Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rassenrellen komen naar u toe deze zomer

Ben ik niet meaui? U was zich er misschien niet van bewust maar er woedt een culturele veenbrand in Nederland. Want terwijl u op zaterdagavond al dan niet BreEzaHs aan stukken aan het scheuren bent, vinden er diep in de provincie (lees: Limbeauland) snoeiharde rassenrellen plaats. Complete legioenen kaalhoofdigen met puisten hebben er inmiddels een weekendbesteding van gemaakt om voor Volk en Vaderland hakbars met bontkragen af te rossen. Sterker nog: duizenden jongeren hebben rechts-extremistische sympathieën, en dat is allemaal de schuld van de moslims. Overigens dreigen die moslimjongeren massaal te radicaliseren tot menselijke boem en dat is weer allemaal de schuld van die kaalhoofdigen met puisten. Die zo opgevoed zijn aangezien de ouders elke avond drie keer sieg heil roepen voor het slapengaan. Ach, het levert in ieder geval aparte beelden op. Kopje thee jongens? Met koekje...

Reaguursels

Inloggen

v Maerlant 05-05-06 @ 11:35

Ik ben zo gewend om met een spel en stijl checker te werken dat het direct een bericht typen soms wat slordig afgeraffeld wordt.

Mijn focus op de werksituatie komt omdat ik denk dat werken het beste is wat een mens kan overkomen, immers het geeft hem haar het vermogen deel te nemen aan de grote mensen wereld. Ook het zich kunnen handhaven in de meest simpele baan vraagt een intelligente inspanning want er komt altijd een moment dat je anders te duur wordt voor de job.

Daarnaast vind ik dat het veel beter is om een kleine baas dan een grote knecht te zijn en dat daarom de begrippen "vaste baan" en "ontslagbescherming" juridisch inhoudsloos gemaakt dienen te worden.

Mede daarom heb ik ook zo'n hekel aan organisaties die verkondigen dat werken een slechte vrijetijdsbesteding of een noodzakelijk kwaad is of dat inspannen voor het behoud van de baan uitsluitend in de tijd van de werkgever moet gebeuren of dat iemand ooit geprocedeerd heeft tegen de werkgever voor een zak met geld of voor behoud van zijn serviliteit.

Ksi-Ziks | 05-05-06 | 12:28

v Maerlant 05-05-06 @ 08:10

Dat was weer een aardige 1-2...... botte... naar van maerlant.... passeerbeweging..... terug naar botte... aiaiai... die was door de benen van TM.... botte met een schijnbeweging.... WAT DOET HIJ... de schiedsrechter laat doorspelen.... dat was toch echt een linkse directe op de kaak van de draaitafel demagoog.... schiedsrechter laat doorspelen... van maerlant heeft de bal...... oooooooooooooo.... wát een curve.... HIJ ZIT! ... goooooooool.... golgolgolllllll!

bottehond | 05-05-06 | 12:11

@Ksi-Ziks

Hoewel wat gefixeerd op werkomstandigheden heb je regelmatig een punt en kom je soms origineel, zelfs verrassend uit de hoek. Je zou wel aan overtuigingskracht winnen als je leert om toch minstens zonder dt-fouten te schrijven - zeker als je anderen hun intellectuele vermogens wil taxeren.

v Maerlant | 05-05-06 | 11:35

TM 04-05-06 @ 18:09

In mijn werk verkeer ik tussen mensen die ik geselecteerd heb op hun vermogen om met mij in snelspraak te kunnen communiseren, want hoe ouder ik wordt, des te meer wil ik nog doen dus heb ik haast. Voor mijn beste afnemers geldt hetzelfde ook zij zijn vaak oudere mannen. Onze communicatie gaat dan ook vaak in icoonspraak, met een paar zinnen is een zaak grotendeels geduid en het standpunt omschreven.

De Noord Ierse kwestie was zo'n icoor, voor links was het de RK die geen gelegenheid heeft gekregen om massaal hun levensomstandigheden te verbeteren en toch hun eigen identiteit te houden. Voor rechts is de hang naar een eigen identiteit een bewijs van starre instellingen dus is hun sociale mislukking ingebakken.

De parallel met de islamiet is duidelijk, echter hierbij gaat er het niet alleen om dat hun zelfgekozen religieuse plichten tot minder arbeidsinzet leiden maar ook de daaruit voortvloeiende overlast die dat bij de collega's geeft zoals stinkadem (de geur van Allah) tijdens de ramadan, het gebrek aan deelname aan de informele werksfeer en het meegebrachte stinketen. Daarbij roken ze ook vaak meer dan anderen.

Er is vaak na enige tijd niemand meer die samen met hen in een unit wil werken of dat niet als een straf ervaart, enz, enz. Hun slechte arbeidsparticipatie heeft alles te maken met hun religie en via de KB, WW en Bijstand zijn wij dus bezig de scheiding tot staat en kerk op te heffen.

Als islamieten werkloos zijn dan is het aan hen om te bewijzen dat zij niet schuldig zijn aan hun werkeloosheid omdat zij islamiet zijn en daardoor zich buiten het team plaatsen. Er wordt geen enkel mens als islamiet geboren, het is de keus van de ouders om hun kinderen tot islamiet te maken en daarmee zo goed als ongeschikt voor het goed functioneren op hun niveau in de westerse samenleving.

En voor de rest: ook een Volkskrant lezer moet ooit begrijpend leren lezen en in iconen leren denken wil hij of zij het leven niet verdoen in lullige leegheid, immers de diepgang van de "kwaliteitspers" bevindt zich vooral in de ontstellende detail uitkauwende breedsprakerigheid van de bagger waarmee zij hun bladen volplempen. In de echte wereld worden mensen die de tijd hebben de Volkskrant bagger te schrijven of haar te assimileren als leden van het parasitaire circuit gezien en bij links wordt het kunnen uitlezen van zo'n nietszeggende bagger ervaren als een intellectuele prestatie.

Ksi-Ziks | 05-05-06 | 11:26

@bottehond 2:41
Goeie mooooooooorgen schöne selbstdenker!
Hou jij de vlam brandend? Ga met kindlief tot vanavond naar een recreatiepark. Mama is 2 daagjes weg, dus 't is aan mij.
Ik neem nog snel je onbeantwoorde uitdaging (wat ben je toch een knuppelsmijter!) van eergister aan om sec te verklaren waarom ze radicaliseren - die blanke jochies van ons. Hun overkomt hetzelfde als ons. Ze worden niet gehoord en worden wrokkig. Ze drijven op onvrede en een gevoel van onrechtvaardigheid. Wij doen aan zelf- en bibliotherapie, zij doen het anders. Wij zijn niet meer van de jongsten, zij wel. It's their way of dealing with it. Is het netjes? Natuurlijk niet. Is het goed te keuren? Absoluut niet. Is het begrijpelijk? Jazeker...

v Maerlant | 05-05-06 | 08:10

v Maerlant 04-05-06 @ 20:57
I feel soooooooo Stalin (en Verhofstad en JPB)
Conan 05-05-06 @ 01:18
Mijn vrind en broeder v Maerlant zei het al treffend hedenmorgen: Sarkozy vraagt de hoernalist: als le pen zegt dat de zon geel is moet ik dan zeggen dat ie blauw is?

bottehond | 05-05-06 | 02:41

TM04-05-06@20:54 jij kwalificeert minder productief als "lui", da'souw kwalificatie.

(Ksi-Ziks rules)

Conan | 05-05-06 | 01:18

@bottehond 20:54
Nee hoor, we hebben zelfs een vereniging voor beroepsjournalisten!

v Maerlant | 04-05-06 | 20:57

v Maerlant 04-05-06 @ 19:31

Die subsidie stoppen we alvast. BTW: ik meende dat sektes verboden zijn in België?

bottehond | 04-05-06 | 20:54

12:46 te vroeg gelachen; cgkr = centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding

v Maerlant | 04-05-06 | 19:31

@Ksi-Ziks 04-05-06 @ 11:26 : En het is net zozeer een slechte - zeer slechte - eigenschap van 'rechts'(om dan maar met hokjes te blijven smijten) om anderen te verwijten dat ze onduidelijkheid niet begrijpen. Jij begint met een verhaal over Ierland/protestants/katholiek om aan te duiden dat daar frictie was vanwege het aantal gewerkte dagen - zeg maar de arbeidseffektiviteit - die nogal uiteen liep tussen die twee groepen, en je stoomt daarna ga onmiddellijk door naar 'de Islamieten'. Ik mag toch wel aannemen dat je die link bewust legt??

Jouw citaat : "Islamieten werken minder uren per jaar met dezelfde intensiteit, in de kantine klitten ze bij elkaar, brengen vaak stinkend eten mee van huis, enz."

Het lijkt mij toch dat jij daar wel degelijk stelt dat Islamieten minder uren werken dan anderen, in casu dus lui(-er) zijn?

Als je die interpretatie van mij wilt corrigeren doe dat dan op een analytisch juiste manier. En niet door te proberen mij te beledigen met opmerkingen a la 'lezen is ook een kunst' want die opmerking slaat kant nog wal. Je weet donders goed dat er grenzen zijn aan GeenStijl.nl. Langdurig en substantieel met elkaar in discussie gaan is hier verdomde moeilijk. Daar zou een forum voor moeten oprichten(en dat heb ik GS een tijd geleden ook wel eens gevraagd. Helaas geen enkel antwoord op gekregen want GS beantwoordt voor zover ik kan zien NoOiT email van reaguurders).

Dus gaarne inhoudelijk, en vertel mij dan eens wat je dan *wel* bedoelde met die combinatie van Noord-Ierland en de Islam in je posting. Zonder innuendo dus, en kristalhelder gaarne.

Ik geef overigens helemaal toe; ik haat generalisaties, alhoewel je er af en toe niet onderuit komt. Vandaar dat jouw postings af en toe stekeltjes bij me veroorzaken want persoonlijk vind ik dat je te vaak generaliseert. Je goed recht uiteraard, het is slechts een observatie.

TM | 04-05-06 | 18:09

* stuitend off-topic*
bottehond 12 27: kreeg een warm gevoel van je meel, en ben nochtans echt wel hetero. Belooft voor de toekomst! Antwoord is voor begin volgende week; heb twee daagjes vrij zie je.

*ont-topic* Groot-Vlaanderen? Durf dat hier uitspreken en ze draaien je de doos in. Jà, dààr hebben we nog plaats voor hoor! Het CGKR zal dat wel even voor je regelen. (CGKR: centrum voor gelijke kansen en racisme; zo noemen die zich dus; als je even niet-begrijpend wil lezen staat er eigenlijk: centrum voor gelijke kansen en voor racisme; woehaha)

v Maerlant | 04-05-06 | 12:46

*schandelijk off-topic*

v Maerlant 04-05-06 @ 12:08

Gooooooood Morning Grote SchrijverT! Joe hef meel!

*weer on-topic*
Zegt de kwalificatie "vreemdeling in eigen land" je iets? Daarom! Leve Groot Vlaanderen en weg met Negerland!

bottehond | 04-05-06 | 12:27

@bottehond en Ksi-Ziks: moest je tijd en zin hebben, tik dan eens 'integreren is verboden' in je googleschermpje in. De eerste pga is meteen juist: een artikel uit VN - jaaa, VN! - met als datum.... 10/96.
't Gaat niet specifiek over de werkomgeving Ksi-Ziks, maar over de mentaliteit. Zo verhelderend, en... zo ontmoedigend. Dat is dus 10 jaar geleden (nog geen TwinTowersToestanden), en hoe lang was dat al bezig? In België bepleit een genaturaliseerde Turkse, natuurlijk sp a, nu al eigen feestdagen voor de moslims; kunnen onze fabrieken met Kerstmis gewoon draaiend blijven, zodat zij kunnen gaan werken. In Duitsland: idem dito. We praten over een hellend muurtje. Volgens sommigen groeit het recht. Volgens mij valt het om.

v Maerlant | 04-05-06 | 12:08

Ksi-Ziks 04-05-06 @ 10:32

Ksi-Ziks... je analyses volg ik altijd met interesse en instemming. Ook nu weer een (in ieder geval ten dele) juiste. Verschil is natuurlijk wél dat de allahtonen helemaal niet naar de moskee gaan als ze zich ziek melden, maar gewoon naar het koffiehuis of naar een van hun gezellige klitbijeekomsten met familie in belgie of frankrijk. Of ze hebben gewoon geen zin. Waarom je best doen als je de kanten (sic) er af kunt lopen?
Echterrrrrr..... omdat je analyses zo scherp zijn zou ik graag van jou een aantal toekomstscenario's willen zien. Begrijp me goed: ik sta aan jouw kant en ik beloof je... scouts honour (crixus: shut up!) dat ik, ondanks mijn dubieuze reputatie als flame king NIET lullig ga reageren. Ergo: ik ben oprecht benieuwd. Als het een te lang stuk wordt mag je me ook wel eens melen. Je bent een interessant denkerT. *hapje Bonzo*?
- kijkt trouwhartig naar ksi-ziks-

bottehond | 04-05-06 | 11:57

TM 04-05-06 @ 11:14

Begrijpend lezen is zelden een sterke eigenschap geweest van de linkse reageerders op GS, dom samenvatten wel. Nergens staat immers dat islamieten lui zijn maar wel dat werkgevers vooral werk geven aan die groepen die het hoogste rendement per jaar opleveren en islamieten behoren daar niet toe omdat hun religie dat feitelijk verhindert.

Ksi-Ziks | 04-05-06 | 11:26

Voorgaande posting over stigmatisering is zelf zo stigmatiserend als de pest. Moslims zijn lui". Meer zeg je niet. Een vicieuze cirkel. 'Nuff said.

TM | 04-05-06 | 11:14

In tegenstelling tot velen in dit topic denk ik dat religie voor 100% het verschil uitmaakt tussen succes of armoe van de islamieten.

De strijd in Noord Ierland was een economische stijd die gebaseerd is op religie. Katholieken hebben meer religieuze feestdagen dan protestanten en de religieuze leiders van de katholieken hielden nauwkeurig bij wie er de missen op die extra dagen bijwoonden. De wegblijvers werden gestigmatiseerd als overlopers, waardoor zij niet konden of gingen werken bij protestante werkgevers. De producten van katholieke werkgevers waren door hun hogere personeelskosten (de arbeidsduurwetten waren immers gelijk voor allen) veel duurder en dus betaalden zij hun medewerkers slechter, enz.

Na een aantal decennia was het verschil zo groot dat er van echte gettovorming sprake was. Vooral de RK religieuze leiders eisten gelijke kansen voor hun gelovigen, echter de protestantse werkgevers vonden de katholieken te duur en te onbetrouwbaar om in te investeren want door de sociale controle in de RK getto's werden de "overlopers" gedemoniseerd en dus meldde zij zich op de RK feestdagen veel vaker ziek dan hun andere medewerkers.

Als NL werkgever kijk ik ook naar de "total cost of workmanship" en daarbij kijk je op de lange termijn (minstens tien jaar) naar je medewerkers. Ik zie die parallel met Noord Ierland moeiteloos. Islamieten werken minder uren per jaar met dezelfde intensiteit, in de kantine klitten ze bij elkaar, brengen vaak stinkend eten mee van huis, enz.

Dit kan stigmatiserend zijn voor islamieten en hun PvdA vriendjes, echter zolang de werkgevers niet voor 130% gecompenseerd worden voor het in dienst hebben van islamieten, zal de islamiet de laatste zijn die wordt aangenomen en de eerste die eruit vliegt als er zich een redelijke vervanger aandient.

In mijn opinie is de bestrijding van armoede bij de islamieten vooral het erkennen dat hun religie de hoofdoorzaak is van de werkgeversafkeer en ook de wettelijke dwang dat werkgevers voor het uitoefenen van hun religieuze zaken voorzieningen moeten treffen en werktijd moeten vrijmaken.

Ksi-Ziks | 04-05-06 | 10:32

@ Varreke
Ik kom ook uit die buurt Zuid-Oost Noord Brabant. 25 jaar geleden viel al op dat de minderheden, allochtonen, indo's en kampers elkaar op zochten in groepen. Als er ruzies ontstonden dan was het meestal zo'n groep tegen de eenling. Vandaar dat ook in de gemeente waar ik woonde de autochtone jeugd zich meer en meer organiseerde in groepen.
De identificatie lag toen nog meer bij muziek dan ideologie. Dingus in Venray is een mooi voorbeeld toen ik daar nog veel kwam waren de bezoekers voornamelijk hard rockerts en alto's. Nu komen er als ik het goed begrepen heb veel kaalkopjes.

Weisse rose | 04-05-06 | 10:12

Dit varreke komt uit limbabwe en ik kan helaas niet anders concluderen dat het geen kip-ei verhaal is. Ik loop absoluut niet weg met die kaalkoppen, maar het die lui zijn jammer genoeg een gevolg van de niet-integrerende, criminele allochtonen, met name Marokkanen.

Varreke | 04-05-06 | 09:57

cant seem to care...

maja waarom hebben die lui een hekel aan buitenlanders...?
beetje dom he, want zei zien hun naaste niet als hunzelf en gaan ze dus branden in de hel... en zodra iets verbrand word het zwart, en wat krijg je dan... een zwarte rasist xD

d-von metalhead | 04-05-06 | 08:43

Wat rassenrellen? Het is gewoon een stammenoorlog. radicaal islamisme, extreemrechts, het zijn allemaal excuses om territorium uit te breiden en vreemde indringers af te weren.
www.vpro.nl/programma/dokwerk/afleveri...

brrkah | 04-05-06 | 07:12

Den Uyl was misschien premier, maar de rest van Nederland dacht ook dat het een goed idee was. Toen een enkel bedrijf voorstelde vrouwen te laten werken om het aantal arbeidskrachten aan te vullen werd dat als belachelijk afgeserveerd.

Eva75 | 03-05-06 | 23:57

Ik google all over babe, all over...

Hrm Ik moet nodig in het stamcafe "I wanna Google all over" opzoeken...

Anyway, zoals je weer ziet: den waerheid ligt vast wel weer in het midden. Mooi dat we dat nog niet gevonden hebben want dan hadden discussies geen nut meer.

Laterz...

TM | 03-05-06 | 23:39

@TM
Op de valreep..... het beleid kreeg gestalte (de invulling van het gastarbeiderschap) onder Den Uyl. De grote instroom begon toen.
En was het indertijd maar een zakelijke aangelegenheid gebleven.... met contracten van bepaalde duur...
Maar ik gun je de pyrrusoverwinning:)
Veel gegoogled??

Jane Doe | 03-05-06 | 23:23

Hoe vinden jullie mijn tattoo, het is maar een plakplaatje hoor....

Duitse helm | 03-05-06 | 23:20

@Jane Doe
Je hebt gelijk. Zie je wel dat we eerst gingen uitpraten? Je Messiascomplex vis ik later wel uit. Nu volg ik je voorbeeld en leg het bijltje erbij neer. Truste iedereen.

v Maerlant | 03-05-06 | 23:20

Nadruk op 'ingevoerd' dus.

Keauk ze Jane! ;)

TM | 03-05-06 | 23:18

@Jane Doe 03-05-06 @ 23:02 : " Lieverd, je kunt beter. Je herhaalt enerzijds mijn bijdrage en anderzijds ontkracht je mijn argument niet dat een eenmaal genomen kabinetsbesluit moeilijk valt terug te draaien en dat het dus niet uitmaakt wie er daarna regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen. Feit blijft dat de grote instroom onder Kabinet Den Uyl begon".

Oh ja, dat was het : in de tijd dat het 'gastarbeiderschap' werd ingevoerd was er een kabinet Biesheuvel, een 'zakenkabinet'. Niet Links. Vandaar ook mijn opmerking over de relatie gastarbeiders <-> zakenwereld.

TM | 03-05-06 | 23:17

@v Maerlant
We dalen af naar stamkroegniveau. *grijnst naar Joris dan wel hulp Joris*
Ik geef graag hoop. Je kent toch mijn Messias complex wel hoop ik?
En ik heb geen enkele moeite om met wat of wie dan ook naar buiten te komen.

*dankt allen voor de prettige discussie en gaat bezit nemen van haar grootste recht: het aanrecht*

Jane Doe | 03-05-06 | 23:16

@botte aap Hoe erg ik ook op je gesteld ben, dat mag je niet. 't Zou m'n concentratie verbreken, en Jane zou niet denken dat ik ben wie ik ben. Dan nog liever ouderwets duelleren! Je penning gaat - beloofd - naar het asiel.

v Maerlant | 03-05-06 | 23:15

@Jane 23:02
Een reservetarzan... is dat zoiets dat beter slingert maar waar je zo moeilijk mee kunt buiten komen? En natuurlijk praten we die meningsverschillen eerst wel even uit. Bedenk jij een oplossing voor die wbs? Tenslotte heb jij ze hoop gegeven...

v Maerlant | 03-05-06 | 23:11

@Jane Doe 03-05-06 @ 23:02 : Ik reageerde dan ook op een posting van een ander waar jij were op had gereageerd. *my head hurts*

TM | 03-05-06 | 23:06

@bottehond 03-05-06 @ 21:59 :

Ik citeer : "en wellicht TM, hoewel ik die nog niet opgegeven heb..."

Awwww, I'm touched man! Anyway : "Mij is duidelijk dat we (de 0031 ers plus geinteresseerden) er NIET uitkomen en dat vovereenstemming als zand door onze handen glipt. De strijd gaat er om: wie wint... wie krijgt het voor het zeggen..."

Niet noodzakelijkerwijs, maar dan moet er wel iemand opstaan die *niet* de ene bevolkingsgroep tegen de andere opzet, zoals een Wilders en nog veel rechtsere figuren. Ik bedoel maar : Wie dan? Rita Verdonk? Echt Niet. Die verdeelt zelfs haar eigen partij nog.

Het is wat mij betreft niet zo moeilijk : de politiek leeft bij de waan van de dag en is beinvloedbaar - wordt beinvloed - door het volk, de stemmerts. Ik zou de rol van de politiek, regering, het gekozen personeel, beperken tot grote lijn-wetgeving, en de details overlaten aan de rechterts. Je krijgt dan in elk geval volgens mij een veel 'eerlijkere' uitvoering van de gedachte achter de wet. Uiteraard krijg je dan een hele machtige gerechterlijke macht die vatbaar is voor corruptie, dat verdient nadere studie.

Geef mij namelijk maar gewoon een paar beregoeie regels/wetten en verwacht van iedereen dat ie zijn gezond verstand gebruikt. Zo leg je de macht uiteindelijk ook weer een stuk terug bij het volk.

TM | 03-05-06 | 23:04

v Maerlant 03-05-06 @ 22:55
Jane Doe 03-05-06 @ 22:43

Ik doe gaarne een stapje opzij... ken mijn plaats ten opzichte van de mensch... enne .... ik wil heus ook cheetah spelen... als ik maar aan Janes voeten mag liggen als jij, van Maerlant aan het werk bent.
Jane... I am so dreadfully sorry... maar ik mag mijn identiteit niet bekdn maken omdat ik een putbill annex hasjhond annex secretservicehond ben. Mijn badgenummer : Bh 007.
* banaantje er bij?* (anticipeert vast op de dingen die komen gaan).

bottehond | 03-05-06 | 23:03

*trekt de veer er bij TM uit want het comment van @ 22:55 sucks*
@TM
Lieverd, je kunt beter. Je herhaalt enerzijds mijn bijdrage en anderzijds ontkracht je mijn argument niet dat een eenmaal genomen kabinetsbesluit moeilijk valt terug te draaien en dat het dus niet uitmaakt wie er daarna regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen. Feit blijft dat de grote instroom onder Kabinet Den Uyl begon.

@v Maerlant
Ik heb al een Tarzan. En een reserve Tarzan. En wannabe's. Slingert u beter aan de liaan dan alle anderen??
Voel me wel gevleid door de liefdesbetuiging.
Meld u maar aan bij de fanclub.
En als ik het nu eens een keer niet met u eens ben, gaan we dan nog jofel door die deur samen?

Jane Doe | 03-05-06 | 23:02

@TM "??-dingen"
Lees het "FeauteauF*cken met Uli!" topic, en er zal een hoop duidelijk worden ;-)

Dömper | 03-05-06 | 22:59

@TM
Geeft niet joh, ik geloof je heus dat je schitterend lucide betogen kunt houden. Heb ze immers al gelezen.
*steekt de welbekende veer in de welbekende opening teneinde toch een Muzevibe teweeg te brengen* *moet het nog allemaal zien gebeuren*

Jane Doe | 03-05-06 | 22:56

@Jane : Ach ja, so...

Ik had iets opgezet in de trant van :

Zeggen dat het probleem van de integratie is veroorzaakt door 'links' is domweg niet waar. de PvdA heeft 13 jaar in de regering gezeten sinds 1966. De VVD ruim 20 jaar, en God weet(waarschijnlijk ook letterlijk) hoe lang het CDA het pluche al niet vervuilt.

O.K. Dan krijg je het onderwerp 'maar links liet ze binnen'. Geen enkel kabinet doet zoiets zomaar, ook links niet, het is nutteloos. Tenzij die gastarbeiders indertijd een heel erg nuttig doel hadden. Ze waren gewoon nodig. Waarom en voor wie? Voor de werkgevers die zonder personeel zaten. 'Gast'-arbeiders dus.

Afijn, *puff* zo ging dat nog een tijdje door en maakte ik geleauf ik nog een punt ook, ergens...

BTW : Ik zie af en toe van die ??-dingen, erm.. vraagtekens op mijn scherm. Ben ik zo steauned of heeft GeenStijl de verkeerde CCSID aanstaan?

TM | 03-05-06 | 22:55

@Jane Doe 22:43

Hoe, 'nog iemand'? Ik maak je er beleefd attent op dat ik je in m'n post van 19:51 m'n liefde al beleden heb. Pas op voor bottehond! Vraatzuchtig! Eén blonde wulpse - rondborstig, of wat had je gedacht - en twéé kopieerapparaataanhangsels. Overvoed dat beest toch niet! Het zou zo mooi kunnen zijn: ik je Tarzan, jij m'n Doe...

v Maerlant | 03-05-06 | 22:55

@Jane *puff...* Doe 03-05-06 @ 21:35 : Sorry my dear, ik zal me even diep inhale.. ik bedoel erm... nadenken.

TM | 03-05-06 | 22:50

@bottehond
En ik ben weer blij dat er tenminste nog iemand blij met mij is.
Allemaal blij. Kan dit de start van een 'feel good' missie worden?
Aan fanclubdagen doe ik overigens niet. Want ik vermoed dat het een honds afspraakje gaat worden. Veel gekwispel en tegen me opspringen.
En wel errug one-on-one-erig. Wat voor hond ben je eigenlijk?
Laat me je penning eens lezen. Doe eens een profielschets.

Jane Doe | 03-05-06 | 22:43

Jane Doe 03-05-06 @ 22:25

Die fanclub is er! Voorzitter: Bottehond, penningmeester: Bottehond jr, secretaris Bottehond jr, bestuursleden Bottehond jr en Bottehond jr.
Je antwoord is voortreffelijk, Sjaan. Ik ben erg blij met je.... enne... dat piesen... dat doe ik niet hoor... zo tegen je aan. Laat me maar gewoon op tijd uit.
*Kluifje?*

bottehond | 03-05-06 | 22:32

@bottehond
En...21:04 ok voor je? Kan ook wat anders verzinnen want ik ben de advocaat van de duivel? Je moet natuurlijk wel even reageren.

@king of controversy
De deskundigen (en dan heb ik het niet over de techneuten) binnen het rechtssysteem zijn mij al zeer lang een doorn in het oog. Het is een heel geraffineerd spel om de rechter te beinvloeden. Rapportages van lik-me-vestje en het beinvloedt een vonnis en daarmee het rechtsgevoel van een maatschappij. Het geneuzel over voorspelbaarheid van recidive. Over de oorzakelijkheid. Over god mag het weten. En het betreft beide zijden. Het OM en de advocatuur. Maar goed, we dwalen een beetje off topic.

Jane Doe | 03-05-06 | 22:25

@ Queen of etcetera
Alsof de binnenlanden van Spanje dezelfde cultuur hebben als de wallen van Amsterdam

Je brengt me soms in verwarring. Enerzijds heb ik de indruk dat je begiftigd bent met een behoorlijke intelligentie, dan overspeel je jezelf plotseling door een opmerking te maken die getuigt van weinig inzicht in cultuur en historie. Ik kan dit niet anders plaatsen dan te bedenken dat je soms wat te ver gaat in het kromme rechtpraten. Je bent een rare snijboon.

bottehond | 03-05-06 | 22:16

@bottehond 21:59 Wat vind ik het erg dat ik het me je eens ben.

v Maerlant | 03-05-06 | 22:11

@King of controversy 03-05-06 @ 22:04
Onder cultuur versta ik alles wat iemand in z'n omgeving meekrijgt exclusief wat genetisch is meegegeven. (Dat is een ander verhaal alhoewel er wel rekening mee gehouden moet worden in dit onderwerp.) En ik vind dat dhr. Donselaar daar de plank misslaat.
Westerse cultuur vs de islamitische cultuur haal ik hier alleen maar aan omdat deze tegenstelling het meeste opvalt.

Dömper | 03-05-06 | 22:11

@king 21:45 touché, ik lees nog niet zo lang mee. Maar waarom krijg je toch de blinde staar als iemand kritisch de islam benadert? Straks ga je me nog vertellen dat islam vrede betekent. Ik weet ook wel dat voor vele jonge gasten de islam aan hun reet kan roesten, maar ondertussen is het wel een leuke dekmantel. Waarom woedt over Europa een verkrachtingsgolf - waar jouw sociologen over moeten zwijgen?Omdat ze niet gesluierd zijn, en het dus volgens de islam geoorloofd is ze te nemen als de hoer die ze zijn. Een legitieme beurt! Waarom maken al die islamitische kindertjes, of ze nu in België, in Frankrijk, in Zweden of in Australië wonen - de bekende beweging met de vinger over de keel naar natives? Omdat over ons als christenhonden wordt gesproken, die over de kling moeten worden gejaagd. Waarom vertonen ze zo'n manifest zinloos deviant gedrag (iets totaal anders dan een appel pikken omdat je honger hebt)? Omdat allah primeert boven onze wetten. Face it! En zelfs al ik ernaast zit, hoewel ik voel dat ik erop zit, waarom moet ik dan de tyfus krijgen? Zijn de gedachten dan niet meer vrij? Je beledigt je eigen intelligentie...

v Maerlant | 03-05-06 | 22:06

@ Jane Doe 21:54
Strikte wetshandhaving hoeft nou ook weer niet. Maar op sommige terreinen zou ik er wel voor zijn. Bijvoorbeeld met spijbelen. Dat is echt iets waarvan ik vind dat er streng gecontroleerd moet worden.
Deskundige mogen best in de rechtszaal wat zeggen, maar alleen bij grotere criminaliteit.
@ D?r
omgeving is zoveel meer dan Islam alleen. Trouwens, westerse cultuur? Alsof de binnenlanden van Spanje dezelfde cultuur hebben als de wallen van Amsterdam.

King of controversy | 03-05-06 | 22:04

Wat mij betreft betrekken queen of controversy, vodafoon en wellicht TM, hoewel ik die nog niet opgegeven heb samen met hun vrinden uit alle windstreken de randstad minus de haven van 010 en gaan ze daar fijn experimenteren met de zegeningen van de nieuwe samenlevingsvormen. De rest van ons trekt zijn eigen plan wel. Mij is duidelijk dat we (de 0031 ers plus geinteresseerden) er NIET uitkomen en dat vovereenstemming als zand door onze handen glipt. De strijd gaat er om: wie wint... wie krijgt het voor het zeggen... wie bepaalt de toekomst. Een soort onderhuidse belangen/richtingenstrijd met burgeroorlog-achtige trekjes. Maar met zoveel inzet gestreden dat een ieder kennelijk door wil vechten voor waar hij wel of juist niet in gelooft. Ik gun een ander zijn wereld(beeld) en gedroomde land. Dat ik er van overtuigd ben dat die droom in een nachtmerrie ontaardt mag me toch vergeven worden? Wellicht is een "scheiding" een optie. "Jullie" en de immigranten de randstad en "wij" de rest. Hell... in 0031 is sinds 5 jaar ook het ondekbare mogelijk. Een aanstormend politicus vermoord... een bekende en inbvloedrijke personality geslacht .... wees eens eerlijk... wie had dát gedacht? Jij... queen? De splijting der vgeesten is een feit.... elkaar bestrijden GEEN antwoord.... mijn gutfeeling zegt dat het zó niet verder kan... Ik blijf zoeken... maar ga er vooralsnog van uit dat Jobs model... de boel bij mekaar houden alleen kans van slagen maakt als iedereen dat wil, er iets aan heeft en er vertrouwen in heeft. Guess what Botte thinks? Maar ach... wat zeur ik... het water stroomt altijd naar het laagste punt. Over 500 jaar zal men datgeen dat voor ons nu toekomst is als evident zien.
Dus: weer een plan, dat is al meer dan elkaar beschimpen en bestrijden..... comments welkom!

bottehond | 03-05-06 | 21:59

@King of controversy 03-05-06 @ 21:46
Als ik daar ook even op mag reageren:
Islam op zichzelf niet, islam als in cultuur die botst met de westerse cultuur wel. Maar dan moet je cultuur wel interpreteren als 'omgeving'.
In beetje andere woorden wat ik om 21:05 neergezet heb.

Dömper | 03-05-06 | 21:56

@King of controversy
Het is een van de vele oorzaken maar niet de enige en wellicht niet eens de belangrijkste. In plaats van onze hersenen op de oorzaken te kraken zou ik liever de focus op de uitwassen willen leggen. Actieve, strenge en strikte rechtshandhaving. Weg met de strafmitigerende omstandigheden. Weg met de deskundigen/'gogen' die in de rechtszaal een potje plaatsvervangend huilen. Vertoon je deviant gedrag? Accepteer je straf. En als je "gast" bent in een land en je hebt nog geen Nederlands paspoort dan moet je maar een enkele reis naar where ever krijgen.

Jane Doe | 03-05-06 | 21:54

@ Jane Doe 21:24
Je bent het volgens mij dus wel met me eens, dat de islam niet de enige of zelfs maar de belangrijkste oorzaak is voor de criminaliteit onder moslim jongeren?

King of controversy | 03-05-06 | 21:46

@ v Maerlant 21:35
Ik heb zelfs in deze tread gezegd dat er verschillende oorzaken zijn voor criminaliteit. 1 daarvan is het socio-economo gebeuren, een andere is de omgeving waar men opgroeit, een andere is de opvoeding (waar het geloof natuurlijk een rol in speelt), en dan hebben we nog zaken als karakter, pakkans, en nog wel wat meer.
Over die leeghoofden, vergeef me, het zal me cynisme zijn over sommige medereaguurders (hoelang lees je al mee?)
Ik herhaal nog maar eens mijn opmerking: voor een oplossing moeten we ons niet blindstaren op de Islam. Iedereen die dat wel doet, kan de typhus krijgen.

King of controversy | 03-05-06 | 21:45

@king 21:25 Hola! Ik beweer nergens dat er geen socio-economische verklaringsgronden aan te reiken vallen! Wat dat betreft treed ik je bij: ze spelen zeker mee. Toen een Engelsman me lang geleden naar m'n continentale kijk op het Ierse probleem vroeg, antwoordde ik ook: 'increase their welfare'. Alleen schiet die analyse tekort king: ze is onvolledig. Jij redeneert vanuit de traditionele kapitaal-arbeid tegenstelling, komt tot de conclusie dat de doelgroep tot de havenots behoort, en denkt dus dat we mits wat emancipatie van den arbeider de boel rechttrekken. Maar dit zijn geen arbeiders (id traditionele zin vh woord), en ze willen niet worden geëmancipeerd! Ze willen allah, king, en wat het ergste is: ze willen 'm ook voor ons.

v Maerlant | 03-05-06 | 21:35

*kijkt nog eens Muzerig naar TM want is wel razend benieuwd naar dat schitterend lucide betoog*

Jane Doe | 03-05-06 | 21:35

@kingof 21:21

Wat is dat nou, om iemand met een ander standpunt met leeghoofdigheid te bedenken zonder dat je inhoudelijk de counter speelt? Dat is, juist ja, een zwaktebod.

v Maerlant | 03-05-06 | 21:29

@ v Maerlant 21:18
"Wat je als verklaring geeft voor de oververtegenwoordiging van je knuffelallochtonen is te gek voor woorden"
Geen zin om het hele verhaal weer af te steken. Voorbeelden van mijn gelijk zijn: Ghetto's in Amerika (1980), sloppenwijken in Brasil (nu) East Londen (1850), buitenwijken van Parijs (1850). Allemaal wijken waar en armoede heerst en veel criminaliteit. Maar nee, er is absoluut geen verband tussen die twee. Laat al die sociologen maar lullen, want dinges v Maerlant weet het beter. Uiteraard zonder bewijs, want bewijs is voor mietjes.
Overigens heb ik nergens iets beweert over extreemrechtse partijen, ik ben geen psychiater ;)

King of controversy | 03-05-06 | 21:28

@Vodianova Je wordt hartelijk bedankt -even kreeg ik het benauwd!

@TM Met jouw interventie ben ik het wel helemaal eens. Religie moet van mij de verklaring ook niet zijn hoor; wat zag ik het liever anders! In Frankrijk krijgen ze nu trouwens ook te maken met volkeren bezuiden de Sahara die van het zwerverige type zijn. Kennen (quasi) geen familiestructuur en laten de straat hun kinderen opvoeden. Tja... dan heb je geen relgie nodig. Hier heb je meteen ook een correlatie met Antillianen: ontwrichting. Maar wat jij zegt - en ik beaam - vult aan, en spreekt niet tegen.

v Maerlant | 03-05-06 | 21:25

@King of controversy
Al we het over criminaliteit gaan hebben wil ik ook nog wel even blijven meepraten. Ben het met je eens dat opvoeding een grote factor speelt bij het onstaan van crimineel gedrag. Maar er blijven veel uitzonderingen. Mensen die in de meest ongunstige situaties zijn opgegroeid en prima op het rechte pad blijven en mensen die de befaamde zilveren lepel hadden en mislukten. En binnen die groepen ook weer de nodige variaties. Ergens zit er ook in de mens zelf soms een kortsluiting en kun je niet altijd de schuld op de ander of op de omstandigheden schuiven. Verantwoordelijkheidsbesef is ver te zoeken. De "me, me, me"-maatschappij. Afgunst, hebberigheid. Volstrekte afwezigheid van enig moreel besef.
Lombroso meende de crimineel aan uiterlijke kenmerken te kunnen herkennen. Die theorie is wel achterhaald. Gaat niet zozeer meer om het uiterlijk maar om het verderfelijke innerlijk van sommigen.

Jane Doe | 03-05-06 | 21:24

@ TM 21:14
Ik denk ook wel dat religie een rol speelt, maar lang niet de enige rol en zelfs niet de belangrijkste rol speelt, zoals sommige leeghoofden hier beweren. Voor een oplossing moet je jezelf dus niet vastpinnen op de Islam. Iedereen die dat doet draagt eraan bij dat de oplossing steeds verder weg komt te liggen.
Dank voor je steun overigens.

King of controversy | 03-05-06 | 21:21

Maarlant,
mijn opmerkingen hadden simpelweg geen betrekking op jou reacties.
vreemd dat jij je geroepen voelt om de advocaat uit te hangen hier....
natuurlijk mag je reageren op wie en wat je wil

Vodianova | 03-05-06 | 21:18

@King of controversy Kom nou! Je speeltje met fanatieke Italianen vind ik best spitsvondig - maar ooit al van Neuköln gehoord (wijk in Berlijn, wel verkeerd geschreven)? Zelfs de NRC had het over 'de onpeilbare haat tegen de Duitsers'. Wees nou eerlijk: zie je zoiets als titel staan boven een stuk over Italiaanse migranten? En als jij mijn redenering rücksichtlos mag doortrekken, dan mag ik dat met die van jou ook. Het is dus de schuld van de Italianen dat alle extreemrechtse partijen (als ik me niet vergis hebben ze er drie) groeien? Wat je als verklaring geeft voor de oververtegenwoordiging van je knuffelallochtonen is te gek voor woorden. Al dertig jaar wordt sociologen gevraagd om de oververtegenwoordiging onder het tapijt te vegen. Je kan het licht van de zon niet ontkennen.

v Maerlant | 03-05-06 | 21:18

En uiteraard zijn Antillianen ook niet bijzonder islamitisch... Om da King even bij te vallen. Ik denk overigens wel dat religie een factor is die meetelt. Dat zeker.

TM | 03-05-06 | 21:14

@Vodianova Ik begrijp het even niet. Jij mag reageren op wie en wat je wil, maar ik niet? Kan je me uitleggen hoe je dat ziet?

v Maerlant | 03-05-06 | 21:10

v Maerlant 20:56
Nee, het is kennis.
In Duitsland doen de Turken het weer beter dan de Italianen wat betreft opleiding, werkeloosheid, criminaliteit. En Italianen staan bekend om hun fantieke aanhang van de Islam. Dat moet wel, anders klopt jouw redenering niet.
En ik zal ook nog een keertje tegen jou m'n bekende verhaaltje afsteken, er is namelijk een relatie tussen alles wat bij de opvoeding komt kijken, en criminaliteit. Behalve godsdienst hebben we het dan over: armoede, buurt, verpaupering, verkeerde vrienden, opleiding, perspectief op werk ect ect ect. Een andere verklaring voor het hoge aantal marokkaanse criminelen in de bajes kan de rasictische politie zijn, kan gevolg zijn van beleid, kan dom toeval zijn ect ect ect De verklaring luistert dus helemaal niet naar de naam Islam.

King of controversy | 03-05-06 | 21:08

Van Donselaar moet z'n oogkleppen af doen.
De oorzaak ligt niet bij extreem rechts of moslimjongeren. Dat zijn stickertjes die de symptomen aangeven. Er zullen altijd mensen zijn die een andere groep mensen de hersens in wil slaan. Kijk alleen al maar naar voetbalhooligans die dezelfde nationaliteit hebben.
En dat noemt zich zelf cultureel-antropoloog.

Dömper | 03-05-06 | 21:05

@bottehond,
probeer jezelf dr niet uit te lullen met dat kinderlijke popi-taaltje van je, het is niet grappig en zeker niet origineel.
@maarlant,
ik kan me niet herinneren dat ik het tegen jou had dus buzz off...

Vodianova | 03-05-06 | 21:05

@King of Controversy
Ik blijf de vergelijking tussen Nederlandse en Amerikaanse immigratie magertjes vinden. Niet veel raakvlakken. Vind dat we hier ook niet zozeer het historisch perspectief moeten gebruiken. Het gaat om de laatste decennia. Het hier en nu. De problemen van onze en toekomstige generaties.
En ik ben Nederlandse. Heb in verschillende landen gewoond. Genoeg buiten de deur gekeken. Zelf de "gast" geweest in menig land. Nu dus in de States. Integratie is voor mij geen vies woord. Ik pas me aan. Ben het met heel veel zaken niet eens in de USA maar ga niet lopen tieren en schelden als een betweterige Europeaan. Het volk kiest en wenst te leven zoals het leeft. Daar heb ik verder mee te leven of anders moet ik weggaan.

@bottehond @19:11
Nog even en je piest van blijdschap tegen me aan:)
Je wordt edoch op je wenken bediend.
Ik denk dat veel mensen de problemen met immigratie bagatelliseren omdat ze hun vrijheid van meningsuiting ingeperkt zien door sociale druk. Het woord racist valt snel. Het is bon ton in bepaalde kringen in Nederland om heel leuk progressief te doen en multikulti een zegening te vinden. Maar dat zijn wel de mensen die in goede doen zijn en niet midden in de puinhopen moeten wonen en werken. Of het zijn de zeer "sociaal" (en dat is eufemistisch bedoeld) ingestelde medeburgers die zelf ook voor de nodige overlast zorgen.
Ik durf hardop te zeggen dat er borders for a reason zijn. Dat de mens altijd diegenen opzoekt met wie hij het meest gemeen heeft. Dat is een natuurlijk iets. Dat is geen discriminatie. Dat is een kwestie van overleven. Zit in de collectieve genen.
Je huidskleur, religie, ethniciteit maakt je niet superieur of inferieur.
Daar gaat het niet om.
Politieke vluchtingen moet je helpen. De noden van onze medemens moeten niet ontkend worden. Maar dan wel eerlijk over alle landen verdelen. Ik begrijp de drive van economische vluchtelingen en ik begrijp discussies over de aarde die van ons allemaal is en dat we eerlijk moeten delen. Tja, life is not fair. En zal het nooit worden. Als je in de Sahel regio wordt geboren heb je geen mazzel. Maar ben ik mijn broeder's hoeder? Moet ik al het leed op mijn schouder's dragen. Als dat zo is dan wil ik ook inspraak in de oplossing van het probleem en wil ik het effect op mijn levensomstandigheid daarbij betrokken zien.
Zo goed bottehond? Wil je nu een fanclub oprichten:)

Jane Doe | 03-05-06 | 21:04

@king of controversy Komt ie! In België zitten ook veel Italianen. Socialisten wijzen er graag op dat de eerste generatie daarvan proportioneel oververtegenwoordigd was in de bajes. Dat is ook zo. Maar nu is die overproportie he-le-maal weg. Bij derdegeneratiefinnen is die overproportie he-le-maal hetzelfde gebleven. Be-grijp je me? En wat is daar de verklaring voor? Laat ons mekaar geen mietje noemen: de verklaring luistert naar de naam islam. Daarom is wat jij doet zo misleidend: je filtert het essentiële element om tot inzicht te komen weg door ze allemaal op een hoopje te gooien. Is het naïviteit of is het erger?

v Maerlant | 03-05-06 | 20:56

@ TM 20:48
En ondanks dat kleine verschil toch al grote weerstand, kan je nagaan wat dat moet worden als er nog eens mensen hier komen met een compleet andere cultuur. Dan zul je eens wat meemaken met dit volkje. ;)

King of controversy | 03-05-06 | 20:53

Wel lief, nou... doe mij maar een lange vinger erbij.

HyBriD VorTeX | 03-05-06 | 20:51

Hahahaha wat kun je op enorme kansloze wijven stemmen op die site met die kaalhoofden zeg. (ik wou net al die wijven afzeiken maar toen jah ik besefte dat ik er eigenlijk geen moeite in moest steken. Lees: ik was bang voor represailles) Zowiezo zijn het allemaal mensen uit de lagere regionen uit de samenleving dus laat ze elkaar inderdaad maar mooi uitroeien. Van die kansloze werklozen die niets beters te doen hebben en allemaal profiteren van de centjes van de hardwerkende Nederlandse burgers.

Versace | 03-05-06 | 20:50

@KoC : Thanks, interesting. Maar ik zie wel 1 klein verschil : men heeft het over voornamelijk Duitse(Oost-Europese?) migranten. En dat ligt cultureel natuurlijk zo dichtbij dat het niet al te veel verschil zou moeten hebben gemaakt.

Still, interesting, wist ik nog niet.

TM | 03-05-06 | 20:48

@ TM 20:14
Nee. Tegelijkertijd met de vluchtende Joden, protestanten, hugenoten, en anderen kwam via het noorden een elk jaar een grote groep boeren naar het Noorden de Nederlanden, via Amsterdam. Zie ook:
www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&am...
Duitse Taal Alert
v. Maerlant 19:51
Dank u. Maar je vergeet dat er in 1850 de Italianen en de Ieren een compleet verschillende cultuur hadden, en datzelfde gold voor de Angel-Saksen. Sterker, volgens vele Angel-Saksen waren de Ieren witte Negers. Ik vergelijk dus twee verschillende culturen in beide gevallen. Redenering is dus wel geldig. Probeer het gerust later nog eens.

King of controversy | 03-05-06 | 20:45

@Vodianove: botte is meer dan honds genoeg om zich zelf uit de slag te trekken - maar toch even meegeven dat de gemakkelijke manier waarmee je 'm een endlösung probeert aan te praten weerzin oproept.

v Maerlant | 03-05-06 | 20:39

Vodianova 03-05-06 @ 20:02

Jij kent mij niet, dus probeer mijn nieren niet te proeven, noch de omvang van mijn testes te bediscussieren. Dat jij denkt dat ik met die "oplossing" zou tevoorschijn komen lijkt me een aardig staaltje van projectie. Ik zou zeggen: luister eens naar je onderbuik en probeer een balans te vinden met je verstand. Tot die tijd blijf je beter uit mijn vaarwater, tenzij je tentoongesteld wilt worden als een "reaguurder tartaar". NO-one f*cks with the flame king (behalve mijn heerlijke blonde rondborstieg snol).

Komt dat schoooooooooot
* tilt zijn poot op en pist op de Boboverzameling van vodiaNOva"

v Maerlant... I "ll be in touch!

bottehond | 03-05-06 | 20:31

@King of controversy 03-05-06 @ 19:03 : Maar is he ook niet zo dat de nadruk bij de immigratie naar Nederland van pak em beet 1700 tot 1900 veel lag op vluchtende intellectuelen? Nederland was toen HET land van de vrijheid van meningsuiting, zeker op het gebied van de godsdiensten en zeker vergeleken met andere Europese landen. Volgens mij is dat een ander soort immigratie dan economisch geluk zoeken in een welvarender land. De eerste groep werd hun eigen land uitgejaagd, de tweede groep niet. Als we het tenminste hebben over gastarbeiders plus latere economische vluchtelingen.

@Barbapoeppa 03-05-06 @ 19:07 : Ik zat eergisteren te praten met een kennis van me. Die gozert is bijzonder intelligent, zit in zijn examenjaar VWO, en gaat daarna meteen Fysica studeren... Vakkenpakket : Engels, Nederlands, Biologie, Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde. Dat is dus een exact vakkenpakket, en daar mag je trots op zijn.
Het lijkt mij dat er in Nederland niet zozeer een gebrek aan slimme jonge mensen is, maar meer dat er zich een historische trend begint te ontwikkelen waarin de cultuur-vakken steeds minder in trek zijn.

@Framoes 03-05-06 @ 19:24 : Zo begon het wel maar we zijn al heel wat verder gekomen hoor. Een van de betere threads deze maand... ;)

*... maar goed, hoe WAS die fraaie posting nou eauk alweer...*

TM | 03-05-06 | 20:14

@Muze Doe 03-05-06 @ 18:18 : Ik weet niet of ik dat er zo NOG een keer uit krijg. Zal later eens een poging doen.

TM | 03-05-06 | 20:03

Bottehond,
Heb je dat stuk met eventuele voorstellen voor een oplossing van het 'allochtonenprobleem' zelf opgesteld?
Triest hoor, wees nu eens een vent en gebruik de term die je eigenlijk wil gebruiken; endlösung.
Wat suggereer je met 'iedere logische en geduldig/respectvolle aanpak niet werkt'!?
Wil je een tegengestelde aanpak proberen?
Geloof me, je hebt niet met makke schapen te maken.

Vodianova | 03-05-06 | 20:02

@bottehond 17:32 moedig van je

@king of controversy: je doet je naam eer aan. Europese migranten vergelijken met niet-Europese mondt uit in een schijnbetoog.

@Jane Doe 18:50 klasse

v Maerlant | 03-05-06 | 19:51

In de waan van de co-existentiele samenleving gaan dingen altijd goed, omdat andere conclusies uit onderbuiken voortkomen en dus verboden zijn. Bewijs: Stop wolven en schapen in een kooi en je zal zien dat dat zeer goed gaat. Nou ja, het zal wel wat schapen kosten, maar toch... het gaat zeer goed. En de herders, zij droegen roze brillen, dronken thee en bemoeiden zich er niet mee.

Romanus | 03-05-06 | 19:49

off topic:

Ik deed net mee aan peil.nl en kon zowaar lachen om de volgende vraag:

In de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap heeft Mark Rutte haar tegenkandidaat Rita Verdonk gebrek aan duidelijkheid in haar standpunten verweten. Vindt u dat Verdonk gebrek aan duidelijkheid kan worden verweten?

bottehond | 03-05-06 | 19:36

@maagzuur .. idd .. onder en boven zegt mij ook meer dan progressief en conservatief ... daarnaast is ook mijn favoriete manier om wereldproblemen op te lossen .. al zal de theeleutlobby daar anders over denken

Draaitafel Demagoog | 03-05-06 | 19:33

@ bottehond 19:11
En je was zo goed bezig met je 'we moeten niet naar het verleden kijken, maar de problemen oplossen' of iets van die strekking.

King of controversy | 03-05-06 | 19:31

Framoes 03-05-06 @ 19:24

Dan zou ik tóch maar even lezen, Flamoes. Wellicht steek je er iets van op?

bottehond | 03-05-06 | 19:30

Ik heb geen een comment gelezen, maar weet nu al dat het weer een potje links-recht-islamitisch-nazis beschuldigen is.
"Het komt door de VVD!"
"Nee, door de SP met hun slappe methodes!"
"NIETUS, de moslims zijn stom!"
"ECHT NIET, het zijn de extreem-rechtsen!"

Framoes | 03-05-06 | 19:24

Jane Doe 03-05-06 @ 18:50

Sjaan, alle lof. Je praat met overtuiging, nuchterheid en enig gezag. Ik pak de beste quote er uit, had het niet treffender kunnen schrijven.

quote/Ik denk dat de cultuur van het thuisland wel iets te maken heeft met de wrijving tussen allochtonen en autochtonen. En rightfully so. Wie binnenkomt in een bestaand kader moet zich aanpassen. En als dat niet goedschiks gaat dan moet je maar weer weg gaan. Je mag meedenken en veranderingen voorstellen maar je moet je neerleggen bij de mening van de meerderheid.\unquote

Laat je licht ook eens schijnen op het fenomeen dat er zoveel mensen zijn die de problemen met migranten bagatelliseren, toedekken en anderszins min of meer ontkennen, dan wel de schuld daarvoor bij de 0031-ers leggen. Als je wilt natuurlijk.

bottehond | 03-05-06 | 19:11

@RedFrits 03-05-06 @ 15:08
Dit is inderdaad zorgwekkend. De overgrote meerderheid van de vmbo jeugd heeft geen flauw benul van cultuur, bezit geen enkel historisch besef en heeft geen geloof in hogere idealen. Ze hebben ook volstrekt geen behoefte aan dit soort zaken. De kinderen die zij verwekken zullen naar mijn mening dan ook niet echt opgevoed worden. Als deze ontwikkeling niet omgebogen wordt dan zal het volk verwilderen. En ik geloof niet dat dit zal gebeuren. Het zal alleen maar erger worden. Uiteindelijk zal dit het einde van de democratie betekenen. Gewoon omdat 'het gewone volk' niet meer in staat is om zonder geweld in bedwang gehouden te worden.

Barbapoeppa | 03-05-06 | 19:07

@ Jane Doe
PS
Daarvoor ben je dus Amerikaan ;)

King of controversy | 03-05-06 | 19:04

Nee, de immigratie van Nederland is altijd redelijk stabiel gebleven. Met de VOC werden natuurlijk veel mensen van buiten Nederland naar de Oost gevaren, maar denk ook aan de moffenbeurs in Amsterdam. Alleen dus na WO II een dipje. Voor WO II haddden mensen ook al moeite met vreemdelingen. Die moffen die naar Nederland kwamen waren niet populair, en konden rekenen op afkker van de Nederlandse bevolking. Daarentegen waren ze goedkoop en dus mochten ze blijven. Toen het echter wat minder ging met de economie van Nederland, zie je dat de weerstand toeneemt tegen dit soort economische migranten.
Na WO II zijn er verschillende groepen 'langsgekomen', bijvoorbeeld de Spanjaarden en Italianen. Daar waren geen problemen mee, maar ja die kwamen in de jaren 50 (economische voorspoed). In de jaren 60/70 kwamen de Marokkanen en de Turken en kwam tevens een einde aan de economische groei (olie crisis speelde daar een rol in). Bovendien werd door de VN de herenigingswet aangenomen.
Tot zover geschiedenis, we waren bezig om te kijken naar een oplossing.
Ik handhaaf de stelling dat tijd alle wonden heelt (vergeet niet dat de eerste generatie ook nog steeds in Nederland woont, ik schat dat zodra die is 'uitgestorven', het al stukken beter gaat) en dat de economie een grote rol speelt of vreemdelingen/ gasten/allochtonen/immigranten geaccepteerd worden.

King of controversy | 03-05-06 | 19:03

@King of controversy 18:27
Je zult het met me eens zijn dat de USA een immigratieland pur sang is. Vanaf de Mayflower. Dat kun je niet vergelijken met Nederland. Natuurlijk heeft Nederland perioden van sterke en minder sterke immigratie gekend.
Als we ons beperken tot na WO 2 dan zien we dat de immigratie in Nederland ineens problematisch is geworden. Dat integratie wordt moeilijker. Ligt dat aan de "gasten" of aan de "gastgever". Voor mijn gevoel meer aan de gasten. (ik gebruik jouw terminologie... hou eigenlijk niet zo van het woord gast.... liever medeburger... een gast moet je verplicht feteren... en misschien zit 'em daar de crux... dat de nieuwe medeburger zich gast waant:).
De gastgever krijgt ongevraagd een lading gasten en voelt zich overrompeld.
Doet z'n best maar voelt zich niet gewaardeerd.
De gast komt in een bestaande situatie en voelt zich unheimisch. Wil het liefst weer de oude vertrouwde wereld creeeren. Dat geeft spanning.
In Amerika is zich het tij heel snel aan het keren. De immigratie die ooit zorgde voor economische vooruitgang zorgt nu voor irritatie en frustratie. Omdat the american dream in het land wordt gezocht maar vervolgens wordt geexporteerd naar het land van herkomst en het financieel gewin voor de maatschappij als geheel niet meer zo groot is. De aziaten shoppen bij andere aziaten, rijden asian autos, werken bij aziatische werkgevers die hun winsten weer doorsluizen naar het moederland. Maar maken wel gebruik van Amerikaanse voorzieningen. Het belastingvoordeel weegt niet meer op tegen het uithollen van de economie.
De miljoenen illegalen die uit Mexico binnenkomen. Een groot probleem. Maar een vette worst voor politici want groot electoraat. Geef ze status, laat ze stemmen.
Amerika is een groot land maar de problematiek wordt ook steeds groter en het wordt me bang om het hart.
PS
Als ik visite krijg dan zijn het gasten die niet op de rotzooi letten en mijn slippers op de koop toe nemen :) Andere visite hoef ik niet.

Jane Doe | 03-05-06 | 18:50

BigGayAllah? Die naam gaat wel een beetje ver, straks ga je nog zeggen dat mohammed een pedofiel is, alle mullah`s terroristen, alle imam`s vrouwenhaters, alle jeugdige moslimknullen stekers... je kent het wel, dat kan je niet zeggen hoor!...... alle.....

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 18:34

ze hebben ook een dc hub op die nazi site

1.volkermord.com:410

kun je siegheilen met andere kaalkopjes

BigGayAllah | 03-05-06 | 18:27

@ Jane Doe 18:13
Maar in 18xx kwam het nog wel eens voor dat complete wijken elkaar aanvielen, op basis van hun afkomst. Ik heb niet het idee dat zoiets nu nog gebeurd in Amerika. Er is ook een film over gemaakt (ben de titel kwijt, gaat over het incident dat de marine zelfs New York moest bombarderen om de orde te herstellen). In die zin is De USA dus vooruit gegaan.
Wat immigratie verleden betreft, Nederland is ook altijd een immigratieland geweest, met uitzondering van het decennium na de oorlog. Sterker, vanuit historisch perspectief heeft Nederland momenteel (laatste 10 jaar) nogal lage immigratiecijfers.
Je zegt dat de mensen in Nederland geen keuze hebben gehad, die keuze hadden de mensen wel in Amerika? Amerika heeft nooit wat gedaan om de effectief tegen te gaan (de quota voortvloeiende uit de wetgeving van rond 1920 werden nooit gehaald), terwijl de mensen (vakbonden) daar uitdrukkelijk om vroegen.
Ik ontken niet dat de cultuur er wel wat mee te maken heeft, maar we moeten niet de cultuur ophangen aan heilige zaken, zoals de Koran en het Verlichtingsideaal/democratie (wie kan meneer Tokkie een afstammeling noemen van Voltaire).
En wat betreft die gast vergelijking, als ik visite krijg, ga ik niet op de bank hangen met slippers en overal rotzooi op de grond. Ik pas me dus in zekere zin wel aan.

King of controversy | 03-05-06 | 18:27

@TM @18:14
Schitterend lucide nog wel, ik word nog eens je muze :)
Nu kun je er thuis lekker nog wat aan schaven. Ik zie je meesterwerk met graagte tegemoet.

Jane Doe | 03-05-06 | 18:18

Rassenrellen zijn zooooo 1986

antonnetje | 03-05-06 | 18:15

@Jane Doe 03-05-06 @ 17:43 : Ik had een schitterende lucide posting geschreven in antwoord op die van jou. Helaas moet ik hier werken met XP en crashte de zooi. En de cache in Mozilla werkt ietsie anders dan die in Exploder dus de raw text terugvinden valt niet mee.

Ik ga nu lekker naar huis, ik zet dat antwoord nog wel een keer online. Is het niet in dit topic dan vast wel de volgende keer dat het hier weer over gaat... ;)

TM | 03-05-06 | 18:14

@ Draaitafel Demagoog 18:06
LOL
Zullen we die links/rechts-discussie effe oppimpen?
Persoonlijk vind ik onder/boven betere termen, ook beter dan conservatief/progressief. Eens?

Maagzuur | 03-05-06 | 18:14

@King of controversy
Hate to burst your bubble. Ik woon in de USA. Dichtbij de meest gesegregeerde stad van het land en van melting pot is hier geen sprake.
Nooit zo geweest en ik vrees dat het ook nooit zo zal worden. Je hebt clusters van bevolkingsgroepen. Soort bij soort. En ik heb zelden zoveel discriminatie gezien als hier ten lande. Alles en iedereen staat elkaar naar het leven. In goede en slechte economische tijden.
Het punt is dat de USA een betrekkelijk jong land is en wat immigratieverleden betreft niet te vergelijken is met Nederland. In de states gedoogt men elkaar maar niet van harte. In Nederland heeft men geen keuze gehad. De staat legde de immigratie op. Het is een klein land, weinig plaats, veel mensen. Dan krijg je agressie, frustratie en onbegrip.
Ik denk dat de cultuur van het thuisland wel iets te maken heeft met de wrijving tussen allochtonen en autochtonen. En rightfully so. Wie binnenkomt in een bestaand kader moet zich aanpassen. En als dat niet goedschiks gaat dan moet je maar weer weg gaan. Je mag meedenken en veranderingen voorstellen maar je moet je neerleggen bij de mening van de meerderheid.

Jane Doe | 03-05-06 | 18:13

Hoezo grote culturele verschillen?
Ik voel me meer verwant aan de gemiddelde moslim dan aan de gemiddelde bezoeker van een Jan Smit concert. Wat ik maar wil zeggen. Tussen een zwaar gereformeerde boer uit de provincie en een advocaat in Amsterdam zonder geloof zit net zo'n groot cultureel gat als tussen diezelfde boer en Mohammed. Het verschil is dat de boer en advocaat hun positie in Nederland gevonden hebben. Mohammed heeft nog een paar jaar of zelfs generaties nodig om die plek te vinden. Laten we hem a.u.b. de tijd geven, er is geen andere optie. Behalve inderdaad een heel erg hardhandige en onethische, maar verwacht dan geen mededogen.
Meneer de advocaat is dan weg, meneer de boer mag het dan zelf rooien in de puinhopen.

Nick da Prick | 03-05-06 | 18:11

Mensen die met extreem-rechts sympathiseren zijn geen drol beter dan degenen die sympathiseren met terroisten. Bijden propaganderen het geloof dat iedereen aan moet hangen of een rassenleer waarin niet-ariers untermenschen zijn. Wat mij beterf mag iedere lompe boer die zich hiervoor uitspreekt hetzelfde ondervinden als een vermoedelijke terrorist.

mahdi33 | 03-05-06 | 18:07

@Jane Doe 03-05-06 @ 18:04
Een nobel streven, ben het op dat punt met je eens. Maar scheidsrechters worden gewisseld en daarmee ook de spelregels.

Dömper | 03-05-06 | 18:07

tsss .. we gingen toch rellen ? krijg je dit getheeleut weer idd ... pfff

Draaitafel Demagoog | 03-05-06 | 18:06

@bottehond
Daarom zijn links en rechts ook geen goede begrippen meer. De vlag dekt de lading niet. Het zijn plaatsbepalingen tov van het midden.
Progressief en conservatief zijn eerder aangebracht. En gaan dwars door partijlijnen.

@D?r
De spelregels zullen uiteindelijk door het gezag moeten worden toegepast. Een goede scheidsrechter is onontbeerlijk. Het blijkt dat de spelers niet genoeg zelfdiscipline hebben. De scheidsrechter interpreteert uiteraard ook maar dan moeten we de regels zo zuiver opstellen dat zijn taak eenvoudig wordt.

Jane Doe | 03-05-06 | 18:04

BHond LOL! (debatleiders, naar de legendarische debatten die van 's Gravesande voor de VPRO deed.)

gevallenverstand | 03-05-06 | 18:02

@ bottehond
Die collga maakt dan dezelfde fout als de gemiddelde GS-er. De Islam staat niet voor extremisme, allochtoon niet voor profiteur, links niet voor open grenzen en inderdaad, rechts niet voor alle buitenlanders aan het gas.

Nick da Prick | 03-05-06 | 18:02

@ Bottehond 17:32
"Wellicht moeten we erkennen dat de groepen die van buiten zijn toegelaten te groot en te zeer verschillend zijn van de oorspronkelijke bevolking, zodat íedere logische en geduldig/respectvolle aanpak niet werkt."
Bullshit. Nederlanders waren (zijn) niet 1 volk en er bestonden (bestaan) grote verschillen. Maar de tijd heelt alle wonden. Kijk ook naar Amerika, immigratieland bij uitstek. Daar konden in het begin de verschillende bevolkingsgroepn ook niet met elkaar overweg (ik heb het over de jaren 1850-1940, maar ook nu zie je nog paralellen) maar uiteindelijk heeft Amerika een periode gekend van weinig problemen tussen autochtoon en allochtoon.
Misschien kan je het volgende zeggen, als je kijkt naar Amerika, maar ook naar Nederland: De perioden waarin immigranten als een probleem werden gezien waren meestal de perioden waarin het economisch niet goed ging.
Waarin het huidige probleem echter verschilt tussen toen en nu, is dat zowel de immigranten als de autochtonen de verschillen tussen hun beiden niet wijten aan de culturen van het thuisland, maar aan iets hogers, iets heiligs: De Koran en het Verlichtings/democratische model. Als we nu eens beginnen met te erkennen dat deze twee factoren niet zorgen voor de wrijving maar dat het gewoon de cultuur is van het thuisland, en als we ervoor gaan zorgen dat criminelen gewoon weer naar de cel verdwijnen, dan zijn we volgens mij al een heel eind.

King of controversy | 03-05-06 | 17:59

bottehond 03-05-06 @ 17:57
Die 'S' betekende Arbeider toch?

gevallenverstand | 03-05-06 | 17:59

gevallenverstand 03-05-06 @ 17:56

Je bent te laat opgebleven vannacht. Ga es even slapen... dan kan ik je weer geheel en al volgen.
* gooit nog maar een versterkende biefstuk naar gv*

bottehond | 03-05-06 | 17:59

peter400 03-05-06 @ 17:54

Ik had van de week mot met een collega omdat ze de term "rechts" koppelde aan de kaalkopjes. De kwalificatie "rechts" voor Hitler en zijn duivelskinderen is verzonnen door sosjaalisten. Lekker makkelijk en vanuit propagit oogpunt ook slim. Wat betekende die "S" ook weer in SDAP?

bottehond | 03-05-06 | 17:57

@Jane Doe 03-05-06 @ 17:50
Het probleem is dat de spelregels niet door iedereen hetzelfde worden geïnterpreteerd.

Dömper | 03-05-06 | 17:57

OK zero-tolerance! (dat geld ook zeker voor de provinciale politie die daar misschien niet altijd even onpartijdig is) hard straffen en op mediaal en politiek nivo, veel theedrinken en veel debat. We halen Adriaan van 's Gravesande weer van stal of iemand als Birgit.

gevallenverstand | 03-05-06 | 17:56

Het is weer begin Mei, dan mag deze 'wetenschapper' zoals ieder jaar weer, zijn waanideeën wereldkundig maken. Al sinds mensenheugnis waarschuwt deze linksert voor de gevaren van extreem rechts. Hij ziet achter iedere boom een nazi. Als je hem moet geloven dan staat het vierde rijk voor de deur.In zijn wereldbeeld bestaan geen extreem links en geen moslim extremisten, geen straatrovende allochtonen.

Hij is helemaal geobsedeerd door extreem rechts.

peter400 | 03-05-06 | 17:54

Dat is jammer en niet helemaal te begrijpen. Maar je zal er goede redenen voor hebben

Nick da Prick | 03-05-06 | 17:52

Nick da Prick 03-05-06 @ 17:40

Tot mijn spijt kan ik geen antwoord geven op je vraag.

bottehond | 03-05-06 | 17:50

Ik roep altijd maar dat ik de termen 'links' en 'rechts' graag wil vervangen door 'integer' en 'niet-integer'.
Probeer je politieke benadering integer te houden. Nu is dat een niet makkelijk te definieren begrip. Maar het is net als met schoonheid: moeilijk in woorden uit te drukken maar je herkent het als je het tegen komt.
Het maakt me niet uit wie de huidige problematiek aanpakt. Als het maar integer gebeurt. En ferm. Ik duld geen geweld, niet van rechts en niet van links. En wie zich niet aan de spelregels houdt mag niet meer meespelen.

Jane Doe | 03-05-06 | 17:50

@TM @16:13
Als ik Hugo mag parafraseren denk ik dat hij bedoelt te zeggen dat het hele immigratieproces door het Kabinet Den Uyl in gang is gezet. En je weet zelf (we hebben het er in een eerder topic al over gehad) dat eenmaal genomen kabinetsbesluiten moeilijk door de opvolgers zijn terug te draaien. Je zit met de erfenis van je voorganger opgescheept. Ook al door internationale verdragen. Dus het heeft geen zin om de nakomende kabinetten op dat gebied iets wel of niet te verwijten.
Het linkse kabinet liet de turken binnen. Rechts gedoogde. Het was noodzakelijk voor de economie. Prima. Geen probleem. Maar het had op beperkt arbeidscontract gemoeten. En geen algehele gezinshereniging. Daardoor onstonden ongekende problemen.

Jane Doe | 03-05-06 | 17:43

@bottehond 03-05-06 @ 17:04 : Exact. En da's nou precies de reden waarom ik steeds slechter tegen die pure schreeuwerts kan die hier komen spammen. Wat interesseert het mij nou ene kudt wie er vroeger verantwoordelijk is geweest voor die shit? Naar voren kijken en OpLosSen die problemen. Met slechts een paar regeltjes en een hele sterke controle. Oftewel 'Speak softly and carry a big stick'.

Dus dat gezeik over wat een Den Uyl nou wel en niet heeft gedaan, blerrrrrgghhh!!! Dat is toch helemaal niet meer relevant? Wat ga je er NU aan doen? Dat is de vraag. Als de politicus opstaat die mij DAT op een goede manier kan verkopen dan stem ik op zijn partij, en dan interesseert het mij zeer weinig welke partij dat is.

Ach, het is toch wishful thinking. Politici zijn tegenwoordig carriere-jagers dus willen ze herkozen worden. En wat mij betreft hebben goede leiders heel vaak 1 specifieke eigenschap : Ze willen eigenlijk helemaal niet.

TM | 03-05-06 | 17:41

Maagzuur 03-05-06 @ 17:33
LOL.

@ gevallenverstand
heb je die site met dat tapijtje en die straaljager al gecheckt.... mijn blonde stoot en ik lagen helemaal dubbel!

bottehond | 03-05-06 | 17:41

@ Bottehond

Veel suggestie weinig klare taal. Wat bedoel je nu eigenlijk. Wat is je oplossing? Hoeft niet helemaal uitgewerkt, maar een concreter idee dan "Ik vrees dat de wal het schip zal doen keren en ben daarom voor een pro-actieve aanpak" zou je standpunt wel verduidelijken

Nick da Prick | 03-05-06 | 17:40

gevallenverstand 03-05-06 @ 17:34

Als we daar niet beginnen blijft het dweilen met de kraan open. Vrees (sic) ik.

bottehond | 03-05-06 | 17:38

gevallenverstand 03-05-06 @ 17:32

Ik snap hem wel, gevallen. Maar de menselijke werkelijkheid laat zich niet dwingen door morele overwegingen. Bij jou misschien, bij mij ook..... maar ik heb al eerder gesteld (behalve als ik lekker zat te flamen met jou, mijn favo sparringpartnert) dat jij en ik niet echt het probleem zijn.

bottehond | 03-05-06 | 17:37

Jane Doe heeft zeker een punt(je) maar eh, back to basics? Vertel dat aan samir en zn kornuiten. Zodra ik hun ( vrijwillig ) een park zie vegen stel ik mn mening weer een beetje bij. Maar zolang mijn moeder, mijn vriendin en ik niet veilig met een metro kunnen reizen omdat bepaalde hakbars toch graag dood en verderf zaaien denk ik: eigen volk eerst. Rechts is slecht voor minderheid onder welk statistisch gezien veel criminaliteit en overlast geproduceerd word, links is slecht voor... de rest.
Doe mij dan maar een broodje rechts met een lepeltje gezonde wantrouw tegenover finnen en gerelateerden. Extremisme is altijd slecht.
Amen.

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 17:37

bottehond 03-05-06 @ 17:32
Dusseh.... zero-tolerance for tutti?

gevallenverstand | 03-05-06 | 17:34

Dank je, Jane Doe, ikga nu even... eh... nou jeweetwel: terug naar de basics (kan ik hier toch niet in het openbaar gaan vertellen)

Maagzuur | 03-05-06 | 17:33

'Zonder onderscheid te maken tussen gematigde en extremistische moslims staan ze meteen vijandig tegenover de hele groep.'
Dat bedoel ik nou bottehond!

gevallenverstand | 03-05-06 | 17:32

@ Jane Doe 17:27
Juistem.

King of controversy | 03-05-06 | 17:32

King of controversy 03-05-06 @ 17:16

De oplossingen die je aandraagt klinken logisch, maar hebben getoond niet te werken. Het zijn de klassieke oplossingen voor klassieke problemen. Deze problemen zijn echter van een geheel andere aard. Sociaal-psychologische studies (zie bv de studies van Norbert Elias) hebben dit soort fenomenen, botsende groepen wel uitgebreid bestudeerd en m.n. in de jaren '50 en '60 bedachte oplossingen blijken al sinds die tijd niet te werken. Wellicht moeten we erkennen dat de groepen die van buiten zijn toegelaten te groot en te zeer verschillend zijn van de oorspronkelijke bevolking, zodat íedere logische en geduldig/respectvolle aanpak niet werkt. Je begrijpt : ik zie het buitengewoon somber in. Het lijkt mij (maar wie ben ik eigenlijk) het verstandigst om naar "oplossingen" te gaan zoeken die niet chique, niet leuk, en zeker niet rechtvaardig zijn om erger te voorkomen. De wereld en het menselijk soort hebben hun eigen wetmatigheden. Ik vrees dat de wal het schip zal doen keren en ben daarom voor een pro-actieve aanpak. We kunnen ons beter gaan richten op damage-control om erger te voorkomen. Op dezelfde wijze doorgaan en meer van hetzelfde in een zwart gat gooien zijn voor mij persoonlijk geen optie, maar ik laat me graag overtuigen van mijn ongelijk.

bottehond | 03-05-06 | 17:32

Extremisme is gestoeld op onvrede en wordt aangewakkerd door kortzichtigheid. Heeft met kennis of culturele/maatschappelijke/religieuze achtergrond niet eens zoveel van doen. Vindt er wel weerklank en wortels maar in principe blijf extremisme in mijn optiek een niet gewenst antwoord op onvrede.
En de onvrede in Nederland is verschrikkelijk betrekkelijk en een luxe probleem. We hebben allemaal te eten en een dak boven ons hoofd.
Pubers zoeken hun heil bij een groep. The peer pressure. Links, rechts, allo of autochtoon. Radicaliseren hun persoonlijke onvrede in een politiek/religieus klimaat.
Waarom is er zoveel persoonlijke onvrede? Omdat we teveel opgedrongen krijgen. We moeten teveel. Van staatswege, van onszelf, van de sociale druk. Terug naar the basics.

Jane Doe | 03-05-06 | 17:27

echt waar? hoe deed je dat?
*fluit een deuntje*

G-unite | 03-05-06 | 17:25

Zal wel zwaar zijn het meeslepen van die overtollige chromosoompjes??
Als je denkt dat Muiderberg in Limburg ligt, ben je toch behoorlijk down...
Enfin.. ik denk dat we nog maar aan het begin staan van de ellende tussen de twee groeperingen. Beste zou zijn om ze allemaal te laten inslapen, maar ja.. wat zou dat wel niet kosten?
Ben trouwens benieuwd wat 'Wahabistcool' hierop te zeggen heeft? :P

Stifflers' Mom | 03-05-06 | 17:24

@bottehond 03-05-06 @ 17:20

Vertel want dat is mij ontschoten.

bethundered | 03-05-06 | 17:23

G-unite 03-05-06 @ 17:01

Ik neem de honneurs waar omdat hij door mij een IPban heeft.

bottehond | 03-05-06 | 17:20

Weet je... de meeste moslims maken zich volgens mij niet zo verschrikkelijk druk om een verdwaalde kaalkop. Het is meestal het langharige werkschuwe schorem dat vanuit een kraakpand met anti-Rita spandoek elke mogelijke andersdenkende probeert te flamen met moralistisch gezanik en sociale praatjes.

Wat mij eraan doet denken: Ik was enkele maanden terug in Amsterdam en zag daar een klein groepje kaalkopjes vreedzaam protesteren. De gemiddelde Fin was totaal niet geboeid en liep lekker door. Echter... opeens kwam er een groep bloeddorstige kraakpand-bewoners ten tonele, en wat blijkt? De langharigen werden meteen hyperagressief en begonnen direct in te meppen op de tot dan toe geweldloze extreem-rechtsen.

Zoals ik hier ooit een keer las: Extreem links pretendeert vooral te weten hoe een ANDER zich zou moeten gedragen.

Machavelli | 03-05-06 | 17:17

@Junkie, ik hoop dat sterft tot je er deaud aangaat.
Sfeerverzieker. Laat me raden: laag opgeleid, rond de 17 jaar oud, niet genoeg aandacht van je papa/mama, 1x een zwarte met mooie schoenen gezien en meteen rasistje gaan spelen? ff voor de orde: jij bent in dit land net zo geliefd als prikkende finnen, voetschimmel, en luchtvervuiling.
Jij bent een zwakke schakel, zwaaizwaai, tot ziens

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 17:17

@ bottehond 17:04
Juist, een oplossing, maar wat is het probleem? Is dat de islam, gebrek aan onderwijs, cultuur, aangeboren afwijkingen in de hersenen, opvoeding of toch nog iets anders?
Islam is het niet, want de kaalkopjes laten zich niet leiden door de islam
onderwijs is het ook niet, Mohammed B had het VWO afgerond
Cultuur, is het ook niet. In elke cultuur komt geweld voor, maar deze problemen komen niet in elke cultuur voor
aangeboren afwijkingen, misschien, maar dan is er geen oplossing mogelijk, behalve TBS
opvoeding zou kunnen, dat verschilt per individu.
Een oplossing is dus verdomde lastig. Zelf zou ik toch gaan voor onderwijs. Immers, in het onderwijs kan je kinderen makkelijk beinvloeden, een stuk makkelijker dan wanneer ze gaan puberen.

King of controversy | 03-05-06 | 17:16

Kapsalon Hakbarrr, koppensnellers...
Wessam www.geenstijl.nl/mt/archieven/006767.h... en zijn militante handtasjes-brigade geven deze neo-nasties de ultieme coupe.
Hoezeau Nacht van de Lange Kappersmessen?
OK, het is heel erg 1934, maar wel erg stijlleaus...
Hou zee?
Dit was Kappersvakblad "De Haargrens": nieuws voor u op maat geknipt en geschoren. Limbabwe ueber alles!

Mayakovnik | 03-05-06 | 17:15

-weggejorist-

Junkie Jantje | 03-05-06 | 17:13

Liever links dan rechts

Vage.donder | 03-05-06 | 17:13

@bottehond

Dan is het goed. You may continue, t gaat prima

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 17:11

@G-unite 03-05-06 @ 17:01

wannabecool is deaud.

bethundered | 03-05-06 | 17:09

TM 03-05-06 @ 16:13

De moraal van het verhaal: vvd, pvda, cda en whatnought: allemaal politiek establishment en dus allemaal verantwoordelijk voor de volkomen gespleten samenleving, lijkt me. Maar ... who cares... het verleden is het verleden. Niets meer aan te doen. Wat dit land nodig heeft zijn oplossingen, te beginnen bij de basis. Een aardig vertrekpunt vind je hier:
users.skynet.be/bk337022/opstand.html

bottehond | 03-05-06 | 17:04

-weggejorist-

Rechtse_Rukker | 03-05-06 | 17:04

Het wordt pas echt interessant als er net zoveel kaalkopjes zijn als moslims + hun socialistische knuffelaars.

Bunt | 03-05-06 | 17:03

Ach ja beter rechts als links

We zien wel | 03-05-06 | 17:02

@botte hond 16:56
tis net alsof ik wannabecool hoor...

G-unite | 03-05-06 | 17:01

@ TM @ 16:51
Wil je antwoord? Google zelf maar even op Finnen/zwembad; ik wil niet gaan spammen.

Maagzuur | 03-05-06 | 17:00

Koekje-dr-bij? 03-05-06 @ 16:03

Nope. Het is een interessant thema dat jij aansnijdt. Komt over een jaar of wat wel aan de orde, naar ik aanneem en als ik de couranten goed gelezen heb. Niets cynisch bij mijn reactie. Besides.... ik vind je okay... en dan bash en flame ik niet, ook niet tussen de regels.

bottehond | 03-05-06 | 17:00

Over zwembad gesproken...

Gegroet!

De StoorZenDer | 03-05-06 | 16:57

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:10

Ik herken een fascist als ik er een hoor, thats all.

bottehond | 03-05-06 | 16:56

Jongens geen ruzie maken nou, daar hebben we de hakbars voor.

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 16:56

Hee Machavelli en Weetjedatjenietweet : Jullie gedragen je toch wel he? Want anders komt de badmeester Joris en die gooit jullie zeau uit het zwembad hoor! *grijns*
Dat krijg je van die links van maagzuur. Overigens : het feit dat die internetdingen 'links' heten, dat kan de VVD toch niet echt leuk vinden?
-edit badmeester?!-

TM | 03-05-06 | 16:54

@Maagzuur 03-05-06 @ 16:47 : Heb je de datum ook gezien van dat artikel? Twee dagen voor........ hmmmm.... Ik vraag me af of ze dat soort gekleaut drie dagen later ook nog uithaalden.

TM | 03-05-06 | 16:51

@Machavelli

Zo te zien heb jij helemaal geen moeder gehad om jou enigzins beschaafd op te voeden?

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:50

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:44
Jouw moeder dan snor hebben?

Machavelli | 03-05-06 | 16:49

extreem rechts is zo 1940

Jack Daniels | 03-05-06 | 16:46

oepsie, een tiepvoudt: daarenregen = daarentegen.
Onze excuses voor het ongemak.

Hannalore | 03-05-06 | 16:46

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:38
*zucht* een typefout... was dat zo moeilijk om te zien?

Machavelli | 03-05-06 | 16:44

@Machavelli

Nope. En dan?

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:44

Een beetje puberen valt tegenwoordig niet mee, hoe moet je als puber provocerend overkomen als de 'grote mensen maatschappij' zelf steeds extremer wordt. Zoals we weten is provoceren het summum van pubergeluk. Ruim twintig jaar geleden kreeg je nog iedereen op de kast door een joint te roken. hoe ver moet je tegenwoordig gaan.?

Mensen, neem een puber niet al te serieus als het gaat om extreme politiek. Een gezonde opvoeding daarenregen doet wonderen.

Hannalore | 03-05-06 | 16:44

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:34
Jij doet me denken aan een zekere Fin die iedereen voor racist uitmaakt als 'ie zijn zin niet krijgt. Heeft je mama je niet geleerd dat je beleefd moet zijn tegen de mensen, ookal hebben ze een andere mening?

Machavelli | 03-05-06 | 16:43

@Roku 16:33

"ooit in limburg geweest? ooit in een dorp geweest?" Ja. "want ik kan je verzekeren dat je daar heel snel een hangende groep kaalkopjes tegenkomt die niet zo lief zijn." Misschien moet je een specifiek dorp noemen waar ze zitten. Ze zullen er ongetwijfeld zijn maar toch zeker niet heel veel. Dat kaalkopjes niet een oververtegenwoordigde groep uitmaken in de Nederlandse gevangenissen lijkt mijn observatie dat er helemaal niet zoveel van die niet-lieve kaalkopjes zijn te staven.

RA | 03-05-06 | 16:42

@Maagzuur 03-05-06 @ 16:36:
Ze hebben er overigens wel een heel mooi zwembad... 25 meter met wel 4 (VIER!!) banen! Eerste steen gelegd door Enith Brigitta, zwemkampioene van weleer met een Antiliaanse achtergrond. Kijk, dat weet ik dan weer.

crixus | 03-05-06 | 16:41

Dus daar wonen ze allemaal? Waar struikel ik dan heel de tijd over als ik in 010 in de metro stap? Nou goed, ik lek wel ff naar al-qaida dat er daar plaatjes van mohammed worden geschilderd... boem, zwaaizwaai finnen!!

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 16:40

@crixus : Om eens een minder onderbouwd antwoord te geven dan? Lollollollollol!
Zeau, nu voel ik mij een echte Breezah-magneet! *grijns*

Anyway, ik denk dat master Hugo nog vrij nieuw is en zeau, geef 'em tijd en ruimte. En een stuk touw...

Bij mij in den woonplaats ben ik trouwens behoorlijk aktief in het uitgaansleven(ik help met het runnen van een concertpodium) en er loopt hier zegge en schrijve EEN(!) clubje rond van die pubers die graag bruine overhemden dragen. Er zitten naar ik schat pak em beet zeau'n 10 tot 15 van die flutsers in. En die zijn goed in de hand te houden hoor. Gewoon het gat van de deur als ze hun arm opsteken.

- anecdote-alert !!!

Wij hadden een jaar of wat geleden dus een stuk of drie van die eikels in da building(met bruine overhemdjes en zeau). Dus wij(plus de beveiliging) houden die figuren uiteraard goed in de gaten. Komt er opeens om een uur of 01:00 een hele keurig nette jongen van een jaar of 24 bij ons vragen "of wij zijn broertje toevallig hebben gezien?" O.K. vragen wij, hoe ziet je broertje er uit? "Hij is 17 jaar oud en hij draagt altijd van die rare bruine overhemden" zegt de oudere broer enigszins beschaamd. "En ik kom hem ophalen want hij moest om 23:00 uur al thuis zijn van zijn moeder"....

Ik heb me werkelijk *ziek* gelachen! Den HitlerJugend moet op tijd naar bed!

TM | 03-05-06 | 16:39

@Machavelli

'GAAT' lopen aanvallen?

Wat is dat?
Verklaar je eens nader. DySlExIsChe-BrEzZaH-sLUt.

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:38

skinheads zijn de hippies van deze tijd.

veest van pim | 03-05-06 | 16:37

@ Koekje-dr-bij
Gezellig? Als je van neau-geau area's houdt wel ja. Hier wonen ze dus, onze Finnen. Check vooral hun gemeenteraad even.
nl.wikipedia.org/wiki/Finsterwolde

Maagzuur | 03-05-06 | 16:36

Het is vandaag slecht weer voor hooikoorts-patienten en dan dit er ook nog eens bij :(
Wat een agressie wat een ellende wat een stompzinnigheid .

Die kaalkoppen zijn overigens net zo laf als die hakbars. Ze opereren in groepen en pakken vrijwel altijd de minder weerbare medemens..... Nou ik ga weer even liggen voel me ziek.

Jokkebrok | 03-05-06 | 16:34

@Machavelli

Zulke mensen verdienen het om aangevallen te worden.

Of ben jij een groot voorstander van het nazi-regime?

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:34

@RA

ooit in limburg geweest? ooit in een dorp geweest? nee he...... want ik kan je verzekeren dat je daar heel snel een hangende groep kaalkopjes tegenkomt die niet zo lief zijn.

Roku | 03-05-06 | 16:33

@Weetjedatjenietweet? 16:30

Bubba wil neuken. Vergeet de vaseline niet als je incheckt in het staatshotel.

RA | 03-05-06 | 16:33

@Onderbuik
Jij solliciteert naar een fluim, he? Maar goed alle gekheid op een stokje, hoe voelt dat nou om als "autochtoon" tot de onderkant v/d samenleving te behoren?
@nldennl
Ik heb het niet bedacht, het is de waarheid!

MAXIMO | 03-05-06 | 16:32

@ maagzuur

Vertel? Gezellig daar op vrijdag?

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 16:31

Skinheads moeten ze afschieten. PUNT .

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:30

@TM 03-05-06 @ 16:13:
Overigens ben IK het weer geheel met u eens. IK vind dat u inhoudelijk hout snijdt en IK vind dat u uw schrijfsels altijd handen en voeten geeft en goed beargumenteerd. IK ben het inhoudelijk eens met uw reaguursels en uw verdediging tegen dat aanmatigende stuk vreten.
Hugo, dat is MIJN mening... Ongezien de tyfus, jongen.

crixus | 03-05-06 | 16:26

Roku 16:19

Ok. Toch moet iemand mij eens vertellen waar ik al die kaalkopjes kan vinden. De afgelopen twee jaar heb ik 1 persoon gezien met een keltisch kruisje en een kale kop. Dat was midden in Amsterdam en het leverde nou niet bepaald een bedreigende situatie op voor de aanwezige medelanders. Omgekeerd ook niet trouwens.

RA | 03-05-06 | 16:24

Conclusie;
Tsja, het voortijdig afbreken van je VMBO draagt nou niet echt bij tot het ontwikkelen van een vorm van weldenkendheid maar leidt in alle waarschijnlijkheid slechts tot het voordurend en dwangmatig gorgelend uitstoten van twee lettergrepige klanken als SiegHeil!! en HakBar!!.

Lekker Belangrijk© | 03-05-06 | 16:24

En ik maar denken dat finnen blond haar en blauwe ogen hadden.

de grote Anti | 03-05-06 | 16:24

@ Koekje-dr-bij?
Al eens in Finsterwolde geweest?

Maagzuur | 03-05-06 | 16:23

ohja voor de onwetende onder ons, een ''fin'' is geen ''extreeme-moslim'', zoals maximo al aanduidt, er zijn kutmarokanen en extreme-mosli jongere, en daar zit groote verschil in, want ik merk dat die 2 over 1 kam gescgeer word.

Roku | 03-05-06 | 16:23

Ik wacht overigens met smart op het inhoudelijke antwoord van de heer Van den Loonsch.

TM | 03-05-06 | 16:22

Finnen! Laten we het DAAR eens over gaan hebben...
-edit laten we dat eens niet doen-

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 16:21

Wij-zij denken? Wij denken, zij meppen.

Maagzuur | 03-05-06 | 16:21

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:17
Houding? heb jij je laatste posts wel eens gelezen? Beetje vanuit je luie stoel andere mensen gaat lopen aanvallen... Ga toch weg griezel.

Machavelli | 03-05-06 | 16:20

@RA
dat lijkt me wel duidelijk als het 9 van de 10 keer over moslims hebben, en ik kom bijna nooit tegen dat ze in een debat het uitgebreid over de ''xtreem-rechts'' hebben, en dat ik vind dat de kaalkpjes extremer zijn was een eigen mening (dus dat baseer ik ook nergens op), ik mijn omgeving merk ik dat ik minder last heb van hakbars (extereme moslims), die zijn tenmionste geen aandacht trekker.

Roku | 03-05-06 | 16:19

@Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 16:09
Ik ben sinds het vorige topic al deels overleden, dank voor het zetje.

Melk en suiker?

De StoorZenDer | 03-05-06 | 16:18

@MAXIMO 03-05-06 @ 16:03:
Met mocro's bedoel ik de finnen... Niet de marokkaanse gemeenschap in z'n geheel, maar de hypocriete kudtmarokkaantjes die zeggen de islam aan te hangen, maar zuipen als tempeliers, rotzooi schoppen, meisjes verkrachten, op gestolen scooters handtasjes van omaatjes roven. Enfin: je hebt wel een beeld van het type tuig dat ik bedoel.

crixus | 03-05-06 | 16:17

@Pie.R

Voel jij je op je teentjes getrapt door de topic?

Het zou beter zijn om eerst naar je eigen houding te kijken, voordat je vanuit je luie stoel, andere mensen aan gaat wijzen. Mongeaul...

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:17

Hitler had diegene met een hakenkruis in zijn nek cq op zijn hoofd allang laten deporteren... zelfs hij zou dat idioot hebben gevonden... denk ik....
beetje ziek en zoooooo o1942!!!!

Kris | 03-05-06 | 16:17

yo maximo
goh,wat goed bedacht zeg,

nldennl | 03-05-06 | 16:17

wat een bullshit dat da rechts-extremisme gevoed word door moslim-extremisme, het komt gwoon doordat die turken en marokkanen altijd lopen te kutten

Pie.R | 03-05-06 | 16:15

* Zit met het puntje van z'n tong uit z'n mond een klein wit puntmutsje op het kopje van het koekoekje uit z'n koekoeksklok te plakken*

KaiserSoza | 03-05-06 | 16:14

@!Hugo Van Den Loonsch 03-05-06 @ 15:54 : Dat noemen ze een uitwisseling van gedachten. De ventilatie van ener meening. En die is meestal van mij. Ik geef niet een anders mening als ware die van mijzelf. Ik ben geen meelopertje dat achter de muziek aan loopt terwijl hij een spandoek omhoog houdt dat is gemaakt door Die ParteI of door de Imam!! Mijn posting was ook duidelijk gericht aan vinque, dus waar bemoei jij je mee? Zo goed?

En wat er fout is aan jouw idiote posting ? Een meer dan 20 jaar geleden overleden man de schuld geven van een beleid dat in de laatste 40 jaar(!!!) slechts 13 jaar is ondersteund door de PvdA, waarvan slechts een 5 jaar door het kabinet Den Uyl, is On-Ge-Lo-Fe-Lijk lachwekkend. Zeker als je bedenkt dat bijvoorbeeld een VVD in diezelfde periode meer dan 23 jaar in de regering heeft gezeten. Den Uyl de schuld geven van alle problemen die we nu hebben is net zo achterlijk als zeggen dat alles de schuld is van links/rechts/islam/Bush/Iran. Het is 1-dimensionaal, domweg onjuist(zoals iedereen met een klein beetje geschiedeniskennis in zijn hoofd je zal kunnen uitleggen), en je lost er geen ZAK mee op omdat je de zaken er alleen maar mee polariseert.

En daarbij : lopen te ouwehoeren over een linkse politicus met een hersentumor enzovoort. TSJONGE Wat Voegt Dat Een Hoop Toe Aan De Discussie Zeg! Wat een KLASSE!!! HULDE!

En ach, je bent nog HelderZiende OOK!!! Fantastisch! Dat jij ZO goed weet wat voor leven ik heb, fe-no-me-fucking-naal! Hulde!!! Ik zou er mijn vak van maken als ik jou was. Alleen moet je me even introduceren bij je vriend Mario, want die ken ik verder niet.

Oh, ik neem aan dat je nog niet zo lang rondloopt hier? "Ga eens deaud" betekent hier zoveel als 'Doe Niet Zo Compleet Gestoord Achterlijk Idioot" en is GS-slang. Net zoals 'Ongezien de Tyfus!". Dat heeft niets te maken met *mijn* IQ maar met de mensen achter GeenStijl.nl

TM | 03-05-06 | 16:13

ik zie alleen geen probleem .. zou ook zo mee doen met potje neo nazi's afslachten .. of zou dan rita ook op de barikade gaan staan om deze mensen hun mening te beschermen ? vrees van wel .. en met haar nog meer fascisten die oorzakelijke verbanden zien tussen opkomst van neo nazi's en moskeeen ..

Heb die neo nazi's al te vaak meegemaakt hier rotterdam .. heeft niks met een reactie op linkse politiek te maken .. neo nazi's bestonden al voor dat er uberhaubt sprake was van linkse politiek .. 't zijn gewoon hitler lovers die alleen van blanken houden .. maar gelukkig lees ik op stormfront nog met regelmaat rechtse mensen met een beetje herseninhoud .. gelukkig maar .. anyway waar spreken we af ? heb me krakers uniform al weer uit de kast getrokken ..

Draaitafel Demagoog | 03-05-06 | 16:13

Overigens is het alleen in de provincie nog mogelijk Nederlandse jongeren tot een soort groepsgevoel te bewegen. En wordt dat ook meteen als gevaarlijk afgeschilderd.
In de grote steden is het normaal dat de allochtone krijgers zich verzamelen na 1 telefoontje. Geen Weldenkend Mensch die daar alarm van maakt.

Jan Passant | 03-05-06 | 16:12

@Roku 16:08

Waarop baseer je dat? Ik zie de kaalkopjes vooralsnog geen concentratie kampen bouwen, de cellen zitten ook niet vol met kaalkopjes. Leg het mij eens uit?

RA | 03-05-06 | 16:11

ach, mongolen heb je overal

Ghost_zuidoost | 03-05-06 | 16:11

@bottehond

Jij knuffelt ze eerder?
Dat verklaart volgens mij al genoeg, waar jij van af stamt. Idioot...

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:10

Ik bekijk het ook eens van de andere kant.. wellicht zijn die kaalkopjes het beu met het witte schaap te zijn.
Laten we eerlijk wezen,hier in 020 geven we onze bezittingen incluis onze vriendin af als er vriendelijk doch met klem om gevraagt word door een stelletje hakbars.

Kopje thee inderdaad en het komt wel goed met die legerkisten.

de grote Anti | 03-05-06 | 16:10

@De StoorZenDer

Val eens deaud met je miereneuqerij-praktijken.
Jou kunnen ze ook gelijk afschieten. Trut...

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 16:09

''extreem-rechts'' word nog nie egt serieus genomen door de regering, wanneer word daar iets aan gedaan??? enige wat ze doen is het ''oorlog aangaan tegen het islam'', daggggg ik denk dat die skinheads nog extremer zijn dan de hakbars.

Roku | 03-05-06 | 16:08

Ze zijn een stelletje onafhankelijke mensonterende tuigen die je af moet schieten, aangezien ze niets anders doen dan een beetje brullend de boel lopen te verzieken.

Weetjedatjenietweet? 03-05-06 @ 15:57

De door jou voorgestelde methodiek lijkt anders wel verdacht veel op de praktijken van wijlen Adolf, eerlijk gezegd.

bottehond | 03-05-06 | 16:07

Wat een ziek gebeuren weer! Ik zeg zet ze allemaal maar in 1 cel. Kijken wat ervan komt. Ik word hier moe van!

Niqui | 03-05-06 | 16:06

@maximo
je bent hier gekomen als gast gedraag je dan ook zo!

Onderbuik | 03-05-06 | 16:05

crixus @ 15:58
Waarom moeten alle mocro's er nou weer uit? Woon jij ook in limburg?

MAXIMO | 03-05-06 | 16:03

@bottehond

Neem je me nou in de maling?

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 16:03

@RA 03-05-06 @ 16:01
daar heb je een punt, een parlementaire enquete naar deze malloten lijkt me wel op zijn plaats.

Onderbuik | 03-05-06 | 16:02

@nldennl
Voor zover ik weet heeft Jorritsma het hier voor het zeggen, en nee, zij is niet Antilliaans noch "allochtoons".
@Nick da Prick @15:31
Als je het zo stelt heb je gelijk en ben ik het met je eens qua oplossingen, helaas op mijn netvlies staat een negatiever beeld van die kale gegrift en dat komt o.a. door die overdreven opmerkingen van hem over Els Borst, Islam, PvdA, Paars, etc.
@scrumpf
Heb geen medelijden, bring it on!!
@multikuli
*gaap*

MAXIMO | 03-05-06 | 16:01

@crixus 15:58

Die kaalkopjes hebben de hakbars niet binnengehaald, een beetje onlogisch om die er dan op op te zadelen. Logisch zou zijn de grote voorstanders van de hakbar immigratie op een eiland te zetten met de hakbars.

RA | 03-05-06 | 16:01

*ik bedoel bedoelt

De StoorZenDer | 03-05-06 | 16:00

De pooier van de profeet is als prominent uitgenodigd door Pechtold.
Kan hij alvast oefenen met het zwaaien van de roodpaarse vaandel.
Want die congsi gaat er komen.
Maak uw nek maar vast vrij.........

vinque | 03-05-06 | 16:00

@Weetjedatjenietweet?
Klets niet zo uit je nek.Je hebt geen idee wat een skinhead is.
Je bedoeld NEO-Nazi.

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:59

@maximo
je gaat al vooruit: je gebruikt geen vieze woordjes meer maar zegt netjes "flatuleren", ressssspect.

Onderbuik | 03-05-06 | 15:59

Gek land. Dit soort problemen worden alleen erkend als problemen wanneer slachtoffers allochtoon zijn.
Misschien dat de problematische kaalhoofdigheid daar ook iets mee van doen heeft.

Jan Passant | 03-05-06 | 15:58

Koekje-dr-bij? 03-05-06 @ 15:56

Scherpppppppp! een ogenschijnlijk losse opmerking, waar je uren over kunt reaguren.

bottehond | 03-05-06 | 15:58

Het is zo makkelijk... Gewoon alle kaalkopjes, mocro's en antifa's op de boot naar Rottummeroog, en de laatste overlevende na een weekje hakken opsluiten voor moord. Probleem opgelost. Kunnen we het weer als normale met mensen met een Quarter- of Midlife crisis over leuke dingen hebben.

crixus | 03-05-06 | 15:58

@Roku

Skinheads zijn wel méér dan alleen maar anti-semitisch.
Ze haten alles wat afwijkt van de blanke huid EN ze kunnen niet tegen enig vorm van bestuur. Ze zijn overblijfselen van het nazi-regime. Ze zijn een stelletje onafhankelijke mensonterende tuigen die je af moet schieten, aangezien ze niets anders doen dan een beetje brullend de boel lopen te verzieken.

Weetjedatjenietweet? | 03-05-06 | 15:57

Roku 03-05-06 @ 15:52

Beide kampen blinken sowieso niet uit in kennis van zaken. Dus is interessant waarom ze dit doen. Het wordt alsmaar interessanter in 0031. Er zijn wetenschappers die voorzien dat 0031 hét strijdtoneel wordt van de clash tussen islam en de europeese variant van het westers denken.

bottehond | 03-05-06 | 15:57

@Der Icebear 03-05-06 @ 15:51
De oorzaak is volgens mij het feit dat m.n. de linkse politieke partijen, jarenlang een normale open discussie over buitenlanders hebben tegengegaan, door er negatieve etiketten op te plakken. b.v. Onderbuikgevoelens, racisme, vissen in troebel water etc.
Volgens mij hebben deze linkse partijen de stem van een grote groep mensen in Nederland "de grond in geboord".
Kaalkopjes vind ik eerlijk gezegd een begrijpelijke reaktie.

Onderbuik | 03-05-06 | 15:56

leuk dat nederlandse rifgebergte ... ken alleen de filmpjes neit zien ivm dial up .. ach de groeten uit marokko !

Draaitafel Demagoog | 03-05-06 | 15:56

We hebben helemaal geen kaalkoppies nodig, gewoon de hakbars hier het verschil uitleggen tussen sjieieten en soennieten, dan maken ze mekaar wel af net als in Irak.

@Roku @ 15.52 Hoezo vergeten? Was jij er toen al dan?

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 15:56

Pff.. Jij werkt vast op het gemeentekantoor.

Ned Flanders | 03-05-06 | 15:54

TM 03-05-06 @ 15:41

Ik, Ik, nog eens ik, Draait alles hier om jou ofzeau? Het enige leven dat jij hebt is het laatste leven dat je overhebt met Super Mario...

Hugo Van Den Loonsch | 03-05-06 | 15:54

Hulde aan blikjegrolsch (en deze keer niet alleen vanwege zijn naam).

sammy de moraalridde | 03-05-06 | 15:54

@maximo

Normaal zou ik wat lelijks tegen je zeggen, maar je woont in Almere, da's al erg genoeg

scrumpf | 03-05-06 | 15:53


MAXIMO & TM, de gooische boys, nu NOG dommer :(

Multikuli | 03-05-06 | 15:53

Ned Flanders 03-05-06 @ 15:50
Nee, maar je hebt wel de wet genoemd. En dat ies verboten! flauw he?

Machavelli | 03-05-06 | 15:52

in de WOII werden marokanen, algarijen en tunesiers gedwongen door frankrijk om mee te strijden, maarja dat vergeet men natuurlijk.

Roku | 03-05-06 | 15:52

@bottehond
Extreemrechts rechtvaardigt zichzelf op gelijksoortig briljante wijze. Het komt door de buitenlanders, we moeten wel anders worden we onder de voet gelopen, onze cultuur wordt verpest etc.. Alsof extreem rechts onze cultuur verrijkt en de gemiddelde blanke iets met die onzin op zou schieten.

Der Icebear | 03-05-06 | 15:51

@Onderbuik
Waar heb jij het nou weer over? Flatuleren doe je maar op de w.c. met die onderbuik van je.

MAXIMO | 03-05-06 | 15:51

Machavelli 03-05-06 @ 15:38: Ik heb de Nazi's of Hitler nooit aangehaald.
Ga eens naar scheaul....

Ned Flanders | 03-05-06 | 15:50

@Der Icebear
Geschiedenis gestudeerd!!

gggggggghhhhhhhhhh

vinque | 03-05-06 | 15:50

@argh
ach de linkse partijen hebben ook stemvee nodig, maar eigenlijk heb je gelijk maar je mag het alleen niet hardop zeggen in de multiculti-kerk.

Onderbuik | 03-05-06 | 15:50

Net als die nazi-jeugd die 'fred perry'-kleding draagt en niet weet dat fred perry de eerste zwarte wimbledonwinnaar was.

kierewietje | 03-05-06 | 15:49

Krijg bij die SSF-website het gevoel alsof ik midden in American History X-achtige praktijken zit (als buitenstaander welteverstaan).

bloemetjesgordijn | 03-05-06 | 15:49

@argh
heb je idd gelijk in, ''hakbars'' en skinheads hebben ook een ding gemeen ze zijn allebei anti semitistisch.

Roku | 03-05-06 | 15:49

Der Icebear 03-05-06 @ 15:46

Ik bedoelde eigenlijk die "rechts"extremistische 0031 jongeren.

bottehond | 03-05-06 | 15:48

Nick da Prick 03-05-06 @ 15:37
Dan denken wij er hetzelfde over ;-) Zo was de opmerking ook bedoeld. Ik wilde met een ironische noot enkele "vrienden van Pim" vóór zijn. Maar of die boodschap bij die groep is doorgekomen... Ik vrees ervoor..

Machavelli | 03-05-06 | 15:48

TM 03-05-06 @ 15:22

Euhm vertel eens, wat zou er niet kloppen aan mijn opmerkingen? En wie heeft hier nou het lage IQ, met opmerkingen zoals ''Ga eens deaud''

Hugo Van Den Loonsch | 03-05-06 | 15:48

@argh : Ja, en in WO II werkten ze zelfs nog nauw samen ook.

TM | 03-05-06 | 15:47

dat ze hakbars links noemen is een belediging voor links
hakbars zijn net als nazis jode hatende fascisten

argh | 03-05-06 | 15:46

@Multikuli 03-05-06 @ 15:37 : HEE!!! Let je wel op je stijl lummel!!!??? Het is nog altijd NegerTs ja?

En ach ja, in tegenstelling tot die blanke kudt-racisten zijn die 'negerTs' nog *niet* te beroerd om hun handen uit de mouwen te steken.

TM | 03-05-06 | 15:46

bottehond 03-05-06 @ 15:40
Je vraagt waarom jongeren radicaliseren. Dat komt natuurlijk door de zeer onterechte behandeling van moslims in Palestina en de onderdrukking van de moslimbroeders in het westen. Dat zeggen ze zelf, dus ik geloof ze meteen. Alsof er moslims beter zouden worden door dat radicaliseren.

Der Icebear | 03-05-06 | 15:46

-weggejorist-

Roku | 03-05-06 | 15:45

@Bottehond
een probleem van alle tijden.Maar nu door het feit dat je twee totaal andersdenkende groepen hebt die qua gedachten lijnrecht tegenover elkaar staan (Aotochtonen en allochtonen)Islam etc.

kruisridder | 03-05-06 | 15:44

yo maximo,
die hakbarren,oh sorry, die allochtoontjes van jou zijn niet het slachtoffer van zogenaamde pesterijen maar de uitlokkers ervan,want hoe vaak wordt een hakbar,oh sorry,allochtoontje nou gepest zoals jij dat zegt,vaker dan dat een Nederlander "gepest" wordt?ik dacht het niet.
Enne... Almere is een stad waar de Antiliaantjes het voor het zeggen hebben en niet die hakbarren, oh sorry,allochtoontjes van je
Maar goed jij weet niet beter natuurlijk ,krijg je he als je vriendinnetje van een hakbar bent,wanneer krijg je een hoerka?offe boerka

nldennl | 03-05-06 | 15:43

@Der Icebear
tja de term "hoogopgeleid" houdt ook vaak in dat diezelfde persoon van heel veel terreinen NIETS weet... En ik zeg liever niet wat ik na de mavo heb gedaan.... :-)

Onderbuik | 03-05-06 | 15:43

@bottehond
Omdat alles om hun heen ook radicaler wordt waarschijnlijk.

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:43

@Onderbuik 03-05-06 @ 15:35
Pfff, het opleidingswoord is weer gevallen. Ik zie daar een interessantere wetmatigheid opdoemen dan dat gezever over Godwin. Misschien kan je die uitwerken? Domheid kan echt niet worden bestreden met een opleiding. Als bewijs van die stelling noem ik W.A. van Oranje N, die geschiedenis heeft gestudeerd.

Der Icebear | 03-05-06 | 15:41

@vinque 03-05-06 @ 15:30: I don't agree at all. Moslims die zeau op het verkeerde pad zijn geraakt(om het maar even zo samen te vatten) zijn net zo goed in staat om hun familie en vrienden aan te geven als blanke nederlanders, fransen of duitsers. Sterker nog : het geleauf GEBIED ze dat te doen! Dat is niet eens spontaan meer, dat is een geinstitutionaliseerd NSB-lidmaatschap. Kijk maar eens naar die berichten over zo'n moslim-familie die er voor zorgt dat hun afvallige(lees bekeerde christen-) oom gestenigd wordt.

Je begrijpt zo onderhand uiteraard dat ik niet van georganiseerde religies houdt, neem ik aan... Sterker nog, als ik ooit met 1(slechts 1!) bom iets zou kunnen wegvagen dan zouden dat de georganiseerde massa-godsdiensten zijn. Maar ja, IK ben nog wel redelijk, dus IK deins daar uiteraard voor terug. IK zal geen Achmed met zijn vriendin overhoop steken, en IK zal geen vliegtuig het Paleis laten binnenvliegen.

Nou ik er over nadenk, eigenlijk ben ik te typeren als extreem, als 'extreem-redelijk' dan... ;)

TM | 03-05-06 | 15:41

Vraagje... waarom radicaliseren die jongeren? Iemand?

bottehond | 03-05-06 | 15:40

Ned Flanders 03-05-06 @ 15:34
Dan heb jij volgens diezelfde wet de discussie verloren...

Machavelli | 03-05-06 | 15:38

@Blikje grolsch,Je hebt liever dat heel je straat vol komt wonen met hakbars?? Nou dat is de laatste jaren aardig gebeurd in NL....... En wat vind je van het feit dat Autochtonen de stad(vbRotterdam)uitvluchtten omdat de bevolkingssamenstelling zodanig is veranderd dat je kinderen daar opvoeden niet zo prettig en beschermd meer is als voorheen??

kruisridder | 03-05-06 | 15:37


Ja, op misschien 'gedroegen'? Moeilijk wel, Nederlandsch. Zeker als je geen tijd hebt om het goed te leren omdat je het te druk hebt met het wassen van je Lonsdale-shirtjes.

Beste TM, als ik die shirtjes had dan liet ik dat door negers doen.

Multikuli | 03-05-06 | 15:37

Als we nou eens een gulden middenweg nemen? Een kromzwaard langs het strotje van de hakbars en een neqschot voor de G-units ( Gillette-unit ) .
Alle geitenneukers mogen van mij hun boerka inpakken en opzouten maar dat stelletje geestelijkgehandicapten met harde voor adolf... tsk tsk tsk. Begin dan een padvindersvereniging ofzeau...

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 15:37

De wetmatigheid van de door G. ingenomen stelling, vind ik niet zo overtuigend. Het is meer psychologie van de koude grond.

Der Icebear | 03-05-06 | 15:37

@ Machavelli
Dus...... dan is dat duidelijk;)

Je opmerking prikkelde me omdat ik in grote lijnen achter Pim stond, en het vreselijk vind dat hij vaak gebruikt wordt voor anti allochtonen sentiment. Ik denk dat de toon heel anders was geweest als hij nog leefde.
maar ja... als

Nick da Prick | 03-05-06 | 15:37

Nick da Prick 03-05-06 @ 15:31

hehe... een comment die houdt snijdt. spijkert op de kop nikdeprik. Kluif voor jou!

bottehond | 03-05-06 | 15:36

@blikjegrolsch
je moet je er m.i. niet door maximo toe laten verleiden om de 2e w.o. erbij te halen. maximo probeert dit als een excuus te gebruiken voor het gebrek aan integratie van allochtonen (m.n.ex-marokkanen).
Verder moet je niet zo denigrerend doen door o.a. mijn naam met een verkleinwoord te gaan gebruiken, en over mijn opleiding weet je verder ook helamaal niets. Of heb jij ook last van superioriteits-gevoelens?

Onderbuik | 03-05-06 | 15:35

@blikjegrolsch 03-05-06 @ 15:29 : En zo is het maar net! Overigens schaam ik me af en toe *WEL* deaud als ik die idioten weer eens zie lopen te brallen over hun held Ome Dolf. Get a fucking life assholes.

Repeat-mode : "I HATE the fucking Nazi-party!"

TM | 03-05-06 | 15:35

Laten we de verkiezingen afwachten en Nova's specials over de lokale problematiek daar. En dan blijkt volgens mij dat het incidentele meuk is. Politie moet die lieden keihard aanpakken en justitie moet ze vervolgens verplicht tewerkstellen. Verder doet dit groepje mongolen niet terzake. Electoraal helemaal niets. Typisch begin-mei-praat allemaal.

Shareholder | 03-05-06 | 15:35

@Traag 03-05-06 15:22

Heb je wel gezorgd dat ie heel op de bus kwam? Voor je het weet viert chameau (15:24) zijn perverse lusten op hem bot.

RA | 03-05-06 | 15:34

De Wet van Godwin gaat ook hier weer op trouwens, al is dit natuurlijk niet te vermijden in deze discussie.

Ned Flanders | 03-05-06 | 15:34

"De schuld ligt bij de fanatieke islami's"
Nee de schuld ligt bij de personen die zich schuldig maken aan vergrijpen. Volgens jouw redenatie is het ok om een kind dood te rijden want de schuld ligt hem bij de ouders die zo dom zijn een kind op de wereld te zetten.

blikjegrolsch | 03-05-06 | 15:33

Ik heb een hekel aan mensen die gediscrimineerd worden

Traag | 03-05-06 | 15:33

Ik ben extreem gematigd.

Koekje-dr-bij? | 03-05-06 | 15:31

@ Maximo

Generaal pardon, strenge maar humane immigratieregels, afschaffen van het woord allochtoon. Dat lijkt me precies wat goed is voor de huidige problematiek. Pim wilde denk ik een samenleving waarin Marrokanen goed geintegreerd waren. Dus niet de xenofobe houding die nu breed aangehangen wordt. Duidelijke regels, maar dan ook volledige acceptatie van "onze" kant. Ik heb Pim het nooit over uitzetten, paspoort afnemen of terugsturen horen hebben

Nick da Prick | 03-05-06 | 15:31

TM
Het is duidelijk dat er een bepaalde terughoudendheid is bij de moslims om eigen volk aan te geven. Nederlanders hebben hier, pijnlijk genoeg, iets minder moeite mee. Maar die hebben dan ook geoefend (40-45)
De bal ligt bij de diegene die er wat aan kunnen doen. In dit geval de moslims.
Als dat niet gebeurt krijg je een nieuwe holocaust.
Dat is een wetmatigheid.

vinque | 03-05-06 | 15:30

bottehond 03-05-06 @ 15:26
Nee hoor, ik ken niemand die dat doet. WvS geld voor ons allemaal.

gevallenverstand | 03-05-06 | 15:30

Die volkermord-kudtzooi wordt hier dus geblokkeerd. "Racism and Hate". Doet mijn baas toch af en toe nog wat goed met zijn internet-filtertjes.

Om Jake te citeren : "I HATE the fucking Nazi-party!"

TM | 03-05-06 | 15:30

Maximo heeft gewoon gelijk. Je als kaalgeschoren stuk vreten opstellen en geweld, zeer grof geweld, verheerlijken is bijzonder kansloos. Dan maar de schuld geven aan de allochtonen is ontzettend '40-'45. Te koop lopen met symbolen van massavernietiging en genocide is echt een schande. Daar moet je zelf de verantwoording voor durven dragen, niet wijzen naar anderen. Wie een hakenkruis op zijn hoofd tatoeert is zwaar ziek en zou dat ook geweest zijn zonder allochtonen in het land. Concentratiekampen hebben niet meer bestaansrecht onder links, niet zoals de verhoudingen hier liggen. De neo-nazi's flirten openlijk met het concentratiekampbeleid van Hitler, waarvan ze weten dat het bedoeld was als massavernietiging. De linkse concentratiekampen uit Stalins of Pol Pots tijd staan hier los van. De hakbars flirten immers niet met Stalin of Pol Pot. De hakbars zijn dom vanuit hun geloof.
Het is sowieso van de gekken dat je je als Nederlander, die zich kennelijk geroepen voelt het voor Nederland op te nemen, niet kapotschaamt voor de kaalgeschoren mede-Nederlanders. Het is jouw huidskleur (blank) die ze maar eventjes misbruiken voor hun haat en suprematie-gevoel. Overigens ben je wat mij betreft persona non grata als je haat tegenover links zo groot is dat je Hitler-fetisjisten maar op de koop toe neemt. Ik zie nog liever mijn hele straat verhakbarren door typoes uit een vreemd land die niet weten om te gaan met onze moderne cultuur dan dat Nederlanders die beter horen te weten met haat in hun ogen Hitler vererend door de straten marcheren. Een hakbar-Nederland is erg, een Hitler-Nederland is faillieter dan failliet. Dat de Onderbuikjes en Multikultis dat niet begrijpen is meer een tekort in hun opleiding en opvoeding dan wat anders.
P.S.
Verwijzingen naar de wandaden van een ander (hakbars, Stalin) maakt de wandaden van de een niet minder moreel verwerpelijk.

blikjegrolsch | 03-05-06 | 15:29

@ Nick da Prick 03-05-06 @ 15:20
Ik geloof niet dat je de aard van de opmerking geheel bevatte. Het begrijpen van ironie is ook een kunst kennelijk..
En ik ben me ervan bewust dat Niccolo Machiavelli met een i wordt geschreven hoor. Dus?

Machavelli | 03-05-06 | 15:29

@De StoorZenDer 03-05-06 @ 15:25
Die meisje komen regelmatig klagen dat ze ze zo vervelend vinden en ze 100% haten. Wat breezers zet die principes blijkbaar zo opzij...

Yop | 03-05-06 | 15:27

Het verbaast mij steeds weer dat als moslimjongeren zich zonder gene uitleven op de 0031 bevolking in de straten, dat er verklaringen en zelfs excuses gezocht worden, als het 0031 jongeren zijn die zich roeren ontbreekt iedere analyse en zeker de compassie. Vreemd. Maar wel een teken aan de wand.

bottehond | 03-05-06 | 15:26

Ja dat krijg je ervan als je jaaaaarenlang verteld hoe leuk onze multiculturele samenleving wel niet is, en al de negatieve effecten ervan verzwijgt.De problemen en negatieve gevoelens zijn nog net zo sterk aanwezig als voor Fortuyn.En het ettert maar door en door

kruisridder | 03-05-06 | 15:26

@maximo
ben je een linkse racist? je hebt wel onfrisse praatjes, ga eens gauw je mond spoelen!

Onderbuik | 03-05-06 | 15:26

Lol @ Machavelli

Daar zijn ze nog wat radicaler, maarja dat is ook weer ingedimt. Structureel werkeloos tuig is gewoon vervelend, wat de afkomst ook is.

Yop | 03-05-06 | 15:25

@Yop, een skinhead is GEEN racist per defenitie he!

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:25

Kolere, wat een freaks (in dit geval de kaalkopjes...). Heropvoedingskamp?

Coyote | 03-05-06 | 15:24

Lijkt mij een geweldige uitdaging die kaalhoofdigen met een kaasschaaf de
plakplaatjes van de schedel te halen.

chameau | 03-05-06 | 15:24

Ik zie bij ons in de regionale disco ook vaak genoeg lonsdale sletjes met Finnen zoenen etc. Das pas integratie, maar waar zijn hun principes dan?

Yop | 03-05-06 | 15:23

@ Yop 03-05-06 @ 15:19
@ De StoorZenDer 03-05-06 @ 15:18
Ik zou in ieder geval graag in Australië wonen op dit moment. Kun je lekker veilig op het strand liggen zonder een Fin die aan je vriendin gaat prutsen.. Dat doen ze daar noooooit meer ;-)

Machavelli | 03-05-06 | 15:23

en ik denk aan de baby-boomers
ooit hippy, toen new age
denkend dat onder hun bezielende leiding
het volkse gepeupel en de binnenstromende bruinoogjes
best wel vredelievende leuke mensen zouden worden

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-05-06 | 15:23

@Nick da Prick
Dat Pim van Marokkanen in bed hield wil nog niet zeggen dat hij het beste met ze voor had.

MAXIMO | 03-05-06 | 15:23

Over gabbers gesproken.... Afgelopen koninginnenacht heb ik er nog eentje gevloerd, ik had hem een paar hijsjes van mijn joint gegeven bij het wachten op de bus.
Was nog niet eens uit racistische motieven, maar sociale.

Traag | 03-05-06 | 15:22

@Hugo Van Den Loonsch 03-05-06 @ 15:03 : Ga eens even zeer pijnlijk deaud eikel. Of volg een cursus Vaderlandse geschiedenis voor je dit forum vervuilt met je IQ=68-opmerkingen.

@Multikuli 03-05-06 @ 15:07 : Ja, op misschien 'gedroegen'? Moeilijk wel, Nederlandsch. Zeker als je geen tijd hebt om het goed te leren omdat je het te druk hebt met het wassen van je Lonsdale-shirtjes.

@vinque 03-05-06 @ 15:18 : Mag ik vragen waar die fanatieke islami's zich dan schuilhouden in Nederland? Hebben ze een apart gesubsidieerd hok gekregen of zeau?


Anywayz : Hek er omheen, en laat maar fikken en voorlopig niet meer blussen, dat gespuis. Van beide kanten dus.

TM | 03-05-06 | 15:22

ach is het weer zover, 0031 gaat wederom ten onder, ben benieuwd hoelang die burgeroorlog nog op zich laat wachten, er staan hier genoeg fout geparkeerde auto's die een brandje wel waarderen

CEO Groningen | 03-05-06 | 15:21

@Multikuli
Toevallig ook witte veters in de kistjes? Is maar een vermoeden hoor..
@RA
Tuurlijk zal ik niet degene zijn die zo iemand op een roggel tracteert, en verder ben ik het helemaal met je eens...

MAXIMO | 03-05-06 | 15:20

Dat scheermesje en die foto... Ik zie een verband. Gewoon de ME erop af en flink knuppelen dat gespuis. De pliesieheaumeaus hacqen alleen maar op studenten, doen ze ook nog eens aan sport en reizen.

gevallenverstand | 03-05-06 | 15:20

Achja, alles is relatief, moet je eens zien hoe die RedNecks zich gedragen, daar zijn onze burgers nog heilig bij.

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:20

@ Machavelli
Waarom heb je niet gewoon echt de naam van je grote voorbeeld aangenomen, met de i ertussen dus. Machiavelli. Over Pim zit je er ver naast denk ik. Als hij de discussies op GS zou kunnen lezen zou hij zich denk ik omdraaien in zijn graf. Vergeet niet dat hij op Marrokanen viel, van de afkeer die nu politiek correct is was bij hem geen sprake. Hij wilde meer duidelijkheid om de onderhuidse gevoelens te kanaliseren. Dat het zo erg zou zijn als nu langzaam duidelijk wordt wist hij denk ik ook niet.
De dood van Pim is voor niemand zo erg geweest als voor de Allochtonen.

Nick da Prick | 03-05-06 | 15:20

Australia was heel lang het gevangenis eiland van de britten, de blanken zijn daar het schorum. Maar in de nederlandse situatie heb je toch geen last van chinezen?

Yop | 03-05-06 | 15:19

extreem rechts en extreem links raken elkaar (behalve met vuisten)
overéénkomsten zijn een openbaring om te ontdekken

zolang er mensen zijn zullen we elkaar blijven afmaken, los van politiek, los van geloof en los van grenzen.

wu wei | 03-05-06 | 15:19

Wat een schatjes zeg... Heb het vermoeden dat ze niet eens weten wat ze op die lelijke rotkoppen hebben laten tatoeëren.

zure hond | 03-05-06 | 15:19

Als we ze elkaar nou rustig laten aftuigen en uitmoorden lost al minimaal 50% van het probleem zichzelf op.

username | 03-05-06 | 15:18

Het is een groep die veel groter is dan de kaalkoppen. De schuld ligt bij de fanatieke islami's die dood en verderg zaaien op een manier die ongekend is. Het is oplosbaar. Dan moeten de overige moslims die "kleine"groep fel bestrijden. Doen ze dat niet dan lijkt het net alsof ze het wel prima vinden.
Dan krijg je ook groepen nederlanders die die Kaalkoppen ook prima vinden.
De bal ligt bij de Imams en de vredelievende moslims.

vinque | 03-05-06 | 15:18

@Yop
Mot je eens naar australie gaan joh.

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:18

Laat de Finnen een voorbeeld nemen aan de Chinezen. Gewoon lekker eten maken en verder hoor je geen negatief nieuws over hun, terwijl er toch tienduizenden zijn. Ik ken ook geen Kaalkoppies die chinezen discrimineren.

Yop | 03-05-06 | 15:17

jammer. de uploads worden eerst bekeken

G-unite | 03-05-06 | 15:17

@Maximo 15:13

Dus mensen met witte veters mogen wel aangevallen worden. Ik snap best wat je bedoeld, een andere mening, eentje die weinig mensen welgevallig is dus dat maakt het wat makkelijker te baggetaliseren. Kun je niet wachten met ze aanvallen tot ze jou aanvallen? Zelfverdediging is ok, mensen preventief fysiek aanvallen (voor hun mening) komt mij nogal '40-'45 over.

RA | 03-05-06 | 15:16


@MAXIMO, ik vind jou een stuk enger dan die neo-nazi's, en ook nog eens kortzichtiger. Ik denk dat concentratiekampen meer bestaanskans hebben onder links dan onder rechts.

Multikuli | 03-05-06 | 15:16

MAXIMO 03-05-06 @ 15:13
ik weet niet hoe oud je bent, maar je hebt blijkbaar de jaren '80 en '90 niet bewust meegemaakt, toen was het namelijk taboe om maar het woord "allochtoon" in de mond te nemen. Dus hoe je bij je bewering komt ontgaat me.

Onderbuik | 03-05-06 | 15:16

In Zoetermeer kom je ze nog niet eens heel erg veel tegen. Het zijn kleine groepen van die kleine knulletjes die te dom zijn om een baan te vinden en dan de allochtonen de schuld geven. Ik wil ze wel op een eiland hebben ver hier vandaan samen met de extremistische hakbarretjes, kijken of dat een leuke real life soap wordt.

Uiteraard ontbreekt het ze aan eten en water, de winnaar is de laatste die deaud gaat...

Doorzon | 03-05-06 | 15:16

Of je kunt het op een andere manier groter bekijken. In onze maatschappij moet je leven en laten leven. Dus schijt aan en snoeihard aanpakken van: Hakbars, Kaalkopjes, "die 20% (ahum, toch 80%) van de kampbewoners", Hells Angels, generiek alle extremistische zooi en al het andere tuig dat ik vergeten ben. Doe gewoon normaal en gelukkig doen de meeste mensen dat ook.

Ned Flanders | 03-05-06 | 15:16

90% van die kaalkoppen kent hun eigen vaderlandse geschiedenis niet eens.
Of weten helemaal niets van de 2e wereld oorlog af en maar sieg heil roepen.

Dat vind ik pas lachwekkend.

kloaka | 03-05-06 | 15:15
-weggejorist-
Nemesis | 03-05-06 | 15:14

@Razor

Dat is absoluut waar, dank je...

.... en een n*ksch#t voor alle neo-nazisten!

kierewietje | 03-05-06 | 15:14

Limbeauland?
Lees dan ook ff het andere artikel wat er verband mee houdt:
"Extreemrechts, net als hun ouders"
www.ad.nl/binnenland/article313799.ece...
Of vertel me even waar in Limbeauland Muiderberg dan wel niet ligt.

vlunk | 03-05-06 | 15:14

RedFrits 03-05-06 @ 15:08

ga eens op een VMBO kijken. Praat eens met 0031 leerlingen. Complete survival daar. niet zo gek dus.
Botte zegt: erger je je hieraan? het wordt allemaal nog veel en veel erger. Jammer genoeg. wouterT is toch een visionair. 0031 wordt nooit meer hetzelfde, wen er maar vast aan. die krijgt ie binnen 5 jaar als een boemerang op zijn geparfumeerde smoelwerk terug. net als dat ronselen van allahtonen.

bottehond | 03-05-06 | 15:13

Volgens mij worden er aardig wat mensen weg-gejorist, zag het comment aantal van 46 naar 42 springen. Wat mag nou wel en niet GS crew?

Yop | 03-05-06 | 15:13

@RA
Duh!Met kaalkoppies bedoel ik uiteraard geen kankerpatientjes, tenzij ze witte veters dragen in hun kisten....
@Machavelli
Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van de *kuch* fortuyn-revolte.
@Multikuli
Onzin. Altijd maar de schuld aan de "allochtonen" geven zonder de hand in eigen boezem te steken is zó Duitsland anno 1939-45.

MAXIMO | 03-05-06 | 15:13

@Roberto Fransisco 03-05-06 @ 14:56 : Sorry man, ik heb nog geen USB-aansluiting in mijn achterhoofd. Ik wacht eerst op Web 2.0... *grijns*

TM | 03-05-06 | 15:12

@ kierewietje

Je doet je naam eer aan ;-)

Razor3012 | 03-05-06 | 15:10

*proest
Je kan ook gaan overdrijven, paar tientallen van die jongens tegenover 1 miljoen hakbarretjes.

Reez | 03-05-06 | 15:10

Ik zeg: Dood aan alle neo nazies en dat ze mogen branden in de hel en aan stukken worden gescheurd door Mohammed en zijn hakbars en natuurlijk de 42 maagden met strap-ons.

Vage.donder | 03-05-06 | 15:09

Hey, je kan er ook fijn uploaden...

Fonze | 03-05-06 | 15:09

god wat een ontzettende losers die kerels van die linkjes... Krijg spontaan zin om een paar van die figuren in afzondering te nemen en eens aan een "ondervraging" te onderwerpen. Kijken of ze dan nog zo stoer zijn. Zielige meelopers met een minderwaardigheidscomplex.

ik ben er even niet | 03-05-06 | 15:08

@zum kotzen
bijna, ze zijn gewoon-extremistisch, en.... vaak homo....

Onderbuik | 03-05-06 | 15:08

Weet je wat ik zo eng vind; hoe ziet 0031 er over 25 jaar uit? Wat laten we de jeugd na. Over een jaar of 10 gaat de huidige breazah generatie zich voortplanten (dan met de bedoeling om kinderen te krijgen) en wat gaan die met die kids doen??

RedFrits | 03-05-06 | 15:08

@MAXIMO, als de allochtonen zich gedraagden dan hadden we die kale gekken niet gehad. Luister niet naar gematigden en je krijgt de extremen er voor terug, een les voor zowel links als rechts.

Multikuli | 03-05-06 | 15:07

Geef ze beide wapens, dan ben je er zo vanaf. Hogedrukspuit over de straat en wanneer opa zijn hondje 's morgens wil uitlaten zie je er niks meer van.

Yop | 03-05-06 | 15:07

Voordat iemand anders 'm inkopt: uiteraard had Pim het zo gewild.

Machavelli | 03-05-06 | 15:06

Ik snap het overigens niet helemaal, de rel-Finnen zijn homo- en jodenhaters, vrouwonvriendelijk, achterlijk en ze durven alleen wat als ze met een groepje zijn. Dus dan zijn ze toch ook rechts-extremistisch?

zum kotzen | 03-05-06 | 15:06

't gaat alleen maar verder escaleren.

De StoorZenDer | 03-05-06 | 15:05

@Maximo

Dus als iemand een kale kop heeft spuug jij hem in het gezicht? Ben je ook wel eens op de kankerafdeling van een kinderziekenhuis te vinden om daar de kaalkopjes te pesten en ze vervolgens uit te lachen als ze niets terug (kunnen) doen?

RA | 03-05-06 | 15:05

Ze zullen toch wel een moeilijke jeugd hebben gehad?

Karel Kruizenruiker | 03-05-06 | 15:04

Lekker vooruitzich voor een 4/5 mei viering.
Nazi's, rassenrellen en onverdraagzaamheid van bevolkingsgroepen.
Hitler is dood, maar zijn geest leeft voort...

da wizard | 03-05-06 | 15:04

Chapeau, jullie humor is weer aanstekelijk!!

vinque | 03-05-06 | 15:04

Cloggy3 03-05-06 @ 14:58

Inderdaad, onze multiculturele samenleving functioneerd perfect! Allemaal dankzij Joop den Uyl, want een vent he, vooral dat hij een alcoholist was, en bleek te regeren met een hersentumor in zijn hoofd. Misschien moeten ze bij woutertje ook maar even zo'n scan doen, misschien heeft die ook wel een tumor in zijn hoofd. Zal in iedergeval een hoop verklaren.

Hugo Van Den Loonsch | 03-05-06 | 15:03

Bang voor uw baan, meneer van Donselaar ?
Terecht, de splinter ziet u, maar de balk niet.

gentle giant | 03-05-06 | 15:03

waarom scheidt de Nederlandse Staat reserve-belgië/mergellland gewoon niet af? niets dan goeds van dit land waar mannen met lange baarden nog in grotten wonen om daar bronzige neanderthalers te grazen te nemen. wat betreft die kale kleautvieaulen en die radicale Finnen, TYF toch een eind op en ga es lekker deaud

Piet Heyn DonuT | 03-05-06 | 15:02

@TM, dat is niet vroeger hoor, ook nu nog.
Tis weer bijan 5 mei. Dat gaat wat worden.
Hier hebben ze een eigen "honk" gekregen, om te zorgen dat ze niet in de stad rond dwalen, en weer de stad kort en klein slaan.

het.ismij | 03-05-06 | 15:02

beter extreem-rechts dan extreem-links zegt ie.... lees liever mensenhaat dan respect voor de natuur.... wat jij wil natuurlijk!

Alle kaalhoofdigen het land uit...

kierewietje | 03-05-06 | 15:02

Sieg Allah...... euh.... Allah Hitler... Sieg Hakbar..... kweethetnietmeer.....

Maar mijn zegen hebben ze, als ze elkaar maar uitmoorden. Win Win situatie.

Razor3012 | 03-05-06 | 15:01

@JeanBob
Als ze al zo oud worden want echt bevorderlijk voor de gezondheid lijkt het me niet als je een keer zonder je "vrienden" tussen groepen gefrustreerde mensen rondloopt...

eL-diABLo | 03-05-06 | 15:00

@cloggy
Behalve Hans K., die wel

DutchXTC | 03-05-06 | 14:59

Hier in Almere zal het nooit op die manier uit de hand lopen, kaalkoppies krijgen hier hooguit een vette rogel in het gelaat waarna ze met een "dankjewel" afdruipen...
@Professor Plons
Het zijn geen hakbarren maar gewoon "allochtonen" (ja, ik heb een hekel aan dat woord) die niet meer gewillig het slachtoffer willen zijn v/d pesterijen van deze kaalkoppies...

MAXIMO | 03-05-06 | 14:59

Jaaah, het gaat goed met het multiculturele gebeuren in Nederland...! Er is al sprake van communicatie tussen de etnische groepen en ook wordt er al gezamlich aan lichaamsbeweging gedaan... goed zo, ga zo door! Integratie, een toverwoord, en niemand kan toveren...

Cloggy3 | 03-05-06 | 14:58

De burgeroorlog komt naar je toe deze zomer!

zum kotzen | 03-05-06 | 14:57


Dat handjevol skinheads ga ik me echt niet druk om maken. En ik twijfel ook een beetje aan het waarheidsgehalte van dit bericht, het was elke dag op nova/netwerk/zembla geweest, tenzij het natuurlijk de allochtonen zijn die de skinheads provoceren.

Multikuli | 03-05-06 | 14:57

@ IkBenWeerloos 03-05-06 @ 14:53

Waar zijn die te koop dan?

Machavelli | 03-05-06 | 14:56

TM 03-05-06 @ 14:54
Heeft u toevallig een torrentje van Wannebefilter 2.1?

Roberto Fransisco | 03-05-06 | 14:56

Dat krijg je er vvan als je zo'n groot deel van 0031 jarenlang uitmaakt voor fascist omdat ze beleefd vragen of het een onsje minder mag met de import van volk dat zo sterk van je eigen aard verschilt. Eigen schuld. Ik zal er geen traan om laten, omdat dit er al jaren aan zit te komen. Misschien gaat 070 dan eens luisteren naar al die 0031-ers die zich als irrelevante 2e-rangsburgers behandeld voelen.
PS: ooit op een VMBO geweest? Vrijwel complete segregatie. Ooit met 0031 leerlingen gesproken die niet anders kunnen dan in die situatie te overleven? Maar goed, as usual schiet de 070 zichzelf weer eens in de voet.

bottehond | 03-05-06 | 14:56

Pleur alle extremen op 1 eiland en laat ze elkaar daar maar afmaken.

Romanov | 03-05-06 | 14:55

zolang niet een van de twee met overmacht wint lijkt het me niet echt een probleem, ga maar deaud allemaal

/\/\addog | 03-05-06 | 14:55

@Roberto : Heb jij onderhand nog geen automatisch wannabe-filter dan? ;)

@Professor Plons : Goed punt. Zullen we ze een eigen veldje geven bij Beverwijk? Prikkeldraad er omheen, kaartjes verkopen voor de tribune en GAAAAN! Laten we eerlijk zijn : die gladiatoren in Rome waren natuurlijk niks vergeleken met het tuig van tegenwoordig. Zeker als je ze uitrust met messen en blamblam-apparaten.
En dan onder begeleiding van de meest gewelddadige rep om de skinheads te pesten, en de meest idiote Rechtse Deutch-extremistische tyfusherrie om de allochtone crimineel over de rooie te laten gaan...

En had ik al gezegd dat we de sleuteltjes van de enige toegangspoort 'verliezen'...?

TM | 03-05-06 | 14:54

Nu hopen dat dat die knappe mannen op de foto's zodra ze echt kaal worden een greintje verstand in de flikker krijgen

JeanBob | 03-05-06 | 14:54

het wordt hoog tijd dat die kelerenzooi afgebrand wordt.

joloe | 03-05-06 | 14:53

Misschien kan John de Mol er een leuke show van maken? Kooi erom, inzetten via SMS en last man standing spelen.. John, de rechten op het idee zijn te koop, doe er je voor(oor)deel mee.

IkBenWeerloos | 03-05-06 | 14:53

Ik zou best mee willen werken met de rassenrellen maar ik ben te lusteloos i.v.m. mijn midlifecrisis

Traag | 03-05-06 | 14:51

Extreem rechts en Hakbarren maken elkaar dus af.
Wat is nou eigenlijk het probleem?

Professor Plons | 03-05-06 | 14:49

Nou snap ik wat de redactie bedoelt met 'Lucas wordt steeds minder links'.

gek kuikentje | 03-05-06 | 14:48

Wat lief .... een topic waar Wannebeabee weer eens mag zeferen. Jammer dat zij een IP ban heeft.

Roberto Fransisco | 03-05-06 | 14:48

Dat de ouders hun klauwen een uit de mouwen moeten steken en hun jonge tuig in het gareel zou moeten houden is een knalhard feit.

Jong geleerd, oud gedaan.

Ik wil terug naar de tijd van traangas, honden, gummiknuppels.

TM | 03-05-06 | 14:47

beter extreem-rechts dan extreem-links. Overigens ben ik zelf geen van beide.

Onderbuik | 03-05-06 | 14:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl