Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Israëlier knalt Palestijn in voet. auw.

israelpoef.jpg Op sommige plekken is het nooit vakantie. Neem nou Israël. Vandaag zijn beelden vrijgegeven van een IDF-soldaat die een Palestijnse arrestant van een halve meter een rubberen kogel door zijn voet jaagt. RAAK! Om er zeker van te zijn dat de man geraakt wordt is hij geblinddoekt, geboeid en wordt hij door een andere soldaat vastgehouden. Zionistische daad van agressie of take 4, scene 2 uit Pallywood. Tot zo ver uw portie zandbakwaanzin op maandagochtend. Iemand een matzes?

Reaguursels

Inloggen

@ Buks | 21-07-08 | 13:48
Nog eens inhakend.
Je vermeldt eerder dat je zegt “staat er op de kaart van voor 1948 niet Palestina” en later zeg je “waaronder 28 engelse mandaat soldaten.” Waarmee je dus aangeeft dat je weet dat het Engels mandaatgebied was en dus niet een “staat Palestina” waarmee je dus letterlijk aangeeft dat je bewust lariekoek probeert te verkopen in de klaarblijkelijke hoop dat men niet doorheeft dat je bewust lulkoek aan het verkopen bent. Of je lult maar wat om vooral veel reaguursels uit te braken.
.
“Buks | 21-07-08 | 14:13 “Het gebied dat de Engelse aan de Joden hebben gegeven is duidelijk” Het was dus Engels mandaatgebied, ze zaten daar dus samen met de Fransen in opdracht van een “volkerenbond” wat later een VN werd. Dus hoezo “Het gebied dat de Engelse aan de Joden hebben gegeven” ?
.
Je lulde ook maar een eind in de ruimte. Kortom, u is een ordinaire spammer en herhalio en vooral een vervelio.
.
Hoe verrassend nietwaar. Zegt wel veel over jou en je karakter. Of liever gezegd het ontbreken daarvan.
Net of we niet dagelijks dergelijke dingen via het Hoernaal etc uit onder andere Hilversum voorgeschoteld krijgen.
U is “Zum Kotzen”.
.
Doet mij wel denken aan iets als die Probo Koala aan wiens lading een tien of 15 mensen aan waren overleden (het veranderde nogal).
Duizenden lagen te kreperen langs de wegkant of in ziekenhuizen volgens het opgehangen verhaal.
Alleen heeft niemand een 15 lijken boven water gekregen en die duizenden kreperende inlanders waren ineens ook onvindbaar.
Kan me herinneren dat er toen een aantal rapporten op tafel kwamen waaronder die van een Greenpeace die letterlijk als conclusie vermeldde dat het niet waarschijnlijk, noch aannemelijk was dat een dergelijke lading dergelijke gevolgen kon hebben.
Maar tot op de dag van vandaag blijft men hetzelfde verhaal ophangen.
.
Valt dan voor mij in dezelfde categorie als die van de uitstervende ijsberen en een verdwijnende Noordpool wat de Fabeltjeskrant nu op dagelijkse basis ook aan het verkondigen is.

said_fred | 23-07-08 | 15:41

@UnaaitOnSSteeds
Zonder jou zouden er minder domme quotes zijn.

BaadErInMeinhof | 23-07-08 | 01:01

Zonder Israel zou er geen konflikt zijn

UnaaitOnSSteeds | 23-07-08 | 00:52

Subtiele voorhamer nee jij moet de cameraman niet bedanken.
(het was trouwens een 14jarige meisje), maar de isrealische organisatie beth salem die camera's geeft aan de palestijnen om te filmen wat de kolonisten doen.
Subtiele Voorhamer soort types als jou met uitspraken als''breek zijn poot...'' hebben 5,99 miljard mensen op de wereld last van en namens de 5,99 miljard mensen.
Get a life dude.
En doe je eigen ding breek jij zijn poot maar of nee wacht je bent zo dik en lui dat je een vliegtuig niet eens in kan.

luie.nl´ers | 22-07-08 | 22:06

Wat jullie ook zeggen, ik vindt het zonde van zo'n dure rubberen kogel.
Breek zijn poot gewoon door erover heen te rijden.
Dan had je die rubberen kogel kunnen gebruiken om de cameraman af te knallen.
Anyway, toch een leuk filmpje, bedankt cameraman!!!!!

Subtiele Voorhamer | 22-07-08 | 19:08

@ Buks | 21-07-08 | 12:35
“Hoe kan je kritiek op de palestijnen geven als hun daden voort vloeien uit de bezetting van Palestina.”
Enkel, er heeft nooit een “staat palestina” bestaan, nog bestaat of bestond er een “palestijns” volk. Wat iedereen weet die verder kijkt en wil kijken als zijn neus lang is en daarin schuilt ook het probleem vrees ik.
.
“Zonder die bezetting hadden de palestijnen zich niet hoeven verzetten en hadden HAMAS en PLO niet bestaan. Bezetting lokt verzet uit.” Is dezelfde lading domme lulkoek.
.
"Israel heeft palestijnse burgers als slachtoffer gekozen van hun bezetting en nederzettingen beleid. dus elke vorm van Verzet is gerechtvaardig.
Al blazen ze een hele bus met Israeliers op"
Gij hebt een zieke geest. What els is new ?

said_fred | 22-07-08 | 17:24

Ze moeten leren van de Nederlanders op Ambon , allemaal de handen afhakken! hoezo wij zijn zo braaf???

nongkrong | 22-07-08 | 16:44

Wat praat je dom, natuurlijk hebben Israeliers meer rechten in Israel dan Palestijnen. Nederlanders hebben in Nederland toch ook meer rechten dan Duiters in Nederland?!
Worden die Duitsers Nederlanders, dan krijgen ze dezelfde rechten.

"De gefilmde militair is vandaag aangehouden, heeft het Israëlische leger laten weten. Volgens een woordvoerder zullen na het onderzoek passende maatregelen genomen worden tegen de militair."
www.elsevier.nl/web/10196481/Nieuws/Bu...

BOEM! Ik weet niet wat voor shit jullie hier lullen over wel Israel geen Israel, maar wat die mannetje daar deed was een fout en hij is aangehouden.

Nathaniel | 22-07-08 | 16:29

DANIEL565
Waar heb je die regeltjes van gekoppieerd en geplakt, waar je nu mee aankomt dat zijn regeltjes die islamitische leiders in het jaar 800 hebben verzonnen geloof ik. Geloof je nou echt dat dat nu van toepassing is in islamitische landen. En dan heb ik het niet over iran en afghanistan want dat zijn sji-ieten. En ook niet over saudi arabie want die sporen ook niet.
Als je kijkt naar het jaar 800 waar jij het nu over hebt dan werden Joden vervolgd en als ze de kans kregen konden ze vluchten naar een ander land. En ze vluchten meestal naar noord afrika, daar kon iedereen in alle vrijheid zijn geloof uitoefenen en zijn cultuur behouden. Ja ze betaalde meer belasting en ja je mocht geen weeskinderen adopteren en ze volgens jouw geloof opvoeden maar dat is iets heel anders dan ophangen of kruisigen zoals ze deden met de joden hier in west europa dus hou aub op met je nonsens over dat de joden het beter hadden in europa. Er wonen nu zelfs nog miljoenen joden in noord afrika.

BAADERUBNEINHOF
je hebt helemaal gelijk de palestijnen hebben een veel rijkere achtergrond en wie de olie in handen heeft, heeft de wereld in handen. Alleen zijn de regeringen/koningen in saudi arabie, kuweit en de emiraten en de wat kleinere oliestaten helaas kontelikkers van amerika en het westen en interesseert het geloof of hun broeders hun niets.

GERMONSTER
de wereldmedia word inderdaad beheerst door de joodse bevolking, dit vind ik trouwens wel heel knap omdat ze met zo weinigen zijn. Maar ze hebben al eeuwen lang geleerd generatie op generatie dat als ze willen overleven, omdat ze zo in de minderheid zijn. Ze 2 dingen moeten beheerse op de wereld. Dat is de publieke opinie en de geldstroom.
Dit is niet iets wat ik zelf heb verzonnen, misschien moet je je maar eens eerst gaan verdiepen in de wereld en zijn geschiedenis voordat je iemand voor gek uitmaakt.

En ik heb daarnaast niets tegen joden, ik heb alleen wat tegen zionisten. Dit zijn de joodse extremisten die zich superieur vinden en beter dan de rest. De joodse mensen in Nederland vind ik een groot voorbeeld van goed gelovige en eerlijke mensen. Het is vooral een klein deel extremisten en een klein deel met grote belangrijke wereldposten in de wereld die het verpesten voor eigenlijk de hele wereldvrede.

taza | 22-07-08 | 16:07

test

test

Claude Balsaques | 22-07-08 | 14:12

@BUKS
Wat ben jij dom en wat getuigen je reacties van een tekort aan wereldkennis en mensen kennis. Je lijkt wel een Arabier.
1. klagen, vooral heel veel klagen.
2. niet constructief zijn.

Iedereen heeft het over de banden tussen Israel en bijvoorbeeld Europa of de USA. Het leuke hiervan is dat de Palestijnen een veel rijkere achterban hebben, met veel meer invloed. Namelijk alle oliestaten.

Het is jammer dat Arabieren vooral zoveel klagen en eigenlijk elkaar ook allemaal bestrijden of op zijn minst in de drek laten zakken.

Volgens mij heeft Israel van woestijngrond vruchtbare grond gemaakt en hebben ze banden met alle wereldorganisaties. Wat weerhoudt Arabieren ervan dit ook te doen? ze zijn met meer en hebben olie, kortom succes verzekerd.

maar nee hoor, klagen, klagen en klagen, op je reet zitten en niet constructief zijn.

En ik las in een comment 1948 als jaar van het weggeven. Dat moet 1928 zijn, even opletten tijdens geschiedenis in plaats van uit je neus eten.
Plumeau BUKS, taza, UnaaitOnSSteeds.

BaadErInMeinhof | 22-07-08 | 11:32

Taza denkt dat de Islam superieur is aan andere geloven. Volgens hem is het alleen onder de heerschappij van de Islam echt vrede. Ik stel voor dat Moslims die er zo over denken, onderworpen worden aan dezelfde wetten waar Joden onder Islamitische heerschappij onder moeten leven.

Dus hogere belastingen, geen rechtsgelijkheid (voor de Islamitische rechtbank is de getuigenis van een Jood is minder waard dan die van een Moslim), permanente geinstitutionaliseerde discrminatie, verbod op Moskeen die er uitzien als een Moskee, verbod op openbare uitingen van Islam, in beslag name van Islamitische weeskinderen die vervolgens niet-Islamitische worden opgevoed.

Dat zouden onder andere de konsekwenties voor Moslims zijn als de regels die ze voor Joden hebben bedacht voor henzelf zouden gelden.

Het Jodendom zou net zo erg als de Islam zijn, ware het niet dat het dankzij 2000 jaar onderdrukking geleerd heeft dat het alleen in het eigen land de baas mag zijn.

En zelfs dat niet.

daniel565 | 22-07-08 | 08:44

@Taza
Mijn god zeg, het wordt tijd dat je in een gesticht opgenomen wordt, oh wacht dat ben je al, het heet "Nederland".

Wat voor zieke geest denkt dat het nieuws op de planeet door "joden" wordt bepaald ? Heb je dan niets van WO2 geleerd ???

Of ben je soms een moslim, opgevoed en grootgebracht met joden haat omdat de arabische wereld minder voorstelt dan wat dan ook ?

Tjemig.

GerMonster | 22-07-08 | 08:20

@Pearly | 22-07-08 | 01:07
Oh, als het in de bijbel staat dan zal het wel zo zijn. Sinds wanneer hechten we waarde aan dat sprookjesboek?

prodigy | 22-07-08 | 07:35

www.convert.org/

Wat een onzin, iedereen kan joods worden netzoals iedereen Moslim of Christen kan worden. Het is alleen veel lastiger om je te bekeren tot het jodendom omdat dit tot voor kort -voor het bestaan van Israel- een gevaarlijke zaak was. Het mocht niet van de Christenen en Moslims. Toch denk ik dat de wereld er beter uit zou zien als iedere godsdienst, met name de Islam, zich zoals het Jodendom zou gedragen: Dus niet actief mensen bekeren, en het zelfs moeilijk maken voor nieuwkomers om je te bekeren. Maar de Islam moet de hele wereld veroveren en heeft dus een opdracht om zieltjes te winnen. Vandaar het gelazer.

Jodendom is geen ras, dat zie je ook aan Joden in Israel die van alle kleuren en soorten zijn. Je hebt zwarte Joden, blanke Joden, Arabische Joden, etc.

Ook het Israelische leger bestaat niet uit uitsluitend Joden. Er dienen Druzen, Bedouinen en andere Moslims. Er is geen wettelijk verschil tussen niet-Joden en Joden, met die uitzondering dat niet-Joden geen dienstplicht kennen en dus 3 jaar voorsprong hebben op hun joodse collega's wat arbeidsmarkt en studie betreft.

daniel565 | 22-07-08 | 07:11

Inderdaad LUIE.NLERS

Jodendom is een racistisch geloof, joden zijn het uitverkoren volk en israelische burgers hebben meer rechten dan de palestijnse burgers IN israel en dat noemt men een democratie en een voorbeeld volgens amerika.

Daarnaast kun je je geeneens bekeren tot het joodse geloof. Je bent er mee geboren of niet.

taza | 22-07-08 | 02:54

Oorzaak en gevolg = Zonder Israel geen conflict

UnaaitOnSSteeds | 22-07-08 | 02:42

campion
waarom stel jij zoveel vragen.
Ok ik zal ze beantwoorden 1. nee ben geen 13.
2.En mijn ouders zijn geen neef en nicht.
Ik stel jou nu de vragen.
Een land als isreal dat alleen maar vrede wilt. waarom accepteerd het alleen joden als staatsburgers en geen mensen met andere relegies.
waarom mogen mensen in isreal niet demonsteren.
Isrealische leger dat alleen maar joodse mensen heeft hoe kunnen zij de kampen bewaken ?
Isrealische kolonisten vallen de palestijnen lastig en de leger grijpt in door met de kolonisten mee te doen.
Gelukkig zijn er ook genoeg goede isrealis en joden.Mee daar eens een voorbeeld van!\
Ps: voor iedereen die zegt gooi er een bom op.
Je bent***** ver verwijdert van het gebied wat te denken van de palestijnen en isrealis die de situatie zelf haten en vrede wilt terwijl er een groep is die er niet tegen kan en wilt.

luie.nl´ers | 22-07-08 | 02:38

Dus die soldaat krijgt op zn flikker van zn commandant niet omdat ie geschoten heeft maar omdat ie zo dom was om gefilmd te worden. Verder triest alle comments die zeggen 'zij begonnen', 'zij zijn net zo erg' bla bla bla. Opdelen dat land en verder tot de orde van de dag graag.

zooishettoch | 22-07-08 | 02:25

Werd gevraagd om de joodse nieuwszenders en kranten, hieronder een lijst en zij bepalen wat er op tv word getoond. Verklaar mij maar eens waarom dat filmpje niet wordt getoond in amerika

en de uitspraak dat de media ANTI israel is van PEARLY is gewoon te belachelijk om er op in te gaan.

ABC
CBS
Time-Warner (CNN)
AT&T
BICOM
Bloomberg
Daily Telegraph
Disney and the American Broadcasting Company
Global Television
Metro Goldwyn Mayer motion picture studio
Motorola
MTV
National Broadcasting Company (NBC)
Newsweek (see also Washington Post)
NY Daily News & U.S. News and World Report & Atlantic Monthly
NY Times
Paramount motion picture studio
Public Relations
Random House Books
Time-Warner
Trimark
Viacom
Washington Post and Newsweek

Pearly vind dat we de bijbel maar eens goed moeten lezen, in de bijbel staat niet dat je kruistochten moet houden om massamoorden te plegen wereldwijd. Jeruzalem is joods, christelijk en islamitisch. Alle geloven hebben er een thuis. De tijden dat het er vreedzaam was, was altijd onder islamitisch bewind omdat in de islam alle geloven welkom zijn. Het is vooral het christelijke geloof wat veel dood en verderf daar heeft gezaaid en de laatste halve eeuw het jodendom.

En kom aub met feiten aan als je wilt reageren, feit is dat joden altijd eeuwenlang vreedzaam in de arabische landen hebben geleefd terwijl ze werden vervolgd in Europa. Ik ben ook niet trots op de geschiedenis van europa maar het is een feit.

taza | 22-07-08 | 02:19

De voet is trouwens nu martelaar en zal weldra in het hiernamaals zijn 32 geurvreters ontvangen dus waar hebben we het over

campion | 22-07-08 | 01:53

Net als de Palestijnen zelf missen de Buksen van deze wereld nooit een kans om een kans te missen

campion | 22-07-08 | 01:51

De soldaten foeljeerden de sjawl direct en daardoor denk ik dat ze hem niet vertrouwden en schoten om hem te verrassen, in het denkelijk geval dat hij een bommetje droeg. Gevalletje van safety first en humaner dan de pallies het doen.

nl.youtube.com/watch?v=59C17RJoyVU

bottehond | 22-07-08 | 01:51

@Buks en consorten

Als reactie op je 'bezetting roept verzet op' is mij antwoord simpel de naam van een man: Gandhi.
Geweldloos verzet en een Palestijnse staat is er in 10 jaar en het gemiddelde Palestijnse inkomen zal dan minstens verdriedubbeld zijn.
Gooi een steen en verwacht wat terug.
Ga zitten met een spandoek en doe niks en de Israeli's zullen moeten optreden als tijdens de Joodse verzet acties tegen de ontruiming nederzettingen op Gaza. Meer geweld en de rest van de wereld zal echt over ze vallen. Nu heeft de IDF argumenten voor hun handelen.

Verder deze gratis tip, noem de Israeli's geen nazi's. Als de Israeli's immers in die aanduiding gaan geloven, beginnen ze een 'endlosung' waarna de Palestijn binnen 3 jaar uit Israel verdwenen is. Nu neemt de Palestijnse bevolking alleen maar toe, dat duidt niet op een serieuze genocide.

P.s. De noodzaak van het gooien van de atoombom op Japan is omstreden in de westerse historische literatuur. Binnen de wetenschappers van het Manhattanprogramma was er ook een serieus voorstel om eerste de atoombom op een onbewoont eiland te gooien met een paar Japanse waarnemers.

P.s.s. Een serieuze atoomaanval op Israel zal de gezondheid van de Palestijnse gebieden niet te goeden komen.

Egbert Betweter | 22-07-08 | 01:43

Bij de recente uitruilruil werdbehalve een heleboel lijken over en weer door Hezbollah de psychopaat Samir Kantar als held binnengehaald. Samir Kantar zat in Israelische gevangenschap omdat hij o.a. een Israelische vader en diens 4 jarig dochtertje vermoord had. Kantar had toegegeven dat hij eerst de vader voor de ogen van het kind afslachtte om beiden meer te laten lijden, daarna verbrijzelde hij haar schedel met de kolf van zijn geweer en sloeg haar hoofd verder kapot tegen een rots. Kantar is nog steeds trots op zijn daad en zegt dit weer te zullen doen, en nog steeds als martelaar voor de Islamitische/palestijnse zaak te willen sterven. Hezbollah noemt hem 'een voorbeeld'.
De foto's van de uitruil spreken boekdelen.
Voor Israel was het een dag van diepe rouw.
Hezbollah maakte er een feest van, vol pracht en praal en veel doodsverering. Een overwinning.

Dat was het ook: Een overwinning op de vrede, op de humaniteit, op het leven zelf.

En dan noemen types als taza Israel een 'naziland'.
Over de Kantar's, en de brede verering van dit soort psychopatische moordenaars en hun vele evenknieen zwijgen ze altijd. Hun mond zit te vol met het aankaarten van misdaden van de Israeliers.

campion | 22-07-08 | 01:10

volgens de bijbel is het gebied wat van oorsprong van de joden is nog groter als wat ze nu na 1948 ooit bezit hebben.
De media is op de hand van de moslims als ik het ff zo grof mag zeggen.
wat de raketten veroorzaken in israel komt nauwelijks op tv. dat is in groot contrast met die klote teen .walg trouwens nu wel beetje echt van die anti joden hier. die er maar op los wauwen als het maar in het nadeel van israel is.israel wilt vrede maar daar willen ze niet de overgebleven joden voor opofferen. en daarbij weet iedere moslim en christenen wat joods grondgebied is.de christenen hebben het zelfs uitgebreid geschreven dat de stoet joden gingen van uit egypte naar het beloofde land waar toen niemand woonde.
de palestijnen werden door arafat het palestijnse volk genoemd .

Pearly | 22-07-08 | 01:07

luie.nl´ers | 22-07-08 | 00:00
Ben je dertien en zijn je ouders neef en nicht van elkaar of zoiets?
Dan zij je volstrekt debiele commentaar geoorloofd.
Anders: Ga es deaud.

campion | 22-07-08 | 00:23

taza | 21-07-08 | 23:32 Hoeveel antizionistisch cliche kun je kwijt in een post? Om maar met de 'de media is in handen van joden' riedel te beginnen.

Hieronder de top 10 van s werelds grootste mediabedrijven. Mag jij zeggen van welke joden ze zijn....

1) AOL Time Warner
2) Disney
3) NBC General Electric
4) News Corp (Murdoch)
5) Bertelsmann
6) AT&T Liberty
7) Viacom
8) Seagram
9) Sony
10) Vivendi

campion | 22-07-08 | 00:18

sow ik vind het erg dat een soldaat dit kan aanrichten en dat hier mensen zijn die het goed keuren dat dit gebeurt.
Dan moet je niet verbaast staan dat mensen het leuk/goed vonden dat een vliegtuigje een gebouw in amerika in vliegt.
De haat veroorzaak je zelf.
Sommige hier zeggen gooi er een bom op.
Nou doe het zelf. regel eens 1 x wat zelf.
Nederland stelt echt niets voor.
Als je nederland zegt in de arabishce landen denken ze dat het een staat is van amerika.

luie.nl´ers | 22-07-08 | 00:00

Grappig dat je zo redeneert, alleen zou het mooi zijn als het zo zwart wit zou zijn. In deze oorlog waarbij een discussie over de uiteindelijke veroorzaker te complex is om een duidelijk antwoord te kunnen verschaffen wijs je zonder blikken of blozen een veroorzaker aan. Wie woonden er ook al weer voor de 2e Wereldoorlog in Palestina? Daar ligt de primaire oorzaak, nu zijn er allerlei secundaire oorzaken bijgekomen die de geweldspiraal in stand houden.

Met jouw visie zou het er op neerkomen dat wanneer partijleden van het Vlaams Blok besluiten dat Nederland tot Vlaanderen behoort en met stokken en stenen Valkenburg aanvallen wij gelijk heel Belgie weg mogen vegen. Colleteral Damage.

Oh ja, en het is eerder 1 op 5...

prodigy | 21-07-08 | 23:53

prodigy

Ken jij een conflict in de wereld waar de slachtoffers evenredig of naar rato verdeeld zijn? Tsjetsenië misschien? Sudan?

De Palestijnen hebben hun oorlog tegen Israel ontketend NA het ondertekenen van een vredesverdrag. Als gevolg daarvan zijn 1500 Israeli's vermoord. Dat was nergens voor nodig. In die oorlog die de Palestijnen zelf ontketend hebben nadat ze dus van Israel de nodige consessies kregen, zijn 4500 Palestijnen omgekomen. Ik vind een ratio van 1 op 3 niet zo heel erg slecht. Het verschil zou eigenlijk groter moeten.

Vergelijk dat maar met Darfur waar 400.000 slachtoffers zijn gevallen terwijl het nog altijd goed gaat met de Janjaweed. Of kijk naar Nederland hoeveel slachtoffers het maakt onder de Afghaanse bevolking in de strijd tegen de Taliban.

Wie in een conflict verwikkeld is wil winnen. Om te winnen moet je minder verliezen leiden dan je tegenstander. Hoe groter dit verschil is, des te groter de overwinning.

Sommige mensen noemen dat buitenproportioneel, maar die mensen weten niet wat oorlog is.

daniel565 | 21-07-08 | 23:36

Gelukkig krijgen steeds meer mensen door dat israel zich als een 2de naziland gedraagt en op een dag zal Amerika zijn macht verliezen en dan zal Israel veel moeite hebben met het steun in miljarden dollars dat ze krijgen en met zijn bestaan op zich.

Dit filmpje is niet eens op de amerikaanse nieuwszenders verschenen, bang dat ze zijn op kritiek van hun broederland en natuurlijk omdat de grootste media-eigenaren in joods eigendom zijn.

Mensen die hier reageren en nog altijd palestijnen in een kwaad daglicht proberen te zetten wil ik alleen vragen of ze het ook normaal zouden vinden als duitsland nederland weer gaat bezetten en of het vreemd zou zijn als er nederlanders in opstand zouden komen ???

Ik denk dat het antwoord NEE is. Palestina is bezet gebied en Israel is de agressor die daar niks te zoeken heeft.

taza | 21-07-08 | 23:32

Zou ik ook niet doen, Andersom Dag, die in Israel ontwikkelde Intel Core2 Duo processoren zijn veel te goed. Vergeet je ook nooit meer een berichtje achter te laten op geenstijl? Dit soort reactie formulieren zijn deels door Israeli's ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld ook chat via ICQ en dat soort programma's.

Oh, en als je ernstig ziek wordt wel even vragen om vooral geen Israelische behandelmethodes of producten te gebruiken zodat je snel dood gaat. Op medisch gebied is Israel namelijk onnavolgbaar daar waar het kankerbestrijding en hartproblemen betreft, en ik kan me goed voorstellen dat je niet zou willen dat jouw of het leven van een van jouw dierbaren gered wordt door zo'n vreselijk Israelisch product.

daniel565 | 21-07-08 | 23:23

Enige nuancering is hier denk ik wel op zijn plaats, nogmaals ik ga hier geen van de partijen als veroorzaker van het conflict aanwijzen of "meest fout", maar de reactie van o.a. daniel565 impliceert dat de Palestijnen een bloedbad aanrichten onder de Joden. De cijfers spreken dit echter tegen. Israël wordt voor driekwart bevolkt door Joden, slechts een zesde is Moslim. Redelijkerwijs mag je concluderen dat het aantal Moslims ongeveer gelijk is aan het aantal Palestijnen en dat bij gelijkwaardige gewelddadigheden de verhoudingen van slachtoffers tussen de 2 partijen naar rato verdeeld zou zijn. Alleen is dit totaal niet het geval. Over de afgelopen 8 jaar bedraagt het aantal joodse slachtoffers 1057, het aantal Palestijnse slachtoffers bedraagt 4862. Even (heel) kort door de bocht komt het erop neer dat 1 op de 200 Palestijnen de dood vind door geweld uit Joodse hoek, tegen 1 op de 4700 bij de Joden.

Ik kan best begrijpen dat er onder de Palestijnen een flinke haat bestaat voor de Joden die los staat van religie alleen al door het verlies van familie/vrienden door geweld van de tegenpartij. Dat begrip staat los van wat ik persoonlijk vind van hun religie(en overigens het hele abrahamisme).

prodigy | 21-07-08 | 23:17

"... en nu ga je dansen, kloodtzak"

JCDecaux | 21-07-08 | 23:09

Koop al jaren geen israelische producten, Kettler plastic kassies en zo maar ook de advocados worden altijd even onderworpen aan afkomst test.

Andersom dag | 21-07-08 | 23:03

En waar is Joris Luyendijk (weer) wanneer je hem echt nodig hebt?

Dundunbanza | 21-07-08 | 22:15

Club662, je maakt weinig reclame voor je Heilige Land.
Gaat eens hekken bouwen rond je woestijn ofzeau!

Dundunbanza | 21-07-08 | 22:06

Wanneer krijgt Gretta zo'n behandeling?

Dundunbanza | 21-07-08 | 22:03

Buks | 21-07-08 | 20:59 Als je schrijft: 'Inderdaad is het raar dat er een land is gesticht door illigale immigranten uit europa en rusland die de autochtone bevolking gedeeltelijk verjaagd heeft' ga je net als de meeste 'anti-zionisten' voor het gemak of uit uit onwetendheid natuurlijk even voorbij aan de 900.000 joden en hun nakomelingen die sinds 1948 verdreven zijn uit de Arabische diaspora. En meestal op een stuk cruëre en bloedigere wijze dan de palestijnen uit Israel. Vertel es, weet je dat nou echt niet, of past dat niet in je simpele plaatje?
Zou je je niet eens gaan informeren over de feiten voor je je meninkjes tentoonspreid?

campion | 21-07-08 | 21:53

oorlog is nooit leuk

oplichter | 21-07-08 | 21:27

We zouden eigenlijk medelijden moeten hebben met de Palestijnen. De manier waarop het conflict wordt gevoed en in stand gehouden door de rest van de arabische wereld, om op de golven van anti-joodse en anti-westerse sentimenten hun eigen macht te vergroten is zo doorzichtig. De arabische wereld heeft er ook absoluut geen belang bij dat het conflict wordt opgelost - integendeel, het is de waakvlam die het vuur in de kachel steeds weer laat oplaaien.

ledwatcher | 21-07-08 | 21:18

Ik wil best geloven dat het onzin is beste Buks, maar er zijn nederzettingen ontruimt en de man die zei dat het land Israel niet opgedeeld kan worden heeft het land Israel opgedeeld. Je kunt dan wel doen dat het er allemaal niet is, maar waarom zou je willens en wetens blind willen zijn?

Tot voor de tweede intifada was het bij rechts Israel ondenkbaar om een scheiding te maken in het land Israel. Dat kon je niet opdelen, dat was een georgafische eenheid. Sharon heeft daar een einde aan gemaakt. De tweestatenolossing is zich aan het voltrekken. Het gaat langzaam en samen met geweld, maar de situatie is niet statisch.

Iemand hier schreef dat het goed is dat er aanslagen zijn omdat de Israeli's daarmee begrijpen dat er een einde moet komen aan de bezetting. Als de Palestijnen vrienden hadden (en die hebben ze niet) zou men ze uitleggen dat door het plegen van aanslagen het onmogelijk geworden is om Israel tot verdere terugtrekkingen te bewegen. Het signaal van Hamas, Fatah, Hezbollah en de PLO is overduidelijk: Trek je terug en vanuit dat gebied vallen we je aan.

De recente gevangenenruil is symbolisch voor wat door moet gaan als vredesproces: Israel doet als enige concessies en krijgt daarvoor doodskisten terug. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor wie tegen Israel is, maar vergeet niet dat 't een democratisch land is. Geen enkele bevolking zal leiders aan de macht blijven helpen die oorlog en dood verkopen in de vorm van vrede. Want als vrede eigenlijk oorlog is -meer Israeli's kwamen door terreur om het leven na de Oslo vredesverdragen dan in de 50 jaar ervoor- waarom zou iemand dan consessies willen doen voor vrede?

Waarom, zodat er nog méér aanslagen plaats zullen vinden? Hoe dom denk je dat Joden zijn?

daniel565 | 21-07-08 | 21:17

Bubba, weet jij wel van wie israel deze gebieden bezet? Van Egypte en Jordanie. Israel wilde teruggeven aan hun eigenaren, maar die waren blij dat ze er van af waren. De palestijnen zijn nog steeds niet meer dan de bewoners van die gebieden, niet de eigenaren. Ze mogen eigenlijk ook gewoon blij zijn dat ze iets kregen, daar waar ze, als je heel strict bent, recht hebben op niets. Ze mogen ook in israel komen wonen, is niets mis mee. Een thuisland hebben ze toch nooit gehad, dus waarom zouden ze er nu een moeten? Daarbij hebben ze die al gehad, stukken groter dan israel ook: Jordanie.

club662 | 21-07-08 | 21:12

Jeruzalem is een joodse stad, niet de helft, niet een kwart, maar heel jeruzalem. van wie heeft israel jeruzalem geannexeerd? van de palestijnen? onmogelijk, die hebben en hadden geen staat. Bubba, je onwetendheid begint meelijwekkend te worden.

Je kan geen discussie met mij voeren als je maar lukraak dingen gaat lopen roepen. Als je vindt van wel, bij deze: Amsterdam behoort de joden toe. Ok, het is nooit van ze geweest, maar ze wonen er wel. Ja en het is echt zo want amsterdam heet ook mokum en das jiddisch, oh en het hoeven niet per se joden te zijn die amsterdam krijgt. Elke middel-oosterse groep dat zich joods noemt mag het recht claimen, puur omdat het kan.

club662 | 21-07-08 | 21:07

Het culturele erfgoed van de Palestijnen is helaas beperkt gebleven tot zegge en schrijve 1 voorwerp: een shawl die dan ook nog eens een opvallende gelijkenis vertoont met het soort theedoeken dat bij de Hema regelmatig voor de die-kan-je-niet-laten-liggen-prijs van 4 voor 5 euro ligt. Populair bij krakers, alto's en ander niet door enig gevoel voor esthetiek gehinderd volk.

Ik persoonlijk geef geen stuiver voor de hele Palestijnse zaak, en dat doet zou de rest van de arabische wereld ook niet doen, ware er geen politiek gewin te behalen. Er zijn plenty plekken waar de rechtsorde een stuk steviger geschonden wordt - de arabische goegemeente zwijgt. Ik zeg Darfur.

En wat deze straatvechter betreft: ook op 1 been kun je juichen als Israel weer een paar levende moordenaars ruilt voor omgebrachte dienstplichtigen.

Shoot 'm all, hang 'm high.

ledwatcher | 21-07-08 | 21:03

Israel heeft geen recht een ander volk te bezetten en geen recht om bezet land te bebouwen (nederzettingen) wat een oorlog misdaad is.

Buks | 21-07-08 | 21:03

welke oorlogsmisdaden inzaghii? ik woon in israel, ik zit er tussenin. Dus nogmaals, welke oorlogsmisdaden? Ik woon in een land dat in geen enkel opzicht minder ontwikkeld is dan nederland. Er is hier een doodgewoon rechtssysteem, normale normen en waarden met een dienstplicht.

Je zit als land tussen tal van landen dat je het liefts dood ziet. Je wordt continu aangevallen, speldenprikjes op nationaal niveau, maar raketten op basisscholen en speeltuintjes desalniettemin.

De israelische regering heeft het volste recht en zelfs de plicht haar burgers koste wat het kost te verdedigen. PUNT.

Denk je nu echt dat israel, een land dat in 1948 geeneens een leger had de aanval zou hebben geopend op de arabieren? Denk je nu echt dat de palestijnen voor die tijd braaf waren? Man als je dat denkt heb je hier geeneens recht van spreken. Ik maak het mee, en zelfs de palestijnen maken jullie argumenten monddood en toch zitten jullie hier telkens weer de zelfde onzin te verkondigen. Israel is al jaren bereid te veranderen.

Beweer je van niet? Hebben de palestijnen ook maar 1 concessie gedaan in de laatste jaren? Ik kan er talloze noemen van israel. Terugtrekking uit meerdere gebieden, ontwikkelingssteun naar gaza toe, werkvergunningen voor palestijnen, mensen het land in laten om te werken waar israel toch echt niet verplicht is haar grenzen open te stellen voor het buitenland...

Er wordt daadwerkelijk nagedacht hier over vrede, er heerst pessimisme door de in het verleden behaalde resultaten, maar er blijft toch een sprankeltje hoop.
Denk je dat ze er hier zin in hebben dan? De israelis hoeven maar 1 keer te verliezen en je hebt weer 5 miljoen doden (inclusief mijzelf) op je hand. De palestijnen leven zover ik weet nog. In israel vreedzaam en op een niveau dat hoger ligt dan 90% van alle andere arabieren op aarde. In gaza/westbank in armoedige omstandigheden, die ze compleet te danken hebben aan de hamas.

Of je WIL het niet begrijpen of je KAN het niet begrijpen, wat je ook denkt te weten, mensen als buks hebben pertinent geen gelijk. Sterker nog, ik durf te beweren dat als ik buks hier 2 weken zou hebben, hij vrolijk pro-israelisch zou gaan lopen posten na afloop.

En das nog het leukste, hij kan hier gewoon naartoe komen. Ik zal nooit van mijn leven de gazastrook of een van die gebieden kunnen bezoeken. Shit zelfs in oost-jeruzalem loop ik gevaar omdat ik er westers uitzie. Over racisme gesproken...

club662 | 21-07-08 | 20:59

Israel heeft Oost-Jeruzalem verovert en geanaxeerd deze anexatie is door geen 1 land ter wereld erkent. Tevens zijn westbank en gaza bezet.
Israel word in resolutie 242 van de vn veiligsheidraad, opgeroepen om zich terug te trekken achter hun eigen grenzen en dus uit deze gebieden.

Het palestijnse volk is inderdaad slachtoffer van de israelische bezetting.

Dat de palestijnen hun bezetter haten is duidelijk. (zie bijvoorbeeld de grote steun voor hamas en plo).

Inderdaad is het raar dat er een land is gesticht door illigale immigranten uit europa en rusland die de autochtone bevolking gedeeltelijk verjaagd heeft. Door moord en terreur (zie bijv Deir Yassin)

Buks | 21-07-08 | 20:59

hoe kun je dat nou blijven zeggen terwijl je iedere dag de oorlogsmisdaden van de joden ziet

inzaghii | 21-07-08 | 20:45

Komkom buks, je doet je naam wel eer aan, ik zal het dus nogmaals zeggen: Oost-jeruzalem is niet bezet. Jeruzalem is een joodse stad, is het altijd geweest en zal het altijd blijven. Dit is een feit, een gegeven een fait-a-complit, iets wat onveranderbaar is. De stad is opgericht door de joden, altijd bewoond door de joden en zal altijd joods blijven. Als de Palestijnen daar een wijk in mogen hebben, fijn, maar meer dan dat zal het nooit worden. Het zal toch van de zotten worden als een volk dat zomaar een naam van een ander volk aanneemt, een stad krijgt in een gebied dat historisch gezien niet van hen is, op basis van een religie die niets met die stad te maken heeft. Zoek goddomme eens op wat de plstin nu eigenlijk zijn. Wie ze waren, wat er mee gebeurde, welke gebieden ze ooit hadden en wat de huidige palestijnen er mee te maken hebben.
Zoek dan eens op wie de joden zijn, wat ZIJ met dat zelfde gebied te maken hebben, wat er met hen gebeurde door de geschiedenis heen en waar ze dus in elk opzicht ALLE recht op hebben!

Je kan er echt alle moeite voor doen om door middel van de (redelijk doorzichtige) arabische propaganda, israel al slecht af te schilderen. Tuurlijk, irael doet ook niet alles goed, maar he, nederland heeft in srebrenica ook niet alles perfect gedaan...

Ik wil je horen zeggen dat jij vindt dat amsterdam zuidoost de hoofdstad van suriname moet worden omdat er veel surinamers wonen... Nee? waarom niet? In jouw redenatie is nederland bezetter van amterdam zuid-oost.

Als je in de middag al onwaarheden loopt te verkondigen over huwelijken hier, rechten en daden, dan zou ik die wiarabipedia pagina's toch effe opzij leggen, want de feiten die ik jou hier voorschotel worden door de palestijnen zelf op straat ook niet ontkend.

Hun ware onderdrukker, toevallig ook de beheerder van het media-apparaat dat jou die zielige verhaaltjes voorschotelt, is de Hamas, hezbollah, islamitische Jihad etc. etc.

Alleen hoor jij dat niet in je ver van je bed show omdat jij nu eenmaal geen een ruk weet van de realteit hier. Omdat je een url kan intoetsen op je laptopje of omdat je zelf islamitisch bent maakt je dat nog niet de grote vrijheidsstrijder van de palestijnen.

Het palestijnse volk is het grote slachtoffer hier, dat loop ik al maanden te verkondigen, waar jij en je idiote soortgenoten maar niets van willen begrijpen is dat de onderdrukker niet israel is. Sterker nog, van elke palestijn die ik ooit heb gesproken is er maar 1 die israel een slecht land vindt. De rest wil er namelijk maar al te graag wonen, of is er meer dan tevreden. Maar ALLEEN ONDER VOORWAARDE dat israel de machthebber is. Aangezien ze een pestpleurishekel hebben aan hun zogenaamde vertegenwoordigers.

Ze hebben aan 1 ding een nog grotere pestpleurishekel en dat zijn types zoals jij, die hen gaan lopen verdedigen tegen iets waar ze niet tegen hoeven worden beschermd.

Zoals 1 van hen wel vaker zegt in discussie zoals deze hier vandaag: laat die nederlandse maatjes maar hun verhaal hier in het dorp vertellen. Zien ze zelf wel of ze als helden worden weggedragen of op een brancard.

Buks: iets wat per definitie gepaard gaat met een hoop lucht....

club662 | 21-07-08 | 20:39

mag onderhand toch verwachten dat de joden keer op houden met zulke streken. hele oorlog wordt hier weer zij zijn de schuldigen nee zij zijn de schuldigen terwijl deze jood gewoon een streek levert aan iemand die geblindoekt is.
maarja de nederlandse media zijn altijd zo pro-zionisten dat het logisch is dat veel mensen de joden zo mogen hier in nederland

inzaghii | 21-07-08 | 20:38

Bij de joden moet ik altijd een beetje denken aan misbruikte/mishandelde kinderen denken die later hun eigen kinderen misbruiken/mishandelen.
Van allebei zou je toch verwachten dat ze beter weten.

BassieNietAdriaan | 21-07-08 | 20:14

daniel565

U verteld toch een hoop Onzin Sharon en Olmert waren alleen van Plan om de onredabele nederzettingen op GAZA te verwijderen en verder wilde zij de grote nederzettingen op de westbank en het bezette oost-jeruzalem behouden.

Dus komt er geen einde aan de Bezetting.

Dit kan je trouwens terug vinden op het cidi.

Buks | 21-07-08 | 20:06

Waarom trekken de Israeliers zich niet terug achter hun eigen grenzen.

De Israeliers moeten toch ook snappen zolang zij gebieden bezet houden die niet van hen zijn er geen Vrede kan zijn/

Maar onder tussen gaat Israel gewoon door met het bebouwen van Bezet gebied.
En houden ze de palestijnen bezet.

Buks | 21-07-08 | 20:03

kutjoduh

inositol | 21-07-08 | 20:00

@daniel565 ,
ik wilde vanmiddag maar zeggen, de 'bezette gebieden' waren gebiedsdelen van Egypte en Jordanie,
die hele palestijnen bestonden nog niet eens.
Daarvoor is het een paar jaar beheerd door Engeland nadat die arme 'palestijnen' honderden jaren wreed werden onderdrukt door de Ottomanen.

Even los van Jeruzalem, immer een Joodse stad geweest.

vander F | 21-07-08 | 19:42

Het sterft hier trouwens weer van de bruinhemden,
je weet wel, van die socialisten.

vander F | 21-07-08 | 19:31

Met kaas graag, zonder boter.

wankingjacko | 21-07-08 | 19:24

@ daniel565 | 21-07-08 | 19:06
+1

ZonderNaam | 21-07-08 | 19:11

Waarom precies is het een teken van haat als Israelische kinderen op projectielen de groeten doen aan Nasrallah? In welk opzicht is dat moment te vergelijken met een kinderprogramma wat regelmatig op TV verschijnt waarin een Mickey Mouse clone kinderen oproept martelaar te worden voor volk, land en god? Dat is toch iets van een heel andere orde?

Bovendien, Israelische kinderen staan op school bloot aan een voortdurende propaganda over vrede met Arabieren, vrede met Palestijnen en Islamitisch-Joodse coexistentie. Het gaat zelfs zover ze het Palestijnse kant van het verhaal op school behandelen. Op zich is dat goed, maar niet wanneer precies het tegenovergestelde gebeurd aan Palestijnse kant en men hier tegen elkaar zegt dat die Joden en Palestijnen nog zoveel moeten veranderen.

Lieve help, Ariel Sharon -jeweetwel, Likud, rechts, kolonisten, bulldozer, generaal, etc- heeft in de laatste fase van zijn leven in feite de agenda van de extreem pro-Palestijnse beweging Vrede Nu overgenomen. Dat wil zeggen een grens trekken tussen Israel en de bezette gebieden en nederzettingen ontruimen. En nog weigeren mensen om in te zien dat Israel enorm veranderd is, terwijl de Palestijnen in diezelfde periode -1993-2008- steeds extremer werden.

Dat komt niet door de bezetting of de nederzettingen. Dat is wat er gebeurd als je een vredesprocess begint met een terroristische organisatie. Een van de eerste dingen die Arafat deed, nadat ie in het kader van het vredesprocess was teruggekeerd, was om Palestijnse scholen te gebruiken om een nieuwe generatie van vechters op te voeden. Dat begon dus in 1993, tegen 2000 was ie klaar om zijn fasenplan uit 1974 uit te voeren.

Arafat's fasenplan om Israel in fasen te vernietigen bestaat uit het bevrijden van een stukje Palestina dmv gewapende strijd of onderhandelingen en vervolgens een oorlog ontketenen tussen Israel en de buurlanden waarin Israel het onderspit delft. Google maar eens op PLO plan fases. Iedereen die een beetje kennis had van de PLO wist in 1993 dat het vredesprocess tot oorlog zou leiden.

daniel565 | 21-07-08 | 19:06

@Flodder | 21-07-08 | 18:34
*Er moet bij beide partijen een hoop veranderen, wil daar ooit vrede komen*
Helaas wel en soms denk ik wel eens dat het nooit opgelost wordt daar. Gezien de tegenstrijdigheden en vijandschap tussen de diverse groepen.

Agent327 | 21-07-08 | 18:40

@ Flodder | 21-07-08 | 18:34
Zonder joden daar, had er inderdaad geen conflict tussen joden en Palestijnen geweest. Maar dan hadden de Palestijnen zich wel vermaakt met gristenen afmaken, zoals in Libanon.

ZonderNaam | 21-07-08 | 18:37

ZonderNaam | 21-07-08 | 18:28
Zonder de fundamentalistische religieuze joden, illegale bezettingen, onderdrukking en vernederingen van palestijnen ook niet. Of denk je werkelijk dat het conflict zo eenzijdig is? Er moet bij beide partijen een hoop veranderen, wil daar ooit vrede komen.

Flodder | 21-07-08 | 18:34

Two wrongs don't make a right.
.
Hij stond nog niet in de draad. De vele reaguurders die zich bedienen van de kinderlijke argumentatie - ja, maar moet je zien wat zij doen - zouden zich dat eens moeten beseffen.

Flodder | 21-07-08 | 18:31

@ Flodder | 21-07-08 | 18:23
Zonder de Palestijnse aanslagen zou er niet eens een conflict zijn

ZonderNaam | 21-07-08 | 18:28

@club662
Geweldig !

GerMonster | 21-07-08 | 18:26

StonedTrooper | 21-07-08 | 17:32
Itt Israelische kinderen die geen haat wordt aangeleerd.
www.stolenchildhood.net/images/israel_...
Daarbij is het wel makkelijker vechten als je apaches en tanks tot je beschikking hebt. De aanslagen van Palestijnen op burgers keur ik niet goed, maar het heeft wel ertoe geleid dat de Israelische bevolking niet meer puur onverschillig ten opzichte van het conflict kunnen staan. Voor de rest heeft het natuurlijk meer kwalijke gevolgen dan positieven.

Flodder | 21-07-08 | 18:23

@club662 | 21-07-08 | 18:19
Welnee, ze moeten thuiskomen om te eten en daarna met pappie naar de mokee om de hol omhoog te richten.

Agent327 | 21-07-08 | 18:23

Goh, opvallend, hoe later het wordt op de dag, hoe minder anti-joodse opmerkingen... mijn theorie? alle pro-joden komen terug van kantoor en alle anti-joden moeten gaan werken bij de mcdonald's?

club662 | 21-07-08 | 18:19

-weggejorist-

Taxi is kwaad | 21-07-08 | 18:15

@StonedTrooper | 21-07-08 | 17:41
Yup

Agent327 | 21-07-08 | 17:59

De tering kon die dude nou echt niet ietsie hoger richten ?
Schaamstreek oid ??

iig kudo's voor IDF !! +++++++++++

leeuwenramp | 21-07-08 | 17:46

Wat een jodenstreek.

ditkannietwaarzijn | 21-07-08 | 17:41

neem aan dat het ironish is anders zou ik eens een keer een vakantie boeken en er gaan kijken.

StonedTrooper | 21-07-08 | 17:41

@StonedTrooper | 21-07-08 | 17:32
*vold dat opgroeid met terror pino een killing mouse en schoolboeken hoe je je zus overtuigd zichzelf te laten opblazen*
Maar, maar.. dat doen ze in Israel toch ook? Hoe vaak lees je niet dat een bus vol Palstijnen door een Israeliche zelfmoord terrorist is opgeblazen? Of dat arme, gevangen genomen Palestijnen standrechterlijk worden ge executeerd? Dat is toch dagelijkse kost in Israel.

Agent327 | 21-07-08 | 17:38

En ik zou zeggen denk nog eens aan de Olympische spelen van 76 (was het toch,anyway) en bedenk dan met wat voor een volk je te maken hebt.

Maarja met het iq van een pinda zal dat hier ook nog wel goed gepraat worden

StonedTrooper | 21-07-08 | 17:35

united provinces

ten eerste
het gaat niet alleen om de cijfers en je stalin gegevens kloppen niet.
Maar in geen van alle gevallen is het zo systematish gegaan en bruut als in de holocaust.

ten 2e:
als je joden met rust laat laten ze jouw met rust, hadden ze niet moeten proberen de jood de zee in te drijvgen in 6 dagen.

ten 3e:
Het Internet staat vol van palastijnse uitwassen die je amper kunt vinden van Israelische soldaten, oja alle mobiles en cams zijn afgenomen natuurlijk.

ten 4e: Arabieren moeten elkaar niet en ze motten al helemaal geen palastijnen, hoe zou dat nou komen ?

vold dat opgroeid met terror pino een killing mouse en schoolboeken hoe je je zus overtuigd zichzelf te laten opblazen.

StonedTrooper | 21-07-08 | 17:32

Gelukkig woon ik in Duitsland, alwaar je als jood nog het veiligst bent in deze absurde wereld.

Mag ik er even op wijzen dat de Israel in de loop van de tijd nog geen 60.000 Arabieren om zeep heeft geholpen, waarvan maar 6-7000 Palestijnen. En dat in diezelfde tijd de Arabieren zelf elkaar in de miljoenen hebben lopen afmaken ? (Iran-irak oorlog b.v.).

Dus kom niet aanzetten met volkenmoord o.i.d. dat is gewoon lachwekkend. Israel heeft het recht en de plicht zich te verdedigen tegen terreur. Dit incident met een geflipte soldaat heeft daar niets mee te maken.

Richt je toch gewoon, zoals gebruikelijk bij geenstijl, tegen de mocro's of is er gewoon haat tegen alles wat niet rechtstreeks uit de pindakaas geboren is in dat gekkenhuis wat NL heet ?

GerMonster | 21-07-08 | 17:24

@inzaghii | 21-07-08 | 17:17
Ja, joh?
Eigenlijk heb je gelijk. Die arme zielige Palestijntjes doen geen vlieg kwaad, laat staan dat de omringende Islam staten, Iran voorop, Israel wensen te vernietigen. Die stakkerdjes, met hun lawine pijltjes kun je eigenlijk niet verantwoordelijk houden voor hun daden. Het zijn uiteindelijk slechts ongeletterde domme zandhappers. Nooit van irrigatie gehoord enzo om hun land vruchtbaar te maken. oops, wat zeg ik nu? Je kunt toch niet verwachten dat ze echt aan hun toekomst werken (vies woord, bah).

Agent327 | 21-07-08 | 17:22

de joden verpesten alles

inzaghii | 21-07-08 | 17:17

@UnaaitOnSSteeds | 21-07-08 | 17:12
*De Palestijnen hebben lawinepijlen *
En Raketten, bomgordels, zelfmoordenaars die in bussen vrouwen en kinderen opblazen om maar een paar te noemen. Als de Arabische wereld zo begaan zou zijn met de Palestijnse zaak, waren die gasten net zo, zo niet zwaarder bewapend dan de Israeli's. Grappig dat ze daar toch niet zo'n interesse in hebben.

Agent327 | 21-07-08 | 17:17

@ UnaaitOnSSteeds | 21-07-08 | 17:12
Overigens kan Israel nog heel wat Palestijnen vermoorden om het aantal door de PLO vermoorde gristenen in Libanon te evenaren. Maar ja, dat verhaal mag je eigenlijk niet vertellen in het Westen, want Palestijntjes zijn tenslotte zielige slachtoffertjes.

ZonderNaam | 21-07-08 | 17:16

@United States @17:12

De Palestijnen hebben Gretta Duisenberg.
Ok, een troostprijs maar wel met de charme van een Leopard tank.

bloedjelink | 21-07-08 | 17:16

@UnaaitOnSSteeds | 21-07-08 | 17:12: "De Duitse bezetting van Nederland in 1940-1945 was kinderspel vergeleken bij de Israelische bezetting van Palestina 1967-2008."

Als je bedoelt dat de Duitsers zich geen zorgen hoefden te maken dat Nederlanders schoolbussen met Duitse kindertjes opbliezen heb je gelijk

ZonderNaam | 21-07-08 | 17:14

*Overigens is er niks mis mee als een vrouw een beetje 'draaikont' :) *

Agent327 | 21-07-08 | 17:12

De Duitse bezetting van Nederland in 1940-1945 was kinderspel vergeleken bij de Israelische bezetting van Palestina 1967-2008. Het Nederlandse verzet had tenminste nog wapens en explosieven. De Palestijnen hebben lawinepijlen tegen F15's en Apaches. Israel is als een kankergezwel dat zich langzaam over het Midden-Oosten verspreid. Het Israelische piece proces : Ze pikken een piece van Palestina, ze stelen een piece van Libanon, ze nemen een piece van Syrië...

UnaaitOnSSteeds | 21-07-08 | 17:12

Verder sluit ik me aan bij het comment van bloedjelink | 21-07-08 | 17:06

Agent327 | 21-07-08 | 17:11

@united.provinces | 21-07-08 | 16:50
Het lijkt mij toe, dat daniel meer doelt op de manier waarop de nazi's het deden. Systematisch één bepaalde bevolkingsgroep uit de samenleving halen, op de (toen wel opt tijd) trein zetten, naar een kamp afvoeren en vervolgens vergassen (ook wel douchen genoemd) en verbranden. De Duitse degelijkheid, dat is wat het unieke aan dit is. Niet een genocide, spreek een Koerd aan en die reageert op dezelfde manier als daniel, spreek een turk aan en hij reageert net zo ontkennend als jij. En nog steeds, terwijl de Duitsers inmidddels wel erkend hebben dat het genocide was.

Agent327 | 21-07-08 | 17:08

@united.provinces @16:45

Ik speel de bal maar aangezien er geen keeper in je doel staat vind ik het een spelletje van niks.
Je debiel was op mijn persoon gericht, niet op mijn opmerkingen.
Ik verdraai niks en aan kontdraaien heb ik een broertje dood.
.
De Holocaust is uniek in de moderne geschiedenis omdat er nog nooit op een dergelijke schaal, zo systematisch, gestructureerd efficient en gelegitimeerd en geenthousiasmeerd door een overgroot deel van de (Duitse) bevolking, een genocide is uitgevoerd.
De Holocaustslachtoffers zijn geen uberslachtoffers en hun leed is niet groter dan dat van andere slachtoffers. Je mist de kern van de discussie.

bloedjelink | 21-07-08 | 17:06

united.provinces | 21-07-08 | 16:45
"@bloedjelink,

Ik mag opmerkingen debiel vinden en het dusdanig ook zeggen. Das gewoon de bal spelen en niet de persoon, misschien zou je wat minder kunnen verdraaien en kontedraaien."
.
united.provinces | 21-07-08 | 16:22
"Dat zei ik helemaal niet debiel dat was een quote van Daniel565"
.
Je speelde om 16:22 gewoon op de man. Geef 't toe ipv krampachtig er onderuit te kronkelen.

sockpuppet | 21-07-08 | 17:02

united

Waarom vind je het zo gek dat Joden giftig reageren als je de Holocaust relativeerd? Denk je dat nakomelingen van andere genocides dat niet zouden doen? Dit gaat over onze ouders en grootouders, dit is persoonlijk. Snap je dat niet?

Hoe komt het toch dat je niet snapt waarom Joden boos en emotioneel worden mbt dit onderwerp? Ik kan maar een ding bedenken: Jij voelt je zo schuldig voor de Holocaust dat je allerlei mechanismes moet bedenken om het minder erg te maken. Minder doden, minder uniek whatever.

Mensen zeggen wel dat Joden dat schuldgevoel aanwakkeren, maar als mensen zich al in eerste instantie niet schuldig voelen zal dat nooit lukken. Dus dat zit er gewoon, jij hebt daar blijkbaar last van.

Maar dat hoeft niet hoor, je hoeft je niet schuldig te voelen.

Wat je puntjes betreft, inderdaad kapmessen scoren een 0 wat uniekheid betreft en ook de Nazi-Duitse grondigheid in administratie is uniek te noemen. De meeste massamoordenaars rommelen maar wat an. Dat kun je van Nazi-Duitsland niet zeggen.

daniel565 | 21-07-08 | 17:01

zeiksmurf:"... Volgens mij zijn palestijnen en joden allemaal afkomstig uit dezelfde genenpoel. ."
--
Adam en Eva?
--
Tegen een Zulu zeg jij dus "he brother"?

united.provinces | 21-07-08 | 16:57

daniel565:"... De massamoorden in Rwanda en Darfur vonden en vinden plaats met primitieve middelen, maar dat maakt het natuurlijk niet minder erg. Het maakt het alleen niet uniek. Meer niet. .."
--
Nou heb ik je weer betrapt op je criteria van uniciteit. Zullen we het toevoegen aan jouw lijstje.
--
1. Gebruik van modern moordinstrumentarium (Kapmessen tellen niet mee)
2. Noteren van de sofinummers van slachtoffers of ander ordinaal telraam (brandmerken).
--
Ik weet wat je probeert te doen Daniel565, maar je bevoorrechte status als uberslachtoffer krijg je niet van mij.

united.provinces | 21-07-08 | 16:50

@spittslet: Jij niet dan? oh ja, als dat namelijk niet zo is, dan zit een van de twee groepen daar onterecht. Volgens mij zijn palestijnen en joden allemaal afkomstig uit dezelfde genenpoel. Iets met Abraham. Alleen het vervolgverhaal waarin ze geloven verschilt (een beetje). En daar maken ze nu ruzie over.

zeiksmurf | 21-07-08 | 16:47

@bloedjelink,

Ik mag opmerkingen debiel vinden en het dusdanig ook zeggen. Das gewoon de bal spelen en niet de persoon, misschien zou je wat minder kunnen verdraaien en kontedraaien. Ik vind dat betuttelend sausje ("malle jongen") ook wel leuk geprobeert, maar hier wordt niet aan de deur gekocht.

united.provinces | 21-07-08 | 16:45

@ united.provinces | 21-07-08 | 16:39
Misdaden begaan door moslims tellen niet mee. Sterker nog, die moet je keihard ontkennen want Islam ies vrede.

ZonderNaam | 21-07-08 | 16:43

Vander F

Bij mijn weten hebben Joden nooit formeel hun claim op Jeruzalem opgegeven toen ze verdreven werden door de Romeinen.

Het kan dus wel zijn dat de gebieden 'toebehoorden' aan deze of gene, maar dat betekend nog niet dat ze de rechtmatige eigenaar zijn. Ik wil best accepteren dat er geen rechtmatige eigenaar is, en dat zowel Palestijnen als Joden een terechte claim op dat land hebben.

Maar dan moet er dus wel een compromis komen, in die zin dat men aan beide kanten accepteerd dat beide volken recht hebben op dat land. Gewoon land 50/50 verdelen heeft geen zin. Ik kan accepteren dat Palestijnen netzoveel recht hebben op dat land als Joden, maar is dat andersom ook mogelijk?

Ik denk het niet. De Islam kent het idee van de triomph van de Islam. De hele wereld moet Islamitisich worden. Fantastisch idee natuurlijk, als je heel veel van de Islam houdt. Dat betekend niet alleen dat nieuwe gebieden geislamiseerd moeten worden maar ook dat land wat ooit Islamitisch was, weer Islamitisch moet worden.

Het Jodendom kent echter de theorie van Pikuach Nefesh, namelijk dat het redden van mensenlevens het breken van de religieuze wet toestaat. Je mag dus joods land (voor zover land Joods of Palestijns kan zijn natuurlijk) opgeven voor vrede (als het tenminste echte vrede is). De orthodoxe Shas partij ,wiens leider eruit ziet als Ayatollah Khomeini, steunde het vredesprocess om precies die reden: Vrede is mensenlevens redden

Toen echter bleek dat Palestijnen onbezet gebied voornamelijk gebruikten om aanslagen te plegen tegen Israelische doelen in Israel over de groene lijn, trok de Shas partij uiteindelijk haar steun voor het vredesproces in. Vrede bleek namelijk mensenlevens te kosten.

daniel565 | 21-07-08 | 16:43

@ Zondernaam | 21-07-08 | 16:13
"... Massaal een heel volk op transport zetten richting gaskamers is ook uniek in de wereldgeschiedenis. Ik zou niet weten waar dat nog meer gepresteerd is..."
--
Armeniers zijn ook netjes opgepakt en op transport gesteld, sommige wagons kwamen niet op hun bestemming aan , doordat enthousiaste moslim burgers (zowel koerden als turken) toch ook persoonlijk een duitje in het zakje wilden steken.
--
Wat wel uniek is , is het feit dat zowat geheel jiddish Nederland over je heen valt als je de zelfaangemeten "uniciteit" van de genocide aanvalt. Alle andere genocides "zijn wel erg" maar niet zo "uniek" als die van het uitverkoren volk. En dat is wel een heel zieke instelling.

united.provinces | 21-07-08 | 16:39

ROFL @ ZonderNaam

maakniesaaknie | 21-07-08 | 16:33

@united.provinces @16:22

Je schijnt een beetje in de war te zijn.
Ik heb de uniciteit van de Holocaust hier ter sprake gebracht, althans op die manier met gebruik van dat woord.
Jij brengt in reactie de absolute aantallen van andere genociden ter sprake en daar reageer ik weer op.
.
Verder zet je meteen je comment in de hoek door zo leuk met "debiel" op de proppen te komen. Malle jongen.

bloedjelink | 21-07-08 | 16:33

@ZonderNaam | 21-07-08 | 16:30
Maar da's dan ook onze cultuur.

Agent327 | 21-07-08 | 16:33

@ Agent327 | 21-07-08 | 16:25
Het verweer van Iran is dan weer: 'people get stoned in Holland too'

ZonderNaam | 21-07-08 | 16:30

Ik snap niet wat die Israëliers moeilijk doen, gewoon al die palestijnen oppakken en uitzetten als ongewenste buitenlanders... Gebiedje innemen en volbouwen met nederzettingen zou ik zeggen, en voor mijn part mogen ze. Al die Geiten"hoeders" landen kunnen toch niets terug doen.

Syappie | 21-07-08 | 16:27

@En nu is het genoeg! | 21-07-08 | 16:21
Stenigen (met uitgezochte stenen, slachtoffer mag niet te snel dood) ies koeltoer. Niks wreeds, niks achterlijks aan. Zo gaat dat. 9 vrouwen en één man. Waarom zijn het meestal vrouwen die gestenigd worden? Die vent die ze neukt begaat die geen overspel dan? Of, ach dom van mij, die vrouw (hoer) heeft hem verleid of erom gevraagd door uitdagende kleding o.i.d. Dus is het logisch. Probleem is natuurlijk, ze kan niet meer aangeboden worden als maagd als er weer een plofkip boven komt.

Agent327 | 21-07-08 | 16:25

Wel grappig is dat 'de bezette gebieden' in eerste instantie toebehoorden aan Egypte (Gaza) en Jordanie (Westbank Oost Jerusalem.
Iedereen al lang weer vergeten natuurlijk.
Jordanie gaf z'n aanspraken pas in 1983 of zo op,
daarvoor konden die zogenaamde Palestijnen dus ook fluiten naar de westbank en Jerusalem.

gek genoeg begon de intifada in 1984,
tegen diezelfde bezetting....

vander F | 21-07-08 | 16:24

@ united.provinces | 21-07-08 | 16:13
Massaal een heel volk op transport zetten richting gaskamers is ook uniek in de wereldgeschiedenis. Ik zou niet weten waar dat nog meer gepresteerd is.

Het enige dat in de buurt komt zijn de goelags van de Soviet Unie. Maar goed, met een werkkamp in Siberie heb je geen gaskamer nodig, dan doet Moeder Natuur het werk wel voor je.

ZonderNaam | 21-07-08 | 16:24

united.provinces

We hadden het over de vraag of de Holocaust uniek is of niet, en ik heb je in een paar woorden geprobeerd uit te leggen waarom dat zo is. Meer niet.

De massamoorden in Rwanda en Darfur vonden en vinden plaats met primitieve middelen, maar dat maakt het natuurlijk niet minder erg. Het maakt het alleen niet uniek. Meer niet. Wat het erg maakt, en misschien zelfs erger is het feit dat iedereen er weet van heeft en niemand iets doet. Nouja, behalve om op 4 mei plechtig nooit weer te beloven.

Daarvoor moet je niet bij mij aankloppen maar bij al die mensen die op 4 mei theater willen spelen. Ik weet niet hoe jij er over voelt, maar ik walg er van. 'Nooit weer' is een leugen. Het is een leugen in Tsjetsjenië, in Rwanda, in Darfur en in godweet hoeveel andere plaatsen. En het is een leugen in Iran waar ze de volgende Holocaust tegen de Joden aan het voorbereiden zijn.

De vernietiging van een hele staat en een volk door kernwapens zal ook een unieke gebeurtenis in de wereldgeschiedenis zijn. Ondanks het feit dat de Romeinen al links en rechts hele volken hebben uitgeroeid en de Amerikanen al eens met kernwapens oorlog steden hebben gebombardeerd.

Maar een hele staat van de kaart vegen? Da's uniek.

daniel565 | 21-07-08 | 16:22

@bloedjelink | 21-07-08 | 16:12
--
Dat zei ik helemaal niet debiel dat was een quote van Daniel565,

united.provinces | 21-07-08 | 16:22

@daniel565 @16:08

Het was niet rauw antisemitisch maar het had een toonzetting die naar mijn mening (en blijkbaar die van vele anderen) niet helemaal kosher overkwam. De titel was ook heel "ludiek" verzonnen. Bovendien was dit niet de eerste keer dat de schrijver op deze toer ging. Dat was voor enkelen ook aanleiding om deze keer wat te roepen.
Maar we leven godzijdank in een vrij land en we mogen onze mening verkondigen en dat doen we dan ook. Over en weer.

bloedjelink | 21-07-08 | 16:21

@united.provinces | 21-07-08 | 16:13
*onze 5000 jaar gedocumenteerde geschiedenis*
En die 5.000 jaar vindt je geen idioterie? Met name dat gedocumenteerde.

Agent327 | 21-07-08 | 16:21

Afkeurenswaardig dit, en het moet ook voor de rechtank afgehandeld worden.
Wel leuk trouwens dat de moslim-reaguurders hier natuurlijk heftig op reageren, terwijl ze op een steniging heel lauwtjes reageren.

En nu is het genoeg! | 21-07-08 | 16:21

'De Palestijn raakte gewond aan een teen'

Tjonge.

Nog meer komkommers in de aanbieding?

vander F | 21-07-08 | 16:21

@daniel565 | 21-07-08 | 16:08
--
Je persoonlijke bonjes interreseren mij geen reedt. En dat idee dat de genocide van de joden uniek is, is te belachelijk voor woorden. Want daarmee zeg je dat het kwaad van het nazisme uniek is in onze 5000 jaar gedocumenteerde geschiedenis.
--
En dat is wel de grootste idioterie die ik ooit heb gehoord.

united.provinces | 21-07-08 | 16:13

@united.provinces @15:54

Het gaat bij de uniciteit niet om de absolute aantallen maar om de wijze waarop de genocide werd bedacht en uitgevoerd. Die wijze is uniek in onze moderne geschiedenis.
.
De groeten van een vrouw die je graag nog een jiddische spreuk mee wenst te geven:
.
Als alle wijsgeren mannen waren zou het mensdom vlug uitgestorven zijn.

bloedjelink | 21-07-08 | 16:12

Nee, ik ben erg gevoelig wat antisemitisme betreft maar vond het stuk over Leon de Winter vooral grappig en niet bepaald antisemitisch.

Wel moet ik toegeven dat ik van Geenstijl veel meer kan hebben op dit gebied. Maar dat komt gewoon omdat ik de indruk krijg dat ze over 't algemeen wel begrip kunnen opbrengen voor Israel's situatie.

daniel565 | 21-07-08 | 16:08

@daniel565 | 21-07-08 | 15:57 ".. Waarmee je aantoont niets van de geschiedenis te weten. De Holocaust is uniek omdat nog nooit in de geschiedenis van de mensheid een hele bevolkingsgroep op bureaucratische wijze fabrieksmatig werd vernietigd..."
--
Sorry, dus het moet dus fatsoenlijk gebeuren, liefst met een beetje papierwerk en administratie, want massale slachtingen zoals onder de Tutsis (of is hier geen selectie gemaakt op basis van ethniciteit) zonder dat er sofinummers geregistreerd worden, dat is natuurlijk gewoon een stammenconflict.
--
Een zwarte is minder waard dan een jood. Het gaat je goed Daniel!

Het gaat daarbij niet een om de aantallen, hoewel die ook enorm zijn.

united.provinces | 21-07-08 | 16:04

Valt niet goed te praten en die soldaat is de lul: www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=12...

"The IDF is an ethical army that acts according to standards of clean combat," Barak said during a Labor faction meeting. "The incident... is irregular and unacceptable and does not represent the IDF and its values. The army will investigate the incident and punish those responsible."

...

"It should be mentioned that Abu Rahma was inspected at the scene by an IDF doctor and was found to have sustained a light injury to his right toe. The Palestinian was released to his home without requiring medical treatment," the statement continued.

Maar goed, laten we niet overdrijven. Er komt een onderzoek en die Palestijn is geholpen aan z'n teen, hij had gelukkig niks bijzonders. Israël treed tenminste hard op tegen eigen gespuis, deden de Palestijnen dat maar eens.

Pittybrad | 21-07-08 | 16:03

Het punt is nou juist dat als Israel zich onvoorwaardelijk terugtrekt naar de grenzen van 1967 er geen vrede komt maar oorlog. Hamas, Fatah en Hezbollah zijn niet geintereseerd in vrede, ze zijn geintereseerd in de overwinning. Daarbij is een terugtrekking uit de bezette gebieden best handig, maar natuurlijk niet in combinatie met vrede. Daarom zie je dan ook dat als Israel zich ergens terugtrekt, er direct aanslagen vandaan komen.

Vrede is niet het doel.

daniel565 | 21-07-08 | 16:02

@GerMonster @15:50

De haat wordt vaak niet eens meer verborgen maar handig verpakt zodat boeroepers als mensen zonder humor-gen of als hysterische complotdenkers kunnen worden weggezet. Dat is mijn bezwaar.
.
Daarom had ik ook moeite met het topic over Leon de Winter. Natuurlijk kwam de satire keihard door. Natuurlijk ging het om de aversie tegen de ijdeltuiterij van De Winter MAAR er sijpelde ook wat anders mee. Bedoeld of onbedoeld. Een sentiment dat heel erg leek op een voortwoekerend algemeen anti Joods sentiment. Dergelijke sentimenten worden omarmd en dat stemt me treurig.
Gelukkig was er deze keer van die omarming niet zo veel te merken. Er was meer afkeuring, verontwaardiging en hier en daar wat ontzetting.
Vandaag lees ik weer veel ellendige uitspraken.

bloedjelink | 21-07-08 | 16:00

Oh, wacht. Buks heeft een nieuwe nick gekozen.

Agent327 | 21-07-08 | 15:59

Waarmee je aantoont niets van de geschiedenis te weten. De Holocaust is uniek omdat nog nooit in de geschiedenis van de mensheid een hele bevolkingsgroep op bureaucratische wijze fabrieksmatig werd vernietigd.

Het gaat daarbij niet een om de aantallen, hoewel die ook enorm zijn.

daniel565 | 21-07-08 | 15:57

Ziet ernaar uit dak de tijd van Buks, of de euro's, op zijn in het internet cafe. Hij is ineens zo stil. Maar ja, kan ook niet anders als je jezelf alleen maar herhaalt en c/p doet. valt ook de joris van dienst op.

Agent327 | 21-07-08 | 15:57

joden zijn de nazies van t heden...

Ali Bi | 21-07-08 | 15:57

@germonster

Die woede van de shovel-palestijn komt niet uit het niets.
De palestijnen worden zwaar onderdrukt, en reageerd daarop met raketjes.
-
Citaat: Indos_regeren_in_NL datum 28 Augustus / 1963
-
I have a dream
-
Vrede moet zeker van beide kanten komen, terug naar de grenzen in '69 en het geweld is over het algemeen opgelost.
-
maar in dit geval
-
+1 Palestijnen
-
-1 door de wereld gesteunde Israeliers.

indos_regeren_in_nl | 21-07-08 | 15:56

QUOTE:".. De Holocaust is in die geschiedenis een uniciteit..".
--
flikker toch op man
--
Armens genocide: 1.500.000
Stalins genocide op de Ukrainers: 20.000.000
Pol Pot: 3.000.000
Mao: 50.000.000
--
Joodse genocide (volgens officiele cijfers van het Amerikaanse leger): 3.000.000 (max)

united.provinces | 21-07-08 | 15:54

@ GerMonster

Was 99,99% zeker een eenmansactie. Geen hakbar van hamas of zo. Zal het artikel uit haaretz even opsnorren.

Normaal volgt er op een terreur/verzetsdaad altijd een uitgebreide uitvaart met veel drama in de bezette gebieden. Nu gebeurde er helemaal niets.

maakniesaaknie | 21-07-08 | 15:53

Ongeloofelijk wat een verborgen haat hier tegen Israël heerst, nog geen 20 jaar terug was er geen groter pro-Israël land dan NL. Tegenwoordig is NL nog maar 1 stapje verwijderd van het prubliekelijk knuffelen van de Hamas.

Die actie van die soldaat is niet goed te praten, maar laten we niet vergeten welke terreur de Palestijnen dagelijks over de Israëlisch uitstorten, of zijn we die mongool in die enorme truck van 2 weken geleden alweer vergeten ?

GerMonster | 21-07-08 | 15:50

dit soort filmpjes boeien me nog geen eens omdat het altijd huilen is. maar zoals werd geschreven door LordBathory is er wel toevallig een cameria die toevallig het incident opneemt.

bravo voor meneer davidster.

ik weet nog een aantal scenario's binnen NL waar rubberen kogels veel sneller ingezet mogen worden.

revolutieNL | 21-07-08 | 15:49

" want als niet Jood mag je niet in Israel wonen."

Dat is pertinent onjuist. Uit eigen ervaring weet ik dat het véél makkelijker is om een niet-joodse partner naar Israel te halen dan een niet-Nederlander naar Nederland. In Israel is geen inburgeringscursus nodig, je hoeft niet 120% van het minimum loon te verdienen, etc. Je hoeft alleen maar aan te tonen getrouwd te zijn.

Verder kun je in Israel wel degelijk met een niet-jood trouwen, maar zul je je als Jood tot het andere geloof (Christelijk, Bahai, Islam) moeten bekeren. Mr Bulldozer man die in Jeruzalem 3 mensen heeft geplet, Husam Taysir Dwayat, was ooit getrouwd met een Joodse Israelische.

www.cbc.ca/world/story/2008/07/03/isra...

"Neighbours told the Post that Dwayat, who worked for a private construction firm and once was married to a Jewish woman"

Dus, kunnen al die mensen die beweren dat Joden en niet-Joden in Israel niet met elkaar mogen trouwen daar notie van nemen? Of laten jullie je niet in de war brengen door de feiten?

daniel565 | 21-07-08 | 15:48

>>De Holocaust is in die geschiedenis een uniciteit.<<
--
Typische propaganda geleuter, ik hoor ook van vele joden dat deTutsi <->Hutu conflict waar 800.000 Tutsis zijn afgeslacht of de Armeense genocide (1.500.000). Maar etnische conflicten waren. -- Hoe walchelijk kan je wel niet zijn--. Blijkbaar is een vingernagel van een Jood nog meer waard dan het leven van een zwarte,
--
Ziek!

united.provinces | 21-07-08 | 15:36

In geen enkel geschiedenisboek lees je over "vrijheidsstrijd" en aanslagen van "Palestijnen" tegen de Arabieren en de Ottomanen (om maar eens een paar grote bezetters van dat hele gebied van de afgelopen 1500 jaar te noemen).
Comme c'est curieux. Pas toen het Joodse volk hun 2000 jaar oude diaspora wilde beëindigen was er opeens sprake van het "Palestijnse" volk, en toen ook pas nadat bleek dat noch Egypte, noch Jordanië, noch Libanon de islamitische arabieren (moslimbroeders nota bene) die daar hadden gewoond en waren gevlucht (waarom eigenlijk?) niet wilden opnemen, maar in 60 jaar lang vluchtelingenkampen opborg. Dat had Nederland met de Molukkers of de Indo's moeten proberen, opbergen in kampementjes. Dan was er heel wat meer pleuris uitgebroken dan 2 gekaapte treinen, een provinciehuis en een school.

koerbagh ® | 21-07-08 | 15:36

Buks

relatief vreedzame bezetting, dat geld dan voor jouw en je NSB fam. maar voor mijn fam. was het iets mider.
idioot

StonedTrooper | 21-07-08 | 15:30

Falashas zijn zwarte joden die door Isreal uit de ontheemde gebieden van Eritria gehaald zijn. Dus aan de regering ligt het niet, wel de reli-gekken die ze in bedwang moeten houden, dat lukt daar wel redelijk in tegenstelling tot Nederland waar links en rechts de lul van de moslims zuigen.
--
On Topic:
Ik probeer mij toch wel een wat medeleven op te brengen voor die kudtmoslim die in zijn voet geschoten word. (waarschijnlijk een ondervragingstactiek -- who ist der bomb?--). Maar het lukt mij gewoon niet. Dus jammer.
--
De enige oplossing is ALLE moslims uit de binnengrenzen van ISreal te verwijderen. Ook dat is een goede optie voor Nederland.

united.provinces | 21-07-08 | 15:29

Joden staan niet boven de (internationale) wet en hebben geen alleenrecht op het grote lijden. Het getuigt echter wel van historisch besef als je gebeurtenissen in de context van de moderne geschiedenis blijft zien. De Holocaust is in die geschiedenis een uniciteit. Een hoogtepunt van ontmenselijking en verderf. Van geindoctrineerde onverschilligheid.
.
De haat tegen de Joden is vooral op afgunst gebaseerd. De generalisatie, de stereotypering, de vooroordelen die er voor zorgen dat DE Jood als een graaierige winstwoekeraar te boek staat. Iemand die vooral aan zichzelf denkt en niet aan anderen. Die zich "uitverkoren" voelt.
Die haat is door de geschiedenis heen een oorzaak voor vervolging geweest.
Een succesvolle christen wordt op zijn succes afgerekend, niet op zijn christen-zijn. Bij de Jood wordt het succes allereerst aan het Jood zijn gekoppeld en niet aan het werk dat aan het succes ten grondslag heeft gelegen.
.
Jodenhaat is een sluimerende haat. Het wordt op allerlei manieren verpakt zodat het maatschappelijk te legitimeren valt. Met satire valt er genoeg op te rekken.
Ik word bang om het hart als ik die sluimerende haat voel doorsijpelen in allerlei publicaties. Bedoeld of onbedoeld. Het vindt een klankbord, het mag wortel schieten in vruchtbare aarde. De plant die we laten groeien heet onverschilligheid en is de grootste bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid.

bloedjelink | 21-07-08 | 15:29

Buks | 21-07-08 | 15:20
Flink uitgewoond zeker die ouwe van jou.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 15:28

Buks | 21-07-08 | 15:21
Die edits heb je geheel aan je zelf te danken. Lees het commentaar van de joris maar. Constante herhaling en copy/paste. Dat ik het heb gezegd wil nog niet zeggen dat ik op een knopje heb gedrukt. Zoals ik al eerder zei, je bent prima instaat om jezelf de mond te snoeren. Zie de joris comment, laatste waarschuwing anders BAN

Agent327 | 21-07-08 | 15:27

Buks | 21-07-08 | 15:20
*zucht* Eén serieuze reactie dan maar: het maakt niet uit wat Israel doet, aangezien dat voor sommige Palestijnen/moslims nooit genoeg is. Andersom maakt het niet uit wat Hamas of Fatah doet, aangezien dat voor sommige joden altijd onvoldoende waarborgen oplevert. Alleen mongolen die net zo blind, dom en doof (of antisemitisch) zijn zoals jij, geloven dat met een eenzijdige actie vrede in dit gebied tot stand kan komen, zonder dat er direct nieuwe eisen danwel een tegenreactie van de tegenpartij op volgt. Naieveling.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 15:26

Waarom moet elke scheet die Israel laat zo breed uitgemeten worden in de media?
In elk ander land in het Midden Oosten worden mensenrechten veel harder met voeten getreden dan in Israel, maar daar zwijgen we liever over.

Ik werd vroeger al kotsmisselijk van dit soort selectieve verontwaardiging van de media. Maar sinds ik Eurabia gelezen heb krijg ik er helemaal een acute maagzweer van.

ZonderNaam | 21-07-08 | 15:26

"Als Israel Vrede wil moet het gewoon terug trekken achter hun eigen grenzen"

Maar.. maar.. maar.. Wanneer mag Hamas israel dan de zee injagen? En gaat dat niet ten koste van hun eigen handvest?

maakniesaaknie | 21-07-08 | 15:25

@Buks | 21-07-08 | 15:21
Knul?
Ik wens niet door een 20 jarige onbebul, die van alles bij elkaar blaat van horen zeggen voor knul uitgemaakt te worden. Snappie, jochie?
En waar baseer je die 4 x op? Dat zou ik graag willen weten.

Agent327 | 21-07-08 | 15:23

Ja door de opperrabijn worde deze joden niet als jood gezien.

Door de regering wel want als niet Jood mag je niet in Israel wonen

@Buks er wonen ook niet joden in Israel .
zeg het niet snel , maar des te meer je typt Buks des te dommer je teksten worden

Pearly | 21-07-08 | 15:22

Het het probleem is gewoon Israel met zijn bezettings en nederzettingen beleid.

Logisch dat steeds meer mensen Israel en zijn volk gaan haten zij hebben er namelijk voor gekozen om de palestijnse burgers te bezetten en het bebouwen van het gebied wat zij bezet houden (het bebouwen van bezet gebied is een oorlogsmisdaad)

Israel zegt vrede te willen maar wil geen einde maken aan de bezetting.
En ja elke bezetting levert verzet op in welke vorm dan ook.

Als Israel Vrede wil moet het gewoon terug trekken achter hun eigen grenzen

Buks | 21-07-08 | 15:21

Agent327 U heeft 4 x gedrukt die niet liegen knul.

Buks | 21-07-08 | 15:21

Sjaak nee ik word niet bezet door Israel en zijn volk.

Maar mijn Opa haat de Moffen nog steeds na 5 jaar relatief vreedzame bezetting.

Buks | 21-07-08 | 15:20

@Buks | 21-07-08 | 15:17
nee, dat heb ik niet. Maar aangezien het geregistreerd wordt bij GS kun je misschien middels een mailtje aan de redactie vragen naar het aantal keren dat ik comments van je heb afgekeurd.

Agent327 | 21-07-08 | 15:19

Buks | 21-07-08 | 15:16
Gaat jouw haat tegen Israel en zijn volk alleen maar toe nemen? Dat kan niet.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 15:19

Agent Dat heb je al wel meerder keren gedaan dus niet lieg niet zo.

Buks | 21-07-08 | 15:17

Ja door de opperrabijn worde deze joden niet als jood gezien.

Door de regering wel want als niet Jood mag je niet in Israel wonen.

Vraag dat maar aan de vele vluchtelingen die terug willen keren naar hun huis in Israel.

Maar waarom gaat Israel eigenlijk door met de bezetting en het nederzettingen beleid.

Daardoor zal de haat tegen Israel en zijn volk alleen maar toe nemen, ik vraag me af waarom de Israelisch leiders dit hun volk en het palestijnse volk aandoen.

Buks | 21-07-08 | 15:16

Buks | 21-07-08 | 15:11

lul

zovoklets | 21-07-08 | 15:16

@Buks | 21-07-08 | 15:10
Ik heb dat knopje (nog) niet gebruikt. Maar je daagt me nu wel uit.

Agent327 | 21-07-08 | 15:13

NRC Handelsblad van donderdag:

"Na onderzoek is gebleken, zo meldden Israëlische kranten vandaag, dat een van de twee, Ehud Goldwasser, bij de ontvoeringsactie in het Israëlische grensgebied op slag werd gedood door een raket tegen zijn Hummervoertuig. De tweede, Eldad Regev, werd daarbij dodelijk gewond."

Buks | 21-07-08 | 15:12

Hou toch es op met nazi duitsland, ik mag in de gazastrook ook niet trouwen met een islamitische. En Ik mag als niet jood absoluut wel trouwen met een joodse. Het is alleen geen joods huwelijk. Het is wel moeilijker te regelen, maar dan heb je ook niks. Op cyprus krijgen ze een soort van joods huwelijk, daar gaat het dan weer veel mensen wel om.
264.000 niet-joden uit rusland? Als apartheidsstaat dat het volk zuiver wil houden nemen ze wel veel niet-joden naar israel... beetje tegenstrijdig, niet?

club662 | 21-07-08 | 15:12

@ buks

hier: www.degezonderoker.nl/dicke.html

Met sommige vrienden.. enfin, je haalt die bolle zo vaak aan dat je die zinsnede vast ook wel kent.

maakniesaaknie | 21-07-08 | 15:12

David Soldaten van de Israelisch bezetters doden in een vuur gevecht noem ik geen moord.

Buks | 21-07-08 | 15:11

buks je haalt 2 dingen door de war , het volk en het geloof.
en dan klopt het nog niet wat je zegt . je kan in Israel wel trouwen als niet jood met een jood

Pearly | 21-07-08 | 15:11

@Buks | 21-07-08 | 15:06
Daar ben je, met al je herhalingen, prima zelf toe in staat.

Agent327 | 21-07-08 | 15:10

Wat ik niet snap is dit:

Als de Palestijnen zo graag vrede willen, waarom hebben ze dan het vredesprocess aangegrepen om zo veel mogelijk aanslagen tegen Israel te plegen? Juist toen de bouw van Nederzettingen aan banden werd gelegd en gebied overgedragen werd aan Palestijnen brak de ellende los.

Als je wilt dat de Israeli's de indruk krijgen dat een vrije Palestijn zijn of haar vrijheid gebruikt om Israeli's te vermoorden, dan moeten Palestijnen vooral zo doorgaan. Het enige wat ze daarmee bereiken is dat een meerderheid van de Israeli's tot de conclusie blijft komen dat de bezetting niet opgeheven kan worden. Hoe je onder die omstandigheden een einde wilt maken aan de bezetting is mij een raadsel.

Mensen die (terecht) klagen over de bezetting terwijl ze Israel bestoken en aanvallen vanuit gebied wat niet bezet is, willen iets heel anders dan alleen een einde aan de bezetting.

daniel565 | 21-07-08 | 15:10

maakniesaaknie Mensen zijn te lui om te klikken dus ik plaat hem nog maar een keer kan Agent weer lekker gefrustreerd lopen janken en als een NSB op de het ! knopje drukken

De slachtoffers van de holocaust zijn de nazi s van nu.

Buks | 21-07-08 | 15:10

Clubbb Als ik Nederland wil trouwen met een jood dan mag dat.

Als ik in Israel zou wonen en zou willen trouwen met een Jood dan mag dat niet.

Net zoals in Nazi Duitsland waren Joden niet met Niet Joden mochten trouwen.
Ook om het Volk zuiver te houden.

Dat zelfde is in Israel het geval.

Buks | 21-07-08 | 15:08

*HAHAHAHA*
En nu plempt hij zijn comments, met een kleine wijziging, nog dubbel ook.

Agent327 | 21-07-08 | 15:08

Agent Ga iemand anders proberen de mond te snoeren.

Buks | 21-07-08 | 15:06

@ Buks

Welnu fundi, die zijn nog allemaal te lezen op zijn site.
www.degezonderoker.nl/
Daarvoor heeft had echt geen geflipte fundi als jij voor nodig als jij.

maakniesaaknie | 21-07-08 | 15:06

Goh, je mag in een joodse staat, opgericht om joden te herbergen met een jood van daarbuiten trouwen? En als palestijn niet?

Hey vraagje, als jij morgen met iemand uit de westelijke jordaanoever wil trouwen, joods of niet-jood, word jij dan niet beperkt in nederland? Ohhh wacht..... je bedoelde wat anders? Of toch niet?

Dat is dus de zelfreflectie waar ik het over heb. In israel is het net als in nederland een evolutie van wetgeving, je hebt altijd wel iemand die iets aan de kaak stelt. Maakt het niet meteen een feit, bubba.

club662 | 21-07-08 | 15:06

"pearly

Omdat het opperabbinaat tot nu toe het monopolie op het sluiten en ontbinden van een huwelijk had, konden immigranten die niet als jood worden beschouwd, niet in Israël trouwen. Zij weken veelal naar Cyprus uit. Ongeveer 264.000 mensen in Israël, van wie de meesten uit de vroegere Sovjet-Unie afkomstig zijn, worden niet als jood erkend. Zij zijn niet uit een joodse moeder geboren of zijn niet tot het jodendom bekeerd volgens de regels van de halacha.

Buks | 21-07-08 | 15:05

@Buks | 21-07-08 | 15:02
*Ooh ja Theo van Gogh moet natuurlijk voorgoed monddood gemaakt worden.
Ik zorg dat de mensen zijn uitspraken nog horen*
-
Ga dat dan lekker op een kistje op de Dam in 020 doen.

Agent327 | 21-07-08 | 15:05

Pearly Nee dat mogen ze niet, dat staan de rabinale autoriteiten niet toe.

Als een Niet Jood met een Jood wil trouwen dan moet hij dat echt in het buitenland doen.

Omdat het opperabbinaat tot nu toe het monopolie op het sluiten en ontbinden van een huwelijk had, konden immigranten die niet als jood worden beschouwd, niet in Israël trouwen. Zij weken veelal naar Cyprus uit. Ongeveer 264.000 mensen in Israël, van wie de meesten uit de vroegere Sovjet-Unie afkomstig zijn, worden niet als jood erkend. Zij zijn niet uit een joodse moeder geboren of zijn niet tot het jodendom bekeerd volgens de regels van de halacha.

Buks | 21-07-08 | 15:05

Het verschil is dat bij de joden en in israel, ongeacht hun soms wat defensiefe stance, ruimte is voor relativering en zelfbesef.

Dat is in de islamitische wereld zo ver zoeken, ik meen dat een stukje van Hans teeuwen hier wekenlang op 1 stond op de dumpert. Daarin kwam kortweg hetzelfde naar voren.

Het grappige is dat de types die het een of het ander verdedigen ook zulke charactertrekken vertonen: De pro-israelis kunnen vaak nog gematigd en relativerend uit de hoek komen (met de enkele rotte appel die dom gaat lopen schreeuwen), maar het valt op dat het overgrote merendeel van de pro-palestijnen vaak stug, ongenuanceerd en ongematigd door blijft zeuren over hetzelfde punt, zelfs nadat al meer dan 100x het tegendeel is bewezen.

club662 | 21-07-08 | 15:02

Nou, ik heb geloof ik, inmiddels alles wel al gelezen (en veel twee tot drie keer) van wat buks te melden heeft. Ga me maar eens bezig houden met een ander topic want dit wordt vervelend.

Agent327 | 21-07-08 | 15:02

is=in

Pearly | 21-07-08 | 15:02

-edit: laatste waarschuwing. Niet herhalen copy pasten anders BAN! -

Buks | 21-07-08 | 15:02

is Israel mag een niet jood wel met een jood trouwen. buks waar haal jij je eenzijdige informatie vandaan oftewel niet vandaan.

Pearly | 21-07-08 | 15:01

@Buks | 21-07-08 | 14:55
*Doet me denken aan Theo van Gogh. De Slachtoffers van de Holocaust zijn de Nazi s van nu.

En gelijk probeerden de joden hem de mond te snoeren door hem aan te klagen wegens antisemitisme. CIDI en slachtoffer Jood Leon de Winter klaagden hem aan.

Natuurlijk werd Theo van Gogh vrijgesproken*
En nog maar een keer een c/p actie.
Er is, uiteraard, voldoende reden genoeg om kritiek op Israel te hebben. Echter ook flink wat op de Palastijnen en andere Arabische volkeren in die regio. Kritiek hebben en gefundeerd argumenteren i.p.v. constant je eigen dogma's herhalen zijn 2 verschillende dingen. Het eerste beheers je niet, het tweede maar al te goed.

Agent327 | 21-07-08 | 15:00

Buks | 21-07-08 | 14:55
Waarom hebben de palo's wel recht op een eigen staat en de joden niet? Puur antisemitisme van jouw kant. En hier is je verzet... in 1942
bp3.blogger.com/_jLmX_8LH3uo/Re9oWfjFs...

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 14:59

Clubbb Die mochten niet in Israel trouwen.

Net zoals Niet Joden niet met Joden mogen trouwen.

Dan staan de Joodse wetten niet toe.

Democratie dat is Israel dus niet.

Zelfde de Israelisch krant de Haarets ziet Israel als een apartheids staat.

Buks | 21-07-08 | 14:59

@ buks

Dat vind je lekker he, leuren met het lijk van Theo van Gogh?

je lijkt Green Helmet Guy wel..

maakniesaaknie | 21-07-08 | 14:57

Agent als mensen mij hetzelfde blijven vragen.

Buks | 21-07-08 | 14:56

Agent327 probeer inhoudelijk te reageren dat op de persoon spelen van de Pro Israel aanhangers heb ik nu al zo vaak gezien.

kritiek op israel en je bent een Anti Semiet.

Doet me denken aan Theo van Gogh. De Slachtoffers van de Holocaust zijn de Nazi s van nu.

En gelijk probeerden de joden hem de mond te snoeren door hem aan te klagen wegens antisemitisme. CIDI en slachtoffer Jood Leon de Winter klaagden hem aan.

Natuurlijk werd Theo van Gogh vrijgesproken.

Buks | 21-07-08 | 14:55

@Buks | 21-07-08 | 14:52
Makkelijk he, copy/paste van een eerder comment van je. Einde aan je originele (vage pro palestijnen) argumenten?

Agent327 | 21-07-08 | 14:55

Een jood mag wel met een niet jood trouwen volgens de wet, niet volgens het geloof. So FUCKING what? Je doet alsof je in nederland altijd als homo's mocht trouwen.

Trouwens een homokoppel dat getrouwd is en in jouw intorlerante israel gaat wonen, wordt gewoon erkend als getrouwd. Enjoy the facts.

club662 | 21-07-08 | 14:55

@ Buks

Er zijn in NL ook scholen waar ik mijn kind niet naar toe mag sturen en wijken waar ik geen huis mag huren.

Is de aanval op Pearl Harbour nu ook mijn schuld?

maakniesaaknie | 21-07-08 | 14:55

oh ik snap het al , buks is verontwaardig dat er met rubbere kogels is geschoten.die had liever bommen gehad zodat de palestijnen weer terug konden gooien. buks ff voor de duidelijkheid israel is altijd van de joden geweest voordat de romijnen de meeste joden meenamen naar europa .
de joden hebben alleen hun land terug gekregen. Dat ze de gaza weer aan de palestijnen gaven was omdat ze de veiligheid in de gaza niet konden garanderen.
De gaza ook joods gebied . je moet maar eens op internet opzoeken wat de grenzen waren voordat de joden naar europa werden afgevoerd . er zit ook jordanie en sirie bij.dus van bezetting is geen spraken . de israeliers hebben altijd met de palestijnen samen willen leven en de palestijnen die in israel wonen hebben het ook prima naar hun zin.
het is vreemd dat er over dit filmpje zo,n ophef gemaakt wordt ,daar het rubbere kogels zijn op een teen.

Pearly | 21-07-08 | 14:54

@Mossad.il | 21-07-08 | 14:49
Da's waar. Daar heb je een punt, Segal zou gewoon afgaan op zijn gehoor.

Agent327 | 21-07-08 | 14:53

Je reageerde op mij.

Ik sprak over de bezette gebieden Oost Jeruzalem Westbank en Gaza.

Word tijd dus dat Israel stop met deze bezetting en het bebouwen van bezet gebied.

Waarom zouden de palestijnen hun huizen waarin ze geboren zijn moeten verlaten.

Elke Democratie heeft een grondwet
Israel heeft geen grondwet waarin gelijke rechten en plichten van burgers staan.

Net als in Nazi duitsland mag een Niet Jood niet met een Jood trouwen ook omdezelfde reden.

Men wil het VOLK zuiver houden en de joden willen voorkomen dat er een Niet -Joodse meerderheid ontstaat. (want dat is het einde van de Joodse staat)

Ook zijn er wijken waar je als niet jood niet mag wonen.

Israel is een apartheids staat.

Buks | 21-07-08 | 14:52

@Buks | 21-07-08 | 14:42
*bommen bijvoorbeeld die we op de japanse bezetter destijds gooiden*
Alweer dat 'we' man het was een USA actie en 'ons' in NL is hier niets over gevraagd. Hooguit GB en Aussieland.
Bovendien was je toen nog niet eens een pisvlek in je vaders broek dus hou op met dat we.
*Bezetting en Vrede gaan niet samen dat snapt u zelf toch ook*
*Bezetting veroorzaakt nu eenmaal Verzet*
Hoevaal blijf je jezelf nog herhalen? Tot je een ban krijgt?

Agent327 | 21-07-08 | 14:50

@agent327
Ook dan komt Steven Seagal uit deze positie. En Jean-Claude van Damme komt dan met een wazige trap en ze liggen. Lijkt me niet moeilijk.... ik neem die films altijd heel serieus.

Mossad.il | 21-07-08 | 14:49

-edit: hou een sop met copy past en herhalio doen -

Buks | 21-07-08 | 14:48

@Buks,
had het niet over de huidige bezette gebieden, maar het gebied dat destijds palestina had moeten worden maar nu permanent onderdeel is geworden van israel.

Bovengenoemde daden zijn geen feiten, Lod zit vandaag de dag nog steeds vol met palestijnen bijvoorbeeld (ik zit er elke dag toevallig). Verder had 'mainstream' joden alleen de hagana, wat dus geen wapens had en dus niet meer kon en deed dan verdedigen. Mijn oma heeft daar nog bij gezeten. Die verdediging was dan ook hard nodig aangezien de palestijnen bijvoorbeeld aan de overkant van de kineret (meer van galilea) met een volautomatisch, groot kaliber mitrailleur op vissersbootjes zaten te schieten. Apparaat staat er overigens nog steeds als monument.

Wat ik van palestijnen hoor zijn 2 dingen, 1 ze zijn gevlucht uit angst voor wraak. In sommige gevallen was er ook daadwerkelijk wraak (keur ik overigens ook niet goed) maar in de meeste gevallen werden ze verjaagd door de arabische liga die zogenaamd kwam intervenieren. Dit trouwens uit de mond van iemand die alles heeft meegemaakt.

Denk trouwens ook na, als israel ze zo massaal zou willen afslachten en verjagen, waarom leven er vandaag dan nog palestijnen in dat land? Met Paspoort, stemrecht, sociale voorzieningen, werk, bezit en gewoon elk grondwettelijk mensenrecht wat je maar kan bedenken?

.....

club662 | 21-07-08 | 14:46

@Buks | 21-07-08 | 14:30
Als die palastijnen nu eens stopten met hun bomgordeltjes en raketten dan zou er spoedig vrede zijn. Want dan hoeft Israel ook geen vergeldings acties meer uit te voeren. Ies simpel. Maar dat willen de palastijnen niet, m.n. hun leiders.

Agent327 | 21-07-08 | 14:35

Nee toen de palestijnen zich nog niet gewapend verzetten ging de bezetting en het bouwen van nederzettingen ook door.

Israel wil vrede maar is niet bereid een einde te maken aan de bezetting

Israel wil het veroverde Oost-Jeruzalem behouden en de Nederzettingen op de Westbank.

Dus wil Israel geen einde aan de bezetting dus zal het verzet er tegen logischerwijs ook gewoon door gaan.

Buks | 21-07-08 | 14:46

Tuurlijk hebben de palestijnen er wel om gevraagd om bezet te worden. Haaretz 1934.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 14:46

Germonter Ik zou mijn bezetter ook dagelijks met rakketen bestoken het liefst met wat groter bommen bijvoorbeeld die we op de japanse bezetter destijds gooiden.

De palestijnen hebben er niet om gevraagd om door de joden bezet te worden.

Bezetting veroorzaakt nu eenmaal Verzet

Buks | 21-07-08 | 14:42

Nee de grenzen waar Israel zijn bestaansrechts aan ontleent zijn heel duidelijk.

De hele wereld weet dat GAZA Westbank en Oost-Jeruzalem bezette gebieden zijn.

Zelf Olmert en Levi spraken over bezette gebieden.

Alleen Zionisten vinden dat het Israel toe behoort

In resolutie 242 word Israel ook opdragen om zich terug te trekken achter zijn eigen grenzen.

En daar wachten we nog steeds op.

Kan jij als jood mischien uitleggen waarom Israel doorgaat met het bezettings en nederzettingen beleid.

En evengoed zeggen dat ze Vrede willen.

Bezetting en Vrede gaan niet samen dat snapt u zelf toch ook.

Buks | 21-07-08 | 14:41

@Mossad.il | 21-07-08 | 14:38
Kijkeens goed naar dat plaatje. Hij heeft een blindoek om.

Agent327 | 21-07-08 | 14:40

Dat heeft een reden, die soldaat die op die palestijn schiet heeft gisteren zijn zuster verloren aan zo'n hamas raket. Dan krijg je dit soort dingen.

We kunnen ons niet verplaatsen in de hoofden van mensen die dagelijks te maken krijgen met haat, geweld en vergelding. Dat is een circel die maar bar moeilijk te doorbreken is. Dagelijks vallen er Hamas raketen in Israël neer maar ja daar hoor je de NL media niet over.

Niet leuk wat die soldaat doet, moet ook direct straf krijgen, maar stelt in het grote geheel van het conflict daar helemaal niets voor. (Kan me goed voorstellen dat Arafat kloontje met gat in voet, daar compleet anders over denkt).

GerMonster | 21-07-08 | 14:39

Toch denk ik bij mezelf. Je jongen had ook kunnen springen. Waarom blijft ie staan.
Ik bedoel, Jean-Claude van Damme of Steven Seagal hadden alleen onsnapt.

Mossad.il | 21-07-08 | 14:38

@Buks | 21-07-08 | 14:30
Als die palastijnen nu eens stopten met hun bomgordeltjes en raketten dan zou er spoedig vrede zijn. Want dan hoeft Israel ook geen vergeldings acties meer uit te voeren. Ies simpel. Maar dat willen de palastijnen niet, m.n. hun leiders.

Agent327 | 21-07-08 | 14:35

@ Buks

alletwee enkeltje Marianen-trog.

Met jou erbij, enge fundi.. brrr

maakniesaaknie | 21-07-08 | 14:33

@ Buks

De enige grenzen zijn de wapenstilstandsgrenzen van 1949, die door de arabieren o.a. in 1967 en 1973 zijn geschonden.
Dit gebied is nooit Egyptisch grondgebied geweest. Zowel de Egyptenaren, de Hethieten als Mesopothamiers hielden er strooptochten.
Zoals al je schrijverij klets je maar wat, niet gehinderd door enige kennis van zaken over dit gebied en zijn historie.

davidman | 21-07-08 | 14:32

Buks | 21-07-08 | 14:28
Hadden de Israeli's het karwei destijds maar helemaal afgemaakt, dan hadden we nu niet naar jouw gezeik over bezetting hoeven te luisteren.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 14:30

Het gaat erom dat de Joden altijd weer pretenderen dat ze heilig zijn, de verstandigste in alle conflicten, het volk met de meest verschrikkelijke geschiedenis. Uiteindelijk zijn het gewoon profiteurs die geen haar beter zijn dan hun vijand. Toch fijn dat dat af en toe pijnlijk blijkt adhv dit soort filmpjes.

daandebanaan | 21-07-08 | 14:21

Inderdaad maar waar de Joden ervor gekozen hebben de Palestijnen te bezetten.

Kunnen de Palestijnen niks anders dan zich verzetten tegen de bezetting.

Buks | 21-07-08 | 14:30

@clubbb nee die gebieden zijn niet gewonnen in 1948 dat was pas in 67 raar dat je dat niet weet maar je weet wel meer niet zo te lezen.

En ook in 67 heeft de VN Veiligsheidsraad Israel opgedragen zich terug te trekken achter zijn eigen grenzen res 242 wat Israel tot nu toe niet gedaan heeft.

Zelf Olmert spreekt over bezette gebieden (alleen zionisten en u dus niet)

En de palestijnen zijn in de aanloop na de oprichting van Israel toe verjaagd en vermoord door de joden.
In de jaren '80 vormden Israëlische historici als Benny Morris en Ilan Pappé, de zogenaamde New Historians. Pappé beweert dat Deir Yassin slechts één van de vele gevallen was waarin Israëlische troepen gericht Palestijnse dorpen aanvielen. Zo zouden de Israëli's zeker 228 dorpen hebben aangevallen, waarvan in tenminste 41 gevallen de bevolking verjaagd werd. Moordpartijen vergelijkbaar met die in Deir Yassin zouden plaats hebben gevonden in onder meer de dorpen Saliha, Lod, Al-Tantoera en Dawayima.

Doordat Deir Yassin zich in een zeer dichtbevolkt gebied bevond, verbreidde het nieuws over de moordpartij zich snel, wat sterk bijdroeg tot de Arabisch-Palestijnse vluchtelingenstroom en de beslissing van de omliggende Arabische staten om tussenbeide te komen en te trachten de creatie van de staat Israël te verhinderen.

Buks | 21-07-08 | 14:28

Buks bezet dit topic, dus mag er een atoombom op zijn kraakpand gegooid worden.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 14:26

tja mijn naam zecht alnog over dat volk

jood187 | 21-07-08 | 14:24

Het gaat erom dat de Joden altijd weer pretenderen dat ze heilig zijn, de verstandigste in alle conflicten, het volk met de meest verschrikkelijke geschiedenis. Uiteindelijk zijn het gewoon profiteurs die geen haar beter zijn dan hun vijand. Toch fijn dat dat af en toe pijnlijk blijkt adhv dit soort filmpjes.

daandebanaan | 21-07-08 | 14:21

@Buks | 21-07-08 | 14:17
Zet eens een andere plaat op, de naald blijft hangen.

Agent327 | 21-07-08 | 14:21

De gazastrook wordt allang niet meer bezet (was ik het trouwens ook absoluut niet mee eens bijvoorbeeld)

neemt niet weg dat sindsdien israel dagelijks met zon 30 raketten wordt bestookt vanuit die gazastrook.

de bezetting destijds diende dan ook als veiligheidsbuffer, niet als extra land.
Gek genoeg was dat minimale kleine beetje stukje land de grootste bron van inkomen onder de normale palestijnen. Die waren dan ook de felste tegenstanders van de terugtrekking. Dat zie je niet op het nieuws he?

Zelfde trouwens ook in libanon.

De westelijke jordaanoever wordt niet zo heftig bebouwd. Meestal Jeruzalem, maar daar mag niemand wat over zeggen, jeruzalem wordt en zal altijd buiten de onderhandelingen blijven. Ben ik het ook mee eens. Friezen gaan niet beslissen wat er in amsterdam gebeurt. Of ze daar nu in een grote wijk wonen of niet heeft daar niets mee te maken.

Daarbij kan de westelijke jordaanoever niet bezet worden omdat het nooit een soevereine staat is geweest. Juridisch gezien mag israel dat gewoon doen. Doen de palestijnen daar ook gewoon. Dat het nooit als staat is neergezet was de keus van hun 'broeders' van de arabische liga.

De grenzen die namelijk in 1948 zijn bepaald zijn AFGEWEZEN door de arabische liga. Die wilden ALLES of niets. Israel heeft die gebieden dan ook nooit 'genomen' maar 'gewonnen' door de oorlog in '48 en de complete exodus van de palestijnen in die oorlog. En nee de israelis hebben ze niet weggejaagd, maar hun arabische 'broeders'. De rest van de palestijnen zijn toen gevlucht uit angst voor wraak op hun jarenlange terrorisaties van de joden in dat gebied.

Logisch toch?

club662 | 21-07-08 | 14:20

Die arme Palestijnen, dat zijn slachtoffers van het Zionisme. Ze hebben nooit iets fout gedaan en nu worden ze zo behandeld. Als je in je teen wordt geschoten, dan mag je best een pizzeria of een bus vol met kinderen opblazen....

Als je volk al 50 jaar bezet word dan mag je er best een atoom bom op gooien

Wij in het westen zijn wat ongeduldiger bedoel kijk maar wat me met de Japanse bezetter deden (dat was na 5 jaar) was maar een half miljoen burger doden (hirshima en nagasaki) en ik denk dat niemand daar een traan opgelaten heeft in tegendeel. Er zullen flink wat feestjes gevierd zijn.

Dat is het risico wat een bezetter nu eenmaal loopt.

Buks | 21-07-08 | 14:17

En trouwens voordat er enige jood woonde in palestina was het egyptisch grondgebied.

Buks | 21-07-08 | 14:14

@Clubbb klopt maar dat is het punt ook niet

Het gebied dat de Engelse aan de Joden hebben gegeven is duidelijk. (zie grenzen 1948 en 67)

Daar horen Oost-Jeruzalem Westbank en Gaza niet bij.

Dus wanneer stoppen de Joden met het bezetten en het bebouwen van de ze bezette gebieden en trekken zij zich terug achter hun eigen grenzen.

Want Bezetting veroorzaakt Verzet.

Buks | 21-07-08 | 14:13

Shit happens at wartime.

spooky | 21-07-08 | 14:12

de neanderthalers waren er nog eerder schijnt het

reagurotron | 21-07-08 | 14:10

Die arme Palestijnen, dat zijn slachtoffers van het Zionisme. Ze hebben nooit iets fout gedaan en nu worden ze zo behandeld. Als je in je teen wordt geschoten, dan mag je best een pizzeria of een bus vol met kinderen opblazen....

arno10000 | 21-07-08 | 14:10

Het is wel een Israelische mensenrechtenorganisatie die dit aan de orde stelt; waar blijft het arabische equivalent die o.a. de moord op de twee ontvoerde soldaten aan de kaak stelt?
Voor de tweede w.o. werden alleen de joden palestijnen genoemd. De arabieren hebben na de stichting van Israel zich plotseling zo genoemd om zo te suggereren dat zij ooit inwoners waren van de staat palestina en de hele wereld is erin getrapt.
De arabieren hebben keer op keer een eigen staat afgewezen, 6 illegale oorlogen gevoerd en verloren, en nu willen ze de klok terugdraaien naar 29-11-1947.
De geschiedenis kun je niet terugdraaien. Duitsland heeft ook Elzas-Lotharingen, Selezie en Oost-pruisen verspeeld.

davidman | 21-07-08 | 14:10

Even voor de volledigheid: het in de voet(en) schieten is een favoriete bezigheid van de PA-po/mi/lities en Hamas in de Palestijnse gebieden. Met een verschil: het gebeurt nooit met rubberkogels maar altijd met scherpe ammunitie. Daarover echter nooit klachten van B"Tselem c.s. gehoord.
Ter verpozing nog een aantal producties van de Hamas Filmstudio PALLYWOOD:
video.google.de/videoplay?docid=333081...
Of nog beter lees en kijk:
eureferendum.blogspot.com/2006/08/corr...

supersniper | 21-07-08 | 14:09

Maakniesaaknie.
ooh vertel dan waarom.
Hebben de palestijnen er om gevraagd om eerst met moord en geweld verjaagd te worden uit hun huizen.
En daarna nog een keer bezet te worden.

Welke kritiek kan ik hebben op de daden van een bezet volk.

Of-course Palestinian protest is not peaceful. Nor should it be.
You don't ask people who are being murdered and treated like animals to be peaceful.

Buks | 21-07-08 | 14:08

@reaguurders,

In de eerste instantie beweer ik niet anti-israel te zijn. Ik kan alleen nergens terugvinden waar ik koste wat het kost alles goedkeur wat israel doet. Zoals dit specifieke INCIDENT.

@Indesahara.
Ik denk dat ik inmiddels meer dan 50 internetpagina's en stukken informatie heb doorgelinkt met informatie die mijn beweringen enigzins bevestigen, in acht nemend dat ik dezelfde informatie hier dagelijks kan terugvinden.

Dat u nieuw bent hier wordt nog eens bevestigd door uw opmerking over mijn 'stijlloze' spelling van het woord 'reet'. Zo kunnen mensen hier ook deaud gaan of neuqsexen etc. Weer eens wat geleerd vandaag toch?

Mijn aanname over uw religie heeft meer te maken dat de meesten hun kennis hier baseren op uitsluitend internetpagina's of religieuze propaganda.
Maar u mag het natuurlijk interpreteren zoals u wilt, Inde SAHARA ;-)

Verder:
Niets lokt verzet uit, ik zeg het nogmaals om de chronologie wat in de afwezige hersentje te stampen:
De palestijnen terroriseerden de joden al EEUWEN voordat er een israelische staat bestond. Eigenlijk al non-stop sinds het israelische koninkrijk heeft bestaan.
(al zijn die palestijnen in geen enkel opzicht in verband te brengen met de huidige palestijnen)
Mijn familie heeft genoeg terrorisme meegemaakt voor 1948 in palestina. Dus helaas pindakaas dat eeuwige sprookje gaat niet op.

Wat betreft oost-jeruzalem. Niemand vraagt de palestijnen daar weg te gaan.
Echter is JERUZALEM als stad gewoon van de joden. Hoe die wijken er uitzien moeten ze lekker zelf weten toch?

Dat brengt me trouwens op het laatste punt, delen.
De israeli's zijn absoluut en voor de volle 100% bereid om te delen. Niet ten koste van hun eigen staat natuurlijk, dus zijn er heus wel wat (in jullie ogen racistische, maar gezien de realiteit, broodnodige) beperkingen.

Toch wonen er meer dan 1 miljoen palestijnen in israel, zonder problemen. Met meer rechten dan in elk ander islamitisch land er om heen.

Je kan het allemaal kort op een rijtje neerzetten:
1) Palestina bestond nooit
2) Israel wel
3) joden hebben er altijd gezet
4) palestijnen kwamen en hebben in die tijd de gazastrook veroverd
5) sindsdien altijd joden geweest
6) geislamiseerde joden werden palestijnen ergo: palestijnen kwamen later
7) Israel is meermaals veroverd geweest door christenen, turken etc.
8) Israel is uiteindelijk door de laatste eigenaar turkije, verloren aan de engelsen die het aan de joden beloofden. De palestijnen hebben jordanie gehad.

P.S. De naam palestina die het GEBIED heeft gehad is gegeven door de romeinen. Heeft niets te maken met het recht op het gebied en al helemaal niet met de huidige palestijnen.

De romeinen gaven de naam aan het gebied om ze te vernederen.

En als de arabieren menen recht te hebben op een gebied omdat het palestina is gedoopt dan hebben arabieren die zichzelf amerikanen noemen straks ook recht op amerika???

club662 | 21-07-08 | 14:07

Rubber kogel voor Buks. Maar dan wel netjes tussen de ogen of tegen zijn slaap svp.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 14:05

@ buks

* zucht*

enorme eppo, iedereen die denkt eenzijdig de schuld (danwel oplossing) in het MO conflict te kunnen leggen bij een een partij is niet goed snik, ziek in zijn kop en voorzien van 13 meter plaatstaal voor zijn bakkes.

Ergo, je bent een obsessieve compulsieve fundi die met youtube linkjes loopt te smijten alsof er drie katusha's in je reet zijn gevlogen.

ga toch op de fiets naar gaza, humorloze zeiklul

maakniesaaknie | 21-07-08 | 14:01

buks je heb gelijk hoor ik vind het ook niet normaal dat israeliers op tenen schieten met rubbere kogels. je valt in herhaling trouwens.En dat de bijbel een christelijk boek is wat toegeeft jezus te hebben vermoord en later dacht , geven de joden maar de schuld, want ze namen de joden mee naar europa waar ze de joden als slaaf lieten werken. en konden dat dan als exuces gebruiken voor hun slaverij. ik dacht trouwens zelf dat de joden een hardwerkend volk waren die wat van hun land proberen te maken , maar zie tot mijn onzet dat ze met rubbere kogels op een teen schieten.

Pearly | 21-07-08 | 14:00

Arafat wordt van bepaalde aanslagen verdacht. Ook is hij als leider van PLO absurd en onverklaarbaar rijk geworden.
nl.wikipedia.org/wiki/Yasser_Arafat

sneakez | 21-07-08 | 14:00

@sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 12:54
Ha, dank Sjaak, eindelijk hoor ik ergens bij! Ik ben een homo ex domus! Of zoiets.

Murdockyoufool | 21-07-08 | 13:59

Welke Massamoordern heeft Arafat gepleegd dan???
De enigste doden die door arafat gevallen zijn, zijn doden als gevolg van het verzet tegen de bezetting.

En ja Bezetting lokt Verzet uit.

Dat is het risico wat een bezetter loopt elke volk dat bezet is zal zich tegen een bezetting verzetten.

Bedoel het ANC en Nelson Mandela werden door de VS en Engeland ook als terroristen gezien.
Nelson Mandela heeft ook de gewapende tak van het ANC opgericht een aanslagen op burgerdoelen gepleegd

Buks | 21-07-08 | 13:56

@ Buks | 21-07-08 | 13:43

Hee kewl in die vid zag ik ook weer die kinderlijkversleper langs komen. Kom, hoe heet ie ook alweer? Die gast die voor elke reuters camera met hetzelfde verkoolde lijkje kwam poseren.

Green helmet Guy! Dat is hem toch? Zou ie alweer een nieuwe baan hebben?

maakniesaaknie | 21-07-08 | 13:54

@ buks
Dat is inderdaad te triest voor woorden als dat echt waar is. Maar ik herinner me ook de beelden van Somaliërs met dode soldaten en Iraqi's met dode soldaten. En mij hoor je ook niet zeggen dat Israel niets fout doet, kijk maar naar het topic, het is te triets voor woorden. maar de Palastijnen en dergelijke zijn nog erger.

En CoJoNes ik was me daar al van bewust. Ben alleen op school en bij vrienden doodgegooid met al die onzin.

sneakez | 21-07-08 | 13:54

Challenge complete!
[25 legshots]

1sokkie | 21-07-08 | 13:52

Wat ik ook niet snap is dat Israel een massamoorder en een terrorist als leider koos.

Begin verantwoordelijk voor de terroristische aanslag op het king david hotel waar bij 90 mensen vermoord werden waaronder 28 engelse mandaat soldaten.

Verantwoordelijk voor meer dan 120 doden bij de slachting van Deir Yassin

In het bloedbad kwamen tenminste 110-120 Arabische burgers om het leven. Na het bloedbad werden de gevangengenomen overlevenden in vrachtauto's naar Jeruzalem gebracht en in een soort overwinningsparade door de Joodse wijken aan de bevolking getoond.[19][20][21] Vervolgens werden van de gevangenen ongeveer 25 volwassen mannen teruggevoerd naar Deir Yassin, waar ze in een steengroeve met geweren en mitrailleurs werden omgebracht
Bron Wikipedia

Hoe ziek 25 gevangenen burgers door de Joodse wijken als trofee showen en ze daarna koelbloedig afmaken.

En de Leider van deze joodse terreur beweging Etsel werd gekozen tot Premier tot het Land. (Begin)

Welk ziek volk kiest een massamoordernaar als Leider en Symbool van hun Land.

Buks | 21-07-08 | 13:51

@Buks | 21-07-08 | 13:48
De Palastijnen met Arafat b.v.

Agent327 | 21-07-08 | 13:50

Sneakez Ja Jesus is in opdracht van joodse hoge geestelijke vermoord door de romeinen .
Dat weet elke katholiek dus ik ook.

Buks | 21-07-08 | 13:50

Buks | 21-07-08 | 13:43

www.thepeoplescube.com/red/viewtopic.p...

Reality
Originally the close-minded notion that there is an objective basis for understanding the truth through the reactionary methods of reason and logic. This has been discredited by the implementation of 'alternative ways of knowing', which is thinking outside the brain, whereby one can envision the fake but accurate underlying truth.

The methodology: A hypothesis is intuited as politically correct and therefore valid by all intents and purposes. At which point evidence is generated and classified as convenient or inconvenient. The convenient good evidence is selected out and the inconvenient bad evidence is explained away or ignored. These facts and truths are then tested by the highly scientific process of polling the experts to create a consensus. Any expert who disagrees is declassified as an expert because to be an expert one must believe the hypothesis. Thus the new, higher reality is approved replacing the lower reality, which is merely proved.

This new modality replaces outmoded empirical imperialism with community-based reality, forming the basis for reality-based communities. In this way, reforming facts to higher collective principles necessarily leads to a realer reality and a truther truth.

zovoklets | 21-07-08 | 13:50

@sneakez | 21-07-08 | 13:47
Nieuwsflits: Jezus heeft nooit bestaan.

CoJoNes | 21-07-08 | 13:49

@sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 13:45

Las ik daar toch even Trut Hofland...

CoJoNes | 21-07-08 | 13:48

Wat ik ook niet snap is dat Israel een massamoorder en een terrorist als leider koos.

Begin verantwoordelijk voor de terroristische aanslag op het king david hotel waar bij 90 mensen vermoord werden waaronder 28 engelse mandaat soldaten.

Verantwoordelijk voor meer dan 120 doden bij de slachting van Deir Yassin

In het bloedbad kwamen tenminste 110-120 Arabische burgers om het leven. Na het bloedbad werden de gevangengenomen overlevenden in vrachtauto's naar Jeruzalem gebracht en in een soort overwinningsparade door de Joodse wijken aan de bevolking getoond.[19][20][21] Vervolgens werden van de gevangenen ongeveer 25 volwassen mannen teruggevoerd naar Deir Yassin, waar ze in een steengroeve met geweren en mitrailleurs werden omgebracht

Hoe ziek 25 gevangenen burgers door de Joodse wijken als trofee showen en ze daarna koelbloedig afmaken.

En de Leider van deze joodse terreur beweging Etsel werd gekozen tot Premier tot het Land.

Welk ziek volk kiest een massamoordernaar als Leider en Symbool van hun Land.

Buks | 21-07-08 | 13:48

@ buks
Dus jij denkt dat die jochies hun hele volk vertegenwoordigen?
Bovendien hebben de Joden Jezus niet vermoord, maar de Romeinen. En ja, hij is verraden door Judas (een Jood) maar Jezus was een Jood en al z'n vrienden waren Joods.

sneakez | 21-07-08 | 13:47

zo ja afschuwelijk een rubbere kogel op je teen. dat moet echt breeduit in de media worden laten zien, en een grootschaligonderzoek , hoe heeft zoiets verschrikkelijks in godsnaam kunnen gebeuren. wat is er mis gegaan met die israelier. Die palestijn kan toch zeker 2 dagen niet lekker lopen. mensenrechten erbij ,waar gaat het naar toe met de wereld als iedereen zomaar ff met rubbere kogels op tenen gaat schieten.

Pearly | 21-07-08 | 13:42

@Buks | 21-07-08 | 13:39
*ik in iedergeval niet bedoel eigen schuld dikke bult *
Liep je toen al rond dan?

Agent327 | 21-07-08 | 13:42

Buks | 21-07-08 | 13:39

Doen ze ook niet. Ze schieten terug.

zovoklets | 21-07-08 | 13:42

Nee, maar ze hebben wel de verkeerde vrienden uitgekozen. Montesorri-leerlingen die al acht jaar bezig zijn met een studie culturele antropologie maar nog steeds aan hun pappie moeten vragen of ie de 'studiereis' van hun Internationale Socialistenclub naar Cuba wil bekostigen. Waarom toch die ontzettende afgunst jegens mensen en volkeren die wel wat van hun leven willen maken? Te pijnlijk om het eigen falen onder ogen te zien? Palo's en hun makkers, eeuwig verliezen en ressentiment als levenshouding.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 13:42

@ buks
@ IndeSaharah

in het IDF zouden ze jullie RABAK noemen ROSH BA KIR. En ik vind dat iedereen hier die het israel palestijns conflict meekrijgt alleen door de media en internet, een ticket moet boeken naar israel en even langskomen bij de israeliers en zogenoemde palestijnen. De palestijnen worden onderdrukt, maar niet door israel... ze worden onderdrukt door hun kudtimams en kudtpolitieke leiders. een palestijn heeft meer rechten in ISRAEL dan waar dan ook in het midden oosten. alle arabieren in het midden oosten zien palestijnen als uitschot, nergens zijn ze welkom. dus BUKS om zulke beelden te laten zien van hoe palestijnen mishandeld wordne en alles vind ik inderdaad moslim terror propaganda, want het gebeurt aan beide kanten evengoed doen moslims het. maar het is hier oorlog en die dingen gebeuren. maar voor buks en al zijn linkse maatjes is er niks geilers dan het israel palestina conflict, want haat tegen joden zit diep in je wortels, en kan je wel zeggen joden roepen gelijk antisemitisme, maar dat is wat zulke kansloze sukkels als jij ook echt willen. Ga maar naar het midden oosten en kijk hoeveel moslims elkaar vermoorden om stukken land, meningverschillen in het geloof en ga zo maar door, dan zijn de martelingen en doden die vallen in israel dmv het conflict nog geen eens 1 procent van de rest.

saiwttvotsod | 21-07-08 | 13:41

@Sjaak Erg inhoudelijke reacties ga zo door.

Buks | 21-07-08 | 13:40

vraag me af of wij in het westen tranen hebben gelaten toen wij een half miljoen japanners vermoorden.

ik in iedergeval niet bedoel eigen schuld dikke bult dat is het risico wat een bezetter loopt.

Het volk Israel heeft de onschuldige palestijnse burgers gekozen als slachtoffer van hun bezetting.

Dus moet Israeliers niet gaan janken als de Palestijnen zich tegen deze bezettingen verzetten

Buks | 21-07-08 | 13:39

Zijn Palestijnen allemaal moslim dan.

Buks | 21-07-08 | 13:37

@ buks
Zeg dat maar eens tegen je Palastijnen vriendjes, want welke religie beloofd er maagden als je onschuldige vrouwen en kinderen doodt??

sneakez | 21-07-08 | 13:27

Buks | 21-07-08 | 13:22
Een sjaaltje dragen en stinken maakt je nog geen palestijn hoor.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 13:25

@Sneakez Ja als we sprookjes boeken al serieus gaan nemen ga ik er zelf ook maar 1 schrijven , Hawai is mij door mijn goed Toegekent.

Buks | 21-07-08 | 13:24

IndeSaharah Als de waarheid niet te weerleggen valt is het enigste middel mensen persoonlijk aanvallen en zwart maken.

Daarom word kritiek op Israel altijd beschuldigd van Antisemitisme simpel weg omdat het bezettings en nederzettingen beleid op geen 1 manier goed te praten valt.

Buks | 21-07-08 | 13:22

gimiller | 21-07-08 | 12:47
Mooi gesproken!

Buks | 21-07-08 | 12:54
De reden dat Joden denken dat ze het uitverkoren volk zijn is omdat dat in hun geloofsboek staat. Maar (volgens een van mijn gristenvrienden) staat dat OOK in de bijbel, maar omdat Jezus is gestorven blablabla zou dat niet meer gelden.
Echter geloven de Joden niets van Jezus en zien ze zichzelf nog als het Uitverkozen volk.

sneakez | 21-07-08 | 13:20

Het het probleem is gewoon Israel met zijn bezettings en nederzettingen beleid.

Logisch dat steeds meer mensen Israel en zijn volk gaan haten zij hebben er namelijk voor gekozen om de palestijnse burgers te bezetten en het bebouwen van het gebied wat zij bezet houden (het bebouwen van bezet gebied is een oorlogsmisdaad)

Israel zegt vrede te willen maar wil geen einde maken aan de bezetting.
En ja elke bezetting levert verzet op in welke vorm dan ook.

Als Israel Vrede wil moet het gewoon terug trekken achter hun eigen grenzen.

Buks | 21-07-08 | 13:20

kijk op een landkaart voor 1948 daar zie je echt palestina staan geen Israel.

Buks | 21-07-08 | 13:17

@ CLUB662
quote: Verschil tussen jou en mij? jij lult maar wat mee op basis van wat internetpagina's die je hebt gelezen, of omdat je elke paar uur met je reedt van mekka af zit te bidden.

Voorlopig staat er in die link meer informatie dan in al jou postings. Het feit dat een voormalig minister uit Israel genuanceerder spreekt en ook fouten benoemt zegt ook meer dan die onzinnige postings van jou. Dat je jezelf als kenner en ervaringsdeskundige neerzet ontkracht je al weer met de quote en geeft ook weer eens duidelijk aan dat je je toch aangesproken voelt.

Overigens heb ik geen woord gesproken over de reactie's in Israel, maar wel iets over bepaalde postings hier. Dus lekker doorjanken en als je iets zinnigs te zeggen hebt, zoals het met feiten en omstandigheden weerleggen van uitspraken van beide heren dan lees ik het wel.
Daarnaast ben ik geen moslim, maar aangezien je ervanuit gaat dat iemand met een kritische houding of dom of moslim is wil ik graag in dezelfde trant reageren: ga maar eens lekker je eigen kop heftig tegen de klaagmuur aanbashen, misschien dat dan de nodige wijsheid zijn toegang vindt. Ben je meteen van dat holle geluid af. Oh, en mocht je er hoofdpijn van krijgen, troost je: doet lang niet zo zeer als een stukje rubber tegen je poot.

All the best

P.s. Reedt schrijf je als reet, tenminste als je op mijn achterste doelt en mekka is met de hoofdletter m omdat het een plaatsnaam is. Zo, weer iets geleerd, doe er je voordeel mee.

IndeSaharah | 21-07-08 | 13:16

Lekker belangrijk. En trouwens; 'normale' arrestanten worden door de politie opgepikt. Ook in Israël. Als het leger een Pilistijn (want, maar dat weet iedereen ook wel, het volk/land Palestijnen/Palestina heeft nooit bestaan, maar is een vervoeging van Pilistijne/Pilistine. Dat dit zandvolk niet terug wil is te begrijpen aangezien dat het gebied rond vredig Basra is. Maar dan land jatten van Israëliërs?) op komt halen is er meer aan de hand. Dus lucky day voor de terrorist, het was slechts een rubber kogel. Maar goed, pijn zal het wel doen ja.

lavatrack | 21-07-08 | 13:16

@Agent327 | 21-07-08 | 12:20
Ten eerste kent Israel nog de dienstplicht, voor mannen én vrouwen; voor vrouwen twee jaar en voor mannen zelfs drie jaar.
Ten tweede worden dienstplichtige soldaten in Israel gelijk blootgesteld aan een oorlogssituatie.

Dat zijn toch een paar subtiele verschillen met "elk leger in den vreemde".

De film waar ik het over had heet trouwens "Flipping Out", een nieuwe film van Yoav Shamir, die eerder de bekroonde documentaire "Checkpoint" maakte.
"Flipping Out" laat zien hoe Israëlische soldaten na hun diensttijd afreizen naar India, grote hoeveelheden drugs gebruiken en in veel gevallen doordraaien. Jaarlijks reizen zo'n dertig- tot veertigduizend ex-soldaten af naar India; een groot aantal van hen draait door zie ook www.unitedcivilians.nl/nl/campagnes.ph...

Heel indrukwekkend.

Killing Joke | 21-07-08 | 13:15

@GIMILLER
Niet God heeft Israel weggegeven maar de Engelsen. Deden ze ook aan de Palestijnen, anders kwamen ze in de problemen. Opletten tijdens geschiedenis.
Daarnaast zijn niet de Israelieten godsdienstwaanzinnig maar een aantal omliggende landen. Hoef ik je verder niet uit te leggen denk ik. En oh ja over dat schiet incident in die palestijnse voet; een grof schandaal, ben ik met je eens.

BaadErInMeinhof | 21-07-08 | 13:08

@Buks | 21-07-08 | 12:57
Twee misvattingen in één zin. Knap. Ga jij lekker naar de Gazastrook als je het allemaal zo erg vind ipv hier de virtuele spruitjes-Che Guevara uit te hangen.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 13:06

frenkie4alllll | 21-07-08 | 13:00
lol
Een 'curve-bullet'?

zovoklets | 21-07-08 | 13:03

Kijk eens naar de stand van zijn geweer......... volgens mij kan hij zo nooit in de voet van die gozert geschoten hebben. Of schieten ze in Israel met effect?

frenkie4alllll | 21-07-08 | 13:00

@sjaak
Laat ze toch, die kinderen. Nooit een cent belasting betaald, gepamperd door kwezelende hippies die ze kees en marion noemen maar wel hun ouders zijn. Je kent het volk. ' Weg met ons' hebben ze op de pols getatoeëerd.

CoJoNes | 21-07-08 | 13:00

@Buks | 21-07-08 | 12:54
Vindt je het echt noodzakelijk om jezelf in je comments te gaan herhalen?

Agent327 | 21-07-08 | 12:58

@gimiller | 21-07-08 | 12:47
"Veel grondgebied dat door onbeschaafde volkeren wordt bevuild. Zonde, eigenlijk. Van mij mag het allemaal Israel worden."

Te beginnen met jouw tuin?

Gotthard | 21-07-08 | 12:58

@Sjaakdelinksesul Ga werken uitkeringstrekker,

Buks | 21-07-08 | 12:57

gimiller | 21-07-08 | 12:47
Idd niks beschaafds van te verwachten. Onlangs weer misplaatste trots en een dik feest na mensonterend gesjacher met lijken. Het ware gezicht van Het Kwaad.

sockpuppet | 21-07-08 | 12:56

@Buks
En ik vind jou een humorloze, monomane hystericus.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 12:55

GIMILLER Ja zo dachten de Nazi ook over de landen in Europa.

En ja de Joden met hun achterlijk geloof vinden zichzelf ook Ubermensch (uitverkorenen van God) en hun god had hun heel Palestina belooft.

En ja toen begon de Ellende.

(en iedereen die niet Pro Israel is natuurlijk een slinkse kraker en een antisemiet)

Zoals de Linkse Kraker Theo van Gogh ooit zei `De Slachtoffers van de Holocaust zijn de Nazi`s van nu`

En natuurlijk werd Theo gelijk aangeklaagd wegens Antisemitsme door het CIDI en slachtoffer jood Leon de Winter.

Theo van Gogh werd natuurlijk vrijgesproken

Buks | 21-07-08 | 12:54

@ murdockyoufool
Ga je haren eens wassen werkschuw tuig!

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 12:54

Och ja, in Syrie of zo was deze man niet met een rubberkogel in de voet geschoten maar met een echte in de kop.

ExtremeExtremist | 21-07-08 | 12:53

Haha! Volgens mij hebben sommige krakers, zoals 'Buks' en 'purplestoma' en 'Murdockyoufool' netjes gewacht op een RSS-alert van IndyMedia HQ om geenstijl te gaan spammen nu er iets slechts over de vieze joden op staat. Ik zou zeggen: rot lekker weg. Jullie zijn een randverschijnsel dat hier alle aandacht wil opeisen. De meerderheid van de bezoekers hier, evenals van de Nederlanders, Europa en de Westerse wereld in het algemeen, weet dat de joden de enige hoop op beschaving zijn in het Midden-Oosten. Van de Arabieren (Palestijnen) hoef je niks beschaafds te verwachten.
Zie Egypte, Jordanie, Marokko, Algerije, Jemen, Oman, Libie... etc. etc. Veel grondgebied dat door onbeschaafde volkeren wordt bevuild. Zonde, eigenlijk. Van mij mag het allemaal Israel worden.

gimiller | 21-07-08 | 12:47

Uhh Israel is een Joodse Aparheids staat.

Er zijn dorpen en wijken waar niet moslims niet mogen wonen.

Niet Joden mogen niet met Joden trouwen.

Israel heeft geen grondwet waarin de gelijke rechten en plichten van burgers staan. (elke democratie heeft een grondwet)

Zelfs de Israelisch krant de Haaretz vind Israel een apartheids staat.

www.eajg.nl/index.asp?navitemid=112&am...

Buks | 21-07-08 | 12:47

Agent327 Wij de Gealieerden pleegden inderdaad 2 aanslagen op burger doelen in Japan Hirshima en Nagasaki

Maar ja als dat de manier is om een bezetter op zijn knieen te dwingen.

Maar ja dat is het risico wat een Bezetter loopt )

Buks | 21-07-08 | 12:44

@club662

Palestijnen zijn zowel Christelijk,Islamitisch als seculier. Ga die religieuze nonsense ergens anders verkondigen. Israel kan niet onder het mom van uitverkoren te zijn misdaden begaan. Je kiest ervoor om een rechtvaardige democratische staat te zijn of je bent een theologische quasi democratie. Niet allebei.

Uhh | 21-07-08 | 12:41

@Buks | 21-07-08 | 12:35
*toen wij daar 2 grote aanslagen pleegden *

Wij? Wie wij?
En net als dat jij je Arafat sjaaltje mag dragen en pro Palestijnen mag zijn, mag club662 pro Israel zijn.

Agent327 | 21-07-08 | 12:40

Apartheid
Om geen Apartheidsstaat te zijn..
07-07-2008

Politiek en diplomatiek Israël verzet zich uit alle macht tegen de kwalificatie 'apartheidsstaat', omdat men hierin -terecht- een gevaar ziet voor het internationale draagvlak voor de legitimiteit van de Israëlische staat.

Des te opmerkelijk is het dat de uitgever van Ha 'aretz, Amos Schoken, niet schroomde het afgelopen weekend in een opinieartikel nadrukkelijk het woord apartheid in de mond te nemen, met betrekking tot de vestigingsbeperkingen waaraan Palestijnen in Israël (Israëlische staatsburgers!) onderworpen zijn, als zij willen huwen met Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever. Dit, in contrast met joden in Israël, die willen huwen met joden woonachtig op de Westelijke Jordaanoever, en aan wier vestiging in Israël proper geen beletselen opgeworpen worden.

Opnieuw toont Ha'aretz zich de onafhankelijke krant, die niet aan de leiband loopt van politici, net als overigens soms de grootste krant van Israël, Yediot Aharonot

www.eajg.nl/index.asp?navitemid=112&am...

Buks | 21-07-08 | 12:40

Zoals Theo van Gogh ooit zei

`De slachtoffers van de Holocaust zijn de Nazi `s van nu `

En gelijk probeerde CIDI en Leon de Winter Theo de mond te snoeren door hem aan te klagen wegens nou je raad het als Antisemitisme.

Natuurlijk werd Theo vrijgeproken.

Buks | 21-07-08 | 12:39

@CoJoNes | 21-07-08 | 12:33
lol
Ik hoop met je mee.

Dikr | 21-07-08 | 12:37

Israëlische soldaten en politie mishandelen een tienjarig Palestijns jongetje
20-07-2008

De grenzen van de Israëlische terreur op de West bank zijn nog steeds niet bereikt. Nu weer de mishandeling gedurende meerdere uren van een tienjarig Palestijns jongetje

www.dci-pal.org/english/display.cfm?Do...

Buks | 21-07-08 | 12:37

Die soldaat is vast en zeker een incarantie van Heinrich Himler

mzee | 21-07-08 | 12:36

Dit is dan een keer gefilmd. Al die andere keren lopen ze Palestijnen af te knallen alsof het niets is. Soldaten hebben sowieso een moreel besef van ja... soldaten dus daar hoef je op zich niet zoveel van te verwachten. Tja.. zolang die nep vriendschappelijke band blijft bestaan zullen de Palestijnen het onderspit blijven delven dus als de meesten een enorm bord voor hun kop blijven houden dan komt het wel goed met Israel.

Uhh | 21-07-08 | 12:35

club662
Ja je ben inderdaad pro israel.

Hoe kan je kritiek op de palestijnen geven als hun daden voort vloeien uit de bezetting van Palestina.

Zonder die bezetting hadden de palestijnen zich niet hoeven verzetten en hadden HAMAS en PLO niet bestaan.

Bezetting lokt verzet uit.

Vraag maar aan de Japanse bezetter toen wij daar 2 grote aanslagen pleegden op Hirshima en Nagasaki.

Israel heeft palestijnse burgers als slachtoffer gekozen van hun bezetting en nederzettingen beleid. dus elke vorm van Verzet is gerechtvaardig.

Al blazen ze een hele bus met Israeliers op.

Buks | 21-07-08 | 12:35

Ik zie een vlijmscherpe column van Dijkshoorn aankomen. Het zou mij namelijk niet verbazen als Leon de Winter hierachter zit.

CoJoNes | 21-07-08 | 12:33

Fleurtje

Moeten we Wilders in zijn teen schieten????

Buks | 21-07-08 | 12:31

Moeten ze hier ook doen met die gasten die zo'n grote bek hebben .Kunnen ze lekker 2 maanden geen rotzooi schoppen,Cohen kan hier een voorbeeld aan nemen.

fleurtje | 21-07-08 | 12:27

@Killing Joke | 21-07-08 | 12:18
Behalve misschien bij Islamitische legers, kun je hetzelfde over ELK leger waar ook ter wereld inden vreemde zeggen.

Agent327 | 21-07-08 | 12:20

Over het Israelische leger gesproken; heeft iemand onlangs op TV die documentaire gezien over afgezwaaide Israelische soldaten die in India weer op adem komen?
Een groot gedeelte kampt met depressies en psychoses, en allemaal zeggen ze dingen te hebben gezien en te hebben meegemaakt waar ze zich nu diep voor schamen.

Killing Joke | 21-07-08 | 12:18

Het is maar goed dat de Israeli's grote geweren en uniformen hebben, anders raak je als kijker in de war.
Ik zeg; Roze uniformen voor de Palestijn subsidieren. Gewoon voor het kijkgemak.

Wat een bende.

zovoklets | 21-07-08 | 12:16

Buitenlandse vredes activisten worden ook gewoon vermoord door Israel
Beelden kunnen schokkend zijn

www.youtube.com/watch?v=vA66xdLZXh0

club662 Dat zeggen Zionisten ook (wij zij Ubermensch uitverkoren en onze god heeft dit land belooft)

Oost-Jeruzalem is volgens de hele Internationale gemeenschap niet van Israel
Ook in 48 toen Israel gesticht werd was Oost-Jeruzalem daar geen deel van.

Buks | 21-07-08 | 12:15

Ik blijf me eraan irriteren dat er daar 2 partijen zijn die menen ergens recht op te hebben, wat ze vervolgens ook absoluut niet met elkaar willen delen.

Buck Futter | 21-07-08 | 12:14

Club662

Ga dat maar eens toelichten, kwajongen!

PurpleStoma | 21-07-08 | 12:13

Ja, ze hebben het goed afgekeken van de Duitsers.

Lebowski Achiever | 21-07-08 | 12:11

En ik blijf me eraan irriteren: Elke millimeter land die de palestijnen krijgen is er 1 waar de joden ook recht op hebben. Ze zijn hier NOOIT weggeweest.

Mijn familie zit hier al stukken langer dan dat israel bestaat.
Jeruzalem is van de joden en zal dat ook altijd blijven. De islam heeft niets te zoeken in jeruzalem. Wordt niet eens in de KORAN genoemd.

Op zowel historisch, politiek, demografisch, ethisch en religieus opzicht heeft israel recht op dit gebied. En elk recht dat de palestijnen claimen is ook van toepassing op de joden.

club662 | 21-07-08 | 12:11

aquarius | 21-07-08 | 12:06
Montage is ook gedaan in de Pallywood studio's.

CoffeePatch | 21-07-08 | 12:10

Er is mij iets te veel geknipt en geplakt in dit filmpje om nog geloofwaardig te zijn.

aquarius | 21-07-08 | 12:06

@Buks | 21-07-08 | 11:56
Mooie vinding dat menselijk schild. het zijn hun eigen maatjes die nu kunnen beslissen of ze wel of niet gooien. Niks mis mee dus. Maar wreedheden zijn natuurlijk niet goed te praten. Het probleem is echter dat zowel de "goodies" als de "bad guys", wie dat dan ook in jouw perceptie mogen zijn, beiden gebruik maken van illegale methodes en beiden wreedheden begaan. Ook na WO II zijn er door "echte vaderlanders" wreedheden begaan tegen de mensen die in de oorlog fout waren. Om dan weer een hele staat te veroordelen op grond van individuele daden gaat dus wat ver en is in ieder geval nogal kortzichtig.

Dr.Zeldenrust | 21-07-08 | 12:06

Israel heeft een stijging van 45% toerime voor dit jaar. Hoe zou dat nu komen? Vanwege de onveiligheid of doen ze toch het één en ander wél goed?

Agent327 | 21-07-08 | 12:05

@James Lastig | 21-07-08 | 10:41
Israel pretendeert dan ook een moderne democratische staat te zijn, waar ontwikkeling en beschaving hoogtij vieren. Daarbij behoren soldaten die niet zonder aanleiding kogels afvuren op reeds gearresteerde en geknevelde verdachten.

Murdockyoufool | 21-07-08 | 12:01

Buks | 21-07-08 | 11:54
Nou dan maar Israel steuen. Straks hef jedie apartheid op en kreperen alle Palestijnen van de aids, zijn al hun politici zonder uitzondering corrupt, zijn ze allemaal werkeloos/drugsverslaafd en gaan ze en masse op egyptenaren- en jordaniersjacht.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 12:01


@in de saharah
Niemand in israel beweert dat de soldaat goed zat,
niemand is er blij mee en de verontwaardiging is evenzo groot hier als in nederland.
Dat het bij de palestijnen aan menselijkheid ontbreekt wil nog niet zeggen dat hetzelfde sentiment regeert bij de israelis.
Daar waar oorlog heerst is er altijd een percentage aan idioten dat even iets te triggerhappy is. Hetzelfde geldt ook voor nederlanders in afghanistan.

De procedure voor de soldaat vanaf dit punt is nagenoeg gelijk als in nederland.

Dus om mij nu pro israel ten koste van alles te noemen is belachelijk.
Ik ben alleen tegen de beeldvorming door idioten die geen idee hebben hoe dit land in elkaar zit en denken dat het allemaal een grote anti-palestijnse bende is.

P.S. Palestijnen hebben in israel meer rechten dan in welk van de omliggende landen dan ook. Stukken meer zelfs dan hun leiders ze in Gaza en op de Westelijke Jordaanover gunnnen.

Verschil tussen jou en mij? jij lult maar wat mee op basis van wat internetpagina's die je hebt gelezen, of omdat je elke paar uur met je reedt van mekka af zit te bidden.

Ik zit er hier tussenin dagelijks, ken ze van alle kanten redelijk goed, en het soort beelden dat de pro-israelis en pro-palestino's hier verkondigt klopt voor 90% NIET.

Als je een wat zekerdere bron wil hebben raad ik je aan om mijn posts vooral goed te volgen, dan leer je misschien nog eens wat.

club662 | 21-07-08 | 12:00

"de zwartste periode van de Zuidafrikaanse Apartheid"

beetje ongelukkig uitgedrukt

reagurotron | 21-07-08 | 11:59

@Buks | 21-07-08 | 11:27
Wat wil je nu eigenkijk zeggen met dat halve telefoonboek van Israel?

Agent327 | 21-07-08 | 11:57

@James Lastig -

HELEMAAL MEE EENS...!!!!

minister_van_glggrrg | 21-07-08 | 11:54

Erger dan apartheid
17-07-2008

De situatie in de bezette Palestijnse gebieden wordt vaak vergeleken met het vroegere systeem van Apartheid in Zuid Afrika. De opsluiting van de Palestijnen in hun dorpen en steden, geïsoleerd van elkaar en van de buitenwereld door checkpoints, hekken en alleen voor Israëli´s begaanbare wegen wordt daarbij als meest sprekende voorbeeld gegeven. Een Zuidafrikaanse delegatie, op bezoek in Palestina, komt tot een veel afschuwelijker oordeel: het is erger dan Apartheid. De Israëli´s, de kolonisten negeren het bestaan van de Palestijnen, zien hen graag verdwijnen en onderwerpen hen intussen aan regels en maatregelen, die in brutaliteit en totaalheid veel erger zijn dan in de zwartste periode van de Zuidafrikaanse Apartheid. Het vergelijken van de situatie in Palestina met Apartheid geeft enerzijds goed weer dat het gaat om de systematische afzondering en vernedering van de Palestijnen. De vergelijking gaat mank, daar waar in Palestina Israël uit is op de marginalisering en uiteindelijke verdwijning van de Palestijnen uit de West Bank. Hieronder het relaas van Gideon Levy over het bezoek van de Zuidafrikanen

bron www.eajg.nl

een ander joods geluid.

Buks | 21-07-08 | 11:54

Gotthard
Israel is geen Democratie
Een Democratie heeft een grondwet waarin rechten en plichten van burgers gelijk zijn.
Israel is een joodse staat dus bij voorbaat geen democratie.

Niet Joden mogen ook niet met Joden trouwen in Israel (net zoals in Nazi Duitsland) Dit als doel om het Joodse Volk zuiver te houden.

Ook mogen niet joden niet overal wonen zo zijn er dorpen waar alleen Joden mogen wonen.

En zo heb je nog vele wetten, waardoor Israel een apartheids staat is.

ANC leden die westban en gaza bezocht hebben vonden de apartheid in Israel erger dan zij hadden mee gemaakt in Zuid Afrika.

Buks | 21-07-08 | 11:53

Ik zou net zeggen: in het midden-oosten hoort democratie net zo min thuis als de Islam hier. Ik heb hier ooit drie uur lang over gefilodiscussieëerd en de uitkomst was dat Israël zo'n dikke vinger in de pap heeft bij Amerika, dat ze Israël best kunnen verplaatsen naar Nevada desert. Zelfde weersomstandigheden, allebei democratische dictaturen, dichtbij hun vrienden en ze kunnen nog gaan gokken ook.

PurpleStoma | 21-07-08 | 11:52

teluitjewinst

Het bebouw van bezet gebied en het bezet houden van de palestijnen is helemaal niet uit zelf behoud de Zionistische droom van een Groot Israel ( lees kadima handvest maar )
Israel wil Vrede maar geen einde aan de bezetting Israel wil het bezette Oost Jeruzalem en de Nederzettingen op de west over behouden.

Dit soort zaken is dagelijks gebruik voor de palestijnen alleen nu word het gefilmd.

Veel joden in Israel willen ook een einde aan de bezetting maar orthodoxen en zionisten hebben nu eenmaal de Macht in Israel.

Kijk eens op een ander joods geluid.

www.eajg.nl

www.youtube.com/watch?v=Wn2Zyf4l_qg

Hier slaan Israelische soldaten met stenen op hoofd van palestijn en later op zijn armen om die te breken.

Buks | 21-07-08 | 11:50

Dit is natuurlijk niet goed te praten maar laten we vooral niet vergeten dat Israel de enige democratische rechtsstaat in het Midden–Oosten is (dat zich weliswaar al meer dan een halve eeuw d.m.v. landjepik, oorlog, geweld, onderdrukking , marteling, etc op de been houdt, maar dat terzijde).

Gotthard | 21-07-08 | 11:48

Ik had niet anders verwacht van een schurkenstaat als Israël. Dat is dan het "uitverkoren volk van God". Nu wil ik graag iets zeggen over 65 jaar geleden maar ik wil geen ban. :p

PurpleStoma | 21-07-08 | 11:46

Zoals te verwachten was: iets negatiefs over Israel en meteen staan er weer een paar klaar om Israel te beschermen. De soldaat is fout, punt uit. ongeacht wat de "verdachte" gedaan heeft. Hij is aangehouden en heeft rechten... sorry, da's waar Palestijnen hebben geen rechten in Israel, uiteraard met goedkeuring van het CIDI, de Anne Frankstichting, en al die andere helden hier in Nederland die meteen Jodenhaat roepen als men iets van Israel zegt. Maar goed laten we het aan een specialist overlaten, Dr. Finkelstein in gesprek met voormalig minister Schlomo Ben-Ami:
www.normanfinkelstein.com/article.php?...

Zo, en nu weer het woord aan de "pro-Israel-ten-koste-van-alles-en-ongeacht-wat-men-fout-doet"-club. Komt u maar in, ik sta op luisteren

IndeSaharah | 21-07-08 | 11:45

In zijn voet? Te laag, veel te laag.

Dr.Zeldenrust | 21-07-08 | 11:45

'k Kan enig begrip opbrengen voor de positie van Israel en hun bijbehorende harde aanpak, maar dit is slechts een daad van een gore sadist. Klootzak. Vergassen die ster.

Murdockyoufool | 21-07-08 | 11:37

@zeiksmurf ben jij een een DNA expert?

spitsslet | 21-07-08 | 11:33

Dr Lambiek Inderdaad dan krijg je het CIDI en Leon de Winter op je dak.

Want over joden en israel mag je niks zeggen dan goeds.

Buks | 21-07-08 | 11:33

Met deze actie heeft Israel er weer 1 extre potientiele zelfmoord terrorist bij.

Buks | 21-07-08 | 11:32

Kom in dit land niet aan Israël en Willem Alexander + Maxima dan is ALLE objectiviteit ineens ver te zoeken.

Dr Lambiek | 21-07-08 | 11:31

Laffe klootzak. Wat er ook gebeurt. Je geweer richten op een vastgebonden en geblinddoekte gevangene laat zien dat je het uniform niet waard bent dat je draagt.
Maar in het Israëlische leger lopen meer van dit soort klootzakken rond die het ook wel lollig vinden om bijvoorbeeld granaten af te vuren op een strand waar Palestijnse gezinnen zitten te picknicken.Goed dat het in beeld gebracht is. Zullen ze wel vervelend vinden.

Israël is geen normaal land.En dat geldt ook voor alle buurlanden . Dus vergelijkingen over beschaafdheid zijn zinloos.

nadenkeniseenkunst | 21-07-08 | 11:31

Israel moet gewoon stoppen met de Bezetting en het bebouwen van bezet gebied (wat een oorlogsmisdaad)

Anders zullen wij het zelfde moeten doen als wat we met de Japanse bezetter deden.

NUKEN

Buks | 21-07-08 | 11:30

Ik heb geen problemen met gewone Joden ('ras' of religie). Maar lang leven dat zionistisch hypocriet klootjes volk. Iemands grond afpakken, degene opfokken, vervolgens verontwaardig zijn en geweld tegen hun gebruik omdat degene zo opgefokt is.
Als je een tent plant in iemands achtertuin, dan kun je nou eenmaal verwachten dat je met eieren word bekogeld en niet welkom bent. Je kunt dan weg gaan, of nog meer tenten planten om met nog meer eieren bekogeld te worden. Kies je voor dat laatste, dan moet je niet het slachtoffertje gaan spelen.
Ik heb meer sympathie voor die Palestijnse Islam-mietjes dan voor dat zooitje Zionistische pipi langkous figuren.
Stel je voor dat Nederland het beloofde land zou zijn volgens hun heilig boekje en ze dit land kwamen overnemen omdat ze het uit schuld gevoel kregen van Duitsland, die dit land had overgenomen tijdens de oorlog en niet terug hoefde te geven aan ons. Dan waren nog maar weinig van jullie pro-Israëlisch. Dan hielden we met onze bijbel in de hand een kruistocht tegen de 'bezetters'.

lalalaroo | 21-07-08 | 11:30

Welk een smerige rotjood is dat, zeg.

Murdockyoufool | 21-07-08 | 11:29

-edit geen NAW -

Buks | 21-07-08 | 11:27

Als de hele westerse beschaving nu een weekje even de andere kant op kijkt, zijn we waarschijnlijk van dat hele Midden Oosten probleem verlost...

Eagle_Eye | 21-07-08 | 11:26

Oh enneh, jullie hebben het steeds over zandbakken, israel is in 60% van alle meetbare kernwaarden een beschaafder land dan nederland. In 40% niet, gemiddeld gezien ligt israel voor op gezondheidszorg en hightech en nederland in social voorzieningen.

Dit land IS GEEN ONTWIKKELINGSLAND!

dussss....

club662 | 21-07-08 | 11:25

@Flodder | 21-07-08 | 11:19
Ik sluit me daar volledig bij aan.En 'To See If I'm Smiling' is inderdaad een hele indrukwekkende docu.

Killing Joke | 21-07-08 | 11:25

Mijn theorie: hoe meer zon, hoe groter de agressie. Israeli's en Palestijnen hebben dezelfde genen, dus verschillen tussen beide groepen qua agressie is minimaal.

zeiksmurf | 21-07-08 | 11:22

Verschil is dat men hier gechoquuerd is over de gebeurtenis. Staat overal in de krantenkoppen hier.
Dit in tegenstelling tot de grote feesten die de palestijnen houden als ze iets soortgelijks (vaak vele malen erger) bij ons flikken

club662 | 21-07-08 | 11:22

Kan reaguurder kutpalestijn een gele kaart krijgen, the Israelian way, please.

-edit: done -

Flodder | 21-07-08 | 11:21

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:42
Gewinflipt | 21-07-08 | 10:36
Tragisch geval die Fisk, maar inderdaad: het geeft een beeld.
Zoek ook es op wat Fisking betekent: en.wikipedia.org/wiki/Fisking.

sockpuppet | 21-07-08 | 11:20

@James Lastig
Ik word net zo goed kotsmisselijk van al het eenzijdig afzwakken van de Israelische misdaden, onderdrukking en vernedering van het palestijnse volk. En word al helemaal niet goed van naieve sukkels die denken dat Israelisch geweldplegers voor de krijgsraad komen en een passende straf krijgen.
.
Voor een mooi en schokkerend beeld over wat voor waanzin het daar is, kan ik ieder onderstaande documentaire aanraden. In elk slachtoffer zit een dader en vice versa.
www.idfa.nl/nl/extra/zoeken/film.aspx?...

Flodder | 21-07-08 | 11:19

Eigen schuld. Volgens de Arbo mogen boeroepers alleen maar met vlaggen zwaaien op barrikades als ze veiligheidsschoenen dragen en een veiligheidsbril ophebben.

steven paul | 21-07-08 | 11:19

Het verschil tussen de Palestijnen en de Israelis is dat als de Israelis een burger raken, er een onderzoek wordt ingesteld, terwijl de Palestijnen proberen burgerslachtoffers te maken.

Arrabinekoeterine | 21-07-08 | 11:17

Wie schrijft er trouwens een update in de bijbel??? Ik mis het laatste hoofdstuk van de afgelopen 100 jaar...

DC-Friek | 21-07-08 | 11:17

Anja Vuilnisbelt kan trouwens haar onrechtsvibrator weer een paar tandjes hoger zetten, dankzij dit incident. Elke nadeel heb zijn voordeel!

Molly-Bolly | 21-07-08 | 11:17

Nou wilde gisteren (iemand op het mossad pwnd farc-topic) dat ik wat minder ging zeiken op de IDF.
Dit helpt natuurlijk niet.

Koekje-dr-bij? | 21-07-08 | 11:16

En waarom zou Israel het land terug moeten geven?
Ten eerste woonden er al miljoenen Joden in dat gebied toen het nog van de Britten was. Die werden toen enorm onderdrukt, de palastijnen waren blij met Hitler en lieten dat ook duidelijk merken (enkele moslim SS-commando's zijn daarom ook opgericht) dat na de 2de wereldoorlog de palastijnen wegmoesten is in mijn ogen eigen schuld dikke bult. (uiteraard was het passender geweest als Duitsland land had afgestaan maar daar waren de joden blijkbaar niet in geïntresseert)

sneakez | 21-07-08 | 11:15

-weggejorist en opgerot-

kutpalestijn | 21-07-08 | 11:15

wat een dappere jongens zeg...

Milosz | 21-07-08 | 11:15

@teluitjewinst | 21-07-08 | 11:08
Zelfbehoud en lebensraum. Want ze hebben zich nooit netjes aan de verdragen gehouden. Het is eerder andersom; beetje bij beetje worden Palestijnse autochtonen weggepest, door het IDF; www.youtube.com/watch?v=4K8pU8TWmKA of door de burgers zelf zoals hier in Hebron; www.youtube.com/watch?v=Wx0X1gycCGQ

Dikr | 21-07-08 | 11:15

Leon, komt er maar in.

Bigi Bana Boy | 21-07-08 | 11:13

alles wat de joden nu doen hoe erg ook soms(vanuit ons oogpunt) is gewoon uit zelfbehoud.
stel je maar eens voor dat duitsland "gevult" zou zijn met 60 miljoen moslims, dan waren wij er allang niet meer hoor, ja of aanpassen natuurlijk, waar we nu al aardig mee bezig zijn, heel langzaam steeds meer van onze vrijheid afplukken .
als met 30 jaar geleden had gezegt dat over 30 jaar hier meer dan 500 mosketen zouden zijn dan had iedereen op z'n voorhoofd gewezen in die tijd..

en zie daar we hebben er nu meer dan 500!

langzaam maar zeker komen ze dichterbij..............

teluitjewinst!

teluitjewinst | 21-07-08 | 11:08

@ Dr Lambiek

Onze moslimvriendjes brengen de wereld niet in gevaar dan?

sneakez | 21-07-08 | 10:42

Die ook maar hier is Israël schuldig. Ze moeten Palestijnen land teruggeven. Wij in het westen hebben alleen maar nadeel van hun houding. Palestijnen moeten de bomvesten thuislaten en Israël moet ze tegemoet komen en het gestolen land teruggeven.

Dr Lambiek | 21-07-08 | 11:07

-weggejorist en opgerot-

kutpalestijn | 21-07-08 | 11:07

Kan onze politie nog es een voorbeeld aan nemen.

Dr. Pown3rt | 21-07-08 | 11:05

Allemaal varkens daar...

Homer J. Simpson | 21-07-08 | 11:04

@sjonnie | 21-07-08 | 11:00
Inderdaad. Het verschil merk je amper. Laat staan van een meter afstand.

Dikr | 21-07-08 | 11:04

teluitjewinst | 21-07-08 | 10:59
Inderdaad respect voor de Joden die daar temidden van de barbaren zitten.

KotzenjammerKid | 21-07-08 | 11:02

Wie is er nou langer bezig met de ander voor De Vijand uit te maken, de Israeliërs of de Palestijnen? Wie mag er niet bestaan van de ander?

Ron de Weijze | 21-07-08 | 11:02

Het stikt hier trouwens wel van de sukkels die niet weten wat een "rubber kogel" is, trouwens. Het is een stalen kogel met een laagje rubber... zie www.btselem.org/english/Firearms/Rubbe...

sjonnie | 21-07-08 | 11:00

ga er maar aan staan 5 miljoen joden omringt door zo'n 500 miljoen moslims.
knap hoor, wij nederlanders zouden al lang onder de voet zijn gelopen.
wij hebben geen 500 miljoen moslims om ons heen en zie wat een enorme last we er nu al van hebben.

pffffffffffffffffffffffff wat een kolder!we zijn gelijk whoehahahaa

teluitjewinst | 21-07-08 | 10:59

@ Dikr
Het enigste wat ik zei is dat niet zozeer de Israeliërs de wereld in gevaar brengen, maar juist de moslims dat doen. En over de reden daarvan lopen de meningen uiteen. Maar feit blijft dat de Islam een onevenredig aandeel heeft in alle journaals met acties in Darfur, Israel, Irak, Afghanistan en India. Maar ook in Europa wordt het meeste nieuws door moslims gemaakt.

Vandaar dus mijn vraag of misschien niet de moslims de wereld in gevaar brengen.

sneakez | 21-07-08 | 10:58

2 vechten 2 schuld; het zijn geen van allen lieverdjes daar.

Pikkestrijder | 21-07-08 | 10:57

ik vind het altijd zo raar. als een moslim boos is, geven mensen de schuld aan degene waarop de moslim boos is. waarom dan niet de schuld geven aan degene die tegen de moslim heeft gezegd dat hij boos moet zijn?

reagurotron | 21-07-08 | 10:55

Dit is weer koren op de molen van de NOS. Van de toekomstige steniging in Iran geen enkel bericht, maar de wandaden van het Israelische leger worden breed uitgemeten.

FreshClash | 21-07-08 | 10:55

Mazzeltof dat ie een rubber kogel gebruikte! Ik zou er om rouwen als het een loden kogel geweest was. Laten we wel wezen... Moslims in het gareel houden is niet makkelijk.

Claude Jacque | 21-07-08 | 10:52

ja walgelijk maar wat nu?

pvda stemmen misschien?

hehe

teluitjewinst | 21-07-08 | 10:51

@Dr Lambiek | 21-07-08 | 10:37
Damn right.
@sneakez | 21-07-08 | 10:42
Komt omdat ze zo verbolgen zijn over een totaal gebrek aan rechtvaardigheid in hun deel van de wereld. Of het nu onrechtvaardigheid door Israël tegen de Palestijnen of onrechtvaardigheid van hun eigen olie sjeiks/dictators is. Wat weer de primaire reden is van de populariteit van fundamentalistische organisaties omdat die het, in tegenstelling tot het vrije westen, wel voor ze opnemen. En dat heeft weer meer terrorisme/vrijheidsstrijd tot gevolg. Een vicieuze cirkel die kan voort blijven bestaan door de afzijdigheid van de rest van de wereld. Vraag jezelf nu maar eens af in wiens belang die afzijdigheid is.

Dikr | 21-07-08 | 10:50

Maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes, hoor!

Molly-Bolly | 21-07-08 | 10:49

@James Lastig | 21-07-08 | 10:41

En de vrouwen en kinderen die als collateral damage vallen bij Israëlische acties? En de stenengooiende kinderen, hoe belachelijk en verwerpelijk ook, die gericht worden neergeschoten (met rubberenkogels soms).
Nogmaals, ik ben hier absoluut niet om Palestijnse acties goed te praten, maar de andere kant zijn ook echt geen lieverdjes en m.i. wordt er dus met twee maten gemeten.

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:49

@Boomschade voor je daarover een discussie begint kun je je beter eerst gedegen in de materie verdiepen ghehe.

..zapper [RIP] | 21-07-08 | 10:48

Het land, dat van de Palestijnen was, aan de Israeli's geven was de grootste fout van de jaren 40-50. Maar ja, Overal waar de Engelsen (Suez, Israel) of de Fransen (Vietnam, Algerije) zaten werd het een pleuriszooi.
Laten we Bulgarije aan de Zigeuners geven (oh nee, dat hebben ze al).

Boomschade | 21-07-08 | 10:47

"And while Iranian President Ahmadinejad is depicted by our political class as the Equivalent of Adolf Hitler, savagely oppressing Iranians as some sort of insane, vicious tyrant, that isn't how they see it:"

Want als je in de Nazi-tijd aan Duitsers had gevraagd wat ze van Hitler vonden, hadden ze natuurlijk allemaal gezegd dat ze hem kut vonden!

reagurotron | 21-07-08 | 10:47

-weggejorist-

bima | 21-07-08 | 10:46

Zeker te goed naar zijn opa's verhalen geluisterd over wat de Duitsers allemaal deden.
Kan heel leerzaam zijn.

Lifecanbesimple | 21-07-08 | 10:46

@Richard-Topofthebill | 21-07-08 | 10:44
Recht voor zijn raap en zonneklaar!

DeArmeStudent | 21-07-08 | 10:45

Die Palestijnen krijgen hun gevangen kameraden tenminste nog levend terug van Israel. Dat kan je andersom niet zeggen. Andere voet plzz.

inquisitra | 21-07-08 | 10:44

Die radicale islamieten lachen zich helemaal slap!
Eerst krijgen ze 5 moordenaars vrij en 200 doden in ruil voor 2 lijken,
en nu krijgt een soldaat weer aan de stok omdat hij een rubberkogeltje afschoot, terwijl die radicalen tig joodse en amerikaanse gijzelaars in gevangenschap onthoofden...

DeArmeStudent | 21-07-08 | 10:44

is het de schade aan de teen die de wereld in gevaar brengt, of de ophef daarover? als het de ophef is, zijn degenen die de wereld in gevaar brengen dan niet de mensen die ophef maken?

reagurotron | 21-07-08 | 10:44

moslimvrienden bestaan niet

Richard-Topofthebill | 21-07-08 | 10:44

@ Dr Lambiek

Onze moslimvriendjes brengen de wereld niet in gevaar dan?

sneakez | 21-07-08 | 10:42

@Gewinflipt | 21-07-08 | 10:36

Weet waar je aan begint, het is wel een pil van 1400 bladzijden ofzo :)
En natuurlijk is het ook een subjectieve beleving van een journalist (weliswaar een zeer ervaren en respectabele), maar daar zul je zelf de objectieve gegevens uit moeten halen en proberen je eigen oordeel te vormen. Het geeft in ieder geval een beeld van de geschiedenis.

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:42

@Dikr
Geniaal, alhoewel "er leugens, grote leugens en statistiek bestaan."

kapotte_stofzuiger | 21-07-08 | 10:42

@DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:15
Gelul ... Als een Israelische militair zich misdraagt tegenover een Palestijn dan verschijnt ie voor de krijgsraad en zal hij een passende straf krijgen, geheel zoals het hoort.

Als een Palestijn zich misdraagt tegenover een Israeli dan wordt ie als een held behandeld. Het is in de ogen van die middeleeuwse baardapen zelfs heldhaftig om vrouwen en kinderen te vermoorden.

James Lastig | 21-07-08 | 10:41

we moeten kritischer zijn t.o.v. Israël. Ze brengen de hele wereld in gevaar. Ondanks Frits Barend en zijn linkse aanhangers.

Dr Lambiek | 21-07-08 | 10:37

@DestinationAnywhere
thnx voor de tip, ik zal het eens lezen.

Gewinflipt | 21-07-08 | 10:36

Waar staat overigens dat die Israelische militair een jood is? Voor het zelfde geld is tie roomskatholiek of christen.

..zapper [RIP] | 21-07-08 | 10:35

@[-InFiDeLz!-] | 21-07-08 | 10:30
Sterk artikel. Die grafiek spreekt boekdelen.

Dikr | 21-07-08 | 10:34

@-InFiDeLz!-
Kijk eens precies wat die resolutie inhoudt, zou jij je vijand nadat die je aangevallen heeft weer een strategisch stuk land teruggeven zodat ie het nog eens kan proberen?

Gewinflipt | 21-07-08 | 10:34

kameelneukerteen?

reagurotron | 21-07-08 | 10:34

Ach, als het andersom was geweest was de gevangene door zijn hoofd geschoten en dan niet met een rubberen kogel.

Maar dit soort acties zijn natuurlijk ver beneden de waardigheid van een niet-moslim dus deze militair dient natuurlijk wel bestraft te worden.

Ales | 21-07-08 | 10:33

Ja eh, dat met die Joden is een zaak van onze oosterburen dat is in Nederland gewoon een kwestie van 'verkeerd adres' .... nu gewoon iets over de zomer graag

Richard-Topofthebill | 21-07-08 | 10:33

Het was geen jood hè, dan mag dat in de door Israel bezette gebieden (tenzij het gefilmd wordt).

sjonnie | 21-07-08 | 10:33

Liever een rubberkogel dan een bulldozer over m'n voet....

MichieldeMuiter | 21-07-08 | 10:32

-weggejorist-

Pl4tium | 21-07-08 | 10:32

Misschien had deze lieve Palastijn het gewoon verdiend?

sneakez | 21-07-08 | 10:32

@Gewinflipt | 21-07-08 | 10:24

Wat ik daarmee vooral wilde aangeven is het meten met twee maten.
Ik ben momenteel bezig in het boek van Robert Fisk, 'De Grote Beschavingsoorlog', ik weet niet of je het kent en misschien al wel gelezen hebt, maar bij het lezen krijg je toch een heel ander beeld van de verhoudingen en de problemen in het Midden-Oosten. En daarmee wil ik absoluut niet goed praten wat de Palestijnen en andere moslims doen in naam van de Islam, integendeel. Ik heb er alleen moeite mee dat er altijd zo'n eenzijdig beeld wordt gegeven. Waar twee vechten hebben twee schuld, niet altijd waar, maar in dit geval wel denk ik en dat wordt vaak onderbelicht.

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:32

@DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:15
Israel hoeft zich niet aan de VN resoluties te houden. Ze waren zoooo zielug in WO2 dat ze zelfs een eigen stuk land hebben gekregen om 'in vrede te kunnen leven'. Helaas voor Israel is het medelijden bij de meeste mensen wel zo'n beetje op. Ogenschijnlijk lijken er veel politici pro-Israel (anders kun je in de VS je politieke carriere vergeten), maar opinieonderzoek uit de achterban laat een heel ander beeld zien.
www.salon.com/opinion/greenwald/2008/0...

[-InFiDeLz!-] | 21-07-08 | 10:30

@Dikr dat hangt er maar van af welke bronnen je serieus neemt bij het samenstellen van die statistieken.

@elevat hij had hem inderdaad beter dood kunnen schieten.

..zapper [RIP] | 21-07-08 | 10:30

@ Brusselmans:

Doe ons eens voorbereiden op de komende (hete) zomerdagen in plaats van zo'n kudt topic.

Groeten

Worm

worm | 21-07-08 | 10:29

ach man een rubber dopje tussen de tenen. Wat maaktdat toch uit.
Tjongjonge zeg, er is weer iets met Joden enzo en meteen is het nieuws.

Flauw hoor.

Richard-Topofthebill | 21-07-08 | 10:29

"kapotte_stofzuiger | 21-07-08 | 10:15"
"Die IDF-soldaat heeft misschien zijn vader, moeder, broertje, zusje, oom, tante wel verloren dankzij een Palestijnse plofkip. Dan is schieten met een rubberen kogeltje wel een heel lieve manier van dank je wel zeggen."
-
Als dat waar is dan heeft de Palestijn ik kwestie geen enkel familie lid meer.
Statistieken liegen niet. news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/369435...

Dikr | 21-07-08 | 10:27

Waarom doet die jood dat ?
Uit frustratie soms ? hij kan hem ook gewoon doodschieten .

elevator | 21-07-08 | 10:25

Afzinken dat Palestina en Israel. Ga lekker op de bodem van de zee verder.
Stelletje Reli-kneuzen.

I (8)You fokker | 21-07-08 | 10:24

Mooi zo, die rent niet meer weg.

..zapper [RIP] | 21-07-08 | 10:24

@DestionationAnywhere
Altijd weer roepen dat Israel zich niet aan VN resoluties houdt. De resolutie die jij bedoeld gaat om gebieden die als verdediging zijn veroverd na een aanval van Arabische landen, leuk als een meerder heid in de VN besluit dat die moeten worden terug gegeven, maar ik zou als Isreal me ook wel drie keer bedenken, straks vallen ze opnieuw aan. En dan? Een VN resolutie die bepaald dat Arabische landen Israel weer moeten verlaten? Zouden ze dat doen?

Gewinflipt | 21-07-08 | 10:24

Ja zo gaan die dingen. Beetje shockeren heen en weer, dreigen en afentoe iemand oppakken. De tegenpartij (ja, de Palestijnen) doen het liever rigoreuzer. Bomgordel om en een bus met burgers (Israelischers/Joden) opblazen. Actie reactie en dit houdt noooooit meer op.

Lying Dutchman | 21-07-08 | 10:21

@Gewinflipt | 21-07-08 | 10:11

Er is wel ooit een jood met een machinegeweer een moskee binengelopen en heeft toen in het wildeweg staan schieten, daarna werden de boze palestijnen ook nog even fijntjes onder vuur genomen door het IDF buiten de moskee. Maar dat was een incident door een doorgedraaide man, over terrorisme werd niet gesproken.

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:19

Hoe zijn die twee door Hamas gevangen genomen Israelische soldaten eigenlijk vermoord? Dat lezen we nou nergens.

~Johan | 21-07-08 | 10:18

ZDEV,

Je hebt helemaal gelijk, al duizenden jaren hakken die "besnede piemeltjes" elkaar de hersens in. Gewoon nuke die idioten.

Kruiddamp | 21-07-08 | 10:18

Wat een nazi.

Boer Harm uut Twente | 21-07-08 | 10:17

En als ik een moslim of jood zijn poten breek heet het gerechtigheid.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 10:16

@ezeon | 21-07-08 | 10:07

Helemaal mee eens. Als een joodse kolonist een paar palestijnen neerschiet dan heet het een incident, doet een palestijn het dan is er sprake van een terroristische daad. Er wordt zo met twee maten gemeten daar. Van beide kanten niet goed te praten overigens.
En Israël heeft echt behoorlijk boter op het hoofd. Als we landen als Iran verwijten dat ze bepaalde VN resoluties niet nakomen, en ze daarom zelfs mogelijk op een gegeven moment aan gaan vallen, waarom zien we het compleet negeren van VN resoluties door Israël dan zo gemakkelijk door de vingers (VN reolutie 242 bijvoorbeeld).

DestinationAnywhere | 21-07-08 | 10:15

Die IDF-soldaat heeft misschien zijn vader, moeder, broertje, zusje, oom, tante wel verloren dankzij een Palestijnse plofkip. Dan is schieten met een rubberen kogeltje wel een heel lieve manier van dank je wel zeggen.

kapotte_stofzuiger | 21-07-08 | 10:15

Toch mooi he, dat zelfreinigende vermogen. Dit kan alleen in een westerse (en dus ook joodse) maatschappij. Alleen jammer dat het je positie en bewegingsvrijheid als land verzwakt. En dat is in het geval van Israel levensgevaarlijk met al die islamitische barbaren om je heen.

De jood kan tenminste van een zandbak een vruchtbaar land maken. Moslims daarentegen kunnen alleen in de lucht schieten, schreeuwen, onthoofden, bomgordels af laten gaan en meer van dat soort dingen. Van mij mogen die israeliers zich tot de tandjes bewapenen en als d'r colleteral damage is, zoals bovengenoemde palestijn, dan zij het zo.

Varreke | 21-07-08 | 10:15

He, ze hebben daar ook van die Nokia's met die kudt-ringtone..

Auke | 21-07-08 | 10:14

Ik ben zowel tegen de Palestijnen en tegen de Israëliërs zolang ze dit met elkaar doen. Ze zijn allebei geen haar beter.

Ze WILLEN gewoon geen vrede. Palestijnen ontvoeren en plegen aanslagen. Israëliërs onderdrukken en martelen. Onder het mom van Allah of God en hun beloofde land. Bah!

ZDEV | 21-07-08 | 10:12

@ezeon
Er is nog nooit een jood met een bomgordel en Duits restaurant binnen gelopen. Misschien zijn joden wel beter...

Gewinflipt | 21-07-08 | 10:11

Schandalig dat ie een rubberen kogel gebruikt......

Captain Orange | 21-07-08 | 10:10

James Lastig | 21-07-08 | 09:55
.
Geheel mee eens... *Denkt weer terug aan Green helmet guy*

T!GER1125 | 21-07-08 | 10:08

Niet echt een goed plan dit krijgen ze weer gezeik mee, maat dit is niet in verhouding tot wat die haatbarden doen daar door onschuldige vrouwen en schoolkinderen op te blazen. maar ze hebben een reden toch ze doen het voor het geloof en dan mag het natuurlijk, de volgende gaat maar door het ........

Zeurzak | 21-07-08 | 10:08

joden zijn echt geen haar beter dan de palestijnen

ezeon | 21-07-08 | 10:07

Een Israelische soldaat schiet een palestijn in zijn been met een rubbercoated kogel ... de man overleeft het en zo te zien zit zijn been er nog aan. Waarschijnlijk houdt hij er een gebroken been aan over. Hij was aan het demonstreren voor het palestijnse recht om bussen met burgers op te blazen in israel. Hopen dat die muur heel snel af is.

supah | 21-07-08 | 10:07

Bij Nahoul heeft al wraakacties aangekondigd.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 10:06

Wat een stelletje dombo's die joodjes; nu moeten hem dragen! Maar ja, dat weten we ondertussen wel.

Kruiddamp | 21-07-08 | 10:06

beter een rubber kogel tegen je voet (waarom blijft hij niet gewoon staan op zijn andere been) dan dat de palestijnen weer eens een bus of restaurant opblazen met échte bommen... (en echte doden).

Onderbuik | 21-07-08 | 10:04

Palestijn auw door Joodje, ik zie het verschil niet eens

dental | 21-07-08 | 10:04

@baaderraf | 21-07-08 | 10:00
Inderdaad het geeft een prachtig getint beeld van de arme palestijn tegen de satanische Jood.

LordBathory | 21-07-08 | 10:03

dit is echt wereldnieuws

Octavianus | 21-07-08 | 10:03

Je moet niet als Israel ook zelf gevangenen gaan mishandelen natuurlijk, maar laten we het in perspectief zien, hoe Palestijnen met een gevangen Israelische soldaat omgaan zal wel erger zijn.
En ik denk dat er grote kans is dat deze soldaat zich voor een krijgsraad mag verantwoorden. Verder weten we niet wat de palestijn gedaan heeft, misschien heeft hij drie minuten eerder de maat van die Israelier doodgeschoten.

Gewinflipt | 21-07-08 | 10:01

halve meter? ik vind hem er langer uitzien

reagurotron | 21-07-08 | 10:01

LordBathory | 21-07-08 | 09:57
die camera's worden verstrekt door een israelische mensenrechten-organisatie B'Tselem die juist dit soort zaken aan de kaak wil stellen..
En dat schijnt te lukken....

baaderraf | 21-07-08 | 10:00

kunnen ze niet een groot hek om 'Palestina' én Israel neerzetten? dan heeft de rest geen last meer van die uilskuikens en knallen ze elkaar maar naar de verdoemenis... iedereen blij, inclusief Iran.

Nibdib Niddib | 21-07-08 | 09:58

Wat een ophef over een rubberen kogel door één voet. Poeh poeh. Mijn buurman heeft laatst het topje van zijn vinger afgezaagd. Daar hoor je niets van. Verbandje er om heen en klaar.

sjim panzee | 21-07-08 | 09:58

Allemaal kutvolk daar in die streken.

Adriaantjeeeeeuh | 21-07-08 | 09:57

die palestijn had zelf een rubber bomgordel gebruikt.

uninvited guest | 21-07-08 | 09:57

Toch knap dat palestijnen altijd een camera bij de hand hebben bij vermeende misstanden van het Israelische leger.

LordBathory | 21-07-08 | 09:57

Ook toepassen in 020 Gaza svp

Tobi | 21-07-08 | 09:56

Je moet die moslim-terroristen ook gewoon kort houden; kopje rooibos werkt daar niet zo best.

Akabei | 21-07-08 | 09:56

Zouden ze hier ook eens moeten doen met al die dikke besnorde buschauffeurs met hun CNV- en FNV-petjes op.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 09:56

Laffe daad van die Israeliër, laat ik dat voorop stellen. En o o wat is de hele wereld weer verontwaardigd.

Als een Palestijn dit had gedaan dan had iedereen vergoeilijkend gezegd dat het maar een rubber kogel was. Als die fijne Palestijntjes Israeliërs ontvoeren, ritueel slachten en de dode lichamen over straat slepen dan is dat cultuur en daar moeten we begrip voor hebben.

Ik wordt kotsmisselijk van die selectieve verontwaardiging over wat daar gebeurt.

James Lastig | 21-07-08 | 09:55

Een matze? Neen, dank u. Bij het zien van dit soort beelden ben ik best wel klaar met het uitverkoren volk.

Uit het originele ANP-bericht: "Het Israëlische leger heeft een onderzoek naar de schietpartij aangekondigd. Volgens een woordvoerster raakte de Palestijn gewond aan een teen en diende hij geen klacht in."

Overigens demonstreerde deze Palestijn tegen de beruchte Muur.

Rimba | 21-07-08 | 09:54

Groot Heras Hekwerk om dat Israel / Palestina, media boycot en over een jaar of 10 gaan we wel weer eens kijken hoe het daar is. Ik ben dat zandbak gezeik zo zat...

Wim-Lex | 21-07-08 | 09:52

Ahasveros, kom er maar in....

pendajo | 21-07-08 | 09:51

Goh, niet alleen de Palestijnen doen gemene dingen. Wat een verrassing zeg....

Ari Gold | 21-07-08 | 09:51

Opdat wij niet vergeten.

sjaakdeslinksesul | 21-07-08 | 09:50

en het hele kapitalistische westen blijft israel maar steunen..

baaderraf | 21-07-08 | 09:50

Raak ja, hij raakt de cameraman.

marlinn | 21-07-08 | 09:49

Dit is niet echt komkommernieuws vind ik.

Knul de Behanger® | 21-07-08 | 09:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl