Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland verwerpt initiatief Terpstra

Hallo, met Doekle, tuut tuut tuut...Een week na de oproep van Doekle Terpstra een tegengeluid te laten horen jegens Geert Wilders, is het verdacht stil geworden rondom de voorzitter van de HBO-raad. Blijkbaar is Doekle toch een beetje geschrokken van de reacties die zijn initiatief heeft opgeroepen en weigert hij nu stelselmatig ieder mediaoptreden. Doekle is teleurgesteld. Van het lijstje prominenten waar hij begin deze week nog trots melding maakte bij Pauw en Witteman zijn alleen nog Jacobine Geel, Geert Mak en Foppe de Haan over. Op onze minister van Galerijflats, Schotels & Autobranden na, heeft zelfs de politiek hardop afstand genomen van het politbureau tegen het kwaad. Maar hoe zit het eigenlijk met het electoraat? Welnu; zestig procent van Nederland vindt dat Terpstra zich beter druk kan maken over de kwaliteit van het onderwijs in dit land. Alleen de kiezers van PvdA en Groen staan achter Terpstra’s initiatief. Zo blijkt althans uit een peiling (PDF-alert) van opiniehoaxer Maurice de Hond. Opvallend: de achterban van de PvdA begint te radicaliseren. Zo vindt ruim eenderde van de socialisten dat Wilders niet het recht heeft zich in het openbaar te uiten over de Islam. Ofwel pappen en nat houden, komt het uiteindelijk allemaal vast wel goed...

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

Louis Katorsz | 11-12-07 | 02:09

God kolere, mag ik nou niet eens meer van k*dtgeenstijl zeggen dat Wilders een varken is die z'n dikke kop moet houden en dat ik hoop dat hij snel in het --weggejorist wegens doodsbedreiging-- terechtkomt om tot varkensvlees gemaakt te worden?

Ben benieuwd...

Schimmelkut | 11-12-07 | 00:59

Interessant verhaal saidfred!

Tarak | 10-12-07 | 21:40

@Maaier 09-12-07 @ 15:45
“Ik vond Marcouch ook helemaal geen onzin praten, waarom sommigen m niet vertrouwen, snap ik niet. Waarschijnljk door een dom ingebouwd wantrouwen tegenover iederene met een links stempel, een vooroordeel dat hier vaak op het belachelijke af geetaleerd wordt.”
.
waarom staat men in landen als Turkije geen hoofddoekjes toe in openbare gebouwen/functies ?
wat Marcouch betreft is het het gebruikelijke werk. Zomaar een paar dingen;
.
deze bruggenbouwer die de dag na de moord op Theo van Gogh in een praatprogramma van de NCRV waar Balkenende ook bij was, letterlijk (!!) opmerkte dat
___de moord op van Gogh nodig was geweest om ons in te laten zien dat je in naam van de vrijheid van meningsuiting niet gelovigen mag beledigen___”
Marcouch (PvdA) deed de mededeling dat een aantal politici een voedingsbodem heeft geschapen die heeft geleid tot de moord op van Gogh.
in de maanden na de moord op van Gogh was Marcouch in zo'n beetje elk praatprogramma te zien. De uitspraak die ik heb geciteerd is een voorbeeld van de man zijn gedachtengoed, dat sympathiek lijkt, maar in feite neerkomt op een behoefte aan censuur en een verdacht maken van personen die islam-kritiek leveren. Zo zei hij dat er voorafgaand aan de moord op van Gogh een criminalisering van de islam aan de hand was geweest waar Hirsi Ali de hand in had. Dat boekje van Geert Mak was volgens Marcouch juist nodig geweest want "de intellectuelen waren afwezig in het debat" ----- Ja, die waren afwezig, en zijn dat vaak nog, omdat ze geen zin hebben om in navolging van van Gogh vanwege hun mening door een zelote koppensneller te worden beschoten en onthoofd.
.
Eén van Marcouch's beweringen was dat hij zei dat voor hem solidariteit met Hirsi Ali, wiens film submission hij grievend en beledigend noemde, van dezelfde orde was als solidariteit met Mohammed B. Dat is Marcouch (PvdA) ten voeten uit.
In dat programma sprong Geert Dales uit zijn stoel van verontwaardiging.
Met deze bewering kwam de echte aap uit de mouw: hij stelde iemand die op vanzelfsprekende wijze gebruik maakte van haar recht op vrije meningsuiting gelijk met een moordenaar. Marcouch was verder van mening dat Hirsi Ali, die met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer was gekomen "haar legitimatie was kwijtgeraakt bij het volk" vanwege haar manier van het uiten van islam-kritiek.--- Maw.: stadsdeel Slotervaart heeft op dit moment een voorzitter die bij herhaling blijk geeft van on-democratische opvattingen.
.
Er is brandstichting geweest in een school in Uden, en er zijn enkele leuzen geschreven op een paar moskeeën in het land. Heel wat anders dus dan wat Marcouch (PvdA) beweerde. In verhouding tot de enormiteit van de moord op van Gogh, heeft de Nederlandse samenleving een voorbeeldige zelfbeheersing laten zien. Marcouch heeft een dubbele agenda.
.
Naar goed gebruik heeft ie twee meningen. Een publieke en één private.

saidfred | 10-12-07 | 14:25

Doekele zal nu wel ondergronds gaan werken.
Enkele voorbijgangers hebben trouwens vanavond in Amsterdam een persoon gezien wiens signalement overeen kwam met Doekele T.
Hij droeg een pot rode verf en een hamer in zijn handen.
Onduidelijk was wat hij daarmee van plan was.

The eimer | 09-12-07 | 23:15

@Maaier
och kijk eens een iemand die nog altijd in de linkse lente gelooft. Jij gelooft ook dus nog dat Den Uyl in een rijtjeshuis woonde? De villa in Belgie was ook van hem, maar ja de Pvda achterban staat bekent om dat ze dom kunnen worden gehouden. En ja, Kok heeft het Nederlandse volk bestolen, met zijn kwartje dat toch niet tijdelijk was. En GL komt mij al helemaal de nek uit, stelletje gedesillusioneerde commies. Ja opkomen voor de mening van mensen zijn ze goed in bij GL, zoals die pedo bij hun in de partij. En lekker crimelen knuffelen zijn ze ook goed in, nogal logisch dat 60% van de gevangenen GL stemt.

ExtremeExtremist | 09-12-07 | 21:10

Haha, doekle terpSStra dacht: ik kan ook middels ( in zijn geval linksig) onderbuikpopulisme mijn slag slaan. Unilever zal wel blij zijn met hem. Haha. Lichtgewicht. Zou prima in de TK passen, die lutser.

bottehond | 09-12-07 | 19:53

Doekle suks, PVDA suks en Bos is heaumeau...

BarneyBoner | 09-12-07 | 19:15

Belachelijk, dat zo`n Friesche Stoepenschijter zo om zich heen slaat en in het bijzonder naar vriend Geert.
Echt weer zo`n lul die af en toe in het nieuws moet komen om zijn eigen ego op te vijzelen, en dan zijn er nog een handjevol meelopers die in de rij staan om mee te balken (ezelgeluid) als het om allochtonen (lees: gastarbeiders) gaat.
Zielig volk.

Loopvogel | 09-12-07 | 18:58

Je zus, ik blijk ooit gestemd te hebben op een partij waarvan een kwart van de kiezers iemand de mond wil snoeren en nog eens de helft (+) vindt dat iemand zijn mond moet houden omdat z'n mening niet helemaal correct zou zijn. Pity me.

Kropotkin | 09-12-07 | 18:57

"Dus" moet zijn "tussen"

delano | 09-12-07 | 18:40


Rectificatie van mijn posting van 18.23

Even opnieuw:

Bullshit: overal ter wereld wonnen 'mensen met verschillen door elkaar" en dat gaat bijna altijd goed. Op het moment dat er problemen zin, ga je natuurlijk kijken naar verschillen, maar 95% van de tijd gaat het allemaal prima. EN dat kun je overal ter wereld altijd toepassen.

Maaier 09-12-07 @ 16:22

Punt is dus dat in 95% van de gevallen, het nou juist niet goed gaat dus de islamaanhangers en anderen.

delano | 09-12-07 | 18:39

Crusher 09-12-07 @ 16:18

bllshit: overal ter wereld wonnen 'mensen met verschillen door elkaar" en dat gaat bijna altijd goed. Op het moment dat er problemen zin, ga je natuurlijk kijken naar verschillen, maar 95% van de tijd gaat het allemaal prima. EN dat kun je overal ter wereld altijd toepassen.

Punt is dus dat in 95% van de gevallen, het nou juist niet goed gaat dus de islamaanhangers en anderen.

delano | 09-12-07 | 18:23

Ach gozzie.... die Doekle toch ....

* gaat over tot de (wan)orde van de dag *

y@joh | 09-12-07 | 18:19

Eenderde van de PVDA-stemmers vindt dus dat Wilders zch niet in het openbaar mag uitspreken over de islam.
Waarom eigenlijk niet? Omdat de islam een godsdienst is? Dus omdat er mensen zijn die er een collectieve waan op na houden die we godsdienst noemen, mogen anderen zich daar niet over uitspreken.
Wat is dit voor waanzin? Mag iemand zich dan ook niet over het christelijke geloof uitspreken in het openbaar?
En als er sprake is van een ideologie, zoals het communisme of het socialisme, eveneens een waan, dan mag dat zeker wel?
Mag je je wel over het kapitalisme dan uitspreken?
Wie gaat eigenlijk in dit land bepalen waar je je wel in het openbaar over mag uitspreken en over wat niet?
Er zijn al ingezonden stukken verschenen(NRC) van mensen die vinden dat Wilders een spreekverbod moet krijgen

delano | 09-12-07 | 18:07

en toch, meneer blijft voorzitter HBO raad aan en beurt iedere maand zijn centjes,,,,

Patrick Zweedsey | 09-12-07 | 18:01

Maaier 09-12-07 @ 17:17
Ah. Dus jij denkt dat alles rustig verloopt bij de bevolking, en dan floep, zomaar opeens is er weer een oorlog (die in de geschiedenisboeken belandt). Oorlog voorbij, floep, alle duveltjes weer in het doosje en sleur is weer terug. Geschillen, conflicten, spanningen, rellen, opstanden, wrijvingen en meer van zulke aanleidingen die tot oorlog leiden - nooit van gehoord zeker?

Shalome | 09-12-07 | 17:50

Nieuw scheldwoord:

HBO-er !

pennestront | 09-12-07 | 17:28

Dat de HBO-raad inmiddels ook de intellectuele bagage van een krulspeld heeft is ons ook niet ontgaan.
Vroeger kon ik nog welgemeende interesse opbrengen voor de ontluikende Terpstra.
Inmiddels weet ik beter en vermoed ernstig dat zijn jongstleden move slechts de eerste sollicitatie is voor een slecht burgemeesterschap in een B-gemeente.

pennestront | 09-12-07 | 17:27

@ Maaier 09-12-07 @ 17:17
Het is een typische werkwijze van de linkse kerk om bij citaten toch net even een kleine verandering aan te brengen in het citaat zodat niet direct opvalt dat deze kleine verandering is aangebracht, dit natuurlijk ten einde het vanzelfsprekende morele gelijk dat men altijd heeft duidelijker naar voren te brengen.

Crusher | 09-12-07 | 17:24

Prof. Dr. F.A. Hayek 09-12-07 @ 17:13

Ik pakte even twee voorbeelden van interstatelijk geweld uit het recente verleden. Dat die toevallig met moslims te maken hebben, komt slehcts voort uit het feit dat ik blijkbaar ook getroffen wordt door de hysterische moslimgekte die er hier soms heerst.

*out*

Maaier | 09-12-07 | 17:19

@Fleischbaum

Jij bent vast een Moslimofobe nazaat van iemand die in 1945 een concentratiekamp is uitgewandeld. Wat een stress wat een stress. Vanavond weer goed je best doen bij de zwangerschapsyoga. Misschien krijg je dan net genoeg rust om na te denken voordat je iets schrijft.

geFlippeD | 09-12-07 | 17:18

koerbagh ® 09-12-07 @ 17:12

De ottomaanse heerschappij was van een hele andere orde dan een moderne dictatuur zoals onder bijv. Saddam H. Tuurijk was reizen niet makkelijk, maar als groepen echt zo slecht zouden kunnen samenleven en op oorlog uiitwaren, had dat makkelijk gekund natuurlijk.

Het enige punt wat ik hiermee wilde maken, is dat het belachelijke punt van Crusher dat "groepen mensen niet kunnen samenleven" historische nonsens is. De geschiedenis van de mensheid is een grote lange saaie sleur, onderbroken met een hele hoop oorlogen, maar voor veruit de meeste mensen is saaie sleur de orde van de dag geweest de afgelopen 20 eeuwen. Dat dat niet spectaculair is en niet in geschiedenisboeken komt, is logisch, het is wel de waarheid.

Maaier | 09-12-07 | 17:17

kunnen we alle religies niet gewoon afschaffen??

oh nee, dan mag ik ook niet meer in mezelf geloven :(

bliepje80 | 09-12-07 | 17:17

Maaier 09-12-07 @ 14:22

Als enige? Heeft GL dan 76 TK zetels?

Maaier 09-12-07 @ 16:52

De machtstrijd tussen de kaliefen is al zo oud als de muzelgekte, soms is die wat rustiger maar vaker is er een moorddadige tweestrijd als er geen gemeenschappelijke vijand voor handen is.

Maaier, doe ons eens een genoegen en informeer ons (GS) eens over de boeken die jij als informatiebronnen over de muzelgekte gebruikt? Dat mogen ook arabische bronnen zijn, immers vele GS reageerders kennen het muzelsprookje en het ontstaan daarvan beter dan 80% van de muzelaars.

Wij zijn doorgaans niet behept met ontzag voor god of allah, dus lezen we wat er staat en niet met de kwezel-ballast die de voorgangers eerst bij de gelovigen erin gestampt hebben in ons achterhoofd.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 09-12-07 | 17:13

"IN de pak 'm beer de 19e eeuw woornden er net zo goed sjiieten en soennieten in Irak en die lagen niet elke dag met elkaar in de clinch, onanks het afwezig zijn van een alom aanwezige overheid."
@Maaier 09-12-07 @ 16:52:

Niet alom aanwezige overheid? Man, de Ottomanen regeerden dictatoriaal. Na WO I hadden de Britten hun zaakjes redelijk onder controle en later de Hashemitische koningen ook. Komt bij dat Irak in de 19e eeuw helemaal niet bestond en de sji'ieten en soennieten niet gemengd door elkaar woonden, maar in aparte regio's en eigen dorpen. En het was niet zo heel makkelijk reizen in die dagen.

Ik zou maar niet gaan strooien met termen als "gebrek aan maatschappelijk en historisch inzicht" als je de regio waar je het over hebt historisch en maatschappelijk blijkbaar helemaal niet kent.

koerbagh ® | 09-12-07 | 17:12

@Murdockyoufool 09-12-07 @ 17:03
Klopt volgens mij. Waarom zouden ze? Worden ze daarvoor betaald?
Nee dus.
Maar het ging me even om uw punt 'onafhankelijkheid'. Je kunt een onafhankelijk geklede diender ergens op loslaten, maar als die diender geen authoriteit uitstraalt of omwille van zijn reputatie afdwingt, is het effect nog nul. Ik vulde uw 'onafhankelijkheid' slechts aan met 'authoriteit'.

HY78. | 09-12-07 | 17:12

@HY78. 09-12-07 @ 16:44
Bij mijn weten dragen cops geen duidelijke religieuze symbolen.

Murdockyoufool | 09-12-07 | 17:03

@ Maaier 09-12-07 @ 16:52
Je poneert jouw wens als een realiteit, als ik om heen kijk zie ik een andere realiteit. Zet je roze bril eens af en durf de werkelijkheid van alle dag onder ogen te zien.
En zelfs al zouden er niet zoveel problemen ontstaan door de grote verschillen, dan nog hou je het probleem dat ons land overbevolkt is.

Crusher | 09-12-07 | 16:56

Maaier 09-12-07 @ 16:52
Maar nogmaals: dat is geen blauwdruk voor Nederland. Nederland is een volgepakt land en er is verschrikkelijk veel geïnvesteerd in immigranten om hen in dit hele krappe systeem te laten meedraaien. Het is normaal dat je verwacht dat zoiets vruchten afplukt, en bovendien moet dat ook wel. Je kan een kolonie van een paar 100.000 mocro's loslaten in Brazilie en geen mens merkt er wat van. In Nederland merk je het meteen, dus merk je hier ook op deze krappe ruimte de problemen die nu eenmaal tussen mensen van verschillende pluimage ontstaan.

Shalome | 09-12-07 | 16:55

@ Maaier 09-12-07 @ 16:44

Christenen, Baha'is, de restjes Joden hebben het altijd reuze "naar hun zin' gehad, mits ze zich hielden aan de door de moezelman opgelegde regels in die landen, no?
De juiste geschiedenisboeken nog eens doornemen, MaaierT.
En in deze roerige tijden zijn ze hun leven zelfs niet meer zeker en vluchten massaal als ze de kans krijgen.

wopper | 09-12-07 | 16:54

-weggejorist-

rifkicker | 09-12-07 | 16:53

tipo 09-12-07 @ 16:49
En dan te bedenken dat zo'n moskee ook helemaal geen gezag heeft. Maar de muitende mocro's vinden dat natuurlijk prachtig. 'Haha, niemand vertelt ons wat'.

Shalome | 09-12-07 | 16:52

Crusher 09-12-07 @ 16:48

Dictaturen zijn een 20e eeuwse uitvinding. IN de pak 'm beer de 19e eeuw woornden er net zo goed sjiieten en soennieten in Irak en die lagen niet elke dag met elkaar in de clinch, onanks het afwezig zijn van een alom aanwezige overheid.

Het enige wat ik zeg is dat het een onzinstelling is te zeggen dat verschillende groepen mensen niet samen kunnen leven. Dat duidt op een totaal gebrek aan maatschappelijk en historisch inzicht en een extreem tribale cq 19e eeuwse zienswijze op de menselijke samenleving.

Maaier | 09-12-07 | 16:52

Even toevoegen dat eerwraak wel veel blijft voorkomen omdat zelfs dictators in die landen daar niet zoveel problemen mee hebben.

Crusher | 09-12-07 | 16:51

Maaier 09-12-07 @ 16:44
Dat betekent het dus wel. De ene groep onderdrukt de andere en het is stuivertjewissel; Irak is Nederland niet. In feite is Irak een stuk land op de kaart en op dat land wonen allerlei religieuze stromingen die ook weer zijn opgedeeld in clans en horigen en sloebers om wie helemaal niemand een hol geeft. Maar een Irakees is geen onderdaan van het Irakese land. In politieke debatten elders misschien, maar de mensen daar definiëren zich volgens heel andere normen.

Shalome | 09-12-07 | 16:50

Laat Doekle eerst zijn eigen zooi maar eens regelen, Mijn dochter doet HBO en zit per week nog geen 8 uur op school en werkt er 2 volle dagen bij. Ze doet de opleiding fluitend. Of ze is heel erg slim of de opleiding is van een bedroevend niveau of een combinatie natuurlijk

Krokoklaas | 09-12-07 | 16:50

Maaier @ 16:29
Dat heb ik niet uit zijn woorden, maar uit zijn daden. Bij de afgelopen relletjes werd de authoriteit van de plaatselijke Moskee ingezet om de boel tot bedaren te brengen. Tegelijkertijd wil Marchouch veel belastinggeld voor religieuze instellingen. Daarom streeft marchouch naar een theocratie(-light). Marchouch wil EN een beetje sharia in de wijk EN een beetje belastinggeld van ongelovigen voor plaatselijke moskee die daarin de toon zet.
.
Ik wil helemaal geen klein beetje sharia en zeker niet betalen aan zijn moskee, maar hoe regel ik dat? Slotervaart buitenland noemen.

tipo | 09-12-07 | 16:49

@openbaarminiserie 16:41

Op konsekwent gedrag zijn nog maar weinig PvdA'ers ooit betrapt. Liegen, bedriegen, lallen, wijken, herzien en herschrijven behoort doorgaans tot de wezenskenmerken van iedere rechtgeaarde Bosgeylert.

widtvoet... | 09-12-07 | 16:49

@ Maaier 09-12-07 @ 16:37
Als je wat verder nadenkt dan je eigenwijze neusje lang is realiseer jij je dat die landen waar verschillende moslimgroepen mekaar niet continu afmaken landen zijn waar dictators aan de macht zijn. Misschien dat dat ook verklaart dat wanneer ze eenmaal gaan wonen in een land met westerse beschaving ze opeens weer 'hun gang kunnen gaan'.

Crusher | 09-12-07 | 16:48

@me
d, t, dt .........

HY78. | 09-12-07 | 16:46

jacobine geel hoort inderdaad bij de policor multicul sekte, bovendien is ze eng, ze kan zo in een poltergeist film spelen...

Onderbuik | 09-12-07 | 16:45

Shalome 09-12-07 @ 16:39

Nee, niet vergeten. Dan nog blijkt dat veruit demeeste mensen van beide kanten, ook in gemengde gebieden, gewoon hun leventje leidden en de ander niet naar het leven stond. Natuurlijk is er veel poltieke upheavel geweest in Irak, maar dat betekent niet dat, zoals Crusher meent, dat 'verschillende groepen niet kunnen samenleven'.

Maaier | 09-12-07 | 16:44

@Murdockyoufool 09-12-07 @ 16:36
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze dat in bijv de USA ervaren.
Wel weet ik, dat een agent daar, behalve onafhankelijkheid, ook authoriteit uitstraalt. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een arrestant zich daar de vrijheid kan permitteren om te bepalen door wie en in welke uitdossing hij/zij gearresteert wenst te worden. Wet is wet, en fout is fout (te toetsen door de rechter uiteraard), ongeacht wat de 'arrestant' voor denkbeelden over zinvolle wetgeving zou mogen hebben.
Voor wat betreft de uit te stralen onafhankelijkheid, ben ik het wel met u eens.

HY78. | 09-12-07 | 16:44

Volgens mij snapten die PvdA'erts de Poll niet. Hoe kan nou 25% de mening dat 'Hij heeft geen recht het te zeggen' beantwoorden op de vraag 'wat is uw mening over de uitspraken van Geert Wilders met betrekking tot de Islam en de Koran'

Maar even verderop antwoord 36% dat Wilders 'niet het recht' heeft als antwoord op de vraag 'Vindt u dat Geert Wilders al dan niet het recht heeft zich zo in het openbaar over de Islam te uiten?'

Of ben ik nou helemaal leesblind aan het worden?

openbaarminiserie | 09-12-07 | 16:41

Maaier 09-12-07 @ 16:37
Huh? Alle Irakese opstanden van de 20ste eeuw vergeten, hombre? Waarbij de ene groep de ander eronder zet en potentaatje gaat spelen?

Shalome | 09-12-07 | 16:39

Crusher 09-12-07 @ 16:33

Kennis van geschiedenis! E dan niet domme lekengeschiedneis, die alleen de oorlogen herinnert, maar echte hennis. Dan weet je dat ook in Irak het 100-en jaren goe dis gegaan tussen sji-iten en soennieten. Pak 'm beet Bosnïe: jarenlang weinig tot geen problemen tussen bevolkingsgroepen. Dat de vele jaren dat er wel problemen zijn beter herinnert worden en daarom prominenter zijn, betekent niet dat er altijd problemen zijn.

Maaier | 09-12-07 | 16:37

Zo dan, 25% van de PvdA achterban vindt dat Wilders geen recht van meningsuiting heeft?!?!?! Kunnen we die partij niet als terroristische groepering benoemen?

openbaarminiserie | 09-12-07 | 16:36

Maaier 09-12-07 @ 16:22
Ik begrijp niet wat je hiermee wilt aantonen. Nederland is een volgepakt land en Nederlanders hebben daar op een bepaalde manier mee om leren gaan. Wij zijn er meesters in geworden om elkaar de nodige privacy te gunnen en ons daarbij tolerant naar elkaar op te stellen.
Er zijn genoeg immigranten die zich deze broodnodige eigenschappen hebben aangeleerd, maar de moslims horen daar zeker niet bij. En dat komt vooral omdat wij niet bepaald de intellectuele voorhoede uit de Rif en Anatolië hebben gekregen, al herpakken Turken zich veel sneller dan de ongeletterde berbers. Die laatsten hebben het wereldvreemdste voorland denkbaar.

Shalome | 09-12-07 | 16:36

@Maaier 09-12-07 @ 16:14
We herkennen een agent (m/v) aan zijn uniform, dat behalve het logo van de politie, rang en eventueel wat gebiedsaanduidingen (Zuid-Holland zuid, Rijnmond etc.; wellicht ook niets) geen verdere kenmerken heeft. Zo hoort het natuurlijk, ik zit niet te wachten op een agent die zich als boeddhist, moslim of katholiek bekend maakt. Wat heb ik aan die informatie? Voor een gelovige kan dit echter wel een rol spelen. Krijgen we gedoe met moslims die niet door christenen willen worden gearresteerd of vice versa. Tja, als een moslimagente zich als zodanig mag uiten, staat het een christenagent vrij een groot crucifix om de nek te dragen. Einde zoek.
De SStaat hoort, in al haar facetten, van belastingdienst en gemeente tot handhaving, onafhankelijk te zijn.

Murdockyoufool | 09-12-07 | 16:36

@ Maaier 09-12-07 @ 16:22
Je praat poep, het gaat niet bijna altijd goed, het gaat bijna altijd fout.
Zels moslims maken mekaar af, zie de activieiten van verschillende groepen als Soennieten, Sji-ieten, Koerden, enz. die allemaal Allah aan hun kant hebben en daarmee het recht hebben te doden. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat binnen die groepen het ook een goed gebruik is om mekaar af te maken om redenen als eerwraak, enz.

Crusher | 09-12-07 | 16:33

@tipo

toch knap dat jij in de woorden van marcouch hebt kunnen ontdekken dat ie een vrijstaat wil creeëren.

Maaier | 09-12-07 | 16:29

Shalome @ 16:13
Mijn geheime agenda is dat ik een eigen vrijstaat wil. Net als Marcouch. Alleen mag je in mijn vrijstaat alles zeggen, betaal je 20% flattax over loon en consumptie, mag je roken in het postkantoor en komen er superieure scholen en ziekenhuizen waar je zelf voor betaalt.
.
Als Marchouch zijn eigen theocratie niet kan financieren, dan mogen ze van deur tot deur komen collecteren in mijn vrijstaat, maar collectief krijgen ze niks van Tipo-land. Moslims zijn ook welkom in Tipo-land, zolang ze maar belasting betalen, niemand censureren en de sharia geheel verwerpen.

tipo | 09-12-07 | 16:28

Ik vind hoofddoeken rare dingen. Ze zijn gewoon niet handig. Gisteren in de supermarkt stond ik bij de kassa naast zo'n hoofddoek. Ze hebben ook over die hele doek knopspelden zitten om die doek in model te houden volgens mij. Ik kreeg beetje een accupunctuur idee. Heb betreffende finvrouw gevraagd of dat niet gevaarlijk was(al die knopspelden). Finmevrouw zei dat ik mijn bek moest houden.

pronto | 09-12-07 | 16:26

inquisitra 09-12-07 @ 16:22
Er is geen sprake van structuur in de islam. De aanhangers van politieke islam zijn als tromboseklontertjes.

Shalome | 09-12-07 | 16:26

Crusher 09-12-07 @ 16:18
Goed geformuleerd, invasie met of zonder geweld. Maar de redelijkheid en consensus zijn hier inmiddels zo extreem geworden, dat diezelfde groepen die het islamitishc gezanik bagatelliseren, heden ten dage ook een Duitse invasie zoals in '40 zouden gladpoetsen met de smoes 'niet alle Duitsers zijn slecht hoor; van de week gaf een me nog een bratwurst'.

Shalome | 09-12-07 | 16:24

@maaier

Mee eens. Het is genoeg besproken. Het probleem is immers allang geindentifeerd en behoeft alleen nog ontmanteling van de politieke structuren die de politieke islam verdedigt.

inquisitra | 09-12-07 | 16:22

Crusher 09-12-07 @ 16:18

bllshit: overal ter wereld wonnen 'mensen met verschillen door elkaar" en dat gaat bijna altijd goed. Op het moment dat er problemen zin, ga je natuurlijk kijken naar verschillen, maar 95% van de tijd gaat het allemaal prima. EN dat kun je overal ter wereld altijd toepassen.

Maaier | 09-12-07 | 16:22

Maaier 09-12-07 @ 16:14
Het gaat ook niet om die hoofddoek op een agent of agent in djellaba. Het gaat erom dat die clueless woelwaters zelf ook geen idee hebben. Zie verder mijn bericht hierover van 16:14.

Shalome | 09-12-07 | 16:20

@ tipo 09-12-07 @ 16:07
Ik ben het met je eens dat moslims niet zullen integreren net zoals ik van mening ben dat het bijna nergens op deze aardbol werkt om groepen mensen met te grote verschillen proberen te mengen in één samenleving. Zie onze zuiderburen, zelfs kleine verschillen zorgen al voor grote problemen om een samenhangend land te blijven.
Ik ben het niet met je eens dat je je eigen land deels moet opgeven aan groepen buitenlanders, dat is het verkeerde signaal en zal er op de lange duur toe leiden dat er van Nederland niets over blijft. In 1940 hebben wij ook niet vrijwillig ons land overgegeven aan onze Oosterburen en uiteindelijk hebben we ze met hulp van anderen het land weer uitgeknuppeld.
Een invasie is een invasie, of die nu mèt of zonder geweld gepaard gaat.
Wat wij nu meemaken is een sluipende invasie en blijkbaar hebben grote groepen Nederlanders daar geen moeite mee gelet op de wetgeving die dit de afgelopen 30 jaar heeft mogelijk gemaakt.

Crusher | 09-12-07 | 16:18

inquisitra 09-12-07 @ 16:13

Problemen zijn niet goed te praten, wel op te lossen. En die oplossing komt m.i. niet van de 'objectieve' islamwatchers, aangezien m.i. de islam nauwelijks een rol speelt bij problemen. Maargoed, dat is genoeg besproken.

tipo 09-12-07 @ 16:14

KLopt. Ik denk dat die lui voor geen enkele agent respect hebben. Dát is een serieus probleem.

Maaier | 09-12-07 | 16:18

tipo 09-12-07 @ 16:14

De linkse overheid/gemeente laat dat tot een probleem worden omdat ze geen doeltreffende maatregelen wil treffen. Er is maar één maatregel die werkt, en dat is paspoort innemen en toedeloe. Zolang dat niet gebeurt, zullen wij de problemen houden.

Shalome | 09-12-07 | 16:18

Murdockyoufool 09-12-07 @ 16:10

Je kan argumenteren dat dan een man of vrouw ook geen onafhankelijkheid meer zou uitstralen, de huidskleur van de agent, of ie getrouwd is of niet, of ie jong of oud is. Wat als je opeens een kruisje om z'n nek ontdekt? Daarom moet de onafhankelijkheid ook voornamleijk gewaarborgd worden door het optreden van de politie.

Nogmaals, ik ben hier zelf nog niet helemaal uit, maar ik vind het veels te makkelijk om onahankelijkheid op te hangen aan het wel of niet dragen van een hoofddoek.

Maaier | 09-12-07 | 16:14

Maaier @ 16:00
Een politiehoofddoek is dan ook niet het probleem. Het niet erkennen van de authoriteit van agentes zonder hoofddoek is juist het probleem.

tipo | 09-12-07 | 16:14

de honden blaffen... 09-12-07 @ 15:52
Yep. En dan is er een hele simpele oplossing: als ze islamitische agenten willen moeten ze naar een islamitisch land vertrekken of gestuurd worden. Klaar.
Want dit zijn hele steile gasten en ze hebben geen greintje westerse consensus in hun lijer. Hoeveel is er de afgelopen decennia al niet verislamitiseerd om exact deze reden? Ze houden gewoon nooit op. Eraan toegeven interpreteren zij als aansporing, dus als de agenten islamitisch zijn gaan ze door naar het volgende stadium en door en door en door totdat het net zo'n puinhoop is als in hun thuisland. Zij hebben namelijk geen enkel benul van wat verbetering is; verislamisering is voor hen verbetering, al duiden alle praktische bewijzen op verslechtering. Althans, dat noemen wij westerlingen verslechtering. Moslims hebben nu eenmaal heel andere opvattingen en normen wat goed/slecht betreft.

Shalome | 09-12-07 | 16:14

@Maaier

Nee, makker. Het is volgens mij een illusie dat je er in Nederland op dit vlak nog uitkomt. Wij eisen de capitualtie van een denkwijze wat Nederland naar de afgrond helpt. Ik krijg sterk de indruk dat jij nog denkt dat alle problemen goed te praten zijn. Daar moet je mee stoppen. Wij zijn gestopt met het geloven in een reeele linkse oplossing. Daar wachten we namelijk al decennia op.

inquisitra | 09-12-07 | 16:13

@tipo 16:07
Klinkt aardig in theorie, die segregatie, maar moslims zijn natuurlijk bij lange na niet in staat tot een autonoom bestuurd gebiedje. Het zijn geen westerlingen met hun lange geschiedenis van organisatie, hiërarchie en structuur. Dat wordt één grote ellende van wie er de baas is en wie er het beste die schimmelig-vage koran weet uit te leggen of te interpreteren.
Bijkomend gevaar is dat zo'n gebied tot islamitisch territorium/grondgebied wordt uitgeroepen, en dan zijn helemaal de rapen gaar.

Shalome | 09-12-07 | 16:13

@Tipo, we hebben al de wet, nu alleen nog mensen die hem ook voor moslims wil laten gelden. Das alles.

Multikuli | 09-12-07 | 16:12

@Maaier
De autoriteit van een uniform komt wel degelijk in gevaar door een hoofddoek. Ze straalt dan namelijk geen onafhankelijkheid meer uit.

Murdockyoufool | 09-12-07 | 16:10

Je kan toch ook je haar afscheren en thuis een pruik op, als je dat nodig vindt? Wrom dannie andersom? Dur fietsen agentjes door Amsterdam met een beesbol petje op... vammij mogen ze ook best boerkaas aan. Lekkur belangrijk zeg, dit allemaal. Gaan we het nog hebben over de gristelijke rechtvaardiging van onze koloniale geschiedenis en de fantasie dat de klassenstrijd in Nederland in het voordeel van Jan-met-de-pet is gefinisht? Of blijven we denken dat 'democratie' betekent dat je op het internet mag zeggen wat je vindt van een nieuw accessoire voor het politieuniform? Hmpft...

Bernhard Bang | 09-12-07 | 16:08

@Multikuli @ 15:51
tja, als je in het Slotervaart van Marchouch komt, dan moet je je aan de regels houden, of er gewoon niet komen. Dat meisje heeft een keuze.
@Crusher @ 15:56
Moslims blijven in Nederland. Moslims integreren niet (niet allemaal althans). Dus is segregatie van enkele autonome gebieden noodzakelijk, om de moslim de moslim te laten en Nederland Nederland te laten. Vervolgens kun je kiezen waar je woont, maar moet je de regels van je woongebied accepteren en betaal je alleen belasting aan jouw normen en waarden systeem in jouw gebied.

tipo | 09-12-07 | 16:07

inquisitra 09-12-07 @ 16:03

Sorry, ik discussieer graag, in plaats van elkaar bevestigen in onderhand net zo vastgeroeste vooroordelen als Antifa"alles is racisme" heeft.

Maaier | 09-12-07 | 16:06

Het was ook al verdacht stil tijdens de anti-Wildersbetoging op 8 December.

Stir Glenfarclas II | 09-12-07 | 16:05

Maaier kun je opgeven. Dat we daar nog meer discussieren.

inquisitra | 09-12-07 | 16:03

@ Maaier 09-12-07 @ 15:45
Als je ziet hoeveel dommigheid er door die linkse kliek van jou de afgelopen decennia er doorgedrukt is kun je niet meer spreken van een vooroordeel door mensen die wel een realistische kijk op de gebeurtenissen hebben, maar van een oordeel.

Crusher | 09-12-07 | 16:02

tipo 09-12-07 @ 15:56

Ik vind een hoofddoek niet een dermate grote aanpassing op een uniform dat het doel van een uniform daarmee in het gedrang komt. Bij een jallaba is dat eerder het geval. Klompen opzich niet, lijkt me alleen verre van praktisch en het ziet er niet uit.

Maaier | 09-12-07 | 16:00

@ CoJoNes 09-12-07 @ 15:20
Anders dan dat het niet waar is...

Bernhard Bang | 09-12-07 | 15:59

Waar het nu om gaat is dat Nederlanders kiezen TEGEN Nederlanders. En dat allemaal omdat linkse landverraders een goede relatie met pedofiel-profeet mohammedvolgenlingen wenselijker achten dan met hun landgenoten.

inquisitra | 09-12-07 | 15:59

@Maaier @ 15:45
Jij en ik vinden die hoofddoek niet belangrijk, maar degene die die hoofddoek draagt wel. Anders deed ze hem wel af. En een jallaba als politieuniform, hoe sta je daar tegenover? Of klompen?

tipo | 09-12-07 | 15:56

@tipo 09-12-07 @ 15:48
Die gebieden met waardenstelsels komen wat mij betreft NOOIT in Nederland, maar in Marokko, Turkije, enz.
Als je een begin maakt met het opsplitsen van je land gaat het van kwaad tot erger. Wie hier niet wil leven volgens onze cultuur kan wat mij betreft optiefen nog liever gisteren dan vandaag.

Crusher | 09-12-07 | 15:56

Maaier 09-12-07 @ 15:45
Marcouch suggereerde dat de probleem-jeugd van islamitische afkomst wel respect zou hebben voor islamitische agenten.
Een bewijs voor de stelling dat zij ongelovigen afwijzen.

de honden blaffen... | 09-12-07 | 15:52

En wat als een nederlands meisje word verkracht door een moslim, onder de sharia moet ze dan 5 getuigen leveren. Niks ervan.

Multikuli | 09-12-07 | 15:51

Crusher @ 15:34
Het is de enige pragmatische oplossing. Waardenstelsels die haaks op elkaar staan, kun je niet mengen, zonder water bij de wijn te doen. Geef ieder waardenstelsel zijn eigen gebied en iedereen kan kiezen waar hij gaat wonen. Voorwaarde is wel dat de rijksbegroting niet geldt voor de autonome gebieden. Autonome gebieden moeten van de belasting van hun eigen inwoners rondkomen en de hele overheid zelf regelen.
.
Als Cojones zijn eigen autonome libertaristische gebied claimt, dan moet hij zelf een privaat ziekenhuis en een prive-school zien te regelen bijvoorbeeld. Anders wordt het een belastingparadijs welke teert op de kosten van de welvaartstaat.

tipo | 09-12-07 | 15:48

@ Dirrek 09-12-07 @ 15:17
* stofzuiger uitzet *
Janmaat bestond en Wilders bestaat alleen bij de gratie van luie en kortzichtige mensen. Verder nog vragen?
* Vandiktebank aanzet
'nog even schaven' mompelt *

Dephne Dackers | 09-12-07 | 15:47

@koerbagh
@tipo
e.a.

Over marcouch en die discussie in Buitenhof: ik vind het lastig. Van de ene knt ben ik natuurlijk voor een seculiere arm der wet. Da's logisch. Van de andere kant: wt boeit het mij nou dat iemand een hoofddoek aanheeft of niet? Het gaat om het functioneren van mensen. Warom zou je niet goed functioneren als je een hoofddoek aanhebt als politieagente.

Ik vond Marcouch ook helemaal geen onzin praten, waarom sommigen m niet vertrouwen, snap ik niet. Waarschijnljk door een dom ingebouwd wantrouwen tegenover iederene met een links stempel, een vooroordeel dat hier vaak op het belachelijke af geetaleerd wordt.

Maaier | 09-12-07 | 15:45

@CoJoNes 09-12-07 @ 15:13
Prima plan.

Murdockyoufool | 09-12-07 | 15:35

Als je begint met het toestaan van autonome gebieden waar allochtonen hun eigen regels (bv de Sharia) mogen handhaven maak je een begin met het weggeven van Nederland aan een sluipende mosliminvasie.

Crusher | 09-12-07 | 15:34

koerbagh ® @ 15:11
Ik bedoel niet apartheid van mensen, maar apartheid van gebieden, met aparte regels, normen en waardenstelsels. Stel Staphorst (jaja daar is die weer) beslist dat er op zondag geen auto's mogen rijden, dan mogen er op zondag geen auto's rijden in Staphorst. Buiten Staphorst moet er dan wel een aaneengesloten gebied met een seculiere democratie ontstaan.
.
En zo mag Marcouch an mij een Islamitische Groot-Hertog van Slotervaart worden, maar dan mag hij geen belasting heffen van de mensen in IJburg. Hij mag wel de sharia invoeren in Slotervaart, maar dat is dan ook de enige plek in Amsterdam waar dat mag. Op eigen kosten uiteraard.
.
Door dat huidige integratiegebeuren en herverdeling van geld van de PvdA krijg je nu een klein beetje sharia, overal, op kosten van iedereen. Daar ben ik juist niet van gecharmeerd.

tipo | 09-12-07 | 15:20

@Bernhard Bang 09-12-07 @ 15:18
Ik zie geen enkel bezwaar.

CoJoNes | 09-12-07 | 15:20

@ CoJoNes 09-12-07 @ 15:13
Laten we dat nou maar niet doen...

Bernhard Bang | 09-12-07 | 15:18

Mwoah koerbagh ® 09-12-07 @ 15:05, ik ben niet helemaal overtuigd. Ik denk toch, dat Wilders de boodschap wat beter verpakt. Ook de PVV kent inmiddels zijn uitglijders, waarmee ze bijna tot het niveau Janmaat zijn afgezakt. Qua domheid.
Mijn teneur is, Janmaat bestond, Wilders bestaat. Ga je eerst afvragen waarom.

Dirrek | 09-12-07 | 15:17

@Mr. Hu 09-12-07 @ 15:05
Ik bedoelde: "er zijn mensen die vinden dat Wilders gelijk heeft (wat betreft zijn uitspraken m.b.t. de islam), dan wel het goed vinden dat hij bepaalde uitspraken doet m.b.t. de islam, maar wel tegelijkertijd vinden dat hij niet het recht heeft zich in het openbaar te uiten over de islam.

De mening van Wilders m.b.t. andere onderwerpen blijft inderdaad onderbelicht, wat niet heel vreemd is overigens.

Vaffanculo | 09-12-07 | 15:16

Als we nou eens beginnen et de Nederlandse cultuur te duiden als atheïstisch vrijzinnig, dan lossen alle problemen zichzelf op.

CoJoNes | 09-12-07 | 15:13

@tipo 09-12-07 @ 15:01:
Nou, daar is Ella Vogelaar dus druk mee bezig. Ik ben minder van apartheid gecharmeerd binnen een land of stad. Zeker niet als dat betekent dat er dus wijken gaan ontstaan waar de sharia gaat heersen.

koerbagh ® | 09-12-07 | 15:11

Volgens mij is Marcouch een wolf in schaapskleren, en dat denken velen in Slotervaart, zijn landgenoten doen net alsof ze hem veroordelen, allemaal comedie, maar de tijd zal het leren.

toytoy | 09-12-07 | 15:10

Doe die peiling es draaien.

Willem Vreedenburgh | 09-12-07 | 15:09

Mensen, geen zorgen maken. Half Limburg stemt straks Wilders, toch alweer snel een aantal zetels. De rest is op aan de rest van Nederland om te bepalen als we verder gaan op deze huidige route(herintroductie van de zuilen+1 extra)

Het_leuke_zuiden | 09-12-07 | 15:07

@Dirrek 09-12-07 @ 15:00:
Janmaat was een racist en fascist (en een onbedoelde komediant, dat wel). Hij was niet alleen tegen de islam, maar ook "buitenlanders" en tegen mensen met een andere huidskleur. Fortuyn had en Wilders heeft een heel andere boodschap.

koerbagh ® | 09-12-07 | 15:05

Vaffanculo 09-12-07 @ 14:38
Blijkbaar heeft Wilders een mening over meer dan 1 onderwerp.
En hier zien we niets over op TV, lezen we niets over in de krant..........

Mr. Hu | 09-12-07 | 15:05

@fuckje @ 14:52
Nee, niet gezien. Ik vind het schrijven van een briefje tegen radicalisering het beste plan ooit. Dat zijn goede idee-en van Marcouch. Dat Marcouch tegelijkertijd een theocratie opbouwt is dan weer minder mooi. Zolang hij die theocratie-en in omgrensde wijken bouwt, vind ik het wel best. Dan kan de rest een democratie blijven, zonder water bij de wijn. Apartheid en segregatie is een prima oplossing. Het Israelische model zeg maar, zonder subsidiering van moskee-en.

tipo | 09-12-07 | 15:01

@fuckje 14:52

Marcouch verdient mi. vaak het voordeel van de twijfel. Zoals hij vanochtend echter zat te redeneren, te oreren en de dwaaslullen is het met die gunning rap gedaan. Wat een abjekte gekkigheid zat die man allemaal te verkondigen. Marcouch -1.

widtvoet... | 09-12-07 | 15:01

@Mr. Hu 09-12-07 @ 14:55:
Doekle is lid van het CDA. Niet dat het uitmaakt. Een CDA'er is een sociaal-democraat met een bijbels sausje. Die wordt nog wel eens minister van SZW of OCW.

koerbagh ® | 09-12-07 | 15:00

Tuurlijk was dit kansloos. Simpel gezegd, want zo ben ik, moet men zich afvragen, waarom er een Wilders is opgestaan en waarom hij zoveel kiezers heeft. Met Janmaat ging de deur al op een kier, alleen zijn voorkomen liet te wensen over. Zijn 10 minuten in de zendtijd voor Politieke Partijen was pure komedie. Maar ware hij een Nederlandse versie van Filip de Winter geweest, dan had hij meer succes gehad. Janmaat is inmiddels historie, alleen Wilders heeft nu het spelletje beter door. De deur staat nu weer wat verder open.
Maar Wilders bestrijden, zonder je af te vragen waarom er een Wilders bestaat, daarmee sla je een stap over en dat is nu al een historische fout.

Dirrek | 09-12-07 | 15:00

"Opvallend: de achterban van de PvdA begint te radicaliseren. Zo vindt ruim eenderde van de socialisten dat Wilders niet het recht heeft zich in het openbaar te uiten over de Islam. Ofwel pappen en nat houden, komt het uiteindelijk allemaal vast wel goed..."

Duh? Pappen en nat houden is een uitvinding van P J Troelstra oprichter van de PVDA, naast hoerenlopen deed hij eigenlijk niet veel anders dan het koningshuis bashen.

Poetuit | 09-12-07 | 14:57

De PvdA'er Doekle heeft een flinke dreun gekregen door deze actie. Die kan het nog ver schoppen in de landelijke politiek.
* Wouter Bos heeft, net als Jan Marijnissen, een hekel aan vakbekwame mensen*

Mr. Hu | 09-12-07 | 14:55

@tipo,
Buitenhof gezien? Marchouch is een gevaarlijk socialistisch macho-kereltje.

fuckje | 09-12-07 | 14:52

De bruinhemden zitten dan ook in de PvdA.
Een belangrijk deel van het electoraat van de PvdA wordt gevormd door moslims.
En op gemeentelijk niveau is de PvdA ook voor een deel overgenomen door moslims.
.
Juist partijen als de PvdA helpen mee aan de sluipende islamisering van Nederland.
Met Vogelaar aan de top die de islam wil helpen "wortelen" in Nederland.

.
Ik hoop dat Vogelaar en verwanten naar het onderstaande flimpje kijkt ;
Misschien dat ze dan nog van gedachten verandert.
.
www.dumpert.nl/mediabase/34443/5e7ee8b...

Bijstandtrekker | 09-12-07 | 14:51

De PvdA heeft zo zijn eigen aanpak van radicalisering:
1- empowerment van jongeren en vrouwen
2- cursus 'hoe herken ik een radicaal' voor professionals.
3- meer geld aan moslimorganisaties geven, zodat ze geen geweld gaan promoten.
4- het woord 'allochtoon' schrappen uit het woordenboek.
www.amsterdam.pvda.nl/nieuwsbericht/49...
.
Alleen Marchouch heeft nog goede idee-en. Hij schrijft af en toe een briefje naar de ouders als hun kinderen de buurt verpesten. Dat kost slechts een postzegel, in plaats van een hele moskee.

tipo | 09-12-07 | 14:49

Domme Doekle, heeft een lifetime mark on his head now.

QB keek er na en zag dat zoiets goed was.

QB (ja die.....) | 09-12-07 | 14:46

@Maaier 09-12-07 @ 14:29:
Als je goed bukt peilt Maurice jou eauk nog wel. Op z'n Hondjes. No problem.

Reinaert | 09-12-07 | 14:44

Ik heb gezegd nieuw topic! Luisteren! Je moet niet denken dat jullie je zomaar alles kunnen permiteren! Wij hebben jullie groot gemaakt, lutsers van de redactie!
.
Reaguurders, ik wil dat jullie nu verzamelen, uitloggen en met zijn allen naar volkomenkut gaan. Dit heeft geen zin zo.

blawablawa | 09-12-07 | 14:40

Da's grappig: er zijn mensen die vinden dat Wilders gelijk heeft, dan wel het goed vinden dat hij bepaalde uitspraken doet m.b.t. de islam, maar wel tegelijkertijd vinden dat hij niet het recht heeft zich in het openbaar te uiten over de islam. Of zie ik dat verkeerd?

Vaffanculo | 09-12-07 | 14:38

Ik vindt het wel jammer dat ie ermee kapt. In de tijd die hij kansloos besteed aan Wilders. Kan hij met zijn pvda kornuiten het onderwijs niet nog verder verzieken.

Pluizig Konijn | 09-12-07 | 14:38

Even offtopic maar ik ben op zoek naar de Stijlloze Poll wat te doen met Hollanders met een Ubermenschcomplex?

Crusher | 09-12-07 | 14:36

Ik wil een nieuw topic. Als vaste reaguurder heb ik te beslissen wat hier gebeurt. Ik EIS nu een nieuw topic! Geef ons een nieuw topic! Nu!

blawablawa | 09-12-07 | 14:35

@Tim 09-12-07 @ 14:27:
Gevaarlijk? Ja. Erg? Nee. Ook de radicale vrije meningsuiting is heel gevaarlijk. Voor dogmatische ideologieën en religies, that is. Dat is dan natuurlijk weer een goede zaak en zeker niet erg.

koerbagh ® | 09-12-07 | 14:33

Dat dat zakkenvullend stuk mestoverschot maar gauw volledig uit het (semi) publieke leven mag verdwijnen. De leugenachtige, achterbakse, haatzaaiende hond. Had dan geweaun zélf een revolver ter hand genomen... Maar nee. Doekle laat liever anderen de smerige karweitjes opknappen. Als dikbetaalde (zit hij niet dik boven de Balkenende-norm?) netwerker een extraparlementaire beweging inzetten om een gekozen volksvertegenwoordiger het zwijgen op te leggen. Je bedenkt 't toch niet. Dat die lul maar altijd over z'n schouder achterom mag blijven kijken. Gevaarlijke gek!

*is niet helemaal onverdeeld fan van Doukle Terpstra en zijn onderhavig initiatief*

widtvoet... | 09-12-07 | 14:33

De achterban van de PvdA bestaat uit een steeds groter percentage moslims, dus wat wil je?

Don Knieschot | 09-12-07 | 14:32

.. de kwaliteit van het onderwijs in dit land....
Het gebrék aan kwaliteit zal je bedoelen.
Ik erger me aan al die luie docenten, die alleen nog maar kijken of het salaris wel gestort is op hun rekening.
Als ze zelf te beroerd zijn om hun werk naar behoren te doen, dan denken ze natuurlijk dat diegene op de salarisadministratie het óók niet doet.
En ik ga een klacht indien bij de onderwijsinspectie, want mijn dochter heeft nog steeds uitvaluren.
Als ze mij willen beboeten als zij verzuimd, dan ook die school die geen verplicht les geeft.
Leerplicht werkt naar twee kanten.

ADO-Le-Cent | 09-12-07 | 14:31

kan de Hondt trouwens eens ophouden met álles te peilen, of laat de redactie niet alles plaatsen. Op dit moment op de FP van GS/NN:

- '1/3 wil vragenuurtje afschaffen'
- 'van basten moet afnokken'
-'mensen willen terpstra niet'
-'nauwelijks wijzigingen in peilingen'.

Da's wel heel gemakkelijk "nieuws maken", gewoon Maurice's persbericht in 4-en knippen.

Maaier | 09-12-07 | 14:29

Van meet af aan was duidelijk dat vaatdoekie een volstrekt nutteloos en onzinnig clubje wilde opstarten. Een vereniging TEUGEN een mening.... hahahaha, Friese lutser, flikker toch op.

Murdockyoufool | 09-12-07 | 14:29

Die dertig procent van de achterban van de PVDA die aan het radicaliseren is en vindt dat Wilders niet het recht heeft zich in het openbaar over de islam te uiten - dat kan niet anders dan de ALLOCHTONE achterban zijn.

MagereHein | 09-12-07 | 14:28

@Maaier 09-12-07 @ 14:22:
Conclusie: De mening van Femke zal een deel van haar achterban dus worst wezen.

koerbagh ® | 09-12-07 | 14:27

Wow! Mijn eerste -weggejorist- ooit!
Inhoudelijk dus nu.

@Koerbagh @ 14:13
Is niet alles erg op het moment dat er radicaal voor staat? Of misschien zelfs wel gevaarlijk?

Tim | 09-12-07 | 14:27

5% van de PVV-stemmers wil een spreekverbod voor Geert Wilders over de koran. huh?

tipo | 09-12-07 | 14:23

ExtremeExtremist 09-12-07 @ 14:04

Nopg los van de historische onjuistheden in jouw zoasl gebruikelijk hysterische betoog, wil ik er even op wijzen dat GL als enige partij AHA heeft verdedigd en daarmee de vrijheid van meningsuiting.

Maaier | 09-12-07 | 14:22

Wat een zeilige jankerts zijn Doekle en z'n PvdA/GL meelopers toch ook
Je zou bijna medelijden met ze gaan krijgen

Tobi | 09-12-07 | 14:21

@volksmenner 09-12-07 @ 14:15:
Je snapt iets niet. Ik ben radicaal voor de vrijheid van meningsuiting, ook de mening dat die vrijheid moet worden ingeperkt mag van mij verkondigd, maar kom dan wel met een goede reden. Het bekritiseren van een godsdienst is geen goede reden. Democratie bestaat bij de gratie van de vrije mening, kritiek en redenen. De islam dicteert dat een andere mening niet mag.
Wie is nu de radicale kaalkop? Hmmm?

koerbagh ® | 09-12-07 | 14:21

Hij zal wel in de war zijn en met een koud washandje op het harses in zijn nest liggen, sinds wanneer mag je als links persoon niet meer oproepen tot moord van tegenstanders, rare tijden he Terpstra.

Multikuli | 09-12-07 | 14:20

Jammer.. Kvond het eigelijk wel vet, die tegenbeweging van Terpstra..

ProudToBeATukker | 09-12-07 | 14:20

volksmenner 09-12-07 @ 14:14: Dat is jouw visie. Feitelijk gezien heeft die actie van Terpstra Wilders meer kiezers opgeleverd dan dat hij er verloren heeft.
Zeg jij het maar.

LoL @ Sévèke | 09-12-07 | 14:18

@koerbagh ® 09-12-07 @ 14:13
Dus de mening van allochtonen telt niet mee in een democratie? Volgens mij ben jij een radicale kaalkop.

volksmenner | 09-12-07 | 14:15

hoe is het met Unilever? Zullen die blij zijn met Terpstra

Multikuli | 09-12-07 | 14:15

@LoL @ Sévèke 09-12-07 @ 14:12
Geert is wel de grootste demoniseerder. En als er dan even tegengas is doet hij dikke boehoe en gaat blaten over demoniseren.

volksmenner | 09-12-07 | 14:14

Interessante vraag... Wat is erger: een radicale socialist of een radicale moslim? Ik heb geen idee. Een combinatie van beide is natuurlijk 100% dodelijk.

Maar wat me echt zorgen baart is dat een KWART van de PvdA achterban (die wel hard slinkende is volgens diezelfde Maurice de Hoax www.nieuwnieuws.nl/archives/binnenland... ) is tegen de vrijheid van meningsuiting. Nu heb ik zo'n donkerbruin vermoeden (maar dat onderzoekt die Maurice dan weer niet - regel dat nou eens netjes Maurice, op deze manier zeggen die cijfers geen reet) dat die 25% niet geheel toevallig allochtoon van niet-westerse afkomst is.

koerbagh ® | 09-12-07 | 14:13

1/3 van de PvdA-ers dient per direct afgevoerd te worden naar Noord-Korea.

zum kotzen | 09-12-07 | 14:13

volksmenner 09-12-07 @ 14:10: al was wilders links, dat doet er niet toe. het gaat er om dat er weer een demoniserend klimaat door politici wordt geschapen.

LoL @ Sévèke | 09-12-07 | 14:12

Stop de verwildering! Ordnung muss sein!

Vaffanculo | 09-12-07 | 14:11

@LoL @ Sévèke 09-12-07 @ 14:08
Het pimsyndroom mag niet misbruikt worden door rechts-extremisten als Wilders. Pim had Geert hard in zijn lelijke gezicht uitgelachen.

volksmenner | 09-12-07 | 14:10

Hehehe die Doekle, lutser eersteklas met je Gedanken Polizei-clubje.

Aussie | 09-12-07 | 14:08

@ volksmenner 09-12-07 @ 14:05: Als Fappe de Haan echt zo slim is, dan dacht hij eerst even terug aan 2002 voordat hij zich op die lijst liet zetten.

LoL @ Sévèke | 09-12-07 | 14:08

De PvdA dient bij de volgende verkiezingen weggevaagd te worden alleen de.... draaikont , de principeloze, de politiek amorfe en volslagen hypocriete medemens voelt zich hier thuis.

Jokkebrok | 09-12-07 | 14:07

Trots dan er ook Nederlanders zijn (meer dan 90%) die niet xenofoob zijn geworden. Hulde Doekle.

volksmenner | 09-12-07 | 14:06

* Teauverweurd "Islam" ziet en acuut wakkerschrikt! *

Reinaert | 09-12-07 | 14:05

Foppe de Haan? Altijd al gedacht dat hij hersenen heeft. En nu wordt het bevestigd. Laat hem please bondscoach worden.

volksmenner | 09-12-07 | 14:05

Terpstra is dus het schoolvoorbeeld van fifteen minutes of fame.

LoL @ Sévèke | 09-12-07 | 14:04

Net goed. Mislukte populist

Jan Passant | 09-12-07 | 14:04

De Pvda Moet de kop houden, die partij is hoofdschuldig aan de afbraak van Nederland en al helemaal dat 80% van de allochtonen Pvda stemmen is het wel duidelijk dat je deze partij niet serieus nemen kan en dat dat de hoofdreden is om tegen Wilders te zijn. Alleen maar draaikonten en leugenaars als Den Uyl en dieven als Wim Kok geloven nog in die partij. En GL is al helemaal een lachertje.
Als ze het niet bevalt wat Wilders zegt hebben ze pech. In dit land is er nog enigsinds vrijheid van menigsuiten en als ze dat niet bevalt gaan ze maar naar een van die kamelenlanden onder het Middelands zeegebied wonen.

ExtremeExtremist | 09-12-07 | 14:04

Onze vriend Doekle (wat een naam trouwens, zijn ouders hadden allebei wel een hele slechte dag toen hij werd geboren) is natuurlijk door zijn grote Gristenvriend JPB op dit idee gebracht. Je moet toch ergens de publiciteit vandaan halen nietwaar. Maar goed, plan mislukt en we gaan weer terug naar de orde van de dag.....

Paininthebutt | 09-12-07 | 14:03

Schoenmaker...

da wizard | 09-12-07 | 14:02

Gelukkig... Dacht aan burgereaurlog.
* stofzuiger weer aanzet *
Nou alleen die kudtshelter weer uitgraven. Misschien een zwembad van maken?

Dephne Dackers | 09-12-07 | 14:02

"Ze willen allemaal niet met mij spelen, mammie! Ik heb ze allemaal opgebeld en verteld over mijn plannen maar ze willen niet meedoen. Ze vinden mij allemaal niet aardig, mammie, boehoehoe!"

OneandOnly | 09-12-07 | 13:59

ben blij dat doekle teleurgesteld is maar ik niet

lame dick | 09-12-07 | 13:58

@ fuckje 09-12-07 @ 13:56

Ik hoop toch wel dat een spreekverbod m.b.t. Terpstra bedoelt. Anders mogen wij niets meer zeggen....

Paininthebutt | 09-12-07 | 13:58

In het kader van de vrijheid van meningsuiting eis ik een spreekverbod van Terpstra, behalve over het Hoger Onderwijs, en zijn te hoge salaris.

fuckje | 09-12-07 | 13:56

-weggejorist-

Paininthebutt | 09-12-07 | 13:55

-weggejorist-

SwiftCrack | 09-12-07 | 13:52

-weggejorist-

Tim | 09-12-07 | 13:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl