Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vakantie Taida nu echt begonnen

Op pier G gewoon luisteren naar MarechausseeGoedemorgen Nederland. Zijn de krokodillentraantjes alweer wat opgedroogd? Man man, wat een ophef allemaal gisteravond. Komen wij terug van ons stijlloze redactie-uitje (sorry majesteit, tafelzilver komt retour, geintje van onze Chileen) zit zowel de linktip-server als onze mailbox vol Taida-spam. Wat ies probleem eigenlijk? De 18-jarige scholiere Taida Pasic, die hier op een vakantie-visum verblijft, mag eindelijk naar huis. Na vele omzwervingen via Kosovo-Winterswijk-Kosovo-Frankrijk-Winterswijk, heeft het kind duidelijkheid. En nog is het niet goed. Kalou buitenspel zetten prima, maar kom niet met je handen aan een 18-jarige bReEzAh. Juist nu vandaag Sugahbabes-tv live gaat. Maar goed, IJzeren Rita heeft gesproken en dus is het bye bye, zwaai zwaai voor Taida. Gedag zeggen kan op Pier G. Mocht u overigens zelf tegen uw inburgeringsexamen aanzitten, dan raden wij u aan de oefen-opgaven van de Volkskrant links te laten liggen. Bij de eerste de beste opgave wordt u al geheel toevallig *kuch* op het verkeerde been gezet...

Reaguursels

Inloggen

Taida is eeb BrEeZaH-slet, waar we er al genoeg van hebben.

3*links=rechts | 02-03-06 | 07:38

als taida nu eens zegt dat ze zwanger is van kalou, zouden ze dan beiden mogen blijven?

wachtmeester de bruy | 02-03-06 | 04:11

Het kipje mag blij zijn dat ze heur premie niet terug hoeft te betalen

En nu ophokken,.... euh..... opbokken!

(maaruh, nog ff dit: hoe kan het bestaan dat ze überhaupt haar opleiding kon oppakken? Dit riekt naar doorgestoken taart!)

AlexA | 02-03-06 | 01:44

Een hoop gejank om niks . Ze is hier heen gekomen met een toeristen visum . Een toeristen visa voor frankrijk. Ze moet gewoon weer opzouten ., Geen hysterisch gejank . Ze wist waar ze mee bezig was . Als we dit toestaan dan wordt het alleen moeilijker en moeilijker familie hier heen te halen voor vakantie of bezoek . Vanwege misbruikers zoals taida . weg met die vieze slet dus

mohammedAli | 02-03-06 | 00:52

over vraag 8; zoals de grote oppergod der vlaamse letteren al schreef: "Volkomen terecht dat de duitsers die Anne Frank hebben afgevoerd, wat een kutschrijfster."
Wie betaald eigenlijk het schoolgeld van die BrEaZaH?

schele henk | 01-03-06 | 23:08

*waarbij eigen volksadres een ongedeelde, exclusieve brievenbus is*

En f*ck typdyslectie!

Kudtkip | 01-03-06 | 23:04

Mijn ouders hebben destijds een jong stelletje uit Kosovo opgevangen. Met hulp van Nederlandse vrienden waren ze gevlucht. Zij kreeg werk in onze winkel, kreeg er de taal geleerd en verder geholpen aan een opleiding. Kunstacademie.

Onderwijl was ik met m?n tweede studie bezig en wilde daarna terug naar m?n geboortedorp, Soest. Ging niet lukken, ik had vier jaar weg mogen blijven, nu kreeg ik op het gemeentehuis te horen: "u doet niet meer mee". En shock kan ik wel zeggen; ik wilde terug naar waar ik vandaan kwam, naar m?n familie, maar kwam er niet in, terwijl ? niet gelogen ? volksstammen uit alle windrichtingen welkom waren.

Opdat dit ter sprake kwam met het jonge stel, was hun antwoord:
"jullie dochter moet gewoon weer bij jullie intrekken, dan is er meer plek voor mensen zoals wij".

Inmiddels bewoon ik, na een kleine 5 jaar wachttijd een prachtstulp op eigen volksadres, midden in de stad waar ik als laatste examen deed. Dat maakt het dat ik weer milder ben tav. dit soort kwesties.

Van mij had Taïda d?r hier begonnen opleiding mogen voltooien.
Al was het maar vanwege verspilling van tijd & geld dat zal worden besteed aan procedures die zulks vertragen, en vertagen. Die op hetzelfde neerkomen: zij zal (wél) teruggaan naar haar geboorteland.

Kudtkip | 01-03-06 | 22:52

@Flippo 01-03-06 @ 18:49:
Als je al mijn posts had gelezen meneer de fatsoenrakkert, had je geweten dat ik zei dat in Kosovo ook gewoon haar Nederlandse VWO examen kan doen. De LOI en de NTI en weet ik veel hoeveel instituten sturen je dat gewoon toe, waar ook in de wereld. Dat jij Taida een zielig meisje vindt en haar graag over je snikkel zou schuiven is je goed recht, maar doet verder niet ter zake in deze discussie. Het meisje was al geremigreerd naar Kosovo met zakgeld mee na asiel te hebben gehad voor een acute oorlogsdreiging. Allemaal prima. Nu komt ze illegaal en frauderend terug op oneigenlijke gronden. Als ze had willen terugkeren had ze gewoon de normale immigratie weg kunnen bewandelen. Heeft ze willens en wetens niet gedaan. En als ik dan zeg dat ze dan inderdaad het land moet verlaten, dan ben ik opeens een neo-nazi en bruinhemd? Sodemieter op achterlijke gladiool.

Alvorens mij voor van alles en nog wat uit te maken, doe je er goed aan je even te verdiepen in waar het om gaat, en wat ik allemaal over de kwestie gezegd heb. Het is namelijk wel heel makkelijk om allerlei aannames te maken over wat een ander een vindt en denkt en er dan maar een beetje op los te schelden.

crixus | 01-03-06 | 21:19

@Scheerschuim: Laat dat maar eens zien! Waar is je stamboom? Mag ik je uittreksel uit het geboorteregister van 1550 even zien? Heb je die niet? Oprotten dan maar!

Flippo | 01-03-06 | 21:14

@ Scheerschuim

Hoe zeker ben je van je zaak dat je hier al sinds 15... woont? Stam je van Adel af?

Hill | 01-03-06 | 20:35

Blijf me verbazen over het feit dat dit BreEzAH-sletje zoveel aandacht krijgt. en al die mensen die tekenen? hopen die op een playboy-shoot ofzo?

de aap | 01-03-06 | 20:12

@Flippo; Hoho, we zijn niet allemaal domme kaaskoppen hier in dit koude pokkelandje; mijn familie woont hier al sind 15nogwat en wij laten ons geen kaaskoppen noemen!

Scheerschuim | 01-03-06 | 20:09

@Spooky Je hebt gelijk, een beetje stoeien is goed, houdt ge levendig, maar je moet niet blijven doorstoeien. Ja, inderdaad de Wet van Godwin is mij bekend, en ik heb er vanmiddag vaak aan gedacht. Om 15.31, al weer een tijdje geleden, begon er al iemand met sieg heil en Hitler tegen me te roepen. Je begrijpt dat ik toen maar mijn mooiste bruine hemd uit de wasmand heb gehaald. Je wilt toch wel netjes uit de kast komen.

lijn5 | 01-03-06 | 19:58

@lijn5 01-03-06 @ 19:31
Die is op, alle (s)linkse vrienden drinken die bij me. Pickwick dan maar (thnx voor je leuke reactie btw) Ik houd altijd van stevige discussies maar daarna moet je wel weer relaxed met elkaar kunnen omgaan. Nazi opmerkingen zullen mensen ook niet snel van me horen als ze er zelf niet naar verwijzen. Alle discussies leiden tot hitler blijkt maar weer. Ken je deze? nl.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_Law

spooky | 01-03-06 | 19:39

@OoO: Regels zijn er om gevolgd te worden! Ordnung muss sein! Befehl ist Befehl! Oprotten alle buitenlanders! Schiet ze in een raket naar de maan! Dan hebben wij domme kaaskoppen tenminste eindelijk ons landje helemaal voor onze zelf!

Flippo | 01-03-06 | 19:34

@spooky Graag. Mag het rooibos zijn?

lijn5 | 01-03-06 | 19:31

lijn5
De kern van ons misverstand blijkt toch gebaseerd op de taal, hoe ironisch na al dat gezeik. Een islamschool was naar mijn idee een school waar men de islam bestudeerd, jij bedoelde een school gebaseerd op islamitische grondslag. Die scholen bestaan wel in Iran en een opleiding tot iman in Iran staat gelijk aan fundamentalist zijn. Naar een school gaan gebaseerd op de islamitische geloofsovertuiging is inderdaad niks meer of minder dan de enige beschikbare school daar. Dat lijkt een klein verschil en je zal alle comments moeten lezen om te zien wat het verschil is. Lijkt me niet echt boeiend maar wilde toch even kwijt dat vooral mijn laatste drie comments op misvatting gebaseer waren. Blijft over dat ik blijf vinden dat je iemand die zelf zegt moeite te hebben met spelling op een veel pleziergier manier kan helpen. *kopje thee dan maar*

spooky | 01-03-06 | 19:08

@Flippo
Ga es even afkoelen joh. Die 'kleuterargumenten' heb ik niet bedacht. zo ook niet de regelgeving in dit land. Het is alleen maar een voorbeeld om simpeldenkende mensen die hier vaak 'reaguren' het probleem eens te verklaren. Ik burgelijk? No way! Je loopt hier zelf met stigma's te zwaaien waar je klaarblijkelijk geen weet van hebt. "Waarde aan belangrijke dingen". Dit plaats ik met jouw woorden en in jouw context als 'we moeten politiek asielzoekers vantevoren testen op hun nut binnen de nederlandse maatschappij, en tevens hun toekomstperspectief bepalen". Als je je in deze regel vinden kunt weet ik jou bij dezen ook te plaatsen, zoniet ben je net zo'n trieste relschop(st)er als die jankende meisjes op SBS6. Lul.

OoO | 01-03-06 | 19:01

@crixus: " Ze kan in Kosovo ook examen doen." Maar met dat diploma heeft ze geen toegang tot de Europese universiteiten. Met het Nederlandse diploma wel. Wil jij haar die kans ontnemen? "Zij mag niet, want ik kan dat ook niet." Afgunstige loser.

Flippo | 01-03-06 | 18:49

@Domme Postbode: We zouden er trots op moeten zijn dat iemand hier een Gymansium diploma wil behalen. Wat zeggen losers zoals jij: laat ze ergens anders een diploma halen? Waarom? Gun je haar dat niet? Ben je jaloers? Heb je last van afgunstsocialisme excuus is bedoel Leefbaar Rotterdam gevoelens? Wees blij dat iemand een diploma wil behalen. Wees blij dat iemand vooruit wil in het leven. Begin toch niet over kleuterargumenten "als ik 1 kilometer te hard rij krijg ik ook een bon". Je krijgt helemaal geen bon bij 1 kilometer te hard rijden, en bovendien heeft het niets met Taida te maken wat jij wel of niet krijgt. Een ander z'n toekomst kapot maken, dat is het enige wat jullie kanslozen kunnen. En nee, ik ben geen uitkeringstrekker, maar heb het afgelopen jaar meer belasting mogen betalen dan jouw bruto inkomen.

Flippo | 01-03-06 | 18:46

Vind ik ook Puppy, laat al die Friezen maar mooi oprotten naar hun eigen land.
Flippo: noem jij dat "een mensenleven verzieken?" *Proest*
Wat ben jij voor mietje?
Ook nog nergens voor hoeven knokken kennelijk.
Het gaat zeker niet over jouw belastingcenten?
Nee, dacht ik al.
Er was een vergelijkbare school voor haar in haar thuisland.
Zij haalt dat diploma op haar sloffen, en desnoods een jaartje extra.
Zo da's errug! Als ze niet duizenden Pleuries (van onze belastingcenten dus) verpatst had aan een vals paspoort of weet ik veel, had ze een mooie studiebeurs bovendien gehad voor een vervolgopleiding.
Maar ze wordt aan alle kanten gepamperd , dus ik denk dat het dik in orde komt met dat meiske.
Ik denk dat onze Rita een hele zware dobber heeft gehad aan haar besluit, en daar mogen wij best bewondering voor hebben.

Deense Postbode | 01-03-06 | 18:19

@ Flippo.

Word!

Hill | 01-03-06 | 18:07

@Puppy: Hopelijk wordt jij in je lange carriere nooit werkeloos, ziek, zwak of misselijk. Want dan heb jij geen recht op een uitkering, werkeloosheidswet of bijstandswet. Nooit geen geld voor jou niet! Oog om oog, tand om tand. Krijg zelf niet wat gij een ander ook niet gunt. Geen cent van mijn belastingen ooit voor jou.

Flippo | 01-03-06 | 18:06

Geef haar 3 maanden de tijd laat haar diploma halen en ze gaat vanzelf weg.
Betere reclame kunnen we niet hebben.
Eindelijk iemand die even wilt blijven ( DIPLOMA HALEN) (hoeveel hakbarren halen die op VMBO BBL niveau?) en zelf weg wilt gaan.

Dan kan je van die Hakbarren niet zeggen. (En boertjes)

Hill | 01-03-06 | 18:05

@OoO: "EINDELIJK EEN rechte rug Rita." Het is de rechte rug van de ambtenaren die in de 2e wereldoorlog meewerkten aan het naar Duitsland sturen van de joden. De Wet is de Wet. Befehl ist Befehl. Dat is het. Nazi's.

Flippo | 01-03-06 | 18:04

Ben het eens met Rita... hulde aan haar, geen uitzonderingen enz. Heerlijk.
Alleen vind ik een ding wel jammer... Het is een meisje dat een 'foutje' gemaakt, dat ze terug moet vind ik meer dan terecht, maar eigenlijk vind ik ook dat er meteen een hoop meemogen met haar, niet perse richting Kosovo, maar naar andere plekken. Iedereen weet waar ik op doel. Bedoel de uitkeringtrekkers, de criminelen (bedoel dus de 'overlast' verzorgers..) en vooral de mensen die GEEN Nederlands spreken, nadat ze al tig jaar hier wonen...

Puppy | 01-03-06 | 18:02

@OoO: "Als ik 1 kmph te hard rijd in mijn auto krijg ik ook een bon". Nog nooit iets fout gedaan in je leven zeker? Nog nooit door rood gereden? 1 km te hard rijden is hetzelfde als een mensenleven verzieken? Een bon voor te hard rijden is hetzelfde als een Gymnasium diploma halen? Denk toch eens na over de waarde van echt belangrijke dingen, in plaats van alleen maar aan jezelf te denken en je eigen kleine burgelijke leventje. Lul.

Flippo | 01-03-06 | 18:01

-edit doe eens lief-

Flippo | 01-03-06 | 17:55

Nou, het lijkt mij klare zaak; ze moet terug naar haar land omdat ze het zelf gewild heeft. Als met 7k euro's in haar zak via Frankrijk illegaal terugkomt mag ze direct uit haar klaslokaal gepikt worden en terug gestuurd worden naar Kosovo. Als ik 1 kmph te hard rijd in mijn auto krijg ik ook een bon, en argumenten als "het was bergafwaards" of "ik had wind in de rug" tellen dan ook niet mee.

De mensen die hier meelijwekkend reageren moeten maar eens opzoeken wat 'een precedent scheppen' inhoudt. Ze kan probleemloos haar VWO in welk land dan ook halen, dus ze wordt er in die drie maanden vanaf nu echt niet zieliger om. Het enige wat ze mist zijn de facultatieve lessen en de o-zo-gezellige examenfeesten. Maar wat mij betreft hoeft ze die niet op mijn kosten te komen vieren. Laat haar klas maar 100 euri pp bijdragen voor een maandje vakantie en onderdak, dan maakt ze die lol wel mee.

Mijn probleem is dat haar aanwezigheid hier dus rechtshalve niet correct is, en ik hoop dat velen met mij eens zijn dat als dit land bestuurbaar moet blijven, er een aantal regeltjes afgesproken moeten worden. Een ieder die zich niet aan de regeltjes houdt, moet niet in het land komen janken. Exit Taida, hulde voor (EINDELIJK EEN) rechte rug Rita.

OoO | 01-03-06 | 17:44

@ Der Icebear 10:47 : Dan kan je lang wachten maat! Is dat trouwens het enige wat je uit kan kramen?! Kom op zeg ga jij eens lekker met je piemeltje spelen en kom maar terug als je iets te melden hebt ok?!

ikkes! | 01-03-06 | 17:34

@diepgraver En nog iets. Als je dan, zoals ik hier op dit forum, schrijf dat onze Pers niet kan spellen, dan krijg je een doodsverwensing en hoor je blijkbaar bij de Hitlerjugend. Door zijn slechte spellen te vergoelijken zoals jij en anderen toon je je een grotere Hitleraanhanger dan hij die durft te zeggen dat zijn schoolopleiding gewoon prut is. Blijkbaar alleen geschikt voor vorkhefchauffeur.

lijn5 | 01-03-06 | 17:30

@navid, je hebt gelijk, man, laat je niet intimidereren over een spellingsfoutje door mensen die zelf voor voor een dementerend NL pleiten.

elten | 01-03-06 | 17:28

@diepgraver Wat mij stoort is dat iemand die zo slecht spelt, een diploma krijgt waar hij het HBO mee kan gaan doen. Werkelijk om te treuren dat niemand nog enige eisen durft te stellen. Ach, geef zo'n jongen of meieseje maar het diploma. Het gaat toch om de goede bedoeling, en hij heeft toch zijn best gedaan, niet. Of nog erger als de schoolmeester zegt "Wat kon ons die allo schelen of ie kan schrijven of lezen?" Dat is de gemeenste soort van discriminatie die er is. Iemand voor zoete koek op school laten zitten, en geen eisen (durven) stellen. Daar hoor ik je niet over, maar wel over mijn bruine overhemd, maar hij hangt keurig gestreken in de kast. Kan goed van pas komen.

lijn5 | 01-03-06 | 17:24

@flippo,

Je hebt gelijk, nu nog achterlijk, straks dement dit land.

elten | 01-03-06 | 17:22

Deense postbode, ik vergoelijk het niet. Ik zei nog nadrukkelijk dat een administratieve taak nog buiten zijn bereik ligt. Maar waarom alleen maar negatief zijn vraag ik me af. Kijk, nederlands is moeilijk omdat het complex is en barst van de uitzonderingen. Mensen die een eenvoudigere taal als moedertaal hebben en nederlands moeten leren krijgen het voor de kiezen. En het feit dat hij dan de gemiddelde nederlander overstijgt met zijn grammatica en vocabulaire, vind ik dan wel een complimentje waard.
Dat het dan nog steeds niet op het niveau is wat het had kunnen zijn, daar ken ik de reden niet van. Dat het nogal jeukt en de autochtonen achterstand oplopen door de allochtonen is bekend. Dat vergoelijk ik ook zeker niet want daar is geen excuus voor. Maar dit geld voor ALLE allochtonen. Niet toevallig die groep met een kleurtje. Ik ken een schot, leuke vent, altijd lachen, woont hier al 15 jaar, en zijn nederlands is om te janken. Maar is dat dan ok ? Net zo goed niet. Wat mij hier steekt is dat onze bruine overhemd strijker het duidelijk op zijn afkomst heeft voorzien. Daar stoor ik mij aan. Maar ik praat niets goed.

diepgraver | 01-03-06 | 17:10

@lijn 5 ik vraag me af of jou baas er wel zo blij mee is dat jij telkens bezig bent op geenstijl of ben jij hier diegene die GEEN werk kan vinden? en profiteert van andermans belasting centjes?... want als meneer daadwerkelijk werk heeft dan zal die zich toch niet zo moeten bezighouden met geenstijl.

geef deze jongen een koekie.. dan is die weer blij.

btw.. het zijn niet alleen de allechtonen die niet de eindstreep halen maar ook atochtonen.

Navid | 01-03-06 | 17:10

@Deense Postbode Je hebt gelijk: het niveau op de scholen is bijgesteld om ook de allo's een diploma te gunnen. Echter het niveau dat de werkgevers eisen is (nog) niet bijgesteld, en dat geeft dus dat gezeik dat de allo's niet aan de bak komen. Discriminatie.

lijn5 | 01-03-06 | 17:01

Ik vind dat Taida fout bezig is geweest, en dat Verdonk daarom gelijk heeft. Het is misschien heel lullig, maar er wordt wel eens een keer rationeel gedacht ipv emotioneel.
Je wordt teruggestuurd naar het land van herkomst met ?7000 ipv niks. Als je dan vervolgens via Frankrijk terugkomt met een vergunning van ?4000 weet je donders goed dat je niet helemaal zuiver bezig bent.
Er zijn genoeg mensen teruggestuurd waar niemand naar omkeek (ook links niet), maar omdat Taida heel zielig kan huilen is het ineens erg?

Framoes | 01-03-06 | 16:58

@spooky Ja sorry hoor, ik ben druk aan de strijk. Zo'n bruin overhemd is behoorlijk lastig.

Ja, je hebt een taalfout gemaakt: het moet zijn Nederlandse maatstaven. Dat is de laatste keer dat ik je help. Voor taaladvies ga je voortaan maar naar de 'Onze Taal' site.

Hij/zij schreef zelf dat "Ik ben zelf een Iraniër en woon hier 11 jaar." Lijkt me dus niet zo moeilijk om te raden dat hij uit Iran komt en daar misschien school is gegaan. En dat moet wel een moslimschool geweest zijn, want veel andere keus zal er wel niet zijn. Als je naar een christenschool gaat, ben je dan ook een gristelijke fundamentalist? Dus nogmaals, voor de laatste keer, je lult uit je nek, en kan niet spellen en ook niet lezen.

lijn5 | 01-03-06 | 16:56

Diepgraver, en als je wilt dat het taalniveau nog verder daalt, moet je het zwakke gehalte vooral vergoelijken.
Het niveau op de middelbare scholen is naar beneden bijgesteld(!) , anders halen heel veel allochtoontjes de eindstreep niet.
In de vervolgopleidingen wordt steen en been geklaagd over het ranzige taalniveau. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Navid een HBO-opleiding doet en na 11 jaar nog zo allerbelabberdst spelt.
Vergeleken bij veel autochtonen brengt hij het er idd. niet eens zo heel slecht vanaf.
Echt een verrijking hoor: de verrijking stijgt, het niveau daalt.

Deense Postbode | 01-03-06 | 16:51

lijn5
Tegen iemand zeggen ga terug naar de islamschool in Iran impliceert dat hij daar vandaan zou komen. Een ieder die een religieuze opleiding volgt in Iran is naar nederlanse maatstaven een fundamentalist. Maar tussendoor, heb ik geen spelfout gemaakt?

spooky | 01-03-06 | 16:43

@bigalow Maak ik zelf wel uit.

@spooky Je hebt een grote duim, omdat je uit "Ga je toch gewoon terug naar Iran als je het hier niet naar je zin hebt. Waar heb je leren spellen? Op de islamschool in Iran?" haalt dat ik hem/haar van funda beschuldig. Zijn er ook nutsscholen of scholen met den bijbel in Iran?

Toedeloe, ik ga nu eerst maar eens mijn bruine hemd strijken, want ik denk vanavond maar eens uit de kast te komen.

lijn5 | 01-03-06 | 16:18

Lijn 5... Flikker nou eens op met dat spellingsgezeik.

bigalow | 01-03-06 | 16:04

@lijn5 01-03-06 @ 15:48
Volgens mij was je heel duidelijk in "Ga je toch gewoon terug naar Iran als je het hier niet naar je zin hebt. Waar heb je leren spellen? Op de islamschool in Iran?"
De Islamschool in Iran is dat niet (funda)moslim volgens jou? En nogmaals Navids is zijn nick, loop niet zo te zeiken over spelling als je iemands naam niet goed schrijven kan.

spooky | 01-03-06 | 16:04

@Spooky Je kwaliteit van spellen is bar en boos, maar ook heb je een erg grote duim. Ik heb het nooit en te nimmer gehad over Havids (funda)moslim zijn, en hem/haar dus zeker nooit beschuldigd. Hoe kom je erbij? Je speculeert dat hij een gristelijke Pers is, omdat hij op een gristelijke school heeft gezeten. Gezien zijn taalgebruik, denk ik inderdaad dat het een zwarte lyceum in Delft is geweest waar al jaren geen witte meer naar toe wil. We begrijpen nu waarom.

Nogmaals, waarde Spooky, ik heb het alleen maar gehad over zijn bijzondere en zeer eigen wijze van spellen en taalgebruik.

lijn5 | 01-03-06 | 15:48

@lijn5
Stel he, dat je in de positie zou zijn mensen aan te nemen en je ziet een iranier dan geloof ik er echt helemaal niks van dat zijn taalkwaliteiten er ook maar iets toe doen. Meneer ziet eruit als een islamiet, Iran is fundamentalistisch dus meneer is dat ook, zo zie jij dat. Navid zei dat hij op een christelijk lyceum gezeten heeft als Iranier, probeer je eens te verdiepen in meer dan Nederlandse taal en google eens op christen Iran. Geen idee hoor maar het zou zomaar kunnen dat Navid/ouders van hem hier zijn als slachtoffer van het fundamentalisme waar jij hem van beschuldigd. Zou je willen dat wij Navid zo verdraagzaam behandelen als het regime van Iran, moeten we onze beschaving tot dat niveau laten dalen?

spooky | 01-03-06 | 15:35

Overigens, ik had het steeds over xenofoobjes, een echte xenofoob is gevaarlijk, helemaal als ie aan de macht is en daar reken ik die aandoenlijk gefrusteerde en op onderbuik reagerende blijdateenbuitenlanderwegis-mensen niet onder. Dus, waar hebben we het over?

MAXIMO | 01-03-06 | 15:30

@MAXIMO 01-03-06 @ 15:17:
Te pas en vooral te onpas iemand 'xenofoob' noemen is ongeveer hetzelfde.

crixus | 01-03-06 | 15:24

Navid Klopt: een pc is ontwikkeld door ingenieurs, een tafel is gemaakt door timmerlieden, de pleeafvoer is gemaakt door loodgieters, en de putjesscheppers zorgen dat ze schoon blijven . Al deze hardwerkende 'Willem Bevers' (zoek maar op wat dat betekent) dienen de maatschappij op een gelijke wijze.

lijn5 | 01-03-06 | 15:21

@crixus
Tuurlijk maakt ieder voor zichzelf wel uit wie hij respecteert of niet maar als diezelfde persoon dat respect niet ontvangt dan moet ie ook niet gaan lopen miepen als ie zelf totaal respectloos is.
@google
Nou, sinds de laatste aanpassingen uit het nieuwe groene boekje niet worden overgenomen vraag ik mij af of onze taal zo aan veranderingen onderhevig zal zijn ;)
Maar toch heb je wel gelijk als begrippen een andere connotatie kunnen krijgen als ze veelvuldig gebruikt/misbruikt worden in een niet voor de hand liggende context. Maar daar maak ik mij toch niet schuldig aan?

MAXIMO | 01-03-06 | 15:17

@Lijn5, hahaha aub geef deze (of was het dit?) jongen een koekje zodat die stopt met huilen.

Ingenieurs haha ook putje scheppers? volgens mij typ jij nu op een pc die ontwikkeld is door Ingenieurs maar ja ik zei al kortzichtig.

Navid | 01-03-06 | 15:11

@diepgraver Om een doodsverwensing van je te krijgen of bij de Hitlerjugend te worden ingedeeld omdat ik zeg dat Navidse bar slecht Nederlands schrijft, is wel heel bijzonder. Ga vooral zo door, dat maakt het leven zo lollig hier.

lijn5 | 01-03-06 | 15:09

@MAXIMO 14:53

Vanzelfsprekend.

Toch hebben begrippen sowiezo de neiging aan kracht en betekenis in te boeten wanneer ze veelvuldig misbruikt worden. Neem nu die modeterm annex spastische reflex "discriminatie". Dat heeft 9 van de 10 keer niets meer te maken met de "discriminatie" uit art. 1 van onze Grondwet. Voor "xenofobie" van 't zelfde laken 'n pak.

Maar niet getreurd. Alle leven is evolutionair en zeker de nederlandse taal is rijk genoeg om een en ander op te vangen.

google | 01-03-06 | 15:04

@MAXIMO 01-03-06 @ 14:51:
De waarde van het woord is gaan dalen toen bepaalde voetballers van (toen nog) Ajax en het NL 11-tal het begonnen te eisen. Sindsdien heeft heel allochtoon Nederland het woord gekaapt en slaan ze iedereen er mee om de oren.
Ik maak zelf wel uit wie of wat ik respecteer, dat hoeft niet van me geëist te worden of aan mij worden opgedragen.

crixus | 01-03-06 | 14:58

@crixus, op mijn zieligheidsschaal ook niet. Het is sneu, maar daar blijft het bij.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 14:58

Navid Ingenieurs, technici, monteurs, machinisten etc : het zijn inderdaad veredelde putjesscheppers.

lijn5 | 01-03-06 | 14:57

@ lijn5 : Als je nou even wat minder in 'mein kampf' zou lezen, of je zou afrukken op een portret van de führer, dan zou je weten dat er legio vacatures zijn waarbij niet perfect nederlands niet bepaald een probleem is. Denk bijvoorbeeld aan de transport sector. Navid zou een prima heftruck chauffeur kunnen worden. Die gasten verdienen in de 5 ploegen net zoveel als de gemiddelde kantoorpik, en schrijven hoeven ze niet, ze hoeven alleen maar een beetje te kunnen lezen en te kunnen sturen. Administratieve werkzaamheden en linguistische beroepen, daar zou hij even mee moeten wachten ja. Maar verder, gelegenheid genoeg. En laten we reëel zijn, als je de vocabulaire en grammaticale kennis van de gemiddelde autochtoon bekijkt, dan is die ook om te janken, dus ga effe fijn iemand anders op de huid zitten joh. Of ga effe lekker deaud of zo. rasracist die je bent. Jij bent zelf niet veel beter dan een moslim extremist, dus waar bemoei je je eigenlijk mee.

diepgraver | 01-03-06 | 14:57

@Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 14:43:
Precedent werking misschien? Zoals gezegd: iedereen heeft wel een zielig verhaal... En op mijn zieligheidsschaal tikt Taida niet zo hoog.
Het is ook niet zeau erg dat 1 meisje hier blijft om examen te doen, maar waar ligt de grens? Volgende week is weer iemand die middels zijn advocaat en boze buren, schoolvriendjes en vriendinnetjes zieligheidheid oproept. Het houdt niet op dan.
We kunnen hier de hele middag over blijven ouwehoeren, maar we ik blijf toch bij mijn standpunt, en jij waarschijnlijk ook. Ik heb tenminste geen enkel overtuigend argument gehoord waarom ze zou moeten blijven. Ze kan in Kosovo ook examen doen.

crixus | 01-03-06 | 14:54

@google
Ligt er maar aan wat je gewend bent...

MAXIMO | 01-03-06 | 14:53

@lijn5, putjesschepper laat ik over aan mensen die daar goed in zijn. Maar als men het graag wil weten, hierbij. Ik doe momenteel HBO multimedia vormgeven 2e jaar(of is dat ook putjesschepper zonder toekomst). Ik loop momenteel stage bij een webdesign bureau (JA DIE HEBBEN MIJ WEL AANGENOMEN)

Navid | 01-03-06 | 14:53

@crixus
Wat doet de koers nu dan?
En respect eis je niet dat dwing je af dus zo iemand die erom loopt te schreeuwen hoeft niet te worden gerespecteerd.
-
*Denkt aan Rita en haar standaard "allochtonen moeten respect opbrengen voor de Nederlandse samenleving-blablaat" of"zonder respect geen integratie-blabraak" betoogjes*

MAXIMO | 01-03-06 | 14:51

@MAXIMO 14:26

Dat moet een aparte kring zijn dan:)


google | 01-03-06 | 14:50

Heb net even staan zwaaien bij pier G en een vreugdedansje gedaan. Gelijke monniken, gelijke kappen.

gnoebe | 01-03-06 | 14:47

Lekker met een oprotpremie naar yugoland en via de andere grens weer naar nederland, nou, flikker er maar uit hoor!
RITA FOR PRESIDENT!

Jim Beam | 01-03-06 | 14:46

@Navid Mooi. Wat dacht je dan te gaan doen? Putjesschepper, drugsdealer? Er blijft zonder schriftelijk taalgebruik niet veel over in 0031. Ik zou mijn lat echt iets hoger leggen. Moet je geen huiswerk doen, of is dit je huiswerk?

lijn5 | 01-03-06 | 14:45

@crixus @14:02, Ik vind het wel sneu, maar goed, je kan het ook omdraaien, wat er is er nou op zeau op tegen om dat meiske d'r examen te laten doen? Gaan we daar failliet aan? Oh nee regeltjes zijn regeltjes. (maar soms ook weer niet)

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 14:43

@Spooky.. aah nouja lijn5 is niet enige die daarop commentaar heeft.. maarja als ik me doordat soort mensen moet gaan irriteren dan blijf ik bezig. Trouwens bedankt voor je goede reactie respect.

@Lijn5, ik zou nooit bij zo'n kortzichtig persoon als jij solliciteren. En ieder kent zo zijn kwaliteiten en ik dus ook.. en zou nooit een vak gaan volgen waar ik weet dat schriftelijk taalgebruik erg belangrijk is.

Navid | 01-03-06 | 14:42

@MAXIMO 01-03-06 @ 14:30:
Het woord respect is net zo hard in waarde gedevalueerd als het volume waarmee het geëist wordt door sommigen in de maatschappij.
En met xenofoob gaat het dezelfde kant op.

crixus | 01-03-06 | 14:40

@Spooky Ga fijn een koppie thee drinken met onze Iraanse taalvirtuoos Navidse. Jouw manier van spellen doet me ook denken aan een achterstandsituatie. Samen over de nieuwe spelling praten, fijn gezellig. Alle dt's en ij's weg, ies zo moeilijk. We horen de resultaten wel. Zachte heelmeesters zijn zeker niet lomp, maar ja...

Als Navidse niet tegen een stootje kan, moet ie maar buiten gaan knikkeren ipv achter de computer te zitten. Heeft ie geen huiswerk of zo?

lijn5 | 01-03-06 | 14:37

Het is jammer dat een serieuze discussie als deze altijd weer moet verzanden in overloos gewauwel van kaalkopjes die nog niet uit de kast zijn gekomen zoals lijn5. Heeft iemand enig idee hoe moeilijk de nederlandse taal is voor iemand uit het buitenland ? Ze hebben om een vergelijking te maken verdomme minder moeite om chinees te leren, zo complex is de nederlandse taal. Sterker nog, voor de gemiddelde engelssprekende klinkt vlotgesproken hollands praktisch eender met chinees (op de R na).
Maar goed, sieg heil he lijn5. succes jochie. Jammer dat je je frustratie moet uitleven op iemand die het wel probeert (en nog best aardig ook)

diepgraver | 01-03-06 | 14:31

@crixus
Onzin, van of voor respect kun je niks kopen maar dat wil nog niet zeggen dat het nietszeggend is. Integendeel...

MAXIMO | 01-03-06 | 14:30

@kruisridder.
Ik zie het inderdaad lang niet zo somber in als velen hier.
@google
Onzin, er gaat nog evenveel kracht vanuit en de nare betekenis en connotatie blijven hetzelfde, althans in mijn kring.
Het is dat de xenofoob zich anno 2006 niet meer voelt uitgescholden als men hem als zodanig bestempeld. Dat is puur aan de schaamteloosheid van de xenofoob zelf te wijten met dank aan typjes zoals Pimmetje en niet aan de mensen die de bruinhemden uit duizenden kunnen herkennen en zodoende zo benoemen.

MAXIMO | 01-03-06 | 14:26

@lijn5
Navids is de naam, mierenneuker. Navids lijkt me ook niet echt een islamitische naam, maar jij was natuurlijk veel te druk met spellingscontolle. Heel knap van je dat je zo goed Nederlands kan, je hebt gelijk dat men buitenlanders daar op moet kunnen wijzen. Het gaat om de manier waarop en reacties als dan ga je toch lekker naar je islamitische school in Iran, is niet de manier. Mensen die kritiek naar een ander zo formuleren zou ik nooit in dienst nemen. Iemands lompheid is blijvend, spelling daar valt wat aan te doen.

spooky | 01-03-06 | 14:24

Spooky Daar jouw manier van spellen, zie je pijler en peiler, zeer fantasierijk is snap ik wel dat je Havids schrijfsel al heel aardig vindt. Zeg maar gerust dat hij 'heel goed' is, dan komt de klap als hij geen baan kan vinden des te harder aan. Als niemand durft te zeggen dat het knudde is, leert hij het nooit. Ik zou zo'n knoeier in ieder geval niet in dienst nemen, zeker niet als advocaat.

lijn5 | 01-03-06 | 14:11

@google 01-03-06 @ 13:57:
Het woord xenofoob en respect betekenen ongeveer hetzelfde tegenwoordig. Niks namelijk.

crixus | 01-03-06 | 14:02

@Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 13:48:
Ze heeft al eens asiel gehad, volkomen terecht. Daarna is de familie weer teruggegaan naar Kosovo, ruimhartig zakcentje mee om de verhuizing te betalen en dan komt Taida met een u-bocht terug en verblijft illegaal in dit land, maakt gebruik van voorzieningen die niet meer voor haar bestemd zijn en vlak voor het einde van de rit wordt het door de IND ontdekt en moet ze eruit. Zo simpel is het.

En het feit dat het nu breeduit in de media komt omdat alle schoolvriendinnetjes en vriendjes die een harde lul van haar krijgen om het hardst roepen dat het zielig is: HET IS NIET ZIELIG! Ze verdient verder geen empathie. Als het om d'r diploma gaat, die kan ze thuis is Kosovo gewoon halen, in de warme omgeving van thuis, bij vader en moeder, broers en zusjes. Wat is daar nou in hemelsnaam zielig aan?

crixus | 01-03-06 | 14:00

@MAXIMO ea.

De grote ellende van het continu te pas en te onpas maar bijdrukken van etiketten met "XENOFOOB" erop is dat het inflatiespook gewoon gestaag haar werk doet en zo'n term nagenoeg betekenisloos wordt.

Maar dat zal Hypercorrect Nederland uiteraard aan de zorgvuldig gekamde reet roesten.

Gaat zo door!

google | 01-03-06 | 13:57

@ MAXIMO
jammer regels zijn regels......... maar je van mij mag ze ook blijven. Dit land is toch al reddeloos verloren.In jouw ogen niet natuurlijk,want jouw multiculturele hemel(Nederland)is bijna voltooid.Die prachtige moskee is ook al zo,n mooi kunstje.

kruisridder | 01-03-06 | 13:56

@lijn5
Je rekensommetje over een advocaat is absoluut niet relevant aangezien dat kosten uit het verleden zijn en bovendien lijkt het me duidelijk dat ze nu in hoger beroep gaat. Advocaat kosten zouden dus lager zijn als Verdonk nu niet zo moeilijk zou doen.

Verder vind ik je diep triest doen tegen Navid. Hij schijft best redelijk Nederlands, ik heb helemaal geen moeite te snappen wat hij zegt. Laat Navid nu gewoon oefenen met reaguursels schrijven en geef hem wat opbouwende kritiek als hij elke keer dezelfde soort fouten maakt. Daar leert die Iranier Nederlands van. Meneer doet erg zijn best, ik zie geen enkele reden meneer te sturen naar een Islamschool. In godsnaam niet zeg, intergratie heet dat als onze Iraanse medemens hier in het hol van de nederlandse onderbuik komt. Dus Navid, als je nog meeleest RESPECT voor je poging je punt te maken. Als alle Iraniers zo modern waren mee te praten op fora als GS hadden we stukken minder intergratie problemen.

Navid Ga je toch gewoon terug naar Iran als je het hier niet naar je zin hebt. Waar heb je leren spellen? Op de islamschhol in Iran? "Ik vindt"

spooky | 01-03-06 | 13:54

@crixus 01-03-06 @ 12:46, In de door mij genoemde voorbeelden gaat het ondermeer om het verlies van werkgelegenheid. Daar zit dus wel degelijk een empathie element in. Als er kennelijk grote economische belangen in het geding zijn kan er opeens flexibel met de regeltjes worden omgesprongen. En dan blijkt de belastingdienst gewoon te kunnen worden "overruled" door de minister.
Empathie zou *ook* een reden kunnen zijn om van de regeltjes af te kunnen wijken, dat is in het verleden ook gebeurd en Verdonk heeft die mogelijkheid ook. Als je als overheid 5 jaar over een asielaanvraag mag doen dan zou het te billijken zijn om haar die 2 maanden dan ook respijt te geven.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 13:48

Excuus, zichzelf links proclamerende xenofoobjes bestaan natuurlijk ook, zie Fuckje bijv.

MAXIMO | 01-03-06 | 13:45

Hebben diepaar duizend post-apocalyptische rechtse xenofoobjes tijd teveel of hebben ze een speciaal aangeboren poll detectie-afwijking waarmee ze elke poll kunnen verzieken?

MAXIMO | 01-03-06 | 13:43

Zie www.stand.nl
Graag voor 2 uur stemmen ivm Marijke Vos. Wat een wijf! Verschrikkelijk.

linksisooknietalles | 01-03-06 | 13:39

Buitenlands meisje heeft gelogen dus moet ze WEG van de xenofoobjes.
Als we die redenatie doorvoeren naar 's lands bekendste liegende ex-asielzoekster dan moet het toch mogelijk zijn met terugwerkende kracht Ayaan Hirshi Ali het land uit te kicken. En daar hebben we concreet echt wat aan aangezien sinds haar introductie het land in zijn achteruit is gezet.
Dáár zou die R(ac)i(s)ta eens serieus naar moeten kijken...

MAXIMO | 01-03-06 | 13:33

Navid Kan ik op de PABO spellen en rekenen leren?

lijn5 | 01-03-06 | 13:22

@ Navid 01-03-06 @ 13:18

Weet je zeker dat het niet 11 dagen waren?

GodfriedV.Bouillon | 01-03-06 | 13:21

@lijn5, bedankt voor het tellen van spelfouten iig iemand die goed ze werk doet.. wellicht moet jij de opleiding PABO doen.

maargoed mensen als jij zijn erg treurig.. en verder zeg ik er ook niet meer over.

Navid | 01-03-06 | 13:18

Navid Ik heb medelijden met je. Ik tel zo'n 10 (tien) spelfouten in vijf zinnen, t's en dt's, geslacht de/het etc, en dat na een christelijke lyceum in Delft. Maar ja als je niet aangenomen wordt, zal het wel weer discriminasie zijn. Doet me denken aan Sam, die stotterde, en ging solliciteren bij de omroep. Hij werd niet aangenomen, en zei "Het zijn allemaal anti-semieten daar bij de omroep".

lijn5 | 01-03-06 | 13:12

@GodfriedV.Bouillon 01-03-06 @ 13:02:
Nee, daar is een einde gekomen om de Antillen-route tegen te gaan. (Je weet wel, van die Joran van der Slootjes en bReEzAh chickies die op Aruba in 2 dagen een rijbewijs halen en hier de wegen onveilig maken)
Een rijbewijs uit EU landen en bepaalde andere landen kan nog wel worden overgezet.

crixus | 01-03-06 | 13:12

Navid, nogal wiedus dat die rest vande frauerende en criminele parasieten er hier ook uit moeten. Duh!
Als een tiener al begint met dit soort ernstige frauderingszaken is hier voor een groot deel van het volk geen goodwill voor.
Dat jij wel vindt dat zij mag blijven, geeft aan vanuit welke wind de verloedering komt aanwaaien oa.

Deense Postbode | 01-03-06 | 13:12

FRAUDEREN: MAG NIET ! EIGEN SCHULD! WEGWEZEN !

zinloosgekweld | 01-03-06 | 13:04

10 - Als u naar Nederland komt moet u dan opnieuw uw rijbewijs halen? Antwoord: Ja

Kan je tegenwoordig je rijbewijs niet meer laten overschrijven dan?

GodfriedV.Bouillon | 01-03-06 | 13:02

@lijn 5

IK heb tevens op een christelijke school gezeten (CHRISTELIJK LYCEUM DELFT).. islamitisch?

Navid | 01-03-06 | 13:02

@lijn 5.. ik heb hier Nederlands geleerd.. dus spreek de Nederlandse scholen hierop aan. Tevens ben ik een late leerling met taal acherstand.

Heb ik het hier over dat ik het slecht heb? draai de zinnen niet om. Ik ben overigens niet de enige die de huidige regering onder de maat vind presenteren.

Navid | 01-03-06 | 12:59

@ lijn5 01-03-06 @ 12:35

En wat nou als ze ambities heeft voor de PABO?

OT: Ik ben het wel eens met het strenge beleid want ze heeft natuurlijk gewoon fraude gepleegd en een hoop geld in eigen zak gestoken.. Maar nu ze toch al zo ver is met haar VWO en over 2 maanden examen moet doen vind ik niet dat je haar alsnog kan terug sturen, hopelijk kan ze door een hoger beroep aan te tekenen alsnog haar examen maken en daarna mag ze van mij het land alsnog uit.. maar wie ben ik..

GodfriedV.Bouillon | 01-03-06 | 12:59

@Navid 01-03-06 @ 12:48:
Waarmee u blijkt geeft alleen de one-liners te hebben gelezen en de zaak niet kent. Ach, ik blijf mezelf ook niet herhalen... Ik ben Rabarberke niet...

crixus | 01-03-06 | 12:56

@ MasterAB 01-03-06 @ 12:47

Ik bedoelde dus: Als je je goed genoeg inzet kan iedereen minimaal HAVO.

Meneer van Dijk | 01-03-06 | 12:56

Navid Ga je toch gewoon terug naar Iran als je het hier niet naar je zin hebt. Waar heb je leren spellen? Op de islamschhol in Iran? "Ik vindt"

lijn5 | 01-03-06 | 12:54

@ MasterAB 01-03-06 @ 12:47

''Ja Achmed welk opleidingniveau doe je? Tja, Dan moet je weer terug''

IK vind, je opleidingsniveau heeft niks met je intelligentie te maken, als je je maar goed genoeg inzet. En dat is de kunst.

Meneer van Dijk | 01-03-06 | 12:53

Uit de reacties blijkt maar weer eens dat de verstand van sommige mensen op NUL staat. Wanneer iemand het taal goed beheerst en nog eens een goed opleiding volgt moet eruit? maar andere 3 miljoen criminelen die hier drugs dealen zijn van harte welkom. HULDE aan VERDONK *KUCH*

Waar gaan we heen? Ik ben zelf een Iranier en woon hier 11 jaar. Ik vindt dit een onrechtvaardig actie van minister verdonk (in de kalou zaak geef ik der gelijk) maar er zijn zoveel mensen die hier de boel belazeren (uitkering aanvragen maar tegelijkertijd zwart werken.. enz.. maar die mogen lekker blijven en kan de verblijfsvergunning niet worden afgenomen, maar iemand met een degelijk goed toekomst in zicht.. die later hier ook in Nederland belasting betaald) mag opdonderen?

Zowieso vind ik het beleid (zolang je over beleid kan spreken) van de huidige regering gewoon 3x niets.

Navid | 01-03-06 | 12:48

@FHH, Rita voert de wet uit die door een PVDA kabinet is aangenomen. Nu vind je haar 'onmenselijk' omdat ze een PVDA wet uitvoert???????????? steekje los ergens???
Ik ken ook een familie die weldegelijk door Rita is toegelaten na diverse afwijzingen. Deze mensen hadden wel netjes alle regels gehanteerd en dat wordt dus ook door Rita gewoon gehonoreerd. Wat mij betreft, beste meid dus. Met Kalou en Marco heb ik geen enkel medelijden, met zijn salaris had Kalou best prive les kunnen nemen om die inburgeringstoets te halen.

Snuitje | 01-03-06 | 12:47

@Meneer van Dijk 01-03-06 @ 12:39
Nee duidelijk niet, terug schoppen, daar hebben we er hier al genoeg van.

MasterAB | 01-03-06 | 12:47

@Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 12:29:
Mijn reaguursel op u is heel eenvoudig. U gebruikt het argument van economisch gewin als voorbeeld voor empatisch vermogen. In de door u genoemde gevallen ging het niet om empatisch vermogen, maar puur om harde guldens (toen nog). In dit geval gaat het economisch argument hoe dan ook niet op.

En ja, het is allemaal zielig, maar is zoveel zielig. En met alle empatisch vermogen van de wereld blijft dit hele verhaal dikke kul. Wat ze heeft zelf te kennen gegeven na het examen op te zouten naar Kosovo. Dus weg investering. Kan ze net zo goed nu alvast gaan, want ze heeft gefraudeerd en is hier illegaal. Nogmaals, dat papiertje kan ze daar ook halen.

Het hele empatisch vermogen verhaal van u wordt anders als ze aangeeft hier WEL te willen blijven, studeren, werken etc. Ik denk dat ze dat stiekem ook heel graag wil, en wat mij betreft mag dat ook, maar dan wel via de juiste kanalen. Die heeft ze niet willen bewandelen. Jammer voor haar, dan is het enkele reis - retour!

crixus | 01-03-06 | 12:46

@ MasterAB

Als het nou een 4e jaars VMBO student was, op 4 verschillende scholen heeft gezeten en 2 keer is blijven zitten. Mocht ze dan ook van jouw blijven?

Meneer van Dijk | 01-03-06 | 12:39

Ze kan altijd nog illegaal terugkomen en gewoon in de prostitutie gaan werken,dan heeft ze dat diploma ook niet nodig.

Yammie | 01-03-06 | 12:38

@ MasterAB 01-03-06 @ 12:30

Dus volgens jouw mag de complete wereldbevolking afreizen naar Nederland, een studie volgen, en daarna weer teruggaan naar land van herkomst. En jaaaaaah natuurlijk alleen als ze 'intelligent' zijn he.

Meneer van Dijk | 01-03-06 | 12:37

Een emigratieland zoals de USA heeft een speciaal visum voor slimme meiden en jongens. Het O1 visum is voor zulke bollebozen zoals onze Joego, en geeft de mogelijkheid om in de States te werken (geen green card!). De eisen zijn simpel:

To be eligible for the O1 visa, you must have sustained national or international acclaim by receiving major internationally recognized awards such as the Nobel Prize.

Kom daar eens mee aan in 0031. Wij vinden het al heel mooi dat iemnad misschien de VWO haalt (zonder wiskundepakket natuurlijk).

lijn5 | 01-03-06 | 12:35

@Meneer van Dijk 01-03-06 @ 12:27
Jij weet blijkbaar wat voor bull shit ze hebben want kijkt dat nooit. Toch stiekem elke dag kijken? Illegaal door wetten die door Verdonk zelf zijn gemaakt dus waar hebben we het over. Stelletje tering debielen.

MasterAB | 01-03-06 | 12:30

@crixus, Wat wilt u met uw reaguratie van 12:21 nu toevoegen aan de discussie? Ik ken haar zaak niet, noch heb ik gezegd dat ze onterecht is uitgewezen. Daar kan ik niet over oordelen, gelukkig kunt u dat wel.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 12:29

@ MasterAB 01-03-06 @ 12:22

Voordat je verder gaat met je Hart van Nederland Bullshit.... Zo ontschuldig is ze niet aangezien ze gefraudeerd heeft en illigaal in Nederland is...

Meneer van Dijk | 01-03-06 | 12:27

@crixus
ik ben het ook wel met je eens en zelfs ook wel met rita. mensen die door middel van fraude in nl zitten moeten niet worden getolereerd. als taida een drugsdealer of iets dergelijks was begrijp ik dat je die niet in je land wilt hebben. aan de andere kant heeft taida wel aangetoond bereid te zijn volledig op te gaan in de nl maatschappij en dat zou ook voor iets moeten tellen. vind ik dan...

rob3rt0 | 01-03-06 | 12:26

@spooky Laten we eerst beginnen met het grootste portie: wat kost een advocaatje tegenwoordig, en wie betaalt die? EUR 180 ex btw en 5% kantoorkosten per uur? Doe is een schatting hoe lang het advocaatje bezig was/is?

PS een peiler is iets anders dan een pijler.

lijn5 | 01-03-06 | 12:25

GVD wat een nazi streek van Rita Verdonk. Inplaats dat ze dat kudtvolk ook wel marokanen geheten uitzetten wordt een 18 jarig onschuldig meisje (intelligent ook nog) uitgezet. Dan sla je de spijker toch volledig mis. GVD, GVD kut land. Ter plekke afsterven mogen ze van mij daar in Den Haag, steeltje wereldvreemde tyfus mongeaulen, GVD.

MasterAB | 01-03-06 | 12:22

@Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 12:11:
De 1 zegt: ze moet blijven, is intelligent, gaat veel geld opleveren
Een ander zegt: ze moet blijven, ze kost weliswaar geld maar is zoooo zieluuuug
Weer een ander zegt: ze moet oprotten van het kost geld.
Doet feitelijk allemaal geen flikker terzake. En ook empathisch vermogen speelt wat mij betrfet geen enkele rol.
Ze heeft gefraudeerd, is op oneigenlijke gronden hier, en de reden DIE ZE ZELF AANGEEFT om te willen blijven is een non-argument. Dat diploma kun je in het buitenland namelijk ook halen, met even veel gemak. Kan het 1000000 keer zielig zijn voor de vriendjes en vriendinnetjes en weet ik veel, maar ze zou ZOWIEZO teruggaan naar Kosovo. Of was dat stiekem misschien een beetje gelogen... Ja, dan kan ik me die krokodillentranen wel voorstellen.

crixus | 01-03-06 | 12:21

@lijn5 01-03-06 @ 12:13
Doe eens een schatting wat een vwo scholier kost tussen maart en mei. Lesgeld betaald boeken in bezit en bijna geen nieuwe stof van nu tot het examen. Empatie hoeft niet duur te zijn.

spooky | 01-03-06 | 12:16

@spooky 01-03-06 @ 12:13, Daarom schoot dat "Valsspelen" van Verdonk bij mij in even in het verkeerde keelgat. Tsja Fokker, Airbuzz *kuch*.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 12:16

@Van Rechts 01-03-06 @ 11:56
Dat was Taida maar dit gegeven is verder niet relevant voor mijn punt.
@lekker belangrijk
precies pragmatisme is door de eeuwen heen al van grote waarde geweest. Ik ging er ook vanuit dat dat een peiler was van de VVD. (OT: en wat blijft het jammer dat Fokker niet in je rijtje staat, toen waren we ook plots zo pricipieel)

spooky | 01-03-06 | 12:13

Het meisje kost ons veel geld. Deze werkgelegenheid wordt wel betaald door de belastingbetaler: opvang, schoolmeester, advocaatje leef je nog, etc. Als je een uur te laat bent met belasting betalen, is het emphatisch vermogen van de belastingsdienst echt niet om over naar huis te schrijven.

lijn5 | 01-03-06 | 12:13

7 - Worden de VOC dit jaar weer ingezet voor de nieuw in te zetten slavenhandel of voor uitzettingen?
ps: forget it, u komt toch nooit NL binnen, dit testje is slechts een formaliteit waartoe we gedwongen zijn door de kudtEU

jiha | 01-03-06 | 12:11

@crixus, Natuurlijk het hangt af van de mate van (economische) belangen, u zegt het! Dan blijken de regeltjes ineens wat soepeler gehanteerd te kunnen worden.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 12:11

He he die fraudeur gaat het land eindelijk uit. En die kwijlende linkse niets nutten die alleen andermans geld kunnen uitgeven hebben mooi weer eens het nakijken. Ga weg oplichtster!

Roberto Fransisco | 01-03-06 | 12:09

LoL @ van Rechts!

Snap de big facking deal niet. We hebben met zn allen afspraken gemaakt, vervolgens worden die afspraken nagekomen en correct uitgevoerd en iedereen wordt helemaal gek. Ben persoonlijk ook niet echt een fan van Verdonk, maar dat ze gewoon doet waarvoor ze betaald wordt, maakt in mijn ogen een boel goed. Niet alleen maar discussieren, maar gewoon uitvoeren wat je opgedragen wordt.

En diefacking eaustblok BrEeZaH interesseert me al helemaal geen reet!

Big Up Yourself | 01-03-06 | 12:07

@Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 11:59:
Is allemaal lekker belangrijk, deze moslima heeft gezegd dat ze sowieso terug zou gaan naar Kosovo. En dat papiertje kan ze daar ook halen. Geen probleem.
Dit is rabarber en witlof vergelijken. Dit meisje zorgt hooguit voor de werkgelegenheid van een paar mensen, een paar leraren (en die verliezen hun baan echt niet als zij er niet meer is) en een advocaatje (die ook niet van armoede omkomt) dus echt economisch gewin levert Taida niet op. Dat is een heel verschil.

crixus | 01-03-06 | 12:06

@ Lekker belangrijk
dat is toch effe een andere discussie

kruisridder | 01-03-06 | 12:03

@Van Rechts, Wat het empathisch vermogen ons zoal oplevert? Het gedogen van de sale en lease back constructie van Philips destijds door de Minister van financien, waardoor Philips een in moeilijke tijden beter kon overleven. Het gedogen van de sterfhuiscontructie van DAF, waardoor een heel stuk werkgelegenheid behouden is gebleven, om maar eens een paar voorbeelden te geven. Het handhaven van visserij-quota in EU, Uitoefening van het landbouw en export vergunningen beleid. Levert het Nederlandse bedrijfsleven een hoop winst en banen op.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 11:59

@spooky 01-03-06 @ 11:48

Wie heeft hier de publiciteit gezocht ? Verdonk of die frauderende Kosovaarze BreEzAh ???

Van Rechts | 01-03-06 | 11:56

@ShullBit 01-03-06 @ 11:51

Gezakt ! Dat was de WIC !

Van Rechts | 01-03-06 | 11:55

@kruisridder
ik heb inderdaad geen verstand van voetbal.
Als ze het morgen afschaffen ben ik het vandaag vergeten

@van Rechts
Het klopt dat wetgeving zelden flexibel is.
Maar het feit alleen al dat de 2 zaken zo speelden gaf aan
dat er misschien nog iets te 'ritselen' viel.

joelende boer | 01-03-06 | 11:55

7 - Waren de VOC schepen voor de visvangst of voor de handel?
Antwoord: Slavenhandel

ShullBit | 01-03-06 | 11:51

@joelende boer 01-03-06 @ 11:13 en Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 11:25

Empathisch vermogen ? Wat is het empathisch vermogen van een flitskast ? Of van de Belastingdienst ?

Het klinkt lullig, maar we kunnen toch met zijn allen niet doodleuk alle regels aan de laars lappen vanwege "empathisch vermogen" ???

..... Och, nee ! Toch wel ! Dat doen we al jaren en dan noemen we dat "gedogen" en kijk eens wat ons dat voor fijns heeft opgeleverd !!!

Van Rechts | 01-03-06 | 11:50

@ Joelende boer
als kalou het nederlandse voetbal moet redden is het echt droevig gesteld met ons team.Dan kunnen we beter thuisblijven

kruisridder | 01-03-06 | 11:49

@jottum 01-03-06 @ 11:36
Dat vind ik dus helemaal niet, het fanatisme waarmee ze zich bemoeit met een individueel geval is er niet een van scheidsrechter, zij is heel duidelijk speler. Zij speelt met individuele asielzoekers een spel de asielzoeker nooit kan winnen aangezien Verdonk scheidsrechter van zichzelf is en Verdonk wil 1 voor 1 alle wedstrijden winnen. Ander punt is dat de controlle van het kabinet en kamer niet functioneerd in het laten beperken van de scheidrechter/speler Verdonk.

spooky | 01-03-06 | 11:48

Trouwens, die Kalou had ook gewoon versneld genaturaliseerd moeten worden.
Die man kan kennelijk een groot verschil maken in het nederlandse voetbal
dus wat zeiken ze allemaal nou?
De hypocrici schuilt hem juist in de krampachtigheid waarmee de wet hier
wordt toegepast. Socialisme in een notedop: iedereen gelijk!
Je hebt nu eenmaal gezegd geen mensen met een uniform binnen te laten. En als je huis in brand staat weiger je dus doodleuk de brandweer binnen te laten. Dan heb je je rug recht gehouden.
Ik heb nooit iets tegen verdonk gehad, maar ze laat zich nu wel erg kennen.

joelende boer | 01-03-06 | 11:44

Ik zag de vvd altijd als een pragmatische partij, ijzeren principes was meer iets SGP achtigs. Het is nu bijna maart en dus kan deze meid in 2 maanden klaar zijn en dat kost de gemeenschap bijna niks, kosten voor de opleiding zijn reeds gemaakt. Stuur die meid in meid in mei toch het land uit.

spooky | 01-03-06 | 11:39

@Dr Faustus
inderdaad ja, er moet een hele grote BEZEM door Nederland om al die fraudeurs op te ruimen

kruisridder | 01-03-06 | 11:38

@rob3rt0 01-03-06 @ 11:27:
Rita is wat dat betreft goed bezig, de vreemdelingendienst zet meer illegalen uit dan ooit. En zij was er toevallig één van. Iedereen heeft een verhaal en voor iedereen is het zielig. Dat ontken ik ook niet. Maar dit meisje zou sowieso teruggaan, heeft ze gezegd... Nou, dat examen kun je in Bosnië ook doen.

Dus het gaat er niet om dat zij hier zou blijven en een toekomst opbouwen. Is helemaal niet aan de orde. Zij heeft de regels overtreden, ze heeft de staat (jij en ik) meer gekost dan een illegaal die paprika's in het westland plukt en voor 50ct in de winkel liggen. Maar ook die moeten oprotten. Helemaal mee eens.

En als die dubbele paspoort kwestie is opgelost en iedere mocro voor de keuze staat, mogen diegenen die voor het halve maanspaspoortje kiezen ook het land verlaten. Dat neemt niet weg dat ik het op zich met je eens ben dat bijzondere talenten die zich snel aanpassen en inburgeren op zich welkom zijn in 0031.

crixus | 01-03-06 | 11:37

verdonk voert de wet uit die cohen gemaakt heeft, en dat doet ze dus goed...
DUs de maker van de spelregels is de Overheid (cohen), de speler is die allogtoon en de schiedregter is Verdonk met achter haar de wet en de rechterlijke macht.

jottum | 01-03-06 | 11:36

In bestuurskunde worden processen wel vaker als een spel gezien. Cruciale factor bij analyse van het spel zijn de rollen speler, scheidrechter en de maker van de spelregels. Fair play is het spel als niet iemand alle rollen heeft.

spooky | 01-03-06 | 11:34

Opgerot staat netjes. Aan frauderende buitenlanders geen gebrek hier.

Dr. Faustus | 01-03-06 | 11:31

@crixus
ik bedoel ook niet een letterlijke vergelijking tussen X en taida, maar meer een kritiek op mensen hier op GS die stellig vasthouden bij hun regels zijn regels idee. soms moeten regels ietwat versoepelt worden simpelweg omdat dat het goede ding is om te doen.
ik wou dat rita zo streng was met alle illegalen hier NL, welke *niet* het VWO volgen en niet eens nederlands spreken. precies degene waar wij als samenleving wat aan kunnen hebben wordt weggestuurd. ik vind het een beetje belachelijk.

rob3rt0 | 01-03-06 | 11:27

@Flippo
Je vraagt waarom dit zo'n achterlijk land blijft ? Omdat er teveel van die werkschuwe uitkeringtrekkende oetlullen zoals jij rondhangen. Zak stront, ga werken of dood of zo.

Montgomery Burns | 01-03-06 | 11:26

@joelende boer 01-03-06 @ 11:13, U joelt het! Over het emphatische vermogen; Gezien het triomferende gebral hier over een meiske dat geheel conform de overheidscampagne "Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid" zich inzette voor haar toekomst, en desondanks niet haar papiertje wordt gegund, heb ik sterk de indruk dat er nogal wat reaguurders in deze topic hun afgunst vanwege hun eigen mislukte carriere de boventoon laten laten vieren.

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 11:25

Dat hier heel veel ongemotiveerde medelanders wonen met scooters die dagelijks een blow opsteken is onze winst van 15 jaar niets doen aan deze situatie, wees blij dat er nu eens iemand optreed en niet alles bedekt met de mantel der leifde, nu niet optreden is over 15 jaar een verdubbeling van medelanders die niks willen en op onze kosten dagelijks een lekkere blow opsteken, je afsnijden met hun stoere scooter en alleen maar respect eisen..

Flippo 01-03-06 @ 11:13
haal iedereen hier dan maar binnen, betaal jij het? Uitzonderlijke leergrage studenten kunnen gewoon in uitwisselingsprogramma's tussen landen in europa meedoen, als ze dan zo goed is dit meisje dan moet zij dat toch ook redden?

jottum | 01-03-06 | 11:19

@flippo
niet veel omhanden zeker? zullen wij het organiseren in de middag zodat je je uitkering eerst kan ophalen?

mallebabbe | 01-03-06 | 11:17

@Kaan78 01-03-06 @ 11:01
Je krijgt een 6 als je zestig procent van de vragen goed hebt.
1 Bewijs het bestaan van Allah/God.
2 Leg in vijf regels de snaar theorie uit.
3 Wanneer begon de tweede wereldoorlog
4 Wat is een theorie?
5 Welke natie koloniseerde als eerste natie Amerika?
Veel succes

Weisse rose | 01-03-06 | 11:16

' 5 - Hebben vrouwen meer rechten dan mannen of dezelfde rechten?'

ies minder! opgaaf nie goe!

ik weet nog een vraag:

11- wanneer mag je overgaan tot moord?
a) als je dochter met een ongelovige uitgaat
b) als een ongelovige de koran of profeet belachelijk maakt
c) als iemand uit het heilige geloof stapt
d) in alle bovenstaande gevallen

Brullio | 01-03-06 | 11:14

De oprichter van Google, een Russische immigrant, zou niet in Nederland zijn toegelaten. Met dank aan Rita. En wij maar vragen waarom we zo'n achterlijk landje blijven. Taida heeft er recht op hier haar VWO examen te halen! Da's gewoon normaal menselijk fatsoen. Als iemand een grote demo in Den Haag voor haar wil organiseren -- ik loop mee!

Flippo | 01-03-06 | 11:13

@Diepgraver en Jottum:
ja, het is heel dubbel. Ik vind in principe ook dat "we" juist iemand die wat van haar leven wil maken in dit land veel beter kunnen gebruiken dan de vele blikken met nono's die we hier de afgelopen jaren hebben opengetrokken. Dat neemt echter niet weg dat ze vele regels gebroken heeft die ervoor bestemd zijn om misbruikers tegen te houden. Zij is ook zo'n misbruiker, ongeacht haar (goede) motieven.

Wat WEL erg krom is, is dat de regels er nu voor zorgen dat Taida met al haar goede bedoelingen het land uit wordt gezet, maar alle nono's die niets voor deze samenleving kunnen en zullen betekenen maar wel op account van hun ouders een verblijfsvergunning/paspoort hebben buiten nog een blow opsteken naast andermans scooter. Er kan geen normaal uitgesproken woord Nederlands uitkomen, maar je moet ze vooral niet aankijken he, want dat tremmen ze je nog in elkaar ook.

Tobus | 01-03-06 | 11:13

Emphatisch vermogen is nier echt een eigenschap die je hier veel aantreft.
Dat meisje spreekt vloeiend nederlands dus is ze voor mij een Nederlandse.
En het siert haar dat ze zich niet heeft willen neerleggen bij haar uitzetting en er alles aan heeft gedaan, zelfs de illegaliteit, om haar studie af te ronden.
Als al die zielige achtergestelde kutmarokkanen ook maar 1% van haar motivatie zouden hebben hadden ze nu allemaal een baan.
En Rita Verdonk houdt haar rug helemaal niet recht. Ze laat zich precies in de radicale hoek manouvreern die haar tegenstanders graag zien.
Nee, Nederland kan weer een glorieuze overwinning vieren op het geteisem
wat hier onze banen komt afpakken. Hulde!

joelende boer | 01-03-06 | 11:13

oprotten met dat wijf een beetje zielig lopen doen terwijl ze de boel heeft lopen bedonderen, kun jullie niet lezen linkse sukkels die ach en zielig roepen !!!. als jullie besodemieterd willen worden van jullie belastingcenten dan zijn jullie nog stommer dan ik dacht. VWO mag ze lekker in Kosovo afmaken en nu EXIT !!! Rita goede actie, een tien met een griffel !!!

gordon99 | 01-03-06 | 11:12

Krijgt ze nu ook weer 7000 juroos mee?

Tubifiks | 01-03-06 | 11:08

Wie helpt u als u in Nederland aankomt? (Vraag is sowieso tweeledig op te vatten): Mijn partner.

Oh ja, dahaag Taida, tot de volgende vakantie!

Horror Scoop | 01-03-06 | 11:07

5 - Hebben vrouwen meer rechten dan mannen of dezelfde rechten?

--- Nog wel, maar ook dat zullen we binnenkort wel opofferen aan de multicul, wanneer Wouter Boskabouter in 2007 dankzij uw stem premier wordt.

6 - Mogen vrouwen in Nederland zelf kiezen met wie ze willen trouwen?

--- Dhimmievrouwen nog wel, maar moslims houden zich aan de koran, dus u hoeft zich hiervan niet veel aan te trekken. Zodra u in Nederland het kalifaat heeft gerealiseerd is het natuurlijk uit met deze flauwekul.

9 - Wie helpt u als u in Nederland aankomt?

--- Een leger aan zichzelf in stand houdende subsidieslurpende beroepsboeroepers.

Exit Taida, nog 25.996 gezichten te gaan; willen we een stijlloze poll starten wanneer het volgende asielige geval door de subsidiesponsen en slinxe volksverlakkers naar voren wordt geschoven ? Voor a.s. dinsdag of erna ???

Van Rechts | 01-03-06 | 11:07

Laat dat meiske toch gewoon d'r VWO afmaken, Verdonk moet d'r arrogante badinerende kudtsmoel houden over "valsspelen". Zum kotzen..

Lekker Belangrijk© 01-03-06 @ 10:50

En de broertjes van het meisje ook? En het neefje dna dat nog 6 maanden moet, en het buurmeisje dat nog 8 maanden moet? Allemaal een frans teoristenvisum en KOMEN MAAR.. En het vriendje van dat vriendje van dat meisje moet nog 1 jaar, en oooh hij spreekt zo goed nederlands, echt zonde als hij die opleiding niet af kan maken, en zijn broetje wil graag na de mavo nog een MBO opleiding volgen, ach laten we die ook maar toelaten, kost toch allemaal niets... ZUM KOTZEN!
Dit zijn personen die wij TIJDELIJK onderdak hebben verleend omdat het in land vanherkomst onveilig was, deze mensen wisten van tevoren indien het weer veilig is ze terugmoeten, we hebben 5 jaar lang ALLES voor hen betaald, school, onderdak, eten noem maar op... als zo'n gezin 5 kinderen heeft zit er altijd wel 1'tje ene paar maanden van een examen, geen enkel excuus om niet terug te keren, die mensen hoop biedendat ze heir mogen blijven zal alleen maar resulteren in meer mensen die hopen op een uitzondering....

jottum | 01-03-06 | 11:05

Ach als ze elke "legale" allochtoon met op strafblad gewelds en/of zeden delicten eruit knikkeren,mag Taida wat mij betreft blijven.

de grote Anti | 01-03-06 | 11:04

Wanneer krijg je een 6. Stel je hebt 3 goed?

Kaan78 | 01-03-06 | 11:01

Mensen die misbruik maken van de bestaande visa rechten mogen ze van mij er uit kankeren . Want het zijn die figuren die het voor anderen het steeds moeilijker maken hier te komen .

mohammedAli | 01-03-06 | 11:00

>>>>hadden ze die familie Gumuz meteen even terug moeten laten komen
.....
wees niet bang, die komen meteen terug (met familie) zodra het hamerstuk
van de toetreding van Turkije er doorgedrukt is (uiteraard zonder u of ik te vragen wat wij ervan vinden)

DannyV | 01-03-06 | 10:56

Wel triest dat zo'n discussie over een aantal (min of meer) schrijnende gevallen maandenlang op 'n aantal terreinen de media beheerst. Asielbeleid dit, vluchtelingen dat, snelle naturalisatie of niet... Terwijl er bijvoorbeeld alleen in Rotterdam het afgelopen jaar weer opnieuw duizenden! niet-westerse, tamelijk kansloze familie- en gezinsvormers/herenigers zijn binnengekomen om onze oude wijken, ons onderwijs, ons justitieel apparaat en onze sociale voorzieningen verder te belasten met hun over het algemeen peperdure maar niet-productieve aanwezigheid.

Maandenlang gemiep over of een europees meisje nou nog wel of niet twee maanden langer in 0031 mag blijven... En ondertussen hebben we er weer 'n heel leger aan Riffers, Anatolyers en Rijksgenoten van de eilanden bij...

Gaatlekkerzo!

google | 01-03-06 | 10:55

aa 01-03-06 @ 09:51
Ja goede vraag waar ging de 80 jarige oorlog over? Over geld natuurlijk, steden in de lage landen die priveleges moesten inleveren om de oorlog van de Spaanse koning tegen de, ja sorry, Islam te financieren.Godsdienstvrijheid werd pas later een issue. Bron Johnathan Israel The rise and Fall of the Dutch Republic.

Weisse rose | 01-03-06 | 10:54

Laat dat meiske toch gewoon d'r VWO afmaken, Verdonk moet d'r arrogante badinerende kudtsmoel houden over "valsspelen". Zum kotzen..

Lekker Belangrijk© | 01-03-06 | 10:50

@rob3rt0 01-03-06 @ 10:45:
Compleet onvergelijkbaar. In 'Het Proces' weet de verdachte niks, het overkomt hem als een nachtmerrie. Taida wist heel goed wat ze deed, ze heeft alle regels willens en wetens overtreden.
Als je het al ergens mee wil vergelijken gaat "Das Totenschiff" van Ben Traven nog meer op, maar ook dat snijdt geen hout, want deze dame heeft een geldige identiteits-bewijs, maar ze is hier illegaal. Punt uit.

crixus | 01-03-06 | 10:50

Kan ze niet met spoed in het huwelijk treden met Joran van der Sloot?

Dan heeft ze net drie maanden om haar VWO-diploma te halen, want na de beachparty eind mei om het diploma te vieren lost ze net als Natalee iHolloway in het niets op. En Joran en de matties weten weer van niks natuurlijk.

Rita Verdonk droomt er 's nachts van dat ze een VWO-meisje van 18 is en genomen wordt door een atletische neger uit Ivoorkust. Elke morgen als ze in de spiegel kijkt zweert ze wraak op die droom (en dus op Taida en Kalou).
Maar ja, zo zijn vrouwen van die leeftijd, rancuneus tot op het bot.

Rooter | 01-03-06 | 10:48

ikkes! 01-03-06 @ 10:29
Ik wacht op de dag dat jij op je uiterlijk wordt beoordeeld.

Der Icebear | 01-03-06 | 10:47

Vond het al vreemd waarom Frans Bromet zo snel wegvluchte met een draaiboek van De Uitzetting. Dacht eerst dat ie naar Sharon Dijksma op weg was...... het blijkt anders.

Worm van der Waarden | 01-03-06 | 10:47

7000 euri meegekregen,behoorlijk wat van europa gezien en een gedegen opleidingsniveau... Iets waar veel nederlanders alleen van kunnen dromen.
Wat heb ik toch een medelijden zeg!
Enige probleem is dat straatschoffies zit waarschijnlijk rotlachen.

de grote Anti | 01-03-06 | 10:46

ik ben net een bedrijfje begonnen: Donald Duck Uitzetten & Uitwonen BV. Wij weten wel raad met dit soort tieners. Ze zal na een "procedure" van DD U&U BV zeer spoedig en vrijwillig terugkeren naar Kosovoland. Wij garanderen dat ze ook het geld teruggeeft. Ons motto: "En weer verlaat een tevreden klant het land"

Montgomery Burns | 01-03-06 | 10:45

voor wie denkt regels zijn regels en dus oprotten zou er niet slecht aan doen om een keer het proces van kafka te lezen en zich misschien een paar seconden proberen zich in de positie van taida te plaatsen. als iedereen zich in onze geschiedenis zich aan de regels had gehouden was nederland niet het "prachtige" land dat het nu is.

rob3rt0 | 01-03-06 | 10:45

@contrastvloeistof 01-03-06 @ 10:38:
Wat denk je zelf? Gaat ze in 1 keer slagen? Natuurlijk niet, ze zakt voor 2 of 3 vakken zodat ze de zomer ook nog blijven mag... want da's zielig, geen herexamen mogen doen. Dat mag toch iedereen? Wat zal de volgende vertragingstactiek zijn, denk je? Zwanger van een vriendje...
Aaaahh, mag ze blijven? Ze is zooo zielig. Stierenpoep!!
Wie de kluit belazert moet oprotten. Als ik een formuliertje niet juist invul of te laat inlever krijg ik ook niet waar ik recht op heb. Is ook zielig. Daar ga ik ook niet over procederen en de media opzoeken?

crixus | 01-03-06 | 10:45

met de LOI kom je er wel.

drijflijk | 01-03-06 | 10:42

laat dat kind gewoon even nog haar vwo hier afmaken
*zucht diep*

contrastvloeistof | 01-03-06 | 10:38

Kunnen we haar niet ruilen voor Ratko Mladic? Zij een intelligente, goed-opgeleide jonge vrouw, wij een ouwe slager en oorlogsmisdadiger. Lijkt me een prima deal voor beiden.

crixus | 01-03-06 | 10:37

Oprotten uit dit land... dat zouden meer allochtonen moeten doen.

Kingeef1975 | 01-03-06 | 10:35

Hoe lang zou het duren voordat de slinxe tranentrekkers een nieuw "schrijnend geval" de media in schieten?
Toch nog wel voor volgende week dinsdag mag ik hopen?

Dan kan niet alleen de kilte en onmenselijkheid van mevrouw Verdonk en de haren nog op de valreep opnieuw breed uitgemeten worden, maar is er ook ruimte de overweldigende goedheid en de warme medemenselijkheid van de Halsema's van deze wereld nog eventjes breed te etaleren.

(Naar men mag aannemen maakt mevr. Vd. Hoeven vandaag nog een leuk bedrag over op de rekening van deze Taida opdat zij naar een dure internationale school kan in haar thuisland. Dat lijkt me wel het minste wat die intelligent-designHeks kan doen. Privé of desnoods natuurlijk met en via haar barmhartige geloofsgenootjes van het CDA.)

google | 01-03-06 | 10:34

ik kdna heel goed rekenen...

jottum | 01-03-06 | 10:32

@ Jottum: ga jij die inburgeringscursus eens afmaken zeg, die spelling van je is écht beroerd!

ikkes! | 01-03-06 | 10:29

Kom op mensen, wees eens eerlijk. Drie kwart Nederland wil Tadic vananvond nog wel wegbrengen itt wat mensen tegen elkaar op het werk zeggen dat ze het allemaal zo oneerlijk vinden.

Kingeef1975 | 01-03-06 | 10:29

By the way: wat nou lekker koppie?! Om op te schijten zeker!

ikkes! | 01-03-06 | 10:25

@ Jottum : Kortzichtigheid ten top. Geeft niet. Blij dat ze weg is. Kan het nieuws weer over belangrijke dingen gaan.

diepgraver | 01-03-06 | 10:25

En terecht! Opgepleurt met die jankende fraudeur! Als zij had mogen blijven dan hadden ze die familie Gumuz meteen even terug moeten laten komen zeg, die mensen hadden zich écht de pest gewerkt om hier een leven op te bouwen! Ondanks dat hun kinderen ( dat waren wel écht kinderen) hier al jaren op school zaten werden ze zonder pardon terug gestuurd. Rita for President!!!!!!!

ikkes! | 01-03-06 | 10:24

hahaha! Rita roeleert de pan uit! Wat taida betreft: fraude = weg. Consequent gedrag van deze VVD-minister zou echter ook gevolgen moeten hebben voor VVD-kamerlid AHA. Deze vrouw heeft aantoonbaar ook gelogen bij binnenkomst. Dus Rita: AHA is de volgende of speelt hier te veel eigen (partij) belang?

De redenatie bij Kalou is geniaal! Maak maar eens aantoonbaar dat je niet binnen no time in een nabij buitenland zit met je eu-paspoort. De enige wijze waarop hij aan kan tonen dat hij van plan is om langdurig in NL te blijven is het tekenen van een langdurig contract bij een Nederlandse BVO. Volgens de regels mag je pas een halfjaar voor het aflopen van je contract een voorcontract bij een andere club tekenen. Ivoorkust wil 'm niet meer in het NL elftal hebben. Wil hij iets, dan zal hij alles op alles moeten zetten om in Oranje te kunnen komen. Deze voetballer die op slinkse wijze een breuk met Feyenoord (en overgang naar p$v) probeerde te forceren verneukt zijn carriere als hij nu niet langdurig bijtekent. Dat zet Feyenoord in ieder geval in een fantastische onderhandelingspositie.

Buiten dat is het ook terecht dat je van iemand die de NL-nationaliteit wil, verwacht dat hij ook daadwerkelijk in NL wil blijven. Maar het kan weleens zo zijn, dat Kalou's behoefte aan een NL-paspoort opeens een stuk minder is geworden! Hahaha! Geniaal, Verdonk!

Lof der Zotheid | 01-03-06 | 10:24


Ik vraag me toch af hoe het komt dat mensen die goed ingeburgerd zijn, of lijken te zijn, altijd het land uit moeten; dit terwijl mensen die na een groot aantal jaar de taal nog niet kunnen spreken, of ook maar iets hebben betekend voor dit land, wel mogen blijven.
Is het niet juist handig dat er mensen bij komen met een hogere opleiding. Nee Rita, het integratiebeleid kan worden aangepast voor voetballers, maar op het moment dat er eindelijk eens iemand komt die wilt integreren, EN tevens de moeite neemt om een opleiding af te willen maken, nee dan moet Ijzeren Rita het gelijk zo regelen dat er per direct een uitzetbeleid gehanteerd moet worden.

Dan is het misschien wel een heel erg linkse gedachtengang van mij, maar waarom is iedereen zo enorm voor het 'Nederlander worden' van Kalou, terwijl mensen die zoiets echt zouden kunnen gebruiken uitgezet worden ?

Erh | 01-03-06 | 10:24

ach, als het nou een lekker wijf zou zijn had ze wat mij betreft kunnen blijven, maar zo'n lilijk ding mag natuurlijk vandaag nog op de trein.

hama | 01-03-06 | 10:22

Gelijk heeft ze, Rita go girl!
Je kunt wel altijd een uitzondering blijven maken, waar ligt de grens dan.

nostraflamoes | 01-03-06 | 10:21

Ze zou eigenlijk door de staat aansprakelijk moeten worden gesteld voor alle gemaakte onkosten.

Aussie | 01-03-06 | 10:21

het is heel simpel, het zielige meisje mot gewoon direct terug naar Bsonie die kudtlui op die scooters motten een trp onder hun hol (trap met respect overigens..;-), de vergelijkeing van dit meisje met een kudtfiguur op een scooter gaat niet op, kudtlui aanvoeren als argument waarom een zogenaamd zilig trutje hier zou mogen examen doen is de wereld op zijn kop...

jottum | 01-03-06 | 10:20

Is er een keer een minister die wel daadkrachtig is, loopt nog iedereen te klagen

ghettogangstah | 01-03-06 | 10:19

@ QStel 01-03-06 @ 08:59

Je hebt het niet gevolgt zeker? Ze wilde na haar diploma sowieso terug. Dus gewoon eerst 7000 euro opstrijken om terug te gaan en dan op een slinkse manier terugkomen om hier je school af te maken, om vervolgens weer lekker naar Kosovo te gaan. Mooi dat ze oprot

verbatim | 01-03-06 | 10:18

Kosovo is zo veilig als maar kan, maar nee ze willen hier blijven om economische redenen. Verdonk heeft goed gehandeld.
Was het een PVDA minister dan hadden we nu het tegenovergestelde gezien, en was er weer geknuffelt.

reade romke | 01-03-06 | 10:15

Ik denk niet dat ik mag blijven....

1 - Kleiner? Op welke manier? Oppervlakte? BNP? IQ? Gemiddelde lengte?
2 - nvt. Nederland heeft geen grote steden.
3 - Dat zou ik ook wel eens willen weten!
4 - Voor hun: Bijstandswet?
5 - Vrouwen hebben veel meer rechten doordat ze kinderen kunnen baren. Daar hebben we allejezus veel wetjes voor bedacht! Kinderbijslag, opvang etc.
6 - Dat mag wel, maar ze kiezen meestal verkeerd. 25% scheidt binnen 5 jaar 40% scheidt binnen 10, en 60% binnen 20 jr.
7 - Alsof vissen niet voor de handel zijn
8 - Anne Frank was een Duits/Joodse allochtoon die we hebben verraden aan de Nazi's als afschrikkendwekkend aan de gastarbeiders. Heeft niks geholpen.
9 - Sociale Dienst
10 - Dat zou wel moeten maar we hebben liever dat je jezelf binnen een jaar doodrijdt
11 - In de kassen en aspergevelden is veel werk te vinden.
12 - Het leven is goedkoper in het Rifgebergte en Oost Turkije
13 - Vanaf 9 jaar begint het spijbelen
14 - Nee, behalve die van de koningin
15 - Amerika, daar werkte ze in NY voor een grote bank.

crixus | 01-03-06 | 10:15

@ Jottum, je hebt wel gelijk, maar elk verhaal heeft meer kanten, zoals Tobus hierboven ook verteld. Natuurlijk deugt de zaak niet, maar aan de andere kant heb ik ook zoiets over me van sja, deze die WIL studeren, deze WIL werken, deze WIL beter.. Ik heb dat dan nog liever dan dat gore schorum wat de hele dag ellende loopt te maken op hun kudtscootahs terwijl ze rezpekt schreeuwen. Jij niet dan ? Maar goed. Ik zeg ook niet dat ik het er niet mee eens ben dat ze terug is gestuurd. Maar van mij had ze haar examen ook wel af mogen maken. Het is een beetje dubbel.

diepgraver | 01-03-06 | 10:14

Ook de passant is snikkend in oppositie met de NOS (pvda) tegen deze regering.

Jan Passant | 01-03-06 | 10:14

als ze uit de klas geplukt wordt doe je dat zogenaamd niet met een KIND, maar dat KIND kan wel als een een volwassen crimineel een toeristenvisum van een sjageraar in Frankrijk kopen.... wat nou kind....

jottum | 01-03-06 | 10:13

"klap klap klap klap klap"
Applaus voor de Nederlandse Iron Lady.
Zonder enige twijfel de wet uitvoeren (die nota bene door Cohen et. al. is opgesteld).


Mr.D. | 01-03-06 | 10:13

Hallo,

natuurlijk riekt het enigzins naar profiteren.
Aan de andere kant, de kosten zijn nu al gemaakt, ze heeft onderdak
bij een gastgezin en over een paar maandjes kunnen we haar met het
diploma in de hand feestelijk uitzwaaien op weg naar haar thuisland.

Ze kan zich daar dan nog nuttiger maken voor haar vaderland dan
zonder het diploma. Zie het diploma maar als een nietnogmaals-terugnaarnederlandkomverzekering (6 x woordwaarde, dank u).

Daarnaast is haar nederlands zo goed dat ze onze landgenoten aldaar
misschien een helpende hand kan toesteken.
Dat doe je nou eenmaal eerder als je netjes vertrokken bent (met diploma).

Daarnaast had dat kutwijf (Verdonk) kunnen laten zien dat ze een menselijk
beleid voorstaat. Niet dat ik daar had ingetrapt, maar anderen waarschijnlijk
wel.

lecram | 01-03-06 | 10:12

wat is dat nou weer voor een onzin? waarom pluk je iemand niet uit de klas? Ze was hier op een toeristenvisum dus ZONDER vaste woon of verblijfplaats, dus de enige plek waar zeker was dat ze was aan te treffen was op de school waar ze illegaal onderwijs genoot. Waarom altijd van dat snel zielig vinden. Dan mag het op vrijdag en zaterdag niet omdat het zo sneu was omdat ze die avond nog wilde stappen, zondag is zo zielig want dan gaat ze naar de kerk, maandag is zo zielig omdat ze dan altijd een kater heeft. Dinsdag is zo zielig omdat ze dan altijd les krijgt van haar favoriete leeraar, Woensdag is zo zielig omdat ze die avond altijd pony rijdt en donderdag is zo zielig omdat het dan bij na vrijdag is en dan gaat ze altijd stappen.....

jottum | 01-03-06 | 10:12

kan ze dat examen niet daar doen, ofzo. Of is Bosvie nog niet aangesloten op het WWW? ALs je vroegâh 2 benen brak kon je toch ook thuis vwo examen doen? Vervolgens kan ze met een van de eeuwige maagdelijke reaguurders hier trouwen (niet allemaal tegelijk je hand op steken) en alsnog een lang & gelukkig in ons kudtlandje leven.

drijflijk | 01-03-06 | 10:07

Klein kwinkslagje: Taida is door vluchtelingenwerkers aangeraden overal mee in te stemmen, maar dan via de door haar dus gebruikte omweg toch terug te komen en zo dubbel te scoren (7000 euri EN school afmaken op kosten NL-staat). Ik snap dat ze jankend in het nieuws zit, zij deed immers wat haar was aangeraden door het zoveelste stichtingkje met bedenkelijke bedoelingen. Haar uitzetting is niet meer dan terecht in mijn ogen, echter had de afhandeling wat beter gekund (je plukt een kind niet uit de klas!). In traantjes de media opzoeken heeft ook niet goed uitgepakt voor haar. Wie hoog spel speelt kan hard verliezen.

Tobus | 01-03-06 | 10:04

@DP
Hoeveel van die vragen moet je goed hebben om te slagen? Op sommige vragen kan je meerdere antwoorden geven die goed zijn, maar die mogelijk ongewenst zijn. Zoals Bwahaha al terecht opmerkte, kan je de vraag wie meer rechten heeft opvatten als een vraag naar de norm of een vraag naar de werkelijkheid. De grondwet heeft daarnaast een symbolische functie, maar zonder belastingwetgeving is er pas echt een probleem.

Der Icebear | 01-03-06 | 10:04

@jottum @ 09:55

Mooi samengevat, helaas willen veel mensen het niet snappen. Want ies zielug en Verdonk ies gemeen! Ofzeau..

Aussie | 01-03-06 | 10:03

En dat gelul dat ze in haar eigen land geen examen op een dergelijk niveau zou kunnen doen is BULLSHIT, we hoeven niet net te doen alsof ze naar de 3e wereld terug moet, haar eigen land is kandidaat lid voor de EU en heeft prima studiefacaliteiten.

jottum | 01-03-06 | 10:01

Je kan ook via de LOI, NTI en kweetniethoeveel mogelijkheden je VWO diploma halen, ook in Bosnië. Geen enkel probleem. Dus dat hele verhaal is kul.

crixus | 01-03-06 | 10:01

vraag 8; - Ze schreef een dagboek

Oke volkskrant!

Behangdelul | 01-03-06 | 10:00

En dan te bedenken dat die Kalou al en keer gezakt is voor die vragen.woeha
Waarom moet zoïets trouwens meteen genaturaliseerd worden; we hebben al zat lui die niet zo goed kunnen meekomen.
Laat hem toch lekker paar jaartjes voetballen op een tijdelijke verblijfsvergunning; kan die daana rentenieren op een tropisch eiland.
Mooie win-winsituatie.
En Taida , niet zo jokken he met valse paspoortjes foei; wij hebben al corruptie zat in NL. Goeje reis hoor!

Deense Postbode | 01-03-06 | 09:59

Wilhelmus van Nassau-we
ben ik voll duits bloed
mijn Vaterland getrouwe
blijf ik tot in den doedt
een prinse van oranje
ben ik vrij onverteerd
Sinterklaas in Spanje
Heb ik altijd ge-eerd

Der Icebear | 01-03-06 | 09:58

ben het helemaal met jottum eens!

Slotenmaker | 01-03-06 | 09:57

@aa
Nee dat zijn de dingen die een goed Nederlander weet. Met het verschil tussen als en dan, blijkbaar en schijnbaar etc. komen vele natives al in de knoei. En het historisch besef reikt doorgaans ook niet verder dan 40-45.

DiagnosisTyphus | 01-03-06 | 09:56

Maar goed, ze had best even kunnen wachten tot ze haar examen had gedaan diepgraver 01-03-06 @ 09:51
Dat bedoel ik nu, medelijden met iemand die hier illigaal en frauderend terug gekomen is vanwege een zielig verhaaltje 3 maanden opleiding en een duur examen als cadeautje geven. Nederland moet eens gaan snappen dat er geen cadeautjes meer moeten worden gegeven want dat trekt massa's van dit soort kandidaten, als je nu je rug niet recht houdt dan staan er over een jaar 20.000 van dit soort "zielige studentjes" te demonstreren op het binnenhof, tja want waarom dit meisje wel en wij niet? WAKKER WORDEN!

jottum | 01-03-06 | 09:55

Dus Hama, omdat het AHA gelukt is, mag nu iedereen naar 0031 komen. Is dat wat je zegt?

lijn5 | 01-03-06 | 09:55

maar goed, beleid is nu eenmaal beleid, het is niet anders..
Ik vind inderdaad ook dat een aanvraag voor een verblijfsvergunning die normaliter ca 5 jaar duurt, afhankelijk van de prio die de staat eraan verbind absoluut niet met een paar maanden mag worden opgerekt....

hama | 01-03-06 | 09:55

3 - In welke stad zit de regering?

Hmm volgens mij waren wij het enige land waar de regering niet in de hoofdstad maar in een dorp zeteld..

@ aa 01-03-06 @ 09:51
5. Zing het Wilhelmus

Het goede antwoord is als je het niet kunt? Welke Nederlander kan het (meer dan alleen het 1ste couplet), we moeten het hier zzelfs op beirblikjes afdrukken zodat het gepeupel nog een beetje mee kan blaaten.

Beda | 01-03-06 | 09:54

Tja, en zo ging het plannetje van die "sociale" subsidiesponzen Vluchtelingenhulp de mist in.

Moi | 01-03-06 | 09:52

wel grappig overigens dat ayaan op ongeveer dezelfde wijze is binnengekomen, ook strijdig met alle regels, zelfs zitting kan nemen in de partij van Rita.

hama | 01-03-06 | 09:52

Denk dat er een beetje een vertekend beeld ontstaat, doordat er alleen maar krokodillentranen-mensjes aan het woord en in beeld komen. Als je naar de polls kijkt op verschillende websites zie je dat veruit de meeste Nederlanders vinden dat Verdonk gelijk heeft in haar beslissing. Nova was trouwens weer heerlijk *kuch* objectief gisteren.

Aussie | 01-03-06 | 09:52

Ik moet zeggen dat ik het niet altijd eens ben met Rita, maar ik moet wel erkennen dat ze consequent is in haar doen en laten. Ze staat voor wat ze zegt en meet niet met twee maten. Hulde daarvoor. Het maakt haar betrouwbaar. Zo zouden meer mensen in de regering moeten zijn in plaats van het zooitje oliekonten dat er nu zit. Maar goed, ze had best even kunnen wachten tot ze haar examen had gedaan.

diepgraver | 01-03-06 | 09:51

Wat zijn dat nu voor vragen. Iedere debiel kan die beantwoorden. Ik heb een paar betere om het kaf van het ongeletterde koren scheiden
1. Bewijs de stelling van Pythagoras
2. Wat zijn de eerste en tweede wet van de Thermodynamica
3. Wie is Christiaan Huygens
4. Waar ging de Tachtigjarige Oorlog over
5. Zing het Wilhelmus
6. Wie is Sinterklaas?
7. Hoe werkt een 4-tact motor
8. Hoe werkt een water-closet
9. Noem 10 bezwaren tegen de verzorgingsstaat.
10.Wat is het verschil tussen kennen en kunnen.

aa | 01-03-06 | 09:51

"Naar Nederland"....
zoals in "ik ga naar Nederland" of zoals "wat een NAAR land"?

Spiff | 01-03-06 | 09:50

@da wizard: Hoi. Lul eens niet zo slap. Illegaal = illegaal = oprotten.

MiRRoRMaN | 01-03-06 | 09:45

@gevallen verstand

Nova?
zeer goede journalisten?

Ben je nu sarcastisch bezig of doe je gewoon je naam eer aan?

GutterMouth | 01-03-06 | 09:44

mocht de PVDA bij de volgende verkiezingen aan de macht komen en alle zielige meisjes en jongetjes vanover de hele wereld hier dan mogen komen dan studeren weet ik wel weer wie daar de rekening voor moet betalen....

jottum | 01-03-06 | 09:42

Het antwoord is fout bij vraag 9. Het is Reisburo Rita

de_onderzoeker | 01-03-06 | 09:42

-weggejorist-

Yeah-banned | 01-03-06 | 09:41

wat een slecht gebit heeft ze ook, die Taida.

Montgomery Burns | 01-03-06 | 09:39

eerst de boel belazeren en dan ook nog op kosten van MIJN belastinggeld hier een stucie en examen willen volgen....

Ze moeten haar vanwege fraude een rekening presenteren en haar naam in alle bestanden opnemen van de douane als ongewenst persoon. Het mot goddomme toch niet gekker worden, eerst vangen we ze jaren op, dan stemt het gezin in met een terugkeer, we betalen alle tickets en reiskosten, ze krijgen 7000 euro mee en nu alles op scherp zetten omdat mevrouw zo zielig is. En Nederlanders maar klagen dat ze zo veel belasting betalen....

jottum | 01-03-06 | 09:38

Wel jammer en sneu dat juist diegene die inzet toont, slimmer is dan de gemiddelde Nederlander en beter Nederlands praat dan een gemiddelde immigrant het land wordt uitgezet. We kunnen ook allemaal klagen op Rita Verdonk maar de rest van ons regime doet net zo hard mee want ze hebben dit met hun allen bedacht. Politiek is echt geen bliksem waard!

Kris | 01-03-06 | 09:35

"Steun voor Kosovaarse Taïda op website
RIJSWIJK - ?Verdonk, wees weer mens!?. ?Ik hoop dat Verdonk ooit asiel zal aanvragen?. Sinds dinsdagavond hebben enkele honderden mensen steunbetuigingen geplaatst op de website www.bincweb.nl.
Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) besloot dinsdag dat de 18-jarige scholiere Taïda Pasic uit Kosovo Nederland moet verlaten"

Zijn we nu allemaal gek geworden of hoe zit dat? Gezin vraagt asiel aan in NL, afwijzing, premie om elders te starten, dochter T. komt via illegaal circuit terug in NL en doet i.v.m. opleiding VWO nu zo.
Verdonk voert dit keer de regels wel goed uit, want we hebben hier dus te maken met een jonge volwassene die NL bewust heeft getilt.
Geen contact met ouders? Spoorloos? Vermist? Gastgezin zonder legitieme structuur? Sponsoring door Min. Sociale Zaken van dat opvanggezin?
NL met zijn legalen en illegalen is geheel knots geworden! Dit hautaine ZalmBalkenende beleid zal genadeloos worden afgestraft. Op 7 maart halveren CDA, VVD en D66 op grond van een landelijke tendens om aan deze regeringspolitieke superchaos voor eens en altijd af te rekenen.
PvdA + 25%, SP + 25%, GroenLinks +15% samen goed voor 85 zetels!
Tot na de reorganisatie die zal duren van 2007 tot 2015. BOS zet 'm op!

FHH | 01-03-06 | 09:35

Go Rita go Rita

Slotenmaker | 01-03-06 | 09:33

Rita gaat niet op argumenten in (gisteren bij NOVA) dat zie je meer bij VVD, het is puur debatteertechniek en geen bestuurskunde. Het gaat om de poppetjes. 2 bestuurders moeten ten overstaan van zeer goede journalisten toch uit kunnen leggen hoe er met uitgezette illegalen goed omgegaan wordt. Dan gebruik je toch geen zaptechnieken als. 'U haalt veel door elkaar, eerst dit dan dat, dan zus dan zo...
Mens 'get to the point'!

gevallenverstand | 01-03-06 | 09:32

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om vraag 1 naar behoren te beantwoorden. Nederland is veel groter dan turkanië! Voel je 'm? Als we van land zouden ruilen met die ongelovige honden, dan zouden ze Nederland in 3 maanden geheel afbreken tot een dorre woestijn, en wij zouden turkanië in 5 jaar opbouwen tot een paradijs! Ik heb helaas turkse collega's gehad en ze waren werkelijk waar voor geen cent te vertrouwen. Een mercedes of bmw was het belangrijkste en het hoogste wat ze konden bereiken. Vraag 9 is ook van het bedenkelijke soort. Fijn dat die griet moet opzouten. Voor minister Verdonk niets dan lof voor haar motivatie. Verdonk akbar!

mullahimam | 01-03-06 | 09:32

Regels zijn regels, OOK voor haar.
Oprotten dus.

TheDutchman | 01-03-06 | 09:31

@kwikkie: Gaarne. Helaas is ons ambtenarenapparaat te traag daarvoor... maar als jij ze aanwijst, regel ik wel een bus.

Mister Crabs | 01-03-06 | 09:30

Rustig maar verdonk ik pak m'n koffer al ondanks dat ik hier geboren ben

harry de leipe | 01-03-06 | 09:29

Wie helpt je als je in Nederland komt: autkieriengsienstantie toch?
-
Maar over die bReEzAh, laat haar gewoon lekker d'r school afmaken. Kan ze in d'r eigen land zich nuttig maken. Anders komt ze straks samen met de Polen het land weer binnen rennen om laaggeschoold werk te doen.

DiagnosisTyphus | 01-03-06 | 09:29

ik voel een hongerstaking opkomen

P.T.Wyler | 01-03-06 | 09:27

@Mister Crabs als fraude niet beloond mag worden dan kunnen er nog wel een aantallen uit

kwikkie | 01-03-06 | 09:27

Ik vind alles best, maar wanneer mag IK nou eens terug.

John McClane | 01-03-06 | 09:27

Rita is gewoon:ik wil ik wil ik wil mijn wil is wet.

monaco | 01-03-06 | 09:26

Ik neem aan dat ze dus nog geen dag op school heeft gezeten in Kosovo. Dus ik neem aan dat ze die 7000,- euro schoolgeld voor in Kosovo eventjes terugstort.
Oplichtster.

ledroledro | 01-03-06 | 09:26

kunnen we 'r trouwens niet een traytje breezers meegeven voor thuis?

Mister Crabs | 01-03-06 | 09:26

Wat makken die 3 maanden nou uit?Dan gaat ze toch trug.

monaco | 01-03-06 | 09:23

Kan mij die Kalou schelen, of de Weltmeisterschaft 2006. Kalou wordt toch wel rijk. Maar die paar maanden nog maar niet in Nederland mogen blijven om je diploma te kunnen halen, is ziek, zwak en misselijk van deze minister.
She sucks dick in hell is een understatement.
Het is wel weer tekenend voor het a-sociale karakter van dit kabinet.
Of hoort er geen streepje in a-sociaal?

sjonnie | 01-03-06 | 09:23

Tja... als ze de boel nou niet belazerd had door 3 jaar langer in nederland te blijven dat afgesproken was, door fraude te plegen etc, dan had ik gezegd laat 'r lekker d'r school afmaken in een nederlandse gevangeniscel...

Maar nu vind ik 't een prima straf voor 'r. Rita is okay, fraude mag nooit beloond worden.

Mister Crabs | 01-03-06 | 09:22

Goed bezig, Rita.

WebMX | 01-03-06 | 09:17

Vraag 16: Wie helpt je Nederland weer uit?

Antwoord: Minister Verdonk

Doorzon | 01-03-06 | 09:17

Wie gokt, kan verliezen. Geen reden om medelijden te hebben met grienende oplichters. Trouwens: Over een paar maanden zit deze dame waarschijnlijk met een "vakantie-visum" in een ander westeuropees land.

burnie | 01-03-06 | 09:16

Vrolijk Pasic dan maar

dus.. | 01-03-06 | 09:14

@QStel
Met VWO hoogopgeleid? Ja, je kunt dan naar de kunstacademie gaan of culturele antraplogie gaan studeren.

sjaakdeslinksesul | 01-03-06 | 09:12

1 - Welk land is kleiner, Nederland of Turkije?
Nederland

2 - Noem een grote stad in de Randstad
Amsterdam. No fun in this one.

3 - In welke stad zit de regering?
Washinton DC

4 - Wat is de belangrijkste wet van Nederland?
Parkeerwet

5 - Hebben vrouwen meer rechten dan mannen of dezelfde rechten?
Meer. Kijk bijv. maar naar voogdij-toekenning, huiselijk geweld of aanrandingen.

bwahaha | 01-03-06 | 09:12

Waarom is Anne Frank beroemd? Omdat ze een dagboek schreeft? Dit stinkt naar Holocaust-ontkenning.

Filo | 01-03-06 | 09:12

Taida heeft gegokt .... en fout gegokt. Succes in verweggistan! En hopelijk kom je de volgende keer positief in het nieuws.

Roberto Fransisco | 01-03-06 | 09:11

Als het hier om een lelijke nerd met puisten ging had er geen haan naar gekraaid. 't is ter linkerzijde nog altijd het spelletje "wie is het zieligst".

Branie | 01-03-06 | 09:08

Ik vind toch. Geyle meisjes moeten blijven!

bwahaha | 01-03-06 | 09:08

The Hedge | 01-03-06 | 09:06

De enige juiste keuze. De boel bedonderen verdient geen humaan beleid.

Lucifer | 01-03-06 | 09:05

het is niet meer dan teregt na die oprotpremie

nachtherrie | 01-03-06 | 09:04

@wizard
De dame is toch volwassen?

Lepo | 01-03-06 | 09:01

Ook zo fijn;

9 - Wie helpt u als u in Nederland aankomt? Antwoord: 9 - Mijn partner

PogingX | 01-03-06 | 09:00

Tja, als je de rocket scientists uit het Atlas gebergte en platteland van Anatolie gaat binnenhalen dan kan je natuurlijk niet te hoge eisen stellen

Auke | 01-03-06 | 08:59

rita had best even kunnen wachten totdat ze dr VWO examen had gedaan. volgens mij heeft Nederland juist hoogopgeleide buitenlanders nodig in de toekomst dus dat is niet alleen nogal hard, maar ook kortzichtig.

QStel | 01-03-06 | 08:59

Triest, kinderen uitzetten.
Maar ja, bevel is bevel, en ijzeren Rita heeft gesproken.
Lekker humaan land dat Nederland...

da wizard | 01-03-06 | 08:59

Waar is meer werk: In de landbouw of de zorg had ik iig fout. Ik dacht dat bollen rapen, asperges steken etc, werken in glastuinbouw onder werk viel.
Zeker voor mensen die nog geen relevante opleiding hebben of de taal nog niet goed spreken. Helaas, fout gezakt. Knip gaat weer terug naar zijn boerengehucht.

Knip | 01-03-06 | 08:59

Stuur je een kaartje, Taida?

drieluik | 01-03-06 | 08:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino