Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europa is de bom

Botje voor de hond U moet allemaal de groetjes hebben van breedbeeld-liefhebber Ben Bot. En, oh ja, een ongezien de tiefus! Leuk natuurlijk zo’n volkstelling, maar je koopt er weinig voor. En nu niet direct gaan piepen dat je stem wordt genegeerd, want dit kabinet luistert juist heel goed naar u. “Maar we moeten niet altijd achter alles aanhobbelen. Dan heb je geen regering nodig”, aldus Bot. Plakjes kaas! Een beetje massaal tegen de toetreding van Turkije gaan liggen. Hallo, dat duurt nog minimaal 10 jaar voordat ze überhaupt kans maken op wat inspraak. Wie dan leeft, wie dan zorgt! Het zal Ben een zorg zijn. Tegen die tijd is hij allang gestopt met roken. Namens het kabinet daarom nogmaals bedankt voor het invullen van de enquête. Van de 100.000 unieke bezoekers nam maar 97 procent de moeite voor de toetreding te gaan liggen van nog meer nieuwe bananenrepubliekjes. En dat is mooi, aldus staatssecretaris Atzo Nicolaï. Opnieuw blijkt maar weer eens dat de B-U-R-G-E-R “niet Europa-moe” is...

Reaguursels

Inloggen

Dit is een bekende bestuurlijke truuk: "maak je geen zorgen over 8 tot 10 jaar is het pas zover en dan zullen we wel na u luisteren."
Maar als het dan zover is zeggen ze (wat ze nu ook al zeggen over de overhandelingen over de toetreding van Turkije): "we beloven het nu al zoveel jaren aan de Turken we kunnen nu niet meer terug en jullie hadden 8 of 10 jaar geleden maar moeten zeggen dat jullie er niet mee eens waren."

Brrrrr , ik krijg echt de kriebels van die regent Bot.

haarindewat | 22-05-06 | 11:26

Ook heer ben bot gaat de geschiedenis in als iemand die niets te zoeken had in de Nederlandsenpolitiek (alleen zijn eigen belang).
Een verrader van zijn volk en zijn land (61 jaar geleden noemde we dit noch een vuile nsb'er).

multi-gelul | 21-05-06 | 15:07

@Mavado 22:07
Ome Joop heeft ze nog gepaaid met Born (binnenkort dicht), de DSM (vh eigendom Staat), het ABP en nog wat rif-raf als een casino in Heerlen, Belastingdienst Ansterdam, vestiging Heerlen, het Centraal Bureau voor de Statistiek, Willem Vermeend (de uitvinder van de horizonbelasting op Curacao) met de WIR-premies en het LOF. Het blijft - zie Google Earth - een blinde-darm-achtig-aanhangsel.

baltasargerards | 20-05-06 | 23:19

@Mavado 22:07
Waarom noemt men in Limburg de commissaris des konings nog steeds gouverneur ? Waarom luidde een zin in het Duitsche volkslied : Van Maas tot Memel ? In www.moresnet.nl/ wisten ze er alles van.

baltasargerards | 20-05-06 | 23:01

@daskapitalist 19:32 en 21.11
Het oudste bestaande contract in NL is - naar mijn weten - het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen van Kennemerland Westfriesland. Iets van 1200 zoveel ofzo. Logisch toen & nu.
Ik ken ook TESO. Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Ook geboren uit een contract social/dus gemeenschappelijke (eigen)belangen.
@Mavado 21:09
Je bedoelt toch niet de tijd van de dertig-jarige oorlog. Een ramp voor het HH Roomsche Rijk der Duitsche Natie. Veel z.g. godsdiensttwisten toen. Over gods- of allahdienst elkaar beoorlogen is een doodlopende weg. De Staatsregeling van 1798 kent geen God of god. Wel voor hen die daarin geloven een opperwezen. Moet moen, alleen niet teveel op straat zogezegd.
@crixus 19:32
We hebben er - helaas voor het evenwicht - een macht bij. In de overheid en semi-overheid : de ambtenarij. Hoe het in het Grote Bedrijfsleven is gesteld weet ik niet. Moet iets dergelijks zijn te onderkennen.
@gevallenverstand en crixus
We hebben "gematigde geloven" als soennieten hard nodig als scherm tegen ontspoorde islamieten. Als je weet dat er 250 miljoen Turkstaligen zijn . Tot in westelijk China verstaat dat volk elkaar. Zelfs in Beiijing zijn er etnische turken. Als die in handen vallen van maffe twaalvers (die voormalige burgemeester van Teheran) ofzo : berg je ! Alsof in "0031" een fanatieke SGP het voor het zeggen heeft.
@Mavado 21:09
Was het maar waar, dat van die Duitsers die konden verhuizen. 20 km is nu niks maar toen voor 'landgebondenen' een andere wereld. Mede daarom - denk ik - heeft elk duits dorp nog steeds zijn eigen brouwerij.

baltasargerards | 20-05-06 | 22:50

@daskapitalist 20-05-06 @ 21:11:
En wie zijn de eigenaars van de stad? Daar ben je in democratie dus als bewoner zelf deel van. En om de administratie van de gemeenschappelijke zaken te regelen heb je een instelling als het gemeentebestuur. In de praktijk werkt dat zo. Het grote voordeel van wetten en regels is nu juist dat ze vastliggen en dat je je ergens op kan beroepen. Heb je dat niet getekent niet veel meer dan het rechts van de sterkste of de grootste bek. Ik wil je idealistische wereldbeeld van de rechtvaardige en weldenkende mensch niet helemaal onderuit schoffelen, maar daar komt het feitelijk wel op neer natuurlijk. Jouw natuurwetten betekenen niets meer dan dat het recht van degene die verbaal het meest vaardig is het zwaarste telt.

crixus | 20-05-06 | 22:34

Kortom, open grenzen wat betreft handel, maar verder zoekt iedereen het zelf maar uit…
Voorop staat natuurlijk het recht op afscheiding.

Wat mij betreft mag bv. Limboland zich ogenblikkuluk afscheide..
Stelletje eikels.

Mavado | 20-05-06 | 22:07

daskapitalist 20-05-06 @ 21:11

Jijbentsnel!!!

Mavado | 20-05-06 | 21:22

@crixus 20-05-06 @ 19:32
dat er geen overheid is betekent niet dat er geen contracten bestaan, impliciet of expliciet. een stad is dan in feite niks anders een een samenlevingscontract tussen ingezetenen en eigenaars van de stad. als het je niet bevalt, laat je het contract onbinden en verhuis je naar een andere stad. geen utopie, dat zeker niet, maar wel een samenleving van vrijheid en welvaart.

daskapitalist | 20-05-06 | 21:11

Stemmen met je voeten. Wellus van gehoord?
Een paar eeuwen geleden was +/- Duitsland op z’n culturele hoogtepunt. Alleen bestond het toen uit zo’n 600 stadstaatjes en/of gebiedjes.
Beviel het je ergens niet, binnen 20 km was er wel een alternatief.
In de verenigde (sovjet) unie van europa heeft verhuizen weinig zin.

Mavado | 20-05-06 | 21:09

@gevallenverstand 20-05-06 @ 20:01:
Wat Turkije wel of niet wil is aan de Turken, niet aan jou. Wat vind jij, als Nederlander? Wil jij ze erbij hebben of niet? Moet Nederland die aanvraag op termijn accepteren of niet? Dat is de vraag waar wij voor staan. Wat het resultaat en gevolg voor die Turken zal zijn is voor ons verder niet interessant.

crixus | 20-05-06 | 20:25

Turkije zou niet moeten willen toetreden tot de EU. Hun cultuur is erg rijk en authentiek. EU wil Turkije alleen vanwege de economische mogelijkheden die ons dat biedt. Turkije zal dat alleen tot schade en verdriet leiden.

gevallenverstand | 20-05-06 | 20:01

@daskapitalist 20-05-06 @ 19:16:
De legitimiteit van een staat bestaat uit het feit de bewoners daarvan zich georganiseerd hebben en gemeenschappelijke belangen hebben te verdedigen. Op het moment van gemeenschappelijke belangen, heb je gemeenschappelijke regels nodig voor de uitvoering van die belangen. Heel vervelend misschien, maar wil je dat niet: Ga in een hutje op de hei wonen. Wil je het comfort van een stad heb je de gemeenschap nodig voor het onderhoud van dat comfort. De onderhoud van dat comfort moet ook worden geregeld. Daar kun je allemaal tegen zijn, maar je moet daar op de ene of andere manier sturing aan geven. Al was het maar om een controle op de uitgaven te hebben. Dat kun je erg vervelend vinden, maar dan moet je niet in een georganiseerde samenleving willen wonen.
Het vreemde is (nou ja, is helemaal niet vreemd) dat ook "natuurwetten" zoals jij ze voorstaat bij de meest primitieve volken vastliggen. Is het niet op geschrift dan wel in de mondelinge overlevering van stamhoofden. Wat jij voor ogen hebt is een utopie. Utopiën proberen te verwezenlijken tot mislukken gedoemd.

@baltasargerards 20-05-06 @ 19:20:
Maar de Trias Politica betekent dan ook dat de uitvoerende en wetgevende gescheiden behoren te zijn van rechterlijke macht. En dat lijkt me een goede zaak.

crixus | 20-05-06 | 19:32

@crixus 18:34
Sie haben ganz recht. Mr. Frans Visser is een van de weinige rechters h.t.l. die ik vertrouw. Het lullige alleen is dat heel het volk nu denkt dat rechters echt decentes plegen om met deskundigen te kijken naar op des volks erf vallende blaadjes van buurmans bomen. Zoals straks met de hier neer gedwarrelde Ayaan.

baltasargerards | 20-05-06 | 19:20

@crixus 20-05-06 @ 18:56
het feit dat deze wetmatigheden bestaan, hoeft inderdaad niet te betekenen dat mensen zich hier aan gaan houden, of dat ze zonder argument een conflict gaan beslechten. dit soort mensen zullen altijd bestaan, net zoals mensen die denken dat de aarde plat is. maar dat hoeft niet gelijk de legitimatie van de staat te betekenen, of dat je de staat maar een geweldsmonopile moet toeeigenen. integendeel, jouw voorbeelden laten juist zien dat zelfs als je al een staat hebt, deze niet kan garanderen dat mensen niet immoreel handelen, zoals in de gevallen schippers, graaf, bouyeri.

daskapitalist | 20-05-06 | 19:16

@daskapitalist 20-05-06 @ 18:32:
Daar hebben mensen als Wilhelm Schippers moordenaar, Volkert van der Graaff moordenaar en Mohammed Bouyeri moordenaar (om maar een drietal te noemen) hele andere ideeën over dan jij.
Dat is het probleem dus ook. Jij denkt dat iedereen in jouw maatschappij dezelfde normen, waarden en wetmatigheden respecteert. Dat is dus niet zo. Zou mooi zijn, maar dat is een illusie. Wat goed of fout is, is een filosofisch debat van eeuwen. Mijn simpele voorbeeldje van gisteravond (Anne Frank: voeden en beschermen of verraden aan het gezag?) toont al aan dat het heel ingewikkeld kan liggen. Met zo'n simpele voorstelling van zaken als de jouwe kom je er niet vanaf.

crixus | 20-05-06 | 18:56

@baltasargerards 20-05-06 @ 18:20:
Dat soort websites zijn (zoals die van Ben Bot) wassen neuzen. Kosten veel geld en dragen niks bij. Bovendien is totaal onduidelijk waarom die website überhaupt bestaat. Het lijkt op spielerei van ambtenaren die zich vervelen.

crixus | 20-05-06 | 18:34

@crixus
nee, die natuurlijke order heeft te maken met bepaalde wetten die het samenleven van mensen mogelijk maakt, namelijk het natuurrecht. je hebt geen wetgever nodig, omdat ieder mens deze wetmatigheden op objectieve wijze kan afleiden met het ratio, en kan weten wat goed en fout is. deze wetmatigheden bestaan voordat ook maar een grondwet is geschreven of een parlement is opgericht.

daskapitalist | 20-05-06 | 18:32

1798 is geschiedenis. 2006 is de tiefus & de deaud & krijg de sjanker allemaal.

baltasargerards | 20-05-06 | 18:10

@knut 20-05-06 @ 17:50:
Zoals Johan Cruyff deze week in de rust van Barcelona-Arsenal opmerkte: "Als je niet fluit is het geen overtreding". Welnu, wij kunnen fluiten.

crixus | 20-05-06 | 18:05

@Jan2 etc

Uit de lucht geplukt :

Na vele jaren van discussie, een referendum waarbij een eerste constitutievoorstel massaal werd weggestemd en een staatsgreep, werd deze grondwet in april 1798 door een overweldigende meerderheid van de bevolking aangenomen. De discussies over de uitgangspunten blijken verrassend actueel. Ze raken de kern van het moderne Nederland: scheiding der machten, scheiding van Kerk en Staat, vastleggen van de rechten van de mens.'

Uit de heldere inleiding van Joost Rosendaal citeer ik nog iets opvallends: 'De gastvrijheid tegenover vreemdelingen is in de Staatsregeling verstrekkend: na een aantal jaren inwoning zijn ze automatisch lid van de maatschappij en hebben ze net als autochtonen recht op inspraak in de regels waarop de samenleving is gebaseerd. Eenvoudig en doeltreffend, zeker in vergelijking met de ingewikkelde nationalisatieprocedure van nu.' Wat mij een brug verschaft naar de '50 van Groningen' en, in het algemeen, naar het inhumane asielbeleid van de regering. Kijk op Van Harte Pardon voor meer informatie. Misschien zou de regering de tekst van de Staatsregeling eens moeten doornemen, een tekst die is ontstaan toen die hinderlijke Oranjes buiten spel stonden.

Maar ja, het hoofd van de regering huilt liever krokodillentranen op de herdenking van Theo van Gogh, waar hij algemeenheden uitkraamt over de 'rechtsstaat' ('Ook binnen een rechtsstaat kunnen verschrikkelijke dingen gebeuren'). Dus zal het er slecht blijven uitzien voor 26.000 mensen die in de nabije toekomst nog even een paar nachtjes in de niet helemaal brandvrije cellen op Schiphol mogen slapen. Overigens ben ik van mening dat Van Gogh niet vermoord had mogen worden, al was het alleen al omdat het fenomeen 'de vrienden van Theo' ons dan bespaard was gebleven.

Geplaatst door Chrétien Breukers op 2-11-05 | Permanente link

baltasargerards | 20-05-06 | 18:03

@Maagzuur 20-05-06 @ 16:32:
Ik persoonlijk kan niet zoveel. Ik kan wel wat willen, maar wil alleen is niet voldoende, wat Schopenhauer ook heeft beweerd. Het begint wel met de wil. Laten we eens beginnen met het huidige bestel een flink pak op de sodemieter te geven door DD in de Tweede Kamer te zetten, liefst met een aanzienlijke fractie. Dat lijkt me geen fopspeen.

@daskapitalist 20-05-06 @ 17:04:
"Natuurlijke orde"? Het recht van de sterkste? Van de grootste bek? Je kunt principieel een anarchist of libertariër zijn en wellicht vanuit je eigen moraliteit denken dat een ander in een samenleving gelijk denkt en handelt als jezelf, maar dat is een utopie.
Als de vrijheid van een individu wilt beschermen zul je dat toch moeten vastleggen. De patriotten van de grondwet 1798 hadden zulks goed begrepen, als ook de opstellers van de grondwet van de VS enkele jaren eerder. Op het moment van gemeenschappelijke belangen zul je gemeenschappelijke regels moeten hebben. Heb je gemeenschappelijke regels, zul die gemeenschappelijk moeten opstellen en bewaken. Op dat moment heb je staatsinstellingen. Of je wilt of niet. Wil je dat niet, onttrek je aan de maatschappij, ga in een hutje aan de rand van de bos wonen gelijk Grizzly Adams.

crixus | 20-05-06 | 18:03

heer Bot melde vanmiddag het kan even duren maar het gaat allemaal gewoon door.Hij noemt dat samen spelen net als bij voetbal gewoon doorgaan.

knut | 20-05-06 | 17:50

hoe groter europa wordt hoe meer bedrijven er uit noord nederland er weg gaan we hebben haast al geen bedrijven hier.
stuur hier s wat heen.de eu ik wil uit de eu.heeft dat toch wel begrepen.

cast | 20-05-06 | 17:48

crixus 20-05-06 @ 16:22
als je terug wilt naar de wieg wilt moet je terug naar een natuurlijke orde zonder overheid. met deze zinsnede ben ik het dan ook niet eens: "Natuurlijk kun je niet zonder staatsinstellingen..."

daskapitalist | 20-05-06 | 17:04

Maagzuur, zal in de loop der eeuwen wel foutje zijn geslopen in de vertaling van 'democratie': 'heerschappij van het volk' zullen ze wel 'vertaald' hebben naar 'heerschappij over het volk'
Deze is ook niet slecht: "4. Ieder burger is volkomen vry om te beschikken over zyne goederen, inkomsten en de vruchten van zyn vernuft en arbeid en voorts, om alles te doen, wat de regten van eenen ander niet schend. "
Zuiver libertarisch.

Deense Postbode | 20-05-06 | 17:02

@baltasargerards
Werd die Bataafse grondwet ook niet verworpen door het gemeene gepeupel in een referendum? Wellicht hadden de zakkenvullers van toen ook toch moeten doen waar ze zin in hadden en gewoon niet moeten luisteren naar volk?

Jan2 Bakker6gvdmoeti | 20-05-06 | 17:01

Art 6. Alle de pligten van den mensch in de maatschappy hebben hunnen grondslag in deze heilige wet: doe eenen ander niet, hetgeen gy niet wenscht dat aan u geschiede, doe aan anderen, ten allen tyde, zoo veel goeds, als gy in gelyke omstandigheden van hun zoudt wenschen te ontvangen.
Het mooiste wetsartikel.
Ooit.
1798.

baltasargerards | 20-05-06 | 16:39

@ crixus
En de vraag is nu: hoe krijg jij 0031 terug in de wieg? Niet met een fopspeen, hoop ik.

Maagzuur | 20-05-06 | 16:32

Ar

baltasargerards | 20-05-06 | 16:32

@baltasargerards 20-05-06 @ 16:20
Nou, er staan genoeg aanvechtbare artikelen in, maar deze mogen wat mij betreft wel terug in de huidige:

19. Elk burger heeft vryheid, om god te dienen naar de overtuiging van zyn hart. De maatschappy verleent ten dezen opzigte aan allen gelyke zekerheid en bescherming, mids de openbaare orde door de wet gevestigd, door hunnen uiterlyken eerdienst nimmer gestoord worde.

20. Geene burgerlyke voordeelen of nadeelen zyn aan de belydenis van eenig kerklyk leerstelsel gehegt.

21. Elk kerkgenootschap zorgt voor het onderhoud van zynen eerdienst, deszelfs bedienaaren en gestigten.

22. De gemeenschaplyke godsdienstoefening word verrigt binnen de daartoe bestemde gebouwen en wel met ontsloten deuren.

23. Niemand zal met eenig ordeskleed of teeken of van een kerklyk genootschap buiten zyn kerkgebouw verschynen.

crixus | 20-05-06 | 16:26

@Maagzuur 20-05-06 @ 16:12:
Dat artikel stelt dat het technisch niet mogelijk zou zijn. Het aardige is nu juist dat het tegenwoordig technisch wel mogelijk is.
Inderdaad: terug naar de wieg. Natuurlijk kun je niet zonder staatsinstellingen en controle op besluitvorming. De kritiek op democratie als systeem is dat het niet perfect is, niet snel en niet nooit fouten kan uitsluiten. De meerderheid kan het ook bij het verkeerde eind hebben. Dat klopt allemaal, maar van alle kwaden is democratie mijns inziens de minst kwade. Een perfect systeem van bestuur bestaat niet. Ja toch wel, bij een inwonertal of groepsgrootte van 1.
Bij elke groep groter dan 1 zul je onvermijdelijk de besluitvorming van die groep moeten aanpassen aan de wil van 1 persoon uit de groep of de meerderheid van de groep. Ik kies in principe voor het laatste.

crixus | 20-05-06 | 16:22

Prachtig, achter ieders rug om en tegen alle verzoeken in toch gewoon EU=JA blijven knikken.

Nu nog wat ' onze jongens die sterven tijdens ONZE opbouwmissie '.. daaaaag VVD en daaaag CDA, tot 2011.. :)

BoRRoZ | 20-05-06 | 16:19

Zeg, Deense Postbode, die zogenaamde Europese grondwet die niet meer is dan een koepelverdrag komt er vroeg/laat toch wel. Wettenmakers weten dat. Ook - geschiedenis - Napoleon wist dat al. Code Napoleon. Je bundelt wat en je stroomlijnt wat en ziedaar : europese grondwet.

baltasargerards | 20-05-06 | 16:10

@Deense Postbode 20-05-06 @ 15:56:
Dat zijn ongeveer 40 zetels in de tweede kamer. Daar doe ik het wel voor.
(Voor minder ook wel, hoor)

crixus | 20-05-06 | 16:04

Heb ergens eens gelezen dat je elk reagerende mens dat een klacht indient of op internet zijn nek uitsteekt, kunt vermenigvuldigen met 23.
Ikzelf denk dat dit getal vele malen hoger ligt, maar laten we dit voor de aardigheid even gebruiken.
23* 97.000 mensen staan dus eigenlijk symbool voor 2 komma 2 miljoen 31 duizend zielen die zich duidelijk uitspreken tegen die Brussellikkende psychopaten uit den Haag. 2.231.000 die een afgrijsleijke tyfushekel aan Europa en hun Knechten op het Binnenhof! Kan je nagaan, er is immers ook een flink deel dat zich wat gematigder opstelt, doch nog steeds falikant tegen is, zie het overduidelijke NEEN!

Deense Postbode | 20-05-06 | 15:56

BlitzFlicker 15.30, je verhaaltje gaat alleen op, indien er in Den Haag Wijze Mannen M/V op het pluche zouden zitten.

Deense Postbode | 20-05-06 | 15:48

@BlitzFlicker 20-05-06 @ 15:30:
Expertise uit de praktijk (of liever gezegd het ontbreken daarvan) is tegenwoordig voor geen enkele politicus of bestuurder een beletsel om een beleid te voeren of maatregelen van bestuur dan wel wetten in te voeren.
Neem bijvoorbeeld het belachelijke systeem van dbc binnen de zorg. Het werkt niet, iedereen klaagt erover, het is totaal onzinnig en inefficient, maar het moest met alle geweld worden ingevoerd, want dat was zo bedacht.

Naar de praktijk wordt tegenwoordig helemaal niet geluisterd door de politici en bestuurders. Juist door een platform te creeeren waarop mensen uit de praktijk hun verhaal kwijt kunnen, vrijelijk kunnen discussieren en anderen kunnen informeren en overtuigen kun je mijns inziens meer heil verwachten dan vanuit de ambtenarenbunkers waar leuke plannetjes worden bedacht die niets met de praktijk te maken hebben.

En verder: Bot vebindt geen conclusies aan deze enquete omdat het geen status heeft. Het was een volkomen vrijwillige en vrijblijvende enquete, die ook nog eens door slechts 97.000 mensen is ingevuld. Daar kun je inderdaad geen conclusies aan verbinden.

crixus | 20-05-06 | 15:45

@Crixus.
Onderwijs heeft natuurlijk meer nut dan mensen alleen op te leiden voor het maken van bestuurkundige beslissingen. Ik ben onkundig op het gebied van bijv zowel de staalindustrie als chirurgie om de doodsimpele reden dat ik de ervaring, het inzicht, het kunnen en de opleiding mis om op die gebieden samen met mijn vriendjes massaal bijv vaklieden mijn mening op te dringen tijdens het constructueren van een schip of het uitvoeren van een moeilijke operatie.
Maar een arbeider in de staalindustrie is ook niet instaat zijn om beslissingen te maken over complexe politieke zaken aangezien dat zijn vakgebied niet is, alhoewel een directe democratie dat wel van hem verwacht of hem in ieder geval de mogelijkheid geeft om dat te doen met alle gevolgen van dien.

Dat is geen elitair denken. Je kan gewoon niet verwachten dat elke burger in Nederland op elk gebied evenveel kennis en vaardigheid beschikt als een specialist. Terwijl er in een DD ook besluiten moeten genomen worden waarbij dit wel van de burger verwacht gaat worden. Als je namelijk sommige besluiten wel laat nemen door een enkel persoon die dan maar beslist 'wat het beste is voor het volk' pleeg je verraad aan de grondbeginselen van de DD.

Bot verbindt dan ook terrecht geen directe consequenties aan het de huidige 'mening' van de meerderheid van het volk aangezien hij weet omdat het zijn baan is dat dit diplomatiek nog niet mogelijk zal zijn. Maar alsnog leven wij nu in een democratie zodat hij op den duur wel rekening met die mening moet gaan houden aangezien hij anders volgend jaar niet meer terug hoeft te komen.

BlitzFlicker | 20-05-06 | 15:30

@BlitzFlicker 20-05-06 @ 14:48:
Dat komt alleen maar omdat politici en ambtenaren al decennialang gewend zijn om hun eigen mening te laten verpakken in vuistdikke dossiers waar verder geen moer instaat. Dan lijkt een probleem heel complex, maar is best in een paar a4-tjes samen te vatten met heldere argumentatie gestaafd door wetenschappelijke feiten. Vuistregel 1 bij het lezen van overheidsrapporten: wantrouw alles met te veel bijlagen en te lange bibliografieen en noten, overbodige statistieken en een overdaad aan grafieken. Voor het grootste deel is dat slechts bedoeld om mensen een rad voor ogen te draaien dat een probleem ingewikkeld zou zijn.
Iedereen die ooit bij een ministerie of overheidsintelling heeft gewerkt of er een kijkje in de keuken heeft genomen weet dat beleid wordt gemaakt en beslissingen genomen op basis van memo's op 1 A4-tje en geleuter bij het koffiezetapparaat.

crixus | 20-05-06 | 15:27

Wat 97% van de domme xenofobe bevolking vindt is volstrekt onbelangrijk, het gaat er om wat de 3% ubermenschen willen.

Zeurders | 20-05-06 | 15:11

Ik heb aan bovenstaande reacties niks meer toe te voegen....
Alhoewel "Nihil est incertius vulgo" (Niets is onzekerder dan het volk )... Denk daar goed aan Ben Bot, en krijg de tiefus...

Lachende Scheerkwast | 20-05-06 | 15:09

Tja, de enige politicus die echt tegen Turkije in de EU is, is Wilders. Dus heeft hij mijn stem. Zie ook het artikel in Trouw: ’Als in Atatürks paleis een vrouw met hoofddoek woont, sterf ik’ door Erdal Balci. (www.trouw.nl/hetnieuws/europa/article3...) Wat nou, seculiere staat. Voor zolang het duurt, ja.

Shani | 20-05-06 | 15:08

ah, ik kan niet lezen

stomvolk | 20-05-06 | 15:03

97% tegen toetreding? Waar staat dat?

stomvolk | 20-05-06 | 15:02

veautje: 2800 jaar & Troje heet nu Truva

baltasargerards | 20-05-06 | 15:01

@Maagzuur 20-05-06 @ 14:49:
Ja lekker...! Een beetje kotsen op elkaar kan nooit kwaad. Schelden is een nuttige bezigheid. Daar zullen we de bond tegen vloeken goedverdoeme ook nog eens van gaan overtuigen. Die teringlijers.

crixus | 20-05-06 | 15:00

Op de dag dat ik deo volente 100 jaar wordt bestaat Rome* 2750 jaar & wordt Ataturk geboren in Thessaloniki** als Mustafa, zoon van Ali - wie ? Ali - gekozen als de grootste staatsman die ooit in Europa is geboren.

*volgens overlevering gesticht vanuit Troje, thans Turkije. In Rome werd de EU opgericht.
**grote Griekse havenplaats.

baltasargerards | 20-05-06 | 14:57

@BlitzFlicker 20-05-06 @ 14:31:
Correctie: DD is seriues van zins aan de TK verkiezingen van 2007 mee te doen.
Een single-issue partij zoals cannabis-legaal is natuurlijk bij voorbaat kansloos en een verloren stem. Weliswaar is DD paradoxaal genoeg ook een single-issue partij, namelijk directe democratie, maar dat betekent in de praktijk dat alle meningen tellen.

Het systeem is praktisch te maken. En je moet niet net doen of 0031 alleen maar door Tokkies wordt bevolkt. Er zullen mensen zijn die zich er geen reet aan gelegen laten liggen. Dat is niet erg. Al zouden we alleen een platform zijn voor de geinformeerde burger, dan nog is dat winst.
Bovendien is het niet moeilijk om te streven naar 100% aansluiting op het internet van de bevolking en je hoeft verder als burger niet zoveel te kunnen om op "Ja", "Nee" of "Weet Niet" te klikken.
Alleen al door te stellen dat je medeburgers "onkundig" zouden zijn is een belediging en elitaire bullshit. Dat is precies de mentaliteit in de politiek, op de ministeries en andere overheidsinstellingen heerst.
"Het volk is dom, wij bepalen wel wat goed voor ze is"
Als dat werkelijk wordt gedacht, waarom zou je dan nog het grootste deel van je overheidsuitgaven in onderwijs pompen. Kun je dat net zo goed afschaffen.
Als je daarmee doorgaat kun je op termijn natuurlijk nooit volhouden dat de burger onkundig is. Dan is het gewoon domme elitaire bullshit en angst om de macht te verliezen.

crixus | 20-05-06 | 14:55

@ crixus @ 14:17
Zoals altijd: graag gedaan! Volgende keer weer flamen?

Maagzuur | 20-05-06 | 14:49

@CoJoNes
Mensen mee laten beslissen over complexe onderwerpen die de kennis, ervaring of het inzicht over het onderwerp missen om tot een uitvoerbaar besluit te kunnen komen is gewoon niet handig. In de praktijk blijkt dat je dan dus punten krijgt zoals het legaliseren van cannabis in de EU omdat je dat als coffeeshopbewoner wel een 'SpAnG pLaN' lijkt.
Dat je voornamelijk diplomatieke kudowz verspilt zonder dat je uberhaupt het perpectief hebt om tot resultaten te kunnen komen met het doordrukken van zo'n plan maakt de burger weinig bij het bedenken weinig uit.

BlitzFlicker | 20-05-06 | 14:48

Leuk politiek correct toneelstuk van deze regering.
Toon je betrokkenheid bij het volk. Doe een landelijke enquete met website. Vervolgens flikker je de uitslag het raam uit.
De eerste partij die openlijk voor uittreding van Nederland uit de EU maakt verschrikkelijke kans op mijn stem.
Geert?

inquisitra | 20-05-06 | 14:46

Ben Bot... is dat niet die magere Hein die ons beloofde dat onze jongens in Afghanistan meisjes naar school gingen begeleiden ? Ja toch ?...

Prikker | 20-05-06 | 14:38

nu willen ze ineens 1 groot europa, maar toen adolf op dat idee kwam, was het fout en moest het bestreden worden.
hoezo, kloof tussen burger en politiek?

swift1.6 | 20-05-06 | 14:38

Die Bot denkt natuurlijk dat als ie de onderhandelingen opent met nieuwe landen, dat hij dan nog eens een leuk jong ding aan de haak kan slaan, voor het geval dat hij uitgekeken is op z'n huidige vlam.

ShimoKura | 20-05-06 | 14:37

@BlitzFlicker 20-05-06 @ 14:31
-
Het idee achter directe democratie is nobel, maar vanwege de onkunde van de burgers die betrokken zouden moeten zijn in het proces gewoon niet praktisch genoeg.
-
Poeh, dat zijn boude beweringen. Onkunde is een betrekkelijk begrip.

CoJoNes | 20-05-06 | 14:37

Naar Zuidlaren moet ie met zijn boot.

belangrijk | 20-05-06 | 14:34

@crixus
De enige partij die op het moment serieus van plan is mee te doen aan verkiezingen in 2007 en gebruik maakt van de zogenaamde directe democratie is een partij die ironisch genoeg slechts 1 standpunt heeft, namelijk het legaliseren van cannabis in geheel europa. Een standpunt dat ongetwijfeld erg leeft bij de beoogde burgers maar volgens de echte 'deskundigen' in de praktijk minder of meer onhaalbaar zal zijn.
www.unitydrugs.nl/home_news.php?id=329...

Het idee achter directe democratie is nobel, maar vanwege de onkunde van de burgers die betrokken zouden moeten zijn in het proces gewoon niet praktisch genoeg.

BlitzFlicker | 20-05-06 | 14:31

@sammy de moraalridde 20-05-06 @ 14:16
Ik zou eigenlijk niet willen afdwalen naar een discussie over wat ik denk dat er mis is met het Nederlandse democratische stelsel en hoe het volgens mij beter zou zijn. Zo'n staatsrecht-discussie duurt lang is misschien een beetje saai. Het is ook een beetje off-topic.
.
Laat ik alleen zeggen dat het volk niet voor Ben Bot heeft gekozen. En wegstemmen in 2007 is ook niet echt mogelijk, want alle grote partijen hebben een ongeveer gelijke mening hierover. Alleen de (ex-)LPF en Geert Wilders denken er anders over. Verder zijn er nog 1000 andere onderwerpen waarover moet worden afgerekend op dat ene moment met slechts 1 stem.

Gekke Gerritje | 20-05-06 | 14:28

tja lastig zijn we he ben bot.
we willen gewoon niet meer de eu wordt de groot.ze steken alles in de eu.
in plaats van in noord nederland.want we zien weinig geld terug.

cast | 20-05-06 | 14:26

@Gekke Gerritje
ah, maar je maakt een denkfout. als je het dossier niet kent, hoe kan je dan een afweging maken tussen personen die het dossier gaan behandelen, m.a.w politici? je kunt dan net zo goed een natte vinger in de lucht steken en kijken waar de wind vandaan komt om je keuze te maken.

daskapitalist | 20-05-06 | 14:22

@Maagzuur 20-05-06 @ 13:36:
DD is natuurlijk een groot gevaar voor de geriatrisch-psychologische kliniek die het Nederlands staatsbestel is en de patiënten die de kliniek bevolken.
Bot demonstreert met die houding en uitspraken precies wat hij van het gepeupel vindt. Feitelijk zegt hij: "Slikken wat we jullie voorzetten en verder bek houden".
Dit soort enquete-sites zijn dan ook een wassen neus, niet bedoeld om de burger invloed te geven, maar om via gemanipuleer triomfantelijk hoe dan ook je gelijk te halen. Wie bepaalt de vraagstelling? Wie bepaalt controleert de uitkomsten? Wie klikt die site aan? Dat zijn zo maar een aantal een vraagjes die je er bij kunt stellen. En nog veel meer. Wat er ook uitkomt: de bewindsman heeft altijd gelijk. Passen de antwoorden in het straatje: "Zie je wel! Het volk geeft me gelijk". Is dat niet het geval: "Er hebben maar 97.000 de enquete ingevuld en dat is niet representatief..."
En ze hebben dan nog gelijk ook! Maar dat kan best anders.

Je kunt een volk dat je nota bene zelf hebt opgeleid best laten meebeslissen over wat het wil. Helemaal via de moderne communicatiemiddelen is het niet moeilijk om een directe democratie te creeëren. Als je dat degelijk opzet kan je nooit meer om het volk heen. Maar via dit soort geldverspillerij zal het nooit wat worden. Dit is niet de manier om de kloof burger-overheid te dichten, dat kan alleen met een rechtstreekse invloed van de kiezer op het bestuur.
Daar gaat DD aan werken en dat is natuurlijk het einde van de baantjesjagerij en het nepotisme zoals dat in 0031 (en Europa) hoogtij viert. Als Ben Bot al iets aantoont is het de arrogantie van de macht en de angst voor de deconfiture daarvan door directe democratie.
directedemocratie.crixus.nl
(Maagzuur: dank voor de geboden mogelijkheid voor dit mini-manifestje)

crixus | 20-05-06 | 14:17

@Gekke Gerritje: als het volk er niet van overtuigd is dat dit de goede koers is, dan moet het stemmen op partijen waarvan het volk vindt dat ze wel de goede koers varen. De standpunten van Bot en de zijnen, waren al ruim voor de verkiezingen bekend. Je stemt op politici omdat ze bepaalde ideeën hebben, bijvoorbeeld over Europa. Ik wil geen windvanen die overal mee meewaaien, maar mensen met een mening. Als het volk er anders over denkt, dan stemmen ze ze maar weg in 2007.
Het is mij overigens ook niet duidelijk hoe je erbij komt dat de EU in de toekomst uit gaat maken wat wel en niet kan mbt abortus, persvrijheid en homoseksualiteit.

sammy de moraalridde | 20-05-06 | 14:16

nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Bot
Ben Bot heeft jaren in Turkije gewerkt als ambassadeur, die laat zijn vrienden niet vallen omdat het volk bang is voor Moslims...

da wizard | 20-05-06 | 14:14

ach, het grootste deel van de staatsschuld is in handen van het buitenland. als iedere nederlanders een glock zou hebben, gaat geen enkel land ons binnenvallen, maar kunnen wel lekker een streep zetten door de staatsschuld. veel makkelijker en goedkoper kan het niet.

daskapitalist | 20-05-06 | 14:08

@sammy de moraalridde 20-05-06 @ 13:12 en
@BlitzFlicker 20-05-06 @ 13:18
.
In principe hebben jullie wel gelijk. In het algemeen moeten ministers vaak beslissen over ingewikkelde en gedetailleerde zaken en dossiers. Het kost een heleboel tijd om zo'n zaak helemaal te doorgronden en te begrijpen. Je kunt niet van gewone burgers verwachten dat zij daar de tijd voor nemen. Daarom is er ook een indirecte democratie. De burger zegt in wie hij wel vertrouwen heeft (met verkiezingen) en deze persoon gaat dan de tijd nemen om wel volledig op de hoogte te zijn.
.
Maar in dit geval gaat het niet om een ingewikkeld dossier. Het gaat hier om een hoofdlijn. Hoe zien we onze samenleving en hoe moeten we verder in de toekomst? Daar heeft bijna iedereen wel een mening over, misschien niet bewust maar wel onbewust. Begrijp wel dat men heel hard bezig is Nederland als afzonderlijke samenleving op te heffen. In de toekomst zal wat hier wel en niet kan afhangen van iedereen in de EU. Abortus, homosexualiteit, persvrijheid, gebruik van softdrugs. Gewoon maar wat voorbeelden. Ooit was Nederland onafhankelijk en was de mening van 300 miljoen andere EU-inwoners slechts een suggestie voor hoe wij er over zouden moeten denken. Met de huidige koers van de EU is dat hard aan het veranderen. En dus is het toelaten van een nieuw land in de EU niet slechts een gebaar van vriendschap. Het betekent dat de waarden van die samenleving een serieuze invloed op ons leven kan gaan hebben.
Dit soort zaken hoort niet doorgedrukt te worden zonder dat het volk er zelf van overtuigd is dat dit iets goeds is.

Gekke Gerritje | 20-05-06 | 14:02

Ben Bot Was Scherp.

Dydimus | 20-05-06 | 14:01

De politiek is al jaren hetzelfde. De politiek luistert naar vriendjes of hun eigen portomonee. Alleen in de drie maanden voor de verkiezingen wordt er geluisterd naar het volk. Met de belofte dat als zij in de regering komen, dat er wat gedaan wordt aan de problemen. De overige 3 3/4 jaar wordt niet eens de moeite genomen om te zeggen dat luisteren. Als men echt een tussentijdse mening wilde van het volk, zou men toch even een referendum kunnen uitschrijven? Dat was vorig jaar toch zo'n succes? Het was de enigste keer in de Nederlandse geschiedenis, dat er een referendum was! En toen werden er allemaal voorwaarden aan gesteld, om het over te nemen. Denk aan een minimum opkomst (ik dacht 60%), veel meer dan de helft moest tegen zijn, niet gewoon 50%. Toen zou de politiek in Europa duidelijk maken dat het Nederlandse NEE eer aan gedaan moest worden. En nu? Nog geen jaar later? Europa gaat vrolijk door met waar het voor 1 Juni 2005 mee bezig was, zonder zich iets aan te trekken van de Nederlandse bevolking. We mogen dokken en onze muil houden! We kunnen in Nederland het geld dat we in Europa pompen, wel beter gebruiken. Zoals het aflossen van de staatsschuld. Is er iemand in Den Haag die beseft dat de rente op de staatsschuld hoger is dan het begrotingtekort?!

nielsvh | 20-05-06 | 13:50

die regering van ons is zo bezig haar eigen graf te graven..!! over 25 jaar is ons landje een dump voor al het verrotte in europa, de Nederlandse burger komt niet meer aan een baan omdat alle grote bedrijven in die kudtlanden zitten en het hier vol=vol zit met die oost-europese tasjesdieven, inbrekers, overvallers en niet te vergeten de geradicaliseerde mo..........., want hier in Nederland kan alles???

noname-clayton | 20-05-06 | 13:49

@ crixus
Wat die aantallen betreft heb je natuurlijk gelijk, al zou ik uitgaan van het aantal stemgerechtigden en niet van het aantal Nederlanders. Maar die uitspraken van Bot - (...) niet achteraan hobbelen, (...)geen regering nodig -
lijken me, zelfs directer dan we van Ben nie Bot gewend zijn, een aanval op DD. Volgens mij zit de angst voot je partij er al goed in. Wat is je commentaar daarop?

Maagzuur | 20-05-06 | 13:36

europa, het kost een paar centen - maar dan heb er toch een bak vol turken en polen voor terug.

Jan Passant | 20-05-06 | 13:35

Tja, democratie…..
Waarom schrijft hier vrijwel iedereen europa met een hoofdletter?
Ik verwacht ook dat er de komende tijd (25 jaar?) geen referendum meer komt over europese aangelegenheden. Het volluk is te dom dat soort beslissingen te nemen. Dat doet de politiek wel voor ze. Linksom of rechtsom, je wordt toch wel genaaid.

Mavado | 20-05-06 | 13:30

Gelukkig heeft ie wel verstand van naturalisatie.....

www.nu.nl/

blamage | 20-05-06 | 13:22

Het zou vervelend zijn als het gepeupel een beetje mee zou gaan beslissen over een internationaal onderwerp waar de meerderheid volgens onderzoek slechts weinig aandacht aan besteed. Bot zal het negeren van de wil van de burgers helaas wel gaan merken bij de komende verkiezing.

BlitzFlicker | 20-05-06 | 13:18

Gekke Gerritje 20-05-06 @ 12:39
De partijoverstijgende fenonemen hierbij nog buiten beschouwing gelaten? Democratie heeft nog nooit bestaan. Alleen de theaterdemocratie heeft in de geschiedenis haar functie gehad. Het hele idee van de 'volksvertegenwoordiger' is een leugen, een volk is namelijk niet als zodanig representeerbaar, beter zou het zijn hier van het 'utilistisch machtswerktuig' als spreekbuis van de 'dictatuur van de meerderheid' en het 'ongelijkheidsprincipe' te spreken.

HerNihilist | 20-05-06 | 13:16

EU, ga eens gauw deaud!

Der Lehrer | 20-05-06 | 13:15

Je bent als minister natuurlijk ook geen knip voor de neus waard als je je oren laat hangen naar zo'n enquete. Wat dat betreft hulde voor Bot. Als het volk niet wil dat die landen toetreden, dan stemmen ze maar op een partij die daar ook tegen is.

sammy de moraalridde | 20-05-06 | 13:12

@Dirrek,
je vergeet er bij te vertellen dat je eerst gemoond wordt en vervolgens hartelijk uitgelachen door de heer Gerrit Z. (u weet wel, die meneer van de gevoelsinflatie..)

hondelul | 20-05-06 | 12:59

MiRRoRMaN 20-05-06 @ 12:23

Ware woorden. Nederlanders laten zich aan alle kanten naaien. Protesteren of demonstreren is een lekkere bak soep eten op het Malieveld met zo'n guitig FNV petje op. En daarna de stad in, lekker afpilsen. Goh, wat een leuke dag gehad.

Dirrek | 20-05-06 | 12:55

@daskapitalist 20-05-06 @ 12:31:
Dus we kunnen met vrij grote zekerheid stellen dat het overgrote merendeel van die *proest* 100.000 unieke bezoekers via Geen Stijl kwam (en we weten allemaal dat overheidssites verkneuken onze hobby is, niewaar?). De rest zijn de ambtenaren zelf.
Ik blijf nog even lachen vandaag...

crixus | 20-05-06 | 12:48

Het enige wat hen voor ogen stond met die vragenlijst, was erop gericht betere argumenten (lees : Leuzen en Leugens) te zoeken voor hun Reiches Europas Propaganda.
Jezus was ik maar naar de kerk gegaan. Alles beter dan dit op de vroege morgen.

Deense Postbode | 20-05-06 | 12:47

@vlunk> nee ze zitten in de spagaat van de nep democratie...

tegen hun mede bestuurders technocraten en topambtenaren in Den Haag en Brussel moeten en willen ze meedoen met het negeren van de volkswil om serieus genomen te worden.
Dat is overigens usance hoor, in de gremia overheerst het gevoel dat het volk oerdom is en dat het niet serieus genomen moet worden.

tegen het volk moeten ze net doen of het een echte stem heeft.
Dan wordt het lastig als men niet in de propaganda tuint.

Overigens zie je nu hetzelfde gebeuren met Verdonk (verdronk)

Het volk had het helemaal gehad met haar, maar door al die staatstv inpeper propaganda, door al die foute meehuilers in kranten en bladen, groeit het gevoel dat haar onrecht wordt aangedaan.

Let maar op hoe meer kleerie polka's henk spaans en dijkstallen en andere kwalsoorten zich afzetten tegen Verdonk, hoe groter ze wordt.

superjan | 20-05-06 | 12:47

@superjan 20-05-06 @ 12:20:
ÜberLOL @ Fullmoon

@CoJoNes 20-05-06 @ 12:26:
Tsja... en dan zou er geen geld zijn voor de AOW van de toekomst. Het is allemaal een hoax. Er is geld zat. Het wordt alleen zo rottig uitgegeven door onze "leiders" en "leiderinnen".

crixus | 20-05-06 | 12:43

Bot is een vuile patjepeejer van het ergste soort: verkwanseld onze belangen om een beetje de populaire lulhannes uit te hangen bij zn Europese vrindjes. Idd over 10 jaar zal Turkije pas een keer kans hebben om lid te worden maar het ´Point of No return is dan al 9 jaar geleden!
UItbreiding met Polen en Tjechië was een logische vervolgstap maar Turkije, nb een Aziatisch land, wordt de doodssteek voor de EU op alle gebieden!

Freddie | 20-05-06 | 12:43

Oefent Ben Zot hier voor de rol van vuile smerige tyfus landverrader? Nou dat gaat hem dan goed af.
Ik zou het niet erg vinden als hij gauw doodging aan een enge ziekte of zeau.

Deense Postbode | 20-05-06 | 12:41

Alle gevestigde politieke partijen in Nederland gaan gewoon door met hun pro-Europa beleid. Ze zeggen allemaal dat ze de burger heel serieus nemen en ondertussen blijven ze steeds op slinkse wijze proberen om hun ideeen er toch door te krijgen.
.
In een goed werkende democratie zou er nu op zijn minst 1 grote partij zijn waar de mening binnen de partij ter discussie komt te staan en waar eventueel de mening verandert. Als zo veel burgers er anders over denken, dan moeten er ook veel partijleden zijn die zo denken. Toch is al het 'serieus nemen' theater en is er geen enkele beweging binnen de partijen die echt een standpuntsverandering voor elkaar krijgt. Blijkbaar maakt net is in het land ook in de partij een kleine elite de dienst uit en wordt de rest subtiel buiten spel gezet.

Gekke Gerritje | 20-05-06 | 12:39

Nicolaï en Bot hebben zoals eerder gezegd een dikke loden plaat voor hun kop. Gisteren stond Nicolaï weer vrolijk te vertellen dat "het land" nog niet klaar is voor Europa. Met andere woorden, we zijn nog niet genoeg gemanipuleerd en geïndoctrineerd nu, maar dat komt wel goed.
Opzouten met die op eigen belang gerichte propagandatoeter.
Als paard wat de wagen trekt loop je wel voorop, maar als je constant een richting uit gaat die de koetsier niet wil, koopt die gewoon een keer een ander paard, meneer Bot (what's in a name).

vlunk | 20-05-06 | 12:32

Dood aan de Europese Unie!

Igorus | 20-05-06 | 12:32

@crixus 20-05-06 @ 12:17
ik kan me een eerder draadje hiervoor herinneren.je kon alleen maar posititieve dingen over de grondwet invullen in de enquete. dus het resultaat valt me niet tegen, heeft wel een hoep gekost, helaas.

daskapitalist | 20-05-06 | 12:27

En dan te bedenken dat alle ambtenaren in Groningen een betaalde snipperdag krijgen, om maandag te demonstreren in Den Haag, vóór d magneetzweeftrein. Het miljardenspeeltje van Kameraad Wallage. Reserveer je even een paar euro van je salaris van volgende maand?

CoJoNes | 20-05-06 | 12:26

@lolseveke:

"Ons kaliber"? Hear, hear...

kniebelknuistje | 20-05-06 | 12:25

Ze zien niet alleen Turkije, Balkanlanden als Servië en Macedonië en Oekraïne niet zitten, maar ook Bulgarije en Roemenie niet. „Dat is een gelopen race. De Tweede Kamer heeft hun toetreding bekrachtigd”, zei Bot.
.
Daar is dat standaard argument weer. Eerst zeggen dit soort politici altijd dat er alleen maar overleg is, en dat men alleen maar mogelijkheden verkent. (We gaan alleen maar spreken met Turkije.) Zo wordt het debat dood gemaakt. Vervolgens wordt een beslissing erdoorheen gedrukt (tegen de wens van de overgrote meerderheid van de Nederlanders in), en dan zeggen ze dat je te laat bent en dat je maar eerder bezwaar had moeten maken.
.
Lousewies van der Laan zei zoiets al een jaar of 10 geleden over Europa: het is er al en zij zijn al de baas, flikker op met je bezwaar, je bent te laat.

Gekke Gerritje | 20-05-06 | 12:24

Volksvertegenwoordiger Ben Bot van BuZa..

Welk volk vertegenwoordigt tie dan??

wiebje | 20-05-06 | 12:24

Ben Bot moet gewoon zijn kop houwen. Al heeft ie wel gelijk dat we achter alles aan hobbelen. Zelfs als ze ons geld afpakken zoals een opgespaard wel verdient pensioen of ziekenzorg. Geef het ons aan, hoe negatief en schadelijk voor de portomonnee ook en Nederland bukt massaal voorover en rijkt zelfs zelf de sensilube aan voor een diepere en betere glijpartij namens Balkenende II of kabinet Kok.

Maargoed, protesteren en staken hebben ze ons ook wel goed afgeleerd in deze "democratie", je hoeft maar een dagje te staken of ze dreigen via een rechter met ontslag.

MiRRoRMaN | 20-05-06 | 12:23

@crixus>

www.fullmoon.nl/

Die liggen ons nu te full moonen op de seychellen.

superjan | 20-05-06 | 12:20

crixus - fleishbaum: 1-0

michiel | 20-05-06 | 12:19

Wat een slechte site, past bij wel de incompetentie van de hoogbejaarde Ben Bot.
"Tegenstanders van het Turkse EU-lidmaatschap blijven ook dan nog steeds in de meerderheid,maar de kloof tussen voor- en tegenstanders neemt dan af van 46 tot 15 procent."
Hoe meer nieuws ik lees, hoe meer ik tegen ben. Ik kan zo snel ook niet vinden waar en hoe ze die enquete hebben afgenomen. Het maakt nogal uit of de helft van de respondenten uit rotterdam komen of uit andere steden, gezien het extreem hoge allochtonen percentage aan die kant.

Hellsmurfje | 20-05-06 | 12:19

Ik hoop dat deze discussie weer flink oplaait vlak voor de verkiezingen, scheelt weer een zeteltje of 5 voor GW.

superjan | 20-05-06 | 12:18

Leest nog een keer.... en nog een keer.... en nog een keer:
"100.000 unieke bezoekers "
*proest*
16.000.000 Nederlanders... 100.000 unieke bezoekers...
*moehahahahahahahahahaha*

Nee, daar zou ik me als Ben Bot ook geen reet van aantrekken. Zeker als je weet dat een groot deel daarvan je eigen ambtenaren zijn. Wat heeft die grap gekost? Hoeveel miljoen is er in die website gepompt? Van welk studenten IT-bedrijfje liggen de directieleden nu op de Bahama's?

crixus | 20-05-06 | 12:17

Goedemiddag Fleisch, laat wakker vandaag?
Geen ander nieuws dan dat onze regenten niets met onze mening te maken hebben? Nou dan heb je dus geen nieuws, dit is immers al een paar decenia bekend.

3bier1melk | 20-05-06 | 12:17

Europa is prachtig. Alleen is Europa iets anders dan een administratief, scheefgegroeid machtsgezwel met uitzaaiingen naar azie.

Europa is prachtig. Brussel is de k*nker.

superjan | 20-05-06 | 12:17

Wie trekt even de stekker uit Frankenstein's mislukte creatie?

Lintworm | 20-05-06 | 12:16

Ongezien de typhus voor alle landen die nu nog willen toetreden tot de EU.
En de pestpokkekippeziekte voor de Europese Grondwet.En wanneer krijgen we een nieuwe munteenheid, want met die Euro zijn we zwaar bestolen.

Yammie | 20-05-06 | 12:16

Ik ben BOT meer als beu.Echt het voorbeeld van een technocraat met een bord voor zijn kop.Wat een arrogantie straalt die man uit:zo van,laat die domme nederlandse stemmers lekker hun mond houden,wij regelen het wel onderling.BAH BAH

kruisridder | 20-05-06 | 12:13

Toch heb ik vertrouwen in die Bot, hij gaat af en toe zijn boekje/protocollen te buiten maar houd het netjes! Hij gooit niet met loze termen en creeert weinig schandaaltjes!

.grover | 20-05-06 | 12:12

Niemand wilt Europa, maar de 5de colonne ramt dat romeinserijk door onze strot heen.
Die gasten van ons kaliber in turkije, die willen ook allemaal niet bij Europa.

LoL @ Sévèke | 20-05-06 | 12:11

ik ben ben bot beu...

stretch | 20-05-06 | 12:08

Ik krijg zo langzaam aan een beetje jeuk van die Nicolai

blawablawa | 20-05-06 | 12:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen