Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fittie. Ephimenco vs Blokker

blokkerpica100.jpgEen keiharde polemiek tussen drie van Nederlands meest gelauwerde stukjespoepers is aanstaande. Sylvain Ephimenco, columniest bij dakblad Trouw, trekt in zijn laatste kattebelletje het vooraanstaande schrijversduo Jan Blokker en Martin Bril even vakkundig door de plee. De stokoude Blokker, al sinds 1734 het loeiende geweten van weldenkend Nederland, mag graag driewekelijks in de kroontjespen klimmen wanneer aandachtsgeile BN'ers in popiejopieprogramma's weer eens hoereren voor het oog van de natie. Maar toen Blokker tijdens een koddig TV-interview werd verzocht een rondje op zijn hometrainer - is leuk voor de kijker - te maken, wist de grijze eminentie van het NRC niet hoe snel hij zijn oude botten puffend en hijgend op het zadel moest hijsen. En dan Martin Bril. Die liet om de verkoopcijfers van zijn nieuwe boek wat te stuwen zijn beide dochters (Teuntje & Lena) opdraven in de DWDD om ze publiekelijk te laten verklaren hoe vervelend het is via pappa in de publiciteit te geraken. Volgens Ephimenco zijn dergelijke hypocriete acties funest voor de reputatie van beide heren. Want: "Wat blijft er dan over van de moraliserende stukjesschrijver die drie maal per week de alomtegenwoordige schijnheiligheid een laatste keer waarschuwt?" Wij kunnen niet wachten op de replieken in NRC en de Azijnbode van aanstaande vrijdag...

Reaguursels

Inloggen

delano 06-12-07 @ 20:11
Valt denk ik wel mee met dat fundamenteel oneens over Wilders. Ik heb het eea aan bedenkingen bij de man maar dat wil nog niet zeggen dat ik de kern van zijn verhaal verwerp.

Bigi Bana Boy | 06-12-07 | 21:06

Bigi Bana Boy 06-12-07 @ 20:05

Het is zo maar een nick, niets bijzonders.

delano | 06-12-07 | 20:12

Bigi Bana Boy 06-12-07 @ 20:03

Nou, laat het je geruststellen , ik moet ook niets van Froger c.s. hebben. Zijn we het op dat punt eens, hebben we een gemeenschappelijk held (Theodore Dalrymple) en zijn we het over Wilders fundamenteel met elkaar oneens.

delano | 06-12-07 | 20:11

Oh ja, verder krijg van de naam Delano ook altijd een beetje raar gevoel, maar daar kan jij niks aan doen.

Bigi Bana Boy | 06-12-07 | 20:05

Flodder 06-12-07 @ 12:51
Wat doet jouw denken dat ik mij aan zo'n dikke Tokkie big in een Australian trainingspak zou vergrijpen ?

@Delano, vriend als je Bigi een beetje kent weet dat the soup is eaten that hot. Maar je vraagt natuurlijk wel om patjes met zo'n posting. Ik bedoel je snapt toch zelf ook wel dat als je boude uitspraken doet, je boude uitspraken terug krijgt.

Dat gezegd hebbende vind ik Bril wel leuk. Generatiegenoot als hij is (hoewel Bigi wat jonger is) schrijft hij vaak over dingen die voor mij dan althans heel herkenbaar zijn. Verder ben ik onlangs naar een avond met Bril, Giphart en Chabot geweest en heb ik mij daar prima vermaakt.

Tot slot irriteert die dommige houding van, helaas, de grote massa jegens kunst in het algemeen mij zo af en toe. Ik heb het opgegeven om het gepeupel te verheffen en mijd ze dan ook doorgaans als de pest, maar zo af en toe steekt de irritatie de kop op. Afgeven op musea maar wel er voor zorgen dat de Arena 6 keer vol zit voor "de toppers". Om je als land kapot te schamen voor de Tokkie cultuur die helaas, en mijn held Dalrymple heeft gelijk in deze, de toon zet en de norm lijkt te wezen.

Het gaat mij niet eens om jou persoonlijk, je was maar een bliksemafleider, dus trek het je niet aan. Ik moest even ontladen.

Tot slot nog de opmerking dat die arty farty snobs mij ook vaak mateloos ergeren maar dat ik nog altijd liever tot een elitair clubje behoor dan tot de fans van Froger en consorten.

Bigi Bana Boy | 06-12-07 | 20:03

mark twain 06-12-07 @ 17:11

Dat is jou dus ook al opgevallen. Martin Bril is als een "prodigal son"(hij dreigte aan z'n cocaineverslaving ten gronde te gaan) door een elitaire,literaire kaste in de armen gesloten.
Nu sleept hij z'n dochters er al bij voor de televisie om die kaste te behagen.Een literaire hoer dus.

En inderdaad, zoals iemand hier eerder opmerkte, iemand als Henk Hofland behoort volgens mij gelukkig niet tot die ons-kent-ons club van literaire BN-ers.

delano | 06-12-07 | 18:05

Heel goed, Brusselmans. Dat soort ijdeltuiterij en zelfbevlekkerij kan niet genoeg door de mangel worden gehaald. Bril zit gewoon te pronken met z'n dochters. Eigenlijk over hun ruggetjes heen. En hij weet donders goed waaraan ie ze blootstelt. Sommige reacties hierboven spreken boekdelen. Eigenlijk moet de Raad v d Kinderbesch erop af. Het is eigenlijk een soort kinderpornografie. Zonde da'k 't schrijf. Arme kindjes Bril. Geen onbezorgde jeugd meer op deze wijze.

homokineet | 06-12-07 | 17:21

Schrijft Brill interessante stukjes? Nee. Alles wat hij tot nu toe heeft laten
uitgeven, ligt dan ook bij de Slegte. Man is dus niet de moeite waard om over te schrijven.

mark twain | 06-12-07 | 17:11

Goedzo, eindelijk een 3e wereldoorlog! De columnisten gaan de aarde vernielen in hun blinde drang naar meer bekendheid.

Herr Oberst | 06-12-07 | 17:08

Shalome 06-12-07 @ 13:26

Ja, en wat dan als ik beweer dat ik de westerse cultuur superieur vind, dus te verkiezen boven b.v. de oosterse?
Of als ik zeg dat die Riffijnse samenleving miles behind is?
Ben ik dan een rascist?
Waar zijn dan al die grote denkers,kunstenaars, componisten, wetenschappers uit het Oosten?
Waarom moet de technologische vooruitgang steeds uit het Westen komen?
Overigens geloof ik niet dat er zoiets is als een volkskarakter maar ik acht de samenleving waarin ik leef, ondanks z'n feilen, toch superieur aan die van pakweg Irak,Iran of Marokko.

delano | 06-12-07 | 14:13

delano 06-12-07 @ 12:58
Er zijn feiten die niet te ontkennen zijn. Je kunt wel alles over de boeg van natuurlijke omgeving & hulpbronnen gooien, maar waarom zijn wij dan bijvoorbeeld niet weggezonken in het moeras danwel weggespoeld door de zee? Westerlingen zijn altijd al bezig geweest de dingen naar hun hand te zetten en te organiseren. Voortdurend in beweging. Ik vind het bijv. ook een signaal dat de oude Egyptenaren al 43 dynastieën lang exact dezelfde schilderingen behielden: ze weigerden iets te veranderen omdat ze geen verandering willen. Misschien omdat het al te roerig in hun hoofd was.
De Grieken hebben ook van die trekjes, alleen hebben zij zelfspot; heb je 2 Grieken in de zaak, dan heb je er 2 die de baas spelen, is hun grap. De jood op een onbewoond eiland? Hij bouwt 2 sjoels: één waar hij heen gaat en een waar hij absoluut bij uit de buurt zal blijven. Joodse humor.
Over die Riffijnen: ook Benzakour schreef al in NRC - na een hels weekje Rif -dat die lui zichzelf nog maar 's onder de loep moesten leggen.
Ik heb geen enkel probleem met verschillen in karakters van diverse volkeren; zodra je echter beweert dat de een beter is dan de ander, zit je scheef. Of beter gezegd: heel fout.
We leven nu in een bepaald epoque, dat van marktwerking en kapitalisme en prestatie en whatnot, en het ziet ernaar uit dat de islamitische woestijnvolkeren daar niet de juiste chops voor in huis hebben. Wij westerlingen zullen ook nog wel 's ten onder gaan, in een ander tijdperk. Dat betekent geenszins dat we dan mindere mensen zijn, alleen hebben we niet de eigenschappen om ons in zulke tijden te handhaven. Zoiets denk ik.

Shalome | 06-12-07 | 13:26

Shalome 06-12-07 @ 12:37

NOu is het wel zo dat je best een goede wetenschapper kan zijen tegelijkertijd in sprookjes kan geloven. Immers, wetenschap bestaat bij gratie van de controleerbaarheid. Als jij, in hoeveel sprookjes je ook gelooft, prima ecnomische theorien of wiskundige raadsels kan bedenken, is daar an sich niets mis mee.

Verder weet ik te weinig van Ramadan om er een oordeel over te vellen.

Wel over Bril Epheminco en Blokker. 3 x leuk, Bril moet vooral over niets schrijven, Epheminco heeft soms scherpe analyses en Blokker is weliswaar een mastodont, maar wel een met een goed gefundeerde mening over van alles.

Maaier | 06-12-07 | 13:16

@bottehond 06-12-07 @ 12:10
Gisteren 'het gesprek" gezien? Domme vraag natuurlijk, niemand kijkt. Maar goed, Ehsan Jami was er wel met een opmerkelijke quote: "De CU en de SGP zijn de Taliban van het westen." Conternatie bij de overige gasten omdat de CU toch zeker niet gewelddadig is? "Nee, vandaar mijn toevoeging 'van het westen'."

sjaakdeslinksesul | 06-12-07 | 13:15

De Blokker is een prima winkel, die man ken ik niet.
Maar er is m.i. weinig mis met Martin Bril, het was komisch om in het programma DWDD te zien hoe het altijd gespeeld-jolige gezicht van mathijs van nieuwkerk, ineens écht verstrakte toen Martin Bril het over "... een grote zwarte neger had...". Het bleek maar weer: die socialisten zijn zo beperkt en strak geconditioneerd in hun denken over goed en slecht, het is gewoon zielig.

Onderbuik | 06-12-07 | 13:07

mezelf 12.58 " i.v.m." moet zijn " in verband brengt"

delano | 06-12-07 | 13:03

...."maar door die opvoeding en die inborst is hun perspectief er altijd een van de contramine, en niet de consensus. De islamitische woestijnvolkeren definiëren zich door confrontatie: geheel in lijn met die zevende-eeuwse leer, ja. Elk flintertje verandering zien ze als capitulatie en dat is tegen het eergevoel in. Dan maar doorrammen. Conform Blackadder: "Well done, George. When all else fails, a pigheaded refusal to face the facts will see us through." ..."
Shalome 06-12-07 @ 12:37

Je schrijft "inborst" dat betekent dat je van mening bent dat het niet alleen de opvoeding is.
Voor je het weet wordt je op de hoop van rascisten gegooid. iedere verwijzing naar de achterlijke cultuur die, b.v. in het RIF-gebergte heerst en gekenmerkt wordt door wraak, agressie en paranoïde gedrag en die door allerlei onderzoekers werd vermeld in hun onderzoeken, wordt nog steeds genegeerd.
Laat staan dat je die gedragsproblem i.v.m. brengt met de incestcultuur in die contreien.

delano | 06-12-07 | 12:58

Die BlokkerT is zo'n mediagheyle donderT dattie tegenwoordig ook al opdraaft bij Nederland in Beweging. En maar gheyl naar de kont van Olga Commandeur blieken, die ouwe bok. Maar je weet, ondertussen denkt hij na over de gewenste moraal in alle geledingen van de samenleving...

Neen, dan liever Henk Hofland. Ook een beetje zonderling met zijn blikken auto's. Maar wel de man die i.h.a. interessante zaken heeft te melden zonder dat er een belerend of politiek correct vingertje bij komt kijken. En dat allemaal vanuit New York. Respect. Trouwens ook voor Ephimenco, een van de weinige columnisten die niet teert op het ons kent ons circuitje van de grachtengordel, de PvdA en 'Hilversum'.

LJBrinkhorst | 06-12-07 | 12:51

Bigi Bana Boy 06-12-07 @ 11:44

Hij zou toch niet graag zien dat je voorgesteld werd door een van zijn dochters.

Flodder | 06-12-07 | 12:51

@ delano 06-12-07 @ 11:47

Alleen met een masker van de profeet

Arktos | 06-12-07 | 12:45

sjaakdeslinksesul 06-12-07 @ 11:54
Ramadan is natuurlijk een wetenschapper van niks als hij niet eens het wetenschappelijk bewezen feit accepteert dat de koran na Mo's dood door allerlei mannetjes in elkaar is geflanst. Zo'n eeuw of dertien geleden, in een heel andere tijd.
Dat hele robot-idee bij (te veel) moslims, om het hele waardenstelsel en hun essentie op te hangen aan dat in elkaar geflanste boekje, is en blijft een gloeiendheet hangijzer annex sta-in-de-weg. Als ze zulks in islamitische landen steil willen blijven doordrammen en hiermee hun ondergang tekenen (hadden ze geen olie gehad dan was die hele islam een nauwelijks opgemerkte woestinfolklore geweest) moeten ze dat zelf weten. Dat ze het coute que coute elders willen invoeren is een teken aan de zevende-eeuwse moslimwand.
Gek genoeg spiegelt Ramadan steeds de koran aan de verworvenheden van het westen. Lijkt mij 100% logisch dat er in islamitische landen derhalve genoeg werk voor hem te verzetten is. Maar daar heeft hij - lijnrecht tegen de koran in - natuurlijk geen zin in. Ramadan is de zoveelste die zich opwerpt als de nieuwe would-be Koning der Arabieren maar dat mag vooral niet te veel energie kosten, dus dan maar in het westerse warme badje.
Bottomline is dat zolang Arabiertjes en aanverwante woestijnvolkeren zo belabberd worden opgevoed, er geen koran of ander kruid tegen gewassen is. Elke nieuwe islamitische boreling is er een die meewerkt aan hun echec. Hun enige redding is iets opsteken van het westen, maar door die opvoeding en die inborst is hun perspectief er altijd een van de contramine, en niet de consensus. De islamitische woestijnvolkeren definiëren zich door confrontatie: geheel in lijn met die zevende-eeuwse leer, ja. Elk flintertje verandering zien ze als capitulatie en dat is tegen het eergevoel in. Dan maar doorrammen. Conform Blackadder: "Well done, George. When all else fails, a pigheaded refusal to face the facts will see us through."

Shalome | 06-12-07 | 12:37

Den wel blij dat de vergelijking tussen de drie columnschrijvers nu eens gemaakt is. En dat Dick Bruna gelukkig toch nog altijd tot een hoger niveau komt. Dag Nijntje.

tummes | 06-12-07 | 12:28

Hammar 06-12-07 @ 12:01

Die term is niet van mij, hoor. Maar ik wil er maar mee zeggen dat het gros van wat zich met literatuur bezig houdt dat uit ijdeltuiterij, publiciteitsdrang etc doet.
Die Martin Bril is gewoon een literaire hoer die bovendien niets te melden heeft.Zijn literaire kwaliteiten zijn gering. Een literair lichtgewicht dus, wiens boeken al gauw in de ramsj te vinden zijn
Wat Ephimenco betreft: zijn stukje in Trouw, waar naar gelinkt wordt, is best goed. Hij deelt wat rake klappen uit.
Overigens ga ik toch maar eens opzoeken wat Theo van Gogh ooit over de man te melden had.

delano | 06-12-07 | 12:27

Wat is er nou ineens mis met Andre van Duin? Ik ben Joep Meloen is wel even de beste Nederlandsche film ooit!

Biff Eagleburger | 06-12-07 | 12:22

Ik kan niet wachten.
Wat een gekkigheid.
Sjonge.
Poe hee.

John McClane | 06-12-07 | 12:18

Blokker is een kudt winkel.

monaco | 06-12-07 | 12:17

@ sjaakdeslinksesul 06-12-07 @ 11:54
@ van Maerlant 06-12-07 @ 12:04
@ bottehond 06-12-07 @ 12:10 (tsjek je haatmail)

www.jihadwatch.org/archives/019028.php...

.

Punten 1 t/m 5.

wopper | 06-12-07 | 12:13

" Jij lijkt mij daarentegen wat wij, arrivés, de maatschappelijk- teleurgestelden noemen. Bril vermaakt mij altijd uitstekend en het lijkt mij een slimme en vriendelijke vent. Dat jij en je Wilders vriendjes je beter thuisvoelen bij de André van Duin show is je goed recht maar gun mensen met wat meer IQ ook hun eigen vermaak. Capice ?"
Bigi Bana Boy 06-12-07 @ 11:44

Let op dat woordje "wij". Weer iemand die meent in de meervoudsvorm te moeten spreken als hij niets te zeggen heeft.
Ik en velen met mij, zo iets Bigi Ban Boy?

delano | 06-12-07 | 12:12

Heerlijk: oude mediapealschemiekerTs gaan elkaar op zijn GeenStijlsch te lijf. Afshin doet ook lustig mee door de tussennaam van de door hem verafschuwde Geert Ludzer Mak (I shit you not, zo heet die zelfhaterT) te noemen. Hahahaha.... Ludzer.....

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...

bottehond | 06-12-07 | 12:10

Mooi van sjaakdeslinkselul, ik sluit me bij van Maerlant aan qua erkentelijkheid voor de recensie over Ramadan. Ik wist het wel, over Tariq Ramadan, maakte me enige zorgen over zijn voordracht als hoogleraar in Leiden, maar hij is intelligent genoeg om te begrijpen dat hij geen seconde niet op de vingers gekeken zou worden. Eigenlijk is hij niet meer dan een echte schobbejak van het zuiverste moslimwater.

Hammar | 06-12-07 | 12:09

Haha leuk bukshag veur die oude Blokkert.

kneuterzak | 06-12-07 | 12:05

@ Kees Maf 12:03

De volgende keer dat ik zijn naam zie zal ik me er dan eens aan wagen.

Hammar | 06-12-07 | 12:05

sjaakdeslinksesul 06-12-07 @ 11:54

Dank voor de recensie. Z'n academische titel ten spijt is Ramadan géén wetenschapper in onze betekenis van het woord, aangezien hij de knoran laat prevaleren en daarachter aan hobbelt met z'n pseudowetenschappelijke discours. Hij is, hoewel hij de capaciteiten zeker heeft, geen intellectueel maar een sofist. De traditie van steniging keurt hij NIET af, wil hij NIET afgeschaft zien; hij stelt slechts een moratorium van 10 jaar voor - niet toevallig exact dezelfde termijn als die in de knoran voor een tijdelijke vrede beschreven staat. Zo illustreert Ramadan eens te meer dat aan de letterlijke interpretatie van de knoran niet mag worden getornd. Ramadan is de islamitische versie van de rattenvanger van Hamelen.

van Maerlant | 06-12-07 | 12:04

@Hammar 06-12-07 @ 12:01
Ephimenco wordt tamelijk vaak doorgelinkt door GS en/of de reaguurders. Heetf vaak best zinnige dignen te melden, vind ik. Best lezenswaardig!

Kees Maf | 06-12-07 | 12:03

Ephimenco? Nooit gelezen. Is die links, rechts, of objectief bevooroordeeld? Kan me eigenlijk ook niks schelen. Ik vind de term "kunstluizen" wel heel mooi. Dat is dan het grote nut van Blokker, Bril en Ephimenco. Iemand komt met de term "kunstluizen", is mooi, Delano.

Hammar | 06-12-07 | 12:01

@ Brusselmans: Absoluut !

Burgerlijke ongehoor | 06-12-07 | 12:01

Wie kan het nou wat schelen wat Martin Bril ervan vindt..... Het kan hem vast ook niks schelen wat ik ervan vind. Staan we kiet.

Hammar | 06-12-07 | 11:58

Goh! Leest iemand Jan Blokker dan nog? Dan ben je wel een masochist.

Hammar | 06-12-07 | 11:55

@van Maerlant 06-12-07 @ 11:24
Nee ik lees zijn columns. Bovendien ben ik net klaar met Ramadan en halfweg in Scheffer, dus Sylvain moet nog even wachten. Dat boek van Ramadan (biografie van Mohammed) is wel interessant, omdat daarin impliciet alle verbindingslijnen worden gelegd vanuit de koran. Coalities met socialisten (rechtvaardige verdeling), met anti-globalisten, met christenen (RESPECT) en met milieuactivisten (rentmeesterschap). En tegen Israel, atheisten, kapitalisten natuurlijk, maar dat moet je tussen de regels doorlezen.
Nog interessanter is de lastige spagaat waarin hij steeds verkeert, tussen alles wat in de koran letterlijk aannemen en zijn kritische houding als wetenschapper, en de minder mooie kanten van de profeet rijmen met zijn eigen (veel modernere en derhalve menslievender) opvattingen. Hij slaagt hierin alleen door op een zeer selectieve wijze de koran te interpreteren en een eigen definitie van bepaalde termen (vrijheid, emancipatie) te hanteren.
Vb. mbt de mekkaanse joden wordt het "stelselmatig verraad" jegens de moslims benadrukt, maar Ramadan gaat kritiekloos voorbij aan de vraag waarom zij zich niet achter Mohammed schaarden. Het antwoord wordt een paar verzen later gegeven. Tegelijkertijd moet Ramadan zijn afkeuring van het anti-semitisme onder moslims terugvoeren op slechts één zinsnede over de mensen van het boek.
Als zelfs de grootste intellectueel onder de othodoxe moslims al niet in staat is om zijn eigen levensovertuiging niet in tegenspraak te laten zijn met de letterlijke teksten, dan blijkt dat de politieke islam met zijn huis-, tuin- en keukenfilosofen de boel als enige wel juist interpreteert. Goed, hoef je het boek niet te kopen, zodat je euro's niet bij Tariq belanden.

sjaakdeslinksesul | 06-12-07 | 11:54

Bigi Bana Boy 06-12-07 @ 11:44

Wat nou? Heb ik je favoriete schrijver beledigd? ik wist niet dat je niveau zo laag lag. Nee, ik lees liever Gerrit Komrij, op Wilders stem ik (nog) niet en de Andre van Duin show ken ik niet.

delano | 06-12-07 | 11:51

En terwijl de journalist nog uitbuikend van de speculaasstaaf en chocoladeletter die hij heeft genoten op pakjesavond zijn PC weer bestijgt denkt hij na, over wat kan ik mijn doelgroep nu eens aan onbenulligs voorschotelen.
Hierin ben je weer prima geslaagd Brusselmans.

kalknagel | 06-12-07 | 11:50

ik dacht dat ie van de marskramer was

rioolguurder | 06-12-07 | 11:48

Arktos 06-12-07 @ 11:44

Zijn jouw dochters dan straks bij GS te zien?

delano | 06-12-07 | 11:47

delano 06-12-07 @ 11:40
Jij lijkt mij daarentegen wat wij, arrivés, de maatschappelijk- teleurgestelden noemen. Bril vermaakt mij altijd uitstekend en het lijkt mij een slimme en vriendelijke vent. Dat jij en je Wilders vriendjes je beter thuisvoelen bij de André van Duin show is je goed recht maar gun mensen met wat meer IQ ook hun eigen vermaak. Capice ?

Bigi Bana Boy | 06-12-07 | 11:44

Nooit gehoord van Jan Blokker, Martin Bril of die moeilijke naam. Zou best kunnen dat ze stukjes schrijven, dat doe ik nu ook.

Arktos | 06-12-07 | 11:44

@BYO 06-12-07 @ 11:23 Trouwens, ik geloof niet dat ik de enige was die je ironie niet herkende.

Dikr | 06-12-07 | 11:41

Hogelijk oninteressant!

hoogh | 06-12-07 | 11:41

@Spinal Fap Gebruik van DE of HET NRC verraadt je afkomst. Rotterdammers zeggen vaak de NRC vanwege de courant uit Rdam. Terwijl Amsterdammers vaak Het NRC zeggen van NRC-Handelsblad. Handelsblad was een A'damse krant.

lijn5 | 06-12-07 | 11:41

Die Martin Bril schrijft werkelijk over niets. Voormalig cokeverslaafde en in de armen gesloten door alles wat arrivé is in cultureel Nederland.
Kan alleen maar over z'n dochters schrijven vandaar dat hij ze ook nog eens voor de tv haalt.
Een incestieus-culturele kliek, die kunstluizen.

delano | 06-12-07 | 11:40

Gelukkig leest Brusselmans de krant voor me.

Meneer | 06-12-07 | 11:39

ik ruik een 1-2-tje tussen brussel en fuck

lulletjerozewater | 06-12-07 | 11:35

@BYO 06-12-07 @ 11:29 Dat veranderd de zaak. De ironie lag er niet dik genoeg bovenop om door mij herkend te worden, vrees ik. Maar ik ben het met je eens dat dit onderlinge columnisten oorlogje behoorlijk non-nieuws is.

Dikr | 06-12-07 | 11:34

Eerlijk is eerlijk, op dinsdag, donderdag en zaterdag is de column van Ephimenco het eerste wat ik lees.

fuckje | 06-12-07 | 11:30

ben ik de enige of is Brusselmans altijd iets minder leesbaar?

lulletjerozewater | 06-12-07 | 11:29

@Dikr,
dan komen @glasbek en @wereldzenders vanonder hun steen vandaan, ies altijd wel lachuh!

fuckje | 06-12-07 | 11:29

@dikr. Volgens mij heb jij zelf een beetje een vooroordeel. namelijk dat iedereen hier extreem rechts is. wel eens van ironie gehoord?

BYO | 06-12-07 | 11:29

Geen Stijl is de weg kwijt...

klauwkikker | 06-12-07 | 11:28

Blokker?
Nooit een leuke column gelezen van die oude incontinente walrus.
Hij is zeker die Mr. Splashy Pants van Greenpies.

dr Rechts | 06-12-07 | 11:27

@BYO 06-12-07 @ 11:23
"Waar blijven de kansen wijken de haatzaaiende imams en de finnen?!"
Is het een dagje rustig op dat front, is het nog niet goed. Hunkerd u zo erg om in u vooroordelen bevestigd te worden of gewoon naar 'sensatie' en een moment om u mening uit de doeken te doen? Of is er een reden die ik mis?

Dikr | 06-12-07 | 11:26

sjaakdeslinksesul 06-12-07 @ 11:19

Nooit gedacht dat jij een held nodig had. Niet doen Sjaak: iedereen die je op een pièdestal zet, moet je er onherroepelijk weer afhalen. Overigens, als hij je held is, heb je vast wel 'Het land van Theo Van Gogh' gelezen. Wat vond je van het hoofdstuk (9, als ik me niet vergis) waarin ie met de hulp van een Britse schrijver een vuile bom op Parijs laat vallen?

van Maerlant | 06-12-07 | 11:24

-edit: Dan tief je toch lekker op naar HVV, enorme drol -

BYO | 06-12-07 | 11:23

Leuke dochtertjes heeft Bril en ik zou best eens bij die ouwe brompot langs willen om zijn boekenkast te plunderen. Mooi man, gewoon een thuisbibliotheek. Maar goed Sylvain is mijn held, dus ben ik het bij voorbaat al met hem eens.

sjaakdeslinksesul | 06-12-07 | 11:19

Hmmmmm, Brusselmans. Twee opmerkingen: a)Is dit een gevalletje 'olie, vuur, opstoken die handel'? En b) Het is éminence grise, en niet andersom; en het is DE NRC en het hét.
Heb trouwens de uitzending met Martin Bril en zijn dochters gezien bij DWDD en dat was uiterst vermakelijk. Prettig om te zien dat het net mensen zijn, die stukjesschrijverts. Dat fossiel Blokker mag trouwens wel eens mee met het klein gevaarlijk vuil.

Spinal Fap | 06-12-07 | 11:19

@ Lekker Belangrijk© 06-12-07 @ 11:17

Netjes... Zaterdag kan je dan heerlijk voor de buis zitten met de topper Heracles-VVV Venlo ;)

ijsklont | 06-12-07 | 11:19

En het prachtige aan dit alles is dat al die stukjesschrijvers echt denken dat het iemand interesseert.
Martin Bril's dochters zijn pas interessant als ze met 10 bre3zah achter de kiezen met mij gaan webcammen.

GodHandKiller | 06-12-07 | 11:18

Ephimenco klinkt als een medicijn, of als een zuivelfabrikant...

lamlul007 | 06-12-07 | 11:18

GS maakt desnoods het nieuws.

azijnseikerT | 06-12-07 | 11:18

Ik zou bijna gaan verlangen naar stukjes over auto's, zo onboeiend is dit nieuws

ijsklont | 06-12-07 | 11:17

Wie???
(sorry, uit Limburg)

N.O. Brains | 06-12-07 | 11:17

*tevreden vaststelt dat hij, als sinterklaas surprise, zichzelf sport1 cadeau heeft gedaan*

Lekker Belangrijk© | 06-12-07 | 11:17

na de walvis van greenpeace wederom een puik stukje!

drijflijk | 06-12-07 | 11:15

Ach, in 'Het land van Theo Van Gogh', het boek waarin Ephimenco de multiculturele illusie naar de storthopen van de geschiedenis verwijst, wordt ook maar een enkel nieuw hoofdstuk geschreven; de rest is reprise van oud materiaal uit Trouw. Ies ook marketing. We zijn allemaal hoeren. Rest de vraag hoeveel je aanhoudt voor het uitstalraam. Ephimenco heeft wel een punt, maar is niet de aangewezen persoon om dit aan te kaarten.

van Maerlant | 06-12-07 | 11:12

Nou, ik kan inderdaad niet wachten. Man man, wat is dit spannend; 3 ouwe lullen die elkaar helemaal doodt gaan schrijven. Er zal een emotionele schokgolf door het land heen gaan, die zijn weerga niet kent.

*onder dekbed kruipt*

Biff Eagleburger | 06-12-07 | 11:12

"wij kunnen niet wachten"... das dus duidelijk, morgen meer... een nieuw vervolgverhaal op geenstijl.

van dal | 06-12-07 | 11:12

Polemiek in Nederland?
Die is toch samen met Hermans gestorven?

Harige Bangmaker | 06-12-07 | 11:11

is december nu ook al komkommertijd?

prestodegekste | 06-12-07 | 11:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen