Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Doodseskader voor 73-jarige tekenaar

KurtWestergaard.jpgBang is ie allang niet meer, boos wel. De 73-jarige Kurt Westergaard, tekenaar van een van de spotprenten over de profeet Mohammed. Vijf Hakbars stonden klaar om de bejaarde striptekenaar en zijn vrouw de keel door te snijden. De helden! Helaas voor hen stak de Deense pliesie hier vanochtend een stokje voor. En zich maar afvragen waar die islamfobie toch vandaag komt...

Reaguursels

Inloggen

De burgeroorlog begint pas goed als een Nederlander zijn dochter wraakt door een van die gasten eens helemaal taut te schieten. Daar is de 020-Gaza intifada niets bij.

Dr Doom | 13-02-08 | 15:36

Nou zullen ze bij onze politiekkorrekte omroep Vara wel jammer vinden dat t niet doorgaat met die deen . De vara zo trendzettend sinds 1925, vooral gedurende de jaren 40-45 (Hou zee kameraad!) Ja beste Nederlandertjes, geertje moet echt dood , ik ook want ik ben poot (dat rijmt) en voor nog veel meer slechte christenhondjes zullen onze mohammedaansche Heilsleiders wel n hijskraantje weten te vinden. Hijsleiders verenight u, want 77 maagden = nooit wegh!!!! En trix gewoon door laten lullen, wel met BURKA aan!!!

willem1957 | 13-02-08 | 00:35

De Deense kranten gaan de prents weer plaatsen!
Das pas lef hebben !
Stomme licht geraakte extremistische K*T moslims ook altijd!

boerenvla | 12-02-08 | 23:34

*edit* clear / out, kan allebei
-
out

Bertus Betonsloper | 12-02-08 | 21:58

Ben onderand HELEMAAL klaar met dat klote volk.

*zucht*

mr.Visser | 12-02-08 | 21:46

Words in international 'voice procedure' (in use by the military, in civil aviation, police and fire dispatching systems, citizens' band radio (CB), etc.)
-
Over — I have finished talking and I am listening for your reply.
Clear — I have finished talking to you and do not expect a reply.
Roger — Information received.
Copy — I understand what you just said (after receiving information).
Wilco — Will Comply (after receiving new directions).
-
"Over and out" is an incorrect combination, since the two statements contradict each other.

Bertus Betonsloper | 12-02-08 | 21:44

Mas Rob 12-02-08 @ 21:17

Ah, ik had inderdaad begrepen dat je om 20:20 wél voor het sluiten van scholen was. Niet dus. Kijk, van twee dingen één: of je bent voor integratie en dan (en slechts dan alleen) loyaal aan de Nederlandse samenleving, of je bent voor het opbouwen van een parallelle structuur en dus, uiteindelijk, een staat binnen de staat, een tweede cultuur - erger nog dan een subcultuur - die straks, als gevolg van de demografische tendens, de 'hoofdstaat' wordt. Jij bent niet alleen voor dat laatste en tegen dat eerste, je houdt ook nog eens de uitwassen de hand boven het hoofd. En daarom, ik zal even hernemen: 'wantrouw ik je in het diepst van mijn gedachten en met mijn hele hart. ' Noem je het niet meegaan in je parallelle dwingelandij, je op basis daarvan afrekenen karaktermoord? Je doet maar, we zijn ondertussen aan verongelijkte, slachtofferige islamitische medemensen wel wat gewend. Ik zie dat als eend zeggen tegen een eend, nadat ik ze zien waggelen, zien zwemmen en horen kwaken heb. Nou, ik kon het ook niet laten Mas Rob, maar wat mij betreft, eveneens definitief over en sluiten hoor.

v Maerlant | 12-02-08 | 21:29

There is only one obligation for the coming decades and thats fighting a war against islam om Western grounds! Anyone who supports islam, protects islam or stimulates islam on our grounds is an enemy of our people and a murderer of our sons and daughters. There can be no mercy to evil!

hoteldebotel | 12-02-08 | 21:23

@ v Maerlant 12-02-08 @ 21:04

Kan het niet laten. Het wordt steeds fraaier. Ik zit te liegen? Kijk even op
Mas Rob 12-02-08 @ 19:18 waar ik precies zeg wat ik in het draadje zei.

Of denk je dat ik met mijn post van 20:20 plots zeg dat ik in 2006 voor het sluiten van de school was? Nee, toch? Waar zie je me voor aan?

Voor wat mij betreft: definitief over en sluiten.

Mas Rob | 12-02-08 | 21:17

Ik had je hoger ingeschat.

Mas Rob 12-02-08 @ 20:56

Oei, auw, of eh, nee, toch niet. Wat moet ik hiermee lachen, als ik bedenk dat je hier zonder blikken of blozen een potje zit te liegen! Hoe hoog schat ik jou dan in denk je? Of dacht je dat ik te lui zou zijn om de hele draad door te lezen? Nou, dat klopt nog ook, Mas Rob, ben hier tenslotte ondertussen m'n werk van morgen aan 't voorbereiden, maar er is nog zoiets als ctrl + f hoor: nergens heb jij het over het sluiten van scholen. Over en sluiten nu maar!

v Maerlant | 12-02-08 | 21:04

islam = haat en moord

eric@fuall | 12-02-08 | 21:02

@ v Maerlant 12-02-08 @ 20:49

Wat ik geschreven heb, is na te checken door het draadje dat ik gegeven heb.

De karaktermoord bestaat hierin dat jij op basis van enkele postings denkt te weten dat ik niet loyaal ben aan Nederland. Nou ja, het zij zo dat je zo denkt.

Ikzelf weet beter, maar verder heeft het geen zin om er over door te gaan. Het valt me echter wel van je tegen. Ik had je hoger ingeschat.

Mas Rob | 12-02-08 | 20:56

Mas Rob 12-02-08 @ 20:20

Je zei helemaal niets over deuren sluiten. Aldus pleeg ik geen moord op een karakter, jij pleegt zelfmoord op je eigen karakter Mas Rob, door de contradictie tussen je snelsnel aangepaste boodschap nu en de originele. Wél geef ik grif toe - al ging het me daar niet over - dat ik je evenmin zou vertrouwen als je zei 'sluit die handel maar'. De enige moslim waarmee iets aan te vangen valt is een seculiere moslim, de rest heb ik nou wel gehad. De dag dat je je een medestander toont van zeg maar een Hafid Bouazza zal ik je behandelen met de égards waarmee ik de mensen behandel die ik hoogacht. Tot dan wantrouw ik je in het diepst van mijn gedachten en met mijn hele hart.

v Maerlant | 12-02-08 | 20:49

@ v Maerlant 12-02-08 @ 19:50

Dus:

Door een draadje op GS waar ik iets zeg over slechte prestaties en deuren sluiten, zou ik niet loyaal zijn aan de Nederlandse samenleving.

Tja... bij bekende mensen zouden ze zo'n redenering karaktermoord noemen.

Mas Rob | 12-02-08 | 20:20

@Kaan78

Hoe kom jij erbij dat die 6 miljoen joden afgemaakt zijn in de naam van het christendom?
hitler had een hele simpele keuze je bent of Duitser of Christen allebij kon niet dus ga eerst ff echte geschiedenis boeken lezen en niet die islam bullshit.
En nee ben geen christen net zo'n pesthekel aan die debielen als aan moslims maarja christenen en joden kenne nog tegen een grapje...

DriM | 12-02-08 | 20:09

Mas Rob 12-02-08 @ 19:18

Deze passus is toch de jouwe, niet?

'Islamitische scholen zijn een uitvloeisel van het recht op bijzonder onderwijs. Het intrekken van subsidie enkel op basis van slechte leerprestaties lijkt me niet in de haak. Zou dit het criterium zijn, dan kunnen andere scholen (met name een aantal Vrije Scholen) ook hun deuren sluiten.'
-
Nou Mas Rob: 'ENKEL op basis van slechte leerprestaties' Hoe verzin je het? Dat is de 'core business', en als die niet deugt dan moet het ding dicht. Daarover emmeren is mijn gelijk illustreren. Deze geef ik je: niet alleen jouw schuld hoor, ook die van (vnl. links) Nederland, dat vooral toch àlles bespreekbaar wil houden, zolang het maar van moslims komt. Begrijpelijk dat je daarop inspeelt, maar neem me dan ook niet kwalijk dat ik aantoon waar jouw loyauteit ligt: niet bij de Nederlandse samenleving, maar bij je 'broeders en zusters'. Ook bedankt voor het opzoeken van het draadje.
-
-
sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 19:20

Wie onwetend is kan geen zonde plegen Sjaak. Ik heb Solidstate al terug zien opduiken, dus voel je daar niet slecht over. Waar ik wel je aandacht voor vraag, is voor wat ons dat leert over het karakter van dat kreng dat je meende te moeten verdedigen. Dat ten eerste. Ten tweede merk ik tot m'n spijt een vergoelijkende reflex bij je, een toch wel selectieve blindheid als het over de Bakkali's, de Marcouchen, de Mohammed4lifes van deze wereld gaat; alsof je je zelf niet bewust bent van de op wanhoop lijkende ijver waarmee je valide gesprekspartners zoekt - en waardoor je weging tekort schiet en sinistere individuen je selectie passeren. Een Kahn in één adem met Marcouch noemen is overigens een zware belediging voor die eerste - de twijfelachtige oogst van je rekbare criteria. Omdat je zo graag wil dat het zou kunnen lijd je mijns inziens onder het 'wens-vader-gedachte' - syndroom.

v Maerlant | 12-02-08 | 19:50

delano 12-02-08 @ 19:21
Zeer veel mensen in mijn omgeving, hoe links ze ook zijn, moeten niets hebben van de leerstellingen van de Islam. Omdat ze er nauwelijks mee te maken hebben en er verder geen nadelen van zien, boeit het ze ook niet. Dat zijn geen Wildersstemmers, maar als ze er echt opeens mee geconfronteerd worden, is het ook direct over met de multicultipret.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 19:30

bottehond 12-02-08 @ 19:15
Nee, dat is hun idee van een gematigde moslim. Als je de reacteuren van Nova morgen confronteert met zijn uitspraken over het slaan van vrouwen staan ze je waarschijnlijk raar aan te kijken. Onwetendheid onder de elite in dit land is een grotere vijand dan de broederschap.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 19:25

Yo, Fleisch pakt even uit met een nieuw topic. We kunnen geweaun virtueel migreren en daar verder gaan, heheheheh...

bottehond | 12-02-08 | 19:24

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 19:05

Ondertussen beheersen de dhimmies de media en proberen de autochtone Nederlanders d.m.v. een propagandaoffensief, waar Goebbels nog een puntje aan zou heeben kunnen zuigen, een collectief schuldgevoel aan te praten.
Een tegengeluid hoor je amper, tenzij van Wilders, maar het blijft nog maar de vraag of het volk zich niet laat beinvloeden door die stortvloed van propaganda.
Niets beters dan mensen schuldgevoelens aanpraten, dat werkt vaak heel goed.

delano | 12-02-08 | 19:21

@v Maerlant 12-02-08 @ 18:59
Ja *in verleden kruipt*, ik heb een nare bijsmaak aan het geval solidstate overgehouden. Niet qua inhoud, ik vind en vond nog steeds dat er door hem een grens overschreden werd. Wel dat mijn reactie(s) wellicht als aanleiding (Blaater ontsprong nl de dans) en alibi gebruikt is om hem te bannen. Het ging me om het zelfcorrigerend vermogen onder reaguurders, de grenzen van wat wel of niet kan. Nu kreeg ik sterk het gevoel dat ik als excuus voor een ban gebruikt ben, die ik zelf nooit gegeven zou hebben. Wel weer wat van geleerd: ik hou voortaan mijn bek maar als reaguurder m.i. over de schreef gaan.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 19:20

@v Maerlant 12-02-08 @ 18:59

Kun je nu niets beter verzinnen?
Het ging over een plannetje van de VVD om een Amsterdamse Islamistische school te sluiten op basis van een onderzoek van de krant Trouw. Ik schreef:

Islamitische scholen zijn een uitvloeisel van het recht op bijzonder onderwijs. Het intrekken van subsidie enkel op basis van slechte leerprestaties lijkt me niet in de haak. Zou dit het criterium zijn, dan kunnen andere scholen (met name een aantal Vrije Scholen) ook hun deuren sluiten.

Een andere vraag is of op de school in kwestie opgeroepen wordt tot haat. Dit is nogal een zware beschuldiging. Mocht het inderdaad zo zijn, dan is het stopzetten van subsidie de geëigende weg.

Ik schreef nog een paar (te) lange lappen tekst. Voor wie het na wil lezen:
www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland...

Ten overvloede: ik zie zelf niets in dat soort onderwijs en zal iedereen afraden om het te volgen.

Mas Rob | 12-02-08 | 19:18

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 19:05

Eensch. OT: SStaatSSnova interviewt moslimbroeder en jonge islamistengoerroe tariq ramadan vanavond over het Jeaudsche Raad-rapport van winni sorgdragerT. Bizar of niet?

bottehond | 12-02-08 | 19:15

@ de honden blaffen... 12-02-08 @ 18:54

Ah, da's ook weer een mooie, dank! Goochelen op de namen Farhad Golyardi, Faisal Mirza, Shervin Nekuee, Frank Sadiqqi en Tariq Shadid zal voor verrassingen zorgen.

De FION uit Nederland heeft al contacten gelegd met de hoogste baas van de Muslim Bruderschaft om over de kwestie 'GW de mond te snoeren' te praten.
Voor het filmpje uit is zullen er ontelbare fatwa's regenen.

Nog een heel vreemd bericht staat in onderstaande link die kort na plaatsing werd weggehaald, waarom mag Joost weten:
www.hetvrijevolk.com/files/audiovideo/...

wopper | 12-02-08 | 19:14

e honden blaffen... 12-02-08 @ 18:54

Ach gut, men is boos en de NRC geeft alle ruimte.

Kan die luitjes nog even het filmpje van de Twin Towers getoond worden?

delano | 12-02-08 | 19:10

bottehond 12-02-08 @ 18:45
Nou daar moeten we het dan maar mee doen, denk ik zo.
Overigens denk ik dat die strategie die ik voorsta nog niet geprobeerd is. Of denk jij dat Cohen, Vogelaar, Terpstra of vd Donk wel eens de Koran of enkele Hadiths gelezen hebben? Ella is niet verdergekomen dan hoofdstuk 2 van Scheffer zag ik laatst in een toespraak van haar. Je ziet het ook terug aan de AIVD die zich wel verdiept heeft in de materie en daarom al een heel ander standaard hanteert, net als Kamp. Hoe meer kennis en openheid er is rondom Islam, hoe moeilijker het wordt om je te verschuilen achter platitudes als Islam is vrede, dan worden de Westerse maatstaven wel als blauwdruk gehanteerd. De afkeer van bepaalde culturele waarden is al groot onder het volk gezien de opiniepeilingen, naarmate de gevolgen zichtbaarder worden en de eisen steeds abjecter neemt het verzet ertegen alleen maar toe. Daar is geen lesbrief tegen opgewassen.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 19:05

-weggejorist-

rifkicker | 12-02-08 | 19:05

Dorie, Zo kregen we verleden jaar op NN EEN DRAADJE voorgechoteld... '

v Maerlant | 12-02-08 | 19:00

het waren 3 hakbars en niet 5

islamfobie komt zeker door dit soort gekken maar vooral doordat een grote groep mensen niet in staat is onderscheid te maken tussen dit soort debiele wannabee hakbars en een heel veel grotere groep moslims die daar niets mee te maken heeft

pinkindian | 12-02-08 | 18:59

Mas Rob komt over als de redelijkheid zelve. En inderdaad weet hij zich opmerkelijk beter uit te drukken en te beheersen dan de doorsnee moslim. Toch geeft ook Mas Rob als puntje bij paaltje komt niet thuis. Zo kregen we verleden jaar op NN voorgeschoteld over de blijkens een evaluatie bedroevend slechte resultaten van zowat alle in de evalutatie besproken islamscholen. De ergste van die scholen scoorden hemeltergend slecht. Ook voor die laatste echter was Mas Rob niet voor sluiting te bewegen. Dat zegt genoeg, dunkt me. Integratie is nooit geweest, is nu niet, en zal nooit zijn. Het is de grootste, geldverslindende hoax van na de tweede wereldoorlog, en zogezegde modelmoslims à la Mas Rob illustreren dat ten voeten uit - ook al was dat nu het laatste wat hij wou.

v Maerlant | 12-02-08 | 18:59

Goed geintegreerde "gematigde" moslims, hier zijn er vijf.
Met een manifest, dat oproept een einde aan de vrijheid van meningsuiting te maken, ten faveure van de zo snel tot in het diepst van zijn wezen gekwetste moslim.http://www.nrc.nl/opinie/article928722.ece/Stel_duidelijke_grenzen_aan_Geert_Wilders
U kunt ook reaguren.

de honden blaffen... | 12-02-08 | 18:54

Kaan78 12-02-08 @ 15:57

Misschien ben je wel een wolf in schaapskleren.
Al zouden maar tien aanhangers van een geloof dat ik zou aanhangen tot extremistische daden overgaan, dan zou dat al een reden zijn voor mij zijn om dat geloof,en dat geldt ook als het ideologie of politieke overtuiging is, af te zweren is
Dat je uberhaupt nog een geloof aanhangt, een collectieve bewustzijnsvernauwing, zegt genoeg.
Stap er vanaf en ga zelf eens nadenken!

delano | 12-02-08 | 18:54

Het gros van de moslims in Nederland kiest eieren voor zijn geld.

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 18:24

Scusi, ouwe makkerT, alle feiten wijzen iets anders uit.
Over "mijn" strategie: niet om flauw te doen, geenszins, maar de strategie die jij voorstaat is gedurende decennia onwerkzaam gebleken. Bovendien: al jaaaaaren roept 070 dat de haatketen gesloten en de haatimams het land uitgezet zullen worden. Een lachertje, dat spreekt. Ook dat wijzen de feiten uit. De strategie van polariseren en confronteren is, gezien de ervaringen, de enig juiste. |Ik besef heel goed dat zulks noch in de Nederlandsche aard, noch in de gegroeide softe mentaliteit die het Westen teistert past. Lees de link naar Lee Harris eens:

bartjanspruyt.blogspot.com/2007/08/int...

en mijn link naar de oorlogsverklaring van Ayaan jegens de doodscultus nog eensch. Het is er op of er onder. En zelfs als we jow strategie volgen is het heel hard nodig dat we onze kloten uit de mottenballen halen. En dan nog is keihard confronteren en grenzen stellen én als een havik bewaken de enige uitweg. In the end verschillen we dus niet qua analyse en doelstelling, maar alleen op het strategisch vlak.

bottehond | 12-02-08 | 18:45

@Lizzard 12-02-08 @ 17:50
*Kost van moralisten die alles voor zichzelf goedpraten, maar voor anderen dat niet tolereren*
Ga eens deaud,

Verwilder(s)t Niet | 12-02-08 | 18:44

En wederom toont de deaudscultus zijn ware gezicht, maar Sorgdrager et al. presteren het om met een rapportje aan te komen over hoe zielig moslims wel niet zijn.

Aussie | 12-02-08 | 18:28

ze zijn vast jaloers op zijn humor en ruimdenkendheid

ik zeg aktie | 12-02-08 | 18:26

@spaghettimonster 12-02-08 @ 18:17:
Zojuist op 1Vandaag een treffend voorbeeld van een moslim die ik eerder bedoelde. Een behoofddoekte dame die zei dat dat ze na elke aanslag ging uitleggen dat de islam wél deugt en wél voor vrede is... Blablabla ... Tsja...

koerbagh ® | 12-02-08 | 18:26

@Lizz
TROS was in mijn tijd (80 jarige oorlog) nog verschrikkelijk fout rechts.
Gelukkig worden we uiteindelijk met z'n allen 'maakbaar'.

RickH | 12-02-08 | 18:24

@bottehond
Nee idd, ik las je @ 17:45 al. En over de onwenselijkheid van een religie die een strikte kuddementaliteit als geloofsartikel hanteert, hoef je ook niet met mij in discussie te gaan. Ik denk alleen niet dat de door jou gevolgde strategie productief is. Wanneer een groep als entiteit onder druk komt te staan, kiest men voor de geborgenheid en veiligheid binnen de eigen groep, zeker wanneer deelname aan de groep (en zo staan de zaken er nog steeds voor in Nederland) enkel voordelen oplevert. Welke noodzaak tot verlichting, secularisering of individualisering kennen moslims nu eenmaal? De strategie zou dus gericht moeten zijn op het isoleren van leden die groepsdwang uitoefenen en de overige leden belonen voor hun deelname en stappen in de goede richting.
Het is m.i. ook verkeerd om aan moslims andere eigenschappen toe te schrijven dan aan de gemiddelde mens. Ook moslims hebben hun klootjesvolk, scherpslijpers en verlichte geesten, hoezeer het heilige boek ze ook een bepaalde richting probeert op te duwen, het blijven mensen met gewone verlangens. Daarin verandert alleen stelselmatige indoctrinatie iets. Het gros van de moslims in Nederland kiest eieren voor zijn geld.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 18:24

Ach ja, tutje Sorgdrager....
Nog nooit in zo'n prachtwijk gewoond met onze medelanders dus die weet wel hoe alles in elkaar steekt.
De tuttebel was nog minister van Justitie een tijdje en slaagde erin om de ene flater na de andere te begaan. Vervolgens vertrok ze met stille trom om nu,als de kust weer veilig lijkt, weer eens hoog van de toren te blazen.
Zo gaat het wel vaker met die politieke nitwitten: een tijdje in de luwte en dan weer "groots" terugkomen.

delano | 12-02-08 | 18:23

@ spaghettimonster 12-02-08 @ 17:41

Website van Iraniër Amil Imani:
www.amilimani.com/index.php
Lees eerst 'Mission Statement'

wopper | 12-02-08 | 18:22

-weggejorist-

Lizzard | 12-02-08 | 18:20

koerbagh ® 12-02-08 @ 18:06
Klopt, ze zijn allang afvallig, bidden nooit, bezoeken nooit een moskee.
Die snappen dondersgoed dat de islam staat voor achterlijkheid. Maar ze laten zich niet uitschrijven, gaan zich niet als ex-moslim profileren, vanwege het gevaar of uit een soort gemoedsrust.
De groep waar jij het over hebt is inderdaad erg groot, ben ik helemaal met je eens. Vooral ook in Europa, en de politiek ziet hen onterecht als redders of gaan gezellig "islamvrede" theekransjes met hen drinken.
Maar omdat islamisering over ter wereld toeneemt, is het mogelijk dat de groep stiekeme afvalligen steeds groter wordt. Net als bij communisme; er waren in Oost-Europa mensen die ooit sympathie hadden voor Lenin, maar die zich er stiekem vanaf keerden omdat ze inzagen wat voor politiek gewin er allemaal achter zat. Mao is misschien nog een beter voorbeeld.

spaghettimonster | 12-02-08 | 18:17

koerbagh ® 12-02-08 @ 17:51

Ik één deel peop, u één slachtvarken! (of ezelsjong!)

Vr gr; snapjedat

snapjedat | 12-02-08 | 18:16

Hij bedoelt: in disguise? Goede zin.
Helemaal mee eens. Jammer wel voor de moslims in islamitische landen die het wel goed bedoelen, die worden voorgelogen en mogen zich niet verzetten.

@ spaghettimonster 12-02-08 @ 17:41

in / under the guise of
onder het mom van

---

Dat is nou net het drama, velen kunnen niet lezen - je kunt ze alles op de mouw spelden; je bent v.a. je geboorte moslim - ex worden heeft grote consequenties; verzet is er wel degelijk, vooral onder de elite - maar wordt heel vaak in de kiem gesmoord of erger enz.
Voorbeelden te over. Heel jammer dat soefi Nahed Selim nog steeds een te zachte stem heeft en niet uit de verf komt op tv bijvoorbeeld.

---
Maar er is hoop, juist vanuit de moslimwereld zelf, de vele uitgetredenen, de bedreigden, de denkers, met hulp van vele niet-moslims uiteraard die dagelijks het vuur uit de sloffen lopen en hun studies op weblogs zetten. Vanuit 'links' is er vooral op universiteiten veel weerstand (Wahabgelden, baklava-arabisten) tegen de critici.

wopper | 12-02-08 | 18:12

@spaghettimonster 12-02-08 @ 17:56:
Die zijn dan de facto al afvallig, zeker in de ogen van iets rechtlijniger "geloofsgenoten". Het punt is dat er hordes moslims zijn die zeggen ook islamitisch religieus geweld af te keuren, dat echter NIET in het openbaar doen (integendeel, zich in allerlei bochten wringen om te verkondigen dat islamitisch religieus geweld niks met de islam te maken heeft) en zich in hun stemgedrag en politieke keuze wél laten leiden door de IDEOLOGIE (en dat heeft bitter weinig met te maken met het al dan niet geloven in een metafysische sprookjesgod) van de koran. Die moslims zijn wel degelijk het probleem.

koerbagh ® | 12-02-08 | 18:06

Lizzard 12-02-08 @ 17:59

Hè bah, weer een frame naar de maan.

De Regisseur | 12-02-08 | 18:04

-weggejorist-

Lizzard | 12-02-08 | 17:59

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 17:52

Ik kijk niet in de hoofden van individuen en al zeker niet op dit dossier. De meest gemaakte denkfout van westerlingen is dat men redeneert vanuit de westerse optiek. Daarbij is niet de groep, maar het individu vertrekpunt. Ik kan niet genoeg onderstrepen dat hier de fundamentele denkfout gemaakt wordt die leidt tot de wanordelijke visieontwikkeling op de doodscultus. Ergo: ik kijk naar de mondiale ontwikkelingen, de aard en inherente verbreidingsagenda van de islam door de eeuwen heen en naar de sociologie van de islam. Indien men het verkeerde perspectief kiest, zoals jij, komt men inderdaad tot de voorspelbare uitkomst en focus op individuele moslims. Ik neem aan dat je zelf ook welbegrijpt dat de juiste beoordeling van de islam op jouw manier onmogelijk is.
De zogenaamd "lauwe" moslims worden gedoogd, een heel intelligente strategie van de islam. In combinatie met het uittredingsverbod een effectieve manier om de kudde bij elkaar te houden. En als puntje bij paaltje komt is het hemd nader dan de rok.

bottehond | 12-02-08 | 17:59

Iedereen mag inderdaad geloven wat hij/zij wil, maar anderen (vrouwen bijv.) dingen opleggen omdat dat "moet" is volkomen ridicuul.
Dat is niet goed, dat wordt nooit goed en dat hoort bestreden te worden. Als dat geloof zich in fysieke vormen van suppressie gaat vertalen is het al geen geloof meer, maar machtsmisbruik.De Regisseur | 12-02-08 | 17:57

koerbagh ® 12-02-08 @ 17:43
Ik had het vorige keer over twee Indonesische / Maleisische dames die ook moslim zijn maar er niet veel van moeten hebben. Ze trouwen dus met een Hollander. Onewayticket weg uit de corruptie en achterlijke politiek. Die dames zijn niet het probleem, zij zijn het slachtoffer. Het probleem is de islam zelf, de hele ideologie. Zulke dames denken hooguit nog dat allah echt is omdat ze ermee opgroeiden, maar dat is alles. Gematigd, zoals je wilt, maar daar valt volgens mij prima mee samen te leven.

spaghettimonster | 12-02-08 | 17:56

@Mas Rob 12-02-08 @ 17:49:
Rationele argumenten zijn niet rationeel als ze zijn gegrondvest op irrationele principes.

koerbagh ® | 12-02-08 | 17:53

@bottehond 12-02-08 @ 17:16
Hoe kun jij nu in de hoofden van alle individuele moslims kijken?
Zo heb ik ooit twee Turkse Soennitisch islamitische collega's gehad waarvan de een imam wou worden, hij had nog gestudeerd op de Al-Ahzar Universiteit in Egypte, de ander was een vrouw zonder hoofddoek maar orthodox in haar opvattingen.
Die jongen vond, wellicht in tegenspraak met de islamtische dogma's, dat geloofsregels alleen een middel waren om tot God te komen, geen doel op zich. Hij zag hierin geen verschil tussen joodse, christelijke en islamitische tradities, noch wou hij een waardeoordeel vellen over de keuze hiertussen. Toen ik hem vertelde dat ik de Koran aan het lezen was (dat was wel weer een eye-opener voor me), was het eerst dat hij me vroeg of ik niet beter eerst de bijbel kon gaan lezen. Dat stond volgens hem dichter bij mijn belevingswereld.
Die vrouw ging zelfs nog een stap verder. Zij vond dat de mens op de eerste plaats goed moest doen voor anderen en dat daarin de kern van haar geloof lag. Zij stelde, wellicht ook weer in tegenspraak met de dogma's, dat humanisten die zich goed gedragen meer aanspraak mochten maken op een plek in het paradijs dan de gemiddelde moslim.
Die mensen hadden dus een strikt persoonlijke interpretatie van de Islam, waaruit zij positieve elementen pakten en de negatieve elementen verwierpen, net zoals ik vermoed dat Marcouch dit doet en wat te denken van mensen als Nahed Selim, Hikmat Kahn of Fouad Laroui, ook moslims.
Er zijn dus wel moslims die net zo goed als de meeste christenen in staat zijn om hun strikt persoonlijke beleving voorop te stellen. Verlichte moslims zogezegd. En dan heb ik het nog niet eens over de grosso modo: de makke schapen die alleen maar meehobbelen en het eigenlijk geen reet interesseert, toch al gauw 50% van de totale moslimpopulatie.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 17:52

@snapjedat 12-02-08 @ 17:50:
Doe je nick eens eer aan, ga eens leren lezen en de discussie volgen, stom stuk stront.

koerbagh ® | 12-02-08 | 17:51

Iedereen mag geloven wat hij/zij wil, alleen moeten ze andere mensen daar niet mee lastig vallen en al helemaal niet opleggen dingen te doen of te laten omdat hij/zij van mening is dat in strijd is van zijn/haar geloof... Zo, dat kwam er in een keer uit en dat zonder in mijn broek te poepen...

Hyppo Kriet | 12-02-08 | 17:51

-weggejorist-

Lizzard | 12-02-08 | 17:50

koerbagh ® 12-02-08 @ 17:43
Zijn moslims collectief verantwoordelijk voor de daden van de radicale islamisten?
Voorzet:
Nee, dat zijn ze niet. Je kunt je islamitische collega of buurman niet aanspreken op de daden van een ander."

Waarom mogen zij dat dan weer wel over ons denken? Zij zeggen dat ik een ongelovige ben die al het slechte wat in de Koran verzonnen staat, zal tegemoedzien en het nieuwsbericht van vandaag verteld mij dat we een Islamfobie hebben!, terwijl ik geen fobie heb, maar een afkeer!

snapjedat | 12-02-08 | 17:50

@ koerbagh ® 12-02-08 @ 16:19

Ik denk dat je hier de mist in gaat. Ook rationele argumenten kunnen leiden tot een absurde uitkomst.

Voorbeeld: Bert en Ernie (ken uw klassieken)
Bert heeft een blauwe hand door het verven en zegt dat hij zo niet naar buiten kan gaan. Ernie trekt hem een handschoen aan. Bert: dat is geen gezicht. Ernie trekt hem daarom nog een handschoen plus een sjaal en muts aan. Alles erg logisch, en zo gaat Bert op een zomerdag naar het strand in winterkleren.

Mas Rob | 12-02-08 | 17:49

Mas Rob 12-02-08 @ 17:35

Gelukkig maar. Je hebt al eerder helder gemaakt dat jij een heelindividele wijze hebt van je geloof ervaren. Maar we zijn het, neem ik aan, wel eens dat je geenszins representatief bent en dat je bij een minderheid behoort. Om die reden is het wel van belang om onderscheid te maken tussen degenen die al onder de invloed staan van de herislamiserende wahhabi's et al en degenen die nog niet terug de kudde ingejaagd zijn. Ik benijd je geenszins, want er is vrijwel niemand meer die nog een goed woord over heeft voor de islam. Wijzen op de luiden als jij zelf als tegenwicht lijkt me niet op zijn plaats. Menschen als jij zijn van geen betekenis afgezet tegen de bulk van je geloofsbroeders en zusters. Ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten hoe iemand als jij zich opzou kunnen stellen, behalve dan een fors tegengeluid laten horen tegen de islamisten en hun gehoorzame kudde. Ik sta zeer open voor een gezamenlijke opstelling tussen islamwatchers en witte raven als jij en de jouwen. Enne: ik respecteer je zonder meer om je houding, opstelling en incasseringsvermogen. Ik weet bijna zeker dat je mensen als mij niet kwalijk neemt dat we in opstand zijn tegen de voortwoekerende invloed van de islam op onze samenleving.

bottehond | 12-02-08 | 17:45

@Mas Rob 12-02-08 @ 16:41:
"En daarmee raak je denk ik een kernpunt van wat ter discussie zou moeten staan. Zijn moslims collectief verantwoordelijk voor de daden van de radicale islamisten?
Voorzet:
Nee, dat zijn ze niet. Je kunt je islamitische collega of buurman niet aanspreken op de daden van een ander."

Achterzet: Ja dat zijn ze wel. Juist de gematigden zijn het probleem.
Bovenstaand zijn al genoeg linkjes die erop wijzen, maar ik wil je even Sam Harris meegeven. Hij heeft het hier voornamelijk over christenen, maar hetzelfde geldt ook voor moslims. youtube.com/watch?v=rWLSMFPUM8g

koerbagh ® | 12-02-08 | 17:43

@Edikt075 12-02-08 @ 17:36
Niet overdrijven.. ik ben nog nooit voor hoer uitgemaakt. En een pakje sigaretten -als ze daarom vriendelijk vragen- geef ik gaarne. We moeten ons hier wel integreren vind ik. En kerken die opgewaardeerd worden tot moskee.. ik krijg er een harde van..
Nostalgie van uw opper-dhimmi:
www.youtube.com/watch?v=lxPL6Ricdac
Volgens GS voor ouwe lullen.. soit.

RickH | 12-02-08 | 17:43

wopper 12-02-08 @ 17:21
Hij bedoelt: in disguise? Goede zin.
Helemaal mee eens. Jammer wel voor de moslims in islamitische landen die het wel goed bedoelen, die worden voorgelogen en mogen zich niet verzetten.

Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 17:08
Heel Europa is wakker aan het worden. Ik zie niet helemaal hoe Nederland wordt overgenomen door haatbaarden en Nederlanders zelf allemaal over 10 jaar naar Nieuw Zeeland vertrekken. Want dan zou hetzelfde moeten gaan gebeuren in andere landen.
Duitsers, Engelsen, Fransen, Belgen zijn ook allemaal even boos over wat er in hun landen gebeurt. Ik voorzie wel een soort confrontatie in Nederland, het gaat hier allemaal iets feller, of complete politieke omwisseling. Maar dat zal dan uiteindelijk evengoed gebeuren in Frankrijk of Engeland. En de gasten die historisch het meest dapper zijn in zulke confrontaties, de Polen en de Russen, kunnen ons nog wel eens een handje gaan helpen. Zoiets?

spaghettimonster | 12-02-08 | 17:41

Bijstandtrekker 12-02-08 @ 17:08
Ja.... En christendom / Jodendom is ook vrede
Whoehahahaha
Tot ca het jaar 1 hebben de drie religies een gemeenschappelijk grondvest.
Zoek even in de bijbel (Oude Testament= gemeenschappelijk deel) Met Name Deuteronomium 13 (in zijn geheel)
www.speakingbible.com/dutchns/B05C013....

Eigenlijk......
*blijft verder liever stil na een indrukwekkend stukje religieuze proza*
*Kotst van religie*

Verwilder(s)t Niet | 12-02-08 | 17:39

Claude Francois 12-02-08 @ 17:30

Hoewel de voormalig linksige intellectuele elite jankt en jammert over Ayaan en de kleinburgerlijke staat zijn ze zo hypocriet als de neten. Over deze beslist historische uitspraken van de Zwarte Voltaire heb ik niemand, ik herhaal NIEMAND van hen gehoord. Sterker nog: vrijwel niemand weet wat Ayaan gedaan heeft en welke betekenis dat heeft. Over bizar gesproken.

www.reason.com/news/show/122457.html

bottehond | 12-02-08 | 17:38

autochtonen worden ook gediscrimineerd door allochtonen volgens mij is dat ook zeer onderbelicht

Edikt075 | 12-02-08 | 17:36

@ bottehond 12-02-08 @ 16:56

Ik zal even linken: www.hetvrijevolk.com/?pagina=5126&...
anders snapt misschien niet iedereen waar je het over hebt.

Ayaan vind ik bewonderenswaardig, maar wat dit betreft ben ik het niet met haar (en met jou) eens.

Ik zie heus je punt wel van herislamisering, maar ik vind het niet accuraat. Wat heeft plaats gevonden is een ideologisering van islam die de plaats van de failliete boedel van pan-arabisme in de Arabische wereld heeft overgenomen. Die ideologie bedreigt niet alleen het Westen, maar ook de moslims in het Midden-oosten, Afrika en Azië.

Die Islamitische ideologie vind ook ik verwerpelijk en ook ik vind dat die moet worden bestreden. Mijn visie komt hier op neer: bestrijd geen geloof of mensen om hun geloof , maar bestrijdt een aggressieve ideologie.en de verkondigers ervan.

@bottehond 12-02-08 @ 16:56
*Want je weigert keihard stelling te nemen tegen de islamisering en bagatelliseert die.*

Ik heb de verstikkende invloed van de moderne orthodoxie nooit gebagatelliseerd. Of moet ik soms mijn geloofsbrieven als redelijk mens dan bij elke posting overhandigen?

Jij ziet net als Ayaan een oorlog tussen het westen en islam. Je hebt er oprecht stelling in genomen. Alleen, soms krijg ik het gevoel dat je argumenten niet meer op de eigen merites bekijkt, maar meer op hun bruikbaarheid in die strijd. Of heb ik het daar mis?

Dat ik het niet met je eens ben, maakt me nog niet tot iemand die geen stelling neemt.

Mas Rob | 12-02-08 | 17:35

@ bottehond: 16:40

Waanzinnig! Dat is te bizar voor woorden vooral dit fragment:

''Zolang er geen mondiale salam heerst, is de islam in staat van oorlog met alle landen die niet vallen onder Dar al-Islam. Sterker nog, zolang voelt de islam zich bedreigd en zelfs aangevallen door alle landen die niet-islamitisch zijn in deze betekenis die verkeren in de Dar al-Harb ofwel Huis (staat) van oorlog. Die landen verkeren in grote spanning en strijd en worden verdeeld in
1. de ‘afvallige en huichelachtige’ staten die eenmaal de ‘zegeningen van de
islam’ hebben gekend, waaronder ook heel Palestina, zoals de moslims
het land noemen dat God aan de Israëlieten heeft gegeven,
2. de kafirstaten die verkeren in een staat van wanorde, vanwege hun ‘achterlijke’ cultuur en wetten, ingegeven door hun onkunde en ongeloof.
3 Kafirlanden met een belangrijke moslimminderheid liggen tussen deze beide in en gelden als Dar al-Kufr (Huis van Ongeloof).''

Rest In Privacy | 12-02-08 | 17:30

-weggejorist-

Lizzard | 12-02-08 | 17:26

Nog maar eens:

www.frontpagemag.com/Articles/Read.asp...

Ex-moslim Abul Kasem geïnterviewd door Jamie Glazov:

"Islamic terrorism is not the problem. The problem is Islam, in the guise of Islamic Multiculturalism. Terrorism is just a tool to advance Islamic hegemony, so is Islamic Multiculturalism—it is just another tool to force Islam on entire humanity. It is a tool for endless jihad."

wopper | 12-02-08 | 17:21

Fimbulvetr 12-02-08 @ 17:07

Ik begrijp heelgoed dat je zo denkt. Je veronderstelt een waterscheiding tussen fundi's en "gematigden". Dat is echter een westerse perceptie en niet geheel gespeend van wishful thinking. Ten eerste hebben individuele moslims geen fluit te vertellen en denken zij in eerste instantie niet vanuit onze geindividualiseerde blik. Het individu en individuele zelfbestemming zijn non- issues binnen de islam. Je veronderstelt dat als de fanatici uit de weg geruimd zijn pais en vree zal heersen. Helaas, ik wilde dat het waar was. De "fanatici" zullen altijd opvolgers hebben klaarstaan, zo werkt het nu eenmaal. Nogmaals: ik begrijp dat je zo denkt, maar de feiten weerspreken je mening. En de ontwikkelingen binnen de doodscultus als lakmoesproef nemend maken het plaatje compleet.

bottehond | 12-02-08 | 17:16

Elk woord voor de Islam is er één te veel.
.
Alles is al gezegd. We weten al lang dat de Islam hier niet thuis hoort.
.
Huidige kabinet naar huis en tijd voor daden en oplossingen. oplossingen die de (extreme) Moslims en links Nederland niet leuk zullen vinden. Jamme, eigen schuld.

FreshClash | 12-02-08 | 17:16

Dat hele gedoe met het afbeelden v.d. zelfverklaarde proleet heeft er toch gewoon mee te maken dat 'men' liever niet heeft dat u zich er op affapt.. althans volgens deze ondergecatooneerde dhimmi.
Laten we eerlijk zijn, Hij is best wel geyl.. met de juiste lichtinval en in zwart-wit en motion-blur etc.

RickH | 12-02-08 | 17:11

Boven t Maaiveld 12-02-08 @ 16:55
In het WOII verzet worden we steeds beter in NL. Nu zijn er weer een paar dappere helden opgestaan om ons tegen het ultieme kwaad Johan Heesters (104) te beschermen. Ondertussen wordt het land overgenomen door haatbaarden.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 17:08

Islam is vrede.
.
Hahahahahahahha

Bijstandtrekker | 12-02-08 | 17:08

@ bottehond 12-02-08 @ 16:40 kortom geloofsfundamentalisten hebben ons de oorlog verklaart, dat is oude koek. Het gaat er om de extremisten te scheiden en te vervolgen als ze strafbare feiten beramen/uitvoeren. Ik weiger in angst te leven voor dat soort idioten. Ik weiger eveneens mijn kop in het zand te steken. Ik weiger te buigen voor geweld. Ik denk echter wel dat 99% van de moslims halal eet en 5x per dag op een matje bidt en eht verder hier wel OK vindt en daar heb ik helemaal geen moeite mee. Als ik mijn alu-hoedje opzet vind ik het wel zorgwekkend dat een internationaal netwerk actief is martelaars te recruteren en aanslagen te plegen als op het WTC, in London en Madrid. Dat netwerk moet opgerold worden, daar moet de voedingsbodem onder worden weggezogen.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 17:07

Zoutige 12-02-08 @ 17:00

plus 10 kuddeaux!

bottehond | 12-02-08 | 17:07

Kwoot van Kurt jp.dk/uknews/article1263133.ece

I have turned fear into anger and indignation.

Unkwoot

Fear leads to anger, anger leads to hate. Hate leads to the dark side.

Quod est demonstrandum:

There is another Skywalker.

His name is Kurt.

Zoutige | 12-02-08 | 17:00

@ Fleauxe 15:16
Ik doelde op het tendentieuze eind van het NOS stuk waarnaar verwezen wordt:

[...]
''Tegelijkertijd groeit ook het anti-semitisme in Nederland. Vooral onder de jongere generaties is het ontkennen van de Holocaust niet vreemd meer.''

www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/...

Ik doelde erop dat deze holocaustontkenners voornamelijk van arabisch islamitische afkomst zijn.

Ik zie geen verschil tussen beide verwerpelijke collectivistische doctrines (Communisme, Fascisme) en de nabestaanden van de slachtoffers denk ik ook niet...

@Fimbulvetr 15:22:
Ik begrijp deze redenering niet

@ Mas Rob 15:25
Mee eens dat zowel links als rechtse dictaturen dat deden en doen, maar het strafrecht maakt dat onderscheid wel, dus het is wel degelijk een issue.

Rest In Privacy | 12-02-08 | 16:59

Mas Rob 12-02-08 @ 16:41

Ayaan maakte enige uitzonderingen die ze verklaarde dat het westen in oorlog is met de islam. Met héél de islam,zo zei ze. Niet met fundamentalisten of salafisten, maar met de gehele islam. Die uitzonderingen maakte ze niet voor niets. Jij lijkt niet in je redenering mee te nemen dat de moslimwereld de voorbije decennia in heel rap tempo ge-herislamiseerd is en dat de schaapkens de kudde terug in worde3n gedreven. Beter zou je je aansluiten bij de islamcritici, maar ik vrees dat het hemd ook bij jou nader is dan de rok.Want je weigert keihard stelling te nemen tegen de islamisering en bagatelliseert die. Als je oprecht bent, en dat denk ik wel, dan ben je imho verkeerd bezig.

bottehond | 12-02-08 | 16:56

voor Hakbars zijn afbeeldingen verboden - dan gaan ze naar de hel -
maar mogen ze er dan wel naar kijken die stiekumme gluurders

kwastinette | 12-02-08 | 16:55

Gewoon een laf volk hier in NL. Bang voor die moslims. En maar blijven opscheppen over 40-45 (onderdrukking) maar je ziet het; nu durven ze gewoon hun bek niet open te doen. Zolang het"maar "gezellig" is. Let maar op; over een jaar of 10 is er een emigratiegolf. Waarom de ene na de andere belasting betalen en voor wie? NL dreigt een provincie te worden van Marokko.

Boven t Maaiveld | 12-02-08 | 16:55

Misschien moeten we eens samen met die mensen een mooie tekening maken. En die dan lekker verprutsen door er een mohammetje van te maken in een gekke houding. En daarna wat Sjaak zegt.

LibertasSimplex | 12-02-08 | 16:54

Nu Bakellende nog:
gatesofvienna.blogspot.com/2008/02/fog...
Wel jammer dat ze daar (Vikingsdorp) net als hier.. een referendum niet nodig achtten.. Maar we hebben Eire nog wellicht.. (Of Slovenië).

RickH | 12-02-08 | 16:53

Méh, Marcouch heeft nog nooit van Taqiyya gehoord aldus deze useful idiot.

RickH | 12-02-08 | 16:44

@koerbagh ® 12-02-08 @ 16:07
*Zolang dat niet gebeurt zal jij en met jou alle moslims er op aangekeken worden. *

En daarmee raak je denk ik een kernpunt van wat ter discussie zou moeten staan. Zijn moslims collectief verantwoordelijk voor de daden van de radicale islamisten?

Voorzet:
Nee, dat zijn ze niet. Je kunt je islamitische collega of buurman niet aanspreken op de daden van een ander.
Wel zouden alle moslims de verantwoordelijkheid moeten voelen om vanuit het geloof geweld en onverdraagzaamheid af te wijzen. Dat niet-moslims zich onbehaaglijk, angstig of boos voelen bij geweld en drammerigheid van islamisten is niet meer dan begrijpelijk. Als zij daarop de Islam ter discussie stellen is ook begrijpelijk.

Het vervelende is echter dat in het huidige Islamdebat veel ruis zit. Door (laat ik het zo maar even noemen) de hoek van Wilders en de PVV worden uiteenlopene mensen met een islamitische achtergrond gereduceerd tot een eenheidsworst: moslims. Een essentialistische visie op islam (islam is zus en zo, en niet anders) is geen automatische verklaring van acties/beweegredenen van individuele moslims.

Aan de andere kant zijn er cultuurrelativisten ('samen komen we er wel uit') die hun oor laten hangen naar de zelfbenoemde vertegenwoordigers van moslims. Dat zijn mensen die vanuit moskee en organisatie grote pretenties hebben, maar slechts kunnen spreken voor een minderheid van de Nederlandse burgers met een islamitische achtergrond.

Mas Rob | 12-02-08 | 16:41

Fimbulvetr 12-02-08 @ 16:29

Lees dit eens, de motieven van de doodscultusaanhangers in een notedop. Geen wishful thinking, of door een westersche bril kijken naar een onbegrepen fenomeen, maar gewoon keiharde feiten. Het gedrag van islamisten, tariq ramadan, marcouch et al incluis, kun je plaatsen als je dit goed gelezen hebt.

www.bijbelenonderwijs.nl/index.php?grp...

bottehond | 12-02-08 | 16:40

@self
euthanasie, abortus.. één pot nat..

RickH | 12-02-08 | 16:33

Hé Botte.. voel je wat voor een bijbaantje als Archbishop of Canterbury?
.. En doe eens van repliek dienen op HVV.. leuke discussie overigens.. maar het raakt me net iets minder als de polemiek over euthanasie, moet ik eerlijk bekennen.

RickH | 12-02-08 | 16:31

vliegende knorrepot 12-02-08 @ 16:19

ach, denk dat een de pleuris rammen ipv het dak gooien ook wel haram ies toch?

enne......... zou jij het accepteren als jou zoon of dochter heaumeax is?

latinha | 12-02-08 | 16:30

@GodHandKiller 12-02-08 @ 16:04 wellicht heb ik mijn punt niet helemaal helder geformuleerd. Mijn punt is dat Nederlanders graag een grote mond hebben over wat goed en fout is, zolang ze de kritiek maar vanuit een veilige stoel kunnen uiten. Onder druk zijn Nederlanders lang niet zo heldhaftig en blijkt de ruggegraat niet zo sterk. De tweede wereld oorlog, de politionele akties in Indie, Sebrenica, als het er op aan komt zijn we eerder fout dan goed, dat zit in onze cultuur. Dat was mijn punt, het was geen Goodwin, geenszins wilde ik de Nazis in dit verhaal betrekken. Mijn tweede punt is, dat geven onze cultuur, het dus beter is niet uit angst te handelen, maar verbaal (fysiek is niet onze sterkste kant) de confrontatie te kiezen. Dat levert ofwel een interessant debat op, onze nationale hobby, discussieren tot we een ons wegen, of wel de wolf waarmee we in debat zijn werpt de schaapskleren af en toont de tanden. Dat is geen gewenste uitkomst, maar dan is wel duideijk met wie we te maken hebben. Kortom, ik pleit tegen de politiekcorrecte gedachtenpolitie, die ziende blind weg loopt voor potentiele probelemen en pas de put dempt als het kalf verdronken is en pleit voor een verbale confrontatie. Als dat geweld op levert dan is de agenda van de ander duidelijke. Als het onverenigbare standpunten oplevert, dan kan tot het compromis gekomen worden dat we het met elkaar oneens zijn. Maar misschien bestaat er een kleine kans elkaar te vinden.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 16:29

Voor degenen die e.e.a. niet begrijpen... Bouyeri zei tegen de mama van Theo van Gogh het volgende...

kwoot
"Ik voel uw pijn niet. Dat kan ik niet. Ik weet niet hoe het is om een kind te verliezen dat met zo veel pijn en tranen op de wereld is gebracht.", "Ook omdat u een ongelovige bent, en een vrouw" en "het moet een troost voor u zijn dat ik hem niet uit haat heb vermoord, maar uit religieuze overtuiging." Afsluitend zei Bouyeri dat hij zich heeft laten leiden door ,"de wet die mij opdraagt om iedereen die Allah en de profeet beledigt, zijn kop eraf te hakken''. Hij zou naar eigen zeggen hetzelfde hebben gedaan als Theo van Gogh zijn vader of zijn broer zou zijn geweest.
ontkwoot

Dat impliceert dus dat dit soort islamisten (in feite de sterke arm annex knokploegvoorhoede van de doodscultus') uitsluitend handelt vanuit de wet van de proleet (ncpn) en dus de facto de sharia toepassen. Sommigen beweren dat de islamitische wet niet geldt in het dar al harb, maar da´s onzin.Een fatwa van een shariaspecialist volstaat en is dus geheel conform de wetten van de doodscultus.

bottehond | 12-02-08 | 16:26

@ RickH 12-02-08 @ 16:18

Van Mo naar Lucifer, beter kunnen we het niet maken, wacht, van Mo naar Niets.. opgeruimd staat netjes..

wopper | 12-02-08 | 16:24

OT/
Is het door meneer Tofu aangevraagde spoeddebat over de versjrikkelijke islamofobie die Neerland teistert (zie het ontzaglijk belangrijke rapport van de ECRI) al geweest?

wopper | 12-02-08 | 16:23

Kaan78 12-02-08 @ 15:57
-Wat vind je van de passages in de koran die stellen dat je mag liegen tegen ongelovigen?

-Onderken je hetgeen de koran zegt over joden?

kersenflap | 12-02-08 | 16:22

fuckje 12-02-08 @ 16:15
Ik kijk wel uit :-)

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 16:21

@Kaan78 12-02-08 @ 15:57 "Ik ben moslim en ik heb nog nooit een homo van een flat af gegooid terwijl er heel wat homo's rondlopen in NL........"
Terwijl, terwijl........ dus, eigenlijk een godswonder (toepaschelijk) dat 't nog niet gebeurd is. Een wonder, zoveel heaumeau's, en nog steeds geeneen van de flat gegooid. TERWIJL we dat toch zo gewend zijn.

vliegende knorrepot | 12-02-08 | 16:19

@Mas Rob 12-02-08 @ 16:12
"als men er van uitgaat dat elk middel kan worden aangewend om het doel te bereiken"

Veronderstellen dat er een ideaal doel is, dat is dus al een niet-rationeel dogma. De hele propositie die je stelt gaat er vanuit dat het antecedent rationeel is, en dat is het niet. De consequent gaat dan dus ook niet op. Een waarlijk rationele visie is niet gevaarlijk. Het woord rationeel wordt dan misbruikt. Islamisten vinden zichzelf ook volkomen rationeel.

koerbagh ® | 12-02-08 | 16:19

-weggejorist-

RickH | 12-02-08 | 16:18

Dis gasten die deze columnnist wilden doden, die leven (net als Mohammed Bouyeri) in een sprookjeswereld. Helaas is, wat voor de één een sprookje is, voor de ander een nachtmerrie.

me,myself and IK | 12-02-08 | 16:15

Bigi Bana Boy@16:09,
Roept u maar!!! ;-)

fuckje | 12-02-08 | 16:15

@Fleischbaum, Van de media, natuurlijk.

klauwkikker | 12-02-08 | 16:13

@ Kaan78 12-02-08 @ 15:57 - mensen worden niet buitengesloten omdat ze er anders uitzien of een andere opvatting hebben. Mensen worden buitengesloten omdat ze niet aanhaken bij de grootste gemene deler van de groep. Ik ken heel veel marokanen en turken die heel succesvol zijn in hun carriere, maar die focussen zich op het werk, doen met sociale activiteiten mee en haken soms af als het conflicteerd met hun opvattingen. Ik ken trouwens ook gristenen en joden die dat doen. Niemand heeft daar een probleem mee. Alleen die groep achterlijke berbers, die niet willen aansluiten, moord en brand roepen als ze op hun veel te lange tenen getrapt worden, die groep die niet bijdraagt, maar profiteert, protesteert en geweld gebruikt om hun zin door te drijven, die groep moet leren hun kop te houden, zich aan te passen en mee te doen en anders terug te gaan naar waar ze denken dat het beter is.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 16:13

@ koerbagh ® 12-02-08 @ 16:01

Natuurlijk, moderne wapens en hoge organisatiegraad maakt moorden in grote getallen stukken eenvoudiger. (boekentip in dit verband: 'History of warfare' van John Keegan).

In plaats van 'geloof is geloof' zeg ik 'dogmatisme is dogmatisme' met of zonder goddelijke goedkeuring. Ook een rationele visie is gevaarlijk als men er van uitgaat dat elk middel kan worden aangewend om het doel te bereiken.

Mas Rob | 12-02-08 | 16:12

@Kaan78 12-02-08 @ 16:05:
Armeniërs bedoel je? Of Koerden? (Of ligt het dan opeens gevoelig?)

koerbagh ® | 12-02-08 | 16:09

Kaan78 12-02-08 @ 15:57
Nooit een dame voor hoer uitgemaakt ? Je moet integreren Kaan. Hier op GS is het usance om regelmatig hoer te roepen.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 16:09

@Kaan78 12-02-08 @ 16:05
Hoe zit het met 9/11?
Hoe zit het met onschuldige mensen opblazen?
Hoe zit het met haat zaaien in moskees?
Hoe zit het met Erdogan die turken oproept zich niet aan te passen?
Hoe zit het met de onderdrukking van de vrouw in de islam?
Hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting?
Hoe zit het met de jodenhaat?

En dan haalt u vage verhaaltjes aan over olie en grond.

BloedendMaandverband | 12-02-08 | 16:09

Dat je grappen maakt is ok. Maar als je uit wil delen, moet je ook kunnen incasseren. Soms krijg je teveel waar je niet op had gerekend. Dit geldt voor twee kanten. Dan moet je later ook geen huilie doen.

Mensen het was me weer een waar genoegen.
Ik ga mijn familie wat aandacht geven.
De groeten.

Kaan78 | 12-02-08 | 16:08

@Kaan78 12-02-08 @ 15:57:
Dat is het punt ook niet. Het gaat erom dat er moslims zijn die dat wel doen met de koran en hadith in de hand - diezelfde boekjes die jij dus blijkbaar ook aanbidt, samen met die meteoriet in een vierkant gebouwtje in Mekka - .
Indien je het daar niet mee ens bent moet je niet met NIET-moslims in discussie om de Islam te apoligiseren, maar met je eigen "gemeenschap", de salafisten en wahabisten en andere extreme islamisten die dat uit naam van jouw geloof doen. Zolang dat niet gebeurt zal jij en met jou alle moslims er op aangekeken worden. Of je neemt afstand van dat idiote geloof dat dergelijk gedrag goedkeurt. Kan ook nog. 't Is maar een suggestie.

koerbagh ® | 12-02-08 | 16:07

Kaan78 12-02-08 @ 15:57

Ik ben er in het verleden wel eens voor weggejorist maar ik blijf vinden dat als je als heaumeaux persé sex moet hebben waar vier moslims met baarden omheen staan te kijken (zoals voorgeschreven in deze specifieke fatwa) je er ook wel een beetje om vraagt ook hoor. Ik bedoel tolerantie is één ding maar drammen een ander. Je kunt toch ook fijn je vriend in de poepert nemen waar maar drie moslims met baarden bij staan ? Waarom nou weer precies vier ? Los van deze kwestie vind ik dat Gerard Joling ten alle tijden van de hoogste flat gegooid mag worden, maar dat staat weer los van zijn heaumeau zijn.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 16:07

Kaan78 12-02-08 @ 15:57
Een serieuze reactie dan maar voor de verandering.
Discriminatie tussen mensen werkt altijd twee kanten op. Zo wordt ik regelmatig geconfronteerd door discriminatie tegen Nederlanders omdat ik in een multiculturele wijk woon. Daarom ga ik nog geen groepen haten, het zijn altijd de klootzakken binnen de groep met een minderwaardigheidscomplex die aan het discrimineren slaan om zichzelf wat beter te voelen. Ik haal mijn schouders daarover op.
Institutionele discriminatie van moslims mag sowiezo niet van de wet, maar discriminatie door moslims en christenen mag wel. In Amsterdam is een moslima van een islamitische school gestuurd omdat ze weigerde een hoofddoek te dragen, een andere moslima werd van een chrristelijke school ontslagen omdat ze een hoofddoek droeg. Andersom mag een openbare school of niet-cgelovige werkgever geen eisen stellen aan het wel of niet dragen van een hoofddoek, dan is het opeens wel strafbaar. Gelijke rechten? Dacht dus van niet.
Niet jammeren dus, jullie hebben het al beter in dit land dan niet-gelovigen.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 16:07

Kaan78 12-02-08 @ 15:57
Calimero.

1sokkie | 12-02-08 | 16:05

@ BloedendMaandverband 12-02-08 @ 16:02

Hoe zit het met mensen koud maken om hun olie of grond?

Kaan78 | 12-02-08 | 16:05

Fimbulvetr 12-02-08 @ 15:53:
Stomme vergelijking want uit de verhalen van mijn opa mag ik opmaken dat veel mensen een bloedhekel hadden aan de joden ten tijde van WO2. Dus of er sprake was van veel dwang kan je je afvragen. De meeste nederlanders hadden boter op hun hoofd, net als half europa. De vergelijking met de Nazi's slaat nergens op.
Uiteraard is angst een slechte raadgever. Maar heb ik dan geen reden om bang te zijn? Ik bedoel, je bent niet bepaald de eerste in Nederland als je vanwege je denkbeelden wordt bedreigd, in elkaar geslagen of zelfs vermoord door een Moslim.

GodHandKiller | 12-02-08 | 16:04

@Kaan78 12-02-08 @ 15:50 er is een groot verschil tussen satire en oproepen tot geweld en er is een groot verschil tussen grapjes maken over een machtsinstituut als een geloof, een regering of een multi-national en over het handelen en filosofien van deze instituten en grapjes maken over het geweld aan doen van private personen vanwege hun sexualiteit of overtuiging. Kijk voor de grap maar eens op Dumpert, Hans Teeuwen legt dat de meiden van Halal heel goed uit waarom je over bepaalde zaken heel goed grappen kan maken.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 16:02

@Kaan78 12-02-08 @ 15:59
Kijkt u maar lekker in eigen boezem eerst. Mensen koud maken omwille van wat cartoons zit ONDER het niveau op de kleuterschool. Het is laag bij de grond, onmenselijk, en symboliseert alles wat mis gaat in de islamitische landen.

U bent islamiet.
Ik neem akte van uw jodenhaat en christenhaat.

BloedendMaandverband | 12-02-08 | 16:02

Nog even ruimte voor Pat Condell dan. Met name zijn mening over semi-overheidsorganisaties die over elkaar heen buitelen om de islam te kunnen bevoorrechten is uitermate on-topic.

Iko Nal | 12-02-08 | 16:02

@Mas Rob 12-02-08 @ 15:53:
"De totalitaire regimes van de twintigste eeuw hebben bewezen (met aantallen die al de voorgaande moordpartijen overschaduwen) dat religie niet nodig is om te moorden op grote schaal."
Geloof is geloof. Met of zonder goddelijke goedkeuring. Overigens zijn die aantallen discutabel als je de reli-slachtingen van 30 eeuwen optelt inclusief inquisitie en de veroveringstochten van Cortez in de Andes. De moderne techniek maakte het wat makkelijker op massale schaal te moorden dan met het (krom-)zwaard waar het de voorgaande 30 eeuwen mee moest.

koerbagh ® | 12-02-08 | 16:01

*Berlingske Tidende bringer for første gang Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Også Politiken genoptrykker tegningen.*

De Deense krant Berlinkse en Politiken gaan de cartoons afdrukken ivm
de baardapen die Kurt de strot open wilden snijden.
Hulde voor de Denen!

dhimmi | 12-02-08 | 16:00

@ BloedendMaandverband 12-02-08 @ 15:57

Mooi voorbeeld van de christen/joodse traditie.

Kaan78 | 12-02-08 | 15:59

@GodHandKiller 12-02-08 @ 15:42 + GodHandKiller 12-02-08 @ 15:45

Natuurlijk is het logisch dat ook atheisten zich bezig houden met religie. Als men overal een wetenschappelijk antwoord op kon geven, zou er uiteraard geen discussie meer zijn. Eigenlijk is atheisme ook een geloof. Een atheist gelooft nergens in, derhalve gelooft hij dat er niets anders is. Het bekeren is inderdaad het gedeelte van elk geloof dat mij ook op de kast krijgt. Om een gouwe ouwe op tafel te krijgen: "Leef en laat leven".

Het bekende 'kopjethee-syndroom' is ook iets wat mij dwars zit. U kent waarshcijnijk zelf ook een persoon zijn bekend staat als een 'pleaser'. Nu zijn het deze personen die veel ongelukkig zijn. Als de politiek wilt blijven 'pleasen', zal het volk veel ongelukkig zijn, daar de regering het volk vertegenwoordigt.

De datum is: | 12-02-08 | 15:58

Een overheid heeft het recht om geweld te gebruiken.
Als deze overheid de mensen niet serieus neemt, moeten de mensen maar zichzelf redden.
Politie neemt hun niet serieus.
Rechtbank neemt hun niet serieus.
Discriminatie op school.
Discriminatie op werk.
Discriminatie op sportvereniging.
Discriminatie op straat.
Discriminatie etc.. etc.. etc..

Dat oproepen tot geweld verkeerd deelt ieder weldenkend mens. Nu nog het erkennen dat je mensen niet niet moet uitsluiten op basis van hun uiterlijk of afkomst/ religie etc...

Ik ben moslim en ik heb nog nooit een homo van een flat af gegooid terwijl er heel wat homo's rondlopen in NL. Ook heb ik geen enkele dame uitgemaakt voor hoer en ook heb ik tot op heden geen bomaanslag gepleegd.
Ook ken ik geen andere moslim die de bovengenoemde zaken heeft gedaan.

Kaan78 | 12-02-08 | 15:57

De islam is volstrekt incompatibel met Europa.

Vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid gaan wij dus niet overboord gooien omwille van slechte import.

Ik krijg een enorm sterke drang om te zeggen dat elke islamiet moet uitgezet worden. En ja ik bedoel dus wel elke moslim en moslima. Zij horen hier niet thuis, moskees horen hier niet thuis.

Ik heb er genoeg van.

BloedendMaandverband | 12-02-08 | 15:57

@Kaan78 12-02-08 @ 15:50:
"People who don't want their beliefs laughed at shouldn't have such funny beliefs". En dan maakt het geen reet uit wat dat geloof is. Religieus, politiek of wat dan ook.

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:56

@koerbagh ® 12-02-08 @ 15:29

Juist, maar niet verhelderend. Even het argument kantelen: in 90% van de geschiedenis werd elke gedachte/actie/argument in godsdienstige termen gevat omdat religie het referentiekader was. Pas sinds de verlichting is het mogelijk om de mens centraal te stellen zonder enige relatie met god/religie.

Religie heeft de geschiedenis dus vorm gegeven. Ook zaken als moraliteit en vreedzaam samenleven zijn van oudsher religieus geladen geweest.

De totalitaire regimes van de twintigste eeuw hebben bewezen (met aantallen die al de voorgaande moordpartijen overschaduwen) dat religie niet nodig is om te moorden op grote schaal. Je zou zelfs de stelling kunnen poneren dat hitler duitsland en de sovjet unie niet mogelijk waren zonder verlichting (zou een leuk debat zijn).

Tot slot: de term "van staatswege" zou ik in de geschiedenis vermijden omdat een staat in de moderne betekenis pas een tweehonderd jaar bestaat.

Mas Rob | 12-02-08 | 15:53

koerbagh ® 12-02-08 @ 15:47
Tussen de leden zag ik een ijslandse dominee, een islamitische spanjaard, een aantal professoren sociologie en Winnie natuurlijk. Stonden trouwens ook enkele pertinente onwaarheden in het rapport. Zo is juist een wetenschappelijk onderzoek verschenen naar lonsdalers dat aangeeft dat het allemaal erg meevalt en in het rapport wordt juist melding gemaakt van het feit dat lonsdalers een grote bedreiging vormen. Een door de rechter (terecht) afgewezen uitspraak van de CGB wordt gepresenteerd als een inbreuk op de anti-dsicriminatie wetgeving. De toename van anti-semitische uitingen wordt gekoppeld aan spreekkoren tijdens het voetbal. Tsja, de 21e eeuw is aan een aantal lieden voorbijgegaan.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 15:53

@GodHandKiller 12-02-08 @ 15:45 angst is een slechte raadgever - van een open debat is nog nooit iemand doodgegaan - van akelige gedachten politie die met geweld andersdenkende de mond snoeren wel. De politiekcorrectheidsfundamentalisten komen uit dezelfde school als de idioten die dachten dat we in 40-45 de Nazis buiten de deur konden houden door neutraal te blijven en horen dus bij het Nederlands culturele erfgoed. Niet voor niets zijn er bijna nergens zo veel onderduikers in die periode verraden als in Nederland. Nederlanders hebben een grote bek zolang ze de vrijheid krijgen, maar collaboreren actief met een onder dwang opgelegd gedachtengoed.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 15:53

@ Fimbulvetr
Ik ben met je eens dat het geen stijl is om op die manier mensen te provoceren. Maar ik ging in op het argument dat alleen gelovigen niet kunnen omgaan met satire. Anderen hebben er ook moeite mee.

@ Het_leuke_zuiden 12-02-08 @ 15:39
Waarom is de aansluiting met Belgie niet gelukt terwijl bijna elke Maastrichtenaar voor was?

Kaan78 | 12-02-08 | 15:50

@sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 15:39
Het is een idioot rapport.

tipo | 12-02-08 | 15:49

@sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 15:39:
De aapjes van het ECRI moeten Noam Chomski nog eens nalezen...
"Goebbels was in favor of free speech for views he liked. So was Stalin. If you're in favor of free speech, then you're in favor of freedom of speech precisely for views you despise. Otherwise, you're not in favor of free speech."

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:47

Zelf weet ik nog niet waar ik banger voor moet zijn, de reli-fundi's die me met geweld anders willen laten denken of de politiekecorrectheid-fundi's die met hun lafheid de nederlandse cultuur lijken te verkwanselen.

GodHandKiller | 12-02-08 | 15:45

Kaan78 12-02-08 @ 15:36
Dat is in het geheel niet relevant. Oproepen tot moord is niet OK. Ook niet als je weinig of geen middelen hebt.

1sokkie | 12-02-08 | 15:44

Islamofobie, hmmm, vreemd....... zo'n Erdogan, dat is toch een echte Verlichte Westersche Gristenvriend. Ga daars mee praten, DoekelePoekele, i.p.v. met die drie.

vliegende knorrepot | 12-02-08 | 15:43

De datum is: 12-02-08 @ 14:43:
geniale eerste post haha, maarrrrrr:
Een atheist moet zich ook vermoeien met religieuze onderwerpen omdat iedere overtuiging waarvoor geen sluitend bewijs bestaat tot bepaalde hoogte als religie kan worden gezien. Dat is dus incl. atheisme.
Ik kan niet voor anderen spreken maar ik reageer fel op reli-topics vanwege de overtuiging dat het georganiseerde geloof alle mogelijkheden zal benutten andersdenkenden te 'bekeren' als ze hier de kans voor krijgt. De geschiedenisboeken staan bol van de voorbeelden. En ook de recente geschiedenis geeft aanleiding om te vrezen voor de vrijheid van meningsuiting.

GodHandKiller | 12-02-08 | 15:42

@Kaan78 12-02-08 @ 15:28 Je bedoelt dit hijgerige laffe lutsertje dat onder zijn eigen naam koddig satirisch probeert te zijn maar onder een pseudoniem haat zaait en aanspoort tot geweld tegen heaumeaus? www.politiek-digitaal.nl/jihadvsmcworl... Totaal geen respect voor, dit soort jongetjes mogen van mij in een darkroom bareback uitgewoond worden door een groep hitsige HIV-ers.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 15:42

koerbagh ® 12-02-08 @ 15:38, ow, kop er niet bij.

Reverend Ray | 12-02-08 | 15:41

Robert Irving III 12-02-08 @ 13:54
Beste comment hier, Sjaakdelinskelul is runner up.
.
Kaan78 12-02-08 @ 15:30
Zwijg aub over Limburg. We worden niet onderdrukt. We hebben zelfs voordeel gehad aan Nederland,al vinden we Vlaanderen tegenwoordig liever. Komt door die Hollanders vooral, erger als Islamieten

Het_leuke_zuiden | 12-02-08 | 15:39

@tipo
Oei!
"ECRI adviseert de Nederlandse autoriteiten om het Aanvullend Protocol ter
Strafbaarstelling van racisme en vreemdelingenhaat via computersystemen zo
spoedig mogelijk te ratificeren."
"ECRI adviseert de Nederlandse regering om een stringenter vervolgings- en rekwireerbeleid voor alle via het internet begane misdrijven aan te moedigen."
Joris! G-Unite! Mag mijn reactie @13:53 weg?
Is overigens een bedenkelijk rapport, waarin door de Commissie een oproep wordt omgedaan om democratische besluitvorming en rechterlijke uistpraken opzij te zetten ten faveure van de uitspraken van benoemde commissies zoals het CGB. De overheid wordt ook aangespoord om censuur toe te passen en de vrijheid van meninsguiting in te perken.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 15:39

@Reverend Ray 12-02-08 @ 15:34:
Geen idee, 't is zijn nick. Wellicht ooit een ban voor de nick zonder ~ ?

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:38

@ 1sokkie 12-02-08 @ 15:32

Hebben die mannen in jurken dezelfde middelen?

Kaan78 | 12-02-08 | 15:36

@ koerbagh
Dit is ook leuk.
----------------------
"In Pakistan heeft opnieuw een ontvoering plaatsgevonden in het door moslimextremisten geteisterde Noordwest-Pakistan. In het gebied aan de grens van Afghanistan zijn twee medewerkers van het Pakistaanse atoomagentschap ontvoerd."

Shalome | 12-02-08 | 15:35

koerbagh ® 12-02-08 @ 15:31, wtf doet "~" significeren voor Johan?

(significeren, rood lijntje, geen spelling suggestie… fuck that)

Reverend Ray | 12-02-08 | 15:34

Kaan78 12-02-08 @ 15:28
Een overheid die zijn justitieel apparaat onderzoek laat doen naar moeglijke overtredingen en/of misdrijven, dat is dan weer net even iets anders dan mannen in jurken die om bloed schreeuwen. Ziet u de nuance?

1sokkie | 12-02-08 | 15:32

@tipo 12-02-08 @ 15:27:
Jaja... Prima, maar da's geen oorzaak van Islamofobie zoals ~Johan beweert.
Dat is slechts een Doekle-achtige poging tot "benoemen".

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:31

@ azijnseikerT 12-02-08 @ 15:26

Limburg, daar wil je toch niet dood gevonden worden.
Wel vind ik dat Limburg na bijna 2 eeuwen van onderdrukking en inlijving door Nederland recht heeft op een eigen staat.
Zeker na de WO1 heeft het er even op geleken dat ze aansluiting bij Belgie kregen, maar helaas. Free Limburg!

Kaan78 | 12-02-08 | 15:30

@Mas Rob 12-02-08 @ 15:25:
Opvallende overeenkomst tussen massamoorden van staatswege: Allemaal gepleegd uit geloof in een dogma of doctrine - in 90% van de geschiedenis bijna uitsluitend religie. youtube.com/watch?v=a15KgyXBX24

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:29

1sokkie 12-02-08 @ 15:22, Religie – zo is gebleken over de jaaaaaren – is een excuus om lichtzinnig met de deaud om te springen.

Reverend Ray | 12-02-08 | 15:28

1sokkie 12-02-08 @ 15:22

Dat geldt niet alleen voor moslims en christenen.
De Nederlandse overheid was ook niet bestand tegen de satire van Ertan.

Kaan78 | 12-02-08 | 15:28

@koerbagh ® 12-02-08 @ 15:19
De volslagen gemakzucht zelve, Witnie Sorgdrager - zit in de Commissie die zegt dat NL Islamofoob is. Volgens Witnie moet daarom de autochtoon beter integreren en er moeten meer gekleurde mensen op TV, zodat jij minder islamofoob wordt. Echt waar! Onnavolgbaar rapport, maar zo is Witnie nu eenmaal.

tipo | 12-02-08 | 15:27

He Kaan,

Ben jij toevallig ex-collega M. Kaan? De PvdAerT uit Nederweert die ik altijd zat af te seiken over carneval en de PvdA in 2002? Je comments komen mij zo bekend voor.

azijnseikerT | 12-02-08 | 15:26

Claude Francois 12-02-08 @ 15:10
Ontkennen van massamoord is geen excusief linkse bezigheid. Met het relativeren van regimes als die van Soeharto kon rechts ook goed uit de voeten.

Het "je moet die gebeurtenissen in de context zien" argument was populair bij zowel links als rechts, al naar gelang de gebeurtenis en regime in kwestie.

Of de ene massamoord erger is dan de andere vind ik overigens een nondiscussie.

Mas Rob | 12-02-08 | 15:25

@Reverend Ray 12-02-08 @ 15:20:
Ooit was dat een sympathieke atheistische club die de staatsinrichting radicaal wilde veranderen, maar inmiddels is het deel geworden van het establishment, salonfähig en politiek correct (en dus gemarginaliseerd).

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:24

Wie heeft bewijzen trouwens dat die malloot inderdaad heeft bestaan?
De koran is immers ongeveer 60 jaar na zijn dood geschreven, en dat uit ''herinneringen'' van lieden die hem niet eens hebben gekend.

toytoy | 12-02-08 | 15:23

@Claude Francois: Het is stuitend omdat met die redenering de holocaust gelijk gesteld wordt met andere oorlogsmisdaden! Het is zo stuitend omdat in die redenering totaal voorbij gegaan wordt aan het systeem wat aan de holocaust vooraf is gegaan en de kracht van de doctrine! Die aspecten zijn zo waardevol dat ze met geen andere gebeurtenis in de geschiedenis te vergelijken is! Dat gezegd hebbende staat het iedereen vrij zijn eigen mening te vormen over de 'ernst' en 'werkelijkheid' van de holocaust! Zo lang men het 'concept holocaust' maar verwerpt en/of niet gelijk stelt aan iets anders!
-
Het is overigens überhaubt stuitend dat die vergelijking steeds terug komt in dit, toch al zo beladen, debat! Het gaat uit van de veronderstelling dat degene die term toegevoegd krijgt wel zal denken "ik wil geen nazi zijn", maar de werkelijk overtuigde 'islamofobisten' (waar ik deel van uit maak overigens) hebben werkelijk lak aan dergelijke kwalificaties! Of je ons voor Nazi, Communist of whatever uitmaakt, het zal de denkwijze niet veranderen! Als sommigen dat nu eens in de oortjes zouden knopen en per direct met een inhoudelijk debat zouden willen aanvangen, graag!

Fleauxe | 12-02-08 | 15:22

@ Kaan78 & All (maar toch vooral Kaan78)
Geloven in een God is natuurlijk een bewijs van gebrek aan intelligentie en ontwikkeling. Of je nou in Gristus gelooft of in de Proleet, imho ben je dan zo dom als het achtereind van een varken.
Als je dan ook nog niet bestand bent tegen Satire & Humor dan ben je niet alleen heel dom, maar vooral ook erg zielig. Daarnaast is geweld altijd een teken van onmacht. Blijkbaar zijn moslims nog slechter in Humor dan onze eigen zwarte kousen. Die cartoon legt de vinger op de zere plek. Het legt een waarheid bloot. Daarom is het ook zo'n goede cartoon. Door daar met geweld op te reageren bewijzen moslims alleen maar hoe achterlijk religie in het algemeen is en de islam in het bijzonder.

1sokkie | 12-02-08 | 15:22

@ Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 14:54
Hartelijk dank, ik ben inderdaad nieuw. Lange tijd heb ik passief de topics gelezen, en vond de discussies erg leuk. Ik neem mij voor om actief GS-er te worden!

De datum is: | 12-02-08 | 15:22

@ geesinus 12-02-08 @ 15:04

Erdogan heeft gezegd dat Turken hun best moeten doen om te integreren en gelijk daarna gezegd dat ze tegen assimilatie zijn. Nu GS/NN een PKK'er in dienst (PKK propaganda wordt als nieuws gepresenteerd tegenwoordig) moet alle TR informatie in dat licht worden gezien.
Wel integreren maar eigen cultuur niet opgeven wordt in GS/NN uitgelegd als tegen inburgering.
Wat maakt het ook allemaal uit. Zolang jezelf maar plezier aan beleefd.

Kaan78 | 12-02-08 | 15:21

koerbagh ® 12-02-08 @ 15:19, was dat D66? Benzine?

Reverend Ray | 12-02-08 | 15:20

@~Johan 12-02-08 @ 15:02:
Vreklaar je nader? En overigens is Winnie Sorgdrager van D66.

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:19


Met Ella aan het roer zal het getij zeker keren.

Anth.9403 | 12-02-08 | 15:17

Wat een gegeneraliseerd, mag ik een ieder er even aan herinneren dat er ook leuke Moslims zijn. Alhoewel ik er van overtuigd ben dat 99.9% van die goede Moslims diep in hun eigen ,een dergelijke actie als hierboven is verijdelt, goedkeuren.

En let op, de christen zijn op hun retour.

Reverend Ray | 12-02-08 | 15:17

@ Claude Francois 12-02-08 @ 15:10, foei! nodeloos kwetsend! natuurlijk is er een groot verschil tussen genocide door foute nationalistische duitsers en noodzakelijk geweld voor het vestigen van een anti-kapitalistiche heilstaat. Net zo goed als er een enrom verschil is in het doden van een verwarde man die in een politiebureau op agenten insteekt en het neersteken van een columnist/filmaker omdat hij een geloof relativeert. De tweede had om zijn dood gevraagd, de eerste, dat is belachelijk dat de politie gericht schiet. Dat vraagt om rellen en brandende autoos. Dat u het verschil niet ziet, tsssss

Fimbulvetr | 12-02-08 | 15:16

... het is eigen schuld van tekenaar, kan niet de schuld van de moslims zijn; islam ies vrede... ech nie is schuld van bus en wilers en gog maar nie van moslims; islam ies vree; julie discrimineren wij nie; islam ies vree daarom julie bran in hel

Fackwa | 12-02-08 | 15:16

@Teen 12-02-08 @ 15:12

Ze is geen maagd meer, Teen. Haar andere broertje was je voor.

Duikduivel | 12-02-08 | 15:16

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 15:08
3,2% niet Westerse allochtonen in mijn buurt. Kans op een Islamitische buurman is derhalve niet zo groot.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 15:15

Benoemn en bouwen,,, benoemen en bouwen.... gelukkig zijn Tofuk Dibi en Ella Vogelaar daar om ons te reden hoezeee!

HerrOttoFlick | 12-02-08 | 15:15

@De datum is: 12-02-08 @ 15:06
Van mij hoeven moslims niet eens weg, alleen een beetje aanpassen. Kwestie van hoe je met je geloof omgaat, zeg maar het verschil tussen de CDA en CU/SGP. Je kunt je geloof als leidraad gebruiken in je eigen leven, of als leidraad om in te grijpen in het leven van andersdenkenden. Een aantal moslims gaat die overgang nooit zelfstandig maken en die mogen wat mij betreft weg naar een of andere islamitische heilstaat, liever vandaag nog dan morgen. CU zijn hier om te blijven helaas.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 15:14

Typerend weer dat de niet-moslims schuldig zijn aan de islamfobie. Je hoort ze niet over de vele (doods-)bedreigingen en aanslagen gepleegd door moslims, die de islamfobie veroorzaken. Ik had niets tegen de islam totdat ze de aandacht op zichzelf vestigden vanaf 11/09.

- teruggejorist - | 12-02-08 | 15:13

Kaan zegt het allemaal een beetje ongelukkig, maar hij meent het niet zo slecht.


*kijkt tersluiks naar Kaan's zusje*

Teen | 12-02-08 | 15:12

Geestig dat men 'islamofobie' en ook de 'toename van holocaustontkenners' in 1 adem noemt in dit stuk. Wat probeert men te insinueren?

Het ontkennen van de holocaust is namelijk typisch iets voor jonge arabische en andere islamitische allochtonen, vraag dat maar aan de gemiddelde geschiedenisleraar in de grote steden....

De Holocaust heeft natuurlijk wel degelijk plaatsgevonden maar ik begrijp nog steeds niet waarom het ontkennen (of zelfs relativeren) van de holocaust als massamoord erger is (en bovendien strafbaar) dan andere massamoorden bijvoorbeeld op russen door Stalin, chinezen door Mao, Cambodjanen door Pol Pot, Armenen door etc...

Meestal zijn dat mensen met een linkse achtergrond die deze andere massamoorden op een zieke manier relativeren 'omdat het nodig was om het ideaal te bereiken' of dat het op een of andere manier 'anders' was omdat er een 'goede bedoeling achter zat'

Ooit heeft zo'n figuur mij ervan proberen te overtuigen dat de Holocaust erger was dan al die andere massamoorden maar hij slaagde er niet in om me te overtuigen dat men de familie van de slachtoffers daar ook van zou kunnen overtuigen...

Even erg, dat is toch ook erg genoeg? Of bega ik nu een strafbare relativering?

Rest In Privacy | 12-02-08 | 15:10

De datum is: 12-02-08 @ 15:00
We kunnen er lang of kort over praten, veel mensen hebben gewoon spuug en spuug zat van die achterlijke godsdient. Nog nooit heeft een gast-cultuur zich zo dominant, arrogant en intimiderend geprofileerd als de islam. Wewezen met die vlerken!

kersenflap | 12-02-08 | 15:08

Juist Bigi, hoe is trouwens met je vrouw en kids... en je islamitische buurman?

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 15:08

@ Lying Dutchman @ 14.51

Haha, dat is mij reeds duidelijk geworden. Hartelijk dank voor uw warme welkom!

De datum is: | 12-02-08 | 15:06

trouwens, misschien moeten ze eens die nieuwe cursus discussieren met de meiden van halal gaan volgen

moe de loos | 12-02-08 | 15:05

@Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 14:55

Hou het maar gewoon on-topic Bigi. is wel zo veilig.

Lying Dutchman | 12-02-08 | 15:05

@Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 15:01 en '2 girls 1 cup' is uw favoriete filmje?

Fimbulvetr | 12-02-08 | 15:05

ik zeg: benoemen en bouwen.......
en voor wat betreft de ontkenning van de holocaust zal dat voor het grootste gedeelte wel bij de hakbars vandaan komen net zoals de groeiende intolerantie tegen homo's, wat voor het gemak in het artikel maar even niet genoemd werd, en vergeet het groeiend aantal overvallen op kleine middenstanders niet, vooral in Amsterdam West, maar toch.....
benoemen en bouwen

moe de loos | 12-02-08 | 15:04

Ja en is dit nog maar het begin.
President Erdogan van Turkije heeft, na de overwinning met de hoofddoekjes, de Duitse Turken al opgeroepen om zich niet te laten inburgeren. De wolf ontdoet zich langzaam van zijn schaapskleren. Waar blijft het artikel van Geen Stijl over de oproep van Erdogan?

geesinus | 12-02-08 | 15:04

@Kaan78, het weggeven van nl, net zoals de NSB nu doet maar heten ze anders.

Multikuli | 12-02-08 | 15:03

@FimBulvetr

LOL

De datum is: | 12-02-08 | 15:03

De datum is: 12-02-08 @ 14:51
Nee, maar u moet weten dat reaguurders een haat/liefde verhouding hebben met moslimtopics. Is het een tietentopic, geven we de moslims de schuld. Hebben we meedere moslimtopics op een dag, willen we tieten. Simpel toch?

Verder............... welkom op Geenstijl. Ik ben soms vervelend, ik weet het.

Lying Dutchman | 12-02-08 | 15:03

@koerbagh: Dönner?

Fleauxe | 12-02-08 | 15:03

Waar die islamfobie toch vandaag komt? Van die mislukte oud-Justitieminister Winnie Sorgdrager. En waar komt die Winnie Sorgdrager vandaan? Van de PvdA. En waar staat de A van PvdA tegenwoordig voor? Welnu.

~Johan | 12-02-08 | 15:02

Een flink deel van de Autochtone Nederlandse bevolking was die paar personen met persoonlijkheidsstoornis wel erg graag van dienst ( NSB'ers).
Wat waren hun motieven?

Deze reactie is niet OK Kaan78 12-02-08 @ 14:53

NET ZOALS EEN HOOP MOSLIMS:http://www.likud.nl/nazi.html

latinha | 12-02-08 | 15:02

Ik ben hevig ontdaan door dit nieuws. Ik overweeg dan ook mijn spotprenten over boedha, god, jezus en Maharishi Mahesh Yogi niet meer uit te brengen

peterrdevriep | 12-02-08 | 15:02

Teen is een linkse PvdA-dhimmi! Gewoon Teen CO2-neutraal verwerken tot kunstmest: win-win-situatie.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 15:02

Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 14:55

Ik weet trouwens helemaal niet waarom al die Jorissen er ineens waren,ik raakte niet bijgelezen en tegen de tijd dat ik bij een tegeltje aankwam was het al -opgejorist en weggerot.

DANNY3960 | 12-02-08 | 15:02

Ondertussen... www.telegraaf.nl/buitenland/3272535/_I...
De Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie kent het verschil tussen kritiek op een religie en een ras dus ook niet. Het bericht werd wel even heel sneaky groot gebracht de staatsmedia. En ook in Goeiemoggel Nederland werd een fraai staaltje downplayen gepresenteerd. Skievakantie in Marokko...
Ik werd er vanochtend fysiek onpasselijk van. (Of ik had gisteravond iets verkeerds gegeten, dat kan ook nog)

koerbagh ® | 12-02-08 | 15:01

@Fimbulvetr 12-02-08 @ 14:59
LOL.
Je hebt gelijk. Ik was vergeten Google te raadplegen voordat ik reaguurde. Krijg ik nu een ban?

Duikduivel | 12-02-08 | 15:01

Winnie Sorgdrager van de djimmie grachtengordel partij D66 die ook in het subsidie clubje zit, was een hele slechte minister, had met iedereen ruzie,slingerde met gouden handdrukken , kan beter haar mond houden.

docker | 12-02-08 | 15:01

Fimbulvetr 12-02-08 @ 14:56
Arabica ? Tssss ... ik wil alleen energie als het opgewekt is met schillen van Kopi Luwak. elitaire zak die ik ben.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 15:01

@ LifeCatcher @ 14.52

U heeft helemaal gelijk, mijn nederig exuses is u aangeboden.

@ Kersenflap @ 14.53

Mijn punt gaat niet zo zeer om de inhoud van de Islam. Eerlijk gezegd ben ik ook niet op te warmen voor het Hakbarisme.

De datum is: | 12-02-08 | 15:00

Knap van die oude man, op zijn leeftijd nog zo goed tekenen, daarbij komt, hij heeft hem vrij sympathiek afgebeeld.
Volgens mij heeft mo de pedo een heel beroerd uiterlijk, wat dan weer overeen komt met zijn karakter.
Dus, mijns inziens moeten de moslims blij zijn met dit plaatje.

toytoy | 12-02-08 | 15:00

@ Duikduivel 12-02-08 @ 14:56, zijn Teen en Kaan familie....? Ik dacht dat in sommige kringen je ten minste volle neef en nicht moest zijn voordat een amoureuze relatie tot stand kan komen....

Fimbulvetr | 12-02-08 | 14:59

@ De datum is: 12-02-08 @ 14:43 als het topic Aribica koffiebonenenergie is, dan wordt het natuurlijk weer een heel ander verhaal....

Fimbulvetr | 12-02-08 | 14:56

@Teen 12-02-08 @ 14:55

Dat komt omdat je zijn zusje van 13 wil versieren, pervert;)

Duikduivel | 12-02-08 | 14:56

Dit is geen nieuws meer eigenlijk, maar juist daarom is het nieuws!
@kersenflap: hear hear

Fleauxe | 12-02-08 | 14:56

@Kaan78 12-02-08 @ 14:53
Behoefte aan opgelegde autoriteit en regels, heilig geloof in hun rechtvaardige zaak, gebrek aan relativeringsvermogen.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:56

DANNY3960 12-02-08 @ 14:49
Inderdaad, was het GU gisteravond ?
Wat was die kort aangebonden zeg.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:55

Ik ben het met Kaan eens.

Teen | 12-02-08 | 14:55

@De datum is
Leuke nick. U is nieuw hier ?

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:54

De datum is: 12-02-08 @ 14:51
Mensen zien het gevaar op de loer liggen. Geen wonder dat men klaagt..
Ik wil deze idioten met hun radicale godsdienst het liefst zo snel mogelijk uit mijn land hebben. Mijn opa heeft in wo2 niet voor niets gevochten voor dit land.

kersenflap | 12-02-08 | 14:53

@ hermanus 12-02-08 @ 14:49
Een flink deel van de Autochtone Nederlandse bevolking was die paar personen met persoonlijkheidsstoornis wel erg graag van dienst ( NSB'ers).
Wat waren hun motieven?

Kaan78 | 12-02-08 | 14:53

Kaan 14.30: Inderdaad , zo zijn jullie moslims. " Dialoog" op jullie voorwaarden.
Maar ik dialogeer allang niet meer met moslims, nl om die reden. De reactie op jou geschrijf van 14,30 uur is een uitzondering. Zal dit verder ook niet meer doen .Wat je ook schrijft.

speerpunt | 12-02-08 | 14:52

@ De datum is: 12-02-08 @ 14:43

Heb ik het topic gemist over koffieboonenergie. Shit, had zeker 24 comment daarover kunnen schrijven.

ijsklont | 12-02-08 | 14:52

de datum is:
inspanning levert resultaat ouwe!

LifeCatcher | 12-02-08 | 14:52

@Lying Dutchman @14.49

Hartelijk dank!

De datum is: | 12-02-08 | 14:51

@Lying Dutchman @14.48

Vanwaar meent u mij idioot te zijn? Ik heb alleen, uw inziens waarschijnlijk ongelukkigerwijs, geprobeerd mijn waarneming bekend te maken. Vind u het niet frappant dat mensen die klagen over de vermoeiende Islam, zich er veel voor inspannen om dat duidelijk te maken.

De datum is: | 12-02-08 | 14:51

Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 14:38

Hij is terug,ook Nonnes heb ik alweer gezien.Btw het leek de nacht van "de lange tenen"wel gisteren.

DANNY3960 | 12-02-08 | 14:49

@ Kaan78 12-02-08 @ 14:18

het probleem creeer je zelf door mensen in te delen in jullie en wij. Veel plezier dus nog hier op gs. Een ding moet ik je nageven, je erkend in ieder geval de jodenvervolging wat trouwens niets met geloof te maken had maar met een paar mensen in Duitsland met een persoonlijkheidsstoornis.

hermanus | 12-02-08 | 14:49

De datum is: 12-02-08 @ 14:43

??????? Dacht ik alle idioten hier al meegemaakt te hebben. Maar nee hoor.

Lying Dutchman | 12-02-08 | 14:48

@Zeepvrij @14.45

Gaarne een verklaring?! Het medium google heldert lang niet alles op.. en het zoeken is zo vermoeiend.

De datum is: | 12-02-08 | 14:47

VOC-mentaliteit 12-02-08 @ 14:43
Die hebben tenminste echt een VØC mentaliteit.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:46

@De datum is
Jawel, maar de Kerk van Het Vliegende Spaghettimonster redt!

Rest In Privacy | 12-02-08 | 14:45

Als het om tolerantie gaat winnen we nog steeds met straatlengten voorsprong van onze moslimbroeders, ik denk dat de Nederlandse politeik zich daar beter druk over kan maken i.p.v. haar tijd te verdoen met Wilders bashing. Geloof niet dat ze daar ooit aan zullen beginnen trouwens, want dat vergt inzicht en daadkracht, twee eigenschappen die onze bestuurders niet verweten kunnen worden.

Homer J. Simpson | 12-02-08 | 14:44

Na enige tijd de reacties op deze site bestudeerd te hebben, heb ik de conclusie kunnen trekken dat een topic, aangaande geloof, veelal actiever wordt 'bereaguurd' dan een post over, bijvoorbeeld, koffieboonenergie. Ook zijn de reacties en eventuele discussies heftiger en meer persoonlijk gericht. Als een gedoopt atheist, is het vermakelijk te lezen hoe heftig men kan schreeuwen dat ze moe worden van islamitische topics. Als het u niet mag vermoeien, spant u zich er dan ook niet voor in.

De datum is: | 12-02-08 | 14:43

dat rapport van de europeesche commissie slaat nergens op.Om iets te lezen of te zien dat handelt over verzet tegen de islamisering van onze samenleving, moet je op internet zijn. In de oude media wordt je alleen maar als racist afgeschilderd als je tegen islamisering bent.( zie de artikelen van enkele bekende moslims in de nrc van zaterdag jongstleden onder de kop opinie en debat. dit soort platfirms krijgen de zogenaamde islamofoben niet.) En het antisemitisme dat de commissie beschrijft komt vooral uit de moslimhoek. Het juiste antwoord op de artikelen in de nrc werd zondagochtend gegeven door een fotograaf van iraanse afkomst n.b. in een programma van de ikon.http://player.omroep.nl/?aflID=6483189
Verder niets meer aan toe te voegen.
Als je de commentaren hier op geen stijl leest dan is maar een conclusie mogelijk: De kloof tussen allochtonen moslims en autochtonen is onoverbrugbaar. kaan praat alleen maar over christenenen. Maar talloze autochtonen hebben niets met christendom en willen maar een ding: een vrije
westerse samenleving waar een geloof de vrijheid krijgt van de persoonlijke beleving maar niet de hele samenleving hun wil op legt.

speerpunt | 12-02-08 | 14:43

Top, die Denen. Die houden het nog wel een paar eeuwen vol.

VOC-mentaliteit | 12-02-08 | 14:43

@ Hans233 12-02-08 @ 14:36

Is dat geen teken van eigen zwakte?
Kaan78 wel zo dom vinden als het achtereind van een varken.. Maar ondertussen toch de moeite en tijd nemen om er een comment van te maken.

Mag ik je vragen waarom jij met personen die de intellect van de achterbips van een varken hebben praat? Heb je geen zelfrespect?

Kaan78 | 12-02-08 | 14:43

I am out of here. Bye bye zwaai zwaai. See you next time around.

NoMinister | 12-02-08 | 14:43

Don't feed the trolls....

de_lijkschouwer | 12-02-08 | 14:42

Kaan78 12-02-08 @ 14:38

Je lult, jij kwam met een impliciete eis. Niet de 'Christenwereld'. Kom nou toch man, hou sop met dat zielige gedoe. Raak geirriteerd.

NoMinister | 12-02-08 | 14:40

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 14:37
En voorhuid, en humor en PinkPop en Wester moehahaha moskee.

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:39

Schoorsteenveger 12-02-08 @ 14:35

Waarom komen belangrijke figuren uit Christenwereld dan met eisen?

Kaan78 | 12-02-08 | 14:38

Ik geloof in het Vliegend Spaghettimonster. Elke dag ben ik bang dat cartoonisten mijn Kerk van het Vliegend Spaghetimonster op de hak gaan nemen. Hoe lang zullen wij buiten schot blijven?
www.google.nl/search?hl=nl&q=kerk+...

Rest In Privacy | 12-02-08 | 14:38

Hans233 12-02-08 @ 14:36

Kaantje duikt niet weg bij de eerste confrontatie. Al is ie wel stil geworden. Vooral doorgaan Kaan! Meen het.

NoMinister | 12-02-08 | 14:38

* 12-02-08 @ 14:20
Sinds geitenneuker vanaf gisteren geen synoniem voor moslim is, staat wat policor Nederland betreft niets meer in je weg, dus roep wat je wilt wat mij betreft.

Nu we het toch over Jorissen hebben. Heeft Van Dal echt een (perma)ban vanwege off topic reaguren ?

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:38

Vreedzaam geloof en tolerante mensen

Multikuli | 12-02-08 | 14:37

Zit Kaan niet met zijn allen te pesten, die jongen heeft het al moeilijk zat zo zonder bier en sex.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:37

-weggejorist-

Pittybrad | 12-02-08 | 14:37

@Kaan78 12-02-08 @ 14:25: [...]Het kan nooit zo zijn dat Moslims dit op hun geweten hebben.

Nee, het zijn inderdaad vast christenen; die staan er inderdaad om bekend dat ze iets hebben tegen het afbeelden van Mohammed.

Joris Draaksteker | 12-02-08 | 14:37

Ik mis nog een paar van die geitenneuqers hier die zie je nu niet, alleen kaan maar die is ook zo dom als het achtereind van een varken.

Hans233 | 12-02-08 | 14:36

Hertogin v. Pauperen 12-02-08 @ 14:32
Toch best frappant dat één bepaalde bevolkingsroep zo massaal wordt uitgekotst in heel europa. Maar ja, dat is natuurlijk allemaal de schuld van Wilders die kennelijk over zijn land heen regeert.

kersenflap | 12-02-08 | 14:35

Islam is de religie van het zwaard..... maar op een dag zal het ICBM's regenen op Mekka. Daar sta je dan met je zwaardje.....

de_lijkschouwer | 12-02-08 | 14:35

Kaan78 12-02-08 @ 14:30
Dialoog is zonder voorwaarden vooraf.

Schoorsteenveger | 12-02-08 | 14:35

Nummer 42

Kaan78 12-02-08 @ 14:32

U spreekt in raadselen. Verklaar u nader s.v.p..

NoMinister | 12-02-08 | 14:35

@Tyler-Durden

Iemand die zo bekend staat om zijn Game moet toch meer dagen vrij kunnen regelen?

De datum is: | 12-02-08 | 14:34

Islamfobie - weigering integratie allochtonen - is alles behalve een kwestie van wat was er eerder; Het kip of het Ei. Islamfobie of het gevolg van achterlijk gedrag van moslims die niet gewoon in staat is om als een werknemer achter de van mijn part achter de lopende band met een partner die ook zonder tolk een normaal sociaal leven kan leiden zonder dat de maatschappij zich aan hen hoeft aan te passen. Maar er zijn steeds meer spoken die in het straatbeeld verschijnen waar ik en vele met mij, zich niet prettig voelen. Ik loop liever naast een tokkie in roze traningspak, omdat ik die tenminste kan herkennen en inschatten als dat nodig mocht zijn. Van al die dames caspertjes weet ik niet eens of ze wel vrouw zijn en of ze mij wel goed gezind zijn. Ook al die baardmannen geven mij niet het gevoel dat ik bij een vader abraham heb.

Sunnygirl | 12-02-08 | 14:34

Kaan78 12-02-08 @ 14:30

srry turrukje, ik ben je antwoorden niet waard, want ik ben een ongelovige, en zodoende minder dan een varken, dus je kan beter op andere reaguurders reageren!

latinha | 12-02-08 | 14:33

@Kaan78 12-02-08 @ 14:30
Houd een sop. Johan Cruijf is hier de profeet.

tipo | 12-02-08 | 14:33

kaan78 jezus was helemaal niks hahahahahahahahaha
geen profeet geen god geen zoon van,niks, maar een verhaal dat al op tig andere profeten is toegepast over de zon en zijn gangen door de hemel lol:
zeitgeistmovie.com/
vraag eerst maar aan je mamma, pappa, mofti of zo of je het wel MAG kijken!

LifeCatcher | 12-02-08 | 14:33

Kaan78 12-02-08 @ 14:30

Je bedoelt: de islam vindt dat hij een profeet is/was?! Mind you, vele Nederlanders vinden dat Jezus helemaal geen profeet was en Joodse mensen volgens mij ook niet. Misschien even nieuw startpuntje bepalen?

NoMinister | 12-02-08 | 14:33

Ik ben niet zo zeer bang voor de godsdienst, maar meer voor de ingeteelde berbers die in Europa met geweld hun zin aan het doordrijven zijn. Columnisten en cartoonisten moeten voor hun leven vrezen als ze de Islam kritisch benaderen, als de politie tegen Noord Afrikaans tienertuig optreedt, dan worden er lukraak autoos in de fik gestoken en scooterpubers voetballen met kransen op 4 mei en dansen op straat na een aanslag op joden of Amerikanen en meisjes uit dat milieu die zich proberen te emanciperen kunnen op eerwraak rekenen. Islamofobie is een typisch linkse knuffelterm die elke kritiek onaangepaste rifratten monddood maakt. Ik ben geen xenofoob, ik ben geen islamofoob, maar bij dit gedrag hoort een keihard "nu is het genoeg, aanpassen of opdonderen" als antwoord.

Fimbulvetr | 12-02-08 | 14:33

@Flushboedem:
News flash for you: Every muslim in NL, is a better human-being than 'You'.
n'ough said.

undutchable | 12-02-08 | 14:32

Kaan78 12-02-08 @ 14:25
Ik neem aan dat ook niemand jou persoonlijk is komen vragen om Theo van Gogh de keel door te snijden.

Schoorsteenveger | 12-02-08 | 14:32

Ik vraag me al een tijdje af wat er op de Deense versies van GS over de hakbars gezegd wordt. Ze zullen daar toch niet echt populair meer zijn na dat grapje met vlaggen en ambassades in de hens.:x

Hertogin v. Pauperen | 12-02-08 | 14:32

@ Kaan78 12-02-08 @ 14:30
who cares? voor 1500 jaar oude sprookjesverhalen moet je op een ander forum zijn.

ekimov | 12-02-08 | 14:32

@ Kaan78 12-02-08 @ 14:01

Ik ken er ook één: "gezegend is hij die een koran bezit wanneer het toiletpapier op is"

zum kotzen | 12-02-08 | 14:32

>NoMinister 12-02-08 @ 14:28
Nummer 42

Kaan78 | 12-02-08 | 14:32

@ Fleischbaum | 12-02-08 | 13:38

Pssst, "waar die islamfobie toch vandaaN komt"

DANNY3960 | 12-02-08 | 14:32

@Kaan78,
Ga aan de tiet van Vogelaar liggen, ze is net klaar met haar gestamel in de Kamer.

fuckje | 12-02-08 | 14:32

GekkeMocrooo 12-02-08 @ 14:00
En wat ga je met je bom doen dan? Op je buik binden?

vermijd | 12-02-08 | 14:31

fuckje 12-02-08 @ 14:30

praat ie jou na of je familie? geintje...

NoMinister | 12-02-08 | 14:31

@ Bigi Bana Boy 12-02-08 @ 14:26
Inderdaad, prima bewijs van wat voor sneu bekrompen landje Nederland is.
Maar maak je geen illusies; dat die linkse partijen voor die motie stemden was in een vlaag van verstandsverbijstering (waardoor ze per ongeluk een juiste beslissing namen).

ekimov | 12-02-08 | 14:31

grote haas

@

loool

latinha | 12-02-08 | 14:31

Die van de ECRI zijn slaven van de abapti van de moordcultus.

Hammar | 12-02-08 | 14:31

Waarom bull-shit. Ga eerst eens erkennen dat Jezus geen God maar een profeet is. Dan kunnen we misschien een dialoog aangaan.

Kaan78 | 12-02-08 | 14:30

Onze Zuidamerikaanse papagaai van 45 jaar ( een familie erfstuk ) heeft meer humor dan Kaan en Mocrodebiel samen!

fuckje | 12-02-08 | 14:30

Kurt lijkt ook wel een beetje op de baas van de Hells Angels.

grote haas | 12-02-08 | 14:29

Toen ik klein was heb ik een keer Sinterklaas beledigd. "Die wortels zijn helemaal niet voor het paard. Die stop je in je eigen reet, homo". Toen is mijn hele familie uitgemoord. Trauma. De angst voor rare mensen uit verre landen is bij mij altijd gebleven.

grote haas | 12-02-08 | 14:28

Kaan78 12-02-08 @ 14:25

'Ik ben van de moslimgemeenschap'??? Je bent moslim?! Wat is het verschil?

NoMinister | 12-02-08 | 14:28

Kaan78 12-02-08 @ 14:18
Laat ik voor mezelf spreken,
Ik ben geenszins voornemens om de verlichting aan de islam te brengen. Dat is niet aan ons westerlingen, maar aan jullie zelf. Wat je echter wel zult moeten accepteren is dat wij hier in een cultuur leven (met een godsdienst) die wél de verlichtinhg heeft doorgemaakt. Dat zijn ónze normen en waarden. Als je die niet accepteert kun je beter in een islamitisch land gaan wonen, want wij passen ons natuurlijk niet aan jullie aan.

kersenflap | 12-02-08 | 14:28

kersenflap 12-02-08 @ 14:21
hehe je hebt helemaal gelijk! ;)

unknown2505 | 12-02-08 | 14:28

Kaan78 12-02-08 @ 14:18

turrukje, gaat je is diep schamen voor de grootste bullshit post in dit nieuwe jaar tot nu toe!!!!!!

latinha | 12-02-08 | 14:27

Volvo's bah! Gewoon al die lelijke vierkante auto's CO2-neutraal verwerken tot kunstmest: win-win-situatie.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:26

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 14:24

Welke imam? Ze spreken allemaal de absolute waarheid. Dus moet ik wel effe weten welke precies.

NoMinister | 12-02-08 | 14:26

Laten wij nou eerst maar eens werk maken van de bescherming van Hirschi Ali, want we staan internationaal ernstig voor løl. Ook wil ik graag gezegd hebben dat alleen GroenLinks, D66 en één PvdA'er voor een motie van die strekking gestemd hebben. Om je dood te schamen als rechtse partijen (waar bleef met name de PVV ?).

Bigi Bana Boy | 12-02-08 | 14:26

.. al die ongegronde islamofobie doet me denken aan den tyd dat de eveneensch ongegronde fascismofobie de oorzaak werd dat het bevriende staatshoofd zelf respect moest komen eischen voor zijn sympathieke ideologie.
Wat een ellende had er voorkomen kunnen worden met een weinig begrip voor anderschdenkenden. Een beetje respect en waardering voor strenge mannen..

Jan Passant | 12-02-08 | 14:26

Dikke vette HOAX!
Niemand heeft mij gevraagd om die vent te doden. Ik ben van de moslimgemeenschap. Het kan nooit zo zijn dat Moslims dit op hun geweten hebben.

Kaan78 | 12-02-08 | 14:25

Geweld is een vorm van jaloezie, ze kunnen geen weer woord geven dus is de wereld te klein om deze cartoon en als dagelijks de Isrealische vlaggen in brand staan hoor je ze niet, net zoals die cartoons van Pvda sorry maar daar ga ik ook niet auto's voor in de fik steken.

tisnietwaar | 12-02-08 | 14:24

-weggejorist-

hfakker | 12-02-08 | 14:24

@Kaan78 12-02-08 @ 14:18
De holocaust hahahaha .... dat was toch een hoax? Of heeft die imam soms tegen me gelogen?

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:24

kersenflap 12-02-08 @ 14:21

Dat is inderdaad een stukje beschavingsbeleving, heerlijk!

NoMinister | 12-02-08 | 14:23

Ik denk dat je lelijk treleurgesteld gaat zijn gekkemrocdinges.
Het heilige is ook van julie geloofje afgevallen, de steen is geworden wat het altijd was... en steen.
Mohammed en allah zijn de schijn kwijt, het vordeel van de twijfel, weet je wel.
Ze zijn blootgelegd voor wat ze zijn.
BARBAARS hahahaha en en en PRIMITIEF en en en en overbesekst en en en moordlustig en jaloers , vooral jaloers op alles andere wat rondloopt.
Ik lach jullie ALLEMAAL uit joh.. dat is men nivo van "angst" voor de islam.
Ben net zo bang ervoor als dat ik dat voor bert en ernie ben.

LifeCatcher | 12-02-08 | 14:22

unknown2505 12-02-08 @ 14:16
Dat is pure onmacht. Moslims zijn gefrustreerd omdat ze dor hun achterlijke geloof altijd in relatieve armoede heben moeten leven. Een paar oliestaatjes daargelaten....

Vergelijk het maar eens met het schoolplein uit je jeugd: de kleinste mannetjes hadden altijd de grootste bek. In het verkeer zie je dat ook best wel vaak: kleine gatatoeeerde mannetjes in een Opel Corsa met sport-uitlaat en taartschep. Ik lach me atijd een deuk als ik die randdebielen uit de gazastrook weer met mitrailleuren in de lucht zie kletteren.

kersenflap | 12-02-08 | 14:21

Ik heb het even nagevraagd:

Indien ik een zelfmoordaanslag zou plegen tegen de islam levert dat me hooguit 4 extra vrije dagen op.

Tyler-Durden | 12-02-08 | 14:21

Kaan78 12-02-08 @ 14:18

Laat ik zeggen: een wat warrig verhaal. Vooral door blijven gaan, dan lukt het vanzelf wel om iets samenhangends te schrijven met de zinnen en woorden in die zinnen in de goede volgorde. Succes ermee.

NoMinister | 12-02-08 | 14:21

kersenflap 12-02-08 @ 14:07
Ah, ik heb respect voor mensen die het niet met u eens zijn...
... hebben we dat ook nog gemeen.

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 14:21

Mag ik nu dan wel roepen dat geitenneukers dood mogen?

* | 12-02-08 | 14:20

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 14:17

Bouwen en benoemen is rouwen en verzoenen. Ik huil.

NoMinister | 12-02-08 | 14:18

Ik snap het niet he...
Kijk dat jullie onderling je de hersens inslaan omdat de ene christen de andere niet is moeten jullie zelf weten. ( Dat zien jullie als een vorm van beschaving)
Dat niet christenen en christenen van de zelfde volk oneens met elkaar zijn moeten jullie ook zelf weten. ( De manier van spot met elkaar bedrijven zien jullie ook als een vorm van beschaving)
Maar dat jullie de verlichting aan de islam willen brengen net zo als de verlichting destijds aan de joden (6 miljoen joden waren toen verlicht met de christelijke boodschap)is gebracht, kan je toch anno 2008 niet mee eens zijn, dunkt mij.

Kaan78 | 12-02-08 | 14:18

GekkeMocrooo 12-02-08 @ 14:00

Rare kwibus, hou sop. Een bommetje maakt velen bang maar 100 atoombommen maken mij nog niet bang. Olie op = einde arabische invloed. En vechten moeten jullie maar helemaal laten want alleen omdat we (weliswaar dom van ons) te laks zijn om terug te meppen resp. jullie EN ons eigen soort achter ons aan krijgen (OM/politie) als we wat terugdoen, kraaien jullie victorie in jullie wijken. Effe dimmen dus he.

NoMinister | 12-02-08 | 14:17

@NoMinister 12-02-08 @ 14:13
Als gekkemocrooo nou zegt bij welk zebrapad hij gaat staan, ben ik bereid om van hem een martelaar voor het geloof te maken. Is dat nou geen mooi voorbeeld van bouwen en benoemen?

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:17

Die pislamme mofo's zijn toch ff wel bezig met het vermoorden van onze democratie. Oppakken die hap, opsluiten wegens misdaden tegen de democratie. Staan we dit toe, dan kan je de donder op zeggen dat kunst, literatuur, muziek, film, binnenkort niet meer kan.

Hoefter | 12-02-08 | 14:16

wrom moet die islam mietjes altijd de keel doorsnijden?? doe gewoon ruitje ingooien of cartoon terug tekene!

unknown2505 | 12-02-08 | 14:16

LOL@ Iko Nal!

kersenflap | 12-02-08 | 14:15

@pic: Albert Mol was toch al deaud?

Iko Nal | 12-02-08 | 14:14

Vreeselyck, die islamofobie.
Je moet toch wel een afschuwelijke onderbuiktokkie zijn als je nog achterdocht durft te hebben voor deze tolerante, humoristische en nauwelijks politieke beweging.
En de enige die onsch wakker wilde roepen zit nu ondergedoken in een SM kelder in Amerika. Of all places.

Jan Passant | 12-02-08 | 14:13

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 14:10

Dan nemen we ze mee op lemmingentraining en kunnen ze kiezen: terug het pad op en het aanzicht van beledigende prenten aanschouwen of de afgrond in. Voor de echte gelovige geen punt als ik je lees en wat mij betreft dan postuum een lintje erbij wegens verdiensten voor NL (t.o.v. niet-springen that is).

NoMinister | 12-02-08 | 14:13

He, wat vind ik hier tussen de motteballen.... het is een boek van Huntington

azijnseikerT | 12-02-08 | 14:11

@NoMinister 12-02-08 @ 14:04
Nee het is juist een zeer humane oplossing. Moslims worden zo niet langer in het diepst van hun ziel gekwetst door cartoons van hun Profeet (vzmh) en hun heilige Koran (teab zgan), beledigingen aan zijn adres of hun geloof is namelijk het ergste dat ze kan overkomen.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:10

@ GekkeMocrooo

Hou eens op met die rare opmerkingen.
Inhoudelijk kun je met 98% van de reaguurders hier niet eens verstandelijk in discussie treden, je reaguursels zijn schrijnend duidelijk een aanslag op de Nederlandsche taal, je hebt geen idee wat je zegt en je spreekt jezelf tegen.

Doe je zelf en iedereen hier een lol en vraag een ban aan.

PS: je zus is overigens helemaal niet zo goed met rode knoppen......

Tyler-Durden | 12-02-08 | 14:09

in de regenjas 12-02-08 @ 14:06

Volgens mij vinden die gasten alle vrouwen hoeren, alleen meppen ze ze minder als ze hun bescheidenheid tonen door het dragen van kleding die nederigheid uitdrukt. En die vrouw zal wel achter haar man hebben gestaan en niet geknield voor hun profeet. Ergo: dood moet ze, want ongelovig.

NoMinister | 12-02-08 | 14:09

Koekje-dr-bij? 12-02-08 @ 14:00
Gelezen, maar niet helemaal mee eens.
Ik geloof namelijk in god. Toch kan ik erg lachen om films als "life of Brian" en vind ik het altijd leuk en gemoedelijk discussieren met atheisten en strenge darwinisten. Ik val niemand lastig met mijn geloof, zal een ander het nooit opdringen, en heb respect voor mensen die het niet met mij eens zijn. Bovendien hoef ik niet allerlei ridicule capriolen uit te halen om mijn geloof te belijden. God zit in mijn hoofd en in mijn hart en dat is voor mij genoeg.....

kersenflap | 12-02-08 | 14:07

@NoMinister 12-02-08 @ 13:58
Ze zijn toch getrouwd dan mag ze toch sex met haar eigen man.
IDD van dit geloof begrijp ik verdomd weinig , in naam van hun Allah of Profeet medemensen vermoorden, vind ik persoonlijk beslist niet getuigen van de "creatie 'Mens "
Ten opzichte van een wel of niet bestaande God, hoe hij die dan naam dan ook maar heeft.

in de regenjas | 12-02-08 | 14:06

@ GekkeMocrooo 12-02-08 @ 14:00

Beven? No mister, opperste walging voor de meest achterlijke relicult ooit.
Doe maar gauw weg, daarna pas welcome to the 21st century.

wopper | 12-02-08 | 14:05

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 14:02
Over aanpakken gesproken idd.

LibertasSimplex | 12-02-08 | 14:05

Ik had laatst een tekening gemaakt over een gekke mocrooo met zijn hand op de rode knop. Bleek dat zijn vriendje een bloedende eikel had.

ijsklont | 12-02-08 | 14:04

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 13:53

Het klinkt grappig. Maar is neigt naar moord. En erger, suggereert dat er een oplossing zou kunnen zijn. Maar wel grappig. Is het niet CO2-neutraal als we ze laten terug roeien naar Marokko? Klinkt beter dan jouw suggestie I may say. Als ze dan hun land willen bemesten met restproducten van familie-eer-besluiten en blasfemie-veroordeelden, dan heb ik er niks mee te maken!

NoMinister | 12-02-08 | 14:04

@GekkeMocrooo 12-02-08 @ 14:00
Ook ik bezit een rode knop, maar als een van jullie Fatima's eraan zuigt -want kontneuken en pijpen kunnen ze ongestoord doen- is ie paars.

Murdockyoufool | 12-02-08 | 14:04

@GekkeMocrooo 12-02-08 @ 14:00
En wij hebben nukes. Die kunnen ook hard aankomen.

F*ck, zit ik weer op die troll te reageren...

Kees Maf | 12-02-08 | 14:04

@kersenflap 12-02-08 @ 13:58
Met 'stilzwijgende goedkeuring', ja, of uit angst voor hun radicale geloofsgenoten. In beide gevallen erg jammer, alleen in het eerste geval nog jammerderder.

Kees Maf | 12-02-08 | 14:02

Leuke, treffende tekening maakt die Deen
Is dat Mohammed ofzeau ?

Tobi | 12-02-08 | 14:02

LibertasSimplex 12-02-08 @ 13:57
Gewoon... oh ja. Ik zit nog te wachten op een topic over PvdA'ers, gristenen, krakers, finnen en Hans Kraay jr.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 14:02

we hebben hier ook een turks gezegde voor:
Als de dagen zijn geteld van een hond, pist hij tegen de moskeemuur.

Kaan78 | 12-02-08 | 14:01

OT,
Vogelaar en Kamp- alert op Vragenuurtje!

fuckje | 12-02-08 | 14:01

-weggejorist-

GekkeMocrooo | 12-02-08 | 14:00

kersenflap 12-02-08 @ 13:58
Ah, u heeft God als misvatting gelezen? Hulde!
Nu linksdragend nederland nog...

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 14:00

Schoorsteenveger 12-02-08 @ 13:57
Het lag aan de scheidsrechter... Ik bedoel, allah keek net even de andere kant op... Euh, mohammed(platjes zijn met hem) vond de tekening stiekum wel grappig?

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:59

in de regenjas 12-02-08 @ 13:57

Ies een hoerrrr. Begrijp dat dan vuile monocultuurfascist!

NoMinister | 12-02-08 | 13:58

Kees Maf 12-02-08 @ 13:49
Die dag komt er nooit. De zogenaamd "gematigde moslims" kijken met stilzwijgende goedkeuring toe hoe hun radicale broeders huishouden.
Eigenlijk zijn die zogenaamd gematigden de allergrootste viespeuken....

kersenflap | 12-02-08 | 13:58

Beware for the trolls..

wopper | 12-02-08 | 13:58

sjaakdeslinksesul 12-02-08 @ 13:53
Als je die comments van jou nou eens gaat combineren zit je zo op een totale oplossing.

LibertasSimplex | 12-02-08 | 13:57

Islamfobie...? Persoonlijk spreek ik liever van gezond verstand.'k Bedoel, zwaar bebaarde rukkers die hun vrouwen in lappen hullen, meermaals per dag buigen voor een denkbeeldig opperwezen en aanstoot nemen aan prenten en platen, dient men niet te vertrouwen.

Murdockyoufool | 12-02-08 | 13:57

Kaan78 12-02-08 @ 13:54
Oh-my-god... ik krijg nu opeens het idee dat je vorige plem geen grapje was.
Het was toch wel een grapje he?
*raakt onwel van grenzeloze domheid*

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:57

Kaan78 12-02-08 @ 13:54

Neem je je pillen wel op tijd? Doen hoor!

NoMinister | 12-02-08 | 13:57

GekkeMocrooo 12-02-08 @ 13:48
Zitten jullie overal? Nou, dan ben je ook makkelijk te vinden.
Stelletje amateurs, niet eens in staat om een ouwe vent om zeep te helpen, zelfs niet met de hulp van de profeet en de goedkeuring van Allah. Wat een afgang.

Schoorsteenveger | 12-02-08 | 13:57

Iemand vermoorden om een tekening is al totale waanzin, maar wat heeft goedverdoeme zijn vrouw er dan mee te maken ?

in de regenjas | 12-02-08 | 13:57

Ik vraag me iets anders af Fleischbaum, hoe het kan dat wereldwijd altijd maar hakbarren worden opgepakt wegens de voorbereidingen van misdrijven, die ze maar niet kunnen plegen, terwijl hier te lande het eerste de beste scootertuig de hele dag door misdrijven weet te plegen. Lijkt beetje op hoax, dat oppakken van terroristen.

Telegraafhoerrr | 12-02-08 | 13:55

Moslims hebben de humor nog niet uitgevonden. Net als dieren kunnen ze nergens om lachen. Daar zijn ze gewoon te dom voor. Die snappen alleen maar duidelijke en eenvoudige texten als 'vereer de profeet' e.d..

Robert Irving III | 12-02-08 | 13:54

Een moslim met zo'n baard wordt elke dag wel lastig gevallen door autochtonen. Dus die vent moet niet zeuren.

Kaan78 | 12-02-08 | 13:54

Gewoon al die bebaarde jurkendragers en eveneens bebaarde hoofddoekjes CO2-neutraal verwerken tot kunstmest: win-win-situatie.

sjaakdeslinksesul | 12-02-08 | 13:53

@GekkeMocrooo 12-02-08 @ 13:48
Zolang 'jullie' IQ te vergelijken is met dat van mijn kat (en die is DOM!), maak ik me nergens zorgen om. Het ontwikkelingsniveau van het doorsnee moslimland spreekt boekdelen.

Maargoed, ik zit hier vermoedelijk op een troll te reageren.

Kees Maf | 12-02-08 | 13:53

Ahh, lollige man, een HELD!
Hoe lang blijven de lutsers nog beweren dat 'had hij maar niet mo-de-proleet moeten tekenen.
Denemarken moet dat tuig heel lang vastzetten en daarna boven de desert droppen.
En de ECRI kan deaudtvallen met z'n rapport van 55 pagina's, waarin zeer interessante * kuch * aanbevelingen staan aan de Nederlandse Regierunk, onder het übergezag van vice-voorzitter Winnie Sorgdrager.
Hier te lezen (voor de Ned. vertaling, zie link onder de titel):
www.coe.int/t/e/human_rights/ecri/1-EC...

wopper | 12-02-08 | 13:52

De deense politie is in ieder geval beter dan onze AIVD. Maar ja, zij hebben
Joustra niet.

mark twain | 12-02-08 | 13:52

Koekje-dr-bij? 12-02-08 @ 13:45

Gek maar als ik die tekening zie moet ik altijd aan Stratego denken, die mineur etc...

Captain Orange | 12-02-08 | 13:52

Tyler-Durden 12-02-08 @ 13:50

Planet Earth hier! Vader Tyler-Durden

NoMinister | 12-02-08 | 13:52

Wat is islamfobie?
Ik ben geen reet bang voor de islam , jullie dan?
Een afkeer tegen een ziekte kan toch zelf geen ziekte zijn??

LifeCatcher | 12-02-08 | 13:51

@Postzegel 12-02-08 @ 13:4
foei :)

Hellsmurfje | 12-02-08 | 13:51

Kees Maf 12-02-08 @ 13:49
Ik heb wel begrepen dat er al verschillende gemeenteraadsleden van een niet-nader-te-noemen partij een petitie van al-qaeda hebben ondertekend tégen de racistische ongefundeerde vervolging van *kuch*islamactivisten.

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:51

@ Kurt

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tyler-Durden | 12-02-08 | 13:50

Zitten? Grappig.

NoMinister | 12-02-08 | 13:50

GekkeMocrooo 12-02-08 @ 13:48
Zeg trol, er belde net iemand van stormfront.nl, ze willen hun bitch terug.

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:50

@Kaan78,
Ik heb jou nog zelden op een originele uitspraak kunnen betrappen, maar wat je nu neerplempt is super onnozel.

fuckje | 12-02-08 | 13:50

Ik neem aan dat er binnenkort een demonstratie komt van gematigde moslims in Nederland, die zich uitspreken tegen het geweld dat door hun radicale geloofsgenoten wordt gebezigd en/of verheerlijkt, en voor vrijheid van meningsuiting.

Het zal wel weer ijdele hoop zijn, maar zo'n demonstratie zou mijn islamofobie toch voor een groot deel genezen.

Kees Maf | 12-02-08 | 13:49

Kaan78 12-02-08 @ 13:47
Altijd weer die bejaarden. Beetje lopen zeiken om zorg en aow, en maar janken om skateboardende jongeren. Gewoon iedereen na zn 65e afschieten: prachtige leeftijd.

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:49

ing.Autist 12-02-08 @ 13:46

Nooit gedacht dat het een ziekte was. Voelt erg gezond aan. Maar ik lijdt er dan ook niet aan. Heb wel een hekel aan dit soort mensen, dat dit doet, tolereert danwel zich er niet van afkeert.

NoMinister | 12-02-08 | 13:49

-weggejorist en opgerot-

GekkeMocrooo | 12-02-08 | 13:48

Ari Gold 12-02-08 @ 13:41
Wát?! Leugens! Blasfemie!! ALLAHAKBARRRRRRR!

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:47

@ kersenflap

as is verbrande turf

Tyler-Durden | 12-02-08 | 13:47

Zieke vent. 73 jaar en dan nog onrust stoken in de maatschappij.
Opsluiten in een kerker en de sleutel weggooien.

Kaan78 | 12-02-08 | 13:47

Zo'n roze kevlarsjaal. Is dat niks voor onze jongens?

LibertasSimplex | 12-02-08 | 13:46

islamfobie bestaat niet het islamallergie

ing.Autist | 12-02-08 | 13:46

ik vind dat iedereen zijn of haar geloof PERSOONLIJK moet houden. En je medemens willen doodmaken om wat voor reden dan ook is altijd anti-geloof.
Dus we kunnen concluderenn dat dit gedrag niets met geloof heeft te maken. Het zijn gewoon een stel debielen die het geloof als excuus gebruiken om te kunnen doen wat ze willen. Ik zeg: als je toch zo nodig wilt geloven hou het dan PERSOONLIJK. Maar goed, het zal wel weer tegen dovenmansoren gericht zijn. Jammer voor mij.

tejootje | 12-02-08 | 13:45

Haha, überlol @ artikel. Gewoon de betreffende Cartoon er weer even bij plempen, opklikbaar naar full-screen.
En zo hoort het Verdomme!
jp.dk/uknews/article1263133.ece?showIn...

Koekje-dr-bij? | 12-02-08 | 13:45

Goh, dat gaatnog gezellg worden as de film van Wilders straks uitkomt.
Benieuwd hoeveel radicale moslims er nu al klaarstaan om hier een aanslag te komen plegen. Dat volk hoort hier gewoon niet. Punt.

kersenflap | 12-02-08 | 13:45

ach, dood gaat-ie toch...

Ali Bi | 12-02-08 | 13:44

Hoeveel beeldjes heeft een film van 15 minuten trouwens? Effe uitrekenen hoeveel doden dat gaat geven....

NoMinister | 12-02-08 | 13:44

Slappe hap die politiek, gewoon het geloof verbieden.

BralV | 12-02-08 | 13:44

misschien wilden ze gewoon een goed gesprek voeren, bijvoorbeeld over humor in de westerse samenleving.

casablanca | 12-02-08 | 13:44

Kwamen alleen maar praten toch? Kopje thee erbij? Doekle, Job en Wouter Vogelaar, kom er maar in met het downplayen!

NoMinister | 12-02-08 | 13:43

O
/|\ = Proleet
/\

Postzegel | 12-02-08 | 13:42

ja ik snap dr ook heeeeelemaaal nix van. Ies discriminatie!

BYO | 12-02-08 | 13:42

Moslims hoef je niet in een cartoon uit te beelden, die zijn al een karikatuur van zichzelf.

Ari Gold | 12-02-08 | 13:41

Voor de homofoben mag hij volgens mij ook wel oppassen.

Lying Dutchman | 12-02-08 | 13:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl