Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sterke staatsomroep voor Wouter

Landgenoten...Wouter Bos houdt van de camera, de publieke camera houdt van Wouter Bos. Het komende jaar zal Wouter de PvdA-kabouter dus nog veel vaker uw plasma vervuilen. Nog vaker? Jawel, nog vaker. Meneer heeft namelijk aangekondigd dat hij, indien hij volgend jaar de baas van Nederland wordt, onmiddellijk een dikke streep zal zetten door de plannen voor een nieuw omroepbestel. En dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van het links georiënteerde Hilversum. Bouw er nog wat zenders bij want "de politiek behoort niet te bepalen hoeveel zenders er zijn." Nova mag blijven. Iedere Chinees, Albanees en Afrinees houdt zijn eigen RVU-programaatje. Alles mag zolang ze maar naar links luistereren: "Ze krijgen dan een opdracht van de politiek mee". Zoals het een goed socialist betaamt, hoeven de programma’s geen cent op te leveren. In tegendeel zelfs: omroepen zijn gebaat bij financiële rust. Niks geen prestatiecontracten, modder de komende tien jaar maar lekker door...

Reaguursels

Inloggen

@brrkah
weet je het zeker?

Onderbuik | 14-04-06 | 19:57

Ach, het grootste deel van het stemvee kijkt toch nooit naar de staatszenders. Dat staart liever comateus naar xtreme makeover, temptation island of ander hoogwaardig amusement op de campingzenders.

brrkah | 14-04-06 | 18:30

@hatseflatse
toevoeging
wat ik ook tekend voor de linkse media vind is het continu afkraken van Rita Verdonk. Landelijk gezien is ze de populairste politicus(!) maar bij de linkse pulpfabriek nova wordt ze vrijwel uitsluitend negatief benaderd. Dus eigenlijk hetzelfde als betreffende Balkenende, Bush, De Paus, noem maar op. Vallen dit soort dingen jou gewoon niet op of hoe zit dat?

Onderbuik | 14-04-06 | 17:23

@Hatseflatse
mijn reaktie over linkse media was serieus hoor, ik begrijp meestal weinig woorden, dus gaarne je reaktie.
Verder vind je discussieren blijkbaar oplossing gevend, dit waag ik echter te betwijfelen als het gaat over allochtonen. Degenen die discussieren zijn vaak autochtonen met élkaar, en óver allochtonen. Als je graag discussiert wil ik je aanraden om eens mét allochtonen te discussieren. Mijn persoonlijke irritatie is dat de grote zwijgende massa allochtonen niet uit zichzelf een stem laat horen, maar graag uitsluitend in de SLACHTOFFERROL kruipt... Discussieren vind ik dus een misplaatste term, het wordt in de praktijk namelijk doodknuffelen...

Onderbuik | 14-04-06 | 17:18

Hatseflatse 14-04-06 @ 14:07

Al lijkt het niet zo maar ik ben niet voor een confronterende samenleving. Ik ben wel voor een samenleving die het mensen mogelijk maakt om inhoudelijk te reageren op misstanden of misvattingen zonder dat er direct met uitsluiting gedreigd wordt.

Ik verwoordt slechts het denken van mijn kennissen en voor dat u mijn kennissen politiek in een bepaalde hoek zet; ik heb ook vele linksige kennissen die mij met hun beperkte denkwereld nu vaak irriteren. Ik zie dezelfde oppervlakkigheid ook op dit z.g. "grote mensen" forum.

Veel van mijn linkse kennissen denken dat kontol Bos puur en dus eerlijk is en als ik hen voorzichtig wijs op zijn tegenstrijdigheden, dan slaan zij vaak dicht. Hetzelfde ervaarde ik bij de vele PvdA vergaderingen die in in de loop der jaren heb bijgewoond maar dat stoorde mij niet, ik wist immers niet beter.

Bij de eerste vergaderingen van de LPF werden werkelijk felle discussies gevoerd die ook zeer wijdlopig waren en het gehele politieke spectrum omvatte, objectiviteit in optima forma naar mijn gevoel. De vele argumenten openden toen mijn ogen als toentertijd nauwelijks kritisch PvdA lid.

Ik hoop met mijn confronterende bijdragen op dit forum, die naar mijn gevoel geen enkele misvatting behelzen, bij de linkse kerkgangers dezelfde objectieve aha erlebnis te bereiken die ik bij de toenmalige LPF ervaarde.

Ksi-Ziks | 14-04-06 | 15:59

@Ksi-Ziks

Doodknuffelen en wegkijken gebeurt al lang niet meer (met uitzondering van een paar kleine groepjes misschien). Wat jij 'politiek correct wegkijken' noemt is in de meeste gevallen gewoon een genuanceerde discussie. Ik ben het met je eens (geloof ik) dat er nog veel moet gebeuren en ben absoluut een voorstander van duidelijkheid en een harde aanpak van uitwassen. Maar het probleem samenvatten in een aantal populistische one-liners biedt echt geen oplossing, je kunt niet alles op de grote hoop gooien.
Probleem is dat de verharding en de verziekte discussie over "buitenlanders" ook de getalenteerde buitenlanders wegjaagt of weghoudt. Voor buitenlandse bedrijven wordt Nederland een stuk minder interessant als vestigingsplaats. Komt niet door de "medelanders", maar door de manier waarop de discussie over minderhedenproblemen wordt gevoerd.

Hatseflatse | 14-04-06 | 14:07

Hatseflatse 14-04-06 @ 11:22

Ik denk dat juist het politiek correct wegkijken de islamitische medelander de grootste schade toebrengt, immers veel problemen die je met gewone medelanders hebt zijn met islamitische medelanders absoluut niet bespreekbaar en zorgen daarom voor de enorme werkeloosheid onder de islamieten. Gekleurde maar niet islamitische medelanders ondervinden nauwelijks hinder van hun huidskleur, maar voor veel werkgevers is islamiet gewoon een ander woord voor moeilijkheden, ongeacht de huidskleur.

Gelukkig voor kontol Bos zorgt het links journalistiek geteisem ervoor dat de werkelijke islam problematiek onbesproken blijft, dat vele islamieten daardoor werkloos blijven en dus een gemakkelijk slachtoffer zijn voor de leugenachtige propaganda van de linkse fascisten.

Medelanders werkloos houden opdat zij daardoor beter geschikt zijn als dom stemvee, hoe laag kan de PvdA nog zinken en hoe bestaat het dat tegen de PvdA geen strafklacht door de subsidiesponsen wordt ingediend?

Ksi-Ziks | 14-04-06 | 13:18

Aha, ik begrijp dat het vooral gaat om nieuws over buitenlanders met een kleurtje, allochtonen, medelanders of wat voor andere mooie naam je er aan wilt geven.
Misschien een verrassing, maar er gebeurt nog meer in de wereld.

Hatseflatse | 14-04-06 | 11:22

Hatseflatse 13-04-06 @ 21:13

Als er 1 begrip onderhevig is aan erosie dan is het wel kwaliteit en diepgang bij de gesubsidieerde media. Ten eerste wordt het onderwerp zorgvuldig pro-links gekozen of heb je in de "kwaliteitsmedia" ooit een kritisch over links reportage aangetroffen? Daarna wordt het gekozen onderwerp éénzijdig uitgemolken, zwakke delen worden of genegeerd danwel m.b.v. effecten gedramatiseerd, intervieuws worden in stukken gebroken en uitspraken worden in een andere volgorde gemonteerd, enz.

Wat links kwaliteit noemt en diepgang noemt is vaak niet meer dan journalistieke bagger gemaakt in montagestudios tegen bedragen waarvoor vele echte kwaliteitsreportages gemaakt zouden kunnen worden. Ik denk zelfs dat als het omroepbudget met 80% gekort zou worden, de kwaliteit waarschijnlijk meer de objectieve toets der kritiek zou kunnen doorstaan dan die bagger die nu de gesubsidieerde media vervuilt.

Heb je ooit bij de "kwaliteits"omroepen een direct interview gezien dat de toets der kritiek kan doorstaan? In alle vragen en reacties op antwoorden klinkt nadrukkelijk de eigen instelling van de interviewer door, bagger alom dus en weg ermee want het vergiftigd de samenleving. Immers, het goed praten van daden van moordadige regimes die het socialisme of het muzelmanisme aanhangen (als het maar anti Amerikaans is), het goedpraten van links lullen maar stiekem zakken vullen, enz. roept bij geestelijk en sociaal zwakken vooral de gedachte op dat als b.v. kontol Bos zo onbeschaamd mag liegen, stelen en bedriegen waarom zou ik mij dan ook maar enigzins inspannen om een nette medelander te worden.

Ksi-Ziks | 14-04-06 | 10:02

Wel slim van hem, dat moet je hem nageven.

*BEEP* | 13-04-06 | 23:49

Woutertje wordt uitgenodigd door een media groepje en lult lekker met hen mee. Wij moeten Woutertje ook gebruiken. Nodig hem uit in je stamkroeg en laat hem weten dat de BrEaZer zo verdomde duur is. Dat je poolse sletje het niet alleen af kan en dat je Hummer extra quantum korting aan de pomp zou moeten krijgen. Woutertje zal daar direct werk van maken, gelof me, hij likt je hol er nog bij af.

Duitse helm | 13-04-06 | 23:35

Hahahaha..! Vervelend hè, 'discussie'.

Hatseflatse | 13-04-06 | 23:30

@Hatseflatse
links is concreet:
anti-balkenende, anti-bush, anti-christelijk. anti-joods
pro-bos, pro-poetin(wordt gewoon genegeerd), pro-moslim. pro-palestijns,

Een alternatief is er nauwelijks op de tv, het internet is momenteel 1 van de weinige toevluchtsoorden.

Onderbuik | 13-04-06 | 22:56

foxkids nou goed.....

ga aub op sargasso met je lotgenoten lopen huilen Hatseflatse, die begrijpen je vast wél......

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 21:53

Sjees, ben wel benieuwd wat iedereen die zo hard links, links, links loopt te roepen nou precies verstaat onder die term.
En als je de publieke omroep niks vindt, naar welke programma's op welke omroepen kijk je dan voor nieuws met enige diepgang en docu's met enige inhoud?

Hatseflatse | 13-04-06 | 21:13

doe dan DE BOX er ook weer op in friesland

04 | 13-04-06 | 20:21

Volkert, Wouter is ook vóór de nertsfokkerij hoor, echt waar....

ErachterKijkerd | 13-04-06 | 19:04

@Ksi-Ziks
hoofdzaak lijkt me om de NOS en de NPS de mond te snoeren, geen hond is lid van deze omroepen maar je wordt wel elke dag doodgegooid met de linkse propaganda, en o wee als je het er niet mee eens bent, dan ben je ineens een racist of een trouw kijker van Talpa...
Tuurlijk moet elke omroep gecontroleerd worden, maar ik persoonlijk vind bv. 2 vandaag niet erg links, ik ben al lang blij als Nova zou verdwijnen, eerst de grote vervuiler aanpakken. En dus ook die gekke NPS, met o.a. die premtime malloot die vooral zichzelf graag hoort schreeuwen.

Onderbuik | 13-04-06 | 18:19

TM 13-04-06 @ 14:07

Zelfs onder de door Mauriche nauwkeurig geselecteerde bevragingsgroep was het aantal pro Rita stemmers zo hoog dat het linkse geteisem daarvan de doodsschrik kreeg.

Het was zelfs nog erger dan bij het EU referendum, daar was bij ons aller objectieve Mauriche, die trots meldde dat ook hij heeft meegewerkt aan het handen in de zakken filmpje van kontol Bos, de uitslag nog niet zo groot als in werkelijkheid. Men weet bij de PvdAllochtonen dat Mauriche de zure appel voor hen altijd een beetje minder zuur probeert te maken.

Het linkse geteisem is dus dank zij Rita in rep en roer, evenals het CDA. De PvdAllochtonen weet als geen ander dat het partijprogramma onbelangrijk is, dat wordt immers door links alleen gebruikt als rood bedrukt WC papier.

Het CDA denkt dat iedereen toch wel weet dat het dankzij het CDA beter gaat, echter ook zij zullen nog moeten beseffen dat je wel in de gelegenheid gesteld moet worden om dat luidkeels via de extreem linkse media te ventileren, maar de goebbelse hordes zullen dat zoveel als mogelijk verhinderen.

Gekke Woutertje heeft het CDA vanmorgen verteld dat zij daar wat hem betreft niet op hoeven te rekenen, hij heeft de gesubsidieerde massamedia een mooie niet te versmade worst voorgehouden.

Dus stel ik een gezamelijke actie van VVD, D'66 en CDA voor: stalk de NOS en haar geteisem en straf maximaal iedere niet objectieve uiting van dat linkse geteisem onmiddelijk genadeloos financieel af. Vraag de EFS gelden onmiddellijk van de NOS terug en voer onmiddellijk de opt-out regeling voor de omroepleden in. Dwing de PO omroepen om onmiddellijk alle omroep gegeven gratis en voor niets aan een ieder af te staan onmiddellijk na het beschikbaar komen daarvan. Kortom laat niets na te verhinderen dat de PO omroepen kunnen gebruiken om oneigelijke politiek te bedrijven.

Controleer dus ook de NCRV, KRO en EO, het zijn immers verenigingen op sociaal religieuze grondslag. Pro linkse maar in de kern a-sociale oproepen om vooral het parasitisme van islamitische groepen in stand te houden, oproepen om frauderende asielzoekers vooral op het conto van Rita te schuiven, enz. dienen onmiddelijk financieel bestraft te worden.

Voor de TROS en AVRO die beiden pretentiloze omroepverenigingen zijn, controleer of zij objectieve opinies uitdragen en controleer vooral of zij voldoende hoor en wederhoor in hun opinie programma's stoppen. Als vd Graaf een anti-amerika idioot als amerika deskundige opvoert en geen enkele intelligente wedervraag stelt, dan moet je ook de TROS en AVRO er van verdenken dat zij uitsluitend hersendode linkse journalisten in de redacties hebben zitten en dat past niet bij hun statuten, dus financieel straffen.

De PO omroepen mogen dan wel het sanatorium van hersendood NL zijn, het kan zoveel goedkoper, ruim gewoon die bende op, laat de religieuzen zich alleen met religie bezig houden, de pretentielozen met amusement, de VPRO en de VARA met de hersendode intellectuelen en sluit alle NOS journaal burelen zodat de NOS uitsluitend nog facilitaire functies heeft. De artikelen van de mediawet bieden meer dan voldoende aangrijppunten en anders is er nog altijd het koninklijk besluit.

Zodoende kan er al binnen 1 maand ca. 35 miljoen per maand op de PO omroepen bezuinigd worden en zal de werking van de democratie beter gewaarborgd zijn.

Ksi-Ziks | 13-04-06 | 16:45

@QB(ja die...)
ja ieder normaal denkend mens ziet dit, behalve dus diegenen die alleen maar naar de partijzenders kijken en luisteren, die gaan vanzelf zichzelf als béter bestempelen.

Onderbuik | 13-04-06 | 16:44

@Onderbuik 13-04-06 @ 16:23

daar dacht ik ook al aan nadat ik dat gebrabbel van hatseflats had gelezen......

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 16:30

@Hatseflatse
opmerkelijk dat je mensen die niet gediend zijn van linkse dogma's e.d. onmiddelijk bestempeld als oppervlakkig.
Deze redenatie hoor of lees je wel vaker bij linkse mensen, het getuigd m.i. van een soort superioriteitsdenken: alles wat afwijkt van de linkse norm c.q. linkse gebedsmolens, wordt automatisch als minderwaardig wordt beschouwd.
Ik zou zeggen: doe je ogen en oren eens open, de wereld is groter dan dat verderfelijke linkse incest kliekje.

Onderbuik | 13-04-06 | 16:23

De plannen van van der Laan hangen vol van compromissen en leveren uiteindelijk zeker geen goede televisie op. Oppervlakkige tv van Telegraaf nivo is er al genoeg op de commerciële zenders, vermaak voor de massa. Op zich niks mis mee, zo te lezen zijn er genoeg mensen die daar van houden. Maar als commercie en kijkcijfers bepalen wat je gaat maken levert dat risicoloze zooi.

Er wordt hier gezeken op Nova ed omdat daar nog info met enige diepgang wordt gegeven. En die is minder links dan alle schreeuwers hier denken (zappen vast na 5 minuten diepgang richting hart van nederland).

Hatseflatse | 13-04-06 | 16:11

potver , wouter Kabouter strooit weer met zijn buideltje geld, het is STAATStelevisie
10 procent leeft onder of op het minimumbestaan en wat doet links?
zal mij die kut tv wat boeien
Abbonnees betalen net als met de televaag , wedje maken dat de EO dan de grootste is?
dat er een suriyojo op komt ach dat maakt niet uit , mogen die lui ook wat?
wel leuk om naar te kijken.
maar als je niks te vreten hebt wat heb je dan aan gesponsorde tv.
Woutertje Prioriteiten weetje wel , dweil , kraan , naar links draaien.
Ben zo links als de neten , maar verdomd als het niet waar is , geld over de balk gooien dát kunnen ze.

hemaworstje | 13-04-06 | 16:08

QB(jadie....)
ja Agnes is best aardig lijkt me, ik las trouwens de variant op haar achternaam op GS, dus de eer draag ik aan diegene over.

ps. Baas in eigen onderbuik! :-)

Onderbuik | 13-04-06 | 15:06

@TM
ik kan je verzekeren, dat de diverse meningen die nu sinds jaren eindelijk vrij geventileerd kunnen worden op internet ja zelfs de reaguursels op GS, díchter bij de "de meningen in het land" komen dan de links-fascistische diaree die we jarenlang in het nos journaal en vooral in nova/buitenhof over ons heen gescheten kregen.
Nova moet gewoon van de buis, en weer terug als achterhetnieuws bij de vara, daar hoort het en nergens anders...!

Onderbuik | 13-04-06 | 15:03

Ik ruik hier een subsidie voor geenstijl-TV!

reuzenkind | 13-04-06 | 14:40

@Ksi-Ziks 13-04-06 @ 14:00

100% eens, time for some blunt axe action !

Geen genade voor de heilige huisjes, Ik denk dat verdonk dat prima kan bewerkstelligen.

Maar eigenlijk verwacht ik een periode van een paar maanden waarin ze iedere uitspraak moet verdedigen omdat er mogelijk iemand gefrustreerd raakt ter linkerzijde, en dat we dit eindeloos breed uitgemeten op de propagandazuil van de PvdA / Nova / netwerk / buitenhof te zien krijgen, tot vervelens toe teneinde de kijkbuiskiezertjes maar te brainwashen (mogelijk nu al ipv net voor de verkiezingen)

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 14:12

@Ksi-Ziks : Doe niet zeau raar. En neem je pilletje en je glaasje melk nou eerst even tot je. Zul je zien dat je je heel wat rustiger voelt. 'fascistenclub', 'intens populaire Rita', toe maar. Je denkt toch hopelijk niet dat GS model staat voor de Nederlandsche Samenleving? ;)

TM | 13-04-06 | 14:07

Onderbuik 13-04-06 @ 13:18

Niets aan toe te voegen.

TM 13-04-06 @ 13:13

Als de VARA haar identiteit niet zou uitdragen dan zou zij onder normale omstandigheden geen draagvlak hebben.

Een onderdeel van het Medy v.d. Laan programma is verbieden van de automatische lidmaatschapsverlenging bij de omroepverenigingen. Een onderzoek heeft uitgewezen dat ca. 70% hun abonnement (en dus lidmaatschap) niet zou verlengen als ze daarom gevraagd werden. Het draagvlak van de PO omroepen is wellicht slechts 10% van het huidig ledental en mogelijk is het juist dat voorstel dat via het links journalistiek geteisem de goebbelse spindokters van kontol Bos bereikt heeft.

Nu de intens populaire Rita mogelijk lijsttrekker van de VVD wordt, is kontol Bos niet langer zeker van zijn zetelwinst (houdt wellicht zelfs rekening met een verlies a la Fortuijn), dus wordt door deze fascistenclub alles uit de kast gehaald om de VVD te minimaliseren en te demoniseren, incl. het beschermen van Iraanse homo's en christenen die nauwelijks meer van de Bijbel weten dan wat er in de koran staat.

Ik hoop dan ook dat Rita genadeloos campagne zal voeren met behulp van alles wat door het links journalistiek geteisem over de linkse kerk, de corruptie en misdragingen van de PvdA politici en homo Bos in het bijzonder, uit het nieuws gehouden wordt.

Ook de politiek correcte opgeschoningen van de CPB en CBS statistieken, de ongehoorde verspilling van belastinggeld door de subsidiesponsen, de enorme zelfverrijking van al het linkse schorem dat links lult maar wel een salaris bv heeft om zoveel als mogelijk belasting te kunnen ontduiken, zodat zij persoonlijk zo weinig mogelijk zullen bijdragen aan plannen waar zij wel een heel grote linkse bek over opzetten. Alles moet een onderdeel zijn van de VVD campagne: al het schorem uit zijn holen en het linkse geteisem in het bijzonder.

Bij een verlies van de partij van kontol Bos wordt hij toch rucksichtlos gewipt en ingeruild voor een andere hersendode wajangpop, dus hoeft Rita bij haar campagne ook geen enkele morele consideratie te hebben met welke linkse wajangpop dan ook.

Ksi-Ziks | 13-04-06 | 14:00

@Onderbuik 13-04-06 @ 13:39

Agnes Cunt that is.... LOL !


maar mijn idee is jan Maoreijnssen terug achter de draaibank, en dat hij zich maar druk mag gaan maken over de prestaties van Top Oss en dergelijke zaken.

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 13:57

@Onderbuik 13-04-06 @ 13:39

Het zijn inderdaad allebei gezwellen...

Hakbarrr | 13-04-06 | 13:44

@Hakbarr
ik vind de sp weinig beter dan de pvda, Marijnissen vind ik ronduit een onsympathiek persoon, als ik zie hoe hij af en toe Agnes Kunt afblaft, zie ik hem liever geen grote rol toebedeelt in Nederland.

Onderbuik | 13-04-06 | 13:39

volgens mij niet hoor...

weet Ik veel, bij de VVD zit hij zeker niet iig.

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 13:36

@QB (ja die.....) 13-04-06 @ 13:17

Pauw is toch lid van de SP??

Hakbarrr | 13-04-06 | 13:35

QB (ja die.....)
ja ik zei Cohen maar bedoelde inderdaad Polak(ook een joodse naam, en nee ik heb niets tegen Joden :-) )
Ja Paul Witteman is vakmatig een goede journalist, maar zéker niet neutraal te noemen, volgens mij is hij bv nogal geindoctrineerd door zijn peet-vader Marcel Excota van Dam, en dáár heb ik wél iets tegen...

Onderbuik | 13-04-06 | 13:24

@TM
kijk als de Vara haar identitiet wil uitdragen, en welke gezonde omroep wil dat nou niet, moet ze gewoon een éigen onafhankelijke actualiteitenrubriek weer beginnen, desnoods samen met de vpro. Dan weten ook de wat naievere mensen weer uit welke hoek de rode windhaan waait...
Overigens ben ik zelf ook verbaasd dat die situatie met nova en nps al zo lang heeft kunnen bestaan, des te meer reden om er snel iets aan te doen.

Onderbuik | 13-04-06 | 13:18

@Onderbuik 13-04-06 @ 12:54

heb ik ook gezien idd (dat van kees driehuis), btw je bent het geweten van Nova zeurie polak vergeten in je lijstje.


twee of drie weken geleden waren er in NOVA-politiek (vrijdags) een aantal gasten aanwezig om te discuseren, waaronder Jan MaoRijnissen, en die werd even fijn in de hoek gezet als de leider van de partij voor domme mensen (opzich een valide argument :)), de proleet jeroen pauw deed dit, en de sjembek van een Paul Witteman voegde er even fijntjes aan toe dat de 'verstandige'socialisten wel hun heil zoeken bij de Partij Voor De Aftakeling.


Tenenkrommende linkse propaganda om naar te kijken.

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 13:17

@Onderbuik 13-04-06 @ 13:08 : Ach ja, zo ZOU het moeten zijn... Sweet dreams mister... ;) Sinds wanneer is er iets zoals het ZOU moeten zijn in Nederland?

Overigens ZOU de publieke omroep neutraal moeten zijn ja. Maar dan moet je niet tegen de Vara zeggen 'kom heren, help eens mee neutraal zijn'... We hebben het over de omroep van 'De Rode Haan'... Tikkie naief van de politiek vind ik...

TM | 13-04-06 | 13:13

toevoeging: en aangezien de NPS niet neutraal is, en de VARA al helemaal niet (wat overigens ook niet hoeft). Is het programma NOVA dus ook niet neutraal...!!!

Onderbuik | 13-04-06 | 13:10

@TM
dat wil ik je graag uitleggen: in tegenstelling tot publieke omroepen waar je lid van kunt worden zoals b.v. (vara, eo, vpro, ncrv, avro, enz.) kun je van NOS en NPS geen lid worden en HOREN die neutraal te zijn. Ze worden immers gefinancierd uit algemene pot.
Nova is een samenwerking van VARA en NPS, en nu dus ook zonder vpro, DUS wordt de VARA gefinancierd uit neutrale pot. Dát is het punt.

Onderbuik | 13-04-06 | 13:08

Als ik nou gewoon Discovery, National Geographic en die twee BBC's mag hebben, dan mogen jullie al die tyfus-kommursjelen hebben. En krijgen jullie Deutschland einz bis drei er nog gratis bij ook!

Enne Onderbuik : Ik heb op de Nederlandse tv Nog Nooit Een Zuiver Objectieve Nieuwsrubriek gezien. Dus wat moppert u nah?

TM | 13-04-06 | 13:02

Hahaha ... een vergissing van de bezoekers hier. De best bekeken programma's zitten altijd nog op NL1, 2 en 3, fijn dat we kijken en check ondertussen ff www.kijkonderzoek.nl and find out dat een gemiddelde uitzending van SOCUTERA net zoveel kijkers trekt als Barend, Dorp en Muldert op het intens populaire TALPA waar eind juni de stekkert wordt uitgetrokken. Voetbal dus gewoon weer bij Jack van Gelder en heeft de andere Jack zeeën van tijd om op zaterdagavond prime time te zien hoe het op NL3 ook kan. Prima actie van onze a.s. opper Wouter. Chapeau voor deze daadkracht! Nog even en ik voorzie ONZE Kalou maandag 10 juli op het bordes bij Triksje!

cayenne | 13-04-06 | 12:58

@Ksi-Ziks
je hebt m.i. inderdaad gelijk: in Nederland heerst al jaren een kromme situatie, programma's als het NOS journaal zijn niet objektief. En ook het programma NOVA dat bekostigd wordt uit algemene pot(!) wordt bevolkt door LINKSE journalisten, Paul mf Witteman (VARA) en Cohen en trotse Pauw zijn ook links.
Ik denk inderdaad ook dat een groot deel van de nederlandse kijkers dit NIET beseft: men heeft het idee: het is op het Journaal geweest dus het zal wel zo zijn.
Ik hoop dat het medi van der laan lukt om deze kromme situatie, of liever gezegd LINKS GEZWEL eindelijk eens tot democratische proporties terug te brengen.
Kees Driehuis behoort volgens mij ook tot die NPS kliek, ik zat gister het programma Per Seconde Wijzer te kijken. Ineens kwam Kees Driehuis met de opmerking tegen de kandidaat: "... het gaat slecht met de politiek in Nederland, vind u ook niet?.." De kandidaat zei: "... nee vind het eigenlijk NIET..." waarop Driehuis reaguurde met: "... o u houdt zich blijkbaar liever op de vlakte...".
KEES DRIEHUIS: luister eens naar je kandidaten en haal die LINKSE STRONT eens uit je oren, of ga gewoon eens snel DEAUD!!!!!!!!!!!

Onderbuik | 13-04-06 | 12:54

het lijkt hier goedverdoeme de vervloekte USSR wel, dood aan de linkse fascisten!!!

Onderbuik | 13-04-06 | 12:36

gainsteel 13-04-06 @ 12:22

Soms wordt een onderzoek breeduit aangekondigd en als de resultaten niet passend zijn, dan relativeer je gewoon. In het kader van wat is het bestaansrecht van subsidiesponsen in de wereld van de schotelkijker is er recent een onderzoek gedaan naar hoe de schotelkijker kennis neemt van de NL samenleving, anders dan via de verhalen van zijn matties of via het koffiehuis. 82% van de schotelkijkers gaven het NOS journaal als informatiebron op en 67% keek naar de PO opinierubrieken in verkiezingstijd.

Ook het fascistenteam rond kontol Bos kent deze cijfers en daarom moest kontol Bos, zoals het een echte wajangpop betaamd, zijn hersenloze oproep doen van de goebbels fans in zijn partij..

Ksi-Ziks | 13-04-06 | 12:35

*stapt net binnen*

Ach, alles beter dan die met kommersjuls volgestorte BAGGER van de 'vrije jongens'.

Voor mij nog steeds liever de VPRO dan TALPA.

TM | 13-04-06 | 12:30

@Ksi-ziks. Onderzoek? Ik dacht dat onderzoekers allemaal parasitaire subsidiesponzen van de linkse kerk waren? Ik snap er niks meer van.

gainsteel | 13-04-06 | 12:22

JSK 13-04-06 @ 11:43, nieuw hier of nog even wennen zeker?

Je kan bij GS (of moet ik GeenStijl schrijven) tegenwoordig nauwelijks meer algemeen ironies zijn, immers ik anticipeerde direct op het volgende GS (of moet ik weer GeenStijl schrijven omdat de goede verstaanders al zijn afgehaakt) item over het anders politiek correct moeten benoemen van muzelmensen en andere nauwelijks nederlands sprekende- of in de nederlandse politiek geinteresseerde medelanders die vooral te vinden zijn onder de schotelkijkers.

Joris, doe naast editten eens balloteren of zo iets, maar sla mij wel over in je beoordeling aub!

Ksi-Ziks | 13-04-06 | 12:18

@gevallenverstand
hahaa, wel degelijk een reflectie van de werkelijkheid inderdaad!

de melkboer | 13-04-06 | 12:11

@gevallenverstand 13-04-06 @ 12:06

Dus als De Mol niet kan betalen, moet de belastingbetaler het maar ophoesten... Mooie redenering...

Hakbarrr | 13-04-06 | 12:10

Breinstein 13-04-06 @ 12:00
Joop van de ende en John de Mol meldden dat ze de eerste 15 jaar van hun bedrijf de rekeningen niet op tijd hebben kunnen betalen. Je kijkcijfers heb je uit betrouwbare bron. *af voor de dingen *

gevallenverstand | 13-04-06 | 12:06

Wij betalen met z'n allen vreselijk veel geld voor peperdure programma's waar anderhalve man en een paardenkop naar zit te kijken. Kappen met die linkse subsidiesponzen daar. Maar nee, zo'n Woutertje probeert op (s)linkse wijze de staatspropagandamachine geheel in zijn dienst te nemen. Wat een vieze, vuile, achterbakse gluiperd is dat mannetje toch...

Breinstein | 13-04-06 | 12:00

@Nemo
Ik krijg een spontane anale depressie van John de Snol.. met andere woorden spetterpoep die langs je benen loopt zonder dat je er iets tegen kunt doen..
*haalt snel wat nieuwe luiers*

de melkboer | 13-04-06 | 11:58

Simon Says 13-04-06 @ 11:48
Een vuilnisman gaat twee vuilniswagens mee. Bedoel je dat je zelf het huisvuil gaat wegbrengen?

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:55

Leuke discussie... het is wel zo... heb in een ziekenhuis gewerkt, en daar zie je toch geen doorsnee van de samenleving lopen, maar de onderlaag.

Simon Says | 13-04-06 | 11:53

@De Melkboer
LOL. Nee helaas niets van meegekregen. Ik moet kotsen van John de Mol.

Nemo | 13-04-06 | 11:53

Simon Says 13-04-06 @ 11:48
Dat is niet zo. En voor wie dat wel zo is, daar word nu snoeihard mee omgegaan, en bij Bos word dat zeker niet minder. (Dat gaat zelfs te koste van mensen als jij, dus 'harder' kan het niet...) wel beter...

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:51

Daar verzekerde ik mij dan ook particulier voor, maar nu betaal ik voor nog iemand anders blijkbaar, waarvan ik het bestaan niet ken... zo blijft de zorg wel betaalbaar. Helaas zijn degenen die uitgebreid van alle faciliteiten profiteren niet degenen die de premies betalen...

Simon Says | 13-04-06 | 11:48

Simon Says 13-04-06 @ 11:42
Omdat jij Simon, -alles verhoede het- ook uit- of om kunt vallen. We willen dan niet dat je doodgaat, maar hersteld, eventueel omschoold en weer invoegt.

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:46

Dus het grote uitgeven is al begonnen?
-
De VPRO heeft zich inmiddels teruggetrokken uit NOVA......

KABAAL | 13-04-06 | 11:43

Ksi-Ziks:
"Een onderzoek onder de schotelkijkers heeft immers aangetoont dat het NOS journaal vaak het enige programma is waar schotelkijkend NL naar kijkt"
.
Waarom die schotel dan? Of spreek je jezelf al in de eerste alinea (jezus, je hoeft geen column te schrijven hoor) tegen?

JSK | 13-04-06 | 11:43

@Brusselmans 13-04-06 @ 11:06
Yep, duidelijk voorbeeld van gristelijk achtergesteld deel van de Homo Sapiëns. Vrijheid van meningsuiting heet dan straks "vrijheid om eigen bewoording te gebruiken zolang het past in het geile boekje van JP gelijken"
Stik er in allemaal, stelletje achterlijk gefrustreerde jesus apen.

Yeeaah Right, No Way | 13-04-06 | 11:42

Digitale tv word steeds interesanter , kudt bos met zn kudt rooibos thee.

de rotte appel | 13-04-06 | 11:42

gevallenverstand 13-04-06 @ 11:33

ik zie niet in waarom werkenden voor de rest moeten opdraaien waardoor het netto steeds minder oplevert om te werken.

Simon Says | 13-04-06 | 11:42

Ksi. Dank voor je reactie, ik plaag je een beetje terwijl je reacties idd wat inhoudelijker worden. Ik zou graag eens een groot debat op TV zien met jou thema's. Links houd mensen dom en afhankelijk, links is fascisme. Ik ben oprecht geinteresseerd in zo'n volksdebat. (Ad 's Gravesande?)

Het lijkt mij dat je met de empathieloze Marc en Rita geen linkse samenzwering nodig hebt om dit onwetenschappelijk en politiek matig inhoudelijk vlagvertoon links te laten liggen.

Tenslotte boeit mij het feit dat gristenen enorm groot en bedreven waren (en zijn) in de institutionele zorg voor afhankelijk mensen. Is het jouw stelling dat dat niets meer voorstelt en nu een exclusief domein van links is?

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:41

@Nemo
Nee, helaas heb ik die afgang niet meegekregen.. Heb je onlangs wel die fantastische uitspraak van hem gehoord.. - Zeg John.. je bent erop uit de grootste te worden...? John- Nee, ik ben erop uit de BESTE te worden..!!
Moeehaaahaaa....
En btw dan kan ie beter wat inspiratie halen uit de wallen onder zn ballen...

de melkboer | 13-04-06 | 11:41

@Ksi-Ziks
Niet generaliseren (een "onderzoek"?); er zijn ook schotelkijkers die bewust op deze manier TV kijken om zo een beter beeld van de wereld te krijgen dan alleen via NOS/RTL-nieuws.

Mr.D. | 13-04-06 | 11:40

gevallenverstand 13-04-06 @ 10:41

Juist het laag opgeleide deel van NL heeft een groot vertrouwen in de eerlijke voorlichting van de NOS. Een onderzoek onder de schotelkijkers heeft immers aangetoont dat het NOS journaal vaak het enige programma is waar schotelkijkend NL naar kijkt en in de verkiezingsperiode zijn het vooral de discussie programma's op de Publieke Omroepen waar zij zich op richten.

Kontol Bos is dan wel niet intelligent maar hij is wel boerenslim, hij weet dat hij met die kijker die normaal naar de Publieke Omroepen kijken nauwelijks 5 zetels zal halen, dus houdt hij het links journalistiek geteisem, dat nagenoeg 100% van de journalisten bij de P.O. en de overige gesubsidieerde media omvat een anti-democratische worst voor: Zet mijn politieke tegenstanders bij elke gelegenheid zodanig slecht neer dat zij een zo slecht als mogelijke indruk maken. Gebruik hiervoor elke mogelijkheid die het NOS journaals en de opinierubrieken je bieden en ik zal je nooit aanspreken op werkelijke kwaliteit maar belonen met een hoger salaris als je je werk goed gedaan hebt en de linkse kerk een dominante groepering wordt in de politiek van NL.

Dat is in mijn optiek pure clientisme, politiek van het allerlaagste allooy maar dat zal als muziek klinken in de oren van het links journalistiek geteisem dat al jaren geen enkel begrip meer heeft voor enige beroeps ethiek.

Ik roep Medy van der Laan dan ook op om zonder enig uitstel de NOS journaals, de NPS en NOVA tot ver na de verkiezingen onder curatele te stellen door dagelijks hun programma's te controleren op voldoende kleurloosheid, de opinierubriken bij de ideologische leden van de P.O. dagelijks te controleren of zij in overeenstemming zijn met de in hun statuten omschreven identiteit, versnelt de gestolen europese fondsen terug te eisen, de omroep CAO niet langer algemeen verbindend te laten zijn, te controleren of de NVJ inderdaad die anti-democratische mantelorganisatie is die ik denk dat zijn zijn, enz. alles met het doel om het links journalistiek geteisem zoveel als mogelijk de mogelijkheid te ontnemen om de anti-democratische worst van goebbel Bos in fascistische propaganda voor de linkse kerk om te zetten.

Ksi-Ziks | 13-04-06 | 11:34

Simon Says 13-04-06 @ 11:31
Heel goed Zimon, arme mensen roken vast ook meer, zoek dat eens uit en je staat nog steviger...

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:33

@De Melkboer
Inderdaad. Misschien kan ie dan ook nog tegelijk wat inspiratie uit die zakken onder z'n ogen halen. Allemachtig GVD je wil niet weten hoe ik me irriteer aan die lul. Helaas plant hij op vruchtbare grond. John de Mol bepaalt gewoon wat ik bekijk. Dat programma wel eens gezien waarin hij Donald Trump nadeed? In Duitsland was dat. Hij bakte er niets van. Is toen ook geflopt. Hahahahaha wat heb ik toen gelachen.

Nemo | 13-04-06 | 11:32

Zorgverzekering... twee keer zo duur uit zodat Jan Klep en Kloot in electrische karretjes kan rondrijden omdat ze te dik zijn om te lopen door het nooit werken of bewegen, zn premie terugkrijgt in de zorgtoeslag, en ik maar weer ga onderhandelen over mijn salaris teneinde hetzelfde over te houden... Zo is het hier nu al geregeld, laat staan als de PvdnietzoveelA aan het roer komt...

Simon Says | 13-04-06 | 11:31

Mavado 13-04-06 @ 11:25

noemd moet zijn noemt.

Mavado | 13-04-06 | 11:28

@Nemo
Tja, en mocht het hem nou aan inspiratie ontbreken dan raad ik hem aan anders een gezellig middagje 020 te doen. Op vrijdag en of zaterdag ergens rond het Leidse of Rembrandtsplein, via de Halvemaansteeg even door naar de Reguliersdwars, rondje Torbeckeplein en goed kijken en luisteren naar de mensen. Dan wordt tv maken wel heel simpel.. Hoe platter hoe beter, hoe ranziger hoe beter, hoe vervelender hoe beter, hoe goedkoper hoe beter.. Daar moet het kwijl van John wel uit den bek van gaan druipen..

de melkboer | 13-04-06 | 11:26

@gevallenverstand 13-04-06 @ 11:15

Draagvlak is er inderdaad ook niet voor.

Ik ben dan ook voor de invoering van loonstrookjes waar per belastingcent aangegeven staat waar het geld naar toe gaat. Als je ziet naar hoeveel onzin er geld toe gaat, dan breekt er vanzelf wel een revolutie uit.

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:25

Hakbarrr 13-04-06 @ 11:10
Nou je het zegt; het is idd vreemd dat fietsers op geen enkele manier, als zijnde gebruiker, betalen voor de kosten (fietspaden, onderhoud). Zo is iets wel erg goedkoop, op andermans kosten. Tegenwoordig noemd men dit ?gratis?.

Mavado | 13-04-06 | 11:25

Hak, ik ken de denktrend maar ben het daarmee oneens. Zelf bij de beperkte taken van de markt in de energie is het een hopeloze puinhoop. De markt kan niets garanderen. Verder hou ik erover op, temeer ook omdat je geen ondersecheid wilt maken in dat wat de markt kan/moet, en het publieke domein. Ik ben overtuigd voorstander van een combinatie en zie geen enkel heil in een van de 2. Doeij hakbar..

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:24

@gevallenverstand 13-04-06 @ 11:15

Ow, ja proven BS, waar heb je het over?? De NS, Energie, bus- en streekvervoer??

Het aandelenkapitaal van zowel de spoorwegen (NS) als het busvervoer (Connexxion) zijn namelijk volledig in handen van de overheid. Het is de Tweede Kamer die de tarieven vastlegd en aangeeft op welke manier de diensten worden aangeboden. De provincies en gemeenten bepalen vervolgens wanneer en waar er wordt gereden, of -in het geval van treinen- bepaalt de Kamer in hoeverre een onrendabele lijn mag worden opgeheven of niet.

Ook bij de levering van energie is de duim die de overheid in de pappot steekt al even groot als de pot zelf. Energiebedrijven gaan eigenlijk alleen over de inkoop van energie en over de financiele afwikkeling ervan bij de afnemer. Het blijft in feite de Overheid die de touwtjes in handen heeft en al dan niet door middel van subsidie bepaald welke energie, tegen welk tarief (ruim de helft is belasting) er tegen welke voorwaarden geleverd wordt.

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:21

DRUNKEN SAILORRR 13-04-06 @ 11:12
Alleen al te evolutie van de techniek maakt dat radio en TV maken veel goedkoper is geworden. Waarschijnlijk is het al even geleden dat je aan progs werkte, want de bijlis er al stevig ingegaan. Het is overigens nog veel duurder als dat een botte bijl is, dat geeft alleen maar effect op de korte termijn....

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:21

LOL@De Melkboer
Het zou me eerlijk gezegd niets verbazen. John de Mol is toch ook zo een bron van inspiratie.

Nemo | 13-04-06 | 11:18

"partijdig overkomen".

Jan Passant | 13-04-06 | 11:17

Ah, vandaar misschien dat de NOS(pvda); nova(pvda); en de omroepen (pvda-minus EOKnevel).
Wie heeft er eigenlijk nog een linkse regering nodig, wanneer al het nieuws waar Den Haag rondjes omheen draait vooraf is ingekleurd.

Jan Passant | 13-04-06 | 11:16

Hakbarrr 13-04-06 @ 11:10
Ga je nou hier de hele dag over door? Een fietser die geen gebruik maakt van autowegen en OV betaald daar ook aan mee. Ga in een partij zitten en zoek medestanders voor je standpunt. Tot dusver lukt het de kleine VVD alleen met een grote bek om dit soort standpunten te ventileren. Draagvlak is er niet voor. En die goedkope redeneringen, ik gebruik ook geen atoomwapens, etc. De markt is in een aantal dingen buitebgewoon goed, in een aantal andere BUITENGEWOON slecht. Wanneer geven we in dit land eens aan wat hierin wijsheid is? De markt kan alles wil ik echt niet meer horen, dat is proven BS!

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:15

@Nemo
En zo is het... "De Handtasjesbrigade" elke dag om 18:00 bij Talpa - educatief en pedagogisch verantwoorde tv voor het ganze gezin.. Bord op schoot en lekker kijken!!
*gaat snel de naam deponeren en claimen*

de melkboer | 13-04-06 | 11:15

fijn, een niet tot nauwelijks goede tv brengend medium, dat eindelijk wat aangepakt zou worden (lang niet genoeg!) weer helemaal de hand boven het hoofd gaan houden. Daarbij wordt op dit vlak 4 jaar werk dus in de komende 4 jaar weer over de balk gekeild. Thanx Woutje, mijn stem heb je niet.

Tobus | 13-04-06 | 11:13

Het gaat dus niet over rechts of links, het probleem is dat er onnodig veel, om niet te zeggen schandalig veel geld wordt uitgegeven door niet efficient te werken. Ik zelf ben regelmatig bij het maken van programma's betrokken geweest en kan dus melden dat het niet normaal is. In iedere andere tak van sport zou zonder omhaal de helft van het personeel ontslagen worden, inclusief de verantwoordelijken, en terecht.
Het zou daarom goed zijn als er onmiddellijk een einde komt aan de geldverslindende machine die Hilversum heet, los van inhoud of politiek! Op de schop!!! De bijl er in!!!

DRUNKEN SAILORRR | 13-04-06 | 11:12

1.000.000 moet 1.000.000.000 zijn...

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:11

@gevallenverstand 13-04-06 @ 11:08

Daar heb ik het niet over... Ik heb het er over dat er van de belastingbetaler geld gestolen wordt... Ze worden verplicht te betalen waar ze geen gebruik van maken.

Reken jij ff uit hoeveel 1.000.000 is gedeeld door de beroepsbevolking... En reken je ook ff uit hoeveel dat is qua belasting als je modaal verdient....

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:10

"Bos wil de omroepverenigingen een vast budget geven, dat niet afhankelijk is van reclame-inkomsten."

Nee hoor! Dat budget is afhankelijk van hoe goed je kan slijmen en likken bij de Links-Conservatieve Stalinist die op dat moment de baas is.

"Ze krijgen dan een opdracht van de politiek mee,"
En DIE boodschap luidt dan ook: Lieve mensen, GOED likken en slijmen bij de juiste baas hoor! of ANDERSSSS....

Daar waar geld geen rol speelt, komt EGOstrelerij en likkerij om de hoek kijken...

Ahasveros | 13-04-06 | 11:10

Brusselmans 13-04-06 @ 11:06
Ja, de EUSSR is niet meer ver?..

Mavado | 13-04-06 | 11:09

@De Melkboer
Woehahahaa een soort Gaywatch dus.

Nemo | 13-04-06 | 11:09

Hakbarrr 13-04-06 @ 11:07
Ik ben er erg sterk van overtuigd dat de markt het minder goed doet dan een systeem van volksvertegenwoordiging.

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:08

@Nemo
Inderdaad. Het allerlaatste gerucht is dan ook dat ze Jos Brink samen met Goordon, Jolink en Dikkie Dik in een soort nieuwe Sick Brother format gaan douwen. Dat wordt pas Teevee!! Krabben, bijten, gillen en spugen mag..! Dit wordt een gegarandeerde hit!

de melkboer | 13-04-06 | 11:07

gevallenverstand 13-04-06 @ 11:04

Ja, maar mensen die alleen maar de auto gebruiken betalen ook voor het Openbaar Vervoer...

Allebei dingen die fout zijn, net zoals de Staatsomroep, allemaal afschaffen. Mensen moeten betalen voor wat ze gebruiken, en niet anders, want dat heet gewoon diefstal, of heb jij er een andere naam voor.

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:07

Hakbarrr 13-04-06 @ 11:03
'Mits sterk gemonitord' In veel gevallen kan het goedkoper, maar vel van die bezuinigingsoperaties zijn al uitgevoerd.

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:06

Hakbarrr 13-04-06 @ 11:01
Mensen die alleen een fiets hebben betalen ook voor autowegen. Kan je ook aan de commercielen overlaten.

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:04

Weer die achterdocht, die verontwaardiging!
Niets menselijks is mensen vreemd?.
Het is belangrijk voor belanghebbenden (politici, ambtenaren, aower?s, werkelozen enz.) om een inherent fout systeem (in dit geval ?sociaal democratie?) zo lang mogelijk vast te houden. Logisch is het dan om de propaganda in de hand te houden, danwel te controleren m.b.v. het principe; je bijt niet de hand die je voedt.
Eén van de talloze voorbeelden hiervan is U.S.S.R. en Pravda: je verteld niet hoeveel mensen er doodgegaan zijn aan een hongersnood, maar je verkondigd triomfantelijk hoeveel overlevenden er zijn dankzij het superieure beleid! Kijk zo?n 70 jaar terug en, tjonge, weer een voorbeeld.

Mavado | 13-04-06 | 11:03

@gevallenverstand 13-04-06 @ 11:01

Nogmaals vind je die 1.000.000.000 een mooi bedrag???

Ik vind het belachelijk veel voor die paar mooie kwaliteitsprogramma's....

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:03

fuckje 13-04-06 @ 10:59
Schat, maar eens een keuze tussen Islam's en linxen bashen en lollig doen. Samen gaat het niet.

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:02

@De Melkboer
Dat wist ik nog niet. In combinatie met Gorden en Joling over de vloer krijg je dan wel ijzersterke TV.

Nemo | 13-04-06 | 11:01

'Dit kan je toch niet menen. Dat wordt gedaan om in de toekomst interessante producten op de markt te brengen'

En dat doen de commercielen dus niet.
Die worden alleen door de politiek (VVD) gedwongen om te concurreren met de commercielen. Vervolgens ga jij er dan weer op schieten. Hou toch op. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat 80% van de kijkers een hogere kwaliteit TV wil. Bij de commercielen word het nog steeds erger. (Huisuitpesten... LEUK!)

gevallenverstand | 13-04-06 | 11:01

@gevallenverstand 13-04-06 @ 10:55

Lees jij ff-tjes het artikel:

www.meervrijheid.nl/bc-talpa.htm

Mensen willen geen Betaal-TV, wat de Staatsomroep is... Alleen omdat mensen stom zijn en alleen maar naar hun Netto-salaris kijken hebben ze dat niet door...

Er wordt per jaar 1.000.000.000 van de belastingbetaler afgepakt en in de Staatsomroep gepompt.... Belachelijk veel... Of vind je dit normaal.... Of hoef jij nooit belasting te betalen....

Hakbarrr | 13-04-06 | 11:01

Nova bij de commercieëlen:
" Voordat de discussie tussen Willem Schipper en Minister Donner van start gaat, eerst de boodschappen".

fuckje | 13-04-06 | 10:59

@gevallenverstand 13-04-06 @ 10:54

R&D niet uit het oogpunt van marktwerking. LOL

Dit kan je toch niet menen. Dat wordt gedaan om in de toekomst interessante producten op de markt te brengen...

En Van der Laan heeft het er helemaal niet over dat kwaliteitsprogramma's weg moeten alleen die spelletjes als Lingo, etc. Wat moeten de publieken daarmee als het gewoon ook op de commercielen kan....

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:58

Ik ben erg blij met de Wassenaarse Rotary (VVD) en De Christelijke kaplaarzen (CDA) als ze samen regeren. Fijne mensen hoor die rechtse rakkers, ik wacht wel al een hele tijd op mijn Bentley die ik van ze zou onvangen. Ik neem aan dat we van Wouter toch gewoon moeten blijven fietsen. En we zullen zeker allemaal gaan leiden onder dat investerende gedrag van de PvdA. Nee, de VPRO zal van Bos natuurlijk lekker in hun Villa mogen blijven zitten en ik zie graag een Nederland 4 en een Talpa 2 en 3. Een system als die van de BBC werkt opzich goed maar heeft precies de zelfde problemen die onze staats-omroep heeft. Het proberen te immiteren en nabootsen van de commercielen. De BBC heeft onlangs zelfs nog een waarschuwing van de regering gekregen dat het wat minder op de commercielen moet proberen te lijken. Als je straks bang bent dat je te veel keus krijgt... zit er nog altijd en knop op je TeeVee...!

Demosthenes | 13-04-06 | 10:58

fuckje 13-04-06 @ 10:48
Wat is blauw en ruikt naar ienie mini?
De vinger van Pino

Der Icebear | 13-04-06 | 10:57

Zijn jullie hier nu echt de politiek van D66 aan het verdedigen?

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:57

@Nemo
Nee, de onderhandelingen lopen nog...
Laatste gerucht ; Dikkie Dik gaat een heaumeausensueel getint programma na 23:00 op Talpa presenteren...

de melkboer | 13-04-06 | 10:56

ik snap trouwens dit hele gezeik niet .. over hoeveel geld hebben we het nou precies ? 't zal in het niets vallen t.o.v. wat er aan anti terreur etc uitgegeven wordt .. over geld verslindende onzin gesproken .. en dat hele publieke bestel gelul gaat gewoon nergens over .. wrm moest dat op de schop ? ik zie het als eens een keer een ander standje proberen tijdens het liefdesspel en niet meer .. oftewel verveling c.q. verzadigingspolitiek .. alsof we daar de laatste 5 jaar niet mee dood zijn gegooit .. ze hadden de reclameblokken gewoon concurrerender moeten maken en that's it ...

Draaitafel Demagoog | 13-04-06 | 10:56

@hakbar Tenslotte; Waar zijn die prgrmms dan bij de commercielen?
(Ben jij die cdja voorzitter?)

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:55

Hakbarrr 13-04-06 @ 10:50
Keep dreaming. Ik acht de diepte-journalistiek in het publiek domein -mits stevig gemonitord- veilig. De commercielen moeten behagen, er moet gewoon een plek zijn waar de marktwerking niet telt. Zelfs in het bedrijfsleven is dat zo. Research en development heet dat.

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:54

@De Melkboer
Dat achterlijke varken met die luier dan? Die toch niet?

Nemo | 13-04-06 | 10:53

@gevallenverstand 13-04-06 @ 10:50

Zembla en Netwerk trekken (redelijk) hoogopgeleid publiek, en ook nog aardig wat kijkcijfers, dus zo'n programma blijft ook bestaan op de commercielen

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:53

Tommy & Innie Minnie zijn weggekocht door Talpa..

de melkboer | 13-04-06 | 10:51

@gevallenverstand 13-04-06 @ 10:48

Pure onzin... Waar nieuws is, en vooral sensatienieuws, daar springen de commerciele op. Als je dat niet door hebt, dan begrijp jij er echt helemaal niks van.

Dus een pedo zaak wordt echt wel door de media gebracht... Hoe vaak worden er op Geenstijl pedo's besproken. Aardig vaak, dus de commercielen vinden het echt wel interessant

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:50

Hakbar, het waren Zembla enNetwerk die daarover op TV publiceerden. Commercielen vinden dat gewoon 'niet gezellig'.

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:50

En Marcel van Dam keek uit over zijn landgoed van ettelijke miljoenen, en zag dat het goed was.

'Eerlijk verdiend geld', prevelde hij, 'Eerlijk verdiend belastinggeld, het is in goede handen bij het publiek bestel. Het volk moet leren dat de sociale heilstaat voor ieder een droom is.'

catch22 | 13-04-06 | 10:49

@lijn5 13-04-06 @ 10:35
Vroegah, in de tijd van swiebertje en hamelen zat jij ook lekker te genieten van die omroepen omdat we simpelweg niet meer hadden dan dat, en nu nog niets meer nodig hebben. Al die commercielen zijn alleen maar in het leven geroepen om kapitaal te vergaren en bovenmatige rijkdommen in de schoot van de rijken te doen belanden. Een goed beheerde omroep zal blijken beter te werken dan al die losse zandkorrels die er nu zijn ( zie GB)

Yeeaah Right, No Way | 13-04-06 | 10:49

@Hakbarrr
Ik geef een voorbeeld. Programma's als Tegenlicht sterven uit. Het is en blijft eeuwig zonde, maar de meerderheid regeert. En onder de meerderheid verstaan we tegenwoordig de 'Ik stemde eerst LPF want de kogel kwam van links maar nu stem ik PVDA want eeehhh...' en de 'Iekke niet begrijp' en de 'Ooohhh jaaa Jim hiiiii' meerderheid. En daar passen de commerciëlen zich wel aan. Met uitzondering van de Iekke niet begrijp, want die kijken wel Al Jazeera. Ik zeg: Eeuwig zonde. John de Mol bepaalt wat we kijken. Bah.

Nemo | 13-04-06 | 10:49

Pino wil op 3 blijven.

fuckje | 13-04-06 | 10:48

Touwens .... Hoeveel websites worden door de overheid gefinancieerd? En zijn er alleen maar slechte websites?

Roberto Fransisco | 13-04-06 | 10:48

Nee Hakbar, er komt alleen maar populistische, door de heersende politiek geentameerde neponderwerpen in de commerciele media. Wat kluiven, terwijl de biefstukken verscheurd worden door de happy few...

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:48

Heel typisch, maar ik hoop dat de gemiddelde mens ook begint in te zien dat een Kabouter Bos aan de macht in Nederland toch niet zo'n goed idee is.
Het besluit om de publieke omroep budgetten te gaan verminderen was juist een goed idee. Dit kost in principe alleen maar geld en er zijn wel winst gevende alternatieven. Kortom waarom behoeft de publieke omroep staatssteun?

Maar het gaat er niet om wat wij vinden, het gaat er om wat de mensen die op PVDA stemmen en ik denk dat het abeidsloze volk wel graag TV kijkt (wat moeten ze anders doen), dus het zal wel met open armen ontvangen worden, zucht.

vinnie | 13-04-06 | 10:46

@gevallenverstand 13-04-06 @ 10:44

Net of een sensatieprogramma op RTL, SBS6, TALPA, of een website als Geenstijl dit niet zou melden....

Kortom dat komt echt wel in de media....

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:46

Lijkt me geen gek plan, alleen dan voor 10 jaar tegelijk is weer minder leuk. Het zou best goed kunnen zijn een onafhankelijk omroepbestel te creëren en zodoende een mogelijkheid te scheppen een ieder gelijkheid van rechten toe te kennen zodat een ieder ongeacht afkomst geloof of anderszins de mogelijkheid te bieden zich te uiten middels de beschikbare media. Alleen moet Wouter wel oppassen dat zijn publieke omroep wordt overspoeld door allerlei geloofsfanatici die de publieke omroep misbruiken voor het verkondigen van een religieuze boodschap, daar is en was het bestel niet voor bedoelt. Verder lijkt mij een jaarbudget dat telkens geevalueerd wordt een goede oplossing.

Yeeaah Right, No Way | 13-04-06 | 10:45

Lol @ GevallenV. 10:41

gainsteel | 13-04-06 | 10:44

Hakbarrr 13-04-06 @ 10:41
Als een programma meld dat Brongersma een pedo is en dat zijn nalatenschap door een stichting be(g)heerd gaat worden dan moet dat gemeld. Zelfs al kijken er maar 1000 mensen en de rest kijkt jensen...

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:44

@Als er naar een kwaliteitsprogramma als Tegenlicht 130.000 mensen kijken, moeten we voor zulke programma's 1.000.0000.000 per jaar aan de Staatsomroep geven...

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:41

-Ksi-Ziks mode on- De teloorgang van Talpa is de schuld van het netwerk van links parasitair geteisem, dat een bloeinde wederopbouw van de ware vrije creativiteit in de kiem heeft gesmoord met vuile links praatjes en kontol bos heeft in djakarta mike ham soo sing choo genomen..... -Ksi-Ziks mode-off

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:41

Slecht idee.

Kroen | 13-04-06 | 10:40

Goede zaak Wouter! Helaas ook je enige goed punt.

-=PyP=- | 13-04-06 | 10:40

toch wel gek dat de kwaliteit van de bbc niet achteruit is gegaan na de grote reorganisatie.

ganzo | 13-04-06 | 10:39

Het begint al lekker bij het journaal. Eerst een opening met ik-sta-op-de-foto-met-een-ado-fan Deetman waarin al lekker gehakt wordt op het kabinet. Als rita aan de beurt komt wordt alleen de commentaren van klaas de vries en die linkse iranier van GL weergegeven (een kleurspoeling wouldn't kill you).

controle | 13-04-06 | 10:39

@Lijn5
Ik had je anders behoorlijk slim ingeschat. Nu ja. Weten we dat ook weer.

Nemo | 13-04-06 | 10:39

Commercielen zenden over het algemeen dunne diarree uit. Moeten we maar weer eens wijzen naar het grote voorbeeld van geslaagde staatsTV?
http://www.bbc.co.uk/
Kost klauwen met geld natuurlijk, maar is beter dan al die snipper-omroepjes.

Zeurders | 13-04-06 | 10:38

Ik ga de tv gewoon het raam uitgooien, vanaf nu 24/7 achter geenstijl.nl!

Reez | 13-04-06 | 10:38

Brusselmans 13-04-06 @ 10:34
De cost gaat voor de baet. Als je meer wilt verdienen, dan zul je wat moeten investeren. Als je snel wilt scoren, dan breng je nog snel even schiphol naar de beurs.

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:37

T.V.= tijd verdrijf.. En slaapverwekkend bovendien.. Zie niet dat het erop vooruit kan gaan.. Alleen nog verder achteruit.. En daarbij komt ook nog dat het een geldverslindende bodemloze put(met zuigende werking)is die niet zuiniger kan functioneren..

Attila23 | 13-04-06 | 10:37

kopje thee tv

ganzo | 13-04-06 | 10:35

Precies. En zo hoort het ook.

Dada_ | 13-04-06 | 10:35

En Sesamstraat dan? Wat gebeurt er in Sesamstraat?

bwahaha | 13-04-06 | 10:35

zie die rechtse fascisten weer .. geen woorden maar daden aub .. als het je niet bevalt tieft je toch gewoon op ? of is het alleen een grote muil en dat is het ? zal wel weer .. oftewel veel geblaat, weinig wol ! NEXT !

Draaitafel Demagoog | 13-04-06 | 10:35

De commerciëlen zijn ontworpen voor amusement en vlakke informatievoorziening. Alleen geschikt voor de simpele medemens.

Oh heerlijk, amuseer me!

lijn5 | 13-04-06 | 10:35

@ Zum kotzen

Vertaald? Volgens mij zei Bos het letterlijk.

Op zich is er wel iets voor te zeggen om het zieltogende plan van Van der Laan nog eens kritisch te bekijken. Ik geloof dat de meeste weldenkende mensen het er wel over eens zijn dat goede programma's als Buitenhof, hoewel van progressief allooi maar kwalitatief heel behoorlijk, niet zouden moeten verdwijnenen.

Ik vraag mij ten zeerste af of dat plan er ook wel door komt. Dat bezien zijn de uitspraken van Bos ook niet zo schokkend. Het is redelijk veilig beloven iets te zullen bestrijden wanneer soep waarschijnlijk toch niet zo heet opgediend gaat worden als 'ie gegeten wordt.

Het frappante bij Bos is dan ook dat 'ie overal verkondigd dat e.e.a. beter kan, maar dat ik 'm EN nimmer op een relevant alternatief EN nimmer op een andere oplossing dan extra collectieve uitgaven kan betrappen.

Brusselmans | 13-04-06 | 10:34

Ik zie de toekomst rooskleurig in....
Ned1---> Islamabad TV
Ned2---> Theheran staats TV
Ned3---> Sharia TV
Gezellie....

de melkboer | 13-04-06 | 10:34

Berlusconi kom erin, help 0031, we gaan naar de kleeeaaauutttee......

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:34

Als Talpa maar blijft ! (Als ze het nog een 3 maanden uit houden)

BrEeZaH bOy | 13-04-06 | 10:34

Geen Buitenhof, Zembla, Tegenlicht, 2vandaag, het had zo mooi kunnen worden..... NSE is gewoon weggespest door zuurrre linxe.....

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:33

Wouter bos, is zo 1945!

deejaykoen | 13-04-06 | 10:32

@pjotr
Idd, laat de propaganda beginnen (doorgaan). Je kan veel zeggen van de Bos, slim is ie zeker. Als dit kabinet nou eens een spoedcursus communicatie zou gaan volgen, komt het misschien allemaal nog goed.
En voor de pvda-lovers. Bos is gewoon een machtsgeile econoom die manipulatie van de massa tot kunst verheven heeft. Bij shell deed hij ook niet zo moeilijk over nigeria. Als hij er maar niet mee te maken had, dan was alles goed. Gelukkig heeft iemand die verstand heeft van bedrijfseconomie en het bedrijfsleven die partij geinfiltreerd, alles beter dan zo'n klaas de vries figuur.

controle | 13-04-06 | 10:30

En nog meer: Bij de commerciëlen zie je in principe geen kritische documentaires. Zoals je wel bij Tegenlicht en Zembla ziet. Ze moeten natuurlijk geen reclameinkomsten missen. Conclusie: De commerciëlen zijn ontworpen voor amusement en vlakke informatievoorziening. Alleen geschikt voor de simpele medemens.

Nemo | 13-04-06 | 10:30

@Zeurders
Inderdaad, nog meer moskee-bezoeken, kijken hoe lief ze zijn. En als er weer eentje de camera weg slaat dan is het weer "maar ze zijn niet allemaal zo"
Gaan we de positieve kanten van de sharia belichten, voordelen van het islamitische geloof, meer zendtijd voor nmo en bovendien, big brother in de asielzoekerstehuizen.

Reez | 13-04-06 | 10:29

Namens alle hoogopgeleide en creatieve televisiekijkers uit de steungroep voor TALPA, NET5, SBS6 enzo is dit een RAMP. Het is juist ARTIFICIALITEIT die gesubsidieerd moet worden met reclame VS creativiteit middels publieke middelen.

gevallenverstand | 13-04-06 | 10:28

De toon is gezet, nu mogen Bussemaker, Noorman-Den Uyl, Klaas de Vries, Diederik Samson etc hun geldverslindende zoetmakertjes ook in de etalage zetten. Vroeger kon je volstaan met 'maak de borst maar nat', nu gaat het de kant op van neus dichtknijpen, springen en verzuipen.

ventus_aqualis | 13-04-06 | 10:28

"Ze krijgen dan een opdracht van de politiek mee"
joepie, propaganda-TV!

Zeurders | 13-04-06 | 10:27

@Ongelovige atheïst
Hebben de films op de staatszenders ook al reclame dan?

DiagnosisTyphus | 13-04-06 | 10:26

egte kk rechtse motherfuckers hier@mausDH 13-04-06 @ 09:56
Ongefundeerd, tendieus en behoorlijk kwetsend.

Reez | 13-04-06 | 10:26

@Roberto
Maar met slechts één omroep, wordt er toch voor de grote massa gegaan. In Nederland is dat het SBS-klapvee en het MTV-publiek. Niks mis met de BBC trouwens, maar programma's als die van de VPRO zul je daar ook niet tegenkomen.

DiagnosisTyphus | 13-04-06 | 10:25

Godsamme, nog meer theedoekjes op tv, wordt er nu al schijtziek van!

Reez | 13-04-06 | 10:24

Wouter was in het journaal erg druk bezig zijn eigen graf te graven. Of ben ik de enige die zijn gewauwel vertaalde in "We gaan de publieke omroep een grote zak geld geven en wij gaan ze vertellen welke programma's ze moeten maken"?

Frappant overigens dat het NOS journaal elke uitzending met dit bericht begon, zou Hans Laroes persoonlijk hebben bepaald welke volgorde van nieuwsitems er moet komen?

zum kotzen | 13-04-06 | 10:23

Wat Roberto zegt. Al die omroepen opdoeken en een soort BBC systeem invoeren. Het kost wat geld maar de kwaliteit zal het ten goede komen, al is het maar om een zender te hebben waar je nog een film/serie/show kan kijken zonder reclame onderbrekingen.

Ongelovige atheïst | 13-04-06 | 10:22

Bos heeft gelijk. Zonder propaganda van de publieke omroep is de PvdA nergens.

~Johan | 13-04-06 | 10:21

@Roberto
Zenders die vrijwel alleen geheel objectieve documentaires uitzenden zijn natuurlijk een heel ander verhaal.

DiagnosisTyphus | 13-04-06 | 10:21

GodfriedV.Bouillon 13-04-06 @ 10:09
Mijn voorkeur gaat ook uit naar Nederland programma's, maar alles is inwisselbaar. Jack Spijkerman kan net zo goed bij Talpa zijn programma maken als bij de Vara (er kijkt alleen geen hond naar maar dat is een andere probleem). En dat geld voor meer programma's. Maar de programma's verdwijnen met het voorstel van het kabinet niet, alleen de zenders zijn minder voorbehouden aan bepaalde omroepen. En eigenlijk is dat omroepen verhaal een oud achterhaald iets. In Engeland is het gewoon BBC, in Nederland hebben ze iets van 30 omroepen. Bezuinig daar maar eens flink op en dan houd je met het huidige voorstel nog zat geld over om nog veel mooiere programma's te maken.

Roberto Fransisco | 13-04-06 | 10:18

Mocht overigens de publieke omroep helemaal leeggezogen worden (want humor mag niet), dan hebben we gelukkig de COMMERCIËLEN nog. Met de uitzonderlijk humoristiche (en recyclerende) Robert Jensen en natuurlijk het broeknatmakende Cabaret op Zes. En niet te vergeten Kopspijkers/Snellers, dat bij Talpa helemaal niet platter is geworden.

Nemo | 13-04-06 | 10:17

Per jaar wordt er 1 Miljard in de staatsomroep gepompt, hoeveel meer moet het nog worden... hoeveel stomme praatjes gaat Bos nog vertellen...

Hakbarrr | 13-04-06 | 10:16

Goed bezig. Publieke omroep moet blijven. Maar dan wel alleen VPRO, NPS, NOS, RVU en Vara. Dat zijn de zenders die sterk vermongeaulend Nederland nog iets kunnen leren. De rest is RTL 4 niveau en kan gewoon commercieel.

S. Den Dikke | 13-04-06 | 10:16

Heel goed Wouter, vooral niets veranderen, 3 netten en maar euries erin blijven pompen.

DutchXTC | 13-04-06 | 10:15

@GodfriedV.Bouillon 13-04-06 @ 10:11

hehe dat van die zorgverzekeringen doet me meteen weer denken aan dat filmpje van Hoogervorst op de site van Buro Renkema:)

Aussie | 13-04-06 | 10:15

@ Aussie
Net als met die zorgverzekeringen die, hij wel even terug zal draaien, is natuurlijk alleen maar populistisch gelul. Iets terug draaien wat net nieuw is zorgt alleen maar voor meer onrust en is dus niks meer dan verkiezingspraat, maar dat hoef ik hier natuurlijk niet uit te leggen.

GodfriedV.Bouillon | 13-04-06 | 10:11

@mausDH,
met gemene trekjes.

fuckje | 13-04-06 | 10:11

De publieke omroepen zijn conglomeraten van eigen belang. Per onmiddellijk termineren. Eén net publieke omroep, die zich beperkt tot zo neutraal mogelijke informatie. Iedereen die graag links wil zijn, gaat maar geld ophalen bij het publiek. Het lag uiteraard in de lijn der verwachting dat Walter Bos iets zou terug doen voor de liefdevolle berichtgeving in de afgelopen jaren.

Der Icebear | 13-04-06 | 10:11

@ Roberto Fransisco
Discovery Channel en National Geographic mogen natuurlijk ook blijven. Maar ik vind, ondanks hun gekleurdheid, dat de vara en de NOS doorgaans betere programma's maken dan Rtl of Talpa.

GodfriedV.Bouillon | 13-04-06 | 10:09

@mausDH
en ook nog tendentieus

Karel Kruizenruiker | 13-04-06 | 10:09

@GodfriedV.Bouillon 13-04-06 @ 10:04

Ja maar met Woutert wordt die filmzender er dan eentje met 24/7 snoeiharde heaumeau-prOn

Aussie | 13-04-06 | 10:08

DiagnosisTyphus 13-04-06 @ 09:42
Jack Daniels 13-04-06 @ 09:54
Animal Planet, Discovery Channel, National Geographic om maar even een greepje te doen van zenders die niet alleen maar spelletjes, shows, films en andere onzin uitzenden.

En Fox is behoorlijk gekleurd, gelukkig is dat de Vara en het NOS journaal niet. *kuch*

StaatsTV is achterhaald. Radio is een mooi voorbeeld. Alles wat Hilversum produceert wordt door commercielen beter gedaan.

Roberto Fransisco | 13-04-06 | 10:06

drie propagandazuilen van het bedorven rooie gedachtegoed, met Paul Witteman als staatssecretaris van mediazaken (dat baantje was hem immers al in 2002 aangeboden), geen reclame meer en geen afrekening op geleverde kwaliteit.

*op dit moment ga Ik Rita zelfs een aantrekkelijke vrouw vinden, zo'n doemscenario is de gedachte van Walter Bush aan de macht*

QB (ja die.....) | 13-04-06 | 10:06

Het heeft toch totaal geen zin om veranderingen weer terug te gaan draaien, de chaos wordt er alleen maar groter op. Wat woutertje wel mag doen is de commerciele zenders de nek omdraaien en 1 zender overlaten waar goeie films op komen.

GodfriedV.Bouillon | 13-04-06 | 10:04

@mausDH

Ik vind je ongefundeerd.

Aussie | 13-04-06 | 10:04

Hee Frau Hoaxha, zou je niet eens bij Berlusconi in z'n kont gaan zitten? Of ben je daar al geweest?

LuftBalloon | 13-04-06 | 10:03

Zou die dat geld van de linkse propaganda machine niet in zijn heetste luchtballon willen steken: de voedselbank van lening?

derks | 13-04-06 | 10:00

@mausDH
Ik vind je bijzonder kwetsend.

Nemo | 13-04-06 | 10:00

Gewoon te gek voor woorden om de media op zo'n manier aan te binden

Birds Eye | 13-04-06 | 09:59

@noorderling: zoiets stelt Bos ook voor, volgens mij

Loki | 13-04-06 | 09:59

Het model Loekasjenko of Poetin noemen we dat, dat ook al in Venezuela doordringt en op Cuba stand heeft gehouden (met geweld natuurlijk). Blijkne dat nou net landen te zijn in grote armoe. Dat zal toch niets met elkaar te maken hebben Wouter B.?

derks | 13-04-06 | 09:59

@noorderling 13-04-06 @ 09:48, Ik ben ook voor, 1 staats omroep en weg met al die "zendgemachtigden". In Engeland hebben ze dat prima geregeld, zelfs de commercieelen zoals Granada, Thames en Yorkshire TV staan op een hoger niveau.

Lekker Belangrijk© | 13-04-06 | 09:58

-weggejorist-

mausDH | 13-04-06 | 09:56

ja hoor wouter,ga vooral zo door met van die domme publiekstrekkende opmerkingen te geven,je durft toch niks zelf te beslissen,jullie laten andere partijen het vuile werk doen om dan ineens te komen met een zogenaamde oplossing,achterbaks gedrag,maar dat hoortr ook wel bij de linkse r(u)akkers

nldennl | 13-04-06 | 09:56

Wat had gekund? "Ik ga de voedselbanken verleden tijd maken." "Ik ga de werkloosheid aanpakken." Bijvoorbeeld. Wat kijgen we? "Het nieuwe omroepbestel gaat niet door." Nou daar zitten we op te wachten. Houzee.

gainsteel | 13-04-06 | 09:55

Scoren als Woutertje Bos is zooo makkelijk, na weer 4 jaar puinhoop blijkt dan dat het in eigen goal was.

Dtc-ert | 13-04-06 | 09:55

Wouter Bos is bezig zijn achterban bij de publieke omroepen te mobiliseren.Normaal hoor je hem weinig zinnigs zeggen maar hij schijnt nu toch niet zo zeker te zijn van een meerderheid volgend jaar Dus als hij volgend jaar in de regering zit word de wet op het omroepbestel teruggedraaid .We kunnen nu tot de verkiezingen wel het nodige verwachten van de publieke omroep, namelijk het afzeiken en afbranden van het huidige kabinet want dan blijft het bij de omroepen zoals het is ,,, tweemaal niks dus en tweemaal zo duur

--

pjotr1932 | 13-04-06 | 09:55

@Roberto Fransisco 13-04-06 @ 09:38
We hebben het hier toch over onze "staatstelevisie"
@DiagnosisTyphus 13-04-06 @ 09:42
thank you....

Jack Daniels | 13-04-06 | 09:54

Het SongFestival is gered, oftewel: Amambanda amambanda
Gwena mamba gwena mamba Con galapa con galapei

Helikopter | 13-04-06 | 09:52

Heeft GS-TV trouwens al formats ingestuurd? Als er toch met geld zal worden gesmeten...

SODEP | 13-04-06 | 09:52

Prima plan, gewoon laten doorgaan zoals het nu is :).

Ouwe | 13-04-06 | 09:52

Hij zal de extra propagandamogelijkheden zeker nodig hebben om die achterlijke PvdA meuk als gezond en goed beleid te kunnen verkopen.

Lucifer | 13-04-06 | 09:52

Ik voorzie allerhande hoogwaardige *kuch* cultureel verantwoordelijke programma's, boekbespreking, toneelvoorstellingen waar geen hond naar kijkt, maar wel via de staatsomroep wordt uitgezonden, veel programma's op het nivo van "zomergasten" en natuurlijk veel muziek programma's waarin allerlei ongewassen wollensokken, de laatste muziekstromingen, op hun geheel eigen cultureel verantwoordelijke manier proberen uit te dragen.
(lees ongeevenaarde tering herrrie)

Karel Kruizenruiker | 13-04-06 | 09:51

*Ziet de eerste eerste voortekenen van de zgn linkse lente*

B 100 | 13-04-06 | 09:49

Maar goed, die plannen van die Excuus-Truus van D66 waren toch ook goed waardeloos.

fuckje | 13-04-06 | 09:48

Mooi, gaat mijn partij toch nog winnen. Ook al deze reaguurders zijn makkelijke beinvloedbaar, stemmen allemaal vrind Bos volgend jaar.

Jamy Raddish | 13-04-06 | 09:48

Kunnen we niet gewoon het BBC-model invoeren? Vast bedrag beschikbaar, geen politieke controle en goede kwaliteit ..

noorderling | 13-04-06 | 09:48

@SODEP 13-04-06 @ 09:43, Idd, die engelsen zijn toch maar flink verwend.

Lekker Belangrijk© | 13-04-06 | 09:46

hier wordt vaak geroepen "verkoop dat limburg toch gewoon".
mij best, alles liever dan wonen in een rood-NL!

Contento-Limbo | 13-04-06 | 09:46

Woutert is en blijft een populistische doortrapte lullo. Hij zal nu wel helemaal 't vrouwtje zijn bij Nova.

Aussie | 13-04-06 | 09:46

Wouter probeert op deze vuige manier extra zendtijd te kopen voor politieke partijen. De omroepen zouden erg veel geld overhouden als ze eens de helft van de "managers" zouden buiten stampen en die snoepreisjes van een paar honderd man naar zomerspelen, winterspelen, songfestival, wk, ek zouden afschaffen.

Woutertje doet aan gelegenheidswetgeving. Woutertje leutert over niet ter zake doende scheiss, want laten we wel wezen, over belangrijke onderwerpen hoor je woutertje niet.

vergruizer3 | 13-04-06 | 09:45

Kan Woutertje niet eens ongezien een nekschot krijgen? Als hij premier wordt kunnen we na 8 jaar helemaal drie dubbel en dwars krom liggen om economisch gezien alles weer op orde te krijgen. Daar komt bij dat als we mazzel hebben, de nederlandse wet is vervangen door de sharia. Dan hebben we pas echte leuke tv, kabouter plof, stoma-rock met samir azouz en hakbarren voor beginners met MO-B. Ja joepie, ik verheug me er nu al op.

Hellsmurfje | 13-04-06 | 09:45

Woutert, ga je weer poen weggeven, makkelijk hè geld van een ander..........

kwoot | 13-04-06 | 09:45

Off topic:
PvdA doet ook aan geld ophalen. (Gisteren in het nieuws). Iemand die de ziektekosten echt niet kan betalen krijgt een boete :-))))) Komt dus wel allemaal goed stelletje zeikerts.

michael.j | 13-04-06 | 09:45

Nou Jack. Hoe voel je je nu? Je voornaamste reden was toch dat je toekomst niet zeker was bij de Publieke Omroep. Droom je niet meer van die tijden dat je programma gemiddeld het kijkcijfer 18 kdh kreeg? (Ter vergelijking: Het ontzettend populaire GTST telt gemiddeld 10 kdh). Voel je je nu niet ontzettend klote? Zelf Gordon en Joling scoren tegenwoordig hoger. Waar blijft trouwens dat succesvolle bedrijf dat je op poten wou zetten? Krijg je eindelijk hulp vanuit eigen zuil en dan ben je er niet.
Bron: Stichting KijkOnderzoek
*Lacht Jack recht in z'n gezicht uit.*

Nemo | 13-04-06 | 09:44

Goed zo Woutert.

@ Jack Daniels 13-04-06 @ 09:36; inderdaad, mee eens.

@ Roberto Fransisco 13-04-06 @ 09:38; nul, ja.

blt | 13-04-06 | 09:43

Doe mij de BBC maar.
Kost wat, maar dan heb je ook kwaliteit.

SODEP | 13-04-06 | 09:43

@Roberto
Daar hebben we het mooie voorbeeld van het conservative FOX, waar we bij GS allemaal zo van houden toch? My word, not yours ;-)

DiagnosisTyphus | 13-04-06 | 09:42

Goed zo!, meer RVU, VPRO, NPS, IKON en HV. Kwaliteit is wat we willen!

Lekker Belangrijk© | 13-04-06 | 09:42

Hoxha heeft alles al gezegd, staatsTV is ok. Gewoon op dezelfde weg door blijven gaan, gaat prima zo.

Flex187 | 13-04-06 | 09:41

@Armageddon: Waar kan je die vlag bestellen?

Burgemeester Kiesman | 13-04-06 | 09:40

@ Jack Daniels,

Maar die doen het wel zonder jouw belastinggeld

en fuckje heeft gewoon een punt, het potverteren is alweer begonnen, (sinterklaas bestaat echt, en hij wordt straks onze mp)

Karel Kruizenruiker | 13-04-06 | 09:40

De links geöriënteerde staatspropag... -programma's zijn best goed. Zeker als je kijkt naar wat de commerciële tegenhangers er van bakken (nieuws daargelaten).
Zolang er idd niet meer klaagzang ochtendgebeden (en dus ook geen 'Nederland zingt', want we discrimineren niet) bijkomen, mag het van mij blijven zoals het is.

DiagnosisTyphus | 13-04-06 | 09:39

*hangt zijn Rita vlag uit*

Armageddon | 13-04-06 | 09:39

Jack Daniels 13-04-06 @ 09:36
Hoeveel publieke omroepen zijn er in de USA, en worden daar alleen maar slechte programma's uitgezonden?

Roberto Fransisco | 13-04-06 | 09:38

Wouter Bos is de Berlusconi van de lage landen.

Roberto Fransisco | 13-04-06 | 09:37

Nee, de commercielen maken hoogwaardige programma's.... Ten slotte kijkt hier iedereen naar Talpa/SBS6/RTL4,5,6,7,8, en 9 en good old veronica.

Jack Daniels | 13-04-06 | 09:36

Ik hoor al jaren dat het geld redelijk op was (Dank je Gerrit), en nu gaat Wouter de Boskabouter ineens vertellen dat winst maken niet belangrijk is? Wel fijn dat de Partij van de handenArbeid zich alvast uitsluit in mijn stemkeuze.

Burgemeester Kiesman | 13-04-06 | 09:34

En PvdA Propaganda draait op volle toeren,kan die bos niet onder de trein lopen

kruisridder | 13-04-06 | 09:34

@ Ur2ezY 13-04-06

Tot de sjaria is ingevoerd en het standaard is .

stoeptroep | 13-04-06 | 09:34

Bos denkt ... wat Berlusconi kan.. dat kan ik ook.. Staatstelevisie van de PVDA... want voor dat extra geld willen die rooie rakkers.. natuurlijk wel wat linkse zendtijd terug.
Op naar het deense model, hoeveel presentatrices met een hoofdoekje zal nederland dan krijgen??

Ur2ezY | 13-04-06 | 09:33

Het goede nieuws is: wie kijkt er eigenlijk nog naar de staatstv. Nog wat ouwetjes die te oud zijn om te gaan stemmen.

lijn5 | 13-04-06 | 09:33

@Biebel 9:25

Maar Medi vd Laan is een D-66 muts.

watkijkikoptv | 13-04-06 | 09:31

Hij wil niet zeggen hoeveel geld het word.. als het maar niet overdreven word voor de Hakbar en Beaudistische programma's .

stoeptroep | 13-04-06 | 09:31

@Loki,
het door jou genoemde voorstel ligt nu bij de Raad van State, daarna moet het naar de Tweede, en daarna nog naar de Eerste kamer.

fuckje | 13-04-06 | 09:30

@Loki:
dat klopt, maar reken maar dat dat er nu dus wel ff doorheen gestampt word.. aangezien wouter dit nu loopt te vertellen..

Biebel | 13-04-06 | 09:30

die Goodle Add zegt genoeg .... geile verkooppraatjes zijn het.

sanchez | 13-04-06 | 09:30

@Biebel: het voorstel van Van der Laan is nog niet door de kamer goedgekeurd, ik weet ook niet of ze dat redden voor mei 2007

Loki | 13-04-06 | 09:29

Krijg ineens een rode waas voor mijn ogen........

Herman Brood | 13-04-06 | 09:28

Trouwens, als er ergens over gestemd moet worden in de 2e kamer, dan mag dat daarna 2 jaar niet meer op de politieke agenda staan.. dus meneer Wouter houd ons voor de gek, aangezien hij dit niet binnen 2 jaar kan terugdraaien.. maar ja, hij ziet de bui natuurlijk al hangen.. commercieel denken bij de omroepen betekend dat links daar wel kan inpakken..

Biebel | 13-04-06 | 09:27

Woutertje aan de macht...... Land in onmacht..
word niet best als de PVDA aan de macht komt..
(het hervormen van het omroepbestel is trouwens een PVDA plan geweest onder paars.. medi van der laan heeft het uitgewerkt)

Biebel | 13-04-06 | 09:25

Ga eens deaud daar bij die zenders, weten ze het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit nu nog niet?

watkijkikoptv | 13-04-06 | 09:24

Ja hoor!!! begint het Grote Geld Smijten nu al?

fuckje | 13-04-06 | 09:24

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl