Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"PvdA is een ijsberg op weg naar de zon"

Eddy filmt: Triumph des WoutersUit de reacties van de PvdA Amsterdam: "Arme arme Wouter Bos. Hij is zo langzamerhand politiek verantwoordelijk voor denkbeelden die mijlenver van de zijne staan. Volgens de spelregels van de partij die hem heeft aangewezen moet hij zalvend te werk gaan. Als hij dan eens gewoon zijn mening geeft dan is hij gek of houdt hij de boel niet bij elkaar. De partij is zichzelf aan het euthanaseren. Sociaal-Liberalen als Dijsselbloem en Vos trekken zich de haren uit het hoofd. Vrijdenkers als Kalma en Spekman vindt men eng en onvoorspelbaar. Mannen van de hardere lijn als Aboutaleb en Bos laten zich steeds weer op het matje roepen. Marcel Duyvestein, Job van Amerongen, Martijn Haanen roepen welwillend en blijmoedig in de woestijn. De jonge socialisten kijken vol verbijstering naar de zogenaamde volwassenen. Paul Scheffer houdt het voor gezien. Carel Brendel is al lang weg. Zwagerman slaat de deur keihard achter zich dicht. Rottenberg is al een jaar te zeer met stomheid geslagen om er nog iets zinnigs over te willen zeggen. Geen feminist of homo die nog lid is van de PvdA. Geen kunstenaar die zich er nog aan durft te verbinden. De reactionaire apparatschiks nemen strategische posities in op de smeltende ijsberg en drijven vol zelfvertrouwen de zon tegemoet." Was getekend, Eddy terstall, regisseur en het zelf verklaarde geweten van wat ooit de PvdA was...

Reaguursels

Inloggen

UPDATE: Een PvdA-raadslid wilde de kunst van Hera verwijderd krijgen van de PvdA-site, omdat het beledigend zou zijn voor moslims. De foto van Hera is 3 uur verwijderd geweest en toen is door de CHEF van de PvdA website verordonneerd, dat de foto weer teruggeplaatst moest worden. Het PvdA-radslid gaat curieus genoeg over emancipatie. Emancipatie van moslims welteverstaan, want kunstenaars en homo's, die zijn pijnlijk, destructief en een regelrechte belediging voor de Islam. Bron: Eddy Terstall, de redder der sociaal-democratie.

tipo | 24-04-08 | 13:48

Mooi! Op naar de NUL zetels!

DeRuk2008 | 24-04-08 | 03:27

bottehond 23-04-08 @ 18:27
Islamsterdam? Stel je ff niet zo aan. Ik woon er mijn hele leven en de invloed van de islam op mijn leven in Amsterdam ontgaat mij volkomen. Een paar punten:
Irritante rondhangende, stelende en intimiderende kutmarrokaantjes moet je niet verwarren met de islam. Door de islam te bestrijden (of de symptomen daarvan, zoals sommigen liever doen) los je geen criminaliteitsprobleem op. Daar moet je dus mee oppassen. Natuurlijk heb ik bij tijd en wijle ook last van dat soort criminaliteit. Maar behandel het ook als criminaliteit, niet als een of andere religieuze kruistocht.
Die enorme angst voor de islamisering van onze samenleving deel ik niet. In tegenstelling tot velen op GS en in tegenstelling tot Rita Verdonk, ben ik namelijk trots op Nederland. Ik denk dat wij - als je in de wereld een beetje om je heen kijkt - één van de welvarendste, meest liberale en best functionerende samenlevingen hebben. Onze samenleving is in alle opzichten superieur aan Islamitische samenlevingen. We hebben meer vrijheden, we hebben meer geld, we hebben meer kannonen, we hebben betere opleidingen, we hebben een efficiëntere bureaucratie etc. etc. Ik kan me geen voorbeeld uit de geschiedenis voor de geest halen waarbij een samenleving als de onze, het af heeft gelegd tegen een samenleving als de islamitische. De moslims in ons land en/of daarbuiten zullen het altijd van ons verliezen. Dat is geen naïeve gedachte. Dat is een heilig geloof (shit, toch een beetje religieus) in onze cultuur. Zo is het altijd gegaan en zo zal het ook altijd gaan. Al zal het af en toe wel pijn doen aan beide kanten.

Trio_do | 24-04-08 | 00:45

rapunzelklokje 23-04-08 @ 21:20
Je kunt iets zeggen over mijn vermogen tot begrijpend lezen. Jij kan echter helemaal niet lezen:
jongetjes anders opvoeden noem ik geen symptoombestrijding. Waar zie je dat staan?
Als kledingvoorschriften een uiting zijn van de politieke islam, dan is de uiting dus het symptoom. en de politieke islam hetgeen je moet bestrijden. Snap je het nog?
Gevaar voor de staatsveiligheid? Vast. Hou mij goed in de gaten!
Ik denk dat de islam in een verlichtende fase zit .... waar lees je dat? Ik wil niets met de islam of de fase waarin die verkeert te maken hebben. Ik heb geschreven dat religie een strikte prive-aangelegeheid is waar verder niemand mee lastig gevallen dient te worden. Iedere maatregel die iemands privebeleving van religie beschermt en gelijkertijd ieder effect van religie op anderen verhindert, juich ik van harte toe.

Trio_do | 24-04-08 | 00:30

Er is dus tóch een God. Vooralsnog melkt dat gajes nog steeds onze beurs ten gunste van niets, dus ik hoop dat ze over 4 jaar electoraal volledig uitgeroeid zijn.

Chiant | 23-04-08 | 23:54

Trio_do 23-04-08 @ 20:36

Tegen wie heb jij het

bottehond | 23-04-08 | 21:32

Trio_do 23-04-08 @20:36
Ik blijf er toch bij dat jij het niet helemaal begrijpt.
Zei ik dan niet dat ze de jongetjes anders moeten opvoeden?
Noem jij dat symptoom bestrijding?
En jij vindt de politieke islam uit den boze?
Als iets daar een uiting van is, dan zijn het wel de kledingvoorschriften.
Bottehond heeft gelijk.... begrijpend lezen is niet je sterkste kant.
Mensen als jij zijn op den duur een gevaar voor onze staatsveiligheid.
Zij denken dat de islam in een verlichtende fase zit, terwijl het omgekeerde proces aan de gang is als dat zij denken.
Zelf islamisering ten gevolge van de arrogantie om niet te willen weten wat de plannen van je vijand zijn.

rapunzelklokje | 23-04-08 | 21:20

-weggejorist en opgerot-

barones | 23-04-08 | 20:55

-weggejorist-

barones | 23-04-08 | 20:53

-weggejorist-

barones | 23-04-08 | 20:48

-weggejorist-

barones | 23-04-08 | 20:41

Trio_do 23-04-08 @ 17:27
Sorry, maar ik vrees dat jij het niet begrijpt. Voor datgene wat jij wilt is een mooi woord uitgevonden: symptoombestrijding. Wordt algemeen als tamelijk nutteloos gezien. Door hoofddoekjes te verbieden verander je niets aan cultureel/religieus bepaalt gedrag van (een deel van de) moslims. Een hoofddoekje is namelijk alleen maar een stukje stof. Daar valt niet over te discussiëren. Over gedrag wel.

Trio_do | 23-04-08 | 20:36

ulk 23-04-08 @ 16:21

Er vallen inderdaad pareltjes te rapen, zoals deze:

.
geen debat.
Gepost op: woensdag 23 april '08 - 15:48
Uit deze column spreekt weer de eeuwige roep om op redelijke respectvolle wijze met elkaar in debat te gaan. Ik wil niet in debat. Niet over homo-rechten. Niet over vrouwen geen handen schudden. Niet over toelaatbaarheid van kunst of de definitie ervan.

Ik wil dat iedereen daar zonder voorbehoud dezelfde mening over heeft. Homo's zijn ok. Vrouwen zijn ok, geen hand willen schudden is respectloos. Het is heel duidelijk wat 'niet geemancipeerd genoeg' is. Kunstenaars mogen alles zeggen, niet-kunstenaars, slechte kunstenaars en provocateurs ook.

Welke discussie willen we hier over voeren? Beetje geven en nemen? Onzin, het gaat om rechten, basale democratische burgerrechten. Geen discussie. Niet in schuiven.

Mensen met slechte argumenten kun je goede argumenten voor de voeten werpen. Almaar de schuld geven aan 'populisten' is onzin. Waar zijn die 'gevaarlijke populisten' ? Populariseer lekker terug. Wees niet zou benauwd dat 'het volk' massaal onder de hypnose van 'populisme' komt. Dat gebeurt niet.

bro
.

Je hebt dus gelijk. De meeste reaguurders op die draad overstijgen verre het niveau genre 'hysterische hondenfokkers' en 'sociaal gehandicapte kampers'.

v Maerlant | 23-04-08 | 20:03

Ach, wie rouwd om dat zooitje ongereld als het down gaat, waar corruptie, baantjesjagen, geld wegsmijten aan zinloze multiculsubsidies en dwepen met een achterlijke isam het hoogste doel en goed is.
Oprotten met dat zooitje ongereld en hoen dat eeen echte regering de bezem door dit land haalt.

The eimer | 23-04-08 | 19:27

Op zich is er nog een hoop ruimte voor een grote middenpartij, beetje links
van de vvd, beetje rechts van de sp.
maar dan moet je wel een partijleider hebben die geloofwaardig is,
heldere taal gebruikt , vertrouwen kan wekken en die hele hap
Amsterdamse carrière-maffia er uit flikkert.
.
maar ja... zo'n Vogelaar... godskristus... of Herfkens. De schade die
die mensen toebrengen. Eigenlijk onbegonnen werk.
.

ulk | 23-04-08 | 19:13

@Einde van de Domheid 23-04-08 @ 18:53
Een vat vol tegenstrijdigheden? Een partij waar raadsleden zich niet uitspreken tegen homohaat om íslamofobie' te bestrijden, vind ik compleet schizofreen.

tipo | 23-04-08 | 19:04

Einde van de Domheid 23-04-08 @ 18:53

Oh, grote Swami! Verlicht het dom vulgus dat de feiten inzake Uw knuffelcultus des deauds niet op waarde kan inschatten!

U is een lutser en een parvenu. Maar enlighten ons gewone stervelingen, aangezien U álles beter schijnt te weten.

bottehond | 23-04-08 | 19:03

De opsomming die GS over de PvdA maakt lijkt een beetje op die van doehetzelf atheistische debielen die een opsomming over feiten van de Islam maken. De PvdA is erg groot en altijd vol van tegenstrijdige meningen geweest. Een rare partij, dat zeker maar zeker niet raarder dan het zootje ongeregeld dat VVD heet, de oudooms van het CDA, de rouwdouwen van de SP en.. waren er nog meer partijen?

Einde van de Domheid | 23-04-08 | 18:53

De PVDA ijsberg is ondstaan als antwoord op de industriele revolutie. Toen had je fabriekseigenaren met hoge hoeden en arbeiders die enormen lange dagen maakten voor een hongerloontje. Dat is immiddels verleden tijd, de moderne werknemer heeft een eigen huis, een eigen auto en gaat met het vliegtuig op vakantie. De vroegere arbeider is zelf een kleine kapitalist geworden.

De PVDA heeft haar bestaansrecht overleeft en probeert nu nu wanhopig op met nieuwe doelgroepen als laag opgeleide allochtonen, werkelozen, en tomeloze idealisten om het gat op te vullen. Helaas is de SP fris in deze nieuwe markt gestapt en hebben zij al het grootste deel van deze markt verovert, de ijsberg was gedoemd te smelten.

WaarDeWindWaait | 23-04-08 | 18:43

Steek die maar in je zak Jan Pronk, Cohen en consoorten.

de ondervoorzitter | 23-04-08 | 18:41

Trio_do 23-04-08 @ 17:27

Ik ben het eens met Ellian over islamsterdam. Ik maak uit je schrijfsel op dat je je geen zorgen meent te hoeven maken over de (zelf) islamisering. Tsja: dan houdt alles op. Ik geef je dit nog mee (overdrachtelijk lezen, zou je met de columns van Ellian ook eens moeten doen ipv je te ergeren aan zijn meestal rake observaties): you may not be intersted in war, but it sure is interested in you. Je stukje ademt een wat wereldvreemde egocentrische mentaliteit (als ik hen met rust laat laten ze mij ook met rust). Naïef, lijkt me. Ik denk dat je nog een boel kunt leren als je hier geregeld topics en links bestudeert.

bottehond | 23-04-08 | 18:27

Trio_do 23-04-08 @ 17:27
Het lijkt er op dat je het niet helemaal begrijpt.
Die uiterlijkheden waar Elian het over heeft zijn binnen de islam juist zeer belangrijk (niet te verwarren met je eigen mening omdat jij het niet belangrijk vindt).
Neem bijvoorbeeld de hoofddoek; die zou helemaal niet nodig zijn als de jongetjes vanaf het begin geleerd wordt dat het niet normaal is een vrouw voor hoer uit te maken, of erger, te verkrachten, omdat ze te bloot is!!
Moslim mannen kunnen op deze manier hun eigen gedrag goedpraten!
Het ergste is dat de vrouwen ook zijn gaan geloven dat dit er allemaal bijhoort.... de jongetjes niet anders opvoeden en dus hun eigen onderdrukking in stand houden.
Dit is gewoon maar één voorbeeld die aangeeft dat uiterlijkheden er weldegelijk toe doen.
Iemand als Elian begrijpt dit allemaal maar al te goed.
Je slaat de plank dus finaal mis als je denk dat uiterlijkheden er niet toe doen.

rapunzelklokje | 23-04-08 | 17:51

Kom op Nos journaal, Nova, Pauw: doe eens breed uitmeten, zoals jullie ook zo graag bij VVD en SP doen!

dr Rechts | 23-04-08 | 17:28

@botte
Iedere keer als ik kritiek heb op (extreem) rechtse openbare figuren, dan krijg ik dat gezeik over de islam toegeworpen. Ik heb echter niets met welke religie dan ook. Iedereen moet privé maar geloven wat ie wil, maar val er vooral geen anderen mee lastig. Religieuze politiek vind ik helemaal uit den boze. Dat geldt dus ook voor de Islam. Ellian mag de islam wat mij betreft neersabelen, maar ook dat moet een zuivere discussie zijn. Geen gelul over uiterlijkheden, jurken of hoofddoekjes, want daat gaat het natuurlijk helemaal niet om.
Wat ik verder nog tegen Ellian heb: bijvoorbeeld dit stukje n.a.v. Verdonk bij het slavenmonument in A'dam (geleend uit een column van Plasterk)
Ellian in zijn NRC column op 9 juli: professionele
slavenkinderen en extreem linkse vertegenwoordigers van de mensheid. Een
weerzinwekkend carnaval van extremisten. Hiertoe behoorde ook ooit
Volkert van der G. (…) Hier word ik kotsmisselijk van. Cohen genoot van
het spektakel. Amsterdam is een vrije stad voor moslimterroristen,
links-extremisten en georganiseerde misdaad. De PvdA mag trots zijn op
Amsterdam waar criminelen hun eigen rechtsorde met reële executies hebben
opgebouwd. Zolang de Amsterdamse socialistische politieke mafia niet kan
worden opgerold zal daar niets veranderen.’
Wat een waanzinnige reactie. Als hij al zulke woorden en superlatieven gebruikt voor de gebeurtenissen bij het slavenmonument, dan blijft er niets meer over voor het regime waarvoor hij gevlucht is. Dat moet ongeveer hetzelfde zijn als wat hij in Amsterdam ziet gebeuren. Nogmaals; als je daar niet tegen kunt, sodemieter dan lekker op naar Teheran. Ik ben trots op Amsterdam en zou nergens anders willen wonen. Dat heeft te maken met de vrijheid en verscheidenheid. Ik begrijp niet waarom Ellian, die hier te gast is, zulke absurde bewoordingen gebruikt om iedereen af te maken die niet in zijn straatje past. Waarschijnlijk is hij vergeten hoe het er in Iran aan toe gaat met mensen die afwijken. Zijn tolerantiegrens ligt in ieder geval ongeveer op hetzelfde niveau als dat van de Ayatollah's. Gelukkig (klein lichtpuntje) blijft het bij verbale vuilspuiterij. Ik ben er niet van gediend.
En en passant geeft ie in dat verhaal ook nog aan dat de pvda trots mag zijn op de criminele afrekeningen? Om maar weer even te illustreren dat zijn krijgstocht tegen de pvda niet gehinderd hoeft te worden door enige relevantie. Waar haalt de gek het vandaan? Lulkoek. Van A tot Z.

Trio_do | 23-04-08 | 17:27

Topic niet gelezen maar alleen na de titel zeg ik al: "Amen!"

Blake Bier | 23-04-08 | 17:15

@Starf*cker..
.
ik denk niet dat ze het op de site van Geert zouden weghalen.
Er komt alleen 30 ton lauwe haatkots overheen. Tuurlijk,
allemaal vrijheid van meningsuiting enzo. Alleen is de discussie
dan niet meer te volgen. De meningsverschillen op het PVDAblog
zijn tenminste gewoon te lezen zonder dat je door 400
"ga-eens-deaud-linkse-zakkenvuller "-berichten heen moet.
Dat scheelt wel hoor, moet ik zeggen.

ulk | 23-04-08 | 16:49

Trio_do 23-04-08 @ 16:28

Leuk stukkie.Maar wat heb jij tegen Ellian? Is hij te kritisch op de islam naar je zin? Doet me denken aan Wientjens, die onze vrijheden wil verkwanselen for a few dirhams more. hangen, die vent, of op zijn minst kaalscheren. Laat díe maar naar Teheran gaan. Ik denk overigens dat je Ellian te kort doet. De man is nota bene voor de islamisten gevlucht en ontdekt dan hier dat een leidende partij de islamisten aan de aars likt. Niet zo gek dat je dan van leer trekt. Ik begrijp je weerzin tegen de man dan ook volstrekt niet.

bottehond | 23-04-08 | 16:46

@ULk Ik vraag me af of er op de site van Geert ook dezelfde kritische geluiden mogelijk zijn.

Starf*cker | 23-04-08 | 16:31

@Botte
Je hebt het toch liver over de pvda zie ik. Ik zie de pvda als een partij die buitengewoon waardevol is geweest. In het verleden. Ze vertegnwoordigden een belangrijk deel van de nederlandse bevolking. De klassieke arbeiderspartij. Dat is uitstekend, want die horen in een democratie goed vertegenwoordigd te zijn. Die rol hebben ze echter uit handen gegeven aan de SP.
Ze hebben nu een onduidelijke achterban. Je geeft het zelf al aan. Geen fatsoenlijke basis derhalve. Met nu weer aan het werk bedoel ik dat het m.i. nogal vermoeiend wordt, dat de pvda-ers (zoals overigens politici eigen is) continu de publiciteit zoeken om aan te geven hoe het anders moet. Ik kom zelf uit het bedrijfsleven - ik weet dat die vergelijking in heel veel opzichten mank gaat - en daar is het gebruikelijk om de vuile was binnenshuis af te handelen. Misschien zouden pvda-ers daar eens wat meer energie in moeten steken, want de oplossing van hun problemen gaat namelijk niet door de buitenwereld aangedragen worden. Die zullen ze binnenshuis moeten vinden.

Wat betreft de deportatie van Ellian: Ik word doodmoe van de stukjes van die vent. citaat uit het Elsevier stuk: Eén voorbeeld kan ik wel noemen: op Prinsjesdag droeg mevrouw Vogelaar een Marokkaans gewaad dat de jonge, vaak goed geïntegreerde Marokkaanse meisjes, zelfs onder extreme terreurdreiging en geweld, niet zouden willen dragen.
De jurk van mevr. Vogelaar kan de goedkeuring van Ellian niet wegdragen. Waar een rechtsfilosoof zich niet zoal mee bezig houdt. Hij zoekt en zoekt en zoekt en sleept de argumenten er desnoods met de haren bij..... als het maar anti pvda is. Ellian beweert dankbaar te zijn voor zijn Nederlanderschap. Hij dient zich te realiseren dat dat mogelijk is gemaakt door de gevestigde politieke orde, waar de pvda deel van uit maakt. Dat wil niet zeggen dat hij de rest van zijn leven z'n mond moet houden, maar wel dat die dankbaarheid omgezet wordt in constructieve, opbouwende en zindelijke kritiek. Als hij de kleuter uit wil hangen (wat hier ongestraft kan) dan daag ik hem uit om dat maar in Teheran te doen.

Trio_do | 23-04-08 | 16:28

ulk 23-04-08 @ 16:21

Ben benieuwd. Heb de zwik uitgeprint en ga dadelijk proberen (23 pga's) het gelezen te krijgen op de trein.

van Maerlant | 23-04-08 | 16:25

nou ik heb de column en de reacties op het PVDAblog gelezen.
vast en zeker allemaal misleide, naïeve mensen
wellicht zelfs opportunistische , slechte, inhalige mensen.

De discussie is in elk geval inhoudelijker en fundamenteler
dan we ooit, ever zullen gaan meemaken met de hysterische
hondenfokkers van Rita of de sociaal gehandicapte kampers
van Geert

ulk | 23-04-08 | 16:21

@Botte Als jij eens nou andere parameters zou hebben bij het beoordelen van mensen, politiek en partijen dan de moslims en hun jihad dan zou je mij nog als fan kunnen krijgen ook. Je PvdA-analyse is volkomen sluitend. Overigens is opmerkelijk hoe kritisch er op de site van de PvdA in 020 over moslims geschreven wordt. Dus is die conclusie van Terstall over die ijsschots nog niet zo gek.

Starf*cker | 23-04-08 | 16:20

Ga eens naar de site van transavia. Daar staat welk deel van het ticket uit belasting bestaat en het deel dat zij in rekening brengen. Van de 520 euro gaat 190 naar transavia en de rest bestaat uit allerlij belastingen.

bijtertje1001 | 23-04-08 | 16:10

Trio_do 23-04-08 @ 15:28

Laten we dan maar beginnen met je opmerking over zijn repatriëring.

En deze opmerking roept ook vragen op:

"Lekker belangrijk Eddy. Nu weer aan het werk om er iets van te maken."

Wil je daarmee beweren dat hetgeen Rooie Eddy zegt niet van belang is? Dude: Eddy "dubbelhartig over islam" Terstall bindt persoonlijk de strijd aan met het partij- establishment van de PvdA, de emancipatiepartij pur sang, die gecorrumpeerd is door partijbonzen die geen ander belang dienen dan de machtspositie die de partij bij elkaar gesprokkeld heeft in de voorbije decennia. Daartoe wordt deze intrinsieke parel gehoereerd aan ieder stemmenreservoir dat zich aandient. Arbeiders, hippies, vrouwen, meljeu, ambtenaren, onderwijzend personeel, allochtonen, islamisten, you name it. Ergo: wat is er "lekker belangrijk" aan het feit dat die Rooie Sien met ballen zich druk maakt over de teloorgang van zijn partij? Ik vind hem naief op relevante dossiers, maar hij doet erg goed werk.

En die opmerking daarna slaat ook nergens op, want die Rooie doet er iets aan en werkt al aan herstel. Gosternokke: als de PvdA in staat blijkt om het hoofd én antwoord te bieden aan de islamisten, dan heeft zij een gouden toekomst. @Amen ende ik heb gesproken.

bottehond | 23-04-08 | 15:59

partij van de armoe: er zijn nog steeds voedselbanken!!!!!!!!!

cooleman | 23-04-08 | 15:56

@Starf*cker 23-04-08 @ 15:36
nope, Wilders krijgt overwegend negatíeve aandacht, zo hoorde ik de in- en integere journalist en rooie rakker Paul Witteman gister 2 keer iets negatiefs over Wilders zeggen, dat was een score van 100%. De 2e keer noemde hij Wilders iets in de trand van: "die kerel Wilders..." , de 1e keer weet ik niet meer...
.
Een belangrijk onderdeel van Politiek is: hoevaak en hoe kom je in de media, wat dat betreft zit het voor de pvda wel snor. De media is overwegend Vara en Nps: (buitenhof, p&w, nova, denhaag vandaag, nos-journaal, enz.)

Onderbuik | 23-04-08 | 15:49

Starf*cker 23-04-08 @ 15:38
Waarom?

Trio_do | 23-04-08 | 15:45

@Trio_Do Wees maar voorzichtig;)

Starf*cker | 23-04-08 | 15:38

@Landwind Gelul! Wat Hamer betreft ben ik het met je eens, maar kom niet aan met dat Calimer0-geleuter. Wilders zit met een man of 8 in de Kamer, in ieder debat waar ie maar een moslim met de hren bij kan slepen domineert hij de uitzending. De publieken volgen slaafs iedere scheet van Wilders en gaan dan ook nog eens aan andere partijen vragen of ie lekker ruikt. Bij de PvdA werkt het omgekeerd. Ik denk dat na gisteravond iedereen weet dat Hamer de kapitein is op de ijsschots van de PvdA.

Starf*cker | 23-04-08 | 15:36

bottehond 23-04-08 @ 14:21
Discussie over de PvdA. Zou kunnen, maar is niet echt mijn partij. Ik had het over Ellian en zijn pvda frustratie. Wil je daarover in discussie?

Trio_do | 23-04-08 | 15:28

nasty6817 23-04-08 @ 14:42

terstall was ant jami als ik me goed herinner hij was zelfs in opspraak geraak na een gesprek met jami in op dracht van wat kamerleden en prominente pvda-ers om hem 'ideologisch in te dammen'

jantjepietje2 | 23-04-08 | 15:24

Landwind-Rijder 23-04-08 @ 15:17

Hilarische nick en puike post. Hulde... doe maar driewerf!

bottehond | 23-04-08 | 15:20

Prachtige TeleVee gisteravond van de staatssomroep: eerst op het NOS Journaal een superlange supersaaie monoloog van de nieuwe partijvoorzitter (wie was het voorheen eigenlijk!?) Marielle Hamer (ja die) Ferry Mingelen die de bal goed legt om mevrouw Hamer de gelegenheid te laten deze keihard, lees superlang de goal in te lullen. Daarna gaat het nog even door bij Eénvandaag en later is ze 'uitgenodigd' bij Pauw en Witteman, waar ze weer alle ruimte krijgt (en er geen serieuze tegenstanders van de P van de A aan tafel zitten). Wie beweert dat Garret Weldon (G.Widlers) zoveel zendtijd krijgt heeft ofwel een bord voor zijn/haar kop, ofwel zou kunnen overwegen het hoofd eventjes uit het zand te halen. Duidelijker signalen dat de publieke omroepen supersnel geprivatiseerd moeten worden, zijn er niet.
Ga maar eens kijken bij uitzeninggemist.nl naar het NOS Journaal, Eénvandaag en Pauw en Witteman van 22 04 2008, en zie hoe gemakkelijk het de nieuwe PVDA leidster werd gemaakt

Landwind-Rijder | 23-04-08 | 15:17

Eddy for Premier!

tipo | 23-04-08 | 14:53

Filmmakers en de islam... het blijft een lastige combinatie.

koerbagh ® | 23-04-08 | 14:46

Eddy Terstal, wat een grafmongool. Lekker verongelijkt kijken wanneer iemand het durft door de hete lucht van protegees als Jami heen te prikken.

Maar ook de PvdA. Geboren in de zgn Linkse Kerk zou de teloorgang me aan het hart moeten gaan, maar gelukkig ben ik al jaren geleden tot de conclusie gekomen dat de PvdA de partij voor de grijze muizen is, de partij van het verraad aan de arbeider, de partij die beter in staat is gebleken tot de afbraak van het sociale stelsel hier, dan 12 jaar VVD in de regering.
Hopelijk komt er snel een einde aan dit gedrocht bemand door mensen die drie jaar geleden nog 'ludieke' aanstekers bestelden in de postkamer van het FNV hoofdkantoor.

nasty6817 | 23-04-08 | 14:42

Toch niet te vroeg victorie kraaien. Ze hebben nog meer dan twee jaar. Denk aan Wouter Bos in 2002: 'ik heb uw boodschap goed begrepen' en denk aan z'n 'rechtse' integratieprogramma voor de laatste verkiezingen. Een partij zonder principes liegt vaker dan de vrouw die je dagelijks vertelt hoeveel ze van je houdt.

van Maerlant | 23-04-08 | 14:33

@chinaski 23-04-08 @ 14:25
Keer op keer de verkeerde beslissingen nemen is wat mij betreft het mooiste wat de PvdA kan doen... Ze zagen hun eigen stoelpoten weg. Da's fijn!

p0rn0 | 23-04-08 | 14:30

@Chinaski: De gehele kieslijst van de PVDA kwam al zowat uit Amstewdam.

du Roi Soleil | 23-04-08 | 14:29

home.hetnet.nl/~c.brendel/KomtGoed3.ht...

Wie wilbegrijpen wat er met links aan de hand is leest "het verraad van links", van genoemde Carel Brendel. Hij schrijft ook puike columns op zijn site met uitstekende links naar achtergrondinfo over de gang van zaken binnen de linkse kerk.

bottehond | 23-04-08 | 14:29

heeft iemand al iets geroepen over ratten en zinkende schepen?

superjan | 23-04-08 | 14:27

Gisteren op 'het gesprek' een leuk stukje huil tv gezien van die verschrikkelijke Max van Weezel. Die noemde de nieuwe fractievoorzitster Hamer, zonder een spoortje ironie, de vrouwelijke Matthijs van Nieuwkerk van de pvda. Die pvda types lopen niet met een bord maar met een grote betonnen plaat voor hun kop. Straks bestaat de pvda achterban nog uitsluitend uit bekende Nederlanders uit de grachtengordel en Moslims die het pvda huis in bezit hebben genomen.

chinaski | 23-04-08 | 14:25

topic met neuspeuteraar is verdwenen?

blaffer | 23-04-08 | 14:25

"PvdA is een ijsberg op weg naar de zon"
-
*Dat kan adequater...*
-
'De pvda is een door en door verrotte schuit die op het punt staat af te zinken. De reactionaire apparatschiks nemen het roer ter hand en kelderen het vol zelfvertrouwen naar de bodem van de oceaan.' Was getekend, Bertus, GS.

Bertus Betonsloper | 23-04-08 | 14:22

@ Dommelsch 23-04-08 @ 13:19
Mooi stuk van Ellian inderdaad! Citaat:
"De oppositie moet vooral geen motie van wantrouwen indienen tegen Vogelaar. Elke dag dat zij optreedt, is een zege voor de oppositie."
-
LOL!
-
PvdA: U was weggestemd bij de verkiezingen. Niet meer meedoen om het meedoen graag! Maar het pluche en de financiële grabbelton lonken natuurlijk... Neem in dat opzicht een voorbeeld aan Marijnissen...

p0rn0 | 23-04-08 | 14:21

Trio_do 23-04-08 @ 13:33

Vreemde opmerking. Ellian moet terug naar zijn geboorteland, hmm? Zodat 'ie opgehangen kan worden door de broeders van Marcouch en Fawaz, right? Ik vind dat jij een enorm grote broek aantrekt. Je bedient je van stijlfiguren die je niet beheerst, met je pseuo GS- taaltje. Ik daag je hier en nu uit om met botte in debat te gaan over die PvdA. Kom maar op, Grossmaul.

bottehond | 23-04-08 | 14:21

Dit riekt naar een nieuwe partij of een andere nutteloze wanhoopsdaad. Rode daad kracht of een ander nietszeggende etiket.Maar Eddy Spielberg ga je gang.

nadenkeniseenkunst | 23-04-08 | 14:18

* zet alle kachels op de hoogste stand en ze gaan pas weer uit als de PVDA een ijsklontje in mijn chivas is *

Clockwork Orange | 23-04-08 | 14:15

@ Niet voor Jan 23-04-08 @ 14:05

Dat gebeurt op veler verzoek. Schrijven wat de reaguurders willen horen... Jammer, dat wel. Vooral nieuws dat geen nieuws is.
.
Terstall, je mag je best nog meer laten horen.

Nonnes | 23-04-08 | 14:13

@ waskuip-admiraal

Betutteling is altijd erg. Als die reclames legaal zijn moeten ze gewoon kunnen, je wordt dagelijks bestookt met slechte reklames so what? Het is onzin dat de mensen alleen gaan lenen omdat ze dat in een reclame zien. Als je een reklame van een dure auto ziet ren je toch ook niet meteen naar de dealer? Mensen die niet met geld kunnen omgaan zullen er altijd zijn en die werken zich ook wel in de nesten zonder reklame's.

WaarDeWindWaait | 23-04-08 | 14:12

Eddy... Ga Eens Deauheaud!

Lebowski Achiever | 23-04-08 | 14:12

@ Lying Dutchman 23-04-08 @ 14:08
Medelijden... daar heb ik geen last van.
Leedvermaak, daar heb ik ook geen last van, want ik loop al de hele middag te glimlachen :)

Iemand nog tomaat? :-)

TheDeadDude | 23-04-08 | 14:11

Begin gewoon medelijden te krijgen met de PVDA. Maar pas op lieve mensen, Nederlanders stemmen graag op de underdog en dat is nu juist wat we NIET willen.

Lying Dutchman | 23-04-08 | 14:08

En passant slaagt der Wouter er ook nog eens in om de weinige inboorlingen met kinderen die nog zo zot zijn PVDA te stemmen óók nog eens voor het hoofd te stoten:
www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...
Het heeft inderdaad iets van lang tevoren aangekondigde euthanasie.

van Maerlant | 23-04-08 | 14:07

gebeurt dit niet overal in de nederlands politiek?
de grote partijen zijn onderling verdeeld en de kleine populistische partijtjes schreeuwen wat er allemaal mis is in plaats van wat beter kan?
lang leve dat het nu bij de PvdA gebeurt, maar bij de volgende verkiezingen heeft nederland nou niet echt iemand waarvan we op aan kunnen....

WaaromOokNiet | 23-04-08 | 14:06

Als de wal het schip nu maar niet keert. Nee, de pvda ligt op z'n sterfbed en daar hebben ze hun uiterste best voor gedaan. Gewoon al je basisprincipes verloochenen ten koste van de allochtone stem.

chinaski | 23-04-08 | 14:05

He Fleisch en GS, hoe is het nou om volkomen geobsedeerd te wezen door de PvdA ? Zou je niet eens op die zwarte leren bank plaatsnemen zo langzamerhand ? Het moet toch wat wezen, om het vijandbeeld werkelijk niet uit je kop gebrand te krijgen. De hele dag door; PvdA, PvdA, PvdA ! Kan niet aan me vriendin zitten, want ik moet schrijven, schrijven zeg ik je - over de PvdA. Ik kan het niet op een zuipen zetten totdat ik dit stuk afheb, dit stuk over de PvdA ! Heeft er nog iemand een scheet gelaten de laatste tijd ? Ik bedoel, binnen de PvdA ? Mooi, dan heb ik iets om over te schrijven.

Niet voor Jan | 23-04-08 | 14:05

Als er één groep schuldig is aan het verval van de "Haagse PvdA" is het PvdA Amsterdam. Niet zo vreemd dus dat er uit die richting alweer een dolksteek komt. Maar afgezien daarvan is het natuurlijk een hele grote club opportunistische zelfverrijkende moralistische salonsocialisten die de regels die voor "het gepeupel" bedacht zijn vooral niet na hoeven te leven. Tenslotte krijgt elk volk de leiders die het verdient...

Mr Dixit | 23-04-08 | 14:04

PvdA=deaud

Bugs74 | 23-04-08 | 14:03

Kritiek uit de grachtengordel zou ik niet al te serieus nemen....

Gifkikker | 23-04-08 | 14:02

Wat kan de PvdA de sociaal-liberalen, mannen van de harde lijn, vrijdenkers, jonge socialisten, homo's of zelfs arbeiders/middenstand nu schelen. Allochtonen zijn het nieuwe goud.

padjakker deluxe | 23-04-08 | 14:00

"De reactionaire apparatschiks nemen strategische posities in op de smeltende ijsberg en drijven vol zelfvertrouwen de zon tegemoet."
-
Wordt het niet eens tijd om zelf ook van de ijsberg af te springen, Eddy Uitstell? Blasfemie is godverdomme nog steeds niet uit het wetboek geschrapt. Was dus blijkbaar net zo'n stokpaardje voor jou als de gekozen burgemeester voor Thom de Graaff.
Godspeed, Eddy. Dat je snel mag zinken!

-LoKi- | 23-04-08 | 13:59

Toen ik het stukje achter de link las, bekroop me het gevoel van een provocerende grap. Maar het was DOODSERIEUS!

LOL!

En met dat soort mensen einde PvdA. Als God het wil...

NoMinister | 23-04-08 | 13:58

Overigens is het woord "vrijdenker" niet het eerste wat in me opkomt als de naam Kalma genoemd wordt.
Tenzij je tegenwoordig vrijdenker moet zijn om het bedrijfsleven schreeuwend het land uit te jagen met ridicule voorstellen om 40% aan wijven verplicht op te nemen. We kunnen zien hoe geweldig de dames in het huidige kabinet het doen.

brulkikker | 23-04-08 | 13:55

zelvdestruksie
gaaf

Junkie Jantje | 23-04-08 | 13:54

LOL @ f@pzwans 23-04-08 @ 13:49

Shit, mijn fout, dat van die draaikonterij had ik je moeten vertellen.

Voortaan meteen Kop van Jut geven................

Tyler-Durden | 23-04-08 | 13:54

Heee, hij doet 't weer.

Wickie de Viking | 23-04-08 | 13:53

Spiegeltje?

Wickie de Viking | 23-04-08 | 13:53

The revolution will eat its own.
Nu worden de contouren steeds zichtbaarder van zichzelf 1 soort progressieve beschouwenden die zich steeds duidelijker afzetten tegen de anderen. De internet vrijheid wordt betwist met dezelfde drogredeneringen die men toepast op de "vijand" (namelijk: respect als vrijheidskiller). Brave policors die een foto van een kunstenares vertonen en vervolgens te maken krijgen met zogenaamde gematigde moslims die zelfs deze redelijk onschuldige handeling moeten bekopen met het hemeltergende gejank om "respect".
Zoals ik dat elders wel eens gelezen heb: "je kunt de krokodil blijven voeren, maar als het vlees op is ben jij de volgende op het menu."

brulkikker | 23-04-08 | 13:52

@Tyler-Durden 23-04-08 @ 13:46

Heb het ooit eens bij Bos geprobeerd, maar die draaide iedere keer weg onder m'n handen.

f@pzwans | 23-04-08 | 13:49

@ WaarDeWindWaait 23-04-08 @ 13:45

Erger en duurder is nog dat de pvda ons door de overheid georchestreerde charitas opdringt welke zij verkoopt als solidariteit.
Koenders: "wij zijn solidair met de bevolking van Afganistan". Sure....

hekkesluiter | 23-04-08 | 13:48

Het zoveelste afgelebberde bericht over de PvdA. Zal het aantal comments onder de honderd blijven? Het is natuurlijk ook een mooie dag. Te mooi om binnen te blijven.

niveau? | 23-04-08 | 13:48

LOL@Eddy
Eddy had een biertje te veel op en net iets te veel zanikreacties van Marokkaanse PvdA'ers aan zich voorbij zien trekken....
Maar zie je nu Eddy, een partij die zijn sociaal-democratische, seculiere en progressieve beginselprogramma niet uitvoert, omdat ze in de wurggreep zit van lieden met een oerconservatieve agenda, is geen progressieve socaaldemocratische volkspartij meer.
En de mensen die jij opnoemt zijn wel progressief en weten wat er leeft, dus waar blijft die nieuwe linkse partij met realistische politiek die wel stelling durft te nemen vóór die progressieve, seculiere waarden? Die inkomensherverdeling neem ik dan op de koop toe.

sjaakdeslinksesul | 23-04-08 | 13:48

@waardewindwaait
betutteling met lenen is niet erg. Die Scheringa reclame's zijn verwerpelijk.

waskuip-admiraal | 23-04-08 | 13:47

@ f@pzwans 23-04-08 @ 13:42

Heb je het wel eens gedaan ?

Even op je tenen staan, twee platte handen op de kruin, ellebogen in hoek van 90 graden en dan met je hele gewicht op het hoofd drukken.

Moet jij eens kijken hoe efficient dat is - ik zweer het je dat je geen kind meer hebt aan ze in het debat...........

Tyler-Durden | 23-04-08 | 13:46

@ .B. van Heutsz 23-04-08 @ 13:21

Wapenfeiten van de PVDA

Belastingverhoging
bettutteling met geld lenen
Accijnsverhoging
Iets met kansenwijken
Nieuwe belastingen op vliegen, verpakkingen etc.
Nog meer bemoeizucht met winkelen op zondag
Generaal pardon
Eigen risico zorgverzekering achterover gedrukt

Aardig lijstje toch?

WaarDeWindWaait | 23-04-08 | 13:45

@Tyler-Durden 23-04-08 @ 13:40

PvdA'ers op de kop drukken...
de kop in drukken lijkt me efficienter

f@pzwans | 23-04-08 | 13:42

Naar de Ironman premiere op de Dag van de Arbeid kijk ik bijvoorbeeld weer wèl uit

Tobi | 23-04-08 | 13:42

kunnen die pvda-ers niet gewoon uitgekocht worden. Dus allemaal een huis en een uitkering op voorwaarde dat ze zich nooit meer in welk bestuurlijk centrum dan ook vertonen. Is volgens mij ook snel terugverdient. Soort remigratie van de PvdA. Mooi pilot-project trouwens, terug naar hun goot met behoud van uitkering.

waskuip-admiraal | 23-04-08 | 13:41

@ f@pzwans 23-04-08 @ 13:37

Als je heel hard op de kop van een ijsberg drukt zal de zeespiegel WEL stijgen.

Als je heel hard op de kop van een PVDA-kamerlid drukt zal het niveau OOK stijgen.........

Tyler-Durden | 23-04-08 | 13:40

Ze hebben het er maar druk mee, met dat navelstaren. Ga toch eens wat doen, PvdA, of nee... doe maar liever helemaal niets meer.
Hoor ik daar Den Donnert iets zeggen over het ontslagrecht?

fuckje | 23-04-08 | 13:37

@hekkesluiter 23-04-08 @ 13:30

niet nodig, ik had ook natuurkunde op school.

Het was ook meer om de lijn van beeldspraak-begonnen door Dhr. Terstall-
door te trekken.

f@pzwans | 23-04-08 | 13:37

lol @ de vrijheid van meningsuiting.
Goeie discussie website is dat van die pvda amsterdam. Volgens mij kan de PvdA straks weinig anders meer dan zichzelf opheffen. Sociaal democratie is achterhaald. Je hebt linksmensen en rechtsmensen. Binnen de PvdA zitten dus dientengevolge, voila, in casu, ooook rechtsmensen. Zie daar het probleem. En dus de oplossing. Begrijp je nu waarom we zo dol zijn op de verkiezingen in Amerika? Nee? Ik wel.

Je-Zus Redde | 23-04-08 | 13:36

LOL @ hekkesluiter 23-04-08 @ 13:30

Ben blij dat er nog iemand oplet.

Tyler-Durden | 23-04-08 | 13:35

Dommelsch 23-04-08 @ 13:19
Wat Ellian allemaal over de PvdA schrijft interessert me nou echt geen reet. Die malloot is pvda-basher van beroep en kan geen 10 stukjes schrijven zonder 9 keer z'n obsessie voor de pvda te ventileren. Laat ie lekker optiefen naar z'n geboorteland en daar de politieke wijsneus uit gaan hangen. Kijken hoe lang ie het vol houdt.

Trio_do | 23-04-08 | 13:33

Jongens en Meisjes, hoe vaak moet ik hier vertellen dat de PvdA *obsolete* is? Ik ontwerp mijn elektronica toch ook niet meer met buizen. Alle doelstellingen van die clubs zijn allang bereikt. (Trouwens, dat mogen vele andere clubs zich ook wel eens afvragen, zoals bijvoorbeeld 3VO... oeps ... VVN en vele vele anderen)

Dysphemian | 23-04-08 | 13:32

@ f@pzwans 23-04-08 @ 13:28

Ik ga het niet meer uitleggen; dat verhaal met ijsblokje, uitzetten en krimpen, soortelijk gewicht van ijs, glaasje, waterniveau etc.......

hekkesluiter | 23-04-08 | 13:30

Daar is geen woord Chinees bij.

nogeentjedan | 23-04-08 | 13:30

Gekke Eddepet, wat een leuke en vooral boeiende beeldspraak.. ga zo door!

Karel Kruizenruiker | 23-04-08 | 13:29

Met het smelten van ijsbergen stijgt de zeespiegel,
hopelijk stijgt het niveau van politici met het smelten van deze.
(al was het maar een klein beetje)

f@pzwans | 23-04-08 | 13:28

Echter, je bent wel Welkom bij de PvdA als je knettergek bent.

Boven het Maaiveld | 23-04-08 | 13:27

ach zolang Buitenhof, P&W en Nova bestaan zal het zo'n vaart niet lopen met het smelten van deze multiculturele smeltkroes (helaas).

Onderbuik | 23-04-08 | 13:24

hekkesluiter 23-04-08 @ 13:17
true, true

DenLangel*l | 23-04-08 | 13:23

Stuk voor stuk Farizeers zijn het! Laat ze met pek en veren het land uitgejaagt worden. Verkwanselaars!

Rambo John J | 23-04-08 | 13:22

Wat een mooi metafoor.

kapotte_stofzuiger | 23-04-08 | 13:21

Als de chaos toeslaat, dan heb je altijd van die figuren als Terstall die maar wat beginnen te roepen, in de hoop dat er een aantal gaan zeggen ".. en toch zegt-ie wel hele goeie dingen..". Maar het wordt inmiddels al dringen in het rijtje criticasters. Men zal echt wat nieuws moeten verzinnen als men de Phoenix uit wil hangen.

Schoorsteenveger | 23-04-08 | 13:21

Feministen, homo's en kunstenaars waren de tweede generatie pvda stemmers. De eerste, de arbeider, die zijn ze ook al lang kwijt.
Het is een partij van ambtenaren en allochtonen.

hekkesluiter | 23-04-08 | 13:17

mooi zo, opgeruimd staat netjes
ze hebben wat dingen goed gedaan en netjes geregeld, maar nog veel meer kwaad
pvda denkbeelden zijn niet meer van deze tijd, simpel

Dhr. de Wit | 23-04-08 | 13:17

Mooie samenvatting van wat iedereen hier al wist.

Cesar Millan | 23-04-08 | 13:15

Lekker belangrijk Eddy. Nu weer aan het werk om er iets van te maken.

Trio_do | 23-04-08 | 13:14

Ach ja, die Eddy Terstall. Amateurregisseur, amateurpoliticus. Een door zichzelf over het paard getild amateurfiguur.

grote haas | 23-04-08 | 13:13

Die conclusie hebben wij hier al een tijdje geleden getrokken...
Was getekend, Pilsvogel, reaguurder en nooit fan geweest van PvdA

Pilsvogel | 23-04-08 | 13:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino