Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zilveren Camera tjokvol defensiefotografen

sjoerdhiclmann100.jpgDe stinkende wond die Zilveren Camera heet blijft maar etteren. Eerder deze week meende een clubje jaloerse fotografen onder aanvoering van sensatiezoeker Arnold Karskens, dat legerfotograaf Sjoerd Hilckmann van de nominatie-lijst geschrapt moest worden, omdat Hilckmann als werknemer van het leger een zogenaamde 'propagandist' is. Maar nu blijkt dat er eerder fotografen in dienst van MinDef zijn genomineerd voor de Zilveren Camera. "In 1987 was Matty van Wijnbergen een van de genomineerden met een serie over de landing van Nederlandse mariniers op Sardinië. Een paar jaar later was Hennie Keeris genomineerd met foto's over landingen op een Amerikaans vliegdekschip. Beide fotografen waren destijds werkzaam voor de krijgsmacht, meldde een woordvoerder van het ministerie van Defensie woensdag. De nominaties gingen toen zonder ophef gepaard." (ANP) Tsja. Waar waren de integere plaatjesmakers toen? Feit is dat Sjoerd Hilckmann gewoon een prachtige serie heeft ingeleverd. Kijk, als Sjoerd nou DEZE FOTO had ingestuurd. Maar dat heeft-ie niet. Fotograaf-zuurpruim Jan Edward Blogspot, een van de grootste Sjoerd-haterz, weet op zijn blog te melden dat Hilckmann voor zondag gewipt gaat worden. En dat, mijnheer de voorzitter, is een grote schande. We wachten nu op antwoord van Arnold Karskens, propagandist in dienst van de Socialistische Partij.

Reaguursels

Inloggen

@aanhanger: Hoe die controles gedaan worden weet ik niet precies, maar er wordt gecontroleerd. Dat weet ik zeker.
Verder kan ik ook mededelen dat journalisten en fotografen niet censureren. Defensie doet dit wel. Net als artikelen worden ze goed gekeurd, gewijzigd, of afgekeurd alvorens ze voor het grote publiek worden tentoongesteld. En ik geloof best dat er foto's zijn, die niet gepublicieerd worden op 'advies' van het Ministerie van Defensie.

Cidel Fastro | 17-01-08 | 12:13

Ik hoorde Hennie Keeris vanmorgen op de radio zeggen dat hij het wel eens wat met de kritiek op de nominering en dat je inderdaad niet onafhankelijk kan werken als je in dienst van Defensie, al is het maar door onbewuste zelfcensuur. Ook hoorde ik dat men de regels van de Zilveren Camera wil veranderen om dit soort situaties voortaan te voorkomen.
Verder vind ik dat gesmier van GS over Karskens onnodig. Wie hij is en wat hij doet interesseert mij geen reet want het doet niets af aan de op zich terechte klacht die hij heeft. En helemaal nu genoemde Keeris zich erachter schaart.

Bigi Bana Boy | 17-01-08 | 10:32

Wat een Lutsers.. Le Foteaux is een Le Foteaux , dus niet zo zeiken daar aan de overkant.... pubers!!!

Mr_Pikibelly | 16-01-08 | 22:45

haha die Rabarberke lachen met jou. Als die oorlog echt zo smerig was zouden al die objectieve journalisten dat wel laten weten hoor. Het had zeker weer één of andere abstract fotoknippende incrowd fotograaf moeten zijn.

Aanhanger | 16-01-08 | 21:55

@Bigi Bana Boy: En hoe gaat die controle dan in zn werk? En wat is een 'zekere' controle? Als je kunt sms'n, chatten en mailen wordt controle wel heel moeilijk. Dat kan hooguit controle achteraf zijn en dat stelt dus niet veel voor.

En wat de VS allemaal doet hoef ik me niet mee bezig te houden. Vergeet dat nooit.

Aanhanger | 16-01-08 | 21:50

Trouwens die foto's van Hilckman zijn geromantiseerde ansichtkaarten. Die stinkoorlog daar is een stuk smeriger dan deze overheidspropaganda ons wil doen geloven.

Mooie plaatjes, daar niet van. Maar de nominatie voor de ZC van deze serie zegt wel genoeg over het realiteitsbesef van de ongetwijfeld achterlijke jury.

Rabarberke | 16-01-08 | 21:47

Aanhanger 16-01-08 @ 17:55
Er is wel degelijk een zekere controle op wat soldaten allemaal communiceren, al gaat het alleen al maar om operationele informatie die immers bijzonder bruikbaar kan zijn voor de tegenstander.
Verder beseft Defensie als geen ander dat we in een mediatijdperk leven en zal deze organisatie uiteraard willen laten zien waar ze voor staan. Al is het maar omdat het een professionele organisatie is die ook behoefte aan personeel heeft. Verder zullen ze zelf ook de goedkeuring van het NL volk willen hebben en zullen ze daarom belang hechten aan de aanwezigheid van de pers. Het gaat er ook niet om dat ik Defensie niet vertrouw maar om het feit dat ik denk dat het niet goed is om als journalist een te sterke band met Defensie op te bouwen. Juist als je dagelijks met de jongens en meisjes optrekt zal het steeds lastiger worden om objektief te blijven (als er al objektiviteit bestaat want daar twijfel ik steeds meer aan).

Vooral het feit dat bijvoorbeeld de VS aktief probeert tegen te gaan daar er onafhankelijke journalisten zich in de frontlijn begeven zou ons toch aan het denken moeten zetten. Een vrije pers is een essentieel onderdeel van ieder democratie, vergeet dat nooit.

Bigi Bana Boy | 16-01-08 | 21:42

Ik word ook graag gewipt, bij voorkeur door mijn eigen Anita.

sjonnie | 16-01-08 | 21:22

Erg aardig dat je mijn 'theorie' even voor mij samenvat. Wel jammer dat je m gelijk vervormt zodat je m vervolgens weer lekker makkelijk kan bestrijden. Voor de afwisseling is zo'n kinderlijk trucje ook wel weer eens leuk.

Ik zeg helemaal niet dat iedereen die tegen de missie is met de SP heult. Maar Karskens doet wel meer met de SP.

Ik zeg helemaal niet dat ik het geen probleem vindt al journalisten voor defensie werken. Ze werken namelijk niet voor defensie maar voor de volkskrant, NOS etc. Defensie faciliteert alleen de reis en verblijf volgens mij. Wat ik vind ik dan wel? Ik vind dat als de eigen vakorganisatie NVJ vindt dat er voldoende basis is om met defensie samen te werken en er bovendien niet geklaagd wordt over censuur dit een prima oplossing is.

En als journalisten niet willen moet ze vooral zelf naar het gebied reizen. Maar dan niet net als Karskens jezelf laten beschermen door de mannen van de lokale machthebbers en vervolgens net doen alsof je onafhankelijk bent. Je bent dan misschien onafhankelijk van defensie maar niet van de lokale, tot in hun kruin in opiumhandel stekende, machthebbers dus de volledige werkelijkheid die je daar aantreft kun je dan ook niet beschrijven.

En voor meer foto's:http://www.defensie.nl/service/fotogalerij/frmMediaThumbnails.aspx?nCategoryID=29

Aanhanger | 16-01-08 | 21:06

@Aanhanger 16-01-08 @ 19:20
Jouw theorie is dus als volgt:
De Sp is tegen de missie in Afghanistan ,dus iedereen die tegen de missie in Afghanistan is , moet wel meelopen met de "partijlijn" van de SP.
Tja, dan heb ik verder echt niets te zeggen.
.
GS toont helemaal niets aan.Een paar uit hun verband gerukte linkjes is alles wat ik zie.En ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt dat ik de "onderzoeksjournalistiek" van Geen Stijl nou niet echt betrouwbaar vindt.
.
Hoe dan ook: Jij vindt het geen probleem dat journalisten voor defensie werken en ziet dat ook niet als een mogelijke beinvloeding van hun onafhankelijkheid.
Prima, ik denk daar anders over.
Let's agree to disagree.
Los daarvan ,misschien is Arnold Karskens inderdaad alleen tegen de nominatie uit jaloezie of wat dan ook ,ik weet het niet.
Ik vind -nogmaals- dat de fotos van Sjoerd heel erg mooi zijn, en ik ik ga er van uit dat de jury van de zilveren camera wel zo onafhankelijk geweest is dat ze foto's kunnen beoordelen los van wie de werkgever van de fotograaf is.
.
Tot slot- als die foto van de militair met dat kleine kind wél als propaganda materiaal voor defensie bedoelt is ,dan heeft het op mij zijn uitwerking in ieder geval niet gemist.Ik vindt het een ontroerende foto, ik zou meer willen zien van de humanitaire missies van de soldaten aldaar.
Dat was tenslotte de reden dat ze ooit werden uitgezonden naar Uruzgan- wederopbouw, en stabiliteit en veiligheid voor de bevolking garanderen.

LoudAndProud | 16-01-08 | 20:02

"En dat van de partijlijn hoef ik niet aan te tonen."
Dan neem ik je complot theorieen ook niet serieus ,if you don't mind.

Jammer dat je de rest van de post weglaat. Zoals GS terecht opmerkt zijn de SP en AK twee handen op één buik. De SP is stelselmatig tegen alles wat met defensie te maken heeft en geheel in die 'Partijlijn' is AK tegen de nominatie van een defensiefotograaf. Vermoedelijk op rechtstreeks bevel van de Fuhrer uit Oss.

Aanhanger | 16-01-08 | 19:20

Leuke link. Ik lees echter niets nieuws. Natuurlijk zijn er grenzen aan wat de journalist mag. Een journalist die gezellig schrijft over een offensief dat op handen is of hoe de Nederlanders het radiosignaal van op afstand bestuurbare bommen verstoren is nu eenmaal niet handig.

Ik vind de foto's wel aardig maar dat doet niet terzake. Wat wel terzake doet is dat Arnold Karskens een ontzettende lul is die net als de SP overal tegen is en vooral tegen alles wat defensie is. En dus ook tegen Sjoerd Hilckman.
Dat is meer dan een complottheorie over de Linkse Kerk. Het hele leven van Karskens staat in het teken van zelfverheerlijking. Op zich niet erg maar hij zeikt zoals door anderen ook al gezegd iedereen af die ook een mening heeft over oorlogsgebieden.

Aanhanger | 16-01-08 | 19:16

Voor de wat jongere GS-bezoekers: De altijd integere salonsocialist en links-lullen-rechts-vullen SP-journalist Arnold Karskens zat tijdens het roemruchte bombardement op Baghdad tijdens de EERSTE Golfoorlog (1991) diep verscholen in de bunker van het Ministerie van Informatie van Saddam. Zodoende heeft onze oorlogsreporter geen verslag kunnen maken. Toen Gerri Eickhof (uit hetzelfde rode nest trouwens, maar dat doet er nu ff niet toe) daarover iets durfde te zeggen, ontplofte er alsnog iets in de buurt van Karskens - hijzelf. Sinds die tijd is het volgens mij nooit meer helemaal goed gekomen met AK.. Nu heeft hij weer Defensie-fotografen in zijn vizier.. Vorige keer was het geloof ik het hele Nederlandse journaille omdat die zich lieten informeren door Defensie.. De School voor (linkse) Journalistiek te Utrecht heeft echt een pareltje afgeleverd met die AK..

Azamat Bagatov | 16-01-08 | 19:14

.. ik ben wel eensch benieuwd naar foto's van een defensie-journalist. De producten van de vaste kritische menschen zijn mij wel bekend.

Huilende kindjes die in amerikaansche bomkraters naar hun ouders zoeken zien er altijd hetzelfde uit.

Jan Passant | 16-01-08 | 19:13

@Aanhanger 16-01-08 @ 18:54
"En dat van de partijlijn hoef ik niet aan te tonen."
Dan neem ik je complot theorieen ook niet serieus ,if you don't mind.

LoudAndProud | 16-01-08 | 19:08

@Aanhanger 16-01-08 @ 18:52
Ik ging maar op één argument in ,omdat het maar over één ding gaat:
kun je jezelf nog onafhankelijk noemen als het onderwerp van je foto's ook je werkgever is.
Daar wil ik graag over van gedachten wisselen maar ik haak af bij al die "linkse kerk" complot theorien.
Het woord censuur heb ik trouwens nooit gebruikt.
Hierbij één van de vele bronnen over "embedded journalism" inclusief klagende journalisten.Over de Tweede Golfoorlog.

www.pbs.org/newshour/extra/features/ja...
.
Before joining their battalions, the embedded journalists had to sign a contract restricting when and what they can report. The details of military actions can only be described in general terms and journalists agreed not to write at all about possible future missions or about classified weapons and information they might find.
Related Lesson Plan
In addition, the commander of an embedded journalist's unit can declare a 'blackout,' meaning the reporter is prohibited from filing stories via satellite connection. The blackouts are called for security reasons, as a satellite communication could tip off a unit's location to enemy forces, the Pentagon explains.
.
Ik vindt overigens-nogmaals- de foto's van Sjoerd Hilckmann prachtig.
Weinig drama, maar technisch heel erg mooi.

LoudAndProud | 16-01-08 | 19:06

@LoudandProud: "En dat de onthullende rol van de journalist wel degelijk door defensie wordt ingeperkt ,daarvoor hoef je alleen maar naar de verslaggeving van de laatste Golfoorlog te kijken."
Kun je mij de bron geven waaruit dit blijkt? Bij voorkeur een klagende journalist?

En dat van de partijlijn hoef ik niet aan te tonen. Zoals GS terecht aantoont zijn er talloze dwarsverbanden en 1-2-tjes tussen Karskens en de SP. Het zou me niets verbazen als hij ooit nog een mooie baan krijgt aangeboden door die vleespet.

Aanhanger | 16-01-08 | 18:54

.. een dik jaar geleden werd ik op radio2 opgeschrikt door een jonge presentator die op de late zondagmiddag zomaar een rechtsig geluid liet klinken uit de 1 richting luidsprekers, die voor een juischte oriëntatie allebei tegen de linkermuur van mijn zolderkamertje staan.
Meneer stak zelfs de draak met frits spits (foei ende schande).
Voor ik van de schrik kon bekomen en een paar weken later al zat dezelfde jongeman beteuterd uit te leggen dat hij van de zender werd gehaald, vanwege zijn niet-relevante aanwezigheid aldaar.

Volgens mij is het al een handicap om rechtshandig te zijn voor een sollicitant die voorbij de portier van een oud nieuwsmedium wil dringen.

Jan Passant | 16-01-08 | 18:53

@LoudandProud Nederland zit niet in Irak maar in Afghanistan. In Irak zit de VS. Dat is dus appels met peren vergelijken. Defensie leest mee met e-mail? blababla. En dan? Inbreken bij hotmail? Die mail is toch allang bij familie, vrienden etc. En strafmaatregelen over zoiets zouden altijd uitlekken?
Waarom zou trouwens de vereniging van journalisten meewerken met defensie als er censuur zou zijn? En waarom hoor ik nooit journalisten klagen over censuur? Alleen die Koning Aap van een Karskens.
Ik merk overigens met genoegen dat je maar op één argument ingaat. Het klinkt altijd lekker: zo'n complottheorie over censuur door defensie
Ik merk overigens met genoegen dat je maar op één argument ingaat.

@Azamat Bagatov Ik denk dat je zijn motief perfect verwoordt hebt.

Aanhanger | 16-01-08 | 18:52

Ach, die Karskens hoeft niemand serieus te nemen, die man heeft maar één doel in zijn leven en dat is iedereen die wel eens in een oorlogsgebied geweest is afzeiken, zodat hij als enige 'oorlogsjournalist' van Nederland bekend staat. Zijn snackbarblaadje Nieuwe Revu schijnt hem nog te geloven ook, haha.. Wat een sukkel. Alsof een Defensie-fotograaf geen mooie foto's zou kunnen maken.

Azamat Bagatov | 16-01-08 | 18:42

@Aanhanger
"Er zitten meer dan 1000 Nederlandse militairen in Afghanistan die de beschikking hebben over telefoon en internet. Die lui zitten allemaal te mailen, hyven en bloggen."
uhuh.
En jij denkt dat defensie niet meeleest?
Een vriend van een Amerikaanse collega van me zit in Irak.Er gaat geen brief, geen e-mail, geen telefoongesprek uit zonder dat er meegeluisterd en gelezen wordt.

LoudAndProud | 16-01-08 | 18:27

@Aanhanger 16-01-08 @ 17:57
Ik begrijp precies wat hij bedoelt, maar het raakt kant nog wal.
De kritiek van Arnold Karskens is dezelfde kritiek die Bigi Bana Boy in zijn laatste reactie heeft.
Er zijn altijd wel gekken als Jan Passant die overal een links complot achter zien maar daar gaat de discussie helemaal niet over.
Of kun je me even een bron geven waaruit blijkt dat de kritiek van Karskens bestaat uit het "niet willen volgen van de partijlijn van de linkse kerk"?
En dat de onthullende rol van de journalist wel degelijk door defensie wordt ingeperkt ,daarvoor hoef je alleen maar naar de verslaggeving van de laatste Golfoorlog te kijken.

LoudAndProud | 16-01-08 | 18:26

Inderdaad... hele mooie feauteaux...! Vakmannetje.

highcity | 16-01-08 | 18:22

@OlympianMaster 16-01-08 @ 13:20
haha ja goeie, 'onafhankelijke journalist'.
Zand, struisvogel, blabla....

bl00k | 16-01-08 | 17:59

Euhh LoudAndProud. Het is iets te complex voor je merk ik. Jan Passant bedoelt de Partijlijn van de Linkse Kerk. Die Sjoerd kiest ervoor om bij defensie te werken. Daarom mag hij van Hogepriester Arnold Karskens geen prijs winnen.

Aanhanger | 16-01-08 | 17:57

@ Bigi Bana Boy Wat een geloel.
Journalisten ergens naar toe sturen om de militaire praktijk te verbergen. Nogal tegenstrijdig nietwaar?
Denk jij nu echt dat iets kunt verbergen terwijl er dagelijks tientallen journalisten op de kampen in Afghanistan tussen de soldaten slapen, douchen, eten etc?
Nog een ander argument waarom de 'onthullingen' van journalisten allang overbodig zijn? De techniek!
Dit is Vietnam niet waar de militairen volkomen geisoleerd zaten zonder enig contact met het thuisfront afgezien van een brief en twee keer in de maand bellen.
Er zitten meer dan 1000 Nederlandse militairen in Afghanistan die de beschikking hebben over telefoon en internet. Die lui zitten allemaal te mailen, hyven en bloggen.
De overheid bepaalt dus helemaal niet wat de burger wel of niet te zien krijgt. Dat is allang niet meer mogelijk.
De 'onthullende' rol van de journalistiek is door deze twee ontwikkelingen totaal overbodig aangezien je nu nooit meer iets in de doofpot kunt houden. Dat is wennen voor de oude media die hier zoals altijd weer heel verkrampt op reageren.

Aanhanger | 16-01-08 | 17:55

@Bigi Bana Boy 16-01-08 @ 16:43
Helemaal mee eens.
@Jan Passant 16-01-08 @ 17:38
Volgens mij heb jij het niet helemaal begrepen.
De kritiek is juist dat er journalisten en fotografen zijn die horig zijn aan defensie.

LoudAndProud | 16-01-08 | 17:44

Het is nog steeds wennen voor de propagandisten van oude linkse partijen dat er tegenwoordig soms journalisten en fotografen rondlopen die niet horig zijn aan de partijlijn.

Jan Passant | 16-01-08 | 17:38

Embedded journalism is taktiek van regeringen om de waarheid over de militaire praktijk onder pet te houden. Het is het gevolg van de lessen dîe de Amerikanen trokken uit Vietnam. Wie de steun van het thuisfront verliest, verliest de oorlog. Het publiek heeft niet " the stomach" om echte beelden van oorlog te verteren en daarom wordt de harde dagelijkse militaire praktijk verborgen. Tot zover de feiten.

Ik ben er van overtuigd dat NL soldaten hun best doen en sta volledig achter ze. Ze zijn er namens ons naar toe gestuurd en ze verdienen daarom onze steun. Verder lijkt het mij nauwelijks voorstelbaar dat NL troepen zich bewust op enig schaal oorlogsmisdaden zouden plegen.

Eea neemt niet weg dat expliciet beeldmateriaal over kapot geschoten NL soldaten of soldaten zonder armen en benen als uitermate shockerend zouden worden ervaren in NL. Wil je dus steun blijven houden voor een missie dan moet je voorkomen dat dit soort beelden NL bereiken. Allemaal volkomen begrijpelijk en misschien zelfs wel onontkomelijk. Wellicht zou er nooit meer enige missie mogelijk zijn als we alles te zien en te horen zouden krijgen.

Feit blijft dat een embedded journalist min of meer door Defensie gecontroleerd worden en dat daarmee de onafhankelijkheid van de journalist in het geding is. Verder zouden we ons de vraag kunnen stellen of het gezond is dat de overheid bepaald wat wel en wat niet voor de burgertjes thuis is. Mij dunkt dat dit een democratie is en dat wij uiteindelijk met zijn allen bepalen of er wel of geen NL soldaten op missies moeten worden gestuurd.

Ik weet niet precies wat de Zilveren Camera prijs inhoudt. Als het een prijs voor puur vakmanschap is dan heb ik geen enkel probleem met de huidige prijswinnaar want en goede fotograaf is het. Als het echt om een journalistieke prijs gaat begrijp ik de commotie wel. Een fotojournalist is iets anders dan een PR fotograaf voor Defensie.

De vraag is dus wat exact de doelstelling van de Zilveren Camera is.

Bigi Bana Boy | 16-01-08 | 16:43

@Aanhanger 16-01-08 @ 16:32
"Je hoeft Irak er niet bij te halen want daar kon iedere journalist vrij naar toe reizen"
Dat konden ze misschien wel ,maar deden ze niet.Ik meen me te herinneren dat Karskens op een gegeven moment zelfs de enige journalist was in Irak die niet embedded was.
In hoeverre hij in Afghanistan "onafhankelijk" was kan ik inderdaad misschien niet beoordelen, in ieder geval is een journalist die onder begeleiding van defensie rondreist naar mijn mening nooit onafhankelijk.
Bedankt voor die link trouwens.

LoudAndProud | 16-01-08 | 16:38

@LoudandProud Je hoeft Irak er niet bij te halen want daar kon iedere journalist vrij naar toe reizen. En wat schrijf ik nou? Karskens kreeg precies te zien wat de lokale machthebbers die hem 'beschermden' tegen de taliban wilden dat hij zag. Dus zo onafhankelijk was Karskens ook niet.

Al die foto's komen van de mediagallerij van www.defensie.nl

@router Hennie Keeris heeft in elk geval wel eerder een Zilveren Camera gewonnen. En hij werkte toen ook voor defensie. Praat dus geen P*&p. Ze zijn misschien niet genomineerd maar hebben de Zilveren Camera zelfs gewonnen.

Aanhanger | 16-01-08 | 16:32

Karskens lijdt aan een gebrek aan oorlog.... heeft Bush ook wel eens

sa4 | 16-01-08 | 16:26

De Zilveren Camera werkt dit jaar voor het eerst met nominaties. Het verhaal dat er al eerder defensiefotografen zijn genomineerd is dus onzin.

www.villamedia.nl/journalist/n/2007.19...

Rooter | 16-01-08 | 16:14

PS waar hebben jullie die foto vandaan van de Nederlandse militair met dat kleine meisje?Is die ook van Sjoerd?En online te bewonderen?

LoudAndProud | 16-01-08 | 16:01

Wat jullie allemaal tegen Arnold Karskens hebben is me een raadsel.
Hij was en is wel de enige journalist/fotograaf die de ballen had en heeft om niet aan het handje van defensie naar Irak en Afghanistan af te reizen.
Alle anderen kregen natuurlijk precies te zien wat defensie wilde dat ze zagen.
In mijn boekje is de fotograaf die onafhankelijk rond kan reizen en zich vrij kan bewegen inderdaad "onafhankelijk".Je kunt je ernstig afvragen of al die embedded journalisten wel zo onafhankelijk zijn.
Maar de fotos van Sjoerd Hilckmann vind ik inderdaad ook prachtig, dat wel.

LoudAndProud | 16-01-08 | 15:58

Het zijn hele mooie feauteaux. Een stuk beter gelukt dan die van Srebrenica in ieder geval.

Bigi Bana Boy | 16-01-08 | 15:50

Arnold Karskens is een graftak van het zuiverste water. Als collegajournalist heb ik helaas vaker dan 1 keer moeten ontmoeten. Wie herinnert zich nog het volgende verhaal? Arnold bezocht als 'enige' niet-embeded journalist Uruzgan. Voor zijn zelfbescherming huurt Arnold tientallen Afghanen van lokale krijgsheren in. En vervolgens presteren de linkse hogepriesters uit Hilversum het om Arnold te presenteren als 'onafhankelijk.' En nu twee keer raden hoe kritisch Arnold was ten opzichte van de lokele krijgsheren die eigenlijk de macht in handen hebben. Tsja.. als extreemlinkse azijnzeikerd ben je principieel tegen defensie. Altijd.. ook al is het een topfoto. Herhaal de mantra: defensie=slechtdefensie=slechtdefensie=slechtdefensie=slecht
defensie=slechtdefensie=slechtdefensie=slecht

Aanhanger | 16-01-08 | 15:15

Kan iemand, welke randdebiel dan ook, mij het verschil uitleggen tussen een foto die gemaakt is door een fotograaf die niet voor defensie werkt en een foto die gemaakt is door een fotograaf die wel voor defensie werkt? Nee? Nou dan, heren fotograaf. Koppen dicht en klikken. Vroeger waren de foto's trouwens nog beter omdat ze toen nog analoog werden gemaakt op een fotorolletje. "Op een wat?", zeggen sommige topfotografen nu. Zucht. Ga je eigen maar doodfotograferen in Iran, geven we je wel een postume prijs, stelletje zielige paparazzi.

P. Deauville | 16-01-08 | 14:53

Berufsverbot anno 2008...

@Plurity 16-01-08 @ 14:03
Kzal het nog een keer uitleggen:

Het gaat om lieden die 35 jaar geleden (met lang, stinkend, ongewassen haar en bloemetjesjurken) fel streden voor Vrijheid, Rechtvaardigheid en Vrede, en tegen ELKE vorm van religieuze dwang/dwingelandij.

Lees es voor de grap of ter parralelisering iets van Reve, Robert Long, Boudeijn de Groot.
Hun teksten zijn weer actueler dan ooit...

Tegenwoordig zijn deze 'Stijders' muisgrijze in slaap gesukkelde elitaire (VPRO kijkende, GL/SP stemmende IKV aanhangende) Links-conservatieve grachtenpandenbewoners, die ons hun gedateerde hippie flippe wereldvisie door de strot trachten te douwen.

Een ieder die tegenwoordig voor bovenstaande waarden opkomt, of aangeeft het NIET met hen eens te zijn, noemen zij steevast een 'fascist, xenofoob, racist etc...

Wanneer snappen al die 'Idealisten' (hetzij ideologische of religieuze) nou eens dat HUN 'ideal World' voor de ander wel eens de Hel op Aarde zou kunnen betekenen...

Dat arrogante onbesef van deze mensen en volledige desinteresse in de visie van een andersdenkende/andersgelovige, is datgene wat mij zo WOEST kan maken.

Ahasveros | 16-01-08 | 14:41

Wat een trieste zeikerds, die Karskens en Edward.

whatisup? | 16-01-08 | 14:20

Ik ben zo benieuwd wat die jaloerse krengen verstaan onder 'meer faciliteiten'. Hij heeft gewoon erg mooie foto's gemaakt, dat heeft niets te maken met faciliteiten, maar met techniek en talent.
Stelletje jaloerse lutsers.

DickieDick | 16-01-08 | 14:17

@Plurity 16-01-08 @ 14:03
ik heb al lange tijd niks meer tegen hippies.......... kheb mijn laatste knuppel een jaar geleden alweer kapot geslagen op een ander soort mens.

overVecht | 16-01-08 | 14:06

Waardeloos weer, er zitten hartstikke mooie foto's bij..

Meteen wordt er door sommige reaguurders weer geroepen: 'door die kudthippies!'
Ja joh, geef 'de hippies' (?) maar weer de schuld, zoals jullie daar zo goed in zijn.

Plurity | 16-01-08 | 14:03

ik heb een zilveren digitale polaroid camera

overVecht | 16-01-08 | 13:54

Een ex-medewerker van mindef komt bij GS werken en opeens is dit wereldnieuws. *trekt alu-hoedje nog wat strakker over ogen*

John Muts | 16-01-08 | 13:52


Op alle niveau's zijn er verbanden en belangen verstrengelingen.
Waarom dan niet bij het een clubje als de "Zilveren Camera".

Ik zou zeggen gewoon doorlopen niets aan de hand en kop in het zand.

Young gun | 16-01-08 | 13:50

@Dr.Bob: zie link onder je interessante bijdrage, je pro oorlogs foto, print hem lekker groto uit en hang ehm boven je bed zou ik zeggen.

Sashimi San | 16-01-08 | 13:49

Schandalig. Corrupte zooi, uiteraard weer de ''socialistische'' partij.
Die tomaten zijn niet zo socialistisch blijkbaar, ze zijn nog corrupter dan de multinationals die ze van corruptie betichten. Haha.

StijlloosSuperieur | 16-01-08 | 13:47

Ik ben overigens blij dat GeenStijl aandacht besteed aan deze incestueze bende die schuil gaat achter de zilveren camera award. Dat stelletje defensie hatende kudt hippies moet ergens van repliek gediend worden.

Dr.Bob | 16-01-08 | 13:43

@ OlympianMaster: Karskens onafhankelijk haha wat een onzin, het is een internationale socialist die er geen problemen mee heeft om de boel bij elkaar te liegen om Nederlandse soldaten zwart te maken.

Dr.Bob | 16-01-08 | 13:40

bureauslaven en toetsenbordridders die kritiek leveren op kerels die met de poten in de modder staan, altijd goed voor een gulle lach!

Gainsbarre | 16-01-08 | 13:39

Stelletje azijnzeikende prutsfotografen in dat groepje, een fotograaf is een fotograaf net als een azijnpisser azijn pist. Allemaal jaloers op die plaatjes van die militair maar ook te bang om daar zeld plaatjes te gaan schieten. stelletje lutserts.

Prutsert3368 | 16-01-08 | 13:39

Ja hé,
Het is toch een journalisten prijs en zijn onafhankelijk (nou ja) dat horen ze te zijn. een defensiefotograaf is per definitite niet onafhankelijk, Hoe mooi de plaatjes ook zijn die hij maakt

bboobb | 16-01-08 | 13:38

Een mooie foto is gewoon een mooie foto. Ongeacht welke Jan Kudt 'm gemaakt heeft of waar ie werkt.

Meneer | 16-01-08 | 13:29

Yep, bonte avond @ Camping de Stinkscheur in Oirschot.

Biff Eagleburger | 16-01-08 | 13:28

@Biff Eagleburger 16-01-08 @ 13:22
Heerlijke foto. Echte heavy hangers, mmmm!

Klukkluk | 16-01-08 | 13:27

@biff
lees net je comment van vorige week;

*stuurt kempingfoto's 1983 in*
Biff Eagleburger 14-01-08 @ 14:29

dus je stond met louis op de camping? de bonte avond was leuk zo te zien!

ed.. | 16-01-08 | 13:25

@ed.. 16-01-08 @ 13:21

Hij kijkt wel ontzettend geil.

Biff Eagleburger | 16-01-08 | 13:22

De foto's met de jeep in volle vaart en de flare zijn prachtig!

Fahhak | 16-01-08 | 13:21

@biff
zie ik daar links louis van gaal dansen met zijn truus?

ed.. | 16-01-08 | 13:21

Gelijk Arnold Karskens als een sensatiezoeker afschilderen omdat hij zich niet laat dicteren door de stasi. Laat maar weer eens duidelijk zien waar jullie staan Geenstijl.

Karskens is een onafhankelijke journalist.

OlympianMaster | 16-01-08 | 13:20

Wat een gezeik... Fotografen bij MinDef zijn geen echte militairen. En wat dan nog?! Hij heeft een mooie serie ingeleverd met 2 sterke foto's idd...

Doc Damage | 16-01-08 | 13:20

Like i give a fuck @ woensdag

lamlul007 | 16-01-08 | 13:17

Wat maakt het uit. Er zitten maar twee echt goede foto`s bij zijn inzending.

misantroop | 16-01-08 | 13:16

@Sashimi San; [url=http://www.diamondbacktactical.com/Diamondback-Tactical-PRR---Personal-Role-Radio--P1101C91.aspx] Oortjes...? Noem het beestje toch bij z'n naam![/ur]

Cidel Fastro | 16-01-08 | 13:14

Pritt, laat ze toch gewoon gaan die oude media. Zilveren camera, who gives a fuck, behalve Arnold Karskens.

zooishettoch | 16-01-08 | 13:14

Aandoenlijke foto van onze held Sjoerd... en kijk WEL 'oortjes' en wat voor... zeker ergens van internet. Dus het is eigenlijk ook een protest foto... grappig eigenlijk een foto met dubbele lading... mag stemme??? -1 voor de waardeloze belichting

Sashimi San | 16-01-08 | 13:12

Haha, we wachten op AK inderdaad... Dat pikkie zal wel weer des duivels zijn :p Moet zeggen dat ik de genomineerde foto's niet zo geweldig vind. Er zijn wel betere plaatjes uit dat geitenland, gemaakt door Nederlandse journalisten ... Die hele zilveren camera is ook ernstig overrated! Maar dat is mijn mening!

Cidel Fastro | 16-01-08 | 13:11

-weggejorist-

derechtsesocialist | 16-01-08 | 13:08

*mooie foto van eigen vuur zoekt*

krop slaap | 16-01-08 | 13:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl