Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Coalitie pakt door

Wij zien op u neer De plucheklevers uit de coalitie hebben vandaag vergaderd in het torentje. Ze willen namelijk een verkiezingsnederlaag in 2007 voorkomen. Ofwel, mission impossible 4 is in de maak. Maar na ampel beraad zijn ze er uit: Door het trots uitdragen van ons beleid moet het negatieve beeld van dit kabinet worden veranderd. Dat moet toch lukken, wie is er nou niet trots op Balkenende II. Wij in ieder geval wel. Tel maar uit die winst: de voedselbanken zitten bommetje vol, de zorg is onbetaalbaar, wie ziek is betaalt boete, de middeninkomens ontvangen de meeste klappen, pc-privé project sucks anyway, met een brommer heb je geen grijs kenteken nodig, D66 heeft wel karakter en Zalm liegt echt niet hoor. Zwelt uw hart al van trots? Pak maar vast in Wouter Bos, tegen deze prachtige resultaten kan niemand op.

Reaguursels

Inloggen

gevallenverstand 31-03-06 @ 00:10

Er is een verschil tussen sociaal en socialistisch, in mijn opinie is de rechtse kerk sociaal en zorgt voor een welvaartsverdeling die ook degene die niet kunnen werken ten goede komt.

Het erbij houden en financieel steunen van bevolkingsgroepen die alleen onder hun eigen voorwaarden willen deelnemen aan de samenleving heeft een destabiliserende invloed op de samenleving. Het links journalistiek geteisem is niet geheel gespeend van verstand, echter zij hebben geen van allen lering getrokken uit het verleden, immers een dominante groep zal altijd op een zeker moment de macht grijpen en proberen in 1 keer de onvrede die de oorzaak was weg te nemen, soms ook met tomeloos geweld.

Momenteel is de dominante groep niet de groep die zich door het links journalistiek geteisem vertegenwoordigt voelt, dat wil niet zeggen dat het LJ geteisem zich zou moeten richten naar hun broodheren maar wel dat zij hun uitingen zodanig moeten uiten dat de dominante groep zich er meer in zou kunnen vinden.

Het lijkt echter wel of het links journalistiek geteisem, wellicht uit angst om uit het incestueze circuit ons-kent-ons gestoten te worden, doelbewust de onvrede die bij de dominante groep heerst wil vergroten, waardoor de kans op een kristalnacht sterk vergroot wordt.

Ksi-Ziks | 31-03-06 | 12:01

SmerigeHarrie 30-03-06 @ 21:43
Ik bedoel libertarier. Verder wil ik niet terug maar vooruit (wat economie betreft) 0031 kan een interessnte fusie worden, maar dan moet er wel wat compassie zijn. Die is er nu niet en - hoewel ik de yeast van je idee heb - heb ik nog nooit zo een bot iemand meegemaakt. Daar concludeer ik uit dat je jong bent. Ideeen niet gepaard aan inzicht.

gevallenverstand | 31-03-06 | 00:10

@Gevallenverstand, ik betaal mee aan de zorg die Yeeaah Right mag genieten, da's al meer dan veel Nederlanders kunnen zeggen, en dat doe ik graag. Mijni punt is dat meer overheid, meer belastingen, hogere premies niet de toekomst is. Jij wil 19de eeuwse oplossingen voor problemen in de 21ste eeuw.
Verder zal het wel gezellig zijn in jouw zwart-witte wereldbeeld, maar ik ben helaas geen libertijn. Wel iemand die de overheid terug wil naar normale proporties.
Jij neemt GS trouwens wel erg serieus, als ik hier neertyp dat Yeeaah Right alle medicijnen verdient die er op de wereld bestaan, ben ik opeens wel weer lief? Hoezo weglopen voor verantwoordelijkheden?

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 21:43

Ksi: Binnen jouw redenering zouden alle werkelijke captains of industry hossend UK hebben moeten verlaten na het aantreden van Blair? Verder hebben, gristenen, heaumeaus en VVDers net zulke kleffe netwerken als het rode gevaar.

gevallenverstand | 30-03-06 | 18:01

Wel eens van Het Vrije Volk gehoord? Of beschouw je dat als een rechts krantje in oorlogstijd?

(niet vergeten je pilletje in te nemen hoor!).

TM | 30-03-06 | 16:35

@Ksi_Niks : Voel je je wel helemaal goed? Want die onzin die je uitbraakt doet het tegendeel vermoeden.

TM | 30-03-06 | 16:34

aca 30-03-06 @ 14:13 en gevallenverstand 30-03-06 @ 14:30

In de tijd dat paars 1 en 2 aan het bewind waren was het links politiek geteisem vooral gericht op het minimaliseren van de door de VVD en wat minder op de door D66 veroorzaakte zegeningen van die kabinetten. Alles wat fout ging was volgens het links journalistiek geteisem de schuld van de VVD en wat goed ging gebeurde dankzij de tomeloze inzet van de PvdA.

Het ontbreekt u beiden aan voldoende onderscheidend besef om het verschil tussen objectiviteit en kritiek te zien, immers er is door het links journalistiek geteisem nooit als eerste kritiek op welke linkse wandaad dan ook uitgeoefend. In WO II niet op de NSB, na WO II niet op de linkse journalisten die de Telegraaf redactie draaiend hielden, niet op de slachtingen van Stalin op zijn eigen bevolking en in de bezette gebieden, niet om de massamoorden in Cuba en niet op het moordadige gedrag van de Cubaanse militairen in Afrika, enz.

Ik weet geen andere nette benaming voor het links journalistiek geteisem wat hun moordadige onprofessionaliteit beter weergeeft dan de term "links journalistiek geteisem" maar ik houd mij aanbevolen.

Ksi-Ziks | 30-03-06 | 15:23

Ksi Ziks. De VVD zit al in haar tweede termijn min of meer als tweede keus in het kabinet. Ze hhebn veel invloed en ze hoeven het alleen maar een beetje aardig te doen om te kunnen blijven zitten.
2) Fijn dat je eindelijk een keer ergens voor opkomt. KSI ZIKS is opgekomen voor startende ondernemers!!!!
3) Zo gauw je in termen als parasiet en links geteisem valt dan valt er een soort slaap over mij. (Ischa Meijer zei dat eens tegen Adelheid Roosen toen ze op een stokpaardje zat.) Doe dat nou niet.....
4) Wat kapitaalvlucht betreft, je bedoelt dat jouw kapitaalvlucht al heeft plaatsgevonden tijdens Paars, en dat je wilt voorkomen dat anderen dat ook doen door Bos tegen te houden.
5) Die oorblazer van bos lijkt me een vlieggewicht.

gevallenverstand | 30-03-06 | 14:30

@aca
Half Europa is via aandelen, onroerend goed enz. in handen van de Rothchilds. Wat nou "ons" geld?

vlunk | 30-03-06 | 14:17

Volgens mij is het priveleven van Oudkerk helemaal niet zo prive meer en uit en te na besproken, is Zalm nadrukkelijk van te voren gewaarschuwd door zijn ambtenaren en heeft ie dat bewust genegeert, vervolgens roept hij burgers op de wet te overtreden en komt ie daar nog mee weg ook. En om critici van dit kabinet structureel voor links geteisem uit te maken is vreemd, de pers is er voor om de politiek in alle gevallen het vuur aan de schenen te leggen anders deden ze helemaal niets meer.

Overigens, eens komt de dag dat de VS, maar ook China en India hun schulden aan Europa moeten terugbetalen, want het is inderdaad 'ons' geld dat daar wordt geïnvesteerd. trouwens, zo geweldig gaat het daar ook weer niet hoor. Datgene wat ze vertalen naar nieuwe producten en denkbeelden heeft de duurzaamheid van Chinees speelgoed, mijn kinderen doen daar hooguit een week mee, dan is het weer stuk.

aca | 30-03-06 | 14:13

vlunk 30-03-06 @ 12:46

Jouw beeld van JPB II is precies het onware beeld wat het links journalistiek geteisem van JPB II in de wereld heeft gezet.

Zalm en anderen van dit kabinet moeten per dag honderden beslissingen nemen en de enkele fouten die gemaakt worden, vaak op basis van onjuiste informatie die hen door veelal linkse ambtenaren is aangereikt, wegen niet op tegen de door het links journalistiek geteisem tot absurditeit vergrote kleine incidentjes.

De krampachtigheid waarmee saaie ministers zich proberen te verdedigen tegen het links journalistiek geteisem doet vaak potsierlijk aan. Beter zou het zijn als ze zich zouden laten vertegenwoordigen door politiek geschoolde mensen die zelf nog geen politieke ambities hebben en die de opmerkingen en voorstellen gedaan door het garnalenverstand van kontol Bos en de andere lichtgewichten van de oppositie in stacatovorm zouden pareren met door deze kontols eerder gedane maar vaak andersluidende uitspraken.

Pim Fortuijn kon dat uitstekend en daarom wilde dat links journalistiek geteisem hem uitschakelen door vooral in zijn privé leven te woelen. De werkelijke privéstatus en geschiedenis van kontol Bos, maar ook van Melkert en Oudkerk, werd en wordt door het links journalistiek geteisem zorgvuldig uit de publiciteit gehouden.

HMdK heeft door haar functie automatisch een machtige maar ook machteloze positie, de werkelijke macht over de welvaart in NL zit bij de banken, aandeelhouders, pensioenfondsen en (ex)ondernemers en slechts indirect bij de politiek. Deze bezitters van het grote geld horen b.v. de voorstellen tot vergroting van de parasitaire sector door het verkleinen van b.v. de armoedeval van de linkse idioten en reageren onmiddellijk daarop met het moeilijker verstrekken van leningen aan starters, roepen ondernemers met klem op om toch vooral de blik over de grenzen te werpen en verplaatsen in enkele minuten bedragen van 100 miljard euro naar een voor de NL fiscus ongrijpbare rekening.

Het succes van China en India komt vooral omdat Europese en Amerikaanse banken, aandeelhouders, pensioenfondsen en (ex)ondernemers grootschalig daar investeren en kennis overdragen aan mensen die deze kennis opzuigen als een spons en vertalen naar nieuwe producten en denkbeelden die daarna razendsnel over de wereldmarkt worden uitgestrooit.

Ksi-Ziks | 30-03-06 | 13:31

ksi-ziks
Dat mag je vinden.
Ik vind dat zalm z'n onbetrouwbaarheid al teveel keren heeft laten blijken, net als vele anderen uit deze regering. Steeds uitspraken bijstellen of intrekken, ik vertrouw ze voor geen cent en dat wordt zo alleen maar minder.
Maar wat zal ik me ook druk maken om dit schaduwkabinet. Beatrix heeft toch de touwtjes in handen, zolang ze geheim overleg pleegt met de "elite" in de bilderbergconferenties.

vlunk | 30-03-06 | 12:46

Wie is Door???

oranjewillem | 30-03-06 | 11:34

@ Breinstein,

> 1. Hogere uitkeringen (niet werken gaat NOG meer lonen!)

Probeer er maar eens een half jaartje van rond te komen; hoe bedoel je: "het loont"?

> 2. Meer asielzoekers

Onfgefundeerd en afgezien daarvan: jullie willen de vergrijzing toch tegen gaan?

> 3. Hogere belastingen (het geld voor 1 en 2 moet ergens vandaan komen)

Momenteel zitten wij van de ontwikkelde landen in Europa op zo'n beetje de LAAGSTE belastingschalen. Da's wel wat anders dan 15 jaar geleden.

4. Langere files

Dat gebeurt alleen als de beroepsbevolking toeneemt en er niet wordt geinvesteerd in het openbaar vervoer. Het eerste wordt al tegengegaaan door de vergrijzing en het tweede is onder een links kabinet onwaarschijnlijk.

5. Nog hogere kapitaalvlucht / emigratie (ik ga denk ik ook maar, onderhand)

De hoogste inkomens zijn er de laatste 10 jaren flink meer op vooruitgegaan dan de lagere inkomens. Als dat weer een beetje wordt rechtgetrokken, waarom zouden mensen die 10 jaar geleden niet zijn vertrokken dat nu ineens wel gaan doen? Bovendien: zie 3.

6. Afschaffing/beperking van de hypotheekrenteaftrek, terwijl WEL de huursubsidie blijft bestaan. Met twee maten meten mag, van de PvdA.

Huursubsidie is omgekeerd evenredig aan het inkomen. Hypotheekrenteaftrek vaak rechtevenredig. Bovendien zou langzame (30-50 jaar) afschaffing van de hypotheekrenteaftrek de huizenprijzen ook wat beter onder controle moeten houden.

7. Stijging criminaliteit, maar lagere straffen

Ongefundeerd; ook partijen als de SP zijn voor zware straffen voor echte criminelen.

8. Alles weer subsidieren wat los en vast zit

Ongefundeerd; wanneer was de laatste linkse regering volgens jou die dit deed?

9. Bouw van moskeeen met belastinggeld.

Tja, kwestie van consequent zijn: of voor alle geloven afschaffen of voor alle geloven toestaan. 'k ben persoonlijk wel voor afschaffing, ook al ben ik Christelijk.

10. Hogere begrotingstekorten en een hogere staatsschuld. Dat probleem schuiven we gewoon door naar onze kinderen, als WIJ nu maar geld kunnen uitgeven. (Lekker sociaal ook, trouwens.)

De tegenbegrotingen zijn nog elke keer uitgegaan van dezelfde staatsschuld getallen als die van het kabinet. Het kan dus best sociaal en tegelijkertijd gelijkwaardig t.o.v. de staatsschuld. Bovendien moet je juist in een laagconjunctuur niet de portemonnee van je bevolking op slot zetten.

pinokkio | 30-03-06 | 10:26

vlunk 30-03-06 @ 10:01

Zalm is ook maar een mens, dus ook hij krijgt bekeuringen voor 2 en 3 KM te hard rijden. Het is dus logisch dat hij wil dat de 74 gemeenten die volgens zijn ambtenaren slechts licht boven de wettelijke 2% norm zijn gegaan, als overtreders beboet dienen te worden. Ik vind dat hij de gelegenheid had moeten krijgen om zijn rug recht te houden, immers als het merendeel van de gemeenten onder die 2% kan blijven, dan is erboven vatbaar voor een strafzaak of voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

Ksi-Ziks | 30-03-06 | 10:24

veel blabla hierboven, maar toch:
Zalm zegt dat hij verkeerde cijfers had en op grond daarvan is hij door het stof gegaan. Nu blijkt dat dat een leugen was, zijn zijn vorige excuses geen stuiver waard. Er blijkt hooguit uit dat Zalm geen moeite heeft met liegen, hoe vaak ook.

vlunk | 30-03-06 | 10:01

Yeeaah Right, gevallenverstand en anderen hebben zo hun eigen mening, net als ik overigens. Toch zijn niet alle meningen even waardevol, ook al zou dat wel democratisch zijn. Vooropleiding, kennissenkring, ervaring, debattechnieken en vooral: wat doe je met je inkomen zijn belangrijker dan de politieke wind.

Voor echte ondernemers, ik bedoel hierbij dus nadrukkelijk degene die aan de financiele touwtjes trekken en niet de ledepoppen die tegen een vaak veel te hoge vergoeding loopjongen mogen spelen, kijken dagelijks naar de politieke barometer en die staat tot 2007 min of meer goed. Echter vooral door figuren zoals kontol Bos hebben vele ondernemers er geen zin meer in, zij hoeven vaak ook niet meer, dus zien zij een nieuwe uitdaging in het verplaatsen van zo veel mogelijk werk naar lokaties waar dat werk goedkoper en beter gedaan wordt met behoud van omzet of marge.

India en China zijn zulke landen, maar vlak vooral ook de USA en Rusland niet uit. Al deze landen hebben geleerd van het doorgeschoten salonsocialisme van Europa waar vooral het links journalistiek geteisem de dienst uitmaakt. In alle landen met een booming economy zijn er vaak wel staatspropaganda apparaten die slaafs de overheidstrom roeren maar er is geen dominante informatiegroepering die met alle macht de waarheid verkracht zoals in NL de vakbonden en het links journalistiek geteisem.

In geen van die landen wordt het linkse geteisem uit de staatsruif gevoed, ze moeten hun inkomen weghalen bij degenen die zij zeggen te vertegenwoordigen en dus leiden zij vaak een armetierig bestaan, ook al zijn zij volgens eigen zeggen topspelers.

Hier nog een linkje naar de spindokter van kontol Bos, de hersenloze zombie die je geen seconde zonder mombakkes kan laten anders zegt hij weer iets stoms. Viel het jullie trouwens ook op dat kontol Bos in India wel een stropdas om had omdat de Indiase journalisten deze lul met vingers immers kennen niet dus moest hij het op eigen kracht doen.

www.speechsymposium.nl/index/1/2

Als je iets aan JPB II kan verwijten dan is dat wel dat zij er absoluut niets aan gedaan hebben om het voor starters gemakkelijker te maken, immers de hemeltergende papierwinkel en de vele parasitaire organisaties die zich vanuit het paarse verleden in de samenleving hebben genesteld, bloeien als nooit tevoren en smoren ieders motivatie om op een eerlijke manier voor jezelf te beginnen.


Ksi-Ziks | 30-03-06 | 09:41

Ik zal alvast wat voorspellingen doen voor 2011, na 4 jaar PvdA llochtonen:
1. Hogere uitkeringen (niet werken gaat NOG meer lonen!)
2. Meer asielzoekers
3. Hogere belastingen (het geld voor 1 en 2 moet ergens vandaan komen)
4. Langere files
5. Nog hogere kapitaalvlucht / emigratie (ik ga denk ik ook maar, onderhand)
6. Afschaffing/beperking van de hypotheekrenteaftrek, terwijl WEL de huursubsidie blijft bestaan. Met twee maten meten mag, van de PvdA.
7. Stijging criminaliteit, maar lagere straffen
8. Alles weer subsidieren wat los en vast zit
9. Bouw van moskeeen met belastinggeld.
10. Hogere begrotingstekorten en een hogere staatsschuld. Dat probleem schuiven we gewoon door naar onze kinderen, als WIJ nu maar geld kunnen uitgeven. (Lekker sociaal ook, trouwens.)

Breinstein | 30-03-06 | 09:38

Welke partijen er ook aan de macht komen in Nederland: de teneur blijft dezelfde. Dat is nu eenmaal de volksaard.
Benepen koopmannetjes met in de ene hand de bijbel of de moderne variant daarvan, het opgeheven wijsvingertje. De andere hand is uitgestrekt om uw zuurverdiende centen te vangen. Het ingebakken -zum kotzen- calvinisme. Hypocrisie. schermen met normen en waarden terwijl het allemaal om de Enige Echte god van het Geld gaat.

brrkah | 30-03-06 | 07:26

Zalm zegt dat hij verkeerde cijfers had en op grond daarvan is hij door het stof gegaan. Nu blijkt dat dat een leugen was, zijn zijn vorige excuses geen stuiver waard. Er blijkt hooguit uit dat Zalm geen moeite heeft met liegen, hoe vaak ook.

vlunk | 30-03-06 | 02:52

Boeiuh! Ajax forever!

doktersnuggles | 30-03-06 | 01:26

@doktersnuggles 30-03-06 @ 01:18
Loser, mensen zoals jij verdienen de gaskamer (om het maar ff in de context van je achterlijke opmerking te houden) ik heb het nu wel ff gezien, ik ga maffen, je hebt weer ff fijn de discussie doodgeslagen etter.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 01:25

-weggejorist-

doktersnuggles | 30-03-06 | 01:25

@doktersnuggles 30-03-06 @ 01:18
Ga je lekker? je zou een vette IP ban verdienen. Dit is nou net het haatzaaiende soort gedrag dat ons land nodig heeft, hiermee maak je goed duidelijk wat er mis is in dit land, een kabinet wat normen een waarden preekt en zulk tuig voortbrengt. Ga je bek spoelen met zoutzuur vent. Dit is het soort oproer dat we kunnen missen als kiespijn, sukkel.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 01:23

-weggejorist-

doktersnuggles | 30-03-06 | 01:18

anti-collectief Ik heb je tekort gedaan. Ik onderschrijf een aantal van de ingrepen, maar de manier waarop is niet goed. Enfin, dat horen jullie wel van de rechters of van eventuele excessen. Jammer dan dat dat door de bank genomen meer kost dan dat je het wat zorgvuldiger had gedaan. Hadden er ook meer mensen achter gestaan.

gevallenverstand | 30-03-06 | 01:09

YR Doe het rustig aan! Goed dat je het terug in de politiek hebt gegooid. Ik snap best dat ze aan de bomen rammelen om te zien wat eruit valt, maar dit kabinet komt erg slecht in de geschiedenisboekjes te staan. Doorpakken? Not!

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:57

In het land van boekhouders regeert de poen, zo ook in dit kabinet blijkt maar weer eens duidelijk.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:54

Overigens, bedrijven worden ook niet bestuurd door boekhouders, ze hebben er wel een nodig, maar staan toch niet aan het roer.

aca | 30-03-06 | 00:52

@gevallenverstand 30-03-06 @ 00:37
Mijn verhaal ligt al in de 2e kamer ter inzage, en hopelijk met het mijne vele anderen, enkele kamerleden hebben mij verzekerd er iets mee te zullen gaan doen, echter schieten ik en al die anderen daar nu ff niks mee op.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:50

aca 30-03-06 @ 00:38
Ik ben ervan overtuigd dat ze hun best hebben gedaan, maar er zijn twee hoofdproblemen. 1) Zalm, 2) Ego's. Ik wacht op een partij die zakeiljk en sociaal, conservatief, gebalanceerd en innoverend.

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:45

SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:35
Lomp? Een zieke zorg ontkennen, dat is fijn!

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:38

Ik heb ook een vaag vermoeden dat dit kabinet wel heel veel moeite moest doen om gevuld te worden met mensen en dat het er niet zoveel toe doet of deze mensen nou een rechtse of linkse koers hadden gevaren. Het zijn dusdanige incompetente bewindslieden dat er nooit iets goeds van te verwachten valt. Als je tien vooraanstaande economen vraagt wat dit kabinet heeft bijgedragen komen er negen tot de conclusie dat ze er in het beste geval niet toe hebben gedaan. De stuurloze economie had het met een beter kabinet veel beter kunnen doen, maar het braafste jongetje trapte gewoon keihard op de rem. Verder hebben ze wel wat vvd-dogma's uitgevoerd waarvan de positieve kanten zo zacht als boter zijn. Ondertussen subsidieer ik als bovenmodaler nog steeds het huis van de boven-boven-modalers (anders veroorzaken we zoveel onzekerheid hè) en heb gelukkig kinderen anders had ik mijn loonstrookje niet eens op niveau kunnen houden. Afgezien van mijzelf, ik redt me wel, liberalisme is leuk, maar voor je iemand in het diepe gooit lijken me een paar zwemlessen wel handig. Maar ja, het verheffen van arbeiders klinkt zo jaren dertig.

Nog een opmerking. De eerste bezuinigingskabinetten Lubbers deden ook harde ingrepen, desondanks stond een meerderheid van de bevolking erachter omdat de noodzaak er ook was (de verspilzucht van Wiegel en van Agt waar rechts liever niet aan herinnerd wil worden, maar wel het tekort ongeveer verdubbelde). Bakellende kan nog steeds van een hoop zaken geen noodzaak aangeven. Nog zoiets, de geitenwollensokkenbrigade is in die periode min of meer afgeschaft, hoe minder jongerenwerk er was, hoe meer problemen de grote steden kregen. De veel duurdere rekening krijgen we nu gepresenteerd.

Begrijp me goed, mijn hart zit rechts (of liberaal dan), maar mijn portemonnaie voorlopig links, geen fan van Wouter overigens. Doe mij dan de nieuw geboren liberaal Halsema dan maar.

aca | 30-03-06 | 00:38

@Yeeaah, ik ben niet bang voor discussie, maar den plicht roept. Ik zal Balkie tot het einde verdedigen, hij is de nieuwe Lubbers, over tien jaar kijkt iedereen vol trots terug op hem. Maar ik moet er over 6 uurtjes alweer uit.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:38

YR Zijn verhaal is consistent. Het is de libertijn die geen belasting wil betalen maar eigenlijk geen antwoord heeft over hoe dat nou moet met lastige dingen. Verder is jij jong en heeft nog nooit iets zwaars gedaan. Goed voor hem. Verder is ontkenning een prima manier om maatschappelijke verantwoordelijkheden uit de weg te gaan. Tof dat hij je het beste wenst, maar eigenlijk was 'zo heb ik het nog niet bekeken' beter geweest. Stuur je verhaal naar Hoogervorst. Hier airen is nagenoeg zinloos! Succes.

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:37

@Gevallenverstand, nee, opmerkingen als "Was je wakker dan?" en "Wat voor extreme dingen heb jij zoal gedaan. Laat ons eens weten?" zijn to the point. Voor spuit 11 in deze discussie ben je nogal lomp bezig.
Verder is juist het punt dat de regering geen plichten heeft naar de toekomst toe, ze zitten er maar 4 jaar, en de volgende regering kan alles anders doen.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:35

Morgen weer fijn naar de baas, niet te veel tillen en gewoon je werk blijven doen toch? trustuh allemaal.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:33

Oops was er nog, oke dan.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:31

Jammer nou, net nu er een beetje tegengas komt stopt ie ermee. ik vindt dit typisch CDA/VVD gedrag, sorry zeggen als het je een beetje te heet wordt en dan maar aftaaien omdat je er al genoeg gezeur over gehad hebt (Zalm, Bakkellende en wie ben ik nou vergeten, kzou ut nie wetuh)

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:30

@Yeeaah, 00:23 de Alpen hadden ook gekunt, maar ik hou van extreme dingen :) Deed 1 keer mijn handschoenen uit om een foto te maken, was dom dom dom...

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:30

@Yeeaah Right, gelukkig worden we allemaal een beetje rijker door de jaren heen, de topman van Essent alleen een beetje meer :)
Ik denk echt dat we meer in onszelf moeten investeren, en minder in de overheid. Ik kom via mijn werk vrij vaak in aanraking met ministeries, en er worden veel te veel ambtenaren bezig gehouden. Die moeten ergens van betaald worden -> hoge belastingdruk-> houden we minder netto voor onszelf over. En de SP wil op naar de 70% belasting, hun ex-vrienden in China lachen zich rot.
Maar goed, morgen weer fris en fruitig aan de slag, trusten allen.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:27

@ 00:15 'Geprivatiseerde overheidstaken.' Er zijn ook dingen die de markt wel goed doet, hulde, maar alles is het domste wat Fortuyn en dit kabinet ooit uit hun duim zogen. Verder kun je leuke ideeen hebben over sokken, beleggingen, of stenen. Maar dat is absoluut kwatsj in een gesprek dat gaat over een overheid die die verantwoordelijkheden niet nakomt. Verder hebben je uitwijdingen en verplaatsingen een zuigende werking dus ik hou ermee op. Je bent niet to the point, uitermate zelfzuchtig en beledigend. Maar ja, mensen als jij hebben dan levenslang ook geen tegenslag of ziekte. Tabee!

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:24

@SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:20
Misschien had je beter op wintersport kunnen gaan in Frankrijk?
Wouter is niet onze messias, da's waar, maar je wou toch niet beweren dat Harry Pottert dat wel is toch?

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:23

@Yeeah Right, ik ga zo ook taboeloos naar bed. In elk geval hulde dat je nog werkt, en veel sterkte met de situatie.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:22

@SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:15
Hoeveel hardwerkende kerels en wijven ken je die er financieel beter op zijn geworden en een ton op de bank hebben staan? juist geeneen, want al die arbeiders mogen zich kapot zwoegen voor een zakcentje, en dat wordt ze dan naderhand wel weer afgepikt door de staat mocht het te veel worden opgepot. Je hebt gelijk dat de politiek vera(n)derlijk is, we worden al jaren verraden door die gasten in den Haag, daarom gaat het nu ook zo vreselijk goed met Nederland en worden de rijken rijker en de armen nog steeds armer.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:20

@gevallenverstand, ik was met oud en nieuw in extreem Siberie, waar het extreem -40 graden was, extreem he? Het gaat er niet om of ik een MacGyver ben in het dagelijks leven, het gaat erom dat we met z'n allen minder gaan zeuren, en niet onze Verlossing van de overheid verwachten. Wouter is niet onze Messias.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:20

@SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:06
FF een opmerking tussendoor off topic misschien maar toch, in dat soort landen krijg je geen burnout als je het niet meer aankan in zulke extreme situaties, dan pleeg je gewoon zelfmoord.!!

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:16

@Gevallenverstand, dat de markt 'het' (wat?) slechter doet, is ook zo'n links dogma. De markt heeft ons, de brede massa der proletariers, voorspoed en gezondheid gebracht zoals nog nooit tevoren in de geschiedenis. Wat dat betreft mogen we het kapitalisme zeer dankbaar zijn.
Ik zeg dat we ONSZELF moeten vertrouwen, spaar je eigen buffer voor moeilijke tijden, en geef niet alles aan de overheid in de vorm van belastingen / premies. Verder geeft het betalen van premies NU geen recht geeft op toekomstige uitkering, want de overheid is politiek, en dus veranderlijk. Als je vastigheid wilt voor de toekomst, kun je beter naar de Amersfoortse gaan.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:15

@SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:06
Oefening "kleine oorlog" lichting 79-2 (21 toe ik er in ging) weet wat ie kan en stopt pas als ier dood bij neervalt, weet ff niet hoe extreem extreem is.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:12

SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:06
Wat voor extreme dingen heb jij zoal gedaan. Laat ons eens weten?

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:10

Anticollectief 30-03-06 @ 00:03
Was je wakker dan?

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:06

@gevallenverstand 30-03-06 @ 00:04
Met dank voor de bijval.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:06

@Blackbird, mensen kunnen veel meer hebben dan ze vaak denken, in extreme situaties (zoals oorlog) blijkt dat keer op keer. Het is een luxe als je je overspannenheid of burnout kunt 'veroorloven', in de slumbs van Azie of Zuid-Amerika lachen ze je uit om dit soort kwalen.
Laten we niet vergeten dat ons werk de afgelopen decennia steeds afwisselender en gezonder is geworden, en de werktijden steeds korter.

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:06

@SmerigeHarrie 30-03-06 @ 00:00
Niet verliefd op mijn baas, maar wel gék op mijn werk, overigens nóg steeds. én ik werk nog regelmatig een paar uurtjes extra (boven wat ik mag en verantwoord zou mogen doen) omdat ik het gewoon niet kan laten. Het typerende type voor een burnout, that's me ;)

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:05

SmerigeHarrie 29-03-06 @ 23:57
Waar haal je de illusie vandaan dat de markt het beter doet dan de overheid? De overheid doet het slecht, de markt doet het nog slechter.
Verder kun je beter stoppen met DOORPAKKEN omdat in de meeste families geen artsen zitten, en daar gaat het hier even om. Een overheid die het heeft over normen en waarden is politiek verantwoordelijk voor mensen die jarenlang zorg, verzekeringen en premies hebben betaald. Wat een onzin allemaal. U heeft betaald maar U had de overheid niet moeten vertrouwen.

gevallenverstand | 30-03-06 | 00:04

Het gaat er niet zo zeer om dat mensen niet willen, maar het gewoon niet meer kunnen, en mijn eigen verhaal zou dat als geen ander duidelijkmoeten maken, geen kabinet kan daar met een flyertje bij de voedselbank iets aan doen, erger nog, geen mens zou moeten blootstaan aan een deregelijk achterlijke rechtse onchristelijke gedachte. Op deze manier help je de mensen niet, je trapt ze alleen verder in de shit, geloof me, een beetje meer zorg vóórdat iemand uitvalt pakt op den duur beter uit. Natuurlijk hoef je iedereen niet in de watten te leggen maar je moet wél je verantwoordning nemen als land en je medemens (die overigens in zijn goede en gezonde jaren die schatkist mede gevuld heeft) beter verzorgen als dat echt nodig is.

Yeeaah Right, No Way | 30-03-06 | 00:03

@Yeeaah Right, No Way
Ik ga lekker maffen, anders stort ik morgen op mijn werk in. Nachtrust is ook zo'n taboe. Slaap heerscht!

Anticollectief | 30-03-06 | 00:03

@ Yeah Right, als jij jaren achter elkaar 60 a 70 uur hebt gewerkt, en je hebt geen ton op de bank staan, heb je toch iets verkeerd gedaan. Of je bent verliefd op je baas, dat kan natuurlijk ook...

SmerigeHarrie | 30-03-06 | 00:00

SmerigeHarrie 29-03-06 @ 23:46

Die vergelijking zuigt natuurlijk van alle kanten. De Russen in Stalingrad vergelijken met de gemiddelde kantoorklerk in Nederland??? wtf echt.

blackbird | 29-03-06 | 23:59

@SmerigeHarrie 29-03-06 @ 23:46
Hmmmm, als voormalig loodgieter/ fitter, onderhoudsmonteur machines en gebouwen en daarna op eigen initiatief omgeschoold tot systeembeheerder omdat het zware lichamelijke werk gewoon echt niet meer kon, heb ik ff iets meer recht van spreken dan jij zou ik zo denken toch?

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:57

@Yeah Right, nog een taboe in Nederland, gewoon je familie helpen als die in de shit zit. Dus beter voor ONSZELF zorgen, en niet naar de overheid. Die is inefficient, onbetrouwbaar en zorgt mbv een hoge belastingdruk voor economische stagnatie.
Als wij China en Oost-Europa een beetje willen bijbenen de komende jaren, werkt het mantra van PvdA (meer overheid, meer subsidie, meer belastingen) niet. Op korte termijn kunnen we dan iedereen in een 5-sterren suite in het AMC onderbrengen, en over 20 jaar zijn we dan failliet.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 23:57

Overigens wordt therapie NIET langer vergoed behalve dan de eerste 5 sessies, daarna is het ab mit die post, de therapeut heeft me begin januari naar huis gestuurd met dit bericht. Was er nog iemand ?

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:55

Fitzcarraldo gezien? Kapitein is een Hollander. Zo zijn we.

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:53

@Anticollectief 29-03-06 @ 23:45
Burnout, mede als gevolg van, te lang te intensief werken (60 á 70 uur per week gedurende vele jaren achtereen) Astma COPD, hernia, onderste vier rugwervels beschadigd, Crohn (opvlammend én alleen nog besparend operatief handelen mogelijk) én sinds kort ook behandeling tegen oude TBC nodig.

Moest er nog meer tussen de oren zitten dan hoor ik het graag van een ieder die denkt afgestudeerd te zijn hier. ;)

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:53

@ Fuckje 23:39 Lol, misschien wil Wouter zelf wel een spannende zwarte jurk aan.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 23:50

OT BvD Buma!

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:46

Burnout is geen grap, wel een modeverschijnsel, net als RSI.
Denk je dat de Russen bij de slag om Stalingrad last hadden van burnout? Terwijl ze daar duizend keer meer reden toe hadden dan een gemiddelde Nederlandse kantoorklerk op een maandagochtend. Het zou helpen als Nederlanders mentaal wat harder waren.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 23:46

Tussen de oren.. kapotgewerkt... Werkdruk is puur perceptie. Meestal zit er een heel andere geschiedenis onder. Doe es therapie. De eerste sessies zitten in het pakket. Als je blijft wentelen in je eigen plasje misère kom je er nooit uit.

Anticollectief | 29-03-06 | 23:45

@SmerigeHarrie 29-03-06 @ 23:38.
Eens, helemaal mee eens, en ik moet er (sterker nog) eigenlijk helemaal niet meer boos over worden, maar als ik dan dit weer lees en morgen mijn schoonmoeder (bv.) aan horen moet hoe ze een flyertje kreeg dat ze zich beter moet gedragen en geen schulden meer moet maken en dat ze dan die voedselbank/zorgverzekering/wat volgt niet meer nodig heeft, is van de zotte. Dit kabinet doet het voorkomen alsof er met een EHBS (Shit) pakket iets aan te doen is, mooi niet, beter zorgen voor de mensen die het hard nodig hebben levert meer op én kost minder.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:45

Ik ben blij dat ik na 44 jaar werken nog redelijk gezond ben maar het beste is er wel af
Nu geniet ik van vroegpensioen

het witte schaap | 29-03-06 | 23:41

Als je voor een Bos geboren bent word je nooit een Clinton.

fuckje | 29-03-06 | 23:39

@ Yeeaah Right, heb je wel eens uitgerekend hoeveel premie en belastingen je in die 25 jaar hebt betaald? Stel je had de helft op een spaarrekening kunnen storten, dan kan je daar een mooi huis van kopen, of een garage vol met medicijnen. We moeten leren om niet steeds naar de overheid te kijken om ons recht op gezondheid op te eisen. De overheid is per defintie een onbetrouwbare verzekeraar, want politiek bepaald. Dus laten we zorgen dat we zo min mogelijk geld naar die overheid brengen, en niet afhankelijk te zijn van een verzekeraar / de regering / de mooie ogen van Wouter Bos of jij een medicijn krijgt of niet.
Trouwens, ik betaal nu AOW-premie, maar leef echt met de illusie dat ik over 30-35 jaar "recht" heb op een AOW-uitkering in de huidige vorm. Af en toe moet je niet te naief zijn in het leven.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 23:38

@Anticollectief 29-03-06 @ 23:15 en iedereen die het verder interesseert.

IK WERK NOG STEEDS OMDAT IK DAT WIL, zo duidelijker kan ik niet zijn, en nee ik loop geen zielig verhaal op te dissen hier, het is de realiteit van vandaag de dag, ik kán nog een aantal uren per week werken en wil dat ook graag, dus ga niet achter de raampjes zitten wegkwijnen. PS, Burnout is géén grap beste vriend schrijvert, er de draak mee steken al zeker niet, een beetje positief reageren zou je beter staan ipv domme taal uit te slaan, je spreekt met een zéér ervaringsdeskundige in deze.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:37

Mensen die zich kapotgewerkt hebben krijg je niet met kontschoppen aan het werk. Wat wil je nou, voor een duppie op de eerste rij?

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:35

Hypochonders die krijg je met pamperen niet aan het werk.

Anticollectief | 29-03-06 | 23:33

Goedkoop is soms duurkoop!

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:31

@gevallenverstand 29-03-06 @ 23:27
Daar moet je een appeltje mee schillen, geen sinaasappeltje.

Anticollectief | 29-03-06 | 23:30

Zijn ze er des te sneller weer uit!

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:29

Volgende patient

het witte schaap | 29-03-06 | 23:28

Anticollectief 29-03-06 @ 23:23
Sinaasappelen voor burnoutpatienten in de bijstand? Zeker!

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:27

@Gevallenverstand
Dat is toch een verhaal voor Netwerk. Smullen ze van. Iemand die zijn vitaminen niet vergoed krijgt. What's next.. Sinaasappelen in het pakket?

Anticollectief | 29-03-06 | 23:23

AC, je had het net nog over vet wegsnijden. Nu heb je het over premiebetalende zieken slecht behandelen. Het word er niet beter op.

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:18

tsssssssssssssss daar gaat het toch niet ommmmmmmmmm???

doktersnuggles | 29-03-06 | 23:16

Dr, 1 stem per browserprog.

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:16

Heb gestemd oneens

het witte schaap | 29-03-06 | 23:16

@ Yeeaah Right, No Way
Het is niet dat ik je niet het beste gun, vriend. Maar hou es op met slachtoffer te spelen en geef jezelf eens een goeie schop onder je hol! Soms moet je hard tegen mensen zijn als je het beste met ze voor hebt, da's nou net wat dit land nodig heeft. Een aarskick.

Anticollectief | 29-03-06 | 23:15

Ik probeer reaguurders zo nu en dan te overtuigen van 'gevallen' zoals jij (en die jongen met zijn chronisch zieke moeder die bij de voedselbank loopt en niet kan studeren) maar dat ontkent men glashard. Blinde ontkenning. Overigens zijn veel bezuinigingen erg tijdelijk van aard. Vaak komen er problemen voor terug die veel duurder zijn.

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:15

Yeeaah Right, No Way 29-03-06 @ 23:05
Er gaat veel mis, en je zou kunnen denken dat dat aanloopproblemen zijn, maar een minister die zegt 'ik wil meer macht' doet je het ergste vrezen.

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:10

PS mijn abo, wordt betaald door mezelf van mijn zuurverdiende centjes (oops en die van mijn vrouw die mee moet werken omdat het leven gewoon onbetaalbaar geworden is voor ons gezin, 3 Crohn patienten, 1 spastische darm zijn wel een beetje veel van het goede hoor) En ik werk gewoon door, waarom ? omdat het niet anders kán, maar wel zou moeten. *neemt maar snel een extra dosis pijnstillers voor de nacht.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:08

Vossie rare vent, doeiiiii!

gevallenverstand | 29-03-06 | 23:06

Oh ja, en ik zou het bijna vergeten, IK HEB 25 jaar mijn premies betaald voor de ZW/WAO en waar niet voor eigenlijk, waar is mijn geld gebleven? ik heb gewoon RECHT op een fatsoenlijke behandeling van mijn ziekte, maar de medicijnen die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn krijg ik niet, nee NIET, waarom niet ? omdat de verzekeringsmaatschappijen dat zo beslist hebben en mijn behandelend specialist het nakijken heeft, en zelfs de chirurg die mij onlangs heeft geopereerd spreekt er schande van, met de juiste medicatie was een operatie absoluut niet nodig geweest en was óók een volgende operatie te voorkomen, helaas voor mij is hij alvast zijn messen weer aan het slijpen en sta ik weer ingeschreven voor operatief ingrijpen in de komende maanden. Balkie bedankt, lullo.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 23:05

@SmerigeHarrie 29-03-06 @ 22:48
Acute medische hulp ja, das waar, kan ik niet ontkennen, maar helaas, wordt je tot die tijd volgestopt met Prednison (weet je wel, het middeltje voor de arbeider die gewonen medicijnen niet nodig heeft) en lijdt iemand absoluut onnodig pijn. Oké het verhaal is een beetje overtrokken (een héél klein beetje maar hoor) maar helaas is het wél realiteit. In mijn omgeving maak ik dingen mee die je niet voor mogelijk houdt in ons land, en veel er van is te danken aan o.a het nieuwe zorgstelsel. Geloof me, echt, je wilt niet ziek zijn en afhankelijk van een verzekeraar die jouw vitaminepreparaat (dat je krijgt omdat je andere medicijn je lever opblaast) niet wil vergoeden, dan ga je zéér pijnlijk een absoluut zekere dood tegemoet. En die medicijnen die je zelf moet betalen, dat worden er steeds meer want je lichaam gaat er aan kapot, die kan je op gegeven moment niet meer betalen. En ja acute zorg krijg je pas als je acuut bijna dood gaat.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 22:58

Rudolf deugde ook al niet, je weet tog

fuckje | 29-03-06 | 22:58

Vossie = Rudolf Paul en ook wel eens Paul Durlof. That's the case.

Vossie | 29-03-06 | 22:55

Fuckje wind je toch niet zo op. Het gaat maar over politiek.

gevallenverstand | 29-03-06 | 22:54

Vossie=Wim Heitinga.
I rest my case.

fuckje | 29-03-06 | 22:53

@ Vossie, succes met het schrijven. Ik zou de politiek (en het stemmen) dan ook overlaten aan mensen die wel verstand & interesse hebben.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 22:50

@ Yeeaah Right, life's a bitch. Wat is dat nou weer voor domheid, dat recht hebben op geluk, en dat de overheid voor moet zorgen. Je krijgt sommige medicijnen niet, maar je kan ze kopen. Van geld weet je wel, waarmee je ook onbelangrijke dingen koopt, zoals je internet abo om op GS te posten. Acute medische zorg wordt nog steeds vergoed in Nederland, dus geen zielige verhaaltjes ophangen.
Voedselbanken zijn overigens een teken van beschaving, want a) niemand gaat dood van de honger b) geld wordt niet in een verslaving / mobiele telefoonrekening gestopt. Meer voedselbanken in dit land!

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 22:48

Lucas is een jankert. niks mis met het huidige kabinet.

zakje pinda´s | 29-03-06 | 22:45

Yeeaah Right
Dood gaan is goedkoper

het witte schaap | 29-03-06 | 22:45

allergisch voor politiek, heb er mijn buik van vol.
heb belangrijker dingen te doen, wil mijn tijd besteden aan het lezen van nederlandse, amerikaanse, engelse en australische literatuur.
en aan het schrijven van verhalen natuurlijk.

Vossie | 29-03-06 | 22:42

@Yeeaah Right, No Way
Die verwijten moet je neerleggen bij de uitzuigers die misbruik maken van het systeem.

Dömper | 29-03-06 | 22:40

Oké dan, wat denken jullie hier dan van, voedselbanken zijn overbodig, nou euh niet echt hoor, mensen hebben dat écht nodig (werkt bij een GH in de AGF en ziet dagelijks drama's waar je ziek van wordt),,,,,,Ziektekostenverzekering beter in partikuliere (verz. maatsch. handen ? euh, mooi, maar vertel mij ff dan duidelijk waarom ik mijn medicijnen dan nu niet meer krijg en lekker gewoon dood mag gaan, en mij operatie niet meer onder de dekking valt ? hmmmmm, hoor ik daar mensen denken dat kan niet ? dus wél hé, oh ja, en mijn goede buur en vriend krijgt z'n chemo niet meer zo vaak (kost te veel en doodgan doet ie toch wel),,,,En aan wie hebben we dit te danken ?????, juist..... Slaap maar lekker verder, droom je dood, da's een stuk fijner dan te moeten leven in dit a-sociaal, a-democratisch bestuurde land.... En voor die grootbek die dan nu gaat schreeuwen "dan ga je toch lekker weg uit dit land" heb ik er ook eentje, NOOIT, ik ben GVD hier geboren, heb me 25 jaar naar de kloten gewerkt, altijd keurig en op tijd mijn premies betaald, Ik wil GVD geholpen worden op een menselijke, menswaardige manier, en niet afgeschreven te worden door dat stelletje klojos daar in het Haagse UberLand.

Yeeaah Right, No Way | 29-03-06 | 22:38

@ het witte schaap
Wie het laatst lacht, begreep de mop eerst niet.

Anticollectief | 29-03-06 | 22:38

Laat die Linkse Lente maar beginnen, een gezellig kabinetje PvdA-SP-GL, hebben we weer wat te lachen. Zolang je emigratie-survival kit maar klaar staat.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 22:37

@Vossie,
typisch PvdA-mannetje ben jij. Geen mening, allergisch voor politiek, enfin, ik heb geen zin jouw geklets hier te herhalen. Stem dan niet, sukkel!!

fuckje | 29-03-06 | 22:32

ik ben maar een eenvoudige verhalenschrijvert en allergisch voor politiek, maar alles in deze thread gelezen hebbende ben ik er meer van overtuigd geraakt dat Wouter Bos als minister president nog niet zo'n gek idee is.
zal op hem stemmen (maar misschien stem ik toch weer op de SP zoals vorige keer)
maar ga vooral door met dat Bos-bashen, ik geniet ervan.
veel rechts tuig hier, brrr
met linkse schrijversgroet,
Rudolf Paul

Vossie | 29-03-06 | 22:31

Wie niet sterk is, moet gaan trainen

Dömper | 29-03-06 | 22:26

Wie dom is, moet slim zijn.

MAXIMO | 29-03-06 | 22:24

Wiens brood men eet wiens woord men spreekt

het witte schaap | 29-03-06 | 22:19

Voor alle bos-adepten: Liever een premier met een gat in zijn voet dan eentje met een gat in zijn hand.

Anticollectief | 29-03-06 | 22:15

Ik ga zo schaapjes tellen.....

fuckje | 29-03-06 | 22:15

@derks 29-03-06 @ 19:59
je polemiek heeft een linkse snaar geraakt dus nog 1 poging:
Binnen de pvda wordt discussie gevoerd, die beïnvloed word door periodieke omstandigheden, die uiteindelijk tot een standpunt leid, dat een acceptabele marktwaarde garandeert. Vooral de door jou genoemde standpunten vallen in die categorie. Die draaikonterij (die ik overigens evenzeer verafschuw) aanhalen was een goedkope onderbouwing van je relaas. De vergelijking met belarus een aantijging btw.

boomklever2 | 29-03-06 | 22:11

Het is stil aan de overkant

het witte schaap | 29-03-06 | 22:10

@Fuckje
Je bent nog goed wakker

het witte schaap | 29-03-06 | 22:04

@het witte schaap
Da's italiaans voor aan zijn oor trekken. Blijf maar even twee week uit de buurt van Wouter

noorderling | 29-03-06 | 22:02

Kort lontje trekt Kortjakje?

fuckje | 29-03-06 | 22:01

@kingsjors
Call me crazy, maar van mij hoeft een MP geen sex-appeal te hebben. Gewoon de problemen oplossen, consequent beleid neerzetten, impopulaire maatregelen durven nemen. En die latente closet-homo Bos (die even snel trouwde voor de verkiezingen, om alle twijfel weg te nemen whahahaha), mist dat doorzettingsvermogen.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 22:01

Ik zag van de week Berlusconi aan JP z'n jasje trekken
Wat zou dat betekenen?

het witte schaap | 29-03-06 | 22:00

@ Smerige Harry

Ja vindt je het gek

geen enkele vrouw wilt door JP aangeraakt worden

kingsjors | 29-03-06 | 21:54

Denken ze werkelijk dat ze de blunders van 3 jaar goed kunnen maken in de komende maaden
je moet dan verrekt hard liegen om jezelf te geloven , wij doen het in ieder geval niet

Woutertje maak je maar klaar om het stokje over te nemen

kingsjors | 29-03-06 | 21:53

Laat Balkenende zijn karwei afpakken! Bovendien blijft JP met z'n vingers wel van de vrouwtjes af, dus wat wil je nog meer.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 21:52

Vorige week was een heldere flashback op TV: Groenlinkser avant la lettre Ina Brouwer verweet het toenmalige kabinet Lubbers dat "ze alle contact met de samenleving kwijt was, de ophaalbrug had opgehaald, en alleen vriendjes via een loopplank toelieten". En dat alles met die irritant hoge stem van haar. Maar goed, vervang Lubbers door Balkenende, en Brouwer door een willekeurige PvdA-er/SP-er/..., en je hoort alle huidige kritiek nagalmen. Nog nooit was links zo CONSERVATIEF, alles moet teruggedraaid worden.
Feit is: dit kabinet heeft meer klaar gespeeld dan vele kabinetten ervoor. Aanpak WAO, basisverzekering (was er niet een mislukte PvdA staatssecretaris Simons die dat jarenlang ook probeerde?), liberalisering huurmarkt (waarom zouden we meebetalen aan huren in het centrum van Amsterdam?), streng immigratiebeleid.
Dat een stel ingedutte Nederlanders al die veranderingen niet kan bijbenen, is hun probleem. Balkenende zuigt in presentatie, maar zet prima beleid neer. Nog even, en Nederland wordt een volwassen land.

SmerigeHarrie | 29-03-06 | 21:49

@Anticollectief
Disney? Heb je nou niet door dat ik liever Southpark kijk?
In het algemeen: is natuurlijk flauw om ouders de schuld te geven van de mediacampagnes waarmee ze door Ronald onder druk worxen gezet. Kan zijn dat jij nog zelfstandig beslist, maar het gros van de mensen wordt simelweg 's avonds op de buis voorgeschoteld hoe ze de volgende dag moeten leven. Sneu, akkoord, maar wel iets om rekening mee te houden.
Veel plezier met Bambi en geen dingen doen die Lange Frans niet zou doen met het arme beestje.

noorderling | 29-03-06 | 21:47

@Noorderling
Niet McDonalds is de schuld van dikke kinderen. Het zijn luie ouders die niet willen koken, niet mee willen buiten spelen en hun kinderen met een DVD en een happymeal achter de TV zetten. En nou bek houwen en Disney kijken!.

Anticollectief | 29-03-06 | 21:38

@Anticollectief
McDonalds is de schuld van dik worden. Ze verkopen nu onder druk zogenaamd gezonde salades die weliswaar groen ogen maar bij nader inzien gewoon weer vol ongezonde dingen zitten. Ziedaar het beleid van het kabinet uitgelegd op dvd: te huur onder de naam 'Supersize me'

noorderling | 29-03-06 | 21:23

Dit kabinet is een leugenachtig zooitje. Verdonk, Brinkhorst, Balki himself, ze liegen alles bij elkaar en komen er nog mee weg ook. Nee doe mij dan maar Wouter, al zou ik het daar ook niet op kunnen.

knuffelpoes | 29-03-06 | 21:20

@Anticollectief
Nou, daar ben ik niet zo zeker van...
Economie liep internationaal gezien achteruit na 9/11, maar in Nederland ging dat harder dan bijv. in de ons omringende landen mede dankzij angstzaaier Pim Fortuyn.
Ik weet niet of Balkie daar trots op moet zijn maar eerste keer dat de gemiddelde burger Balkie aanvinkte als regeringsleider was vanwege de Pim*kuch*revolte die als een waas van verstandsverbijstering in de vorm van een hype ons land hersenspoelde en velen als verdwaalde weeskinderen achterliet..
ZO erg dat zelfs 20% als teken van medeleven bij de landsverkiezingen toen op de dode van de éénmanspartij had gestemd...
Balkie heeft zelfs het geluk gehad dat Zalm zijn eerste kabinet deed vallen, anders zat ie nu thuis te breien en was Bos inmiddels de scepter aan het zwaaien...

MAXIMO | 29-03-06 | 21:19

@Anticoll
Er zijn drie dingen die je niet moet uitlenen nl je oto je portemonnee en je vrouw

het witte schaap | 29-03-06 | 21:14

@Noorderling
Alsof de hoge olieprijs en het prijsniveau door het kabinet komt. Dat is hetzelfde als McDonalds de schuld geven van dik worden. Je hebt zelf meer invloed op je koopkracht dan Balkie (leningen, hypotheek, auto, isolatie woning, scheiden, verre vakantie) Je moet Balkie niet verwijten dat het leven duur is. Oh ja, heb je al opgemerkt dat je minder OZB betaalt? Honderden euro's.

Anticollectief | 29-03-06 | 21:13

@Anticollectief
Zeker weten? Als ik mijn echte lederen inlever krijg ik zeker een plastieken terug met een duppie voor het lenen onder het mom dat dat vooruitgang is. Leer mij die gristenen kennen.

noorderling | 29-03-06 | 21:06

@ MAXIMO
De werkgelegenheid liep al met een sneltreinvaart terug toen Kok nog in het torentje zat. Zoiets hou je niet zomaar tegen.. Maar het tij is wel gekeerd nu. En wat betreft die gemiddelde burger, die is best slim. Die weet vast nog wel waarom ie indertijd zijn stem parkeerde bij Balkie. Als je die man je portemonnee leent krijg je hem met rente terug.

Anticollectief | 29-03-06 | 20:58

Mijn vrouw zegt net dat ik in de war ben met zo vader zo zoon en dat die stijve Herman Emmink heette, maar what the f*ck. Als man des Huizes ende haar Heer ende Gebieder eis ik natuurlijk wel ten allen tijde R.E.S.P.E.C.T. en is tegenspraak uit den boze! Ik ga haar even slaan. Ben zo terug.................

bottehond | 29-03-06 | 20:51

@Anticollectief
Ohh, vandaar dat de werkloosheid bijna is verdubbeld sinds Balkie!
Het ligt er maar aan welke cijfers je aandraagt maar overall krijgt dit kabinet van de gemiddelde burger een dikke onvoldoende.

MAXIMO | 29-03-06 | 20:49

@bottehond 20:35
Soort Wie van de Drie.... of ben je daar te jong voor om dat op de Telefunken te hebben gezien?

Anticollectief 29-03-06 @ 20:38

Nee dat ken ik nog wel... met die rare stijve man... hoe heette die ook weer?
Vreschil met wie van de 3: daar was er wel een de echte vader, zoon of Heilige Geest, Amen!

bottehond | 29-03-06 | 20:48

@bottehond 20:35
Soort Wie van de Drie.... of ben je daar te jong voor om dat op de Telefunken te hebben gezien?

Anticollectief | 29-03-06 | 20:38

Stof tot nadenken:

Onder de kop: Bos, Bos en Bos beschreef een redacteur de verschillen tussen Bos (tsjonge), Rutte en Balkenende. Vond ik wel een leuke.

bottehond | 29-03-06 | 20:35

@ MAXIMO
Hemels is het beleid niet. Het was groot onderhoud. A shitty job, waar Bos zijn vingers niet vies aan zou durven maken. Je kunt zeggen wat je wilt, maar er is gedaan wat nodig was, zonder dat daar verkiezingskudo's tegenoverstaan. Soms heb je vier jaar lang een stelletje autistische puinruimers nodig. Zie het als die twee dames van TV die zo'n vrijgezellennest uitmesten. Of de Nannie die de verwende kinderen weer in het gareel krijgt. Er zaten meer dan een miljoen mensen in de WAO!

Anticollectief | 29-03-06 | 20:33

@ZI
Op zaterdagmiddag de stad in? Ben niet gek! Dan stikt het daar van de provincialen .. Die hebben zich door het lokale toerisme bureau laten wijsmaken dat dat gezellig is.

noorderling | 29-03-06 | 20:30

Als links aan de macht komt hebben we geen normen en waarden maar sabels en baarden

het witte schaap | 29-03-06 | 20:29

@Anticollectief : Sorry, die laatste van mij was dus voor verbatim, niet voor jou. Over jouw reaktie: kan ik me behoorlijk in vinden. Alleen denk ik dat loonmatiging in de voorbije jaren ook werd gebruikt als drukmiddel voor de economie. En dat was dus inderdaad *voor* Balkenende en consorten de bonden gingen negeren.
Alweer : iedere enigszins adequate regering zou dit soort dingen doen. En heeft ze ook gedaan. Links, rechts, allemaal. Zodra ze in de regering zitten zien ze volgens mij pas dat ze absoluut niet aan hun beloften kunnen voldoen en worden ze wakker. En krijgen dan problemen met hun achterban zodat ze na 4 of 8 jaar automagisch worden weggestemd.

TM | 29-03-06 | 20:29

Balkenende is goede reclame voor Bos aan het maken. Zit vast nog een ministerspostje voor hem in in het kabinet Boslim 0

brrkah | 29-03-06 | 20:26

Hmm, grootste fout wat dit kabinet en zijn duurbetaalde spin-doctors kan maken is het door hun gevoerde beleid aan het volk als 'hemels' aanprijzen.
Het "klootjes''volk is inmiddels echt wel wijs genoeg om dit element van de goedkope FUD-strategie te doorgronden en het een plaatsje te geven(Pvda-vote) zonder ook maar de marketingterm te kennen.

MAXIMO | 29-03-06 | 20:25

Ja, zie dus ook TM 29-03-06 @ 20:06. Ik vind dat dus lulkoek. Verreweg de meeste invloed op de Nederlandse economie komt vanuit het bedrijfsleven en vanuit de internationale politiek, de machtige jongens dus. Overigens is dat nou ok EXACT wat de dames en heren politici zelf hardop roepen als het slecht gaat.

Je hoort mij niet zeggen dat alles kits is in Nederland hoor. Maar als je deze regering de eer geeft van het verzinnen van oplossingen, wil je deze partijen dan ook meteen de schuld geven van de ellende? Want welke twee partijen hebben er het langste geregeerd sinds 1980? Yep, die dus.

TM | 29-03-06 | 20:25

@ TM 29-03-06 20:06
Dat de economie herstelt hebben we te danken aan extra handel met onze grootste klanten, Duitsland, België(jawel), Engeland en Frankrijk. En aan olie, chemie en transportondernemers. Maar het is goed om te weten dat drie jaar terug Nederland 12 procent duurder was dan de omringende landen. De verdiensten van loonmatiging komen door zowel kabinet als bonden. Ja die bonden deden ook mee ook al hoorde je ze hele andere dingen schreeuwen.

Anticollectief | 29-03-06 | 20:23

@ZI 29-03-06 @ 20:17 : Hoe KOM je erbij? Het Nederlandse volk heeft een gemiddeld IQ van wel 107! Hardstikke intelligent!

TM | 29-03-06 | 20:21

Die mag nog wel een keer gepost worden:

Anticollectief 29-03-06 @ 19:54

Drie jaar terug was de economie in duigen, de politiek was in wanorde, de werkloosheid steeg enorm, er was een reële dreiging van terreur, de veelplegers en de junks maakten de dienst uit in de wijken, mensen kwamen in hun BMW naar de sociale dienst, de asielzoekers zagen Nederland als een soort Centre Parcs en er werd massaal afgevloeid naar de WAO. Nu is dat anders. Denk daar eens aan.

verbatim | 29-03-06 | 20:20

Ik ben heel positief over de emigratiecijfers...

HyBriD VorTeX | 29-03-06 | 20:20

@ bottehond
*Wedden dat............*
Ik vrees dat je gelijk hebt.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 20:18

@Noorderling
Het volk snapt het inderdaad niet. Want het volk is dom. Kijk eens om je heen, kijk in de supermarkt wat voor mensen daar rondlopen. Kijk eens op een gemiddelde zaterdagmiddag ergens in een binnenstad. Schat hun intelligentie en kom tot de ontdekking dat er in dit land zoveel volslagen debielen rondlopen, daar word je gewoon misselijk van. Bedenk dan ook gelijk dat die mensen ook nog stemrecht hebben en zie de oorzaak van het bestaan van de Partij van de Arbeid.

ZI | 29-03-06 | 20:17

JJJJ... god bewaar me, dat zou helemaal erg zijn. Job er nog bij. Maar goed, alles beter dan wolfinschaapskleren Abouthaleb. wat een griezelige machtspoliticus is dat. In HP de Tijd beweert hij stellig niet in te zijn voor een ministerspost. Wedden dat............

bottehond | 29-03-06 | 20:14

Hear hear noorderling. Inderdaad een zwaktebod, maar de inhoud en de rest van het verhaal zijn toch wel sterk. helemaal eens met je kwalificatie van postbus 51.... zonder dollen: toen mijn vrouw iets liep te zagen over mijn wietgebruik zei ik gisteren tegen haar: jezus mens: hou die postbus 51 crap lekker achter je tanden... en nou je benen uit elkaar!

bottehond | 29-03-06 | 20:12

Het grijnzende glijmiddel Bos van de Partij van de Ambtenaren wordt onze nieuwe premier. Cohennetje erbij?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 20:12

Toch is dit al met al erg zielig en zorgwekkend: iedere keer als de bevolking afkeurend reageert is het niet het beleid dat daar de reden van is, maar de domheid van het volk. Herinner nog hoe JP na de afwijzing van de Europese grondwet ook al riep :' ze snappen het niet'.
Affijn, binnenkort stalinistische postbus 51 spotjes vrees ik.

noorderling | 29-03-06 | 20:09

@wimpie 29-03-06 @ 19:52 : Hoezo? Lees je niet zeau snel dan?

@Anticollectief 29-03-06 @ 19:54 : En jij denkt dat dat met het gevoerde *kuch* beleid te maken heeft? In plaats van met een zich herstellende economie? heeft die propaganda-blah toch nog nut gehad...

TM | 29-03-06 | 20:06

* burp*

bottehond | 29-03-06 | 20:03

Hij kan lekker bashen hè, die botte hond?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 20:01

Ik geef wouter tenzij hij de VVD weet te paaien, een jaar misschien 2 en dan wordt hij vanzelf de zee ingedreven door een woedende menigte.

superjan 29-03-06 @ 19:57

Haha... that'll be the day. De boslim op de loop voor zijn eigen stemvee. Doet ie al een beetje he... eerst de allochtonen ronselen en vervolgens zeggen dat ze vooral niet moeten denken dat hij zich aan hen iets gelegen zal laten liggen. Eigenlijk net als ttv de arrebejerbeweging.

bottehond | 29-03-06 | 20:00

@ bottehond @ 19:57
Oen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 19:59

@boomklever2 29-03-06 @ 19:06

Uit welk verband is dat gerukt dan.

derks | 29-03-06 | 19:59

Zeg JorisJaapJodenkoekJager

Ik ben een HOND, geen ezel! Oen!

bottehond | 29-03-06 | 19:57

@vander F 29-03-06 @ 19:54
Daar heb ik persoonlijk ook een gruwelijke hekel aan.

Dömper | 29-03-06 | 19:57

@prikker> laten we het niet hopen. Ik zou zo graag zien dat Bos de komende jaren onze leider wordt. Liefst samen met Femke en Jan (maar daar is wouter helaas te slim voor) Want dan weten we voor eens en voor altijd dat Links ten ene male niet werkt!

Kohler aan het werk gezien in A dam... MwoeHhahaaHHHahahaaha.

Ik geef wouter tenzij hij de VVD weet te paaien, een jaar misschien 2 en dan wordt hij vanzelf de zee ingedreven door een woedende menigte.

superjan | 29-03-06 | 19:57

@Prikker,

Collectief geheugenverlies is al aan de orde als we het hebben over de linkse kiezers. Die vergeten iedere keer gemakshalve dat (hoofdzakelijk) PvdA de boel verkwanselt als ze weer op het pluche zit.

SDI | 29-03-06 | 19:57

PS Junk, Jaloers, Jailbird, Jezusopnikes of hoe je ook mag heten: ik heb je in een ander topic (over die Afghaan) een vraag gesteld naar aanleiding van je tendentieuze racistische opmerking............

bottehond | 29-03-06 | 19:57

@ bottehond
Ezel!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 19:56

@Dömper 29-03-06 @ 19:42,
ik heb idd iets tegen belasting betalen als ik vervolgens weer een berg papier moet doorploeteren om daar weer een gedeelte van terug te krijgen.
Dat ik daar godverdomme moeite voor moet doen is al een gotspe, stelletje parasitaire roofridders.
Beetje geld heen-en-weer schuiven omkranst met een berg papierwerk wat dan weer weggegraven wordt door een bataljon zuigende ambtenaren.
Geef mij maar een flat tax.

vander F | 29-03-06 | 19:54

Drie jaar terug was de economie in duigen, de politiek was in wanorde, de werkloosheid steeg enorm, er was een reële dreiging van terreur, de veelplegers en de junks maakten de dienst uit in de wijken, mensen kwamen in hun BMW naar de sociale dienst, de asielzoekers zagen Nederland als een soort Centre Parcs en er werd massaal afgevloeid naar de WAO. Nu is dat anders. Denk daar eens aan. En er is nog een hoop te doen: wist je dat je vier maal meer premie voor zorg betaalt dan voor je ziektekosten? Modaal en hoger betaalt per jaar 4.100 euri aan gestoorden, ouderen en gehandicapten. Je maakt mij niet wijs dat daar in dat orgasme van de verzorgingsstaat geen lui vet zit. Er gaat 20 miljard per jaar naar toe. Vijf maal de betuweroute! Maar alle discussies daarover worden in geveinsde zieligheid gesmoord. Four more years please!

Anticollectief | 29-03-06 | 19:54

@
*ff afwachten voordat je iemand beschuldigt van inhoudsloosheid*
Jij bent zo blijkbaar zo vol van jezelf dat je niet kunt lezen!

Jan-Joris-Jaap-Joop 29-03-06 @ 19:44

I rest my case............ Ik had dit niet tegen jou ezel, dat ging over jouw c.s.

bottehond | 29-03-06 | 19:53

Voedselbanken ontstaan niet door het beleid van kabinet Balkenende, wel door teveel Allochtonen die te beroerd zijn om voor hun brood te werken.
Alhoewel er ook genoeg Nederlanders zijn die te beroerd zijn om gewoon te werken ipv te zeuren. Stemt straks allemaal op Supermario Wouter, dan komt alles en ook alles goed.

dolerend | 29-03-06 | 19:53

o.t. onze marth is iets te laat gearriveerd in de pedeauxdiscussie, alwaar hij zijn ietwat verwrongen waarheid ten toonspreidt als ware hij de reincarnatie van de bloedgeyle senator Brongersma himself.

superjan | 29-03-06 | 19:53

Waarom zijn er mensen die van die ellenlange commentaren geven op deze of gene onderwerp. Ook al is het de corrupte bende in Nederland! Dan nog heeft niemand het recht zoveel commentaar te geven! Vier regels is meer dan genoeg.

wimpie | 29-03-06 | 19:52

Bottehond is inhoudsloos!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 19:51

vander F 29-03-06 @ 19:41

Als het U belieft!

bottehond | 29-03-06 | 19:51

Ik geloof niet dat er nog iemand te vinden in NL die trots is op Balkenende laat staan de "dadendrang" van dit kabinet. Het enige waar nog een beetje respect voor te vinden was is zijn optreden als ex pornstar : www.kapitein.com/barbworld/weblog/okt0...

Desondanks vrees ik dat ons volkje dom genoeg is om hen nog een derde kabinetsperiode te gunnen. We zullen wel weer rond verkiezingstijd aan een soort collectief geheugenverlies en verstandsverduistering lijden dus politiek Links kan zich gerust opmaken voor haar specialisme zijnde nogmaals 4 jaar oppositie voeren.

Prikker | 29-03-06 | 19:51

(s)linkse lul.

guess4real | 29-03-06 | 19:44

@Broodje aap, Lucas was op SBS6ex

NitroAzzurro | 29-03-06 | 19:44

@superjan,
nog steeds geen idee wie linda is, maar ik ben wel superblij dat ik Lucas niet heb gezien op tv :-)

fuckje | 29-03-06 | 19:44

@
*ff afwachten voordat je iemand beschuldigt van inhoudsloosheid*
Jij bent zo blijkbaar zo vol van jezelf dat je niet kunt lezen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 19:44

@ VanderF, beetje zwart/wit, we zijn het met elkaar eens dat er iets moet gaan gebeuren, alleen over de manier waarop verschillen we schijnbaar van mening. Ik hou het voor gezien en ga mijn (huur)woning verlaten.

Apollo | 29-03-06 | 19:44

@mezelf
*schrap 2e "afgeschaft""

Dömper | 29-03-06 | 19:43

vander F 29-03-06 @ 19:25
Als de hypotheekrenteaftrek afgeschaft moet worden, zal ook de overdrachtsbelasting afgeschaft weg moeten.

Dömper | 29-03-06 | 19:42

Dus na alle flaters, blunders, stommiteiten en wanbeleid van dit kabinet wordt er straks ook nog een bedrag van ettelijke miljoenen uit de staatskas gejat om het allemaal door spin doctors te laten rechtlullen.

Professor Plons | 29-03-06 | 19:42

@bottehond 29-03-06 @ 19:36,
buitengewoon helder, dank u.

vander F | 29-03-06 | 19:41

Kijk jij maar uit JJJJ. Hoewel: inhoudelijk congruent en/of gemotiveerd reagluren is niet persee de bedoeling van GS, dus heb ik eigenlijk geen reden om jou te bashen.
BTW: ik heb geen steun nodig om mijn standpunten naar voren te brengen en slinkse (domme ow nee pleonasme) honden aan een spies te rijgen met woorden. Komt dat zien komt dat zien... JJJJ cs zetten zich weder voor lul op GS.....
Enne: ff afwachten voordat je iemand beschuldigt van inhoudsloosheid (19:36)

bottehond | 29-03-06 | 19:41

@Apollo 29-03-06 @ 19:33,
de compensatie voor huizenbezitters is destijds ingesteld wegens de toen heftig fluctuerende rente, van 6 naar 11% en weer naar 8% in 1 jaar e.d.
aangezien dit met de huidige rentestanden niet het geval is vervalt het nut en de reden voor de aftrek.
Als de sodemieter afschaffen dus, kost de schatkist verdomme Miljarden.
de belastingdruk moet omlaag, omlaag, omlaag en omlaag.

vander F | 29-03-06 | 19:40

Mijn hart zwelt op als nu ik de bemoedigende woorden van onze Glorieuze Leider heb gelezen. Ik kan er weer he-le-maal 4 jaar tegen...
-/cynisme-

TM | 29-03-06 | 19:38

ik verlang naar PAARS (zonder Zalm dan)

trapleuning | 29-03-06 | 19:37

@ vanderF

Persoonlijk vind ik het een monstrum, net als de huursubsidie en andere middelen die de overheid ten dienste staan om zand in de benzine van een vrije samenleving te strooien. Zo ben ik ook tegen de bijstand, tegen de subsidies aan boeren, tegen veel te veel ambtenaren die niet veel meer doen dan hun eigen bestaantje te rechtbvaardigen met beleidsstukken, tegen de bijstand um sonst (aan het werk zetten, alle bijstandtrekkers, behalve de bijstandmoeders met kinderen tot 7 jaar), tegen de BPM en ga zo maar door. VanderF: ik ben een sterk voorstander van een zo klein mogelijke overheid. En daarmee voor een grote belastingverlaging, alleen dan stimuleer je de economie grondig en geef je ruimte aan het bedrijfsleven (ook de kleintjes... mijn vrouw runt een vacaturesite omdat ze vrij wil zijn, maar vadertje staat (platjes zijn met hem) komt van iedere 100 euro 60 euro afpakken... how's that for modern robin hood-ism?, zodat ze nog net genoeg verdient om vrij van loonslavernij te blijven). Ik vind het allemaal geneuzel over procentjes. Laffe boodschappen gebracht als grote inspirerende verhalen. Duidelijk genoeg?

bottehond | 29-03-06 | 19:36

@vander F 19:25
Juist! 't is dat ik aan mijn bloeddruk moet denken.

boomklever2 | 29-03-06 | 19:35

@bottehond 29-03-06 @ 19:17

Boskabouter zal zelf als hij in een kabinet zit nog veel meer asociale maatregelen nemen. Waarom denk je dat hij zijn kop nu stijf dicht houd. Het zal volgens mij weinig uitmaken. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt.

De asociale maatregelen van het huidige kabinet zijn alleen te verklaren door het feit dat ze weer het braafste jongetje van de europese klas willen zijn. Verruimen van het ontslagrecht enz, in duitsland en frankrijk is ook geen toeval. Komt hier ook nog.Het is allemaal onderdeel van een europese strategie, welke de landen allemaal op een lijntje moet zien te krijgen. Volgens mij liggen er europese afspraken waar men heimelijk naar toe werkt.

Gebrek aan geld is in ieder geval geen reden voor het nemen van die achterlijke maatregelen van de laatste tijd.

Ragnarok | 29-03-06 | 19:34

@ vanderF, je kan niet eerst mensen een hypotheek aanpraten om ze daarna het voordeel te ontnemen. Daarnaast staat de rente nu 2 tot 3 keer zo laag als pakweg 20 jaar geleden en valt daardoor de compensatie lager uit, echter zijn er nu uiteraard veel meer huizenbezitters. Vergeet daarnaast niet dat deze compensatie niet inflatiegevoelig is daar de rente over het algemeen voor 30 jaar min of meer vast staat. Dat er iets moet gebeuren staat voor mij vast, maar dat zal heel geleidelijk moeten gaan omdat anders de huizenmarkt instort met alle ellende vandien

Apollo | 29-03-06 | 19:33

@ bottehond 29-03-06 @ 19:17
*naieve slinxen bashen*
Zo goed ben je daar anders niet in! Hysterisch blèren tegen vermeende slinxen kan je dan wel weer best goed. En dat laatste geldt ookvoor schrijven. Ik sluit me aan bij superjan's reactie.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-06 | 19:32

@bottehond
ok, 1x dan: bos is verre van links en waarachtig een huichelaar. En tot zover de overeenkomsten.
al je kritiek is gerechtvaardigd, in voorspoed verdelen en in tegenslag incasseren, dat opent werkelijk deuren. Vreemd dat die inkomensderving invloed heeft op het stemgedrag. Je zou je waarlijk gaan verbazen.
Jij verdient vandaag de rode vlag.

boomklever2 | 29-03-06 | 19:32

Die Wouter Bos is net als een kachel met van die gelpotten. Je wordt er warm van, maar het is geen echte kachel. En een watje als premier is net wat we nodig hebben. We hebben een doorpakker nodig. Een Rinus Michels.

Anticollectief | 29-03-06 | 19:31

@fuckje>ben je er in de tussentijd achter wie die Linda is?

superjan | 29-03-06 | 19:29

waar was lucas op tv?

broodjeaap | 29-03-06 | 19:28

@bottehond 29-03-06 @ 19:17,
maar hoe kijk je nu tegen de miljardenverslindende koophuis soepsidie aan?
Ook wel hypotheekrenteaftrek genoemd?

vander F | 29-03-06 | 19:25

Lucaaaaaaaaaaaaaaaaaas! Je was op televisie!:-)

NitroAzzurro | 29-03-06 | 19:23

kunnen moet daar staan en daar euh euh... damn! mijn woede wint het van mijn taalvaardigheid.... mompel*** grmbl.....

bottehond | 29-03-06 | 19:21

@bottehond> helemaal waar. echt geen woord spaans bij.

superjan | 29-03-06 | 19:20

Ik begrijp werkelijk niet hoe sommige slinxe reagluurders zichzelf zo en public voor gek kan zetten. Die goedkope kritiek en nog veel erger: dat kinderlijke geloof in goudenbergensprookjes (die bij regeringsdeelname van de pvda echt niet uit zullen komen, de pvda belooft die dingen niet, ze suggereren ze hooguit, maar dat terzijde) komt op mij zo grenzeloos naief over. Ze zijn zooooo lang stil geweest (voor hun doen dan), maar nu het er naar uit ziet dat het Nederlandse volk zich weer net zo makkelijk in de maling laat nemen als pakweg 30 jaar terug kraaien ze als vanouds hun zouteloze praatjes de wereld in. Zelfs op GS. Deze regering verdient veel meer steun dan ze nu krijgt. Heel wat zaken die hier als kritiekpunt op de coalitie worden geponeerd zijn met volledige steun van de pvdallochtonen door de 1e en 2e kamer gekomen. Met andere woorden: het voetvolk dat wouter boslim cs. steunt heeft werkelijk geen idee. Om een voorbeeld te noemen: uitkeringen omhoog roept boslim... whoehahaha... daar is niet eens geld voor. Nee mensen: dit kabinet heeft de kastanjes uit noodzaak uit het vuur gehaald en dreigt nu afgeserveerd te worden omdat ze moeilijke en pijnlijke beslissingen heeft genomen. daaom hulde en daarom ook: de salinxe reagluurders hier zijn eigenlijk allemaal rijp voor een ban, maar dat doen we maar liever niet. Niets zo leuk als naieve slinxen bashen.... who's next?

bottehond | 29-03-06 | 19:17

@ Haasje, maar zakken vullen mag dan ook van de VVD, niets hypocriets aan

Apollo | 29-03-06 | 19:15

@bottehond 29-03-06 @ 18:34,
ik neem aan dat je de hypotheekrenteaftrek in 1X wilt afschaffen?

vander F | 29-03-06 | 19:10

@Apollo

Beide !

penpal | 29-03-06 | 19:09

Eens met JeanPierre. Maar verder dan deze nieuwe herverdeling komen we niet hoor. Het blijft dwijlen met de kraan open. Gristen Sosjalisten zijn dan misschien iets 'regser', maar echt rechts bestaat helemaal niet in NL. Vraag maar Hans Dijkstal. De meest linxe lul die de VVD (liberale socialisten) ooit gekend heeft. En dat gaat door voor een 'regse' partij. Nu komen ze met Rutte. Muhahaha.

Rest In Privacy | 29-03-06 | 19:09

Grappig dat bij zakkenvullers altijd linkse namen vallen
Wiegel en zorgverzekeraars (ergens na zwaar tafelen droom ik wel eens van een verband tussen die 2)
En waar waren we nu al weer 100+ comments op aan het schelden.
De gevulde zakken van Wiegel idd

haasje over | 29-03-06 | 19:08

@derks
de door jou genoemde standpunten omtrent het uitzetten van Antillianen o.a.
Seizoensgebonden uitlatingen die aan heftige discussie onderhevig zijn, dat soort standpunten.

boomklever2 | 29-03-06 | 19:06

@ Penpal "Rücksichtloze graai-managers" Je doelt toch niet op Ome Willem Kok he ? Of is het toch Paultje Zakkenvöller ?

Apollo | 29-03-06 | 19:05

@JeanPierre 29-03-06 @ 18:57

hoe kom je er in vredesnaam bij dat dat feiten zijn?

De instroom van asielzoekers is gedaald, ja

Maar voor de rest klopt er geen bal van.

Ragnarok | 29-03-06 | 19:03

Sociale uitverkoop van bevochten verworvenheden
-
Voedselbanken, met in het verschiet "gaarkeukens"
-
Mentaliteit, "ieder voor zich, HIJ voor ons allen"
-
Rücksichtloze graai-managers
-
etc. etc.
los je niet op met politieke arrogantie van de bovenste plank (ook niet door een vergaderinkje in het Torentje).

penpal | 29-03-06 | 19:01

Deaud aan de papierschuivers!

vander F | 29-03-06 | 18:59

@boomklever2 29-03-06 @ 18:43

Uit welke context heb ik wat gerukt?

derks | 29-03-06 | 18:58

@vanrechts,
dat polderen, dat vergaderen, dat overleggen, al dat overbodige middenkader, die mensjes die met stapels papier gewichtig door lange gangen sjouwen om dat papier ergens in postvakjes te dumpen, waarna het succesvol door iedereen in het ronde archief wordt gepleurd, ja! Dat is de erfenis van de PvdA !!

fuckje | 29-03-06 | 18:57

En nu als de sodemieter de hypotheekrente afgeschaft.
Die absoluut niet meer nodig, allang niet meer, de reden waarom hij is ingesteld is niet aan de orde tegenwoordig.

vander F | 29-03-06 | 18:57

@JeanPierre 29-03-06 @ 18:47
naarstig op zoek naar de klepel?

boomklever2 | 29-03-06 | 18:57

@ Ragnarok
Hoezo? Dit zijn toch gewoon feiten? Of moeten we die nu ook al ten gunste van Wouter, Jan en femke gaan verzwijgen?

JeanPierre | 29-03-06 | 18:57

@vanrechts:
en wat doet dit rechtse kabinet om jouw verwoordde misstanden te voorkomen cq aan te pakken?
De boel verpatsen om de concurrentie te bevorderen ten koste van de kwaliteit. Kijk eens naar Belgie of Duitsland, de praktische toepassing van een aantal wettelijk vastgelegde gedragsregels is voldoende.

boomklever2 | 29-03-06 | 18:54

diegene die van links komme krijgen van mij een --->negerzoen<--- in het gezicht
een WAT???

blikjegrolsch | 29-03-06 | 18:53

ook in mei 2007 heeft rechts nog steeds voorrang.... diegene die van links komme krijgen van mij een negerzoen in het gezicht.... de oudere linkse stoppen we gewoon in het allochtonendorp wat er (niet)gaat komen!

orderafterchaos | 29-03-06 | 18:49

JeanPierre 29-03-06 @ 18:47

Hij hep gewonnen de Zilvervloot. En nou ons Woutertje.

vanrechtsheeftvoorra | 29-03-06 | 18:49

@JeanPierre 29-03-06 @ 18:47

napraten van buikspreekpop het cbs.

Ragnarok | 29-03-06 | 18:48

Jullie lullen hier over de kosten vande gezondheidszorg, maar weten jullie wel hoe daar wordt gewerkt? Als het bedrijfsleven 1 kwartaal zou werken zoals op ziekenhuizen wordt gewerkt, dan is het aantal faillisementen niet te overzien. Waarbij de oorzaak voor het overgrote deel kan worden gezocht in incompettentie van het managemanet en de arrogantie van chirurgen en artsen. En o.a. daarom betalen wij allen elk jaar meeeeeer premie.

vanrechtsheeftvoorra | 29-03-06 | 18:47

- Instroom asielzoekers gedaald (dat wilden we toch?)
- Aantal WAO'ers en WW'ers die weer werken is toegenomen (Moest wel)
- We hebben geen zielige arbeidsongeschikten meer maar arbeidsgeschikten
- Nieuw ziektekosten verzekering (die oude was niks en het was verstandig)
- Sociale zekerheid is hervormd (hebben de oudjes van later ook nog wat)
- Economie is gezonder dan 4 jaar gelden (dat moet ook gebeuren)
- Het begrotingstekort is klein

Okay, Balkenende heeft geen lekker smoeltje/kontje. Maar zijn daden zijn prima!

JeanPierre | 29-03-06 | 18:47

Vooral de enorme leiderschapcapaciteiten en het moderne denken van onze GROTE LEIDERS doet het zeer goed.

blikjegrolsch | 29-03-06 | 18:45

@Derks, ZI:
je zou er idd van gaan verrechtsen maar de huichelarij bespeur ik toch eerder bij huidige bewindslieden. Derks heeft volkomen gelijk dat hij standpunten van de pvda uit de context rukt teneinde zijn irrationele zwart-wit visie te accentueren.
Middeninkomens gaan er op vooruit dankzij de nieuwe z-verzekering (ten koste van), waarschijnlijk stuurt het huidige kabinet aan op een babyboom om de vergrijzing te compenseren, de enige juiste gedachte als bij boven-modaal het iq niet zo'n dalende trend vertoonde. Straks zitten we opgescheept met een kudde hersenloze inteeltproducten vanwege het gratis meeverzekeren.
Problemen in de gezondheidszorg zijn recentelijk in Italie al uitgebreid besproken, daar hebben we een oplossing voor. Huidige kweek: ga fietsen en bespaar je het toekomstige, laatste "insuline"-spuitje! En stem maar gewoon GS want Femke zal toch binnenkort het veld moeten ruimen.

boomklever2 | 29-03-06 | 18:43

gevallenverstand 29-03-06 @ 18:34

Weet je al waar dat verstand gevallen is? Misschien naast mijn kluts?

vanrechtsheeftvoorra | 29-03-06 | 18:42

@bottehond, jouw bijdrage is net zo een kul als waar je gevallenverstad van beticht, kom met tegenargumenten !

Apollo | 29-03-06 | 18:41

derks 29-03-06 @ 18:13
Voedselbanken zijn er omdat er mensen die door hun eigen schuld, op een andere manier of door een mixje hiervan stranden. Geld geven zal zeker niet helpen, maar formulierenbrigade, afkick/rehab progs, resocialisatie, om/bijscholing, juridische hulp (nauwelijks nodig als de wet beter word uitgevoerd.) Al deze dingen kunnen onder stricte voorwaarden worden uitgevoerd.

Ik snap best dat dit kabinet een keer flink aan de boom schudt, maar op deze manier kan het best zijn dat het meer kost dan oplevert. Men kan beter wat scherper handelen.

gevallenverstand | 29-03-06 | 18:41

Geert is niet mijn vriend, maar hep wel lef. Niemand is namelijk gelijk. Gelukkig. Ik lijk namelijk in z'n geheel niet op Fuckje. Helaas. Gelijkwaardig, da's een andere zaak.

vanrechtsheeftvoorra | 29-03-06 | 18:40

@ Gevallen verstand:

omen est nomen. Dwaas! Jij hebt werkelijk geen enkel benul van macro- economie en doet er beter aan jezelf met zulke domme verhandelingen als hierboven niet voor lul te zetten. Ik vind je bijdrage meestal tegenvallen. Veel kretologie en schoppologie. Persoonlijk stoor ik me daar meestal niet aan maar nu moeten je beperkingen toch werkelijk even voor het voetlicht gebracht worden. Quasi intellectueel!

bottehond | 29-03-06 | 18:39

Wouter Bos kan mijn zak opblazen. Geert Wilders is where it's at.

MiRRoRMaN | 29-03-06 | 18:38

@Ragnarok 29-03-06 @ 18:33
Gelijkheid is een (linkse) illusie.

Dömper | 29-03-06 | 18:37

Ach, de economie trekt weer zachtjes aan en vanaf volgend jaar kan er weer geld worden uitgegeven, is het net of links het beter doet. Okay, dit kabinet is ook verre van perfect maar durft wel zijn nek uit te steken door onpopulaire maatregelen te nemen, waar het zoet houden toe leidt weten we zo langzamerhand wel. Wat betreft de ziektekosten heeft Lucas zeker wel een punt, zouden we niet de ambtenarij en de regeltjes gaan inkorten en op die manier op de ziektekosten bezuinigen ? Wie zei dat ook alweer, *kuch*, Pimmetje misschien ?

Apollo | 29-03-06 | 18:37

Voedselbanken? Volgens links Nederland zijn het er zoveel dat we maar eens over moeten gaan tot een echte classificering. Wat dacht u van Vredestein Sterren? Leuek propositie voor onze nationale autoband...

vanrechtsheeftvoorra | 29-03-06 | 18:36

Ook zin in een belastingtarief van 72 % (SP); ouwe mensen belasting laten betalen over hun pensoenetje en de hypotheekrenteaftrek stapsgewijs afschaffen (PvdAllochtonen)?
SP, de leugenachtige machtspolitici maken mensen maar wat wijs. Dat doorrekenen van het CPB heeft een heel ander beeld opgeroepen dan sommigen hier beweren. Tis het oude liedje van de SP. Het doel heiligt de middelen. Liegen is niet erg. Mensen laat je niet foppen:
www.peterbreedveld.com/archives/000000...

bottehond | 29-03-06 | 18:34

Derks, Fuckje, Zi. Deel 1
Er vanuit gaande dat we teveel aan zorg betalen, zien we dat er al veel is veranderd. jongeren krijgen geen uitkering meer en de uitkeringswetten worden streng toegepast. Zeer streng. Te streng zelfs. Zo streng dat je er gerust aan mag twijfelen of je wel goed en correct (formeel) word opgevangen als je uitvalt. Een maatschappij heeft een goed vangnet nodig. Dat geeft de harde wercker zeekerheid en daar betaal je ook voor. (Ja, niet alle uitkeringen worden door anderen betaald.)
Een correcte uitvoering van sociale verzekeringswetten betekend toeleiding naar werk of scholing en goede ziekenzorg. Bij dat laatste heb ik grote twijfels aan het voorkomen en het behandelen van burn-out. Daar is veel geld mee te verdienen.
De PvdA heeft inderdaad dezelfde onempatische trekken als het huidige kabinet.
Je zou je kunnen afvragen of het beter word. Dan het stokpaardje van rechts, beter de economie aandrijven. Nou daar twijfel ik inmiddels enorm aan. Laten we 'voor de zaak van het argument' eens aannemen dat Derks analyse klopt. De economie zit/zat in een dal, maar niet dankzij de PvdA, dat geld voor alle landen die de EU hebben ingevoerd. UK heeft een sterke economie gehad afgelopen jaren. Als je dan het kabinet bent, ga je dan allereerst de lijntrekkers en de zieken aanpakken, of ga je eerst je output, nieuwe zaken, producten, netwerken en allianties regelen?
Ik ben ervan overtuigd dat dit kabinet wat orde invoert, maar ondertussen het land uitverkoopt, enorm streng toeziet op concurrentie en mededinging en vanuit het buitenland ENORM word aangevallen door landen die dat met een korreltje zout nemen. (Met name Duitsland.)

gevallenverstand | 29-03-06 | 18:34

@Chiant 29-03-06 @ 18:27

En wie is u dan wel, zijne excelentie
Om een groot deel van de bevolking
Als dom kuddevolk weg te zetten?
Een parelhoender van de VVD?
Je past goed bij die asociale types in het kabinet
Die hebben er ook geen flauw idee van wat er speelt
Omdat ze er zelf warpjes bij zitten
En zichzelf ook meer vinden dan de rest
Het bestaan van problemen ontkennen
wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn

Iedereen is gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan anderen.
Is een goeie lijfspreuk voor dit kabinet.

Ragnarok | 29-03-06 | 18:33

@derks
eerst leren schrijven dan; heb verdiend, verder ben ik het met de tendens van je schrijven eens.

El PiS | 29-03-06 | 18:31

@ fuckje

Yes I did. THNXXXX Als ik genoeg verdient heb ga ik in de politiek.

derks | 29-03-06 | 18:29

@ bookie 29-03-06 @ 18:23

Dat klinkt als, hebben we voor de lol gedaan. Dat is dus niet zo. Is het je ontgaan dat er zo een 3,5 miljoen mensen zijn overgestapt..... Verzekeraars zullen meer en meer initiatieven nemen om kosten te drukken en de zorg te dwingen efficienter te laten werken. Ik merk al in mijn omgeving dat de verzekeraars veel aktiever worden en dus goedkoper etc etc etc Maar links wil niets veranderen. De wereld verandert maar het linkse paradijs, ingestort na de val van de muur, blijft dezelfde utopie. Hun paradijs is armoede voor iedereen behalve bestuurders

derks | 29-03-06 | 18:28

Zodra de eerste dichtgesoldeerde body-bags het land worden binnen gedragen, uiteraard met een hoop vlagvertoon, dan verliezen ze allemaal een hoop en dan wordt gewoon Harry (v. Bommel) 4 President.

Hou de voorraad chips en bier op peil want het kan ieder moment gebeuren....

LuftBalloon | 29-03-06 | 18:28

"de voedselbanken zitten bommetje vol, de zorg is onbetaalbaar, wie ziek is betaalt boete, de middeninkomens ontvangen de meeste klappen, pc-privé project sucks anyway"
-
Linkselul, je lult uit je nek en maakt stemming. Je benoemt geen feiten, maar doet slechts populistische uitspraken die momenteel lekker liggen in de media en gedaan worden door dom kuddevolk dat vindt dat alle politici leugenaars zijn en de politiek ook wel afgeschaft kan worden. Laat het drogredeneren nou maar over aan de traditionele media en hou het scherp, verrassend en overtuigend.
Ik heb nu niet eens de behoefte om inhoudelijk op je nonsens in te gaan.

Chiant | 29-03-06 | 18:27

@derks Het nieuwe stelsel is alleen een financieringsverschuiving. Heeft weinig van doen met kosten in de hand houden.

bookie | 29-03-06 | 18:23

@catch ik zeg ook praktisch. Bij jou soort onzinnge percentages zal het niet echt goed gaan nee. Er is zelfs geen links persoon die zoiets zou willen (alhoewel misschien wil de sp weer terug naar 72% voor de hoogste schijf)

bookie | 29-03-06 | 18:21

@derks,
heb jij mijn aanbeveling 17.41 en de reactie van Zi 17.45u gelezen?

fuckje | 29-03-06 | 18:19

@catch22 29-03-06 @ 18:13

Ligt eraan van welke kant je het bekijkt. Van dat progessieve belastingstelsel van jou vind ik weinig terug, en als er al wat van teruggevonden word, word dat tenietgedaan door reparaties. Het is op het ogenblik eenrichtingsverkeer de andere kant op en de tegenstellingen worden dus groter.

Ragnarok | 29-03-06 | 18:17

@bookie 29-03-06 @ 18:00

Het is één van de middelen om een anaval te doen op de hoge kosten in de zorg. We weten één ding zeker, niets doen zou het zorgstelsel op een gegeven moment doen imploderen.

derks | 29-03-06 | 18:14

@ bookie

moet jij eens opletten wat er hier in nederland gebeurt als je 40%btw gaat heffen op produkten of 80% inkomstenbelasting - diep in de stront wegzakken heet dat dan

catch22 | 29-03-06 | 18:14

gevallenverstand 29-03-06 @ 18:00

Ik heb het voorstel van het CDA gehoord. Is prima. Maar het feit dat die mensen kunnen en vaak ook moeten worden geholpen staat geheel los van het bestaan van de voedselbanken.

Als je de uitkering verhoogd, zoals links dat wil, gaat de junk alleen nog maar meer dope kopen en blijft bij de voedselbank voor eten.

Voor de andere groep, de mensen met schulden, betekent een hogere uitkering, meer lenen en voor de derde groep die benoemd is, de werkloos betekent dat minder behoefte om een baan te gaan zoeken want het eten is ook al gratis.

Helpen prima, maar misbruik die vodselbanken niet als argument dat het hier zo rot is!

derks | 29-03-06 | 18:13

@ragnarok

jij snapt het niet helemaal he : er wordt altijd geld van rijk naar minder rijk gepompt - progressief belastingstelstel heet zoiets.

catch22 | 29-03-06 | 18:13

@@gevallenverstand 29-03-06 @ 18:00

ot: maar ga je nog naar tine eind april?

Ragnarok | 29-03-06 | 18:07

Ik denk dat Balkenende PKOUWES als minister van logzaken zou moeten aannemen, dat zou de populariteit van dit kabinet aanzienlijk verhogen.

Zwaetelaer | 29-03-06 | 18:05

@gevallenverstand 29-03-06 @ 18:00

ot: in mijn optiek word er opengedaan als er geklopt word...

Ragnarok | 29-03-06 | 18:04

@lethal Een kabinet heeft praktisch geen invloed op de economie. Dit wordt internationaal bepaald. Nederland is erg internationaal afhankelijk. Gaat het internationaal slecht gaat het in Nederland slechter en vice versa.
Het kabinet heeft te kijken naar de welvaart en deze holt nog steeds achteruit.

bookie | 29-03-06 | 18:04

@Lethal Innocence 29-03-06 @ 17:58

Kortom, jij geloofd de cijfers van de buikspreekpop cbs.

Het financieringstekort is kleiner door de oliehype.
De staatsschuld loopt juist nog steeds op
Werkeloosheid neemt helemaal niet af, rekensommetje
Veiligheidsmaatregelen stellen niets voor, alleen lapmiddelen.
Er zijn mensen die niets te vreten hebben.
Vaste lasten zijn onbetaalbaar geworden
Wao ers worden ziek de wao uitgegooid, door een vuil rekensommetje
Energieprijzen zijn onbetaalbaar

enz

Ragnarok | 29-03-06 | 18:02

Derks, Fuckje, Zi. Deel 1
Hartelijk dank voor jullie analyse. Hier een reactie van een niet links iemand;
Het CDA meldde gisteren dat er een breder hulpaanbod komt voor mensen die bij de voedselbank komen. Daar pleitte ik al eerder voor. Dan los je iets op en voorkom je dat Leen nog meer mensen aan de bedelstaf krijgt. De mensne die daar komen zijn vastgelopen. Eigenschulddikkebult (niet in alle gevallen maar in de meeste) maar daar heb je niets aan. Prima move, vele jaren te laat, maar ok. De bijzondere bijstand waarvan ik vermoed dat zelfs een jurist er geen sou uit krijgt. De vereisten zijn onmogelijk, tegengesteld vaak. Al deze dingen bij elkaar zorgen er nu juist voor dat mensen veel langer in de sheid zitten dan nodig.

gevallenverstand | 29-03-06 | 18:00

@derks de zorg zal alleen maar duurder worden. Daar helpt dit nwe stelsel niets aan. Aangezien de laatste 30 jaar steeds meer mensen gestopt zijn met roken worden deze gemiddeld steeds ouder. Ook is het streven van deze gestopte rokers nog steeds ouder te worden. Nu zijn de kosten voor 70+ers de duurste jaren en kan de gemiddelde leeftijd alleen opgekrikt worden met dure medicijnen. De komende jaren blijven de kosten derhalve dee pan uitrijzen.

bookie | 29-03-06 | 18:00

Ben t helemaal met het kabinet eens.
De economie klimt weer uit het dal, het financieringstekort is kleiner, er wordt eens wat aan de staatsschuld gedaan, de werkloosheid daalt, er zijn veel goede maatregelen genomen wat betreft veiligheid, maar daar hoor je nooit iemand over.

Er zijn natuurlijk ook wel debielen in het kabinet, zoals Pechtold, Peijs, van der Hoeven en Hoogervorst.

Lethal Innocence | 29-03-06 | 17:58

@Piet Heyn DonuT 29-03-06 @ 17:49

Onder paars is er hoegenaamd niets gebeurd. Zowel vvd en pvda hebben 8 jaar in een padstelling gezeten, en ondertussen ongegeneerd hun reet opgewarmd aan het pluche.

Dit kabinet neemt maatregelen, maar wel slechts die waar de vvd achter staat. Ik moet het ze nageven, de vvd zorgt goed voor hun achterban, zonder meer.
Alleen representeerd de vvd en het pure vvd beleid van nu slechts een klein deel van de samenleving. Er worden bakken met geld overgeheveld van modaal en minder naar bovenmodaal. Dat houd een keer op, en gaat zich tegen hun keren.
Ik ben trouwens van mening dat het uitgevoerde sociale beleid, net zoals in de omringende landen, onder druk van de eu uitgevoerd word. Ik hou er de mening op na dat er in europa afspraken liggen, die verder niet bekend zijn, met een zeer gericht doel. Ik vermoed dat dit regeringsbeleid er weer op gericht is het braafste jongetje van de klas te zijn.

Ragnarok | 29-03-06 | 17:57

De complete regering en parlement hoort in de gevangenis! Wat een uilezeikerts!

wimpie | 29-03-06 | 17:55

@ Ragnarok 29-03-06 @ 17:43
Klopt, absoluut.. maar wie leidde de regering destijds, en waar kwam menig plan van.... niets slechters dan rode rozen. laat het in hun eigen kont steken.

Piet Heyn DonuT | 29-03-06 | 17:49

Ragnarok 29-03-06 @ 17:43

Moet Sjoerdje zijn schilpadjes niet voeten?

Neuqende Neger | 29-03-06 | 17:48

Het script geschreven, wisselgeld klaargelegd en rollen verdeelt voor de volgende 4-jaar-durende theatervoorstelling: "The good, the bad and the ugly politician"

BastaardSuiker | 29-03-06 | 17:47

@derks
Niets aan toe te voegen, helemaal niets. Ben benieuwd over er hier nog linkserts inhoudelijk op in durven cq kunnen gaan. Hulde!

ZI | 29-03-06 | 17:45

@Piet Heyn DonuT 29-03-06 @ 17:41

Vergeten dat het "paars" ook uit de vvd bestond?

Ragnarok | 29-03-06 | 17:43

@Oom Aad
en hoe lang duurt die 'hogere algemene levensstandaard'? Kortom: hoe lang duurt het voor een rechts kabinet zich weer onpopulair moet bezuinigen om de bende van de Sinterklazen aan de linkerzijde weer op te ruimen?

ZI | 29-03-06 | 17:42

Wat is het verschil tussen NL en NZ?
In Nieuw Zeeland staan de schaapjes op het droge.
En in NL liggen ze aan stukken gereten op het balkon.

Deense Postbode | 29-03-06 | 17:41

Nee, die vieze Rooie ratten van de PVDA zorgen ervoor dat alles goed komt.. lekker links lucas... denk eens na mongeaul .. de huidige regering heeft het puin van Paars moeten ruimen

Piet Heyn DonuT | 29-03-06 | 17:41

@derks,
van mij mag jij jouw artikel als ingezonden brief in elk landelijk dagblad/wekblad zetten, je hebt gelijk, en ik heb er niets aan toe te voegen.
Jij spreekt namens heel veel mensen.

fuckje | 29-03-06 | 17:41

Kunnen we die Chavez niet een jaartje leasen?

Deense Postbode

Ja dan kunnen de defensie itgaven vertienvoudigen en kunnen we Belgie binnenvallen. Linkse lentes leiden tot ijstijden Deentje.

derks | 29-03-06 | 17:41

@Ome Aad 29-03-06 @ 17:33

Het CPB heeft nog nooit doorberekend hoeveel mensen die goed verdienen (diegene de het meest belasting betalen), het land zullen verlaten als de achterlijke plannen van de SP wordt doorgezet...

En hoeveel bedrijven toedeledokie zeggen...

Hakbarrr | 29-03-06 | 17:41

Net nadat die ontploft is en zijn individuele eigenheid verspreidt.

Deense Postbode | 29-03-06 | 17:38

@ome aad

cpb rekenmodellen zijn kudt - u-vraagt-wij-draaien-antwoorden komen daar uit, nog niet eens meegerekend wie die sommetjes maken: jawel, ambtenaren, toevallig altijd beter af bij een linkse regering.

catch22 | 29-03-06 | 17:37

voor of nadat ie een beetje bol is gaan staan?

Ome Aad | 29-03-06 | 17:36

Liegen is een aangeboren eigenschap van links klaarblijkelijk.

Voedselbanken zijn een farce. Degene die zich daar langer dan twee minuten in verdiept weet dat, dus doe je best linksert dan kom je er ook achter over het hoe (mensen wilde andere mensen helpen, het was niet zo dat er hordes mensen uit armoed over straat zwerfden op zoek naar voedsel) en waarom (verslaafd, onverantwoorde schulden genomen, de weg niet weten naar extra bijstad etc.). De bijstand is nog altijd, zoals iedereen die meer ziet dan het NSB journaal nog altijd het hoogste in Europa.

De zorg is onbetaalbaar geworden in de aflopen decennia en daardoor waren maatregelen nodig die vele kabinetten, bang voor de consekwenties, niet durfde te nemen. Miljarden verdwenen zoder dat iemand wist waarheen. De PvdA was altijd voor de afschaffing van het verschil in partikulier en ziekenfonds, maar nu even niet natuurlijk. Net zoals ze altijd voor de gekozen burgemeetser waren, behalve als de burgers echt zelf zouden kunnen kiezen want dan konden zij de door hun te verdelen baantjes wel vergeten. Dus stemde Opa van Thijn tegen ondanks dat de minister president in spe hem zat te SMSEN!!!!! (sad sad story)

De midden inkomens krijgen klappen???? Je liegt dat je Wouter Bost. Deze groep die tientallen jaren lang is uitgemolken komt als beste uit de bus bij dit kabinet. Als je nergens verstand van hebt hou dan je MUIL of ga liegen op de pvda site want daar wordt kritiek cq de waarheid meteen gewist. Alleen als je tot je elleboog er bij Woutert in zit mag je daar posten. Dat is de socialistische Wit Russische democratie volgens Woutert B.

Ja laten we op Woutert stemmen. Die liegt als de neten. PvdA is tegen campussen om jongens zoals die in Amersfoort elkaar (trachten te) vernmoorden kunnen worden heropgevoed,zij willen weer een neiuwe colonne geitenwollenharensokken brigade uit laten rukken die al jaren aantonen geen invloed op de jongens te hebben, de PvdA is voor dubbele paspoorten, de PvdA is tegen het uizetten van criminelen Antilianen, die laten je liever op straat afknallen.

We sponsoren een kleine gemeenschap als curacao met bergen geld die in geen verhouding staat tot het aantal inwoners en de regering daar is op zijn zachtst gezegd uiterst dubieus en wat zegt Ammehoelataleb uit Amsterdam, wij steken geen poot uit naar de Antillen. Yeah right.

Tja als je dat zo leest zou je trotst worden op elk kabinet dat niet links is.

derks | 29-03-06 | 17:36

De uitstraling van een melk kan ik overigens helaas niet goed rekenen, die van een pak rotte melk wel.

Deense Postbode | 29-03-06 | 17:35

DT 71 17.15 Dan gebeurt er tenminste nog eens wat en komt er weer eens wat leuks op de TV! Die waterkanonnen gaan ook vervelen, mag best wat levensechter.

Deense Postbode | 29-03-06 | 17:33

@ DaVunz
Ehmm..
Het CPB rekent jaar na jaar uit dat de "alternatieve" begrotingen van links (Groenlinks en SP) t.o.v. die van het kabinet meer banen oplever en voor een hogere algemene levensstandaard zorgen..
Hoezo zou Nederland Economisch niet sterker worden...
Ben je dat lulverhaaltje van Zalm alweer vergeten over die keer dat we de gulden onder de prijs verkochten?

Ome Aad | 29-03-06 | 17:33

De tegenstanders van dit kabinet bestaan uit de volgende mensen :

Mensen die bij tell sell kopen
Mensen die leningen af sluiten bij leen frisia
Mensen die sms voor fucking idols/sms bel programma's

nog een paar gemist ?

oowjah ambtenaren

nu | 29-03-06 | 17:30

Zorg is onbetaalbaar? Lucas, wat denk jij dat het was geweest als we lekker elke maand ons ziekenfondsje over hadden gemaakt? Wat denk jij dat je dan over 10 jaar mag doen als de vergrijzing (in drievoud) pas echt toeslaat? Nee, daar wordt de zorg veel goedkoper van. Kortzichtigheid ten top, lekker allemaal blind achter Woutertje Bos met zn misselijkmakende kraaienpotenlachje aanbanjeren en dan komt alles wel goed. Voor mij een bevestiging dat ze wat mij betreft iedereen met een IQ onder de 110 hun stemrecht af moeten pakken.

ZI | 29-03-06 | 17:30

Lucas je doet je naam weer eer aan...

mid-rechts | 29-03-06 | 17:27

negatieve beeld van dit kabinet .

Volgens mij denkt GEENSTIJL>.nl ook alleen maar negatief

nu | 29-03-06 | 17:27

Hoezo coalitie pakt door, je mag er toch vanuit gaan dat D66 volgend jaar omvalt en zichzelf terugtrekt uit de landelijke politiek.... en anders schop ik ze eruit!

Karel Kruizenruiker | 29-03-06 | 17:26

@nu 29-03-06 @ 17:24
Jawel, de ambtenaren ;-)

Dömper | 29-03-06 | 17:25

Dat worden weer goede tijden voor Leen van Frisia.

superjan | 29-03-06 | 17:25

Ik kan me niet voorstellen dat zo'n papzak als Bos van pvda het beter kan.

als links aan de macht komt, ken je net zo goed emigreren.
Meer belastingen ,meer regels , meer ambtenaren !!

Dat wil toch niemand

nu | 29-03-06 | 17:24

Goed bezig, dat kabinet, nou moet onzer JP nog 't zelfvertrouwen tonen dat ie eens wat aan z'n haar doet.

Arpie | 29-03-06 | 17:23

gezeik over voedselbanken altijd: als iemand gratis bruikbare dingen (lees: eten) gaat weggeven, komen daar altijd mensen op af.

Dat ligt dus niet aan het beleid van een kabinet (kan nog net een capslock-modus-frustratie) onderdrukken. De armoede is nu juist de afgelopen jaren niet toegenomen als je kijkt naar het de laagste besteedbare inkomens.

Maar ach, ach, de linkse lullen: die zouden in de steentijd op een rots gaan staan en eisen dat iedereen recht heeft op fatsoenlijke huisvesting.

catch22 | 29-03-06 | 17:21

Eigenlijk boeit het me geen fuck. Ik rijd geen brommer meer, me pa heeft nog genoeg geld om me studie te betalen, D66 vond ik altijd al kut, voedselbanken zijn relax, PC privé project heb ik niet nodig en NL stelde toch amper iets voor in de wereld, what else is new? Alleen die zorg is echt gay tegenwoordig, dat is een van hun grootste fouten.
-

Wat wel is zoals al enkelen hier zeggen, NL-ers zijn een verwend volk dat denkt dat papa overheid altijd wel klaar zal staan voor elke burger in nood (lees: die geen duurdere auto kan betalen). Trots kan je zijn dat wij decennia voor elke burger hebben kunnen zorgen, maar tijden veranderen en de overheid kan niet altijd blijven betalen...

Sumimasen | 29-03-06 | 17:19

Mensen met mooie verhaaltjes afleiden van de werkelijke feiten werkt imho niet. Ik voel toch wel een soort massahypnose opkomen

doskabouter | 29-03-06 | 17:17

@framoes
ja klopt, ik zat ook meer aan het verleden van onze oosterburen te denken
wat ze nu rond hebben lopen, daar zakt je broek ook van af ja

Jappi | 29-03-06 | 17:16

Nog eens 4 Jaar normen & waarden is voor iedereen niet vol te houden.

Neuqende Neger | 29-03-06 | 17:16

@Deense Postbode:
Ja leuk! Een socialistische communistische uitbatert! Lachûh! De economie nog verder in het slop, nog meer belastingbetalers die emigreren en nog meer klaplopers die komen meeliften op de sociale zekerheid. Heerlijk vooruitzicht.

Rest In Privacy | 29-03-06 | 17:15

@Framoes 29-03-06 @ 17:09

Zeg ik toch ook? Ben geen fan van JPB,maar Nederland wordt Economisch niet sterker met figuren als Halsema en Marijnissen... Jarenlang is er uitgedeeld! Maar nergens werd er gestimuleerd om te gaan werken ed! Het is gewoon een gegeven dat te weinig mensen in NL de kosten van ouderdom en werkloosheid op moeten brengen. Dus zal er gesneden moeten worden,en dat doet pijn dus is centrum rechts fout? Denk dat de fout voorafgaand is gemaakt tijdens de paarse jaren! (incl VVD)

DaVunz | 29-03-06 | 17:14

@Jappi 29-03-06 @ 17:13
Duitsers zijn tegenwoordig net zulke slappelingen als de Nederlands politici, doe maar een of andere krokodillenjager uit de outback (nee, niet steve).

Framoes | 29-03-06 | 17:14

Bos(lim) is een kontendraaiert, de ene week dit, de andere week toch maar zooww
wat we nodig hebben is een sterke leider, misschien toch maar een duitser overhalen om hier het woord te gaan doen?

Jappi | 29-03-06 | 17:13

Weer een veel te simplistisch stukje van LLL, net of de economie altijd meezit...

Tuurlijk zijn er fouten gemaakt, maar waar heb je denkje minder fouten bij de Linkse Lente of deze regering.... hmmm moeilijk hoor....

Hakbarrr | 29-03-06 | 17:12

Kunnen we die Chavez niet een jaartje leasen?

Deense Postbode | 29-03-06 | 17:11

@DaVunz 29-03-06 @ 17:01
Maar er is wel een verschil tussen puur socialisme en het Amerikaanse beleid wat ze hier nu hanteren.

Framoes | 29-03-06 | 17:09

Aan alle linkse reaguurders... De koek herverdelen betekent dat we dus nog minder hebben straks? Behalve niet werkende,vrijwillig steuntrekkende figuren,die gaan er op vooruit,de normale werkende mensch levert in! En dat is dus Kabouter Bos(lim) z'n aanpak! veel plezier de komende 4 jaar,maar klaag dan daarna niet dat je weer moet inleveren! Ben ook geen fan van JPB,maar Bos(lim) weet helemaal niet wat hij wil,ik heb het tenminste nog niet kunnen ontdekken...

DaVunz | 29-03-06 | 17:08

@lucas .. je kan er beter lucas de softe lul van maken .. kom op zeg ? wat is dit nou ? beetje licht ironisch doen ? kom op .. dat kan veel harder lucas !

Draaitafel Demagoog | 29-03-06 | 17:08

Ik heb van links wel wat geleerd de afgelopen jaren. De regering zet weliswaar een beleid uit, maar dat hoef je niet uit te voeren!
Heerlijk, die oppositie...

Rizk | 29-03-06 | 17:07

Laat die linkse lente maar komen, met Femke voorop!

BlueCircle | 29-03-06 | 17:05

kabinet in zijn geheel exporteren naar de Antillen dan ziet Chavez vanzelf af van een invasie

zlogg | 29-03-06 | 17:04

Dat torentjes overleg was toch afgeschaft om aan de burger te laten zien dat er echte politiek is...

da wizard | 29-03-06 | 17:04

Gelukkig is er wel één ding zeker: 't kan niet nog slechter worden.

Ceau-Pilot | 29-03-06 | 17:03

Het kabinet heeft last van het Lange Frans syndroom,
"we doen het tog helemaal goed ,man, niemand wil ons begrijpen"
*huil snotter*

vander F | 29-03-06 | 17:03

ach ja, 4 jaar kankeren op Bos heeft ook wel wat...

dadoedieandersnooit | 29-03-06 | 17:03

Wordt aanstaande zaterdag niet de lijst geen stijl gepresenteerd of moeten we weer naar een leden vergadering van D66.

dam-dame | 29-03-06 | 17:03

Denk dat onze Lucas een beetje te veel op de korte termijn aan het denken is... Hebben wel meer linkse typjes last van.

PiefPaf | 29-03-06 | 17:03

Wij mogen dan wel zo lyrisch zijn over Balkenende, maar het klootjesvolk denkt daar volgens mij anders over....

Zippy | 29-03-06 | 17:02

"wilhelmus vahan Nahasauwe, ben ick van Duihuitschen blooooet"

vander F | 29-03-06 | 17:01

Sociaal gezien is dit kabinet idd zwaar RUK! Maar aan de andere kant... van een linkse Lente wordt Femke wel warm,maar de rest van Nederland 4 jaar later erg koud...

DaVunz | 29-03-06 | 17:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen