Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Doorbraak: Links-zijn is biologisch bepaald

dna.jpg Uit de jongste wetenschappelijke publicatie van het tijdschrijft Science blijkt dat een linkse politieke voorkeur samenhangt met een genetisch defect. Onderzoekers legden een relatie tussen politieke voorkeur en de manier waarop het brein met angst omgaat. Het kwam er op neer dat linkse mensen het ook niet kunnen helpen. Onderzoekers lieten hun proefpersonen plaatjes van smerige en enge dingen zien. Zo kregen ze plaatjes te zien van spinnen op een gezicht, van bloed en van open wonden. Het bleek dat de personen met een linkse politieke voorkeur overwegend catatonisch en afgestompt reageerden op bloed en open wonden. Proefpersonen met een rechtse politieke voorkeur vertoonden een normaal reactiepatroon. Lees maar. De verklaring is dat mensen met een rechtse politieke voorkeur schrikkeriger reageren op fotos van bloed en wonden, iets dat duidt op een beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar. Rechtse mensen vragen zich eerder af waarom een man in een witte jas hun vieze foto's laat zien. Linkse mensen hebben juist een passieve, contra-reactief en afwachtende grondhouding. Links zijn is genetisch, maar door het probleem op tijd bij jezelf te erkennen is er wel wat aan te doen, soms dan.

Reaguursels

Inloggen

@Biomassa

Huiswerk is allang gedaan. Ik kan er niets aan doen dat je de realiteit van de echte wereld niet goed aan kan. Gedetermineerdheid en het koppelen aan Hitler is totaal wat anders dan genetica. Het kan heel goed dat bepaalde karakterontwikkelingen tot in de politieke voorkeur gestuurd wordt door een bepaalde aanleg. Of zoiets uit komt is een tweede. Vergelijk het met een genetisch onderzoek waaruit ze konden herleiden dat drankmisbruik genetisch ''gestuurd" is. Als ik hieruitvolgend zou gaan krakelen dat ik hiermee alle biertjesdrinkers stigmatiseer, dan ben ik net zoal jij bezig en zou ik relaties leggen die er niet precair zijn.
Ik vraag me ook wel af of je dit onderzoek wel goed begrepen hebt, want aan die rare draaien die je geeft toon je aan van niet.
Maar goed, veel plezier nog in je eigen wereldje en post vooral nog een keer om lekker het laatste woord te hebben. Mij zul je in dit topicje niet meer zien.

inquisitra | 26-09-08 | 11:52

inquisitra @ 21:59
Sukkels kom ik hier wel vaker tegen, daar zal ik op z'n minst geen uitzondering in zijn. Mijn visie omtrent de moslims wil ik graag op een later tijdstip met jou bespreken hoor (kan nog een leuke discussie worden). Ook met sukkels ga ik graag de discussie aan, met jou dus ook!
WOII aanhalen is, in het licht van de genetica, niet eens zo vreemd.. Ik heb het tenslotte niet bedacht.. Mensen in "hokjes" indelen op basis van genetica.. Da's in de geschiedenis nooit eerder voorgekomen, behalve ten tijde van de Jodenvervolging in WOII.. Dat kan je natuurlijk ontkennen, maar vertel mij dan eens welke motieven Hitler destijds had om tot massale uitroeiing van de Joden, zigeuners, e.d. over te gaan?!!! Had dat dan niks met die z.g. Übermensch te maken, het Arische "ras" en vernietiging van alles en iedereen die destijds klaarblijkelijk veroordeeld werd met als enige reden dat men "foute" genen bezat?!!
Doe je huiswerk nou es goed, voordat je al te makkelijk achter andermans geroeptoeter aanrent.. Succes!!

Biomassa | 26-09-08 | 00:49

@biomassa

Oh ja... de bekende linkse retoriek. Haal de WOII er maar weer bij, sukkel. Als er mensen bereid zijn tot een holocaust dan zijn het moslims wel. Maar dat zie je toch niet vanwege dat genetisch defect.

inquisitra | 25-09-08 | 21:59

Van Dal @ 15:24
Zo leren we elkaar nogges kennen... Kom je ongetwijfeld binnenkort weer tegen, óók als je dit bericht niet meer leest....

Biomassa | 25-09-08 | 01:56

inquisitra @ 13:54
U zou dus ook zomaar blindelings achter de retoriek van Hitler, Goebbels, e.a. aanlopen, zonder ooit ook maar enige moeite te doen voor uzélf te denken? En gaat u dan achteraf ook zeggen "Ich hebbe het niet helemaal gesnappt" of iets in die trant??! Je zou je moeten schamen droplul!!

Biomassa | 25-09-08 | 01:24

Naschrift..
Hoxha vertoont inmiddels nogal wat overeenkomsten met het begrip "Übermensch" en begint steeds meer kwalijke trekjes over te nemen van destijds ene A. Hitler... Mijn vraag (lees uitdaging) aan de prof himself... Beste Hoxha, kunt u in een volgend item uw statement misschien nader toelichten? Doe uw best en bewijs dat u nadrukkelijk niet de bedoeling hebt om in de voetsporen van het fascisme te treden..!!!! (en verwijs dan niet naar nikszeggende en onbetrouwbare flutonderzoekjes, want die zijn niet de oorzaak. Slechts een middel om er uw persoonlijke "gelijk" aan te ontlenen)!!

Biomassa | 25-09-08 | 01:14

Is prof Hoxha eigenlijk écht professor of geeft hij zich daar alleen voor uit?? Zijn opmerkingen leiden in elk geval níet tot overbrugging (zelfs discussie) van standpunten tussen verschillende bevolkingsgroepen, danwel wederzijds respect tussen politiek andersdenkenden..!
Eigenlijk toont onze "nepprofessor" alleen maar aan dattie GeenStijl overduidelijk misbruikt om de "rechtsmensch" op te zetten tegenover de "linksmensch" en daarmee de rechtsdenkenden (als ras?) als superieur beschouwt t.o.v. de linksdenkenden.. En dat notabene in een land waar de rechts/links-verschillen niet eens zo groot (hoeven te) zijn!
Ik zou GeenStijl v.w.b. de onafhankelijkheid en de geloofwaardigheid dan ook willen aanraden om dit soort "beledigende, respectloze opruiers" voortaan op deze site geen podium meer te geven..!
Als meneer Hoxha inderdaad professor is, dan zou zijn toekomst bij uitstek elders een beter lot verdienen en is zijn toekomst meer gebaat bij een andere "professie", dan het posten van nogal ophitserige en ongenuanceerde stukjes op deze site!!!

Biomassa | 25-09-08 | 01:05

ja een nipo onderzoek wel ja. ga jij maar een semi-wetenschappelijk onderzoek als dit financieren met 1000 pp
oow shit dit topic is ouwd, wat doe ik hier eigenlijk, niemand die het meer leest

soundwave070 | 25-09-08 | 00:08

46 proefpersonen? Laat me niet lachen. Een beetje test heeft er minstens 1000.

zzz | 24-09-08 | 16:31

Bij Prem duurde het even, maar uiteindelijk ziet ook hij het licht.
Welkom bij de club Prem.

Flap Drol | 24-09-08 | 16:28

Brynnar | 24-09-08 | 10:32

Nee, linkschmenschen ontberen het VERMOGEN tot het inschatten van mogelijke problemen en gevaar. Je gaat pas nadenken als je gevaar ONDERKENT. Dat doen linksmenschen niet erg goed. De consequentie is dat linksmenschen per definitie de grotere groep in gevaar brengen als je ze op belangrijke posities zet. Er zijn namelijk bar weinig hee succesvolle ondernemende linkschmenschen. Misschien een teken dat risicocalculatie bepaald niet hun sterkste kant is. Ze gedijen wel in subsidiesponsen, omdat falend beleid vaak gewoon toegedekt wordt met een nieuwe zak geld die uiteraard toegespeeld wordt door andere linksmenschen. Frappant genoeg kun je wel zeggen dat ze het perfecte kannonenvoer zijn. Niet te snel van slag door bloed, bereid tot het plegen tot een moord (zolang het hun morele gelijk maar onderstreept) en weinig last van het geweten. Daarentegen weten ze hun vijand weer niet goed te herkennen, wat de zaak weer gecompliceerder maakt. Tja.. linkschmenschen...

inquisitra | 24-09-08 | 13:54

Rechtse mensen zijn idd banger en laten zich ook vaker leiden door angst.

Woods | 24-09-08 | 13:08

RECHTS is bang en LINKS is boos blijkt uit mijn studie. Dus hier klopt niets van!

prinses maxima | 24-09-08 | 11:57

Kulstudie : n=46 is een belachelijk klein aantal om dit soort conclusies aan te verbinden, ook al overleeft het de statistiek. En bovendien kan je rechtse mensen zo ook classificeren als bangepoeperds en linkse mensen als slim en rationeel omdat ze zien dat het maar een plaatje is. En bovendien :Universiteit van Nebraska? Wist niet dat daar uberhaupt iemand woont met een IQ van boven de 80

rintelman | 24-09-08 | 11:42

-weggejorist-

Brynnar | 24-09-08 | 10:32

Eindelijk een politiek gerelateerd onderzoek waar we iets mee kunnen: heel Nederland op de testbank en al die linkse lutsers ' behandelen' .

@Artois: ik kijk wel degelijk naar wat ik heb, de linkse rukkers nog meer, want die willen het hebben voor de arme mensen in ons land die niet willen werken. En ik hoef al helemaal geen ontwikkelingshulp gefinancierde grote auto, ontwikkelingshulp mag wat mij betreft gedecimeerd worden. Met het geld dat overblijft kan mijn pensioen betaald worden, omdat ik me over 35 jaar helemaal suf gewerkt heb voor een pensioen dat ik niet ga krijgen, omdat de mensen van nu mijn bijdrage krijgen omdat ze zelf niets hebben opgebouwd en de linkse rakkers vinden dat ook zij recht hebben op pensioen.

Pikkestrijder | 24-09-08 | 09:24

Kijk, dit is wederom een bewijs dat wetenschappelijk onderzoek, weten om het weten loont!

Flowers | 24-09-08 | 09:12

Links is laf... Dat het zelfs een afwijking is wel heel goed nieuws! Kunnen we er tenminste een remedie voor ontwikkelen! We zullen die arme zieltjes eens helpen.

Linkse lutsers ik heb met jullie te doen. Wij rechtschapen goed volk zullen jullie helpen met overleven. Want wij willen overleven en zijn niet te beroerd om voor ons volk te zorgen, ook al zijn het zachte gebakjes.

Martinus_van_Oranje | 24-09-08 | 08:49

Zeg, Artois, je beschrijft de gemiddelde linksmens... Ik begrijp dat een spiegel confronterend kan zijn.

aad van der naat | 24-09-08 | 08:44

Het zegt ook iets over rechts. De competenties die rechtse mensen in dit artikel worden genoemd verklaren wellicht:
massaal lidmaatschap van de NSB
Germaanse WaffenSS
sympathie voor linksverslindende Zuid Amerikaanse dictators
eigenvolkeerstapartheidsgedrag
zelfverzurende chronische ontevredenheid
niet kijkend naar wat je hebt, maar naar wat je niet hebt
eigen verantwoordelijkheid voor verhongerende kinderen
ontwikkelingshulpgeld inzetten voor nog grotere eigen auto's
bejaarden in goedkope zorggevangenissen
zeehondjeknuppelenvoorjas
etc. etc..
Het is goed dat GeenStijl ook eens de wetenschappelijke kant opgaat. Zou overigens Mengele nog leven?

Artois Arnhem | 24-09-08 | 08:37

Je zou ook kunnen stellen dat linksmensen gewend zijn andermans geld uit te geven en andere mensen te beroven van hun goederen.

In deze context is het waarschijnlijk niet zo dat rechtsmensen bang zijn maar dat zij bloed en spinnen associeren met gevaar en machteloosheid. De parasiyaire linkse hordes plunderen immers als schadelijk ongedierte de gehele samenleving.

In de echte wereld is het immers vaak zo dat het kankergezwel van de parasitaire industrie zeer goed georganiseerd is en zijn uitzaaingen in de gehele samenleving heeft. Voor zoveel verzamelde linkse domheid en macht dient ieder verstandig mens angst te hebben immers links vreet, als een lemming en daarbij dom lachend, de gehele zuur verdiende ruif van de samenleving leeg.

Hans Anders | 24-09-08 | 07:46

Grappig, klopt volgens mij wel:
De linksen die ik ken hebben ook iets robotachtigs over zich.
Een persoon, een ras-pvda'er, lijkt het zelfs bijna.

Mulimans | 24-09-08 | 07:42

"There is nothing to fear but fear itself." Franklin D Roosevelt.

bouwfucker | 24-09-08 | 01:38

een breed onderzoek van de universiteit van michigan uit 2006 toonde aan dat van de dikke, lelijke en onondernemende (saai leven) mensen resp. 65, 76 en maarliefst 87% rechts stemt. herkenbaar?

Phuzzie | 24-09-08 | 00:21

"Testpersonen die sneller geschokt werden door plotse bedreigingen, hielden er door de band ook veel conservatievere denkbeelden op na. "

"denkbeelden... over thema’s als de doodstraf, buitenlandse hulp, abortus, het homohuwelijk of de Irakoorlog"

DeaconDrCrane | 24-09-08 | 00:21

oftewel rechtse bruinhemden reageren nog zo primitief als holbewoners en linksdenkenden zijn net een heel klein stapje verder op de evolutionaire ladder. verbaast me niks. vraag me alleen af waar een nihilist als ik dan toe behoor, of is dat ook links?

soundwave070 | 24-09-08 | 00:20

Linkse mensen reageren dus minder primair maar meer beschaafd.

rjochtrêgich | 24-09-08 | 00:12

We weten nu in ieder geval dat prof. Hoxha een angsthaas en een conservatieveling is.

"De verklaring is dat mensen met een rechtse politieke voorkeur schrikkeriger reageren op fotos van bloed en wonden, iets dat duidt op een beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar. Rechtse mensen vragen zich eerder af waarom een man in een witte jas hun vieze foto's laat zien."

Rechtse mensen zijn dus watjes volgens jou. Mensen die zich laten lijden door angst zijn in staat tot werkelijk alles. Overlevingsinstinct (die beschermt het individu) is niet iets dat nou enorm bijdraagt aan het nemen van de in de praktijk handigste oplossing. Angst is bijna nooit een goede indicator, het verziekt je beoordeling enorm.

Bovendien: leer eens lezen, er staat progressief en conservatief. Dat is niet helemaal hetzelfde

Je kunt er ook van maken:

Neonazis en andere rechtsmensen zijn zo angstig vanwege hun genen.

Hondenmoller | 24-09-08 | 00:00

@aad van der naat:
"Kijk, loosvanstijl doet precies wat de linksmens altijd doet, "

Alleen ben ik geen hen, ze, of de linksmens.

"hij probeert beledigend te zijn."

Nee hoor, ik probeer uit te leggen wat de kern is, het echte stuk schrijft met leestekens en de 'conclusies' wat uit te werken / nuanceren.

Even ontleden? goed idee;

"Even ontleden, geenstijl kerkse rechtsgangers, met andere woorden, iemand die post op geenstijl is kennelijk rechts, kerkelijk... "

Nee, meer in de zin van volgzaam ('kerkelijk'), ' gelovig' (onderzoek met vreemde conclusies, 'vrije markt' e.d.)

"Dus waarschijnlijk lid van de gereformeerde kerk, en lid van de CU... of het CDA natuurlijk. En vervolgens, jawel, wat ik al eerder meldde, roept de linksmens dat de ander wel bang en dom moet zijn. "

Nou dat kaatste ik kipenneukert, dat het onderzoek dus dAt zegt, feitelijk pro-links is als het aankomt op coole niet angstige leiders.

"Inhoudelijk heeft deze linksmens namelijk niets te melden."

Dat zeg je alleen omdat alles dat ik al als parels voor de zwijnen gooide niet is wat jij denkt en je dus blijkbaar wrevelt.

"Het blijft bij wat vage toedichtingen, toeschrijvingen, mislukte beledigingen... "

Nu heb ik een jaartje psychologie gedaan, en mijn voorzichtige conclusie is dat al wilde ik je niet beledigen je je dat wel voelt.

"Tsja, eigenlijk moet je er diep medelijden mee hebben. Ik wacht op de dag dat de linkse kerk een enorme verkiezingsnederlaag lijdt... Op die dag trek ik een fles Mouton Cadet Baron Philippe de Rothschild 1997 open. Misschien dat er dan linksmensen wel spontaan zelfmoord plegen....""

Nou succes dan maar.

loosvanstijl | 23-09-08 | 23:36

Stukje retoriek a la Geenstijl. Is links nu ineens toch weer progressief? Straks is links weer ouderwets en achterhaald. Net hoe het uitkomt. Die hetzes van Geenstijl (bijvoorbeeld tegen links) maken het echt minder interessant hier.

Roer | 23-09-08 | 22:52

Mooi geschreven Hoxha!

Brandje | 23-09-08 | 22:39

zou Mohammed Enait ook linksch zijn?

Jeff_Buckley | 23-09-08 | 22:00

Hoe zit 't dan met racisme,is dat ook genetisch bepaald?

rickie hendrix789934 | 23-09-08 | 21:59

Rudimentair? Gossiehhh, zit Mohammed Enait nu ook al in de redactie van GS?

Sjompie | 23-09-08 | 21:56

@kippeNeukert | 23-09-08 | 21:50
Die vond ik dan wel weer leuk.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 21:53

-edit nee hij heeft een punt. Kappen met die ongein -

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:50

DumpendeDenn | 23-09-08 | 21:45

Nee, oproepen tot het afslachten van politieke tegenstanders wordt in het gemeen niet gewaardeerd. Probeer het eens in Noord Korea, misschien vinden die het wel wat..... over links gesproken.......

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:49

@kippeNeukertje

Draadvervuiler.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 21:46

-weggejorist-

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:46

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:41

Nah. Ik dacht van: Ik doe een vreemde suggestie. Duidelijk niet geaccepteerd door iedereen.

Jammer.

DumpendeDenn | 23-09-08 | 21:45

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:40

Lekker toch ;-). Joh al dat gezwam over links en rechts. eeet je, over de hele breedte van het politieke scala zijn het allemaal sukkels. Alleen de rechtsen zijn een beetje liberaler en vorderen minder belasting. Blijft er meer over om mee naar de hoeren te gaan......

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:44

Dus rechtse mensen kunnen zich bedreigd voelen door een foto en linkse mensen niet? Volgens mij vormen foto's normaal gesproken ook geen bedreiging dus wiens reactie is nou eigenlijk merkwaardig??? Overigens doet het angstig worden door een plaatje me sterk denken gelovigen die hysterisch worden door een Mohammed (je weet wel, die pedo) cartoon of een bloot foto of zo iets. Bijvoorbeeld mensen als Sarah Palin (die literatuur over homoseksualiteit uit een bibliotheek probeerde te krijgen) of een willekeurige hakbar die koppen wil afsnijden als hij een grappig plaatje ziet.
Volgens mij ging het onderzoek dan ook over conservatieven op z'n Amerikaans (soort kapitalistische hakbars) en dat is heel wat anders als gematigd rechts op z'n NL. Dus eigenlijk gaat dit item helemaal nergens over...

NoahHafra | 23-09-08 | 21:42

DumpendeDenn | 23-09-08 | 21:31

U is van de schedelmeet sekte? Zegguh Joris, is dat niet een beetje........

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:41

@aad van der naat | 23-09-08 | 21:21
Je begrijpt natuurlijk dat ik daar als linksmensch dan weer veel te lui voor ben.

Knollebollie | 23-09-08 | 21:41

@doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:32
.. BOE!! lol
vriend!

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:40

-weggejorist-

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:33

kippeNeukert | 23-09-08 | 18:42

Precies, het gaat hier om wetenschappelijk onderzoek, waaruit moet blijken dat rechtse mensen gevoeliger zijn voor angsten. En als we de angsten even bekijken (angst voor spinnen) irreële angsten. Het is niet ZO moeilijk hoor. Kortom, rechtse mensen bang makenis makkelijker dan linkse mensen bang maken. Althans, dat doet hhet onderzoek vermoeden. Zelf twijfel ik daaraan, want ik ben zo rechts als de neten en ben helemaal nergens bang voor.

Jokkebrok | 23-09-08 | 18:30


Lieve schat, mijn bevindingen staan al in het reaguursel. Het is een beetje deerlijk te moeten zien dat je OOK dat niet kan begrijpen. Nou als je klaar bent met het VMBO, dan kom je nog maar eens terug, hè? Welterusten en zorg dat mama nog even warme melk met honing voor je maakt, dat is goed tegen enge dromen..... sufkut....

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 21:32

-weggejorist-

DumpendeDenn | 23-09-08 | 21:31

@medvjed | 23-09-08 | 21:03
"arische spelling"? wat is dat dan wel niet??? mhoehaaaa
linkschmensch!
(femke is it you?)

kippeNeukert | 23-09-08 | 21:30

Ik begreep het juist andersom, rechtse mensen schrikken snel en voelen zich snel bedreigd. Maar ja, mijn bron is zeker links te noemen: noorderlicht.vpro.nl/artikelen/4004125...

Loekie Skywalker | 23-09-08 | 21:30

Ach, Knollebollie, als jij zo'n behoefte voelt om CU-stemmerts en CDA-stemmerts te executeren, hetgeen trouwens erop duidt dat je inderdaad net een gevaarlijke diersoort bent, ga je gang....

aad van der naat | 23-09-08 | 21:21

Mooi. Kan ik tenminste straffeloos enge bange rechtse mensen executeren. Is tenslotte een aangeboren aandrang. Kan ik ook niks aan doen.

Knollebollie | 23-09-08 | 21:12

Is dit op de een of andere manier ook te koppelen aan zeurderige en zure niet (ex) rokers?

uitdekleigetrokken | 23-09-08 | 20:42

Ja hoor:

Linkse mensen vinden dat rokers het milieu te veel vervuilen, daarom mag het niet meer.

Rechtse mensen vinden dat rokers zich te makkelijk neerleggen bij het betalen van de belasting op tabak. Geen ruggegraat!

Fortunate Son | 23-09-08 | 21:12

campion | 23-09-08 | 20:43
Neen, dat klopt weer niet. Ziet u het zelf waarom niet of moet ik dat uitleggen?

überbrain | 23-09-08 | 21:10

@campion | 23-09-08 | 20:43
Ow my god,dus eigenlijk zijn linkschmensen stoere bikkels?
Linkschmensen zijn altijd stoer tot ze weer eens door rechtsmenschen gered moeten worden .. 'Veel gepraat,weinig wol.
Je weet toch.. www.youtube.com/watch?v=wDls94uHLiI

de grote Anti | 23-09-08 | 21:09

Wij zijn de superieure ubermensch en de rest noemen we inferieure linksch menschen (moet blijkbaar met oud arische spelling) bah het wordt hier steeds misselijker.
Ik zap overigens operaties weg en van Ogrish.com (bestaat niet meer) werd ik vet misselijk. Moet ik nu toch op wilders stemmen?

Gaat geen stijl voortaan naar wetenschappers luisteren? mooi daar hou ik jullie aan.

medvjed | 23-09-08 | 21:03

Je wordt ermee geboren, Net als links en rechtshandigheid. Klinkt me erg logisch in de oren. Karakter is ook gedeeltelijk aangeboren. Mwah.. geen slecht verhaal.

PTX | 23-09-08 | 20:50

"Een instinctief beter gevoel voor gevaar". Tja, zo kun je het noemen. Je zou het ook zo kunnen stellen dat rechtsmensen een stelletje laffe angsthazen zijn.

campion | 23-09-08 | 20:43

Is dit op de een of andere manier ook te koppelen aan zeurderige en zure niet (ex) rokers?

uitdekleigetrokken | 23-09-08 | 20:42

Bravo, het probleem is eindelijk gevonden.

Eerst maar eens alle linkse politicie en het hele subsidiewezen een hersenoperatie of transplantatie laten ondergaan :-D

G. Patton | 23-09-08 | 20:37

Kijk, loosvanstijl doet precies wat de linksmens altijd doet, hij probeert beledigend te zijn. Even ontleden, geenstijl kerkse rechtsgangers, met andere woorden, iemand die post op geenstijl is kennelijk rechts, kerkelijk... Dus waarschijnlijk lid van de gereformeerde kerk, en lid van de CU... of het CDA natuurlijk. En vervolgens, jawel, wat ik al eerder meldde, roept de linksmens dat de ander wel bang en dom moet zijn. Inhoudelijk heeft deze linksmens namelijk niets te melden. Het blijft bij wat vage toedichtingen, toeschrijvingen, mislukte beledigingen... Tsja, eigenlijk moet je er diep medelijden mee hebben. Ik wacht op de dag dat de linkse kerk een enorme verkiezingsnederlaag lijdt... Op die dag trek ik een fles Mouton Cadet Baron Philippe de Rothschild 1997 open. Misschien dat er dan linksmensen wel spontaan zelfmoord plegen....

aad van der naat | 23-09-08 | 20:35

'De verklaring is dat mensen met een rechtse politieke voorkeur schrikkeriger reageren op fotos van bloed en wonden, iets dat duidt op een beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar'

Weinig aan toe te voegen,behalve dan dat ik als 'rechtse' malloot waarschijnlijk een hoop meer gruwelijke en walgelijke dingen heb gezien dan de gemiddelde linkse lutser.. Maarja,de linkse lutser ziet een slagaderlijke bloeding en denkt 'laat ik misschien maar 112 bellen' terwijl ik zou denken het bloeden op de een of andere manier tegen te gaan.Dus het klopt,rechtse mensen hebben meer besef van leed.En de gevolgen ervan.

de grote Anti | 23-09-08 | 20:32

-weggejorist-

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:26

-weggejorist-

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:24

-weggejorist-

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:23

Aad, de (foutieve) conclusie van deze geenstijl kerkse rechtsgangers spreekt in jouw straatje, dus je 'moet' :-) wel bang en dom zijn.

loosvanstijl | 23-09-08 | 20:17

Echte artikel: Nano deeltjes op pc randapparatuur het nieuwe asbest?
Of: Nano deeltjes, gevaarlijk of niet?

Geenstijl stijl:
Nano deeltjes op pc randapparatuur het nieuwe asbest!!
Nano deeltjes, zeer gevaarlijk!

Ik ben benieuwd wat de die hard scheldende en on-originele eau schrijvers voor defect genen hebben :-)

loosvanstijl | 23-09-08 | 20:16

Zeg kippeneukert, probeer de linksmens eens wat meer op niveau af te zeiken... Anders gaan de linksmensjes weer brullen dat de rechtsmensen bang en dom zijn... Dat roepen linksmensjes namelijk altijd.

aad van der naat | 23-09-08 | 20:13

of gewoon deaut..

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:10

@loosvanstijl | 23-09-08 | 20:03
ga toch kraken.. (of tofu eten.. met je linnen tasje)

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:08

Ja dat rechtse geenstijlers geen wetenschappers zijn leek mij al :-)
Uit het originele bericht, hetgeen maar 1 opvatting en uitleg is:
POLITIEK:
Politieke voorkeur biologisch bepaald?
Let u op het vraagteken? Andere conclusies hadden kunnen zijn: zijn bang voor spinnen, kunnen tegen bloed, etc...

Nu stem ik links, was lid van een linkse partij, maar was ook een zeg maar survivalist (qua dienst) Daar waren er best veel zo, niet bangig voor spinnetjes of honden, maar ook weer niet pro injecties of bloed.

Sterker nog, ik haal uit het onderzoek dat de linksen juiste de coolere vechters zijn die 'zeer veel minder' minder snel van hun veels te duur gekochte 'vrije markt' stoel pleuren :-)

loosvanstijl | 23-09-08 | 20:03

Je zou op basis van het artikel ook een uitleg kunnen geven vanuit een ander uitgangspunt. Namelijk dat `rechtse mensen` zich laten laten leiden door angst.
-
Het heeft echter geen zin hieraan mee te doen. Ik stel voor Hoxha aan te melden voor een cursus begrijpend lezen. Er werd in het onderzoek geen gebruik gemaakt van de termen links en recht maar van progressief en conservatief.
-
Daarom een vraag: zijn linkse mensen (wat is links, wie zijn dat, eten ze ook blauwe m&m`s of alleen rode?) nooit conservatief en rechtse mensen (wie is rechts, waarom, gaan ze soms ook naar de wc?) nooit progressief?

Fortunate Son | 23-09-08 | 20:03

Links is dom, rechts is dom en in het midden heeft geen mening. Is er meer keuze?

luckor | 23-09-08 | 20:00

+2000000000000 kuddo's voor inquisitra!!

kippeNeukert | 23-09-08 | 20:00

Het is aan genetische defecten te danken dat de mensaap tot mens geëvolueerd is...

links tuig | 23-09-08 | 19:59

+10000000000 kuddo's voor Aad!!

kippeNeukert | 23-09-08 | 19:58

Grijp je snel naar geweld voor je morele linkse gelijk? Dan ben je links.
Zie het gevaar niet aankomen? Dan ben je links.
Wil je graag uitsterven? Dan ben je links.
Ben je een handelingsonbekwame, incompetente en visie-arm? Tja.. links.
Alle grote moordenaars der mensheid zijn ook al links. Hitler was links met zijn nationalistische versie van het socialisme. Stalin was links. PolPot was links. Noord-Korea (de natte droom van elke SP'er) is links. Vandaarrrrrrrrr....

Als ik denk ik metafoortjes...
Dus als ik het goed begrijp zijn linkse figuren een soort konijntjes met gewelddadige inslag die schaapachtig in de koplampen van een aanstormende auto staren, terwijl ze het katje rechts van de weg verrot schelden, terwijl het poeske alleen wil waarschuwen. En het konijntje kan er blijkbaar niet eens wat aan doen.
Tja, dan sterf je vanzelf uit, tenzij je elke keer door rechtse rakker in leven gehouden wordt.

inquisitra | 23-09-08 | 19:58

Het stukje is erg leuk. Ik denk dat als iets grappig is dat het ook waar is.

Einde van de Domheid | 23-09-08 | 19:58

Grappig, al die linksmensen die als reactie op wetenschappelijke bevindingen gaan lopen schelden op wat zij dan rechtsmensen plachten te noemen... Rechtsmensen, wat zijn dat? Oh, die moet je zoeken in het confessionele behoudende kamp... Zeg maar de vriendjes van de linksmensen, immers, behoudend, conservatief, dogmatisch, en met een genetische afwijking... De linksche domheid kent werkelijk geen grenzen, ze willen graag schelden op liberalen, maar dat krijgen ze nog niet eens voor elkaar. Liberalen zijn namelijk niet rechts... Ook niet links... Links en rechts zijn door linksmensen bedachte kreten... Waarmee ze een goed en een kwaad trachten te forceren... Linksmensen doen namelijk enorm aan vijand-denken... Eigenlijk zit geweld er bij de linksmens ingebakken... en blinde agressie... En ja, voor linksmensen moet je beducht zijn, net als voor een wild dier, dat kan ook gevaarlijk zijn. Dat heet voorzichtigheid. De linksmens doet dat dan af met het denigrerende woordje angst... Daarmee hoopt de linksmens namelijk de zelfbedachte rechtsmens weg te zetten. Maar sinds rechtsmensen slechts in het verwrongen linksmensen-wereldbeeld voorkomen zetten ze werkelijk niets weg.

aad van der naat | 23-09-08 | 19:56

@drs. Pindiaan | 23-09-08 | 19:32
fout: de linkse kerk is ten dode opgeschreven en gedraagt zich als aangeschoten wild.. Dat komt van jaren met het politiek-correct vingertje wijzen, en nu krijgen ze een dikke middelvinger terug!! tsja, zie daar nu maar eens mee om te gaan..
U beheerst dat duidelijk nog niet..

oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker!

kippeNeukert | 23-09-08 | 19:52

-weggejorist-

drs. Pindiaan | 23-09-08 | 19:32

+ Kudeaux voor de wetenschappelijke bijdrage. Ik mis dit soort items als ik dood hout doorneem.

dr Rechts | 23-09-08 | 19:26

Het bericht suggereert toch ook dat rechtse mensen angsthazen zijn. Maar dat komt wellicht omdat Rechts in USA = Rechts + Christelijk, terwijl in NL Rechts niet erg christelijk is. Kortom: Professor, doe de test es met Nederlandse proefpersonen.

dr Rechts | 23-09-08 | 19:25

+1 voor Hox voor de briljante vertaling van dit onderzoek. Smakelijk gelachen.
Maar resumerend denk ik: angst is een slechte raadgever.

-edit | 23-09-08 | 19:17

Rechtse mensen zijn blijkbaar dus slechter in staat om zich aan te passen, angst voor open wonden is namelijk heel 1900; we hebben tegenwoordig zeep, verband, jodium enzoverder. Het selecteert zich hopelijk snel uit.

groenteman | 23-09-08 | 19:17

wat een kasplanten zeg. Zo kom ik ook aan een proefschrift. Dezelfde relevantie als het verband aantonen tussen hard rijden en witbrood eten. Gelul van een dronken aardbei dus.

zeiksmurf | 23-09-08 | 19:16

De schrikreactie teweeg gebracht door de bedreiging conservatief rechts te zijn, moet wel inhouden dat ik klaarblijkelijk ultra-rechts ben. Is dat ff schrikken!

Sikkeneur | 23-09-08 | 19:11

Links zijn is erfelijk?! Godespleuris en de taktyphus!! Als of de platvoeten, slechte gewrichten, psoriasis en de psychische storingen nog niet genoeg waren..
Ik heb het helemaal gehad met die pleuris erfelijkheid!!
*Halveerdert IQ, doet bijbel kopen doen & leert homo's haten.*
"Stuur Charles Darwin naar Guantanamo bay!!*

X4I | 23-09-08 | 18:48

@doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 18:20

Een doekje voor.. je tranen kan je krijgen. Confronterend he..
Je praat echt als een voorbeeld voor de linkse elitie die zich verheven voelt boven de "domme burger". Hoezo denigrerend? Het gaat hier om een wetenschappelijk onderzoek, maar ja als je een overtuigd moralist bent, ben je nou eenmaal niet echt meer voor rede vatbaar.. wel jammer eigenlijk.
-Is dat een dogma van links?

kippeNeukert | 23-09-08 | 18:42

Dus rechtse mensen zijn bangerds die aansturen op een politiestaat om dat ze overal gevaren zien ?

bakoenin | 23-09-08 | 18:37

@doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 18:20
Misschien dat je iets van jouw bevindingen na lezing van dit onderzoek met ons zou willen delen ? Wat zijn jouw conclusies?

Jokkebrok | 23-09-08 | 18:30

Hmmm

Een spin op een gezicht. Van de vele duizenden soorten spinnen zijn de soorten die gevaarlijk zijn op de vingers van één hand te tellen
Maden in een open wond, Maden worden gekweekt voor medische doeleinden. Ze worden ingezet op gecompliceerde wonden met verschijnselen van necrose te verhelpen en met succes.

Dus rechtse mensen hebben "een beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar", zo lees ik in het artikel.
Dat dacht ik dus niet. Blijkbaar zijn rechtse mensen niet in staat reëele en niet reële angsten van elkaar te scheiden.

Rechtse mensen zijn blijkbaar bange wezels die een intrinsieke gewaarwording hebben dat ze een bekende sociale structuur in stand moeten houden, omdat een verandering daarin onmiddelijk met gevaar wordt geässocieerd, hetgeen de opvallende samenhang van rechts gepeupel en xenofobie heel goed zou verklaren.

En de schrijver van dit artikel ontbreekt het blijkbaar aan vermogen de strekking van een onderzoek te interpreteren, maar dat hangt misschien samen met ernstig verminderde verstandelijke vermogens en daar kan je niks aan doen, dus daar wil ik niks van zeggen.

doekjevoorhet....... | 23-09-08 | 18:20

Leuk hoor. Maar nu als de sodemieter op zoek naar oplossingen. Een stukje gen-therapie dat het links-zijn herstelt en geneest. Indien dit niet mogelijk is dient er een zelfvernietigingsmechanisme geactiveerd te worden. Aan de slag! Binnen één generatie kunnen we ervan af zijn.

Eikenhout | 23-09-08 | 18:13

Linkse hersenen: tiny.cc/9W9OL

Dat zal dus ook wel waar zijn....

aad van der naat | 23-09-08 | 17:54

Afgezien van het feit dat je weinig waarde aan dit soort onderzoeken moet hechten wordt een verkeerde conclusie getrokken door Prof. Hoxha. Progressief is in Nederland niet links of rechts. Evenmin als Conservatief aan links of rechts valt te koppelen. PvdA hoor een progressieve partij te zijn maar is al jaren verlamd. CDA is zeker conservatief maar niet links. Wat is links en wat is rechts? Welke partij is progressief en welke conservatief?

Dirk Zijn! | 23-09-08 | 17:46

@TPB-tje | 23-09-08 | 17:14
Ronnetje praat over de immigranten problematiek want dat is links en rechts binnen de afstand van 2 oogkleppen.

Marks | 23-09-08 | 17:43

@Verlichtdespoot | 23-09-08 | 16:31
*start dual monitor sessie*
^Monitor1^
hehe, knipoog
^/monitor1^
^monitor2^
www.google.nl
WAS!
www.freetranslation.com
*koffie halen*
.....

@RonTuijnman | 23-09-08 | 17:00
Waarom beter opgeleiden vaker links stemmen?
A t/m D:
Als er enige meetbare correlatie is tussen de mate van hoger opgeleid zijn en 1 of andere meetbare typering dan zal dat toch wel iets van IQ zijn of iets dergelijks. Of schotelen ze stof voor op de uni die iedereen kan bevatten qua abstractieniveau? Dan weet ik nog wel een flinke kostenbesparing door het lager en middelbaar onderwijs af te schaffen en iedereen gelijk op een promotie onderzoek te zetten. "Ik ben gepromoveerd op subjectief beoordeelde nano-variaties in desgewenst schaalbare Nutrilon populaties" (gemeten door 46 proefpersonen in een populatie van 46 pakken Nutrilon volgens de eerlijk-verdelen-iedereen-1-pak distributie. *Gauss sterft een 2e dood*, sorry God.
Schreeuw1: als je slim bent en je bent niet hoger opgeleid dan is dat toch vaak heel dom behalve in die spaarzame gevallen dat je al snel genoeg een gat in de markt zag.
Schreeuw2: als je dom bent en je bent hoger opgeleid dan ben je toch knap slim dat je dat voor elkaar hebt gekregen. Kies maar of ga maar schreeuwen.

Kan je deze wijsneus/domoor/schreeuwlelijk even wijzen op de relevantie van jouw E met het woord "vaker" die je gebruikt in de zin boven A t/m E?

Marks | 23-09-08 | 17:41

Ik heb altijd al vermoed dat linksmensen chronisch ziek en geestelijk gestoord zijn, en zie, het wetenschappelijk bewijs wordt geleverd... Eigenlijk zijn linksmensen dus niet toerekeningsvatbaar, dus mogen ze ook geen rechtshandelingen verrichten, horen onder curatele te staan, en is het actief en passief kiesrecht voor hen taboe. Dus kunnen zo langzamerhand procedures worden opgestart om eerst eens de linksparteien te ontbinden... Het uitbuiten van geestelijk onvermogen is tenslotte misdadig. Wat zou het een opruiming geven, zeg, geen linkse rakkers meer die dagelijks mijn eetlust trachten te bederven... Oh, en verantwoordelijke posities in de overheid horen dus al helemaal niet door geestelijk gehandicapten te worden vervuld, dus al die linksambtenaren maar eens gewoon in een gesticht opsluiten. Ja, dit is een goed onderzoek geweest, met belangrijk resultaat.

aad van der naat | 23-09-08 | 17:38

Draag alleen mijn klabanus op links, en geloof me, die deinst voor niemand terug

Pilsvogel | 23-09-08 | 17:36

Mijn diepe afkeur tegen die Halsema en die Hamer is gelukkig dus genetisch bepaald maw : ik kan er ook niets aan doen. Die genen blijven toch wel altijd bij je, hoop ik, he?

mick jagger | 23-09-08 | 17:27

lutsers...... links/rechts is wat anders als progressief/conservatief

of willen jullie beweren dat de CU en SGP rechts zijn?

STBerrick | 23-09-08 | 17:27

Christenen, ouderen en burgelijke mensen zijn conservatief, en tja, die schrikken al van een blote tepel. Daar heb ik geen onderzoek voor nodig.

Teleurgesteld | 23-09-08 | 17:26

Het handsschrift van een linkshandige ziet er in het algemeen ook minder mooi uit dan het handschrift van een rechtshandige...

KOE MET NEUSGAT | 23-09-08 | 17:26

@ Koudguipje | 23-09-08 | 16:40

Verdomd, castratie of sterilisatie van mensen die worden verdacht van linkse sympathieën en 'het' probleem van de 21ste eeuw is binnen een paar generaties opgelost.

de.grote.vergeler | 23-09-08 | 17:25

politiek dan maar verbieden he voor mensen met een linkse afwijking.

staaf86 | 23-09-08 | 17:17

Iets zegt mij dat Geert -bennie blont- Wilders een weasel is met een klein bang en schrikachtig hartje. En stemmen lokken doet hij met angst aanpraten.

MadDieu | 23-09-08 | 17:16

@RonTuijnman
Uit onderzoek heeft juist gebleken dat hoogopgeleiden na hun studie overwegend rechts stemmen (VVD) aangezien we hier over hoge inkomens praten is het voor hun daarom aantrekkelijker de belastingen zo laag mogelijk te houden.

TPB-tje | 23-09-08 | 17:14

@Hoxha: Ben jij net als ik dyslectisch? Stuk gaat over progressief versus conservatief en niet -ik herhaal NIET- over links versus rechts voorkeur in de politiek. Maar het onderzoek is eigenlijk gewoon een open deur intrappen. Iedereen weet dat oude mensen angstiger en schrikachtiger zijn dan jonge mensen en iedereen weet dat hoe ouder en stijver je in het leven staat des te conservatiever je stemt.

MadDieu | 23-09-08 | 17:13

@ [-InFiDeLz!-]
Ik heb het streven om risico's zo klein mogelijk te houden. Een auto met airbacks bijv en strenge controles bij vliegvelden tegen drugssmokkel en terrorisme. Jij mag die kans dan wel zeer klein achten, typisch gevalletje van een tekortkomend vermogen van situational awareness AGAIN, aangezien het wel degelijk een reeel gevaar is, kijk maar naar Madrid, London, Egypte enz enz...... Lijkt me weer typisch links om tegen een wetenschappelijk onderzoek in te gaan door angsten direct als irrationeel te bestempelen. Angsten zijn een noodzijkelijk middel voor lijfsbehoud, is niks irrationeels aan. Het is juist irrationeel om onnodige risico's te nemen en onnodig gevaar te lopen.....

TPB-tje | 23-09-08 | 17:10

Hulde @ Karlskrona! (17:03) Het Geenstijl roze begint steeds meer symbool te staan voor een paar ouwe verzuurde relnichten die blijven zeuren over hun beperkte belevingswereldje... Ga eens naar buiten, redactie. Het lijkt wel of jullie ook in een (roze) ivoren torentje zijn gaan zitten om van bovenaf te commenten op wat er op de nieuwssites voorbij komt. Statler en Waldorf (van de Muppets) maar dan slecht en onleuk...

Gay Niaal | 23-09-08 | 17:10

Er is inderdaad wat aan linkschmenschen te doen.
* pakt biologieboek om op te kijken waar bij hun de nek is en poetst gelijk de .50 maar weer eens op*

IJzervreter | 23-09-08 | 17:03

ik word zo langzamerhand echt heel flauw van dat domme links-rechts gelul van geenstijl. het brengt ons geen stap verder. GS zakt langzaam af naar niveautje digitaal 'hinterstuben vereniging' voor boze blanke mannen van middelbare leeftijd. Doe 's wat frisse lucht daar op de redactie, nieuwe plaat op de speler, een paar sappige nieuwe thema's (dijken, astronomie, snelwegen, sesamstraat, whatever).
tss..

Karlskrona | 23-09-08 | 17:03

@ T @ Riest

zoals ik het las = gillen goed, want volgens de redacteurtjes van dit redactietje rechts

Veldeta | 23-09-08 | 17:02

Vraag me af of Nederlanders zo verdeeld zijn over thema's als de doodstraf, buitenlandse hulp, abortus, het homohuwelijk of de Irakoorlog. De meest rechtse rakker in NL is in de de 'joe es of ee' al snel een milieuterrorist

Veldeta | 23-09-08 | 17:01

Heibeltje | 23-09-08 | 15:24

Waarom beter opgeleiden vaker links stemmen?
A: Omdat ze langer bloot hebben gestaan aan de linkse kerk die ondeerwijs heet
B: Omdat ze in die opleiding minder randgroepen tegenkomen die mensen naar de rechterkant van onze samenleving drukken
C: Omdat ze door gebrek aan levenservaring ngo wat wereldvreemd zijn
D: Omdat ze in wijken wonen waar over het algemeen minder randgroepen vertoeven
E: De meeste linkse stemmers zijn hoger opgeleid, maar stemmen alle hoger opgeleiden links?

RonTuijnman | 23-09-08 | 17:00

Alle vrouwen zijn dus rechts? Ik ken alleen maar vrouwen die gaan gillen bij spinnen en muizen. En hoe zit het met de gristenen?

T@ Riest | 23-09-08 | 16:58

@TPB-tje | 23-09-08 | 16:43
En je trapte in je eigen val toen je over terroristen begon. Heb jij namelijk toevallig het polymorfisme waardoor je 'terroristen' kunt ruiken? Of kun jij zo zien aan iemand of hij in zijn koffer, die hij eerder ingechecked heeft, een bom heeft verstopt? Of geloof je dat 'terroristen' zichzelf luid en duidelijk aankondigen zodat iedereen tijd heeft om weg te rennen en invaliden te helpen om weg te komen?
En het antwoord is natuurlijk 3x 'nee'. Terroristen zijn slechts een verzinsel om mensen die overmatig bang zijn in het gareel te houden. De kans is groter om door de bliksem getroffen te worden, of een dodelijk auto-ongeluk te krijgen, dan de kans om door terrorisme gedood te worden. Je hebt irrationele angsten. Rechts zeker?

[-InFiDeLz!-] | 23-09-08 | 16:56

Links zijn is een genetisch defect. Tja.
Dan krijg de redactie nu en geheel onverwacht probleem. Iemand discrimineren op grond van een ziekte ( = hoedanigheid) is zwaar strafbaar. Dus bij de eerstvolgende dreigbrief dat maar geheim houden i.p.v. daar melig over te doen.

DubbelzouteSalmiak | 23-09-08 | 16:55

Zie daar, zie daar. Rabiaat rechts blijkt nu ook bewijsbaar te bestaan uit louter mietjes die bij het zien van een spatje bloed van hun stokkie gaan. Hysterische hypochonders die al hyperventileren bij het zien van een boom. Je weet immers nooit wat er achter staat... (vandaar natuurlijk ook dat rechts zo graag bossen inruilt voor wegen. Better safe than sorry.)

Faaz71 | 23-09-08 | 16:54

Het hoeft niet perse genetisch te zijn. Zo kan imprinting ook een rol spelen in de vroege jaren.

Het_leuke_zuiden | 23-09-08 | 16:51

@ LinkslsLeuk,

Ik ren tot echt liever weg als er gevaar is, bijv terroristen, dan dat ik in het vliegtuig stap als een domme schaap en vervolgens te pletter stort, lijkt me een hele gezonde reactie. Als je geen doodwens hebt tenminste. Linkse mensen erkennen vaak dus geen gevaar en grijpen dus ook te laat in, waardoor vervelende situaties ontstaan, kijk maar naar al die zogenaamde ''prachtwijken'' van jullie, lijkt me een typisch gevalletje van een tekortkomend vermogen van situational awareness......

TPB-tje | 23-09-08 | 16:43

De linksche mensch is een echte killer, daar kan Volkert wel een boek over vol schrijven zullen we maar zeggen.
Ze weten natuurlijk dat de gemiddelde mensch dit niet goedkeurt en om toch een beetje een goede indruk te maken werpen ze zich op als beschermers van de regenworm, de korenwolf, ratten, muizen, cavia's, nertsen en ander gedierte.
Goed dat nu ook wetenschappelijk is aangetoond dat het een weefvaut betreft bij deze menschen. Misschien dat het mogelijk wordt om in de toekomst in het embryonaal stadium de linkse ziekte reeds vast te stellen zodat ze geäborteerd kunnen worden. Hierdoor zouden veel moorden en wellicht oorlogen kunnen worden voorkomen.
W.O. II was dus te voorkomen geweest!
Hitler was ook dol op z'n hond trouwens, echte dierenvriend.

Frederik Puntdroad | 23-09-08 | 16:40

Achjee, vreselijk probleem dus. Het linkszijn is dus erfelijk en dus niet met een pilletje op te lossen en op linksmenschen inpraten gaat dus ook niet werken. Dat vraagt om een ander oplossing: Gedwongen chemische castratie en/of sterilisatie van linksmenschen.

Koudguipje | 23-09-08 | 16:40

De broek zakt me af van dit draadje.

Nonnes | 23-09-08 | 16:38

Goh, dus rechtse mensen kunnen geen bloed zien? Wat een watjes.

Brutus Grootbek | 23-09-08 | 16:36

Rechtse mensen zijn gewoon angsthazen, bang voor alles en de hele wereld. Als dat de normale, gezonde situatie is ben ik liever leuk en optimistisch.

LinksIsLeuk | 23-09-08 | 16:34

@Marks | 23-09-08 | 16:22
Prachtig.
Jenseits links und rechts.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 16:31

-weggejorist-

Escovan | 23-09-08 | 16:30

de theorie gaat op voor ontwikkelde mensen, wanneer je met linksdenken niet je brood hoeft te verdienen, hetzelfde geldt voor geloven: ogenschijnlijk hoogopgeleide mensen die toch in een god geloven

klapvee | 23-09-08 | 16:30


Is dit getest op ratten?

bijtieakumaai | 23-09-08 | 16:29

Links zijn is gewoon fatsoenlijk. Heeft niets te maken met je DNA.

Flippo | 23-09-08 | 16:29

@steven paul | 23-09-08 | 16:24
EINDELIJK!!!!!!!!!!!!!
Mijn dank is zo ongelooflijk groot.
Je hebt me bevrijd uit mijn eenzame hokje!

Marks | 23-09-08 | 16:27

Jammer, mijn zelf gedefineerde xml tags worden niet herkent door de editor. Whatever.

Marks | 23-09-08 | 16:26

@ Marks 16:22
Wat een lap tekst, aso.

steven paul | 23-09-08 | 16:24

Eindelijk is het dan ook genetisch wetenschappelijk onderbouwd. MIsschien dat de farmaceutische branch er nog wat aan kan doen om de linkschmenschen te redden.

Stanoniem | 23-09-08 | 16:22

Links - rechts geneuzel!
Ik ben rechts, stijf rechts. Althans, meer dan een hobbelig paasje binnenkant voet hoef je niet te verwachten van mijn linker. Basta!
Op een schaal progressief - conservatief zou je me centrum-iets-meer-naar-eerst-genoemde kunnen noemen. Op een schaal sociaal - asociaal zou ik extreem-eerst-genoemde zijn. Met trots kan ik dan ook melden dat ik nog nooit voor aso ben uitgemaakt. Ik breng dat laatste dan ook stellig in verband met die schaal die jammer genoeg slechts de aspecten analytisch en abstractie vermogen weergeeft. Dik in de gunstige 2 promille namelijk maar ik heb een hekel aan die mensa-kijk-mij-eens-goed-zijn-mamma zielepieten. Eeeh, schrap die voorlaatste zin maar bij nader inzien. Om en bij de helft van alle statistische onderzoeken geven me gelijk. En zelfs dat klopt nagenoeg.
Maar om nu te zeggen dat je met een onderzoek van 46 personen statistiek kan bedrijven. Nou, nou, nou, daar zullen menig stochastische experts hun vraagtekens bij zetten. StochaGod himself, Gauss, zou zich omdraaien in zijn graf. Maar ja, GS is dan ook de belichaming van ongenuanceerd, toch?
Menig Geertje-stemmer vindt zich zelf rechts omdat ze vinden dat er teveel immigranten zijn zoals stemwijzer.nl dat zo mooi formuleert. Weet het gros van deze groep <gewaagde uitspraak maar hou me eens tegen> aangezien ze niet zo slim zijn en dus waarschijnlijk beneden modaal verdienen </gewaagde uitspraak maar hou me eens tegen> dat ze daarmee dief zijn van hun eigen half gevulde portemonnee? Anderen vinden zichzelf links omdat ze milieubewust zijn. Volgens bovenstaand onderzoek doen ze dat omdat ze het nogal ongevaarlijk vinden dat er eventueel sprake is van een opwarmende aarde. Er zijn grote denkers geweest die een groot gevaar voor de stabiliteit in de samenleving zagen als er te grote klasseverschillen zouden zijn. Aangezien dat weer een "linkse" gedacht is en vanwege het feit dat het linkse deel van de 46 personen uit het onomstotelijk bewijs hierboven geen oog hebben voor gevaar moet ik concluderen dat gevaar gelijk is aan geen gevaar en omdat ik dat concludeer zou ik weer links moeten zijn terwijl ik al zei dat ik stijfrechts ben. Die onderzoekers hebben waarschijnlijk mijn scheldende jeugdtrainer nog nooit ontmoet.
Nu heb ik het in 1 alinea gehad over waarschijnlijk niet-gecorreleerde zaken als immigranten problematiek, financieel-economisch beleid en milieuzaken. En nu projecteren we dat op een 1-dimensionale lijn die van links naar rechts loopt of andersom als je de symmetrie in ere houdt. Ik stel voor om de politieke voorkeur weer te geven in een multi-dimensionale lineaire complete ruimte met o.a. de dimensies zwart-wit denken, discreet hokjes denken, innovatief - conservatief, sociaal - asociaal, Aisatti - Overmars, etc. totdat er niemand meer over is.

Marks | 23-09-08 | 16:22

En vrouwen stemmen vaker links dan mannen. Kan ik hieruit concluderen dat vrouwen passief, contra-reactief en afwachtend zijn?

datzitzo | 23-09-08 | 16:20

als ik de kop van een willekeurig linkschmensch zie -zeg Ella Vogelaar- dan heb ik helemaal geen onderzoek nodig om te weten dat bij een dergelijke linkschmensch de natuur een afschuwelijke vergissing heeft begaan.

jan-lul-de-behanger | 23-09-08 | 16:18

Ik ben bang voor de dood. En voor gevlochten mandjes, blokgordijnen, kia's , blank ikea-hout, klikaanstekers, verwarmingsknoppen, cactussen, krijsende kinderen, kleine honden, krullen die pijpen, klikslippers, vliegtuig-spotters, harige poesjes, lege verhuisdozen, GTST, en wat al niet meer.

-Strotgrondel- | 23-09-08 | 16:16

De universiteit van Nebraska én 46 personen.
Dan gaat er bij mij wel een enorme bel rinkelen.
Ook wel weer zielig dat Hoaxha hier weer een enorm uit zijn verband gerukt stukje over weet te schrijven. Doe eens iets nuttigs, jah!?

borderliner | 23-09-08 | 16:15

@ Eurotokkie
Er is een verschil tussen een logische angst (dood gaan onder de tram) en een onlogische angst (een grote foto van een hele lelijke spin). Rechtsmensen, dat is nu aangetoond, hebben last van die laatste categorie. Onlogische angsten. Ze zijn bang voor zaken waar geen gevaar vanuit gaat.

King of controversy | 23-09-08 | 16:14

@Jan Passant | 23-09-08 | 16:06
God houd niet van lafaards, dus wie moet er nou genezen worden.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 16:12

Ohhh, het is een ziekte.... pff gauw asperientjes uitdelen dan maar.

GSpot | 23-09-08 | 16:11

Vrijwel elke reaguurder is bij die rationaliteit dus links (diep van binnen iig)
Want afgestompt door het zien van ellende en smerigheid is er alom hiero

NeoApocalypse8 | 23-09-08 | 16:11

Als links zijn genetisch is, dan is rechts zijn dat ook.

porrasturvat | 23-09-08 | 16:09

DualDenz | 23-09-08 | 16:03
Mensen die PvdA stemmen, hebben een genetisch defect. Dat, of ze zijn heel, heel dom.

Nietvoordekat | 23-09-08 | 16:08

[-InFiDeLz!-] | 23-09-08 | 15:58
denk ook niet dat Hoxha het bewuste artikel heeft gelezen, nogmaals voor die dat wel willen: www.sciencemag.org/cgi/content/full/32...

Quote:"Our data reveal a correlation between physiological responses to threat and political attitudes but do not permit firm conclusions concerning the specific causal processes at work... Parents could both socialize their children to hold certain political attitudes and condition them to respond in a certain way to threatening stimuli, but conditioning involuntary reflex responses takes immediate and sustained reinforcement and punishment, and it is unlikely that this conditioning varies systematically across political beliefs."

Bukoswski | 23-09-08 | 16:08

Sinds wanneer is links conservatief en rechts progressief? Ik vind de meeste sigarenknauwers van de VVD zeer conservatief terwijl ik aan de andere kant de Partij van de Dieren nou niet echt een conservatieve partij. Zijn de reaguurders voortaan zelfs te lam om op de links te klikken? Het wordt wel heel zielig en eenzijdig als je alleen maar luistert naar de mening van Prof Hoxha

Guantanamo Airways | 23-09-08 | 16:08

Weer een links-rechts welles-nietes liberal-conservative stukje. Ik begin onderhand zelf te twijfelen wat ik nu ben. Ik meende liberaal, maar liberals zijn niet liberaal. Geenstijl zegt dat links stom is. Geenstijl zegt dat links zijn veroorzaakt wordt door een afwijking. Ik vind eigenlijk inderdaad dat stomme mensen een spuitje moeten. Ben ik dan fascist? Maar dan ben ik ook links en verdien ik ook een spuitje. En dat wil ik niet.

steven paul | 23-09-08 | 16:07

ah, wanneer het defecte gen bekend is moet genezing ook mogelijk zijn voor de zich Weldenkende denkenden.

Jan Passant | 23-09-08 | 16:06

Rechtse mensen zijn gewoon bangerds, lees ik in dat stukje. GeenStijl is weer een meester in spinnen...

JasperdePiPaPasper | 23-09-08 | 16:05

oh fuck man, dus ik heb een genetisch defect én ik ben links?
ik wist al dat ik een hoop gebreken had, maar dat een daar van links zou zijn, had ik niet verwacht.
toch maar PVDA stemmen dan bij de komende verkiezingen.

DualDenz | 23-09-08 | 16:03

King of controversy | 23-09-08 | 15:56

klopt , bij angst komt ook het vluchten naar boven en dat is het
oerinstinct weglopen voor het gevaar of stijf staan van de angst
als er en sluiting in het systeem zit, ghe

Eurotokkie | 23-09-08 | 16:02

Links lullen en rechts zakken vullen zeker! Gewoon een onbetrouwbaar onderzoek.... zeg maar eens dat je de drol een poot afsnijdt, moet je zien hoe hij begint te beven. Nee, die linkse ratten zijn gewoon begaan met zichzelf en dat heeft volgens mij ook iets met de lege, onpersoonlijke en nietszeggende opvoeding te maken die al dat linkse spul hebben gehad.

Megalomaantje | 23-09-08 | 16:02

drogredenatie.
eerder onderzoek heeft uitgewezen dat het 'leiderschaps' functies betreffen. laten nu net 'leiders' rechts zijn....

Octavianus | 23-09-08 | 16:01

Als ik het goed begrijp moeten we medelijden gaan hebben met de linksmensen, terwijl "afschuw hebben van" onze natuurlijke grondhouding is.

De Pruis | 23-09-08 | 16:01

De omgekeerde wereld van Geenstijl. En Den Haag lacht zich kapot, verdeel en heers.

HaagscheMeester | 23-09-08 | 16:00

@Eurotokkie | 23-09-08 | 15:57
Ja, dat is ook een methode natuurlijk.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 15:59

*wegwijzers van de zevensprong nog maar eens 'n goede swing geeft*

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:59

@martje666 | 23-09-08 | 15:51
En waarschijnlijk heeft Hoxha het originele artikel niet gelezen, want daarin staat duidelijk dat men NIET kijkt naar links / rechts, maar naar 1 aspect waarin 'links' en 'rechts' van elkaar verschillen. Ik zou hier de link kunnen posten, maar Hoxha is waarschijnlijk de enige professor zonder toegang tot de electronische versie van de Science. Kwootje dan maar:
"We do not label these collections of policy positions as either “liberal” or “conservative” because we measure only one aspect of ideologies and exclude other aspects such as positions on economic issues. We take no stance on whether these positions actually promote the stability and cohesion of the social unit; we only assert that, given the common frames of the modern American policy, those most concerned about social protection will tend to be
attracted to the particular policy positions listed."
Volgende keer het ECHTE artikel lezen en daarna pas het uiterst voorspelbare en plichtmatig aandoende links-bashen.

[-InFiDeLz!-] | 23-09-08 | 15:58

Hij is mooi :)

Sven8 | 23-09-08 | 15:58

heeft iemand zelf dit "wetenschappelijk" onderzoek gelezen of kan iemand me de link geven. Kan het namelijk niet op Google Scholar vinden.

Bukoswski | 23-09-08 | 15:57

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 15:55

zo ging dat vroeger , om het wild op te jachen en die liepen dan in de val
of vielen in een ravijn.

Eurotokkie | 23-09-08 | 15:57

@ eurotokkie
als je onder de tram loopt, ga je dood. Als je een enge foto ziet van een spin, ga je...
Er is angst en angst.

King of controversy | 23-09-08 | 15:56

Het gaat hier om een onderzoek door Professor Kevin B. Smith van de Department of Political Science, University of Nebraska-Lincoln. Is dit hem:http://polisci.unl.edu/dept/smith/smith_cv.html ?

Bukoswski | 23-09-08 | 15:55

@Eurotokkie 15:50

Verwie? Niet links, niet rechts dús die derde weg dient zich dan dwingend aan? Interessant...

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:55

Bigi Bana Boy | 23-09-08 | 15:42
.
Als compensatie verzinnen rechtse mensen tegenwoordig, als een soort spelletje waar ze iedere dertig jaar tien jaar mee weg komen, dreigingen voor elkaar. Vorige keer was het de Rus, nou is het de Moslim.

Niet voor Jan | 23-09-08 | 15:55

Nietvoordekat | 23-09-08 | 15:47

dat vraag ik me ook af , trouwens kun je zonder angst niet leven anders loop je zo
onder de tram.

Eurotokkie | 23-09-08 | 15:55

@Eurotokkie | 23-09-08 | 15:46
Niet zo slim om als een paar oermensen door elkaar te gaan schreeuwen als je op jacht bent.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 15:55

De linkse ideologie heeft als basis dwang en geweld. Een natuurlijke afkeer van 'rechts' lijkt mij logisch.

Libertarian | 23-09-08 | 15:54

Zal ook wel een onderzoekje zijn waaruit blijkt dat rechtsdenkenden slordig met hun moedertaal omspringen. GeenStijl is hiervan in elk geval dagelijks het bewijs ...

vooruit dan maar! | 23-09-08 | 15:54

Oud nieuws, prof.Hoxha. Begin je lui te worden dat je hier op GeenStijl stukjes die een week geleden in de papieren media hebben gestaan begint over te tikken?

Overigens is het een oud discussiestuk: wordt de mens bepaald door erfelijkheid of opvoeding. Momenteel lijkt de balans door te slaan naar erfelijkheid. Tegenwoordig wordt het laten van elke scheet genetisch verklaard.
Het is ook makkelijk, want je bent niet meer voor je eigen ideeën en handelen verantwoordelijk. Ben ik rechts en pedofiel (als je kijkt naar de geschiedenis van de tolerantie naar pedofielie, zie ook senator Bongersma, dan zijn pedo's en rechts aan elkaar verwant), dan is dat niet mijn schuld, ik ben genetisch nu eenmaal zo.

martje666 | 23-09-08 | 15:51

Erg representatief en het was "al" door wat linksere media programma's naar buiten gebracht alleen hun hadden het iets anders geïnterperteerd.

BloodHound | 23-09-08 | 15:50

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:45

yep , je kunt ook bij de kruising recht door zoals Verdonk.

Eurotokkie | 23-09-08 | 15:50

misschien moeten ze dan maar met hun hoofd naar beneden van de berg afgegooid worden, als ze ziek zijn. (Dit is mijn geloof, net als moslims dat m.b.t. homo's mogen zeggen in de moskee. schijnt namelijk geen haatzaaien zijn, maar vrijheid van godsdienstuiting)

peter2789 | 23-09-08 | 15:48

Liberalism is a metal disorder

Masturwasbeer | 23-09-08 | 15:48

Slecht nieuws voor een progressief land als Nederland.

Godward | 23-09-08 | 15:48

cabbit | 23-09-08 | 15:29

Tjah, een psychopaat laat zig compleet onaangedaan door plaatjes. De rest van de mensheid reageerd meestal wel op plaatjes van dingen die gevaarlijk zijn op een of andere manier

Anarki | 23-09-08 | 15:32

Een beetje psychopatie is nodig om te overleven in de wereld.

P.C.M. Baas1309 | 23-09-08 | 15:48

Dikr | 23-09-08 | 15:41
Een fobie is een angst die niet rationeel verklaard kan worden. Nu twee vraagjes:

Hoezo "angst"? En leg eens uit waarom die "angst" ongegrond is?

Nietvoordekat | 23-09-08 | 15:47

en de manier waarop het brein met angst omgaat zou slechts een genetische oorzaak hebben? Waarom, waar is het bewijs. Komop, een goed onderzoek trekt slechts conclusies die het kan ondersteunen. Dit lijkt mij giswerk.

bravvour | 23-09-08 | 15:46

@Martinello | 23-09-08 | 15:44
En nu het artikel even lezen. Als het lukt. Ik denk dat Hoxha het inmiddels als een boemerang in zijn gezicht heeft gekregen.

Nonnes | 23-09-08 | 15:46

Bigi Bana Boy | 23-09-08 | 15:42

idd , echter heeft rechts nog wel het jachtinstinct in hun en lopen als
een paar oermensen door elkaar te schreeuwen.

Eurotokkie | 23-09-08 | 15:46

Logische conclusie, links progressieven hebben doorgaands een hoger EQ dan rechts conservatieven.

DonQ. | 23-09-08 | 15:46

Bigi Bana Boy | 23-09-08 | 15:42
Wel dien je nog steeds je territorium te beschermen tegen ongewenste indringers op zoek naar verse maagden.

Superior Bastard | 23-09-08 | 15:46

Links-rechtsdenkers zijn idioot!

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:45

@ van dal
vanuit neerlands perspectief prefereer ik inderdaad het huidige klimaat dan een klimaat waarbij Nederland 10 meter onder de zee ligt. Kan aan mij liggen hoor.
Maar het voorbeeld van klimaatverandering diende slechts als illustratie dat áls linksmensen een gevaar zien, dat gevaar dat ook accuut is. Of in ieder geval realistischer dan het gevaar dat uitgaat van een spin op een foto. (oke, het zal best wel een hele grote foto geweest zijn, muhahahaha)

King of controversy | 23-09-08 | 15:45

Rechtse mensen hebben dus meer voeling met de realiteit omdat ze in contact staan met de natuurlijke alarmbel van de mens, angst. Linkse mensen zijn afgestompte zombies die slaafs overheden wensen te volgen.

Martinello | 23-09-08 | 15:44

rechts-mensen zijn paniekerige lafbekjes

pinkindian | 23-09-08 | 15:44

Testpersonen die sneller geschokt werden door plotse bedreigingen, hielden er door de band ook veel conservatievere denkbeelden op na.
---
www.psycholoogdirect.nl/site.php/90/wo...
Xenofobie
De irreële angst voor vreemden of onbekende plaatsen. Deze angst kan al optreden voor de confrontatie met het onbekende. Hierdoor ontstaat een grote gespannenheid en verloopt het contact zeer moeizaam.
-
Dus rechts is fout?...

da wizard | 23-09-08 | 15:44

@ deprofeetinjereet | 23-09-08 | 15:15
1. Meeste overeenkomst met: PVV
Zegt genoeg, lijkt me.

Primal | 23-09-08 | 15:43

Rechts zijn is derhalve reuze handig als je toevallig in de steentijd leefde, waar links zijn beter geschikt is voor de eisen van de moderne tijd.
Per slot van rekening hoef je anno 2008 niet meer te rennen voor de holenbeer en de sabeltandtijger.

Bigi Bana Boy | 23-09-08 | 15:42

Mooi. Nu bewezen is dat linkse idioten wilsonbekwaam en niet goed bij hun hoofd zijn meteen hun stemrecht afnemen. Krijg je alleen maar idioten van in de tweede kamer.
*vraagt zich af of heel nederland links is*

Willem VanDer Decken | 23-09-08 | 15:42

Dikr | 23-09-08 | 15:41 inderdaad, genoeg gezegd.

van dal | 23-09-08 | 15:42

bookie | 23-09-08 | 15:26
Je hebt het weer niet gesnapt.
Die "foben" zijn argumenten van de linkse lieden omdat ze hun eigen beweringen niet kunnen verdedigen.
Bv.
Als iemand stelt dat Multikul een ramp is dan heeft links daar geen antwoord op, simpel OMDAT multikul een ramp is.
De huidige linkse ayatollah noemt zo iemand dan maar een Islamofoob of Xenofoob. (Klinkt zo fijn duur en "weldenkend")
Heel links roept hem dit na, want de Grote Leider heeft immers gesproken
-
Wat het onderzoek laat zien is dat links het gevaar waar bv Wilders over heeft helemaal niet kan zien omdat linkse mensen "passieve, contra-reactief en afwachtende grondhouding." hebben.
Rechte mensen hebben namelijk een ".. beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar" en zien het Multikulgevaar juist heel helder.
-
Jij dit nu snappen of ik dit nog eens uitleggen in hoofdletters ?

Moi2 | 23-09-08 | 15:42

M.a.w. rechtse mensen zijn schrikachtiger, denken voornamelijk in bedreigingen en worden gestuurd door hun angsten wat duidt op paranoïde en wat ook de grotere mate aan xenofobie verklaard.
-
voorbeeldje: G. Wilders
-
Gnoeg gzegd ...

Dikr | 23-09-08 | 15:41

vaag dat bij mij aan de linker hand de duim rechts zit .

Eurotokkie | 23-09-08 | 15:41

VanFrikschoten | 23-09-08 | 15:37
Libertarian | 23-09-08 | 15:38
kom op zeg, van wie is dat citaat nou?

van dal | 23-09-08 | 15:40

Egoïstisch zijn is ook erg handig vanuit evolutionair opzicht,
linkse mensen zijn dat dan ook niet.

HaggH | 23-09-08 | 15:39

Ja dat krijg je ervan als je de natuur zijn werk niet laat doen.
"Natural Selection" heeft hier alles mee te maken.
Linkse mensen moet dus eigenlijk dood om de goeie genen te houden in het mensen ras.

Timeh | 23-09-08 | 15:39

@Libertarian | 23-09-08 | 15:38
F1rst!

VanFrikschoten | 23-09-08 | 15:39

King of controversy | 23-09-08 | 15:34 klimaatverandering.. dat is normaaql hoor, dat het klimaat veranderd. anders heb je geen lente, zomer, herfst en winter... tegen klimaatverandering zijn wil zeggen dat je vindt dat er een ideale situatie bestaat, en dat we dáár nu net in zitten.

van dal | 23-09-08 | 15:39

Als een man geen socialist is tegen de tijd dat hij 20 is, heeft hij geen hart. Als hij nog steeds socialist is tegen de tijd dat hij 40 is, heeft hij geen hersens
- Winston Churchill

Libertarian | 23-09-08 | 15:38

It is solely mind matter...
"If a man is not a socialist in his youth, he has no heart. If he is
not a conservative by the time he is 30 he has no head" -- Georges
Clemenceau
Andere smaken alhier:
answers.google.com/answers/threadview?...

VanFrikschoten | 23-09-08 | 15:37

@van dal | 23-09-08 | 15:34
Vind je? Hm... Kan even geen betere benaming bedenken. In ander gezelschap zou ik draaien gebruiken, maar dat is niet sterk genoeg.

Nonnes | 23-09-08 | 15:36

Niet zeiken. Gewoon genoeg geld hebben om er een elitaire leefwijze op na te kunnen houden waarin bloed en ellende geen plaats in hebben.

Pablo's ijscocar | 23-09-08 | 15:36

Kill Le Boek | 23-09-08 | 15:32 nou.. zo'n rechtsig pubertje met een van papa gekregen audi a3 heeft anders ook op de achterruit staan: "NO FEAR".. dus...

van dal | 23-09-08 | 15:36

OT: PvdA wil huis-aan-huis controles.
www.nrcnext.nl/nieuws/nederland/articl...
Hebben ze bij die partij nu nog niet geleerd dat ongevraagd binnendringen een ander woord is voor verkrachting?

pek en veren | 23-09-08 | 15:35

het Science artikel (samenvatting)
www.sciencemag.org/cgi/content/abstrac...
Rechtsmensen zijn gewoon sneller banger. Kunnen ze ook niks aan doen. Het is ook volkomen logisch dat mensen die snel bang zijn, overal bedreigingen zien.
Met andere woorden, als linksmensen een bedreiging zien, dan is de kans groter dat dat een reële bedreiging is, zoals bijvoorbeeld de klimaatverandering.

King of controversy | 23-09-08 | 15:34

Nonnes | 23-09-08 | 15:30
dat woord wilde je graag even gebruiken hé? verneukt.. dat zégt een meisje toch niet?

van dal | 23-09-08 | 15:34

Geen JSF-debat joh Kamertrut Verbeet?

Of toch...

Waar is men bang voor? Links- en rechtsmensen...

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:34

@Heibeltje | 23-09-08 | 15:24 :

stemde moet dat intussen zijn....

Kill Le Boek | 23-09-08 | 15:33

Laat GeenComentaar en hun PvdA-kornuiten het maar niet horen. Dan moet iedereen zo'n onderzoek doen en worden de niet-afgestompten kaltgestelt wegens aanleg voor rechtse denkbeelden.

John Muts | 23-09-08 | 15:33

cabbit | 23-09-08 | 15:29

Tjah, een psychopaat laat zig compleet onaangedaan door plaatjes. De rest van de mensheid reageerd meestal wel op plaatjes van dingen die gevaarlijk zijn op een of andere manier

Anarki | 23-09-08 | 15:32

@Heibeltje | 23-09-08 | 15:20 punt 4:

Het gaat erom dat normale menssen gevaar als zodanig herkennen. Dat doen linkschmensen niet blijkbaar.

En dat is bijvoorbeeld te zien in hoe ze met de islam omgaan.. totaal geen angst!

Kill Le Boek | 23-09-08 | 15:32

Bang voor de JSF?

Of voor enige diskussie daarover?

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:32

Links/rechts is tegenwoordig niet meer relevant;

Het gaat nu tussen modern en reactionair;

Modern: secularisme, vrijheid van meningsuiting, homorechten, vrouwenrechten, wetenschap, Mark Rutte, Femke Halsema, Boris Vd Ham, soms de PVV, D66, sommige PvdA-ers (Vos, Dijsselbloem, Scheffer) , Israel, Lee Towers, Obama, de VS etc.

Reactionair: de islam, hirsch balin, Cohen, SP, cda, Anja Meulenbelt, mili gürüs, Christenunie, de meeste PvdA-ers (vooral in de gemeenten) hamas, putin, Verdonk etc..

e.t. | 23-09-08 | 15:31

@redactie

En hop! Cramer did it again; sp0eddebatje over 'groene' stroom...

Boris Poepnagel | 23-09-08 | 15:31

Hoho, ze hebben het hier over progressief en conservatief.
20 jaar geleden waren de linksen progressief en de rechtsen conservatief.
Nu is het omgekeerd. Links is conservatief en rechts is progressief.

Nice try, maar fail :)

ZDEV | 23-09-08 | 15:31

Dus zijn campagnes zinloos.
Het wordt een strijd op leven en dood.

Cazi | 23-09-08 | 15:31

@Heibeltje | 23-09-08 | 15:20
Canadezen??

Defibrillator | 23-09-08 | 15:31

Hahaaa handige Hoxha, hoe verneuk je de onderzoeksresultaten in je voordeel?
Het verbaast me niet zo, wat er uitkomt. Ik heb het even geleden (een stuk neutraler, ik werk hier tenslotte niet) al in de comments gezet. Ook waarom mensen rechtser worden naarmate ze ouder worden; door de verminderde capaciteit van het denksysteem waarmee je een situatie analyseert. Dus als je het woord defect graag wil gebruiken... Daar is het op zijn plaats.

Nonnes | 23-09-08 | 15:30

Heibeltje | 23-09-08 | 15:24

Waar blijkt dat uit?

Kniftig | 23-09-08 | 15:30

Een soort Down-syndroom dus. Dat is niks nieuws.

DeRuk2008 | 23-09-08 | 15:29

@Heibeltje | 23-09-08 | 15:24
Nog zo'n onderzoek waar niks van klopt.

Pittybrad | 23-09-08 | 15:29

Ok, alles wat links is dus vanaf nu als ziek behandelen. Weg uit de politiek en opnemen in hervormingskampen.

Voor hen die beter worden, welkom terug.

De rest levenslang opsluiten....

Kill Le Boek | 23-09-08 | 15:29

links -1

Kapitein Klootviool | 23-09-08 | 15:29

Regel 12 van het stukkie: moet niet zijn rechtse, maar linkse.

Rabarberke | 23-09-08 | 15:29

"Testpersonen die sneller geschokt werden door plotse bedreigingen, hielden er door de band ook veel conservatievere denkbeelden op na... Professor Kevin B. Smith besluit daaruit dat conservatieven waakzamer zijn voor bedreigingen uit de omgeving en dat ze dus een beleid steunen de sociale orde beschermt."

Conservatieven (zoals christelijk rechts) zijn dus banger van plaatjes van spinnen en maden en wonden. Dat klinkt eigenlijk meer als een al dan niet genetisch defect (in IQ of levenservaring) wtf wie is er nu bang van plaatjes(!) van spinnen en maden. mja mensen zonder internet en televisie die hun huis niet uitkomen.
Beetje tendentieus en ongefundeerd om conservatief rechts, links te noemen, maar zal wel grappig bedoeld zijn :) hihi

cabbit | 23-09-08 | 15:29

Als er alleen conservatieven waren geweesr zaten we nu nog in Afrika.

Verlichtdespoot | 23-09-08 | 15:29

Bang voor defekte genen.

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:29

een links mens zal bij het zien van een flinke hoeveelheid bloed dus even razendsnel zijn eigen lichaam 'scannen' en als ie geen pijn heeft is het dus niet zijn probleem. hmm...

van dal | 23-09-08 | 15:28

alleskudt | 23-09-08 | 15:08

Tjah, jij komt me over als zo'n persoon die rook ruikt in een vuurwerk fabriek en dan eerst ff gaat kijken of er nog iemand te redden valt. Doet me denken aan die mof van de zomer die een kind ging redden en zelf om het leven kwam.
Absoluut niks mis met wegrennen als er gevaar dreigt, is juist een gezonde actie.

Anarki | 23-09-08 | 15:27

@heibel Gefopt. ies geenstijlsche humor!

dubbeldepunt | 23-09-08 | 15:27

Bang voor verandering.
Bang voor stilstand.
Bang voor morgen.
Bang voor vandaag.

Bang voor oud.
Bang voor nieuw.
Bang voor vertrouwen.
Bang voor angst.

En dan kunnen ze (we) er nog niks aan doen auk... mooi verhaal.

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:26

Blond haar hebben is ook een genetisch defect * gaat zich heel erg zorgen maken over de reíntegratie

Meurende Felix | 23-09-08 | 15:26

Kortom rechts is laf. Vandaar de vele -foben.

bookie | 23-09-08 | 15:26

Henkie de Vriesch | 23-09-08 | 15:18 Hard, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in.

Staatsgeheim | 23-09-08 | 15:26

Links zijn is dus Evolutie op zijn best...

sniek | 23-09-08 | 15:25

links zijn is biologisch bepaald.. en dat klopt, biomassa bijvoorbeeld gaf al aan op de sp te stemmen.

van dal | 23-09-08 | 15:24

Wilt u even edit doen; klopt namelijk niet helemaal

fockewoelff | 23-09-08 | 15:24

Vraag 2: als er iets mis is met een linkse poltieke voorkeur, hoe kan het dan dat de hoogopgeleide laag van de bevolking vaker links stemt?

Heibeltje | 23-09-08 | 15:24

linksen zijn zo traag als peop in een trechter en kunnen dus niet snel gevaar met hoofddoeken herkennen...

Raginghunter | 23-09-08 | 15:23

Een onjuiste interpretatie van het artikel, Geenstijl.
.
1. Het betreft 46 Canadese proefpersonen, in hoeverre is dit representatief?
2. De meest linkse en de meest rechtse persoon verschillen sterk. De kans is dat bij zo'n test sprake is van toeval.
3. De onderzoekers hebben dit er niet voor niets bij gezet: De onderzoekers waarschuwen wel voor een te brede interpretatie van de resultaten en benadrukken dat de studie nog herhaald moet worden.
4. Nergens wordt gesteld dat een angstige reactie een normale reactie is!
5. Je kunt hier niet de conclusie erbij geven dat mensen met een linkse politieke afkeur afgestompt zijn. Misschien zijn rechtse mensen wel wereldvreemd? Misschien hebben de linkse canadezen uit dit onderzoek erge dingen meegemaakt? Hebben ze een bepaald beroep? De linkse mensen ook.. Het onderzoek is nog niet helemaal rond.

Heibeltje | 23-09-08 | 15:20

Hummm er staat in de bescrhijving van het onderzoek wel weer een paar opvattingen over links en rechts die niet echt van deze tijd meer zijn. Progressief wordt blijkbaar gezien als links.. maar al die oude ideëeen verdedigen zoals ze de afgelopen tijd doen, is toch niet echt progressief meer. Al met de komst van Pim Fortuyn vond ik de linkschen al een rare conservatieve houding aannemen, en dat is sindsdien alleen maar sterker geworden; kernenergie maar blijven boycotten terwijl dankzij voortschrijdend inzicht al lang andere argumenten vóór kernenergie zijn gevonden, de houding tov de multikul samenleving, die is al failliet, maar toch blijven verdedigen, de houding tov vrije marktwerking, terwijl vrije markt toch echt het beste werkt, etc.
Hence, die terminologie 'progressief ' en 'conservatief' moet ook maar eens op de schop.

mental K | 23-09-08 | 15:20

HaHa rechtse rakkers (conservatievelingen) zijn dus mietjes. oftuwel .....

tisisisis | 23-09-08 | 15:19

Duhhh.. Rechtsmensen komen veel meer voorzichzelf op, iets met overleven. Linksmensen vinden het nodig om de zwakkere te helpen, iets met rasverzwakking. al klinkt het wel redelijk hard.

Henkie de Vriesch | 23-09-08 | 15:18

beter rudimentair overlevingsmechanisme, (= vluchtgedrag)
betere situational awareness ( = paranoia)
en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar. (=phobia)
Ik zie opeens Wilders en Verdonk met bivakmutsen en twee zware tassen een moslimschool betreden...

Zalfje | 23-09-08 | 15:18

Als je dan met alle geweld een draai aan zo'n onderzoek wenst te geven.

Maar progressief en conservatief in de VS is nogal een verschilletje met hier hoor.

Achterdocht | 23-09-08 | 15:18

Dus linkse mensen zijn eigenlijk ziek?? Zoals krakers bijvoorbeeld?? Maar mensen die ziek zijn,kunnen daar niks aandoen, vaak, en dienen dus met respect en liefdevol behandeld te worden. Krakers dienen dan ook liefdevol verpleegd te worden in een bosrijke omgeving, of ergens in de polder, frisse lucht doet de mens immers goed...

brutus68 | 23-09-08 | 15:18

Rechtsen zijn gewoon bangeriken. Wisten we al. Is nu bewezen kennelijk.

_HJ | 23-09-08 | 15:17

"Linkse mensen hebben juist een passieve, contra-reactief en afwachtende grondhouding."
-
Zie hier de reden waarom links graag massaal achter een "Leider" aanloopt en niet graag zelf eens nadenkt.
Ze laten het denkwerk liever aan een ander over om dan slaafs achter die persoon aan te rennen.
-
Zegt die persoon dat de aarde opwarmt, hup heel links roept in koor dat de aarde opwarmt.
Enig bewijs dat die aarde ook opwarmt?
Welnee, alleen bewijzen dat de aarde juist niet opwarmt.

Moi2 | 23-09-08 | 15:17

Grappig. In de NRC las ik laatst over hetzelfde onderzoek, onder de kop: 'Rechtse mensen zijn schrikkerig en bang en beschermen hun groep'. Met een mooie foto van een groepje Amish ter illustratie.

Adalgar | 23-09-08 | 15:16

Wat een kul-onderzoek. Maar rechtse mensen laten zich dus sneller leiden door angst, lees ik erin.

Flodder | 23-09-08 | 15:16

Dus als je Links én bilriddert bent, is het genetisch gezien niet zo goed met je gesteld. Daar waar homosexualiteit zichzelf zou moeten uitroeien, mits het genetisch bepaald is en iedereen zich aan zijn geaardheid houdt, is er wellicht ook de kans dat Links substantieel in aantallen verminderd.

Deport | 23-09-08 | 15:16

kan me wel voorstellen dat je afgestompt, apathisch en lethargisch wordt als je jarenlang moet aankijken tegen die paardenkop van vogelaar, de muizenbek van cramer en de lullenkop van bos.

meerendonk | 23-09-08 | 15:15

Onderzoek zelf even in welke mate je genetisch vervuild bent met links DNA:

www.stemmentracker.nl/

Succes!

deprofeetinjereet | 23-09-08 | 15:15

hahaha, geweldig wat een subjectieve toestand. U snapt dat dit natuurlijk ook heel anders uitgelegd kan worden.... maar goed het is duidelijk dat we daar angstig van worden....

Joeper de poeper | 23-09-08 | 15:14

Typisch stukje braaksel van aandachtsgeile onderzoekers die hun subsidie voor de komende jaren veilig willen stellen

witwas | 23-09-08 | 15:14

Links- of rechtsdraaiend sperma bepaalt je politieke voorkeur.

Superior Bastard | 23-09-08 | 15:13

De oplossing is natuurlijk rechtsdraaiende yoghurt.

Conan de Rabarber | 23-09-08 | 15:12

Dus rechts > links?? Niks nieuws toch?

Karelhoudtvanbier | 23-09-08 | 15:11

Linkmensen zullen altijd ontkennen: immers, gedrag wordt bepaald door opvoeding en omgeving, niet door genen.

kapotte_stofzuiger | 23-09-08 | 15:11

Dit verklaart waarom linksmensen altijd van die zielige trieste mensen zijn, die het in de tijd van oerwoud het nog geen dag zouden uithouden.

Predjee | 23-09-08 | 15:11

Nu nog even erbij zeggen dat je je eigen dna al kunt veranderen door anders te gaan eten. Heel erg veranderlijk dat dna.

realiteitswaanzin | 23-09-08 | 15:11

En toch rijden bv. bange mobilisten doorgaans rechts.

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:10

Oeh, Geenstijl begint fascistische trekkjes te krij..... oow niks nieuws.

Flex | 23-09-08 | 15:10

".... linkse politieke voorkeur samenhangt met een genetisch defect"
Kijk iets wat ik altijd al wist, maar nu is het bewijs geleverd.

Moi2 | 23-09-08 | 15:10

Hoe zou het toch de laatste tijd met Professor Buikhuijsen gaan?

azoturie | 23-09-08 | 15:09

Volgens mij klopt dit onderzoek niet helemaal, maar dat boeit niet. Dit is precies wat ik wilde horen.

Power Adapter | 23-09-08 | 15:09

Hahaha. Elders wordt dit onderzoek gebruikt om de rechtse stemmert als bangerik af te schilderen. Briljant stukje Hoxha! Fucking heerlijk.

Pittybrad | 23-09-08 | 15:09

Wat Zalfje zegt: conservatieve Amerikanen zijn gewoon wereldvreemd waardoor ze schrikken van realistische beelden

witwas | 23-09-08 | 15:09

Dat blauwe zakje met organen in een diepvrieskip deed mij dan ook op de NVU stemmen....

VanFrikschoten | 23-09-08 | 15:09

Koeleautebritten eauk!

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:08

"De verklaring is dat mensen met een rechtse politieke voorkeur schrikkeriger reageren op fotos van bloed en wonden, iets dat duidt op een beter rudimentair overlevingsmechanisme, betere situational awareness en instinctief beter ontwikkeld gevoel voor gevaar."

Nou, zou het niet zo zijn dat rechtsen slechte dokters en/of ehbo'ers zijn en daarnaast gewoon paniekzaaiers?
En is een beter ontwikkeld gevoel voor gevaar niet gewoon een mooie vertaling voor een wegrenner?
Volgens mij probeert Hoxha zichzelf een beetje mooier voor te stellen dan hij is. Hij is zo'n rechtse wegrennerT.

alleskudt | 23-09-08 | 15:08

Dus de wereld is te redden door de linksmenschen genetisch te screenen en vervolgens te isoleren. In Noord-Korea of op Cuba bijvoorbeeld.

Vogelbeest | 23-09-08 | 15:07

Zeg hoxha, leer eens lezen! Conservatieve (lees wereldvreemde biblebeltbewoners) reageerden geschokt en progressievelingen (lees lezers) reageerden minder geschokt.

Zalfje | 23-09-08 | 15:06

Maar is linksdragendheid hier nu eauk gevat?

widtvoet ® | 23-09-08 | 15:06

Altijd al gedacht dat het eerder een aandoening was dan een overtuiging.

Multikuli | 23-09-08 | 15:05

Oja, hoxha, waar zijn die genen dan? Er wordt hoogstens een verband gelegd tussen angstigheid en links zijn, zegt nog niks over het biologische mechanisme.

proats | 23-09-08 | 15:05

Waarom verbaast me dit niet...

RobbieG | 23-09-08 | 15:05

Dat was mij al veel langer duidelijk, ondanks het onderzoek.
Laat Flamke Valsema dat maar niet horen, dan begint ze weer stoom uit te blazen.

stinkdiertje | 23-09-08 | 15:04

Geweldig dit. haha

schaerer | 23-09-08 | 15:04

Ik stel voor, "Ge(e)n (e)en therapie".

Lot | 23-09-08 | 15:03

Dus al die reaguurders hier die zo kasplanterig zijn om 4 uur per dag op GeenStijl te kijken naar smerige en enge dingen, zijn links.

Witteman | 23-09-08 | 15:03

een genetisch defect...
enige juiste benaming voor zo'n afwijking.

QB (ja die.....) | 23-09-08 | 15:03

Soms doet een 'linkse' studie ook wonderen om op het rechte pad te geraken.

klompenmeissie | 23-09-08 | 15:03

interessant, kunnen ze dan straks ook iedereen rechts maken met deze kennis?

arie_goudstein | 23-09-08 | 15:03

Links zijn is een aangeboren ziekte.. Graag even corrigeren Hoxa..

Tijdbom | 23-09-08 | 15:03

ik zie ineens het nut van embryo selectie voor me

corneb | 23-09-08 | 15:01

Wij van de PvdA wisten dat allang...

Kniftig | 23-09-08 | 15:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl