Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Worstenmakers boycotten Wilders

zwanenberg.jpg Dreigen helpt. Twee grote Nederlandse voedselproducenten zijn gezwicht voor de woedende baardmannen in Jordanië. De multinationals Friesland Foods en Zwanenberg zijn middels paginagrote advertenties in Jordaanse kranten diep door de hurken gegaan voor de film Fitna. Oeps. Sorry. Oprechte excuses. Was nooit de bedoeling. Had helemaal niet gehoeven. Hiermee komen beide worsten- en kazenmakers tegemoet aan de dreigementen van Zakaria -Wilders zal zijn straf niet ontlopen- Sheikh, voorzitter van het comité The Messengers of Allah (msn) Unites Us. Die pleitte onlangs al voor een totaalboycot op Nederlandse merken. Om te voorkomen dat de verkoop van A-merken als Appelsientje, Domo, Chocomel, Completa, Coolbest, Dubbelfriss, Extran, Friesche Vlag, Kips Leverworst en ander ranzig lunchvlees in het Midden Oosten een duikvlucht neemt zet Zwanenberg-directeur Aldo van der Laan zich in voor internationale wetgeving die elke belediging van religie strafbaar stelt. Een week nadat Jordanië een internationaal arrestatiebevel tegen Wilders heeft uitgevaardigd capituleren dus ook onze handelsreizigers. Vrijheid van meningsuiting is leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven. Denkt u even daaraan volgende keer dat u boodschappen doet?

Reaguursels

Inloggen

Het boycot - lijstje is nu een vast onderdeel van mijn boodschappen lijst.

Populus | 25-06-08 | 10:26

Tjezus wat een lijst merken,,

wat kan ik nou nog wel kope !

Geld, geld, geld alles draait om geld, fuck die omzet daar !

www.jordantimes.com/index.php?news=875...

oooh ook geen lego meer wat zielig .... voor de kleintjes,.,., ooh

Berno | 24-06-08 | 14:22

IndeSaharah | 23-06-08 | 23:14
Dat is geen verlies, domoren zat!

laardepul | 24-06-08 | 13:25

Baas1309 snapt het.

niet voor de hond | 24-06-08 | 12:16

Vinden jullie het gek? Het doel van bedrijven is winst maken, niet het beschermen van Westerse normen en waarden.

P.C.M. Baas1309 | 24-06-08 | 12:14

WAT in de friezen is gevaren lijkt een nationale geboortefout te zijn!!Ook bij diegene die Wilders in Nederland aangeklaagd hebben wegens raccisme bevinden zich 80% friezen.. Zulke mensen voegen niets toe aan onze omgeving zij nemen alleen maar,DE VRIJHEID VAN MENINGSUITING namelijk.Je zou ze colaboratie met de islam moeten kunnen toeroepen,maar helaas krijgen wij nooit de gelegenheid om met hen in een debat te gaan,ik wens hen met zijn alle een onderdrukking door islamieten toe,het is nl onverdraagzaamheid wat hen zover brengt eigen parlamentariers aan te klagen,voor een documentaire die bestaat uit islamitische beelden.van origine.... En dan te beweren dat de Islam een vredelievend geloof is!

elisamad | 24-06-08 | 12:11

Mr Dixit | 23-06-08 | 18:56
Ik reageer slechts op Kolonel Mosterdgas, die vindt dat wij allemaal vinden dat de klant altijd koning is.

Schoorsteenveger | 24-06-08 | 10:55

@progressief
Ja je hebt gelijk het is heel laag, maar het is wel hoe ik me voel!
Ik voel me verraden tot in het diepst van mijn bot door deze actie, we kunnen en mogen dit soort gedrag niet tolereren!! Als we dat wel doen zijn we verloren!!!
Respect zit hem in het feit dat je elkaar tolereert en niet de wet voorschrijft.
Kijk eens naar wat er allemaal gebeurd is de afgelopen 10 jaar, als ik naar je nick kijk denk ik welke stijgende lijn vertegenwoordig jij en op welk punt zie jij eindelijk opeens die andere lijn die de jouwe kruist en afsnijd?
Waarom ik zo boos ben is omdat de vrijheid van meningsuiting echt in gevaar is, naar mijn mening ons laatste enige werkelijke stukje vrijheid! mijn complimenten voor iedereen die het zo mooi verwoord. *aait behaard kaalkopje nog maar eens over zijn bolletje* Mensen die met onze normen en waarden spotten en deze op het spel zetten uit naam van een fantasieverhaal hoeven niet perse dood van mij maar moeten duidelijk wel opgesloten worden in een inrichting ofzo. Ik ben echt wel een omgekeerd geimmigreerde nederlander en ben daarom altijd veel met voornamelijk de finse cultuur te maken gehad. keer op keer,zelfs al op de basisschool, hoorde ik over de dreiging van de islam. Niet door een geert wilders kloontje, maar door mensen die ons vanuit hun geloofsovertuiging en culturele achtergrond als minderwaardig beschouwen en willen behandelen.
Ik geloofde op de basisschool al dat iedere cultuur uit dezelfde bloedlijnen voortkomt, zoals o.a. het genographic project uiteindelijk heeft aangetoond nl.youtube.com/watch?v=pyOS05GUze0 je kan me dus echt geen racist o.i.d. noemen. Ik maak me echt al vanaf mijn 8ste zorgen omdat er opmerkingen gemaakt werden als "wij nemen nederland later over". Ik ben het nooit vergeten!
Ik heb zelf ook mensen in mijn omgeving die ik lief heb maar wel gelovig zijn.
Natuurlijk wil je mensen niet bewust kwetsen, maar het valt mij zo tegen dat gelovigen de waarheid negeren om maar te blijven geloven in dat beetje hoop.
Ik vind dat je altijd open moet blijven praten en respect moet hebben voor elkaars mening. maar als ik een gelovige,aan de hand van feiten, probeer uit te leggen hoe wij uit de cosmos zijn ontstaan, merk ik vaak een vijandigheid op.
Niemand vind het leuk als er aan zijn wereldbeeld getwijfeld word, maar het feit blijft dat we in de realiteit nog altijd eigenlijk niet eens echt weten wat we zien.
Hetgeen we wel begrijpen mag gewoon niet genegeerd worden en deze kennis moet zoveel mogelijk verspreid worden. Ik wou dat die mensen eens begrepen hoezeer het mij kwetst dat ze al deze kennis en wijsheid niet willen inzien.
De diverse geloven proberen al eeuwen hun macht in stand te houden door deze kennis te onderdrukken en erin mee te gaan waar ze het niet kunnen ontkennen.
Ik wil gewoon niet onderdrukt worden door mensen die mij op basis van hun geloof gaan vertellen wat ik wel en niet mag zeggen! Ik heb de laatste tijd alweer genoeg voorbeelden gezien van hoe de maatschappij moet buigen onder hun tirrannie!! www.liveleak.com/view?i=cd6_1188173263...
Als bedrijven zich met dit soort zaken gaan bemoeien en zelfs ondersteunen kan ik daar niet veel waardering voor opbrengen en noem het zelfs heulen met de vijand. We moeten onze vrijheid niet opgeven voor een paar euro's
-
en ja af en toe droom ik er weleens van dat dergelijke zaken op die manier konden worden opgelost...... helaas weet ik beter

El Donkey | 24-06-08 | 02:34

Boycotten die graatloze hoerenjongen. Beetje steun betuigen voor inperken van persoonlijke vrijheden.

brx | 24-06-08 | 01:24

dit zijn toch wel de echte landverraders.
60 jaar geleden zouden ze vrolijk de catering op de treinen naar het oosten hebben verzorgd. smerig laffe lui, die Aldo van der Laan voorop. en hun producten komen er bij mij idd niet meer in.

kentika | 24-06-08 | 01:20

@ progressief | 23-06-08 | 12:03
Goed bezig.

brx | 24-06-08 | 00:49

nou, dat valt mee! voor mij alleen geen Coolbest meer!! Wat een lafaards! Ik gebruik geen producten van bedrijven die tegen vrijheid van meningsuiting zijn. As of now!!

moe de loos | 23-06-08 | 23:50

En Frieland Foods,is dat niet het bedrijf die knokploegen op onze boeren heeft afgestuurd omdat de boeren een paar centen meer voor hun melk willen? Ze hebben de islamitische normen en waarden al hoog en breed in hun vaandel staan.

Groene Leeuw | 23-06-08 | 23:38

Juist bijzonder gunstig nieuws ! Allemaal effe een dreigbrief sturen, en vervolgens cashen maar. Héérlijk, zulke ruggengraatloze bedrijven !

Goldfinger | 23-06-08 | 23:28

Gelukkig zijn er ook bedrijven die wel hun rug recht houden. Wij kunnen wel zonder de producten van Zwanenberg en Friesland foods. Wij kunnen hen ook boycotten.Voor hen zijn genoeg andere alternatieven. de islam is een levensgevaarlijke ideologie en ze komen als twee druppels water overeen met de nazi's. Deze twee hebben in WO2 op allerlei wijzen met elkaar samengewerkt. Dit is vertaald in de Nazi-islam connection. Werknemers van een bedrijf dat mensen in een islamitisch land laten werken,moeten een niet-joodverklaring (ariérverklaring) kunnen tonen,anders kom je er niet in. Het is in een islamitisch land net als hier in WO2, voor joden verboden,zoals verordonneerd door de nazi's en landverraders destijds.En islamitische producten zijn ook uitstekend te boycotten,zoals rijst,dadels,vruchten,cacao,kruiden etc. en zelfs brandstof.

Groene Leeuw | 23-06-08 | 23:25

Kuddo's voor de gevestigde politieke lutsers:
1) eerst de moord op Pim(kwam toevallig goed uit) die aan alle kanten stinkt, nadat ze een persvoorlichter van defensie hebben laten infiltreren die vervolgens de hele LPF omzeep holp en nu lullige stukjes in StaVast van het OSL schrijft. Want meneer is nu natuurlijk wel een "deskundige".

2) vervolgens miste de AIVD, natuurlijk niet in opdracht van de politiek, ene Mohamed B. en werd een lastige Van Gogh vermoord. Foutje, maar kwam ook weer goed uit.

3) en terwijl het demoniseren van Wilders hier landelijk niet aansloeg, en geen baardmans in de rest van de wereld oog had voor Nederland, besloten een aantal Christen-fundamentalisten dat er toch iets moest gebeuren, en boden alvast alle Baardmannen, homo-haters, vrouwen-onderdrukkers en Plasserbesnijders de welgemeende excuses van de Nederlandse regering aan. Gelukt, een paar Baardmannen werden wakker na veel Nederlands aandringen (en vast en zeker subsidie) en zie hier.... we worden geboycot. Hadden de Christenfundamentalisten toch gelijk, Wilders brengt onze economie schade toe.

4)Signalerinkie van Wilders erbij en a-la- Adolf-haarlok-Donner en die Duitsegenaamde Griebel-Christen Ernst een voorstel tot wereldwijd verbod op grapjes maken over Godsdiensten. Stom toevallig natuurlijk, dat begrijpen wij kl@@tjesvolk natuurlijk niet. Of heeft God hier zijn hand in....?

5) Lastige Rita gaat ook te goed. Eens ff kijken, er werkt een NoNo voor haar met een eigen bedrijfie. FF de belastingdienst laten bellen en wat bedreigingen richting zakenpartners. Eens kijken of hij de gevestigde politiek wil helpen. Ja, dat wil hij. Zo, en die Tankee-adviseur van haar steken we iets toe onder de tafel, eens kijken hebben we nog iets belastends over hem. Ja ook, nu vriend, verhuur Rita maar voor BBQ's, zo helpen we haar ook de vergetelheid in. Hopla, volgende populaire tegenstander weggewerkt. Wie volgt??

6)En dan ...

= = wordt geklopt, kijkt door raam, ziet mannen met lange jassen, baarden, kromzwaarden en kruisen, neemt afscheidt van familie, a.s. maandag bij Vermist foto te zien = =

IndeSaharah | 23-06-08 | 23:14

Zeurders | 23-06-08 | 22:29
Verrek die kende ik nog niet!
*noteert*

Miretra | 23-06-08 | 23:08

Welke film.... Fitna? Die kan ik me niet meer herinneren.... heeft die oscars?

OneandOnly | 23-06-08 | 22:54

richarddawkins.net/godDelusion een boek voor Zwanenberg-directeur Aldo van der Laan. Alle producten van Zwanenburg moeten geboycot worden door een ieder die zich niet wil laten manipuleren door godsdienst waanzin.

Dirkje_Wieringen | 23-06-08 | 22:40

@Miretra | 23-06-08 | 21:49
Links lullen en... u weet wel.

Zeurders | 23-06-08 | 22:29

Appelsientje en Dubbelfris is ook van Friesland Foods. BOYCOT!!!

Tommygunner | 23-06-08 | 22:03

@Kardinaal Meier | 23-06-08 | 14:52
Wie zegt dat jij dat recht niet hebt. Mijd wat je mijden wil.

niet voor de hond | 23-06-08 | 21:56

@ El Donkey | 23-06-08 | 20:44

En waarom verlaag jij je tot doodsverwensingen?

progressief | 23-06-08 | 21:53

Zeurders | 23-06-08 | 21:16
Wat hebben jullie socialisten ineens met het bedrijfsleven?

Miretra | 23-06-08 | 21:49

For international readers visiting this web site.
*** !WARNING! - about Zwanenberg Food Group and Friesland Foods - !WARNING! ***.
It has become clear today that the management of the Dutch Zwanenberg Food Group (ZFG) is acting quite strange. The management has published a ridiculous statement in which they pretend that Dutch MP Mr. Geert Wilders spreads the opinion that ‘Islam equals violence’ with his movie ‘Fitna’. This is of course false; that is not the message of ‘Fitna’, as anyone can see who watches the movie unprejudiced. The ZFG management has without any need and 100% voluntary contacted Mr. Zakariah Al-Shaikh of the movement ‘The Messenger of Allah Unites Us’ and abused him to spread this lie.
Insiders of ZFG are worried and have suggested that the whole operation is probably just a cover up for a dirty case.
- ZFG claims to be an ‘internationally recognised specialist in halal products’. “We know better”, these insiders say. “ZFG has fourteen production facilities in the Netherlands and the United Kingdom. Every professional in the meat factory business knows that it is completely impossible to avoid pigs in these countries. Pig meat is everywhere, on land, in the air, in the water, alive, dead or inside widely applied inescapable derivatives. So, how can ZFG ever guarantee that their products are really halal? They just can not.”
- One person told that ZFG is not so particular as it comes to maintaining a quality assurance program. “I know of several cases that pure pig meat was mixed in products that have been actually exported as halal. It is a scandal. The ZFG management has only one aim: making profit, as much as they can. Pig meat is cheap, so they use it”. These insiders are very afraid to give their information in public. Freedom of speech is disappearing in The Netherlands, and It is well-known that people who ring the alarm bell (‘klokkenluiders’) are treated very bad .
- The Dutch company Friesland Foods makes the same moves as ZFG. A similar problem may be the case. Friesland Foods management too is well-known for only caring for profit. Last month they were in the news because they consistently refuse to pay farmers a fair trade price for the cow milk they supply.

Dorser | 23-06-08 | 21:42

Zwanenberg en Friesland Foods hebben niet voor niets halal-foodlijnen opgezet. Daar valt goed in te verdienen, want in het midden-oosten zelf zijn ze niet echt goed in massaproductie.
www.zwanenberg.nl/products/food-halal-...
www.frieslandfoods.com/nl/kievit/news/...
Die investeringen moeten worden terugverdiend. In plaats van dom boeroepen een beetje begrip voor onze ondernemende medelanders graag.

Zeurders | 23-06-08 | 21:16

@sjonnie | 23-06-08 | 20:40
Voor een Sjonnie zeg jij het heel helder.
@feuerfrei | 23-06-08 | 20:55
O ja, dat las ik vanmiddag ook nog. Veel kwalijker, racisme.

Nonnes | 23-06-08 | 21:00

@Einde van de Domheid | 23-06-08 | 20:10
'Nu moeten we kleur bekennen' ? Ze worden gedwongen kleur te bekennen en zelf gaan ze nog een stapje verder om de zaken niet in gevaar te brengen. Wilders heeft Fitna gemaakt, dat mag, en als er iets in zit waarvoor hij vervolgd moet worden dan is die mogelijkheid er. Het is een Tweede Kamerlid, geen commissaris van Friesland Foods! Wilders richt op dit moment geen schade aan, het is een keus van de Jordanezen om FF te wantrouwen sinds Fitna. Een oekel die de zaken graag op de spits drijft maakt een film en dan moet een bedrijf daar ineens iets van vinden? Raar.

Nonnes | 23-06-08 | 20:55

Verbaast mij niks.
Zo weet ik zeker dat de grote bedrijven die zaken doen met de arabieren nog steeds, zei het in het geheim, volgens de niet jood verklaring werken.
Voor de jeugdigen onder ons, dit wil zeggen, dat men moet verklaren geen zaken met de staat Israel te zullen doen , anders krijgt men geen contracten van deze arabische staten.

feuerfrei | 23-06-08 | 20:55

@mr.Foo.... als ze die film zo verwerpelijk vinden moeten ze de gasten die erin optreden aanpakken... volgens mij zijn dat allemaal radicale uitspraken die volgens niet door dhr.Wilders worden gemaakt of bedacht zijn..... misschien moet je daar eens over nadenken voordat je mooie verhalen gaat schrijven.
Ik hoor iedereen over wilders maar niemand over die radicale pipo's in die film-
-
freaks

El Donkey | 23-06-08 | 20:54

Wij gaan Friesland Food, Zwanenberg etc. boycotten. Dan mogen ze kiezen aan wie ze liever of meer verkopen.

bosbaan | 23-06-08 | 20:48

1x raden wie ik vanaf vandaag boycot!
-
die directeuren mogen van mij tegen de muur.... LANDVERRADERS!.... jullie vader zat zeker ook meteen bij de nsb nadat de duitsers waren binnengevallen..... ik hoop dat jullie krijgen wat jullie verdienen!

El Donkey | 23-06-08 | 20:44

WIlders en Rita zijn nu bij uitstek 2 redenen om niét trots op Nederland te zijn.
Wel trots uiteraard op de manier waarop deze malloten getolereerd worden.

sjonnie | 23-06-08 | 20:40

ViagraFalls | 23-06-08 | 20:19
't is goed man, het was simpelweg een voorbeeldje dat niet klopte. Ik had t ook niet geweten ware het niet dat ik die gozer ooit al zappend in een oprah show voorbij zag komen en even bleef kijken wat ie daar moest.
Enfin, je idee achter de boycot is waar het om gaat en dat idee heeft mn steun. Productnamen genoteerd...

sockpuppet | 23-06-08 | 20:37

dhimmies op TV2

azijnseikerT | 23-06-08 | 20:36

en daarom onaantastbaar..

da salvo | 23-06-08 | 20:35

Zwanenburg ga andere markten aanboren, en dan bedoel ik niet de bos en lommer plein in amsterdam, maar china, india, latijns amerika, Vs, enz, en weet je meneertje zwanenberg dat ook jij vervolgt kunt worden door deze oproep tot haat jegens Wilders, ik wil die moslimverplichte eerboete die opgelegt zijn door Jordanie doormiddel van een binnenlandse anti widers excus-advertensie lezen en o wee, als ik mij gekwets voel of gediscrimineert voel, buitenlandse inmenging in de Nederlandse politiek toestaan door bedreiging via politiek is zoals landverraad, dan gaan ik aangifte doe Zwanenburg . Ben jij gewoon een klein kut-industrieeltje Wilders is een gekozen volksvertegenwoordiger die naast een binnenlandse visie ook een buitenlandse heeft, Geert is heel direct, geen gedraai en bochten, maar direct, in vrijheid en democratie.

da salvo | 23-06-08 | 20:22

@sockpuppet | 23-06-08 | 20:11 - Toen zat ik in de auto. Ik heb Hilfiger 1 keer genoemd, dan post jij de link, en daarna kwam zijn reactie. Ik heb jouw link gelezen, en geef daarna toe dat ik idd niet wist dat dat een urban legend was. Sorrie, maar ik heb het een keer horen vallen, en me daarna er niet verder in verdiept. Waarom zou ik ook? Ik heb betere dingen te doen ;) In dit geval met deze bedrijven, lijkt het me zo klaar als een klontje wat er aan de hand is...

ViagraFalls | 23-06-08 | 20:19

@Mr Dixit | 23-06-08 | 19:24 - Dit wordt genoemd als bron van de brief:
www.jordantimes.com/?news=8752&sea...
.
Wellicht niet de originele brief, maar wel genoemd in het stuk in de azijnbode.

ViagraFalls | 23-06-08 | 20:15

ViagraFalls | 23-06-08 | 19:55
Nog ff offtopic: Hilfiger had je kunnen weten uit mijn post van 16:00.

sockpuppet | 23-06-08 | 20:11

AntiSoof | 23-06-08 | 20:06 Laat dat een les zijn.

Miretra | 23-06-08 | 20:10

Beste Jordanezen, Wij hebben jarenlang prettig zaken met U gedaan. Natuurlijk vinden we dat U achterlijk en cryptofascistisch bent maar dat hebben we al die jaren niet gezegd. Nu het 'Licht uit Limburg' dat heeft uitgesproken middels zijn integere cinematografisch bijdrage aan de evolutie moeten we kleur bekennen. Wij trekken ons terug!

Einde van de Domheid | 23-06-08 | 20:10

@Miretra | 23-06-08 | 20:03
Toen begreep ik waarom ik in een kippenhok moet wonen.

AntiSoof | 23-06-08 | 20:06

tja, boycotten dan maar die hap

havenoname | 23-06-08 | 20:05

AntiSoof | 23-06-08 | 20:02
En toen?

Miretra | 23-06-08 | 20:03

Frieslandfoods neemt melk af van 9.417 boeren, die elk een gigantisch stuk land bezitten voor hun melkkoetjes. Dat levert 5,3 miljard kg melk op, goed voor een omzet van 5,1 miljard Euro. Dat is veel hoor.

AntiSoof | 23-06-08 | 20:02

@ Broadcaster | 23-06-08 | 19:19
Dus dit gaat jou niet te ver?

Zwanenberg stelt ‘solidair te zijn met de campagne’ van de Jordaanse pressiegroep in het streven naar /internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies./ De profeet Mohammed wordt nog even Vrede toegezwaaid."

Ga je dan maar eens inlezen in wat de islam zoal teweeg brengt in de landen waar ze het voor het zeggen krijgt.

fietser | 23-06-08 | 20:01

@Mr Dixit | 23-06-08 | 17:15 - Wat Hilfiger betreft heb je een punt. Dat wist ik inderdaad niet. Maar voor de rest klets je uit je nek, anders had je wel gezien dat ik niet kwaad ben over het feit dat deze bedrijven zich distantiëren van Wilders, maar het feit dat ze zich daarnaast ook nog solidair verklaren met diezelfde organisatie die probeert een parlementariër de mond te snoeren omdat zijn mening hen niet bevalt.
.
Nogmaals, als dat bedrijf zich van Wilders en z'n film wil distantiëren is dat hun goed recht. Ik gaf ook aan dat het antwoord KLM wat mij betreft 100% door de ebugel kan. Maar de stap die deze twee nemen gaat mij persoonlijk te ver, en dan kan ik persoonlijk ervoor kiezen om hun producten niet meer te kopen.
.
Daarnaast heb ik ook al uitgelegd dat eenieder vooral moet geloven wat hij zelf wil. Geen enkel probleem whatsoever. Zolang men mij niet probeert hun mening op te dringen of mij voor minderwaardig uitmaakt omdat ik toevallig niet in Sinterklaas geloof, vind ik alles best. Dus ik snap even niet hoe je be link legt tussen wat ik schreef, en een radicale moslim.

ViagraFalls | 23-06-08 | 19:55

Wanneer bedrijven zich met politiek gaan bemoeien is het einde zoek, wee o wee.

AntiSoof | 23-06-08 | 19:49

Die kaaskoppen toch!

Ik verheug me op het vervolg.

Miretra | 23-06-08 | 19:41

Mailtje naar de messengers of Allah gezonden dat de genoemde bedrijven door al hun produkten al jarenlang varkenspoeder mengen zonder dit ergens op de verpakking te vermelden..
.
Dat zal ze leren die landverraders.

Klikspaan | 23-06-08 | 19:29

Waarschijnlijk heet Bob binnenkort ook Mo. Mo de Bouwer. Kunnen we het maken? Nou en of!

knutsel | 23-06-08 | 19:25

Maar voorlopig heb ik nog nergens die zogenaamde open brief kunnen vinden. De veroorzaker van het bericht, de azijnbode, noemt geen bron en publiceerde op basis van "hearsay"... Anybody?

Mr Dixit | 23-06-08 | 19:24

Sikkeneur | 23-06-08 | 19:14
Ik verwar helemaal niets hoor. Iedere niet westerse immigrant kost 256.000 euro p.p. En nou niet leuteren over Ja maar er zijn er toch ook die het goed doen. Dit is gemiddeld. En dat is nog exclusief kosten voor justitie, culturele voorzieningen. Bron CPB. En dat was alleen nog maar over het geld. Hoeveel mensen denk jij zijn er nu bezig om al die opvang en reintegratie en verzorging en bewaking aan het leveren voor al onze kansenmensen. En hoe lang dat nog gaat duren? Generatietje of 4 5?

alwayslearning | 23-06-08 | 19:20

Nederland is een (mentaliteit armoedig) land (veel over de ruggen van anderen gejat uit een koloniaal verleden, met name Indonesië het grootse Islam land ter wereld, maar daar zijn we niet vies van), dat het vooral moet hebben van export van diensten of goederen.
Of je het wilt of niet, export is het brood van zeer, zeer velen van ons, direct of indirect.
Grote multinationale ondernemingen mengen zich niet in het dom geleuter van
ene Limbabse dombo die de Islam wereldwijd wilt bestrijden. War begint hij aan.
Ik denk dat we alhier wel wat anders aan ons hoofd hebben.

Hoe dan ook als zulke agglomeraten van grootmachten (bijv. Shell, Unilever etc), die het hier pas echt voor het zeggen hebben, die blonde dwaas negeren, niet met hem gezien willen worden, zijn woorden niet ondersteunen en in hun wereldwijde netwerk zij naam verstandelijk niet uit de strot willen nemen, dan kan hij een grote verkiezingsoverwinning behalen, maar hij wordt niet uitgenodigd.

Populisme is de waan van de dag en van de verstandelijk beperkten, en als men moet kiezen tussen Tokkie Wilders of een bestendige economisch gezonde export dan zal de keus snel gemaakt zijn.
Ook daar zijn wij niet vies van.

Broadcaster | 23-06-08 | 19:19

alwayslearning | 23-06-08 | 19:07

Je mag langer doorwerken, omdat (voornamelijk rechts-gristelijke) regeringen niet vooruit keken wbt de vergrijzing van hun generatiegenoten.
Heeft weinig met multiculti van doen, eerder verwachten ze daar straks de belastinginkomsten van om de kosten van de baby-boomers te kunnen betalen.

Sikkeneur | 23-06-08 | 19:14

Sikkeneur | 23-06-08 | 19:08
En waaruit mag dat dan wel blijken?

Heageneesch | 23-06-08 | 19:11

Heageneesch | 23-06-08 | 19:04
Ach, ik word zelf te slecht geïnformeerd en verwar je met ViagraFalls... Laat ik voortaan maar proberen om met één persoon tegelijk in debat te gaan.

Mr Dixit | 23-06-08 | 19:10

Goed idee, die boycot. Ik heb ze zojuist allebei een mailtje gestuurd:

"Ik had deze mail graag met geachte heer/mevrouw willen openen, maar ihelaas ben ik al mijn achting voor u verloren.

Toen ik las dat u in een paginagrote, kruiperige advertentie in Jordaanse kranten goede sier probeert te maken bij een stelletje primitieve barbaren, kon ik mijn ogen eerst niet geloven. In plaats van pal te staan voor de vrijheid van meningsuiting, kruipt u in de kont van een stelletje godsdienstfanaten dat niets liever zou zien dan dat alle westerse columnisten, cartoonisten, cabaretiers, schrijvers en journalisten die kritiek hebben op dat hersenspinsel dat godsdienst heet (en dan met name die speciale bloederige variant met de naam islam) worden uitgeleverd aan een land dat geen rechtstaat kent. Bent u nou godverdomme helemaal van de pot gerukt? En dat allemaal omdat uw graaigrage CEO nog méér winst wil maken, om zo des te meer te kunnen profiteren van zijn riante optieregeling? Zum kotzen. Welnu, weet dan dan wat u eventueel behoudt aan omzet in de woestijnstaten van het Midden-Oosten, u dubbel en dwars gaat verliezen in Nederland (en hopelijk alle andere beschaafde landen). Zelf zal ik in elk geval nooit meer een van de producten van Frieslandfoods/Zwanenberg kopen. Toch handig dat ze met naam en toenaam worden genoemd op uw website.

Met de grootste minachting voor dit stelletje neo-NSB'ers,

Jos van Leeuwen

Neushoorn | 23-06-08 | 19:09

Heageneesch | 23-06-08 | 18:58

Grappig niet? Dat ik als linksche denker klaarblijkelijk beter het vrije ondernemerschap begrijp dan jij als rechtse blaataap.

Sikkeneur | 23-06-08 | 19:08

Farouk | 23-06-08 | 18:49
Over gelul van Wilders en failliet gaan. Jij begrijpt het principe van een ontwikkeld land geloof ik nog niet helemaal. In zo'n land worden mensen niet bestraft voor het doen van dingen die gewoon mogen. Snap ik best hoor. Als je teveel naar JPB en anderen luistert dan raak je ook in verwarring. Had ik ook een tijd lang over de multiculturele samenleving. Maar ik snap het nu wel weer. Ik ga gewoon langer doorwerken om al die mensen te onderhouden die hier naar toe zijn gekomen om hier te werken. Ik blijf leren.

alwayslearning | 23-06-08 | 19:07

Mr Dixit | 23-06-08 | 19:02
Tommy Hilfiger?

Heageneesch | 23-06-08 | 19:04

Heageneesch | 23-06-08 | 18:55

Beste knul, als je even terugleest kan je zien dat ik daar al op gereageerd heb.

Over lezen gesproken.

Sikkeneur | 23-06-08 | 19:03

Heageneesch | 23-06-08 | 18:55
Dat copy-pasten van een paar regels tekst wordt echt vermoeiend. Kom nou eens met een link naar de volledige inhoud van die vermeende brief en het bewijs dat die inhoud echt afgedrukt is ergens. Getuige je oerstomme opmerking over Tommy Hilfiger ben je namelijk niet de meest goed geïnformeerde reaguurder en bovendien een goedgelovige ziel. Jordaanse media zullen niets nalaten om westerlingen te laten geloven dat een westers bedrijf door het stof is gegaan. Bewijzen man!

Mr Dixit | 23-06-08 | 19:02

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:54
Andermaal de inhoud ontwijkende linkse denkerT in actie... Zo beter, Sikkeneur?

Heageneesch | 23-06-08 | 18:58

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 18:29
Dus het leveren van wapens en chemicaliën die bedoeld zijn om oorlog te voeren en mensen te vermoorden en waarvan de omzet niets bijdraagt aan de Nederlandse economie staat gelijk aan het leveren van melk en worst en het beschermen van de belangen van een middelgrote onderneming die werk biedt aan 1300 hardwerkende arbeiders? Over demagogie gesproken...

Mr Dixit | 23-06-08 | 18:56

LOL@Kolonel Mosterd | 23-06-08 | 18:22
Maar Behaard smaalkopje heeft het debat glansrijk gewonnen.

sjaakdeslinksesul | 23-06-08 | 18:56

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:50
Dit is de werkelijkheid, Sikkeneur:
“Zwanenberg announces its solidarity with the ‘Messenger of Allah Unites Us Campaign’ in its endeavours to pass an international legislation to stop any insult of any religion including Islam and Prophet Mohammad (PBUH),”.
-
Maar ja, lezen is niet echt je sterkste punt, he?

Heageneesch | 23-06-08 | 18:55

Heageneesch | 23-06-08 | 18:43

Je moet niet zoveel van Botte lezen, wordt zo copy-cat achtig.

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:54

*Tieft Completa in de wc* Zo ik ben clean.

knutsel | 23-06-08 | 18:52

zwarteslang | 23-06-08 | 18:25

Voor al die oortjes?

Dames en heren,

Z (of FF) is een fantastisch bedrijf dat jaren heeft geïnvesteerd in het Midden-Oosten om een afzetmarkt te creëren voor onze producten en daar met u hulp en inzet in is geslaagd.
Helaas konden wij niet voorzien dat een filmpje van een Nederlandse politicus onze verworven belangen ernstig dreigde te schaden.
Een schade die grote invloed zou hebben op het voortbestaan van ons bedrijf en de werkgelegenheid van onze medewerkers in gevaar zou brengen.

Als Bestuur hebben wij gemeend ons als bedrijf via een advertentiecampagne te moeten distantiëren van de film Fitna, om schade aan ons bedrijf door een opgeroepen boycot van onze producten door de Jordaanse bevolking te voorkomen.
Ons bedrijf is geen politieke instelling, noch bedrijven wij politiek, wij maken eerlijke en goede producten en willen dat ook in de toekomst blijven doen.

Het Bestuur.

Nogmaals et tu?

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:50

Wie wil er nou failliet gaan vanwege dat gelul van Wilders? Ook zonder boycot graag een advertentie om aan te geven dat die zak niet gesteund wordt. Bovendien gaat Wilders die ondernemers echt niet schadeloos stellen. Wat dat betreft heeft Wilders zelf ook geen stuiver over voor de vrijheid van meningsuiting.

Farouk | 23-06-08 | 18:49

Heageneesch | 23-06-08 | 17:50
Politici bedrijven politiek. De Nederlandse overheid heeft maanden geleden al afstand genomen van Fitna en daarmee het voorbeeld gegeven. Ondernemingen drijven handel (geen politiek) en dragen verantwoording af aan en dragen zorg voor de mensen die met het bedrijf te maken hebben: werknemers en aandeelhouders. Leg mij uit waarom FF en Z'berg wel de rug recht moeten houden, als onze overheid dat al maanden geleden niet meer gedaan heeft? Je wordt verraden door de Nederlandse Staat, niet door een bedrijf dat wat omzet veilig probeert te stellen. En die open brief die geciteerd wordt, heb jij die ergens letterlijk terug kunnen vinden, of gezien dat 'ie daadwerkelijk afgedrukt is? Ik niet. Tommy Hilfiger...

Mr Dixit | 23-06-08 | 18:49

Potver, ik kocht al geen van deze producten, maar zou er inderdaad acuut mee ophouden. Alternatieven genoeg!

HetMes | 23-06-08 | 18:44

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:22
Grappig toch, die preoccupatie van linksche gutmenschen met LeiderTs...
Elk vrijdenkend mensch is prima in staat, zonder tussenkomst van een z.g. 'door te kwetsen zieltjes winnende megalomane grote LeiderT', zelfstandig een mening te vormen. Dit blijkbaar in tegenstelling tot de gemiddelde gutmensch, al dan niet academisch of anderszins gevormd... Iedere vrijzinnige ondernemerT zal overigens inzien dat het op de lange termijn in het belang van zijn bedrijf én een schoon geweten zal zijn zich niet solidair te verklaren met doelstellingen als die van 'Messenger of Allah Unites Us Campaign’...
(Zie Schoorsteenveger | 23-06-08 | 18:29)

Heageneesch | 23-06-08 | 18:43

@Zeurders | 23-06-08 | 17:17

Volgens jou "is het waarschijnlijker dat Jordanie via handel op lange termijn democratischer wordt dan door uitsluiting/polarisatie".

-1: Ik zie absoluut niet dat iemand "uitsluiting/polarisatie" t.a.v. Jordanie bedrijft in deze kwestie. Is absoluut niet aan de orde, dus waar haal je het vandaan?
Het omgekeerde is wèl het geval: Jordanie wil Nederland/Denemarken uitsluiten, en tracht in ONZE rechtsorde te intervenieëren (polariseert ONZE samenleving).

-2: Ik zie niet in op welke wijze Jordanie via handel democratischer wordt, op welke termijn dan ook. Welke "democratiserende" werking gaat er volgens jou uit van "handel" dan? Handel is handel, en het systeem is het systeem. Zolang de handel loopt (met de winst voor de machtshebbers) is er geen enkele noodzaak dat het systeem zou veranderen.

-3: Jordanie is een islamitisch land. Als in een islamitisch land volledige democratie wordt doorgevoerd zal ten eerste (voorzover dat nog nodig is) de islam tot staatsgodsdienst worden verklaard, en ten tweede wordt de shari'ah ingevoerd. Gezien de aard van de shari'ah als uitvoerend systeem van de staatsgodsdienst is het daarmee verdwijnen van de scheiding der machten het visitekaartje van de dan ontstane theocratie. Op die wijze wordt via de weg van de democratie diezelfde democratie voorgoed afgeschaft.
Dat is al vaak bewezen. Zie Iran, 1979, zie Algerije eind jaren '80, etcetera.

-4: Ik zie niet in op welke wijze het ons moet interesseren wat de Jordaanse status is, of wat de Jordaanse problemen allemaal zijn. Het gaat er uitsluitend om dat ZIJ zich bemoeien met ONZE interne aangelegenheden en ONZE politieke kwesties. Het moet ze duidelijk gemaakt worden dat ze zich met hun eigen zaken moeten bezighouden, en niet met de onze.

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 18:41

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:22,

Misschien zou voorgesteld kunnen worden om het bedrijf inclusief werknemers te verplaatsen naar Jordanië.

Immers, een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht......

Sidi Tammentis | 23-06-08 | 18:40

sikkeneur 18.22
mee eens maar wat dan WEL?

zwarteslang | 23-06-08 | 18:25

zwarteslang | 23-06-08 | 18:16

In elk geval NIET dat hun werkgever snel failliet mag gaan, omdat ze hun bedrijfsbelangen hoger achten dan het zieltjeswinnende kwetsen van een megalomane politicus.

Et tu?

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:22

-weggejorist-

Kolonel Mosterd | 23-06-08 | 18:22

sikkeneur 18.13
wat zou jij tegen die 32.000 wel of niet luisterende oren zeggen dan?

zwarteslang | 23-06-08 | 18:16

knus & gezellig | 23-06-08 | 18:02

Zeg stoere bink, vertel dat ook even in de bedrijfskantines aan 32.000 luisterende oren.....

Sikkeneur | 23-06-08 | 18:13

graag of niet, koop het maar ergens anders, ik lig er persoonlijk niet wakker van...

zwarteslang | 23-06-08 | 18:12

Zwanenberg... Oss... worstenmakers..... Marijnissen ?
[of was iemand mij al voor]

Mazzeltov | 23-06-08 | 18:04

Dat Allah Zwanenburg en Friesland Foods maar snel failliet mag laten gaan.

knus & gezellig | 23-06-08 | 18:02

Wat die kamelendrijvers kunnen,dat kunnen wij ook. Gewoon Zwanenberg en Friesland foods boycotten. Voor hen 10 andere bedrijven die wel Nederland gezind zijn.

Groene Leeuw | 23-06-08 | 17:54

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:29
“Zwanenberg announces its solidarity with the ‘Messenger of Allah Unites Us Campaign’ in its endeavours to pass an international legislation to stop any insult of any religion including Islam and Prophet Mohammad (PBUH),”.
-
Daar sta ik niet om te juichen, snap je Mr Dixit. Vrijheid verkwanselen voor een paar arabische duiten! Verder: als je werkloos raakt staat het je vrij om te solliciteren of iets voor jezelf te beginnen! Helaas is die ondernemers-geest, in 35 jaar politiek correcte verzorgingsstaat, er finaal uitgeramd. De hardwerkende, belastingbetalende burgerT in de private sector, ''mijn ondernemende vrienden'' en ik mogen de uitkeringen weer aanvullen. Nou, Mr Dixit, I've Got News for You': dat doen we al. En dan dat verhaal met die nertsen... Goddomme man, zo'n bedrijf als Zwanenberg zal toch zeker wel in staat zijn elders in de wereld afzetmarkten te vinden, of niet soms!?

Heageneesch | 23-06-08 | 17:50

laardepul | 23-06-08 | 17:40
Als Haegeneesch echt dapper was geweest had 'ie op het Binnenhof gestaan toen JPB de islamitische excuuspiemol in zijn mond had voordat Fitna überhaupt vertoond was. Waarschijnlijk heeft zijn "goed lopende bedrijfje" te veel overheidsklanten en wil 'ie liever niet het risico lopen klandizie te verliezen ;-)

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:48

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:42
Hear, hear.....

laardepul | 23-06-08 | 17:48

Heageneesch | 23-06-08 | 16:58
En wat heeft wat FF en Z hebben gedaan in hemelsnaam met landverraad te maken? Dat je "partner in het belastingadvies" je centjes via Cyprus wegsluist naar een offshore foundation, waardoor je je onttrekt aan deelname aan de Nederlandse samenleving door gewoon maar geen belasting te betalen, maar tegelijk wel geniet van een beschermde maatschappij en de mogelijkheid anoniem je ophitsende onzin te ventileren, dàt is pas landverraad. Je praat ontzettend peop...

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:42

Heageneesch | 23-06-08 | 17:28
Oei, dan kunnen, als ik het goed begrijp, de Friesland Foods jongens en de ZwanenburgerTs, hun borst nat maken....

laardepul | 23-06-08 | 17:40

@ Behaard Smaalkopje..

Wat is nou je punt? Jij ziet het liefst een strijdfront ontstaan tegenover Islamitische landen?? Dat vind ik dan vrij tegenstrijdig met wat je zegt want wat jij dan in feite wilt is dat er zich in Nederland een soortgelijke toestand ontwikkelt maar dan met omgekeerde Idealen.

Het vrije woord maakt het juist mogelijk dat we in een multiculturele samenleving leven. Waarin helaas ook extremisten ontstaan. In alle fronten. Kennelijk ben jij daar ook eentje van. Maar ik twijfel er niet aan dat vijandigheid daar niet de oplossing voor is.

Hetzelfde vrije woord betekent niet 'WIJ MOGEN ALLES ZEGGEN EN DE MOSLIMS ZIJN GEK EN MOETEN HUN MOND HOUDEN'. Maar betekent wij mogen alles zeggen, maar de moslims OOK. Dus niet prevaleren maar ieders mening accepteren.

deanoniemejurist | 23-06-08 | 17:40

De bedrijven zijn door de politiek in de steek gelaten.
En hebben ook gelijk geen politiek te willen bedrijven.
Judas JP Balkenende lag al op knieen richting Mecca sorry te roepen voor dat de film was
uitgebracht. Ja, Ja, sorry omdat we hier vrij menings uitting hebben?
Als NL, eigenlijk de politieke elite van de hele EU zich principieel opstellen in dit boycot NL en
Denemarken verhaal dan hadden ze de Arabische wereld moeten meedelen dat een boycot
tegen een Europees bedrijf dat, noch hier, noch daar een wet heeft overtreden niet kan en
we dan genoodzaaktzijn elke hulp aan een islam land in te trekken

fris4ever | 23-06-08 | 17:35

@ Sikkeneur 16:33

Bv Eurabie van Bat Ye'or, heeft u dit al gelezen?

Mekker | 23-06-08 | 17:30

Heageneesch | 23-06-08 | 16:58
Dus als ik het goed begrijp zou jij staan te juigen als een Hollands bedrijf failliet gaat als gevolg van een boycot van producten van dit bedrijf, alleen maar omdat JIJ zonodig je gelijk wil halen? Vul jij dan de uitkering aan van alle hardwerkende productiemedewerkers die werkeloos worden als gevolg van de actie waartoe je nu oproept? Heb jij destijds toevallig ook geholpen met het bevrijden van die 30.000 nertsen die vervolgens bijna het hele lokale ecosysteem om zeep hebben geholpen? Als ik het verkeerd begrijp moet je het me maar even uitleggen...

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:29

laardepul | 23-06-08 | 17:06
Ik ben als zelfstandig ondernemerT, met een goed lopend bedrijfje en een partner in het belastingadvies, niet geheel onbemiddeld. Voor mij is 'handel' niet per definitie 'handel' en dat geldt gelukkig eauk voor mijn vrienden en zakelijke partners...

Heageneesch | 23-06-08 | 17:28

wat een lozers

konthoofd | 23-06-08 | 17:26

Bei ohonz..... indie Jordhaaaaaahni-uhhhhhh!

Bink van Dalen | 23-06-08 | 17:24

@Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 17:07
Uiteraard niks tegenin te brengen dat in Jordanie de godsdienstwaanzinnigen veel meer in de melk te brokkelen hebben dan wij gezond vinden.
Neemt niet weg dat het waarschijnlijker is dat Jordanie via handel op lange termijn democratischer wordt dan door uitsluiting/polarisatie.
Mensen als Wilders zijn in ieder geval géén deel van de oplossing.

Zeurders | 23-06-08 | 17:17

@ ViagraFalls | 23-06-08 | 13:58
Jaja, ik weet dat het wat laat is, maar toch: wat ben ik blij dat niet heel Nederland denkt zoals jij! "Ignorant" is het woord dat Amerikanen voor jouw tiepje gebruiken. Verder kijken dan je neus lang is doe je schijnbaar niet, want enig economisch besef ontgaat je. Je lijkt een voorvechter te zijn van vrijheid van meningsuiting, maar als een bedrijf haar mening uit en de stelling inneemt zich te distangiëren van Wilder telt dat volgens jou niet als meningsuiting, omdat die mening niet de jouwe is. Waarmee je jezelf gelijk stelt aan een radicale moslim. En dat niet verder kijken dan je neus lang is bevestig je zelf door je te bedienen van een voorbeeld over Tommy Hilfiger. Een halve minuut zoeken had je kunnen leren dat dit verhaal volkomen onzin is. Maar waarschijnlijk wil je die waarheid helemaal niet kennen, omdat je in je eigen waarheid verdrinkt. Bestrijd je vijanden, niet je vrienden...

Mr Dixit | 23-06-08 | 17:15

Op Elsevier willen ze een advertentie plaatsen in de televaag.

Zo jammer! | 23-06-08 | 17:08

@deanoniemejurist | 23-06-08 | 16:57 In jouw geval lijkt inderdaad sprake van "de zogenaamde waarde van het vrije woord": Je slap gelul is beslist waardeloos, tekenend voor je (kleine hoeveelheid) simpele ziel.

In Jordanië zou je waardeloze vrije woord dus niet de kans hebben gekregen te worden gehoord. Alhier krijg je er tenminste nog een (beschaafde) reaktie op. Maar het staat je natuurlijk vrij per omgaande te verkassen naar een land dat je beter past ....

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 17:07

@Heageneesch | 23-06-08 | 16:58

Ach gut, ga je boycotten met je armzalige vriendjes die toch al niks te makken hebben....?

laardepul | 23-06-08 | 17:06

verraaiers!! stuur 'onze' jongens maar naar jordanië, WAR ON geitenneuqers!

038-s1m0n | 23-06-08 | 16:59

laardepul | 23-06-08 | 16:50
handel is handel, landverraad is landverraad, een boycot is een boycot, een winstdaling is een winstdaling en uiteindelijk is een faillisement ook maar een faillisement.... en dan maar weer eens kijken of handel nog steeds handel is.

Heageneesch | 23-06-08 | 16:58

Teleurstellend dat de bezoekers van geenstijl in grote getallen gemakzuchtige en oppervlakkige mensen zijn die volledig gemanipuleerd worden door de zogenaamde waarde van het vrije woord.
Wilders is een slappe revolutionair die probeert een ontevreden volk achter zich te krijgen maar slechts invloed weet uit te oefenen op een kleine hoeveelheid simpele zielen.

deanoniemejurist | 23-06-08 | 16:57

Nederlandse bedrijven kruipen al jaren voor de USA, niks nieuws onder de zon, handel is handel en Wilders een idioot.

laardepul | 23-06-08 | 16:50

Meneer zwaneberg en Friesland food,eet u uw rotzooi zelf maar op.Ga maar lekker met jullie neus naar het oosten liggen,stelletje landsverkwanselaars.

fleurtje | 23-06-08 | 16:48

Sikkeneur | 23-06-08 | 16:33
Je ontworstelen, Sikkeneur, is imo iets geheel anders dan verlost willen worden of mogelijkheden de revu laten passeren hoe 'we' de wereld kunnen redden.
Overigens ben ik van toen én van nu en bevatten mijn boeken van toen vooral veel technische informatie...

Heageneesch | 23-06-08 | 16:46

Wie Zwanenberg worst eet of een weduwe trouwt, weet niet wat daar is ingedouwd.

lijn5 | 23-06-08 | 16:42

Als roeptoeter Judas P. Balkenende de moslims zo nadrukkelijk op het bestaan van het filmpje van Wilders hadden gewezen, dan hadden beide bedrijven hun afval nog steeds in Jordanië kunnen blijven dumpen.

Dat Nederlandse bedrijven in Jordanië worden geboycot is enkel te danken aan het bestuurlijk onvermogen van dit kabinet en met name haar minister president Judas P. himself.

Sidi Tammentis | 23-06-08 | 16:39

Geert probeert gewoon onze economie en de Nederlandse ondernemers kapot te maken, hij vernaggelt de export markt en wil ook nog eens de grenzen dicht gooien voor de goedkope arbeidskrachten die de Nederlandse industrie zo goed kan gebruiken. En dat durft zichzelf 'liberaal' te noemen.

Zeurders | 23-06-08 | 16:35

Heageneesch | 23-06-08 | 16:20

Hemeltje: verzet, bewustwordingsproces, onderwerpingsdoctrine....., lijkt wel of ik weer in de collegezalen zit... 30 jaar geleden!

En dan heb jij het ook nog over een linksch, gristelijk verlossingsdenken.....
Man, welke boeken gebruiken jullie nu?

Sikkeneur | 23-06-08 | 16:33

Sikkeneur | 23-06-08 | 15:47
Ik heb het niet over de wereld redden... wat een linksch, gristelijk verlossingsdenken trouwens... geeft niet. If so, zul jij toch ook, zuiver op de theologische graad, moeten onderkennen dat 'verlossing' en 'onderwerping' niet bepaald synoniemen van elkaar zijn. Politieke incorrectheid zie ik wel haast als een daad van verzet; het begin van een bewustwordingsproces teneinde ons uiteindelijk te kunnen ontworstelen aan de sluimerend voortwoekerende onderwerpings-doctrine.
-
Overigens had ik het over 'saving your sorry ass' als een laffe islam-knuffelaar. Zulks beschouw ik als 'reddeloos verloren'.

Heageneesch | 23-06-08 | 16:20

Zeurders | 23-06-08 | 15:46
Hadden er wel zin in, heur, maar de fax was de mist in gegaan. En de extra meereizende beveiliging had men niet op gerekend.
Zelfde dag, latere vlucht was hij alsnog vetrokken met de KLEM.

Zo jammer! | 23-06-08 | 16:19

@Sikkeneur nog even die me om 14:06 vraagt: "Gaan we ook Nederlandse bedrijven die enkel op de interne markt werkzaam zijn ook boycotten als zij zich openlijk distantiëren van Wilders?"
Je vraag bevat 2 oneigenlijke criteria: "enkel op de interne markt werkzaam" (dat maakt geen verschil) en "zich openlijk distantiëren van Wilders" (het gaat er niet om dàt men zich openlijk distantieërt, het gaat om de wijze waaròp men dat doet).

Als ik je vraag aanpas en er tegelijk een stelling van maak, dan luidt die: "Ik ga alle bedrijven boycotten die zich openlijk van Wilders distantiëren door Wilders te DEMONISEREN, dan wel door het recht op vrije meningsuiting ondergeschikt te verklaren aan 'religieus'-gemotiveerde chantage, dan wel (en i.h.b. door) zich op enigerlei wijze aan de zijde van "The Messenger of Allah Unites Us" of soortgelijke groepen te scharen. Elk van deze 3 handelwijzen is op zich voldoende reden voor een boycot door vertegenwoordigers van de beschaving".

Wat betreft dat laatste; jij zegt: "Jij gaat uit van één voorwaarde die beschaving betreft en stelt deze als superieur".
Correctie: Ik ga niet "uit van één voorwaarde", dat zeg ik nergens.
Er zijn meerdere voorwaarden voor beschaving, en enkele daarvan zijn zodanig essentieël dat als er daarvan één wegvalt, in feite de bodem onder de beschaving wegvalt: 't Is dan nog maar een kwestie van een duwtje voordat die beschaving ineenstort.
Met "die beschaving" bedoel ik "dàt beschavingsniveau". Dit om misverstanden te voorkomen.
In die zin zijn er zéker superieure en inferieure beschavingsniveau's:
Een samenleving die het beschavingsniveau kan verdragen dat evenredige vertegenwoordiging de basis vormt van het politieke systeem (zoals bij ons nòg het geval is) is beschaafder dan een samenleving die dat niet kan verdragen en waarin slechts een verticale gezagsstruktuur funktioneel is, zoals in veel islamitische landen, waaronder Jordanië.

Het is behoorlijk walgelijk dat "beschaafd" op de knieën wordt gegooid voor "onbeschaafd" wegens een vermeend pistool op de geldbuidel. Dat is een binnenlandse boycot waard.

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 16:09

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:06,

Dat zoveel afval kan worden geproduceerd door slechts twee bedrijven is onbegrijpelijk.
Ik dacht echt dat we in Nederland een "Keuringsdienst van Waren hadden".

Sidi Tammentis | 23-06-08 | 16:03

@Schoorsteenveger: LOL, ik kan het alleen niet over mijn hart verkrijgen dat op de gevel van Appie te plakken. Straks ziet de buurvrouw me, die legt direct een herashek en een slotgracht om haar huis aan. Nee, laten we dan kleine verhandelingen omtrent halalslachten op de halalvlees-bakken in de supermarkt plakken of zoiets. Of whatever, als we maar iets doen. Het lijkt wel alsof men niet bijéén te brengen valt voor dergelijke acties.

Fleauxe | 23-06-08 | 15:55

Heageneesch | 23-06-08 | 15:10

Met politieke incorrectheid gaan we (wel) de wereld redden.....?

ViagraFalls | 23-06-08 | 15:20
1. Schijnbaar niet gezien hun bedrijfsbelangen.

2. Die beweging bedoel ik ook. En ja, we zullen moeten afwachten.

3. Je zegt wel dat je het prima vindt dat een ander een andere mening mag hebben, maar toch heb je een probleem er mee. Vreemd.

Sikkeneur | 23-06-08 | 15:47

@ViagraFalls | 23-06-08 | 15:20
KLM, was dat niet die luchtvaartmaatschappij die geen zin had Wilders te vervoeren?
www.nu.nl/news.jsp?n=1440049&c=10

Zeurders | 23-06-08 | 15:46

@ nonnes:
Je moet wel een niet-joodverklaring overleggen. Met Israëlische stempels in je paspoort kom je arabierië ook niet in.

jansen666 | 23-06-08 | 15:34

Ik boycot de Fransen sinds we op school Napoleon behandeld hebben, enkele weken geleden.

Inferi0r | 23-06-08 | 15:24

@Sikkeneur | 23-06-08 | 15:00 - 1. OF de KLM heeft gewoon een ruggegraat. Hun reactie is de enige juiste in deze. Hadden beide bedrijven hetzelfde gedaan als KLM was er nul komma niks aan de hand geweest lijkt me, en hadden ze alsnog hun zegje gedaan.
.
2. Wat die organisatie betreft, dat is exact dezelfe als in deze kwestie.
.
www.nisnews.nl/public/210608_3.htm:
.
"A case has been brought against Wilders in Jordan by a group calling itself The Messenger of Allah Unites Us. "
.
Nogmaals de quote uit de Volkskrant: "Zwanenberg betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem).’"
.
2. Tja. Jij hebt meer vertrouwen in de Jordanen dan ik. We zien wel wie gelijk heeft.
.
3. Wat absolute waarheden betreft, het zal mij jeuken wie de waarheid in pacht heeft. Het probleem is juist dat er niet wordt geaccepteerd dat er andere meningen zijn in religieuze kringen. Als jij iets anders geloofd dan mij, vind ik dat prima, maar ga me niet proberen te overtuigen dat alleen jij gelijk hebt, dat ik naar de hel ga, of dat ik minderwaardig ben omdat ik toevallig een andere mening heb. Dat is nou juist het probleem dat ik met religie en Islam in het bijzonder heb.

ViagraFalls | 23-06-08 | 15:20

Semar | 23-06-08 | 15:14
Geweldig! Alle vooroordelen worden weer eens bevestigd.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 15:16

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 15:06
Vreesch van niet: Sikkeneur is, tegen de tijd dat íe er zelf achter komt, in al zijn politiek correcte 'redelijkheid' reeds lang en reddeloos verloren...

Heageneesch | 23-06-08 | 15:10

Is er niet iemand onder ons die een aardige poster/fotof*ck kan maken waar duidelijk uit blijkt dat je de producten beter niet kan kopen? Plak ik er, dapper als ik ben, wel ééntje op de plaatselijke Appie.

Fleauxe | 23-06-08 | 15:09

die bedrijven weten donders goed dat iedereen het over een week alweer vergeten is en vrolijk die tinnef blijft kopen.
rest wederom een overwinning voor die schijtfundi's, een kleintje misschien maar het beginnen er onderhand wel een hoop te worden.

Jannes Kopkaas | 23-06-08 | 15:09

Sikkeneur | 23-06-08 | 15:03
Alweer een zieltje gered vandaag.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 15:06

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:54

Jeetje....., zo heb ik het nooit bekeken.
Blij dat mijn ogen geopend hebt, kudt moslims!

Sikkeneur | 23-06-08 | 15:03

ViagraFalls | 23-06-08 | 14:49

De KLM zal minder gevolgen ervaren van een boycot dan deze 2 bedrijven, da's 1.
Wbt Jordaanse politieke spelletjes; er is één beweging die stoere taal spreekt met boycotten en een uitleveringsverzoek heeft ingediend voor Wilders.
We zullen zien in hoeverre het Jordaanse recht meegaat in dit verzoek, da's 2.
3e alinea wordt zo afgezaagd, alleen 'wij' kennen de absolute waarheid, da's 3.

Sikkeneur | 23-06-08 | 15:00

@ iBomb | 23-06-08
Voor wie streeft naar islamitische dominantie is dit soort meningen als steun in de rug altijd van harte welkom. Dr. Zakariah Al-Shaikh is er ongetwijfeld blij mee.
Bent u misschien van de PR-afdeling van Z of FF?

Dorser | 23-06-08 | 14:55

Sikkeneur | 23-06-08 | 14:42
O, dus die worstenman denkt eigenlijk heel democratisch en is een voorvechter van het vrije woord. Had ik het toch helemaal verkeerd begrepen! Natuurlijk, nou valt het kwartje! Worstenman heeft een scherpe blik, en ziet veel beter dan wij dat Jordanië in alle redelijkheid de discussie wil opstarten inzake de spanning tussen vrijheid van meningsuiting en wereldreligies, een discussie die zelfs hier in Nederland bijna niet mogelijk blijkt. Fantastisch! Een land als Jordanië dat eindelijk de dialoog wil, zonder eisen vooraf, zonder dreigingen, zonder moord en doodslag. Zijn wij even blij dat onze koningin zo'n geweldige relatie heeft met de Jordaanse vorst. Dat gaat allenmaal werken in het voordeel van de open dialoog!
Leve Zwanenberg en friesland Foods, die zich solidair verklaren aan de open dialoog. Leve het bedrijfsleven dat ons zal redden van de ondergang!

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:54

Oja. Thnx Schoorsteenveger voor die handige lijst.

Kardinaal Meier | 23-06-08 | 14:53

@iBomb, @niet voor de hond, @PacoGrande, en alle andere dhimmies:
Natuurlijk hebben die lui het recht om hun kruiperige advertenties te plaatsen. Als ik daarnaast maar het recht heb om hun produkten de eerstkomende eeuw te mijden. Voorheen associeerde ik sinaasappelsap van FF met dartel huppelende appelsienen in een groengrazige Friesche weide - of zoiets, nu alleen nog maar met schuimbekkende haatbaarden met een hoofd vol zand. En die blief ik niet. Politiek en Godsdienst, terwijl ik alleen maar sinaasappelsap wilde! Ze zullen er heel wat reclamegeld tegenaan moeten gooien om dat schrikbeeld bij mij weer weg te nemen.

Kardinaal Meier | 23-06-08 | 14:52

worstemakers weten dat 9/11 inside job was

Junkie Jantje | 23-06-08 | 14:52

Ik ben het helemaal eens met Schoorsteenveger. We moeten de bedrijven die voor Jordanie zijn gezwicht boycotten!

Fraeyhoven1979 | 23-06-08 | 14:52

Hoe meer bedrijven en individuen dergelijke acties zullen ondernemen des te sneller zal men inzien wat het werkelijke kwaad van de moslim behelst. Een nog té grote groep ziet in de islam wel een gevaar maar menen dat het met de dreiging wel los zal lopen. Dat kan na vandaag toch niet meer worden ontkend, als zelfs bedrijven zich danig geïntimideerd voelen dat ze mee gaan huilen met de wolven in het bos. Nog heel even en elke partij die niets doet tegen de islamisering van ons landje kan zijn kiezers gedag zeggen.

Fleauxe | 23-06-08 | 14:51

Boycotten, die laffe dhimmi's!

Hippocrates | 23-06-08 | 14:49

@Sikkeneur | 23-06-08 | 14:42 - Dus voortaan maar een dikke bundel A4tjes met verontschuldigingen voor wie dan ook waar aanstoot aan zou kunnen nemen bijsluiten bij elk pakje in NL geproduceerde tandenstokers?
.
Ik ben het verder oneens met je dat het geen stofkruiperij is. De Jordaniers maken er een politiek spelletje van. Als ze zich alleen gedistantieerd hadden was er niets aan de hand geweest (zie KLM). Maar door mee te gaan, laten deze twee bedrijven zich met open ogen voor het Islamitische karretje spannen.
.
Verder valt er weinig ter discussie te stellen. Een gemiddelde Islamiet lijkt altijd wel beledigd te zijn zolang je zijn waarheid niet als absolute waarheid erkent. Er is geen sprake van een discussie; alleen maar een monoloog.

ViagraFalls | 23-06-08 | 14:49

Een nieuw dieptepunt ! We laten ons dus nu ook al (op afstand welliswaar) gewoon chanteren... *voelt woede opkomen en pakt Glock*

Snuf-van-snuitje | 23-06-08 | 14:48

Nonnes | 23-06-08 | 14:42

Het verschil zit 'm in: halen we geld of brengen we geld.....?

Sikkeneur | 23-06-08 | 14:47

Moeten we straks bij de reisbureaus ook eerst een formuliertje invullen waarmee we ons distantieren van Fitna? Anders komen we geen islamitisch land binnen?

Nonnes | 23-06-08 | 14:42

ViagraFalls | 23-06-08 | 14:20

Daar waar ze eerder afstand nemen van Wilders mbt zijn beledigen van moslims, ligt in het verlengde solidariteit met het streven naar internationale wetgeving aangaande belediging van alle religies.

Dat is m.i. geen stofkruiperij, eerder een steunbetuiging om langs democratische weg internationaal het beledigen van religies versus vrijheid van meningsuiting ter discussie te stellen.
Dat wordt een interessante discussie. Wat zal prevaleren?

Vrijheid van meningsuiting als niet beperkt universeel gedachtegoed (van belang voor mn Westerse bedrijven die zich niet meer voor het blok gezet zien worden door escapades van binnenlandse politici) of een verbod op beledigen van religies (met verstrekkende gevolgen voor elke aardling).

Sikkeneur | 23-06-08 | 14:42

Zich distantieren van uitspraken, soi, al heb je geen reedt met Wilders z'n uitspraken te maken (blijft vreemd, waarom moet Zwaneburg zich uberhaupt distantieeren?),
maar je actief willen inzetten voor internationale censuurwetten is politiek bedrijven.

Gaan ze van distantieeren naar participeren.
Daar gaat het om.

vander F | 23-06-08 | 14:37

Zeurders | 23-06-08 | 14:12
Nog een Godwinnetje.
www.star.com.jo/viewnews/DetailNews.as...
“We don’t intend to harm the traders’ interests or impose a collective punishment. The boycott isn’t an objective but rather a means; the process won’t stop until those who attack Islam and those who are skeptical of the Holocaust and the number of its victims are treated equally as criminals,’’ stated Dr Zakariah Al-Shaikh, head of the campaign and manager of fact international weekly newspaper.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:36

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:27
PBUH? goedverdoemme, dat ie mag branden in de hel!

Heageneesch | 23-06-08 | 14:28

@iBomb | 23-06-08 | 14:22
Goh... Dat ben ik helemaal met je eens.
En toch vind ik het zwichten van FF en Z jammer. Nederlandse bedrijven die eerst een voor of tegen moeten uitspreken, over iets waar zij als bedrijf part noch deel aan hebben. Beeeh... onder dwang kampen creeren, hoe gaat zoiets verder?

Nonnes | 23-06-08 | 14:28

iBomb | 23-06-08 | 14:15
O, en dat vergat ik nog. Dit is wel degelijk méér dan zich distantiëren. Dit is openlijk steun betuigen aan een initiatief om Wilders te veroordelen en uitgeleverd te krijgen:
“Zwanenberg announces its solidarity with the ‘Messenger of Allah Unites Us Campaign’ in its endeavours to pass an international legislation to stop any insult of any religion including Islam and Prophet Mohammad (PBUH),”.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:27

@ibomb
-
"De bedrijven moeten diep door de knieën van Jordanië want ze moeten ook in eigen land een advertentie plaatsen , pure vernedering."
Denk je dat ze dit soort publiciteit vrijwillig opzoeken? Het slappe management geeft toe omdat ze bang zijn wat doekoe te verliezen. Ik zie de kop van de advertentie in de Telegraaf al "Frieslandfoods biedt zijn verontschuldigingen aan het volk van Jordanie aan, en distancieert zich hierbij van de film FITNA" en dat 3 maanden na dato. Als het niet zo triest was zou je in je broek pissen van het lachen om zoveel lafheid. De sukkels hebben waarschijnlijk nog niet eens door dat als ze zulke advertenties plaatsen dit hoe dan ook tegen zich keert.

KotzenjammerKid | 23-06-08 | 14:26

Ik word ook dagelijks als atheist beledigd door godsdienst-aanhangers. Moet ik me dan me ook als een fanatieke deaudzaaier gaan gedragen?
Religie is dodelijk.

Stradorvski | 23-06-08 | 14:26

boycotten in 00 31 van die varkensworsten en die troep van friese angsthazen.

max_laadvermogen | 23-06-08 | 14:25

En voor wie het daar (Mr Dixit | 23-06-08 | 14:17) niet mee eens is: wij Hollanders staan sinds de 80-jarige oorlog niet bekend om ons principiële handelen. Laten we daar op het moment dat het er op aankomt dan niet alsnog mee beginnen en een paar prachtige Nederlandse bedrijven kapodt maken in een poging "de islam" of "jodanië" te raken. Als we geen producten afnemen van FF of Zwan blijven ze met het spul zitten en wordt het alsnog gedumpt, 3x raden in welke markten. En dan weet ik wel wie er het laatst lacht. "Wij" niet...

Mr Dixit | 23-06-08 | 14:25

iBomb | 23-06-08 | 14:22
Die 'i' in bomb staat die voor islam?

Heageneesch | 23-06-08 | 14:24

iBomb | 23-06-08 | 14:15
"... van mij mag je ze boycotten."
Hoeven we van jou niet te mogen. Dat kunnen we gewoon. De discussie gaat mijns inziens ook niet verder dan dat. Volgens mij heeft hier niemand gezegd dat het nederlandse bedrijven verboden moet worden om in de kont van de klant te kruipen. Een aantal reaguurders vindt de houding van Zwanenberg en Friesland Foods laakbaar en voert daar argumenten voor aan, dat is alles.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:24

Iedereen heeft het recht om het eens te zijn met TMoAUU. Dat heeft niets met door het stof kruipen te maken. Buigen voor Wilders en braaf achter Wilders aanlopen getuigt van ontzettende domheid en lafheid. Zeker als je het zo draait dat tegen Wilders in gaan dom en laf is. Volgt U mij nog?

iBomb | 23-06-08 | 14:22

KotzenjammerKid | 23-06-08 | 14:13

Is dat zo...?
Weliswaar niet direct gelinkt aan het fillumpje van Wilders, maar ik herinner me een aantal gevalletjes van 'censuur' onder moslimdruk hier ten lande.

Hoe zou het staan met de boycot van die museums en het stadhuis....?

Sikkeneur | 23-06-08 | 14:22

@iBomb - DIT is waarom mensen kwaad zijn:
.
"Zwanenberg betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem).’"
.
Rechtstreekt uit de link van de Volkskrant gecopy/paste. Dat is geen distantiëren meer, dat is volledig door het stof kruipen. Heeft niets, maar dan ook helemaal niets met facistische Wilderiaanse reflexen te maken.

ViagraFalls | 23-06-08 | 14:20

Dames en heren, wakker worden! In die enorme zandbak, hier een paar duizend kilometer vandaan, groeit geen sprietje gras en graast een koe liever niet. Onze grote zuivelboeren en (varkens-?) vleesverkopers doen er dus goede zaken en rekenen meer dan fatsoenlijke prijzen voor de producten. Goed voor Friesland Foods en Zwanenberg, goed voor de Nederlandsche economie en dus goed voor ons allemaal. Bovendien: als "de bedrijven" FF of Zwanenberg afstand nemen van de woorden van Wilders, betekent het nog niet dat er ook maar één persoon binnen die bedrijven dat ook daadwerkelijk doet, of het eens is met het islamitische gedachtengoed. Als die bende mentaal beperkte g.. t.nn.. k.rs hun centen maar inleveren... ;-)

Mr Dixit | 23-06-08 | 14:17

"De Zwanenberg Food Group in Almelo zegt in de advertentie de ‘opinies en uitspraken te verwerpen’ uit de film van ‘Geert Welders’, waarin hij ‘de islam gelijkstelt aan geweld’. ‘Wij veroordelen krachtig de uitlatingen tegen de islam, die volgens ons geen ander doel dienen dan te kwetsen.’ Friesland Foods publiceerde een vergelijkbare tekst."

Wat doen ze precies meer dan zich distantieren van Wilders' uitlatingen? Ze doen gewoon wat ze volgens de Nederlandse wet mogen. Jammer dat een stelletje domme fascistische wilderiaanse reaguurders dat niet snappen. En ja, van mij mag je ze boycotten. Doe vooral wat je niet laten kunt. Of laat wat je niet doen kunt.

iBomb | 23-06-08 | 14:15

@sikkeneur
Frieslandfood en Zwanenberg hebben niet vrijwillig afstand genomen van Fitna.
Ze hebben dit gedaan omdat ze gezien worden als Nederlandse bedrijven met nederlandse produkten.
Jouw voorlaatste zin slaat de plank dus mis.

KotzenjammerKid | 23-06-08 | 14:13

@Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:07
Ah, een Godwinnetje... ovens leveren lijkt mij toch een andere categorie dan sinaasappelsap, maar ik neem aan dat ik jou dat als Schoorsteenveger niet hoef te vertellen.

Zeurders | 23-06-08 | 14:12

Zeurders | 23-06-08 | 14:00
Jij had destijds met graagte die ovens aan Duitsland geleverd, begrijp ik?

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 14:07

Vrije handelsgeest.

Zo jammer! | 23-06-08 | 14:06

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 13:35

Ik begrijp heel goed wat je zegt.
Jij gaat uit van één voorwaarde die beschaving betreft en stelt deze als superieur.
Dat mag en kan en persoonlijk ben ik zeer blij dat ik in een land leef waar dat recht grondwettelijk is vastgelegd.

Maar de Nederlandse wetgeving is de wereld niet en bedrijven hebben andere belangen dan politieke machtsspelletjes en/of grondwettelijke regelgeving.
Wat Wilders hier mag en kan, wil niet zeggen dat ik als bestuurder van een bedrijf mijn belangen in andere soevereine landen daaraan ondergeschikt moet maken.

Sterker nog, Wilders fillumpje was primair op de interne kiezersmarkt gericht met een bijkomstige internationale weerklank.
Gaan we ook Nederlandse bedrijven die enkel op de interne markt werkzaam zijn ook boycotten als zij zich openlijk distantiëren van Wilders?

Zo ja, be my guest

Sikkeneur | 23-06-08 | 14:06

Stelletje lafzakken. Als ik er geen bezwaar tegen had dat wat ik doe (iets met media) ook voor moslims te doen, zou ik mijn inkomen kunnen verdubbelen.
Ik vreet liever droog brood dan te bukken voor die koetkoeltoer.
En in ons karretje komt dus niks meer van deze dhimmie-bedrijven.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 14:05

@Nonnes | 23-06-08 | 13:44
Lekker makkelijk redeneren als je zelf niet je verkoopcijfers ziet instorten... om van de goedkope 'landverrader'-roepers nog maar te zwijgen.
Geert maakt gewoon slechte reclame voor NL in het buitenland: vergelijkbaar met een gek die in een winkel de klanten begint uit te schelden. Friesland Foods en Zwan hebben weliswaar niks met politiek te maken, maar ze hebben er ook zeker geen baat bij als een politicus hun klanten lastig valt.

Zeurders | 23-06-08 | 14:00

@iBomb | 23-06-08 | 13:43 - *zucht* Er is een verschil tussen distantiëren van, en volledige onderwerping en/of kruipen.
.
En net zoals zij het recht hebben zich van Wilders the distantiëren, heb ik als consument het recht om me te distantiëren van bepaalde merken waarbij ik een onfrisse smaak in mijn mond krijg.
.
Hilfiger is daar een mooi voorbeeld van (met z'n opmerking dat z'n kleren alleen voor blanken waren of iets van die strekking). Ik heb bewust echt nooit meer iets gekocht waar de naam Hilfiger opstond, en datzelfde ga ik doen met producten van deze lapzwanzen.
.
Dat is mijn eigen keus, en dat heeft het bedrijf te danken aan hun eigen uitlatingen. En als genoeg Nederlanders zo denken, dan heeft hun domme uitlating het tegenovergestelde bereikt van wat ze wilden. Maar dat hadden ze vooraf zelf ook wellicht kunnen bedenken.

ViagraFalls | 23-06-08 | 13:58

* Onder hartelijke dankzegging in sjaakdeslinksesul's gul aangeboden roze koek hapt *

* uhhh daar niets achter fietsenhok moet zoeken op aandringt *

;)

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 13:53

Walgelijk. Ik kan niks anders zeggen.

Ales | 23-06-08 | 13:52

* Geeft iBomb | 23-06-08 | 13:43 op diens eigen verzoek een klats om z'n "eauren" *

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 13:49

@Behaard smaalkopje
Knap plus scherp reaguurwerk! Jij hebt wel een roze koek verdiend vandaag.

sjaakdeslinksesul | 23-06-08 | 13:49

iBomb | 23-06-08 | 13:43
Ze doen een klein beetje meer dan zich distantiëren.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 13:45

Sluit zich ook aan bij de boycot tegen deze landverraders!

p0rn0 | 23-06-08 | 13:44

@Sikkeneur | 23-06-08 | 13:32
Dat is krom. Zo kun je het alle kanten op laten wapperen. Wat als jij je boeken alleen nog maar mag verkopen als je eerst een loyaliteitsverklaring aan Balkenende ondertekent?
Friesland Foods en Zwan hebben niets te maken met een filmpje gemaakt door Wilders. Dat hadden ze zo moeten houden. Wie niet voor ons is is tegen ons is een heel beperkende visie en daar hadden ze stelling tegen moeten nemen. Voor de vrijheid.

Nonnes | 23-06-08 | 13:44

Friesland foods heeft het recht om zich te distantieren van Wilders' paranoide en beledigende geleuter. Dat recht heet vrijheid van meningsuiting. Dat is iets anders dan dat je iedereen maar moet beledigen en kwetsen. Vroeger kreeg je gewoon een draai om je eauren als je eem greaute mond had. En dat zouden we weer moeten invoeren.

iBomb | 23-06-08 | 13:43

Inderdaad: Een volk dat voor tirannen zwicht.... Doodgewoon landverraders, meer niet. Dat is het zelfde volk dat bij een volgende oorlog ook de vlucht neemt naar de bossen van Canada. Hebben niets met ONS land. Alleen maar (denk aan Bernhard) graaien; immers de Nederlander bestaat niet.....

Onderduiker | 23-06-08 | 13:36

@Sikkeneur die mij om 13:01 onterecht toedicht: "Eigenlijk zeg je dat de rest van de wereld zich maar moet schikken naar Nederland en meer specifiek wat GS reaguurders vinden, zoiets?"

Nee, eigenlijk zeg ik dat niet. Dat heeft CoJoNes om 13:06 een stuk beter begrepen, en naar ik aanneem geldt dat evenzeer voor Heageneesch om 13:04.

Wat ik eigenlijk zeg is wat je om 12:56 kunt lezen: "Het gaat om een bepaalde en noodzakelijke voorwaarde tot beschaving: De vrijheid om je mening te geven en kritiek te hebben, in dit land grondwettelijk vastgelegd in 1848, en in andere beschaafde landen ook reeds lang geleden.
Vervalt dit recht, dan is er feitelijk geen beschaving meer: Dictatuur is nog slechts 1 stap verwijderd.
Verraadt men dit recht, zoals Friesland Foods en Zwanenberg hebben gedaan, dan is dat verraad aan de beschaving, een nog ernstiger misdaad dan landverraad ......"

Hoe jij daaruit denkt op te kunnen maken dat "ik eigenlijk zeg dat de rest van de wereld zich maar moet schikken naar Nederland en meer specifiek wat GS reaguurders vinden" onttrekt zich aan mijn voorstellingsvermogen.
Friesland Foods en Zwanenberg zijn niet "de rest van de wereld", maar Nederlandse bedrijven, althans volgens de Kamer van Koophandel.
Ik heb het niet over wat een Jordaans clubje kamelenbeffers allemaal schreeuwt, ik heb het over het verraad aan de beschaving dat een tweetal Nederlandse bedrijven pleegt bij wijze van knieval voor dat geschreeuw. Ik vind dat die bedrijven een binnenlandse boycot over zichzelf hebben afgeroepen. Ik roep op tot zo'n boycot ....

Snap je nu wat ik "eigenlijk zeg"?

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 13:35

LAFBEKKEN! Wat een waanzin. FUCK de worstenmakers, stelletje neo-NSB-ers

DeRuk2008 | 23-06-08 | 13:33

Ik neem aan dat alle boycotters uit solidariteit hun portemonnee trekken voor de werknemers die door acties hun baan verliezen en Dhr Wilders een bedankbriefje sturen dat Nederland zich achter de dijken kan terugtrekken.

Sikkeneur | 23-06-08 | 13:32

Jan Peter Balkenende heeft het voor elkaar met zijn dhimmi-regering. Zelfcensuur wordt bevorderd; bedrijven buigen vrijwillig als een knipmes.
De walgelijke houding van werkgevers werd eind maart al duidelijk. Werkgeversvoorman Bernard Wientjes van de werkgeversclub VNO-NCW heeft het werkelijk gezegd:
“ ‘Als het tot een boycot komt, dan leidt dat door de exportpositie van Nederland al snel tot schade. Bedrijven als Shell, Philips en Unilever zijn makkelijk als Nederlands te herkennen,’ aldus Wientjes.
‘Ik weet niet hoe rijk Geert Wilders is, of hoe goed hij is verzekerd. Mocht er een boycot komen, dan zullen we onderzoeken of het mogelijk is of we Wilders aansprakelijk kunnen stellen.'“
('Schade Arabische boycot verhalen op Wilders', Elsevier.nl, 29 maart 2008, www.elsevier.nl/nieuws/economie/artike...)

Dorser | 23-06-08 | 13:32

Zwanenberg is dat niet dat bedrijf dat sinds 1875 koosher varkensvlees exporteert en in worsten stopt? Oprichters Salomon en Nathan van Zwanenberg zullen zich wel in hun graf omdraaien dat hun bedrijf kruipt voor de Filistijnen. Maar, aggenebish, is voor de handel.

lijn5 | 23-06-08 | 13:29

@goudbrasem | 23-06-08 | 12:28: Idd... jij hebt dat recht en dat respecteer ik. :)

@De Vrolijke Kaafir© | 23-06-08 | 12:30: Ze hadden naar mijn mening ook niet zo overdreven hoeven reageren...

@Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:30: Ik ben het met je eens hoor... Vraag me trouwens af hoe Zwanenberg de uitlatingen tov het personeel kan verantwoorden. Hebben ze soms een poll gedaan onder de werknemers of zo? ^^

Ik ben dit geneuzel over die Moslims ook zoooo beu. Ze manoeuvreren zich in de slachtoffer positie en krijgen bijval van menig lutsende regering. Laten we het eens andersom doen... Kom maar op met die ideeën!

Leopold | 23-06-08 | 13:27

een boycot van de bedrijven zelf is lastig. Maar een paar protestborden bij de appie, de Dirk en de superdeboer doen waarschijnlijk wonderen. Daar moeten deze besmette producten uit de schappen.

jan-lul-de-behanger | 23-06-08 | 13:24

Landverraders, deze bedrijven. Sluit zich aan bij de boycot!

tering! | 23-06-08 | 13:19

"Denkt u even daaraan volgende keer dat u boodschappen doet?"
Reken maar! Onze vrienden van frieslandfood herinner ik me nog uit de tijd dat ze solidair waren met de boeren die getroffen waren door de varkenspest en ze daarom financieel gingen steunen door de consument een dubbeltje per liter extra te rekenen.
Nee, die Friezen, fijn volk is dat.

Knuckle Sandwich | 23-06-08 | 13:19

@ Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 12:56

Hear hear!!

Vanaf nu ga ik heel goed opletten wat ik koop: Geen Friesland Foods en Zwanenkudt producten voor Varreke.

Varreke | 23-06-08 | 13:18

Hier moet bijna wel een plan achterzitten. Nederland moet en zal geislamiseerd worden, er is geen andere conclusie meer morgenlijk wanneer je de werkwijze van bedrijven en overheid tegen het licht houdt.

Islam voor Olie? Is dat het dan? Is dat de greep waarmee Islamitische landen Europa klem hebben?

Pieter Bas | 23-06-08 | 13:18

CoJoNes | 23-06-08 | 13:06

Ik ben blij dat Nederland zich heeft kunnen ontwikkelen en een wetgeving heeft die 'wij' thans als beschaafd beschouwen.

Andere landen zullen zichzelf ook als beschaafd beschouwen, ook al is hun beschaving niet de onze.
De vraag is nu wie bepaalt welke beschaving superieur is en hoe deze te mogen opleggen aan andere soevereine landen.

Hier op GS slaan 'we' al op tilt als het woord EU valt en dat is dan nog wel een contingent dat een Westerse beschaving hanteert

Sikkeneur | 23-06-08 | 13:17

fitna een leuke complicatie video en daar doen ze nog steeds zo moeilijk over:S ongelooflijk en die frieslandfood(moslimfood) en die zwanenberg nou die hebben een klant minder.

kaystijl123456 | 23-06-08 | 13:14

@ CoJoNes | 23-06-08 | 13:07

Geeft niets, mijn hobby is het verzamelen van slechte metaforen en analogieen. Ik heb er al 200 en ik denk dat ze nog eens flink wat geld waard gaan worden.

Het is een beetje als water naar de oceaan dragen in de hoop dat de zeespiegel stijgt.

progressief | 23-06-08 | 13:12

Jordanie heeft natuurlijk geen boter op het hoofd. Daar worden nooit haat dragende teksten over het westen, ongelovigen of joden gebezigt.
Niet in hun kranten, niet in hun musea, niet in de moskeeën.
Jammer dat we dus hun produkten (zo die er al zijn) niet kunnen boycotten.
Maar de 2 nsb bedrijven mogen wel een paar procentjes omlaag op de beurs.

e.t. | 23-06-08 | 13:12

@ Heageneesch | 23-06-08 | 13:04

Wat je zegt.

progressief | 23-06-08 | 13:07

En als Jordanië de opdracht geeft geen varkensvlees meet te gebruiken gaan deze laffe honden zeker ook meteen over stag.
-
Nou ja, met dat laffe hielenlikken van Balkenende is duidelijk geworden dat Nederland heel makkelijk onder druk is te zetten.
En dat doen ze nu dus ook, volkomen te verwachten.
Met dank aan onze "Ik ben zo trots op de VOC" papventje Balkenende.

Moi2 | 23-06-08 | 13:07

deaud aan Zakaria Sheikh lang leve Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid!

Landwind-Rijder | 23-06-08 | 13:07

(damn, wat krom geformuleerd)

CoJoNes | 23-06-08 | 13:07

@Heageneesch,
nee, een sikkeneur.

vander F | 23-06-08 | 13:07

Heageneesch | 23-06-08 | 13:04

En jij hebt het wiel uitgevonden, niet?

Sikkeneur | 23-06-08 | 13:06

@Sikkeneur | 23-06-08 | 13:01
Hij zegt dat Nederland zich niet moet schikken naar regimes die het bestaan van bedrijven als Friesland Foods in hun eigen land van begin af aan onmogelijk hadden gemaakt.

Het is als iemand die is tegen heterosex, zich niet realiserend dat zonder die heterosex ze zelf niet bestaan hadden.

CoJoNes | 23-06-08 | 13:06

Schoorsteenveger +1000

de veteraan | 23-06-08 | 13:05

Sikkeneur | 23-06-08 | 13:01
Jij bent écht dom!

Heageneesch | 23-06-08 | 13:04

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 12:56

Eigenlijk zeg je dat de rest van de wereld zich maar moet schikken naar Nederland en meer specifiek wat GS reaguurders vinden, zoiets?

Sikkeneur | 23-06-08 | 13:01

zowiezo, ook nog ter overweging over worst gesproken,

wie worst eet of een weduwe trouwt
weet nooit wat er is ingedouwd

trompetter | 23-06-08 | 12:59

De cosument aan de macht! maar toch vind ik het geen slecht besluit van Zwanenberg en FF. Gewoon geld verdienen aan die mensen. Als daar een excuusbrief voor gemaakt moet worden allah. Dat hun onderontwikkeld blijven en zeker op het gebied van vvmu is aan hun.

Porrello | 23-06-08 | 12:58

Zucht.... Laat die NSB'er met zijn hele worstenkaravaan oppleuren naar het Midden Oosten. Paspoort inleveren en lekker thee drinken met de lokale sheiks. Doei en de typhus..

Maar wat wil je als de voorzitter van de werkgevers (deed Wientjes ook niet in vlees? zo ziet hij er wel uit, overigens) alles best vind, zolang het geen omzet kost.

Nederland Prutsland...

Francis Fukuyama | 23-06-08 | 12:58

Alsof een boycot van een paar paupers hier gaat helpen.
Hoef maar 1 keer mijn boodschappen karretje vol te gooien met hun producten en dat marginale verlies is al weer goed gemaakt.

MAXIMO | 23-06-08 | 12:58

Interview (pica) met Aldo van der Laan: ‘In onze bedrijfstak moet je het met centen en halve centen verdienen’
www.busser-tenhove.nl/images/januari.p...
-
*he-le-maal fout*

Heageneesch | 23-06-08 | 12:57

Beste PacoGrande | 23-06-08 | 12:29

Je met tendentieuze doch holle adjectieven doorspekte tirade maakt duidelijk dat je er helaas niets van snapt.
Derhalve een analogie teneinde een verfrissende bries door je mottige denkspelonk te doen waaien:

Stel: Jij bent tegen de doodstraf, en i.h.b. tegen de wijze waarop die in China wordt toegepast, vooral in die gevallen waarbij het eigenlijk gaat om politieke motieven: Men legt tegenstanders het eeuwige zwijgen op, en daar ben jij op tegen.
In het kader van de hoge aandachtswaarde voor de OS 2008 maak jij een korte film waarin je dit aan de kaak stelt, en, laten we zeggen, een parallel trekt naar de moord op Mateotti in 1924 door Mussolini's zwarthemden.
Aan jouw motieven hoeft niet getwijfeld te worden, maar in China neemt men de zaak hoog op en het wordt bekend dat men alles in het werk stelt om een internationaal arrestatiebevel tegen jou uit te vaardigen. Wegens jouw (in vrijheid geuite) kritiek kom je dus in persoonlijk gevaar, en dit is bekend.
En op dat moment stellen een aantal Nederlandse bedrijven met belangen in China dat jouw film slecht is, negatief en onjuist, dat ze zich ervan distantieëren en hem afkeuren, en bovendien alles in het werk zullen stellen om mee te helpen het maken van zulke films te verbieden....

Is het zo een beetje duidelijk?

Het gaat niet eens om Wilders of om Fitna: Het gaat om een bepaalde en noodzakelijke voorwaarde tot beschaving: De vrijheid om je mening te geven en kritiek te hebben, in dit land grondwettelijk vastgelegd in 1848, en in andere beschaafde landen ook reeds lang geleden.
Vervalt dit recht, dan is er feitelijk geen beschaving meer: Dictatuur is nog slechts 1 stap verwijderd.
Verraadt men dit recht, zoals Friesland Foods en Zwanenberg hebben gedaan, dan is dat verraad aan de beschaving, een nog ernstiger misdaad dan landverraad ......

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 12:56

"Zwanenberg betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem)."
.
Dat je je als bedrijf distantieert van Wilders, daar kan ik inkomen, maar dan als bedrijf dit soort controversiële politieke standpunten gaan innemen, dan ben je echt een dhimmy van het allerlaagste soort.
.
Hulde voor de zakelijkheid van de KLM:
"KLM laat zich niet in met welke politieke of religieuze beweging dan ook, en distantieert zich van de inhoud van deze controversiële film."

Boer Harm uut Twente | 23-06-08 | 12:55

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:38

Voor internationale wetgeving zal een democratisch apparaat als de VN nodig zijn en daar zijn ook landen vertegenwoordigt die vrijheid van meningsuiting in hun GW hebben opgenomen. (ook islamitische landen trouwens, behoudens het beledigen van Allah)
Kan dus interessant worden, een overgrote meerderheid van de wereldbevolking is namelijk religieus.

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:54

alwayslearning | 23-06-08 | 12:44

Dhimmy enterprises:

- We apologize even before you feel offended.

- Money wil only be our second religion, insallah!

progressief | 23-06-08 | 12:47

T@ Riest | 23-06-08 | 12:22

Als ik me goed herinner is dat fillumpje niet in NL verboden en mocht het gemaakt worden gangbaar naar de Nederlandse wetgeving.

Dat in andere soevereine landen, andere regels en wetgeving gelden, hebben we weinig over te vertellen.
Aan de politiek uitvloeisels hiervan die onze belangen schaden ter discussie te stellen bij die landen.
Nederland zal dat in zijn eentje niet kunnen, maar ja, op de EU of de VN zit ook bijna niemand te wachten als machtsblok.

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:45

Even een marketing tip voor die waardeloze, ruggegraatloze fabrikanten. Breng alle producten wereldwijd onder een nieuwe merknaam op de markt. Dhimmy. Zal je zien hoe dat verkoopt aan de islamitische uebermensch. En weten wij ook precies wat we kunnen laten liggen in de schappen.

alwayslearning | 23-06-08 | 12:44

Steek die gore worsten maar in je reet. Die krengen zijn niet te vreten. Dan weet je gelijk hoe of het voeld om met een worst in je reet te lopen.

monaco | 23-06-08 | 12:44

-weggejorist-

PacoGrande | 23-06-08 | 12:42

Zeau, die producten komen mijn huis niet meer in.

Michael | 23-06-08 | 12:42

Aldo van der Laan ZET ZICH IN voor internationale wetgeving die elke belediging van religie strafbaar stelt..............?

Hier word ik dus stil van,
dat die lul met vingers zich distantieert van Fitna moet ie zelf weten, heeft hij ook geen moer met dat filmpie te maken.

Maar dat die ranzige griezel zich inlaat met politiek door actief dit soort stuitende wetgeving te ondersteunen is geen VOC mentaliteit maar een verraders mentaliteit waar zelfs Marcel van Dam zich voor zou schamen.

vander F | 23-06-08 | 12:40

bosschenaren | 23-06-08 | 12:36

Ik ben toch behoorlijk content met bepaalde producten uit Oss. Organon heeft toch al heel wat kinderen voor me weten te vermijden.

Maaier | 23-06-08 | 12:38

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:33
Deze 'internationale wetgeving' staat haaks op het principe van vrijheid van meningsuiting. De toegevoegde 's' is uiteraard onontkoombaar. In feite vindt men dat de Islam de enig ware godsdienst is, maar voor de vorm mogen de andere meedoen.
Wat je defaitisme noemt. Je maakt een cartoon die het fundamentalisme hekelt, en je kunt opgepakt en uitgeleverd worden omdat de een of andere mongool zegt zich beledigd te voelen?

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:38

@Lobo: no man, Wilders did something that pissed off a lot of their customers so what they did was say something to please them. That's not really taking part in the debate, that's just a cold-hearted commercial decision. It doesn't really say anything about whether they support or oppose him, it just means that opposing him means more business for them for now!

fyi | 23-06-08 | 12:38

Sowieso niks kopen dat uit Oss komt.

bosschenaren | 23-06-08 | 12:36

PacoGrande | 23-06-08 | 12:29

Gelukkig blijft Brusselmans wél gewoon aan Wilders-propaganda doen.

Maaier | 23-06-08 | 12:35

de nakketikker | 23-06-08 | 12:33
Dan is het goed.

T@ Riest | 23-06-08 | 12:34

PacoGrande | 23-06-08 | 12:29
't is verder niet belangrijk natuurlijk maar... draagt u een baard?

T@ Riest | 23-06-08 | 12:33

VOC mentaliteit.

Blanchefort | 23-06-08 | 12:33

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:21

Wat een defaitisme...

In hoeverre is het een ondemocratisch proces wanneer je steun betuigd aan een internationale wetgeving betreffende het tegengaan van beledigen van religies (let op de 's' aan het einde), omdat die jou onwelgevallig is?
Wie is er dan ondemocratisch?

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:33

T @Riest

Niet doen, ben niet getrouwd maar laat haar als het een goed allochtoon betaamt wel de boodachappen sjouwen. En het liefst veel vaute producten.

de nakketikker | 23-06-08 | 12:33

En, weer een knieval voor de islam.
Arm Nederland!

Mekker | 23-06-08 | 12:32

fweddy | 23-06-08 | 12:27
Tuurlijk, want zonder geloof kun je niet functioneren.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:32

-weggejorist-

KotzenjammerKid | 23-06-08 | 12:32

Speltip 1: Weet met wie je wél en met wie je geen zaken doet.
Van de 6,7 miljard mensen op deze aarde zijn er 5,6 miljard niet-moslims om zaken mee te kunnen doen...

Heageneesch | 23-06-08 | 12:32

Leopold | 23-06-08 | 12:23
Mag ik dan opmerken dat ik vind dat meneer Aldo van der Laan erger dan een NSB'er is? Niet dat hij de enige is, maar hij is er wel een van de slechtere soort.
-------------------
From Holland, Zwanenberg Managing Director Aldo Vanderlaan told The Jordan Times that they “wanted to make it clear to our consumers in Jordan that we do not support this type of action”.
He was not aware that one condition stipulates making an announcement in one local (Dutch) media outlet, but said: “I have no problem to say that our company is concerned with this action and would print it if needed.”
-------------------

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:30

En Welders zegt niet dat islam gelijk stelt aan geweld, maar dat Islam gelijk staat aan intolerantie. En de boodschapjongens van Allah'r'us bewijst zijn gelijk.

sjaakdeslinksesul | 23-06-08 | 12:30

@Leopold | 23-06-08 | 12:23
Je hebt gelijk, maar er is een verschil tussen afstand nemen van de acties van een populistisch individu en onder dwang ingaan op de dwaze eisen (openlijk spijt betuigen in een krant en steun uitspreken voor dat fascistische allah will unite us-clubje) van een ander populistisch individu. Ook al gaat het om potentieel heel erg veel omzet. Bedrijven mogen dan misschien geen moraal hebben, ze worden volgens mij altijd nog bestuurd door mensen zoals jij en ik - en van hen verwacht ik wel enig ethisch besef én een ruggegraat. Een simpel "joh, wij hebben toch niks met die Wilders te maken" tijdens een telefoongesprek had toch voldoende geweest?

De Vrolijke Kaafir© | 23-06-08 | 12:30

Echt weer een actie van een bedrijf uit oss.

baggerboer | 23-06-08 | 12:29

Dom geblaat weer. Je zal als Nederlands bedrijf dat (ook) geld verdiend in landen met moslim bevolking maar geconfronteerd worden met de gevolgen van die totaal onnodig uitgebrachte flutfilm.
Wilders heeft met het uitbrengen van dat vod veel meer schade veroorzaakt dan alleen het in diskrediet brengen van zijn eigen geloofwaardigheid.
Het is sindsdien opvallend stil rond meneer Wilders, en als je als bedrijf je omzet kunt veilig stellen door jezelf te distantieren van die hofnar dan doe je dat gewoon. Zo snel mogelijk en luid en duidelijk.

PacoGrande | 23-06-08 | 12:29

Ik lees trouwens reacties dat philips en klm hier niet aan mee doet en dat is volgens mij de enige juiste manier. Juist door mee te doen van een stel k*t bevrijven maak je je eigen economie gevoeliger voor boycots. Het is een soort van onderhandeling met terroristen, zodra je ingeeft beloon je het en moedig je anderen aan om hetzelfde te doen. Erg dom van die bevrijven om voor de domme korte termijn oplossing te gaan wat uiteindelijk ten koste gaat van iedereen. Juist door je sterk op te stellen tegen dit soort goedkope boycots met ALLE bedrijven samen kan je het doorbreken.
.
*zoekt vervanger voor completa

wouterboslim | 23-06-08 | 12:28

@Leopold | 23-06-08 | 12:23
Niet mee eens: Nooit zwichten voor Hakbars en andere fundis. Zie verder mijn comments van 12:14 en 12:16

Wat_een_kudtnick | 23-06-08 | 12:28

@Maaier | 23-06-08 | 12:15
Jaja, ik ben het meestal wel met je eens. We moeten realistisch blijven. Maar je zegt het zelf: het gaat over een knip- en plakfilmpje van 15 minuten. In Nederland mag dat en dat moet zo blijven. Zou een mederwerker van Friesland Foods dat ook nog mogen? Hij staat direct op straat denk ik, want je kunt als bedrijf geen spijt betuigen en de boosdoener in dienst houden. Maar goed, hypothetisch geloel natuurlijk.

Nonnes | 23-06-08 | 12:28

Leopold | 23-06-08 | 12:23
Klopt jij en deze bedrijven hebben deze vrijheid. Van mij mogen deze bedrijven maximaal zwichten cq hun omzet veilig stellen. Ik behoud mijzelf het recht voor mij niet met deze merken te willen indentificeren en dus niet meer te kopen. Deze vrijheid werkt dus in twee richtingen

goudbrasem | 23-06-08 | 12:28

@Schoorsteenveger 11:51
Laat me raden, Balkie stelt binnenkort voor dat Nederland zich aansluit bij 'The messenger of Allah Unites Us' boodschap?

fweddy | 23-06-08 | 12:27

@ Lobo | 23-06-08 | 12:20

Ja, als je het zo stelt ben ik het ook totaal met jou eens. Moeten we maar weer vriendjes worden. Ik houd eenieder op de hoogte van de reactie van Zwanenberg, maar ik vrees dat dit door nogal wat departementen moet.

Stom, vergeten een uiterste reactietermijn te eisen. Ik ben ook erg slecht met dit soort protest-dingen. Dat pleit ook weer een beetje voor mij.

progressief | 23-06-08 | 12:27

Een artikel met de nieuwe ambassadeur van Saoedie-Arabie gelezen. Belezen man, gestudeerd in de VS, zeer gematigd in zijn opvattingen. Vol trots wist hij te melden hoe hard Saoedie-arabie moderniseert, waarbij hij een door de prins georganiseerd congres tussen vertegenwoordigers van de drie grote monotheistische religies als voorbeeld aanhaalt. Doel van het congres: het tegengaan van atheisme wereldwijd en de 'uitwassen' ervan, zoals echtscheiding, criminaliteit en het kwetsen van gelovigen. Tsja, gematigd heeft in die contreien een heel andere betekenis. Net als haatzaaien trouwens.

sjaakdeslinksesul | 23-06-08 | 12:27

erp | 23-06-08 | 12:24

Je koopt ook geen enkel product waar olie uit S-A aan te pas is gekomen?

Maaier | 23-06-08 | 12:26

de nakketikker | 23-06-08 | 12:15
Niet in het minst. Ik maakte me zorgen over uw positie in het huwelijk.

T@ Riest | 23-06-08 | 12:26

@ Knuckle Sandwich | 23-06-08 | 12:18

Bedankt voor de lijst. Neem hem zometeen mee naar de AH zodat ik geen enkel product van deze NSB-ers (net als Guus) in mijn wagentje leg.

erp | 23-06-08 | 12:24

@iedereen:
Stel je doet zelf zaken in Jordanië (of in welk land dan ook) en er is/komt een totaalboycot (om welke reden dan ook) omdat één landgenoot een uitgesproken mening heeft (over wat dan ook)... Wat zou je dan doen? Zou je afstand nemen of zou je de verantwoordelijkheid nemen voor de acties van een individu waar jij geen controle over hebt? Dit heeft toch geen fock met landverraad te maken maar met de vrijheid van meningsuiting... Ik zeg en bepaal zelf wel wat ik wil, of ik nu een collectief of individu ben.

Leopold | 23-06-08 | 12:23

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:15
Zwicht u of hebt u geen benul van wat vrijheid van meningsuiting is.U mag n.m.in alle vrijheid uw mening geven hier zonder te moeten vrezen dat uw hoofd gaat rollen.U begrijpt dat het een knip en plakwerkfilmpje is waarom zien die reli's in Jordanië dat niet? Moeten landen met vrijheid van meningsuiting eerst in Jordanië gaan vragen of een publicatie of film wel door de beugel kan bij Allah?

T@ Riest | 23-06-08 | 12:22

wouterboslim | 23-06-08 | 12:19
Fitna-zegeltje.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:22

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:15
Beetje erg dubbele moraal van 'deze bedrijven'. Ze betuigen openlijk steun aan een ant-democratisch proces. Inderdaad, het is een prutsfilmpje, dus waarom dit gekruip? De hype rond Wilders wordt groter, ondanks Wilders zou ik zeggen. Straks JP er weer overheen en we zijn weer een stukje verder op weg naar zelfvernietiging.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 12:21

"Dit [Fitna] heeft niks met vrijheid van meningsuiting te maken".
Ja en dat bepaal jij, Sheik Likmevessie? Hoe kun je in vredesnaam iets zinnigs zeggen over vrijheid van meningsuiting als je in een land leeft dat het hele begrip niet eens kent? Waar journalisten, voor zover ze al bestaan, worden opgepakt en gemarteld als ze ook maar iets negatiefs over de Islam of de barbaarse koning zeggen. Dit is hypocrisie ten top en heeft al helemaal niks te maken met de inhoud van Wilders' amateuristische broddelwerkje. Denemarken en Nederland al 3 miljard misgelopen vanwege de boycot? Laat me niet lachen. Wij zijn in ieder geval niet zo kinderachtig om jullie kunstmeststoffen of toeristische industrie te boycotten vanwege jullie openlijk fascistische regime. Maar goed, wie is er zo gek om een reis naar die woestijn te maken? Je ging in 40-45 toch ook niet voor je plezier op vakantie naar Nazi-Duitsland?

De Vrolijke Kaafir© | 23-06-08 | 12:20

@progressief:
Haal even diep adem en besef dat ik 't met je eens ben.. Als je even doorleest zie je dat ik op Zeurders reageer. Mooi stukje van je @12:03 trouwens wat betreft de NL boycot van hun producten, ik doe graag mee.

Lobo | 23-06-08 | 12:20

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:06

thx voor het lijstje NSB-merken... ik laats ze voorlopig links liggen samen met al het andere linkse troep :). Eigenlijk zou er een soort keurmerk moeten komen die dit soort bedrijven/merken uitsluit.

wouterboslim | 23-06-08 | 12:19

Pet af trouwens voor KLM en Philips die niet buigen voor terreur. Ik vergeef Philips nu zelfs dat ze PSV sponsoren en ga meteen wat lampen kopen.

bintang | 23-06-08 | 12:18

@ Lobo | 23-06-08 | 12:03

Je snapt het niet he? De KLM keurt de film van Wilders af, hun goed recht.

Zwanenberg ondersteunt een campagne om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken.

Bovendien, hoe kun je een religie beledigen? Nog nooit een beledigde religie gezien. Kan me wel voorstellen dat personen die een bepaalde religie aanhangen eerder aanstoot nemen aan een bepaalde opinie. Hun keuze.

progressief | 23-06-08 | 12:17

We’re the Multi-Death Corporation
Opportune on any situation
Our only concern: capitalization
And world economic: domination
Profits are made from global starvation
Russian roulette for the world population
We need terror and repression
For third world exploitation
Generals plot extermination
Bank on death and devastation
Sick control, manipulation
From the Multi-Death Corporation

Patrick Zweedsey | 23-06-08 | 12:17

Niets aan de hand. De hand van de ene hypocriet wast de hand van de andere. Dat gaat al jaren prima. En anders laat de CEO van Friesland Foods toch gewoon die Arabieren een keer winnen op de golfbaan. Een goede single malt achteraf en alles is weer koek en ei.

Oberst | 23-06-08 | 12:17

@progressief | 23-06-08 | 12:03 Keurig netjes, verdient navolging!

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 12:16

Niet zo'n goed plan hoor, zwichten voor hakbars, als je ze een vinger geeft nemen ze je hele land *pardon* hand.
NL burgers moeten die k*dt bedrijven dus maar eens fijn gaan boycotten, kijken of ze zich dan bedenken.

Wat_een_kudtnick | 23-06-08 | 12:16

CoJoNes | 23-06-08 | 11:54

Gelul.
Deze bedrijven pissen niet op de Nederlandse GW of democratie, ze nemen afstand van een fillumpje van een megalomane Nederlandse politicus dat hun zaken schaadt.

Een knip en plak fillumpje van 15 minuten versus jaren van investeren om een afzetmarkt te verkrijgen en deze te behouden, weetjewel, weetjeniet?

Sikkeneur | 23-06-08 | 12:15

T @ Riest

U voelt zich toch niet aangesproken mag ik hopen?

de nakketikker | 23-06-08 | 12:15

Nonnes | 23-06-08 | 12:09

Of je ziet het als: "mooi, m'n baas doet er alles aan dat ik door kan blijven gaan met worsten draaien."

Maaier | 23-06-08 | 12:15

En deze: www.jovex.net/home.html - Met overzichtelijke lijstjes van bedrijven, gecategoriseerd per productietak. Handig!

ViagraFalls | 23-06-08 | 12:14

Inderdaad, boycotten die bedrijven: een bedrijf dat voor tirannen zwicht zal meer dan geld en goed verliezen; dan dooft het licht, hopen we. Om maar eens een bekende uitspraak aan te passen aan deze toestand.
Kunnen we niet gelijk onze eigen regering boycotten ? Die zullen het toch zeker wel eens zijn met de Jordaanse hakbars ?

Wat_een_kudtnick | 23-06-08 | 12:14

Shit, zaterdag nog een worst van Huls gekocht, maar dat is meteen de laatste. Nooit zal ik spullen kopen van een bedrijf dat verklaart dat belediging van religie strafbaar moet zijn. In Jordanie kunnen ze nu verkopen, maar hopelijk volgt een boycot door de hele westerse wereld.

Overigens heb ik een bloedhekel aan Wilders, maar zoals Voltaire al zei: hoe abject ik uw mening ook vind, ik ben bereid te vechten voor uw vrijheid om hem te uiten.

bintang | 23-06-08 | 12:11

de nakketikker | 23-06-08 | 12:08
Niet iedereen is met een haaibaai getrouwd hoor.

T@ Riest | 23-06-08 | 12:11

@Prof. Drs. Klavan | 23-06-08 | 12:05 - Zand, dadels, hakbars... Enige dat ik snel kon vinden was dit: www.jedco.gov.jo/#6

ViagraFalls | 23-06-08 | 12:11

Prof. Drs. Klavan | 23-06-08 | 12:05
Overigens gaat er een steeds sterker wordend gerucht door het land dat Zwanenberg varkensvlees heeft gebruikt in worsten met het opschrift runder, kippen en geitenvlees.

T@ Riest | 23-06-08 | 12:09

@Maaier | 23-06-08 | 12:05
Waar hoor. De politiek moet actie ondernemen, desnoods de koningin. Maar ik zou me knap klote voelen als ik voor een baas zou werken die op deze manier buigt. 'De vrijheid van meningsuiting van mijn werknemers is wat aan de ruime kant.' Dat zegt hij.

Nonnes | 23-06-08 | 12:09

En al die stoerdoeners die roepen om een boycot van deze bedrijven lopen strax weer braaf met hun wijf het boodschappenkarretje te vullen, onder het mom van: tja als ik ut alleen doe help het toch nix. gne gne.

de nakketikker | 23-06-08 | 12:08

Vanaf nu boycot ik deze neerlandse producten, als wij nou eens gaan boycotten, dat zal denk ik harder aankomen dan een land als Jordanië, toch?

Marux | 23-06-08 | 12:07

progressief | 23-06-08 | 12:03
Volkomen terecht. Vraag ze maar eens om een uitleg over die genoemde steun aan die campagne. Ik vind dat het walchelijke aan de gang van zaken.

Achterdocht | 23-06-08 | 12:07

Wellicht zou mevrouw Von Amsberg een soort stadhoudersbrief kunnen sturen,
waarin zij afstand neemt van de autochtone bevolking en haar voorkeur uitspreekt voor de allahtone übermenschen.

Sidi Tammentis | 23-06-08 | 12:07

@Lobo | 23-06-08 | 12:03
Uiteraard is het niet zo dat iedereen automatisch voor Geets karretje gespannen zijn als ze niet protesteren, maar ik vind dat een bedrijf alle recht heeft afstand te nemen van Fitna als ze daar zakelijk last van ondervinden. Geert heeft helaas weinig diplomatieke kwaliteiten.

Zeurders | 23-06-08 | 12:07

Ik heb liever honger dan me door een Ali Baba de sharia te laten voorschrijven. Maar ik heb geen aandeelhouders.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 12:06

Schoorsteenveger for president! Geen enkel "besmet" product zal nog op ons bordje komen.Ik verwacht binnenkort een crisisberaad van het kabinet.Eendenblank is al gezien in de kelders van het Binnenhof op zoek naar de megafoon.

T@ Riest | 23-06-08 | 12:05

Lobo | 23-06-08 | 12:03

Dat is gelul, net zoals een verkoopargument van de - godbetert - Zwanenberg-worstenfabriek een gevaar vormt voor onze democratie, normen en waarden of vrijheid van meninigsuiting.

Maaier | 23-06-08 | 12:05

<p>O jee, Jan Maorijnissen zijn oude baas heeft de vrijheid van meningsuiting te grabbel gegooid.</p>
<p>Ben benieuwd of er een reaktie van hem, oeps, Agnes Kant komt.</p>
<p> </p>
<p>Ik ga er vanuit dan wij nu ook massaal Jordanistische produkten gaan boycotten. Alleen weet ik niet zo snel welke dat zijn.<p>

Prof. Drs. Klavan | 23-06-08 | 12:05

@Zeurders:
Dus alle bedrijven die niet openlijk afstand nemen van Wilders, laten zich voor zijn karretje spannen? Met alle respect, maar dat is geloel.

Lobo | 23-06-08 | 12:03

zoiets?

Bij deze kondig mijn voornemen aan om op te roepen tot een boycot jegens uw producten. Reden hiervoor is uw explicite stellingname tegen de vrijheid van meningsuiting. Hierbij verwijs ik naar berichtgeving in De Volkskrant en meer specifiek naar onderstaand citaat.

"Zwanenberg betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem).’"

bron: www.volkskrant.nl/buitenland/article10...

Graag zie ik van u een reactie tegemoet met uitleg hieromtrent. Ik hoop dat u bovenstaande herroept en tenminste tot een neutrale positie komt. Zoals u zelf aangeeft liggen uw kerncompetenties "op het gebied van vleeswaren, vleesconserven en specialiteiten". Ergo, niet op het gebied van politieke onderdrukking. De eventuele oproep tot boycot zal plaatsvinden via internet en e-mail, alsmede posters in diverse supermarkten. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

progressief | 23-06-08 | 12:03

land verraders heel simpel. dit zijn de eerste nsb'ers die door het stof gaan voor onze nieuwe bezetter.

zielig_negertje | 23-06-08 | 12:02

@Beau ter Ham | 23-06-08 | 11:53 - Enige reden dat men uberhaupt naar het M.O. omkijkt is de olie. Zand halen we wel ergens anders vandaan. Zodra de noodzaak voor olie vervalt, of we eindelijk besluiten de olie niet meer netjes af te rekenen, kan het M.O. (exclusief Israel) collectief de vinkentering krijgen.

ViagraFalls | 23-06-08 | 12:02

@fyi | 23-06-08 | 11:59
Spot on, niemand hoeft zich voor het karretje van Geert Wilders te laten spannen.

Zeurders | 23-06-08 | 12:02

Bea inschakelen lijkt me geen slechte optie. Heb je nog eens keer wat aan het koningshuis. In Jordanië luisteren ze tenminste nog naar de koning.

Maaier | 23-06-08 | 12:01

@fyi:
That's the point: they did choose to take part.

Lobo | 23-06-08 | 12:01

*op de 'ik koop niets van Frieslandfoods'hyves wacht *

blinde kip | 23-06-08 | 12:00

Het zijn uiteraard weer de lafaards die het NSB gedrag in ere gaan herstellen.
Dit NSB-gedrag lijkt onderhand wel een Nederlandse traditie te gaan worden.
Maar ja, wat wil je ook met met het huidige Mussertiaanse kabinet.

Kortom wederom genoeg aanwijzingen die het gelijk van Wilders bevestigen.

Sidi Tammentis | 23-06-08 | 12:00

Wie gunt u uw zuurverdiende geld? Een ambachtelijke slager of een industrieel die arbeiders voor het minimumloon in zijn vieze afval met chemicalien laat roeren?
Nog even los van wat u te proeven gaat krijgen.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 12:00

This was kind of EXPECTED. I mean, what, do you think that corporate entities should take the heat for whatever dumb political struggle is going on? Of course they're just going to send out a signal like this, and I support them doing that. I'm not gonna stop buying Coolbest just because they decided not to take part in some political dogfight!

fyi | 23-06-08 | 11:59

CoJoNes | 23-06-08 | 11:57
Bea gaat hier niks aan doen. De Oranjes zijn altijd laf geweest of collaboreerden, en dat zal nu niet anders zijn.

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:59

CoJoNes | 23-06-08 | 11:57

Onze allochtoonse koningin heeft zich altijd al als multiculti opgesteld, geheel in die lijn zal dus op dat gebied niks te verwachten zijn.

roachie | 23-06-08 | 11:59

@ spierdalaj | 23-06-08 | 11:43

Dat is waar, je kunt bedrijven niet kwalijk nemen dat zij afstand nemen van uitspraken en een film die hun economische belangen schaden. Je kunt moeilijk van bedrijven verwachten dat zij op de bres staan voor iets waar zij part noch deel aan hebben.

Het wordt anders als bedrijven zich achter een bedenkelijke actie of politiek scharen, en dat is, zo maak ik op uit de Volkskrant, hier het geval. Zwanenberg, ik citeer, betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem).’

Dit is een politieke uitspraak van een Nederlands bedrijf waardoor mogelijk Nederlandse staatsburgers in gevaar worden gebracht. Daar mag best hard tegen geageerd worden.

Semar | 23-06-08 | 11:59

CoJoNes | 23-06-08 | 11:43
Nou maak je het wel heel bont. Vrijheid van meningsuiting als basis voor het kapitalisme? Er zijn heel wat landen waar dictators heersen/heersten en waar het kapitalisme bloeit of heeft gebloeid. Kijk naar tal van Afrikaanse landen of landen op het Zuid-Amerikaanse continent.
Je begint steeds onrealistischer en idealistischer te worden. Gelijk een dominee. Daal af van je preekstoel.

niet voor de hond | 23-06-08 | 11:59

@CoJoNes | 23-06-08 | 11:54
Tankt u wel eens uw auto vol?
Best grote kans dat u dezelfde foute club daar mee steunt...

Zeurders | 23-06-08 | 11:58

CoJoNes | 23-06-08 | 11:54

Ze steunen volgens mij niemand, behalve de lokale afzetmarkt. Maxime Verhagen zou als een gek de ambassadeur van Jordanië moeten ontbieden en die meneer eens haarijn uitleggen dat dit niet de bedoeling is. De regering zou verder in allerlei internationale fora aan de kaak moeten stellen dat de eisen van de Jordaniërs belachelijk zijn, dat ze hun kop moeten houden en dat ze met hun tengels van onze vrijheid van meningsuiting moeten blijven. Maar die bedrijven mogen doen wat ze niet laten kunnen. er gebeurt veel meer in het zakenleven wat niet altijd goed verenigbaar is met onze wetten.

Maaier | 23-06-08 | 11:58

Het is mooi om te zien dat idealisme nog bestaat. Boycotten!!!

azijnseikerT | 23-06-08 | 11:58

wat een landverraders! inderdaad niet meer kopen die shit van ze.

DonnieD | 23-06-08 | 11:57

fweddy | 23-06-08 | 11:51
Eendenbalk werkt op dit moment hard aan een persverklaring die volledige duidelijkheid zal verschaffen omtrent de positie van de nederlandse overheid inzake vrijheid van meningsuiting.
*wakker wordt uit droom*

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:57

Beau ter Ham | 23-06-08 | 11:53

Lijkt me een heel goed idee, alle olie en daar vanaf geleide producten boycotten.

Heerlijk ouderwets houthakken, het ratelen van het spinnewiel voor de wollen onderbroeken en 's avonds vroeg naar bed.

Sikkeneur | 23-06-08 | 11:57

Heeft Bea al eens een gesprekje gehad met het bevriend staatshoofd over deze achterlijke gang van zaken? Of laat ze het gewoon toe dat 2 vrienden haar koninkrijk bedreigen?

CoJoNes | 23-06-08 | 11:57

@ViagraFalls | 23-06-08 | 11:42
I like the way you think!! Stop dit banale geouwehoer en maak plaats voor ACTIE!

increment | 23-06-08 | 11:57

@Zeurders:
Mwa, ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik kan best zonder appelsientje, coolbest, dubbelfriss of friesche vlag en zeker zonder dat geconserveerde vlees. Komende tijd zal ik inderdaad moralistisch en trots op mezelf deze producten vermijden.

Lobo | 23-06-08 | 11:56

@Lobo | 23-06-08 | 11:49
Valt wel mee heur, GS-ers zijn vooral papieren tijgers. Overigens is dat 1 van de punten die mis is in Nederland.

Zware Guy | 23-06-08 | 11:56

Gelukkig laten de NL bedrijven zien dat er nog een echte VOC mentaliteit bestaat.
Verloochenen
Of
Capituleren

James Lastig | 23-06-08 | 11:55

antoniong | 23-06-08 | 11:50
dank u.
een nadenkend mens vreet die industriele shitzooi toch al niet. Probeer voor de grap eens vlees te halen bij een echte slager die zijn product serieus neemt. Dan vreet je de voorverpakte belediging van je waffel nooit meer. Laat staan dat je het geryceclede slachtafval van deze viespeuken nog tolereert.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 11:55

"Altijd al Euroshopper kocht*.

gentle giant | 23-06-08 | 11:54

@Sikkeneur | 23-06-08 | 11:48
Wat jij niet wilt begrijpen, is dat FRIESLANDFOODS en ZWANENBERG wel wat verder gaan dan moralisme. Ze steunen een vreselijk foute club en pissen en passant de complete Nederlandse democratie en grondwet in de zak.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:54

Boykotten die handel!
Friesland foods consumenten service, Antwoordnummer 2005, 6710 VA Ede
Linera (Zwanenberg), Antwoordnummer 475, 7600VB Almelo

Baksteen in een pakketje en sturen maar. Met de vriendelijke groeten van de infidels.

Remington.223 | 23-06-08 | 11:54

Vanaf nu zijn de produkten op dit lijstje bij ons in huis niet meer aanwezig. Lijstje uitgeprint en op de koelkast gehangen.

Boris2 | 23-06-08 | 11:53

Wat een mongeaulen zijn het toch ook daar in het midden-oosten. Moet ik iedere keer dat een of andere onverlaat zijn in hun ogen onwelgevallige mening uit mijzelf daarvan openlijk distantiëren?? Daar heb ik verdomme een dagtaak aan man.

Ik stel voor dat wij het midden-oosten gaan boycotten. Niets meer leveren, alle economische activiteit wegtrekken. En niet alleen NL, nee, heel de EU en de VS en iedereen die zich wil aansluiten. Moet je eens opletten hoe snel deze meuk voorbij is.

*gaat ff kickboxen

Beau ter Ham | 23-06-08 | 11:53

Ik kan me voorstellen dat je als onderneming probeert de gemoederen wat te kalmeren om je omzet veilig te stellen. En dan zal dat wel niet met Jordanie an sich maar meer met de hele islamitische regio te maken hebben.

Echter, als je actief een oproep gaat ondersteunen die het beledigen van religies strafbaar stelt, ja, dan overschrijdt je als onderneming wel een grens.

Nou zijn we hier vegetarisch, dus die Zwanenberg producten kwamen er toch al niet in, maar het is wel een boycot waard.


Auke | 23-06-08 | 11:52

he, wat principieel allemaal hier

azijnseikerT | 23-06-08 | 11:52

@Lobo | 23-06-08 | 11:49
Mooie grote moralistische en idealistische praatjes, maar in de supermarkt pakken ze toch gewoon weer waar ze trek in hebben.

Zeurders | 23-06-08 | 11:51

Lekker belangrijk allemaal, een worstendraaier die zijn product wil afzetten in een of ander land om zijn omzet op peil te houden.
Ja vrijheid van meingsuiting bla, bla, bla, helemaal waar... maar een goed handelaar verkoopt zijn schoonmoeder met plezier voor 3 kamelen en een tentzeiltje, dus hun steun aan Allah (nsfw) en Mohammed (tbs) neem ik met een korreltje zout.

Wat mij veel meer dwars zit, zijn die laffe politici in onze regering die ons land weigeren te verdedigen.
Zij hebben mi wel een PLICHT op te komen voor de democratie.

fweddy | 23-06-08 | 11:51

Nog beter dan een boycot:

Massaal het gerucht verspreiden dat ze er stiekem varkensvlees in hun produkten doen!

antoniong | 23-06-08 | 11:50

Lollig.. dat kruiperige gedrag om een boycot in Jordanië te vermijden, levert ze waarschijnlijk een flinke omzetdaling elders op.

Lobo | 23-06-08 | 11:49

Makkelijk praten vanaf de zijlijn hierboven, maar wat zou je zelf doen als je door associaties met Geert Wilders je ineens een hoop geld of misschien wel je baan verliest? Zuerst kommt das fressen, dann die Moral, zou Geert als ex-VVDert toch moeten snappen?

Zeurders | 23-06-08 | 11:48

CoJoNes | 23-06-08 | 11:43

Doe zelf eens niet zo moralistisch, zeg.
Als morgen de koning van Saudi Arabië bij je op de stoep staat om je bedrijf voor een bedrag met 7 nullen over wil nemen wijs je hem uiteraard de deur, niet?

Nieuw Zeeland voor 2010 was het toch?

Sikkeneur | 23-06-08 | 11:48

Het is weer niet te geloven. Ik snap dat ze geld willen verdienen, maar je hebt toch ook nog zoiets als trots?
Godverdomme nog aan toe, dit is weer echt Nederlands hoor.
Worden er hier bij 90% van de mensen de ruggengraten verwijderd bij de geboorte? Internationale wetgeving tegen belediging van religie? Ik koop niets meer van die rotzooi. Wat een idioot. Straks gaat ie ook stoppen met het maken van varkensvleesproducten.

50Caliber | 23-06-08 | 11:47

Heel vervelend die Jordaniërs, maar het is natuurlijk niet zo dat hier even de hele westerse beschaving verkocht wordt aan een stel haatbaarden. Deze bedrijven willen gewoon geld blijven verdienen. Waarom zouden zij zich bemoeien met vrijheid van meningsuiting? Dat is aan de politiek, die moet stelling nemen tegen die Jordaniërs. Die bedrijven doen wat ze moeten doen: de klant is koning.

Maaier | 23-06-08 | 11:47

@CoJoNes
Als knaagdierenvoederproducent weet je natuurlijk bij uitstek wat ze lekker vinden, dus ook waar je het beste het gif in kan doen.

Bazooka Joe | 23-06-08 | 11:46

Wanneer leren dit soort bedrijven eens dat toegeven aan hakbars hun meer kost aan inkomsten dan dat het oplevert?

Ik persoonlijk moet steeds meer kotsen van dit soort bedrijven en instellingen.
Met mij miljoenen anderen.

Doekle terpstra en cornuiten zijn passé.

solidstate | 23-06-08 | 11:45

heb net dit bericht achtergelaten bij zwanenberg:

geachte mevrouw, meneer,
Tot mijn verbazing kiest u er voor om te buigen voor een boycot en een nederlands politiekus zwart te maken.
Vanaf nu koop ik geen producten meer van u. Liever een andere leverworst dan kips leverworst succes met uw klanten in het midden oosten

weerwolf | 23-06-08 | 11:44

Friesland Foods:
-
''De onderneming beschikt over sterke markt- en merkenposities in West- en Centraal Europa, Zuidoost-Azië, West-Afrika en het Midden-Oosten. Wereldwijd telt Friesland Foods 14.600 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet 5,1 miljard euro...''
-
Qt: "Nieuwe werelden openen zich voor ons. Nieuwe culturen met nieuwe gewoontes. Nieuwe doelgroepen met nieuwe wensen en behoeftes. Zijn we voldoende voorbereid? Melk en mensen zijn de ingrediënten voor ons succes.
Dat is waarom Friesland Foods voortdurend veel aandacht schenkt aan wat klanten en consumenten willen...''
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En dan deze:
Qt: "Begrijpen wat mensen nodig hebben, en maken en leveren wat mensen willen, dat is wat ons motiveert.''
Ja, ja... nee, geheel duidelijk heren! Zeau denkt de eerste de beste HOER er ook over!!!
www.frieslandfoods.com/nl/frieslandfoo...

Heageneesch | 23-06-08 | 11:44

niet voor de hond | 23-06-08 | 11:38
Kan best wezen. Als zij dat recht hebben, hebben wij het recht ons niet thuis te voelen bij hun merk.

goudbrasem | 23-06-08 | 11:43

@niet voor de hond | 23-06-08 | 11:38
DE basis van het kapitalisme ligt in individuele vrijheid en dus ook vrijheid van meningsuiting. Het is en/en.
Moralisme is waar Frieslandfoods zich schuldig aan maakt (en ZWANENBERG natuurlijk).
Bovendien is de verontwaardiging van deze kudtbedrijven ranzig selectief. De film van Wilders is aantoonbaar minder haatzaaiend dan de ideologie waar hij betrekking op heeft.
Zwanenberg steunt expliciet repressie, moord en schending van de mensenrechten.
Dat is een beetje alsof je als dierenvoeding producent voor knaagdieren rattenkorrels op de markt brengt.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:43

Ik heb mij in deze eigenlijk wel eens afgevraagd of Geert aansprakelijk gesteld zou kunnen worden voor de eventuele financiele schade die (eventueel) aangericht word bij die bedrijven .
Want al met al een bedrijf heeft als doelstelling winst te maken ,niet om een politiek punt te maken of te steunen .
Je kan een bedrijf moeilijk kwalijk nemen dat ze d'r belangen proberen te beschermen

spierdalaj | 23-06-08 | 11:43

Rare jongens, die reaguurders...
Sikkeneur | 23-06-08 | 11:37
.
Als één schaap over de dam gaat...

Lambalski | 23-06-08 | 11:42

quote'je van Jordan Times:
Meanwhile, an official at the Danish embassy in Amman told The Jordan Times yesterday that Danish exports to Jordan constitute 0.04 per cent of their total exports to the rest of rest of the world.

de Denen snappen tenminste hoe het moet!

Vanilla | 23-06-08 | 11:42

Jammer dat mensen die het niet eens zijn met de praktijken van deze bedrijven de boel nu wegkieperen. Er staat vast ergens een antwoordnummer op die producten waar je het spul heen kunt sturen als het je niet bevalt. Sluit een dikke baksteen bij, en vermeld dat je een wrange smaak in je mond overhoudt van hun producten nadat je dit nieuwsbericht las, en dat het ze vrijstaat je een vervangend product te sturen (wat je uiteraard niet aanneemt van de postbode, dan wel op het postkantoor laat liggen totdat het vanzelf wordt teruggestuurd en de leverancier dus drie keer de porto betaald.
.
Wellicht hebben ze ook een gratis faxnummer waar je ze kunt bereiken. Pak een volledig zwart papier, voedt het de fax gedeeltelijk, en plak de uiteinden aan elkaar. Nummer intoetsen voor je op vakantie gaat en hun inkt verspillen maar.
.
Het kan allemaal zo veel leuker/makkelijker.

ViagraFalls | 23-06-08 | 11:42

Stuur namens de GS-reaguurders maar een pallet ingeblikte varkensstaarten naar Jordanie.

Bazooka Joe | 23-06-08 | 11:41

Dat een bedrijf niet over één kam gescheerd wenst te worden met iedere nl politicus kan ik nog inkomen. Maar met die lulkoek over internationale wetgeving gaan ze wat mij betreft veels te ver door de knieen. Dan geef je wel aan dat alles moet kunnen zolang je maar verkoopt. Walchelijk.

Achterdocht | 23-06-08 | 11:41

CoJoNes | 23-06-08 | 11:35
Royal Friesland Foods is goedgekeurd door onze koningin.

Lambalski | 23-06-08 | 11:40

CoJoNes | 23-06-08 | 11:39

Mee eens, ik heb weleens betere teksten geschreven, maar je begrijpt dondersgoed wat ik bedoel.

Sikkeneur | 23-06-08 | 11:40

@Sikkeneur
Ongelooflijk dat je als belezen persoon zo'n kromme analogie uit de mouw schudt.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:39

@CoJoNes | 23-06-08 | 11:17
Kapitalisme en moralisme, dat gaat niet samen. De beroepen koopman en dominee zijn ook niet te verenigen. Kapitalisme heeft ons veel gebracht, maar dat betekent niet dat het alleen maar goed is. Er zijn genoeg voorbeelden van nog veel vervelender bijwerkingen van kapitalisme. Learn to live with it of change the whole system.

niet voor de hond | 23-06-08 | 11:38

afstand nemen lijkt mij heel normaal voor een bedrijf? wat heeft een zuivel bedrijf immers te maken met wat een politicus vindt van een bepaalde Godsdienst?

Peanutbutter | 23-06-08 | 11:38

Uitstekend verwoord, CoJoNes | 23-06-08 | 11:35

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 11:38

Dus... : iemand maakt een fillumpje, gewoon omdat het kan en mag, dat ik niet leuk vind, mijn zaken schaadt en besluit daar afstand van te nemen, gewoon omdat het kan en mag en dan moet ik door GS-reaguurders geboycot worden?

Rare jongens, die reaguurders...

Sikkeneur | 23-06-08 | 11:37

Zwanenberg uit Oss? Je kunt wel merken dat die Jan Maorijnissen tegenwoordig tijd over heeft.

Mr. van Scorel | 23-06-08 | 11:35

@iBomb | 23-06-08 | 11:29
Die verworvenheden zijn de vrijheid van meningsuiting en een democratie (hoewel dat arbitrair is).
Een theocratische monarchie met een middeleeuwse moraal dreigt Nederland met een boycot en twee dhimmi hoeren (ZWAN en FRIESLANDFOODS) spoelen niet alleen die vrijheden door het toilet, ze steunen een fascistisch clubje dat een fascisitische ideologie laat prevaleren boven vrijheid.

Dat, beste iBomb, is onacceptabel en overstijgt op alle fronten de vraag of je het met de inhoud van Fitna eens bent.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:35

Nou dan koop ook ik geen product meer van die lijst, simpel zat. Then again, ik kocht toch al nooit een van die producten maar toch, het gaat om het idee toch?

padjakker deluxe | 23-06-08 | 11:35

Zwansworst wordt het nieuwe synoniem voor ruggengraatloze loser?

kolonel klootoog | 23-06-08 | 11:35

hmm. capitulatie is ook een oplossing...

Octavianus | 23-06-08 | 11:33

Hoeren schijnen ook goed te kunnen verdienen door zich te laten naaien. Toch hebben de meeste vrouwen daar geen zin aan.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 11:32

Stel je voor dat we hier werkeloosheid krijgen door Geert. Kunnen we de uitkeringen niet meer betalen!

NoMinister | 23-06-08 | 11:31

Tja, Zwanenburg uit Oss, SP bolwerk, mag het stuk?

thnx voor al die merken, die kunnen het bij mij dus schudden vanaf nu.

Radical Rex | 23-06-08 | 11:31

Die sukkels in Jordanie en vele andere midden oosten naties kunnen toch niets zonder ons.

-zoek je eigen baggeraars maar voor dat palm eiland! of die globe.

Ja erg voor onze economie hoor, maar zij zijn slechter af.

Zij moeten ons ook maar eens leren respecteren.

*PAKT EEN BIERTJE*

polonpo | 23-06-08 | 11:30

MrFoo | 23-06-08 | 11:14

Het probleem is dat ze dat in Jordanië niet snappen.

Het wonderbaarlijke is dat de zegsman van de boycotorganisatie zelf vind dat hij de redelijkheid zelve is, hij "neemt hiermee de wind uit de zeilen van de extremisten." Hij vind boeroepers en vlagverbranders bij ambassades dan ook niet serieus.

Maaier | 23-06-08 | 11:30

Dutch food group, Zwanenberg, which exports “ZWAN” products to the Kingdom, was one of the companies exempted from the boycott after it joined the campaign and published an open letter in Arabic dailies.

“Zwanenberg announces its solidarity with the ‘Messenger of Allah Unites Us Campaign’ in its endeavours to pass an international legislation to stop any insult of any religion including Islam and Prophet Mohammad (PBUH),” the letter reads.

From Holland, Zwanenberg Managing Director Aldo Vanderlaan told The Jordan Times that they “wanted to make it clear to our consumers in Jordan that we do not support this type of action”.

He was not aware that one condition stipulates making an announcement in one local (Dutch) media outlet, but said: “I have no problem to say that our company is concerned with this action and would print it if needed.”

ConfuZor | 23-06-08 | 11:29

CoJoNes, wat-o-wat zijn dan die verworvenheden? Het uitschelden van buitenlanders? Lekker xenofoob en bekrompen in je eigenland schelden op mensen waarvan je vermoed dat je minder hard werken dan jijzelf? Of was Nederland juist een handelsnatie?

iBomb | 23-06-08 | 11:29

@count von ziegenpuss | 23-06-08 | 11:22
hahahahahahahaha.................... niet dus, waardeloze mongool. Jezus, ze moeten het stof van je afslaan zeker? Je zegt zeker ook nog goeiemoggel? Lulhannes.

Lying Dutchman | 23-06-08 | 11:29

@CoJoNes | 23-06-08 | 11:17
Dat doen we al op grote schaal door hullie olie te importeren. Dit soort dwergenmoed maakt dan ook geen enkele indruk.

Ik ben best voor een Koude Oorlog tegen de islam, met een totale boycot, maar dan moeten eerst wat economische parameters worden aangepast.

Zware Guy | 23-06-08 | 11:29

De Stichting Natuur en Milieu doet ook mee met de acties tegen Friesland Foods:
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article1020225.ece/Friesland_Foods_onder_vuur_om_niet-duurzame_soja

Patrick Bateman | 23-06-08 | 11:29

@MrFoo | 23-06-08 | 11:14
Die haatbaarden kunnen ook niet relativeren; ze boycotten al die nederlandse producten terwijl de leverancier van die producten sowieso al niks te maken had met die film. Ze beledigen ons hele land vanwege wat knip en plakwerk van een aandachtstrekker. Maar het kan de leveranciers niets schelen dat ze ons land afkeuren; ze gaan hard op de knieën.

increment | 23-06-08 | 11:28

Beetje laat, maar dan toch half etmaaltje later doorgedrongen tot GS. Maar beter laat dan nooit, dank voor het artikel, Brusselmans, en verder:

Hulde aan Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:06 voor een Goed lijstje van Foute en voorgoed van de boodschappenlijst te schrappen produkten.

Behaard smaalkopje | 23-06-08 | 11:27

Tip: plak in de winkel welpies op alle bovengenoemde producten.

blinde kip | 23-06-08 | 11:27

Olé voor de VOC en ojee, waar is JP??

Dirk Tang | 23-06-08 | 11:27

@niet voor de hond | 23-06-08 | 11:14
P'cies, kapitalisme is gezond amoreel. Bovendien heeft Nederland een lange traditie van de buigzame handelsman, voor we in Nagasaki aan wal gingen, spuugden we op onze meegenomen bijbels.

Zware Guy | 23-06-08 | 11:26

Geheel in de lijn van de hollandse koopmansgeest!
Zo is ons land groot geworden.. nou niet lopen zeiken over "zwichten voor" of door "de knieen gaan"..
Geld is de beste ideologie!
Gewoon munten blijven maken!

Swedish Chef | 23-06-08 | 11:25

Lambalski | 23-06-08 | 11:16
"Er is niets mis mee om je eigen normen en waarden aan de kant te schuiven, zodat je een paar een duiten kunt verdienen".
Jij zult toch inmiddels wel rijk zijn dan? Er valt altijd wel iets te verraden, te prostitueren of aan te geven waar je "een paar duiten aan kan verdienen"

chinaski | 23-06-08 | 11:25

Ik wist niet dat Jezus zichzelf tegenwoordig huppeltrutje noemt.

Lambalski | 23-06-08 | 11:24

Kan niet iemand wat anti-fitna zegeltjes laten drukken? Die kunnen dan op de betreffende producten geplakt worden. Op de een of andere manier moeten al die Wilders-stemmers toch aan de gang gezet kunnen worden? Of gaat al dat gekanker niet verder dan gekanker en houden de principes al op bij het boodschappen doen?

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:23

@MrFoo | 23-06-08 | 11:14
Of niet......... Wat is het volgende? Moet je dus buigen voor de achterlijke idealen van je klanten? Moeilijk? Ik moet bekennen dat ik qua omgang met mijn klanten, met alle winden meewaai om de deal te sluiten. Moeliijk.....

Lying Dutchman | 23-06-08 | 11:23

Kom der maar in, Leen!

count von ziegenpuss | 23-06-08 | 11:22

Stelletje landverraders, alles voor geld huh ?

bannibal | 23-06-08 | 11:21

laffe kruideniers

Jan Passant | 23-06-08 | 11:20

*kiept z'n pakken coolbest uit de bonus van 2 weken geleden door de afvoer*
Zo, meer plaats voor bier in de koelkast.

oakie | 23-06-08 | 11:20

@MrFoo | 23-06-08 | 11:14
Ach.... hell.......... je hebt nog gelijk ook.

Lying Dutchman | 23-06-08 | 11:19

Boycot iedereen die tegen de vrijheids van meningsuiting is!

onder den dom | 23-06-08 | 11:19

Dan zit er maar een ding op!!!Dan moeten wij de bedrijven die eraan toe geven in Nederland maar gaan boycotten,want het is van de gekke dat een ander land hier de dienst uit gaat maken omdat bedrijven bang zijn voor hun hachje gooien ze onze vrijheid van meningsuiting te grabbel.Zijn die directeuren vergeten dat hun Vader en/of Opa heel hard voor die vrijheid heeft moeten knokken en wellicht zijn leven ervoor heeft gegeven?
Ik weet wel dat mijn Vader er heel veel voor heeft moeten lijden en dat geef ik zomaar niet op.Geert heeft niks laten zien wat niet al eerder in het journaal geweest is.
BTW hoe lang gaat het duren voor zwanenberg (Zwan)geen varkensworsten meer mag maken?hebben ze daar al over nagedacht?

huppeltrutje | 23-06-08 | 11:18

Ik ga zeker rekening houden met het niet kopen van producten van de producenten, niet dat ik het 100% met wilders eens ben maar zo buigen voor een stel haatbaarden is echt onacceptabel.

Ongelofelijke Boer | 23-06-08 | 11:18

Het zal mij een worst wezen.
Laat die kudtbedrijven maar failliet gaan. Viespeuken zijn het. Onder mensonwaardige omstandigheden afval recyclen tot iets wat je als voedsel kan marketen. En dan ook nog Ali Baba's kont likken.

Pierre Moustache | 23-06-08 | 11:18

Welke baardman zuipt er nou chocomel? Is dat niet net zoiets als al die goudzoekers die denken dat kroketten ook in Argentinie wel verkopen...

Pilsvogel | 23-06-08 | 11:17

@niet voor de hond | 23-06-08 | 11:14
En dus geven ze maar morele steun aan een fascisitische ideologie?

CoJoNes | 23-06-08 | 11:17

En verder: treurige houding van directies zonder ballen. Doet me ergens denken aan de houding van tal van Nederlandse bedrijven met belangen in Duitsland voor en tijdens WOII. Meer dan schandalig, deze knieval!

Reykjavik | 23-06-08 | 11:16

Simpelweg uitstekende ondernemerskwaliteiten van deze twee bedrijven. Er is niets mis mee om je eigen normen en waarden aan de kant te schuiven, zodat je een paar een duiten kunt verdienen. VOC-metaliteit noemen ze dat toch?

Lambalski | 23-06-08 | 11:16

Ja, en elke supermarkt die deze produkten vanmiddag nog in de schappen heeft staan, hangt dit klotenloze iniatief van Friesland foods en Zwanenberg aan. Zo, ga voortaan wel shoppen bij de Turk om de hoek.....

Lying Dutchman | 23-06-08 | 11:16

Als die bedrijven zeggen zich niet met zoiets te bemoeien, maar dan wel expliciet afstand nemen, dan neem ik nu expliciet afstand van hun produkten in de supermarkt. Dit gaat jullie kosten! Normen en waarden verraders! (ik doe 150 euro boodschappen elke 2 weken, en zeker 2% daarvan was van jullie! zo!)

ConfuZor | 23-06-08 | 11:15

boycottuh

alpha_mannetje | 23-06-08 | 11:15

@Alcoholic | 23-06-08 | 11:12
Friesland Foods kruipt ook als een modderfokker voor de haatbaarden in Nigeria.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:15

is dat zwanenberg niet een onderdeel van één van de grote beursgenoteerde blue chip ondernemingen ?

baba4oog | 23-06-08 | 11:15

Gelijk boycotten die Toko! smerige ratten...

Behangdelul | 23-06-08 | 11:15

Wat vindt Hanneke Groenteman hiervan ?

oakie | 23-06-08 | 11:14

jezus waar gaat dit heen? idioten. :S

het neefje | 23-06-08 | 11:14

Ik zie het probleem niet zo, er zijn volgens mij genoeg Nederlanders die de film verwerpelijk vinden, er 'afstand van nemen' of Wilders gewoon een eikel vinden. Waarom is het nu ineens een issue als een bedrijf, dat er notabene zaken doet, dit openlijk publiceert omdat ze met de haren bij een politieke discussie getrokken worden waar ze nooit om gevraagd hebben?

MrFoo | 23-06-08 | 11:14

Van Nederlandse bedrijven die zoveel schijt hebben aan onze verworvenheden, moet met terugwerkende kracht alle subsidietoekenningen worden teruggevorderd. Naast een boete over de omzet van 40% wegens het in gevaar brengen van een souvereine staat.

CoJoNes | 23-06-08 | 11:14

@ Schoorsteenveger: eens!

Reykjavik | 23-06-08 | 11:14

Bedrijven willen gewoon geld verdienen. Daar zijn ze namelijk voor opgericht. Niet om morele steun te geven aan een Limburger met foute shampoo die bang is voor Arabieren met een harde G.

niet voor de hond | 23-06-08 | 11:14

Haal die bedrijven gewoon uit die gebieden, boze islamwezens verdienen onze producten helemaal niet.

ganbareh | 23-06-08 | 11:13

Ik wil uw onsje meer nooit meer kopen!!!

eus | 23-06-08 | 11:12

Het zijn toch weer die onverschrokken Hollanders die steeds het kontkruipen, het hielenlikken en het door het stof kruipen op een geheel eigen niveau weten te krijgen.

chinaski | 23-06-08 | 11:12

Laat ze gvd toch lekker boycotten, who cares!! Stop maar met de export naar die landen als ze het toch niet hoeven!
"Vrijheid van meningsuiting is leuk, maar het moet wel betaalbaar blijven." ... en zo is het maar net voor die hufters. Gewoon je land verraden voor wat poen ... bah!

increment | 23-06-08 | 11:12

Friesland foods schijnt nog meer mee te zijn, alleen durf ik het fok-linkje niet te posten... (en terecht)

Alcoholic | 23-06-08 | 11:12

Nederlandse bedrijven vinden het een goed idee om wereldwijd elke kritiek op religie(s) te verbieden?<br>
<br>

Dat is wel een plan zeg, gewoon al je ideeen en gewoontes onderbrengen in een religie naar keuze en dan maar beledigd gaan zitten zijn. Echt weer een plan van kleuters die de echte wereld niet aankunnen.

prsr | 23-06-08 | 11:12

Mag ik qua worst (u kent het wel: gekruid slachtafval met darm of plastic eromheen) het volgende ter overweging meegeven:
www.youtube.com/watch?v=aE7T2S4tXLU

Pierre Moustache | 23-06-08 | 11:11

Er is (nog) helemaal geen internationaal arrestatiebevel tegen Wilders... denk ook niet dat het er komt, Jordaanse regering is redelijk westers (oppositie wat minder en er zijn natuurlijk wat van die islamschreeuwgroepen).

Maar goed, Zwanenberg en Friesland Foods zijn de slappe lullen, en zeker Zwanenberg verdient een Nederlandse boycot vanwege
"Zwanenberg betuigt verder ‘zijn solidariteit met de campagne van The Messenger of Allah Unites Us in zijn streven naar internationale wetgeving tegen elke belediging van alle religies, inclusief de Islam en Profeet Mohammed"

Ballenman | 23-06-08 | 11:11

Okay, zal als ik vanmiddag thuiskom de pot completa de fik in steken en de dubbelfriss wegspoelen, voor de rest staat er niets van de lijst op voorraad.

Snijbonenmolen | 23-06-08 | 11:11

Zo, nu eerst een Bavaria!

SjoerdnSjaukje | 23-06-08 | 11:09

Schoorsteenveger heeft de route naar de Revolutie al helemaal uitgestippeld.

Rhun | 23-06-08 | 11:08

Trieste tendens...
Allemaal landverraders! Commercie is echt het belangrijkste goed ter aarde voor deze mannen. Ga deaud!

degekkekoei | 23-06-08 | 11:08

@Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:06
Je bent verdacht snel.

Lying Dutchman | 23-06-08 | 11:08

Vieze Guus Hiddink's

Noscum | 23-06-08 | 11:07

En dat allemaal voor een filmpje.
Ben benieuwd hoe diep ze door het stof moeten als er per ongeluk een keer varkensvlees in de daar naartoe geëxporteerde worst zit.

CynicalBastard | 23-06-08 | 11:07

Tijd voor een boycot, zou ik zeggen.
De volgende producten niet meer kopen.

Zwanenberg:
Zwan
Zwanenberg
Linera
Kips
Limco
Hooymans
Offerman
Huls

Friesland Foods:

Appelsientje
Bonnet Rouge
Chocomel
Completa
Coolbest
Debic
Domo
Dots
DubbelFriss
Dutch Lady
Extran
Foremost
Frico
Friesche Vlag
Frisian Flag
Friso
Fristi
Kievit
Milli
Noy Noy
Peak
PöttyUos
Rainbow

Schoorsteenveger | 23-06-08 | 11:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen