Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PvdA loopt weg met Hirsch Balin

ssatire100.jpg Voor u geknipt uit het gratis forenzenblaadje De Pers. Moppige uitspraken van PvdA'ers over onze Minister van Censuur & StaatsIntimidatie, Secretaris-generaal Ernstz Hirschki Balinski. ‘Hij is briljant’, aldus een lyrische anonymus uit de PvdA-top. ‘Een genot om mee te debatteren’, vindt het backbenchertje Mei Li Vos. 'Hij heeft een wat beperkte opvatting van vrije meningsuiting, maar hij weet waar hij het over heeft en hij geeft mee.’ ‘In een debat over privacy beschreef ik een apparaatje uit een Bondfilm. Daar reageert hij dan leuk op: welke James Bond, de laatste?’ Ook collega Jeroen Dijsselbloem loopt helemaal weg met de Justitiebaas: Hirsch Ballin? Je bedoelt de gratis extra PvdA-minister’, zegt hij grappend. PvdA-leider Wouter Bos voegt toe: ‘Ik ben blij dat Hirsch Ballin de rol van oliemannetje heeft in het kabinet. Een goede minister. Zo iemand is nodig.’ Ook Ronald Plasterk kan zo lekker over de Joodse spijswetten ouwehoeren met Ernst. Enkele weken geleden was zelfs in de Azijnbode te lezen hoe Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak met Hirsch Ballin naar een rockconcert was geweest. Rockbitch? Bad Religion? Slayer? Wie zal het zeggen? In ieder geval heeft onze SuperMinister alweer nieuw subversief weblog op de korrel. Het poeslieve katern HOEIBOEI mag zich sinds vandaag melden bij het PolitBuro voor SatireBestrijding. Kijk ook LIVEDEBAT over OpinieDelicten.

Reaguursels

Inloggen

Peter Siebelt | 20-06-08 | 15:45

Boris is een intellectueel lichtgewicht. Wist je al, toch?

bottehond | 21-06-08 | 12:05

@ Dommelsch | 19-06-08 | 13:14
Hierbij het antwoord van Boris van der Ham en mijn reactie daarop.

Van: ORG-FRC-D66-Secretariaat [mailto:d66secretariaat@tweedekamer.nl]
Verzonden: donderdag 19 juni 2008 15:11
Aan: Siebelt
Onderwerp: FW: subsidies rechtse organisaties

Beste Peter,

Even heel kort tussen de debatten door.

Ook D66 is kritisch op subsidies voor organisaties, maar de PVV is wel erg beperkt in zijn visie daarop. Veel van de publieke omroepen hebben een meer rechste signatuur, zoals de Avro, Tros, Kro, NCRV, EO, allerlei kerkelijke omroepverenigingen. Ook rechtse partijen krijgen gratis zendtijd voor politieke partijen. Direct en Indirect worden organisaties als LTO, VNO-NCW geholpen, zoals bij staatsbezoeken, en wordt regelmatig voorname goed georganiseerde podia geboden om hun opinies te ventileren. Allemaal prima!

Boris

________________________________________
Van: Siebelt XXXXX
Verzonden: vrijdag 20 juni 2008 12:32
Aan: 'ORG-FRC-D66-Secretariaat'
CC: 'Bosma M.'; 'politiek@trotsopnederland.com'; 'j.remkes@tweedekamer.nl'
Onderwerp: RE: subsidies rechtse organisaties

Beste Boris,

Je antwoord is niet waar ik op doelde. De door jou genoemde organisaties staan in geen enkele vergelijking tot de linkse NGO’s als Magenta/MDI. Tevens denk ik dat de door jou genoemde omroepen, op een enkeling na, niet gecharmeerd zullen zijn door je omschrijving ‘een meer rechtse signatuur’. Waarschijnlijk zal deze opmerking ook een groot deel van onze bevolking de wenkbrauwen doen fronsen.

Mede omdat je redelijk op de hoogte bent van de inhoud van mijn boeken, en de daarin beschreven gesubsidieerde organisaties, sla je ook met je verwijzing naar LTO, VNO-NCW volledig de plank mis. Mogelijk is dit een gevolg van je snelle reactie tussendoor.

Ter verduidelijking van mijn vraag - en in de lijn van het debat over ‘Nekschot’ - doe ik je een kleine greep toekomen uit de enorme hoeveelheid gesubsidieerde netwerken waartoe Magenta/MDI direct of indirect behoren:

ADB regio Haarlem
Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant
Anti Discriminatie Bureau Ede en Wageningen
Anti Discriminatie Bureau Flevoland: Almere/Lelystad
Anti Discriminatie Bureau Gouda
Anti Discriminatie Bureau Nijmegen e.o.
Anti Discriminatie Bureau Zeeland
Anti Fascistische Actie Nederland (AFA)
Anti Fascistische Aktie (AFA)/Alert!
Art.1
Autonoom Centrum
Basta!
Bel Gelijk
Bureau Discriminatiezaken Amersfoort
Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden
Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden/Den Haag
Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord
Bureau Discriminatiezaken Rivierenland
Bureau Discriminatiezaken Utrecht
Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland
Centrum Tûmba – Discriminatie Meldpunt - ADB Friesland
De Fabel van de illegaal
De geschiedenis van Inburgering
Discriminatie Meldpunt Groningen
European Federation for Intercultural Learning
European Network Against Racism
ENAR Nederland
FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling
Het Meldpunt Discriminatie Veluwe/Apeldoorn
Het Nederlands Centrum Buitenlanders (NCB)
Integratie.Net
Interculturele communicatie
Islam en Burgerschap
KAFKA
Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
Meld Discriminatie Emmen, Hogeveen en Meppel
Meldpunt Discriminatie ADB Zuid-Holland Zuid/Dordrecht
Meldpunt Discriminatie Amsterdam
Meldpunt Discriminatie Gooi & Vechtstreek
Meldpunt Discriminatie Overijssel
Meldpunt Discriminatie Vele Vlaardingers, één huis
Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts
Paletweb
Parel/Pearl
R A D A R, De Rotterdamse Anti-Discriminatie Raad
RozeLinks
Steunpunt Minderheden Overijssel
Stichting Centrum voor Diversiteit – Meldpunt Discriminatie Heerlen
Stichting Provinciaal Platform Anti-racisme(SPPAR)
Stichting Vrienden van Kerwin
Stop Neo Nazisme Now
Stichting RADAR Midden- en West Brabant
Stichting Vluchtelingenwerk Apeldoorn
De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Stichting Vredeseducatie
The Migration Policy Group
Tolerantschools – a European network
United for Intercultural Action
Vluchtelingenwerk Nederland
Weleens geweigerd?
Wit over Zwart over Wit
Youth Against Racism in Europe
YOESUF foundation
ZAMI

Behalve de subsidiering van deze organisaties valt ook nog eens op te merken dat er talloze dwarsverbanden (dubbele petten) bestaan tussen deze organisaties en de linkse politiek op Haags, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Boris, ik zou je nogmaals willen verzoeken om een gelijkwaardig overzicht van de door jou geopperde subsidieverstrekking aan rechtse organisaties tijdens het kamerdebat van 19 juni 2008.

Met vriendelijke groet,

Peter

Peter Siebelt | 20-06-08 | 15:45

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 21:58

Lijkt me dan eerder dat je hem tolereert dan dat je hem restecpeert.

bottehond | 20-06-08 | 13:52

@MAXIMO | 19-06-08 | 17:55
Hahaha, wie is nu de pauper... Almere-boy!!! Whahaha, Almere!

Murdockyoufool | 20-06-08 | 12:26

De naar SSpruitjeslucht riekende wereldvreemde kloon van Mohammed Rabbae.
Verbieden Verbieden Verbieden.

wachtmeester de bruy | 20-06-08 | 08:21

Herr Fritzl Ballin der oberfeldgrenzschutzunddreckstormbahnfuhrer is mij altijd wat mongolide overgekomen... waar haal ik t vandaan? Maar tis en blijft wat betreft politiek een vreemde eend in de bijt die keer op keer niet het volk, maar zijn achterban (lees criminele uitkeringtrekkende bankhangende hangbuikbuikzwijnen zonder enig realiteitsbesef) weet te bekoren met acties die gezien de huidige politieke en economische situatie volstrekt ontoelaatbaar zijn.
Laat de verkiezingen voor de anschluss maar komen, dan hebben we iig geen vluchtende kapitaalachtigen meer richting het zuiden...

Abugreip | 20-06-08 | 00:41

@Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 20:46: Sorry voor mijn late reactie, ik moest even weg. Ik hoop wel dat je het nog leest, anders denk je mogelijk dat ik wegloop voor nuance. Van wat ik aan het einde van mijn schreef doelde ik nog het meest op het feit dat ik me zou kunnen voorstellen dat je als lid van een gemeenschap soms radeloos kunt worden van de 'assholes' die het stereotype van je groep in stand houden. Ik ken dat zelf, als ik een kerel in een leren broek met gaten in z'n reet en een zweep in de handen zie denk ik wel eens "come on, ze kijken mij er ook op aan". Maar dat hoeft natuurlijk niet voor jou te gelden, beter van niet zelfs maar soms ben je toch bang voor een afrekening op basis van het gedrag van anderen. Ik heb je antwoord gelezen en ik heb er geen onvertogen woord in kunnen vinden. Klaarblijkelijk zijn wij het eens, met dien verstande dat ik het diep in mijn hart een beetje overtrokken vind dat de prenten naar de rechter moeten. Daarentegen ben ik nog elke dag blij dat we een systeem hebben met een rechter en gun ik het iedereen alles door deze rechterlijke macht te laten toetsen. Radicaal of niet, het recht is het hoogste goed en daar zul je mij nooit over horen. Ik heb je tips nog niet gegoogled, dat doe ik morgen wel, daar neem ik liever wat tijd voor. Ik begeef me niet zo graag in het huidskleur-debat omdat ik dat doodenge gesprekken vind en de mensen die gedrag aan huidskleur koppelen zijn in mijn optiek doodeng. Maximo schuift me dat graag in de schoenen maar ik sta daar boven. Ik wil kritiek op mensen graag laten afhangen van gedrag en niets meer dan dat. Mensen die zo krampachtig alle kritiek op andere mensen afdoen als racisme zijn niet klaar voor de nieuwe samenleving. Wie verschillen ontkent is eigenlijk bezig de ander als zielig weg te zetten op grond van die verschillen, in huidskleur of cultuur enz. enz. Ik denk dat we deze mensen kunnen missen als kiespijn. Nogmaals bedankt voor je uitleg, het was niet mijn bedoeling om steeds weer door te zagen over een vermeende quote van je maar inzake deze kwestie kan ik je mening nogal waarderen. Soms ben ik wat onredelijk ik deze debatten maar ik hoop dat me dat vergeven is.

Fleauxe | 20-06-08 | 00:01

@februari | 19-06-08 | 23:39
90% van de Nederlandse partijen zijn zeer collectivistisch en politiek-correct, ook het CDA, alleen proberen ze dat in Den Haag op te rekken tot een politieke waaier van 'links' tot 'rechts'. Niet intrappen dus.

Zware Guy | 19-06-08 | 23:50

Ned. 2 zojuist: HB legt iemand 16 jaar op voor bezit van 10 gr. wiet. Bij de kamervragen zal hij wel antwoorden, met een brede grijns, dat hij benieuwd is naar de cartoon.

Ante Cypera | 19-06-08 | 23:48

En iedereen wijst maar weer eens naar links in dit soort gevallen. Hirsch Ballin is bij mijn weten rechts en vooral christen.

februari | 19-06-08 | 23:39

Is Oranje mooi weer de enig overgebleven favoriet, voor zaterdag nog een paar weddenschappen met wat Ruskies afsluiten.

Maximo's panische angst voor feitjes, en z'n omtrekkende beweging over alle lieve hangjongeren op Almere CS doen veel frustraties vermoeden. Hij heeft wel geleerd om zich superieur te achten aangezien hij voor een bepaalde "sociale" doctrine staat.
En Hirsh Balin keek naar Maximo's ongewassen bolletje en zag dat het goed was.

Zware Guy | 19-06-08 | 23:36

Hum, heeft zijn krijsende alter ego nu de aftocht geblazen?
3-2 für die Mannschaft, ddww......

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 22:42

@MAXIMO | 19-06-08 | 17:54
Je posting combineert de diepgang van een oudhollandsch dubbeltje met alle cliche's van de weg-met-ons doctrine. Je comeback op GS wordt natuurlijk nooit wat op die manier.

Wat weer opvalt is je gebrek aan kennis van medereaguurders, en je toevlucht tot tenenkrommende clichés. Als pseudo-allochtoon met dubbel paspoort en kennis van een rijtje talen probeer je me in het hokje van racist te stoppen.

Ik heb persoonlijk geen problemen met de multiculti samenleving, van mij mogen alle politiek-correcten in ieder willekeurig ideaal gaarkoken, en ik zal geamuseerd toekijken (vanuit m'n buitenlandse onroerend goed, als het moet).
Daarbij is de oproep tot kennis die ik aandroeg NIET gelijk aan afwijzen, ik heb al velen mogen ontmoeten die overtuigd een totalitaire linkse doctrine aanhangen, en ik gun ook jou die mening.

Beperkte migratie is gezond voor ieder land, maar de politiek-correcten misbruiken dat ideaal op grove schaal, wat tot de grootste volksverhuizing sinds het uiteenvallen van het Romeinse rijk heeft geleid. De problemen die dat oplevert liggen niet aan de naïviteit van de politiek-correcten, maar zijn bewust ingebouwd. Maar goed, dat besef zal voor jouw krijsende alter ego te hoog gegrepen zijn.

Zware Guy | 19-06-08 | 22:25

@vander F die op 19-06-08 om 20:07 koelbloedig stelt: "Overigens bestaat de multiculturele samenleving helemaal niet".
Geheel juist, vander F.
Er is een land met daarin een bevolking, sinds halverwege de jaren '60 in rap toenemend tempo van multi-etnische samenstelling.
Tot eind jaren '70 viel dat zonder te liegen aan te duiden als "de samenleving", daarna is die "samenleving" in eveneens rap toenemend tempo ontregeld door "naast-elkaar-leving", ofwel segregatie.
Dit laatste staat bekend als "het multiculturele drama", ook wel "de multiculturele chaos" genoemd.
De integratie is, als lachertje, mislukt, wegens een zekere opstelling van PvdA-führer Joop den Uyl in 1977 en allen die hem daarin zijn nagevolgd.
En of men nu in restanten "samenleving" vertoeft, dan wel in de fuik van "naast-elkaar-leving" is gevangen, Nederland is veranderd in een multicriminele nachtmerrie.
Dat Maximo zich daar graag in wentelt doet daar niets aan af.....

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 22:19

bottehond | 19-06-08 | 21:48
Grappig dat je dat zegt, ik moest zelf ook steeds aan Voltaire denken de laatste dagen. Daar komt ook dat rseekpt (wist je dat als je de eerste en de laatste letter goed zet het voor de leesbaarheid niet uitmaakt hoe de oervgie lttrees staan ?) vandaan. Niet zo zeer om wat hij zegt maar gewoon omdat hij dat moet kunnen zeggen.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 21:58

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 21:00

Dat soort zelfbenoemde "anti" fascisten is net zo verbeten als de bruinhemden van het MDI. Dat je restecp voor zijn "mening" betuigt bevreemdt me eerlijk gezegd nogal. De idioot die jij restecpeert haat (sic) ayaan. Wat hem betreft hoort de Zwarte Voltaire aan een ketting met een set spuiten er in. Tsja....

bottehond | 19-06-08 | 21:48

Wat een tekstbommen hierboven, jullie hadden er duidelijk zin an!
Respect.

Miretra | 19-06-08 | 21:18

@Maximo,
Jezus man, dat kan vast wel een tandje minder denk ik zo.
Ik heb respekt voor je mening en vind het dapper dat je in het hol van de rechtse leeuw van je af bijt maar paar imbecielen uitgezonderd kun je met de meeste reaguurders best redelijk ruzie maken zonder meteen in scheldpartijen te ontaarden. Ik zelf verrot het ook om mee te janken in het valszingende koor van bloedhonden hier en heb daar vaak genoeg felle clashes aan overgehouden maar op een enkele "schijtracist" na bleef het altijd min of meer in het redelijke. Sterker nog als ik het echt aan de stok kreeg met zo'n figuur kreeg ik doorgaans steun uit onverwachte hoek. Ze zijn er wel hoor maar ik ben er van overtuigd dat er tussen de vaste reaguurders geen diehard racisten zitten.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 21:00

Fleauxe | 19-06-08 | 16:16
Thnx voor je uitgebreide reply. Ik kan heel goed de waarheid onder ogen zien en weet als ex-Bijlmer en ex-020-West bewoner maar al te goed om welke jongens het gaat, weet precies waar ze vandaan komen en wat ze zoal als tijdverdrijf doen. En zoals je weet ken ik Almere en Lelystad ook redelijk goed. Ik weet wat er speelt.
Dat Nekschot dat keihard aan de orde stelt is prima wat mij betreft. Ik heb de policor jaren 80 volop meegemaakt, werd er doodziek van en ben blij dat nu teminste wel normaal over gesproken kan worden. Denk ook niet dat ik blind ben voor de wandaden van bepaalde groepen Suri's, al wil ik wel kwijt dat het hier maar om een relatief beperkte groep assholes gaat.

Bij mij ligt de grens, en let wel ik zeg niet dat Nekschot daar over heen gaat, bij het hele bevolkingsgroepen dezelfde negatieve kenmerken toedichten en daarbij ook ze nogal stereotype te tekenen. En dan zou ik alsnog goed kunnen hebben als het als parodie bedoeld werd. Ik heb mij suf gelachen om die vreselijk neger boeken van Piet Broos (google er maar eens op) uit de jaren 50 dus vertrouw mij dat ik wel tegen een stootje kan. Zodra het echter de kant van Sturmer cartoons opgaat gaan bij mij de alarmbellen af ... en terecht lijkt mij. Ik geloof dat niemand hier op GS, de verdwaalde Stormfronter uitgezonderd, daar achter zou staan.

Nogmaals daar beschuldig ik Nekschot niet meteen van maar dat het OM er naar kijkt vind ik nier per definitie verkeerd. Hij balanceert op een slap koord met zijn werk en dat weet hij zelf ook best. Vaak groeien langs de afgrond de mooiste bloemen maar je kan er ook in donderen. De manier waarop hij aangepakt is kan niemand goed vinden uiteraard. Laat een rechter er maar naar kijken.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 20:46

Dat apparaatje uit die Bondfilm zegt mij ook niks.... volgens mij was ze in de war met een ander soort film.

OneandOnly | 19-06-08 | 20:14

*zucht*

MAXIMO is back,
en heeft reeds nieuwe slachtoffers gevonden.

Overigens bestaat de multiculturele samenleving helemaal niet.
Er is slechts 'de' samenleving.
Punt.

vander F | 19-06-08 | 20:07

Ons gulle kabinet

André Rouwvoet, Wouter Bos en Jan- Peter Balkenende vliegen over Nederland in een privé jet.
Rouwvoet wendt zich tot Balkenende
en zegt: "Weet je dat ik een biljet van 500 euro door het venster zou kunnen werpen en iemand gelukkig kan maken".
Waarop Balkenende antwoordt: "Das goed, maar ik zou 10 biljetten van 50 euro door het venster werpen en 10 personen gelukkig maken".
Om niet onder te doen zei Wouter Bos: "Ik zou 100 biljetten van 5 euro door het venster werpen en 100 mensen gelukkig maken".

De piloot zucht en zegt tegen zijn copiloot: "Hoor die arrogante kerels eens bezig zijn". Zij realiseren zich niet dat wij die drie klootzakken uit het vliegtuig kunnen gooien en miljoenen mensen gelukkig maken!

ethan_joy | 19-06-08 | 19:59

Pas maar op Maximo, voor je het weet sta je op het perron voor een enkele reis naar het zuiden c.q. zuid-oosten.
En zonder oprotpremie

Mazzeltov | 19-06-08 | 19:14

@Fleauxe:
Chapeau!! Eindelijk iemand die het ware woord predikt. Die Maximo is een school-voorbeeld van de blindheid waarmee de policor-bacterie in de nederlandse samenleving woekert. "we moeten relativeren... er zijn ook goeie tussen dus je mag er niks over zeggen... ze hebben het zo moeilijk in deze harde samenleving..."
.
Vandaag in het nieuws:
1) kinderen moeten al op de kleuterschool engels leren... dat maakt het leren van berber in groep 6 een stuk makkelijker
2) Eendebalk respecteert de uitkomst van het ierse referendum, maar gaat wel verder met ratificeren.
3) Kawouter Boslim stelt verhoging BTW uit... want alles zou wel eens duurder kunnen worden.
.
Je mag het niet zeggen (zeker niet in 0031), maar een goedgerichte raket op het Binnenhof zou ons land een hoop ellende schelen.
.
Ich nehme noch ein Bier hier in das schöne Deutschland. Zum Wohl!!

Beftequel | 19-06-08 | 19:13

We moeten beseffen dat Surinaamse en Antilliaanse meiden natuurlijk ook khaab en orospular zijn. Dit opent mogelijkheden; Fleauxe, stook de Suri's en de Anti's tegen de Marokkanen en de Turken op. Je kunt zelfs de Marokkanen tegen de Turken opstoken, aangezien Maroc-meiden losser zijn dat Turksen.

P.C.M. Baas1309 | 19-06-08 | 18:47

Ante Cypera@17:30

Iets met spijker en kop, dit fenomeen gaat door en door en door zonder dat de massa, het volk. klapvee whatever het doorheeft.

Dr. Anderzz | 19-06-08 | 18:12

@@Maximo: Bij het artikel stond een link naar het wetenschappelijk bureau van Justitie leef je uit zou ik zeggen, alles wat ik aandraag is toch te ' troebel'. je obsessie voor stank geeft me de ruimte je toe te voegen dat je daar mogelijk wat minder last van zou hebben als je eens een douche zou nemen. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik las dat je het zowaar hebt opgeschreven én gepost dat er óók allochtonen tussen het tuig zitten. Je bent te groot voor jezelf! Aandoenlijk wordt het als je nu al mensen uit het vak gaat aanvallen op hun integriteit. Natuurlijk kun je beweren dat de mensen die ik ken bij de politie liegen of ook vuile stinkracisten zijn, dat kun je lang volhouden. Maar in dit debat zul jij dan toch snel tot de conclusie moeten komen dat de gehele politiek van SP tot Leefbaar Almere vol zit met vieze stinkracisten. Elk weldenkend mens ziet namelijk in dat het ontkennen van deze problemen geen zin meer heeft. Die tijd is voorbij, maar blijf jij er gerust in hangen hoor, graag zelfs. Ik zie communiceren met jou als een gesprek met een oude opa die alle Duitsers voor Nazi uitmaakt. Vroegah was dat bon ton, maar nu liggen de zaken anders MAXIMO, wat zit er toch mis in dat hoofd van je dat je dat niet kan of wil inzien? Misschien die jonko's? Wat kwalijker is aan je betoogjes is dat je de angst van mensen wegzet als een bewuste handeling. In jou taal: dat ze die ding zelluf doen! Maar angst is geen zaak waar mensen zelf voor kiezen, dat komt meestal omdat elke inwoner van de stad wel eens een nare ervaring heeft gehad met STAM-mensen en derhalve wel drie keer om zich heen kijkt alvorens zich veilig te kunnen voelen. Je bent het soort mens dat het een ander kwalijk zou nemen dat hij bang is voor de tandarts. Net zo dom en oneerlijk, maar dat is jouw handelsmerk; oneerlijkheid. Je denkt dat je me op de een of andere manier raakt door telkens het woord flikkers te gebruiken, dit geeft voor mij duidelijk weer dat je eigenlijk geen weerwoord hebt en derhalve hoopt mij monddood te kunnen maken. In jouw vriendegroepje is een dergelijke toevoeging waarschijnlijk een soort doodsteek, in de mensenwereld is het een voorkomende seksuele voorkeur. Leer er maar mee leven. En leer er ook maar mee leven dat jou leuegnachtige wijze van politiek bedrijven ook achter de rug is. Toegeven dat er mogelijk misschien eventueel ook een páár allochtonen zijn die het verpesten in de stad helpt ook niet meer, jouw soort mensen heeft z'n beste tijd gehad voor zover die tijd ooit iets heeft opgeleverd. En dan nog over het 'geen flikker aan elkaar hebben'. Wie denk je dat meer welkom is in deze tijden, iemand die doet alsof er geen problemen zijn en de daders uit de wind houdt met verkrachtingen, steekpartijen huiselijk geweld en talloze eenmoedergezinnen als gevolg of iemand die eerlijk zegt dat hij het niet op de groepen heeft maar wel aan een oplossing wil werken. Denk er maar eens over na, over het paard getilde subsidiehoer.

Fleauxe | 19-06-08 | 17:57

*gaat eten*
Toedels, stelletje paupernichten..

MAXIMO | 19-06-08 | 17:56

Murdockyoufool | 19-06-08 | 17:48
Paupers zoals jij horen hier ook helemaal niet thuis.
Die moeten lekker in hun achterstandswijk in Rotterdam of Den Haag blijven stinken..

MAXIMO | 19-06-08 | 17:55

@Zware Guy.
Tyf eens op met je nonsense.
De multiculturele samenleving bestaat al en is here to stay, en dat er bepaalde autochtonen daarom denken dat zij moeten beknippen op hun eigen cultuur komt enkel omdat zij hun eigen cultuur niet kennen.
Zij en hun voorouders waren dus al cultureel failliet voordat de eerste gastarbeider plaats nam
Dus zoals ik al zei, de multiculturele samenleving is here to stay en daar kunnen al die boekjes met onzinnigheden niets meer aan doen.
Accepteer het nou maar, dan doet het ook niet zoveel pijn en hoef je ook geen moeite meer te doen om je racistische propaganda het net op te gooien en zodoende kun je wellicht nog iets van je leven maken..

MAXIMO | 19-06-08 | 17:54

Je zult maar in Almere wonen. Kara-istus, wat is een mensch dan in z'n bek genaaid.

Murdockyoufool | 19-06-08 | 17:48

@MAXIMO
Je medereaguurder-kennis was al bedroevend gebleken, dus niet al te veel op je borst kloppen.

Maar storender is dat je de ideologische dimensie van multicul niet doorziet, het favoriete speeltje van politiek-correcten om de eigen cultuur en etniciteit onderuit te halen. Doordat die informatie in de geschiedkundige canon ontbreekt, geloven velen nog in de mythe van de Benetton reclame, met een misplaatste morele superioriteit tegenover andersdenkenden. Lees eens "The Strange Death of Marxism" van Gottfried, of wat andere werken over de Frankfurter Schule, en zie het totalitaire karakter van die ideologie. Een karakter dat met arrestaties van kunstenaars prima tot uiting komt.

OT: De slippendragers van het NRC storten zich al op een ander dissident geluid:
www.nrc.nl/binnenland/article1135325.e...

Zware Guy | 19-06-08 | 17:46

Fleauxe | 19-06-08 | 17:15
Jij baseert je op aannames dus en je denkt dat je omdat je een elsevierartikeltje hebt gelezen en een politieagent kent je het gelijk aan je zijde hebt.
Ondertussen wacht ik nog steeds op de criminaliteitscijfers uit Almere.
Gelukkig geef je toe dat je zelf een stinkracist van bijna het ergste soort bent waarmee we dus automatisch kunnen concluderen dat jouw visie behoorlijk troebel is.
En natuurlijk hebben we hier hangjeugd, logisch Almere zit vol met jeugd, en natuurlijk lopen er criminelen tussen enzo (ja ook allochtonen) maar echt niet zoals jij schetst, dat het zwart ziet enzo, jij bent gewoon een te bange nicht die in iedereen die er niet uitziet zoals jij een mogelijk gevaar ziet.
En aan dat soort Theodor Holmaat flikkers die zelfs tien kleuren stront schijten als ze op Almere CS lopen heb ik weer een hekel aangezien we geen flikker aan jullie hebben..

MAXIMO | 19-06-08 | 17:38

Nekschot shockeert grof en overdrijft. Wie het niet wil zien, die kijkt dan maar niet. Ik vind verfijnde sluipende indoctrinatie en intimidatie gevaarlijker dan grove en ongenuanceerde (overduidelijk niet serieus bedoelde) cartoons.

Ante Cypera | 19-06-08 | 17:30

Bad Religion \m/

WillieJamal | 19-06-08 | 17:23

" Hiervan heb je een tiental Suri's die dagelijks bij CS hangen en een twintigtal Anti's die hetzelfde doen onder het genot van een biertje en een jonko." Kijk daar heb je het al, wiet roken in het openbaar is strafbaar, maar kom daar maar eens om bij zo een vriendelijke meneer met rasta-haren. Ehm, meneer u mag hier niet... "oewat, zoek je ruzie swa?" nee hoor geniet u rustig verder...

Fleauxe | 19-06-08 | 17:18

@Maximo: Als je daar echt woont dan zal het je in eerste instantie wel moeten opvallen dat veruit het merendeel van de hangjeugd in Almere, laten we ons even beperken tot stad, bestaat uit Surinamers en Antillianen. Dat kun je ontkennen maar dan ben je echt blind. Verder is angst voor deze groepen meer dan terrecht, geen groepering zo agressief en nietsontziend als de verdervelijke STAM-groep. (Surinamers-Turken-Anlillianen-Marokkanen) Daar hoef je geen homo voor te zijn, oude vrouwtjes en al het andere wat blank is kan op een gevecht rekenen indien er kritiek bestaat op hun hinderlijke wijze van gedrag op straat. De politie Almere, waar een aantal vrienden van mij werken, geeft zelf toe dat een autochtoon echt opvalt binnen het metier der staattuig. Je reageert als een echte oude policor linksmensch of je bent zelf een onderdeel van de STAM-groep. Je roept en mept om je heen, als ware het alsof ik een onschuldige van pedofilie heb beticht terwijl ik iets aantip wat binnen alle politieke partijen in de stad wordt erkend. Geef even aan waarover ik dan precies lieg, als je zegt dat het dak lekt weet je vast ook wel het lek aan te wijzen is het niet? Ik zou slechts op angst draaien, dat roepen alle probleemontkenners die de dissidenten monddood willen maken maar je vergeet dat het zijn effect een beetje begint te verliezen. Ik heb geen feiten schrijf je, voor jou: www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...
-
Om een begin te maken aan het einde van jouw onzin hier vraag ik je nogmaals met klem in te gaan op de materie zonder al die toevoegingen waar je ongetwijfeld lang over hebt nagedacht maar even vergeten bent dat die slechts aanslaan bij mensen die bang zijn in een impopulair hoekje te worden geplaatst. Over het racisme, ja dat klopt. Ik ga liver niet om met STAM-mensen en dat mag ik. Ik zal zo iemand nooit laten doodbloeden op straat of enige andere primaire hulp ontzeggen maar mijn persoonlijke opvatting is dat ik deze mensen liever niet zie of hoor. Daar kun jij moeite mee hebben, maar begin dan niet steeds tegen me. Leer er mee leven dat mensen steeds meer denken zoals ik, en dat hebben we te danken een types zoals jij. Je zou kunnen toegeven dat er enorme probleme zijn met de STAM-groep in Almere en daarbuiten, maar je kunt het niet over je zure lippen krijgen. Ik wens je daar bijzonder voor te danken want zonder mensen zoals jij was Wilders nooit zo groot geworden. Bedankt schat, kus op je wang!

Fleauxe | 19-06-08 | 17:15

In Almere wonen tienduizenden Nederlanders van Antilliaanse en Surinaamse afkomst.
Hiervan heb je een tiental Suri's die dagelijks bij CS hangen en een twintigtal Anti's die hetzelfde doen onder het genot van een biertje en een jonko.
Redeneertrant Fleauxe na het aanschouwen van Almere CS; het is zwart van de mensen in Almere en alle criminaliteit is aan deze lieden te wijten.
Stel je voor dat ik zo simpel zou redeneren na het lezen van jouw comments, dan zou volgens diezelfde simpele redeneertrant elke heaumeau een stinkracist zijn..
Maar gelukkig ben ik niet zo simpel..

MAXIMO | 19-06-08 | 17:11

.. wat stigmatisend voor hirsch balin. Veren in je reet krijgen van zoveel minkukels lijkt mij ernstig risicovol

Jan Passant | 19-06-08 | 17:03

Fleauxe | 19-06-08 | 16:50
Sorry, ik wist niet dat je rugridder was..
Je reageert alleen zo bang, nichterig, vandaar dat ik dat opmerkte, had ik dus toch gelijk (zoals altijd).
En ik woon in Almere en wat jij daar stelt is gewoon niet waar.
Je liegt en baseert je rotzooi op je angsten zonder er ook maar een feit bij te halen.
Verder ben ik van mening dat jij uberhaupt niet tot een goede analyse kan komen omdat jij te druk bent om je hier als een hystericus te profileren.
En die context van Gregorius begrijp ik maar al te goed, blijkbaar ben jij te racistisch om in te zien dat hij als een racist tekeer gaat.

MAXIMO | 19-06-08 | 16:59

MAXIMO | 19-06-08 | 16:47 : Ze zijn de lul? Valt het je niet op dat er een context bij die verhalen hoort of trollt dat niet zo lekker?

Fleauxe | 19-06-08 | 16:53

@MAXIMO: Ik begrijp dat je de waarheid liever niet onder ogen komt maar gaarne deze wel te weerleggen met feiten of eigen waarnemingen. Heb je die niet dan denk ik dat het beter is dat je berust in je eigen ongelijk. Kijk nou eens naar jezelf, alle mogelijkheden om in debat te gaan over dit onderwerp. Maar nee hoor. Schelden en mijn geaardheid erbij halen, je kunt niet beter of je bént niet beter. Dat over het gemiddeld aantal jongeren is bullshit, maar dat weet je natuurlijk niet. En al zou het waar zijn dan alsnog maakt dat niets goed of doet het niets af aan het feit dat in Flevoland de Surinamers en Antillianen koploper zijn inzake het plegen van delicten en het bezorgen van overlast. Ik schrijf dit aan je in de wetenschap dat je toch niets terug zal schrijven omdat je bij mijn aanhef al uitgeluld was. Maar ik wacht het rustig af...

Fleauxe | 19-06-08 | 16:50

En die pauper van een Nekschot is gewoon een stinkracist, goed ook dat ie is aangepakt net zoals die stinkracisten bij Hoeiboei.
Er valt gewoon niet te ontkennen dat die man zich stelselmatig schuldig heeft gemaakt aan racisme aangezien in al zijn cartoons allochtonen en dan vooral moslims en negers de klos zijn.
Zelfs in de cartoon's waar hij het CDA of iets anders autochtoons basht zijn zijdelings de allochtonen, negers en moslims de lijdende voorwerpen aangezien hij dan vindt dat deze figuren zogenaamde knievallen maken voor allochtonen of multi-culturaliteit.
En degene die dit niet geloven, check zijn cartoons er maar eens op na..

MAXIMO | 19-06-08 | 16:47

hey Fleauxe, lul en lieg toch niet zo hysterisch man, je lijkt wel een bange nicht zo.
Anyway, nogal logisch dat Almere enkele problemen met jongeren heeft aangezien er in Almere gemiddeld genomen de meeste jongeren wonen..
Dat jij dat weer toedicht aan donkere allochtonen toont maar weer aan dat ik juist mbt jouw racistische gedachtengang, toen ik het had over stinkracisten zoals jij.

MAXIMO | 19-06-08 | 16:41

Eerlijk is eerlijk, ben als sporadische Pvda-stemmer inderdaad te spreken over Hirsch Ballin.
Hij is toch echt wel de beste minister van dit moment.

MAXIMO | 19-06-08 | 16:37

@BigiBanaBoy: Op zich heb ik geen moeite met mensen die de holocaust ontkennen of met boeken als 'de weg van de moslim'. Het gaat me erom dat kritiek op die idioten zo vreselijk gevoelig ligt. Ik zeg je, élke moskee die je binnenloopt is een warm thuis voor holocaustontkenners én radicale lectuur. Dat weten we al jaren maar tot op de dag van vandaag doen we daar niets mee, we gaan nu zelfs mensen oppakken die daar een tekening over maken. Het enige wat je zou kunnen opmerken bij de tekeningen van Nekschot is dat ze ten aanzien van de Islam wat seksueel expliciet zijn. Maar dat kun je natuurlijk ook zeggen van een geloof dat vrouwen laat verkrachten en incest goedpraat, alleen dat mág je niet zeggen op straffe van een mes in/op je keel of EHB's gedachtenpolitie. Dan rest de tekeningen omtrent hangjeugd, en duidelijker nog Surinaamse en Antilliaanse hangjeugd. Dat er binnen die groeperingen een tendens heerst waarbinnen alle leed de schuld is van de vieze 'magamba' valt niet te ontkennen en derhalve zijn tekeningen over dit onderwerp nooit hard genoeg. Niet mag worden aangenomen dat álle mensen uit deze landen zo zijn, maar dat beweren de prenten ook niet. De klachten zijn meestal afkomstig van de subjecten die zich aangesproken voelen, dat moet toch te denken geven. Wat ook te denken moet geven is dat er steeds meer pogingen worden gedaan het oude policor-gelul weer in te voeren. Voorbeelden te over maar ik geef er slechts één. Almere CS, of überhaubt Almere. Als je de probleemjeugd en de jonge criminelen ik kaart wil brengen dan kun je wel willen dat er blanke blonde Hollandsche jongentjes opn klompjes tussen zitten, maar kijk eens om je heen. Nog nooit was er een stad waar het zó zwart zag van de probleemjeugd zal ik maar zeggen. Maar denk je dat er over een aanpak gedacht wordt die toegespitst is op de doelgroep? (lees: Surinamers en Antillianen) Nee hoor, we blijven doen alsof het autochtone deel van de probleemjeugd ook maar substantieel genoemd mag worden, gek wordt je daarvan. Dan zie ik de tekeningen van Nekschot nog eens en dan vraag ik me toch zo vreselijk af wat je daar nu zo 'schandalig' aan vindt. Ik weet dat je het niet wil zeggen, maar mag ik opteren voor frustratie? Dat je zelf ook wel weet dat het geen racisme is maar gewoon een waarheid die jij liever niet ziet?

Fleauxe | 19-06-08 | 16:16

Fleauxe | 19-06-08 | 15:40
Het is maar een subtiel verschil denk ik zelf want zoals gezegd zie ik alleen wat problemen met de echte uitwassen van het vrije woord (ik noemde al holocaustontkenners maar ook extremistische islamitische literatuur), al is het wel zo dat echt idiote boeken of ideeën vanzelf genegeerd of tegengesproken worden. Dat je daar geen gedachtenpolitie voor nodig hebt is natuurlijk ook wel weer waar.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 15:59

@sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 15:26 ies ook wáár, komt door de processing van het GS-reaguurfurmuluur. Maar daar lag het dus niet aan (zie "Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 15:46") ....

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 15:51

@bottehond | 19-06-08 | 14:48
Zo te zien ligt heel editie 75 (waarin "Het Meldpunt Discriminatie is van hun" door Peter Olsthoorn, 11 december 2003) er uit.
Idem voor editie 76 (met daarin "De eigenrichting van het MDI" door Karin Spaink, 31 december 2003).

[binary search mode on] Editie 107 is daar nog wel, editie 106 dus niet. [binary search mode off]
Als je naar www.netkwesties.nl/columns.html gaat en je scrollt even dan zie je o.a.:

Karin Spaink
» De eigenrichting van het MDI (31-12-2003)
» "Een vieze modderpoel": Ronald Eissens en het MDI (27-11-2003)
Echter, deze eigen netkwesties-links leveren opeens server errors op.
Hmmm, vreemd, nietwaar?

Op het archief is nog wel wat te vinden:
"Het Meldpunt Discriminatie is van hun" op web.archive.org/web/20031229160618/htt...
"De eigenrichting van het MDI" op web.archive.org/web/20040102022142/htt...
En daarnaast van Spaink dus nog de column: "Een vieze modderpoel, Ronald Eissens en het MDI" op web.archive.org/web/20031209103108/htt...

Het meest interessant is het artikel "Het Meldpunt Discriminatie is van hun". Ik adviseer dit artikel in z'n geheel op te slaan, gezien de aktuele verdwijn-neigingen (het lijkt of deze informatie plotseling een nekschot heeft gekregen) ....

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 15:46

@Maaier | 19-06-08 | 13:15 : Kijk, daar acht ik hem nu weer bijzonder geschikt voor.
@Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 13:31: Daar heb ik iedereen ook voor bedankt en je mag jezelfgevoeglijk tot iedereen rekenen. Ik zal het je niet moeilijker maken dan het al is maar in deze discussie moet je toegeven dat je niet in het kamp van de mensen zit die de vrijheid van meningsuiting boven alles verheven zien. Dat mag, maar dat is ook jammer.

Fleauxe | 19-06-08 | 15:40

Laat ze maar met hem weglopen. Ver, ver weg.

grote haas | 19-06-08 | 15:32

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 15:16
Er staat nog een haakje teveel achter je link sherlock.

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 15:26

Hoe kan het nou zijn dat je voor koelbloedige moord 2 jaar cel krijgt en voor een strip tekenen al 2 maanden vast zit? Dat is toch onredelijk uit verhouding? Dan is er toch een vies politiek spelletje aan de hand :/

brx | 19-06-08 | 15:23

@ Bigi

Nog één puntje van kritiek:

"Het is nogmaals godzijdank niet aan mij om te bepalen wat wel en wat niet kan..."

Je vergist je. Dat is wél aan jou.

bottehond | 19-06-08 | 15:21

@ Bigi....

Wat klopt er niet aan deze zin?

"Het vrije woord is een groot goed maar ik worstel wel eens met de uitvoering en handhaving ervan. "

Het woordje MAAR verdraagt zich niet met het eerste deel van de zin. Denk er eensch over na. Het ligt zo verbluffend voor de hand.....

bottehond | 19-06-08 | 15:20

@bottehond | 19-06-08 | 14:48 Verduiveld, een server error aldaar!
Op 28-05-08 deden deze webschakels het nog feilloos.
Ik zal dit even uitzoeken: I'll be back ....

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 15:16

bottehond | 19-06-08 | 15:03
Grappig dan. Niet serieus te nemen maar wel vermaekelijk.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 15:11

Doei Boei?

Ante Cypera | 19-06-08 | 15:09

bottehond | 19-06-08 | 14:46
Eensch, er zijn inderdaad dat soort jeauden. Het bestaat echt, de Jüdische Selbsthass om er maar eens een Godwin tegen aan te smijten. Je hebt gelijk.

Met Nekschot is het niet eens zo dat ik het niet vaak eens ben met de strekking van zijn boodschappen of dat ik er niet heel hard om moet lachen. Het is meer dat die gozert voortdurend balanceert op de rand van kies en onkies. Ik vind daarom die parallel die ik trok met het cartoonwerk uit Der Stürmer niet zo absurd als sommige van die hysterische hyena's hier vonden. De manier waarop hij de vijand afbeeld verschilt nauwelijks van de manier hoe daar de eeuwige jood werd afgeschilderd. Er is een subtiele grens tussen er hard op in beuken en een racistische hetze voeren.

Het is nogmaals godzijdank niet aan mij om te bepalen wat wel en wat niet kan maar aan de rechter. Ik zeg ook expliciet niet dat Nekschot terecht is opgepakt of dat het een
racist is maar dat het niet zo vreemd is dat het OM er naar keek. De manier waarop is weer een ander verhaal.

Het blijft een lastig terrein, het verbod op discriminatie. Enerzijds kon ik Pim goed volgen die pleitte voor het afschaffen van Artikel 1, anderzijds moet ik ook niks hebben van Stormfront propaganda.

Het vrije woord is een groot goed maar ik worstel wel eens met de uitvoering en handhaving ervan. Zo heb ik zelf Mein Kampf in huis en vind ik ook dat het boek vrij verkrijgbaar zou moeten zijn maar heb ik wel bedenkingen bij bepaalde revisionistische literatuur zoals dat van holocaust ontkenners. En zelfs dat is een moeilijk terrein want er is ook een hele polemiek gaande over bijvoorbeeld het bombardement op Dresden waarover oa Irvine ook het eea geschreven heeft.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 15:08

Hoeiboei, gaan we is lezen en in de gaten houden. :) Nog nooit van gehoord nl.

Tinus Trekveer | 19-06-08 | 15:07

.... en, we kunnen weer TROTS zijn op onszelf!
-
Wat zijn we toch weer goed en wat is de burger toch weer slecht.

Rest In Privacy | 19-06-08 | 15:03

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:48

Geniaal? Verdonk en Wilders op één hoop gooien getuigt van een blinde vlek.

bottehond | 19-06-08 | 15:03

Besnaard Maalkopje | 19-06-08 | 14:44

Die eerste twee links doen het niet.

bottehond | 19-06-08 | 14:48

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:32

Er zijn jeauden (AJG) die openlijk heulen met fascisten (islam/ pallies) dus daarmee vervalt je argument. Ook jeauden kunnen, indien hun gedrag dat rechtvaardigt, een nazi-plakkerT opgespeld krijgen. Geen enkel bezwaar.
Over je weerzin jegens nekschot: ik heb het destijds voor je opgenomen, omdat ik me best voor kan stellen dat je denkt zoals je denkt. Sommige negerpica's zijn weinig vleiend en soms snoeihard en bot confronterend.
Anderzijds wil ik je toch vragen over je eigen schaduw heen te springen. Als de gristenjunta hier mee weg komt en Nekschot veroordeeld krijgt is dat niet het einde, maar het begin, zie HoeiBoei. Dat lijk je niet in je overwegingen te betrekken, terwijl dat punt aanzienlijk relevanter is dan de inhoudelijke beoordeling van Nekschot- gate. Je bent er, vrees ik, ingestonken. EHB en zijn privémilitie hebben Nekschot heus niet "toevallig" uitgekozen. Dehalve is je positionering niet zozeer moreel verwerpelijk, maar geef je daardoor fiat aan de sluipende en stap voor stap ingezette onderdrukking van Vrije Burgers en het Vrije weaurd. Daar wil jij toch niet mede- verantwoordelijk voor zijn, lijkt me. Anders heb ik me danig in je vergist. Kom op, bradda: verbreek de rijen niet.

bottehond | 19-06-08 | 14:46

En de enige die het over de extreemlinkse subsidiefraudeurs van de GeDankenPolizei (d.w.z. de hedendaagse Stasi "Magenta" van übercensuristen Ronald Eissens en Suzette Bronkhorst) had, was weer Bosma van de PVV. En zijn opponent, überglibberaar Sybrand H.B, wist zogenaamd niet wie of wat Magenta is. En de rest van de 2e slaapkamer was (oostindisch) stokdoof voor wat Bosma aankaartte. Nog maar eens ten overvloede dan enige info omtrent het corrupte clubje zelfbenoemde websherrifs genaamd MDI: zie o.a....

- "Het Meldpunt Discriminatie is van hun" (klik op www.netkwesties.nl/editie75/artikel1.p...),
- "De eigenrichting van het MDI" (klik op www.netkwesties.nl/editie76/column1.ph...),
- de column van Pamela Hemelrijk "Raad Voor De Journalistiek: geweld tegen extreem-rechts is geen terreur" (klik op www.klokkenluideronline.nl/artikel/118...)
- en een overzicht van die zaak middels www.klokkenluideronline.nl/index.php?s...

En ik beweer dat zowel Ernst H.B. als Sybrand H.B. héél goed weten wat Magenta is en wie de chefs van de GeDaPo (Ronald Eissens en Suzette Bronkhorst) zijn.

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 14:44

bottehond | 19-06-08 | 14:15
Je mag hem aanpakken zo veel je wilt maar ik stoor mij er wel aan dat ik hier voortdurend associaties met nazi Duitsland zie voorbij komen ivm EHB en dat ik bijkans gelynched werd toen ik anti-joodse propaganda uit Der Stürmer noemde in het kader van de Nekschot discussie. Let wel, ik meende iets gezegd te hebben van dat ik dat type hetze niet wil zien in Nederland. Verder zei ik dat het aan een rechter is om te zien wanneer iemand te ver gaat en niet aan mij. Daarmee meen ik nog steeds dat ik Nekschot niet van racisme heb beschuldigd.
Maar dat nuances bepaald niet aan alle reaguurders besteed zijn is mij wel duidelijk, net als dat er hier graag met twee maten gemeten wordt.

Hoewel wat EHB doet inderdaad aan het monddood maken van mensen te maken heeft en in die zin lijkt op de praktijken in WOII, vind ik het toch een beetje erg vergezocht en te zwaar aangezet. Bovendien blijf ik zeggen dat ik het onkies is om juist een half-jood als EHB op die manier aan te pakken.

En als we dan toch met ontereche Godwin's gaan smijten dan vind ik het werk van Nekschot in eerste aanleg daar nog meer voor in aanmerking komen dan EHB.

Zie : www.calvin.edu/academic/cas/gpa/sturme...

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:32

bottehond | 19-06-08 | 14:16

Puntje voor jou. Maar er zijn hier zat idioten die wél in dat schema denken en ik pas me graag aan het niveau aan.

Maaier | 19-06-08 | 14:17

Maaier | 19-06-08 | 14:09

Sinds wanneer zijn VrijdenkerTs niet links? Ik zei toch: jij overziet de zaak niet.

bottehond | 19-06-08 | 14:16

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:07

Mogen we wel gristenjunta-lid, landverrader, vijand van onze Vrijheid, leugenaar (31 november) en gewetenloze schurk zeggen van jou? Je blijft die pvdi maar uit de wind houden, vriend. Dood paard en ethisch zit er een luchtje aan je positionering. De Vrije Burger mot keihard afrekenen met dit gajes, als dat niet gebeurt zal dit volkje het danig berouwen. Mark my words. Onderschat ze niet, deze luiden hebben een missie. Daar valt niets aan te vergoeilijken.

* benieuwd wanneer de @ Redactie aan de beurt is, na Nekschot en Hoeiboei. GS is nu nog te groot, maar men kan de strategie ontwaren. Eerst de kleintjes en als men daarmee weg komt de grote jongens als GS. Wie meent dat het zo'n vaart niet zal lopen is naïef *

bottehond | 19-06-08 | 14:15

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:07

Fout: indien van links verwerpelijk, indien van Vrijdenkerts: terecht.

Maaier | 19-06-08 | 14:09

Ik blijf het toch, ongeacht welke daden EHB op zijn naam heeft staan, wat buitenproportioneel en onsmakelijk vinden om, gezien de man's familiegeschiedenis (zie Botte's link naar de VK), voortdurend de nazi kaart te trekken. Godwin's kunnen bruikbaar zijn maar ik vind het in deze kwestie echt vergezocht.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 14:07

bottehond | 19-06-08 | 14:01

Jij ziet gelukkig zoals altijd wél alle verbanden. Ik probeerde daar slechts enkele dingen aan te geven over gesubsidieerde clubs, om zo te laten zien waarom het logisch is dat allerlei clubs die subsidie krijgen eerder als links aangemerkt kunnen worden. Dat daarbij ook nog een stukje clientelisme van heb ik jou daar bij komt kijken, heb ik onvermeld gelaten.

Maaier | 19-06-08 | 14:05

Maaier | 19-06-08 | 13:15

Jij mist duidelijk het vermogen om middels helicopteren de verbanden te zien in de samenleving. Warrige prietpraat om het stoepje van jouw soort, de Gutmensch, schoon te vegen. As usual.

bottehond | 19-06-08 | 14:01

I hate to bring it up again, maar @ Redactie, jullie zijn wel gigantisch te kakken gezet door de bruinhemden van het MDI in de Pers van gisteren. Zij suggereren dat ze jullie hoogstpersoonlijk getemd hebben. Een schandvlek op jullie blazoen. Laten jullie dat onweersproken?

www.depers.nl/binnenland/?Id=213424

bottehond | 19-06-08 | 13:59

De perverse kongsi die de pvdi aan is gegaan met de gristenjunta van Reichskommissar Hirsch viel al af te leiden uit het gedrag van martelhoaxer Heerts (wiens bloed gaarne gedronken wordt door zijn ex collega militairen, over wier rug hij toch in die TK is gekomen, dacht ik). Nog walgelijker wordt het als men dit leest in de Azijnbeaude. Het establishment klontert samen, is ieder gevoel voor verhouding kwijt, volledig losgezongen van de samenleving. De Vrije Burger wordt als een sta in de weg ervaren.

www.volkskrant.nl/binnenland/article54...

//Heil Hirsch!//

* klak *

bottehond | 19-06-08 | 13:54

Fleauxe | 19-06-08 | 11:43
* Meneert Fleauxe fijntjes aan Bigi's lobbywerk mbt Fleauxe's ban herinnert *
Ik leef bij polemiek en zeker met jou .... ;)
Over Nekschot heb ik al een keer gezegd dat ik niet nog een keer die discussie wil voeren maar het ligt iets subtieler dan dat ik Nekschot een racist vind.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 13:31

Fleauxe | 19-06-08 | 13:09

Ik hoop dat EHB snel wordt afgezet en gewoon lekker in de 1e kamer wetten gaat beoordelen.

Maaier | 19-06-08 | 13:15

Kerstregime, kerstregime... Ik zie geen kerstboom!
Moet die trut (Verbeet) nodig poepen ofzo?

p0rn0 | 19-06-08 | 13:15

Peter Siebelt | 19-06-08 | 13:04

De grap is de volgende: "linkse" organisaties zijn danwel ideologisch, danwel doordat ze - in het geval van bijv. migrantengroeperingen- mede van overheidwege zijn onststaan, van mening dat subsidie redelijk is. "Rechtse' organisaties zijn - los van stormfrontachtige lui die te dom zijn om subsidie te snappen - vaak ófwel ideologisch tegen staatssubsidies ófwel non-existent, omdat ze minder de neiging hebben om zich te organiseren. Daaruit vloeit voort dat rechtse organisaties, ideologisch en dus uit geloofwaardigheid alleen maar slechter worden van staatssteun.

Dus een domme opmerking van Boris. Het stomme is natuurlijk dat allerlei organisaties als links worden neergezet, alleen maar omdát ze bestaan. Een rechtse partij heeft er baat bij ze zo neer te zetten, terwijl allerlei clubs helemaal niet als links hoeven worden aangemerkt. Er zijn wel veel clubs die gekaapt zijn deoor linkse mensen, of clubs, bijv. milieuclubs en homoclubs, die links worden genoemd omdat links dat thema nou eenmaal heeft toegeëigend.

Maaier | 19-06-08 | 13:15

Peter Siebelt | 19-06-08 | 13:04
Ik ben zeer benieuwd naar het antwoord.

Dommelsch | 19-06-08 | 13:14

@Fleauxe | 19-06-08 | 13:09
AMEN!

'TrauMa | 19-06-08 | 13:14

*ineens last van lekkende sluitspier heeft*

synchronicity | 19-06-08 | 13:13

@Maaier: Het gaat mij om de tendens dat God en zijn lange tenen een steeds prominetere plaats krijgen in de samenleving terwijl de samenleving bij meerderheid bestaat uit ongelovigen. Een groep wereldvreemde allochtonen met een maangod proberen steeds meer invloed te krijgen en met dank aan heren als EHB lukt dat nog ook. Ik kan daar geen begrip of waardering voor opbrengen en kan slechts hopen dat er binnen zeer afzienbare tijd een ader knapt in het hoofd van deze lieden.

Fleauxe | 19-06-08 | 13:09

Van: Siebelt XXXXXXXX
Verzonden: donderdag 19 juni 2008 12:32
Aan: 'D66secretariaat@tweedekamer.nl'
CC: 'Bosma M.'; 'm.rutte@tweedekamer.nl'; 'politiek@trotsopnederland.com'
Onderwerp: subsidies rechtse organisaties

Beste Boris van der Ham,

Naar aanleiding van het spoeddebat in de Tweede Kamer hedenmorgen over het vastzetten van een catoonist en je opmerking tegen Martin Bosma (PVV) tijdens dit debat inzake de subsidiering van Magenta/MDI, ‘dat ook rechtse organisaties subsidies ontvangen’ heb ik de volgende vraag.

Zoals je weet ben ik zeer deskundig op het gebied van subsidieverstrekkingen aan linkse organisaties (lees mijn boeken Eco Nostra, Sinistra, Rara wie ben ik?, Mabel, Vissers in Troebel water of De Vierde Wereldoorlog).

Deze wetenschap wil ik uitbreiden en zou ik in dit kader gaarne van jou een overzicht willen ontvangen met betrekking tot de door jou geopperde subsidieverstrekkingen aan rechtse organisaties.

Mvg,

Peter Siebelt

Peter Siebelt | 19-06-08 | 13:04

spooky | 19-06-08 | 12:57
Fleauxe | 19-06-08 | 12:58

Schijt hebben aan het plebs vind ik altijd wel aansdprekend, christelijk sausje vind ik minder. En ik hoor EHB best graag praten, al zegt ie niets.

Nogmaals: Dat ie inhoudelijk niets doet tegen beperkingen op het gebied van vrije meningsuiting, is 'm zeker zeker aan te rekenen.

Overigens is de zaak hoeiboei van een hele andere orde dan Nekschot. Hoeiboei is netjesontboden, zoals normaal in dit soort zaken, in het kader van het onderzoek. En zo'n onderzoek is niets mis mee. Nekschot werd opgepakt als ware het een terrorist, dat was daar het allergootste probleem.

Nu ben ik zelf van mening dat het recht op beledigen, als onderdeel van vrijheid van meningsuiting, niet onbeperkt is maar wel heel ver gaat. In plaats van spoeddebatjes aanvragen kunnen Rutte, Halsema, Wilders en Pechtold beter een wet gaan ontwerpen die het beroep op discirminatie etc. inperken. Daar krijgen ze voor betaald.

Maaier | 19-06-08 | 13:03

@Maaier: Zijn manier van debat voeren zal je aanspreken, wees er blij mee. Wat je ziet is een man die zich bedient van een wollig taalgebruik en hiermee telkens te kern weet te omzeilen van de aan hem gestelde vraag. Ik begrijp dat zoiets in een christelijk jasje jou aanspreekt.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:58

@Maaier
Maar wat mei-li zegt is niet waar. het is geen prima kerel om mee te debatteren. Lees het spoeddebat part I en II maar. Een debat is een dialoog, reageren op een ander en niet in het wilde weg gaan orakelen. Het is niet een kwestie van dat HB die manier van praten ook niet helpen kan, nee het is doelbewust zo langdradig, herhalend, offtopic, saai en belerend. Zijn functie is informeren van de kamer zo duidelijk, kort en compleet als mogelijk en doelbewust hanteert EHB zijn stijl en doet zijn functie tekort. Het overgrote deel van de mensen die het debat gezien zich ergerde zich aan het debat. Ga je dan als mei li compleet de wereld op zijn kop hem juist in het debat een prima kerel noemen, dan heb je als politica denk ik wat weinig voelhorens naar de maatschappij en dat is een understatement. Wellicht is het een kwestie van schijt hebben aan de plebs, dat straalt het naar mij wel uit.

spooky | 19-06-08 | 12:57

ah hoeiboei wordt besproken

e.claudius | 19-06-08 | 12:56

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 12:53

Daar is ie jurist voor....

Maaier | 19-06-08 | 12:55

Wie herhaalt zichzelf nu in de antwoorden...

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 12:55

Als PvdA-ers weglopen met een CDA-er, is dat niet zo vreemd.

Immers beide partijen hebben landverraad hoog in het vaandel staan.

Sidi Tammentis | 19-06-08 | 12:55

Maaier | 19-06-08 | 12:44
Hij wekt bij mij heel veel irritatie op. Als hij beweert dat de aarde plat is en Rutte of Halsema zegt dat de aarde toch echt rond is, zegt EHB dat een pannekoek tegelijk rond en plat is.

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 12:53

Fleauxe | 19-06-08 | 12:47

Ik heb het niet over z'n privéleven, maar over z'n functioneren als minister. Net zoals ik Wilders' of Marijnissens opvattingen niet deel, ik dat wel hele goede parlementariërs vind.

Maaier | 19-06-08 | 12:52

@Spooky er zijn er maar een paar die er openlijk voor uit durven komen, maar ik herinner me een poll uit het verleden waar ik niet vrolijk van werd.

Atheisme.nu | 19-06-08 | 12:52

OMG! EHB wil 'gepast reageren' op de cartoons die hem zijn toegezonden.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:52

Welja maak er anders maar een grap van Ernst, wel duidelijk hoe belangrijk je deze kwestie vind. Lekker cartoons kijken, lachen die creatieve uitspattingen onder ogen krijgen.
*braakt nog eens bij het vaststellen van zoveel dedain*

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:52

Hoe kunnen ze zo positief over die man zijn!?
In mijn ogen is het een gevaarlijke gek die enkel geschikt is voor een baantje ergens aan een lopende band.

'TrauMa | 19-06-08 | 12:50

Ik ga over op postduif en rooksignalen. Mij krijgen ze niet!

T@ Riest | 19-06-08 | 12:50

Verbeet probeert verbeten om om 1 uur klaar te zijn.

Agent327 | 19-06-08 | 12:48

@Maaier: Aangezien we de persoon EHB niet kennen beperk ik me maar tot de minister EHB. Of hij een toffe peer is in zijn privé-leven zal me een zorg zijn. Naar ik heb begrepen was meneer Speer ook een joviale kerel.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:47

Zoals Mei-Li zegt: verkeerde opvattingen, prima kerel om mee te debatteren. Kan toch? Ik zou heel goed een pilsje met Verhagen kunnen drinken, betekent toch niet dat ik die man voor ook maar één cent vertrouw? Zwartwitdenken van reaguurders.

Dat EHB een hele foute koers vaart op op het gebied van vrijemeningsuiting betekent niet dat ie voor de rest geen goede minister kan zijn. Dat ie verwijderd dient te worden voor zijn vrije meningsuiting-beleid (of eigenlijk non-beleid) is iets anders en staat buiten kijf.

Maaier | 19-06-08 | 12:44

@Atheisme.nu
Zou je denken dat reaguurders CDA stemmen? Beste medereaguurder, biecht maar op wie gaat hier CDA stemmen? Nee ik geloof het niet, ik acht mijn medereaguurder hoger dan dat.

spooky | 19-06-08 | 12:44

Miretra | 19-06-08 | 12:34
lol

Dommelsch | 19-06-08 | 12:43

DE ZWIJGER SPREEKT:

"Het komt dichterbij", schreef de webmaster van het allerbraafste Reviaanse web-log Hoeiboei me zojuist. Ze is door de politie van Amsterdam-Amstelland 'ontboden' op het bureau:

"Geachte ..............,
Hiermede verzoek ik u om op vrijdag 20 juni 2008 te 18.00 uur te verschijnen in het bureau van politie aan de Surinameplein 118 te 1058GV Amsterdam, (0900-....), om gehoord te worden aangaande verscheidene teksten geplaatst op internet."

Eerst Nekschot, dan Holland-Hardcore, en omdat dat niet al te veel commotie opleverde is nu de rest, de gewone blogjes van mensen met een mening, aan de beurt. Hoeiboei, for chrissake, geen onvertogen woord op te vinden. De intimidatie van Hirsch Ballin, de waarden en normen van Balkenende, het gezinsdenken van Rouvoet, de betutteling van Klink en het Verdrag van L. van Timmermans, het wijst in één richting: de Stasi is onder ons, de laarzen stampen, de geleide democratie is gearriveerd.

De geest van Beetsterzwaag. Mugabe en Poetin op polderniveau. Wie verkeerd stemt, mag het nog een keer proberen. Of niet meer stemmen. Wie verkeerd denkt wordt ontboden op het politiebureau, tot het denken de goede kant opgaat, of gewoon ophoudt - ook goed.

Wie had dit nog maar een jaar geleden voor mogelijk gehouden?

posted by willem @ 11:07 PM

stephy | 19-06-08 | 12:42

@padjakker deluxe : Toegegeven, hij doet het bijzonder handig. Wat me wel opvalt is dat hij op geen enkele wijze wenst in te gaan op de in mijn optiek zeer legitieme vraag of hij kennis heeft genomen van de maatschappelijke spanningen en de daaruit voortvloeiende gevolgen wanneer een aanhouding verloopt zoals bij Nekschot het geval was. Deze zaak speelt zich af in het kader van deze spanningen. Dat mag ik zeggen daar ik veelvuldig termen als 'impact' en gevolgen in het buitenland de revu heb zien passeren. Maar wanneer dit aspect bekeken moet worden vanuit het perspectief van de deelnemers aan het publieke debat geeft hij niet thuis. Dat gegeven is het meest zorgelijke van het hele debat. Een totaal onbegrip voor de 'andere kant'.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:41

Het trieste is dat er zat reaguurders zijn die volgende keer weer vrolijk CDA gaan stemmen..

Atheisme.nu | 19-06-08 | 12:41

Erg vermoeiend deze Minister van Justisie (zo noemt ie zichzelf)...
Wat een gladde aal!

p0rn0 | 19-06-08 | 12:39

Goede actie trouwens dat big brother GS zich het lot van hoeiboei aantrekt, het is belangrijk dat dit soort sites bestaan. Ik herinner met het debacle rondom het kruis monument "voor hen die vielen" die door de PVDA, om moslims niet te kwetsen wilde ruimen. Onder andere hoeiboei was toen erg belangrijk en de deelraad heeft bakzijl moeten halen.

spooky | 19-06-08 | 12:38

Aha..... en plots valt het kwartje, Ernst gaat naar rockconcerten, meneer doet aan ''headbangen''.......... Vandaar die uitgezakte wangen en die hersenbeschadiging...

Amen | 19-06-08 | 12:37

@ redactie:
'Secretaris-generaal Ernstz Hirschki Balinski'??
U bedoelt waarschijnlijk 'Secretaris-generaal Ernstz Hirschki Inski' want ballen heeft hij nog nooit getoond...

Sjakie Snel | 19-06-08 | 12:36

"Grijs midden" Van der Ham?? gek he, bij grijs 1

Agent327 | 19-06-08 | 12:36

@Fleauxe | 19-06-08 | 12:24
EHB beroept zich heel slinks bij herhaling op de scheiding tussen wetgevende en controlerende macht, maar gaat totaal niet in op de artikelen waar Rutte mee komt, waarin verankerd ligt dat de minister wel degelijk het OM mag raadplegen, informeren en adviseren binnen de kaders van de wet. En dat de jurisprudentie haaks staat op de manier van handelen onder deze minster van Justitie. You do the math. EHB heeft een hele dikke klont boter op zijn hoofd en probeert dit te verhullen door aandoenlijk over te komen met zijn gestotter en zijn kikkerbek.

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:34

*klak*
Heil Hirsch!
/

Miretra | 19-06-08 | 12:34

Zijn er ook cd's met speeches van HB in de handel ? Wil er wel een hebben als ik weer eens slecht in slaap kom.

Bazooka Joe | 19-06-08 | 12:33

Uiteraard is het PvdA-smaldeel blij met Ernst, ze rekenen op zijn steun in de fittie tussen Hoeiboei en PvdA-rijkscommissaris Arco Verburg.
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2008/02/g...

Zware Guy | 19-06-08 | 12:32

Volgens mij is de deeptroat van Plasterk bij EHB een enorme boost geweest voor de coalitie. Vuistdiep of in dit geval, de PVDA zit er tot de ballen in.

spooky | 19-06-08 | 12:32

Dit lispelend addergebroed met de rest van die socialistisch-christelijke junta moet zo snel mogelijk verdreven worden!

Vigil | 19-06-08 | 12:31

*Heel stil wordt*

Murdockyoufool | 19-06-08 | 12:31

Godverdomme waarom gaan ze niet in op het belangrijkste punt.
Als nekschot voor de rechter komt word zijn identiteit bekend, waardoor hij niet meer in vrijheid kan werken.

El Donkey | 19-06-08 | 12:30

@Mark Rutte: hoe EHB erover dacht is allang duidelijk hoor. Met uitspraken als 'goed dat het OM zijn werk doet', en 'goed dat er nu een verdachte bekend is' plus zijn godslasteringsbrief. Lijkt me geen twijfel over mogelijk hoe EHB erover denkt, vrij smakeloos dat die lul de behanger het gewoon niet uit zijn strot krijgt in dit debat. Een hypocriet, laf, onbetrouwbaar overkomend en gevaarlijk mannetje die EHB.

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:30

VVD zit er trouwens met een knap zware delegatie, in vergelijk met anderen. Rutte, Teeven en Kamp.

Agent327 | 19-06-08 | 12:28

Zozo... Ernst was samen met Nebahat op de EO-jongerendag? Nou zeg.

koerbagh ® | 19-06-08 | 12:27

Waarom zit er trouwens een tijdklok op zo'n belangrijk debat?
Voorzitster: "Ik herinner u er aan het kort te houden, ik MOET om 1 uur klaar zijn" wtf?

Om daarna zeker uren te lullen over belangrijkere zaken als de aantasting van de habitat van de geelgerande waterkievit ?

Atheisme.nu | 19-06-08 | 12:26

Murw lullen Ernst, murw lullen, is een beproefd recept gebleken, je doet het weer met verve....

Amen | 19-06-08 | 12:25

Voorzitter: vrijheid van meningsuiting allemaal leuk en aardig, maar over een half uur wil ik lunchen..

seven | 19-06-08 | 12:25

@padjakker de luxe: EHB leeft in een wereld die het hem onmogelijk maakt in te zien dat zijn nadrukkelijke verzoek tot terughoudendheid inzake een aanhouding geen enkele invloed heeft/zou hebben. De schat.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:24

Wat een lieve man met goede humor en verlichte ideeën.
Daar offer ik graag onze vrijheid van meningsuiting voor op.

Atheisme.nu | 19-06-08 | 12:23

EHB: arrest van europese hof wat volgens Rutte vrijheid van mening beschermt , Ach een college van mij heeft nu net een artikel in een tijdschrift geschreven lees dat maar..
Wat gaat nu voor een artikel van een lutser, of het EVRM

seven | 19-06-08 | 12:23

Hirsch, zeg eens eehh en probeer dat elke 2 woorden te doen, lukt aardig he?

Agent327 | 19-06-08 | 12:19

Alle mensen zijn gelijk, maar sommige mensen zijn meer gelijk.
Alle mensen hebben bescherming nodig, maar sommige mensen hebben meer bescherming nodig.

dante | 19-06-08 | 12:19

Hij was niet bij Bad Religion, geloof mij maar...

da wizard | 19-06-08 | 12:19

EHB "dan die vrijheids van menings uiting"

Het is DE vrijheids van menings uiting arrogante gristenjunta, bagetalisren doe je maar tegen de vrouw!

*zich verder opvreet tijdens dit debat*

Mo™ | 19-06-08 | 12:18

Hier komt trouwens die fantastische debater, hij heeft alweer 2 legendarische grappen gemaakt LMAO WTFBBQ ROFLOL. Ofzoiets... En het woord respect is ook alweer een keer of 8 gevallen...

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:16

Waarom hebben die gooristenen altijd zo'n bespottelijke manier van articuleren en zon zuinige bek?
De badinerende toon van deze man (HB) is trouwens stuitend.

Pierre Moustache | 19-06-08 | 12:16

*lispelende serpent alert*

VanFrikschoten | 19-06-08 | 12:15

De positivo's:
"Onze God dat is de beste, onze God is kampioen.
Daarom zijn wij in het Westen relatief in goede doen.
Mohammed doet in leprozen, kijk maar bij de evenaar.
Hindoes wonen zelfs in dozen, Boeddha maakt je bedelaar.
Brahma is een van de booste, Shiva een grote klier.
Al die gozers uit het Oosten, nee, die moeten wij niet hier.
Onze God dat is de beste, onze God is kampioen.
Daarom zijn wij in het Westen relatief in goede doen."

dante | 19-06-08 | 12:15

Herr Hirsch-Ballin zit vol met de genen van moffen?

Dorser | 19-06-08 | 12:14

@Fleauxe | 19-06-08 | 12:08
Ja maar EHB heeft toch al in 3 brieven aangegeven dat ie geenszins de hand had in de arrestatie. En dat hij volgens trias politica niet mag ingrijpen ook al is ie tot 7x toe geinformeerd over de voortgang van de zaak? Nou dan is dat gewoon een feit toch, dus allemaal bek houden en doorlopen... :-/

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:14

paraplu opsteken, speeksel vliegt weer rond in de 2e kamer.

Bazooka Joe | 19-06-08 | 12:12

Het is niet verplicht te verschijnen voor mij konden ze dan ook ongezien de tyfus krijgen.

doskabouter | 19-06-08 | 12:12

@stephy | 19-06-08 | 12:09
Van Pim weet ik het niet, maar Theo had het hele land bij elkaar geschreeuwd.

Agent327 | 19-06-08 | 12:10

GOH, waren Pim en Theo nog maar onder ons, ik had graag hun mening in deze gehoord!

dit kabinet moet echt heeeeeeeeeel snel kaput!

stephy | 19-06-08 | 12:09

Die PvdAerts herkennen het woord van God, dat tot hen spreekt via de mond van Hirsh Ballin.

me,myself and IK | 19-06-08 | 12:08

Wat is toch telkens die aanval op Rutte? EHB wil dat we onze bekken houden over die God waar hij zo hard op gaat en plotsklaps wordt Nekschot opgepakt door een groep waar je u tegen zegt. Lijkt mij een behoorlijk politieke aangelegenheid. Het gaat toch om het 'klimaat' en meer van die onzin? Dat lijken mij politieke zaken in optima forma, daar denken het CDA en PVDA klaarblijkelijk heel anders over.

Fleauxe | 19-06-08 | 12:08

Hellsmurfje | 19-06-08 | 12:06
luister naar iemand die de hele tijd roept over subsidie voor linkse multikul hobbyclubs.. dat is Bosma ;-)

Tim | 19-06-08 | 12:07

Ernst de dure Achternaamkopert hoort inderdaad eigenlijk bij de pvda.

anti hippie | 19-06-08 | 12:06

vreemd dat de pvv niet meedoet.

Hellsmurfje | 19-06-08 | 12:06

-weggejorist-

dondermuis | 19-06-08 | 12:04

Je gaat je toch afvragen wat hier nu weer voor een politieke koehandel achter zit. de PvdA is weer verdacht stil in het Nekschot-debat, Bos wil zijn BTW plannetjes aanpassen, hier zit een luchtje aan.

padjakker deluxe | 19-06-08 | 12:04

And the flying spagghetti monster is an asshole.

dante | 19-06-08 | 12:04

wat seven zegt.

maakniesaaknie | 19-06-08 | 12:04

Wie zich beledigd voelt als zijn primitieve en bespottelijke geloof bespot wordt is gewoon zielig. Een gezond denkend mens laat zich helemaal niet beledigen door andermans mening, en zal de "belediger" hooguit smaakloos vinden. Een primitieve idioot wordt agressief.
En een gedegenereerde regering gaat de rechtsstaat aanpassen aan de eisen van religieus gehandicapten.

Pierre Moustache | 19-06-08 | 12:03

Hartelijk dank voor die prachtige foto van Gauleiter Hirsch Stalin! Die pet, hè, die doet het hem!

MAD1950 | 19-06-08 | 12:03

Geachte heer Hirsch Ballin,
Hierbij beledig ik u.
Hoogachtend,
dante

dante | 19-06-08 | 12:02

Wat een waardeloze voorzitster is het toch.

Hellsmurfje | 19-06-08 | 12:02

Hirch Ballin wil niets liever dan het oude wetje smadelijke godslastering afstoffen, ipv afschaffen. Hij heeft deze juridische acties geplanned om dit tot hoofdregel te verheffen ten koste van oprechte godsdienstkritiek.. Nog even en Darwin is verboden lectuur (Lees je mee, evolutionair bioloog Plasterk? )

seven | 19-06-08 | 12:00

Ik snap niet waarom Mariët Hamer geen voorzitter van de kamer is.

Superior Bastard | 19-06-08 | 11:59

HB is niet voor niets de aanduiding van een halfzacht potlood.

ADO-Le-Cent | 19-06-08 | 11:59

Ze snappen het niet, de uitspraak is "Ongefundeerd tendentieus en buitengewoon kwetsend".

Hellsmurfje | 19-06-08 | 11:58

@maakniesaaknie | 19-06-08 | 11:56
Het is niet voor niets HB & HB

Agent327 | 19-06-08 | 11:57

Leuk stukje hoor, echter wat er op dit moment gebeurt met hoeiboei, vraagt niet om een leuk stukje, maar om woede, alarm, sirenes.

superjan | 19-06-08 | 11:56

pff wat een lakei van HB is die Haersma Buma..

maakniesaaknie | 19-06-08 | 11:56

@ Iko Nal | 19-06-08 | 11:29
Toepasselijk linkje!!! (naar dat artikeltje uit de televaag)
Hadden die gasten van de redactie naast dat linkje naar de weblog naar Hoeiboei ook wel in dit GS artikeltje kunnen plempen.
Op die weblog van Hoeiboei waai ik ook zo +/- één keer in de week langs. Kut dat zij nu aan de beurt is. Er is iets heeel erg mis in dit land.
Wie volgt na Hoeiboei? Willem de Zwijger?! Geen Stijl?! Of is GS nog ff een maatje te groot en populair voor die fascistoïde klootzak Hirsch Balin!?!

GeinPonempie | 19-06-08 | 11:55

Motie van wantrouwen, nu!!!

Agent327 | 19-06-08 | 11:55

Check ook even www.leugens.nl , daar krijgt Ernst er ook even flink van langs!

No Fear | 19-06-08 | 11:54

Aha!!! De PVV komt nu met Magenta tevoorschijn, en die L*L van Sybrand H-B weet zogenaamd niet eens wat en wie dat is!!!

He, L*L, dan zal ik het je vertellen:

Het extreem-linkse Magenta (moeder-organisatie van het MDI) = Ronald Eissens + Suzette Bronkhorst.

Behaard smaalkopje | 19-06-08 | 11:54

Stelletje hufters.
Als die idioten gewoon hadden toegegeven dat het niet zo had mogen gebeuren met excuses, en dat ze de aanklacht hebben laten vallen, dan kunnen ze weer eens aan het werk.
Er moet een land bestuurt worden hoewel er met sommigen geen land te bezeilen valt.
Dit is nou al het derde debat over die kwestie, kost dat per uur?
En hoeveel spotprenten had je daar wel niet van kunnen drukken op posterformaat?

ADO-Le-Cent | 19-06-08 | 11:54

Quod licet iovi, non licet bovi

dante | 19-06-08 | 11:51

Ah, naast het geld van de burgers willen ze nu ook al CDA zetels pikken.

Iets met foutieve integratie binnen de partij ofzo?

Michael | 19-06-08 | 11:47

het is een wonder dat zo'n incapabele beunhaas nog een keer minister is geworden

IRT affaire anyone?

Dauthi | 19-06-08 | 11:47

L'état, cést Moi.

dante | 19-06-08 | 11:46

Ik wordt helemaal verliefd op Femke.

Conan de Rabarber | 19-06-08 | 11:46

Balin, de man die al zijn biezen moest pakken en via de zijdeur op een andere post vrolijk binnenkwam..... Inderdaad geweldig die vent....

Onderduiker | 19-06-08 | 11:46

Yes weer een nieuw woord!
o·pie·nie·de·lict (het)
Strafbare daad gepleegd in het kader van een publieke mening?
opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict opiniedelict....

e.claudius | 19-06-08 | 11:45

Oei femke wordt boos...

Hellsmurfje | 19-06-08 | 11:45

Eigenlijk heb ik om precies te zijn juist sinds nekschot een sterk verhoogde behoefte dingen op te schrijven die binnenkort waarschijnlijk strafbaar zullen zijn.

Pierre Moustache | 19-06-08 | 11:45

Parkeerwacht: "Zeg mijnheer Buma, u staat fout geparkeerd"
Buma: "Beweert u nu dat je je auto zomaar overal neer mag zetten?"
P: "Nee ik zeg dat u dat niet mag doen" B:
"Oh, dus voor mij gelden andere wetten dan voor u?" *zucht*

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 11:43

Bigi Bana Boy: Niet zo huilen, ik weet dat je de polemiek het liefs vandaag de nek nog zou omdraaien en dat je Nekschot een vuige racist vindt, maar come on. Politiek is viezer dan de handen van een mijnwerker dus doe niet zo huichelachtig.

Fleauxe | 19-06-08 | 11:43

Hahahaha wat een mop. De hele communistische partij was lyrisch van Stalin. Als je dat niet was verdween je gewoon.
Zelfs de Balk vreest HB.

50Caliber | 19-06-08 | 11:43

Hirsch Ballin is een 'oliemannetje', dus een lieveheersbeestje in de meeste Limburgse (en ongetwijfeld in vele andere) dialecten. M.a.w. een organisme dat leeft door alle essentiële voedingsstoffen uit andere beestjes te zuigen. Heb al langer het idee dat hij het volk ziet als bladluizen.

Megalomaniak | 19-06-08 | 11:41

dondermuis | 19-06-08 | 11:31
Helemaal zelf bedacht? Ik heb het idee dat je dat gister ook al zei, of was het eergister, of allebei, of was het iemand anders? Of wordt het gewoon elke dag gezegd door heel veel dezelfde mensen? Je gaat er bijna in geloven hè dat de vrijheid in gevaar is.

Pierlooo | 19-06-08 | 11:40

Wel een hoop verbale nekschoten in de kamer.

Hellsmurfje | 19-06-08 | 11:38

Wie was die kwast met dat zware gggristelijke accent?

Conan de Rabarber | 19-06-08 | 11:38

Conan de Rabarber | 19-06-08 | 11:33
Nee hoor, rechtstreeks overgeheveld naar de 2e kamer.

Superior Bastard | 19-06-08 | 11:36

Pleegt u de laatste tijd ook steeds meer thought crimes?

Pierre Moustache | 19-06-08 | 11:35

Bas van der Vlies vind Marijnissen ook een toplul (niet zijn woorden, maar zoiets las ik ergens wel). Na und?

Achterdocht | 19-06-08 | 11:35

Moet Rutte nou ook nog eens sorry zeggen!? De PVDA is helemaal gek geworden. Ze heulen met een groep waarvan ik vind dat je ze enige overeenkomsten met totalitaire partijen en regimes kan toedichten.

Fleauxe | 19-06-08 | 11:35

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 11:30
Maar veronderstellen we niet te veel, wanneer we al deze zalvende woorden uitleggen als ware vriendschap? Herr Hirsch doet het vuile werk voor de PvdA, en dat betekent dat de PvdA niets zal doen om hem in diskrediet te brengen. Hier en daar een kritische noot maar noot valse tonen.

Schoorsteenveger | 19-06-08 | 11:34

jezus.. als zelfs hb naar de pliesie moet begin ik me af te vragen wanneer HVV en GS aan de beurt zijn...

Tim | 19-06-08 | 11:34

@ Iko Nal
Hulde aan Toine Manders.

cram | 19-06-08 | 11:34

Ik zal er tekening van maken.

totivs | 19-06-08 | 11:34

Trouwens, is op zo'n vieze manier "Spitting Images" ook niet van de buis gejoept?

Conan de Rabarber | 19-06-08 | 11:33

@Pierre Moustache 11:29
De denkpolitie bracht hun gevangenen altijd naar het Ministerie van Liefde..... ;)

ikweetgeennicknaam | 19-06-08 | 11:32

Ik was bij het laatste Bad Religion concert in de buurt en heb die colwns niet gezien, dus daar waren ze niet...
Nu ik zo ff goed kijk hij lijkt verdacht veel op de gitarist ;)ik voel een complot

Hell_is_for_Heroes | 19-06-08 | 11:32

Kudt, de grond wordt wel erg heet onder de voeten.

Conan de Rabarber | 19-06-08 | 11:31

-weggejorist-

dondermuis | 19-06-08 | 11:31

Er bestaat wel meer waardering en vriendschap over en weer tussen politici van totaal verschillende stromingen, ik noem bijvoorbeeld Van Middelkoop en Rosenmuller destijds en de algeheel gedeelde waardering voor (ex-)nestoren als Schutte en Bas van der Vlies. In mijn ogen getuigt het van een volwassenheid die een flink aantal van jullie hier ontberen.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 11:30

Toch vreemd, een minister die enkele jaren geleden ontslag moest nemen vanwege de IRT affaire (want daar had ook hij nogal wat steekjes laten liggen) nu ineens de meest geweldige minister van ons land is (aldus de politici).
Ik vertrouw die knakker zover als ik hem kan gooien.
De "beperkte opvatting van vrije meningsuiting" is volgens mij te vertalen als: "Alles wat ik goed vind is goed. Wijk je daar van af, wordt je door een zwaar gewapende eenheid van je bed getild. Daarnaast wens ik van al mijn medelanders dat zij afwijkende meningen en gedachten aanmelden bij de denkpolitie (die de gewapende eenheden aanstuurt).
Met vriendelijke groet,
Big brother"

ikweetgeennicknaam | 19-06-08 | 11:29

En ik altijd maar denken dat het Ministerie van Waarheid en de Meningmaffia communistische oostblok praktijken waren.
Misschien wel een beetje naief, want zonder onderdrukking valt een strafkamp als het onze natuurlijk niet vol te houden. Het gebruik van uw hersens wordt strafbaar, want dat leidt alleen maar tot kritiek op het regime. Wie betrapt wordt op het maken van niet politiek correcte geluiden wordt ontboden.

Pierre Moustache | 19-06-08 | 11:29

Rockbitch ! LOL!

Hobbykip | 19-06-08 | 11:28

Ik geloof niet wat ik lees, hebben PVDA'ers dat werkelijk hun bek laten verlaten? Gadverdamme! En nu lekker downplayen met gristenvetzak in de live-stream.

Fleauxe | 19-06-08 | 11:27

Einde van de Domheid | 19-06-08 | 11:24
Nee hoor, we nemen ook zijn leugen over het gesprek met Wilders en zijn publicaties over religieus-ethische zaken mee.

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 11:27

Einde van de Domheid | 19-06-08 | 11:24
Vetel dat maar eens aan types als Landwind-rijder

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 11:26

EHB beoordelen op die malle Nekschot affaire is te kort door de bocht.

Einde van de Domheid | 19-06-08 | 11:24

Wat een stompzinnig stuk Brusselmans. De zoveelste.
Ik breng je de lovende woorden van Geert gisteren over Jan Marijnissen in herinnering, hét bewijs dat je recht tegenover elkaar kunt staan en toch waardering voor elkaar kan hebben.

Bigi Bana Boy | 19-06-08 | 11:24

Cartoonwerkgroep?

Schoorsteenveger | 19-06-08 | 11:23

Die ouwe gek van een Hirsch toch... hahaha. Laatst moest ik ook weer zo lachen om hem, goh. Die gekkerd. Ben alleen ff kwijt waarom het allemaal zo leuk en goed was.

Pilsvogel | 19-06-08 | 11:23

Die zacht rochelende "g" op het licht bekakte palet van Femke, die doet het hem!

Lekker Belangrijk© | 19-06-08 | 11:20

Ernst Hirsch Ballin, is die niet ooit afgeserveerd in de tijd van Lubbers 3? Iets met IRT enzo?

Willianus Wortelus | 19-06-08 | 11:20

Herr Hirsch haalt de kolen uit het vuur voor de PvdA. Actieve tolerantie noemt Bos dit.

Schoorsteenveger | 19-06-08 | 11:19

'Hij heeft een wat beperkte opvatting van vrije meningsuiting'
Joh !

Tobi | 19-06-08 | 11:19

vind alles wat met de pvda te maken heeft niet boeiend..

SwaY | 19-06-08 | 11:18

De heer Nekschot©®™, fantastisch!!

Lekker Belangrijk© | 19-06-08 | 11:16

Hallo ik heet Bosma, en doe een imitatie van Gert Hiemstra. NEXT!

Lekker Belangrijk© | 19-06-08 | 11:14

Wat een grapjas met die James Bond film zeg ROFL ROFL ROFL

Zijkstraaljagert | 19-06-08 | 11:14

gladde aal

ginsletje | 19-06-08 | 11:12

met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig, overigens begint De Pers al aardig gelijkgeschakeld te worden, binnenkort ook lid van de kultuurkamer ?

De Briemusketier | 19-06-08 | 11:12

NoMinister | 19-06-08 | 11:09
Hij leeft (toch?) dus dan bestaat hij.

Marco van Basteen | 19-06-08 | 11:12

Bosma weet de zere plek weer feilloos te vinden. Hulde!

Dommelsch | 19-06-08 | 11:10

"Een genot om mee te debatteren".
Wat moet ik me daar nou bij voorstellen.
Politiek gezien niet erg veel.

vlammetjuh | 19-06-08 | 11:10

Ach ja, de PvdA krijgt een lesje repressie en totalitair bestuur van Hirsch Ballin, daar zijn socialisten altijd erg van onder de indruk.

CoJoNes | 19-06-08 | 11:10

Hulde @Bosma (PVV) met zijn litanie over het MDI!

Chiant | 19-06-08 | 11:09

Marco van Basteen | 19-06-08 | 11:07

Hij schijnt geschapen naar Gods evenbeeld! Maar twijfelen zullen ze niet, dat dan weer niet. Hirsch Ballin bestaat!

NoMinister | 19-06-08 | 11:09

w000t MDI bashen in de 2e kamer!!!

maakniesaaknie | 19-06-08 | 11:09

Ik blijf het een erg vreemde naam vinden. Waar komt die man vandaan?

Marco van Basteen | 19-06-08 | 11:07

Whoohahahahah Woeiboei in het debat!!

Lekker Belangrijk© | 19-06-08 | 11:07

ik sto-sto-stotter: hoe hoe hoewel! moet d-d-d-dat zijn natuurlijk.

NoMinister | 19-06-08 | 11:07

Als de voltallige PvdA-top dit een goede minister vindt, dan sluit dat naadloos aan bij mijn opvattingen over de PvdA en deze minister.

Chiant | 19-06-08 | 11:07

Doodgaan lijkt me minder erg dan aardig gevonden te worden door PvdA-ers. Hoe die Vos wel een staartje kan krijgen.

NoMinister | 19-06-08 | 11:06

Dat adequate mensen op dergelijk hoge functies dus toch met maatregelen kunnen komen die totaal verkeerd uitpakken en ons miljarden kost, is mij dan ook een raadsel...

DeArmeStudent | 19-06-08 | 11:05

Iedereen die populair is, is verdacht. Aardig, maar dat schijnt Holleeder ook te zijn.

NoMinister | 19-06-08 | 11:05

ik koester een diep gewortelde HAAT voor onze Ernst Hisballin

Landwind-Rijder | 19-06-08 | 11:04

OK Terstall, dit zijn dus je vrienden.

sjaakdeslinksesul | 19-06-08 | 11:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino