Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hiep hiep hoera voor Gouda

gaybaard100.jpgKunst. Omdat het moet. Museumgouda gaat de omstreden Mohammed-fotoos van Sooreh Hera dan toch exposeren. Inderdaad, diezelfde tentoonstelling die eerder door een bange Haagse kunstpaus geweigerd werd omdat er wel eens wat mensen gekwetst zouden kunnen worden. En dat belooft wat voor de kaasstad. Gouda is over de gehele wereld bekend vanwege die smakeloze gele rommel, maar hier in 0031 kennen we Gouda toch vooral als de Marokkaanste stad van Nederland, waar ze het niet zo nauw nemen met de spelling. Een Nieuw Comité voor Respect en Tegen Kunsdt heeft al aangekondigd acties te ondernemen tegen deze 'provocaties'. Ja berg u maar, ze smelten de kazen in Gouda! Wij vragen ons samen met Pauw af: Wat is de belediging? Het ies toch gewoon carnaval?

Reaguursels

Inloggen

Er komen geen foto's te hangen van homo's met het masker van de profeet voor.
Allemaal onzin.

Uit betrouwbare bronnen vernomen dat het gaat om foto's van islamitische homo's met een masker voor, waarop Doekle Terpstra staat afgebeeld.

delano | 07-12-07 | 11:25

HAHA.. Pwnd stelletje moeslummels.. ikslamietjes :-P

ManiacMansion | 07-12-07 | 09:40

@Bertje Knor 07-12-07 @ 00:16:
En we hebben niet alleen te maken met hen, maar ook met de Mohammed Bouyeri's in dit land.

koerbagh ® | 07-12-07 | 00:58

Mijn linkje van het bezinningscentrum gaat over een debat, niet een onderzoek. Het geeft aan wat een paar vooraanstaande moslims (waaronder Ramadan) vinden van Islam en democratie. Hun conclusie is dat ze goed samen kunnen gaan. En dat is toch bemoedigend.

Als je je afvraagt of moslims in NL een bedreiging vormen, moet je kijken naar hun attitude en gedrag. Wat er in de koran staat over de islam doet er dan minder toe. Waar het op aankomt, is het gedrag van de moslims waar je mee te maken hebt.

Bertje Knor | 07-12-07 | 00:16

@Bertje Knor 06-12-07 @ 23:52:
Dan ben je niet consequent in je meningen op basis van je aannames, maar pas je je aannames aan je meningen. Geeft niet. Niemand is verplicht consequent te zijn. Jouw linkje van het bezinningscentrum is ook niet geheel onbevooroordeeld en al helemaal niet betrouwbaar. Je zal mij er niet over horen. Ik ga uit van de feiten over de islam. Die verzin ik niet. Ik ga ook van de feitelijke gebeurtenissen in de wereld en feitelijke uitspraken van geestelijken en leiders in de arabische wereld. Die verzin ik allemaal niet, die kun je gewoon opzoeken. Jouw argumentatie komt aldoor weer neer op een normatieve beoordeling van een enkele mening. Dat mag, maar dat bewijst niks.

koerbagh ® | 07-12-07 | 00:06

Ja het wordt nu een welles/nietes verhaal hoor.

Ik weet toch zeker zelf wel wat ik vind: en dat is dat je best kritiek mag hebben. Dus heb je wèl een stroman gebruikt. En wat je eerder als stroman aanhaalde, was geen stroman.

En betrouwbaarheid doet er altijd toe in onderzoek. En onbevooroordeeldheid ook. En die zijn in jouw bronnen ver te zoeken. Daarnaast heb ik simpelweg geen tijd voor langere filmpjes.

En nee ik zit niet op het Radboud (Zo heet de KUN tegewoonwoordig)

Bertje Knor | 06-12-07 | 23:52

@Bertje Knor 06-12-07 @ 23:26:
Ik weet verdomd goed wat een stroman is en ik heb er geen gebruikt. Het is een logische extrapolatie van het standpunt wat je in elk draadje over Wilders/Islam hebt gedebiteerd. Je gaat niet inhoudelijk in op het wezenlijke punt wat ik telkenmale herhaal.
Nee, het eerste wat je in een degelijke wetenschappelijke opleiding leert is de wetenschappelijke methodologie van hypothese-onderzoek-test-theorie en de argumentatieve logica van de methode. De betrouwbaarheid van bronnen doet er slechts toe als de gepresenteerde data in de logische argumentatie van de bron niet gecontroleerd kan worden door eigen onderzoek. Dat voorbehoud zit er in. Het gaat primair om de inhoud, feiten, logische argumentatie en conclusie. Dus ik vrees dat je slechts half hebt opgelet toen dat werd uitgelegd of het werd half uitgelegd en je opleiding was niet al te degelijk en wetenschappelijk. Laat me raden: Katholieke Universiteit Nijmegen?

koerbagh ® | 06-12-07 | 23:42

Ik geloof niet dat je begrijpt wat een stroman is Koebargh. Een stroman is je tegenstander een standpunt toedichten waar hij/zij niet voor staat, wat je vervolgens aanvalt. Jouw stroman van mij is bijv. dat ik geen kritiek op de islam duld. Dat is dus niet waar.

Ik ontken ook niet dat de koran als het onveranderlijke woord van God wordt gezien. Maar het is een realiteit dat moslims verzen uit de koran anders kunnen interpreteren als ze het in de 'juiste' context plaatsen. En velen halen er ook een vreedzame boodschap uit. En daarnaast is het ook een realiteit dat er vele gradaties in 'vroomheid' bestaan. Het zijn net mensen, die moslims.

En één van de eerste dingen die je leert in een wetenschappelijke opleiding, is checken of je bronnen betrouwbaar en unbiased zijn...

Bertje Knor | 06-12-07 | 23:26

@Bertje Knor 06-12-07 @ 22:53:
De islam is wel statisch. Dat is de hoeksteen van dat geloof. De koran is het ultieme en onveranderlijke woord van god. Dat heb ik niet verzonnen, dat is zo volgens grote groepen moslims. Dat is geen stroman, dat wordt door miljoenen moslims beweerd. Ik verzin dat niet, dat is geen stroman.
Ik ben verder niet bang, not the fucking point, 't zal mijn tijd wel duren. Het punt is niet dat ik niet nuances kan denken, het punt is dat miljoenen moslims dat niet kunnen. Ik jaag geen vliegtuigen in wolkenkrabbers.

"Daarnaast haalt de aard van al je bronnen al je betoogjes met je loze kreten al bij voorbaat onderuit."
Grappig, in het draadje over Duyvendak en Samsom heb ik zojuist de wet van koerbagh in het leven geroepen. Je bent de eerste die ik daarmee om de oren sla.
Elke tegenargumentatie op onderbouwde sceptische kritiek op een dogma die begint met een aanval op de persoon of verdachtmaking van de bron en niet op de inhoud bewijst het gelijk van de scepticus.
www.nizkor.org/features/fallacies/pois...
www.nizkor.org/features/fallacies/pers...
www.nizkor.org/features/fallacies/circ...
www.nizkor.org/features/fallacies/guil...

koerbagh ® | 06-12-07 | 23:16

Bertje Knor 06-12-07 @ 23:08

Large numbers, .....= teveel. Great majority......= te weinig.

dawg | 06-12-07 | 23:16

@ delano 19:00

Ik had het oog op de moslims,die niet uit hun bed willen komen. Maar nu
even serieus. De meerderheid van de moslims in Nederland voelt helegaar
niets voor een of ander vorm van Jihad. Een uitkering- levenslang en gratis
voor niets- is toch veel aangenamer dan een symbolische dood.

mark twain | 06-12-07 | 23:13

@dawg

Joepie, een poll! :)

Van het derde deel dat een einde aan de decadentie van het westen wil maken, wenst bijna iedereen dat zonder geweld te bereiken.

Conclusie van de onderzoeker:

Taken as a whole, the findings of YouGov's survey suggest that, although large numbers of British Muslims dislike British society and in some cases may be tempted to attack it, the great majority are loyal and law-abiding and are unlikely to provide the radicals with moral support, let alone safe havens.

Bertje Knor | 06-12-07 | 23:08

Bertje Knor 06-12-07 @ 22:31

www.city-journal.org/html/15_4_muslim_...

We certainly don’t have the difficulties in assimilating Muslims that England experiences. A chilling Daily Telegraph poll, for example, found that one in four British Muslims sympathized with the motives of July’s subway killers, about one in five voiced little loyalty toward Britain, and a third felt that Western culture was “decadent” and that they should help “to bring it to an end"

't Is maar een polletje.

dawg | 06-12-07 | 22:54

Islam is geen democratie, nee duh.... Islam is een abstract religieus begrip dat in vele gradaties beleefd wordt. Islam is geen statisch object. Is mss moelijk te vatten voor iemand die gewoon niet in staat blijkt in nuances te denken. Daarnaast haalt de aard van al je bronnen al je betoogjes met je loze kreten al bij voorbaat onderuit. Dus waarom zou ik daar tijd aan verspillen.

Het verschil tussen jou en mij is dat jij teveel macht en invloed toedicht aan jihadi's. Jij bent bang, ik niet.

Ik ben wel klaar met deze 'discussie'. En jij moet van mij helemaal nix. Ik zei toch, kappen met die stromannen van je?

Bertje Knor | 06-12-07 | 22:53

@Bertje Knor 06-12-07 @ 22:31:
Ik snap je heel goed. Maar het maakt dus geen donder uit wat iemand in dat debatje beweert. Voor elke 10 of 100 (of weet ik veel hoeveel, maakt in principe niet uit) die dat beweren is er iemand die het tegendeel beweert en zijn leven wil geven voor de jihad. En ik moet van jou stoppen met kritiek leveren op de islam en alleen maar luisteren naar zalvende woordjes en mijn kop in het zand steken voor wat er gebeurt. Tsja, je blijft maar weer zeggen de meerderheid dit, de meerderheid dat. Ja, dat ontken ik ook niet. Dat maakt geen fuck uit.
Islam is geen democratie. De meerderheid beslist niet. Religie is geen ideologie die bij meerderheid van stem wordt genomen. Heb jij die video al bekeken? Nee hè? Dacht ik al. Selectieve waarneming en cognitieve dissonantie.

koerbagh ® | 06-12-07 | 22:41

Koerbargh: jij snapt mij niet, en ik wil dan ook niet dat jij als mijn woordvoerder optreedt door te zeggen wat ik zou willen. Ik heb nooit gezegd dat je geen kritiek mag hebben. Lees es wat ik echt zeg en hoe es op met het bouwen van stromannen!

Ik snap jou heel goed. Jij denkt de Islam te kennen door wat verzen uit de koran te kennen. Jij neemt de koran letterlijker dan menig gelovige zelf. Je kan wel stellen dat het verboden is de koran 'lichter' te interpreteren, maar het gebeurt wel. Als het gaat om maatschappelijke issues, moet je religie als gedrag benaderen, en niet als theologie. Het maakt geen donder uit wat in de koran staat, maar hoe mensen persoonlijk hun geloof beleven. En om uiteindelijk een geflipte jihadi aan te hangen, moet je zelf ook radicaliseren, en dat is gewoon niet het geval bij de meerderheid.

Heb je dat debat nou al es bekeken? Daar zegt 1 van de moslims ook (Soroush): de Islam kan je niet uit de koran afleiden.

Bertje Knor | 06-12-07 | 22:31

Zal even ontopic reageren:
Mooi stadshuis heeft gouda. Zeker die lichtshow spreek mij erg aan.
Daarnaast zijn goudse kaarsen en kazen niet te versmaden.

firecow | 06-12-07 | 21:25

Bange Haagse kunstpaus...?, wie...?, Wim van Krimpen...? Is dat niet dezelfde Wim die op 27 januari j.l. werd geïnterviewd door Elsbeth Etty.? Wat zei onze meneer van Krimpen ook al weer.?
Zoiets als dit dus, komt ie: 'Ik denk dat we behoefte hebben aan rust aan het front en dat de mensen daarnaar verlangen. De mannenbroeders, tot wie ik Wouter Bos ook reken, streven daarnaar. Het socialisme en het gereformeerdendom liggen dicht bij elkaar, die mensen begrijpen elkaar precies en willen hetzelfde.'
Ach ja, "rust in de tent", "het gereformeerdendom", "hier en daar een socialist", en bovenal spreken hier de "mannenbroeders". Notabene, de mannenbroeders hebben dus in ieder geval geen moeite met blote billen, die zijn door de "Heere God" geschapen, dus is het kunst. Maar o wee als het om politieke billen gaat, dan zijn de rapen gaar.
Nederland, soms lijkt het wel een gereformeerde theocratie, waar 70% van alle Nederlanders nog gelukkig mee zijn ook. Ik noem het gewoon censuur. Amen.

Hannalore | 06-12-07 | 21:02

@de honden blaffen... 06-12-07 @ 19:06
Blijft de vraag, als deze mensen werkelijk zo gelovig zijn als zij beweren, wat doen zij dan in dit heidense land.
Alles hier is haram.
De ware gelovige zou zich moeten vestigen in Iran of Saudi Arabie,en daar zijn leven aan allah wijden.

Islamieten zijn net sprinkhanen, wat ze hier doen is het kaalgrazen van Nederland, met dank aan onze verzorgingsstaat...

quasi modo | 06-12-07 | 20:49

Er wordt momenteel een splinternieuwe KERK gebouwd in Gouda van een omvang dat je niet veel meer ziet in Nederland. Kwau maar even zeggen....

Inwoner van Gouda

quasi modo | 06-12-07 | 20:45

*vlunkt nogmaals even een verbetering @ 19:44*

... als jij en ik onze mond hebben *te houden*... (etc.)

koerbagh ® | 06-12-07 | 20:28

Het probleem lost zichzelf wel op. Alleen niet op de manier die links graag ziet, maar dat zal mij een zorg zijn!

Frotklob | 06-12-07 | 20:26

@ 19:44
*Het in* diskrediet brengen

koerbagh ® | 06-12-07 | 19:45

@latinha 06-12-07 @ 17:58:
Tja, moslims zijn door terreur uit naam van allah ook niet beledigd en de jihadi doet het werk van god dus dat is dan niet het in diskrediet brengen van hun geloof. In het diskrediet brengen van hun geloof is dáár kritiek op hebben. En dan gaan ze wel de straat op met bordjes als: "behead those who insult islam".
www.zionism-israel.com/ezine/IsllamRel...
En dat mag in het vrije westen. En ik verdedig hun recht om dat te roepen met hand en tand. Bertje Knor wil dat mensen als jij en ik onze mond hebben en geen kritiek hebben om die verachtelijke ideologie omdat de moslims dan beledigd zijn en misschien wel stoute dingen gaan doen.
Tsja... Dat is het wel, in a nutshell.

koerbagh ® | 06-12-07 | 19:44

@Bertje Knor 06-12-07 @ 18:03:
*zucht*
Je weigert het ook categorisch om het te snappen. Islam is geen democratie. Islam betekent onderwerping. Onderwerping aan allah, onderwerping aan zijn woord. Je kunt pollen wat je wilt en ook al komt er uit dat 99% tegen geweld is, dat maakt voor de jihadist niet uit. En die 99% zullen de Jihadist niet veroordelen. De jihadist heeft de koran beter gelezen dan zij en dat weten ze. Dat bij de transitie van dar al-harb naar dar al-islam slachtoffers vallen vinden ze misschien wel erg.... maar inshallah.

koerbagh ® | 06-12-07 | 19:30

Blijft de vraag, als deze mensen werkelijk zo gelovig zijn als zij beweren, wat doen zij dan in dit heidense land.
Alles hier is haram.
De ware gelovige zou zich moeten vestigen in Iran of Saudi Arabie,en daar zijn leven aan allah wijden.

de honden blaffen... | 06-12-07 | 19:06

Epiloog

Bestaan er ook gematigde GS-ers en waar herken je die aan?

delano | 06-12-07 | 19:01

mark twain 06-12-07 @ 18:30

Bedoel je dat er moslims zijn die het niet zo nauw nemen met de koran en dus lui zijn of dat er moslims zijn die te beroerd zijn om te demonstreren?

delano | 06-12-07 | 19:00

Ik woon in Gouda en ben die kut marokkanen meer dan zat hier. Maar als, je, na die hele deense spotprent shit, nu als "kunstenaar" een foto gaat maken met homo's een blote reet en een mohammed masker, dan ben je alleen maar uit op aandacht.

Ik heb besloten dat ik ook bekend wil worden en ga een kunstwerk maken waarbij mohammed jezus pijpt en van achteren genomen wordt door budda. Binnen een week zit ik in B&W.

Cpt. Hook | 06-12-07 | 18:46

@ delano 18:25

Je hebt luie en minder luie moslims. Daar zit het verschil

mark twain | 06-12-07 | 18:30

@Bertje Knor 18.03

Tegen welk terrorisme demonstreerden ze dan? Het terrrorisme van de volgelingen van Bin Laden of bedoelden ze het, in hun ogen, terrorisme van de Amerikanen? En in welke landen?

Waren het soms weer gematigde moslims?
Ik krijg steeds meer een lachstuip als ik die kwalificatie hoor.
Zouden er ook gematigde pedofielen zijn? Gematigde katholieken?

delano | 06-12-07 | 18:25

Ze, ze, ze, ze...

ga es een poll houden over wat moslims vinden. Dan praten we verder.

Er zijn overigens in verschillende landen wel degelijk demonstraties gehouden door moslims tegen terrorisme.

Bertje Knor | 06-12-07 | 18:03

Bertje Knor 06-12-07 @ 17:53
Mischien moet je dit eens lezen, is toch wel een eye opener!

"De Ondergang van Nederland Land der naiëve Dwazen"
Mohammed Rasoel

latinha | 06-12-07 | 18:01

Nee, niet alle moslims zullen een homo van een flat flikkeren. De meesten niet. Niet alle moslims kapen vliegtuigen en jagen ze gebouwen in. De meesten niet. Ze zullen het echter ook niet echt veroordelen als 1 van hun dat wel doet. Daar zit 'm de kneep.
koerbagh ® 06-12-07 @ 15:58

Bertje Knor 06-12-07 @ 17:53

ik weet het niet, maar ik zou me kapot schamen, en zeker wel demonsdteren als mijn geleuf in discrediet word gebracht!
( ps, niet dat ik enig geleuf aanhang maar goed! )

latinha | 06-12-07 | 17:58

Ik ben ook tegen terrorisme, tegen vrouwenbesnijdenis, tegen haatzaaiende imams... daar hoef ik toch niet de straat voor op te gaan.

het uitblijven van grootschalige demonstraties toont toch niet aan dat iemand er niet tegen is.. lekkere logica

maar lol gerust verder... ies gezond

Bertje Knor | 06-12-07 | 17:53

De meeste moslims zijn gematigd en keuren geweld dus af.
Bertje Knor 06-12-07 @ 16:30

LOOOOOOLL

daarom zijn er eauk altijd grote demonstraties van " gematigde " moslims tegen het terrorisme, tegen vrouwn besnijdenis, tegen haatzaanende imams tegen ......... etc

latinha | 06-12-07 | 17:37

@mark twain 06-12-07 @ 16:42,
zelfs de Nachtwacht werd achteraf gehangen, nog eens op maat geknipt ed.
Museale waarde kreeg het pas eeuwen later.

Ik vind Rothko trouwens prachtig.

vander F | 06-12-07 | 17:18

@Bertje Knor 06-12-07 @ 16:30, de mate waarin een moslim wel of niet geweldadig is zegt niets over zijn 'gematigheid', dat is nou juist de grote misvatting. Er bestaat geen gematigde islam.

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 17:08

vander F 06-12-07 @ 16:14

Deze domme baardmans met zijn superlange tenen heeft nog steeds niet in de gate dat als er geen vrijheid van meningsuiting zou zijn in 0031 hij zijn Sprookjes-geloof met zijn Sprookjes-boek helemaal niet kon uiten: Dus eerst vrijheid om je mening te geven samen met de vrijheid om te vergaderen. Dat zijn de twee belangrijkste grondrechten. En dan pas is er de mogelijkheid om in je Sprookjes te geloven.

't is jammer dat onze regering er niet zo over denkt en deze Sprookjes nog steeds in de grondwet heeft staan.

Ella | 06-12-07 | 16:52

@vander F 16:22

SO what? Voor Rembrandt gold dat trouwens in ieder geval niet.

mark twain | 06-12-07 | 16:42

vander F 06-12-07 @ 16:29
Dat zou voor mij ook gelden tav mijn zoon en dochter, maar 'wij' maken geen 100% van de bevolking uit. Wel gezellig familiesfeertje zou worden... ;-)

Sikkeneur | 06-12-07 | 16:41

vander F 06-12-07 @ 16:33:
Dat is een goed punt!

GodHandKiller | 06-12-07 | 16:40

@GodHandKiller 06-12-07 @ 16:23,
ja, maar dan moet je wel met die jongeren in debat gaan en niet met die kwezels van Hallal, broeder Ramadan, Milli Gorus en andere fundamentalisten.

De regering staat zogenaamd een liberale Islam voor, maar wil persee in debat met fundi's en denkt te kunnen onderhandelen met Salafisten,
en laat zo de liberalen keihard in de kou staan.

vander F | 06-12-07 | 16:33

Was er laatst niet een poll dat een meerderheid/ dan wel aanzienlijk deel van de NLse bevolking zoenende homo's in het openbaar aanstootgevend vindt? Het is triest, maar het is nu eenmaal menselijk om moeite te hebben met afwijkend gedrag.

Als marokkaanse snotapen homo's in elkaar rammen dan is dat een probleem. Maar niet een islamitisch probleem. De meeste moslims zijn gematigd en keuren geweld dus af. Ik heb het ze vaak genoeg horen zeggen.

Nogmaals, ik wil niet ontkennen dat de houding tov homo's in moslimgemeenschappen problematisch is, en dat mag ook besproken worden. Maar het is onzin om te stellen dat moslims homo's dood willen, alleen omdat dat in de koran zou staan. Als je wil weten wat moslims vinden, moet je ze het vragen, en niet in de koran kijken.

Bertje Knor | 06-12-07 | 16:30

@Sikkeneur 06-12-07 @ 16:20,
ik heb geen moeite met een heaumeausensuele zoon.
Er zijn nogal wat voor mij onprettiger dingen denkbaar,
heaumeau valt daar niet onder.

vander F | 06-12-07 | 16:29

Lekker Belangrijk© 06-12-07 @ 16:07:
haha mooi voorbeeld. Op de sportclub waar ik lid van ben zitten veel moslims. Laatst was er een feestje en de meeste van die gasten zaten lekker aan het bier (nee, niet 1tje, ze zopen als achterhoekers). Die vertelde me precies hetzelfde, als niemand het ziet of als niemand er over lult dan is het ook nooit gebeurd hahaha, prachtig, het zijn net roomskatholieken. Het feit dat veel jonge moslims absoluut geen zin hebben in het strenge keurslijf van de Islam is een teken dat het toch nog allemaal vanzelf goed kan komen.... Er is nog hoop zeg maar :D

GodHandKiller | 06-12-07 | 16:23

@mark twain 06-12-07 @ 16:18:
De waarde, kwaliteit of positieve receptie is ook helemaal geen maatstaf in die definitie. Musealiteit ook niet. Daarom staat het ook niet in die definitie. Kunst is niet iets dat per definitie in een museum hangt of moet.

koerbagh ® | 06-12-07 | 16:23

@mark twain,
overigens vond men Rembrandt, en zeker van Gogh, destijds ook prutsers.

vander F | 06-12-07 | 16:22

latinha 06-12-07 @ 15:45
Vraag eens aan de doorsnee gristelijke/jeaudse/atheïstische autochtoon hoe hij/zij denkt over openlijke homoseksualiteit van zoonlief.
Akkoord, 99.99% zal het niet (meer) halen, zoveel heeft de afgelopen 25 - 30 jaar aan wetgeving, opkomen voor rechten etc wel opgeleverd, maar het zal me niets verbazen als de autochtone opvattingen toch nog boven de 60% liggen.

Sikkeneur | 06-12-07 | 16:20

@koerbagh 6-12 16:07

Ja hoor, dat weet ik ook allemaal wel. Maar dat de waarde mede bepaald wordt door enz. enz., dat stond allemaal niet in jouw definitie.

mark twain | 06-12-07 | 16:18

@ Bertje Knor 06-12-07 @ 15:38:
Er zijn nogal wat Amsterdamse nichten die je gelijk geven, ze worden niet vermoord. Alleen maar in elkaar geslagen. Toevallig vrijwel altijd door medelanders van noordafrikaanse afkomst.
Koerbagh slaat de spijker op de kop. Het lijkt wel of de moslimgemeenschap het goedkeurt want je hoort hooguit een zwak geluid van een officieel moslimorgaan als er weer eens wat gebeurd.
Zo krijg ik sterk de indruk dat er een groep moslims is die zich niet actief afzet tegen de Nederlandse samenleving, maar die de Nederlandse samenleving volkomen negeert. Ze kopen bij islamitische winkels, hebben een schotel op het balkon en spreken slecht Nederlands en als het puntje bij het paaltje komt wonen ze liever in een Islamitische samenleving als in een seculiere.
De vraag is natuurlijk, hoe groot is die groep en welke invloed heeft ze op onze samenleving?
@ Hermanus: ik moet eerlijk bekennen dat ik ook ronduit boos ben op al die religieuze malloten. Ze kunnen andersdenkenden simpelweg niet met rust laten. Ze kiezen er telkens bewust en vrijwillig voor om andersdenken hun wil op te leggen. En dat maakt me woest.
Zoals het een waar keyboardwarrior betaamt zou ik nu het liefst meerdere fora volspammen met allemaal hele nare uitspraken over fantasiefiguur Allah en bedrieger, leugenaar en pederast Mohammed. Maar ik houd me in...

GodHandKiller | 06-12-07 | 16:15

Het lijkt me dat Koerbagh volstrekt helder is aangaande het verwijderen van religies, wichelroedelopers en andere Jomanda's uit de grondwet, volkomen idioot dat daar een uitzonderings positie voor gecreëerd is.

vander F | 06-12-07 | 16:14

@mark twain 06-12-07 @ 15:54:
Ja, de klankkunst van de interpretatie van de Josti-band van de 6e van Mahler is ook kunst. Beroerd uitgevoerde muziek waarschijnlijk, maar daarmee nog wel kunst. En het zal zeker een reactie oproepen.
En je tekening van je 4-jarige dochter is ook een kunstzinnige expressie. Wat is het anders?
Je tweede opmerking heeft een idiote verborgen veronderstelling dat alle kunst in een museum zou horen, verzamel-waardig is of op andere manier een hogere waarde vertegenwoordigd dan het papier waarop het is gedrukt. Die veronderstelling klopt natuurlijk niet. De waarde wordt mede bepaald door de mate van originaliteit of de authenticiteit en de technische kwaliteit van de beheersing van het medium van de kunst-uiting; naast populariteit, emotionele waarde en andere, minder duidelijk te kwantificeren maatstaven.

koerbagh ® | 06-12-07 | 16:07

gsgristen 06-12-07 @ 14:28
Ten eerste.. je verdraait de boel een beetje; zelf doelde je in je eerdere comment op sexuele vrijheid binnen het geloof. Het voorbeeld in de romeinen geeft aan dat bepaalde sexuele handelingen/keuzes niet samen kunnen gaan met de uitoefening van het geloof (als je strikt volgens het woord wilt leven) Heeft niets te maken met het doden van homo's of iets dergelijks. En als je sexuele vrijheid gaat vergelijken met verkrachting e.d tsja.. dat is de zieke geest van een bepaalde soort mensen en heeft verder niets van doen met wel of niet religieus zijn.
-
Ten tweede.. soepkip, ik had gegoogled op "romeinen"en niet op mannenliefde, puur omdat ik geen zin had die hele lap tekst over te typen. Ik ga niet citeren uit een boek waar ik niet bekend mee ben.

madakantognie?! | 06-12-07 | 16:07

@Bertje Knor 06-12-07 @ 15:49,
Weet je hoe een moslim dat oplost?
Als een marokkaanse vader zijn zoon per ongeluk op straat tegenkomt met een blikje bier in zijn hand dan loopt ie hem straal voorbij. Hij heeft het niet gezien dus is het niet gebeurd. Zolang de islamitische omgeving hem die uitweg biedt zal zijn respons niet radicaal zijn. Maar als hij er niet meer omheen kan dan zal zijn respons steeds radicaler worden want een moslim zal NOOIT EN TE NIMMER accepteren dat alcohol en de islam te verenigen zijn. Hetzelfde geld voor gemengde huwelijken/homosexualiteit. van ontkenning aan de ene kant tot en met verstoting en eerwraak/moord aan de andere kant.
De vraag is dus niet OF een moslim een homo iets aan zal doen maar WANNEER een moslim en homo iets aan zal doen.

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 16:07

Trouwens de tekeningen van mijn vierjarige dochter vallen ook onder jouw
definitie. Nu, die horen toch echt niet in een museum.

Deze reactie is niet OK mark twain 06-12-07 @ 15:54

ZUCHT..........

kust is subjectief!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wie bepaald wat kunst is?????

latinha | 06-12-07 | 15:59

@Bertje Knor 06-12-07 @ 15:38:
Nee, niet alle moslims zullen een homo van een flat flikkeren. De meesten niet. Niet alle moslims kapen vliegtuigen en jagen ze gebouwen in. De meesten niet. Ze zullen het echter ook niet echt veroordelen als 1 van hun dat wel doet. Daar zit 'm de kneep.

koerbagh ® | 06-12-07 | 15:58

Alles wat niet Islam is, is een provocatie voor Islamieten.

Zo jammer! | 06-12-07 | 15:54

@ Koerbagh 15:11

Dus als de Jostiband de 6e van Mahler speelt, is dat volgens jou ook kunst.
Dat geloof je toch zelf niet.
Trouwens de tekeningen van mijn vierjarige dochter vallen ook onder jouw
definitie. Nu, die horen toch echt niet in een museum.

mark twain | 06-12-07 | 15:54

Ik heb nooit gezegd dat homoseksualiteit niet problematisch is binnen moslimgemeenschappen.

Maar of ze homo's ook echt van een gebouw af mieteren, dat is wat anders.

En ik heb wel degelijk contact met moslims.

Bertje Knor | 06-12-07 | 15:49

Bertje Knor 06-12-07 @ 15:38

kan merken dat je geen echt contact met moslims hebt!

maar goed,vraag maar eens aan een moslim of hij het zou accepteren dat zijn zoon openlijk heaumeau is!
geloof mij dat 99,99% nee zegt, en hem zal verstoten.

latinha | 06-12-07 | 15:45

@ GodHandKiller 06-12-07 @ 15:38

Keurig gesproken.
door mensen als jij hoef ik gelukkig niet in de pen te duiken, aangezien ik altijd zo emotioneel wordt en me op dat moment niet goed meer kan verwoorden.
Uh uh.

hermanus | 06-12-07 | 15:45

@Bertje Knor 06-12-07 @ 15:38
Oh nee? Dan moet je eens in Iran, Pakistan, Egypte, Maleisie en Indonesie gaan kijken. Openlijk heaumeau zijn is daar letterlijk levensgevaarlijk.
Nogmaals, er zijn geen "gematigde" moslims, alleen de mate waarin zij de islam PRAKTISEREN kan verschillen.

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 15:43

Vrouwen geen hand geven (niet aanraken) is vanuit het (puriteinse) perspectief van een conservatieve moslim juist een teken van respect.

En de meeste moslims willen homo's echt niet om zeep helpen

Bertje Knor | 06-12-07 | 15:38

Je beledigt voelen is een keuze.
Religieuze mensen kiezen er bewust voor zich beledigt te voelen zodat ze andersdenkenden onder het mom van respect hun wil kunnen opleggen.
Gelovigen kunnen ook kiezen dit compleet te negeren. Maar dat doen ze niet. Omdat het hun eigen keuze is zich beledigt te voelen is het ook hun eigen verantwoordelijkheid en dus hoort de samenleving op geen enkele wijze last van ze te ondervinden.
Doe de fluwelen handschoentjes maar eens uit en laat de Moslim maar eens merken dat tolerantie en respect geen continu éénrichtingsverkeer is.

GodHandKiller | 06-12-07 | 15:38

Bertje Knor 06-12-07 @ 15.12

Het zijn natuurlijk niet alleen de straatterroristjes die hun veelvuldig gekwaak over "respect laten horen"
Juist die vrome moslims tonen geen enkel respect voor onze cultuur en verwerpen nog steeds de zken die in onze samenleving verankerd liggen Vrouwen geen hand geven, homo's die dood moeten.

delano | 06-12-07 | 15:26

Bij de uitzending van P&W kreeg ik toch echt het gevoel gechanteerd te worden; wij zijn al met ruim 1.000.000 moslims en daarom moet je maar houden aan de moslim regeltjes. Daar houd ik niet zo van, wordt ik een beetje subversief van.

*barricadeert nu zijn ramen en deuren van zijn stulpje in Gouda met bomvrije platen en gaat op zoek naar een afdruk van de gewraakte fotos om deze op zijn huis te plakken*

Het gaat al lang ook niet meer over of het wel of niet kunst is. Het gaat over de vrijheid van meningsuiting. Islamitische homo's bestaan en ze hebben ook recht op een fatsoenlijk leven. Dat heeft niets te maken met het bewust kwetsen van een geloofsovertuiging. Punt uit.

Zuma | 06-12-07 | 15:25

@Bertje Knor 06-12-07 @ 15:12:
Tsja, maar de islam is geen democratie. Er zullen ongetwijfeld miljoenen "echte" moslims zeggen dat het best kan. Dat maakt voor de jihadi's niet uit.

koerbagh ® | 06-12-07 | 15:23

Thanx voor de links spooky, zijn echt meesterlijk!

Bertje Knor | 06-12-07 | 15:13

@delano

Voor de laatste keer: straatterroristjes zijn geen vrome moslims.

@koerbargh
check jij ook eens een keer mijn link. Dan zie je es wat echte moslims over de islam en democratie zeggen, in plaats van te blijven hangen in theoretische dogma's.

Bertje Knor | 06-12-07 | 15:12

@mark twain 06-12-07 @ 15:03:
Al het irreële dat door afbeelding, tekst of klank dat een reeële fysieke reactie teweeg kan brengen? Elke emotie is een reële fysieke reactie. Kippenvel, lach, maar walging ook.
Er lijkt me niks mis met die definitie.

koerbagh ® | 06-12-07 | 15:11

@Bertje Knor 06-12-07 @ 14:59:
Zoals ze in islamitische landen inderdaad heel democratisch kunnen kiezen om de sharia als staatswet in te voeren. Dan blijft het wel een theocratische wet.
Religie en democratie sluiten elkaar wel degelijk uit. Als iedereen hetzelfde gelooft en denkt -en dat is nu juist wat religie dicteert- is er natuurlijk geen enkele noodzaak voor een zakelijk, feitelijk debat over enige kwestie van openbaar bestuur.

koerbagh ® | 06-12-07 | 15:07

Bertje Knor 06-12-07 @ 14:55

Merkwaardig dat dat gekwaak over respect altijd uit die islamhoek komt.
Ik ga zo langzamerhand over mijn nek van die uitgekauwde termijn.
Dan hoor je weer die semi-criminele boefjes uit Slotervaart over "respect" kletsen.
Nog nooit zelf enig respect opgebracht voor autochtone meisjes, bejaarden of homo's maar wel van anderen respect eisen.

*Richt onmiddellijk een anti-Respectcomite op en belt DoekeleTerpstra*

delano | 06-12-07 | 15:05

@ Koerbagh 6-9-2007 14:42

Lees je eigen definitie kunst nog eens na en ga dan maar eens nadenken.

mark twain | 06-12-07 | 15:03

Voor The Eimer

23 mei debat en discussie Islam and democracy, met Sadik al-Azm, Abdulkarim Soroush en Tariq Ramadan, interview door Markha Valenta en Asef Bayat.

www.bezinningscentrum.nl

Islam en democratie hoeven elkaar helemaal niet per definitie uit te sluiten.

Zo nu heb ik iedereen wel genoeg lastig gevallen met die link. Ik ga wat nuttigs doen!

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:59

@Bertje Knor 06-12-07 @ 14:44:
*zucht*
Niet "de moslims", maar de islam. Als ideologie. Staat uitgeschreven in de koran. www.answering-islam.org/Authors/Arland...
Als je nou gewoon even dat filmpje bekijkt dat ik eerder linkte dan begin je het misschien te snappen.

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:58

Delano, die jochies die dat doen zijn echt geen vrome moslims...

En iedereen heeft het recht respect te eisen als ze zich oprecht gekwetst voelen.

Lol @ Flodder

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:55

@ Maaier 06-12-07 @ 14:41

Het congres, een heel erg belangrijk congres (tsjek het boek dat ik van jou niet meer mag noemen) had overal kunnen plaatsvinden.
Het congres ligt in lijn met de Euro-arab Dialoog: de arabs hebben deze nieuwe eis toegevoegd aan een heel scala eisen, terwijl er andersom niets, maar dan ook niets te eisen is/geëist is.. die hele Dialoog is één eenrichtingsverkeer.
Erdogan, wat zei die man ook alweer over de doctrine?

.

Je mag blij zijn dat de bron - in dit geval Spencer/Fitzgerald - aandacht besteden aan deze conferentie. Jij, ik, anderen horen hierover niets in de media, vreemd, niet?
Ook heeft vrijwel niemand ooit gehoord over de EAD, vreemd, niet?
Geruisloos worden kwesties die ons allen aangaan en van het grootste belang zijn niet of nauwelijks onder de aandacht van het publiek gebracht. En dat is met een reden.

.

Enkele uurtjes goegelen op de (of een handvol) aanzitters bij de conferentie kan ik je aanraden.

wopper | 06-12-07 | 14:55

Bertje Knor 14:44:
Wees daar blij mee, want een islam heeft wereldhegemonie in haar vaandel staan en de VS niet. Er is geen enkel land bezet gebleven na een oorlog of conflict met de VS. Alleen moslims en naieven zullen beweren dat de islam een geloofstroom is en geen politieke stroming, maar dat is het wel degelijk.
Zelfs een Blokker geeft hier toe dat het gaat om democratie of de islam.
Als linkschmens kan hij het weten en het zelfs bevestigen.

The eimer | 06-12-07 | 14:53

Bertje Knor 06-12-07 @ 14:44

Vind je het raar als emigranten of hun afstammelingen die hier gekomen zijn als gelukzoekers allerlei eisen gaan stellen aan het land waar ze zich vestigen?

Stel je voor dat al die Nederlanders dat hadden gedaan in Australie in de jaren vijftig....
Lopen trouwens genoeg jochies rond te kakelen dat "wij" maar moeten afwachten tot het moment dat "zij "de baas zijn zoals ik al meer dan eens mocht vernemen.
Over "wij" en "zij"-denken gesproken.

delano | 06-12-07 | 14:50

hoop dat t museum afbrand, HAKBAR!
maar nu even ter zaken. Van mijn part mogen ze laten zien wat ze willen. Kunst slaat zowiezo nergens op, dan kan dit er wel nog bij

Sjupke | 06-12-07 | 14:50

Niet voor Jan 06-12-07 @ 14:28
Dus als "een islamitische homo helemaal geen zin heeft in het beledigen van de profeet" dan mag een zich kunstenares noemende Iraanse geen foto's tentoonstellen? Grote kul. Ook als "een christelijke homo" het niet leuk vindt ome jezus te beledigen, dan nóg behoud ik me het recht voor dat wél te doen, en zo veel als ik zelf wil. Als het gaat om mijn eigen vrijheden heb ik in beginsel schijt aan waar islamitische of christelijke homo's zin in hebben en wil ik kunnen bepalen wat ik doe, uiteraard binnen de beperkingen die de grondwet ons hier stelt. En ik heb volop schijt aan wat een mannetje dat in een praatprogramma beweert voor één miljoen moslims te spreken als beledigend ervaart.

Schoorsteenveger | 06-12-07 | 14:49

@Flodder 06-12-07 @ 14:38:
In ieder geval dit: alle speciale vermeldingen van religieuze aard ter bescherming van religie uit de wet. Het is niks anders dan astrologie en andere paranormale geloof, alles mag bekritiseerd en belachelijk gemaakt worden, zoals iedereen ook alles mag geloven wat 'ie wil. Van overheidswege stoppen met alle subsidiëring en facilitering van alle religieuze organisaties. En een duidelijke boodschap aan iedereen die meent vanwege zijn/haar godsdienst met fluwelen handschoentjes aangepakt moet worden:
Stel je niet aan, doe normaal, hou je aan de regels en verder je bek.

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:47

@mezelf14.38
er had moeten staan in de eerste zin aan het eind: "om wat ludieke spot richting ZIJN godsdienst"

ik ben niet erg typvast, geloof ik

delano | 06-12-07 | 14:44

Raar. Paranoide westerlingen denken dat moslims uit zijn op wereldheerschappij. In Arabische landen denken ze dat het westen uit is op wereldheerschappij, en de joden zouden dat ook al zijn.

Vreemd dat we onze waargenomen vijanden zoveel macht toedichten!

Als het gaat om Amerika als 's werelds enigste supermacht, dan komt het westen toch het meest id buurt van wereldheerschappij..

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:44

@mark twain 06-12-07 @ 14:27:
Want?

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:42

wopper 06-12-07 @ 14:28

Boek staat nog eop verlanglijst, wie weet heeft Sint het nog achtergelaten en vind ik het aankomend weekend. Verder: het is geen flutcomment, het laat zien dat je geen idee hebt hoe je met bronnen om moet gaan. Je linkt naar een site over ene congres, nb. in een functionerende democratie, waarbij in ieder geval ik en waarschijnlijk jij de inhoud niet ent, om te laten zien dat mijn kritiek op jouw bron niet klopt. Dát is vreemd.

Maaier | 06-12-07 | 14:41

@ The eimer 06-12-07 @ 14:37

Met of zonder bomgordel?
www.laaf.info/

wopper | 06-12-07 | 14:41

@Maaier 06-12-07 @ 14:34:
Nee, dat doe ik helemaal niet. Ik leg de machinerie van releigie en de krankzinnige ideologie van de islam bloot. Ik trek er verder geen conclusies noch politieke consequenties uit. Daarvoor moet je bij Wilders zijn. Da's de enige in het politieke landschap die dat doet.
"Religie is geen democratie" wil niks meer zeggen dan: de meerderheid van de gelovigen beslist niet over de inhoud, het wezen en het doel van dat geloof. Het is een dictaat.
En dat dictaat is in het geval van de islam niet fraai.

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:39

koerbagh ® 06-12-07 @ 14:35

Ik snap het. Heb je ook een soort van oplossing?

Flodder | 06-12-07 | 14:38

Flodder 06-12-07 @ 14:25

Het is maar wat je selectief noemt: voorlopig mogen die imans hun verwerpelijke teksten uitspreken over homo's,ongelovigen en buigt politiek-correct links voor elke op de tenen getrapte muzelman als het gaat om een wat ludiek spot ZIJN godsdienst.
Het zou wat zijn als jouw tolerantie eens op de proef werd gesteld in b.v. Teheran: zeg het stadsbestuur aldaar dat je een christelijke kerk wil bouwen met een groot kruis erop ergens in een volkswijk.
Voor wat hoort wat, nietwaar?

delano | 06-12-07 | 14:38

Flodder 06-12-07 @ 14:36

Voor deze tegenstander zijn aparte wetten nodig. Klinkt naar WII, maar is noodzakelijk.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:38

Ik heb vernomen dat Doekele een eenmansbetoging gaat organiseren bij dat Haagse museum ingeval dat die homoliaanse foto,s worden geexposeerd.
Hij weet zich gesteund door Ghandi, de profeet Paulus en Moeder Theresia.

The eimer | 06-12-07 | 14:37

als je tegenwoordig publiciteit wilt als kunstenaar maak je een beeld van een kleuterneukende baardmans, noemt hem mohammed en klaagt bij pauw dat t rijksmuseum angsthazerig is.
niemand die nog naar de kwaliteit van je werk vrraagt. niemand die kritisch je eerdere werk bekijkt.
en het volksdeel dat musea nooit van binnen zag plempt ongezien weblogjes vol om je te steunen

gaat lekker die free publicity via GS viral service.

commentaarderer | 06-12-07 | 14:37

kwarkoo1 06-12-07 @ 14:27

Zelf je eigen vrijheden opofferen omdat ze bedreigd worden door een ander is geen overwinning. IK heb die vrijheden juist hoog zitten door er aan vast te houden. Je 'oplossing' gaat echt way too far.

Flodder | 06-12-07 | 14:36

@spooky 06-12-07 @ 14:16:
Iedereen mag denken wat 'ie wil, geloven wat 'ie wil, zeggen wat 'ie wil en vergaderen wat 'ie wil. Dat zijn mijn kernwaarden en toevallig (hé lucky me!) ook van onze grondwet.
Een religie werkt precies andersom. Niet alleen de islam, alle religies. Die dicteert wat je moet geloven, wat je moet denken, wat je moet zeggen en waar en wanneer je vergadert. En dat hebben we speciaal benoemd in de grondwet en je mag het niet belasteren. Dat is idioot.
Nu hebben we sinds 40 jaar een religie geïmporteerd die mijn waarden niet alleen verwerpt (staat gewoon in de koran hoor), maar die religie streeft ook naar wereldheerschappij en heeft dwingende wetten voor gelovigen en ongelovigen. Daar ben ik niet zo blij mee. Dat is al wat ik beweer. Meer niet.
En ik ben er dus ook niet zo blij als iemand vanuit een religieus standpunt een kunstzinnige uiting wil verbieden. Want geef je daar aan toe is dat het begin van einde van mijn kernwaarden. Snap je?

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:35

koerbagh ® 06-12-07 @ 14:25

Ook een leuke debattruc, die je vaker toepast: ik ben het met je oneens, vervolgens noem je mij naïf en blind. OP sympathieke manier zeg je daarmee dat ik stom ben en niet goe dnadenk (itt. tot jijzelf, die wél alle sgoed ziet).

Ik ben ook voor het terugdringen van de rol van religie in de wet. Laat dat helder zijn. Maar de redering die je volgt vanaf "religie is geen democratie" klopt niet. Je doet namelijk alsof de daden van 1 iedereen moeten worden aangeschreven. Dat monsieur taliban dat doet, maakt niet dat jij het moet doen. Ofwel.

Maaier | 06-12-07 | 14:34

Maaier 06-12-07 @ 14:26

Pssst... in de jaren 50 werden hele wijken Geterroriseerd en oorspronkelijke bewoners weggepest. Toen mocht Gerard Reve Jezus laten neuken met een ezel (rechterlijke uitspraak).

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:32

Ik herinner mij nog dat de 'piss-christ' ook aanleiding gaf tot verboden en bommeldingen. Evenals Madonna die zich liet kruisigen. En ik zou mij zo kunnen voorstellen dat een islamitische homo helemaal geen zin heeft in het beledigen van de profeet - net zo min als een christelijke homo het leuk zou vinden om jezus te beledigen; het emancipatoire karakter van deze tentoonstelling zij daarmee in twijfel getrokken. Voor de rest moet ik het nog zien (of het mooi is, en of het aanleiding geeft tot strafbaar gedrag).

Niet voor Jan | 06-12-07 | 14:28

@ Maaier 06-12-07 @ 14:22

Je kunt beter dan dit flutcomment..
Heb je nou dat boek al aangeschaft?? Snel doen voordat 't onder de toonbank verkocht moet worden.

wopper | 06-12-07 | 14:28

@madakantognie;
je hebt heel goed gegoogled op mannenliefde in de bijbel. Teksten moet je in context lezen. In de bijbel staat ook: "ga naar de mieren gij luiaard". Moet ik dat dan ook doen? Lijkt me niet.
Waar het om draait, is dat de bijbel Gods woord is. God zegt hierin duidelijk dat sex iets geweldigs is, tussen man en vrouw. Niet tussen man en man. Niet tussen mens en dier. Niet tussen ouder/kind. Helder. Dit betekend niet dat homosexuelen dood moeten, of van de hoogste berg gegooid moeten worden. Homosexuelen worden geacht geen sex te hebben met elkaar. Dat dit ondraaglijk is is wel duidelijk! Dat zijn wel meer dingen in dit leven.

Vrijheid is relatief.... dus sexuele vrijheid ook. Stelt u zich totale sexuele vrijheid eens voor... nee dat hoeft niet eens. sla de kranten er op na. het is wel duidelijk wat sexuele vrijheid ons heeft gebracht. verkrachting, mishandeling, vernedering.... echt vrij?

@Koekje-dr-bij?;
ik erken de bijbel van kaft tot kaft als God's woord. Geen enkele tekst zal ik als riooltekst erkennen. Bovendien straalt er weinig vrome praat van mijn kansel af op zondag. Komt u een keertje kijken?

gsgristen | 06-12-07 | 14:28

Ok Kwarkoo, dan concludeer ik maar dat je gewoon bevooroordeeld bent. What else is new. Je wil niet kijken omdat wat daar gezegd wordt tegen jouw beeld van moslims in zal druisen. Je vindt het kennelijk lekker om ze te bashen en dan moet ik je geen reden geven om dat niet te doen natuurlijk...

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:27

Flodder 06-12-07 @ 14:24

En zo gaat de westerse wereld ten onder aan haar bevochten vrijheden. We hebben met een tegenstander van doen die daar schijt aan heeft, snap dat dan.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:27

@ The eimer 06-12-07 @ 14:22

Heb nog een extra kromzwaard, geslepen en wel, hier, vang!
De meteoriet (nee, niet die pisbak in de vorm van een vagijn in makkah) isser misschien eerder dan een ophouden van de oliestroom.
We zien wel waar het schip strandt, we kunnen altijd nog naar de maan!

wopper | 06-12-07 | 14:27

@Koerbagh

Het is maar goed dat jij geen museumdirecteur bent.

mark twain | 06-12-07 | 14:27

@ 14:25
dan *zijn* er 100 miljoen (etc...)

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:26

kwarkoo1 06-12-07 @ 14:24

In elk land is ellende. Op wat voor niveau dan ook. Dus ook waar moslims zijn.

DIt moet je niet doorvertellen he, maar voor de 7e eeuw n Chr. was er ook al ellende. Zelfs in moslimvrij jaren 50 NL had je ellende. ssst.

Maaier | 06-12-07 | 14:26

delano 06-12-07 @ 14:20

Nee, kaart alleen je selectieve blik aan.

Flodder | 06-12-07 | 14:25

@Maaier 06-12-07 @ 14:06:
Oh maaier, wat ben je heerlijk stekeblind, naïef en hopeloos goed geïndoctrineerd met die prachtige, verlichte ideeën over mens en maatschappij. Nou, het komt misschien nog wel eens dat je snapt dat het niet uitmaakt of 1,2 miljard moslims lief zijn, dan er 100 miljoen niet lief. En die voeren oorlog tegen jou. Tegen alles waar jij voor staat. Verlichting, rede, individualiteit, rechtsbescherming, vrije mening, etc. Daar hebben die 1,2 miljard geen enkele invloed op. Het geinige is: Nederland vecht tegen ze in Afghanistan en in Nederland zit Ella Vogelaar er mee aan tafel. Of vind je het normaal dat er in die moslimclubjes een vertegenwoordiger van Milli Görüs zit of een vertegenwoordiger van een moskee waar wordt gecollecteerd voor hamas in Gaza en haat tegen ons wordt gepredikt?
Nochtans maak je een mooi punt: man zijn is geen religie. Daarmee impliceer je dus: religie is een aangeboren genetische eigenschap en daar kom je niet vanaf. Nou inderdaad, moslim zijn kom je maar moeilijk vanaf, er staat een doodstraf op namelijk. Maar een genetische eigenschap is het niet. Het is een geloof en een ideologie.

"Als je die uitspraak en jou uitleg erbij conseqwuent aanhoudt ga je altijd over tot beoordeling van een groep op grond van een individu. En dat moet jou toch niet aanspreken."
Exact!! Maar dat is nu juist wat de islamist WEL doet! Ook met betrekking tot geloofsgenoten. Begint het een klein beetje te dagen nu? Ik heb het niet over een groep mensen, ik heb het over een religie, over een ideologie.
De islam = religieus fascisme. Je kan mij toch moeilijk verwijten iets tegen een gedachtengoed, een ideologie te hebben.

Religie hoeft niet verboden te worden, het moet met spoed als uitzondering uit de wet. Het past prima onder de vrijheid van meningsuiting en vergadering. Waarom moet die kul apart benoemd in de wet? Dat is punt. Waarom moet er over sprookjes die toevallig gaan over het hiernamaals en een zogenaamde "schepper" van de wereld met heiligheid worden behandeld en is het boven alle kritiek verheven? Daar is geen enkele reden voor. Weg ermee.

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:25

Bertje Knor 06-12-07 @ 14:22

Hoef ik niet te checken. In elk land waar de moslims aanwezig zijn is ellende. Op wat voor niveau dan ook.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:24

kwarkoo1 06-12-07 @ 14:15

Ik vind dat een erg verregaande conclusie die ik ook moreel verwerp. Er is op het moment een moord gepleegd en er zijn een aantal bedreigingen die je kan zien als een aanslag op onze vrijheid en way of life. Dat is bij lange na niet voldoende om een (humane) endlosung te rechtvaardigen voor elke moslim, mi. Achter onze waarden staan, geen rechtsongelijkheid, de wet handhaven en uitvoeren. Laten we daar eerst eens mee beginnen voordat we Raus gaan roepen. Ben ik namelijk niet zo van. De praktische uitvoering nog nagelaten te beoordelen.

Flodder | 06-12-07 | 14:24

The eimer 06-12-07 @ 14:10

Klopt en dat oorlogsmonument (plus een aantal panden in goede staat) moest weg om plaats te maken voor een toegangsweg naar een moskee.
Oorspronkelijk bewoners gebruskeerd ten behoeve van Allah.
Gelukkig staat die moskee er nog niet maar het leed is al geschied.

delano | 06-12-07 | 14:24

ik snap ook nog steeds niet waarom ze Mladic willen vervolgen....

Gifkikker | 06-12-07 | 14:22

wopper 06-12-07 @ 14:19

mwa, ik wacht de conferentie wel af, vliegtuig gaat vanavond. Is in Turkije, dus dat zal niet al te Talibanachtig zijn.

Maaier | 06-12-07 | 14:22

Kwarkoo, check jij dan ook ff het debat op www.bezinningscentrum.nl als je wil weten of moslims hun geloof met democratie kunnen verenigen.

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:22

kwarkoo1 06-12-07 @ 14:19
Het beestje heeft al een naam: ('vrijwillige') remigratie...

Bertus Betonsloper | 06-12-07 | 14:22

wopper 14;10:
Gisteren een beleggingsartikel gelezen dat de olievoorraden tot 2050 toereikend zullen en dan slechts in kleine hoeveelheden op tot nu toe onbereikbare diepten zijn aan te boren. On the end zou de olieprijs kunnen oplopen tot E 500,- per vat of meer. Ook meerdere middenoostenlanden zouden zelfs al eerder droog komen te staan en razendsnel in armoede vervallen.
Voor het zover is zouden enorme aantallen moslims naar het westen vluchten omdat hier de laatste energie te betalen(?) valt en de onderlinge strijd onder moslims te ontlopen.
Dan zullen ook de laatste resten van de westerse democratische beginselen verdwijnen door de immense toeloop van islamieten.

The eimer | 06-12-07 | 14:22

Zoals P&W te zien was ; moslims vragen ,ze eisen.
In islamitische landen duld de islam geen andere religies naast zich wel onder zich.
Die houding kom je elke keer tegen bij moslims.
Hun wil geschiedde of anders ...........

Bijstandtrekker | 06-12-07 | 14:21

Flodder 06-12-07 @ 14:11

Dat vind ik de grote relativeringstruc: omdat er nog wel een foute groep in onze samenleving is, is dus de andere intolerante groep ineens ook minder erg.

Kom op zeg!

delano | 06-12-07 | 14:20

Bertje Knor 06-12-07 @ 14:17

Maak mij niet uit hoe je het beestje een naam geeft, als ze maar op een fatsoenlijke manier uit de samenleving verdwijnen en terug gaan naar landen die een wettelijk systeem hebben dat meer in de lijn is met hun aard en religie.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:19

@ Maaier 06-12-07 @ 14:13

www.islamophobiaconference.org/index.p...

Deze luyden zijn inderdaad behoorlijk objectief! Tsjek ze maar na, duurt een halve dag, maar dan heb je ook wat..

wopper | 06-12-07 | 14:19

Zo kwarkoo, begin jij dan vast met deporteren;)

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:17

@koerbagh
Elke discussie die over religie gaat, daar herhaal je dezelfde argumenten, je punt is helder jij bent een atheïst in hart en nieren maar waarom zo fundamentalistisch daarin. Religie is zo oud als de mensheid en men is toch vrij om te geloven? Ik deel je mening over dit actuele onderwerp en dat de wet niet vermengt moet worden met religie. Ik las van de week een quote van Cohen: Religie kan mensen binden (en ongelovigen buitensluiten denk ik er dan bij) Amsterdam die de moskeeën bij gemeentelijk beleid betrekt, het is schandalig! Maar ik die wel geloof en merk dat het me helpt in deze bezopen wereld, dat mag toch, dan hoef ik toch niet voor een paranormale geesteszieke te worden uitgemaakt. Wat dat betreft heb ik iets tegen alle fundamentalisten of het nu SGP-ers moslims of atheïsten zijn.

spooky | 06-12-07 | 14:16

Flodder 06-12-07 @ 14:08

In Nederland, in Europa en op de hele wereldbol is de islam in 99% van de gevallen verantwoordelijk voor conflicten. Het moet jou toch ook opvallen dat in vrijwel elk land waar de moslims zo'n 5% uitmaken van de bevolking het gedonder begint, te weten: aantasting van de vrije meningsuiting, sociale onrust, bedreigingen etc.

Er bestaat geen gematigde islam, de meerderheid is gegijzeld door een minderheid. De islam heeft verregaande invloed op het dagelijks leven van hun aanhangers. De islam is een politiek, indoctrinerende secte die ver van de westerse waarden gehouden dient te worden. Eruit dus!

kwarkoo1 | 06-12-07 | 14:15

wopper 06-12-07 @ 14:10

gelukkig haal je wel objectieve bronnen aan..

Maaier | 06-12-07 | 14:13

Voor iedereen die wil horen wat een paar vooraanstaande moslims en een Syrische atheist vinden van de combi Islam en Democratie.

Check het 23 mei debat en discussie Islam and democracy, met Sadik al-Azm, Abdulkarim Soroush en Tariq Ramadan, interview door Markha Valenta en Asef Bayat.

@ www.bezinningscentrum.nl

Heel interessant.

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:13

delano 06-12-07 @ 14:03

Ja, gelukkig kunnen gristenen daarentegen naakt op straat wel altijd goed verdragen.

Flodder | 06-12-07 | 14:11

delano 14:23:
Hebben we nog niet gehad over dat verzetsmonument dat wegmoest omdat er een kruis op stond. Hebben we ook niet over de schoonmaak op de Wallen
of Yab Jum.
Allemaal "" aanstootgevende "" objecten die niet halal zijn.

The eimer | 06-12-07 | 14:10

koerbagh ® 06-12-07 @ 14:07

Eensch. Het moet eens uit zijn met het bevoorrechten van het ene sprookje t.o.v. het andere.

azijnseikerT | 06-12-07 | 14:10

@ The eimer 06-12-07 @ 13:40

Ben somber. Globaal gezien -en ik lees nogal wat buiten het grensje van dit land- ziet 't er niet goed uit.
Een kwestie van wie heeft de langste adem, wij of de eischers? Wij hebben weinig of geen tijd, de cult heeft alle tijd, al 1400 jaar.

Het is erg complex en daarmee bedoel ik de rol van de EU inzake de islam: binnengehaald om een groot machtsblok tegen de USA te vormen heeft de UI zich verbonden met arabierië uit angst voor aanslagen en noem de hele riedel maar op.
De Dialoog die zich al 30 jaar voortsleept heeft slechts de arablanden voordeel opgeleverd: miljarden zijn er gestoken in de Mediterrane landen, die hebben de haat en afkeer noch de mensenstromen niet kunnen indammen.
Israël is daar aan opgeofferd. Vrienden zijn met arabistan is immers veel humaner.
Hun eisen en invloed worden steeds groter, tot de zaak barst, ergens, in een of ander land. Ik hoop snel, hoe eerder hoe beter. Misschien is het tij nog enigszins te keren, alhoewel er vanuit de VN/EU/Ned al wetten op stapel staan waarbij wij die kritiek hebben het onderspit zullen derven.
Lees ook dit, Ramadan zit vuistdiep in de club:
www.jihadwatch.org/archives/019037.php...

.

In Engeland zijn er sinds kort ziekenhuizen waarin verplegend personeel -indien de patiënt dat wil- de bedden van de moezelman 5x per dag naar Makkah MOETEN draaien - nieuwe appeasementregels!

U vraagt, wij draaien, letterlijk en figuurlijk.

Hudna, de bekende 'vredesakkoorden' de duur is 10 jaar, pislam denkt op de lange termijn. Tot het de hele wereld en vooral het verdorven westen voorgoed in de greep heeft.
Lees de excellente comments van Koerbagh er maar op na in diverse draadjes.

wopper | 06-12-07 | 14:10

@maaier

Democratie als middel? No way. Ik noem het een principe. Net als de rechtstaat die we hier hebben.

Crazy fuck | 06-12-07 | 14:09

koerbagh ® 06-12-07 @ 14:00

En wat is dan de oplossing? Omdat een aantal godsdienstwaanzinnigen mensen vermoorden wil je de gehele godsdienst en de aanhangers het land uit? Denk je dat dat gaat werken? Of heb je helemaal geen oplossing en wentel je je alleen klagend in het fatalisme? Ik denk dat de enige kans die er is op een vreedzame beleving van de islam toch in handen ligt van die gematigde moslim waar jij altijd zo makkelijk overheen stapt.

Flodder | 06-12-07 | 14:08

"Een Nieuw Comité voor Respect en Tegen Kunsdt heeft al aangekondigd acties te ondernemen tegen deze 'provocaties'" Een luchtige manier van schrijven, een kleine stap, we kwamen immers toch al nooit in een museum en die gefotosoepte homo, tja die is zo lelijk dat hij om die reden al niet in een museum thuishoort.

MAAR, wat de Stichting as-Soennah en het Turkse Platform Den Haag willen is een stap te ver, een kleine stap in een totaal verkeerde richting: een hele natie dwingen respect voor de islam te hebben is een eerste stap richting totale onderwerping! dit klinkt anti-islam en dat ben ik niet, er zijn genoeg islamieten in dit land die gewoon shoarma verkopen en zich niet bemoeien met wat nederlanders kunst mogen noemen. Maar er is dus ook een stroom die dit wel doet. Daar moet je niet lollig over doen van het is toch maar kunsdt. Kritiek en vrije kunst zijn juist mechanismen om misstanden in onze maatschappij aan de kaak te stellen zoals dit altijd normaal is geweest in Europa. Moslims zijn de enigen die zich hierdoor dusdanig beledigd en aangesproken voelen dat men een actie comité gaat oprichten. I.p.v van het gedrag aan te passen wat de “beledigingen” oproept, wil men middels dwangmiddelen een verbod op beledigen. Deels geplakt uit: sioenederland.wordpress.com/2007/12/05...

spooky | 06-12-07 | 14:08

@Flodder 06-12-07 @ 14:00:
Is Mohammed een god? Nee? Klaar. Geen gelul dus.
Overigens moeten dat soort reli-artikelen met spoed uit de (straf)wet. Geen uitzondering voor paranormale geestesziekten in de wet. Astrologie, wichelroedelopen en pendelen staat ook niet boven de wet. Waarom religie wel?
Kul. video.google.com/videoplay?docid=41992...

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:07

koerbagh ® 06-12-07 @ 14:00

Maar wat is je pnt dan? Dat er idioten zijn en dat du sd emeerderheid niet relevant en dat dus alle religgie verboden moet worden? Da's een belachelijke uitspraak. VUl pubertijd in in plaats van reliie. Moet je dan ook pubers verbieden? Man zijn is gee religie? Er zijn mannen die anderen vermoorden. Mannen verbieden? . Natuurlijk, matige debatingtrucjes, maar wel relevant om het ridicule van jou uitspraak te laten zien. Als je die uitspraak en jou uitleg erbij conseqwuent aanhoudt ga je altijd over tot beoordeling van een groep op grond van een individu. En dat moet jou toch niet aanspreken.

Maaier | 06-12-07 | 14:06

En Maaier, tot slot, zoek eens uit hoe de moslims zich opstellen tegenover huwelijken van moslims en niet moslims, kritische moslims en moslims die hun geloof afvallen of switchen naar een ander geloof.
Nogmaals, veel plezier met je "gematigde islam", er bestaan gradaties in hoeverre moslims hun geloof daadwerkelijk PRAKTISEREN maar er bestaat geen "gematigde" islam.

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 14:06

Maaier 13:59:
Beiden. Ik zou ook zitten wachten op een mogelijk nog een achterlijker idologie die zelfs gedeeltelijke blootfoto,s van monogame mannen zou verbieden en tenslotte ook nog even een verderfelijk medium als een media als tv zou verbieden.
( uiteindelijk zou dat misschien nog wel het beste zijn)

The eimer | 06-12-07 | 14:05

Ja dag, Koerbargh, ik heb wel meer te doen. Heb heel ff gegoogeld en snap nog steeds niet wat je wil zeggen. Als jij een punt wil maken, dan zorg je maar dat je duidelijk bent hoor. Ik wil er niet al te veel moeite voor doen om jou te volgen.

En voordat je mij weer van domheid beticht: het getuigt van meer intellect als je je punt helder en duidelijk kunt maken aan een tegenstander.

If something can be read without effort, great effort has gone into its writing, aldus eoa spaanse auteur. Dus doe jij maar je best.

Bertje Knor | 06-12-07 | 14:04

Voor al die gematigden onder ons:

Een paar jaar geleden had een kunstenaar op een blinde muur in de Kinkerbuurt (oud- West) in Amsterdam een enigszins naakte vrouw geschilderd.'t Was kunst hoewel er over te discusseren viel.
Niemand nam aanstoot tot na een lange tijd de moslims zich gingen roeren: dat kunstwerk moest weg, was aanstootgevend voor de islamieten.
Vond het stadsdeelbestuur, voornamelijk bevolkt door politek-correcte PVDA-'ers die aan hun toekomstige doelgroep en stemvee dachten, ook.
Dus verdween dat kunstwerk.
Het was geen islamitisch vrouw die naakt was afgebeeld maar zeg maar gewoon een lekkere, westerse stoot.

Het was een knieval naar het Oosten van een laf stadsbestuur.
Straks worden de lingerieposters van H & M ook nog verwijderd op instigatie van de droogkloot Plasterk of theemuts Cohen omdat de kromzwaarden zich ook daar niet mee kunnen verenigen.

delano | 06-12-07 | 14:03

The eimer 06-12-07 @ 13:56

Ik denk dat hij zijn uiterste best deed om sympathiek over te komen. Hij leeft alleen in een hele andere wereld.

Flodder | 06-12-07 | 14:02

@Maaier 06-12-07 @ 13:44,
1) Sla onze cultuurgeschiedenis er nou eens op na over hoe en waarom de scheiding van kerk en staat een van de grondvesten is van de moderne westerse beschaving.
2) Lees de koran en de hadith eens door.
3) Kijk eens hoeveel islamitische landen een *echte* seculiere democratische bestuursvorm hebben met respect voor andere geloven en atheisme en vrije universiteiten en scholen
4) Zoek eens uit of dat de islam -naast een religie- zich ook uitlaat in polititieke zin en/of hoe zij als politieke beweging zich opstelt tegenover democratie, vrijheid en recht.
Veel plezier.

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 14:02

Waarom basht iedereen alleen die moslims maar wordt hier stilletjes aan voorbij gegaan?
www.parlement.com/9291000/modulesf/gvg...
Of heb ik iets gemist en bestaat dit artikel niet meer?
Dit lijkt mij toch iets belangrijker dan focussen op iemand die volledig is vastgeroest in zijn denken en beweert dat 'kunst ophoudt wanneer het beledigend wordt.'

Flodder | 06-12-07 | 14:00

@Bertje Knor 06-12-07 @ 13:42:
Zoek ze maar op. Een Nederlander wordt geacht de wet te kennen.

@Maaier 06-12-07 @ 13:44:
Niet teveel interpreteren, bitte schön. Er staat precies wat er staat. Altijd dat eeuwige gezeik van de gematigde westerling: "niet alle moslims zijn slecht" of "de meerderheid van de moslims is liev".
Dat zal wel, maar religie is geen democratie. De meerderheid beslist niet over of de jihadi in naam allah een trein opblaast. De meerderheid beslist niet of de jihad er op gericht is het vrije westen te vernietigen in naam van allah.
Wake up...
youtube.com/watch?v=--Wpz4NAHtY

koerbagh ® | 06-12-07 | 14:00

The eimer 06-12-07 @ 13:56

Ofterwijl, een moslim die z'n nek uitsteekt, op legale wijze probeert een matschappelijke beweging op te zetten, weliswaar gebaseerd op z'n lange tenen en homofobie, maar waar verder wettelijk niets mis mee is, wil je sowieso niet op TV? Of helemaal niet in Nederland?

Maaier | 06-12-07 | 13:59

Flodder 13$6:
Ik kreeg nou niet de indruk dat hij sympathiek over wilde komen.
Hij dicteerde names een x-aantal mossels dat die homofoto,s not done waren en eiste een expositieverbod. En bij wat tegengas hield hij zijn mond en gaf geen milimeter prijs van zijn standpunt.
Dat soort mensen gaat nog geen jihadoverwinnig proclameren.
Daarvoor is het nog wat te vroeg, maar als die sukkels konseqwent door blijven drukken en leunen komt dat zeker in zicht.

Maaier 13:46:
Ja, en dan had ik nog gelijk gehad ook.

The eimer | 06-12-07 | 13:56

Ik houdt wel van kundtsdt. Ies koeltoer, net als die thee en die wijn in die kaffee.

Boris Poepnagel | 06-12-07 | 13:54

mr. scream 06-12-07 @ 12:56
Laten we eens beginnen in Gouda. Even geheel afgezien van de artistieke waarde van het getoonde, want dat is een volkomen andere discussie, laten we het eens met z'n allen aandurven niet bij voorbaat alle kleuren van de regenboog te schijten omdat we bang zijn voor de reacties van 'een miljoen moslims in Nederland'. Laten we eens vaststellen dat we anno 2007 het aandurven iemand een paar foto's in een museum te laten tentoonstellen. Natuurlijk, mevrouw zou in Iran geen schijn van kans maken, maar maakt ze dat hier dan wel?

Schoorsteenveger | 06-12-07 | 13:51

mr. scream 06-12-07 @ 13:38
Kent u Marcel Duchamps? Mijnheer heeft een urinoir in een museum gestopt en noemde het kunst. Belachelijk natuurlijk, maar wel precies waar het om draait. Kunst is een subjectief begrip: je kan het mooi vinden of niet, je kunt gaan kijken of niet. Je kunt het zelfs kunst vinden of niet. Wat je NIET kan doen, is het verbieden.
www.desco.be/Portal/duchamps-urinoir.j...

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:50

Maaier 06-12-07 @ 13:46

Hey, get out of my brain.

Flodder | 06-12-07 | 13:48

The eimer 06-12-07 @ 13:40

Wat had ie dan moeten zeggen: "jullie land"? Dan had je hier nu gepost dat deze 2e generatie kudtmoslim zicg geen nederlander voelt.

Maaier | 06-12-07 | 13:46

The eimer 06-12-07 @ 13:40

Nou ja, je kunt ook een beetje te erg paranoide zijn. Probeert de man sympathiek over te komen door te zeggen dat hij zich Nederlander voelt door 'ons land' te noemen, lees jij er een overwinningsverklaring van de jihadi's in.

Flodder | 06-12-07 | 13:46

gsgristen 06-12-07 @ 13:20
Lees zelf de bijbel eens mafkees. Zou je wat van opsteken. Die vrome praat die van de kansel afstraalt elke zondag kennen we wel inmiddels, de rioolteksten waar de bijbel wérkelijk haar fundament heeft wordt krampachtig stilgehouden. Ken uw bijbel!

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:44

@koerbagh:

leuk dat je een nieuwe slagzin hebt, maar wat bedoel je ermee? "religie is geen democratie". Nee natuurlijk niet. democratie is een bestuursvorm, religie is zingeving. Bedoel je: "religie is onverenigbaar met democratie"? Ben ik het niet mee eens. Hier hebben we toch ene meer dan redelijk functionerende demoratie gehad de afgelopen 100 jaar, ondanks de religfieuze partijen. Pas als je zegt: "bepaalde vormen van religie zijn onverenigbaar met democratie"begint het ene beetje hout te snijden. KAstestelsel, Talibanpraktijken, dat lijken me niet echt vormen van religie die verenigbaar zijn met democratie.

Maaier | 06-12-07 | 13:44

Koerbargh,

Het spijt me maar ik heb geen tijd voor een film van 40 minuten. Maar we hebben het er al uitgebreid over gehad. Can we agree to disagree?
Ik ben nog steeds overtuigd dat zolang gematigde moslims de meerderheid hebben in een 'democratische rechtsstaat' hun opvattingen zijn gewaarborgd.

En wat bedoel je mij te zeggen met die wetsartikelen? Zou handig zijn als je meteen paste wat erin staat, ik ken ze niet uit mn hoofd.

Bertje Knor | 06-12-07 | 13:42

wopper 13:25 :
Waar ik me het meest aan stoorde was de opmerking dat hij het had ""over ons land, Nederland"". Daarmee wilde hij aangeven dat de domilicering van zijn achterlijk geloof al zover was dat hij iedere twijfel over de acceptatie van de islam in dit land wegveegde. Dat 60 % van de bevolking de islam als een bedreiging ziet is voor hem bijzaak, dat is normaal, in andere westerse landen is dat ook zo.
Maar gewild of ongewild die NOSsers de gelegenheid geven om hun "" standpunten uit te dragen"" is de beste remedie om NLers een inzicht te geven hoe dit foute islamsysteem opereert.

The eimer | 06-12-07 | 13:40

@mr. scream 06-12-07 @ 13:38:
Dat maakt nog niet dat geen kunst is. Integendeel.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:40

Ik vind die foto's wanstaltige zooi van het ergste soort. Het is aanstellerij van een muzelvrouw die denkt dat ze een fototoestel kan bedienen.
Maar die andere aanstellerige muzelmensen heben niet het recht dit te verbieden.
In ons land maken wij dat uit.

chop46 | 06-12-07 | 13:38

@koerbagh, ik vrees dat ik geen genoegen neem met je uitleg van kunst. ze wil provoceren, mensen aan het denken zetten, right. Het is slechts misselijkmakend, nothing more.

mr. scream | 06-12-07 | 13:38

gsgristen 06-12-07 @ 13:20 Romeinen 1:
Daarom heeft God hen in hun lage begeerten uitgeleverd aan zedeloosheid, waarmee ze hun lichaam onteren. 25 Ze hebben de waarheid over God ingewisseld voor de leugen; ze vereren en aanbidden het geschapene in plaats van de schepper, die moet worden geprezen tot in eeuwigheid. Amen. 26 Daarom heeft God hen uitgeleverd aan onterende verlangens. De vrouwen hebben de natuurlijke omgang verruild voor de tegennatuurlijke, 27 en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met vrouwen losgelaten en zijn in hartstocht voor elkaar ontbrand. Mannen plegen ontucht met mannen; zo worden ze ervoor gestraft dat ze van God zijn afgedwaald.
-
Is dit geen controle uitoefenen? Er wordt hier m.i. toch wel degelijk gepretendeerd dat het uitoefenen van het geloof en een vrije sexuele keuze niet samengaan.

madakantognie?! | 06-12-07 | 13:38

koerbagh ® 06-12-07 @ 13:20
precies zo is het, die christen talibanners zitten niet zover van de moslims af met hun opvattingen

Sancho Panza | 06-12-07 | 13:37

Overigens: Jihad = Strijd ("gematigd" vaak geinterpreteerd als "innerlijke strijd")
Mein Kampf dus.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:37

Alle linkse leiders en linkse stemmers verplichten in de prachtwijken van Vogelaar te gaan wonen. Met vrouw en kinderen.

skit | 06-12-07 | 13:37

Maaier 06-12-07 @ 13:19
Er is veel kritiek mogelijk op de Islam? En waar baseert u deze hemeltergend stupide opmerking op? Het feit dat hier nog geen metro`s zijn opgeblazen? Moeten we daar dankbaar om zijn? Feit is dat religie, elke vorm, gevrijwaard tracht te blijven van kritiek en belediging. Gezien de barbaarsheid en schadelijkheid, een onbegrijpelijke instelling waarvoor het fundament zich bevind in onze eigen grondwet. De barbariteiten waarmee mensen die zich geïnspireerd voelen door een eeuwenoud boek wegkomen is ronduit stuitend. Spreek mensen aan op hun gedrag, en ze verwijzen naar hun religie. Spreek hun religie aan, en ze zullen krijsen dat hun vrijheid in geding komt. Al dan niet in combinatie met protesten in de vorm van brandstichting, marteling en doodslag. Zoals Steven Weinberg al zei:
"Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion." Islam is hier het sterkste voorbeeld van, en in plaats van te klagen zou het hen sieren om in schaamte en zwijgzaamheid zich gelukkig te prijzen dat hun verderfelijke gewoonten tot op zekere hoogte nog getolereerd worden.

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:36

Foutje @ 13:33
Dus dan *zijn* we er

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:35

Balsaq 06-12-07 @ 13:32

Helemaal mee eens !

Indiana | 06-12-07 | 13:34

@Bertje Knor 06-12-07 @ 13:28:
Dus dan ze we er. Grondwet Art. 7, lid 1. Universele verklaring van de rechten van de mens, Art. 27.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:33


Qouth filmpje @ 11 min 28 sec:

"We zijn al bezig om, stelselmatig, de islam steeds verder te beledigen. Het begon met een kleine film, en het is uiteindelijk geworden dat de koran "Mein Kampf" is, het is uiteindelijk geworden dat de koran verscheurd moet worden. Dat is natuurlijk een stelselmatige belediging die steeds verder gaat, en dát is wat gestopt moet worden."

Nee, meneer, nee: zolang er nog museumdirecteuren bang moeten zijn om een expositie te openen, zolang er nog mensen bang moeten zijn om tekeningen van mohammed te maken, MOET er geprovoceerd worden.

Provoceren

Provoceren

Provoceren

Provoceren

Provoceren

Provoceren

Net zolang totdat duidelijk is dat in onze rechtstaat er Vrijheid van Meningsuiting is.

Net zolang totdat duidelijk is dat de islam en aanhangsels daar niet van uitgezonderd zijn.

Net zolang totdat de gematigde islam dit soort radicalen publiekelijk een klap in het gezicht verkoopt wanneer er weer kritiek op een mohammed afbeelding wordt geleverd.

Net zolang totdat onze cultuur veiliggesteld is.

Balsaq | 06-12-07 | 13:32

Wat mij keer op keer verbaasd is dat wij Nederlanders ons steeds weer gaan aanpassen aan een minderheid, Bijvoorbeeld het sinterklaas feest, dat mag niet meer vanwege zwarte piet, omdat sommige Antillianen of Surinamers last krijgen van hun slaafse verleden, lazer toch op, het is een kinderfeest en dat moet zo blijven. Je kunt er bijna op wachten dat deze tentoonstelling in Gouda, voer is voor ranzige imams, die hun decipelen tegen deze kunst uiting opzetten. Het gevolg laat zich raden, of de tentoonstelling wordt stopgezet of Gouda wordt verbouwd. Het zal wel weer beide worden.... Maar we zijn toch die koppige Hollanders, die Alva het land uit heeft geflikkerd, We zijn toch die zelfde Hollanders die de Engelse zeevloot tot wanhoop heeft gebracht en dat hebben we gevierd op de Theems tot aan Londen. En die zelfde Hollanders laten zich nu door een stelletje ongeletterde en ongemanierde bosmongeaulen piepelen.

Karel Kruizenruiker | 06-12-07 | 13:31

The eimer 06-12-07 @ 12:39

Geheel juist. Het is heel goed dat we dit soort personen vaker op beeld hebben.
Dan gaat de rest van Nederland ook beseffen hoe gedacht wordt door islamisten. Ook al probeerde de persoon nog sympathiek over te komen door de heaumeaux te knuffelen. Op essentiele onderdelen ging hij vreselijk in de fout zonder dat hij het zelf besefte. (zie o.a. Flodder)

azijnseikerT | 06-12-07 | 13:31

@Maaier 06-12-07 @ 13:22:
Religie is GEEN democratie. De islam is GEEN democratie. De meerderheid beslist niet. Er is niet democratisch besloten: "god bestaat". Er is niet democratisch besloten "de koran is het heilige boek". Er is niet democratisch besloten "de tekst van de koran is het ultieme en onveranderlijke woord van god".

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:30

Het gaat erom of ze bereid zijn om over te gaan op geweld. Het staat moslims vrij om tegen de foto's te protesteren via de rechter. Als meneer de comité dat doet namens de hele gemeenschap, zie ik daar geen probleem.

Wat betreft Madonna: die rel was echt ongegrond, want het was echt niet als beledigend bedoeld, integendeel. Ik was in de Arena, en ben Christelijk, en ik vond het mooi. Er werd ter afsluiting een citaat van Jezus gebruikt in de trant van: wat je voor een ander doet, dat doe je voor Mij. En het ging uiteindelijk dus om hulp aan aidswezen.

Bertje Knor | 06-12-07 | 13:28

@sjaakdeslinksesul 06-12-07 @ 13:25, zag ik ook. Zou ik best m'n onbesneden booner in willen swaffelen..

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 13:28

Isser al meer nieuws over de nieuwe Nederlandse Fatwabrigade van de 20 verenigingen die repsect (lees je mee, sjeik G(n)eit?) eischen en zich onlangs de prachtnaam hebben aangemeten 'Iesjlammemiettiesche Hoeders fan die Nederlandsje Koenst die over Perziesche afvalliege koenstenaresj Hoereh Hierah ain Fatwaa hebben oitkeshprooken'?

wopper | 06-12-07 | 13:25

Sooreh Hera is een lekker wijf.

sjaakdeslinksesul | 06-12-07 | 13:25

@Bertje Knor 06-12-07 @ 13:18:
Filmvoorstelling gisteren gemist? Geen nood: draaien we 'm nog een keer.
video.google.com/videoplay?docid=86624...
Religie is geen democratie. Voor elke 10 "gematigden" (dat wil vaak zeggen: mensen die het boekje niet hebben gelezen) staat er -minstens- 1 fanaticus, die die het geloof van die 10 gijzelt met geweld of geweldsdreiging, gerechtvaardigd uit dat boekje waar die 10 ook zeggen in te geloven.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:25

Bertje Knor 13:18:
Geef mij maar eens het verschil tussen iraanse moslims en iraanse moslims die naar naar NL afgedropen zijn. En ik vind dat een juiste benaming.
Of marocislamiet die gisteren bij P.W. zat of bv Amedinejad?
Meneer, in het opvattingen inzake de islam verschillen zij geen jota!

The eimer | 06-12-07 | 13:24

Bertje Knor 06-12-07 @ 13:18
Meneer de comité-oprichtert pretendeert te spreken namens "een miljoen moslims in Nederland".

Schoorsteenveger | 06-12-07 | 13:24

Wijze les voor snel aangebrande moslims: Er is een groot verschil tussen beledigd worden of je beledigd voelen. Ofwel; Weg met de lange tenen!!!!!

Snaakje! | 06-12-07 | 13:23

Maar ja, de rellende moslims gaan wel de aandacht trekken, en daar wordt de hele gemeenschap op beoordeeld.

Deze reactie is niet OK Bertje Knor 06-12-07 @ 13:18

HET probleem is dat er vanuit de " gematigde " islam geen tegengas word gegeven!

en, zwijgen is toestemmen, dus EIGEN SCHULD DIKKE LUL!

latinha | 06-12-07 | 13:23

@Rabarberke 06-12-07 @ 13:11, los van het feit of het nu kunst is of niet, is de discussie of het nou beledigend is of niet niet ter zake ZOLANG er iemand niet PERSOONLIJK is uitgebeeld, dus je vergelijking met Bea gaat mank. Als ik Roodkapje afbeeld als trottoir hoer dan zullen er best wel mensen beledigd zijn die geloven in dat sprookje. Hebben zij dan een claim op haar?

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 13:22

Rabarberke 06-12-07 @ 13:11

Niet "van" Mohammed maar " uit naam van".
Er stond in , ik dacht de Volkskrantbijlage van afgelopen zaterdag, een stukje over een homo wiens oogkas tot moes was geslagen.
Gewoon omdat hij 's-nachts de " verkeerde route" nam. Het was Amsterdam en niet Gouda. Centrum en niet Slotervaart. Chirurgen konden de stukjes van z'n oogkas nog aan elkaar lijmen.
Waarom ga jij je genuanceerdheid niet aan die homo uitleggen?

delano | 06-12-07 | 13:22

Bertje Knor 06-12-07 @ 13:18

Je hebt helemaal gelijk. Als in Indonesië, waar 300 miljoen moslims wonen, een paar honderd lui de straat op gaan om ergens tegen de protsteren, hoor je dat slechts, niet die 300 milj -300. Maargoed, nu gaan Botte en Wopper zeggen dat ze eigenlijk allemaal ons willen onderwerpen en dat ze allemaal uiteindelijk kiezen tegen het vrije westen.

Maaier | 06-12-07 | 13:22

wat een ophef, Gouda is trendsetter, over 15 jaar ziet de rest van Nederland er net zo uit.

Tubifiks | 06-12-07 | 13:21

Kansloos, schreeuw om aandacht, ondoordacht. Typisch voorbeeld van 'klok horen luiden, maar absoluut niet weten waar de klepel hangt'. Weer iemand die een verschrikkelijke leegte in het hard heeft en deze frustratie uit door gal te spugen op de godsdiensten.
Zie deze nietszeggende opmerking:
"Religie wil altijd controle over de sexualiteit van de mens uitoefenen"(Website Sooreh Hera)
Lees de bijbel eens voordat je dit soort nonsens roept beste mevrouw.

gsgristen | 06-12-07 | 13:20

@Rabarberke 06-12-07 @ 13:00:
Die ophef (overigens uitsluitend uit streng-protestants-christelijke hoek) over Madonna aan het kruis was net zo belachelijk als de moslim-ophef over deze foto. Of de christen-ophef over deze poster.... voor een film die precies aangeeft waar het over gaat. pds.egloos.com/pds/1/200502/15/58/a001...

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:20

Koekje-dr-bij? 06-12-07 @ 13:12

Stel je niet aan. Er is een hoop kritiek mogelijk op de islam, maar voel jij je iedere dag beledigd? Dan ben je net zo erg als de eerste de beste kansenjongere. 24/7 zagen ze aan de stoelpoten van de democratie? Volgens mij moeten zelfs moslims slapen, eten en tv kijken.

Maaier | 06-12-07 | 13:19

Je hebt idd veel moslims met lange tenen (denk dat ze vaak vanuit hun cultuur ook sowieso wat 'warmbloediger' zijn), maar ook moslims die dingen wel van zich af kunnen laten glijden. Heb verschillende moslimvertegenwoordigers horen verklaren dat ze beledigingen over zich heen moeten laten komen en dat het went.

Ik heb n beetje moeite met uitspraken als moslims zijn dit, moslims zijn dat. En vaak wordt verwezen naar excessen in Iran of andere onzalige oorden, alsof dat een stereotype beeld van 'de moslim' geeft. 'De moslim' bestaat niet, en er zijn net zoveel gradaties van fanatisme als er mensen zijn.

Maar ja, de rellende moslims gaan wel de aandacht trekken, en daar wordt de hele gemeenschap op beoordeeld.

Bertje Knor | 06-12-07 | 13:18

"Kunst houdt op wanneer het beledigend wordt." Hahahahahaha, zo lust ik er nog wel een paar. Weinig kans dat dit goed gaat komen, of iig gaat het heel lang duren.

Flodder | 06-12-07 | 13:18

Koekje-dr-bij? 06-12-07 @ 13:13

Ik snap je wel, ben het ook met je eens, maar denk aan je gezondheid.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 13:18

Sisenandus 13;03:
Het gekke is dat blijkbaar iedere moslim weet hoe Mo eruit heeft gezien, hoe dat in godsnaam mogelijk is moet je ongelovige hond niet vragen.
Maar je mag Mo niet afbeelden. Houd automatisch in dat iedere denkbaar portretje van een willekeurige oosterling in bv een kunstwerk niet geacepteerd wordt. Hoe je daar theologisch mee weg komt is mij ook een raadsel.
Blijkbaar worden islammer zelf knettergek van hun eigen idee van koran intepreteren. Logisch gevolg van die zwakke islamtheologie is bij het minste of geringste kritiek op dat geloof de beredenering faalt en naar het ultime wapen van geweld wordt gekozen om minimaal die ondoorzichtige islamsoep in stand te houden.

The eimer | 06-12-07 | 13:17

Ik ben in Gouda geboren. Als ik dit allemaal lees, word ik woest van binnen. Woon tegenwoordig op het Belgische platteland, mede omdat het hier 100% geitenneukervrij is. Maar mocht het nog eens tot een reconquista komen, ik ben van de partij. Per aspera ad astra.

pollito | 06-12-07 | 13:16

Rembrandts kijken in de Hermitage is een stuk leuker dan foto's bekijken van homo's met moslimmaskers, imo.

Vraagje: Wie van de reaguurders zou bewust naar deze tentoonstelling gaan, ook zonder alle ophef?

SODEP | 06-12-07 | 13:16

mr. scream 06-12-07 @ 12:56
Het onderstaande fragment is al eerder gepost, maar bekijk het nog maar eens; je maag draait 3 keer om:
www.terrorismawareness.org/videos/108/...
Dit gaat dan over de positie van vrouwen binnen de islam, maar homo's zullen er niet een mildere behandeling krijgen. Deze kunstenares, of hoe jij het noemen wilt, woont pas 7 jaren hier en heeft in haar geboorteland waarschijnlijk dingen meegemaakt en gezien die wij ons amper voor kunnen stellen. Om te zeggen dat ze die kunst daar moet exposeren, is ronduit dom en tevens onmogelijk. Dat ze het hier wel doet, getuigt al van genoeg lef.

madakantognie?! | 06-12-07 | 13:15

@ Harige Bangmaker 06-12-07 @ 13:14

Neen, hij is vaak ongewassen en hij stinkt....

Maja de Bijna | 06-12-07 | 13:15

Makkelijke kunst, maar goed. Het punt is dat het artikel op godslaster per direct geschrapt moet worden. Want daar schuilt deze baard zich achter met zijn roep om beteugeling van de vrijheid van meningsuiting. Maar ja, met al die gristenen in de politiek is dat een geringe kans.

Flodder | 06-12-07 | 13:15

Was het niet zo dat de opera Aisha, waarin gesuggeerd werd dat de profeet wat had met een tienjarig jongetje, niet mocht van het Amsterdamse stadsbestuur?
Dat Deense spotprenten tot een hoop commotie en dreigementen leidde?

Wanneer gaan die muzelmannen nou eens het kromzwaard trekken om hun eigen lange tenen af te hakken?

delano | 06-12-07 | 13:14

controle 06-12-07 @ 13:12
Helder. Jammer dat groep twee direct groep één steunt, en daarmee zichzelf te gronde richt. De vraag is nu: wat doen we eraan?

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:14

Rabarke
Het antwoord op je vraag is ja. Maar niet alleen van Mo, vaak ook van Abdel, Rachid en de rest van de familie.

Sisenandus | 06-12-07 | 13:14

Gouda is toch ook een van de centra van de Nederlandse Bible-Belt?
Vol christenunie-stemmende griffo's en meisje in lange rokken op weg naar het ggggristelijke Driestart-college omdat het daar verboden is voor de dames een broek te dragen...?

Yvette Lont... kom drrrrr maarrrr in!

RM-rf | 06-12-07 | 13:14

Maja de Bijna 06-12-07 @ 13:12

Hoezo? Mag je er niet naar kijken?

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 13:14

kwarkoo1 06-12-07 @ 13:10
Sorry hoor, maar deze man gaat echt te ver. Wat ik hier voor me zie is een pedosexueel die de maatschappij verantwoordelijk houdt voor het strafbaar stellen van sex met minderjarigen. De pot verwijt de ketel, and then some.
Walgelijk.

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:13

@Rabarberke 06-12-07 @ 13:11:
Om te beledigen is er dus blijkbaar iets dat beledigd kan worden.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:13

Ik noem mijn geslachtsdeel al jaren Mohammed.........

Maja de Bijna | 06-12-07 | 13:12

Rabarberke 06-12-07 @ 13:11

Ja, best wel. En de rest van de bewoners in de wijken waar die jurken wonen ook. Eigenlijk iedereen die geen moslim is. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereldbol.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 13:12

@mr. scream 06-12-07 @ 13:03:
Ja en? Dat maakt nog niet dat het geen kunst is. Grafisch ontwerp is toegepaste beeldende kunst, evengoed kunst.
Ik heb nog geen argument van je gehoord waarom het geen kunst is en ook jouw definitie van beeldende/fotografische kunst niet. Het feit jij ervan moet kotsen is geen argument. Eerder een argument dat het wél kunst is. Blijkbaar doet het iets met je. Je hebt bij een afbeelding, een plaatje, een afdruk van een fotografische representatie van de wereld een afweerreactie. Dan slaagt een levenloos, irreëel iets er dus voor jou een reële fysieke beleving te geven. Dat lijkt me een prima definitie van kunst. Maar als je een betere weet, kom maar.

koerbagh ® | 06-12-07 | 13:12

@bijstandstrekker:
Is niet onbegrijpelijk, het verraad van links. Het geeft 2 soort linkse mensen, type 1 is idealistisch en brengt offers voor zijn visie, en type 2 (de overgrote meerderheid) die slechts links is om er zelf beter van te worden. Vakbonden, nough said. Dus wie ervoor zorgt dat de politica betaald krijgen, krijgt de steun, ongeacht de wensen van deze kiezers.

controle | 06-12-07 | 13:12

Robert Irving III 06-12-07 @ 13:09
Inderdaad. Ik voel me stelselmatig beledigd door moslims. Ik word constant afgeschilderd voor de vreselijkste dingen, van xenofoob tot Hitler-adept, bij het eerste beetje kritiek op de islam. Die mongeaulen zagen 24/7 aan de poten van onze democratie en als je er wat van zegt ben je een fascist en zagen ze lekker verder, de goedwillende nederlander in vertwijfeling achterlatend. Ziek word ik ervan.

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:12

In het veilige museum kun je onder het excuus kunst bijna anoniem grenzeloos beledigen.

Veel stoerder is het om als kunstenaar door Tehran te lopen met een sandwichboard met dezelfde foto's.

Waarom wordt zo'n expositie hier in Nederland gehouden? Heeft de homoscene last van Mohammed?

Rabarberke | 06-12-07 | 13:11

Koekje-dr-bij? 06-12-07 @ 13:08

Rustig, rustig....... borreltje?

kwarkoo1 | 06-12-07 | 13:10

-weggejorist-

Robert Irving III | 06-12-07 | 13:09

Bij het horen van die muzzelman bij P&W verkrampen mijn vingers en tenen. Die man praat wel zo onbegrenst peop en leugens, verschrikkelijk! "Ik wil écht geen homosexuelen beledigen" maar doet het intussen constant.
"Ik ben vóór vrijheid van meningsuiting en expressie" maar eigenlijk niet.
Vuile smerige hypcoriete t*phuslijer dat je dr bent! Je respecteert helemaal NIETS behalve wat de koran je voorschrijft. Laat je nakijken, zult!

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:08

WIE bepaald wat kunst is?

ps :trouwens een gemiste kans door p&w door niet te vragen of een filma ls life of brian beledigend is, en zoja of ie dan wel vertoont mocht worden!

latinha | 06-12-07 | 13:07

lange tenen bedoel ik

hermanus | 06-12-07 | 13:07

Gewoon een bordje aan de deur hangen... "als u zich beledigd voelt door een portret van mohammed op een poppekop, dan is verder lopen uw eigen keus en wilt u zich met opzet laten beledigen... u bent NU gewaarschuwd"...

synchronicity | 06-12-07 | 13:07


@ Bertje Knor 06-12-07 @ 12:59

blijft dat veel van de moslim broeders korte teentjes hebben, of je nou over je moeder begint of niet

hermanus | 06-12-07 | 13:06

Maja de Bijna 06-12-07 @ 13:04

hedendaagse kunst is zowieso kuNSt zonder de spoorwegen. Kut dus.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 13:06

gain style: zoals je bullshit mensen in nederland hebt, denk aan tokkies, heb je ook bullshit mensen uit het buitenland. en ik ben het zeker met je eens.

mr. scream | 06-12-07 | 13:06

mr. scream 06-12-07 @ 13:03
Ja, de kunst is slecht, maar dat is het punt niet...

Rabarberke 06-12-07 @ 13:03
Kijk eens uit je ogen. Dergelijke kunst staat al jaaaaaaaaaaren op elke straathoek. Verkapte fallussymbolen die werkelijk kant noch wal raken. Afgezien dat het zonde geld is om daar belastingcenten aan te verspillen, stoort niemand zich eraan.

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 13:06

Die gast was gisteren wel weer typisch bezig! Wat hij zei kwam eigenlijk neer op het volgende: "Alleen wij mogen mensen beledigen, jullie mogen ons niet beledigen."

OneandOnly | 06-12-07 | 13:05

De kunst is om hier kunst in te zien

Maja de Bijna | 06-12-07 | 13:04

*de duivelsverzen nog maar weer eens openslaat*

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 13:04

We kunnen ook de beeltenis van speerpunt in een passieve homoseksuele pose op elke straathoek ophangen. Zal weinig ophef veroorzaken en is geheel in lijn met onze verworven vrijheden.

Rabarberke | 06-12-07 | 13:03

Rabarberke 06-12-07 @ 13:00

Ophef? Ja, in Gods own country ja.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 13:03

Bertje Knor 06-12-07 @ 12:59

O, wat een mooi verhaaltje! Vertel nog eens van die teddybeer, jij kunt dat zo goed. Of van het kindeke Aïsha. Of van Mohammed en Ali!

van Maerlant | 06-12-07 | 13:03

dit zijn goedkope, amateuristische semi-porno fetish foto's die niet provoceren maar mensen laten kotsen.

mr. scream | 06-12-07 | 13:03

Bertje Knor,
"die moslim meneer" zei gister bij P&W dat die foto`s (v/d profeet) al heel lang bestonden. Daar ging helaas niemend op door. Waar zouden zij genomen zijn? Is het fototoestel in arabië uitgevonden?

Sisenandus | 06-12-07 | 13:03

Als je je beledigd voelt, ga je toch geweaun niet naar die expositie?

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 13:02

Rabarberke Met Jezus is in naam van de kunst in onze tijd. van alles uitgevreten (en met de paus ook) en daar is volgen mijn weten niemand voor vermoord.

speerpunt | 06-12-07 | 13:02

@speerpunt

Dan ga je toch naar de rechter om dat haagse museum te verplichten die expositie te laten doorgaan?

Rabarberke | 06-12-07 | 13:01

Jamaar... ik héb helemaal geen respect voor moslims. Wat nu?

Koekje-dr-bij? | 06-12-07 | 13:01

@speerpunt/kwarkoo

Bullshit. Jullie zijn zeker vergeten wat een ophef Madonna veroorzaakte toen ze aan 't kruis ging hangen tijdens de confessions tour.

De meeste ophef die deze kut-kunsdt expositie veroorzaakt is toch voornamelijk bij niet-moslims die zich nu al verkneukelen op een nieuwe rel.

Rabarberke | 06-12-07 | 13:00

Gouda is kudt, ga er NOOIT naar school!

xzaz2 | 06-12-07 | 13:00

@ mr. scream 06-12-07 @ 12:56

Die kutmorocs moeten in Iran 's wat rotzooi uithalen, zoals ze op de Goudse kermis doen. Dan zijn het helden. Nu zijn het regelrechte lafhartige stumpers die liever nog vandaag dan morgen opgeknoopt moeten worden. Om de parallel met Iran in stand te houden.

Gain Style | 06-12-07 | 13:00

Karel Kruizenruiker 06-12-07 @ 12:53
Het is ook erg in Utrecht,Den-Haag,Tilburg etc.etc.
En nogmaals het is onze eigen schuld,een stelletje laffe volgevreten angsthazen zijn............ niks anders..............

Indiana | 06-12-07 | 13:00

Het moet maar kunnen, maar het getuigt niet van goede smaak. Vind de foto's ook vrij stigmatiserend voor homo's.... alsof je als homo altijd in zo'n smakeloze latex ballenvanger loopt... brrrr!!!

Ik vond P&W bijzonder pijnlijk, zowel voor Wouter Hamel als die moslim meneer. Jammer dat die laatste zo gebrekkig de pijn die moslims ervaren bij dit soort foto's kon uitleggen. Is voor NLers ook moeilijk te vatten.

Maar het is NL ook verboden om afbeeldingen van de koningin in dergelijke foto's te plakken. Vrijheid is dus niet onbeperkt. Daarnaast: in religieuze gemeenschappen zijn de voorgangers als familie. Ik denk dat je je gewoon moet voorstellen hoe je je zou voelen als een afbeelding van je vader/moeder/kind zo misbruikt zou worden.

Bertje Knor | 06-12-07 | 12:59

Rabarberke, nog een toevoeging. De foto,s van de kinderen van Willem Alexander en Maxima op de pedosite? keurig afgehandeld bij de rechter.

speerpunt | 06-12-07 | 12:57

@speerpunt

Of de paus zo je wilt, of beter nog, Jezus...

Gewoon een paar vege lijven van die xtc-ghb slikkende dwars door hun pik gepiercte vrijwillug seropositieve heamaux voorzien van de beeltenis van Jezus en dat exposeren in de bible-belt.

Da's pas kunst man.

Rabarberke | 06-12-07 | 12:57

granaatwerper 06-12-07 @ 12:55

En waarom zouden we ons die ellende NOG een keer vrijwillig op de hals halen. Eruit met die islam en snel.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:57

ze is een fokking grafisch ontwerper die denkt kunst te hebben geproduceerd. En het is geweldig als je procerende bullshit kunt aannemen als museum omdat het je publiciteit oplevert.
provoceren tot kritsich nadenken is een heilig goed, maar what the fok is dit: gay guys die mohammed maskers dragen. wow, ze heeft echt laten zien dat 1. moslim gays bestaan en 2. de moslim gemeenschap niet hypocriet moet doen. ze moet deze bocht in iran tentoonstellen, dan pas is ze cool.

mr. scream | 06-12-07 | 12:56

precies. Kwetsen die hap, totdat men de schouders ophaalt over de meest gruwelijke heiligschennis, zoals christenen doen. Er is geen toekomst in nederland voor een islam die dreigt en moordt om wat plaatjes.

granaatwerper | 06-12-07 | 12:55

Ongetwijfeld zal de islamitische religeuze politie met behulp van hun linkse meelopers deze expositie proberen te verhinderen.
.
Op het moment dat religie gaat bepalen wat mensen wel of niet mogen zien is het eind zoek.

.
Wat voor mij nog altijd het meest onbegrijpelijke is , is dat linkse mensen aan deze (artistieke) vrijheidbeperking vrijwillig meedoen inplaats daar juist voor op te komen.

Bijstandtrekker | 06-12-07 | 12:55

Rabarberke 06-12-07 @ 12:50

Boedha, Jezus en de paus zullen weinig ophef teweeg brengen. Hoe zou dat nou komen?

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:55

eh, iemand vast een kopje thee?

breedtevrees | 06-12-07 | 12:54

Rabarberke daar gaat dan zeker niemand voor vermoord worden. dat is het verschil!! Daarnaast kun je je afvragen , gezien de context, of dat een kunstenaar zou inspireren.

speerpunt | 06-12-07 | 12:54

leuk stukje over de Marokkaanse stad van Nederland, ik dacht dat we het met 020-west en 030 wel hadden gehad, maar dat blijken onschuldige koorknaapjes te zijn. Ik ben bang dat het nooit meer goed komt, het failliet van de Multiculturele samenwerking wordt bijna dagelijks aangetoond, maar onze beleidsmakers zijn of ziende blind, of ze zijn net zo laf als die Haagse museum direkteur.

Karel Kruizenruiker | 06-12-07 | 12:53

Rabarberke 06-12-07 @ 12:50

Graag.
Art. 111 Sr is achterhaald en ridicuul.

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 12:53

koerbagh ® 06-12-07 @ 12:47

*mompelt iets over contrast, compositie, kleurinhoud en vooral beeldend, figuratief en inhoudelijk vernieuwend, uitdagend en tot denken zetten.*

Zou die dat begrijpen?

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:51

waar kan ik zo'n broek kopen?

preston spears | 06-12-07 | 12:51

@speerpunt

Kunnen we dan in plaats van de tronie van Mohammed ook de tronie van Beatrix op die homo's plakken?

Rabarberke | 06-12-07 | 12:50

We leven hier toch in het vrije westen...... of hoe zat dat ook alweer........

lonesome zorro | 06-12-07 | 12:49

Haha, Rutte naast DJ Kenneth.
Ongelooflijk grappig.

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 12:48

Er zijn gelukkig nog mensen met lef. Hulde. diep respect. Het zijn er helaas te weinig, althans mensen met politieke macht.Het wordt tijd dat we duidelijk maken dat we staan voor onze westerse vrije samenleving waar vrijzinnigheid de ruimete krijgt en dat we dat zo willen houden en bereid zijn er voor te vechten.

speerpunt | 06-12-07 | 12:48

@mr. scream 06-12-07 @ 12:35:
Dus kunst is alleen kunst als mr. scream het kunst vindt? Wat is deze foto dan, als het geen kunst genoemd mag worden?
Vertel eens je definitie van (beeldende/fotografische) kunst. Amuse us, please.

koerbagh ® | 06-12-07 | 12:47

Ik zeg: Gouda een stad met ballen. Net als Widlers, overigens.

SoFuckingBuzzy | 06-12-07 | 12:47

mr. scream 06-12-07 @ 12:35
Waar "we" op zitten de wachten, maken we zelf wel uit. Daar ben jij niet voor nodig als Kultur bewaker.

Sisenandus | 06-12-07 | 12:47

Gouda rules!
Als ze dat stadhuis nou maar niet opblazen:P
Het museum legt wel zijn leven in de (waag)schaal.
En dat allemaal door zo'n Haagse loser, als die z'n klep dicht had gehouden hadden we waarschijnlijk niets van die hele tentoonstelling gehoord.

JosVerbeek | 06-12-07 | 12:46

Schoorsteenveger 06-12-07 @ 12:44

Ik denk dat we zelfs nog verder gezonken zijn. De intimidaties vliegen je om de oren. In de wijken, op het toneel, in de politiek en noem maar op.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:46

kwarkoo1 06-12-07 @ 12:39
Nou, ik denk dat we hier toch al wel een fase verder zijn. Het geeft ruim aan dat men bang is dat de moslimgemeenschap deze kunst op een bepaalde wijze zal ontvangen en dat elementen binnen die moslimgemeenschap er vervolgens op een bepaalde wijze op zullen reageren.

Schoorsteenveger | 06-12-07 | 12:44

mr. scream 06-12-07 @ 12:35

Wat ik begreep van onze museumdirecteur was de rest wel welkom. Dus van broddelwerk is hier geen sprake als je mag aannemen dat deze man verstand van kunst heeft.
Heeft u misschien een ander belang?

azijnseikerT | 06-12-07 | 12:41

kijk zo ken ik de redactie weer. bedankt prit

BYO | 06-12-07 | 12:40

Die moslimmer bij P.en W. beweerde dat die fotohomo,s maskers van Mo droegen. P. vroeg hoe weet je dat dit Mo,s maskers waren?
Het antwoord was: Nou ja, dat kon toch iedereen zo wel zien?
In ieder geval waren die foto,s beledigend voor islammers, kunst of niet.
Hij maakte dat wel even uit.
Ook de opmerking van P. dat er blijkbaar geen homo,s in Iran zijn, bleef die kamelenkop het antwoord schuldig.
Los van het feit dat dergelijke imbecielen een platform krijgen bij een NOS juich ik het wel toe dat dit soort achterlijke idioten te kijk worden gezet met alle islamuitwassen erop en eraan.
En iedere keer krijgen de woorden van Wilders meer gewicht.

The eimer | 06-12-07 | 12:39

mr. scream 06-12-07 @ 12:35

Het feit dat het Haags museum deze foto's niet durft te tentoonstellen geeft al ruim aan dat deze kunst toch een signaal afgeeft dombo!

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:39

Ach, gewoon geen aandacht besteden aan deze irritante moslimpjes. Laat ze lekker de tering krijgen!

Lelijke aap | 06-12-07 | 12:38

Godslastering!

Waarom?

...

Door de mand...

SODEP | 06-12-07 | 12:37

Maar we zijn het wel eens dat we de dialoog aan moeten gaan en dat we elkaar moeten respecteren? */Llink modus uit.
*Bewapend zich om zijn gezin te beschermen...

Devlaam | 06-12-07 | 12:37

Nu kunnen moslims eens laten zien hoeveel respect zij hebben tegenover anderen en hoe vreedvol en tolerant ze nu werkelijk zijn.

ExtremeExtremist | 06-12-07 | 12:37

Waarom zijn Nederlanders zo laf ? geterroriseerd in onze eigen steden en niemand zal elkander helpen,die marocs lachen om ons en ze hebben nog gelijk ook !

Indiana | 06-12-07 | 12:37

@ Pritt Stift: Wat nou smakeloze gele rommel!! Ooit was ik in een winkel in Portugal waar zojuist een partij rijpe boeren Goudse was gearriveerd. Het ging als een lopend vuurtje door het dorp en binnen no-time was de voorraad uitverkocht. Voor veel kenners een van de smakelijkste kazen die er bestaat. Overigens hebben Goudsen ook nog iets iets met pijpen.

wijsvinger | 06-12-07 | 12:36

Harige Bangmaker 06-12-07 @ 12:33

We kunnen slechts hopen op een strenge winter. Onder die jurken is het koud en dat bevorderd de vruchtbaarheid allerminst.

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:36

come on !!!! dit is geen kunst. het is bochtwerk van een quasi vrijgevochten drol die door gebrek aan creativiteit nederland onsmakelijke troep voorschotelt en daar zitten we inderdaad niet op te wachten. het is eigenlijk lachwekkend wat ze presenteert.. iraanse homo's met een masker op van mohammed.... fokkin hell, hoe verzin je het?

mr. scream | 06-12-07 | 12:35

In ken Gouda met name van de files.

John McClane | 06-12-07 | 12:35

Multikuli 06-12-07 @ 12:32

In sommige wijken in Nederland zie je binnen 5 minuten überhaupt een stuk of 20 Mo's.

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 12:33

In sommige moskee's in zuid spanje is mo gewoon te zien.

Multikuli | 06-12-07 | 12:32

@ oldboy 06-12-07 @ 12:22

www.zombietime.com/mohammed_image_arch...

In 1999, Islamic art expert Wijdan Ali wrote a scholarly overview of the Muslim tradition of depicting Mohammed, which can be downloaded here in pdf format. In that essay, Ali demonstrates that the prohibition against depicting Mohammed did not arise until as late as the 16th or 17th century, despite the media's recent false claims that it has always been forbidden for Muslims to draw Mohammed. Until comparatively recently in Islamic history, it was perfectly common to show Mohammed, either in full (as revealed on this page), or with his face hidden (as shown on the next page). Even after the 17th century, up to modern times, Islamic depictions of Mohammed (especially in Shi'ite areas) continued to be produced.

wopper | 06-12-07 | 12:30

Goetverdoeme! Ik word elke dag beledigd door de uitwassen van de pislam. Gisteren nog werden we op NN getrakteerd op 'kunst' foto's van een mosselwijf dat zich opblies bij een militair checkpoint in Peshawar Pakistan.

Optiephen met jullie bezeken bezopen ultralange kamelentenen en rap.

wopper | 06-12-07 | 12:25

Was idd lachen gisteravond bij P&W. Zetten ze die kamelenoog met die venusheuvel op zijn hoofd direct naast die heaumeau die hij het liefst met respect, head-first, van een minaret van de 36e moskee in Antwerpen wil gooien.

SoFuckingBuzzy | 06-12-07 | 12:25

Ik hoop maar dat we snel te weinig te vreten hebben, zodat we beter gaan begrijpen dat het weer oorlog is.

van Maerlant | 06-12-07 | 12:24

Die medelanders krijgen steeds meer praatjes.

teringtub | 06-12-07 | 12:24

En weer toont een "nieuwe NederlanderT" (wel geboren in de hofstad) meer loyaliteit aan onze Vrijzinnigheid dan menig blanke Nederlander. Hulde aan Ranti Tjan!

* buigt en bot werpt *

bottehond | 06-12-07 | 12:23

Alle waarheden gaan door drie fases. Ten eerste zal het geridiculiseerd worden. Ten tweede zal het te maken krijgen met gewelddadige oppositie. Als laatste zal het geaccepteerd worden als vanzelfsprekend.

Arthur Schopenhauer

kwarkoo1 | 06-12-07 | 12:23

Hoe kunnen Moslims weten hoe de profeet eruit ziet, 1500 jaar geleden waren er geen fototoestellen en bovendien mogen ze van hun geloof de profeet etc.niet afbeelden.
Hoe kun je dan beledigd zijn.

oldboy | 06-12-07 | 12:22

Slechte en bijzonder makkelijke "kunst".

Los daarvan moet dit gewoon vertoond kunnen worden in een vrij land.
Als dit beledigend is voor moslims, kan men daar tal van argumenten tegenover zetten waarin de Islam beledigend is voor de normale Westerse mens.

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 12:21

Ik beschouw Nederland al als verloren. Links is een zachte heelmeester. Gelukkig staat mijn aanvraag voor New Zeeland al op "Selected"

Fapfap | 06-12-07 | 12:21

Loop eens een rondje op de kermis in Gouda. Stoot dan eens per ongeluk tegen een 12-jarige kutmarokkaan aan.
Ach... het valt toch allemaal best mee?

Mr. Hu | 06-12-07 | 12:20

Ik vind het zeer beledigend !
.
Een beetje Homo's demoniseren door er een hoofd van Mohamed op te plakken ! Alsof homo's allemaal pedo zijn !

Burgerlijke ongehoor | 06-12-07 | 12:19

Mooi! Dit is een begin.
Nooit buigen voor de eischen van de moezelmannen.

wopper | 06-12-07 | 12:18

Ik zeg het maar vast: Islam ies vrede. We wachten af.

Schoorsteenveger | 06-12-07 | 12:17

Ik moet toegeven: die maroq is wel pwnd doordat er een foto komt die ie niet verwacht. Dan zit ie met zijn bek vol tanden, quasi-beleefd iets vragen aan de reactie en impliciet dreigen met acties.

Kut-geloof. Oprotten uit Nederland. Het doorsnijden van de keel van Theo was een provocatie voor Nederlanders.

Gain Style | 06-12-07 | 12:17

LOL @ redactie van P&W "Ik stemde niet toe met DEZE foto"

P: Wat is het oordeel van uw godsdienst over heaumeaux?

azijnseikerT | 06-12-07 | 12:17

Wel heel erg lachen dit. Grote mond dat 'ze' worden beledigd. DeBruineSter staat in Gouda en vraagt zich af: 'Wanneer heeft u voor het laatst een moslim in een museum gezien?'

Ik nog nooit in ieder geval. Ga er niet heen. Klaar. Ik ga ook niet voor de lol naar een moskee om te horen dat ik als ongelovige eigenlijk deaud moet.

DeBruineSter | 06-12-07 | 12:17

Heeft het comité voor het over het hoofd kammen van het okselhaar al gereageerd?

Neuken geen bezwaar | 06-12-07 | 12:17

Goede actie van Gouda! Leve het vrije woord!!

Pagan Bastard | 06-12-07 | 12:16

Die moslims zijn gewoon bang dat ze waarheid komt . Die mohammed dude en zijn heef waren gewoon echt GAY!!! muwhahahaha

Nondeju | 06-12-07 | 12:16

Gisteravond was er wel een gast bij P&W met een Remmington kapsel.

kneuterzak | 06-12-07 | 12:15

kan wel een Hera-hekwerkje gebruiken. idiote actie, onnodig en provocerend. laat die hakbars maar komen. Widlers volgend jaar er bovenop met een kudtfilm. dit heeft nederland niet nodig.

lulletjerozewater | 06-12-07 | 12:12

Hulde.

Multikuli | 06-12-07 | 12:09

Ik ken Gouda van de stroopwafels. Now what?

Gain Style | 06-12-07 | 12:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen