Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Den Haag steeds meer reiki reiki

OEROEBOEROE!Loonstrook al binnen? Valt tegen hè? Nee, nou niet gelijk schuimbekkend je onvrede eruit kloppen in het reaguurdersveld, maar haal eerst eens diep adem. Heel goed. Tijd voor wat reiki reiki. Neemt u maar even de kleermakerszit aan. Handjes in de lucht en roep nu heel hard: O.E.R.O.E.B.O.E.R.O.E! Prima, jullie zijn voorbeeldige leerlingen. Ga maar weer staan. Draai een keer in het rond, stamp met je voeten op de grond, zwaai je armen in de lucht, ga nu zitten met een zucht, stap nu rond als een gans. Ja, zo gaat de kabouterdans. En dan komt nu onze Pritt even langs met de wichelroede om jullie op energiestromen en aardstralen te controleren. Of we gek zijn geworden? Nee hoor, in Den Haag is dit al jaren heel gebruikelijk…

Reaguursels

Inloggen

PLEURO'S

Ik schreef eens over het ?energetisch ontstoren? van het ?stiltecentrum? van VROM. Dat werd op kosten van de belastingbetaler ingericht en passend ?behandeld?. Er waren ook Feng-Shui adviezen op losgelaten. Ik hoorde gisteren op de radio* dat Jan Pronk het indertijd feestelijk opende. Ik ben een jaar aan de drank geweest van die berichten toen. Ga zitten en pak een borrel.

Niet alleen bij VROM komen ze middels zweverige new-age rommel tot beleid, ook elders raast de polderkolder. Tien AIVD medewerkers zitten in een klooster om te leren ?Zazen?. Dat schijnt zitmeditatie te zijn. Het kost vijfhonderd pleuro per persoon. Een pleuro is een euro die is weggepist. Ook bij de Belastingdienst gingen ze op Zen. Ik wacht even zodat je het glas in één keer achterover kan slaan. Neem er nog een want ik ben nog maar net begonnen. Zestig (60) officieren van de luchtmacht gingen op zweefcursus, te weten, hogere meditatie. Defensie gaf minstens twee ton uit aan dergelijke harde vliegopleidingen. Kennelijk geen officier die dit dusdanig idioot vond dat hij er werk van maakte. Misschien probeerden ze het wel maar ze werden de mond gesnoerd. Dat kunnen ze erg goed bij Defensie.

Redacteur Mark Traa meldt in HP/DeTijd,

-?dat menig Haagse ambtenaar zijn werktijd besteedt aan spirituele activiteiten. Met regelmaat gaan medewerkers van VROM, Binnenlandse Zaken of Justitie naar een spiritueel centrum om aldaar te mediteren, deel te nemen aan ?intuïtieve toekomstverkenningen?, onderwijs te volgen bij een wichelroedenloopster of gewoon een potje te ?surfen op energiegolven?. Als het hier om bezigheden ging die de ene beleidsmedewerker of de andere referendaris in zijn vrije tijd van de straat hield, was er natuurlijk geen ? nou ja, bijna geen ? vuiltje aan de lucht. Dan hadden we het over kleine persoonlijke defecten waar je iemand niet op behoort aan te spreken. Maar wat blijkt? Het betreft hier cursussen die beroepshalve worden gevolgd.?-

En,

-?gevraagd om commentaar, deelt de AIVD doodleuk mee dat ze geen mededelingen doen over de ? let op de term ? ?interne opleidingen?. Enkele jaren geleden kwam Kees Zoeteman in het nieuws. Zoeteman was destijds directeur-generaal Milieubeheer op het ministerie van VROM en op enig moment beleed hij zijn geloof in het bestaan van kabouters en elfen. In 1998, toen hij deze moedige onthulling deed, werd daar nogal om gelachen, maar Zoeteman heeft bij de overheid inmiddels talloze geestverwanten als het gaat om de flirt met spirituele wijsheden. En de kosten voor deze wazige bezigheden worden keurig door de verschillende ministeries voldaan.?-

De polderkolder is niet deze week uitgebroken, het woedt al jaren. Begin je nu te begrijpen waarom dit land langzaam naar de kloten gaat? Niemand op wie je stemde heeft hier verandering in gebracht of er werk van gemaakt. Vergeet de vogelgriep. De polderkolder is een veel grotere bedreiging. Het heeft inmiddels epidemische vormen aangenomen. Ik snap nu waarom Cohen alleen de theemethode gebruikt. Ik begrijp nu hoe de nieuwe zorgverzekering tot stand kwam. Het is me nu volkomen helder waarom het gebrek aan wiskundige kennis moet worden bestreden, door dertig procent van de lesuren hiervoor te schrappen. Het wordt allemaal een stuk duidelijker. ?Jomanda for president?yeahhh.?

*http://www.bnr.nl/Home.asp: BNR-Nieuwsradio.
www.hpdetijd.nl/

michiel mans | 27-01-06 | 17:26

Exactly Peterrr... Blijft jammer dat mensen zoals kniebelknuistje op deze manier blijven reageren, blijkbaar zonder het zelf te hebben ondervonden.
Ik vind het heel knap hoe goed al die mensen zo goed kunnen argumenteren, nog knapper is het dat het niet op basis van hun eigen ervaring is...

Spleetmagneet | 27-01-06 | 16:04

@kniebelknuistje: Nee hoor, totaal niet vergevorderd in het alterneutencircuit. Zelf een keer met reiki in aanraking gekomen, nieuwsgierig geworden, mijzelf geinformeerd en het gaan doen.
Ik roep ook niet dat Reiki een geneeswijze is, want dat is het niet. Als je ziek bent ga je naar de doktor, simpel...
En uiteraard maak ik ook gebruik van de wonderen der techniek, net als jij... Alleen kan ik met mijn handen nog iets extra's...

Peterrrr{*} | 27-01-06 | 11:43

@Peterrr: ik ben een en al oor. Of ben je zo ver gevorderd in het alterneuten-cirquit dat je niet eens meer een behoorlijk argument kan formuleren?

kniebelknuistje | 27-01-06 | 11:26

@kniebelknuistje: Kant noch wal...

Peterrrr{*} | 27-01-06 | 11:25

... en als je wil dat je televisie aangaat, druk je dan op de afstandsbediening of ga je het toestel zitten bezweren? Wat ik bedoel is: jullie maken dagelijks gebruik van de 'wonderen der techniek' die helemaal geen wonderen zijn, maar ontstaan door wetenschappelijk nadenken, maar als het aankomt op je eigen lichaam, ontken je die manier van onderzoek opeens en neem je genoegen met iets dat nooit wetenschappelijk is aangetoond! Ikke niet begraipe...

kniebelknuistje | 27-01-06 | 11:09

@Spleetmagneet, Peterrr etc:
Het schijnt nog steeds niet door te dringen dat een subjectieve ervaring geen bewijs is dat een geneeswijze werkt. De enige manier waarop de doeltreffendheid van een geneeswijze wordt bewezen is de wetenschappelijke, dubbelblinde, empirische methode met inachtneming van het placebo-effect. Dat jullie denken dat jullie er baat bij hebben gehad, komt omdat jullie er geen rekening mee hebben gehouden dat de meeste ziektes een fluctuerend verloop hebben, ofwel spontaan over kunnen gaan. Dat dit gebeurt is meestal ONDANKS de alterneuten, niet DANKZIJ.

kniebelknuistje | 27-01-06 | 11:05

@pureemetjus; ik heb ook weleens wat gehoord. Kijk eens bij de Google-ads en informeer jezelf ipv mee te brallen met wat je gehoord hebt.<br>

@LucasDeLinkseLuL: Wat de boer niet kent, etc... Blijf gerust onwetend. Dat jij niet weet waar je over praat wil nog niet zeggen dat iets niet bestaat. Alleen al de term "oplichting" en de associatie met Robert van den Broeke getuigt al van onbenul...

Peterrrr{*} | 27-01-06 | 10:29

@spleetmagneet
enig idee wat een "reiki-master-cursus" kost? laatste wat ik gehoord heb: 20.000 euri. ook die energie wordt dus steeds duurder...
@overige randdebielen
het kabinet bestaat niet uit ambtenaren, en ministers mochten WILLEN dat ze dat tuig de laan uit konden sturen. leer dat nou godverdomme eens een keer.

pureemetjus | 27-01-06 | 09:38

"Hij baarde destijds opzien door zijn geloof in kabouters en elfen en was betrokken bij de Stichting Milieubewustzijn."

Wauw, Fortuin is niet voor niets geklipt... milieubewust zijn staat inmiddels gelijk aan geloven in kabouters en elven! Daar wordt ik toch wel een beetje stil van in mijn bovenkamer.

DrStrangelove | 26-01-06 | 23:35

Spleetmagneet, wanneer je rust zoekt kan ik die je anders - voor weinig - ook wel bezorgen. wel vooraf aftikken.

..Whatever | 26-01-06 | 22:46

Leuke topic-feauteau, trouwens.
"Draai een keer in het rond en douw je harses in je kont."

marsupilami | 26-01-06 | 21:05

Daarom wil Donnaht alle shops dicht. Er wordt te veel geblowd in het kabinet!

marsupilami | 26-01-06 | 19:53

Ik bedoelde met "puddingbroodje" overigens Lucasdelinkselul, ik had niet meteen door dat puddingbroodje ook een user was :)

schuldige_omstander | 26-01-06 | 17:12

@ Lucasdelinkselul 26-01-06 @ 15:20

'Niks mis met reikie? Wat dacht je van oplichting?'

Alhoewel ik vind dat je heel leuke stukjes kan schrijven en vaak vrij intelligent overkomt, vind ik het toch jammer dat je je mening (waarschijnlijk) baseerd op een groot vooroordeel dat lijkt te heersen in deze samenleving, namelijk dat reiki onzin is.
Nog erger is het omdat je dit waarschijnlijk nog nooit zelf geprobeerd hebt, of je er niet echt in hebt verdiept: hoe kan je anders op deze manier je mening geven over dit onderwerp?
Probeer het eens zou ik zeggen.

Ik zeg trouwens niet dat het enorme helende krachten o.i.d. heeft.
Maar i.c.m. de westerse geneeskunst kan het een goede ondersteuning geven, dit heb ik zelf ondervonden.

De 'energiestroom' waar men het vaak over heeft bestaat echt, dit kan je ook duidelijk voelen..

Spleetmagneet | 26-01-06 | 17:11

Lucasdelinkselul 26-01-06 @ 14:47: Zeg puddingbroodje, kan je uit eigen ervaring putten of word je niet gehinderd door enige kennis van zaken? Ik kan je verzekeren, dat er meer is op deze aardkloot, VEEL MEER, dan je beseft. En dat heeft niets met "reiki my ass" te maken. Hooguit met jouw ass.

schuldige_omstander | 26-01-06 | 17:10

Hoho, zelf doe ik ook aan reiki en ik kan je verzekeren dat het een heerlijke vorm van ontspannen en werken aan jezelf is. Net zoals Tai Chi, meditatie of gewoon een goede boswandeling dat is. Dus niet de spirituele wereld belachelijk maken he! Nu echter de politiek dit massaal van 's volks geld blijkt af te snoepen, notabene onder werktijd, wordt het tijd voor wat ouderwets richting Den Haag trekken met fakkels. Een beetje de boel opwarmen ter meerdere glorie van Jan met de pet kan natuurlijk nooit kwaad. Dat werkt pas ontspannend!

schuldige_omstander | 26-01-06 | 17:07

Sja verbatim, wij zijn er op vooruit gegaan en we stemmen niet eens vvd.
Overigens is Hoogervorst idd wel een lul met een verschrikkelijke jeugd en een tragische vergeldingsdrang. Btw, waar verzekert zo'n lul zich zelf ?

Shareholder | 26-01-06 | 17:06

Och (Zoals ik ook al in een commentaar op de site in kwestie zelf gezet heb), veel vager dan al het gedoe rondom het Groot Gristelijk Sprookjesboek, ook wel bekend als de bijbel) is het ook weer niet. In elk geval vallen ze me op zondag niet lastig met gebeier van klokken als ik uit wil slapen.
Nadeel is weer wel dat het geld kost dat wij op mogen hoesten en het blijft onzin natuurlijk.

A.N. Ominus | 26-01-06 | 16:43

De laatste keer dat ik VVD gestemd heb. Hebben we een rechts kabinet, wat doen dit leijers, een beetje de rijken aanpakken ipv met de kaasschaaf over de uitkeringstrekkerts. Ik ben er 400 euro netto op achteruit gegaan. Het is toch niet normaal. Als ik die Hoogervorst tegenkom dan zal die zijn zorgverzekering nodig hebben

verbatim | 26-01-06 | 15:53

Een stiltcentrum op het AIVD? En HP de tijd weet dat te melden.. een insider dus

hooizak | 26-01-06 | 15:43

Achterop de Kronan door het centrum van Nijmegen zeker??

Brusselmans | 26-01-06 | 15:38

Elke mothode wordt aangewend om maar geen resultaten te hoeven boeken en zich te kunnen verschuilen achter de Zwevende Zevers

ErachterKijkerd | 26-01-06 | 15:37

Tijd dat er webcams komen in de regeringsgebouwen. Weten we tenminste waar ze mee bezig zijn. Desnoods hang ik ze er zelf een aantal op, moet volgens mij niet al te moeilijk zijn daar ongestoord het dak op klimmen :), ff via de plaatselijke wlan verbinden( zal wel onbeveiligd zijn).

Ben benieuwd naar de kamer vragen als je JP weer een 3 dagen aan zijn grote teen ziet sabbelen. Of Halsema d'r plantjes ziet verzorgen. Of Donner ziet rukken op porno, Knievoet, kniekous of hoe die ook heet, zijn personeel psalmen ziet voordragen. Bos zijn 2e boek ziet schrijven. etc etc. Jullie kunnen het zelf wel verzinnen wat daar gedaan wordt, of eerder niet gedaan wordt.

fezzzzzzz | 26-01-06 | 15:35

Zal ik je even healen Brusselamns?

Lucasdelinkselul | 26-01-06 | 15:32

ik voel niets meer..

Brusselmans | 26-01-06 | 15:28

boomhutbewoners, ga het land eens op orde brengen

Wortelbier | 26-01-06 | 15:26

Niks mis met reikie? Wat dacht je van oplichting?

Lucasdelinkselul | 26-01-06 | 15:20

Ach, terwijl die jongens en meisjes aan therapie doen kan de rest van Nederland teminste ongestoord het land draaiend houden hè.

puddingbrood | 26-01-06 | 15:18

@stijlloos persoon
Bedankt , ik lag nog een beetje te duizelen van die regendans maar het is nu bij mij al weer wat aan het opklaren

nederbelg | 26-01-06 | 15:18

Ik weet niet hoor, ik had geen enkel probleem met mijn loonstrookje. Alhoewel, die 2000 pleuro's die komen ook wel weer op...

Waar ik wel van schrok was de dekking mijn verzekeringspolis voor het nieuwe stelsel... Dat viel wel ff tegen... En het is nog duurder ook...

RedBill | 26-01-06 | 15:17

Blij te zien dat ook in dit charmante blogje de H. Uilsnaam correct wordt gespeld. Dat de R.K. Zegeningen van de H. Jean Dulieu op jelui neerdale, GOVER DOMME! OEROEBOEROE!

Don Philippo | 26-01-06 | 15:02

"waarvan het effect niet is aangetoond". Wel grappig dat een reli omroep zich druk maakt om de geloofwaardigheid van spirituele zaken. pot-ketel-zwart?

Domichan | 26-01-06 | 15:02

@poktor

Als dat nu het enige was, waaraan ons belasting geld opging was het nog wel te overzien geweest.

Karel Kruizenruiker | 26-01-06 | 14:59

Reiki is inderdaad niets mis mee, maar wat hebben onze hardwerkende ambtenaren daar aan?
jack random, onze inside ambtenaar, kom er eens in om dit uit te leggen.?

vander F | 26-01-06 | 14:56

aarsstralen? dan moet je bij Samir zijn.

superjan | 26-01-06 | 14:55

LOL die openingszin alleen al! "Spirituele trainers en coaches hebben de afgelopen jaren flink verdiend aan overheidsdiensten. Ministeries, gemeenten en andere ambtelijke organisaties lieten vele medewerkers cursussen en trainingen volgen met een spirituele grondslag, waarvan het effect NIET is aangetoond."
Toch leuk om te weten HOE men ons belastinggeld over de balk smijt..

poktor | 26-01-06 | 14:54

@nederbelg
Doe eens klikken op de tweede link (dat zijn die roze woorden)...

Stijlloos persoon nr | 26-01-06 | 14:50

@Spleetmagneet: Reikie is toch met dat handopleggen enzo?! je vind het gewoon lekker om betast te worden...

CharacterX2005 | 26-01-06 | 14:49

Ik kij bewust nog niet op mijn loonstrookje ( net DH struisvogelpolitiek ) ik heb hem al 2 dagen in huis maar kijk maandag wel eens, ik laat toch goedverdoeme mijn weekend niet verzieken

hans-1975-laptop | 26-01-06 | 14:48

@Spleetmagneet: Oh god nee... Ga eens snel deaud BITTE! Reike my ass...
Enfin: Robbert van den Broeke alert!

Lucasdelinkselul | 26-01-06 | 14:47

De naam van de uil is OEHOEBOEROE!

dekkie | 26-01-06 | 14:46

Het hele kabinet doet daar aan. Die moeten zich ook in allerlei bochten wringen om al die Ka Uu Tee maatregelen van ze er doorheen te jassen...

Appie Snappie | 26-01-06 | 14:45

Tja die wichelroede enzo lijken wel wat overdreven..
Maar het is jammer dat reiki zelf door veel mensen wordt afgeschreven als onzin, terwijl dit toch echt een heel rustgevend en positief effect kan hebben op het lichaam. Dit heb ik zelf ondervonden, nadat ik hier eerst nogal twijfelachtig tegenover stond.

Spleetmagneet | 26-01-06 | 14:44

LOL@Francisco... Doe jij ook oerdansen en zoefiezoefie? Dat betaalt per seminar namelijk...

Lucasdelinkselul | 26-01-06 | 14:43

@fleischbaum Als je uitgedanst bent kun je dan eens vertellen waar je het in godsnaam over hebt ?

nederbelg | 26-01-06 | 14:42

Wat is er tegen op wichelroede lopen. Ik verdien er bakken met geld mee aan die kneusjes bij VROM.

Roberto Fransisco | 26-01-06 | 14:41

Ben ik even blij dat ik nog maar op de middelbare school zit...

Stijlloos persoon nr | 26-01-06 | 14:41

En ik dacht nog wel dat de premier zo'n stijve hark was.

CharacterX2005 | 26-01-06 | 14:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl