Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Osama, lees je mee?

baaibaaiHallo Osama. Nederland pikt je wangedrag niet meer. We gaan je tappen, we gaan je infiltreren, we gaan je volgen, we gaan elke key die je intoetst loggen. Jawel vijf jaar nadat Bin Laden WMD's verstopte in Irak en Saddam de TwinTowers invloog, zijn de Nederlandse anti-terreurmaatregelen EIN-DE-LIJK af. De belangrijkste gevolgen lezen we echter in de buitenlandse media. De pliesie mag voortaan gratis naar voetbalwedstrijden en concerten, want ze mogen evenementen binnenvallen zonder dat er iets aan de hand is (ok, verdenking van mogelijk aanwezige hakbar is genoeg). Verder mag de blauwe pet op straat aan counter intelligence doen en zomaar bel- en internetgegevens van de buurman opvragen. Uiteraard geen woord over deze nieuwe maatregelen in de oude media van 0031, maar dat komt volgens het buitenland omdat het u toch niet boeit: There has been little protest about the loss of civil liberties from such laws in the Netherlands, where trust in government is traditionally strong. U hoort het, wij hebben blind vertrouwen in dictator Balkenende, onze Grote Leider.

Reaguursels

Inloggen

------------------------------------------------------------------------------
En omdat ayana het bijdehante opmerkingen het makkelijker heeft gemaakt om van de gasten te hersenspoelen dat ze zich in Neerland moeten opblazen, ja misschien 6 juni al, 6-6-6, net zoals 911, 311, 77
----------------------------------------------------------------------------------
zie www.ayaan.info
------------------------------------------------------------------------------

whiting5 | 26-05-06 | 23:30

Dus mensen kunnen al bij lichte verdenking worden opgepakt? Het wordt me opeens duidelijk waarom basis Seedorf leeggehaald wordt. Gitmo II...

SODEP | 26-05-06 | 20:26

Zoals ik al zei: zoek hulp, m'n beste

haasje over | 26-05-06 | 20:25

Volgens mij lacht Osama zich helemaal suf hoe hij zonder enige inspanning sinds 911 het voor elkaar krijgt dat de gehele westerse wereld langzaam al haar vrijheden opgeeft in het kader van de terreurbestrijding...

Wat een stelletje dwazen die dit besloten hebben zeg!

DrLove | 26-05-06 | 18:06

haasje over 26-05-06 @ 12:57

Mijn anti-Links geblér (gebaseerd op door links gedane acties in het recente verleden) staat tegenover het inhoudsloze linkse geblér over JPB en Verdonk.

Ik bedoel hier nadrukkelijk de linkse reacties die gebaseerd zijn op hun gerechtvaardigde angst dat hun geliefde fuhrer, homo Bos, het gaat verliezen van JPB en Verdonk ondanks de massale kritiekloze steun van het links journalistiek geteisem.

Homo Bos en zijn broeders en zusters in het kwaad kunnen nu eenmaal niet het NL publiek blijven bedonderen met propaganda sprookjes en anders dan in de tijd van de NSB/SDAP/PvdA zijn er veel meer mogelijkheden voor kiezers om zich aan de links fascistische nieuwsuitzendingen van de P.O. te onttrekken en zelf op zoek te gaan naar eerlijke en objectieve informatie.

Een tip: probeer Google nadat je eerst stiekem een cursus begrijpend lezen hebt gevolgd, anders raak je misschien je parasitair baantje bij die subsidiespons kwijt.

Hans Anders | 26-05-06 | 16:35

@ Hans Anders

Ik hoop ten eerste dat je net als velen vandaag verplicht vrij bent en dit vanaf je thuispeeceetje doet, anders heeft je baas een redelijke kat in de zak in huis.
ten tweede raad ik je aan om hulp te zoeken. Je teksten geven te denken dat je wel erg onder het leven gebukt gaat.
En dat stereotiepe geblèèr over links schorem en zo, duh. geen reactie waard

haasje over | 26-05-06 | 12:57

Max@Laadvermogen 26-05-06 @ 11:03

Even om je geheugen op te frissen: Tot 1970 was Libanon het meest vooruitstrevende deel van het M-O, toen kwamen eerst de linkse hordes die vonden dat Libanon dankzij de Christenen wel erg positief afstak in de regio waardoor hun muzelvrienden in de regio zo arm leken, dus werden "vrijheidstrijders" door de diverse socialistische, ook die uit NL, ontwikkelingsorganisaties gefinancierd.

In de daardoor ontstane zuigkracht, mede door gevoed door de zesdaagse oorlog in Israel, verzamelde zich al het muzeltuig in Libanon en onder leiding van linkse opportunisten en imans vochten ze een onderlinge bende strijd op leven en dood uit.

Israel en specifiec Sjaron als vriend van de Christelijke burgerwachten kregen door de PvdA en ander links schorem in de schoenen geschoven, immers zij hadden het of gedaan of zij hadden er niets tegen gedaan (Sjaron).

Nederland is inderdaad geen Libanon aan de Noordzee en is er gelukkig nog ver vanaf, maar het finnenvolk, gesteund door het wegkijkende en theedrinkende links journalistiek geteisem is druk bezig om daar wat aan te doen.

In plaats van de daders aan te spreken op hun a-sociaal gedrag, spreken deze landverraders vooral de slachtoffers aan op hun gebrek aan hun tolerantie tegen verloedering, misbruik van uitkeringen, terrorisme door finse schoffies, enz.

Libanon is ondertussen, vooral dankzij de subsidiezuigende finnen en hun westerse linkse vrienden een arm derde wereldland geworden waar hongerdood en bendenoorlogen een dagelijks gebeuren zijn.

Hans Anders | 26-05-06 | 12:09

Hans Anders 26-05-06 @ 10:45
Wij wonen hier niet in de Bekaa vallei en Nederland is niet het middelpunt van de wereld. Vraag me af wat jij voor werk doet. "Lekker Belangrijk' of stelt het geet reet voor? Maar in elk geval wel een grote bek. Proficiat daarmee en ga zo door enz. enz..

Max@Laadvermogen | 26-05-06 | 11:03

"Osama bin Laden werd aangehouden op de slotdag van Pinkpop. De inlichtingendienst AIVD kreeg de beruchte terroristenleider drie dagen eerder in het vizier op de tribune bij Helmond Sport - AGOVV (3-1) en wist hem ongezien te volgen door zijn Kermit uit te peilen."
Bron: NOS Radionieuws

Witteman | 26-05-06 | 10:54

Wilt u uw eigen werkkampje inrichten, lekker dicht bij uw vrienden die graag onschuldige kinderen en andere burgers opblazen, in een gezellige omgeving zonder uitkeringen en millieuvervuiling, waar iedereen ongestraft en met door NL-OS geld gefinancieerde vuurwapens mag schieten op zijn beste vrienden, enz.

Een perfecte long-stay omgeving dus voor al het geesteszieke maar ook werkschuwe linkse tuig, de finnen van abu janee, PETA en de krakers van GL, de vrouwonvriendelijke muzelmensen, de liefhebbers van stockcar races en het spelen van kleine oorlog, kortom voor zoekers naar een fijne discussie omgeving zonder leerplicht, heb ik hier een fijn aanbod om te emigreren en er vooral te blijven:

From: "habibzgb" habibzgb@yahoo.com
Date: Sat May 20, 2006 5:48am(PDT)
Subject: Investment opportunity - Land for sale in Lebanon

We sell big areas of land in almost every region of Lebanon (in Bekaa for example, we are direct landowners on an important surface) and we understood that there are people from Gulf countries who are very interested to buy land here.

We can offer properties in Nord Lebanon (seacoast area, from Jubail till border with Syria, and Mountains region, Laklouk and Tannourine heights), Nord East Lebanon (Zahle, Chtoura, Bekaa Valley and Baalbeck regions, with Mountains area Laklouk and Tannourine, from 1000m till 1700 m altitude), Seacoast region begin with Kisirouan (Casino du Liban Region), Jubail, Batroun, Tripoli Seacoasts.

If you would be interested to invest in land in Lebanon, please contact us.

Vooral in de Bekaa vallei zult u gezellig onder de anti-democratische vrienden uit de golf regio zijn en zal niemand u aanspreken op uw afwijkend gedrag zolang het maar niet christelijk, joods of democratisch is.

Hans Anders | 26-05-06 | 10:45

@Mexicano 25-05-06 @ 18:54

Ook ik sta niet te kijken van dit soort praktijken, het volk wordt eerst bang gemaakt (met zogenaamde dreiging op terrorisme) zodat men vervolgens strengere wetgeving kan toepassen en kan afluisteren en kan controleren. Het is niet voor niets dat we ons 24 uur per dag moeten kunnen legitimeren.
Ik vind het ook beangstigende ontwikkelingen, waarbij de VS weer eens voorop loopt... Hoezo democratie !

ex-reauker | 26-05-06 | 10:18

Goeie SCOPE van GEENSTIJL. Nederland politiestaat anex bananenmonarchie.
Hartelijk dank aan de geachte afgevaardigden, van welke politieke kleur dan ook. Vanaf nu is iedereen verdacht en kan iedereen worden opgepakt. Ook al sta je bij de bakker te wachten op een gesneden wit. NIKS MEEE TE MAKEN! MIT KOMMEN! Eeeeh, waar hebben we dat eerder gehoord? Ineens denk ik aan de beginjaren (overlevering hoor) van WOII in Nederland. Nederlanders waren echt niet anblok anti Nazi. En die gecultiveerde (geintegreerde? volksaard komt nu toch maar weer mooi van pas. Zwijgen en doorlopen!

Max@Laadvermogen | 26-05-06 | 09:28

Goeie nacht BBBB, en verwen 'm: hij verdient het! *smakkerd*

v Maerlant | 26-05-06 | 01:32

v Maerlant:
No thanks needed!
Volgens de Botte is het een vingerwijzing dat de kroeg gesloten is. Hij zal wel gelijk hebben (zoals zo vaak). Maar..... het is mooi geweest voor deze Hemelvaartsdag. Ik sleur hem mee naar ons mandje. Morgen gezond weer op en .... (een vreselijk cliche maar zo waar;) geniet van het leven want ....
.... precies.
Ik wens u allen, mede namens Botte, een goede nachtrust!

BigBoobedBlondeBitch | 26-05-06 | 01:23

Kroeg gesloten, hardop gevloekt, kom ik dit weer tegen: zo zie je maar.

@BBBB: Je bent een schatje. Waar heeft dat botte beest je aan verdiend? Euh, juist ja: mijn zaken niet. Dank voor de riem onder het hart, de tripel, de..... de goede zorgen kortom.

@haasje over: leuk van gedachten wisselen met je. En ja, wat de praktijk betreft: de mensen die met hun handen in de aarde woelen hebben vaak beter in het snotje wat er omgaat dan de neuzen in de boeken. Goeienacht.

v Maerlant | 26-05-06 | 01:03

Osama... die islamitische hond... Sielepoot! Voor altijd op de vlucht! Onder de luizen, teken... wordt gemeden als de schurft!

De Schoffelaar | 26-05-06 | 01:00

Déjà vu. Gedachten dwalen af naar die dienst in zware refo kerk waar het eeuwige leven, het paradijs en het winnaarschap als vette worst onbereikbaar (want niet in staat om Grrristus jezus onze here in het hart toe te laten) aan mij voorbij trok.
Trekt als minderheid de hoeven in, slaat de drank achterover, laat de wiet liggen (vreselijk zo'n houten bek en harses) en wenst zonder aanziens des persoons een ieder een goede nacht toe.

haasje over | 26-05-06 | 00:58

@ v Maerlant
kan tegen beide standpunten geen valide argumenten in brengen, ben het met de tweede dan ook nog een keer erg eens. En ten aanzien van de eerste heb je in beginsel gelijk (qua verwachting) maar zal de praktijk nog vaker dan gedacht het tegendeel bewijzen ook nog.

haasje over | 26-05-06 | 00:47

Botte heeft pech. Ik neem de knoppen toch nog even over om v Maerlant toe te spreken. Laat je kop niet hangen. Natuurlijk zijn er nog steeds veel "niet begrijpers". Maar wij gaan ons er door hen niet onder laten krijgen. Geen discussie mogelijk. Natuurlijk kost het energie om hen te overtuigen en krijg je af en toe het gevoel dat je Don Quichcot bent. Toch is het NIET zo. Er zijn mensen in deze wereld die heel goed begrijpen wat je bedoelt en je daar ook in steunen. Wellicht is dit het moment gekomen om je daar even op richt i.p.v. op de "ongelovigen" van deze aardkloot? You're not alone!

BigBoobedBlondeBitch | 26-05-06 | 00:47

hoopt dat de teef naar bed gaat, word gek van dat iedere keer opnieuw in- en uitloggen!

bottehond | 26-05-06 | 00:34

@ haasje over

Mag ik je in extremis toch nog wijzen op wat me een kleine fit in je gedachtengang lijkt?

Van een universitair, bijvoorbeeld in de sociale wetenschappen, mag je verwachten dat hij op dat domein iets meer 'wetend' is dan een schrijnwerker, akkoord?

Toch impliceert dat hoegenaamd geen superioriteit. Ik heb meer respect voor een goede schrijnwerker dan voor een middelmatige universitair.

@ BigBoopedBlondeBitch

Ik vond je opmerking 'jullie staan in de realiteit, zij in wat die zou moeten zijn goddelijk - heel kort en heel krachtig. Maar ben beetje down nu. De wereld begrijpt mij niet. ;) Ga even net geen herrie tegen de zware jongens zoeken in de harige kroeg van de wijk.

v Maerlant | 26-05-06 | 00:34

van Maerlant..... speel maar even met mijn teefje

bottehond | 26-05-06 | 00:31

trippel... trippel.... trippelt het geen "steil" hol binnen ... vervangt de lege flessen door volle...... gooit nog wat sigaretten en wiet op tafel en laat de mannen lekker verder spelen .... zich ondertussen afvragend of ze zich wel of niet in de discussie zal mengen ....

BigBoobedBlondeBitch | 26-05-06 | 00:26

@ v Maerlant
En begrijp dan vooral ook dat er door mij willens en wetens weinig nuance ten aanzien van die superioriteit werd betracht, het maakt de discussie overzichtelijk en als ook de standpunten

@ botte
Foto's uit het dossier van Glanerbrug (of zoiets) weten te scoren? Zou durven zweren dat dit amerikaanse bulldog ding gepenetreerd wordt door een eveneens getattoeerde tweevoeter

haasje over | 26-05-06 | 00:26

bottehond 26-05-06 @ 00:14

Nee schat, ik zit hier met een dikke Januskop. Stel ik me in op een serieuze gedachtenwisseling of ga ik me balorig bezuipen? Het laatste is maar 100 meter ver, het eerste lijkt niet veel op te leveren. Suggestie?

v Maerlant | 26-05-06 | 00:17

v Maerlant 26-05-06 @ 00:12

Zit je met een handdoek om je middel op een tapijtje te zoemen of zeau?

bottehond | 26-05-06 | 00:14

@ crixus 25-05-06 @ 23:55

Heb een gevoel van herkenning en denk dan: jij bent ook geen twintig meer! Zelf sta ik hoe langer hoe meer op m'n hoogsteigen vierkante meter, letterlijk en figuurlijk. In vrede met jezelf voor een glaasje wijn thuis kiezen heeft dus inderdaad niets zielig...

v Maerlant | 26-05-06 | 00:12

crixus 25-05-06 @ 21:25

Buigt diep voor Duche Führer Crixus Giganticus... moewhahahaha... onder zo'n dictator zou ik het wel uithouden... hijs leuk !

bottehond | 26-05-06 | 00:09

haasje over 25-05-06 @ 23:55

Zo bedoelde ik het helemaal niet haasje. Ik voel me ten opzichte van niemand superieur. Voor mij is iedereen gelijk. Ik steek de hand in eigen boezem: er zat een generaliserend element in m'n stukje. In werkelijkheid zijn er - op Europese schaal - miljoenen mengvormen van 'onwetenden' en 'wetenden'. Ik weet zelf làng niet alles. Mea culpa als ik te weinig grijstinten in m'n betoog stak. De essentie van m'n verhaal blijft echter denk ik voor de goede verstaander wel overeind.

v Maerlant | 26-05-06 | 00:03

@ King of controversy 25-05-06 @ 23:50

Aha-erlebnis: ZIJ zijn zielig! ;)

Pfft... zelfs Big Bipsed Blonde Beauty gunt me geen glaasje. Ga ik mezelf maar even in de lokale machokroeg bezatten. Had even geleden notabene in een betere tent nog oogcontact. Hoelang dat geleden was wil je niet weten. Life sucks.

v Maerlant | 25-05-06 | 23:57

@ v Maerlant

Teeuwen op TV doet ook een hoop denk ik.
Maar goed, reagerend op je uiteenzetting eerder vanavond.
Ik volg je verhaal en als sterk niet-gelover wantrouw ik alle verhandelingen die hun basis vinden in een hogere macht en het bijna onlosmakelijke superioriteitsgevoel dat daarbij schijnt te horen. Dus, enig gevoel dat de islam een meerwaarde voor onze aardkloot zou zijn heb ik ook niet.
Dat er in die religie meningen ingebakken zitten die andere geloven verdoemen, een sterke zendingsdrang hebben en wereldheerschappij nastreven: dat zal en dat is.
Maar wat opvalt in je betoog is dat het expliciet niet geloven in een religie tot soortgelijke standpunten leidt. Nu ik mij nadrukkelijk distantieer van de Jehova-werkwijze en de boodschap van Controle, mag ik in jouw betoog nog kiezen ten aanzien van mijn positie. Of ik ben onwetende of een landverrader, maar in beide gevallen claim je een zekere superioriteit ten opzichte van mij.
Dit doet mij dan niet naar mijn eierdopje grijpen en gezegd kan worden dat jij het netjes verwoordt, maarre neuh. Ik denk dat we wel een meningsverschilletje hebben.

haasje over | 25-05-06 | 23:55

@v Maerlant 25-05-06 @ 23:48:
Ik was even Hans Teeuwen aan 't kijken en zit te dubben of ik nog naar de kroeg moet. Het is weliswaar Hemelvaart en feest in 't dorp met kermis enzo, maar ik heb er eigenlijk geen zin in, die drukte aan de kop! Ben vanmiddag al even geweest en de geur van de oliebollenkraam en suikerspinnen en het verschraalde bier op de terrassen stond me zo tegen.... Dus ik blijf maar thuis met m'n wijntje. Wel zo rustig. En niks zielig verder...

crixus | 25-05-06 | 23:55

@ v Maerlant 23:48
Nee, de Tsunami was toch geen hoax ;)

King of controversy | 25-05-06 | 23:50

@ Crixus - 22:43 Got it, thanks. Had niet gedacht dat deze draad zou stilvallen. Vreemd. Is iedereen fuiven en zijn wij zielig?

v Maerlant | 25-05-06 | 23:48

@v Maerlant 25-05-06 @ 23:10:
Het is een feauteauf*ck... dus een geintje. Leek me wel toepasselijk op jouw reaguursel.

crixus | 25-05-06 | 23:43

Mag ik iedereen aanraden alvast veel sci--fi leesvoer door te nemen om de juiste technieken te leren nog een beetje anoniem te leven. En je kunt je alvast een beeld van je toekomst vormen.
En ik, ach, ik eindig waarschijnlijk op het schavot. Opa zou trots op me zijn, die zat ook in't verzet, alleen niet tegen eigen land.

noorderling | 25-05-06 | 23:39

bestestuurman 25-05-06 @ 23:24

lol

Je hebt je naam niet gestolen! Zat ik maar op je boot...

v Maerlant | 25-05-06 | 23:26

@v Maerlant 25-05-06 @ 23:10

Van mijn levensdagen heb ik het nog niet meegemaakt dat dat een slecht idee is gebleken.

bestestuurman | 25-05-06 | 23:24

crixus 25-05-06 @ 21:25

lol - maar meer dan een grapje moet ik hier niet in zien, toch?

bestestuurman 25-05-06 @ 23:00

Had ik dat geweten, was ik ook in de kroeg blijven plakken.

v Maerlant | 25-05-06 | 23:10

Hmm, is mn internet stuk? Al een half uur geen nieuwe posts..

bestestuurman | 25-05-06 | 23:00

Dit volg ik niet:
Although Dutch prosecutors lost several high-profile cases against terrorism suspects in 2002 and 2003, they have won an equal number of important convictions under the new laws.

oe kunnen de aanklageers al diverse zaken gewonnen hebben onder de nieuwe wetgeving, terwijl die net 2 dagen in is gegaan?

En als dit waar is, en dit is hier dan niet publiekelijk bekend gemaakt dan stop ik onmiddelijk met stemmen en wordt anarchist. Antichrist in het geval het CDA aan de "macht" is.

Days-Of-Wild | 25-05-06 | 22:24

Bijval aan al diegenen die ook nooit van deze wetten hebben gehoord, ik ook niet. Ik lees genoeg, maar de echte zaken staan toch niet in Nederlandse kranten. Die schijten vijf en tachtig duizend kleuren stront als Donnert boe tegen ze zegt.

Hammar | 25-05-06 | 22:08

BigBoobedBlondeBitch 25-05-06 @ 21:34
Ik heb jeuk aan mijn neus.

Neuqende Neger | 25-05-06 | 21:44

..... zet koffie, thee, suiker, melk en een schaal met gevulde en roze koeken op tafel... en nou braaf zijn jongens (de wijn komt later v. Maerlant)

BigBoobedBlondeBitch | 25-05-06 | 21:34

-weggejorist-

drs. kort | 25-05-06 | 21:23

*stilte voor de storm?*
Doe mij dan maar een koekje, BBBB.

Maagzuur | 25-05-06 | 21:21

Koekje erbij?

BigBoobedBlondeBitch | 25-05-06 | 21:09

@ bottehond @ 21:03
Laten we zeggen: evenwichtig.
Een mooi evenwicht van fysieke en verbale maatregelen.

Maagzuur | 25-05-06 | 21:07

Een G5. en hoewel jij je dimmi en fascistenjachten het leukst inpakt is de lol er zwaar af. bij ieder topic op GS proest ik van het lachen. Jullie zijn op een naargeestige collectieve missie. Mijn eerste woorden aan jou waren: Je gedraagt je als een fundamentalist. Vanaf dat moment ben je iedereen virtueel bier en eten aan het geven. Je boodschap is echter niet veranderd. Na het roken van de vredespijp ga je de vrede verraden met de autist controle. Bottehond spreekt met dubbele tong. Niet in staat tot vrede heet zoiets.

gevallenverstand | 25-05-06 | 21:07

BigBoobedBlondeBitch 25-05-06 @ 20:55

Ik, lieve bbbb, maarre, niet roepen ajb. Zuster Godelieve heeft me nog in haar greep ;)

*out*

v Maerlant | 25-05-06 | 21:07

gevallenverstand 25-05-06 @ 20:48

Het is opvallend hoe snel de rea-ge-frusteerders op
deze site zich op hun pik getrapt voelen.
Men kan absoluut geen kritiek verdragen, en begint
bij het minste of geringste tegengas onmiddellijk te
schelden. Typisch een eigenschap van gefrustreerde
piepeltjes met ’n ernstige rationaliteitachterstand.

uithetoosten | 25-05-06 | 21:06

@ botte

Je bent heel erg subtiel, vooral in je laatste post.

smartist | 25-05-06 | 21:06

bottehond 25-05-06 @ 21:01
Blaffende honden bijten niet!
Bange honden zeiken!

Ordinella Weeldrich | 25-05-06 | 21:05

haasje over 25-05-06 @ 20:56

Een week of twee geleden postte hier iemand - ik denk dat het Barbapoeppa was - iets in de volgende trant:

Als het zo blijft duren dat analyses omtrent immigratie die niet van 'links' komen meteen daarom worden afgeschoten, dan komt er een keertje een Mussolini die zich niet laat afschieten. Is al die tijd in m'n hoofd blijven spoken. Nu ben ik een vrijheidslievende jongen, en die Mussolini hoef ik niet. Om dat te voorkomen proberen 'mensen zoals ik' hoe bescheiden ook te helpen voorkomen dat het zover komt.

Nu neem ik lang niet alle afblokkers hun afblokken kwalijk. Tot twee jaar geleden verdedigde ik ook de immigranten, niet in socialistensalons, maar in de volkse kroegen, waar ik toch wel eens een biljartkeutje mogen afweren heb. Ik wil maar zeggen: het is pas als je over dat islamgedoe onbevooroordeeld gaat lezen, dat je ogen opengaan. En dat je geweten revolteert. Niet iedereen overwint z'n desinteresse in religie, en dat kun je iemand eigenlijk niet kwalijk nemen. De 'onwetenden' viseer ik dus helemaal niet.

Er zijn echter ook mensen die wel degelijk weten waar het schoentje wringt, maar er om ideologische/opportunistische redenen over stappen, en glashard ontkennen wat ze eigenlijk wel weten. Hen veracht ik, en beschouw ik als landverraders.

Sorry voor de lange intro die m'n punt voorafgaat! Moet er nu even uit.

v Maerlant | 25-05-06 | 21:05

Maagzuur 25-05-06 @ 20:59

*proest*... mijn derde is dan weer erg subtiel, toch?

bottehond | 25-05-06 | 21:03

gevallenverstand 25-05-06 @ 20:48

Het zou me wat waard zijn als JIJ je wat minder stoorde aan mij. Als je mijn mening niet wilt lezen sla dan gewoon over wat er staat. Hoe moeilijk kan het zijn? Ik begrijp jou echter veel beter dan jij denkt. Ik heb je meer dan eens aan het twijfelen gebracht over je meningen. En dát kan jij een ander niet vergeven. Echter: gisteren gaf je zelf al toe dat de multikulsekte een sta in de weg is voor een beter 0031. Dus stel je niet aan als een verongelijkt schoolkind en maak maar waar wat je pretendeert te zijn, nl. een weldenkend en genuanceerd intellectueel. Het is meerdere keren voorgekomen dat ik je de vredespijp aanbood, die je steeds slaafs accepteerde. Nu vertrouw ik slaafse en onderdanige mensen niet, maar dat terzijde, zelfs daar stap ik overheen als het moet. Maar jij bent behalve neurotisch ook nog eens heel achterbaks. Je stalken en bachstabben gaat in het oog lopen. Stop met jezelf belachelijk maken, voor je obsessie zover doorschiet dat je met een geweer in vak S gaat staan schieten op "kaalkopjes"... You are on dangerous ground. Ik zou zeggen: impress me or forget me. En nou opdonderen voor ik over je PC ga pissen.

bottehond | 25-05-06 | 21:01

@ bottehond @ 20:52
Goed, deze was dan weer wat minder subtiel; voor de wat minder goede verstaanders, zullen we maar zeggen...

Maagzuur | 25-05-06 | 20:59

Controle meldde gisteren dat het verzetskruis in Amsterdam is weggehaald, en dat Mohammed met zijn nicht is getrouwd (de dochter van zijn broeder in het geloof) de man maakt zijn huiswerk niet. (Ik ga hier niet op theologische kwesties in.)

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:56

@ v Maerlant 25-05-06 @ 20:52
Ik heb niet de neiging het persoonlijk aan te trekken, maar je maakt me wel nieuwsgierig naar wie dan volgens jou het niet goed met +31 voorhebben.

haasje over | 25-05-06 | 20:56

-weggejorist-

BigBoobedBlondeBitch | 25-05-06 | 20:55

Gravin v Kippenbouth 25-05-06 @ 20:44

Bij deze daag ik je uit om je artikel op gs te posten.

Ordinella Weeldrich | 25-05-06 | 20:54

@ bottehond @ 20:49
Indirect heel mooi gevallenverstand @ 20:48 de les gelezen. Grote klasse!

Maagzuur | 25-05-06 | 20:53

haasje over 25-05-06 @ 20:49

Zoals ik gisteren al zei: elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Controle heeft z'n huiswerk gemaakt en geloof me, haasje, wat ie gezien heeft is juist, en het is niet fraai. Over z'n methode kun je discussiëren, maar hij heeft wel het hart op de juiste plaats en het beste voor met 0031. Dat kan van nogal wat reaguurders niet worden gezegd.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:52

nl.wikipedia.org/wiki/Obsessie
gevallenverstand 25-05-06 @ 20:48

Ik raad je aan deze link te nuttigen in het kader van zelfhulp. Achterlijke stalker. Je fatwa's worden met de dag pathetischer. Dus niet meer zeuren over controle: je bent zelf een graad of tien erger. Krupgespelde psychopaat. Neem een gender- operatie, oud wijf!

bottehond | 25-05-06 | 20:52

Zoals Barbapoeppa gisteren al zei: dit gaat niet meer weg.

Of zoals je knuffelbos zegt: wen er maar aan.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:49

blikjegrolsch 25-05-06 @ 20:20

Ik begrijp dat een boodschap aan jou in dat soort kernachtige bewoordingen gestuurd moet worden. Bon, als jij dat er uit haalt houd ik het daar op. Misschien helpt het je als ik stel dat er nog heel wat denkwerk en bloed zweet en tranen aan te pas komt, vooraleer je tot die stelling kunt komen als weldenkend mens. Jouw zeepkisttirades daarentegen maken zelden indruk op me. Mag ik je uitnodigen een houtsnijdend en vooral samenhangend betoog te houden waarom ik ongelijk heb. Zie dit als een uitdaging en er wacht een prijs! Ik ruil mijn mening namelijk zonder meer in voor een betere. Ga je gang!

bottehond | 25-05-06 | 20:49

lol@ neuqende neger

@ v Maerlant
Toch blijf ik van de hangende plaat van Controle een dijk van een hoofdpijn krijgen.

haasje over | 25-05-06 | 20:49

mensen hebben gevochten en zijn gestorven voor de vrijheden die wij nu kunnen genieten. Al deze vrijheden worden nu langsaam terug gedraaid vermomd als "Wij beschermen u wel even, maar daarvoor moet u zich even helemaal aan ons onderwerpen". Ben benieuwd hoeveel mensen als schaapjes achter hun overheid aan blijven lopen.

......Duiveltje... | 25-05-06 | 20:48

Tja, het verschil tussen een echte nare fundamentalistische ayatollah en een trollayatollah is dat jullie de hele avond de wet opleggen aan anderen. Als je niet denkt wat jullie denken dan heb je gewoon ongelijk. Als je het weerlegt ook. Ofdat die echte ayatollah iets over mij te zeggen krijgt moet nog minimaal 20 jaar verstrijken. Van jullie heeft iedereen dagelijks last.

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:48

@crixus 25-05-06 @ 20:37
ik wil hier best een lijst van 100+ leugens en cover-ups uit het officiele rapport neerplempen (die niks te maken hebben met het geheim houden van operationele zaken) maar vrees dat onze mede-reaguurders hier niet op zitten te wachten.

gaatnat | 25-05-06 | 20:48

@ Mexicano

'Maar het artikel plaatsen durven ze niet.'

Gravin v Kippenbouth 25-05-06 @ 20:44

QED.

Gravin, je bent zowaar van adel.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:48

crixus 25-05-06 @ 20:37
Het is allemaal niet op te noemen wat je kunt vinden op internet.
Maar is er ook porno op internet?

Neuqende Neger | 25-05-06 | 20:46

Zoals blikjegrolsch al gezegd heeft: het is zeker beangstigend.
Een dosis "uitgekiende bangmakerij" van de overheid zorgt ervoor dat er bij een bepaalde groepen mensen een totaal scheef beeld van de samenleving ontstaat.
Op elke hoek van de straat schuilt een terrorist, iedere Arabier met een rugzak wordt tegenwoordig scheef aangekeken. Mensen vertrouwen elkaar niet meer.
Je loopt als burger zeker een risico in deze.
Het zal in de toekomst vaker voorkomen dat mensen door justitie volkomen ontrecht bejegend/beschuldigd en/of opgepakt worden.
En als je dat dan overkomt, dan doe je net als ik zet je je hele relaas op papier en stuurt het artikel naar een krant. Willen ze heel graag hebben. Maar het artikel plaatsen durven ze niet.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 20:44

Gho die Joris is kinderachtig.

Lijpe Jopie | 25-05-06 | 20:44

Wat een opluchting. Dan hoeven we die creaturen die reaguurders tot trolayatollah's bombarderen en dwingend toespreken een tijdje weg te blijven ook niet serieus te nemen. Fijn.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:43

Van Maerlant, niets is hier verboten, noch je dwingende intonatie, noch het neerleggen van spelregels voor off-topic debatten, niet dat een ander daarover struikelt en jij tot in de 5e ronde dat gaat opeisen, niet het pompen van one-liners.
Dat mag allemaal, zelfs de huisregels worden niet nageleefd, hier mag alles.

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:41

@gaatnat 25-05-06 @ 20:30:
Zeg dat dan. Link er naar toe, toon zelf aan dat het leugens zijn en cover-ups, gewoon met logisch redeneren kom je al een eind. En natuurlijk is dat rapport zo onvolledig als de pest. Maar ook dat is logisch, je zet geen operationele gegevens in een rapport. M.a.w., er lopen nog steeds onderzoeken. Dat is wat anders dan een cover-up.
Maar om allerlei conspiracy theorietjes op het internet na te blaten is wel heel makkelijk. Het internet bestaat voor het grootste deel uit porno, leugens, propaganda, samenzweringstheorieën en andere humor; en dan ook nog een beetje nieuws en een beetje overheidsinformatie.

crixus | 25-05-06 | 20:37

'je lult er wel lekker overheen maar uiteindelijk is je hele pleidooi niets meer dan: "het is de schuld van de multiculturele samenleving!'

blikjegrolsch 25-05-06 @ 20:20

Je hebt het wel niet tegen mij, maar ik tegen jou:

En dan? Is dat verboten?

v Maerlant | 25-05-06 | 20:33

blikjegrolsch 25-05-06 @ 20:22
Zuip de fles moeders voor moeders leeg, staat naast de WC.

Neuqende Neger | 25-05-06 | 20:31

@crixus 25-05-06 @ 20:26
ik baseer mijn mening ook meer op officiele verklaringen en documenten. Een mooi voorbeeld is de 911 commissie. Het hele rapport staat vol leugens en cover-ups.

gaatnat | 25-05-06 | 20:30

Ik ben bezig met een lijst met kortzichtige, domme, zelfingenomen mensen op te stellen, en , ja hoor; @ blikje zeik staat er op !

fuckje | 25-05-06 | 20:28

blikjegrolsch 25-05-06 @ 20:20

Trek nog een blikje geitenzeik open, zatlap!

Neuqende Neger | 25-05-06 | 20:27

@superjan,
idd, en zometeen reageert Rita ook nog.

fuckje | 25-05-06 | 20:26

blikjegrolsch 25-05-06 @ 20:20

Trek nog een blikje uilenzeik open, zatlap!

Neuqende Neger | 25-05-06 | 20:26

@gaatnat 25-05-06 @ 20:17:
Ja.... het ligt er maar aan wat je leest en ziet, waar je het vandaan haalt en hoe goedgelovig je bent en hoe goed je in staat om bronnen te controleren en kritisch te zijn op wat anderen allemaal beweren. Wat ook zo links en rechts en recht door zee lees en zie heeft niemand 1 fucking clue wat er allemaal aan de hand is, en iedereen probeert z'n eigen orde in chaos te scheppen.
Je zou ook gewoon kunnen accepteren dat er chaos is en dat het goed is.
Uit chaos onstaan ook mooie dingen helemaal vanzelf. Wolken, bomen... het hele universum.

crixus | 25-05-06 | 20:26

interessant netwerkje op staats TV 1

superjan | 25-05-06 | 20:23

Ik vind het serieus beangstigend. Er zijn in dit land miljoenen (!) mensen die redeneren in de trant van: ach, als je normaal doet is er toch niets aan de hand? En het is maar goed dat ze die mensen in de gaten houden.
RAAAAAAH!
Wetten waarmee het mogelijk wordt om terroristen zonder vragen voor twee weken op te pakken maken het ook mogelijk om "mensen die normaal doen" voor twee weken vast te zetten. Jezus.
Kan er niet gewopon een wet komen die alle kortzichtige en domme mensen voorgoed hun kop laat houden?

blikjegrolsch | 25-05-06 | 20:22

Botte hond, je lult er wel lekker overheen maar uiteindelijk is je hele pleidooi niets meer dan: "het is de schuld van de multiculturele samenleving!"

blikjegrolsch | 25-05-06 | 20:20

Poetin in 0031, camera voor het muziekgebouw. trein staat stil. Meisje en papa kijken wat er aan de hand is. 10 cameraploegen staan bij een trap aan het spoor. passagiers komen van de trap, camera's willen iets vragen. Kale man met oortje kauwgum duwt op de enige plak waar de mensen in de buurt van de pers komen steeds lachend maar abrupt camera weg. Ik heb inmiddels vrede met het feit dat dat kan gebeuren met 2 djellabis, maar moet dat ook met de pers?

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:19

@crixus 25-05-06 @ 20:12
Na alles wat ik er van gezien en gelezen heb, wijst alles toch maar 1 richting uit.

gaatnat | 25-05-06 | 20:17

@gevallenverstand

Dus links en rechts simultaan.

smartist | 25-05-06 | 20:16

Het zijn afgrijselijk domme en afzichtelijk bekrompen mensen als lara die dit soort wetten mogelijk maken. Lara, doe de maatschappij een lol en pleeg zelfmoord. Weer een domme meeloop-tokkie minder.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 20:13

fuckje 25-05-06 @ 20:04

Verborgen vrouwen?
Is de hoofdoek zelfs niet genoeg voor die gekken!

Neuqende Neger | 25-05-06 | 20:13

smartist 25-05-06 @ 20:10
Niet links, niet rechts, maar ambidexter!

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:13

@gaatnat 25-05-06 @ 20:03:
Nee, OBL heeft ook niks met 11 september te maken gehad. Die hele actie was opgezet door Khalid Sheikh Mohammed.
Ik beweer niet dat er niet veel meer aan de hand is met OBL en Al Quaida; dat De VS er meer mee te maken heeft dan ze toegeven, maar dat is anders dan beweren dat "ze" (de VS) het "dus" zelf gedaan hebben.
Dat is hetzelfde als beweren dat de FBI achter de aanslag op het WTC in 1993 en Oklahoma zat, omdat Timothy McVeigh ook truck-bom gebruikte, van hetzelfde verhuurbedrijf "Ryder", en dat de FBI vaak trucks van Ryder huurt.

crixus | 25-05-06 | 20:12

@ gaatnat

Hij is ambidexter?

smartist | 25-05-06 | 20:10

Mexicano 25-05-06 @ 19:16

Het stukje is niet inhoudsloos, klopt. Wat ik wil zeggen is dat de relevantie ervan erg beperkt is, gelet op andere tendenzen. Je weet wel welke.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:08

@crixus 25-05-06 @ 19:58
en als je dan toch bij de 10 most wanted bent. Zoals je daar ziet is Osama linkshandig. Google nu even de confession video van Osama van 911 erbij en let goed op op zijn rechterhand...

gaatnat | 25-05-06 | 20:07

King of controversy 25-05-06 @ 19:26

'Gestuurd' suggereert inderdaad teveel strategie. 'Welbewust' was beter geweest. En de relatie Osama-0031 zegt mij ook niets.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:05

Fuckje, sjaal om en naar binnen!

gevallenverstand | 25-05-06 | 20:05

-even voor de geïnteresseerden off topic-,
Netwerk begint al om 20.15 u. Zeer boeiend onderwerp.

fuckje | 25-05-06 | 20:04

@crixus 25-05-06 @ 19:58
en als je dan toch de hele FBI site hebt doorgelezen. Heb je dan ook de 10 most wanted persons gezien? incl Osama? Stond er iets bij van 11 september? nee he?

gaatnat | 25-05-06 | 20:03

bottehond 25-05-06 @ 19:38

Ik zie hetzelfde als jij, maar je commentaren blijven zelfs mij raken...

v Maerlant | 25-05-06 | 20:03

kopje thee iemand?

Prego | 25-05-06 | 20:02

@crixus 25-05-06 @ 19:58
dat doe je wel snel!
mischien had je beter de NY times van 28+31 oktober '93 kunnen doorlezen.
of de chicago tribune van 15 december '93

gaatnat | 25-05-06 | 20:02

Draaitafel Demagoog 25-05-06 @ 19:17

'begin nou eerst eens niet alsof het ooit WEL zo is geweest '

Wat je hiermee bedoelt begrijp ik niet.

'compleet objectief heeft nooit bestaan'

Nee, natuurlijk niet. Wat voor een open deur trap je hier nu in.

Wanneer ik kom en ga bepaal ik zelf.

v Maerlant | 25-05-06 | 20:01

@gaatnat 25-05-06 @ 19:51:
Toegegeven door de FBI? Joh...? Ik heb de hele FBI website er op na gezocht en de alle websites van de US overheid. Niks nada noppes. Geen persberichtje of memootje.
Waar haal je dat vandaan? Uit die dezelfde dikke duim die je voor de spatie-balk gebruikt? (Even grapje uitleggen: Een spatie is lege ruimte)

crixus | 25-05-06 | 19:58

gaatnat 25-05-06 @ 19:51

Ik ga die site helemaal uitspitten, maar vooalsnog is 1 + 1 niet 3.

bottehond | 25-05-06 | 19:56

@gaatnat 25-05-06 @ 19:47:
Inderdaad, alles is helder terug te vinden op internet. Het hangt maar van je bronnen en je eigen goedgelovigheid af wat je wilt accepteren als "de waarheid."
proliberty.com/observer/20030811.htm

crixus | 25-05-06 | 19:55

@...... Duiveltje... 25-05-06 @ 19:52
je bedoelt 1-0 voor de NWO.

gaatnat | 25-05-06 | 19:53

lara 25-05-06 @ 19:45
Als het goed gaat word de bin en de pedo sneller gevangen. Als het niet goed gaat, betalen wij 3 maandelijks een boete, worden gefouilleerd, onze belasting fijngekamd en veel lastige vragen gesteld terwijl de boeven met de telefoon van rob gongrijp, een postduif en een ruil van aktetassen vrolijk (nouja..) verderleven....

gevallenverstand | 25-05-06 | 19:53

Stap dichterbij naar een totalitair regime. 1-0 voor Bin Laden. Dit is precies wat die wil, dat onze manieren van westers denken aangepakt worden, onze vrijheden. Het verbaast me dat dit zomaar zonder ophef kan..

......Duiveltje... | 25-05-06 | 19:52

@bottehond
en waarom niet? de fbi heeft toch ook (toegegeven!!) de explosieven en opdracht gegeven voor de 1ste aanslag op het wtc in 1993. dus zo gek is het nog geeneens.

gaatnat | 25-05-06 | 19:51

gaatnat 25-05-06 @ 19:36

Wat en crap eigenlijk. De neo- conservatieven hebben het gedaan. Tja... dan zit osama ook in het complot, hij heeft over 9.11 gesproken, remember. Ben jij lid van een soort 5e colonne of zo?

bottehond | 25-05-06 | 19:48

@bottehond:
ik prikkel mensen alleen om zelf te zoeken/analyseren. Als ik mijn hele verhaal met begin, omdat en eindconclusie moet geven dan ben ik over een jaar nog bezig. Kortom: alles is helder en duidelijk terug te vinden op internet. En voel je vrij om je eigen conclusie te trekken.

gaatnat | 25-05-06 | 19:47

Heb er een beetje een dubbel gevoel over, als je een normaal leven leid is er toch niets aan de hand? Maar goed hoe ver gaan ze zulke wetten doorvoeren? en kunnen ze ondertussen alle pedo's op internet aftappen ook? lijkt me een goed idee en dan gelijk schot in de nek?

lara | 25-05-06 | 19:45

gaatnat 25-05-06 @ 19:36
Stretch had een feit. Jij plakt er wat davincicode tegenaan....

gevallenverstand | 25-05-06 | 19:45

gaatnat 25-05-06 @ 19:36

Jij hebt vast een ster in je bril. Je ziet allerlei facetten, plakt ze aan elkaar en komt uiteindelijk niet met een analyse. De rest van je verhaal dus, graag. Begin eens met :".......... omdat....." You get my drift.

bottehond | 25-05-06 | 19:41

Met Rita Verdonk als president durft ie zelfs niet in de buurt van Nederland te komen.

Theeman | 25-05-06 | 19:41

*pakt z'n alu-hoedje uit de kast*
Vlunk: ben je al wakker? Doe nog eens duit het zakje! Jij hebt hier ongetwijfeld ook iets over te melden.

Off topic: Zal de uitslag van Jong-Frankrijk vs. Jong Duitsland nu op Talpa ook al door de chineze maffia zijn bepaald, of toch door de Illumnati?

crixus | 25-05-06 | 19:41

Blijft Geenstijl nou aan de gang met die buitenlandse sites ?
Heb geen zin om steeds abracadaba te moeten lezen......
-edit doelgroep is dan ook de hoger opgeleide -

Tomahawk33 | 25-05-06 | 19:39

@bottehond: Je blijft me verbazen.

v Maerlant 25-05-06 @ 18:54

Want....?

bottehond | 25-05-06 | 19:38

@stretch:
Hier nog een aanvulling:
In eerste instantie leidde de ontstane verdeelheid tussen de groepen na 11 september tot eenheid binnen het christelijke en het a-religieuze deel van de Westerse groep, maar met de teleurstellingen in de Bush-regering regeert ook daar nu de verdeelheid. Een schril contrast met de verkiezingsleus waarop de neo-conservatief W. Bush het presidentschap won: I'm a uniter, not a divider en geheel in tegenstelling tot de liberale principes die Hirsi Ali zei te verdedigen binnen de VVD. Het is dus zaak te kijken voorbij de retoriek en de vorm.
Gekeken naar de inhoud, is de vanzelfsprekendheid te zien van zowel het feit dat de polariserende Hirsi Ali nu haar thuis vindt bij het American Enterprise Institute (AEI) en van het feit dat het beleid van de Bush-regering het resultaat is van een neo-conservatieve campagne, mede vormgegeven door ditzelfde AEI. Een beleid dat niet alleen de vermeende tegenstellingen met de Islam tot eigen voordeel uitbaat, maar volgens een recent artikel zelfs een voormalig lid van de Bushregering, professor Morgan Reynolds, doet concluderen dat 11 september -hetzelfde 11 september dat Hirsi Ali aanhaalt in haar strijd- is georganiseerd door de neo-conservatieven, die bijna in hun geheel afkomstig zijn van het American Enterprise Institute en het Project for the New American Century. Het waren de aanslagen op 11 september die de brandstof vormden voor de negatieve houding in het Westen tegen de moslims en de Islam. Maar volgens steeds meer mensen, waaronder dus de Republikein Reynolds, hebben moslims niets van doen met de aanslagen. Mede daarom blijft opheldering van wat precies plaatsvond op 11 september van het grootste belang, iets waarvoor DaanSpeak al pleit sinds dinsdag 11 september 2001.
www.daanspeak.com/AyaanHirsiAli01.html...

gaatnat | 25-05-06 | 19:36

Off topic; toevallig kwam ik deze tegen:
"De Canadese krant The National Post heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een vorige week gepubliceerd artikel waarin werd beweerd dat de majlis, het Iraanse parlement, een wet heeft gestemd die niet-moslims verplicht een herkenningsteken te dragen (voor Christenen was dat een rode ster, voor Joden een gele). Hoewel niet op enige feiten gebaseerd, volstond het bericht om prompt verontwaardigde reacties uit te lokken van de premiers van Canada en Australië, Stephen Harper en John Howard. Woensdag werd de Canadese ambassadeur in Teheran door de Iraanse overheid geconvoceerd om te protesteren tegen de “onbezonnen uitingen” van de Canadese premier.

In een lang commentaarstuk geeft hoofdredacteur Douglas Kelly van de National Post woensdag toe dat “het duidelijk is dat het verhaal verzonnen is”. Het krantenartikel werd vrijdag prompt door Teheran ontkend, maar werd niettemin overgenomen door, onder andere, de Jerusalem Post, het Simon Wiesenthal Center, The New York Post en National Review. Volgens Kelly was het verhaal gebaseerd op een stuk van de Iraans-Amerikaanse CNN-journalist Amir Taheri en “verscheidene andere bronnen”, waaronder “mensenrechtengroeperingen”. Een van die bronnen blijkt echter Eleanor Benador te zijn van Benador Associates, een pr-firma die ook in aanloop naar de invasie van Irak werkte in opdracht van neocons als Richard Perle, James Woolsey en Michael Ledeen. De National Post is een conservatieve, pro-Israëlische krant."
www.ditkannietwaarzijn.nl

stretch | 25-05-06 | 19:29

@ v Maerlant 18:54
Er zijn wel 20 van dat soort dingen bezig. Ondergronds. Het was 9/11 waardoor dit opeens naar boven kwam drijven. Historici gaan over een jaar of twintig inderdaad beargumenteren dat 9-11 niet het begin was, maar wel het omslagpunt. Net zoals er voor de Franse revolutie ook wel een paar democraten waren, maar na de revolutie werden dat er opeens een stuk meer. En gestuurd? Dat lijkt me dus niet. De Nederlandse Imams hebben niet 9/11 op hun geweten. En dat Osama zich persoonlijk met Nederland bezig houdt, geloof ik ook niet.

King of controversy | 25-05-06 | 19:26

aha, bedankt, die had ik gemist.

G-unite | 25-05-06 | 19:23

Wel opvallend dat de auteur van dat stukje, Toby Sterling van The Associated Press de enige bron is.
www.google.nl/search?q=Anti-Terror+Mea...
Ze zullen toch niet als een kip zonder kop dezelfde content hebben overgenomen?

G-unite | 25-05-06 | 19:18

@v Maerlan .. als een hond die zijn eigen staart probeert te vangen zo blijf jij in je eigen dogma hangen .. begin nou eerst eens niet alsof het ooit WEL zo is geweest .. compleet objectief heeft nooit bestaan ! en nu oprotten met suffe gelul aub !

Draaitafel Demagoog | 25-05-06 | 19:17

v Maerlant 25-05-06 @ 19:03
Het was een stukje uit de Telegraaf, geschreven door Rob Hoogland.
Met de inhoud was ik het eens.

Mexicano | 25-05-06 | 19:16

fuckje 25-05-06 @ 18:50
De opgeslagen data kan automatisch geanalyseerd worden. Patronen. kernwoorden.
(De data die google opslaat nav onze zoekopdrachten word bijvoorbeeld ook gebruikt voor het ontwikkelen van de google spellingcontrole.)
Een overheid moet altijd kritisch gevolgd worden door pers en volksvertegenwoordigers. Alleen tijden veranderen. Ik zie wel iets in een hoaxloze burgerraadpleging. Niet dat dat ooit de essentie van het leven zal beinvloeden, maar organnnisatorische (lees politieke) processen kunnen er kwalitatief door verbeteren.

gevallenverstand | 25-05-06 | 19:13

@Gravin v Kippenbouth,
dat geloof ik ook wel, maar het grote verschil met vroeger is dat nu iedereen via de media kennis kan nemen van die zaken. Vroeger hield je het volk dom, nu probeert men het volk dom te houden. Maar hierdoor komen de onderbuikgevoelens wel bij vele naar boven.

fuckje | 25-05-06 | 19:13

Zou ie zijn eigen pretpark hebbben

rikus | 25-05-06 | 19:12

In een flits een prullenbak filmen in een pretpark. Of een papier vol met wat onduidelijke krabbels is al genoeg om van terrorisme verdacht te worden. Als ze je dan oppakken komt zelfs de president van de VS op tv verkondigen dat ze een geweldig succes hebben geboekt in de strijd tegen terrorisme...
Kijk deel 3 van de BBC documentaire The Power of Nightmares maar.. link staat ergens in de eerste posts van dit topic.

gaatnat | 25-05-06 | 19:05

Mexicano 25-05-06 @ 18:54

Mooi stukje - in de betekenis van 'esthetisch' dan. Inhoudelijk daarentegen... Je hebt blijkbaar iets gemist. De pers schrijft allang niet meer vrij over wat de samenleving het meest bezighoudt. Je vrije pers is dus een relikwie uit het verleden. Daarom ben je een stilist zonder boodschap.

v Maerlant | 25-05-06 | 19:03

@fuckje 25-05-06 @ 18:24
Klassenjustitie en rechtsongelijkheid is van alle tijden.
Corrupte bestuurders en dysfunctionerende politici ook.
Oorlog en geweld lopen gewoon als een rode draad door de geschiedenis heen.
Helaas, het is niet anders. Ook nu stevenen we af op een regelrechte confrontatie met andersdenkenden. Er broeit hier iets. En niet alleen in 0031.
Een "schuttersputje decoreren" zoals een reaguurder hier adviseerde zal niet nodig zijn. We leven namelijk in een ander tijdperk.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 19:02

@Mexicano,
ben blij dat je dat hebt geschreven, maar het beangstigt me wel. Misschien kan je, eventueel samen met crixus, het 1 en ander ondercover uitzoeken en ergens publiceren, waardoor een grote discussie losbrandt? Zomaar een idee, ik geef het voor een beter idee.

fuckje | 25-05-06 | 19:02

@ fuckje @ 18:50
Je "maar toch..." is volkomen terecht. Je bent nl. de pineut als een of andere eauverheidsfunctieaunaris je om een lullige reden moet hebben. Kan ie gaan zitten graven (= 1 simpele muisklik) in de databases en gaat ieder kleinigheidje tegen je gebruikt worden.

Maagzuur | 25-05-06 | 18:56

@ eierdop
Laten we Big Brother in zijn reet neuken!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-06 | 18:56

King of controversy 25-05-06 @ 18:21

Heb maar even tijd om te reaguren, maar zou toch jouw stukje even willen aangrijpen om 'de cesuur 9/11' toe te lichten.

Natuurlijk wàs dat wel een cesuur, maar zeker geen startpunt.

Ik zou de reaguurders willen vragen om bij gelegenheid eens 'integreren is verboden' in te tikken in Google. Het artikel dat je dan te lezen krijgt - van Vrij Nederland, beste geëngageerde vrienden - is verbijsterend. Niet alleen omwille van zijn inhoud, maar meer nog om z'n datum: ergens in... 1996.

Mijn punt? Het is al veel langer bezig. De ontwrichting van onze samenlevingen wordt gestuurd en georchestreerd. Laat ik er meteen aan toevoegen dat ik geen aanhanger ben van een complottheorie. Ik ben wel overtuigd van de basisstroom van vijandigheid die bij imams en andere 'belangengroepen' leeft en van hun manifeste onwil om ons Westers model te delen - nee, ook hier in het Westen willen ze dat niet.

@bottehond: Je blijft me verbazen.

v Maerlant | 25-05-06 | 18:54

ENG
Mijn allereerste stuk in officiële dienst van een krant bestond uit een interview met een vijfentachtigjarige biljarter te Hoorn (NH), voor de West-Friese editie van het Noord-Hollands Dagblad. Vijfendertig jaar later fantaseer ik wel eens over het einde van mijn loopbaan. Misschien moet ik gewoon terug naar Hoorn, denk ik soms.
Vrij van stress hetzelfde soort human interest-verhalen schrijven, maar dan met veel meer levenservaring doorspekt.
Om de cirkel rond te maken, zeg maar. Vijfentachtigjarige biljarters zijn er altijd wel te vinden. Maar sinds een paar dagen twijfel ik. Vraag ik mij af of het misschien niet verstandiger is om er voortijdig een punt achter te zetten. Jazeker: de journalistiek er helemáál aan te geven.
Want tegen die tijd luistert de AIVD wellicht zelfs vraaggesprekken met vijfentachtigjarige biljarters voor de West-Friese editie van het Noord-Hollands Dagblad af, omdat ook dat bruikbare informatie kan opleveren.
Stel, immers, dat zo’n bejaarde biljarter mij iets ’off the record’ vertelt. Dat hij een hekel heeft aan de vrouw van de voorzitter van zijn biljartvereniging, bijvoorbeeld.
En dat die vrouw de nicht is van de peetoom van de buurvrouw van de tante van de keukenhulp van de minister van Justitie. Het zou mij niet verbazen als de AIVD het om die reden in het kader van het landsbelang acht om achter de inhoud van het gesprek te komen en derhalve nabij de kantine van de biljartclub, waar het interview plaatsvindt, een polder-007 met een richtmicrofoon te stationeren.
Overdreven, vindt u?
Zelf zou ik er nauwelijks nog van opkijken.
Het wordt eng in dit land, erg eng. De Stasi is niet dood, maar leeft. En wel in Nederland. Bart Mos en Joost de Haas, twee verslaggevers van deze krant, zijn daar nu ook achter.
Dit tweetal ontdekte dat staatsgeheime dossiers over topcrimineel Mink K. in handen van de drugsmaffia waren gevallen en publiceerde vervolgens, onder meer, welke geheim agent voor dat lek verantwoordelijk was.
Vakkundig journalistiek werk, waar het algemeen belang mee is gediend, maar blijkbaar niet het belang van enkele overheidsdiensten. Ten eerste werden beide journalisten onlangs urenlang door justitie als ware criminelen ondervraagd, tijdens een buitengewoon intimiderende bijeenkomst waarbij zij zelfs gedwongen werden hun dna af te staan.
Ten tweede werden Mos en De Haas maandenlang afgeluisterd, gevolgd en geobserveerd.
De AIVD wist daardoor zelfs welke artikelen zij aan het voorbereiden waren en welk fotomateriaal zij daarvoor in handen hadden.
Een regelrechte schande.
Nederland zonder vrije pers: ’t is dichterbij dan menigeen vermoedt.
Wat zegt u?
U bent vijfentachtig en u biljart?
Sorry, mij te link.

Omdat niet iedereen toegang toegang heeft tot de telegraaf heb ik maar ctrl+v gebruikt.
Het dekt m.i. de lading.

Mexicano | 25-05-06 | 18:54

Europe has passed the "tipping point" over which citizens fall head over heels in love with the idea of a society regulated by biometric identity scanners, according to a survey published today.
www.theregister.co.uk/2006/05/22/biome...

IBM RESEARCHER Michael Osborne has slammed the UK's plans for ID cards as too expensive and the wrong thing to do the job.
Osborne, who is based at IBM's Zurich research labs, said that the planned central database containing volumes of data about citizens is an extremely bad thing.
www.theinquirer.net/?article=31886
Dit soort berichten verschijnen tegenwoordig dagelijks.

gaatnat | 25-05-06 | 18:51

@Maagzuur,
net als dat onzinnige plan om al het internetverkeer op te slaan en te analyseren. Onmogelijke zaak, maar toch.....

fuckje | 25-05-06 | 18:50

crixus 25-05-06 @ 17:51

Misschien een misverstand, maar voor mij is bijna niets schizofrener, willekeuriger, onbepaalder dan dit collectieve bewustzijn en haar gevolg.
Waar ik op doelde is dat de verstrekkende consequenties van dergelijke wetgeving niet is opgenomen in het bewustzijn van de meeste mensen.

HerNihilist | 25-05-06 | 18:49

Het is een oude truc om eerst angst te kweken, en zo het volk achter je te krijgen om wetten er door te drammen. Net als het feit om de aandacht van t volk af te leiden door andere politieke issues. "Prosecutors will be able to approve surveillance, infiltration or wiretapping of suspects even when there is not "reasonable suspicion"." Het is maar een klein zinnetje met verstrekkende gevolgen! Big Brother is watching you!

Zeven | 25-05-06 | 18:48

@ eierdop @ 18:43
En wie gaat al die gegevens analyseren.
Volgens mij is het allemaal 1 groot werkgelegenheidsplan.

Maagzuur | 25-05-06 | 18:47

eierdop 25-05-06 @ 18:43
Allemaal waar, maar er is maar 1 gevaar, en dat is waarmee bottehond net met de schijnheiligheid waarmee Catherine keijl naar god zoekt is binnen gekomen het nog de hele avond over zal hebben.

gevallenverstand | 25-05-06 | 18:47

Dit is nog maar het begin als het gaat om het bouwen van een regelrechte politiestaat. . Gisteren nog op tv gezien....
-Al het autoverkeer op de snelweg wordt of wordt in de zeer nabije toekomst geregistreerd en opgeslagen in enorme databases.
-GSM verkeer en locatieinfo idem
-Met de nieuwe OV-chipknip kun je ook al niet meer anoniem met de trein, bus of metro.
-Moderne printers bevatten technologie die onderhands het serienummer van de printer verbergen in alle documenten die je print. (Dit idee komt van de STASI in Oost-Duitsland alleen deden zij dat toen nog met typemachines. Destijds kon niemand zich dat in Nederland voorstellen nu doen we dat dus zelf.)
-Er komt een gigantische database waarin al het internetverkeer geregistreerd wordt. Dus oom agent kan zien met wie je mailt en wat je dan allemaal schrijft....
-Er komt ongetwijfeld een DNA databank van alle Nederlanders, dus pas een beetje op waar je haren, speeksel, sigarettenpeuken of sperma achterlaat.
-Buiten en binnen Nederland zie je dat politie en justitie mensen kunnen oppakken en straffen zonder een geldige reden. (Guantanomo Bay/ Abu Graib anyone?) Dit is een wereldwijde trend en wordt vast alleen maar erger.
-De mogelijkheden om iemand gedwongen op te nemen in een GGZ zijn onlangs flink verruimd, dit heet overigens de observatiemachtiging.

Even voor de helderheid dit zijn de dingen waar ik iets van afweet via de media, god mag weten wat de heren van de AIVD en de Balk stiekem nog allemaal met ons uithalen.

Dus pas een beetje op jongens, Big Brother bestaat nu toch wel een beetje in het echie.

eierdop | 25-05-06 | 18:43

blikjegrolsch 25-05-06 @ 18:15

het nievau van de discussie is kennelijk te hoog gegrepen. Je blijft in clichees hangen. Geen best teken. Next!
* out out *

bottehond | 25-05-06 | 18:42

@bottehond 25-05-06 @ 18:40:
Het eten en Hans Teeuwen worden vanavond niet overgeslagen. Een revolutionair moet goed gevoed worden, zowel het lichaam als de geest.

crixus | 25-05-06 | 18:42

@Jez
Niet alleen onze regering. Dit heet de New World Order.
Deze term werd voor het eerst openlijk gebruikt door de voormalige president Bush, en wel op 11 september 1991 (precies 10 jaar voordat...)

gaatnat | 25-05-06 | 18:42

King of controversy 25-05-06 @ 18:21
crixus 25-05-06 @ 18:33

Dít is een discussie op niveau. Zul je net zien dat mijn teef mijn Bonzo heeft ingeschept.... ik check het later wel... * kraaaaak...* (mijn hersenen...).. jullie zouden mij een groot plezier doen door en passant de angst en gegroeide onvrijheid in de harten en geesten van de mensen (voorbeeld? check hans teeuwen en hij is niet de enige) de revue te laten passeren... *out *

bottehond | 25-05-06 | 18:40

@King of controversy 25-05-06 @ 18:36:
Nee, het wordt een stijlloze.

crixus | 25-05-06 | 18:39

Als de overheid die hele reutel slechts oppookt om privacy-regels te schenden want er is niks aan de hand. Waarom zouden ze dat willen doen? Hebben we opeens het soort regering dat zijn onderdanen zomaar van A tot Z in de gaten wil houden zonder dat er enige reden/aanleiding toe is?

Jez | 25-05-06 | 18:39

@ crixus 18:33
En waarom konden de regenten elke keer weer de macht grijpen? Omdat ze het geld bezaten, de volgende revolutie wordt een socialistische!!! :p

King of controversy | 25-05-06 | 18:36

@King of controversy 25-05-06 @ 18:27:
Op zich voor... maar een revolutie in dit land komt zo zelden uit het volk zelf. Nooit eigenlijk. Er is altijd een buitenlandse aanleiding nodig zodat dit land zichzelf opnieuw kan uitvinden en helaas is het dan zelfs van korte duur.
Willem van Oranje maakte dit land vanuit Duitsland, de patriotten van de Bataafse Republiek hadden de Franse Revolutie nodig en ook na de 2e Wereldoorlog moest er van voren af aan worden begonnen. Maar elke keer bleken de regenten weer onder de stenen vandaan te kruipen als het zware werk was gedaan en zij konden pronken met de verworvenheden, om ze vervolgens weer langzaam af te breken.

crixus | 25-05-06 | 18:33

fuckje 25-05-06 @ 18:31
3 strikes = out. Dat was dan pas bij de Schiedamse parkmoord geweest.

gevallenverstand | 25-05-06 | 18:33

@gevallenverstand,
als je het zo bekijkt hadden we in Balkenende 2 zeker 20 ministers van justitie gehad.

fuckje | 25-05-06 | 18:31

Ja ikke!!! 1sterke leider moet opstaan. Iemand zoals ehmmm........... ja inderdaad iemand zoals ik!

Diktator | 25-05-06 | 18:29

fuckje 25-05-06 @ 18:24
ook bij corruptie en manipulatie kunnen de plegers niet worden gepardonneerd door een coalitie die met een stem spreekt, en er 'geen heil in ziet een minister naar huis te sturen omdat het land het zo moeilijk heeft. boehoe.'

gevallenverstand | 25-05-06 | 18:29

Vive la revolution, vive DD!!
Bedankt Hox, voor deze heerlijke on topic spammerij

CoJoNes | 25-05-06 | 18:29

@ fuckje 18:24
Ja, dat komt er ook nog eens bij. Nou ik er nog eens over nadenk: wie is ervoor om Nederland compleet af te branden en opnieuw te beginnen?

King of controversy | 25-05-06 | 18:27

@King of controversie,
nog wat aanvullingen; Zo langzamerhand hebben we het idee gekregen dat corruptie bij overheid en justitie hoogtij viert. Er is sprake van klassejustitie, rechtsongelijkheid, we hebben een klunzige inlichtingen- en opsporingsdienst, en steeds meer mensen krijgen dat in de gaten, met alle gevolgen van dien.

fuckje | 25-05-06 | 18:24

crixus (en fuckje) 25-05-06 @ 17:51
De enige manier om contact te houden met het politieke collectieve bewustzijn is door Directe Democratie. Ik zeg dat omdat het momentum waarbinnen je eens in de 4 jaar mag stemmen to-taal gedreven kan zijn door hypes, hoaxes, perswaan, en radicalisme. (Fortuynverkiezingen en de AQ manipulatie van de Spaanse verkiezingen.)

gevallenverstand | 25-05-06 | 18:24

@ bottehond 18:04
Waarom die maatregelen worden aangenomen? We waren het land waar alles kon, vooral in de jaren 90 onder Paars. Dat kwam vooral door de abortuswetgeving, euthanasie, gedogen van softdrugs, gratis harddrugs weggeven ect.
Wat is er sinds de jaren 90 veranderd? Niet het aantal immigranten. Wel 9/11, de moord op Fortuyn en de daarop volgende bestorming van het binnenhof, de LPF, de aanslagen in Londen en Madrid, de moord op van Gogh zijn volgens mij de belangrijkste gebeurtenissen die ervoor gezorgd hebben dat er een algemeen gevoel van onveiligheid is ontstaan. En mensen willen zich niet onveilig voelen, ze willen dat de overheid hun veiligheid garandeert. Dus eist de burger van de overheid dat die hun beschermt. Dat doe ik ook. alleen ik denk dat de overheid mij het beste beschermd door geen gegevens over mij te hebben, anderen denken daar anders over. En daarom raust het parlement er nu allerlei maatregelen er doorheen die ervoor moeten zorgen dat de burger zich weer veilig voelt.
Dat is er aan de hand, denk ik.

King of controversy | 25-05-06 | 18:21

"een gevolg van het feit dat we zo nodig een groep mensen binnen moesten laten die zomaar ineens 10 eeuwen vooruitgekatapulteerd werden naar de 20e eeuw"
LOL!
Zo zie je maar, die zondebok komt ALTIJD goed uit.
Ik zal Godwins law hier niet bevestigen door grappen over joden en de holocaust te maken...(Zo van: Ja, die holocaust kwam ook door die evrdomde joden die zonodig over de wereld moesten gaan zwerven).Dat doe ik maar niet. Is zo sneu.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 18:15

@grolsch
Ja, twas eigenlijk om een drol achter te laten, want zoals je al opmerkte ben ik al een paar maanden aan het zeiken zonder dat de wereld daarom beter wordt. Ik hou het daarom ook maar voor gezien hier bij GS. Sterkte voor controle, barbapoeppa, onderbuikje en andere bro's; jullie hebben een lange adem en net zoals de meesten hier veel vrije tijd.

stupor mundi | 25-05-06 | 18:15

bottehond 25-05-06 @ 17:29
Goed gezien bottehond.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 18:11

HE?....... onwaarschijnlijk, pliesies gaan zo voor eigen rechterje spelen

mtuitert | 25-05-06 | 18:11

@fuckje 25-05-06 @ 18:08:
Dat kan als je de staatsinrichting hebt ingericht volgens het principe van directe democratie. Maar dat kan ook als je journalisten hebt die daar een enorme rel over gaan schoppen. Maar helaas houden journalisten die dat zouden kunnen zich liever met pietluttigheden en reisjes naar Somalië bezig.

crixus | 25-05-06 | 18:11

crixus 25-05-06 @ 17:34

* slobber *

@ allen: we zijn het er kennelijk over eens dat er ingrijpende maatregelen genomen zijn waarvan we niet eens overzien of en wanneer die tegen een ieder van ons, of ons allen gebruikt zullen worden. Sucks... bigtime... maar wel een teken des tijds.... ik word er niet blij van...

bottehond | 25-05-06 | 18:10

@ -edit
Doe het zelf.
@Jan-Joris-Jaap-Joop 25-05-06 @ 18:01
Graag gedaan.

Lijpe Jopie | 25-05-06 | 18:09

@crixus,
dat was mij ook al bekend, maar wil jij die discussie alleen via directedemocratie voeren? Ik zit te denken hoe je een nationaal debat zou kunnen voeren. Vergeef me als ik onnozel overkom.

fuckje | 25-05-06 | 18:08

@vander F 25-05-06 @ 18:02:
Ook bekend als St. Juttemis, 30 februari en de dag dat Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen.

crixus | 25-05-06 | 18:07

Barbapoeppa 25-05-06 @ 17:36

Mee eens. Waarom zijn deze maatregelen eigenlijk "nodig"? Wat hebben we in onze oneindige vrijheidsdrang ongemerkt binnengelaten waardoor maatregelen door het parlement komen die nog heftiger zijn dan ttv de |RAF en Baader Meinhof??? Dáár gaat het mij om.... Je kunt terecht ageren tegen deze maatregelen, helemaal mee eens, maar hoe is het zover kunnen komen. BTW: zulke maatregelen zullen ons nooit kunnen vrijwaren voor de angst die inmiddels in onze harten is...... én dat haat ik, eerlijk gezegd.
De steeds verder afname van onze vrijheid en ons vrije denken en uiten zijn allemaal een gevolg van het feit dat we zo nodig een groep mensen binnen moesten laten die zomaar ineens 10 eeuwen vooruitgekatapulteerd werden naar de 20e eeuw... met een (fanatiek en intrinsiek gevaarlijk) geloof. Daar is het fout gegaan. Nog 1 reden om het grootste sosjale eksperiment ooit in 0031 te verketteren en af te zweren.

bottehond | 25-05-06 | 18:04

@HerNihilist 25-05-06 @ 17:35,
ook wel bekend als de Pluterdag, 1 dag extra in de week, alleen voor de draagkrachtige burger elite uiteraard.

vander F | 25-05-06 | 18:02

"die geen van de reaguurders ooit 1 milimeter levensruimte zal ontnemen."
Pardon? U gaat er van uit dat niemand van ons ooit zomaar wordt opgepakt? Vreemd, het kan al gebeuren als we een ID-kaart vergeten. Nog afgezien van het feit dat sommige van de reaguurders hier een andere hudiskleur of moslimachtergrond heeft. Uw geloof en vertrouwen in onze machtshebbers is tranentrekkend en beangstigend naief.
Overigens kan het zomaar gebeuren dat de politie u overhoop schiet. Er zal dan zeker meer dan 1 milimeter levenruimte ontnomen zijn.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 18:01

@ Lijpe Jopie @ 17:58
Interessante link! Bedankt!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-06 | 18:01

@fuckje 25-05-06 @ 17:55:
Wat aardig dat je dat vraagt... Nou, je zou een politieke beweging kunnen oprichten (zolang het nog kan!) om dat soort zaken -en alles wat ter tafel komt- aan de orde te stellen en daarover te discussieren. En laten we nu net de daad bij het woord hebben gevoegd...
directedemocratie.crixus.nl

crixus | 25-05-06 | 17:58

-weggejorist-

Lijpe Jopie | 25-05-06 | 17:58

King of controversy 25-05-06 @ 17:46

Ik ben het met je eens. Vrijheidsbeperkende maatregelen zijn mij allemaal onwelgevallig. Ik meende dat je dat al wist. Ik breng echter een nieuw punt in betreffende het verlies van vrijheid van expressie. Dat de overheid een veel en veel te grote rol speelt in de samenleving is duidelijk. Een paar regels meer of minder maken op mij geen enkele indruk meer. Het gaat mij er om dat er vrijheidsbeperkende gebeurtenissen en tendezenzen geweest zijn die dermate tegen de volksaard ingaan dat wrok en zelfs woede ontstaan. In ieder geval bij mij.

"moslims moeten dood", en "we worden bedreigd door de Hofstadgroep".

Ik vind deze passage in je stukje volkomen misplaatst. In ieder geval omdat je ze in 1 rijtje zet. Valt me van je tegen. Bovendien vind ik dat je het één tegen het ander wegstreept. En je punt is?????? Heb ik me nu vergist in je?

Heitinga: je bent een enorme sufferd en een domoor. Ik wens door een parvenue als jij niet aangesproken te worden. Stort je mentale afval maar ergens anders over de schutting. Herinner jij je Theo van Gogh nog? Je bent een lafaard en bedekt een groot kwaad in onze samenleving. Ik kots op jouw soort. Blijf uit mijn buurt.

bottehond | 25-05-06 | 17:57

@HerNihilist .. in die bewoordingen niet nee ..

Draaitafel Demagoog | 25-05-06 | 17:56

@crixus
Zolang het meerendeel van de goegemeente met vochtige ogen en een vragende blik, de destructieve woorden "Ik heb toch niets te verbergen" prevelt, zal de ernst van dit soort wetgeving nooit doordringen. Ook de burger heeft zijn horizon vrij dichtbij liggen.

CoJoNes | 25-05-06 | 17:56

@crixus,
hoe zou je van dit punt een brede discussie kunnen maken? Want dat zoiets belangrijk is, dat is wel duidelijk.

fuckje | 25-05-06 | 17:55

Voor de lobbyisten onder ons, voor Balkenende, sms "OVERRULE NL"
Uiteraard valt dat niet onder het salaris.

zeemeeuw | 25-05-06 | 17:53

@HerNihilist 25-05-06 @ 17:43:
Vreemd dat dat collectieve bewustzijn er wel opeens lijkt te zijn als uitkomt dat een politica en parlementslid in het verleden heeft gejokt.
Politici die liegen? Goh! Is er al een wet die haar soort van gejok voor de toekomst moet voorkomen? Ja. Wat is het probleem voor het parlement dan nog? Tsja... geen idee, maar het collectieve bewustzijn lijkt het wel te weten.
Het probleem van deze wet en de risico's voor de bevolking voor de toekomst zijn vele malen groter, maar hier wordt niet duizendvoudig op gereaguurd. Komt natuurlijk ook omdat de helft van de GS lezers op vakantie is met de patatkraam achter de Astra 1.4 en de andere helft naar de kermis is, maar toch...
Vind ik wel vreemd.

crixus | 25-05-06 | 17:51

"regels zijn regels"

Juridische samensmelting van wet met moraal, wanneer was dat ook al weer?

HerNihilist | 25-05-06 | 17:50

"VMBO.NL is waarschijnlijk een christen. Die zijn gewend aan een slaafse slachtofferhouding.
blikjegrolsch 25-05-06 @ 17:18"

Wat krijgen we nou. Ik word ineens voor christen uitgemaakt WTF.

vmbo.nl | 25-05-06 | 17:49

@ bottehond 17:29
Eerst, we zijn nooit vrij geweest. Je zegt immers zelf: Vrijheid is absoluut. Niemand is vrij geweest om te doen wat hij/zij wou, bijvoorbeeld in het verkeer, diefstal, moord, verkrachting enz.
Ten tweede, vrijheid wordt niet alleen ingeleverd onder het motto: "geen aanstoot geven""de boel bij mekaar houden" of "jezus mag van mij óók niet bespot worden", maar ook onder het mom van: "regels zijn regels", "moslims moeten dood", en "we worden bedreigd door de Hofstadgroep".
Als laatste: als je kijkt naar de overheid, dan heeft ze juist maatregelen genomen om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen over allochtonen, terwijl ze de allochtone bevolking juist de mond probeert te snoeren. Radicale imams worden het land uitgezet, niet vanwege hun daden, maar om wat ze roepen, wat ze vinden. Dit niet als een waardeoordeel, maar als een constatering. Tegelijkertijd vergroot de overheid haar macht om meer te weten te komen over de meningen van allerlei mensen. Er wordt gepraat over mensen het paspoort af nemen, meningen worden al verboden, en er worden mensen vanwege hun mening het land uitgezet. Jij slaapt nog lekker? Geniet er maar van, zo lang je nog de juiste mening hebt.

King of controversy | 25-05-06 | 17:46

@ Wim Heitinga @ 17:39
Den aep is uyt den mouw: Wim is blijven hangen in de 80's!

Maagzuur | 25-05-06 | 17:46

crixus 25-05-06 @ 17:2

Het collectief bewustzijn is er niet, ook Orwell lezen volstaat hier zelfs niet.
Men moet eerst bepaalde wetgeving zelf aan den lijve hebben meegemaakt om vervolgens al te laat tot de conclusie te komen dat het zo toch niet kan.

HerNihilist | 25-05-06 | 17:43

@bottehond 25-05-06 @ 17:29
Hoezo mag jij niets meer zeggen tegenwoordig?
Ik lees hier anders vaak genoeg de meest walgelijke meningen.
In de jaren 80 werd je voor heel wat minder veroordeeld.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 17:39

@botte
je spreekt jezelf nogal tegen, vind je niet? De wetgeving is er toch juist om er voor te zorgen dat de mensen die in "ons" bed slapen er niet ook nog eens in gaan schijten. Probleem is, dat er een algeheel verbod op schijten is afgekondigd.

CoJoNes | 25-05-06 | 17:37

"0031 en waar het voor staat glipt ons door de vingers."
@Bottehond 17:29
.
En tegen de tijd dat 'het' door onze vingers geglipt is keren de maatregelen die er nu voor onze veiligheid genomen worden zich tegen ons.

Barbapoeppa | 25-05-06 | 17:36

Draaitafel Demagoog 25-05-06 @ 17:16

Wist u nog niet van het bestaan van de nietsdag en de 0-daagse week?

HerNihilist | 25-05-06 | 17:35

@bottehond 25-05-06 @ 17:29:
*Geeft een grote schaal met hondekoekjes en een kom vol vers bier*

crixus | 25-05-06 | 17:34

@ Cojones

De balans is natuurlijk wel een hele lastige. De roep om daadkracht (zie ook de bijdrage van Barbapoepa) vanuit de samenleving is sterk. Als het gaat om baardmannen in witte gewaden kun je hier op GS voldoende roep om niet democratische middelen vinden. Idd het verkeerde kleurtje kan je achter het gaas helpen (Zie de wat geel getinten in Amerika tijdens WOII)
De overheid kan het nooit goed doen (da´s ook hun lot), maar ik ben bang dat je wel gelijk hebt met de wet in strijd met zichzelf.

haasje over | 25-05-06 | 17:33

@blawablawa vergeet je dan voor het eten niet nét te doen alsof je bidt?

Shareholder | 25-05-06 | 17:31

Maagzuur 25-05-06 @ 17:18

Met dank aan @ stupor mundi @ 16:57.
Inderdaad, van al het dilettantisme dat je
hier overkomt krijg je vaak spontaan
maagzuur.

uithetoosten | 25-05-06 | 17:30

Mij persoonlijk kan dit soort maatregelen mij s nachts niet wakker houden. Veel erger is het verlies aan vrijheid van expressie... ooit waren we het land waar "alles"kon en je "alles" kon zeggen. Daarmee oogstten we bewondering van velen. Nu houden we onze mond over zaken die we vroeger juist head on aan de kaak zouden stellen. We zijn niet vrij meer, want vrijheid is absoluut. Je kunt ook niet een beetje dood zijn. Dat ben je of je ben thet niet. Idem met vrijheid. Dat er bangerikken, mutlikulturisten en garistenene zijn die die vrijheid al te makkelijk inleveren met argumenten als: "geen aanstoot geven""de boel bij mekaar houden" of "jezus mag van mij óók niet bespot worden"maakt de discussie troebel. We hebben collectief ingebonden voor de dreiging van een bende barbaren. De oogst: een tot op het bot verdeelde autochtone bevolking en "gasten" die in ons bed slapen omdat ze daar toevallig zin in hebben en weten dat "wij" er toch niets tegen in durven brengen. 0031-ers slapen voortaan wel op de bank en over een tijdje in het kolenhok. Wie dit nu nog niet ziet heeft zitten slapen of is ziende blind. Of wil gewoon zijn oude vertrouwde leventje verderleven. 0031 en waar het voor staat glipt ons door de vingers. En dat is veel ingrijpender dan een paar maatregelen die geen van de reaguurders ooit 1 milimeter levensruimte zal ontnemen.

bottehond | 25-05-06 | 17:29

@ blawablawa @ 17:18
Goed idee voor als de Imam in Het Torentje (pardon, het moet nog even wennen: Het Minaretje) zit: Recht op Vrije Meningsuiting Zonder Tegenspraak.

Maagzuur | 25-05-06 | 17:28

Ach, ik vind het overheidsidee "we schaffen de maatschappij af voordat de moslimextremisten hem afschaffen" wel tyipsch overheid eerlijk gezegd. Ongeveer hetzelfde als: we halen de herdenkingskransen gewoon na zonsondergang binnen.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:28

Zo! En straks eerst maar eens Rita 'Regels zijn Regels' Verdonk minister president maken.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-06 | 17:27

@blikjegrolsch 25-05-06 @ 17:20:
Nou, het allerergste is dat een meerderheid van de bevolking absoluut niet wordt voorgelicht over wat dergelijke wetgeving betekent, laat staan dat ze geinformeerd worden over de invoering ervan. Dat zou een taak voor Zembla of Nova moeten zijn, maar die houden zich liever bezig met Ayaan Hirsi Ali, of andere incidentele individuele gevallen. Dat is pas schandalig.

Het is schandalig dat de mensen niet eens weten wat ze over zich heen afroepen met hun roep om "Regels zijn Regels", "zero-tolerance" en angst voor terrorisme bullshit. De kans om door terrorisme om het leven te komen is vele honderdduizenden malen kleiner dan in een vakantiebus naat Salou of Lloret de Mar, maar in plaats van een strakke wetgeving en controle op het rijtijden besluit wil men liever draconische anti-terrorisme wetgeving waarvan de toekomstige ellende niet is te overzien.

crixus | 25-05-06 | 17:27

ja om nou op adviezen in te gaan van iemand die zichzelf paranoia noemt zie ik ook Hoxha nog niet doen.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:26

@blikjegrolsch
het meest verontrustend is misschien wel, dat zelfs de overheid niet in de gaten heeft dat ze wetten doorvoert die een terroristisch oogmerk hebben, volgens haar eigen definitie.
Het is bizar dat een wet kan worden ingevoerd die in strijd is met zichzelf. Dat is nl. wat hier gebeurt.

CoJoNes | 25-05-06 | 17:25

Ho! De door het staatsgas verwarmde staatspiepers zijn weer gaar. Ik moet er weer vandoor. Bovendien... als ik niet om half zes aan tafel zit zou de overheid er nog iets van kunnen gaan denken.

blawablawa | 25-05-06 | 17:25

@Maagzuur 25-05-06 @ 17:18
Tuurlijk wel! Vrijheid van meningsuiting is immers het RECHT om iedereen te verplichten urenlang naar je oeverloze kroegpraat te laten luisteren en te weigeren om anderen iets terug te laten zeggen.

blawablawa | 25-05-06 | 17:23

Hoxha, dit is allemaal oud nieuws, waar was Geenstijl toen Remkes en Donner deze wetsvoorstellen indiende.

Het verbaasd mij erg dat jij www.netkwesties.nl niet leest of op www.bof.nl kijkt. Zeker gezien het feit dat jij vroeger voor netkwesties hebt geschreven.

paranoia | 25-05-06 | 17:22

@CoJoNes: het allerergste is nog wel dat een meerderheid van de bevolking het volkomen eens is met overheidsterrorisme.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:20

stupor mundi 25-05-06 @ 16:57

Er is geen koers inderdaad, is dat dan weer niet genoeg voor u?
U bent schipper op een zinkend schip, del mondo sanza gente

HerNihilist | 25-05-06 | 17:19

@ stupor mundi @ 16:57
Nou stupor, aan de reacties op je comment te zien, heb je wel een beetje gelijk, dus vooruit maar, ik doe wel even een inhoudelijke duit in het (kerke)zakje. Ies tenslotte Feest vandaag.
Gister was er ook een tenenlikker, die problemen had met webcamsex, dus ik informeer verder, was ie weg. Einde inhoudelijke discussie. Ik vermoed dat jij hier ook alleen even kwam om je drol achter te laten, want de inhoudelijke discussie die je zegt te willen, kun je waarschijnlijk niet aan. En voor het overige is het natuurlijk wel zo: niet iedere drol die jij (of een van je vriendjes) draait, verdient het om uitgespreid besproken te worden.

Maagzuur | 25-05-06 | 17:18

@blikjegrolsch
(wat is er gebeurt, ik ben het met je eens!!)
Ik denk dat in GB ook ernstig meespeelt, dat het 'slechts' een braziliaanse illegal alien was. Ware het een autochtone Brit geweest, denk ik dat daar wel iets meer protest was gekomen. Ik ben het overigens volledig met je eens, dat het overheidsterrorisme hand over hand toe neemt, als een gestaag groeiend gezwel. Lees voor de aardigheid even de definitie van terrorisme in het wetboek van Strafrecht:
-
Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie wederrechtelijk te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen.
-
Hilarisch? Dieptriest?
De overheid is lekker bezig....

CoJoNes | 25-05-06 | 17:18

VMBO.NL is waarschijnlijk een christen. Die zijn gewend aan een slaafse slachtofferhouding.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:18

kortom de nihilisten vieren zondag op donderdag ? maar waar blijft die tsunami nou ? ik moet nog douchen !

Draaitafel Demagoog | 25-05-06 | 17:16

@blikjegrolsch 25-05-06 @ 17:08:
Dat is exact mijn punt. Moeten we dus nu de debielen toestaan wetjes in te voeren die het voor de toekomstige slimmerik mogelijk maakt de staat (hemzelf) totalitaire macht te geven. Dat is wat vmbo.nl niet snapt. Hij voelt zich volkomen veilig in zijn absolute vertrouwen dat de overheid er voor hem is. Dat het overheidsbelang voor nu en de eeuwigheid ook zijn belang is. Hij is bereid zijn burgelijke vrijheden op te geven. Hij is bereid om slaaf te worden uit angst voor... tja, waarvoor eigenlijk?

crixus | 25-05-06 | 17:16

"Alsof de politie willekeurig mensen neerschiet. "
Die Braziliaan droeg wel een bomgordel?
"Maar is dit nu de dagelijkse realiteit"
Heb je het gedroomd dan? En wanneer wordt het wel belangrijk? Na tien doden? 100?
"En de verharding van de misdaad? Meer zorgwekkend lijkt me."
Is ook zorgwekkend. Wat een executerende en onbestrafte politie niet minder zorgwekkend maakt. Honger in de derde wereld overigens ook niet net zo min als uit de lucht vallende vliegtuigen en crashende auto's. Het is alleen geen wedstrijd over wat er het meest zorgwekkend is.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:15

Toen mijn vader opgebaard lag en ik even met hem alleen was, heb ik zijn leren riem gepikt!
Deze riem draag ikzelf nu vol trots!
Alleen als ik doe alsof ik hem afdoe rennen ze de thuis deur al uit!

Neuqende Neger | 25-05-06 | 17:14

@vmbo.nl 17:10
De ene kant van de medaille is de verharding en de verregaande professionalisering van criminele organisaties. Daar moet de overheid maatregelen tegen nemen. De andere kant van de medaille is dat de overheid zich steeds meer gaat bemoeien met de privesfeer van ons allemaal. Dat is nu nog niet zo erg, maar dat kan in de toekomst nog wel vervelend worden. Zo is het ook met de aanpak van het internationale terrorisme. Misschien is het allemaal wel noodzakelijk, maar de neveneffecten kunnen zeer vervelend zijn.

Barbapoeppa | 25-05-06 | 17:14

@blikjegrolsch 25-05-06 @ 17:04
Men heeft in psychologische experimenten in de jaren '60 al laten zien dat men alles vertrouwt met een badge of een witte jas.

blawablawa | 25-05-06 | 17:12

crixus, daar heb je een punt. 25-05-06 @ 17:05

..Whatever | 25-05-06 | 17:12

@ stupor mundi
Speciaal voor jouw inhoudelijk. (dank me op je blote knieen)
Laten we eens aannemen dat deze maatregelen inderdaad genomen worden vanwege onze betrokkenheid bij de oorlog tegen het terrorisme.
Zo'n oorlog gaat voorbij, is tijdelijk. Ik had dan ook graag gezien dat deze maatregelen tijdelijk genomen worden, tot de dreiging is geweken, en dan kunnen ze worden afgeschaft. Daarom, laat deze wetten gelden voor een jaar of twee, en stem er dan opnieuw over. Herhaal dit proces tot het gevaar is geweken, naar de mening van de democratisch gekozen volksvertegenwoordiging. Dan voorkom je dat we over twintig jaar zeggen: Ha die stomme terroristen willen onze democratie afschaffen, nu schaffen we hem lekker zelf af. Dat zal die terroristen leren.
Ik ben er trouwens voorstander van dat veel meer maatregelen op tijdelijke basis worden aangenomen. Laatst kreeg ik te maken met wetgeving die was aangenomen voor het EK voetbal in Nederland. De overheid breidt haar macht steeds verder uit, naar aanleiding van allerlei incidenten. Kan dit nog goed gaan?
Tevreden Stupor mundi? Zo ja antwoordt op de vraag.

King of controversy | 25-05-06 | 17:11

@ blikje grolsch

´t is de combi, zonder die ene slimme is dat miljoen wel te pruimen

haasje over | 25-05-06 | 17:11

vmbo.nl 25-05-06 @ 16:59, hoeveel doden zijn er gevallen in de NL door al de islam terreur?
Doe eens tellen, en dan herhalen.
Mag ik je even herinneren aan de ID plicht, en het aantal bekeuringen resulterend uit die plicht?
Kort houden, daar gaat het om.
Criminelen willen ze niet pakken, die zitten voornamelijk in de politiek namelijk, of goed bevriend.

..Whatever | 25-05-06 | 17:11

Amerika brengt democratie.
Daarom sluit Amerika mensen op on-democratische wijze mensen op in concentratiekampen. Zonder regels, zonder conventies, zonder mensenrechten.
Amerika brengt democratie.
Daarom vliegt Amerika illegaal gevangen naar ondemocratische gebieden om ze daar te martelen.
Amerika brengt democratie.
Daarom mag de Amerikaanse overheid alles doen wat ze wil, zonder enige vrom van controle.
Mooi he, democratie?

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:11

Ook weer zo'n vreemde veronderstelling. Alsof de politie willekeurig mensen neerschiet. Er was inderdaad een geval in Engeland wat een grote blunder bleek te zijn. Maar is dit nu de dagelijkse realiteit? Niet echt. En de verharding van de misdaad? Meer zorgwekkend lijkt me.

vmbo.nl | 25-05-06 | 17:10

1- (vermeende) terorristen
2- georganiseerde misdaad
3- (vermeende) pedofielen
4- 'extremistische' politieke organisaties
5- 'foute' journalistiek
6- 'witte boorden'
7- wetsovertreders
8- 'onaangepasten'
9- politieke tegenstanders
10- niet goedgekeurde organisaties
11- lui die te veel praten
12- jij?

Waarschijnlijk kan onze huidige overheid nog wel redelijk netjes overweg met deze nieuwe bevoegdheden. Maar wie of wat is er de baas in de toekomst?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-06 | 17:08

@blikjegrolsch 25-05-06 @ 17:06
Ja, nog erg nieuw dus. Hij komt nog wel uit zijn schulpje.

blawablawa | 25-05-06 | 17:08

@ Crixus: er zijn alleen heel veel mensen met het IQ van VMBO.NL. Probleem is dat dat soort mensen eenvoudig te manipuleren en te hersenspoelen zijn. Geef ze veiligheid, biedt ze wat garanties en ze liggen aan je voeten. Slim zijn ze niet maar wel groot in aantal.
1.000.000 debielen is ne zo gevaarlijk als 1 slimme leider. Zeker als de slimme leider de debielen leidt.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:08

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:59
Een hele goede psychopaat vermoordt hooguit enkele mensen. Dat valt in het niet bij het aantal doden door de machtsregenten (debielen als Bush) in een quasi-democratie en al helemaal bij het aantal doden uit de totalitaire, informatie controlerende regimes uit het verleden (Duitsland, Rusland, China, etc.)

blawablawa | 25-05-06 | 17:06

Stupor Munid zit hier al weken, en al weken is hij aan het klagen over hoe erg het hier wel niet is.
Ik heb ernstig medelijden met Stupor mundi.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:06

@.. Whatever 25-05-06 @ 17:00:
Die combinatie stelt mij nu juist gerust. Zolang de macht inderdaad bij de debielen, mongolen wereldvreemden, hypocrieten, corrupte en gewoon ongelofelijke eikels ligt mogen ze van mij de macht hebben. Het wordt pas gevaarlijk als er slimmerik pstaat die er mee aan de haal gaat.
Zolang het niveau van de machthebbers uit vmbo.nl bestaat is er niet al te veel te vrezen. Dan is het hooguit hinderlijk.

crixus | 25-05-06 | 17:05

stupor mundi 25-05-06 @ 16:57

Waarvan akte. Doei!!

haasje over | 25-05-06 | 17:05

Ik wist niet dat er een uiteindelijk nut was, maar ja, ik heb dan ook geen levensbeschouwelijke visie.

de dikke man | 25-05-06 | 17:05

Vreemd dat mensen wel willen dat de politie hen tegen moordenaars beschermt maar het prima vinden dat de politie zelf de moordenaar is.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:04

@stupor mundi 25-05-06 @ 16:57
Ik begrijp niet waar je je zo druk over maakt. Dhr Havelaar is zelf de confrontatie aangegaan. Dan kan je zoiets verwachten.
Als je het over hersenloosheid hebt, dan vraag ik je op basis van welke argumenten je concludeert dat de groep die je aanspreekt geen levensbeschouwelijke visie hebben.
Of bedoel je dat het gggristelijk geloof een goede levensbeschowelijke visie is?

large4e4 | 25-05-06 | 17:04

Ah, omdat er "meer mensen doodgaan door criminelen" is het ok dat de politie mensen standrechtelijk executeert. Welnu, als aantallend e maat zijn hoeven we ons nergens zorgen over te maken. Deomcratische principes en zorgen over inrichting van de rechtstaat zijn immers zinloos nietwaar.
Ik vermoed alleen dat u zich echt zorgen gaat maken als uw vrouw of kind het slachtoffer werd van het executiebeleid van de politie. Sterker nog, u kunt zelf het slachtoffer worden. Dat het voorbeel uit het buitenland komt zegt helemaal niets. GB is dezelfde democratei als Nederland. Het gaat er om dat de rechtstaat niet meer bestaat. Ander had ik wel gewoon een voorbeeld uit Chili of Colombia genomen. Dan was het appels met peren geweest. Nu is het slechts een afschrikwekkend voorbeld, en jammer genoeg slechts een waarschuwing voor velen.

blikjegrolsch | 25-05-06 | 17:03

crixus 25-05-06 @ 16:57
Rekeningrijden? Je bent nog niet op de hoogte van het systeem in ontwikkeling dat plaats en snelheid van auto's volgt via tomtom of cellphone? Wegenbelasting, verkeerscontrole en persontracking in een!

gevallenverstand | 25-05-06 | 17:02

@ crixus 25-05-06 @ 16:57

En dit is een bedreiging omdat? Denk je echt dat hier een masterplan achter zit om iedereen in de gaten te houden? Zelfs bij de overheid hebben ze wel wat beters te doen.

vmbo.nl | 25-05-06 | 17:02

@ stupor mundi @ 16:57
Ah, een nieuwe tenenlikker!

Maagzuur | 25-05-06 | 17:02

stupor mundi 25-05-06 @ 16:57
Bedankt voor je bijdrage.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 17:01

@stupor mundi 25-05-06 @ 16:57
Hallo newbie, welkom op GS!

blawablawa | 25-05-06 | 17:01

@Brusselmans 25-05-06 @ 16:53
oh, nou bedankt voor de info.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 17:00

Wel de macht op één plek is niet beangstigend blikjegrolsch.
Dat die macht uit debielen, mongolen, wereldvreemden, hypocrieten, corrupte en gewoon ongelofelijke eikels bestaat wel.

..Whatever | 25-05-06 | 17:00

Meer mensen gaan dood door criminelen waarvoor dit soort wetten bedacht zijn dan door de politie hoor. Opvallend ook dat je je voorbeeld van slachtoffers van de politie maar in het buitenland moet zoeken.

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:59

@Stupor Munid: Fijn. Onze gratis tip: ga weg en kom niet meer terug op dit kutlog. Jij blij wij blij.
DAAAHAAAG!

blikjegrolsch | 25-05-06 | 16:59

@large4e4 25-05-06 @ 16:53
en.wikipedia.org/wiki/Plutocracy
Omdat men dom genoeg is om zich te laten uitbuiten achter de lopende band en in het aspergeveld en men ook dom gehouden moet worden.

blawablawa | 25-05-06 | 16:59

Het valt wel op dat zodra fuckje een beetje kritiek krijgt hij de benen neemt.
Komop kleine fuck, beantwoord de vraag nu eens van haasje over 25-05-06 @ 15:52.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 16:58

even off topic
Ik wil even zeggen dat ik GeenStijl eigenlijk de kneuzensite van het jaar vind; het voeren van een inhoudelijke discussie over bepaalde onderwerpen is er niet meer bij. Ja, het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om grapjes te blijven maken. Het afzeiken van mnr. Hazelaar gisteren viel echter niet meer onder het kopje "grappig". Het was eerder een diepdroevige uiting van de hersenloosheid van veel reaguurders op deze weblog. Ik heb gisteren dan ook niet gereageerd omdat redelijke argumenten er bij jullie toch niet toe doen. Het is alsof je staat te lullen tegen een boerderij vol ezels.
Ook wil ik nog even zeggen dat een groep personen zonder vaste levensbeschouwelijke visie als jullie, nooit een vaste koers kan varen omdat er geen koers is. Dat is wel jammer omdat het uiteindelijke nut van dit weblog dan geheel nihil is.

Groetsjes

stupor mundi | 25-05-06 | 16:57

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:47:
Niemand beweert het, inderdaad. Dat is het geniepige. Onder het mom van allerlei andere argumenten worden wetten en regels ingevoerd die de overheid WEL daartoe in staat stellen.
Rekeningrijden? Kastje in de auto. De overheid weet wanneer u waar reed.
Persoonlijke OV-chipkaart. Handig, hoef je nooit meer een strippenkaart te kopen, geen rijen bij het loket. De overheid weet wel wanneer u waar in de trein of bus zat. Wie beheert die gegevens? Wie controleert die databases?
Ik zou het niet weten. De AIVD mag er ongetwijfeld aankomen strakjes.
Maar als iedereen maar gelijk en veilig is nietwaar? Regels zijn regels.

(Het DDR volklied: Die Gedanken sind frei... - en dat was inderdaad dan ook het enige. De gedachten, maar schrijf ze niet op! U wordt gecontroleerd. Spreek ze niet uit! U wordt getapt. Voer ze niet uit! U staat op de film.)

crixus | 25-05-06 | 16:57

@ Wim Heitinga @ 16:52
Een Zeer Geheime Dienst uit een Zonnestelsel Ver Hiervandaan.

Maagzuur | 25-05-06 | 16:56

Heeft u al eens nagedacht over het volgende: In Engeland wordt een onschuldige met vijf holle kogels door zijn kop geschoten door de politie. Het was een volstrekt willekeurige metroreiziger. U had het kunnen zijn.
De mannen die schoten gaan vrijuit.
De commissaris die opdracht gaf zit er nog steeds.
De premier is geen haar gekrenkt.
Burgerprotest bleef uit.
De wet die dit mogelijk maakte blijft van kracht.
Het was "OK" dat de politie, de enige macht die gelegaliseerd met wapens mag lopen, zomaar iemand executeerde.
Is dat niet beangstigend?
Is er dan niemand die dat ziet?
Maar straks lopen we wel weer een witte mars voor een onbekende zinloos geweldsdode...

blikjegrolsch | 25-05-06 | 16:55

>There has been little protest about the loss of civil liberties from such laws in the Netherlands

De meerderheid van de nederlanders is nihilistisch, waaronder ondergetekende, men heeft geen geloof in vrijheid. Voor een zinloze zaak strijdt men niet.

>where trust in government is traditionally strong
Deze conclusie geldt allleen voor de conservatieve christenen en socialisten
Voor de rest van de bevolking is fatalisme het juiste woord

HerNihilist | 25-05-06 | 16:54

@blawablawa 25-05-06 @ 16:51
Ok dan zijn het de rijken die bepalen, heb je ergens wel gelijk in. Money makes the world go round.
En welke criteria gebruiken ze of is dat slechts ook willekeur of hoe de wind waait?

large4e4 | 25-05-06 | 16:53

ZE, Wim, ZE!!!!

Brusselmans | 25-05-06 | 16:53

LOL @ Brusselmans 16:47
Niets is toeval... ;)
@ Gravin v Kippenbouth
Waar wacht je nog op, ga je schuttersputje decoreren.
@ uithetoosten
Dat laatste zullen we nog wel eens zien.

King of controversy | 25-05-06 | 16:52

@Brusselmans 25-05-06 @ 16:51
Wie zou er dan achter mij aanzitten, beste patatvretert?

Wim Heitinga | 25-05-06 | 16:52

@uithetoosten
We hebben de boodschap doorgekregen, svp uit de herhalingsmode komen.

large4e4 | 25-05-06 | 16:52

@large4e4 25-05-06 @ 16:49
Dat heb ik al een paar posts eerder geschreven. Dat zijn de mensen met kapitaal.

blawablawa | 25-05-06 | 16:51

Nee Wim, alleen maar omdat jij paranoide bent, wil dat nog niet zeggen dat ze niet achter je aan zitten.

Brusselmans | 25-05-06 | 16:51

De eerste die in me privé rommel zit te neuzen, sjop ik de kop van zijn romp.
Mocht ik er notie van krijgen.
De tweede ook.
Anyway, het gaat prima met die witte duif, om het even leg je haar direct om.

..Whatever | 25-05-06 | 16:50

King of controversy 25-05-06 @ 16:44

Hij die twee gezichten draagt onder één hoed wordt nooit dik
en kan ook geen wedstrijd winnen.

uithetoosten | 25-05-06 | 16:50

King of controversy 25-05-06 @ 16:44

Hij die twee gezichten draagt onder één hoed wordt nooit dik
en kan ook geen wedstrijd winnen.

uithetoosten | 25-05-06 | 16:49

@ blawablawa 25-05-06 @ 16:43
En wie bepaalt wat de goede zaak is. Welk criteria gelden hiervoor?

large4e4 | 25-05-06 | 16:49

King of controversy 25-05-06 @ 16:44

Hij die twee gezichten draagt onder één hoed wordt nooit dik
en kan ook geen wedstrijd winnen.

uithetoosten | 25-05-06 | 16:48

@ King of controversy 25-05-06 @ 16:38
Zodra Abou Jahjah hier een partij begint ontstaat er oorlog.
Die komt er trouwens toch.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 16:47

King of Controversy -->> Censor Forky Voting

Kiezersbedrog!!!

Brusselmans | 25-05-06 | 16:47

@ crixus 25-05-06 @ 16:39
Niemand beweerd ook dat de overheid van iedereen moet weten waar hij is en wanneer. Een ander verhaal wordt het echter wanneer criminelen vrij spel krijgen omdat de politie niet in mag grijpen.

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:47

@ blawablawa @ 16:43
Om vast te stellen dat je inderdaad niets te verbergen hebt, natuurlijk. Je kunt nu eenmaal niet zelf je eigen verklaring van goed gedrag afgeven.

Maagzuur | 25-05-06 | 16:47

Jaja mensen, dit is de paniekstaat der polizei zoals die ons te wachten staat. U heeft het zelf gewild: als het woord moslim valt bent u per direct bereid alles op te geven. Immers, "ik heb niets te verbergen". Nee, nu niet.
Maar dankzij deze "anti-terrorisme" wetten wordt het wel mogelijk u op te pakken zonder enige verdenking. De wetten gelden namelijk voor iedereen, er staat niet bij: geldt alleen voor mannen met baard en wit gewaad. (Zegt de Guilford 4 u iets? Kijkt u eens naar "in the name of the father". Ook u kunt 15 jaar zitten wegens "terrorisme".)
Wellicht heeft de belastingdienst nog een appeltje met u te schillen, schrijft u iets te vaak boze brieven naar een wethouder, bent u systematisch aan het klagen over Europa of stapelen de verkeersboetes zich torenhoog op. Dan kan justitie u zomaar afluisteren. Ze mogen uw huis doorzoeken zonder zware verdenking. Ze kunnen u zonder opgaaf van reden oppakken en twee weken vasthouden. "Verhoren" op z'n Zaans, zonder advocaat en zonder telefoontje. Sterker nog, ze mogen u vasthouden en aanklagen ZONDER dat de bewijslast openbaar gemaakt hoeft te worden. Dat er sprake zou moeten zijn van terrorisme maakt niets uit als er toch niets openbaar gemaakt hoeft te worden. oppakken zonde rhet openbaren van bewijslast is exact gelijk aan een politiemacht die willekeurige mensen oppakt. Het kenmerk van de deomcratie is dat de rechterlijke macht gecontroleerd kan worden. Op het moment dat u dat opgaf, bestond de democratie niet meer.
Misschien bent u morgen het slachtoffer van een set-up. Tipt uw xenofobe buurman uw Thaise vrouw (die al 20 jaar met u getrouwd is) bij de AIVD als "staatsgevaarlijk" en verdwijnt ze twee weken achter slot en grendel. Zonder aanklacht.
U had niets te verbergen zei u? Lieg toch niet mens.
Maar u moet gelukkig zijn, want dit is die gewenste veiligheid waar u zo lang van droomde.
Toen de eerste camera's kwamen zei u niets. Veilig dacht u. Toen de eerste burgers ongevraagd gefouilleerd werden zei u niets. Veilig dacht u. Toen kwam de ID-wet. Inmiddels verdwijnen er vaders en kinderen uren in de cel omdat ze hun pas vergeten zijn. U zegt niets, want veilig.
Langzaam krimpt de rechtstaat en u houdt weer uw mond. IS veilig. U heeft niets te verliezen, droomt u.
Journalisten wordt DNA afgenomen en worden afgeluisterd door de AIVD. U zegt niets. De AIVD is namelijk ook tegen die nare moslims dus uw vriend.
Vreemd dat u nog niets zegt. Zegt u wel wat als de politie straks binnenkomt om uw boekenkast te inspecteren?
Trekt u wel uw mond open als de buren worden afgevoerd?
En trekt u wel aan de bel als ook in Nederland de eerste onschuldige Braziliaan door de politie door zn kop wordt geschoten? Let u wel op? De standrechtelijke executies zijn al begonnen hoor.
Maar ach, waarom zou u leren van fouten. Immers: het zal u wel niet gebeuren.
Welterusten hoor. En droom maar fijn van de moslimfundamentalisten, die fijne zondebok. En vergeet bij het wakker worden niet: het begint altijd met een zondebok...

blikjegrolsch | 25-05-06 | 16:46

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:43
Wat interesseert mij een camera op het station nu? Ik wil camera's bij jou in de huis- en slaapkamer. En ga niet moeilijk zitten doen dat dat nergens voor nodig is, want ik vind het wel nodig. Of heb je iets te verbergen?

blawablawa | 25-05-06 | 16:45

@ uithetoosten 16:41
F*ck, dat je dat nog weet.
[uitlul modus]
Maxima heeft natuurlijk al een schotel, dus die heeft er geen last van. Datzelfde geld voor onze Marokkaanse medemens. En er valt me nu een geweldig integratie-idee in... ;)
[/uitlul modus]

King of controversy | 25-05-06 | 16:44

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:36
Als ze het alleen voor de goede zaak gaan gebruiken, dan vraag ik me af waarom ze van iedereen de gegevens willen hebben. Waarom hebben ze de behoefte om ook volledig de controle te hebben over de informatie van mensen die niets te verbergen hebben (zoals jij en ik)?

blawablawa | 25-05-06 | 16:43

Ja want camera's ophangen doen ze alleen voor de fun. Heeft echt niks te maken met aantal misdrijven op de stations waar camera's geplaatst worden.

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:43

King of controversy 25-05-06 @ 16:18

Dat kan een fanatieke monarchist Maxima toch niet aandoen?

uithetoosten | 25-05-06 | 16:41

Wim Heitinga -->> Ing. White Aim

Wanneer zullen de rassenrellen aanvangen op GS?

Brusselmans | 25-05-06 | 16:41

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:31:
De overheid komt je deur ook niet binnenstormen maar maakt je gek met brieven in blauwe of andere enveloppen, conflicterende regels van instanties, van het kastje naar de muur sturen.
Veiligheid en gelijkheid dus... Dus als iedereen iedereen maar controleert en de machtige overheid van iedereen weet waar hij is, wanneer hij ergens is en wat hij doet dan is iedereen gelijk en iedereen veilig. Dat is al eens geprobeerd in een regio even voorbij Helmstedt. Dat was geen onverdeeld succes.

crixus | 25-05-06 | 16:39

@vmbo.nl 16:36
De rebellen van vandaag kunnen de overheid van morgen zijn.

Barbapoeppa | 25-05-06 | 16:38

@ vmbo.nl
Deze overheid voorlopig nog niet...
Maar morgen begint Abou Jahjah een partij, en wint de verkiezingen in 2007. Dat moet je toch een rustgevend gevoel geven, dat meneer Jahjah over al jouw gegevens beschikt, nietwaar?

King of controversy | 25-05-06 | 16:38

JP maakt alles alvast netjes in orde voor de eerste Imam in Het Torentje, dat dan natuurlijk Het Minaretje gaat heten.

Maagzuur | 25-05-06 | 16:38

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:36
Ik stel voor bij jou thuis alvast een paar camera's op te hangen. En nu niet spastisch gaan doen. Je hebt immers niets te verbergen.

blawablawa | 25-05-06 | 16:38

Wim Heitinga 25-05-06 @ 16:33
Tja, dan rijst de vraag wie van jullie het meest zinnigs zegt. En ook op dit gegeven zou er een poll kunnen komen. Ik denk toch dat het aantal pro-stemmers niet ten gunste van jou zou zijn.

Mexicano | 25-05-06 | 16:37

Dus de overheid is uit op genocide?

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:36

@ vmbo.nl 16:31
In 1920 had je ook niets te vrezen van de overheid, die keurig registreerde of je Joods was.
Ik wou graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van m'n 50ste Godwin Award.

King of controversy | 25-05-06 | 16:34

@Mexicano 25-05-06 @ 16:28
fuckje is niet te paaien, en dat probeer ik ook niet te doen.
Maar zodra de kleine fuck iets zinnigs zegt mag dat best gezegd worden, niet?

Wim Heitinga | 25-05-06 | 16:33

Inderdaad regels zijn regels. Niet echt vreemd ook dat die worden nageleefd.
Waar ligt de grens? Inderdaad bij veiligheid en gelijkheid. Voor alsnog heb je in Nederland veel meer te vrezen van criminelen dan van de overheid die zomaar op huisbezoek komt, dus een beter opsporingsbeleid lijkt mij een goede zaak.

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:31

blawablawa 25-05-06 @ 16:26
LOL

Mexicano | 25-05-06 | 16:30

Boeie. M'n vriendje is lekker toch machtiger dan de Staat der N.
*
het breezahtje van

Maagzuur | 25-05-06 | 16:29

Wim Heitinga 25-05-06 @ 16:24
Die staan taaltechnisch op de juiste plaats. Gaat het een beetje met de cursus nederlandse taal? Als je vragen hebt met betrekking tot de grammatica, stel ze gerust.
Oja, waarom probeer je steeds fuckje te paaien met vriendelijke woorden? Ik denk niet dat jullie ooit vrienden zullen worden.
Is natuurlijk verklaarbaar met al jouw onzinnige postings en van elke werkelijkheid gespeende topics op jouw weblog.

Mexicano | 25-05-06 | 16:28

UBERLOL@Brusselmans

CoJoNes | 25-05-06 | 16:27

En op Rop Gonggrijp is niet voor niets een anagram voor Go P.P.Goring Jr.

Een voorproefje op wat ons te wachten staat. Het duizendjarige rijk zeg ik U!!

Brusselmans | 25-05-06 | 16:26

Ik heb het al verbeterd voor mexicano:
.
@redactie Geen Stijl
Ik stel een nieuwe poll voor:
Wie of wat is op dit moment het gevaarlijkst ?
1. Tsunami
2. wim heitinga
3. Fuckje
4. Osama Bin Laden

blawablawa | 25-05-06 | 16:26

@Mexicano 25-05-06 @ 16:17
Graag hoofdletters gebruiken, taalfreak.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 16:24

@vmbo.nl 25-05-06 @ 16:17:
Waar houdt het één op en begint de ander?
In welke categorie valt de treincoducteur die een oud-strijder beboet met een verkeerd kaartje? Zero-tolerance nietwaar? Beleid is beleid, regels zijn regels, befehl ist befehl, gelijke monikken gelijke kappen, niet links niet rechts maar recht door zee. Dat willen we met z'n allen.
Maar waar houdt dat op? Wie beplaat die grens? Bromsnor in het blauw met MAVO diploma? Nee, die zitten op het bureau, zelfs die zijn te hoog. De stadwachten en hulpagenten die hun VMBO niet hebben afgemaakt gaan de regels op straat handhaven.
Moeten we daar blij mee zijn?

crixus | 25-05-06 | 16:23

*zet "We all live and die" nog maar eens op*

CoJoNes | 25-05-06 | 16:19

@brrkah 25-05-06 @ 16:11
[x-men mode on] Zou de Astra sateliet niet een ingebouwde mega-laser-beamer hebben om alle schotels met een druk op de knop te vernietigen? [x-men mode off]

CoJoNes | 25-05-06 | 16:18

@ brrkah
Daarom is de timing zo belangrijk. Het moet op een tijdstip zijn dat men geen schotel kan kopen, terwijl men daar toch dringend behoefte aan heeft (ik hoop dan ook dat Nederland de finale haalt tegen de Duitsers, en penalty's mag gaan nemen). Dan vervolgens de meute wijsmaken dat Balkie gewoon wel TV heeft, en heel Nederland rukt op naar het binnenhof. Klaar.

King of controversy | 25-05-06 | 16:18

@redactie geenstijl
Ik stel een nieuwe poll voor:
Wie of wat is op dit moment het gevaarlijkst ?
1. tsunami
2. wim heitinga
3. fuckje
4. osama bin laden

Mexicano | 25-05-06 | 16:17

Osama bestaat niet. Het is een 3D animatie gemaakt door de Amerikanen.

doskabouter | 25-05-06 | 16:17

*pleurt Soylent Green in de dvd spelert*

vander F | 25-05-06 | 16:17

Ach jee, we hebben heuze verzetshelden in ons midden.
Helaas gebruikt het gewone volk minder geestverruimende middelen en mist daardoor de causale verbanden tussen terrorismebestrijding en de vorming van een politiestaat.

vmbo.nl | 25-05-06 | 16:17

@Lachende Scheerkwast 25-05-06 @ 16:12
Waar slaat dat nou weer op? Punt is?

blawablawa | 25-05-06 | 16:16

brrkah @ 16.01
Vergeet de meubelboulevards niet, meneer van 't Hek.

Fryslan @ 16.04
Ik was al begonnen.
* hoort fuckje om meer smeken *

monfer | 25-05-06 | 16:16

* Trekt fahrenheit 451 maar weer eens uit de kast*

vander F | 25-05-06 | 16:16

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Lachende Scheerkwast | 25-05-06 | 16:12

@King
Ook de spontane volksopstand die jouw actie wil ontketenen, wordt snel geblust door de schotelboeren van Mediamarkt en co.

brrkah | 25-05-06 | 16:11

Even een schepje er bovenop voor alle paranoide reaguurders die gisteravond voetbal op Talpa keken en niet naar StaatsTV 1:
reporter.kro.nl/uitzendingen/2006/2006...

*Pakt 1984 van Orwell nog eens uit de kast... en pleurt Brazil van Terry Gilliam nog eens in de dvd-spelert*

crixus | 25-05-06 | 16:10

LOL@king
Pak al de rechten en vrijheden van paupers af en er gebeurt niks maar kom niet aan bier, TV en voetbal.

Rechtse_Rukker | 25-05-06 | 16:09

@vmbo.nl 25-05-06 @ 15:23
Kritiek op?! Geen Stijl IS de spreekbuis van de overheid.

blawablawa | 25-05-06 | 16:09

@ brrkah 16:01
Wie doet er mee om tijdens de wedstrijd Nederland-Argentinie, de Hilversumse zendmast op te blazen? Voor Volk Vrijheid en Democratie!

King of controversy | 25-05-06 | 16:05

@Monfer

Ik heb hier nog weleen paar liggen je mag uitzoeken

Fryslan123454321 | 25-05-06 | 16:04

Het nederlandsche gepeupel pikt alles, zolang de beertenders maar betaalbaar blijven, er koopzondagen zijn en oranje tenminste één wedstrijd wint tijdens het WK.

brrkah | 25-05-06 | 16:01

@fuckje
Heb je hulp nodig of ga je zelf nog de vraag van haasje over 25-05-06 @ 15:52 beantwoorden?

Wim Heitinga | 25-05-06 | 16:01

*begeleidt fokje naar de brandstapel*
fokje, besef je wel, dat we deze verregaande maatregelen mede te danken hebben aan angstige geindoctrineerde schaapies zoals jij?

MAXIMO | 25-05-06 | 16:01

> haasje over 25-05-06 @ 15:52
> wat is de norm precies van aangepast gedrag en wie bepaalt dat?
.
De norm wordt naar believen bepaald door en voor de mensen die daar het meeste voordeel uithalen. Dat zijn altijd mensen met kapitaal. Mensen als fuckje hebben hier ook niets over te zeggen. Ze volgen gewoon de cultuur die voor ze wordt bepaald. En door schuldgevoelens, incest en cognitieve dissonantie zijn ze vaak roomser dan de paus.

blawablawa | 25-05-06 | 15:59

@sammy
Sorry, ik liet me gaan. Het is het weer hè? En die onzekerheid omtrent de dag van morgen. Die tsunami is natuurlijk geen katenpis.

CoJoNes | 25-05-06 | 15:58

@ fuckje 15:27
Da's leuke retoriek, zelfs Wim vindt het mooi. Nu de vervolgvraag: wat is de norm precies van aangepast gedrag en wie bepaalt dat?
Ik durf de stelling wel aan dat een ruime meerderheid van het nederlandsche stemvee jouw bijdragen op dit logje als onaangepast gedrag zal willen kwalificeren en daar dan ook wel sancties aan zou willen en kunnen koppelen. Dat zal wel weer niet geheel jouw bedoeling zijn, dus..

haasje over | 25-05-06 | 15:52

*Gaat eens even testen hoe goed die nieuwe maatregelen werken*
Ik ga morgen om 23:00 een tank jatten bij de dichtsbijzijnde kazerne. Daarmee ga ik vervolgens naar Den Haag rijden, om het kabinet af te zetten.
*gaat chips eten, en afwachten*

King of controversy | 25-05-06 | 15:49

gaatnat 25-05-06 @ 15:36 nee maar wel van ipv6 bedoel je dat?
En verder zal me het een zorg, hoe meer conspiracy, hoe meer sensatie en hoe meer kijkcijferts/hits en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait in de wereld. Waarom denk je dat die John Kerry niet gekozen is, omdat het een saaie acteur is tot op het bot, mensen willen hem niet zien op tv, mensen willen actie, drama, humor en sensatie. Welkom in het 2de millennium zoon.
Kratje fris er bij en klaar.

LoL @ Sévèke | 25-05-06 | 15:48

@fuckje ... oorzakelijk verband ? of zit je gewoon weer over je clitje te glijen met je natte vinger ? get real ! het is wat het is ... zeker nog nooit kinderen opgevoed !

Draaitafel Demagoog | 25-05-06 | 15:48

Het valt me steeds meer op dat de hersenloze vmbo'er, het voetvolk, gepeupel, de paupers, debielen de praatjes van Bush geloven en de gevolgen van deze 'zetten' niet in zien.
Dat is ook voorbehouden aan de ontwikkelde medemens. Maar hou dan alsjeblieft je muil dicht als je het gaat over de zwaar bevochten vrijheden hebt van de westerse democratie want daar snap je de ballen niet van.

Rechtse_Rukker | 25-05-06 | 15:46

Yes! Eindelijk worden wij langzaam maar zeker een politiestaat. Ik was al bang dat we niet braaf achter de Amerikanen aan zouden lopen. Balkie wil natuurlijk wel kunnen blijven knikkeren met de grote jongens...

Haaimans | 25-05-06 | 15:43

fuckje @ 15.27
* gaat op zoek naar flinke zweep voor fuckje *

monfer | 25-05-06 | 15:42

@Gravin v Kippenbouth,
nee, jij dan? Ik vond mijn reactie nogal nuchter en realistisch.

fuckje | 25-05-06 | 15:42

@ fuckje 25-05-06 @ 15:27
Heb je aan de borrel gezeten of zo?

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 15:40

tripwire @ 15.30
"deze aanslag werd mogelijk gemaakt door Osama"
moehahaha

monfer | 25-05-06 | 15:37

@LoL @ Sévèke 25-05-06 @ 15:31
al eens gehoord van internet 2?
dan heb je die filmpjes ook niet meer.
overigens is deel3 van power of nightmares wel een mooi voorbeeld over onze paranoia omtrent terrorisme.

gaatnat | 25-05-06 | 15:36

@blawablawa 25-05-06 @ 15:29

*steekt hand ook niet op*
*leest alleen GS; bij gebrek aan bezigheden buitenshuis, zoals werk, komt hij nooit in het OV en raakt zodoende niet in het bezit van een Spits*

bestestuurman | 25-05-06 | 15:35

Dit is oud nieuws.
Ook vroeger werd er gespioneerd bij het leven, alleen nu gaat het dankzij de moderne technologie niet alleen veel efficienter, maar ook veel geniepiger.
Het nare is dat je er totaal geen vat op hebt. Je weet niet wie, wat of waar iemand iets van jou wil weten. Dat maakt het buitengewoon onaangenaam.

Gravin v Kippenbouth | 25-05-06 | 15:35

@blawablawa 15:29u,
over voorbeeldfunctie gesproken.......

fuckje | 25-05-06 | 15:31

@fuckje 25-05-06 @ 15:27
Soms zeg je hele zinnige dingen, kleine fuck.
Moet je vaker proberen te doen.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 15:31

exact wat maximo zegt, anders hadden we die filmpjes ook niet gehad. Het blijft geinig...

LoL @ Sévèke | 25-05-06 | 15:31

@monfer: Klopt, maar nooit hebben ze de NAAM Al Qaida zelf gebruikt in verklaringen. De aanslagen in bijvoorbeeld Kenia zijn gepleegd door een groepje extremisten, die geinspireerd waren door Ayman al Zawahari, en gesponsord waren door Osama bin Laden. Het hele verhaal dat er overal 'sleeper cells' van 'Al Qaida' zouden zitten (volgens Rumsfeld zouden er duizenden cellen in meer dan 60 landen hebben gezeten) is waanzin.
Er zijn wel degelijk terroristen, maar lang niet zo veel en zo wijdverspreid als Bush c.s. ons doen willen geloven. De meesten zijn geisoleerde groepjes geradicaliseerde moslims, en inderdaad sponsorde Bin Laden een aantal aanslagen (zoals Kenia en 9/11).

tripwire | 25-05-06 | 15:30

Wim Heitinga @ 15.23
Juist.En zodra er een aanslag in Nederland gepleegd wordt gaan de mensen die nu klagen over de nieuwe maatregelen alles afschuiven op dit kabinet.

monfer | 25-05-06 | 15:30

Niks negatiefs over BinLaden, Bush, die hufter van Iran en de hele mikmak stelletje hufters!! Dankzij hun is er tenminste nog wat op televisie.
Tssssssss beetje verder denken dan je neus lang is.

LoL @ Sévèke | 25-05-06 | 15:29

*steekt hand niet op*
*leest alleesn GeenStijl en Spits*

blawablawa | 25-05-06 | 15:29

@ Wim Heitinga:

Tja, Who's not with us, is against us....
Dus Balki zat met bibberende knietjes toen ie van Bush te horen kreeg waarom deze maatregelen "noodzakelijk" zijn.

Advanced | 25-05-06 | 15:29

* bewondert CoJoNes om z'n diepzinnige bijdrage *

sammy de moraalridde | 25-05-06 | 15:28

Veiligheid begint bij een goede opvoeding thuis, en een goede opleiding op school. Onaangepast gedrag dient zo snel mogelijk gesignaleerd en gecorrigeerd te worden.

fuckje | 25-05-06 | 15:27

@Wim Heitinga 25-05-06 @ 15:23
Het feit dat jij nog steeds je flagrante onzin op allerlei blogjes mag spammen, bewijst dat het best meevalt met die nieuwe wet.

CoJoNes | 25-05-06 | 15:26

*steekt hand op*
*en leest meer dan geenstijl alleen...*

A Belg | 25-05-06 | 15:24

Als er weer eens een incidentje is schreeuwt het volk hier om maatregelen.
Maar nu de overheid daadwerkelijk maatregelen neemt om de gewone belasting betalende burger te beschermen is het weer niet goed.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 15:23

ja dat is ook weer zo. Kijk maar hoe vaak de voltallige Geenstijl redactie is afgevoerd naar Guatanamo bay vanwege kritiek op de overheid.

vmbo.nl | 25-05-06 | 15:23

tripwire @ 15.14
Al Qaida is in 1988 opgericht en heeft al lang voor 9-11 een aantal aanslagen
OPGEËIST, waardoor deze groepering ZELF het verband heeft gelegd.

monfer | 25-05-06 | 15:23

"During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act."
George Orwell

CoJoNes | 25-05-06 | 15:22

Je mag hier zeggen wat je wil zolang je maar niet te veel invloed hebt. De ontwikkelingen die hier beschreven worden ligt in de lijn der verwachting. De meeste mensen hebben niet eens behoefte aan echte vrijheid. Zolang er maar genoeg te vreten is, er voor vertier (sport/soaps) gezorgd wordt en er regelmatig wat te neuken valt is dat voor de massa goed genoeg. Maar wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon.

Barbapoeppa | 25-05-06 | 15:18

Een post over mij net op het moment dat het wifi-netwerk hier in de grotten is uitgevallen.

osama bin laden | 25-05-06 | 15:18

En ondertussen wordt het volk banggehouden ( b.v. www.terror-alert.com/ ) zodat privacy-invasieve maatregelen sneller worden goedgekeurd.

tripwire | 25-05-06 | 15:16

Die hele terreurdreiging is zwaar overrated.
En ja, er zijn aanslagen gepleegd, maar nog NOOIT is aangetoond dat de daders verbanden hadden met een wereldwijde terroristische organisatie, die de Amerikanen Al Qaida hebben genoemd (sterker nog, Al Zawahari en Bin Laden zijn die term pas na 9/11 gaan gebruiken, toen ze hadden ontdekt dat dat de naam was, die de Amerikanen hun hadden gegeven).

tripwire | 25-05-06 | 15:14

Terroristen hebben gewonnen? Vrijheid ingeleverd? En dan komt er nog een tsunami ook zeker?
Tenzij je zit te reaguuren vanuit je cel zal het best meevallen in hoeverre je vrijheid beperkt is.

vmbo.nl | 25-05-06 | 15:13

da wizard @ 15.09
Een goed christenmens heeft van de Balk niets te vrezen.

monfer | 25-05-06 | 15:13

Ik kan hier godvervdoeme zo kwaad om worden. Dit is nou precies wat Bin Laden/Bush wilt, begin van het einde van onze vrijheden. Stel nou dat er door verkiezingen opeens een Pim gekozen wordt tot premier. En dan vervolgens al deze wetten gaat misbruiken, want dat is het grote gevaar. Als de economie opeens in elkaar klapt netals in 1929 gaan leiders rare dingen doen en dan kunnen we met z'n alle lachen.

Rechtse_Rukker | 25-05-06 | 15:10

@monfer 25-05-06 @ 15:05
Osama is erg onder de indruk van die straffen.
Nieuwe wetten, nieuwe regels, minder vrijheden, meer politie, verdacht zijn totdat het tegendeel bewezen is.
De terroristen hebben allang gewonnen. We hebben onze vrijheid ingelevert en ons onderworpen aan de sharia van Balkenende...

da wizard | 25-05-06 | 15:09

@fuckje 25-05-06 @ 14:59
Hoe kom je daar nu bij?
Zolang gs bestaat zal ik het krities blijven volgen.
Heb helaas niet altijd de tijd om er over te schrijven, maar wees niet ongerust, jij zult nog genoeg aandacht van mij krijgen.
-edit muhahaha. WH, de risee van internet-

Wim Heitinga | 25-05-06 | 15:07

@gaatnat
Alex Jones, de catch 22 incarnate. Als Alex Jones gelijk heeft, zou ik iemand anders inhuren om het te vertellen. Niemand gelooft de man, juist omdat de overheid niet reageert. Daarnaast is een hysterisch gillende man in een bruine polo, nou niet direct een bron die betrouwbaar lijkt.
Het grootste probleem in de geloofwaardigheid van Alex Jones, is Alex Jones.

CoJoNes | 25-05-06 | 15:07

da wizard @ 14.52
De leden van de Hofstadgroep hebben straffen tot 15 jaar gekregen op grond van de 'nieuwe' Antiterreurwet.

monfer | 25-05-06 | 15:05

Ik word soms zo verdrietig van de vooruitgang. Denk je dat de redactie ergens ver weg in een chileense berghut zit en dat je er effe vanaf bent. Zorgt dat Wifi gedoe dat ze je vandaaruit ook bestoken, ssssshhhii ..

On topic zeg ik niks, ze kijken mee, regenjas om de hoek, klikkende telefoonlijn, 't is een samenzwering

haasje over | 25-05-06 | 15:04

bestuurlijke vernieuwing ?

Draaitafel Demagoog | 25-05-06 | 15:03

Iedereen weet dat kees Driehuis jaeren geleden zich in het "geheim" heeft bekeerd tot de Islam.

Isser | 25-05-06 | 15:03

@da wizard 25-05-06 @ 14:52

Niet veel want dat mocht/mag niet he.

vmbo.nl | 25-05-06 | 15:02

@ Willem III
Ik zou zeggen, pak een geschiedenisboek....
Geloof wat je wilt, maar bekijk alles van de andere kant voor zover mogelijk.

The individual is handycapped by coming face to face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.

Kopje thee?

Advanced | 25-05-06 | 15:02

@fuckje 25-05-06 @ 14:59
Voorbeeldfunctie. Rots in de branding voor het onzekere volk.

blawablawa | 25-05-06 | 15:01

OK, iedereen is het er dus over eens dat het smoesjes zijn om absolute controle over (het arme) deel van de bevolking te houden. Maar wat heeft Kees 3huis hier nu mee te maken? Of beter gezegd, hoe schuiven we dit in de schoenen van Kees?

blawablawa | 25-05-06 | 15:00

@blawablawa,
eerlijk gezegd heb ik mij nog nooit in de positie van een blawblawa verplaatst. Kan je vertellen wat voor positie dat is?
@Wim Heitinga,
jij had toch definitief afscheid genomen van GS?

fuckje | 25-05-06 | 14:59

Advanced, denk jij ook altijd dat de buurman in zijn vrije tijd waarschijnlijk vermomd als gezellige dikkerd koekjes bakt, wat betekent dat de buurman in feite Het Kwaad in optima Forma is?

WillemIII | 25-05-06 | 14:57

't is allemaal 1 groot complot, wat ik je brom in m'n baard.

Jan Passant | 25-05-06 | 14:56

@Wim Heitinga 25-05-06 @ 14:16
Dus jij vind het niet erg apart zo'n maatregel? Overigens, als de discusie je niet boeit waarom reageer je dan?

Hellsmurfje | 25-05-06 | 14:55

Balkenende, PAK EM ouwe geilneef

WillemIII | 25-05-06 | 14:55

Bush heeft gewoon een aanslag gepleegd op z'n eigen volk om angst te zaaien, belastinggeld door te sluizen naar de wapenindustrie, om vervolgens oorlog te voeren en olie te jatten. Bush serves the elite well.

Advanced | 25-05-06 | 14:54

@vmbo.nl 25-05-06 @ 14:45
Hoeveel terroristen hebben ze al opgepakt?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/013516.h...
Of tel je die jongens mee die een bloemetje brachten bij ZEMBLA TV...

da wizard | 25-05-06 | 14:52

@vmbo.nl 25-05-06 @ 14:45
zo verkopen ze het (klinkt mooi he?) maar zo werkt het uiteindelijk niet! Dat is het leuke truckje van dit alles.

gaatnat | 25-05-06 | 14:47

Ik vind het belachelijk het zomaar mogelijk wordt gemaakt dat de opsporingsdiensten terroristen mogen opsporen. Kopje thee iemand?

vmbo.nl | 25-05-06 | 14:45

ook wel grappig om te vermelden; het bandje van osama gisteren verscheen dus een dag nadat een nieuwe zogby poll in de VS heeft uitgewezen dat 70 miljoen amerikanen geloven dat 911 een cover-up is.
vorige week was overigens in het nieuws dat de amerikanen al onze telefoon en internetgegevens mogen hebben (iets wat in de vs zelf (nog) verboden is).

gaatnat | 25-05-06 | 14:43

911 the great illusion is ook wel een aardige!
Mooi hoor deze NederlandSCHE Patriot Act! Angst zaaien om meer gedaan te krijgen bij het volk.... Oldest trick in the book, en iedereen pikt het

Advanced | 25-05-06 | 14:38

enkele weken geleden zijn er in de UK 2 oude mensjes opgepakt die tegen een gelijksoortige terreurwet demonstreerde. ze vonden het een aantasting van vrijheid van meningsuiting. lollig dat ze volgens diezelfde terreurwet zijn opgepakt en nu kans maken op een gevangenisstraf van 1 jaar.

gaatnat | 25-05-06 | 14:37

Huh, wat? Nieuwe anti-terreurmaatregelen? Waarom heeft mij daar niemand over verteld! Ik houd het nieuws goed in de gaten maar hierover heb ik NIETS gelezen!

Grunnie | 25-05-06 | 14:37

Ik dacht dat de DDR 16 jaar geleden was opgeheven, maar blijkbaar heb ik het dus mis.

Hertog Joris | 25-05-06 | 14:37

ach ze moeten niet zeuren

Smilingdevil | 25-05-06 | 14:35

@blawablawa 25-05-06 @ 14:31
hear hear

Wim Heitinga | 25-05-06 | 14:32

@fuckje 25-05-06 @ 14:12
Nee, dat interesseert me niet in het minst. En daar wil ik het dan verder ook bij laten. Je ongenuanceerde reaguurseltjes nodigen niet echt uit tot het geven van een reactie. En verder ben je toch een beetje van het ordinaire type. Te ordinair voor mij. Ik wil niet kwetsen verder, maar ik hoop dat je het een beetje kunt begrijpen. Verplaats je eens in mijn positie.

blawablawa | 25-05-06 | 14:31

Steen Gijl 25-05-06 @ 14:17
Daar zijn de hoaxen voor. Bijvoorbeeld Zalm doet een uitspraak over de OZB. De hele pers papegaait elkaar na, ondertussen word de deaudstraf weer ingevoerd (ofzo) idem rita/rutte, wat voor tribuneaffaire dan ook. Als het echt lastig word, kort voor een reces doordrukken na een vergadering met 3 ronden...)

gevallenverstand | 25-05-06 | 14:30

de mensen (ook op GS) die hier al langer voor waarschuwen worden altijd afgedaan als US-bashers. overigens is dit nog maar het begin. maar wel fijn om te horen dat de prut in de oogjes een beetje los begint te komen.

gaatnat | 25-05-06 | 14:30

"Police will be able to preventatively search people, and vehicles or things without permission of a prosecutor" or judge, the ministry said.

Finally, the law increases the period of time a suspect can be held without charge from three to 14 days.

---
Hallo mensen, we leven in een politiestaat (bananen republiek).
Overigens met dank aan alle VVd, CDA en D66 stemmers die deze grove schending van je prive leven mogenlijk hebben gemaakt...

da wizard | 25-05-06 | 14:28

@Steen Gijl @ 14.17:

* steekt ook hand op *
* leest meer nieuwsbronnen dan alleen Geen Stijl *

sammy de moraalridde | 25-05-06 | 14:27

nu nog een nederlandse patriot act (eventueel voorafgegaan door een aanslag) en de NWO is los.

gaatnat | 25-05-06 | 14:26

Steen Gijl @ 14.17
* steekt hand op *

monfer | 25-05-06 | 14:21

Net of zulke maatregelen ook maar enig effect op eventuele hakbars zullen hebben, daar geloof ik dus niks van. Aan de andere kant deze maatregelen passen precies in het plaatje van waar dit kabinet voor staat, ofterwel het politieke paternalisme. Het geeft weer eens aan hoever JP en z'n kornuiten van de dagelijkse werkelijkheid afstaan.

brutus68 | 25-05-06 | 14:20

steekt hand omlaag

Michaelsss | 25-05-06 | 14:20

Ik zit over het algemeen altijd bovenop het nieuws gezien mijn werk. Maar hierover heb ik NIETS gehoord of maar gelezen. De Nederlandse STASI slaat toe,. TRUST NO ONE!

nieuwsflits | 25-05-06 | 14:20

Geef het volk brood en spelen en ze zijn zo kneedbaar dat je ze alles wijs kunt maken...

da wizard | 25-05-06 | 14:19

Bos heeft een wijze uitspraak gedaan over loss of liberties. Hij zei: We moeten geen maatregelen niet nemen waarover we later spijt gaan krijgen. Aan de andere kant moeten we geen maatregelen wel nemen waar we later spijt van krijgen. Lijkt me op een goed duiden van de parameters....

gevallenverstand | 25-05-06 | 14:19

'There has been little protest about the loss of civil liberties from such laws in the Netherlands, where trust in government is traditionally strong'

Ik dacht dat ik aardig het nieuws volgde, maar heb in al die jaren dat ze met deze wetten bezig waren, hier eigenlijk niets over gehoord. Nogal lastig om ergens tegen te protesteren wanneer je niets van het bestaan af weet. Graag even je hand opsteken wie dit wel wist.

Steen Gijl | 25-05-06 | 14:17

Osama is gewoon een hoax van pliesie en justisie om gratis overal binnen te komen

Tarno | 25-05-06 | 14:17

Olé, gaan we weer lekker politiek correct op de overheid kankeren.
Nu nog links de schuld geven en het verhaaltje is wéér compleet.

Wim Heitinga | 25-05-06 | 14:16

Gaan ze Osama nu ook treiteren met de parkeerpliesie en neerhalen met laserguns?

..zapper | 25-05-06 | 14:14

Men moet gehoorzamen aan de Autoriteiten, dat staat immers in de Bijbel.
Jan Peter de Grote, broeder des geloofs: mijn zegen heb je!

monfer | 25-05-06 | 14:14

Balkie for president!

Traag | 25-05-06 | 14:13

Wanneer zet iemand de kop van Bin nou eens op een spies?. * verbaasd zich over US films over een vervalser die de hele wereld word nagereisd, de evolutie van de Pinkertons, c'mon, dat moet toch te doen zijn? *

gevallenverstand | 25-05-06 | 14:12

@blawablawa,
ben jij ook zo benieuwd wat bwawawa hier van vindt? En Treble natuurlijk :-)

fuckje | 25-05-06 | 14:12

Professor Hoxha komt net uit z'n winterslaap?

sammy de moraalridde | 25-05-06 | 14:11

Zou wel leuk zijn dat ze Osama pakten bij een Nederlandse eredivisiewedstrijd:-P.

Flaterwater | 25-05-06 | 14:09

@Komt dat schoooooot 25-05-06 @ 14:06
Inderdaad ja, ik voel me vies en gebruikt dat ik me heb laten verleiden tot het geven van een reactie.

blawablawa | 25-05-06 | 14:08

Die baardman is al jaren deaud. Maar gelukkig hebben we de foto's nog. En due sturen we gewoon elke maand even de oude media in.

BozeMan | 25-05-06 | 14:07

Wat een non-nieuws.

Komt dat schoooooot | 25-05-06 | 14:06

Och het is baardmans er alleen om te doen om twee culturen tegen elkaar op te hitsen. Brilmans vindt dat lekker want dan heeft het volk wat te doen en mag Brilmans bij Bush komen lunchen.

blawablawa | 25-05-06 | 14:02

Welcome in de democratuur die Nederland heet. Wanneer gaan we weer strerren uitdelen??

RDJ134 | 25-05-06 | 14:00

Bak elende word zwaar uitgelachen door onze baardemans

jelleu | 25-05-06 | 13:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland