop van wiet gaat weer het criminele circuit in, je kan geen inkomsten belasting meer heffen.
Je koopt wiet bij een dealer welke je probeert harddrugs te verkopen.

Er is geen leeftijdcontrole meer.

Kan zo nog wel even door gaan, de idiologische denkbeelden van deze cristenhonden zorgt ervoor dat er geen rationele beslissingen op basis van statische gegevens en onderzoeken gemaakt worden, maar op gevoel.

Lijken mijn ouders wel, blowde net zoals velen bijna dagelijk.
Nu ben ik ouder,getrouwd en ook al jaren gestopt met blowen.

Het is een fase en de mensen die erin blijven hangen is een heel laag %
Voor de grens streek is het lastig, maar als Belgie er last van heeft gaan ze toch lekker zelf controleren aan de grens...? ( of zijn ze daar te lui voor)

Ook in Amsterdam zijn de wijn zuipende christenhonden de zooi aan het verpesten.

Ze proberen heel Nederland te laten leven naar de christelijke " normen en waarden" Sorry maar wil gewoon leven zoals ik dat wil, zolang ik anderen niet tot last ben moet dat kunnen lijkt me.

Helaas denkt de huidige regering daar anders over.......

Quasistatistiek | 29-10-08 | 07:43

laat NL aub NL blijven.

spanarchist | 28-10-08 | 22:47

Prachtig comment.

bottehond | 28-10-08 | 23:33

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 22:58
Ik weet niet of ik het zou omschrijven als respect en bewondering, het is meer een constatering. "Bij jullie in NL kan dat allemaal, jullie zijn nu eenmaal zeer tolerant".
(Daar staat onze direktheid en onbeschaamdheid tegenover, die vaak als onbeschoft en respectloos wordt gezien.)

Blijft nog de vraag of ik mezelf nu als libertair rechts, populistisch rechts of PvdA-links moet zien ...

spanarchist | 28-10-08 | 23:12

spanarchist | 28-10-08 | 22:47
Je hebt gelijk en ik moet nuanceren en wel omdat ik zelf inderdaad ook vaak bij buitenlanders respekt en bewondering voor de manier waarop wij een aantal (medisch)ethische zaken geregeld hebben bemerk. Dat is zonder meer waar en die meningen zijn vaak tamelijk unaniem.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 22:58

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 21:50
Ik lees je graag vanwege de nuance maar je conservatisme in dit geval verbaast me.
"ranzige image van ons land". NL staat juist bekend als een open, tolerant land en daar schaam ik me absoluut niet voor, integendeel zelfs. Af en toe is het wel eens ergerlijk, zo had ik heel wat uit te leggen hier toen een rechter besloot dat de pedofiliepartij toegestaan was en het nieuws hier met dit bericht opende (!!), doorgeslagen tolerantie dus, maar coffeeshops, abortus, homohuwelijk, alles is bespreekbaar en mag bekrisiteerd worden, alles is mogelijk, dat alles is een groot goed dat absoluut gewaardeerd en verdedigd moet worden. Het probleem wat je terecht aankaart is dat de "pappen en nathouden" en gedoogcultuur te ver doorgeslagen is en dat juist de vertegenwoordigers van deze cultuur geen andere meningen respecteren, hun visie is de enige juiste en de rest ziet het verkeerd en is ouderwets, een beetje de linkse superieure gedachte dus.
Desalniettemin is dit absoluut ver te verkiezen boven de huidige CDA-mores dat alles dat afwijkt van de norm verboden moet worden, hoe meer verboden des te beter, iedereen gelijk, iedereen moet hetzelfde denken en laat alles weer worden zoals in de jaren 50. Dit is absoluut de verkeerde weg. Laten we de uitwassen aanpakken maar laat NL aub NL blijven.

spanarchist | 28-10-08 | 22:47

De reakties op dit topic onderschrijven mijn stelling maar weer eens dat conservatief rechts in Nederland niet bestaat en nooit iets zal worden ook.
Grappig om te zien hoe libertair rechts (een aantal van jullie) , populistisch rechts (de meesten van jullie ..) en PvdA-links elkaar gevonden hebben in hun strijd voor het behoud van gedoogbeleid, coffeeshops en weed. Tsssss .....

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 22:36

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:38
Hoe waar! In het kleine dorp waar ik woon zijn er 1 koffieshop en 1 café waar openlijk gedeald en geblowd wordt. De klandizie is voor 80% Duitser en geen greintje last.
Blowen is mijn ding niet (meer), maar ik wens de achterlijke kleuterneuqende verbiedgristenen van het CU-CDA een heleboel speedfreakende dochters en satanistische zoons toe! Dat zal ze leren!

Aktivist | 28-10-08 | 22:15

Hakkepof | 28-10-08 | 20:52
bottehond | 28-10-08 | 21:36
Ik chargeer de boel uiterraad enigzins en dan met met name zoals altijd voor de lol. Zuks wil ik wel toegeven.
Neemt niet weg dat ik in de kern wel meen wat ik zeg. Die uit de hand gelopen drugs en sexcultuur in Nederland is wel degelijk een uitwas van het vrije linkse jaren 60 denken en imho zijn wij wel degelijk het vieze neefje in Europa. Mij ergert dat ranzige image van ons land in het buitenland. Ik schaam mij daar wel voor zal ik eerlijk zeggen. Je moet het namelijk in een breder kader zien van wat er aan de hand is in Nederland. Die algemene gedoog-, tolereer en pappen en nathouden kultuur heeft geleid tot de maatschappelijke ontwrichting die we nu op alle fronten ervaren, en dat zie ik wel degelijk als de erfenis van de blommenkinders uit de jaren 60.
Maar Botte wellicht heb heb je wel gelijk met die Gristenunie hoor, ik heb al eens toegegeven hier dat ik met de diverse stemwijzers vaak op die club uitkwam.
Nu heb ik een broertje dood aan religieus geinspireerde partijen dus zo'n vaart zal het niet lopen, maar ik vrees dat ik met name op ethisch en moreel gebied dichter bij ze sta dan mij lief is.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 21:50

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 20:26

Denk eensch rustig na. Wat jou irriteert mot leidend zijn voor wat anderen wel of niet mogen doen? Jouw stem is in goede handen bij de gristenjunta.
Alsof dit in de verste verte iets met "links" te maken heeft. Integendeel.
Zelfbeschikking dient leidend te zijn. Voor je het weet is abortus weer verboden.

bottehond | 28-10-08 | 21:39

Voor alle halve tammen die het "gedoogbeleid" willen slopen:

U juicht nu, het gaat U tenslotte niets aan. Besef dat dit past in het "beschavingsoffensief" van de gristenjunta. Men hanteert de kaasschaafmethodiek. Steeds een stukje zelfbeschikking inperken onder
het motto: de SStaat weet wat goed voor U is, goedschiks of kwaadschiks.
Wie hiervoor juicht zonder oog voor betere oplossingen is een complete idioot.

bottehond | 28-10-08 | 21:36

Pff. Reality is for people that can't handle drugs. Next.

zak_arme_turf | 28-10-08 | 20:58

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 20:26
Er klopt iets niet hoe jij je hokjes indeelt.
Links is niet progressief, is niet vooruitstrevend en al helemaal niet voor eerlijke verdeling.
Linksmenschen willen iedereen klein houden en alles onderbrengen in regeltjes die dan weer (s)links gecontroleerd worden.
Volgens mij ben jij zelf behoorlijk links.

Hakkepof | 28-10-08 | 20:52

Jongens, jongens toch ... wat een linksche praat nu toch ineens ?
Blijkbaar is er toch nog wat van het linkschmenschen hippie gedachtegoed blijven hangen nu het om weed gaat. Wat is dit voor een soft rooibos gelul ?

Mij heeft het, als moreel conservatief, altijd verschrikkelijk geirriteerd dat Nederland altijd voorop moest lopen in de wereld als het om nieuwerwetse malligheden ging. Altijd zijn wij de eerste Gekke Gerritje in de wereld. Ik heb dat altijd beschouwd als typisch linkschmensch gedrag maar dat soort ideeën hebben blijkbaar ingang gevonden bij een groot deel van de bevolking waaronder jullie. Ik ben dat welzijnswerkers gelul over drugs al jaren zat en wil dat wij eens ophouden met de ordinaire hoeren- en drugstent van de wereld te zijn. Natuurlijk heeft verbieden niet het effekt dat we zouden willen maar waarom meoten wij altijd zo uit de pas lopen met de rest van de wereld ?

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 20:26

ach, gewoon weer een poging van grijs2 om het gedoogbeleid de nek om te draaien.
na twente met de drugs controles gooit brabant het nu over een andere boeg.
nederland=politiestaat

Redneck | 28-10-08 | 20:14

Kom elke dag in Bergen op Zoom, maar heb nooit last van Belgische of Franse buitenlanders eigenlijk!

O1 | 28-10-08 | 20:08

wordt weer flink thuis telen voor velen,en ook daar staan de ontwikkelingen niet stil zag ik.http://www.ledgrowlights.eu moet niet gekker worden.

rn1970 | 28-10-08 | 19:58

me| 28-10-08 | 19:35
correctie: géén asperine

Hakkepof | 28-10-08 | 19:36

Willem Hollander | 28-10-08 | 19:09
hear hear
Ik rook niet, blow niet, drink alleen koffie.
Ik eet zelfs asperine, geen vlees en amper vis.
Maar gadverdamme ... ik word ontzettend pissig van die gezondheidsmaffia.

Hakkepof | 28-10-08 | 19:35

@ Toeten_en_Blazen | 28-10-08 | 19:07
*mompelt iets met pot, ketel en zwart

Ik steek er nog 1 op, vandaag weer hard genoeg gewerkt aan m'n scriptie. Zo'n artikel + bijbehorende reaguursels doen je dan toch weer beseffen waarvoor je het doet: zorgen dat dit land niet ten onder gaat aan figuren zoals masturwasbeertje & co.

DrKaasschaaf | 28-10-08 | 19:28

he waar ging het ook al weer over

romax | 28-10-08 | 19:24

@loerelau | 28-10-08 | 18:47
Exact, er is een soort van gezondheidsmaffia (aan het) ontstaan hier te lande.
Ik weet bijvoorbeeld heus wel dat het verschrikkelijk ongezond is om veel cola te nuttigen, maar het smaakt zo lekker bij mijn hasjie. Ik weet niet of dit overal zo is maar in de shop in rotjeknor waar ik weleens binnenwandel is het tegenwoordig
verboden te roken en te blowen. Daar adem je lekkere frisse lucht, vervolgens loop je naar buiten en adem je de halve botlek in.

@Toeten_en_Blazen | 28-10-08 | 19:07
+1

Willem Hollander | 28-10-08 | 19:09

Hoe zou een balans van een coffeeshop er eigelijk uitzien?

idealist | 28-10-08 | 19:09

mensen als Bigi Bana Boy en LTS_Zwakstroom, die hun stellige oordeel klaar hebben over mensen die niet aan hun normen voldoen, geen oog hebben voor behoeften en inzichten van anderen, zijn in feite geen haar beter al de gemiddelde reli-fundi. een soort polder ayatolla'tjes.
ik stel me voor hoe ze met hun partner door de straten zwalken zaterdagavond, op weg naar huis. te bezopen om rechtop staand te pissen. niet meer in staat om ook maar een simpel 3-letterwoord uit te spreken met een van alcohol gezwollen tong. de auto ergens geparkeerd. waar staat dat ding? ze weten zeker dat ze hem bij zich hadden, maar.... zwart gat.... kut. maakt niet uit. de sleutel in het portierslot steken was toch een onmogelijke opgave. jammer. want je weet toch: als hij er een paar glazen achter de kiezen heeft rijdt hij beter. BLEUUURHHHRR. daar gaat z'n patatje oorlog. zijn linkeroog kijkt in zijn rechter, ondergekotste borstzak. zijn rechter lodderbol kijkt in zijn linkerachterzak. van links naar rechts laverend over die klote stoep die maar niet wil blijven liggen. oeps... shit de grond komt in een rap tempo naar hem toe. nee. hahhaaaaa "bgefalle" WAT? "beh gvalle".
"d'as jouwww schuld" schreeuwt hij naar de toevallige voorbijgangster en zwaait met zijn armen als een dorsvlegel naar de vrouw. mis. komt die stoep weer...
hoe hij thuis gekomen is weet hij niet meer. hoe zijn vrouw aan die dikke lip en dagt blauwe oog komt? tsja, wat was dat ook weer? o, ja de auto? geen idee waar dat ding is. Eigenlijk weet hij helemaaaal niks meer van gisteravond.
maar een ding weet hij wel: blowen is ongezond. en die smerige blowers moet per direct op geruimd, als je het hem vraagt.
maar gelukkig, niemand vraagt hem wat. en als hij al eens zijn bekrompen meningen en inzichten ongevraagd verkondigt kan het de meesten mensen geen reet schelen.

Toeten_en_Blazen | 28-10-08 | 19:07

@loerelau | 28-10-08 | 18:47 Zelfmoord is strafbaar. Denk daar maar eens over na, maar rook er geen jointje bij.

OhJee | 28-10-08 | 18:54

@Willem Hollander | 28-10-08 | 18:21
Excuus, niet goed gelezen... *legt jointje weg...*
Verder vind ik iedereen gewoon zo bekrompen. Waarom moet iedereen toch ook zo nodig zn leven zo lang mogelijk verlengen door alles wat ongezond is te verketteren. Als ik ervoor kies om bepaalde dingen wel te doen omdat ik mij daar prettig bij voel, wat hebben jullie daarmee van doen. Natuurlijk is het vervelend dat er veel mensen zijn die zichzelf niet in de hand hebben, maar dat is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf en we moeten die mensen tot op zekere hoogte helpen om het juiste pad te vinden. Wij leven helaas in een wereld waarin het zo vol is (sorry, druk!) dat we last van elkaar hebben.

loerelau | 28-10-08 | 18:47

tadnecty | 28-10-08 | 18:30
hear hear

Hakkepof | 28-10-08 | 18:40

Tjonge...
Linkserts die ordinair jaloers zijn als iemand wat verdient en gristelijke hypocrieten hebben het ei van Columbus gevonden:
Schets een beeld dat alle kwekers crimineel zijn, dat overtuigt de burgers.
Criminelen kom je overal tegen, maar het is een grove leugen dat het merendeel van de kwekers crimineel is.
Criminelen hebben echt niet het geduld om maandenlang te wachten tot die plantjes geoogst kunnen worden.
De rippers zijn crimineel, maar daar gaat de politie niet achteraan.

Hakkepof | 28-10-08 | 18:39

Heeft, verdomme, iemand nog onthouden wat een drug eigenlijk is?
wiki:
Drugs is een verzamelnaam voor geneesmiddelen en genotsmiddelen die een meer of minder drogerende (verdovende en/of opwekkende) werking hebben.

Daar valt dus ook Caffeine, Prozac, Alcohol, Ibuprofen, Nicotine onder. Iedereen denkt altijd bij drugs aan wiet en coke (etc), maar de drugs liggen veel dichter bij huis. Ook je dagelijkse bakje koffie bevat een drug.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons...

Ik had liever gezien dat alcohol niet maatschappelijk geaccepteerd was en wiet juist wel. Zat denk ik liever met spacefood (geen joint, hou niet van rook) in mn maag dan de grote hoeveelheden alcohol.

En Masterwasbeer, je kan van mij hardstikke de POT op. Grow up, then try again.
Weet je wat? Ik word lekker chirurg. Dan heb jij tegen die tijd je lever waarschijnlijk kapot gezopen (en anders je kinderen). Kan ik je lekker opereren zonder verdoving. En waarom? Omdat jij alle drugs wil verbieden.

tadnecty | 28-10-08 | 18:30

@loerelau
Lees even, ik heb het over teelt.

Willem Hollander | 28-10-08 | 18:21

Het lijkt wel alsof de reaguurders met de dag dommer worden; idioten die
het succes van de drooglegging willen evenaren.

Juist doordat de regering in haar wijsheid heeft besloten om de meeste drugs te verbieden hebben we zoveel drugscriminaliteit en overlast.

bof jij even | 28-10-08 | 18:04

Nergens zijn er zo weinig problemen met drugs als in Nederland. Daar moeten we dus eens gauw iets aan doen.

OhJee | 28-10-08 | 18:03

Goed zo, en nu ook eens een knoop doorhakken. Kappen met dat hypocriete gedoogbeleid, verbieden die handel of (wat mij betreft) compleet legaliseren inclusief de teelt. Kan er meteen een "nieuwe" bedrijfstak eindelijk eens belasting gaan betalen, oom agent krijgt hierdoor ook wat meer handjes vrij voor serieuzere zaken.

Willem Hollander | 28-10-08 | 17:50

Kunnen we die drugs gebruikerts dan niet afschaffen? Vooral de groot verbruikers. Met wapens exporteren kunnen we ook veel winst maken.

Inferi0r | 28-10-08 | 17:21

Hey Balkie,
Waarom niet gewoon legaliseren en van de opbrengst een speciaal drugsteam oprichten wat bij Aruba, Rotterdam, Schiphol etc op zoek gaat naar de echt schadelijke drugs?

King Wasimoo | 28-10-08 | 17:09

@ masturwasbeer
Lul toch niet zo slap met je zogenaamde argumenten. Je trapt ff wat open deuren in, linkt het met je eigen bekrompen visie van de maatschappij en verkondigt het vervolgens als absolute waarheid. En ondertussen gaat de essentie van deze hele discussie volledig langs je heen.
.
Doe nog eens een poging zou ik zeggen

DrKaasschaaf | 28-10-08 | 17:02

@ ouwe gek: niet mijn idee jatten!

huubertus | 28-10-08 | 16:51

Voor de 10.000ste keer: legaliseren die drugs. Eerst was ik voor wat meer controle op crystal meth en heroine, nu niet meer. Mensen die verstandig genoeg zijn (wat drugs betreft gelukkig de meeste mensen), die blijven daarvan af. Mensen die zo achterlijk zijn om verslaafd te raken aan de echte troep kunnen we echt wel missen. Gewoon weer een beetje natuurlijke selectie.

Als ik pillen, coke, hasj, of alcohol (de ergste in dit rijtje) wil gebruiken, dan moet ik dat toch zelf weten?

En over die overlast, ik geloof het gewoon niet dat iedereen zoveel last heeft van een paar mensen die wat THC tot zich nemen.

Hondenmoller | 28-10-08 | 16:40

@idealist
Net als Jacobus Matamoros, helder betoog, ik ben alleen sceptisch wat ontmoedigen betreft. De jeugd is er niet minder sigaretten door gaan roken en dat vind ik ook doodzonde.

Groeten

Bar Kochva | 28-10-08 | 16:38

Goed idee ouwe Gek!

Dit beleid in NL werkt gewoon beter dan in het buitenland, nu word het in Nederland een probleem omdat het beleid dat in het buitenland word gevoerd blijkbaar niet echt werkt.

idealist | 28-10-08 | 16:35

@Jacobus Matamoros
Helder betoog, misschien heb je gelijk.
Het zijn wel vaker de lowlife's die het verpesten voor de rest. Strengere regels zijn in ieder geval noodzaak. Ik zal nog iets langer nadenken over het gedogen dan wel niet gedogen.

Groeten

Bar Kochva | 28-10-08 | 16:33

Capt. Iglo | 28-10-08 | 16:28
No problema, is ook volkomen off topic. Had eigenlijk een weggejorist verwacht.

spanarchist | 28-10-08 | 16:32


Ik zeg het nog een keertje:

Twee grote afhaalcentra bij Arnhem en Breda langs de snelwegen. Alleen voor Buitenlanders die dus ook alleen dáár terecht kunnen. Boeie wat Buitenlandse overheden daarvan vinden.

Shops alleen voor ingezetenen, right?

Ouwe Gek | 28-10-08 | 16:31

Er is nog nooit iemand overleden aan een overdosis cannabis.
Dus direct gevaar levert het niet op.
Wat je van een boel andere, volstrekt legale, middelen niet kunt zeggen.

Drugs horen niet in de strafwet thuis, het is puur een zaak voor de volksgezondheid.

Masturwasbeer mag zich melden in Iran of de VS, daar kan hij de doodstraf inzetten tot het heil der mensheid.
Voor de dagelijkse saniteit strekt keihard bidden tot een of andere wraak god tot de aanbeveling, met veel fijne verboden en andere anti humanistische zaken.

vander F | 28-10-08 | 16:29

@Bar Kochva | 28-10-08 | 16:20

Hoevaak ik blow in de maand kan je op 3 vingers tellen. Trouwens, ik kom nooit in de coffeeshop, ik ga toch niet betalen voor een plantje die het zeer goed doet in mijn achtertuin?

En ik ben met je eens, sommige lui die teveel blowen moeten ook gewoon aan het werk, maar dan kan je een nog veel langer lijstje maken.
Alcohol, autorijden, fast food ketens, calorierijk voedsel, voetbal. De lijst is eindeloos.

zoals King of controversy | 28-10-08 | 16:13 meldde
Ik denk dat je het niet moet verbieden, maar dat je duidelijk moet maken wat de gevolgen zijn van veel Wiet roken. Dat mag je wat mij betreft best een beetje overdrijven, maar daar houdt het dan ook echt op.

idealist | 28-10-08 | 16:29

@ spanarchist | 28-10-08 | 16:24
mijn excuses miste het spanje gedeelte even, ik heb niks gezegd...

* loopt rustig door alsof hij nooit wat gezegd heeft*

Capt. Iglo | 28-10-08 | 16:28

@Bar Kochva
Is het dan niet logischer te pleiten voor een strenger toelatingsbeleid in de coffeeshops, betere voorlichting en het doorbreken van het taboe om het gebruik van softdrugs bespreekbaar te maken?
Ik ben het met u eens dat het publiek in de coffeeshops niet altijd even proper en gemotiveerd is. Dit zorgt er bij mij ook voor dat ik met minder plezier in de coffeeshop ga zitten. Het is wel degelijk zo dat softdrugsgebruik tot zware geestelijke verslaving kan leiden en zo vele zware gebruikers diep in de problemen brengt. Het coffeeshopbeleid in Nederland is er echter altijd op gericht geweest het gebruik te reguleren, te controleren en te beheersen. Het opgeven van dit beleid zal alleen tot meer problemen en minder transparantie leiden.
Daarom pleit ik voor legalisatie, haal alstublieft eindelijk het coffeeshopwezen uit de illegaliteit. Op deze manier kan de controlefunctie beter uitgevoerd worden en door strengere regelgeving kan meer vat gekregen worden op de aanwezige problemen.

Jacobus Matamoros | 28-10-08 | 16:26

Net als met uploaden en downloaden,downloaden mag maar uploaden niet,is het met wiet hetzelfde,dat blijft het ook,het is gewoon een patstelling,en dat maakt het ernaar dat het eeuwige gedraai rondom het schaakbord(Nederland) maar gewoon doorgaat.
Dat trekt buitenlandse medemensen aan,als die mensen last bezorgen.moet je die mensen weren,en niet het schaakbord omver gooien.
Ben het wel eens dat je suf wordt als je teveel blowt,maar met alcohol heb je een negatiever effect als je daar teveel van nuttigt.
Legaliseren die hap of totaal verbieden,in beide gevallen zal het plantje genuttigt blijven worden.

evolutietheezakje | 28-10-08 | 16:25

-weggejorist-

spanarchist | 28-10-08 | 16:24

@ Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:10
We hebben het hier ook niet over wiet maar over de overlast die dat zou veroorzaken en over de regelgeving met betrekking op het gebruik en de verkoop van wiet en het lijkt me een beetje onverenigbaar om die regelgeving alleen betrekking te laten hebben op wiet terwijl er veel meer, veel schadelijkere dingen zijn . Meer regels betekend meer handhaving, wat weer tot meer onduidelijkheid, meer kosten en meer fouten zal leiden terwijl het uiteindelijk zal neer komen op de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Hoe illegaler je iets maakt hoe interessanter het voor veel jongere ook wordt om het te gaan proberen. Wat hiervoor ook al wordt gezegd je moet mensen gewoon goed voorlichten zodat ze uit zichzelf de juiste keuzes zullen maken en dan zal het heus ook nog weleens fout gaan maar dat zegt dan echt meer over degene waar het bij fout gaat dan over de drugs zelf. Kijk bijv. ook naar Paddo's was jaren lang legaal (of werd het gedoogd? nou ja, whatever) nu mag het niet meer omdat er een paar dronken toeristen uit een raam zijn gesprongen na het gebruik er van. Terwijl in die tussenliggende jaren duizende mensen zonder problemen paddo's hebben gebruikt die, omdat NL vrij open is over drugs, een stuk beter voorgelicht waren dan die toeristen en niet gingen drinken tijdens het gebruiken etc.

Capt. Iglo | 28-10-08 | 16:24

@Bolkestein
Ik neem aan dat deze typering van 'krakers, paupers en hippies' geïnterpreteerd moet worden om tot een definitie van de populatie blowers te komen. De genoemde subcategorieën maken namelijk wel degelijk deel uit van deze populatie, maar zijn geen goede graadmeter voor een generalisatie naar de gehele groep. Hoe verwerpelijk ook, de 3 genoemde groepen hebben 1 overeenkomst, die te ontwaren is bij het grootste deel van de blowers. Deze mensen zijn vrij van geest, los van conventies en niet bang voor zichzelf te denken.

Jacobus Matamoros | 28-10-08 | 16:21

@idealist
Als iemand die af en toe een jointje haalt, moet je als studerende roker toch wel zien dat het ook een hoop tuig aantrekt? Wat doe je daartegen? Sommige van die lui zouden wat minder moeten blowen en meer moeten werken of studeren...

Bar Kochva | 28-10-08 | 16:20

King of controversy | 28-10-08 | 16:13

+1

idealist | 28-10-08 | 16:19

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:10
we hebben het inderdaad over wiet. maar waar ik me druk om maak is dat we het nog steeds niet over het echte probleem hebben. het gaat over de overlast van die belgen. iedereen geeft makkelijk zijn mening over wat hij/zij vindt van het gebruik van wiet, maar daar gaat het niet om. ik ga lekker mee in de discussie en kan je niet om de vergelijking met andere troep als alcohol heen.

huubertus | 28-10-08 | 16:19

@Jacobus Matamoros
Terechte opmerking, waar ik geen antwoord op heb... Minder coffeeshops? Verhogen van leeftijden? Ik constateer alleen dat er wel heel veel lowlife's hangen bij de coffeeshops die ik dagelijks passeer, dat is een waardeoordeel, i know, meer ook niet.

Bar Kochva | 28-10-08 | 16:18

Ik ben ook voor goede hardwerkende jeugd maar je kunt mensen niet in een keurslijf drukken. Ik studeer, doe me best en wil goede resultaten halen, heel af entoe een jointje kan echt geen kwaad.

idealist | 28-10-08 | 16:17

Drugs (dus ook weed) zijn voor krakers en paupers en hippies. Allemaal verbieden dus, ga dat maar lekker in belgie doen ofzo.

Bolkestein | 28-10-08 | 16:14

Trieste ontwikkelingen die op de lange termijn en over heel het land gezien geen voordelen zullen hebben. Laatst zag ik op elsevier.nl ook 2 berichten dat het gedoogbeleid moet worden afgeschaft. Er werd geen enkele argumentatie gegeven, maar mensen gaan ervan uit dat drugs slecht is. En als je alles wat slecht is verbiedt, dan zijn alle problemen ook opgelost. Mensen willen drugs gebruiken. Als je drugs verbiedt, stijgt de prijs van de schaars geworden drugs en dat maakt het automatisch aantrekkelijk drugs te gaan verkopen. Hele simpele economie.

In mijn omgeving wordt niet tot heel zelden geblowd. Daarentegen drinkt iedereen. Nu zijn dat niet de mensen van wie je last hebt, maar ik denk dat het representatief is voor de rest van het land. Het aantal incidenten dat met drank gepaard gaat is naar mijn idee veel groter. Gedogen is misschien ook niet alles, maar een 'war on drugs' is totaal niet effectief en enorm duur. Kijk naar onze Amerikaanse vrienden, het is totaal zinloos en daar wil je je niet instorten.

KapiteinClaus | 28-10-08 | 16:14

@ Masturwasbeer 16:02
Het enige argument dat je hebt aangedragen is dat sommige mensen niet met wiet kunnen omgaan, en dat het daarom verboden moet worden voor alle mensen.
Als dat het criteria is, sommigen kunnen er niet mee omgaan, laten we het verbieden, dan zijn we nog wel even bezig.

Alcohol, autorijden, fast food ketens, calorierijk voedsel, voetbal. De lijst is eindeloos.

Ik denk dat je het niet moet verbieden, maar dat je duidelijk moet maken wat de gevolgen zijn van veel Wiet roken. Dat mag je wat mij betreft best een beetje overdrijven, maar daar houdt het dan ook echt op.

King of controversy | 28-10-08 | 16:13

@Bar Kochva
Dus je zegt dat coffeeshops het afvoerputje van de samenleving zijn, uitzonderingen daargelaten? Dus... waar laat je die uitzonderingen dan?

Jacobus Matamoros | 28-10-08 | 16:13

@ Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00

Ik neem aan dat je rechtlijnig bent en dan ook voor n alcohol-verbod gaat? Zijn ook weinig mensen slimmer of gezonder van geworden en bovendien is dat spul nog verslavend ook. En de overheid maar vangen... dat dan weer wel. Ach ja doen die 13-jarige coma-zuipertjes toch nog wat terug voor het land.
En verdiep je in de materie lutser, het is niet voor niets dat cannabis-gebruik onder jongeren in ons land veruit het laagst is van Europa en ook vele malen lager dan in de VS.

Jezweetog | 28-10-08 | 16:12

@Prof. Hoxha
Dat blad heet toch echt Highlife

Jacobus Matamoros | 28-10-08 | 16:11

@ Masturwasbeer

Wat een ongelovelijke drog redenatie voer jij. Alles wat je zegt is gebaseerd op dunne stront, slaat totaal nergens op. JIJ denkt dat wanneer je wiet illegaal maakt het automatisch minder gebruikt wordt? Sukkel, kijk eens naar Mao die porno verbood gevolg ----> juist heel veel porno in omloop. VS die drank verbood, gevolg -------> al capone en vriendjes zagen er brood in.

KIJK EEN NAAR DE CIJFERS. de VS was lang bezig met een hun "War on drugs" wat gebeurde er? gebruik en verkoop van drugs namen alleen maar toe.

Je zei: "Het maakt je dom, sloom, onverschillig en vooral zielig." bewijs?!!? (graag wetenschappelijk)

Doe je huiswerk ettertje.

idealist | 28-10-08 | 16:11

@huubertus | 28-10-08 | 16:06
We hebben het hier over wiet, niet over alcohol. Wel bij de les blijven graag.
En trouwens, als ik tegen het ene ben betekent het niet dat ik voor het andere ben.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:10

@ spanarchist | 28-10-08 | 15:59
Beetje off topic geloof ik :P
Maar wat ik me afvroeg, hoe kom je erbij dat huizen voor ver onder de vraagprijs worden getaxeerd? Ik zit toevallig in die wereld en dat is echt onzin... Sinds afgelopen week is wel duidelijk te merken dat er weinig beweging in de markt zit maar voorlopig hebben de prijzen daar op dit moment nog weinig last van en zijn nog steeds op hetzelfde niveau. Zeker is wel dat de er de komende tijd een daling zal plaatsvinden maar dan is de uitspraak dat woning veel lager worden getaxeerd onjuist. Je hebt namelijk een waarde nodig van ongeveer het bedrag wat je betaald voor een woning om een lening te krijgen dus als zo is wat jij zegt zou de hele markt tot stilstandkomen en dat gaat niet gebeuren. Aangezien de verwachte prijsdaling weer een aantrekkende markt tot gevolg heeft...

Capt. Iglo | 28-10-08 | 16:09

Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:02
Verbied en de "onverstandige" jeugd krijgt het toch wel via andere wegen. Het grote verschil zal zijn dat die verkoper dan tegelijk wat leuke pilletjes, coke etc aan zal bieden.

spanarchist | 28-10-08 | 16:07

Mensen zoeken altijd naar externe factoren om hun eigen onvermogen te verdoezelen. Zoek het toch eens bij jezelf. Kan je niet met een blowtje omgaan, doe het dan niet. Vind je het lekker, doe het dan wel... En idd, ik ben ook tegen het gebruik onder de 16 of zelfs 18.

loerelau | 28-10-08 | 16:06

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:02
bang voor de jeugd? zou ik ook zijn.. de zoveelste comazuipert en alcoholvergiftiging. en waarom hoor ik hier zoveel over jezelf vergiftigen met wiet? lijkt me vrij sterk hoor..

huubertus | 28-10-08 | 16:06

Ik was altijd voor gedogen, ik vind dat een ieder moet doen wat goed voor hem/haar is zolang ik er geen last van heb. Daarbij is verantwoord gebruik van Cannabis volgens mij ook niet erger dan mijn regelmatige gezuip.

De laatste tijd is dit beeld bij mij toch een beetje veranderd nu ik bijna dagelijks langs een aantal coffeeshops op weg naar de faculteit wandel. Het trekt gewoon gespuis aan. Alle vaste klanten die ik er tegenkom zijn enge linksmensen, uitkeringstrekkers, vmbo'ers en anarchisten. Misschien generaliseer ik een heel klein beetje, maar coffeeshops zijn volgens mij niet meer dan het rioolputje van de samenleving. Uitzonderingen daargelaten.

Bar Kochva | 28-10-08 | 16:06

Wiet maakt meer kapot dan je lief is... of was het alcohol.. of toch wiet?? ... steekt een joint op, en denkt na.

Badeendje | 28-10-08 | 16:03

@King of controversy | 28-10-08 | 15:47
Ik heb genoeg argumenten aangedragen, ik ga niet in herhaling. Ik begin alleen niet tegen jou over 'kampen' en andere zijstraten. Jij rookt je maar een eind weg zou ik zeggen. Als je zo volwassen bent dan weet je ook wel waar je je spullen moet krijgen.
Maar zit ik te wachten op een maatschappij die dit soort troep feitelijk en straffeloos ter beschikking stelt? Nee. Omdat het verstrekkende gevolgen heeft voor de jeugd die hier niet mee om kan gaan en blijkbaar niet zo 'verstandig' kan zijn als jij.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 16:02

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 15:43
Welcome to the club. Inderdaad hebben de banken hier van oudsher meer relatie met Z-Amerika en het is een feit dat de banken gedurende jaren megawinsten hebben gemaakt, met winststijgingen van +30/40% per jaar, maar toch had ik nu al veel meer klappen verwacht. De bouwsector, de motor van de economie, ligt helemaal op zijn gat, zelfs diegenen die nog woningen willen kopen krijgen nauwelijks een hypotheek meer, woningen worden voor ver beneden de vraagprijs getaxeerd en de echte economie krijgt enorme klappen, meer dan 90.000 werkelozen erbij in september, overal enorme aanbiedingen. Iemand die nu een uitkering aanvraagt krijgt die pas over 4 maanden uitbetaald. Bovendien krijg je hier een uitkering naar ratio van het aantal arbeidsjaren, met een maximum van 2 jaar. Dus die klap komt echt wel, het zou inderdaad de stilte voor de storm kunnen zijn.

spanarchist | 28-10-08 | 15:59

.
Ibuprofen - Paracetamol - Wiet
.
Met twee van deze middelen kun je zelfmoord plegen en de ander is de beste pijnstiller.
.
Kun jij raden welke dat is ?
.

demonizer | 28-10-08 | 15:59

Wiet..

loerelau | 28-10-08 | 15:52

.
Koffie - Tabak - Wiet
.
één van de drie is niet lichamelijk verslavend.
.
Kun jij raden welke ?

demonizer | 28-10-08 | 15:49

decepticon | 28-10-08 | 15:02
Hear, hear and amen.

Rammstein | 28-10-08 | 15:49

@ Masturwasbeer 15:43
Goed, een verstandige discussie.
Kom maar op: waarom mag de overheid bepalen wat ik eet, waarom mag de overheid mij verbieden mijzelf naar de klote te zuipen/roken/snuiven etc.

King of controversy | 28-10-08 | 15:47

@ King of controversy | 28-10-08 | 15:40 idd!

@ Masturwasbeer 15:34
Kijk naar drinken onder de 16, coke, XTC etc. door rood rijden, te hard rijden..... moet ik nog even doorgaan, het is allemaal verboden maar het wordt er niet minder om gedaan en dat heeft niet met de regels te maken maar met het gedrag van mensen zelf. Elk weldenkend mens weet dat je geen kilo (bewijzen van spreken) weed per dag moet roken en doe je dat toch en zit je dan als een suf kasplantje voor je uit te staren en bereik je niks in je leven heeft dat niets te maken met of iets mag of kan maar hoe jij met de mogelijkheden die je geboden worden omgaat....

Capt. Iglo | 28-10-08 | 15:45

@Masturwasbeer
.
En jij zou al die lamlullen wel eens hard willen schoppen hé, kon je lekker al je agressie eens kwijt...
Helaas dat is ook verboden...

demonizer | 28-10-08 | 15:45

spanarchist | 28-10-08 | 15:12
Thnx voor de info. Ik begrijp helemaal niets van wat er in Spanje gaande is en had eerder daar dan hier problemen met banken verwacht gezien de overspannen huizenmarkt en het, vergeleken met Nederland, enorme gewicht van de bouwsektor.
Vreemd. Zou het stilte voor de storm zijn ? Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat men geen exposure tov die Amerikaanse subprimes heeft omdat Spaanse banken eerder in Zuid-Amerika zaken doen. Maar echt begrijpen doe ik het niet.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 15:43

@King of controversy | 28-10-08 | 15:40
"Jij wil liever kinderen ..."<cut> Joh, ik heb de hoop op een enigszins verstandige discussie maar als je zo begint hou ik er mee op. Neem d'r nog een.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:43

@King of controversy | 28-10-08 | 15:40
En OF ie kinderen mag krijgen...

loerelau | 28-10-08 | 15:42

Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:34
Beter dat nog dan een bord voor zijn kop van de zakenman want die wordt ie alleen maar slechter van.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 15:42

Je ziet het in Kopenhagen; Daar was de wiet enigzins 'gedoogd' in Christiana... De politiek ging uit een andere hoek waaien n er zou een harde aanpak komen. Nu staaat Christiana bijna onder een permanent toezicht. En toch wordt er nogsteeds wiet verkocht. minder. Dat dan wel. Bijkomend nadeel is gebleken dat de wiet nu over hele stad verkocht wordt en dat het gebruik zelfs gestegebn is. De wiet komt naar u toe deze zomer zullen ze wel gedacht hebben. Gerookt wordt er toch wel. Dus, zo snel mogelijk legaliseren, decriminaliseren en er als staat geld aan verdienen.

diek | 28-10-08 | 15:42

hup wiet verbieden, alchol verbieden, koffie en thee ook, niet te vergeten chocola (schijnt ook verslavend te zijn) en niet te vergeten dat de illegale fransedrugs dealertjes hash met chocola megen om het in donkere Parijse straatjes te verkopen.
idd een wereld idee om het maar heel diep de illigaliteit in te drukken. Wake up de hollandse gedoogoplossing is een stuk handzamer dan struisvogel politiek; Wat je niet ziet is een stuk lastiger te behandelen.

swen | 28-10-08 | 15:41

plaats: voetbalstadion.
situatie: twee mensen op een plaatsje in het stadion. De ene ligt achterover en giegelt om iedere misser en buitenspel. halverwege de wedstrijd valt hij in slaap en wordt 10 minuten na de wedstrijd wakker gemaakt door een suppoost. De andere schreeuwt iets over joden, maakt geluiden die we voor het laatst op animalchannel gehoord hebben en gooit voorwerpen op het veld, niet ver van de lijnrechter, waarna zijn energie gericht wordt op het stoeltje waar hij op zit. Die blijkt niet bestand tegen deze energie en al snel ligt het stoeltje naast een bewusteloze grensrechter.

vraag: Wie heeft gezopen en wie heeft geblowd?

10 punten en een voorgedraaide voor het goede antwoord, en nu allemaal als de sodemieter bill hicks joutoeben.

kras | 28-10-08 | 15:40

@ Masturwasbeer 15:34
Jij wil liever kinderen van jongs af aan in een kamp stoppen, met goede militaire begeleiding. En dan iedereen opleiden tot goede, gezonde Hollandse jongens?
Jij gelooft niet dat mensen over hun eigen lot mogen beslissen? Jij vind dat de staat weet wat het beste is voor iedereen? Misschien weet de staat dan ook wel, met wie jij het beste het huwelijksbootje kunt in stappen. Een paar simpele DNA onderzoekjes vertellen precies wat voor kinderen jij gaat krijgen.

Met alle respect, maar dat is toch belachelijk. Overheid heeft dat niet te verbieden, klaar.
En als jij je zorgen maakt over jonge kindjes die zich de tering roken, dan moet je misschien eens gaan denken aan voorlichting. Want verbieden helpt geen flikker.

King of controversy | 28-10-08 | 15:40

wat je of iemand normaal vindt? het gaat toch om het echte probleem? om de overlast etc. Dit beleid is de oplossing zolang het juist wordt uitgevoerd.

huubertus | 28-10-08 | 15:38

@King of controversy | 28-10-08 | 15:30
Het gaat ook niet om jou. Wat jij uitspookt interesseert me geen ene ruk.
Wat mij wel uitmaakt is dat wij jonge mensen, scholieren, kinderen, laten opgroeien in een maastchappij die het blijkbaar normaal vind dat je als een lamlul voor je uit zit te staren achter het raam van de coffeeshop. Dat we het normaal vinden dat de je van de wereld af rookt met die crap. DAT interesseert mij.
Ik noem dat geen vooruitgang maar een degenererende lamlullen generatie.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:34

@ Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:15
Zo te zien aan je reactie blow jij niet en je bent al zielig! Het is heel logisch dat bijv. drank erbij gehaald wordt gehaald een reden voor het verbieden van blowen die gegeven wordt is de overlast maar als we alles wat overlast geeft moeten gaan verbieden dan kunnen we alles wel gaan verbieden, kijk hoeveel overlast er elk weekend is van dronken cafe bezoekers (gelijke monniken, gelijke kappen). Je hebt het over vergiftigen van kinderen dan moet je ook voor een alcohol verbod zijn dat is nog veel giftiger... Verder is het zo dat zat mensen in de geschiedenis en waarschijnlijk ook wel in het heden grote dingen hebben bereikt terwijl ze drugs gebruikte, het gaat niet om het gebruik maar om de mate waarmee. Het is waar dat het beleid van nu de criminelen in de kaart speelt daarom moet het ook gewoon legaal worden. Van dingen illegaal maken zijn problemen nog nooit minder geworden vaak worden ze alleen maar groter. Belangrijkste punt in deze hele discussie is gewoon dat het de beleidsmakers geen kloot aangaat wat ik in m'n vrije tijd doe zo lang ik functioneer en dat inhoud dat ik me elke dag klem zuip, suf blow, high spuit of weet ik het wat moet ik dat altijd nog zelf weten, zo lang ik andere maar niet tot last ben. Het blowen veroorzaakt de problemen niet maar de mensen dus die moeten worden aangepakt! Ik denk dat 90% van de weed gebruikers helemaal geen problemen veroorzaakt (tenminste niet gereleteerd aan weed)...

Capt. Iglo | 28-10-08 | 15:31

@ Masterwasbeer
Hoe vind je deze:
Het is mijn lichaam, ik ben volwassen, en ik mag het verkloten als ik dat wil.
Als ik duf, dom en sloom wil worden, dan heeft niemand het recht mij dat te verbieden. Jij niet, en de overheid al helemaal niet.
(overigens heb ik nog nooit een joint aangeraakt)

King of controversy | 28-10-08 | 15:30

@ BBB
En Banco Santander heeft over de eerste 9 maanden van 2008 6% meer winst gemaakt in vergelijking met 2007! Het aantal mensen dat hun hypotheek niet meer kan betalen is overigens in een jaar meer dan verdubbeld, en dit is nog maar het begin.

spanarchist | 28-10-08 | 15:27

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:15
Nee, jij bent vast de belichaming van het ideale type...

da wizard | 28-10-08 | 15:25

verfsmijter | 28-10-08 | 15:16 Een verfafbrander tweaken op 180 graden met wat glaswerk, metalen roostertjes en siliconen (ies hittebestendig) en Klaar is Klara.

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 15:24

jemig de pemig..... weetdzjuwel.... te gek joh he!

laardepul | 28-10-08 | 15:24

Hoe het ook moge lopen, regelgeving moet in elke gemeente hetzelfde zijn. Kloothommels in Bergen op Zoom en Roosendaal pakken drugstoerisme aan, met als gevolg dat de overlast in Tilburg en Breda de spuigaten uitloopt. Egoïsme ten top! Laat dat lekker landelijk geregeld worden. Dit is een ander opzadelen met jouw probleem. Hoogste tijd voor die weedtop!

De Eeuwige Pessimist | 28-10-08 | 15:23

RechtsTuigje | 28-10-08 | 14:37 Bovendien is het Omelet Au Fromage.... Niet Du...

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 15:22

Gezellig, weer terug in de tijd... naar het stiekem roken in de kring..... Toen wiet nog harddrugs was....

cobain94 | 28-10-08 | 15:20

@ haagse bil
Een totaal rookverbod heeft inderdaad geen zin.. Het drugsoverlast en gebruik in andere landen waar het verboden is, is vergelijkbaar of wel hoger... De drooglegging was ook zo succesvol. Het rookverbod in de horeca is niet vergelijkbaar.

Donk | 28-10-08 | 15:20

Ja, nu moeten de GS reaguurdertjes kiezen. Gaan we ons aan de regels zijn regels houden. Of roken we liever een blowtje. Kom maar op, jongens en meisjes!

Flippo | 28-10-08 | 15:20

Marie-Johanna is slecht voor degenen die er niet tegen kunnen. Maar dat zijn er denk ik maar 1 op 10.

C.Q. Lier | 28-10-08 | 15:19

Sjeemig de peemig man...

darmflora | 28-10-08 | 15:16

@loerelau | 28-10-08 | 15:10
kijk op google 'vaporizer"

verfsmijter | 28-10-08 | 15:16

Het softdrugsbeleid heeft totaal maar dan ook totaal gefaald. Het is grotendeels in handen van de georganiseerde misdaad die zich helemaal een slag in de rondte lacht. Hiermee financieren we dus andere criminele activiteiten met alle gevolg van dien. En over sommige hierbovenstaande reacties. Altijd leuk zo'n pavlov reactie om 'alcohol' er bij te halen. Alcohol is niet de discussie. Wiet gaat het hier over. En dan dient de simpele vraag zich aan. Zijn wij beter af als maatschappij door onze kinderen te laten vergiftigen?
Het heen en weer smijten van wetenschappelijke rapporten doet mij helemaal geen fuck. Ik weet zo langzamerhand hoe sommige van dit soort rapporten tot stand komen. Follow the money. En dat is nog afgezien van de kwaliteit van deze 'onderzoeken'. Niet alles zo maar klakkeloos aannemen.
Nogmaals; kijk in de gemiddelde coffeeshop: is dat waarmee we de oorlog moeten winnen? Zijn dat de soort mensen die het nieuwe kanker-vaccin gaan uitvinden?
Laat me niet lachen en open je ogen. Vuistdiep in de wiet-maffia zitten de meeste met hun praatjes over hoe goed het allemaal is en hoe pijnstillend het allemaal is. GELUL. Het maakt je dom, sloom, onverschillig en vooral zielig.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 15:15

@ Donk | 28-10-08
Als jouw redenering klopt heeft een rookverbod dus ook helemaal geen zin.

haagse bil | 28-10-08 | 15:12

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 14:54
Vreemd maar waar, er is, in ieder geval officieel, nog geen bedrijf in de problemen, wel de nodige geruchten (Mapfre, Ruralcaja) en af en toe positieve verhalen in de krant die het ergste doen vrezen, "Bancaja doet het beter dan ooit". Hier is de pers ook wat positiever en wordt er veel minder over de crisis gesproken, gistermiddag begon het nieuws met een positivo die blij vermeldde dat de sterke daling op de beurs tot stand was gekomen, dat was dus goed nieuws.
Overigens niet gewonnen, ik deelde jouw mening maar ben te gehecht aan mijn ballen. En geen zorgen, de afgunst om de bigi bana blijft, met of zonder bal.

spanarchist | 28-10-08 | 15:12

Het volgende zal er gebeuren bij een verbod. Een sterke opkomst van huisdealers, straatverkopers en bezorgdiensten zal plaatsvinden (de vraag blijft bestaan). De overlast zal daardoor toenemen. Er zijn nu al tekorten voor de politie, dus om deze overlast aan te pakken zal er flink veel meer geld bij moeten. Komt nog eens bij dat de staat belastingen van de coffeeshops mis gaat lopen, dus nog minder geld beschikbaar. En dit alles moet resulteren dat de overlast verdwijnt.... Zorg er voor dat coffeeshops op industrieterreinen worden geplaatst, zodat er voor omwonenden geen overlast meer is of dat alleen Nederlanders kunnen komen..

Donk | 28-10-08 | 15:11

@verfsmijter | 28-10-08 | 15:03
Zijn die dingen al een beetje betaalbaar dan?

loerelau | 28-10-08 | 15:10

Gewoon verbieden en het verbod keihard naleven (proest). Ik mag ook niet roken.

haagse bil | 28-10-08 | 15:10

Blowen is voor loozerts :l en religie voor bangerikken.
Geweaun op een hoop flikkeren en de hens er in. (zeker de religieuze blowert!)

E. Bartels | 28-10-08 | 15:08

**Masturwasbeer** 14:00

Laten ze dan meteen het rukken ook illigaal maken. Wel eens gehoord van Freudiaandse gedachtenbeïnvloeding? U doet uw nickname waarschijnlijk eer aan.

grote haas | 28-10-08 | 15:06

Badeendje | 28-10-08 | 14:56
idd, hygiene is ver te zoeken in belgenland

DrKaasschaaf | 28-10-08 | 15:04

@seven | 28-10-08 | 14:53
dat gaat over de de interactie tussen jaar en seizoen

kijk even naar de grafiekjes erboven , dan zie je maar een lichte verhoging..

demonizer | 28-10-08 | 15:04

@Badeendje | 28-10-08 | 14:56

Schaf een vaporizer aan, probleem van stank opgelost.

verfsmijter | 28-10-08 | 15:03

wiet? dat spul waar ze honger van krijgen, creatief worden, sloom en op mn bank in slaap vallen terwijl ze blijven lachen?
mja...
zullen we het dan over iets maatschappelijk geaccepteerd hebben? alcohol bijv.
waarna ze de boel slopen , elkaar slopen, vreemdgaan met geldig excuus, kotsen, winkelkarretjes onder pissen etc. ??

zullen we dus eerst alcohol verbieden voor we de slapende blowertjes wakker maken?

nee want alcohol is geen drugs en hennep is onkruid...

*zucht*

decepticon | 28-10-08 | 15:02

@sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 14:58

En de haringstal op de hoek ook sluiten.
Staan dagelijks horden buitenlanders te vreten.

verfsmijter | 28-10-08 | 15:01

Nog een tip, op vakansie binnen de EU een flinke zak wiet meenemen. Zoek een evenement waar jongeren op afkomen en maak duidelijk dat je Hollander bent. Zo wordt de vacansie erg voordelig.

DonQ. | 28-10-08 | 15:01

@Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25
Zelfs Klink erkende vorig jaar nog dat ons softdrugsbeleid werkt (zie antwoord vraag 1): www.minvws.nl/kamerstukken/vgp/2007/an...

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:59

Autorijden, voetbal, actievoeren, nordic walken, honden, allemaal zaken waar sommige mensen lol aan beleven en andere wat last van kunnen hebben. Afschaffen!

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 14:58

Mot alleen niet zo stinken.

Badeendje | 28-10-08 | 14:56

80 zetels in de kamer die tegen het softdrugsbeleid zijn.
80 idioten die niet snappen dat zonder dat beleid er nog meer drug gerelateerde "criminaliteit" zou zijn.
Zonder shops slipt ons rechtssysteem helemaal dicht met kleine lokale dealertjes die elke keer weer worden opgepakt met een paar gram wiet.
Nu is het weer het gedoogbeleid, dadelijk het drinkgedrag van mensen, en zo voort.
Stopt eens met die betutteling en ga eens een land regeren...

da wizard | 28-10-08 | 14:56

@BBB 14:54 Nee, maar het aandeel weed stijgt als een raket.

Rammstein | 28-10-08 | 14:55

Ook grappig trouwens dat onlangs bleek dat veel Nederlanders van Marokaanse komaf tegen het incestuele aanzitten, en daarmee een hogere kan op psychoses en schizofrenie. Tel daar nog eens hun identiteitscrisis bij op, en het overmatige canabis-gebruik, en ik snap opeens waar we in deze samenleving zo een last van hebben.

frickY | 28-10-08 | 14:55

Vrij naar Life of Brian : " ik hou van bettuteling".

spanarchist | 28-10-08 | 14:44
Je hebt gewonnen, maar zullen we mijn belofte maar figuurlijk zien (zweet parel parel ) ? Zijn er trouwens nog helemaal geen ontwikkelingen geweest zaols hier bij INg en AEGON e.d. ?

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 14:54

Gewoon het echte probleem bekijken. Dus zet en een shop als een macdrive langs de snelweg aan de grens en laat verdomme die belgen het lekker zelf uitzoeken.

huubertus | 28-10-08 | 14:53

Verbieden? Onzin
Coffeeshops herloceren aan een mooie gloednieuwe weg bij de grens. en daar dan een tolweg van maken.
Waarom zou je buitenlanders iets ontzeggen, als je ze geld uit de zak kunt kloppen?
(en voor wat betreft de schadelijke gevolgen. Tuurlijk zijn die er. Maar noem mij eens 1 product waar je zeker weten nooit dood aan zult gaan? Je kan je verslikken in een visgraat, een maand leven op Hamburgers en BigMac's is ook verre van gezond etc.

King of controversy | 28-10-08 | 14:53

demonizer | 28-10-08 | 14:50
Het comment direct daaronder.. maar voor jou nogmaals.
17,5 % THC gemiddeld THC gehalte bij nederwied Blz 22
www.trimbos.nl/Downloads/Producten/Def...

seven | 28-10-08 | 14:53

@ seven

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van:
het ministerie van VWS, Directie VGP, beleidsonderdeel Drugsbeleid en Verslavingszorg
.
.

zegt genoeg..

demonizer | 28-10-08 | 14:52

T@ Riest | 28-10-08 | 14:50

In Amsterdam zijn diverse souvenierswinkeltjes die als bijverdiensten wietzaden verkopen.

verfsmijter | 28-10-08 | 14:52

Smaken verschillen en verschil moet er wezen.
De 1 ziet de coffeeshops het liefst verdwijnen, de ander heeft er totaal geen last van, en de andere ander kan niet zonder de coffeeshop. Zodanige overlast, criminaliteit is er niet degelijk te vinden door cannabis-gebruikers. Tenzij je het hebt over hangjongeren gecombineerd met verveling en alcohol en groepsdruk.
Niet zo zeiken daar in het Zuiden!
-
Oplossing is simpel:
-
Verplichte legitimatie bij alle coffeeshops in de grens-regio. Duitser? Belg? Fransman? Sorry, jij krijgt niets. Nederlander? Goedendag, wat wordt het dit keer?
Zo pak je de overlast aan!
Overlast komt van die wiet-forenzen, niet door de coffeeshops zelf. Verbiedt die mensen toegang tot de coffeeshops, en overlast = weg?

ProefopdeSom | 28-10-08 | 14:52

Ik heb nog niemand hier gehoord over de voordelen van extra belasting inkomsten indien er een legalizering plaatsvindt.

En verder zou nu toch wel bekend moeten zijn dat de nederlands aanpak (die nog verbeterpunten heeft) toch wel tig keer beter werkt dan de aanpak van de ons omringende landen, laat staan de US of A.

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 14:51

@seven | 28-10-08 | 14:46
bron ?

demonizer | 28-10-08 | 14:50

Gewoon voorverpakt in souvenierswinkeltjes verkopen bij de klompjes en molentjes. Maakt het allemaal onschuldig en liev..

T@ Riest | 28-10-08 | 14:50

@ sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 14:46 Ik ben die goede kanten dan zeker nog nooit tegen gekomen, voorbeelden? Ik heb meer last van gelovige dan van mensen die een jointje roken

Capt. Iglo | 28-10-08 | 14:50

@Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25
Waar de neuk haal jij je 'feiten' vandaan? Weed en hasj zijn slechts schadelijker dan alcohol en hard drugs wanneer ze buiten proportioneel veel worden gebruikt. In die zin is drie gram weed per dag schadelijker dan drie glazen bier per dag. Zo lust ik er nog wel een paar. En er zijn ook honderden bendes die zich bezig houden met pillendraaierij, cokehandel en/of amfetamineproductie. Sterker, de handel van illegale sigaretten is in opkomst, verbieden die peuken!
Verder is wel degelijk aangetoond dat ons beleid werkt, je hoeft slechts de situatie in de ons omringende landen te bekijken.

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:48

De enige rechtvaardiging voor een onderzoek, waar dat dan ook toe mag leiden, is het feit dat er wel steeds meer mensen hulp zoeken om van hun blowgedrag af te komen.
Het feit dat er vooral overlast ondervonden wordt van Fransozen en Belgen die ook wel eens normale wiet willen roken, behoeft volgens mij een andere oplossing.

René B. | 28-10-08 | 14:48

demonizer | 28-10-08 | 14:35
In de jaren 60 en 70 was het THC gehalte in cannabis 0.5-1 %.
Nu zitten we op 17,5%

" In de januarimeting van 2006 was het THC-gehalte in nederwietmonsters 17,5,± 0,5% (gem ±
SEM) en in de septembermeting 16,3 ± 0,7%, dit verschil is significant (p<0,05)" blz22 www.trimbos.nl/Downloads/Producten/Def...

seven | 28-10-08 | 14:46

B e t u t t e l i n g . People, wake up and smell the .... eh .... coffeeshop ?

Rammstein | 28-10-08 | 14:46

Ja, religie heeft ook zijn goede en slechte kanten. Sommige mensen beleven er erg veel (hedonistisch) plezier aan, maar anderen knutselen bommen in elkaar. Gedogen of afschaffen?

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 14:46

zullen we drukke omgevingen ook maar gaan verbieden omdat dat afgeraden wordt voor mensen met aanleg voor schizofrenie ?

demonizer | 28-10-08 | 14:44

Gelukkig is er in landen waar geen gedoogbeleid is absoluut geen drugsprobleem. Dat ziet de CDA toch weer goed.

spanarchist | 28-10-08 | 14:44

Eerst stoppen met bidden dan stop ik met blowen.
@witwas | 28-10-08 | 14:26
Kwaliteit is minder. Je moet wel twee keer zoveel roken om stoned te worden.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 14:44

ah leuk, einde v/d domheid schiet weer in zijn Feisal Enait mode..

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:43

geblowed wordt er toch... nationaliseren en geld verdienen...

diek | 28-10-08 | 14:41

@BBB 14:37 14:37 Ja dus.

Rammstein | 28-10-08 | 14:41

Schizofrene..., die had ik eerder moeten weten / verzinnen LoL

René B. | 28-10-08 | 14:41

witwas | 28-10-08 | 14:32
Het ophoesten van feiten is iets anders dan anticiperen, emotionele intelligentie, gerichte aandacht en sociale intelligentie.

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:38

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25
.
Drank is niet schadelijk en drugs zijn niet schadelijk. Alcohol heeft zijn diensten als sterilisator van water uitentreure bewezen in de middeleeuwen, bovendien steriliseert het nu nog steeds veelvuldig wonden, opiaten zijn onmisbaar in de operatiekamer als anestheticum, hash wordt gebruikt als pijnverlichter bij MS, kanker en HIV, LSD kwam voor in de psychiatrische praktijk, en soldaten en huismoeders gaan zich te buiten aan speed-varianten.
.
Goed, dat was een fijn stroman-argument. 'Frequent en overmatig gebruik van drank en drugs' is schadelijk. Er is een nergens op gebaseerd onderscheid in legaliteit tussen die twee. Gebruik door mensen met psychiatrische klachten en deelnemers aan het verkeer wordt in alle gevallen totaal afgeraden. Niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor lichamelijke en sociale repercussies.

Niet voor Jan | 28-10-08 | 14:38

"Wijzen" moed daar nog tusen

RechtsTuigje | 28-10-08 | 14:38

(*8) Geen oorzakelijk verband tussen cannabis en schizofrenie
.
Hawaiiaanse onderzoekers bestudeerden de vraag of het begin van schizofrene symptomen bij regelmatige cannabisgebruikers voorafgaat aan het begin van het cannabisgebruik, of dat deze symptomen volgden na het cannabisgebruik. Uit hun onderzoek bij een groot aantal collegestudenten (N=189) bleek dat deze symptomen in het algemeen al aanwezig waren voor de aanvang van het cannabisgebruik. Deze bevindingen spreken de veronderstelling van een oorzakelijk verband tussen cannabisgebruik en schizofrenie tegen. (Bron: Schiffman J, et al. Psychiatry Res 2005;134(1):37-42)

demonizer | 28-10-08 | 14:37

Rammstein | 28-10-08 | 14:22
Ik zocht in mijn vrije tijd in de frisse buitenlucht den Wielewaal.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 14:37

OmeletDuFromage | 28-10-08 | 13:42
Ik vint menzen die andere menzen op tiep en sgrijv vouten maar sielag

RechtsTuigje | 28-10-08 | 14:37

@ Ouwe Gek 14:34
Daar heb je de kromme keutel ineens bij het rechte eind. Dat zou legalisatie betekenen. En dat wil dus ook zeggen dat Balkie in het buitenland wat uit te leggen heeft.

steven paul | 28-10-08 | 14:37

Wiet is lekker, wiet doet je nadenken, wiet is goed voor iedereen, behalve voor Jantje kerk, want die vindt het lekker, en hij gaat er van nadenken.

Dat zij zaken die niet samengaan met het hoogste goed, het volk domhouden,
het volk zijn geneugten ontzeggen.

Het alom bekende nieuw nederlandsch gezegde:

Een tevreden roker is geen onruststoker.

verfsmijter | 28-10-08 | 14:37

Ze geven alles wat Nederland identiteit geeft, uniek maakt, bij ons hoort etc. gewoon weg tegenwoordig (behalve incapabele ministers) dus met blowen zal het helaas binnenkort ook wel weer afgelopen zijn...

Capt. Iglo | 28-10-08 | 14:36

@seven | 28-10-08 | 14:29
.

het trimbos instituut zegt nog steeds niet dat de wiet een factor 10 sterker is geworden door de jaren heen
.

dat is nog steeds een uitspraak van jouw die niet klopt.

demonizer | 28-10-08 | 14:35

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25

... en waarom zijn het misdaadbendes die dat moeten regelen?

Ik pleit voor twee centrale uitgiftepunten waar alléén Belgen, Duitsers en Fransen terecht kunnen maar dan ook alléén daar, ééntje aan de snelweg bij Arnheim en ééntje net onder Breda. Shops en kroegen derhalve alleen voor ingezetenen.

Geen last, wel de centen. Gooi er van mijn part 80% accijns op.

Ouwe Gek | 28-10-08 | 14:34

Tsjongejonge.... konden ze nou echt helemaal niemand vinden met een wat minder positieve mening over Cannabis en/of gedoogbeleid ? Ik kan me de frustratie voorstellen onder sommige gebruikers dat het destructievere alcohol gedoogd wordt en cannabis praktisch overal illegaal is, maar die continue mantra dat alles aan cannabis OK is komt me de neus uit, zeker als het verwoord wordt door dit soort vage types die zeven niet-verslavende jointjes op een dag roken. Voor mij is het gedoogbeleid een noodzakelijk kwaad en niet iets om trots op te zijn.

achterweg | 28-10-08 | 14:34

Toch altijd leuk om te zien dat de mensen die hier altijd het hardst schreeuwen over de bekrompenheid van NL de laatste tijd, dat ze wel overal tegen zijn... Het leven en laten leven is ver te zoeken in dit land.
.
Helaas heeft NL nooit de stap genomen naar volledige legalisatie van hash en wiet. In Europa doen we het relatief goed, onder het gemiddelde qua cannabis gebruik, onder het gemiddelde qua coke gebruik. Heroine verslaafden zijn vrijwel uitgestorven. Lees ook:

www.depers.nl/buitenland/125761/vrij-d...

loerelau | 28-10-08 | 14:33

@ seven

Sta jij op de loonlijst van KLink/HirschBalin en JPB of zo? Er zijn ook heel wat andere onderzoeken met geheel andere uitkomsten die stomtoevallig niet in de calvinistische regeldrift van de wetgevende dominee's in Nederland passen.

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:33

De discussie wat schadelijker is, alcohol, wiet of coke doet niet terzake. Feit is dat een einde aan het gedoogbeleid zal leiden tot een toename van gebruik en daarmee tot een toename van de overlast.

witwas | 28-10-08 | 14:32

masturbeer zeker enkele jaren de grote inteligentie show niet gezien.
daar eindigden de blowers namelijk als 2e.
wat nou wiet maakt dom.

treser.info | 28-10-08 | 14:32

Ik denk dat het probleem in het buitenland licht en niet hier.

souty | 28-10-08 | 14:32

*schrijft zich in als Gruppenführer bij BBB.

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 14:30

Ouwe Gek | 28-10-08 | 13:44
U is geen Dexter fan?

BarackOsama | 28-10-08 | 14:29

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 14:27
Geld stinkt inderdaad niet, hoe meer hoe beter.

JosVerbeek | 28-10-08 | 14:29

@seven | 28-10-08 | 14:21
ja dat zijn die "andere studies " waar de regering altijd mee aankomt ..

hier is er een van de tegenpartij (met bronvermelding )
www.cannaclopedia.be/BvB04-8.htm

demonizer | 28-10-08 | 14:29

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:24
Lees ff verder, ook het Trimbos instituut zegt hetzelfde zie comment seven | 28-10-08 | 14:23.. en www.trimbos.nl/default634.html maar als jij zegt dat het niet zo is geloven we jou toch?

"relatie is tussen cannabisgebruik en het ontstaan van psychische stoornissen zoals schizofrenie, depressie en angst.
Mensen die kampen met onderliggende psychische problemen of die aanleg hebben voor psychische stoornissen vormen een risicogroep. Het gebruik van hasj kan deze problemen verergeren en wordt daarom afgeraden. "http://www.trimbos.nl/default640.html

seven | 28-10-08 | 14:29

@Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25
Kan dat nog een keer in begrijpelijke taal?
Weed is schadelijker dan de meeste harddrugs..., ook uit de wiki?

DonQ. | 28-10-08 | 14:29

Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00

Jij hebt Adam Curry bij Jensen gezien!
Perfecte analyse daarvan, dát dan weer wel.

Representatief? Dat dan weer niet.

BBB in alle comments +10Ouwe Gek | 28-10-08 | 14:28

koolteer | 28-10-08 | 14:17
Er zijn ook wel een aantal cokesnuivers te vinden die hun baan nog hebben.
Decadentie is een traag proces.

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:28

JosVerbeek | 28-10-08 | 14:23 Pecunia non olet. Flatus olet.

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 14:27

@Don Damage

Gedoogbeleid is het beleid van een overheid of toezichthoudende instantie om overtredingen van een bepaalde wet niet strafrechtelijk te vervolgen.

Gedoogbeleid kan het gevolg zijn van het onvermogen van handhavende instanties om bepaalde wetten te handhaven

Oftewel, bespottelijk.

frickY | 28-10-08 | 14:27

Gisteren nog in Westermans wereld: In de USA, waar softdrugs vreselijk illegaal zijn en met hand en tand worden bestreden, ligt het gebruik ervan per hoofd van de bevolking 2 (twee!!) keer zo hoog als in Nederland. Dus laten we vooral op de Amerikaanse tour gaan.

witwas | 28-10-08 | 14:26

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:11
Je praat de babyboomers maar wat na, met hun fake-lijst.
Drank is schadelijk en drugs zijn schadelijk.
Hasj en weed is schadelijk dan de meeste harddrugs dus dat hele gedoogbeleid is gebouwd op een verkerde aanname. (Die van die vermeende drugslijst en het voorkomen van contact met harddrugs.) Er zijn 500 georganiseerd misdaadbendes in NL op basis van hashhandel.

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 14:25

lol @ seven

ja nee. als wiki het zegt dan is het zeker waar! rofl

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:24

Tsja, als al die coffeeshops ineens moeten worden verbouwd vanwege de nieuwe horecawet, moet er natuurlijk meer omzet gehaald worden dus zijn de grensoverschrijdende reclamecampagnes tijdelijk wat opgeschroefd.

DonQ. | 28-10-08 | 14:24

Gisteren in dat programma van Max Westerman was er ook wel een aardig item over het gedoogbeleid. Hij ging o.a. met een paar yanks gezellig langs op een blowboot, die ook nog eens naast een gevangenis aangemeerd lag.
Yanks waren vol lof over “ons” beleid. De “war on drugs” in de USA heeft alleen maar meer ellende veroorzaakt. Helaas lijkt onze regering ook die kant op te willen.

René B. | 28-10-08 | 14:24

koolteer | 28-10-08 | 14:17
Een of andere middeleeuwse wijsneus (de 16e eeuwse arts Paracelsus) zei al: Dosis sola facit venenum (alleen de dosering maakt het vergif).

Dus in jouw geval is er weinig aan de hand. Maar er zijn altijd van die boeren die zich niet kunnen inhouden.

JosVerbeek | 28-10-08 | 14:23

kijken = krijgen

Rammstein | 28-10-08 | 14:23

demonizer | 28-10-08 | 14:17
En ook het door jou aangehaalde trimbos instituut spreek je tegen "
Het bestanddeel waar het om gaat, wordt kortweg &#8216;THC&#8217; genoemd (voluit: delta-9-tetrahydrocannabinol). Hoe warmer het klimaat waarin de hennep groeit, hoe meer THC er in zit. Ook Nederlandse &#8216;wiet&#8217; die onder vrijwel ideale omstandigheden in kassen is gekweekt, bevat vaak veel THC. Hasjolie kan zelfs voor meer dan de helft uit THC bestaan." www.trimbos.nl/default634.html

seven | 28-10-08 | 14:23

integratie?

tjalala | 28-10-08 | 14:22

godverdomme kudt gristenkabinet

De Jood | 28-10-08 | 14:22

@Big Bana Boy En wat deed U zoal in Uw jeugd ? Ook niet veel meer dan neuqen, zuipen & roken.
Vreemd om te zien hoe de generatie die het toestond, gedoogde, gebruikte nu van de hoogste toren blaast om het verboden te kijken.

Rammstein | 28-10-08 | 14:22

Nu ja, het is ook welhaast te zot voor woorden. De werkelijke psychoselijders, ook wel gristenen genoemd, willen de joint uitbannen...

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:22

demonizer | 28-10-08 | 14:17
Door het in de loop der jaren sterk verhoogde THC-gehalte in nederwiet overweegt men het als een harddrug te gaan zien. nl.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannab...

seven | 28-10-08 | 14:21

Mag ik de heer Hoxha feliciteren dat hij de letters 'ch' weer gevonden heeft. 'Gristelijk' is zo 2005.

tafkaFM | 28-10-08 | 14:19

@demonizer
Iedereen die heeft geblowt is, of gaat binnen 90 jaar, dood.

frickY | 28-10-08 | 14:19

koolteer | 28-10-08 | 14:17
Ja koolteer, ik ben bang dat we hier hebben te maken met een fanatiek GPV'er! De dominee zegt het, dus is het waar! Net als al die nonsens in den bijbel...

Doc Damage | 28-10-08 | 14:18

@seven | 28-10-08 | 14:07
THC gehaltes worden al jaren door het Trimbos instituut gemeten en geven geen extreem verhoogde waarden door de jaren heen weer, dus waar baseer jij die uitspraak op ?

+

er zijn onderzoeken die aantonen dat gebruik van CBD ( een andere aktieve stof van cannabis) zelfs schizofrenie in een hoop gevallen kan genezen
+
lees je eens in op THC receptoren in onze hersenen..
probeer maar eens uit te leggen waar die vandaan komen..

demonizer | 28-10-08 | 14:17

@masturwasbeer
Elke avond voor het slapengaan wordt er door mij en m'n dame een klein pretsigaretje gerookt. De dame is drs. met bijbehorende functie, en ik heb een booming eigen zaakje.
Misschien is het type blower dat jij beschrijft oververtegenwoordigd in je lokale bijbelclubje, maar in de grotemensenwereld kan het beslist ook anders.

koolteer | 28-10-08 | 14:17

Ik zeg: vrij geven die handel. Scheelt een boel politie-inzet/corruptie/overheidsgezeur, dus geld. Lekker besteden aan èchte problemen die poen. Overlast van jongeren bijvoorbeeld.

grote haas | 28-10-08 | 14:17

*steekt er nog een op*

SMOKEYCHRIS | 28-10-08 | 14:15

Illegalize it!

johan9991 | 28-10-08 | 14:15

frickY | 28-10-08 | 14:13
Nee, de enige reden is dat het geen ernstig gevaar voor de volksgezondheid oplevert en niemand er eigenlijk last van heeft behalve een paar reserve Belgen...

Doc Damage | 28-10-08 | 14:15

lol @ BBB

*Maakt spandoek: Negerts tegen THC!!!*

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:14

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 13:50
U doet uw nick geen eer aan.

1sokkie | 28-10-08 | 14:14

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:11
+1

Doc Damage | 28-10-08 | 14:13

Optiefen met de realiteits-vluchtelingen.

Enige reden dat canabis gedoogt wordt is omdat de wet niet gehandhaaft kan worden. Toch bespottelijk.

frickY | 28-10-08 | 14:13

@ Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00
Het zou ook beter zijn voor de economie als jij niet de godganse dag hier zat te f5'en, maar gelukkig is er nog zoiets als vrijheid.

alpha_mannetje | 28-10-08 | 14:13

Bijstandskoning | 28-10-08 | 14:10
Zo is dat. Ik ben persoonlijk al een hele tijd klaar met "zielige" junks, klaplopers en die vieze crusties uit de coffeeshop met hun eeuwige Bob Marley posters. Een frisgeschoren, ambitieuze en hard werkende jeugd heeft dit verloederde land nodig.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 14:13

ReligionSucks | 28-10-08 | 14:11
Ja idd... Deze persoon komt waarschijnlijk uit een zwaar grefo dorpje... Hahaha "gebrek aan zelfverzorging"!

Doc Damage | 28-10-08 | 14:13

@Bijstandskoning | 28-10-08 | 14:10
Dat geldt ook voor moskeeten. Sluiten die hap!

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:13

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00
Apathische houding, fatalisme, bladiebla, allemaal waar. Wie de big picture bekijkt, ziet echter de voordelen van ons shoppiebeleid: minder criminaliteit, redelijke kwaliteit van weed en hasj en -vooral- goed zicht op het gebruik van soft drugs. Daarbij komt: het gebruik van alcohol is vele malen destructiever dan het gebruik van weed of hasj.

J.N. de Kabelpen | 28-10-08 | 14:11

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00 :
Zozo, 99%? Helaas ben ik van mening dat je met dit cijfer uit je nek lult zoals het type blower dat je net hebt beschreven.

ReligionSucks | 28-10-08 | 14:11

@ Masturwasbeer

flikker je dan ook ff je volledige muziekcollectie uit het raam? Die gasten waren allemaal zo stoned als een garnaal toen ze die juweeltjes maakten. Wel principieel blijven nietwaar. Alcohol maakt heel wat meer slachtoffers dan THC. FEIT.

Voorts is het gedoogbeleid iid achterlijk maar nog altijd beter dan volledige illegaliteit van wiet en hash. De burgemeesters die die shops hebben gesloten zijn gewoon opportunistische klootzakken die problemen niet oplossen maar verschuiven op juist erger maken.

Travis Jr. | 28-10-08 | 14:11

Herrbirk | 28-10-08 | 13:50
Je kunt je energie beter stoppen in het afronden van je VMBO taalcursus.

1sokkie | 28-10-08 | 14:11

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00

als er eentje op zaterdagavond ladderzat tegen je aan staat te lallen van de drank heb jij er dan ook last van, of pas wanneer die ook een joint opsteekt ??

demonizer | 28-10-08 | 14:10

@ ReligionSucks 14:08
Er zijn heus nog wel meer schandknaapjes, religionsucks.

steven paul | 28-10-08 | 14:10

Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:04
Haha, ja dat zal het zijn... Nou ik kan je wel vertellen dat ik het in mijn werk niet kan permitteren om suf gerukt op het werk te verschijnen... Je lijkt wel een gristen! Ook vrienden van mij bekleden management functies en die roken ook rustig een jointje. Helemaal niet aan de hand...

Doc Damage | 28-10-08 | 14:10

Alle junks en wietrokers beboeten. Coffeeshops zorgen bovendien voor verloedering, ze trekken vooral vieze mensen aan.

Bijstandskoning | 28-10-08 | 14:10

@Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00
Zozo puike hypthese met nummers. 99% komt niet in aanraking met weed als het illegaal is. Graag een verklaring waarom Frankrijk nummer 1 is qua cannabis gebruik in Europa...

Westheimer | 28-10-08 | 14:09

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:55
Word nu lid van de BBB jeugd en kies als welkomscadeau óf een replica Pruisische Pickelhaube helm óf de John Holmes Vacuum Suction Penis Extender. Als ik de jeugd daarmee niet uit de coffeeshop krijg weet ik het niet meer.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 14:08

de visser | 28-10-08 | 14:00
Zou het? ik help je hopen van niet.
Wat aan die bestuurders hier te lande mankeert is dat ze altijd zo halfslachtig zitten te polderen. Neem nou eens een beslissing (al is het de verkeerde), helemaal legaal maken, of volledig verbieden.

JosVerbeek | 28-10-08 | 14:08

Als die gristenhonden aan mien weed gaan tornen ga ik iets leuk verzinnen voor alle kerkjes die ons verloren landje rijk is. Iets met peoptaarten.
Ik geen blowtje dan zij geen sex met kleine jongetjes meer!

ReligionSucks | 28-10-08 | 14:08

Dat filmpje stamt volgens mij uit de tijd dat de THC gehaltes nog erg laag waren. Tegenwoordig zijn deze door verbeterde kweek en veredeling makkelijk een factor 10 hoger en treden de negatieve effecten daarvan zoals paranoia, paniek, psychomotorische en cognitieve functies die verslechteren eerder op.
Maar wellicht vergeten de gebruikers dat snel want ook geheugenverlies hoort erbij en als je aanleg hebt voor psychoses en schizofrenie en depressie maak dan je borst maar nat. Wel wordt je er erg afwachtend van dus je zal niet zo snel beseffen dat het najagen van je dromen minder wordt. Nu heeft alcohol natuurlijk ook een heel rijtje problemen, dus het is wel raar dat bepaalde cultureel geacepteerde ongezonde dingen anders worden benaderd maar degene die zegt dat het voor iedereen goed is lijkt me overdreven.

seven | 28-10-08 | 14:07

@Doc Damage | 28-10-08 | 14:03
Probleem is dat je het zelf niet ziet. En dat je omgeving het waarschijnlijk niet durft te zeggen.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:04

Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00
Nou ik rook regelmatig een jointje en kan me totaal niet vinden in je ongefundeerde relaas... Ik ben 28 en drink haast niet. Ik vind je symptomen meer doen passen bij een alcoholist...

Doc Damage | 28-10-08 | 14:03

Ik mag hopen dat het nu eindelijk weer illegaal wordt. Er is nog nooit iemand slimmer geworden van Wiet. Het is veraderlijk gif. Nog afgezien van het inhaleergevaar van al die rotzooi maakt het je brein kapot. Let maar eens op. Frequente gebruikers hebben allemaal dezelfde kenmerken: trage reacties, lijzig praten, weinig betrokkenheid, 'don't care' mentaliteit, sufheid, domheid, gebrek aan zelfverzorging. Er heeft nog nooit iemand de nobel prijs gewonnen met dit soort dom-makende zooi.
Meeste gebruikers lijken in slow motion te leven. Het is een schande en groot gevaar dat jonge mensen dit soort troep kunnen gebruiken. Hoe kun je nou opletten op school met drugs in je lijf?
Daarom. Illegaal maken die rotzooi. Coffeeshops sluiten (die trekken toch alleen werklozen en mocros aan).
Al dat gelul dat met het dan illegaal gaat halen slaat nergens op. Degene die zich naar de klote will helpen doet dat toch wel. Maar als het illegaal is zal 99% er niet mee in aanraking komen. En dat is maar beter ook.

Masturwasbeer | 28-10-08 | 14:00

Criminalisering van gedrag, anders dan wat de bijbel voorschrijft, gaat het helemaal worden in 2009.

de visser | 28-10-08 | 14:00

Zou het dan toch gebeuren? Een dagje de stad door kunnen komen zonder een oud Frans autootje (kenteken Parijs) naast je met een paar etterbuilen uit de Banlieux erin die aan je vragen "Ou est le coffeeshop?"

We stonden jaren geleden met de plaatselijke voetbaltrots in de Franse stad Auxerre, alwaar een partijtje gespeeld zou worden tegen Troyes. Gewapend met een jolig spandoek "Ou est le coffeeshop?" uiteraard. Dat spandoek werd dus verboden door de lokale overheden.
In plaats dat ze hun pubers nou eens verbieden om die vraag bij ons in Breda te komen stellen aan iedereen die ze op het dorp zien...

Adriaantjeeeeeuh | 28-10-08 | 14:00

Er wordt niet bij alle ongevallen op alcohol controleert en overleden slachtoffers worden vrijwel nooit op alcoholgebruik worden getest. Om die reden kunnen cijfers een enigszins vertekend beeld geven. Waarschijnlijk zijn er veel meer slachtoffers.
-Naar schatting is 25 à 30% van de verkeersdoden in Nederland het gevolg van alcohol, al dan niet in combinatie met drugs. Daarvan heeft globaal 50% alleen alcohol, 25% alleen drugs en 25% een combinatie van alcohol en drugs gebruikt (Wegman en Aarts, 2005).
81% van de alcoholslachtoffers in de periode 2000 tot en met 2003 zijn jonge mannen. Veel van hen zijn 18 tot en met 24 jaar, terwijl deze groep slechts 4% van de Nederlandse bevolking vormt.
-De meeste slachtoffers van alcoholongevallen zijn inzittenden van personen- en bestelauto's: 65% in de jaren 2000 tot en met 2003. Ter vergelijking: van de slachtoffers van ongevallen waarbij géén alcoholgebruik is geregistreerd, maakten inzittenden van personen- en bestelauto's in diezelfde periode 45% uit.
-Driekwart van de alcoholongelukken vinden plaats in de weekenden en tijdens doordeweekse nachten.
-Vooral in horecagelegenheden wordt alcohol gedronken voordat men in de auto stapt.
-In 2001 werden 72 verkeersdoden geregistreerd bij wie alcoholgebruik in het spel was. Dit is minder dan in voorgaande jaren (103 in 1997). Het werkelijke aantal alcoholdoden in het verkeer wordt geschat op 200 à 250.
-Het totale aantal ernstige gewonden en overledenen door alcohol in het verkeer op wordt op 3000 à 3500 per jaar geschat.
Bron: www.alcoholinfo.nl

Doc Damage | 28-10-08 | 14:00

@Big Bana Boy 13:54 Sad Freak.

Rammstein | 28-10-08 | 14:00

In Rotterdam moet je constant Limburgers uitleggen dat zulke hoge gebouwen echt niet omvallen.

Biff Eagleburger | 28-10-08 | 13:59

Joh, dit zijn de stuiptrekkingen van een falend systeem.
Laat ze alle coffeeshops maar sluiten. Er zal geen gram minder om gerookt worden en des te meer scootertjes overal zullen gaan rondrijden. 's Ff kijken wat ze dan zeggen over overlast...
Ik schaf vast een scooter aan...

Kali Mist | 28-10-08 | 13:57

Je weed toch...

Berenlucht | 28-10-08 | 13:56

Overlast... eens even kijken, op klaarlichte dag mensen molestreren en auto's in de brand steken is dat overlast?
Neuh, ies cultuur...
Een broodje kopen bij de bakker en dan het zakje zomaar op straat gooien?
Ai... dat is pittig.
De hele dag file voor je deur vanwege een een of ander dom museum bij je in de buurt?
Neuh... ies cultuur...
Mensen die coffeshops bezoeken en de weg vragen dan?
Ai...

bidlip | 28-10-08 | 13:56

demonizer | 28-10-08 | 13:54
Laten we voor de grap eens kijken naar overlast en doden die je door alcohol ieder jaar weer hebt..

Doc Damage | 28-10-08 | 13:55

@Bigi Bana Boy 13:54
De BBB Jugend is al opgericht?

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:55

Wiet is niet giftig ..

Is nog nooit iemand aan doodgegaan ..

maar wel een goed alternatief voor hele dure medicijnen en dure synthetische grondstoffen waar nu flink op verdiend wordt omdat het alternatief nog steeds verboden is .. (dankzij stevige bangmakerij in het verleden door diezelfde chemie-industrie-lobby)

alcohol is wel giftig ..

vallen jaarlijks tientallen doden door..

maar wordt stevig aan verdiend door accijns..

Do the math...

demonizer | 28-10-08 | 13:54

Ik wil een jeugd "soepel als leer en hard als Corus Staal" en daar horen die slappe dweilen in die coffeeshops niet bij. Opbokken met dat gedoogbeleid derhalve.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 13:54

Ouwe Gek | 28-10-08 | 13:44 Klopt. Het moet zijn OmeletAuFromage.

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 13:53

Het probleem is niet nederlandse wiet rokers, maar de buitenlanders die wederom de boel verzieken hier. 100% controle aan de grens is een optie, maar dat kost weer wat dus het zal wel weer op verbieden uitlopen. Dit terwijl niemand eigenlijk last heeft van de gemiddelde blower...

Doc Damage | 28-10-08 | 13:53

Van mijn part afschaffen die handel.
Ik ga toch ook niet colombia om daar legaal mijn coke te kopen.

quutje | 28-10-08 | 13:53

@Zeeuwse Boer
Een gat in de markt voor de ANWB dus.
.
@Gustav
Zure SP-ers en CDA keuterboertjes, dat is wel duidelijk.

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:52

Waarom wordt die drugs niet gewoon gelegaliseerd? Wie zonodig high of stoned wil worden of een lekker tripje wenst te maken moet dat toch volledig zelf weten? *verontwaardigd snuift*

JosVerbeek | 28-10-08 | 13:51

Eindelijk zwengelen jullie deze bedroevende situatie aan, ik roep iedereen op om landelijk het CDA een halt toe te roepen. Fuck die gasten ons land gaat naar de klote.

Hier nog wat punten:
• roken, dat bepalen we zelf wel gvd we zijn geen kinderen.
• nog maar 6 % duurzame energie (duitsland/Denemarken 20%)
• geef die Amerikaanse no-nuts rukkers de brui en haal die troepen weg en ga er
zonnepanelen van kopen mafkezen strakz zitten wij hier met een kouwe does.
en dat allemaal om Jaap de Opschepper in het zadel te helpen bij de NAVO.

Ziet dan niemand wat die rukkers van een Balkende ezels aan het doen is, strakz neemt niemand meer zijn eigen verantwoordelijkheid.

Herrbirk | 28-10-08 | 13:50

-weggejorist-

Brynnar | 28-10-08 | 13:50

Wat WW zegt.

azijnseikerT | 28-10-08 | 13:50

Verbieden die softdrugs!
Schadelijker dan de meeste harddrugs!

Einde van de Domheid | 28-10-08 | 13:50

@Matthias Reim
Bekend met de regio (is dat ook goed?). Daarnaast geef ik u een compliment.

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:50

Ik hoorde vanmorgen Lea Bouwmeester van de PvdA op de radio en daar kwam weer de bekende pappen en nathouden taal uit. Er vanuit gaande dat er expliciet in het regeerakkoord staat dat er niets wezenlijks ondernomen zou gaan worden op softdrugs gebied valt te vrezen dat er, ongeacht de kamermeerderheid, helemaal niets zal veranderen en dat de huidige status quo gehandhaafd zal blijven. De PvdA zal zich namelijk verzetten en ik geloof niet dat het CDA het kabinet zal laten vallen op dit punt. Jammer, want hier ligt een historische kans om dat achterlijke gedoogbeleid te dumpen.

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 13:50

Wat zit Ronald Koeman daar lullig op die trap en in slecht engels bullshit uit te kramen.

R.B.Scott | 28-10-08 | 13:48

OmeletDuFromage | 28-10-08 | 13:42

... en een omelet maak je niet VAN kaas maar MET kaas

"Het planten staat gepland... etc."

Ouwe Gek | 28-10-08 | 13:44

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:38

Of Brabo's zijn een stuk intoleranter.

Gustav | 28-10-08 | 13:42

Het zaadje wordt geplant. Niet gepland.

OmeletDuFromage | 28-10-08 | 13:42

@Zeeuwse Boer | 28-10-08 | 13:40
Ik snap het probleem niet. Moet in 020 ook elke dag toeristen de weg wijzen naar de wallen, coffeeshops, musea etc.

loerelau | 28-10-08 | 13:42

Afschaffen die krakers troep. Die lucht is niet te harden!

LTS__zwakstroom | 28-10-08 | 13:42

ik zou zeggen dat verstrengde grenscontroles over een langere periode veel effectiever is ipv een hele stad van softdrugs onthouden omdat een paar verdwaalde belgen en fransen hier hun jointje komen halen

DrKaasschaaf | 28-10-08 | 13:41

Brimstich | 28-10-08 | 13:39
:-)

Zeeuwse Boer | 28-10-08 | 13:41

Gezonde prijsontwikkeling als je producent bent, dat dan weer wel. Beetje aanklooien op je balkonnetje wordt interessanter. Paar grote kassencomplexen in Roemenië echter voor de hand liggender.

Ouwe Gek | 28-10-08 | 13:40

Legalize it!

loerelau | 28-10-08 | 13:40

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:38
Asociaal niet. Maar als je dagelijks één of meerdere Belgen de weg naar de dichtsbijzijnde coffeeshop moet wijzen, wordt je er langzaam maar zeker gestoord van.

Zeeuwse Boer | 28-10-08 | 13:40

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:38
HARDE KUCH
U komt niet uit die regio?

Matthias Reim | 28-10-08 | 13:40

De kortzichtigheid van de politici blijft me verbazen. Beslissingen nemen die goed vallen bij de achterban en ondertussen de gevolgen van die beslissingen volkomen negeren.

spanarchist | 28-10-08 | 13:40

Van blowen wordt je onverschillig, maar dat kan me niet zoveel schelen...

Brimstich | 28-10-08 | 13:39

Waarom hoort men nooit wat over drugproblematiek in Enschede, Arnhem of Nijmegen. Daar komen de Duitse hash-liefhebbers aan bod, maar zonder overlast. Belgen en Fransen zijn blijkbaar een stuk asocialer.

kapotte_stofzuiger | 28-10-08 | 13:38

ik doe al jaren wiet-toppen.

illuvatar | 28-10-08 | 13:38

Als ze het maar niet gaan verbieden, dat zou zonde zijn.

Datniet | 28-10-08 | 13:37

Gewoon exporteren

Mr. S | 28-10-08 | 13:37

Zonder een van onze belangrijkste exportproducten was de kredietcrisis pas echt een ramp geworden!

Ober3bier | 28-10-08 | 13:36

Gewoon buitenlanders weigeren, want daar zijn wij Nederlanders zo goed in. *kuch*

Zeeuwse Boer | 28-10-08 | 13:36

Daar gaat onze cultuur.

joyriders | 28-10-08 | 13:33

Ze worden het toch niet eens, allemaal vechten om hun stukje eigen belang.

Bier-Sexueel | 28-10-08 | 13:33

Legalize!

Willianus Wortelus | 28-10-08 | 13:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl