Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Cordon Sanitaire om PvdA

Wil de echte Judas nu opstaan...Een christelijke coup in het altijd omstuimige Goes. En dat nog wel op biddag. De Zeeuwen binne zunig, behalve wanneer het gaat om het verdelen van de rugnummers. Zo is de Partij van de Arbeid buiten het college gehouden, terwijl juist de socialisten de grootste winst boekten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorige week. De PvdA voelt zich dan ook verraden. Sterker nog, zij verwijten de christelijke partijen achter de ellebogen politiek. Duh, welkom in de grote boze mensen wereld. Al op de hoogte van het bestaan van Lonsdale-jongeren, rel-Marokkanen en gangbangende KaapVerdianen? Misschien voortaan die gereformeerden toch beter in de gaten houden, in plaats de deur plat te lopen van de plaatselijke moskee…

Reaguursels

Inloggen

Ik bin un agte Zeeuw en ik bin messchien den enigsten ier die oft agt weet! de pvda ei zun eigen zo arrehant edreage in de verbieju weken da d'oaren ze niet geschikt vinne om mee te waaruke. dust: eihun schuld, dikku bult.
ps: de gemiddelde plattelands pvdaer kan zijn eigen reet niet eens afvegen, dus niet zo gek dat ze not wanted zijn door de andere partijen......

bottehond | 15-03-06 | 19:46

Een bijdrage van Elama afkomstig van het gastenboek van de NOS van 13-3-2006

eLama laat zich op de NOS site kennen als een felle anti-Amerikaan(se). Ook is hij/zij een grote gelover in de extreemlinkse/muzelmense samenzwering theorie dat de USA zelf de Twin Towers en het Pentagon hebben opgeblazen. Ook gelooft hij dat Moore in zijn idiote linkse films een waarheidsgetrouw beeld heeft gegeven van Republikeinse invloeden in de USA samenleving.

Waarom dan toch zijn/haar bijdrage aangehaald? Zijn/haar bijdragen zijn, evenals de mijne, vaak een niet uitgewogen samenraapsel van meningen van derden die naar de persoonlijke belevingswereld vertaald worden. De aangehaalde bijdrage is echter consistent en is daarom beslist van een pseudo intellectuele linkse site afkomstig.

Vooral de items 1, 2, 3, 4, 5, 8, 10, 11 en 12 zijn nu en in het recente verleden perfect gehanteerd door het links journalistiek geteisem. Deze bij de media geïnfiltreerde fascisten hebben de burger tijdens de afgelopen 36 maanden volledig het zicht ontnomen op de absolute hersenloosheid van onze nationale plaspop "kontol Bos".

Geheel in lijn met het onderstaand lijstje zijn de PvdA en haar supporters bij de media, subsidiezuigers en vakbonden onderdeel van een antidemocratisch en fascistisch kankergezwel. Het is daarom terecht dat deze geesteszieken in sommige gemeenten een cordon sanitair geplaatst worden.

Vooruitlopend op de volledige ontmanteling en inbeslagname van hun geld- en hulpmiddelen, die noodzakelijk is om een verdere verspreiding van hun ziekelijke propaganda te stoppen, pleit ik ook voor het instellen van een scholingscommissie die tot doel heeft de vele hersendode linkse kiezers uit hun lethargische zombie status te verlossen d.m.v. eerlijke en objectieve informatievoorzieningen.gemaakt hebben, te stoppen. Mogelijk dat deze scholingscommissie er ook in slaagt om vele van deze zombies te motiveren om nog iets van hun leven te maken i.p.v. te doelbewust te parasiteren op een samenleving die dat niet langer wil tolereren.


12 karakteristieken van fascisme:

1. saamhorigheidsgevoel aankweken: wij tegen zij
2. inperken van mensenrechtenvrijheden: met als argument dat de vijand overal kan zijn
3. zondebokken aanwijzen: terroristen, communisten, moslims, etc
4. leger en politie meer gezag toekennen: uitbreiding van hun bevoegdheden
5. gecontroleerde massa-media: directe of indirecte censuur
6. bezeten omgaan met nationale veiligheid: angst als motivatie-instrument gebruiken
7. misdaad en straf aanscherpen: burgerlijke vrijheden inleveren, zwaardere straffen
8. institutionele machten worden beschermd: zij zijn veelal degenen die de leiders aansturen !!!
9. arbeidskrachten worden verworven rechten ontnomen
10. minachting voor intellectuelen en kunstenaars: vrijheid van meningsuiting inperken
11. toenemende vriendjespolitiek en corruptie: elkaar afschermen voor verantwoordelijkheden, elkaar gunsten en geschenken toespelen
12. frauduleuze verkiezingen: door mediamanipulatie, uitschakelen tegenstanders

Ksi-Ziks | 15-03-06 | 10:01

Toch een beetje dom, zo'n cordon sanitaire. Je ziet in Belgie bij het Vlaams Belang dat het zo'n partij mooie argumenten geeft om de tegenstanders als achterbakse en onbetrouwbare machtswellustelingen af te schilderen. Grote kans dus dat de PvdA hier bij de landelijke verkiezingen garen bij gaat spinnen. Ben benieuwd of bovenstaande hoera-roepers dan nog steeds zo blij zijn.

Zeurders | 15-03-06 | 09:58

NOG VEEL GROTER!! In Amsterdam wordt volgens mij op dit moment hetzelfde geintje geflikt. Kijk hier op stemhok:

www.stemhok.nl/artikel.php?artikel_id=...

Als dit waar is, lach ik zachtjes in mijn vuistje......

flashkiddy | 15-03-06 | 02:24

Is wel terecht want de PVDA is gewoon een kutpartij

Onno Thuis | 15-03-06 | 00:57

De linkse kerk gepiepeld door de gristen kerk.

schele henk | 14-03-06 | 22:10

Prima toch dat die linkse losers erbuiten worden gehouden,dan wordt het mischien nog eens wat

kruisridder | 14-03-06 | 21:14

Mooie overwinning van de Gristelijke achterkamertjespolitiek.
Doet u ook gezellig mee met moddergooien op het dorps-forum?
http://www.goes.nl/discussie/

Zeurders | 14-03-06 | 20:46

In Goes wouden de VVD en de christenen de PvdA er gewoon niet bij. Ze hadden namelijk al jaren een wethouder die het loopt teverzieken in Goes. Hij zou ook een grote bonus krijgen als hij de komende vier jaar ook nog wethouder was geweest die wij zouden mogen ophoesten van ons belastinggeld.
De rest van de PvdA schijnt wel oke te zijn, maar die ene wet houder 'T Hart heeft het verpest voor de PvdA in goes.

ik hoorde het wel een beetje viavia van de zoon van een VVD'er bij wie de onderhandelingen thuis waren en dat waren hun argumenten geloof ik.

Barre_de_k | 14-03-06 | 20:31

ey wat vinden jullie hiervan???

www.vintagemp3s.com

laat ff weten ajb

greetzzz

tommy18rj | 14-03-06 | 19:30

@controle 14-03-06 @ 16:22:
Op zich doet TM het heel aardig aldaar, en hij heeft meer verstand van Fysica dan ik, maar ik zal wel een duit in het zakje doen, als je dat graag wilt.

crixus | 14-03-06 | 16:53

"Gordon Sanitair" ? Een nieuwe niche-markt?

TM | 14-03-06 | 16:40

Dit is erg lullig voor de pvdalternatieflozen / allochtonen, zo'n koekje van.

Jan Passant | 14-03-06 | 16:33

@Chiant 14-03-06 @ 15:59:
De grootste sinterklazen waren Wiegel en Van Agt, maar dat laten we even buiten beschouwing. Want elke keer als je dat zegt krijg je als reactie: ja, maar dat was het effect van Den Uyl. Bezuinigt een PvdA kabinet (Paars I) dan komt dat door het effect van Lubbers.

crixus | 14-03-06 | 16:09

Zooitje! Ga zo door en we zien u wel terug over 14 maanden.
Vooral veel van dit soort streken uithalen, dan laten die grefo's eindelijk eens zien wie ze echt zijn.
Dan worden ze over ruim een jaar er tenminste definitief uit geschopt.
Het is verbijsterend om te zien hoe dit soort volk blijft doordrammen, en ook dat consequenties voor hen uitblijven.
Elitaire privileges ofzo? daar komt nog wel verandering in.
Dit soort zaken krijgen altijd een staartje.

Rest In Privacy | 14-03-06 | 15:59

@Superappie
Dat ontken ik wel. De ellende is reeds lang geleden begonnen. Eind jaren zestig ontstond de flowerpower cultuur, waarin alles toch moest kunnen in deze moderne tijd. Geld was er zat, dus waarom nog werken; laat dat de gastarbeiders maar doen! ADV, VUT, WAO, moet ik nog even doorgaan, het zijn slechts voorbeelden van geldverkistende maatregelen die inmiddels als een recht zijn ingeburgerd. En om het gevoel van schaamte over deze luie verspilcultuur weg te wassen waren we massaal tegen kruisraketten, kernenergie, auto's, discriminasie, etc. Buiten de deur neuqen werd bespreekbaar, het benoemen van maatschappelijke risico's werd onbespreekbaar. Tot zover mijn analyse over het ontstaan van dit kwaadaardige kankergezwel, dat, mede dankzij economische voorspoed tot en met de kabinetten Paars heeft kunnen uitzaaien.
-
De gevolgen (criminaliteit die de pan uitrijst, torenhoge belastingen en betuttelende regels, enorme overhead bij overheden en bedrijven om al deze regels te handhaven en verantwoorden, milieuvervuiling) werden langzaamaan duidelijk en Jan met de Pet was het zat om bij iedere berk beroofd te worden, om de andere dag een nieuwe fiets te moeten aanschaffen, de buurman niets te zien doen in zijn splinternieuwe BMW en de toekomst van zijn kinderen onbetaalbaar te zien worden.
-
Daarna is het roer omgegaan en moesten er vele vaak pijnlijke maatregelen genomen worden. Oftwel: we moesten bloeden voor ons eigen spilzieke gedrag. En geld dat je niet hebt maar wel uitgeeft zal toch terug moeten. Mét rente! Vanwege de puinhoop die de LPF er van gemaakt heeft is het natuurlijk makkelijk om alle schuld op die partij of regering te schuiven. In werkelijkheid onderschrijft het feit dat deze partij überhaupt na de dood van Fortuyn nog in de regering is gekomen mijn stelling in mijn eerdere post: Stemvee is vaak achterlijk en stemt uit oneigenlijke overweging. De LPF was groot omdat velen erop stemden om hun afschuw over de moord op Fortuyn te tonen. Dat is ronduit dom. Het echte puinruimen is daarna onder Balkenende van start gegaan. Verdonk heeft de sluisdeuren in de immigratiestroom dichtgedraaid, Zalm heeft als een valse doberman de schatkist bewaakt en de meevallers gebruikt om de staatsschuld af te lossen, Kamp heeft het waterhoofd bij Defensie grondig gesaneerd, onbetaalbare verworven rechten, zoals de WAO, WW, ziektekostenverzekering, etc zijn gesaneerd naar meer betaalbare en realistische stelsels. En wie daarbij beweert dat alleen de rijken erop vooruit zijn gegaan is, laat ik mij parlementair uitdrukken, "niet geheel op de hoogte". Als voorbeeld mag ik graag noemen het gepiep over de stijging van de ziektekostenpremie, zonder daarbij het neetto salarisverschil en belastingvoordeel mee te rekenen.
-
En als je dan al zo achterlijk bent om bij de gemeenteraadsverkiezingen op Jan Marijnissen te stemmen omdat voorspeld is dat die partij groot zal worden, tja dan kun je zo iemand ook niet kwalijk nemen dat ie zich laat leiden door stemmingmakerij op basis van een oneerlijke voorstelling van zaken zoals in het rekenvoorbeeld van de ziektekosten.
-
Na het zuur komt het zoet, zei Balkenende bij aanvang van zijn kabinet. Dat klopt. Het zuur hebben we nu voor een deel gehad, het zoet zal over een jaar of 2 à 3 wel komen. En ik gok dat een kabinet Bos dan maar wat graag zal roepen dat dat aan hen te danken is, om vervolgens over te gaan tot de orde van de dag en alle meevallers over de balk te Sinterklazen.

Chiant | 14-03-06 | 15:59

@Chiant
Op Marijnissen gestemd? Dat kon vorige week niet, want hij deed zelf niet mee. Op zijn vrouw en dochter stemmen kon wel. Dat zijn dochter de tweede plaats op de lijst inneemt heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat zij de dochter-van is, maar alles met haar politieke kwaliteiten. Woehahaha. Van vriendjespolitiek kun je de SP niet beschuldigen, wel van familiepolitiek. Dat heeft de Osse kiezer genadeloos goed begrepen en zo heeft de familie Marijnissen genadeloos verloren in de thuiswedstrijd.
zie: www.oss.sp.nl/campagne/kandidaten/
En zie: www.oss.sp.nl/campagne/uitslagen/

Boer Harm uut Twente | 14-03-06 | 15:49

Sluis heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. De partijen Nieuw West, CDA, VVD en Gemeentebelangen, samen goed voor 11 van de 19 zetels in de gemeenteraad, gaan samen de coaltie vormen.

Beoogd wethouders zijn Adri Rosendaal voor Nieuw West, Peter Ploegaert voor het CDA, Jacky Boogaard voor Gemeentebelangen en zittend wethouder
Johan Provoost blijft wethouder voor de VVD.

Door dit nieuwe college verdwijnt de PvdA van wethouder Leen Wille naar de oppostitiebanken.

Het warmste plekje | 14-03-06 | 15:42

@ Superappie
Ik denk dat ondanks de minder leuke maatregelen van dit kabinet ze er behoorlijk in geslaagd zijn een hoop puinhopen op te ruimen, met name met lange termijn maatregelen. Niet al het beleid verdient lof, maar vraag me af hoe we er voor hadden gestaan wanneer linkse rakkers aan het roer hadden gestaan, het verleden leert mij dat dit in ieder geval een stuk minder zou zijn geweest dan nu.

Hutch | 14-03-06 | 15:36

@Chiant 14-03-06 @ 15:14

Ik ben het met je eens dat op een partij stemmen omdat deze groot zal worden verkeerd is. Maar je kan toch niet ontkennen dat rechtse partijen zoals CDA VVD en laten we het LPF niet vergeten in een paar jaar het land compleet naar de kloten hebben geholpen. Ik noem maar de nieuwe zorgverzekering. Deze partijen zijn er voornamelijk op gebrand om de rijken rijker te maken en de armen te laten stikken. Het is tijd voor een socialer beleid waarin mensen bereidt zijn om voor elkaar te zorgen i.p.v. alleen voor zichzelf.

Superappie | 14-03-06 | 15:31

@Chiant HRHR

Smoking. | 14-03-06 | 15:30

And so it Goes..........
Zeeuwen bin nie zo zuunig met achterkamertjes gekonkel. Dat is niet slechts aan Het Haagse voorbehouden.
Is het verboden wat ze doen? Nee. Is het verwerpelijk? Wellicht.
Maar je voorkomt het niet. Zelfs niet als je een prachtig protocol opstelt hoe men na de verkiezingen de collegevorming moet benaderen.
Vooral in de plaatselijke politiek wordt op de man gespeeld en is het een ouwe-jongens-krentenbrood circuit. Als je iemand vier jaar eerder een loer hebt gedraaid krijg je die alsnog voor de kiezen.

Jane Doe | 14-03-06 | 15:27

Ik zou de Partij van de Assimilatie fijntjes willen wijzen op het bewust buiten de deur houden van het CDA in 1994. De pot verwijt de ketel.
Bovendien weet zo langzamerhand iedereen in dit land dat de linkse kerk in theorie prachtige ideologieën erop nahoudt, maar dat deze in de praktijk zo onuitvoerbaar zijn dat ze steevast leiden tot het tegengestelde resultaat.
Jammer is alleen dat het merendeel van het vaderlandsche kuddevolk vreselijk kortzichtig is en geen benul heeft waarom men nu eigenlijk op wie stemt. Stemgedrag wordt in dit land voor een groot deel bepaald bij de stemmingmakerij tijdens de vrijmibo, op de Staatstelevisie, in kerk en moskee en niet in de laatste plaats door "opiniepeilers".
-
Ik schaam me de ogen uit de kop als ik een kennis van mij hoor zeggen dat hij vorige week op Jan Marijnissen heeft gestemd, omdat voorspeld wordt dat dat een grote partij zal worden.
-
Maar goed, laat de idealisten maar weer een jaartje of 8 regeren, dan mogen de realisten de daarop volgende jaren de opgelopen staatsschuld weer inlossen, de lonen beperken, maatregelen tegen vergrijzing treffen, criminaliteit aanpakken etc. Ongetwijfeld zullen die maatregelen er ook over een jaar of 15 jaar weer toe leiden dat de kortzichtige en hardleerse kuddelander de idealisten daarna weer een kansloze kans geeft. Ik leg me erbij neer en onderga het gelaten. En maar gillen dat het om de inhoud gaat...

Chiant | 14-03-06 | 15:14

Joris werk aan de winkel

Smoking. | 14-03-06 | 15:14

-weggejorist-

tommy18rj | 14-03-06 | 15:08

@spooky idd: stem je op de volkspartij voor vrijheid en democratie in de hoop minder beperkingen van de zondagsrust blijf je als zaak nog vier jaar langer onder het gristen juk zitten.

Smoking. | 14-03-06 | 14:10

zie ook heemskerk

hAl | 14-03-06 | 14:10

@spooky Over 4 jaar bestaat Goes nog!

bastyboy | 14-03-06 | 14:02

@ZI 14-03-06 @ 13:00:
Omdat de gristelijke partijen geen absolute 2/3e meerderheid hebben. Zodra ze dat wel zouden krijgen vrees ik met grote vreze dat dergelijke plannetjes wel in de achterlijke koppies komt opborrelen. Achterbaksheid en verborgen agenda's zijn in gristelijke kringen gemeengoed.

@schaamstreek 14-03-06 @ 13:02:
Omdat een partij die zegt zijn principes te baseren op de bijbel zich beroept op een hogere macht en meer autoriteit claimt dan een ander.

@Der Icebear 14-03-06 @ 13:10 en anderen.
Als rekensommetje klopt het natuurlijk. 60% vormt het college, en 40% moet z'n bek houden. Maar in dit geval is er in op een achternamiddag een college gevormd niet op basis van een programma (dat krijg je echt niet op 1 vergaderingetje voor elkaar) maar op basis van achterbaks handjeklap dat geen recht doet aan de verkiezingsuitslag met maar 1 doel: een ander buitensluiten. Dat mag juridisch gezien natuurlijk maar het getuigt van een zwakke gristelijke moraal. En het is van gristenen wel te begrijpen, maar van een zich "liberaal" noemende partij die claimt zijn politieke idealen te baseren op hetzelfde verlichte gedachtengoed als sociaal-democraten is het een beetje raar.

crixus | 14-03-06 | 13:57

Over vier jaar is Goes dus rood, zo gaat dat altijd gelukkig.

spooky | 14-03-06 | 13:52

De keuze in Goes om niet met de PVDA een coalitie te vormen is puur vanwege persoonlijke belangen en het innen van oude rekeningen gemaakt. Op en top politiek dus, waarin de burger uiteindelijk helemaal niets te zeggen heeft.

dwalmpje | 14-03-06 | 13:49

wanneer onze medelanders straks ook het recht krijgen ons te joinen in de gang naar de stembus voor de landelijke verkiezingen zal blijken hoeveel verschil het maakt, let maar op.

Hutch | 14-03-06 | 13:48

Leuk voor al die middenstanders in Goes, stem je op de volkspartij voor vrijheid en democratie in de hoop minder beperkingen van de zondagsrust blijf je als zaak nog vier jaar langer onder het gristen juk zitten.

spooky | 14-03-06 | 13:47

@Dominator 14-03-06 @ 12:37
1 miljoen kiezers kunnen wel degelijk het verschil uitmaken. Landelijk hebben ze niet zoveel stemmen maar op gemeentelijk niveau zal het niet zo veel schelen.

Lucifer | 14-03-06 | 13:37

@Kruizenruiker
Ik ga níét voorbij aan de verkiezingsuitslag. De verkiezingsuitslag heeft de PvdA geen absolute meerderheid gegeven.
Jouw opvattingen over achterbaksheid en christelijkheid deel ik overigens niet.

Boer Harm uut Twente | 14-03-06 | 13:35

@DenkZelfstandig 14-03-06 @ 13:17

Ik vind de vergelijking tussen PvdA en Vlaams Blok wel grappig.

Habibi | 14-03-06 | 13:34

Normaal is het altijd zeuren dat ambtenaren zo langzaam zijn en zoveel geld kosten. Is er eindelijk is een keer snel besloten i.p.v. 4 weken praten om uiteindelijk op hetzelfde uit te komen, is het weer niet goed.

Mooi was die tijd | 14-03-06 | 13:30

@chili1981: Lees het artikel in Trouw eerst even (laatste link). Dat is pas hypocriet. Overigens: soms is het noodzakelijk om mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Vooral wanneer men in een vlaag van verstandsverbijstering abusievelijk op de PvdA heeft gestemd.

kezie | 14-03-06 | 13:30

@Boer Harm,
Dan ga je wel erg makkelijk voorbij aan de verkiezingsuitslag, en de kiezer heeft altijd gelijk, hoewel ik zeker pvda-er ben kan ik mij wel de woede voorstellen van de socialisten en zeker als je op een ronduit achterbakse grrristelijke manier een pootje wordt gelicht.
Nu schijnt achterbaks en grrristelijk over het algemeen goed samen te gaan.

Karel Kruizenruiker | 14-03-06 | 13:30

Mooi, zolang de PVDA maar niet aan de macht komt. De PVDA hoef je overigens niet over ellebogen politiek uit te leggen. Dat kunnen ze zelf als de beste.

@Fleischbaum
Het is "Zeeuwen binne zuunig" wat betekend dat ze 2x nadenken voordat ze hun geld uitgeven en niet dat ze gierig zijn.

Enenem | 14-03-06 | 13:26

tja ze hebben maar 2 allochtonen in goes ( verspreid over *de stad* ... dat dan weer wel :D ) .. maar dan ga je als de pvda geen zetels scoren ..

Draaitafel Demagoog | 14-03-06 | 13:22

@Der Icebear: als we hetzelfde bedoelen: COOL !

DenkZelfstandig | 14-03-06 | 13:22

@denkzelfstandig
Laten we het niet hebben of het resultaat terecht is, daar kan je wat teveel kanten mee op. Als ik me beperk tot de vraag of de regels zijn gevolgd en of het resultaat democtratisch is; Als de meerderheid tegen deelname aan het bestuur van een minderheid is, is dat wat mij betreft in orde en democratisch. Dat probeerde ik ook te zeggen in mijn post van 13:10.

Der Icebear | 14-03-06 | 13:21

Al dat geklets over de PvdA als "de grootste partij en winnaar van de verkiezingen", alsof dat zou betekenen dat het alleen nog maar democratisch is als zij in de gemeenteraad komen wordt TOTAAL ontkracht, door je alleen maar te bedenken dat diezelfde PvdA-ers die mening meteen laten vallen als het om het Vlaams Belang in België gaat, die op veel plaatsen ook "de grootste partij en winnaar van de verkiezingen" is.

DenkZelfstandig | 14-03-06 | 13:20

@denkzelfstandig
Lees mijn post nog eens ajb. Volgens mij bedoelen we hetzelfde. Misschien druk ik me weer eens onbeholpen uit.

Der Icebear | 14-03-06 | 13:18

@Der Icebear:
Wat ik zeg is met het volgende METEEN duidelijk:
In Schoten is Vlaams Belang de grootse partij. De andere partijen hebben (tot nu toe althans) een cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang ingesteld, waardoor deze grootste partij, die keer op keer de verkiezingen wint, buiten een mogelijke coalitie gehouden wordt, zonder dat zij zelfs maar de kans krijgen.
-
Is het onterecht dat het Vlaams Belang niet per definitie in de gemeenteraad komt?

DenkZelfstandig | 14-03-06 | 13:17

Hoezo niet democratisch? Iedere coalitie die een meerderheid in de gemeenteraad heeft doet in principe recht aan de wil van de meerderheid van de kiezers. Wil de PvdA 100% zeker zijn van deelname in het college van B&W? Prima, maar dan moet je minimaal de helft + 1 van het aantal zetels halen. Alleen dan ben je 100% verzekerd van deelname. Als je gewoon de grootste partij bent maar geen meerderheid hebt, dan heb je botweg domme pech als de iets kleinere partijen liever met elkaar dan met jou willen regeren.

Boer Harm uut Twente | 14-03-06 | 13:16

Ik ben zelf woonachtig op de Veluwe (ja kom maar met de kritiek!) en zie de lokale SGP als fundamentalistisch, iets wat we bij een deel van de Moslims ook herkennen. Lange rok, ongeschoren, vettige puisterige koppies, hoedjes en ga zo maar door. In Zeeland hebben ze daar geen gebrek aan. Verbaasd me dan ook niets dat de lokale PvdA als bedreiging word gezien in hun "gristelijke-heilsstaat." Wel erg a-democratisch om met de woorden van @crixus te spreken.

schaamstreek | 14-03-06 | 13:15

@Der Icebear:
Wat je zegt, spreekt zichzelf tegen. Er IS een meerderheid voor een college ZONDER de grootste partij. Dat die meerderheid uit meerdere partijen bestaat doet er niet toe: samen zijn zij de meerderheid.

DenkZelfstandig | 14-03-06 | 13:13

Vind 't uiteindelijk wel een beetje kansloos van de PvdA. De enige winnaar in de politiek is die partij die het grootste word, niet de partij met de meeste winst. Tuurlijk dien je met die winst wel rekening te houden als je gaat werken aan een mogelijke coalitie, maar het dient niet een uitsluitsel te zijn dat de partij die de meeste zetels wint, maar niet de grootste word, mee zou moeten gaan regeren. Ik zou zeggen tegen alle PvdA-ers te Goes, probeer het over 4 jaar nog eens zodat je de grootste word, anders niet zo zaniken!

Volkskrantlezert | 14-03-06 | 13:13

Het geloof (welke dan ook) is per definitie een tekortkoming in de politiek omdat je niet objectief een besluit kan nemen maar eerst naar een boekie moet kijken die al zo oud is dat niemand precies weet wat erin staat. Bovendien is het zo je wel kan zeggen dat een gelovige politieke partij niets te maken heeft met de scheiding tussen kerk en staat, maar dat is natuurlijk wel zo. Toen de CDA weer in de regering zat na Paars is het eerste wat ze hebben gedaan het gebed voor de troonrede weer in te voeren.

Superappie | 14-03-06 | 13:13

@crixus @ chili
Waarom is dit niet democratisch? Er is toch een college gevormd dat op een(grote) meerderheid in de raad kan rekenen? Dat zou betekenen dat de wil van die grote meerderheid zou worden gevolgd en van een minderheid niet. Is niet fijn voor die minderheid die nu net succes had geboekt bij de verkiezing, maar democratisch is het wel.

Der Icebear | 14-03-06 | 13:10

@ the hedge
Daar heb je gelijk in. Het is meer dat ik het ook niet meer weet. Ben zwevende kiezer geworden omdat er vrijwel geen enkele daadkrachtige partij is waarmee ik me kan identificeren. Ik moet het van de stemwijzer hebben, waar ik eerlijk gezegd ook niet bar veel vertrouwen heb. Vandaar mijn idee om links de boel te laten verprutsen, dan kan ik in de toekomst weer wat makkelijker mijn keuze maken. Heel egoistisch eigenlijk.

kwakzalver | 14-03-06 | 13:09

"De vraag is of de PvdA, gemangeld tussen radicale eisen en religieuze aspiraties, niet een andere partij aan het worden is."

JA DUS !

CyberKookie | 14-03-06 | 13:07

Het is echt grote onzin, dat de grootste partij het recht van initiatief heeft. Als in een groep van 10 mensen er 4 vinden dat je A moet doen, 3 vinden B en 3 vinden C dan mogen B en C gerust samenwerken om in elk geval niet A te doen. Het is aan henzelf of ze de kosten - baten verhouding de moeite waard vinden.

DenkZelfstandig | 14-03-06 | 13:06

@crixus 12:42
Ferme stelling die je daar deponeert, alle gristenen over 1 kam scheren ben ik niet van je gewend. Ietwat nuance zou wel op z'n plaats zijn m'n waarde! Ik kan een lokale SGP 'ert nog niet vergelijken met een bv CU 'ert! Bovendien vind ik het wel oer-Hollands een kerkklok te horen luiden inplaats van de lokale Imam die geloofsgenoten staat op te roepen naar de Moskee te komen. Ben zelf geen praktiserend kerk-ganger maar volgens mij ben je geheel vrij om welke kerk dan ook binnen te wandelen. Scheiding van kerk en staat ben ik met je eens, of dit te realiseren is, is vraag 2. De praktijk heeft vaak anders uitgewezen.
Gristelijke partijen verbieden is per definitie a-democratisch. GroenLinks vind ik verderfelijk, maar om dit te verbieden??? Vrijheid van stemrecht is ook een groot goed hier in Nederland.

schaamstreek | 14-03-06 | 13:02

@kwakzalver: zo'n 6/7 jaar geleden hadden we hier nog paars... als "de kiezer" dat NU al vergeten is dan helpt het hun aan de macht laten voor geen meter... kunnen ze vier jaar lang de boel naar de tyfus helpen en krijgen we weer een hoop jaren om de boel weer een beetje recht te krijgen met die rotsmoel van zalm.

The Hedge | 14-03-06 | 13:02

hoop dat er volgend jaar bij de kabinetsverkiezingen nog een paar van die heldere een achterkamer induiken om die linkse rakkers uit het kabinet te houden. Anders kunnen we over 4 jaar weer massaal de andere kant op gaan stemmen om de puinhopen van die linkse rakkers op te gaan lopen ruimen om vervolgens weer als dank te worden weggestemd over 8 jaar

Hutch | 14-03-06 | 13:02

Ik ben zogenaamd christelijk opgevoed maar van biddag heb ik werkelijk nog nooit gehoord. Maar goed.

@crixus
Je hebt duidelijk geen idee wat er bedoelt wordt met scheiding van kerk en staat. Het betekent dat de kerkelijke macht en de staatkundige macht geen invloed op elkaar uitoefenen en elkaar niet de wet voorschrijven. Dat is dus totaal wat anders dan een politieke partij die op basis van religie bepaalde standpunten hanteert. Je zal een christelijke partij dus nooit horen pleiten voor een verplichte gang naar de kerk of wat dan ook. Christelijke partijen hebben hun standpunten op basis van hun religie, liberalen en socialisten hebben dat op basis van hun ideologie. In principe hetzelfde dus.

Ik vraag me alleen wel af wat er met de christelijke normen en waarden is gebeurd in Goes. Het getuigt nouniet bepaald van eerlijkheid en openheid om stiekem achter de rug van de winnaar een coalitie te vormen. Dat is geen stijl.

ZI | 14-03-06 | 13:00

De partij van de allahtonen was toch juist VOOR een cordon sanistaire? Of alleen indien het het Vlaams blok betreft?

Big Pete | 14-03-06 | 13:00

Niet enkel in goes, maar ook in gemeente Noord-Beveland en de gemeente Borsele (waarbij de laatste dat 4 jaar geleden ook al gelukt is) heeft de pvda als grootste partij zijnde niks in pap te brokkelen. Ik ben wederom trots dat mijn stem gehoord is. Geen pvda die het in mijn gemeente voor het zeggen heeft. Heren, mijn dank is groot!

Mooi was die tijd | 14-03-06 | 12:58

Waarom laten we dat hele linkse zootje niet gewoon regeren. Ze zijn er "heilig"van overtuigd dat ze het beter kunnen. 4 jaar puur socialistisch geeikel en dan hebben ze het zo enorm verpest dat ze nooit meer aan de macht komen. PVDA, groen/links, sp en mogelijk nog een dergelijk kansloze partij en dan maar wachten tot de bom valt. Lekker iedereen in Nederland binnen laten. Nog meer belastingen voor de welgsteldere medemens zodat die en mass emigreren. Een nog veel soepeler integratie beleid. Bijvoorbeeld een inburgeringscursus met vragen als, "wat is je naam?" en "hoe ver loopt je vrouw gemiddeld achter je".

kwakzalver | 14-03-06 | 12:57

Dit moeten we gewoon overal doen. Wouter bos eventjes terug op z'n plek(in z'n paddenstoel) zetten!

Droger010 | 14-03-06 | 12:56

Grevooos zijn de allerlaagste levenssoort. Bah ik kots op die mensen. Als ze je kunnen verneuken doen ze dat.

Superappie | 14-03-06 | 12:51

'Vanwege biddag ? strenge protestanten gaan dan ter kerke om te bidden voor gewas en arbeid ? zijn de verkiezingen dit jaar op verzoek van de SGP een dag vervroegd.'
-
De tyfus, ik dacht dat moslims erg waren, maar WE dansen dus ook naar de pijpen van een kleine groep godsdienstwaanzinnigen. Ik kende de reden om de verkiezingen een dag te vervroegen dus niet, maar dit is shocking. Jaren geleden heb ik 'ns zo'n mannenbroeder mogen interviewen. Hij benadrukte steeds dat zijn partij streeft naar een theocratie in Nederland. Dit systeem verschilt niet veel van hetgeen moslimfundamentalisten nastreven, waar de Sharia als meetlat dient.

Murdockyoufool | 14-03-06 | 12:48

Ach, als de PvdA en SP straks in 2007 een kabinet vormen, kunnen ze Goes gewoon opheffen. Wat zeg ik, heel Zeeland kan 1 groot industrial wasteland worden, we moeten het kernafval van al die nieuw te bouwen kerncentrales toch ergens kwijt. Zeg nou zelf, wat voor goeds is er ooit uit Zeeland gekomen...

JackRandom | 14-03-06 | 12:46

En als het zo doorgaat komt er ook in 010 geen PvdA !
Dar is helemaal niks gristeluks an.

duive030 | 14-03-06 | 12:45

@mellorenz..
Uitstel van executie bedoel je zeker...

de melkboer | 14-03-06 | 12:43

Gristenen zijn al eeuwen hypocriet en per definitie a-democratisch. Gristelijke partijen moeten gewoon verboden worden op grond van het principe scheiding van kerk en staat. Al die kutkerken blijven achterlijke achterbakse sektes.

crixus | 14-03-06 | 12:42

PAKJE = PAKJE BOTER

H.J.W. | 14-03-06 | 12:41

Stelletje hypokriete chr*stenhonden, ik dacht dat dit alleen in Afrika, en zuid America enz. gebeurde.... maar dus ook gewoon in f*cking Goes!

"mensen allemaal gaan stemmen" (we trekken ons er vervolgens toch niets van aan)

chili1981 | 14-03-06 | 12:40

PRACHTIG!!!!!!!

Dat krijg je ervan als je jezelf zo erg gaat overschatten. Stelletje linkse losers. Hopelijk leren CDA en VVD hier iets van als wij in mei 2007 naar de stembus zijn geweest. Gewoon dan een kabinet vormen met CDA, VVD, PvdV en CU/SGP. Kan Woutertje weer vier jaar lang aan de zijlijn gaan staan om net als de afgelopen vier jaar geen deuk in een pakje te slaan.

H.J.W. | 14-03-06 | 12:40

links niet toelaten is uitstel van al het goede in het leven

Mellorenz | 14-03-06 | 12:37

@ Lucifer 14-03-06 @ 12:31

Geloof je het zelf?

Dominator | 14-03-06 | 12:37

Dat zouden ze overal moeten doen, linksen deporteren

derks | 14-03-06 | 12:36

Het blijven maar rare jongens, die gristenen.

Volkskrantlezert | 14-03-06 | 12:35

Heeft er al iemand 'Kiezersbedrog' geroepen? Nee? Bij deze dan, dit is toch je reinste kiezersbedrog.

CoJoNes | 14-03-06 | 12:33

Het moet niet gekker worden, verkiezingen worden tegenwoordig gewonnen in de moskee.

Lucifer | 14-03-06 | 12:31

Lonsdale-jongeren, rel-Marokkanen en gangbangende KaapVerdianen?
Toch niet in Ghoes?

Traag | 14-03-06 | 12:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl