Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Milieubijeenkomst in Bali smerigste ooit

privea.jpgNormale mensen boeit het niet, maar de loggers van bijvoorbeeld Sargasso lopen al dagen rond met een hard on. Wat is er aan de hand? Een VN milieuconferentie in het mooie Bali! Afgelopen week vertrokken 17.000 milieufreaks in een vliegtuig op weg naar het eiland om te praten over hoe ze Hummerrijders en milieuvervuilers kapot kunnen maken. De resultaten tot zover: 100.000 ton EXTRA co2-uitstoot als direct gevolg van deze conferentie. Dat is wat een gemiddeld Afrikaans land in een jaar uitstoot. Zelfs Arnold Swarchenegger is er met zijn privejet naartoe gevlogen. Gigawatts aan elektriek wordt er verspild om nutteloze foto's te maken en ongelezen blogs vol te schrijven. Duizenden liters vieze verf en kostbare grondstoffen om onnozele'awareness actie objecten' te maken. De Britten zijn er met een delegatie van 40 man overheidspersoneel naar toe. 'Europa' heeft een negentigkoppige delegatie. Evenals in totaal ongeveer honderdvijftig Nederlanders van allerhande ministeries en geytenwollensokken instellingen. Het Bali's Ngurah Rai International Airport is verstopt vanwege de vele privéjets. Weet dan dat er nog een tiental van deze conferenties is gepland. Ohja, de extra co2-uitstoot als gevolg van al massaal gapende mensen is ook niet te verwaarlozen... De bomen huilen.

Reaguursels

Inloggen

@ degeizot 06-12-07 @ 13:15
-
In een eerdere comment beweerde je het volgende: "Weet je wat nog veel interessanter is? Dat de totale co2-uitstoot p.p. sinds 1980 is gedaald."
-
Je kletst uit je nek volgens dit artikel: www.nrc.nl/wetenschap/article795350.ec...

A. Hilter | 07-12-07 | 12:16

@A. Hilter 05-12-07 @ 17:19
Als China...
Als India...
Als techniek...
Als [...]..
Dan zou het kunnen dat [...]
Als iedereen 6 minuten zijn adem inhoudt, dan zijn we inderdaad allemaal morsdeaudt. En als we met ieder halfbakken "als, dan" scenario rekening houden hebben we hetzelfde resultaat.

Zeddegeizot | 06-12-07 | 13:15

wat betreft “De vliegvakanties van de bazen van de milieuclubs”
www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...
www.klimatosoof.nl/
.
Een IPCC die kwam aankakken met een “hockeystick” grafiek.
Die een co2 grafiek samenstelde uit 2 totaal verschillende datareeksen.
Een IPCC die staatjes maakt waarin waterdamp ontbreekt. Waarin van de rol van de zon, het heelal, bewolking wordt vermeldt in een voetnoot dat er nog te weinig van bekend voor een goede duiding.
En wanneer degene achter dit alles met dit geconfronteerd wordt, ontkent ie alles en meldt dat het dan wel zo is dat waterdamp het belangrijkste broeikasgas is, maar dat het extreem misleidend is om dat te zeggen ?!?
www.financialpost.com/story.html?id=55...
.
Zonder broeikaseffect en co2 was er geen leven op aarde. Sterker nog, onze huidige flora en fauna is geëvolueerd in tijden dat er een meervoud van het huidige co2 gehalte in de atmosfeer was, volgens een reeks van onderzoeken. De koppeling tussen co2 en vervuiling is ook dikke koeiepoep. Co2 is ook niet eens fysiek in staat om een dergelijk verschil in temperatuur te maken. Kijk simpelweg eens waar co2 volgens de echte wetenschap in welke luchtlaag in welke concentratie wordt geconstateerd en wat nu eigenlijk de eigenschappen van co2 zijn in dit verhaal. En gij vinde gelijk den oplossing. nl.wikipedia.org/wiki/Broeikaseffect
.
En wat is eigenlijk het effect van meer co2 op onze flora ?.
simpelweg een stukje uit een een handboekje voor tuinders, jawel.
En kijk ook eens waarom dit dan wel het geval is.
www.hortnet.co.nz/publications/science...
.
en wat betreft de “wetenschappelijke instelling” van ons aller KNMI.
Het KNMI en de wetenschap - een ongemakkelijke relatie?
www.klimatosoof.nl/node/338
Dezelfde lui die poep pratend optreden in het staatshoernaal zijn dezelfden die onze Piers betichten van een “niet wetenschappelijk instelling”. Whoehaha.
De ironie is dat begin jaren ’70 dezelfde claims als nu werden gemaakt “when global cooling was upon us”.

saidfred | 06-12-07 | 11:28

In het kader van filebestrijding en milieu wordt 12 jaar overleden paard "thuiswerken" weer eens van stal gehaald. Maar een éénmalig overleg van een aantal dagen via videoscherm en webcam voor al die eigengeylers, dat kan niet.

Als er al íets waar is van die hele milieu- en CO2-hype, dan is het wel dat vooruitgang en technologie juist garant staat voor werken aan dat milieu. Heel Azie leeft van de houtverbranding en/of massale kolenverbranding. Als de wind uit het NW komt, kun je in heel Korea (noord of zuid) niet over straat zonder mondkapje en doet de hele wereld geel aan. Arme landjes zijn zielig en pakken we niet aan. Maar westerse, milieubewuste mensen, díe moet je dubbel pakken, want die rijden auto en vliegen naar vakantie.

Make no mistake: de hele milieulobby is puur politiek geinspireerd. Milieu is namelijk de ideale melkkoe om elke soort vage belasting over u uit te smeren, en u er nog goed bij doet voelen ook. Het helpt allemaal geen ene flikker, behalve voor vele staatskassen. Maar zie je ook maar één land ter wereld technologie en/of investeringen aanbieden aan arme landen in Azië voor zonnecellen, windmolens of waterkracht- en getijdecentrales?

Tobus | 06-12-07 | 08:31

Het is gewoon een luxe bedevaart. Maar dan wel 1 waar de maffia grip op heeft, zodat de gelovigen heilzaam kunnen babbelen.
Zonder materialistische wanklanken als facturen.
Ik neem aan dat alleen de oude-stijl-kritische media uitgenodigd zijn om geen wanklanken te krijgen in het gewenschte schrikbeeld

Jan Passant | 06-12-07 | 07:39

Ik denk dat ze hun CO2 uitstoot keurig hebben afgekocht voor 10% van de vluchtprijs, zoals iedereen doet die enige klasse bezit (oh shit, dit is natuurlijk nieuw voor jullie). Voor de rest kun je je beter afvragen hoeveel Chinezen en Indiers er aanwezig waren, want wat wij Geen Stijl lezers doen is binnen 10 jaar totaal niet meer interessant.

aha-erlebnis | 05-12-07 | 23:57

Die milieu fundamentalisten kiezen altijd van die lelijke locaties uit waar niemand voor zijn plezier naar toe gaat, zoals Bali in dit geval..... *enorme hoestbui*
En dan nog al die arme linkse Al Gore napratende hoernalistjes, die moeten ook allemaal naar Bali vliegen. Wat vervelend voor ze.

Geeft niks hoor, mochten ze zich schuldig voelen wegens al hun onnodige vervuiling, dan verhogen ze toch gewoon allerlei belastingen voor het gepeupel? Heerlijke excuus, dat "milieu".

"Groen", "eco", "duurzaam", hoe groter de leugen hoe eerder mensen hem geloven.

PS: hoe kom je aan die "groene" subsidie trouwens? Iedereen vreet uit die "groene" subsidie-ruif, dus....... if you can't beat them.................:) :)

Avant | 05-12-07 | 21:41

Ach, over 100 jaar zijn wel toch allemaal dood. Alleen nog even een dikke 8 cylinder aanschaffen en karren maar.
Dat hele milieu gezwets is koren op de molen van iedereen die er geld aan kan verdienen.
Behalve het gepeupel natuurlijk. Die gaan er voor betalen, zoals volgend jaar juli, als er vliegtax geheven gaat worden. Schiphol kan sluiten.
Vertrekken we toch vanaf Dusseldorf of Brussel.
En de uitstoot die ontstaat om er te komen, daar kijken we niet naar want dat ligt over de grens. HALLOOOO, wakker worden.

Nico Mudde | 05-12-07 | 19:01

Deze reactie is niet OK A. Hilter 05-12-07 @ 17:19
"Liever een verstandige milieunazi, dan een ontkennende CO2-vervuiler."
.
"Groen radicalisme heeft bruine wortels"
haal je kop uit je kont "and smell the coffee" onnozele lutser

saidfred | 05-12-07 | 17:50

het staatshoernaal mellde gisteren nog dat 67% sceptisch tegenover deze dikke koeiepoep stond, 17% ging bewust geen "groene" producten kopen, 14% huilde maar gedachteloos mee met de wolven in het bos.
onze aller Phillp de stotteraar keek er volledig ontdaan bij.
en btw; "Groen radicalisme heeft bruine wortels"

www.civismundi.nl/Civis_Mundi_opinie/B...

saidfred | 05-12-07 | 17:48

@Zeddegeizot 05-12-07 @ 16:57
-
Als jouw bewering klopt, dan zijn we op de goede weg.
-
Helaas blijft momenteel de totale uitstoot CO2 te hoog.
-
De opkomende economische reuzen, China en India, hebben hun tax nog lang niet bereikt. Dat wil zeggen: nog meer CO2 uitstoot bovenop de huidige alarmerende hoeveelheid.
-
Als iedereen zijn kop in het zand blijft steken zoals jij, dan weten we zeker dat de mens een negatieve bijdrage levert aan het broeikastprobleem.
-
Liever een verstandige milieunazi, dan een ontkennende CO2-vervuiler.

A. Hilter | 05-12-07 | 17:19

@A. Hilter 05-12-07 @ 14:18
Weet je wat nog veel interessanter is? Dat de totale co2-uitstoot p.p. sinds 1980 is gedaald. En dat alle voorspellingen over de groei van de wereldbevolking te hoog zijn ingeschat. 1+1=2. Die doemscenario's over toenemende uitstoot x groei bevolking kloppen dus voor geen meter. We gaan een prachtige toekomst tegemoet van toenemende welvaart (@dagonweb: lekker als varkens consumeren), afvlakkende bevolkingsgroei, en afnemende vervuiling. Pech voor alle milieunazi's.

Zeddegeizot | 05-12-07 | 16:57

Ze hadden beter naar bangladesh kunnen vliegen en er eens een frisse wind door die ideeen laten waaien.

wouter wood | 05-12-07 | 15:14

Nou en het ergste is ze vliegen er heen en ze gaan het hebben over de afspraken die ze kunnen maken,om afspraken te maken? vager kan het niet, als ze op deze manier discusseren,zullen er in 2025 weleens misschien knopen doorgehakt kunnen worden.
waardeloos politieke bullshitt

wouter wood | 05-12-07 | 15:13

Misschien wel interessante cijfers over de jaarlijkse CO2 uitstoot per land in 2004.
-
images.google.nl/imgres?imgurl=http://...
-
Een kleine greep uit de gegevens (annual C02 emissions in thousands of metric tons). De cijfers zijn afgerond ter verbetering van de duidelijkheid:
-
U.S.A. > 6.000.000 = 22.2 %
China > 5.000.000 = 18.4 %
EU > 3.000.000 = 11.4 %
NL > 142.000 = 0.5 %
-
Laat de vervuiler betalen naar hoeveelheid uitgestoten CO2.

A. Hilter | 05-12-07 | 14:18

testbidi

Rest In Privacy | 05-12-07 | 13:10

Dit soort gasten verpichten om met videoconferencing aan de slag te gaan, anders subsidie terugvorderen maarja Bali heeft natuurlijk wel mooie stranden............

jdh1964 | 05-12-07 | 12:22

Weg met de zon en de maan!

kwetal | 05-12-07 | 12:21

Weg met de zon!

kwetal | 05-12-07 | 12:18

Weg met de zon!

kwetal | 05-12-07 | 12:16

Het wordt tijd dat ze eens besloten om alle producten tien maal degelijker te maken, zodat ze tien keer langer meegaan. Dan krimpen al die onheil-grafieken tot een/tiende en wordt er niet meer zoveel energie en materiaal verspild aan het maken van die rommel waar binnen de kortste keren de gaten invallen om je zodoende te verplichten weer rap naar de winkel te lopen.
==

bebop | 05-12-07 | 12:08

Wel raar trouwens dat deze linkse milieuhelden Bali kiezen voor deze vakantie! Bali is het enigste Indonesische eiland waar (bijna) geen moslimbroeders wonen. Of werden ze zelf ook ff moe van die rare mensen?

conè | 05-12-07 | 12:07

@dagonweb 05-12-07 @ 11:19
Huil, huil, jank, jank. Het vagevuur laait op door de consumptiedrift van de mensch? Jouw preek "consumeren is zondig" doet bijna katholiek aan. Kap toch met die pijnlijke onzin. Uiteindelijk zijn het vooral de nutteloze paupers die in milieusprookjes voeding vinden voor hun afgunst van mensen die de centjes hebben verdiend om een stukje lekker te consumeren. Gaat een stuk lekker meejanken op Sargasso en Indymedia.

Zeddegeizot | 05-12-07 | 11:48

En al die heilige boontjes ontvangen heel veel geld om te collectief te janken over het einde van de wereld. Milieu is big business. Milieu is macht. Milieu is religie. Ijzersterke combo voor goedgelovig volk.

Zeddegeizot | 05-12-07 | 11:34

Wat verwacht je dan van een Islamcultuur, beschaving?

Zo jammer! | 05-12-07 | 11:32

De bomen huilen helemaal niet, CO2 is voor de meeste planten en bomen de beperking op de groei, dus ze genieten er met volle teugen van... nou ja, die paar bomen die nog niet gekapt zijn dan natuurlijk.

Zeurders | 05-12-07 | 11:31

Wat een irrevantie perceptie. Overmorgen roept onze heilige vader in Rome op om "laten we zeggen" eens wat minder pollonium in de rijn te dumpen, dan komt het perfide "laatmijgodverdommedoorconsumeren" volk uit de riolen gekropen en begint de CO2 uitstoot van ieder concilie eens even op te meten met zijn metalen LTS geodriehoek.

Ik wens al deze mensen toe dat de medische wetenschap binnen 5 jaar een functionerend geneesmiddel tegen veroudering ontwikkelt. Pilletjeskuur of zo, je neemt het dagelijks in, beetje jeuk en een maand later ben je 18. Voor zolang je de kuur inneemt of totdat er een piano op je hoofd valt.

Oh fuck dan moeten al die mensen die 18 willen zijn en te laf zijn om oud en rimpelig te worden en dood te gaan ineens LEVEN met de consequenties van als een stel varkens overconsumeren en de wereld met rasse scrhreden veranderen in een versie van dante's Inferno.

Kortom, politiek spastische muggezift orgie zoals we wel gewend zijn van het *buitngeweeon oppervlakkige* populismekorps GeenStijl.

dagonweb | 05-12-07 | 11:19

CO2 uitstoot is door de grootvervuilers verzonnen om de aandacht wel te leiden van de echte problemen.
Je hoort nu niemand meer over vervuilde grond en giftige afal dumperij praten tis allemaal CO2 nu.
Echt goed bedacht om een stofje waarvan zon beetje alles en iedereen aan el kaar hangt als milieugevaar te bestempelen.
En daarbij meteen doen alsof vulkanen en andere natuurlijke processen niet bestaan.
Want de mensch is evil die maakt co2 niet de vulkanen en bosbranden en co2 wordt ook niet opgenomen bij de erosie van gesteentes dat zijn allemaal leugens.

Be?lzebul | 05-12-07 | 11:18

Verschrikkelijk.

Over het nederlandse gebruik van het woord "grijpen" - waarom "grijpen" treinen altijd in de journalistiek? In het gewone taalgebuik zou men zeggen "ze zijn onder de trein gekomen"?

sillón | 05-12-07 | 11:16

Kunnen jullie niet even waarschuwen als jullie naar de site van milieudefensie linken? Nu voel ik me een dag een terrorist.

RexMundi | 05-12-07 | 11:12

Dus Engeland, qua oppervlakte én qua inwoneraantal 3x groter dan Nederland, stuurt 40 mensen naar deze zgn milieubijeenkomst en wij sturen er 150?

Bij ons bemoeien er veel te veel mensen zich met veel te veel zaken...

Gaz21 | 05-12-07 | 11:10

CO2 is prachtspul. Ik snap de consternatie dan eauk niet.
CO2 is onmisbaar, leven zonder CO2 is ondenkbaar.
Zonder CO2 zouden we allemaal schuimloos (Angelsaksisch) bier moeten drinken. Dát zou pas een ramp zijn!

* Verse fles CO2 aan de bierpomp hangt *

Reinaert | 05-12-07 | 11:02

Daar is geld te verdienen!

petshopboy_mike | 05-12-07 | 11:00

sorry, joris gaf iedere keer een voudmelding... iets met het bromvl-filter 2.0

superjan | 05-12-07 | 10:57

Wat is dat? Een triple- en een quadrupelpost?
De reinste milieuvervuiling, wat ik je brom. Joris, doe er wat aan!

Deport | 05-12-07 | 10:51

Lekker naar Bali, even helemaal weg.
Zou ik ook doen.

vander F | 05-12-07 | 10:49

Hypocriet zijn en doen is niets nieuws binnen de politiek.

Henry | 05-12-07 | 10:47

En waar planten de hypocrieten de klimaatneutrale bossen?
www.volkskrant.nl/binnenland/article45...

In Oeganda dus, zodat de boeren er niets kunnen doen. Zo houdt men ook nog eens de goededoelenmaffia in stand.

Quichegerechtigde | 05-12-07 | 10:46

Typische fase in slecht nieuws verwerken: de ontkenningsfase...

cyberpost | 05-12-07 | 10:44

excuus pour le triple-post, maar ik kreeg rare foutmelding, dacht dat het mislukte.

Robert Irving III | 05-12-07 | 10:43

Weet je wat pas slecht is voor het milieu? Doekle Terpstra!

Fleauxe | 05-12-07 | 10:42

@synchronicity 05-12-07 @ 10:30
Het gaat hier helemaal niet om die 100K co2 meneer Serieus, maar om de hypocriesie van de moraalridders die daar een week gaan hoeren en sloeren op onze kosten. Das pas een soort oerdrang die nodig doorbroken moet worden..

wilmeister | 05-12-07 | 10:41

bewustwording! bewustwording!
in het kader van bewustwording kan het soms best lonen om eerst wat extra vervuiling (CO2) te investeren, mits een groot aantal mensen zich daarop milieubewuster gedraagd. Echter hier in dit voorbeeld zijn de milieukosten idd wat uit proportie. Elke burgemeester uit de VS in zijn prive-jet naar Bali, dat heeft weinig nut, en is niet het goede voorbeeld.

Robert Irving III | 05-12-07 | 10:39

-weggejorist-

Robert Irving III | 05-12-07 | 10:38

-weggejorist-

Robert Irving III | 05-12-07 | 10:38

"c02 gevaar" is de grootste hoax van de 21ste eeuw. En het bewijs dat de mens een dom kuddedier is.

superjan | 05-12-07 | 10:37

"c02 gevaar" is de grootste hoax van de 21ste eeuw. En het bewijs dat de mens een dom kuddedier is.

superjan | 05-12-07 | 10:37

-weggejorist-

superjan | 05-12-07 | 10:37

-weggejorist-

superjan | 05-12-07 | 10:36

Leuk hoor, een beetje miljoenen aan subsidie weggooien terwijl nog nooit onomstotelijk bewezen is dat het broeikaseffect door ons veroorzaakt wordt. Ook wordt voor het gemak even vergeten dat CO2 maar iets van 10% van alle broeikasgassen is enzovoorts. An convenient, money making, truth voor alle internationale multinationals die aan onze domheid miljarden verdienen ! En we hebben helemaal niks door... Heerlijk... Ik lach me rot om mijn kansloze, hypevolgende medemens.

Tijd om ff lekker veel CO2 te produceren in mijn veels te grote BENZINE (extra vervuilend) auto.

Zuigen kreng ! | 05-12-07 | 10:35

jaja bladiebla, alles wordt tegenwoordig gewoon onder het mom van het milieu verkocht. Millieu toeslag hier, slurptax daar, extra heffing op benzine... en dat helpt? Echt niet, degene die in dikke auto's kunnen rijden doen het toch wel. Gewoon via het bedrijf van de belasting aftrekbaar maken.
En dat geld dat via deze wegen toch extra in de kas komt bij de staat. Je maakt mij niet wijs dat dat allemaal gebruikt wordt om millieu maatregelen te nemen. Eerder om de begroting te dichten.
Kut millieu hype!

Mauveen | 05-12-07 | 10:33

Even helemaal aan het brainwaven: Het niet meer doen van dit gedoe en het stimuleren van thuiskwekerijen in alle deelnemende landen zou beter zijn dan dit

LibertasSimplex | 05-12-07 | 10:31

Wat verschrikkelijk kinderachtig is zo'n bericht zeg... We verstoken met z'n allen 85 miljoen vaten van 159 liter olie per DAG. Die paar duizend ton CO2 is peanuts in dat perspectief. Het is GS natuurlijk te doen om lekker weer de onderbuik gevoelens los te maken, maar het zou de redactie sieren om er inhoudelijk op in te gaan...

Overigens zou je niet een conferentie van milieufreaks moeten organiseren om het klimaat serieus aan te pakken, maar een conferentie van psychologen. Het is gewoon in de aard van de mens om te leven zonder de consequenties van z'n acties voor de langere termijn in te zien. Als je wat wilt doen moet je iets bedenken dat die oerdrang doorbreekt. Overigens lijkt het me ijdele hoop hoor. De wal zal uiteindelijk het schip moeten keren. Zo is het altijd gegaan en zo gaat het straks ook...

Bomen huilen niet om CO2 hoor... ze leven er (oa) van!

synchronicity | 05-12-07 | 10:30

@knurfie 05-12-07 @ 10:25
*vmbo alert!*

De God van Empel | 05-12-07 | 10:27

Blijkt dat een witte background-screencolour ook meer energie kost dan andere kleuren. Aangezien de GeenStijl colonne dagelijks groeit, moeten jullie je hand in eigen boezem steken.

Lying Dutchman | 05-12-07 | 10:26

Een tiental "is" gepland?
Juist dit soort mensen zou zich moeten afvragen of technologie niet de sleutel is tot verbetering. Nog nooit van teleconferencing gehoord vrees ik. Misschien actiepunt 1?

knurfie | 05-12-07 | 10:25

In Indonesië dient rekening te worden gehouden met terroristische activiteiten. U wordt aangeraden waakzaamheid te betrachten en de ontwikkelingen in Indonesië goed te volgen. Het is verstandig uit de buurt te blijven van eventuele samenscholingen en demonstraties.
Aldus het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken.

CoffeePatch | 05-12-07 | 10:25

Gewoon ergens een bos planten, ies co2 neutraal.. probleem ook weer opgelost. Wel eerst even wat bomen kappen om plaats te maken voor dat nieuwe bos natuurlijk.

Widlers | 05-12-07 | 10:23

@datdus
Dat is de ongemakkelijke waarheid....
Maar je hebt wel gelijk!

cyberpost | 05-12-07 | 10:21

Wat maakt het uit?
Voor de kosten en schade draaien wij wel weer op in de vorm van een milieutax....

cyberpost | 05-12-07 | 10:16

Hahaha wat is die milieubeweging tot een farce!

fluh | 05-12-07 | 10:16

Maar goed... Iemand nog een beetje Kant gelezen of gedragen?

derechtsesocialist | 05-12-07 | 10:14

Milieufreaks? We gaan kapot man! Links of rechts.. leven is universeel

derechtsesocialist | 05-12-07 | 10:13

je bent het meest slecht in de discipline die je geacht wordt te beheersen;
bij de timmerman hangen de kastjes ook scheef;
geldt dus ook milieufreaks;

treo650 | 05-12-07 | 10:12

Links en milieu gaat niet samen. Maarja, rechts en mileu eigenlijk ook niet. Dus als we nou gewoon allemaal onze smoel houden over broeikassen en bomen.
Het haalt toch niets uit.

DatDus | 05-12-07 | 10:12

*SHOCK*
Eerst dit en dan vanavond de Sinterklaas papiertjes er nog even dunnetjes overheen. Mijn dag kan niet meer stuk!

mokum | 05-12-07 | 10:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl