Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mag het ietsje meer zijn...

paardenbiefstukEven een verzoek van armoedig Nederland aan de bedrijven van Nederland. Geachte ondernemers! Eet minder spaghetti en minder uitsmijters in uw kantines aub. Want wij, de minder bedeelden van dit land, zijn de eieren en de bolognesesaus meer dan zat. Bweuh! Alwéééér omelet met rooie saus? Gaarne meer variatie in uw catering... Waar blijft die wilde eend met verse knoflook en steranijs, die bladerdeeghapjes met parmezaan, garnaaltjes en champignons, de carpaccio van rundvlees met rucola, parmezaankrullen, truffelolie en fijne sneetjes geroosterde ciabatta? Oké, oké. Een gegeven paard mag men niet in de bek kijken. Maar kregen we maar eens paard. Met stukjes spek en zeau...

Reaguursels

Inloggen

ze moet niet zeuren, ze kríjgt tenminste eten! als het niet goed genoeg is eet je het toch niet?? in dat geval zal ze wel snel heel wat kilootjes lichter zijn!
twee vliegen in één klap!

gozzipgirl | 03-06-06 | 20:18

"En dan kan het gebeuren dat er koolweken tussen zitten"

Dus dàt zijn die voedselbankers.

trespasser | 02-06-06 | 19:52

Het is jammer dat in een land als Nederland de inhoud van voedselpakketten ter discussie staan.

..Whatever | 02-06-06 | 19:51

@spek
Marketinghoeren zijn een uitvloeisel van onze consumptiemaatschappij. De "schuld" leg ik ook niet bij hen, die ligt bij onze totale maatschappij, ook bij jou en mij. Het is nu eenmaal zo, dat door de huidige opzet van die maatschappij, waarbij welvaart toeneemt, ook de probleemgevallen toenemen. Soms is het gras bij de buren echt groener, simpelweg om dat je zelf niet genoeg "mest" tussen je oren hebt. Waar mijn bloed van gaat koken, is dat de volksstammen met wel een stabiele opvoeding, een IQ dat wel enigszins boven dat van een koe zit, en het dus WEL redden in de maatschappij, net doen of ze dat helemaal zelf klaar hebben gespeeld.... Chapeau, maar het slaat nergens op. Onze plek wordt grotendeels al bepaald door de biotoop waarin we geboren worden, met de kwaliteiten die prenataal al gevormd zijn. Daar moet je het mee doen, en dan is het heldhaftig om te schoppen naar een hele groep underachievers, enkel omdat daar ook een aantal profiteurs en klaplopers bijzitten....
Dat gaat er bij mij niet in.

slaghout | 02-06-06 | 17:41

@Smen : Of de houdbaarheidsdatum is al niet te ver meer weg en twee weken is te lang? Ik noem maar wat hoor, het viel mij ook al op.

TM | 02-06-06 | 17:36

Begrijp ik iets niet?

'Raar was ook dat ik twee weken voor Pasen 40 eieren kreeg, die kreeg ik niet op, terwijl ik met Pasen zelf geen eieren had...'

Ehm, ze krijgt die 40 stuks niet op, maar toch heeft ze twee weken later niet genoeg? Dat is dus meer dan 20 eieren per week! Wat doet ze er mee dan? Protesteren op de Dam?

Smen | 02-06-06 | 17:06

@OpenDeur : Nee hoor, volgens mij volg ik je postings best wel o.k. Wellicht dat daar niet alles in staat dat je bedoelt? Gebeurt mij ook dagelijks dus ermmm... ;)

Jij had het(zeg je in je posting) over arme mensen, maar ik heb toch duidelijk in een paar postings gezet dat *ik* het in mijn antwoorden alleen maar had over bijstands-gerechtigden(o.k. : steuntrekkerts) die allemaal over 1 kam werden geschoren. We zitten denk ik gewoon op twee sporen te discussieeren hier. Appels en peren en zeau.

Jij kunt wel zeggen dat de uitkering hoog genoeg is(daar ben ik het niet mee eens, maar da's een ander verhaal), en dat je daarnaast dus nog schulden moet hebben om arm te kunnen worden(genoemd). Zoals ik in een eerdere posting al uiteenzette, zijn er legio manieren waarop je in de financieele problemen kunt komen. Vooral, als je netjes op basis van je geschatte inkomen verplichtingen aan gaat, en dan je baan verlies en terug moet vallen op een(70%) WW-uitkering. Ondergetekende had een paar jaar geleden een prima zaakje(in de ICT), continue werk(ik heb nogal veel ervaring). In 2003 droogde dat dus binnen 1 maand volkomen op, geen werk meer te vinden. Wel de lopende kosten van de 1-manszaak. Wel de hypotheek die doorliep, en de leasebak, en de ziektekostenverzekerin, en de, afijn, surely you get the point. En dan ook uiteraard als zelfstandig ondernemer geen recht op WW. Door dat alles stond ik begin januari 2004 op het punt om persoonlijk failliet te gaan, en heb ik er twee jaar over gedaan om die meuq allemaal weer op te ruimen. Met een prima vak, goede vakkennis, vele goede zaken-relaties en kontakten, enzovoort.

In dat licht kan niemand mij vertellen dat er geen armoede bestaat in Nederland. En in dat kader kan ik inderdaasd vrij rabiaat overkomen, been there, just missed the T-shirt. Want - met alle respect voor anderen - als *ik* al tegen mijn eigen faillissement aan heb gezeten, dan zal dat voor mensen met minder mogelijkheden nog wel eerder gebeuren.
Overigens : de laatste jaren heb ik legio collega's meegemaakt in dezelfde situatie, en die moesten hun huis verkopen, enzovoort, om er nog maar enigszins uit te komen. En velen kwamen er niet meer uit, die zijn gewoon failliet verklaard. Dit soort mensen(vrije zelfstandigen) komen uiteindelijk maar voor 1 voorziening in aanmerking : De Bijstand. En daar redt je het dan echt niet mee. Vandaar: de samenleving dwingt je tot een bepaald bestedingsniveau, en daar kun je enorm het slachtoffer van worden. Ik vind dat je dan niet kunt stellen dat je met een uitkering rond kunt komen.

Volgens mij is nu het grootste verschil tussen jou en mij in deze discussie, dat ik heb gezien dat mensen heel snel kunnen afglijden naar een bijna uitzichtloze situatie, en dat je die mensen wel degelijk arm kunt noemen.

Naar mijn gevoel zie jij meer een absolute grens : "Met zo en zoveel per maand moet iedereen kunnen leven".

Zegt het maar als ik dat fout zie, ik leer graag bij.

Over to you.

TM | 02-06-06 | 16:58

@TM nu doe je het weer, lezen dan pas reageren. En niet de hele tijd je eigen kadertje projecteren op anderen.
Ik had het over arme mensen, niet mensen die een uitkering hebben. Uitkering is in Nederland namelijk hoog genoeg om niet arm te zijn. Als je arm wil zijn heb je naast die uitkering ook schulden nodig, of veel roken, auto willen hebben, dure vakanties etc etc etc. Ik heb ook lange tijd met 1600 bruto gedaan, met een partner die alleen stufie had. Met het grote verschil dat ik dus gewoon 40 uur werk deed. Overgens vind ik ook dat er veel teveel mensen een uitkering hebben, en dat dit misbruik wederom tot gevolg heeft dat de uitkering lager is dan zou kunnen.

OpenDeur | 02-06-06 | 16:03

mogen we ervan uitgaan dat iedereen die het nodig vond hierop te reageren, dat wel degelijk in zijn eigen tijd en niet op kosten van de baas doet? U profiteert immers niet...

evilbelgian | 02-06-06 | 16:02

Ben ik hier bij de voedselbank? Ik wil even iets op mijn rekening storten.

holtor | 02-06-06 | 15:44

Paard, met stukjes bek. Nou, dat wil ik wel eens in de steranijs kijken.

holtor | 02-06-06 | 15:40

@het beest : Daar lees ik onregelmatig wel eens doorheen. Overigens kunnen we er wel kort over zijn, want jou opmerking ging over de Amerikanen. En ik ben niet genoeg op de hoogte om daar tegenin te gaan... (OOOoooh wat een bescheidenheid van ome TM, niet te vaak doen!!!). ;)

TM | 02-06-06 | 15:06

@Mujahid 02-06-06 @ 13:54 : Sorry, neen. Je bent mijns inziens veel te gemakkelijk bezig.

Stel : De kostwinner van een huishouden, met een hele aardige carriere, raakt arbeidsongeschikt. De kostwinner zakt af van laten we zeggen 2.300 euro netto per maand naar WW, daarna naar minder WW, daarna naar de bijstand. De kostwinner heeft in al die jaren dat hij werkte gewoon een bestaan opgebouwd. Normale of zelfs lage hypotheek, klein leninkie erbij uit het verleden, geen probleem.

En dan beweer jij met droge ogen dat deze persoon dan gewoon de tering naar nering zet? Nog nooit gehoord van kontrakten? Nog nooit gehoord van afkoop-boetes? Nog nooit gehoord van het feit dat je een lening niet zomaar even kunt laten vervallen? Blijkbaar niet.

En als jij mij een appartement kunt bezorgen voor 200 euro per maand dan hou ik me aanbevolen. Die weet ik nog wel te slijten aan mijn minder bedeelde vrienden. Wel graag in de Randstad. Want ik neem aan dat je niet doelt op een 1-kamerhok in Delfzijl?

@Muxje 02-06-06 @ 13:58 : Het IS een verzekering! Een Sociale Verzekering! je hoeft niks te vinden, dat *is* gewoon zo. Immers, als iemand anders niet zolang heeft betaald als ik, dan heeft hij of zij ook gewoon recht op bijstand. Daarom is het ook een verzekering, je bent zeker van je rechten vanaf dag 1. Alhoewel daar in de praktijk allerlei regeltjes bij komen om de hoogte van je uitkering te bepalen.

En die private verzekering waar jij het in feite over hebt is er al. Ik heb mij als ondernemer 14 jaar niet kunnen verzekeren voor WW, enzovoort. "Sluit zelf maar een verzekering af" hoor je dan. Ze zeggen er niet bij dat dat zo onbetaalbaar is dat zelf de verzekeringsmaatschappij het je afraadt... Sommige dingen kosten gewoon geld. Bijstand is zoiets. Maar het voorkomt sociale onrust, het voorkomt verpaupering, het voorkomt de ergste ghetto-vorming, enzovoort.

Drees Senior was toch heus niet gek.

Ik vind het basisinkomen trouwens een veel slechter idee, want veel te socialistisch nivellerend. And I Most Definitely Ain't No Left-wing Commie Loon naar werken, altijd. En dan met een bodemgrens voor degenen die het nodig hebben. Onder strikte voorwaarden, sollicitatieplicht, met verplichting je te laten omscholen als dat ja kansen vergroot, enzovoort.

Volgens mij is het niet zozeer dat men de bijstand enz. ziet als een recht. Het probleem is dat een gedeelte van de bevolking denkt dat de bijstand ze het recht geeft om maar helemaal geen flikker meer te doen.

Het is een mentaliteitskwestie, en op dat gebied ga ik *wel* kotsend over mijn nek van een gedeelte van de werkelozenpool in Nederland. Maar lang niet iedereen is zo, dus kun je ze niet allemaal over 1 kam scheren.

@slaghout 02-06-06 @ 13:59 : Nicely put, yes.

En nogmaals : als ik deze vrouw was geweest dan had ik die klaagzang niet in het openbaar gehouden maar prive gesproken met iemand van die voedselbank. Want dit komt zo ondankbaar over, en het gooit de glazen in van anderen die van die hulp afhankelijk zijn. Want je zult als werkgever maar netjes de restanten van je bedrijfskantine weggeven en dan dit soort opmerking horen. Dan denk je toch ook wel twee keer na...

TM | 02-06-06 | 14:46

Voedselbonnen geven!
Afgepast op je huishouden.
Kan je in de supermarkt zelf je voeding samenstellen en ben je niet afhankelijk van de voedselbank.
En dus geen huilpartijen meer in het AD.

Broeder | 02-06-06 | 14:31

Dat is nog eens pvda mentaliteit, gratis en dan nog zeuren.

Onno Thuis | 02-06-06 | 14:31

@ slaghout 1359
Marketinghoeren spelen in op de behoefte van de klanten daar is niks mis mee en die kan je de schuld niet geven. Relatieve armoede; het gras is altijd groener bij de buren.. iedereen moet gewoon bij zichzelf te raden gaan wat hem of haar gelukkig maakt en gewoon lekker gaan werken!
Bij deze wat mededogen; die vrouw heeft hulp nodig weer op het rechte pad te komen. Ik snap dat ze niet tevrede is met het eenzijdige pakket hopelijk ziet ze na het lezen van deze reacties dat ze een andere weg in moet slaan.

spek | 02-06-06 | 14:28

@Muxje 13:52
Ik zou al iets zien in minder verstrekkende maatregelen zoals bijv subsidies aan iedere werkeloze die vrije ondernemer wordt (Thatcher heeft dat notabene ingevoerd) of het afschaffen van de werkgeverpremies voor inkomens rond en onder het minimumloon.
Je raakt wel een heikel punt wanneer je hebt over hele kantoren vol ambtenaren. Ook de welzijnssector is verworden tot een industrie, die uit is op het behoud van arbeidsplaatsen. De overheid voegt hier regeldrift aan toe. Op die manier ontstaat naast een armoeval ook een armoeval-cultuur. Zowel van de kant van de steuntrekker (waarom werken als het niet beloond wordt) als van de steunverstrekker (waarom iemand aan een baan helpen als dit gestraft wordt en als hiervoor regels overtreden moeten worden).
Dat drastische hervormingen van onze verzorgingsstaat nodig zijn, lijkt me duidelijk. Helaas loopt de discussie hierover nog steeds langs linkse (de rijken worden rijker enz.) en rechtse (profiteurs) wegen.

sjaakdeslinksesul | 02-06-06 | 14:04

@opendeur
Nee, ik werk niet als vrijwilliger (gaat ook moeilijk als je 80 uur in je eigen bedrijf werkt) Ja, ik "geef" wel zo'n 50% van mijn inkomen weg (52% belastingschijf... je weet tog)
Je zegt het zelf al:
"Ja je kan in Nederland arm zijn, maar dan heb je een aantal maal zelf een foutje gemaakt of het bijzonder slecht getroffen"
Er zijn nu eenmaal mensen die het bijzonder slecht getroffen hebben, en de reden dat jij het waarschijnlijk minder slecht getroffen hebt heeft te maken met factoren waar jij geen flikker invloed op hebt gehad.
Naarmate een maatschappij meer welvaart kent, zal de absolute armoede ook wel afnemen, maar het is de relatieve armoede waar we ook mee te maken hebben. En helaas zijn de zwakste broeders ook het gevoeligst voor de door marketinghoeren aangeprijsde luxe artikelen.
Wees heel blij dat je met je kop boven het maaiveld uitkomt, maar een beetje mededogen en begrip voor mensen in een moeilijker situatie siert de mens pas echt.

slaghout | 02-06-06 | 13:59

geen geld voor eten? hoe kom je dan aan zo'n dikke kop? en dan wel geld voor een tattoo? (toch zeker zo'n € 250) opbokkuh met juh gejammer!

/\/\addog | 02-06-06 | 13:58

@TM: Jij ziet uitkeringen dus als een soort verzekering? Prima, ben ik het ook helemaal mee eens: mensen die ervoor betaald hebben, hebben er recht op, en zouden ook niet rucksichtlos gekort mogen worden. Maar laten we het dan ook als een verzekering inrichten. ZIe mijn berichtje hiervoor over het basisinkomen: als we dat hebben als basis-"solidariteits"voorziening, dan kunnen we dingen als WW en WAO er bovenop zetten als verzekeringen. *Echte* verzekeringen, met vrijwillige deelname, rechten gebaseerd op betaalde premies, en een verscheidenheid aan polissen die op de vrije markt worden aangeboden.

Muxje | 02-06-06 | 13:58

@TM 02-06-06 @ 13:11,

400/maand dan woon je kennelijk op te grote voet, tijd om naar een "studenten" kamer te verhuizen, scheelt zo al weer 200/maand, maar mensen WILLEN dit niet, armoede is en blijft een KEUZE.

Mujahid | 02-06-06 | 13:54

@Sjaakdeslinksesul, qua uitzichtloosheid heb je daar wel weer gelijk in. IK denk dat er in het systeem ook wel degelijk iets als een "armoedeval" zit.

Hoe dat te doorbreken? Ik pleit voor een basisinkomen dat bij mensen met een eigen imkomen weer teruggewonnen wordt via de IB. Principieel gezien vind ik het een gruwel; net alsof iedereen zomaar recht op een inkomen zou hebben. Maar in de praktijk zou het heel mooi kunnen werken: betaal het uit via de belastingen, schaf bijstand en stufi af, en je kan hele kantoren vol ambtenaren opheffen. Verder kunnen werkelozen gemakkelijk iets gaan bijverdienen, zonder dat ze via de achterdeur alle inkomsten van hun bijbaantjes weer verliezen, en zonder dat ze het moeten regelen bij 101 instanties. Zo doorbreek je de armoedeval.

Muxje | 02-06-06 | 13:52


@TM, zijn we het toch een keer eens, de manier waarop die lui zaken doen is totaal onverantwoordelijk, ze jagen op domme/hulpeloze mensen.

Multikuli | 02-06-06 | 13:46

@het beest 02-06-06 @ 12:51 : Bron graag. Anders is je opmerking niet meer dan een vermoeden. Dank je wel.

@OpenDeur 02-06-06 @ 12:58 : Ja, ik ben ook aktief als vrijwilligers ja, naast mijn werk. Alleen niet in de voedselhulp, maar in het concert-wezen. Rock-halletje mee helpen runnen en zo. Bands organiseren die niet onmiddelijk onbetaalbaar worden als ze eenmaal een 1-dagsvlieg-hit gehad hebben. Verhuur van goedkope maar wel goede oefenruimtes voor beginnende bands. Low-cost en laagdrempelig cafe openhouden op weekavonden, dat werk ja. Is daar iets mis mee? Ben ik nu opeens 'Links' of zeau? Kom nou, de collega's die ik daar heb zitten van links tot rechts, dat doet er geen moer toe bij ons. Het gaat om initiatief tonen en wat op willen bouwen.

En verder tsja, jij kent blijkbaar het slechte deel der Bijstanders, ik ken een ander gedeelte. Jij gaat er van uit dat iedereen in de bijstand lui is en niet deugt, ik niet. Dat is gewoon een verschil van uitgangspunt, en daar kan ik verder weinig aan doen. En verder ken ik ook aardig wat mensen die op het *minimumloon* zitten en daar al problemen mee hebben. En dan dus *echt niet* omdat ze de nieuwste Playstation willen hebben...

@Muxje 02-06-06 @ 13:06 : Je verdraait mijn bedoelingen. Liever niet... Want ik ben juist *trots* op de mensen die zeggen "voedselbank? Over my Fucking Dead Body!. Het zijn de dertiger jaren niet!"

Ik heb het niet over 'te trotse mensen' als zijnde mensen die hun trots maar opzij moeten zetten. Ik had het over die mensen om weer te geven dat ik het niet alleen over bijstands-moedertjes en gaarkeuken-klanten heb als ik het heb over armoede in Nederland.
De enige opmerking waar ik op in ben gegaan hier, is dat er geen armoede zou bestaan in Nederland. En ik weet - uit ervaringen van anderen uit mijn direkte omgeving - dat zo'n opmerking gewoon niet waar is, wat er hier ook anderszijds wordt beweerd. Vandaar : de realiteit zegt mij meer dan een opmerking van een (willekeurige) poster alhier. Facts do not lie.

En je bent een lief ding, maar even he? : Citaat : "Het is mensen zo lang voorgehouden dat al die sociale voorzieningen rechten zijn in plaats van privileges, dat ze zich nu schamen om iets aan te pakken dat er ook echt als liefdadigheid uitziet."

GodVerDOMME! Ik HEB nu al *jaren* betaald aan die zooi ZODAT het een *recht* wordt!!! Betalen = recht hebben op. Stel ik wordt werkeloos en ik beland in de bijstand, moet ik dan ook nog *DANKBAAR* zijn? Nadat ik tig jaar me blauw heb betaald aan premies? I Think Not! Zolang ik maar op zoek blijf naar werk hoef ik op dat moment *niemand* schuldig aan te kijken.

Bedenk ook nog even dat het feit dat je in de bijstand/WW terecht komt ook steeds waarschijnlijker wordt omdat Nederland het meer en meer de werkgever naar de zin maakt. Sneller en eenvoudiger ontslag, bezuinigingen en sluitinging, privatisering(is mensen er uit om te kunnen concurreren) enzovoort.
Dus dank u wel 'volkomen kapitalistisch meneer Wilders-systeem', en welkom aan alle nieuwe mensen die buiten de boot vallen en in de onderlaag van de samenleving terechtkomen.

Kapitalisme is prachtig en ik ben er helemaal voor(ik ben trouwens zelf ondernemer), maar het heeft wel een prijs. En om dan de mensen aan de onderkant - zonder NuAnCe - de schuld in de schoenen te schuiven, is, laat ik het woord maar gewoon gebruiken, 'populisme' van het ergste soort.

Iemand zei het al eerder op GS : "Je denk in zwart-wit, maar de wereld is in kleur".
Ik zou zeggen "Je denkt in zwart-wit maar de wereld is grijs".

@Multikuli 02-06-06 @ 13:08 : Dat klopt van die Wehkamp, dat heb ik zelf ook gezien. Maar ja, je hebt geen cent te makken, je kunt op afbetaling keaupen, je gebruikt je nieuwe wasmachine een half jaar zonder af te betalen, en dan komen ze hem weer terughalen. Heb je toch een half jaar een wasmachine gehad. Ik vind eigenlijk dat dan meneer en mevrouw Wehkamp maar beter moeten uitkijken aan wie ze afbetalingsregelingen aanbieden. Er is toch zeker een BKR? Je kunt toch boven een bepaald bedrag om een kopie van het loonstrookje vragen? Wehkamp wil gewoon scoren en de verliezen die ze lijden aan dit soort gevallen worden gewoon lekker aan jou doorberekend. Hee! Da's nou eenmaal commercie, niet moeilijk gaan doen, want dat doet Wehkamp ook niet...

En Frisia zouden ze moeten verbranden. Daar kan men dan als laatste redmiddel nog heen(want het zal in de toekomst wel beter gaan...), en die bloedzuigers rekenen dan gewoon een obsceen rente-percentage. Want tsja, die bijstandstrekkers kunnen toch nergens anders meer heen. En Scheringa maar nieuwe AZ-spelertjes keaupen.

TM | 02-06-06 | 13:39

@Muxje 13:25
Je vergeet een ding: uitzichtloosheid. Ook ik heb erremoei gekend (op maandbasis zelfs ver beneden het bijstandsniveau), maar wist ook altijd dat het tijdelijk was. Dan is zuinig leven goed te doen. Voor veel lieden is de bijstand gewoon het tussenstation naar de AOW.

Tragisch dat het zover is gekomen in deze maatschappij dat een groep opzij is gezet, maar volgens mij is er ook niet zo gek veel aan te doen. Als je werk voor ze creert kost het meer geld dan de uitkering en subsidies bij elkaar, laat je het aan werkgevers over dan zit niemand (logisch ook) op deze groep te wachten. Maar het continue slaan naar deze groep (kortingen, hogere ziektekosten enz.) heeft geen zin, omdat zij hierdoor alleen maar gefrustreerd raakt en toch niet in staat is om een baan te vinden.
De kunst is dus om op de een of andere manier de "zielepoten" te scheiden van de fraudeurs, luilakken en profiteurs. Doe maar een voorzet.

sjaakdeslinksesul | 02-06-06 | 13:38

@het beest
€200 is gewoon een standaard bedrag tegenwoordig voor energie, ik ben zelf €195 euro kwijt.
@TM
Hulde!
"Zo is het, en niet anders!" ;)

MAXIMO | 02-06-06 | 13:36

Werken doe ik nu al jaren niet meer, ik ben zelfs te lui om naar de Voedselbank te gaan. Eigenlijk heb ik dus net als die andere nietsnutten helemaal niets te klagen. En dat is een grof schandaal, ook armen, hongerigen en luien mogen klagen. Dat is een grondrecht en daar moet je serieus mee omgaan. Met die klachten dus! Dus bij deze, mijn klacht is dat de Voedselbank weigert om iedere week een pakketje aan huis te bezorgen. En zolang ze niet wekelijks een gevarieerd pakketje aan huis bezorgen zal ik ze boycotten. Net zo lang tot alle Voedselbanken de wereld uit zijn. Zo, effe ruste.

Rocky Horror | 02-06-06 | 13:36

Heerlijk commentaar van die voedselbankmedewerkster :-)
"Als je het prettiger vindt niets te krijgen, kan dat natuurlijk ook. Maar ook dat lijkt me vrij eenzijdig."

Met andere woorden: Bek houden tattooteef, en anders ga je maar eens wat doen voor je vreten. Ik krijg geen pakketten met "koolweken" of teveel saus of drie broden. Ik krijg NIKS, ik mot het KOPEN, je weet wel, met geld dat je ZELF MOT VERDIENEN.

Neon | 02-06-06 | 13:36


200 ben je zo hoor, ik zit mijn appartementje van 50 meter op zo'n 160

Multikuli | 02-06-06 | 13:25

1100 per maand? Dat is omgerekend vergelijkbaar met het netto-salaris van mijn eerste baan, waar ik en mijn partner ons destijds staande mee moesten houden. (Was een "importvriendin" dus had nergens recht op, en terecht). Geen vetpot maar we kwamen er prima mee rond, inclusief vakanties. En wij kregen (in tegenstelling tot mensen in de bijstand) geen huursubsidie. Kwestie van verstandig omgaan met je geld.

Muxje | 02-06-06 | 13:25

@TM: ik weet niet hoe jij aan een energierekening van 200 euro komt, maar voor 200 euro kan je een aardige zolder vol wiet onderhouden...

het beest | 02-06-06 | 13:23

Mujahid 02-06-06 @ 12:14 : Neen. Dat was niet uitsluitend aan jouw adres gericht. Meer aan de algemene club hier die ongeveer hetzelfde zegt. Seriously.

Lees die posting van Toroflex er maar op na, en dan nog het volgende :

Bijstand voor partners is nog geen 1.100 euro per maand.

Huur van klein kudtflatje voor 2 : 400 euro is niet zo gek veel.
Energierekening : Gemiddeld iets boven de 200 euro per maand.
Verzekeringen : Totaal zeg maar minimaal 50 euro per maand.

Dan hou je dus nog geen 500 euro over. Om te eten, kleding te kopen, spullen die kapot gaan vervangen(en dit soort huishoudens hebben meestal toch al niet de nieuwste koelkast staan), enzovoort.

Hoe men dat doet, *ik* weet het niet. Ik ben Thank Bob nog nooit in die situatie terecht gekomen.

Ik wil die mensen ook graag uit de bijstand hebben, en ik wil dat ze daar hun stinkende best voor doen. Maar *dan* heb je toch minimaal een pre-paid nodig anders kunnen werkgevers niet eens kontakt opnemen. Dan moet je voor een sollicitatie *wel* je reiskosten kunnen betalen, dan moet je er *wel* enigszins netjes uitzien want voor jou 10 anderen, enzovoort.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ziektekosten die de pan uitstijgen omdat men niet gezond genoeg meer eet enzovoort. Wie denk je dat *die* kosten moet gaan betalen? Ik heb het nog niet eens over toenemende criminaliteit omdat men in een uitzichtloze positie toch meer wil hebben. Noem maar op, there's more to this than meets the eye...

Dus wat me stoort is het 1-dimensionale plaatje van die mensen, die onmiddellijk anderen nablaten zonder er zelf over na te denken. Of dat nou "Jan M. zegt het dus is waar" is, of "Geert W. zegt het dus het is waar".

Ik weet het : Dit Is GeenStijl... dus ik zal er niet depressief om worden ;-) maar ik mag er op zijn minst tegenin gaan dacht ik zeau?

Ik hou ervan om zelf na te denken. En na te rekenen.

TM | 02-06-06 | 13:11


Er is natuurlijk armoede maar de meeste zijn gewoon dom geweest, te veel besteld bij de wehkamp en later het huis uitgekicked door Leen van Frisia.

Multikuli | 02-06-06 | 13:08

@TM: "Ik ken geen mensen die naar de VOEDSELBANK gaan want daar zijn die mensen VEEL TE TROTS VOOR! Dat zijn de mensen van de stille armoe.". Ach, dat is dan hun eigen keuze. Of moeten we nu opeens aparte regelingen treffen voor de mensen die hun trots niet opzij kunnen zetten? De voedselpakketten in neutrale verpakking bij ze thuis bezorgen? Of liever nog gewoon wat extra geld op hun rekening bijstorten? Wat een flauwekul...

Het is mensen zo lang voorgehouden dat al die sociale voorzieningen rechten zijn in plaats van privileges, dat ze zich nu schamen om iets aan te pakken dat er ook echt als liefdadigheid uitziet.

Muxje | 02-06-06 | 13:06

DFT 02-06-06 @ 11:59
Lees je nou wat je zelf schrijft?".... dus omdat de wereld van yvonne simpel is, moet ik me daar bij neer leggen? das lekker makkelijk zeg. '"
Om te vervolgen:"dit is weer zo'n typisch geval van het linkse elite gevoel. zo van, 'ach laat yvonne maar, ze kan het toch niet.".
Dat is dus jouw eigen makkelijke interpretatie van mijn opmerking dat a) het weinig zin heeft om te gaan roepen dat mevrouw maar moet gaan werken (gaat er toch niet meer lukken) en b) dat het klagen van mevrouw met een korrel zout genomen moet worden.
Om verder geen tegenstrijdigheden in mijn reactie te hebben, besluit ik maar met jouw eigen zin: "omdat u niet intellectueel bent ontwikkeld zal ik daar geen op of aanmerkingen overmaken".

sjaakdeslinksesul | 02-06-06 | 13:02

Wat is eigenlijk het verschil tussen honger en trek hebben?

De Intrigant | 02-06-06 | 13:01

@John Toroflex 02-06-06 @ 12:39
Daar ben ik het compleet mee eens en de reactie van Muxje 02-06-06 @ 11:52 dan maar meteen meenemend. Je zit een kaste te laag.
Ook de werkende krijgen de kruimels.

De Intrigant | 02-06-06 | 12:59

@het beest
Inderdaad, dat zeiden Reagan en Pinochet ook toen ze met dergelijke kritiek werden geconfronteerd. Ondertussen als één van die tweeverdieners ziek is, krijgt ie niet uitbetaald, moet het gezin het huis uit omdat op beide salarissen word gerekend en vanuit diezelfde auto mogen ze het zelf uitzoeken en leven. Mits die bak is afbetaald natuurlijk...
En aan fatsoenlijk eten doen ze niet in de USA, sowieso niet.

MAXIMO | 02-06-06 | 12:58

@TM en slaghout.
Ik zeg niet dat er geen armen zijn in Nederland, ik zeg dat je bijzonder je best moet doen om er een te worden. Leer even lezen, voordat je zoals gewoonlijk lekker dom gaat blaten. Ja je kan in Nederland arm zijn, maar dan heb je een aantal maal zelf een foutje gemaakt of het bijzonder slecht getroffen. En als al die achterlijke uitzuigers, en al die domme goede bedoelers, zouden stoppen met hun misbruik. Dan zouden die paar het een stuk beter hebben. Helaas voor jullie heb ik een aardige tijd met "de arme mensen" gewerkt, als vrijwilliger, en moet de eerste echte arme nog tegenkomen, zijn meestal mensen die niet willen plannen, en geen keuzes willen maken. Auto, TV, dure kleren, huisdieren, vakantie, dure hobbies, geld lenen... keuzes die je zelf maakt. Geen ruk met armoe te maken.
Neem aan dat jullie beide zelf als vrijwilliger werken en 50% van je inkomen weggeven, zoniet....

OpenDeur | 02-06-06 | 12:58

Uhm, over ietsje meer gesproken, onze vrienden van de belastingdienst hebben ook weer eens ietsje meer uitgedeeld. En ja, de trouwe belastingbetaler is dan natuurlijk de lul! Zie: www.placebeau.nl/Het_Nieuws/Latest_New...

koekenpeertje | 02-06-06 | 12:56

goh, kreeg ik maar elke week een doos vol eten om vervolgens mijzelf vol te vreten en er zo fatsig uit te zien, en er niks aan doen om werk te zoeken.
en dan ook nog zeiken!

Zo, dit was mijn bijdrage aan dit gesprek

teenvijl | 02-06-06 | 12:56

@Maximo: de armoedegrens is een relatieve maat... De meeste van die 43 miljoen Amerikanen hebben gewoon een auto onder hun volgevreten reet en fatsoenlijk te eten.

het beest | 02-06-06 | 12:51

@John Toroflex
Inderdaad, we willen de kant van Amerika op terwijl daar zelfs de tweeverdienende middenklasse moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen en daar 43 miljoen mensen onder de armoedegrens leven.
Ondertussen wordt het plebs hier gedwongen om in een Amerikaanse liberaliserings utopie te geloven die bijna failliet is.

MAXIMO | 02-06-06 | 12:45

@Mujahid 02-06-06 @ 12:28
De Nederlandse regering bestaat al decennialang uit zetbazen die de politieke agenda van de multinationals en captains of industry klakkeloos uitvoeren. En aangezien ze nu zo ongeveer alles weggeprivatiseerd hebben kunnen ze ook niet meer anders.

John Toroflex | 02-06-06 | 12:39

mogen we geen klinker kopen?

Ziekmund | 02-06-06 | 12:37

@mezelf
jullie krijgen nog een "n" van me...

ECHOO! | 02-06-06 | 12:35

Mujahid 02-06-06 @ 12:33

ja, alleen had ik heel erg last van het "indrikeffect"... Je weet wel, je drinkt op de kamer een krat bestbier leeg met wat vrienden, en dan ga je de kroeg in en je neemt een "echt" biertje... De dan volgende smaakexplosie in je mond is niet te hachelen...

ECHOO! | 02-06-06 | 12:35

@ECHOO! 02-06-06 @ 12:30,

een hele openbaring trouwens , Best Bier is erg drinkbaar.

Mujahid | 02-06-06 | 12:33

ben ik een van de weinigen die vindt dat er terecht geklaagd wordt?
als je bij het patatkot een frietje met vraagt, verwacht je toch ook niet 1 frietje, met een emmer mayo.....

Ziekmund | 02-06-06 | 12:31

Als je het er niet mee eens bent, dan ga je toch lekker geen pakketje meer halen. Een gegeven paard niet in de bek kijken nee.. gezeik
Waarschijnlijk zuipen en roken ze wel als de tyfus

VeteraN | 02-06-06 | 12:30

Mujahid 02-06-06 @ 12:14

ik weet het.. ik heb toen ook bestbier gedronken...

ECHOO! | 02-06-06 | 12:30

@John Toroflex 02-06-06 @ 12:25,

het zijn juist de open van de regering cq ambtenarenapparaat die de koek op eisen en daar ook nog eens wettig toe bevoegd zijn en wij sukkels (nou ik niet) geven ze die macht ook nog eens.

Mujahid | 02-06-06 | 12:28

VOlgens mij claimt ze dat ze TEVEEL krijgt. Dat zou ook het figuur van mevrouw verklaren.
Ze pleit voor een kleiner pakket omdat ze maar alleen is en de voedselbank verbied het om iets weg te gooien (www.voedselbank.nl/).
Ze wil gewoon afvallen en heeft geen geld voor slimfast. Nu probeert ze het op deze wijze...

ECHOO! | 02-06-06 | 12:28

@John Toroflex 02-06-06 @ 12:25
hulde voor deze analyse

DFT | 02-06-06 | 12:27

elke dag naar je werk gaan is ook eenzijdig

matjak | 02-06-06 | 12:25

Werkloos of niet, van modaal of minder kun je tegenwoordig niet meer rondkomen met dank aan de euro en de Opper-Apen die een steeds groter deel van de koek opeisen. Ondertussen wordt de lagere middenklasse steeds verder platgewalst terwijl ze het zelf niet doorhebben getuige de steun aan charlatans als Wilders, Pastors en Verdonk die staan te trappelen om dezelfde voorzieningen af te breken waar hun stemvee over een paar jaar afhankelijk van zal zijn...

John Toroflex | 02-06-06 | 12:25

Ik vind het behoorlijk ondankbaar/verwend om te gaan zeuren over iets dat je gratis ter beschikking wordt gesteld. Het is niet zo dat die vrouw er ook nog iets voor hoeft te doen. Ik schaam me als Nederlander wel enigszins voor het bestaan van voedselbanken, maar om nou ook nog over de kwaliteit van het pakket te gaan zeiken? Onmiddellijk op een zwarte lijst en de toegang tot de voedselbank voortaan ontzeggen lijkt me hier wel op zijn plaats. Graag of niet.

gainsteel | 02-06-06 | 12:21

@TM 02-06-06 @ 12:07,

je beschuldigd mij van een persoonlijke niet onderbouwde mening neer te plempen om vervolgens hetzelfde te doen.

Iedereen in 0031 kan toch bijstand krijgen? Ik moest tijdens mijn studententijd van veel minder zien rond te komen, heb ik gedaan zonder enige hulp van voedselbanken maar ja ik moest wel keuzes maken...

Mujahid | 02-06-06 | 12:14

@MAXIMO : *grijns*

TM | 02-06-06 | 12:12

@Mujahid 02-06-06 @ 11:53

Mensen die het belangrijker vinden om aan de trekken te komen van hun verslaving kunnen dat niet betalen.. denk ik zeau ongeveer

Cas Ferrot | 02-06-06 | 12:10

Nu begrijp ik waarom al die Tokkie/Calimero-figuren zo gefrusteerd en afgunstig zijn en zoveel klagen over Taïda.
Taïda krijgt wel geld voor een universitaire studie maar zielige mamma-Tokkie staat in de wachtrij bij de voedselbank om 40 verrotte eieren mee te krijgen die haar kuikens moeten opvreten, zodat hun hersensponsjes later in ieder geval tot de grote van een ei zijn gegroeid, om zodoende op de juiste plek een handtekening op het uitkeringsformulier te zetten...
Tsja, daar gaat de onderbuik wel van stinken hé...

MAXIMO | 02-06-06 | 12:08

@Mujahid 11:53 : De dingen die ik in mijn leven in de dagelijkse praktijk zie, overtuigen mij een stuk meer dan de een of andere niet-onderbouwde persoonlijke gekleurde mening van een reaguurder. O.K.?

Ik ken geen mensen die naar de VOEDSELBANK gaan want daar zijn die mensen VEEL TE TROTS VOOR! Dat zijn de mensen van de stille armoe. De mensen die 1 jaar buiten hun schuld(door de economische crisis) werkeloos zijn geweest en die nu alweer een paar jaar bezig zijn om de schuld die ze toen hebben opgebouwd goed te maken. En werkelijk op *ALLES* moeten bezuinigen om de weer eens verhoogde energierekening op te hoesten.

En men hier maar dom BlAhhhhhhhTen dat er geen armoede is in Nederland.
Dit soort ronduit onware uitdrukkkingen ken ik eigenlijk alleen maar van Links. Ontkenning ontkenning ontkenning...

Begint rechts nu ook al de kop in het zand te steken voor zaken die men niet wil zien?

TM | 02-06-06 | 12:07

@PJP meer 'dan'...... ff opletten he, want voor je het weet zit je zonder werk en eet je 40 eieren op eend ag.

Graaf Gulpenduiker | 02-06-06 | 12:06

je hebt werkpaarden en luxe-paarden

024_kicksass | 02-06-06 | 12:05

@Muxje

Dat ben ik met je eens. Het vreemde is dat voor veel mensen de definitie van rechtvaardige verdeling van rijkdom een zoveel mogelijk gelijke verdeling van rijkdom is.

Boer Harm uut Twente | 02-06-06 | 12:03

Eieren kun je echt wel 2 weken bewaren. Oke, je ligt de hele tweede paasdag rond de pot te kronkelen. Maar dat is niet zo'n ramp, ik weet zelf ook niets te doen met tweede paasdag.

ZI | 02-06-06 | 12:02

Dat zo'n mevrouw uberhaubt met haar naam en foto in de krant wil. Ze moet zich ontzettend schamen:
1) ze is 'afhankelijk' van een voedsel bank
2) ze heeft nog commentaar op het haar gratis aangeboden voedsel ook
3) ze heeft een ontzettend leijke rotkop met dito tatoeage

Mr.D. | 02-06-06 | 12:01

klagen kan iedereen, moet je opstaan met je luie ess en werken

cApo Di tutI Cap0 | 02-06-06 | 12:01

Werken voor je geld? Geldt in dit geval ook voor de redactie. Artikel staat al meer als een dag on-line.

PJP de II | 02-06-06 | 12:00

@sjaakdeslinksesul 02-06-06 @ 11:51
dus omdat de wereld van yvonne simpel is, moet ik me daar bij neer leggen? das lekker makkelijk zeg. 'nee mevrouw, u werkt niet maar omdat u niet intellectueel bent ontwikkeld zal ik daar geen op of aanmerkingen overmaken'
dit is weer zo'n typisch geval van het linkse elite gevoel. zo van, 'ach laat yvonne maar, ze kan het toch niet.'
NEE, aan het werk, ja alle 120 kilo'tjes. daar wordt je niet minder van, kan ze zelf ook een keer eieren kopen.
eetsmakelijk

DFT | 02-06-06 | 11:59

Breek de dag... tik een eitje

MeaCulpa | 02-06-06 | 11:57

Eieren verhogen de potentie wat weer kan betekenen dat de uitvreters gaan voortplanten

Mellorenz | 02-06-06 | 11:54

"Raar was ook dat ik twee weken voor Pasen 40 eieren kreeg. Die kreeg ik niet op terwijl ik met Pasen zelf geen eieren had."
-
ze kreeg ze niet op, maar twee weken later waren alle 40 eieren weg........ gejat door de paashaas??

Tilbostan | 02-06-06 | 11:54

@TM 02-06-06 @ 11:27,

erg diepgravend weerwoord.

Maar goed: een warme maaltijd: blikje tomatenpuree (komt overeen met 0,5kg verse tomaat!) 7 cent, 1/3 pak spaghetti = 5 cent, 100g kip 55 cent (5,5euro/kg bij de aldi) een ui 5 cent = 72 cent voor een warme maaltijd, die ook nog eens harstikke gezond is, wie kan dat nou niet betalen?

En oh, als je kan zeiken kan je ook de telefoon opnemen en gaan werken in een callcentrum....

Mujahid | 02-06-06 | 11:53

YEAH !!!! Er is een posting van mijn hand ge-edit!!!!!! First time! Dank jullie wel jongens! Hoor ik eindelijk ook bij die club. (Zal het niet meer doen Joriz!)
.
@Traag 02-06-06 @ 11:30 : Ik ben eerder degene die ze voor anderen betaalt denk ik toch zeau...

@Graaf Gulpenduiker 02-06-06 @ 11:37 : Dank je. De woorden van de Internationale heb ik echter nooit geweten en die wil ik ook niet weten, dank u.

Het is altijd weer leuk om te lezen hoe(blijkbaar) rechts georienteerde personen onmiddellijk de link leggen tussen 'De zorg voor zwakkeren' en 'Links'. Blijkbaar zijn jullie het er dus mee eens dat Rechts niet sociaal is en dat dat het voorrecht is van Links? Dat dit soort opmerkingen van mijn hand alleen maar van de SP, GL of de PvdA af kunnen komen? Niet, dat dat klopt, maar daar zal ik niemand van overtuigen hier. Mijn stemgedrag is anoniem en kan niet gecontroleerd worden.

Jammer toch, dat er zoveel mensen zo kort door de bocht reageren zonder eerst na te denken. Neem deze :

@OpenDeur 02-06-06 @ 11:40 : Doe niet zo onmetelijk stupide, wil je? Dom reageren is 1 ding, super-ongeinformeerd EN dom lopen te blaten is een teken van een minder intellect. "Er zijn geen armen in Nederland". Who do you think you're fooling dude? Je klinkt als Zalm voor ie zijn woorden heel haastig weer moest inslikken.

TM | 02-06-06 | 11:53

@De intrigant: de taart wordt juist steeds eerlijker verdeeld, al kan het nog veel beter. Eerlijk is om de taart als eerste te verdelen onder diegenen die de ingredienten geregeld hebben, en de hardwerkende mensen die hem bakken. Ik heb een steeds grotere hekel aan de mensen die met hun handen in hun zakken toekijken hoe de taart gemaakt wordt en zich het recht toeeigenen om hem aan te snijden, en vervolgens naar eigen inzicht een paar forse stukken af te snijden voor zichzelf en voor de hongerige achterban die buiten staat te wachten.

Muxje | 02-06-06 | 11:52

Laaste kwam er een figuur met z'n bestelbusje een voedselpakket halen, ondertussen aan het bellen, sigaretje in z'n muil. Zo'n figuur verdient geen voedselpakket maar een kogel.

Montgomery Burns | 02-06-06 | 11:52

Ga werken! De kans dat Yvonne de Jong (57) uit Brielle ooit nog een baan (misschien nog wel als fotomodel?) vindt, lijkt me nihil. Maar als de soos, de voedselbank en het bankje in het park je hele leefwereld is, dan klaag je daarover. Wij geluksvogels kunnen klagen over hoge belastingen, werkschuw tuig, files, treinvertraging, boetes bij te hardrijden enz.enz.. Daar zul je Yvonne nooit over horen.

sjaakdeslinksesul | 02-06-06 | 11:51

@Usagi Ik eet regelmatig eieren van meer dan twee weken oud. Heb je gezien hoe dat wijf er uitziet? Die heeft gewoon al die 40 eieren op 1 dag naar binnen zitten werken!

Claude Jacque | 02-06-06 | 11:51

@De Intrigant 02-06-06 @ 11:43

...."Die delen dan hun schare stukje van de taart ook nog eens met degene die niets heeft...."

Snif Snif, krijg ik direct een beeld bij:

www.norskanimasjon.no/pub/var/news/sto...

PietdePaljas | 02-06-06 | 11:49

Als zij 40 eieren heeft gegeten, dan heeft ze waarschijnlijk eierstokken zo groot als bamboestruiken.

Need for Speed | 02-06-06 | 11:49

... en gelukkig kan OpenDeur wel alles zelf bekostigen. Wie van jullie heeft zijn/haar maatschappelijke status aan zichzelf te danken? Beter gezegd, wie is er op de wereld gezet met weinig bagage, aan de onderkant van de voedselketen, en heeft van zichzelf iets gemaakt?
Landelijk gezien.... proficiat. Allebei...
Er zullen altijd mensen zijn die in de maatschappij moeite hebben zich staande te houden, maar het is ronduit belachelijk dat degene die wel mee kunnen komen vaak denken dat dit louter en alleen aan henzelf ligt. Een kleine genbeschadiging tijdens de bevruchting, en je had daar ook in de rij kunnen staan.

slaghout | 02-06-06 | 11:48

@Claude Jacque 02-06-06 @ 11:29

Tja, misschien bedorven? Al weet ik niet hoe lang die dingen goed blijven, maar twee weekjes zou toch moeten kunnen.

Usagi | 02-06-06 | 11:44

@Graaf Gulpenduiker Afplassen mag tegenswoordig ook al niet meer

MeaCulpa | 02-06-06 | 11:43

Is het misschien een idee voor die mevrouw om bij het inpakcentrum te gaan werken?

Ongelovige atheïst | 02-06-06 | 11:43

Laat me als een van de weinigen hier maar eens een sociale reactie geven dan.
Nederland is een rijk land.
Visueel verwoord is het zo dat de taart nog steeds groot is maar steeds oneerlijker verdeeld wordt. Geen gezeik over links of rechts, het beleid in dit land heeft voor afvallers gezorgd.
Zoals elke heerser weet zijn er altijd wel mensen die voor de mindere opkomen.
Die delen dan hun schare stukje van de taart ook nog eens met degene die niets heeft.
De heerser vindt dat best zolang je maar met je tengels van zijn grootste stuk afblijft. Sinds gisteren weet ik, van een rooibosdrinker, dat je ook oplossingen moet aandragen op GS dus bij deze.
Voedselbanken sluiten en die sociale debielen vastbinden zodat ze geen hulp kunnen geven. Als er naast de NVD ook nog eens uitgehongerde Nederlandertjes, met vliegetjes in de ogen en al, op de TV in het buitenland verschijnen houdt het misschien ooit eens op. Liefst met veel doden erbij om het nog wat dramatischer te maken.
Iedere revolutie kent zijn slachtoffers.
En daar moeten jullie het mee doen zou de rijdende rukker nu zeggen.
En gaat over tot de orde van de dag .
ps Dit telt ook voor alle andere welzijnswerkers waar dan ook in de wereld.

De Intrigant | 02-06-06 | 11:43

Dit is genøeg reden vøør b.v. Finnen øm te gaan hakkuh

Høng | 02-06-06 | 11:42

@TM de enige lulkoek hier ben jij.
In Nederland moet je bijzonder je best doen om echt arm te zijn. En nee arm is erger dan geen tv auto vakantie sigaretten. Al die vuile uitzuigers in Nederland die te lui zijn om te werken, maken geld op van mensen die het wel echt nodig hebben, aso dus. Voedselbanken, goedbedoelde sp onzin, het maakt het alleen maar erger. Zelfde goedbedoelde poep die afrika al die jaren vleugellam maakt.

OpenDeur | 02-06-06 | 11:40

Ontwaakt verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!

sjaakdeslinksesul | 02-06-06 | 11:39

Ik heb de oplossing, wordt crimineel en laat je oppakken om zo in 1 van de Hotels terechtkomt in Nderland waar je 100% in de watten wordt gelegd

Mellorenz | 02-06-06 | 11:37

@TM Ja das beter, nu nog even met z'n allen de Internationale inzetten en we kunnen weer werkschuw tuig afplassen, hatsjikidee!

Graaf Gulpenduiker | 02-06-06 | 11:37

40 eieren is ook wel een beetje veel he in 2 weken... en dan toch niets meer hebben..???

MeaCulpa | 02-06-06 | 11:36

@Claude Jacque 02-06-06 @ 11:29
Dat dacht ik nou ook!

Misschien kunnen ze een ruilbeurs oprichten? Ei voor een lappie spek?

PisFinger | 02-06-06 | 11:33

@Mellorenz
"in de oorlog moesten we bloembollen vreten"
--------------------------------------------------------
En in kasten verstoppen, waarom moet zij nu zonodig met der fok in artikel. beetje mijn ogen beschadigen gvd

I don't give a damn | 02-06-06 | 11:32

@commentaarderer, 40 eieren.. ;-) amazing he?

Claude Jacque | 02-06-06 | 11:31

TM heeft een pakket ontvangen met 141 units lulkoek

Traag | 02-06-06 | 11:30

in de oorlog moesten we bloembollen vreten

Mellorenz | 02-06-06 | 11:30

2 weken voor Pasen heeft ze 30 eieren en met Pasen geen 1 meer?????
-
Dan hebben we meteen t lek boven water bij deze mevrouw. Cursusje budgetteren wellicht?
-
Of snap ik het gewoon niet en heeft die vrouw echt geen cent en is het eten van de voedselbank t enige dat ze binnenkrijgt in een week?
-
Ze zal toch zelf ook nog wel een boodschapje doen af en toe?

commentaarderer | 02-06-06 | 11:29

40 eieren, twee weken voor pasen, en het dan voor elkaar krijgen om met pasen geen eieren meer te hebben.. mijn held!

Claude Jacque | 02-06-06 | 11:29

Zeau goed trouwens, Gulpenduiker?

TM | 02-06-06 | 11:28

Is die pruik van mevrouw ook eetbaar?

Eppo | 02-06-06 | 11:27

Mag ik even reageren op de stelling van een zooi van die asociale 1-dimensionale pubers hier, vooral op die van ene Mujahedin(?) ?

"Er zijn geen armen in 0031, alleen mensen die hun geld dom uitgeven en zolang er initiatieven zijn als voedselbanken zullen ze het ook nooit leren."

Lulkoek lulkoek lulkoek lulkoek lulkoel lulkoek lulkoek

-edit lulkoek edit-

Oftewel : Enorme LULkoek. Maar je, je moet wel eerst de stront uit je eaugen halen als je dat wilt zien. Dat weer wel.

TM | 02-06-06 | 11:27

Regenworm in knofleaukboter, opgediend op een bedje van smakelijk gras, beetje opvreaulijken met paardebloemen, voila! Bon apetit!

Eppo | 02-06-06 | 11:26

heeft er iemand een link, want ik heb echt geen idee waar dit over gaat...

ECHOO! | 02-06-06 | 11:26

@Graaf Gulpenduiker
Nou vooruit dan maar. Let op, komt ie:
Het is allemaal de schuld van het kapitalistiese siesteem dat er zoveel armen in Nederland zijn. Luiheid is een recht! Sjek roken is een recht!
Ondernemers zijn slecht!
Haar strijd, onze strijd! Internationale solidariteit!"

Boer Harm uut Twente | 02-06-06 | 11:25

Bij de spermabank, daar is pas weinig variatie.

DutchXTC | 02-06-06 | 11:25

@pankpinther

Als het maar niet net zulke varkens als haar worden

I don't give a damn | 02-06-06 | 11:24

Ga gewoon werken, dan krijg je loon (loon = geld; voor de duidelijkheid). Met dat geld kun je kopen wat je wil. Dan kun je fruit, groente en vlees kopen zoveel je wil (in elke samenstelling.)

Ik was laatst in Emmen op het station daar. Toen zag ik ook zo'n voedselbank. Wat een treurige types liepen daar zeg; allemaal zwervers, junkies en andere lowlifes. Die mensen moeten maar dankbaar zijn voor wat ze krijgen en anders gewoon niet meer gebruik maken van die voedselbanken.

jimmy | 02-06-06 | 11:21

Ja hallo als je elke dag tijd hebt om die topkoks op je flatscreen te zien toveren met eten dan begrijp ik dat je het gras bij de buren groener vind.

Lucifer | 02-06-06 | 11:20

@Graaf Gulpenduiker 02-06-06 @ 11:17,

Nou vooruit: Het is allemaal de schuld van Sjors Dabbeljoe Boe$j

Mujahid | 02-06-06 | 11:19

Als IK iets krijg wat ik niet wil geef ik het gewoon terug....

Tobus | 02-06-06 | 11:18

... kan er iemand even links cq sociaal reaguren? We flikkeren hier bijna met z'n allen rechts van het Internet.....

Graaf Gulpenduiker | 02-06-06 | 11:17

Het enigste wat zij lust is plankton..

PietdePaljas | 02-06-06 | 11:16

doe mij maar het pretpakket

/FLX | 02-06-06 | 11:15

sry, maar waar gaat dit over... kan geen artikeltje vinden met dit onderwerp... plz help.

ECHOO! | 02-06-06 | 11:15

Er zijn geen armen in 0031, alleen mensen die hun geld dom uitgeven en zolang er initiatieven zijn als voedselbanken zullen ze het ook nooit leren.

Mujahid | 02-06-06 | 11:14

waar zijn de bammetrjes met kaas gebleven?

ed.. | 02-06-06 | 11:14

heb niet eens tijd voor warm eten. stelletje ondankbare geluksvogels....

manna | 02-06-06 | 11:13

Tsja, en roken en drinken doen ze bij de klippen op! Doe eens werken voor je geld, er is werk zat!

WebMX | 02-06-06 | 11:13

tering... 40 eieren voor 1 persoon
weet je wat dat met je libido doet? straks gaan ze fokken als konijnen

pankpinther | 02-06-06 | 11:12

In mijn pakket graag:
-kratje bier, slof peuken, beetje hash en weed, traytje Red-Bull (geen neppers), en en fles Bacardi

Traag | 02-06-06 | 11:11

valt mee dat ze niet klaagt dat er geen pakjes shag in het pakket zitten, maar daar zal ze wel gewoon geld voor hebben, want een mens moet toch roken nietwaar

need i say more | 02-06-06 | 11:10

... en maar klagen....40 eieren, kwou dak ze in mein kühlschrank had verdulleme!

Graaf Gulpenduiker | 02-06-06 | 11:10

Waarom verzorgen dat soort mensen zichzelf niet meer? Moet je er persee kansloos uitzien als je je eten bij een gaarkeuken haalt?

henkstubbe | 02-06-06 | 11:10

Ze heeft overigens wel geld voor een tatoeage. En ze ziet er niet bepaald ondervoed uit.

Boer Harm uut Twente | 02-06-06 | 11:08

Ik zag chips liggen. is helemaal niet nodig.

BozeMan | 02-06-06 | 11:08

-weggejorist-

Dj ElsJariFF | 02-06-06 | 11:08

Koelkast of diepvries hebben ze zeker niet?

Boer Harm uut Twente | 02-06-06 | 11:07

Het is wat, met al dat leed in de wereld

Doppelrahmstufe | 02-06-06 | 11:06

Wat erg voor die mevrouw. Zo te zien aan haar arm zat er ook kauwgom bij.

De StoorZenDer | 02-06-06 | 11:05

Die vrouw moet niet zeuren ze heeft haar kop en pens nog dik zat

harry de leipe | 02-06-06 | 11:05

Die truffels met kaviaarsaus gaat ook vervelen.

superjan | 02-06-06 | 11:04

Ga toch werken voor je geld

MauritsVink.net | 02-06-06 | 11:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl