Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De slurptax. En wel hierom

Plein van de Hemelse Smog (klik voor vergroting)Kijk, dit is het Plein van de Hemelse Vrede in 北京. Peking, China dus. Ja, goed kijken. Want het is nogal mistig. Nu ja, mist. Zeg maar gewoon: fijnstof en zwaveldioxide. Desondanks heeft het bewind in China gisteren besloten om gewoon door te gaan met stoken van kolen. En daarom wordt autorijden in Nederland duurder. Vraag niet hoe het kan. U hebt nog 1 maand de tijd om die vette V8 te kopen.

Reaguursels

Inloggen

@ Yeeaah Right, No Way 28-12-07 @ 16:52
dank voor het bevestigen van mijn laatste stelling.
Je geeft gelijk ook het niveau aan waarop men opereert. Of liever het gebrek daaraan.
De hele stelling van all gore dat je als gelovige in deze specifieke voorspelling van het einde der tijden in “verwarring” gebracht kunt worden door “deniers” gaf dit al aardig aan. De oorverdovende stilte van Big Bana Boy al evenzeer.
All gore geeft niet eens specifiek in zijn film aan wat er dan “denied” moet worden.
Dus we gaan er maar vanuit dat het broeikaseffect “denied”moet worden.
Deze stelling op zich komt al tamelijk kolderiek en onzinnig over en lijkt ook duidelijk bedoeld voor simpele, kritiekloze zieltjes die maar een beetje meebléren als schaapjes in een kudde.
.
Het staat iedereen vrij om in bakersprookjes te geloven, elke gek zijn gebrek. Sommigen denken dat er nog nooit iemand op de maan is geweest of men gelooft in elfjes,kan.
Maar als men net als bij het IPCC men expliciet meldt dat het gaat om een rationele, wetenschappelijke benadering gaat terwijl het net zoveel met wetenschap te maken heeft als een koe met wiskunde, wordt het een ander verhaal.
Dan is het domme propaganda.
Temeer daar men, als bij een IPCC, systematisch data vervalst/aanvult/veranderd/aanpast.
Dan wordt het ordinaire misleiding/propaganda/oplichting.
En dat is er dus aan de hand.
.
het staatshoernaal is nu bezig over de bekende warmste jaren ooit in nederland.
Het is zo dat pas rond 1714 de thermometer in gebruik werd genomen wat voor het eerst betrouwbare metingen gaf.
En wat nederland is de positie ook nog eens een 3, 4 veranderd, dus van nl.wikipedia.org/wiki/Ceteris_paribus kan dan al geen sprake van zijn.
Maar je verzwijgt doodleuk dit soort feiten en gaat 100 x herhalen dat het de laatste jaren toch echt de warmste waren in 3 eeuwen.
Of zoals de socialistische minister van propaganda van onze oosterburen het een 70 jaar geleden uitdrukte; als je een leugen 100x herhaald wordt het vanzelf een waarheid.

saidfred | 28-12-07 | 20:31

Feit, vervuiling is slecht voor de wereld.

Maar ik vertik het om meer te moeten betalen terwijl er in grote delen van de wereld nog steeds van die achterlijken zijn die in veel te grote auto's veel te veel brandstof slurpen en voor onnodig veel vervuiling zorgen.
Ook word het eens tijd dat de Amerikanen worden aangepakt en hun immer weigerende meewerking eens zwaar word bestraft als het gaat om vervuilende industrieën en oorlogsmachinerieën , dat stelletje uitvreters, nee uitzuigers moet verboden worden zich nog buiten hun landsgrenzen te mengen in welk econmisch belang dan ook.

Yeeaah Right, No Way | 28-12-07 | 16:52

Bigi Bana Boy 28-12-07 @ 00:27
Je bedient je wel van de lingo en de ongefundeerde aannames van de all gore gelovigen;
“Ik ken alle tegenargumenten wel van de ontkenners”
ontkennen van wat ?
“Verder staat voor mij vast dat de temperatuur stijgt.”
En dat blijkt uit ? volgens een IPCC stijgt sinds de middeleeuwen de temperatuur globaal met 0.18 graad per eeuw. science.nasa.gov/newhome/headlines/ess...
wat betreft de temperatuur. Het is zo dat pas rond 1714 de thermometer in gebruik werd genomen wat voor het eerst betrouwbare metingen gaf. De langste reeks met thermometergegevens. Sinds 1822, komen van Albany newyork en vertonen geen enkele verandering in temperatuur. In 1822 gaf men 49.2 aan. In 2005 was de temperatuur 49.2. veel verandering dus. De tendens is wel dalende in deze gegevens.
Annual Average Temperature & Precipitation
www.erh.noaa.gov/aly/climatef/annualwx...
Je valt ook in herhaling mijn beste. Je aannames waren en zijn aantoonbaar nergens op gebaseerd. Wat je feitelijk dan zegt is dat feiten en de werkelijkheid er niet toe doen.
Je bevestigt ook nog dat je stellingen nergens op gestoeld zijn. Iets als; ik vind dat het zo moet zijn, maar waarom ik dat vind kan ik ook niet zeggen want ik heb mij er niet even in verdiept. Beetje erg onnozel en onzinnig volgens mij.
“Kijk, iedereen kan dagelijks zien dat wij al sinds het begin van de industriële revolutie grote hoeveelheden Co2 de lucht inpompen.” Waar haal jij vandaan dat co2 vervuiling is ?
Iets wat het Staatshoernaal ook graag doet behalve dan meningen en aannames presenteren als onomstotelijke feiten is het hebben over absolute hoeveelheden en niet over relatieve hoeveelheden. Propagandatrucjes zo oud als de weg naar Rome.
Aannames zijn leuk, maar waardeloos als die niet te staven zijn met resultaten uit onderzoek. In dit geval kom je niet verder komen dan schattingen. Over de exacte mechanismen is simpelweg nog te weinig bekend.
In het geval van co2 is het 5,5 in een kringloop van 750 nl.wikipedia.org/wiki/Koolstofkringloo... en dus praten we over een totale bijdrage van welgeteld 0.4 % wat betreft de fossiele brandstoffen. Het verhaal sneuvelt dan al bij de eerste horde.
Dit voor wat betreft; “aarde een vrij klein en fragiel systeem is en dat wij wel degelijk de samenstelling van de atmosfeer aan het veranderen zijn.” De aarde is niet klein en fragiel en een totale bijdrage van 0.4 % is met de beste wil van de wereld niet enorm te noemen.
“tot slot snap ik nooit zo goed waarom zorg om milieu en de natuur in NL als een exclusief domein van hippies en linkserts wordt gezien.”
Het ging volgens mij om “global warming” en niet over milieuvervuiling. Niemand is voor milieuvervuiling of vernietiging van natuur. Ik evenmin. Maar dergelijke simplistische lulkoek als gepropageerd door all gore is en blijft simpelweg simplistische lulkoek. Simpelweg omdat het dat is.
De hippies hebben het positivisme (het geloof in vooruitgang) indertijd ingeruild voor het negativisme en beweren sindsdien net als de jehova’s dat de wereld morgen vergaat als niet iedereen meegaat in hun (marxistische) anti-auto, anti-economische groei en anti-mens streven.

saidfred | 28-12-07 | 12:19

Ze hebben weer wat gevonden hoor, "nog meer verboden.."hiep hiepe hoera voor de (democratische) dictatuur der Nederlanden.

css.... | 28-12-07 | 07:19

Doe us stoppen met roken.

Cor van der Laak | 28-12-07 | 01:50

saidfred 27-12-07 @ 22:21
Weetje : Malaria was in Nederland (Noord-Holland) endemisch tot vlak na WOII en pas in 1959 was NL volledig malariavrij. Dankzij DDT :-)

Bigi Bana Boy | 28-12-07 | 00:31

saidfred 27-12-07 @ 22:21
Ik heb die film van Gore (nog)niet gezien en ben ook bepaald geen milieukabouter. Dat gezegd hebbende denk ik dat er wel degelijk iets aan de hand is. En ik kom tot die conclusie door hele eenvoudige redeneringen die imho vaak de beste zijn. Kijk, iedereen kan dagelijks zien dat wij al sinds het begin van de industrieël revolutie grote hoeveelheden Co2 de lucht inpompen. Je hoeft geen GroenLinks lul te zijn om te beseffen dat de aarde een vrij klein en fragiel systeem is en dat wij wel degelijk de samenstelling van de atmosfeer aan het veranderen zijn. Dat zoiets gevolgen moet hebben staat wat mij betreft buiten kijf, daar heb ik geen wetenschappers voor nodig.
Verder staat voor mij vast dat de temperatuur stijgt. Hoe dat exact komt weet ik niet want als zelfs wetenschappers daar nog niet over uit zijn, wie ben ik dan om te zeggen hoe het zit ? Ik ken alle tegenargumenten wel van de ontkenners en zelfs waar ik die onderschrijf doet dat nog steeds niet af aan dat feit. Ik ga niet al die dingen weer op nieuw opnoemen maar neem van mij aan dat ik die argumenten wel ken.
Tot slot snap ik nooit zo goed waarom zorg om milieu en de natuur in NL als een exclusief domein van hippies en linkserts wordt gezien. Ik reken mijzelf helemaal niet tot die groep en ken heel rechtse mensen die nog meer daar mee begaan zijn dan welke GreenPeacert dan ook.

Bigi Bana Boy | 28-12-07 | 00:27

@ Bigi Bana Boy 27-12-07 @ 14:46
kameraad, heb jij trouwens wel eens de moeite genomen om eens te kijken naar die prachtige, volledig op bewezen, controleerbare feiten gebaseerde film gekeken ?
ik wel. Ik heb hem eens gedownload en bekeken. Kan ik je alsnog eens aanraden.
Ooh, wacht, ik heb al weer te vroeg geschreeuwd “voor verstokte ontkenners geen ontsnappen aan” ik ben een ontkennert. Hilarisch, Bigi Bana Boy.
“Maar zolang jij in je eigen gelijk gelooft zou ik je vooral willen aanraden daar van te genieten.” Vindt het eerder diep treurig en intriest elke keer gelijk te krijgen en mijn vooroordelen keer op keer bevestigd te zien. Des te meer daar wij tegenwoordig al sinds een tijdje een leerplicht hebben tot ons 18e levensjaar.
.
Een paar dingen die opvielen waren een Nederland die voor het grootste gedeelte overstroomde door óf een Westplaat van Antarctica die zou gaan smelten óf een groenlandse ijskap die in stukken ging breken en ook wereldwijd de zeespiegel zou doen stijgen met 20 feet. Probleem lijkt te zijn dat bij Antarctica de temperatuur al een tijdje in een neergang zit. En “to top it all” de groenlandse ijskap van gemiddeld een 11/2 km dik zit in zijn eigen micro-klimaatje in een zelfgemaakte kom, omringd door bergketens.
Kansen op uit elkaar breken zijn daarmee tamelijk gering.
En we hebben nog dingen als malariamuggen die het hogerop zochten als het warmer werd. Alleen zijn in oosteuropa etc een eeuw geleden ook al verschillende malaria-epidemiën geregistreerd. Wat volgens dus blijkbaar niet kon, daar het te koud zou zijn. En meer van die uit-de-duim-zuigerij.
Hij wou er ook van maken dat men het “broeikaseffect” als een theorie wilde bestempelen inplaats van een feit.
Zonder een broeikaseffect en co2 zou er geen leven op aarde mogelijk zijn.
.
“En vooral ook dat we allemaal de lul zijn mocht Gore en consorten gelijk hebben”
all gore lult maar wat en dat weet hij zelf ook donders goed. Een ordinaire piskijker etc. zoals die als sinds de middeleeuwen de jaarmarkten en kermissen afstroopten op zoek naar sukkels die je een paar cent afhandig kunt maken. De Amerikanen noemen ze “snakeoilsalesmen’’.
Ironisch genoeg maakt ie zelf ook nog in de film een sneer naar Busch, die hem een brabbelende gek noemde.
Ik had je toch wel wijzer ingeschat. Beetje jammer.

saidfred | 27-12-07 | 22:21

Advies voor de autoverkoper en reisbureaus: Benoem de extra slurptax onder de noemer van "BOS/PVDA belasting" los op de factuur (zoals de BTW). Eens kijken hoe snel de PVDA zijn stemmers kwijt is...

Sjompie | 27-12-07 | 22:13

als hier iedereen nou eens een dikke v8 koopt, het word hier lekker warmer en de chinezen vallen dan dood neer van de fijnstof, kan niet beter zou ik zeggen

stijlloze1988 | 27-12-07 | 20:58

Stuur Beatrix op vakantie naar dat plein.

Hammar | 27-12-07 | 20:22

@piquant 27-12-07 @ 18:46 Correctie.
Natuurlijk rijden ze er niet in. Kindjes in Olillie jurkjes en de moeders aan het stuur.

piquant | 27-12-07 | 18:48

@ van dal 27-12-07 @ 16:58

Daar rijden de grachtengordel en amsterdam zuid moeders in. Ik doe het met een gewone fiets, wel met mandje natuurlijk en daar vervoer ik ook nog hond in.
Tuttigheid troef dus.

piquant | 27-12-07 | 18:46

@ Aaltje met de Geit
Of: Paaltje met de Meid. Ongenuanceerde scheldpartijtjes hebben heel weinig zin, Geitje. Ik heb het niet over het broeikaseffect gehad en ben evenmin gehersenspoeld. Kan gelukkig nog wel nadenken (iets dat er bij jou kennelijk heel moeilijk is). Probeer het toch maar eens, misschien krijg je dat celletje nog aan de gang.

hoogh | 27-12-07 | 17:57

hoe denk je dat china aan t geld komt en de noodzaak heeft om te stoken? omdat t westerse bedrijfsleven zoveel investeerd in deze korte temijn crap.. overal zit een connectie tussen... zie de lijntjes!

AuchtungPanzer | 27-12-07 | 17:46

piquant 27-12-07 @ 16:27 met een linkdraaiende en dus verantwoorde bakfiets...

van dal | 27-12-07 | 16:58

Sinds wanneer is de slurptax een milieumaatregel?

Stradorvski | 27-12-07 | 16:57

Het is allemaal de schuld van links... klaar. Toch? En wel zo lekker makkelijk. Zielepietjes

Zaaddonor | 27-12-07 | 16:45

@ De Swart 27-12-07 @ 15:26

Zelfde hier, ook in 020.
Natuurlijk komt het meeste verkeer van buiten 020, want amsterdammers fietsen in Amsterdam.
.

piquant | 27-12-07 | 16:27

Ik ben het ook met de slurptax eens, nu wordt rijden en flexibiliteit weer een elite-product, precies zoals het hoort!

Brandje | 27-12-07 | 15:55

Lekker nog even en dan is de olie op, en stort de wereldeconomie inmekaar.

willempie84 | 27-12-07 | 15:43

Ik ben sinds een paar maanden in China, en ben maar beginnen roken, sigarettenrook is schoner dan de lucht. Dat wordt echt lachen volgend jaar met de Olympische spelen.

Japannert | 27-12-07 | 15:38

Ben het met slurptax eens.
Woon aan drukste straat van Amsterdam.
Kan ramen nooit opendoen.
Tuinbezittende SUVrijdsters uit Amsteveen, Blaricum, Laren, Gorssel etc. moeten fietsen!

De Swart | 27-12-07 | 15:26

saidfred 27-12-07 @ 14:09
Kameraad, als er één ding mooi aan de milieucontroverse is dan is het wel dat we wel zullen zien wat er op termijn gebeurd. En vooral ook dat we allemaal de lul zijn mocht Gore en consorten gelijk hebben. Als we de aarde veranderen in een onleefbare hel dan is er ook voor verstokte ontkenners geen ontsnappen aan. Maar zolang jij in je eigen gelijk gelooft zou ik je vooral willen aanraden daar van te genieten.

Bigi Bana Boy | 27-12-07 | 14:46

Wij graven ons eigen graf met China en India want het is niet alleen het werk wat er naar toe verdwijnt, maar die landen investeren ook massaal de verdiende dollars in Westerse bedrijven. En met meer dan 1 biljoen aan dollars kun je via hedgefondsen een hoop leuke dingen doen. Voorbeelden genoeg van Westerse bedrijven die inmiddels of overgenomen zijn danwel Chinese of Indiase grootaandeelhouders hebben. Corus, Jaguard, Rover ... Maar niemand wil wakker worden uit die absurde neo-liberale droom ... tot het te laat is en het werk én de bedrijven uit het Westen weg zijn.

Aaltje met de Geit 27-12-07 @ 14:22
Is de Telegraaf site niet meer iets voor jou, met je VMBO redeneringen ?

Bigi Bana Boy | 27-12-07 | 14:41

@Aaltje met de Geit 27-12-07 @ 14:29,
teeeeering, dat wordt matten in Pakistan.
*zoekt dekking*

vander F | 27-12-07 | 14:37

overVecht 27-12-07 @ 14:20: ik maak mij ook niet druk over eten en oorlog, ik maak mij eerder druk over hoe ik iedere dag een drukke weg veilig kan over steken.
Maar als ik globalistisch zou moeten denken, dan maak ik mij eerst druk over mensen die het heel slecht hebben in de wereld en over de toekomstige (kern) oorlogen waar wij westerlingen mee te maken gaan krijgen.
Maar ik maak mij echt niet druk over het feit dat de aarde af en toe wat kouder en warmer wordt.

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 14:35

@hoogh 27-12-07 @ 13:47
Weer zo'n gehersenspoelde meeloper? Zielig ben jij, hoor.
Dat broeikaseffect is allemaal gelul, uit de linkse roeptoeters van Den Haag zodat ze weer een nieuwe reden hebben om jou meer geld uit de zak te kloppen.
Waarmee ze dan vervolgens weer "zielige" niet-immigrerende gelukszoekers kunnen gaan verwennen. Of een totaal nutteloze oorlog in Verweggistan van kunnen voeren. Onderwijl is in Amsterdam-Zuid het allochtonenschorem aan het rampestampen terwijl de politiek thee zit te drinken met de pink omhoog.
We moesten met z'n allen dat Haagse schorem een gigantische schop onder de reet geven, richting Afganistan Bananistan. Kunnen ze zelf eens gaan knokken daar. En hun kinderen verwijderen we dan van die sjieke Haagse privescholen en plaatsen die dan vervolgens op die fijne allochtone scholen, want die zwarte scholen zijn tenslotte toch ook goed genoeg voor onze kinderen.
Op Geert na natuurlijk, die maken we Minister President.

Aaltje met de Geit | 27-12-07 | 14:22

@LoL @ Sévèke 27-12-07 @ 14:14
Wat is je probleem? Iedereen mag zich toch lekker druk maken om wat hij prioriteit vindt om zich druk over te maken......... Ik heb genoeg te eten en er is geen oorlog waarom zou ik me daar dan druk om maken?

overVecht | 27-12-07 | 14:20

@ Aaltje met de Geit 27-12-07 @ 13:57
niet zo nieuwsgierig, kind. voordat ik je aagje met de gijt ga noemen.

baba4oog | 27-12-07 | 14:18

De halve wereld gaat kapot door oorlog en voedsel tekort en wij maken ons zorgen over dat de wereld een soms paar graadjes warmer en kouder wordt.
Als je niet beter zou weten, zou je denken dat we in een hele slechte B film waren beland :D

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 14:14

Eens “inconvenient truth” bekeken. Buiten het feit dat het een zeldzaam slechte draak van een film is, is het gevuld met onzinnige, onnozele onzin. Om niet te zeggen dikke vette leugenverhalen. Enkel bedoeld om onnozele halzen een oor aan te naaien en geld uit de zak te kloppen onder het mom van idealisme.
Iedereen die ook maar een moment besteed om het eens kritisch tegen het licht te houden komt tot het besef dat het dikke koeiepoep is. En daar wringt hem nu ook de schoen. Gedachteloos blèren, meehuilen met de wolven in het bos is veel leuker en veel makkelijker dan eens een keer kritisch zelfstandig na te denken. Ik zag hier Big Banna Boy ook nog voorbijkomen.
Penn And Teller Get Hippies To Sign Water Banning Petition
video.google.nl/videoplay?docid=-38781...
iedereen tekent gedachteloos, niemand heeft ook maar een flauw idee waar het over gaat. Niemand stelt vragen. Iedereen doet bij navraag wel net of men exact weet waar het over gaat. Het filmpje geeft exact aan hoe het hele proces werkt.
Simpele zieltjes die maar een beetje blaten als schaapjes in een kudde. En geen flauw idee hebben waar het over gaat en ook niet ook maar enige moeite doen om nou eens te kijken waar het nou eigenlijk over gaat.
Het is wel Gezellie niewaar ?

saidfred | 27-12-07 | 14:09

Mastermattie 27-12-07 @ 13:24: LOL ja LED verlichting, dat is netzo iets als een auto op water laten rijden, dat komt er gewoon niet, want dan kunnen die LED makers nooit meer winst maken :P

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 14:04

@ derechtsesocialist 27-12-07 @ 12:43

Ga es deaud! Ik rijd een fiatje ultraklein, doet 1:18 als ik doe alsof ik een 3.6L V8 voor mijn enkels heb liggen. Heb dat ding simpelweg omdat ik gewoon niet meer nodig heb.

Tobus | 27-12-07 | 14:02

@baba4oog 27-12-07 @ 13:51
Geeft niet hoor, je kan er oud mee worden. En uiteindelijk is het de schuld van die linkse onderwijs "vernieuwers". Je hebt zeker in de jaren 70/80 op de lagere school gezeten?

Aaltje met de Geit | 27-12-07 | 13:57

@ knight03 27-12-07 @ 13:22
Moet je gelijk geven, stikt van de dikke wagens... Maar van het openbaar vervoer in beijing gebruik maken is ook gekkenwerk.... dan maar elke dag met de altijd "heerlijk" ruikende taxi's naar je werk....

*staat al klaar om zondag in te checken voor vlucht naar NL*

stereochemical | 27-12-07 | 13:55

@Vleesch Gieter 27-12-07 @ 13:47
Flikker op met je hardwerkende burger...........

overVecht | 27-12-07 | 13:53

@Gaz21 27-12-07 @ 13:31
"De vervuiler betaald"? Nee- ik geloof niet dat we die hadden. Ik ben er zeker van dat het was: "De vervuiler betaalt".

Aaltje met de Geit | 27-12-07 | 13:53

@knight03 27-12-07 @ 13:47
niet de dam? Thanx man voor even die toelichting! Hoe kon je dat zien dan?

overVecht | 27-12-07 | 13:51

@ Aaltje met de Geit 27-12-07 @ 13:48
ja.

baba4oog | 27-12-07 | 13:51

@baba4oog 27-12-07 @ 12:04 - Beetje moeite met Enkelvoud en Meervoud?

Aaltje met de Geit | 27-12-07 | 13:48

Een auto + de benzine (diesel) kan niet duur genoeg zijn.

hoogh | 27-12-07 | 13:47

Misschien dat als ze inplaats van ons, de keurige hard werkende burger, nou eens die gore veganistische klimaatneuqers extra belasting lieten betalen op hun tofu hapje waar hele regenwouden voor op moeten sodeflikkeren...
Die mensen zitten met hun hoofd zo diep in hun reet dat ze niet eens merken dat al dat ijsberen geneuq de wereld geen stap vooruit helpt.

Vleesch Gieter | 27-12-07 | 13:47

Het is overigens "het plein van de poort van de hemelse vrede"

knight03 | 27-12-07 | 13:47

@Kees Maf 27-12-07 @ 13:40
Of ze zijn zelf ook die spleetogen zat en gaan iedereen vermoorden die spleetogen heeft en dan is het heel hard BOEM en is china weg

overVecht | 27-12-07 | 13:44

@HoerenSloep 27-12-07 @ 13:37
ja........ pas dan kom je in de buurt van wat er in mijn otootje ligt....

overVecht | 27-12-07 | 13:43

@ Bigi Bana Boy 27-12-07 @ 13:24

Ik ben niet levensmoe, waar zie je me voor aan. Gewoon US import met [kuch] 17.5 l/ 100 km in de stad.

mir | 27-12-07 | 13:42

Sowieso maak ik me geen zorgen om China. Dat gaat nog wel een keer instorten. Is het niet omdat ze omkomen in hun eigen vuil, of omdat de verkeerschaos bijvoorbeeld in Beijing nu al niet te overzien is, terwijl slechts 10% van de inwoners er een auto heeft, dan is het wel omdat vroeger of later 1.300.000.000 Chinezen het niet meer zullen pikken dat een zeer kleine elite, die ze niet kunnen kiezen, het voor het zeggen heeft in het land.

Kees Maf | 27-12-07 | 13:40

Moet ik nou nóg een V8 d'r bij?

HoerenSloep | 27-12-07 | 13:37

@Rabarberke 27-12-07 @ 13:16
China produceert smerig, maar ook spotgoedkoop. Wij kopen die shit. En zijn zo dus medeverantwoordelijk.

Kees Maf | 27-12-07 | 13:37

@Mastermattie 27-12-07 @ 13:24 = spamhoerrrr???

Victor | 27-12-07 | 13:36

zo zag het er in mijn studentenhuis een paar jaar terug ook geregeld uit

overVecht | 27-12-07 | 13:32

Hadden we niet ooit de slogan 'de vervuiler betaald'?

Gaz21 | 27-12-07 | 13:31

Loontax Omzettax Luxegoederentax. Milieutax. Parkeertax, wegentax, slurptax enz enz.

Ik ben toch wel erg blij dat we van"ons" kabinet van elke vierdiende euro een riante €0,20 mogen overhouden.

Die kaalplukwetgeving is toch wel erg ver doorgeslagen.......

Goudkaart | 27-12-07 | 13:29

LEDs zijn inderdaad helemaal top. Je kunt ze overal uitslopen.

Rabarberke | 27-12-07 | 13:29

Ach, laat voor het gemak India er maar weer buiten, ook een kleine miljard consumenten die net zijn begonnen met auto's en koelkasten.
En dan heb ik het nog niet eens over de rest van de Aziatische tijgers...

Oftewel: mission impossible,
daarbij, ons cultuurkolonialisme (met verve uitgevoerd door groenlinkse veganisten en aanhang), want dat is het, wordt niet echt op prijs gesteld.
wij laten ons ook niet door China de les lezen,
alleen maar door Arabieren.

vander F | 27-12-07 | 13:28

LoL @ Sévèke 27-12-07 @ 12:40
Ook spaarlampen zijn achterhaald. Tegenwoordig (eigenlijk al ongeveer een halve eeuw geleden) hebben we LEDverlichting. LEDjes gaan verdomd lang mee en "ons" elektronicabedrijf laat zien dat LED's ideaal kunnen zijn.
www.lighting.philips.com/nl_nl/trends/...
zo hebben ze nu ook die nieuwe sfeerlamp: livingcolors
www.lighting.philips.com/microsite/liv...

Mastermattie | 27-12-07 | 13:24

mir 27-12-07 @ 13:12
En dat geldt niet voor die brakke Landwind 3.7l V6 van je ?

Bigi Bana Boy | 27-12-07 | 13:24

Ben er onlangs nog geweest. Het aantal Jeep Cherokees in Beijing is niet te tellen. Zelfs een Hummer is een geliefde auto.
En wij in postzegel Nederland verhogen de tax. Nou echt niet om het fijnstof in de wereld terug te dringen maar enkel om de portemonnaie van de heren linkse politici te vullen. Van dat geld komt geen ene rot eurocent ten goede aan het milieu.

Laat u ook in 2008 niets wijs maken door de hh politici!!

knight03 | 27-12-07 | 13:22

Ja we kunnen wel een paar zuiveringsinstallaties aan China leveren: een paar oude dieselmotoren die we op het plein daar stationair laten draaien.

Rabarberke | 27-12-07 | 13:17

Misschien kan Bertje Koenders nog wat belasting.., ik bedoel ontwikkelingsgelden naar die arme Chinezen sturen.

Hodja | 27-12-07 | 13:17

Het plein van de hemelse schijtzooi.

Rabarberke | 27-12-07 | 13:16

Die hele CO2 shit is uitgevonden om zakken te vullen en dan niet de onze. Heeft niets met milieu te maken.

Zolang die mierenhoop uit China zonder enig respect voor milieu en mens rotzooi produceert op een manier die zijn weerga niet kent, maakt het qua milieu geen reet uit of wij hier op een fiets of in een prive jet naar ons werk gaan.

Rabarberke | 27-12-07 | 13:16

Zelfs als ik er met mijn 14 jaar oude V8 doorheen rijdt wordt de lucht nog schoner daar...

Francky | 27-12-07 | 13:14

nog wat ... als die chinezen gewoon een beetje kwaliteit zouden leveren, dus geen speelgoed met gif, bekabeling die niet na een half jaar verpoedert, rubber dat niet na een half jaar is uitgerekt dan hoeven ze niet zoveel te produceren en verbruiken ze minder energie en heb je ook minder uitstoot, maar zolang de kwaliteit van de chinese meuk nog ver beneden peil ligt hou je dat, legio voorbeelden ten overvloede.

mir | 27-12-07 | 13:12

De tering allemaal. Ik werk mezelf rot en dan wil ik ook in mijn 3.7l V6 een beetje pret beleven. Gewoon van dat hele China een parkeergarage maken.

mir | 27-12-07 | 13:09

Ach die lui in china gaan op deze manier lekker snel deaud.

blaffer | 27-12-07 | 13:05

Weeeeeeeeeeeeeeeellll neeeee joh, dat is gewoon allemaal natuurlijke variatie wat je daar in Peking ziet. Dat heeft niets met vervuiling door de mens te maken, laat je toch niks wijsmaken door die milieuhippies.

* Verder loopt met kop in zijn eegen togus *

Bigi Bana Boy | 27-12-07 | 13:05

Overbevolking is het probleem. Zolang de overheid dat subsideert heeft ze geen enkel recht om het milieuprobleem aan te pakken.

Hakbarrr | 27-12-07 | 12:56

@derechtsesocialist
mogen wel .. maar kunnen niet.
Door de uitkleding van overheidswege, een nuance die je waarschijnlijk ontgaat?

HitchHiker | 27-12-07 | 12:54

zonder slurptax, een V8 op gas en ook nog wegenbelastingvrij.... www.belairclassics.nl/

van dal | 27-12-07 | 12:53

Fout Pritt. Die slurptax is er omdat de PvdA weer net als in de den Uyl tijden het hele land willen nivelleren. Dus dat je als hardwerkende burger netto net zoveel geld overhoud als de luie uitkeringstrekkert.

fzwart | 27-12-07 | 12:51

koudijs 27-12-07 @ 12:29

Als die KudtChinezen nu ook eens ophouden met op de grond spugen. Zijn we ook meteen van dat zeespiegelprobleem af.

1sokkie | 27-12-07 | 12:47

@derechtsesocialist 27-12-07 @ 12:43

Wie heeft het hier over een grote auto, ontzettende pauper %$/($%=)(&&!!!

nl.youtube.com/watch?v=RSZLUwiQUIk

Victor | 27-12-07 | 12:47

allemaal janken hier en dikke boehoe!
Want, we mogen niet in een groot ootootje rijden!
Losers

derechtsesocialist | 27-12-07 | 12:43

LoL @ Sévèke 27-12-07 @ 12:40 spaarlampen.. zijn dat lampen met een gleufje bovenin, voor je kleingeld?

van dal | 27-12-07 | 12:43

@ synchronicity 27-12-07 @ 12:39

En zo lost de natuur het zelf op. We're all part of a bigger scheme! Zo hoorde ik laatst dat het zaad van de Westerse man zo bedroevend slecht van kwaliteit is. Niet zo moeilijk, als je weet dat de aarde per minuut 160 mensen meer te verwerken krijgt, ofwel één stad ter grootte van Utrecht per week. En die mensen willen allemaal eten, en drinken, en warmte, en een huis. Het gaat een keer fout, geen milieuwetgeving die daar wat aan kan veranderen. Wij mensen zijn net als elk ander organisme deel van de natuur. En die natuur gaat dit tzt wel oplossen. Het nare is alleen: de natuur lost dingen over langere tijd en doorgaans met vernietigend effect op .

Tobus | 27-12-07 | 12:43

Tobus 27-12-07 @ 12:38:
Ben ik ook niet blij mee... ontwikkelingshulp werkt niet omdat er meer mensen in leven blijven en er meer bijkomen dankzij die hulp en dat verminigvuldigen van die mensen gaat net zo lang door totdat de mensen weer net zo ellendig zijn als voor de ontwikkelingshulp. Enig verschil is dat er meer mensen zijn die in de ellende zitten. Dus ontwikkelingshulp zorgt alleen maar voor MEER elllende!

synchronicity | 27-12-07 | 12:43

gut, geenstijl wordt steeds linkser en ik steeds rechtser...

topcat | 27-12-07 | 12:42

kachelfant 27-12-07 @ 12:39: spaarlampen moet je ook niet aan en uit zetten, die moet je altijd aan laten staan, want anders zijn ze inderdaad zo stuk.
En het licht dat van spaarlampen afkomt is ook erg smerig, dus romantisch dineren onder een spaarlamp is een utopie.

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 12:40

@Tobus 27-12-07 @ 12:38

*Voelt weer een belasting verhoging aankomen*

Victor | 27-12-07 | 12:40

Met een spaarlamp spek je je eigen knip, althans, dat zeggen ze.
Bij mij zijn die kudtdingen binnen 1 jaar kapot, als ze al in de behuizing passen.

kachelfant | 27-12-07 | 12:39

Wat je ook bespaard, we halen alle olie toch wel uit de grond, en alle gas en alle kolen en we roken die met z'n allen gewoon op. Als we dat spul steeds moeilijker uit de grond kunnen krijgen, dan gaan de prijzen omhoog en kunnen we steeds moeilijker eten produceren wat dan ook heel duur is en gaan er heel veel mensen dood. Wij willen blijven leven, dus we hakken ook onze bomen om (net als een paar eeuwen geleden net voordat we fossiele brandstoffen uit de grond gingen halen). Dan gaan er nog meer mensen dood. Ondertussen hebben we qua klimaat natuurlijk ook allang stront aan de knikker en daar gaan ook veel mensen aan dood. Oh ja en om die grondstoffen gaan we ook heftig ruzie maken en daar gaan ook heel veel mensen aan dood. Zullen we poolen? Ik doe 100 euro op <1 miljard (levende) mensen op aarde in 2075.... En je kunt er geen fuck aan doen! Dus snel nog ff die V8 en geniet er nog maar van zolang het nog kan!

synchronicity | 27-12-07 | 12:39

Als de geschiedenis hierin íets aantoont, is het wel dat hoe hoger het technologisch niveau in een land is, des te milieuvriendelijker wordt er geleefd. Ga dat dus maar eens vergelijken met China (honderden kolencentrales) en arme landjes, die per huishouding leven van privé verbranding van alles wat brand voor warmte en licht.

Maar ja, arme landjes straffen voor milieuverzieken is natuurlijk not done in policor hoogtechnologische landjes. En kerntechnologie met China delen is natuurlijk ook not done in de ogen van met name de US. Dus mogen de burgers alhier boeten voor het niet beter weten van andere landen aan de andere kant van de wereld. Op dat punt - het enige punt btw - snap ik die Amerikanen dus wel weer.

Bent u trouwens ook zo blij dat ministertje Koenders de opbrengst van Het Glazen Huis heeft verdubbeld met andermans geld?
*voelt weer een tegenvallertje voor Bos aankomen *

Tobus | 27-12-07 | 12:38

Kudt Chinezen. Ze zijn gewoon met te veel.

Dickstar | 27-12-07 | 12:37

Plurity 27-12-07 @ 12:04: ik heb een kk asociale fiets gekocht (zegmaar de hummer onder de fietsen) en bij de productie van die fiets kwam dus belachelijk veel CO2 vrij.
.
Tevens zijn de banden niet geschikt voor de stad, het loopt lekker stroef dus ik stoot daardoor meer CO2 uit. Voordeel is wel, dat de cracks van mijn banden op het asfalt het geluid maakt alsof er een minitank voorbij komt rijden.

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 12:37

wacht maar, tot alle chinezen een auto hebben...

van dal | 27-12-07 | 12:35

"En daarom wordt autorijden in Nederland duurder. Vraag niet hoe het kan."

Geniaal geschreven!

LoL @ Sévèke | 27-12-07 | 12:34

@Maaier: demostreren mag niet in China, dan sturen ze je naar een heropvoedingskamp of Ze rijden je plat met een tank.

Dutch_Holland | 27-12-07 | 12:31

u weet ik waarom ik laatst hoofdpijn kreeg toen ik m'n eerste spaarlamp kocht: omdat het toch geen ruk uitmaakt als wij in Nederland iets aan het milieu doen. Het enige wat we doen is de overheid spekken met steeds hogere belastingen.

Dutch_Holland | 27-12-07 | 12:30

Als elke Chinnes 1 scheet minder laat per dag, kan de rest van de wereld klimaatneutraal in een SUV blijven rijden !

koudijs | 27-12-07 | 12:29

Wordt er nou gedemonstreerd?

Maaier | 27-12-07 | 12:26

Duke ACID 27-12-07 @ 12:22
ik kwam uit mijn grot hoor

KoekjesEter | 27-12-07 | 12:23

Ik zie helemaal geen auto's op dat plein. Toch is het er helemaal foggy. De oorzaak moet dan ook in iets anders worden gezocht denk ik. Ik denk dat Pu Yi de babi pangang weer eens heeft laten aanbranden.

Cookie v. eigen deeg | 27-12-07 | 12:23

@KoekjesEter 27-12-07 @ 12:19

onder welke steen kom jij gekropen??

Duke ACID | 27-12-07 | 12:22

Kijk hierom is al dat millieugezeik nou onzin, we hebben hier de schoonste industrie ter wereld, maar als de wereld niet meewerkt, we zijn niet eens een mini-druppel op de gloeiende plaat

Multikuli | 27-12-07 | 12:21

Gunstig ook voor de sporters bij de OS volgend jaar, die lucht.

datsmay | 27-12-07 | 12:20

zie ik daar nou Mao?

KoekjesEter | 27-12-07 | 12:19

Mag het ook een V10 zijn? 1 BMW M5 graag, dan.

Ari Gold | 27-12-07 | 12:16

goede dag:
[img]http://home.tiscali.nl/abondi/vakantie2007/DSC03115.jpg[/img]

slechte dag:
[img]http://home.tiscali.nl/abondi/vakantie2007/DSC02998.jpg[/img]

r3d3 | 27-12-07 | 12:12

Ach, we hebben ze toch al een beetje teruggepakt, die Chinezen.

Boze Buur | 27-12-07 | 12:12

@Plurity 27-12-07 @ 12:04

- Doe eens met je fiets onder mijn V8 komen. . .
- Doe eens beseffen dat het hele CO2 geneuzel in Nederland geen flikkahh uitmaakt!

Victor | 27-12-07 | 12:12

[Seth Gaaikemamodus/on]
Fijn! Stof. Als het nou nog vervelend stof was...
[Seth Gaaikemamodus/off]

Spinal Fap | 27-12-07 | 12:11

Tja, die 0,0000001 % fijnstof die Nederlanders produceren t.o.v. de rest van de wereld, dat zet echt zoden aan de dijk. Politieke slurptax als je het mij vraagt. Stemming- en bangmakerij...

thanquol | 27-12-07 | 12:10

mi laat dit juist zien waarom de tax nodig is.

Octavianus | 27-12-07 | 12:09

Gelukkig zijn er maar 1,2 miljard Chinezen die kolen en olie stoken.

KlunsJohannus | 27-12-07 | 12:09

Dus wij moeten maar meer betalen zodat ze aan de andere kant van Azië schone lucht hebben?
Die linkse rakkers slaan wel erg door...

Genverbrander | 27-12-07 | 12:07

In China kennen ze minder dictatuur dan in Nederland. Hier is ook een grote vervuilde mistbank, maar dan een van politieke smoesjes en zakkenvulleritus.

* | 27-12-07 | 12:06

Ah, dus fijnstof is zichtbaar? En de slurptax is bedoeld om geld op te halen, want alle belastingen stijgen en velen zonder morele reden.

prohibitandis | 27-12-07 | 12:04

Jeeeeezus wat een mist..
V8-bezitters ga eens deaud, en koop een fiets.

Plurity | 27-12-07 | 12:04

dan moeten de importeur die vette V8 ook wel voor 1 februari over de landsgrens hebben. anders ga je alsnog voor gaas.

baba4oog | 27-12-07 | 12:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl