Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"GeenStijl betrokken bij Maagdenhuis-bezetting"

kraaknochsmaak.jpgDe affaire Duyvendak blijft maar nagonzen. Links Nederland kan niet tegen verlies en is uit op payback. Op diverse linkse websites wordt opgeroepen nu iemand op politiek rechts te grazen te nemen. Zo is GroenLinks bezig Charlie Aptroot (VVD) kalt te stellen en de linkse Volkskrant is gestart met een campagne om actieverledens te vergoeilijken. In een email die GeenStijl vannacht via een Georgische proxyserver ontving, wordt gesteld dat "iemand van GeenStijl betrokken was bij de Maagdenhuis-bezetting van 1990." De email is ondertekend met "Kwade Poelgeest". Nederland kende in het verleden diverse bezettingen van het Maagdenhuis. Zodra studenten iets te klagen hadden, werd de deur van het bestuurlijk centrum van de Universiteit van Amsterdam platgelopen. Vele thans prominente Nederlanders gaan er prat op ooit het zenuwcentrum van de UvA wederrechtelijk betreden te hebben. Zo waren Dig Ishta, spindokter met een uurtarief en Sjoerd van Keulen, bestuurder bij SNS Reaal, bij de bezetting van 1968 betrokken. Tijdens de bezetting van 1990 werd de actie geleid door studentenvereniging ASVA. En nu schijnt daar dus ook iemand van GeenStijl te hebben rondgelopen. Dominique Weesie, directeur van NewsMedia: "Voorzover ik weet, heeft van mijn mensen alleen Pritt in die periode gestudeerd. Dus het zou kunnen dat hij er bij is geweest. Vooralsnog zie ik geen aanleiding hem op non-actief te stellen." Pritt Stift van GeenStijl laat in een telefonische reactie weten buitengewoon trots te zijn op zijn actie. "Ik heb beneden in de kelder keurig de nooduitgang geopend voor het BraTra Team, dat op de deur stond te bonken. De ME wandelde zo naar binnen en kon dat ASVA-tuig bij de kladden grijpen. Daar ben ik hartstikke trots op."

Reaguursels

Inloggen

Discussie is over politiek of politiek activisme is aardig, maar ik hou van harde feiten die leugens, bedrog en misbruik aan de kaak stellen. Pappen en nathouden of politiek correct maakt me misselijk. Het Nederlandse volk is lang genoeg belazerd door de dik gesubsidieerde meute van de linkse kerk.

Peter Siebelt | 26-08-08 | 19:09

Peter Siebelt
Wat is dat toch "geef me eerst eens je ware te controleren naam." lees ik niet meer. Waarom is die omzwaai zo plots? Mijn mening over Jaqueline Cramer, ze was een waardeloze minister die VROM niet snapt. V staat voor volkshuisvesting RO staat voor ruimteijke ordening beide zaken heeft ze ernstig verwaarloosd omdat ze een milieu fetisjist is.

Maar u gaat een zijspoor in last change voor een weerwoord want u weet wie ik zo ga mailen. U heeft ook recht op een discussie, die ruimte biedt ik u al dagen in allerlei teksten.........

spooky | 26-08-08 | 18:32

@spooky, bla, bla, bla zij het schaap eindloos tussen het kauwen door.
Heb je het NRC van vandaag gelezen. Werk aan de winkel. Ik ga me nu met nuttigere dingen bezig houden, ondermeer met het fenomeen minister Jaqueline Cramer. Je hoort, eh ik bedoel, je leest van me.

Peter Siebelt | 26-08-08 | 18:18

@Peter Siebelt
U leert al zie ik. Als het puntje bij het paaltje komt heb ik het unicum om naast Campion als anoniempje eens een echt antwoord te krijgen! Wie zegt dat ik de linkse ker ben? Is dat het stinkend luchtje soms? Links stinkt in u ogen? Ik spooky heb ooit een rolletje snoep gestolen uit de supermarkt, kon een nacht niet slapen en heb het terug gebracht net zo stiekem als ik het gestolen had. Eerlijk en oprecht dat is het enige wat Spooky ooit in strijd met de wet gedaan heeft. U kon maar niet los komen van het idee dat ik trollie van Campion was. Nu vond ik echt een soulmate in dit topic en daarom bleef ik zolang maar ikke is echt niet Champion. Weet je Siebelt ik lees en pik kennis op van iedereen zelfs klootzakken als Fleauxe. Zoals u had kunnen zien was ik hier sinds de moord op Theo van Gogh en heb altijd met open vizier gestreden en al;tijd gelezen en geluisterd wat mensen vinden met wie ik het 100% oneens ben. Dat is u fout u is kluizenaar en alle kluizenaars zijn bang voor communicatie. Want communicatie verstoord het wereldbeeld wat de kluizenaar rust brengt. Ik waardeer u nog steeds voor alle oud papier werk wat u deed. U heeft in principe ook gelijk dat er in de jaren 80 het een an ander mis ging. We kunnen echter ook met een schone lei beginnen zonder u irritante pedante inmenging. U begrijpt denk ik wel dat ik dit aan een zo groot mogelijke klok ga hangen nu. Ten alle tijden heeft u tussentijds recht op een weerwoord die ik serieus neem.

spooky | 26-08-08 | 18:05

@spooky, het is moeilijk communiceren met spooky's die links lopen te leuteren en geen harde feiten aandragen om mijn publicaties te weerleggen. Ik hoop dat jullie (de gehele linkse kerk) en je 'koninkrijk' eindelijk eens ter verantwoording wordt geroepen voor alle smerigheden waarmee jullie onze maatschappij hebben opgezadeld sind het tijdperk Den Uyl.
Intussen ga ik gewoon door om jullie praktijken met harde feiten keihard aan de orde te stellen.

Peter Siebelt | 26-08-08 | 17:36

Peter Siebelt | 26-08-08 | 11:36
Ben een gaan analyseren hoe jij in het algemeen reageert op mensen:
-1x reageer je op een ander dat is Peter Siebelt | 23-08-08 | 15:43
-dat is een reactie op van dal | 23-08-08 | 12:13 en die vroegen jou niks die waren onderling bezig over Peer de Rijk die jij dus ongevraagd aanvullende info geeft
-meer dan 100x echter stond er @Siebelt en dan had men een vraag aanvulling of opmerking.
-je reageert wel tig x op Campion
-mij had je dus ook niet gevraagd hoe ik zaken bedoel maar wel gelijk het stinkend luchtje 24-08-08 | 17:46
-ik vraag tientallen keren naar je bedoeling van je aantijging tegen mijn persoon en jij eist slechts mijn naam
-"Het is namelijk 'spooky' om op onbekend links commentaar te reageren." is dus je meest recente antwoord aan mij:
-ben ik links?
-als ik niet links ben had je dan wel gereageerd tegen een anoniempje?
-wat is er spooky aan om op onbekend links of rechts te reageren, dat weet je toch als je je aanmeld op een forum als GS dat men anoniem is en op elkaar reageert?

Mijn stellingen:
-je communiceert niet maar draait je eigen verhaal af.
-zelf een Botte die overduidelijk je werk zelf gelezen heeft geef je geen antwoord op terwijl hij herhaaldelijk @Siebelt deed.
-dat is onbehoorlijk op een forum waar men met ELKAAR in gesprek is
-je communiceert slechts met Campion, is zij nu "de normale vrouw" waarvoor je suggereert aandacht te hebben?
-Indien je aandacht hebt voor de normale man dan moet je er mee praten als ze @Siebelt doen, mensen negeren is niet chique en dat het anoniem is waardoor je het niet wenst is een slecht excuus want dat wist je voordat je deze discussie begon dat idd zelfs de redactie hier nicks heeft.
-je geeft mensen de kwalificatie van stinkend luchtje voor je ook maar iets vraagt naar de mening, en de beweegredenen van hun betoog.
-je geeft geen antwoord op mij in welke toonaarde of wijze ik mijn vraag ook stel
-je communiceert dus niet en er is dus geen reflectie met andere of de ideeën in het hoofd van Siebelt wel plausibel zijn terwijl je wel schrijft over een scene van duizenden denk ik. Door het gebrek aan reflectie met mensen is jou verhaal niets meer of minder als het hersenspinsel van Siebelt voor wat dat waard is dus.
-je hoeft dus niet met me te praten of feitelijk met niemand te praten behalve met campion maar ook die manier van niet communiceren is een boodschap. Een boodschap dat je maling hebt aan mensen, durf te stellen dat je bang voor ze bent. Bang voor dat jou eigen gelijk wellicht net anders is als de waanideeën die je inmiddels opgelopen hebt. Ja Siebelt het was me een genoegen om niet met je te praten. Dat weerhoudt mij niet conclusies te trekken. Conclusies die bevestigingen zijn terwijl ik oprecht met je in debat wilde en Botte nog wel een lans voor je gebroken had om die openheid voor elkaar te krijgen.
Wil je tenslotte graag uitnodigen voor een weerwoord op mijn verhaal en hoop ook dat Botte, Campion en Spanarchist nog even komen. Wie weet zijn zij wel in staat tot groepscommunicatie?

spooky | 26-08-08 | 15:52

Dus je enige werkelijke wapenfeit, waar nu al vijfentwintig jaar je toko op draait, had je te danken aan het soort actie dat je zegt te willen bestrijden? Nou lef heb je wel...

campion | 26-08-08 | 14:47

@Natsha, alias Ccampion, alias Sanspareille.

‘Korsakovlijer’, heerlijk dat Gersonniaase taalgebruik.

Je schrijft: ‘Peter Siebelt | 25-08-08 | 22:24 Ik beantwoordde je vragen toch?’ Nee, dat doe je niet, je hebt nog geen namen van je oude ‘kameraden’ genoemd.
Hoe ik destijds aan die Raralijst kwam? Heel eenvoudig. Jouw ‘kameraden’ hadden namelijk bij het observatieteam van de Rijkspolitie in Amsterdam ingebroken om onder meer hun eigen dossiers te stelen waarin hun vermoedelijke Rara-misdaden beschreven stonden. Tjonge, jonge, jonge, was dat even schrikken. Foto’s plus achtergrondinfo over Wijnand Duyvendak, Henneke Hagen (huidige programmadirecteur VPRO) etc., etc.
Met de door hen gestolen informatie gingen ze toen het bijna misdadige boek ‘Speuren bij de bespieders’ publiceren. In dat boek stonden de namen en privéadressen van politie en inlichtingenmensen. Hun gezinnen mochten naderhand door jouw ‘kameraden’ de nodige bedreigingen ontvangen.
Wetenswaardig is dat de peetmoeder van jouw ‘kameraden’, Andree van Es (huidig directeur-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en mede-baas van AIVD en Polite), op 1 november 1986 het eerste exemplaar van het boek presenteerde. 'Het is goed dat dit soort praktijken bekend worden, uit de geheimhouding getrokken worden.'
Klinkt goe maar ….. er was in dat boek natuurlijk geen letter te bespeuren over de inhoud van gestolen informatie over Rara-verdachten.
Ten slotte een antwoord op jouw vraag: 'Hoe ik destijds aan die Raralijst kwam?'.
Op 22 oktober 1996 stelde de communistische vriendin van jouw ‘kameraden’, Tara Oedayraj Singh Varma, kamervragen aan de minister van Binnenlandse Zaken (tja het kan verkeren, nu zit daar hun voormalige ‘peetmoeder’). Varma wilde weten hoe de CRI-lijst, inclusief foto’s van de personen die op deze lijst voorkwamen in handen was gekomen van de pers. Het antwoord van de minister was kort en duidelijk. ‘In het kader van de Makro-branden heeft de VRI in 1985 een lijst opgesteld met mogelijke verdachten. De CRI heeft deze lijst reeds jaren geleden, na de beëindiging van het onderzoek, vernietigd’. Blijkens een artikel in het actieblad RAVAGE (PS: opvolger van jouw/jullie clubblaadje Bluf!) nr.221, van 1 november 1996, is de lijst in handen gekomen van de pers, in 1985, vlak voor de kerst, door de actiegroep Stille(n) Nacht, Heilige Vracht gestolen uit een pand van een observatieteam van de Rijkspolitie. Daarna lag de lijst, aldus Ravage, bijna letterlijk op straat.’ Tot zover de minister.
Tja, de lijst lag ‘bijna letterlijk op straat.’ Bijna…. Want een van je oude ‘kameraden’ was zo vriendelijk om mij niet alleen een kopie van de gestolen lijst te overhandigen maar ook andere belangrijke informatie waaronder de namen van de vermoedelijke dieven. Die namen heb ik tot nu toe niet gebruikt/genoemd. Maar ja, wat niet is kan – nog – komen.
Zijn/haar kan ik niet noemen omdat ik de ware idealisten binnen de beweging of gesubsidieerde organisaties – die zich doodergeren aan de goedbetaalde ‘capo de capos’ - weten dat ik mijn bronnen bescherm en hun namen nooit zal noemen. Ook jij weigert namen te noemen, alleen heb jij vermoedelijk andere – laten we zeggen Plaatstaal - redenen.

Peter Siebelt | 26-08-08 | 12:25

@spooky, geef me eerst eens je ware te controleren naam. Het is namelijk 'spooky' om op onbekend links commentaar te reageren.

Peter Siebelt | 26-08-08 | 11:36

@Peter Siebelt
Het is voor mij best wat moeite om over mijn vooroordelen heen te stappen wat soms nodig is om met elkaar verder te komen. Na eerst ook een makkelijk schets van je te maken bedacht ik me, laat ik eens wel een vraag stellen omdat het inmiddels ook direct over mij ging. Trok die vraag ook breder omdat ik wil weten of je echt lukraak op stinkende luchtjes afgaat of dat je een onderzoeksjournalist bent die op basis van een gegronde aanleiding methodisch te werk gaat. Immers is iedereen nog steeds onschuldig tot er voor een journalist gegronde aanleiding is te zoeken. Wat is die gegronde aanleiding bij mijn persoon? Ja Siebelt mede door Botte had ik me over vooroordelen heen gezet en sta open voor discussie. Zoals Campion schrijft mijn laatste poging om je een keer wel serieus te nemen ben je kwijt of er moet naar aanleiding hiervan alsnog een discussie komen over bovenstaande. Doe eens klankbord gebruiken voor je hersenspinsels. Uit ervaring weet ik dat maar door blijven malen op een kamer in je uppie tot nergens lijdt behalve waanideeen.

spooky | 26-08-08 | 08:06

Ik denk dat je in dit draadje wel weer een pak mensen die je serieus namen bent kwijtgeraakt, Siebelt, en je ziet niet eens hoe onsterfelijk belachelijk je je maakt en hoe akelig je losse flodders afgewisseld met gedram overkomen.
Ik begrijp dat geen klankbord hebben voor je hersenspinsels, je eenzaamheid, je ernstig parten speelt. Als het om wie dan ook anders ging, zou ik er diep medelijden mee hebben.

campion | 26-08-08 | 07:07

Peter Siebelt | 25-08-08 | 22:24 Ik beantwoordde je vragen toch? Het antwoord op al je vragen was helder nee. Welk onderdeel van het antwoord 'nee, dat is iemand anders' heb je niet begrepen?
Zo, nu zelf nog even de gestelde vragen beantwoorden he. Spooky vroeg waarom je hem moest hebben, en jij hebt nog steeds geen antwoord gegeven hoe je destijds aan die Raralijst kwam.

campion | 26-08-08 | 06:56

Peter Siebelt | 25-08-08 | 23:43 Ben jij je nog niet uitgeschaamd? Jij kunt de namen die je zou moeten kennen nog niet eens aan, Korsakovlijer.

campion | 26-08-08 | 06:53

spanarchist | 26-08-08 | 00:33
Niks laatste. Het irriteert me nu zo langzamerhand wel erg, dat je blijft volhouden dat jouw herinnering op afstand toch vast wel accurater is, en dat je met allerlei psychologische verklaringen komt hoe dat kon zijn en wat er vast in die lui omging. Je zit er gewoon naast. In hoe er tegenaan gekeken werd door betrokkenen achteraf (op een paar stokerds na) en hoe je het je herinnert. Hoe allerlei studentjes er tegenover stonden heb ik geen boodschap aan.

campion | 26-08-08 | 06:51

laatste

spanarchist | 26-08-08 | 00:34

@ campion | 25-08-08 | 23:37
Ben er wel van overtuigd dat het over Kedichem ging en niet over Boekel. Het thema was destijds overigens vooral de legitimatie van de actie, niet de actie an sich. Het kan inderdaad zijn dat de zichzelf ontdekkenden er geen probleem mee hadden dat gesuggereerd werd dat er geslagen werd zonder enige kennis van zaken, ze hadden moord ook nog wel gerechtvaardigd. Net zoals niet-rokers de grootste protesteerders zijn, waren de nieuwe studentjes opeens het meest radikaal in hun politieke correctheid en hun afkeer van "fascisme", tegen elke prijs.
Ik heb me overigens nooit afgevraagd of je er bij was, ik ben er wel van overtuigd dat je dat anders wel door had laten schemeren.

Draadje is denk ik wel op, maar vond het wel interessant. Benieuwd of ik weggejorist en opgerot word als ik "laatste" roep.

spanarchist | 26-08-08 | 00:33

@Natsha, goed zo, het begint erop te lijken. Nu nog een paar namen.

Peter Siebelt | 25-08-08 | 23:43

spanarchist | 25-08-08 | 22:36 Tja, modes zijn modes. En het kon ook andersom. Ik zat op een school waar Ball en Le Coq Sportif de dienst uitmaakten. Mijn ouders konden geen merkkleding betalen. Dan was je een ´zebra´tje´ (Zeeman-Wibra) en was het gepest ook niet van de lucht. Merkloos zwart uit de kringloop en kisten waren dan een probaat middel.

Ik was niet in Kedichem, als je je dat soms afvraagt. Ik was er niet omdat de toon van de oproep ervoor, binnen de buurt waar ik woonde, me niet beviel, en ik inmiddels een soort second sense had ontwikkeld voor dingen waar ik niet in verzeild wensde te raken, en in dit geval was de premonitie wel heel sterk dat ik daar niet wilde wezen, waar het ook zou zijn. Let wel: Het was nadrukkelijk niet zo dat je het kon voelen aankomen, of dat ik het idee had dat er een ernstige gewonde zou vallen. Ik klop mezelf niet op de borst dat ik die dag verstek liet gaan, want als mijn pet anders gestaan had, had dat net genoeg anders geweest kunnen zijn. Wel ken ik uiteraard mensen die er wel bij waren, ook die erbij gearresteerd zijn, en heb er later heel veel gesprekken uit de eerste hand over gevoerd, ook omdat ik betrokken was bij de arrestantengroep. En geloof me dat er veel over te doen is geweest.
Behalve herinneringen heb ik ook veel knipsels, brieven, dagboekentries, etcetera. Ik heb daarbij tot vandaag nooit 1 keer gehoord over CD'ers die ook nog geslagen zijn, en mij is geen enkel bewijs geleverd van dat dat werkelijk gebeurd is, hoe wie dan ook zich dat herinnert. Ik heb altijd compleet eensluidende verhalen gehoord, vanuit verschillende 'standpunten' en plekken die dag. Vandaar dat ik verschillende redenen heb om zeker te weten (dus niet 'kunnen voorstellen' alleen) dat het niet gebeurd is. Precies uitleggen waarom vind ik wat te ver gaan, binnen deze kolommen en met dhr Siebelt hijgend in de zijlijn. Maar ik vind het ook niet terug in de verslagen en zelfs getuigenverklaringen.

Ik denk dat ik wel een idee heb hoe je herinnering heeft kunnen onstaan. Er zijn in die tijd meer verstoringen van dergelijke vergadering en bijvoorbeeld raadsinstallaties geweest. Deze vergadering zou volgens de 'methode Boekel' worden aangepakt. In Boekel was het wel zo geweest dat nadat CP'ers met rookbommen waren bestookt en zij naar buiten kwamen, ze daar spitsroeden moesten lopen en geslagen werden. Er werden daarbij ook een paar niet-CP'ers geslagen. Ik denk dat het wel zo kan zijn in de gesprekken over Kedichem dat men ook dat gegeven, van twee jaar eerder er weer bijhaalden. Mensen waren tenslotte langer van memorie wat nieuws betreft in die tijd. Later kunnen de twee gegevens in de beleving vermengd geraakt zijn door iemand die er wat verder vanafstond. Dat zou mijn two pennies worth zijn qua hoe dat dan kan.

campion | 25-08-08 | 23:37

@ campion | 25-08-08 | 18:50
Dacht dat het draadje op was. Wil je intermezzo met Siebelt eigenlijk niet storen, maar toch een reactie.

Coute-que-coute gelijk hebben? Een onterecht verwijt, zeker van jou, iets met pot en ketel, en niet zo zeer geldend voor dit topic als wel voor de meeste topics waar je actief bent.

Ten tijde van Kedichem was ik beginnend student. Ook toen vond ik dit voorval schandalig, maar toendertijd behoorde ik tot een minderheid, vooral de brave jongens en meisjes uit de provincie die het nodig vonden zich opeens alternatief te kleden en te gedragen noemden mij burgerlijk en zelfs racistisch. Een discussie over het feit dat de NOS een bandje van de CD voor de uitzending van de politieke partijen "verloren" was, waarvan ik vond dat dat schandalig en anti-democratisch was, eindigde toen bijna in een massale vechtpartij. Wat dat betreft ben ik vermoedelijk standvastiger gebleken in mijn opvattingen dan die mede-studenten die nu waarschijnlijk Verdonk als oplossing van al hun problemen zien of Wilders als president willen.

Eén punt was toen het feit dat de CD-ers weer naar binnen geslagen werden. Dat dit zo was werd algemeen erkend. Daarom verbaasde mij jouw opmerking, zoals al eerder gezegd, niets meer en niets minder. Je bent heel stellig in je bewering dat het niet zo was omdat je je dat niet voor kan stellen, en misschien heb je ook gelijk, maar de mogelijkheid blijft bestaan dat het toch een ietsje anders is gelopen dan wij ons herinneren. That´s all.

Overigens, ga aub verder met je discussie met Siebelt, ook ik vind dat interessanter dan mijn geouwehoer.

spanarchist | 25-08-08 | 22:36

@campion, waarom beantwoord je gewoon geen vragen als je alles zo goed weet.
Nogmaals: Gaat Leoa overigens momenteel niet als vrouw door het leven en is/was 'zij' deelraadslid voor de Groenen in Amsterdam?

Nu begrijp ik dat je antwoord nee is.
Maar beantwoord eens de andere vragen als je alles zo goed weet.

Peter Siebelt | 25-08-08 | 22:24

Tis stil... aan de overkant.... tis stil... aan de overkant...

Zit je je te schamen, Siebelt. Tja, als het nou om non-entiteiten uit die tijd ging, maar ja, dit is wel key-figure stuff... heb je dementia praecox ofzo?

campion | 25-08-08 | 21:47

Peter Siebelt | 25-08-08 | 20:36 Nou, in Speuren bij de Bespieders stond ie niet hoor. Ik weet wel waar de lijst vandaan kwam, dat schreef ik in deze topic al een keer. Ik vroeg hoe jij er aan kwam, dat is iets heel anders.

campion | 25-08-08 | 20:41

Voor wie het dus nog volgt":

PS, de man die wij zo serieus moeten nemen als förscher van het linkse kwaad, haalt in 1 zanikvraag drie personen door de war, die hij samenvoegt tot de persoon Leo Aedriaense.

1) Leo Adriaense was/is géén deelraadslid voor de Groenen. Dit is iemand anders.
2) Leo Adriaense gaat tegenwoordig geenszins als vrouw door het leven. Dit is iemand anders.
3) Leo Adriaense is van veel verdacht geweest in zijn leven, maar niet van politiebetrokkenheid. Dit is nog steeds de zelfde iemand anders.
4) Leo Adriaense was niet diegene van de slecht beveiligde in beslaggenomen computer. Dit was wéér heel iemand compleet totaal anders.

Ik zou bijna beginnen te denken dat de persoon die hier post als Peter Siebelt inderdaad niet Peter Siebelt zelf is, doch een briljante imposter die Peter Siebelts drammerige toon perfect weet te simuleren maar op een geniale manier bezig is Peter Siebelt te ondermijnen door hem neer te zetten als een compleet malend dwaallicht. Als ik je een p.r. tip mag geven: Je kunt je al twijfelachtige imago eigenlijk alleen nog maar redden door dat maar te gaan beweren, Siebelt.

Maar ik denk eigenlijk het wel de Echte Siebelt is, die hier post. Dan zullen toch langzamerhand sommigen (Botte?) de schellen van de ogen moeten vallen.

campion | 25-08-08 | 20:37

@campion "hoe je aan je aan je zo breed uitgeventte RaRa longlist gekomen bent, destijds."

Deze vraag moet je stellen aan je oude kennissen bij de aktiegroep Stille(n) Nacht, Heilige Vracht, Je weet wel die dat boekje 'Speuren bij de bespieders' hebben uitgebracht. Je zou het ook kunnen vargen aan het voormalige Bluf!-opperhoofd Wijnand Duyvendak.

Peter Siebelt | 25-08-08 | 20:36

Ik schreef dat van die foto niet tegen jou maar ter algemene info. Dat het dus niet dezelfde persoon is.

Zoals gezegd, je haalt in je posting maar liefst drie verschillende mensen door elkaar met je gezwets, dus zorg eerst maar es dat je je archief en je bovenkamer weer op orde hebt voordat je mij nog zuigerige vragen gaat stellen. En beantwoord zelf maar es wat. Spooky stelde je een vraag en ik vroeg hoe je aan je aan je zo breed uitgeventte RaRa longlist gekomen bent, destijds.

campion | 25-08-08 | 20:23

@campion 25-08-08 | 19:43 om dit te corrigeren moet je bij anti-antifa zijn.
Hoe zat dat nou tussen jou en Amsterdamse Leo?

Peter Siebelt | 25-08-08 | 19:58

Overigens, dat anti-antifa heeft een foto van de verkeerde Leo Adriaensen bij haar herinneringsartikel gezet, namelijk de arme Tilburgse historicus Leo Adriaensen in plaats van zijn radikale Amsterdamse naamgenoot.

campion | 25-08-08 | 19:43

Peter Siebelt | 25-08-08 | 19:26 Je bent errug in de war, je haalt weer es iedereen door elkaar, en praat peop, zoals gewoonlijk. Ga es lekker in je oudpapierdoos zitten en meld je maar weer als je ze allemaal op een rijtje hebt (kan vermoedelijk lang duren)

campion | 25-08-08 | 19:32

@campion,
Zo, vijf makkers Kedichem, je bent weer goed op de hoogte dame. 1 uit Utrecht, 1 uit Den Bosch en de overigen uit Amsterdam? Noem eens een paar namen Natsha.
Tja ... Leo Adriaansen, de voormalig maat van jou en Hans Kok. Toen was hij goed genoeg, later niet meer omdat hij ervan beschuldigd werd voor de politie te werken. Arme man, oh sorry vrouw, hij maakte alleen de fout dat zijn door de politie in beslag genomen computer niet goed beveiligd was. Hij had weliswaar de enterknop aan de delknop verbonden maar dat mocht helaas niet baten.
Gaat Leoa overigens momenteel niet als vrouw door het leven en is/was 'zij' deelraadslid voor de Groenen in Amsterdam?

Peter Siebelt | 25-08-08 | 19:26

spanarchist | 25-08-08 | 18:16 wat betreft bomaanslagen en groepsdwang, ik denk ook dat het heel wel mogelijk is dat mensen aanslagen plegen onder groepsdwang, dat heb ik niet gezegd. Maar wanneer men onder dergelijk labiele omstandigheden opereert, wordt men vroeger of later gepakt. Misschien wel uit onbewuste wens daartoe.

campion | 25-08-08 | 18:53

spanarchist | 25-08-08 | 18:16 Hé, wat wil je nou? Coute-que-coute gelijk hebben?
Wees inderdaad blij dat het niet zo was, ook al heb je dus ongelijk. Dit begon met dat je beschuldigend zei 'Je vergeet dat...' en nu is het verzand in: Maar als er zulke gekken bij waren dan zou het toch alsnog kunnen zijn dat.... Nou, néé dus. En die gekken waren van het lage soort die overal een grote mond over hebben, maar zelf nooit enige risico liepen. Leo A. inclusief. Bullies are always cowards, zijn mijn juf op de lagere school in GB.

campion | 25-08-08 | 18:50

@ campion | 25-08-08 | 17:55
Ik hoop dat je gelijk hebt. Blij dat je gelukkig er achter schreef, zo waar iets waar we het over eens kunnen zijn.

spanarchist | 25-08-08 | 18:21

@ campion
Je moet er voor open staan, maar ik denk toch wel dat mensen onder groepsdwang of onder dwang van personen waar ze tegen op kijken tot het plaatsen van bommen of anderszins in staat zijn. Let´s agree to disagree, ik overtuig jou niet, jij overtuigt mij niet.

"... dat er molotovs waren gegooid en dat het allemaal geheel de bedoeling was wat er was gebeurd, ook al wist iedereen dat dat niet zo was."
Misschien was dat voor jullie duidelijk, wat via het nieuws bekend werd is toch dat het een bewuste aanslag was. En waarom was het zo duidelijk? Konden jullie de bedoelingen van een klein groepje radikalen niet gemisintepreteerd hebben?
En als die twee personages er inderdaad bij waren en zo radikaal waren als jij nu beweert, en inderdaad geen spijt hebben van hun daad noch voor de gevolgen, valt toch niet uit te sluiten dat er inderdaad gebeukt is, zoals toendertijd beweerd werd. Overigens denk ik dat mensen die daar bij betrokken waren en het zelfs nu nog prima vinden dat ze een been kwijt raakte niet goed bij hun hoofd zijn.

spanarchist | 25-08-08 | 18:16

spanarchist | 25-08-08 | 17:47 Sorry, maar de enige bron ervan is dus verhalend, uit de overlevering, op anti-antifa. Het is gewoon niet waar. Gelukkig.

campion | 25-08-08 | 17:55

@ spooky | 25-08-08 | 17:10
Ter uitleg: ik heb niet gegoogeld om "de waarheid" over Kedichem te vinden maar ik zocht naar een bevestiging.
Er stond me van die gebeurtenis namelijk bij hoe schandalig ik het vond dat die beesten de CD-ers die uit het hotel kwamen op stonden te wachten om in elkaar te slaan en het brandende hotel terug in te jagen. Ik heb altijd gedacht dat er wel consensus was hierover, daarom verbaasde het me dat campion dat in twijfel trok en daarom heb ik gezocht wat ik hierover op het internet terug kon vinden.

spanarchist | 25-08-08 | 17:47

spanarchist | 25-08-08 | 12:16 Schat, dat is toch echt geen vergelijking hoor. Ik ontken niet dat groepsdwang bestaat, en helemaal niet dat die destijds niet ook alom aanwezig was, wat ik zei is dat het me onmogelijk lijkt om door groepsdwang bij de Rara uit te komen. Alleen al omdat het imho ook helemaal geen groep was. En omdat groepsdwang als basis heeft, je ´rang´ in een groep te vergroten. Dat is bij acties waar iemand nooit meer over zal kunnen praten toch echt niet het geval. Tot dergelijke acties kun je niet gedwongen worden.

Wat de rest betreft:

Virginia Kapic! Die naam heb ik lang niet gehoord. Dan hebben we het dus over iemand die in Constant Kusters de verpersoonlijking van de Ubermensch zoals God die bedoelt had zag.
Leo Aedriaanse overigens. is niet veel weiniger van de pot gerukt dan Kapic. Het is een v.m. kraakbons die hoorde tot het (latere PVK) groepje dat direct na Kedichem al vond dat er een verklaring moest worden uitgevaardigd dat er molotovs waren gegooid en dat het allemaal geheel de bedoeling was wat er was gebeurd, ook al wist iedereen dat dat niet zo was. Ik kan me de stedelijke vergadering na Kedichem goed heugen. Het was zonneklaar dat noch Leo noch zijn vijf makkertjes in de verste geloofde dat dat ook zo was: Ze vonden het gewoon gezichtsverlies om toe te geven dat er iets heel erg fout was gegaan.
Er waren vijf mensen de mening van Leo A. toegedaan waren, en zo'n honderdvijfenzeventig die zijn/hun bloed wel kunnen drinken met hun gebazel. Mede voor hun eigen veiligheid werd ze de deur gewezen.
Dat bleek trouwens later de opmaat voor een totaalruptuur van de hele beweging. Dus om Leo A. via Virginia K. als representatieve getuige van het hele Kedichemgedoe op te voeren gaat mij wat ver. Overigens is het wel zo dat hij bij lange na niet de enige is die nimmer een traan om het been van mevr Schuurmans heeft gelaten.

Je tweede link, Bilwet Bewegingsleer, is een uitstekende bron voor al uw wetenswaardigheden omtrent the smokin' eighties. Wel zijn alle getuigenissen wat gekleurd en bovendien zijn personen samengetrokken en geanonimiseerd. Ik kan in het hoofdstuk Kedichem echter niks vinden dat je bewering staaft. Eerder voerde je het op als belangrijk contrapunt voor mijn bijdrage over Cockie Toorenspits. Sorry, maar dat is waar. Dit niet. Toen de vlammen eenmaal de tent uitsloegen was niemand meer van plan om fasco's te rossen. De meesten smeerden hem direct.

campion | 25-08-08 | 17:43

Miretra | 25-08-08 | 15:25 He, gatverdamme, dank je wel, ik was al niet zo passelijk vandaag, maar nu zie ik helemaal tegen de stamppot op.

campion | 25-08-08 | 17:14

@Peter Siebelt
Sorry van alle typfouten in mijn vorige reactie, als het een discussie opgang brengt zal ik het beter schrijven. Maar blijft de discussie aan u kant steken puur en alleen op een naam dan is die moeite niet zo goed besteed.
@spanarchist | 25-08-08 | 15:19
Ja klopt wat 07.59 betreft, had jou moeten aanhalen, sorry.
met Virgina Kapic bedoel ik de 3e link van spanarchist | 25-08-08 | 12:52 (zelfs zichtbaar in die link) alhoewel nu ik beter kijk is het maar een doorlink naar een TV uitzending. Inhoudelijker bedoel ik dat de dossiers van www.antiantifa.net/index.php?option=co... of de alterego www.afanederland.org/ zo verschrikkelijk gekleurd zijn. Kedichem is wat dat betreft het toppunt, informatie, desinformatie aan de lopende band. Campion schrijft er trouwens ver hierboven ook wat over en dan met name de rol van een Telegraaf journalist erin. Ik heb naar dit dossier ook vaak gekeken, is geen stof waarmee je in een uurtje googlen achter de waarheid komt. En bij het zien van de naam Virgina Kapic kreeg ik de kriebels, dat is een wolf die mee huilt over Kedichem maar zelf zo gewelddadig als de pest is, als ik mag geloven wat ik over haar lees. Maar goed ik kan dus alleen maar al die bronnen doorworstelen, weet er te weinig van om met je over in discussie te gaan denk ik.

spooky | 25-08-08 | 17:10

Was sich liebt das neckt sich.

Miretra | 25-08-08 | 16:33

@Mireta,

"Peter is op Natasha!"
???

Peter Siebelt | 25-08-08 | 15:59

Peter is op Natasha!

Miretra | 25-08-08 | 15:25

@ spooky | 25-08-08 | 15:02
¿Qué? Virgina Kapic?
In je post van 07.59 reageer je op een topic van boeglul maar haal je daarbij een comment van mij aan. Daarom begrijp ik je comment van 07.59 niet zo goed. Weet niet wat Virginia Kapic hier mee te maken heeft.

spanarchist | 25-08-08 | 15:19

Peter Siebelt | 25-08-08 | 11:48
Dat ik een alias zou kunnen zijn is dus wat je opvalt aan mij? En met mijn naam zou dat niet zo kunnen zijn? Ik kan je alles voeren en doen alsof ik iemand ben. Denkt echter dat een eerlijk antwoord van NEE ik ben mezelf en Spooky is in jaren GS geschiedenis altijd en alleen maar Spooky geweest. Kies bovendien altijd die naam ook op andere sites. Bovendien moet iemand met een beetje ervaring een troll van een mens kunnen scheiden en feitelijk weet ik ook niet of jij Siebelt bent en of er nog andere aliassen van jou zijn hier. Maar wil toch met je in debat gaan.

Maar serieus, ik stelde wat vragen en zou het waarderen als je op de zaak ingaat en niet alleen op mijn naam. Het is niet kwaad bedoelt, ik ben interesseert
@spanarchist heb inhoudelijk niet goed gelezen maar Virgina Kapic is echt een heel gewelddadig zelfs voor extreem rechtste begrippen. Dat kan je zelfs op geenstijl lezen:
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2005/03/...

spooky | 25-08-08 | 15:02

Tot nu toe eentje gevonden. Misschien niet de meest betrouwbare, maar het is wel een bevestiging van wat ik mij meende te herinneren.

"Zelfs nadat het hotel in de fik stond ging men door met de aanval, iedereen die het brandende hotel verliet werd door de antifa in elkaar geslagen."

www.antiantifa.net/index.php?option=co...

Ook interessant is deze verslaggeving van een ooggetuige, die toegeeft dat ze in eerste instantie klaar stonden om te slaan als de CD-ers het gebouw uit mochten komen.
thing.desk.nl/bilwet/bilwet/Bewegingsl...

Ene Leo Adriaense (nog nooit van gehoord) was er aanwezig, voelt zich niet verantwoordelijk en vindt ook nu nog het verlies van een been geen disproportionele straf voor Schuurmans.
www.virginiakapic.nl/content/view/427/...
Dit duidt toch ook niet op een uit de hand gelopen tegenactie.

spanarchist | 25-08-08 | 12:52

@ campion | 25-08-08 | 12:02
Dat valt me van je tegen. Wij zijn allemaal individuen en niemand wordt door de groep beinvloed? Volgens mij maak je de GS-meute toch vaak genoeg het verwijt dat ze door de redactie beinlvoed worden en blind achter je vriend Pritt Stift aanlopen.
Ik denk juist dat mensen onder druk van hun referentie-groep tot zaken in staat zijn die ze anders nooit zouden doen.

Kedichem: volgens mij was dat genoegzaam bekend, ik kan me herinneren dat dit het punt was wat mij toendertijd ook het kwaadst maakte. Ik zal eens googlen of ik daar wat over kan vinden.

spanarchist | 25-08-08 | 12:16

spanarchist | 25-08-08 | 11:36
Sorry, maar mensen worden niet onder druk gezet/ beinvloed om mee te doen met acties, en al helemaal niet met aanslagen. En bij een 'groepsproces' inz de Rara kan ik me al helemaal niets voorstellen. Denk je dat die bij elkaar kwamen, om met bivakmutsjes op te vergaderen wat ze nu weer eens in de hens zouden zetten? Ik denk het niet.

Kedichem: 'Ik vergeet dat' CD-ers die wegvluchtten door actievoerders weer naar binnen werden geslagen?' Nou dat was ik zeker niet vergeten als dat het geval was of als ik wist dat dat het geval was. Wat is je bron daarvoor? Ik heb daar nog nooit van gehoord. Sterker nog, dat lijkt me gezien de volgorde van gebeurtenissen erg ongeloofwaardig. Hoor graag waar je dat vandaan hebt.

campion | 25-08-08 | 12:02

Goede morgen Natsha, Jij bent er snel bij.

Peter Siebelt | 25-08-08 | 11:59

Peter Siebelt | 25-08-08 | 11:48 En weer toon je je verregaand paranoide geest. Waarom zou ik me als iemand anders voordoen? Ik heb hier al een nick. Ik gebruik nooit andere nicks dan campion of sanspareille. Enige reden dat ik hier niet meer als sanspareille post is omdat het emailadres dat ooit bij de account hoorde met linq.nl verdwenen is.

Wat het overige betreft, ik heb geen onopgebiechte misdaden, en ze ook niet nodig.

campion | 25-08-08 | 11:52

@spanarchist,

Natsha Gerson, alias Sanspareille, alias campion, alias ????, een veel gebruikte methode.

Zolang @spooky niet zijn of haar ware naam geeft loop je het risico op een en dezelfde persoon te reageren.

Ehh ... Natasha, prima idee van je uitgever om een herdruk van je boek 'Plaatstaal' uit geven. Doe je dan net als Wijnand Duyvendak - maar dan in het klein -, vooraf in een persbericht een of ander 'misdaadje' bekennen. Verkoopt goed heb ik gehoord.

Peter Siebelt | 25-08-08 | 11:48

@ campion | 25-08-08 | 11:02
Siebelt en Voorpost: je hebt gelijk, ik heb inderdaad op basis van de reacties van Voorpost aangenomen dat dat andersom ook zo gold. Een voorbarige conclusie.

spanarchist | 25-08-08 | 11:44

@ spooky | 25-08-08 | 07:59
Haal je niet een aantal reaguurders door elkaar in je comment?

spanarchist | 25-08-08 | 11:38

@ campion
Inderdaad heb ik alleen bij Stan de Jong en de Telegraaf over Siebelt gelezen en wordt hij als bron aangewezen, de overige media zwijgen hem toch vooral dood of doen laatdunkend over hem. En laten we wel wezen, de Telegraaf wordt toch vooral als een sensatiekrant gezien. Zoals Bos in al zijn arrogantie al zei: ik ga me pas zorgen maken als de Telegraaf positief over mij schrijft. M.a.w. Telegraaf-lezers zijn rechtse idioten.
Zie ook mijn vorige post, ik heb Siebelt´s naam bij de PO, waar de Duyvendak-affaire toch groot nieuws was, geen één keer horen noemen.
Veel zaken waren misschien al bekend, maar hij heeft ze op een rijtje gezet en dat pleit voor hem, en verschillende dwarsverbanden, zoals Milieudefensie en GL, werden mede dankzij hem toch publiek.

Vermoedelijk heb je gelijk over Duyvendak, boekpluggen dat fout is gegaan. Hij heeft de reacties op zijn bekentenis onderschat, hij heeft de verrechtsing in NL onderschat en hij is door zijn domme bekentenis als kop van jut gebruikt. Persoonlijk had ik liever Marijke Vos of Singh Varma aan de schandpaal gezien.

Of hij lid was van RaRA? Geen idee. De meest agresieve lui zullen inderdaad de publiciteit niet zoeken, maar aan de andere kant is het ook niet bekend in hoeverre hij door zijn omgeving beïnvloedt is om mee te doen. Het groepsproces kan ook een rol hebben gespeeld.

Ik weet niet in hoeverre je bekend bent, ik had alleen nog nooit van jou gehoord. In topics waar iemand op je reageert en je als man aanspreekt, volgt bijna standaard een reactie van iemand anders die naar je ware identiteit verwijst, je maakt er zelf ook geen geheim van. Spooky heeft jouw boek besteld, ik zal hem bij een volgend bezoek in NL proberen te bemachtigen en ik denk dat er wel meer mensen zo denken. En ja, ik denk dat je naamsbekendheid vergroot is dankzij de populariteit van GS. Misschien niet bewust, maar wel een gevolg. En ik denk dat het wel een voordeel is: net zo goed als het boek van WD dankzij alle aandacht beter zal verkopen, zal door het feit dat je naam blijft hangen jouw nieuwe boek ook beter verkopen. Zoals al gezegd, ik ben het bijna nooit met je eens maar ik ben nu wel benieuwd geraakt.

Itt de meesten hier geef ik de voorkeur aan een papieren krant, maar helaas moet ik de NL´se kranten op internet lezen. Ik ben jouw naam nog nooit tegengekomen in de VK, en opeens zie ik een reactie van jou die prima in de tendens van het artikel past en die een aantal dagen daarvoor bijna letterlijk zo op GS stond. Heel toevallig.

En Siebelt eenkennig? Absoluut. Geobsedeerd? Misschien. Maar ook jij gaat uit van je eigen referentiekader en ziet de dingen van de andere kant.
Zie je reactie op Kedichem "Halfdronken antifameute", rookbom die verkeerd ging, ook fotograaf moet zich verantwoorden, etc. Jij ziet het als een verklaring van "de andere kant", niet alleen de betogers zijn schuldig, ik zie het als een enorme bagetalisering. Je vergeet namelijk te vermelden dat toen de CD-ers uit het zichtbaar brandende hotel vluchtten, ze door de aktievoerders weer naar binnen geslagen werden.
Siebelt haalt er uit wat in zijn straatje past, jij wat in jouw straatje past, ik wat in mijn straatje past.

spanarchist | 25-08-08 | 11:36

spanarchist | 25-08-08 | 10:03 Studiogasten worden (in veel gevallen helaas) niet louter geselecteerd op hun mening, maar ook op of ze bondig en voor de kijker helder hun verhaal kunnen doen. Daar kun je bij Siebelt vraagtekens bij zetten. Ook heeft natuurlijk niet veel zin je meer uit te nodigen als je ze consequent voor rotte vis uitmaakt. Geldt wat bepaalde media voor mij ook, dan doen ze je gewoon in de ban en dat accepteer je dan. Ik geloof niet dat Siebelt er nou echt mee zit dat hij weinig vriendjes bij de P/O heeft, en wel om die reden, niet om wat hij beweert. Even voor de fairness 1 opmerking betreft Siebelt en Voorpost:
Ik geloof niet dat de liefde van Voorpost voor Siebelt wederzijds is of dat Siebelt werkelijk met Voorpost geasscocieerd kan worden. Wanneer je iets publiceert, gaan allerlei figuren daar van alles mee doen en van vinden. Daar kun je onmogelijk controle op uitoefenen of je overal dan van distantieren. Je laat je product op de wereld los en je kunt niet zeggen 'ik wil niet dat die en die dat gebruiken'. Ik vind het zelf ook niet tof als allerlei naziclubjes hun voordeel doen met wat ik over de Kerwin-herdenking en René Danen te zeggen heb, maar ik kan er weinig aan veranderen en er is het is ook geen reden om dingen ongezegd te laten. Als Siebelt publiceert over provincies die in het wilde weg met geld smijten kan het wel zo zijn dat een of andere linkse club bepaalde info weer overneemt, daarom is hij dan ook niet met die club geassocieerd.

campion | 25-08-08 | 11:02

campion | 25-08-08 | 09:10
Dat ben ik echt helemaal met je eens, val alleen niet zo over rechts en links onderzoek. Die termen zijn zo dood dat ik ze liet staan omdat er zowel rechts als links staat en verder niet de moeite waard zijn.
@Peter Siebelt
Er zijn wel weer genoeg duiten in het zakje gedaan om ons met je komst te verblijden. Oa ik stelde je een aantal vragen campion stelt het net anders als ik op 08.49 ja ik ben zeer benieuwd naar wat je te vertellen hebt.

spooky | 25-08-08 | 10:57

Anti krakers acties +1

Martinus_van_Oranje | 25-08-08 | 10:25

Je kan zeggen van de actievoerders van de jaren 80 wat je wilt, maar zonder hen zou Nederland niet hetzelfde zijn. Wij danken onze vrijheid aan hen die destijds zo dapper hun leven riskeerden of tenminste hun politieke toekomst op het spel zetten!

makkie | 25-08-08 | 10:20

@ boeglul | 25-08-08 | 01:50
Het youtube-filmpje pleit inderdaad niet voor hem, ik heb sowieso een hekel aan goedkope naamgrapjes (bak ellende, duivenkak, etc.), zijn vermeende relatie met Voorpost is geen aanbeveling, inderdaad zijn zijn conclusies vaak vergezocht, maar hij toont toch wel verbanden aan die niet zo maar als onzin afgedaan kunnen worden, dat is toch te kort door de bocht.
Zodra Siebelt ter sprake komt wordt er door tegenstanders direkt smalend over zijn oud papier-verzameling gesproken (hij verkreeg o.a. info door oud papier bij linkse groeperingen op te laten halen en dat door te spitten, een monnikenwerk overigens). Persoonlijk vond ik dit een strakke aktie en zouden er meer journalisten zich deze moeite moeten getroosten om zaken te ontdekken. Als WD i.p.v. een inbraak op zo´n manier de kernenergie-plannen boven water had gehaald, zou dat toegejuicht zijn door dezelfde mensen die Siebelt nu daarom veroordelen.

Zijn boekjes zijn dankzij WD´s "bekentenis" nu weer aktueel en het stoort me daarom dat ik WD bij Nova zie, bij Knevel, Femke bij Nova en vermoedelijk ook bij Knevel, andere GL-ers bij Nova, een columnist die bij Nova belachelijk gemaakt wordt omdat hij schertsend vond dat Femke´s huis in brand gestoken moest worden, en niemand van de PO die Siebelt uitnodigt, ik had dat toch wel de moeite waard gevonden. Zoals Laroes al zei: wij vinden GL-stemmers leuker dan PVV-stemmers.

@ campion: dank voor je uitgebreide comment, ik kom er straks op terug.

spanarchist | 25-08-08 | 10:03

PS Om details gaat het vaak, he?

campion | 25-08-08 | 09:32

yacoda | 25-08-08 | 09:12 Whatever, moet je zelf weten wat je concludeert.
En dat beledigen valt wel mee, dacht ik.

campion | 25-08-08 | 09:31

@campion
Je schrijft gemakkelijk en veel. Maar je verzandt zo in beledigingen en detaildiscussies. Het is bijna alsof je de materie niet kan overstijgen.
Conclusie blijft toch overeind: Siebelt heeft (deels) gelijk.

yacoda | 25-08-08 | 09:12

spooky | 25-08-08 | 07:59 Goeie onderzoeksjournalistiek is niet 'rechts' of 'links' goeie onderzoeksjournalistiek is objectief, ook al is de journalist dat persoonlijk niet. En weet je wat het probleem met wérkelijke goeie onderzoeksjournalistiek is? Je kunt het aan de straatstenen niet kwijt. Omdat kort-door-de-bocht sensatie beter verkoopt, omdat werkelijke onderzoeksjournalistiek erg veel tijd en moeite kost die je er dus nooit 'uitkrijgt' in je afzet ervan, omdat redacties hun publiek stelselmatig, in mijn opinie,onderschatten, door er vanuit te gaan dat alles dat een beetje de diepte ingaat toch niet kunnen vatten (ja, soms is dat ook zo). Omdat het verschil tussen echte onderzoeksjournalistiek en maar wat bij elkaar googlen en vervolgens beweren voor de nieuwsconsument erg moeilijk te onderscheiden is. Omdat het in de incentenpolitiek van vandaag de dag geen enkele zode aan de dijk zet, dat echte onderzoeksjournalistiek minder vaak reusachtige schokkende onthullingen aan het licht brengt dan de zaken nuanceert en aantoont dat de waarheid in het midden ligt. Of aantoont dat bij schokkende affaires zelden werkelijk sprake is van kwade opzet maar van stommigheid en slordigheid en lulligheid, dat politieke polarisatie betekent dat mensen toch het liefst kennis nemen van wat in hun denkraam past en de rest negeren (links en rechts). En omdat het een ondankbare taak is waar shooting the messenger bij onwelgevallige berichten gemeengoed is.

campion | 25-08-08 | 09:10

@bottehond | 24-08-08 | 23:44 Op wat voor manier?

campion | 25-08-08 | 08:59

spanarchist | 25-08-08 | 00:38 Ik bestrijd dat PS door de MSM niet serieus genomen is. Joost de Haas en Martijn Koolhoven van de Telegraaf hebben toch altijd op basis van Siebelterij gepubliceerd. Zo ook HP/de Tijd (Niemöller, Stan) zich veel op Siebelt gebaseerd en naar Siebelt verwezen. Siebelt wordt niet zozeer om de oud-papieraffaire met reserve bekeken door MSM en in het bijzonder door welingevoerden, maar, nogmaals, door zijn wijze van conclusies trekken en de willekeur van de pijlen die hij richt. Zodra een of andere actieveteraan zijn of haar kop boven het publieke maaiveld uitsteekt, is het weer random prijsschieten voor Siebelt. Wat dat betreft is Spooky's vraag een interessante: Wat is uw aanleiding om zich op specifieke personen te richten? Wilt u werkelijk de ondergrondse actiebeweging van weleer ontmaskeren of ben je gewoon een soort parasiet die zijn hersenspinsels plakt op eenieder die sindsdien ook maar vagelijk iets voorstelt in het publieke veld? Er zijn nog altijd meer oude actievoerder die NIET daarna zijn opgedoken bij de Ngo's, media of politiek dan wél. Daar houdt Siebelt zich nóóit mee bezig. Waarom? Omdat ie niet eens weet wie het zijn. En die personen willen dat terecht errug graag zo houden.

In het geval van Duyvendak is veel altijd heel helder geweest: Duyvendak was zichtbaar, destijds, lang geleden al, als woordvoerder van o.a. Onkruit. Juist dat hij zich NIET achter zwijgen en een bivakmuts verschool -iets dat juist voor hem zou pleiten als MINDER verdacht in waar hij door Siebelt cs van beticht wordt, in plaats van meer- heeft hem doelwit gemaakt van o.a. Siebelt. Toen hij directeur werd van Milieudefensie concentreerden Siebelt en een aantal anderen zich op hem, erop gebrand om de koppeling met o.a. RaRa te ( kunnen ) maken. TOEN werd hij pas interessant. Over anderen wisten ze helemaal niets. Wat betreft het kennen van Duyvendak: Ik was nooit persoonlijk met hem bevriend, en had nooit direct met hem te maken. Ik kan me hem wat dat betreft idd nauwelijks herinneren behalve dan publiekelijk als woordvoerder. Een beetje zelfingenomen mannetje dat zich graag belangrijk maakt is geen kenmerk van de deep-core aanslagpleger. Dat zijn juist mensen die er altijd voor gewaakt hebben publiek in het oog te lopen, grote ego's lopen daarin snel genoeg tegen de lamp. Wat je moet snappen aan de kraak- en actiebeweging -dat is de beschouwingsfout die vaak gemaakt wordt- dat het niet zo was dat diegenen die het meest zichtbaar waren aan de 'buitenkant', bijvoorbeeld omdat die het leuk vonden of er i.t.t. veel anderen goed in waren om de pers te woord te staan, dat 'binnen' de beweging ook automatisch waren. Of dat al of niet zelfbenoemde 'leiders' het meest daadwerkelijk hands-on actief waren. Het was meer dat als je zoiets als woordvoering een keer deed, en dat niet verklootte, je dat kon blijven doen. Dat Wijnand later als politicus aantrad, verbaasde me dan ook helemaal niet. Hij had er lang geleden al blijk van gegeven daar goed in te zijn. Dat was altijd al zijn niche. Er was binnen de beweging altijd enorm veel discussie over geweld en geweldloosheid, en waar de grenzen lagen. Daarbij waren het niet zozeer individuen waarvan je dan de standpunten daarin kende, maar de verschillende deelclubjes, in 'welke hoek' zat iemand. Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat Duyvendak gewoon absoluut niet tot het segment hardliners a la 'er zijn geen onschuldige voorbijgangers' wat dat betreft hoorde, integendeel. Hoe komt iemand dan op een lijst van RaRa verdachten terecht? Nogmaals, met je kop op televisie komen en dan ook nog een paar keer bij acties gearresteerd zijn, lijkt me voldoende om bij allerlei diensten in de peiling te komen. Als die RaRa lijst IETS laat zien, is het hoe weinig benul men had en hoezeer men in het duister tastte. De lijst is er één van, letterlijk, 'the usual suspects'. Speaking of which, het zou interesssant zijn als Siebelt ook eens opening van zaken gaf over hoe hij aan de lijst komt. Er zijn maar twee manieren voor. Een is via een of andere dienst -in GS taal van een hoestende man in een regenjas- en de andere mogelijkheid is dat zijn lijst een kopie is van de lijst die -uit inbraak afkomstig!!!- buitgemaakt werd ten tijde van de inbraak bij IRT-voorloper Observatieteam West II, dat zich bezighield met hengelen in brievenbussen en het hinderlijk schaduwen van actievoerders als oefening voor hun grote werk binnen de georganiseerde misdaad.

Wat in de hele Duyvendak-affaire duidelijk is hoeveel scheefgroei er zit in 'weten' in de zin van 'kennis kunnen hebben van' (wat er over iemand publiek bekend is en men dus kán weten) en 'weten' in de collectieve beleving, wat meestal vrij weinig is. Wat dat betreft is werkelijk de enige nieuwe informatie die ik de afgelopen tijd heb opgedaan, Duyvendak's admissie dat hij (fysiek) betrokken was bij de EZ-inbraak, iets dat hij trouwens alweer heeft afgezwakt, want hij is het ministerie niet binnengegaan. Dat hij met de buitgemaakte papieren in de weer was geweest, was ALTIJD al bekend. OOK de publicatie in Bluf met de namen en adressen is niets nieuws, want al vermeld in publicaties als over het activistisch verleden van Groenlinksers. Maar dat iets al eens bekend gemaakt is, betekent nog niet dat iedereen dat dan weet. Voor de betreffende zelf is dat anders natuurlijk.

Niet om het een of ander, maar ieders kennis is vanuit het raampje waar hij in leeft. Jij had nog nooit eerder van mij gehoord tot ik op GS begon te schrijven, iedereen neemt zijn eigen kennis als maatstaf, DUS is je conclusie dat ik wel erg veel baat bij moet hebben om me op GS te profileren. Maar de kraak-en actiebeweging wordt periodiek herbeschouwd hoor.
Dat de Volkskrant mij belt zal ook wel vanwege GS zijn, denk jij. Ik denk het toch niet hoor. Jarenlang heb ik er juist moeite mee gehad om steeds, elke keer, maar weer uit de kaartenbak getrokken te worden als oude actievoerder als er weer eens wat was, was ik er totaal klaar mee. Ik had genoeg andere dingen en andere onderwerpen om me mee bezig te houden, en dat op zich nog. En had er ook geen zin in altijd door die filter bekeken te worden (bvb bij milieuartikelen is het niet handig, je bent al een vrouw dus word je niet echt serieus genomen in wetenschappelijke onderwerpen, maar nog een oude actievoeder ook, dan moet het wel gekleurde nonsens zijn waar je mee aankomt, hoe je je ook documenteert). Echt, itt tot wat de anti-linkse complotdenkers misschien denken, het is géén voordeel. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en op GS, dat inderdaad politiek/maatschappelijk steeds invloedrijker wordt, zie ik zoveel nonsens en assumptie voorbijkomen en tegelijkertijd zo'n blindheid van gelijk en machtswellust ontstaan die me, kuch, bekend voorkomt uit het verleden, dat ik me er mee bent gaan bemoeien. Omdat ik niet anders kán, niet omdat ik er wat aan héb. Overigens reaguurde ik hier al voordat de filmpjes-correspondentie hier gepubliceerd werd. Maar ik zie het als een persoonlijke hobby, en niet bepaald als een promotiemiddel om hier opoe-vertelt te gaan zitten uitleggen over krakers en actievoerders, waarover tenslotte een onevenredig aantal topics zijn, waar ik zo mijn ideeën bij heb.
Je kunt toch beter ter plekke ergens je kritiek leveren dan elders, of uit de zijlijn? Ik zit niet te springen om een heruitgave van mijn debuut. Het zou leuk zijn, maar het hoeft van mij niet per sé. Ik kan mezelf goed bedruipen, dank u. Volgende maand gaat bvb een speelfilm die ik geschreven heb in premiere. Heeft niks met actie uit de oude doos te maken. Ik ben een boek aan het schrijven over een onderwerp dat daar ook allemaal niks mee te maken heeft. Voor mijn zelfpromotie zeg maar zou ik er beter aan doen om me nimmer meer als ouwe kraker te 'profileren'. Alleen: Ik ben dat nou eenmaal, en ik zal ook nóóit afstand van mijn verleden nemen.

Even terug naar Siebelt. Voor Peter Siebelt geldt wél wat je op mij plakt. Peter Siebelt heeft aandacht voor de vm actiebeweging heel erg nodig omdat hij zijn toko er totaal op gebaseerd heeft. Als men binnen de MSM weerzin tegen zijn persoon vertoont, is dat omdat men hem misschien wel als onderzoeker in de zin van spitter, graver, maar niet als de 'onderzoeksjournalist' zoals hij zichzelf ziet, kan beschouwen. En dit ligt er aan dat hij in zijn publicaties, zoals zijn eigen voorbeeld hierboven, altijd enorm veel met verhulde termen aan elkaar knoopt, zonder daar iets van hard te kunnen maken. En dat hij keer op keer bewezen heeft gewoon slecht in zijn interpretaties en conclusies te zijn. Dat is niet hetzelfde als een fantast. Ik geloof niet dat PS een fantast is. Maar hij is geobsedeerd, en volkomen afhankelijk van zijn onderwerpen, en dat is voor de 'MSN' geheel terecht geen aanbeveling.

Wat betreft het Mabel boek is het natuurlijk een beetje flauw om aan te kaarten dat Siebelt schreef dat Prins Claus 'zichtbaar in zijn nopjes was' met de verloving terwijl de beste man al meer dan een half jaar onder de zoden lag. Maar het is wel tekenend.

campion | 25-08-08 | 08:49

Licht met ch au pijn in ogen! lat ligt hoog dus.

spooky | 25-08-08 | 08:17

Boeglul schrijft VEEL zaken heel goed en is eerlijk over het feit dat hij het allemaal maar heel recent kent. Knappe eerlijke comment dude! Weet je BL, de scene, Siebelt en het geïnteresseerde publiek kennen elkaar al zo ontzettend lang en het is allemaal zo ontzettend ingewikkeld! Je beste deel imo en herhaal het omdat ik het met je eens ben "terwijl het toch een zegen zou zijn als er in NL meer onderzoeksjournalisten zouden zijn (zowel links als rechts) die op deze manier informatie naar boven zouden halen." Nu deel ik op "deze manier" in het geheel niet, want juist aan de methode Siebelt zit zoveel mis. Maar als je met de manier de vasthoudendheid bedoelt dan ben ik het met je eens. Echte onderzoeksjournalisten die de waarheid naar boven halen en ook misdaden aan de kaak stellen. Maar het doel moet zijn om vanaf nu naar de toekomst met open vizier te strijden (niet in de Pitt-trap vallen voor intimi) Wat ging er mis met de idealen van de jaren tachtig, waardoor zijn mensen van links tot rechts zo crimineel geworden om hun doel te realiseren. Hoe kunnen we hier en nu gewoon normaal met elkaar praten om deze wereld een betere plek te maken. (kijk botte, ikke is moraalridder en wereldverbeteraar en barst van de idealen en ben nog milieu maffia ook in jou ogen :) Een betere wereld begint bij jezelf niet? Mijn eigen lat licht hoog, te hoog weet ik ook.

spooky | 25-08-08 | 07:59

@ spooky

Ik ben het met je eensch dat Peter nogal oldskool reageert.
Zo zitten "jullie" elkaar allemaal op een of andere manier dwars.
Of hij dar Vrijdenk stuk van je betoog begrijpt is me niet duidelijk

bottehond | 25-08-08 | 01:57

spanarchist,
Met MSM bedoel je waarschijnlijk mainstream media? Als men het moeilijk vind om Peter serieus te nemen dan heeft dat waarschijnlijk ook te maken met dhr. Siebelt zelf die op internet gevonden kan worden op een YouTupe filmpje. Ik ga hier nu niet weer linken naar dat filmpje maar de man maakt zichzelf daar belachelijk en dan is het niet verwonderlijk dat er mensen zijn die aan zijn geloofwaardigheid twijfelen.

Ik heb nog geen enkel boek van Peter gelezen en had ook nog nooit van hem gehoord sinds de Duyvendak affaire maar begrijp ondertussen wel hoe hij zijn feitjes koppelt aan andere feitjes en dan hele netwerken ontwaard en zijn lezers tracteerd op een linkse "scene" waarbij alles met elkaar verbonden is. Van ondernemingsraden, politieke partijen, krakers, activisten voor de natuur, enz,enz. Er zal altijd wel iets waar zijn en kloppen maar ik erger mij aan mensen die ook de moord op een politicus weten te verklaren door alles met alles koppelen.

Als je maar genoeg beweerd zul je altijd wel een keer gelijk hebben.

boeglul | 25-08-08 | 01:50

Peter Siebelt is door de MSM nooit serieus genomen en altijd afgeschilderd als een fantast. Terwijl de inbraak door WD door sommigen goedgepraat wordt(tijdgeest, noodzaak, bla, bla, bla) wordt Siebelt met zijn oud papier-verhaal standaard belachelijk gemaakt, terwijl het toch een zegen zou zijn als er in NL meer onderzoeksjournalisten zouden zijn (zowel links als rechts) die op deze manier informatie naar boven zouden halen. Vanaf het begin is besloten om nooit serieus op Siebelt´s beschuldigingen in te gaan maar in plaats daarvan de boodschapper belachelijk te maken. Dankzij de ijdeltuiterij van Duyvendak heeft hij echter met terugwerkende kracht in ieder geval gedeeltelijk gelijk gekregen, maar ondanks dat is het opvallend dat de MSM op geen enkele manier naar hem verwezen heeft.

Overigens had ik nog nooit van Natasha Gerson gehoord totdat ze op GS begon te reageren en opviel, door haar afwijkende standpunten en haar manier van reageren. In de topics waar ze reageert wordt nogal eens door vaste reaguurders verwezen naar haar echte naam als n00bs duidelijk maken niet te weten wie ze is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat haar naamsbekendheid dankzij GS enorm vergroot is. Ik meen gelezen te hebben dat ze WD niet persoonlijk kende, en toch werd zij als schrijfster en kenner van de krakersscene in de VK gevraagd naar haar mening over WD, die ze een aantal dagen eerder al gegeven had op GS en die goed in het VK-artikel paste. De VK-journalisten lezen duidelijk mee.

Alhoewel ik het zelden of nooit met haar eens ben, heb ik me toch voorgenomen om bij mijn volgende bezoek in NL een boek van haar te bemachtigen, al was het alleen maar om te weten wat voor schrijfster ze is (net zo goed als ik nieuwsgierig geworden ben naar Mabel van Siebelt). En blijkbaar ben ik niet de enige (zie spooky), nu blijkt dat ook de uitgever interesse heeft om haar eerste boek opnieuw uit te geven.
Campion, geen idee of het je bedoeling was, de aanleiding van je comments hier op GS was tenslotte je reactie op een briefwisseling die de redactie openbaar maakte als ik me niet vergis, maar je hebt wel goed gebruik gemaakt van de populariteit van deze website en, hoewel ik vermoed dat je het zal ontkennen, zal het een heruitgave van je boeken geen kwaad doen. Marketing-technisch in ieder geval een compliment waard.

spanarchist | 25-08-08 | 00:38

bottehond | 24-08-08 | 23:30
Beste Botte morgen weer een dag. En doe het anders lekker zelf..... Ik ben gewoon moe en stiekem nog ziek ook op dit moment. Beter nu naar bed.
bottehond | 24-08-08 | 23:28
Ieder zijn gaatje, alleen heb ik nooit zo de behoefte gehad om in jou te spitten. Heb ooit een GS discussie gehad met oa maaier over waarom je schrijft zoals je schrijft. Wat je bedoelingen zijn omdat je zo'n complex iemand bent. Maar dat is wat anders.
Morgen verder? Wie weet hoe veel zin ik heb.

Wat ik wel weet is dat als ik het wel zou doen spitten in het verhaal Botte, van alles achter je zoeken en jij mij vraagt waarom ik dat doe, dan kreeg je van mij een uitgebreid en eerlijk antwoord. Dan hoef je me niet eerst controleerbaar je NAW te geven, dan heb jij het recht om dat te horen van mij zoals ik nu het recht heb om van Siebelt te horen waarom dit alles is. Zeker omdat hij schrijver is en zijn boeken zo aanprijst met hoogstaande onderzoeksjournalistiek. Mag ik dan van Siebelt weten hoe hij te werk gaat? Waarom dat; ik ruik een raar stinkend luchtje. Moeten we een schrijver niet beoordelen op zijn methoden en zou hij daar geen inzicht in geven?

spooky | 24-08-08 | 23:46

@ campion

Doe je weerzin eensch inruilen voor nieuwsgierigheid. Jij was toch van het overwinnen van tegenstellingen? Here is a challenge.

bottehond | 24-08-08 | 23:44

campion | 24-08-08 | 23:13
Nee, ik denk dat ik wel snap wat voor boek het is inmiddels na wat lezen erover. Leuk ook om te zien dat je zelfs op de scholieren samenvattingen site staat. Op de middelbare school bedenken dat je Plaatstaal wil lezen! Verder schrijf ik maar niks over waarom ik het ga lezen, er kijkt een nieuwsgierig mannetje mee :)

spooky | 24-08-08 | 23:33

spooky | 24-08-08 | 23:22

Begin maar met Mabel. En dat is een serieus bedoeld advies. Daar heb je in ieder geval meer affiniteit mee, qua inhoud. Lezen, spookster. The man is not all bad. Egnie.

bottehond | 24-08-08 | 23:30

De man heeft een gaatje in zijn hoofd.

campion | 24-08-08 | 23:06

Jij en spooky en ik ook.

bottehond | 24-08-08 | 23:28

@Peter Siebelt
Botte heeft natuurlijk wel gelijk, u is een drukbezet man en ik begin over alles en nog wat. Back to basic, dit was mijn vraag:
"Of moet je mij hebben omdat jij mij niet zint? En waarom is dat dan?"
"Mmmm ... spooky? ik ruik een raar stinkend luchtje. was de aanleiding van mijn vraag."

We hebben nu 550 reacties gehad, hoe doet u dat toch mij uitpikken als raar en stinkend? Is drie keer reageren op iets wat eigenlijk @campion was de aanleiding of viel er iets aan mij u meer op? Ik kan me inhoudelijk heel goed voorstellen dat mij u meer opviel aan Spooky als ik mezelf terug lees!! Dit vraag ik u omdat u met boeken vol over krakers komt, waar begint u dan mee. Ik kan me zo voorstellen dat u iets fishy vind maar terug naar mijn vraag: wat viel u nu op aan mij, wat zo stinkt uit al die mensen die reageren? Iemand met zoveel onderzoekservaring kan wellicht een tipje van de sluier lichten wat dat nu is wat u aan mij opviel?

De reden van mijn vraag is dat ik daarmee u werk beter kan beoordelen. Zoals u kunt lezen ga ik plaatstaal binnenkort lezen en wellicht iets meer van u. We moeten de zaken natuurlijk wel evenwichtig houden. Boomblaadje2 gaf een doorkijk van het proces wat "campion" doormaakt met het schrijven van een boek. U begint met een vermoeden zoals nu met mij, hoe gaat u dan verder? Kunt u een vergelijkbaar soort doorkijkje geven over de aanleiding voor u nader te gaan graven in een persoon? Dat zou me helpen bij het lezen van uw boeken.

spooky | 24-08-08 | 23:22

reddingo | 24-08-08 | 10:03 he, he, het kind is er. Allemaal fantasie, zoals ik dus al zei. Geeft niet, maar was dat nou zo moeilijk? Nee he? Hoefde je toch niet zo boos te worden?

campion | 24-08-08 | 23:18

@spooky | Goh, boek besteld, vereerd. :) Werd gisteren gebeld door uitgever die het wil heruitgeven als pocket. Verwezen naar rechtenhouder, herdruk zou leuk zijn. Tjonge, toch nog 12 euro... hoop dat je er wat aan vind, die ouwe krakersmeuk. PS: Neem het niet te serieus. Het is dus GEEN, ik herhaal GEEN sleutelroman. Ook Wijnand figureert er niet in. :)

campion | 24-08-08 | 23:13

Ja, ben ik weer! Peter Siebelt heeft zinnige dingen te melden? P.S. is al geruime tijd de weg ernstig kwijt. Of hij ooit enig onderscheidend vermogen bezeten heeft weet ik niet, nu in elk geval niet meer. Dat blijkt wel weer uit zijn bijdragen hierboven. Aan het antwoord van boomblaadje (dank! het was idd een leuke dag toen!) niks toe te voegen wat betreft PS zijn literaire dwaling.

Peter Siebelt doet met de inhoud van zijn archief en de informatie die hij verzameld precies hetzelfde als met mijn boek: Namelijk zijn idee-fixes erop loslaten en vervolgens totaal kromme conclusies trekken.

Verder wordt hij gedreven door extreme rancune en niet gehinderd door enig besef van proporties en normale omgang (zoals als een juut eisen dat reaguurders hem van hun naam in kennis stellen, nb hier op GS waar zelfs de redactie zich van nicks bedient! )

Waarom houdt PS zich überhaupt op deze ziekelijke manier met mijn persoontje bezig? Alleen en uitsluitend omdat ik me eens op een weblog liet ontvallen hem niet serieus te nemen. Iemand niet serieus nemen lijkt me een basaal democratisch recht. Sindsdien heeft hij bij elke gelegenheid mogelijk losse flodders als dit afgeschoten, onder de gecontinueerde belofte weldra met een onthullend exposé over mijn verborgen wandaden te zullen komen.

Laat me je vertellen wat er gebeurt zou je, als iemand die PS niet zint, je naam zou verstrekken. Dan googled hij wat rond en komt dan met een niet aflatende stroom ridicule verdachtmakingen, die zich niet noodzakelijkerwijs tot jou beperken. Zo vindt PS het helemaal geen probleem om bijvoorbeeld het minste dat hij gevonden heeft over je familie tot in de derde graad van de raarste dingen te betichten.

Voorbeeld: Zo vond hij, al googlend op mijn naam, de informatie dat mijn wijlen mijn grootvader in de jaren vijftig als antropoloog in Afrika was geweest, en later in zijn leven eindredacteur bij Vrij NL was geweest. Siebelts weergave vervolgens was dat mijn rabine communistische opa ongetwijfeld tot de kwartiermakers van de miljoenen verslindende ontwikkelingswerkindustrie had behoord.

Mijn grootvader was een a-politieke, vage liberaal die in Afrika de gezinsstructuur van een polygame stam had onderzocht, en daarna enkele jaren vooral in een soort bezemkast feiten en bronnen chekte van andermans stukken, en af en toe zelf iets schreef over parapsychologie of boeddhisme.

Peter Siebelt heeft zinnige dingen te melden? De man heeft een gaatje in zijn hoofd.

campion | 24-08-08 | 23:06

spooky | 24-08-08 | 21:44

Spookster. Stick to your question en stel hem desnoods in abstractere zin. Je hebt het al ingewikkeld gemaakt door Peter aan te vallen op dat gewone man verhaal. Give the dude a break. Hij heeft heus zinnige dingen te melden.

bottehond | 24-08-08 | 22:33

@Peter Siebelt
Kijk daar doe ik het weer! Goed dat je dat niet denkt en dat je dat komt melden. Maar je deed het wel, de geschiedenis van Ellen gelijk stellen aan campion en een hoop negatieve indrukken wekken over haar op basis daarvan. Daarom bestel je dus boeken en lees je zelf ipv je laten dicteren door mensen met bedoelingen.

spooky | 24-08-08 | 21:44

Peter Siebelt
Ik heb afdoende uitgelegd waarom mijn naam er niet toe doet. Jou antwoord wordt door mijn naam niet juister en meer inhoudelijk. (hoe dom denk je dat ik ben. Ik blader in hyves pak een profiel en een naam en voer Siebelt broodkruimels en pis in mijn broek van het lachen omdat ik weet dat je dan veel te veel tijd in een of andere meneer of mevrouw gaat steken) Maar als je nieuwsgierig bent (bloednieuwgierig nog wel nog wel!( ja ik mijn pappenheimer):

Eerlijk en ontopic antwoord. Ik heb de irritante eigenschap wel vaker te reageren ook al staat er @ddddf. Dat is verder niks om zo nieuwsgierig over te doen en compleet achethaalbaar door 3 jaar alle comments van mij na te zoeken, that's just me. Waarom ik dat specifiek nu deed heb ik al uitgelegd. Ben je verder nog nieuwsgierig dan mag je het me in deze "dood" topic altijd vragen. Ga zo wel slapen maar morgen ben ik er weer.

spooky | 24-08-08 | 21:38

@boomblaadje,
"Denkt hij dat de schrijfster ook drie moorden heeft gepleegd en drugs gedeald?"

Nee dat denk ik tot nu toe niet.

@spooky,
Ik moet je helemaal niet hebben omdat je mij niet zint. Ik ben alleen maar bloednieuwsgierig naar iemand die met drie opeenvolgende posting op mijn antwoord aan campion reageert. Wanneer ik zijn of haar daadwerkelijke naam weet is het voor misschien mogelijk om op een juiste wijze, meer inhoudelijk, te antwoorden.

Peter Siebelt | 24-08-08 | 21:20

@bottehond
Thnx (en nu maar hopen dat het debat over het hier en nu gaat. Die oude krakersmeuk is van voor mijn tijd. btw heb net plaatstaal bij boll.com gekocht voor maar 12 euri is dat veel dood boom voor weinig, gerecycled dat dan weer wel want 2e hands)

spooky | 24-08-08 | 21:16

@ spooky

Goeie vraag. Zo kom je in debat. Precies zoals ik je ken. Hulde.

bottehond | 24-08-08 | 21:10

boomblaadje2 | 24-08-08 | 20:23
Dank voor de uitleg.
Peter Siebelt | 24-08-08 | 20:08
Nee is nee! Linkse elitair arrogant is trouwens jou classificatie, die jas mag je weer hebben die past me niet. De gewone man dat is mijn vader en ook hij noemde je een pedante kwast en moest lachen om jij en je strijd voor de gewone man toen hij je zag op TV. Echt een normalere burgerman als mijn vader ken ik niet zo 123. Jij bedoelt een specifieke doelgroep van "de gewone man" Dat weet ik en dat weet jij. En die specifieke doelgroep zegt iets over jou jou stijl van schrijven, het onderwerp alles is op maat voor hen gemaakt, doe maar goed zoeken. Daar schreef ik eerder wat over.


Iedereen heeft hier een nick en voor jij je registreerde had ik ook jou naam kunnen gebruiken en zou ik Peter Siebelt geweest zijn. Of zie jij in de nick Obama ook een president? Heb je daar een probleem mee dan had je je hier niet moeten registeren op Geenstijl. Ik bepaal zelf aan wie ik welke identiteit verschaf en hoe open ik ben op welke plek. en met para's als jij is het steeds lastiger om open te zijn. Dat ligt meer aan jou ziekelijke zoektochten in alles wat ruikt dan aan dat ik niet openbaar zou willen zijn. Wens Siebelt veel succes met het opvragen van alle nicks aan Geenstijl-ers als hij tenminste 1lijn trekt. Of moet je mij hebben omdat jij mij niet zint? En waarom is dat dan?

spooky | 24-08-08 | 20:55

Ik reageer niet zo snel op wat ik allemaal lees. Maar ik heb me maar even registreerd om dat wel te doen toen ik de laatste bijdragen aan deze discussie onder ogen kreeg. Even wat aanvullende informatie. In 1998 volgde ik met veel plezier een workshop, 'Faction', over het mengen van (persoonlijk) feit en fictie in de literatuur, van SchrijverSchoolSamenleving. Gegeven door Natasha Gerson op basis van haar roman Plaatstaal. Het eindverslag heb ik nog. Daarin schreef ik: 'Heel verhelderend vond ik haar uitleg hoe ze tot de constructie van haar personages was gekomen, en hoe een schrijver soms ingrijpende beslissingen achter de schrijftafel maakt. Ze vertelde dat ze 'was gaan houden' van de drie vrouwen Ruth, Jo en Gaby, maar lange tijd vastliep op Ellen. In Ellen, vertelde ze, had ze zozeer alles dat ze haatte aan andere vrouwen samengevoegd, dat ze het personage zelf niet meer realistisch vond. Ellen (die aan het verraden en daarna moorden slaat) was té slecht geworden om geloofwaardig te zijn. Ze vertelde dat ze daarom besloot om haar eigen pijnlijkste ervaring uit die tijd aan Ellen toe te dichten. Ze liet Ellen meemaken wat ze zelf had meegemaakt in de cel. Daardoor kon ze zelf nog enige sympathie voor Ellen opbrengen, en er zo een evenwichtiger persoon van maken. Dit gaf mij heel veel inzicht in het schrijfproces van faction, en wat voor bochten daar soms voor nodig zijn'.

Dat Peter Siebelt concludeert dat 'de schrijfster in het boek Ellen heet', met als basis de cel-ervaring, bewijst wel dat hij onbevangen inzicht inderdaad ver voorbij is. Denkt hij dat de schrijfster ook drie moorden heeft gepleegd en drugs gedeald?

boomblaadje2 | 24-08-08 | 20:23

@spooky,

Ja, ik ben voor de gewone "man/vrouw" en bezit niet de linkse elitaire arrogantie die als verhevenen menen deze groep onbeperkt te kunnen misbruiken voor hun eigen carrière of vernietigende idealen.

Kom op, wees eens een flinke kerel of vrouw en geef me eens je ware - te controleren - naam.

Peter Siebelt | 24-08-08 | 20:08

Peter Siebelt | 24-08-08 | 17:46
Naam doet er niet toe. Beoordeel me maar gewoon als Spooky, ik schreef heel veel en daarmee kan je me denk ik prima plaatsen in jou geliefde hokjes, of niet eigenlijk! En daarmee is het voor jou vast niet boeiend te weten wie Spooky is. (ik ben een sexsite en dames dispuut :)

Het stinkend luchtje zoals jij het ziet heeft betrekking op een een principieel punt voor mij. Iemand kiest op www een identiteit en dat is niet voor niets. Als jij dan de zoveelste bent die de privacy van iemand schendt en haar weer bij haar naam noemt dan zeg ik daar wat van. Bottehond heet ook niet voor niets Botte. Maar waarom jij zo para bent dat je alles van iedereen wil controleren zegt meer over jou dan over mij denk ik.

En zoals Botte ook schrijft, Campion is gewoon heel oke.
Dapper, eerlijk en in staat tot zelf denken. Moet je voorzichtig mee zijn met zulke mensen, die zijn vrij zeldzaam. De motivatie van Spooky; elke vrijdenker ook al deel ik de mening niet of nauwelijks zou ik voor in de bres springen. Lees Botte "gate" bijvoorbeeld maar! Ben bang dat jij niet zo pro vrijdenkert bent, jij bent voor "de gewone man" waarmee jij een specifieke groep bedoelt, de bekrompen kleinburgerlijke man. Als ik dat verkeerd zie is dat een kwestie van ontvanger EN boodschapper.

spooky | 24-08-08 | 19:38

@ Peter Siebelt

Smalhout schreef in het voorwoord van Eco Nostra: "als de helft van wat Siebelt schrijft klopt is het resultaat nog steeds schokkend (of woorden van gelijke strekking).

Ik heb vier boeken van je met interesse gelezen. Met name je boek over Mabel vond ik baanbrekend.

Het is in deze draad ook weer gebleken dat men in de "scene" je bloed wel kan drinken. Niet zo vreemd. Je hebt daar een slecht imago. Zo slecht zelfs dat ook luiden uit de "scene" zeggen dat je maar wat lult, ook al hebben ze je boeken niet gelezen. gebeurde een week of wat terug ook nog in een draad.

Ik vind het heel puik dat je je kennis in de draad deelt met anderen, ook al komt er ruzie van. Dat is ook al informatief voor de neutrale lezer. Eén puntje van aandacht, if I may. Campion is im Grunde heel okay, er zijn vast goede raakpunten tussen jullie beiden te ontdekken.

bottehond | 24-08-08 | 18:47

Mmmm ... spooky? ik ruik een raar stinkend luchtje, wees eens een flinke kerel of vrouw en geef me eens je ware - te controleren - naam.

Peter Siebelt | 24-08-08 | 17:46

En ondertussen loop ik altijd met de politie een eind mee tijdens de vierdaagse in Nijmegen. Altijd heel gezellig. Je beste vriend en de grootste klootzakken. Net mensen...

spooky | 24-08-08 | 14:37

@PS
En kan me die gekleurd heid van de rechtstaat ook voorstellen, ken ook verhalen van een kennis van me met wie ik 3 weken op vakantie was (en over wie ik aan een rat als jij dus niet meer info verschaf). Wat zei ook deed en zei, ze was nl . geen onschuldidige, een behandeling Abu Ghraib style verdient niemand. Daar hoor je me ook kritisch over als er geruchten zijn dat krakers de wetten van menselijkheid aan hun laars lappen.

spooky | 24-08-08 | 14:34

Peter Siebelt
Ondertussen heeft ze haar eigen roman beter verkocht dan jij je eigen shit. Was al bezig met het zoeken naar haar boek om het echt te lezen. Jij hebt je gisteren laten kennen man. De vrouw kiest voor de identiteit chapion en dat is haar goed recht. Jij stoort je eraan en moet voor de zoveelste maal haar echte naam noemen wat geen enkel nut had. Elke niet mongool had dat nameijk inmiddels wel gevonden. Jij wil perse dat degene "die onder eerste wet van lucas vallen" het ook weten en daarom herhaal je jezelf zo vaak. Iemand die zo graag wil dat een negatief geluid in jou ogen een naam krijgt en gevoerd moet worden aan de 80% meute is zo zielig. Dag Peter :)
Laat me het hele boek lezen aub en niet de shit die jij eruit pikt!!

spooky | 24-08-08 | 14:23

@campion

Hoe dom kun je zijn.

"Ondertussen beweer je ook nog doodleuk dat jij beter weet op wie ik mijn romanpersonages baseer dan ikzelf"

Alvast een tipje gelicht van je vage sluier:

In haar boek Plaatstaal (1996) noemt Gerson zichzelf Ellen en omschrijft haar ervaring als volgt: ‘iedereen wil wel eens iemand vermoorden, maar de rem die gewone mensen hebben is bij haar weg: ‘Misschien is de rem indertijd al een beetje beschadigd, toen Ellen op haar zeventiende, min of meer toevallig, verzeild was geraakt bij de ontruiming van de Schaepmanstraat. Het buitenproportionele geweld dat ze toen heeft meegemaakt, de vier dagen die ze heeft vastgezeten, in bebloede kleren, met een gebroken hand en een hersenschudding, de eerste tijd zonder matras, zonder eten, zonder iets te lezen of te schrijven. Zij was er het dichtst bij toen iemand van hen dood in zijn cel was gevonden. Het geschreeuw "Moordenaars! Moordenaars!" dat dag en nacht aanhield, hoort ze nog.’

Op de website van keesjemaduraatje formuleert ze het zo:

‘Maar mijn pijnlijkste ervaring van die tijd is toch nog altijd als zestienjarige ttv de affaire Hans Kok, op bureau Elandsstraat om niks volledig in elkaar geslagen te zijn (mijn zes destijds gebroken vingers, die erna niet meer gezet konden worden, voel ik als meest tastbare herinnering bij elke weersomslag nog steeds) door een arrestatieteam onder toeziend oog van de wacht van dienst. Hetgeen mijn vertrouwen in autoriteiten en onze fantastische rechtsstaat wel voorgoed gekleurd heeft.’

Peter Siebelt | 24-08-08 | 11:13

met de malle meiden snip en snap moet zijn over de opmerking de malle meiden snip en snap :)

spooky | 24-08-08 | 10:09

Mr. van Scorel | 24-08-08 | 08:03
Toch wel LOL over de ironie van je stuk. Uiteindelijk moet je na een goede discussie ook blijven lachen anders wordt je iemand die op een demonstratie als een bokser naar de ring met het schuim op den bek iedereen "dood" gaat maken. Ja sommige heb ik zo gezien en dat vind ik persoonlijk jammer. Zonder schuim was er wellicht een goed gesprek uit voortgekomen tussen hen en mij. Dat bedoel je denk ik ook met iets positiefs. (ik herken het ook, mijn eigen ouders zijn soms bang van me als mijn ogen vuur gaan spuwen en ik ga discussiëren. Ben nu 31, toen ik 18 was liep dat helemaal de spuigaten uit. Inmiddels geloof ik dat mijn temperament onder controle houden de sleutel is om iets te bereiken) En ironie is belangrijk, maar dat is niet mijn ding. Als ik grappig ga lopen doen wordt ik in elk geval niet begrepen. Net als dat Spithorst nooit sarcastische columns had moeten schrijven kan ik me daar beter ver van houden (niet dat ik zo achterlijk als hem ben). Maar met de malle meiden snip en snap moest ik echt lachen en ies goed om het niet Über serieus is allemaal.

spooky | 24-08-08 | 10:07

@campion
Zo goed?

reddingo | 24-08-08 | 10:03

@campion
Nooit mee gewerkt. Weet ik niks van. Politiedienst verlaten in 1987.

reddingo | 24-08-08 | 10:03

Jezus, de malle meiden Snip en Snap liggen eindelijk in bed. Hartstikke suf geluld zodat masturberen weinig zin meer heeft en ik tenslotte kan opmerken dat Pritt in de toekomst beter de nick Mussert kan gebruiken.
* voelt stekende pijn achter oogbol en weet dat kuch discussie iets positiefs heeft opgeleverd *

Mr. van Scorel | 24-08-08 | 08:03

@campion | 24-08-08 | 02:54
Zolang ze het rustig doen is er niks aan de hand.

kuttekrap | 24-08-08 | 02:59

Van die bastards die zich rustig naast je hoofd in een muur boorden.

campion | 24-08-08 | 02:54

reddingo | 24-08-08 | 01:27 Ik heb het niet over van die smeltende knollen. Ik heb het over de latere CS gaspatronen. De langwerpige. De plasticcen.

campion | 24-08-08 | 02:53

reddingo | 24-08-08 | 01:27 In 1990???

campion | 24-08-08 | 02:51

@bloedjelink
Schieten is een mooie hobby. Gefeliciteerd. Jammer dat je nog steeds niet je eigen voer uit de weilanden mag schieten. Dat is dus mijn hobby. Shoarmavelden leegschieten. En daarna bakken.

kuttekrap | 24-08-08 | 02:10

Mr. van Scorel | 24-08-08 | 00:32

Ik heb veel van u opgestoken. Interessante bijdrage. Opmerkelijke inzichten. Het zal u duidelijk zijn dat ik u geheel eufemistisch een nare kwaal achter de oogbol wens.
.

KM is heel interessant.
Ik beoefen overigens de schietsport. Ja, als vrouw. Dol op guns.
Wie zong er ook al weer over laywers, guns and money? Oh ja, Warren Zevon.
Money interesseert me dan weer met mate. Als je veel poen hebt moet je weer de filantroop gaan uithangen en dat kost me gewoon te veel energie en invoelingsvermogen.

bloedjelink | 24-08-08 | 01:35

@campion
Ha, dus met het noemen van de kleuren van de granaten moet ik aantonen of ik die wel of niet bij mij had? Welnu, de handgranaten waren zilver van kleur (aluminium met plastic kap) en de Winchester karabijngranaten waren transparant, die boven op de loop afgeschoten werden met losse flodders. (Het leuke daaraan was, dat tuig die die dingen terug wilden gooien van een kouwe kermis terugkwamen: ze smolten onmiddellijk aan je handen).
Waar jij je info vandaan haalt weet ik niet, maar ik kan er niks aan doen dat het bij jou ongeloofwaardig voorkomt, dat ME-ers met traangas rondliepen (ik zou niet voor de meelezers spreken, maar slechts voor jezelf). Het was n.l. zo.

reddingo | 24-08-08 | 01:27

boeglul | 24-08-08 | 01:02 Ik wacht op mijn eigen kroegtijger om thuis te komen, althans kroegtijger, tis werken.

campion | 24-08-08 | 01:15

kuttekrap | 24-08-08 | 01:02 Tuurlijk, maar je bent het toch zeker wel met me eens dat iemand die dat bij 'hobby's' invult in een forumprofiel, dat vooral doet om daarmee een bepaald image naar voren te brengen, en dat als dit het profiel betref van een (ik citeer) 'ideoloog' van een organisatie c.q. partij is die het morele gelijk van het volk in zijn vaandel voert (letterlijk) het niet raar en nog mild is dat mijn reactie is 'man, o, man' ?

campion | 24-08-08 | 01:14

Dank Campion,

Blijf niet te lang hangen want straks komen de kroegtijgers thuis...

boeglul | 24-08-08 | 01:02

@campion | 24-08-08 | 00:50
En toch ben je liev, hehehe. Ik ken mensen die schieten als hobby hebben. Ze doen maar. Krav maga is lekker bewegen en af en toe een nekkie of arm breken. Moet kunnen. Wat dat betreft laat ik, laat ik, laat ik hun eigen gang maar gaan.
Ieder zijn liefhebberijen.

kuttekrap | 24-08-08 | 01:02

Ik weet niet of je het als sport kunt betitelen, dus, ik bedoel sport impliceert een spel aspect. KM beoefen je om je vijanden uit te schakelen, en niet schadeloos of voor effentjes.

campion | 24-08-08 | 00:50

kuttekrap | 24-08-08 | 00:39 Nee glock niets van doen met KM. Was een vergelijking. Het is gewoon niet echt een hobbysport, is all. De meeste vechtsporten hebben nog aspecten waar je van kunt zeggen dat je er als onbedreigd burger nog iets aan hebt behalve je kunnen verdedigen. Dat het mooi is ofzo, of er wedstrijden in zijn, dat je je leert beheersen, of iets van oosterse filosofie of weet ik veel wat. KM is volgens mij nooit als zodanig bedoeld, maar gewoon als pure combat techniek. Natuurlijk doen veel civilians er ook in Israel aan, maar ik betwijfel of dat dan onder het predikaat 'hobby' is, maar eerder pure noodzaak.

campion | 24-08-08 | 00:47

Overigens, reddingo, de bewering dat gewone ME eenheden zomaar met traangas in de weer mochten, komt mij en mijn meelezers vrij ongeloofwaardig over. We hebben veel gekke dingen meegemaakt, maar nog nooit dat er traangas werd afgeschoten door iets anders dan Bratra of misschien eens een keer AE/OE.

campion | 24-08-08 | 00:43

@campion | 24-08-08 | 00:17
Heeft een glock iets van doen met krav maga? Bij mijn weten is krav maga een zelfverdedigingstechniek zonder wapens. OK. Je lichaam is je wapen. Stalen vuisten op safari. Zoiets. Maar kennelijk ben jij beter ingevoerd in die sport dan ik.

kuttekrap | 24-08-08 | 00:39

Mr. van Scorel | 24-08-08 | 00:32 Dan ga je toch lekker naar de kroeg of achter de wilde wieven aan of whatever?

campion | 24-08-08 | 00:38

www.burojansen.nl/

Sorry,
Peter had de linken naar de sites dermate onhandig geplaatst in zijn reactie om 22:14 uur zodat ik die van buro Jansen ook even kwijt raakte. Goed, nu heeft u nog niets maar het was een echte discussie en dat is een zeldzaam iets op GS.

boeglul | 24-08-08 | 00:36

Dames, dames, mag ik even jullie interessante 'discussie' onderbreken?
Een aantal reaguurders zit nu al de hele godsganse avond met een rode kop op toetsenborden te rammen in een poging een discussie op te starten. Ik heb echter geleerd dat een discussie na verloop van tijd op basis van ingebrachte argumenten tot enige consensus moet leiden. Nog mooier is als belangstellende lezers of toehoorders aan het einde van een discussie van mening zijn 'er iets van te hebben opgestoken.' Nog een misverstand: een discussie hoeft niet eindeloos te duren; door puntig en helder te formuleren kom je al een heel eind en geef je de andere deelnemers aan de discussie voldoende tijd af te reizen naar de kroeg of achter de lekkere wijven aan te gaan. Het slappe geouwehoer van enkele reaguurders kun je echter vergelijken met datgene waarover dames op de tv tijdens een wasmiddelen-reclame ouwenelen.
Als juffrouw Snip bij een volgend topic nu meteen begint met WELLES en juffrouw Snap daarop antwoordt met NIETES zijn we gelijk klaar en kunnen we allemaal vroeg naar bed.

Mr. van Scorel | 24-08-08 | 00:32

reddingo | 23-08-08 | 23:59 Wat voor kleur(en) hadden jullie (karabijn) traangaspatronen? Wat was de kleur van de kop en wat van de huls? En hoe heetten ze?

campion | 24-08-08 | 00:21

kuttekrap | 24-08-08 | 00:04 Helemaal niets, integendeel. Alleen ik vind het moeilijk als 'hobby' van iemand te zien.
'Wat is je hobby?' Oh, op de hei spelen met mijn Glock26', zoiets.

campion | 24-08-08 | 00:17

@ campion | 23-08-08 | 23:51
Wat is er mis met krav maga?

kuttekrap | 24-08-08 | 00:04

@campion
reddingo | 23-08-08 | 20:51: 'We als BraTra team'
reddingo | 23-08-08 | 21:32: We kwamen wel degelijk uit Amsterdam!.
.
Simpel: jouw woorden herhaald. Vandaar dat ik later genuanceerder schreef, dat we - als ME-ers - die gassen gewoon bij ons hadden, zowel hand- als karabijngranaten.
Ja, we kwamen uit Amsterdam: we verbleven er al een paar dagen en verleenden assistentie aan GP Amsterdam.
Het enige wat uiteraard niet klopte, was dat ik de deur voor Pritt geopend had., Dat was cynisch bedoeld.
En dat was het enige in mijn verhaal, waar je mij op onjuistheden kon betrappen. Andersom bij jou begin ik er niet eens aan.
.
@Bertus
Je hebt gelijk, Bertus. Thx.

reddingo | 23-08-08 | 23:59

die mante heeft kravmaga als HOBBY... man oh man.

campion | 23-08-08 | 23:51

Tja, ik heb lang geleden voor mezelf de leidraad ingesteld dat ik per definitie elke club of persoon die het woord 'volk' in haar slogan opneemt wantrouw. "Het morele gelijk ligt bij het volk!" Met uitroepteken nog wel, braak!

Slaap lekker!

campion | 23-08-08 | 23:49

@campion
Eens wat fluitacties en stilzwijgen opleggen. En SIOE is gewoon zielig, dure woorden als racistisch of fascistisch is aan hen niet besteed net zo min als zoveel agenten en AFA schreeuwerts. Simpelweg niet zo heel erg belangrijk om bij stil te staan verder. Google maar een op JPmante, dat is hun *kuch* intellectuele brein *zoektip complottheorie* Truste!

spooky | 23-08-08 | 23:43

reddingo | 23-08-08 | 23:27
Jongen hou nou toch alsjeblieft de eer aan jezelf.

reddingo | 23-08-08 | 20:51: 'We als BraTra team'
reddingo | 23-08-08 | 21:32: We kwamen wel degelijk uit Amsterdam!

campion | 23-08-08 | 23:39

spooky | 23-08-08 | 23:18 Oh, van die innigere banden tussen SIOE en van der Kooi wist ik niet. Op zich zou ik een hele, ja wat is het eigenlijk, organisatie niet veroordelen op wat voor losse dwaallichten er zoal op een demo kunnen verschijnen, al is dit natuurlijk dan koren op de molen van AFA in hun 'grote gelijk' weer (daarom verzwijg ik dit aan de 'engerd' :)) Maar bekrompen of angstig of niet, dat maakt ze nog niet expliciet racistisch of fascistisch ofzo, ik zou echt niet weten waarom die SIOE het zwijgen opgelegd zou moeten worden. Ik heb echt gruwelijk de pest aan fluitacties om mensen het spreken onmogelijk te maken. Daar ging het me die morgen om.

Truste!

campion | 23-08-08 | 23:28

@campion
Ik heb nooit geschreven, dat ik in een Bratra-team zat toen. Daar kwam jij mee. Ik heb slechts geschreven dat ik bij de ME zat. En daar blijf ik bij.
En dit bedoel ik nou: verifieer je bronnen. Anderen zouden, hoewel steeds minder, je gaan geloven. Maar in ieder geval: ze kloppen niet. Ik weet waar ik geweest ben.

reddingo | 23-08-08 | 23:27

websenior | 23-08-08 | 23:14 Ik kan wel lachen om de karaktertyperingen van krakers als ze een beetje orgineel zijn. Maar de meesten zijn dat niet, het meeste zijn ordinaire scheldpartijen gelardeerd met erg veel niet zelden semi-psychopatische geweldsfantasie van wat men allemaal wel niet met krakers en aanverwant zou willen doen.

campion | 23-08-08 | 23:22

campion | 23-08-08 | 23:00
Tuurlijk snap ik je over dat gedicht. Maar wat moet je ermee, aan de bel trekken en aan Spithorst geven om GS terug te pakken? Zou kunnen maar levert dat iets op behalve meer aandacht? Maar weet je zoals je in mijn vorige comment kon lezen brul ik niet zo en begrijp ik de echte brullers om het brullen niet zo. Pas als ik echt boos ben en het een doel heeft zoals toen op de Dam bij de cartoonrel sta ik vooraan en kom ik op een punt dat de politie zegt dat ze niet langer voor je veiligheid in willen staan. Wat ik overigens erg gek vond want ikke en uitlokken, irl ben ik vrij rustig enzo. Maar goed, de politie was ook goed de regie kwijt en overdonderd toen.

Maar die fluitjes waren niet omdat mensen niet van religie houden, wie weet wel maar dan was de tegendemo dommer dan ik dacht. SIOE is anti-islam en verder pro hun eigen bekrompenheid en anti alles wat daarbuiten valt. Ik was een van de weinige die Ben herkende; zelfs de AFA niet in eerste instantie. Nu blijken er wel meer vriendschappelijke banden tussen hen te zijn. NEEN 2006 bij Mans was anti religie en 2008 met SIOE was pro bekrompenheid en dat bleek ook wel aan de opkomst van het SIOE kamp. Nu heb ik echt helemaal niks meer te melden denk ik.... Het was me een dag wel zo.

spooky | 23-08-08 | 23:18

Peter Siebelt | 23-08-08 | 22:14 Hé, ik vraag het niet voor mezelf. Jij citeert jezelf hier uit je boek. Dus ik vraag wat de bron is van een onderdeel van je citaat. Maar dan moet iedereen je boek eerst maar kopen om dat te weten. Ja, daag.
Niet ik kronkel als een paling, maar jij. Ik heb itt tot jij, niets te bewijzen.

Jij doet (hier) beweringen maar weigert ze te staven, uit de bronnenlijst van het boek dat je citeert of anderszins. Ben je nou ordinair je boekje aan het pluggen ofzo?

Het ene moment beweer je dat ik de waarheid verzwijg en verdraai en vervolgens dat ik de klok heb horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Wat is het nou?

Ondertussen beweer je ook nog doodleuk dat jij beter weet op wie ik mijn romanpersonages baseer dan ikzelf. Hoe arrogant kun je wezen.

campion | 23-08-08 | 23:17

@campion
u begrijpt natuurlijk wel wat ik bedoel, een discussie is een samenspel van feiten en meningen. Als er bijvoorbeeld een debat wordt gehouden tussen Obama en McCain dan zullen McCain-aanhangers Obama slecht geïnformeerd vinden.
Heel vaak vind ik mensen met een zeer linkse sympathie zeer eenzijdig geïnformeerd, maar dat vinden die mensen ook van mij. Dat wil niet zeggen, dat er niet over te twisten valt, maar ik vind de argumenten in topics van GeenStijl behalve de karaktertyperingen van krakers waarom ik moet lachen, best wel goed geïnformeerd.

websenior | 23-08-08 | 23:14

@campion | 23-08-08 | 23:06

Op de valreep, was ik nog vergeten mijn grootste HELD te vermelden: Freud!
De inner dummy wordt door "macht, territoir en seks aangedreven en niet noodzakelijkerwijs in die volgorde.
Je moeder de schuld van alles geven mag ook. (smiley)

bloedjelink | 23-08-08 | 23:11

bloedjelink | 23-08-08 | 22:48 Ik kan een eind met je meegaan. Maar Nietszche groupie? Brrr... Misschien dat daar je wat misantrope mensbeeld vandaan komt. Dat is een keuze denk ik. Ik heb gewoon niet zo'n zin om me te fixeren op het egoisme als centrale menselijke eigenschap. Uit de geschiedenis blijkt wel dat mensen blijk kunnen geven van onvoorstelbare daden uit eigenbelang, maar ook mijlen boven zichzelf uit kunnen stijgen in het belang van anderen. Meestal is geen van beide het geval, maar handelen naar impulsen van het moment, heel vaak seksueel gedreven (dat wordt pas onderschat)

campion | 23-08-08 | 23:06

@Peter Siebelt | 23-08-08 | 22:14
Volgens mij weet je niet hoe je linken moet. Tip 1:
Kopieer het adres van de site maar plaats het niet tussen haakjes.
Tip 2: Laat altijd een beetje ruimte (1 letter bijvoorbeeld) tussen de link en je eigen onzin zodat de meelezer je "bewijs" ook kan lezen.

boeglul | 23-08-08 | 23:04

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: Pritt houdt ervan om mensen met elkaar te zien knokken.
Helaas ging dat deze week een beetje fout voor hem. De knuppel kwam terug op zijn eigen bolletje. Il Principe nog maar eens lezen!
.
Goede draad.
Leuke discussie.
*out*

bloedjelink | 23-08-08 | 23:03

reddingo

Just let it be... Is nog steeds dat bloed-onder-je-nagels wegzuigende nietsnutje van weleer. Heb helaas ook met dit soort lui te maken gehad, zij het in een andere hoedanigheid.

De tyfus aan het 'hoogdravend debaterende', nietszeggende krakerstuig; een bijzonder goede avond aan de rest.

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 23:02

websenior | 23-08-08 | 22:59 Niemand, zij geven er blijk van of ze dat gedaan hebben door hun argumenten en het staven daarvan. Dan hoeft niemand dat nog uit te maken, dat is dan vanzelf duidelijk.

campion | 23-08-08 | 23:02

spooky | 23-08-08 | 22:25 Als je nog niet out was: Tja, grappig, ik had ongeveer tien minuten voordat dit gefilmd moest zijn die 'engerd' (valt heel erg mee hoor) nog aan de mobiel en hem een earfull gegeven over wat ze/hij daar eigenlijk moesten/moest, ik vond het belachelijk. Ik weet nog dat ik op de achtergrond fluitjes hoorde en brulde: Hoor ik fluitjes? Maken jullie mensen het spreken onmogelijk omdat ze niet van religie houden? Wat moet je daar? Ben je gek?
Zal wel niet geholpen hebben.
Vond gedoe van persoon in kwestie ook zwaar belachelijk, dat vind ik wel vaker, maar dat vind ik nog steeds filmpje in het bijzonder het gedicht niet rechtvaardigen, en daar ging het om.

campion | 23-08-08 | 23:00

En wie bepaalt dan of mensen zich geïnformeerd hebben ?

websenior | 23-08-08 | 22:59

websenior | 23-08-08 | 22:36 Nee, ik kan uw betoog niet volgen. Ik vind ook niet dat mensen zich moeten engageren of hun bek houden, ik vind dat mensen zich moeten informeren of hun bek houden.

campion | 23-08-08 | 22:54

reddingo | 23-08-08 | 22:40 Waarom schrijf je net nog dat jullie ´wel degelijk uit Amsterdam´ kwamen, en wel degelijk Bratra waren, en nu dat je in Amsterdam als onderdeel van RP ME peleton bijstand verleende? Dat is toch niet hetzelfde? Of je zat bij de Bratra Amsterdam of niet. En sorry, ik heb het net gechekt, er was bij die gelegenheid geen Bratra, omdat de boel niet gebarricadeerd was of iets dergelijks. Kun je wel gaan schelden, maar het werd met gewone ME, en niet een bijstandteam uit den Haag maar uit Brabant dus, ontruimd.

campion | 23-08-08 | 22:51

campion | 23-08-08 | 22:29

Het is allemaal angst. Als er een emotie is die zowel stimulerend als verlammend kan werken dan is het de angst wel.
Angst om af te wijken, om te conformeren, om niet te voldoen, om te overkwalificeren, om te binden, om verlaten te worden, om sociaal of asociaal gevonden te worden. Angst is het ingeslepen venstertje in de levensbril.
Justitie geeft fouten heel schoorvoetend toe. Mee eens. Daders geven ook heel schoorvoetend en soms fijn na de verjaringstermijn hun daden toe.....
Het professionalisme houdt op waar de angst binnensluipt.
.
Gooi ik teveel wereldverbeteraars op dezelfde grote hoop? Appels en peren wereldverbeteraars? Wellicht. Misschien omdat ik het wereldverbeteren an sich zon heilloze taak vind. Het wordt niet meer beter. This is it. We kunnen het wel mooier verpakken maar dat is zelfbedrog en daar doe ik niet aan mee.
.
De uniciteit verdwijnt. Sinds het wanstaltige gedrocht der EU ons verblijdt met de standaardisering en de uniformering gaat het in rap tempo. Het collectief bepaalt en de loner krijgt sociale lepra. Als dit de nieuwe wereld moet worden dan hou ik mijn hart vast.
Je zult begrijpen dat ik niet veel op heb met overheidsbemoeienis. Less is daar ook zeker more. Ik zie mezelf als een anarchist ter rechterzijde. Een kruising tussen een Thorbecke liberaal, een moderne libertarier en een Nietzsche groupie.

bloedjelink | 23-08-08 | 22:48

@campion
.. en waar ik mij een beetje boos om maak, is dat mensen als jij met schrijfsels komen, die anderen zo makkelijk als waar kunnen aannemen (meestal omdat dat allemaal zo moeilijk weerlegbaar is).
Ik schreef al, dat ik thans niet meer bij de ME dien (overigens toendertijd met braak/traangas uitgerust, voor degenen die zich afvragen wat een BraTra-team is). Ben zelfs al jaren weg bij de politie, maar heb goeddomme, als lid van het eerst bijstandsverlenende ME-peloton, n.l. peloton RP Den Haag) wel degelijk ontelbare malen in Amsterdam bijstand verleend. Heb ook meerdere malen in de linie enkele meters achteruit moeten stappen om verdikkeme geen koelkast of een wasmachine op mijn harsens te krijgen van misbaksels zoals jij, die dat van de daken van kraakpanden op b.v. de Jan Luykenlaan wilden laten neerdalen. Om daar ziek van te zijn heb ik geen braakgas nodig. Slechts mislukkelingen zoals jij!

reddingo | 23-08-08 | 22:40

Ik denk dat de tegenstanders van kraken de krakers vaak zien als "free riders" en ik meen in uw betoog te lezen dat als mensen zich niet engageren maar wel overal een grote bek over hebben, dat ze die grote bek beter kunnen houden, omdat ze zelf geen bijdrage leveren, maar wel gratis profiteren, als het ware dus ook "free rider" zijn.

websenior | 23-08-08 | 22:36

vander F | 23-08-08 | 22:28
Ik wist idd serieus ook niet wat ik van engerd moest maken. Ik liep met hem op al vanaf de geheel andere zijde van de dam. Deze meneer was denk ik waarlijk autonoom en door iedereen niet liev gevonden. Zat ook met kaalkop/krakert/toch kaalkop.... gewoon eng dus. Dacht dat ik heetgeblakerd was maar ik ben daar dan bij en aanschouw mensen die pas waarlijk over de rooie zijn en waarom toch?
Nu echt out .......

spooky | 23-08-08 | 22:34

@vanderF
Hoe was het ook weer: een vunzig hoekje verongelijkte mensen ?
De definitie zal afhankelijk zijn van je standpunt.

websenior | 23-08-08 | 22:32

websenior | 23-08-08 | 22:28 Bedoelt u met uw vraag over free riders: binnen of buiten het kraakwezen?

campion | 23-08-08 | 22:30

bloedjelink | 23-08-08 | 22:10 Ok, maar waar ik dus schreef 'verdiep je er dan in', had ik het specifiek over de Opstand-zaak. Je schrijft: "Dwalingen komen voor, onzorgvuldigheden zijn onlosmakelijk verbonden met mensenwerk. Justitie als ideologie-politie en knokploeg van de zittende macht? Voor sommigen is dat een wensdenken om voor daders een slachtofferrol te propageren".

Ja, ik snap wat je bedoelt met dat wensdenken. Maar ik denk dat het vaak niet gaat om een 'ideologie-politie van de zittende macht', eerder om een tamelijk willekeurig handelen uit angst door, bvb de media als stem van de 'publieke opinie', te slap bevonden te worden en daarom zomaar wat te doen. Of willen bewijzen dat men niet selectief te werk gaat, wat men later niet kan toegeven. Dat geldt volgens mij zovel in het geval Nekschot als in het geval Opstand.
Verder is justitie niet zo goed in knievallen, toegeven als ze weer eens geblunderd hebben. Het wensdenken waar je het over hebt (gelijk aan calimerodenken of slachtofferdenken, maar wat specifieker, men maakt zich tegelijkertijd held en slachtoffer) bestaat wel degelijk maar heeft ook voor een gedeelte in zich dat het makkelijker is te aanvaarden dat je een doordacht dan een min of meer willekeurig doelwit bent, ajbwib.

In je happy-betoog gooi je nogal veel op een hoop. Ik geloof dat het spectrum daar wat te gevarieerd voor is. Ik geloof dat de doorsnee wereldverbeteraar zich minder bezig houdt met wat anderen zouden moeten doen of laten dan jij het ervaart. Sommige wel, maar nogmaals het geldt voor alle gelederen van de samenleving, en zeker de Nederlandse, om te vinden dat iedereen eigenlijk hetzelfde zou moeten zijn, met de eigen persoon of groep als norm, de enorme collectieve dwang om alle neuzen de zelfde kant te laten wijzen. Ik heb dat nergens ooit begrepen. Maar het is niet de wereldverbeteraars voorbehouden.

Wat betreft het pseudo-fascistoide karakter die de collectiviteits-nivellering met zich meebrengt, kan ik het alleen hartelijk met je eens zijn.
Het is iets gruwelijks, maar het is allengs minder aan het worden met de jaren, en de jonkies lijden daar een stuk minder aan dan voorgaande generaties, moet ik tot mijn vreugde constateren. Gelukkig maar. Er wordt wel wat geleerd.

campion | 23-08-08 | 22:29

Wat zijn de voordelen van het kraken geweest ? Waartoe heeft het geleid ?
Hebben mensen de plicht engagement te tonen en als ze dat niet doen zijn het dan "free riders" ?

websenior | 23-08-08 | 22:28

@spooky | 23-08-08 | 22:25 ,
verdomd, dat was raar inderdaad, toen op de Dam,
de meest opgefokte engerd bleek een hoax te zijn,
ik dacht overigens dat het een kaalkopje was gezien z'n gedrag,
zo zie je maar weer.

vander F | 23-08-08 | 22:28

Deze discussie is niet zo goed voor me, ik kan nooit ophouden als ik het belangrijk vind. Maar ga nu wel out, nekpijn van het lezen inmiddels. @Campion, las je link van keesmadurdaantje over SIOE nog eens. Daar ken ik je naam dus van *kwartje valt ook wat het beruchte "gedicht" betreft*. Had dat dumpert filmpje nog niet gezien. Dat doet niet onder voor de affaire waardoor Spithorst nu niet meer bij Rover zit zegmaar, maar discussie erover levert toch niks op ben ik bang en meer aandacht geef ik het nu ook niet. Was er ook bij dus toen op de Dam en relativeer het ook een beetje, meneer met zonnebril en sjaal was vanaf het eerste moment zo aan het drammen tegen agenten. Niet leuk en nutteloos vooral. Het filmpje zelf toont een irritante man en dat was een vrij goede weergave van de werkelijkheid imo. (het is dus DE tekst toch?) Ik begon in die discussie vrij bovenaan over van der Kooi, ook met Spooky. Haakte toen ook halverwege af in de discussie. Leuk om altijd weer dezelfde namen te zien in dat soort discussies.

spooky | 23-08-08 | 22:25

@websenior | 23-08-08 | 22:16 ,
definieer GeenStijl dan eens?

vander F | 23-08-08 | 22:25

websenior | 23-08-08 | 22:16

Mee eens.
De bedoeling van een debat is niet om een wedstrijd gedachtengoed en principerijden te winnen. Het is een uitwisseling van gedachten waardoor je de kans krijgt je eigen gedachtengoed nog eens nauwkeurig te onderzoeken.
Een stimulering in vrij associatief denken. Daar moet je dan wel open voor staan.
Met gesloten vizier debatteren levert verstarring op.
.
Ik ben eveneens tegen kraken. Van de eigendommen van een ander blijf je af.
Sociale gerechtigheid nastreven door diefstal is niet kies.
Ook al staat de wet het een en ander toe, ik vind het helemaal niks.

bloedjelink | 23-08-08 | 22:22

Vooroordelen hebben en projecteren is menselijk dus ik zal er ook niet vrij van zijn. Vooroordelen en projecties blijven als iedereen in hun eigen subcultuur blijft hangen.
Laat ik het zo zeggen, als ik op krakersites kom of met ex-krakers spreek, dan komt daar eenzelfde eendimensionaal beeld naar voor als GeenStijl, alleen dan in spiegelbeeld, of vindt u dat niet ? Het is ook een subcultuur. Ik zal alle topics over actievoeren op deze site wezenlijk anders interpreteren als u. Ik voel me op sommige punten meer aangesproken door GeenStijl. En waarom mogen mensen niet een mening hebben over actievoeren, als ze zelf niet actievoeren ? Waarom mogen mensen het geen bagger vinden ? Waarom zitten die dan gelijk in een leunstoel, zo'n opmerking vat ik inderdaad op als dedain ? Als die mensen er naast zitten, dan leg je gewoon uit waar ze er naast zitten, dat lijkt me tien keer effectiever. En natuurlijk zijn de meesten hierop GeenStijl tegen kraken (zeker niet allemaal), ben ik ook.

websenior | 23-08-08 | 22:16

@campion,
Je kronkelt als een paling in een emmer snot. Lees de bronvermeldingen in mijn boek en kom niet met een links klote smoesje: ''Maar aangezien het grootste gedeelte van je archief op oneigenlijke wijze verkregen is, zou ik me strafbaar maken aan heling als ik er gebruik van zou maken.''

Je hebt de klok horen luiden maar weet nog steeds niet waar de klepel hangt. Ook hier zing je het valse liedje dat door je goede kennis Eveline Lubbers in de wereld werd geholpen om mijn werkzaamheden - onderzoek naar de netwerken van de linkse kerk - een halt toe te roepen.
Voor de lezer: Eveline Lubbers was werkzaam bij het Stasi-achtige Jansen en Janssen (www.burojansen.nl/) en de 'compagnon' van Wijnand Duyvendak. Niet alleen in Bluf! maar ook in de uitgeverij Ravijn (www.xs4all.nl/~ravijn/ravijn.htm), waar o.a. de vermoorde Louis Sévèke zijn schrijfsels bracht (www.xs4all.nl/~evel/groene.htm).
Een schrijfsel dat o.a. in samenwerking met de Bluf!-ers was samengesteld.

Peter Siebelt | 23-08-08 | 22:14

@ campion

'Ik trek van leer tegen mensen die niet aflatende bakken stront over mensen die wel actievoeren heenkieperen.'

Is het ooit wel eens tot je doorgedrongen dat 'die mensen vanuit hun leunstoel',
in vele gevallen weldegelijk met kennis van zaken, niet echt zitten te springen om actievoerende niksnutten en wereldvreemde wereldverbeteraars, gedwongen via de blauwe envelop, financieel te moeten 'ondersteunen' in hun parasiterende, actievoerende luilekkerland-leventje? ... Tsja, in sommige gevallen zelfs zo erg dat ze de bedreiging van hun gezinnen, de beschadigingen van hun eigendommen, ja, zelfs moord (hoe wrang) indirect hebben meegefinancierd...

Bakken stront? Wat dacht je van het schavot!

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 22:11

Terug in de polemische slag.

@campion @20:46 & 20:48

Het bewijs betreft de bewijslast in het algemeen en duidt niet specifiek op enig belastend bewijs in de Opstand zaak. Zowel in het verleden als het heden zie ik geen aanleiding om de Nederlandse Justitie als een bananenrepubliekjustitie te kwalificeren (mijn terminologie). Dwalingen komen voor, onzorgvuldigheden zijn onlosmakelijk verbonden met mensenwerk. Justitie als ideologie-politie en knokploeg van de zittende macht? Voor sommigen is dat een wensdenken om voor daders een slachtofferrol te propageren.
.
Stel ik ergens dat wereldverbeteraars er op uit zijn om andersdenkenden klote te laten voelen? Niet expliciet en niet op de manier waarop jij het parafraseert.
Ik stel dat wereldverbeteraars anderen er toe wensen te bewegen hun definitie van "happy" te omarmen en niet eens zo zachtzinnig (hetgeen dan weer geheel in tegenspraak is met hun over het algemeen vredelievende houding).
Impliciet stel ik dat wereldverbeteraars de huidige toestand van andersdenkenden niet als happy dan wel klote definieren maar als onjuiste happiness. Ze moedigen met gepaste dwang andersdenkenden aan om hun normen en waarden te aanvaarden opdat ze zich geheel HAPPY en legitiem happy kunnen voelen. Het uiteindelijke doel is dus niet een klote gevoel maar een kumbaya allemaal happy gevoel!
.
Wat me vooral stoort aan wereldverbeteraars is het wat ik het liberaal fascistiode karakter van de beweging noem. Om de kritiek meteen voor te zijn, ik duid niet op de negatieve connotatie van het woord fascisme die WO2 er aan heeft verbonden. Ik doel op de grote macht die aan het collectief wordt gegeven. Een beweging die oprechte belangstelling en respect voor het individu zou moeten hebben en met name diversiteit en uniciteit zou moeten stimuleren, zoekt de bescherming van het dwingend collectief en de uniformiteit. Wereldverbeteraars verenigt U en leg de afvalligen uw vrijheid en wijsheid op.
.
Er zit een groot verschil tussen niet onverschillig zijn (ik neem aan dat je de uitspraak van Elie Wiesel over onverschilligheid kent) en anderen dwingen tot jouw stellingname. Waarmee ik niet beweer dat jij dat doet of zou willen doen.

bloedjelink | 23-08-08 | 22:10

websenior | 23-08-08 | 21:49 Om dat te preciseren verwijs ik u naar alle topics over actievoeren op deze site, en kraken in het bijzonder, alleen al. Kom nou.
U ervaarde het toch zo dat ik dedain tentoonspreidde ten aanzien van mensen die géén actievoeren? Dat meldde u zelf.

campion | 23-08-08 | 21:56

Peter Siebelt | 23-08-08 | 21:43 Je bent nu echt niet meer te volgen. Mijn boek destijds is een roman. Feit. Met verzonnen personages. En als die al op bestaande mensen gebaseerd was, dan niet op Duyvendak en co, wat die in 1985 of daaromtrent ook deed. Er waren zoveel Blufredacteuren.

Jou aanbod heb ik destijds eerst helemaal niet als zodanig opgevat, en daarna had je het alweer ingetrokken. Maar aangezien het grootste gedeelte van je archief op oneigenlijke wijze verkregen is, zou ik me strafbaar maken aan heling als ik er gebruik van zou maken. Bovendien boeit de inhoud van je archief me niet, het gaat, voor de zoveelste keer, om hoe jij dingen interpreteert en aan elkaar verbindt. Je lezers hebben ook geen zicht op je archief. Je zult dus uit je archief moeten citeren om eea hard te maken. Bijvoorbeeld, als jij beweert dat Duyvendak een bepaalde uitspraak heeft gedaan, lijkt het me dat je gewoon kunt vermelden waar je je op baseert. Dat is toch niet zo moeilijk?

campion | 23-08-08 | 21:52

@campion
Actie roept altijd reactie op van mensen al dan niet vanuit hun leunstoel. Die reacties zijn niet altijd even gefundeerd, maar dat valt niet tegen te houden.
U preciseert niet wie de mensen zijn die vanuit hun leunstoel dingen roepen, misschien zijn dat wel zeer actieve en betrokken mensen, maar delen zij in het geheel niet de mening van degene die actie voeren. Daarnaast maakt u ook niet duidelijk wie zich altijd iets verweten zouden moeten voelen, ik voel me in ieder geval helemaal niets verweten. En ik doe zeker wat ik wil daarvoor heb ik geen aansporing nodig. Ik zou met u willen discussiëren over de voors en tegens van politiek actievoeren, als u daar tenminste zin in heeft.

websenior | 23-08-08 | 21:49

@campion,

Wederom een staaltje van je deskundige informatievervuiling. De inhoud van je roman stamt uit de tijd dat Duyvendak volop aan het roer stond van Bluf! en een belangrijke rol vervulde binnen de kraakbeweging. De inhoud stamt uit een tijd (1985) toen jij na een al te grote bek en een gevecht met de politie als een klein huilend zielig hoopje in de cel zat, niet zo ver verwijderd van je maatje Hans Kok die onder invloed van drugs - en hier en daar een 'klapje' van de politie - op 25 oktober 1985 in zijn cel overleed.

Het is overigens eenvoudig te controleren waar ik mijn informatie vandaan haal maar dan moet je natuurlijk wel de uitgebreide bronvermeldingen in mijn boeken lezen. Of is het zo dat jij je wetenschap over mijn boeken baseert op het gehuil binnen linkse kringen?

Ooit heb ik je uitgenodigd om eens naar mijn bronnen in mijn archief te komen kijken. Dat wees je af, dat durfde je niet, waarschijnlijk was je te bang dat de harde waarheid je waanzinnige dromen op wreede wijze zou verstoren.

Prima, blijf jij maar lekker in je vervuilde glazen bolletje kijken.

Peter Siebelt | 23-08-08 | 21:43

kuttekrap | 23-08-08 | 21:27 Nee, we waren mijn liefje en ik, met zoals gewoonlijk als er iets gaande was in de stad (of niet, het beperkte mobiele, of 'auto' telefoonverkeer destijds was ook heel vermakelijk) met de scanner aan. Zoals trouwens ook ontelbaar veel anderen. Scanners kocht je destijds bij de Tandy. Daarom verraadt newbie Reddingo zich ook (pot, ketel) als uberpraatjesmaker met zijn zin "En jij maar denken dat niet bekend was dat de mobilofoon afgeluisterd werd? ". Zoiets zou echt geen smeris schrijven.
C2000, tis zo jammer. Twas heerlijk om bij in slaap te vallen 'Komt u uit voor het HB, over'.

campion | 23-08-08 | 21:43

websenior | 23-08-08 | 21:30 Waar trek ik dan van leer tegen mensen die niet actievoeren? Ik trek van leer tegen mensen die vanuit hun leunstoel en niet gehinderd door enige actuele of directe kennis niet aflatende bakken stront over mensen die wel actievoeren heenkieperen. Dat sommigen zich uit projectie altijd iets verweten voelen kan ik ook niet helpen. Doet u toch wat u wilt.

campion | 23-08-08 | 21:36

Twas trouwens helegaal geen Bratra die het Maagdenhuis ontruimde in 1990, melden mij net betrouwbare bronnen. Het waren 2 peletons ME eenheid van het korps Brabant ZO, waarbij slecht een actief ontruimde en 1 afzette.

campion | 23-08-08 | 21:33

@campion
Inderdaad, Campion. Ik zit niet meer bij de ME. Maar toendertijd dus echt wel en naieveling, praatjesmaker dat je bent: we kwamen wel degelijk uit Amsterdam!
Het maakte n.l. niet zoveel uit of je nu wel of geen zin had. Gaan moest je! En dat deden we dus!

reddingo | 23-08-08 | 21:32

Nou goed dan, maar je trekt zo van leer tegen mensen die geen actievoeren in eerdere postings, waarbij ik me afvraag, voelt die zich soms te goed voor mensen die geen politieke actie voeren, maar gewoon zaterdags de auto wassen en nog meer kleinburgerlijke dingen doen. Ik heb namelijk niks met politiek actievoeren, het enige wat mijn spijt in mijn leven, is dat ik aan politiek actievoeren heb gedaan. Dat een moeder blij is met haar kind is veel belangrijker.
Goedenavond

websenior | 23-08-08 | 21:30

@campion | 23-08-08 | 21:17
Ik zag het al voor me. Jullie al gniffelend in het Maagdenhuis om de scanner gegroepeerd. Vandaar. Maar de scanner stond dus ergens anders en die "we" was geen groep begrijp ik nu.
My bad.

kuttekrap | 23-08-08 | 21:27

Schandalig wat die Pritt heeft gedaan.
Hij heeft niet eens de rode loper uitgerold, koffie geserveerd aan de schoonmaakploeg, achtergrondmuziek verzorgd, ...

ZSU-23-4 | 23-08-08 | 21:25

reddingo | 23-08-08 | 21:22 Haha, sukkel, jij zit niet bij de Bratra, in je dromen, anders zou je bovenstaande niet schrijven. Taktiek van mobilofoonverkeer, haha, ik pies in mijn broek.

campion | 23-08-08 | 21:24

@campion
We wisten wel, dat deze taktiek van mobilofoonverkeer zou slagen en dat bevestig je zojuist. En jij maar denken dat niet bekend was dat de mobilofoon afgeluisterd werd? Hahaha. . . . Arme stumper. Ik zou bijna met terugwerkende kracht nog medelijden gaan krijgen. Bijna, hoor.

reddingo | 23-08-08 | 21:22

websenior | 23-08-08 | 21:04 Het woord klootjesvolk zou ik nooit en te nimmer bezigen. Als u me ook woorden in de mond gaat leggen of gemeenplaatsen toedichten, mag ik in het vervolg ook uw complimenten achterwege laten, goedenavond.

Het hoogtepunt van mijn leven is klootjesvolk pur sang en deel ik met miljarden anderen, denk ik, namelijk de geboorte van mijn eerste kind.

Goedenavond nog.

campion | 23-08-08 | 21:22

kuttekrap | 23-08-08 | 21:09 Waar maak je dat in godsnaam uit op? Ik had nog niet dood aangetroffen willen worden bij een studentenprotest.

campion | 23-08-08 | 21:17

@campion | 23-08-08 | 21:01
Ow. Dus jij was bij die bezetting aanwezig? Lijkt me toch een redelijk groepsgebeuren. Valt me tegen van iemand die zegt een hekel aan kuddegedrag te hebben.

kuttekrap | 23-08-08 | 21:09

en wat is het hoogtepunt van jou ver boven klootjesvolk verheven leven ?

websenior | 23-08-08 | 21:04

Dat een veredelde oefening voor verschillende mensen het hoogtepunt van hun trots en leven betekent, poeh, ik benijd jullie niet.

campion | 23-08-08 | 21:02

reddingo | 23-08-08 | 20:51 Maar het BraTra team dat destijds via de kelder het Maagdenhuis binnenkwam was toch een uit Helmond? We hebben ons slap gelachen toen we op de scanner aan het luisteren waren naar hoe jullie de weg kwijtraakten op de A10 en eerst in blinde paniek het bouwzand inreden bij de Zeeburgertunnel. Daarom duurde het nog zo lang. En Pritt maar wachten in de kelder. De echte mannen van de Mokumse BraTra hadden geen zin in dit soort WA klusjes ten aanzien van een paar generatie nixstudenten, zie je. Beneden hun waardigheid. En vertel nou maar de hele waarheid, 's avonds waren jullie weer gewoon een dikbilkoe uit de Rietveldersloot aan het hijsen.

campion | 23-08-08 | 21:01

Hèhè Pritt, was jij dat? Eindelijk gevonden na al die tijd. Kan ik je eindelijk eens bedanken.
Dus nog bedankt voor het binnenlaten toendertijd; scheelde me een hoop energie (dat we als BraTra-team beter konden benutten bij dat langharig, werkschuw tuig).

reddingo | 23-08-08 | 20:51

Frits Bolkenstein was lid van de ASVA.. Kun je nagaan wat voor tuig daar rondliep..

klauwkikker | 23-08-08 | 20:50

campion | 23-08-08 | 20:46 He slordig, NIET tot de conclusie komen dat dat mogelijk is (inz Opstand). Zoals ik zei: Welk bewijs was er dan volgens jou?

campion | 23-08-08 | 20:50

bloedjelink | 23-08-08 | 20:43 Ah, maar dat alle andere wereldverbeteraars er op uit zijn om anderen klote te laten voelen, was jouw aanname, weet je nog?
Laters!

campion | 23-08-08 | 20:48

@Redactie,
Knap dat jullie niet van jezelf moeten kotsen...

klauwkikker | 23-08-08 | 20:48

bloedjelink | 23-08-08 | 20:38 Oh? Maar ik praatte niet in het algemeen, ik had het over een specifieke casus en reageerde op:Jij schreef: Het is erg lastig om in Nederland maandenlang vast te zitten als er geen enkel negatief feitje boven water valt te halen. Of verzinnen ze volgens jou die feitjes en wordt er met bewijs geklooid? Genoeg slimme advocaten (sociale advocatuur) die daar soelaas kunnen bieden.

Er sluipt helemaal geen irritatie in mijn bijdragen. Integendeel. Ik neem je gewoon bloedjelink serieus, dus ik zou niet weten waarom ik mijn antwoorden zou moeten omzwalpen.

Alles wat ik zei is, het lijkt me moeilijk om, als je je wel verdiept hebt in het geval Opstand, tot de conclusie te komen dat dat heel wel mogelijk is, althans was. Ik denk dat wat je schrijft klopt, maar dat het woordje 'tegenwoordig'na 'het is' ontbreekt. Juist door dit soort miskleunen en het afgaan op schimmige informatie is men voorzichtiger geworden.

En dat er de laatste tijd wel heel veel volkomen losgeweekt uit zijn zeg maar tijdsbiotoop wordt herbeschouwd.

campion | 23-08-08 | 20:46

campion | 23-08-08 | 20:26

Kijk, nu komen we elkaar nader.
Ik huldig ook het principe "less is more" alleen lever ik niet in om anderen te gaan overtuigen hoe happy ze kunnen zijn maar maak ik vooral mij en de mijnen happy.
.
Ik moet nu de discussie even verlaten. Mocht je nog wat schrijven (...) dan reageer ik met graagte later op je. Zolang het op de rol staat en ik nog adem kun je op me rekenen.

bloedjelink | 23-08-08 | 20:43

Ik vind het eerlijk gezegd hartstikke goed dat campion haar mening debiteert. Ik ben het in alles met haar oneens, maar daarom vind ik haar interessant. Het is jammer dat mensen zich in hun eigen virtuele hoekje terug trekken om daar hun eigen gelijk bevestigd te willen zien. Daar is toch geen lol aan.

websenior | 23-08-08 | 20:39

P.S. Waarvan weer eens akte hierboven. Wie kwalificeert wie hier eindeloos? immergeradeaus | 23-08-08 | 20:32

campion | 23-08-08 | 20:38

campion | 23-08-08 | 20:26

Ieder zijn metier. Jij bent broodschrijver, ik ben (strafrecht)jurist.
Ik kan je vertellen over de factoren die gewogen worden bij de besluitvorming in een casus.
Je begint nu al enige irritatie in je reacties te verstoppen en ik moet nu ineens van alles. Ik ben niet voldoende geinformeerd, ik moet me meer verdiepen.
Wat als ik die informatie en verdieping nu wel heb maar niet dezelfde conclusies wens te trekken? Misschien zie ik het iets minder ideologisch gekleurd en analyseer ik meer op feitelijke basis. Noem het maar beroepsdeformatie. Van ons allebei....

bloedjelink | 23-08-08 | 20:38

bloedjelink | 23-08-08 | 20:27 Ik had het over materiële concessies en daar maak jij het jezelf ontzeggen van welvaart van. Wat ik bedoelde was: Financieel inleveren om te kunnen doen wat je het meest interesseert, en wat je het belangrijkste vindt, en daar happy mee zijn. En niet alles nieuw en veel hoeven hebben, omdat het je echt niet boeit. En nee, daar ben je niet zomaar mee klaar, om aan anderen te beginnen. De rest is gevolgtrekking van jou. Wie heeft het over kwalificaties als 'volwaardig lid van de maatschappij?' Wie maken dat soort kwalificaties dan? Het punt is, er is een onslaught gaande waarin sommigen nu juist dat wordt ontkend, vergezeld van scheldpartijen en doodswensen, aan één stuk door.

campion | 23-08-08 | 20:37

Krakers zijn luie mensen die voor weinig geld in ee mooi pand willen wonen.
Daarbij hebben ze een uitkering waarvan die acties en die koelkasten betaald worden.

p.s
waarom hoor ik niemand over de bommen die bij de jeugd afdeling van groen slinks zijn gevonden..

immergeradeaus | 23-08-08 | 20:32

G-unite | 23-08-08 | 20:15
Moet je weer alles lezen vanavond? Het is wat zware kost maar idd zeer leeswaardig.

spooky | 23-08-08 | 20:30

spooky | 23-08-08 | 20:25 Ja, ok, maar jij geeft tenminste toe, ja, hey wat moet ik allemaal van deze bende snappen. Begrijp ik volkomen, en het is maar de vraag waarom je je er in zou willen verdiepen. Dat zou ook helemaal niet hoeven, als er niet zo enorm veel zo boud en zonder enige context over zou worden beweerd. Bovendien ontkom je soms niet aan vergelijkingen, zorrie...

campion | 23-08-08 | 20:29

campion | 23-08-08 | 20:09

Tout court? Hahaha, je taalgebruik is af en toe een hockeymeisje waardig.
De wereldverbeteraars die eerst bij zichzelf beginnen zijn meestal heel snel met zichzelf klaar en richten dan de overdeelde aandacht op die vervelende anderen..
.
Jezelf materiele welvaart ontzeggen omdat je de noden van de wereld zo'n warm hart toedraag is niet slim. Het is veel slimmer en liever om die welvaart te delen.
Allemaal fijn aanpakken en dan degenen die het echt nodig hebben ondersteunen.
.
De wereld wordt nooit een nirvana. Er is ongelijkheid en die zal er blijven.
Er is onrechtvaardigheid en die zal er blijven. Als we gelijkwaardigheid kunnen nastreven is dat al heel wat. Nu heb ik een negatief mensbeeld maar ik ga er verder niet gebukt onder. We zijn in onze collectieve genen uit op zelfbehoud en zelfverrijking. Onze bedrading werkt op die manier. Wie ben ik om dat te willen of te kunnen veranderen. De evolutie werkt op mysterieuze wijze. Progressie, regressie en dan weer helemaal opnieuw beginnen.
.
Ben je pas een volwaardig lid van de maatschappij als je je broeder's hoeder bent?
Als je de mikro en de makro koker hanteert?
Sociaal zijn is een heel lastig begrip.

bloedjelink | 23-08-08 | 20:27

bloedjelink | 23-08-08 | 20:16 Sorry, jij te kort door de bocht, of niet genoeg geinformeerd, sorry. Punt voor punt:
*Nekschot's bekendheid is een ander gegeven in deze zaak. Dat eea onderdeel is van deze tijd en dus van een spektakelmaatschappij waarbij zowel politiek, justitie en media van incident naar incident hollen en dús iemands 'bekendheid' een rol speelt, doet verder niet ter zake. Bovendien, wat is bekend? Nekschot is voor 99% van diegenen die van hem gehoord hebben vooral een of andere anonimicus met een enge nick.

*Je Rita Verdonk-spandoek vergelijking is wat ongelukkig gekozen. Tenslotte bepaalde de rechter pas dat het mocht, in de zin van niet strafbaar was, nadat er invallen hadden plaatsgevonden en mensen waren gearresteerd.
Bij mijn weten heeft Nekschot niet langer gezeten dan zij.

*Verdiep je daar maar eens in, dan. Welk bewijs heb je het trouwens over?

campion | 23-08-08 | 20:26

@campion
Meest opvallende stuk imo over Nekschot naast de inbreng van Femke in het debat zelf en "bewijs" dat het vrije woord een breed vreemdvorming draagvlak heeft: www.ravagedigitaal.org/index.htm?2008/... En Geenstijl had ook echt veel impact die week op het geheel.
Mensen als Hans Krikke is ook wel een beetje van voor mijn tijd, jij bent wel 8 jaar ouder dan ik. Het is voor jou misschien te begrijpen omdat je er ook meer in zat als ik . Maar voor mij een wirwar waar Siebelt figuren en krakers mij hun selectieve waarheden vertellen. Wat die materie betreft, daar moet ik eens echt een langere tijd voor gaan zitten.

spooky | 23-08-08 | 20:25

Dit NSB gedrag van de 'redactieraad' is stuitend. Hadden meer mensen in de vorige eeuw wat meer bereidheid gehad aktie te voeren hadden we ons misschien wel die hele geschiedenis met de holocaust kunnen besparen. Bijvoorbeeld. Buiten het opvolgen van de wet dien je als normaaldenkend mens de wet juist niet op te volgen als het tegen je geweten in gaat. Het blind opvolgen van orders lijdt tot fascisme, links èn rechts.

oplichter | 23-08-08 | 20:25

*Verbeter de wereld, begin bij jezelf en besef dat voor een ieder - he, wat vervelend nou- een verbeterde wereld er weer anders uitziet. Succes!*

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 20:20

Nah, afgezien van op de persoon gespeelde zwakheden, en lieve scheldpartijtjes, heb ik een leuke middag gehad. Ga ik nu koffie drinken. Dag allemaal!

Jaap de Paap | 23-08-08 | 20:19

bloedjelink | 23-08-08 | 20:01 Ik twijfel er niet aan dat 'anarchez' bloedstollende verhalen over contactgestoordheid,reflex- en machtsdenken vanuit het linkse realm op kan dissen. Maar hij doet dat blijkbaar dus, met verve en afstand. Het streven tot egalitaire besluitvorming kan zeer frustrerende taferelen opleveren, of verzanden in een cultuur van grote bekken of manipulatie. Aan de andere kant, diegenen die daarbinnen volharden zonder zelf tot wangedrag of slachtofferschap over te gaan, en dat zijn er ook heel wat, trekken uiteindelijk toch aan het langste eind hoor. Het neemt alleen een tijdje. Zoals alle structuren kent alles zijn proces, het ene binnen de ene structuur niet minder gekmakend dan de andere. Zoals overal zijn er mensen die daar tegen opgewassen zijn en niet, en mensen die er zich geheel aan onttrekken en gewoon hun eigen zin doen.

campion | 23-08-08 | 20:18

campion | 23-08-08 | 20:01

Te kort door de bocht.
Nekschot is een cartoonist/grafisch artiest met redelijk grote bekendheid en zijn uitingen worden bij de interpretatie van de vrijheid van meningsuiting om die reden dan ook anders 'gewogen' dan die van iemand zonder die bekendheid.
Het werkt ook op die manier als een burger een politicus in het openbaar beledigt. Je mag het spandoek "Rita Moordenaar" dragen omdat je daarmee uitdrukking geeft aan je ongenoegen over het beleid van een policitus.
.
Het is erg lastig om in Nederland maandenlang vast te zitten als er geen enkel negatief feitje boven water valt te halen. Of verzinnen ze volgens jou die feitjes en wordt er met bewijs geklooid? Genoeg slimme advocaten (sociale advocatuur) die daar soelaas kunnen bieden.

bloedjelink | 23-08-08 | 20:16

Goed leesvoer.

G-unite | 23-08-08 | 20:15

bloedjelink | 23-08-08 | 20:01 Integendeel, ik heb geen affiniteit met wereldverbeteraars tout court. Ik heb affiniteit met wereldverbeteraars die primair uitgaan van het principe 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' , en die dat vervolgens ook toepassen. Ik ken gelukkig heel veel mensen en een niet onevenredig deel binnen het -misschien juist daarom niet bijster opvallende deel- van de 'scene',of uitvloeisels daarvan, die dat dus ook doen en vrij veel daarvan die zich daarbij allerlei materiële concessies getroosten, zonder zich daar op te laten voorstaan ofzo. Die hoeven daar niet om geheiligd te worden, maar de niet-aflatende stroom giftige bagger die hen de laatste jaren tendeel gevallen is imho niet verdiend en niet nodig. Ik ben jarenlang verder verwijderd geweest van de 'actiebeweging' dan nu. Dat er de laatste tijd onder oudgedienden een soort revival van affiniteit gaande is, is niet verwonderlijk.

campion | 23-08-08 | 20:09

spooky | 23-08-08 | 19:48 Als ' de week van Nekschot' onlangs iets bewees, dan is het hoezeer het besef van het belang van vrijheid van meningsuiting tot elke prijs alleen maar breder gedragen wordt en strigenter bewaakt dan ooit tevoren. De enorme verontwaardiging over de arrestatie voor iemand vanwege een paar cartoons betekent hoe zeldzaam het is geworden dat iemand van zijn bed gelicht wordt wegens het krachtig verkondigen van zijn mening. Ooit was het schering en inslag, maar werden die arrestaties op kleinere schaal bestreden en aangeklaagd terwijl het verder niemand een ruk interesseerde. Wat ook de aanleiding was, wat dan achteraf blijft hangen is, iemand (of zijn huisgenoot) is gearresteerd geweest, dus verdacht, dus schuldig. Hans Krikke zat maanden omdat zijn meningen teveel overeen kwamen met die van Rara-communique's.

campion | 23-08-08 | 20:01

campion | 23-08-08 | 19:41

Je hebt een grote affiniteit met wereldverbeteraars. Ik trap niet in de valstrik dat als links of rechts te kwalificeren; ik denk liever in termen van integer en niet-integer.
.
Wereldverbeteraars hebben de nare eigenschap hun normen en waarden als de enige geldende normen en waarden aan anderen op te leggen. Wat voor de een een betere wereld is, is dat niet noodzakerlijkerwijs voor de ander. Het is allemaal perceptie. Voor mij bestaat er geen eenduidige waarheid, slechts een perceptie van die waarheid.
.
Of iemand werkt of een uitkering heeft, gewassen en geschoren is of liever vlechtjes in het okselhaar heeft en sandalen draagt is voor mij niet maatgevend. Ik zie wel door de verpakking heen. In Nederland (of all places) met geweld je politieke idealen proberen te bereiken is een gotspe. Je moet je doodschamen.
Er is hard gevochten voor de vrijheid om je punt met woorden te kunnen maken.
Wie het niet met woorden redt moet zich eens achter het oor krabben of er wel een draagvlak voor zijn of haar wereldverbeterarij is.
.
Mijn persoonlijke ervaringen zijn gebaseerd op direkte observatie, op gesprekken en uiteraard ook op de subjectieve berichtgeving in de media hoewel ik de arrogantie heb te denken dat ik daar wel doorheen weet te prikken.
.
Met mijn partner in blogcrime, die zoals zijn nickname anarchez doet vermoeden, aan de overzijde van mijn politieke oceaan zit, heb ik menig gesprek over de animal farm toestanden ter linkerzijde mogen voeren. Ontluisterend en verhelderend. Revolutie? Een fraaie term voor een gevecht om nieuwe macht en nieuw misbruik.

bloedjelink | 23-08-08 | 20:01

bloedjelink
Welke meute de vrije mening het meest selectief wenst toe te passen is imo geheel de vraag. Ja ik leer de meute hier steeds beter kennen denk ik. Sommige dagen wat minder maar vandaag was een topdag. Ach alle meutes kunnen ongezien de tyfus krijgen.
Bertus Betonsloper
JA acties blijven nodig. Mijn laatste was gewoon ik als individu op officiële wildplakplaatsen in de week van de Nekschot rel gaan plakken met een statement erbij foto gemaakt en oa een paar keer hier en op andere logs geplemd. Alleen al met het plakken gaf een goede discussie en heb vele zien kijken tot ze verscheurd werden door iemand die het niet zo op meningen heeft denk ik. Wat deed jij in die week *met schuim op je bek zijn vrije mening verdedigen op www?* Nee niets veranderd vanzelf, daar moet je je tanden inzetten. En de balans vinden tussen burgerlijke ongehoorzaamheid en de wet.

spooky | 23-08-08 | 19:48

correctie: die misschien helemaal niet meer zo gelden...

campion | 23-08-08 | 19:42

bloedjelink | 23-08-08 | 19:26 Dank je. Wat je kritiek betreft, ook i.r.t je eerdere commentaar, dat naar jouw idee, die scene waar ik 'tegenaan schurk' bestaat (met botte bijl weergegeven dan) uit lieden die of anderen de mond proberen te snoeren of maar wat op de bank zitten niksen... Weet je, ik denk dat het wat dat betreft uitmaakt hoe je die 'scene' definieert, en wat je daar toe rekent of niet.
Is die scene wat jij ervan ontwaart, en wat je er zelf toe rekent zo lang je despootjes en ongewassen luilakken ziet? En hoe neem je daar kennis van? Uit eigen observatie, door een mediafilter, gebaseerd op eertijdse ervaringen die misschien helemaal niet zo gelden? Of misschien, dat vanuit jouw optiek, ik noem maar iets, Indymedia het representatiefst is? Wat is jouw definitie en begrenzing van de scene waar ik spijtig genoeg tegenaanschurk? Bvbd.

campion | 23-08-08 | 19:41

Peter Siebelt | 23-08-08 | 15:43, campion | 23-08-08 | 17:43

‘Hoogste tijd dat wij onze tanden laten zien, want niets verandert vanzelf, acties blijven nodig, de wereld is nog lang niet klaar en af. Samengevat, wij gaan niet duiken.’

Deze uitspraak was voor mij al meer dan voldoende info om in te kunnen schatten met 'wat' wie hier te maken hebben. Hoewel een CV van een links activistische pisvlek me niet echt kan boeien, toch een bedankje mijnerzijds voor de (ongevraagde) overvloedige achtergrondinformatie van deze man...

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 19:31

@Peter Siebelt
U lijkt wel wat op Fleauxe, uwe gedistingeerdheid zit echt alleen in de wijn he. Ook daar zit ze goed. Don't shoot the messenger en u hebt zich nog verder gediskwalificeerd dan ik al eerder dacht. Welke glazen bol is het meest troebel vaag ik me af.
@Fleauxe | 23-08-08 | 19:02
Dat is demoniseer poging drie vandaag en de overtreffende trap ook. Zit met vinger op het NSB knopje omdat iemand zo als moordenaar weg zetten wel heel goor is, maar je bent het niet waard ook.
@campion
Ga nu eens koken muts :) De boodschap is duidelijk en heb vandaag een van de beste GS discussies ever gehad en gelezen.

spooky | 23-08-08 | 19:29

Campion is een slimme en mondige vrouw. Een loner met een van de meute afwijkende mening. Dan heb je het op dit forum niet makkelijk.
.
Ik vind het jammer dat ze in al die slimheid toch blijft aanschuren tegen een scene die de democratie minacht en het recht op de vrijheid van meningsuiting heel selectief wenst toe te passen.
.
Verder denk ik zo maar dat de underdogpositie haar welkom is. Dat is voor sommigen heel opportuun. Het debatteert prettiger als junkyard dog dan als Westminster show dog. *Grijnst uitverkoren*

bloedjelink | 23-08-08 | 19:26

Peter Siebelt | 23-08-08 | 18:18 zwak en op de persoon gespeeld.. ga jij maar weer antikraak zitten op een bouwterrein en laat het schrijven van dergelijke fictie nou maar aan thomas ross over, die kan dat namelijk wél.

van dal | 23-08-08 | 19:25

Fleauxe
Doe niet zo zuur man, ben ik niet van je gewend.

Miretra | 23-08-08 | 19:22

maar waarom trok die gosert nou zijn schoen niet uit?

van dal | 23-08-08 | 19:20

@campion | 23-08-08 | 19:13: Wen er maar aan!

Fleauxe | 23-08-08 | 19:19

Fleauxe | 23-08-08 | 19:02 Als ik Pim Fortuyn iets had willen aandoen had ik daar alle gelegenheid toe gehad binnen de muren van het mediapark. Zijn wijn vergiftigen tijdens de altijd heel gezellige nazitten van Nieuws aan Tafel bijvoorbeeld. Nooit de minste drang tot gehad. Jou gestook wordt ook vervelend.

campion | 23-08-08 | 19:13

Laat het hierbij dus voor eens en voor altijd zonneklaar door hemzelf duidelijk gemaakt zijn:

-Peter Siebelt heeft niet het vermogen fictie/fantasie en werkelijkheid/geschiedenis te onderscheiden

-Peter Siebelt is zo gedeformeerd dat hij bij het lezen van een literaire thriller, dat hij de objecten van zijn obsessie in meent te herkennen.

Je hoeft geen psycholoog te zijn om daar je conclusies uit te trekken.

Ten overvloede verklaart schrijfster van de roman nog maar eens dat toen zij dit boek in 1994/95 -toen Duyvendak campaigner was bij Milieudefensie- schreef, deze mijlenver uit haar gedachten was, en zij de de Rijkjes helemaal niet kende, broer pas later in het kader van milieujournalistieke activiteit, en zus nog altijd niet.

campion | 23-08-08 | 19:08

Als Campion de kans kreeg zou Fortuyn hoogstpersoonlijk neergeschoten hebben, maar gelukkig was daar haar ideologische maatje die dat 'varkentje' wel even zou wassen.

Fleauxe | 23-08-08 | 19:02

Over lallen, verdraaien en nonsens gesproken: de massa slachting op de Veluwe en de arme boertjes aldaar: het Orakel Zelf nl.youtube.com/watch?v=8rzDp_8ut74

boeglul | 23-08-08 | 18:58

Peter Siebelt | 23-08-08 | 18:18
Zwak.

Jaap de Paap | 23-08-08 | 18:47

Peter Siebelt | 23-08-08 | 18:18 Lallend, verdraaiend, geef dan gewoon antwoord. Begin maar met je bron voor het Duyvendakcitaat, want daar ben ik erg benieuwd naar. En wat voor dik salaris PdR aan de staat onttrekt.

Verder ik weet toch zelf echt wel het best op wie ik me in mijn eigen boek wel of niet gebaseerd heb, en dat was toch echt heel zeker niet de familie Duyvendak-de Rijk. Kwam er zelfs niet in de buurt. Hiermee bewijs je je ongezonde obsessie, moet een indicatie zijn voor hoe weinig mensen je serieus moeten nemen: Je kunt zelfs geen roman meer lezen zonder hun erop te projecteren. Je bent nog veel verder heen dan ik dacht.

Wat je schimpscheuten betreft, bedenk es wat nieuws.

campion | 23-08-08 | 18:41

@campion -Natsha Gerson-,

Heerlijk zo'n lallend en eindeloos verdraaiend nonsens-betoog. Jij weet beter dan wie dan ook hoe de links extreme vork van het Duyvendak-De Rijk- concern in de steel steekt. In je 'roman' Plaatstaal laat je je eigen ervaringen en wetenschap met deze meute een beetje aangepast door figuranten spelen. Volgens mij begint de informatieve glazen bol van jou steeds verder te vertroebelen. Doe jezelf een plezier, gun je toetsenbord enige rust en ga met je o6-nummer en woonwagen geld verdienen: www.12forum.nl/forum/bericht.php?ID=14...

Peter Siebelt | 23-08-08 | 18:18

@ mezelf. Mens, ga koken. Ja, ga ik, nu.

campion | 23-08-08 | 18:13

spooky | 23-08-08 | 17:59 Inderdaad. Dat ook nog. De laatste tijd is het nog erger, en is hij bij gebrek aan onthullingen ook een beetje aan het columneren geslagen. Dat is nog één trapje ergerlijker. Waarbij hij constant moet vermelden wat voor dure wijn hij aan het drinken is en dat hij zich de pate foi gras in Toscane of whatever weer goed laat smaken. En dat de vrouwtjes nog naar hem lonken op het terras. Het kan altijd naarder dan Hier Spreekt Uw Licht in de Duisternis en dat is oeverloze pseudo Nouveau-richeprietpraat van de tenenkrommendste soort, namelijk de verkapte kennismakingsannonce van een eenzame middelbare vervelio. Er zou net zo goed kunnen staan: "Drinkt graag goede wijn en voert graag bij de open haard te Vinkeveen een goed gesprek, waarbij hij zelf meestentijds aan het woord is en u grootogig in met nerts afgezette negligee toehoort hoe groot zijn gelijk over links nederland is".

Ook had hij de hots voor Fleur Agema op een enorm trieste manier.

Maar goed, met dit alles vertegenwoordigd hij velen hier.

campion | 23-08-08 | 18:12

Bloodzone | 23-08-08 | 17:30 Eerst Eichmann genoemd worden, en nu ben ik retarded. Tuurlijk. Jij bent echt een zuivere debater, waarbij ik zit te popelen om van gedachten te wisselen. Ga Unreal spelen of taarten wie je wilt, I don't care, but bore me not further.

campion | 23-08-08 | 18:04

spooky | 23-08-08 | 17:49 De klimaatsverandering als hoax komt zo nog, als konijn uit de hoge hoed, als sommigen niks anders meer te zeggen hebben, schat ik zo in. Dus prijs je nog niet gelukkig :).

campion | 23-08-08 | 18:00

Over Siebelt ben ik snel klaar; hij werd laatst weer naar zijn motivatie gevraagd. Mijn interpretatie daarvan: ik ben er voor de "gewone" hardwerkende burger en ik weet hoe het zit en wat goed voor u is. Door zich zo op de kleinburgerlijke bekrompen Nederlander te richten is hij me helder. Het publiek bij een vioolconcert zegt ook heel veel over het orkest. De mate van zich uitsluitend selectief tot die groep te richten als DE woordvoeder met zijn pedante houding met ik weet DE waarheid. Oke krijgt hij complimenten voor het worstelen met oud papier en als een prit-stift blijven plakken op een topic maar de positie die hij zich aanmeet in het debat zou ik van een ieder zeer uit de hoogte vinden.

spooky | 23-08-08 | 17:59

bottehond | 23-08-08 | 17:09
Kijkt, botte, waarom ben ik dat dan, 'in die kringen'.
En kan dat dan, als er überhaupt sprake is van gestaalde kaders?
Rigide types heb je overal. Daar kun je je wat van aantrekken of niet.
Je kunt ze ook uitdagen.
Je dacht toch zeker niet dat ik dat 'in die kringen' niet deed en alles maar voor zoete koek slikte?
Als alle dogmatici je gruwelijk haten, maar je niet klein kunnen krijgen, en de dombo's, lafbekken en andere meelopers bang voor je zijn, omdat alle open minds van je houden en zorgen dat je overal welkom bent ondanks je dwarse gezeur, en je dus overal terecht kunt en het overal gezellig hebt, doe je blijkbaar nog iets goed in het leven denk ik altijd maar.

Vergt tamelijk veel energie en soms denk je for what, maar ach, je weet tenminste een hoop en je verveelt je nooit.

campion | 23-08-08 | 17:58

Deze discussie gaat wat mij betreft zeker ergens over als was het maar dat ie gehouden kon worden zonder irritante afkap pogingen. bottehond | 23-08-08 | 17:09 zegt over Champion zaken waar ik ff een streepje onder wil zetten.

Verder heb ik echt nog nooit iemand op GS zo lang en vurig idealist zien zijn en zelfs zonder dat het woord moraalridder viel of geitenwollensok of sandalen viel als opmerking. Ja zoals Champion het schreef, gedurende de zeepbel van de jaren '90 was je dit gelijk als je idealisme aan de dag legde, zeker ten aanzien van groene thema's. Ben blij dat het weer gezegd kan worden als je de toon die muziek maakt daarover goed is.. Ja ik ben zo'n nivon vrijwilliger ook, maar had het aansnijden van dit soort thema's op GS al lang afgeleerd omdat het elke keer welles nietes werd met klimaatsverandering als hoax.

spooky | 23-08-08 | 17:49

Peppie van Cockie | 23-08-08 | 16:57
Helemaal niks, ik heb eigenlijk alleen wat tegen Fleauxe.

campion | 23-08-08 | 17:45

Wat betreft toch nog even de zelf-citering van Siebelt, en 'cliques'.

Op 20 oktober 1990 wordt de vredesactivist Joop de Boer door de achterban van Wijnand Duyvendak naar Amsterdam gehaald

* 'de achterban van Duyvendak'. Wat is precies de achterban van Duyvendak? De suggestie is hier: Duyvendak zelf, op in 'opdracht' van Duyvendak, of iets dergelijks. Maar als dat zo is, waarom schrijf je dat dan niet? 'De achterban van Duyvendak'. Waar Siebelt Duyvendak in die tijd als bewegingsbons presenteert, is iedere activist een lid van de 'achterban van Duyvendak'.

met het smoesje dat daar een vergadering van een milieuorganisatie zal plaatsvinden. Daar wordt hij ontvoerd door gemaskerde personen.
Ze ondervragen De Boer langdurig, waarbij ze gebruikmaken van stroomstoten.

* Van die stroomstoten: Says who? Says De Boer/Tiel, iemand die niet alleen 'informant' was, maar betaalde, langdurige infiltrant, en sometime provocateur, een betaalde BVD agent dus onder valse naam die lid werd van allerlei clubjes inclusief vredeswandelgroepen om daar mogelijke bedreigers van de rechtsorde uit te snuffelen. Dat mensen die jarenlang gedacht hadden dat ze wisten wie hij was, maar erachter moesten komen dat ze hem in het geheel niet kenden, graag een stevig gesprek wilden, lijkt me logisch. Maar waar wordt de bewering over de stroomstoten gestaafd? Latere aanwezigen ontkenden dat het zo was. Dat men bivakmutsen droeg, is niet zo raar, waar het de ontvoering van wat inmiddels helder is dat een BVD agent is betreft. Maar de stroomstoten, heeft de Boer zich niet op die manier grootgehouden ten opzichte van zijn opdrachtgevers? Zich zo gezichtsverlies bespaard? Er is tenslotte een groot verschil tussen leeglopen onder inhoudelijke confrontatie en waarom-vragen en mishandeling *

Uiteindelijk geeft de vredesactivist toe dat hij werkt als informant voor de BVD. Wilbert Willems van GroenLinks is er als de kippen bij en stelt de kwestie schriftelijk in de Kamer aan de orde. Nee, niet de mishandeling van Joop de Boer baart hem zorgen, maar de nieuwsgierigheid van de overheid naar radicale activisten.

* Nee, niet de nieuwgierigheid van de overheid naar radicale activisten baart hem zorgen, maar juist de Boer's infiltratie in wat géén radicale activisten zijn, namelijk de reguliere vredes/milieubeweging, terwijl telkenmale ontkend was dat de BVD zich daar op richtte. *

In november 1990 wordt voormalig RaRa-verdachte Peer de Rijk aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de ontvoering en mishandeling van Joop de Boer. De arrestatie vindt plaats op het kantoor van Milieudefensie in Amsterdam.

*Aangehouden, naar aanleiding waarvan? Van het idee dat Joop de Boer dacht dat een van de gemaskerden Peer de Rijk zou kunnen zijn? Een anonieme tip? Informatie van een andere BVD'er? de Rijk is aangehouden, maar niet veroordeeld,en ontkent zelf dat hij erbij was. Peter Siebelt heeft het vervolgens vastgeklonken als gospel truth*

Peer (momenteel directeur met een dik salaris bij de gesubsidieerde stichting WISE en o.a. bestuurslid bij de links radicale financieringsorganisatie XminY)

Volgens mij ontvangt WISE slechts specifieke projectsubsidies voor onderzoek en contraexpertise inz groene stroomprojecten enzo. Geen structurele overheidssubsidie voor hun lobbyactiviteiten, zoals Siebelt suggereert. WISE is sinds een aantal jaren een aanbieder van Echte Groene Stroom, en voorziet mensen van Groene Stroom die de Groene stroom pakketten van de grote maatschappijen niet vertrouwen inz. nucleair en sommige biomassaleveranties. Waaronder ikzelf, trouwens. Vrije markt, enzo, weet u wel? Liberalisatie van de stroommarkt? Is daar iets mis mee? Zo ja, wat? Tot die tijd ken ik WISE vooral als informatiecollectief, waar ik zoals veel journalisten mede te rade ging voor uitleg over soms heel ingewikkelde zaken op het gebied van energie. Dat deden ze altijd heel objectief, en waar ze niet objectief waren, maar gewoon hun mening gaven als uitvloeisel van de AKB zeiden ze dat er expliciet bij. Aan alles was trouwens duidelijk dat hier geen mensen zaten te potverteren of te zakkenvullen. De langste tijd van haar bestaan was, en is, Wise een collectief waar pro-deo of voor een tamelijk schamel loon mensen deden wat ze het meest interesseerde cq volkomen bevlogen door waren en dus gespecialiseerd. Iets mis mee?
PdR is nu dus directeur. Betekent dat een dik salaris? Ik zou het niet weten. Siebelt onderbouwt dat ook niet. Maar al was dat zo? Dan verschilt dat niet zo veel van de meeste bedrijven of organisaties, waar mensen zich gedurende een kwart eeuw hebben gespecialiseerd en op toegelegd. In elk geval is dat 'dikke salaris' dan niet afkomstig van de belastingbetaler, maar uit eigen middelen.
Good for them.
Peter Siebelt heeft dus eigenlijk niets dat het rechtvaardigd de naam van deze man keer op keer door het slijk te halen.

Tevens is hij de broer van Duyvendaks levenspartner Mirjam de Rijk (voormalig: voorzitter en Eerste Kamerlid GroenLinks en momentel met een riant salaris directeur van de met miljoenen euro’s gesubsidieerde Stichting Natuur en Milieu).

* Oja, behalve natuurlijk dat het ook nog eens de zwager van Duyvendak is! En Duyvendaks vrouw is óók nog eens een mileu-bobo'res.
Goh zeg, een broer en zus die in hetzelfde geinteresseerd zijn. En die daar hun levensvervulling op hebben gebaseerd, zij het op heel verschillende manieren. Waarin de zus haar partner heeft opgedaan. Dat laatste geldt trouwens voor 70% van de Nederlanders met een stabiele relatie, dat gezamenlijke interesses nog wel eens willen helpen.
Verdacht hoor, allemaal!!! Wat wil Siebelt nou eigenlijk zeggen?

Duyvendak en zijn maten protesteerden tegen de arrestatie van Peer de Rijk.

*Duyvendak en zijn maten. Zie boven. En waarom zouden ze daar niet tegen protesteren, als de arrestatie huns inziens onterecht was?*

Zij vonden het namelijk volstrekt legitiem om iemand die alles aan de BVD had verteld daarover eens flink aan de tand te voelen. ‘De informatie die dit soort ondervragingen oplevert is van groot belang voor iedereen die zich een beeld van de BVD wil vormen’, aldus Duyvendak en zijn maten.

*Kan best hoor, maar: bron?*

* Fragmenten uit het boek ‘Rara wie ben ik? Het ware gezicht van Wijnand Duyvendak’, pagina 77-79.

campion | 23-08-08 | 17:43

+mezelf

CoJoNes | 23-08-08 | 17:37

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 17:30

@Sikkeneur | 23-08-08 | 17:24

Het aanmatigen van zegeningen is mij nogal vreemd. Ieder z'n ding en ik het mijne.

CoJoNes | 23-08-08 | 17:28

In 1972 kocht Siebelt een salonwagen en streek met zijn hond neer in de Bijlmermeer, die toen met zand werd opgespoten. "Op dat moment stonden er iets van vier flats. Kom ik een aannemer tegen die zegt: 'Als je op mijn spullen past, mag je hier blijven wonen." Aldus belandde Siebelt in de beveiligingsbranche. Er kwam een hond bij, en nog een. Uiteindelijk had hij er 23. Het personeelsbestand groeide evenredig. Makelaars, projectontwikkelaars, winkels, maatschappelijke centra, het ziekenhuis - allemaal deden ze een beroep op Siebelt Beveiliging Bijlmermeer.

Het was een ongure toestand in die tijd. Door de betonnen woestijn trokken bendes. Krakers kraakten woningen. Activisten bezetten bedrijfspanden. En Siebelts bedrijf groeide en groeide. "Ik ontwikkelde nieuwe kwaliteitsrichtlijnen voor mijn medewerkers," vertelt hij. "Dat kwam doordat ik in 1979 een man doodsloeg. Daarna..."
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Het bovenstaande stukje tekst las ik ergens op internet. Tot voor kort nooit van die man gehoord. Bedankt Bottehond voor weer een uurtje leesplezier.

boeglul | 23-08-08 | 17:26

CoJoNes | 23-08-08 | 17:22

Eensch.

Wat denk je, zouden ze in die van jouw wel geïnteresseerd zijn?

Sikkeneur | 23-08-08 | 17:24

@Sikkeneur | 23-08-08 | 17:19
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat jouw zegen de amerikanen de reedt zal roesten.

CoJoNes | 23-08-08 | 17:22

bottehond | 23-08-08 | 17:12

Als die amerikanen liever een levende dode willen hebben als president, hebben ze mijn zegen. Veel beroerder kan het daar toch niet worden.

Sikkeneur | 23-08-08 | 17:19

@ bloedjelink

Ik verkneukel me nu al om de machteloze woede, het tandengeknars en de verbijstering van de meeste 0031-ers als McCain wint en dat doet hij. Hahaha!

bottehond | 23-08-08 | 17:12

@ campion

Ik ben uiterst kritisch, dat impliceert geenszins dat ik jou met de gestaalde kaders associeer. Je wekt eerder de indruk een VrijdenkerT in die kringen te zijn en daar is heel hard behoefte aan. Dat waardeer ik juist enorm in jou. Door luiden als jij komt er wellicht nog eensch iets terecht van die "scene". Bovendien hangen de meeste oude soldaten uit die kringen een beetje doelloos op de bank, zo lijkt het. En dat terwijl onze Vrijzinnigheid juist in dit tijdsgewricht verdedigd moet worden, met alle hens aan dek zelfs. Maar dat ik er zo naar kijk begreep je denk ik al.

bottehond | 23-08-08 | 17:09

Al dit geneuzel om niks terwijl Obama zijn running mate aan de wereld presenteert en we wederom zien dat de magie van zijn toverwoord CHANGE tanende is. Joe Biden for fuck sake, als er iemand al 35 jaar niet wenst te veranderen is het Biden wel.
.
Biden die aangezocht is ter complementering maar uiteindelijk door contrast de zwakten van Obama zal benadrukken. Het lijkt een gouden greep maar het is niet allemaal goud dat blinkt.
.
Ik wens de USA en de wereld sterkte. HOPE gaan we nodig hebben als deze Peppi en Kokki het estafettestokje over gaan nemen.

bloedjelink | 23-08-08 | 17:03

bottehond | 23-08-08 | 16:55

Botte, daar heb je gelijk in. Ik kan je idd niet altijd volgen, dat maakt je ook boeiend, zullen we maar zeggen.

Sikkeneur | 23-08-08 | 16:59

bottehond | 23-08-08 | 16:37 Nou volgens mij wissel je daar sterk in van mening, het ene moment wel en het andere moment niet. Dat is wederzijds, overigens.

campion | 23-08-08 | 16:58

Campion, wat heb je tegen oudere pisnichten???
*doet broek weer aan*

Peppie van Cockie | 23-08-08 | 16:57

@ Sikkeneur

Jij kunt mij nog steeds niet plaatsen. Dat is de enige conclusie. Ik maak slechts één uitzondering en dat is ten aanzien van de doodscultus. Jij meent dat ethiek slechts dan geldig is als die volstrekt consequent toegepast wordt.

bottehond | 23-08-08 | 16:55

Hoax Pritt. Geef nou maar gewoon toe..

Maserati | 23-08-08 | 16:51

bottehond | 23-08-08 | 16:31

Botte, je pleidooien mbt de islam, de EU en staatspropaganda ect., zijn m.i. te relateren aan voornoemde stellingen van Etzioni, zelfs een CJN zou zich hierin kunnen vinden.

Sterker nog: ik denk dat je er niet voor terug zou deinzen om de privacy - in de brede zin des woords - van de burger ondergeschikt te maken aan hogere belangen wanneer deze in dat pleidooistraatje zouden passen.

Vandaar mijn verbazing inzake je tegenstrijdigheid, begrijp je het nu?

Sikkeneur | 23-08-08 | 16:49

Pritt heeft gestudeerd?
Dat vind ik nu weer onthullend.
.
Studentenprotesten, aktieverledens, maatschappelijke betrokkenheid.
Ja leuk en prachtig hoor maar zit er nog wel eens een onbaatzuchtig mens tussen?
Ik zie alleen maar "bevlogen" lieden dubbele agenda's sjouwen.
De barricade als marketingtool. De molotovcocktail in een happy hour voor zelfpromotie.
Revolutie om de revolutie.
.
Ik hou niet van de dwingelandij van bezettingen, van het disrespect van krakers en van de minachting voor de democratie van lieden die naar geweld grijpen.
Woorden zijn altijd nog de scherpste wapens. Helaas ontbreekt het velen aan eloquentie.....

bloedjelink | 23-08-08 | 16:44

@ Sikkeneur

Zie je de overeenkomst?

"Ons land kan alleen maar gezond worden door het algemene belang voorrang te geven boven het eigen belang."

Adolf Hitler

bottehond | 23-08-08 | 16:42

@ campion

Ik beschouw jou na veelvuldige lezing van je posts bepaald niet als deel van de clique die ik bedoelde. dat had je inmiddels best kunnen weten.

bottehond | 23-08-08 | 16:37

Bloodzone | 23-08-08 | 16:09 'Islamofobisch' is voor eigen rekening. Ben je niet bang voor de islam dan? En je vraag over hoe ik het zou vinden als je krakers zou taarten en hun pand in de fik steken is niet hypothetisch, maar reeël? Vind je dat je een gezellige nick hebt, en is die in overeenstemming met je persoon? Ik heb je geantwoord, alleen jij neemt daar geen genoegen mee.

@ botte zie campion | 23-08-08 | 16:06/7

campion | 23-08-08 | 16:36

@ campion

Haha. Okay, ik zal er eensch induiken. Maar liever geen gemakzuchtige klassificaties aan mijn adres, he. Waar was ik mee geassocieerd volgens jou
**

@ Sikkeneur

Und? Waar zit te tegenstrijdigheid dan? Ik zie hem niet. Bovendien: je lijkt één cruciaal woordje in Etzioni's staafsfascistische beweringen over te slaan en dat is "geëist". Verders acht ik zijn ideologie, die onader andere is ontaard in Bosnië, uiterst gevaarlijk omdat die per definitie ontaardt in de dictatuur van de groep. De EUSSR past perfect in het Etzioniplaatje.

bottehond | 23-08-08 | 16:31

Ik heb zelf wel eens met een anti-fascistische demonstratie meegelopen.
Meteen de eerste en laatste maal.
Wat zijn die linkse gasten een stelletje opgefokte etters...

da wizard | 23-08-08 | 16:30

Pritt, jij vuile verrader, je zou een kratje bier uit de kelder gaan halen had je gezegd!

Koud flesje Alfa | 23-08-08 | 16:29

bottehond | 23-08-08 | 15:58 Ik heb wel genoeg de degens met Siebelt gekruist, en daarbij Siebelts modus operandus wel genoeg blootgelegd voor wat het is. Namelijk: Google (of jat) iets en verzin de rest er bij. Beweer iets, en draai en insinueer net zolang tot je het in het stramien van je stokpaardje ten aanzien van de persoon waar je -liefst uit persoonlijke rancune- je pijlen op heb gericht. Ik verwijs naar zijn bewering dat ik Volkert van der G. een aardige jongen zou hebben genoemd, en zijn 'bewijsvoering' daarvoor, zijn beweringen over mijn familie n.a.v. een niet ter zake doende online vondst (omdat mijn grootvader in de jaren vijftig als antropoloog werkzaam was in Afrika was moest dit wel een van de kwartiermakers van de miljoenenverslindende ontwikkeling-industrie geweest zijn, enzo) Dat soort dingen.
Zie keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemadu... 156 bijdragen gedoe met Siebelt. Ik ga niet weer overnieuw beginnen.
Wat dat betreft vind ik helemaal niet dat Siebelt's gelijk bewezen is de afgelopen weken. Siebelt gaat er waarschijnlijk vet op dat hij nu zo uitvoerig door de taarters van Wijnand, nl de heren van de frisse club Voorpost wordt geciteerd in hun verklaring.
Ondertussen presteert hij bitter weinig, de laatste tijd. Omdat hij zijn voorrraad oud papier nu wel uitgeput heeft, en verder eigenlijk niet zoveel heeft. Want zo'n goede onderzoeker is het dus niet. Meer een wichtigmacher. Hij kondigt nu al sinds februari aan mij binnenkort ook wel als voormalige terrorist te zullen ontmaskeren, maar vooralsnog heeft hij niks kunnen vinden dat ik niet zelf al met open vizier verteld heb. Jammer, ik ben dol op aandacht.

campion | 23-08-08 | 16:21

bottehond | 23-08-08 | 16:05

"We hebben nu toch wel geleerd dat politiek beter gebaseerd is op de werkelijke aard van de Mensch en dat al die onnutte ideologieën de Menschheid per saldo niets goeds gebracht hebben." @Botte1528

Copie/paste:

* Het communitarisme gelooft niet in van boven opgelegde regels, maar vertrouwt op de wijsheid en ervaring van een gemeenschap die zijn vervat in ingesleten patronen, gewoonten en tradities;
* Van de burger wordt geëist dat hij niet alleen zijn eigen rechten, maar ook zijn verantwoordelijkheden kent; dat hij zich inzet voor zijn gemeenschap omdat het lot van die gemeenschap hem aan het hart gaat;


Aldus Etzioni.

Nu jij weer... al dan niet cryptisch.

Sikkeneur | 23-08-08 | 16:19

@nattebever | 23-08-08 | 16:08
Ook het deel wat basisinkomen kan je ook laten uitvoeren door een vrijwillig systeem wat een coöperatie is.. Dan is er geen verplichting om deel te nemen.. Echter de staat is momenteel de grootste coöperatie dus is als verhikel wel het meest praktisch. Ook gezien de huidige opvattingen dat het wel degelijk de taak is de overheid om voor haar inwoners niet geheel aan haar lot over te laten..

seven | 23-08-08 | 16:14

@ campion

Met wie ben ik geassocieerd dan? Kom op, niet zo vaagjes.

bottehond | 23-08-08 | 16:14

En nog een ouwe capo uit de "scene" die de oude kameraden een mes in de rug steekt:

www.telegraaf.nl/binnenland/1756936/__...

**

@ Sikkeneur

Ik heb geen kritiek op Duyvendak, heur. Integendeel zelfs. Ik behoor niet tot de virtuele lynchmobs. Bovendien: als hem al iets te verwijten valt is het dat hij zijn kameraden van weleer slachtoffert op het offerblok van zijn salonfähigkeit. Ik vind hem laf, zeg maar. Maar ik doelde op Etzioni, die snapte ik niet.

bottehond | 23-08-08 | 16:13

@seven | 23-08-08 | 16:02 :
Ik ben al heel lang voor het opsplitsen van de overheid naar het waterschapsmodel. Waterschappen zorgen voor de dijken, de afwatering en schoon oppervlaktewater, meer niet. Dat model kun je veel breder inzetten. Geen ideologische onzin meer waarbij de staatsmacht voor alles moet zorgen, gewoon praktisch bestuur voor de dingen die je geregeld wilt hebben: droge voetjes, een prettige weg... etc...

koerbagh ® | 23-08-08 | 16:12

campion | 23-08-08 | 16:06
Slim....
Ik was eventjes bang dat je in de Hanneke Groenteman-modus was geschoten.

Miretra | 23-08-08 | 16:09

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 16:09

bottehond | 23-08-08 | 15:58

Ik had eerder het idee dat Wijnand zelf een boekje open deed over wat al langer bekend was.

Toegegeven: het publiceren van naw's in een clubblad is niet netjes geweest, stel dat het vandaag de dag was geweest. Doen 'we' ook niet moeilijk over, toch?

Sikkeneur | 23-08-08 | 16:08

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:59
Ik heb niks met coöperaties, en al helemaal niet als er niet betaald wordt naar verdienste.
't Is geen taak voor de staat om voor een basisinkomen te zorgen, simpeler kan ik het niet zeggen. 't Is verder maar een opvatting.

nattebever | 23-08-08 | 16:08

Ik lees hier toch een aantal goede ideeën, deze moeten echter wel omgezet worden in beleid. Dit kan maar op een goede manier en dat is door actief lid te worden van een politieke partij die je nabij staat en te beïnvloeden met je idee,.. of er zelf een op te richten.. Het eerste geeft denk ik de meeste kans op succes.. het tweede loopt vaak verkeerd af maar is ook niet kansloos..

seven | 23-08-08 | 16:07

bottehond | 23-08-08 | 16:00 Nee, hoor, mijn hele punt is hier, misschien is het niet zo verstandig om mensen gemakzuchtig in te delen bij 'cliques' waar ze zichzelf niet toe rekenen.

campion | 23-08-08 | 16:07

Miretra | 23-08-08 | 15:57 Als we de 'guilty by association' taktiek toepassen wel, daar ging het hier toch om?

campion | 23-08-08 | 16:06

@ Sikkeneur

Doe es niet zo cryptisch? Mot iemand dat snappen?

bottehond | 23-08-08 | 16:05

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:59
Goed idee, eens zie ook seven | 23-08-08 | 14:18

seven | 23-08-08 | 16:02

@ campion

Je bent overstuur. "Mijn clique"? I doubledare you. Wie of wat is "mijn clique", volgens jou? Je vervalt wel heel gemakkelijk in sjabloondenken.

* vraagt zich af of hij campion toch te hoog inschat *

bottehond | 23-08-08 | 16:00

@nattebever | 23-08-08 | 15:47 :
Dat basisinkomen is dus er allang. In de vorm van huursubsidie, fiscale maatregelen, kinderbijslag en allerhande subsidies en uitkeringen. Bundel dat, maak het eerlijk voor iedereen en je bent van een hoop gelazer af. Bovendien kan er dan ook niet meer gefraudeerd worden met regelingen en mazen in de wet: er is maar 1 regel, 1 wet. En gewerkt wordt er heus wel, iedereen wil meer dan alleen voer en een dak.
Je moet het ook niet zien als een uitkering van Vadertje Staat, maar als een winstuitkering van de coöperatie. Het mooie van een coöperatie is: ieder voor zich, in gezamenlijkheid daar waar het handig is. Vooruit, doe ik er een opt-out voor jou bij (en iedereen die dat wenst) met een individueel prijskaartje voor alle coöperatieve diensten waar je gebruik van wenst te maken. (Politie, rechtbank, brandweer, wegen, dijken en afwatering en dergelijke).

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:59

bestrijd de ideeën niet de personen.

seven | 23-08-08 | 15:58

@ campion

Jij bent daar heus niet bang voor. En laf ben je al helemaal niet. Dus...

Amusant om te lezen hoe jij de erfvijand van de "beweging" bejegent. Je kunt zeggen wat je wilt, Siebelt heeft goeddeels gelijk gekregen de voorbije weken en ik vermoed dat in de toekomst zal blijken dat hij nog meer gelijk heeft dan de meute nu weet. Siebelt wordt onrecht aangedaan. Standaard reactie uit de "scene": Siebelt liegt.

Je kunt hem wel uitschelden, maar dat vind ik heel zwak. Kruis de degens maar eensch met hem.

bottehond | 23-08-08 | 15:58

Bloodzone | 23-08-08 | 15:53 Mijn antwoord had ik al gegeven, en had jij al verdraaid, maar ik wil het wel herhalen. Dat is hypothese waar ik niet in geinteresseerd ben, want daar is jouw soort toch te bescheten voor. Jouw soort schijt bij wijze van spreken al in zijn broek van een griet met een hoofddoek. Dat schreef ik en daar hoef je niks anders van te maken en me in mijn mond te leggen. Ik hoef niks te vinden over jouw fantasieën op je zolderkamertje.

campion | 23-08-08 | 15:58

campion | 23-08-08 | 15:53
Lijkt me sterk dat bottehond aanzet tot bedreiging van jou.

Miretra | 23-08-08 | 15:57

campion | 23-08-08 | 15:50
Perfect stukje weerwoord hoor! "Ja, maar jij deugt ook niet." Verbluffend.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 15:56

campion | 23-08-08 | 15:26
Wie heeft het over enkel de 'jaren '80'? Het zelfingenomen clubje 'trotsopacties', aanleiding tot dit topic, veegt alles op één hoop en is apetrots op de bezetting van de Tilburgse Hogeschool, die enige tijd later zelfs werd omgedoopt tot Karl Marx Universiteit. Links Front, een clubje 'weldenkende' studenten, eiste letterlijk onderwijs in de Marxistische (toen: marxistiese) economie.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 15:54

bottehond | 23-08-08 | 15:48
Clique? Ik krijg dagelijks bedreigingen van jouw clique, anders.

campion | 23-08-08 | 15:53

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 15:53

bottehond | 23-08-08 | 15:45 Precies, en daarom is er bang voor zijn misschien wel laf, maar niet racistisch.

campion | 23-08-08 | 15:52

Peter Siebelt | 23-08-08 | 15:43 Wise-directeur? Dik salaris? Moehahaha... Heb je trouwens nog een andere bron voor de uitspraken van Duyvendak in deze dan je eigen boek? Jezelf citeren is niet echt hardmaken, toch. Maar ik ga verder met jou niet in discussie, griezel. Ga jij je eigen daden in het verleden maar es overdenken. Als eens een dief altijd een dief van toepassing is dan hoor jij helemaal in het cachot, griezel.

campion | 23-08-08 | 15:50

Wie is er voor het basisinkomen? En welke partijen? Ik dacht dat zowel de VVD als later de SP zelfde idee maar ruimer bedrag..
nl.wikipedia.org/wiki/Basisinkomen
Voorkomt een hoop bureaucraten...

seven | 23-08-08 | 15:49

@ Peter Siebelt

Deze clique stuurt anno 2008 nog steeds verhulde dreigmails aan columnisten.

bottehond | 23-08-08 | 15:48

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:32
Ik vind het geen taak voor de staat om voor een basisinkomen te zorgen. Is een totaal fout signaal ook, alsof er niet voor gewerkt zou hoeven worden. De huidige wildgroei kun je vereenvoudigen met een basisinkomen, maar 'k zie liever dat de huidige wildgroei met wortel en tak wordt uitgeroeid en de mensen weer gewoon zelf aan de slag gaan. Uiteraard hier en daar met een overgangsregeling, niet alles hoeft op één dag geregeld te zijn.

nattebever | 23-08-08 | 15:47

bottehond | 23-08-08 | 15:28

Je blijft me verbazen, gisteren een ontkenning inzake Etzioni en nu een pleidooi voor een aantal van diens stellingen?

Sikkeneur | 23-08-08 | 15:46

@ Bloodzone

Kopvodden zijn voor moslims wat de Stahlhelm was voor de moffen. Zo helder genoeg?

Recip Erdogan:

"The minarets are bayonets, the domes helmets, the mosques our barracks, the believers our soldiers."

In deze lijn dus.

bottehond | 23-08-08 | 15:45

Bloodzone | 23-08-08 | 15:35 Ja ik weet zelf ook wel dat ik dat schreef, maar wat heeft dat met racisme te maken? Ik schreef dat het online uitknekelen van heftige fantasietjes zoals over jouw brandstichtingsgeilerij in kraakpanden doorgaans door grote lafbekken die IRL overal bang voor zijn, bij wijze van spreken nog voor een griet met een hoofddoek als potentieel terrorist ofzo, trouwens een werkelijk voorbeeld. Dat betitel jij vervolgens als racisme, of racismebeschuldiging. Ik niet.

campion | 23-08-08 | 15:44

@Bertus Betonsloper @van dal
Enige achtergrondinformatie over Peer de Rijk.

Op 20 oktober 1990 wordt de vredesactivist Joop de Boer door de achterban van Wijnand Duyvendak naar Amsterdam gehaald met het smoesje dat daar een vergadering van een milieuorganisatie zal plaatsvinden. Daar wordt hij ontvoerd door gemaskerde personen.
Ze ondervragen De Boer langdurig, waarbij ze gebruikmaken van stroomstoten. Uiteindelijk geeft de vredesactivist toe dat hij werkt als informant voor de BVD. Wilbert Willems van GroenLinks is er als de kippen bij en stelt de kwestie schriftelijk in de Kamer aan de orde. Nee, niet de mishandeling van Joop de Boer baart hem zorgen, maar de nieuwsgierigheid van de overheid naar radicale activisten. In november 1990 wordt voormalig RaRa-verdachte Peer de Rijk aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de ontvoering en mishandeling van Joop de Boer. De arrestatie vindt plaats op het kantoor van Milieudefensie in Amsterdam. Peer (momenteel directeur met een dik salaris bij de gesubsidieerde stichting WISE en o.a. bestuurslid bij de links radicale financieringsorganisatie XminY) Tevens is hij de broer van Duyvendaks levenspartner Mirjam de Rijk (voormalig: voorzitter en Eerste Kamerlid GroenLinks en momentel met een riant salaris directeur van de met miljoenen euro’s gesubsidieerde Stichting Natuur en Milieu).

Duyvendak en zijn maten protesteerden tegen de arrestatie van Peer de Rijk. Zij vonden het namelijk volstrekt legitiem om iemand die alles aan de BVD had verteld daarover eens flink aan de tand te voelen. ‘De informatie die dit soort ondervragingen oplevert is van groot belang voor iedereen die zich een beeld van de BVD wil vormen’, aldus Duyvendak en zijn maten.

* Fragmenten uit het boek ‘Rara wie ben ik? Het ware gezicht van Wijnand Duyvendak’, pagina 77-79.

Peter Siebelt | 23-08-08 | 15:43

Jeremia | 23-08-08 | 15:40
Van Baalen is nog steeds een brallende korpsbal.

Miretra | 23-08-08 | 15:41

bottehond | 23-08-08 | 15:36
Dat maak ik zelf wel uit, of ik hysterisch doe. En ik mag jou ook wel; vaak goed en onderbouwd commentaar, daar hou ik van (vaak, zei ik hè, niet altijd). Karatekicks vind ik wel leuk, dus hou je niet in. Het zwijgen opleggen lukt niet bij mij, en zo komt jouw bedoeling ook niet op mij over.

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:40

Wel dat kan nog leuk worden als de politici elkaar op een Amerikaanse manier beginnen af te maken. Die van Baalen, was dat geen NVU sympathisant in de tijd dat hij nog een brallende korpsbal was? Maargoed, als je het mij vraagt heeft geen enkele politicus een onbevlekt verleden. Ook die van de christenunie niet.

Jeremia | 23-08-08 | 15:40

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:32
Precies, daarom laat de politiek het nooit gebeuren.
Eenvoud is de doodsteek voor de bureaucratie.

Miretra | 23-08-08 | 15:36

@ Jaap de Paap

Doe niet zo hysterisch. Alsof mijn karatekick in je noten bedoeld is om je het zwijgen op te leggen. Bespottelijke veronderstelling.

bottehond | 23-08-08 | 15:36

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 15:35

campion | 23-08-08 | 15:22
Vandaar het coöperatiemodel, de lokale bewoners kunnen financieel deelnemen in de winstgevende projecten waardoor het Nimby effect veranderd in een Yimby effect (Yes! in my backyard ) Sloop oude 80kW (jaaropbrengst 150.000 kWh ) molen, bouw nieuwe 2 Megawatt (2000kW) (jaaropbrengst 4.500.000 kWh.. www.youtube.com/watch?v=Z1D6z5erSWM

seven | 23-08-08 | 15:35

bottehond | 23-08-08 | 15:28
Jawel, wel iets geleerd. Maar wellicht nog niet genoeg; ik blijf leren. Zal ook de eerste zijn om toe te geven dat ik daar niet alles van af weet. Je schopt maar een eind weg, Botte, maar ik zal never mijn muil houden als mij dit soort dingen opvallen. Zit overigens niets van ideologie mijnerzijds achter. Voor wat betreft je opmerking politiek gebaseerd op de werkelijk aard van de mens: Eensch. Er wordt al zoveel wensdenken gebruikt daar; het is om beroerd van te worden.

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:34

campion | 23-08-08 | 15:23
Is omslagstelsel. Te bizar voor woorden. Had allang kapitaaldekkingsstelsel moeten zijn, en daar heb je geen overheid voor nodig.
Een groot deel van de staatstaak bestaat nu uit een totaal zielloze en slachtofferige inkomensherverdeling. Maar... dan heb je wat te doen, heb je macht, heb je invloed - kortom de wortel van veel kwaad, dat ook nog eens niet al te stimulerend werkt voor de jeugdige lezertjes.
Ik bepaal liever zelf hoe ik m'n inkomen verdeel, als ik het al verdeel.

nattebever | 23-08-08 | 15:34

@nattebever | 23-08-08 | 15:20 :
Als je gelijktijdig alle subsidies en uitkeringen (echt ALLE! dus ook kinderbijslag/fokpremie) afschaft en je zorgt voor iedereen van 18+ een basisinkomen voor niks meer dan voer en een dak boven je kop, ben je goedkoper uit dan nu.
Wil je meer? En de meerderheid van de mensen wil meer (auto's, vakanties, kinderen, kleren, stappen, concerten en al die zooi) dan werk je daarvoor.
Scheelt ook gigantisch veel ambtenaren, je laat het gewoon door de SVB regelen, die zijn erop ingericht, doen het al voor 90% van de bevolking voor wat betreft AOW en kinderbijslag, dus de ministeries Volkshuisvesting en Sociale Zaken kunnen dicht, alsmede alle Sociale Diensten: moet jij eens kijken hoeveel je dan bespaart. Kun je dat makkelijk van betalen.

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:32

Bloodzone | 23-08-08 | 15:25 Ik begon over racisme? Waar dan?

campion | 23-08-08 | 15:29

@ Jaap de Paap

We hebben nu toch wel geleerd dat politiek beter gebaseerd is op de werkelijke aard van de Mensch en dat al die onnutte ideologieën de Menschheid per saldo niets goeds gebracht hebben. Wie nu weer de fout maakt om politiek te bedrijven op een gepimpt Menschbeeld schop ik voor zijn donder. Bij deze dus. Heb je nu nog niets geleerd?

bottehond | 23-08-08 | 15:28

@koerbagh ® | 23-08-08 | 15:25
You're right, dat is beter uitgedrukt.
*zich voorneemt nooit iets over IQ of domheid te zeggen*

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:28

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 15:22 Marxistische beginselen? Onder actievoerders in de jaren tachtig? Je hebt echt no clue he?
Weet je wat, informeer je maar es, en hou je insinuaties en beschuldigingen tot die tijd voor je.

campion | 23-08-08 | 15:26

@Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:02 / bottehond | 23-08-08 | 15:12 :
In het geval CoJo kun je amper spreken van wij/zij - denken, meer "ik/zij".
Jaap heeft er weinig van begrepen.

koerbagh ® | 23-08-08 | 15:25

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 15:25

nattebever | 23-08-08 | 15:20 Dat doen ze toch ook?

campion | 23-08-08 | 15:23

campion | 23-08-08 | 15:18
Klopt, doe ik niet moeilijk over.
Kan je mooie topics mee vullen, kost wat meer moeite dan Ikea maar dan heb je tenminste wat. Ik weet dat ze het kunnen, zelfs hier.

Miretra | 23-08-08 | 15:22

campion | 23-08-08 | 15:01
Ik suggereer nog helemaal niks, maar het lijkt me een leuk onderzoekje.
Nou, ik kan het toch niet laten: relatief veel paarse broeken denk ik, en regionale politici die het snel tot bestuurder schopten en het binnen de kortste keren aardig konden vinden met de plaatselijke en regionale projectontwikkelaars, industriëlen en andere voormalige vijanden. Vooroordeel natuurlijk, want ze zijn allemaal de marxistische beginselen trouw gebleven, dat spreekt.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 15:22

seven | 23-08-08 | 15:17 OK, chapeau. Nu veel last van zeurende NIMBY's trouwens?

campion | 23-08-08 | 15:22

campion | 23-08-08 | 15:09
Je zult begrijpen dat ik mordicus tegen een basisinkomen ben. Iemand moet dat betalen.
Is niet meer dan het paard achter de wagen spannen. Elk ander systeem is beter dan het huidige, de vraag is of je een sociale zekerheidssysteem wilt in the first place. Mensen zouden zich ook zelf kunnen verzekeren, om maar wat te noemen.

nattebever | 23-08-08 | 15:20

Bloodzone | 23-08-08 | 15:14 Wat heeft een griet met een hoofddoek met racisme te maken? De Eichmann krijg je terug, met een Godwinnetje erbij.

campion | 23-08-08 | 15:20

Miretra | 23-08-08 | 15:04 *hyenamode on* Kleinkunst? Kleinkunst? Ook allemaal linkse staatsruifvreters die hun linkse ongein via de VARA over de getergde belastingbetaler uitstorten! En grappen over negerts durven ze niet te maken! *hyenamode off*.
Zo, dat was weer de kleinkunst.

campion | 23-08-08 | 15:18

campion | 23-08-08 | 14:58
Ik heb persoonlijk geen cent voor al die inspanningen (declaraties 0 ) ontvangen. Zelfs mijn studie heb ik uit eigen zak door tegelijkertijd te werken betaald.. (Ik ben me bewust dat het deeltijdcollegegeld lager is dan de kosten, dus wellicht toch een flink deel ontvangen, edoch minder dan ik in die tijd aan belastingen heb betaald..)
Wat betreft de windenergie, dat is een coöperatie, die heeft subsidie ontvangen, maar betaald al 17 jaar vennootschapsbelasting wat totaal vele malen hoger is dan het ontvangen subsidiebedrag..
Mijn mening is dan ook dat subsidies de boel alleen vertragen want als iets nut heeft, er behoefte aan is, of rendabel is komt het er toch wel..

seven | 23-08-08 | 15:17

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 15:14

bottehond | 23-08-08 | 15:12

Maak daar ikke, ikke, ikke van...... sinds de negentiger jaren.

Sikkeneur | 23-08-08 | 15:13

bottehond | 23-08-08 | 15:12
Gij zijt de schepper? En daarom moeten we het maar gewoon blijven doen? Zwak commentaar vriend.

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:13

@ Jaap de Paap

Mooie uitglijder. Dat eeuwige wij/zij denken is eigen aan de Mensch, halve tamme.

bottehond | 23-08-08 | 15:12

seven | 23-08-08 | 15:03 Helemaal mee eens. Misschien zouden we trouwens kunnen beginnen met ervoor te zorgen dat Sociale Diensten leren administreren? Wat ik eindeloos, al vijfentwintig jaar tegenkom is dat zodra mensen met een uitkering een begin vinden tot eigen reintegratie, met een klein baantje, zoals een dag per week werken ofzo, en dat niet zwart doen, maar keurig opgeven wat ze verdienen, ze er prompt voor afgestraft worden omdat de DWI het gewoon niet weet te becijferen, de uitkering gestopt wordt, ze in de problemen komen met de vaste lasten, en ze uiteindelijk denken, dat doen we dus niet meer zo.

campion | 23-08-08 | 15:09

campion | 23-08-08 | 15:04
Laten we het hopen. Ik besef overigens terdege dat ik hetzelfde doe wanneer ik mijn mening hier verkondig. Pot, ketel, balk en splinter... je kent het wel?

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:07

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:02 Interesting, interesting, in zekere zin komen we hier naderbij de kern der dingen...

campion | 23-08-08 | 15:04

Hoogste tijd voor een kleinkunsttopic, van dat schandpaaltje hierboven word ik ook niet vrolijk.

Miretra | 23-08-08 | 15:04

campion | 23-08-08 | 14:52
Ik ben ook voor een laag basisinkomen in ruil dat dan alle andere sociale regelingen overboord gaan..
Ik verwacht dat de besparing door de vereenvouding van de uitvoering van de sociale wetten zo enorm is dat dit met gemak het iedereen verschaffen van een laag basisinkomen betaalbaar kan maken.. De overheid maakt sommige dingen expres extra ingewikkeld, "sociale advocaten" ambtenaren die het uitvoeren, en de melagomane welzijnsindustrie en recent de reintegratiehoax vaart er momenteel wel bij..

seven | 23-08-08 | 15:03

CoJoNes | 23-08-08 | 11:28
Man man, wat een onzekerheid allemaal zeg! Vooral die gasten die te pas en vooral te onpas beginnen te roepen over de meerderheid die dom is of over een IQ van 100 beschikt; als je anderen lafbekken noemt, denk dan eens na over waarom je het denkt nodig te hebben anderen voor dom uit te maken, en daardoor ongezegd jezelf boven de meerderheid te plaatsen. Daar komen soms heel enge ideeën uit voort: de ideeën die je hier zelf aanvecht. Het eeuwige zij/wij-geblaat. Karakter en intelligentie zijn twee totaal verschillende zaken volgens mij. Als je jezelf nou zo intelligent vindt, denk dan eens in richtingen in plaats van niveau's; dat kan zeer verfrissend werken, ook met een IQ van boven de 100. Tenzij je het gewoon lekker vindt natuurlijk, dan gewoon doen. En ik bepaal dat natuurlijk ook niet voor jou, maar het is wel iets wat me opvalt. Mij benieuwen of je een blinde vlek kunt ontdekken in je eigen betogen. Ik sta open voor respons op mijn blinde vlekken. En you?

Jaap de Paap | 23-08-08 | 15:02

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 14:58
Ja, laten we dat vooral doen. De suggestie en vervolgens aanname is dat die allemaal aan het subsidievreten en zakkenvullen zijn geslagen, maar is dat ook werkelijk zo? I wage to differ.

campion | 23-08-08 | 15:01

campion | 23-08-08 | 14:36
Ja, laten we het er eens over hebben hoe al die wereldverbeteraars zich hebben ontwikkeld in de 'jaren '90'.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 14:58

Miretra | 23-08-08 | 14:55
Heb je misschien een punt.

Laten we het er maar gewoon op houden dat ik fraude richting staat toejuich en iedereen aanbeveel. Klaar.

nattebever | 23-08-08 | 14:58

seven | 23-08-08 | 14:49 Oh, maar dat laat ik me niet in de mond leggen, dat van de 'andere' kant. Mijn verdeling is niet links-rechts, maar in, om met Chila Chan te spreken 'People who give a shit, and people that don't'. Aangevuld met: Wie verder kijkt dan zijn neus lang is en wie alles maar voor zoete koek slikt.

A propos, zelf in dat alles nog overheidssubsidie ontvangen? Wellicht ook uit de aardgasbaten?

campion | 23-08-08 | 14:58

nattebever | 23-08-08 | 14:50
Noem het dan overmacht of noodweer.
Je beroepen op uitlokking klinkt zo.... links!

Miretra | 23-08-08 | 14:55

Miretra | 23-08-08 | 14:44
Maar even serieus, er zit wel iets in van wat ik stel over een bepaald soort afkeer van de maatschappelijk boven ons gestelden die ik meen te bespeuren in de teneur van GS. Ik zeg niet, behalve dan om te jennen, dat zuks persé verkeerd is maar het er speelt wel degelijk iets van een strijd tussen de niet-intellectuelen vs de intellectuelen hier.

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:53

seven | 23-08-08 | 14:15 Ik zie je betoog niet echt terug in het verhaal van Flip de Kam. Over de aardgasbaten valt erg veel te zeggen. Wat betreft de uitkeringen schrijft hij dat tot 1983 het aanpakken van de uitkeringen onbespreekbaar was. Dat hing dan ook samen met een werkloosheidspercentage tot 20%. het was namelijk gewoon vanaf 1981 vette crisis, zoals we dat nu niet meer voor kunnen stellen. Hij stelt dat de inactieven ook daarna 'zo veel mogelijk' werden ontzien. Die inactieven kun je opsplitsen. Het langste, niet onterechte verzet lag niet in de aanpak van 'stufi en huursubsidie' zoals jij stelt, maar in de wao-hervormingen.
Tot op de dag van vandaag kost werkgelegenheidscreatie en reintegratie van langdurig gewone werklozen meer dan het opbrengt. Voor een accurate beschouwing van de aardgasbaten, een waar Flip tot mijn verbazing niet over uitwijd, is de ICES / FES gelden. Wat daar over de balk gesmeten is in vooral de jaren negentig is onvoorstelbaar. Aan wat? Windhandel en 'kennisinfrastructuur' gelul dat tot niet leidde en subsidies aan onrendabele bedrijven en Grote Projecten binnen het VVD-BAM-VAM-Grondmij-Arcadis old boys network.
Geheel verzwegen. Daar hadden nog heel wat bejaarden voor verzorgd kunnen worden. Vergeleken daarbij zijn de uitgaven uit uitkeringen en huursubsidies werkelijk absolute kattepis.

campion | 23-08-08 | 14:52

Miretra | 23-08-08 | 14:46
Barking at the wrong tree. Je moet bij Wouter en consorten zijn. Die zouden vervolgd moeten worden wegens uitlokking.

nattebever | 23-08-08 | 14:50

@campion | 23-08-08 | 14:36
Ik zit bijna 10 jaar lager, maar ik kan op bijna alle vragen ja antwoorden.
"Hield u zich tussen 1990 en 2000 aanwijsbaar bezig met falende integratie,
opkomende islam, anti religie, pro vrijheid..
klimaatproblemen, ja vanaf begin 90 in coöperatief verband windturbines opgericht, turbinebusiness..
no vervuiling, idem
bevolkings- of grondpolitiek, ja vrije bouwkavels..
economische verdeling, ja minder belasting, vlaktaks.. ministelsel / basisstelsel
energieschaarste, wind idem uitputtende fossiele bronnen zie wind..
Ook mensen die liberaal, rechts bv VVD stemmen zijn actief hoor.. het beeld dat de andere alleen maar consumeert is een gotspe..

seven | 23-08-08 | 14:49

nattebever | 23-08-08 | 14:42
Je bent er gloeiend bij Bever, wat is je naam?

Miretra | 23-08-08 | 14:46

Ik laat me graag provoceren, gewoon om jou te plezieren.
Zo ben ik.

Miretra | 23-08-08 | 14:44

campion | 23-08-08 | 14:39
Uit de serie LOL met Duyvendak: Ik neem afstand van mijn vandaag gedane uitspraken.

Nu is dit een slecht voorbeeld, want iemand die richting overheid niet fraudeert is niet goed bij z'n hoofd. Dat zou massaal moeten gebeuren.

nattebever | 23-08-08 | 14:42

Miretra | 23-08-08 | 14:40
Ik zit gewoon te treiteren. Trap er toch niet in joh. Niet jij .....

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:42

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:39
Je moest eens weten...

Miretra | 23-08-08 | 14:40

"Reden om richting staat altijd zoveel mogelijk te frauderen.
nattebever | 23-08-08 | 14:22 "

Bedenkelijke uitspraak.... je weet dat dat niet mag van Femke he?

campion | 23-08-08 | 14:39

Miretra | 23-08-08 | 14:36
En op jouw kosten gehaald ook nog.

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:39

campion | 23-08-08 | 14:23
Dat kan ik in grote lijnen alleen maar met je eens zijn. Het ene monopolie vervangen door een ander (bijna-)monopolie (of oligopolie) levert de burger of consument uiteindelijk niets op.
In feite streeft elke organisatie naar dominantie, omdat je zodoende de prijs en daarmee de hoogte van je winst kunt bepalen. Verplichte opsplitsing lijkt me in die gevallen een goede zaak, plus uiteraard een vrije toetreding door derden.

nattebever | 23-08-08 | 14:38

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:34
Nog steeds trots op je papiertje, opgeblazen sukkel?

Miretra | 23-08-08 | 14:36

Maar even terug on topic, namelijk Duyvendakken en verantwoording afleggen. Volgens mij zijn de jaren tachtig wat dat betreft al beschouwd... intern, zelf, begin jaren negentig en dat heeft zijn gevolgen gehad. Namelijk, er werd duidelijk gekozen de geweldsspiraal en het anonieme gedoe te doorbreken. Alleen, daarmee was direct de interesse geheel weg van buitenaf. Als er iets beschouwd zou moeten worden, zijn het de jaren negentig.

Aan specifiek mijn leeftijdsgenoten (rond de 40) zou ik willen vragen: Waar was u in die tijd, waar hield u zich mee bezig? Volgens mij werd Nederland tien jaar lang in de zeepbeleconomie en paars als af en klaar beschouwd, en wie nog wat te klagen had was een zeurpiet. Ik word zo moe van mensen die rond 2000 ontdekten dat er nog zoiets was als politiek (en overkoepelende maatschappij) en vanaf dat moment zijn gaan brullen en krijsen.
Hield u zich tussen 1990 en 2000 aanwijsbaar bezig met falende integratie, opkomende islam, klimaatproblemen, vervuiling, bevolkings- of grondpolitiek, economische verdeling, energieschaarste, uitputtende fossiele bronnen, enz. enz. dan heeft u nu recht van spreken.
Was u vooral binnen het tuinhekje bezig en de oei-ik-groei- wijzer in te vullen, en de AT tm de milleniumwindows onder de knie te krijgen en waar u uw dertiende maand aan uit wilde geven, forever hold your peace.

campion | 23-08-08 | 14:36

campion | 23-08-08 | 14:23
Hulp in barre tijden.. www.consuwijzer.nl/

seven | 23-08-08 | 14:34

Conservatief zijn is hip.

pridsdivd | 23-08-08 | 12:33
Hip is voor wannabes, cool is tijdloos. (vrij naar Ted Langenbach)

keeskooskaas | 23-08-08 | 14:34

Niet gestudeerd ? Ha, vandaar die paupernijd. Dat is het leitmotiv hier op GS.

Bigi Bana Boy | 23-08-08 | 14:34

Grappig hoe GS voortdurend tegen de regering anno 2008 schopt, het argwaan ertegen voedt en het ongetwijfeld zou aanmoedigen als iemand niet-legaal verkregen informatie naar buiten zou brengen, waardoor deze regering in haar hemd komt te staan, maar terzelfdertijd zijn grote afkeuring uitspreekt toen bekend werd dat een Duyvendak begin jaren 80 onrechtmatig verkregen informatie — waaruit de media lustig citeerden omdat bleek dat de regering zich onbetrouwbaar toonde — naar buiten bracht. Als je gezagsgetrouwheid hoog in het vaandel hebt staan, geef daar dan altijd blijk van, niet alleen wanneer het je uitkomt.

niveau? | 23-08-08 | 14:31

nattebever | 23-08-08 | 14:25
Dat concept zat ook alleen een tijdje in mijn hoofd... ik kan er dus geen bron van ophoesten.

seven | 23-08-08 | 14:30

seven | 23-08-08 | 14:18
Ik ken dat concept niet en zou er over moeten nadenken. Alles wat helpt om de burger zoveel mogelijk rechten en keuzes te geven is welkom, lijkt mij zo. Daarmee bedoel ik uiteraard geen rechten op staatsuitkeringen, maar dat is self-evident.

nattebever | 23-08-08 | 14:25

nattebever | 23-08-08 | 14:12 De staat heeft de neiging zich op de vrije markt te beroepen zodra ze het zelf niet meer weet. Goeie ontwikkeling op zich, maar wat de staat dan vooral niet moet doen, is de voordelen die de vrije markt voor de consument - burger zou kunnen hebben weer gaan zitten inkapselen door de spelers binnen die vrije markt de wettelijke handvaten te geven zich niks van die consumenten aan te trekken. Dus dat er geen werkelijke concurrentie is. Bvb, op de verzekeringsmarkt, energie en communicatie kun je als consument z.g. kiezen tussen allerlei aanbieders. Maar je hebt geen enkel recht wanneer er wanprestatie geleverd word of men niet waarmaakt wat men belooft, want dat is allemaal juridisch dichtgetimmerd. Pak er maar eens een willekeurige overeenkomst bij. Doorgaans vijf pagina´s plichten voor de consument, tegenover een vrijwaring in geval van ´overmacht´ voor de aanbieder. Dus heb je geen werkelijke keuze. De vrije markt werkt pas als de spelers in die vrije markt weten dat ze werkelijk moeten concurreren en dus voor wanprestatie kunnen worden afgestraft door de consument. Dat slechte service niet leid tot teehee voor jouw tien anderen en zoek het maar uit, maar tot daadwerkelijke schadeclaims, die vervolgens gehonoreerd worden. In NL hebben we een vlees noch vis systeem, veel geblaat van overheidswege over de vrije markt die de kans moet krijgen, zie Amerika, maar werkelijk initiatief en concurrentie de kop ingedrukt door stalinistische wet- en regelgeving. Hopelozer voor de burger kan eenvoudigweg niet.

campion | 23-08-08 | 14:23

Ik geloof dat Wouter Bos gisteren serieus meende dat hij de kiezer een meevallertje bezorgde door een voorgenomen btw-verhoging niet door te laten gaan.
Kijk, dan ben je zwaar ziek in je hoofd.
Zo heb je ook mensen die janken over de HRA en dat vooral de rijkeren daarvan profiteren. Waarom profiteren die daarvan? Juist, omdat die kudttarieven in the first place misdadig hoog zijn. Als je 't toptarief verlaagt naar een 25% (wat ik nog steeds royaal vind), hoor je er niemand meer over. 't Zou alleen betekenen dat de overheid zichzelf zou moeten beperken en eens flink zou moeten gaan snoeien in al dat dorre hout dat nu uit de staatsruif vreet, de ambtenarij voorop. De kans dat dat gebeurt schat ik niet hoog in. Reden om richting staat altijd zoveel mogelijk te frauderen.

nattebever | 23-08-08 | 14:22

SpitsNieuws : Overlast door allochtonen Zweden
23 aug 2008 ... In Zweden wordt steeds meer overlast veroorzaakt door het allochtone gedeelte van de bevolking. Vooral in Malmö, de op twee na grootste stad ...
www.spitsnieuws.nl/archives/video/2008/08/ove... - 3 uur geleden - Gelijkwaardige pagina's - Noteren

botte ben dit topic op spitsnws kwijt
misschien iets voor t vrije volk? nl.youtube.com/watch?v=hLfJmBRpTn0

ethan_joy | 23-08-08 | 14:21

nattebever | 23-08-08 | 14:12
De virtuele staat is misschien wel een modern idee, niet gebonden aan geboortelocatie maar in verenigingsverband. Je meld je aan bij de vereniging waar je lid van wilt worden en het stelsel wat hun hanteren daar val je onder. Heb je meteen een soort van concurrentie tussen politieke stelsels.. zonder dat je je moederland hoeft te verlaten om eronder te vallen..

seven | 23-08-08 | 14:18

campion | 23-08-08 | 14:03
Toen duidelijk was dat een en ander onbetaalbaar werd, moest er iets veranderd worden. Deze veranderingen kwamen op gang in de jaren tachtig maar zijn toen door het verzet daartegen gebroken.. De mensen die protesteerden werden gewoon intellectueel opgehitst door eerdere generaties ten dele omdat ook zij hun belangen zagen afnemen en ten dele omdat de nieuwe generatie ook dezelfde voordelen wilden waar ze net van geproeft hadden (stufi enz, huursub.. enz ) Serieus, lees dit verhaal (van Flim de Kam, toch redelijk onverdachte bron) maar eens.. www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Aardgas/bate...

seven | 23-08-08 | 14:15

seven | 23-08-08 | 14:01
Schaarste kan ook kunstmatig gecreëerd worden. Door de staat bijvoorbeeld. Daarom ben ik ook een voorstander van een staat die zich beperkt tot wat kerntaken, hier eerder al genoemd.
Overigens komt kunstmatige schaarste natuurlijk ook voor in de vrije markt, zeker in monopolistische gevallen. De staat heeft natuurlijk op erg veel terreinen een monopolie, vandaar ook dat een verstandig mens daar niets maar dan ook niets van verwacht.

Ben het met je verhaal dus wel eens - 't is een mooi voorbeeld van de overbodigheid, om niet te zeggen: misdadigheid, van de staat op een bepaald terrein.

nattebever | 23-08-08 | 14:12

spooky | 23-08-08 | 14:06 was @campion sorry.

spooky | 23-08-08 | 14:12

"De staat zou wat mij betreft meer controle mogen uitvoeren, sommige mensen hebben dat hard nodig."

Fleauxe | 23-08-08 | 13:44
Prachtig statement!
Joe bent Orwells nachtmerrie voorbij...

Maarre... wat nu als 'De Staat' bepaalt dat Joezelf 'controle' nodig heeft?

Kortom: what you gonna doe when they come voor YOU, of behoor joe juist tot die 'ietsje meer gelijken dan de andere gelijken' die geen controle nodig hebben?

Ahasveros | 23-08-08 | 14:11

seven | 23-08-08 | 13:58

Het wordt oplopend verwarrender, niet?

CIA - rechts - links - wie wel, wie niet en dat alles voor een hoger doel van een paar?

*toch maar weer 'ns naar de Wake Up Call luisteren*

Sikkeneur | 23-08-08 | 14:10

Dillemma's allemaal! De reden dat ik en (jij?) hier zijn is omdat GS een nieuw en invloedrijk medium is. Ja ik neem ook waar wat jij en Fleauxe stellen 13.42 (die je ff exemplarisch maakt en hij die ook op 13.49 zijn rol met glans vervult) Kuttekrap stelt wat je in elk sociaal onderzoek ziet (relaties object subject, je bekijkt GS en wordt er onderdeel van als is het maar voor de buitenwacht) Geheel tegen wil en dank ik wat mij betreft. Jij en ik beïnvloeden elkaar nu ook. Alleen is dat individu versus individu terwijl mensen als Fleauxe met een groeps agenda komen, bovendien van een vervelend soort dat de messenger neer tracht te halen. Ja en dat zegt heel wat over die mensen.

Fleauxe, waarom toch? .... als dat eens zou kunnen en nogmaals waarom een stuk eerder weer een foto van haar plaatsen?

spooky | 23-08-08 | 14:06

@seven: En wie pissen het meest naast de post dan eigenlijk? Volgens mij de Verloren Generatie die niet voor niks zo heet. Je haalt babyboomers en de tijdsgeneratie waar de meesten van de eighties actievoerders onder vielen wat door elkaar, volgens mij.

campion | 23-08-08 | 14:03

nattebever | 23-08-08 | 13:57
Schaarste? Welke schaarste? Aan bouwgrond?

De grond wordt stukje bij beetje vrijgegeven voor bebouwing om zo de schaarste in stand te houden en de prijs rustig te laten stijgen. Daardoor vangen gemeentes meer voor hun grond per vierkante meter (immers je mag alleen binnen bestaande bouwkavels woningen bouwen) Als je zelf een stuk grond in bezigt hebt mag je daar 9 van de 10 keer niets op bouwen omdat het geen "bouwgrond" is. Wat bouwgrond is is een politieke beslissing.
Zebla over de kunstmatig gecreërde woningnood.
cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara...

seven | 23-08-08 | 14:01

bottehond | 23-08-08 | 13:41
Duidelijk toch, opgericht door de CIA, die kiest de kansrijke leiders per land uit en proeft ze op geschiktheid.. Als het mis dreigt te lopen (Marnix van Reij, Fortuyn) dan grijp je even doelgericht in

seven | 23-08-08 | 13:58

seven | 23-08-08 | 13:52
Toenemende schaarste leidt tot hogere prijzen. Daar helpt geen lieve (huis)moedertje aan.
En omgekeerd, uiteraard.

Dat is al heel lang zo.

nattebever | 23-08-08 | 13:57

Rechts bestaat niet. Of bedoelt iemand die handvol intellectuele Libertariërs? Groen Rechts van Rutte dan? De communitaristen van het CDA? Die laatsten doen me sterk aan Mussolini denken, tsjek zelf maar. Is dat Rechts?

Links heeft in ieder geval een redelijk collectief gedragen kernagenda, die vooral onderline afwijkingen laat zien als het om de strategie gaat.

bottehond | 23-08-08 | 13:57

Muxje | 23-08-08 | 13:45

Nee, het is geen jij-bak of zelfs maar een verschuiving van de schuldvraag. Het ging over verantwoording afleggen over dingen die gebeurd zijn in de jaren tachtig. Dit is een onbekend feit. Ik geloof nog steeds dat je de implicatie en de gevolgen niet helemaal snapt. Bovendien zegt het iets over de tijdsgeest. Noch fotograaf, noch zijn werkgever, vonden het een probleem destijds om een halfdronken meute een adres te verschaffen om daar rotzooi te schoppen. Maar wanneer datzelfde medium, de Telegraaf, Kedichem telkenmale weer uit de kast trekt om de perfiditeit van links te illustreren, voel ik wel de noodzaak om deze daarbij onbekende/vergeten aanvulling op de geschiedenis te doen. Zoals gezegd: Als er verantwoord moet worden, moet dat voor heel wat meer mensen gelden dan activisten.

Organisatiegraad heeft er niks mee van doen. Organisatiegraad wordt altijd hogelijk onderschat in mechanismen als deze, en vaak achteraf opgewaardeerd.

campion | 23-08-08 | 13:56

en voor de rest heeft niemand uit de kamer meegedaan?
yeah right!

eddietjuh | 23-08-08 | 13:56

seven | 23-08-08 | 13:52
Jij begrijpt het, mooi woord trouwens, 'nahossers'....

Miretra | 23-08-08 | 13:56

@seven | 23-08-08 | 13:52
Misschien moet er maar een splitsing naar leeftijd per generatie. Want premies betalen voor WAO, VUT en AOW regelingen die niet meer bestaan, diensten kwalitatief lager zijn, of veel later ingaan als je er zelf er aan toe bent hoort ook een differentiatie in het tarief te betekenen..

seven | 23-08-08 | 13:55

@CoJoNes | 23-08-08 | 13:50: Waar je het op baseert is me een raadsel...

Fleauxe | 23-08-08 | 13:55

Verdonk is een belediging voor de intelligentie van de kiezer.
En haar krakerTsverleden is voor mij geen bezwaar, integendeel, maar wie legt mij uit waarom een GL politicus en in zijn slipstream die hele beweging en dat Verdonk , die daar ook deel van uitmaakte met zijden handschoentjes wordt aangepakt. Ow ja: Verdonk is de kampioen van de Telegrof, itt Wilders overigens.

bottehond | 23-08-08 | 13:54

CoJoNes | 23-08-08 | 13:42
... terwijl achter de schermen enge Harry Mensjes aan de touwtjes gaan trekken die ze van Rita en Geert gekocht hebben.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 13:52

Miretra | 23-08-08 | 13:45
Er is korte tijd gesproken over generatierekeningen (het doorschuiven van lasten naar volgende generaties..) echter daar hoor je de laatste 10 jaar niets meer over..
www.minfin.nl/nl/actueel/nieuwsbericht...

De koppeling tussen het grootste electoraat (de babyboomers )en de huidige politiek van hypotheekrenteaftrek en hoge WAO (waar jongere nauwelijk toegang meer toe hebben evenals de VUT die geheel is afgeschaft voor mensen na een bepaald geboortejaar Deze leeftijdsdiscriminatie is zeer duidelijk Ook Fortuyn e.a. zag dit ook als als geld weggooien naar mensen die het feitelijk niet zo hard meer nodig hebben.. ook de startsalarissen in bv het onderwijs zijn letterlijk lager voor jongere leraren
"Vóór de HOS-wet kreeg een jonge doctorandus een startsalaris van 3.199 gulden bruto, de ‘nahossers’ nog maar 2.643 gulden. Datwas 18 procent minder. Om verzet te omzeilen, gebruikte de overheid een beproefde methode: de bezuiniging gold alleen voor nieuwe leraren." www.volkskrantbanen.nl/actueel/dossier...

Jongeren, succes met het kopen van een huis zou ik zeggen. 30 jaar geleden kon je die nog betalen met 2 bruto jaarinkomens.. van een werkende ouder wel te verstaan...

seven | 23-08-08 | 13:52

Hoax.
Desondanks: kuddo's voor Pritt Stift. De goede wil is er immers.

TonySoprano | 23-08-08 | 13:51

Wat me dan wel meevalt, is dat er iig 1 redactielid gestudeerd heeft, je kan het slechter treffen...

Sikkeneur | 23-08-08 | 13:51

@campion
Zie je nou dat er geen 'jullie' is hier?

@Fleauxe
Je bent steeds enger aan het worden.
Eigenlijk heb je dus geen problemen met de huidige politiek, je zou je bedienen van dezelfde methodes, namelijk repressie en angst. Vanuit jouw conservatief linkse doctrine, dan.
Je bent een linksert, Fleauxe, je valt genadeloos door de mand.
*En nu moet ik naar een bespreking*

CoJoNes | 23-08-08 | 13:50

@campion | 23-08-08 | 13:47: Als dat toch zou kunnen....

Fleauxe | 23-08-08 | 13:49

CoJoNes | 23-08-08 | 13:42 Tuurlijk, alleen ik geloof dat de term 'weldenkend' op de schroothoot ligt hoor, heheh. Ook suspect.

Het is weer Kampf Gegen die Intellektuellen, vandaag.

campion | 23-08-08 | 13:47

seven | 23-08-08 | 13:40
Ze proberen zichzelf betaalbaar te houden door de rechtspositie van jongeren af te breken, werken tot je 67e bijvoorbeeld, allemaal na hun tijd. (hoi SP!)
Ik hoop dat de boel eerder instort, kunnen ze meegenieten van hun eigen shit.

Miretra | 23-08-08 | 13:45

campion | 23-08-08 | 13:42
De vrijdenkers / intellectuele hebben ook volgers nodig, anders mis je de democratische massa voor verandering..

seven | 23-08-08 | 13:45

@campion 13:26: De rol van die fotograaf is bedenkelijk en ik wil daar zeker niet aan afdoen, dat was mijn punt ook niet. Mijn punt is dat het handelen van die fotograaf niets afdoet aan de acties van de antifa's; om in de discussies opeens met die fotograaf te komen komt wel erg over als een jij-bak.

Een echt neorechts wij-gevoel zie ik trouwens nog niet ontstaan. De organisatiegraad onder rechts, zeker radicaal rechts, is jammerlijk; zelfs in deze tijd van sms en email zijn er naar ik weet nauwelijks of geen grote rechtse netwerken opgedoken, het blijft een beetje bij sites als GS. Wat je conclusie betreft: ik hoop oprecht dat je daarin geen gelijk krijgt.

Muxje | 23-08-08 | 13:45

@CoJoNes | 23-08-08 | 13:42: De staat zou wat mij betreft meer controle mogen uitvoeren, sommige mensen hebben dat hard nodig. Met het verbranden van de koran heb ik geen enkel probleem.

Fleauxe | 23-08-08 | 13:44

@spooky | 23-08-08 | 13:32
Hoe je het ook wendt of keert, jij bent hier ingelogd en reaguurt regelmatig. Dus je maakt ook deel uit van de GS-community.

kuttekrap | 23-08-08 | 13:44

@ spooky, hier met Fleauxe | 23-08-08 | 13:42 I rest my case. Behoefte aan sterke leiders.

campion | 23-08-08 | 13:44

Hoax.

Eamel | 23-08-08 | 13:43

@Fleauxe | 23-08-08 | 13:37 (leet!)
It scares de peop uit van mij.
Met Wilders en Verdonk aan de macht, wordt het hier heel anders eng. Het 'Ausweiss bitte' zal in de straten weerklinken, de kliklijnen draaien overuren, kinderboerderijen worden gesloten (cadeautje voor Graus) en boeken worden verbrand.
Sowieso vind ik het vrij onvolwassen om te pleiten voor regeringen en sterke leiders. Een weldenkend mens pleit voor een libertaire staat.

CoJoNes | 23-08-08 | 13:42

spooky | 23-08-08 | 13:32 Jep, klopt helemaal. 'Autonomenblok' ook zoiets. Halve zolen. Alle groepen zijn eng. Maar daarmee kun je nog niet doen alsof de reaguurderspanels hier op GS louter gevuld worden door individueel (werkelijk autonoom) denkende mensen, of dat diegenen die dat wel zijn zich en elkaar niet langzamerhand hersenspoelen tot een collectief Groot Gelijk, met alles dat daarbij hoort, inclusief shooting messengers en honderoedelgedrag. Ik zie het toch, ik herken het toch.

campion | 23-08-08 | 13:42

@Miretra | 23-08-08 | 13:39: Klopt maar ze zou wel samen met Wilders een ijzersterk rechts blok kunnen vormen. En daar hebben we behoefte aan, sterke leiders die ons verlossen van het gif van links.

Fleauxe | 23-08-08 | 13:42

@ Dorser

Ja, waar blijft de onderzoekshoernalist die dit uit zoekt:

exchanges.state.gov/education/ivp/alum...

En waar blijft het grote onderzoek naar de relatie tussen de gristenjuntapolitiek en Etzioni en diens invloed op diverse wereldleiders en zijn/hun plannen voor een "Nieuwe Wereldarchitectuur"?

bottehond | 23-08-08 | 13:41

+100 voor diegene die Femke een taart in haar schijnheilig smoelwerk gooit. Dat is een actie die ik wel wil nomineren.

Remington.223 | 23-08-08 | 10:28
Mijn pudding buks in haar snoet douwen,geld dat ook?

ViciousDick | 23-08-08 | 13:40

Miretra | 23-08-08 | 13:31
Of ze de regie hebben of niet, onbetaalbaar wordt het toch..
852400 WAO / WIA 217300 WW 317800 Bijstand 2632200 Aow 950000 Ambtenaren(bron statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...

Kijk ook naar deze bevolinkingspiramide tot loopt door tot 2050 www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking...
Ze dachten het ooit het pensioengat (aow, maar ook sociale verzekeringen zoalds de Wao is een omslagstelsel) in werkenden zeker op te lossen met grootschalige nieuwkomers, nu blijkt dat een netto kostenpost was dat even een financiële misrekening.. Feitelijk een vorm van binnenlands kolonialisme..

seven | 23-08-08 | 13:40

Fleauxe | 23-08-08 | 13:37
Rita ziet zichzelf al zitten als eurocommissaris, geef het op.
Die trut deugt niet.

Miretra | 23-08-08 | 13:39

Met Wilders en tante Rita aan de macht zijn we voor altijd van dat linkse tuig verlost. En dat is een mooi vooruitzicht, of niet dan?

Fleauxe | 23-08-08 | 13:37

Ik ga er niet prat (Pritt) op maar ik was betrokken bij de Maagdenhuisbezetting van oktober 1929. Het onverwachte neven-resultaat was dat toevallig het zenuwcentrum van de Amsterdamse Speculanten Beurs (ASB) tijdelijk in het Maagdenhuis was gevestigd.

De toentertijd nog wereldwijd toonaangevende ASB was daardoor 3 dagen uit de lucht waardoor het New York Speculants Empire (NYSE) dacht dat de beurs luchtbel bij de ASB reeds geklapt was.

Door gebrek aan informatie klapte op maandag (Black Monday) de NYSE in elkaar waarmee feitelijk de Tweede Wereld Oorlog (WO II) en de Koude Oorlog (KO), door de Maagdenhuisbezetting van oktober 1929, indirect in gang gezet zijn.

George Orwell heeft de gewelddadige Maagdenhuisbezetting van oktober 1929 als basis voor zijn boek "1984" verwerkt en voor Willem Drees was dat boek weer de aanleiding om in de politiek te gaan. Enz. enz.

Hans Anders | 23-08-08 | 13:36

seven | 23-08-08 | 13:29 Je gooit alles een beetje te veel op 1 hoop schat. En de aardgasbaten worden vooral verkwanseld aan schrokpartijen van gedeputeerden, 'werkgelegenheidsprojecten' voor de noordelijke en oostelijke gebieden die nergens toe lijden maar verkapte bedrijfssubsidies voor hun vriendjes zijn, voornamelijk in de vvd-sfeer, meer bedrijfssubsidies en de ICES en achtereenvolgens.

campion | 23-08-08 | 13:36

Ik heb ook wel eens een maagd bezet.

RechtsTuigje | 23-08-08 | 13:34

@ Campion

Doe es niet zo generaliseren.

bottehond | 23-08-08 | 13:34

seven | 23-08-08 | 13:29
Nou ben je pratende.

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 13:32

@kuttekrap
Doe niet zo eng, GS als de grootste familie van Nederland. Ben hier wel maar niet in termen van we graag. Maar als reactie op Champion heb je wel gelijk, jullie is niet hier voor mezelf in elk geval niet.
@campion
Wat is een groep en wat is een stelletje autonomen? Hierboven gaat het er ook al over. Ik ga me niet verdedigen als GSertje! Deed ik ook eens op de Dam met de Kerwin bij de AFA stand. Terecht of niet terecht spraken zij over autonome mensen maar toch functioneerde ze als groep op de demo rondom de cartoonrellen, georganiseerd door Mans. Ach laat ik idd maar voor mezelf spreken, ik wens nooit in wat voor collectivistische groep geduwd te worden qua GS,kerk, politieke partij of wat dan ook. Stond dus oa op de Dam indymedia.nl/nl/2006/02/34355.shtml
Ik weet een ding zeker, dat was heel veel tegen Spooky Mans en andere individuen (+wat kaalkopjes splintergroepen) . Dat had niks meer te maken van individuen op de dam die van mening verschillen over die demo en de datum die toen ivm herdenking februaristaking wat onhandig gekozen was. Groepen zijn eng voor mij als vrijdenker want de strijd is nooit fair.

spooky | 23-08-08 | 13:32

seven | 23-08-08 | 13:29
De babyboomers zijn de regie kwijt, je proeft hun angst in NRC en VK.

Miretra | 23-08-08 | 13:31

kuttekrap | 23-08-08 | 13:14 Oh, maar als ik 'jullie' zeg, staat daar geen 'wij' tegenover. Ik kan overal wel kind aan huis zijn, daarom maak ik er nog geen deel van uit. Maar ook niet van iets anders.

campion | 23-08-08 | 13:31

Dorser | 23-08-08 | 13:23
'Als er aanleiding toe is, krijgen ‘rechts’ en ‘midden’ er namelijk ook hard van langs.'
Midden wel, rechts niet.

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 13:29

Die protestsgeneratie / babyboom heeft de rest van NL figuurlijk het mes op de keel gezet om zware verplichtingen, onbetaalbare regelingen die wel betaald werden maar niet opgebracht aan te gaan en werden doorgeschoven aan mensen die nog niet eens geboren waren namelijk de latere generaties en dus ook niet democratisch mee konden stemmen over deze zware schuld die ten koste van hun werd gecreëerd om het feestje maar te laten voortduren, zelfs aardgasopbrengsten konden dit niet voorkomen. www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Aardgas/bate...

seven | 23-08-08 | 13:29

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 13:18
GS reageert op www.trotsopacties.nl.
That is a way of lookin at it. Maar de kop van het artikel en het logo ernaast suggereert voor de gemiddelde bezoeker iets anders. (Inclusief het Aptroot verhaal -die ik overigens meermalen succes heb gewenst in eerdere kwesties..-)

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 13:27

Muxje | 23-08-08 | 13:16
Sorry hoor, maar in dit geval is dat wat meer dan 'alleen maar een belletje'. Namelijk dat hij net zo goed kon anticiperen wat voor puinhoop dat zou worden als iedere activist die er aanwezig was. Niet tot brand en been toe, maar ik betwijfel of hij zich daar wat aan gelegen heeft laten liggen. Geldelijk gewin, namelijk mooie plaatjes voor de Telegraaf, waren hier het motief. Zonder dit belletje was het gewoon niet gebeurd, dat zijn de feiten, klaar.

2e: Heeft met beschaving niks te maken, maar met luxe, en een korte tijdsaanloop. Het grote neorechtse wijgevoel is nog maar een paar jaar oud, en jullie hebben eindeloze middelen tot virtueel verpozen, geen vergelijk met twintig jaar geleden. Nu is er bloed geproefd, men laat de oren naar de nieuwe groep of stroming hangen, en iedereen kruipt voor jullie. Victorie is vaak een grotere aanzwengelaar dan repressie. Jullie beschaving is nu al flinterdun.

campion | 23-08-08 | 13:26

campion | 23-08-08 | 13:16
Punt is natuurlijk dat de wettelijke regeling van het huwelijk tussen twee personen al onzin is. Als je dat al doet, kun je het ook regelen voor meerdere personen.

Beter nog zou zijn als de staat zou beseffen dat het om een privé-kwestie gaat en er dus geen zak mee te maken heeft.

nattebever | 23-08-08 | 13:25

@ Reinaert | 23-08-08 | 11:07
Interessant stuk (www.nd.nl/document.aspx?document=nd_ar... ); goeie titel 'Links duldde in de jaren tachtig geen tegenspraak'. ’t Gaat over veel meer dan gristelijk actievoeren zelfs. Het zegt veel over het linkse verleden, waar een deel van links dus nog steeds niet veel lering uit wil trekken.
“Op diverse linkse websites wordt opgeroepen nu iemand op politiek rechts te grazen te nemen.” Goeie actie, als het maar terecht is, en als ze maar met hun rotpoten van onze rotpolitici afblijven. Anders (in geval van geweld, bedreiging of wetteloosheid) hoop ik dat de politie, Justitie en politiek nu wèl genadeloos hard gaan ingrijpen.
Den linksen lijken wel pijnlijke fouten te maken met deze houding.
A. Slechts handelen op basis van rancune is armoedig. De fouten uit het verleden beschouwen, de filosofie bijschaven en de blik richten op de toekomst is toch verstandiger?
B. De beerputters en doofpotters uit het politieke midden worden overgeslagen. Hoofdzakelijk CDA dus, tenzij ze die partij als politiek rechts zien.
C. De boodschapper aanvallen, zoals GS. Het dringt nog steeds niet tot veel hersenen door dat GS niet als ‘links’ of ‘rechts’ te classificeren is. Als er aanleiding toe is, krijgen ‘rechts’ en ‘midden’ er namelijk ook hard van langs. ‘Linkse’ partijen of personen worden aangepakt (zie archief), maar dat is vanwege een duidelijke aanleiding (raar standpunt, wanbeleid, wangedrag). Niet vanuit een consequent anti-‘linkse’ houding. Het lijkt er eerder op dat ‘links’ vanwege hun gedrag en hun wereldverbeterdrang gewoon meer aanleiding geven;
xanne ( | 23-08-08 | 11:43 ) onderbouw je mening en tirade maar eens met een nuchtere op feiten gebaseerde beschouwing. En bedankt voor het compliment met de mooie foto. Ik heb Wikipedia er op nagelezen, en pissebedden zijn geweldige dieren. Heel nuttig, en rijk aan soorten en families. Een leuk weetje: pissebedden zeiken niet.

Dorser | 23-08-08 | 13:23

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 13:05
GS reageert op www.trotsopacties.nl. Daar staat het volgende te lezen:
"Wij zijn trots op verreweg de meeste acties die plaats gevonden hebben; of dat nu in de jaren in de jaren '60 was (zoals de bezetting van de Katholieke Hogeschool Tilburg), de jaren '70 (bijv. het weigeren van 3% extra op de elektriciteitsrekening voor de nucleaire centrale in Kalkar), de jaren '80 (bijv. het inbreken in bunkers of kantoren om geheime documenten te publiceren), '90 (bijv. de acties om te voorkomen dat Shell haar boorplatform Brent Spar afzonk) of de jaren '00 (bijv. de bosbezetting in Schinveld)."

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 13:18

@campion
Dat je nog zin hebt op deze flauwekul in te gaan.
Ik ga lekker naar de markt, ik wens jullie een prettige voortzetting stelletje azijnpissers.

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:16

nattebever | 23-08-08 | 13:04 Nou ja, niks is verboden, totdat je een wettelijk beslag van je levensstijl wenst. Polygamie, u doet maar, maar trouwen VOOR DE WET, nee, dat kan dan niet. Sommige zaken zijn wat lastiger te regelen dan anderen, maar alles kan vastgelegd worden bij de notaris hoor. Polygamie en wel helemaal polyandrie wordt doorgaans niet op religieuze gronden afgekeurd hoor, en niet eens uit afgunst, maar uit angst. Mensen zijn bang dat je ze ertoe over gaat halen, ofzo, of dat hun partner ineens wakker wordt uit hun monogame droom en roept 'Zo ben ik eigenlijk ook!'. Plus dat ze gewoon doorgaans denken dat je het met iedereen doet ofzo.

campion | 23-08-08 | 13:16

@campion 13:04: Als je dat niet wilde suggereren, waarom noemde je het dan op die manier? Je brengt met een triomfanetlijk groots gebaar dit feit naar voren, alsof het belletje van die fotograaf ook maar in verhouding staat met de rotzooi die de antifa's er daarna van maakten. "Onmiddellijk de portee verdraaien en vooral negeren wat je niet welgevallig is", inderdaad.

Het is trouwens inderdaad maar goed dat wij het slechts bij schelden en grote woorden houden hier. Dit in tegenstelling tot een deel van de "weldenkende" linkse aktivisten, die dat stukje beschaving missen.

Muxje | 23-08-08 | 13:16

@campion | 23-08-08 | 13:04
"Jullie zijn langzamerhand een virtuele sekte aan het worden."
Verander "jullie" in "we". Je bent hier kind aan huis. Het is bij jullie altijd "jullie". Jullie tippen aktievoerders, jullie hangen brandbare vitrages op. Jullie zijn fout en wij zijn goed en wie het daar niet mee eens is kan een rookbom verwachten.

kuttekrap | 23-08-08 | 13:14

campion | 23-08-08 | 13:10
>90% is debiel, als in vrijwel elke willekeurige populatie, of die nou links of rechts is.
Voor klachten kun je je wenden tot het Opperwezen, maar 'k weet niet of die z'n mail leest.

nattebever | 23-08-08 | 13:14

campion | 23-08-08 | 13:04
Die klap komt hard aan zeg. Hoe doeltreffend heb je de GS-gemeenschap, waar je zelf kennelijk buiten staat, gefileerd, op de pijnbank gelegd en gevierendeeld. Chapeau.
Mag je toch nog even uitleggen wie hier welke portee verdraait. Die fotograaf komt likkebaardend op een bijeenkomst af, en wil lekker scoren. Natuurlijk. En we kunnen een lange discussie beginnen over de rol van de pers in onze samenleving. Kunnen we meteen het verschijnsel paparazzi bespreken en de rol van die parasieten in de dood van Lady Di. Vervolgens kunnen we deze en gene fotograaf ter verantwoording gaan roepen voor zijn daden. Prima.
Maar een direct verband tussen de handelingen van fotograaf Toorenspits en de invaliditeit van de metgezel van Janmaat is toch wel érg kort door de bocht.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 13:14

@Miretra | 23-08-08 | 13:11
Wie is er onlangs ook al weer voor 100% eigenaar geworden van Geen Stijl het toonbeeld van 'nieuwe media'?

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:13

@campion | 23-08-08 | 13:07: Ik ook van jou hoor, zoals jij op mijn vragen in gaat. Helemaal top! Dat is zo lief aan je, zelf als een jarenlang onberoerde hitsige heks om je heen schreeuwen, maar bij het kleinste zuchtje tegenwind niet weten hoe verongelijkt je zal doen.

Fleauxe | 23-08-08 | 13:12

@Fleauxe | 23-08-08 | 13:07
Je vergist je.Als de groep onder vuur ligt dan verweert de groep zich gezamenlijk.

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:11

Jullie zijn jezelf aan het hersenspoelen.
campion | 23-08-08 | 13:04
Juist dat zit de oude media hoog.
Het begint met een rechtse taart en voor je het weet...
als je tenminste gelooft in de macht van de media, en dat doen linksmenschen.

Miretra | 23-08-08 | 13:11

campion | 23-08-08 | 13:04
93650 leden, waar jij er ook één van bent.
-

'En van Jeaule krijgt steeds gelijker he. Jullie zijn langzamerhand een virtuele sekte aan het worden. Jullie zijn jezelf aan het hersenspoelen.
Tis maar goed dat jullie allemaal te laf zijn voor wat dan ook behalve stoere praat uit je toetsenbordje knekelen.'
-

Wie zijn 'jullie' dan? Leg eens uit.

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 13:10

Miretra | 23-08-08 | 13:06 Ja, alle groepen zijn eng. Vooral zich onaantastbaar wanende groepen. Maar wat is een groep? Wanneer is iets een groep? Soms als ze door anderen daartoe verklaard zijn. Hier zal iedereen zichzelf eerder een individu dan 'onderdeel' van iets zien. Maar door de buitenwereld zijn ze de hyenaroedel van GS.

campion | 23-08-08 | 13:10

@Miretra | 23-08-08 | 13:06
Een rechter is geen individu maar een instituut. Hij vertegenwoordigt een groep, dat is pas eng.

@nattebevert 1304
Mooi criterium. Inderdaad, polygamie verbieden gebeurt ook alleen maar op religieuze, en dus achterlijke, gronden. En afgunst.

CoJoNes | 23-08-08 | 13:10

Fleauxe | 23-08-08 | 13:03
Oke, komt ie dan Sorry. Niet dat ik er iets mee van doen had maar linkse hoek moet sorry zeggen van je.

spooky | 23-08-08 | 13:09

of is het warpen?

Miretra | 23-08-08 | 13:08

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:03 Fleauxe is het reageren echt niet waard. De kringspier is waarschijnlijk weer niet voldoende beroerd deze week. Ouder wordende pisbakflikkers met fascofantasieën, daar moet je niet tegeningaan, daar moet je medelijden mee hebben.

campion | 23-08-08 | 13:07

@Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:03: Nog véél dieper!
-
Campion laat maar weer eens zien dat geen enkel linksmenselijk aspect haar vreemd is. Ligt de groep onder vuur? Hup gelijk naar de buren wijzen.

Fleauxe | 23-08-08 | 13:07

Fleauxe | 23-08-08 | 12:58
Doe eens uitleggen wat je wil bereiken behalve jezelf voor lul zetten. Laat haar eens met rust, lees met interesse mee nu.

spooky | 23-08-08 | 13:06

CoJoNes | 23-08-08 | 13:03
Met een individu valt te praten, een groep werpt je terug naar de bavianentijd.

Miretra | 23-08-08 | 13:06

Heeft U door wat GS doet? De buitenwettelijke acties uit de jaren 80 koppelen aan de studentenprotesten in de jaren 70. Daarnaast bedient men zich veelvuldig van 40-45 verzetstaal ('Blijf met je rotpoten van onze rot..... af) -een variant op Joden-. GS doet alsof met een vrije markt-bedrijf is met de statuur van het verzet tegen de nazi's. Links en Islam is de vijand. Als ons land over een decennium aan de bedelstok is en de nieuwe nederlanders naar andere weiden zijn doorgetrokken kan GS een hoon verwachten die zijn weerga niet kent.

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 13:05

CoJoNes | 23-08-08 | 12:46
Helder, om in straatverlichtingstermen te blijven.
Ik ben er nog niet helemaal uit, maar gebruik bij de beoordeling van bestaande en nieuwe wet- en regelgeving het criterium of het mijn autonomie beperkt of niet. Zo begrijp ik bijvoorbeeld niet waarom polygamie niet is toegestaan. Niet dat ik er zelf aan zou beginnen, maar 'k zou niet weten waarom iemand er niet meer vrouwen op na zou kunnen houden (voor vrouwen polyandrie, m.m.). Enfin, die lijst is eindeloos.

nattebever | 23-08-08 | 13:04

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:52 Dat 'suggereert' Campion helemaal niet.
Campion geeft aan dat zaken altijd wat ingewikkelder liggen dan ze lijken, en waar er inz dit soort dingen verantwoording moet worden afgelegd door deze of gene, zeker hoe hun daden destijds zich verhouden tot hun huidige activiteiten, zich dat niet noodzakelijkerwijs beperkt tot den linksche activist van weleer. Dan zijn er meer mensen die al of niet mogen 'duiken'.

A propos, interessant om onmiddellijke intrede van het gevaarlijkste mechaniek in dit soort dingen te zien, namelijk: Onmiddellijk de portee verdraaien en vooral negeren wat je niet welgevallig is. De instant blinde vlek ten aanzien van individuele wetenswaardigheden door die onmiddellijk te abstraheren. Ik breng niet een interessant en onbelicht feit te berde, wat een bepaalde Telegraafmedewerker in niet zo'n fijn daglicht plaatst, nee, ik 'demoniseer de rechtse pers'. Oh ja.

Jullie zouden toch langzamerhand een hoop kunnen gaan snappen over weleer.
En van Jeaule krijgt steeds gelijker he. Jullie zijn langzamerhand een virtuele sekte aan het worden. Jullie zijn jezelf aan het hersenspoelen.
Tis maar goed dat jullie allemaal te laf zijn voor wat dan ook behalve stoere praat uit je toetsenbordje knekelen.

campion | 23-08-08 | 13:04

Is er vanuit linkschdragende hoek ooit een excuus gekomen aan het adres van de partner van Hans Janmaat?

Fleauxe | 23-08-08 | 13:03

@Fleauxe | 23-08-08 | 12:58

"Ik ben ook trots op de cipiers van Hans Kok!"
"Ow en meid, doe iets aan je haar"

Niveautje kleuterklas ,how low can you go.

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 13:03

@Miretra | 23-08-08 | 12:59
En wie benoemt de rechter?
Bovendien, macht corrumpeert.

CoJoNes | 23-08-08 | 13:03

Toch van te voren maar even goed checken of de vitrage in De Balie brandvertragend is of niet. Je weet maar nooit.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 13:01

CoJoNes | 23-08-08 | 12:56
Ik wantrouw groepen.
Liever geen jury dus.

Miretra | 23-08-08 | 12:59

@campion | 23-08-08 | 12:55: Ah, dat wist ik niet. Dan vraag ik je of de man die de 'rookbom' naar binnen heeft geworpen ook van de Telegraaf was. Ow en meid, doe iets aan je haar: www.dbnl.org/auteurs/portret/gers001_p...

Fleauxe | 23-08-08 | 12:58

Vitrage is fascisme!

Miretra | 23-08-08 | 12:57

campion | 23-08-08 | 12:55
Tsjonge, wat hadden die weldenkende actievoorders toch een pech!

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:57

@Miretra | 23-08-08 | 12:50
I beg to differ. Aangewezen rechters zijn collectivistisch.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:56

@campion 12:43: Wat heeft een fotograaf die het nieuws "een handje helpt" met links of rechts te maken?

Muxje | 23-08-08 | 12:56

Fleauxe | 23-08-08 | 12:51 Er is nooit een brandbom naar binnen gegooid, pielemuisje. Dat probeerden Jack, Brekkie en zijn maatjes er later wel nog van te maken. Er bleef een rookbom in de vitrage hangen, hij ontbrandde ook wat langzaaam, rook werd van wit zwart, vitrage was blijkbaar nylon en drupte als vlammen naar beneden, binnen de korste keren stond de hele bende in lichterlaaie.

campion | 23-08-08 | 12:55

Waarom nou weer een kraakteken bij dit topic?Wat heeft de ASVA nu weer met kraken te maken?

Pasquale Paoli | 23-08-08 | 12:54

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:52 kies een ander voorbeeld... deze man ligt nog onder losse aarde.

van dal | 23-08-08 | 12:54

Big Ern | 23-08-08 | 12:04
Yep. Maar, laat 'm eerst maar boeten. Daarna mag íe wat mij betreft 'duiken' met al die andere pisvlekken die helaas deel uit maken van onze samenleving...

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:05
Tsja, wat je zegt, een grote verantwoordelijkheid. En dan ook nog eens een actie voerend leven lang volledig financieel ondersteund worden door dat 'vieze, nare, hardwerkende, onweldenkende, maar o zo veel belasting betalende deel der natie... Ik heb het met 'm te doen *kuch*, echt.

van dal | 23-08-08 | 12:13
Een door en door verrotte peer dus...

Muxje | 23-08-08 | 12:29
Precies. Dat bedoel ik dus.

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 12:53

Pritt Stift heet alleen LTS Zwakstroom en Lichtmetaal. En drie danslessen.
Die jongen kan toch nooit gestudeerd hebben?

Dundunbanza | 23-08-08 | 12:53

van dal | 23-08-08 | 12:46
Vind ik niet, nee. Campion suggereert hier dat meneer de journalist willens en wetens de kat op het spek gebonden heeft, en dat daarom de kat niks verweten kan worden. Dat gebeurt nogal veel de laatste tijd. Beatrix had al een grote mond over die verwerpelijke pers, en het wordt erg populair om de pers, vooral de rechtse pers, overal de schuld van te geven.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:52

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:45
Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:47

En zelf bewijs je ook hoeveel verschil één moment simpelweg nadenken voor je reageert kan uitmaken.

Bloodzone | 23-08-08 | 12:47 Dit soort stoer gekwaak van achter de pc is zovaak te lezen. Met je stoere nikkie. Tuurlijk is je vraag hypothetisch. Want dit soort dingen schrijven types die al zenuwachtig worden als ze in hun eentje met een griet met hoofddoek in een treincoupé zitten.

campion | 23-08-08 | 12:51

Ook wel zielig om te zien hoe die Rietveld probeert om Aptroot te pakken. Ik was ook wel benieuwd naar zijn duistere verleden dus ik heb die link maar even geklikt. Meh. Het "harde actieverleden" van Aptroot bestaat uit een oproep eerder dit jaar aan ondernemers om een bepaalde belasting (ik meen de verpakkingstax) niet te betalen, maarmee hij zich blijkbaar misschien zelfs aan een strafbaar feit schuldig maakte. Ja, een bepaalde belasting niet betalen mag je best in één adem noemen met bezetten en vernielen van particulier bezit, en het bedreigen, mishandelen en vermoorden van "fout" volk, en Aptroot is dus een nare hypocriet. Willen ze nu van hem ook een boetedoening en aftreden?

Aptrootje is trouwens goed bezig in de kamer. Wellicht dat ze op links zo'n hekel aan hem hebben.

Muxje | 23-08-08 | 12:51

@campion | 23-08-08 | 12:42: Was degene die de brandbom daadwerkelijk naar binnen heeft geworpen ook van de Telegraaf?

Fleauxe | 23-08-08 | 12:51

cbrdrivert | 23-08-08 | 12:47 gheghe... ik was dienstweigeraar.. ooit. en ik zie nóg dat sergeantje tegen me tekeergaan: "nu krijg je nooit meer een fatsoenlijke baan, nog niet eens bij het spoor"...
ik ben jarenlang hoofdconducteur geweest.

van dal | 23-08-08 | 12:51

CoJoNes | 23-08-08 | 12:46
Juryrechtspraak is collectivistisch.

Miretra | 23-08-08 | 12:50

@van dal | 23-08-08 | 12:43: Sportieve lui inderdaad.
-
Ik ben ook trots op de cipiers van Hans Kok!

Fleauxe | 23-08-08 | 12:49

En ik maar denken dat er voor mij nooit een topcarriere in heeft gezeten omdat ik wel eens kwajongens streken heb uitgehaald.

cbrdrivert | 23-08-08 | 12:47

campion | 23-08-08 | 12:43
Daar heb je helemaal gelijk in. Iedereen heeft zich te verantwoorden voor zijn daden of niemand heeft zich te verantwoorden voor zijn daden.
Zoals iedereen voor de wet gelijk is of niemand voor de wet gelijk is.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:47

-weggejorist-

Bloodzone | 23-08-08 | 12:47

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:45 beetje te ver, vindt je niet?

van dal | 23-08-08 | 12:46

@nattebever | 23-08-08 | 12:35
Straatverlichting, politie en (jury)rechtspraak.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:46

campion | 23-08-08 | 12:42
Zo heeft Storimans zijn eigen dood ook uitgelokt.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:45

Schande.
De onderste steen dient hier boven te komen.
Of het nu linkse of rectse bakstenen zijn.

wiers | 23-08-08 | 12:44

Niet alleen 'links' heeft nog een en ander te verantwoorden, wou ik maar zeggen.

campion | 23-08-08 | 12:43

Fleauxe | 23-08-08 | 12:41 dat gebeurt nog steeds... jantje pandje de speculant heeft tegenwoordig draadloos en stil inbraakalarm.. vóór ze de politie bellen gaan ze eerst zélf even kijken, en omdat ze allemaal lid zijn van een honkbalclub hebben ze toevallig hun sportatributen in de auto liggen...

van dal | 23-08-08 | 12:43

CoJoNes | 23-08-08 | 12:09 Eensch.
Wat mezelf en de eighties betreft: farm4.static.flickr.com/3010/278818952...
Iets anders.
Als we toch historisch bezig zijn, toen ik het eerder postte reageerde er geen (botte) hond op, maar ik heb er nog een uit/van de oude doosch voor de kindertjes van nu. Let op, kindertjes, Kedichem, u weet wel, die uit de hand gelopen puinzooi waarbij een mevrouw van een partijtje dat de CD heette haar been verloor toen ze in een scherf viel. Datgene waar rechts nu zo graag over roept dat het een brandbomaanslag was en een favoriet om op te voeren hoe perfide links-antifa eigenlijk is, zelf fascistisch blablablabla.

Maar weten jullie ook wie deze confrontatie destijds orchestreerde? Wie het adres van Hotel Cosmopolite uiteindelijk leverde aan wannabe- kraakbons E.B?
Wie er direct verantwoordelijk is voor het uitleveren van Mevr. Schuurman en haar been aan de s ochtends verzamelde en inmiddels halfdronken antifameute?

DE TELEVAAG!!!!

Om precies te zijn: Cornelis Toorenspits, fotograaf. Die ook zo'n beetje als eerste ter plekke was met zijn dikke motordrive om zijn plaatjes te klikken.

Jaja, als er geen nieuws is, maakt de Telegraaf het wel.

campion | 23-08-08 | 12:42

Ik ben trots op de 'axies' van de knokploegen die kraakpanden op geheel eigen, ludieke wijze wisten te ontruimen...

Fleauxe | 23-08-08 | 12:41

@lamoor | 23-08-08 | 12:38
Hebbie ook koffie ??

Hobbykip | 23-08-08 | 12:40

Kopje thee?.... iemand?

lamoor | 23-08-08 | 12:38

nattebever | 23-08-08 | 12:35
Die staat moet uiteraard wel de eigendommetjes van anti-collectivisten beschermen.
*gheh*

Miretra | 23-08-08 | 12:38

Muxje | 23-08-08 | 12:29
Goed opgemerkt.
Weldenkende mensen duiken niet. Die gaan door tot de wereld helemaal áf is.
Heerlijk taalgebruik.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:37

@CoJoNes
't Zou de boel aanmerkelijk verduidelijken, je voorstel onderscheid te maken tussen collectivistisch en niet-collectivistisch.

Wat zie jij nog als taakjes voor de staat overblijven? Als 't te veel werk is dat op te schrijven, laat dan maar zitten *geh*.

nattebever | 23-08-08 | 12:35

@Korreltje Zout | 23-08-08 | 12:28
Inderdaad ...... meer iets voor linkse dierenactivisten

Hobbykip | 23-08-08 | 12:34

Wi gaat er dit exclusieve, ongetwijfeld van vele luxe voorziene feestje in de rozenrode Balie betalen?

Laat maar, ik weet het al, dat zijn wij hardwerkende belastingbetalers die geen tijd hebben voor dat soort onzin omdat we het veel te druk hebben met werk en gezin.

Afin, ze gaan ook stemmen voor de beste toekomstige actie.
Dat is mooi, dan kan de ME alvast strategische posities innemen.
Wat jammer toch dat je eerst werkzaam moet zijn bij de plattenpettenbrigade voordat je met zo'n schild, helm en gummieknuppel mag zwaaien naar ongewassen linkserts, ik had me gaarne als vrijwilliger aangemeld.
Misschien een idee on de ME ook een reswervisten-afdeling te geven: lekker eens in de twee weken oefenen om de heide, en zo nu en dan eens lekker je frustraties uitleven op werkschuw tuig... heerlijke gedachte.

koen_c_s | 23-08-08 | 12:33

Conservatief zijn is hip.

pridsdivd | 23-08-08 | 12:33

xanne | 23-08-08 | 11:43

Naast het feit dat pissebedden bijzonder nuttige beestjes zijn (ruimen rotzooi op - ziet u de ironie?), fulmineert u een volkomen onjuiste stelling door te beweren dat de gemiddelde bezoeker cq. reaguurder van Geenstijl laagopgeleid en hersenloos is; ik citeer: ' (...) gefrustreerd groepje kleinburgers (...) en een herseninhoed (leuke woordspeling van u) van nul komma nul getuige de meeste reakties..(U, met u spelfouten, durft ons te veroordelen?. Het is al lang en breed door marketingbureaus onderzocht wat nou juist de bezoekersgroep van GeenStijl is, juist vanwege het feit dat er zoveel hits op dit weblog zijn. Nu blijken deze bezoekers voornamelijk te bestaan uit hoogopgeleid, blank van een jaar of 20 - 40. Dat u anders beweert, komt voort uit een vorm van wishful thinking. Nee, wij willen uw mening niet opgelegd krijgen. Nee, wij hebben genoeg van de Linkse Parasieten. Opgepleurt, Opgetieft en Opgezouwt. U en uw linksmensen hebben ons (de rechtsmens) al jaren in de greep met uw volslagen ridicule nuanceringen van criminele acties, het opleggen van uw normen en waarden en uw neerbuigende, arrogantie houding dat u denkt de allochtoon (ik noem maar een voorbeeld) te moeten helpen omdat deze het zelf niet aankan. Ik en met mij, heb ik het gevoel, vele anderen geloven dat wanneer deze groep zelfverantwoordelijkheid neemt, geen ruimte laat voor discriminatie en een positieve sfeer meebrengt het allochtonen cq. islamprobleem volstrekt geen issue was. Wij zijn altijd de toleranteren geweest, immers u mag geloven wat u wil van ons, u mag werken hoeveel u wil van ons. U echter, legt ons op wat wel of niet te geloven, u echter ontzegt ons het recht kritisch te zijn over bevolkingsgroepen dan wel ideologen dan wel religies. U bent de intolerante groep. U wordt van het pluche gestoten. U, als salonsocialist, heeft de onstuitbare kentering zelf veroorzaakt. Ik en met mij de vroege liberalen danken u uit de grond van onze harten! Ik en met mij alle atheïsten danken u voor de deur die u, als salonsocialist, wagenwijd heeft opengezet om door ons ingetrapt te worden. Ik en met mij alle in uw ogen, als salonsocialist, niet-weldenkende mensen danken u uit het diepst van onze ziel!

Sangoni | 23-08-08 | 12:33

Een mooie quote uit The Dark Knight (prachtige film trouwens) schiet me ineens te binnen in relatie tot de reacties van links op de Telegraaf en GeenStijl... Alfred tegen Bruce Wayne: "You crossed the line first, sir. You squeezed them, you hammered them to the point of desperation."
Links had in dit land jarenlang het monopolie op de 'waarheid'. En met de waarheid aan je zijde, heb je geen argumenten meer nodig. Alles is geoorloofd in de strijd om sociale rechtvaardigheid - de strijd om de wereld te vormen naar jouw idealen en niet naar die van iemand anders. Kraken, inbreken, stelen, bedreigen, winkels in de fik steken, bossen bezetten... het moet toch kunnen?
GeenStijl is deze lieden een doorn in het oog omdat het de sluier van zogenaamde rechtvaardigheid, die al jaren over linkse idealen hangt, weg te halen en iedereen te laten zien hoe hypocriet mensen kunnen zijn. Doen ze overigens ook met rechts. Ze roepen bullshit aan alle kanten. En ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Die gaat om zich heen slaan. Zoals nu dus ook gebeurt. Dan is GS weer een vunzige verzamelplek voor onnadenkende extreemrechtse lieden. Nu volgt alleen de frustratie dat niemand meer luistert naar dat oude liedje.

De Vrolijke Kaafir© | 23-08-08 | 12:33

Mr. van Scorel | 23-08-08 | 12:25.
Sinds de PvdA hervormingen heet alle scholing vanaf het Vmbo ' studeren' hoor.

HeerBommel | 23-08-08 | 12:32

GHoeberX | 23-08-08 | 12:30 wat ik aanhaalde was dijkshoorn's verweer tegen patty brard, nadat hij die te kakken had gezet in een soort van column.

van dal | 23-08-08 | 12:31

@van dal | 23-08-08 | 12:27
Dat was ook typisch Geenstijl; om Nico Dijkshoorn op TV te zetten, terwijl hij dat niet wilde. Sommige mensen meenden dat het in scene was gezet, maar dat was het dus zeker niet.

GHoeberX | 23-08-08 | 12:30

Korreltje Zout | 23-08-08 | 12:28 klopt, linkse lullen doen dat.

van dal | 23-08-08 | 12:29

@Bertus Betonsloper 11:58: Let ook op het taalgebruik... meestal zijn ze wat subtieler; hier wordt het woord "duiken" gebruikt. Duiken, dat deed je als jood of verzetsstrijder in '40-'45. Oftewel zij zijn de Geuzen, de helden van deze tijd. De mensen die niets van deze acties moeten hebben en terecht vragen hierover stellen aan bepaalde politici, dat zijn de mannen van de harde laarzen en hakenkruizen.

Muxje | 23-08-08 | 12:29

@xanne@11:43
Leuk , dat jij je pasfoto even meestuurde.

fuckje | 23-08-08 | 12:29

De deur openzetten is meer iets voor links.

Korreltje Zout | 23-08-08 | 12:28

@van dal | 23-08-08 | 12:19
Sorry; maar ik doe niet aan lastercampagnes, ook niet tegen geenstijl. Dat laat ik aan de Wim Heitinga's van deze wereld over

GHoeberX | 23-08-08 | 12:28

GHoeberX | 23-08-08 | 12:25 Satire, het is gewoon satire... [/dijkshoornmodus]

van dal | 23-08-08 | 12:27

@Envoorjehetweet | 23-08-08 | 12:21
Weet je zeker dat het niet antikrakers zijn ??

Hobbykip | 23-08-08 | 12:27

Envoorjehetweet | 23-08-08 | 12:21
Zorreguieta loopt er ook erg netjes bij.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:27

@Envoorjehetweet | 23-08-08 | 12:21:

Niet alle krakers zijn even "erg", weet ik ook wel. Maar de echte harde kern daar wil je toch echt niet mee geconfronteerd worden.

Reinaert | 23-08-08 | 12:26

@Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:19
"Het spel": laat me niet lachen. Geenstijl komt maandelijks met een haatcampagne. Wouter Bos; Duyvendak; de EU; Moesliems; TBS-klinieken; allemaal veel te makkelijk scoren. Dat is geen spel; het is gewoon zielig. Het allerzieligste van de afgelopen jaren was nog het moment dat een reaguurder (BotteHond?) Rutger ging lastig vallen en de redactie toen een week lang de reaguurders ging aanvallen omdat wij de redactie en de naam Geenstijl in diskrediet zouden brengen. Laat me niet lachen; Geenstijl-redactie loopt voorop in het overtreden van regels; lastercampagnes etc. maar naar ze zelf zijn ze geheel kritiekloos.
.
En nu niet zeggen; dan kom je hier toch niet, want Geenstijl heeft wel vaak mooie primeurs, waarvoor lof. Maar de verongelijkte attitude van de redactie bevalt me voor geen meter.

GHoeberX | 23-08-08 | 12:25

Wat een lulverhaal. GS' ers die ooit gestudeerd hebben? Houd toch op, schei toch uit.
Bij Schoevers een introductiecursus voorbereidend kleuteronderwijs volgen kan ik geen studeren noemen.

Mr. van Scorel | 23-08-08 | 12:25

@Reinaert | 23-08-08 | 10:37

Niet dat ik pro-kraaken ben, maar de krakers in het leegstaande schooltje achter mijn studentenhuis zijn behoorlijk nette mensen. Het interieur van het schooltje wordt onderhouden, ze nemen persoonlijke verzorging in acht en veroorzaken nooit overlast. Of we een keertje kwamen volleyballen?

Envoorjehetweet | 23-08-08 | 12:21

van dal | 23-08-08 | 12:14

stond 15 minuten geleden op spitsnieuws en was 2 minuten later alweer weg?>
nw topic of bermuda triangel op spitsnieuws?

ethan_joy | 23-08-08 | 12:21

xanne | 23-08-08 | 11:43
Hallo Xanne,
Ik doe aan uitwisselen van breipatronen. Ik heb er een met een pissebed op het rugpand. Heb je belangstelling? En wat heb jij in de aanbieding?
We houden contact.

colonnecinco | 23-08-08 | 12:21

GHoeberX | 23-08-08 | 12:17 doet eens crea met fotoshop, bedenk een paar teksten.. en begin een weblog.

van dal | 23-08-08 | 12:19

CoJoNes | 23-08-08 | 12:09
Leuk pleidooi voor niet-collectivistisch gedachtegoed. Maar er zijn wel degelijk niet-collectivistische politici. Als je maar lang genoeg zoekt:
www.youtube.com/watch?v=IsDlO2Lr_cg

GHoeberX | 23-08-08 | 12:19

GHoeberX | 23-08-08 | 12:17
Snap je het spel niet of doe je maar alsof?

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:19

Dus Pritt Stift is de Duyvendak en Dominique Weesie de Halsema van Geenstijl. Beetje downplayen nu, terwijl eigenlijk er nu 20 nieuwsberichten moeten volgen met Pritt Stift in nazipakje, Pritt Stift de dead terrorist en Pritt Stift in de jaren zeventig, tachtig inclusief foto's.
.
Maar Geenstijl, Dominique Weesie voorop, is hypocriet. Zielepietjes

GHoeberX | 23-08-08 | 12:17

Dundunbanza | 23-08-08 | 12:15 wie is dát nu weer?

van dal | 23-08-08 | 12:16

ethan_joy | 23-08-08 | 12:12
Ik voel dat er een nieuw topic aankomt.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:16

Schiphorst is de verrader!!!

Dundunbanza | 23-08-08 | 12:15

CoJoNes | 23-08-08 | 12:14
Maar ze maken ook 50% kans op Maxima. Ik zou de gok toch wagen!

Big Ern | 23-08-08 | 12:15

@Miretra | 23-08-08 | 12:13
Da's hetzelfde.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:15

ethan_joy | 23-08-08 | 12:12 die allochtonen waren finnen...

van dal | 23-08-08 | 12:14

@Big Ern | 23-08-08 | 12:13
Of ze zijn als de dood voor Prins Plofkip.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:14

r3d3 | 23-08-08 | 12:05 achem, lagere economie: het bedrag blijft hetzelfde, de waarde verminderd.

van dal | 23-08-08 | 12:14

CoJoNes | 23-08-08 | 12:11
Wacht nou maar effe tot de hele wedstrijd gespeeld is. Overigens, ik kijk ook liever naar vrouwenhockey dan naar mannenhockey.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:14

CoJoNes | 23-08-08 | 12:09
Pro of anti EU lijkt me een beter onderscheid, de nationale politiek doet er toch niet meer toe.

Miretra | 23-08-08 | 12:13

CoJoNes | 23-08-08 | 12:11
Laten we dr een peleton verwende mariniers op af sturen.

Big Ern | 23-08-08 | 12:13

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 11:58 Peer de Rijk... is dat niet.. jawel, dat is de zwager van die boef Duyvendak.. en die Peer is niet zo'n goede Peer, die wordt ervan verdacht een bvd-ert te hebben ontvoerd en onder stroom gezet te hebben.. was een vriendje weer van die Sévèke...

van dal | 23-08-08 | 12:13

waar is: SpitsNieuws : Overlast door allochtonen Zweden
23 aug 2008 ... Overlast door allochtonen Zweden. In Zweden wordt steeds meer overlast veroorzaakt door het allochtone gedeelte van de bevolking. ...
www.spitsnieuws.nl/archives/video/2008/08/ove... - 50 minuten geleden - Gelijkwaardige pagina's - Noteren: gebleven?

ethan_joy | 23-08-08 | 12:12

correctie: mannensport.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:11

@Big Ern | 23-08-08 | 12:06

De balkenendisering van de sport. Laf, gedwee en ruggegraatloos.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:11

xanne | 23-08-08 | 11:43
Als je het allemaal zo naar vind en verdrietig van wordt waarom lees en reageer je dan bij GS. Je hebt er zelfs een nick voor aangemaakt. Kun je dan niet beter de Volkskrant lezen en daar reageren? Heb je misschien het idee dat je indruk maakt?

Wishbone | 23-08-08 | 12:09

Het wordt tijd dat links/rechts wordt vervangen door collectivistisch/niet-collectivistisch. Dat dwingt tenminste tot nadenken, aangezien er niet een niet-collectivistische partij in het parlement zit.
Logisch ook, het vergt veel van een mens om principes te laten prevaleren boven een comfortabel salaris als staatsruifvreter.

CoJoNes | 23-08-08 | 12:09

Off topic:
De hokkiemannen worden afgeslacht door de Aussies.

Big Ern | 23-08-08 | 12:06

heeft Herfkens overigens het onterecht ontvangen geld al terug betaald,
of wacht ze tot 5 jaar inflatie het bedrag heeft gehalveerd?

r3d3 | 23-08-08 | 12:05

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 11:58
Eeerst anti-kernenergie en dan nu het klimaat moeten gaan redden. Het is ook een grote verantwoordelijkheid.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:05

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 11:58
En die laatste ademtocht laat hopelijk wat mij betreft, niet al te lang op zich wachten. Wat een zielig hoopje mens is die kerel zeg.

Big Ern | 23-08-08 | 12:04

@T@ Riest | 23-08-08 | 11:24

Dat was nog eens een actie ^^
van JRA dan

Yosh | 23-08-08 | 12:03

Artois Arnhem | 23-08-08 | 11:56
Die zijn via de PvdA, alle 72 stuks, verkwanseld aan Allah.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 12:00

@xanne | 23-08-08 | 11:43, Pissebed, aka ( fietsen) keldermot. *proest*

gentle giant | 23-08-08 | 11:58

@Doc Damage | 23-08-08 | 11:56
Duyvendak ook niet.

CoJoNes | 23-08-08 | 11:58

peer de rijk (anti-kernenergie activist) in de asjijnbeaude: "'‘Links en activistisch links is ineens in de verdediging gedrukt. Hoogste tijd dat wij onze tanden laten zien, want de wereld is nog lang niet klaar en af. Samengevat, wij gaan niet duiken.’""

*Mijn god... kan zo'n man nog geholpen worden vraag je je dan af. Vreesch van niet. Reddeloos verloren tot z'n laatste ademtocht...*

Bertus Betonsloper | 23-08-08 | 11:58

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 11:52
Bezoek www.trotsopacties.nl/ en zie hoe pathetisch mensen kunnen zijn.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:58

Wat een bijzonder prachtig nieuwsbericht :D

rhodamagnetics | 23-08-08 | 11:58

Hahaha, keurig! Maar de linksche mensch vergeet 1 significant ding: Pritt is geen lid van de regering...

Doc Damage | 23-08-08 | 11:56

@xanne | 23-08-08 | 11:43
Nuttige beestjes hoor die pissebedden, ze ruimen alle troep, verrotting, smerigheid e.d. netjes op.

HeerBommel | 23-08-08 | 11:56

Wat is er overigens met die maagden gebeurd?

Artois Arnhem | 23-08-08 | 11:56

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:52
En onwelriekend.

Big Ern | 23-08-08 | 11:53

Ik geloof niets van die email en verder is deze poging om het Duyvendak debacle te prolongeren futiel en pathetisch.

Einde van de Domheid | 23-08-08 | 11:52

xanne | 23-08-08 | 11:43
Zullen we 'links' dan maar vervangen door 'weldenkend'?

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:52

Mensen die actie voeren voor iets waar ze eigenlijk tegen zijn. Daar heb ik pas respect voor.

sjaakdeslinksesul | 23-08-08 | 11:51

@ xanne | 23-08-08 | 11:43
Goeie inhoudelijke post. Kan je ook nog even frusties zeggen? Heb ik weer een weddenschap gewonnen.

kuttekrap | 23-08-08 | 11:48

Wat een doorzichtige manier om te suggereren dat Prit Stiftt gestudeerd zou hebben.

Doorgaans Nooit | 23-08-08 | 11:48

Al die vuige PC terroristen bij GS....

Lepo | 23-08-08 | 11:44

Hear Hear.... het superrechtse GeenStijl en de superrechtse Telegraaf met hun verslaggeving aan het woord.
Het is van zo'n slechte kwaliteit dat je er gewoon van in de lach schiet.
Elke stukje wat er geschreven wordt zit vol met het woord links links links links.
Dat mensen zichzelf vol met haat zo in de kaart laten kijken.

We moeten een prijsvraag opstellen en mensen laten raden hoevaak er dagelijks het woordje links bij GeenStijl en de Telegraaf voorbij komt.
De frustatie zit zo diep,ze hebben er gewoon slapeloze nachten van.
Het symbool van GS zou zo'n grijs pissebed moeten zijn,zo'n zompig beestje wat alleen maar in vochtige donkere ruimtes en onder tegels leeft waar geen daglicht komt.

www.berendjan.nl/4301.htm

Wat een gefrustreerd groepje kleinburgers vol met afgunst en haat en een herseninhoed van nul komma nul getuige de meeste reakties.
Wel mooi om met eigen ogen te zien en te lezen hoe de onderbuikgevoelens zijn van types die zolang waren weggekropen onder de vochtige tegels,wel oppassen dat jullie je niet teveel in het daglicht begeven want dan drogen jullie uit!
Een stel kinderen kan beter nieuws vergaren en verslaan dan dit groepje sukkels.
Wat een niveau!

xanne | 23-08-08 | 11:43

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:30
Jij was dan ook enkel dienstplichtig, wat ongetwijfeld een leuke tijd was (voor mij wel in iedergeval). Ik heb er daarna alleen een paar jaar aangeplakt en ben ietsie verder getrained.

Big Ern | 23-08-08 | 11:38

Ik nomineer radio 538 die destijds € 1000,-- uitloofde voor degene die rest van de dominostenen van dominoday wist om te gooien, nadat er een musje was kapotgeknald. Wie stemt, GeenStijl doe es een stemadvies uitgaan, is het een internetpoll???

de modelburger | 23-08-08 | 11:37

Zijn we nou nog niet uitgemolken?

HollandsGlory | 23-08-08 | 11:36

CoJoNes | 23-08-08 | 11:30
Okay, deportaties..... ik liet me even gaan.
Ik bedoelde alleen te zeggen dat onze wereld zoals wij hem hier kennen, minder voor verbetering in aanmerking komt als andere delen van onze globe.
Er is altijd wel iets om over te klagen. Soms, geef ik toe, zijn er wel zaken die kant en wal raken, maar je kan ook klagen om het klagen.

Big Ern | 23-08-08 | 11:32

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:22
Wat een mooie analyse! Bravo!
Als je dat nu onder dat PvdA-hoofd van Hamer, potentaat Luuk Blom of Vogelaar zou zetten, dan zou dat een schitterende illustratie zijn voor nu en het verleden.
Hinc illae lacrimae!

Vigil | 23-08-08 | 11:32

-weggejorist-

jRRT | 23-08-08 | 11:32

Creaguurder | 23-08-08 | 10:48
Herinner me Champion die ijzer sterk was qua inhoud en ongetwijfeld links is. Dat zij hier nu niet is, is wat de inhoud van de discussie betreft alsmede de manier waarop echt erg. De manier waarop past prima thuis in het rijtje waarmee jij net links kwalificeert nu. Bepaalde linkse en rechtse hoek zijn net tweelingen qua gedrag.

spooky | 23-08-08 | 11:30

@Big Ern
Ik was verre van de ideale soldaat, was al wat ouder dan mijn gemiddelde medestrijder.
Had ook veel vraagtekens bij wat we deden.
Maar achteraf had ik het niet willen missen.

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:30

@Big Ern 1125
We zijn het oneens over de deportaties, we zijn het eens over het feit dat mensen met hun poten van andermans spullen moeten afblijven. Dat geldt dus ook voor de overheid!

CoJoNes | 23-08-08 | 11:30

@me,myself and IK | 23-08-08 | 11:23
Als jij vindt dat jouw gelijk minder waard is dan dat van IQ100 CDA/PvdA stemmer, dan doe je jezelf tekort.
Het is een groot misverstand te denken dat democratie hetzelfde is als rechtvaardigheid en het is een gotspe om te denken dat de meerderheid altijd gelijk heeft.
Democratie wordt gemaakt door afgunstige debielen want dat is waar de meerderheid van de bevolking uit bestaat.
Natuurlijk ben ik tegen kraken en terrorisme, wel vind ik het schrijnend dat onder het mom van terrorismebestrijdeing individuele vrijheden bruut worden verkracht, gemarteld en uit een Fokker in de Noordzee worden gedumpt.
F*ck de meerderheid, de meerderheid is te dom om te poepen.

CoJoNes | 23-08-08 | 11:28

Ik voerde in de jaren '80 en '90 verschillende passiviteits-acties, soms weken achter elkaar. Ook anno nu ga ik regelmatig op herhaling, in het oude tuinhuis. Ben ik ook erg trots op, ME heeft me daarbij nooit ergens op kunnen betrappen! Maar na deze ontboezeming ben ik toch bang dat het uit is met de pret. *heb getwijfeld over België...*

F. von Zeikhoven | 23-08-08 | 11:26

CoJoNes | 23-08-08 | 11:12
Okee. Maar dat grijze gebied is echt grijs, hier en daar lichtgrijs, maar op vele plekken behoorlijk donkergrijs, tegen het zwarte aan.
Ik zou toch echt de akties van Rosa Parks niet willen vergelijken met de acties van de RAF.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:26

Ik wil even melden dat dank ! dezde maagdenhuisbezetting de lichting school voor de journalistiek utrecht 69/etc ingeloot is. Dus echt niet meer 'goede cijfertjes middelbare school' als criterium. Rara wie van deze gelukslotertjes nu aan de bak zijn.........

klompenmeissie | 23-08-08 | 11:26

Co, het gebeurt niet vaak, maar we verschillen hier toch substancieel van mening.
Ik was idd een ideale soldaat, lang gelee. Dat terzijde.
Ik kan het alleen niet verkroppen dat een stelletje zogenaamde wereldverbeteraars aan andermans spullen komen, er een puinhoop van maken,
en als klap op de vuurpijl gaan lopen mekkeren wanneer ze een waterkanon in hun muil krijgen. Ik walg daar écht van.

Big Ern | 23-08-08 | 11:25

Waar was dhr. Stift in september 1974 tijdens de bezetting van de franse ambassade in Den-Haag?

T@ Riest | 23-08-08 | 11:24

Actievoeren en daarbij de wet overtreden, dat is voor mensen die vinden dan hun gelijk boven dat van anderen staat.

me,myself and IK | 23-08-08 | 11:23

Ik beken dat ik eens mensen van de Groen Links heb uitgelachen toen die op de Dam aan het folderen waren.

*Ben trots op deze actie*

Kingeef1975 | 23-08-08 | 11:22

IJzervreter | 23-08-08 | 11:10
Die mariniers waren volgens jou dus 'weldenkend'. Nou, dat vinden die linkse rakkertjes nou weer niet. Die vinden zelfs dat zij de enigen zijn die écht kunnen bepalen wat 'weldenkend' is. Dat feestje in De Balie is het Grote Gala der Weldenkendheid. Daar komen enkel mensen die weldenkend zijn en vanuit die verheven geestesgesteldheid de samenleving een handje helpen, een samenleving die politie en rechters nodig heeft om het niet-weldenkende gepeupel in bedwang te houden maar verder te star is om in alle opzichten als weldenkend organisme zichzelf te bedruipen. Nee, er zijn weldenkenden nodig om deze samenleving te redden van de ondergang, en ja, dan moeten die weldenkenden dus buiten de wet kunnen treden en boven de wet kunnen staan. Sterker nog, zij hebben het goddelijke recht om zeldf te bepalen wanneer ze buiten de wet hun macht uitoefenen en wanneer ze dat binnen de wet doen. En de niet-weldenkenden dienen gewoon te accepteren dat deze Übermenschen zich die ruimte en bewegingsvrijheid toeëgenen. Want zij zijn trots op hun daden, trots op hun moraal en trots op hun positie in de samenleving. Zij zijn gewoon beter, een stuk beter dan die zielige klagende burgermannetjes met hun gezinnetjes, huisjes en hypotheekjes, die brave Hendrikjes die maar nooit durven en over alles een mening hebben en met gemak kunnen worden ontmaskerd en in de hoek gezet als 'niet weldenkend'.
De wereld zit eigenlijk heel simpel in elkaar. Ben je weldenkend, dan mag je alles, ben je niet weldenkend dan heb je je aan de wet te houden en moet je je smoel houden.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:22

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:16
Amice, dat deed ik uiteraard ook.

Vigil | 23-08-08 | 11:20

@Big Ern | 23-08-08 | 11:17
Jij bent de ideale soldaat voor de socialistische dictatuur, je omarmt in ieder geval hun methodes en dat vinden ze hartstikke fijn.

CoJoNes | 23-08-08 | 11:19

Hulde @ Creaguurder | 23-08-08 | 10:48, beste opsomming die ik ooit gezien heb.

Nietvoordekat | 23-08-08 | 11:18

Ik ben het helemaal met Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:12 eensch!
Zei die niet luisteren willen, moeten maar s voelen wat er gebeurt als je met je kluiven aan andermans spullen zit.

En als je dan ziet hoe dat smerige, ongewassen, tandeloze krakerstuig je huishoudt in zo'n pand, zouden ze eigenlijk een enkeltje favela's moeten krijgen.
Ze zouden zich daar thuisvoelen en die wereld is pas écht aan verbetering toe.

Big Ern | 23-08-08 | 11:17

En morgen lezen we op GS dat Femke Halsema in d'r studietijd 3 jongens en een kip heeft lopen neuqen...

Word beetje een oorlog van beschuldigingen, naisssh!


(ps. lieve Femke, ik geloof best dat je die 3 jongens toen niet hebt lopen neuqen :$)

Harvester | 23-08-08 | 11:17

@Vigil
Je moet ook de azijnbode lezen, het is altijd goed om te weten hoe de "tegenstander" denkt.

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:16

Toen ik nog in Leiden studeerde, werden mensen die de moed hadden om de Telegraaf en plein public te lezen, vaak daarop aangesproken door lieden die zichzelf zeer rechtvaardig en democratisch vonden...

Vigil | 23-08-08 | 11:14

Ahaa! Ik wist het! Rechts lullen en Links .. oh nee, wacht effe, dat klopt niet...

JeGrootmoeder | 23-08-08 | 11:14

@zoalshetis
anti-kraakwet moet er komen, tuurlijk.
Maar die harde optredens tegen krakers vroeger hadden toch ook wel iets, heerlijk die geur van traangas. Alvorens die wet in werking te laten treden, stel ik voor om alle kraakpanden eerst met harde hand te ontruimen.

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:12

@Schoorsteenveger
Er zit een enorm grijs gebied tussen over de schreef gaan en lijdzaam toezien hoe je vrijheden worden gemolesteerd.
GS kenmerkt zich de laatste tijd door lijdzaam toezien en moraalridderij.

CoJoNes | 23-08-08 | 11:12

@Brouhaha | 23-08-08 | 11:08:

Weg met ideologieën? En dan? Je predikt hier chaos, je predikt anarchie.

Reinaert | 23-08-08 | 11:11

Het schoonvegen van de Dam in '70, dat waren pas akties!
Daar ben ik nu nog trots op.

IJzervreter | 23-08-08 | 11:10

Ach gut... Het linkse geteisem gaat jij-bakken. Nu proberen ze wanhopig te onderbouwen waar ze rechts al decennialang van betichten, namelijk dat rechts het Grote Fascistische Kwaad zou vertegenwoordigen (terwijl dat eigenlijk altijd van links is gekomen).
.
Dit hele gedoe toont precies aan waarom het Linkse Geloof zo dom en naief is: slechtheid komt voort uit de mens, en is niet per definitie links of rechts. Maar hoe sterker de ideologie (socialisme, religie) en de overtuiging van het eigen gelijk, hoe groter het gevaar dat deze slechtheid alle kansen krijgt en volledig uit de hand loopt.
.
Daarom: weg met ideologieen en vooral hen die deze ideologieen kritiekloos aanhangen. Daarin schuilt het echte gevaar...

Brouhaha | 23-08-08 | 11:08

Valt mezelf op dat ik een beetje anaal gefixeerd ben, dus daar hoeft een ander niet meer over te beginnen. Zal wel komen omdat ik net een dikke bout gedraaid heb, mentaal nog mee bezig.

Gewinflipt | 23-08-08 | 11:08

@mezelf
eenmaal betrokken was ook genoeg geweest.

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:08

Was uit pure verveling tijdens het vervullen van mijn dienstplicht, vrijwillig betrokken betrokken bij een anti-aktie, zou leuk zijn als je ook kon stemmen op anti-aktie-akties.

Bazooka Joe | 23-08-08 | 11:07

Telegraafhoerrr | 23-08-08 | 10:35

Bedoel je zij aan zij met de politie?

adminitor | 23-08-08 | 11:07

Die georgische proxyserver is dezelfde waarvia ik al die anal creampies met russische schonen het internet op slinger, die blijft wel draaien hoor.

Gewinflipt | 23-08-08 | 11:06

CoJoNes | 23-08-08 | 11:03
Dus eenieder die niet het 'lef' heeft om als 'weldenkend' mens over de schreef gaat is een zielig burgermannetje die niks heeft bij te dragen aan de samenleving?

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:06

Pritt is een verrader and proud of it. Een prittstift in zijn reet, dat moet ie voor straf krijgen.

Gewinflipt | 23-08-08 | 11:04

HitchHiker | 23-08-08 | 10:57
Nou, dit zijn leuke dingen vind ik. Die linkse rakkertjes werden even op hun pikjes getrapt en zijn verongelijkt. De wereld is nog lang niet af, vinden ze, en ze gaan nu samenkomen om ons allen te verkondigen hoe het nu verder moet. Zeker in het licht van de bewegingen van de PvdA, die het religieus fundamentalisme helpt om zich hier blijvend te vestigen ben ik benieuwd naar de motivaties en de te voeren taktieken, maar vooral naar de verantwoording jegens de samenleving als geheel.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 11:04

volgens mij zijn er nu geen betere tijden dan ooit voor een anti-kraakwet. kom op tweede kamer, doe er je voordeel mee. broeinesten van extremisme en andere vuiligheid.

zoalshetis | 23-08-08 | 11:03

Het is exemplarisch, eigenlijk. Allemaal kleinburgerlijke schreeuwerdjes hier, die overal over klagen en vinden dat alles kudt is en daar blijft het dan bij. Stel je toch voor dat de bank erachter komt dat je boos bent en er iets aan doet. Hoe moet het dan met je tophypotheek?
Ondertussen medeplichtig aan het vestigen van een politiestaat, maar hey, Dirk Scheringa accepteert in ieder geval je aanvraag nog voor een nieuwe keuken.
Schijt aan je kroost, net als de babyboomers.

CoJoNes | 23-08-08 | 11:03

van dal | 23-08-08 | 11:01
Vandaar dat die krakerts altijd zo uit hun bek stinken, die likken hun kont ook altijd schoon.

Big Ern | 23-08-08 | 11:03

Eigenlijk is het allemaal de schuld van de dames.
Als jonge jongen met hoog testosteron gehalte ga je naar de club waar de mooiste en gewilligste wijven zitten.
Diegene met de grootste bek die ook het beste koelkasten kan smijten maakt het meeste indruk en mag daarna van bil.
Is dus voor de hand liggend dat je naar links gaat.
Zie mijzelf bijvoorbeeld nog niet vallen voor een rechts religieuze burgertrut
met een zuinig zuigmondje.

bennietboosmaar verd | 23-08-08 | 11:03

papegaaienflats | 23-08-08 | 10:59 elke portier laat zijn vrienden gratis naar binnen..

van dal | 23-08-08 | 11:01

lichtpunt | 23-08-08 | 10:59

edit: aanstormend politiek talent

lichtpunt | 23-08-08 | 11:01

Big Ern | 23-08-08 | 10:59 tja, als mensen honden hebben gaan ze erop lijken, krakers en hun honden zijn het levende bewijs.

van dal | 23-08-08 | 11:01

van dal | 23-08-08 | 10:52
De vraag is dus moest de ME entree betalen aan Pritt, zo niet dan blijft mijn stelling overeind staan.

papegaaienflats | 23-08-08 | 10:59

Ik heb ooit gesolliciteerd naar de functie 'manager plakbrigade' (om de boel van binnenuit te saboteren) maar politiek aanstormend talent kreeg waarschijnlijk de voorkeur.

lichtpunt | 23-08-08 | 10:59

van dal | 23-08-08 | 10:50
En die stinkhondjes, vallen die daar soms ook onder?

Big Ern | 23-08-08 | 10:59

.. ja, het debat van Fem en duyf over aksies. Helaasch is het idiote verleden niet weg te poetsen met een een simpel "sorryhor", daar is de schade te groot voor. Zo zitten we nog steeds met een kraakwet die vandaag de dag nog onderdak en vrijstaat biedt aan immer kwaadaardige fossielen uit dien tyd.

Jan Passant | 23-08-08 | 10:58

ernstig Gaap. WHo cares? dit gaat toch helemaal nergens over. Dat GS uit NSB-ers to be bestaat is ook geen nieuws. Volgende topic

HitchHiker | 23-08-08 | 10:57

Sangoni | 23-08-08 | 10:55
En ik wil ook meer over die geheimzinnige Georgische proxyserver weten.

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 10:57

Overigens zou ik wel graag de kopie van de mail zien, voordat ik moord en brand roep. Voor hetzelfde geld is dit een typisch gevalletje van stemming meten onder de achterban, om zo de toekomstige nieuwszetting te analyseren.

Sangoni | 23-08-08 | 10:55

Even een gedachtenexperiment:
Als 'weldenkend mens' vind ik die aangekondigde bijeenkomst in De Balie eigenlijk helemaal niet kunnen. Sterker nog, ik vind die bijeenkomst een gevaar voor onze samenleving. Als ik nu een aantal 'weldenkende' medestanders vind, heb ik dan het morele recht, nee de morele plicht om die bijeenkomst met alle middelen te verstoren?

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 10:55

papegaaienflats | 23-08-08 | 10:50 niet integer, hij was de portier...

van dal | 23-08-08 | 10:52

Big Ern | 23-08-08 | 10:49 brandstichten en niet wassen valt allemaal in het "etc".. etc.."

van dal | 23-08-08 | 10:50

Voor een NSB-erT was Pritt wel bijzonder integer.

papegaaienflats | 23-08-08 | 10:50

@Creaguurder | 23-08-08 | 10:48
Vergeet brandstichten niet...

Big Ern | 23-08-08 | 10:49

Creaguurder | 23-08-08 | 10:48 én, niet wassen, lees ik net...

van dal | 23-08-08 | 10:49

linkse mensen zijn eigenlijk een beetje zielig. ze zijn vroeger veel gepest en er is een duidelijke correlatie met hun politieke engagement.
deze poging van links is weer een duidelijk voorbeeld dat ze beter stil kunnen zitten als ze geknipt worden, aangezien ze het niet in zich hebben om een goed partijtje te pesten. laat staan dat ze hun feiten goed hebben.

zoalshetis | 23-08-08 | 10:49

Links=
Schreeuwen en brullen, discrimineren, demoniseren, moorden, inbreken, kraken, belastingen verhogen, uitkeringen trekken, nog meer schreeuwen, taartgooien, politici bedreigen, bedrijven bedreigen, kritische burgers bedreigen, zielig doen, subsidies verdelen onder elkaar of juist alleen voor eigengewin, fascistische dingen doen -hun wil is wet-, nog meer slopen, kraken en schreeuwen, ruiten ingooien, oorlogsmisdadigers aan uitkeringen en woningen helpen (260000 gezichten), liegende criminele uitgeprocedeerde asielzoekers helpen en bijstaan in hun criminele akties, nog meer bedreigen, de discrimnerende islam verdedigen en etc.. etc...

En vooral niet op de inhoud ingaan, of met steekhoudende argumenten komen of mensen als gelijke behandelen en de samenleving beter maken.

Creaguurder | 23-08-08 | 10:48

And all of the time it was just harmless tobacco I was smoking (naar Mr Burns)

robert1 | 23-08-08 | 10:46

van dal | 23-08-08 | 10:34 Ik heb 3 jaar lang wasmachines en amerikaanse koelkasten via supersmalle trapjes naar 4 hoog gesjouwd. Voor IT's bezorgservice. Wel met zijn tweeën, dat dan weer wel. Toen kon je een eiken balk op mijn biceps kapotslaan.

Willianus Wortelus | 23-08-08 | 10:45

Onthoudt goed, jongens en meisjes, de wet is er om strikt te gehoorzamen!
Eischt den Regeering een chip in uw ID-Karte, dan heeft u dat maar te slikken. Belastingen naar 60%? Niet zeuren, het is de wet.
Electronisch kinddossier? Het is in uw eigen belang.

Stelletje lafbekken.

CoJoNes | 23-08-08 | 10:44

Geen stijl hoor, maar wel grappig.

sjim panzee | 23-08-08 | 10:41

Links of rechts mee gedaan aan wet overtredende activiteiten, of terrorisme en terreur (nog erger lijkt me), dat maakt mij niet uit. Wanneer iemand dat gedaan heeft moeten ze nu verantwoording afleggen, als dat ze nu in hun reedt bijt is dat dus eigen schuld. Het kan niet zo zijn dat invloedrijke posities worden bemand door "criminelen" en met name binnen de politiek niet!
.
Dussss grote schoonmaak lijkt me niet verkeerd, daarna nieuwe verkiezingen. Go get them you journalistic tigers! Dus heren en dames politici biechten maar om de schade te beperken.
.
*gniffelt*

lachspier | 23-08-08 | 10:41

Staat het lieverdje niet al tig jaar bij Duyvenkak in zn schuur?

Big Ern | 23-08-08 | 10:39

Maagdenvlies-bezetting was in '69 - Parijs was '68, Amsterdam hobbelde er een jaartje achteraan.

colonnecinco | 23-08-08 | 10:39

Ik lees in de volledig in traditie vormgegeven Trots-op-acties-flyer:
'... enfin, dingen waarvan weldenkende mensen zeggen: “Ja, daar zit wel iets in”. Zaken die nog niet wettelijk zijn vastgelegd of niet worden nageleefd. Dan is het dus nodig om te zorgen dat dat wel gebeurt.'
Okee, één vraag aan al die trotse mensen die gaan feesten in De Balie: wie o wie mag bepalen wat een 'weldenkend mens' is? Waar haal je de arrogantie vandaan om jezelf het recht toe te bedelen te beschikken wie weldenkend is en wie dat niet is?
Die treinkapers bijvoorbeeld, waren dat wel of geen weldenkende mensen? IRA. ETA, RAF, RARA, Hofstadgroep, Al Qaida, wie is hier weldenkend en waarom? Wie is hier niet weldenkend en waarom?

Schoorsteenveger | 23-08-08 | 10:37

@van dal | 23-08-08 | 10:34:

Ooit een kraker van dichtbij gezien? Dan wéét je dat dergelijke lieden het niet op wasmachines hebben. Op douches trouwens ook niet. Zelfs niet op wastafels.

Koelkasten: logisch, je mot ergens je linksdraaiende yoghurt goed houden.

Reinaert | 23-08-08 | 10:37

"Juist het feit dat Duyvendak van zijn verleden afstand nam, inspireerde De Rijk – de zwager van Duyvendak overigens – tot de actieverkiezingen op 28 september in De Balie. ‘Links en activistisch links is ineens in de verdediging gedrukt. Hoogste tijd dat wij onze tanden laten zien, want niets verandert vanzelf, acties blijven nodig, de wereld is nog lang niet klaar en af. Samengevat, wij gaan niet duiken.’"

Mind you, de wereld is nog lang niet klaar en af. Hoe debiel kun je zijn? Opmaat voor massamoord, meer is het niet.

nattebever | 23-08-08 | 10:37

Je bent zo onderhand een saaie lul lijkt het wel als je in je jeugd niet voor een betere wereld met de politie hebt gevochten

Telegraafhoerrr | 23-08-08 | 10:35

-edit | 23-08-08 | 10:30 koelkasten ja, die wegen niet zoveel, het waren helden geweest als ze wasmachines naar vierhoog hadden gesjouwd...

van dal | 23-08-08 | 10:34

lol@redactieraad
lol@georgische proxy (de ironie!)
lol@pathetische linkse truukjes.

Sangoni | 23-08-08 | 10:33

Van Neukelenburg | 23-08-08 | 10:32 precies, pritt heeft toen wel die deur behoed voor inbeuken, dát dan weer wél..

van dal | 23-08-08 | 10:33

Go Pritt!! +1

Van Neukelenburg | 23-08-08 | 10:32

Kloothommel jr | 23-08-08 | 10:29 heb je ook een linkje naar foto's?

van dal | 23-08-08 | 10:31

Lucasdelinkselul?

Big Ern | 23-08-08 | 10:30

Het grote verwerken is begonnen. Wat ik mij de laatste weken afvraag: hoe praten die krakers die destijds van 4 hoog complete koelkasten naar de ME gooiden hun acties goedpraten. Beetje ludiek actievoeren: Ok. Maar dit overschrijdt elke grens.

-edit | 23-08-08 | 10:30

@van dal | 23-08-08 | 10:28

bert gaat inderdaad met de trein, het is tenslotte een linkse lul he

Kloothommel jr | 23-08-08 | 10:29

Kloothommel jr | 23-08-08 | 10:27 NSBert... alsof bert met de trein gaat...

van dal | 23-08-08 | 10:28

Pritt Stift handelt in de geest van de Televaag. Hoera......

hannes de boender | 23-08-08 | 10:28

+100 voor diegene die Femke een taart in haar schijnheilig smoelwerk gooit. Dat is een actie die ik wel wil nomineren.

Remington.223 | 23-08-08 | 10:28

Pritt was toen al een gezagsgetrouwe NSBérT

Kloothommel jr | 23-08-08 | 10:27

Ben ooit op het dak van StuFi in 050 geklommen. Gewoon omdat het kon. Sla dat!

CoJoNes | 23-08-08 | 10:27

Geen steyl is buitengewoon integer! Het zal een moeilijke maar moedige beslissing worden. De cumpanie audi's kunnen bij mij in bewaring worden gegeven.

Bluto Blutarsky | 23-08-08 | 10:26

Keurige damage-control.
En Aptroot is hypocriet eerste klas.

Alex J | 23-08-08 | 10:26

nou, Campion, kom er maar in!

van dal | 23-08-08 | 10:26

NSB!

Naldje | 23-08-08 | 10:25

stelletje rebellen...

eeneind | 23-08-08 | 10:24

1940-1945 zou een leuke tijd voor je zijn geweest Pritt.....

Octavianus | 23-08-08 | 10:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl