Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het CDA wil uw DNA

ssatire100.jpg GeenStijl PrivacyWatch. Mocht u binnenkort eens stomtoevallig in de buurt zijn geweest van een misdrijf, dan kunt u als het aan het CDA ligt verplicht uw erfelijke informatie komen inleveren bij de dichtstbijzijnde databank. Is het nieuwste plannetje van Generaal Ernst Hirszki Balenko van Censuur & Intimidatie. Dus niet alleen daders of verdachten. Ook omstanders, passanten en natuurlijk de kat van de hond van de buren. Iedereen die ook maar in een straal van 20 kilometer in de buurt is geweest van duistere zaakjes krijgt even een wattenstaafje tegen de binnenkant van de wang. Voor ieders veiligheid uiteraard. En op weigering staat straf: "Het moet consequenties hebben als mensen weigeren mee te werken", aldus CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma. "Iedereen vindt het een burgerplicht, behalve de mensen die wat te verbergen hebben. Principiële bezwaren mogen geen rol spelen bij onderzoek naar moord, doodslag of verkrachting." Momenteel is het zo dat slechts bij veroordelingen van 3 jaar plus er verplicht DNA wordt afgenomen. Maar als het aan de Christen Dictatoriaal Appél ligt worden die bevoegdheden dus eventjes flink opgerekt. Principiële bezwaren zijn tenslotte alleen weggelegd voor Gristenen en dan ook nog enkel tijdens door hen geselecteerde ethische kwesties. Uw DNA zal dan ook zeker niet eindigen in lijstjes van grote verzekeringsmaatschappijen. Laat staan in de klapper van de Interdepartementale werkgroep OpinieProblematiek. Alles is veilig. Niemand heeft u door. Loop gerust verder...

Reaguursels

Inloggen

Wat zeiden de Raggende Mannen ook al weer (en tevens prima methode om DNA af te staan)? Oh ja........ Ernst, MOT IK JOUW ES FF LEKKER IN JE BEK SCHIJTEN?

MikeTheBull | 02-07-08 | 09:01

Ein Reich, Ein Volk, Ein Balkenende, alles fur das volkes

Scorpio_Dragon | 02-07-08 | 07:01

Mussolini, Franco of Mao hadden het niet beter kunnen verwoorden!

sterke koffie | 02-07-08 | 06:48

Anderen zullen best de wet overtreden maar dat betekent niet dat die overheidssukkel met z'n tengels aan MIJN dna komt,punt.

lichtpunt | 02-07-08 | 03:12

Inzake de zaak Vaatstra had er middels DNA mogelijk een oplossing gevonden kunnen worden, maar ja de directe mannelijke omgeving werd gescreend, echter toen er gewezen werd naar de hermandad zelf, gaf men niet thuis.. Kortom ook het opsporingapparaat zelf ziet het niet zitten het materiaal van de dienders in kaart te laten brengen. www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenla... Overigens groot gelijk hoor.... totaal nutteloos en uiterst griezelig garisten plan dit.

En toch stemt dom, niets te verbergen, Nederland telkens weer op deze fijne partij. Onbegrijpelijk.

Camiel Zeurlinks | 02-07-08 | 01:47

Het CDA of beter het hele kabinet mag zich zelf DNA afnemen en hopelijk nemen ze zoveel DNA weg dat er geen van deze bende meer vruchtbaar is want hier mogen er niet meer van komen dat snappen jullie toch ook wel ...........

Marley | 02-07-08 | 00:29

Als je niets te verbergen hebt... De meest domme en naieve opmerking die je maar kunt indenken. De joden hadden in de jaren 40 ook niets te verbergen, dus was er geen enkel bezwaar om hun gegevens in het bevolkingsregister op te nemen. Kwam dat even goed uit! We gaan met het CDA weer dezelfde kant op.

Argyronauta | 02-07-08 | 00:24

*hoopt op veel doodslag en DNA afname in de Bijbelbelt*...

da wizard | 02-07-08 | 00:14

Ernst Hirszki Balenko, back to the USSR (hij dan, niet wij).

FFuck please!

iwonder | 02-07-08 | 00:01

@Dorser | 01-07-08 | 23:07
Haarscherp gefileerd...
.
Dat is het probleem: er is geen een oppositiepartij die moord en brand schreeuwt. De VVD roept een paar keer "schandalig" en de Partij voor de VRIJHEID laat in deze ook weinig van zich horen. Zij stemden in met de langste periode v.w.b. de bewaarplicht. Wilders is niet dom, maar volgens mij leeft hij in de waan dat dit soort maatregelen alleen de Moslims zal dwarsbomen.
.
Dan kent hij, als inwoner van het Gouvernement Limburg, de Noord-Nederlandse cultuur toch nog niet goed genoeg. Na de aanslagen werden zelfs grijze dametjes bijne ge-stripsearched op nagelknippertjes, terwijl je je natuurlijk veel beter op mannen in jurken met enge pluizebaardjes kunt concentreren. Maar ja, dat mag van de politiek-correcte hap natuurlijk niet.
.
Ja, de gristenkliek is goed bezig. De enige die de stekker uit dit kabinet van de bijbel-talibans kan trekken ik Wouter de Draaikabouter, en die loopt binnen met innen (van belastingen), plus dat de Partij van de Allochtonen (de gestaalde autochtone kaders van weleer stappen massaal op) gegijzeld wordt door een dramatisch verlies in de peilingen.

Brouhaha | 01-07-08 | 23:42

Even voor de deuidelijkheid:De moord op Marianne Vaatstra is natuurlijk verschrikkelijk, maar het belang van privacy, dat maatschsappijbreed gewaarborgd moet blijven, is groter dan die ene strafzaak. Bot gezegd: Mijn wangslijm is belangrijker dan die dooie Vaatstra...

JeGrootmoeder | 01-07-08 | 23:41

Veel oppervlakkige fatsoensmensen trappen meestal in de mooie praatjes van het CDA, en stemmen, als het er op aankomt, steeds weer op die partij. Dat hun rechten en vrijheden worden aangevreten, hebben de meesten niet door. Zij laten zich vrijwel altijd in slaap sussen met “wat maakt het uit voor wie niets te verbergen heeft?”. Dat zo logisch lijkende zinnetje is toch zo gevaarlijk!
___
We zijn overgeleverd aan een meerderheid van welbewuste vrijheidsbeperkers, goedbedoelende sufkoppen en christenfundamentalisten die teren op een zee van onwetendheid, gelatenheid en onnozelheid. Het Nederlandse volk gaat niet massaal de barricaden op. We hebben het te druk, en hebben te weinig macht. De verlichte geesten die de gevaren zien, en de meerderheid wakker zouden kunnen schudden, hebben te weinig stem in de massamedia. Oppositiepartijen die nog een verschil zouden kunnen maken door veel rumoer te maken en te organiseren, laten het hooguit bij wat Kamervragen en een vervolgdebatje. Dat heeft de zaak Nekschot wel laten zien. Als het zelfs voor de vrijheid van meningsuiting bij zo’n toch vrij schamele vertoning blijft, hoeft er voor wat betreft de privacy ook niet veel te worden verwacht.
Binnen het CDA weet men dit alles maar al te goed. Men ruikt de kansen en gaat die proberen te benutten, nu men nog in de regering zit met sufkoppen die op dit moment geen nieuwe verkiezingen kunnen gebruiken.

Dorser | 01-07-08 | 23:07

Dit zaakje is een onderdeel van een veel groter plan...

De meeste mensen wuiven dat echter weg als zijnde een fabeltje. Die mensen zouden zich eens moeten verdiepen in wat er op dit moment in de VS gebeurt en wat al jaren bezig is.

Door handige wetswijzigingen onder het mom van "het is goed voor de burger" door te voeren heeft men daar leterlijk geen rechten meer. Als ze willen kunnen ze iemand opsluiten zonder proces.

Als we niet uitkijken en tijdig zorgen dat de koers hier gewijzigd wordt, zijn we hier (lees: heel Europa) straks ook het haasje.

Meautie | 01-07-08 | 22:48

alleen de mensen die volgen, en al slaafs zijn gemaakt, zullen hun dna afstaan. De mensen waar het echt om gaat zullen niet gekend willen worden, en uit handen blijven. Wat een farce, ik ga bijna in god geloven, als uitvlucht voor wat zijn grondpersoneel ervan maakt.

Maar wees sterk en sterk de borst, er is al 2000 jaar en langer een leven mogelijk zonder kerk, moskee, tempel. Deze mensen zijn er altijd geweest, maar die vinden het gelul zoals het nu lijkt te zijn, te onbelangrijk om over in discussie te raken.

Wanneer iets bestreden dient te worden, wordt het van zelf belangijk gemaakt. Wanneer gaan we gewoon niet luisteren. Niemand heeft het recht om uit te maken voor een ander wat het beste is voor diegene te doen. Maar we zijn bang, angst is de onderdrukker, zo hielden ook 50 Duitste bewakers 1000 gevangen in toom.

Mrpurple | 01-07-08 | 22:45

En wat zijn de consequenties dan die onze fundi gaat toepassen ? dwangarbeid of een gedwongen darmspoeling ala Soldaat van Oranje. Past mooi in zijn straatje met zijn andere Deutsche Ideeen.

BunnyKiller | 01-07-08 | 22:31

Geen probleem.Ik zou zeggen neem van iedere nederlander DNA af.Als je niks op je kerfstok heb zie ik niet in waarom je daar een probleem mee zou hebben.Ik zou iedergeval geen bezwaar tegen hebben,en zou in een klap hoop misdaden oplossen.

De vroeg moet niet zijn of JIJ iets te verbergen hebt, maar waarom IEMAND ANDERS zoveel over je mag weten. Waarom zou ik mensen die ik niet ken en waar ik niets mee te maken heb informatie verstrekken als ik toch niets op mijn kerfstok heb? Het idee van niets op je kerfstok hebben is dat je godverdomme met rust gelaten kan worden. Sinds wanneer vertrouwt een regering zijn eigen burgers niet meer?

Een regering is geen zachtaardig moedertje die je 's avonds in slaap kust en een liedje zingt, het is een kolos van anonieme mensen die, net als jij en ik, lang niet altijd de moeite kunnen opbrengen om hun werk goed te doen. Die vertrouw ik inderdaad niet met mijn gegevens. Als ze niets te verbergen zouden hebben, zouden ze er niet zo happig op zijn mijn gegevens te verkrijgen.

En twee, waarom is "ik wil het niet hebben" geen goede reden? Het is mijn lijf, daar hebben anderen vanaf te blijven! Wat is het voor iets bizars om die redenering om te draaien? Hoezo zou ik wat op mijn kerfstok moeten hebben? Ik wil het gewoon niet hebben, meer reden heb ik niet nodig, want ik heb namelijk niets te verbergen.

NF-HMiA | 01-07-08 | 22:05

Nu al wordt geenstijl.nl aangepakt voor opmerkingen die 2 jaar geleden geplaatst zijn, en dan wil een overheid al onze gegevens 1.5 jaar opslaan en een DNA databank aanleggen? Als je in 2008 een rascistische mop stuurt ben je in 2010 de clou vergeten en kunen ze je mooi oppakken en wegstoppen.

NF-HMiA | 01-07-08 | 21:49

peter1129 : hoe naief kun je zijn?

masyna70 | 01-07-08 | 21:41

Het feit alleen al dat zoiets voorgesteld wordt........... zo snel mogelijk weer verkiezingen. De huidige junta moet opstappen.

masyna70 | 01-07-08 | 21:28

peter1129 | 01-07-08 | 21:01 AARGH wat ben jij tenenkrommend DOM. Ga de andere reacties lezen en ga je schamen in een hoekje idioot!

Ohja | 01-07-08 | 21:06

Geen probleem.Ik zou zeggen neem van iedere nederlander DNA af.Als je niks op je kerfstok heb zie ik niet in waarom je daar een probleem mee zou hebben.Ik zou iedergeval geen bezwaar tegen hebben,en zou in een klap hoop misdaden oplossen.

peter1129 | 01-07-08 | 21:01

'Wie privacy inlevert voor meer veiligheid, krijgt uiteindelijk geen van tweëen.' Kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Ohja | 01-07-08 | 20:50

En zo worden onze fundamentele grondrechten eenvoudig bij het grofvuil gezet door ze af te doen als pricipiele bezwaren. Zulke grondrechten zijn ook maar lastig want bedoeld om ons te beschermen tegen de macht van de overheid, en dat kan natuurlijk niet in dictatuur Hollandia.

thispissesmeoff | 01-07-08 | 20:49

Ze mogen GEEN info van mij die ik zelf niet lezen kan!
over my dead body!

LifeCatcher | 01-07-08 | 20:40

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:16 Eens met jou. Wij zijn met meer, vergeet dat niet. Als het nodig is, zal ik hiertegen in verzet komen. Een veiligere wereld, graag, misdadigers oppakken, ook graag, maar niet tegen deze prijs. Het risico is veel groter dan de winst.

Ohja | 01-07-08 | 20:37

De 'als je niks te verbergen hebt' redenatie kan je echt overal voor gebruiken. Preventieve huiszoekingen, preventief rectaal onderzoek, preventief afluisten, preventief uitlokken (van criminele daden). Non-argument dus...
Principes mogen geen rol spelen: Zeiden ze dat ook toen het leven van een kind gered kon worden (lees: verbeterd) bij embryoselectie?
Wat een gelul.! Dat met loze principes en respect rondlullende christenrechts moet de hand eens in eigen boezem steken en preventief aan een kruis gaan hangen!

firecow | 01-07-08 | 19:16

oeps.. opsporen middels DNA = Prima maar worden de daders dan ook teruggestuurd naar land van herkomst????

Patrick Zweedsey | 01-07-08 | 19:11

-weggejorist-

Patrick Zweedsey | 01-07-08 | 19:11

Generaal Ernst Hirszki Balenko ???

BalenKO kan alleen als het een vrouw is....

Dus Brusselmans... als het het leuk wil brengen, breng het dan wel goed

Groeten

michzelluf | 01-07-08 | 18:52

Ik vind dat Geenstijl een demonstratie moet opzetten!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fuck het kabinet.
Als Geenstijl dit doet dan komt geheid zowat heel Nederland erop af.

Above | 01-07-08 | 18:49

En D66 vraagt toch maar weer eens hoe het met onze privacy zit bij uitwisseling van gegevens met USA www.telegraaf.nl/binnenland/1403148/__... Toch nog 1 partij een beetje wakker, en de rest is al in gedachten op 8 weeks zomerreces

Camiel Zeurlinks | 01-07-08 | 18:38

@pandoortje | 01-07-08 | 18:08
".. en hun dan?" Je bedoelt: ".. en ZIJ dan?" 'Hun' is bezittelijk: HUN grijpgrage handjes die ZIJ in andermans zakken steken. Maar terzake: die zij leveren niets in, inderdaad. Deze regering (eigenlijk alle regeringen, maar deze is bijzonder erg) is een dievenbende die de bevolking zonder enige verantwoording of uitleg berooft van hun inkomsten. Dit alles omdat het op macht beluste zielepoten zijn, die van al dat geld meedoen aan een zinloze oorlog tegen geitenneukers. Daarvan krijgt dit stelletje gemankeerde religie-aanhangers (geloof, socialisme) een harde plasser omdat ze dan, net als echte grote jongens, bij Bush op de koffie mogen. Geeft toch weer kleur aan hun troosteloze en kansloze overheidsbanen. Zoiets.

Brouhaha | 01-07-08 | 18:31

opzich trouwens ook best een waardig middel voor beroepskeuze trouwens, zo'n dna db gekoppeld aan het arbeidsbureau. Voordat men verplicht wordt geplaatst bij het genetisch best passende beroep, is er natuurlijk eerst een overgangsperiode waarin men van deze service als advies gebruik mag maken, eerst tegen betaling, dan gratis, dan verplicht.
Helemaal fantastisch natuurlijk, want iedereen komt terrecht bij de het best bij hun passende beroep... behalve dan dat vrije wil uit de equation is gehaald.

weetje.. de alluminiumhoedjes pavlov reflex is niets anders dan een reactie volgens het principe van het door Hitler zo goed geformuleerde principe van 'De grote leugen'.

jansen2741 | 01-07-08 | 18:23

o wacht we vergeten het bakallende norm dat mensen niet meer mogen verdienen dan HIJ L***** wie denkt dat snotneusje wie hij wel niet is bah bah bah.

Volgens mij is die erg gepest vroeger en nu zijn wij aan de beurt

pandoortje | 01-07-08 | 18:10

ja maar mensen we hebben een uitkleedregring, dus hoppa met je dna want anders strookt het niet met de rest.... (helaas) ooo wat heb ik een hekel aan deze pokke regering, is er ook een verbod eigenlijk op deze regering???? Want we moeten al zoveel inleveren. En hun dan?

pandoortje | 01-07-08 | 18:08

Dit komt gewoon zo'n beetje letterlijk uit de bijbel, die satangast die iedereen markeert zodat je iets kan kopen.
Misschien heeft'ie toch gelijk daar?
Als je mijn DNA wil hebben zoek je maar een creatievere manier. Ik emigreer naar TPB-Island

Sphere | 01-07-08 | 17:19

eenmaal een dna db, is het natuurlijk een qwestie van efficientie om deze ook voor allerlij andere doeleinden te gebruiken. b.v. voor genetische profilering tov van alles en nogwat.

al met al een prima fundament voor een nieuw en verbeterd eugenics.

stap 2 het oprichten van 'werkkampen' voor die luie mensen wiens genen een maatschappelijke last voorspellen?
.. of toch liever statistisch onderzoek naar welke genen overeenkomen met het type mens wat minder gevoelig is voor maatschappelijke/religieuze conditionering in het kader van een gestroomlijndere cultuur?

jansen2741 | 01-07-08 | 16:50

"pakt zijn koffers, schijt nog een laatste keer op nederlandse verdoemde grond en immigreerd naar belgie waar hij gaat genieten van goedkoper bier en brandstof"

CvhG | 01-07-08 | 16:46

Eindelijk eens een goed voorstel van het CDA.

Zocalo | 01-07-08 | 16:44

Ik heb geloof ik iets gemist - sinds wanneer werpt GS zich op als hoeder van de privacy?
Mijn eerste reactie was juist positief toen ik over dit plan las. (En mijn tweede ook.)

Lewis | 01-07-08 | 16:41

CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma weet dus prima wat iedereen vind, of zou hij het verzinnen? Ik heb een enorme hekel aan politici en mensen die spreken namens "iedereen." Zelf bijvoorbeeld vind ik het helemaal niet zo leuk om iedereen zijn of haar DNA te registeren. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, zoals nu ook al het geval is.

Het CDA heeft in het recente verleden al bewezen helemaal niet zo moreel om te kunnen gaan met DNA, op het gebied van erfelijk doorgeeftbare ziektes bijvoorbeeld.

cabbit | 01-07-08 | 16:31

*gaat voortaan misdaadjes buiten 20 km omtrek doen*

Meautie | 01-07-08 | 16:27

Ik dacht dat we de fascisten er zo'n 63 jaar geleden al uitgejaagd hadden (?)

Gewoon Niels | 01-07-08 | 16:24

Het is een glijdende schaal.
Van "demoncratie" naar politiestaat.

Ahum | 01-07-08 | 16:22

Nog ff en men verlangt naar de vrijheid ten tijde van de DDR.

PisFinger | 01-07-08 | 16:11

Verdeurie, zij hebben geweren en wij niet. Het is niet eerlijk!

koreapassie | 01-07-08 | 16:09

Onvrijwillig binnentreden van een ander menselijk lichaam wordt toch zeker door de rechtbank gezien als verkrachting?
Dus feitelijk, als je verkrachting weigert (omdat dat dan onvrijwillig zou zijn), moet je een boete betalen?
Klinkt heel logisch.

-Sterre | 01-07-08 | 16:01

En de timing is weer ozo toevallig... 600 hits bij Nederlands Duits DNA vergelijkings onderzoek aldus Herr EHB, kortom ook deze gegevens worden weer vrolijk de wereld over verkwanseld. Onze verzekeraars halen straks de Nederlandse DNA gegevens uit et buitenland (en andersom)http://www.telegraaf.nl/buitenland/1401649/__DNA-vergelijking_levert_hits_op__.html

Camiel Zeurlinks | 01-07-08 | 15:57

Moet ik mijn DNA inleveren? Ik bén mijn DNA, wordt IK dan opgeslagen? En wat gaan 'ze' dan nog meer doen met mij? Ik moet er toch niet aan denken!
Brave New World en 1984 zijn leuke boeken, evanals WWW en de boodschappen in deze boeken worden nu toch wel érg zichtbaar. Laat die stomme techneuten nou eens ophouden met hun onderzoek, want de ethiek evolueert niet mee met de ontdekkingen. En dan nog maar niet te denken wanneer een of andere misdadiger regeringleider wordt, ik moet er niet aan denken.
Een heel Europa zal het dan ook wel gaan doen, dat opslaan het is net een sneeuwbal, het ene land neemt het nare van het andere over.
Oude mensen die de oorlog nog hebben meegemaakt, sla alarm!

AntiSoof | 01-07-08 | 15:55

In de UK gaat meneertje Gordon Brown (VMBO: engelse Balkenende, maar dan van de PvdA-kant) met dezelfde materie even kort door de bocht: www.theregister.co.uk/2008/06/29/brown...

G. Temmes | 01-07-08 | 15:43

Weet nog wel dat de stemkastjes zogenaamd niet goed werkten.. die worden dus vervangen... elke knop die je indrukt registreert voortaan CDA Ernst Hirschki Ballinski. Het is over en uit!

Cunard | 01-07-08 | 15:42

@ Prof. Yakko
Van onze Grondwet moet je het maar hebben...

Dat vraag ik me overigens al lange tijd af, hoeveel zijn die artikelen eigenlijk nog waard met die toevoegingen? Men kan namelijk zoveel mogelijk beperkende wetten invoeren, daar is blijkbaar voldoende ruimte voor. Er worden geen duidelijke grenzen gesteld aan hoe ver die beperkingen mogen gaan. Zo lijkt het niet meer dan een waardeloos vodje papier. Rechters kunnen ons ook niet redden, aangezien ze geen wetten mogen toetsen aan de Grondwet.

Fulgrim | 01-07-08 | 15:38

@De Binnenhofnar | 01-07-08 | 12:54
Misschien dat daar meer mee te beginnen is.

Prof. Yakko | 01-07-08 | 15:31

-weggejorist-

ikweetgeennicknaam | 01-07-08 | 15:31

@ F. von Zeikhoven | 01-07-08 | 15:27 Oh nee, die persmuskieten zijn naar noord-oost Groningen verplaatst vanwege de aanleg van een dakgoot. Nu fladderen rond de Binnenhofkliniek alleen nog perspapegaaien....

F. von Zeikhoven | 01-07-08 | 15:30

@Modderkip | 01-07-08 | 12:31
______________________________
Artikel 10
Ieder heeft, BEHOUDENS BIJ OF KRACHTENS DE WET TE STELLEN BEPERKINGEN, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.
De wet stelt regels ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens.
De wet stelt regels inzake de aanspraken van personen op kennisneming van over hen vastgelegde gegevens en van het gebruik dat daarvan wordt gemaakt, alsmede op verbetering van zodanige gegevens.

Artikel 11
Ieder heeft, BEHOUDENS BIJ OF KRACHTENS DE WET TE STELLEN BEPERKINGEN, recht op onaantastbaarheid van ijn lichaam.
_________________________________________

Ik ben bang dat de grondwet ons niet tegen dit gedrocht van een idee kan beschermen, maar als je een proefproces uit wil lokken Modderkip, ga je gang.

Prof. Yakko | 01-07-08 | 15:29

Die Haarsma (is iemand het ooit opgevallen dat vooral Tweede Kamerleden meteen nadat de regels over achternaamgeving of -keuze binnen het familierecht dat mogelijk maakten, de achternaam van hun partner aan die van henzelf lieten registreren? Terwijl heeeel lang geleden onder druk van de toenmalige adel juist de mogelijkheid voor het gepeupel om een dubbele achternaam te voeren was weggejorist..) Goed, die Buma dus, die herintroduceert de DNA-Waag als eigentijdse variant van de heksenproef. Ikzelf hou met dit weer wel van een plonsje, dus ik opteer graag voor de waterproef.... Want niemand, niemand pakt mijn dna door angstzaaierij en criminalisering! Ik stel voor dat er een strenger regiem voor het luchten in de Binnenhofkliniek wordt ingevoerd. Liever even muilkorven voordat ze naar buiten mogen, want voor je het in de gaten hebt, roepen ze maar weer wat naar argeloze persmuskieten aan de andere kant van het hek...

F. von Zeikhoven | 01-07-08 | 15:27

Weet je wat? Mot toch naar de WC nu effe een dikke draaien. Die DNA mogen ze van me hebben...

Maar zonder alle gekheid. Hoe wouden ze dit bekrachtigen? Een moord wordt gepleegd in hartje stad en in 20km omtrek willen ze DNA van iedereen? Logisch.... Zou maar in Amsterdam gebeuren, zitten ze gelijk aan 20.000 mensen. Hoe wouden ze dit gaan financieren? Oh ik weet het al, daarom zijn al die taxen vandaag doorgevoerd -_-

HEIL BALIN!

Darknova | 01-07-08 | 15:21

+weggeërnsthirschbalint+

Prikker | 01-07-08 | 15:09

Ach ik maak me nergens zorgen over. M'n fiscaal nummer laat ik morgen preventief aan de binnenkant van m'n onderarm tatoëren en m'n bloedgroep onder m'n oksel. Kwestie van meeveren met die loco's uit de Binnenhofkliniek.....

F. von Zeikhoven | 01-07-08 | 15:03

als je niks te verbergen hebt zegt ie, hoe zat het ook weer die incest gevallen in de kerk, juist pas toegeven als je er echt niet onder uit kan. alles wordt voor die maffe cristenen gedaan er - er wordt voor ze gedacht - er er kijkt altijd iemand met je mee - en tenslotte wordt er bepaalt voor ze dat ze dood mogen. Zieke shit is dit echt gaan we niet meer uit van eigen kracht kunnen we niet meer onze eigen boontjes doppen. Oh ja ik ben voorstander van grote uitbreiding van die psychiaterische instelling met de minimale grote van 34 zetels. Kenne wij weer verder. stelletje mafkezen.

een van de | 01-07-08 | 15:00

Als ik binnenkort mijn wijf lig te neuqen, dan staat HB met een webcammetje mee te kijken of ik mijn genotsknots niet per ongeluk in d'r endeldarm druk. Want niet Gristelijk. En dan heeft 'ie een knoppie waarmee hij mij direct een stroomstoot kan geven en er een alarm aan de voordeur gaat loeien. Binnen 5 min staat de Kontneuqpolitie voor de deur. En dat verplichte webcammetje: Als je in de slaapkamer niet hebt te verbergen, dan vind je het heus niet erg dat HB meekijkt hoe je je sletje op Gristelijke verantwoorde wijze ligt uit te wonen.

Zeddegeizot | 01-07-08 | 14:59

@ Jorisr
Zeer interessant artikel. Vooral het omkeren van de bewijslast is iets, wat me hierbij erg tegenstaat. 'We hebben geen bewijs dat jij de dader bent, maar bewijs maar eens dat je het niet bent.'

Fulgrim | 01-07-08 | 14:53

www.ravagedigitaal.org/archief_1999/88...

Ook al denk je niks te verbergen te hebben, met je DNA gegevens kunnen ze meer doen dan je denkt. Vooral verzekeraars zijn uit op die gegevens en hebben daar veel geld voor over. Aangezien onze regering nogal geilt op veel geld zou het me niks verbazen dat ze de rechten op het gebruik van de DNA databank verkopen. Kijk maar naar het voorbeeld in Ijsland.

Jorisr | 01-07-08 | 14:43

Of doe toch maar niet God....

mr.Visser | 01-07-08 | 14:43

CDA heeft -volgens peilingen van Maurice de Hond- nog steeds een vierendertig zetels.
VIER-EN-DERTIG.
God sta ons bij voor de volgende verkiezingen.....

mr.Visser | 01-07-08 | 14:42

Mogelijk is Ernst Hem.

T@ Riest | 01-07-08 | 14:40

Als we een betrouwbare overheid zouden hebben voor wie privacy belangrijk is, zou ik het niet erg vinden. Maar hoewel ik nu niets te verbergen heb, kan het met deze onbetrouwbare verbiedt en belast overheid zo zijn, dat er ineens een debiele wet wordt aangenomen waardoor ik achteraf ineens een overtreder of misdadiger zou kunnen zijn. Dus nee dank u. Morgen is gvd zeggen strafbaar en dan ben ik de lul.

Aleph | 01-07-08 | 14:36

Zonden ze bij het CDA een poster van Minority Report hebben hangen ?

Eurotokkie | 01-07-08 | 14:32

Of je niets te verbergen hebt is wel het grootste kontargument ooit in dit soort discussies. Als iets niet boeit is dat het wel. Het gaat erom of het wenselijk is dat bepaalde mensen in sleutelposities steeds meer macht naar zich toetrekken, en of wij als samenleving die macht willen geven. Informatie = macht = controle.

Ballin is toch wel de laatste persoon die je steviger in het zadel wil zetten lijkt me. Hij laat telkens zien dat hij een totalitair mannetje is dat lak heeft aan fundamentele vrijheden. Zie kwesties Neckschot en godslastering.

Onder het mom van meer veiligheid je vrijheid opgeven is wel het stomste wat je kan doen als samenleving, en toch doen we het...

broodje bal met mayo | 01-07-08 | 14:31

-weggejorist-

rosebud | 01-07-08 | 14:31

Mijn theorie klopt dus: God en Big Brother zijn één en dezelfde...

Wickie de Viking | 01-07-08 | 14:30

Wat ga je krijgen:
"Meneer, zoals u weet is hier in de buurt laatst een meisje verkracht, door een nieuwe wet bent u verplicht uw DNA af te staan omdat u in de buurt woont."
"Dat weiger ik."
"Weigeren is strafbaar."
"Dan betaal ik die boete wel."
"U betaalt liever een boete dan dat we uw DNA afnemen? Heeft u iets te verbergen? Valt u misschien op kleine meisjes en heeft u uw handen niet thuis kunnen houden vorige week?! Waar was u tussen 20:00 en 22:00?!"
etc. etc.

Al die informatie vergaren over de burgers is echt heel gevaarlijk. Hij kan verkeerd geinterpreteerd worden, misbruikt worden of in verkeerde handen vallen.

Het uitgangspunt van een regering moet niet zijn om controle en repressie uit te oefenen op de burgers, niet in een vrij land iig...

Lange Neus | 01-07-08 | 14:28

BAAS in eigen DNA

vliegende knorrepot | 01-07-08 | 14:28

@ .HerNihilist | 01-07-08 | 14:22

Wat een mooie afsluiting! Jij kent je klassiekers. En je hebt gelijk natuurlijk... helaas wel.

Meautie | 01-07-08 | 14:25

Als u links bent stemme u SP, als u rechts bent stem Trots op Nl.
Volgens mij worden we hier behoorlijk genaaid..

Bokko | 01-07-08 | 14:24

@De Binnenhofnar | 01-07-08 | 12:54
Het idee van Bussemaker maakte mij boos, de verplichte opname en medicatie heb ik ook gelezen als een voorstel om politieke tegenstanders en onwelgevallige mensen uit de weg te ruimen in een gesloten inrichting. Bijkomend 'voordeel' voor de 'staat' is dat niemand te weten zal komen wat er met deze mensen gebeurt, vrijdenkers of suicidalen met verkeerde gedachten moeten immers altijd tegen zichzelf beschermt worden. Vrijlating uit de inrichting volgt daarna uiteraard alleen wanneer de staat je 'genezen' verklaart, dus tegen die tijd dat je kapotgemaakt bent, mag je enkel hopen dat je een 'gekke' Indiaan tegenkomt met een kussen die bereid is je te verlossen.

.HerNihilist | 01-07-08 | 14:22

relatief | 01-07-08 | 14:14

Wie van u zonder zonde is, werpe de eerste steen

Eurotokkie | 01-07-08 | 14:20

Het ging voor mij al mis toen het CDA en ChristenUnie begrip toonde voor ambtenaren die weigerden homohuwelijken te voltrekken. Je reinste vorm van discriminatie en het CDA vond het allemaal best. Enge partij.

sterke koffie | 01-07-08 | 14:16

Iedereen is tegen omdat het uit de CDA koker kwam. Zouden ze tegen zijn geweest, was heel geenstijl over ze gevallen. 'Ze hebben zeker wat te verbergen'!!

Nee, ik vind het een prima idee!

relatief | 01-07-08 | 14:14

btw.. iemand in voor een staatsgreep...?

rundfunk rudi | 01-07-08 | 14:13

ik zal wel even schijten op het binnenhof dan hebben ze mijn DNA .

Eurotokkie | 01-07-08 | 14:12

... wat is er bij het CDA gebeurt met de correctionele instelling .. de HEL...
.. ik dacht dat onze lieve Opperrechtert je tijdens danwel na de dood zal straffen...
anyway
Met zoveel samples kan je er op wachten dat ze een keer een paar monstertjes verwisselen dan wel contamineren, ... leg dat maar eens uit aan de rechtert....
..
en verder sluit ik me aan bij inguisitra (14:04)

rundfunk rudi | 01-07-08 | 14:11

@ inquisitra | 01-07-08 | 14:05

Heeft Iran al gedaan.

Meautie | 01-07-08 | 14:09

hier: nog een leuk citaatje van het zuigknaapje:

Onmogelijke arbeidsrelatie
CDA-kamerlid Sybrand van Haersma neemt in de discussie een tussenpositie in. Hij heeft geen enkel bezwaar tegen praktiserende homo’s maar op streng-christelijke scholen zouden ze niet moeten willen werken. "Zo’n arbeidsrelatie is tot mislukken gedoemd.” Hij stelt dat mensen ruimte moeten proberen te laten voor afwijkende overtuigingen en stelt tegelijkertijd vast dat hij zich als christen tegenwoordig steeds vaker in een hoek gedreven voelt.

Gelijkheid he... dat kent ook bij hem zijn grenzen. GODVERDEGODVERDEGODVERDOMME!!!! GS Eiland, is het al bijna klaar, of hebben jullie nog wat handen nodig?

Broccemaeker | 01-07-08 | 14:08

@de Feester | 01-07-08 | 14:01:

Haersma Buma is meer iemand als een Wilhelm Stuckart of een Hans Globke (waarschijnlijk zijn grote voorbeelden). Een wetjesverzinner. Een onderknuppel.

Reinaert | 01-07-08 | 14:07

En GS was altijd pleitbezorger van zerotolerance, daarvan is dit het gevolg.

pek en veren | 01-07-08 | 14:07

Je moet toch compleet achterlijk zijn wil je dit plan invoeren & al helemaal vanuit een 'gematigde' christen partij..
Ze zetten het volk onderdruk, zoals alleen de 'duivel' het zelf zou doen, en noemen zich heel slinks christenen, terwijl ze het voorwerk verrichten voor de duivel.
Denken ze echt gods goedkeuring te hebben omdat ze ons ook langer willen laten werken? Denk dat als je hand en span diensten verricht voor de duivel, je echt niet meer welkom bent... dan heb ik toch echt meer kans dan jullie christenslaven.
Generaal Ernst Hirszki Balenko & Sybrand van Haersma Buma, zak door de grond regel recht naar de hel, de duivel heeft jullie stoel al versierd met vlaggetjes! Om 5 uur staat het eten klaar, malse kinderzieltjes!

Ten_Kings | 01-07-08 | 14:05

Er moet een soort van Fitna over Christenen komen.

inquisitra | 01-07-08 | 14:05

Nogmaals, wat een Kilo Utrecht Tango kabinet, tijd voor een revolutie

Duderoo | 01-07-08 | 14:04

Zolang we in dit land het niet voor elkaar krijgen om daadwerkelijk kerk en staat van elkaar te scheiden, lijkt me dit aandachtspunt 1. Want christenen zijn zo inconsequent en draaierig als de kolere. DNA selecteren om kankerloze vrouwen op te laten groeien is ethisch onjuist, maar iedereen kunnen betrekken bij het in kaart brengen van DNAprofielen vinden ze juist weer prima. Opportunisme ten top.

inquisitra | 01-07-08 | 14:04

Net zoals met legitimatieplicht beloven ze dat het alleen maar gebruikt wordt om misdaad tegen te gaan (iemand die niets te verbergen heeft.... etc).
Als het er dan is wordt het gebruikt om nog meer boetes uit te kunnen schrijven.
-
Dit kabinet heeft al meerdere keren laten zien zich niets aan te trekken van wat hun kiezers willen.
-
Je ziet al dat ze steeds meer op een Taliban gaan lijken.
Die VOC wannabe voorzanger van hun roept al dat je alleen kan functioneren als je "geloof" hebt.
En dat geloof beweert dus dat de wereld 40 dagen volledig onderwater kan staan zonder dat de rest van de wereld dat door heeft. Dat een familie met een paar man in recordtijd een schip kan bouwen waar miljarden reptielen, zoogdieren en insecten op kunnen zonder dat de ene helft de andere helft probeert op te eten.
Dat de Egyptenaren en passant een heel leger inclusief een Farao in de Rode Zee kwijtraken zonder dit te merken.
Dat de wereld maar zo'n 4000 jaar oud is en dat die miljoenen jaar oude fossielen gewoon niet bestaan.
Om maar eens een paar voorbeelden te noemen.
Nee, dat noem ik nog eens solide functioneren.
-
Ik zou die beloftes, afspraken en argumenten van dit "waarden en normen" kabinet maar met een grote zak zout nemen.

Moi2 | 01-07-08 | 14:03

Die Sybrand van Haersma Buma vind ik een hele enge man. Duidelijk de opvolger van Hirsch Ballin. Kan alvast warmlopen langs de lijn voordat hij de nieuwe censuurminister wordt.
Dat christelijke vingertje dat is zo irritant...

de Feester | 01-07-08 | 14:01

Dus als in het hoge noorden iemand Fuckje een eind ijzer in haar nekje legt waarna Fuckje de pijp uit gaat moet ik er vanuit Roermond naar toe om mijn DNA af te staan?
Ik dacht het niet.

Mr. van Scorel | 01-07-08 | 13:59

@meautie,

Ja, wie zegt dat eigenlijk.

azijnseikerT | 01-07-08 | 13:59

@kapotte_stofzuiger | 01-07-08 | 13:52:

Geen enkel Groot Leider kan zonder bekwame assistenten. Da's altijd al zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Dat neemt niet weg dat je eerst het kopstuk moet bashen en pas daarna de onderknuppels.

Onderknuppels zijn vervangbaar. Als je die opruimt ben je er nog lang niet: het land zit vol machtsgeile wannabe-onderknuppels die graag het stokje overnemen.

Reinaert | 01-07-08 | 13:58

Mijn erfelijke informatie in handen van lutsers? Dan vrees ik iets wat lijkt op een soort post-natale embryoselectie waarbij een spoedige en onvrijwillige euthanasie niet uit te sluiten is. Dat kan moraalridder Rouvoet toch niet goed vinden...?

Tisje | 01-07-08 | 13:58

@Muxje | 01-07-08 | 13:54

Dat geld alleen voor burgers natuurlijk. Kom op zeg. Je doet het nu overkomen alsof de oppositie hier ook maar enigszins wat mee gaat doen.

StijlvolRechts | 01-07-08 | 13:58

@Tommygunner

Alleen als god dat wil natuurlijk................

inquisitra | 01-07-08 | 13:56

Optieften CDA! Fuck off, van mijn DNA blijf je af met je totalitaire kutideeen. Normaal heb ik niks tegen CDA, maar ze gaan fucking te ver met dit soort tyfusonzin.

Junglism. | 01-07-08 | 13:55

"Principiële bezwaren mogen geen rol spelen". Hierbij een oproep aan alle kamerleden om in ieder debat en bij iedere kwestie waar het CDA over ethiek en rechtsprincipes begint, deze schandelijke en ongelofelijk botte uitspraak terug in de smoel van de dan sprekende CDA'er te roggelen. Abortus, godslastering, embryoselectie... bezwaren? Sorry..."Principiële bezwaren mogen geen rol spelen".

Muxje | 01-07-08 | 13:54

Al was dit idee op zichzelf staand geweest had ik gezegd: 'Puik idee! Wanneer voeren we het in?"
Maar na de afgelopen weken komt zo'n idee een beetje BigBrotherig over. Oftewel, bekijk het maar, Gristenhonden! Wanneer treedt dit opzichzelfkikkende kabinet, waar werkelijk niemand meer op zit te wachten, af?

Tommygunner | 01-07-08 | 13:53

Hmm.... herstel... wellicht is dit een truuk om ons GS'ers op het verkeerde spoor te zetten. Ik stel voor: eerst een paar dagen posten en volgen voordat het adres bekend gemaakt mag worden.

Broccemaeker | 01-07-08 | 13:53

Voor de EHB bashers, het is een plannetje van Sybrand van Haersma Buma, de man die Soldaat van Oranje, Schindler's List en Zwartboek al favoriete films heeft, maar zelf dus niet terugdeinst voor nazi-praktijken.
www.film1.nl/filmliefde/139-Sybrand-va...

kapotte_stofzuiger | 01-07-08 | 13:52

@Bottehond

Uitstekend plan. Laat maar meer CDA-topics komen!!! Iets van in de hel zullen ze branden......

inquisitra | 01-07-08 | 13:52

@ azijnseikerT | 01-07-08 | 13:50

Wie zegt dat ze dat niet al gedaan hebben dan?

Meautie | 01-07-08 | 13:52

Hmm... het woonadres van dit DNA boefje is gewoon via telefoongids te achterhalen...
Zullen vrijwillig ons DNA afstaan door gezellig op de koffie te komen?? Koekje erbij??
Of zullen we eerst bellen voor we langskomen...

Broccemaeker | 01-07-08 | 13:52

@DT71 | 01-07-08 | 13:05 Nu even uit Vlaanderen. En vanaf het weekend weer uit dat ex-overzees gebiedsdeel dat al op 17 augustus 1945 "ongezien de tiefus" naar Nederland riep. Indonesië dus. Ook een slapstick af en toe (of: heel vaak) maar daar weet iedereen het ook.

vraagstaart | 01-07-08 | 13:51

En waar zijn de linkse voorvechters van de PvdA ter bescherming van de privacy? *kuch*
Oh ja.. dat zijn ze vandaag dus even niet. Pas in 2011 wordt het weer tijd voor waar ze echt goed in zijn: Valse beloftes maken.

inquisitra | 01-07-08 | 13:51

Volgens mij is er nog genoeg werk voor ex-Stasi leden hier in Nederland. Die kunnen EHB haarfijn uitleggen hoe hij zijn plannen tot uitvoer kan brengen.

azijnseikerT | 01-07-08 | 13:50

nebulous | 01-07-08 | 13:43
Volgens mij nemen ze de organen uit als je bijna dood bent (klinisch dood) en niet als je al dood bent.

Faphorst | 01-07-08 | 13:49

Benieuwd of de Autonomen inmiddels wakker zijn.

Voor wat betreft het CDA: die spelen eindelijk open kaart. Het CDA gaat de concurrentie met de PvdA aan om de moslimsche stem. De woordvoerster in de TK beweert dat zij natuurlijk, als woordvoerster, veel neer verstand heeft van de islam. Benieuwd hoe de reaguurderTs daar over denken....

www.depers.nl/binnenland/218143/CDA-wi...

Ik zou zeggen: de PvdA is gesloopt, dan is nu de échte harde kern van het establishment aan de beurt, het CDA. Ladies and Gentlemen, de jacht is geopend.

bottehond | 01-07-08 | 13:48

@Broccemaeker
Op maandagmorgen 14 juli (hoe toepasselijk) even in zijn gezicht spugen onder de begeleidende woorden "Hier alvast mijn DNA".

kapotte_stofzuiger | 01-07-08 | 13:47

Onze Grote Geliefde Leider Ernst Hirsch Ballin gaat verder waar Zijn illustere voorgangers als Himmler, Beria en Mielke wegens *kuch* omstandigheden voortijdig hebben moeten stoppen.

Als het allemaal niet zo serieus was zou je er nog wel om kunnen lachen, maar het zogenaamd liberale en menschlievende ministaatje Nederland wil met de grote jongens mee als het op het inperken van burgerlijke vrijheden aankomt.

Het zijn geen incidenten en het zijn geen proefballonetjes meer maar er is zo ondertussen een duidelijke structuur in aan te wijzen: Nederland glijdt af naar het niveau van uitermate bedenkelijke staatjes zoals de VS, China en Noord-Korea.

En de Nederlander? Die gaat braaf naar z'n werk en denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Want de Nederlander is naïef en vertrouwt huichelaars.

Reinaert | 01-07-08 | 13:46

iN het kader...

Meautie | 01-07-08 | 13:46

@ Broccemaeker | 01-07-08 | 13:43

Alles is het kader van Openbaarheid van Bestuur toch?

Meautie | 01-07-08 | 13:46

Principiele bezwaren mogen alleen conform de bijbel

jeweetzelluf! | 01-07-08 | 13:46

@ Poita | 01-07-08 | 12:23
Als ik dood ben mogen ze mijn organen hebben (heb ook donor ding ingevuld, dus alles ok). Ik heb er niks meer aan, en ze zijn alleen bruikbaar om mensen mee te redden. Prachtig.

Maar als er een kritieke massa is van DNA gegevens, dan gaat op een gegeven moment misbruik gemaakt worden, door onze overheid.

nebulous | 01-07-08 | 13:43

Die lui die zeggen dat ze niks te verbergen hebben, hebben vaak heel wat te verbergen. Maar dat feit willen ze verbergen door te bluffen dat ze niks te verbergen hebben.

Hetzelfde... als het stinkt is er altijd iemand die roept... he het stinkt... dat is meestal de dadert.

superjan | 01-07-08 | 13:42

Hierbij de agenda van de beste man, hij heeft toch niets te verbergen!!

Van Haersma Buma heeft algemeen overleg
Wednesday, July 02, 2008 2:00 PM
Sybrand van Haersma Buma heeft vandaag een algemeen overleg over DNA-onderzoek.


Van Haersma Buma aanwezig bij bbq
Thursday, July 03, 2008 12:00 PM
Sybrand van Haersma zal vanmiddag aanwezig zijn bij de parlementaire barbecue in Nieuwspoort

Altijd al zo'n BBQ willen meemaken....

Broccemaeker | 01-07-08 | 13:42

En op welke grond zou ik mijn DNA dan moeten afstaan? Waar staat dat?
Burgerplicht... juist. Je vrijwillig naar de slachtbank laten voeren omdat je burgerplicht zo fijn hoog in het vaandel hebt, a la 2e wereld oorlog, zeker. Doe eens normaal, mafkezen.

Granaatappel | 01-07-08 | 13:42

@Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:39

Inderdaad met zijn alle een schoenendoos vol schijten en opsturen. Dit zaakje stinkt!

StijlvolRechts | 01-07-08 | 13:42

Of ben ik nu te pessimistisch...

Meautie | 01-07-08 | 13:41

geilaard | 01-07-08 | 13:33
Kristallen bol bedoel je.
Glazen bollen zitten doorgaans om de lamp op de plee.

Faphorst | 01-07-08 | 13:40

@ Maper | 01-07-08 | 13:37

Een terrorist is straks de enige die niet in het systeem zit. Elke brave volgzame burger wel. M.a.w. wie weigert zich aan te passen aan het systeem wordt straks gezien als terrorist...

Meautie | 01-07-08 | 13:40

heb van alles te verbergen, maar wordt me niet gemakkelijk gemaakt dat te houden

hetluis | 01-07-08 | 13:40

Stuur een verpakte drol naar het CDA met de mededeling "bij deze mijn DNA".

@Maaier, ik ken jou :-)

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:39

Mmmm. Er is zoveel misdaad in 0031 dat je altijd wel ergens in de buurt bent.
.
Vraag me trouwens af of dit ook geldt voor b.v. oplichting (misdrijf) door EU medewerkers om maar eens wat te noemen.

Contra | 01-07-08 | 13:38

gewoon je hele licham bespuiten met hansaplast pleister spray, dan laat je in iedergeval geen dna achter via huidschilfers, hoewel ik betwijfel dat er op dna getest kan worden op dode huidcellen.

vostro | 01-07-08 | 13:38

Iedereen heeft iets te verbergen.

Sarcasper | 01-07-08 | 13:37

Ik ben benieuwd wanneer de EU de plannen om al deze gegevens ook aan de USA beschikbaar te stellen uitlekken. Makkelijk om terroristen te vangen.

Maper | 01-07-08 | 13:37

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:26

Ik heb niets te verbergen.

Maaier | 01-07-08 | 13:36

OT: echt gristelijke visie..."als je nix te verbergen hebt"........

geilaard | 01-07-08 | 13:34

DNA is niet uniek bewezen, net zoals dat bij vingerafdrukken niet is bewezen.
dit kun je pas bewijzen door van elk mens op deze aardkloot een sample te nemen en deze allemaal te vergelijken met elkaar dat is nog nooit gedaan
dus opzouten met dna en vingerafdruk.

vostro | 01-07-08 | 13:34

De EHB is de machtigste organisatie in Nederland. Daar kan geen verkiezing meer iets aan doen. Ik ben uit Nederland vertrokken, want ik heb geen idee wat voor legaals ik nu moet verbergen om in de toekomst niet in de problemen de komen. Uit vertrouwelijke bron weet ik dat Sybrand van Haersma Buma een hoge functie heeft binnen de EHB.

Oerkoendoe | 01-07-08 | 13:34

@niet voor jan> goede analyse. Inspirerend.

superjan | 01-07-08 | 13:34

Broccemaeker | 01-07-08 | 13:30

Laten wij onze stem eens horen bij de tweede kamer! Stijllozen, verzamelt u!

Bibberbalk | 01-07-08 | 13:33

btw brusselmans balanceert op het randje... kijk in glazen bol en zie iets wazigs.... arrestteam ofzoiets....

geilaard | 01-07-08 | 13:33

Fulgrim | 01-07-08 | 13:24
Geweldig. Eindelijk aktie ! Staat genoteerd.
11 oktober in Den Haag.

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:31

+10 voor die pic helaas.........

geilaard | 01-07-08 | 13:31

"Iedereen vindt het een burgerplicht, behalve de mensen die wat te verbergen hebben. Principiële bezwaren mogen geen rol spelen bij onderzoek naar moord, doodslag of verkrachting." Momenteel is het zo dat slechts bij veroordelingen van 3 jaar plus er verplicht DNA wordt afgenomen.

Goh, zal wel prima werken als de gemiddelde verkrachter met 200 uur dienstverlening weer wordt heengezonden.

Ik zie overigens de KvW binnenkort al sigaretfilters in kroegen en wildplaslocaties op straat analyseren, even matchen en ja hoor 75 euri wildplasboeten + 800 euro onderzoekskosten van het gerechterlijk labaratorium....

Horatio | 01-07-08 | 13:31

Dit punt staat op de agenda van deze zuigknaap van herr Obert op aankomende woensdag om 16:00 uur. Ik zeg: laten we eens een algemene mobilisatie doen om onze stem te laten horen. Iemand een goed idee hoe? Site-je pesten CDA?

Broccemaeker | 01-07-08 | 13:30

@ Stijlvolrechts dat was in 1984 ook zo....

datgezeik | 01-07-08 | 13:28

@Fulgrim | 01-07-08 | 13:24
Hmmm. Goed idee...
* schrijft 11 oktober in zijn agenda en houdt ook de rest van de maand vrij voor verblijf in politiecel *

Brouhaha | 01-07-08 | 13:27

Centrale Data Administrateurs

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:27

@bosuitje | 01-07-08 | 13:20

Yep... Helaas zijn er nog veel mensen die denken dat het een sprookje is... tot ze wakker worden en het te laat blijkt te zijn.

1984 is coming!

Meautie | 01-07-08 | 13:27

@ Fulgrim ben er zeker bij!!! En hoop een heleboel anderen!

datgezeik | 01-07-08 | 13:27

Vrijheid is straks alleen nog maar voor de Elite.

StijlvolRechts | 01-07-08 | 13:26

Achterdocht | 01-07-08 | 13:21
Eensch.
'ik heb niets te verbergen' en 'van mij mogen ze alles weten' zijn de meest naieve, stompzinnige, goedgelovige en gevaarlijke uitspraken die ik ken. Je kunt me niet woedender krijgen dan in mijn bijzijn zoiets te zegegn. En helaas hoor ik het nog veel te vaak.

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:26

CDA: Christen Dictatoriaal Achterbaksenappel

Brouhaha | 01-07-08 | 13:25

@[-InFiDeLz!-] | 01-07-08 | 12:29:
Het blijft een hardnekkig misverstand. Franklin heeft dat nooit geschreven, het is het motto van een boek over de Grondwet van Pennsylvania (mede ontworpen door Franklin), uitgegeven door Benjamin. www.futureofthebook.com/stories/storyR...

koerbagh ® | 01-07-08 | 13:25

consequenties, ja ja dat ken ik. Iedereen heeft voor twee jaar terug braaf zijn gegevens bij de bank ingeleverd. Not me, en ik kan ook nog steeds alles met die rekening. Geloof me, iedereen doet straks toch gewoon mee. Stelletje bange apen.

azijnseikerT | 01-07-08 | 13:24

Als er echt serieuze redenen zijn om mij te verdenken, wil ik overigens best mee werken aan zo'n onderzoek. Maar met een kutsmoes als 'je woont toevallig in de buurt' weiger ik absoluut. Kom maar op met die boete.

Wie gaat er trouwens nog meer naar de volksopstand van 11 oktober? Zegt het voort!
www.volksopstand2008.nl/

Fulgrim | 01-07-08 | 13:24

het moet niet gekker worden hiero, het wordt echt eng met die mafkezen daar in het kabinet. wanneer komt er eens een flinke volksopstand??
En wat ik nu trouwens ook merk, is dat ik nu heel erg goed nadenk over wat ik hier post, stel dat je ergens wordt geregistreerd als "mogelijk lastige burger". Het slaat echt helemaal nergens meer op. Wanneer gaat NL nou eens wakker worden?

datgezeik | 01-07-08 | 13:24

wil best dna doneren aan Mei Li, Femke of Marianne

Fimbulvetr | 01-07-08 | 13:22

Poita | 01-07-08 | 12:35
Is dat zo?
Stel dat je een bloedtransfusie hebt gehad of organen.

Faphorst | 01-07-08 | 13:22

Brouhaha | 01-07-08 | 13:13
Vooral het argument 'ik heb niets te verbergen' is hier op GS, met zo'n anonieme nick, maakt het helemaal treurig.

Maar inderdaad, dat die CDA's erts allemaal hun adresgegevens, sexuele escapades, gebruik van overheidsvoorzieningen, inkomsten en uitgaven patroon enz. enz. op de webzijde pleuren. Daarna wil ik nog wel een keer luisteren, misschien.

Achterdocht | 01-07-08 | 13:21

De "New world Order" is begonnen...

bosuitje | 01-07-08 | 13:20

Ik sta nu op het punt te gaan radicaliseren.....

Naast afgifte van DNA wordt nu al je internet en telefoonverkeer bewaard. Kan de overheid in de toekomst je OV verkeer volgen (dmv OV-Chip) of je Auto verkeer (Rekening rijden).

Brrr, ik ga alvast the anarchist cookbook downloaden (in een internetcafé met bivakmuts op) om me te wapenen.

www.anarchistcookbookz.com/

bergtop | 01-07-08 | 13:20

@Zuma | 01-07-08 | 13:06
Ik vetrouw de overheid helemaal niet. Nooit. Een organisatie kun je sowieso per definitie niet vertrouwen: alleen individuen kun je vertrouwen. En ook daarvan (betrouwbare individuen) zitten er bijzonder weinig in de politiek of bij de overheid! Graaiers, ratten, egotrippers, machtwellustelingen en uitvreters, daarvan wel natuurlijk.

Brouhaha | 01-07-08 | 13:20

*borg modus on*
resistance is futile, you will be assimilated
*borg modus off*

volgens mij is is Hirsch Stalin op cursus geweest bij Mugabe

jodokusz | 01-07-08 | 13:19

HB waarom zo omslachtig. Vraag aan telco's om de telefoongegevens vrij te geven van alle zendmasten in de buurt en bel vervolgens iedereen na die in de periode van een uur voor tot een uur na het delict in de buurt was met de vraag of hij/zij iets gezien heeft.

... wordt moe van dit kabinet en is blij niet meer in Nederland te wonen....

Fimbulvetr | 01-07-08 | 13:19

Above | 01-07-08 | 13:10
De wet van het getal is wat telt. Hoe willen ze een paar miljoen Nederlanders gaan aan pakken die het domweg verdommen om DNA af te staan ? Als jullie nou maar allemaal de cojones hadden om het gewoon te verdommen en je niet zo als makke schapen naar de slachtbank lieten leiden.

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:18

Wie maakt even een mooie mashup van misdaadkaart.nl en googlemaps? M.a.w. heel nederland rood gekleurd.

staifkop | 01-07-08 | 13:17

Ook leuk als je ongemerkt langs iemand loopt die dood op een bankje zit, en moet niezen. Komt de politie toch mooi bij jou aankloppen ineens. Tsja, je DNA is gevonden op een PD.

desmodus | 01-07-08 | 13:16

Jullie onderschatten jullie eigen macht. Door massaal burgerverzet is meer te bereiken dan jullie vaak denken. Ik breng het verplicht registreren van nationaliteiten van werknemers enkele jaren geleden in herinnering, overigens een plan van linkse origine. Dat werd massaal geboycot, met name door de werkgevers zelf. Of dat terecht was en over de inhoud van dat plan wil ik het niet hebben maar wel over het feit dat die wet daarna van tafel was. Het kan dus wel. Burgelijke ongehoorzaamheid is niet iets wat goed past bij de Nederlandse volksaard want kankeren doen jullie als de beste maar daadwerkelijk verzetten ho maar.

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 13:16

De totalitaire staat is weer een stapje dichterbij!

Rambo666 | 01-07-08 | 13:15

En nu niet dwars gaan liggen jongens, voor je het weet ben je een dwarsligger, word je verplicht opgenomen in een inrichting en jawel... je mag ook daar straks gedwongen worden medicijnen in te nemen. Uiteraard om je tegen je zelf (en de staat tegen jou)te beschermen. dat briefje mocht Jet Bussemaker vorige week wel zo versturen. Zijn tenslotte geen embryo's toch..

Het gaat totaal de verkeerde kant op hier in Nederbabwe met Herr Bumabe. wanneer zijn er weer verkiezingen en welke partij staat nog wel voor Vrijheid (en nee das helaas ook niet onze Geert) D66 snapt het privacy isue het nog het meest, helaas zijn ze ietwat Europees gezind.

Scheelt natuurlijk enorm in de recherche kosten :)
Zingt allen uit Judas 12: "D N A is toch voordeliger" en looft den Heerrr of ziets...

Camiel Zeurlinks | 01-07-08 | 13:15

Als je ooit zo'n naieve sukkel tegenkomt die zegt: ".. ik heb toch niets te verbergen..." is het leuk om te vragen: "Oh ja? Nou goed dan, vertel me maar eens hoe vaak je de hand aan jezelf slaat per week! Of: heb je ooit weleens je vrouw via het achterom genomen?" Wedden dat de naieve sukkel rood kleurt tot aan zijn haarkruin! Voor de echt super-naieve sukkels is er nog het advies om de film "Das Leben des Anderen" te huren in de videotheek. Als die sukkel dan nog meent niets te verbergen te hebben, verdient hij niet beter dan te worden opgepakt en naar de Noord-Oost Groningse Gulag te worden gedeporteerd omdat 'ie bijvoorbeeld nog steeds als volwassene de Donald Duck leest (jeugdsentiment) en dus door onze GreStaPo (Gereformeerde Staats-Politie o.l.v. Ernst Hitler-Stalin) als pedofiel wordt bestempeld, of zoiets. Ik verzin maar wat. Is wel allemaal mogelijk in de krankzinnige politiestaat waar wij in zijn beland!

Brouhaha | 01-07-08 | 13:13

Het schijnt wel zo te zijn , dat de voorwaardelijke invrijheidstelling niet afgeschaft wordt voor diegene die onschuldig vastzitten... Dat is weer winst..

klauwkikker | 01-07-08 | 13:10

Je kan lullen wat je wilt maar Adolf Hitler is terug.
Weigeren staat straf op. Waar gaat dit heen met de mensheid. Letterlijk een kamp. Ik weiger zeker en ik heb niets te verbergen. Ik vind het gewoon te ver gaan dit. Ze mogen me alles vragen maar van mijn lichaam blijven ze af, ook dus mijn DNA.

Above | 01-07-08 | 13:10

Daders moeten zich verplicht melden, aldus de nieuwe voorstellen van het GristenDemagogischAppel

staifkop | 01-07-08 | 13:10

Zo hee, toevallig dat dit nieuws komt net nadat er een paar grote zaken zijn opgelost dmv DNA checks. Ik heb laatst al ergens gezegd dat het dus heel waarschijnlijk is dat we binnenkort allemaal ons DNA mogen afgeven ... et voila. Sneller dan ik voor mogelijk heb gehouden. En zoals al in een eerdere reactie door iemand gezegd, ik heb heel veel te verbergen en dat wil ik graag zo houden. Dus optyfen kaninet, mijn DNA krijg je niet, zelfs ten koste van een straf. Stelletje randdebielen

De dikke vandaal | 01-07-08 | 13:09

Voor wie nog niet weet wat RFID is en kan: www.youtube.com/watch?v=C0Maj1I6kH0

Als je DNA in een database kunt stoppen en alles wat je doet/bent aan je chip hangt ben je je vrijheid kwijt! Kijk wat er nu gebeurt in de VS... Het is een kwestie van tijd voor dat hier ook zover is. Dan valt er niets meer tegen te doen.

Meautie | 01-07-08 | 13:09

En straks moet er een zendertje in onze schedel zodat ze met een satelliet al onze bewegingen in de gaten kunnen houden... o nee daar is de OV chipkaart voor..

EPluribusUnum | 01-07-08 | 13:09

@superjan | 01-07-08 | 12:27
Wel na een te lange tijd en een Vietz en een DuBois veels te lang en veels te onschuldig in het gavang; wat ik bedoel is dat juist dit soort gevallen in de toekomst niet meer mogen voorkomen. En, verplicht afgeven van DNA is een goede stap in die richting

Roemeense_Straathond | 01-07-08 | 13:09

Zolang draaideurcriminelen meerdere keren per dag aangehouden worden, de Immigratiedienst duizenden iligale Chinezen kwijtraakt, TBS-ers niet terugkomen van verlof, kinderverkrachters taakstraffen krijgen, zware criminelen door procedurefouten vrijkomen, de halve zuidas door witwassen gefinancieerd is, denk ik inderdaad dat het heel belangrijk is om van iedereen DNA op te slaan om de misdaad terug te dringen in dit land.

Fimbulvetr | 01-07-08 | 13:09

Nu iedereen nog een RFID-chip in de bovenarm......

psicrime | 01-07-08 | 13:08

Taken goet verdeelt in dit hoerenkabinet. De ene regelnicht helpt je privicie naar de klote de andere weet van ellende niet wat voor een belastingen er bij zouden moeten komen. Laten we dit gewoon goed oplossen! Als een vrouw met de eerste tekenen van een zwangerschap zich melt bij de huisarts, gelijk die embryo chippen net als bij honden, werkt als een dolle. Bij geboorte kind gelijk opzadelen met een belasting schuld van enkele miljoenen en daar heeft dat kind dan een leven lang de tijd voor om af te lossen en voor de rest de tyfus.

Zeiker | 01-07-08 | 13:08

Oh grote leider leg onze privacy meer aan banden. Wij doen alles. Als het maar weer veilig wordt ons landje. Ik ben namelijk zo bang. Zooo bang.

sterke koffie | 01-07-08 | 13:08

Volgens mij heeft Ernst 1984 van George Orwell iets te vaak gelezen...

Flowers | 01-07-08 | 13:07

Misschien moeten ze dan eens wat meer straffen van 3 jaar of langer uitdelen voor verkrachting, moord, misbruik enz. Dan kunnen ze ook lekker DNA gaan verzamelen.

prestodegekste | 01-07-08 | 13:07

Jaja, de overheid kan je vertrouwen. *proest*

Zat gisteren de film 'Enemy of the State' te kijken, waardoor ik gelijk weer een stuk huiveriger ben voor dit soort maatregelen. Misschien dat je zou kunnen redeneren dat dit nog acceptabel is, maar als je eenmaal aan dit soort uitbreidingen begint komt er geen einde meer aan. De grens zal steeds verder opgerekt worden. Dat we ergens de technologie voor hebben, betekent niet dat we die altijd moeten gebruiken.

Omdat ik toevallig in de buurt woon moet ik me DNA afstaan? Flikker ff lekker of met dat CDA. Als ik het dan toch af moet staan, doe dat dan omdat er zeer serieuze redenen zijn om me te verdenken. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar zie je het al voor je? Geen enkel bewijs dat je rond die tijd op plek van de misdaad was en een waterdicht alibi. Mja, je woont nou eenmaal in de buurt dus toch moeten we je DNA hebben.

En dan weer dat 'als je niks te verbergen hebt' argument. Dat soort mensen moeten we maar eens 24/7 laten volgen door anderen, die dan ook al hun e-mails meelezen en bij al hun telefoontjes meeluisteren. Laat ze je ook gelijk in de gaten houden als je onder de douche staat. Kijken hoe onbelangrijk ze privacy dan nog vinden, je hebt niks te verbergen toch? En sja, nu heb ik inderdaad niks te verbergen. Maar als er ooit een machtswisseling plaatsvind, met mensen die een heel ander idee hebben van wat strafbaar is en niet,.. zou dat wel eens drastisch kunnen veranderen. Hebben ze dan niks geleerd van de geschiedenis? Vraag mensen uit dictaturen maar eens hoe veilig ze zich voelen, als de overheid alles van je weet.

Fulgrim | 01-07-08 | 13:06

Duale gedachtes:
*Pervert haat modus aan*
Alles is geoorloofd om die ene moordenaar, verkrachter en/of pedo te pakken. Van mij mogen ze die cirkel uitbreiden tot 100 km. Een kleine voorwaarde, verzameld DNA materiaal moet na veroordeling vernietigd worden. Bij hoger beroep, vette pech verzameld DNA weg. Privacy is ook wat waard....
* Pervert haat modus uit*

Een probleem, ik vertrouw de overheid niet op vernietigen van DNA materiaal en al helemaal niet op het veilig bewaren zodat het niet bij comerciele instanties terecht kan komen. Dus ik ben bij voorbaat tegen.

Zuma | 01-07-08 | 13:06

@vraagstaart;
En vanuit welke contreien reaguurt u?

Rest In Privacy | 01-07-08 | 13:05

"Principiële bezwaren zijn tenslotte alleen weggelegd voor Gristenen en dan ook nog enkel tijdens door hen geselecteerde ethische kwesties." Prachtige zn, Brusselmans!

Schoorsteenveger | 01-07-08 | 13:05

zie je wel, ik zei het al eerder, het wordt steeds meer een polizeistaat in dit 'staphorst' van Europa. En die Bakellende maar lullen over 'de VOC mentaliteit'.

hoeruhjongh | 01-07-08 | 13:05

Ik zei het vanmorgen, ik zeg het nu weer: keer die teringzooi de rug toe en ga naar het buitenland. Nederland is echt heel klein en de bestuurders heeeeeeel benepen. Van enige afstand is dit krankzinnigengesticht, waar de bejaarden die het land hebben opgebouwd mogen creperen maar in Amsterdam serieus wordt geluisterd naar een geestelijk gestoorde die groepsreizen naar Ghana organiseert op kosten van de gemeenschap...... van enige afstand dus, is het heerlijk lachwekkend.

Vooral als je niet meer meebetaalt aan de instandhouding van deze slapstick.

vraagstaart | 01-07-08 | 13:04

Heil voor de dictators van ons land

debielen | 01-07-08 | 13:02

Bij geweldsdelicten moet je vanaf 1 jaar veroordelingen al dna afstaan...

010waus | 01-07-08 | 13:01

Hallo Nederlandse bevolking, u bent verdacht!

kapotte_stofzuiger | 01-07-08 | 13:01

Niks te verbergen? Dat maak ik nog altijd zelf wel uit. Godverdomme, stelletje enge gristenen. Mensen die helemaal zelf dood willen heb niks over hun eigen lichaam te zeggen en nu iedere burger die in de buurt van een plaats delict zou kunnen zijn geweest ook niet zeker?

Neen, ik vertrouw de staat niet blind. Daar is ze niet voor. Daar heb ik ook alle reden toe. Ik kan namelijk lezen. Ook teksten waarin woorden staan met veel lettergrepen. Aangezien deze eigenschap soms niet voor lijkt te komen bij mensen die plaats hebben genomen in het volksvertegenwoordigende en staatscontrolerende orgaan dat we Tweede Kamer noemen, heb ik alle reden om zoveel mogelijk te verbergen.

Achterdocht | 01-07-08 | 13:01

@ appeltje...
easy , de prismas rond het vierkantje plaatsen...
pw macos

oag | 01-07-08 | 13:01

Gaat lekker he
Met ons liberale vrije landje

NeoApocalypse8 | 01-07-08 | 13:01

Mijn dank is groot :D kijken hoever ik nu kom zonder vast te lopen.

appeltje | 01-07-08 | 13:01

Dat kan toch allemaal veel efficiënter?
Gewoon bij de geboorte direct extracten dat DNA. En alle anderen in NL verplicht staafje-sabbelen bij ophalen paspoort, rijbewijs, bouwvergunning, stemkaart, postpakketje, auto na apk, etc. Voor de gladjakkers die toch nog weten te ontkomen organiseer je wekelijkse vinexrazzia's.

Wat een amateurNazi, die H.B.

1sokkie | 01-07-08 | 13:00

Na het zuur nu het Desoxyribonucleïnezuur (DNA)
Als iedereen die dingen te verbergen heeft en strafvervolging probeert te voorkomen, nou eens werkelijk optieft naar het buitenland dan wordt het hier lekker rustig.
.
DNA wordt ook gebruikt als afkorting van De Nationale Assemblée, het Surinaamse parlement.
.
Ik schrijf gewoon de feiten, niks weg-joris-waardig.
Eventuele conclusies ziij voor uw eigen rekening.
nl.wikipedia.org/wiki/DNA

ADO-Le-Cent | 01-07-08 | 13:00

-edit: tief nu eens op met die zeitgeist spam! -

Zoutige | 01-07-08 | 13:00

Atijd weer die domme opmerking van de Gristenfascisten: "... mensen die niet mee willen werken, hebben iets te verbergen..."! Luister, gristenfascist Buma Haersma: IEDEREEN heeft iets te verbergen. Als gereformeerd eng mannetje zou jij dat als geen ander moeten weten, want jullie soort huurt stiekem de meeste pron (Hete Russische Poezen Wippen Zich Suf, ingeklemd tussen "Pinokkio" en "Donald Duck" om niet op te vallen) daar in de bible belt, en op zondag kijken jullie TV met de gordijnen dicht!

Brouhaha | 01-07-08 | 13:00

Ach, ze zijn die gegevens toch zo weer kwijt:
http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=116838

Patrick Bateman | 01-07-08 | 12:59

@ appeltje | 01-07-08 | 12:25
De eerste splitter moet rechts van het muurtje zodat die twee lampjes rood worden. De volgende splitter moet boven het muurtje en en de laatste splitter moet links van het muurtje zodat de vier lampjes op rij vanaf de andere kant hun power krijgen. Als het niet duidelijk genoeg is: ww = macos

flowert | 01-07-08 | 12:57

The New World Order!

StijlvolRechts | 01-07-08 | 12:56

Stijlloos Geen Stijl, zo'n foto. Kamervragen over deze site zijn op zijn plaats.

Lei | 01-07-08 | 12:56

Het woord Privacy is unspeak.
Ik beschouw het als mijn burgerplicht om aan EHB te melden dat dit soort woorden hier gebruikt worden.

Bigi Bana Boy | 01-07-08 | 12:55

Staat volkomen haaks op artikel 3 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: "Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon". Dit ideetje, samen met het opzetje van Jet Bussemaker voor medicatiedwang voor staatsonwelgevalligen, begint keihard te meuren naar een aantal stukken wetgeving van sommige oosterburen halverwege de vorige eeuw. De gevolgen daarvan mogen bekend zijn.

De Binnenhofnar | 01-07-08 | 12:54

Maar toch goed dat de werkelijke problemen in dit land hard worden aangepakt:
http://www.ad.nl/utrecht/stad/2409301/Straatmuzikant_speelt_te_lang_vals.html

Patrick Bateman | 01-07-08 | 12:53

Hirsch Balin,
Een gefrustreerde man met een joodse achtergrond die wraak wil voor het leed wat zijn familie is aangedaan in WO2. Heeft zichzelf tot het christendom bekeerd, heeft zich ingelikt tot in de hoogste partijregionen. En nu, nu is het zijn beurt!

abc_mentaliteit | 01-07-08 | 12:51

Bij het geheel 'vrijwillig' afstaan van uw DNA dient u echter wel de DNA-tax te betalen.
Vogelaars prachtwijken gaan er komen; Of u het wilt of niet!

Moshe Dayan | 01-07-08 | 12:51

Als koeien worden we 'getagged' in deze samenleving.
Niet vergeten je belasting te betalen en pas op voor je mening op het internet.

sterke koffie | 01-07-08 | 12:50

@DT71 | 01-07-08 | 12:45
Bij het online aanvragen van verzekeringspolissen worden alle ingevulde gegevens al opgeslagen VOORDAT je een uiteindelijke submit doet.
Dit is vooral gebruikelijk bij het online uitrekenen van poliskosten.
Deze gegevens worden aan het dossier toegevoegd zonder dat je het weet.

Lekker Belangrijk© | 01-07-08 | 12:50

-weggejorist-

Pimp my Voortuin | 01-07-08 | 12:49

Normaliter zou ik hier voor zijn. Maar ik vertik het mee te werken aan die gestapo praktijken van EH of een andere dictator.

frickY | 01-07-08 | 12:49

Hellend vlak. Geen vrijheid meer, geen bescherming meer tegen overheidsmacht, iedereen met de billetjes bloot, iedereen overal willkeurig blootstellen aan lijfsdwang. Voor de belofte van veiligheid. Walgelijk. Mijn DNA is van mij, niet van het CD(N)A. En een beetje criminaliteit is een kleine prijs voor bescherming tegen de nieuwe gestapo.

Zeddegeizot | 01-07-08 | 12:48

Ik ga fluimen van onbekenden verzamelen..

G-unite | 01-07-08 | 12:47

Volgende stap van Ballin: een microchip in je bips.
Zo kunnen gsm masten altijd uitsluiten dat je op de plaats van het misdrijf bent geweest.

sterke koffie | 01-07-08 | 12:47

f*ck off! DNA-bank voor mensen met een veroordeling oke, niets mis mee maar om passanten die nieteens verdacht worden het DNA af te laten staan?!
bij de volgende verkiezingen moeten we zeker ook allemaal een vinger vol inkt laten zien zodat de gristen-knokploegen kunnen controleren of we wel op het Christen Dictatoriaal Appél (geniaal!) hebben gestemd?
of worden ongelovigen opgeslagen in een DNA-bank? dikke løl....
wil het ministerie van censuur en staatsintimidatie Zimbabwe van de troon stoten ofzo?

DenLangel*l | 01-07-08 | 12:46

-weggejorist-

De Linkse Lonsdaler | 01-07-08 | 12:45

appeltje | 01-07-08 | 12:25

"Macos"
(prisma's links, boven en rechts van het vierkant, wijzend resp. naar rechtsboven, rechtsonder en linksonder)

Garbage VL | 01-07-08 | 12:45

'Alles onder contrle'
B. de Koning

"De bonuskaart van Albert Heijn als elektronisch medisch dossier? Een brief van je zorgverzekeraar als je te veel roomboter en wijn heb gekocht in een maand? Bart de Koning, achtergrondjournalist en nu redacteur van HP/De Tijd, schetst in 'Alles onder controle' een beeld van de maatschappij waarin we overal en altijd elektronisch onze voetsporen nalaten en waar zowel overheid als private ondernemingen alles van ons weten. De vraag die centraal staat in het boek is: wat gebeurt er met al die informatie en is het wenselijk dat alles van ons bekend is? Wat hebben we eraan en moeten we dat willen? Is het de dreiging van het terrorisme waardoor we accepteren dat we in alles gevolgd moeten worden, en tot waar zijn we bereid om onze privacy op te geven? Met heldere voorbeelden, overtuiging en goede krachtige argumentatie krijgt de lezer een spiegel voorgeschoteld die meer dan voldoende stof tot nadenken geeft. Het boek leest als een goed opgebouwd en uitgewerkt tijdschriftartikel met goede opbouw en strakke conclusies. Een aanrader voor de kritische geest. Met eindnoten en een literatuurlijst."

Rest In Privacy | 01-07-08 | 12:45

Leve het CDNA, bijna dagelijks krijgen we berichten over beperking van de privacy, zum kotzen. Laat eerst al die CDNAers maar eens wat genetisch materiaal afstaan, (wang)slijm genoeg aldaar.

Telefoonverkeer, sms, mail, internetgegevens,deze delen met de USA, overal camera's (met gezichtsherkenning), OVchipkaart, Rekeningrijden middels GPS/GSM,,doopceel lichten bij vliegreisje naar states, vingerafdruk in paspoort (niet veilig), oh dan maar Irisscan werd gisteren al geopperd, doe dan gelijk maar DNA materiaal joh...
Slaan we dat weer op in een veels te duur Europees aanbesteed miljoenen databaseje welke later zo lek als een mandje is... Of Herr Buma heeft het ff op een stick staan..... die gegevens zijn goud waard voor verzekeringsmaatschappijen, vreemd he dat je dan ineens geen verzekering of hypotheek meer kan krijgen... Wordt wakker Nederland voor zover he tnog kant. Big Brother staat al achter je nog even en hij zit in je middels een RFID chip, je kan er op wachten het voorstel komt !!! brrrrr

Camiel Zeurlinks | 01-07-08 | 12:44

Het probleem van dit kabinet is, dat het sociaal gezien rechtser is dan de rechtse oppositie (door het CDA), en fiscaal gezien linkser is dan de linkse oppositie (door de PvdA). De oppositie wordt de wind uit de zeilen genomen, en moet dus haar taktiek wijzigen; die van rechts moeten vooral fiscaal oppositie gaan voeren (geen gratis dingen meer, en geen lastenverzwaringen), en die van links sociaal (geen christelijk gedoe meer).

Niet voor Jan | 01-07-08 | 12:44

Wel oppassen dat je roos niet wegwaait naar de plaats van het misdrijf. Volgend voorstel van de heer Ballin is verplichte haarnetjes voor iedereen. Kunnen de forensisch rechercheurs ongestoord hun werk doen.

sterke koffie | 01-07-08 | 12:44

Once the state becomes the enemy, good people have EVERYTHING to hide

Boetsj | 01-07-08 | 12:44

@ appeltje
[off topic] Plaats ze oost, noord en west van het vierkant (in die volgorde).

Peter Ervers | 01-07-08 | 12:44

Poita | 01-07-08 | 12:32
Advocaten hebben we eigenlijk ook niet nodig, want ik vertrouw volledig op het opsporingsapparaat en het OM.

Lekker Belangrijk© | 01-07-08 | 12:44

de huidige 3-jaar plus regeling lijkt me afdoende, ervanuitgaand, dat 'moord, doodslag en verkrachting' daar - zelfs in 0031 - al onder vallen.
* op uitsluitsel van (een) zwarte kip(achtige) wacht*

baba4oog | 01-07-08 | 12:43

Ja lekker is dat. DNA is niet 100% zuiver. Er is altijd een kleine kans dat er een match lijkt. Daar ben je dan mooi klaar mee. En wat doen ze met die gegevens? Wordt vast en zeker ergens opgepot en kan later weer tegen je gebruikt worden. Bah.

ZDEV | 01-07-08 | 12:43

Als ik nu weiger uit geloofsovertuiging, mag dat wel?

findecano | 01-07-08 | 12:43

@henkdekanarie | 01-07-08 | 12:29
Reaguurder 'Poita' ziet dat wel zitten. Mits er ook een coole barcode-tattoo bijkomt natuurlijk.

Rest In Privacy | 01-07-08 | 12:42

@Poita;
Ik kan gewoon een paar haren van jou neerleggen naast een slachtoffer terwijl jij ergens op 5 km. afstand woont. Lul je er dan maar eens uit.

Rest In Privacy | 01-07-08 | 12:41

Niet voor Jan | 01-07-08 | 12:36

Ik denk eerder D66 en GL, de SP houdt wel van een staat die alles weet.

Maaier | 01-07-08 | 12:40

Een zeker manneke met een snor heeft denk ik een stijve plasser gekregen in de hel...

tada | 01-07-08 | 12:40

Kunnen jullie Rutger naar Jordanie sturen voor een interview met:
growabrain.typepad.com/photos/uncatego...

Dat zal het interview van het jaar worden. :)
(en Rutger, wel ff flink in dr derriere knijpen namens NL aub)

mooi geluld man | 01-07-08 | 12:40

"Pappa, vrijheid en privacy, wat was dat ?"

Meneer | 01-07-08 | 12:40

Het CDA is de vleesgeworden 1984 van Orwell...
En toch blijven mensen er op stemmen. Ik geloof dus dat christenen gemiddeld ongelofelijk dom zijn en het denkwerk uitbesteden aan andere mensen.

ExtremeExtremist | 01-07-08 | 12:40

Wanneer krijgen we eigenlijk weer een avondklok en spertijd??

Jacob Creutzfeldt | 01-07-08 | 12:39

balin, vogelaar. ik snap niet dat het kabinet nog niet is gevallen, WEG met die ministers die absoluut niet weten waar ze mee bezig zijn. tis een schande!

staaf86 | 01-07-08 | 12:39

Ik stel voor dat alle CDA politici en leden hun BSN (Burger Service Nummer) op de arm krijgen getatoeerd, hun DNA wordt afgenomen en een onderhuidse RFID chip krijgen geimplanteerd. Verschrikkelijke gristen honden!

web_krijter | 01-07-08 | 12:39

Sterk staaltje staatstoezicht. George Orwell zou er rode koontjes van krijgen.

sterke koffie | 01-07-08 | 12:38

@fuckje | 01-07-08 | 12:1
Verkeerd voorbeeld,de uit het asielzoekerscentrum afkomstige daders waren meteen het land uit gevlucht.

baggerboer | 01-07-08 | 12:37

Teveel gebeld met Mugabe zeker laatste tijd...

Bozepanda | 01-07-08 | 12:37

Het lullige alleen is, dat heel rechts (van PVV tot VVD) ook kwijlend en rukkend van dit voorstel in katzwijm valt (en nou niet zeggen dat de PVV ertegen is, niet met Hero Brinkman erbij). Dus verwacht alleen oppositie van SP en D66.

Niet voor Jan | 01-07-08 | 12:36

Nou heb ik op zich niets tegen het gebruiken van DNA voor het oplossen van zware misdrijven maar ik vermoed dat dit slechts een opstapje is naar een DNA-tax van Wouter

Iko Nal | 01-07-08 | 12:36

Kunnen we dan ook meteen even dat ethische gelul over embryoselectie aan de kant schuiven?? Heeft ook iets met DNA te maken toch??

Jacob Creutzfeldt | 01-07-08 | 12:36

buma in me zak

thiessies | 01-07-08 | 12:35

Lijkt langzamerhand op een conservatievenforum hier. Gulden terug. Geen EU. Geen DNA afgeven. Kwartje van Kok terug.

De toekomst is toch dat de overheid alles van je weet en wie niks te verbergen heeft...

Porrello | 01-07-08 | 12:35

hetluis | 01-07-08 | 12:32

Yup, met gouden kokosnoten, en blonde vrouwen met grote jopen. Parelwit strand.

Bibberbalk | 01-07-08 | 12:35

@dt71
Dat berust op een mensenlijke fout na aanleiding van een telefoon nummer.
DNA is uniek, een telefoonnummer niet.
Ik kan niet jouw DNA hebben, wel je nummer...

Poita | 01-07-08 | 12:35

*even wat sperma in de wijd opengesperde muil van Hirsch spuit...*

Sjakie Snel | 01-07-08 | 12:34

Zeg Brusselmans, als je (terecht) besluit om 'meest dichtbijzijnde' te vervangen door 'dichtstbijzijnde', moet je natuurlijk niet vergeten om 'meest' te deleten.

bintang | 01-07-08 | 12:33

iedereen die het nog over het cda heeft zou onmiddelijk verbeterd moeten worden, het is namelijk 'das cda'

van dal | 01-07-08 | 12:32

Bibberbalk | 01-07-08 | 12:30
vrijheid? whoehaha! u leeft op onbewoond eiland?

hetluis | 01-07-08 | 12:32

lol @ teen *omhelst en knuffelt*

superjan | 01-07-08 | 12:32

Ben het met Seven eens, het is al bekend.
Beter nog, meteen afnemen bij kids :P
Nee, serieus, ik heb er geen bezwaren tegen, alleen zullen er zat mensen zijn die het wel hebben.
Vind alleen dat dat de hypocrieten zijn, zelf niets afstaan, maar schreeuwen om meer daadkracht en politie optreden als hun wat gebeurt. Beetje met 2 maten meten...

Poita | 01-07-08 | 12:32

Ik beroep mij op Art. 10 en 11 van de grondwet, kom maar met een gerechtelijke verordening, stelletje christenfascisten.

Modderkip | 01-07-08 | 12:31

Kan er niet even een volkertje opstaan die even die corrupte cda kliek afknalt?
En mensen die zeggen: "ik heb niets verbergen dus...." mogen ze ook meteen een blauwe boon geven.

Hubbe | 01-07-08 | 12:31

"Principiële bezwaren mogen geen rol spelen"

henkdekanarie | 01-07-08 | 12:31

Het probleem is, de overheid heeft iets te verbergen, en daar lever je dan je individuele soevereiniteit aan uit...

prohibitandis | 01-07-08 | 12:31

Het maakt toch allemaal niet meer uit wat wij er van vinden... Alles is al beslist... Ik kan alleen nog maar zeggen: niet meer stemmen op die gristenhonden!

Doc Damage | 01-07-08 | 12:31

Lekker Belangrijk© | 01-07-08 | 12:28
amsterdam? amsterdam is het (drugs)probleem niet, als je regelmatig naar maastricht rijdt, dán heb je een probleem...

van dal | 01-07-08 | 12:31

vanwaar die voorzichtigheid bij het cda????
waarom niet meteen weer de concentratiekampen heropenen kuilen graven voor massa executies en het volk laten verhongeren????

Junkie Jantje | 01-07-08 | 12:31

Progressie noem ik het. En dat is goed.

Porrello | 01-07-08 | 12:30

@ Captain Pervert. Totdat de staat in de toekomst uit uw DNA haalt dat u een preconditie hebt tot kleptomanie en alvast preventief met instemming van uw verzekeraar tot behandeling over gaat.

1oog | 01-07-08 | 12:30

@ Multiflauwekulti | 01-07-08 | 12:28:
Moest je hiervoor sowieso al doen toch?

Dr. Ing. Pluisje | 01-07-08 | 12:30

@Magic Jack@12:25
Daarom juist zei ik dat! Ik weet van zeer dichtbij hoeveel daar onder de platte pet is gehouden.

fuckje | 01-07-08 | 12:30

hetluis | 01-07-08 | 12:28

Door mensen zoals jij gaat ons hele idee van vrijheid naar de kloten. Nooit dingen zomaar afgeven, lutser!

Bibberbalk | 01-07-08 | 12:30

Wat een ophef over niets. Je kunt hier toch alleen maar tegen zijn als je iets te verbergen hebt? Ik hoop dan ook dat Justitie meeleest en de reaguurders die nu moord en brand schreeuwen binnenkort verblijden met een bezoekje.

Teen | 01-07-08 | 12:30

@captain Pervert> dat dachten de jeauden ook in 1940.

superjan | 01-07-08 | 12:29

Uw DNA ligt al sinds uw geboorte bij de overheid.. denk maar aan de hielprik www.rivm.nl/hielprik/

seven | 01-07-08 | 12:29

registreren, isoleren en deporteren.
waarom slaan we niet gewoon allemaal vrijwillig ons dna op in een databank en krijgen we geen chip waarmee we overal te traceren zijn.
alles voor de veiligheid!

henkdekanarie | 01-07-08 | 12:29

kwetal | 01-07-08 | 12:19
Benjamin Franklin om precies te zijn. En die man had absoluut gelijk. Minder privacy voor zogenaamde 'veiligheid' is puur staatscontrole. Dan maar iets minder veilig, ik slaap er geen minuut minder om.
Overigens zijn er genoeg manieren om een DNA test in de soep te laten lopen of op z'n minst onbetrouwbaar genoeg te maken voor het gerecht...

[-InFiDeLz!-] | 01-07-08 | 12:29

Nederland Oostblokland?

Tisje | 01-07-08 | 12:28

@murdock> precies jongen zo is het.

superjan | 01-07-08 | 12:28

Ja dus? Als hiermee de misdaad effectief wordt bestreden, vreet ik een heel pak wattenstaafjes op. Kom maar. Ik wil mijn DNA ook wel per post opsturen. Ik ben een brave burger dus wat boeit mij dat nou.

Captain Pervert | 01-07-08 | 12:28

Dan blijf je dus wel uit de buurt van het slachtoffer van een misdrijf. Laat maar fijn creperen, komt je DNA er tenminste niet te dicht in de buurt...

Multiflauwekulti | 01-07-08 | 12:28

"... Goedenavond mijnheer LB, Veldwebel is de naam, kunt u daar even de auto neerzetten dan gaan we even een wangtest afnemen en Teska onze drugshond gaat eventjes aan uw kruis en in uw auto ruiken. Volgens onze gegevens uit de trajectcontrole rijdt u namelijk geregeld s'avonds naar Amsterdam.

Lekker Belangrijk© | 01-07-08 | 12:28

kom mense, onze gegevens liggen 100-duzend x opgeslagen, dna-tje kan er wel bij

hetluis | 01-07-08 | 12:28

VInd de "het gaat de Duitse kant op" opmerkingen nergens op slaan.
In tegenstelling tot NL heeft Duitsland een veel btere economie en voorzieningen... Lijkt me geen slecht idee om ook hier te hebben...

Poita | 01-07-08 | 12:28

@roemeense straathond> Die moord IS opgelost. Ook zonder deze draconische maatregel.

superjan | 01-07-08 | 12:27

How is it even possible that people keep falling for the old adage "if you have nothing to hide, why are you afraid?"

fyi | 01-07-08 | 12:27

@Poita:
Dit is slechts het topje van de ijsberg:
www.wereldomroep.nl/actua/intrecht/arr...
Er zijn nog legio van dit soort gevallen bekend. Ook van mensen die nooit meer zijn teruggezien.... Hadden ook niets te verbergen...

Rest In Privacy | 01-07-08 | 12:27

Principiële bezwaren mogen geen rol spelen.... Principiële bezwaren mogen geen rol spelen.... En dat zegt het CDA, god GOD GODVERDOMME! Het CDA dat het artikel m.bt. godslastering nieuw leven in wil blazen? Het CDA dat rept over respect voor geloof? Het CDA dat een cartoonisten en journalisten uit hun huis sleurt of laat ontbieden? Het CDA met haar leider die zegt: fatsoen moet je doen? Het CDA die samen met haar partner CU het winkelen op zondag beperktf? Dat CDA?

Murdockyoufool | 01-07-08 | 12:26

Duurt niet lang meer dan kun je als verdachte je onschuld gaan bewijzen i.p.v. andersom.
Lang leve de DDR2.0

Amen | 01-07-08 | 12:26

Als je annoniem wil blijven dan neem je zwart geld aan, ga je nooit pinnen, heb je geen telefoon, doe je aan onderhuur en ga zo maar door.
Ze weten alles al, alleen weten we dat niet.
Ik zie het punt niet, je zal zelf minder snel de fout ingaan nu...

Poita | 01-07-08 | 12:26

DNA = Doe es Niet Afgeven

JamesHuntLive | 01-07-08 | 12:25

-weggejorist-

appeltje | 01-07-08 | 12:25

@Fuckje
Mag ik je er even aan herinneren dat degene die weigerde in het onderzoek Vaatstra het merendeel van het politiekorps zelf was? Als die al niet willen dan is dat toch al een teken dat er iets fundamenteels mis is?

Magic Jack | 01-07-08 | 12:25

*Tatoeëert alvast even zijn Sofi-nummer op onderarm*
Heil!

flowert | 01-07-08 | 12:25

Als het verplicht afgeven van DNA er voor zorgt dat zaken als de Puttense Moord naar behoren kunnen worden opgelost en onschuldigen alsnog gerehabiliteerd kunnen worden, dan ben ik het volledig eens — in dit geval dan [vet, cursief, onderstreept] — met EHB

Roemeense_Straathond | 01-07-08 | 12:25

"En als je niets te verbergen hebt...". Voor wie dan? Alsof de Staat voor een cent te vertrouwen is. Straks worden alle DNA gegevens gekoppeld aan de afgetapte internetgegevens, telefoongesprekken, gsm-verkeer, kentekenplaatbewegingen, bankgegevens, creditcard gegevens, etcetera, etcetera. Bedankt Staat, we zijn trots en blij.

jospeh6085 | 01-07-08 | 12:23

en als het nou een lekker wijf is die op haar knietjes dna van je afneemt (gratis!!)... protesteren we dan ook nog?

yepyep | 01-07-08 | 12:23

Ik zit nog even te wachten op het nieuws dat het CDA besluit iedereen te oormerken, brandmerken, streepjescode op het voorhoofd te tatoeren en vanaf de geboorte te laten uitrusten met een op afstand bedienbaar knieslot. Alles op eigen kosten uiteraard.

ongeveerprecies | 01-07-08 | 12:23

Niets mis mee.
Zie het zo, het heeft 2 werkingen.
Een oplossende (daders kunnen makkelijker gevonden worden) en een preventieve (je staat bekend, dont pull shit).
Lijkt mij win / win.
Vind het hele "morele bezwaren" bullshit, want dat zijn de zelfde mensen die geen organen afstaan maar ze wel willen hebben als hun leven er van af hangt.

Poita | 01-07-08 | 12:23

-weggejorist-

Magic Jack | 01-07-08 | 12:22

Over mijn lijk!

sjors_dobbeljoe | 01-07-08 | 12:22

Veluwe alert... als uit uw DNA blijkt dat u het product bent van broeder/zuster/neef/nicht/ liefde, dan zal u preventief geruimd worden.

Dayak | 01-07-08 | 12:22

@metjalj Ik heb bijzonder veel te verbergen en hou dat graag zo. Ik dacht dat dat zo'n beetje een van de belangrijkste pijlers van onze samenleving zou moeten zijn.

1oog | 01-07-08 | 12:22

Ja zo kan ik verdomme nergens meer ongestraft een misdrijf plegen!

Niet Steil | 01-07-08 | 12:22

Ik wil EHB wel effe lekker in zn bek roggelen hoor...

loerelau | 01-07-08 | 12:21

LOL @Maaier | 01-07-08 | 12:18
Goed stukje weer van Brussels.

Lekker Belangrijk© | 01-07-08 | 12:21

En toen stond je geregistreerd als 'getuige' in een moordzaak. Leuk bij een screening bij je volgende sollicitatie. Leuk ook wanneer ze weer eens profielen van mensen gaan doorlichten en er een verdacht patroon wordt ontdekt in combi met je 'getuigenis'...

Let op mijn woorden; omgekeerde bewijslast gaat het helemaal worden het komende decennium. Niets te verbergen? Prima. Maar bewijst u maar eens dat u daar niet was en dat u er niets mee te maken had. Fijne dag verder.

Rest In Privacy | 01-07-08 | 12:21

''Aleen mensen die iets te verbergen hebben zitten met iets als dit.''
Geloof me, ik heb niks te verbergen maar om aan Fuhrer H.Ballin. mijn dna te geven staat me op iedere manier tegen.

metalj | 01-07-08 | 12:20

Iedere dag een nieuw stap richting Gristen DDR.

Overigens, en daar ga ik me niet polulair mee maken... Die Adam Curry is dus heel goed bezig op Arrow. De enige bekende niet politicus die het opneemt voor burgerrechten, die ook echt iets probeert te doen. Vond het altijd een kwast, maar hij stijgt in mijn achting.

superjan | 01-07-08 | 12:20

En de "als je niets te verbergen hebt heb je niets te vrezen" terreur gaat onverdroten door. Een heel klein stapje is natuurlijk om maar alvast een nationale databank op te zetten. Veel makkelijker voor de burgers na zo'n misdrijf, gedoe met zon wattenstaafje etc. Gewoon even crosschecken en voila. En natuurlijk zijn verzekeringsmaatschappijen helemaal niet geintereseerd in ons DNA. Die zijn ter goeder trouw en verlenen diensten... toch?

1oog | 01-07-08 | 12:19

Een Amerikaanse president heeft ooit gezegd: Wie privacy inlevert voor meer veiligheid, krijgt uiteindelijk geen van tweeen.

kwetal | 01-07-08 | 12:19

You can have my DNA when you wrench it from my cold, dead fingers. Go fuck yourself, CDA.

bello | 01-07-08 | 12:19

maar het kan nog erger... ik ben met bijna alles ij fortis verzekert.... en een der nieuwe eigenaren is Khadaffi..... dat baart mij zorgen, tesamen met dit onzalige plan is het gewoon griezelig....

van dal | 01-07-08 | 12:19

Opzouten met dit idee.

Vanilla | 01-07-08 | 12:18

/reaguurdersmodus aan/

Ik heb toch niets te verbergen, als ze hiermee pedofielen en andere marrokanen kunnen pakken! KudtPVDA zal er wel weer tegen zijn omdat er dan meer handophouders opgepakt kunnen worden en er dan niemand meer op hun stemt.

/reaguurdersmodus uit/

Maaier | 01-07-08 | 12:18

Het CDA wat pleit voor het opzij zetten van principiele bezwaren, dat is nog eens komisch voor een partij en een achterban die zich om de haverklap hierop beroept/

bulk | 01-07-08 | 12:18

Achterlijk tyfuskabinet, ik haak ff af na de topics van vanmorgen en je er druk om maken heeft toch geen zin......

Jerry Lundegaard | 01-07-08 | 12:18

Toch waren in dat geval de zaken Marianne Vaatstra en dergelijke waarschijnlijk al opgelost.

fuckje | 01-07-08 | 12:17

Die foto blijft fantastisch. Vat het hele gristenprobleem samen.

Pierre Moustache | 01-07-08 | 12:17

All your DNA belong to us.

kolonel klootoog | 01-07-08 | 12:17

als ernst het dna van iemand anders wil hebben dan laat ie zich maar door een bare-backer nemen. is ie nou helemaal gek geworden.

van dal | 01-07-08 | 12:17

Kabinet ga eens deaud (zag gister in n topic dat de uitdrukking gelukkig weer mag...)

jeroener | 01-07-08 | 12:17

Heil Balkenende. *clap*

zielig_negertje | 01-07-08 | 12:16

CDA hou is op!

Henko | 01-07-08 | 12:15

Nu is het genoeg geweest! Te paard, voor volk en Vaderland!

Bibberbalk | 01-07-08 | 12:15

leave my dna alone =(

hc4life | 01-07-08 | 12:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen