achtergrond

Geenstijl

StarF*cker en Verdonk

Buigt u even? En plop, daar hebben we het linkse geweten weer van GeenStijl. Echt vaak horen we niet meer van hem, maar zo af en toe schiet hij nog wel eens met hagel. We hebben het dan natuurlijk over onze StarF*cker. Onze Lucas heeft hij allang links ingehaald en of wij dus even zijn column wilde plaatsen inzake Rita Verdonk. Nou, daar hadden wij als fanclub natuurlijk weinig problemen mee. Totdat de inhoud ons onder ogen kwam. Niks geen juichende berichtgeving over haar kordate optreden inzake Kalou en Taida. Nee een absurd verhaal vol insinuaties en verdachtmakingen omtrent onze Rita. Democratisch als wij zijn hebben wij desondanks besloten zijn epistel te plaatsen. Enfin, schiet u maar...


Rita Verdonk bestaat niet...

Een voormalig linkse activiste die als held van populistisch rechts de verkiezingen ingaat. Welke geniale gek heeft het allemaal bedacht? Ik krijg per dag meer het gevoel dat de dame die dezer dagen als Rita Verdonk on-the-road is langs liberaal Nederland een state-of-the-art robot is die je een input naar keuze kunt geven. Rita Verdonk bestaat doodgewoon niet. Het is echt om je rot te lachen. Een voormalige campagnestagiaire die in Amerika een beetje in de keuken van de onbenullige oneliners mocht kijken is haar campagneleider. Ook een geniale gek. Voor de kiezers maakt het niet uit. Krijs maar dat je recht door zee bent en bij gebrek aan echte integere politici ben je de held van de opiniepeilingen. Dat heeft deze digitale tante Rita in ieder geval goed gezien. Maar op het moment dat ze kan laten zien dat ze echt recht door zee is, dan hapert het digitale binnenwerk. ‘Nee,’ sprak de robot in Heerhugowaard,’ik weet niet of ik de hypotheekrente onaangetast zal laten.’ De VVD is er maar lekker mee met deze real-life Koefnoen. Digitale Rita for gold ..
Niet dat ik Mark Rutte zo’n politiek wonderkind vind. Die is mij te glad. Te weinig van vlees en bloed en vooral dat enge ventje op het schoolplein dat altijd weer fameus wist te melden dat hij zich vooral niet met zijn huiswerk had ingelaten maar dan toch weer als enige een 9 voor zijn tentamens haalde. Zo’n ventje dat in de kroeg gezellig meezuipt maar altijd over je schouder kijkt of er bij je buurman wat te halen valt. Die ‘popie-jopie’ is uit berekendheid, maar voor de rest alleen wenst door te stoten naar het allerhoogste. Voor wie principes, gok ik, inwisselbaar zijn voor onstuitbare ambities. Een Wouter Bos in het kwadraat.
Maar opnieuw Rita. Deze dame startte haar politieke opmars in de jaren ’80 in de PSP. Pacifisten op papier, maar niet vies van wat stenengooierei of een molotovcocktail als het zo uit kwam. In het krakersbolwerk Nijmegen liep Rita braaf achter de rode vlag. Niets mis mee, maar wel interessant als je haar actuele optreden bekijkt. Ze heeft nog steeds dat drammerige, gelijkhebberige, ideologische wat in de linkse kringen van Nijmegen altijd ‘bon-ton’ is geweest. Mevrouw is een rechtse Fred van der Spek. Ik kots zo langzamerhand van dat recht-door-zee gelul van dat mens. Mevrouw hangt keurig aan het touwtje bij Kay van der Linde die behendig als hij is de ziekelijke ambitieuze Rita kneedt tot een Nederlandse Margareth Thatcher. Recht door zee. Hoe krijgt ze het uit haar mond. Met ziekelijke regelmaat blijkt ze de Tweede Kamer net niet voldoende geïnformeerd te hebben. Homo’s en christenen deporteert ze moeiteloos richting Iran, jonge Indiase asielzoekers kunnen ongemerkt verdwijnen en als schandknaapjes weer opduiken en zelfs de steile Gereformeerde gezagsdragers van de SGP hebben als een motie van afkeuring tegen de voormalige kraakster gesteund.
Mevrouw Verdonk heeft de VVD gegijzeld. Als de leden haar kiezen dan krijgen ze er gratis een kudde rechtse meelopers bij die de liberalen volledig zullen isoleren. Kiezen ze haar niet, dan zal Mark Rutte voor die kiezers net te glad en te links zijn en gaan de stemmen richting Pastors, Wilders, Michiel Smit of een andere blaaskaak. Zelfs in het CDA verheugen ze zich al op de verkiezingsdebatten volgend jaar met ijzeren Rita. Erkende dossiervreters en debaters als Jan Marijnissen, Wouter Bos en zelfs Poesewies van der Laan, Femke Halsema, Andre Rouvoet en Jan Peter Balkenende kunnen ‘the iron lady’ alle kanten op laten stuiteren.
Maar nu mijn Ludlum of Tomas Ross-scenario. Is Rita Verdonk als voormalige linkse activiste met BVD-verleden niet ingezet om op subtiele wijze de Linkse Lente in te leiden? Het geheime wapen van Wouter, Jan en Femke? De revolutie van binnen uit zogezegd? Het oude communistische model. Een mooie breinkraker voor het weekend. Vanuit een zonnig Tel Aviv groet ik u allen hartelijk.
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.