Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

StarF*cker en Verdonk

Buigt u even? En plop, daar hebben we het linkse geweten weer van GeenStijl. Echt vaak horen we niet meer van hem, maar zo af en toe schiet hij nog wel eens met hagel. We hebben het dan natuurlijk over onze StarF*cker. Onze Lucas heeft hij allang links ingehaald en of wij dus even zijn column wilde plaatsen inzake Rita Verdonk. Nou, daar hadden wij als fanclub natuurlijk weinig problemen mee. Totdat de inhoud ons onder ogen kwam. Niks geen juichende berichtgeving over haar kordate optreden inzake Kalou en Taida. Nee een absurd verhaal vol insinuaties en verdachtmakingen omtrent onze Rita. Democratisch als wij zijn hebben wij desondanks besloten zijn epistel te plaatsen. Enfin, schiet u maar...

Rita Verdonk bestaat niet...

Een voormalig linkse activiste die als held van populistisch rechts de verkiezingen ingaat. Welke geniale gek heeft het allemaal bedacht? Ik krijg per dag meer het gevoel dat de dame die dezer dagen als Rita Verdonk on-the-road is langs liberaal Nederland een state-of-the-art robot is die je een input naar keuze kunt geven. Rita Verdonk bestaat doodgewoon niet. Het is echt om je rot te lachen. Een voormalige campagnestagiaire die in Amerika een beetje in de keuken van de onbenullige oneliners mocht kijken is haar campagneleider. Ook een geniale gek. Voor de kiezers maakt het niet uit. Krijs maar dat je recht door zee bent en bij gebrek aan echte integere politici ben je de held van de opiniepeilingen. Dat heeft deze digitale tante Rita in ieder geval goed gezien. Maar op het moment dat ze kan laten zien dat ze echt recht door zee is, dan hapert het digitale binnenwerk. ‘Nee,’ sprak de robot in Heerhugowaard,’ik weet niet of ik de hypotheekrente onaangetast zal laten.’ De VVD is er maar lekker mee met deze real-life Koefnoen. Digitale Rita for gold ..
Niet dat ik Mark Rutte zo’n politiek wonderkind vind. Die is mij te glad. Te weinig van vlees en bloed en vooral dat enge ventje op het schoolplein dat altijd weer fameus wist te melden dat hij zich vooral niet met zijn huiswerk had ingelaten maar dan toch weer als enige een 9 voor zijn tentamens haalde. Zo’n ventje dat in de kroeg gezellig meezuipt maar altijd over je schouder kijkt of er bij je buurman wat te halen valt. Die ‘popie-jopie’ is uit berekendheid, maar voor de rest alleen wenst door te stoten naar het allerhoogste. Voor wie principes, gok ik, inwisselbaar zijn voor onstuitbare ambities. Een Wouter Bos in het kwadraat.
Maar opnieuw Rita. Deze dame startte haar politieke opmars in de jaren ’80 in de PSP. Pacifisten op papier, maar niet vies van wat stenengooierei of een molotovcocktail als het zo uit kwam. In het krakersbolwerk Nijmegen liep Rita braaf achter de rode vlag. Niets mis mee, maar wel interessant als je haar actuele optreden bekijkt. Ze heeft nog steeds dat drammerige, gelijkhebberige, ideologische wat in de linkse kringen van Nijmegen altijd ‘bon-ton’ is geweest. Mevrouw is een rechtse Fred van der Spek. Ik kots zo langzamerhand van dat recht-door-zee gelul van dat mens. Mevrouw hangt keurig aan het touwtje bij Kay van der Linde die behendig als hij is de ziekelijke ambitieuze Rita kneedt tot een Nederlandse Margareth Thatcher. Recht door zee. Hoe krijgt ze het uit haar mond. Met ziekelijke regelmaat blijkt ze de Tweede Kamer net niet voldoende geïnformeerd te hebben. Homo’s en christenen deporteert ze moeiteloos richting Iran, jonge Indiase asielzoekers kunnen ongemerkt verdwijnen en als schandknaapjes weer opduiken en zelfs de steile Gereformeerde gezagsdragers van de SGP hebben als een motie van afkeuring tegen de voormalige kraakster gesteund.
Mevrouw Verdonk heeft de VVD gegijzeld. Als de leden haar kiezen dan krijgen ze er gratis een kudde rechtse meelopers bij die de liberalen volledig zullen isoleren. Kiezen ze haar niet, dan zal Mark Rutte voor die kiezers net te glad en te links zijn en gaan de stemmen richting Pastors, Wilders, Michiel Smit of een andere blaaskaak. Zelfs in het CDA verheugen ze zich al op de verkiezingsdebatten volgend jaar met ijzeren Rita. Erkende dossiervreters en debaters als Jan Marijnissen, Wouter Bos en zelfs Poesewies van der Laan, Femke Halsema, Andre Rouvoet en Jan Peter Balkenende kunnen ‘the iron lady’ alle kanten op laten stuiteren.
Maar nu mijn Ludlum of Tomas Ross-scenario. Is Rita Verdonk als voormalige linkse activiste met BVD-verleden niet ingezet om op subtiele wijze de Linkse Lente in te leiden? Het geheime wapen van Wouter, Jan en Femke? De revolutie van binnen uit zogezegd? Het oude communistische model. Een mooie breinkraker voor het weekend. Vanuit een zonnig Tel Aviv groet ik u allen hartelijk.
StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

gaaaaap , saai stukkie starf.cker
klopt ook niet veel van maarja dat zijn jouw gedachtes

nldennl | 02-05-06 | 13:47

@veest van pim 01-05-06 @ 23:09 : Yes, dat bedoelde ik ook geloof ik... ;)

@Ksi-Ziks 02-05-06 @ 11:32 : Wordt Wakkerrrrr!!!! Ik Wil Het Hier Niet Hebben Over Bos Maar Over Verdonk. Daar Is Dit Topic Ook Over Geopend.

Djeezus Grote Moederneukende Gristus...


Als reaktie op jouw posting : Iedereen die het standaard heeft over 'De Linkse Kerk' of 'De Rechtse Rioolratten' voor mij al minder geloofwaardig als enigszins obejctieve discussiepartner. Zo iemand laat de ander geheel geen ruimte voor een *beargumenteerde* discussie en dat maakt het geheel der discussie tot domweg lullen in de ruimte..

Ik zal je even duidelijk maken waarom het voor mij weinig zin heeft om met jou specifiek in discussie te gaan aangaande dit onderwerp :

Citaat Ksi-Ziks : "B.v. de NOS met dagelijks ca. 4 milj kijkers naast harry Mens zetten met ca. 300 K kijkers op zondag morgen is voor mij het bewijs dat je onverdient een parasitair inkomen hebt dat je met leuterpraat wil verdedigen."

Nodeloos, tendentieus, onjuist, onbeleefd en vooringenomen bullshit-opmerking die ik zelf ook wel kan gaan verzinnen over *mijn* gesprekspartners hier. Niet dat ik daar enige zin in heb. Laat dus maar.
Aangezien je andere opmerkingen ook niet getuigen van enige wil tot hoffelijkheid en/of beleefdheid ("het links geteisem", "politieke lul met vingers", "zijn hersendode kop", enz. enz.) wil ik het hier verder maar bij laten. Ik heb geen zin in een ordinaire scheldpartij op allerlei mensen, ik wil best schelden maar dan wel beargumenteerd en niet met zichzelf continu herhalende flut-beledigingen die niets toevoegen aan de discussie.

Oh, en dit topic GING OVER RITA VERDONK. Dus Stop Met Het Aanvallen Van Bos Als Mejuffrouw Verdonk Onder Vuur Ligt. Dat is alleen maar de aandacht afleiden and I won't buy it.

Maar verder... Be at peace en veel geluk met de "Rechtse Kerk".

Greetz,

TM.

TM | 02-05-06 | 12:50

"Leuk stukje tekst ... ook al weet ieder links snotje dat hun ideeen toch niet werken. Er is nog nooit een links bolwerk overeind gebleven. Thans worden alle uitkeringen door 23 % van de beroeps bevolking betaald. Hiervan wordt 85% opgebracht door het mkb. Links ga gerust door met kapot maken van bedrijven....... Hou wel in uw achterhoofd dat u ooit zult moet gaan werken."

Alfa75 30-04-06 @ 19:46

Van die 23% is het slechts een deel dat produceerd en dus surplus brengt.
En als het alleen de uitkeringen waren, dan tekende ik ervoor, maar denk es aan al die ministeries stuurgroepen commissies enz.,,,(binnenkort jeugdzaken en veiligheid,, twee nieuwe overheidspaleizen op jouw kosten,, dus wees slim geef je baan op en houd je handje op,, lang leve de gaswinst.

dave-h | 02-05-06 | 11:52

TM 01-05-06 @ 16:07

Verschillen wegwassen en ongelijke zaken gelijk maken omdat ze slechts 1 of 2 van de 50 zaken gelijk hebben is de werkwijze van het links journalistiek geteisem en sommige reageerders zijn onderdeel daarvan of zijn door de al jaren durende linkse massamedia terreur al zo gehersenspoelt dat zij absoluut niet meer in staat zijn om zich in de ander te verplaatsen.

B.v. de NOS met dagelijks ca. 4 milj kijkers naast harry Mens zetten met ca. 300 K kijkers op zondag morgen is voor mij het bewijs dat je onverdient een parasitair inkomen hebt dat je met leuterpraat wil verdedigen.

Uit allerlei onderzoeken blijkt ook dat ambtenaren voor zeker 95% verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van beleidszaken en dat politici slechts voor 5% verantwoordelijk zijn voor de aansturing. Dat ca. 80% van de ambtenaren een aanhanger van de linkse kerk is laat volgens jou geen sporen in de uitvoering na? Wakker worden.

Dat kontol Bos grote hinder zal ondervinden van Rita is kontol Bos wel duidelijk en dus kwaakt hij om hulp en gaat het links journalistiek geteisem beschermend om deze politieke lul met vingers heenstaan.

Rutte is op geen enkele wijze een echte opponent voor kontol Bos en daarom wordt er alles uit de kast gehaald om Rutte te promoten als een echte VVD partijman en Rita neer te zetten als een voormalige GL muts.

De VVD kiezers weten heus wel dat de lijsttrekker voor de zetels zorgt en dat de leden na de verkiezing de progammapunten invullen. Rita is een stemmentrekker waar de gezamelijke inspanningen van kontol Bos en alle leden van het links geteisem niet tegen op kunnen en is voor kontol Bos dus PvdA vijand nr. 1.

Het CDA heeft ondanks dat het veel meer goeds voor de gemeenten gedaan heeft toch veel verloren aan de partij van de lul met vingers die immers op elk GR 2006 plakbord zijn hersendode kop liet zien, daar kon de poster van de vaak onbekende locale politicus gewoon niet tegen op.

Ook ging er geen uur voorbij of kontol Bos was wel ergens op de TV of radio en de lokale politici moesten door te reageren op de populistische uitspraken van deze wajangpop van de linkse media zich kwalificeren voor de lokale politiek.

Ksi-Ziks | 02-05-06 | 11:32

crixus 02-05-06 @ 03:47

Je zal nog wel niet wakker zijn, maar hier *hart onder de riem*... van je oom Botte. Laat je niet uit de tent lokken met gepsychologiseer, kerel! Jane Doe is een moordwijf, maar het blijft een wijf, he. Hey man. Als het gaat om egoboosten.... who gives a fuck... Voor mij persoonlijk is een egoboost juist nuttig... geeft energie, maakt krachten vrij, kortom: haalt het beste beentje uit je boven. Nou, kom op kerel... gaan met die banaan.

bottehond | 02-05-06 | 09:57

@Jane Doe 02-05-06 @ 01:15:
Geldingsdrang kan me niet ontzegd worden, maar het algemeen belang staat bij mij wel voorop. Uiteraard zal ik niet ontkennen dat ik denk dat mijn heldere geest een welkome aanvulling op het huidige politiek landschap zal zijn, maar ik ben zeker niet van zins die aanvulling coute que coute te laten plaats vinden. Dan was ik namelijk wel lid geworden van het CDA. Ik doe geen concessies aan mijn overtuigingen. En dus ook niet aan compromissen. Snapt joe?

crixus | 02-05-06 | 03:47

@crixus @ 00:04
Lieve Crix, iedereen die het politieke circus ambieert heeft een grote geldingsdrang. Soms voor het algemeen belang, veel vaker voor zichzelf :)
Ik wens je geluk en succes met je onderneming. Het is een ludieke actie, dat wel. Doe je aan compromissen politiek? *grijnst naar TM*

Jane Doe | 02-05-06 | 01:15

En verder: ongezien de typhus allemaal!!!!!

@ your service | 02-05-06 | 00:54

@crixus 02-05-06 @ 00:04
Het duurde even om alles door te lezen, maar ik had al gezegd me te hebben neergelegd, bij het feit dat ik niet tegen je op kan.
Deze omgebouwde stemcomputer geeft steeds de geest dankzij het F5'en
En @StarF*cker, bedankt dat je deze mensen de gelegenheid geeft extra zout te strooien in de nog verse en diepe wonden.
En bij deze joris:
kudt, kudt, en nog vele malen kudt!!!!!!!

@ your service | 02-05-06 | 00:53

@Jane Doe 01-05-06 @ 18:29:
Lieve Jane, ik sloof me niet de tering uit voor een ego-boost. Als ik er niet achter zou staan, zou ik er geen fuck aan doen. Een lekkere neuqpartij doet meer voor m'n ego dan het oprichten van een politieke partij. Mijn ego staat er helemaal buiten.

crixus | 02-05-06 | 00:04

@TM: de knuppel van Starfucker is hier niet bepaald in het hoenderhok der gelijkgezinden terechtgekomen. Scroll maar even op en neer. Drammen kan ook (heel even) leuk zijn, en is heus niet altijd preken voor bekeerden. Dat is geloof ik ook jouw conclusie. Rita voor precedent!

veest van pim | 01-05-06 | 23:09

@CoJoNes @20:00
Kom, kom, niet zo lichtgeraakt zijn.
Waarom moet ik nu weer gaan koken ? Doe ik overigens met bijzonder veel plezier maar ik mag ook graag in andermans potten en pannen roeren
Jullie Stijlloze revolutie is grappig. En je maakt handig gebruik van de Geen Stijl kruiwagen. Niks mis mee. Maar het is toch eerder ter meerdere eer en glorie van jullie zelf dan voor het landsbelang lijkt me zo. (Dat zou je dan wel weer geschikt maken voor het Haagse pluche :) )
Ik gaf slechts aan dat de Stijlloze revolutie geen alternatief is voor de problematiek in Den Haag.
Doe de groeten aan Crixus. En pas goed op je ballen.

Jane Doe | 01-05-06 | 21:03

sneu toch al die rita-fans die ineens over inhoudsloos beginnen te zeiken als hun idool wordt aangevallen. Alsof je haar op inhoud zou kunnen aanvallen....
Prima stukkie sterretjesneuqer!

knuffelpoes | 01-05-06 | 21:02

@bottehond 01-05-06 @ 19:56 : ik heb zeau een bestuursvergadering. Zal dus even snel innemen... Laterz...

@veest van pim : ach, drammen is in geleauf ik? ;) Geef mij maar iemand die den knuppel in het hoenderhok werpt. Dat preken voor eigen parochie gaat uiteindelijk toch vervelen. Zelfs op GS. Lekker wel, zo'n onderbreking van de litanie van de Rita-fanclub...

TM | 01-05-06 | 20:06

@TM 19:38: ik las ze hier net vaak genoeg om het contrast met het grote aantal reacties op te merken. En Starfuckert kan bij mij wel een potje breken, de drammerige Mao-zeloot dat-ie daar is :)

veest van pim | 01-05-06 | 20:02

@Jane Doe 18:29

Ach mens ga koken!
Dat is wel het laatste wat ik kan gebruiken. Bovendien is het enige wat crixus en ik doen, een forum inrichten en mailspammen.

CoJoNes | 01-05-06 | 20:00

@bottehond : zeg, die medicatie werkt wel zeg! *grijns* "I'll have whatever bottehond has..."

TM 01-05-06 @ 19:33

Bij de veearts gehaald uiteraard. * gooit pakje naar TM* asjeblieft jongen, niet mee autorijden hoor!

bottehond | 01-05-06 | 19:56

Solly, vergat een stukkie tekst :

"Je zou als politicus altijd je eigen overtuiging tot en met aftreden aan toe moeten verdedigen.".

TM | 01-05-06 | 19:38

@veest van pim 01-05-06 @ 18:13 : Hoezeau? Hoort u die geluiden dan zo vaak? Vreeeeemd... Is juist een van de weinige werkelijke columnisten hier... ;)

@Jane Doe 01-05-06 @ 18:15 : jouw quote "Ik mis de fermheid in het Nederlandse politieke bestel. En daar bedoel ik geen verlicht despoot mee maar eerder iemand die inspirerend voor zijn zaak aan de gang gaat en niet terugdeinst om de portefeuille terug te geven als hij meent de integriteit te verliezen door ongewenst compromis."

Exactement. Precies wat ik in mijn vorige post stelde. Partijbelang en eigenbelang boven het landsbelang stellen. Je eigen overtuiging tot en met aftreden aan toe verdedigen.

Wat mij betreft : ik ga altijd braaf naar het stemhokje, dat is gewoon je democratische plicht. Maar ik heb de laatste jaren meerdere malen op die grote rode knop gedrukt. Want als ik niemand ondersteun dan krijgen ze zeker mijn reststem niet... Oh, btw : is anarchie niet altijd 'rechts' georienteerd? ;)

@bottehond : zeg, die medicatie werkt wel zeg! *grijns* "I'll have whatever bottehond has..."

TM | 01-05-06 | 19:33

Mooie column!

D.R.O.L | 01-05-06 | 19:08

@Ignorus: er komt geen volgende. Met attentiehoeren die hun plaatsje proberen te te verwerven door vaste reaguurders aan te vallen en zelf niets inhoudelijks melden, ben ik in twee posts klaar.

veest van pim 01-05-06 @ 18:18

Wat kleinzielig!!!! De "vaste reaguurders"zei je? Wat beeldt jij je in, uitgezakte winkeldochter met je pretentieuze, maar toegegeven, buitengemeen stijlloze nick. You're a bad looserT en inderdaad niet meer dan een scheet vergeleken met Fortuyn. And remember: nobody beats the flameking, so don't even try..... Nepintellectueel.

bottehond | 01-05-06 | 18:44

Lang Leve de Linkse Lente!

Zeven | 01-05-06 | 18:31

Is de Stijlleauze Revolutie een optie? Nee.
Een leuke gimmick en een egoboost voor crixus en cojones maar meer ook niet.

Jane Doe | 01-05-06 | 18:29

@Ignorus: er komt geen volgende. Met attentiehoeren die hun plaatsje proberen te te verwerven door vaste reaguurders aan te vallen en zelf niets inhoudelijks melden, ben ik in twee posts klaar.

veest van pim | 01-05-06 | 18:18

@TM
We hebben altijd de rechter nodig om de wet toe te passen en te interpreteren. Mee eens. En dan begint het politieke spelletje. Want de blinddoek van Vrouwe Justitia laat genoeg licht door. Rechters worden benoemd en niet door de bevolking gekozen. (zoals bijv.de 'lagere' rechters in USA). Zijn die benoemingen a-politiek? U mag het zeggen..... In ieder geval ligt er een waas van vaagheid over de politieke kleur en levensopvattingen van de heren en dames rechters. Maar hun oordeel wordt er wel door beinvloed. In de states weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Daar geeft de rechter vooraf opening van zaken. Hij moet zich niettemin aan de wet houden maar doordat van te voren is gezegd waar sympathie en antipathie ligt, kun je er van uitgaan dat hij bij zijn formulering van het vonnis erg zijn best zal doen die persoonlijke noot geen weerklank te laten vinden.
In Nederland heb je vaak het vermoeden dat er persoonlijke voorkeuren in de vonnissen zijn verwerkt maar het is erg moeilijk hard te krijgen.

Ik mis de fermheid in het Nederlandse politieke bestel. En daar bedoel ik geen verlicht despoot mee maar eerder iemand die inspirerend voor zijn zaak aan de gang gaat en niet terugdeinst om de portefeuille terug te geven als hij meent de integriteit te verliezen door ongewenst compromis.

Ja, ik heb indertijd op Pim gestemd. Uit protest. Boer Koekkoek stem.Omdat ik het Haagse geklooi enorm beu was.(en ben) En ja, ik zag het populisme en de one-liners en de beperkte issues. Maar zag ook een man die de boel eens flink zou kunnen opschudden en de creativiteit zou kunnen verhogen.
Macht corrumpeert. Ook Pim zou daar niet aan ontkomen zijn. Maar het was waarschijnlijk een tijdje wel aardig geworden daar in het Haagse.

Wat rest ons nu?
Rechtse anarchie wat mij betreft :)

Jane Doe | 01-05-06 | 18:15

Check het aantal comments en zeg dan nog eens dat Starfucker geen columns moet schrijven. Welkom terug!

veest van pim | 01-05-06 | 18:13

@Jane Doe 01-05-06 @ 17:43 : "D66 is al vaak naar huis gestuurd....."

Waar, heel waar. Maar eigenlijk zie ik dat liever dan die partijen die allemaal 'for the sake and glory of the party' lopen te werken, in plaats van het landsbelang te dienen. Oh well, ik zie ze nog niet zo snel weer opkrabbelen, maar die D66 was vroeger best een goeie partij. Zeg maar toen ze HAFMO nog hadden.

TM | 01-05-06 | 17:56

Ach Jane, zo zie je maar weer : heb je toch nog een ontroerende kant... ;)

Je hebt verder helemaal gelijk met je betoog over wet en recht. Maar je zegt er ook bij dat het dan wel zo moet zijn dat de wetten zorgvuldig en effektief zijn. En dat schort er nog wel eens aan... Een wet Kan Nooit In Alle Gevallen Werken. Ik heb dat nog nooit gezien in elk geval. Dus *moet* de rechter zijn eigen oordeel wel laten meewegen. En daarna wordt ie gecontroleerd - indien nodig - door allerlei beroepsinstanties tot en met de Hoge Raad aan toe. En *als* de rechter dan gelijk krijgt wordt de wet vaak niet al te veel later alsnog aangepast. Afijn, dat zal je allemaal niet onbekend zijn.

Dus in een perfect werkend systeem heb je volkomen gelijk. Maar zover zullen we nooit komen uiteraard. En blijft de rechter nodig omdat aan de andere kant ook politici de wet graag zo zien als zij *politiek gezien* willen hebben.

Ach ja, de Trias Politica. Aardig systeem, als het werkt...

TM | 01-05-06 | 17:52

@TM
Fijn dat ik je kan ontroeren. Meestal heb ik een schurende werking. Word ik toch milder met de jaren? Ai.....
Enige rechts- en wetskennis is mij niet vreemd. (mr. Jane enzo....) maar heb een bloedhekel aan legislation from the bench. Een wet loopt per definitie achter bij de maatschappelijke ontwikkelingen (aard van het beessie) maar het is niet aan de rechter om de wet zodanig te interpreteren dat er niets overblijft van de oorspronkelijke intentie van de wetgever. Het is de taak van de wetgever om zuiver te formuleren en juist specifiek te zijn. Bij twijfel moeten de Handelingen (Tweede en Eerste Kamer) soelaas bieden. En dat doen ze in vele gevallen ook. Ik erger me aan politiek gemotiveerde rechters die naar believen ritselen met een niet bestaande interpretatie bandbreedte.
Tuurlijk heb ik de onfhankelijke rechtspraak hoog zitten. Een groot goed. Maar het zijn geen onaantastbare goden en als ze hun werk niet goed doen verdienen ze een tik op de vingers. En goed verwijst hier naar direkt herleidbare juridische onjuistheden.
De wet is een framewerk maar het maatwerk past heden tendage vaak niet meer in het frame.

Rita Verdonk is in de ogen van velen charismatisch. Maakt iets los. Good, bad of indifferent. Geef toe dat het niet voor iedereen geldt.
Bill Clinton wordt ook charismatisch genoemd terwijl ik hem gewoon een gladjakker vind met een snel praatje en verder weinig inhoud. Smooth operator.

Het Nederlandse poldermodel... ik gruwel ervan.
Het achterkamertjesgekonkel. Beetje geven, beetje nemen en we zitten de rit weer vier jaar uit zonder dat er iets wezenlijks gebeurt.

Je hebt D66 roots? Wat erg voor je. :)
Principieel en recht door zee is niet noodzakelijkerwijs star en inflexibel.
Het is staan voor je zaak. Die bevechten en trachten te realiseren. Niet naar huis gestuurd worden met een troostprijs. Lieve TM: the winner takes it all... every time. D66 is al vaak naar huis gestuurd.....

Jane Doe | 01-05-06 | 17:43

Wie in zijn jeugd niet links was had geen hart.
Wie het op latere leeftijd nog is heeft geen verstand.

JMM | 01-05-06 | 17:30

Rita als premier zal ook niet verder komen dan een paar heikele punten in de media bevechten. Misschien blijft ze dan nog steeds bezig met zaken als Kalou en Taida. Ik hoop dat we het nooit zullen weten. Wie dan wel? Johan Cruijf?

nakman | 01-05-06 | 17:28

Nuance : Het niet op 1 lijn zetten van Taida Pasic en een illegale allochtone immigrant zonder vooruitzichten in Nederland.

Nuance : Het niet op 1 lijn zetten van een Iraanse vluchteling die door de Nederlandsche Staat moet worden onderhouden, en voetbalmiljonair Kalou die de staatskas juist zal spekken.

Nuance : Het niet op 1 lijn zetten van 'Rechts' en 'Zakkenvullende Kudtkapitalisten".

Nuance : Het niet op 1 lijn zetten van 'Links' en 'Communistisch tuig van de richel'.

Nuance : Datgene dat je niet op GeenStijl vindt... ;)

Ach, nuance...

TM | 01-05-06 | 17:26

@Jane Doe 01-05-06 @ 16:36 : Ja Jane, dat gaat al jaren zo. En daarom is Nederland een van de stabielste landen ter wereld. Dus....???

En daarom hebben we dus inderdaad problemen. En hoe wil men die nu opeens gaan oplossen? Door opeens KnalHard Zonder Enig Onderscheid De Wet te laten gelden.
Je weet toch hoop ik dat de wet een middel is dat per definitie zorgt voor generalisatie en daarom door de rechterlijke macht continue wordt aangepast door middel van precedent-werking? Ik wil maar zeggen : een wet is een wet omdat er nou eenmaal een regel moet zijn. Het is aan de rechter om daarbinnen de 'nuance'(daar is het woord weer) aan te brengen. En dat is maar goed ook, dat werkt prima. Dat stompzinnige geblaat van een Verdomk 'dat ze alleen maar de wet uitvoert' is OnGeLoFeLiJk HyPoCrIeT!!! Dat komt dan van een tante die een uitspraak van de rechter inzake Kalou *naast zich neerlegt!!!* Maar ja hoor; 'ik voer alleen de wet uit'. Wat een bollocks. De wet is het framewerk, daarbinnen bestaat er maatwerk. En daar is deze tante dus niet van gediend.

BTW : maak me niet zo aan het huiveren alsjeblieft. Rita Verdonk CHARISMA??? Not in a million years baby... Niet bij mij in elk geval...

Anway, sorry Jane, back to your posting. Het staat toch echt als een paal boven water dat Nederland alleen maar kan funktioneren indien de nuance en het compromis worden gebruikt. Zie ook de geheel juiste opmerking van Maximo t.a.v. de dijken. En nee hoor : dat betekent voor mij echt niet dat je dient te schipperen met gemaakte afspraken. Het betekent wel dat je *flexibel* moet zijn, zeker als politicus/politica. En wat jij en anderen 'principieel en recht-door-zee' noemen, dat noem ik juist star en inflexibel. Maar goed, dat zullen mijn originele D66-roots wel zijn... ;)

Over die immigratie-politiek kan ik kort zijn : inderdaad, die schuld is mijns inziens na zoveel jaren niet meer op moderne politici te schuiven, zelfs niet op de partijen. Ze stemden er bijna allemaal mee in. Daarom vind ik het dan ook een zwaktebod om de schuld van dat gezamelijk falen op Links te schuiven. Daar zitten we volgens mij dus aardig op 1 lijn...

En ach, je ontroert me gewoon. 'Regeren is vooruit zien'... Zo zeiden wij dat vroegah ook altijd. Wat was dat toch een MOOIE tijd. Nog vol idealen en nog niet volgepompt met zoveel regeltjes.

Toen voerde je geen beleid uit, toen *maakte* je beleid...

TM | 01-05-06 | 17:18

TM for president(of columnist)! Hulde!
@Jane Doe.
Ooit weleens van het poldermodel gehoord?
Die overlegcultuur met alle betrokken partijen zit diep in ons verleden verankerd, al heeft het beestje in de jaren 80 pas een naam gekregen.
Zonder poldermodel hadden we hier geen dijken en dammen en dus... geen Nederland.
Hadden maar meer landen zo'n model...
*denkt aan Katrina en haar aftermath*

MAXIMO | 01-05-06 | 17:01

@bottehond en Ksi-Ziks
Goede comments ! Kan me er grotendeels in vinden (hoewel je wat mij betreft de woorden 'fascisme en landverraders' achterwege mag laten)

@TM
Politiek bestaat naar jouw mening slechts uit nuances. Compromissen sluiten en proberen er het beste voor jezelf (en je coalitiepartner) uit te slepen.
Daar zit 'em nou net de crux. Dat gebeurt al tig jaar in Nederland. Daarom hebben we zoveel problemen. Niemand durft hardball te spelen. Het eens zwart-wit uit te spellen. Nuances klinkt net zo gruwelijk als politieke correctheid. Een compromis houdt altijd dat "net niet" gevoel. The best you can do under the circumstances..... sorry... not good enough.

Rita Verdonk is geen briljante politica. Geen begaafd spreker. Maar wel een charismatische vrouw. Een vrouw die voeling met haar electoraat houdt en daar gaat het toch om in een democratie. Ze is een goed manager. Misschien niet de meest creatieve ziel in het Haagse maar stukken beter dan mening lapszwanzige backbencher.

Wat de immigratiepolitiek betreft: regeren is vooruitzien. Je neemt in 1966 een besluit en daar zadel je je nakomers voor decennia mee op. Heeft niets met links of rechts te maken. Het is voor een nieuw aantredend kabinet niet eenvoudig om beslissingen van voorgangers ongedaan te maken. Soms lukt dat niet. Je kunt rechts niet de schuld geven dat ze de turken niet naar huis hebben gestuurd die onder Den Uijl binnen kwamen. Je kunt wellicht wel verwijten dat de gewraakte gezinshereniging erdoor kwam.

Jane Doe | 01-05-06 | 16:36

Ik ken zoveel voorbeelden van (ultra) linksen die nadat ze op wat rijpere leeftijd weer op aarde waren neergedaald volledig afstand namen van hun (ultra) linkse verledenen en het juk van de linkse dogma's, politiek correct is daar maar één voorbeeld van. Dan is er natuurlijk nog de schare die links blijft lullen om ondertussen rechts de zakken te vullen. Ik vind het wel een goede ontwikkeling dat Rita (al dan niet uit opportunisme) niet meedoet aan het opschuiven van de VVD naar links dat ooit o.l.v een saxofonist is ingezet. Haar geluid klinkt mij, ondanks hier en daar een valse noot, meer als muziek in de oren dan het geluid van die lul met die "zakzozie".

kansatsu | 01-05-06 | 16:31

By the way : Wie is hier nou de rode draad? De pvdA , de VVD, of *toch* misschien wel de Gristenpolitici???

nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabi...

En dan tellen we vanaf 1966 want toen begon die gastarbeider-politiek zo ongeveer. Ik tel in totaal 14 jaar PvdA in de regering. Slechts VeerTien Jaar! Tel zelf voor de lol eens na hoeveel jaar de VVD als iets had kunnen veranderen... Ik kom op DRIE EN DERTIG JAAR in de regering sinds 1966!!!

Maar het is allemaal de schuld van links. *zucht* Zelfs als iemand die her verdomd om links te stemmen vind ik dat zo'n kortzichtigen opmerking. Zeau bedoeld om de schuld van rechts af te schuiven. Wij hebben met CDA en VVD voor het overgrote gedeelte gewoon een Rechts-Gristelijke regering gehad sinds 1966. Maar ja, de schuld van de foute invoering van de Euro ligt natuurlijk niet bij Zalm, maar bij Kok. Want ZIJN naam stond onder het kabinet. Lekker makkelijk. Dat meneer Zalm het regeerakkoord volkomen had dichtgesmeerd met volmachten wordt er nooit bij verteld.

So I ask again(en ik zal vast wel *weer* geen inhoudelijk antwoord krijgen) : Hoe kan de situatie in Nederland de schuld van Links zijn als ze geen regeringsverantwoordelijkheid hebben gedragen?

TM | 01-05-06 | 16:07

@bottehond 01-05-06 @ 14:54 : Wat is de nuance? Dat je verder gaat dan het schreeuwen van simpele loze kreten die het goed doen bij mensen met een freaking IQ van < 90. Nuance is datgene dat bijvoorbeeld een Wilders vol-ko-men mist. En hij niet alleen overigens, het sterft er van aan zowel de rechterzijde als de linkerzijde van de politiek. Ik bedoel maar : Marijnissen kan er ook wat van met zijn reeds overleden communistische idealen.

Wat is 'het compromis' zoals ik dat bedoel? Dat jij persoonlijk probeert om zoveel mogelijk van je eigen standpunten te realiseren zonder dat dit te veel ten koste gaat van je coalitiepartners. DAT is compromissen sluiten zoals het hoort. Want we leven hier niet in een dictatuur waarin de grootste partij de kleinste partij negeert a la Amerika. Dat wil zeggen in zoverre: in Nederland hebben we nooit zo'n samenleving gehad omdat we dat met zijn allen niet wilden. Wij wilden iedereen aan het woord laten komen, niet alleen maar iedere vier jaar een paar nieuwe 'leiders' kiezen die daarna vier jaar lang vrij spel hebben en de arrogante 'Rita weet het beter'-trut uithangen.

Volgens mij is dat nou echter exact de situatie die nu is gecreeerd : Eens in de vier jaar je krabbel neerzetten en daarna weer vier jaar je grote muil houden. Want paps en mams(lees het kabinet) weten het allemaal veeeeeeeeel beter. En als je het ergens niet mee eens bent 'dan ben je dom'(zie bijvoorbeeld de EU-grondwet). Goddomme wat een misplaatste arrogantie. Jij legt iets niet goed uit en ik ben dan dom...

Ik geloof er niet in dat ieder volk de leiders krijgt die het verdient trouwens. Niet in een democratie, daarin krijgt het volk 'De Leiders Die De Meerderheid Verkiest'. En ik heb nu wel door dat ik in de meeste van dat soort gevallen bij de minderheid hoor.
Dus ik wil er liever niet op worden aangesproken door anderen dat ik willens en wetens dit op beleidsterrein bijzonder armoedige kabinet heb gekozen. Not Me, go blame someone else.


@Ksi-Ziks 01-05-06 @ 15:31 : We hebben het hier niet over Woutertje Bos, we hebben het hier over Rita Verdonk. Dus niet het onderwerp veranderen alsjeblieft, want ik weet dat het een GS-sport is om dit soort topics zo snel mogelijk te veranderen in links-bashing topics. Da's leuk maar volkomen beside the point. Mejuffrouw Verdomk heeft nu al een aantal jaren kunnen laten zien waar ze voor staat als ze wordt verkozen. Bos heeft - ondanks alle mooie en lelijke praat over de man - nog niet de kans gekregen. Ik weet het niet, en jij ook niet : hij kan het vreselijk slecht doen als PvdA-er of juist heel goed als Ex-Shellmanager. Weet jij veel? For now lijkt het me beter als we on-topic blijven. Woutertje Bos-threads zijn er al meer dan genoeg op GS.
Kortom : waarom ga jij in de aanval over links als ik alleen kritiek uitoefen op rechts? Waarom beantwoordt je de kritiek niet gewoon?

Over jouw opmerking "De vele goede dingen die Rita tot nu toe heeft gedaan voor de integratie..." enz. : mejuffrouw Verdomk zegt zelf categorisch dat ze niets anders doet dan het beleid van haar voorgangers uitvoeren en uitbreiden. Dus dat is alweer *geen* wapenfeit van Rita V. Dat is slechts het uitvoeren van beleid, en daar heb je een batterij ambtenaren voor.

Dus als Rita V. zelf nog onduidelijker is dan Woutertje Bos, vertel jij mij dan nou eens wat de visie van Verdonk is op Nederland. En dan dus de brede visie, the big picture. Niet alleen maar dat gezeik en gezever over immigratie. Want er is nog heel wat meer te doen in Nederland. Wat wil ze gaan doen aan(bijvoorbeeld) de Europese Integratie(ze was VOOR de grondwet, nietwaar?)? Wat wil ze gaan doen aan het armoede-beleid? Vind ook zij het een schande dat er voedselkeukens in Nederland zijn? Dat we terug zijn gegaan naar de 50-er jaren toen er gaarkeukens waren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat en hoe wil ze er iets aan doen?

Begrijp je mijn punt? Zolang zij zich als potentieel lijsttrekker van een van de grootste partijen van Nederland niet wil uitspreken over dat soort zaken neem ik die hele Verdomk ECHT niet serieus.

En dat de media op de hand van links zijn is ZEAU'N vreselijke 2001-opmerking. Lees de kranten en de dagbladen, kijk ook eens naar de commerciele tv. Links my ass. Lang niet meer zoals vroegah. Peter R de Vries met zijn eigen shows, Harry Mens die Rechts Zakkenvullend Nederland nog enig aanzien probeert te geven, noem maar op. En daarbij : ik volg het nieuws in allerlei incarnaties : internet, krant, tv, radio, enzovoort. Dus zelfs als de officiele media volkomen links zouden zijn dan zou ik heus nog wel aan mijn informatie komen.

Oh, and one more favour please : 'Ik denk dat 70% van NL kiezers niets op heeft met de door een links fascistische minderheid afgedwongen multiculturaliteit, dat zij slechts zoeken naar iemand die die onvrede zegt aan te pakken en dat Rita daarvoor het juiste alternatief lijkt zijn.'

Is het nou echt nodig om Godwin er weer bij te halen? Fascistische meerderheid? en.wikipedia.org/wiki/Fascism

Ik zie het niet, waar is dat fascisme bij de PvdA? Of is dat gewoon een modewoordje geworden?

Cheers,

TM.

TM | 01-05-06 | 15:53

Ksi-Ziks 01-05-06 @ 15:31

I am truly impressed. *kwispel*

bottehond | 01-05-06 | 15:37

TM 01-05-06 @ 14:10

Volgens mij begrijp jij het verschil niet tussen verkiezingswinst en politiek. Een leeghoofdige idioot zoals kontol Bos is nauwelijks geschikt als politicus maar hij is wel een stemmentrekker. Nu nogmaals vooraf weer opzij stappen als toekomstige MP zou uitgelegd worden als zwakheid maar mocht de PvdA toch de MP leveren, wat de voorzienigheid mag verhoeden, dan zal kontol Bos toch weer opzij stappen want met een homofiele MP is NL echt de idioot van de EU.

Rita heeft tot nu toe inderdaad weinig laten zien en meer hoeft ook niet, zij heeft immers de uitstraling dat zij eindelijk de stinkzwam van de politieke correctheid zal openbreken, de stinkzwam die ervoor gezorgd heeft dat elke kritiek op de multiculturele samenleving gesmoord werd, dat de goedwillende maar kritische burger straffeloos en voortdurend voor racist werd uitgemaakt door links fascistisch journalistiek geteisem terwijl zijn woonomgeving verpaupert omdat veel gemeentelijke fondsen worden besteed aan bijstand aan deze figuren, enz.

De vele goede dingen die Rita tot nu toe heeft gedaan voor de integratie worden zorgvuldig door het linkse geteisem uit de opinierubrieken en NOS journaals gehouden, alleen in de Telegraaf lees je daar af en toe wat over.

Ik denk dat 70% van NL kiezers niets op heeft met de door een links fascistische minderheid afgedwongen multiculturaliteit, dat zij slechts zoeken naar iemand die die onvrede zegt aan te pakken en dat Rita daarvoor het juiste alternatief lijkt zijn.

Kontol Bos en zijn spindokters voelen dat perfect aan en daarom wordt de gehele linkse journalistieke gemeenschap d.m.v. een onbeschoft aanbod tot clientisme, gemobiliseerd om Rita in discrediet te brengen, haar te demoniseren en via bijdragen van anonieme nicks op forums worden gekken van het kaliber Volkert en Mohammed opgeroepen haar persoonlijk te benaderen.

Als de media hetze rond deze VVD kandidaatsstelling iets tot uitdrukking brengt dan is dat wel dat politiek voor het links journalistiek geteisem een smerig anti democratisch landverraders spel is.

Ksi-Ziks | 01-05-06 | 15:31

Je zou maar als iraanse homo/pot of christen-vluchteling terug gestuurd worden naar Iran met de mededling: "sssst, niet opvallen, gedeisd houden, niet mee te koop lopen" Wat bleef het oorverdovend stil bij de 3 regeringspartijen.
Totaal geen enkele kritiek vanuit de Club van de Vrijheid en de Christenclub.
Jaja, recht door zee. Not.

Ventiel | 01-05-06 | 15:24

@TM
Wat kan ik er nog aan toevoegen....

Ventiel | 01-05-06 | 15:08

TM 01-05-06 @ 14:10

Ieder volk krijgt (not) de leiders die het verdient. Dat een figuur rita goed scoort zegt mijns inziens heel veel over de politiek van, pakweg, de laatste 36 jaar. Gedogen, allerlei menselijk wrakhout mee laten vreten uit de ruif um sonst, de waanideeen over het verheffen van de minderbedeelden (ik heb het niet over de maat van het geslacht), de achterkamertjespolitiek, de kongsi om Fortuyn kalt zu stellen, het eeuwige gelul over een procentje hier of daar, de ongebreidelde en desastreuze immigratie, het aan waanzin grenzende asielbeleid van de jaren '80 en '90, de hoge belastingdruk, het onverantwoord optuigen van de "van wieg tot graf"doctrine, waarvan al lang van te voren gewaarschuwd werd dat die niet stand kon houden en ga zo nog maar even door.
Mijn mening over Rita Verdonk is dat ze heerlijk tieten heeft en mooie ogen. Zij maakt gebruik van het jarenlange mismanagement van de BV Nederland. dat kun je haar nauwelijks aanwrijven. Diegenen die daarvoor veel meer verantwoordelijk zijn piepen nu als ouwe gelijkhebberige wijven (Kok, Wiegel, van zAgt). Tegelijkertijd is duidelijk dat we als natie volkomen op drift geraakt zijn. De onverstand regeert nu ook de straat. Democratie a la "heden: hosanna, morgen: kruisigt Hem".
Bij gebrek aan beter stem ik op Wilders, al bevalt zijn presentatie me soms matig. Zijn economische ideeen spreken mij aan, zijn visie op samenleving en vooral op de verhouding overheid (de term alleen is al een gotspe) vs burger. Vrijheid, verantwoordelijkheid en zonodig straffe handhaving: dat is wat dit land nodig heeft. Omdat er kennelijk veel mensen zijn die met name dat laatste erg belangrijk zijn gaan vinden kan Verdonk gaan stunten. Geen eigen verdienste dus, maar veel meer een gevolg van jarenlang wanbeleid en het laten verslonzen van de samenleving.
Ik mis in je betoof een sterk einde. Nuance? What the hell is nuance? Wie bepaalt wat nuance is. Is dat een doel op zichzelf? Een middel om ergens te komen? Leg maar uit.

bottehond | 01-05-06 | 14:54

Ik heb sinds Van Agt niet meer een politicus meegemaakt, die zo ongelofelijk NIET in kontakt staat met het volk, maar *alles* aanwendt om *wel* zo te worden gezien.

Als mejuffrouw Verdomk de burgers niet nodig heeft, dan is het een Uit De Hoogte Kletsende Regenteske Autoritaire Kenau van een type dat vroeger alleen in Wassenaar werd gevonden, en heeft ze werkelijk geen enkele intentie om naar ook maar iemand te luisteren.

Jullie noemen dat 'recht-door-zee' en 'integer'. Ik noem het arrogantie, en dan ook nog misplaatste arrogantie.


Wat heeft dit mens eigenlijk voor goeds voor elkaar gekregen? Kan IEMAND mij dat vertellen? Als het gaat om de immigratie etcetera, dan verschuilt ze zich achter 'ik voer alleen maar het beleid uit dat mijn voorgangers zijn gestart'... Dus daar kun je haar helemaal geen krediet voor geven, als je dat al van plan was.

Dus nogmaals de vraag : Als het immigratiebeleid al was geschreven, Wat Heeft Mejuffrouw Verdomk Dan Nog Voor Nuttige Zaken Opgestart?

Kaloutje-pesten? Wat een kinderachtigheid, wat een 'ik laat je lekker niet winnen duh!'-gekloot! "Wat Nou, De Bondscoach Vraagt het? Wie Is Die Nul Van Een Van Basten Nou Eigenlijk?" Nee, ik maak hem pas Nederlander NA HET WK.
Wat een bekrompenheid, stuitend gewoon. Wat een laag niveau van een bewindsvrouwe...

En dan is daar ook nog Taida-tje pesten! Een scholiere die het - in tegenstelling tot een groot aantal andere immgranten - prima doet op school, de taal perfect beheerst, hier graag verder carriere opbouwt, enzovoort. Maar Nee Hoor: - Start fake Duits Monty Python-accent -

"Und Vee Haf Our Orders! Und Orders Must Be Obeyed At All Time!"
Stuitend, dat wijf zou het fantastisch doen in een bureacratisch dictatoriaal regime.

Kortom : Dat Wijf Kan Doodvallen Totdat Ze Leert Dat Politiek Alleen Maar Bestaat Uit NUANCE! Uit compromissen. Wie dat niet snapt, begrijpt eigenlijk geen ene rotruk van politiek.


O.K. Komt U Dan Nu Maar Met De Verwoestende Kritiek op TM! Komt maar met 'LUL NIET! RITA RULES!!! en andere *kuch* zeer intelligente opmerkingen.

TM | 01-05-06 | 14:10

Jezus wat een zeikerd

Ceephax | 01-05-06 | 12:50

Pastors is gemeentelijk onderuit gegaan. Niet echt een reden om hem in de 2e kamer te jonassen. Bovendien past Pastors wmb. goed tussen het rijtje Wilders, Nawijn, etc. Het is niet genoeg om problemen te benoemen. Dat durven er wel meer. En naast de vraag waarom we zijn vastgeroest in het klassieke links-rechts spelletje stellen weinigen zich de vraag waarom we een premier hebben van een Christelijke partij. Opzouten met de kerk uit de politiek. Ik zit net zo min te wachten op een Christelijke premier als een Islamitische premier/burgemeester/wethouder. Geloven doe je maar prive. Regeren doe je niet vanuit een kerk/moskee.

nakman | 01-05-06 | 12:13

nakman 01-05-06 @ 10:39

Ik denk dat Pastors wel iets voor jou is. Verschil met die anderen: hij heeft wél laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Jammer dat de media in handen zijn van het establishment (links). Ik ben er van overtuigd dat Pastors, indien de hoernalisten niet bang zouden zijn voor hun eigen knusse linkse clubje en hachje Pastors zelfs premier zou kunnen worden, maar in ieder geval coalitierijp zou zijn.

bottehond | 01-05-06 | 11:56

rita ? is dat niet die directrice die uiteindelijk iedereen in een citybox wil hebben ? een soort dierenflats waar pim mee aan kwam ? hahahahaha

Draaitafel Demagoog | 01-05-06 | 11:55

Ik opteer de Intellectuele Aristocratie. De democratie is een bestel dat 3000 jaar geleden is bedacht door de Grieken. Kijk, waar dat volk tegenwoordig goed voor is.

Blind Houdini | 01-05-06 | 11:24

Wacht even ik zoek even een nummer van een psychiater voor deze gek....

derks | 01-05-06 | 10:57

Verdonk d'r zwaai van links naar rechts bewijst dat inderdaad de politiek is vastgeroest en ingegraven zoals Jane Doe zegt. Goede nieuwe politici zijn er weinig maar als ze er zijn kan het hard gaan. Verdonk, Wilders, Nawijn, Peter R etc. proberen het succes van de Kale voor zich te gebruiken. Echter, wat ze missen is een programma waarmee ze de kiezers voor zich winnen, een paar leuzen is niet genoeg. Nederland wil niet meer rechts of links stemmen. Nederland wil in de eerste plaats fatsoenlijk bestuurd worden. We zoeken een partij die problemen durft te benoemen ipv. te knuffelen. Die zuinig is met regels, commissies, subsidies. Die eens luistert naar de kiezer als er een massal 'nee' ten gehore wordt gebracht. Die aan Nederland wil bouwen ipv. partijpolitiek bedrijven tot aan de verkiezingen. Waarom moet dat links of rechts zijn?

nakman | 01-05-06 | 10:39

Ksi-Ziks 01-05-06 @ 08:51
Je dicht Rita toe wat jij denkt. De kans is echter groot dat er een scheuring in de partij komt. Als ik jou was zou ik maar haast maken met zelf een partij oprichten. Je voorkomt ermee dat je ontploft, en nog meer, dan blijft er nog iets van het rechtse gedachtengoed in beeld.

gevallenverstand | 01-05-06 | 10:31

ooo, Tel Aviv wil ik ook zijn... Even naar het opera gebouw croisantje pakken bij de apropo, beetje muziek kijken op de tweede verdieping, dan door naar bananebeach. Als je in florentien bent, ga even naar café lennys en doe ze daar de groeten van Fred from Holland jah??? Thanx

LifeCatcher | 01-05-06 | 10:16

MAXIMO 01-05-06 @ 10:13

Je reactie verbaast me niet. Ik ben echter bang dat je alle reacties van starrucker niet gelezen hebt. Je kraait aanzienlijk te vroeg victorie.

bottehond | 01-05-06 | 10:15

@Starf*cker
Dank je, mijn week is goed begonnen na het lezen van je column. Hulde!
Doorgaan, vooral doorgaan, ik wil meer waar dit vandaan komt....

MAXIMO | 01-05-06 | 10:13

Ze heeft een neus voor wat het volk wil horen en dreunt de ene soundbite danwel slogan op om stemmen te winnen oiv Hr van der Linden. Nauwelijks inhoudelijk, roepen wat het volk wil horen; dat herkennen we toch grotendeels van wijlen Hr. Fortuyn. Alleen schaadt Verdonk met populistische verwoordingen de relatie met haar partij. Niet handig en ze zal mijn stem ook niet krijgen.

Rutte heeft een aantal kansen om Verdonk naar het inhoudelijke vlak te trekken en zichzelf te profileren voorbij laten gaan... Ik vind juist Verdonk glad en Rutte te netjes, maar dat past (paste ??) wel weer bij de VVD-traditie. Als hij maar niet gaat pareren door (nog) rechtser te worden, want dan voorspel ik een flinke scheur in de partij.

Junglim | 01-05-06 | 10:07

De enige reden om voor Rita te zijn is dat je tegen de VVD bent.
Dus die sterreneuqer heeft wel een punt.

sjonnie | 01-05-06 | 10:05

Wouter Bos een bekende dossiervreter? De grootste populist van Nederland... en dossierkennis.

Ik neem aan dat dit je laatste column op GS was Starfuckert!

Omnivoor | 01-05-06 | 09:55

Iemand die in een stuk over het huidige asielbeleid het woord deportatie gebruikt kun je nauwelijks serieus nemen.

Lucifer | 01-05-06 | 09:09

Wat is er eigenlijk gebeurd met Giphard? Leeft ie nog?

CoJoNes 01-05-06 @ 02:59

Damn! Als ik met gefronste wenkbrauwen een column van StarruckerT lees bedenk ik tegelijkertijd dat ik opgetogen ben dat Sliphard me die zondag bespaard blijft. Dat xperiment met Slipkart is mislukt. Period. StarsnokkerT heeft een stuk geschreven dat vragen oproept, irritatie en bijval oogst, overal en nergens over gaat. Emotie en ongenuanceerdheid kent. Maar wel echt en ongekunsteld is. Een stukje ruwe diamant uit een zoekende geest. Kortom: Klithard is dood, Leve Stoerfucker!

bottehond | 01-05-06 | 08:58

Niets van wat kontol Bos in de media kwaakt is terug te vinden in het beginselmanifest of het partijprogramma van TK 2003. Om stemmen te trekken bij het NL deel dat veel baat heeft bij een overbezorgde overheid kletst hij maar wat omdat hij weet dat veel van die kritiek op zijn gekwaak door zijn vrienden bij de massa media wordt weggehouden uit de publiciteit.

Alles wat kontol Bos nu zegt heeft invloed op de rat-race met Rita, immers Rutte is al vage kloon van kontol Bos nauwelijks onderscheidend genoeg, het lijken immers net twee broers die ruzie hebben.

Rita is echter van een ander kaliber en net als kontol Bos is zij een haat/liefde figuur, beide vertegenwoordigen niet de hoofdstroom van hun partijpolitiek maar zijn wel uitstekende trekkers om een grote ploeg partijleden op het pluche te krijgen en die doen wel aan partijpolitiek.

Ik denk dat kontol Bos daarom enorm in angst zit voor Rita en hoopt op kloon Rutte, want met Rita is de kans is groot dat de VVD een monsterwinst zal scoren en kontol Bos, na de TK 2007, het politieke toneel langs de zijdeur moet verlaten.

Rita is voor toekomstige VVD estuurders ook plooibaar, immers zij zal alleen haar immense populariteit onder de bevolking willen verzilveren. Zolang de debatten met Rita gaan over gedogen van vooral linkse misstanden (in links politiek jargon heet dat medemenselijkheid) hoeft zij uitsluitend het verhaal smal te houden:

Gedogen afschaffen, dat leidt immers tot clientisme, misstanden uitsluitend d.m.v. betere regelgeving en uitvoering aanpakken.

Deze mantra kan je in duizenden verschijningsvormen en in elke discussie gebruiken en als anderen hem ook gebruiken dan volstaat een simpel voorbeeld uit het recente verleden als bewijs voor het tegendeel, waardoor de sterke polarisatie die nodig is voor heftige debatten, op gang gebracht wordt.

Ksi-Ziks | 01-05-06 | 08:51

@starfucker

Ludlum of Ross scenario? beetje ver gezocht lijkt me, Rita die stiekum de linkse lente ontketend.... nog even en de da vinci code wordt ontcijferd... stemadvies voor jou, volgend jaar.. Johan Vlemix

Karel Kruizenruiker | 01-05-06 | 08:44

@Pannie Zo iets inderdaad.

Starf*cker | 01-05-06 | 07:56

Haha St*rfuckerd, amusante column vol met samenzweringstheorieën. Het nihilisme wat eruit spreekt ligt me wel.
Toch maar op de Prtij voor de Dieren stemmen volgend jaar dan???

brrkah | 01-05-06 | 07:22

dude...

Qwerty2006 | 01-05-06 | 07:19

Starf*cker de Carrie van GS zeg maar.

Pannie | 01-05-06 | 07:02

@crixus 01-05-06 @ 03:58
blaffende honden.......
ben je zo'n kwijlende blaffer of meer een kudtkeffertje?

wachtmeester de bruy | 01-05-06 | 04:16

Goeiemorgen! Iets gemist?

El PiS | 01-05-06 | 04:06

@Reez 01-05-06 @ 03:54:
Ga naar bed dan! Nee, niet met mij. Ik heb al iemand om regelmatig vol te blaffen.

crixus | 01-05-06 | 03:58

Dus.. iemand neuqen?

Keaulere wat doe ik hier, ben brak!

Reez | 01-05-06 | 03:54

Deaud dusss...

vander F | 01-05-06 | 03:36

Deaud,
he-le-maal dead zeg ik je.

vander F | 01-05-06 | 03:34

Wat is er eigenlijk gebeurd met Giphard? Leeft ie nog?

CoJoNes | 01-05-06 | 02:59

@Ziurdt 01-05-06 @ 02:28:
Het is u vergeven. Het is inderdaad al laat en met de nodige genotsmiddelen in het lijf zal het ook allemaal wel veel zijn om te behappen. Kom morgen in alle nuchterheid een kijkje nemen, en als het idee u bevalt bent u van harte welkom.

crixus | 01-05-06 | 02:32

@Ziurdt 01-05-06 @ 02:28,
amen,
ik rook mijn pijp....
Bom Shiva.

vander F | 01-05-06 | 02:31

VanderF: ik wil het ook wel zeggen hoor.
Waar kan ik me aanmelden voor de nieuwe partij?

Ziurdt | 01-05-06 | 02:31

@CoJoNes 01-05-06 @ 02:22,
ik weet nog niet waar Ziurdt's huis woont,
dus laat'm nog even...

vander F | 01-05-06 | 02:28

Sorry jongens het werd me eventjes teveel. Het moet inderdaad even indalen. Wat is het individu in de enorme maalstroom van de Revolutie? Hoe kan een eenling de werking van die wondere machinerie in één keer overzien, als het ware in vogelvlucht?
Ik niet want mijn hersencellen zijn naar bed en ik vond net nog een halve joint in mijn jaszak.

Ziurdt | 01-05-06 | 02:28

@Ziurdt 01-05-06 @ 02:17:
Nee, beste Ziurdt, geen ripp-off, de praktische uitvoering van het plan wereldheerschappij. www.geenstijl.nl/paginas/wereldheersch...
De redactie zelf kan dat als media-conglomeraat natuurlijk nooit zelf ten uitvoer brengen zonder de beschuldiging dat de Televaag erachter zit.
Het idee is (zoals elk goed idee) helder, simpel en uitvoerbaar. Dus zijn we als trouwe reaguurders begonnen om de haalbaarheid te onderzoeken en de zaken in gang te zetten.

crixus | 01-05-06 | 02:27

@Ziurdt 01-05-06 @ 02:17
Jij snapt dingen niet heel snel hè?
Laat het even indalen, lees NOG een keer en kom dan met een reactie. Geen ripp-off, geen schisma, geen coup. Respect, weet tog.

CoJoNes | 01-05-06 | 02:22

@Ziurdt 01-05-06 @ 02:17,
ach, als fleishbaum ervoor gaat liggen, neem je toch een andere naam?
daarbij is GS een wonderlijk politiekloos vehikel,
en blijft dat ook want commercieele belangen.

vander F | 01-05-06 | 02:21

@ Vander F
Mijn god een rip-off! LGS... was GS niet goed genoeg? Wat is de volgende stap? Een Schisma? Dat ook LGS = Links GeenStijl opgericht wordt? En er dan een kort geding aangespannen wordt om de afkorting?
Zo wordt het toch helemaal niks met die revolutie! Dan kunnen we nog beter massaal SGP stemmen

Ziurdt | 01-05-06 | 02:17

@_Robin 01-05-06 @ 02:06
Och de kaalkopjes, al zouden ze zich willen organiseren, ze hebben niet eens de auto's om ergens af te spreken, laat staan het geld om de trein te nemen. Bovendien zit al dat volk op het platteland, waar geen allo woont, in stacaravans pitt-pils te drinken. Alle 4000 in Nederland.

CoJoNes | 01-05-06 | 02:15

@ Robin
Hoe lang heb je bij benadering over je reaguursel gedaan? Geef toe, je dacht tot het laatst dat je de eerste zou zijn! Terzake, wat denk jij van de Stijlloze Revolutie?

Ziurdt | 01-05-06 | 02:11

Ik voorspel in diverse media nog minstens 500 columnpjes van dit nivo tot de TK 2007, hoewel de aandacht rap zal gaan verschuiven naar de zaken die er werkelijk niet toe doen. Daar is Nova namelijk het beste in.

CoJoNes | 01-05-06 | 02:11

Muxje! Een gat in de leegte schieten is als een discussie op gang brengen met een column op GeenStijl, namelijk puur genot. Kijken naar wat er gebeurt, gewoon omdat het kan. Misschien vliegt er toevallig een besmette vogel over, dat scheelt dan weer.
Toegegeven, nu mijn twee hersencellen allebei slapen heb ik makkelijk tikken.

Ziurdt | 01-05-06 | 02:09

goeie column
rita verdonk is echt zon persoon dat heel hard roept alles goed te doen, een prima beleid te hebben en altijd eerlijk en recht door zee te zijn, maar ondertussen gewoon een incompetente idioot is, die met gelogen oneliners pimmetje wil spelen om extreem rechts naar een (totaal niet van dat soort volk gediende) liberalistische partij te trekken.
Stiekem is er in 4 jaar geen zak verbeterd aan heel het asielzoekersbeleid en zijn er alleen een paar mensen zo schandalig uitgeschopt dat dat in de pers komt en alle kaalkopjes massaal rita gaan aanbidden... Inderdaad een nepmens.

_Robin | 01-05-06 | 02:06

@Ziurdt, lastig om gaten in een leegte te schieten. Maar goed, SF heeft in elk geval de discussie weer op gang gebracht, dus wat dat betreft is het toch een geslaagde column.

Vanderf, proost. Ik neem er ook nog een hoewel ik morgen wel moet werken.

Muxje | 01-05-06 | 02:04

Vander F proost, maar pas op de GS stamcafé-propperts. Het is hier al zo stil. En dat terwijl het gaat om de fundamentele kwestie "bestaan of niet bestaan" inzake Rita V.
Ik denk dat ze wel bestaat.

Ziurdt | 01-05-06 | 02:02

*slobbert vieux want weekje vrij*

vander F | 01-05-06 | 01:59

@vander F 01-05-06 @ 01:54:
Hij mag zich melden voor het grote plan Wereldheerschappij. Geen probleem, wat mij betreft.
@Mariska vd P. 01-05-06 @ 01:55:
Slaap lekker.

crixus | 01-05-06 | 01:59

@vander F 01-05-06 @ 01:55 (en nu ga ik echt naar bed)
Nee ben een sniper (AIVD, je weet tog) geweest.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:59

Slaap lekker Mariska! En een kusje op je haar. Wil je nog effe kijke of mijn tante haar schaambeen misschien onder jouw steen terecht is gekomen? Dat missen we namelijk. We zouden haar graag opzetten begrijp je, voor in de huiskamer. Naast de tv is nog een plekje vrij.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:58

@Ziurdt
Kudt Kudt en nog eens Kudt, met hoofdletters.... Dat dan weer wel.
Verder nix, nogmaals trust iedereen.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:55

@crixus 01-05-06 @ 01:49,
Ziurdt wasom 01-05-06 @ 01:48 wel duidelijjk..

vander F | 01-05-06 | 01:54

@ crixus
"inhoudelijk", ach, hou het er maar op dat ik het reaguren niet zo serieus neem als sommige anderen blijkbaar doen
@ Mariska
Dat is vlak bij de plek waar mijn tante stierf

Ziurdt | 01-05-06 | 01:52

@vander F 01-05-06 @ 01:47
2e van links daarna 3x rechts en bij de grote boom onder het kruis graven.
Hoezo?

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:49

@vander F 01-05-06 @ 01:45:
Och, Ziurdt schrijft een stuk aangenamer dan prof. Zuurbekje, als je het mij vraagt. Inhoudelijk hoef je er niet te veel aandacht te besteden.

crixus | 01-05-06 | 01:49

Oh kudt,
truste..

vander F | 01-05-06 | 01:48

@ vander F 1:45 : ik ben in voor elke stijlloze revolutie, als het maar stijlloos is. Verdonk wordt wel erg mainstream

Ziurdt | 01-05-06 | 01:48

@Ziurdt
en dan vergeet je cda-ert Hans Hillen nog.

daskapitalist | 01-05-06 | 01:48

Mariska,
onder welke steen kom jiij nu weer vandaan?

vander F | 01-05-06 | 01:47

Maar goed, morgen gezond weer op.... etc.
Een goede nachtrust @ all.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:47

*Chiant gaat van de weeromstuit slapen*
Moet morgen weer hard arbeiden om jullie studiefinanciering te betalen!

Chiant | 01-05-06 | 01:47

@ daskapitalist: bij De Grave? Of bellen we Wiegel, voorzitter van eht zorgverzekeraarskartel? Of toch maar Hoogervorst? Nou ja, misschien weet de VVD helpdesk wie we het beste kunnen bellen. Of misschien heeft Rita de zorg dan het land uit gezet: wij spreken immers Nederlands en geen sanskriet (waar het woord zorg vandaan komt).

Ziurdt | 01-05-06 | 01:46

crixus 01-05-06 @ 01:42,
maar niet als Ziurdt 01-05-06 @ 01:40 het voor het zeggen heeft,
ook al zo'n zuurbek.

vander F | 01-05-06 | 01:45

Joris drinkt niet (veel).

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:43

De Grave is nu voorzittert van de Zorgautoriteit. Dus als straks de kosten van zorgpremie de pan uitrijzen weet je waar je moet zijn...

daskapitalist | 01-05-06 | 01:42

@vander F 01-05-06 @ 01:34:
Kom op... Dit is stijlloos gelul, daar gaat het over de vormgeving van de reveaulutie. Is best te combineren.

crixus | 01-05-06 | 01:42

@chiant
Keurige discussie, op zeker.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:42

Complottheorietje: Joris = Starf*cker = Mark R.
Kom maar op met die edit!

Ziurdt | 01-05-06 | 01:41

Ja inderdaad vanderF, ik weet nog een vacature in de kleedjesknoopbranche. Daar is een gat gevallen, Ik zeg dit niet alleen voor jou maar ook voor Mariska want ik hou ervan mensen te plezieren met bijvoorbeeld reaguursels.
.
Even over Verdonk trouwens:
nee laat maar.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:40

Joris is hier de hele avond nog niet geweest, dus ófwel het was een keurige discussie, ófwel Joris heeft last van Oranjebitter.
-edit vrij keurig tot nu toe-

Chiant | 01-05-06 | 01:39

@vander F 01-05-06 @ 01:34
Had je maar een vak moeten leren.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:36

Tegelijk op reaguren GS en reageren LGS wordt me wat teveel overigens.

vander F | 01-05-06 | 01:34

@Joris
En die van Ziurdters ook.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:34

We moeten trouwens als trouwe reaguurders ( * hoest * - zwáár weekend) doen wat de redactie zegt en gaten schieten in Starf*ckers verhaal! Niet het mijne zeg hee, kom op

Ziurdt | 01-05-06 | 01:33

@Ziurdt 01-05-06 @ 01:31
LOL
Oke Joris, edit deze maar.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:33

@ Mariska
Nee jij dan * rochel *

Ziurdt | 01-05-06 | 01:31

@crixus
Oke Oke, op de komma's na dan. Verder een briljant stukje *kuch*.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:31

moehaha. Ik bén Kouwe...
Ik bedoel, ik heb ook een zwaar weekend achter de rug en ik dacht hee een non-topic, laat ik effe lekker wazig ouwehoeren.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:29

@Chiant
Femke schijnt wel een flinke snor te hebben.

schaamstreek | 01-05-06 | 01:29

@Ziurdt @01:23
Kort haar?
Had ik al gezegd dat ze uit feministische overtuiging niet aan bikini-lines doet?

Chiant | 01-05-06 | 01:29

@Mariska vd P. 01-05-06 @ 01:25:
Hoe kom je erbij! Kouwes -de profeet (kotk) hebbe zijn ziel- gebruikte nooit zoveel komma's. De eerste zin van Ziurdt is een van een reviaanse schoonheid. Daar heb ik wijlen Kouwes nooit op betrapt.

crixus | 01-05-06 | 01:28

@Ziurdt 01-05-06 @ 01:21
Jezus, lijkt wel een Kouwes collumpje.
Maar toch leuk om te weten.
*Gecondoleerd met je tante*

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:25

@Chiant
Ik hou niet van vouwen met kort haar. Anders had ik je stemadvies zeker opgevolgd.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:23

De partij-politiek heeft nog een lange weg te gaan naar 2007 en tot die tijd zullen peilingen blijven fluctueren. Bos heeft met zijn hervormingsplannetjes ook weer stemmen moeten inboeten. Zegt allemaal nog niets.

schaamstreek | 01-05-06 | 01:21

Mariska vd P. 01-05-06 @ 01:15
Mijn tante heeft zich vorig jaar trachten op te blazen op een plek waar veel volk kwam maar ze vond het toch wel een beetje zielig voor al die mensen, die toch ook maar stakkers zijn die moeten sappelen om hun broek op te houden maar geen nagel hebben om hun gat te krabben, dus is ze naar een afgelegen plek gegaan om haar ogen uit haar hoofd te wenen van berouw en spijt, maar toen ze uitgesnikt was en achteloos wat mieren onder haar burka vandaan klopte raakte ze per ongeluk het ontstekingsmechanisme met alle gevolge vandien.
Althans, dat verhaal gaat rond in de familie, omdat we anders ook niet kunnen verklaren waarom ze zich nou juist in het bos op het mos aan flarden blies.
.
Ze is dus niet meer, mijn tante. En bovendien heb je je familie niet voor het uitkiezen.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:21

@Thalassa 01-05-06 @ 01:13:
Voor de eigenaar van de sta-caravan zeker! Maar het roept ook de vraag op of die tienjaarlijkse verlenging van het rijbewijs voor oude-van-dagen wel zo wenselijk is. Op die leeftijd kan een mens fysiek en mentaal snel achteruit gaan dus lijkt me een jaarlijkse keuring boven een bepaalde leeftijd (70-75?) wel wenselijk. Het doet me overigens ook herinneren aan het feit dat ik binnenkort mijn roze papiertje moet vernieuwen. Waarvoor dank, Thalassa. (fijne nick trouwens. Bent u een zeevaarder?)

crixus | 01-05-06 | 01:21

Ach De Grave is een aardige doorsnee politicus maar kansleaus voor het "grote" werk naar mijn mening.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:20

@Ziurdt
Dan is mijn stemadvies: Femke Halsema. Lekkere en gecompliceerde MILF, ik gok goed in bed, maar zal wel bovenop willen zitten. Op zich ook niets mis mee! Langdurige, ja haast eindeloze en zinloze gesprekken voor, tijdens en na behoren tot de opties.

Chiant | 01-05-06 | 01:20

@Chiant: Ah, al om half 10. Chapeau. Da's nog's een goeie score ... Dus eigenlijk is de discussie hier al sinds half 10 klaar? Maar goed, je noemde Hitler of Nazi's niet expliciet ... dus kon ik het daar niet vinden. (alsof ik die hele thread hier lees ... ik heb wel wat beters te doen ... zoals slapen ... zeker nu ik weet dat het al ruim 3 uur nergens over gaat)

schoft | 01-05-06 | 01:18

@Chiant 01-05-06 @ 01:13 en Mariska vd P. 01-05-06 @ 01:13
Jullie wilden een goede spreker, ik geef jullie Frankie "Oeps, staat de microfoon nog aan"de Grave is het nog niet goed.

CoJoNes | 01-05-06 | 01:16

@ Mariska
Precies! Wie nog een heuse mening koestert in plaas van zijn leuzen leeft is bij voorbaat kansloos.
.. wat op zich ook weer een leuze is.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:16

@Ziurdt 01-05-06 @ 01:12
"maar ik zie niet zoveel in een vrouw met een snor en haar op d'r tanden"
En je tante dan?

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:15

@CoJoNes
Beter gezegd: "De VVD kampt met Frank de Grave", of "De VVD zit omhoog met Frank de Grave". Wat een overgeanimeerde nee-schuddende en tegelijkertijd ja-knikkende lutser is dat zeg!

Chiant | 01-05-06 | 01:13

Een 85-jarige vrouw uit Assen heeft zaterdag op een camping in Zuidlaren haar auto in een stacaravan geboord.

Lijkt mij belangrijker nieuws...

Thalassa | 01-05-06 | 01:13

@CoJoNes 01-05-06 @ 01:08
"De VVD heeft Frank de Grave, maar die wordt nooit gevraagd"
Nee als je nooit eens ongefundeerd, tendentieus en nodeloos kwetsend op de voorgrond komt, wordt je niet gevraagd (gewaardeerd?).

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:13

@Chiant: snellezen of niet, mijn laatste hersencel (van 2) slaapt inmiddels dus het zal me allemaal boven de pet gaan. Ik snap nu eenmaal niks van politiek. Iedereen houdt van Verdonk, maar ik zie niet zoveel in een vrouw met een snor en haar op d'r tanden (beide ook figuurlijk bedoeld ja) die heel hard brult dat ze zo rechtdoorzee is en doet wat ze zegt, en dan kan het me bijzonder weinig rotten of de rest dat ook vindt en zo ja in welke fenomenale bewoordingen ("rooie leugenaars", jaja) men dat dan wel tot uitdrukking brengt. Ik zie ook niks in links, maar ook niet in iets dat daar uit voortkomt, en zeker niet als het rechtdoorzee is met snor en haar op d'r tanden.
.
Al die willen te kaap'ren varen moeten mensen met baarden zijn. Ahmed, Rita en Mo B., die hebben baarden enz.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:12

@chiant 30-04-06 @23:55 eerder werd opgemerkt dat vergelijkingen met WOII-Hitler niet juist zijn. Leer daarvan; situatties zijn niet vergelijkbaar. Het is geschiedenis. Hitler heeft nooit verkiezingen "gewonnen" in de zin van een meerderheid; hij heeft nooit democratisch de macht "gekregen". Hij heeft de macht genomen met ongeveer een derde van de stemmen en de redenering dat de helft van de stemmen de macht zou hebben betekend. Met 33% had hij (democratisch) al driekwart van de macht.. De reeds bestaande paramilitaire structuren rond Nazi-partij zullen bij de acceptatie van dit ondemocratisch proces overigens zeker een rol gespeeld hebben. En de mensen in Duitsland waren murw en (geteisterd door een natiebreed trauma).. toe aan een Leider

Conan | 01-05-06 | 01:11

@schoft: Heel scherp gezien, van dat Godwin's law. Nu ik er over nadenk is dat inderdaad zo, dat online-fora op een gegeven moment altijd naar nazi's en Hitler toegaan.

Ned Flanders | 01-05-06 | 01:10

@Mariska vd P. 01-05-06 @ 01:02
De VVD heeft Frank de Grave, maar die wordt nooit gevraagd.

CoJoNes | 01-05-06 | 01:08

@ziurdt
"Mevrouw Verdonk heeft de VVD gegijzeld. Als de leden haar kiezen dan krijgen ze er gratis een kudde rechtse meelopers bij die de liberalen volledig zullen isoleren. Kiezen ze haar niet, dan zal Mark Rutte voor die kiezers net te glad en te links zijn en gaan de stemmen richting Pastors, Wilders, Michiel Smit of een andere blaaskaak."
Aldus Starf*cker, vandaar mijn opmerking.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:08

Hirsi Ali, drs. A. (Ayaan)
Dit element komt bij de Pv/dA vandaan! Wat nou VVD geinfiltreerd door rode leugenaars!

@stekker | 01-05-06 | 01:05

"Het idee van Verdonk en consorten"? Interessant. Iesj nieuw? Kan dat idee ook in meer dan twee zinnen uitgelegd worden?

Ziurdt | 01-05-06 | 01:05

@crixus
De VVD heeft geen grote "leiders" en niemand die behoorlijk het woord kan voeren. Het idee van Verdonk en consorte spreekt me aan maar naar buiten brengen op een behoorlijke manier... Ho Maar.
Dus ja ik ga ook maar eens een golf en tennis abotje aanschaffen (helpt om niet over dit soort dingen na te denken)

Mariska vd P. | 01-05-06 | 01:02

He Chiant praat ons nachtdieren effe bij dan. Ik heb namelijk niet de hele nacht de tijd om het verbale vuurwerk hier boven te lezen. Zo moet ik nog pakweg 5 x bidden, dan nog mijn vrouw haar inferioriteit inwrijven door middel van een goed pak slaag, mijn geitjes staan reeds te trappelen en ik verwacht de Gestapo ook nog aan de deur want het is weer razzia vandaag. Kom maar los dus.

Ziurdt | 01-05-06 | 01:01

@schoft
Nee hoor: 2 uur en 37 minuten.
Zie mijn post @21:38

Chiant | 01-05-06 | 01:00

@schoft
Vanaf 19.01h tm 00.53h?
Ies iets langer toch?

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:57

@Mariska vd P. 01-05-06 @ 00:49:
Och ik ben er wel hoor, maar ik heb niet zo heel veel te melden over deze column van Starf*cker. Ik vind de hele discussie Rutte-Verdonk onzinnig. Ik heb Verdonk hoog zitten als minister, maar ik denk dat ze politica tekort schiet, verbaal, intellectueel en ideëel, en dat zal in verkiezingsdebatten met doorgewinterde dossiertijgers als Bos, Balkenende, Jan Marijnisse en André Rouvoet tekort schieten. Mark Rutte is een popi-jopi die sympathiek overkomt maar als bewindsman domme dingen roept, en als potentieel VVD-leider nooit veel meer zal worden dan een soort Ed Nijpels. Leuk voor een tijdelijke stemmenwinst, maar volstrekt niet serieus te nemen.
Maar eigenlijk zal de interne VVD aangelegenheid me worst wezen. Ik zie wel wie de 40.000 golf- en tennisclubleden gaan kiezen.

crixus | 01-05-06 | 00:57

Toch mooi om te zien dat deze discussie zich netjes aan Godwin's Law houdt. Het duurde dit keer precies 4 uur en 44 minuten ...

schoft | 01-05-06 | 00:53

ps. maar wel OT.
Altijd dat gezeik van bepaalde collumnisten om het verleden van iemand op te halen en er ze nu de oren mee te wassen, daar kots ik zo langzamerhand van.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:53

@vast goed
Kudt, ik moet morgen gewoon weer aan de slag voor de baas. Ik doe iets verkeerd, maar van de andere kant: ik hoef dus nog niet naar bed!

Chiant | 01-05-06 | 00:49

@Chiant 01-05-06 @ 00:44
Had geen zin om alle comments door te lezen (Koninginnendaaaagen enzeau), maar mis dan toch crixus nog in de nachtshift.
En nu is het weer tijd voor de grote mensen.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:49

Hé ja, het is al donker. Snel naar bed, ik moet morgen op tijd zijn voor mijn vakantie.

vast goed | 01-05-06 | 00:45

Hela! Ik zie dat de dagshift heeft plaatsgemaakt voor de nachtshift, echter de hand-over-briefing heeft klaarblijkelijk niet plaatsgevonden.

Chiant | 01-05-06 | 00:44

@ Ned: ja, het wordt allemaal minder.

*Vast Goed denkt terug aan zijn 7 jaar intensief studentikoos lanterfanteren*

vast goed | 01-05-06 | 00:42

Hij heeft in ieder geval gelijk over Rutte, alleen heeft ie er een ding uitgelaten, dat die hoer (Rutte) een onderwijsplan erdoor wilt drammen waar niemand op zit te wachten. Met Rutte is het ieder voor zich, nu deze hypocriet zijn schaapjes op het droge heeft. HIJ heeft lekker 7 jaar over zijn studie geschiedenis kunnen doen, HIJ krijgt wel een mooi pluche baantje als hij het aflegt tegen Verdonk.... Dus Rutte, je hebt ons lekker genaaid allemaal met een collegegeld van 8000 euro (Ja, acht-duizend), je hebt je werk kunnen doen.. lekker schoppen naar achter... Harstikke bedankt! En nou oprutte, heaumeau.

Ned Flanders | 01-05-06 | 00:37

@Ziurdt 01-05-06 @ 00:34
Potverdriedubbeltjes!
Dat wil ik ook, een kleedje, een tante met een snor en illegaal zijn.
Richtlijnen graag!

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:37

Hoera ben ik de nieuwe prooi? Ik heb een baard en ik bid wel 10 maal daags op mijn kleedje dat mijn tante nog heeft gehaakt toen haar snor net doorkwam! En nog illegaal ook...

Ziurdt | 01-05-06 | 00:34

Gelukkig hebben we in Ziurdt 01-05-06 @ 00:25 een vervanger voor LLL aan de kant van Sterref*ckertje.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:32

-weggejorist-

yamahaha | 01-05-06 | 00:30

"Is Rita Verdonk als voormalige linkse activiste met BVD-verleden niet ingezet om op subtiele wijze de Linkse Lente in te leiden?"

Ingezet door wie? Welk genieus brein zit daar dan achter? Riekt naar JFK-praktijken in de polder.
Of is het gewoon Rita zelf die door een bizarre samenloop van omstandigheden (lees: politics suck....), de kans krijgt om "iets te betekenen voor onze maatschappij".

m91 | 01-05-06 | 00:28

Jala Lala La Lala La....
Kudt.. Koninginnendag is al afgelopen (ben net thuis) en dan lees ik ook nog eens dat LLL aan de linkerkant gepasseerd is.
Dit vraagt duidelijk om een interceptie van Rita.
LLL baai baai zwaai zwaai.

Mariska vd P. | 01-05-06 | 00:26

Is GeenStijl dan werkelijk op sterven na dood? Of is het trekken van 1 lijn meer iets van de oude media die in het vorige millenium nog hoogtij vierden? iig lang leve Starf*cker! En Rita moesten ze gekookt op d'r rug hangen, zo laag dat de honden d'r bij kunnen.

Ziurdt | 01-05-06 | 00:25

@Rechtse_Rukker 01-05-06 @ 00:10
Omdat Bush de Joden beschermt? Daarom toch? En Ahmedinejad Israel kwijt wil, toch? Dat vind je toch ?

CoJoNes | 01-05-06 | 00:23

Ok, in dat geval stem ik wel op Agnes Kant.

Branie | 01-05-06 | 00:21

Goeie verglijking, het moet alleen Bush zijn ipv Iran, veel en veel gevaarlijker.

Rechtse_Rukker | 01-05-06 | 00:10

@Chiant 30-04-06 @ 23:55,
*applaus*

vander F | 01-05-06 | 00:02

@Chiant
Laten we voor een compromis gaan en het democratische verkiezingen noemen met ondemocratische kandidaten. Goedenacht allemaal. Zelfs deze geintegreerde NederPool moet morgen werken!

Igorus | 01-05-06 | 00:00

@ muxje
Verdonk heeft wel visie, maar is tot nu toe niet interessant gevonden door de media. Ze zal het moeilijk krijgen om de lijn uit te stippelen, maar ik denk dat ze het zeker wel kan.

Of de partij naar rechts opschuift of niet is aan de VVD-leden, niet aan Verdonk of Rutte. De leden stellen het verkiezingsprogramma vast dat de lijsttrekker geacht wordt over te nemen. Als de VVD verstandig is schuift ze niet op naar conservatief, maar naar voren, naar een toekomst vanuit de liberale gedachte. Je zorg over opschuiven naar conservatisme deel ik

Bob Plop | 01-05-06 | 00:00

Ik vind de polietbureau van de PvdA fractie in de 2 kamer m.b.t. het geven van interviews gevaarlijker dan Rita!

Nooit meer slapen | 01-05-06 | 00:00

@Muxje 30-04-06 @ 23:53:
De VVD is nooit liberaal geweest, slechts in naam maar in de praktijk is het altijd een conservatieve club geweest. Dat is verder niet erg, ik ben voor een duidelijk conservatieve partij in dit land. Ik zou willen dat de VVD daar eindelijk eens helder in wordt.

crixus | 30-04-06 | 23:58

@Igorus @23:44
Hitler is gekozen omdat hij het volk voorhield dat hij het uit een diepe economische crisis kon halen en de identiteit kon teruggeven. In de jaren 30 heeft hij nooit gezegd dat hij de rest van de wereld zou willen bezetten, miljoenen Duitse mannen de dood in zou jagen en de Joden structureel zou uitmoorden. Nadat hij politiek in het zadel zat en de SA, Gestapo en SD een schrikbewind voerden was er geen weg meer terug. De dictator had de macht en de keus was beperkt tot hem steunen of gefussilleerd te worden. Dat speelt nu ook in Iran. Natuurlijk wordt het regime daar openlijk en breed gesteund! Niet omdat het volk dat zo wil, maar het is te gevaarlijk om het niet te steunen. En voor de goede vorm en om de internationale gemeenschap stroop rond de mond te smeren en het recht van spreken te ontnemen mogen er ook wat opposanten met de verkiezingen meedoen.
Maar in een land waar vrouwen, heaumeaux, Christenen en Soennieten structureel onderdrukt worden en geen enkel recht hebben, kan toch nooit en te nimmer, los van alle opgevoerde poppenkast, sprake zijn van democratische verkiezingen?

Chiant | 30-04-06 | 23:55

@Bop Plop: Het leiderschap en vertrouwen zal ook deels door een visie gewonnen moeten worden. Bovendien denk ik dat Verdonk niet de kwaliteiten heeft om de partij richting te geven hetzij de gekozen richting uit te dragen.

Mensen die menen dat de VVD naar rechts opschuift met Verdonk als boegbeeld hebben deels gelijk, zeker waar het image en kiezers betreft. Maar het is niet de goede kant van rechts... het gaat richting conservatief in plaats van echt liberaal.

Muxje | 30-04-06 | 23:53

@Chiant 30-04-06 @ 23:44
Zo ken ik je weer :)

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:53

Verdonk is een nepwijf. Ik heb al vele leuke mededelingen van de redactie van deze site gelezen. Lach me altijd rot om de commentaren. Maar dit stuk van Starfucker moet in alle kranten.
Heb zojuist gelezen en het regent commentaar en we zijn al in Iran aanbeland. Zo hoort het ook.
Tot m'n ogen geopend werden heb ik altijd VVD gestempt.
De meeste Nederlanders hebben de ogen niet geopend en die gaan nog steeds stemmen op dat stelletje oplichters in Den Haag en verre omstreken.
Ik stem niet op Tuig van de Riggel.
Dat de oprechte politicus z'n vinger opsteekt.

wimpie | 30-04-06 | 23:51

Muxje 30-04-06 @ 21:26
Precies. Net als in US. als een stoeptegel scheeffligt is de staat aansprakelijk. Lijkt me mooi, een open democratie, ambtelijk apparaat en een wettelijke structuur voor beroep en dingen op de agenda te krijgen. Een soort modererend en medierende bijoverheid. Een Ombuddsman met enquete en agendabevoegdheden. Dit soort bestuurlijke vernieuwing daar kun je van zeggen: Doen, en waarom is het er nog niet. De lerende overheid.

gevallenverstand | 30-04-06 | 23:46

@rechtse rukker @23:35
Daar heb je dan wel weer volkomen gelijk in. Het eigen belang speelt zeer zeker mee. Zou dat niet zo zijn en zouden de cowboys met de witte hoed daadwerkelijk alleen maar uit zijn op het wereldwijd zekerstellen van de mensenrechten, dan zouden ze ook allang in andere landen zijn neergestreken.
Het is echter ook niet zo dat je zomaar een soeverein land kan en mag binnenvallen vanwege het feit dat de binnenlandse politiek je niet aanstaat. Ik geef toe dat er wat dat betreft nogal eens met een dubbele moraal gemeten wordt.

Chiant | 30-04-06 | 23:44

@Chiant
Nou, nou het sarcasme druipt er weer vanaf. Ik probeer alleen nuance in de discussie te brengen, iets meer dan de gebruikelijke links-rechts tegenstellingen. De meeste mensen zijn simpele zielen. Zij hebben betere dingen te doen dan eindeloos surfen en discussieren op het web. Hun wereldbeeld wordt gevormd door vrienden en familie, de televisie en een enkele krant. Is het zo onaannemelijk dat het merendeel van de Iraanse bevolking in tijden van (virtuele) bedreiging kiest voor een dictator en een conservatief regime? Doet het je niet denken aan de verkiezingen in de VS? Is Hitler niet via een democratische weg gekozen?

Igorus | 30-04-06 | 23:44

De belangrijkste taak van Verdonk is om leiderschap uit te stralen en vertrouwen bij de kiezer te winnen. Vervolgens moet ze mensen om haar heen verzamelen die samen een beleidsstrategie opstellen. Wat haar eigen visie is zal zeker zwaar meewegen, maar is van ondergeschikt belang. Geen enkele politicus in Nederland is in staat om alleen de kar te trekken. Realistisch gezien is Verdonk op het vlak van aanhang verkrijgen beter aan het werk dan Rutte, die leunt momenteel alleen op het establishment van de partij en zal het hier niet mee redden. De enige mogelijkheid voor Rutte om te winnen is door Verdonk in de debatten te verpletteren.
@ Starf*cker
Verdonk is niet conservatief of neo-conservatief. Integendeel! Waar je volledig aan voorbij gaat is de huidige positie van Verdonk. Zij heeft een portefeuille waarin een rechtlijnig beleid noodzakelijk is, na decennia van struisvogelpolitiek. Het sociale gezicht van Verdonk wordt nooit naar buiten gecommuniceerd door de media. De media vinden dat namelijk niet interessant. Die hebben liever krachttaal en slachtoffers die zielig gevonden kunnen worden. Als je Verdonk spreekt zul je een warme, sociale en betrokken vrouw tegenover je hebben staan. Iemand die naar je luistert. Dus hup, in het vliegtuig terug naar Nederland en zoek Verdonk op om je columnisten/ journalistieke plicht te doen; schrijven aan de hand van informatie, niet aan de hand van veronderstellingen.

Bob Plop | 30-04-06 | 23:41

Minder belasting voor de rijkste toplaag van Nederland. Meer geld van de arme naar de rijke dus enz enz. Nog meer afbraak en ellende dus.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:39

Even los van de Iran kwestie.

Wie kan mij vertellen welke veranderingen Rita kan brengen, behalve een strenger immigratiebeleid?

Igorus | 30-04-06 | 23:38

@Igorus @23:33
Nee je hebt volkomen gelijk. De spontaan toegelaten onafhankelijke waarnemers van de VN hebben bevestigd dat het om een volkomen eerlijke nek-aan-nek-race was, maar de Iraanse Christenen, heaumeaux en vrouwen hebben vanuit 0031, waar zij toevallig verkeerden, de strijd in het voordeel van Ahmadinejad doen beslechten!

Chiant | 30-04-06 | 23:37

Correctie: Wel wat voor regime maar of het een dictatoriale regime boeit ze geen reet natuurlijk.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:36

"Erkende dossiervreters en debaters als Jan Marijnissen, Wouter Bos en zelfs Poesewies van der Laan, Femke Halsema, Andre Rouvoet en Jan Peter Balkenende kunnen ?the iron lady? alle kanten op laten stuiteren."
.
En dat is wel een serieus probleem bij Rita. Recht door zee of dempen die gore beerput, alles leuk en aardig, maar ze is wat niveau betreft gelijk aan Wilders en dat is ook niet een wonderkind (hoewel zijn haren wellicht anders doen vermoeden). Wat dat betreft kun je hier beter dossiervreters als Rutte en Eerdmans tegenover zetten. Met name de laatste acht ik in staat het politieke debat grondig naar zich toe te trekken.
.
Met een goede mix van inhoud, populisme, gespeeld danwel echt verontwaardigde vlammende betogen kan deze iron lady in mannelijk formaat nog wel eens voor verrassingen zorgen.

Galileo | 30-04-06 | 23:35

@Chiant 30-04-06 @ 23:31
Ach man denk je nou werkelijk dat het daar om gaat? Egypte is al jaren een dictatoriale regime maar daar doet de VS niks aan want zijn bondgenoten. Hoe naief en dom om te denken dat het Amerika ene reet interesseert wat voor regime er zit.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:35

@Rechte_Rukker
Ahmadinejad democratisch gekozen?? Laat me niet lachen.. Deze clown is goedgekeurd door een stel achterlijke middeleeuwsche geestelijken, niet door het Iraanse volk...., die houden zich wijselijk gedeisd, gezien de gevolgen die dat kan hebben...., nee, Iran is een fantatisch land..., een ware democratie, een verlicht baken in het Midden-Oosten....

brutus68 | 30-04-06 | 23:34

@chiant
Ik zie er geen lol in. Er waren wel degelijk progressieve kandidaten en van fraude was er geen sprake.

Igorus | 30-04-06 | 23:33

Links inhalen vanuit Tel-Aviv of all places.... jaja.

HadieMike | 30-04-06 | 23:31

überlol@rechtse rukker!
Democratisch gekozen...

Chiant | 30-04-06 | 23:31

@Chiant 30-04-06 @ 23:23
Och nee he. Waar heb ik dat eerder gehoord. Ahmadinejad is democratisch gekozen maar door het westen bestempelt als dictator.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:28

@Ignorus 23.25

In m'n wereldvisie is dat hij eigenlijk z'n goedkeuring geeft aan die holocaust...

brutus68 | 30-04-06 | 23:28

@brutus
Pff Brutus, brutus. En ik moet het Parool blindelings geloven, een krant die de feiten rechtstreeks van de ANP-Reuters Telex haalt?

Igorus | 30-04-06 | 23:27

@crixus, schat,
zelf denk ik dat het voor de stemverhoudingen bij de verkiezingen van Mei volgend jaar WEL uitmaakt wie de VVD-kar gaat trekken, dus interessant voor eventuele coalitie-gedachten.
Politiek is en blijft speculeren. Welteruste voor nu !

fuckje | 30-04-06 | 23:27

@brutus
Dat is het interessante maar Ahmadinejad heeft nooit de holocaust ontkend. Hij zei letterlijk dat in de naam van de Holocaust een mythe gecreerd is, niet dat de holocaust een mythe is.
Lees de werkelijke vertaling van zijn woorden hier: www.informationclearinghouse.info/arti...

Geen wonder dat onze wereldvisie even gelimiteerd is als die van andere volkeren.

Igorus | 30-04-06 | 23:25

@brutus68 30-04-06 @ 23:16
Amerika en Israel zijn allies dus Iran ziet ze als één pot nat. Verder hebben meerdere westerse wetenschappers hun twijfels over de waarheidsgehalte van de holocaust geuit, dus moet kunnen. Alles moet toch gezegd kunnen worden? Vrijheid van meningsuiting !. Over moslims mag tenslotte ook alles gezegd worden waarom niet over de holocaust?

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:24

@fuckje 30-04-06 @ 23:17:
Fuckje, lieve fuckje... Het is een volkomen overbodige discussie voor niet-VVD leden. De VVD-ers moeten hun eigen lijsttrekker maar gaan kiezen, en pas dan kan de rest van 0031 er iets zinnigs van zeggen. Het gespeculeer vooraf is leuk voor de VVD-ers, maar het zal mij werkelijk worst zijn wie ze kiezen. Er is een gerede kans dat er toch gewoon Paars III uitkomt, met Verdonk of Rutte. Maar ook dat is oninteressant, want welke coalitie we gaan krijgen: het regeerakkoord zal weer een slap compromis worden waar niemand in dit land voor heeft gestemd. En dan krijgen we dat 4 jaar lang door de strot geduwd. Het maakt voor de goegemeente echt geen ruk uit wie er VVD-leidert wordt.

crixus | 30-04-06 | 23:23

@Rechtse Rukker @23:08
Die mensen in Iran zullen inderdaad doodsbang zijn. Bang voor de dood. Is het niet omdat ze door hun eigen regime om zeep geholpen worden, dan is het wel vanwege de strijd waar datzelfde regime ze in zal storten.
Voor de rest raakt je vergelijking kant noch wal. In België zit geen dictator met gevaarlijke aspiraties die moordt, plundert en uitzuigt en die door een geallieerde troepenmacht moet worden afgezet.

Chiant | 30-04-06 | 23:23

@ignorus 23.13

Je moet echt even dat artikel in het Parool gaan lezen. Buitengewoon verhelderend, en er wordt niks verdraaid. De president van Iran, blijf moeite met z'n naam houden, sluit zelf (!) de optie geweld niet uit. Israel moet wat hem betreft van de kaart geveegd worden, hoe dan ook. Dat maakt de dude zo gevaarlijk...

brutus68 | 30-04-06 | 23:22

@Crixus : ja die hoort er zeker bij
@King of Controversy : elke gezonde groei is exponentieel ;-) Er blijvenaltijd mensen die hulp nodig hebben, onder welke regering dan ook. Dacht je dat er in Engeland na jaren Labour geen voedselbanken zijn? Het liberalisme heeft altijd gestreefd naar verbetering van allen en gelijke uitgangsposities voor iedereen. Ik ga heus niet weer over het kinderwetje van Van Houten beginnen maar ik zie wel degelijk in de keuzes van vooral SP dat het hedendaags socialisme vooral pappen en nathouden is. Hogere uitkeringen en lagere drempels zijn heel fijn maar je wordt er als mens niet beter van. Een liberaal zal altijd proberen om de mens de kans te geven het beste uit zichzelf te halen in plaats van het ?sociale? bankzitten.

zeef | 30-04-06 | 23:21

Iedereen is daar bang voor lijkt me. Buurland Irak wordt zonder geldige reden kapot gemaakt waarom zou dat niet bij hun kunnen gebeuren. Dus proberen ze zich te vededigen door te zeggen dat ze een kernbom hebben of gaan maken enz. en dat ze allerlei high tech wapens hebben zoals laatst op het nieuws was. Het probleem is dus niet Iran zelf maar de amerikaanse buitenlandse politiek waardoor Iran zich genoodzaakt voelt om zich te verdedigen met alle middelen die ze hebben.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:20

@Starf*cker, gewaardeerde Starf*cker,
waar heb ik gezegd dat Rita Verdonk een visie heeft? Ik gaf slechts aan dat veel nederlanders het slappe geneuzel zat zijn, en daarom wellicht aan haar hun stem zullen willen geven. Een stem op Rutte is een stem op Bos, (volgens velen dan).

fuckje | 30-04-06 | 23:17

@StarF*cker @23:07
Volkomen eens. Dat gevoel ligt ook verscholen in de typering "Vaderlands Kuddevolk" die ik graag mag hanteren.
@Fuckje @23:07
Ik denk dat Pastors en Eerdmans er niet zoveel garen bij spinnen. Wilders zal degene zijn de leemte op rechts zal vullen. Hierboven werd opgemerkt dat hij een one-issue partij heeft, maar dat is niet zo. Als je zijn hoofdlijnen leest (Klare Wijn) dan heeft hij ideeën op een breed vlak. Mijn inschatting is dat als Rutte de VVD gaat leiden, dat er een krappe coalitie van PvdA-VVD-CDA komt en de oppositie sterk verdeeld zal zijn. Mocht Verdonk lijsttrekker worden dan sluit ik de voor 0031 rampzalige coalitie PvdA-SP-GL niet uit, met een zeer sterke oppositie.

Chiant | 30-04-06 | 23:16

@Rechtse_Rukker 23.08

Dus het bedreigen van Israel en het onkennen van de holocaust vind jij wel legitiem in dit geval ??

brutus68 | 30-04-06 | 23:16

@Rechtse_Rukker 30-04-06 @ 23:08,
lijkt me ook dat 'ze' bang zijn,
maar wie is daar het meest bang?
Ome Bahram of de zittende macht?

vander F | 30-04-06 | 23:15

@brutus
Een voorbeeld. De president van Iran zei dat de staat Israel niet op de kaart zou mogen staan (een referentie aan het feit dat het land aan de Palestijnen toebehoorde - Ik kies zeker geen partij voor de Palestijnen hier, naar mijn mening mogen ze een K1 gevecht houden tussen de besten van ieder volk, dat zou tenminste wat mensenlevens kosten. De verliezer gaat naar Antarctica.). In alle media is dit vertaald dat Israel van de kaart GEVEEGD moet worden.

Igorus | 30-04-06 | 23:13

@Fuckje Waarde Fuckje. Waaruit blijkt nou dat mevrouw Verdonk een onderliggende visie bij beleid heeft? Ik heb net haar site gezien. Die visie is echt historisch dun. Daarbij vergeleken is Geert Wilders een staatsman. Consequent zijn en cadeautjes voor de ondernemers. That's it. Bovendien is in een wel erg troebele vijver aan het vissen en maakt van de VVD van een liberale een neo-conservatieve partij. Dat mag, maar zal ze voor jaren isoleren.

Starf*cker | 30-04-06 | 23:12

Even over Iran, ziet nou echt niemand dat die mensen gewoon doodsbang zijn? Ze uiten stoere taal omdat ze bang zijn ook door de VS verkracht te worden met valse voorwendselen zoals dat ook in hun buurland Irak is gebeurt. Volkomen logische en menselijke reactie van Iran, daar hoor je niemand over. Wat als Belgie bezet zou worden door Afghanistan, dan houdt Nederland braaf z'n mond en gaat niet dreigen... en allerlei angst taal uitslaan? Daar hoor je niemand over.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 23:08

@Chiant,
reken er maar op dat als Rutte de lijst gaat aanvoeren dat Sörensen, Pastors, Wilders en Eerdmans een vreugdedans gaan uitvoeren, en zeker kunnen rekenen op een zetel of 20. Veel Nederlanders zijn dat softe beleid spuugzat. Met Verdonk heb je gerede kans op een strak en duidelijk beleid, terwijl je met Rutte een grote kans hebt dat hij Wouter's holletje gaat kussen.

fuckje | 30-04-06 | 23:07

@Chiant Ik denk dat de kiezer niet in grote verbanden is geinteresseerd. Die wil hier-en-nu actie. Die ziet liever dat de Marokkaantjes in 020 keihard worden aangepakt dan dat de bron van extreem-moslim-gedrag wordt genoemd. Zie bijvoorbeeld de spastische houding van EU en Amerika ten opzichte van Bin-Laden-sponsor nummer 1 Saoedie Arabie. Kijk een consequent asielbeleid is prachtig, maar op den duur zal je toch buitenlanders moeten toelaten op de Nederlandse arbeidersmarkt. Zeker in specialistische functies. Daarover mis ik visies in Nederland. Aan de andere kant ken ik de Arabieren. Dat is een volk van retoriek, grote woorden. Ook Iran.

Starf*cker | 30-04-06 | 23:07

@zeef 30-04-06 @ 22:56:
Vergeet Dirk Scheringa niet in dat rijtje. De grootste (crimineel) sorry, leenboer van 0031. Bij hem vergeleken heeft Willem Holleeder het helemaal verkeerd aangepakt.

crixus | 30-04-06 | 23:05

@ chiant 22.49

Vind je het gek dat Wilders continue gebasht wordt?? Meneer heeft maar 1 riedeltje, en dat is de Islam bashen..., riekt naar goedkoop populisme...

brutus68 | 30-04-06 | 23:04

@Igorus @22:59
Deze discussie dreigt zinloos te worden. Ik zie in jouw post echter wel grote overeenkomsten met de voorstellen van de PvdA van Bos.

Chiant | 30-04-06 | 23:04

Een nep-liberaal als lijsttrekker bij de nep-liberalen. Klinkt logisch.

schele henk | 30-04-06 | 23:03

@veest
dank je voor de inhoudelijke bijdrage. Iek onthouden voor keer volgende.

Igorus | 30-04-06 | 23:02

@Igorus 30-04-06 @ 22:59,
het Chinese model in dezen dan nog het meest interessant,
en zeer onvoorspelbaar.

vander F | 30-04-06 | 23:01

@ zeef 22:56
Daarom heeft links het ook altijd over de exceptionele groei van de voedselbanken onder het beleid van Balkenende.

King of controversy | 30-04-06 | 23:00

@StarF*cker @22:49
Ja, die visie mis ik ook bij haar, maar die mis ik dan tegelijkertijd ook bij alle andere politici. De enige die daar wél een duidelijke visie op heeft is Wilders, maar ook die wordt steevast gebashed als ware hij het drumstel waar de gouden l*l op slaat... Zou het voor de rest van de politieke elite dan toch nog steeds een "ver van mijn bed show" zijn?

Chiant | 30-04-06 | 23:00

@Ignorus 22.52

Goed artikel in het Parool over Iran en haar president in de editie van zaterdag 22 april, dat van die visoenen zijn z'n eigen woorden.....

brutus68 | 30-04-06 | 22:59

@Chiant
China en Rusland aan het democratiseren? Gedurende zijn regeringsperiode heeft Poetin alles aan gedaan om het democratiseringsproces van Jeltsin ongedaan te maken. De gasbedrijven zijn weer onder de controle van de staat, Chodorovsky zit in de cel terwijl Abramovitsj zich nu bezig houdt met voetbal. Alle zenders en het grootste gedeelte van de kranten wordt gecontroleerd door het Kremlin.
Ook in China zie ik weinig voorbeelden van een democratische revolutie. De Partij heeft alle touwtjes strak in handen en heeft de primeur van een geslaagde fusie tussen het kapitalisme en een een-partijstelsel.

Igorus | 30-04-06 | 22:59

@Zeef Eens. Maar ik zet nogal wat vraagtekens bij het politiek handelen van de persoon Rita Verdonk. ik vind het in haar drammerigheid en dogmatisme weer een dame in roze tuinbroek zonder bh. Ik denk dat ze duidelijk een sprekende paspop is. Je onderliggende analyse over de gevolgen van de verzuiling klopt. Ik wil daar ook nog wel onthechting aan ideologieen aan toevoegen. Maar deze dame gijzelt, ik herhaal het maar de VVD, zij zal eendagsstemmers van rechtse signatuur naar de VVD halen en verlichte liberalen, een groot deel van de aanhang, zal verhuizen naar D66 en zelfs de PvdA. Die tijdelijke aanhang vlucht weer heel snel naar een andere club als ineens over 4 jaar er een nieuwe Pim opstaat. Die nog harder roept dat hij of zij consequent is en de moslim wil aanpakken. De opmars van tante Rita is een duivels dilemma voor de VVD en een zegen voor links.

Starf*cker | 30-04-06 | 22:59

@doktesnuggles,
ik zag die reacties zonet op "woestijn ruiters". Rita op het podium in Amsterdam, en Londense buschauffeurs, overgaande tot de orde van de dag.

fuckje | 30-04-06 | 22:58

@Igorus,
als 1e jaars studente ken ik geen internationale deskundigen persoonlijk, nee. Maar zoals ik al eerder zei, ik ben een verslindster van zoveel mogelijk media, om kennis te verzamelen en daardoor mijn mening te kunnen vormen.

fuckje | 30-04-06 | 22:57

Oh god, daar gaan we weer. De voedselbank is er alleen vanwege het asociale beleid van Balkenende. Niet dus. Even een paar feiten op een rij. De eerste voedselbanken waren er al tijdens paars een. Voedselbanken zijn behalve tegen de verspilling opgericht voor nood en crisissituaties, NIET voor mensen met sec een uitkering. Dat kun je in de voorwaarden van ALLE voedselbanken terugvinden.

Van een bijstandsuitkering kun je volgens het NIBUD en de Voedselbanken rondkomen. Het is GEEN vetpot maar het kan. Voedselbanken zijn een TIJDELIJKE voorziening die je over ?t algemeen niet langer dan 3 jaar mag gebruiken. Veel mensen die er komen hebben torenhoge schulden bij Wehkamp, Neckermann, Comfort Card, Primeline en andere van deze fijne clubs.

zeef | 30-04-06 | 22:56

@fuckje
iran loopt zo al 30+ jaar te lullen. beetje onschuldige propaganda (net als die vlagverbrandingen), niet meer.

daskapitalist | 30-04-06 | 22:55

fuckje
Die Engelsen hebben gewoon de mazzel dat ze jarenlang zijn bedreigd door de IRA. Die zijn wat gewend. Wij kennen de verhalen over de Duitsers van vervelende opa en oma. We zijn niets meer gewend.

doktersnuggles | 30-04-06 | 22:55

@Starf*cker
VanDale:
de·por·te·ren
overgankelijk werkwoord; deporteerde, heeft gedeporteerd

naar een ballingsoord, strafkolonie, concentratiekamp brengen
-
Dat gaat wat ver, is het niet? Bovendien is ze, na aandringen van de Kamer, op dat voornemen teruggekomen. Het was inderdaad ook een slecht voornemen, blijkt, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Chiant | 30-04-06 | 22:54

Starf*cker

Je hebt een punt als je stelt dat als Verdonk gaat lopen strooien met bealastingvoordelen en dergelijke, dat dat geen fuck voorstelt.., denk echter wel dat Verdonk weet wat in de wereld speelt. Dat je als homo in Iran geen makkelijk bestaan hebt wil ik best wel geloven, maar waar trek je de norm??

brutus68 | 30-04-06 | 22:54

@Ignorus: het is 'het plebs', niet 'de plebs'.

veest van pim | 30-04-06 | 22:53

@crixus
Lol crixus sorry dat ik jou daar genoemd heb, ik zocht meer naar de namen van vaste reaguurders. Dat is de prijs van roem ;)
@fuckje
Welke deskundigen? Ken je ze persoonlijk? Of bedoel je de deskundigen uit VS/Israel/Nederland die je toevallig in de krant hebt gelezen? Misschien is het toch een idee om Engelse versies van niet-Westerse kranten te gaan lezen. Daar zul je toch heel wat andere meningen aanschouwen.
@brutus
Ahmadinejad een psychopaat? Heb je zelf naar zijn toespraken geluisterd? Of alleen gelezen wat op NieuwNieuws stond? Een leuk artikel hoe zijn uitspraken verdraaid worden in de Westerse media rigorousintuition.blogspot.com/2006/04...

Igorus | 30-04-06 | 22:52

@Starf*cker : Ongeleid projectiel. Dat betwijfel ik ten zeerste. Rita weet wat ze wil en handelt daar naar. Ook ik heb zo mijn bedenkingen over de campagne tot nu toe maar dat doet niets af aan de boodschap van Rita. Zal Rita VVD stemmers wegjagen naar bijvoorbeeld D66? Dat zou best kunnen. Moet je daar bang van zijn? Nee dat denk ik niet. Want de die vlucht zal een vlucht om de persoon zijn en niet om de politiek. Anders hadden deze mensen helemaal nooit VVD gestemd want de inhoud van Rita en Rutte is in de basis gelijk.

Trouwens, de hele politiek is aan het veranderen van inhoud en ideologie naar politiek van ?one issue? en personificatie. Daar kun je wel heel erg tegen zijn maar de verregaande individualisering en het vervolmaken van de ontzuiling hebben een niet meer terug te draaien ommezwaai veroorzaakt. Ik denk niet dat we alle credits aan ?professor? Pim moeten gevane wat dat aangaat. Het proces was al langer gaande ?Laat Lubbers zijn karwei af maken?. ?kies Kok?. Jij en ik zijn nog opgegroeid met de polarisatie van de inhoud. Dat is inmiddels personificatie van de inhoud geworden.

zeef | 30-04-06 | 22:50

@Chiant En daar mis ik de visie van Rita. Ik merk nu ook in Israel weer dat dat meer onze toekomst gaat bepalen dan een fooi voor een kleine ondernemers.

Starf*cker | 30-04-06 | 22:49

@fuckje 30-04-06 @ 22:01

Daar vangen ze wel wat op. Evenals die Google-ads. Gewoon zoveel cent per zoveel pageviews...

Plus een leuke bonus voor de mensen die er op klikken.

Hakbarrr | 30-04-06 | 22:49

@daskapitalist,
veel landen hebben " de " bom, maar gebruiken die niet. Ik heb een vleesmes, maar gebruik dat niet voor oneigenlijke doeleinden. Wat die Iraanse leider uitbraakt is verschrikkelijk, en bedreigend voor andere landen, zeggen de deskundigen, waartoe ik me natuurlijk niet kan rekenen. Ik ben slechts een intensief media-volgster.
@dokter,
ja, dat is nu ingeburgerd, het wij en zij- denken.

fuckje | 30-04-06 | 22:49

Sorry Starf*cker, ik ben eauk van PSP naar VVD gegaan, soort van, en zie geen probleem. Maar wannabecool zal deze theorie vast wel waarderen..???

Rizk | 30-04-06 | 22:49

@Igorus
Ik denk ook niet dat zij zijn afgehaakt. Beide landen zijn echter sterk aan het democratiseren. Zij hebben daarbij meer oog voor het eigen welzijn, ofschoon er nog voldoende valt aan te merken op de mensenrechtensituaties. Dit staat echter in geen enkele verhouding tot de situatie in Iran (of Noord Korea) waar mensenrechten niet aan de orde zijn en bij voortduring oorlogszuchtige taal wordt uitgeslagen.
Lieden die daar met de vinger aan de nucleaire knop zitten hebben geen last van wroeging en zullen niet de minste schroom hebben om dat wapen ook als eerste in te zetten. Dat zal inderdaad een kettingreactie tot gevolg hebben en die is levensgevaarlijk. En misschien slaat Israel uit lijfsbehoud wel als eerste. Dat kan ik dan misschien ook nog wel begrijpen ook, maar dat zet de verhoudingen nóg veel meer op het spel.
Hoe je het ook went of keert: Van Rusland of China gaat geen dreiging uit. Van Iran c.s. wel. En dat de supermachten bij deze dreiging een grote rol zullen spelen en wellicht zelfs weer tegenover elkaar komen te staan, dat ben ik met je eens.

Chiant | 30-04-06 | 22:47

fuckje
Die mijnheer praat als Nederlander over ons als zijnde "jullie".

doktersnuggles | 30-04-06 | 22:46

@fuckje 30-04-06 @ 22:40
het simpele feit dat israel zelf de bom heeft zegt toch genoeg? heb je geen stofvretende academici voor nodig.

daskapitalist | 30-04-06 | 22:45

@Igorus 30-04-06 @ 21:52:
Citaat:
"En dan zielige Starfuckers, crixussen, veest van pimmen, fuckjes etc. die i.p.v. iets zinnigs te doen, elkaar de haren uitscheuren via het internet. Nou dat is gelukt. Je kan evengoed Wilders of SP te stemmen, het maakt niets uit. Een elite ver daarboven maakt de regels en stuurt het spel, terwijl de plebs, hoe intelligent dan ook, met en tegen zichzelf vecht."

En precies daar wil ik ook iets tegen DOEN. Dat lijkt me zeer zinnig. Het spel meespelen en dan de spelregels gaan veranderen. En ik scheur verder niemand de haren uit. Ik heb het niet zo op kaal. Een beetje bijgeschoren en netjes getrimd, da's meer mijn stijl.

crixus | 30-04-06 | 22:43

@Chiant Tja, de kranten staan er hier vol mee. Zit met de lapdoos en goed gezelschap naast de US Embassy bij Mike's Place op de boulevard. je merkt dat ze hier benauwd zijn voor de ontwikkelingen in Iran en vooral de Iraanse invloed op de Palestijnen, de Hamas. Dus denk ik dat onder het motto "if you can't beat them, join them' Israel Hamas moet inpakken en niet langer deze Palestijnen moet isoleren. Daar ligt ook een schone taak voor Rita Verdonk en de EU. Ik denk dat deze zaken belangrijker zijn dan ondernemers onder hun ballen kietelen met 4% belastingvoordeel. Ik noem maar wat uit de zak van Sinterklaas Rita. Zou Rita eigenlijk wel weten wat er in de wereld gebeurd, gezien het gemak waarmee ze vanuit haar consequent gedrag homo's en christenen richting Syrie en Iran deporteert. Hier in Israel snappen ze dat niet.

Starf*cker | 30-04-06 | 22:42

@Chiant 22.29

Je angst voor Iran is terecht, omdat hun fijne huidige predident een psychopaat van de eerste orde is. Meneer heeft visioenen, naar eigen zeggen, met de een of andere vage profeet, die hem opdraagt dat niet-moslims (wij ongelovige westerse honden dus) dood moeten. Gewoon bekeren helpt volgens deze -kug- profeet niet meer, nee, wij moeten dood, de Joden uiteraard als eerste, die moeten sowieso dood. Volgens deze -kug- profeet is daar alles bij geoorloofd, dus ofterwel de gesel van Allah moet ons treffen. Overigens zijn vooraanstaande Islam-geestelijken het op z'n zacht gezegd niet geheel eens (ja ja) met deze theorie, aangezien het hebben van visioenen ook binnen de Islam niet geheel onomstreden is. Deze geestelijken houden wijselijk hun muil in Iran, gezien de gevolgen. Ook het Iraanse leger ziet met angst en beven de plannen van hun chef tegemoet...

brutus68 | 30-04-06 | 22:41

@Igorus,
als internationale deskundigen de aanstaande atoommacht Iran een ernstige bedreiging vinden, die wellicht de 3e Wereldoorlog kan inluiden (bom op Israël, vergelding van weet ik veel wie!), wie ben jij dan om dat te verzachten?

fuckje | 30-04-06 | 22:40

@chiant
Het is naief om te denken dat China en Rusland afgehaakt zijn van het internationale toneel. Geen enkele beschaving kan voor altijd anderen beheersen. Na 500 jaar is het vrij duidelijk dat zowel Europa als de VS hun langste tijd gehad hebben. De beste manier om dit te verbergen is het pad van angst en terreur.
Laten we eerlijk zijn. Welke dreiging vormt Iran nou? De bijna nihiele kans dat ze toch in staat zijn één kernwapen te maken en dit afschieten, zou gelijk staan aan totale annihilatie van Iran door Israel en de VS. China en Rusland zullen dit nooit toestaan.

Igorus | 30-04-06 | 22:37

@ristretto
Weet je dat de Somaliers in Engeland nog steeds Nederlands als voertaal hebben en er trots op zijn?

bethundered | 30-04-06 | 22:29

@Igorus
Ik ben niet bang voor China en Rusland, omdat die landen hun eigen pad bewandelen. Ik ben wel bang voor Iran, omdat dat land over andermans paden wil wandelen. Te beginnen met het pad waarlangs Starf*cker nu met zijn lapdoos zit te reaguren op een terrasje.

Chiant | 30-04-06 | 22:29

Chapeau!

houdoe en bedankt! | 30-04-06 | 22:28

Igorus 30-04-06 @ 22:19
je hebt geen kranten nodig om achter de Waarheid te komen, daar je hoef je alleen maar een goede leren stoel voor te hebben, en een glas rémy martin. Als je jezelf op een logische inconsequentie betrapt, begin je gewoon opnieuw met een ander axioma.

daskapitalist | 30-04-06 | 22:26

Cohen in Woestijnruiters, jezus, Fuckje, wil je me dood hebben ofzo?? Zit me nu al kwaad te maken...

brutus68 | 30-04-06 | 22:26

@brutus,
die ultralinkse tros-uitzending heb ik gisteren al gezien. nu ned. 3 !!

fuckje | 30-04-06 | 22:25

@Count
Die voedselbanken zijn er. Helaas wel. Die oorlog is er ook, echter niet in de vorm van 2 of meer duidelijk zichtbare en afgebakende partijen die de strijd aangaan. Misschien moet het woord "oorlog" herzien worden, of moeten we er een andere term aan toekennen, maar dat er iets aan de hand is waarbij mensen elkaar op grote schaal naar het leven staan, dat is een feit. Denk aan de terreuraanslagen, de strijd in Irak en Afghanistan. De nucleaire aspiraties van Noord Korea en Iran.
Het raakt ons ook in eigen land en in de landen om ons heen. Denk aan de moord op van Gogh, het op auto's dansende tuig in Ede na 11 september, de commotie rondom de Deense spotprenten, de doodsbedreigingen aan het adres van Rushdie, Wilders, AHA, Verdonk. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de vreedzame en duidelijk overzichtelijk en verzuild ingedeelde samenleving is er niet (meer). Hoewel het nog steeds niet hardop gezegd mag worden: de oude vertrouwde koude oorlog heeft plaats gemaakt voor een nieuwe strijd, welke voortkomt uit de tegenstellingen tussen de Islam en het Westen. Dat is in sterk toenemende mate ook merkbaar in ons land.
-
Die oorlog (of hoe je het dan ook wilt noemen) is dus wel degelijk aan de gang en zal naar ik niet hoop maar wel verwacht escaleren.
Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om vreedzaam naast en met elkaar in een fatsoenlijke samenleving te wonen. Dit wordt echter door de extremisten aan beide zijden onmogelijk gemaakt. En helaas is het zo dat in een strijd als deze het mogelijk is dat een enkel individu (M. Bouyeri als voorbeeld) het voor elkaar krijgt om een hele bevolkingsgroep op de kast te jagen tegen de andere.

Chiant | 30-04-06 | 22:25

Jezus, wat zit ik me kwaad te maken over dat domme gelul over Verdonk in DWHN....

brutus68 | 30-04-06 | 22:24

........ Job in Woestijnruiters.... op 3.

fuckje | 30-04-06 | 22:23

*Jane gaat schoonmaken en neemt grijnzend afscheid*

Jane Doe | 30-04-06 | 22:21

Leuk stukje van Starf*cker..., zit wel wat in, inderdaad zou Verdonk wel eens averechts kunnen gaan werken, ze is olie op het vuur voor de linkse populisten onder ons. Ik denk dat Verdonk oprecht is, en ze heeft meer kloten dan Rutte, die ik niet zo vertrouw, zeg maar een rechtse Wouter Bos.. Dat gedemoniseer van Verdonk moet trouwens maar eens ophouden, voordat we het weten hebben we weer een nieuwe Volkert, hoor net weer die chick van een Agnes Kant dom kwaken in "Dit Was Het Nieuws"....

brutus68 | 30-04-06 | 22:21

@fuckje
hmm... dat heb ik dus gemist maar ik vond haar bekendmaking "Ik doe het" al erg Pim. Ze moet gewoon zich zelf blijven. Ik hoop dat je gelijk hebt.

bethundered | 30-04-06 | 22:20

Mark Rutte is je te glad?? Wat de neuk vind je dan van Wouter Bos?

Behangdelul | 30-04-06 | 22:19

Geweldig stukje! .... ik probeer mensen al duidelijk te maken dat Verdonk een hele slechte is voor de VVD. Aangezien ze veel buitenlanders uitzet is ze populair, omdat het gros van de mensen in nederland wereldvreemd en narrow minded is. Een grote groei zou voor de VVD op de 4-jaar termijn alleen maar negatieve gevolgen hebben. Ik stem in ieder geval géén VVD meer sinds Rita V zichzelf zo naar voren heeft geschoven... Het ontbreekt dit mens aan gevoel en manieren. De Stemmen die VVD inleverd zijn van stemmers die hun hele leven VVD stemmen, terwijl de stemmen die worden gewonnen van kiezers zijn die over 4 jaar weer eens kijken hoe de wind waait....

ShagzModo | 30-04-06 | 22:19

@ristretto
Kun je GSSC animositeit even laten varen? Graag.
Je weet dat ik net als Rita altijd dat lees wat ik wil lezen en dat dan weer tegen je gebruik :)
Rita creeert geen sfeer. Rita heeft als volksvertegenwoordiger/regeerder een mandaat om het gevoelen van de bevolking om te zettten in beleid. Het volk creeert de sfeer en het volk dat zijn wij.....
Misschien zit een overgroot deel van Nederland niet te wachten op geintegreerde Ghanezen, Somaliers en Ethiopiers. En mag dat misschien hardop worden gezegd?? Of ben ik nu een racist? Er zijn borders for a reason. Klinkt hard en darwiniaans. Maar soort zoekt soort en soms moet je mensen niet forceren om samen te wonen. De Nederlanders zijn een immigratie opgedrongen geworden. Of ze nu Nederlands praten en hoog opgeleid zijn of niet. Heeft daar niets mee te maken. Zit in de mens in gebakken.
En ik heb niets tegen schoonmakers. Iedereen zo er een moeten hebben :)
(geintje Ristretto, neem een grappa en chill man)

Jane Doe | 30-04-06 | 22:19

@daskapitalist
Ik ben een fel tegenstander van complot-theorieen. Maar het is misschien handig om Russisch of Chinees te leren en ons nieuws met hun nieuws te vergelijken. De waarheid zal altijd in het midden liggen.

Igorus | 30-04-06 | 22:19

@Fuckje Maar trap er niet in. Niets is echt aan dit Paard van Troje.

Starf*cker | 30-04-06 | 22:13

@igorus
je bent de CFR en Trilateral Commission vergeten...

daskapitalist | 30-04-06 | 22:12

shit bewandeld met een t... :(

Igorus | 30-04-06 | 22:12

@bethundered,
dat komt door die hijgende televisie. Info van een half uur wordt daar in 3 minuutjes gepropt. Zaterdag ( gisteren dus ) was ze een uur te gast in Tros Kamerbreed, radio 1. Rustig, beheerst ,duidelijk, vriendelijk, net echt!

fuckje | 30-04-06 | 22:10

Dacht ik al. Iedereen behoorlijk beledigd. Maar jullie doen alsof de discussie er iets kan veranderen, alsof jullie stem telt. Links of rechts zoveel verschil is er niet. Geen enkele partij kan ooit de meerderheid in Nederland krijgen waardoor altijd een middenweg bewandelt zal worden. Dit is het hele idee achter de huidige democratie: een stem geven aan elke idioot, verdeeldheid zaaien.
Waarom zijn we zo bang voor China, Rusland, Iran? Omdat deze landen een eigen pad bewandelen, misschien de enige onafhankelijke landen ter wereld zijn die nog niet bestuurd worden door de macht van de grote coorperaties.

Igorus | 30-04-06 | 22:09

@Cojones: stemmingmakerij vind zowel aan de rechter als de linkerzijde plaats. Ciant stelt dat Rita daar niet aan doet. Ik zeg dat dat dus niet waar is. da's alles.

Count Spatula | 30-04-06 | 22:09

Jane Doe 30-04-06 @ 21:47
Ach ja Jane, lezen is niet je sterkste kant.
Al twee keer heb ik aangegeven dat de sfeer die door Rita gecreeerd wordt, voor Nederlanders, die al geintegreerd zijn, een aanleiding is om te vertrekken.
En ja, deze prima krachten ziet men liever komen dan de sandniggers.
Goed opgeleid, veelal in Nederland, prima opgevoed, veelal in Nederland.
Dus goede kapitaalsvernietiging zou ik zeggen. En Jane, doe niet zo verrekte uit de hoogte over schoonmakers.

ristretto | 30-04-06 | 22:08

@chiant: de voedselbanken zijn er toch? maar waar is dan die oorlog?

Count Spatula | 30-04-06 | 22:08

@Count
Als goedkope rethoriek en stemmingmakerij zo verwerpelijk zijn, waarom hoor ik dan zo verdomde weinig over de scam van het jaar. Wouter Bos die alvast de omroep om de vinger windt door te stellen (!) dat hij niet gaat bezuinigen op de publieken. Sterker nog, hij pompt er extra geld in, zegt ie.
-
Met die actie is wel duidelijk waar de loyaliteit van de altijd objectieve Nederlandse omroep zal (blijven) liggen.

CoJoNes | 30-04-06 | 22:07

Zozo, wat een feitenkennis , en daar laat starfucker zich daar niet eens op voorstaan.

en een scherp verstand die jongen, ziet haarscherp wat anderen over het hoofd zien - hij blijft niet aan de oppervlakte maar duikt ook een lager dieper.

En welk een prachtige schrijfstijl!

Chapeau kerel! Je hebt de mbo'ers (ofw el de afgestudeerde universitaire culturele antropologen en sociologen) weer op hun wenken bedient.

catch22 | 30-04-06 | 22:06

Sinds Verdonk kandidaat lijsttrekker is, is ze bij mij ook in achting gedaald. Ze komt veel te geforceerd over. Een beetje een wannabepim.

bethundered | 30-04-06 | 22:06

@Count Spatula
Tja als je stemmingmaken zo bedoelt, dan gaat die vlieger voor zo'n beetje iedere politicus op. Mag ik in dezen dan ook wijzen op het onderwerp "voedselbanken", alwaar dit fenomeen graag aangehaald mag worden ter linker zijde? Ook daar worden alleen de feiten genoemd die in het politieke straatje passen en is derhalve als stemmingmakerij te betitelen.

Chiant | 30-04-06 | 22:06

@starfucker @21:56
Dan Quale zakte voor de spelling bee..... tomato/tomatoe/potato/potatoe.
Toen hij wijsneuzerig een leerling verbeterde die een goed antwoord gaf was zijn krediet bij de Amerikanen verspeeld. Voor die tijd vond men hem geen "licht" maar nog wel ok.

Jane Doe | 30-04-06 | 22:06

@El Gouda 30-04-06 @ 22:00,
misschien kun je 'm aangetekend versturen?

vander F | 30-04-06 | 22:03

@Starf*cker 30-04-06 @ 21:56: ik reageerde daarom juist ook op Chiant die stelt dat Rita geen stemming maakt. In mijn optiek is dat dus wel zo. Ik zeg verder niet dat je daar geen verkiezingen mee mag winnen, enkel dat het wel degelijk door ijzeren rita gebruikt wordt.

Count Spatula | 30-04-06 | 22:01

@Hakbarr,
kijk jij op Speurders dan? Ik nooit! Verdienen ze dan aan mij als nr.2- reagluurster van het afgelopen jaar?

fuckje | 30-04-06 | 22:01

over=onder

Starf*cker | 30-04-06 | 22:00

Sta ik in Grunn klaar met een taart vol kots en kippestront, vertrekt Verdonk alweer via de zij-deur. Godverde!

El Gouda | 30-04-06 | 22:00

@Igorus
En wat doe jij als plebs meevechten of als wanabee elite in je uppie tussen de elite en het volk comentaar leveren.

spooky | 30-04-06 | 21:59

De opperbouwmeester is inderdaad de elite daar onder volgen de meesters en officieren in verschillende graden.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 21:58

@Igorus: aha dus het is de schuld van de Bilderberg groep? of misschien de Illuminatie? kijk de Da Vinci Code er even op na misschien vind je daar het bewijs.

Count Spatula | 30-04-06 | 21:58

@fuckje 30-04-06 @ 21:54

Dat is het enige waarom zulke inhoudloze, posts vol stemmingmakerij op GS gepost worden. meer posts -> Meer pageviews Meer F5-en-> Meer pageviews -> Meer centjes voor Geenstijl...

Hakbarrr | 30-04-06 | 21:57

@Igorus
U noemt de Heer een elite?

Chiant | 30-04-06 | 21:57

@Count Maar gezien de vele steunbetuigen is het wel de onderbuik die heerscht op deze zondagavond. Dat niemand door die Verdonk heen prikt. Ze moet ook denken aan Dan Quale, de voormalige vice-president onder pa Bush. Dat was een soort Rita. Ook zo'n buikspreker. Die vergeleek zichzelf maar keer op keer met John F. Kennedy. Nu had die lul de pech dat zijn Democratische collega running-mate, wiens naam me even niet te binnen wil schieten, nog had gediend over Kennedy. Die sprak staccato de woorden. "You're not mister Kennedy. I was his friend.' Daar moet ik aan dat denken als ik iedere keer maar weer die Pim-taal hoor van tante Rita.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:56

Nogal wiedus dat Ayaan altijd in de kamer is als dat moet:
www.vvd.nl/index.aspx?ChapterID=1591
Ze hoeft nauweijks in de kamer te zijn.
Dit natuurlijk geheel off topic.
On topic
De meeste mensen die recht door zee gaan, verdrinken...

King of controversy | 30-04-06 | 21:56

@Igorus,
dankzij het prikkelende artikel van Starf*ckert hebben wij een goeie discussie. Iets mis mee?

fuckje | 30-04-06 | 21:54

@Igorus
U begint toch niet aan een Vlunkiaanse monoloog he?
Vrijmetselaar?

Jane Doe | 30-04-06 | 21:53

Mooie actie van de New World Order. Zogenaamd een wijd spectrum aan politieke kandidaten bieden, terwijl het allemaal hetzelfde is. Een soort Bush en Kerry, allebei lid van de Skull&Bones. En dan zielige Starfuckers, crixussen, veest van pimmen, fuckjes etc. die i.p.v. iets zinnigs te doen, elkaar de haren uitscheuren via het internet. Nou dat is gelukt. Je kan evengoed Wilders of SP te stemmen, het maakt niets uit. Een elite ver daarboven maakt de regels en stuurt het spel, terwijl de plebs, hoe intelligent dan ook, met en tegen zichzelf vecht.

Igorus | 30-04-06 | 21:52

In het Nederlands: Ze is in de kamer wanneer ze er moet zijn...:)

Hakbarrr | 30-04-06 | 21:51

Eigenlijk is Verdonk veel beter geschikt voor het VVD voorzitterschap dan voor het lijsttrekkerschap.

veest van pim | 30-04-06 | 21:51

@chiant: zowel Zalm als Rita. Er als de kippen bij om die mensen die gevoelig zijn voor de bekende holle retoriek aan hun kant te krijgen. Tijdens het debat tussen Rita en Mark deed ze eigenlijk hetzelfde, door allerlei onderbuikgevoelens te reproduceren die allang en breed in het regeerakkoord staan, hier werd ze overigens ook op gewezen én afgerekend na het debat. Niet dat het mij zoveel interesseert wie de VVD stuk maakt, ik stem zelf links.

Count Spatula | 30-04-06 | 21:51

@Starf*cker 30-04-06 @ 21:45

Want een onzin!! Pure linkse propaganda. Ze is er wanneer ze er in de kamer moet zijn !!

Hakbarrr | 30-04-06 | 21:50

@Fuckje Zou kunnen. Ik vrees alleen iets te weinig generalist om met name Bos en Marijnissen aan te kunnen. Peijs is niet de slimste maar heeft wel een goede politieke antenne. Die bekritiseerde precies op het goede moment het gesnater van Bot en Brinkhorst over dat malle Euro-referendum en spreekt ook de taal van de achterban. Ik heb niets met het CDA maar ik vrees dat Peijs het enige cement tussen al die loszittende stenen daar is. Als een soort enmalig optreden.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:49

@Starf*cker 21.45u,
Dat klopt niet! Onderzoek heeft uitgewezen dat AHA haar kamerwerk uitstekent verricht, en aanwezig is als het noodzakelijk is.

fuckje | 30-04-06 | 21:48

Heeft 020 een Metro ?

Alfa75 | 30-04-06 | 21:48

Dus ja

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 21:47

@Chiant
Prachtig verwoord.

@ristretto
Who's afraid of Rita Verdonk?? De uitgeprocedeerde asielzoeker? Tja, terecht want je krijgt een enkele reis naar huis. Where ever that may be. En daar is niets mis mee. Je hebt de gang doorlopen. Je bent te licht bevonden. Einde verhaal. Niks zielig. Nederland is met handen en voeten gebonden aan internationale verdragen en niemands rechten worden bewust geschonden.
Vluchten naar Engeland? Daar is men aardiger voor de allochtone schoonmaker? Niet echt. Half India/Pakistan wordt daar met de nek aangekeken. Ooit van sandniggers gehoord? The stiff upper lip mentaliteit staat het niet toe om in iemand's gezicht vals te doen maar achter de rug worden het tweede/derde/vierde klas burgers gevonden.

Jane Doe | 30-04-06 | 21:47

@Count Spatula
Ik heb die krachttermen toen ook overdrachtelijk opgevat, net zoals supermarkten een prijzenoorlog voeren. Maar het is inderdaad wel érg krachtig uitgedrukt. Wie zei dat toen ook alweer, ik ben het even kwijt?

Chiant | 30-04-06 | 21:46

@Rist Mevrouw AHA is op kosten van de belastinbetaler constant op tournee over de wereldpodia. Die weet in New York precies dat er op Rockefeller-plaza beneden heerlijke kreeft te eten is. In de kamer is ze nooit.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:45

@Starf*cker,
Karla is een charmante, maar niet al te slimme vrouw. Wat vind jij van het idee wat ik zonet noemde, Veerman van Landbouw?

fuckje | 30-04-06 | 21:44

@chiant: vlak na een moord, als het lijk nog niet koud is roepen: "het is oorlog!"
zou ik toch wel degelijk als stemmingmakerij willen typeren.

Count Spatula | 30-04-06 | 21:42

@muxje,
Hele groepen Ghanezen, Somaliers en Ethiopiers, die hier al volledig geintegreerd zijn vertrekken naar Engeland, daar worden ze met open armen ontvangen. Hier voelen ze zich niet veilig meer. Het niet welkom zijn heeft vooral met Rita te maken. De sfeer van onverzoenlijkheid is hen teveel.
Als je dat op de tv ziet denk je Ach... Totdat er meerdere uitstekende medewerkers verdwijnen en hun diensten in Engeland wel gewaardeerd worden.
Het zet aan het denken. Rita roept dit op, en gebruikt deze angst gevoelens.
Van der Linden buit dit nog verder uit.
Opvallend stil is AHA.. Zou ze ook richting Engeland gaan?

ristretto | 30-04-06 | 21:42

Ik ben blij dat StarF*cker GS nog niet is ontvlucht.

TM | 30-04-06 | 21:41

@Fuckje Er zijn thans twee alternatieven binnen het CDA voor het geval het volgend jaar misgaat in de Statenverkiezingen, voor de kamerverkiezingen, Wijn en Verhagen. Wie zou het daar anders moeten doen? Als ik het CDA was zette ik gewoon voor 1 keer als een soort interim-lijsttrekker Karla Peijs in. Een minister die wel weet wat het volk beweegt en een stemmentrekker is. De vraag of ze een goede minister van V en W is is hierbij niet eens relevant. Het is daar namenlijk twee seconden voor 12.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:41

Duidelijk en criminolgie is de opleiding bij uitstek voor aspirant AIVD'ers.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 21:38

@ristretto @21:09
Dat vind ik nou typisch zo'n vorm van pseudo-Hollandsche schijnnuchterheid. Ontkennen dat er iets aan de hand is, prat gaan op het neutralisme en moord en brand schreeuwen als het fout gaat om gelijktijdig naarstig op zoek te gaan naar iemand om de verwijten bij neer te leggen en met een overkill aan maatregelen op de proppen te komen. Dat is overigens niet iets van de laatste tijd. Op 10 mei 1940 werd Ons Kuddevolk door deze lakse, krenterige (want niet willen investeren in veiligheid) en hypocriete houding flink ontnuchterd. Hoewel dat op zich niet is te vergelijken, kun je echter ook parallellen trekken met betrekking tot deze volksmentaliteit bij de moord op Fortuyn op 6 mei 2002. Heel het land in rep en roer, want hoe kon zoiets toch in Nederland toch gebeuren. Welnu, heel eenvoudig: door de kop in het zand te steken en blind te zijn voor de feiten. Net zoals na de moord op van Gogh. En dan kan ik de rep en roer rond Enschede en Volendam er ook nog wel bij betrekken, die huichelachtige verontwaardiging: idem.
En als morgen een paar bommen afgaan in de metro in 020, dan zullen diezelfde lieden die nu schreeuwen dat het allemaal veel te ver gaat ook weer met de beschuldigende vinger wijzen in de richting van de politici, omdat deze veel te weinig zouden hebben gedaan.
Hoewel ik er zelf altijd een fervent tegenstander van ben om WO-II er in discussies aan de haren bij te slepen, omdat ik dat beschouw als de ultieme monddoodmaker, mocht ik van mijzelf hier een uitzondering maken omdat dat het meest illustratieve voorbeeld is van het onmetelijke surrealisme en de haast oneindige naïviteit van ons volk.
Ontken nu dus niet dat er iets aan de hand is, dat er geen gevaren zijn en dat er geen reden voor angst zou zijn. Kijk eens waar de gevangenissen vol mee zitten, kijk naar de gebeurtenissen in de wereld. Kijk naar de ontwikkelingen in Irak. Kijk naar de milieuverontreiniging, de armoede, overbevolking, etc. Allemaal zeer gegronde redenen voor mensen om angst te hebben. Ook hier in Nederland.
-
En dat heeft allemaal geen ene snars met Verdonk te maken, zij voedt geen angsten, zij maakt geen stemming. Zij voert slechts met rechte rug uit wat in het regeeraccoord is afgesproken. Rechtlijnig, dat wel ja.

Chiant | 30-04-06 | 21:38

Starfucker mag wel eens zijn huiswerk doen over Verdonk. Starfuckert denkt net als de rest van links, dat ie zijn gelijk haalt met onwaarheden.

prohibitandis | 30-04-06 | 21:38

@AIVD Citaat uit haar cv. "Na het behalen van het diploma Atheneum aan het Niels Stensencollege te Utrecht studeerde zij sociologie (specialisatie organisatiesociologie en criminologie) aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (doctoraal examen 1983)." Precies in de jaren, tussen '79 en '86, van molotovcocktails, kraken en sexboetieks bestormen.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:36

@Starf*cker,
alsjeblieft GEEN Joop Wijn! Zeldzaam slap heerschap, die geen potje kan breken. Het wordt m.i. tijd dat iemand als Veerman de CDA-kar gaat trekken. Een bijzonder scherp man, die zich doodverveelt op landbouw.

fuckje | 30-04-06 | 21:35

Rita is duidelijk geworven door de AIVD in haar studentenjaren. Die linkse protest bewegingen zijn opgezet om eventueel foute regeringen omver te werpen. Pim was een dreiging want hij kon zo'n potentiele foute regering vormen dus hebben ze die afgemaakt. Folkert komt uit die linkse protestbeweging en was duidelijk een AIVD'er.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 21:35

eindelijk weer eens iets van SF. Mag dat wat vaker s.v.p? L de LL laat zich nogal inpakken met al dat rechtsgeorienteerde 'ga-eens-dood-want-je-bent-fins' geleuter alhier, en is de geitewollensokken versie van de excuustruus hier op GS aan het worden. danku voor weer eens een ouderwets doch non-objectief links geluid hier, zou wel eens tijd worden.

Count Spatula | 30-04-06 | 21:34

@Starf*cker 30-04-06 @ 21:26
Ik doel niet eens zo zeer op je opmerkingen over Verdonk, eerder op je opmerkingen over Rutte. Ik ben het met je eens, dat hij glad is, maar je dramt een beetje door, zonder een echt punt te maken, is all. Je flamet hem een hele alinea om het flamen. Prima, mag je doen natuurlijk, ik vind het alleen jammer dat je Rutte niet op z'n beleid pakt. Maar misschien komt dat wel omdat je op een terrasje zit te schrijven en dus geen directe internet toegang hebt voor de research.

CoJoNes | 30-04-06 | 21:34

@Ristretto 21:18: ik zeg niet dat wat je zegt niet klopt, maar het is wel de eerste keer dat ik hoor dat Rita bepaalde mensen angst inboezemt (behalve mensen die met uitzetten worden bedreigt). Hoe uit zich die angst; waar zijn ze precies bang voor? Of vinden ze het gewoon een "enge vrouw" (waar ik me wel iets bij kan voorstellen, maar dat doet er niet toe).

@CoJoNes, ik ben het met jouw mening over SF's stukje wel eens.

@Kudtkip: ik vind het ergens wel leuk dat de VVD-lijsttrekker nu eens gekozen kan worden. Ik hoor om mij heen eindelijk weer eens wat discussie over waar de partij eigenlijk voor zou moeten staan. Geen overbodige luxe met lui als "fat-tax" Hoogervorst in de gelederen. Het valt te hopen dat die discussie ook in de wat hogere partijgelederen plaatsvindt, al zou dat wel eens op een teleurstelling kunnen uitdraaien. We zullen zien!

Muxje | 30-04-06 | 21:33

@Fuckje Eens! Dus is de VVd gegijzeld. Het CDA lijkt ook niet staan te springen om met tante Rita het pluche te delen. Bovendien kan de nieuwe leider van het CDA Joop Wijn het erg goed vinden met Wouter Bos. Die was zelfs ceremoniemeester op zijn heaumeau-huwelijk. Met Mark Rutte is een Belgisch model met Pvda, VVD, Christenunie en GL mogelijk. Wellicht zelfs met de SP. Jan M. was voor zijn doen zeer rustig over de plannen van Wouter Bos.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:31

@ Fuckje
Wat jammer nou *kuch*voor de VVD,
Het lijkt op een luxeprobleem. Balkenende lacht zich nu al rot...

ristretto | 30-04-06 | 21:30

@ AIVD 21:15
En Louis Seveke kwam daarachter en is daarom vermoord. Het klopt.

King of controversy | 30-04-06 | 21:29

@crixus 30-04-06 @ 21:22,
precies,
maar er helemaal niet over lullen is ook zo laf.
Een Starf*ckertje op z'n tijd kan zeker geen kwaad.

vander F | 30-04-06 | 21:29

@Starf*cker 30-04-06 @ 21:18
"Ik kan niet naar Verdonk luisteren en kijken zonder dat ik molotov-cocktails zie ontploffen, lieden met hanekammen de revolutie hoor prediken en Hanneke Groetenteman op de krakers hoor oproepen om naar de Dam op te rukken om een feestje te verpesten."
Dat speelde zich trouwens allemaal af in de jaren '80. Rita Verdonk was "Links" in de jaren '70. De tijd van roze tuinbroeken en lang haar. In de jaren '80 werkt Rita Verdonk al netjes bij het ministerie van Justitie.

aivd | 30-04-06 | 21:27

@Iefje,
zolang de Balk lijsttrekker van het CDA blijft zie ik geen samenwerking met de PbdA, uit persoonlijke motieven + politieke verschillen die lijnrecht tegenover elkaar staan.
PvdA, GL en SP is vooralsnog ook een onmogelijkheid.
Rest een zeer grote VVD met of CDA of PvdA, met Rutte zie ik dat laatste wel gebeuren, met Rita niet. Maar met Rita zal de VVD veel groter worden dan met Markieboy, ziedaar het dilemma.

fuckje | 30-04-06 | 21:27

2cojo Het op de persoon spelen van iemand die een persoonlijke campagne voert is natuurlijk hardstikke logisch.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:26

@Gevallenverstand: daar wil ik zeker aan meewerken. De overheid is nu nog veel te onaantastbaar; dat moet veranderen. Wetten jurisisch kunnen toetsen aan de grondwet. En het Pikmeerarrest mag nu ook wel eens weggerepareerd worden.

Overigens moet er veel veranderen als de overheid gedwongen wordt haar beloftes betreffende langlopende afspraken na te komen (zoals pensioenen, prepensioen en hypotheken); dan zal ze ook haar risico moeten afdekken en min of meer moeten gaan opereren als een verzekeraar. Misschien komt ze er dan ook achter dat ze dat werk beter aan de verzekeringsbranche op de vrije markt kan overlaten (en dus *niet* aan het onvrije kartelclubje dat nu voor verzekeraars moet doorgaan). Ongeveer zoals ze meen ik in Singapore doen: iedereen heeft zijn eigen pensioenfonds, waar bij werkloosheid door de overheid een minimale premie ingestort wordt als vervanging van de AOW.

Muxje | 30-04-06 | 21:26

(20:15) @ Starf*ckert,
hoezo "ook al aanhanger"?
Onder een eerdere column van Brusselmans, oa. over Verdonk?s optreden op de dag van Van Gogh?s dood, heb ik gemeend dat jullie mij niet hoefde te kipnappen richting De Dam om de revolutie van rede te decoreren ? Crixus? ballotagecommisie heeft een eender idee.


Politiek, dus, vind ik in het algemeen al lastig zat. Als binnen een partij, hoe democratisch ook, nog eens de strijd om leidersschap publiek gevoerd moet worden, en dat het nóg weer uit kan draaien op een treklijster (© Superjan) die in dit gewoel en gewauwel niet officiëel (Kamp) voorkomt, en waarbij het publiek niet eens een stem hééft eigenlijk, vraagt het me topsport waarvoor ik de training mis.

Verdonk, om je antwoord te geven, volg ik met scepsis.

Kudtkip | 30-04-06 | 21:24

TLDR
[too long, didn't read]

filter | 30-04-06 | 21:23

@vander F 30-04-06 @ 20:59:
Maar de politiek is ook leeg. Het is een en al holle rethoriek. Het enige wat er nog aan ontbreekt is een partij zonder principes en programma... dus...
(Nee Joris, ik zal niet meer spammen vandaag.)

crixus | 30-04-06 | 21:22

@Muxje 30-04-06 @ 21:04
Goed dan, die geef ik je. :o)
Als je in een column de grote jongen uithangt, moet je wel consequent zijn.
Overigens ben ik het niet eens inhoudelijk met Star oneens, het op de persoon spelen met speculaties vind ik gewoon wat te makkelijk. Het enige doel dat dat dient, is met non argumenten punten scoren.

CoJoNes | 30-04-06 | 21:22

'de economie' wordt de inzet van de komende verkiezingen. De PVDA zal zoals altijd de 'liberalisering' de schuld geven, terwijl er juist de afgelopen jaren helemaal niet gegeprivatiseerd is, en de marktwerking afgenomen is. Met dit feit kun je ook Rutte finaal afknallen, die zegt ook dat het beter moet gaan met 'de economie' zonder daarbij te vertellen dat hij alweer een paar jaartjes in het kabinet zit.

daskapitalist | 30-04-06 | 21:22

Buiten het feit dat ik Rita niet graag als MP zou zien (Mark Rutte ook niet, yuck wat een foute korpsbal is dat), vrees ik wel weer voor haar veiligheid als ze lijsttrekker wordt. Ik ben bang dat ze Pim achterna gaat, want de linkse demonisatiemachine die de publieke omroep heet maakt haar weer helemaal zwart.

Iefje | 30-04-06 | 21:19

@AIVD Mis. Niks Kay van der Linde. Niks demoniseren. Let nou zelf eens op hoe ze formuleert. Zeurt. Dit is toch een copie van wijlen Ria Beckers of Hedy dÁncona? De linkse school uit de jaren '70. De BH als kapitalistisch kledingsstuk verplicht afzweren. Onder de geuzennaam de Heksen ruiten ingooien van sexshops. Die tijd. Ik kan niet naar Verdonk luisteren en kijken zonder dat ik molotov-cocktails zie ontploffen, lieden met hanekammen de revolutie hoor prediken en Hanneke Groetenteman op de krakers hoor oproepen om naar de Dam op te rukken om een feestje te verpesten.

Starf*cker | 30-04-06 | 21:18

Muxje 30-04-06 @ 21:12
Toch zijn dit niet de namen die de mensen die bang zijn gebruiken.
Rita wordt echt als bedreigend ervaren. Zo erg dat steeds meer mensen de stap naar bijvoorbeeld Engeland gaan. Sommigen hier zullen dat wel toejuichen. Helaas zijn dit mensen met opleiding, met werk, met mogelijkheden. Die vertrekken. Je kunt raden wie blijven. Juist diegenen die Rita zo graag wil aanpakken. Het kind met het badwater weggooien heet dat geloof ik...

ristretto | 30-04-06 | 21:18

Was Rita Verdonk een infiltrant voor de BVD/AIVD?
Was Rita Verdonk een infiltrant voor de PSP/Kraakbeweging?
Of was/is Rita Verdonk een dubbel-agent?
Wat voor een rol speelt Rita Verdonk, in opdracht van wie, in de VVD?

aivd | 30-04-06 | 21:17

@gevallenverstand 30-04-06 @ 21:11
Ik vraag me af of de PvdA echt geleerd heeft van haar fouten tijdens paars en erna. Het blijft een echte regentenpartij, net zoals CDA en VVD trouwens. Het hele gedoe met de Europese grondwet, de gekozen burgemeester, het referendum. De PvdA wil nog steeds de kiezer dom houden (1x per 4 jaar stemmen en verder je muil houden). De VVD vind ik trouwens ook een slappe partij, iedere keer weer bezuinigen en dan het jaar voor de verkiezingen weer extraatjes uitdelen, omdat ze anders weggevaagd worden. Bah.

Iefje | 30-04-06 | 21:17

aivd 30-04-06 @ 21:15
Kom nou eens met die foto van Rita op de barricade! Beloofd is beloofd!

gevallenverstand | 30-04-06 | 21:16

Wat klopt hier niet:
iemand met een Links aktieverleden in de Nijmeegse PSP en Kraakbeweging wordt 10 jaar later Directeur Staatsveiligheid bij Binnenlandse zaken.

aivd | 30-04-06 | 21:15

Muxje 30-04-06 @ 21:09
Je bent lid van de VVD. Werk je mee aan rechtsgeldige afspraken maken met de overheid? En beroepsinstanties die niet een soort ombudsman zijn, maar juridische geldigheid hebben? Gaan we zaken doen?

gevallenverstand | 30-04-06 | 21:13

@Ristretto: welke angst bedoel je? Bedoel je het uit elkaar drijven van de verschillende bevolkingsgroepen? Dat is veel meer iets van Wilders en Cohen dan van Verdonk.

Muxje | 30-04-06 | 21:12

@Iefje 21:05
In anderhalf jaar kan er veel gebeuren. Het borrelt nog steeds in de maatschappij. Stel er komt een aanslag in Nederland of er breekt een open oorlog uit tussen het westen en Iran. Wat dit voor een uitwerking zal hebben op het kiesgedrag is onbekend. Zal dit bijvoorbeeld een Wilders en/of Pastors in de kaart spelen of juist niet.

Barbapoeppa | 30-04-06 | 21:11

Iefje 30-04-06 @ 21:05
PvdA wil macht, gewoon macht, net als iedereen. Daarvoor gaan ze min of meer hetzelfde doen, en waarschijnlijk iets beter voeling houden met ons. Ze hebben veel leergeld betaald. Alleen een wonder kan wat bezieling in een van de spelers krijgen.

gevallenverstand | 30-04-06 | 21:11

@Iefje, dat is een beetje de vraag... kiezen voor Rutte geeft meer openingen voor een coalitie, maar Verdonk lijkt een stemmentrekker te zijn, en een sterkere VVD maakt natuurlijk ook meer kans op het pluche.

Ik denk zelf op Rutte te gaan stemmen... maar ik ga eerst maar eens kijken wat de kandidaten zelf nog te melden hebben. Het is de laatste weken wel erg over de poppetjes zelf gegaan.

Muxje | 30-04-06 | 21:09

Eindelijk een ander geluid dan dat eeuwige geslijm hier over Rita Verdonk.
Ze zorgt ervoor dat de angst in stand wordt gehouden. Of ze wint of niet, ze blijft een rampenplan. Een slagschip dat ferm door de golven klieft.... helaas zonder enig doel of koers.

ristretto | 30-04-06 | 21:09

Sleutel bij de komende verkiezingen is: wat wil de PvdA? Het is toch wel 95% zeker dat ze een ruime overwinning gaan halen. Nadat de PvdA vorige keer lullig aan de kant gezet werden door het CDA, dat liever samenwerkte met de VVD, lijkt het logisch dat de PvdA ditmaal het CDA aan de kant schuift. Dan rest een linkse coalitie met SP en GL of samenwerken met de VVD, dat ook al in Paars zat met de PvdA. Een combinatie PvdA-VVD lijkt haalbaar met Linkse liberaal Rutte, maar lastiger met de conservatievere Verdonk. Omdat de PvdA echt niet staat te juichen om met Marijnissen en Halsema aan de slag te gaan, en de VVD echt wel door wil regeren, veracht ik dat ze voor Rutte kiezen en gaan insteken op een kabinet Bos met PvdA en VVD.

Iefje | 30-04-06 | 21:05

@Jane Doe, dat is het inderdaad: de problemen spelen zich in de kringen van de "onderklasse" af, en veel politici hebben dan ook geen flauw idee hoe het er in het echt aan toe gaat. Ik heb ook meer respect voor de (vaak lokale) politici en columnisten die daar zelf midden in wonen, dan voor de meeste Haagsen die vanuit hun villawijk met de kinderen op lelieblanke elitescholen, de middenklasse de les menen te moeten lezen over de zegeningen van hun integratiepolitiek.

@CoJoNes, dit hier zijn *comments*; geen verzameling kleine columns. Ik weet dat emoticons een beetje not-done zijn op GS, maar je hoeft er ook weer niet zo over te vallen. Of ben je bang dat dat het laatste is wat ons nog scheidt van het Breezer-volk? ;)

Muxje | 30-04-06 | 21:04

Dit hele verhaal van StarF*cker komt uit de koker van Kay van der Linde. Het heeft alleen tot doel om Linkse mensen belachelijk te maken in hun kritiek op Rita Verdonk. Het campagnebureau van Rita Verdonk gaat straks al deze Linkse beschuldingen weerleggen. Motto: "Zie eens hoe Rita Verdonk gedemoniseerd wordt door Links".

aivd | 30-04-06 | 21:04

@Michiel
Niemand heeft "verstand" van politiek, politici wel in het allerminst :)
Politiek is heel basic verdeel en heers volgens de Machiavelli principes. (of zo je wilt... volgens de griekse beginselen)
Of je een goed politicus bent ligt meer aan je karakter dan aan je kennis van het politieke klimaat/veld. Een goed bestuurder/manager is een generalist en houdt zich niet bezig met details. Gebruikt de kennis van specialisten en manipuleert het in de richting die de opdrachtgever wenst.

Jane Doe | 30-04-06 | 21:03

Een hele lap tekst zonder ook maar één argument ... zelfs zonder doel. Prachtig!

Doggystyle | 30-04-06 | 21:03

@uithetoosten 30-04-06 @ 20:56,
altijd weer pijnlijk duidelijk als Starf*cker een collumn plaatst:
de gapende politieke leegte,
die GS doorgaands geselt.

vander F | 30-04-06 | 20:59

@veest van pim 30-04-06 @ 20:52
als je het Dietsland nastreeft dan zit je in de verkeerde partij met de VLD.

daskapitalist | 30-04-06 | 20:58

STARF de enige die deugt is Ben Verwaayen, maar die schrijft alleen het VVD programma en heeft eigenlijk een beetje kijk op zaken die traditioneel zijn en niet economisch vernieuwend. (Bijvoorbeeld een statement dat een multinational een gemiddelde levensduur van 12 jaar heeft en dat bedrijven om andere reden dan winstbejag alleen een veel langere gemiddelde levensduur hebben zul je niet uit zijn mond horen....) Nee, de VVD mag samen met D66 weg, in de oppositie, en net als Jan Marijnnissen lange wandelingen gaan maken met ondernemers, schilders, starters, partijleden, kritikasters, etc....!!!!)

gevallenverstand | 30-04-06 | 20:58

Als alle blozende Fleischbaumpjes, Lucassen, Hoxa?s, Chilenen en knippen en plakkende Prittstiften uitgehuild zijn na het lezen van deze column, moeten ze weten dat er altijd krullenjongens en klasbakken blijven bestaan. Niet het vele is goed, maar het goede is veel. Er kan er maar één de beste zijn. Klasse StarF*cker.

uithetoosten | 30-04-06 | 20:56

Heeft Starf*cker trouwens Lucas links ingehaald omdat hij zelf een stap naar links heeft gedaan of doordat Lucas 3 stappen naar rechts heeft gezet?

TRS | 30-04-06 | 20:56

Dit doet me een beetje denken aan die kaasreclame: "Heel Nederland heeft er kaas van gegeten". Het verzekeringsagentje denkt dat hij verstand heeft van politiek... muhahaha!

michiel | 30-04-06 | 20:55

@starf*cker

Mijn voorkeur ligt ook bij Kamp, maar die man heeft snel gezien dat dit niet het moment is. D66 krijgt 4 jaar de tijd om zichzelf opnieuw uit te vinden als Verdonk wint. Als Rutte wint en hij de liberale kiezers achter zich krijgt, is D66 defacto overbodig geworden. Ik hoop dat de VDD een sociaal liberale koers gaat varen en Pastors een partij rechts van de VVD begint. Dat lijkt me een helder speelveld met voor ieder wat wils.

TRS | 30-04-06 | 20:54

@bottehond 30-04-06 @ 20:48
Jij snapt het, bezwaar tegen als ik die quote van je leen? Open source politiek, klinkt ook wel goed trouwens

CoJoNes | 30-04-06 | 20:53

Brzk 30-04-06 @ 20:50

Fijn voor je.
Ik hoop dat het pijn doet.

Harige Bangmaker | 30-04-06 | 20:52

@Harige Bangmaker en Cojones: bedankt. Oke, lijsttrekker dan, geen voorzitter. Moeten jullie de lijsttrekker dan verkiezen? Bij ons bedisselen de partijbesturen dat. Gewoonlijk de beste stemmentrekker uit de vorige verkiezingen of de populairste in de polls. Onze eigen Rita Verdonk, Jean-Marie Dedecker (die ook Kai Van De Linde heeft ingehuurd) wìl niet eens lijsttrekker wezen: www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?... . Zo zie je maar, Vlamingen en Nederlanders zijn toch een heel verschillend volkje. Dietsland zal nog niet voor morgen zijn.

veest van pim | 30-04-06 | 20:52

TRS 30-04-06 @ 20:48

Dan komt 'ie er uiteindelijk ook, al dan niet met rollator.

bottehond | 30-04-06 | 20:50

Geef Sterretjesneuqer eens een ban ipv een podium. Wat een kut colomn. Flikker op met je frustraties. Gedverdamme, ik ben spontaan aan de diarree door dit stukkie.

Brzk | 30-04-06 | 20:50

@bottehond 30-04-06 @ 20:36

Starf*cker 30 ? Lucas ja, maar Starf*cker gaat toch echt richting de 50.

TRS | 30-04-06 | 20:48

TRS D66 zullen we kunnen begraven. Pechtold is een lacherdje. Hard roepen en dan zijn keutel weer intrekken en Poezewies heur rolletje is uitgespeeld. Ik hoop dat binnen de VVD de verwarring zo groot word dat er een nieuwe poging wordt gedaan de op zich competente Henk Kamp tot lijsttrekker te verheffen. Rutte, tja Rutte, niet slecht, maar, ja, toch wel een erg gladde betweter.

Starf*cker | 30-04-06 | 20:47

@aivd 30-04-06 @ 20:43,
LOL,
maar je hebt toch wel een rol alluminiumfolie in de kast liggen..?

vander F | 30-04-06 | 20:46

@Jan-Istanbul 30-04-06 @ 20:21
Dubbel U Bos? Boeaaah van de PvdA..... Allahtonen of zo?

Birds Eye | 30-04-06 | 20:45

@bottehond 20:42
Als je nu ook nog gaat kwijlen krijg je een spuitje.

Jane Doe | 30-04-06 | 20:45

@TT @20:39
Ja. In 0318, die de primeur had en waarover toen zoveel ophef is geweest, klaagt er niemand meer over het vermeend verlies van privacy en is de criminaliteit in de probleemgebieden drastisch gedaald. Toegegeven: het heeft zich ook verplaatst, maar per saldo is het er veiliger op geworden.

Chiant | 30-04-06 | 20:44

"Deze dame startte haar politieke opmars in de jaren ?80 in de PSP."
Rita Verdonk werd toen gerund door de BVD (de voorloper van de AIVD). Zij is dus nooit "echt" Links geweest. Zij heeft in haar PSP-periode de BVD aan veel informatie geholpen over de Nijmeegse PSP en Kraakbeweging. Zij is daar later voor beloont met een baan als adjunct-directeur Huis van Bewaring te Scheveningen. Dit ondanks haar zogenaamde "Linkse" verleden.
De eerste contacten met haar zijn ooit gelegd op atheneum Niels Stensencollege te Utrecht. Haar vader, een huisvriend van Prins Bernard, heeft haar altijd actief ondersteund met haar werk voor de BVD. Eind 2001 is zij voor de dienst actief geworden in de VVD.

aivd | 30-04-06 | 20:43

vander F 30-04-06 @ 20:37

*woef* *kwispel*

bottehond | 30-04-06 | 20:42

De VVD zal uiteindelijk Rutte kiezen, en dan zal Pastors de zaak op rechts invullen. Houdt het geheel wel zo overzichtelijk. D66 kan dan kiezen: opgaan in de VVD of eindelijk eens goede mensen aantrekken en een nieuw helder profiel schetsen.

TRS | 30-04-06 | 20:42

-weggejorist-

gevallenverstand | 30-04-06 | 20:42

@TT @20:32
Een veranderende mentaliteit is alleen problematisch als ie als zodanig door een overgroot deel der bevolking als problematisch wordt ervaren. Kwestie van perceptie. Er is wat dat betreft geen absolute waarheid.
Ik vind Nederland minder leuk geworden. De lontjes zijn kort. We zitten met teveel mensen met botsende culturele/religieuze achtergronden te dicht op elkaar. Slechts de gefortuneerden weten zich aan het probleem te onttrekken. Dus werkt de regering (en met name de progressieve partijen) een kastenmaatschappij met alle daarbij behorende problemen in de hand.

Jane Doe | 30-04-06 | 20:41

het hele immigratieproces moet geprivatiseerd worden. dat betekent niet zomaar iedereen binnen laten, en zeker niet de grens zomaar openzetten voor 'de polen', maar laat de NLer zelf maar beslissen wie die op de straat wil tegenkomen.

daskapitalist | 30-04-06 | 20:41

Chiant 30-04-06 @ 20:33

Bij mij werkt het andersom. Ik bedenk eerst wat ik zelf vind en kijk dan of er nog zo'n idioot rondloopt die ongeveer hetzelfde denkt. Ik vind Geert W. trouwens niet altijd coherent. Zijn ideeen over de hypotheekrenteaftrek spreken mij bv. totaal niet aan. Maar: hij komt aardig in de buurt. Ik mag hem wel.

TT 30-04-06 @ 20:35

* loopt naar TT.... tilt zijn poot op.... pist TT's schoenen vol* ... next!

bottehond | 30-04-06 | 20:41

@Botte Prima, wijntje altijd goed.

Starf*cker | 30-04-06 | 20:40

Nooit meer slapen

Dezelfde planeet als jij maar ook beveiliging sluit agressie niet uit. Is het minder geworden sinds er overal camera´s hangen?

TT | 30-04-06 | 20:39

Okee, goed.
Voordat ik weer over neuqen ga beginnen en Joris me gaat teisteren...

ER IS NIETS MIS MET PEAULEN!

Harige Bangmaker | 30-04-06 | 20:38

@gevallenverstand. Ik doe mee. Waar kan ik me aanmelden?

Starf*cker | 30-04-06 | 20:38

@bottehond 30-04-06 @ 20:28,
maar dan moet je je ook als immigratieland presenteren,
wat ik ten zeerste ondersteun.
Maar immigratieland betekent ook een gezonde immigratiepolitiek.
Gewoon hard en helder zoals Australie.
Gewoon uitkiezen wat je nodig hebt,
de rest gaat maar ergens anders heen.

Nu is de immigrate een 'eng' item, met veel incidentenpolitiek.
Geen mogelijkheid voor de toekomst,
maar een panisch dichtgehouden deur.

Zelfs hoogleren krijgen nu slechts met moeite een tijdelijke verblijfs en werkvergunning.
Belachelijk.

vander F | 30-04-06 | 20:37

Starf*cker 30-04-06 @ 20:31

Hulde dat je inhoudelijk op de reacties in gaat. LLL linx ingehaald? Die indruk wek je wel vaak. Maar volgens mij ben je gewoon een jaar of 30 en wankel je nog een beetje tussen de linker en de rechter ijsschots. Maar: oom Botte zegt: jij komt er wel. Zonder dollen, dit waardeerT ik zeer. Glaasje wijn?

bottehond | 30-04-06 | 20:36

@ bottehond

Kan het zijn dat scholing geheel aan jou is voorbijgegaan? Wat een krankzinnig antwoord is dit. Ik weet dat de vraag niet helemaal jofel was, maar het antwoord is nog erger. Ga terug naar je bankje en gedraag je als een botte hond.

TT | 30-04-06 | 20:35

STAR; Je schreef het een week geleden al 'Stalinistisch complot', Ik schreef; 'met zo'n vijand heeft links geen vrienden nodig.' Wat wil je bereiken, een zuivering van de VVD en een nieuwe lijsttrekkert? Steun liever het initiatief van Crixus en Cojones. GS politiek. (Lijst GeenSTijl eigenlijk) lijstgeenstijl.crixus.nl/ De VVD vanwege intern veelstromenland niet te redden en iets nieuws is van welke bestaande partij dan ook niet te verwachten. Prikkels moeten van buiten af komen. Stay calm, be active.

gevallenverstand | 30-04-06 | 20:35

@bottehond @20:25
Hou niet zo van hapklare brokken :) maar thanks I guess....
Zou er in Nederland een draagvlak zijn voor rechts anarchisme?

Jane Doe | 30-04-06 | 20:33

@bottehond @20:28
Je begon sterk met wat scherpe kantjes, maar inzake de Polen zou ik toch nog eens op de website van Wilders kijken...

Chiant | 30-04-06 | 20:33

En of Rita nu wel of niet voorzitter van de VVD wordt...
veest van pim 30-04-06 @ 20:24

Wat een enorme blunder. Maar goed.... ik nam jouw posts toch al niet erg serieus met zo'n nick.

bottehond | 30-04-06 | 20:33

Starf*cker?
Wat kost het om een stadsbus W.A. te verzekeren, in Tel Aviv ?!

Neuqende Neger | 30-04-06 | 20:32

veest van pim 30-04-06 @ 20:24

Ze is geen partijvoorzitter. Het gaat om het lijsttrekkersschap.
Pim was verder okee. Had wat te melden, maar ik kan me ook herinneren, dat hij als een klein kind wegliep, toen Rosenvullert de vloer met hem aan veegde.

Daarnaast is de hele LPF een lachertje gebleken.

Die hele VVD blaast zichzelf op. Het wachten is op het Orakel uit Diever. Als die mammoet gaat rondwandelen, zijn de rapen pas echt gaar.

Wilders, Pastors en andere Pim-adepten vormen geen serieus alternatief. Er is bar weinig op rechts te vinden dezer dagen.

Harige Bangmaker | 30-04-06 | 20:32

@ Jane Doe

Heb geen enkele behoefte om iemand te overtuigen. Ik begrijp jouw verhaal maar het enige wat ik wilde ´uitwisselen´ is dat het altijd verandert. De verandering in mentaliteit die jij waarneemt komt vanuit jouw en wellicht ook mijn verleden. Is dat erg?

TT | 30-04-06 | 20:32

@Chiant Ik vind Kamp sterker acteren als toekomstig VVD-leider. Jammer dat hij niet de ring ingaat om Rutte en Verdonk het spel te leren. Hij is een prima minister, maar had nooit moeten accepteren dat de door Donner aangestuurde PG's met de zaak op de loop gingen.

@Cojones Ik heb mij nooit geroepen gevoeld om mij op hetzelfde niveau te plaatsen als de betreurde Theo en mijn favoriet Ebru. Volgens mij waren dat wat media. Voor dat deze mening een eigen leven gaat leiden.

@Jane Doe Herkenbaar. Op een uurtje of 4 van Ollanda zie je pas in welk Haags circus je leeft. Een eigenaardige biotoop daar aan de Noorzee.

Starf*cker | 30-04-06 | 20:31

@ TT 30-04-06 @ 20:09
Neem alleen al de tijd die de gemiddelde politicus aan economische vluchtelingen besteed. Dat is al een indicatie van het feit dat in ieder geval de hoogste ambtenaren belet worden in het uitvoeren van andere taken door dit probleem.

Maar het is jammer genoeg wel waar... Hoe graag ik ook vvd zou stemmen aankomende verkiezingen, want als ik het liberaal manifest van de vvd lees voel ik me er helemaal in thuis, kan ik me niet voorstellen dit te doen als Verdonk dan wel Rutte lijsttrekker is.
Verdonk kan wel mooi haar zegje doen over een onderwerp, maar ik heb haar er nog nooit op kunnen betrappen dat ze tijdens een debat/discussie een inhoudelijk antwoord gaf. Het lijkt altijd wel over "de rode draad" in haar denken te gaan. Natuurlijk moet die aanwezig zijn, maar zonder concrete aanpakken bazel je in weze net zulke erge onzin als een christen die beweert dat god bestaat omdat een banaan zo mooi in de hand van de mens past...
(www.break.com/index/kirkbanana.html)

Maar zolang intelligentie en de wil om dingen te snappen bij het overgrote deel van de mensen ontbreekt zal ons land nooit zoveel zijn als het kan zijn.

Wordt toch maar een blanco'tje...

daft stiyjle | 30-04-06 | 20:30

@spooky 30-04-06 @ 20:26
ik steun ritafanclub ook alleen maar omdat ik daarmee hoop dat de vvd uit elkaar valt.

daskapitalist | 30-04-06 | 20:30

Wij kunnen gewoonweg niet zonder buitenlanders. Punt. Het werk moet gedaan worden en als je wilt ´upgraden´ hoort daar ook scholing ed bij.
TT 30-04-06 @ 20:20

Hoeveel schroeven zitten er eigenlijk los bij jou? Het werk moet gedaan worden? Oooooooo.... je hebt het over de Polen. Juist. Polen zijn welkom, wat oom Botte betreft. Open die grenzen. gaan we MET ZUN ALLEN (en niet alleen de 0031 arrebeiers, meneer jan en mevrouw wouterT) uiteindelijk heel veel meer centjes verdienen.

bottehond | 30-04-06 | 20:28

Mooi dat het demoniseren al begonnen is, geeft alleen maar aan: RITA wordt een hele grote!

Hakbarrr | 30-04-06 | 20:28

RESPECT VOOR deze columnist van www.ritaverdonkfanclub.nl :-)
Heel mooi, het is ook gewoon een trut. Lang leve JELLEKE VEENENDAAL (met rutte ben je dood als student...)

L | 30-04-06 | 20:28

TT 30-04-06 @ 20:06
Het enige verschil met Aad Kosto is dat Verdonk beter wordt beveiligd.
Tijden zijn sinds Shell/ Makro extremistischer geworden.
Welke planeet leef jij?

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 20:27

@Starf*cker:
Volgens mij ben je een beetje paranoia. Waar haal je al die onzin vandaan? Van de AIVD? Wat zijn je bronnen en bewijzen? Waarom ben je zo snel naar Tel Aviv gevlucht? Waar ben je bang voor?

aivd | 30-04-06 | 20:27

@veest van pim 30-04-06 @ 20:24
Nou, nou, je slaat de plank nogal mis. Rita wordt lijsttrekker geen partijvoorzitter. tssssk tssssk

CoJoNes | 30-04-06 | 20:27

@superjan
Kijk eens hoeveel mensen Starfucker afkraken omdat ze NU Verdonk willen. Laat het volk nu Verdonk hebben. Ik duim nu dat ze het echt heel goed doet want ik hoop dat ze zo laat mogelijk onderuit gaat.

spooky | 30-04-06 | 20:26

waarschijlnlijk is het stukje geschreven in tel aviv shoarma in gorinchem.

wachtmeester de bruy | 30-04-06 | 20:25

Jane Doe 30-04-06 @ 19:52

*kwispel* *liklik* *woef* ... kortom: hulde! nog wel even sleutelen aan je ideeen over de overheid? Rechts anarchisme... zo had ik het toevallig van de week zelf ook al bedacht om mezelf in de politieke stratosfeer te kunnen plaatsen. Ook een hapje Bonzo, dear?

bottehond | 30-04-06 | 20:25

@JensDensen @20:21
Ja die grote gele posters met "Kernenergie Nee!" en "Stop de neutronenbom!" Je had er ook stickers van en die kon je dan op je rode 2CV of Lada plakken.

Chiant | 30-04-06 | 20:25

Rustig maar Starfucker. Je hebt je punt gemaakt in de column, je bent niet verantwoordelijk voor de reacties er op. Over Pim zal ìk wel kritisch zijn, da's mijn winkel. Hij is eerst bij de PvdA gaan leuren met zijn ideeën! en zijn joekel van een ego. Net zoals Rita bij de PSP (ze is nog te zien op de 'Ontwapenend' poster van die partij, in de weide, achter dat blote wicht). Rita zit alleen nog in haar stoel omdat ze niemand anders zo gek krijgen om haar portefeuille over te nemen, en ze is alleen maar VVD-kandidaat lijsttrekker omdat een kransje Wiegels haar zo gek heeft gekregen zich kandidaat te stellen. Rita is een pop, Wiegel is de buikspreker, en de act heet 'stop de rechtse leegloop bij de VVD'. We hebben het in Belgistan ook meegemaakt. Het komt allemaal goed: is gewoon terugplooien op de ideologische basisstellingen: rechts wordt rechtser, links linkser, gristen neuken meer kindj.. sorry, gristenen worden gristelijker, en moslims gaan meer geiten neuken. Back to basics. En of Rita nu wel of niet voorzitter van de VVD wordt... Bij ons is het zo dat je als partijvoorzitter gewoonlijk geen regeringsfunctie opneemt. Als dat bij jullie ook zo is, is dat voorzitterschap van Verdonk toch mooi meegenomen?

veest van pim | 30-04-06 | 20:24

@bottehond 20:13
Rita is volgens mij door SF niet voor raciste uitgemaakt. En figuren als wannabecool en ander ultralinks en/of islamitisch lowlife zullen zich hierdoor niet laten overtuigen. Maargoed, je hebt gelijk dat de kiezer die een echt rechts beleid wil niet bij Rita moet zijn.

Barbapoeppa | 30-04-06 | 20:23

@Starf*cker:
Huh? Henk Kamp heeft niet geblunderd in de zaak Erik O! Hij heeft juist binnen de grenzen van hetgeen binnen de rechtsstaat als betamelijk geldt zijn steun aan hem betuigd. Van het begin tot het eind. Vergeet niet dat hij als Minister vrij weinig kon/mocht doen zolang de zaak onder de rechter was. Iedere schijn van partijdigheid of beïnvloeding moest immers worden voorkomen en natuurlijk kon hij zijn collega-Minister Donner niet openlijk afvallen. De ware blunderaars waren te vinden in de hoek van het OM. Ik vond Kamp juist sterk acteren als het om deze zaak gaat.

Chiant | 30-04-06 | 20:22

Op zich mee eens, maar of je nou door links verneukt of door rechts genaaid word dat maakt geen donder uit. Dus het maakt ook niks uit of Verdonk nou bij de V.V.D. of bij de P.v.d.A zit. Het resultaat zal ongeveer hetzelfde zijn. Daarbij zou ze bij de P.v.d.A met dubbel U Bos moeten concurreren, wat haar kansen op een premierschap natuurlijk toch weer wat kleiner maakt. Dus ik denk dat haar voorkeur toch echt bij de V.V.D ligt, want als de V.V.D. ondaks haar grote inzet toch moet verliezen kan ze het altijd nog op een accoordje gooien met dubbel U Bos als vice-premier, wat toch een leuke 2e plaats met navenante emolumenten oplevert. Het moet natuurlijk wel wat opleveren.

Jan-Istanbul | 30-04-06 | 20:21

Gele posters?

JensDensen | 30-04-06 | 20:21

@TT @ 20:09
Ik ben sinds 1989 uit Nederland weg en heb in verschillende landen gewoond. Kom wel jaarlijks 1 of meerdere keren terug. Ik heb Nederland zien veranderen. Op afstand. En wellicht daardoor iets anders dan degenen die er middenin zitten. Teisteren is een harde uitdrukking. Misschien iets te extreem. Ik vind dat er een mentaliteitsverandering is gekomen. Minder verdraagzaam. Omdat de regering de zaken uit de hand heeft laten lopen. De Nederlandse bevolking (die al aardig gemixed was) kreeg er ineens ongevraagd diverse brandhaarden bij. Het gaat niet om de sluier of de moskee. Om de huidskleur. Het gaat om het opgedrongen krijgen. Om het afwezig zijn van iedere inspraak.
Economische vluchtingen zijn er genoeg en komen er steeds meer door de uitbreiding van de Europese Unie. Vraag maar eens aan een Nederlandse huisschilder of hij nog aan de bak komt dezer dagen? De Poolse collega's staan in de rij... voor minder geld..... Vrije concurrentie roept u? Prima, maar dan welk werken onder de zelfde randvoorwaarden.
Verder beste TT, is het hier geen zaak van elkaar overtuigen maar meer van gedachten uitwisselen op een prettige manier.

Jane Doe | 30-04-06 | 20:21

@Starf*cker 30-04-06 @ 20:15
Voor iemand die zichzelf column-schrijver noemt en zich niet zo lang geleden nog zonder gêne in het rijtje van Gogh en Umar schaarde, vind ik het gebruik vam emoticons getuigen van een ongelooflijke infantiliteit.

CoJoNes | 30-04-06 | 20:20

@ bottehond

Hahahahaha uit de HP de Rita Tijd. Leuk je opinie uit 1 blad. Er is altijd wel iemand te vinden die het zo ontzettend eens is met het beleid. Waar het om gaat is waar je als land heen wil. Wij kunnen gewoonweg niet zonder buitenlanders. Punt. Het werk moet gedaan worden en als je wilt ´upgraden´ hoort daar ook scholing ed bij. Kijk voor je gemak eens rond in de AH, Tuincentra Ikea whatever. Het grote grut loopt rond vanaf de 33 met 1 of max 2 kleinen. Da´s iets te weinig.

TT | 30-04-06 | 20:20

bottehond 30-04-06 @ 20:13

HP/De Tijd quoten over Rita Verdonk...
Overtuigend...

Misschien moet ik het Rode Boekje maar eensch tevoorschijn halen om Jan de hemel in te prijzen...

Harige Bangmaker | 30-04-06 | 20:20

@daskapitalist: je stelling is vrij opmerkelijk! Leg eens uit :L

Bruine Kaart | 30-04-06 | 20:20

@starf*cker> ik vond het niet zo'n links stuk. T is helaas erg realistisch.
Kay maakt overigens 1 enorme feaut. Hij piekt te vroeg. Rita had in September, Oktober moeten beginnen. Ze had gewoon Rutte moeten accepteren en na een half jaar zijn leiderschap moeten challengen, DAT vinden de mensen mooi. Er gaat nog zoveel gebeuren. tegen de tijd dat er verkiezingen zijn is iedereen Lovely rita vergeten, wouter bos ook trouwens.
Er gaan nog gekke dingen gebeuren met d66 let maar eens op.
shalom vriend.

superjan | 30-04-06 | 20:18

@Bruine Kaart 30-04-06 @ 20:12
hoe kun je nu kritiek uiten op het liberalisme als verdonk niet liberaal is?

daskapitalist | 30-04-06 | 20:18

@bottehond:
Amen!

Chiant | 30-04-06 | 20:17

@Chiant. Eens. Henk Kamp zou, ondanks zijn geblunder in de zaak Erik O., zeker op dit moment in die club de beste keuze zijn. Ik begrijp werkelijk niet hoe die Verdonk het tot politiek leider kan schoppen. Zo weinig inhoud. Zo geforceerd. Zo weinig concreet. Ik heb niets tegen de VVD en gun ze een goede leider, maar deze twee zijn helemaal niks. Een kloon van Wouer Bos en een Katrijn uit de ouderwetse poppekast met Kay van der Linde als poppespeler.

@Lucas Heerlijk al die voorspelbare reacties. Tante Rita is de beste garantie voor een Linkse Lente. Ze heeft nog de drammerigheid uit de tijd dat ze in Nijmegen paarse tuinbroeken droeg, b.h.'s symbolen van rechts vond en te horen was op de krakerszender waar ze de revolutie predikte. De zeer linkse. Nu drijven haar drammerigheid en ambities haar in de armen van simplisten als Kay van der Linde.

@Kudtkip Ha,ha. Tel Aviv is ongeveer Zwitserland aan de Middellandse Zee zonder bloemenbalkonnetjes. Ik moet hier met mensen praten en een stukkie schrijven. Maar ben jij ook al aanhanger van tante Rita?

@ty Wel eens gehoord van satire? Ik ben overigens nog van Nijmegen nog Stalinistisch.

@Fuckje Dat vind ik nou jammer;) Met neuken heeft dit weinig van doen. Het gaat mij om het feit dat in mijn optiek haar ambities met mevrouw Verdonk op de loop zijn gegaan en dat ze op een humorloze linkse manier rechtse onzin roept. Neem dat eindeloze herhalen van recht door zee. Dat zegt ze zo vaak dat ik het wantrouw.

@y@: Vermaak me hier prima. De terrasjes in de oude Jaffa zijn te gek en heb hier al een prima sushitent ontdekt waar ik een aardige Nederlandse radio-dame tegen kwam. Fujiyama heet de eettent en doe Antita Rost van de publieke omroep mijn hartelijke groeten. Die heeft daar een eigen matje. ;) Juist op afstand, vandaar deze inleiding, realiseer je je pas welke rampen zich in Nederland dreigen te voltrekken.

@Brusselmans Tijdelijk in Tel Aviv. Studietrip. Maar tante Rita, tja. Die heeft geen fanclub maar aandeelhouders. Die kan heel wat cadeautjes uitdelen als ze straks als een rechtse Hedy dÁncona haar reet op het pluche laat zakken.

@Zeef. Het zal je verbazen, maar ik ben het met je eens. De VVD gaat met mevrouw Verdonk van een toekomstgericht liberalisme naar de jaren '80, "je bent rechts en je wilt wat." Slogan-politiek. Ben het van harte met Ed Nijpels en anderen eens dat Rita een ongeleid projectiel is.

@Jane Doe. Voor mij zijn links en rechts ouderwetse begrippen. Zeker als ik de plannen van Wouter bos zie ;). Het gaat er mij om dat er nog politici zijn met ballen. Die staan voor hun zaak. Over Pim ben ik nooit kritisch geweest. Die had het bed kunnen opschudden. Maar Rita is geen Pim. Nog niet bij benadering. Jan Marijnissen komt ter linkerzijde in de buurt.

Starf*cker | 30-04-06 | 20:15

StarF*cker staat op de loonlijst van de AIVD.

aivd | 30-04-06 | 20:13

Om aan alle vooroordelen en andere linkse misvattingen aangaande Rita V. een einde te maken quoteer ik HP de Tijd van 24 februari j.l uit een artikel over het "zwarte klasje van Zalm":

"Pikant gegeven: vreemdelingenminster van de harde lijn Rita Verdonk geldt als ROLMODEL voor de ALLOCHTONE VVDsters. Martowirnono: "Zij is mijn voorbeeld. Ze blijft zeggen wat ze denkt, ook al zijn de consequenties enorm Ik zou graag willen zijn zoals zij." Aringaneng:noemt haar een kei van een minster. Ook Griffith ziet Verdonk als voorbeeld."

How's that for a so- called racist? Bleekscheten als starrucker, wannabefool en al het andere riffraff dat hier op belastingcenten en names Indymedia Verdonk denkt te kunnen bashen kunnen wat mij betreft gevoegelijk hun onbenullige prietpraat achterwege laten.

Overigens stem ik niet op Rita Verdonk. De marges tussen wouter boslim, rita verdronk en jpb zijn zo klein dat je een vergrootglas nodig hebt om de verschillen te zien. Als je rechts bent (in de zin van dat je weet wat goed is voor ons allemaal) stem je niet op Verdonk/ VVD, maar op Geert Wilders.

bottehond | 30-04-06 | 20:13

@Karel kwakbol @20:08
Dat verwacht ik dan nu van de weeromstuit van Pritt.

Chiant | 30-04-06 | 20:13

Vrij slecht stuk Ik herken geen enkel argument, doch louter de herkenning van iemand die op programma's en uitspraken ingaat ipv op ideologie. Ook ontzettend interessant om een zekere Kay van der Linde erbij te halen, want dit sterkt waarschijnlijk het verhaal??? Kom volgende keer eens met inhoudelijke kritiek op liberalisme in het algemeen Starf*cker, en ontstijg het niveau van de quotes uit de Televaag ed.

Bruine Kaart | 30-04-06 | 20:12

Wat bezielt de redactie om zo'n waardeloos stukje vmbo-proza te plaatsen? Rita is een waardeloos wijf, daar is toch makkelijk een veel betere column over te schrijven?

sammy de moraalridde | 30-04-06 | 20:12

Berry van Aerle for president!!!!

polletjepiekhaar | 30-04-06 | 20:11

@TT
Ik beweer niet dat Rita Verdonk de uitdraagster van het libertarisch gedachtengoed is. Verre van dat ! Ik heb slechts duidelijk willen maken dat ik me niet meer in de VVD als liberale (Thorbecke) partij kan vinden.
Rita is een 'bij gebrek aan beter" optie.

Jane Doe | 30-04-06 | 20:11

Aardig stukje hoor, f*cker. Onderhoudend ook. Niet dat ik het met alles eens ben, maar daar gaat het niet om :)

Tobi | 30-04-06 | 20:09

@ Jane Doe

Kun jij met enige stellige overtuiging aangeven in hoeverre dit land wordt geteisterd door economische vluchtelingen? Beetje flauwe vraag maar kennelijk zijn 26000 asielzoekers een zodanige vloek voor 16 miljoen inwoners dat het werken onmogelijk wordt gemaakt. Beetje sneu vind je niet?

TT | 30-04-06 | 20:09

@Ahasveros 30-04-06 @ 20:03 Dankjewel voor je illustratie van de column van achter je Roze Rita-Bril. SF heeft gelijk als hij opmerkt dat Ijzeren Rita een robot is die je elk willekeurig programma kunt laten uitvoeren, maar waar je niet van moet verwachten dat ze zelf enige visie of inhoudelijke kennis heeft.

Zeurders | 30-04-06 | 20:08

Ik had van onze StarF*cker een zeer lovend epistel verwacht over de onlangs gelanceerde plannen van Wouter Bos.

Karel kwakbol | 30-04-06 | 20:08

Hulde!

Eyndelyck weer eensch een StarF*ckert.
Doet eensch wat meer posten vanuit het Heilige Land, gaarnedankuwel.

Zuigers die over inhoud lopen te eikelen, verwijs ik gaarne naar topics over Natalee of Taïda, of nog beter over reltuig uit het Rifgebergte. Allicht is daar meer inhoud te vinden...

Rita is inderdaad een lachertje. "Recht door zee". Muhahaha. Hard beleid uitvoeren en Imams, die weigeren haar hand te schudden (wat uiteraard volkomen belachelijk is) én hop! Hop hop! Rechts Nederland hobbelt achter deze volksmenner aan. Had Rutte niet het laatste debat (nipt) "gewonnen"? Als zo'n heikneuter al de vloer met je aan weet te vegen...

God, maakt het ook uit. Ik stem toch gewoon op de grootste tieten.

Harige Bangmaker | 30-04-06 | 20:07

Ik weet zeker dat ik niet de enige overtuigd linkse stemmer het liefst Verdonk heb. Starfucker schreef het al eerder een week of drie terug over haar en ik deel zijn mening daarin er is niks beter voor de linkse lente dan Verdonk. Ik verheug mij op het de nederlaag die menig protege van Kay Verlinde heeft ondergaan.

spooky | 30-04-06 | 20:06

Nooit meer slapen

Je begint over Aad Kosto. Ahum. Er bestaat zoiets als appels en peren. Waar Aad Kosto tegen aan liep was een soort Shell/Makro extremisme dat heeft niks van doen met buitenlanders die zich hier willen komen vestigen. Mag dat?

TT | 30-04-06 | 20:06

@TT 19:57
Ons land wordt al jaren gevangen gehouden door de immigratieproblematiek.
Je moet de zaken omdraaien. Rita houdt geen asielzoekers gevangen; de asielzoekers/economisch- politieke vluchtelingen houden Nederland in de grip. Met alle financiele en maatschappelijke repercussies van dien.
Rita wordt aan de tand gevoeld over incidenten. En dat is ook goed. Zoals iedere minister soms tegen het licht moet worden gehouden. Maar over het algemeen is haar vreemdelingenbeleid prima in orde. Zij durft hardop te zeggen wat velen met haar denken. Dat Nederland te snel en te heftig verandert.

Jane Doe | 30-04-06 | 20:05

Jane Doe en TT: mijn stem hebben jullie! En laat het even weten als er nog eens een ministerspostje te vergeven is...

Muxje | 30-04-06 | 20:04

Ok. Heeft iemand serieus Rita Verdonk kunnen betrappen op een libertijns beginsel? Dat meen ik. Ze moet de boeken er nog maar eens op na slaan. Beperking van de geest lijkt soms krachtig en helder.

TT | 30-04-06 | 20:03

TT 30-04-06 @ 19:57
Niet mee eens.
Staatsecretaris van Integratie is één van de moeilijkste posten in het kabinet.
Aad Koste zijn huis werd opgeblazen en Cohen wist niet hoe snel hij naar 020 moest vluchten.
Verdonk maakt er tenminste nog iets van.
Verdonk heeft meer general pardons afgegeven dan haar voorgangers, maar iedereen blijft maar bazelen over zo'n illegale VWO-ster.

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 20:03

Tja, ik wordt niet koud of warm van deze onzin van Star.

Rita heeft mijn stem! Daar kan geen k*t column aan veranderen. En zeker niet van iemand die L de LL links heeft ingehaald.

Bestaat die hele StarF*cker eigenlijk zélf wel? Of is hij/zij een verzinsel van de PvdAchterlijke cultuur.
Tis maar hoe je het bekijkt...

Ahasveros | 30-04-06 | 20:03

Spammen naar pro- of anti-Verdonk sites is ook spammen lui.

Lucasdelinkselul | 30-04-06 | 20:02

Je zou het schrijfsel van SF als volgt kunnen samenvatten:
Vloeken in de rechtse kerk.

Barbapoeppa | 30-04-06 | 20:01

-weggejorist-

Rob B | 30-04-06 | 20:00

@ Jane Doe

Goed om te lezen. Wat let je om de libertaire beweging op te richten? Want de VVD is dat allang niet meer, gezien het gemuts omtrent het midden.

TT | 30-04-06 | 20:00

Rita heeft wel meer dan andere ministers ooit persoonlijk een verblijfsvergunning aan vele duizenden van de '26.000' gegeven.
Zeg maar: kampioen verblijfsvergunning afgeven.

Zet te denken, ze lijkt idd wel een linkse mol binnen de VVD.

vander F | 30-04-06 | 19:59

Typisch links stukje: niet schieten op de inhoud maar op de mannetjes en vrouwtjes zelf. Die is weer te glad, en die ander is ooit links geweest. Ohhh!

"The Iron Lady": dat hebben de media er van gemaakt, en ze bedoelen het niet positief. Zij zelf speelt gewoon de minister, maar de media en de oppositie laten het niet na ieder missertje van haar ambtenaren, ieder Zielig Geval, en iedere verspreking, terug in haar smoel te smijten als ware het een taart van stront. Je zou denken dat als de linkse intelligentsia zo'n hardgrondige hekel aan haar geeft, ze blijkbaar toch iets goeds doet.

Toegegeven: Verdonk aanvallen op de inhoud (in haar streven naar het lijsttrekkersschap) is lastig omdat die inhoud er bijna niet is. Dan verwacht ik meer van Rutte, hoe glad 'ie ook is. En hopelijk gaan er door deze strijd en de debatten de leden weer eens na denken waar de VVD eigenlijk voor staat. Het is een vaag, in zichzelf gekeerd zooitje geworden. Maar in dat kader vond ik de opmerking van Rutte wel erg sterk: "De VVD is er voor iedereen die iets van zijn leven wil maken".

Muxje | 30-04-06 | 19:58

Tel Aviv is toch een bananenmerk?

Churchburner | 30-04-06 | 19:57

lege huls

OoO | 30-04-06 | 19:57

Nooit meer slapen

Het verhaal is slap. Maar de kern is dat er iemand de lucht in wordt geschoten die dit land niet verder brengt. Een minister van Vreemdelingenzaken en Integratie doet niets anders dan praten over incidenten met particulieren. Alsof het haar gevangenen zijn. Hier zit geen perspectief achter. En al het klootjesvolk er achteraan want zij is zo duidelijk. Wat een gelul.

TT | 30-04-06 | 19:57

Die Kay van der Linden is maar een triest figuur, waarom ze die er ooit heeft bijgehaald, is een raadsel.

Tarak | 30-04-06 | 19:57

@Lucasdelinkselul 30-04-06 @ 19:48,
CIA..

vander F | 30-04-06 | 19:53

Lucasdelinkselul 30-04-06 @ 19:48
Waarschijnlijk komt er straks een reaktie hoe goed hij het wel heeft in Tel Aviv en hoe dat zijn kijk op de wereld en NL verbreed en hem meer verstand geeft over allerlei aardse zaken.
Laatste zin is gewoon een beetje interessant doen!

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 19:53

@TT 19:46
Ik ben vele jaren VVD stemmer geweest maar neig nu eerder naar het libertarisme. Noem het rechts anarchisme.... De overheid is een log, onbeheersbaar apparaat geworden. Werkt niet meer voor de burger maar vaak tegen de burger.
Ik verwacht van een politicus dat hij zich aan het mandaat van het electoraat houdt. Natuurlijk ga ik ervan uit dat hij meer dan een robot is. Dat hij beleid ontwikkelt en stimuleert maar dan wel in de lijn van het gedachtengoed van de kiezer. Niet eerst gekozen worden op gedachtengoed X en dan plotseling in richting Y gaan of nog vreselijker, heerlijk "onafhankelijk" worden.

Jane Doe | 30-04-06 | 19:52

@zum Kotzen:
En nóg triester is dat een aanzienlijk deel van het Vaderlandsche Kuddevolk bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op "Jan Marijnissen" heeft gestemd, terwijl die niet eens meedeed. Democratie heeft zo zijn prijs denk ik dan maar.

Chiant | 30-04-06 | 19:52

Haha,
Starf*cker slaat de spijker op z'n kop,
platte autist Verdonk tegen gladde loser Rutte is inderdaad een ramp voor de VVD,
krijgen ze nog een mooie kluif aan.

vander F | 30-04-06 | 19:52

Ik HAAT linkse mensen :)

DirtyDude | 30-04-06 | 19:51

hehe, ik stem juist op Verdonk omdat ik weet dat Nederland en de ondergeschikte massa dan allemaal kapot gaan, eindelijk een beetje drama in dit saaie land. Gaat zeker lachen worden!

Churchburner | 30-04-06 | 19:51

TT 30-04-06 @ 19:42
Ik ben net zo insite als jou.
Maar effe ter info op www.schaatsnieuws.tv/overschaatsnieuws...
Maar los van dit als, zoals al eerder vermeld: dit is een slap onsamenhangend gezemel.

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 19:49

@zum kotzen 30-04-06 @ 19:46
er is sinds kort een eigen reaguurders lijst...

daskapitalist | 30-04-06 | 19:49

-weggejorist-

Superklomp | 30-04-06 | 19:48

Wat is tie in Tel Aviv aan het doen? Verzekeringszaken?

Lucasdelinkselul | 30-04-06 | 19:48

@Jane Doe 30-04-06 @ 19:42
bestuurders? NL is al een fascistische corporatieve staat. het laatste wat NL nodig heeft zijn nog meer bestuurders.

@StarNeuqert
Wanneer komt de column over de jongelijke uitspattingen van Wilders?

daskapitalist | 30-04-06 | 19:47

Matig stukje, schieten op Verdonk is gewoon te makkelijk, aangezien Verdonk zichzelf in hoog tempo compleet belachelijk aan het maken is met haar ingestudeerde (P)imitatie.

Nog triester is echter dat een groot deel van Nederland en het reaguurdersvolk van geenstijl op Verdonk zal stemmen als zij lijsttrekker wordt.

zum kotzen | 30-04-06 | 19:46

Leuk stukje tekst ... ook al weet ieder links snotje dat hun ideeen toch niet werken. Er is nog nooit een links bolwerk overeind gebleven. Thans worden alle uitkeringen door 23 % van de beroeps bevolking betaald. Hiervan wordt 85% opgebracht door het mkb. Links ga gerust door met kapot maken van bedrijven....... Hou wel in uw achterhoofd dat u ooit zult moet gaan werken.

Alfa75 | 30-04-06 | 19:46

@ Jane Doe

Ok. Je bent op zoek naar een technocratie. Begrijp ik? Als je geen ideeen meer hebt dan bel je een bestuurder. De tram rijdt ook van A naar B vraag hem niet naar C te rijden want daar heeft ie geen reden toe.

TT | 30-04-06 | 19:46

Ik vind al die aandacht voor zo'n zak stront als Rita al te veel eer. Ze maakt zich volkomen belachelijk met haar zogenaamde sterke taal. Het is 3x niks die Rita en elk stukje (negatieve) aandacht ziet ze alleen maar in haar voordeel, ze wilt zo graag de vrouwelijk Pim Fortuyn uithangen. Terwijl ze notabene zelf deel uitmaakt van dat kotsmisselijke Haagse establishment.

Rechtse_Rukker | 30-04-06 | 19:45

Ja ik had persoonlijk ook liever Henk Kamp gezien, dan waren de rollen tijdens de debatten omgedraaid en zou met Marijnissen, Bos, Halsema, van der Laan en Balkenende de vloer worden aangeveegd. Van Kamp kunnen de dogmatische schreeuwers Marijnissen en Halsema alleen winnen op basis van volume en spreektijd, niet op argumenten en inhoud. Ik ben bang dat Starf*cker wat dat betreft nog wel eens gelijk zou kunnen krijgen.
-
Dat mevrouw Verdonk in haar jonge jaren links was en nu rechts is echter heel normaal. Een bekend gezegde luidt immers: "wie als hij jong is niet links is heeft geen hart, wie als hij ouder wordt niet rechts is heeft geen hersens." Toen Chiant tiener was hingen ook bij hem de bekende gele posters voor de ramen...

Chiant | 30-04-06 | 19:44

Jullie vinden je allemaal heel belangrijk met je columns en je 'ik'. Ik ga het niet eens lezen na het vorige jankverhaal over kutmarrokaantjes

Onno Thuis | 30-04-06 | 19:42

@TT @ 19:38
De BV Nederland heeft juist bestuurders nodig. Wij als volk moeten die bestuurders influisteren. We hebben al genoeg wazige politici die zich geen reet van hun mandaat aantrekken.

Jane Doe | 30-04-06 | 19:42

@nooit meer slapen

Dit is kennelijk inside gelul. Waar gaat dit over. De post van star voldoet niet aan jouw criteria en dan ga je miepen.

TT | 30-04-06 | 19:42

Gemiste kans. Te veel aandacht voor de persoon en niets over de inhoud. Komt nogal gefrustreerd over... next

doktersnuggles | 30-04-06 | 19:41

Ik dacht dat de rust rond Starf*ckert op GeenStijl te maken had met interne kwaliteitscontrole. De stukjes van Pritt en LLL zijn een verademing, maar dit is gewoon weer terug in de tijd. De schaatssite is geflopt, komt Starf*ckert ons weer vervelen.
Slap, onsamenhangend gezemel.
Jaap snakt naar meer dan 10 reakties , die hij op zijn schaatssite krijgt, dus hup een kutstukje op GeenStijl.

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 19:40

Verdonk is nog links nog rechts. Ze is jammer genoeg zichzelf en dat betekent gevangenisdirecteur. De VVD bouwt niet graag gevangenissen. Kost te duur. En de PvdA evenmin want dat resocialiseert zo lastig. Mevrouw Verdonk is geen politica maar een bestuurder die gevraagd is om politiek te handelen. Dan krijg je gedoe. Ze heeft geen echte mening anders dan diegene haar toefluisteren. Doe dit, zeg dat. Ben het eens met Starf@cker maar hij schiet er net langs. Natuurlijk is Rita geen bomb van links. De VVD heeft alleen de laatste jaren er een aantal gezichten bij gehaald, w.o. Rita, die eigenlijk helemaal niet liberaal zijn (w.o. Hirshi). Dus koekje van eigen deeg, smoke your own cigar, etc enz.

TT | 30-04-06 | 19:38

@ Starfucker: Gelukkig heb je meer verstand van verzekeringen.

stuyterkuycken | 30-04-06 | 19:37

Mevrouw Verdonk heeft de VVD gegijzeld? Dat zal moeten blijken. De kansen voor de pvdaKlonen zijn zeker 50-50.

Jan Passant | 30-04-06 | 19:36

@Lucasdelinkselul 30-04-06 @ 19:31
Volgens mij was het cynisch bedoeld, maar goed,

CoJoNes | 30-04-06 | 19:35

Links en rechts zijn slecht plaatsbepalingen. De afstand tot het midden. In Nederland zijn links en rechts als het zo uitkomt totaal inwisselbaar. En het midden breidt zich uit. De zijkantjes van links en rechts vertonen erosie.
Ik vind het eerder een pluspunt dat iemand eens verder kijkt dan de conservatieve of progressieve neus lang is.
Politiek en integriteit is een heikel thema. Dan mag iedereen doorgelicht worden; niet slechts Rita Verdonk. Rita is een goed manager van haar departement. So what als ze drammerig en eigenzinnig is? Ze staat voor wat ze doet. Ze voert haar (door het parlement getoetste) beleid uit zoals de kiezer dat van haar verwacht.
En wat is er mis met Mevrouw Thatcher ? Een vrouw met ballen die heel erg gelijk heeft gekrijgen wat betreft de Europese Unie. Die meer testosteron in haar pink had dan menige man in het complete lijf. Ik was het niet altijd met haar beslissingen eens maar had wel bewondering voor haar stijl en vastberadenheid.
Rita Verdonk vindt weerklank bij een groot deel van de bevolking. Je krijgt als volk wat je verdient Starf*cker. Misschien vind je Nederlandse volk niet meer zo jofel.
Populisme, Amerikaanse toestanden... ach.... valt allemaal wel mee.
Ik hoop dat Rita zich niet te veel zal laten leiden door haar campaign manager en zich op haar eigen wijze kan profileren.
De VVD mag blij zijn met haar.
Is zij het linkse Paard van Troje?? Dacht het niet.

Jane Doe | 30-04-06 | 19:35

Wijsheid komt blijkbaar met de jaren. Links Nederland mag zich afvragen of Rita 's zwaai naar rechts het resultaat is van hoger inzicht en waarom zij daar geen "last" van hebben. Ach maakt niet uit ook eigelijk, ze hebben toch (altijd) gelijk.

jokari | 30-04-06 | 19:33

@Starf*ckert,
als jij het allemaal zoveel beter weet was je al lang ergens lijsttrekkert geweest. Zeg maar gewoon dat Rita jouw type niet is, en dat je haar niet wil neuqen. Ik heb zelden zo'n inhoudsloos stuk van jou gelezen, jammer, want ik was blij dat je onlangs weer even terug was.

fuckje | 30-04-06 | 19:33

Pim Fortuyn was vroeger ook links als de pest. Maar later zien sommige toch nog het licht...

En om die dan meteen af te vallen is een beetje gemakkelijk. RITA 4 President!

Hakbarrr | 30-04-06 | 19:32

"Veelste links dit verhaal vreselijk. Moeten we niet willen in dit land."
Nee, we moeten VOORAL maar een kant van het verhaal belichten. Fuck de democratie enzo, alleen rechts gebral is ok.

Lucasdelinkselul | 30-04-06 | 19:31

Nou, vakantiegroeten terug Starf*ckert - waarom ben ik niet mee eigenlijk?
Mijn snoeiharde politieke replieken, met name in zake Nationale Humor, moest je maar te goed houden dan...

Kudtkip | 30-04-06 | 19:31

@Rob B
He Kay, moet je niet op je blogje een antwoord schrijven op deze starfcker column?

daskapitalist | 30-04-06 | 19:31

Waardeloos stuk! ga je schamen daar in je israëlisch hoekje, sf!
Ongeacht hoe nijmeegs/stalinistisch ofzo je bent, een goede column heeft inhoud, geeft argumenten, kortom een krachtig onderbouwd en inhoudelijk verhaal... hoe bizar de stelling die je aanhangt ook is.
Dit proza slechts geschikt om in het turks en arabisch vertaald te worden en op tomaatvormig karton als sp-propaganda in de brievenbus te vallen.
Geenstijl onwaardig.

tyylitön! | 30-04-06 | 19:30

Ben ik de enige die geen touw kan vastknopen aan dit verhaal? Afgezien van de inhoud is ie echter wel leuk hoor.

bloemetjesgordijn | 30-04-06 | 19:29

Niet relevante toevoeging dat er uit Tel Aviv wordt gelutst.
Slaat als een kut op een drumstel!

Nooit meer slapen | 30-04-06 | 19:25

de VVD is al 60 jaar lang socialistisch, dus uiteindelijk is Rita gewoon weer thuisgekomen op het oude vertrouwde nest.

daskapitalist | 30-04-06 | 19:25

Als zelfbenoemd SP stemmer kan Starf*cker alleen maar blij zijn met zoveel onkunde bij de Liberalen.

Overigens denk ik dat het met de gijzeling van de VVD door Verdonk wel meevalt. Althans niet schrikbarender dan - ik noem een zijweg - bij de SP of de PvdA. Bij de VVD stemt men er tenminste nog over.

Brusselmans | 30-04-06 | 19:22

Slecht weekend gehad in Tel Aviv kennelijk deze heer/mevrouw Stardinges , wie kent hem niet.......?? Wat een zuur stukkie.

Mevr. Verdonk heeft zich wel vermaakt in Grunn las ik zojuist. Maar dan hebben we het danook over iemand.

y@joh | 30-04-06 | 19:21

Rita trekt ook kiezers van links en ik vermoed dat starfucker Nijmegen links ingehaald heeft en nu nog het laatste uit de kast trekt om Rita nog te remmen.

Birds Eye | 30-04-06 | 19:21

Pff wat een slap verhaal. Val er van in slaap. Niks voor geenstijl dit verhaal. Ik dacht dat geenstijl in handen van van de Televaag en niet van de linkse volkskrant. Veelste links dit verhaal vreselijk. Moeten we niet willen in dit land. Door wie wordt starf*cker begeleidt dan?! Als ik het zo lees hangt hij aan de touwtjes van onze kabouter Wouter Bos. Snel doorknippen die touwtjes zou ik zeggen!

systemgo | 30-04-06 | 19:21

Veel woorden weinig inhoud

......Duiveltje... | 30-04-06 | 19:20

Ach, Pimmetje was ook ooit communist. Misschien wordt ze ook nog wel kaal.

crixus | 30-04-06 | 19:20

-weggejorist-

Y062 | 30-04-06 | 19:15

-weggejorist-

Appie Snappie | 30-04-06 | 19:15

Ah mooi, de Ritaverdonkfanclub heeft haar dependance In Tel Aviv

Brusselmans | 30-04-06 | 19:15

deze column is gesponsord door de sp

dasher | 30-04-06 | 19:14

Volgens mij heeft Starf*cker, óf bij Marc Rutte op school gezeten, óf bij hem in de straat gewoond. Wat een frustratie anders, sjonge. Dat Starf*cker Lucas links inhaalt, illustreert ie zelf op geniale wijze door met kots gevulde taarten, virtueel in de gezichten van Rita en Marc te drukken. En wat zegt Starf*cker dan? Op naar de nul zetels!!
Scherp als altijd.

CoJoNes | 30-04-06 | 19:13

In Tel Aviv kun je je lol nog opdoen met van standpunt wisselende politici. ;-) De vraag is of je de VVD moet zien als een conservatieve partij? Ik denk dat dát wel meevalt dat het vooral het imago is. Het liberalisme is nog altijd een meer toekomstgerichte ideologie dan het socialisme. Of is deze opmerking te hoog gegrepen voor het reaguurders publiek?

zeef | 30-04-06 | 19:13

Wat een slap gelul zeg. Lijkt nergens op. O, ja toch wel, op stemmingmakerij.
Een 4 voor de moeite. Meer niet.

Gravin v Kippenbouth | 30-04-06 | 19:13

Echt een kwaliteitscolumn die bol staat van de inhoud *kuch*

sammy de moraalridde | 30-04-06 | 19:12

-weggejorist-

ViPER | 30-04-06 | 19:12

Er valt geen speld tussen te krijgen wat SF schrijft. Goed stuk. Bravo.

Barbapoeppa | 30-04-06 | 19:12

Ivo Opstelten for president!

Professor Plons | 30-04-06 | 19:11

Grote Goden, zo had ik het nog niet bekeken. RitaRevolutie op links van rechtsbinnenuit. Dus niet recht door zee, maar recht op de afgrand af. God helpe dit land de komende vier jaar door.

Reykjavik | 30-04-06 | 19:09

Ah! Heeeerlijk om links ingehaald te worden! Chapeau voor de F*cker!

Lucasdelinkselul | 30-04-06 | 19:05

Jelleke Veenendaal for President!!!

King of controversy | 30-04-06 | 19:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland