Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mladic gepakt

mladicgepakt.jpgBrekend nieuws: Een ouwe bekende van overste Karremans is onderweg naar Nederland. We hebben het dan natuurlijk over de van oorlogsmisdaden en volkerenmoord verdachte Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic. Onder zijn leiding deporteerden en vermoordden Servische militairen zo’n 7500 moslimmannen en -jongens. Het waren Nederlandse troepen van Dutchbat die op dat moment de enclave zouden moeten beschermen. Het Screbrenica-drama wordt gezien als de ergste daad van genocide in Europa sedert de Tweede Wereldoorlog. Enfin, genoeg teruggeblikt, Mladic is gepakt en zou op dit moment al onderweg zijn naar het altijd gezellige Scheveningen. Oh, het bericht is verder nog niet bevestigd door het Joegoslavië-Tribunaal, maar om een groot generaal te citeren: "I always say I am the piano player.... Don't shoot the piano player" UPDATE: En als we het dan toch over genocide hebben: Er zijn zojuist vier doden aangetroffen in een woning in Huissen (Gld)...

Reaguursels

Inloggen

@CCCC 23-02-06 @ 17:37:
Ik vind het prima als je je eigen gelijk probeert te halen door met jezelf in discussie te gaan, maar ga geen domme aannames maken over wat ik denk of vind zonder dat ik daar iets over gezegd heb.
Ik vind de filmpjes die hier zijn gepost tamelijk extreem-nationalistisch en eng, daar wij jij erom lacht en ze prachtig vindt (zie o.a.: 22-02-06@ 00:04) Ik heb niets gezegd over Amerikaanse filmpjes en al helemaal niet of ik die prachtig vind.
Ik heb ook niet gezegd dat ik een hekel aan Serviërs heb, maar wel aan een bepaald soort mensen die met oogkleppen op hun eigen gelijk willen halen en misdaden vergoeilijken. Ik heb ook niet gezegd dat Serviërs gestoorde genen hebben, hooguit dat jij die misschien hebt.
Je geeft zelfs toe geen bronnen nodig te hebben om iets te weten want je hebt het met je eigen ogen hebt gezien, maar de reikweidte van een mensenoog is beperkt, en voor een volledig beeld heb je wel meer nodig dan je eigen ogen. Ook de ogen van anderen die hun verhaal via tekst aan je duidelijk maken. Maar ja, die bronnen heb je niet nodig, zeg je zelf. Dan houdt alles op inderdaad.

crixus | 24-02-06 | 17:39

@vast goed 22-02-06 @ 00:11

Lach en lach hard, ik lach het hardst als jij en je familie afgeslacht worden door islamitische strijders in de toekomst als het hier uit de hand gaat lopen.
En lach je dood om de dood van Arkan achter je computer mij en hem heb je er niet mee , hij hebt in ze korte leven meer bereikt dan dat al jouw nakomelingen bijelkaar in hun hele leven gaan bereiken.;)
Zoals Arkan zei beter 1 dag leven als een leeuw dan honderd jaar als een worm.

@CCCC 22-02-06 @ 00:04
Ben jij niet steeds dat mannetje dat zegt dat er niet in een vreemde taal hier gesproken mag worden?

CCCC | 23-02-06 | 20:21

@Hollandia® 23-02-06 @ 18:54

Mijn eerste reactie was ook ''weggejorist'' ik weet niet waarom, ik had gewoon netjes geantwoord, misschien mag je hier alleen met de topic opener eens zijn en niet de oogkleppen van de mensen weghalen.

CCCC | 23-02-06 | 19:08

Ik sta er een beetje van te kijken dat mijn reactie weggejorist is. Ik quote: -Edit: man man man, wisten mensen als jij maar voor één seconde eens wat ze echt zeggen... Triest hoor.- Een beetje jammer en niet echt verwacht van de GeenStijl crew. Als je niet naar de andere kant van het verhaal wil luisteren, doe je PC dan uit en ga lekker het NOS Journaal kijken of zeau. Ik was echt in shock over de edit! Ik verwacht zoiets op het politiek correcte Fok... maar hier... nee...

Hollandia® | 23-02-06 | 18:54

@crixus 23-02-06 @ 14:05

Ik weet genoeg over de VS heb ik ook geen bron voor nodig als ik het met eigen ogen gezien heb.
En ik heb al meerdre keren gezegd dat ik slachtpartijen niet goedkeur wanneer dringt dat door in je kleine hersencelletjes.
Maar ja je hebt grote praatjes over andere hier , maar de zaken van de 2e wereld oorlog ontkennen 'die valse bronnen'' dat is hetzelfde als de holocaust ontkennen.
Rare filmpjes? Jij vind natuurlijk filmpjes prachtig van de VS die weer ff een land langsgaat om te domineren, ja smaken verschillen.
En ik weet ondertussen wel dat je een hekel aan de Serven met hun gestoorde genen hebt, beledig maar goed persoonlijk zodat iedereen hier kan zien wat voor triest mannetje je bent.

CCCC | 23-02-06 | 17:37

@CCCC 23-02-06 @ 08:20:
Inderdaad: GAAAAAAAAAAAAP....
Get a life!
Als je bronnen gebruikt die Navo en VS van van alles en nog wat beschuldigen, doe je er goed aan te kijken of dat ook daadwerkelijk klopt in plaats van dat klakkeloos aan te namen omdat een propaganda website dat vertelt.
En zoals ik al eerder heb geschreven, maar je bent waarschijnlijk blind van haat, woede en je eigen gelijk, ik weet heus wel dat niet alleen Serviers oorlogsmisdaden hebben begaan. Maar met de schuld van een ander rechtvaardig je je eigen slachtpartijen niet. Krijg dat nou toch eens even in die paar hersencellen van je! Je kan toch als moordenaar niet zeggen IK BEN ONSCHULDIG WANT IEMAND ANDERS HEEFT OOK IEMAND VERMOORD? Dat is namelijk wat je doet. En dan verheerlijk je die slachtpartijen ook nog eens, in die rare filmpjes. Je spoort gewoon niet, maar 't zal wel genetisch zijn.

crixus | 23-02-06 | 14:05

crixus 22-02-06 @ 21:35

hou dan ook je snater tegen iedereen dicht dat ze valse bronnnen hebben als je ze niet wil bekijken in je vrije tijd.
En ik heb me werk wel gedaan maak je geen zorgen en zo goed dat ik zelfs op websites moslims ervan heb kunnen overtuigen dat de moslims in Bosnie ook schuld hebben.
En wil je nu dat ik feiten ga zoeken bij de VS en NAVO? Als jij alleen deze bronnen gebruikt en gelooft dan snap ik dat je zo kortzichtig bent.
De 2 vijanden van Servie, die Servie gebombardeerd hebben en de terroristen helpen als betrouwbare bron gebruiken... en dan tegen iedereen op deze site die voor de Serven opkomt zeggen dat ze geen betrouwbare informatie hebben:S Droom verder(Y)

CCCC | 23-02-06 | 08:20

@gekkehenk 22-02-06 4:17
je hebt gelijk, daar had bosnie moeten staan.
kosovo komt pas later ter sprake.
toch nog wonderlijk dat tito deze lappendeken tot aan zijn dood bij elkaar heeft weten te houden en dat het communisme blijkbaar het bindmiddel was.
maar dan wel een "verlicht" soort communisme.
het uiteen vallen van joegoslavie heeft denk ik alleen maar kunnen gebeuren, omdat de ussr uiteen gevallen was.
als het eerder was gebeurd had je hetzelfde gehad als boedapest 1956 in hongarije en praag 1967 in tsjecho-slowakije.
men had geen angst meer dat de russen zouden ingrijpen.
men zegt dat de serven onder mladic 6000 moslims hebben geliquideerd.
wat is een getal?
het klinkt misschien cynisch, maar of je nou 20 tegenstanders of 6000 tegenstanders opruimt, het is in feite hetzelfde.
als je al over de drempel bent gegaan.
er is niets smeriger dan een burgeroorlog.
en nogmaals over dutchbat.
het was niet onze oorlog.
dutchbat was door politici op een heilloze missie gestuurd om politieagent te spelen, terwijl je nog beter kunt proberen om met 2 agenten de rust te bewaren tijdens ajax-feyenoord.
ook overste karremans en andere officieren valt niets te verwijten.
hij stond voor een voldongen feit en heeft toen maar eieren voor zijn geld gekozen.
hij heeft er trouwens nog een schemerlamp aan overgehouden (voor zijn vrouw) terwijl hij niet getrouwd was.
of heeft het geven van een schemerlamp als militaire commandant aan een andere militaire commandant een betekenis in de servische cultuur?
het was natuurlijk geen gezicht om met zo'n krijgshaftige snor een schemerlamp cadeau te krijgen van mladic.
staat leuk in je commandotent ton, we schrijven nog, doe-ie!


wachtmeester de bruy | 23-02-06 | 06:08

@CCCC 22-02-06 @ 20:41:
Alstublieft, denkt u nu werkelijk dat ik mijn vrije tijd iets ga zitten doen waar ik normaal dik betaald voor krijg? Vergelijkend bronnenonderzoek is prachtig werk, maar ik ben hier voor m'n ontspanning en m'n lol, niet om werk te doen wat u zelf had moeten doen om overtuigend uw mening te kunnen presenteren. Begint u maar eens alle beweringen en feiten op de door uw genoemde sites te staven in andere documenten. Die van de Navo en US overheid zijn over het algemeen vrij op het net beschikbaar, en anders via e-mail opvraagbaar.

crixus | 22-02-06 | 21:35

@CCCC 22-02-06 @ 20:39:
Het is dan ook een goede zaak dat bij het Joegoslavië tribunaal geen onderscheid wordt gemaakt, maar elke persoon die over de schreef is gegaan, Serviër, Kroaat, Moslim wordt onderzocht en ter verantwoording wordt geroepen.

crixus | 22-02-06 | 21:19

crixus 22-02-06 @ 20:36

Noem dan is iets op uit mijn of gekkehenks bronnen wat volgens jouw niet deugt en valse informatie is.

CCCC | 22-02-06 | 20:41

@crixus 22-02-06 @ 18:28

Jouw ''kennis'' maakt ook totaal geen indruk.
Ik weet ondertussen wel dat geen enkele bron voor jouw goed is , al ga je bij een Servisch slachtoffer langs dan geloof je die nog niet.
En nee ik heb geen hekel aan de islam, en de geschiedenis staat vast en dat het jouw zo niet uitkomt en het vervalste geschiedenis noemt... triest.
Ik praat genocides of hoe ze worden genoemd niet goed, alleen is het triest dat er 1 partij steeds zwart gemaakt word in de westerse media terwijl de andere partijen net zo hard meegedaan hebben.

CCCC | 22-02-06 | 20:39

@poppermotje 22-02-06 @ 20:21:
Als historicus behoor je in principe alle bronnen te wantrouwen, op authenticiteit te controleren en de waarde ervan te wegen, vooral ook in het licht van de argumentatie van degene die de bron gebruikt. En als een mening stinkt en heel hard wordt uitgeschreeuwd moet je extra op je hoede zijn met de gebruikte bronnen. Het is bijvoorbeeld grappig dat veel de door cccc en gekkehenk genoemde sites via via aan elkaar refereren als bron. Dan weet je al dat het niet deugt.

crixus | 22-02-06 | 20:36

@ veest: ja dat heet marktwerking. Dat andere heet 'netwerken' en is niet gebonden aan links of rechts. Ik zal er aan denken als ik iemand nodig wakker moet maken.

poppermotje | 22-02-06 | 20:23

@ crixus: de kwestie is niet of internetbronnen betrouwbaar zijn, maar of 'andere' bronnen betrouwbaarder zijn.

poppermotje | 22-02-06 | 20:21

@CCCC 22-02-06 @ 18:08:
Ben je er weer ouwe Cetnik met je morbide fascinaties. Helaas, je eenzijdige internetbronnen die genocide vergoeilijken maken nog steeds weinig indruk. En helaas ook is het liedje "zij zijn begonnen, en wij zijn ook nog eens door de Navo in de met een dolk in de rug gestoken" nog steeds geen excuus voor het afslachten van je medemens. Ene A. Hitler had dezelfde ideeën om miljoenen mensen om te brengen en dat was behalve een leugen ook geen geldig excuus. Je mag wat mij betreft een teringhekel hebben aan de islam en islamitische terroristen vervloeken, en heel kwaad zijn op oorlogsmisdaden die tegen jouw familie en vrienden zijn begaan. Is zelfs heel begrijpelijk, maar dat vergoeilijkt nooit en te nimmer de misdaden van Mladic, Arkan en anderen.
Ik begrijp heel goed dat de hele bevolking van de Balkan al een paar eeuwen zwaar getraumitiseerd door het leven gaat door alle oorlogen en moordpartijen. En dat is intriest. Maar wat jij doet met deze linkjes en geschiedvervalsing is alleen maar olie op het vuur voor toekomstige generaties. Ik heb te doen met jullie kinderen en kindskinderen die in zo'n sfeer achterdocht en haat moet opgroeien.

crixus | 22-02-06 | 18:28

crixus 22-02-06 @ 01:31

Je hebt van Servie-montenegro hier gewonnen:S
Dat denk je omdat elke bron die niet in jouw straatje past als onzin ziet, ja makkelijk dan om je de winnaar te noemen.

@GekkeHenk
Laat gaan die mensen die jouw niet serieus nemen er zijn een paar hier die de situatie kennen in de Balkan en de gevaar van de islam weten en je hebt er een hoop die alles denken te weten en hier in Nl er nog wel achterkomen met de tijd of hun kinderen.

www.pogledi.co.yu/izetbegovic/video.ph...

CCCC | 22-02-06 | 18:08

Enne, die charmante dichter die nu als een monnik rondhobbelt in Srprska, rookt deze mensenvriend nog immer?

LJBrinkhorst | 22-02-06 | 16:10

@kingconan 22-02-06 @ 13:38:
Het is niet veel beter dan de linkjes die gekkehenk en cccc al gepost hebben. En ik kan in 3 talen snellezen, dus in 13 minuten kan ik die pagina wel lezen. Het is meer van hetzelfde. Er zijn geen 7000 mannen en kinderen vermoord maar veel minder, en ze zijn zelf begonnen... Kortom kleuterlogica van een verongelijkt jochie dat op de vingers wordt getikt. Dat rechtvaardigt helemaal niks. En bij "smakelijke feauteau's" zoals jij het noemt, kun je elk onderschrift bedenken dat toevallig in je ideologie past.
@poppermotje 22-02-06 @ 13:38:
Ik heb het al eerder gezegd in dit onderwerp: Internetbronnen zijn zelden objectief. Ik ken er maar weinig. Het hele internet is een vergaarbak van leugens, halve en verdraaide waarheden, propaganda en bijeengeraapte kul, en natuurlijk 80% porno.

crixus | 22-02-06 | 14:00

@poppermotje: met die ruk naar rechts bedoelde ik: de evolutie naar een economie waar je concurrentiepositie wordt bepaald door de kwaliteit van je product, niet door hoe diep je in het hol van je klant wil kruipen. Voor zo'n verrechtsing mag je me altijd wakker maken. Verder excuus graag voor het gevloek en de agressieve toon van 13:43. Was niet nodig. Is nu beter.

veest van pim | 22-02-06 | 13:57

@ veest: "die ruk naar rechts gaat me steeds beter bevallen". Vriend!

poppermotje | 22-02-06 | 13:48

@Van Rechts & Andere Zeurpieten: hoe is dat bataljon zoetwatermatrozen van jullie nou precies 'de klos' geworden? Je zegt net zelf dat niemand op hen geschoten heeft. Waar moet je dan verdomme een trauma aan overhouden?
Bespaar me alsjeblief het geleuter over hoe erg het allemaal niet moet geweest zijn of hoe moeilijk het was. De enige slachtoffers van Srebrenica zijn verdomme die achtduizend mensen die als vee zijn afgeslacht en hun familie die is beroofd, verkracht, uit hun huis gezet of uitgehongderd, plus die burgers wiens woonst aan gruis is geschoten omdat de NATO nodig weer eens wat moest gaan oefenen.

De 'piano player', die het niet eens door heeft als zo'n Mladic zijn gezin staat te bedreigen, 'de klos'? Mijn harige reet. Had die missie geweigerd, zoals jullie ook de missie in Irak hadden kunnen weigeren. Dan had je nu geen 'trauma'.


Wij hebben godverdomme tien para's in Rwanda in reepjes laten snijden, en er hebben sindsdien Belgische troepen negertjes geroosterd en op dooie kindjes gepist in de Baranja (Bosnië) en in Afghanistan. Maar hoor je ons zeuren over trauma's? Nou dan.

Oh en dan nog wat: België betaalt geen cent mee aan de JSF en toch rijft een Belgisch beeldschermenbedrijf een vette JSF-order binnen. En waarom? Omdat onze beeldschermen de shit zijn. Da's nou kapitalisme! Die ruk naar rechts gaat me steeds beter bevallen.

veest van pim | 22-02-06 | 13:43

Overigens heeft die meneer Mladic geen prettig gezicht.

poppermotje | 22-02-06 | 13:39

@ crixus
jij maakt mij niet wijs dat je alles in 13 minuten hebt gelezen..

Waarschijnlijk niet eens gekeken.

kingconan | 22-02-06 | 13:38

@ crixus: denk jij dat de bronnen die jij kent objectief zijn?

poppermotje | 22-02-06 | 13:38

maar wel feit.. de smakelijke fotos ook gezien ?

kingconan | 22-02-06 | 13:36

@kingconan 22-02-06 @ 13:10:
Begin jij ook nog eens? "Landgenoot" van gekkehenk misschien?
Lekker objectieve bronnen houden jullie er op na.

crixus | 22-02-06 | 13:23

@Brullio: Ja, Mladic was een fijnbesnaarde man met een warm hart voor de mensenrechten. Ik zou zeggen, maak hem lijsttrekker van de PvdA. Kun je op hem stemmen en hebben we na verkiezingen van volgend jaar premier Mladic.

LJBrinkhorst | 22-02-06 | 13:05

Volgens mij ligt henkie te pitten

kingconan | 22-02-06 | 13:02

hoofdaanklager Karel del Ponte staat hem al op te wachten met een stijve klit.

wachtmeester de bruy | 22-02-06 | 12:56

Volgens ANP is ie nog niet gepakt, maar wel gevonden... men schijnt aan het onderhandelen te zijn over z'n overgave...
12:30 persconferentie van trubinaal.. (hoofdaanklaagster) lets see if its on.

endannog | 22-02-06 | 12:04

Een kerel met ballen? Iemand die 7000 ongewapenden de dood injaagt? Nou, stoere vent ben je dan.

mijn opa | 22-02-06 | 11:49

@Brullio 22-02-06 @ 11:37:
*zucht* Meldt je maar aan bij de Cetniks in Belgrado, er schijnen een boel vacatures te zijn nu de halve leiding in Scheveningen in 't hok zit. Gekkehenk weet het adres wel.

crixus | 22-02-06 | 11:48

wat wij nodig hebben in de strijd tegen de islam is een paar kerels met ballen, zoals mladic, die het moslimgeweld met gelijke munt terugbetalen.

wie moslimgeweld zaait, zal mladic's oogsten.

Brullio | 22-02-06 | 11:37

@poppermotje 22-02-06 @ 10:20:
Ik geloof nergens in... behalve dan dat ik geloof dat ik nu nog een kopje koffie en een sigaretje neem.

crixus | 22-02-06 | 10:55

@ crixus: ik geloof in vrede, ik geloof niet in pacifisme. Jij wel?

poppermotje | 22-02-06 | 10:20

@Jim Beam 22-02-06 @ 09:52:
Zoals ik een uurtje of 12 geleden in dit forum al opmerkte:
Google dit maar eens:
"serbian pacifists"

crixus | 22-02-06 | 10:13

@Jim Beam 22-02-06 @ 09:52

Een sterk punt van het Joego-tribunaal is dan ook dat ze zowel Kroatische, Servische als Bosnische misdadigers opsporen.

zum kotzen | 22-02-06 | 10:03

"Die geweldige servische volksheld van je, Ratko Mladic, heeft wel duizenden mensen in koelen bloede vermoord en laten vermoorden, zonder enige vorm van proces, zonder aanziens des persoons. Dat is misdadig en moreel verwerpelijk onder alle omstandigheden."

@ Crixus, noem me 1 yugocommandant uit die oorlog die GEEN beest was, noem me 1 partij die GEEN gruwelen heeft begaan.
Wist je dat ze daar nog steeds families links laten liggen omdat die met de turken hebben geheuld?
Das 600 jaar geleden ja maar dat maakt voor yugo's niets uit.

Jim Beam | 22-02-06 | 09:52

@gekkehenk 22-02-06 @ 04:57:
"Ik heb een flesje Kroatische kwaliteit wijn op en vervolgens ben ik overgestapt op Stroh 38 Redbull."
Drank maakt meer kapot dan je lief is.... De waarheid is vaak het eerste slachtoffer.

crixus | 22-02-06 | 09:34

-weggejorist-

monaco | 22-02-06 | 09:34

kan kou wel of niet de balalajka uit de kast?

ganzo | 22-02-06 | 09:30

@gekkehenk
Makkelijk discussiëren in eentje... Je hebt altijd gelijk als je geen weerwoord hebt. Ben je blij al je opgekropte extreem-nationalistische frustraties hebt kunnen luchten? Met alle onzinnige islamofobe excuses en historische verdraaiingen die je opvoert vergeet je wel 1 ding. Die geweldige servische volksheld van je, Ratko Mladic, heeft wel duizenden mensen in koelen bloede vermoord en laten vermoorden, zonder enige vorm van proces, zonder aanziens des persoons. Dat is misdadig en moreel verwerpelijk onder alle omstandigheden.
Dat feit vergoeilijken is ook verwerpelijk. Dat je daarbij alles wat je niet aanstaat ook nog "kk" noemt spreekt niet in je voordeel. Er zijn mensen veroordeeld om minder, dat zou je als "rechtenstudent" ook moeten weten.

crixus | 22-02-06 | 09:30

?Beste vanderf

Het zal je misschien ontgaan zijn maar mijn reactie is vooral een reactie op jouw aanmatigende opmerkingen aan mijn adres die je tot mij richt zonder dat ik ooit als eerste, of heel zelden, het woord tot jou richt.

Als je nou je eigen hond eens in zijn hol ging naaien en voor de rest je bek tegen mij zou houden, zou het dan ooit weer goedkomen?

Met vriendelijke groet,

Rabarberke

Rabarberke 21-02-06 @ 23:39?

Ik weet dat je je te verheven voelt om op een dom reaguurdertje als zum kotzen te reageren, Rabarberke, maar dit moet me toch echt ff van het hart, zeker ook omdat ik vanderF een factor 58 hoger inschat dan jou als het aankomt op intelligentie, argumentatievaardigheden en discussiebereidheid:

Ga eens deaud.

zum kotzen | 22-02-06 | 08:39

Dat zijn net zoveel doden als bij de Twin Towers attack en veeeel minder dan bij verscheidene aardbevingen. Dus of je het nou echt genocide kunt noemen ....

kruT | 22-02-06 | 08:36

Aaaahhh, wat is het heerlijk om voor het begin van de werkdag even de nachtelijke hersenspinsels van Rabarberke, het verzuurde geweten van GeenStijl, tot me te nemen?

zum kotzen | 22-02-06 | 08:28

En weet je wat het erge is de slachtoffers hebben dikwijls hetzelfde lot als de moordenaars. Daarom kan ik me heel kwaad maken als men hun kinderen (hoe begrijpelijkook) opvoeden met haat, dat legt dus direct een bodem voor een volgend conflict. Maar ja vraag maar aan Fuckje dat is Balkan. Mensen kunnen onvoorwaardelijke vriendschap bieden, danwel onvoorwaardelijke haat. Zwart/Wit geen tussenweg. Uitzonderingen worden gamarginaliseert in het meest gunstige geval, of direct als verader bestempelt.

gekkehenk | 22-02-06 | 06:46

Dat weet ik al.

monaco | 22-02-06 | 05:49

fenoneem=fenomeen
Je weet toch niet dat ik Marok bin ofzeau

gekkehenk | 22-02-06 | 05:38

Is goed preacher zulk soort shit kan elk mens missen als kiespijn, maar eerlijk gezegd zie ik het hier niet snel gebeuren zolang het geld maar blijft rollen, want uiteindelijk wordt elke oorlog om dat klote fenoneem geld gevoerd. Iig welterusten, ik ga ook slapen.

gekkehenk | 22-02-06 | 05:32

-edit nog wat inhoudelijks te melden?-

monaco | 22-02-06 | 05:30

Onderschat chaos niet Gekkehenk... Ook wij zouden daar andere mensen van worden. Ik hoop het iig. nooit mee te maken, maar met de laatste ontwikkelingen op wereldniveau weet ik het zo net nog niet...
Maar ik ga plat. Lees je morgen nog , slaap ze voor zo !!
Monaco, jij ook...!;-)

preacher | 22-02-06 | 05:29

Van wat ik weet van moordenaars na de oorlog werden ze of zwaar alcoholist of drugs gebruikers, of knettergek met als resultaat zelfmoord, of mafiose die op een gegeven moment tegen de kogel aan lopen, naar het buitenland trekken (ik noem Amsterdam) en zich daar in het criminele milieu als hardste laten gelden omdat ze niet met hun ogen knipperen als ze iemand doden. Nou!!! echt iets om jaloers op te zijn, bah gadverdamme ik weet zeker dat die gasten zichzelf niet in de spiegel durfen aan te kijken of ze zijn totaal psychotisch geworden. Jammer dan dat iedereen die daar banden heeft over dezelfde kam geschoren wordt. Maar dat zulke mafkezen er zijn zeker.

gekkehenk | 22-02-06 | 05:25

-edit nog wat inhoudelijks te melden?-

monaco | 22-02-06 | 05:19

Preacher precies dat soort dingen gebeuren dan, het feit dat jij en ik hier als mensen op internet over praten zonder in domme nationalistische dogma's te vallen zegt genoeg over ons, jij zou zulke dingen een ander niet aan doen en ik ook niet. Maar ja wij hebben dan ook geen broers moeders zussen verloren in dat gebied, en zelfs dan zou ik enkel de verantwoordelijken kunnen doden maar niet iemand die dan toevallig moslim en me dan op hem uitleven. Dat is een scheiding tussen nette fatsoenlijke redelijke mensen en simpelweg tuig. (Denk maar onze extreme londsdale jongeren, geef ze een uniform en een beetje macht oejoej link, niet?

gekkehenk | 22-02-06 | 05:16

-edit nog wat inhoudelijks te melden?-

monaco | 22-02-06 | 05:15

Ik kwalificeer genocide als alles afmaken uit een bepaalde bevolkingsgroep, vrouwen kinderen mannen, hoe je het went of keert er zijn geen vrouwen of kinderen onder 16 gedood in Srebrenica. Begrijpt U me AUB niet verkeerd het is een schande dat dat met die mannen/jongens is gebeurd maar het doel was iig niet om de moslim bevolking te extermineren, wel was het een zieleijke wraak die ik eveneens afkeur.

gekkehenk | 22-02-06 | 05:10

Rwanda wie heeft het daar over gebeurde hetzelfde jaar 1 miljoen doden 10 jaar later wordt er een film gemaakt voor ons om het te laten, dat noem ik echt genocide in tegenstelling tot Srebrenica

gekkehenk | 22-02-06 | 05:06

Frnasen beste mensen stonden eveneens onder commando van amerikanen. Het enigste land wat destijds bij machte was is amerika zij hebben het laten gebeuren omdat ze wisten dat die Mladic niet zou terugdeinsen voor bombardementen.

gekkehenk | 22-02-06 | 05:04

Waanzin blijft waanzin, gekkehenk, de afgesneden oren-trofeeen zal ik hopelijk nooit begrijpen. Mensen worden beesten in chaotische tijden zonder gezag en vervallen snel in een soort van oergedrag..
Pure machtswellust heerscht dan schijnbaar...
Maar bedankt voor je inzichten en gedachten over deze hele trieste toestand !

preacher | 22-02-06 | 05:03

Oorlog wordt nu op TV gebracht als iets klinisch schoon met preciesie bombardementen, maar toch krijegen we uiteindelijk moordpartijen in Fallujah te zien en zeer zware mishandelingen en moorden in Abu Ghraib.
Begrijp je, zo was het ook met die doodseskaders Schorpioenen in bosnie. Dan zie je het en dan kan niemand je voor de gek houden omdat dat soort shit gewoon niet klopt voor ons gevoel.

gekkehenk | 22-02-06 | 05:01

Ja doe ik :-)

monaco | 22-02-06 | 05:00

Ik heb een flesje Kroatische kwaliteit wijn op en vervolgens ben ik overgestapt op Stroh 38 Redbull. hahahhaha.
Maar even zonder dollen ik reageer hier als een dolle op omdat ik roots heb in het voormalige joegoslavie en mensen graag een andere onbekende kijk wil bieden op de gebeurtenissem destijds. Ik leg niemand mijn mening op alleen alle kanten dienen gehoord te worden. en ik voel me enigzins een amateur omdat ik weet dat er zeker mensen die veel meer hier over weten, maar ben zelf al 7 jaar bezig om die hele shit begrijpelijk in mijn kop te makene en het kutte is dat door zoiets als Srebrenica voor een normaa; mens nooit begrijpelijk zal zijn.

gekkehenk | 22-02-06 | 04:57

En wie leunden op de Fransen, denk je...?
Begint met een U...
*Observeert wat vuil onder z'n vingernagels.*

preacher | 22-02-06 | 04:53

@gekkemongolieseHenk.Nee de Franse hebben ons voor Jan LUL latten staan.Geen ondersteuning.Dat weert gewijgert door FR.

monaco | 22-02-06 | 04:50

Gekke Henk, ten eerste wat heb je op en waar koop je dat ?
Ten tweede, hoe kan jij nou in godsnaam D'66 stemmen, de meest lullige partij van Nederland, zachtgekookte eitjes, geen standpunt etc.
@Monaco
Sssttt, Gekkehenk is aan het woord...;-)

preacher | 22-02-06 | 04:49

Daarom zeg ik nu we hebben niets in Uruzgan te zoeken wat eigenlijk Srebrenica in het kwadraat is. Tenslottte niemand wilde Dutchbatters doden in Bosnie van beide kanten niet, die Talibaan echter wil ons bloed drinken....

gekkehenk | 22-02-06 | 04:49

Nederlanders zijn gewoon kk hard door de internationale gemeenschap in de steek gelaten en daar kan men zich gewoon afvragen waarom. Daarom als ik hoor on nationale tauma donder op zeg de trauma is gewoon eerst voor de nabestaanden en daarna voor de volkeren die er direct mee te maken hadden. Nederland valt naar mijn oordel niets en dan ook niets te verwijren.

gekkehenk | 22-02-06 | 04:46

Nou de polonerse kan door gaan.

monaco | 22-02-06 | 04:45

Beste mensen denken jullie nou echt dat die Amerikanen niet wisten wat daar zou gebeuren, Julli vergeten dat 2 weken na die Srebrenica inval Servisch Krajina compleet gezuiverd werd door Kroaten met behulp na Amerikaanse tactische bombardementen; tomahawks, F 16 enz, Mladic was daarvan al op de hoogte destijds en heeft op een hele domme manier een pnt willen maken en jammer gemoeg onze Nederlandse krijgsmacht voor aap laten staan.

gekkehenk | 22-02-06 | 04:43

-weggejorist-

monaco | 22-02-06 | 04:37

Maar toch studenten hebben altijd macht gehad op de balkan; milosevic heeft zijn nederlaag tijdens verkiezingen in 2000 erkent na studenten marsen die niet opgaven 'OTPOR'heette dei beweging. En zonder geweld gaf hij zich gewonnen verbaasde mij zelfs hij had zo speciale eenheden op straat kunnen sturen, blijkbaar was hij toch niet een echte dictator die bloed van zijn eigen volk wilde laten vloeien. Die studenten methode werd later ook in Oekraine uitgevoerd met hulp van Servische studenten en in Georgie zonder bloed vergieten, slim want studenten zijn nu eenmaal toekomst van een land en enkel in intolerante regimes zoals Iran China Syrie zouden ze met geweld ingrijpen daarom zie ik Servie zeker als een Europees Democratisch land.

gekkehenk | 22-02-06 | 04:36

Laat hem komen met CAI vliegtuig.

monaco | 22-02-06 | 04:30

Op de Balkan kan je eenvoudig weg niet Liberaal zijn (zijn allemaal splinterpartijen klein niets D66 hahahhaha ook al hebben ze gelijk) O f je bent commie of je bent extreem nationalistisch kerkelijk; Servisch orthodox, Kroatisch Katholiek of als Bosnjak Islamiet, inteligentia stemt dus idd meest op liberale niet geloofsgebonden partijen maar ja dat is dus nu nog een kleine minderheid....

gekkehenk | 22-02-06 | 04:27

Beste preacher ben geen lid van een sekte, heb nu eenmaal mijn wortels in de balkan maar ben hier gewoon in Nederland een D66 stemert!?!?! hhahahah Saai he...

gekkehenk | 22-02-06 | 04:22

Beste Wachtmeester de Bruy,
Je hebt helemaal gelijk alleen waar jij on het eerste gedeelte schrijft Kosovo ,moet Bosnie zijn. Voor de rest kloppen de feiten die je noemt overigens wel, uit het woord wachtmeester leidt ik af dat je mogelijk tot het korps mariniers behoort, dat is voor mij de enige eenheid naast de commando's die in het Nederlandse leger iets voorstellen en dat meen ik echt. Destijds was luchtmobiele brigade gestationeerd in Srebrenica en ok ik neem ze het niet kwalijk dat ze zich niet verzetten (was tenslotte niet hun oorlog en de moslims waren vervelender en meer gevaarlijk dan de serven destijds) Maar ik ben er van overtuigd dat als daar Mariniers hadden gezeten dat het anders was verlopen, die jongens krijgen namelijk vanaf het begin er ingetimmerd dat ze zich nooit a;s een hoertje zouden behandelen ook al kost dat hun hun leven. Ik kan het weten ken mariniers persoonlijk vaak met hun hier over gepraat en eentje heeft nu zelfs een relatie met een Bosnisch Servisch meisje, hun opleiding was destijds al veel meer gericht op aanvallende oorlogsvoering en die luchtmobielbrigade was net nieuw mooie uniformpjes paradepaardje van landmacht maar in feite impotent (mede door overste Karremans die gewoon in z'n broek scheet, maarja dat is leger de ruffnecks die echt kunnen handelen in zo'n situatie worden dus overgeslagen bij bevorderingen door dronkenschap hoertjes neuken enz, maar zo'n flikker krijgt het dan dus te zeggen in zo'situatie) en dat is dus het Nederlandse leger. Kontenlikkers krijgen de hoge functies en dat zijn dus gewoon gasten die half flikker zijn die nog minder ballen hebben dan een gemidelde hanggroepjonjere van 16 jaar, omdat we dus destijds ervan uitgingen dat we een dergelijke situatie niet zouden krijgen. Heb je Karremans gezien die zat gewoon volgens mij letterlijk in zijn broek te pissen toen die met die dikke Mongool Mladic sprak. En luister ik ben Serv destijds was ik 13 jaar oud woonde hier maar zag gelijk tja als je zo'n figuur daar stuurt wordt je geneukt. Ze konden gaan schieten ok er zouden doden vallen maar dan had internationale gemeenschap ingegrepen nu is iedereen voor de gek gehouden en zijn er heel veel mensen gedood wat ik gewoon als Serv walgelijk vindt, het is een zwarte bladzijde maar ja het was burgeroorlog, noogmaals Dutchbat soldaten zonder rang treft geen enkele blaam. Maar ja vertel dat hun eens ze lopen allemaal bij psychiater en zijn kapot. Arme jongens, Karremans, Koezi, Voorhoeve en Kok moeten voor dat incident branden en niet die jongens klaar.

gekkehenk | 22-02-06 | 04:17

Allemachtig. Wat een discussie. Zonder uitvoerig op alle details in te gaan wil ik even zeggen dat ik de officiële zienswijze dat het allemaal de schuld van de Serven is nooit heb geloofd.

poppermotje | 22-02-06 | 04:17

Tja, Gekkehenk, met @ 03:48 en@ 03:53 ga je me wat te hard...
Ik zeg m'n aanvraag voor lidmaatschap op, per direct !

preacher | 22-02-06 | 03:58

@Wachtmeester de Bruy
Inside info ??? Vrij gedetailleerd verhaal over de gebeurtenissen daar en zeker heel anders dan ik ooit gelezen heb. Maar misschien heb ik iets dergelijks gemist ergens...
@Gekkehenk
Heb je ook 'n sekte ? Ik wil gek genoeg lid worden..;-)

preacher | 22-02-06 | 03:55

Turken draaien al een beetje bij hun meisjes mogen uitgaan, zelfs intiem worden alleen geen penetratie, pijpen mag wel heeft zelfs een turkse imam gezegd. Dat doen ze dus ook volop, maar met een Nederlander of in casu van bovenstaande (Duitsland club-index) Duitser is gewoon taboe. Terwijl die vrouwen wel degelijk op ons kunnen geilen, we moeten schijt hebben aan hun kut broer vader neef enz. Maarja wie durft!!?!

gekkehenk | 22-02-06 | 03:53

Echt islamitische ouders zijn gewoon kk tirannen tegonover hun dochters.
Die meisjes als ze een jaartje of 16 worden willen net zo hard neuqen als onze vrouwtjes. Maarja mag niet van Allah, en die jongens doen gewoon alles wat niet mag hahahhaha. Toen ik op de middelbare school zat hoorde ik een verhaal van een Marrokaans meisje die toen op 4 Vmbo zat dat ze zich had laten naaien tijdens de gymles in d'r kut en d'r reet door een neger aan beide kanten uitgescheurd, ging gelijk naar ziekenhuis om te laten fixen, geen een islamiet mog het weten ik kreeg het te horen via mijn ex-vriendin die in vertrouwen werd genomen, moet je nagaan, maar ja he beetje dom gelijk jezelf laten pakkken door een leipe antiliaan, die overigens na het voorval ook in zijn broek scheet. Gelijk hard op WC niet eerst verkennnen met vingers tja dan krijg je dat vooral met een neger hahahah,

gekkehenk | 22-02-06 | 03:48

Wij Nederlanders zijn te individualistisch geworden. Bejaarden liggen tegenwoorig meerdere jaren thuis dood en niemand die dat in de gaten heeft pas tot het moment dat het kk hard gaat stinken. Dat is toch gewoon in en in triest wnat ik kan jullie zo vertellen dat dat In een Land als Servie of Kroatie nooit zal gebeuren, mensen zoeken elkaar op nodigen elkaar uit en hier in de grote steden kan men 20 jar naast een buurman wonen zonder zich voor te stellen... denk na dat is toch een soort van nachtmerie afschermen rotten en pas als je stinkt wordt GGD gebeld ziek hoor!!!!(kk ziek)en het zijn meestal arme autochtonen met hoge leeftijd die gewoon vergeten worden, in en in triest is dat. Je kan zeiken over Turken Mocro's Yugo's enz maar dat gebeurt gewoon niet in die families. Bij islamieten worden idd vrouwen onderdukt, daarom baal ik van ze (ik wil gewoon ook hun zusjes neuqen weet je zonder kk hoofdoek hahahha klaar)Als je daar eerlijk over denkt zijn zij gewoon de rascisten, jongens van hun mogen alles vrouwen moeten kk smoel houden en oude traditie volgen. KK hypocriet, ben wel eens met Mocro's Turku's langs hoeren geweest en ik zweer het je ze waren zat en gingen allemaal. Kijk hypocrisie bovenste plank, stel je wordt verliefd op een zusje van hun,=moslim worden aanpassen aan famikie alles en dan noch zien ze je niet als gelijke. Daarom vind ik die gasten irritant ondanks hun goede eigenschappen; zoals loyaliteit als je ergens gedonder hebt dan springen ze wel in het vuur voor je zonder angsten, en in zo'n situatie heeft een oude nette hollandse vriend me door zijn angsten wel in de steek gelaten. Dus conclusie elk volk heeft z'n goede en kut kanten die we naar mijn idee wel kunnen veranderen in de loop van tijd

gekkehenk | 22-02-06 | 03:37

ik heb nooit begrepen waarom bijna iedereen over dutchbat heen viel tijdens de val van srebrenica.
het gebeuren is nog steeds actueel.
degenen die het meest verontwaardigd waren en zijn ,hebben volgens mij nog nooit een kazerne van binnen gezien (of het zou moeten zijn om ongewapende helicopters te vernielen die ook dienen om transplantatieorganen naar ziekenhuizen te vervoeren, of het lek steken van banden van voertuigen van de geneeskundige troepen die ook tijdens rampen worden ingezet en dit alles met miljoenen euros schade).
dutchbat is niet als een gevechtseenheid naar kosovo gezonden door de toenmalige regering, maar ze hadden een vredesmissie.
ze moesten zelfs de oerlikon snelvuurkanonnen van de pantserrupsvoertuigen halen en deze vervangen door wereldoorlog II punt 50" machinegeweren, om niet al te bedreigend over te komen.
dit alles in opdracht van de politici, hoewel officieren grote twijfels hadden over de missie en deze ook hebben afgeraden.
maar nederland, het voorbeeldigste jongetje van de wereldklas, wilde weer vooraan staan.
terwijl dutchbat de moslimenclave beschermde tegen ?, slopen s'nachts moslimrebellen tussen de wachtposten door om in rondliggende servische dorpen burgers de keel door te snijden, om voor het ochtendgloren weer terug te sluipen naar de enclave.
en dan vind men het raar dat die "gemene" serven later met geweld de enclave hebben ingenomen en op grove wijze wraak hebben genomen.
tegen deze overmacht kon dutchbat trouwens niets uitrichten,daar hadden ze de bewapening niet voor en ze werden door de bondgenoten in de steek gelaten.
ook hier weer speelden de amerikanen (de clinton regering) een dubbele rol.
terwijl overdag dutchbat probeerde wapens in te nemen van de bevolking,werden s"nachts met hercules transportvliegtuigen wapens ingevlogen, onder de neus van dutchbat, om de moslims te bewapenen.
tijdens een van de patrouilles, werd de nederlandse soldaat van renzen, door iemand van een passerende groep moslimrebellen van het uck , om geen enkele reden, in de geschutskoepel van zijn pantservoertuig doodgeschoten.
nee, doodgeschoten is het verkeerde woord: hij werd vermoord door een moslim die waarschijnlijk al aan het oefenen was voor het volgende punt op hun agenda.
is er ooit een onderzoek geweest wie de moordenaar was?
waarschijnlijk een van de buitenlandse moslimstrijders uit het midden oosten of uit tsjetsjenie.
ook nu weer eenzijdige berichtgeving in de media , over videofilmpjes waarop moslims door serven worden geexecuteerd.
er schijnen ook videofilmpjes te zijn waarop serven door moslims worden geexecuteerd, maar deze zie je niet op het nos journaal en bij nova en andere media in zowel binnen- als buitenland.
ik kan mij nog een artikel herinneren waarin nederlandse militairen vertelden dat ze bier gingen inkopen bij de serven en dat ze het daar beter mee konden vinden dan met de moslims die ze moesten beschermen, en die ze vaak van de basis moesten verjagen omdat ze alles jatten wat los en vastzat.
een tijdje geleden was er een reportage op vpro tv over een kosovo albanees die in amerika woonde en die in de plaatselijke wapenwinkel boodschappen deed en deze vervolgens smokkelde naar kosovo.
volgens hem lieten ze de navo het vuile werk doen om de serven uit kosovo te verdrijven, en als daarna de navo niet uit kosovo zou verdwijnen, zouden zij de navo er uit trappen.
de moslims hebben het westen gewoon gebruikt voor hun eigen agenda, namelijk een moslimstaat, terwijl dit gebied oorspronkelijk servisch was en is.
dit alles heeft weer te maken met de turkse bezetting eeuwen geleden.
de bevolking die er nu woont is of van turkse afkomst of het zijn serven die moslim zijn geworden om opportunistische redenen.
conclusie: het westen had zich nooit met dit wespennest moeten bemoeien en ik denk zelfs dat er een moment komt dat het westen spijt krijgt dat ze hebben ingegrepen ten faveure van de moslims.
kijk ook maar naar irak, waar de briljante strategen uit washington een dictator (waar wij geen last van hadden) hebben verdreven om er een islamitische dictatuur voor terug te krijgen, waar we ongetwijfeld nog van zullen horen.

wachtmeester de bruy | 22-02-06 | 03:24

Daarom beste Nederlanders, Kroaten en Serven zijn allebei Christelijk sprken dezelfde taal,(beetje dialect wat verschilde) en ze hebben elkaar in de afgelopen 100 jaar gewoon ernstig afgemaakt. Kijk ik heb van beide kanten bloed houdt dus van allebei, ze hebben gewoon weg allebei synpathieke standpunten. Maar tering hey stel je eens voor als het los gaat tussen Ons Autochtonen en compleet vreemde arabieren... beste mensen echt ik houdt mijn hart vast. Als er shit komt dan denk ik dat het begint in Utrecht Kanaleneiland dat is dus gewoon 90 % islamitisch geen geintjes ga maar een keer daar lopen zelfs ik als yugo zeg tering veel zwartkoppen hier...!?!?!
Leip, als het donker is zal ik daar als Europeaan niet graag/tustig rondlopen (zelfs als man niet angstig/ groot uigevallen. Je bent gewoon niet een van hun en ze zullen je gelijk uit testen. Mooie is dan om te zeggen dat je yugo bent en dan schrikken ze een beetje, hahahha, grote bek maar oorlog hebben ze al 60 jaar niet gehad in die marokko van hun. Echt ze hebbem gewoon 0 rspect tegenover autochtone Nederlanders want ja die hebben teveel te verliezen, en zij niets, uitzonderingen daargelaten zoals kale koppen 120 kg spier tatoo's en schijt maar ja dat zijn dus onze bajes boys die net zo zijn of nog erger. God zij dank dat ik nooit in zo'n buurt heb hoeven op te groeien, dus ben er ook niet zo een, maar heb wel een beetje schijt aan ze als ik ze tegenkom, dan haal ik mijn joego zijn uit de kast en dan letten ze erop wat ze zeggen en wat ze doen hahahahhaha. Mooi is dat. Daarom Nederlandse broeders als je met die klojo's te maken krijgt maak ze wat wijs dat ze schrikken of sla ze gewoon gelijk op hun kut smoel als ze je proberen te roven. Als je het toelaat zal niemand je bijspringen als je je krachtig verzet zal een bijstaander eerder geneigd zijn om je te helpen!!! Groeps psychologie is dat, beste jongens jullie moeten jullie zelf weer hervinden om terug te bijten zonder dom laf en rascistisch te worden en dan laf op een kale pedofiel te stemmen. Als je berooft wordt heb je het recht om je proportioneel te verdedigen, jongens maak daar gebruik van!!!! Anders wordt het haat opkroppen en dan krijg je dus een Srebrenica of Auschwitz wat gewoon walgelijk is, beter gewoon slaan en laten zien wie de baas is.

gekkehenk | 22-02-06 | 03:15

Maar beste mensen kijk eens naar het gros van de Serven. die hebben gewoon Turkse trekjes in hun uiterlijk en dat geldt voor zo'n 60-70%. Die zijn qua bloed gewoon gedeeltelijk turks. Enkel dat ze zich Serf blijven noemen is die Orthodoxe kerk, de Serven die in 1600 naaar Kroatie verhuisden en die gekken in de bergen van Bosnie die hebben nite gemengd kijk naar mladic kapetan Dragan enz een slaaf is van oorsprong blond met blauwe ogen de est is verkracht door Turkse troepen. Hahahaha dat is dus tegelijk het complex van het Servische volk, ze maken luisteren bijna turkse muziek uiterlijk zien ze er in het zuiden zo uit alleen de orthodoxie hebben ze gehouden waarmee ze zich onderscheiden van Kosovo Albanesen en Bosnische moslims (die ooit dus gewoon Serven waren, dus= soort van NSB érs). Ik ben niet rascistisch maar de oude echhte Slavische Serven die niet wilden mengen met Ottomanan kwamen dus in Kroatie op de front linies of zoals die Mladic Karadic hoog in de bergen in Bosnie en Montenegro... Als men nu kijkt hoe de Servische bevolking eruit ziet kan men stellen DAT ONDER DE vOJVODINA/KRAJINA DE SERVISCHEBEVOLKING GEWOON MEER TURKS BLOED DAN EUROPEES SLAVISCH BKOED HEEFT. En het trieste is dus gewoon dat juist die mensen de grootste identiteits crisis hebben en het meest nationalistisch lullen, bij ons was kort shit daarna vergeven, ik accepteer inmiddels gewoon dat ik Kroatisch Staatburger ben geen probleem, maar in 1990 wisten we niet waar we aan toe waren. Serven werden wel degelijk weer bedreigt zoals in WOII door bepaalde ustase, godzij dank hebben zij niet gedaan wat we verwachten wat ze wilden doen. Maar ik ben orthodox Servisch en zolang ik in mijn stad rustig naar mijn kerk kan gaan en mijn Kroatische buurman netjes kan groeten dan is het voor mij vrede, en ik heb dus familie uit Vukovar en het gaat ok, hoop dat het zich weer goed ontwikkeld en dat we weer samen in dronkenschap kunnen proosten op een betere wereld!!!!!

gekkehenk | 22-02-06 | 02:49

Sorry Crixus ben zat hahahah, heb idd spelfouten gemaakt hahahah.
Maar voor mijn Gymnasium eindexamen had ik toch echt een 8 voor de Nederlandse taal behaald!!!!!
Hahahahah kan raar lopen, maar ja toen was ik ook nog niet bezig met mijn oorspronkelijke roots.....

gekkehenk | 22-02-06 | 02:22

Beste mede reaguurders ik ben hartstikke dankbaar om in Nederland te verblijven. Ik kan jullie beste mensen glkijk ook verzekeren dat ik en mijn familie waarschijnlijk meer financieel in de pap hebben te brokken dan diegenen die op mij kankeren (Pa top specialist in ziekenhuis wat zich heeft gespecialiseert in hart en long transplantaties, yugo moeder geeft les op HBO dus ik heb schijt financieel) maar internationaal kots ik van Balkenende en die hele bijbel mafia sorry...) We betalen dus 52 % progressief belasting voor al die werkloze teringlijers... duidelijk (ben dus een soort van Lucas de linkse lul die 's avonds met a8 weg rijdt hahahhaha) Tja die Halve Yugo's heb je dus!?!?!? Kut he!!!!!!
hahahahhahahaha
Maar desondanks ben ik altijd bereidt om voor mijn oude land in vurig gesprek te geraken, maar beste mensen jullie mogen alles over ons zeggen er zal geen enkele Serv zijn die een bus opblaast of een criticaster dood, we hebben gevoel voor humor en ondanks dat somigen van onzen anti westers zijn zal die shit die moslims doen nooit van onze kant komen!!!.

gekkehenk | 22-02-06 | 02:15

@gekkehenk 22-02-06 @ 01:58:
Voor een academicus sla je behoorlijk laag-bij-de-grondse taal uit, bedien je je van tamelijk obscuur referentiemateriaal, schept er genoegen in om extreem nationalistische filmpjes te linken, en noemt een crimineel een held. Daarbij spel je ook nog beroerd. Ik huiver bij de gedachte aan niet-academisch gevormde Servo-Kroaten die een lapje grond belangrijk genoeg vinden om er mensen voor te vermoorden die er wonen en niet hetzelfde geloof hebben of dezelfde nationaliteit. Welterusten.

crixus | 22-02-06 | 02:05

Beste mensen dat Ratko Mladic bloedige handen heeft staat vast klopt, maar waarom is dit juist daar gebeurt beste mensen? Ben oorspronkelijk dus van oosters orthodixischtische en Katholistischese en Kalvinistische bloed, zeg me dan vrienden wat moet ik dan kiezen!?!?!?! Voor de een ben ik mof voor de ander kk yugo!?!?!?!? Moeilijk beste vrienden, van mij jullie maken van alles een geintje maar dit is nou net iets wat wat voor mensen zoals mij zwaar meoilijk valt. Ik lach persoonlijk elk extreme vorm uit!!!
Maaar voor Kosovo ben ik als nette rechten student bereidt om vrijwillig het Servische recht te verdedigen daar!!!! Ben niet rascistisch wel nationalistisch betreffende Kososvo!!!!! Hhahahah staat goed op je CV gevochten tegen Mujahedin in Zuid-Servie!?!?!?!. hahahha
heb er schijt aaan als academicus leerde van kleins dat dat van ons was!!!!!
Begrijp me AUB niet verkeerd alleen Kosovo is voor een Serv een soort Jeruzalem. Ik haat geen Islamieten maar in Europa moeten ze hun plaats kennen ofnie!?!?!?!?!.

gekkehenk | 22-02-06 | 01:58

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:43:
Ik heb je beide in ieder geval nog nooit weten te betrappen.

crixus | 22-02-06 | 01:54

@Rab, laatst veronderstelde iemand dat de eerste AI het internet zou worden, en soms denk ik dat jij dat bent, eindeloze feiten en feitjes, en absoluut geen humor, nog geen greintje, en hoewl ik het best wel eens met je eens ben kom je toch over als een soort van machine intellec.t

Levereter | 22-02-06 | 01:49

*Gaat nog even kijken in GSSC en dan ook naar huis*

crixus | 22-02-06 | 01:49

een worst that is...

Rabarberke | 22-02-06 | 01:44

Gelukkig. Wie aan onze moslims komt komt aan ons.

Geen plaats voor gggristendom in een islamitisch Europa!

Reetpeper | 22-02-06 | 01:44

@crixus

nee hoor jij hebt ongelijk, ik heb gelijk

een fundament staat aan de basis en staat gelijk aan een axioma. Het eerste is latijn, het tweede grieks.

Een gefundeerd standpunt hoeft helemaal niet op controleerbare feiten te zijn gebaseerd. Een gefundeerd standpunt kan best op oncontroleerbare feiten of vermoedens zijn gebaseerd, of op een axioma of op een fundamenteel standpunt, zoals eerder gezegd.

Dat een standpunt is gefundeerd impliceert nog niet dat het daarmee ook correct is, er is alleen sprake van een al of niet correcte onderbouwing.

Een standpunt is al gefundeerd op het moment dat er een minimale onderbouwing aan wordt toegekend.

En een fundamenteel standpunt of een fundamentele stelling kent geen enkele verdere onderbouwing omdat zij in principe een aanname is.

Maar je mag van mij bij de Hema bij het bestellen van een wordt best wel je eigen definities hanteren crixus, welterusten knul.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:43

@CoJoNes 22-02-06 @ 01:37:
Ach, als Pink Floyd weer bij elkaar komt na 25 jaar is niets onmogelijk, zelfs niet pigs on the wing...

crixus | 22-02-06 | 01:42

-CoJoNes uit-
Tot morgen, waarschijnlijk.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:42

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:33:
Beter een gasvormige overwinning dan een solide nederlaag.

crixus | 22-02-06 | 01:39

@crixus
Een pyrrhus overwinning, ben ik bang. Rabarberke is als onkruid en zelf de fat lady.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:37

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:31:
Ik dacht dat je naar bed was... Helaas heb je ook nu weer ongelijk. Een fundamenteel standpunt is een mening, dan wel overtuiging die is gefundeerd op een aantal principes, axioma's zo je wil. Een gefundeerd standpunt is een mening gebaseerd op controleerbare feiten. Welterusten.

crixus | 22-02-06 | 01:37

vander F 22-02-06 @ 01:33, de US bemoeide zich er pas mee na Stalingrad, dus toen het duidelijk werd dat Duitsland ging verliezen, want dat zou de gruwel van een Communistisch Europa met zich mee brengen.

Levereter | 22-02-06 | 01:37

@vander F
Amen.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:35

@vanderf

Ja dat is waar. Maar er bestond geen twijfel over het draagvlak om duitsland aan te vallen. Moet je weer in de schuur slapen?

Rabarberke | 22-02-06 | 01:34

@crixus

Tsja zoals ik al eerder zei, vanuit het moeras van de onbenulligheid borrelt het gevoel van overwinning al snel in gasvorm naar boven.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:33

*vanuit de voortuin na roepend*
Het lot van Joden, zigeuners en heaumeaux interesseerde niemand geen ene moer.
Expansiedrift, van vooral ook de Sovjets, monetaire ondergang en directe confrontatie (door Duitschlands bondgenoot Japan) waren nodig om de Yanks in beweging te krijgen.

vander F | 22-02-06 | 01:33

@crixus

Maak jij je inburgeringscursus dan eens een keer af?

Rabarberke | 22-02-06 | 01:32

Dovidjenja/zbogom, tot morgen...

Scheerschuim | 22-02-06 | 01:31

Heren ik zou zeggen: CoJones/Crixus/vanderF 2 - Rabarberke 0
En die wedstrijd tegen Servië-Montenegro lijkt me ook ruim gewonnen.

crixus | 22-02-06 | 01:31

@crixus

Nee, een fundamenteel standpunt is een standpunt dat juist nergens op gefundeerd is maar zelf een fundament vormt voor standpunten die daarop gebaseerd zijn.

Een gefundeerd standpunt is een standpunt dat rust op een fundamenteel standpunt.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:31

@Rabarberke
Het gaat em om de quote"die haar weerga niet kende" we hadden de ARmeniers al gehad, en van de omvang van de genocide in WOIIhad niemand enig idee.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:29

Nou Rabarberke, de 500 zijn vol hoor... Ga je nu naar je eenzame bedje?

crixus | 22-02-06 | 01:29

jongens stik er niet in.... het zou zonde zijn van het bier, trusten!

Rabarberke | 22-02-06 | 01:27

@crixus
meer bier ;)

CoJoNes | 22-02-06 | 01:27

@vanderf

nee alsof de het duitse leger geen slachtoffers maakte buiten de concentratiekampen en alsof er geen inlichtingendiensten bestonden.

sjonge wat ben jij dom

Rabarberke | 22-02-06 | 01:26

@CoJoNes 22-02-06 @ 01:24:
*Pakt nog maar eens een paar biertjes ;-)*

crixus | 22-02-06 | 01:26

hebben we 't nog ergens over (beetje moe...) ??

Scheerschuim | 22-02-06 | 01:25

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:22:
Nee, een fundamenteel standpunt is een mening die ergens op gefundeerd is. Als je iemand op semantiek wilt pakken, zorg wel dat je eigen semantiek dan deugt.

crixus | 22-02-06 | 01:25

@cojones
Ja en ze hadden ook vaak een militair uniform aan en ook een snor.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:24

Fundamentele standpunten zijn slechts gefundeerd.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:24

"een genocide die haar weerga niet kende op haar geweten."
Was geen motivatie,
daar werd men zich pas na de oorlog van bewust,
je haalt de heleboel weer eens stevig door de war,
ga je hersenen eens kammen,
nu echt truste zuigert.

vander F | 22-02-06 | 01:23

@cojones

Nee natuurlijk niet, dat was een grapje.

@vanderf

Je moet echt eens een keer proberen wat ik je adviseerde, raak je een hoop spanning van kwijt.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:23

Net als Hitler, is Sadam door z'n latere vijanden eerst keurig in het zadel geholpen, mooie analogie.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:23

@crixus

Fundamentele standpunten zijn voor fundamentalisten. En daar stikt het hier inderdaad van.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:22

@Rabarberke
Kun jij mijn IP adres zien?

CoJoNes | 22-02-06 | 01:21

*in de deuropening*
je hebt toch wel door dat je een ongelofelijk stom voorbeeld neemt wat de huidige situatie alleen maar bevestigt?

vander F | 22-02-06 | 01:20

@cojones

Bullshit. Ten tijde van de aanval op Duitsland had het land een gigantische expansiedrift alle kanten op, de meeste europese landen bezet en een genocide die haar weerga niet kende op haar geweten. Er was geen enkele twijfel over het feit dat ieder wel denkend mens die idioot wilde stoppen.

Die twijfel was er wel bij Irak. Bij landen als Duitsland en Frankrijk. En bij veel andere landen.

En er was geen VN mandaat.

En toch viel Amerika binnen en hoppa vond van alles behalve hetgeen waarom het ging: weapons of mass destruction.

Als een VN mandaat ontbreekt dan is een dergelijke invasie onrechtmatig.

Als het aangevoerde motief (weapons of massdestruction) van het binnenvallen van een souverein land ontbreekt, dan is het moreel zelfs onacceptabel.

Dit zijn de feiten.

En voor de rest mag jij het interpreteren zoals jij het wilt.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:18

@vanderF
Zou best kunnen, ze komt ook altijd met IP-adressen van reaguurders, ik zie nooit IP adressen.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:18

>>>>>>>exit vander F<<<<<<<<<

vander F | 22-02-06 | 01:17

@CoJoNes 22-02-06 @ 01:14:
Graag!
En die biodiesel roept ze ook alleen maar omdat het haar op dat moment goed uitkomt... Zodra heel 0031 erop rijdt gaat ze klagen over de stank.

crixus | 22-02-06 | 01:16

@CoJoNes 22-02-06 @ 01:12,
in die zin lijkt Rabarberke wel een geslaagd alias van LLL.
Wat mogelijk ook zo is.

vander F | 22-02-06 | 01:16

@crixus
Nou doe je Rabarber echt te kort, je vergeet de BIODIESEL!! Biertje nog maar dan?

CoJoNes | 22-02-06 | 01:14

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:09
Dat verklaart meteen die poeslieve likkerij van LLL, toch nog een baantje gevonden. Gefeliciteerd, denk ik.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:12

@Rabarberke 22-02-06 @ 01:05:
Ik zeg slechts: "wat mij betreft...". Jij bent het er niet mee eens, zoals gewoonlijk. Klaar, punt uit. Ik heb het niet gehad over een wet, niet gehad of ze het daadwerkelijk moeten doen, het is mijn advies aan iemand, het is mijn mening. Niet de jouwe, dat is genoegzaam bekend. De enige mening die jij hebt is dat je overal tegen bent, maar op een oorspronklijk idee of fundamenteel standpunt heb ik je nog nooit weten te betrappen.

crixus | 22-02-06 | 01:11

@Rabarberke
ben je mal.
Ik twijfel alleen ernstig aan je verdraagzaamheid.
virtueel gezien dan...

vander F | 22-02-06 | 01:10

@rabarberke
Typisch zo'n LOI-vwo diploma reactie, inderdaad heb ik technisch gezien gelijk. Dat was jouw hele punt, jij komt aan met technische argumenten waarom de VS schimmel zijn, dus krijg je technisch repliek. Dat dat je niet zo goed uitkomt, snap ik best, over die dubbele moraal had ik al eerder iets gezegd.

CoJoNes | 22-02-06 | 01:09

Maken jullie de 500 postings zelf nog even vol? Dan heb ik mijn reaguurders commissie weer binnen.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:09

@vanderf

Haha vanderf, ik heb je toch niet boos gemaakt :)

Rabarberke | 22-02-06 | 01:07

@crixus

Sinds wanneer is belediging voldoende grond voor intrekking van het staatsburgerschap, een vergunning tot vestiging, of andersoortige verblijfsvergunning?

Of denk je dat iemand vrijwilling vertrekt omdat jij 'm dat vraagt nadat ie je beledigd heeft?

Rabarberke | 22-02-06 | 01:05

@cojones

Ok technisch gezien heb je helemaal gelijk. Bezette gebieden hebben technisch gezien geen regering en dus is er technisch gezien geen draagvlak voor een gewapende verdediging tegen agressie :)

Dat er voordien sprake was van een technisch gezien door de bezetter afgezette regering en dat er technisch gezien sprake is van een onnatuurlijke situatie van bezetting en een impliciet draagvlak op grond van de behoefte van een volk om onder de bezette macht uit te komen zullen we voor the sake of the technical argument even buiten beschouwing laten.

Ik geef je helemaal gelijk cojones, prima punt man. Welterusten.

Rabarberke | 22-02-06 | 01:02

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:57:
Iedereen mag z'n mening uiten, ik heb de "heren" CCCC en gekkehenk daarvoor ruimschoots de mogelijkheid geboden, en ben slechts inhoudelijk op hun prietpraat ingegaan. Niets van wat ze zeiden heeft me er toe gebracht om te zeggen dat ze op moeten zouten. Maar als ze gaan beledigen, dan mag je wat mij betreft wel teruggaan naar je eigen land. Of een mede-gastheer het daar nu mee eens is of niet, Rabarberke, dat begrijp je toch wel?

crixus | 22-02-06 | 01:01

jy78

Ik heb het nu eenmaal te doen met de hersenen die ik heb :)

@crixus

Ach weet je, ik raak gewoon allergisch van mensen die anderen het land uit willen hebben. Ik vind dat zo makkelijk. "Dan tief je maar op". Ik denk dan, werk je bij de douane of zo? Lazer zelf op. Vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting. Als zo'n mening je niet bevalt heb je pech. Ook al klinkt die mening vervelend in de oren.

Ik hoor iemand nog zeggen. Vrijheid van meningsuiting, tenzij je dreigt met geweld....

... ben er niet zo'n voorstander van, maar om iemand nou het land uit te willsen zien wandelen om zijn mening gaat mij wel erg ver.

Vandaar dat ik me als gedeeltelijk gastheer daar graag van wil distantieren, crixus, dat begrijp je toch wel?

Rabarberke | 22-02-06 | 00:57

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:52
Verdeeldheid? Nederland, Oostenrijk, Belgie, Frankrijk, Spanje, Polen en Italie hadden ten tijde van de bevrijding geen eigen, of een bevriende, regering. Technisch gezien, is een regering in ballingschap, geen regering. Dat ik God(wajong) op m'n blote knietjes dank dat 'we' bevrijd zijn, is een heel ander verhaal.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:57

Iemand nog een bordje Rabarber moes?
(zet wel aan tot uitstoot van qualijcke bruyne dampen)

vander F | 22-02-06 | 00:56

@CoJoNes 22-02-06 @ 00:51:
Nee het is een horrorscenario... maar ik leg de tondeuse voor na de oorlog alvast klaar... Nog maar een biertje doen? ;-)

crixus | 22-02-06 | 00:53

@cojones

Nee technisch gezien was er geen VN mandaat, maar er was geen sprake van enige verdeeldheid in de omringende landen, er was geen enkele verdeeldheid in de vraag of er een gewapende actie moest komen en er was geen enkele twijfel over de redenen waarom.

De inval in Irak werd door belangrijke leden van de VN niet goedgekeurd maar desondanks door de VS uitgevoerd, met in haar kielzog o.a. onze trots JP Balkenende.

Er was veel verdeeldheid over de inval in Irak, twijfel over de motivatie, twijfel over de redenen waarom, de feiten etc.

Maar je mag best denken dat het hetzelfde is. Zo kunnen we met zijn allen nog ca. 50 landen binnenvallen die voldoen aan het Irak profiel. Brunei maar? Indonesie? Of gewoon Rusland? Turkije (koerden) ?

Rabarberke | 22-02-06 | 00:52

@van Rechts 19:27 1e helaas, en 2e juist.
@LLL 19:34; waar ben je nou mee bezig?! Links? Pff...
@Rabarberke 20:30; lees die geschiedenis (v.a. 1300?) nog maar 'ns goed na!! @CCCC 21:23; ooit gehoord van de Cetniks? En ten tijde van de dubbel-monarchie vervulden de Serven een heldenrol!
@CCCC 22:10; had Izetbegovic nooit gedaan, en al wou ie dat (afspraken met mujahidien/Iran etc, had ie dat nog niet voor mekaar gekregen.
Begrip voor de late reactie; voetbal enzo...
Laku Noc!!!

Scheerschuim | 22-02-06 | 00:51

@crixus
Je moet er toch niet aan denken, dat je in tijden van oorlog Rabarberke als buurvrouw hebt? maar ja wat zijn de kansen. Bedum..

CoJoNes | 22-02-06 | 00:51

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:40:
Sorry, ik wist niet dat ik eerst de goedkeuring van de gedachtepolitieagente Rabarberke nodig had om de mening te uiten dat ik vind dat mensen die hier te gast zijn mij niet behoren te beledigen en kanker toe te wensen omdat mijn mening hun niet bevalt en hun nationalistische prietpraat en gespam bij mij niet in goede aarde valt.

crixus | 22-02-06 | 00:48

@cojones

Pardon? Ik ben Nederlands staatsburger en het is mijn goed recht om een andere mening te hebben over de vrijheid van meningsuiting dan jij. Ook dat is vrijheid van meningsuiting.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:48

@rabarberke
Technisch gezien was er voor de 'invasie' in '44 ook geen VN mandaat. Bovendien wilde iedereen ook van Saddam af. Het gaat me niet om het waardeoordeel, het gaat me feitenbreijerij, woutertje bos van me.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:45

@cojones
a: ja maar je deed voorkomen alsof dat hetzelfde was
b. er was geen vn mandaat, de vs reageerde op eigen houtje. de motieven waren vals (weapons of mass destruction) de motieven bij hitler waren evident en IEDEREEN wilde van 'm af.
c. Koeweit is 10 jaar geleden en Iran nog langer.

Dat Irak een rotte appel is, is prima, maar dat geeft een land als de VS niet het recht (ik heb die rechten niet verzonnen, dat hebben we met zijn allen gedaan) om dat land zomaar binnen te vallen.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:42

@LLL 19:22; kom 'ns over je jeugd trauma heen!

Scheerschuim | 22-02-06 | 00:42

@rab
En hou in godsnaam op met die: Nietwaar. Die was van Theo van Gogh en daar blijf je maar netjes vanaf.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:42

... maar wel frituurdiesel in je autootje, dat dan weer wel......
@Rabarberke, ik wou dat ik jouw hersens had. En u/jij wou dat je mijn hersen-effectiviteit had. Argumenteren gaat prima, iemand naar de hel wensen is het makkelijkst, maar niet effectief.
Inderdaad, lees je eigen posts eens na, en handel ernaar.

HY78 | 22-02-06 | 00:41

@crixus

Oh sorry, maar als jij in naam van een gastheer spreekt spreek je namens allen die gastvrijheid bieden. Je bemoeit je dan zelf in eerste instantie met de rest, nietwaar?

Rabarberke | 22-02-06 | 00:40

@Rabarberke
A: dat klopt, dat zei ik
B: dus.. wat waren de motieven ook alweer? Economische en strategische toch?
C: Koeweit, Iran, economisch gezien, redelijke expansie drift
Appeltje peertje? dacht het niet.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:39

@reade romke

Daar ben ik het niet mee eens. Ten eeste hebben we in onze geschiedenis ook absolute heersers gekend die het niet zo nauw namen met de gezondheid en de rechten van de burgerij. We hebben een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt en zijn tot democratieeen geworden. Niet zonder slag of stoot en doorgaans van binnenuit.

Zo'n ontwikkeling zie je ook in Afrika en in langzamere mate in het midden oosten en azie.

Een democratie vestig je niet door een land binnen te vallen, plat te walsen en een jou goedgezind regime te vestigen.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:39

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:30:
Je moet je ook overal tegenaan bemoeien. Maar ik begrijp dat jij graag oorlogzuchtige nationalisten in huis wilt hebben die de geboden gastvrijheid gebruiken om hun propaganda posters op je raam plakken en jou kanker toewensen. Gekkehenkie: je kunt bij Rabarberke gaan wonen hoor!

crixus | 22-02-06 | 00:37

@Rabarberke
Die dubbele moraal, waar jij je te pas en te onpas van bedient, is behoorlijk zuur gaan ruiken. Ik heb jou menigmaal exact hetzelfde horen zeggen als crixus. Als je niet om kunt gaan met de vrijheden in Nederland, dan typh je maar op, (iets ranziger verwoord, waarschijnljk, iets met hond en anus ofzo). Je moet voor de gein de archieven eens doorspitten. Of je Xanax vaker slikken.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:35

@vanderf

Ben je je bed weer uitgetrapt of moet je nog wat kwijt?

Rabarberke | 22-02-06 | 00:34

@cojones

a. dat zei ik niet

b. nazi duitsland is binnengevallen met de juiste motieven met internationale steun, Irak niet. Irak is binnengevallen omdat er een dreiging zou zijn van massavernietigingswapens, hetgeen onjuist bleek. Frankrijk en Duitland waren tegen een inval. Er was geen mandaat van de VN.

c. Irak's expansiepolitiek was nihil, die van Hitler was enorm. Er ging van Hitler een duidelijke dreiging uit, van Sadaam nauwelijks, Irak was economisch aan de grond.

Een demasque van lariekoek, van jouw zijde.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:33

@CoJoNes 22-02-06 @ 00:28.
verklooi niet haar naieve roze wereld,
komt vanzelf wel.

vander F | 22-02-06 | 00:33

Latin: Ko s vragom tikve sadi, o glavu mu se obiju.
Translation: If one saws pumpkins with the devil, they will bash onto one's head. (Similar to As you sow, so you shall reap.)

hijdiehetooknieweet | 22-02-06 | 00:32

@Rabarberke, ze hadden misschien eerder hem moeten aanvallen. Maar een gek als saddam die duizenden heeft vermoorden. Ook met zijn gifgas. Hoort in de cel en ik vind het terrecht dat ze hem hebben aangevallen. Wie weet wat hij zou doen als hij aan de macht bleef. Iran moeten ze ook aanvallen, even als Syrie.

reade romke | 22-02-06 | 00:31

Ik ga me ook maar weer eens zachtjes in slaap huilen. Dromen van helden als Arkan, ontwikkelde filmrolletjes en uit het vliegtuig gevallen Mladic-jes.

vast goed | 22-02-06 | 00:30

@crixus

Bovendien, sinds wanneer spreek je namens de gastheer? Ik lever een bijdrage aan die gastvrijheid en zie me niet graag vertegenwoordigd door mensen die anderen de uitgang wijzen.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:30

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:25,
ooit wel eens verder dan naar Belgie gefietst?

vander F | 22-02-06 | 00:30

"De staatsvorm van een land is een aangelegenheid van dat land zelf. Je kunt niet elk land dat een andere staatsvorm heeft dan democratie op grond van een andere staatsvorm binnenvallen toch? Dat Hitler geen lieverdje was weet iedereen, maar hij heeft er anders wel een flink lange tijd gezeten en we hebben altijd prima zaken met hem gedaan."
Vind ik nogal een démasqué, rabbi

CoJoNes | 22-02-06 | 00:28

@crixus

Als het je in 0031 niet bevalt dan heb je het recht om dat te zeggen en veranderingen te propageren waardoor het beter zou kunnen gaan. Iemand ergens anders naar toe wensen is heel ondemocratisch.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:28

-edit en nu in nederlands-

crixus | 22-02-06 | 00:27

@vanderf

Laat volgende keer je vrouw gewoon weer achter de computer, het heeft wel eens zinniger geklonken van die kant.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:26

@vanderf

Hahaha. Ja de implementatie van de Universele Rechten van de Mens begint bij jezelf zoals dat heet. Dat komt dan ook op een weblog ergens in Nederland terecht, waar een of andere lul de behanger zegt dat je mensen in een gewapend conflict na gevangenname zo maar mag neerschieten omdat ze niet onder de conventie van geneve vallen, alsof er van mensenrechten geen sprake is.

Het wordt tijd dat we op school behalve snuiven en blowen weer wat onderwijs gaan volgen geloof ik.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:25

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:22,
that's it,
je lijkt wel een holocaust ontkenner met een socialistsche damp je heen.
Bah.
truste.

vander F | 22-02-06 | 00:25

@reade romke

De staatsvorm van een land is een aangelegenheid van dat land zelf. Je kunt niet elk land dat een andere staatsvorm heeft dan democratie op grond van een andere staatsvorm binnenvallen toch? Dat Saddam geen lieverdje was weet iedereen, maar hij heeft er anders wel een flink lange tijd gezeten en we hebben altijd prima zaken met hem gedaan.

Waarom vallen we nu niet meteen even al die andere landen binnen waar geen democratie is, b.v. Brunei of zo. Of Saudi Arabie...?

De reden om Irak binnen te vallen was het herwinnen van oliebelangen in deat land en het consolideren daarvan. In Saudi Arabie heerst ook een onmenselijk bewind, maar de oliebelangen van de VS zijn daar prima vertegenwoordigd.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:22

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:18,
het gaat niet om de krabbel, maar om de implementatie.

vander F | 22-02-06 | 00:21

-weggejorist-

gekkehenk | 22-02-06 | 00:20

@CoJoNes 22-02-06 @ 00:16:
Dat krijg je van al die droogkloten (m/v) met haartjes die allemaal gekloven moeten worden... Cheers!

crixus | 22-02-06 | 00:19

@vanderf

Tuurlijk knul. Ooit van de universele verklaring van de rechten van de mens gehoord?

www.unhchr.ch/udhr/lang/dut.htm

Wel eens gezien wie daar zo ongeveer hun krabbel onder hebben gezet?

Rabarberke | 22-02-06 | 00:18

@Rabarberke, wat zou jij er van vinden dat er een dictator aan de macht was. En die vermoorde iedereen die tegen hem was. Dan komt er een leger en die zet die dictator aan de kant en straft hem. Klinkt dat niet goed? Of vind jij dictators toch beter?

reade romke | 22-02-06 | 00:18

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:13
"De Belgen, Siriers etc. waren te gast in Irak"

Dat waren ze niet, ze kwamen alleen om te moorden.

"Wat zou jij er van vinden dat een land als Iran nu Nederland binnenvalt "
vraag dat aan mijn wat oudere familieleden,
die vrij eensgezind de noodzaak zien van harde actie, niet noodzakerlijksgewijs hoe de Yanks het aanpakken,
maar toch.

vander F | 22-02-06 | 00:17

@van rechts. Het grappige is dat iedereen met een wapenvergunning en een doorgeladen wapen in het nachtkastje die in de Twin Towers werkte en uit principe als amerikaans burger de vijand is niet wordt beschermd door de conventie in bepaalde interpretaties.

de dikke man | 22-02-06 | 00:17

@crixus
Lekker, man. Begon net een beetje een droge strot te krijgen.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:16

@CoJoNes 22-02-06 @ 00:14:
Nog een biertje? ;-)

crixus | 22-02-06 | 00:15

@Rabarberke
Is zo jammer dat je het altijd zo kinderachtig op de persoon speelt. Dat, en dat ieder gevoel voor humor, zelfspot en ironie je volkomen vreemd is.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:14

@van rechts

Aangezien hier sprake van agressie is geweest van de VS, die zonder VN mandaat Irak zijn binnen gevallen, is hier sprake van hogere wetgeving in het internationaal recht die de VS als agressor aanmerkt. Een agressor heeft op souverein grondgebied per definitie helemaal NIKS te zoeken. De Belgen, Siriers etc. waren te geast in Irak. De VS niet.

Wat zou jij er van vinden dat een land als Iran nu Nederland binnenvalt en iedereen die ze met een stok te lijf zou gaan zou oppakken en in Iran in de kerkers zou gooien?

Dat komt precies op het zelfde neer.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:13

@kingconan
Bedankt voort de documentatie over de Ustase, Tito, Kroatiers, Duitsers, etc.. Het verklaart veel over het Servische gedrag in het jaren 90 conflict, maar toch niet over het Nato-Dutchbat gedrag dat de moord op 7500 moslimmannen etc. mogelijk maakte.
Alsof Karremans iets van die historische achtergrond wist, toen hij die borrel aannam.
Dus toch fout.

elten | 22-02-06 | 00:13

Ach Van Rechts kan de wc wel vinden maar blijft toch lekker naast de pot pissen. Er is ook nog zoiets als het anti-folter verdrag en die is ondertekend door de VS. Bovendien als de vijandige strijders te herkennen zijn aan hun baarden dan vallen ze wel onder de Geneefse conventies.

Karel Doorman | 22-02-06 | 00:12

@Van Rechts 22-02-06 @ 00:03,
nee hoor, daar is Rabarberke het niet mee eens.
Maar die kent ook alleen d'r eigen waarden,
daar is absoluut niets universeels aan.

vander F | 22-02-06 | 00:11

@CCCC: maar dat hij dood is, daar kan ik dan wel om lachen. Verbrand door z'n eigen haat, verraden door z'n eigen matties.

vast goed | 22-02-06 | 00:11

@ Rabar, dát en hoe je prikkelt met je mening bewonder ik. Behalve je zinnebeeldige voorstellingen op de persoon achter de nick.

*zoekt naar lamgetrokken koordje*

Kudtkip | 22-02-06 | 00:11

@knuffelpoes 22-02-06 @ 00:07

Nee, schat, nu leg je me woorden in de mond. Ik heb nergens gezegd dat ze afgeknald MOETEN worden.

Wat ik zeg is: ze KUNNEN afgeknald worden en mogen blij zijn dat dat niet gebeurd. Wat in ieder geval NIET zo is, is dat ze als krijgsgevangene MOETEN worden behandeld.

Van Rechts | 22-02-06 | 00:10

@Rabarberke 22-02-06 @ 00:03,
de rechten van de mens bestaan alleen maar in de hoofden van een paar idealisten,
de Geneefse conventies hebben wel een zekere acceptatie op wereldniveau.

vander F | 22-02-06 | 00:08

CoJoNes 22-02-06 @ 00:03:
Biertje? ;-)
@keyword 22-02-06 @ 00:03
Het internet is de grootste vergaarbak van non-informatie, leugens, halve waarheden en propagandie die er is. Eerst goed je huiswerk doen dan weet je welke bronnen te vertrouwen is en welke niet. Zomaar @random googlen tot je iets tegenkomt wat jouw (voor)oordelen bevestigd is iets voor kaalkopjes, fundamentalisten en andere lieden die niet verder kijken dan hun neus lang is.

crixus | 22-02-06 | 00:07

Van Rechts zegt dus eigenlijk: iedereen die niet binnen een of andere regeling valt moet eigenlijk afgemaakt want dat deden ze vroeger, toen er nog geen regeling was, ook.
Nee doe mij dan maar Donner op Justitie.

knuffelpoes | 22-02-06 | 00:07

@CCCC
Inderdaad, dat is het criterium. Als ie voor je neus staat, zou je huilen. Zo ken ik er nog wel een paar.

CoJoNes | 22-02-06 | 00:07

@keyword

Citeren als onderdeel van je argumentatie of als bronvermelding van je betoog is altijd een sterk punt.

Maar lukraak een link posten en iemand vertellen dat ie daar jouw betoog en argumentatie maar uit moet distilleren is een teken van geestelijke armoede.

Niet dat je daar niet al eerder blijk van gaf, maar dat terzijde.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:05

@vRechts: jammer, ondanks je feitenkennis een naïef-technische speculatie.

Ik denk dat op het filmpje de beelden staan dat de Nederlanders meehielpen de bussen in te laden, met op de latere foto's de beelden van de moorden. M.a.w.: de defensie/politieke top besefte dat de beelden duidelijk maakten waar ze aan mee hadden gewerkt. Moreel verwerpelijk en dus dodelijk voor hun positie.

Het verdwijnen van het filmpje betekent trouwens dat het eerst succesvol is ontwikkeld. Wat m.i. betekent dat er ergens nog een tweede afdruk zal zijn.

Maar goed, dat is mijn speculatie.

vast goed | 22-02-06 | 00:05

@Vastgoed en cojenes

Het boeit mij totaal niet wat jullie van onze held en zijn vrouw vinden, als hij nog leefde en voor je neus zou staan dan zouden jullie huilen.

@Gekkehenk
Super video:D Ik heb hem al maar toch altijd leuk om weer te zien:)

CCCC | 22-02-06 | 00:04

crixus 21-02-06 @ 23:52:

Oké, oké, je hebt gelijk. Zal 't niet meer doen (ik had het om te beginnen al niet moeten doen). Excuses mijnerzijds !

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:56
Oké, ik ga nu ff schreeuwen want Rabarberke d'r ene hersencel is bezet met het rehashen van linkse Staatspropaganda. Komt -ie:

LISTEN CAREFULLY: I SHALL SAY THIS ONLY ONCE:
IEMAND DIE IN EEN CONFLICT OF OORLOG WORDT OPGEPAKT EN ZICHZELF KAN IDENTIFICEREN ALS EEN LID VAN DE STRIJDENDE PARTIJEN (WAARBIJ EEN STRIJDENDE PARTIJ EEN STAATSMACHT MOET VORMEN) WORDT EEN KRIJGSGEVANGEN EN VALT DAARMEE ONDER DE CONVENTIE VAN GENEVE.

IEMAND DIE IN EEN CONFLICT OF OORLOG RONDHUPPELT ZONDER SCHIETTUIG EN ZICH NERGENS MEE BEMOEIT IS EEN BURGER EN GENIET DAARMEE BESCHERMING ONDER DE CONVENTIE VAN GENEVE

IEMAND DIE IN EEN CONFLICT OF OORLOG RONDHUPPELT, GEEN DEEL UITMAAKT VAN DE STRIJDKRACHTEN VAN DE STRIJDENDE PARTIJEN EN TOCH MET SCHIETTUIG WORDT AANGETROFFEN GENIET GEEN BESCHERMING VOLGENS DE CONVENTIE VAN GENEVE.

AANGEZIEN DE MEESTE CONFLICTEN TEGENWOORDIG PLAATSVINDEN TUSSEN PARTIJEN DIE GEEN STAATSMACHT VORMEN (WAAR LIGT AL-QAIDA-LAND ???) ZIJN DIT SOORT GRAPJASSEN GÉÉN COMBATANT EN GÉÉN BURGER IN DE ZIN VAN DE CONVENTIE VAN GENEVE.

DIENTENGEVOLGE MOGEN ZE BLIJ ZIJN WANNEER ZE IN LEVEN WORDEN GELATEN. IN VROEGER TIJDEN ZETTE MEN DAT SOORT MENSEN -VIJFDE COLONNE- GEWOON TEGEN DE MUUR. EN DAT MÁG OOK NOG !!!

IS HET ZO DUIDELIJKER ?

Van Rechts | 22-02-06 | 00:03

@crixus
:)

CoJoNes | 22-02-06 | 00:03

@vanderf

Ja meneer Van der F..., als de conventie van Geneve niet meer van toepassing zou zijn, dan zijn er nog altijd universele mensenrechten waar degene die macht uitoefent over gevangenen zich aan moet houden.

Maar goed, ik zal dergelijke implicaties speciaal voor u in het vervolg volledig uitschrijven. Niet iedereen is tenslotte gezegend met een IQ boven de 12.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:03

@crixus
Gewoon de derde hit in Google. Zijn er tig meer.

keyword | 22-02-06 | 00:03

@keyword
de laatste regel pretty much sums it up: "Mr. Yoo, a law professor at Berkeley, is a scholar at the American Enterprise Institute and a former Bush Justice Department official."
-
Pulease

CoJoNes | 22-02-06 | 00:02

@keyword 21-02-06 @ 23:59:

"Mr. Yoo, a law professor at Berkeley, is a scholar at the American Enterprise Institute and a former Bush Justice Department official."
Om in jouw eigen woorden van een paar uur geleden te spreken: Lekker objectief...

crixus | 22-02-06 | 00:02

"En amehoela de conventie van geneve".
Ja, hoe gaan we verder.

keyword | 22-02-06 | 00:01

@Kudtkip

Tsja als iemand kleinerende opmerkingen gaat maken weet ik er ook nog wel een paar. Vrijheid van meningsuiting kent, zeker hier, geen beperkingen a priori.

Dat het soms de goede smaak *burp* van sommige reaguurders prikkelt is dan erg jammer.

Rabarberke | 22-02-06 | 00:01

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:56,
amehoela conventie van Geneve??!?
*Rabarberke trekt onderhand het kekke bruine hempje met de insignes weer aan*

vander F | 22-02-06 | 00:00

CoJoNes 21-02-06 @ 23:50:
Dit is Arkan in een notendop:
en.wikipedia.org/wiki/Zeljko_Raznatovi...
"folk hero, nationalist politician, assembly representative, war profiteer, chief mafia boss, black market businessman, private entrepreneur, director of a soccer club and caterer. Prior to that he had been a juvenile delinquent, street rowdy, wandering adventurer, bank robber, mobster, secret police agent, hitman, gambler, soccer fans leader and pastry shop owner"
Een fijn volk dat hem als held beschouwd...

crixus | 22-02-06 | 00:00

@raberber
You want the truth? You can't HANDLE the truth. Now shut your trap, and get a load of this:
www.opinionjournal.com/extra/?id=11000...

En aangezien Engels een verplichte taal is in school, kan iedereen dit lezen.

keyword | 21-02-06 | 23:59

@van rechts

Ohja welk mandaat van de VN?

In dat opzicht zijn de VS troepen net zo insurgent als de eerste de beste huurling.

En amehoela de conventie van geneve. Eenmaal krijgsgevangen heeft iedereen recht op een humane behandeling. Punt.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:56

@vast goed 21-02-06 @ 23:50

Da's een goeie.......

Zuiver speculatief denk ik dat de beruchte rolletjes wel degelijk materiaal hebben bevat wat brisant was. Niet noodzakelijkerwijs alléén tegen de Serven, maar misschien ook wel spul dat buiten de context geplaatst geïnterpreteerd zou kunnen worden als "Nederlanders verrichten etnische zuivering van Bosnische moslims". Iets in die trant.

Aangezien niet echt geheim was wie nou Srebrenica was binnengevallen (Mladic c.s.), hebben ze waarschijnlijk na het ontwikkelen gezegd: gooi maar door de schredder, want aan bewijs voegt het niks toe en het kan alleen maar negatief worden neergezet.

Zoiets. Maar wel zuiver mijn speculatie. Niet dat we elkaar verkeerd begrijpen.

Van Rechts | 21-02-06 | 23:56

@Van Rechts
Welk mandaat van de VN was er
Iedereen die geen exponent van een staatsmacht is mag je neerknallen, van dat deden ze vroeger ook.
Heb je wel een IQ of krijg je dat uit een infuus uit Mein Kampf?

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:55

@Van Rechts 21-02-06 @ 23:52,
netjes gezegd, chapeau.

vander F | 21-02-06 | 23:54

Landgenoten!
Ik, Kudtkip, neem als sexe-genote afstand van de mededeling (23:39) van Rabar. En gelijk maar van alle brute bejegeningen van haar kant.

*trekt aan het koordje in de meterkast*

Kudtkip | 21-02-06 | 23:52

@cojones

Ik verweet hem geen analfabetisme, ik vond het jammer dat ie dat niveau ontstegen was.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:52

@Van Rechts 21-02-06 @ 23:47:
Nu ga je weer op me schelden... Doe toch even normaal man. Ik noem jou toch niet van alles wat in me op komt.
Bovendien ben ik volledig van Dietschen bloede, geen enkel slavisch gen. Waar je dat nu allemaal weer baseert is me raadsel.

crixus | 21-02-06 | 23:52

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:44

Jij weet niet waar je het over hebt.

1. Er was wel degelijk een mandaat van de UN.
2. Krijgsgevangenen zijn strijders van een staatsmacht. Loslopende Belgen en Syriers zijn geen exponent van een staatsmacht en vallen derhalve niet onder de Conventie van Genève. In vroeger tijden werd dat soort volk gewoon standrechtelijk neergeknald en strikt genomen kan dat nu nog steeds.

Kortom: je lult uit je nek, hebt je huiswerk niet gedaan en je bent gewoon -as fucking usual- je anti-VS-plaat aan het grijsdraaien.

Van Rechts | 21-02-06 | 23:52

@Van Rechts: hoho, om 18:52 vertel je de context, maar ga je niet in op het handelen van de Nederlanders zelf. Wat denk jij zelf dat er op het filmrolletje stond? Of denk je dat het een ongelukje was?

vast goed | 21-02-06 | 23:50

@cojones

Waar ligt de grens van het normale precies? Dat iemand hier roept dat er mensen zijn die geen rechten hebben en gewoon afgeschoten kunnen worden?

En jij vindt dat ik normaal wil doen? Lazer lekker op joh.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:49

@Cojones: ach, zowel Mussert als Fortuyn waren niet getrouwd met een zangeresje die (zich) met haar plaatjes naar de top van de hitparade schoot.

vast goed | 21-02-06 | 23:47

@elten 21-02-06 @ 23:43

Jij fucking achterover ! Ik heb om 18.52 die Joego Crixus hier over de tafel gesleurd omdat die idioot precies hetzelfde roept als jij maar dan bijna zes fucking uur geleden ! Lees dan verdorie alles van bij het begin, ik zing geen twee liedjes voor dezelfde cent.

En: The Wrath of Van Rechts is Upon You !

Mijn hemel, wat een mongeaul..... pfffff......

Van Rechts | 21-02-06 | 23:47

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:39,
c//*.*
CTRL-ALT-DELETE.

vander F | 21-02-06 | 23:46

@gekkehenk 21-02-06 @ 23:37:
Weet je wat eens moet googlen?
"serbian pacifists"
(inclusief aanhalingstekens)

crixus | 21-02-06 | 23:46

"Ik snap bij mensen zoals jou echt niet waarom goed onderwijs en bestrijding van analfabetisme zo'n zegen is."
LOL, ze schreef jou

CoJoNes | 21-02-06 | 23:46

@elten: welk filmrolletje? Zoiets gebeurt toch niet in NL?

vast goed | 21-02-06 | 23:45

@vast goed
dan vind ik Mussert een betere vergelijking

CoJoNes | 21-02-06 | 23:44

@van rechts

Zeker internationaal recht gestudeerd? Op de oude LBO, waar internationaal recht een hoog aangeschreven opleiding was.

Uilskuiken, de VS is zonder enkel mandaat een souvereine staat binngengevallen en jij kunt hier zonder in lachen uit te barsten beweren dat de conventie van Geneve niet van toepassing zou zijn?

Krijgsgevangenen zijn krijgsgevangenen.

En los van de geneefse conventie heeft elk mens in gevangenschap recht op een humane behandeling.

Ik snap bij mensen zoals jou echt niet waarom goed onderwijs en bestrijding van analfabetisme zo'n zegen is. Vroeger konden zulke idioten deze onzin alleen maar in de lokale kroeg kwijt.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:44

2006 Zalm vergist zich over de OZB

Vogelbeest | 21-02-06 | 23:44

@CCCC: Als Arkan de grootste Serviër is, is Pim Fortuyn de grootste Nederlander.

vast goed | 21-02-06 | 23:43

<Het waren Nederlandse troepen van Dutchbat die op dat moment de enclave zouden moeten beschermen>.

Ik heb de rest nog niet gelezen dus misschien heeft een andere reaguurder dit al aanestipt: Het waren Nederlandse troepen van Dutchbat die op dat moment Radko Mladic geholpen hebben de met de deportatie en moord door Servische militairen van zo?n 7500 moslimmannen en -jongens. Het bewijs daarvan stond ooit op een filmrolletje.

elten | 21-02-06 | 23:43

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:32

Lach er maar mee....
Zullen we eens een lijstje maken ?

Wie vult aan:
1993 - WTC New York
1998 - US Ambassade Sudan
1998 - US Ambassade Kenia
2000 - USS Cole
2001 - WTC
2001 - Pentagon
2002 - de tanker "Limburg"
2005 - Madrid
2005 - Londen

(Dit kon ik zo uit mijn hoofd ophoesten, maar er zijn er nog meer en er zijn er nog een hoop verijdeld. Voor de echte mongeaulen hier: George Bush won de verkiezingen in 2000, dus alles vóór en onmiddellijk ná zijn inauguratie was al voorbereid vóór Bush ooit in beeld kwam).

En néé, het is niet de schuld van Verdonk !

Van Rechts | 21-02-06 | 23:41

@Raberber
Zeg, zoen jij je moeder met die mond? Bah, en vies joh.

keyword | 21-02-06 | 23:40

@Rabarberke
Doe eens even normaal. Ben je aan het ovuleren ofzo?

CoJoNes | 21-02-06 | 23:40

@gekkehenk 21-02-06 @ 23:28:
Praat Nederlands! Moet ik alles 2x herhalen? Het is zeer onbeleefd om onderonsjes te houden in een voor anderen vreemde taal op een openbaar forum. Dat doe je maar op MSN.
Nog maar eentje dan om dat Servisch nationalistische geouwehoer te stoppen:
Ne sej tikve gde jos nisu nikle!
En hier zal dat zaadje nooit groeien, ok?

crixus | 21-02-06 | 23:40

Beste vanderf

Het zal je misschien ontgaan zijn maar mijn reactie is vooral een reactie op jouw aanmatigende opmerkingen aan mijn adres die je tot mij richt zonder dat ik ooit als eerste, of heel zelden, het woord tot jou richt.

Als je nou je eigen hond eens in zijn hol ging naaien en voor de rest je bek tegen mij zou houden, zou het dan ooit weer goedkomen?

Met vriendelijke groet,

Rabarberke

Rabarberke | 21-02-06 | 23:39

@Rabarberke 21-02-06 @ 23:32,
lees je wel eens een krant?
De insurgents in Irak bestaan uit uit oa. Belgen, Nederlanders, Afganen, Syriers, duitschers, jordaniers, Palestijnen.
vervolgens maken Soenieten en Sjiiten elkaar dagelijks met grote verbetenheid af.
Met her en der een ontploffende Belg.
Wat heeft die Fucking Belg of Syrier daar te zoeken?
de Yanks hebben er ook niets te zoeken, maar waarom blazen ze daar vnml elkaar op,
dat ze Yanks willen afschieten begrijp ik nog, maar elkaar?

vander F | 21-02-06 | 23:38

George Bush 1 zei tegen Colin Powel en Norman Scharzkopf: Pak Irak en veel plezier verder. George Bush 2 zei tegen een of andere randstad-generaal Je moet Irak pakken, maar het mag niet teveel kosten en het moet snel gaan en ik vind dat 100.000 man wel genoeg is en je moet er goed uitzien op tv. De gevolgen zijn bekend.

Vogelbeest | 21-02-06 | 23:37

Draza mihajlovic!!?!?!?!
Google die naam/ next best thing to TiTO

gekkehenk | 21-02-06 | 23:37

Die Baardmansen in Irak kwamen trouwens pas na de inval door de VS. Wat me weer doet denken aan Wim Cock in 1999: "We moeten Servie wel bombarderen want ze verdrijven de mensen uit Kosovo" Dit beweerde hij met droge ogen terwijl het verdrijven pas begonnen was NA de aanvallen van de Navo op Servie. Dat hoor je dan weer niet in de linkse media, en nog minder in de rechtse.

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:37

update: hij is dood....

petbur | 21-02-06 | 23:36

@CCCC 21-02-06 @ 23:24:
Met uw rijtje van grootste Serviers ontmaskert u zichzelf definitief. Als u Miodrag Pavlovi&#263; of bijvoorbeeld Matija Be&#263;kovi&#263; had genoemd, had u nog op enige sympatie van me kunnen rekenen.

crixus | 21-02-06 | 23:35

Ja fuckje wat jij wilt!!!
What the fuck hey veel joego's hier hahahah

gekkehenk | 21-02-06 | 23:35

/me ook ff zeiken. De K(oninklijke) L(andmacht) YPR's met goede kannonnen erop. Maar die moesten eraf. "Stonden niet in het mandaat" en een of ander klapperpistool er op.

"Onze jongens" in Sebrenica moesten met uzi's (soort militaire tuinslang) de servische leger tegenhouden. Pleur toch op. Als politici zonder enige vorm van opleiding of ervaring militairen gaan vertellen hoe ze hun werk moeten doen gaan er mensen dood.

Vogelbeest | 21-02-06 | 23:33

Als je het helemaal wilt verbruien dan moet je met je sympathie voor Arkan op de proppen komen. Ben je wel goed bij je kop ofzo?

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:32

@keyword 21-02-06 @ 23:29

Spaar je de moeite. Via de Staatsmedia wordt hier elke dag gemeld dat de Amerikanen zich in Irak en Guantanamo niet aan de Conventie van Genève houdt.

Dat klopt, want de Conventie is niet van toepassing op het tuig waar ze mee te maken hebben, maar dát vertellen ze er hier dan niet bij.

Als je je realiseert dat iedere raghead die ze uit het zand trekken zonder enig juridisch probleem standrechtelijk zouden kunnen executeren, dan lijkt me een tripje naar Guantanamo een fair deal, maar dat willen ze hier in socialistisch Europa niet horen.

Van Rechts | 21-02-06 | 23:32

@van rechts

Ja ja die 30 baardmannen van Jihadi-rent-a-crowd. Dat was de reden dat de VS Irak binnenviel. Niet weapons of mass destruction dus? Waarom hoor ik dat nu pas?

"Mr President, why are we invading Irak?"
"Well we have intelligence of bearded men walking around defying freedom of speech and democracy and the free world has to act. We cannot stand watching. Bearded men are evil"
"Gee Mr President that's horrible. Weapons of mass destruction and now the horrible bearded men?"
"Yes, and these bearded men use lethal chewing gum with a kind of fishy taste to seduce little children and guide them into fundamentalism, making terrorists out of them. They happen also to have red noses and sometimes replace Rednose the Rendeer when he's off duty. In fact we have intelligence that Rednose is a Muslim fundamentalist too, part of the bearded men brigade"

Blijf es van die paddo's af man.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:32

solliciteert gekkehenk net als zijn verdere familie naar de dankbare job van huurmoordenaar/drugsvervoerder/auto"handelaar"?

fuckje | 21-02-06 | 23:32

@gekkehenk 21-02-06 @ 23:28

:D
Een held en echte man voor z'n volk en hij maakt deel uit van me lichaam doormiddel van een super tattoo;)

CCCC | 21-02-06 | 23:31

@gekkehenk
Arkan, inderdaad zo'n typisch rolmodel.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:31

Meer dan 350 post over de zoveelstye hoax van fleisch. Ik zie dat Rabarberke ook al weer haar grijsgedraaide VS grammofoonplaat heeft opgezet.

Karel kwakbol | 21-02-06 | 23:30

Of Amerika of wie dan ook de Serven in de rol van slechterik hebben geduwd, de Serven hebben de rol goed gespeeld.

@Rabarberke Bij een gebrek aan economische doelen of een conventioneel leger om op te schieten, schieten ze op burgers. Zo gaat dat in de moderne oorlogsvoering. En maar roepen dat je de bevrijder bent, hoort er gewoon bij. Vroegah kreeg je tenmisten loon en rantsoen voordat je voer werd voor de kanonnen.

Karel Doorman | 21-02-06 | 23:30

@Raberber
Sorry hoor, maar ik maak me niet te druk over Abu Graib. Er zitten meer dan 100.000 yanks in de zandbak, en natuurlijk zitten daar ook rotte apples tussen. Trouwens, de terroristen die daar zitten vallen niet onder the Geneva conventions.
Wat ben ik noe, een stumper of een eikel? Boo-f'in-Hoo!

keyword | 21-02-06 | 23:29

@knuffelpoes
*gniffel*
Scherp, ik bedoelde eigenlijk meer de 'bredere zin'.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:29

-weggejorist-

gekkehenk | 21-02-06 | 23:28

@Rabarberke,
ga de hond eens uitlaten,
je begint je weer te verlagen tot ordinaire scheldpartijen.
(kruit verschoten)
Ik heb 2 Joegoslavische collega's,
heel raar, 2 mensen uit joegoslavie, er geboren en opgegroeid, ik ken dat land, heb er een paar keer rondgereisd, Joegoslavie, het communistische net-niet-Warschaupact land.

Bestaat niet meer,
het spookland, een mythe.
Stel je eens voor, je bent geboren en opgegroeid in een land wat niet meer bestaat.....

vander F | 21-02-06 | 23:27

word zelfs, au

CoJoNes | 21-02-06 | 23:27

@cojones
Ok, you win, het speelde al in de jaren '20

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:27

@fuckje
inderdaad, gezellig klein houden. Brrr. Wordt hier zowaar een beetje xenofoob van.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:26

fuckje 21-02-06 @ 22:56

Nee ben ik niet van plan, het heeft geen nut om met sommige mensen hier een discussie te voeren waaronder jij historicus.

gekkehenk 21-02-06 @ 23:06
De grootste Servier? Dat zijn wel voor mij meerdere waaronder Arkan, Mladic,Milos Obilic en nog een paar Servische helden.
Maar broeder probeer gewoon rustig te reageren laat je niet opfokken door onwetende mensen, hun krijgen het hier met de tijd nog wel te verduren in Nederland.

CCCC | 21-02-06 | 23:24

@keyword 21-02-06 @ 23:04

Don't bother. He's so god damned fixed in his own righteous world, you won't be able to change a thing.

Ik zal nog ff olie op het vuur gooien. Tijdens de discussie over Afghanistan een paar weken geleden werd duidelijk dat Afghanistan op dit moment een toevloed kent van Jihadi. Voor de no-no's hier: Jihadi's zijn die baardmannen die fucking niks te zoeken hebben in een land en dus maar de wijde wereld intrekken om zichzelf en anderen op te blazen. By the way: Jihadi's zaten en zitten dus óók in Bosnië, dus enige sympathie met warhoofden GekkeHenk en CCCC heb ik dan toch weer wel.

Maar goed, terug naar de baardmannen. Als de baardmannen nu Afghanistan binnen komen, dan betekent dat maar één ding: dat ze Irak uitgeschopt worden of zelf eieren voor hun geld kiezen.

Dus we kunnen wel kankeren op de Amerikanen, maar dikke kans dat ze over 50 jaar in Irak zeggen: "joh, die Amerikanen hebben ons toch maar mooi van die tering baardmannen verlost". En wat betreft burgerslachtoffers: honderden, elke week, door moslims die andere moslims opblazen met bomauto's. Dáár heb je je burgerslachtoffers. Kun je iedere avond op het Groen-Links-journaal zien, bij die übergeyle Sascha de Boejjjj.

En néé Rabarberke, Wannabecool, LucasDLL, dat is niet de schuld van Bush, dat is de schuld van die tyfusteringleiers die die bommen maken en laten ploffen, net zo goed als Mladic verantwoordelijk is voor Srebrenica en niet Nederland.

C'est simple comme bonjour

Van Rechts | 21-02-06 | 23:24

@knuffelpoes

strak plan, truste

Rabarberke | 21-02-06 | 23:23

@rabarbeke
vertel dat aan gekke henkie. Op zich wel iets wat hem sympathiek maakt, jammer dat hij zo z'n best doet om dat weer ongedaan te maken.

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:22

-weggejorist-

gekkehenk | 21-02-06 | 23:22

Zo langzamerhand heb ik het gevoel dat Europa wel wat kleiner mag.

fuckje | 21-02-06 | 23:22

@keyword

Ja tuurlijk. Als de amerikanen eens een oorlogsmisdaad begaan gebeurt dat in de fog of war en draaien er een paar militairen voor op. Hoog niveau, chain of command, etc. weet daar doorgaans geen ruk van af.

En genoeg sukkels die het geloven en verder vertellen.

Zo ook abu graib. Allemaal het werk van een aantal zelfstandig opererende ontspoorde militairen.

En genoeg sukkels die het geloven en verder vertellen.

Join the club eikel.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:22

Er waren namelijk Kroaten en Serven die met elkaar mengenden; de garantie van Joegoslavie..!!!??!?
hahahhahaha

gekkehenk | 21-02-06 | 23:20

@gekkehenk 21-02-06 @ 23:06 (maar ook voor CCCC)
Svuda po&#273;i, svome domu do&#273;i.
Neem het advies ter harte, zou ik zeggen. En voor de rest hier netjes Nederlands spreken. Typefouten worden vergeven, brabbelen in een andere taal die niemand verder machtig is onbeleefd ten opzichte van anderen.

crixus | 21-02-06 | 23:20

Okeej, nog maar een fatwa voor gekkehenk

fuckje | 21-02-06 | 23:20

@Cojones en gekkehenkie
Goed dat ik naar bed ga, anders kwam ik weer in de verleiding een spelcursus voor servokroatieschtaligen te geven en nog een keer uit te leggen dat Fascisme niets, maar dan ook niets te maken heeft met de door welk volk dan ook gepleegde wandaden. Behalve die van de Italianen in de jaren '30 en '40. Wees eens wat origineler en specifieker in de benoeming van het kwaad.

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:20

@ rabarbarke
Hhahaha dat is iets wat jij nooit zult begrijpen....

gekkehenk | 21-02-06 | 23:19

@knuffelpoes

"Dat je titoist ben en servische sympatien hebt, moet je zelf weten."

Klinkt wat raar als je weet dat Tito een kroaat was.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:17

@Rabarberke
Huh?

CoJoNes | 21-02-06 | 23:17

My-Lai werdt door een paar dozijn mannen uitgevoerd. Hoog niveau had daar geen reet mee te maken. Dat gebeurd af en toe in 'the fog of war' . Zie Atjeh.
Sorry voor mijn spelfouten, oh grammar-nazi.

keyword | 21-02-06 | 23:16

@gekkehenk 21-02-06 @ 23:13
Hahaha, is alsof een melkboer zegt: Gebruik geen zuivel.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:16

@cojones

Of probeer nooit een intellectuele discussie te volgen als je je verstand in je kloten hebt laten zakken.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:15

Fatwa voor gekkehenk.

fuckje | 21-02-06 | 23:14

@Keyword

Tuurlijk, tot op hoog niveau nam iedereen zijn verantwoordlijk voor die slachting. Not.

Droom lekker verder joh en zet je non-argumenten lekker kracht bij door originele woordspelingen, stumper.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:14

fascme!!!
moet zijn fascisme

gekkehenk | 21-02-06 | 23:14

@Fuckje
o god ja ik moet er helemaal van blozen wat gekke henkie nu zegt. En dat terwijl ik het voor servie opnam.

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:13

Laatste wat ik zeg SMRT FASISMU/Dood aan fascme!!!

gekkehenk | 21-02-06 | 23:13

@Rabarberke
Voordeel van die ellenlange stukken geschiedschrijving van jou, is dat je ze vrij makkeljk skipt.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:12

En als de vijand ook normale burger kleding draagt en zich verstopt achter de jurken van vrouwen, is het helemaal moeilijk

keyword | 21-02-06 | 23:11

Probeer nooit een intellectuele discussie te voeren met iemand die emotioneel betrokken is. Waarheid die weer een koe is gebleken.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:11

@crixus

je schreef:

"Maar het is een verschil of je burgerslachtoffers maakt als gevolg van gevechtshandelingen met gewapende tegenstanders of ze willens en wetens opspoort en afmaakt uit naam van een ideologie, geloof of omdat ze een andere nationaliteit dan wel ethniciteit hebben."

Ik zeg het even anders om je maar niet te confronteren met historische feiten.

Er is inderdaad zo'n verschil, maar in de praktijk is dat verschil te verwaarlozen. Er zijn namelijks nauwelijks gewapende conflicten waarin twee legers tegenover elkaar vechten en er af en toe een burger een dodelijk schot opvangt omdat hij toevallig op het slagveld zijn hond Fikkie uitliet.

Meestal vallen er gewoon tientallen duizenden burgerdoden als gevolg van oorlogshandelingen en iedereen die mij vertelt dat dat soort doden onvermijdelijk zijn is een overvalste hufter.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:10

Heel raar, hoe een eerste indruk kan zijn. Zo had ik gelijk een hekel aan CCCC en gekkehenk. Botsende culturen?
@gekkehenk,
flink hoor, gelijk gaan schelden tegen iemand die kritisch tegenover jou is.
En dan nog wat onverstaanbaars uitbraken.

fuckje | 21-02-06 | 23:09

Ach en daar komt henkies ware aard naar boven. Je kunt Henk uit Joegoslavie halen, maar je haalt Joegoslavie nooit uit Henk.

CoJoNes | 21-02-06 | 23:08

-weggejorist-

gekkehenk | 21-02-06 | 23:06

Rabarberke 21-02-06 @ 23:03:
Dat is jouw manier van discussieren, ik hou mijn gedachten liever op een rijtje...

crixus | 21-02-06 | 23:06

De kk voor jou knuffelpoes/stoeipoes, Hoertje ne?
pusi ga kurvo!!!!!

gekkehenk | 21-02-06 | 23:05

@Rabarberburka
Wat een onzin. De Mai-Lai massacre is onderzocht, en de schuldigen veroordeelt. Een instantie > noem er nog maar een.
Beelden de je niet ziet van Iraq zijn de beelden waarin de goede daden v/d Amerikanen te zien zijn. Bedankt hoor, MSM!

keyword | 21-02-06 | 23:04

@Gekkehenk
Dat je titoist ben en servische sympatien hebt, moet je zelf weten. Maar verder niet zoveel poep praten wil je. Je doet je nick wel eer aan en dat lijk me geen aanbeveling voor Servie.

knuffelpoes | 21-02-06 | 23:03

@crixus

Bullshit, noem een naam als voorbeeld en zeg daarbij dat je niet allen noemt en je bent klaar.

Maar je weet gewoon niks.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:03

@Rabarberke 21-02-06 @ 22:59:
Ik heb nooit beweerd dat het Amerikaanse leger zich in Vietnam en Cambodja niet aan oorlogsmisdaden hebben bezondigd. Alleen omdat ik iets NIET zeg, wil dat nog niet zeggen dat ik er dus per definitie VOOR ben of dat ik iets ONTKEN.
Ik heb het niet over het Amerikaanse leger in Vietnam, Cambodja of waar dan ook gehad, dat sleep jij er weer met de haren bij.

crixus | 21-02-06 | 23:03

@drsnuggles

Het leuke is dat mensen die mij verwijten naief te ouwhoeren meestal zelf niet verder komen dan een paar halve korte zinnen in de trant van "je vergelijkt appels met peren, zit niet zo naief te ouwehoeren, je snapt er niets van"

etc. etc.

Allemaal intellectuelen zullen het wel zijn.

Rabarberke | 21-02-06 | 23:02

@keyword 21-02-06 @ 22:56:
Ik noem geen namen, want dan vergeet ik er heel veel, en voor sommigen is dat dan een reden om aan te nemen dat ik die juist steun of verdedig.

crixus | 21-02-06 | 23:00

Geld betekent niet alles!?!?!?!

gekkehenk | 21-02-06 | 22:59

@crixus

En dat precies is nu het grote misverstand. De VS doet iedereen geloven dat de doden die vallen een gevolg zijn van militaire gevechtshandelingen.

Dikke vette onzin: oorlogspropaganda.

De VS interesseert het geen reet of er burgerdoden vallen. Dat heeft ze nooit geinteresseerd. Niet in Cambodja, niet in Vietnam, nu niet, nooit niet.

Nadat de pers in Vietnam de wreedheden liet zien, (o.a. amerikaans leger dat een heel dorp uitmoordde) laat de VS alleen gecontroleerde (embedded) pers toe in gevechtshandelingen. Wat men wil laten zien laat men zien en wat niet, niet.

Zo krijg jij een oorlogsbeeld voorgeschoteld dat zij je graag laten zien.

Zodat je hier in alle oprechtheid kunt doen geloven dat er sprake is van
'burgerslachtoffers als gevolg van een gevechtshandeling'

Laat me niet lachen.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:59

@Rabarbeke
Ik twijfel, NoordKorea of Oostenrijk.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:58

Ik ben Titoist met Servische sympathien en heb kk schijt aan iedereen die anders beweert. Jullie grote man was pim pedofiel fortuyn hahahah, mensen er zijn mensen op de balkan die je eenvoudigweg beledigt als je ze vergelijkt met de huidige westerse leiders.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:58

@CCCC 21-02-06 @ 22:56:
U heeft blijkbaar geen hersencellen meer waar humor geregistreerd dan wel begrepen wordt. Dat is spijtig voor u en uw omgeving.

crixus | 21-02-06 | 22:58

@Rabarberke
Zit niet zo naief te ouwehoeren joh. Of is het je ontgaan dan het bericht waaronder je zit te ouwehoeren niet juist is?

doktersnuggles | 21-02-06 | 22:57

@crixus 21-02-06 @ 22:54
Dat ben ik met u eens.

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:56

@CCCC,
pffff, je bent toch niet van plan hier elke avond te posten he?

fuckje | 21-02-06 | 22:56

@crixus
Zoals de Islamo-fascisten dus.

keyword | 21-02-06 | 22:56

@crixus 21-02-06 @ 22:48

ja en jouw standpunt is dat iedereen in joegolavie elkaar af had moeten maken zodat er in nederland geen last zou zijn van huurmoorden.
Allemaal erg tegenstrijdig.

CCCC | 21-02-06 | 22:56

@Robert Spoortniet 21-02-06 @ 22:45:
Een burgeroorlog is per defintie een tragedie, of dat nu Joegoslavië betreft, Ierland of Spanje. Maar het is een verschil of je burgerslachtoffers maakt als gevolg van gevechtshandelingen met gewapende tegenstanders of ze willens en wetens opspoort en afmaakt uit naam van een ideologie, geloof of omdat ze een andere nationaliteit dan wel ethniciteit hebben. Dat laatste is mijn ogen per definitie misdadig, wie het ook doet en met welke reden dan ook. Zo iemand moet zich verantwoorden en de gevolgen ondervinden.

crixus | 21-02-06 | 22:54

@knuffelpoes 21-02-06 @ 22:44
Weet je wat ik zeg? 3 Vechtende 3 schuldigen en met als de grootste schuldigen de paar westerse landen die de boel opgestookt hebben.

CCCC | 21-02-06 | 22:54

Dat heeft betrekking op Kosovo. In de burgeroorlog werd de regie ook lokaal en zelfstandig geregeld, door lokale mensen.

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:53

@ Rabarbeke

Ik ken het en kan ook wel vrede vinden in de conclusie dat ik de VS wat hoger heb zitten dan jij. Kan toch? Verscheidenheid en diversiteit, leve het leven en hoera voor de dood.

Enfin, genoeg hiervan, ik ga even wieberen.

Brusselmans | 21-02-06 | 22:53

@knuffelpoes

Zo is ook de onder het volk aanwezige lafhartigheid, corruptie, achterbaksheid en lamlendigheid een logisch gevolg van de nauwgezette regie van een overheid.

Over welk land heb ik het?

Rabarberke | 21-02-06 | 22:52

@WillemIII
Zeker als je het hebt over de derde wereldoorlog die zich in de diamantbuurt afspeelt

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:52

@Robert Spoortniet
Milocevic heeft bewust het hele merelveldgebeuren opgeklopt en het nationalisme aangewakkerd om zijn machtspositie veilig te stellen. Moorden is geen logisch gevolg van wat dan ook, maar geregiseerd en gebruikt door machtshebbers.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:49

@CCCC 21-02-06 @ 22:44:
Iedereen die een ander afslacht omwille van een ideologie, religie, nationaliteit of etniciteit verdient zelf niet beter. Dat is mijn morele standpunt, en als je het daar niet mee eens bent, dan kun je mij dat niet aanrekenen. Maar je ontmaskert jezelf er wel mee.

crixus | 21-02-06 | 22:48

Ambtenaren, wethouders, gemeenteraadsleden, dat zijn de ware oorlogsmisdadigers als je het mij vraagt.

WillemIII | 21-02-06 | 22:47

RADUSINOVI&#262; TIMOTIJE SIMO MOHOVO 1912
Familie...
Later in Vukovar weer een dode, ben persoonlijk betrokken ben niet in mood voor kk geintjes eigenlijk

gekkehenk | 21-02-06 | 22:47

@brusselmans

Tsja, de een sluit mensen op in kampen, de ander roeit ze in de loop der jaren systematisch uit. Sorry dat de parallellen niet helemaal 100% overeen komen, maar je snapt vast de point wel.

De VS heeft in de loop van de geschiedenis een kleine 12 miljoen indianen uitgemoord, waarvan de laatste restjes inderdaad in Wounded Knee waren.

Have fun reading:

www.iearn.org/hgp/aeti/aeti-1997/nativ...

Rabarberke | 21-02-06 | 22:47

@crixus 21-02-06 @ 22:36
Ik zie het als een tikkende tijdbom.
Tito was de lijm. Als republieken zich zouden gaan afscheiden zou dat ook leiden tot een burgeroorlog. O.a. door de verspreiding van de bevolkingsgroepen. En Servië was niet degene die perse onafhankelijk wilde worden. Om te stellen (niet dat u dat perse doet) dat Servië, danwel Milosevic, verantwoordelijk gehouden kan worden voor de burgeroorlog vindt ik niet kloppen. Het moorden is voor mij een logisch gevolg, waarbij over en weer etnische zuiveringen en moordpartijen hebben plaatsgevonden.

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:45

@CCCC 21-02-06 @ 22:41:
De VS steunt iedereen wanneer het zo uitkomt. De muddjahedin in Afghanistan werd gesteend tegen de Russen in de jaren '80, en toen de Taliban dat zootje ongeregeld overnam hadden ze er een vijand aan. Allianties van VS met terroristische organisaties dienen een kortstondig militair, strategisch of politiek doel, maar het betekent niet noodzakelijkerwijs dat VS die groepen ook ideologisch steunt.

crixus | 21-02-06 | 22:45

@CCCC
Dank je. Waarmee niet gezegd is dat ik denk dat Servie de vermoorde onschuld is in het hele conflictgebeuren

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:44

crixus 21-02-06 @ 22:39

En jij bent 1 van de personen met een grote bek over generaal Mladic?

CCCC | 21-02-06 | 22:44

-weggejorist-

kl@@s | 21-02-06 | 22:44

@Rabarberke
Veel slechter dan Bush en Mladic bijmekaar

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:42

(Mijn reactie was voor knuffelpoes)

CCCC | 21-02-06 | 22:42

gemeentes zijn evil

Rabarberke | 21-02-06 | 22:41

Ja ik ken de historie redelijk en the battle of wounded knee ook. Ik zie de miljoenen indianen in concentratiekampen daar nog niet meteen mee, maar vooruit.

Brusselmans | 21-02-06 | 22:41

Jij weet hoe het zit!!!
Het UCK: terroristen die door de VS gesteund worden.

CCCC | 21-02-06 | 22:41

@Gekkehenk Dat lees je goed ja, maar het verdrag is niet door hem maar door de VN opgesteld dus ik zie het probleem niet.

Karel Doorman | 21-02-06 | 22:41

@CCCC 21-02-06 @ 22:35:
[Rabarberke mode on]Nee, helaas zijn ze er te kort mee door gegaan. Als ze elkaar nou een tot de laatste man en vrouw hadden afgeslacht zaten we er nu niet over te debatteren en werden er nu niet allerlei criminelen in 020 door Joegoslavische huurmoordenaars vermoord[/Rabarberke mode off]

crixus | 21-02-06 | 22:39

@rabarbeke
Wat wil je gemaild hebben schat?

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:39

@gekke henk
Ik had ook al een link over die ss divisie maar blijkbaar zegt dat ze niks:S

@brutus68 21-02-06 @ 22:31

Ja tuurlijk terecht... wat zal ik lachen als hier in nederland een provincie geislamiseerd is en de nederlandse bevolking gaat terroriseren en verjagen en dat dan het nederlandse leger in actie komt en dat Amerika en z'n maten ff langs komt de boel vernielen... zal wel nooit gebeuren balkenende gedraagt zich prima als slaaf.

CCCC | 21-02-06 | 22:39

@Brutus
De serven gevraagd om bombardementen op Belgrado? Het moet niet gekker worden!
Heb voor het Kosovo conflict UCK lui gehoord. Die vertelden mij het volgende: wij schieten net zo lang Servische politieagenten dood tot Servie geen andere keus heeft dan het leger in te zetten. Dan vallen er burgerslachtovers onder ons, de Kosovaren, en dan komt d eNavo ons helpen. Probleem opgelost. Hoe konden ze meer gelijk krijgen. Later probeerden ze in Macedonie hetzelfde trucje. Dat lukt niet omdat de Navo Macedonie niet slecht vond, itt Servie.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:38

@Robert Spoortniet 21-02-06 @ 22:29:
Door één persoon er uit te lichten en zijn wandaden aan de kaak te stellen verdedig je de ander nog niet. Alleen moet je wel de historische gebeurtenissen in de juiste volgorde en het juiste perspectief plaatsen.
Rabarberke 21-02-06 @ 22:29:
Lekker die appel-en-peren moes... Maar wat wil je daarmee zeggen? Dat de oorlog tegen Irak illegaal krachtens internationaal recht was? Ik heb het tegendeel niet beweerd.

crixus | 21-02-06 | 22:36

@CCCC 21-02-06 @ 22:35
En dat is de burgeroorlog.

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:36

Hhahaha @ Karel Doorman dan zie ik de naam van Mient Jan Faber onderaan de man die in de vredesbeweging zat jaren 70-80 en daarna bijna schuimbekte om servie te bombarderen.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:36

@crixus 21-02-06 @ 22:26

Het geval was als er een land zich ging afscheiden dan moest dat land een gebied(zoals provincie) waar een meerderheid woont van een andere etniciteit, afstaan aan Joegoslavie, zoals de Krajina in kroatie of zoals het Servische deel van Bosnie.
En wat heb je het steeds over zuiveren door Serven? Ben je nog steeds van mening dat de andere partijen geen zuiveringen gedaan hebben?

CCCC | 21-02-06 | 22:35

@knuffelpoes

Kun je dat even op de mail zetten?

Rabarberke | 21-02-06 | 22:34

What goes around comes around......

gekkehenk | 21-02-06 | 22:34

Was dat niet 1 van de programmapunten van Fortuyn, 50% van de ambtenaren wegbezuinigen?

Pannie | 21-02-06 | 22:34

U wilt weten wat genocide precies is? Welnu het staat hier in het Verdrag inzake de Voorkoming en de Bestraffing van Genocide www.preventgenocide.org/nl/verdrag.htm...
Ook geschikt voor historici en andere pseudo-wetenschappers.

Karel Doorman | 21-02-06 | 22:33

@gekkehenk
Dat je opkomt voor jou servische volk is logisch en er is ook genoeg voor te zeggen. Als je met dergelijke kutgoogleargumenten aankomt verleis je elke geloofwaardigheid en ga je maar lekker in je servische sop gaarkoken.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:33

@spoorniet....

Ja, maar die zijn al gestopt met roken....

RatHead | 21-02-06 | 22:33

@CCCC 22.24

En terecht, het waren de Amerikanen weer die het voortouw moesten nemen. Dat uranium is natuurlijk erg, maar de Serven hebben er zelf om gevraagd, laat ze maar eens wat aan zelfreflectie doen, i.p.v. als een stel debielen achter een volkmenner aan te huppelen...

brutus68 | 21-02-06 | 22:31

@Rabarbeke
Op zich mee eens. Het voordeel van zo'n zootje ongeregeld is dat ze mij nodig hebben voor 800 euro per dag om te zorgen dat er nog wat gebeurd. Kunnen ze zelf tenminste verder internetten. Als bij een gemeente zeg dat ik winterbanden nodig heb weet ik binnen vijf minuten waar die het goedkoopst zijn. Hebben ze ook weer wat te doen.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:30

@crixus 21-02-06 @ 22:26
Als Milosevic dat gedaan heeft, denk je dan niet dat Tudjman en Izetbegovic er ook mee bezig waren?

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:29

@crixus
En zo mocht de VS krachtens internationaal recht en zonder mandaat van de VN de souvereine staat van Irak niet binnenvallen. En toch is dat gebeurd. En JPB c.s. deden vrolijk mee, holladiee.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:29

@brutus68
Maar hoe dan ook, ze vlogen daar alleen voor de show want Slovenie MOCHT gaan. Dat hoefde alleen kroatie niet te weten.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:27

@brutus68 21-02-06 @ 22:25
En dan, Oostenrijk zeker aanvallen?

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:26

@CCCC 21-02-06 @ 22:19:
Ik weet zeker dat er niet in stond dat de Servische president in dat geval de macht mag overnemen en middels onofficiële milities tegenstanders van het Servische volksdeel in door Servische geclaimde gebieden etnisch mag laten zuiveren. Dat stond er zeker weten niet in, en is toch gebeurd.

crixus | 21-02-06 | 22:26

@knuffelpoes

Nou ik zit er niet mee dat ik wat aan de gemeente betaal, ik zit er mee dat ze het vervolgens over de balk smijten alsof het strooizout is. Projecte hier, overschrijdinkje daar, etc.

Elke Jan Piet Boterletter met 3 jaar mavo wordt projectleider en de ene underperformer na de andere soupeert gemeenschapsgelden op. Als het aan mij lag ging de helft van dat gajes in de bijstand, morgen nog.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:26

@CCCC
met de bronnen die jij erbij haalt wel inderdaad.

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 22:26

Krijgen we dat hele Srebrenica gezeik nou weer een keer ?

Kees-D | 21-02-06 | 22:26

@gekkehenk 22.21

Nee, ze vlogen over om naar de vogeltjes te kijken.., hou toch op. Laag overvliegen tot aan/in Oostenrijk aan toe is wel degelijk een vorm van agressie ...

brutus68 | 21-02-06 | 22:25

@Gekke Henk
Precies ja, en ik ben benieuwd wat ze vinden van de gevechtsvliegtuigen die 10 weken boven Servie hebben rondgevlogen met hun uranium bevattende bommen en daar ook goed gebruik van hebben gemaakt.

CCCC | 21-02-06 | 22:24

@brusselmans

Lees eens wat contemporaine geshiedenis over onze bevrijders, voorvechters van vrijheid en democratie *kuch* en wat dies meer zij.

www.lastoftheindependents.com/wounded....

Rabarberke | 21-02-06 | 22:24

@Rabarberke
Nee dat mag niet, anders wordt Gerrit boos. Al is het natuurlijk wel zo dat de gemeente wel geld bij jou komt halen als ze het niet uit Den Haag krijgen. Ik kost tenslotte ook 100 euro per uur.
Je lijkt er nogal mee te zitten dat je af en toe wat voor de gemeenschap betaalt. Voor mij speelt dat niet zo want ik heb toch geld zat.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:22

@sjeik yerbouti 21-02-06 @ 22:17

Ja ik vind het ook vervelend dat ik mannetjes zoals jou uit kan lullen.

CCCC | 21-02-06 | 22:22

Dat ze overvlogen betekent nog niet dat ze gevechtsmanouvres uitvoerden.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:21

@brusselmans

300 jaar geleden? 19e eeuw fyi.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:21

@ kl@@s...

Van Rechts heeft helemaal gelijk... Nederland is niet schuldig, maar moet zijn verantwoordelijkheid tegenover de achtergebleven vrouwen en kinderen wel nemen.

RatHead | 21-02-06 | 22:21

@ Brutus68
Een federaal leger heeft recht om de grenzen te verdedigen tegen separatisten. Overvliegen van Migs vind ik een relatief milde vorm van waarschuwen.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:20

@crixus 21-02-06 @ 22:05

Ja Kroatie had zich onafhankelijk(met behulp van duitsland) onafhankelijk verklaard van Joegoslavie en niet van Servie.
En wat zei de wet van Joegoslavie, weet je dat ook?

CCCC | 21-02-06 | 22:19

@knuffelpoes

en laat me raden, dat gebruikersdeel is verdisconteerd in de afvalstoffenheffing die explosief is gestegen?

Rabarberke | 21-02-06 | 22:19

@ Rabarbeke

300 jaar geleden of 60 jaar geleden vind ik nog wel een verschil.

Brusselmans | 21-02-06 | 22:19

@gekkehenk
Waar stel je dan voor dat eerlijke proces te doen plaatsvinden? En dat de amerikanen te laf zijn om mee te doen maakt het geen illegale institutie.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:19

@ CCCC
je bent op zijn minst suggestief bezig....

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 22:17

@rabarbeke
Ja dat is afgeschaft. Nu de rest nog al moet ik dan ander werk zoeken

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:17

Mladic heeft recht op een eerlijk proces.
aangezien het Joegoslavie tribunaal een illegale institutie is verwacht ik daar geen eerlijk proces. Kijk maar naar die Amerikanen, die willen niet het verdrag van het internationale strafhof ondertekenen, dat zou volgens hen een politiek tribunaal zijn, ze hebben zelfs een Scheveningen Act aangenomen die hun de bevoegdheid geeft gevangen amerikaanse soldaten met geweld uit de Scheveningse bak te bevrijden.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:16

trouwens, is het gebruikersdeel van de OZB afgeschaft?

Rabarberke | 21-02-06 | 22:15

@gekkehenk 22.12

ehhh, intimidatie door overvliegende MIGS, tot aan boven Graz (Oostenrijk) aan toe.., is dat geen vorm van agressie, of is dat weer duivels verzinsel van de anti-Servische pers....???

brutus68 | 21-02-06 | 22:15

excusez, ben met drie dingen tergelijkertijd bezig :(

Brusselmans | 21-02-06 | 22:15

-weggejorist-

kl@@s | 21-02-06 | 22:15

@gekkehenk
Allemaal waar en zeker lullig als je de betreffende dienstplichtige was. Ook vervelend als je in de helicopter zat die werd neergeknald. Met alle respect, maar je gaat dit toch niet serieus ernstig vinden als je ziet wat er verder in het joegoslavieconflict is gebeurd?

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:14

@brusselmans

ja ach en miljoenen indianen zijn afgeslacht en in reservaten ondergebracht (en ook daar afgeslacht)

Rabarberke | 21-02-06 | 22:14

@CCCC 21-02-06 @ 22:10
ziveli!

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:13

@sjeik yerbouti 21-02-06 @ 22:10

ik heb al eerder gezegd dat ik het niet goed keur, je wilt graag dat ik het goedkeur.

CCCC | 21-02-06 | 22:12

@ Rabarbeke

Ik had al het vermoeden dat we langs elkaar heen bezig waren. Ik zat nog bij je eerdere vergelijking met Mccarthy en je latere opmerking dat het communisme een onder valse voorwenselen werd bestreden. Miljoenen mensen zaten onder het communisme in Siberie in concentratiekampen.

Brusselmans | 21-02-06 | 22:12

Die Slovenen omsingelden kazernes van het federale leger van de Socialistische staat Joegoslavie, ik durf u zelfs te zeggen dat er van Servische kant geen enkele vorm van agressie was jegens Sloveense burgers. Wel werden de dienstplichtige Servische jongens naakt en inelkaar geslagen op de trein naar Belgrado gestuurd. Ik noem tevens een witte oude golf waar press op stond die beschoten werd naar later bleek dat dit een geinsceneerde actie was om de aandacht van de internationale media aan te trekken.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:12

@Rabarberke 22.07

En dus...?? De afscheiding van Slovenie is in relatieve harmonie verlopen en voor beiden partijen is dat achteraf niet ongunstig uitgepakt. Zie het als een echtscheiding, de boedel moet verdeeld worden...

brutus68 | 21-02-06 | 22:11

@knuffelpoes 21-02-06 @ 22:09:
Helemaal waar. Mea culpa voor deze kleine doch onvergeeflijke fout mijnerzijds.

crixus | 21-02-06 | 22:11

@Cixus
als je de bronnen niet gelooft dan ga je zelf op onderzoek als het je intersseert.

@knuffelpoes
Ik kan je vertellen, maar ik denk dat de link al genoeg zegt de man wou de sharia invoeren in Bosnie en de rest van de inwoners zouden overbodig zijn in z'n islamitische staatje, maar ik kan wel gaan praten de meerderheid hier neemt je toch niet serieus en gaat je aanvallen vanwege je taalfouten terwijl ze geen tegenargumenten weten te vetellen.

@Robert Spoortniet
Dankjewel

CCCC | 21-02-06 | 22:10

@CCCC
Je doet erg je best om alles wat Mladic op zn kerfstok heeft goed te keuren of niet.

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 22:10

@crixus
Het eerste schot tegen Slovenie is niet door de serviers gelost maar door het Joegoslavische leger. Een subtiel maar belangrijk verschil. Er werd niet geschoten omdat Slovenie niet weg mocht, maar omdat slovenie geen precedent mocht zijn voor Kroatie. In Slovenie zijn geen servische minderheden, dus daarom niet interessant.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:09

@Knuffelpoes

Vreedzame scenario's? In het land van 'In my country we kill for less' ?

Rabarberke | 21-02-06 | 22:09

@crixus

Ja en? Slovenie nam met de afsplitsing nogal wat servische investeringen met zich mee moest je weten.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:07

@Rabarberke

Amen....

RatHead | 21-02-06 | 22:06

@brutus
Dat is wat ik zeg ja. Het oud zeer was wel degelijk aanwezig, maar zonder het opstoken hiervan door rasmanipulators waren ook wat vreedzamere scenario's denkbaar geweest.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:06

@gekkehenk 21-02-06 @ 21:59:
Uw "landgenoot" CCCC heeft heel veel planken misgeslagen. In de oorlog van de jaren '90 is het 1e schot gelost door Servische soldaten tegen de zich afsplitsende Slovenen. Geen moslim te bekennen. Pas in Kroatië kwamen er moslims in het spel, maar ook pas nadat het Katholieke Kroatië zich onafhankelijk had verklaard van het Orthodoxe Servië.

crixus | 21-02-06 | 22:05

@brusselmans
Ja maar ik zag zo 123 de link niet en ik dacht "hij zou toch niet de balkan bedoelen met baltische staten" :)

Rabarberke | 21-02-06 | 22:05

Hier nog en intersante aflevering van het programma tegenlicht.
Waarbij oa de zogenaamde servische concentratie kampen aan bod komen, die voor wereldwijd op tv werden uitgezonden en voor de westerse landen het sein was voor ingrijpen tegen de o zo slechte Serven.
Veel kijk plezier, als het te lang duurt kijk dan alleen de eerste paar minuten over het ''concentratiekamp''

www.vpro.nl/programma/tegenlicht/aflev...

CCCC | 21-02-06 | 22:05

CCCC kan inderdaad niet van liegen beticht worden. Handen op wie denkt dat de Kosovaren een bevolkingsgroep is.

Robert Spoortniet | 21-02-06 | 22:04

Het probleem is dat naarmate de mens ouder wordt en hoger in de boom klimt, hij zijn conflicten over de toppen heen zoekt, over grote oppervlaktes.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:04

@ brutus
groen van jaloezie....

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 22:02

Estland, Letland en Litouwen? In de jaren vijftig waren die staten zowat vergeten omdat er nauwelijks nog oorspronkelijke bewoners in leven waren maar in 2006 ken je die landjes toch wel?

Brusselmans | 21-02-06 | 22:02

oeps hebben ze hem al weer bij gebrek aan bewijs moeten vrijlaten?

Kaitlin | 21-02-06 | 22:02

overigens, zou dat nu van hogerhand opgedrongen worden dat Willem een dagje op Balkie moet passen tijdens de olympische spelen? Om bijvoorbeeld het imago van Balkie wat op te poetsen, in plaats van dat die Argentijnse Tangodanseres er met de eer vandoor gaat? Zal politiek wel gevoelig liggen ivm haar IJSkoude pappa ofzo (hier kun je iedere willekeurige CDA-smoes invullen uiteraard). Maar goed, genoeg roddels de wereld ingeslingerd. Lekker slapen maar weer.

WillemIII | 21-02-06 | 22:02

@rathead

Het is niet erg dat je als Nederland geen kant op kunt. Het is alleen zo jammer dat je vindt dat je militair in actie moet komen terwijl je militair geen spat voorstelt. Een land dat zichzelf nog geen 5 dagen kan verdedigen kan onmogelijk voor de veiligheid van anderen instaan, tenzij de tegenstander met pijl en boog schiet.

Rabarberke | 21-02-06 | 22:01

@ Rabarberke

gedeeltelijk mee eens.

gekkehenk | 21-02-06 | 22:01

@CCCC
het is duidelijk aan welke kant jij staat. Ik weet dat het niet pluis was in Bosnie en Kosovo voor serviers. Dat Izetbegovi&#263; een grote rol heeft gespeeld in de machtspolitiek na de dood van Tito is mij niet bekend. Maar vertel.

knuffelpoes | 21-02-06 | 22:00

@brusselmans

Wat bedoel je met baltische staten?

Rabarberke | 21-02-06 | 21:59

@CCCC 21-02-06 @ 21:54:
Goed geraden ik geloof niks. Niet in een God of Allah, en ook niet iemand die iets beweerd omdat een ander iemand een verhaaltje zonder gedegen bronvermelding en bewijzen op internet zet. Dat is namelijk de essentie van wat gedegen historicus is. Twijfel aan elk verhaal. En hoe harder geroepen wordt dat iets de waarheid is, is hoe meer een ECHTE historicus gaat twijfelen.

crixus | 21-02-06 | 21:59

@Knuffelpoes 21.52

Precies. En door wat?? Door op een slinkse manier in te spelen op eeuwenoude twisten en sentimenten, zoals die gezellige meeting op het Merelveld tig honderd jaar terug, of het niveau van "jouw betovergrootvader heeft ooit een kip gejat van mijn betovergrootmoeder", van dat soort primitief geouwehoer.... , met alle gevolgen vandien...

brutus68 | 21-02-06 | 21:59

@gekkehenk

Ik denk niet dat Nederland ooit iemand van het kaliber van Tito als regeringsleider heeft gehad.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:57

@ van rechts..... 18.59

Deels waar, echter:

De NAVO wist dat Milosovic van plan was Srebrenica onder de voet te lopen en dat daar veel doden bij zou vallen. Men wist dit al maanden van te voren. In een interview met voormalig minister van defensie zei Voorhoeve.... De NAVO heeft willens en wetens dit laten gebeuren om zo Milosovic te vrede te stellen, Srebrenica was immers het laatste waar Milosovic zijn zinnen op gezet had, en te kunnen gaan praten over het Dayton-accoord.

Ja de Serven zijn schuldig, daarna de moslims zelf en Nederland kon geen kant op.

RatHead | 21-02-06 | 21:57

Hey! Het land van het opgeheven vingertje heeft weer even haar straatje schoongeveegt. En niet alleen door de vangst van de man die zijn volk verdedigde: mladic. Chapeau, zoals een echte ambtenaar van de Eeuwige Waarheidscommissie dient te zeggen.
-
Zag u trouwens ook dat Maxima vandaag bij het schaatsen voor het eerst niet al kirrend en stralend en juichend naast Willem zat? Een schrale troost was dat dankzij de interventie van de Regering haar plek af gestaan diende te worden aan Balkie, die 'veel positieve reacties hoorde over de Nederlanders'...*grmpf*
-
Geef ons Maxima terug en zet die Balkie maar in een leeuwenpak voor de ingang van het stadion svp Jacques

WillemIII | 21-02-06 | 21:57

Mladic, een vooruitstrevend mens!!!!!!!

polletjepiekhaar | 21-02-06 | 21:57

@fuckje
Dan had ze ook is wat te neuken. Benno was immers altijd buiten de deur.

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:55

Nou ja, bevriend....
GW kust ook Arabiertjes op hun mond. Betekent niet dat ie hun tong er niet uit zou willen bijten.

keyword | 21-02-06 | 21:55

Neuh, zo ver was het in Nederland niet gekomen. Hoewel de late ontdekking van olie in Siberie nog wel de zaak een tijdje had kunnen rekken.

Maar nu zonder gekheid, de bevolking van de Baltische staten hebben de luxe niet gehad die wij hebben en ik vond Berlijn dichtbij genoeg. En zie, dat alles zonder bloedvergieten en met hamburgers en cola.

Brusselmans | 21-02-06 | 21:55

@Fuckje
Nee ik post niet onder de nam targent.

@Crixus
Verkeerde bronnen? Al komt er een ECHTE historicus je het persoonlijk vertellen dan geloof je het nog niet.

@Mijn opa
Je hoort mij de genocide niet goed praten, en ik had er ook wat over gezegd dat ik het er niet mee eens was maar mijn reactie is weggehaald.

@Brutus
Nee ik doel op het feit dat de Serven uitgemoord werden door Kroaten en MOSLIMS in de 2e wereld oorlog, ik had nog 2 links geplaatst omdat er een persoon was die dit niet geloofde.

CCCC | 21-02-06 | 21:54

@gekkehenk,
wat is mij vergeven? Heb jij me ergens op feitelijke onwaarheden kunnen betrappen?
-on topic, Tito was goed bevriend met voormalig Koningin Juliana.

fuckje | 21-02-06 | 21:53

@sjeik yerbouti 21.46

Ik dus ook, en ben nog steeds niet uitgeluisterd...., heb hem (Opa-modus aan) als jong jochie in 1988 in 010 zien optreden.. (en Brutus in vrijwillig in 010, dan moet er dus wel wat te horen of te zien zijn), was magistraal.., een van de beste concerten die ik ooit heb mogen aanschouwen... (Opa-modus uit en terug naar topic)....

brutus68 | 21-02-06 | 21:53

Brutus68
Dat joegoslavie na tito geen lang leven zou hebben is evident. Dat het op de manier gegaan is zoals het is gegaan is niet het ontbreken van een capabele opvolgers, maar dat zijn opvolgers als milosevic en tudjman meesters waren in het manipuleren van een volk in het haten van een denkbeeldige tegenstander. Waarbij Tudjman een veel betere PR naar het westen had. Het hele conflict is in grote mate geregiseerd door deze slechterikken. .

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:52

Brusselmans, zou jij in de tijd dat ik er niet ben enge types als CCCC vermanend willen toespreken? Dank u.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 21:52

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:47,
gewoon een voobeeldje van jou appel en peren retoriek,
dank voor uw volmondige toehappen.

vander F | 21-02-06 | 21:51

Bravo Rabarberke!!!

gekkehenk | 21-02-06 | 21:51

@mijn opa

genocide kun je niet goed praten, maar bij de een heet het genocide, bij de ander collateral damage.

bij de een heet het "terrorism" bij de ander "retaliation"

voor mij is het allemaal het zelfde: een x aantal doden als gevolg van de belangen van een ander.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:50

Hahahha Tito was Balkaanse variant van Job Cohen... hahahahah

gekkehenk | 21-02-06 | 21:49

@brusselmans

Hahaaaa. Alsof de USSR ooit serieuze plannen heeft gehad om Europa binnen te vallen. Allemaal koude oorlog van de VS. Koude oorlogpropaganda wel te verstaan.

@Vanderf

Zoiets doms heb ik werkelijk nog nooit gelezen. Alleen het psychologische vraagstuk met betrekking tot hoe je zoiets ontzettend doms kunt zeggen zou te ver voeren.

Koos Spee is niet verantwoordelijk voor verkeersongevallen sukkel! Hij is verantwoordelijk voor regelhandhaving mbt verkeer. That's all.

Dat is wat anders dan een land binnenvallen, bommen gooie en dan roepen dat je er niets aan kunt doen dat er doden vallen omdat er bommen vallen.

Als je dat verschil niet eens snapt dan wil ik helemaal niet met je praten, ga talpa kijken of zo.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:47

@Brusselmans
En dat verklaard de duizenden immigranten in Amerika niet. Die komen hier juist voor een beter leven.

keyword | 21-02-06 | 21:47

Ah eerstejaars, het is je vergeven fuckje.

gekkehenk | 21-02-06 | 21:47

@CCCC 21.37

Je doelt op het feit dat de Serven en Kroaten tijdens WO 2 ook al zulke brave borsten waren? De controverse tussen de diverse bevolkingsgroepen in Joegoslavie zijn er altijd geweest, aangezien het een kunstmatige staat betreft. Het is waar als je stelt dat de Serven zich krachtig geweerd hebben tegen de Duitsers, ze hadden hun handen vol aan de Partizanen. Tito heeft nog decennia na WO 2 de zaak bij elkaar kunnen houden door een briljante vorm van heers & verdeel-politiek. Na z'n dood en gebrek aan een capable opvolger moest de zaak wel uit elkaar klappen, met deze ellende als gevolg. Mensen zijn slecht, je weet tog...

brutus68 | 21-02-06 | 21:47

@ brutus
Gezellig wandelen lijkt me ook weer teveel van het goede en dat voorarrest duurt mij toch echt iets te lang.
BTW Zappa is een koning.... Heb zn complete discografie (83 albums) en uitgekenen raken is er niet bij met hem. Luister vooral we're only in it for the money.

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:46

@CCCC: Snap je dan niet dat je genocides niet kunt goed praten? Ook niet als er in het verleden andere gruweldaden hebben plaatsgevonden? MOet jou dan werkelijk alles uitgelegd worden?

mijn opa | 21-02-06 | 21:46

@CCCC 21-02-06 @ 21:35:
U houdt er merkwaardige bronnen op na, da's alles wat ik erover te zeggen heb. Zodra u uit de normale historische litertuur kunt citeren praten we verder.

crixus | 21-02-06 | 21:43

@gekkehenk,
ja, dat kan.

fuckje | 21-02-06 | 21:42

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:29,
zoiets ja,
je kunt Koos Spee ook wel op z'n donder geven en alle automobilisten in Nederland dagvaarden voor de 10 000 verkeersdoden in Nederland die de laatste 10 jaar aan het gouden kalf zijn geofferd.
10.000 doden.......(hoor ik de stencilmachines al ratelen, spandoeken etc.?)

vander F | 21-02-06 | 21:41

keyword, dat is natuurlijk bijzonder kort door de bocht. Rabarbeke heeft het lijstje met US interventions door de eeuwen heen al klaar liggen.

Ik denk eerder dat de haat jegens Amerika voort komt uit wrok jegens alle mensen die hopen op een beter bestaan.

Brusselmans | 21-02-06 | 21:41

@Rabarberke,
nog geen richting, ben eerste jaars.
@CCCC,
post jij ook wel onder de naam targent?

fuckje | 21-02-06 | 21:41

@ rabarbeke
Welk boek van de NRC-redacteur?
Orhan Pamuk met zijn boek Kar (geloof ik) ook maar toevoegen aan de tips. Kunnen we lezen over de miljoen Armenen die door onze Turken zijn uitgeroeid.
Zo leren we nog eens iets van elkander!

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:40

Fuckje je kan je vak altijd beter beoefenen en dan bedoel ik met name je in meerdere, de niet main stream bronnen, te verdiepen.

"ik val je niet aan, schat, ik spreek je alleen bemoedigend toe :-)
Maar als ik jou was zou ik me eerst even goed inlezen voordat je allerlei stupiditeiten te berde brengt. Vat dit op als een goede raad."

Kan men ook tegen jou zeggen

gekkehenk | 21-02-06 | 21:40

Indianen werden uitgemoord door Amerikanen (nou ja, heel verse immigranten)
WWI= save Europe's ass
WWII- Ditto
De rest van de oorlogen waren tegen bestrijding van het communisme, OF voor de bevordering van Democratie. Mooi toch, of zie ik dat verkeerd?

keyword | 21-02-06 | 21:38

@ Rarbarbeke

Sorry hoor, ik ben het vaker met je eens dan je denken zal maar de inmenging van de US in de communistische ideologie is de reden waarom we hier geen tienjarenplannen gekend hebben. Kijken wat voor minister van Financien we dan hadden gehad. Dat kun jij wel valse voorwendselen noemen omdat je het niet op de US hebt maar onzin blijft het.

Brusselmans | 21-02-06 | 21:38

@rabarbeke
"underground"=is een van de beste films van de laatste 20 jaar. Hoewel Kusturica knotsgek is maar wat wil je na zo'n oorlog.
Iets objectiever maar wel erg boeiend:
www.penguin.co.uk/nf/Book/BookDisplay/0,,0_01...

Een basiscursus Hoe kun je een volk tot haat en verdeeldheid brengen voor je eigen machtspositie.

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:38

@fuckje historica?

Welke richting?

Rabarberke | 21-02-06 | 21:37

@ fuckje en crixus

Hoe durf je je eigen een historucus te noemen als je nog geneens weet hoe het er in de eeuwen aan toe is gegaan in de Balkan, en dan met name de 2e wereldoorlog.

CCCC | 21-02-06 | 21:37

@sjeik yerbouti 21.28

De voorzieningen aldaar zin idd beter dan in een reguliere bajes, zo heeft Slobo bv. beschikking over een eigen telefoon en ik meen zelfs internet. Hij kan alleen niet ff een wandelingetje maken op het strand. Vegeet niet, hij zit nog steeds in een vorm van voorarrest. Is de veoordeling eenmaal rond, wordt het regime ook weer anders, het is niet zo dat hij z'n straf per definitie hier in Nederland uitzit, dat kan ook elders zijn.... BTW, Sheik Yerbouti van Zappa is een geweldige plaat.., m'n allereerste Zappa-album,was meteen verkocht....

brutus68 | 21-02-06 | 21:36

@vanderf

Nee de joodse lobby heeft maar een beperkte invloed. De VS zijn van nature moordzuchtig. Kijk eens in hun vaderlandse geschiedenis, indianen, burgeroorlogen, later internationale gewapende conflicten. Elke tien jaar wel eentje of zelfs twee, altijd op hun initiatief, altijd onder valse voorwendselen (communisme, weapons of mass destruction), kijk naar activiteiten van de CIA, kijk naar iran-contra, bemoeienissen in Zuid Amerika.

De joodse lobby hahaha.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:35

Wat de Amerikanen doen kan je geen genocide noemen.
Roof- of massamoord is een betere benaming, vind ik.

MAXIMO | 21-02-06 | 21:34

@CCC,
ik doe niet anders, het is namelijk mijn vak..... daarom, snap je?

fuckje | 21-02-06 | 21:34

"Underground" van Emir Kusturica is wel een tip in deze.

En dat boek van die NRC redacteur over de balkan is ook een aanrader.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:33

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:27,
hou die appel en perten in godsnaam eens uit elkaar wil je, je komt zo nog wel eens over als een warhoofd.
Straks ga je nog 's nachts in de GSST lopen ouwehoeren over Illuminati, vrijmetselaars en zionistische complotten.
Want het is volstrekt helder dat de VS voor het karretje gespannen zijn van de Joodsche Lobby om den Islamitische wereld in de tang te houden.
Dat bedoel je toch?

vander F | 21-02-06 | 21:33

@CCCC 21-02-06 @ 21:30:
Dat is toch een merkwaardige oproep aan het adres van een historicus....

crixus | 21-02-06 | 21:32

@fuckje 21-02-06 @ 21:27

Ik vat de waarheid niet op als een stupiditeit, misshcien dat je zelf is geschiedenis zou moeten lezen.

CCCC | 21-02-06 | 21:32

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:27:
Je moest eens weten lieve schat. Ik heb waarschijnlijk meer kinderboeken gezien dan jij. Maar jij bent teveel een beetje teveel blijven steken in de sprookjes, en dan met name Klein Duimpje... Met zevenmijlslaarzen door de actualiteit en de geschiedenis en bij elke stap denken dat er verband is, anders dat je eigen voetstappen.

crixus | 21-02-06 | 21:31

Aan de zuiplap Mccarthy nog wel! Een klein beetje zeg je, leg eens een klein beetje uit..

Brusselmans | 21-02-06 | 21:30

@crixus

Stel niet van die domme moedermavo vragen man, hele servische dorpen zijn door kroaten en nazi's in woII uitgeroeid.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:30

@Jhr. K. Beljou
Kan je niet inhoudelijk reageren of wil je slim voorkomen?

@Crixus
Misschien omdat niet alle Serven uitgeroeid waren? Ga je eigen verdiepen in de geschiedenis.

@Gekkehenk
;)

CCCC | 21-02-06 | 21:30

@vanderf

Oohhhhh nou snap ik het. Als je onschuldige burgers maar op een bepaalde manier om zeep helpt, dan maakt het niet uit. Dus niet de aantallen maar de methode is belangrijk.

"Edelachtbare, ik heb weliswaar 30.000 doden op mijn geweten, maar ik heb ze niet van dichtbij afgeknald, ze zijn op willekeurige tijdstippen op verschillende wijzen omgelegd. Sorry, shit happens"

Rabarberke | 21-02-06 | 21:29

In het NL meelullen is me echt te moeilijk na 23 jaar in de VS dus-

Look at the big picture, boys and girls. At this Islamofascist rate, this world will be under Sharia law before you can say "boo". Who else is going to stop these bastards? Think anbout that: what will you tell your children when your wife walks around in a fucking burka? And you want to talk with these takiya lying bastards? Look at the mess you're in with your Marrocans...

keyword | 21-02-06 | 21:29

@brusslemans
Maar zo lang zij aan de touwtjes trekken wordt dat niet onomstotelijk bewezen. althans niet in hun ogen, zowaarlijk god hen bijstaat.
Ik bewonder je optimisme.

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:29

@ Brutus
Idd Zappa (mei HMH)
Die gevangenis in Scheveningen staat bekend als luxueuzer dan de gemiddelde bajes. En dat Slobo nou eenmaal graag heksen neuqt, daar kan ik weinig aan doen.....

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:28

Lekker converseren op hoog niveau. Heer-lijk. Daarna lekker mijn luier volpoepen. Mijn windjes ruiken naar zachte baby poep.

doktersnuggles | 21-02-06 | 21:28

@CCCC,
ik viel je niet aan, schat, ik sprak je alleen bemoedigend toe :-)
Maar als ik jou was zou ik me eerst even goed inlezen voordat je allerlei stupiditeiten te berde brengt. Vat dit op als een goede raad.

fuckje | 21-02-06 | 21:27

@crixus

't is gewoon een abstractieniveau hoger dan mien met de krulspelden uit almere noord drie hoog boven zo 123 kan bevatten. In haar ogen lijkt het niets met elkaar te maken te hebben, maar nogmaals... je moet de grotere verbanden zien en je niet blind staren op symptomen.

Lees je wel genoeg kinderboeken?

Rabarberke | 21-02-06 | 21:27

@ CCCC

Pozdrav brate

gekkehenk | 21-02-06 | 21:26

@CCCC 21-02-06 @ 21:23:
Goh, als de serven zijn uitgeroeid, waarom is er dan nog een Servië?

crixus | 21-02-06 | 21:26

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:20,
maar waar zijn de bussen gebleven met de 7000 ongewapende Irakezen die de woestijn in zijn gereden die vervolgens in alle rust koelbloedig zijn afgeschoten door Amerkaanse Mariniers gebleven?

vander F | 21-02-06 | 21:26

@sjeik yerbouti 21.20

gezien je nick ben je Zappa-fan, waarvoor hulde, maar ik denk niet dat die Yugoboys een leuke vakantie hebben in Scheveningen..., trouwens die ooit die slet van Slobo gecheckt?? Is eng wijf....

brutus68 | 21-02-06 | 21:25

@CCCC

Als je slim wil overkomen, doe je er goed aan om foutloos te spellen.

Jhr. K. Beljou | 21-02-06 | 21:25

@keyword 21-02-06 @ 21:21:
En dat is precies het probleem. Als er een democraat in het Witte Huis moet je dat ook doen, maar als er een creationistische Christen-Republikein zit moet je het toch echt van de Post hebben om te weten wat er werkelijk aan de hand is.
Ik herinner je slechts even aan een inbraakje in het Watergate hotel...

crixus | 21-02-06 | 21:25

@Keyword

"Worden er koppen afgensnedeb in Guantanamo, of Abu Graib? Zetten Amerikanen bommen onder auto's? Nee toch?"

Ik steek mijn hand er niet voor in het vuur jij wel?

Misschien wordt het eens tijd om ook $5.000.000,- op de hoofd van Bush te zetten.

gekkehenk | 21-02-06 | 21:23

@keyword

Ha ha objectiviteit :)

Rabarberke | 21-02-06 | 21:23

@CCCC,
nu nog wat extra leestekens en wat gevoel voor taal en voor geschiedenis, dan kom je er ( misschien) wel.

fuckje 21-02-06 @ 20:06
--------------------------------------------------------------------------------------
kan je mij alleen aanvallen op mijn gebrek aan schrijven op mijn voor onverklaarbare redene wegehaalde reactie? En geschiedenis? Je hoeft mij niks te vertellen over de geschiedenis weet ik genoeg van en ik weet vooral hoe de Serven honderden jaren zijn onderdrukt en in de 2e wereldoorlog nog ff een keer door de moslims uitgeroeid zijn, en dat was in de oorlog van de jaren 90 jaar geleden weer het plan alleen toen is het anders gelopen.

@CCCC,

sjeik yerbouti 21-02-06 @ 20:11

Flinke klap van de Servische molen gehad???
---------------------------------------------------------------------------------------
Nee heb ik niet, ik weet waar ik over praat helaas voor jou, en jij? een klap van de slachtofferrol molen gehad?

CCCC | 21-02-06 | 21:23

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:17:
Jouw soort verbanden slaan als kut op haring. Jij kan de hoogte van het salaris van LdLL nog relateren aan de hoeveelheid slachtoffers van de Falklandoorlog en lengte van de hengsels aan het tasje van Margaret Thatcher, en dat weer relateren aan de omtrek van de Chefren pyramide van Gizeh.

crixus | 21-02-06 | 21:22

Die jacht op terroristen doet me een klein beetje denken aan McCarthy.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:22

@crixus
Ha ha de Washington Post. Die is niet bepaald objectief. Dan lees ik liever de WSJ.

keyword | 21-02-06 | 21:21

@keyword
Wake up and smell the coffee.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:21

@ crixus
Ik zeg proost! Alleen dat die gasten lekker nix doen, kaarten en nog steeds hun sletjes kunnen neuqen in Scheveningen zit me niet helemaal lekker...

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:20

@crixus

Het veschil ligt wat subtieler: Mladic en Karadzic zaten welbewust tot hun oksels in de rotzooi waartoe ze opdracht hebben gegeven.

Rumsfeld doet alsof zijn neus bloedt "I cannot comment on that. We have no information about this. Can't say. Impossible. What about Guantanamo Bay?"

Rabarberke | 21-02-06 | 21:20

Mijn grootvader die nogal wat onroerend goed exploiteerd was het volledig met je eens wbt de OZB. En nog mooier vond hij het dat Zalm zonder omwegen zei dat er niet betaald hoefde te worden. Helaas werd zijn vreugde snel achterhaald door kabinet EN oppositie. Zo'n oude man wordt ook niets gegund..

Brusselmans | 21-02-06 | 21:19

@brusselmans
Dan zijn er inmiddels al wel genoeg dooien gevallen. overigens stappen ze niet eerder op dan na 8 jaar regeren, read my lips. Of is het nog niet duidelijk dat de hele teringoorlog onder valse voorwendselen begonnen was. Ook Tony zit er nog steeds hoewel vandaag weer duidelijk was hoe het volk voorgelogen is over zoganaamde chemische wapens in de UK. Het enige verschil met Milosevics en Hoessein is dat ze aan het einde van hun wettelijke regeertermijn opstappen. Niet vanwege hun wandaden.

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:18

Worden er koppen afgensnedeb in Guantanamo, of Abu Graib? Zetten Amerikanen bommen onder auto's? Nee toch?
Kijk, oorlog zuigt. Amerikanen besparen liever de levens van onschuldige burgers (tot zover die er zijn). Veel makkelijker om de boel gewoon plat te leggen hoor.

keyword | 21-02-06 | 21:17

@keyword 21-02-06 @ 21:10:
Ik zou zeggen: neem eens 7 jaargangen Washington Post door, praten we dan verder.

crixus | 21-02-06 | 21:17

@vanderf

Heb jij dezelfde kleuterschool als crixus gehad? Durf wat verbanden te zien man ;)

@sjeik

Verstoppertje? Ik denk dat Mladic en Karadzic schijt hebben aan het VN tribunaal. Een tribunaal dat alleen schurken aanpakt die toevallig politiek internationaal niet sterk genoeg zijn, maar schurken laat lopen die dat wel zijn, verliest elke geloofwaardigheid.

Geloof me, ik zie die gasten ook graag aan de schandpaal genageld, maar ik zou graag meer gelijke monniken gelijke kappen willen zien.

@brusselmans

say what?

Rabarberke | 21-02-06 | 21:17

Media lijkt d66 wel. "Hij is opgepakt"... "nee hijs is niet opgepakt" ... "misschien".. niet... wel. ja hij is zeker weten opgepakt.. niet opgepakt

*zucht* gaat terug naar luisteren van de d66 CD.. is goede shit man

......Duiveltje... | 21-02-06 | 21:16

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:06:
Je begint nu toch weer een beetje onzin te praten. "Mladic en Karadzic hebben zich vreselijk misdragen, maar ze zijn tenminste wel militair en policitus genoeg om zich verantwoordelijk op te stellen." ?????
Als ze verantwoordelijk hadden getoond zaten zal allang met Milosevic te kaarten in de Scheveningse gevangenis.
En dat Rumsfeld niet deugt ben ik met je eens, en dat alle onze leiders sinds de grote roerganger Kim Wok zich door de USA in de reet laten nemen is ook genoegzaam bekend, maar daar gaat het nu niet om.

crixus | 21-02-06 | 21:15

De serviers zijn de weerzinwekkende moordpartijen tijdens WW2 nog niet vergeten.Door de Ustashi en moslims.Zelfs katholieke priesters (dag Southpark ) moordden er lustig op los.. Zijn fotos zat van te vinden op het net.. Zelfs de nazis gruwelden ervan.. Enfin.. lees zelf maar.. fotos alleen voor sterke magen..

www.srpska-mreza.com/History/ww2/ustas...

kingconan | 21-02-06 | 21:15

Ja, en Koos Spee pleegt genocide op onze portemonnee. Zo kan je appels, peren en zuurpruimen vergelijken.

fuckje | 21-02-06 | 21:15

LOL @ rabarbeke

Mijn ondernemende grootvader stond al te juichen: "Gerrit!! Gerrit!! Gerrit!!"

Brusselmans | 21-02-06 | 21:15

@Lucas 21.06

Die geeft alleen geen uitsluitsel over die paar honderduizend kijkers die verdwenen zijn op de zondagavond dus dat vertrouw ik voor geen meter....

brutus68 | 21-02-06 | 21:13

@ Rabarbeke

En op de dag dat Rumsfeld en Bush die niet te weerleggen bewijslast voor hun neus krijgen stappen ze namens hun 'fellow americans' op. Ze zijn namelijk slechts de eerste twee onder hun gelijken.

En daar zit 'm natuurlijk ook het verschil met de Saddams, Mladics en Milosevics in deze wereld.

Brusselmans | 21-02-06 | 21:13

@Rabarberke 21-02-06 @ 20:47,
ah, je bent je appel en peren show weer begonnen zie ik nu.

vander F | 21-02-06 | 21:13

@ Rabarbeke
Mladic stelt zich verantwoordelijk op door verstoppertje te spelen? Nu nog zo'n proces als dat van Saddam en dan voelen we ons allemaal weer een stuk beter. Opknopen aan de hoogst vindbare boom in Den Haag die gast.

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:12

Oh en ik vergat nog te zeggen: op dat soort politici, maar ook op politici als Fleur Woudstra, die groene anti-suv mongool uit Nijmegen, heroinehoerenlopers als Rob Oudkerk en natuurlijk cokesnuivers, kinderklokkers etc., op dat soort politci stemmen wij.

En zegt eens een keer een politicus iets goeds, namelijk dat je geen belachelijk hoge OZB moet betalen, dan is het weer niet goed.

Rabarberke | 21-02-06 | 21:11

@crixus
Nepotisme mag toch?
En voor de rest van die leugens: waar heb jij daar bewijs voor?

keyword | 21-02-06 | 21:10

@Brusselmans Soenieten in Irak zijn wel erg vaak de lul. Tel bij de acties van de Amerikanen en de Engelsen soldaten en huurlingen de moord en folter praktijken van de sjiïten en koerden (onder het toeziend oog van van de eerst genoemden en Iran) en je komt aardig bij een genocide in de buurt. Maar noem het gerust massamoord, daar gaat het toch om.
@Brutus Ik vertrouw toch meer op de cijfers van een gerenomeerd wetenschappelijk tijdschrift dan de cijfers van het pentagon die ze ergens uit de media hebben gehaald. (Brusselmans zei het al, zij tellen de lijken niet zelf)

Karel Doorman | 21-02-06 | 21:10

@Albert H
dus jij denkt dat de moslims ook nog wel eens worden uitgeroeid?

doktersnuggles | 21-02-06 | 21:09

Overigens.., in de aantallen worden niet alleen de slachtoffers meegeteld die aldan niet bewust door de Amerikanen worden gemaakt, maar ook de neveneffecten zoals de zelfmoordaanslagen door Jihad-strijders waarbij (onschuldige) burgers omkomen. Het getal is dus absoluut relatief, want op wiens conto kan je de dooie schrijven..., is nog een heel gereken...

brutus68 | 21-02-06 | 21:09

@Rabarberke 21-02-06 @ 21:06
Ik krijgt bijna weemoedige gedachten over J.Luns.

vander F | 21-02-06 | 21:09

Een slachtofferrol na een etnische zuivering vind ik persoonlijk dan wel weer logisch klinken...

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 21:07

@brutus

Wat een kutexcuus zeg. Alsof de Amerikanen per ongeluk in Irak zijn binnengevallen. "Oops, look what happend! Somebody was whispering weapons of mass destruction and now we woke up in Iraq. Gee, how did we get here? Well, once we're here, why not drop some bombs and shoot some people. Nobody will blame us, they'll say it was unavoidable"

@crixus

Mladic en Karadzic hebben zich vreselijk misdragen, maar ze zijn tenminste wel militair en policitus genoeg om zich verantwoordelijk op te stellen. Die achterbakse klootzak van een Rumsfeld heeft gewoon keihard bevel gegeven voor Abu Graib, net zo hard als hij bevel gegeven heeft voor de wandaden in Guantanamo Bay. Iedereen die weet hoe amerikanen rapporteren aan hun superieuren weet dat elke superieur weet wat er feitelijk gaande is bij zijn ondergeschikten.

De PR van Rumsfeld is alleen veel beter dan die van Mladic c.s., zodat 'grote staatslieden' zoals Wim Cock, Joris Voorhoeve (bekend van Ollie B Bommel) JP Balkanellende, Ben "Mummie" Bot en alle andere coryfeen van Neerlands teloorgang met hoge achting voor onze 'bondgenoten' diep voorover bukken om zich hard en meedogenloos te laten naaien..

Rabarberke | 21-02-06 | 21:06

@Brutus68: de waarheid over Talpa-kijkers is elke dag nauwkeurig na te lezen op www.kijkonderzoek.nl

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 21:06

@keyword 21-02-06 @ 21:01:
Ach, een presidentverkiezing stelen, illegale campagnefondsen werven, onder valse voorwendselen een oorlog beginnen, de geneefse conventie niet eerbiedigen, US begrotingstekorten op laten lopen, kiezersbedrog, nepotisme, bondgenoten voorliegen... moet ik nog even doorgaan?

crixus | 21-02-06 | 21:06

@ Albert Heijn
Vriendje van Michiel Smit??

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 21:05

LOL@Doorman: dat is wel zo ongeveer de redenatie van de V.S. "Burgers? Die bestaan niet. Zijn allemaal Jihad-strijders."

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 21:05

@Karel Doorman

Over dat aantal van 100.000 bestaat nogal een dispuut..., Het Witte Huis houdt het op pakweg 30.000 burgerslachtoffers, ook niet mis, andere bronnen houden het inderdaad op zo'n 100.000.., het is net een beetje met Talpakijkers, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen....

brutus68 | 21-02-06 | 21:04

@ Monaco,
pardon.
Kort samenvatting (moest zelf ook in ene abonnee worden!).
Het ging over de houdbaarheid van het Tribunaal in Den Haag. Als dat de (aangekondigde) doelstellingen niet realiseert, kan het in 2008 opdoeken.

Kudtkip | 21-02-06 | 21:03

@keyword
omdat ze jokken . In bush z'n bijbel staat dat dat niet mag dus hij is nog hypocriet ook.

knuffelpoes | 21-02-06 | 21:02

Bush en Rumsfeld deugen niet? Waar de neuk slaat dat op?

keyword | 21-02-06 | 21:01

Ik zou het werkelijk niet weten Karel, maar de US van genocide in Irak betichten is nogal dom lijkt me.

Brusselmans | 21-02-06 | 20:58

@kutkip:wwwnrc is een site om abonnee te worden!

monaco | 21-02-06 | 20:58

en voortoe is natuurlijk voortouw

knuffelpoes | 21-02-06 | 20:58

Mladic wordt van van alles beschuldigd, maar bewijs het maar eens. De aanhouding van Milosevic zou ook betekenen dat er met eeen hoofddader afgerekend kon worden. De werkelijkheid is echter hardnekkig: het proces verloopt moeizaam en de steun voor Milosevic is groot, vanuit alle delen van de wereld krijgt hij juridische en morele steun: www.icdsm.org/FreeSlobodanMilosevic.ht....
Of het Mladic ook zo zal vergaan valt niet net zekerheid te zeggen, maar ik verwacht het wel, zij het in mindere mate.
Ik maak me veel groter zorgen om de slachtofferrol die de moslims weer opeisen. Het lijken wel joden: die roepen 60 jaar na de oorlog nog dat ze zielig zijn en,... men gelooft het ook nog.

Albert Heijn | 21-02-06 | 20:58

@Brusselmans Het medische tijdschrift The Lancet kwam tot ongeveer 100.000 dooie burgers. Maar volgens de Amerikanen waren dat allemaal illegale strijders en Bin Laden lookalikes.

Karel Doorman | 21-02-06 | 20:57

Het is alleen nog wachten op de dag dat het GS klootjesvolk zoals ene bromm van 19:14 hier gaan roepen dat de serviers helden zijn omdat ze het voortoe hebben genomen in de derde wereldoorlog tegen de moslims.

knuffelpoes | 21-02-06 | 20:57

@Rabarberke 20.47

Gaat het hier om absolute aantallen??? PSV 2, Lyon 1?? Mladic heeft doelbewust duizenden mensen afgevoerd om ze, om het maar bot te zeggen, te laten afmaken. Dat is wat anders dan Bush en z'n mattie Rumsfeld die door hun eigen stupiditeit in een oorlogsmoeras zijn beland, waarin, zonder maar ook iets goed te praten, dit soort daden onvermijdelijk zijn. Bush & co. voeren naar mijn weten niet doelbewust bussen met Irakezen af om ze te laten afmaken...

brutus68 | 21-02-06 | 20:53

@Rabarberke 21-02-06 @ 20:45:
Het eerste verstandige dat ik je in een paar dagen heb horen zeggen. Maar ik blijf erbij de neuqer (m/v) net zo goed kan zeggen of het of slecht was als de geneuqte (m/v)... Zo duidelijk? ;-)
Over de rechtsongelijkheid: ik geef je gelijk als je zegt dat Bush en Rumsfeld ook veel te verantwoorden hebben, ik meet echt niet met 2 maten. Alleen hebben Bush en Rumsfeld bij mijn weten (nog) geen massamoord gepleegd op jongens en mannen van een bepaalde stad en ommelanden. (En nou niet gaan opsommen wat voor crimineels ze wel gedaan hebben, dat weten we inmiddels wel)

crixus | 21-02-06 | 20:52

@Rabarberke Dat heeft iets met winnaars en verliezers te maken.

Karel Doorman | 21-02-06 | 20:52

Wat6 is dit nou? Is die galbak nou gepakt of niet?

monaco | 21-02-06 | 20:52

En voordat iemand er over valt:

?We don?t do body counts?
General Tommy Franks, US Central Command

Brusselmans | 21-02-06 | 20:51

@ rabarbeke
En dat zullen we altijd blijven doen, maar de VS vermoorden geen Irakezen omdat het Irakezen zijn. Ze gaan in Abu en Guantanamo veel te ver maar genocide?? Huur Hotel Rwanda zou ik zeggen...

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 20:51

Maria Delponte deed een tijdje terug een uitspraak over de aanstaande aanhouding van een andere generaal.
www.nos.nl/nieuws/artikelen/2004/6/12/...

Kwestie van tijd nog maar. Kwestie van onderhandelingen.
Onderhandelen met misdadigers? Om een proces te gaan voeren?
Of
www.nrc.nl/dossiers/joegoslavie_tribun....

*snap er weer eens niet veel van en hokt zich op in de meterkast van Brusselmans*

Kudtkip | 21-02-06 | 20:51

Tussen de 28 en 32 duizend..
www.iraqbodycount.org/

Overigens wil ik wel even de nuancering aanbrengen dat niet zelden de casualties in Irak voort komen uit autobommen, zelfmoordaanslagen of wat niet aan guerilla door niet uit Irak afkomstige strijders.

Brusselmans | 21-02-06 | 20:50

@brutus

Oke vergeet woorden als genocide.

Hoeveel heeft Mladic op zijn geweten?

Hoeveel heeft Rumsfeld op zijn geweten?

Google, wikipedia, alles mag. Als we wat getallen hebben kunnen we kijken wie het meeste op zijn kerfstok heeft.

Rabarberke | 21-02-06 | 20:47

Dat de Amerikanen zich schuldig maken aan genocide is zo goedkoop.., de vergelijking slaat als kudt op Dirk..., oorlogsmisdaden vs. genocide is nogal een verschil, en wat ik daarmee bedoel te zeggen dat de Amerikanen zich inderdaad niet zo netjes gedragen in Irak, maar genocide gaat wel erg ver..

brutus68 | 21-02-06 | 20:46

@crixus

-Wie zegt dat het een vrouw was?

-Het gaat niet om appels en peren het gaat om rechtsgelijkheid. Iedereen juicht dat Mladic gevangen is, maar ik hoor niemand over dat andere. We meten gewoon met twee maten.

Rabarberke | 21-02-06 | 20:45

Goed, het is duidelijk dat ik maar weer eens aan mijn pielemans moet gaan trekken...
@Stormfronttuig: beware! Ik edit je kale harses weg voordat je goed en wel sieg heil kunt zeggen.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 20:44

@Rabarberke 21-02-06 @ 20:37:
Wat een raar feministisch standpunt. Alsof alleen vrouwen een oordeel of goed of slecht neuqen kunnen hebben. Ik kan van mezelf wel degelijk zeggen of goed dan wel slecht geneuqt heb. Meestal is het tamelijk goed, en soms is het even wat minder.
@Lucasdelinkselul 21-02-06 @ 20:37:
Rabarberke heeft misschien wel een punt, maar ze vervalt wel weer in haar klassieke fout om appels met peren te vergelijken. Bush en Rumsfeld deugen net zo min als Mladic en Karadzic, maar wat heeft dat hiermee te maken?

crixus | 21-02-06 | 20:43

Als de VS met haar trouwe bondgenoten Het Vereenigd Koninckrijk en Het Koninckrijck der Neederlanden een souverein land binnenvalt onder valse voorwendselen (weapons of mass destruction) en daar in een paar jaar enkele duizenden onschuldige burgers om zeep helpt, dan heet dat strijd voor vrijheid en democratie.

Als een Generaal uit het Bosnisch Servische leger de zoveelste wraakactie neemt in een conflict dat al bijna zeven eeuwen duurt, dan zanikt het westen over genocide.

Hoeveel heeft Mladic op zijn geweten en hoeveel heeft Rumsfeld op zijn geweten?

Rabarberke | 21-02-06 | 20:43

@ Rabarbeke
En tel de Britse troepen maar bij op, maar dan nog: die filmpjes gezien die de Servische media heeft laten zien vorig jaar? Dat deed mij in ieder geval goed schrikken. Genocide is Mladic echt niet vreemd.

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 20:43

Volgens de laatste berichten is het nog helemaal niet zeker dat ze Mladic hebben gepakt. Feit is inderdaad wel dat dit stuk tuig gewoon een eerlijk proces (helaas) moet krijgen, het is de enige manier om die Balkanezen duidelijk te maken hoe het anno 2006 in de beschaafde wereld werkt. En als ze zo graag tot die beschaafde wereld willen behoren, hebben ze zich maar daaraan te conformeren. Genocide, waar deze eikel zich schuldig heeft gemaakt dient onder geen beding onbestraft te blijven...

brutus68 | 21-02-06 | 20:42

Wanneer Rabarbeke en Lucas het zelfs eens worden moet het wel een hele mooie dag worden.

Brusselmans | 21-02-06 | 20:41

Rabarberke heeft daar wel een punt: Bush en Rumsfeld maken zich dan alleen impliciet schuldig aan genocide, het is wel raar dat zij die zich 'de goeden' noemen zich niet hoeven te verantwoorden.
@crixus: ik ben vandaag verstandig therefore I edit kaalkopjes.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 20:37

@crixus

Of iemand goed geneukt heeft moet je vooral degene vragen waarmee dat heeft plaatsgevonden.

Rabarberke | 21-02-06 | 20:37

Over genocide gesproken... hoeveel tientallen duizenden mensen in Irak zijn onschuldig gedood door Amerikaanse troepen? Was zeker collateral damage....

Rabarberke | 21-02-06 | 20:36

@sjeik

Hij verdient een eerlijk proces. Als dan strafbare feiten worden vastgesteld dan moet hij veroordeeld worden.

En over grote klootzakken gesproken. Ik wacht op de dag dat George W. Bush en Donald Rumsfeld naar Den Haag komen om te worden gehoord inzake Guantanamo Bay en Abu Graib.

Rabarberke | 21-02-06 | 20:34

@Lucasdelinkselul 21-02-06 @ 20:32:
Wat ben je verstandig vandaag....! 't Valt gewoon op.. ;-)
Heb je eindelijk eens goed geslapen/gegeten/geneuqt?
(doorhalen wat niet van toepassing is)

crixus | 21-02-06 | 20:34

Wat sjeik hierboven zegt. Mladic is vernatwoordelijk voor genocide. Etnische zuiveringen, dat kun je niet goedpraten met geschiedenis. En als je Mladic dan een 'held' of 'aanwinst voor Nederland' noemt heb je wel deglijk eens wat extra geschiedenislessen nodig.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 20:32

Voeballuh begint zo mensen. ;-)

Armageddon | 21-02-06 | 20:31

@ Rabarberke
Leuk die beknopte geschiedenis, maar feit blijft dat Mladic het verdient om zelf tegen de muur te worden gezet. Hij is toch echt een van de grootste klootzakken die sinds WO2 op de Balkan heeft rondgelopen

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 20:29

@fuckje 21-02-06 @ 20:16:
CD-CD zal hij wel halen....

crixus | 21-02-06 | 20:21

De Balkan is sinds 1300 een teringzooi. Dat zal ook altijd zo blijven. Er is geen schuldige aan te wijzen. Het is de kip en het ei.

Servie de slechterik? In WOII waren het de kroaten die sympathiseerden met Hitler. En Hitler's meest loyale ss'ers kwamen uit Albanie.

Wie waren toen de lul? De Serven.

Toen Joegoslavie nog bij elkaar was had Tito alles mooi verdeeld zodat iedereen tevreden was. Na Tito's dood viel Slovenie weg, Kroatie werd onafhankelijk, Bosnie Herzegovina wilde weg en natuurlijk Macedonie. En Servie, dat van al die landen afhankelijk was en zijn economische belangen daar had gevestigd had het nakijken. Daarbij kwam nog het oude zeer naar boven... Geen wonder dat ze pissed off waren.

Rabarberke | 21-02-06 | 20:20

@Hollandia: Hoezo iedereen over een kam scheren? Mensen die redeneren zoals jij zijn echt gevaarlijk.

mijn opa | 21-02-06 | 20:18

@crixus,
idd. Op deze maniet zal CCCC nooit een DDDD worden.

fuckje | 21-02-06 | 20:16

De Islamitische moordpartijen worden in ieder geval met verve onder het tapijt geveegd,
dat dan weer wel.
Maar 7000 ongewapende mannen en jongens in koelen bloede executeren is laag, ranzig en volstrekt verwerpelijk.
Punt.

vander F | 21-02-06 | 20:16

@fuckje 21-02-06 @ 20:06:
Dat hoeft voor Stormfronters niet... Kaal kopje, opgerolde pijpen aan de spijkerbroek, Lonsdale shirtje aan, bomberjackie om de schouders en hard schreeuwen is toch genoeg om gelijk te hebben?

crixus | 21-02-06 | 20:14

Ik ben een keer van Pula naar Plitvice gereden. Meer dan tien jaar na dato kun je in levende lijve ondervinden wat voor genocide er heeft plaatsgevonden op de Balkan. Het ene dorpje niets aan de hand. Volgende dorpje kapotgeschoten huizen en verbrand huisraad voor de deur.

Tres ordinaire | 21-02-06 | 20:13

@CCCC,
Flinke klap van de Servische molen gehad???

sjeik yerbouti | 21-02-06 | 20:11

@CCCC,
nu nog wat extra leestekens en wat gevoel voor taal en voor geschiedenis, dan kom je er ( misschien) wel.

fuckje | 21-02-06 | 20:06

-Edit: man man man, wisten mensen als jij maar voor één seconde eens wat ze echt zeggen... Triest hoor.-

Hollandia® | 21-02-06 | 20:06

-weggejorist-

CCCC | 21-02-06 | 20:03

In Uruzgan gaan de Apaches en ander vreselijk akelig oorlogstuig mee.
Qua terugschieten zit het nou wel snor.
Het is een volstrekte Tribal area, lekkere teringzooi, wordt een gevalletje thee drinken en fors omkopen (dollars mee).
Voor de rest wat hinderlagenwerk en de plaatselijke krijgsheer die weer vriendjes is van Karzai in het zadel houden.
2 jaar volhouden, een paar dooien incasseren, en Nederland heeft z'n politieke plicht weer gedaan en mag blijven aanschuiven en een bek opentrekken bij de NAVO, EU en VN.
Daar gaat het nu toch om?
Dat is ook de reden dat Bos akkoord gaat, die wil straks regeren en neemt alvast een internationaal politiek voorschotje.
Meer is het niet volgens mij.

vander F | 21-02-06 | 19:58

Ach ja. Vergeet Joris-doofpot-Voorhoeve niet en Kooijmans (min v bz destijds). Trouwens Kooijmans heeft later wel een toepasselijk baantje gevonden: www.ljil.leidenuniv.nl/index.php3?c=13....

Karel Doorman | 21-02-06 | 19:48

Hoe dan ook, het is 10 jaar te laar.

Alhoewel, 10 jaar op de vlucht is ook geen pretje. Misschien heef'ie het wel beter in de gevangenis van scheveningen. Lekker warm, warme maaltijden geserveerd, internet undsoweiter.

Baron von Proxy | 21-02-06 | 19:46

Waarvan akte.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 19:46

@CoJoNes,
ZEKER draaikont Bos!
Of Tooske in de Kelder van Jord.

fuckje | 21-02-06 | 19:44

Hoogste baas maken van de NAVO, hij weet wel hoe je opstandige moslims aanpakt.

Mongeaul | 21-02-06 | 19:41

/ot
Kan iemand eens een amsterdammertje in die grafbek van Tooske rossen? (Ned3)

CoJoNes | 21-02-06 | 19:41

@LLL
Ben bang dat je volledig gelijk gaat krijgen, valse voorwendselen gallore zou ik zeggen. Pijnlijk om te zien ook, dat de 'commissie' zeer selectief wilde luisteren naar getuigen deskundigen. Wordt een slagveld in Uruzgan, bloed aan de handen van Van Balen, maar zeker ook Wouter Bos. Waarvan akte, hoop ik.

CoJoNes | 21-02-06 | 19:39

en wie moet dat ellenlange proces straks betalen? juist de gewone man. Gewoon afknallen is veel goedkoper en humaner.

Onderbuik | 21-02-06 | 19:38

*Update* Servische autoriteiten ontkennen alles... Zoals gewoonlijk.

crixus | 21-02-06 | 19:36

@Van Rechts
Je bent het toch wel met mij eens dat Karremans nog niet eens de veters mag strikken van Roméo Dallaire. Die man deed wat hij kon doen met gevaar voor eigen leven. Of heb ik een andere documentaire gezien?

priek | 21-02-06 | 19:35

Waarom niet? Nu worden er soldaatjes uitgezonden onder het motto: "Het is daar veilig", en gaan ze opbouwwerk doen. Uiteraared worden onze jongens (geheel en al getriand in het ruimen van mijnen en het bouwen van dijken) ritueel geslchat door de daar aanwezige Taliban. Gevolg is dat die stoere dommekrachten in hun broek piesen, thuis een feestje bouwen met blikjes heineken en dit filmen, en de rest netjes in plastic verpakt weer afgeleverd wordt bij vaders en moeders.
Uiteraard is het land dan weer te klein, want ja, het was ertoc veilig?
En dan kun jij weer hetzelfe verhaltje vertellen: we moesten zo stoer etc. etc. etc.
(Hopelijk hangen ze dan wel Hans van Baalen aan zijn kloten op. Eerlijk is eerlijk.)

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 19:34

Het werd verdikkie eens tijd. Vast niet door de Servische autoriteiten gearresteerd overigens.

Tobi | 21-02-06 | 19:30

Ik vraag me dus vooral af hoe het zit met die cliffhangende update, 4 doden in Huissen: Daar woont dus niemand meer!!! Fok

CoJoNes | 21-02-06 | 19:29

@vander F 21-02-06 @ 19:22

Leuk, vander F, maar ik herinner me nog een marinier die in Irak MISSCHIEN -nooit bewezen- een Iraki overhoop knalde.... Die zat sneller in Veenhuizen dan jij "vander F" kunt zeggen.

Maar in beginsel heb je gelijk: was er sprake geweest van een stevig mandaat, dan had het spel heel anders verlopen. Volledig eens !

En dat is precies waar onze ex-krakert Lucas DLL de mist in gaat en dus hebben we over twéé jaar géén Srebrenica in Afghanistan.

Jammer Lucas; lekker suggestief maar helaas te weinig onderbouwing en teveel doorzichtige semantiek.

Van Rechts | 21-02-06 | 19:27

@VanRechts,
Ja, tegenwoordig zijn het allemaal huurmoordenaars.

fuckje | 21-02-06 | 19:27

@Van Rechts 21-02-06 @ 19:17:
Is me allemaal bekend. De internationale politiek stinkt, zeker als het over vredesmissies gaat. Uruzgan wordt ook een mooi debacle, let op m'n woorden.
Het is best sneu voor Karremans zoals hij in de media is neergezet, heeft hij inderdaad niet verdiend, althans: de verantwoordelijke (inter)nationale ministers hadden net zo hard, zo niet harder aan de schandpaal genageld moeten worden. Ben ik helemaal met je eens. Maar daar verander je niks aan door op een weblog te gaan schelden.
En op mijn TV staat RTL4 nog achter Talpa (op 34 of zo), ik kijk er nooit naar, en ik heb Overste Karremans nooit persoonlijk benaderd of zelfs verantwoordelijk gehouden voor de rol van Dutch-Bat. Wat hem hooguit verweten kan worden is een te lakse houding rond de negatieve beeldvorming om hem heen. Dat schemerlampje is daar exemplarisch voor. Maar het blijft een militair en die krijgen minder media-training dan politici. Dat is dan ook weer waar.

crixus | 21-02-06 | 19:27

@van Rechts,
Dan mag die zijn woorden in deze context wel beter kiezen.

verder heb je gelijk, onbewapend en zonder (lucht)steun kun je met 500 soldaten niets tegen een paar duizend losgeslagen Serven onder leiding van deze achterlijke bloedhond.
Ik hoop dat ie een proces krijgt, zo lang, dat ie van verveling in zijn cel sterft...

da wizard | 21-02-06 | 19:27

burn motherfucker burn !!!

taksi | 21-02-06 | 19:24

@da wizard 21-02-06 @ 19:20

Ik denk dat we dan bij deze de historische woorden van overste Karremans mogen citeren: "There are no good guys". Karremans wist waar -ie het over had. Zowel Serven, Kroaten, moslims en wat er nog meer rondrende aan gespuis was allemaal tuig van de richel.

Alleen hiér werd in de media gedaan alsof de Bosnische moslims ALLEEN maar slachtoffer waren en de Serven ALLEEN maar dader.

Ik denk dat bromm daarop doelt. Dat maakt 'm nog geen facist.

Van Rechts | 21-02-06 | 19:24

@Van Rechts 21-02-06 @ 19:05,
nou.....
De Denen, ja die ja, schoten wel terug,
toegegeven, ze hadden tanks bij zich en geen proppeschieters, maar een paar keer schieten en de Serven gingen een blokje om.
Was geloof ik een vrouwlijke tankcommandant die het ge-etter van de Serven zat was en terugschoot.
Dat bleek voldoende.
Ze moest uiteraard wel voor de krijgsraad verschijnen,
stoute meid, zomaar schieten tegen de geweldsinstructie in.
(moegelijk lul ik uit m'n nek, maar zo herinner ik het me)

vander F | 21-02-06 | 19:22

Alles wat Van Rechts zegt, zeggen we over 2 jaar weer maar dan vervangen we het woord Bosnie door Afghanistan. Gelukkig is hetd an de schuld van kruiperige ggggristenen en milatiristische liberalen.

Lucasdelinkselul | 21-02-06 | 19:22

@Van Rechts
zeike doe je maar tegen die fransoosische generaal die luchtsteun weigerde.

The Beasjt is er wee | 21-02-06 | 19:21

@bromm 21-02-06 @ 19:14
Ja jongen inderdaad, al die vrouwen en kinderen die door de Serven zijn vermoord en verkracht gemarteld en verminkt, allemaal eigen schuld.
Denk na voordat je wat zegt gek, er zaten vluchtelingen in dat kamp, bejaarde kinderen en mannen die de uitputting nabij waren.
Jij leest weer Moslims en dan is het weer fout, vuile fasist...

da wizard | 21-02-06 | 19:20

@crixus 21-02-06 @ 19:11

Weet je dat overste Karremans van pure ellende Nederland heeft verlaten en in Spanje is gaan wonen ? Enig idee waarom ? Doordat hij op straat werd aangesproken door volkomen vreemden die hem gingen vertellen dat -ie een massamoordenaar en een klootzak was.

Kun je je enigszins inleven in de positie van zo'n man ? Wordt door zijn politieke bazen op onmogelijke missie gestuurd, komt terug wetende wat er zich onder zijn neus heeft afgespeeld, waar hij niets aan kon doen en wordt dan jááááárenlang door Jan Rap en zijn maat (die zelf lekker thuis voor RTL4 de oorlog hebben gevierd) voor moordenaar uitgemaakt.

Nooit die documentare gezien over de Canadese generaal Roméo Dallaire ? Die zat in Rwanda, zag zich daar een waar bloedbad voltrekken en mocht vooral niks doen. Moet je voor de aardigheid eens kijken, die documentaire.

Van Rechts | 21-02-06 | 19:17

Laten we maar vergeten dat de Moslims van Screbrenica begonnen zijn met moorden. Ze roeiden op hun gemakkie de Servische minderheid in de ethnisch (eigenlijk religieus) gemengde stad grotendeels uit. Dat was ook de voornaamste reden van het beleg van deze stad: Wraak. De moslims waren flink bewapend en werden na een tijd door het Nederlandse garnizoen dat hen moest beschermen gehaat vanwege de diverse moordaanslagen op hun beschermers. De moslims deden ook gewapende uitvallen naar de Servische troepen en de vrachtwagens met humanitaire goederen waren de facto wapentransporten. Er was een symbool nodig voor de Bosnische moslimregering. Daar waren slachtoffers voor nodig. Moslims zijn altijd zielig.

bromm | 21-02-06 | 19:14

@Van Rechts 21-02-06 @ 19:03:
Ik ontken niks van de historische feiten die je hebt opgenoemd, zo is het inderdaad gegaan. Daar ging mijn 1e reactie ook helemaal niet om, dus ik vind jouw frontale aanval op mijn persoon een klein beetje overtrokken. Iedereen heeft het recht om me een klootzak te vinden, en dat vind ik zelfs niet erg, maar dit was wel een beetje overdreven.

crixus | 21-02-06 | 19:11

YES, ga maar lekker de cel warm houden samen met je baas...

da wizard | 21-02-06 | 19:11

@Scheerschuim 21-02-06 @ 19:00

Helaas. Met vliegtuigen kun je geen land veroveren. In dat geval hadden de Serven gewoon zo snel mogelijk de enclave opgezocht zodat luchtsteun ook de Bosniërs -en Dutchbat- zou treffen. Het was geen werkelijk alternatief.

Van Rechts | 21-02-06 | 19:05

@crixus 21-02-06 @ 18:59

Nee, nooit in dienst geweest zelfs. Net als Relis ter Beek. Maar dat weerhoudt me er niet van éérst te weten waar het over gaat vóór ik mijn mond open doe.

Dit in tegenstelling tot sommige anderen.

Van Rechts | 21-02-06 | 19:03

@fuckje 21-02-06 @ 19:01:
Niet met m'n lul in elk geval...

crixus | 21-02-06 | 19:03

@crixus,
voorzover mij bekend behang jij ook niet.

fuckje | 21-02-06 | 19:01

het is dat hij een conducteurspet op heeft (zie foto) anders zou ik zeggen: hij gaat treintje koppen... nu zal het wel vetertjes aan elkaar knopen worden, en ik weet niet of hij dat kan.

Onderbuik | 21-02-06 | 19:00

@ van Rechts; en laten we de Franse verantwoordelijkheid niet vergeten, ten tijde van de aanval op de enclave was een Fransoos generaal van de VN-troepen aldaar. De Serven hadden enkele Franse piloten gevangen en dreigden bij ingrijpen dees te doden. Vandaar dat dutchbat geen luchtsteun kreeg. (met luchtsteun hadden we waarschijnlijk toch de enclave kunnen behouden)

Scheerschuim | 21-02-06 | 19:00

@Van Rechts 21-02-06 @ 18:52:
Nou nou nou... traumaatje opgelopen in de heuvels van Srebrenica misschien?
Ik ben zeer goed bekend met de geschiedenis van onze "heldenrol" in Bosnie-Herzegovina, dat hoef je echt niet te herhalen. Feit is dat Overste Karremans een schemerlampje cadeau heeft gekregen van Generaal Mladic voor het ordelijk laten verlopen van de ontruiming van Srebrenica.
Ik heb geen muil, ik draag gewone schoenen. En ik ben geen prutser, ik heb gevoel voor humor... Zou je eens moeten proberen ex-Dutch Batter, is goed voor je gezondheid en bloeddruk.

crixus | 21-02-06 | 18:59

Ein-de-lijk! Nu nog die spiegiater Karadzic en Nederland kan Srebrenica achter zich laten.

Pimpbot | 21-02-06 | 18:56

@Van Rechts: eindelijk iemand die weet waar het over gaat. Er waren al NL F-16's onderweg maar die zijn teruggefloten: orders van de Franse (!) bevelhebber.

HerrOttoFlick | 21-02-06 | 18:55

@fuckje 21-02-06 @ 18:51:
*pakt staalborsteltje op fuckje's reetje schoon te maken*
Vragenuurtje? Bestaat dat nog? Als Saskia voor Sharon gezeten had was 'ie ongetwijfeld overleden...

crixus | 21-02-06 | 18:54

@crixus 21-02-06 @ 18:39

Lul de behanger. Je hebt geen benul van wat je daar zegt. Als je zo nodig moet zeiken, zeik dan over onze geweldige minister van defensie Relis ter Beek (PvdA) en Jan Pronk (PvdA) die zo nodig gidsland moesten spelen.

Nederland nam de situatie in Sebrenica over van de Canadezen, die beoordeelden dat Sebrenica niet verdedigbaar was -terecht, het ligt ingesloten tussen heuvels en is tactisch onhoudbaar.

Maar onze linkse wereldverbeteraars moesten zo nodig naar Bosnië. En aangezien schieten bah is, mochten de Nederlanders volgens hun geweldsinstructie NIET ingrijpen TENZIJ er direct op henzelf werd geschoten.

De Serven vonden dit gaandeweg uit (Raviv van Rensen) en toen ze eenmaal de aanval inzetten op Srebrenica hebben ze dan ook geen enkel schot gelost op de Nederlanders -die dus niks terug MOCHTEN doen.

Overigens gebruikten de Bosnische moslims -die versterking kregen van Jihadi die in Afghanistan tegen de Sovjets hadden gevochten- de enclave Srebrenica om vanuit de door Dutchbat beveiligde zone de Serven aan te vallen met guerillaoperaties.

Toen er een nieuwe minister van defensie kwam (Joris Voorhoeve - VVD) heeft deze vrijwel onmiddellijk besloten de troepen uit Srebrenica weg te halen. Daarvoor was echter een vervangend land nodig -de VN hadden Srebrenica uitgeroepen tot Safe Haven. Helaas voor ons waren er geen andere idioten beschikbaar om de klus te klaren en daarmee was het doodvonnis voor Srebrenica getekend en onze jongens van Dutchbat de klos.

Dus als je nog 's je muil open trekt, zorg dan éérst dat je weet waar het over gaat, prutser.

Voor het debacle in Srebrenica zijn allereerst de Serven verantwoordelijk, dan de Bosnische moslims en derde in lijn de Nederlandse -linkse- politiek. Dutchbat stond met lege handen, kon en mocht niks doen en dan is het schijtlaf om achteraf deze militairen de zwarte piet toe te spelen.

Van Rechts | 21-02-06 | 18:52

@crixus,
Vanmiddag zag ik Sharon nog bijna beeldvullend voor Saskia Noorman - Den Uyl zitten tijdens het vragenuurtje. Wat er na 3 uur met haar is gebeurd zal mij aan mijn reetje geroest zijn.

fuckje | 21-02-06 | 18:51

heel spijtig dat ze hem hebben opgepakt . ze mogen er bush gelijk achteraan sturen .

zwierebol | 21-02-06 | 18:51

Een taakstraf lijkt mij afdoende gezien het voortschrijdend inzicht in de vredelievende Islam.

President Babboe Bab | 21-02-06 | 18:50

ophangen aan zijn ballen

Bono | 21-02-06 | 18:48

Fuck. Scheveningen, heb ik weer. Ben nog niet genoeg omringd door criminele Yugi's en Bosni's.

StarSignLeo | 21-02-06 | 18:47

@Ik hier?!? 21-02-06 @ 18:42
"Mladic 'being pursued in Bosnia'
An operation is under way to arrest top Bosnian Serb war crimes suspect General Ratko Mladic, according to Serbian media reports."

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4737382.stm...

Dus ze hebben 'm nog niet... Is Sharon al deaud?

crixus | 21-02-06 | 18:46

Update: Mladic stiekum toch niet gepakt. (BBC)

Ik hier?!? | 21-02-06 | 18:42

Mladic de verlosser

het witte schaap | 21-02-06 | 18:42

"Ladies and gentleman, we've got him!"

Prof | 21-02-06 | 18:41

7500?? Hoe kun je dat in godsnaam een genocide noemen?

baklap007 | 21-02-06 | 18:40

*edit* ban

Dr. Faustus kloon | 21-02-06 | 18:39

geen doden bij gevallen? :( das ook geen actie.. nutteloze post

Maniak | 21-02-06 | 18:39

Zou Karremans die schemerlamp die hij als cadeautje heeft gekregen voor het laten afslachten van honderden burgers moeten inleveren als bewijsmateriaal?

crixus | 21-02-06 | 18:39

die hond moet branden!!!

rif_soldaat | 21-02-06 | 18:38

Enkeltje Den Haag. En natuurlijk wel ff een kopje thee doen bij Karremans he. Daarna nog potje bier en kaartje leggen. Hij heeft de komende 35 jaar waarschijnlijk wel wat ruimte in zn agenda.

Mammon | 21-02-06 | 18:38

hup, via Tuzla naar Den haag.

G-unite | 21-02-06 | 18:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino