Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Barack Obama: "Sjeenz: jes wie ken"

(klik voor groot)Nu is het echt 100% serieus goedgekeurd officieel. Obama is de man. Mede dankzij de steun van Djoest Kerrhoff from NPS Holland. In een legendarische speech vannacht (onze tijd) heeft Barack Obama in Denver, Colorado ten overstaan van duizenden uitzinnige fans toegezegd voor de totale wereldheerschappij te gaan tijdens de komende verkiezingen. Historisch detail. Als Obama wint, wordt hij de eerste Amerikaanse president die Barack als voornaam heeft. Een unicum. Tekst van de acceptance speech hierrr. Beelden van de toespraak DAARRR.

Reaguursels

Inloggen

@Dirtysomething

Je hebt ergens een klok horen luiden en gelooft nu de klepel van de Republikeinen, maar een beetje meer onderzoek zou je goed doen.

Allereerst, Al Qaeda was niet in Irak in de periode van Saddam, ze zijn er pas gekomen nadat de VS het land is binnengevallen. Het tegenstemmen van Obama was dan ook een correcte beslissing.
De VS zijn nu verontwaardigd over het feit dat Rusland Georgië is binnengevallen, McCain wil er zelfs al bovenop slaan........................... maar voor het gemak vergeet men even dat de VS zelf, zonder aanleiding, op basis van louter verzinsels (wat ook is toegegeven door GWB c.s.) een autonoom land is binnen gevallen. Ik was geen fan van Saddam, zal het ook nooit worden, maar een land binnenvallen omdat de leider je niet aanstaat gaat mij te ver. Nu doet Rusland hetzelfde en is het huis ineens te klein ?
Dat is meten met twee maten if you ask me.

Het aantal aanslagen is door de 'surge' inderdaad terug gegaan, maar zoals ik al aangaf is dat niet doordat de wil om aanslagen te plegen verdwenen is. De terroristen gebruiken nu inderdaad psychische patiënten en vrouwen, maar ook dat is niet omdat er geen mannelijke vrijwilligers zijn.
De enige, en dan ook echt de enige, reden is dat er zoveel controleposten op de straten zijn dat mannelijke aanslagplegers er bijna niet meer doorkomen. Men weet dat vrouwen niet worden gefouilleerd en kinderen niet worden verdacht, dus gebruikt men die momenteel. Mocht je me niet geloven dan zou ik je graag verwijzen naar een onderzoek wat recentelijk is gepubliceerd; is van de week uitgebreid besproken op diverse televisie stations.
Het kan aan mij liggen, maar wanneer ik controle posten op iedere hoek van de straat zie dan heb ik niet het idee dat ik dan te maken heb met een 'vrije' maatschappij. Misschien ben jij van mening dat dit wel het geval is, maar dan sta je daar alleen in.
Irak is in 2007 nog uitgeroepen tot het op 1 na meest onstabiele land ter wereld (op Sudan na). Ik weet het niet zeker, maar dat komt op mij niet over als een land waar het goed toeven is en waar alles vrede is.

Zodra de VS vertrekken uit Irak, en of dat nu over 1 jaar of over 10 jaar is, zal het onderliggende conflict tussen de Soenieten, Shiiten, Koerden ea. weer in volle hevigheid losbarsten. Het conflict is er immers nog altijd en het wordt nu slechts onderdrukt.
Tot die tijd zullen moslims van over de hele wereld 1 gemeenschappelijke vijand hebben, de VS ! Wellicht dat jij denkt dat de VS in Irak worden gezien als 'bevrijders', de werkelijkheid is even anders. Er zijn vrij weinig Irakezen die blij zijn met de Amerikanen, men is ze liever kwijt dan rijk. De plannen van de VS om maar liefst 50 militaire bases te bouwen in Irak worden dan ook niet enthousiast ontvangen.
Wil je Irak stabiliseren dan zul je het land over moeten laten aan een vredesmacht, opgebouwd uit voornamelijk islamitische landen. Helaas zal zo'n vredesmacht er nooit komen omdat de Arabische landen het zelf niet eens kunnen worden.
Irak zal dus wel een puinhoop blijven totdat er weer een sterke man opstaat of dat de islamitische staat wordt gevestigd.

mambo43 | 30-08-08 | 19:54

@ Merkava,

Alle conflicten welke ik op heb genoemd waren onconventionele oorlogen en dat is Irak momenteel ook het geval. Dat is hetgeen waar ik op doelde, dus dit is absoluut geen appels met peren vergelijken.

Appels met peren vergelijken is het conflict in Algerije vergelijken met Irak. Algerije was een interne aangelegenheid waar, a.g.v. het niet accepteren van een verkiezingsuitslag, de bevolking onderling slaags raakte.
Voor wie het niet meer weet, de islamitische partij had de verkiezingen gewonnen en dat vond men niet zo geslaagd. De uitslag werd ongeldig verklaard en het feest begon. Er was geen inval van Amerika, Frankrijk etc en er hebben geen grote hoeveelheden troepen van buitenlandse mogendheden in Algerije gevochten.

In Afghanistan vielen eerst de Russen binnen en hoe dat is afgelopen weten we nog.
In Somalië waren de vele warlords en wilde de VS orde op zaken stellen, is ze niet gelukt.
In Vietnam stonden eerst de Fransen tegenover de Vietnamezen, daarna de Amerikanen.
In het huidige Afghanistan vielen eerst de VS binnen en zijn er nu diverse landen aanwezig.
In Irak vielen de VS binnen.

In alle gevallen eindigde dit in een onconventionele oorlog, welke in alle gevallen is (of zal worden) verloren door de conventionele strijdmacht.

En in Algerije ?
Tja, daar viel dus niemand binnen.

mambo43 | 30-08-08 | 19:53

@mambo43 | 29-08-08 | 16:31
Die conflicten die jij opnoemt, zijn allemaal totaal verschillend. Appels met peren vergelijken.

merkava_mk4 | 30-08-08 | 13:04

suck my balls, MCfuckingCain!

optimist | 29-08-08 | 20:25

ach... het was een mooie speech,daar niet van, het ware mooie woorden die hij sprak.... maar zoals iedereen zou moeten weten zijn mooie woorden niet altijd waar en ware woorden niet altijd mooi......

orderafterchaos | 29-08-08 | 19:44

Anders dan in Vietnam kalft de steun van de bevolking voor organisaties die proportioneel legiteim verzet voeren tegen een externe agressor met de dag af.
Hoe komt dat ? Allereerst doordat de surgestrategie zodanig succesvol is dat het aantal aanslagen immens gedaald is, deze strategie, waarvan ook de aanvankelijke tegenstander Obama moest erkennen dat ie effect sorteerde, maakt gebruikt van de onvrede die heerst bij de voornamelijk soennitische Irakezen tegen het immer barbaarser wordende optreden van al aida aldaar. En alsjeblieft onderschat de afkeer niet die er heerst onder hen. je kan deze verglijken met die van de Algerijnse platelandsbevolkong in de jaren 90. Ook daar steunde men initieel de strijd van jihadis in een in hun ogen steeds verwesterende Algerije, ook daar keerde men zich tegen het hardhandig optreden van het nationale leger. Maar ook daar kregen de jihadis gevoelige nederlagen, op een a-symetrisch slagveld, te verduren waardoor zij in toenemende mate hun heil zochten in de meest afgrijselijke terreurdaden.(gehele dorpen werden er uitgemoordt)En ook daar duurde het niet lang, zeker geen generaties, alvorens de ondersteuning van de bevolking omsloeg in actieve bijdragen in de strijd tegen deze terroristen.
Het jongste wapenfeit van al aida in Iraq om een 13jarig meisje als zelfmoordterroriste te recruteren zal dit proces alleen maar versnellen.
Daar waar Obama telkens spreekt over zijn morele gelijk om tegen de invasie van Irak te stemmen heeft McCain the eye on the ball, en weet dat al qaida in de touwen hangt gereed voor final knock out.

DirtySomething | 29-08-08 | 17:27

@Pittybrad,

En zo begrijp ik niet dat jij niet een eigen mening kunt vormen, dat je blind achter de retoriek van GWB c.s. aanhobbelt.
'The war on terror' ?

Het is zo populair en klinkt zo bombastisch dat iedereen het maar te pas en te onpas gebruikt.
Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze 'Al Qaeda' als een fysieke tegenstander zien, doch deze tegenstander aanwijzen of omschrijven lukt ze helaas nimmer. Ze zijn niet in staat om aan te geven wat nu de voorwaarden zijn om als Al Qaeda strijder te worden geaccepteerd of geidentificeerd.
Het is bijna zo dat we alles maar Al Qaeda noemen omdat er een stickertje op moet.

Ik heb zelfs het vermoeden dat je je nog nooit echt hebt afgevraagd waarom we in Irak zitten en ik vrees dat je ook nog steeds denkt dat de VS zowel Afghanistan als Irak hebben aangevallen met een plan wat ze daarna zouden gaan doen.

Misschien ben je zelfs nog overtuigd dat de wijze van optreden van de VS (en bv Blackwater) in de Irak bijdragen aan het bevorderen van de vrede in Irak.

In dat geval kan ik alleen maar zeggen: 'Slaap lekker verder, zet de wekker op globaal 10 jaar en wanneer je wakker wordt zal het voor jou Ground Hog Day zijn'.

Welterusten

mambo43 | 29-08-08 | 17:03

@mambo43 | 29-08-08 | 16:31
De reden waarom jouw kijk op deze zaak zo enorm beperkt is me nu wel duidelijk. Ik zie niet in waarom je dat steeds probeert te bevestigen.

Pittybrad | 29-08-08 | 16:40

@Pittybrad,

Helaas voor jou heb ik daar iets meer kijk op dan je denkt, maar dat mag je ter discussie stellen.
Ik weet niet welk deel je niet begrijpt, maar misschien zou je nog eens de schoolboeken erbij moeten halen en naslaan wat de definitie van een onconventionele oorlog is.
Dan zul je er namelijk achterkomen dat Vietnam en Irak en Afghanistan wel parallellen hebben.

De oorlog in Irak is geen oorlog tussen twee staten, met reguliere legers, een duidelijke bevelsstructuur en aanwijsbare doelen.
De oorlog in Irak is een oorlog tussen bevolkings groepen, tussen religies, ideologiën en tussen het gedachte goed van mensen.
Daar kun je nog zoveel techniek, wapens etc tegen aan gooien, maar zolang strijders niet herkenbaar zijn als strijders en vanuit een overtuiging ten oorlog trekken zul je niet ver komen.

De enigen die ooit een onconventionele oorlog hebben gewonnen waren de Britten, zij begrepen prima hoe deze gevoerd diende te worden en hebben het tot in perfectie uitgevoerd.
Alle onconventionele oorlogen daarna (tegen conventionele machten) hebben slechts 1 resultaat gehad en ik hoef niet uit te leggen wat dat resultaat was.

Een paar voorbeelden:

Rusland - Afghanistan
Vietnam - Frankrijk
Vietnam - VS
Somalië/warlords - VS
Afghanistan/Taliban - VS (het westen)
Irak - VS
Israël - Palestijnen

En ik kan de lijst nog wel wat langer maken, maar denk dat dit voldoende is.

Beste Pittybrad,

Wellicht hou je je vast aan het idee dat de technische snufjes van de VS superieur zijn en dat het het sterkste leger ter wereld is.
Ik weet helaas uit eigen ervaring dat de VS wel veel hebben, maar niet uitblinken in 'judgement'. Ik heb regelmatig staan te fronzen bij de reacties van leidinggevenden van de VS.
De US Special Forces ? Klinkt heel aardig, maar ik zal de oefenverslagen maar niet publiceren, zouden ze niet vrolijk van worden.

Ik denk dat bij jou de wens de vader van de gedachte is, maar een zeker realisme zou beter op zijn plaats zijn.
John McCain redeneert net zoals jij. Vorig jaar was hij voorstander van de 'surge' (oftewel meer troepen).
Nu claimt hij dat het veiliger is omdat het aantal aanslagen omlaag is.

Dat laatste klopt, maar hij vergeet te vermelden dat dit slechts komt doordat er op iedere hoek nu een controle post is. De wil van de aanslag plegers is echter niet gebroken en dat is nu juist waar het om draait.
Breek de wil en je lost het probleem op. Breek de wil niet en je kunt nog tientallen jaren doorgaan met controle posten op iedere hoek.

Als je me niet gelooft moet je het maar eens aan de Israëliers vragen.

mambo43 | 29-08-08 | 16:31

@mambo43 | 29-08-08 | 15:53
Met de eerste tien zinnen heb je al aangegeven dat je geen ENKEL benul hebt van wat er zich de afgelopen tien jaar voor ontwikkelingen hebben afgespeeld/zijn doorgevoerd binnen het Amerikaanse leger en hoe Amerika de war on terror voert. De oorlog in zowel Afghanistan als Irak word op een compleet andere manier gevoerd. De oorlog in Vietnam lijkt er in de verste verte niet op. Hoe verzin je het.

Pittybrad | 29-08-08 | 16:05

@DirtySomething,

Wat velen, en ik begrijp jij ook, niet beseffen is dat je een onconventionele oorlog NIET met conventionele middelen kunt winnen.
De Vietnamezen hebben de VS niet met militaire middelen verslagen, ze hebben de VS verslagen met hun wil om te overwinnen. Zij gebruikten alle mogelijke middelen om de oorlog te winnen en het is ze gelukt.
In Iran heeft de Shah geprobeerd om de opstand de kop in te drukken, doch het volk wilde anders en dan is er geen houden meer aan.

In Irak is het idem dito. Ja, men is blij dat Saddam weg is, maar onderling hebben ze de grootste ruzie.
Dan kun je wel iedere hoek van de staat bezeten met een tank en overal controle posten installeren, maar dan ben je aan het onderdrukken. Je doet dan niets aan het oplossen van het werkelijke probleem en zodra je de controle post weghaalt gaat de vlam weer in het kruitvat.
Dat is momenteel de strategie welke men in Irak heeft en eigenlijk kun je dus concluderen dat men geen plan heeft. Uiteindelijk zal het wel weer hetzelfde verhaal worden als destijds in Vietnam........ men zal verklaren dat alle Irakezen zijn opgeleid en dat Irak het nu zelf kan.
Dan vertrekken de VS ASAP uit Irak en met een beetje geluk halen ze nog net de grens alvorens de boel ontploft.
De oorlog in Irak zal pas een einde vinden wanneer de burgerbevolking het onderling heeft uitgevochten en dat kan heel erg lang duren.

De VS hebben met het ingrijpen in Irak een machtsvacuum geschapen en ze kunnen wachten tot ze een ons wegen, uiteindelijk zal Iran dat vacuum opheffen. Klinkt als doemdenken, is het niet, het is gewoon de realiteit.

Radicale islam is niet iets wat wij met onze westerse mentaliteit kunnen veranderen. Verandering zal er alleen komen wanneer de moslims daar zelf toe besluiten en gezien het bestaan van de regimes in Iran, Saudi Arabië etc kan dat wel eens heel erg lang duren.

De enige juiste politiek t.o.v. dit soort landen is hen duidelijk te maken dat ze binnen hun grenzen hun leven mogen invullen zoals zij dat zelf willen, maar dat daarbuiten ze zich hebben te houden aan internationale gedragsnormen.
Leven en laten leven is de enige optie.

En radicale islam in Nederland ?
Dat is een heel ander verhaal en hoe dat opgelost dient te worden hebben Marokko en Turkije al laten zien. Ik snap dan ook niet dat Nederlan niet in staat is om bv het Turkse model over te nemen. Het Turkse model ?
Verbieden van het extremisme en het vermengen met de overheid en het dagelijks leven, om daar dan niet van af te wijken.

Hoe kan het zijn dat het in Turkije wel verboden is om in een Burka op werk, op school etc te komen, terwijl daar in Nederland al jaren over wordt 'gepraat' ?
Doen die Turken het toch iets beter dan wij, denk ik dan maar.

mambo43 | 29-08-08 | 15:53

Kunnen we niet een inreisverbod voor de heren Karhof, Radekishun en Raymann invoeren?

magditweg | 29-08-08 | 15:28

@mambo43
Ik zelf ben ook geen voorstander van 'wapengekletter' en hoop dan ook dat je mijn voorkeur voor McCain algemeen en zijn benadering voor het Iraq vraagstuk niet als oorlogzuchtig maar slechts als een andere positie dan de jouwe betracht.
Het probleem van de radicale islam danwel groeperingen die onder het mom van religeuze zeloterij een ware jihad tegen ons westerse waardenstelsel hebben ontketend reikt verder dan slechts Iraq en is zeker niet door het amerikaanse optreden in dit land ontstaan. Het probleem is veel eerder dat hier in het westen men veel eerder hier van op d hoogte was maar er geen aandacht aan besteedde.
Bovendien moet je niet proberen allerlei vorige conflicten op een lijn met dit conflict te plaatsen het klink leuk in een debat, vooral voor toehoorders die slecht geinformeerd zijn, maar heeft met de feitelijke weergave van het beeld weinig te doen.
Het opdelen van Iraq, het vertrek van de amerikanen en capitulatie tegen de radicale islam zal de grootste blunder van deze eeuw blijken iets waar generaties hier in het westen de rekening voor zullen moeten betalen. En alhoewel ik nu mezelf als een noe-con vind klinken kan ik de hierin besloten logica, geen retorica, niet ontkennen.

DirtySomething | 29-08-08 | 15:25

geyl... neueken?

trancekid | 29-08-08 | 15:07

@mambo43 | 29-08-08 | 13:35
Wees niet te naïef, als ik eerlijk mag zijn siert u dat niet.
Als George W. Bush beter kan lobbyen binnen de Republikeinse partij, betekent dat nog niet dat John McCain een slechtere kandidaat is.
@mambo43 | 29-08-08 | 14:33
Wij een oorlog? Het zijn toch echt de Amerikanen die de krijgsrok aan het lijf trekken.

merkava_mk4 | 29-08-08 | 14:52

Sjeenz: jes wie ken
chains: jes weekend!!

Weisse rose | 29-08-08 | 14:52

2 vulva's op een volvo :)

steenbijl | 29-08-08 | 14:48

@Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:34
Kom eerst maar eens kijken naar de begroting van de gemeente Wageningen, voordat je mijnheer Pechtold de hemel in prijst. Heb de man een aantal keren persoonlijk mogen ontmoeten, en weet dat hij corrupt is geweest met bouwvergunningen voor projectontwikkelaars en ander vastgoed tuig.
Met z'n nep zegel ring, en zelf bedacht familiewapen.

merkava_mk4 | 29-08-08 | 14:47

@DirtySomething,

Wat jij echter schijnt te vergeten is dat er slechts twee keuzes zijn. Het is of John McCain, die tot in de lengte der dagen in Irak wil bijven, er tevens niet voor zal schuwen Iran aan te vallen en die recentelijk nog heeft gezegd dat hij desnoods ook Rusland zal aanpakken.
Het kan aan mij liggen, maar dat is iets waar ik absoluut niet op zit te wachten.

Of het wordt Obama.
Obama zal niet perfect zijn, het kan altijd beter, maar ik denk wel dat we nooit in Irak hadden gezeten wanneer hij (of Clinton) aan het bewind was geweest.
Het spijt me zeer, maar ik ben van mening dat wapen gekletter niet werkt tegen een ideologie. En aangezien ik zelf zeer lang militair ben geweest (en ook betrokken ben geweest bij het oorlogje in Bosnië) meen ik te mogen stellen dat ik dit uit ervaring heb meegemaakt.
De oorlog in Irak is hoe dan ook verloren en eenieder dat dit niet onder wil zien of kan zien moet de geschiedenis boeken er maar op na slaan. Vietnam, Iran waren duidelijke voorbeelden dat je mensen wel kunt onderdrukken, maar je kunt hun denkbeelden niet veranderen wanneer ze dat zelf niet willen.
De VS (of andere landen) kunnen nog tientallen jaren in Irak blijven, het zal de uiteindelijke uitkomst niet veranderen. In zo'n geval kun je maar beter vandaag vertrekken, want blijven is slechts 'window dressing'.
John McCain denkt nog steeds dat hij de oorlog in Irak kan winnen en alleen die gedachte maakt hem ongeschikt als president.
John McCain is zeer rechtlijnig in zijn denken en ik weet 100 % zeker dat hij geen oplossing zal weten te vinden voor het vraagstuk Iran, de Palestijnen, Israël etc. Zijn karakter laat dat niet toe en hij heeft het reeds met meerdere uitspraken aangekondigd. Met John McCain hebben we in no-time nog 3 oorlogen erbij en daar zit ik niet op te wachten.

Of Obama een oplossing weet te vinden weet ik niet. Hij lijkt een stuk doordachter te handelen en dat is al meer dan wat we van McCain ooit zullen zien.

mambo43 | 29-08-08 | 14:33

Barack Hoessein tegen John - ik denk dat mijn VS boeren het wel weten

De democraten zijn er weer in geslaagd de verkeerde kandidaat aan te wijzen.
Gelukkig maar en dat heeft niets te maken dat het een zwarte moslim is alhoewel dat natuurlijk geen voordeel is.

yvonjaspers | 29-08-08 | 14:29

Domme Amerikanen, denken wij linksmenschen niet zelden. Amerika lijkt één grote PVVTON vol 'fatsoenlijk rechtsen'. Malcom X en M.L. King hadden niet durven dromen dat een gekleurde kandidaat eerder kans maakt de president van de USA worden dan Prem koningin van Nederland wordt.

Maar eerst zien en dan geloven! Hoewel ik zijn friet niet lekker vind, denk ik dat McCain presedent wordt, teneminste als McDonalds akkoord gaat!

Artois Arnhem | 29-08-08 | 14:10

"Ich bin ein Denvererder"

petbur | 29-08-08 | 14:08

@mambo43
Wat jij en de rest van idolate Obama streakers blijkbaar onvoldoende onderkennen is diens voorstel om het unilaterale optreden van Amerika in hun strijd tegen het daadwerkelijk bestaande probleem van globaal oprerende islamitische terreurbewegingen, voor de Joe six pack gemakshalve tot al qaida omgedoopt, te vervangen door een meer divers alternatief dat multilateralisme heet.Oftewel het terug dringen van het amerikaanse bestanddeel en deze te vervangen door, en nu komt ie, troepen van haar coalitiegenoten zoals Nederland er één van is.Bovendien staat zijn second in command de opdeling van Iraq voor of zo als de yanks het zelf plachten te zeggen 'balkanising Iraq' wiens stabiliteit afhankelijk zal zijn van 'international peacekeaping forces with a clear mandate from the UN'.Oftewel nog meer verlangen van hun 'coalitionpartners' waarvan Nederland er één van is.
Obama wants change en nu weet jij wie daar voor mag zorgen.

DirtySomething | 29-08-08 | 14:06

too much thank you so much.........

Haagse Hooligan | 29-08-08 | 13:56

volgens mij is BO op dit moment de slechtste keuze die amerika kan maken.

spurno | 29-08-08 | 13:45

Het beeld van John McCain, wat mij het meest is bijgebleven, waarin hij laat zien hoe wereldvreemd hij is, was het moment dat hij, onderbegeleiding van globaal 200 soldaten, met body armor, helm, een cirkel van BG's om hem heen, een markt in Irak bezoekt en dan een Perzisch kleed gaat kopen.
De verkoper heeft geen cent te makken, staat met gevaar voor eigen leven op die markt en dan nog presteert John McCain het om te gaan staan afdingen en de man vanuit de hoogte toe te spreken.
Vervolgens loopt hij over de markt en proclameert dat Irak er toch ongelofelijk op vooruit is gegaan.

Wanneer je niet zonder 200 militairen, BG's, body armor etc een markt op kan gaan en je dan nog durft te beweren dat 'het er zo op vooruit is gegaan' dan toon je wat mij betreft aan dat je totaal, maar dan ook TOTAAl, buiten deze wereld staat.

Zo'n man hoort geen president van de VS te zijn, want uiteindelijk heeft diezelfde president van de VS er ook voor gezorgd dat wij in Nederland nu ook betrokken zijn bij oorlogen waar we eigenlijk niet bij willen zijn.

mambo43 | 29-08-08 | 13:41

John McCain ???

Was dat niet de persoon, waarvan de Republikeinen in 2000 vonden dat hij niet goed genoeg was ? Men vond George Bush stukken beter.

John McCain ??
Was dat niet de persoon, waarvan de Republikeinen in 2004 nog steeds vonden dat hij niet goed genoeg was ? Men ging wederom voor George Bush. '4 more years' was toen het devies, weten we het nog ?
John McCain was niet eens goed genoeg om Vice-President te worden.
En nu, in 2008, moet iedereen geloven dat John McCain de perfecte kandidaat is.

George Bush was volgens de Rupublikeinen de betere man en we weten allemaal waar George de wereld heeft gebracht.
Nu vragen diezelfde Republikeinen om hun derde (of vierde) keus van destijds tot president te maken.
Wel, als George Bush er al zo'n puinhoop van heeft kunnen maken.............. wat kunnen we dan in godsnaam verwachten van de persoon die van George Bush heeft verloren ?

Alleen daarom is Obama de beter keuze.

En de speech van gisteravond ?
Wanneer heeft een Nederlandse politicus ooit eens zo'n speech gegeven ?
Je kunt Obama goed of slecht vinden, maar deze speech was (technisch gezien) fenomenaal.
Als Obama slechts 10 % van zijn beloftes waar kan maken dan nog zal hij het beter doen dan John McCain.
En aangezien men in de VS maar twee keuzes heeft (de overige kandidaten komen nauwelijks aan bod) is Obama per definitie de juiste keuze.

John McCain was

mambo43 | 29-08-08 | 13:35

Hij is veel beter dan McCain. Maar als mensen hier nog een vervolg op Bush willen zien, juich McCain vooral toe dan. Obama is rechtser dan de VVD stelletje kindermeisjes.

De natte hond | 29-08-08 | 13:31

Mooie speech. Dat kan ie als geen ander. Hij is zelfs beter dan Clinton.
Ik denk dat hij voor de middenklasse in de VS een betere keus is dan McCain.

Bodde | 29-08-08 | 12:51

hans98 | 29-08-08 | 12:32

Ik zie in A'dam veel mooiere meiden hoor, kan aan mij liggen.

Cindy1974 | 29-08-08 | 12:41

-weggejorist-

hans98 | 29-08-08 | 12:32

@Sikkeneur 12:17

God bless sir! God bless. I used to be wealthy but my wife ate my business so I voted that KleingeldnegerT for change. Not knowing what he really ment by it...

Change! Change! Change please!

widtvoet ® | 29-08-08 | 12:28

Ik ben na twee minuten gestopt met kijken, ik kon geen "thank you" meer horen uit die man. Hij praat trouwens lucht, niemand kan Amerika in de komende 4 jaar redden.
Dat is allemaal de schuld van Clinton, en ja hoor.. vraag gerust waarom.

Cindy1974 | 29-08-08 | 12:19

widtvoet ® | 29-08-08 | 12:14

Catch!

Sikkeneur | 29-08-08 | 12:17

HAd ik al eens genoemd dat Barack perzik betekent in het hongaars? extragratistip voor McCain. Al hoop ik dat Obama wint, onanks de pro-Obama propaganda van de NOS. Raar volk trouwens de Amerikanen:

- Obama, 47 (?) is heel jong?
- Obama heeft ondanks wonen in het buitenland te weinig buitenlandervaring voor een volk dat de vorige twee keer iemand koos die nog nooit buiten Texas was geweest?
- 72 is te oud? Volgens mij zijn er heel wat staatshoofden die ouder zijn en die het prima doen

En nu nieuws uit Brussel?

Maaier | 29-08-08 | 12:16

Als Obama verliest dat heeft 1 voordeel dan wordt hij niet vermoord

klopgeest90 | 29-08-08 | 12:16

@ NoMinister: Geen leven?

En verder wat heeft trouwens de persoonsverheerlijking van Amerikaanse presidentskandidaten te maken met links en rechts?

Guantanamo Airways | 29-08-08 | 12:16

Change! Change! Change! Please sir, can you spare some change?

widtvoet ® | 29-08-08 | 12:14

Leve Barack Hussein Osama

Maurits17 | 29-08-08 | 12:11

Je kunt zeggen wat je wilt, maar het was een fantastische speech. Dat doet niemand anders hem na.

tsjakka | 29-08-08 | 12:11

bij uitzending gemist, wordt de *kuch* representatieve uitzending door ons linkse trio gewaardeerd met een gemiddelde van 1,3 op de schaal van 5.
We can make a difference YES WE CAN !!!

Onderbuik | 29-08-08 | 12:07

De laatste echte führer in Noord Amerka was Montezuma. Die was begin van de 16e eeuw opperhoofd van de Azteken. De spaanse invaders, - gewapend met zwaard en
bijbel -, beroofden hem van zijn leven en zijn goud.
Sinds die tijd worden de overstekende kolonisten en hun nakomelingen geconfronteerd met het mythische fenomeen: "Montezuma Revenge." D.w.z. dat ze allemaal aan de diaree oftewel de slinger-scheit raakten.
Als je goed op de lichaamstaal van Barack Obama let, dan zie je dat hij daar ook
last van heeft. Zijn missie " Change, Yes we can!" is een verborgen belofte dat hij de Yankees van diaree-lijders naar "links draaiende drollen poepers" wil transformeren.
McCain kent dat probleem niet. Sinds zijn langdurend verblijf in Vietnam heeft die een stoma-uitgang onder zijn rechterheup, ter hoogte van zijn revolver-holster.
Kortom, De Amerikanen staan voor een duidelijke politieke keuze. En bij de NPS hebben ze dat goed begrepen.

Mr. Bator | 29-08-08 | 11:56

Mc Cain wie is dat

ijzerehand | 29-08-08 | 11:55

Wat een dankbare man.

widtvoet ® | 29-08-08 | 11:50

freedom cage? hoezo ironisch?

_je moeder_ | 29-08-08 | 11:47

Wanneer komt GS met een McCain zender? Kan je meteen die luie donder van een Rutger aan de slag zetten.

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 11:46

NoMinister | 29-08-08 | 11:26

Sneu in de zin dat GS (Televaag) geen tribute aan prominente reaguurders heeft besteed als dank voor Markiemark's liberale Jip & Janneke beginselen.

Sikkeneur | 29-08-08 | 11:45

Dezelfde enge mannetjes die achter McCain staan, staan ook achter Oboema. Dat weten ze zelf.

realiteitswaanzin | 29-08-08 | 11:44

Geniale speech van hem.+1

Dikr | 29-08-08 | 11:41

BASinnic | 29-08-08 | 11:34
De 54e, vergeet Iran, Irak, en Afghanistan niet.

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 11:38

Historisch detail. Als Obama wint, wordt hij de eerste Amerikaanse president
die denkt dat hij de natuur kan verslaan.

vostro | 29-08-08 | 11:36

@jan patat | 29-08-08 | 11:32
TON zal er niets van bakken, aangezien haar leider geen inhoud heeft. De PVV acht ik meer regeringsfahig.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 11:35

Als Barack wint dan wordt Kenia de 51e staat. (Dat denken ze zelf tenminste)

BASinnic | 29-08-08 | 11:34

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:45
Wie gelooft dat Ton of PVV er iets van zullen bakken gelooft ook in sinterklaas.

jan patat | 29-08-08 | 11:32

Historisch detail. Als Obama wint, wordt hij de eerste Amerikaanse president die Barack als voornaam heeft en zwart is.

Paul Kesrey | 29-08-08 | 11:31

I will build new partnerships to defeat the threats of the 21st century: terrorism and nuclear proliferation; poverty and genocide; climate change and disease. And I will restore our moral standing, so that America is once again that last, best hope for all who are called to the cause of freedom, who long for lives of peace, and who yearn for a better future.

Seau, die jongen heeft plannen.
Dat wordt dus Obama vs Osama.
Scheelt ook een lettertje.

Gefundenes Fressen | 29-08-08 | 11:28

Toch knap om de eerste 4 minuten van je speech te vullen met "Thank You". Dat kan Bush vast niet beter...

Eagle_Eye | 29-08-08 | 11:28

@jan patat | 29-08-08 | 11:24
Focus! En luister. Zo geraak je nooit af van dat Zwitsallogo.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 11:26

Sikkeneur | 29-08-08 | 11:11

Verdikkeme! Hij stond paginagroot in de Televaag maar ben ik dat vergeten te lezen!

NoMinister | 29-08-08 | 11:26

Voorspelbare tekst Pritt.

Remy Martin | 29-08-08 | 11:24

Na 2.5 minuten al afgehaakt, had toen nog niks anders dan 30 keer tankjoe horen mompelen, noemen ze dat tegenwoordig een toespraak ?

jan patat | 29-08-08 | 11:24

Sinds wanneer verandert er iets aan de buitenlandse politiek van de VS bij het wisselen van president?

Meautie | 29-08-08 | 11:23

Het mooie is, dat Obama verafgood wordt, terwijl hij Hussein heet, en zijn achternaam maar een lettertje scheeld met Public Enemy #1. En hij is negerT, dat wil ook nog wel eens problemen geven bij die rednecks.

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 11:20

Flodder | 29-08-08 | 11:05
Gast! Ik ben moe, en ik verveel me kapodt. Als ik nu weekend zou hebben, zou ik in de kroeg zitten! Zonder pc dus. Maar, omdat jij het bent, LOL

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 11:18

@de geus
maybe that's all they need....

Octavianus | 29-08-08 | 11:16

Weet je waarom de Amerikanen Disneyworld en Disneyland hebben gebouwd?
Opdat de Europeanen zullen denken dat de rest van de VS wel echt is.

Rest In Privacy | 29-08-08 | 11:15

@realist 2008
balkenende praat geen poep en kan op intellectueel niveau met alles meepraten. ook kan hij prima volkstaal preten. zelfs zijn uitstraling wekt bij velen empathie op. balkie zou het niet zo slecht doen als tegenstander van obama. sterker nog, hij zou waarschijnlijk winnen...

Octavianus | 29-08-08 | 11:15

Realist2008 | 29-08-08 | 10:57

"Stel dat ze in Amerika wanneer er hier verkiezingen zijn constant roepen dat Balkenende geweldig is en dat hij zo goed kan speechen. Wat denk je dan?...."

Dan denk ik dat ze daar allemaal stekeblind, stokdoof en niet geheel wel bij het hoofd zijn.

Morgan le Fay | 29-08-08 | 11:14

Toch wel sneu voor Markiemark, die gisteren de nieuwe beginselverklaringen van de VVD presenteerde.

Take it or leave it!

Markiemark heeft goed geluisterd naar - correctie - meegelezen op GS en diens prominente reaguurders.

Het Jip en Janneke nivo komt wel wat dichtbij, hoewel het voormalige Orakel liever bij de oude les was gebleven.

Sikkeneur | 29-08-08 | 11:11

Yes! Change! Hope! A dream! En veel verder komt hij niet.

De Geus | 29-08-08 | 11:11

Buddhist teacher and former Journalist for the BBC, Christopher Titmuss, has conducted lots and lots of research on the policies of Barack Obama and has presented them here in alphabetical order:

www.zoodango.com/person/yk14fqiovq15uw...

Hakkepof | 29-08-08 | 11:11

@alex4allofyou
time will tell. ik zet mijn geld op mccain. tenzij zijn gezondheid achteruit gaat....

Octavianus | 29-08-08 | 11:11

Ik zou ze doen, achter in die Volvo!

(maar dan wel allerbei tegelijk...)

Biersmurf | 29-08-08 | 11:10

Mja, terroristenplaag los je niet op door Irak te bezetten, het is waar. Daar wordt Irak dan ook niet voor bezet. En ja hoor, de diplomacy-kaart wordt gespeeld.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 11:07

Heb net de hele speech gezien op CNN, ben echt onder de ondruk. Dit wordt de nieuwe president van Amerika.

alex4allofyou | 29-08-08 | 11:07

@Prof Cor rupt. 10:25
Je kan ook gewoon LOL zeggen, hoor. Zuurpruim.

Flodder | 29-08-08 | 11:05

@Dr Nobel Preiz | 29-08-08 | 10:56
Hehehe. De keuze voor Biden is echter geniaal, want blank en op leeftijd. Obama kan dus niet van discriminatie worden beticht.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 11:04

"Mede dankzij de steun van Djoest Kerrhoff from NPS Holland"
Ohh???? Hoe dat dan???

Maakt ook geen fuk uit: obama/mccain. Dezelfde lobbyś betalen ze uit

Rhodos | 29-08-08 | 11:04

Ik heaup dat Obama wint want ik ben een idealist. Anders verandert er nooit wat in deze wereld. En hij is niet links mensen NIET LINKS, zegt het voort.

zooishettoch | 29-08-08 | 11:00

Boris Poepnagel | 29-08-08 | 10:55

Het gaat toch om je bruto loon, who cares about netto...

Lijkt me wel een puntje om mee te wegen ja.

NoMinister | 29-08-08 | 10:58

Stel dat ze in Amerika wanneer er hier verkiezingen zijn constant roepen dat Balkenende geweldig is en dat hij zo goed kan speechen. Wat denk je dan?....

Realist2008 | 29-08-08 | 10:57

Fantástische foto's!!

Struisvogel | 29-08-08 | 10:57

Maar serieus, tot nu hoor ik obligate peop uit Obama komen. Snijden in belastingen, banen naar Amerikaanse werkers, opdrachten naar Amerikaanse bedrijven. Oboema's energieoplossingen kenden we ook al.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:56

Wat ik ook niet snap is waarom Hussein voor die Biden heeft gekozen. Iedereen weet toch dat negers altijd Martin Lawrence als sidekick moeten hebben?

Dr Nobel Preiz | 29-08-08 | 10:56

Conrad Busken Huet | 29-08-08 | 10:52

Leen is geen Amerikaans staatsburger. Hoewel Amerika eigenlijk een stadsdeel van Rotterdam is, maar dat is minder bekend.

NoMinister | 29-08-08 | 10:55

Uiteindelijk zal de voorgenomen belastingverhoging van Brak de doorslag geven...

Boris Poepnagel | 29-08-08 | 10:55

I will cut Texas!

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:54

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:45
Je hebt helemaal gelijk. Rita is er uitgenast genoeg voor. U roept wij draaien lijkt haar devies te zijn.

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:54

Ik snap niet dat ze daar in de Verenigde Staten al die Amerikanen laten stemmen, iedereen weet toch dat Amerikanen de meest dikke domme stupide randdebielen zijn die op deze aardkloot rondstrompelen.

Dr Nobel Preiz | 29-08-08 | 10:53

NoMinister | 29-08-08 | 10:51
LoL.

Superior Bastard | 29-08-08 | 10:52

Keep our toys safe!
What the..?!

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:52

Toch leuk dat Obama in het voorprogramma van Leen mocht staan

Conrad Busken Huet | 29-08-08 | 10:52

Herman Jansen | 29-08-08 | 10:50

Ja, dat lawaai kwam uit de studio in Hilversum. Vergeten de microfoon uit te zetten...

NoMinister | 29-08-08 | 10:51

Wat vindt Jack Bauer van dit alles ?

Tobi | 29-08-08 | 10:51

nee, ik ben niet stiekum Ria Visser!

NoMinister | 29-08-08 | 10:50

Conrad Busken Huet | 29-08-08 | 10:48

Hij heeft hem ook zelf geschreven!!! Echt waar! Jawel!

Maar so what, de NPS zegt het, dus is het zo. Mart, kom er maar in!

NoMinister | 29-08-08 | 10:50

Ik hoor hem alleen maar 'Thank you' zeggen, soms aangevuld met de woorden 'so much'. Na twee minuten afgehaakt. Wat een lawaai ook.

Herman Jansen | 29-08-08 | 10:50

NoMinister | 29-08-08 | 10:47
Ik hoor persoonlijk liever Clarence roepen dat we de VOC mentaliteit terug moeten krijgen.

T@ Riest | 29-08-08 | 10:49

geweldige speech van Obama, als ik de NPS mag geloven

Conrad Busken Huet | 29-08-08 | 10:48

@Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:41
Vindt het wel van weinig respect getuigen dat je het woord "negeren" gebruikt.
Kan je de volgende keer bijv. "niet op letten" gebruiken.

Captain Orange | 29-08-08 | 10:47

T@ Riest | 29-08-08 | 10:46

Ik zeg maar zo: bij gelijke geschiktheid hebben echte negers voorrang!

NoMinister | 29-08-08 | 10:47

Na 20 keer thank you maar niet verder gekeken. Voorspelbare demagogie. Rare jongens die Amerikanen. Hebben een führer nodig blijkbaar.

Jabo | 29-08-08 | 10:46

"in=op*

T@ Riest | 29-08-08 | 10:46

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:44

... zonder katalysator ... (milieu, ik kom uit een marketingtechnisch perfect milieu!)

NoMinister | 29-08-08 | 10:46

Zwarte Piet is geen goed idee nu de kleur van Piet ter discussie staat. Maar Seedorf vind ik een goeie voor m.p. van Nederland. Na zoveel CL kampioenschappen mag je in het pluche.

T@ Riest | 29-08-08 | 10:46

@Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:41
Je vergist je in het niveau van de TON-kiezers. Rita heeft de symbolische waarde van Sinterklaas voor haar doelgroep goed begrepen; ze maakt er een halszaak van. Tot hier en niet verder. PVV wil een verschuiving van haar kiezers naar TON voorkomen en haakt in.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:45

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:41

Vinnik moeilijk. Minder media-aandacht zou zeker helpen, want het is marginaal. Dat moet wat mij betreft wel even luid en duidelijk dan vastgesteld worden.

Het is gewoon vervelend. Iets leuks zo venijnig aanvallen. En alle reactie is dan ook niet leuk. Het is gewoon geen leuk iets dat gedoe.

w.g. Sint & Piet

NoMinister | 29-08-08 | 10:44

Wat is die Obama trouwens een slappe zak zeg, dan leef je in de Joe Es of E, de automarkt ligt op zn gat, en dan ga je geen gave Mustang met je naam volhangen, nee, je verkloot een oude leijke Volvo

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:44

@ Captain Orange: Nee joh, van Don King ! Kijk maar naar die haren.....

PeerB | 29-08-08 | 10:43

T@ Riest | 29-08-08 | 10:41
Precies, vanaf begin december kunnen ze hem de komende vier jaar toch niks maken, ik daag hem uit!

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:43

Alexander Pechtold, make us proud, make us proud, make us proud.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:42

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:38

Pas op met dat lied. Dat wordt eenieder geleerd zodat de medische autoriteiten een indicatie hebben.

NoMinister | 29-08-08 | 10:42

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:40
Zie je, was ik er toch een vergeten. Ik denk dat oldtimer en ijzervreter mcCain dat wel durft.

T@ Riest | 29-08-08 | 10:41

NoMinister | 29-08-08 | 10:24
LOL @ anologe neger .... die houden we er in !
Captain Orange | 29-08-08 | 10:29
En ook LOL @ Zwarte Piet als president.

Mijn punt is voornamelijk dat ik verbijsterd ben over die dwazen van PVV en ToN die bovenop die Zwarte Piet affaire springen. Het is van een zo'n bedroevend niveau dat zelfs Janmaat er achteraf in vergelijking een kwaliteits raspoliticus bij was.
En die malloten zijn straks goed voor 30 zetels in de kamer ....
Wat een farce en wat een totale deconfiture voor de NL politiek.

Niemand die zich afvraagt wat het draagvlak van die aktie tegen Zwarte Piet is, hoeveel mensen dat nu eigenlijk vinden en niemand die in staat is die hele aktie gewoon te negeren, wat het enige juiste is.

Godbeware mij voor die politici van leerlingenraad niveau die bij de volgende verkiezingen de kamer zullen instromen. Ik voorspel nu al dat jullie er ernstig spijt van zullen krijgen.

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:41

T@ Riest | 29-08-08 | 10:37

Ssss!

NoMinister | 29-08-08 | 10:40

@Captain Orange@10:38
Nee, een volle neef van Pepermunt King.

fuckje | 29-08-08 | 10:40

@ oakie | 29-08-08 | 10:14

Of slappe koffie als huidskleur (nee ik discrimineer niet, ik constateer een feit).

@ Teen | 29-08-08 | 10:23

Negers zijn bruin... en hebben geen blanke moeder.

Meautie | 29-08-08 | 10:40

Ook zo prachtig dat het symbool van objectieve berichtgeving, Jurgen óntzettend niet leuk' Raymann, richting Pechtold hintte op een keiharde klabanus in de broek. De sfeer en de uitstraling van Oeboema werden 'm te veel.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:40

Superior Bastard | 29-08-08 | 10:38
Ik heb hem pas zien heengaan in the Bucket List, helaas.

T@ Riest | 29-08-08 | 10:40

T@ Riest | 29-08-08 | 10:37
Zou hij het lef hebben om er Osama van te maken? Zoja, dan word ik lid van de NPS!

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:40

Even een ander vraagje..... nu we hier toch amerika kenners hebben...
Ik worstel er al jaren mee.. maar is Rodney King nou de broer van de Lion King of niet?

Captain Orange | 29-08-08 | 10:38

NoMinister | 29-08-08 | 10:37
Ahh, nu begint er een belletje te rinkelen
*neuried het Pechtold-fanlied*

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:38

Isser | 29-08-08 | 10:32

Ze moeten Rutger g.v.d. NU sturen! En wel meteen. YES WE CAN!

NoMinister | 29-08-08 | 10:38

McCain kan toch zijn naam surname veranderen? Omama, Okama, Orama, Otama en misschien zijn er wel nog meer opties..

T@ Riest | 29-08-08 | 10:37

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:36

Dat is het achterlijke neefje van McCain.

NoMinister | 29-08-08 | 10:37

Murdckyfl.. ik ga gewoon lekker meezingen op deze prachtige vrijfdagmorgen...

Alexander is okay ole ole
Alexander is okay ole ole
Alexander is okay ole ole
Alexander is okay ole ole
Alexander is okay ole ole

Captain Orange | 29-08-08 | 10:36

Ronald Reagan was wel zwart, maar die was juist weer blank geschminkt. Paarse broeken rule!

NoMinister | 29-08-08 | 10:36

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:34
Alexander Pechtold? Leeft die nog?!

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:36

Kan Obama niet 's stoppen met die hinderljike MLK imitaties en verwijzingen?

/\/\addog | 29-08-08 | 10:36

Yes Alexander Pechtold can, yes Alexander Pechtold can, yes Alexander Pechtold can.

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:34

McCain liep al jaren voor, met zijn gratis reclame van zijn broer Bill, frietbakker van beroep.

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:34

Black is beautiful, brown is it, yellew is ok but white ain't shit (schoolly d). Ergo: McCain!

NoMinister | 29-08-08 | 10:34

Speech niet verrassend, nu maar wachten op de GS coverage van de McCain nominatie. Zolang ze Rutger niet sturen zal dat allemaal goed komen.

Isser | 29-08-08 | 10:32

Geiteneuker | 29-08-08 | 10:30
Ik wist niet dat je blind werd van geitenneuqen.
Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:30
Inderdaad t.o.v. de blanke meerderheid(democratie enzo) is het een verwerpelijke daad van voorrang geven aan....

Captain Orange | 29-08-08 | 10:32

Beetje chaaaaaaange zeggen. Kan ik ook. McCain!

Murdockyoufool | 29-08-08 | 10:32

Wie de neuq wil er in vredesnaam (huh?) president van de USA worden? Hopeloze baan, daarom heel geschikt voor McCain, die weet van voren meer niet dat ie van achteren leeft.
Laat Obama lekker een baantje bij de VN nemen of zo, als secretaris van Herfkens, ik noem maar een dwarsstraat.

fuckje | 29-08-08 | 10:31

Amerika sterker en rijker maken? De wereldvrede helpen? NO HE CANNOT!

Zielige onderbuiker. De berg af voelt eerst als een sensatie (ons zonder fossiele brandstoffen voortbewegen?: YES WE CAN!), maar na een aantal meter begin je te begrijpen waar het heen gaat. Links is gevaarlijk. Conservatisme is noodzaak.

NoMinister | 29-08-08 | 10:31

@Teen | 29-08-08 | 10:23
Obama is een Fin.

Onderbuik | 29-08-08 | 10:30

lelijke auto, knappe dames...

Geiteneuker | 29-08-08 | 10:30

Captain Orange | 29-08-08 | 10:29
Maar... zwarte piet.... dat is toch... racistisch?!?!

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:30

Mooie Vulva!

Turbo Ray | 29-08-08 | 10:30

Teen | 29-08-08 | 10:23
Hollywood weet je wel, het is een grote hoax. Kann nooit serieus zijn.

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:22
Sterker nog, ze maken zwarte piet in een klap president van US. Dag Sinterklaasje... daaag... daaagg..

Captain Orange | 29-08-08 | 10:29

NoMinister | 29-08-08 | 10:26
Soms, als hij juicht, zie je nog net zijn blonde okselhaar...

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:27

Tenk joe, tenk jou so muts, tenk jou x 30.000 Pfff...

Vote/View | 29-08-08 | 10:27

Teen | 29-08-08 | 10:23

Hij is gesminkt door de Paarse broeken. En het werkt. Een soort analoge neger.

NoMinister | 29-08-08 | 10:26

What the fuck doen Obama-stickers op een Volvo? Volvo is een auto voor slimme mensen, dat kunnen nooit Obama stemmers zijn.
En de meiden die op de motorkap zitten hebben geen bovenlip!?

50Caliber | 29-08-08 | 10:26

Flodder | 29-08-08 | 10:25
Wat doe je hier dan?!

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:25

Ze maken overal een feestje van in die Joenitet Steeds; ondertussen ziten ze wel met 's werelds grootste budget-tekort ever...

praat_geen_peop | 29-08-08 | 10:25

YES, WEE KEND!

Flodder | 29-08-08 | 10:25

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:22

Ik bespeur enige ironie terwijl je wel een punt hebt. Handen af van Sinterklaas. Als er eindelijk een paar gekleurde medemensen op onbeperkte en onvoorwaardelijke sympathie mogen bogen, dan is het politiek correcte azijnpissersvolk er wel om dat tegen te gaan. Wie heeft het nu goed voor met mensen?

NoMinister | 29-08-08 | 10:24

Zou het al knap vinden al deze dames een lekke band kunnen changen.

JamesHuntLive | 29-08-08 | 10:23

en op deze site kun je stemmen wat je vind van de vervelende NPS hoernalisten, die menen namens heel Nederland te spreken...

player.omroep.nl/?aflID=7757121

Onderbuik | 29-08-08 | 10:23

Valt het dan niemand anders op dat het een neger is?
Als toekomstig president van Amerika?
Dat is nog nooit gebeurd.
Alleen in films.
Of tv.
(..)
.

Teen | 29-08-08 | 10:23

*wacht op het eerste nieuws over Obama's kraakverleden....*

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:23

Ik denk dat de domeinnaam www.barackhoesseinobama.com al was vergeven. Nu ja, dan maar zonder Hoessein...

NoMinister | 29-08-08 | 10:22

Doet er allemaal geen reedt toe. Wij maken ons druk om Obama terwijl Nederland in brand staat. Onze hele cultuur staat op het spel met de aktie van het van Abbemuseum omtrent Sinterklaas. ToN en PVV hebben zelf al KAMERVARGEN (..) gesteld ! Rita deed vanmorgen al een d r a m a t i s c h e oproep op Radio 1 !
Ziet niemand dan in dat het vijf voor twaalf is ? Ik zeg, te wapen ! Beman de barricaden ! Genoeg is genoeg. Op de bres voor de Nederlandsche cultuur !

Bigi Bana Boy | 29-08-08 | 10:22

Hiep hiep hiep... Hoeraaa!!!

vlammetjuh | 29-08-08 | 10:21

Indeed: legendatisch!!

_Fly66_ | 29-08-08 | 10:21

Lekkere plaatjes in die eerste link, vooral die van die "free speech zones". De US die zo voor de vrijheid opkomt. Laat me niet lachen.

de visser | 29-08-08 | 10:21

Octavianus | 29-08-08 | 10:18

Persoonsverheerlijking? Daaaaar doet links toch nooit aan....

NoMinister | 29-08-08 | 10:20

*heeft liever Oboema als president van het land van de vrije en thuis van de brave*

jeroener | 29-08-08 | 10:20

Op de achterbumper staat in Times New Roman 4: this car is sponsored by the NPS, Made In Holland

Prof. Cor Rupt | 29-08-08 | 10:20

En Hoessein heet.

En Hoessein heet en president is en niet opgehangen in een land waar Amerika de macht heeft.

En een Amerikaanse president die links NL helemaal geil maakt.

NoMinister | 29-08-08 | 10:19

krijg een beetje de kriebels van de persoonverheerlijking....

Octavianus | 29-08-08 | 10:18

Ikl voel me elke vrijdagmorgen Brack, kan ik nu ook president worden?

Captain Orange | 29-08-08 | 10:18

Inderdaad lijkt Obama beter. Echter McCain zal winnen.
Ook in NL zal de meute weer op het CDA stemmen.

Mongeaulie waarsguwt | 29-08-08 | 10:15

"Historisch detail. Als Obama wint, wordt hij de eerste Amerikaanse president die Barack als voornaam heeft."
En Obama als achternaam...

oakie | 29-08-08 | 10:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen