Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders heeft buik vol van Beatrix

erewoord, je weet togGeert Wilders is ons koningshuis zat. Hij wil dat Beatrix zich voortaan beperkt tot haar ceremoniële taken en het politiek bedrijven aan de Tweede Kamer overlaat. Aanleiding is haar kerstboodschap. Inplaats van iedereen in BEGRIJPELIJK Nederlands gewoon een fijne kerstmis en een goed 2008 toe te wensen, werd het ontevreden gepeupel weer even in de hoek gezet. Zo waarschuwde Beatrix ervoor dat ‘grofheid in woord en daad’ de verdraagzaamheid aantasten. Daarnaast droeg zij haar onderdanen vanuit haar prachtige paleis op, zich toch vooral eens wat coulanter op te stellen jegens de multiculturele samenleving. “Een politieke toespraak tegen ons, waarin het multi-culti-ideaal wordt opgehemeld. Nog erger dan wat minister Vogelaar altijd roept,” aldus de PVV-voorman, die zich eerder al stoorde aan het feit dat de majesteit zich openlijk uitsprak voor een Europese grondwet (uitslag: 63 procent TEGEN) en de toespraak van prinses Máxima over de Nederlandse identiteit (die overigens helemaal niet bestaat). En daarmee heeft Geert een punt. Want sinds Benno is opgestapt, lijkt het erop dat huisvriend Geert Mak zich steeds intensiever met het beleid van onze Oranjes begint te bemoeien. Om dit een halt toe te roepen, is er volgens Wilders slechts een oplossing: lintjes knippen en verder je koninklijke muil houden. Iedereen blij. Bijkomend voordeel? Een toespraak met als boodschap “Fijne feestdagen” is zelfs voor de Wilders aanhang prima te verhapstukken. Het is in ieder geval een stuk toegankelijker dan zinsneden als “Daarmee erodeert de gemeenschapszin.” Een gemiddeld gezin heeft dan namelijk geen idee waar je het over hebt. Want majesteit, u bent ook hun koningin... Update: Vanaf zijn vakantieadres wil de MP graag even reageren. Jan Peter kom er maar in. "Ik sta volledig achter de woorden van de koningin. Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen." Waarvan akte. En nu weer lekker luchtkasteeltjes bouwen...

Reaguursels

Inloggen


Op 24 december j.l. heeft de Nepalese koning Gyanendra Bir Bikram Shah het goede voorbeeld gegeven door ermee in te stemmen dat Nepal een republiek werd. Daarmee is Nepal, anders dan Nederland, toegetreden tot de selecte groep van democratisch geregeerde landen. Maximilien de Robespierre where are you?

hendrik jan langer34 | 28-12-07 | 14:28

Wel typisch dat donderdag allerlei slaafse (hoofd)redacteuren expliciet vermeldden in hun Staatskrant dat Betrix wel degelijk Wilders en zijn aanhang bedoelde (Regionale kranten: "Wilders en de zijnen"). Een dag later ontkennen diezelfde 'journalisten' in alle toonaarden dat Majesteit ook maar in de verste verte op Wilders doelde. Over de 'onfhankelijkheid' van de media in dit land. De RVD bepaalt hier wat het stemvee te zien of te lezen krijgt.

jospeh6085 | 28-12-07 | 13:21

Nonnes 28-12-07 @ 02:28

toevallig hebben Botte en moi elkaar de handen geschud en waarderen we elkaar vanwege ieders inbreng op GS o.a. waarbij ik onmiddellijk moet melden dat die van Botte vele malen groter is dan die van mij. En misschien ligt zijn kracht juist gelegen in het feit dat hij veel duidelijk kan maken met weinig woorden.

hyppopotamus amphibi | 28-12-07 | 13:19

HULDE AAN GEERT!!!

jepperaar | 28-12-07 | 13:18

Wilders moet opzouten.

Passiefish | 28-12-07 | 12:36

@The eimer 27-12-07 @ 18:01,

"De paralellen tussen het overleven temidden van islamieten in NL en Israel zijn duidelijk aan te tonen."

Jij moet wel een jood zijn. Tuurlijk zou je graag willen dat de situatie in Nederland hetzelfde is als in Israel. Erg slinks om op deze manier een vrijbrief te verkrijgen om het Palestijnse-vraagstuk op te lossen.
Alleen dwazen zullen dit geloven. Israel zal nooit hetzelfde worden als Nederland. Wij hebben geen mensen hoeven te deporteren (zuiveren) om Nederland te kunnen vormen. Het moet wel pijnlijk voor jou zijn om te merken dat er nog Nederlanders zijn die niet in joodse propaganda trappen. Joden en moslims hebben problemen. Fijn, los maar lekker zelf op. Zijn er in Nederland problemen? Ja, maar dat lossen we zelf op en daar hebben we geen joods-israelische hulp (lees propaganada) bij nodig.

willem30008 | 28-12-07 | 12:00

Beste Geert, ge leeft in een waanwereld.

Op zich kun je de monarchie ter discussie stellen, dat is je goed recht, maar om te denken dat Bea een persoonlijke toespraak tegen hem heeft gericht.... ha ha. Zo belangrijk ben je nu ook weer niet hoor. En trouwens die toespraak is helemaal niet door haar geschreven. Het is de mening van de regering, ja die mag ook gewoon een mening hebben.

Weltrusten Geert !

Janszen | 28-12-07 | 10:00

Logisch Wilders kan ook niet tegen kritiek in welke vorm dan ook. Had Hitler ook een handje van en die durfde ook geen debatten aan te gaan en hield het ook bij monologen. Doe een kunstenar maar een mooi plaatje maken van Wilders die genomen wordt door Bea. Pwnd boy .!

Draaitafel Demagoog | 28-12-07 | 09:46

@ hyppopotamus amphibi 28-12-07 @ 02:09

Ja maar ja maar ja maar: in 1 post van jou staan net zoveel woorden als in 10 posts van Botte. Dat betekent dus eigenlijk dat jij hem nu direct een paar meter onder de grond moet hebben geschoffeld. Ik ben benieuwd of hij er weer is morgen. Denk het wel!

Nonnes | 28-12-07 | 02:28

Lizzard 28-12-07 @ 02:04

No thnx. Graag gedaan. Botte dacht 3 posts nodig te hebben. Heeft Eddie overschat. Kan de beste overkomen.

* gaat nu eaugjes toedoen *

hyppopotamus amphibi | 28-12-07 | 02:09

-weggejorist-

Lizzard | 28-12-07 | 02:04

Lizzard 28-12-07 @ 00:35

Als je al elke dag shit van je bibs af moet vegen, maakt een klein beetje extra toch niet uit? Neem de honneurs wel voor je waar.


EddieZ 28-12-07 @ 00:30

Over retoriek gesproken. Ik moet je nageven dat je daar niet onaardig mee overweg kunt. Een aantal reacties. Uit je algemeenheden, want dit had iedereen kunnen bedenken, maak ik op dat je nog nooit z'n website, een column of ander geschrift van Wilders hebt gelezen, danwel hem op een meer intensieve manier hebt gevolgd dan hetgeen er in de media over hem wordt gepubliceerd. Verder ben ik er zelf meerdere malen getuige van geweest dat het journaille alleen de pen gebruikt wanneer hij iets over de Islam heeft te zeggen en verder verveeld lusteloos loopt rond te hangen wanneer onderwerpen als Onderwijs of Gezondheidszorg aan bod komen. Daarnaast is dit voorjaar uit een onderzoek van een programma van (sic!) nota bene de publieke omroep naar voren gekomen dat het gros van de aanhang van Wilders niet het gemiddelde ongeletterde achterbuurt type is, maar overwegend mensen met een hogere opleiding, bovenmodaal inkomen en voornamelijk wonend buiten de randstad in wijken waar nauwelijks allochtonen wonen (waar je dus ook geen last van kunt hebben en dat als reden hebt om ....) Overigens ben je net zo stigmatiserend richting Wilders als jaren geleden onze politici en andere BN-ers over Fortuyn. En we weten wat er van hem terechtgekomen is. En als jij het goed vindt dat de uitspraak van bijvoorbeeld Donner (invoering van sharia in 0031 langs democratische weg moet kunnen) hoef ik daar gelukkig niks meer aan toe te voegen. Die spiegel mag je houden.

hyppopotamus amphibi | 28-12-07 | 01:22

-weggejorist-

Lizzard | 28-12-07 | 00:35

@ hyppopotamus amphibi: Argumenten voor de Goebbels-retoriek? Prima, jij je zin.
1. Wilders pakt de extreme verschijnselen/incidenten en maakt deze algemeen geldend.
2. Deze 'algemeenheden'vormen vervolgens het uitgangspunt voor de stelling: "dat pik je toch niet" om vervolgens tot een oplossing te komen die een mongool met een IQ van 60 (of 120, die lopen hier blijkbaar ook rond) snapt (nat>doekje>droog). Alsof de wereld een plasje water is, want zo zien mensen dat graag ondanks het feitelijke tegendeel.
3. En om het redelijke, inhoudelijke debat te vermijden worden dermate kwetsende en stigmatiserende termen en kwalificaties gebruikt (wat logischerwijs volgt uit 1.) dat het onderwerp vooral op emotie terugvalt en de validiteit van de argumenten dus niet besproken worden.
Wilders hgeeft nl. nooit argumenten of feitelijkheden maar permanent een mening die vervolgens moet doorgaan als argument.

En over de inhoud van zijn boodschappen? Mensen of groepen beledigen is zijn hobby en nog nooit is er een positief woord uit zijn mond gekomen. Wilders is een mislukt afgietsel van Hitler en companen. Waarom? Omdat zijn uitgangspunten dezelfde superioriteitsbasis gebruiken, dezelfde strijdpunten hanteert op basis van een nationale gedachte, dezelfde retoriek gebruikt, dezelfde middelen voorstelt om 'het probleem' op te lossen (ook Hitler sprak pas veel later toen hij de macht had concreet over zijn oplossingen). Reacties?

EddieZ | 28-12-07 | 00:30

@bottehond: Binnen drie posts klem? Riante zelfoverschatting, mijn vriend. En poneer eerst een stelling met argumenten. In de kroeg zul je het makkelijk hebben. Kom, kom, kom, kom dan...

EddieZ | 28-12-07 | 00:13

Nou zijn we hier op GS. Dus op welke wijze er dan ook gepost wordt, maakt niet uit. We mogen mekaar hier zelfs deaud en de tyfus wensen en zo, dus wat wil je nog meer. Alleen wanneer de redactie of een der leden zich meent onheus bejegend te weten, volgt er een wegjoris actie. Dat het niveau van sommige posts niet verder komt dan wat zinloos geblaat, schelden en zonder argumenten proberen andere reaguurdrs duidelijk te maken dat zij faut zitten, is all in the game. Moeten we maar voor lief nemen. En dat er dhimmi's en "gelovigen" zijn, is ook niks bijzonders. Toch komt er in zo'n draad als deze zo nu en dan eens een reaguursel voorbij waarin iets betekenisvol staat. Zo postte ene QUASI MODO 27-12-07 om @ 16:46 en citeerde hij iets uit een leerboek Islamkennis voor het voortgezet onderwijs. In het hoofdstuk Immigratie staat onder andere dat “de islam zich in Nederland heeft kunnen ontwikkelen dankzij de moed, het lijden en het doorzettingsvermogen van de eerste en tweede generatie moslims, ondanks de racistische opstelling van de oorspronkelijke Nederlandse bevolking”. Het is jammer dat hier nauwelijks op is gereageerd. Het is niet alleen volslagen onzin wat er in dat hoofdstuk staat, het is ook nog eens heel erg pathetisch en veel te veel inspelend op gevoelens verwoord. Bovendien is het wel erg schofferend voor de autochtone bevolking van die tijd. Weliswaar geen nieuws dat dit gebeurt, maar het is schandelijk dat onze jeugd op deze manier domweg gehersenspoeld wordt. Onderwijs behoort objectief en feitelijk te zijn en jonge mensen niet een bepaalde eenzijdige denkrichting op te dringen. Het is niet moeilijk om te voorspellen dat dit, gecombineerd met simpele uitspraken van ministers als Vogelaar, Donner en ter Horst, alsmede tendentieuze kerstredes van ons staatshoofd en (zij is een beetje dom) niet al te slimme uitlatingen van Máxima inzake de zg. niet bestaande Nederlandse identiteit, grote groepen mensen op het verkeerde multiculti linkse been zet. En andere groepen nog bozer maakt dan ze al zijn en juist de hoek van Wilders indrijven. Al die lieden die brallend Wilders in de verkeerde hoek trappen, verzuimen - ondanks meerdere spontane uitnodigingen (van Botte bijv.) daartoe - dat met argumenten te doen. Als je een punt wil scoren, zul je wel eerst moeten voetballen. Langs de zijlijn staan brullen hoe het anders moet is zeau makkelijk. Dat kan iedereen.

hyppopotamus amphibi | 28-12-07 | 00:11

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:52

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:46

Okee, men gaat slapen. Bon.
De volgende dhimmi zal ik tot in z'n graf achtervolgen, mocht ik on line zijn.

nattebever | 27-12-07 | 23:44

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:38

Lizzard 27-12-07 @ 23:33
Weet je Lizzard, soms kan ik me opwinden. Any problem?
Vis of kuit - moet de islam bestreden worden of niet?
Hou anders je bek.

nattebever | 27-12-07 | 23:35

O ja, is er nog iemand die zegt dat als je voor 'islam' of voor 'islamieten' iets anders invult, dat je dan pas ziet wat je zegt?
Blinde apen.
De islam is niet beter dan het nationaal-socialisme van Hitler. Denk zelfs nog erger. Hoe krijgen we die kanker uit onze samenleving?
Uit de wereld?
Die arme zieltjes wel gunnen dat ze de mavo afmaken?

nattebever | 27-12-07 | 23:34

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:33

Waar blijven toch de pleitbezorgers voor het pinguinpak?
Klootzakken.
Ruimdenkend, totdat de bel gaat en de imam voor de deur staat met verzoek jezelf op te blazen. Want zelf heeft-ie daar geen tijd voor.
In 't kader van de memenverspreiding: de islam is het meest zieke dat de mensheid ooit heeft voortgebracht.
Herhaal: het ziekste.
Dat er nog begrip voor is... ja, ik heb ook begrip voor krankzinnigen. Opbergen, in mooie zonnige oorden, far away from here.

nattebever | 27-12-07 | 23:31

Lizzard 27-12-07 @ 23:24
Part of the fun.
Your fun.
Doe anderen graag een plezier.

nattebever | 27-12-07 | 23:27

En steek die jou niets kostende solidariteit in je reedt, Balkenende, en ga maar preken op het volgende CDA-congres, waarop je je gelovige retards weer voor kunt houden dat ook jij een gelovige bent die gelooft in geloven en voor de rest een opportunistische rat eersteklas bent.
Want dat ben je, met al je gereformeerde conformistische geneuzel.

nattebever | 27-12-07 | 23:26

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:24

Lizzard 27-12-07 @ 23:19
Yeah, and life's a bitch.
Waar ik weinig problemen mee heb.

nattebever | 27-12-07 | 23:22

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:19

En, na die update, verdient JP ook een NS.
Al eerder trouwens. Hoe fout kun je zijn na de oorlog?

nattebever | 27-12-07 | 23:17

Die tosti ja, die kan maar het beste verbranden.
Als-ie niet al halfdood en totaal blind zou zijn.

nattebever | 27-12-07 | 23:15

Leon Tosti 27-12-07 @ 23:09
Je weet niet waar je het over hebt. Wilders een Hitlerkloon? Dat zal wel ja, jij bent het achterlijke neefje van Mickey Mouse. Idioot stripfiguur, godver toch een eind op, ja, met je domme gezwets en zeg eens iets wat wel hout snijdt en waarin de islam wel goed uit de verf komt. Je hebt niet eens een vaag begin, rooie kudthond.
Rot anders op naar Jemen of zo. Kun je vrouw de hele dag in huis houden, of voor je uit laten lopen met tien meter afstand als je weer eens een bommenveldje door moet ploegen.
Sukkel!

nattebever | 27-12-07 | 23:14

Op de late avond ook nog eens een aangebrande tosti.

CoffeePatch | 27-12-07 | 23:14

EddieZ 27-12-07 @ 22:35

Kom maar op dan. dan kan tout Nederland zien dat de islamwatchers 100 % gelijk hebben. Of ben je bang van Lizzardje en botte? Bang dat we je binnen 3 posts klem hebben. Geeft niets, je zult de eerste en de laatste niet zijn. Maar hey: het wemelt hier van de islamiserings- ontkenners, dus denk nou niet dat het hier Wilders- territory is. dat zou je wel goed uitkomen, maar het klopt niet. Nou: held. Mister know it all. En garde.

* laffe zak hooi *

bottehond | 27-12-07 | 23:14

Graag hoor ik de eerste die het opneemt tegen Wilders, zonder te vervallen in stompzinnig dhimmi-geblaat.
Give it a shot.
En vooral: zou je de islam nu nog verwelkomen, als er nog geen islamiet in NL was? Die destructieve, moordzuchtige mislukte namaaksekte met regeltjes uit het jaar tang, en waarin de ontwikkeling al meer dan 1.000 jaar op de waakvlam staat?
Meaning: born loserTs.
Kijk, daar bouw je een land mee op.
Wil er nog iemand bewaking? 24/7?

nattebever | 27-12-07 | 23:11

Dacht dat GeenStijl Geert Wilders de zak had gegeven.

CoffeePatch | 27-12-07 | 23:10

-weggejorist-

Leon Tosti | 27-12-07 | 23:09

O ja, nu nog een opsomming van al het goede dat de islam NL heeft gebracht of gaat brengen.
Toe maar, is nog nooit vertoond op GS.
Dames, bent u klaar?
Hoppa, burqa, aanrecht, anale seks als er teveel kinderen zijn en verder de bek houden.
Maar... jongensjongens, wat zijn ze gastvrij in die landen. Kom daar hier maar eens om.
Kots.

nattebever | 27-12-07 | 23:07

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 23:06

Geert heeft volkomen gelijk, al heeft hij ook vrij debiele opvattingen. Is bijzaak.
Zijn achterban in Nova is gecast als een stel halvegare, dialect sprekende Tokkies, maar 't zal hem alleen maar helpen.
Er zijn zeer veel mensen in NL die wel klaar zijn met de islam, wat niet meer is dan een zeer destructief, haatdragend, niets-goeds voortbrengend allegaartje van debiele opvattingen. Nog gejat ook.
Hoogste tijd dat de islam, en degenen die hart en ziel daaraan verpanden, opdonderen uit NL.
Zo.
Nu weer terug naar Hilversum.

nattebever | 27-12-07 | 23:04

@EddieZ 27-12-07 @ 22:39

Ben toch wel even stiekem blij, dat ik niet de enige gek, naieveling of erger,hier ben.

piquant | 27-12-07 | 22:58

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 22:49

@ Lizzard: Zo! Geschiedenis gehad op de lagere school? Goed hoor. Wilders niet moeilijk te weerleggen? Als hij eens begint met argumenten dan valt er tenminste wat te weerleggen. En wier de schoen passe, trekke hem aan. Da's wel gebleken.

EddieZ | 27-12-07 | 22:39

@bottehond & Lizzard: Geen inschatting van het niveau hier? Als jullie dat niveau vertegenwoordigen dan lach ik mij mijn broek van mijn kont. Kroegniveau, maar dan ook geen Grand Café. Blijven oefenen, maar met je eigendunk zit het wel goed.

EddieZ | 27-12-07 | 22:35

Komt goed @ wopperT, als 't de moeite waard is, ik begreep idd zonet dat het al opgenomen was....

fuckje | 27-12-07 | 22:08

@ fuckje 27-12-07 @ 21:58

No tievie hier, schaf 't kreng ook nooit meer aan.
Lees 't morgen wel, fuckje, veel plezierT..

wopper | 27-12-07 | 22:05

@wopper,
@piquant,
Het gesprek met Geert W. was maandag j.l. al aangekondigd, en het staat op teletekst 221 vermeld.....

fuckje | 27-12-07 | 21:58

@ fuckje 27-12-07 @ 21:44

Ik meen te weten dat Geert W. nooit in NOVA wil verschijnen. Ook is hij in het buitenland.

piquant | 27-12-07 | 21:54

@ fuckje,

Got, dat mot ik allemaal missen.. plemp je svp nog wat details die anderen niet opmerken?

wopper | 27-12-07 | 21:54

Hoeveel procent van de Europese koningshuizen is eigenlijk voor een louter ceremoni-ele functie van koningshuizen? 63%?

doedeljantje | 27-12-07 | 21:53

@bottehond,
Straks samen naar Geert kijken op Nova?

fuckje | 27-12-07 | 21:44

EddieZ 27-12-07 @ 20:33

OMG, je hebt obviously geen idee hoe dom je inschatting van zowel Wilders als de meute hier is qua kennis en onderbouwing.

Doe eens Lizzard antwoorden?

* wrijft zich in de handen *

bottehond | 27-12-07 | 21:42

Vond vanmiddag op zolder nog een LP van The Smiths uit 1986, The Queen is dead. Toch alweer 21 jaar geleden.

cram | 27-12-07 | 21:30

Bea moet eens een 'staatsbezoek' afleggen in de Schilderswijk en dan dankbaar zijn dat ze niet wordt gevierendeeld door haar eigen echte volk die haar financieel ook nog onderhoudt en gedoogd... hoe lang nog? Een koning of Koningin hoort te kiezen voor zijn of haar eigen onderdanen en zich niet onderdanig gedragen...

ToniMacaroni | 27-12-07 | 21:26

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 21:08

Heel goed, Geert. Wederom de puntjes op de i van interculturele moloch. Deze koninklijke familie is linkse moeltikoelti kerk met een gierige schatkist-ophoudershand. Kritiek op de eigen belastingbetalende bevolking. Wij moeten geven, de moeltikoelties en Trix consorten ontvangen. M

blaater | 27-12-07 | 20:50

@Assie: De standpunten van Wilders zijn zo eenvoudig te weerleggen. Jammer dat Wilders en consorten (letetrlijk) beginnen te schreeuwen en piepen als de inhoudelijke weerlegging op tafel komt en als Wilders cs wordt gevraagd om onderbouwing van hun standpunten met iets meer dan gegeneraliseerde incidenten en aannames. Misschien moet Wilders een nieuwe afkorting kiezen voor zijn partij. 'NSB' klinkt wel passend.

EddieZ | 27-12-07 | 20:33

@Boeddhi
Dus jouw advies is "slaap lekker verder Nederland"?
Khadaffi zei al eens :Europa zal binnen enkele decennia worden overgenomen door de Islam zonder slag of stoot.

Doomsday | 27-12-07 | 20:30

En laat Beatrix nu maar lekker multicul tolerant zijn jegens de moordenaars van Benazir Bhutto, dan gaan wij ons verder beveiligen.

Hammar | 27-12-07 | 20:27

Aussie 27-12-07 @ 19:40

Ik heb niet zo'n moeite met de inhoud, maar wel met de toon en superlatieven die deze idioot gebruikt. Van mij mag iemand moeite hebben met de Islam. Maar wat heeft het voor zin de hele gemeenschap te schofferen. Ik weet zeker dat hij verkeerde intenties heeft en eerlijk gezegd hoop ik dat hij het voor het zeggen krijgt. Dan zullen de Wilders aanhangers al snel zien dat hij voor gevoelloosheid, intolerantie en een keiharder wereld staat. Ik heb al eerder gereageerd op inhoudelijke wijze. Wat mij tegen staat is dat hij van Nederland een politiek eiland maakt door zich op geen enkele wijze te bekommeren om de derde wereld en zich volledig buitenspel zet binnen Europa door de Nederlandse bijdrage op een ridicuul laag pijl te zetten. Wilders is een man die Nederland volledig te gronde brengt door zijn radicale en inhumane oplossingen voor problemen. Ook zullen een hoop mensen in de onderklasse al snel merken dat Wilders geen oog heeft voor de kwetsbare, hij denkt nl. alleen maar en voelt niets. Hij denkt dat hij door de toon die hij aan slaat de gematigde moslims ook te radicaliseren en zo zijn uitspraken kracht bij te kunnen zetten. Maar wanneer ik in een willekeurige achterbuurt vol autochtone Nederlanders en paar uur schreeuw dat het lui, ASO en werkschuw tuig is dat zuipt en incest pleegt, krijg ik met zeer grote zekerheid ook een mes in mijn rug. Wilders heeft het bijv. nooit over voetbal rellen gehad, totdat er Marokkanen bij betrokken waren. Wilders wil een clash en jullie trappen er in.

Boeddhi | 27-12-07 | 20:10

@Boeddhi 27-12-07 @ 19:23
Zo meneer de AriërT, weerleg eens inhoudelijk Wilders' standpunten nu je onderbuik geleegd is.

Aussie | 27-12-07 | 19:40

Hoewel geen van deze multikul aanhangers een land kunnen noemen waar multikul werkt, blijven ze het volk maar voorhouden dat "Multikul zo mooi" is.
Waar halen ze in godsnaam de kennis vandaan dat multikul iets is waar je trots op zou moeten zijn ... een praktijkvoorbeeld hebben ze niet !
-
En waarom moeten wij trots zijn op de door hen door onze strot gewrongen tolerantie tegenover intoleranten ?
-
Hebben moslims ook maar iets positiefs voor NL of überhaupt een willekeurig Europees land, betekend ?
Waarom moet ik dus "solidair" zijn met mensen die hier alleen maar zijn omdat we goede sociale voorzieningen hebben en verder niets met ons te maken willen hebben
-
Zodat ik nog meer onzin boetes en extra belastingen kan betalen om deze onzin te financieren ?
-
Ik geloof niet dat de koningin of Balkenende ook maar bij benadering nog weten wat er in dit land speelt.
Ze staan gewoon een uit het hoofd geleerd politiek correct riedeltje op te zeggen, ongeacht de consequenties die dit heeft voor NL.

Moi2 | 27-12-07 | 19:36

Geachte Heer Van de gekke en veel gekker moet het niet worden Wilders,
Ik begin langzaam haatgevoelens te koesteren jegens u en uw manier van optreden. Ik ben een Nederlandse man met blond haar en blauwe ogen en een atletische bouw. Zeker weten dat een Duitse leider uit de vorige eeuw erg trots op mij zou zijn geweest. Toch gaat telkens weer mijn nekhaar rechtop staan wanneer u de bek vol superlatieven weer een open trekt. Waarom gaat u niet met uw vrouw naar haar land van afkomst en daar de boel verstieren. U bent op oorlogspad en ik hoop ook dat u die oorlog krijgt en verliest. Het wordt tijd dat u kaal geschoren en ingesmeerd met pek en veren het land uit gebonjourd wordt. Kappen nou, Haat zaaier, etterbak en kloodtzak! Hoe zeggen ze dat op geen stijl? Houd een sop en Ga eens deaud!

Boeddhi | 27-12-07 | 19:23

Ondertussen dansen we wederom op een vulkaan. Wilders heeft het door. Nu de multikul kliek inclusief Koningshuis nog.

Tarak | 27-12-07 | 19:20

Wilhelmina ontsloeg De Geer toen deze aangaf dat Nederland best verder kon als Duitse provincie tijdens WO II. Wilhelmina riskeerde een oorlog met Engeland toen zij de leider van de Boeren liet weghalen uit Zuid-Afrika omdat zij niet wilde dat deze door de Engelsen gevangen zou worden genomen. Tijdens WO II heeft Wilhelmina geweigerd ooit te spreken met het Engelse vorstenhuis omdat zij nog steeds boos was over wat de Engelsen de Boeren hadden aangedaan. Wilhelmina kwam op voor Nederland. Leek Beatrix maar ergens op Wilhelmina....

Tarak | 27-12-07 | 19:18

Graag wil ik even de woorden van Leon de Winter uit zijn laatste column even aanhalen:

Ik heb het hier zo vaak geschreven: we leven in het veiligste, rijkste, gezondste land van de menselijke geschiedenis. En we kunnen dat land alleen in stand houden wanneer de meesten van ons doordrongen zijn van zijn unieke karakter, instellingen en bewoners.

Niets is normaal aan de manier waarop we in onze tijd aan het grootse avontuur van het leven mogen deelnemen; al onze voorouders ervoeren bijna uitsluitend brutaliteit, geweld, ziekte, angst, honger, en pas sinds enkele eeuwen kunnen we ons stapje na stapje aan de doem van die duisternis onttrekken.

Krachten van de duisternis
Maar de krachten van de duisternis zijn nog springlevend, en het is aan ons om die te bestrijden. Daartoe hebben we het vermogen – als we ons niet door geïnstitutionaliseerde en geïdeologiseerde vormen van schijterigheid en opportunisme laten tegenhouden.

*********************
We moeten tegen de Islamisering van ons land blijven vechten en ons niet laten knechten door die multikulti-trut uit Den Haag!!

Auke | 27-12-07 | 19:13

Ach. laten we er maar van uit gaan dat het arme schaap niet beter weet. Er zit bijna geen Nederlands bloed meer in die kliek, dus dan vertaal je gewoon je gevoelens naar buiten. Het koningshuis is zelf multicultie en dat zien ze graag terug in onze mooie maatschappij.
Maar het is natuurlijk wel makkelijk praten als je op stand woont, en de mensen die drie hoog achter wonen worden maar even vergeten.
Ik wacht op het moment dat Bea en Balkje wakker gekust worden. Door een geblondeerde........... kikker.

Nico Mudde | 27-12-07 | 19:08

In 2007 was er maar 1 man die de titel "man van het jaar" verdiend heeft en dat was niet Joop van Ellende.

Auke | 27-12-07 | 19:05

Nog even en ook Geert kiest voor de republiek!

jofele joris | 27-12-07 | 18:38

Als er in een land een zwaar beroep gedaan moet worden op tolerantie is het al te laat natuurlijk.

van Kloten | 27-12-07 | 18:33

Bix=nix
Heb het gelukkig niet gezien, maar hoeveel harder wil je Nederlander nog schofferen?
Was Job geen vrijgezel, mischien wel wat voor haar.

Mask | 27-12-07 | 18:26

@Maaier
Mijn excuus als ik aanmatigend overkom, maar gekwetst zijn - en al die trammelant eromheen - is de issue niet. Gekwetst zijn is een westerse uitvinding, een westerse emotie. Voor het soort moslim dat zich gekwetst noemt, is zich gekwetst noemen een uitlaatklep. Ik vertel je niets nieuws als ik je vertel hoe die kids worden opgevoed, dat is een buitengewoon verontrustende kwestie. Er worden tegenstrijdigheden verkondigd en geen andere houvast gegeven (liefde, waardering, steun van mensen ofwel je ouders) dan de koran, gewoontjes, tradities, zonder oog voor het individu. En daar elk mens een individu is met zijn eigen persoonlijkheid, kunnen die radartjes in zo'n moslimhoofd de goede kant opdraaien, maar ook de slechte. Dat gaat buiten hun eigen macht om.
Ik erken mijn slechte eigenschappen en tracht die zoveel mogelijk te bezweren. Omdat ik ethiek heb meegekregen naar de mens toe, en niet vanuit een antiek godsboek of tradities/gewoontes. Ik neem aan dat je begrijpt hoe hemelsbreed dat verschil is. Nogmaals: niets van mijn woorden waren aanmatigend bedoeld.
Ik kan Schachnovelle van Stefan Zweig aanhalen. Één personage uit dat boek is een man die jaren en jaren in eenzame opsluiting verblijft, en de hand op een boek weet te leggen met de beste schaakpartijen ter wereld. Hij heeft niets anders te doen, dus leert al die schaakpartijen uit zijn hoofd. Op het moment dat hij moet spelen tegen een natuurtalent, flitsen bij elke zet al die meesterschaakpartijen en -zetten door zijn hoofd. Uiteindelijk wordt hij gek, dat is logisch. Zo ongeveer werkt het moslimbrein ook van de moslim die geen mensenwarmte heeft gekend maar is geformeerd door begrippen en codes. En dan is de koran nog niet half zo doorgrondelijk als schaakpartijen.

Shalome | 27-12-07 | 18:15

Er was een tijd dat de koningin ons aller moeder was , (Juliana), zeer op haar plek als troost tijdens rampen, bedreven in het te water laten van schepen en het doorknippen van linten bij de opening van een tehuis voor verstandelijk gehandicapten (hiermee en passant het begrip en de tolerantie voor de geestelijk minder bedeelde medemens vergrotend). Zelf heb ik nooit met oranje toetertje en/of rodwitblauw vlaggetje langs de route van de goeden koets gestaan, maar de koningin was een instituut, ontastbaar maar zeker niet bedreigend, iets wat ongevaarlijk boven ons zweefde, eerbied was nergens voor nodig maar respect was er zeker.
Hoe anders is het nu, nu HareKoninklijkeUitkeringsgerechtigde het behaagt om mij, en vele andere weldenkende mensen die zich zorgen maken over nederland, de maat te nemen. Belerend en neerbuigend toe te spreken, mij aldus dwingt tot verzet tegen een tot voot kort ongevaarlijk fenomeen.
Maar goed, zal de wal het schip niet keren, dan zullen toch steeds meer lieden zich afkeren van ons koningshuis, zij kiezen partij, en dragen daarmee bij aan de polarisatie. Eén voordeel : het word wel lekker duidelijk allemaal, iedereen, van hoog tot laag , laat zien waar íe staat.

Zottelkopf | 27-12-07 | 18:11

@ willem 20008 17:46:
De paralellen tussen het overleven temidden van islamieten in NL en Israel zijn duidelijk aan te tonen. Dus waar heb je het allemaal over?
Vraag maar raad aan je imam hoe je daar mee om moet gaan.
Je kunt ook beslissen wat je gaat doen : jezelf opblazen of 15 kinderen kweken.
Wel even rekenen dat je voorlopig nog een minderheid bent en dat kinderbijslagen zo geschrapt kunnen worden en jezelf opblazen heel erg auw doet.

The eimer | 27-12-07 | 18:01

Ook de koningin kan geen enkel land noemen waar multikul werkt.
-
Balkenende staat weer het standaard politiekincorrect riedeltje af te draaien in de hoop dat iemand hem nog serieus neemt.
"Tolerant zijn" is NIET Nederlands.
Het is een verzinsel van bange politici die hiermee hun falende multikul nog proberen te verkopen
-
Wat Balkenende met " Nederlandse tolerantie" bedoelt is de knieval die zijn kabinetten iedere keer richting moslims hebben gemaakt omdat ze bang zijn stemmen te verliezen.

Moi2 | 27-12-07 | 17:57

@willem30008, ja hij is fan van Israel, maakt hij geen geheim van. Jij weet ze wel te bespelen he, noem de jood en links schiet in haar traditioneel antisemitische reflex.

Multikuli | 27-12-07 | 17:53

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 17:46

Wilders zit waarschijnlijk op dit moment in Israel. Happy Chanoeka. Voor de duidelijkheid: 1. Wilders was een VVDer en sinds wanneer zijn die begaan met het lot van middenklassers en lager? 2. De man is kind aan huis bij de ambassade van Israel. Hij is erg begaan met het lot van de joden en ziet helemaal niks verkeerd aan het gedrag van Israel. Verder fungeert hij graag als loopjongen voor deze kliek. Kortom, het is het heel duidelijk dat deze man zeer begaan is met het lot van de gemiddelde Nederlander. Ga toch lekker krassen!

willem30008 | 27-12-07 | 17:46

Geert-op-zijn-kop-draagt-hij-een-eierdop-Wilders gebruikt al een jaar steeds het zelfde Calimero-argument. Blijkbaar heeft hij zich door de rede van de majesteit aangesproken gevoeld.

Wat is Geert toch verschrikkelijk saai...

otta | 27-12-07 | 17:41

dit koningshuis is er alleen om te nederlandse centen op te zuigen. die lui maakt niet veel uit, als ze maar geld krijgen en macht behouden. kijk maar ww2. bernhard en hitler, claus in de wehrmacht. ze hebben geen verantwoording aan t volk maar aan degene die de echte macht hebben. en dat zie je dit jaar ook weer duidelijk. tzelfde geld voor de paus. en de europeese koningshuizen zijn allemaal een pot nat. koning edward van Engeland was een grote fan van hitler. het is aangetoond dat de familie bush afstammen van t engelse koningshuis. veel dingen zijn er niet pluis, maar of er wat veranderd????

AuchtungPanzer | 27-12-07 | 17:40

Laat dat takke wijf even de klere krijgen met haar obligate praatjes....

Hallo, kakmadam.... ik zeg dus ook "Nee" tegen uw oproep om tolerantie te tonen tegen een intolerante groep mensen die aanhangers van de islam zijn.

En verder: treed is af, i.p.v. je platitudes te verkopen aan het Nederlandse volk.

delano | 27-12-07 | 17:38

Ach, ons lief zielig Foobje huilt en kan zijn kleine mondje weer eens niet houden. En als Foopje huilt, dan moet zijn luier verschoond worden en wil hij zijn rammelaar.

Hoen | 27-12-07 | 17:34

Beatrix: "Spanningen en conflicten zullen zich altijd voordoen en kunnen dan ook niet worden ontkend. Maar in plaats van ze aan te wakkeren, moeten we zoeken naar wegen om ze te beheersen en op te lossen. Over en weer vraagt dat aandacht en begrip voor de angst en onvrede die bij andere maatschappelijke groeperingen kunnen leven. In wat een mens dierbaar is en heilig, ligt zijn grootste kwetsbaarheid. Voorkomen moet worden dat gekwetste gevoelens omslaan in wanhoop en agressie."

Inderdaad Majesteit, mevrouw Bhutto had wat beter op haar woorden moeten letten.

Dr. Dr. Bartholdy | 27-12-07 | 17:20

Afschaffen dat koningshuis................... behalve koninginnendag dan.

jopi | 27-12-07 | 17:19

@ Multikuli 27-12-07 @ 17:01

Mag ik die shit overslaan?! Lees jij 't maar voor mij. Heb tabak van de leugens en kronkels van een bunch imbecielen. Weg met dat kudtboek en de lutsers die in een waan leven.

.

@ Lizzard 27-12-07 @ 17:09

Heerlijk toeven onder je scales en schubben! Niet te lang.. ik strijd de f*cking Strijd zelve..

wopper | 27-12-07 | 17:18

Geert Wilders = FUDzaaier

Kielzog | 27-12-07 | 17:14

@Lizzard,
Geeft niet.
Misschien de eerste EN laatste keer dat Wilders bij Nova is.....

fuckje | 27-12-07 | 17:12

Shalome 27-12-07 @ 14:59

Wat ik bedoelde is dat mslims zich wat normaler moeten gedragen, met name als het gaat om gekrenkt zijn en dat soort onzin. Als je af en toe op je pik gtrapt bet, dat kan, maar ga niet meteenlopen janken. Soms wel, stap dan naar de recter, maar niet bij elk wooord over moslims gaan huilen.

Maaier | 27-12-07 | 17:11

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 17:09

In dit hoofdstuk staat onder andere dat “de islam zich in Nederland heeft kunnen ontwikkelen dankzij de moed, het lijden en het doorzettingsvermogen van de eerste en tweede generatie moslims, ondanks de racistische opstelling van de oorspronkelijke Nederlandse bevolking”.

Gaat geen enkele leugen de multiculti's te ver?

Meer hersenspoeling;

, www.mijneigenweblog.nl/weblog/entry.ph...

Multikuli | 27-12-07 | 17:01

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 16:58

quasi modo 27-12-07 @ 16:46
Koning Geert heeft voor de tiende maal met een vlammenwerper de jaarlijkse Koranverbrandingen op de Dam geopend.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 16:58

@Shalome (excuus voor mijn late reactie) Wij begrijpen elkaar, en dat is mooi! En de mensen die het niet met ons een zijn, die hoor ik eigenlijk slechts piepen. Piepen over de toon, piepen over wie nu waar schuldig aan is, en natuurlijk piepen dat DE moslim niet bestaat! Dan hadden we ook nog RickH, een fijne/gematigde Moslimtrol, maar het liep jammerlijk af toen hij iets inhoudelijks over zijn geloof moest zeggen En daarmee staat hij model voor de gemiddelde moslim. " Geen idee waar het over gaat, maar je zult het respecteren!" We hadden Pauw&Witteman, die met alle liefde de andere gasten hun glaasje wijn ontnamen, dit omdat de aanwezige baardman anders niet aan tafel zou komen. Samen met zijn zoon, want ook na meer dan 20 jaar in Nederland te mogen verblijven, is de Nederlandse taal nog een stapje te ver voor deze hetroseksuele travestieten! En dan hadden we nog Ehsan Jami, die wel een hele andere kijk op z'n landgenoten zal hebben gekregen na te zijn mishandeld. Niet gehinderd door wat de wet ons hierover voorschrijft meende velen te kunnen constateren dat deze mishandeling TERRECHT was. Daar had hij namelijk zelf om gevraagd, de vuile moslimkwetser die hij is! En eigenlijk is het nog waar ook, want van een lintworm verwacht je ook geen dialoog. En dus was Jami eigenlijk 'een beetje dom'....

Fleauxe | 27-12-07 | 16:53

@ piquant 27-12-07 @ 16:48

AANVULLING.
Lizzard, spreek ook even voor jezelf. Ook ik ben een goedwillende burger en ik voel mij niet beledigd.

piquant | 27-12-07 | 16:49

@ Lizzard 27-12-07 @ 16:38
laat ik nou een college staatsrecht kunnen geven.
Het gaat me hier om vrije meningsuiting, die jij het Staatshoofd wil afnemen.
Ik vind Wilders een ongelooflijke windbuil,maar ik wil hem niet de mond snoeren en dat is het verschil tussen jou en mij.

piquant | 27-12-07 | 16:48

Maandag 27 november 2106
Meningsverschil over hoofdstuk Immigratie in leerboek Islamkennis

Amsterdam – Hoogleraar geschiedenis Gerard Mak maakt bezwaar tegen de inhoud van het hoofdstuk Immigratie in het standaard leerboek Islamkennis voor het voortgezet onderwijs. Het Ministerie van Onderwijs heeft in een reactie laten weten niet van plan te zijn de recent uitgebrachte versie van het leerboek terug te nemen.

Hoogleraar geschiedenis Gerard Mak heeft laten weten uiterst ongelukkig te zijn met de recent uitgebrachte versie van het leerboek Islamkennis voor het voortgezet onderwijs. De hoogleraar, kleinzoon van de bekende schrijver Geert Mak, maakt vooral bezwaar tegen het hoofdstuk Immigratie. In dit hoofdstuk staat onder andere dat “de islam zich in Nederland heeft kunnen ontwikkelen dankzij de moed, het lijden en het doorzettingsvermogen van de eerste en tweede generatie moslims, ondanks de racistische opstelling van de oorspronkelijke Nederlandse bevolking”. Gerard Mak wijst erop dat dit een onjuiste voorstelling van zaken is. Volgens Mak heeft de islam zich in de vorige eeuw in Nederland vooral kunnen ontwikkelen dankzij de vrijheid van godsdienst, het verbod op discriminatie en de goede sociale voorzieningen voor toenmalige immigranten.

quasi modo | 27-12-07 | 16:46

Maandag 27 november 2106
Opnieuw verhoging gemeentelijke belastingen

Amsterdam – De gemeentebelastingen zullen in 2107 opnieuw fors worden verhoogd. Dit heeft Wethouder van Financiën Achmed Faisal gisteren bekend gemaakt.

Het hardnekkige tekort op de begroting voor sociale voorzieningen heeft Wethouder van Financiën Achmed Faisal ertoe gebracht om de gemeentebelastingen in 2017 met 8 procent te verhogen. De gemeentelasten zullen volgend jaar voor een gemiddeld moslim huishouden uitkomen op circa 25.000 euro. Het opslagpercentage gemeentebelastingen voor niet-moslims blijft ongewijzigd op 20%. Een gemiddeld niet-moslim huishouden betaalt volgend jaar naar verwachting 30.000 euro aan lasten.

quasi modo | 27-12-07 | 16:44

Vanavond bij " Nova " legt Geert het allemaal even uit.

fuckje | 27-12-07 | 16:44

Maandag 27 november 2106
Verontwaardiging over niet plaatsen kerstboom op De Dam

Amsterdam – Met de indiening van een petitie aan burgemeester Falid Aboutaleb hebben ruim vierduizend Amsterdammers hun verontwaardiging geuit over het niet plaatsen van de traditionele kerstboom op De Dam. Aboutaleb heeft in zijn reactie laten weten begrip te hebben voor de emoties, maar desondanks niet af te kunnen wijken van zijn besluit.

Ruim vierduizend Amsterdammers hebben met een petitie aan burgemeester Falid Aboutaleb hun verontwaardiging geuit over zijn besluit om de traditionele gemeentelijke kerstboom op De Dam niet meer te plaatsen. De indieners van de petitie wijzen op de eeuwenoude traditie die nu de nek om wordt gedraaid. Aboutaleb begrijpt de emoties wel maar wijst tegelijkertijd op de negatieve gevoelens die de kerstboom oproept bij een groot deel van de Amsterdamse bevolking. De afgelopen jaren zijn de kosten voor de beveiliging van de kerstboom steeds hoger uitgevallen waardoor deze niet meer te verantwoorden zijn, aldus de burgemeester.

quasi modo | 27-12-07 | 16:43

bullcrap... Wilders heeft gewoon gelijk.
Besides, ik spreek voor veel mensen als ik zeg dat Jules en Benno onze koninklijke staatshoofden zijn... Ook al zijn ze dood. Bea zuigt wat betreft koningin spelen... Juliana zegt ''ik wil mevrouw genoemd worden'' Beatrix zegt ''Ik wil majesteit genoemd worden'' Rot toch een eind op bea, met je arrogante muil. Beetje de progressieve doch ordentelijke legacy van je moeder uitkotsen... Majesteit my ass!

Stijlloos/Superieur | 27-12-07 | 16:39

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 16:38

Lang leve de koningin, hoera, hoera, hoera

elluppo | 27-12-07 | 16:37

@ Schoorsteenveger 27-12-07 @ 16:27

Zal ook nooit gebeuren. Geen nicht en ook geen geblondeerde kuif. Daarmee insinueer ik geen 3e politieke moord natuurlijk, slechts de feiten dat een nicht en een kuif als MP niet kunnen.
Amen.

wopper | 27-12-07 | 16:33

** is uit getolereerd voor vandaag**

Bunker-Buster | 27-12-07 | 16:30

Waarnemers hebben een zwaar beschonken Pechthold in een kroeg zien hangen waar hij de volgende lallende zinnen uitbracht;
Heb ik gvd laatst nog een Wildersvrije week willen hebben, nee, we hebben zelfs geen Wildersvrije kerst!
Oke, wij willen dat koningshuis ook wel weg hebben, net als Jan Tomaat trouwens!
En jahoor, heeft die Balkenende weer die Trix aan zijn touwtjes gehangen, maait die Wilders het gras onder mijn voeten weg door dat koningshuis te willen de-politiseren.
Die vent is gewoon zetelgek, een maniak blijkbaar.
Ik wil nu geen Wildersvrije week, nee, een dag, nee, een uur!

The eimer | 27-12-07 | 16:28

piquant 27-12-07 @ 16:10
Het verschil is, dat Wilders niet in de hoedanigheid van staatshoofd zijn praatjes mag verkopen. Nog niet.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 16:27

@piquant:

Ik hoop dat Bea, net als koning Carlos onlangs tegen president Cavez, uit der slof schiet en zegt: 'Geert, hou je waffel eens dicht'.

Bopati | 27-12-07 | 16:26

The eimer 27-12-07 @ 16:05
Maar daarvoor zijn mensen links. Iets in het vooruitzicht stellen, en dan maatregelen nemen om het volk die kant op te sturen. Zij gaan er namelijk van uit dat dit in een bepaalde tijd werkte (post WO2) dus dat ze dat wederom kunnen laten werken. Ze beseffen niet dat deze stroming voortkwam uit mensen zelf, die ziek waren van het geweld van WO2.
Inmiddels zijn er heel andere tijden aangebroken, en zien wij ons geconfronteerd met mensenmassa's met een compleet andere mindset en geschiedenis. Die zullen dat linkse gedachtegoed tot op bepaalde hoogte waarderen omdat het hen tot voordeel strekt, maar je hoeft van hen echt niet te verwachten dat zij Neerlands verworvenheden als vrijgevigheid, samen delen, consensus en tolerantie zullen adapteren, zoals inmiddels is gebleken.
Die schrijnende conclusie staart ons vanuit alle kanten aan, maar hieruit blijkt dat politiek gewoon mensenwerk is: het zou betekenen dat de linksen uiteindelijk moeten toegeven dat ze mis hebben geschoten, waarmee dus honderdduizenden zouden moeten toegeven dat hun carriere en hun levensinstelling heel lang de verkeerde was. Omdat veel van de linkse garde is verouderd en al heel lang op gunstige plekjes zit, komt er ook nog eens het economische aspect bij kijken. Alors: probleem, en de generatie na ons zal met die inktzwarte gevolgen moeten leven.

Shalome | 27-12-07 | 16:26

Heb laatst nog met een CDA'er, werkzaam voor de tweede kamer, geprobeerd een discussie over Wilders te voeren. Ik werd onmiddellijk overdonderd met persoonsgerichte kritiek tegen de man zonder enige onderbouwing. Na mijn derde poging zijn stellingen ter dicussie te brengen werd meneer boos en gebood mij de discussie te staken.

Mulimans | 27-12-07 | 16:25

@ Lizzard 27-12-07 @ 16:15

Het is toch raar, als ik eens een tegengeluid laat horen ,dat er meteen een ban op de vrije meningsuiting komt, terwijl jij je er (terecht) vrijelijk van bedient.
Lekker tolerant allemaal.

piquant | 27-12-07 | 16:24

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 16:15

Kop van het topic had ook kunnen zijn.
Beatrix heeft buik vol van Wilders.
Het verschil is dat Wilders het wel mag zeggen, net als veel andere onzin die hij uitkraamt en HKH niet.

piquant | 27-12-07 | 16:10

Islam, Koran, Koningin Beatrix dat is het ware probleem van Nederland. Het is de programmeertaal die mensen verandert in robots en levensgevaarlijke routines bevat. Het is het virus dat het individuele, vrije en onafhankelijke denken van mensen vernietigt. Het is de voorstander van de vrijheid van godsdienst zolang het in de minderheid is. Een in een religieuze verpakking verstopt totalitair concept dat minstens zo gevaarlijk is als het fascisme. Het is het verkeerde denken en doen dat op de vruchtbare bodem van onze verzorgingsstaat groeit als kool. Het is het zwarte gat dat mensen absorbeert en hun vrije, onafhankelijke, individuele mening vermaalt tot een eenheidsworst. Een donkere deken die het verlichte Europa dreigt te verduisteren. Een besmettelijke vorm van collectieve krankzinnigheid die ertoe leidt dat vrouwen slechter worden behandeld dan varkens (want varkens hoeven geen hoofddoek te dragen), een gevangenis voor de vrije geest, een kwaadaardig gezwel met uitzaaiingen over de hele wereld. Welterusten Nederland.

quasi modo | 27-12-07 | 16:10

Ik heb wel zin in gemeenschap. Telt dat ook?
"Spanningen en Conflicten zullen zich altijd voordoen en kunnen dan ook niet worden ontkend" Hah. Hahahah. Nee daar doet Nederland niet aan!

Rafey | 27-12-07 | 16:09

@ Shalome 15:37:
Daarom begrijp ik in alle oprechtheid niet dat multicullisten als een blinde stapels brandhout voor Wilders blijven aansjouwen.
Want Wilders is natuurlijk niet de reden, maar de oorzaak van.
Wat de multicullen slechts bereiken is heel veel stof doen opwaaien met hun pro- multiculbeleid. Effectiever zou een totale censurering van de media bewerkstelligen om de bewereingen van Wilders te ontkrachten, maar dat is natuurlijk niet mogelijk en uitgesloten.
Nu wordt alles wat maar enigzins belang heeft bij de huidige toestand en niets verandert wil zien als rascist betiteld, maar ook dat recept is ook al uitgewerkt.
Ik ben benieuwd wat de volgende stapel brandhout van links zal inhouden om zichzelf te decimeren.

The eimer | 27-12-07 | 16:05

Beste Shalome, ik begrijp je standpunten over de islam voor 100%. Sommige mensen willen het sluipende gevaar voor ONZE manier van samenleven in Nederland helaas gewoon niet zien. Ga zo door....!

quasi modo | 27-12-07 | 16:05

Oproepen tot vrede en verdraagzaamheid. sja wat een schande hé Geert?
Als hij zich door haar toespraak aangesproken voelt, zegt dat volgens mij meer over hem dan over de koningin.

Fulgrim | 27-12-07 | 15:55

Laat Majesteit een voorbeeld nemen aan zoonlief die het management van de inhoud van zijn hoofd als belangrijkste taak heeft.
Voorts denk ik dat een privatisering van het koningshuis als een soort Efteling en bijbehorende kaartverkoop een zeer goed optie zou zijn. De enige privatisering met wel een kans op slagen.

oplichter | 27-12-07 | 15:47

Fleauxe 27-12-07 @ 15:36
De islamitische wereld is ten dode opgeschreven. Wij kunnen niets meer voor hen doen, en de wil om iets voor hen te doen is wereldwijd verdwenen. Afgezien van die bloeddorstige haatbaarden, vind ik hun brainwashgedachtegoed mis, hun harteloosheid, hun wreedheid, hun verdeeldheid, hun haat jegens elkaar, het wijdverbreide wantrouwen, de hypocrisie, de starheid, de onderlinge onverschilligheid, die dubbele mentaliteit dat ze elkaar alleen opzoeken als er wat te matten valt tegen de buitenwereld, dat schaamteloze antisemitisme en racisme, die homofobie, altijd de confrontatie opzoeken. Ik zou niet meer weten hoe je al die problemen kan oplossen die honderden miljoenen moslims met zichzelf en elkaar hebben. Het is een bende in de islamitische wereld omdat hun deplorabele situatie regelrecht voortkomt uit de manier waarop zij in het leven staan. Mogen de goden ze bijstaan: dat komt nooit meer goed.

Shalome | 27-12-07 | 15:44

The eimer 27-12-07 @ 15:23
Beatrix is knettergek en nu toch ook wel erg dom gebleken. Dat radicale spul is gewoon rijp voor het gesticht - die kids worden op een bepaalde manier opgevoed zodat er heel rare mensen uit voortkomen. Het slag mensen waar wij hele boekenplanken vol thrillers over hebben staan, you know? Plus echt werk ook, van de Bundy's en de Dahmers op deze wereld. En als de psycholoog dan in hun verleden gaat graven komen ze van dit soort wantoestanden tegen in hun jeugd. Die islamitische radicalen zijn gewoon ongeneeslijk ziek in hun hoofd, en veel te veel moslims zijn 'prone' om ook aan dat extremisme ten prooi te vallen. Met zulk waardenstelsels zijn ze opgevoed, en dat krijg je er nooit meer uit.
Onze regering (Bea incluis) blijven maar hameren dat elke kop op deze wereld in feite westers is ingesteld dus met tolerantie en geduld en bladiebla komt dat wel goed. Ik kan er met mijn verstand niet bij hoe kortzichtig dat is. Je gaat een pedofiel toch ook niet bestoken met cadeautjes en geduld in de hoop dat hij z'n perfide gedachtegoed laat varen? Met die islamitische malloten is het precies hetzelfde verhaal: ongeneeslijk zieke, bedorven mensen.

Shalome | 27-12-07 | 15:37

@PyP; Ik ben het gewoon met je eens, je geeft eigenlijk zelf aan waarom ik terrecht bezorgd ben. Ik denk dat we NU moeten kiezen voor een breed maatschappelijk debat over hoe de scheiding der kerk en staat er nu uit zou moeten zien en wat de meerderheid van de bevolking wenselijk acht.
@Shalome: Ik heb dat wel bij sommige baardmannen, ik durf eerlijk waar niet hand in hand met m' n partner op staat, echt niet hoor! Misschien dom of irrationeel maar toch, ik weet wat er kan gebeuren.

Fleauxe | 27-12-07 | 15:36

Men heeft toendertijd niet voor niets een guillotine uitgevonden.

camiziodeltoro | 27-12-07 | 15:31

Shalome 14:59:
Die heeft linea recta die kerstreden van Trix naar Pakistan gestuurd.
Alleen heeft hij vergeten dat "' Prettige feestdagen" eruit te schrappen.
Aangezien dat bericht uit Nederland komt zullen ze dat ons niet kwalijk nemen, want wat is a name. Fortuyn of Buttho?

The eimer | 27-12-07 | 15:23

@RickH: Ja je moet er maar aan wennen in een westers land! Dat radicaal was een stukje dichterlijke vrijheid, lees de zin maar als JE BENT EEN VARKEN, ZONDER KENNIS VAN DE ISLAM! Zeau, in grote letters, kan daar in Allah' s naam geen misverstand meer over bestaan! En moet jij niet iets achter Allah zetten? S.W.T. misschien? En wat trouwens grappig is, Joris Luyendijk een man die dolgelukkig is met zijn Islamitische vriendjes en maar wat graag de lul van Abu Bekr zou willen zuigen terwijl hij die van Muhammad voelt binnenkomen. Die zei een keer, " gematigd, dan ga je er van uit dat de Islam per definitie radicaal is". Daar heeft Luyendijk een punt, en jij bent het bewijs van zijn ongelijk. Islam is namelijk een verwerpelijke religie die niet valt te vergelijken met enig ander kwaad in de wereld. Het verlangen een kind te doden is nobeler dan het voelen van affectie voor die profeet. Ik geloof niet in god, maar sinds ik weet wat Islam is wel in de duivel!

Fleauxe | 27-12-07 | 15:22

Wilhelmus van Oranje van Duitschen bloed zijt gij (of zoiets)

Ernest Claes | 27-12-07 | 15:17

@Wopper, ceremoniele rol of niet, wat een lef heeft deze dame. Moet echt even mijn kin oprapen.

Multikuli | 27-12-07 | 15:08

Lizzard 27-12-07 @ 14:51

Ik denk dat Maaier te druk is met het opstellen van een tolerantierede voor Pakistan.

Shalome | 27-12-07 | 14:59

@ vander F 27-12-07 @ 14:52

Ligt eraan wat het leger en de geheime dienst doen. Blijven ze achter Musha staan? iig grote demo's van mollahs.

wopper | 27-12-07 | 14:56

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:55

@RickH 27-12-07 @ 14:52,
ik ben ook radicaal gematigd,
niks mis mee.

Tís maar wat je gematigd vindt.

vander F | 27-12-07 | 14:54

@ RickH 27-12-07 @ 14:47

Thnx. Staat van beleg en grote rotzooi volgen.
En hier lult men over nog meer tolerantie en kniebuigingen.

.

@ Multikuli 27-12-07 @ 14:47

Ze is reeëler/duidelijker dan die van ons. Maar heeft slechts een ceremoniële rol, kan dus meer zeggen.

wopper | 27-12-07 | 14:52

@wopper 27-12-07 @ 14:44,
partytime in Pakistan,
dit wordt rellen,
benieuwd wie dat in de hand kan houden.

vander F | 27-12-07 | 14:52

@Fleauxe 27-12-07 @ 14:49
Hoe kan je mij in Allah's naam ontmaskeren als radicaal terwijl ik gematigd ben, vreemd westers figuur?

RickH | 27-12-07 | 14:52

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:51

bottehond 27-12-07 @ 14:42
Je bent ook koning moeilijk doen. Simpele zaken die je ingewikkelder maakt dan dat ze zijn. Alsof het een wedstrijd is onder je blogmakkers

Het_leuke_zuiden | 27-12-07 | 14:50

@RickH: Ja, geniet er maar van. Ik heb er hard voor gewerkt, of nee dat is een leugen, ik heb er genoeg belasting voor afgedragen! Als het je niet bezwaard geniet ik nog even met volle teugen van je ontmaskering als radicale Muhmin! Lutser!

Fleauxe | 27-12-07 | 14:49

@Wopper, sprakeloos, leve de koningin, van denemarken dan. Kijk Trix met je achterlijke broodhoofd, zo hoort dat, koningin van AL haar burgers.

Multikuli | 27-12-07 | 14:47

Hmm, halal gehakt!
Nog met die fecking heidense kerst gevreten, was wel zum kotzen.. edoch iets van die 'superieure' westerse cultuur geproefd..
Volgende keer weer gewoon op een schaapjeshals botvieren.. HeHe, niet écht bot hoor!
Dieren mogen niet lijden natuurlijk.

RickH | 27-12-07 | 14:44

OT/
Benazir Bhutto gedood bij een aanslag?? Zie NN

wopper | 27-12-07 | 14:44

Pater Prudhomme 27-12-07 @ 14:36

Iemand die de nu reeds ontwrichtende effecten van de islam op onze volksaard en Vrijheid ontkent kan ik onmogelijk serieus nemen. Jou dus.
Laat me raden: zo'n koloniserend fenomeen past niet in je opvattingen op Mensch en maatschappij, right? Ik schat je intellect hoog in, daar zit het hem niet in. Zal ik het uitspellen voor je: je bent niet in staat om ethische paradoxen en dilemma's onder ogen te zien omdat je er geen raad mee weet. Maakt niets uit, maar vervuil een debat niet met je eigen tekortkomingen, dude.

bottehond | 27-12-07 | 14:42

LOL@The eimer@14:35

fuckje | 27-12-07 | 14:41

Pater Prudhomme 27-12-07 @ 14:36
In welke universum leef jij?

Het_leuke_zuiden | 27-12-07 | 14:40

@ Gerard9503 27-12-07 @ 14:36

Blix kan een veurbeeld nemen aan de queen van Denmark, niks omfloerste reutelarij:
gatesofvienna.blogspot.com/2005/04/buy...

Een lollig mens ook, kettingrookster en ontwerpster van eigen frivole hobbezakken.. wat anders dan de zichzelf tot konstenares benoemde perkamenten Brix..

wopper | 27-12-07 | 14:40

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:37

bottehond 27-12-07 @ 14:16
ow ayaan zegt het dan zal het wel zo zijn.
Ik vond haar boekje 'mijn vrijheid' nog treuriger dan de gemiddelde HVV column. Geen denkster waar ik respect voor heb (voor je weer gaat keffen; ik heb het over haar als denkster, niet als wereldburger)
Ayaan is een typisch gevalletje if you only have a hammer, everything looks like a nail.
En nu je me toch zo vriendelijk aanspreekt, jij bent dat ook. Zo eendimensionaal dat ik me niet kan voorstellen dat het geen pijn doet.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 14:36

Opnieuw heeft Geert zijn zin,hij staat weer prominent in de "dode media" dus weer gratis reclame voor zijn partij,wat de uitspraken van Bea aangaan die heeft als een ieder het recht van vrije meningsuiting (al dan niet omvloerst) dus lat haar lekker haar mening geven net zoals Geert en eenieder op geen stijl.

Gerard9503 | 27-12-07 | 14:36

lulletjerozewater 27-12-07 @ 14:07
1: ik weet niet welke bronnen jij hebt betreft de klimaathype. De aarde wordt warmer. Dat is waar, alleen de vraag is of de mens medeveroorzaker is op de manier zoals het nu verteld word. CO2 is waarschijnlijk een achterhoedespeler in het proces. Ontbossing en verstedelijking heeft een groter effect.
Jij zegt: jij profiteert ook van de maatregelen, net als je kinderen.
Daarop zeg ik: ik profiteer nergens van als ik en mijn kinderen geindoctrineerd worden met schuldgevoel en incomplete gemanipuleerde bewijsvoering.
Echte skeptici zijn zeker te vinden via het internet, maar die halen de media.
2: de rechtstaat is ontstaan in het oude griekenland, het hellonisme. Het is daardoor slechts een kopie. Religie heeft de rechtstaat lange tijd tegengehouden en ik geloof alleen het jodendom staat van nature open voor deze beginselen. Het Christendom en de Islam zijn moderne instituten om mensen te onderdrukken en te controleren, waarin de Islam iets suc6voller is.
3: in het ergste gevoel kan ik mijn moeder opnoemen. een misbruiker van het socialime. ze rookt zich dood, ze trekt al 20 jaar een uitkering. ze wordt opgenomen in het ziekenhuis, krijgt een bypas op onze kosten, loopt het ziekenhuis uit en begint weer met roken.
De hele patatgeneratie is hierdoor ontstaan. Ik woon in een flat he en af en toe haal ik een frietje. Ik zie het stereotype volk: sigaretje, flesje bier en een frietje mayo. Allemaal nog relatief jong in de 40, maar zien er uit als 60.
Het suc6 van een samenleving staat of valt met de intrinsieke motivatie om vooruitgang te boeken. Te veel Nederlanders zijn lamlendig(constatering) door het socialisme. Een verenigd Europa kan nog eventjes deze utopie in stand houden, maar ook hierin gaat men falen, waarvan mijn kinderen de dupe zijn.
5: ik doe geen financiele studie. Nederland heeft Europa nodig als handelspartner en niet meer dan dat. Zwitserland doet het geweldig met het rechts beleid en zitten niet bij Europa en floreren meer dan ooit te voren. Vertel mij, de 100.000 punten vraag, wat is de toegevoegde waarde van een gecentraliseerd Europa? Meer macht is het foute antwoord.

Het_leuke_zuiden | 27-12-07 | 14:35

Multikuli 27-12-07 @ 14:31
Dwaasheid.
Zoals ik al eerder zei: gezien de 2 miljoen immigranten die in korte tijd ons overbevolkte land hebben overspoeld en hun reactie op alles wat we hen in de schoot hebben geworpen, is er niets mis met de tolerantie van de Nederlander. Sterker nog: ze mogen zich in hun handjes klappen dat de beschaving ons ervan weerhoudt eens flink keihard terug te slaan en hen met gelijke munt terug betalen.
Wat die malle paleismeid ons opdringt is: "Wees tolerant tegen racistische, intolerante, agressieve, moorddadige, antisemitische, misogyne, homofobe, extremistische, haatdragende, heerszuchtige malloten."
En daarop luidt mijn antwoord 'Nee'.

Shalome | 27-12-07 | 14:35

@ fuckje 14:23:
Mm, valt wel mee. De score staat vandaag op slechts 3 reaguurders die Wilders omgelegd willen zien.
t Kon beter, gezien de reputatie van linksch.

The eimer | 27-12-07 | 14:35

@Lizzard: Inderdaad!
@RickH: Heb je het Arabische woordenboek erbij nodig? Laat maar zitten hoor, vandaag ben jij gewoon mijn Halal gehakt!

Fleauxe | 27-12-07 | 14:35

@ Lizzard 27-12-07 @ 14:33

Begin maar met mij, ben 't leven zat...

wopper | 27-12-07 | 14:34

Deze toespraak is voor Wilders de bekende druppel. Hij had zich eerder gestoord aan de pro-Europa toespraak van de koningin, terwijl een meerderheid van de bevolking zich uitgesproken had tegen een Europese
Ook de uitspraak van prinses Maxima dat de Nederlandse identiteit niet bestaat, ergerde hem. „In korte tijd zie je drie voorbeelden van vergaande uitspraken die politiek onder de verantwoordelijkheid van de regering vallen.”

„Beatrix zoekt steeds vaker haar grenzen op. Staatsrechtelijk is de positie van het staatshoofd binnen de regering krampachtig en niet van deze tijd. Deze mensen moeten hun uitspraken voor eigen rekening gaan nemen. De verantwoordelijkheden van staatshoofd en kabinet moeten uit elkaar. Dat is politiek transparant.”
.
Daarom een ceremonieel koningschap, zoals in Scandinavische landen traditie is!

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 14:34

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:33

Bea probeert op deze goedkope manier ook zieltjes te winnen. Tegenwoordig kan het gepeupel veel te makkelijk zijn echte mening geven. Trouwens; wellicht is zij ook rijp voor een inburgeringscursus: Dus; gewoon Nederlands leren, Frans Bauer luisteren, een keer kijken bij het Nederlands Elftal, 6 (herhaalde) afleveringen van Flodder zien, dat paleisje in Soestdijk onderverhuren voor een jaar aan woningzoekenden ( opbrengst naar arme bejaarden) en handtekeningen uitdelen tijdens "koninginnedag". Wie weet gaat het volk haar dan "ontdekken".

Gezellig he? | 27-12-07 | 14:32

@Lizzard@14:27,
Wat jij wil, schat, wat jij wil.

fuckje | 27-12-07 | 14:32

De koning van Zweden heeft eenzelfde uitspraak gedaan.. behalve koningin Margarethe van Denemarken schijnt het inteeltmonarchendom dezelfde tekstschrijver te hebben.
O ja, laten we het gezellig houden op deze oranjedraad, wie wil er nou zuur na zuur?

wopper | 27-12-07 | 14:31

Ze snapt heet woordje denk ik niet zo de pastoor, ze bedoelt dat we solidair in haar onderhoud moeten voorzien, helemaal normaal toch dat wij haar jacht betalen en dat ze minder belastingen hoeft te betalen? Derde blunder van het koningshuis, eerst de europa speech, toen Maximaal relativisme, en nu dit, opdoeken die handel. Het kan gelukkig NOG erger, de koning van zweden dreunt het sprookje wel heel braaf op;

There must be a way to live side by side in mutual esteem for our differences. This vision we should try to keep alive.

[…]

That is what it looks like in Sweden today and in many places of this globalized world. It is one new Sweden. Young people with roots in other cultures put Sweden on the map in musical styles, in the field of sports, with business ideas that were not there when I was younger. Through all the centuries Sweden has been developed through immigration. The Walloons, who in the 1600s built up many of our iron mills and thereby laid down our early industry, are an example. Another is the inflow of artistic talents from above all France in the 1700s.

[…]

To welcome changes and to let the mixture of cultures and experiences enrich our lives and our social community is our only road ahead.

Multikuli | 27-12-07 | 14:31

Willem de Silent zou in deze tijd ook de juiste keuze hebben gemaakt..
Toentertijd van Paaps naar Refo, in deze tijd zou hij van Refo naar Mohammedaan zijn 'bekeerd'.
Was niet opportunistisch per se, maar wel pragmatisch.

RickH | 27-12-07 | 14:30

Commentaar uit de aanstaande Vlaamse republiek:

blog.seniorennet.be/angeltjes/archief....

Beatrix heeft het gehad over de verruwing van de taal en de intolerantie die daar uit voortvloeit. Ze zet bovendien "haar" bevolking aan de diversiteit te accepteren. Kritiek is overbodig. Kortom, ze heeft een groot stuk filosofie van de PvdA en de lijdzame christenen van Balkenende overgenomen en tegelijk Geert Wilders en Rita Verdonk een gele kaart in de handen gestopt. Net zoals bij ons : de royals schuilen in de armen van de socialisten die niet beducht zijn om dit zootje profiteurs tegen zich aan te drukken.
...
Ach, doe ze maar naar Dubai, zo lang we er maar van af zijn.

Mark d'Aviano | 27-12-07 | 14:29

RickH 27-12-07 @ 14:24
Heerlijk dat jij er bent Rick maakt mijn donderdag weer helemaal goed.
Toy.toy volhouden ik gier mijn leuter uit mijn gulp.

beffje | 27-12-07 | 14:29

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:27

bottehond 27-12-07 @ 14:21
Aangaande Beatrix die een synagoge in weigerde te gaan vanwege een rebbe/hand, dat verhaal is nieuw voor me. Dank voor dit stukje informatie.

Shalome | 27-12-07 | 14:27

@de pastoor 27-12-07 @ 14:22; die geert heeft meer voor jou in petto. het "afschaffen" van het koningshuis word zelfs door het koningshuis geopperd. of iig een andere invulling. door jouw proteststem te geven aan een mafketel als wilders, begeef je je op glad ijs. wie wil er nou geidentificeerd worden met een malloot?

lulletjerozewater | 27-12-07 | 14:26

@RickH: Nee imbeciel, de universiteit van Cairo spreekt van een corpus Islam waarin beide werken gelijk zijn tot de hadith geen uitsluitsel meer geeft dan prevaleert de Koran (en jij zou eigen lijk Qu' ran moeten schrijven kneus) En nu de doodsteek: Hal anta tet akalem AlArabia, ya Agi? Man anta? Samir?

Fleauxe | 27-12-07 | 14:25

@paintitred 27-12-07 @ 14:20
Met status bedoel je restepc?
Geen zorgen.. gij ongeletterde..

RickH | 27-12-07 | 14:24

LaCoHoKi 27-12-07 @ 14:03
- Ik heb niks aan DE moslim toegeschreven, zoals je kunt lezen. Daarmee slaat de rest van je betoog weer nergens op.

Shalome | 27-12-07 | 14:23

Rita Verdonk sprak net enkele zinnige zinnen hierover op radio 1.
Ze nam het Balk kwalijk dat hij die tekst heeft laten passeren, en sprak er schande van dat " onze jongens en meisjes in Afghanistan" niet werden genoemd.
Verder vind ik deze discussie hier een beetje ongezellig en haatzaaiend worden, jammer.

fuckje | 27-12-07 | 14:23

waarom moeten wij de huizen van de oranjes onderhouden terwijl zij een van de rijkste wijven van de wereld is ,,,Weg met dat zooitje ,leverd in iedergeval etterlijke milioenen op ,en ze hebben nog commentaar ,over verdraagzaamheid gesproken ,,,IK ben blij dat daar over gedicuseerd wordt ,misschien gaan bij mensen de ogen open ,de oranjes zijn een geldverslindende objecten waar wij (harde werkers )niks voor terug krijgen
GEERT MIJN STEM BEN JE DUBBEL EN DWARS WAARD

de pastoor | 27-12-07 | 14:22

@LaCoHoKi Ten eerste is er een directe indicatie dat, in ieder geval in Amsterdam, Islam en afnemende tolerantie jegens homoseksuelen en hier uit voortkomende geweldsdelicten inherent zijn aan elkaar. Kijk naar de afkomst van de daders, en kijk naar de religie die zij zelf menen aan te hangen. Dan kom je tot een indicatie van wat Shalome probeerde uiteen te zetten. Je hebt echt geen ongelijk als je probeert aan te geven dat niet alle maatschappelijke sores op het bord van de Islam moet worden geschoven, en dat introspectie geboden is voor iedereen. Wat je niet snapt is dat je, gelijk KingofControversy, met die ' Islam is no-go-houding' alleen vrienden maakt binnen eigen gelederen. Maar ga vooral zo door, want dankzij jou en die bakfiestsnol uit A'dam komt Geert op steeds meer zetels te staan. Nogmaals, wie niet horen wil....

Fleauxe | 27-12-07 | 14:22

Ik vond het koningshuis toch altijd wel iets moois.
Maar ik ben afgehaakt toen Bea respect toonde voor een imam door hem geen hand te geven.
En Maxima liep te zeveren dat de Nederlander niet bestaat en nu dit gezeik weer.
Ik heb het ook gehad met het koningshuis.

nostraflamoes2 27-12-07 @ 11:55

Opdat wij niet vergeten dat beanix destijds weigerde naar een synagoge te gaan waar de rebbe haar geen hand wilde geven. Bea creeert Apartheid. Islamisten hebben kennelijk meer rechten dan Jeauden. En dan islam-kritische Burgers, dat spreekt.

Ayay, waar het duitSSch bloed kruipt.......

bottehond | 27-12-07 | 14:21

RickH 27-12-07 @ 14:16,
En "naar". Ik heb een status hoog te houden, lutser.

paintitred | 27-12-07 | 14:20

Juist Mr_Robson, niet te vergeten Pin!
Komt allemaal goed (*wink*)

RickH | 27-12-07 | 14:20

Waarom moet mozart altijd gelijk zo'n dikke boehoe doen?

allblacks | 27-12-07 | 14:20

@LaCoHoKi 27-12-07 @ 14:03:
Heb je zelf ook nog wat te melden? Of wil je je alleen maar spiegelen aan iemand anders? Iemand die je ook maar half begrepen hebt, overigens.

koerbagh ® | 27-12-07 | 14:19

hadden maximalex ook een iphone voor bea meegenomen en onder de kerstboom gelegd?
is wel zo solidair toch?

zorg(elijke)staat | 27-12-07 | 14:18

Waarom haat je democratie Mr_Robson?

Multikuli | 27-12-07 | 14:17

Kunnen we niet gewoon een ouderwets cordon sanitaire om die debiel van een Wilders heenleggen? Net als met Janmaat 20 jaar geleden gewoon laten raaskallen en er niet inhoudelijk op ingaan. Vragenuurtje? Geef gewoon geen antwoord op zn vraag. Lijkt me te doen, toch?

Mr_Robson | 27-12-07 | 14:16

Doodt..
Kouwes laat inmiddels ook een baard staan.. hij zal aldus worden gespaard.

RickH | 27-12-07 | 14:16

Pater Prudhomme 27-12-07 @ 13:22

En trek je broek aan als je in publiek verschijnt. Lees ende huiverT, onnozelaar.
www.solopassion.com/node/3777

bottehond | 27-12-07 | 14:16

@Fleauxe
Koran?
Gij onwetende.
Tipje van de sluier: Hadith is voor ons belangrijker, onwetende!

RickH | 27-12-07 | 14:14

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 14:12

@Fleauxe 27-12-07 @ 14:08,
Haar leven komt naar de doodt.

paintitred | 27-12-07 | 14:11

De Oranjes maken onlosmakelijk deel uit van de dezelfde cultuur waar mijnheer Wilders zo trots op zegt te zijn.

Franz 27-12-07 @ 09:07

Nee, dude. Die oranje usurpateurs doen hun eigen ding al eeuwen. Over de rug van de Vrije Burger, wel te verstaan. De Balk is een idioot.

Dat hij die oranje troep en dat archaïsche koningshuis deel uit vindt maken van de Nederlandsche cultuur zegt in ieder geval iets over het kinderlijk wereldbeeld van die landverraderlijke autist.

Het huis van oranje is de vijand van het Nederlandsch volkje.

bottehond | 27-12-07 | 14:10

@RickH: Hou er maar mee op, je probeert het wel, maar je valt door de mand. Je weet geen reet van de Koran of de hele Islam, je zoekt of polemiek (en die kun je krijgen) of je kunt het niet verdragen dat je leven niet alleen inhoudsloos maar ook nog eens zinloos is.

Fleauxe | 27-12-07 | 14:08

@Het_leuke_zuiden 27-12-07 @ 13:37:
1: klimaathype: er is een opwarming gaande. hype? ja, maar het lijkt zelfs door de meest sceptische wetenschapper enigzins te zijn geaccepteerd. en het instituut legt jou maatregelen op, waar jij niet zo heel veel last van hebt, maar meer profijt in de toekomst, en jouw kinderen nog meer.
2: religie zal altijd onderdeel uitmaken van "een" maatschappij, welke dat dan ook is. sterker nog; onze rechtstaat is hierdoor ontstaan. juist door het scheiden van kerk en staat. dat blijft zo. maar een rationele blik als zodanig bestaat helemaal niet. jij bent niet rationeel, dat ga je mij niet vertellen. ik zou zelfs willen zeggen dat jij net zo irratineel bent als die religieboer in weetikveelwaar.
3: sociaal zijn heeft slechts zijdelings met communisme en socialisme te maken. die betrekking is onvolledig. je kan best sociaal zijn ondanks dat je rechts bent in de politiek.individuele rijkdom bijvoorbeeld leid bijvoorbeeld niet gelijk tot ellende. het word pas ellende als je je medemens vergeet en die rijkdom voor jezelf houd zonder te delen. dat betekent overigens niet dat je al je kapitaal afstaat ten behoeve van de kansarmen. en een financiele motivatie? is dat nou het belangrijkste? geld helpt, maar jezus er is zoveel meer. en ben je wel eens in een tweede-danwel een derdewereldland geweest? of USA? of Singapore, of Japan of Monaco/ Je hebt het zo slecht nog niet hier in NL, neem dat maar van mij aan. Ik wil de weddenschap met je aangaan dat je gillend weer teruggaat naar NL nadat je 2 jaar hebt gewerkt in het buitenland.
4: dierenwelzijn: het enige punt waar ik het met je eens ben
5: NL is gedoemd zonder Europa. Dat klopt. Blijkbaar doe je geen financiele studie, want dan zou je dat wel weten.

Dogma's en meningen: iedereen heeft er 1 of meer. Maar SAMEN nemen we besluiten in de Nederlandse politiek om in een prettig evenwicht met elkaar te kunnen leven. Ik bedoel dat joujw mening en jouw dogma's evenveel kans van slagen moeten hebben als die van mij. En die van Wilders. En die van JP. En die van onze koningin. En die van Henk de putjeschepper. Die verschillen maken dat wij hier zonder al teveel extremen met elkaar op dit kleine stukje Nederland kunnen leven. Maar als Wilders puur op populistische items de burgers probeert te paaien, dan riekt dat naar macht en inspelen op angstgevoelens. In de praktijk blijft er weinig over van Wilders' ideeen, simpelweg omdat de meeste onuitvoerbaar zijn. Bovendien raakt hij de democratie, iets dat wij in nederland hebben opgebouwd om met zoveel culturen te kunnen samenleven. Nederland heeft altijd nieuwe aanwas gekregen van nieuwe culturen met bijbehorende religies. Ken je geschiedenis!

lulletjerozewater | 27-12-07 | 14:07

JPB kan de steun, of iig het zwijgen van de koningin wel gebruiken bij zijn volksverraders praktijen.....

Hoop dat de Koningin nog eens een keer zelfstandig gaat denken bij belangrijke zaken en niet alsmaar als een 'puppet on a string' handelt...

Was Juliana er nog maar.....

LuftBalloon | 27-12-07 | 14:06

HJdeT 27-12-07 @ 14:03

QED, HJdeT, QED. Overigens was Pin zich onvoldoende bewust van de virulente kracht van de deaudscultus. Net als Ayaan tot voor kort deed geloofde hij in open dialoog en het Vrije Weaurd als panacé om de islam te temmen. Gelukkig weet Ayaan inmiddels beter.

bottehond | 27-12-07 | 14:06

touche 27-12-07 @ 13:26

Het gerucht gaat dat op 17 maart 2008 de stadhoudersbrief openbaar gemaakt wordt in de VS.

bottehond | 27-12-07 | 14:04

Ongelovige Fleauxe, 'k zie Djinns elke seconde.
Gij ziet de waarheid nog wel eens.
Wij mogen itt gristenen (vuile ongelovigen!) echter niet bekeren.
Ziet het licht m'n beste, we maken van deze hel op aardt het paradijs!

RickH | 27-12-07 | 14:04

Hahaha prachtig gewoon-> +2008 kuddos voor Rabarberke (Mijn nominatie van Rabarberke voor reaguurder van het jaar wordt hier feilloos onderstreept, messcherp!). Onze huisdiplomaat Shalome presteert het om de, volgens hem onuitputtelijke, lijst van zaken aan DE moslims toe te schrijven (citaat):

"joden en homo's in elkaar slaan, vrouwen onderdrukken, mensen mishandelen, moorden en verkrachtingen en roofovervallen plegen, massaal werkschuw zijn, uitkeringsfraude plegen, onze waarden niet respecteren, het westen willen islamiseren, leraren en mede-leerlingen terroriseren, buren uit hun huizen verjagen, meisjes uitschelden en molesteren, het straatbeeld inkleuren met getreiter en geterroriseer, van die dingen en nog veel meer."

Later probeert deze zwakheid te ontkennen dat hij het specifiek over moslims heeft maar het lijkt me een beetje vergezocht dat joden, christenen of atheisten het westen willen islamiseren. Wanneer Sharpy (ook wel Rabarberke genoemd) deze kwelgeest aanspreekt op zijn, op kosten van de belastingbetaler, Heineken drinkende, bitterballen vretende, (aanvulling: Yab Yum bezoekende) pa verliest hij de controle en trek hij zich lafjes terug. Deze zelfde reactie is typerend en zien we altijd bij dhr. Wilders wanneer hij weer eens van terechte repliek bediend wordt. Al met al zeer vermakelijk. +++

LaCoHoKi | 27-12-07 | 14:03

De koningin die links is? hahahah
Dan zou die hele familie zich niet zo decadent gedragen toch?
Dat Wilders een Limburger is zegt genoeg! Weg met die idioot. Hij benoemt problemen die Fortuyn al had benoemt. Ook Wilders komt niet met realistische en werkbare oplossingen voor het probleem. Maarja, dat krijg je met democratie, elke mongeaul denkt te weten hoe het moet.

HJdeT | 27-12-07 | 14:03

@RickH: Wel eerlijk van je dat je toegeeft dat een Kalifaat per definitie uit ongeletterden zal bestaan!

Fleauxe | 27-12-07 | 14:00

schuldt?
*Proest* Kalifaat is dichter bij dan we dachten Broeder!

RickH | 27-12-07 | 13:58

@RickH
Taqiyya HeHe, trappen die lullo's toch in. Fecking undead rogue, maar wel halal.. dat spreekt voor zich. WoW maakt meer kapot dan je lief is!
Wie heeft godverdomme m'n epic flying frigging mount gejat?

RickH | 27-12-07 | 13:56

2RickH 27-12-07 @ 13:49,
Ies niet jouw schuldt (dat je ziek bent in je hoofd), ligt aan je ouders.

paintitred | 27-12-07 | 13:55

@RickH: Hahahahaha, je weet het niet, geen Zewab voor jou! Hoe ik dat weet? Homo's weten gewoon veel, en die profeet is gewoon wel een geyl mannetje! Kusje! (Ps. je schreef " Ik praat niet met ongelovigen" He gast, merhaba op GeenStijl.nl) Bismillah i Rahmani Rahim, el hamdulilah i rabil alemin, je gelooft het wel maar hebt nog NOOIT iets gezien!

Fleauxe | 27-12-07 | 13:54

hetluis 27-12-07 @ 13:49
De staatsgefinancierde vertaal-ambtenaren zijn met kerstverlof. Vandaar.

Generaal P. | 27-12-07 | 13:52

@Fleauxe 27-12-07 @ 13:45
Ik praat niet met ongelovigen.
Ik ben idd een trol in WoW.. hoe weet je dat, gij ongelovige hond?

RickH | 27-12-07 | 13:49

heb nog geen reactie van de imams op de toespraak gehoord; voelen zij zich niet aangesproken?

hetluis | 27-12-07 | 13:49

Dat die vent iets nuttigs gaat doen. Lang leve 't Koningshuis

de aap | 27-12-07 | 13:49

1-0 voor Fleauxe!

Generaal P. | 27-12-07 | 13:48

Wat die Israëlische vrindjes van hem, hem al niet in z'n oor fluisteren. Frits Barend en Harry van Bommel kunnen tevreden zijn.....

www.republikeinsgenootschap.nl/

LuftBalloon | 27-12-07 | 13:47

RickH: Fan van de Islam? Maak dan de volgende zin af, en geef je mening hierover? Ghaybar Ghaybar ya yahoed..... Ik denk dat je een trol bent, maar we zullen zien!

Fleauxe | 27-12-07 | 13:45

Elke stap die een overheid neemt om zich los te maken van religie is een eervolle.
Ik support de scheiding van staat en kerk/moskee/synagoge/tempel wereldwijd.
Religie is persoonlijk terwijl de overheid iedereen behoort te dienen, niet alleen gelijkgestemden.
Hail Satan!

Satanachist | 27-12-07 | 13:44

lulletjerozewater 27-12-07 @ 11:56
Het gevaar van links zijn de dogma's die ze verspreiden. Hier enkele dogma's:

1. klimaarhype. Creeer probleem> schuldgevoel> creeer instanties> inning van geld om schuld af te kopen> creeer meer schuldgevoel. Resultaat: instituut dat mensen controleert
2. religie. creeer sprookje>laat mensen sprookje geloven> heb invloed op de mensen. Resultaat: miljoenen mensen zonder rationele kijk in Nederland.
3. Socialisme, marxisme. Individuele rijkdom leidt tot ellende, iedereen moet gelijk zijn. Resultaat: dat ik verdomme geen financiele motivatie heb om te studeren in dit kudtland, immers elke euro dat ik meer verdien is extra belasting. Helaas studeer ik uit de wens te emigreren.
4. dierenwelzijn. Idiootjes die dierproeven willen verbieden, maar wel vooraan staan in het ziekenhuis als ze iets hebben. Waarschijnlijk krijgen ze medicijnen getest op dieren of gemaakt uit dieren. Verder hekel ik de hele vermenselijking van dieren.
5. europa. zonder europa is nederland gedoemd, de grootste dogma. Fuck europa, ik wil zelfbeschikking. Niet een instantie die oordeelt wat goed voor mij. Dat kan ik heel goed zelf.
.
Als deze dogma's niet verdwijnen vind ik zelfs een gewapende strijd tegen deze dogma's gerechtvaardigd. Nederland is een totalitair land geworden met een stel kleptrocraten aan de macht .

Het_leuke_zuiden | 27-12-07 | 13:37

.. Ik ben fan van de islam, maar men zegt dat ik een meeloper ben. HaHa, kijken wie er straks het laatst lacht..
Denk nou eens nahaaa.. Als we allemaal dezelfde ideologie zouden aanhangen is er toch vrede op aardt, niet dan?
Die Hadj was best wel geyl overigens.. maar niet in de sexuele betekenis natuurlijk.

RickH | 27-12-07 | 13:35

Sterft MP, sterft.
Laat Bea eerst haar AOW maar eens stopzetten voor we verder praten over het belang van het koningshuis voor dit land.

frickY | 27-12-07 | 13:34

Generaal P. 27-12-07 @ 13:17

Het is natuurlijk van de zotte om te denken dat het bij Wilders alleen gaat om zijn ideologie. Dat recht heeft hij zelf en puur alleen dankzij hem niet meer. Ik denk hierbij aan zijn uitspraken naar minister Vogelaar en zijn andere personificaties. Nee, het is wel degelijk Wildersmoeheid en niet de IdeologievanWilders moeheid. Waarom? Omdat Wilders simpelweg een punt heeft met zijn ideologie, maar omdat hij het verkeerd verpakt er simpelweg meer weerstand is.

Sangoni | 27-12-07 | 13:34

@Rabarberke 27-12-07 @ 11:03
(Beetje late reactie)
Het gaat me niet zozeer om de hoofddoek, maar om wat daarachter schuilgaat: de positie van de vrouw in de islam, óók de gematigde versie ervan. Die vind ik, om maar eens een politicus te quoten, 'abject en infaam'. Voor mij de hoofdreden om geen fan te zijn van de islam.

Kees Maf | 27-12-07 | 13:29

Verkoop m'n ziel voor halalvlees.. maar dan belief ik het schaap wel zelf te mogen slachten natuurlijk. Niks lekkerder dan een levend schaap de strot door te snijden en het bloed zien vloeien. Krijg ik een soort van opwinding van die ik niet helemaal kan duiden..

RickH | 27-12-07 | 13:28

Kan alleen voor mezelf spreken : heb in diverse landen en continenten gewoond en ben daar uiteraard ook op school gegaan. Derhalve is acceptatie, tolerantie en respect t.a.v. diverse culturen met de paplepel ingegoten. Heb persoonlijk nooit last ondervonden van het tuig dat hele stadswijken terroriseert en schaamteloos meeprofiteert van de sociale verworvenheden in Nederland en de overige welvarende lidstaten van Europa. Niet iedereen is evenwel zo gelukkig om in een oase van groen en rust te wonen en te leven, als ondergetekende. Desondanks heeft een zekere radicalisering in de eigen denkwijze gedurende de afgelopen jaren plaatsgevonden. Iets waartegen ik me aanvankelijk uiteraard heb verzet. Ik kan me nu dan ook heel goed inleven in de onvrede van mensen die wél dagelijks worden geconfronteerd met de uiterst twijfelachtige zegeningen van de multicul samenleving die hun is opgedrongen.
Mevrouw von Amsberg-von Lippe- Bisterfelt zou zich, als overbetaalde voorleesoma kunnen afvragen wat de werkelijke redenen zijn van de door haar(?) vastgestelde “grofheid die de verdraagzaamheid aantast”. Zij en haar adviseurs dienen te constateren dat klaarblijkelijk slechts een bepaalde grofheid als enig alternatief overblijft om alsno te pogen juist die vastgestelde - aan erosie onderhevige tolerantie en andere bij de Nederlandse cultuur behorende verworvenheden in oude staat te herstellen. Een mission impossible , wat mij betreft. Het fenomeen Wilders is ontstaan als antwoord op de verloedering van een samenleving tgv een hoofdzakelijk door linkse gedachtenkronkels ingegeven utopisch – en dus volstrekt onrealistisch ideaalbeeld van een inmiddels danig ontwrichte maatschappij en heeft daardoor bestaansrecht gekregen . Een MP die zich tijdens een confrontatie met een vertegenwoordiger van de “nieuwe lichting Nederlander” in de vorm van een onbenul als Ali B willoos publiekelijk laat schofferen en zich verder als een laffe kwezel manifesteert en blameert, dient dus vooral de hand in eigen, gristelijke boezem te steken.

snuff | 27-12-07 | 13:27

Hoe moet een doorsnee deze vorstin begrijpen?
De kerstdagen doorbrengend in Argentinie..
Bij de schoonfamilie van de komende vorst. Wie ook weer? Jorge Zorreguieta, staatssecretaris van Landbouw was in de gevreesde militaire dictatuur, ook bekend als de Vuile Oorlog", van Jorge Videla in Argentinië (april 1976 tot en met maart 1981), waarbij duizenden mensen gedwongen verdwenen.
Of zoals met de jaarwisseling in 2000, waarbij Nederland niets te vrezen had.
Ook toen was de familie op pad in Indonesie...
Een blijkbaar terugkerend fenomeen. Was de familie in de oorlog ook niet snel overzee?
Een vorstin die zich wil verplaatsen in de huidige leefwijze van een gemiddelde Nederlander... kom op zeg.
Het regeringstoestel is tenminste betaald voor deze trip, maar wel door de belastingbetaler..

touche | 27-12-07 | 13:26

Dit is nu eens echt een twist tussen twee hypocriete opportunisten! Bij mij thuis werd altijd al gezegd dat prins Claus en koninging Beatrix van linkse snit zouden zijn! En dan heb je het over mensen die een portretje van ze in de gang hebben hangen! Geen onverdachte bron dunkt me en Wilders zou dit dus ook gewoon kunnen weten. Balkenende wist wat er in de toespraak kwam te staan, en is zich zeer wel bewust van de huidige maatschappelijke spanningen. Elk woord daarover wordt op een goudschaaltje gewogen! Balkenende mag dan een kneus zijn, dom zou ik hem nooit durven noemen! Als 'de politiek' mij echt een dienst zou willen bewijzen dan kwam er een breed maatschappelijk debat naar aanleiding van het artikel van Paul Frentrop 'Vrijwaring van Godsdienst' gepubliceerd in HP/DeTIJD (week 51&52). Dan zouden we praten over hoe we vandaag de dag de scheiding van kerk en staat moeten lezen, hoe daar wettelijke kaders aan te geven. Dan krijg ik misschien wel weer wat vertrouwen in de zaak. Maar nu, als u me vergeeft, worden we door zowel links als rechts in onze reet geneukt met dit soort onzin!

Fleauxe | 27-12-07 | 13:24

alwayslearning, kweenie helemaal wat jij met europese ziel bedoelt, maar de euburgerts die ik ken zijn helemaal niet zo dhimmi.
Maar nogmaals het gaat mij niet om het wel of niet bestaan van een enorm groot complot om jou aan het halalvlees te krijgen, noch over het feit of je wel of niet lief moet doen tegen je moslimmedelanders.

Het gaat erom dat moslims geen macht van betekenis zijn in de huidge wereld, dat er geen enkele kans is dat ze dat op korte termijn wel worden.

Feitelijk stel ik dus dat 'Islamwatchers' in een diep duister niets kijken. En zoals Nietzsche al zei: als je lang in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.

Veel fun met je boot

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 13:22

Vanuit een parallel universum levert dit leuk lees- en kijkvoer op kan ik u mededelen..
Willem, prins van Oranje, graaf van Nassau, Katzenelnbogen, Vianden en Diez, aka Bill van Buren: proost gozer.. Leve de republiek!

RickH | 27-12-07 | 13:21

Sangoni 27-12-07 @ 13:12
Moeheid kun je krijgen van Jantje Smid of Jolanda van Kabeljauw tot Kaplaarzen, niet van Wilders. Het gaat niet om de man, maar om zijn ideologie.

Generaal P. | 27-12-07 | 13:17

@Pater

Was het maar zo dat immigratie onze zaak is. Dhimmitude is diep door gedrongen in onze europese ziel. Na de aanslagen op treinen in Spanje worden er als "zoenoffer" aan de arabische wereld wel 700.000 illegalen gelegaliseerd (en trekt spanje z'n troepen terug) en waar denk jij dat die blijven als legale europeanen.
En gaat nu weer wat sleutelen aan de boot. Leer je ook veel van.

alwayslearning | 27-12-07 | 13:16

Vanaf zijn vakantieadres laat ik weten dat Geert volgens mij alweer groot gelijk heeft en dat Beatrix de eer aan heurzelve zou motte houwe. Pactje Geert met Ewout Irrgang?

doedeljantje | 27-12-07 | 13:16

@Shalome, @ K3 @ bekerbeke

Allereerst, hulde voor jullie stukjes. Met respect naar elkaar geschreven, welbespraakt en over het algemeen goed genuanceerd. Zal lastig worden om op jullie niveau aan te klampen!

In jullie betogen las ik dat men spreekt over alle moslims als crimineel. Dit is natuurlijk niet juist, maar waar de ogen niet voor gesloten moet worden zijn de keiharde cijfers. 7.1% van de niet- westerse allochtone mannen is in aanraking gekomen met justitie tegen 1.6 procent van de autochtone mannen. 37.5 procent van alle verdachten is van niet-westerse allochtone afkomst.
"Het aandeel van allochtonen in de verdachtenpopulatie is daarmee twee keer zo groot als hun aandeel in de Nederlandse bevolking (...) Vooral de niet-westerse allochtonen zijn oververtegenwoordigd in deze criminaliteitscijfers. Binnen deze groep is het aandeel van de eerste generatie in de verdachtenpopulatie bijna drie keer zo groot als op grond van hun aandeel in de bevolking mag worden verwacht. Van de tweede generatie is dit aandeel bijna vier keer zo groot."
(voor de liefhebber: 'Verdacht van criminaliteit: allochtonen en autochtonen nader bekeken' een onderzoek van het Ministerie van Justitie)

Na dat gezegd te hebben lijkt mij dat het probleem voor de hand ligt en dat Wilders, hoewel de verpakking mijn inziens afkeurenswaardig is, qua inhoud simpelweg een punt heet.

Waar wij als kleine Nederlanders echter in uitblinken, is het blijven praten. Het wanhopig blijven vasthouden aan het poldermodel. In veel Nederlanders heerst de aversie daarvoor. Immers, destijds toen Fortuyn opstond en maatregelen beloofde, was de steun on-nederlands groot. Probleem voor Wilders is dat de meeste topstukken uit de politiek veranderd zijn van melkveehouders ten tijde van Fortuyn naar nieuwe populisten. Ik spreek hierbij over Bos, Verdonk, Rutte, Marijnissen. Stuk voor stuk populisten op hun eigen manier. Wat doet Wilders als reactie? Hij gaat nog populistischer zijn dan de populisten, enerzijds omdat hij geen keus ziet, anderzijds is dit een fout. Er wordt geschreven over Wildersmoeheid en dat is ook niet gek. Ik word ook moe van hem. Slecht? Nee, het geeft mij de mogelijkheid om politiek te blijven nuanceren.

Sangoni | 27-12-07 | 13:12

En weer heeft Geert Wilders volkomen gelijk.
Als hij zorgt voor wat betere kamerleden in zijn partij kan het nog leuk worden...

Onderbuik | 27-12-07 | 13:10

@ Rabarberke 27-12-07 :
Je reaguursels zijn heden ten dage van een allerbelabberd niveau.

ReligionSucks | 27-12-07 | 13:06

Leve de Republiek!

vander F | 27-12-07 | 13:06

-weggejorist-

rifkicker | 27-12-07 | 13:06

Rabarberke 27-12-07 @ 09:14
Dus ze zien allebei zwart.

sockpuppet | 27-12-07 | 13:05

Dit land is de enige 'democratie' waar geen enkele bestuurder wordt gekozen door het volk. Stuk voor stuk, allemaal, worden ze benoemd. En tijdens het wekelijkse praatje met de MP bemoeit Majesteit zich met die benoemingen. Alle premiers sinds 1830 buigen als knipmessen.
Toen Lodewijk Napoleon Nederland bevrijde van decadente regenten, en in de grondwet opnam 'de macht is aan het volk', wisten de Oranjes niet hoe snel ze die regel eruit moesten halen toen ze de macht grepen. Dus eens met Geert, de grondwet moet herschreven worden.
En wanneer komen de Stadhoudersbrieven boven water? En de rol van 'de Observator', etcetera.

jospeh6085 | 27-12-07 | 13:05

pssstttt @alwayslearning 27-12-07 @ 12:52:
Nieuw hier? Die informatie is op deze webzijde al een tijdje bekend hoor.
Eurabië is geen nieuws. www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1...

koerbagh ® | 27-12-07 | 13:00

Een kerstrede geschreven door Vogelaar, iets anders kan ik er niet van maken, ik verdenk familiebanden met de queen en zo heel gek hoeft dat niet te zijn gezien wat we inmiddels weten!
Persoonlijk vond ik de kerstrede weer een vorm van positieve discriminatie en is een gevaarlijke ontwikkeling!

oude Schaterhand | 27-12-07 | 13:00

alwayslearning 27-12-07 @ 12:52, kom je nu weer met dat achterhoedegevecht over Eurabie?
Wat wij nl-ers doen met de moslimport is onze zaak en wordt bediscussieerd van tweede kamer tot roze kamer. Meeste stemmen gelden en klaar is kees.

op wereld (of zelfs maar europees) nivo doen alsof de zaak aan het verislamiseren is is echt hopeloos passé en het gevolg van een te navelstaarderige houding. Times are changing en de tijd dat de middellandse zee culturen en hun offspring het centrum van de wereld waren is op relatief korte termijn voorbij.

Kortweg; als jij geen moskee in je tuin wilt is dat jouw goed recht, maar niet vanwege het vermeende feit dat er een wereldwijd oliegestuurd kalifaat dreigt. Economisch doen ze niet mee, deze ronde was voor ons, de volgende ronde is voor zo azie en daarna? Wie zal het zeggen.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:58

Al ben ik het soms niet eens met de toon die Wilders aanslaat, in dit geval ben ik het volledig met hem eens. Hoe eerder dat zooitje van oranje wordt gedegradeerd tot normale, belastingbetalende burgers zonder welk privilege dan ook, hoe liever het me is.

Het kan toch niet zo zijn dat deze mevrouw Trix zich bemoeid met de gang van zaken in Den Haag? Als ze normaal staatsburger is mag ze stemmen en dan waarschijnlijk niet op Wilders, maar dat mag ze dan zelf weten.

Beaverbanger | 27-12-07 | 12:53

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 12:53

Geen aanhanger van Wilders, maar hij is de enige die af en toe iets losmaakt.
Koningshuis is niet meer van deze tijd. Afschaffen.

Jackxx | 27-12-07 | 12:52

@Maaier e.a.
Effe een slagje dieper. Want wie wat voor multicul-onzin, voor wie schrijft is niet zo belangrijk. Het gaat er om waar die diepstompzinnige muliculfabel vandaan is gekomen.
Het lijkt anders allemaal misschien wel een groot toeval dat de immigratie zo heeft kunnen lopen, maar zoals ik net al schreef was het geen naieviteit om zo met onze moslim-immigratie om te gaan, maar onderdeel van onze diepe buiging voor onze superieure moslimbroeders (die toevallig ook nog de olie bezaten, die wij zo graag wilden hebben) door het linkse politieke establishment. Onzin? Google eens op de historica Bat Ye'or en

alwayslearning | 27-12-07 | 12:52

Be?lzebul 27-12-07 @ 12:47, ik vind mezelf ook een stuk cooler dan het plebs. Zekjer dan dat plebs dat al jaren voor een baas werkt die ze eigenlijk haten en dom vinden of die gewoonweg de hand omhoog houden voor een hap eten.

Verder 'leve de republiek' en 'leve van oldebarnevelt'

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:50

Tijd dat Hans Teeuwen weer eens een bezoek brengt aan Noordeinde...

Slotenmaker | 27-12-07 | 12:49

Shalome 27-12-07 @ 12:41

NOgmaals: ik hoorde er een oproep in voor tolerantie van twee kanten. Toen ik die toespaak hoorde dacht ik we meteen: ha leuk, GS gaat zeuren, maar gelukkig voor GS konden ze Wilders aanhalen.

Maaier | 27-12-07 | 12:48

iwap 27-12-07 @ 12:39
Is niet moeilijk te begrijpen hoor, een goede luistraar heeft maar een half oor nodig.
Onze majesteit vindt het niet leuk dat Geert de mening van een groot deel van de bevolking weet weer te geven, daar ze helemaal niet weet wat die groep in het dagelijks leven ziet,hoort,meemaakt omdat ze daar nog nooit mee in aanraking is geweest.
Zelfs niet in de gearangeerde uitstapjes naar de bevolking toe.

dutchdane | 27-12-07 | 12:48

Orgasmusje 27-12-07 @ 12:46
Gelukkig zet je zijn naam tussen haakjes er achter, anders had ik je reactie niet begrepen.

Generaal P. | 27-12-07 | 12:48

Wilders heeft wel een punt.
Beatrix heeft echt een arrogante houding en vindt zichzelf nog steeds beter dan "het plebs"
Die koningin van ons zou echt eens goed op haar nummer moeten worden gezet en de enige die niet lafjes toekijken zijn zo'n beetje wilders en verdonk.

Be?lzebul | 27-12-07 | 12:47

He, wat doen ze hier weer lelijk tegen Furby (wilders), die jongen probeert nog wel zo zijn best te doen.
Ik heb van Rita begrepen dat zij Furby toch ook wel lief vind.....
Ik denk dat ik binnenkort T-shirts laat maken met de tekst I LOVE FURBY, met wilders zijn hoofd erbij, kan ze dan verkopen via de GS shop.....
.
Nu niet meer zo lelijk doen allemaal, Furby wordt er anders HEEEL verdrietig van.......

Orgasmusje | 27-12-07 | 12:46

Maaier 27-12-07 @ 12:33
Simpel. Als Marokkanen rellen of rotzooi trappen, wordt er een jolige zwier aan gegeven dat 'ze goed zijn geïntegreerd'. Bij hun integratieproces laten de maroks dus helaas onze wetenschappelijke, culturele en maatschappelijke verworvenheden links liggen.

Shalome | 27-12-07 | 12:45

@Maaier 27-12-07 @ 12:19:
Als je bekijkt wat hier de afgelopen 30, 40 jaar is binnengestroomd in dit overvolle krappe land, en wat immigranten allemaal hebben gekregen aan materiële en immateriële giften en hoe zij daar op hebben gereageerd, is het zonneklaar dat er met de tolerantie van de Nederlander weinig mis is.
Daarom begrijp ik die toespraak van Bea niet. Is dit een pleidooi om nóg toleranter te worden naar nog meer intolerante ellende die ons in de maag wordt gesplitst?

Shalome | 27-12-07 | 12:41

@generaal P. Er is maar 1 plein dat in aanmerking komt om omgedoopt te worden tot Geert Wildersplein en dat is de Dam in Amsterdam. Het enige plein dat recht kan doen aan onze toekomstige president.

jan-lul-de-behanger | 27-12-07 | 12:39

Jammer, ik begrijp Geert niet (meer). Hij is toch één van de mensen die vinden dat je alles mag en moet kunnen zeggen. Wat zeurt hij dan nu over Bea. Of zou het zo zijn dat alleen hij alles mag zeggen wat in hem opkomt?

Daar hebben dictators en mensen met achter volgings waanzin vaak last van, zou dat het verklaren?

iwap | 27-12-07 | 12:39

@Maaier 27-12-07 @ 12:33:
Theorie: Ze hebben een heel selectief gehoor.
Voor de volledigheid: leve de republiek.

koerbagh ® | 27-12-07 | 12:37


Waar blijft Pechtrol nu...?

Als ie naar de 20 zetels wil zal ie zich toch solidair met het standpunt van Wilders moeten verklaren...

ranqneuzeKleinburger | 27-12-07 | 12:37

lulletjerozewater 27-12-07 @ 12:02
Als je dan toch vergelijkingen wilt maken met die donkere periode: de islam is een anti-democratische, extremistische doctrine die ons land komt binnenvallen en hier de dienst wil uitmaken. Hoe heetten die in 1940? En wie zich daar toen tegen verzette, krijgt tot op de dag van vandaag straten naar zich vernoemd.
Ik kijk uit naar het Geert Wildersplein...

Generaal P. | 27-12-07 | 12:36

The eimer 27-12-07 @ 12:32

Je vergeet niemand vermoorden zoals sommige(HJdeT 27-12-07 @ 12:17) dat wensen

dutchdane | 27-12-07 | 12:36

wopper 27-12-07 @ 11:18
Volgens mij is dat maar een deel van het verhaal. Trix heeft volgens mij veel invloed op zaken die haar en haar familie persoonlijk (lees zakelijk/privé gebied) raken.

Jeremia | 27-12-07 | 12:35

koerbagh ® 27-12-07 @ 12:30

Ja, als je dat aanneemt, zou je helemaal niets meer over of tegen marokkanen moeten zegen, "ze luisteren immers toch niet" Terwijl uit bedreigingen etc. bijvoorbeeld blijkt dat ze wel degelijk naar Wilders luisteren, dus waarom niet naar Trix?

Voor de volledigheid: ik ben helemaal voor het koningshuis.

Maaier | 27-12-07 | 12:33

@generaal P., ik vind het prima als u zichzelf als psychopaat beschouwt

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:32

@ edith 12;24:
Dat zal moeten blijken bij stembusuitslagen.
En aangezien PVVers hele nette mensen zijn die niet als moslims intimideren en geweld gebruiken om hun zin te krijgen, wordt langs democratische weg beslist hoe Nederland bestuurd zal gaan worden.

The eimer | 27-12-07 | 12:32

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 12:31

@Maaier 27-12-07 @ 12:22; word je bang maaier? zie jij het ook?

lulletjerozewater | 27-12-07 | 12:31

HJdeT 27-12-07 @ 12:17
Meen je dat nou echt? Leg eens uit man.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 12:31

Pater Prudhomme 27-12-07 @ 12:06
".. een ingezonden brief in de krant (alleen psychopaten doen dat trouwens).."
Een ingezonden brief in de krant is net zoiets als een reactie op een site volgens mij.

Generaal P. | 27-12-07 | 12:30

Geen hond die naar dat gezeur van Bea luistert en die Balkenende kruipt haar toch altijd in de kont dus hoeft het niet verbazing te wekken dat hij het weer eens is met haar. Wat mij betreft hoepelt die hele poppekast nog vandaag op. Scheelt veel poen. Bijkomend voordeel is dat de oranjes es leren zelf de broek op te houden.

Angelica | 27-12-07 | 12:30

@Maaier 27-12-07 @ 12:19:
Tsja... maar die luisteren niet naar Bix. Die hebben een andere vorst. Ene Hassan. (En nog een analfabetisch zakenmannetje uit de 7e eeuw die een joods sprookje plagieerde en dat sprookjeswezen.)

koerbagh ® | 27-12-07 | 12:30

Lizzard1225, eens voor wat die door ons betaalde paleispauper betreft.

En of koerbagh in het echt net zo leuk is als hier, daar matig ik me geen oordeel over aan.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:28

Denkend aan Wilders, zie ik volksmenners besmeurd met pek en veren dorpen uitgetrapt worden.

sjonnie | 27-12-07 | 12:28

@koerbagh ® 27-12-07 @ 12:13; en wie weet blijkt wilders een streng islamitische, biologische vader te hebben. zou mij niets verbazen...

lulletjerozewater | 27-12-07 | 12:28

Maaier 27-12-07 @ 12:19
Wilders is nergens kwaad om. Hij gaat door met wat hij begonnen is, en die toespraak kwam hem goed uit. Kon-ie weer eens vertellen wat-ie keer op keer weer vertelt. Zoals Goebbels al zei: "Steeds moeten slogans en parolen herhaald worden, tot ook de domste mens ze kan onthouden."

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 12:27

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 12:25

@ dutchdane 12:18:
Ja, dan gaat ie weer. Allemaal hollefrasen uitkotsen, zo van , zo gaan we niet met elkaar om. Met vlammende ogen uitgeroepen natuurlijk.
Zijn geliefde stopzin waar iedere politieke waarnemer slappe knieen van krijgt.
Hij wordt weer gewoon een schietschijf van Wilders omdat zijn argumentatie niet onderbouwd is. Doekele nr.2.

The eimer | 27-12-07 | 12:25

Wilders is natuurlijk een beetje doorgeslagen, maar hij heeft VOLLEDIG gelijk als hij zegt dat een ongekozen onaanspreekbare erfgenaam gewoon haar mond moet houden.

alpha_mannetje | 27-12-07 | 12:25

Je kan voor Wilders zijn of tegen. Maar hij heeft gelijk.
De koningin had in haar Kersttoespraak op moeten komen voor onze cultuur, onze vrijheden, onze democratie, ons liberalisme, onze homo's, onze vrouwen.

Maar in plaats daarvan roept ze haar onderdanen op zich meer als een dhimmie te gaan gedragen en vooral respect te hebben voor de ondemocratische en anti-liberale krachten in onze samenleving.

En het was goedverdoemme nog niet eens live ook want Trix zat op het moment dat de toespraak werd uitgezonden al een paar dagen met haar dikke reedt in Argentinië.

Dus zo belangrijk is zo'n toespraak dus ook weer niet, vooral niet omdat het niet haar tekst is maar de tekst van JP de MP.

En daarmee schaart JP zich ook tot de wc-eend kliek. Want wij van JP-eend adviseren JP-eend.

Enne: @ HJdeT 27-12-07 @ 12:17
Val deaud klootzak, je neemt alleen maar schaarse ruimte in.

stuyterkuycken | 27-12-07 | 12:24

Tuinman@1217
jij vond die advertorial over de anal bleach ook leuk?

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:24

@The eimer 27-12-07 @ 12:19
Goed iets specifieker dan, want anders begrijp je mij verkeerd: Alle toespraken worden door toedoen van Trix geschreven op de troonrede na.

Daarnaast is het vrij logisch dat je in de functie als hoofd van de regering redes voert die stroken met het beleid van de regering. Die constatering zou niet vreemd moeten zijn. De echte vraag is: willen we zo'n constructie...

-edit | 27-12-07 | 12:24

HJdeT 27-12-07 @ 12:17

V vd G een vriend van je? ben je vast ook geen democraat.
En wat zei je ook weer over haatzaaien?

dutchdane | 27-12-07 | 12:23

lulletjerozewater 27-12-07 @ 12:21

Twee keer hetzelfde kulargument maakt er geen goed argument van.

Maaier | 27-12-07 | 12:22

@koerbagh ® 27-12-07 @ 12:13; ik zie het. blijkbaar is die vergelijking niet geheel uit de lucht gegrepen

lulletjerozewater | 27-12-07 | 12:21

lizzard , wij willen met niemand samenleven!

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:19

Wie de schoen past, trekt hem aan. Onze cavia uit Venlo, anders zo scherp met zijn geachte heer Terpstra U pleegt een persoonlijke aanval - dat doe ik nooit - schiet uit zijn slof om vervolgens in zijn eigen voet te schieten. Ik kan me niet voorstellen dat Hare Majesteit die cavia uit Venlo in gedachten had toen zij schreef en voorlas "Grofheid in woord en daad tast de verdraagzaamheid aan." Persoonlijk denk ik dan toch eerder aan mijn beminde lieve mede reaguurders, aan Terpstra met zijn stopdeverwildering toesprak, aan dat meisje die maskers van de Profeet (vrede zij met hem) afbeeldt, aan Gouwenaren die 'Widler moet dood" op de muur kalken, en ga zo maar door. Die cavia was toch echt even vergeten dat je je bek dicht moeten houden als je niet wordt aangesproken. Beetje dom, hè? Natuurlijk is er kritiek op de Kersttoespraak mogelijk. Als je goed leest, zie je dat Hare Majesteit zeer weinig op heeft met de liberale democratie en er kennelijk voor pleit de liberale democratie om zeep te helpen en te vervangen door iets anders. Maar wie leest tegenwoordig nog John Rawls "Theorie van rechtvaardigheid"?

dedalus | 27-12-07 | 12:19

edit 12:12:
Trix schrijft zelf helemaal niets. Dat wordt gesuggereerd, maar tekstschrijvers en politieke adviseurs doen dat, meneer.
Iedere kersttoespraak heeft namelijk een politieke kleur.
Bewijs daarvan is het schrappen van de passage God zij met ons.
Dat is nu weer terug, dus Trix isgewoon een buikspreekpop van iedere poltieke stroming diezichzelf tot regering heeft gebombardeerd.

The eimer | 27-12-07 | 12:19

Er zijn veel argumenten om van een politieke rol van het koningshuis af te geraken, maar niet deze. Een staatshoofd, zeker een ongekozen staatshoofd als het onze, kan niet anders dan oproepen tot samenleven. Dat wilders het daar niet mee eens is, soit. Zegt genoeg over hem. Bovendien: ik hoorde de toespraak ook zoals Mutssarts m gisteren vertaalde: ook de hakbards moeten niet in wode vervallen en andere meningen respecteren. Dus ik snap niet zo goed waar Wilders kwaad om is.

fuckje 27-12-07 @ 11:08

D66 is tegen het koningshuis om valide redenen, niet om onechte.

Maaier | 27-12-07 | 12:19

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 12:19

The eimer 27-12-07 @ 12:08
Dan komt JP bedrogen uit want Wilders wil hem na het kerstreces ter verantwoording roepen dus daar gaat ie weer.

dutchdane | 27-12-07 | 12:18

-weggejorist-

HJdeT | 27-12-07 | 12:17

@-edit 27-12-07 @ 12:12,
Denk ik wel he. Sterker nog hij heb ook gelijk ff een briefje gemaakt voor als Wilders er op reaguurdt. Normaal is die lutser nooit zo snel met een reactie.

paintitred | 27-12-07 | 12:16

De Kersttoespraak ging me iets te ver! We zijn al zo tolerant en solidarair.
HOU eens op met ZEUREN en ga eens SAMENLEVEN!!!

ikweetalles | 27-12-07 | 12:16

@troelstra, geloof je op je woord, zal wel eens kijken of ik dat briefje -en de daarin genoemde namen- nog bij het oudpapier ken vinden. Vond de incestlink wel geinig gevonden door die brievenpsychopaat. (volgens mij was die incest der europese adel ook al aangehaald ten tijde vanb de franse revolutie, dus veel goed komt er verder ook niet uit)

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:15

Makkelijk schieten van GW op Beatrix. Was het niet zo dat wat hare majest. allemaal te vertellen heeft eigenlijk hetzelfde is als hetgeen de regering te vertellen heeft? Die hele kersttoespraak is niets anders dan een lintje dat geknipt wordt. Er zijn mensen die dat mooi vinden en mensen die dat niks vinden. Die laatste groep, de heer W incluis, zou ik de volgende aanbeveling willen meegeven: Kijk en luister dan niet! Heb ik ook niet gedaan, aangezien het me geen ene bal intresseerd.

Cookie v. eigen deeg | 27-12-07 | 12:13

@lulletjerozewater 27-12-07 @ 12:02:
Te laat... Dat Godwinnetje werd @ 09:08 al gedaan.

koerbagh ® | 27-12-07 | 12:13

@The eimer 27-12-07 @ 12:0
Niet helemaal juist. Op de troonrede na, schrijft Trix haar toespraken zelf. JeePeetje is daar wel verantwoordelijk voor. De vraag is of hij deze toespraak tevoren heeft ingezien.

-edit | 27-12-07 | 12:12

@Pater Prudhomme
Niet in het geval van Willem de Zwijger. Zijn nakomelingen waren buitengewoon onvruchtbaar en er zijn enkele normale Nederlanders te vinden die in principe directer familie zijn van Willem van Oranje, zij het via de onwettige tak.

P.J.Troelstra | 27-12-07 | 12:11

"Ik sta volledig achter de woorden van de koningin. Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen."

Voor mij maakt Nederland Nederland: onze geuzendrift, onze onverbetelijke liberale handelaarsgeest, onze neiging plezier te scheppen in tegen heilige huisjes (koningshuis?) en onze nuchterheid.

Veel toleratie en solidariteit met het koningshuis voel ik al jaren niet meer. Die andere dingen liggen ook behoorlijk onder vuur. Moralistisch christenblok, ga es deaud..

Binnenbaan | 27-12-07 | 12:11

@ Shalome
.
ירושלים will never be yours.
.
*Proest!*

Tuig Is Back | 27-12-07 | 12:10

FreshClash 12:02:
Uit alles blijkt dat dit koningshuis een spreekbuis is van dit kabinet.
Eerst een Maxima die een blunder maakte en nu weer Triax zelf.
Van uit zijn vacantieoord bedoelt Balkenende dus achter zijn eigen woorden te staan als hij die omstreden kerstrede via Trix laat uitspreken.
Dat klinkt natuurlijk wel logisch, maar Wilders heeft gelijk dat Balkenende dit koningshuis voor eigen politieke doelen misbruikt.
Dat moet niet kunnen, maar Balkende is het blijkbaar zat in de kamer continu voor lul te staan.

The eimer | 27-12-07 | 12:08

Wanneer worden we eindelijk verlost van dit stelletje klaplopende miljardair-uitkeringstrekkers.. Van de soosjalisten hoeven we geen nieuwe Troelstra te verwachten.

BroodenSpelen | 27-12-07 | 12:08

Haar kapsel past niet in een hoofddoekje of burqa!!!

eus | 27-12-07 | 12:07

lulletjerozewater 27-12-07 @ 11:56,
Het gevaar van links? Volkert de Graaf, Von SSanten, ned. 1, 2 en 3,
hele grote groepen zogenaamde vluchtelingen> 20 jaar toelaten zodat er nu een streng beleid is toegepast en daardoor de echte vluchtelingen buiten de boot vallen, met dank aan alle linkse partijen, enz. enz. enz.
Lutser stop lekker je smoelwerk weer in het ssant.

paintitred | 27-12-07 | 12:07

@lulletjerozewater

Welk gevaar van links? Ik kan me nog wel een voorbeeldje herinneren uit 2002.

P.J.Troelstra | 27-12-07 | 12:06

@Troelstra, laatst een ingezonden brief in de krant (alleen psychopaten doen dat trouwens) waarin gesteld werd dat door de enorme incest in de europese adel de erfelijke link met willem de zwijger veel groter is dan vaak gedacht wordt als men alleen naar de directe lijn van bea kijkt. Veel van de 'aangetrouwde' familie is de vorige generaties waren ook indirecte familie van William the Silent
Bij ons thuis geldt: aangetrouwd wordt nooit eigen, maar dat gold bij deoranjes zeker niet.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 12:06

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 12:05

@ Shalome 27-12-07 @ 11:56

Eens.
En ik vind het verspilling van energie om je te richten op het volledig elimineren van het koningshuis. Als 'de politiek' op andere vlakken eens wat daadkracht zou tonen word die energie veel beter gebruikt. Dit koningshuis is bij de meeste mensen toch slechts een jeukend plekje dat een paar keer per jaar wat meer opspeelt?
First things first.

Nonnes | 27-12-07 | 12:04

Republiek!

knutsel | 27-12-07 | 12:02

en trouwens; dit is ook een absurde discussie. was het niet Wimlex die aankondigde dat wanneer hij koning word, het koningshuis een andere invulling zou geven? dat getuigt opnieuw dat Wilders een populist is. ik blijf het herhalen, iemand moet het doen. gevaarlijk. op een 1 of andere manier doet hij mij denken aan iemand uit de begin jaren dertig van de 20ste eeuw....

lulletjerozewater | 27-12-07 | 12:02

Herman Flipsen 27-12-07 @ 11:52
Mee eens. Maar dat is al honderd, nee duizend keer eerder gezegd. Hij probeert er mee aan de haal te gaan en Bea's holle frasen om te buigen tot een bewuste poging om hem en zijn PVV te demoniseren. Hij laat het voorkomen alsof er één groot complot gesmeed is waar zelfs Oranje in betrokken is. Doorzichtig, maar toch uiters effectief vrees ik.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 12:02

Shalome 27-12-07 @ 09:26

Je slaat de spijker op z'n kop.

De rede van Koninging Beatrix is volkomen misplaatst.

FreshClash | 27-12-07 | 12:02

Het koningshuis is natuurlijk een fossiel ondemocratisch instituut waar we niet snel genoeg van af kunnen, maar interessanter is het om de historische bron van de multiculti onzin te achterhalen.
Volgens de historica Bat Ye'or hebben we de multiculti onzin als prijs moeten betalen om weer olie te mogen kopen van de arabieren na de olieboycot in 1973.
We hebben toen moeten beloven om actief mee te werken aan de verspreiding van de islam, de arabische cultuur en de immigratie van arabieren in nederland en in europa om te komen tot een nieuw euro-arabisch continent Eurabie. Want we deelden een gelijke cultuur en geschiedenis met de zandbaarden. Klinkt misschien ver gezocht , maar zij levert in haar boek Eurabie wel 400 pagina's vaak letterlijke documentatie uit oude E.E.G en E.U. documenten voor haar stelling.
En het verklaart wel de totale absurditeit van het gevoerde beleid t.a.v. immigratie en de palesteinse kwestie de afgelopen 30 jaar.
Het staatsjournaal b.v. noemt de palestijnse steden die we op televisie zien nog steeds "vluchtelingenkampen" om de zieligheid van de palestijnen maar te benadrukken, want dat was de tweede prijs die we moesten betalen voor de olie. We moesten aan de kant van onze palestijnse broeders gaan staan en dat heeft links dan ook 30 jaar volgehouden.

alwayslearning | 27-12-07 | 12:00

Greet Widlers 4 pr3sidant!

dweilstijl | 27-12-07 | 12:00

Jammer dat Wilders dit weer moet zeggen, want dan wordt het automatisch gediskwalificeerd als extreem rechts standpunt. Maar hij heeft wel gelijk. Dominee Geert Mak is inmiddels erger dan Greet Hofmans.

Jean Panique | 27-12-07 | 11:58

ottootto 27-12-07 @ 09:58

Hallo, Wilders lijkt totaal niet op Lou en ik kan het weten daar mijn vrouw een nazaat is van Lou.
Ik kan u vertellen dat Lou volledig gestoord was en dat alle uitgesproken analyses allemaal gebaseerd zijn op geruchten en roddel zoals altijd in kleine gemeenschappen voorkomt.
Dus als u een vergelijk wilt maken zoek even een ander voorbeeld en niet de eerste de beste dorpsgek op wikipedia nl.wikipedia.org/wiki/Lou_de_Palingboe...
U zal toch moeten erkennen dat u niet op de hoogte bent van de geschiedenis van Lou Voorthuijzen daar u anders niet dit soort uitspraken zou doen, want als u hier achter staat bent u op een ergere manier bezig dan Wilders .
Hij namelijk beweert namelijk niet god te zijn en op water te lopen, dat soort onzin.
En ik vindt dat iedereen die zich dus verdiept in sektes (wat ik van u vermoedt anders komt u hier niet op) meestal links radicale sympathieen aanhangen (a Anton Heyboer e.d)dus wereldvreemd anders wil men beslist niet in een sekte.
U dient opgeborgen te worden en weggejorrist

dutchdane | 27-12-07 | 11:58

JP: "Wilders zegt het belang van Nederland te willen verdedigen, maar breekt ondertussen datgene af wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen."

JP houdt er blijkbaar hele andere ideeen op na dan ik over wat Nederland tot Nederland maakt. Maar ja, wie had anders verwacht van iemand die OP ZN 16de FANBRIEVEN AAN BERNHARD SCHREEF! Wat een walgelijk ventje moet dat (geweest) zijn. Kom niet aan z'n koningshuis want dan zou-ie nog wel eens kunnen gaan staan voor een zaak ipv als een slappe zak om te draaien als een blad aan een boom zodra-ie van coalitiepartner wisselt.

Onontbeerlijk dus voor onze nationale identiteit. En dat voor een koninklijke familie die in principe geen ene zak met Willem van Oranje te maken heeft, maar die slechts indirect familie van hem is.

P.J.Troelstra | 27-12-07 | 11:58

@Het_leuke_zuiden; gevaar van links? wat lul je nou? welk "gevaar"? laat je niet leiden door Wilders' retoriek. zijn braaksel is zijn opgang naar macht. en dat braaksel vind bij jou een luisterend oor. dat heet populisme. moet ik het spellen voor je?

lulletjerozewater | 27-12-07 | 11:56

koerbagh ® 27-12-07 @ 11:47
Heel rationeel van je, maar net zo rationeel is dat sommige mensen nu eenmaal irrationeel iconen nodig hebben. Waar niets mis mee is, alleen krijgen Britney Spears en Justin Timberlake ook geen politieke macht. Van mij mag dat domme duurbetaalde vorstenhuis blijven zitten, maar dan alleen als zwijgend tableau vivant en af en toe een lintje doorknippen. Maar als we de paparazzi nu niet te veel in de weg leggen, krijgen ze er op een gegeven moment zelf wel genoeg van.

Shalome | 27-12-07 | 11:56

Ik vond het koningshuis toch altijd wel iets moois.
Maar ik ben afgehaakt toen Bea respect toonde voor een imam door hem geen hand te geven.
En Maxima liep te zeveren dat de Nederlander niet bestaat en nu dit gezeik weer.
Ik heb het ook gehad met het koningshuis.

nostraflamoes2 | 27-12-07 | 11:55

ik heb mijn buik vol van de politiek. Stel navelstaarders van de SP tot de PVV.

topcat | 27-12-07 | 11:54

Bijna alle politici willen de Oranjes uit de regering, maar haast niemand durft het hardop te zeggen uit angst voor stemmenverlies. Dat juist Wilders, die altijd probeert simpel te scoren, dit onderwerp nu aansnijdt, is even dapper als verrassend.

bintang | 27-12-07 | 11:53

(even voor de vorm; tot nu toe geen WildersstemmerT, maarrrr ik ben het helemaal met Wilders eens!)
Balkenende moet zich schamen.
Eerst Maxima de Nederlandse identiteit (ideeën over Vaderland en Koningshuis, waarvan juist zij profiteert) op een boerse manier laten relativeren, dan Wilders beschimpen met deze omgekeerde argumenten;
"(...) wat Nederland tot Nederland maakt: ons koningshuis, onze tolerantie en de solidariteit met anderen ook over grenzen heen.''
Beatrix en de WRR die beledigen en manipuleren de bevolking, die wel goed genoeg is om ze riant te betalen.
Balkenende lees eens een goed boek, man. Ga op bijscholing.
Je laat je altijd voor het karretje van deze sukkels spannen!

ranqneuzeKleinburger | 27-12-07 | 11:53

@Schoorsteenveger 27-12-07 @ 11:49
Neemt niet weg, dat ik het eens ben met Wilders, dat het "Zweedse model" (lees enkel ceremoniële functie), in de huidige tijd meer recht doet aan een democratie.

Herman Flipsen | 27-12-07 | 11:52

Lizzard 27-12-07 @ 11:33
Iets moet ik die immigranten nageven. Denk je werkelijk de absolute grens van terminale stupiditeit ted hebben gezien, dan weten ze je toch nog altijd weer te verrassen.

Shalome | 27-12-07 | 11:52

@koerbagh ® 27-12-07 @ 11:47
Puur rationeel bezien weer een uitstekend argument om geen monarchie te willen. Het probleem is denk ik dat het aanhouden van de monarchie weinig met ratio te maken heeft. Zolang er nog hopen menschen zijn die zich verkneuteren aan de verhaaltjes rondom het koningshuis, die zwaaiend langs de kant van de weg staan om een Glimp van Max en de kids op te vangen, heeft de ratio weinig kans.

-edit | 27-12-07 | 11:51

De Britse koningin hield het bij een oproep tot vrijwilligerswerk en stak de Britse soldaten overseas een hart onder de riem. Wellicht had Bea zich hiertoe moeten beperken....

Wijnand | 27-12-07 | 11:50

@ Lizzard 27-12-07 @ 11:33
Nicks kunnen nogal misleidend zijn.
.
Maar het jeukt bij 'em hoor.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 11:50

Herman Flipsen 27-12-07 @ 11:37
Daar zijn we het dan roerend over eens. Die toespraak is één grote aaneenschakeling van gemeenplaatsen. Wilders probeert er doelbewust méér uit te halen dan er in zit.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 11:49

Het is pijnlijk te lezen dat Geert Wilders zijn vinger op de gevoelige plek legt en dat ik anti-Wilders reacties lees. Is er enig rationeel vermogen bij de mensen die hier de comments neerzetten? Het is een feit dat het koningshuis zich niet met de politiek in Nederland moet bemoeien en dat doen ze dus wel. Wilders woorden zijn daarom gerechtvaardigd. De meeste verwijten Wilders een xenofoob te zijn, maar de enige met echte fobien zijn de mensen op links. Durf voor je eigen welzijn te kiezen. Het lijkt wel alsof een deel van Nederland zichzelf wilt opofferen uit schuldgevoel voor de dominante positie van de westerse samenleving in de wereld. Dat vertaalt zich naar hoge belastingen, onvriendelijke kind-politiek waardoor je met moeite 1 of 2 kinderen kan nemen, vernietigen van eigen cultuur, jezelf voorliegen met ondeugdelijke irrationele bewijzen en het allerergste, het monddood maken en misschien wel letterlijk doden van rechtse oppositie.
Het gevaar komt van links, niet van rechts. Dat is een sprookje waar helaas te veel mensen in geloven.

Het_leuke_zuiden | 27-12-07 | 11:49

@-edit 27-12-07 @ 11:39:
Er is maar 1 argument. Een erfelijke functie -en nota bene niet zo maar eentje: de hoogste functie in het land- is belachelijk en grote flauwekul. Zelfs van een chef-bordenwasser bij VanderValk wordt nog enige intelligentie verwacht maar voor de functie van staatshoofd is de enige voorwaarde als eerste geboren worden uit een koninklijke ei- dan wel zaadcel.

koerbagh ® | 27-12-07 | 11:47

Sorry Wim Lex, maar je broertje is pas een echte. Constantijn voor koning!
En anders mag het koningshuis ook ceremonieel wat SJ betreft.

superjan | 27-12-07 | 11:46

Oohhhh wat goed! ojédiaré,
Zal ik het direkt maar op je voorkop tattooeeren??

LifeCatcher | 27-12-07 | 11:46

ojediare: Iedereen mag zijn politieke mening hebben, maar moet hier ook op aan te vallen zijn. De koningin is onschendbaar. Dat betekent dus dat ze niet tegen gesproken mag worden.
Dat maakt het koningshuis zo fout.

Wilders heeft ook een politieke mening, maar als je het hier niet mee eens bent, dan mag je hem daarop aanvallen. Democratie.
Democratie en monarchie kan niet samen gaan.

Quacka | 27-12-07 | 11:46

@ Schoorsteenveger 11:33:
Wat denk je wat er gebeurd als Wilders de toon gaat zetten?
Het zorgvuldig opgebouwde regentendom wordt dan finaal gesloopt, incluis het koningshuis. Die belangenclub vecht nu met alle middelen die er zijn om die collaps te voorkomen. Fortuyn was nog net op tijd te elimineren, maar Wilders zit echt in het hol van de leeuw. Dat is pas echt een factor die desnoods met kersttoespraken aangepakt moet worden.
Maar ik vrees dat al die intimidaties alleen maar de ogen van de NLers verder zullen openen.
Kijk maar naar de reacties op alle internetforums op die toespraak, die liegen er niet om.

The eimer | 27-12-07 | 11:46

"Mijn koningin" zou overigens nooit quotes uit de bijbel aanhalen. Dus wég met dat godsdienstige mens. Nederland Seculier!

Koekje-dr-bij? | 27-12-07 | 11:46

-weggejorist-

ojédiaré | 27-12-07 | 11:42

Nederland is enkelt een koninkrijk omdat Engeland dat een prettig idee vond.
Nederland is van oorsprong een republiek en GEEN koninkrijk:
nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_der_Ze...

Opgerot met die oranjes. Liefst met behulp van de guillotine. Maar anders is uitzetting ook wel een optie... Laat ze maar lekker weer in engeland gaan wonen. Net als dat ze altijd doen als het hier wat minder veilig is. Want lef hebben die oranjes ook al niet. Stelletje lafbekken...

Quacka | 27-12-07 | 11:41

@Schoorsteenveger 27-12-07 @ 11:33
Dat lijkt me een prima argument. Een republiek is wat dat aangaat duidelijker.

-edit | 27-12-07 | 11:39

Koningin Beatrix moet zich nietlaten gebruiken door de linkse kerk!
Ze had dit moeten weigeren. Geen linkse zooi voorlezen!
Inderdaad, zoals Geert Wilders zegt moet ze zich meer bezighouden met ceremoniele taken. De politiek aan het volk laten.

Ex-Gladio | 27-12-07 | 11:39

Lizzard 27-12-07 @ 11:33
Ach ja, ik heb net wat tussen mijn schoenzolen vandaan gekrabd en het schraapsel blijkbaar niet adequaat in de goot gemikt.

Shalome | 27-12-07 | 11:38

Shalome 27-12-07 @ 09:26
Niets meer aan toe te voegen. Châpeau.

Generaal P. | 27-12-07 | 11:37

@wopper 27-12-07 @ 11:33
Joh: elke in de belangstelling staande figuur moet zijn woorden zorgvuldig kiezen. Als dat voor Frans Bouwer, Paris Hilton of Amt Whinhouse op gaat, zal dat voor Trix in een andere positie niet anders zijn. Dat lijkt me niet zo moeilijk voor te stellen.

-edit | 27-12-07 | 11:37

@Schoorsteenveger 27-12-07 @ 11:24
Wat moet bea doen dan, in een kersttoespraak oproepen tot tweespalt en onverdraagzaamheid?
Like it or not, maar zij is staatshoofd van alle Nederlanders, niet enkel voor het PVV-smaldeel in deze samenleving.
Dan blijf je al snel hangen in vage/holle retoriek, wil je niemand te hard voor de schenen schoppen.

Herman Flipsen | 27-12-07 | 11:37

@ Shalome 27-12-07 @ 11:28
Droom aan.
@ toytoy. Shalome is een soort Ayaan. Lekker zuigen, totdat er doden vallen en dan wegwezen.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 11:36

Wilders heeft groot gelijk.
Het koningshuis loopt al jaren aan de lijband van de linkse kerk( Bernhard was daarop een uitzondering)
Hoe loyaal de Oranjes ten opzichte van het eigen volk zijn, was natuurlijk allang duidelijk toen Wilhelmina in 1940 als eerste op de boot naar veilig Engeland zat voor het eerste schot gevallen was.
Na deze lafhartige daad had het hele zwikkie natuurlijk gelijk verbannen moeten worden.
Vorstenhuizen met een beetje liefde voor het eigen volk zoals de Belgische , Deense en ik dacht Zweedse bleven gewoon zitten , en gingen er niet als een dief in de nacht vandoor.

feuerfrei | 27-12-07 | 11:36

Opgelucht?
Dat komt nog wel, wanneer de volgende uitspraak van Geert
in de trent van het immobiliseren van "de Bilderberg groep" zal zijn.
Dit is wat hij nu zegt,
maar het nog niet helemaal bij de naam noemt en dat is wel jammer.
Hier gaat het alleen om het feit dat ELKE burger een consument is en daarom waardevol en geprezen en voor de economie is een crimineel waardevol in de zin dat hij veel mensen aan het werk houd en gaten slaat in het web en dat web words sterker erdoor. Een financiële en levensvatbare symbiose zo te zeggen.
Deze maatschappij zoals die nu is kan niet bestaan zonder de geharde criminelen.
Het is erg jammer dat als op dit moment alle slechterikken opeens goederikken worden dit hele fabellandje als een pudding ineen zakt en dit heb je dan te danken aan de immer tollerante christenen!
Vieze heidenen dat et zijn...

LifeCatcher | 27-12-07 | 11:36

2008, wilders aan de macht...

derechtsesocialist | 27-12-07 | 11:35

@fuckje 27-12-07 @ 11:32
We zullen het zien.

-edit | 27-12-07 | 11:34

-edit 27-12-07 @ 11:24
Dat argument hoor je maar steeds. En hoe vaker je het hoort, des te vreemder het in de oren klinkt.
Als het dan eigenlijk niks uitmaakt, waarom, o waarom blijven we ons dan vastklampen aan het idee dat de koning staatshoofd moet zijn en blijven? Als die macht dan echt niks voorstelt, waarom dan toch de boel maar de boel laten en een staatskundig misbaksel laten bestaan? Waarom geen duidelijkheid scheppen?

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 11:33

@ -edit 27-12-07 @ 11:24

Kan me niet voorstellen dat de woorden van koningin Margaretha II van Denemarken in dat land nou zo zwaar gewogen worden.
Weet niet veel van Denemarken. Is er een professional in de zaal?
Het ligt wellicht aan de mentaliteit van het volk, dat wegen op goudschaaltjes..
Leve de republiek!

wopper | 27-12-07 | 11:33

Aanvulling @koerbagh@ 11:22
Waren in 2002 reeds in beeld van de AIVD "Zo is de
Hizb al-Tahrir (HUT) een internationale radicaal-islamitische beweging die in Nederland
voornamelijk haar aanhangers werft binnen een kleine kring van de Turkse gemeenschap. De HUT streeft naar hernieuwde vestiging van een islamitische staat. Alhoewel geclaimd wordt dat daarbij alleen geweldloze middelen - zoals bewustmaking en mobilisatie van de bevolking - ingezet worden, is in het buitenland gebleken dat personen die zeiden tot de HUT te behoren, soms betrokken waren bij gewelddadige acties." [pdf-file pag 45]

In 2005 betrokken bij het werven van mensen op universiteit Leiden www.leidenuniv.nl/mare/2005/20/0501.ht... (reclame pop-up allert) er zijn destijds ook kamervragen over de genoemde organisatie gesteld [pdf-file] www.nationaalcoordinatorterrorismebest...

Herman Flipsen | 27-12-07 | 11:33

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 11:33

@edit@11:30,
Die populariteit is danig geslonken na de toespraak van Maxima, zelfs bij de Oranjeverenigingen. Koniginnedag 2008 zal het uitwijzen.

fuckje | 27-12-07 | 11:32

@fuckje 27-12-07 @ 11:24
Dan zal eerst het politieke klimaat moeten veranderen, want een kamermeerderheid is (nog?) ver te zoeken. Overigens zijn de Oranjes nog ongemeen populair onder het volk.

-edit | 27-12-07 | 11:30

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 11:29

@dienstweigeraar... 27-12-07 @ 09:04; Hoeveel fouten zou Bea tijdens het nationale spellingsdictee hebben gehad?

topcat | 27-12-07 | 11:29

@ Shalome.
Ja, dat geijkte antwoord zou iedereen geven die zich aangesproken voelt.

toytoy | 27-12-07 | 11:29

toytoy 27-12-07 @ 11:26
Schei uit zeg; ik sta hier mijlenver boven.

Shalome | 27-12-07 | 11:28

@Lizzard 27-12-07 @ 11:22
De mening van de SP over het koningshuis mag toch als bekend verondersteld worden? Het zou een goede zaak zijn wanneer politieke partijen geen incidentjes of waan-van-de-dag-dingen nodig hebben om 'het volk' te laten weten welke kant het met Nederland uitmoet.

-edit | 27-12-07 | 11:27

@ Shalome.
Weet je bij toeval misschien niet eens wie je vander is?

toytoy | 27-12-07 | 11:26

Ja, lekker op last van de dhimmy-koningin lijdzaam gaan zitten tolereren dat een niet tolerante bevolkingsgroep het hier langzaam overneemt.
En dat allemaal op basis van het verkeerd uitgelegde begrip vrijheid van geloof...

fietser | 27-12-07 | 11:25

@-edit@11:12,
De Troonswisseling zou een goed moment zijn, maar ik ben bang dat de tijd dan nog niet rijp is daarvoor.
Maar wachten op Koningin Amalia? Dacht het niet!

fuckje | 27-12-07 | 11:24

@Rabarberke 27-12-07 @11:19,
Buitenlandse kinderen van diplomaten bedoel je dan zeker.

paintitred | 27-12-07 | 11:24

@wopper 27-12-07 @ 11:18
Dat zie je heel goed. Tuurlijk heeft Trix iets in de politieke melk te brokkelen. Het zou naïef zijn te veronderstellen dat iemand in haar positie geen invloed heeft. De vraag is: wanneer wordt de uitgeoefende invloed ontoelaatbaar. Dat is uiteindelijk aan de volksvertegenwoordiging.

Of je nu een vorst hebt die enkel en alleen ceremoniële taken uitvoert of een vorst die op papier het hoofd is van de regering: in de praktijk zal het weinig verschillen, want elke daad of elk woord blijft op een goudschaaltje gewogen. De keuze zou wat mij betreft moeten zijn: republiek of monarchie. Beiden hebben zo zijn voor en nadelen.

-edit | 27-12-07 | 11:24

Herman Flipsen 27-12-07 @ 11:11
Naar mijn idee één van de vele open deuren in het verhaal.
Maar ja, dat kan Bea zich wel permitteren, zo midden in de winter, alle deuren wagenwijd open zetten.
Nog een voorbeeldje open deur:
"Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang." Tot wie richt ze zich hier? Tot de Oranjes die met z'n allen uit de staatsruif vreten en op alle mogelijke manieren hun voordeeltjes halen? Tot golddiggers als Máxima en Mabel en al dat andere aangetrouwde spul dat volop mee mag nassen?

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 11:24

@ fuckje.
En zo komt in januari een film uit van dezelfde regisseur, genaamd majesteit, over een mevrouw die geen mens kan zijn door haar positie waar ze geheel vrijwillig en vol overgaven voor gekozen heeft.

toytoy | 27-12-07 | 11:23

Je kunt pas oordelen, wanneer je jezelf kunt verplaatsen in diegene wie het betreft. Dus Bea, ga een paar maandjes in zo'n probleemwijk wonen (bijv.: Overvecht in Utrecht). Benieuwd hoe zo'n majestueuze speech dan volgend jaar zou luiden.

Anth.9403 | 27-12-07 | 11:23

@Rabarberke 27-12-07 @ 10:51:
Oh nee, dat is allemaal conspiracy bullshit. Heure Majesteit kan, juist door die ministeriële verantwoordelijkheid Balkje alles dicteren wat ze wil. Zij heeft, net als haar grootmoeder, precies door hoe ze dat juist kan gebruiken. Daar heeft dat NWO/Bilderberg gelul niks mee te maken.
Wat geen conspiracy-bullshit is maar een organisatie van een sekte die daadwerkelijk iedereen de mond wil snoeren is Hizb Ut Tahrir, een in Duitsland verboden organisatie, die bij monde van ene Okay Pala een nieuwe actie heeft ondernomen om respect te eisen.
Nou ja, ik plemp de linkjes wel, misschien kan @Redactie er zelf nog een stukje van bakselen. Het heeft ook verder geen uitleg nodig (en indien wel, mijn duiding staat in de Dijkshoorn draadje)
www.telegraaf.nl/binnenland/2868971/_F...
www.haltlasterenvanislam.nl , onderdeel van deze club:
www.expliciet.nl/content/view/549/82/

En niet voor het eerst
www.indischebuurt.nl/index.php/weblog/...
Meer duiding: www.gebladerte.nl/11367f87.htm (Zelfs een idioot als Eric Krebbers kan zien dat het fascistisch gedachtengoed betreft.)

Welnu Majesteit, wat was ook alweer het probleem?

koerbagh ® | 27-12-07 | 11:22

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 11:22

Het is natuurlijk een godsspee dat een koningin zich voor het karretje laat spannen door een politiek systeem dat het einde voelt naderen.
Faalden alle linkse protesten tegen Wilders als het ging om deze van repliek te dienen, wordt nu een staatshoofd in stelling gebracht om de getergde bevolking te wijzen op het feit dat we toleranter moeten zijn voor de intoleranten. Daarmee heeft ze duidelijk afgekeerd van de autochtone bevolking, die denkt daar blijkbaar anders over en protesteerd terecht.
Er wordt werkelijk geen middel geschuwd om het tij te keren en de wanhoop van de multicullisten om te zien dat een multiculmaatschappij met al zijn uitwassen hier niet meer gevreten wordt is pijnlijk om aan te zien.
Uit Trixs toespraak blijkt ook dat wij gewoon op de heilloze weg van gelukszoekers en nutteloze uitvreters importeren moeten doorgaan.
Hiermee verbind die koningin haar politieke lot aan een stroming die die geen toekomst meer heeft.

The eimer | 27-12-07 | 11:21

@shalome

Een ouder is vrij in het kiezen van de wijze waarop zijn kind onderwijs geniet. Dat is de kern van ons onderwijssysteem en de vrijheid die we in onze samenleving genieten. We hebben openbaar en speciaal onderwijs. Met die redenering zou bij gebrek aan een zwarte school Amalia op een streng gereformeerde school geplempt moeten worden om een goed voorbeeld te geven? Wat een nonsens... alsof er geen buitenlandse kindertjes op de school van Amalia zitten.

Rabarberke | 27-12-07 | 11:19

@ Jeremia 27-12-07 @ 11:10

Denk je nou echt dat Trix zich laat schuiven op het schaakbord?
Geloof er niets van. Trix rules Nederland met in haar kielzog de elite en co. Bilderberg (opgericht door pa) rings a bell? Elk jaar daar aanwezig als een van de weinige monarchen, dan moet je lijkt me wel iets in de nationale en internationale melk te brokkelen hebben.
Of zie ik dat verkeerd?

wopper | 27-12-07 | 11:18

Lekker makkelijk met je koninklijke kut op de latten in een jetset resort in Argentinië met de hele familie en ondertussen het plebs even terecht wijzen dat ze vooral tolerant moeten zijn tegen diegene die gedekt door de multiculti maffia al hele wijken veroverd hebben en hun mores maar te graag aan iedereen willen opleggen. Lekker de tyhus voor die hele kliek.
Was het gezellig onder de boom met die moordenaar van het Videla regiem?
Vooral daar blijven en niet meer terugkomen.

capo | 27-12-07 | 11:17

Rabarberke 27-12-07 @ 11:11
Tja, ze hadden kunnen weigeren. Als ze door groepen marokaanse jeugd onder de rok gegrepen wilden worden hadden ze ook gewoon naar amsterdam-west kunnen gaan... of voor de klas blijven staan. Maar goed, een flinke dosis realiteit is het beste medicijn voor chronische naïviteit. Zou onze vorstin ook eens moeten doen, een middagje amsterdam-west in haar eentje.

Koekje-dr-bij? | 27-12-07 | 11:16

@Sholome
Wassenaar, barst ook werkelijk van de zwarte scholen.....

Herman Flipsen | 27-12-07 | 11:16

@ Shalome 27-12-07 @ 11:10
Ik ook met jou, asielzoeker-the-next-gen.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 11:15

Herman Flipsen 27-12-07 @ 11:11
Dan had ze op een vergulde zeepkist in 020-Gaza moeten gaan staan. En haar Lexje en Maxje inprenten om Amaliaatje op een zwarte school aldaar te plempen, om het goede voorbeeld te geven. Max knuffelt hoofddoek na hoofddoek voor de camera, maar als het op daden aan komt stelt ze haar Amaliaatje toch liever niet bloot aan multiculturele zegeningen.

Shalome | 27-12-07 | 11:13

@shalome

Naja jij mij zonder problemen van paranoia betichten en zodra we het over jouw internationale aanwezigheid hebben wordt je plotseling gevoelig? Kort lontje hoor.

Rabarberke | 27-12-07 | 11:12

@fuckje 27-12-07 @ 11:08
Ik vermoed dat als de discussie zou gaan over de staatshervorming dat het Kereltje de PVV steunt in dezen. Het zou nogal hypocriet zijn om dat niet te doen. Nu de discussie gaat over de lange tenen van Geert weet ik het zo net nog niet.

-edit | 27-12-07 | 11:12

Links laat het steeds meer afweten ;ook op dit gebied.
B.v de SP , fel tegenstander van het koningshuis, hoor ik er ook niet meer over.
En weer moet Wilders het voortouw nemen; zoals met veel dingen.

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 11:12

@koekje-dr-bij

Oh een verplichte vakantie naar Marokko op kosten van de samenleving en dan nog ondankbaar zijn? Ze hadden ook kunnen weigeren en naar Aruba kunnen gaan. Dat is Nederlands grondgebied en daar is het klimaat voor toeristen veel beter. Als je daar als vreemd meisje uitgaat word je daar door vriendelijke nederlandssprekende jongens aan 't eind van de avond vriendelijk naar je hotel teruggebracht.

Rabarberke | 27-12-07 | 11:11

@Shalome 27-12-07 @ 11:03
Doet ze weldegelijk, in haar toespraak.
"Sociale vaardigheden en medemenselijk gedrag kunnen door opvoeding en goede voorbeelden worden overgedragen"

Herman Flipsen | 27-12-07 | 11:11

Rabarberke 27-12-07 @ 11:09
Alweer zo'n stomme aanname, want mijn vader was noch diplomaat noch in de oliebusiness.
Ik ben klaar met jou.

Shalome | 27-12-07 | 11:10

Och de koningin heeft weer eens haar vingertje opgestoken. Het is wel duidelijk wie Maxima haar vreemde opvattingen over Nederland en de Nederlanders heeft aangepraat. Hoe kun je nou ook contact met de realiteit hebben als je je hele leven in een ivoren toren woont? Laat ze eerst eens een jaartje in zo'n multiculturele wijk wonen mat vreemde culturen en religies. Eens kijken hoe ze er dan over denkt. Beter maar zo snel mogelijk afschaffen die monarchie.

peter400 | 27-12-07 | 11:10

tjonge, dat er in deze moderne tijd nog mensen zijn die het opnemen voor een voorhistorische staatsvorm als een monarchie. Onder welke steen leven die mensen? Waarom is iemand die uit de baarmoeder van de koningin floept direct meer waard dan iemand die uit een gewone eicel voortkomt? Dergelijke middeleeuwse onzin is echt niet van deze tijd. Geert gaat niet verder dan alleen de politieke taken afpakken, maar ik zou gewoon het hele koningshuis willen afschaffen. Gewoon gaan werken, lijkt me prima. Zal wel even wennen voor hen zijn

jan-lul-de-behanger | 27-12-07 | 11:10

@Balkenende
U en het establishment zijn zo slim geweest om de koningin in te zetten in jullie gevecht om het volk te manipuleren. In het Europadebat heeft u haar al naar een riskante en onstrategische plek gemanouvreerd.
De dame (koningin) is in het schaakspel een machtig stuk waar wijs mee omgesprongen moet worden en nu gebruikt u haar omdat je op veel te korte termijn een pion (Wilders) wil veroveren die bij lange na nog niet de overkant van het bord heeft bereikt.

Jeremia | 27-12-07 | 11:10

@shalome

Tsja, de diplomatieke sector is nu eenmaal een verzamelplaats voor over 't paard getilde uitvreters en je kunt dat 'n vooroordeel vinden, ik heb het ook niet zelf bedacht. Lees de websites van die lieden er maar op na. Het ene feestje na het andere, op kosten van de belastingbetaler.

Ik kan me voorstellen dat het vieren van dat soort feestjes in sommige 'vijandige' landen heel moeilijk voor jullie moet zijn geweest.

Rabarberke | 27-12-07 | 11:09

@LifeCatcher: dat lucht op zeker? :-)

dienstweigeraar... | 27-12-07 | 11:09

Onsche Paleissocialisten doen er beter aan zich niet zichtbaar met de politiek te gaan bemoeien.
Dan blijft hun kostje gekocht, precies zolang dat het kalifaat niet uit de oude steden groeit en ze naar hun uitwijkgebieden jaagt. Maar dat spreekt vanzelf.

Vooral het door de vorstin zo misprezen onderbuikjesvolk heeft behoefte aan het sprookje van Oranje. Daarom moet mevrouw die hoopvolle dweperts niet vanachter haar paleismuren gaan voorlezen hoe tollerant ze moeten zijn voor wat hen uit de volkswijken jaagde.
Of repsectvoll een wit voetje moeten zoeken bij lieden die uit resspekt voor de "Nederlandse cultuur" onze vrouwen en meisjes routinematig voor HOER uitschelden. En soms streng straffen als zo'n hoer terugscheld.

Wilders scoort alweer een makkelijke punt met het blote achterwerk van de keizer van de multikul. Ik hoop dat hij niet binnenkort ook in een tentje ligt.

Jan Passant | 27-12-07 | 11:08

Paar jaar geleden stelde Thom de Graaf hetzelfde al voor, wat Geert nu zegt.
Als Pechtold een beetje hart in zijn donder heeft steunt hij de PVV.

fuckje | 27-12-07 | 11:08

@ Kees Maf 27-12-07 @ 10:48
Het zit zo. Shalome is zelf een Nieuwe Nederlander en is groot fan van de normen en waarden van zijn favo-vaderland * kuch * I.S.R.A.E.L. En toen las ik dit:
.
"Ah, jij vindt dat ik tolerant moet zijn jegens intolerantie, misdaad, wreedheid, harteloosheid en meer van dat fraais dat lijnrecht tegen mijn opvoeding ingaat?"
.
Kortom, Shalome is een hypocriete windfaan. Ik rust mijn zaak.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 11:06

-weggejorist-

LifeCatcher | 27-12-07 | 11:05

uncleben 27-12-07 @ 10:33
De ellende is, dat het al duizend keer gezegd is. De nederlandse parlementaire democratie zit met een ellendig stukje erfenis. Dat koningshuis had meteen afgeschaft moeten worden, maar dat lag allemaal een beetje moeilijk, dus werd er een typisch nederlandse oplossing gekozen: wat krom is recht lullen en vervolgens net doen of er geen probleem is. Bij ons in Nederland is de koning nog steeds officieel het staatshoofd, terwijl in de praktijk de macht bij het parlement ligt. Formeel blijft dit wringen, want waar staatshoofd en parlement elkaar raken is een ietsjepietsje ongedefinieerde macht aanwezig en die ruimte wordt door de Oranjes maximaal ingenomen en benut, soms op schaamteloze wijze.
De politiek heeft al meerdere malen de kwestie ter discussie gesteld, Geert is echt de eerste niet. Maar er is niemand, ik vrees ook nu niet, die echt wil doortrekken en Oranje door de plee wil spoelen.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 11:05

@toytoy,
De regisseur van de idd schitterende film heeft dvd's naar diverse paleizen gestuurd, maar geen reacties gekregen.

fuckje | 27-12-07 | 11:05

Rabarberke 27-12-07 @ 10:58
Het was hun keuze niet, soepsidie-briefje zei heul duidelijk marokko. Maar ik kan je wel garanderen dat ze dat niet vrijwillig een tweede keer zullen doen. Maar ze geven dan ook geen van allen nog les op zwarte scholen. Na één jaar pesterijen en dreigementen van ouders hadden ze het wel gezien.

Koekje-dr-bij? | 27-12-07 | 11:05

@ Update
Ik had al eerder gezegd dat Bea er goed aan zou doen haar toespraak te richten tot de intolerante immigranten die ons tolerante land verpesten.

Shalome | 27-12-07 | 11:03

@kees maf 10:48

Uit alle 'misstanden' die de moslims zouden kenmerken kom jij met een fucking hoofddoek?

Rabarberke | 27-12-07 | 11:03

ik vraag me af of de eerste de beste imam in zo'n janktoko, waar zalvende woorden worden gesproken over mohammed de fin, Bea wel een hand zou geven en of zij dan ook haar glazen muiltjes af moet doen. Ben benieuwd of dat dan tolerant is of minachting van het Koningshuis.

meq | 27-12-07 | 11:02

Rabarberke 27-12-07 @ 10:56
Kijk, dat is nou het valse aan mensen als jij. Jij smijt een verzonnen vooroordeel over mij op tafel om daarmee alles wat ik beweer te kunnen ontkrachten. Ik geef je geheel tegen mijn gewoonte in - onverstandig, zo blijkt - enig inzicht in mijn situatie, en vervolgens probeer je een mes in mijn vaders persona te rammen.
Dat zijn smerige tactieken, dame. Zo duidelijk hoef je je zwakte nou ook weer niet te etaleren.

Shalome | 27-12-07 | 11:01

Dat trix zich nog steeds voor deze onzin laat gebruiken, is immers gewoon de mening van jp, die zij met een uitgestreken smoelwerk voorleest.
ik heb respect voor diegene die het op kan brengen daar naar te luisteren.
de kouwe kak.
ik heb wel ontzettend erg genoten van de week van de film,'' de prins en het meisje''.
vraag me af of trix daarom naar het buitenland was gevlucht met de kerst, trouwens, dat zit in de familie, opzouten naar het buitenland als het hier minder aangenaam is.

toytoy | 27-12-07 | 11:00

Laat Beatrix maar eens wat tolerantie vragen aan immigranten en dan speciaal moslims.
Deze zijn op vele gebieden bepaald niet tolerant.
Dan had haar toespraak veel meer inhoud gehad inplaats nu weer (als vanouds) meer tolerantie van Nederlanders te vragen.
Alsof die niet de afgelopen jaren tolerant genoeg zijn geweest.

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 10:59

@koekje-dr-bij

Beveel je vriendinnen de volgende keer Aruba aan.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:58

Het koningshuis is geadopteerd door de linkse sluip-elite.

colonnecinco | 27-12-07 | 10:57

@shalome

Nu ken ik toevallig twee mensen met nagenoeg dezelfde achtergrond (pa bij olietoko, veel gereisd, overal gewoond) en ze kenmerken zich beiden door een diep respect voor andere culturen. Een respect wat zelfs mij te ver gaat.

Maar misschien was je pa wel diplomaat? Want van alle dagen Heinekens en bitterballen naar binnen slaan word je natuurlijk niet veel wijzer.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:56

Rabarberke 27-12-07 @ 10:50
Ja, dat is één kant van marokko. Een vriendin van mij is met een paar dames een weekje daar geweest, als leraressen, om de cultuur van de helft van hun leerlingen eens op te snuiven. Allemaal leuk en aardig heur, maar `s avonds mochten ze hun hotel niet uit. Als ze buiten een sigaret gingen roken moest er een bewaker mee om zeker te zijn dat ze niet lastig werden gevallen ( wat overdag ook continue gebeurde ). Maar goed, mij hoor je niet zeuren over marokko, of over turkije of welk land dan ook. Zolang ze maar lekker daar blijven, en niet het hongerige uitschot der natie loslaten in Snoepwinkel Nederland.

Koekje-dr-bij? | 27-12-07 | 10:55

ben ik hier in het islamdraadje?

wolfje23 | 27-12-07 | 10:55

@fuckje 10:51: "je hebt niet al mijn posts gelezen". Ga je al je posts ook bundelen?

vast goed | 27-12-07 | 10:55

Kees Maf 27-12-07 @ 10:48
Laat zitten joh. Ik herken inmiddels het gedachtegoed van Tuig van de Richel. Sop, kool, niet waard, etc.

Shalome | 27-12-07 | 10:53

koerbagh ® 27-12-07 @ 10:49

Waarom op zo`n laat tijdstip the 4 horsemen geplempt. Zoiets waardevols mag je wat mij betreft ook overdag linken. Ik zit nu te genieten.

azijnseikerT | 27-12-07 | 10:52

@k3@10:48,
Je hebt niet al mijn posts gelezen; ik wees daarbij o.a. ook op de "tokkies"van het dumpert-filmpje.

fuckje | 27-12-07 | 10:51

@koerbagh

Ja maar dan gaan we richting Bilderbergconferenties en New World Order shite en daar is het mij te vroeg voor.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:51

Rabarberke 27-12-07 @ 10:43
Haha... doosje. Ik ben opgegroeid met een vader met een internationale baan, en voor je gaat gillen 'afgebakende resorts', think again. Niets op deze aardbol is mij vreemd, en ik oordeel nooit voordat ik weet hoe de vork in de steel zit. Dat heb ik thuis geleerd en op het gymnasium, op straat, tijdens mijn eigen wereldreizen, en vooral door met heel veel mensen te praten, werk van veel mensen te lezen, en de mensen op te zoeken die ik eerst niet begreep. Nu wel. Ik luid niet voor niets de noodklok.

Shalome | 27-12-07 | 10:50

Wat is trouwens die zwarte vlek onder Trix' haar linkeroog?
Een getatoeëerde traan, of is het afstervingsproces begonnen?

Slotenmaker | 27-12-07 | 10:50

En in Marokko heb je ook geen flitspalen die detecteren of je kameel te hard rijdt in de woestijn omdat het onveilig is. Boeven worden daar in de gevangenis gegooid en niet in een driesterrenhotel en de meeste mensen in Marokko hebben hun voordeur niet eens op slot. Hahahaha wat een achterlijke cultuur!

Rabarberke | 27-12-07 | 10:50

@Flippo@10:46,
Jouw mening is achterhaald. Verschillende onderzoeken na de speech van Maxima hebben uitgewezen dat de populariteit drastisch naar beneden is gegaan.

fuckje | 27-12-07 | 10:49

@Bopati 27-12-07 @ 09:08
Binnen 12 minuten van publicatie de eerste Godwin van het draadje. Da's wel heul rap. (GU, Joris, ZI houden jullie dat ook bij? Is dit de snelste ooit?)

@Rabarberke 27-12-07 @ 09:28:
"Je moet Beatrix zien als een buikspreekpop en Balkenende als de buikspreker."

You can bet your sweet little arse that it is exactly the other way around.

koerbagh ® | 27-12-07 | 10:49

@Tuig Is Back 27-12-07 @ 10:34
Nee, niet het bruine sterretje van Shalome. Mag je het tegenwoordig niet meer gewoon met een andere reaguurder eens zijn of zo?
@Rabarberke 27-12-07 @ 10:34
Een misstand die typisch is voor moslims? Je vrouw verplicht verpakken in een hoofddoek, omdat zij anders wel eens te verleidelijk zou kunnen zijn voor mannen, die zich dan uiteraard niet kunnen beheersen. Need more?

Kees Maf | 27-12-07 | 10:48

@fuckje 27-12-07 @ 10:26
Zei die hoogleraar ook dat het gaat om een paar honderdduizend 'islamitische' werkweigeraars, of om een paar honderdduizend werkweigeraars? Hoezo heeft Geert hier een punt?

k3 | 27-12-07 | 10:48

Konigin: "Vooroordelen worden voor waarheid aangenomen."
Is dat zo? Of wordt de waarheid als "vooroordeel" afgedaan?
Dat mens is duidelijk seniel, geef haar een spuitje. Of beter, laat haar wegrotten in een "verzorgingstehuis" samen met de andere bejaarden waar geen geld voor is, omdat jaarlijks miljarden naar het buitenland, kanswenwijken, uitkeringen, subsidiesponsjes en generaal pardonnetjes wordt gesluist.

Koekje-dr-bij? | 27-12-07 | 10:48

@bijstandtrekker

Nou volgens mij hebben we hier een probleem met bepaalde marokkaanse groepen (Shalome vertelt ons zo welke dat zijn) en volgens mij is er in Marokko geen sharia en dansen de meisjes daar met blote buiken in de disco. Oke, ze snuiven daar misschien niet openlijk coke op hun 14e, maar dat zou volgens velen komen omdat het daar een achterlijke cultuur is.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:46

Ha, Wilders op weg naar het einde. Kom je aan de koningin, dan kom je aan de gewone Nederlander. Die zal de Oranjes blijven steunen en Wilders niet. Wilders is een passant en de Oranjes zijn een dynastie. Afgelopen uit!

Flippo | 27-12-07 | 10:46

Bea moet d'r bek houden, oprotten of zich tenminste beperken tot lintjes knippen. De eerste prioriteit van Bea ligt bij d'r familiefortuin, d'r tweede prioriteit bij dubieuze politieke idealen die zeker niet de idealen van de gemiddelde Vinexbewoner zijn.

Koning Koel | 27-12-07 | 10:45

mr. spock 27-12-07 @ 10:37
Daar zou Beatrix inderdaad eens moeten gaan wonen. Dan zou ze ook de moslims te spreken krijgen die haar zó kunnen vertellen dat haar chique redevoering geen enkele zin had. Er zitten er genoeg die hun pappenheimers kennen en weten dat er geen kruid tegen is gewassen.

Shalome | 27-12-07 | 10:45

Wilders vindt helemaal niet dat de Koningin geen politieke uitspraken mag doen. Ze doet tenslotte altijd politieke uitspraken met haar appèl aan saamhorigheid e.d.. Wat hem pijn doet, is dat hij zich nu aangesproken voelt. En dán vindt hij pas dat de Koningin geen politieke uitspraken mag doen.

vast goed | 27-12-07 | 10:45

@shalome

Ja, dat denk ik. Je klinkt als een hoogopgeleide bejaarde die haar starre wereldbeeld uit de eigen straat distilleert. Als je het niet over 'de moslim' hebt, kun je dan even precies aangeven over wie je het wel hebt?

Rabarberke | 27-12-07 | 10:43

Ik heb het gevoel dat als ik morgen om twee pakken couscous vraag bij de buurtsuper, Geert Wilders een aanklacht tegen me indient omdat ik daarmee tegen de PVV ben. Geert is een klassieke narcist: de aarde draait om hem, niet om de zon.

Gainsbarre | 27-12-07 | 10:42

@k3 27-12-07 @ 10:33
.
Het nieuwe nazisme is de islam.(met alle achterlijke gebruiken,waarden,normen,etc).
Dat is de grootste dreiging voor de democratie.
Niet alle moslims maar vele, zoals uit veel onderzoeken naar voren komt) willen uiteindelijk de sharia invoeren.
En deze is onvereinigbaar met de democatie.
Mensen die kritiek hebben op de islam worden vermoord ,gemarteld of moeten met bodygards hun verdere leven over straat.
Je kan daar blind voor zijn en het niet willen zien, zoals in vaak in linkse kringen gebeurt.
Of je kan tegen dit religeus fascisme strijden zoals Wilders doen en het opnemen voor de democratie.

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 10:42

Rabarberke 27-12-07 @ 10:39
Wat denk je nou: dat ik vanachter de geraniums heel vinnig naar voorbijlopende hoofddoeken zit te loeren?

Shalome | 27-12-07 | 10:41

@K3, ze zijn niet 'moslims' als criminelen maar het is wel de cultuur waarin ze opgegroeit, zelfmedelijden en haat tegenover ongelovigen worden er met de paplepel ingegegoten. Niet zo raar dat het dan mis gaat.

Multikuli | 27-12-07 | 10:41

* Na update toch maar het pistooltje gekocht bij een mij dierbare reaguurder.. en oefenen gaat *

Bah bah bah, JP, rot op met je zalvende kwaksels: jij die in Indonesië betreurde dat we in dit land een homohuwelijk hebben ingesteld, jij die zakken geld fourneert aan landen die je in je gezicht uitlachen, jij die meent voor mij en duizenden anderen te moeten spreken: het is NIET mijn koningshuis, heb er geen stem in gehad. Het is uit de tijd om een kliek die geen belasting betaalt en zich heeft verrijkt over de ruggen van anderen nog steeds te 'aanbidden' en de muil te laten opentrekken over wat wij wel en niet moeten mogen.

wopper | 27-12-07 | 10:40

@ Bopati 09:08

Bea weten wat er in de samenleving speelt? Hoe dan in godsnaam?!? Doordat ze op een zwarte school heeft gezeten, en vervolgens welzijnswerk is gaan doen in de Bijlmer?!?
En als je nazi-vergelijkingen gaat maken heb je de discussie bij voorbaat al verloren.

Ion Susai | 27-12-07 | 10:39

@shalome

Ok over wie precies gaat het dan uit jouw wijk? Mannetje of dertig?

Rabarberke | 27-12-07 | 10:39

@azijnzeikert

Uit jouw pen is dat een compliment.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:39

@Lizzard@10:34,
Dat geldt natuurlijk ook voor "gezinnen"als in het Dumpert-filmpje.

fuckje | 27-12-07 | 10:37

groot gelijk heeft ie. bea heeft slechts geboren hoeven te worden en heeft een gouden leven. zeer irritant dat ze elk jaar weer loopt te zeiken dat wij verdraagzaam moeten zijn en lief voor de multi-culti's. mens, hou je kop of ga lekker in een achterstandswijk wonen, dan piep je wel anders.

mr. spock | 27-12-07 | 10:37

Zie je 't al voor je? Onze geert wil de grondwet alweer wijzigen. Eerst artikel 1 aanpassen en nu de queen eruit schrappen. Wie weet wat zijn volgende stap met de red-marker pen is ... :S

broomstick | 27-12-07 | 10:36

k3 27-12-07 @ 10:33
Bij de les blijven: ik had het ook niet over 'de moslim' en ook niet voor 'de buitenlander'. Heb ik al hoog en breed betoogd. Werkt niet meer als tegenargument. Doei.

Shalome | 27-12-07 | 10:36

balkenende heeft een punt

druif | 27-12-07 | 10:35

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 10:34

@Rabarbeke,

Je onverschilligheid maakt je betoog tot een karikatuur.

azijnseikerT | 27-12-07 | 10:34

Geert for president! Opzouten met die oranje opvreters die ons miljoenen per jaar kosten.
Snap wel waarom die teef tegengas geeft want die ziet met mensen zoals Wilders het draadje wat monarchie heet dunner worden en stel je eens voor dat je van je eigen kapitaal moet leven...

Slotenmaker | 27-12-07 | 10:34

@vicecity

Ik ben helemaal niet tolerant. Wie heeft dat gezegd.

Maar goed, noem jij nou eens een misstand die typisch is voor moslims.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:34

@ Kees Maf 27-12-07 @ 10:22
En wie ben jij? Het bruine sterretje van Sadome?

Tuig Is Back | 27-12-07 | 10:34

@Shalome 27-12-07 @ 10:08
Snap je nou nog steeds niet dat er niet iets is als 'de moslim'? Je hebt een pesthekel aan een bepaalde groep in Nederland, die crimineel is. Maar die groep is niet 'de moslim'. Zelfs als die groep bestaat uit alleen moslims, dan nog is het niet 'de moslim'. Het is puur een vooroordeel van jou en waarschijnlijk niet eens uit je eigen ervaring. En daarmee ben je heel toegankelijk voor populisten als Wilders en die (wijlen) kale relnicht.
Bij mij in de straat stikt het van de moslims. En ik woon niet eens in een hele slechte buurt. We hebben in de straat vijftien winkeltjes. Alleen de slijter en de buurtsuper worden gerund door Nederlanders. Alle andere zaken worden gerund door Medelanders. Wat nou werkschuw tuig? Mijn (blanke) achterburen zijn een stuk asocialer dan de mensen in mijn straat.
Een geloof de schuld geven van wat een kleine groep doet is fout. De vergelijking van Rabarberke met de Nazi's is geheel terecht. Bovendien accepteer ik niet dat jij namens 'de Nederlander' spreekt. JIJ hebt een pesthekel aan 'de moslim', ik niet.

Wat betreft Wilders en de speech; Wie de schoen past...

k3 | 27-12-07 | 10:33

Goed gezegd schoorsteenveger.
Volkomen mee eens.

Lang leve de Nazis in Argentinie. Bea en de rest voelen zich daar tijdens de Kerst beter thuis dan in ONS land.

Snel vertrekken deze weergaloze graaiers.

Lang leve de republiek.

En bedankt Wilders, jij bent de enige in politiek Nederland die het aandurft.
Ik ben het niet in alles met je eens, maar deze keer: top hoor.

uncleben | 27-12-07 | 10:33

Schoorsteenveger 27-12-07 @ 10:26
Ik had Máxima graag willen geloven, mits ze haar Amaliaatje op een zwarte school had gezet. She didn't. Kortom: weg met die woorden van haar. Geen woorden maar daden, hupsakee, en anders inpakken met dat gezwam.

Shalome | 27-12-07 | 10:33

Ik geloof dat Bea niet eens de moeite heeft genomen om het volk te groeten, alvorens haar speech te beginnen.

Ion Susai | 27-12-07 | 10:33

Grofheid in woord en daad?

Ik vind het grof dat onschuldige kinderen in gevangenissen zitten in Nederland, ik vind het grof dat we regeringen steunen die mensenrechten schenden en landen binnenvallen op oneigenlijke gronden, ik vind het grof dat in Nederland geboren kinderen terug moeten naar de rimboe omdat hun ouders hier illegaal zijn binnen gekomen (de politie had even wat dringerder zaken aan haar hoofd) - hoewel dat niet veel illegaler is dan de Nederlanders ooit hier en daar het een en ander koloniseerden en veel meer wegharkten dan hier ooit aan uitkeringen is uitgekeerd....

Rabarberke | 27-12-07 | 10:33

Bea is blij als ze het wat rustig aan kan gaan doen.
Kan goed zijn dat ze per jaar alles bij elkaar opgeteld wel 5 HELE dagen moet werken, dat gaat je niet in de koude kleren zitten..

dorre | 27-12-07 | 10:33

Lekkere voorspelbare update weer...... zucht..... steun...... kreun.....;-(

fuckje | 27-12-07 | 10:32

Deze man wordt met de dag gekker, ik schat dat over 1 1/2 week pas echt de pleuris uit zal breken als hij met zijn anti moslim film komt..............

geilaard | 27-12-07 | 10:32


Hemeltje lief wat een treurig gepeupel daar bij dat "gemiddelde gezin" in het Haagsche...

Doe die mensen ff een pilletje van Drion.

"Jah, godverdom maar lekker ff een tiefkankerend op jah!"

Jan de Slager | 27-12-07 | 10:31

@Rabarberke

ik wil weleens weten wanneer jij het zat bent om tolerant te zijn . Het is natuurlijk heel makkelijk om de politie de schuld te geven ! het feit dat de immigranten toch echt zelf de misstanden in stand houden ga je aan voorbij !
dus op welk moment zeg ook jij nu is het genoeg ??

vicecity | 27-12-07 | 10:31

Rabarberke 27-12-07 @ 10:29
Het is pertinent onwaar dat de Nederlandse tolerantie gelijkstaat aan ingekakt zijn, dus ook betoogje slaat weer nergens op.

Shalome | 27-12-07 | 10:31

Dan moet ze wat dóén tegen die grofheid in woord en daad. Maar het zijn het altijd loze praatjes waar de Oranjes mee komen. En wat vooral grof in woord en vooral daad is is het partij trekken voor mohammedaanse criminelen en gangsterliefjes.

Hammar | 27-12-07 | 10:29

@kees maf

Dat is jouw goed recht en ook Shalome's goed recht. Het punt is dat het nergens over gaat. Wat interesseert mij het nou of ene Achmed een godsdienst aanhangt die intolerant is? Dat doet de SGP ook en van der Vlies is n.b. politicus van het jaar geworden bij de Nederlander, zojuist nog een toonbeeld van tolerantie genoemd. Dat Achmed daarnaast fietsen steelt is heel kwalijk, maar daar de politie meer focust op het feit dat Achmed door rood rijdt, dan op de vraag of die fiets gejat is, ontstaan er problemen.

Kortom jullie afkeer van moslims op grond van hun intolerantie is een gotspe. Wel eens een tolerante orthodoxe jood gezien? Wel eens een tolerante gereformeerde gezien? Wel eens een tolerante tokkie gezien? Wel eens een tolerante politieagent gezien? Wel eens een tolerante flitspaal gezien?

Wat jullie tolerantie noemen is een overblijfsel van water in de jaren zestig/zeventig was: iedereen was stoned en vond alles prima. Dat had niets met wederzijds begrip te maken, men was gewoon ingesukkeld. En wie wakker was, die interesseerde het geen reet.... ook een vorm van tolerantie zeg maar.

Rabarberke | 27-12-07 | 10:29

Tolerantie -nderlands of niet- is natuurlijk gewoon een lege huls in een 'politieke discussie'. Tis zoals Hermans al zei: Als iedereen verdraagzaam is, hoeft er in feite ook niets meer verdragen te worden.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 10:28

(1) Ik dacht dat die Wilders met kerst niet werkte ? !
(2) Aangezien niemand Wilders wil steunen, komt de republiek met dit soort uitspraken alleen maar verder weg.
(3) In ons bestel hebben we toch al jarenlang een premier met alleen een ceremoniele functie....
(4) Het staatshoofd mag in Nederland niet stemmen, waarom dan wel stemming maken ? !
(5) Wilders leert het nog wel, GroenLinks had bijvoorbeeld al lang de Kamer teruggeroepen van kerstreces.

Mabel Pis en Shit | 27-12-07 | 10:27

Lizzard 27-12-07 @ 10:18
Verdraagzaamheid werkt alleen bij mensen die ook de verdraagzaamheid en de consensus kennen. Maar consensus is een zeer westers begrip; in sommige culturen wordt het beschouwd als mietjesgedrag, en wordt onze consensus door hen tegen ons gebruikt als een sloophamer.
Houd moed: steeds meer mensen krijgen het door.

Shalome | 27-12-07 | 10:27

@Lizzard@10:18,
Op eerste Kerstdag een Hoogleraar arbeidsethiek op radio 1:
" Wij hebben helaas te maken met een paar honderdduizend mensen in ons land die het eenvoudig verdommen om te werken, om zich aan te passen. Die parasiteren op ons gemeenschapsgeld en onze subsidies. Daar valt niets tegen te beginnen, dat is een verloren generatie. Daarom is het noodzakelijk om Oosteuropeanen ons land binnen te halen die het noodzakelijke werk gaan verrichten".
Zolang dit soort slappe aanpak wordt getolereerd blijft Geert zijn punt houden.
Ik ben ook blij met goedwillende buitenlanders, maar verdraagzaamheid tegenover mensen die aan de poten van onze beschaving schoppen wil ik ook, desnoods met geweld, naar een andere wereld helpen.

fuckje | 27-12-07 | 10:26

meurs23535068 27-12-07 @ 10:15
Máxima heeft ons geboodschapt dat ze, net als haar schoonmoeder, haar tantes en ooms, haar neefjes en nichtjes, schijt heeft aan alles en iedereen zolang ze maar aan de zijde van WimLex kan blijven, mits de Oranjes in het zadel blijven natuurlijk. Ze heeft van haar vader geleerd dat het loont om de leugen te laten regeren en dat het zeer zeker loont om te heulen met de machthebber, hoe corrupt die ook is. Wat ze al héél snel doorhad is dat je voor het bereiken van het beste resultaat je je hier in Nederland in de kont moet laten kruipen door al het gespuis dat als 'adviseur' rond de Oranjes kronkelt. En dan ga je al gauw beweren wat meneertje Mak en andere betweters je influisteren.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 10:26

Waarom komen linksmensen zoals rabarbeke nou nooit verder dan een moreel appel? Iets met waarom zouden we beter moeten weten tenzij we beter zijn, Nederlanders zijn een tolerant en ruimdenkend volk, maar ja iedereen moet wat he dus hebben we maar de moslims ertussenuit gepikt, zomaar. Kijk ook even op www.wiekanjijnietluchten.nl

Multikuli | 27-12-07 | 10:24

Wilders heeft gelijk. Mijn tv wilde haar toespraak maar 1 minuut uitzenden en hield er toen mee op. Ik had trouwens ook last van erosie.... op het toilet, na het kerstdiner...

Ridder Schransgraag | 27-12-07 | 10:24

Die Oranjes zijn 100 procent allochtoon en voeren dus nu het naoorlogs verzet aan. Niks bijzonders toch?

andere hans | 27-12-07 | 10:23

"Daarmee erodeert de gemeenschapszin"...

ero·de·ren (onov.ww.)
1 door wind of water afslijten [van land]

Pompen of verzuipen dus? Hoe moet ik deze overdrachtelijke uitdrukking plaatsen?

OoO | 27-12-07 | 10:22

@ Tuig Is Back 27-12-07 @ 10:18
Je doet je nick eer aan. Durf eens toe te lichten?

Kees Maf | 27-12-07 | 10:22

Fantastisch! Eindelijk iemand die openlijk durft te zeggen wat heel veel mensen, waaronder de schijterige politici, denken. Weg met dit zooitje NIET DOOR ONS GEKOZEN zakkenvullers. En dat bekakte stemmetje van Bea inblikken als relikwie voor volgende generaties.

hoogh | 27-12-07 | 10:22

wat mij dan weer opvalt... geert zijn haar zit het zelfde als van bea wanneer zij net uit bed komt.
oberigens mag van mij het hele belastingegeld verkwistende koningshuis opbokken
-
die narcistische kakkerd van een bea, die verheirated was met een opzich best fatsoenloijke kerel, maar voor de rest geen bal aan trekt van het volk.
-
de eeuwige reserve margriet, met dat zuinige trekje op der gezicht en die met die sneue zurige gast van een pieter die eigenl;ijk stiekum heel graag ook prins wil zijn.
-
bomen knuffelaar irene, die na die spanjaard nooit meer normaal is geweest
-
en het zielige zusje christien. waar ff snel door die dandy van een vader een vent voor opgetrommeld is die uit eindelijk een nicht bleek te zijn.
-
en dan hebben we het nog niet eens over hun kinderen die allemaal fokken als konijnen en ook klauwen met geld kosten.
op de brandstapel en gauw!!

sijtje boes | 27-12-07 | 10:22

Ik maar denken dat Bea gewoon de speech van vorig jaar (of het jaar daarvoor) herhaalde.

Pater Prudhomme | 27-12-07 | 10:22

@Rabarberke 27-12-07 @ 10:10
Ik beschouw mijzelf als tamelijk tolerant, maar daar is een uitzondering op: ik ben niet tolerant jegens mensen die zich intolerant opstellen. Het zou me niet verbazen als Shalome er net zo over denkt.

Kees Maf | 27-12-07 | 10:20

jezus guys; laat je niet meeslepen in de retoriek van Wilders. Zijn braaksel is slechts tijdelijk, het is een drang naar aandacht en macht die van tijdelijke aard is. over een paar jaar blijkt dat de gulden middenweg het beste is. uitwassen zoals wilders, rita en wijlen Pimmetje kunnen NOOIT lang stand houden. het enige dat achteraf overblijft is spijt en een verlangen naar rust. laat je niet op je angsten inpakken. denk na.

lulletjerozewater | 27-12-07 | 10:20

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 10:18

@ Shalome 27-12-07 @ 10:12
Hypocriete hond.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 10:18

*Godwin aan Rabarbeke geeft

De God van Empel | 27-12-07 | 10:17

Wij hebben geen nationaliteit dus waar praten wij over, eigenlijk bestaan wij niet. dat heeft Maxima gezegd en die kan het weten want die komt van de pampa's.

meurs23535068 | 27-12-07 | 10:15

Het koningshuis is een geldverslindend instituut dat niet meer thuis hoort in deze "moderne"tijd. De koningin weet dit maar al te goed . Zij heeft er belang bij om potentiele nieuwe onderdanen in dit land te begroeten. Koningshuizen doen het immers goed bij ongeletterden. Bea probeert de tijs stil te zetten. Is nog nooit iemand gelukt.

Jokkebrok | 27-12-07 | 10:15

Rabarberke 27-12-07 @ 10:10
Ah, jij vindt dat ik tolerant moet zijn jegens intolerantie, misdaad, wreedheid, harteloosheid en meer van dat fraais dat lijnrecht tegen mijn opvoeding ingaat?

Shalome | 27-12-07 | 10:12

Volgens mij in GS beter in begrijpend lezen/luisteren dan Geert. Stukje van redactie gisteren:
"Gekwetste gevoelens moeten niet omslaan in wanhoop en agressie. (...) Niet iedereen denkt, doet en gelooft hetzelfde." Jawel, Beatrix zegt hier dus feitelijk dat kwetsen moet kunnen, en dat gekrenkte gelovigen zich wel wat toleranter op zouden mogen stellen. Ze sluit zich hiermee aan bij haar grootste bewonderaar, Hans Teeuwen. Gewoon, goedmakertje voor het volk na die kudtspeech van Maxima. De boodschap is duidelijk, lang leve de monarchie!
Maar ja, als zelfs Geert het al niet kan verstaan, laat staan de doelgroep.
Moet Bea de Jip-en Janneke modus maar eens gaan aanzetten.

Sir EnemA | 27-12-07 | 10:11

Shalome 27-12-07 @ 10:08

Zoistut en nie anders.

kwarkoo1 | 27-12-07 | 10:10

@shalome
"Nederlanders zijn niet zo achterlijk hoor, en ze zijn ook nog eens tolerant en ruimdenkend opgevoed, zeker in vergelijk met de rest van de wereld."

Wat is er bij jou dan niet goed gegaan?

Rabarberke | 27-12-07 | 10:10

Rabarberke 27-12-07 @ 09:48
Ik weet niet wat er in jouw kerstkalkoen zat, maar jouw betoog buigt door zijn voegen van de paranoia.
Nederlanders zijn niet zo achterlijk hoor, en ze zijn ook nog eens tolerant en ruimdenkend opgevoed, zeker in vergelijk met de rest van de wereld. Politici en gemeenteraadsleden mochten ons dan het zwijgen opleggen, ik draai al langer mee dan vandaag. Die hele wrevel om feitelijke misstanden uit directe en indirecte talrijke ervaringen met die ellendige immigranten was allang hoog en breed springlevend voordat er één woord aan werd gewijd in de media of politiek.
Niks aangewakkerd vanuit blanke hoek. De pesthekel die Nederlanders hebben gekregen aan deze immigranten hebben ze geheel en al aan zichzelf te danken, en helemaal nu die er blijkbaar nog plezier aan beleven ook om anderen het leven zuur te maken. Zelfreinigend vermogen nul - het moet allemaal door ons opgelost worden. En de hamvraag verrijst telkens weer boven dit alles als een davidsster: Waarom. Waarom moeten wij die hordes wrede barbaren tolereren, onderhouden, opvoeden, beschaven en bijschaven terwijl er al decennia zwaar voor ze wordt ingeleverd op alle gebied. Die hamvraag schijnt geen enkele politicus te begrijpen, want ze kwekken rustig over nog een eeuwtje of wat vol miljardensteun, geduld en tolerantie. En geen Nederlander weet waarom, want die lui hebben elk gevoel voor solidariteit eigenhandig verkracht, neergeslagen, vernietigd en gebruiken hun rechten slechts als speelveld om hun eigen frustraties bot te vieren op anderen. Dikke middelvinger naar die multikultoespraak en tolerantie. Laat Bea haar toespraak maar richten aan immigranten - het is de hoogste tijd dat die eens een lesje tolerantie aangeleerd krijgen.

Shalome | 27-12-07 | 10:08

Laten we het even in perspectief zien
Bea is de buikspreekpop van JePe en heeft zich weer voor het karretje laten spannen van de politiek.
Niks mis met de reactie van Wilders, is een reactie naar JePE

kalknagel | 27-12-07 | 10:08

-weggejorist-

Lizzard | 27-12-07 | 10:08

3x raden wat ze met die 2 vingers deed toen ze alleen was

Navelpluisje | 27-12-07 | 10:04

"Steeds moeten slogans en parolen herhaald worden, tot ook de domste mens ze kan onthouden."

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 10:03

piep piep hallo......

Kerby | 27-12-07 | 10:03

hysterisch pathetisch jankerig klasseboekdragertje, die Wilders ...

dental | 27-12-07 | 10:02

Hoewel ik het al vele jaren eens ben met zijn stelling dat de Oranjes alle politieke macht moeten verliezen is dit wederom een kansloos poging van de PVV. Waarom? Omdat het Winders is die het roept en hierdoor slaat de discussie snel dood.

Gezellig! | 27-12-07 | 10:01

eerst bea eruit, en dan wilders

cloggie42 | 27-12-07 | 10:00

beste geert

Wij willen ook dat de tweede kamer zich niet meer met politiek bemoeit.
Wij willen Bea in de playboy
Wij willen Maxima ook in de playboy
Wij willen kersttoespraken in kouwessttijl
Wij willen dat je je haar groen verft
.
even kijken of die randdebiel zijn beleid echt van GS plukt....

OpenMind | 27-12-07 | 10:00

-weggejorist-

Bloodzone | 27-12-07 | 09:59

Ze hoeven geen halve maan op hun kleding.
Ze zijn zelf begonnen met stigmatiseering door stelselmatig een theedoek om het hoofd te winden.
Zodra die uit het straatbeeld zijn verdwenen zal ik mijn standpunt mogelijk herzien.

Mamoetus | 27-12-07 | 09:58

Wilders krijgt steeds grotere schoenen. Nog even en hij meent het leed van de samenleving te moeten dragen. Hij lijkt de reincarnatie van Lou de Palingboer. Die dacht dat hij de modenre versie van Jezus Christus was. Lou preekte dat de wereld door radioactieve straling ten einde zou komen.
Geert = Lou
moslims = radioactieve straling
PVV = sekte
Opbergen die handel. In een speciaal ziekenhuis voor mensen met een steekje los.

ottootto | 27-12-07 | 09:58

@shalome

Er is inderdaad een helemsbreed verschil tussen de maatschappelijke gedragingen van de joden destijds en de moslims nu, maar de hetzes tegen beide bevolkingsgroepen lijken heel erg op elkaar.

Het gaat er niet om hoe we nu achteraf tegen de rol van de joden destijds aankijken, het gaat er om hoe men destijds over hen dacht. Kennelijk was maatschappelijk succes toen niet zo'n grote deugd als nu en leidde dat tot afgunst en afkeer.

Nu is er meer grond voor afkeer als je kijkt naar onze moslims: in de koran staat tenslotte dat ze in drugs moeten handelen en mensen moeten beroven dus moet de koran verboden worden. De CIA zegt dat er in Irak massavernietitingswapens zijn, dus moet Nederland helpen met de oorlog daar. Een imam geeft al eeuwen vrouwen geen hand (was er met joden ook niet zoiets?) maar nu is het plotseling een probleem voor de integratie. Halal slachten is een punt van discussie geworden, maar over kosher slachten horen we niets.

Joden zijn lief en moslims zijn stout - maar daar gaat het niet om - de hetze ertegen is van het zelfde kaliber.

Rabarberke | 27-12-07 | 09:57

Eerlijk gezegd ben ik het met Wilders eens.
Al een aantal jaren leest H.M. zeer links getinte verhalen voor. Dat krijg je, als je je omringt met de verkeerde adviseurs/adviseuses. Of zouden die aan haar worden opgedrongen ?

AbuTelfan | 27-12-07 | 09:56

Weg met die paria's van onze samenleving. Een koningshuis hoort niet in een moderne staat thuis. Op onze zak teren en dan ook nog de bek open trekken over politiek?! Hoe durft ze met die boeven in haar familie....

zorba | 27-12-07 | 09:56

Rabarberke 27-12-07 @ 09:14: Ik denk dat Wilders niks tegen moslims zou hebben als moslims eens wat meer zouden werken aan het verdienen van respect ipv respect te eisen. Als ze respect zouden verdienen, zouden ze het allang gehad hebben. Dan had hij waarschijnlijk gezegd dat je moet geloven wat je zelf wild, maar zodra een ander last van heeft, dan verlies je al gauw respect. Overigens kan imho het zelfde gezegd worden over vrijwel alle godsdiensten en zeker ook het christendom van JP. Dat manifesteert zich op een intolerante manier. En we zijn het punt waarop woorden nog wat inhoud hadden natuurlijk voorbij. De waarheid is door de rethoriek allng voorbij, dus je moet voortaan voor jezelf gaan nadenkn en het nie meer door anderen voor je laten doen...

synchronicity | 27-12-07 | 09:54

"Daarmee erodeert de gemeenschapszin."
Ja, ik begrijp het wel. Even vertalen voor het gemiddeld gezin. Het betekent zo iets als: "Nee schat, vanavond niet, ik heb hoofdpijn."

Van Druten | 27-12-07 | 09:54

@Rabarberke@09:48,
Voor wat het waard is, ik sluit me helemaal bij je aan, goed verhaal!

fuckje | 27-12-07 | 09:53

GEERD voor KONING

zerocow | 27-12-07 | 09:53

helemaal afschaffen dat geldverslindende kauwe kak huis.

balkumsboerke | 27-12-07 | 09:52

Als zij zich ook meer gaat bezighouden in `t snabbelcircuitje met lintjes ed, is dat weer niet leuk voor Gerard Joling.

Boze Buur | 27-12-07 | 09:50

CaptainPanic 27-12-07 @ 09:40
Dat zal dan ook Wilders' grootste probleem worden. Hij moet steeds harder gaan schreeuwen of steeds wilder om zich heen gaan slaan om nog gehoord te worden. Dat zal uiteindelijk neerkomen op pure nonsens, en dan is het eind in zicht, of een overgang naar puur fascisme. En dan moeten we maar hopen.

Schoorsteenveger | 27-12-07 | 09:50

-de gevaarlijkste Nederlander is Wilders-lulletjerozewater 27-12-07 @ 09:48
-
De dubbele paspoorten niet meegerekend.

madakantognie?! | 27-12-07 | 09:50

@bopati

Nah, de koningin mag misschien inhoud aandragen, maar JPB is eindverantwoordelijk - hij bepaalt dus wat er wel en wat er niet in komt.

Rabarberke | 27-12-07 | 09:49

@shalome

Jaja dat riedeltje ken ik wel. Aan dat tuig uit Kanaleneiland en andere achterstandswijken waar men zich misdraagt. Helemaal prima Shalome, maar in zo'n wijk woon ik niet en in de buurt voel ik dezelfde antipathie jegens de islam. Een antipathie - niet uit eigen ervaring, maar indirect tot stand gekomen. Men heeft hier nog nooit een moslim gezien en toch is men tegen. Waarom? Omdat de VS, onze overheid, jouw lobby hier op Geenstijl, een algemeen beeld van onbehagen jegens de islam schept.

Met diezelfde methodiek hebben vreemde krachten ergens in het eind van de 19e en begin 20e eeuw een antipathie tegen joden geschapen. Mensen die nog nooit een probleem met joden hadden gehad, nog nooit kennis hadden gemaakt met joden, begonnen joden te haten. Dat was helemaal de bom toen.

Joden werd destijds kwalijk genomen dat ze teveel macht hadden, dat ze alle handeltjes in handen hadden, dat ze 'te goede' zakenmensen waren en dat de niet-joden daardoor werden benadeeld. In een economische malaise is het dan prima scoren voor kwaadwillenden.

Datzelfde riedeltje horen we nu bij moslims, maar nu we de moslims geen deugden kunnen verwijten, verzinnen we wel wat anders: nu gaat het om terrorisme, massavernietigingswapens en atoombommen op internationaal niveau en op regionaal kleinburgerlijk niveau om fietsendiefstal, autoinbraken, handel in verdovende middelen en geweldpleging. Zo ongeveer alle ellende wordt de moslims in de schoenen geschoven. Natuurlijk zit er iets fout in de achterstandswijken en de islam mag dan geen schoonheidsprijs verdienen, de moslims afkomstig uit het 'rif mogen dan wel achterlijk zijn.... maar so what? Hebben we geen politie die orde op zaken kan stellen en de criminaliteit in onze wijken beter kan bestrijden? Nee natuurlijk niet, want de politie heeft niet als prioriteit om boeven te vangen, maar om bonnen te schrijven.

Het lijkt er bijna op dat de politie expres niets mag doen tegen die overlast, zodat die antipathie alleen maar wordt aangewakkerd. Het lijkt bijna een vooropgezet plan om de maatschapij te doen ontsporen en twee kampen te creeren: we gaan niet het tuig van de straten halen, nee we gaan focussen op snelheidsbeperking op de snelwegen, veel belangrijker.

Mijn stelling is simpel: laat immigranten zich minimaal aanpassen of ophoepelen. Er zijn genoeg immigranten die snel Nederlands leren en een baantje vinden. Er zijn zelfs immigranten die zonder Nederlands te leren een baantje krijgen (Polen), maar dat terzijde.

Lukt dat niet, dan is er genoeg woestijn waar je je gang kunt gaan. Desnoods verschepen we wel een paar containers tweedehandsauto's naar de Spaanse Sahara en kunnen de gerepatrieerde immigranten daar nog wat blijven oefenen met openbreken en radio's jatten totdat ze wat anders vinden.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat mij er om dat de overheid willens en wetens polariseert teneinde het volk af te leiden van werkelijke problemen. Zo'n toespraak van Bea is werkelijk een lachertje. Wilders mag zeggen wat hij wil en als de koningin een spreekpop wordt voor de politieke voorkeuren van onze gereformeerde kerkuil, dan mag daar best felle kritiek op geleverd worden.

Rabarberke | 27-12-07 | 09:48

de gevaarlijkste Nederlander is Wilders. En Rita. En het is een grote teleurstelling te zien dat er op GS zoveel aanhang is voor dit soort populisten. Onuitvoerbare retoriek die ze uitkotsen. Beetje alla Pim. En ik lees glimlachend de zoveelste idioterie van Wilders. Zijn machtsdrang is grenzeloos

lulletjerozewater | 27-12-07 | 09:48

landgenoten,ik spreek namens onze HMS de Koningin,zij bedoeld dat u wat toleranter moet zijn voor haar familie,ook zij zijn allochtonen,en hebben het ook niet altijd gemakkelijk gehad,een pedofiele vader,een demente moeder,een SS als man,een homofiele zoon,een gangsterhoer als schoondochter,een argentijnsemongool als schoondochter ,dus ik vraag van uit het zonninge zuid-amerika een beetje begrip,namens haar,jonkheer : Pikketanesie

sjonnie jordaan | 27-12-07 | 09:47

Blij dat GS er wat mee doet, las het vannacht al op Trouw.nl...

Geert heeft natuurlijk groot gelijk. Het is te zot voor woorden dat leden van ons koningshuis zulke (voor veel Nederlanders) kwetsende uitspraken mogen doen, zonder daarop aangesproken te kunnen worden. Ik neem inderdaad alleen maar weer het voorbeeld van onze Nederlandse Identiteit die niet bestaan zou. Ik ben altijd nog wel pro koningshuis geweest, omdat dat bij onze cultuur hoort, maar op deze manier heb ook ik er snel tabak van.

Ons land wordt een politieke kant opgestuurd waar een groot deel helemaal niet heen wil. Het woord respectloos kan nog niet bij benadering uitdrukken hoe erg ik dit vind. Net als de PvdA, SP, GL, VVD, CDA etc heeft dus ook het koningshuis volledig scheit aan haar achterban. Kotsmisselijk word ik daarvan.

Robin Hood | 27-12-07 | 09:47

Bopati 27-12-07 @ 09:37
Dit is natuurlijk een typisch comment voor iemand die zit te trollen. Had het nou iets minder opzichtig gedaan, dan had je hier veel meer rendement gehad. Overigens, als je een hindoestaan bent hoef je niets te verwachten van de moslimbroederschap. Hindoes zijn untermenschen in het komende kalifaat. Kijk, zo makkelijk is het nou om derde rijk terminilogie te gebruiken.

Jeremia | 27-12-07 | 09:46

@ Shalome 27-12-07 @ 09:38

Och 3, vergis je niet, dit claimen is bon ton geworden, en niet de eerste keer dat ik 't gelezen heb. Wie ermee is begonnen ben ik kwijt, het zou wel eens (ben niet zeker) vanuit de paleolovers kunnen komen of van henzelf.

wopper | 27-12-07 | 09:44

De vormgeving van onze monarchie mag niet leiden onder wat uiteindelijk de invloed van woestijnidioten is. Beatrix moet haar uitspraken terugnemen of opstappen. De positie van de konining moet echter onveranderd blijven. Misschien is W.A. wél uit het goede hout gesneden.

Een gemiddeld gezin weet heel goed waar het over gaat. Tokkies zijn de norm niet.

waskuip-admiraal | 27-12-07 | 09:44

@bopati27-12-07@9;37

Gelukkig was U vroeg wakker,anders had ik toch mooi mijn krantje niet bezorgd gekregen

Ratko | 27-12-07 | 09:43

Bijstandtrekker 27-12-07 @ 09:38
Het op de xenofobische Nederlander gooien is nu eenmaal de makkelijkste oplossing. En dat terwijl we een buitengewoon xenofobe, racistische, intolerante migrantengroep over ons heen hebben gekregen.

Shalome | 27-12-07 | 09:42

't Is dan wel geen maandag ochtend, maar met weer een willekeurige opmerking van Wildurs op alle voorpagina's lijkt het er verdomd veel op.

Mogguh!

CaptainPanic | 27-12-07 | 09:40

wopper 27-12-07 @ 09:35
Och 2, de bopati's zijn er zo happig op om de vergelijking met joden te maken, terwijl er geen hemelsbreder verschil bestaat tussen aardlingen dan tussen joden en moslims.

Shalome | 27-12-07 | 09:38

Shalome 27-12-07 @ 09:2.

.
Zo is het inderdaad.
Het is geen hekel aan de buitenlander opzich ;maar aan die buitenlanders die er een rotzooi van maken in Nederland en ons hun middeleeuwse en achterlijke waarden en gebruiken wil opleggen en daarbij het nodige geweld niet schuwen.

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 09:38

De weldenkende reaguurders slapen nog, das duidelijk.

Bopati | 27-12-07 | 09:37

En om het goede veurbeeld te geven veur die coulante multi-cul, zetten Max & Lex hun dochtertje op een veurbeeldige school met allemaal blanke welopgevoede kindertjes en niet op een zwarte school.

Shalome | 27-12-07 | 09:37

Rabarberke 27-12-07 @ 09:28
Dat je ook maar denkt dat bea geen hele dikke vinger in de speechespap heeft, getuigt van een heel grote naiviteit dan wel een kerstkater.

Lucifer | 27-12-07 | 09:37

@ Jeremia 27-12-07 @ 09:27

Och, ook bopati's horen erbij. Die halve maan op dat jasje is volgens een bepaalde groep het claimen van een nieuw patent op de verschrikkingen van toen.
Interessanter is die HUT club + folderverspreiding in een van de vorige draadjes. Maar daar komt geen topic over. Wellicht een mooie update onder bovenstaand artikel?

wopper | 27-12-07 | 09:35

@Rabarberke:

Klopt niet. De troonrede wordt door het kabinet geschreven, de kerstboodschap schrijft ze zelf.

Bopati | 27-12-07 | 09:35

Hé Keuningin! Het zal me aan mijn reet eroderen allemaal!

Armageddon | 27-12-07 | 09:32

Lebowski Achiever 27-12-07 @ 09:28
Och, het was maar een klein plukje van de waslijst waardoor groepen immigranten ondanks alles toch nog iets hebben bereikt: dat Nederlanders de pest aan ze hebben gekregen.

Shalome | 27-12-07 | 09:31

Wilders kan wel moeilijk gaan doen over die kersttoespraak, maar dan moet hij er ook voor pleiten dat de leiders van dit land iedere omgang met Bea vermijden. Wanneer Balkenende en consorten eens een keertje bij haar op de thee gaan, zal er ook wel politiek worden gesproken en de zaken die dan worden besproken, komen vervolgens ook weer op ons bordje. Zelfde effect, alleen via via.

madakantognie?! | 27-12-07 | 09:30

Shalome 27-12-07 @ 09:26
amen..

Lebowski Achiever | 27-12-07 | 09:28

Ik ben het lang niet altijd eens met Wilders. Maar hier heeft hij zeker een punt. Al zou ik het koningshuis ook geen ceremoniele functies geven. Daar is de koninklijke familie namelijk veel te duur voor. Gewoon helemaal afschaffen dus.

steven paul | 27-12-07 | 09:28

@bopati
Beatrix heeft die toespraak niet zelf geschreven, ze leest 'm alleen maar op. Jan Peter Balkenende heeft bepaald wat de inhoud is, en een of andere tekstschrijver heeft de tekst gemaakt.

Je moet Beatrix zien als een buikspreekpop en Balkenende als de buikspreker.

Overigens zijn de Oranjes in hun roemruchte geschiedenis verantwoordelijk voor nogal wat plunderingen wereldwijd. Daarmee hebben ze hun vermogen opgebouwd. En alsof dat nog niet genoeg is, verdienen ze nog steeds smakken met geld.

Vergelijk dat eens met het zeer bescheiden salaris van Sarkozy...

Rabarberke | 27-12-07 | 09:28

wopper 27-12-07 @ 09:21

Heeft iets te maken met een tunnelvisie. Pas als dit soort lieden aan het einde van de tunnel erachter komt dat die dichtgemetselt is door fascistische moslims (sorry voor het pleonasme) worden die lui misschien eens wakker.

kwarkoo1 | 27-12-07 | 09:27

wopper 27-12-07 @ 09:21
Eigenlijk hoopte ik dat er op dat echt ontzettend zwakke comment van bopati niet al te veel gereageerd zal zou worden.
@bopati
Deze is speciaal voor jou: www.youtube.com/watch?v=lgM3_bVb79k

Jeremia | 27-12-07 | 09:27

Rabarberke 27-12-07 @ 09:14
Over polariseren gesproken. Er is geen haat jegens buitenlanders aangewakkerd door bovengenoemden. Er is sowieso geen 'haat jegens buitenlanders'. Nederlanders hebben uit eigen ervaring een hekel gekregen aan immigranten die joden en homo's in elkaar slaan, vrouwen onderdrukken, mensen mishandelen, moorden en verkrachtingen en roofovervallen plegen, massaal werkschuw zijn, uitkeringsfraude plegen, onze waarden niet respecteren, het westen willen islamiseren, leraren en mede-leerlingen terroriseren, buren uit hun huizen verjagen, meisjes uitschelden en molesteren, het straatbeeld inkleuren met getreiter en geterroriseer, van die dingen en nog veel meer. Aan die immigranten hebben Nederlanders een spuughekel gekregen, niet aan 'de buitenlanders'.

Shalome | 27-12-07 | 09:26

Groot gelijk heeft Wilders.
Weg met die dure poppenkast.
Wat weet het koningshuis nou wat er zich afspeelt in de samenleving.
Die mensen leven in een ivoren toren.

Bijstandtrekker | 27-12-07 | 09:26

JUIST eindelijk pakt iemand die heks en haar al eeuwen rovende ondemocratische familie aan. Leve de republiek!

Lucifer | 27-12-07 | 09:25

@Bopati 27-12-07 @ 09:08

koningin van het volk? Het hele koningshuis heeft geen flauw idee wat er in de Nederlandse samenleving speelt. Ze zitten nog te veel met de blije gezichtjes van de koniginendagen uit de jaren 70 in hun hoofd.

Afschaffen die geldverslindende poppenkast.

Bluto Blutarsky | 27-12-07 | 09:25

@ Ratko 27-12-07 @ 09:19

Het lijstje kan uitgebreid worden.. uit vrees voor een ban laten WIJ van echt koninklijke bloede het hierbij.. ;)

wopper | 27-12-07 | 09:24

@Zippy 27-12-07 @ 08:58

je hebt het over de hele wereld. Waarschijnlijk jouw hele wereld. Vertel eens waar bestaat jouw wereld uit?

Heinzz | 27-12-07 | 09:24

Niet Beatrix, maar Geert Wilders spreekt voor het volk. Zich van Geert afkeren is de Nederlander laten verloederen. Over 100 jaar heet Nederland Mekka.

grote haas | 27-12-07 | 09:23

Eindelijk zegt Wilders weer eens wat zinnigs....

DeRepubliekNL | 27-12-07 | 09:22

Bea boft dat Wilders vóór de christelijk/joodse traditie is, want anders zou de verwijzing naar de kerstboodschap van 2000 jaar geleden reden zijn voor het uitroepen van de repoeblieck

dienstweigeraar... | 27-12-07 | 09:22

@ Bopati 27-12-07 @ 09:08

Als aanhanger van HUT hulde om er bij het 13e comment al weer adolf bij te slepen!
Lutser.

wopper | 27-12-07 | 09:21

Yeah, Wilders schopt weer tegen heilige huisjes! Alleen een beetje makkelijk Geert... Dit kan de gemiddelde rebelerende puber nog wel bedenken. Gekke kapsels aannemen, boute dingen zeggen, beetje rellen... Ja, lekker puberen Geert!

De Baaf | 27-12-07 | 09:21

Open sollicitatie.

Ik ben bereid om voortaan lintjes te knippen en toespraken voor te lezen, maar dan vriendelijk. Ik heb verder ook geen kwalificaties dus dat mag geen probleem zijn.

En ik doe het voor de helft en ben voor dat geld gewilliger dan een hoer!

blackangel | 27-12-07 | 09:20

TheDutch heeft buik vol van Wilders

TheDutch | 27-12-07 | 09:19

Ook hier heeft Wilders weer een punt.

Hodja | 27-12-07 | 09:19

@ wopper

Hear hear!

Ratko | 27-12-07 | 09:19

Bopati 27-12-07 @ 09:08
even rustig met die pillen, sjaak... je gaat ijlen.
.
Ach het feodale theater, is het niet enig? En de brave burger bukt en neemt het diep van achteren. Slaap lekker, mensen.

Lebowski Achiever | 27-12-07 | 09:16

@bopati27-12--07@09;08
Dan zal Bea wel snel het vlietuig naar Canada pakken,en kunt u uw rol als verzetsheld innemen!

Ratko | 27-12-07 | 09:16

Ik weet niet waar iedereen de afgelopen tijd is geweest, maar Wilders heeft behalve wat uitspraken nog nooit iets geflikt waardoor de samenleving meer is gaan polariseren, de haat jegens buitenlanders is aangewakkerd, en onze veiligheid(sgevoel) is afgenomen als gevolg van een dreiging van terrorisme.

Daarentegen heeft Balkenende een hoop meer op zijn kerfstok: in de fik gevlogen asielzoekers, onschuldige kinderen in de bajes, terugsturen van in Nederland geboren kinderen naar een of andere rimboe, de inmenging in internationale conflicten en last but not least, de rol van Rita Verdonk in allerlei polariserende acties die alleen maar tot doel houden mevrouw in de krant te krijgen en geen enkel maatschappelijk belang dienden.

Kortom, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Rabarberke | 27-12-07 | 09:14

Prachtfamielje, die oranjes.. van nazi, wegloopster naar Engeland, new age aanhangster, groenlinks/sp adept tot absoluut heerseres annex kleister..
Als Mak de nwe minnaar van Trix is en Zak Ellende haar trekpop, Tjeenk de grote oranje-fluisterbabbelaar en MaxLex het moeltikoeltiphiele rulersduo.. dan mag Geertgen dit allemaal best aankaarten.

Weg met de usurpators, leve de republiek!
Er is niets mis met alleen het doorknippen van lintjes, het blijven optasten van een gotsvermogen en verder de bek houden, fake koninklijke neppers..

wopper | 27-12-07 | 09:14

Ons blonde bloemenmeisje begint al aardig aan paranoia en waanvoorstelling te lijden, kortom een echte politicus.....

Gifkikker | 27-12-07 | 09:13

Beatrix heeft het over de moslims in Nederland, niet over Wilders. Verdraagzaamheid, multiculti etc. dat is toch iets waar moslims niet zo goed in zijn. Alles wat geen moslim is is fout. Volgens Wilders is alleen de moslim fout.

Mr. Hu | 27-12-07 | 09:13

Bopati 27-12-07 @ 09:08
Tja, slecht nederlands sprekende (bea) of schrijvende (jij) parasieten moeten wel solidair zijn met elkaar.

Aktivist | 27-12-07 | 09:13

geert heeft gelijk, laat trix maar fijn belastinggeld over de balk smijten en zich verder niet met belangrijke zaken bemoeien.
als ze niet weet wat er speelt, dan moet ze gewoon heur muil houden.

preston spears | 27-12-07 | 09:12

Inderdaad Bea. Mocht U dit lezen dan verzoek ik U vriendelijk voortaan Uw koninklijke muiltje dicht te houden en weer te gaan kleien.

Willianus Wortelus | 27-12-07 | 09:11

Over 10 jaar zullen al die anti-Wilders jankerts het dun door de broek gaan als er geen algehele stop op de multicul komt en in het bijzonder aan die zandbaarden.

kwarkoo1 | 27-12-07 | 09:09

Beatrix is mijn koningin niet en zal dat ook nooit worden.Deze overbetaalde kakkineuze rooie torrebak kan wat mij betreft vandaag nog bij het grof vuil

Ratko | 27-12-07 | 09:08

Ja, zo begon Hitler in de jaren '30 ook. Niet gelijk de macht grijpen, maar eerst mensen die hem niet aanstonden, monddood maken.
Ik denk dat Wilders dit jaar met het idee komt om moslims verplicht een halve maan op hun jas te dragen. Het gaat fijn zo.

En wat Bea betreft: Lang leven Oranje! Als er iemand is die weet wat er in de samenleving speelt, is zij het wel.

Bopati | 27-12-07 | 09:08

Fijn dat GS Wilders aan de kant heeft geschoven, ik word knetterbek van die ... tjsa, wat issie eigenlijk. Populist?
Denk niet dat hij hier veel medestanders scoort ... Go Rita!

broomstick | 27-12-07 | 09:08

De Oranjes maken onlosmakelijk deel uit van de dezelfde cultuur waar mijnheer Wilders zo trots op zegt te zijn.

Franz | 27-12-07 | 09:07

Misschien moest Trix het haar van Wilders n's knippen.

Tuig Is Back | 27-12-07 | 09:07

Jeremia 27-12-07 @ 09:04
heeft = zal

Jeremia | 27-12-07 | 09:06

maar goed, ben het niet met hem eens maar ben tolerant.

ganzo | 27-12-07 | 09:05

Je mag van Wilders niet op de man spelen dus ik zal niet insinueren dat hij knettergek is. Hooguit een beetje publiciteitsgeil, dat dan weer wel. @Fleischbaum: voor die bijstandsuitkering van Bea mag ze best laten zien dat ze *spellingscontrole aanzet* erudiet is....

dienstweigeraar... | 27-12-07 | 09:04

Zippy 27-12-07 @ 08:58
Jij mag dan wel de buik vol hebben van Wilders. Feit blijft dat dit de eerste keer is in de geschiedenis dat een voorman van een politieke partij zo hard de majesteit aanpakt. De PSP zou er in de jaren 80 zijn van gaan blozen. De oranjes hebben wel degelijk een probleem. Ze hebben partij gekozen voor de Europese eenwording en daarmee de opheffing van de Nederlandse soevereiniteit. Deze familie staat niet meer boven de partijen en dat heeft serieuze gevolgen hebben.

Jeremia | 27-12-07 | 09:04

zo, iedereen lekker volgevreten gisteravond. het resultaat loopt u nu, door deze messcherpe analyse van Dhr. WIlders, dun door de broek. Fijne werkdag nog.....

meq | 27-12-07 | 09:04

meneer wilders de milošević van nederland. engerd!

ganzo | 27-12-07 | 09:02

heb de toespraak van Trix na 15 seconden weggezapt. zowel qua vorm als inhoud hopeloos achterhaald. maar ja, dat hele koningshuis is achterhaald, afschaffen die zooi.
*directeursbaan van vader opeisen gaat*

Ballenman | 27-12-07 | 09:01

Ja und? De hele wereld heeft d3e buikvol van Wilders. Daar lijkt hij zich ook weinig van aan te trekken...

Zippy | 27-12-07 | 08:58

Zolang Bea maar niet de buik vol heeft van Wilders.

Morrizz | 27-12-07 | 08:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl