Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feestend Rotterdam ontsnapt aan BLOEDBAD

arestasie010.jpgNaar nu blijkt wilden de onlangs opgepakte terreurverdachten een GROTE BOMAANSLAG plegen tijdens de jaarwisseling. Doelwit: Veronica New Years Eve bij de Erasmusbrug. Bedoeling: tijdens het live-optreden van Kane de boel laten ontploffen. Twee Marokkanen en een Soedanees hadden bijna hun eigen Ground Zero. Ze werden slechts enkele uren voor 00:00 opgepakt. Kudo voor de arrestatie, maar dit voorval zit ons bepaald niet lekker. Want hoewel speciale anti-terreurunits en de politie van 010 tijdens het evenement volgens een Code Rood-draaiboek werkten, was er geen informatie te vinden op de website van de NCTB voor burgers. Zelfs een commenter wist op 31/12 al dat de politie van 010 met dubbele bezetting draaide vanwege de terroristen. Verder hebben we beelden van een overspannen politieactie op de Willemsbrug, waarbij agenten met getrokken pistolen een aantal types aanhielden. Bepaald geen standaardprocedure voor bezopen relschoppers. Dit incident bleef onvermeld in het -zeer uitvoerige- politiepersbericht over de jaarwisseling. Kortom, bewijs dat de politie op de hoogte was van een mogelijke terreuraanslag, een dreiging die ook na de arrestatie bleef bestaan. Dus Tjibbe en al die anderen, dank u voor het niet geschonken vertrouwen. We voelen ons dom en onwetend gehouden. Vanaf nu vertrouwen we jullie niet meer, we nemen onze eigen anti-terreurmaatregelen wel als het zo moet. Enige lichtpuntje voor de aanwezigen was dat de toespraak van burgemeester Opstelten voor de verandering lekker kort en bondig was. Zat je op hete kolen, Ivo?

Reaguursels

Inloggen

geloven julie dit nu echt pure pr als ze echt dat hadden gewild had het wel gebeurt

jan444 | 04-01-08 | 11:20

anti-islam oogt vriendelijker dan anti-moslim.Een moslim is een individu , die Islam bedrijft, thuis of in de moskee. Daarbuiten is hij gewoon mede-burger... goed onthouden, muzelmannen en -vrouwen...!!Dus niet op werk...!!

sa4 | 04-01-08 | 01:06

(23:06) Kniftig,
excuus aanvaard.
Verder blijf ik bij het idee dat je omgekeerde redenatie toepast.

Of het nou een percentage Ollanders is wat anti-moslim zou zijn (maak dood?); of dat je de inlandse politiek aanwijst voor de cultuurclash vanuit religieus beginsel: het blijft maar moeilijk (of toch weer te makkelijk - sociale voorzieningen) voor moslims in de laaglanden.

Of! Zoals Fun-lovin-criminal stelde: vanuit hypotheses debatterend heb je prima gelijk - dat blijkt (in deel 2 van 23:06).

*kuch, bedtijd ja*

Kudtkip | 04-01-08 | 00:18

Kniftig je hoort jezelf te graag en de omdraaiing die je maakt is te onzinnig.

Om toch even (KORT) te reageren: Als een Nederlander uit naam van zijn Nederlanderschap een terroristische aanslag zou plegen zou ik plaatsvervangende schaamte voelen tegenover de nabestaanden, in plaats van mezelf in een slachtofferrol te manouvreren.

ffberg | 04-01-08 | 00:17

sjezus kniftig, wat heb jij een hoop woorden nodig om eigenlijk geen ene fuck te zeggen.

Van8er_t_behang | 03-01-08 | 23:56

*feit=tuig :s

bedtijd

Kniftig | 03-01-08 | 23:11

*feit

Kniftig | 03-01-08 | 23:10

Nee Kniftig stelt dat Nederland op deze manier en met de huidige gang van zaken en ontwikkelingen meer van zichzelf te vrezen heeft dan van welke (marginale) religieuze, ideologische groepering dan ook.

@ Kudtkip

Excuus het was padjakker deluxe die dat zei

Desondanks was de strekking van mijn stelling toch echt heel anders.
"20% van 1 miljoen of 2% van 15 miljoen?"

Hpe dan ook je hebt maar een gek nodig en het maakt niet uit waar die vandaan komt.

Je kan niet ontkennen dat we heel veel steken hebben laten vallen. En met we bedoel ik het kabinet die weer op haar beurt indirect gekozen wordt door de burgers... dus door ons... en aan de andere kant van de medaille zit de schuld van de Moslims die geen moeite hebben genomen zich aan te passen in dit land. Je kan de moslims ook verwijten dat ze alleen maar escalerend hebben gereageerd op de fouten die wij weer hebben gemaakt. Evenals dat ze flink misbruikte maakte van onze veels te sociaal stelsel en ook dat ze misbruik maakte van onze veels te zwakke houdingw at betreft de aanpak van dit soort

fun-lovin-criminal @ 20:38

(Niet mee eens, geschiedt allemaal onder het mom van een hoger doel, echter is puur eigenbelang de werkelijke reden.)

Leg mij eens uit welk belang iemand heeft zijn leven op te offeren en daarmee zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Dit is nauwelijks verklaarbaar zonder (Goddelijk) hoger doel. Ik keur het absoluut af hoor. Maar vraag je het volgende af als je de rollen omdraait. Het is 2015 de oorlog tussen de geallieerden en de Arabieren is op volle gang. Europa wordt gedomineerd door Arabische multinationals die de zakken van je leiders flink vullen maar jij mag lekker bloembollen vreten. Iets wat je leider meer te verwijten valt. Maar sinds de grote leider Wilders en zn premier Marijnissen aan de macht zijn is sinds de eerste grondwetswijziging van 2010 kritiek op je regering uit den boze, prive en openbaar. Vervolgens kapen 20 wanhopige Nederlanders 4 Arabische vliegtuigen en planten deze in Mekka tijdens de Hadj je voelde hem al aankomen zeker. Jij als ondergrondse verzetsheld zit ondergedoken in de grotten van Han samen met je grote verzetsleider (ondergetekende) zou je het dan egoistisch van die 20 kapers vinden als je hoort dat er 3500 moslims zijn omgekomen? En niet met het antwoord komen die je stelling onderbouwd want dan lieg je gewoon. Want als je dat ontkent dan verlogen je ook onze jongens en alle soldaten die ooit voor een hoger doel (lees:Nederland) zijn gestorven en met gevaar voor eigen leven nu op dit moment as we speak strijden en sterven tegen 'iets' wat ons Nederlanders feitelijk nooit iets hebben aangedaan.

Kniftig | 03-01-08 | 23:06

LoudAndProud 03-01-08 @ 20:24
De stelling van Kniftg was dat als er iets ergs in NL gebeurt de moslims vanzelf afstand nemen. Blijkbaar niet, of een slachting om iemends mening is niet zo erg....

"En waarom zou er een algemene collectieve afkeer zijn vanuit de moslim gemeenschap?"

Dat zal ik je haarfijn uitleggen: omdat de dader tot zijn daad komt doordat hij door zijn geloof niet anders kan, het martelaarschap is voor de moslim het hoogste doel. Als ik in die god geloofde zou ik wel het gevoel hebben iets recht te moeten zetten, tenzij ik er stiekem precies zo over dacht.

En ja!!! Als ik met nog een paar christenen in Kandahar zou gaan wonen en daar wordt een imam afgeslacht door een hollander omdat die imam iets onaardigs over hollanders heeft gezegd zou ik best iets voelen van plaatsvervangende schaamte.
Ik zou me bovendien genaaid voelen door die hollander en niet door de plaatselijke bevolking.

Maar voor sommigen is dat teveel gevraagd, ook voor de Doekle aanhangers hier.

ffberg | 03-01-08 | 22:10

Wat een BLUNDER van het rotte sensatieblaadje de Telegraaf weer. En Geenstijl zwijgt natuurlijk in alle talen over het wanpresteren van de grote sponsor.

sideshowbob | 03-01-08 | 21:05

Kniftig 03-01-08 @ 19:15
Ja de een doe je in de overtuiging een hoger doel te dienen en de andere doe je uit pure zelfzuchtige lafheid van de eerste graad.

Niet mee eens, geschiedt allemaal onder het mom van een hoger doel, echter is puur eigenbelang de werkelijke reden. Dit noem ik schijnheilig, van de eerste graad zelfs. Op zich vind ik schijnheiligheid minder erg dan lafheid, echter op het moment dat diezelfde schijnheiligheid voor meerdere onschuldige doden zorgt, gaat dit niet meer op. Zeker niet als de eigen meerdere eer en glorie de voedingsbodem voor dze schijnheiligheid is.
Met hypotheses kan jij zelfs gelijk hebben...

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 20:38

(19:15) Kniftig,
"Iemand Kudtkip beweerde dat Nederlanders niet tot dergelijke daden in staat waren, ik hielp haar even herinneren".

Ik beweer helemaal nergens dat Nederlanders tot dergelijke daden niet in staat waren.
Of zijn.
De stelling waar ik vandaag op inhaakte was de jouwe dat procentueel er meer dreiging van Ollanders uit zou gaan om moslims dood te hebben, dan andersom (een veel kleinen percentage).

Alle voorbeelden die je aandraagt (en waarmee je afdwaalt zoals je zegt) typeren de omgekeerde redenatie. Ollanders hebben het niet goed gedaan, met als gevolg dat het begrijpelijk is een enkele moslim hier kan ontsporen en zich tegen de maatschappij keert met plannen "ontploffingen teweeg te brengen".

Ja, te complex hoe je dit op deze manier probeert in perspektief te zetten.
De drie (ruim volwassen) mannen waarover dit topic gaat, zijn in langer voorarrest gehouden.
Laten we het daar voorlopig op houden.
En dat dat niet zonder reden is, durf ik er wel aan toe te voegen.

Kudtkip | 03-01-08 | 20:37

@ffberg 03-01-08 @ 18:49
En waarom zou er een algemene collectieve afkeer zijn vanuit de moslim gemeenschap?
Alleen omdat de dader Moslim was?
Ga jij de straat op om je walging te uiten elke keer als een Christen wat verkeerds doet?
Als morgen in Marokko een Nederlander een Marokkaanse filmmaker neersteekt voel jij je daar dan enigszins verantwoordelijk voor ,alleen omdat de dader een Nederlander was?
Nou ik niet.

LoudAndProud | 03-01-08 | 20:24

@ffberg 03-01-08 @ 18:49
Wat ik wil zeggen met dit verhaal is dat het makkelijk is altijd te klagen dat allochtonen niet "meedoen" terwijl we daar misschien zelf soms de oorzaak van zijn .
Ik verwacht deze twee meiden uit mijn verhaal niet snel terug te zien bij een soortgelijke manifestatie.

LoudAndProud | 03-01-08 | 20:20

(18:46) Dutchdame, het is volgens dit bericht van het OM uit de lucht gegrepen dat de aanhouding verband hield met een mogelijke aanslag tijdens de jaarwisseling in Rotterdam.

Wel worden de drie mannen 14 dagen in bewaring gehouden:

"Op verdenking van het treffen van voorbereidingen voor het teweeg brengen van een ontploffing met een terroristisch oogmerk.

Niet bekend is of er een mogelijk doelwit van de actie was. Voor de vraag of er sprake is van strafbare voorbereidingshandelingen is dit ook niet van belang".

Qua titel van het topic lijk je gelijk te hebben.
Merkwaardig vind ik het namelijk dat het OM kan zeggen dat de lokatie van de mogelijke aanslag onbekend is (uit de lucht gegrepen door de Telegraaf), maar wel dat het niet op het nieuwjaarsfestein in Rotterdam zou zijn.

Kudtkip | 03-01-08 | 19:26

Rotterdam Terror Corps

jemoeder_ | 03-01-08 | 19:26

De periode van de inbewaringstelling wordt gebruikt om nader te onderzoeken in hoeverre de verdenkingen juist zijn.

Dit soort maatregelen druisen in tegen alle normen en waarden waar wij voor vechten en die zogenaamd door deze terroristen worden ondermijnd.

Nederlands ergste scenario is dat ze haar grootste vijand wordt.

Kniftig | 03-01-08 | 19:21

Misschien omdat er in tegenstelling tot wij veronderstellen ook geen collectief van Moslims is. Turken denken anders Islamitisch dan Marokkanen en dan Pakistanen en dan Saoudie en dan Syriers etc...

Kniftig | 03-01-08 | 19:18

padjakker deluxe @ 16:21

Als de veiligheidsdiensten effectief hun werk willen doen, dan zorgen ze maar dat ze voldoende bewijs verzamelen die een veroordeling mogelijk maakt. Lukt hun dit niet dat moeten ze toch bij zichzelf nagaan of ze niet op de verkeerde jagen of dat hun onderzoeksmiddelen te kort komen.
Daarnaast hebben ze met deze actie JUIST angst veroorzaakt en nog 0,0 hard weten te maken
-
Het maakt ze niet minder gevaarlijk maar legt wel de aard van het probleem bloot. Onvrede over onze maatschappij en hun posiite zijn makkelijker te kanaliseren dan het echte geïndoctrineerde fundamentalisme zoals we dat zien in de Palestijnse gebieden, Irak, Algerije etc...
Fundamentalisme is extreem gevaarlijk en zijn weinig oplossingen voor. Ontspoorde jongeren kan je kansen bieden en ze weer op de rails krijgen. Bij voorkeur voor ze ontsporen..
Welke maatregelen downplay ik dan? Het NCTB voegt weinig toe aan de terrorismebestrijding. Fouilleeracties, legitimatieplicht doorspelen van privacy gegevens aan de VS etc wat voorkomt dat dan?
-
Ja en het verschil tussen Mo B en je collega is dat je collega zn frustraties om heeft kunnen zetten (al dan wel of niet met goede begeleiding vanuit huis of samenleving) en Mohammed B. hoogst waarschijnlijk niet.
-
Nee wat ik wil zeggen is dat het gewoon te weinig bewijs is om echt iets te kunnen zeggen daarover...
Die materialen hebben jij en ik ook wel in huis. En als we het niet in huis hebben is het zo bij de gamma te halen...
Ik heb in de Tweede Kamer gewerkt en ken het gebouw als mn broekzak inclusief zn zwakheden. Plattegronden van Schiphol zijn van elke spottersite te downloaden.
Ben ik nu ook een aanslag aan het voorbereiden? Of jij? Ben ik een potentiele terrorist? Ja evengoed als jij en iedere andere Nederlander. Maar nee want wij zijn geen Moslims dus dan zijn we niet direct verdacht terwijl we dat wel zouden moeten zijn. Dat is wat me tegen het borst stuit.
Ok die mitrailleurs en granaten is niet goed te praten, maar is dat een toevallige vondst of wisten ze er van?
Ondanks dat het een AIVD huis was in de Antheunisstraat in Den Haag, wist men niks van de aanwezigheid van granaten. Maar goed ik ga hem niet verdedigen ik geloof ook niet in zijn goede intenties noch dat ik geloof dat hij er capabel toe was/is.
-
Ja het is gewoon terreur, zie de definitie, vreemd genoeg komt dat niet meteen in je op. Geloof je het zelf dat van Holleeder? Misschien was het een betere timing geweest als de aanslag had plaatsgevonden als hij er was geweest in dat geval.
-
In het begin had ik nog symphatie voor Amadeus, maar dat heeft hij echt flink verneukt En 15 zetels in de peilingen... vind ik geen roeptoeter maar een wezenlijk gevaar...
-
Wat jij daar beschrijft is niks meer dan etnische onlusten of een burgeroorlog.En weinig revolutionair. Hoe bedoel je oversimplificieren. Maar als je daar op uit bent,,,Prima, vind ik je met je geuitte intenties een groter gevaar dan Samir A. Ik hoop dat de AIVD meeleest...
-
"Gekken heb je altijd. Doorgaans houden dat soort idioten het bij veel geschreeuw en weinig wol, en brengen ze hun ideeen niet in de praktijk.
Waarom huil je dan wel over die paar gekke Moslims die dat roepen? Het zijn er echt niet meer of minder dan de rest...
-
Ik bagattaliseer helemaal niet de dood van onschuldige slachtoffers. Ik ontken ook niet dat terrorisme een probleem is. Ja het is een probleem, maar de 1000 verkeersdoden zouden net zo een groot probleem of zelfs groter probleem moeten zijn. En als jij aan de familie van die doodgeschoten Braziliaan in de Londonse metro uitlegt dat er geen sprake is van hysterie wil ik alle familieleden van de aanslagen heus wel uitleggen dat alle anti-terreurmaatregelen hun geliefdes niet zal terugbrengen.
-
Ja ik weet niet waar jij woont. Ik heb me al aan meerdere fouilleeracties moeten onderwerpen, legitimatie moeten tone, irisscan en vingerafdruk moeten afgeven (VS) etc etc etc Geen aanslag meer of minder hoor. Sterker nog een aanslag tussen die opgehouden menigte zal alleen maar effectiever zijn... Je hebt niks te verbergen? Wellicht heb je onbewust wat uitspraken gedaan die jouw als verdachte bestempelen, zie boven. En wellicht doorzoeken ze je huis en plaatsen ze microfoons en camera's en wellicht vinden ze die zak kunstmest in je schuurtje en wie weet heb je een Koran in huis... Wishfull thinking...
-
Kul redenering > (Ben geen homo dus stop je lul maar in mn reet)
Nee het verschil met de terreur maatregelen is dat ze hiermee de ruimte krijgen van de mensen om vrijheden in te perken. De mensen maximaal te controleren etc etc etc. Ik heb ook niks te verbergen, maar ben er toch niet van gediend.
-
Als je het had gelezen had je de onnodige moeite van het typen kunnen uitsparen... Iemand Kudtkip beweerde dat Nederlanders niet tot dergelijke daden in staat waren, ik hielp haar even herinneren. Maar goed een recenter voorbeeld is het dapper handelen van Nederland in Srebrenicia... Kan je wel ouwehoeren over een lijp die zich opblaast en zo op een verkeerde manier zijn probleem denkt op te lossen. Maar als je een vent bent kom je op waar je voor staat. En ga je niet toekijken en meehelpen hoe anderen alles doen waar jij totaal niet voor staat, Lafheid is kwalijker dan overmoed in mijn ogen.

fun-lovin-criminal @ 16:22

Ja de een doe je in de overtuiging een hoger doel te dienen en de andere doe je uit pure zelfzuchtige lafheid van de eerste graad.

Feit is dat er 3 moslims zijn opgepakt. Punt verder is er geen feit bekend. En met hypotheses zou jij zelfs de grootste held kunnen zijn.

Kudtkip @ 16:53

Nee je haalt het volledig uit zn verband. Niet doen, staat zo dom.
De vijand vanuit de ogen van de terroristen gezien. Die paar terroristen niet de hele islamitische gemeenschap.

Er valt ons een hoop te verwijten (maar zeker niet alles, ook dat beweer ik nergerns). En in tegenstelling tot het geen we de andere verwijten kunnen we het geen wat we ons verwijten WEL adequaat aanpakken. Door het af te wenden op andere maak je jezelf machteloos. Verlies van controle leidt tot angst en angst is een slechte raadgever.
-
Ach ga je vaderlandse geschiedenis even doornemen. Kijk eens hoeveel deserteurs we hadden in mei '40. Kijk eens wat voor dappere weerstand we hebben geboden. Weinig Nederlanders die dit land met hun lijf beschermen. Is in Israel toch wel andere koek, die toch wel een stuk fanatieker en grotere weerstand genoten. Met de middelen alleen ben je er niet, zonder wil ben je nergens.
-
Nee Nederlanders zijn de oorlog niet begonnen, dat beweer ik ook nergens(ik weet niet welke teksten je van mij leest) Laten we het zo zeggen: Het was niet door de Nederlandse heldenmoed dat de oorlog maar 5 jaar duurde. Maar we dwalen enorm af.
-
Ik heb ook nergens beweerd dat er naar verhouding meer Ollanders rondlopen die Moslims dood willen. (Lezen, lezen, lezen). Cumulatief zullen er wel meer zijn, maar relatief zeker niet... Was het maar zo...
-
Ja nu toon je aan dat je echt niks hebt begrepen van wat ik zeg. Nergens keur ik de daden van terroristen goed (lezen!) of heb ik er een goed woord voor over. En je Marokkaanse vrienden zullen je haarfijn kunnen uitleggen hoe het komt dat zij wel en andere niet ontsporen. Niet dat die uitleg helemaal klopt. Maar neem jou perceptie erbij goed schudden en de uitkomst die je dan krijgt ligt ergens in het midden.

Nog een citaat van je eigen link:
"Dát is de tolerante samenleving. Geen vermijden, wegkijken, inschikken, zwijgen, maar weerbaarheid. Tot hier toe. Streep in het zand."

Dat geldt voor alle intolerantie, van Moslims naar andere en van andere naar Moslims en al helemaal voor het tornen aan de grondwet.

Die laatste site vind ik overigens maar dubieus. Als ik de reacties van Mohammed B. daar lees heb ik nou niet de indruk dat hij ook maar iets van wat op zn home staat ook predikt.

Kniftig | 03-01-08 | 19:15

LoudAndProud 03-01-08 @ 18:00
*zucht* inderdaad spugen is ook niet netjes... Wat wil je zeggen met dit voorbeeld? Dat er onbeschofte NLers bestaan? Als het hele plein massaal naar de eerste de beste moskee was opgetrokken om die in brand te steken en iedere moslim onderweg te bespugen had je een verhaal.

Het gaat mij erom dat er geen algemene collectieve afkeer was vanuit de moslim gemeenschap, geen uitingen van walging. Integendeel, er is over het algemeen juist veel begrip voor de motieven erachter, al is voor de meesten het zwaard niet het allerbeste middel om je doel te bereiken. Er is geen kloof tussen extremisten en de grote moslimmeerderheid, slechts een gradueel verschil.

ffberg | 03-01-08 | 18:49

Handige tips van onze terreurspeaker... well done.... iedere onbenul kan bedenken dat je blanco moet blijven in je uitlatingen.
de boodschap is nu : het zijn nog maar amateurs.... stuur nu eens echte proffesionals.

Jokkebrok | 03-01-08 | 18:23

(16:22) Sterk repliek, Fun-lovin-criminal.
Niks aan af te doen of toe te voegen.

(18:00) Loud,
er zijn ook (helaas) best voorbeelden te geven van situaties waarin Ollanders zich niet verdraagzaam gedragen na een exces zoals de moord op Van Gogh.
Spugen in het gezicht, walgelijk!

Afijn, er is kennelijk reden de drie mannen nog 14 dagen langer vast te houden.
Wordt vervolgd...

Kudtkip | 03-01-08 | 18:22

Het enige dat wij nu nog kunnen doen is een beledigingstsunamiterreur op hun loslaten.

Jokkebrok | 03-01-08 | 18:19

En jawel, de Telegraaf praat weer eens heeerlijk PEOP! Verklaring landelijk parket: "De suggestie in De Telegraaf hedenochtend dat de mogelijk gewelddadige actie gericht zou zijn op het Nieuwjaarsfestijn in Rotterdam is uit de lucht gegrepen."

Is nooit bekend geweest wat het doelwit was. Lekker paniek zaaien en volk ophitsen weer....

Vote/View | 03-01-08 | 18:14

*edit* "hebben mij de Dam vroegtijdig doen verlaten"= "heb ik de Dam vroegtijdig verlaten"

LoudAndProud | 03-01-08 | 18:02

@ffberg 03-01-08 @ 14:06
Nee ,het stond niet zwart van de moslims op de Dam na de moord op Theo van Gogh maar voor mij stonden die avond wel twee Marokkaanse meiden met hoofddoekjes.
Ik heb met eigen ogen gezien hoe een Nederlandse vrouw zich omdraaide ,de twee aanstaarde en het ene meisje recht in haar gezicht spuugde.
Ik heb me nog nooit zo geschaamd dat ik Nederlander was.
Door die gebeurtenis, en de aanwezigheid van Verdonk op een demonstratie voor verdraagzaamheid notabene, hebben mij de Dam vroegtijdig doen verlaten.

LoudAndProud | 03-01-08 | 18:00

Wilders zit alweer stemmen te tellen, heerlijk.

klompenharry | 03-01-08 | 17:50

Right... Joris: 2 edits graag.

Kudtkip | 03-01-08 | 16:56

(16:01) Kniftig,
ik begin even a-chronologisch.

"Dan vind ik jezelf opblazen tussen de 'vijand' een stuk dapperder".

Welja, 'vijand'.
De vijand in de context die je nu aanhaalt, als dat wij Ollanders het o zo fout hebben gedaan met mensen die binnengehaald zijn door ons Ollanders en nu zelfs hun vijand zijn? Daar hebben wij de schuld van dat een enkeling - let wel van de 2e of 3e generatie - niet kan aarden en zich godbetert op z'n ruim 30ste aan vuige plannen waagt?!?

Het ligt ook altijd aan de Ollander, hoe dan ook.

In een ander opzicht met de context die je aanhaalt:
"Maar ja dapper volkje zijn we nooit geweest, anders hadden we de oorlog ook wel gewonnen".
De kromste redenatie die je kunt verzinnen.

Oh, zeker zijn er foute Ollanders geweest in die tijd.
Wereldwijd zelfs, in Indonesië ligt nog een stuk beroerde geschiedenis.
Edoch blijf ik qua topic wel stellen dat de oorlog, welke ook, niet gestart is door Ollanders. Heeft verder niet veel te maken met dapperheid dat WOII niet gewonnen was. Bovendien een heel andere kwestie.

En neen Kniftig, ik ben het niet eens met jouw stellig dat er naar verhouding meer Ollanders rondlopen die moslims dood willen dan andersom.
Mogen we dat hier op het fijne forum roepen, bij wat woorden blijft het.
Ik kopiëer een link van een topic hierboven:
dezwijger.blogspot.com/2008/01/toleran...
Wereld van verschil tussen dingen roepen, plannen maken met hoogst waarschijnlijke uitvoering.

Jij noemt Marokkanen in het bijzonder, als dat ik die allemaal haat behalve Appie omdat ie zo anders is.
Geenszins haat ik Marokkanen, en ja ik ken er een paar die me net dat verschil laten zien tussen prettige en interessante medeburger en dat stuk tuig wat het voor hen verneuqt.
And guesse what, zij hebben evenmin een goed woord voor hen over.

Tot slot plemp ik nog een (geleende) link die volgens mij heel goed is voor zowel Ollanders als Moslims in Nederland.
www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archi...

*gaat even Fun-etc. bijlezen*

Kudtkip | 03-01-08 | 16:55

-weggejorist-

Kudtkip | 03-01-08 | 16:53

@fun-lovin-criminal 03-01-08 @ 16:28
Zo das een heel verhaal, maar absoluut netjes verwoord.

Dank u. Nu ik het teruglees is 'netjes verwoord' niet het eerste dat in me opkomt gezien de taalfouten, maargoed, laten we het maar even materie vs. vorm houden. ;P

padjakker deluxe | 03-01-08 | 16:42

fun-lovin-criminal 03-01-08 @ 16:22
vergat een paar woorden, moet zijn:

en dat deze drie personen hierover nu worden ondervraagd.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 16:31

padjakker deluxe 03-01-08 @ 16:21
Zo das een heel verhaal, maar absoluut netjes verwoord.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 16:28

@padjakker deluxe 03-01-08 @ 16:21
Excuses voor de minimaal 20 spelfouten maar dat krijg je als je op je werk zulke lappen tekst gaat intiepen (btw, ik zit te wachten tot mijn background jobs klaar zijn, dus nu niet gaan roepen dat ik mijn baas besteel ;-)

padjakker deluxe | 03-01-08 | 16:28

Let it all just rain on me?

Radicz0r | 03-01-08 | 16:25

Kniftig 03-01-08 @ 16:01
Ja en met een vliegtuig een flatgebouw in vliegen is weer van een andere orde dan uit angst de buurman verraden die je toch amper kent. Dit betekent overigens niet dat ik het gedrag van deze verraders goedkeur of dat ik hetzelfde zou doen. En zeg je nou dat wij de oorlog tegen de duitsers hadden gewonnen als we een dapper volkje waren geweest? Totale onzin natuurlijk. En dat gezeur over feiten van je... feit is dat er drie personen (moslims) zijn opgepakt die wellicht een aanslag wilden plegen tijdens oud en nieuw en dat deze drie personen , vervolgens begin jij over de jodenvervolging.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 16:22

@Kniftig, 14:50
"Nee de reden dat de amateurs niet veroordeeld worden is dat de inlichtingendiensten wellicht iets te vroeg ingrijpen of er is weinig aan de hand dat kan ook. Maar ze moeten scoren en maken dan ook fouten."

Veiligheidsdiensten scoren niet door onschuldige mensen op te pakken en onrust te veroorzaken. Het hele idee van een veiligheidsdienst is dat ze *zo min mogelijk* in het nieuws komen. Er worden echt geen dreigingen 'gefabriceerd' zodat de veiligheidsdiensten ook eens een succesje binnen kunnen halen.

"Mijn punt is dat we in Nederland meer te maken hebben met verloren pubers in zware identiteitscrises die gebrainwashed worden door een stel leipen omdat ze daar (met name door ons toedoen) gevoelig voor zijn en er vanuit ons niet adequaat wordt ingegrepen."

Dat het verloren pubers zijn maakt ze nog niet minder gevaarlijk. Er zijn overigens ook een ook verloren pubers van Hollandse bodem. Dat brainwashen, dat is nu juist het probleem, dat gebeurt namelijk door godsdienstfanaten. Dat we niet adequaat ingrijpen daar ben ik het ook al mee eens, alleen wat ik niet begrijp is hoe je dit zelf kunt zeggen, terwijl je aan de andere kant de terreurdreiging en de benodigde maatregelen aan het downplayen bent. Beetje een linkse oogkleppen-mentaliteit als je het mij vraagt.

"Mohammed B. had net zo goed je collega kunnen zijn geweest."

Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. Ik heb moslim-collega's en die lijken in geen enkel opzicht op Mohammed B. Mohammed B was een prima voorbeeld van het gevaar van radicalisering door religieuze hersenspoeling, begonnen als vrij ongevaarlijk gefrustreerd mannetje, onder invloed van Koran-teksten en anti-westerse sites geradicaliseerd, en uiteidelijk verworden tot moordenaar. Dat kan dus net zo goed gebeuren met die 'verloren pubers' waar je het over hebt.

"Wat noem je vergevorderde plannen om een aanslag te plegen. Misschien heb ik die ook wel... betekent nog niet dat ik het ga doen of zal doen... En het betrof hier in het bezit hebben van een paar kaarten van objecten, een zak kunstmest en wat huis tuin en keuken chemicalien? Alleen omdat ze Moslims zijn zijn ze ineens een risico. Nee zo werkt het niet en dat vond de rechter ook..."

Wat wil jij zeggen dan? Dat het doodnormaal is dat iemand als Samir A bouwplannen van Schiphol en de 2e kamer in bezit heeft, meterialen om een bom te maken, videoboodschappen inspreekt waarop hij verklaart het westen kapot te gaan maken, met mitrailleuren en handgranaten in de auto wordt aangehouden etc? Beetje naief om te denken dat dit maar kwajongesstreken was van het soort dat jij en ik vroeger uithaalden, fikkie stoken en belletje lellen enzo... Dat Samir A. werd vrijgesproken bewijst niets anders dan dat het rechtssysteem in Nederland een stuk betrouwbaarder is dan wat je in de meeste moslimlanden tegenkomt. Overigns zit Samir nog wel even vast en loopt er geloof ik nog een zaak tegen hem, dus zo onschuldig zal hij wel niet geweest zijn.

"De aanslag op Van Gogh is terrorisme en die van Fortuyn niet, de aanslag van een granaat op een zwaarbewapend AT is terreur maar een anti-tank raket op een rechtbank afvuren niet???"

De moord op Fortuyn leek een individuele actie waar niet direct een ideologische beweging achter zat, maargoed je zou het inderdaad terreur kunnen noemen. Wat die anti-tank raket ermee te maken heeft weet ik niet, volgens mij was die bedoeld om Holleeder te laten ontsnappen niet om mensen dood te maken. Een heel ander soort misdaad dus.

"Als je zoals Wilders aan de grondwet toornt gooi je de handdoek in de ring en is er maar een winnaar en dat zijn wij niet."

Wilders is een roeptoeter. Zijn functie is slechts de politiek en de mensen wakker te schudden en de problematiek met radicale moslims op de kaart te zetten. Dat hij daar een hoop ongrontwettelijke peop bijhaalt is misschien niet altijd even prijzenswaardig, maar wel effectief. Je moet Wilders niet al te serieus nemen, hij is slechts de kanarie in de kolenmijn.

"Revoluties moeten van binnen ontstaan. Ze moeten zelf het licht zien. We kunnen ze hooguit de goede richting op helpen."

Als een revolutie is waar je op zit te wachten dan kan je beter met zijn allen de wijk in gaan om fundamentalistische moslims aan het kruis te nagelen en moskeeen te bestormen. Dat is namelijk hoe revoluties ontstaan: doordat mensen het zat zijn en het recht in eigen handen nemen. Niet door te gaan zitten wachten tot het probleem vanzelf verdwijnt en het dan retrospectief een 'revolutie' te noemen. Oversimplificeren van de realiteit noem ik dat.

"Kerel je kan simpelweg niet ontkennen dat er Nederlanders zijn die Moslims dood willen... Of heb je ze allemaal gesproken? Ik acht gezien de mate van verspreiding van begaafdheid en intelligentie in ons land zeer waarschijnlijk dat er een aanzienlijke minderheid is die dit al dan wel of niet stiekem wenst."

Er zijn ook mensen die Joden dood willen, of aziaten, of homo's, of mensen die vlees eten. Whatever. Gekken heb je altijd. Doorgaans houden dat soort idioten het bij veel geschreeuw en weinig wol, en brengen ze hun ideeen niet in de praktijk. Het feit dat sommige mensen moslims dood willen aanhalen als argument om vooral niet hard op te treden tegen fundamentalisten is een 'fallacy', een non-argument, een totaal niet relevant stukje informatie misbruiken om je punt te maken.

"Ik zeg dat de huidige anti-terreur maatregelen niet meer dan een internationale hype zijn waar overhysterisch op wordt gereageerd."

Ga dat even uitleggen aan de mensen in Madrid, Londen, New York, Bali, Irak, Pakistan... Ik begrijp dat je het niet zo bedoelt, maar besef wel even dat je met zo'n uitspraak het verlies van onschuldige mensenlevens bagatalliseerd. Ik ben het wel met je eens dat 'de terreurdreiging' misbruikt kan worden voor andere politieke doeleinden, en dit zal ook vast wel gebeuren. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal maar een hype en heaux is.

"De maatregelen zijn disproportioneel en hebben de effectiviteit en het nut van een konthaar. Wil je aanslagen voorkomen moeten ze het toch anders aanpakken, het hoofd cool houden. En ja het is bangmakerij van de overheid (of ze dit bewust doet of niet, ik geloof niet in samenzweringen)"

Ik heb anders nog weinig gemerkt van die 'disproportionele maatregelen'. De enige maatregel waar ik het nut niet van inzie is de vlucht/bestemmingsregistratie van de VS, maar daar overreacten ze idd op alles. Verder vindt ik het een prima zaak dat terroristen kunnen worden gefilmd, geschaduwd en afgeluisterd. Ik heb zelf niks te verbergen, dus zolang ze mijn prive-telefoongesprekken alleen maar afluisteren om tot de conclusie te komen dat ik niks te verbergen heb vindt ik het prima. Privacy heb je in het Westen al 10-tallen jaren niet meer, dus daar ben ik niet echt van onder de indruk.

De overheid maakt ons trouwens standaard bang over alles. Over de economie, de gezondheidszorg, de vergrijzing, radicalisering, het milieu, etc. Dat is gewoon een strategie om thema's te creeeren die mensen bezig houdt, om vervolgens met zinloze voorstellen te komen om ze op te lossen, en deze vervolgens in te zetten als incentive om mensen op je partij te laten stemmen. Niks terreur-specifieks aan.

"Nee Nederlanders hebben niet de reputatie bomgordels te dragen. Nog erger ze hebben de eigenschap hun eigen land en landgenoten massaal te verraden en de dood in te helpen. Ik ken geen land die heeft geassisteerd bij de systematische uitroeiing van 90% van haar Joodse bevolking. Zelfs geen Moslimland.... How bout that?"

How bout what? Dat je een Godwin nodig hebt om je punt te maken? Pas op met dit soort vergelijkingen, ze raken kant nog wal, en als je echt tegen polarisatie en losgeslagen discussie bent moet je niet met dit soort onzin aankomen. Verder kan ik me nog wel wat andere volkeren verzinnen die systematisch zijn/worden onderdrukt en uitgeroeiid. Irak, Koerdistan, Tjsetsjenie, Albanie, Armenie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hell, aan de andere kant van de wereld roeien Sjiiten systematisch Soenieten uit en vice versa, beiden moslims. Wat was nu ook alweer je punt over 'de nederlanders' en de holocaust, dat betrekking had op moslimterrorisme?

padjakker deluxe | 03-01-08 | 16:21

@Kniftig 03-01-08 @ 15:08
En dan vooral de passages
(..)Mijn punt is dat we in Nederland meer te maken hebben met verloren pubers in zware identiteitscrises die gebrainwashed worden door een stel leipen omdat ze daar (met name door ons toedoen) gevoelig voor zijn en er vanuit ons niet adequaat wordt ingegrepen. Die zingeving proberen te vinden aan het leven en dit totaal verkeerd zoeken. Mohammed B. had net zo goed je collega kunnen zijn geweest.(...)
en vooral
(...)Als je zoals Wilders aan de grondwet toornt gooi je de handdoek in de ring en is er maar een winnaar en dat zijn wij niet.(...)

LoudAndProud | 03-01-08 | 16:10

LoudAndProud @ 16:07

Thanks, je weet het nooit hier...

Kniftig | 03-01-08 | 16:09

@Kniftig 03-01-08 @ 15:08
Ik meen het echt.Je slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.

LoudAndProud | 03-01-08 | 16:07

Kudtkip @ 15:12

Alsof het op hun 30ste zo uit de lucht is komen vallen. Nee hoor dat zijn dingen die al een tijdje spelen en die nu om wat voor reden dan ook wordt getriggerd door frustraties. Daar ben ik van overtuigd.
Zulke jongens hebben we ergens rond hun 12-de verloren. Of misschien eerder. Door met name het lakse laffe optreden en houding van links lees PvdA die alle problemen wegwuivde en met subsidies strooiden als goedmakertje en deed alsof haar neus bloedde. Het toelaten van geflipte bekrompen Imams om onze maatschappij te vergallen en de toch al makkelijke te kneden zieltjes te winnen. Niet adequaat aanpakken van crimineeltjes. Geen gezinsbegeleiding etc. etc. En ga zo maar door... Dus ja tuurlijk zijn ze geinspireerd door Islamfanatisme, dat heb ik nergens ontkent. maar wij hebben dat klimaat gecreerd waarin dat heeft kunnen ontstaan. Wij hebben te laat ingegrepen en als we het probleem niet bij de kern aanpakken kunnen we dweilen met de kraan open.

Ik vraag geen coulance voor een paar individuen die fout zitten. Ik vraag om coulance voor al die Moslims die tegen de stroom in zwemmen, die op durven te staan, die keihard werken voor hun bestaan en voor een betere maatschappij. Of ben jij zo een die alle Marokkanen haat behalve Appie, want ja Appie is anders die is niet zoals de rest...

Nee tegen mijn redentaties moet je vooral je bek over opentrekken en tegen alles waar je het niet mee eens bent. Daar staan onze Westerse waarden oa voor. Maar zeg niet dat je ergens niet over wilt discussieren om er vervolgens verder op in te gaan, dan kan ik je moeilijk serieus nemen.

fun-lovin-criminal @ 15:16

Nee het ging over de aard van den Ollanders... Ik hielp mevrouw even aan deze aard te herinneren... Zo tof zijn wij dus blijkbaar ook niet tussen de oren als het er op neerkomt! Dan vind ik jezelf opblazen tussen de 'vijand' een stuk dapperder. Maar ja dapper volkje zijn we nooit geweest,anders hadden we de oorlog ook wel gewonnen.

Kom maar eerst met de feiten, dan praten we verder. Vind overigens de bezetter helpen uitroeien van een minderheid in je land wel hele andere koek dan wel of niet financieel bijdragen aan een natuurramp. Waar toch al te veel geld naartoe ging.

bottehond @ 15:19

Ja of 3 onschuldige mensen het leven zuur gemaakt...

Kniftig | 03-01-08 | 16:01

Angstpropaganda. Iedereen kan wel zeggen dat hij een aanslag wil plegen. Hadden zij explosieven? Hadden zij de informatie, organisatie en het materieel om zoiets uit te voeren? Als het antwoord nee is dan is dit pure haat en angstpropaganda.

OlympianMaster | 03-01-08 | 15:48

Het doel van de aanslag, zaaien van angst, is toch goed gelukt. Daar hoeft het niet eens boem voor te doen. Je ziet het ook aan de berichtgeving erover. De Telegraaf meldt; "Door het kordate ingrijpen is waarschijnlijk een ramp van ongekende proporties voorkomen." En in deze draad wordt ook geconcludeerd zonder enige kennis dat er honderden jongeren het leven zijn gered. O ja? Geen enkele feitelijke motivering volgt. Ik wil wel wat meer weten voordat ik zulke conclusies trek. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook een ogenschijnlijk goed optreden van de politie en veiligheidsdiensten, hoor. Maar waar blijft de info nu? Geen info, wel angst.

Flodder | 03-01-08 | 15:33

Kniftig 03-01-08 @ 14:58

Ach, ze hebben we tenslotte honderden feestende jongeren het Leven gered, naar het zich laat aanzien. Goed genoeg voor mij, elitaire wijsneus.

bottehond | 03-01-08 | 15:19

Hmja, en ik *houd* - nog altijd van Nederland en haar taal.

Kudtkip | 03-01-08 | 15:19

Ai, werd en wordt bewoond moet dat uiteraard zijn

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 15:17

Kniftig 03-01-08 @ 15:08
Je begint nu ineens over de WOII en hoe fout wij daar waren. Klopt absoluut, maar volgens mij hadden we het daar niet over. Maar goed ik doe even met je mee. De tsunami van enkele jaren geleden had de dood van honderdduizenden moslims tot gevolg, alsmede de verwoesting van een groot gebied, welke voornamelijk door moslims werd en wordt bewoont. Vanuit het westen (ook vanuit NL) werden er al snel (terecht m.i.) diverse acties op poten gezet met uiteindelijk een opbrengst van miljarden. De totale bijdrage van alle moslimlanden bij elkaar bedroeg hierin zo'n (uiteraard is dit een schatting) euro 2,50. How about that?
En nog iets, natuurlijk meende LoudAndProud het niet...

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 15:16

(14:50) Kniftig,
ontspoorde jongeren, goed daar kan ik nog in meegaan.
Echter getuigen jongens als Mo.B. wel heel erg geïnspireerd te zijn door Islam-fanatisme of hoe je dat ook noemt. Bovendien was hij ten tijde van zijn daad nou niet echt een puber.

"Nee nu niet meer, maar die kul speelt al wel langer ook in hun jeugd..
Waarom zou ik dat niet mogen stellen? Kan je het uitsluiten? Me neither..."

Over de mannen in dit topic. Oja, nu speelde het al tijdens hun jeugd...
En dan in je 30-er jaren, volwassen geheten, plannen maken die zo opvallen dat je vóór uitvoering in de kraag gevat wordt.

Nee Kniftig, afgaande op de berichtgeving kan ik daar geen coulance mee hebben.
Ik hoor in jouw verweer de stem van King of Controversy alswel de de advocaten die het gooien op 'te weinig bewijs'.

Mogelijk lees ik selectief omdat ik niet mijn grote smoel moet houden, maar slechts mijn smoel.
Maar ik, geen kerel maar vrouw zijnde, houdt mijn smoel dus niet tegenover redenaties die jij opvoert.

Kudtkip | 03-01-08 | 15:12

fun-lovin-criminal @ 15:01

Wat snap je/jullie niet??? Ik leg het je uit zo ver ik het kan...

LoudAndProud @ 14:59

Ik weet niet of je het nou meent of niet...

Kniftig | 03-01-08 | 15:08

zum kotzen @ 14:56

Ok dat is voor het geval dat de bom ontploft ben ik met je eens. Maar als het geval is dat de politie vroegtijdig een einde maakt aan je plannen? Je kan je intenties moeilijk bewijzen of hard maken. Echter in het ene geval zal de OvJ het op terrorisme gooien met hogere straffen en in het andere geval op de wet wapen en munitie oid...

Geloof me als de 'terroristen' dat voor handen hadden hadden we dat al lang wel gevoeld...

Btw wij maakte vroeger pijpbommen. De zelfde die op de OS in Atlanta 4 mensen het leven heeft gekost (door een niet-Moslim, ja schrik niet heb bestaat)

Kniftig | 03-01-08 | 15:04

Kniftig 03-01-08 @ 14:50
Kniftig, ik denk dat ik namens meerdere kan spreken (gevaarlijk, maar doe het toch) wanneer ik zeg: he??

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 15:01

@Kniftig 03-01-08 @ 14:50
Een staande ovatie voor je buitengewoon scherpe en rake analyses.

LoudAndProud | 03-01-08 | 14:59

bottehond @ 14:40

Ja evenals ongenuanceerde anti-constitutionele maatregelen toe te staan om je maatschappij te beschermen van een handjevol anders-anticonstitutionele relifanaten.

Kniftig | 03-01-08 | 14:58

@Kniftig 03-01-08 @ 11:59

Eensch dat je geen bommen moet maken. Maar als enkele boeren goed 'boem' willen doen en toevallig valt daarbij een dode, dan is het in juridische termen doodslag. Als een hakbar doelbewust explosieven tot ontploffing brengt in een grote groep mensen, dan heet het moord. Qua strafmaat zit daar wel verschil tussen.

Daarnaast zijn de meeste vuurwerkbommen qua explosieve kracht van een heel ander kaliber (buskruit, zilverkruit, etc) dan het materiaal waarmee aanslagen gepleegd worden (TNT, TCAP, HMTD, RDX etc). Dus ik blijf van mening dat de achterliggende gedachte waarmee de bom gemaakt werd, mee moet wegen in de strafmaat.

zum kotzen | 03-01-08 | 14:56

Aanslag voorkomen bij optreden KANE? kut!

NahUnd? | 03-01-08 | 14:56

@ Kudtkip @ 13:58

Nee nu niet meer, maar die kul speelt al wel langer ook in hun jeugd..

Waarom zou ik dat niet mogen stellen? Kan je het uitsluiten? Me neither...

fun-lovin-criminal @ 13:59

Nee de reden dat de amateurs niet veroordeeld worden is dat de inlichtingendiensten wellicht iets te vroeg ingrijpen of er is weinig aan de hand dat kan ook. Maar ze moeten scoren en maken dan ook fouten.

Mijn punt is dat we in Nederland meer te maken hebben met verloren pubers in zware identiteitscrises die gebrainwashed worden door een stel leipen omdat ze daar (met name door ons toedoen) gevoelig voor zijn en er vanuit ons niet adequaat wordt ingegrepen. Die zingeving proberen te vinden aan het leven en dit totaal verkeerd zoeken. Mohammed B. had net zo goed je collega kunnen zijn geweest.

Dit is cruciaal voor de strategie die je inzet om dit aan te pakken. Ik heb het hier over onze eigen Finnen. Niet over import tuig die niks met ons te doen hebben. Die moet je gewoon de toegang weigeren.

@ Mazzeltoc 14:00

Heet jij Doron toevallig?

@ Murdockyoufool @ 14:01

Wat noem je vergevorderde plannen om een aanslag te plegen. Misschien heb ik die ook wel... betekent nog niet dat ik het ga doen of zal doen... En het betrof hier in het bezit hebben van een paar kaarten van objecten, een zak kunstmest en wat huis tuin en keuken chemicalien? Alleen omdat ze Moslims zijn zijn ze ineens een risico. Nee zo werkt het niet en dat vond de rechter ook...
De aanslag op Van Gogh is terrorisme en die van Fortuyn niet, de aanslag van een granaat op een zwaarbewapend AT is terreur maar een anti-tank raket op een rechtbank afvuren niet???

padjakker deluxe @ 14:04

Nou wat we vooral niet moeten doen is zwichten voor het 'terreur' en onze Westerse waarden te grabbelen gooien. We kunnen dit alleen winnen als we laten blijken dat onze waarden niet te breken zijn. Zeker niet door een stel gebrainwashde ongeletterde boeren. Als je zoals Wilders aan de grondwet toornt gooi je de handdoek in de ring en is er maar een winnaar en dat zijn wij niet.

fun-lovin-criminal @ 14:05

Was het maar zo makkelijk... Revoluties moeten van binnen ontstaan. Ze moeten zelf het licht zien. We kunnen ze hooguit de goede richting op helpen.

Kudtkip @ 14:25

Nee gewoon smoel. Je leest selectief valt me op.

Ik dacht dat je die discussie niet aan wilde gaan? Snap je het nog wel allemaal. Lees de thread maar door. Misschien snap je het dan...
Ik baseer mijn info op dezelfde bron als waarmee jij het ontkent...

Ik moet je telleurstellen. Ik heb weinig begrip voor de houding van de Moslims in Nederland. Maar ik steek de hand liever in eigen boezem dan laf naar andere te wijzen.
Kerel je kan simpelweg niet ontkennen dat er Nederlanders zijn die Moslims dood willen... Of heb je ze allemaal gesproken? Ik acht gezien de mate van verspreiding van begaafdheid en intelligentie in ons land zeer waarschijnlijk dat er een aanzienlijke minderheid is die dit al dan wel of niet stiekem wenst. Net als voor de Moslims in ons land... Denk dat het forum genoeg voorbeelden te over laat...

padjakker deluxe 03-01-08 @ 14:33

Ik spreek graag voor mezelf, zolang dit land dit nog toelaat.

Ik zeg dat de huidige anti-terreur maatregelen niet meer dan een internationale hype zijn waar overhysterisch op wordt gereageerd. Wat uiteindelijk alleen maar tot meer polarisatie zal leiden. De maatregelen zijn disproportioneel en hebben de effectiviteit en het nut van een konthaar. Wil je aanslagen voorkomen moeten ze het toch anders aanpakken, het hoofd cool houden.

En ja het is bangmakerij van de overheid (of ze dit bewust doet of niet, ik geloof niet in samenzweringen)

Nee Nederlanders hebben niet de reputatie bomgordels te dragen. Nog erger ze hebben de eigenschap hun eigen land en landgenoten massaal te verraden en de dood in te helpen. Ik ken geen land die heeft geassisteerd bij de systematische uitroeiing van 90% van haar Joodse bevolking. Zelfs geen Moslimland.... How bout that?


Kniftig | 03-01-08 | 14:50

(14:33) Padjakker,
Ollanders hebben krachtige tradities!

Fun en Botte, bizar toch ergens dat in een topic over terreurdreiging vanuit anti-westerse optiek (aangenomen he, *kuch* nog niet bewezen), de gemoederen gaan over gemene doodswensen van Ollanders aan moslims?

Kudtkip | 03-01-08 | 14:50

In Rusland heeft men een eenvoudige oplossing gevonden. Bij de laatste aanslagen heeft Putin de heldhaftig gesneuvelde baardjurken die rekenden op gratis neuqseks met 72 hoofddoekjes en Allah-pijpen, begraven in varkenshuiden en ander varkensafval. Volgens de islamitische overlevering zijn ze nu ontheiligd en gaat het hemelse feestje niet door. Sindsdien is het opmerkelijk rustig in Rusland qua aanslagen. In Nederland zal er wel een grondwetsherziening nodig zijn voor zoiets onmenselijks.

van Kloten | 03-01-08 | 14:45

Kniftig 03-01-08 @ 14:05

islam-appeasende dhimmitude is zeauuuuuuuuu 2007.

bottehond | 03-01-08 | 14:40

padjakker deluxe 03-01-08 @ 14:33
Eindelijk iemand die het met Kniftig eens is, gelukkig maar. Was natuurlijk ook een kwestie van tijd, gewoon het overmijdelijke gevolg van het ene steekhoudende argument na het andere.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 14:39

@Kudtkip 03-01-08 @ 14:25
Als het aan Kniftig ligt stoppen we met iedere vorm van terreurbestrijding-, en preventie, er is immers toch helemaal geen dreiging? Allemaal bangmakerij en een complot van de staat (waarom precies snap ik ook nog niet helemaal, want op deze manier gaat het zelfs zonder aanslagen tot politieke chaos leiden). Daarna gaan we met zijn allen wachten tot de eerste aanslag, die dan zeer hoogst waarschijnlijk door een hier geboren, niet-moslim Ollander met alleen een NL paspoort gepleegd gaat worden. Want Ollanders hebben immers al decennia lang de naam te pas en te onpas naar de bomgordel te grijpen...

padjakker deluxe | 03-01-08 | 14:33

Wat een heisa... er gebeurt zoveel waar de gemiddelde Nederlander geen weet van heeft omdat het onder 'staatsgeheimen' valt. Dus vanwaar al die drukte hierover?

Vertrouw nu toch eens op onze Minister President die immers steengoed is in het verzinnen van oplossingen binnen het multi-culti kader "samen leven, samen werken".

Er is voor thans geen enkele reden tot bezorgdheid. Toch?

Templar | 03-01-08 | 14:29

*aan komt zetten*

Kudtkip | 03-01-08 | 14:26

(14:05) Kniftig,
ah we zijn er, ik moet m'n grote smoel houden.

Nou Kniftig, ik stelde je slechts de vraag waar jij je op baseerde met de stelling dat er verhoudingsgewijs meer Ollanders zouden zijn die molims dood willen dan andersom.
Een die feitelijk te zot voor woorden is.
Maar nu je graag krachttermen bijzet nog eens de vraag: waar baseer jij je op?

En ik geef helemaal niet toe dat het wel meevalt.
Bovendien denk ik niet in aantallen (hooguit waar ik reageer op opgeworpen percentages), maar in gedachten over gebeurtenissen, of voorkomen gebeurtenissen.
To be honest komt het me dagelijks de keel uit om vooral begrip te hebben voor die groep moslims die met omgekeerde redenaties aan komen zetten zoals jij doet.
Dat Ollanders, en een flink deel, maar tegen 'jullie' zijn.
En volgens jou nog doodverwensingen koesteren ook.

Kudtkip | 03-01-08 | 14:25

@ffberg 03-01-08 @ 14:02
Ja... van Mazzeltov mogen ze ook best dood. maar ja, de gemiddelde Nederlander is niet zo weg van vernietigingskampen. Gelukkig maar. Wildo kan op bijval rekenen, maar soms overspeelt hij z'n hand. Zie het voorstel om moslims uit te sluiten van de Grondwetsartikel 1. Kreeg ie de handen niet voor op elkaar.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 14:12

Dat heben we gezien na de moord op van Gogh, stond zwart van de moslims op de Dam...

ffberg | 03-01-08 | 14:06

@ Kudtkip

"Ik ga verder geen discussie voeren van wie er nou de meeste dreiging uitgaat."

Houdt je smoel dan want dat is juist precies wat je doet...

"
ik impliceer verder helemaal niet dat 2% van de moslims alhier wél die intentie hebben dood en verderf te zaaien.
Al doen de nieuwsberichten, of anders gezegd de aanhoudingen ter voorkoming van aanslagen wel zulks vermoeden...
"

Als dat 2% is zouden we niet zo een last hebben van 2000 Moslims. Je geeft dus toe dat het wel meevalt.

ffberg @ 13:56
Hoe kom je er bij dat Nederlanders het erg vinden als er een aanslag gepleegd wordt door Moslims? In het nieuws over aanslagen in Israel hoor ik ook veel reacties van Nederlanders: Ja ik begrijp die frustraties wel. Eigenschuld van Israel, Ik snap wel dat ze zo doen bla bla bla.... Dat is wat frustraties doet met mensen. en ga zo maar door. Redenatie van lik-mn-vestje. als ze geconfronteerd worden ermee piepen ze wel anders... Net als Nederlanders over aanslagen in Israel

Kniftig | 03-01-08 | 14:05

Kniftig 03-01-08 @ 13:57
"Nee geen totale oorlog. Een oorlog tussen hen die andere van alles willen opleggen en hen die in vrijheid willen leven."
Dan moeten we maar heel voorzichtig te werk gaan. Misschien kunnen we voorstellen dat de goeden links gaan staan met een groen t-shirt en de slechten rechts met een rood t-shirt, o zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te voorkomen. Wat denk jezelf, zal dit lukken?

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 14:05

@bottehond 03-01-08 @ 13:30

Wow, we zijn al bijna net zo overgeleverd aan een goedbedoelende overheid als de amerikanen of chinezen volgens dat artikel.
Niet eerlijk, want wij doen het vaak BETER dan in de VS, www.ogleearth.com/2006/04/dutch_censor...
Misschien wel wat haast maken met herstel van "Westerbork"
youtube.com/watch?v=0P-hvPJPTi4
Lutser!

de_moeder_van_rutte | 03-01-08 | 14:04

@Kniftig 03-01-08 @ 13:45
Wat stel je nu eigenlijk voor dan, want ik volg het even niet meer. Dat we ons beperken tot benoemen en bouwen en maar moeten wachten tot hier ook mensen worden opgeblazen, want dan zullen de vredelievende moslims ook wel laten blijken dat ze dat niet willen? Dat lost echt een hoop ja... :-/
*mompelt iets met kalf en put*

padjakker deluxe | 03-01-08 | 14:04

Wat een sneu stukje, Hoxha.....

Orm de Aap | 03-01-08 | 14:04

Van mij mogen ze best dood, of in ieder geval uit het zicht.

ffberg | 03-01-08 | 14:02

@Kniftig 03-01-08 @ 13:50
Doen en laten van terroristen in Nederland: moord op Van Gogh, handgranaat naar politie, vergevorderde plannen om een aanslag te plegen. Dus jij noemt de veroordelingen van Samir A., Ismael A. Jason W. etc. 'bijna geen zaak'. Wederom: knap heur.

Wat betreft Wilders. Nu heb ik er geen onderzoek naar verricht, maar ik kan me zo voorstellen dat Wilders een bruikbaar alternatief voor de politiek middensoep biedt. Zie ook de SP, die sinds de komst van tante Rita keldert in de peilingen. TON, SP en PVV vangen stemmen omdat burgers -terecht- het gevoel hebben te worden belazerd waar ze bij staan. Rita snoept trouwens ook stemmen van de PVV af. Valt dan toch wel mee met die pure haat, lijkt me.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 14:01

Het zal hoog tijd worden dat de Autochtonen zelf maar eens het heft in handen nemen en met wat machinepistolen gaan rondratelen in mocro-wijken.
Even een hard lesje leren !
Want uiteindelijk is de stand nog wel steeds 9 tegen 1 v.w.b. Autoch en allochtonen.
Voordat het te laat is.... en daar dwing je ook respect mee af.

Mazzeltov | 03-01-08 | 14:00

Kniftig 03-01-08 @ 13:50
Met andere woorden: er zijn genoeg wannabee-terroristen in Nederland, maar ze zijn er gewoon niet capabel voor. De reden dat die goedbedoelde amateurs niet opgepakt en veroordeeld kunnen worden ligt dan weer aan de incompetentie van de nederlandse overheidsdiensten. Dan hebben we toch een serieus probleem als jij gelijk hebt. Oefening baart immers kunst, dus de vraag is wie er het snelst leert. Wat is eigenlijk je punt hiermee? Een paar comments geleden was je er namelijk nog van overtuigd dat je hoopte dat het allemaal wel meeviel.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 13:59

(13:50) Kniftig,
mannen van 31, 32 en 39 zou ik geen jeugd noemen...

Voorts kan ik je best volgen in de werkelijkheid dat het merendeel van de moslims gewoon vredig willen leven, naar hun werk gaan en van kun kinderen houden.
En ook dat ze zich kapot schamen voor hen die uit naam van hetzelfde geloof gruweldaden begaan.

Maar alsjeblieft, houd op met stellen dat een percentage Ollanders, of even breder gezien westerlingen andersom moslims dood zouden willen hebben.

Kudtkip | 03-01-08 | 13:58

fun-lovin-criminal @ 13:39

Ja dat is ons goed recht, van mening te verschillen. Iets waar noch de fundamentalisten noch Wilders voorstanders van zijn. En ik des te meer... Maar het laatste wat ik ga doen is onze normen en waarden verloochenen, zoals Wilders nu doet want dan zijn de fundi's de winnaars.

Nee geen totale oorlog. Een oorlog tussen hen die andere van alles willen opleggen en hen die in vrijheid willen leven. Vrijheid is niet gratis.

Kniftig | 03-01-08 | 13:57

Gelukkig is die Doekele goed bezig, naar hem zullen ze wel luisteren!!! Beetje respect joh! SAAAAAMEN de schouders eronder.
Ik wil helemaal niet schouders eronder met een intolerante bevolkingsgroep die niets van mijn cultuur wil weten. Het kerstdiner op de basisschool wordt al massaal genegeerd door dat volk, lekker integreren is dat als je je eigen kinderen weg houdt bij alles wat naar Nederland ruikt.

@Kniftig
Hoe kom je erbij dat moslims het HEEEL erg erg vinden als andere moslims aanslagen plegen? Ik hoor vooral begrip... "Nee eigenlijk mag doodsteken niet, maar beledigen is ook erg hoor!!"

ffberg | 03-01-08 | 13:56

Geloof deze onzin aub niet. Het is de zoveelste poging het Amerikaanse angstmodel te gebruiken tegen de burgers van 0031. Die jongens zijn waarschijnlijk opgepakt omdat ze een flinke vuurwerkbom wilden maken en nu verdraait men de feiten zo dat het weer lijkt alsof er terreurdreiging is. Als iemand echt een aanslag wil plegen, dan kan niemand daar iets tegen doen. Zelfs de AIVD niet. Dat het niet lukt om een aanslag te plegen getuigt van aangeboren amateurisme of gewoonweg leugenachtige staatslieden + media.

Eagle_Eye | 03-01-08 | 13:54

(13:34) Kniftig,
ik reageerde jouw opgeworpen stelling om 13:01:
20% van 1 miljoen of 2% van 15 miljoen?
Dat vroeg je naar aanleiding van Fun-loving-criminals post om 12:33.

Daarin staat enige nuance dat er ook Ollanders zijn geweest die moskeeën in de fik hebben gezet. Overigens niet toen er een dienst gaande was, dus moslims doden?
Waar baseer je je toch op?

Heus, ik impliceer verder helemaal niet dat 2% van de moslims alhier wél die intentie hebben dood en verderf te zaaien.
Al doen de nieuwsberichten, of anders gezegd de aanhoudingen ter voorkoming van aanslagen wel zulks vermoeden...

Ik ga verder geen discussie voeren van wie er nou de meeste dreiging uitgaat.
Het idee!
Feit blijft dat er nu drie mannen opgepakt zijn vanwege kwalijke intenties.
En hoe spijtig, dat het (kennelijk) gericht was op een massaal samenzijn mag on-Ollands heten.

Kudtkip | 03-01-08 | 13:50

Murdockyoufool @ 13:42

Nee ik stel het niet gelijk, zeker niet, maar de indruk ontgaat mij niet dat een (groot) deel op Wilders stemt uit pure haat voor Moslims...

Welk doen en laten van welke terroristen? Wat ik tot nu toe heb gezien is dat Justitie bijna geen zaak heeft. Het aantal veroordelingen is nihil. Waar ligt dat aan? Onvermogen van de veiligheidsdiensten of amateurisme van gefrustreerde tieners die een identiteitscrisis hebben en zich verstoten voelen uit de maatschappij? Ik vermoed een beetje van beide. Maar de doorgewinterde terrorist zoals ze in Israel kennen die hebben wij hier echt niet lopen.

Kniftig | 03-01-08 | 13:50

@ Inspiratieloos @ 13:32

Ik zeg nergens dat terroristen ook maar een seconde zullen aarzelen als ze ook Moslims op zullen blazen. Tegendeel. Ik zeg alleen dat de gewone Moslim, wat toch een meerderheid is net zo geraakt zal zijn als de gewone Nederlander en net zo boos en misschien zelfs bozer wellicht omdat het ook in hun naam zogenaamd geschiedt.
Of dacht je soms dat ze feestend de straat op gaan als hun halve familie omkomt, lutser.

Kniftig | 03-01-08 | 13:45

@Kniftig 03-01-08 @ 13:34
Ieder z'n mening, maar je moet even ophouden met poeppraten. Je schakelt een stem uitbrengen op Wilders gelijk aan het willen doden van moslims. Waar haal je die kennis vandaan?
Stel, zeer hypothetisch, Wildersstemmers zien moslims graag een kopje kleiner, dan nog is dit niet vergelijken met het doen en laten van terroristen.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 13:42

Kniftig 03-01-08 @ 13:28
Dan staan we wat dat betreft lijnrecht tegen over elkaar. Want het valt volgens mij niet mee namelijk. Je opmerking over het liever meteen uitvechten kan ik volgen, maar in de praktijk zal dat nooit gaan werken vrees ik. Kijk maar naar je voorbeel Israel. Je geeft zelf al aan dat daar bol staat van de spanningen en dat daar eigenlijk niet te leven valt. Alsof ze daar nooit het gevecht zijn aangegaan. Of je moet willen opteren voor een totale oorlog, totdat "zij"of "wij" volledig uitgeroeid zijn. Kost ook wel wat, maar dan ben je inderdaad wel meteen klaar.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 13:39

De politie pakt een paar gasten op ,doet een vage mededeling over "mogelijke terreuraanslag" en hier op Geen Stijl zijn ze al veroordeeld.
In Nederland geldt dacht ik nog altijd het rechtsprincipe dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.

Om dezelfde vage verdachtmakingen mogen we nu al een paar jaar geen waterflesjes en lenzenvloeistof aan boord van een vliegtuig meenemen.

LoudAndProud | 03-01-08 | 13:38

@ Kudtkip @ 13:27

Ja dat impliceer je wel want de schatting van de Moslims is ruwer dan die van de Nederlanders, maar daar hoor ik je niet over dus verklaar je nader blijkbaar vind je de ene veronderstelling plausibeler dan de andere

Of ga je nu beweren dat er geen Nederlander is die Moslims dood willen hebben (al dan wel of niet stiekem) Wilders kan op 15 zetels rekenen, dat is 10% van de kiezers. Dan vind ik 2% van de Nederlanders nog reeel.

Kniftig | 03-01-08 | 13:34

@ Kniftig 03-01-08 @ 13:02
Ja zoals we in het verleden hebben gezien hebben moslims er heel veel moeite mee hun geloofsgenoten op te blazen....
lutser

Inspiratieloos | 03-01-08 | 13:32

De slijpsteen voor lobotomie vindt het niet nodig om over de scoop van de Televaag te berichten. Ook de noSS niet. Tsja.

Dit bericht vindt NSB Handelsblatt veel belangrijker. Ik inmiddels ook. Leve de AIVD! (ze lezen mee, dus dat mag best)

www.nrc.nl/binnenland/article879193.ec...

bottehond | 03-01-08 | 13:30

Altijd gezeik dat de politie niet daadkrachtig optreed en nu is het opeens weer een 'overspannen reactie'..

Inspiratieloos | 03-01-08 | 13:29

Helemaal NIETS staat erover op de homepage van www.rotterdam.nl! Kop in het zand en de wereld draait door?

Pimpbot | 03-01-08 | 13:29

fun-lovin-criminal @ 13:18

Nou ik ben er van overtuigd en hoop heel sterk dat dat echt enorm meevalt. En op het moment dat er een aanslag plaatsvind in Nederland zullen ze hun onvrede ook uitten. Want geloof me ook Moslims zitten liever rustig in de bus, tram en metro. Ook Moslims slapen 's middags beter uit in de wetenschap dat kindje lief zonder kans op een aanslag rustig naar school kan. En ook Moslims gaan liever in alle rust naar de moskee dan dat ze worden belaagd door een woedende menigte omdat een of andere kansloze mongool het voor hun heeft verpest.

En ik zeg je eerlijk. Diegene die willen vechten, diegene die Jihad willen, die mogen van mij komen.
ik regel het liever zo dan dat we tientalle jaren onder onnodige spanningen leven en met allerlei achterlijke maatregelen. Ik kom regelmatig in Israel en ik kan je vertellen dat het geen leven is in die maatschappij op die manier. En dat de kosten die het met zich meebrengt niet vol te houden zijn en niet gedragen kunnen worden door normale economieen zonder steun. Als het zo hier in NL wordt, kan ik net zo goed daar heen gaan...

Kniftig | 03-01-08 | 13:28

(13:18) Kniftig,
ik impliceer niks, ik stel jou de vraag waar je je op baseert als je dit stelt:

"Moslims zijn relatief gevaarlijker maar cumulatief ligt de zwaaartepunt van de dreiging eerder bij de Nederlanders."

Redenatie vanuit veronderstelling, met een rekensommetje erbij.
Over welke (gevaarlijke) dreiging vanuit Ollandse hoek héb je het toch?

Kudtkip | 03-01-08 | 13:27

'Samir A is niet voor niets vrijgesproken voor het hebben van die materialen.'

Kniftig 03-01-08 @ 12:55

Samir A. zit niet voor niets een celstraf uit.
Sterk staaltje denkwerk, blanke burgers (al dan niet stemmend op Wilders) met terroristen vergelijken.

@Kniftig 03-01-08 @ 13:18
Dat kan. Het feest was bij de Erasmusbrug, de aanhoudingen op de Willemsbrug.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 13:26

Kniftig 03-01-08 @ 13:15
Omdat de actie van de boeren niet als doel had het zoveel mogelijk doden en verwonden van onschuldigen. Tevens kwam het niet voort uit een soort van geloofsovertuiging. Waarschijnlijk leek het ze wel grappig, een harde knal enzo, misschien wat mensen die zich de pleuris schrikken en that's it. Lijkt me toch een duidelijk waarneembaar verschil en als je dat niet snapt, tja. Wil Samir A. ook best dom noemen hoor trouwens, als jij je daar beter door voelt.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 13:25

@Shalome 03-01-08 @ 11:07
Eensch. Vanaf die oudejaarspropaganda ga ik ook niet meer om die stroman van de publieke omroep zitten lachen. Sowieso tenenkrommend zoals ie probeerde zichzelf als Freek de Jonge neer te zetten.

padjakker deluxe | 03-01-08 | 13:24

@ Een maffiabaas

Ja dat is inderdaad ook een probleem een die m.i. meer aanzet heeft gegeven tot haat dan de reactie van rechts (die ik ook te ver vind gaan)

Kniftig | 03-01-08 | 13:20

Kniftig 03-01-08 @ 13:02
Wie doet dat dan? Heb dat zelf nog niemand zien beweren, zijn jouw woorden. Een onschuldig iemand is een onschuldig iemand. En er zullen er inderdaad zat zijn die net zoveel verdriet en woede hebben als "wij". Maar er zullen er, denk ik, ook zat zijn die het aantal slachtoffers aan "eigen" kant als een opoffering zien die gemaakt moest worden. Misschien dat ze zelfs als helden zullen worden beschouwd en anders krijgen ze in elk geval nog een blik maagden. Wat krijgen de vrouwen eigenlijk?

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 13:18

@ Kudtkip

Ja net als dat jij indirect met je reactie impliceert dat 20% van de moslims Nederlanders dood willen. Vreemd genoeg struikel je daar niet over. Terwijl ik die 2% waarschijnlijker acht dan de 20

Murdockyoufool @ 13:14

Ow het zijn Feyenoord hooligans die ze van de brug hebben geplukt zeker?

Kniftig | 03-01-08 | 13:18

netjes van de overheid. snap alleen niet waarom links koste wat kost altijd maar niet gewoon wil zeggen dat een stel moslims ons dood wilde hebben..

een maffiabaas | 03-01-08 | 13:17

@ fun lovin criminal

Waarom verwijt je de boeren domheid en noem je het bij Samir A. geloof? Dat snap ik niet... Het zijn dezelfde drie hersencellen die je tot die daad aanzetten...

Kniftig | 03-01-08 | 13:15

Auke 03-01-08 @ 12:45
Het Vrije Volk! Cool man! Daar schrijft mijn broertje van 8.

MAXIMO | 03-01-08 | 13:14

@Kniftig 03-01-08 @ 13:02
Jahaaa, het stikte er werkelijk van de moslims, nippend aan een glas champagne. *Voor de zoveelste keer met z'n wijsvinger tegen voorhoofd tikt*

Murdockyoufool | 03-01-08 | 13:14

Ehm Kniftig, stel jij nou dat 2% van de 15 miljoen Ollanders moslims hier dood wil hebben?
Waar baseer je je op?

En oh verdriet als een moslim ook nog broeders mee zou nemen in de dood.
Heel erg...

Kudtkip | 03-01-08 | 13:11

Kniftig 03-01-08 @ 12:55
Ik heb nooit beweerd dat er niet hysterisch gereageerd wordt. Neemt niet weg dat de dreiging reëel is, ook al is het dan voornamelijk economisch. Er is trouwens een reden, waarom die boeren kunnen zeggen dat het voor de fun was en Samir A. niet, zo moeilijk is dat echt niet te bedenken. En al kan ik hun (moslims neem ik aan) niet verwijten dat ze opkomen voor waar ze in geloven, ik kan ze wel degelijk datgene wat ze geloven verwijten, veroordelen etc. En bij een Samir A. doe ik dat dan ook zeker, voor wat betreft die boeren, die verwijt ik voornamelijk domheid.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 13:07

Daarnaast doen jullie nu allemaal alsof er geen Moslim was bij dat hele feest in Rotterdam... Als er een bom was afgegaan waren zij net zo slachtoffer als wij. Zouden zij net zo verdriet en woede hebben op de daders en misschien zelfs meer dan wij...

Kniftig | 03-01-08 | 13:02

fun-lovin-criminal @ 12:47

20% van 1 miljoen of 2% van 15 miljoen?

Ja Moslims zijn relatief gevaarlijker maar cumulatief ligt de zwaaartepunt van de dreiging eerder bij de Nederlanders.

Kniftig | 03-01-08 | 13:01

(12:45) Schoorsteenveger,
dikke kans dat je gelijk hebt.

Ookal zo'n fijne brigade, dhimmi-advocaten die middels een mogelijk foutje in de procedure hun cliënt vrij willen pleiten.
En anders wel met droge ogen opvoeren dat cliënt geenszins de intentie had geweld te plegen, want niet voldoende aangetoond etc. Dat dan weer verpakt in een staaltje juridische jus waarvoor mij nu even de woorden ontbreken.

Kudtkip | 03-01-08 | 12:59

@fun-lovin-criminal 12:47

Ik denk dat je daar niet naast zit. De festiviteiten als gevolg van een geslaagde aanslag op intolerante honden, hoeren en/of varkens zullen niet van de lucht zijn. "Net goed voor ze... Van mij mogen ze sterven."

www.youtube.com/watch?v=kYV0hz4dquE

widtvoet... | 03-01-08 | 12:58

fun-lovin-criminal @ 12:30

Ja dat is een feit... Net als dat het een feit is dat een hoop Nederlanders Moslims dood willen zien gaan... En wat dan?
Maakt dat die boeren tot potentiele terroristen? Wie weet, zij komen weg met de verklaring dat het voor fun was. Samir A. kan dat niet...

Samir A is niet voor niets vrijgesproken voor het hebben van die materialen. De rechter kan moeilijk een precedent scheppen om half Nederland van terrorisme te beschuldigen. En wie zegt dat hij die spullen niet gewoon voor de zekerheid heeft verzameld. Om bij te kunnen dragen aan de voor hem lang verwachte Jihad.

Wat ik wil zeggen FLC toen hadden we met echt terreur te maken toen deed men niet zo hysterisch nu hebben we met een dreiging te maken (dreigingen zijn er altijd wel) en ineens wordt alles uit de kast gehaald.

Je kan hun niet verwijten dat ze opkomen voor waar ze in geloven daar waar wij als oppertunistische makke lammetjes onze bek niet durven open te trekken daar waar onze belangen in het geding komen. Behalve natuurlijk als dit economische belangen zijn.

Kniftig | 03-01-08 | 12:55

Sikkeneur 03-01-08 @ 12:33
Ben ik absoluut met je eens, kan niet anders zeggen. Ik zie het alleen niet gauw gebeuren dat een autochtone Nederlander wordt opgepakt, omdat hij van plan was om een moskee vol met mensen op te blazen. Sluit het overigens ook weer niet geheel uit, na de dood van van Gogh zijn er tenslotte ook schandalige dingen gebeurt, wat dat betreft. Ben er wel van overtuigd dat het draagvlak voor zulke acties onder de autochtone bevolking een stuk kleiner is, dan onder de (bv) marokkaanse bevolking. Ik denk dat bij een schrikbarend hoog percentage de vlag uit zou gaan, helaas.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 12:47

Zit net een stukje op het Vrije Volk te lezen, waarin zonder veel omhaal van woorden ervoor wordt gepleit om de bestaande machtstructuren maar omver te werpen:

hetvrijevolk.com/?pagina=5104&tite...

Auke | 03-01-08 | 12:45

Kudtkip 03-01-08 @ 12:40
Die wacht even tot alles een beetje duidelijk is, de advocaten inmiddels zijn aangerukt en de hakken in het zand hebben staan. Dan kan-ie aansluiten

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 12:45

DeDerdeKamer 03-01-08 @ 12:24 & Agent327 03-01-08 @ 12:23
Weet er natuurlijk ook het fijne niet van maar stel jullie voor dat het bekend maken van die actie de terreurdreiging zou vergroten.
Maw; indien er een paar zoekgeraakte handlangers op ploffen staan zou ik het beter vinden om ze eerst te elimineren en dan pas bekend te maken.
Een korte vermelding zou trouwens hysterie kunnen brengen.
Agent327 03-01-08 @ 12:27
Grappig hoe ze de berichtgeving van GS en de Televaag direct overnemen.
Vanmiddag geeft het OM een verklaring dus dan horen we meer.

MAXIMO | 03-01-08 | 12:44

@Sikkeneur:

Ik denk dat de bloeddorst onder relifacsisten echt niet te vergelijken valt met de mening van Jan Modaal die op Wilders of Verdonk stemt. Die laatste groep zegt alleen maar: 'opdonderen'. En daar kan ik me eigenlijk wel iets bij voorstellen. Dankzij goed optreden van de AIVD en de Rotterdamse politie is wellicht (het blijft berichtgeving uit de Televaag) een grote ramp voorkomen. Chapeau.

LJBrinkhorst | 03-01-08 | 12:42

Gezeik om niets dit. Ze hebben een keer hun werk gedaan en er zijn geen gewonden gevallen, iets wat wel gebeurd was als er massaal paniek was door waarschuwingen. Wat moet en kan men eigenlijk doen na een waarschuwing bij zo’n event? Gewoon mensen oppakken, aanslagen voorkomen en niet aan bangmakerij beginnen.

mosselim | 03-01-08 | 12:41

Wie ik hier nu nog mis, is King of Controversy.

Die wist zo stellig te beweren dat het een arrestatie uit discriminatie was.
Omdat het lieden met dubbele of geen Nederlandse nationaliteit betrof.
Ja en omdat alleen de plannen maar niet de middelen (openlijk) bekend waren.

Arme jongens dat ze opgepakt waren, toch King?

Kudtkip | 03-01-08 | 12:40

Murdockyoufool 03-01-08 @ 12:20
"Donderdagmiddag verschijnt er een officiële verklaring van het Openbaar Ministerie. Dat bevestigt woordvoerder Desireé Leppens van het OM aan elsevier.nl."
Laten we niet te snel oordelen en even wachten wat Desireé (moelijke naam voor JJ) ons te vertellen heeft.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 12:40

fun-lovin-criminal 03-01-08 @ 12:30
"Er zijn er zat, ook hier in NL, die ons graag dood zien gaan. Is volgens mij toch ook wel een feit." Omgekeerd natuurlijk ook!

Sikkeneur | 03-01-08 | 12:33

Kniftig 03-01-08 @ 11:59

Op het moment dat jij de actie van een domme boer min of meer gelijk stelt aan een Samir A. die vergaande plannen had om bewust zoveel mogelijk mensen te vermoorden, dan vind ik inderdaad dat je onzin praat ja. Daarmee geef ik niet aan dat die domme boer niet gestraft moet worden voor zijn domme actie. Ook geef ik daarmee niet aan dat de aarde plat is trouwens (beetje simpele opmerking van je, maar goed...). En natuurlijk hebben de molukkers een kleuterschool gegijzeld etc., maar dat was toen en dit is nu. Dus laten we nu niet net gaan doen of alle moslims ons lief vinden en zichzelf op de dijen kletsen na weer zo'n hilarische deense strip. Er zijn er zat, ook hier in NL, die ons graag dood zien gaan. Is volgens mij toch ook wel een feit.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 12:30

Met de complimenten van Doekle...

alpha_mannetje | 03-01-08 | 12:30

Twee Marokkanen en een Sudanees die graag honderenden Nederlanders de dood in willen jagen. Benoemen heb ik bij deze gedaan. Wat moet er nu gebouwd worden? Een paar betonnen schoentjes om deze relifascisten af te zinken in de Nieuwe Maas?

LJBrinkhorst | 03-01-08 | 12:26

@widtvoet... 03-01-08 @ 12:09
juist ! we worden bestookt met onzinnieuws om het maar zo alledaags mogelijk te laten overkomen. Ook ik had je met m'n dronken harses op oudjaarsnacht kunnen vertellen dat het donderen zou worden in Slotervaard. Maar pliesie die eens van zich af bijt ? nope...

@MAXIMO 03-01-08 @ 12:16
een korte vermelding dat Nederland ontsnapt is aan een 'mogelijke terreurdreiging' had best gekund. Bovendien vind ik dat je al deze informatie, hoe onbelangrijk ook, direct moet melden aan de bevolking. Te groot risico om dat maar rustig af te wachten. Het is geen (relatief onschuldige) anti-drugsactie die je vanuit de bron probeert te ontmantelen.

DeDerdeKamer | 03-01-08 | 12:24

@MAXIMO 03-01-08 @ 12:16
Je hebt volkomen gelijk indien er totaal niks van bekend was geworden. Echter nu is het in het nieuws. Er worden verder geen details verstrekt, alleen het doel en tijdstip. Het journaal heeft wel vaker, nog onbevestigde berichten c.q. onjuiste berichten vermeld. Ik doel maar even op de 2 honden fdie door de pliesie zouden zijn doodgeschoten. Was niet plisie maar de eigenaar van de schapen met een jachtvergunning, die 1 doodschoot ander verwondde die door een dierenarts is afgemaakt. Maar dat werd pas véél later bekend, nadat ze een keer of 10 vertelden dat het plisie was.

Agent327 | 03-01-08 | 12:23

Had JJvdW's programma opgenomen uit wellevendheid tegenover mijn niet Nederlandstalige gasten. Gisteren geprobeerd eea te bekijken, maar na enkele minuten de schijf gewist. Kreeg last van plaatsvervangende schaamte. Het lijkt er trouwens op dat juist zij , die niet erg door moeder natuur zijn verwend qua uiterlijk, proberen via zgn grappen(?) hun minderwaardigheidscomplex(?) en gebrek aan talent te compenseren. Voorbeelden te over inmiddels.

snuff | 03-01-08 | 12:21

Op www.rijnmond.nl staat een zeer kort stukje erover, ik neem aan dat die wel alert zijn als er meer nieuws over naar buiten zou komen.
De onderbuik reacties in de comments daar zijn ook zorgelijk, sluiten maar?

captainobvious | 03-01-08 | 12:20

@Sikkeneur 03-01-08 @ 12:07
Dat is evident, verandert echter niets aan JJ's miserabele omkleding van het zogenaamde thema.

@Schoorsteenveger 03-01-08 @ 12:07
Hahaha, je hebt gelijk.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 12:20

Agent327 03-01-08 @ 12:04
Als ze nog vollop bezig zijn met het onderzoek en er misschien nog gasten gearresteerd moeten worden dan moet je je dat kunnen voorstellen tenzij je de verstandelijke vermogens van een pinda hebt natuurlijk..

MAXIMO | 03-01-08 | 12:16

@ Shalome 03-01-08 @ 12:14

*zweet van voorhoofd wist*

Gelukkig.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 12:15

kolonel klootoog 03-01-08 @ 12:09
Nee, kijk ik niet naar. Ik las het verslag van deze uitzending in een column enkele dagen later in NRC.

Shalome | 03-01-08 | 12:14

@Agent327 12:04

Er is gewoon veel te veel seks op tv, er wordt gedemonstreerd in een ver buitenland, de vogelgriep heeft er een vijand bij, mosselklubs vinden ook dat mossels te vaak in de kuif gepikt worden en de kavia van Ron Brandsteder jr. is zwanger...

Tja zoveel te melden en maar beperkte tijd en ruimte.

widtvoet... | 03-01-08 | 12:09

@ Shalome 03-01-08 @ 12:04

Laat me voorop stellen dat ik af en toe best heel hard kan lachen om een hele foute grap en dus ook wel de humor van zulks een onderwerp over onze knuffel clitloze (zie je, daar gaan we al) kan waarderen. Mits die grappig is natuurlijk.

Wat ik kwalijker vind is dat jij klaarblijkelijk uit vrije wil naar DWHN kijkt. Daar zou iets aan gedaan moeten worden.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 12:09

Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:45
Ik beriep me even op de kop van dit topic "Feestend Rotterdam ontsnapt aan BLOEDBAD'. Had me mee laten slepen door die kapitalen. Beetje kort door de bocht natuurlijk. Zou allemaal op een klein misverstand kunnen berusten.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 12:07

Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:56
ANGST, Murdock.
'We' grappen en grollen (in overdrachtelijke zin) wat af over van alles en nog wat, als het maar ver van ons bed is.
Komt het dichtbij dan weten we (uit angst) niet hoe we adequaat moeten reageren.
Zie het dilemma van Overheid, politici, bedrijfsleven en burgers...

Sikkeneur | 03-01-08 | 12:07

Murdockyoufool @ 12:03

Bij JJvdW moet ik onoverkomelijk denken aan de sketch van Harry Jekkers over het koffiehuis. Hitler-Beatrix Hitler-Beatrix

Kniftig | 03-01-08 | 12:06

Iko Nal 03-01-08 @ 11:57
Ik was in NL, maar heb geen TV gekeken op oudjaarsavond. Niks gemist geloof ik.

Shalome | 03-01-08 | 12:05

12.00 uur, 4 uur nadat dit bericht hier verscheen. Journaal. Nog steeds geen woord over dit topic. Hoewel buitenlands nieuws soms ook best belangrijk is, lijkt mij dit bericht toch best wel belangrijk om te vermelden. Al was het alleeen maar zijdelings. Nee, moslims steunen actie voor tollerantie (ja, dank je de koekoek) is belangrijker. Anders hadden ze nl. oook moeten vermelden wat de achtergrond is van de aangehouden 'heren'.

Agent327 | 03-01-08 | 12:04

kolonel klootoog 03-01-08 @ 11:58
Die misselijke 'grap' poneerde JJ ooit tijdens een uitzending van Dit Was Het Nieuws, dat ongelooflijk zouteloze aftreksel van het Britse origineel. 'Zeg, die Ayaan heeft toch geen clitoris meer!!!!" zei ie. Harharhar. Fatima Elatik zat erbij als gast, en die zat natuurlijk te lachen, net als Wouter Bos, de andere gast. En dat van die dreun op JJ's smoel meen ik - ik had in een reflex uitgehaald want ik kan me erg kwaad maken om onacceptabele wreedheden.

Shalome | 03-01-08 | 12:04

@Sikkeneur
Ik wacht nog steeds met spanning op DE ESSENTIE van Van de Wals optreden. Licht me bij.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 12:03

@ Muxje 10.44

Legitimatieplicht en fouilleeracties zijn daar een schrijnend voorbeeld van. Ik weet niet waar jij woont. Maar ik heb me al twee keer moeten onderwerpen aan achterlijke fouilleeracties. En die boete hebben ze me ook meer malen proberen aan te smeren. Nou geloof me geen aanslag die er minder om is gepleegd. En de criminaliteit is er ook niet minder op geworden. Het ergste vind ik dat deze controles in Den Haag nooit bij CS worden gehouden. Ik vraag me af in hoeverre het feit dat de ambtenaren van een vijftal ministeries, waaronder BiZa en Justitie doorgaans via CS forenzeren

Leg dat maar eens uit tegen de gijzelaars van de treinen en de kinderen van de kleuterschool hoe gericht het tegen die mensen was...

Ik zie meer dreiging in het handelen van de overheid vandaag de dag dan dat ik ook maar een seconde heb te vrezen van Moslimterroristen (en nee ik ben niet een van hun en ja ook ik erger me de leplazerus aan die pleurismoskee om de hoek, maar die kerk aan de overkant mag net zo goed tegen de vlakte).

@ Iko Nal 10:48

Ik ben wars van ideologien en ben net zo min een moslim knuffelaar als dat ik dit kabinet knuffel. Ik probeer vooral naar de feiten te kijken en te relativeren. Ik heb het niet eens over de privacy-schending, hoewel ik kan je vertellen dat de VS meer over ons te weten kan komen en tegen ons kan gebruiken dan de NL'se regering. Mede dankzij het schoothondjes gedrag van JPB.

fun-lovin-criminal @ 11:09

Ja je kan het onzin vinden. De feiten liegen er alleen niet om. Of is jouw aarde nog steeds plat?

zum kotzen @ 11:35

Neemt niks weg aan het feit dat beide de gemeenschap in onnodig groot gevaar brengen. En hoe zit het met de strafmaat als de boeren 3 mensen doden en de terroristen niemand? Wedden dat de 'terroristen' langer de cel in gaan... Begrijp me niet verkeerd ik gun die gasten nog niet eens een afgestorven konthaar. Maar dit is gewoon krom. In deze tijd moet je maar even geen bommen maken...

Kniftig | 03-01-08 | 11:59

@ Shalome 03-01-08 @ 11:41

Ik snap je wel, en ik vind het ook niet bepaalt prettig dat er mensen zijn die aan zulk soort gruwelijkheden onderworpen worden. Ik weet ook niet in welke context JJvdW die opmerking maakte dus ik kan er verdomde weinig over zeggen. Ik heb die hele show niet gezien namelijk, ik was bezig met zuipen.

Want ik wel ergerlijk vind aan je comment is dat je je opstelt tegen fysiek geweld, maar wel de wens uitspreek om JJvdW te slaan. Vind ik jammer, helemaal nu blijkt dat je een deerne bent.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 11:58

De pliesie doet dus haar werk in deze.
De Neerlandse hoernalisten doen dat op Hox na blijkbaar dus niet.
Namen en achtergronden van de daders, met welke wapens zij een aanslag wilden plegen etc. dit moeten ze allemaal uitzoeken.
Nu weten we nog niks.
Voor hetzelfde geldt hebben ze gewoon elkaar lopen bellen gebruik makend van de woorden "bom", "Willemsbrug" "jihad" om een grapje uit te halen.

MAXIMO | 03-01-08 | 11:58

@Shalome 03-01-08 @ 11:49

Najib Amhall is geweldig.
BTW, alles was beter dan die bejaardensoos op TV5. Je was toch wel in NL he?

Iko Nal | 03-01-08 | 11:57

@Sikkeneur 03-01-08 @ 11:54
Die was er niet.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:56

@Shalome 03-01-08 @ 11:49
Javier Guzman, ook nog hele wel te pruimen.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:55

Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:52
Heb je essentie van zijn conference begrepen?

Sikkeneur | 03-01-08 | 11:54

-liever

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:53

@Sikkeneur 03-01-08 @ 11:46
Dan heb je een ander gevoel voor humor dan ik. Zonder overdrijven, 'k heb op geen enkel moment om JJ moeten lachen noch een interessant gegeven ontdekt. Dan nog livere Freek de Jonge, die een boom weet op te zetten en daar gaandeweg van alles aanhangt.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:52

Vandaar dat Bea en de rest van de familie gezellig met wat Videla aanhangers in Argentinië zat. De familie traditie om te vluchten uit Nederland bij het minste of geringste gevaar moet natuurlijk hoog gehouden worden.

capo | 03-01-08 | 11:49

Iko Nal 03-01-08 @ 11:33
Ik ben sowieso niet echt weg van de huidige cabaretiers. Dat gelummel van die gasten die op de bühne staan te tetteren hoe stom iedereen wel niet is en hoe slim zij wel niet zijn dat zij dat beseffen. Stelletje eigenpijpers. Najib Amhali als uitzondering - die jongen is namelijk scherp & grappig maar ook te vriendelijk om zo arrogant te zijn. Dat laatste klinkt klef maar is een absolute noodzaak voor blijvend succes.

Shalome | 03-01-08 | 11:49

Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:40
Ik vond JJvdW wel sterk.
Als het zo uitkomt zijn we 'allemaal' grappenmakers met een bloedhekel aan moppen, maar lachen dat we 'we' doen als een klerekast een mop verteld.....

Sikkeneur | 03-01-08 | 11:46

+1 kudo voor de pliesie, en ja, ze hebben er dus blijkbaar goed aan gedaan niks te melden aangezien de aanslag dus niet heeft plaatsgevonden.
Achteraf hoor ik natuurlijk graag het fijne hiervan maar laat ze maar eerst hun werk doen.

MAXIMO | 03-01-08 | 11:46

@Schoorsteenveger 03-01-08 @ 11:41
Nee, dat was even een uitstapje.

Maar.... wat wil je vertellen over de in de kiem gesmoorde aanslag? In 1390, een jaar na de Slag op het Merelveld,...

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:45

@Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:40

In zijn theatervoorstelling staat hij ook alleen hoor. Verder kijk ik liever naar Have I Got News For You.

Iko Nal | 03-01-08 | 11:43

Kan Dhr. Hoxha mij uitleggen waarom hij graag vooraf (?) alle informatie had willen hebben en wat de meerwaarde daarvan voor hem is? BVD

Sikkeneur | 03-01-08 | 11:42

@Agent327 11:37

Idd. Twee onvergelijkbare grootheden. Aangezet door hun bevolkingen. In Rotterdam stemt men met hart, hals en hoofd! (Leefbaar in de *kuch* peilingen kontinu op winst. De volgende lokale verkiezingen kunnen mij niet snel genoeg komen. Opbokken met die relirooie uitvreterts.)

widtvoet... | 03-01-08 | 11:42

@ Agent327 03-01-08 @ 11:31

Het is een komiek. Net zoals Hans Liberg en Seth 'het spaanse graan' Saaikema komieken zijn. Ik heb niet gezegd dat ik JJvdW leuk vind.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 11:42

kolonel klootoog 03-01-08 @ 11:29
Ik ben het volkomen met je eens dat er hier op GS volop gesjmierd wordt, en daar doe ik van harte aan mee. Ik trek echter de grens bij mensen die daadwerkelijk martelingen hebben ondergaan; dat is mij te gortig.
En ik zal wel te week zijn als zijnde vrouw, maar ik lig letterlijk wakker van reportages als van Joris Luyendijk over gevangenen in Egypte met vergroeide voeten van het jarenlange staan in een bomvolle cel, of juichende Arabieren als in Saudi Arabië publiekelijk wordt verminkt en geëxecuteerd. Ik trek dergelijke wreedheden beslist niet, en het lukt me dan ook niet om zulks te downplayen met grapjes. Daar heb ik te veel inlevingsvermogen voor.

Shalome | 03-01-08 | 11:41

Rotterdam ternauwernood aan een ramp ontsnapt, en na minder dan 200 reaguursels hebben we het al over het gezicht van Jan Jaap. Het went, die terreurdreiging.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 11:41

@Iko Nal 03-01-08 @ 11:33
Jan-Jaap kan wellicht iets in samenwerking met anderen, voorzetjes geven en inkoppen. Moderziel alleen bakt ie er niet veel van.

@Pater Prudhomme 03-01-08 @ 11:34
Nee, dat bedoel ik niet. Zag die klojo namelijk in de herhaling. Ja, dat zou wat zijn, met smart op optredens van Van de Walletjes, Van 't Heks, Lebbissen en Jansens en De Jonges gaan zitten wachten. Pass the pipe please.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:40

VVD fractie tekent dan weliswaar niet mee (lijkt me terecht), maar op die lijst zelf staan volgens mij meer (ex-)vvderts dan cdaerts.

Pater Prudhomme | 03-01-08 | 11:39

@widtvoet... 03-01-08 @ 11:34
Tja, maar Ivo treedt dan ook iets daadkrachtiger op dan Jobjen. Niks theedrinken, aanpakken.

Agent327 | 03-01-08 | 11:37

@ Shalome 03-01-08 @ 11:14

Gottegot, je zou er maar op moeten zzongen:
www.cjp.nl/img_content/redactioneel/af...

.
@ 10:31
Tot treurens toe reacties gelezen, klaro, het terug in de djinnfles proppen(tijdperk voor PF) van 'onwelgevalligheden' zal ze niet meer lukken.

Tsjek ook deze, met name die dikke vinger:
www.ad.nl/binnenland/article1937236.ec...

Angst voor het onbekende.. moehaha, angst? No sir, slechts walging.
En dan Soetendorps uitspraak, laatste regel.. dat horen we steeds vaker, een gotspe.

wopper | 03-01-08 | 11:36

@Kniftig 03-01-08 @ 09:59

Bij autochtone boeren is een (vuurwerk)bom een doel an sich: het zien / horen / voelen van een mooie ontploffing.
Bij moslimterroristen is een bom slechts een middel, doel is om zoveel mogelijk mensen (mannen, vrouwen, bejaarden, kinderen, maakt niks uit) aan stukken te blazen. Logisch dus dat de strafmaat iets anders ligt.

zum kotzen | 03-01-08 | 11:35

Murdock, je bedoelt dat je een avond verziekt hebt (voor de buis of in het theater). Ja dat je dan boos bent ken ik me indenken. (regeren is vooruitzien)

Pater Prudhomme | 03-01-08 | 11:34

Weinig autobranden in Rotterdam trouwens tijdens oudejaarsnacht. Weinig gesneuvelde pliesieruiten, weinig rellende prachtkansenmongolen en dus ook al geen aanslag. Tja, Noord-Afrika aan de Amstel zou er waarschijnlijk een moord voor doen. In Rotterdam wordt er gewoon gepoetst.

widtvoet... | 03-01-08 | 11:34

@ Shalome 03-01-08 @ 10:58 Precies! Je verwoordt het helemaal zoals ik er ook over denk. Ach en die Jan Jaap wat een kneus is dat. Ik heb niemand positief over hem horen praten dus ik hoop dat zijn carrière compleet zal instorten.
@ Murdockyoufool 03-01-08 @ 11:01 Helaas zal het er inderdaad op die manier aan toegaan

sistrie | 03-01-08 | 11:34

Shalome 03-01-08 @ 11:07

Het werd helemaal triest omdat hij zij dat als er iemand in de zaal zat die vanwege zijn uitspraken bedreigt kon worden, hij dat was. Alhoewel ik JJ's reguliere theatershow erg goed vond heb ik hem nooit op een kritische opmerking jegens islamofascisme kunnen betrappen. JJ moet nu dus niet gaan doen of hij Theo van Gogh is.

Iko Nal | 03-01-08 | 11:33

@kolonel klootoog 03-01-08 @ 11:29
Jij vindt JJvdW een komiek? Mag hoor, maar dat vind ik dan weer triest. Had je hoger ingeschat.

Agent327 | 03-01-08 | 11:31

@Pater Prudhomme 03-01-08 @ 11:24
'k Ben niet verontwaardigd over hetgeen hij aankaartte, ik ben verontwaardigd over zijn optreden. Man man man, dat je daar nog geld voor durft te vragen. Geen lijn, geen verhaal, geen lol, geen mimiek, geen taalkunstenarij. Het leek wel amateurnight bij Toomler's, of hoe dat etablissement ook mag heten.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:31

@ Shalome 03-01-08 @ 11:14

Je een beetje druk maken om wat een komiek zegt is zooo triest. En het wordt nog triester als je op GS, waar alles en iedereen om de haverklap beledigd en doodgewenst wordt, je bozige gehuil laat horen. .

"Als ik ernaast had gezeten had ik hem een rotklap op zijn harses gegeven."

Heel stoer. Echt.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 11:29

@Shalome

De enige mop van de avond was Jan-Jaap zelf. Welk een treurnis. Je kunt je maar moeilijk voorstellen dat hij zijn miserabele broddelwerkje ook maar aan één levende ziel van tevoren uit de doeken heeft gedaan. De herhaling van Samson & Gert was er op 't laatste moment nog voor in de plaats gekomen.
Van die totaal van talent, humor, inlevingsvermogen, kracht, originaliteit, hersens en gevoel voor kabaret gespeende proleet met z'n opgeheven vinger horen we als 't goed is nooooooooooooit meer wat. Kan die schermvervuiling toch nog ergens goed voor zijn geweest.
De sneue lul. Laat 'm waanbeelden in gaan pakken samen met Doekle's kaboutermilitie...

widtvoet... | 03-01-08 | 11:27

Moreel verontwaardigd worden over grappen van een zgn grapjurk vind ik zo 1965.
Ik heb sowieso al niets met morele woede in het algemeen -komt volgens mij ook alleen voor bij halfontwikkelden- maar zeker bij Ayaan en haar eigen (terechte) beledigwens is dat ongepast.

(kheb die gast verder niet gezien, vind hem niet zo lollig in het algemeen en of deze grap raak was weet ik dus ook niet)

Pater Prudhomme | 03-01-08 | 11:24

@Shalome 03-01-08 @ 11:14
Zaltvovvel. *Spuug tussen tanden dirigeert*

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:20

Jan Jaap had sowieso voor mij al afgedaan sinds zijn extreem misselijke 'grap' over Ayaans besnijdenis. Smeerlap. Wereldwijd ondergaan vrouwen die afschuwelijkste oijnlijke en vernederende marteling, en meneer zit erbij te lachen. Als ik ernaast had gezeten had ik hem een rotklap op zijn harses gegeven. Hij moet trouwens vooral lollig doen over versneden lippen, met zijn grafsmoel. Die vent kan niet eens Zaltbommel zeggen. Zaltvovvel.

Shalome | 03-01-08 | 11:14

Als het waar is, dan is het natuurlijk goed werk geweest dat die lui zijn opgepakt. Als deze figuren werkelijk van plan waren een aanslag te plegen, en deze niet konden uitvoeren omdat ze opgepakt waren, waarom moet er dan een waarschuwing worden afgegeven? Een waarschuwing zorgt voor totale chaos en paniek en is dus zinloos. Ik vind de berichtgeving van GS in deze erg zuur: het is zeiken om het zeiken. Ik ben iig blij dat er geen aanslag is gepleegd (was zelf aanwezig bij het feest), dus ik zie geen reden om te klagen.

KapiteinClaus | 03-01-08 | 11:14

@Shalome 03-01-08 @ 11:07
Ach, maak je niet druk om die JJ van de Wal. Snap al die opheftniet. Meneer de poetsenbakkert en grollenmakert is gewogen en veel te licht bevonden voor een conference. 'k Zag dat gevalletje Gezichtstyfus kloten in de herhaling. Het herhalen van woorden is overigens een van z'n weinige kunstjes. Nog nooit zo'n ontluisterend optreden gezien, zelfs geen glimlach wist hij te ontlokken.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:13

Ivo Opstelten.
De vleesgeworden praatpaal die in zijn vrije tijd functioneert als burger’vader’ van een grote havenstad. Het orakel doet van zich spreken. De kapitein en zijn matrozen: “Iederéén spreekt Nederlands in deze stad!” Wanneer Ivo de breedbeeldtelevisie meer dan vult, o.a. met zijn ‘zoetgevooisde’ stemgeluid blokkeer ik direct het geluid. De vooringenomenheid en tackelende teksten zijn stuitend. Het plaatje misselijk makend. Mijn melk verzuurt, mijn bier slaat dood, mijn planten gaan in de hangstand en mijn druipkaarsen doen niet langer waarvoor ze gemaakt zijn.
Rotterdam, de legale woon- en verblijfplaats van een vriendin. Wij praten, nee, wij communiceren dat het een lieve lust is! Voortaal: Engels! Wellustig type ook, die in je Great Britain met een zaklampje moet zoeken. Gek op Ivo. Gelukkig woont ze in een appetijtelijk appartement aan de Maaskade. Uitzicht op het golfslagbad en in de verte lonkt de Erasmusbrug en de ‘Kop van Zuid’ Die bleke Engelsen hebben álles mee, lijkt het.
Het lijkt mij dat Ivo definitief het roer uit handen genomen wordt. Zijn populistische oprispingen doen gelukkig Marokkanen, Turken, Kaapverdianen en vele andere exotische Medestanders van kleur verschieten. Ze spreken hun moerstaal. Zou ik ook doen! Sommigen spreken ABN. Of, iets wat aardig in de richting komt. En wat levert het ze op? Leefbaren die jou het leven onmogelijk trachten te maken. Prettig.
Dus Ivo, lieverd, flikker die keten in de Maas en kom bij zinnen. En kraam wat minder onzin uit. Dit komt in niemands kraam te pas.
Bullebak!!!
Babbelbox Rita Verdonk heeft de zogenaamde Rotterdam Code inmiddels tot speerpunt van een heilloos beleid gemaakt. Ik ben sprakeloos!
“Het vergroot de veiligheid. Nog dit jaar moeten landelijke normen gaan gelden. Iedereen spreekt op straat dan alleen maar narrig Nederlands!” neuzelt ze. Drs. Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk en Mr. Ivo Opstelten kletsen poep.
Komt er ter controle dan misschien een praatpolitie? Die snoeihard ingrijpt wanneer ik Engels spreek met mijn vriendin. Verzeil ik óf zij in een uitzettingsprocedure met kans op een martelende vuurdood. Wat te doen met Duitsers die ’s zomers onze stranden bevuilen, erg veel plek innemen en luidruchtig aanwezig zijn. Worden die op transport gesteld? Uitermate lullig voor een kosmopolitisch land als het onze, lijkt me. En wat overkomt me wanneer ik duidelijk dialect spreek in een warme waardevolle omgeving? Vuurpeloton? Trouwens, zijn politici dan te volgen wanneer ze wollig taalgebruik hanteren waarmee je truien kan breien die al die Kaapverdianen de winter mee doorhelpen.
Mij persoonlijk interesseert het geen moer welke ‘vreemde’ talen ik hoor. In Nederland is toch al sprake van één grote Babylonische spraakverwarring. Mensen verstaan elkaar allang niet meer. Je kunt er ook beter het zwijgen toe doen. Eén opmerking kan al leiden tot prikkelend zinvol geweld, begrafenis of crematie!!!
Misschien kunnen 'politici' gewoon ook beter hun klep houden! Zeker op Oudejaarsavond...

@Bouwfraudeur:

"Ivo Opstelten. De vleesgeworden praatpaal" Ik begrijp deze typering niet zo goed. Volgens mij bestaat een groot deel van het werk van een burgemeester uit praten.

"Iederéén spreekt Nederlands in deze stad!"
Hiermee geeft Ivo Opstelten aan wat zijn intenties zijn en die lijken me volledig correct en zelfs gewenst. Ik zal het even uitleggen; Ivo Opstelten wil dat allochtonen zich aanpassen en dus Nederlands spreken.

Uit jouw beschrijving maak ik op dat je vriendinnetje een buitenlandse is, namelijk Engels. Misschien zijn voor jouw buitenlanders en allochtonen hetzelfde, maar ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is. Ik vermoed dat Ivo Opstelten er niets op tegen heeft dat jouw vriendin Engels spreekt.

"Ze spreken hun moerstaal. Zou ik ook doen!"
Prima, maar dan wel thuis. Heeft niemand last van en daar heeft niemand problemen mee. Als je hier (semi)permanent woont, dan is het echter wel gewenst dat je buiten je eigen huis ook fatsoenlijk Nederlands kunt spreken.

"Babbelbox Rita Verdonk heeft de zogenaamde Rotterdam Code inmiddels tot speerpunt van een heilloos beleid gemaakt."
Volgens mij heb je er niets van begrepen. De meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad bestond voor de laatste gemeenteraadverkiezingen uit Leefbaar Rotterdam-leden. Zij hebben de Rotterdam Code opgesteld en niet Rita Verdonk. Zij behoorde bij de VVD.

"Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk en Mr. Ivo Opstelten kletsen poep." Wellicht, maar minder 'poep' dan jij.

"Komt er ter controle.... Komt er ter controle".
Je hebt er werkelijk niets van begrepen. Je probeert iets in het belachelijke te trekken met allerlei oneigenlijke argumenten. Hiermee maak je alleen jezelf belachelijk.

"Mij persoonlijk interesseert het geen moer welke ‘vreemde’ talen ik hoor." Tja, dat mag. Een hele grote groep Nederlanders denkt daar anders over en gelukkig heeft Ivo Opstelten dat begrepen.

ChupaChupa | 03-01-08 | 11:11

pardon dubbelpost

Shalome | 03-01-08 | 11:10

Kniftig 03-01-08 @ 10:11

Ik ben het op zich met je eens dat je niet alles moet geloven wat je hoort of leest. Manipulatie is tenslotte geen enkele overheid vreemd. Voor de rest vind ik dat je eigenlijk behoorlijk wat onzin uitkraamt.

fun-lovin-criminal | 03-01-08 | 11:09

padjakker deluxe 03-01-08 @ 10:58
Die Van der Wal gaf dus wel even een trap na aan alle slachtoffers van Madrid, Londen, New York en Van Gogh. Hoezo niks aan de hand. Ik voel nog altijd intens medelijden met al die slachtoffers en hun nabestaanden - Van der Wal dus niet, maar dat verbaast me ook niets van linkse imbecielen. Met Madrid et al werden wij net zo hard getroffen, dus ik begrijp niet waar Van der Wal het vandaan haalt om 'niks aan de hand' te roepen. Christ. Heeft hij de Danteske taferelen soms niet gezien? Afschuwelijk wat die mensen hebben moeten meemaken, en hij loopt dat te downplayen als 'niks an het handje' want wij wonen in Nederland. Ik vind dat echt een misdadige vorm van onverschilligheid.

Shalome | 03-01-08 | 11:07

-weggejorist-

Shalome | 03-01-08 | 11:07

@ G-unite 03-01-08 @ 10:44

Precies. Ik zie ook niet waarom mensen er zo'n probleem van maken als een stel bezorgde integrado's Kane en een kudde kakkerlakken naar God willen helpen.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 11:02

@sistrie 03-01-08 @ 10:42
- Aanslag geslaagd: een van de meest wrede ooit.
- Balkenende: "Dit moeten we niet willen, ik roep op tot kalmte en respect, laten we blij zijn met elkaar."
- De overheid zet een stille tocht op touw. Na lang aandringen lopen enkele vertegenwoordigers van moslimorganisaties mee.
- Media zegt ach en wee, burger ook, hé weer een upskirt van Britney, hoe zou het met Jantje Smit en Yolanthe zijn, gaan we een midweekje naar Center Parks, achat, leuk, heb jij de kaasknabbels gezien?

Murdockyoufool | 03-01-08 | 11:01

@klimaathoax 03-01-08 @ 10:56
Viel mij ook al op dat ze er totaal geen aandacht aan besteden. Misschien dat ze eerts bevestiging via de AIVD proberen te krijgen om het waarheidsgehalte te toetsen. Iedereen weet dat niet alles wat in de krant (mn de Telegraaf) staat op de volledige waaarheid berust.

Agent327 | 03-01-08 | 10:59

Hoax zeg ik.

Dr. Faustus | 03-01-08 | 10:58

Ik hoor het Jan-Jaap van de Wal nog zeggen ja, tijdens zijn oudejaarsconference: "want het valt allemaal wel MEE mensen, het is allemaal niet zo slecht als sommige mensen je willen doen geloven. Er zijn geen aanslagen geweest in Nederland, we laten ons leiden door angst, pessimisme en populisme". +/- 2 uur na dit nieuws en +/- 2 uur voordat er bijna mensen opgeblazen waren. Wat een tijdverspilling is dat geweest zeg, die sstaatspropaganda. Van de wal -10 in mijn achting.

padjakker deluxe | 03-01-08 | 10:58

sistrie 03-01-08 @ 10:42
Ik denk van mezelf dat ik wel zou meedoen aan een opstand om die malloten eens flink mores te leren. Dat vind ik uiteraard totaal ruk, maar anderzijds heb ik ook begrepen dat dit het enige is wat nog een beetje werkt. Dat of een doortastender overheid die zich om haar autochtone burgers gaat bekommeren, en die sektarische reli-malloten met een strafblad van hier tot Tokio en haatbaarden terugkiepert in de zandbak in plaats van ze als 'volwaardig Nederlander' te beschouwen. Volwaardig my ass. Die steile, misogyne, antisemitische, homofobe, racistische, wrede, bloeddorstige ellendelingen zijn helemaal geen Nederlanders, zo makkelijk gooi ik mijn nationaliteit niet te grabbel. Het zijn gewoon doodordinaire uitvreters met een stompzinnig gedachtegoed.

Shalome | 03-01-08 | 10:58

-weggejorist-

klimaathoax | 03-01-08 | 10:56

-weggejorist-

dutchdane | 03-01-08 | 10:51

@G-unite 03-01-08 @ 10:44

Nice.
Ik vind Kane een aanslag op mijn trommelvliezen an sich.

Iko Nal | 03-01-08 | 10:50

@Kniftig 03-01-08 @ 10:34

Ideologisch gezwam. Heb jij zo veel last van privacy-schending door de overheid dan?. Persoonlijk heb ik vooral last van de zoveelste camouflage-envelop van de Postcodeloterij, maar daar hoor je niemand over. Zolang het mogelijk is dat de o-zo-arme bezoekers van de voedselbank daar met hun auto naar toe kunnen rijden, 2x per jaar op vakantie kunnen en een lening kunnen aanvragen om een flatscreen te kopen valt het hier nog wel mee met de privacy-schending.

Iko Nal | 03-01-08 | 10:48

Als er toch een aanslag moet worden gepleegd staat Kane wel bovenaan mijn lijstje. In dat opzicht bewonderenswaardig.

G-unite | 03-01-08 | 10:44

@Kniftig 10:18: 1) Wat voor repressie precies? Mijn privacy is me een hoop waard maar laten we nu niet doen alsof we hier in een politiestaat leven. Ook al is daar een een of ander huilrapportje over. 2) De dreiging in de jaren 70 was heel anders. Het ging toen om gijzelingen en gerichte aanslagen tegen bepaalde personen. Zaken die je aanpakt met een gijzelbrigade en persoonsbeveiliging. Vandaag de dag gaat het veelal om dreiging tegen willekeurige mensenmassa's. Het is heel wat lastiger om daar mee om te gaan: als je te laat tegen een gijzeling optreedt kan het allemaal toch nog goed aflopen. Bij een bomaanslag moet je daar niet aan denken.

Tenslotte toch nog: laat je vooral ook niet bang maken door de terroristen.

Muxje | 03-01-08 | 10:44

Nou gelukkig zijn de meeste reacties niet zoals die van Prof. Hoxha. Hulde voor de mensen die deze aanslag hebben voorkomen. Stel dit was wel gebeurd. Hadden we dan nu een burgeroorlog? Zou ik dan samen met de rest van de nederlanders iedere fin die we tegenkomen de nek omdraaien of zouden we helemaal niets doen en zo door blijven zeiken zoals we nu doen?

sistrie | 03-01-08 | 10:42

Die poll is trouwens weer lekker, net of Nederlanders op een presidentskandidaat voor de VS mogen stemmen.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 10:40

Kniftig 03-01-08 @ 10:34
Liever afgerukte ledematen en emmertjes bloed in de islamitische vitrine, Knift? Of denk jij dat die knotsgekke moslims de Nederlanders ontzien omdat ze hen zo massaal van uitkeringen voorzien?

Shalome | 03-01-08 | 10:37

... het lijkt mij duidelijk , dat live-events bij uitstek uitgekozen worden.... of ging het om Opstelten...?.Orgastisch bloedbad ?...... ga gewoon neuken!

sa4 | 03-01-08 | 10:35

@ Zottelkopf

Ja ach, denk alleen al aan de technische middelen die ze toen voor handen hadden en die ze nu hebben. Verschil met toen is dat de terroristen de echte dreiging waren en alle raketten figureerde in het grootste toneelstuk allertijden (De koude oorlog)
Wellicht is dat ook wel wat ze je willen laten denken (maar goed nu space ik hem ook een beetje) Maar het is wel zo dat ze alle middelen en maatregelen moeten verantwoorden.

Kniftig | 03-01-08 | 10:32

wopper 03-01-08 @ 10:26
lol @ doorgebukte uberlutser
-
Heb je de reacties eronder gelezen? Terpstra probeert zijn schilferende huid nog te redden met het schmotzen van Geenstijl, maar ook op AD staan dezelfde reacties. En bij Elsevier, en bij Nu.nl, en bij Telegraaf, en bij stand.nl, en bij ... en bij ...
De jaren 70 komen niet meer terug, Terpstra.

Shalome | 03-01-08 | 10:31

weekendje ardennen voor de daders, potverdomme!

drijflijk | 03-01-08 | 10:31

@Kniftig 03-01-08 @ 10:23
Ja, de schofterigheid kent geen grenzen. Natuurlijk moet Nederland zijn militairen uit die papieren roversstaat weghalen, om redenen die ik niet opnieuw zal benoemen. Verder is het hemeltergend dat de informatievoorziening stokt als er werkelijk iets aan de hand is. How about de inwoners van Rotterdam verwittigen... Maar j, dat komt allemaal niet zo goed uit, met de nieuwjaarsviering en zo.

OT Moslimorganisaties scharen zich achter het 'tolerantie-initiatief' van Doekle Terprat. Ze weten alleen niet hoe je T O L E R A N T I E moet spellen. Letterlijk en figuurlijk. Wie denken ze een rad voor ogen te draaien?!

Murdockyoufool | 03-01-08 | 10:31

LOL! gentle giant 03-01-08 @ 10:22

We are pigs!
Doekoeloeloe praat al net zo als de mollahs.
Tjonge, wat voelt die finaal doorgebukte uberlutser zich in zijn Kruis getaserd.

wopper | 03-01-08 | 10:26

Kniftig 03-01-08 @ 10:18
Kan ik niet beoordelen, of ze in de jaren 70 minder middelen hadden, maar ik geloof je op je woord. Als er werkelijk een aaslag is voorkomen met nieuwjaar ( ga ik maar even van uit voor het gemak) dan zijn wat mij betreft de investeringen nuttig.

Zottelkopf | 03-01-08 | 10:26

Getrokken pistolen? Ik zie helemaal geen getrokken pistolen! Moet Geenstijl geen nieuws nu ook al nieuws maken? Dan kan ik net zo goed weer nu.nl of hart van NL gaan volgen.....

en dat vind ik | 03-01-08 | 10:26

Murdockyoufool @ 10:20

Sterker nog ze brengt haar alleen maar onnodig meer in gevaar ten behoeve van JPB zn reputatie in het Witte Huis en baangarantie voor JPB zn voorganger die op een achterlijke manier uit de partij is gebonjourd en die wel een leuke baan bij de NAVO kon gebruiken.

Kniftig | 03-01-08 | 10:23

nduss 03-01-08 @ 10:19
Yep, en daarom wordt het de hoogste tijd dat er een flinke kluit van die idiote haatbaarden Europa uit wordt gekinkeld. Dan kunnen we gewoon doorleven met de mensen die begrijpen hoe je je een open, westerse, moderne samenleving gedraagt.

Shalome | 03-01-08 | 10:22

@Niet voor Jan 03-01-08 @ 10:15
Stiekem hoop ik dat de comment cynisch is bedoeld.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 10:22

Als ik 010-Al-Qaeda was zou ik het zo doen. Eerst een paar schlemielen laten hinten op een aanslag. Uiteraard met wat indicatief- echter zonder overtuigend bewijs dus deze worden over zes maanden vrijgesproken. Daarna rechtzaak aanspannen voor flinke schadevergoeding. Bedrag doorsluisen naar het echte team die daarmee in Roemenie een flinke hoeveelheid amoniumnitraat kan aanschaffen. Boem.

Iko Nal | 03-01-08 | 10:20

NEDERLAND TEGEN TERRORISME... wat een godsgruwelijke gotspe. De burgerT dient waakzaam te zijn maar de overheid laat zijn burgers onbewaakt.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 10:20

@ zottelkopf
We dwalen inderdaad een beetje af. Ik vraag me trouwens sterkt af wie er iets suggereerd, haha, nee dat is flauw... Verder helemaal met je eens, al moeten we wel waakzaam blijven als het gaat over onze pricacyrechten.

nduss | 03-01-08 | 10:19

ongekende proporties!

mois | 03-01-08 | 10:19

@ Zottelkopf

Mijn punt is dat de politie en AIVD eind jaren 70 minder middelen hadden en meer aanleiding hadden hard op te treden dan nu. Dus vanwaar is al die repressie nodig? Waar zijn al die investeringen goed voor?

Kniftig | 03-01-08 | 10:18

nduss
Iemand suggereerde dat ik geen recht van spreken had omdat ik zelf niet ben weg gepest uit een wijk. Maar goed, we dwalen een beetje af, geloof ik.
Mijn punt was, dat er wat mij betreft goed is opgetreden door de politie en dat ze terecht veel bevoegdheid hebben, in deze tijd, ook al moeten we met zn allen een beetje inleveren op privacy. Nogmaals, stel je voor, die aanslag was gelukt ? Hoe hard had dan iedereen niet geroepen om harder optreden ?

Zottelkopf | 03-01-08 | 10:15

Ja dag, dit soort dingen wil je toch ook niet weten. Ik vind het allemaal zeer correct gedaan; aanslag voorkomen, communicatie-kraan dichtdraaien, en voor de zekerheid op volle toeren draaien in het doelgebied. Het risico dat hun 'vriendjes' uit de onbekendheid worden getrokken door het evenement af te lasten (want daar zou het effectief op neer zijn gekomen) is gewoon te groot. De tijd tussen de arrestatie en het evenement was te kort om alle draadjes in beeld te krijgen, dus zeg je gewoon helemaal niets meer.

Niet voor Jan | 03-01-08 | 10:15

Ben inmiddels zo cynisch dat ik geen snars van deze onzin geloof

de_moeder_van_rutte | 03-01-08 | 10:15

Wat zei King of Controversy hier ook alweer over....
Iets in de geest van 'Justitie heeft geen enkele grond om dit drietal op te pakken want de MIDDELEN zijn niet aangetroffen'.

Murdockyoufool | 03-01-08 | 10:14

@ Zwartbroek

Een vooraanstaande politicus heeft geen 11 doden van NLse soldaten en talloze burgers op zn geweten. Die doen niet aan repressie en aan het dom houden van het volk. Zoveel schadelijks voor onze maatschappij kan ik Mohammed B niet verwijten of je moet veel waarde hechten aan de B-films van Van Gogh.

En wat je tweede voorbeeld betreft. Nee daar zie ik geen verschil in. Want een bom voor entertainment kan slachtoffers maken net als dat een bom gericht om gebouwen te vernietigen cmpleet kan mislukken. Het zegt niks, allemaal. En mensen veroordelen op basis van gebakken lucht is mijn land onwaardig.

Kniftig | 03-01-08 | 10:11

De laatste keer dat de pliesie/officier van justitie met de pers praatte vond een linkse kudt rechter het nodig een holleder een jaar strafvermindering te geven. Pliesie gaat gewoon voor de maximum veel te lage straf... +1 voor pliesie

prutsprutser | 03-01-08 | 10:10

Hoxha, stoppen met stemmingmakerij. Je lijkt verdomme wel een gristenhond.

Rest In Privacy | 03-01-08 | 10:10

Ivo Opstelten.
De vleesgeworden praatpaal die in zijn vrije tijd functioneert als burger’vader’ van een grote havenstad. Het orakel doet van zich spreken. De kapitein en zijn matrozen: “Iederéén spreekt Nederlands in deze stad!” Wanneer Ivo de breedbeeldtelevisie meer dan vult, o.a. met zijn ‘zoetgevooisde’ stemgeluid blokkeer ik direct het geluid. De vooringenomenheid en tackelende teksten zijn stuitend. Het plaatje misselijk makend. Mijn melk verzuurt, mijn bier slaat dood, mijn planten gaan in de hangstand en mijn druipkaarsen doen niet langer waarvoor ze gemaakt zijn.
Rotterdam, de legale woon- en verblijfplaats van een vriendin. Wij praten, nee, wij communiceren dat het een lieve lust is! Voortaal: Engels! Wellustig type ook, die in je Great Britain met een zaklampje moet zoeken. Gek op Ivo. Gelukkig woont ze in een appetijtelijk appartement aan de Maaskade. Uitzicht op het golfslagbad en in de verte lonkt de Erasmusbrug en de ‘Kop van Zuid’ Die bleke Engelsen hebben álles mee, lijkt het.
Het lijkt mij dat Ivo definitief het roer uit handen genomen wordt. Zijn populistische oprispingen doen gelukkig Marokkanen, Turken, Kaapverdianen en vele andere exotische Medestanders van kleur verschieten. Ze spreken hun moerstaal. Zou ik ook doen! Sommigen spreken ABN. Of, iets wat aardig in de richting komt. En wat levert het ze op? Leefbaren die jou het leven onmogelijk trachten te maken. Prettig.
Dus Ivo, lieverd, flikker die keten in de Maas en kom bij zinnen. En kraam wat minder onzin uit. Dit komt in niemands kraam te pas.
Bullebak!!!
Babbelbox Rita Verdonk heeft de zogenaamde Rotterdam Code inmiddels tot speerpunt van een heilloos beleid gemaakt. Ik ben sprakeloos!
“Het vergroot de veiligheid. Nog dit jaar moeten landelijke normen gaan gelden. Iedereen spreekt op straat dan alleen maar narrig Nederlands!” neuzelt ze. Drs. Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk en Mr. Ivo Opstelten kletsen poep.
Komt er ter controle dan misschien een praatpolitie? Die snoeihard ingrijpt wanneer ik Engels spreek met mijn vriendin. Verzeil ik óf zij in een uitzettingsprocedure met kans op een martelende vuurdood. Wat te doen met Duitsers die ’s zomers onze stranden bevuilen, erg veel plek innemen en luidruchtig aanwezig zijn. Worden die op transport gesteld? Uitermate lullig voor een kosmopolitisch land als het onze, lijkt me. En wat overkomt me wanneer ik duidelijk dialect spreek in een warme waardevolle omgeving? Vuurpeloton? Trouwens, zijn politici dan te volgen wanneer ze wollig taalgebruik hanteren waarmee je truien kan breien die al die Kaapverdianen de winter mee doorhelpen.
Mij persoonlijk interesseert het geen moer welke ‘vreemde’ talen ik hoor. In Nederland is toch al sprake van één grote Babylonische spraakverwarring. Mensen verstaan elkaar allang niet meer. Je kunt er ook beter het zwijgen toe doen. Eén opmerking kan al leiden tot prikkelend zinvol geweld, begrafenis of crematie!!!
Misschien kunnen 'politici' gewoon ook beter hun klep houden! Zeker op Oudejaarsavond...

Bouwfraudeur | 03-01-08 | 10:10

@ zottelkopf

ik geloof dat de keuze om gebruik te maken van de retoriek of van argumentatie vrij staat dus heb ik recht van spreken.

tjonge jonge, nu heb ik gelijk zowaar een argument gegeven. Namelijk een redenering gevolgd door een conclusie. Ik kan ook inhoudelijk op jouw argumenten ingaan. Dus jij kent mensen die uit een allo-wijk zijn weggepest? Ik ken mensen die prima naast allochtone buren wonen... *zucht* We zijn weer terug op de jip en janneke debattraining.

nduss | 03-01-08 | 10:07

Zottelkopf @ 09:56

Practise what you preach!

Kniftig | 03-01-08 | 10:05

Drie verdachten. Niets meer en niets minder.

dawg | 03-01-08 | 10:04

Kniftig 03-01-08 @ 09:59
Ik had het over van Gogh en Fortuyn, als zijnde slachtoffers van terrorisme. Vind ik echt, heb ook nooit beweerd dat terrorisme alleen voortkomt uit allochtone en/of islam-hoek ..
Ons land is niet meer zo vrij, als het ooit was .. of misschien moet ik zeggen 'leek '..

Zottelkopf | 03-01-08 | 10:04

Wedden dat die terroristen nog hun reet afgeveegd hebben met die pamfletjes van opper-buiger Terpstra? Over dit volk hoor je Terpstra niet, behalve om Nederlanders in het haar te smeren dat het vast onze eigen schuld is en we het zelf uitgelokt hebben. Sterker nog, ik verwacht dat Terpstra wel rechtstreeks zal beweren dat het weer aan Geert Wilders ligt. Want zo is Doekle.

inquisitra | 03-01-08 | 10:04

@Kniftig: Je wilt toch niet beweren dat je zelf de verschillen niet ziet? Het verschil tussen vinden dat een crimineel de dood verdiend heeft, en een vooraanstaand politicus doodwensen? Het verschil tussen een explosief maken voor (zij het illegaal) entertainment en plannen maken om doelgericht gebouwen te vernietigen? En is Pim zoveel doder dan Theo? Ademen doen ze allebei niet meer.

Zwartbroek | 03-01-08 | 10:03

@ Schoorsteenveger @ 09:31

Ja zo zou je het ook kunnen formuleren....

@ Zottelkopf @ 09:39

Ok dat is een, wat je nu noemt bestaat ook echt, dat ontken ik niet. Sommigen hebben absurd lange tenen die ook altijd in de weg staan. Afhankelijk van hoe dapper je bent is er ook sprake van dreiging. Ik noem mezelf geen held, dat moet allemaal nog maar blijken maar ik ben niet onder de indruk van die dreigementen.

Maar nu:
Maar roep nu eens 100x dat je Mohammed B dood wil.. en roep daarna 50x dat je Jan Peter Balkenende dood wil... Vrijheid van meningsuiting toch? Vrij land toch?
Nog een voorbeeld 4 weken geleden in Honselersdijk. Waren 2 jongens een (vuurwerk)bom aan het maken, geen lullige... Die gasten lopen weer vrij rond, Samir A is voor nog minder gepakt... Zeg niet dat Sam zo een toffe peer is, maar het enige verschil wat ik hierin zie is dat de ene een moslim is en de andere twee boeren knullen.
En we weten allebei dat er net zo grote terreurdreiging uitgaat van Hollandertjes (Volkert) als van baardaapjes (Mohammed B.)

Verklaar eens het verschil in handelen?
En begrijp me niet verkeerd. Je hebt gewoon geen bommen te maken, Moslim of niet

Kniftig | 03-01-08 | 09:59

Hoxha, je bent een beetje een chagrijnige ouwe zeikerd geworden. Een stokertje, een intrigant. Soort Femke Halsema van GeenStijl...

J.A. Kudee | 03-01-08 | 09:56

nduss 03-01-08 @ 09:51
Podium bedoelde ik letterlijk, jouw opmerking doet niet ter zake. Als je mee lult, ga dan in op argumenten.

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:56

Was wel te verwachten dat de ( al dan niet ) verijdelde aanslag gericht zou zijn op de erasmusparty. Koekie is gewoon gegaan en heeft zich kostelijk vermaakt. F*ck terrorists!

Koekje-dr-bij? | 03-01-08 | 09:52

@ zottelkopf @ 9:58
Geen behoefte aan een podium? wat doe je hier dan?

nduss | 03-01-08 | 09:51

Dat word schoffelen voor de terroristen.

huppeltrutje | 03-01-08 | 09:49

@Klaboesterbeer
"People willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both"
Benjamin Franklin

Doe eens je huiswerk, CIAboosterbeer.

thispissesmeoff | 03-01-08 | 09:49

Thee!!!! Vrachtwagens vol met thee godverdomme!!!

inquisitra | 03-01-08 | 09:48

@Blafferrt,
Keuniginnedag is in Friesland dit jaar.

fuckje | 03-01-08 | 09:46

Jahaaa, dat wordt flink schoffelen voor die arme gediscrimineerde maatschappijslachtoffers!

Zwartbroek | 03-01-08 | 09:45

Opstelten heeft in zijn nieuwjaarstoespraak gezegd dat íe Rotterdam 'kauwgomvrij ' wil hebben, mensen kunnen hem 'er op aanspreken '.. *zucht*..

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:44

Wannabe a poepstar? 03-01-08 @ 09:41
Dat soort vragen gaat Mosko snel stellen.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 09:42

En dan nu kamervragen en oprotten met dit kabinet.

doskabouter | 03-01-08 | 09:41

Pfft, het is 010 maar. Nu even iets echt belangrijks, is er al een nieuw topic van Klunshof?

Niet? Zonde.

kolonel klootoog | 03-01-08 | 09:41

En met wat wouden ze die aanslag plegen? Explosieven gevonden? Of liggen die nog ergens te wachten tot een andere hakbar die ophaalt?

Wannabe a poepstar? | 03-01-08 | 09:41

Eindelijk eens hulde voor de politie en consorten!
Niks meer niks minder. Weer 3 baardmannen achter tralies; levenslang neem ik aan... althans, met zo'n OM zullen ze voor het einde van 2008 wel weer vrij rondlopen...

Wim-Lex | 03-01-08 | 09:40

nduss 03-01-08 @ 09:33
Kan ik alles zeggen? Vroeger wel, tegenwoordig niet meer, er lopen teveel gevoelige zieltjes in nederland die ALLES beledigiend vinden. Zelf heb ik geen behoefte om op een podium of kansel dingen te roepen, ben geen kunstenaar die foto's of films maakt, soms met de islam als onderwerp .. maar de voorbeelden liggen voor het oprapen.
En nee, ben nog nooit weggepest uit een allochtone wijk, maar ken wel zulke mensen die jarenlang getreiterd werden, zonder dat de politie of gemeente ook maar iets ondernam. Want ja, de pesters waren van noord-afrikaanse afkomst ..

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:39

Tjibbe schupt kont.

kneuterzak | 03-01-08 | 09:39

Hm, wat is het volgende grote evenement in 0031, Koninginnedag ?

blaffer | 03-01-08 | 09:36

@ zottelkop @ 09:21

interessante materie, maar even voor de steekproef: Wanneer heb jij voor het laatst iets niet kunnen zeggen omdat je vrijheid van meningsuiting 'op de tocht stond'? enne, uit welke allochtone wijk ben jij weggepest?

ben overigens blij dat de pliesie pas volgende week gaat staken, zo'n bloedbadje zet je onderhandelingspositie wel enige kracht bij

nduss | 03-01-08 | 09:33

Kniftig 03-01-08 @ 09:18
"Geen woooooooorden maar daahaaden....."

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 09:31

@ Framoes
... een eenmalig concert... komt dat zien!

Rest In Privacy | 03-01-08 | 09:29

Ze hadden ook de gasten kunnen waarschuwen en Kane laten opblazen.
Die vinden het niet gek als er geen publiek is, ze weten net zo goed als de rest van Nederland dat ze een kutband zijn.

Framoes | 03-01-08 | 09:27

glazen_afgrond @ 09:23

Geen idee maar ik heb wel suggesties voor mobiele lanceerbuizen.

Kniftig | 03-01-08 | 09:26

@ Zottelkopf

Nou leg daar dan ook je prioriteiten want daar gaan 1000 keer meer mensen aan dood dan aan terreur.

Fortuyn is overigens door een individuele Nederlander vermoord zo eentje die ik om 08.55 heb beschreven. Zo eentje waar geen Moslim iets mee te maken heeft... Daarnaast wilde Fortuyn over de grondwet discussieren.

Kniftig | 03-01-08 | 09:25

Het gastenboek van Doekle is trouwens weer geopend, zie ik..

BroncO | 03-01-08 | 09:25

Heb inmiddels een puike AK47 op de kop getikt! Politie doet niks, dus vandaar.... Ben nog op zoek naar een leuke raketwerper, iemand?

glazen_afgrond | 03-01-08 | 09:23

Kniftig 03-01-08 @ 09:14
Fortuyn en Van Gogh. Vrije samenleving ? Als de vrijheid van meningsuiting op de tocht staat ? Als blanken weg getreiterd worden uit allochtone wijken ?

We zouden veel levens kunnen redden door mannen pas op hun 25 een rijbewijs te verstrekken, door het alcoholpromilage niet hoger toe te staan dan 0,0 achter het stuur en bij overtreding onmiddelijke invordering van het rijbewijs .. maatregelen waar ik voor ben. Volledig off-topic, maar jij begon ..

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:21

Jalla Jalla, geloof in Allah!

Gay | 03-01-08 | 09:21

Doekle, kom er maar in!!

Ommezwaai | 03-01-08 | 09:20

@Auke 03-01-08 @ 09:18,
Jammer maar helaas. Indien dit had gebeurt hadden we JPB weer elke dag zien preken over Normen en Waarden terwijl de achterdeur voor dit tuig door de linksche politiek weer een stukje verder open wordt gezet.

Sulfuric-Acid | 03-01-08 | 09:20

Nou, de trend voor 2008 is weer gezet.
Moet ik dit nog geloven? in Rotterdam?
Goh, laat het nu net Rotterdam zijn... tssss.

Rest In Privacy | 03-01-08 | 09:20

Schoorsteenveger @ 09:13

Wij zijn meer van de daden en minder van de woorden. Maar begin maar met blaten dan weet ik in iedergeval waar ik me geen zorgen over hoef te maken.

Kniftig | 03-01-08 | 09:18

In een cynisch moment denk je: was de aanslag maar gelukt. Dan was 0031 voor 2009 moslimvrij geweest.

Auke | 03-01-08 | 09:18

@ Zottelkopf:

Dat is een ander terreur wat we sinds jaar en dag kennen.En wat je niet met de door jouw genoemde middelen zal oplossen.

Zie ook de klassieker van Neerlandse cinema: Ciske de Rat...
Ook straattuig gaat met zn tijd mee, hoor

Kniftig | 03-01-08 | 09:17

@ Zottelkopf

Welke twee doden??? Het enige slachtoffer is onze vrije samenleving die we zo proberen te beschermen van die onzichtbare vijanden, die zich nauwelijks laat zien...

Ja maar we kunnen meer levens redden door alle auto's te begrenzen bij 60 km/u en alle motors te verbieden (ik zeg niet dat ze dit moeten doen) maar als je toch zo bezorgd bent over de mensenlevens en veiligheid in onze maatschappij...

Kniftig | 03-01-08 | 09:14

Kniftig 03-01-08 @ 08:55
Sleep je er meteen de tweede wereldoorlog weer bij? Oei, nog even en we moeten het over Feijenoord gaan hebben.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 09:13

Dat had mooi vuurwerk kunnen worden!

LoL @ Sévèke | 03-01-08 | 09:12

Nou snappen moslims eens een keer iets van echte Nederlanders, namelijk dat Kane overgewaardeerde kutmuziek is, is het weer niet goed. Ja dan zou ik ook op zijn minst met een tolerantiepamflet komen.

blackangel | 03-01-08 | 09:12

Als je zo vol haat zit tegenover Nederland, en een nieuwjaarsfeest zo wil "verknallen", hoor je je gevangenisstraf hier ook niet uit te zitten op onze kosten. Laten ze maar eens goed gebruik maken van dat marokaanse paspoort.

fuckje | 03-01-08 | 09:11

O , en nog wat : er mogen dan geen doden vallen, nederland word wel degelijk geterorriseerd. Moet ik plaatsnamen gaan noemen ?

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:10

Mijn complimenten voor de aivd en pliesie. Nu wordt het gewoon tijd om de Zwitserse regels te gaan implementeren. Elk familielid van elk van de 3 terroristen die in 0031 woont er keihard uitschoppen, paspoort afpakken en ongewenst verklaren. Oprotten met dat tuig. En dan nog lopen zeiken dat ze respect willen..!!?? me reedt met je respect..!!

Sulfuric-Acid | 03-01-08 | 09:10

@Klaboesterbeer 03-01-08 @ 08:45<br />
Mensen die klakkeloos geloven wat de media door de overheid toegespeeld krijgt zijn realisten? Sinds wanneer is de overheid geloofwaardig? Of de media? Mijn alu-hoedje draag ik al jaren, deze beschermt mij tegen allerhande onzin die ik ontvang van de staatsgereguleerde media. Misschien ook een tip voor u?

Eagle_Eye | 03-01-08 | 09:10

Kniftig 03-01-08 @ 09:06
Een 'beetje ' overdreven ?
Nee, er vallen 'nog 'geen doden in nederland door terrorisme (nou ja, 2 stuks tot nu toe). Laten we dat zo houden .. ik heb niks te verbergen, ze mogen m'n dna hebben, mijn pc doorspitten.

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:09

Ja Doekle verveelt zich de pleuris sinds hij doorheeft dat het HBO toch verloren is.

Kniftig | 03-01-08 | 09:09

Kom er maar in Doekle!
"Samen bouwen"
Nadat de hakbars het gesloopt hebben.
Nog was knuffelcoaches en buurtvaders erbij..

Politie bedankt!
Ondanks de staking gewoon ff Nederland beschermen.

Weeraanmelden | 03-01-08 | 09:08

En nog wat

Als dit kabinet zo bezorgd is om onze veiligheid, stuurt ze ook geen militairen naar Irak en Afghanistan als ze een beetje nadenkt. Want wat je daar bestrijdt oogst je hier...

Kniftig | 03-01-08 | 09:07

@fuckje 03-01-08 @ 09:04
Ja, de bevolking mag natuurlijk niet verontrust worden .. of denken dat er wellicht een probleempje speelt in onze brave new multiculti samenleving.

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:07

Zottelkopf @ 09:02

Alles? Dus ook als je je ouders tegen de muur moet zetten om aan te tonen dat je het vaderland meer lief hebt dan je familie? Als een geflipte ambtenaar van mening is dat de nationale veiligheid er bij gebaat is, is het geoorloofd, toch?

Ok dit is een beetje overdreven. Maar weet je wel wat je zegt? Mensen denken niet meer helder na. Hoeveel doden vallen er nou in Nederland door terrorisme?

Kniftig | 03-01-08 | 09:06

Dat die hakbarren maar de tiefus mogen genieten! Varkenskoppen!

Armageddon | 03-01-08 | 09:06

Niets op het radionieuws. Wel de steunbetuigingen aan Doekle door wat moslimclubs. Lekker belangrijk!

fuckje | 03-01-08 | 09:04

En al zòu de kand op een aanslag klein zijn, toch wil ik dat niet meemaken in nederland, dus alle mogelijke middelen om het te voorkomen zijn wat mij betreft geoorloofd.

Zottelkopf | 03-01-08 | 09:02

Ieder jaar meer en sterker vuurwerk. Bomgordels gaan het helemaal worden in 2008!

El Gouda | 03-01-08 | 09:02

Zottelkopf @ 08.58

Ja of dan was het terrorisme probleem in een week opgelost en hoefden we geen achterlijke beperkende maatregelen meer door te voeren en konden we die miljoenen weg gegooid geld, want wat doet het NCTB enzo nou precies, mooi steken in andere zaken zoals subsidies voor achterlijke kunstprojecten.

Kniftig | 03-01-08 | 09:00

@ Klaboesterbeer
Vergeet ook de jaarlijkse aanslagen van de Binnenhofstadgroep niet..

Echter, de kans dat wij als individu slachtoffer worden van een aanslag is dermate klein, dat het het afluisteren en alle andere methoden om de privacy van mensen te ondermijnen nooit gerechtvaardigd kan worden, imho..

BroncO | 03-01-08 | 08:59

Hulde voor de politie. Stel je voor, het was die eikels gelukt .. zo´n actie als gisteren, had opeens in een heel ander daglicht gestaan, ik denk dat de ondertekenaars van het pamflet dan degenen zouden zijn die bescherming nodig zouden hebben ..

Zottelkopf | 03-01-08 | 08:58

Slotervaart vs. Erasmusbrug; coprs-amsterdam - corps-rotterdam: 0-1

CynicalBastard | 03-01-08 | 08:57

@ schoorsteenveger

Tuurlijk jongen... In tegenstelling tot Amsterdam hebben we in Rotterdam wat meer ervaring met bommen en gebouwen en met name die combinatie ervan.

Dat is de prijs die je betaald als je teveel trots hebt om niet voorover gebukt op je knieeen met je anus wagenwijd de moffen naar binnen te laten marcheren.

Mooie gedachte die vandaag de dag nog opgaat, waarbij wij (Nederlanders) onze grootste vijand allertijden aan het worden zijn!

Kniftig | 03-01-08 | 08:55

ja en nu? over 2 dagen zijn ze toch weer vrij, met of zonder waarschuwing de lul zijn we toch wel in nederland.

kudtjepikandijvie | 03-01-08 | 08:55

@Klaboesterbeer 03-01-08 @ 08:45
Sluit ik mij bij aan.

@bookie 03-01-08 @ 08:47

Ongetwijfeld ja, in Nederland word er nauwelijks iets gebeurd wanneer er een moord wordt gepleegd, laat staan als wellicht 15 000 mensen wellicht de dood vinden.

Nee, chapeau voor de actie van de politie, zeker voor het stilhouden. Dit artikel doet niet helemaal recht aan de actie van de plisie, maar ik ben toch blij dat GS dit meld.

Sangoni | 03-01-08 | 08:54

Jammer dat het mislukt is, hadden we 2 vliegen in 1 klap, Kane weggeblazen en eindelijk de langverwachte burgeroorlog uitgebroken.
Die boys hadden trouwens vast geen kaartje, dus dan hadden ze tussen de andere hakbarren gestaan met hun bomgordeltjes, was helemaal humor geweest.

Pannie | 03-01-08 | 08:52

@Iedereen die over politie-staat klaagt: juist door bescheiden en op de achtergrond te blijven zorgen AIVD en Pliesie er hier voor dat eventueel al aanwezige gevoelens van angst niet verder aangewakkerd worden.
De berichtgeving die er is, is feitelijk en waarschijnlijk alles wat ze in het belang van het onderzoek op dit moment veilig kunnen vrijgeven.
Klagen over een politiestaat juist nu terwijl er zonder zichzelf-op-de-borst-klopperij of angst zaaien door AIVD en pliesie potentieel zoveel levens gered zijn (nou ja, ze hebben nog steeds een Kane-concert meegemaakt, het kan altijd beter) is onterecht en zelfs beschamend.
De AIVD en de Pliesie hebben hier voor een keer zeer juist gehandeld, OOK in de berichtgeving via/naar de media toe.
Kijk eens wat verder dan je neus lang is en verplaats je eens in de positie van een ander. Er is hier absoluut geen sprake van angst zaaierij oid!!!!

CynicalBastard | 03-01-08 | 08:52

@Klaboesterbeer 03-01-08 @ 08:45
Ben ik helemaal met je eens.
Het gezeur over het afluisteren ik heb niks te verbergen, en wanneer er mensenlevens bespaard kunnen worden laten ze mij dan maar afluisteren.

in de regenjas | 03-01-08 | 08:50

Haha dat filmpje op de brug. Geweldig die gasten weten niet wat ze overkomt. Gewoon netjes afgehandeld, het zekere voor het onzekere genomen en niet te overspannen gereageerd op de omstanders. Ik zou bijna zeggen een schoolvoorbeeld hoe je gemoederen rustig kunt houden, moeten ze vaker doen met getrokken pistolen duidelijk maken wat ze willen, dan krijgen ze weer R.E.S.P.E.C.T ipv een grote bakkes met dronkemans gelul.

Zuma | 03-01-08 | 08:50

Joh er zijn in de afgelopen 10 jaar welgeteld door terrorisme 0 mensen om gekomen in Nederland en minimaal 10000 in het verkeer.
In de jaren 60 en 70 werd ons land geteisterd door terreur van Mollukers, Japanse rode brigades, RAF etc. Toen werden er welgeteld een maatregel genomen. Het opzetten van speciale eenheden die bij gijzelaarssituaties en terreurdreigingen zouden kunnen optreden. En toen werd het een tijdje stil in de lage landen.

Met andere woorden om alles een beetje te relativeren. De overheid had in de jaren 70 de maatregelen moeten nemen en als ze zo bezorgd is meer gebaat voertuigen bij 60 km/u te begrenzen dan om ook maar een joule aan energie te steken in (Moslim)terrorismebestrijding.

Ja wacht maar tot de bom afgaat, hoor ik jullie al kontvegend roepen, ja daar wacht ik al minstens 20 jaar op dat ding gaat maar niet af en al gaat ie wel a. Durf ik te wedden dat het terrorismeprobleem binnen een week met samenwerking van alle burgers die geen zin hebben in neurotische tram/trein en busritjes en gewoon willen leven hier op aarde.

Ach laat ik het zo zeggen. Het komt bepaalde figuren maar iets te goed uit dat deze spanningen heersen in de maatschappij en JPB is de kapitein van dat piratenschip...

Har har har kielhaelen!

Kniftig | 03-01-08 | 08:49

Volgens iemand op marokko.nl waren de 2 Marokkanen vrij. Zij had er 1 gesproken. Volgens haar was alleen die Sudanees een idioot die nog vast zit.

bookie | 03-01-08 | 08:47

Wees nu gewoon blij dat deze ellendelingen opgepakt zijn. Nu maar hopen dat ze er niet met een middagje schoffelen van af komen.

knurfie | 03-01-08 | 08:46

Ik denk dat er goed en adequaat gehandeld is. In onze rechtstaat moet je dergelijke terrositen alleen voor het gerecht brengen als je ze kunt pakken met een heterdaadje. Immers plannen zijn niet voldoende ze lopen dan zo weer naar buiten. En slapende honden die je gaat pakken moet je niet van te voren wekken. Dus ik kan me goed voorstellen dat besloten is de boel stil te houden tot men daadwerkelijk alles op een rijtje had (honden in het cachot en voldoende bewijs etc.). Dus idd kudos voor de opsporingseenheden.

Zuma | 03-01-08 | 08:46

Deze post neem ik niet serieus. Wat een onzin. Wat een stemmingmakerij.

lulletjerozewater | 03-01-08 | 08:46

@Eagle_Eye 03-01-08 @ 08:36

Goh, was het uitverkoop bij de alu-hoedjes winkel vanochtend? U zegt dat er nog nooit aanslagen gelukt zijn... wunderbar... er staan mij toch wat dingen bij als madrid, londen, bali, en zo nog 100 landen ofzo... Waren toch ook echt allemaal hakbarren. Natuurlijk allemaal in opdracht van geheime diensten die niets liever doen dan hun eigen volk afslachten om hun eigen macht te vergroten ofzo...

Ik hoop voor u dat u nooit slachtoffer wordt van een doorgedraaide hakbar. Voor mij geld, ze mogen al mijn email lezen en al mijn telefoongesprekken afluisteren als daardoor een enkel mensenleven gespaard kan worden.

Klaboesterbeer | 03-01-08 | 08:45

Kniftig 03-01-08 @ 08:36
Als het iets tegen had gezeten had je niet meer vanaf die mooie brug kunnen tieften.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 08:43

@Schoorsteenveger 03-01-08 @ 08:38

Nu al vind ik pamfletten toch wel zeau enorm 2008!

KaiserSoza | 03-01-08 | 08:41

* gaat gelijk Zweedse Chef van Geert bellen *

fuckje | 03-01-08 | 08:40

Zet deze feiten nog eens tegenover die fijne aktie van mijnheer Doekle Terpstra, Slapen doen we 's nachts.

KaiserSoza | 03-01-08 | 08:38

Ik lees dat de allochtonen vandaag met een eigen pamflet komen, in navolging van Doekie. Boven het pamflet staat de titel ‘2008, zonder angst voor een ander’....
Een brug te ver, naar mijn idee. Beetje snelle reactie van vooral de moslimorganisaties op dit gebeuren zou wel gepast zijn. We wachten af.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 08:38

Het andere eind is dan dat de regering (zie de US) paniek en angst zaait. Laat ons lekker onwetend blijven.

cetrac | 03-01-08 | 08:38

Eagle_Eye @ 08:36

So true.... Helaas wonen we in een land vol angsthazen

Kniftig | 03-01-08 | 08:37

@ Vitamine C 03-01-08 @ 08:21

Inderdaad, informatie achteraf was wel zo aardig geweest. Maar dan was weer duidelijk geworden dat sommige van onze gewaardeerde moslimlandgenoten ons zo intens haten dat ze met hun laatste daad zoveel mogelijk ongelovige honden willen afslachten. En dat is jammer voor de nobele initiatieven van Doekle Terpstra.

zum kotzen | 03-01-08 | 08:36

Schoorsteenveger

In Rotterdam zuipen we geen thee, maar drinken we een biertje en als je geen bier lust tieften we je in de maas...

Kniftig | 03-01-08 | 08:36

De angstverspreiding duurt voort. Ik hoop dat ieder weldenkend mens de ogen opent en ziet dat dit alles een grote hoax is. Want waarom worden aanslagen voorkomen? Waarom wordt er nooit 1 gepleegd? Simpel: Men wil u angst inboezemen om nog meer van uw privacy af te kunnen snoepen. Al uw rechten als burger kunt u inleveren tegen een vals gevoel van veiligheid. Vertrouw uw overheid niet, maar wantrouw haar, opdat ze uit is op macht en niet uw welzijn.

Eagle_Eye | 03-01-08 | 08:36

Zo en nu allemaal een beetje inbinden voor 2008 en we zullen door onze moslim vrienden veel beter bejegend gaan worden.
Geen dreigementen meer , kinderen worden op tijd van de straat gehaald en berispt, homo's en vrouwen worden met rust gelaten en zwembaden zijn weer voor iedereen toegangkelijk.Straatroven zullen nog verder dalen en loverboys doen een omscholing.
2008 het kan nog steeds wat worden !

Jokkebrok | 03-01-08 | 08:36

"De drie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan zal worden bepaald of ze langer mogen worden opgesloten."
Nou, het zal wel blijven bij een een pittig maar beleefd gesprekje met de buurtvaders, vrees ik.

Schoorsteenveger | 03-01-08 | 08:35

Owwww er is zoveel wat ons wordt onthouden...

Kniftig | 03-01-08 | 08:33

Lekker Story-niveau, Hoxha

BroncO | 03-01-08 | 08:32

Mooi werk heren, levenslang voor de terroristen. Nederland is allang een politiestaat en dan is het aardig te ontdekken dat er goed gewerkt wordt.
Politici, nou niet gaan Bush'en en paranoide worden, dat wordt toch niks. Dan wordt iedereen gecontroleerd, behalve de Marokkaanse doelgroep. Gewoon niet doen dus. Echte werk aan de vakmensen overlaten.

Oerkoendoe | 03-01-08 | 08:32

waarschuwing geven was ronduit dom geweest. Denken jullie soms dat dergelijke tiepjes nooit op internet kijken?

twinsisterjoyce | 03-01-08 | 08:32

@thispissesmeoff 03-01-08 @ 08:28

Het is allemaal een complot! Allemaal bedoeld om eeeh... eeh.... nou ja je weet wel! Ben blij dat ik vanochtend mijn alu-hoedje bij me had toen er weer een vliegtuig strepen ging trekken in de lucht!

Klaboesterbeer | 03-01-08 | 08:31

Oh god: bescherm ons tegen Al Qaida. Snel burgers, lever al je grondrechten en vrijheden in en laat je chippen. Politiestaat; here we come!

Opmerkelijk hoeveel bijna-aanslagen er ineens zijn sinds Bush de twin-towers heeft opgeblazen met thermite.

thispissesmeoff | 03-01-08 | 08:28

Maar idd pliesie +1...

Doc Damage | 03-01-08 | 08:28

ik zeg het niet vaak, maar wat een knap staaltje werk van AIVD en Pliesie! Goede start van 2008!

DeSteef | 03-01-08 | 08:25

ik ben blij dat men de boel verijdeld heeft! en die ivo zal idd wel een paar angstpoepjes hebben gelaten tijdens zijn opvallend korte speech.

Wim Bitterzaad™ | 03-01-08 | 08:25

Ik heb een stukje gezien van dat optreden van Kane... ik kan me heel goed voorstellen dat deze voor rockgroep spelende etters bij sommige mensen terroristische gevoelens naar boven brengen.

Gezellig! | 03-01-08 | 08:21

Als de situatie echt uit de hand dreigt te lopen dan moeten feesten maar worden afgelast. Dit is ook zo gegaan in België na het oppakken van necqschotwaardige mensen.

Waar het mij omgaat dat dit allemaal stil wordt gehouden door de politie zelf, dat steekt me meer !

Achteraf hadden ze best dit nieuws groot naar buiten kunnen brengen, dit is noemenswaardig werk door de AIVD !

Vitamine C | 03-01-08 | 08:21

tering het is ook nooit goed is nu niks gebeurd als die brug vol met lijken had gelegen was het ook niet goed

ik vind het knap stukje werk hulde

nu nog een neqschot voor het gevangen uitschot

uchman | 03-01-08 | 08:17

hulde voor een ieder die er aan mee hebben gewerkt om dat zooitje op te pakken, en dat ze ons niet waarschuwen ?, tijd?, logistiek?, standaard procedure omdat je nooit kunt weten wie er nog meer bij betrokken zijn?, kom op zeg gebruik je verstand voor de verandering eens.........

deFiscus | 03-01-08 | 08:16

Wat verwacht je dan, dat er op de website van het NCTB had gestaan 'het ligt in de lijn der verwachting dat er tijdens het nieuwjaarsfeest een zeer bloedige bomaanslag zal worden gepleegd'? Zo'n feest kun je een dag van te voren niet meer afgelasten, dat zou nog veel meer ellende hebben opgeleverd (rellende gekken die de aandacht afleiden van terroristen)

zum kotzen | 03-01-08 | 08:14

Wat Vitamine C zegt.

CynicalBastard | 03-01-08 | 08:13

o... wat gek, geeft de politie voordat ze terorristen gaan vangen hier geeneens info over aan het volk? Schande!

Raar stukje, hulde voor de aivd en de betrokken boevenvangers! Lang leve de politiestaat!

Klaboesterbeer | 03-01-08 | 08:13

Het gaat ze vast een keer lukken... Ik heb zo langzamerhand meer vertrouwen in die etters dan in de overheid...

Doc Damage | 03-01-08 | 08:12

EN BEDANKT OVERHEID VOOR HET VOORKOMEN MAAR EEN WAASCHUWING OF KENNISGEVING WAS NETJES GEWEEST !

Vitamine C | 03-01-08 | 08:11

Nooit gehoord van het 'geen paniek zaaien als niemand daar wat mee opschiet' principe, Hoxha? Ga ergens anders over lopen zeiken.
Ze hebben voor een keer hun werk goed gedaan en nog is het niet goed.
Erg Jammer, Hoxha, triest gewoon, dat zeikstukje van je.

CynicalBastard | 03-01-08 | 08:11

Hebben ze toch netjes gedaan, wanneer er wel iets ontploft was hadden ze het niet goed gedaan.
Noem mij maar een watje ik ben wel blij dat ze deze gasten in de peiling gehad hebben.

in de regenjas | 03-01-08 | 08:09

Vanaf nu vertrouwen we jullie niet meer??
Begrijp ik hieruit dat jullie de politie ooit hebben vertrouwd?

Karel Kruizenruiker | 03-01-08 | 08:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com