Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wilders gaat Nederland op kaart zetten

Schande, zo'n zwarte pen!En dan nu de winstwaarschuwingen voor Q1 2008. Philips, Koninklijke Olie, ING, Unilever, Ahold, Akzo, DSM, Heineken, KPN en Vedior doen er goed aan hun cijfers voor komend jaar naar beneden bij te stellen. Heeft niks te maken met het dipje in de Verenigde Staten. Neen, Geert Wilders werkt aan een film, waarin hij de Koran even doortrekt. Zoiets gebeurde al eens eerder en dat kostte een niet onbekende cineast in 2004 het leven. Maar daar heeft Wilders geen boodschap aan. In tegenstelling tot Van Gogh of normale burgers weet hij zich namelijk 24/7 verzekerd van persoonsbeveiliging, dus 2008 beloofd spannend te beginnen. Het is immers bekend dat sommige vooraanstaande aanhangers van de Koran nogal wat gelovigen kunnen mobiliseren. En juist voor dat laatste is de Nederlandse overheid terecht doodsbang. Je kunt immers ook provoceren om het provoceren. Het zal Wilders allemaal worst wezen: eind januari is de première van zijn televisiefilm waarin de Koran centraal staat. “In de film leidt dat tot iets,” aldus de PVV voorman, die niet wil zeggen of hij het boek zal verbranden dan wel verscheuren. “Ik zeg daar niks over, de mensen moeten maar kijken.” Doen we Geert. Al een idee hoe we de uitkeringen gaan bekostigen van al die mensen die straks werkloos thuis zitten, vanwege een wereldwijde boycot vanuit de moslimwereld? Arbeiders Geert, jouw doelgroep...

Reaguursels

Inloggen

Godzijdank hebben we nog iemand zoals Geert Wilders, anders was ons land al lang verkankerd en door de huidige overheid op een presenteerblaadje aan die stinkmoslims gegeven.
Met deze film legt hij (weer) de vinger op de zere plek. En da`s maar goed ook.
Laat ze hun middeleeuwse praktijken maar in hun eigen zandbak uitvoeren en gewoon oprotten.

Loopvogel | 30-11-07 | 16:57

door het geloof zijn er oorlogen dat was vroeger en dat gebeurt nu ook wij europa staan ook op een punt dat er een oorlog uitbreekt ik hoop het niet maar het broeit wat en als je de geschiedenis op na leest kan je er van uit gaan dat we een wereld oorlog krijgen en dat hebben we toch deels aan veel nederlanders te danken want die hebben tussen 1960 en heden toch de verkeerde partijen gekozen die deze elende veroorzaakt hebben om imigrante hier naar toe te halen onder de mom wij wouden het vieze werk niet doen ejgenlijk zijn de pvda en de cda de schuldige wat er nu allemaal afspeelt in dit land iedereen moet toch zien dat dit land ziek is geworden we worden uitgekleed we mogen niks meer als het aan de regering ligt en dan zien we nog dat er al 100.000 polen en roemenen en straks bulgaren komen en er al zijn in een woord bedankt regering dan kies uk toch liever voor rechts en heel rechts

jan444 | 29-11-07 | 10:54

@ -edit

Denk jij dat islamwatchers bang zijn? Haha. Wat een grap. Vreemd dat je dat er bij haalt. Kennelijk veronderstel je dat hetgeen de @ Rustige heeft geschreven alleen maar gestoeld kan zijn op angst. Wellicht een staaltje projectie? Enfin: Jij haalt allerlei vragen door elkaar. Hier komen ze:

* willen ze het
* kunnen ze het
* wie zijn. wat is "ze" en wie/wat niet

Ga daar maar eerst over nadenken, want wat er bij jou niet in kan lijkt me nauwelijks een argument.

bottehond | 29-11-07 | 10:31

@ koerbagh ® 29-11-07 @ 02:33,

Turkey probes atheist's 'God' book:

www.cnn.com:80/2007/WORLD/europe/11/28...

.

@ geïnteresseerden,

Museumdirecteur staat niet stil bij veiligheidsrisico’s
‘Waarde van mijn werk is groter dan van mijn persoon’
aldus Sooreh Hera, een 34-jarige kunstenares uit Iran die sinds zeven jaar in Nederland woont.

www.depers.nl/Binnenland/?ID=127601&am...

wopper | 29-11-07 | 08:43

Geert Wilders maakt film over De Bijbel.
Zo'n bericht zou ter kennisgeving worden aangenomen, punt uit.
Geert Wilders maakt film over koran.
Meteen is heel politiek Den Haag in rep en roer en is het Hot News in medialand.
Dit zegt helemaal niets over Geert Wilders, maar alles over de angst en de lafheid (ook wel politieke correctheid genoemd) waarmee in Nederland wordt omgegaan met de islam.
De reacties en met name de dreigementen uit de moslim hoek bewijzen en bevestigen dat de islam een gevaarlijke onverdraagzame fascistische beweging is en een levensgrote bedreiging voor onze democratie.
En dan heb ik het nog niet eens over de verpesting van ons leefklimaat door de volgelingen van de proleet.
Als het hier zou gaan over een sekte ergens in Saoedie-Arabië zou het me worst wezen en denken:
Geert besteed je aandacht aan bijvoorbeeld betere voorzieningen voor onze ouden van dagen, maar dan had je niet een eigen partij op hoeven richten en zat je nog gewoon bij de VVD.
Maar helaas bevinden zich inmiddels al pak weg één miljoen moslims in ons land en "bedank" diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn en waren.
Volgens de voorzitter van de "Nederlandse" moslim "Raad" Khairoun
zal de film tot heftige reacties leiden waar niet alleen Wilders maar heel Nederland de dupe van gaat worden en zal de allochtone jeugd auto's in brand steken net zoals nu gebeurt in Frankrijk, want hij beledigt wel anderhalf miljard (?) moslims.
Het is HET bewijs dat de islam en zijn volgelingen niet thuishoren in ons land en het ook nooit zullen zijn of worden.
REMIGRATIE ( eufemisme voor RAUSS!) naar moslimlanden is de enige oplossing uit puur lijfsbehoud voor ons en vooral voor onze kinderen nu we nog in de meerderheid zijn.
En voor de goedgelovige naïevelingen...
Het motto van de moslims en met name diegenen die hier al zijn is:
We will outbirth you!
-------------------------------------------------------------
@ koerbagh ® 29-11-07 @ 01:38
Anderhalfmiljard kudos!!!!!

wachtmeester de bruy | 29-11-07 | 07:36

@-edit 29-11-07 @ 02:19:
*Zucht*
Je zal het nooit snappen. Geeft niks. Wieg jezelf lekker in slaap, er is niks aan de hand, er is geen enkele reden werkelijk ongerust te zijn. Het gaat vanzelf weg. Heus. Als je het maar lang genoeg tegen jezelf zegt ga er vanzelf in geloven. Ook een krachtige meme.

koerbagh ® | 29-11-07 | 02:33

@koerbagh ® 29-11-07 @ 02:06
Als de strategie babietjes maken is, is er geen probleem. Gelukkig is aangetoond dat de westerse moslim veel minder rondneukt dan de oorspronkelijke. Zal met economische welvaart te maken hebben, zoals wij dat 100 jaar geleden hebben ondervonden. De katholieken hadden eenzelfde strategie, maar vanwege de welvaart is die bewezen mislukt. Het gaat helemaal goedkomen, dus.

-edit | 29-11-07 | 02:19

@-edit 29-11-07 @ 01:51:
*Toch nog even dan, want de boodschap komt niet helemaal over... de retoriek blijft hangen in de gematigde westerse visie op mens, religie en filosofie*

"Het komt erop neer dat enkele duizenden in deze wereld in staat zijn een volledige hegemonie te realiseren, omdat zij in staat zijn 1 miljard moslims te mobiliseren."
Ze hóeven niet te mobiliseren. Da's helemaal het punt niet. Mobilisatie? Welnee. Helemaal onnodig. Die miljard moeten gewoon 2 miljard worden en dan 3, en dan 4 en dan 5... Nou, dat gaat vanzelf. Babietjes maken. Klaar.

"Geen enkel raport van officiele instanties is onder mijn ogen gekomen dat een dergelijk gedachtengoed in staat kan zijn het westen te domineren."

Het gaat om getallen. It's the demography, stupid! Ik ben verder niet bang, het is geen angstbeeld, het is zoals het werkt, het is zoals het gaat. Eenmaal moslim ben je dat, je komt er niet vanaf, ook al geloof je verder niet, ook al vind je dat Allah gedoe allemaal flauwekul, zeg het niet hardop, kom er niet voor uit want dan ben je uitgestoten en vogelvrij. Dat is geen angstbeeld van mij, maar van een miljard moslims. Dus ook al duurt het 500 jaar of 1000 jaar, het maakt voor de islamist niet uit. Zolang er maar genoeg moslimkindjes worden geboren en meer dan er gristenkindjes of andere kindjes worden geboren zijn ze aan de winnende hand. Komt geen pistool, mobilisatie, leger of oorlog bij kijken. De vraag voor ons, vrije westerlingen is: faciliteren en tolereren we dat, of stellen we grenzen (nu het nog kan)?
*Ding-dong*
That was the division bell... youtube.com/watch?v=BVUTQ7stBng

koerbagh ® | 29-11-07 | 02:06

@koerbagh ® 29-11-07 @ 01:38
Oef. Tegen zoveel angst kan ik echt niet op. Ik snap prima hoe die mid-control werkt en begrijp dat er luiden vatbaar voor zijn. Ik meen dat het schromelijk wordt overschat. Al Quaida is in staat om angst te zaaien en dodelijke slachtoffers te maken. Geen enkel raport van officiele instanties is onder mijn ogen gekomen dat een dergelijk gedachtengoed in staat kan zijn het westen te domineren. Ik zie mijzelf als een emphatisch mensch en ik doe werkelijk mijn best om jou gedachten te volgen, maar met de beste wil van de wereld gaat dat verhaal er niet in bij mij. Het komt erop neer dat enkele duizenden in deze wereld in staat zijn een volledige hegemonie te realiseren, omdat zij in staat zijn 1 miljard moslims te mobiliseren. Sorry, maar hier haak ik af, met alle respect verder.

-edit | 29-11-07 | 01:51

Foutjes @ 01:38:
*Een kwestie van getallen.*
*want dát is het precies. *
En verder zoek het maar uit... ik heb er genoeg over gezegd vandaag. Wie het nu nog niet snapt zal het nooit snappen.

koerbagh ® | 29-11-07 | 01:43

@-edit 29-11-07 @ 00:46:
Het kwestie van getallen. En het maakt de islamist niet uit hoe lang het duurt. Of dat (om met Ella Vogelaar te spreken) nu 40-50-60 jaar duurt of 500 jaar, in het licht van de almachtige Allah maakt het niet uit. Als die 51% van de bevolking in een Dar Al-Harb is bereikt spreken ze van een Dar Al-Islam. En klaar zijn ze. De islamistische terrorist echter heeft een extra-speciale reden om zichzelf op te blazen of althans een aanslag te plegen (liefst eentje waarbij hij zelf het leven laat), dat is een martelaarsdood en de eeuwige beloning. Die idioten zijn het probleem ook niet, die zeggen wat ze doen, zeggen precies wat ze denken en vinden en geloven, en doen ook precies wat ze zeggen. Dat is heel helder. Daar zit het intrinsieke gevaar van de islam voor de vrije, verlichte westerling ook niet. Die idioten blazen zichzelf niet op om ons een hak te zetten of om ons bang te maken, welnee... Dat is hooguit een positief neven-effect, maar daar gaat het ze niet om. Die doen dat in eerste instantie voor zichzelf (om in de hemel te komen en 72 maagden te verschalken), in de tweede plaats voor de islam en hun islamitische broeders... niet om het westen te islamiseren, maar om de rest van de islamitische wereld, de mede-moslims te laten zien dat god via hun werkt en dat de islam de waarheid is. Daarom zag je na 9/11 de moslim-jeugd in Nederland juichend de straat op gaan, daarom hoorde je nergens uit de Islamitische wereld afkeurende woorden. Zij begrepen de boodschap heel goed. Wij, westerlingen, snappen het niet. Wij kunnen er met onze kop niet bij. De moslims wel hoor.
Het geniepige zit 'm in de ideologie, in de idee van de islam, onderwerping aan de wil van Allah en zijn profeet en in nasleep daarvan: onderwerping aan de 0,1% idioten die voor het geloof willen sterven en niet schromen jou ook een koppie een kleiner te maken uit naam van het maangodje als je kritiek hebt of afvallig. En met de koranverzen in de hand! Die onthoofdingsvideo's uit Irak waren helemaal niet voor het westen bedoeld, nee, die waren voor de moslims. Voor intern gebruik, als het ware. "Dit gebeurt met ongelovigen en afvalligen". Begin je te snappen hoe het systeem van islamitische mind-control werkt? Begin je een beetje te zien hoe ziek en fascistisch dat boekje is? Want wat die jihadisten en salfistische fundamentalisten doen staat letterlijk in dat boekje en ze doen gewoon wat hun is opgedragen door hun god. Het is niet voor niets dat bottehond spreekt van een deaudscultus, wat dát is het precies.
Dus je allerbelangrijkste vraag: "hoeveel macht en invloed hebben die idioten?". Die idioten hebben dus de facto alle macht. Daar is verder ook helemaal geen centrale regie voor nodig, dat is een westers concept. En daarom is het ook zo moeilijk te infiltreren en het zootje op te rollen. Want dat is een westers idee, een westers concept. Als het zo makkelijk was dat het er een centrale organisatie is die is te infiltreren en op te rollen, dan had de CIA dat alláng gedaan. Feit is: die centrale organisatie is er niet. Al Quaida is geen club met een kantoor en een duidelijke machtsstructuur. Het is een idee. Een meme. Een gevaarlijke en giftige meme.

koerbagh ® | 29-11-07 | 01:38

@ Robin hood

Hoe bedoel je Wilders maakt zn punt links om of rechts om, hij gaat vier keer rechts en is gewoon weer op t zelfde punt, Finnetje pesten. Schiet lekker op op deze manier.

dikhuidje | 29-11-07 | 01:33

@koerbagh ® 29-11-07 @ 00:32
Ik beschuldig jou ook niet van het verkondigen van onwaarheden. Ik zie juist overeenkomsten in onze gedachten.
Iedereen kan iedereen in een gedachtegoed gijzelen. Dus ook die 0,1 procent idioten. Vraag is of dat daadwerkelijk gebeurt. De vraag is: hoe groot is het probleem nu werkelijk in het westen? Hoeveel slachtoffers waren er te betreuren door dit soort idioten? In NY een paar duizend, Londen en Madrid enkele tientallen en in 0031 Theo. Stuk voor stuk onnodig gestorven, daarover geen misverstand. Maar het is niet aan de orde van de dag, week, maand of jaar. In dat opzicht is het verkeer een veel groter probleem.

De allerbelangrijkste vraag luidt: hoeveel macht en invloed hebben die idioten? Persoonlijk denk ik dat dit meevalt. Er is namelijk niet zoiets als een regie binnen de Islam. Als er nou iets is waarop geen enkele veiligheidsdienst de islam heeft kunnen betrappen is het wel een overheerdende macht die aan elk moslimtouwtje trekt. Daarom ben ik niet zo angstig. Maar ik ben wel reeël genoeg om te beseffen dat er hier en daar nog wel slachtoffers gaan vallen.

-edit | 29-11-07 | 00:46

@-edit 29-11-07 @ 00:14:
Dat zeg ik ook helemaal niet. Dat heb ik helemaal nergens beweerd. Integendeel, ik beweer juist dat 99,9 van de moslims zich wel koest houdt, maar dat het wezen van de islam nu juist is dat 0,1% met recht en rede uit het sprookjesboek de overigen in de geest, in het geloof, in hun gedachten kan gijzelen. En dat komt door wat er geschreven staat in dat boekje en waar de moslim zich aan moet houden. Dat is nu juist die rare kronkel van de islam. Het is geen gewoon, persoonlijk, indivueel mystiek geloof zoals een willekeurige andere religie. Het is een stel absolute leefregels voor moslims én niet-moslims met speciale repercussies voor afvalligen.
Enfin: zie @ 16:23.

koerbagh ® | 29-11-07 | 00:32

@koerbagh ® 29-11-07 @ 00:06
Nou komen we ergens, wellicht. Want volgens mij maakt het aantal moslims dat met sprookjesboek en zwaard door het leven gaat weldegelijk uit. Het kenmerkt namelijk de omvang van een probleem. Jazeker: elke bomgordelslachtoffer is er één teveel. Ik twijfel geen moment dat we daarover overeenstemming bereiken. Maar doen alsof elke moslim daartoe in staat is, is de werkelijkheid onrecht aandoen. Tevens niet opportuun om de bomgordelloze over dezelfde kam te scheren.

-edit | 29-11-07 | 00:14

@-edit 28-11-07 @ 23:47:
Je analogie is verkeerd. Om in je AIDS-analogie te blijven: Iedere moslim is al als een HIV positieve en die infecteert zijn/haar nageslacht bij geboorte. Nog maar eens dan: youtube.com/watch?v=KzGjEkp772s
Dat is geen hokjesdenken dat is gewoon het onderkennen van de islam als psychotisch geloofs-fascisme. Nogmaals het maakt geen zak uit dat 99,999999999999999999999 (repeterend) van de moslims niet geweldadig is, het hoeven er dus maar een paar te zijn die met dat sprookjesboek in de ene hand en een zwaard in de andere de waarheid prediken.

koerbagh ® | 29-11-07 | 00:06

@koerbagh ® 28-11-07 @ 22:49
Doe niet zo raar, zeg. Tenzij je onder een rots hebt gelegen zal iedereen beamen dat er mensen zijn die de religiesprookjes tot op de letter geloven. Het ligt aan jouw perceptie dat ik dat niet zou doen en aan niets anders. Nuf said.

Waar jij aan voorbij gaat is hetgeen ik eerder reaguurde: 99,9% van de moslims mist elke bereidheid om zich te voorzien van werkende bomgordels. Eveneens aantoonbaar, maar dat schrijf ik even niet in capitals. Ik ga er van uit dat je gewoon kunt lezen, namelijk. Overigens blijkt uit dat reaguursel wiskundig gezien onmiddellijk dat zelfs ik door heb dat er ploffinnen bestaan op deze wereld. Maar weet je: er zijn ook homo's met aids die welbewust anderen infecteren. Dat wil nog niet zeggen dat elke homo aids heeft en als hij het al heeft dat hij anderen bewust infecteert.

Hokjesdenken maakt het leven overzichtelijk, maar is zelden in overeenstemming met de veelal meer genuanceerde waarheid.

-edit | 28-11-07 | 23:47

@-edit 28-11-07 @ 21:26:
Het hoeft maar in 1 hoofd te spelen (maar het speelt in honderdduizenden hoofden). Voor de rest staat het allemaal keurig opgeschreven, kan iedereen lezen, ook jij. En tja, jij bent van het type dat zich niet kan voorstellen dat er mensen zijn die die sprookjes ook daadwerkelijk op de letter geloven en dat zij daadwerkelijk geloven dat als ze een afvallige doden dat ze dan zeker in de hemel komen en 72 maagden krijgen. Er zijn mensen die rotsvast geloven. Vraag me niet waarom en hoe, ik vind het ook onzin, maar ze zijn er. En ze zijn niet dom, of arm, of uitzichtloos. Dat waren de kapers van 9/11 ook niet. Zij waren geschoold, relatief rijk, goede vooruitzichten, leerden vliegtuigen besturen en vlogen ze bij volle verstand in de Twin Towers. Zoals Mohammed B. ook nu nog steeds beweert dat hij het weer zou doen. Die jongen is niet dom, is niet ongeschoold en had goede perspectieven als hij zich had ingezet voor een maatschappelijke carrière.
Kijk, dat je niet laat overtuigen door het feit dat er een kleine groep IS, die ook in het verleden heeft AANGETOOND dat ze dat werkelijk allemaal rotsvast geloven en dat er niets of niemand aan dat geloof kan tornen dat is niet mijn schuld. Ik probeer te laten zien dat het zo werkt, en dat het slechts in een paar hoofden zo rotsvast hoeft te zijn verankerd om een hele groep die wankel is in het geloof te onderdrukken. Die wankelen in het geloof die WETEN namelijk wat die enkele fundamentalist denkt en dat die zich niet laat weerhouden. Dat zou jij ook kunnen weten als je gewoon wakker wordt uit de zalige westerse verlichte en gematigde droom. De islam is een systeem van mind-control. Gedachten- en geloofs-fascisme.
Wake Up!
youtube.com/watch?v=--Wpz4NAHtY
Red pill or blue pill?

koerbagh ® | 28-11-07 | 22:49

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 21:48

bottehond 28-11-07 @ 21:33

Goede kant op? Waarheen? Naar jouw gedroomde verbanning van alles dat islamitisch is.

Flodder | 28-11-07 | 21:36

@vander F 28-11-07 @ 21:32
Fijn dan. Roei maar lekker een ideologie uit. Succes ermee.

-edit | 28-11-07 | 21:35

shalome 21;25:
Flodder moet beseffen dat 1 miljoen moslims niet voor het mooie weer naar Nl zijn gevlucht, maar om hun verpauperde totalitaire islamistische krochten te ontvluchten. Het bizzare is dat die vluchtelingen toch flink heimwee hebben naar die helholen en zich helemaal drie slagen in de rondte wroeten en wringen om hier ook zulke maatschappijen te vestigen. Dat heb en zal ik nooit begrijpen.

The eimer | 28-11-07 | 21:33

koerbagh ® 28-11-07 @ 21:22

Wij kunnen ons er tegen verzetten en hen in bescherming nemen. Ik zeg niet dat er niet heel veel mis is met de islam. Je hebt gelijk dat met geweld en intimidatie veel mensen zich niet durven uit te spreken maar stemmen in een stemhokje gaat nog altijd geheel anoniem. Is er een goed alternatief dan zullen de gematigde die kiezen. Je moet echter wel de radicalen uit je land trappen of in het gevang gooien wanneer zij de wet overtreden. Ik weiger die fatalistische houding aan te nemen en de fundamentalisten, geweld, intimidatie te laten winnen door mijn hoofd in de schoot te leggen. Dat doe je ook als je de gematigden onder een kam scheert met de radicalen of ze als verloren te beschouwen. Het gevecht is er wel een van de lange adem, maar uiteindelijk zal het goede overwinnen.

Flodder | 28-11-07 | 21:33

Shalome 28-11-07 @ 21:19

* zwijmel *

ge zijn weer terug en beter in vorm dan ooit, zo te zien. OT: het gedraai en de drogredeneringen van de flodders en edits in dit discours zijn best amusant. Gelukkig behoren ze inmiddels tot een betrekkelijk marginaal deel der natie. Het gaat de goeie kant op. Beetje laat, maar goed.

bottehond | 28-11-07 | 21:33

@-edit 28-11-07 @ 21:26,
hou een sop!
het gaat niet om individuen maar maar om de ideologie.

vander F | 28-11-07 | 21:32

vander F 28-11-07 @ 21:25
Fransen zijn al wakker (zie hun stemgedrag) maar op TV krijgen nog altijd onverbeterlijke débiles de microfoon die oplossingen lanceren die - haha, echt grappig - door ons 20 jaar geleden al werden geprobeerd. Ik zou ze graag willen informeren dat er geen kruid gewassen is tegen dat geteisem, zoals wij inmiddels weten. Nu ja, wij hebben Vogelaar. Nog erger :S

Shalome | 28-11-07 | 21:29

@Bicycle_Repairman 28-11-07 @ 21:00,
moet dat dan?
Life is a Quiz?

vander F | 28-11-07 | 21:27

@koerbagh ® 28-11-07 @ 21:22
Mooie reactie. Iemand die jouw waarheid niet aanhangt snapt er niets van. Ook mooi dat een niet moslim (ik ga er gemakshalve even van uit dat je dit geloof niet aanhangt) exact weet te benoemen wat er in de hoofden van alle moslims afspeelt.

Nee, zeer overtuigend!

-edit | 28-11-07 | 21:26

@ The eimer
Als er ook maar een kleine waarheid in jouw cordon sanitair verhaal zou zitten, zou Wilders niet continu in een slachtofferrol duiken aangaande de publieke omroep en andere politieke partijen.
Als hij er werkelijk boven zou staan zou hij niet te pas en onpas lopen te jammeren dat ze allemaal niet liev tegen hem doen. en dat laatste is nou net één van zijn handelsmerken.

Bicycle_Repairman | 28-11-07 | 21:25

@Shalome 28-11-07 @ 21:21,
eat that Cohen.

vander F | 28-11-07 | 21:25

koerbagh ® 28-11-07 @ 21:22
Flodder is van het slag dat er heilig van overtuigd is dat au fond iedereen hetzelfde (westers) is. Moslim zijn is gewoon een marginaal obstakeltje of helemaal geen sta-in-de-weg voor leven/denken als ons. Flodder is een van die steile solipsisten - onverbeterlijk.

Shalome | 28-11-07 | 21:25

-weggejorist-

Lizzard | 28-11-07 | 21:23

@Flodder 28-11-07 @ 21:14:
Je snapt er echt niks van, echt helemaal niks. Het gaat helemaal niet at gunpoint, met mitrailleurs. Zet die westerse bril van gematigdheid nu even af. Eenmaal als moslim geboren kom er niet meer vanaf. Dan ben je afvallige en mag je worden gedood. Of dat nu mag van de wet van het land of niet, dat doet er niet toe, er geldt voor de ware moslim maar 1 wet, de goddelijke wet of de sharia. Zolang die niet is ingevoerd in het land van Dar Al-Harb, dan is het niet aan te raden voor de ware moslim om een afvallige te doden, maar zich gedeisd te houden (taqiyya), maar het mag wel. In elk geval moet de afvallige als paria worden behandeld, hij mag worden geschopt en geslagen als een hond (zoals Eshan Jami is overkomen) er is geen imam die zich er tegen zal verzetten.

koerbagh ® | 28-11-07 | 21:22

Op de Franse tv hier is te zien hoe Sarkozy op bezoek gaat bij de politieagenten die het ziekenhuis in getrapt zijn door dat islamitische geteisem. Zo hoort een staatshoofd dat te doen; bij ons lopen die smerige collaborateurs prompt naar de moskee voor een theekransje en laten de slachtoffers van de islam-terreur barsten.

Shalome | 28-11-07 | 21:21

Flodder 21;16:
Daar ziet hij blijkbaar het nut niet van in.
Zoals hij ook niet met islammieten in debat zal gaan.
Zelfs die groepen vallen onder zijn cordon sanitair.
En nogmaals, ze weten er allemaal geen raad mee.

The eimer | 28-11-07 | 21:21

Flodder 28-11-07 @ 21:14
Jami schopte niet naar moslims: dat gebeurde andersom. Jami is door moslims tot bloedens in elkaar geslagen en bedreigd met de dood. Wel even de feiten op een rijtje houden graag.
Relativeert u maar.

Shalome | 28-11-07 | 21:19

@-edit 28-11-07 @ 21:14,
hij is ook meer conservatief, niet zozeer rechts.

vander F | 28-11-07 | 21:19

Lizzard 28-11-07 @ 21:14

Doelde op bijv. ambassade-personeel of Nederlanders werknemers in islamitische landen. Daar liggen de verhoudingen wel anders. Jammer, you almost had me.

Flodder | 28-11-07 | 21:19

@Lizzard 28-11-07 @ 20:59,
geen idee, maar Flodder weet het dus wel.

vander F | 28-11-07 | 21:17

The eimer 28-11-07 @ 21:09

Waarom veegt hij niet de vloer aan met P&W dan? Hij is te bang of hij weet dat hij onzin verkoopt die niet te houden is in een kritisch gesprek. Kies maar.

Flodder | 28-11-07 | 21:16

koerbagh 21:05:
Precies.
In de voormalige communistische sowjetunie waren er maar 1 miljoen actief partijlid.
Dat handjevol lieden was wel verantwoordelijk voor ettelijke misdaden die uit naam van die partij begaan zijn.

The eimer | 28-11-07 | 21:15

-weggejorist-

Lizzard | 28-11-07 | 21:14

koerbagh ® 28-11-07 @ 21:05

Je gaat eraan voorbij dat de gematigde moslims in Europa wel een keuze hebben en zij niet met een mitrailleur op hen gericht worden afgevoerd, (zolang Wilders niet zijn zin krijgt tenminste)
Welke dreiging van de fundamentalisten? Die paar bommen, tsss peanuts. Als wij hen bescherming toezeggen, durven zij echt wel voor zichzelf op te komen, niet iedereen is zo bang als de islamofoben. Dat comite voor ex-moslims was bijvoorbeeld een goede zaak die dat beschermende signaal gaf. Jammer, dat die Jami-clown alle aandacht naar zijn persoontje wist te trekken en alleen bezig was met schoppen naar alle moslims.

Flodder | 28-11-07 | 21:14

@The eimer 28-11-07 @ 21:09
Dat zullen we nooit weten, is het niet? Wanneer Wilders een verhaal heeft waar volgens eigen zeggen geen speld tussen te krijgen is, gaat hij ook op TV het debat aan. Ondertussen klagen dat de publieke omroep te links is, terwijl hij het zelf vertikt een rechts geluid te laten horen.

-edit | 28-11-07 | 21:14

Flodder 21: 04:
Wel eens een kamerdebat gevolgd waar Wilders strak aan zijn principes vasthoudend allemaal wouwelende non- argumenten van zijn tegenstanders te slikken krijgt?
Prompt schrijft het journaille daarna dat Wilders weer de toon zette en het debat dicteerde. En dan zou P.en W dat beter doen dan die kamergeleerden die Wilders nooit plat krijgen?

The eimer | 28-11-07 | 21:09

Nou, onzin zeg dat 'hij toch al beschermd wordt'. Niemand is volkomen veilig als iemand hem echt wil vermoorden. Beveiliging kan de dreiging ietwat wegnemen maar echt veel veiligheid biedt het niet.
.
Ga d'r maar aan staan, ik neem er mijn petje voor af om dezelfde reden dat ik mijn petje af neem voor Ayaan. Zou kunnen natuurlijk dat het mensen zijn met een of andere death wish, maar dan zijn er toch veel creatievere manieren om d'r een eind aan te maken. Ik geef zowel Geert als Ayaan het voordeel van de twijfel, dat verdienen ze zeker.

openbaarminiserie | 28-11-07 | 21:07

@Flodder 28-11-07 @ 20:27:
Wat is je vraag dan? Je debiteert een verhaal, een mening waaruit blijkt dat je helemaal niet begrepen hebt wat de islam is en dat je met angst, repercussie en dreiging van geweld een meerderheid makkelijk je wil kan opleggen.
Ben je tegen de wens van ummah, mullah of imam? Dan ben je een afvallige en mag je worden gedood. Zo simpel werkt het. Waarom konden de nazi's 6 miljoen mensen naar kampen afvoeren en afslachten? Treinladingen vol bewaakt door een veel kleiner aantal militairen. Als ze allemaal tegelijk die militairen hadden overmeesterd hadden ze gewonnen. Ten koste van een paar doden, ongetwijfeld, maar dood gingen ze toch. Wat is het psychologische mechanisme? (Doods-)Angst en hoop.
Zo simpel is het.

koerbagh ® | 28-11-07 | 21:05

The eimer 28-11-07 @ 21:01

Nee, Wilders weet heel goed dat zijn stompzinnige plannen niet zijn uit te leggen als hij kritisch wordt ondervraagd. Noem het slim, noem het laf.

Flodder | 28-11-07 | 21:04

Flodder 20:53:
Zie je verkeerd. Wilders pleegt een cordon sanitair om zijn tegenstanders en het kekke is dat deze zich er totaal geen raad me weten hoe ze daar mee om moeten gaan. Bij iedere actie van Wilders wordt dat cordon sanitairnet strakker aangehaald. Om radeloos van te worden.

The eimer | 28-11-07 | 21:01

vander F 28-11-07 @ 20:55

Nee, hij verkoopt zijn angst met lulkoek dat hij niet in linkse programma's gaat zitten of dat de publieken omroepen te links zijn en dat hij uit protest niet komt, de lafaard. Wilders slaat mensen in het gezicht en loopt dan heel hard weg. Hij durft niet met open vizier te vechten. Maar bij Jensen durft hij nog wel plaats te nemen. Kijkt wellicht ook een groot deel van zijn kiezersvolk naar.

Flodder | 28-11-07 | 21:01

@ vanderF
Is Wilders ooit al eens ergens aan een tafel gaan zitten om zich ook maar licht kritische vragen te laten stellen?

Bicycle_Repairman | 28-11-07 | 21:00

-weggejorist-

Lizzard | 28-11-07 | 20:59

@Flodder 28-11-07 @ 20:53
Daar lijkt het wel op. Opzich wel grappig dat hij deze film juist bij die 'linkse publieke omroep' uit wil laten zenden. Commercieel zal deze film vermoedelijk niet interessant genoeg zijn. En hij weet dat diezelfde 'linkse publieke omroep' submission eveneens uitzond. Overigens bijgezeten door Ayaan herself, die niet bang is de dialoog aan te gaan. Misschien zou hij daar eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

-edit | 28-11-07 | 20:58

Jammer dat GW zijn pijlen niet ook op Gristelijk Nederland richt, want daar zijn er een boel meer fundamentalistisch (SGP, CU, anyone?) van dan detonerende Moslims. Wat mij betreft is iedere religie of iets wat er op lijkt achterlijk. En het erge is dat een grote groep van deze Sinterklaasgelovers ons land bestuurt, dus verkozen is door een deel van de Nederlandse bevolking. Net als de Islam willen de Gristenhonden ons denken en doen beheersen. Of ben ik de enige die het gevoel heeft dat alle vrijheden worden ingeperkt?

Mr Dixit | 28-11-07 | 20:57

@Flodder 28-11-07 @ 20:53,
heeft ie dat gezegd?

vander F | 28-11-07 | 20:55

-edit 28-11-07 @ 20:46

Wilders gaat nooit in programma's zitten, bang dat hij is om volledig door de mand te vallen. Wilders schreeuwt iets de ether in en vlucht weer snel zijn fort in.

Flodder | 28-11-07 | 20:53

openbaarministerie 20;39:
Ik denk ook wel dat menig Nederlander in verlegenheid gebracht wordt door het feit dat Wilders niet meedoet aan het collectieve zakkenvullen en snoepreisjes uitvoeren van zijn corrupte en zakkenvullende medekamerleden, maar gewoon keihard werkt. Dat moet wel als je zijn kamervragen en debattentempo inschat.
Met gevaar voor eigen leven zet hij zijn missie, want dat is toch, gewoon door.
Zelfs zijn linksche opponenten moeten daar wel respect voor opbrengen.
Zo,n gedreven persoon kan geen populist zijn. Populisten zijn altijd luie figuren die uit zijn op persoonlijk gewin.

The eimer | 28-11-07 | 20:52

@eerlijke_jongen 28-11-07 @ 20:43,
best, maar jij loopt niet gelijk te dreigen en te veroordelen en ziet blijkbaar de humor er nog van in.

vander F | 28-11-07 | 20:50

@eerlijke jongen
Je hebt wel een punt, hij wordt betaald door de overheid om z'n deel kiezers te vertegenwoordigen in de tweede kamer en toch gaat hij in de baas z'n tijd de "steven spielberg" uithangen, ies schande, ies overheidsgeld door de plee spoelen...

bubkanl | 28-11-07 | 20:47

Ik hoop dat Geerts' wens dat de film bij de publieken wordt uitgezonden in vervullig gaat. De man heeft kennelijk wat te melden en laat de publieke omroep het maar uitzenden. Gevolgd door een debat met Wilders met voor én tegenstanders. Dat dan weer wel. Ik betwijfel of Geert op een dergelijke uitnodiging in zal gaan.

-edit | 28-11-07 | 20:46

openbaarminiserie 28-11-07 @ 20:39

Als je toch al wordt beveiligd is het wel wat makkelijker om zo 'moedig' te zijn. Helaas hebben de mensen die mogelijkerwijs hinder kunnen gaan ondervinden van zijn film niet die mate van beveiliging.

Flodder | 28-11-07 | 20:44

@Porrello 28-11-07 @ 20:31,
'Als je echter nadenkt over de gevolgen ervan zie ik meer redenen het niet te doen'
welke gevolgen?

vander F | 28-11-07 | 20:44

James Lastig: Ik voel een moordcomplotje aankomen. Plotseling verslapt de bewaking van Wilders een beetje en geheel toevallig zijn daar enkele moslimterroristen van op de hoogte.

Correctie: vrijheids strijders.

Ik weet het beter | 28-11-07 | 20:44

@Porrello,
Natuurlijk is het goed dat er doemdenkers zijn, je moet op alles voorbereid zijn, alleen verwachten deze mensen hierboven wel heel veel van een religie van wie de aanhangers voor een groot gedeelte analfabeet zijn....
En die ook nog eens huist in een gebied van zand en olie, waarvan dat laatste opraakt, oei, probleem, geen dollars meer....

bubkanl | 28-11-07 | 20:43

Deze man zoekt aandacht, echter krijgt hij die niet van de moslims/marokkanen. Hij vertegenwoordigt een functie voor de overheid, dit is echt lachwekkend. Een film maken. Hoe kom je erop? Wat wil je ermee bereiken? Wie zendt deze film uit? Op deze manier probeert hij meer kiezers voor zich te winnen en anderzijds worden er geen concessies gedaan betreft de positieve punten van dat boek. Ikzelf ben marokkaans en ik vind dit wel leuk en ik ben benieuwd hoe wilders gaat acteren in die film, misschien wordt hij wel de nieuwe 'movistar' en krijgt hij er een gouden kalf voor :). Als ik dit moet recapituleren: heeft deze man immers een verstand dat overeenkomt met een iq van een visstick. We zullen zien wat hert wordt....

eerlijke_jongen | 28-11-07 | 20:43

Ik vindt Geert overigens wel moedig. Populistisch of niet, confronterend of niet, provocerend of niet, hij riskeert wel z'n eigen leven. Persoonlijk begin ik langzaamaan de overtuiging aan te hangen dat het Nederlandse volk zulks een moed niet eens waard is maar hij doet het toch maar mooi.

openbaarminiserie | 28-11-07 | 20:39

@bottehond, toegegeven, leuk gevonden, ben helaas atheistisch en meer voor de wat blotere dames.....

bubkanl | 28-11-07 | 20:38

@vander F 28-11-07 @ 20:15
Kabinet Grijs I: 'Kunst mag zolang ze geen gelovigen beledigt... en geen drugsgebruik propageert... sterker, kunst mag niet in z'n geheel niet confronterend zijn.'
www.youtube.com/watch?v=UuknBhy-lN4

Murdockyoufool | 28-11-07 | 20:35

Nou 'tis maar te hopen dat Geert nooit naar het buitenland wenst te verhuizen dan. Want hij vindt dat hij dan niet meer door de nederlandse overheid beschermd hoeft te worden...

openbaarminiserie | 28-11-07 | 20:34

vander F 28-11-07 @ 20:15
Ja dat is confronterend. Niet voor mij, maar wel voor Moslims. Ik zeg ook niet dat confronterend een rede moet zijn om het niet te doen. We leven in een vrij land en om dat te bewijzen zou het uitbrengen van een dergelijke film super zijn! Als je echter nadenkt over de gevolgen ervan zie ik meer redenen het niet te doen. Laat Al Gore maar een film uitbrengen dan kijken we die gezellig in Nederland. Verassend genoeg voor jullie heeft Wilders wel mijn stem. Niet omdat ik het met geheel hem eens ben, maar omdat ik hoop dat zijn ietswat extremistische ideeën in zekere mate worden uitgevoerd.

Porrello | 28-11-07 | 20:31

@bottehond 28-11-07 @ 20:16
Blind typen. Dat verklaart een hoop.

-edit | 28-11-07 | 20:27

Mulimans 28-11-07 @ 19:45

Pathetisch.

bottehond 28-11-07 @ 19:56
Ik heb nooit de gevaarlijke aspiraties van de fundamentalisten ontkent. Ik zie in de 'gematigde moslims' echter een wapen ipv zombies die op elk moment gebruikt kunnen worden om die aspiraties om te zetten in werkelijkheid. Jij schijt meer in je broek voor die fundamentalisten dan ik. Volgens mij voel je je nu al onderdrukt door die moslims. Botte, ziet een doekje lopen en de angst slaat weer om het hart.

koerbagh ® 28-11-07 @ 19:21

O grote intellectueel, geef eens antwoord op mijn vragen. Want ik vind je betoog tegenstrijdig. Niet elke moslim is zo'n angsthaas dat hij zich gewillig overgeeft aan de fundamentalisten en dus zijn levenswijze ziet verslechteren. Dit zullen ze zeker niet doen als ze een keuze hebben. Net zoals de jeugd in iran het niet moet hebben van het fundamentalisme wat daar heerst, zij hebben echter geen keuze. Jij schrijft de fundamentalisten veel meer macht toe, dan ze daadwerkelijk hebben. Zijn ze vast blij mee, overigens. Hier hebben ze niets te zeggen en dat blijft zo als we achter onze waarden blijven staan en niet zo de angsthaas uithangen.

Flodder | 28-11-07 | 20:27

Zou Geert trouwens al soepsidie hebben geregeld voor dat aanstaande filmgebeuren? En heeft hij Mak al gecharterd voor 't nawoord?

widtvoet... | 28-11-07 | 20:25

@bubkanl 28-11-07 @ 20:13
Zeker doemdenkers en ik ben blij dat we die nog hebben. Beter dan die luie schooljugend die optimistisch dat ze zijn denken dat het allemaal wel goed komt wat tevens een rede is om vervolgens maar steeds minder uit te voeren. Internationaal gezien lopen we steeds meer achterstand op. Het wordt daarom tijd om ons te profileren en dat is om on-topic te blijven niet als Moslimhaters.

Porrello | 28-11-07 | 20:24

@ bubka.nl

search.live.com/results.aspx?FORM=DNSA...

Porrello 28-11-07 @ 20:03

Je kijkt teveel SStaatSSteevee en je leest establishmentskranten. Dude, scusi, maar met dit doort onnozele drogredenelingen kun je écht niet meer aankomen anno 2007. Je klinkt als allah vogel-aersch. Ik zal het even uitspellen voor je:

V*r*i*j*z*i*n*n*i*g*h*e*i*d* E*n* H*e*t* V*r*i*j*e* W*o*o*r*d* V*e*r*d*r*a*g*e*n* G*e*e*n* G*e*s*j*o*e*m*e*l*

Capice? Ben jij nou een rechtgeaarde Nederlander? Zo ruik je anders niet, vrind. Jij klinkt als een zelfislamiseerder, een dhimmi.

bottehond | 28-11-07 | 20:23

lol
ik ook, de rest komt er ooit nog wel eens achter.
bytheway
Weet niet of ze die Syrie'er al gevonden hebben van het gedachtegoed achter de hofstad groep maar ik heb al wel het gedachtegoed achter folkert v/d g. gevonden.

StonedTrooper | 28-11-07 | 20:21

@vander F,
Eh,m een Duitse politicus die een film maakt over het belachelijk maken van kaaskoppen, beatrix laat fotofucken door een bouvier en rotterdam virtueel voor de tweede keer plat zou gooien, zou dat confrontrerend zijn?
En zou het de nederland-duitse betrekkingen verbeteren?

bubkanl | 28-11-07 | 20:20

-edit 28-11-07 @ 20:02

Nee, maar ik kan het wel blind tijpen. Heb jij "botte" al onder functietoets?

bottehond | 28-11-07 | 20:16

@Porrello 28-11-07 @ 20:03,
dus een boek schrijven, een schilderij maken of een film is confronterend?
Goh, t'is nie waar.
Ben je nou helemaal van de pot gerukt?

vander F | 28-11-07 | 20:15

goedverdoeme stonie-hand-in-hand-kameraden-van-bloed-ajax-aanhanger-duke-nuke-em, dat heb je mooi gezegd man... Ik mis em, onze Pim...

sr69 | 28-11-07 | 20:13

Niet alleen sommige moslims en christenen geloven in de apocalyps, er zitten hier tientallen atheistische doemdenkers! Jongens, sturen jullie mij een berichtje als ali baba en z'n 40 hamaskrijgers voor de deur staan?

bubkanl | 28-11-07 | 20:13

Ik ga zo langzamerhand zelf ook maar eens wat radicaliseren.
Ik word nog al wat beledigd namelijk.
Speel schiet games, blow, Feyenoord supporter en ja dat gaat samen (heb ook goeie in rotterdam geboren) ook nog Jood (niet gelovig, gewoon bloed)
Anyway vooral voetbal supporters mag je over 1 kamp scheren en continu beledigen ondanks dat die WEL afstand nemen van hun rotte appels.
Ik ben het sinds 9/11 helemaal zat met import tuig en links nl, toen begon het al met "keur het niet goed maar begrijp het wel" nou ik begrijp het straks ook als een A380 zich in die vierkante doos in mekka boord.
Politiek heeft geen idee hoe de einheimische bevolking het zat is en aan het radicaliseren is.
2e holocaust voorkom je niet door te zeggen dat je je medemens moet lief hebben die voorkom je door paal en perk te stellen aan wat wel en niet kan.
Maarja onze enige hoop op een goede afloop hebben ze al een paar jaar geleden opgeruimd.

StonedTrooper | 28-11-07 | 20:05

vander F 28-11-07 @ 19:48
Noem het mild, ik noem het confronterend. Een confronterende manier die misschien de ogen zal openen van wat Nederlanders, maar nog meer zal leiden tot een buitengesloten gevoel bij Moslims. Dit buitengesloten gevoel zal zich ontwikkelen tot wat we juist niet kunnen gebruiken. Een gevoel van eenheid een nationalisme bij Moslims. Dat wat wij Nederlanders nu juist zo erg missen!

Porrello | 28-11-07 | 20:03

@bottehond 28-11-07 @ 19:56
Zeg, Botte. Heb jij het woord 'deaudscultus' een functietoets gegeven op jouw toetsenbord?

-edit | 28-11-07 | 20:02

@Ronnie D. 28-11-07 @ 18:50
Gek toch. Op loopafstand bij mij bevinden zich 2 supermarkten. De ene heeft hoofddoekcassieres, de ander niet. Het heeft alles met aanstellingsbeleid te maken. Er is niemand die een directeur dwingt iemand aan te nemen. Nonsens. Er zijn inderdaad bedrijven die niet helemaal begrepen hebben hoe je daarmee om moet gaan en later met de gebakken peren zitten. Wanneer je gaat adverteren dat moslims ongewenst zijn, heb je (terecht) een probleem. Je kunt ze ook gewoon niet aannemen.

Dat scholen en werkgevers regeltjes hebben ten aanzien van kleding en kantooruitrusting heeft helemaal geen moer met de vrijheid van meningsuitting te maken. Het is namelijk niet de bedoeling dat jij of ik op je werk of op school bezig bent met je mening te uitten. Dat is een privékwestie en dat doe je maar lekker in jouw eigen tijd. Daar heb je verder alle ruimte te uitten wat je wilt. Op je werk werk je en op school studeer je.

-edit | 28-11-07 | 20:01

Hiermee is tevens Ruttes opinie, gisteren te lezen in de volkskrant, bewezen; Wat voegen Wilders en Verdonk toe, behoudens geblaat over "daadkracht" en beledigingen? Waar blijven de werkbare oplossingen van die twee?
En waarom stond er op gs geen topic over deze paginagrote aanval van Rutte op zijn rechtse concurrenten?
O, die hadden het te druk met een fietsenhok....

bubkanl | 28-11-07 | 20:00

Flodder 28-11-07 @ 19:08

Ik op mijn knieen? Moehahahahahahaha. da's een goeie. Zolang jij de aspiraties van de deaudscultus ontkent ben je bepaald niet serieus te nemen. Dhimmi.

bottehond | 28-11-07 | 19:56

Wacht op Porrello...
*trommel*

vander F | 28-11-07 | 19:56

Mulimans 28-11-07 @ 19:45

Goed gedaan, jochie.

bottehond | 28-11-07 | 19:54

Verder: GEWELDIG!

De bedreigingen zijn nu al weer niet van de lucht.

Deaud, kapodt en geweld ligt nu al op ieders lippen.
Veel duidelijker kunnen we het niet maken.

vander F | 28-11-07 | 19:51

@The eimer 19:23

Sgitterend hoe Wilders het zelfs maar met een geopenbaard voornemen weer voor elkaar krijgt om voorhene "vooroordelen" zichzelf te laten transformeren tot "bevestigde aannames".

Maar in een land waar filmfestivals films schrappen omdat die de islamitische medemens weleens tegen de borst zouden kunnen stoten, in een land waar de minister van Justitie na de rituele slachting van een cineast in ons Huis der Demokratie tijdens het debat rondom díe slachting en de non-beveiliging serieus opboert dat een vermeende vrijheid van meningsuiting nog werkelijk niet een recht tot beledigen impliceert, kijk ik eerlijk gezegd nergens meer zeau snel van op...

widtvoet... | 28-11-07 | 19:48

@Porrello 28-11-07 @ 19:36,
polder Islam?
Dat gaat dus niet.
Alsof je in ene een Katholieke kerk light bedenkt.
Die bestaat ook niet, hooguit wat individuen die het light opvatten, maar dat is heel wat anders.
Een filmpje schieten (sic) a la Submission vind ik vreselijk mild, hoe mild wil jij het hebben?
Gewoon bek houwe?

vander F | 28-11-07 | 19:48

Ik heb naar aanleiding van dit nieuws Wilders de volgende e-mail gestuurd:

Geachte mijnheer Wilders,

Ik wilde even in het kort u laten weten dat ik het erg goed vind van u dat u aan die Koran-film werkt. Het is gewoon zoooo belangrijk dat de ogen van Nederland op dit punt opengaan.

Keihard en op een directe manier confronteren met de waarheid is de enige manier om de slachtoffers van dit sectarische en gevaarlijke gedachtengoed nog wakker te krijgen, daar ben ik van overtuigd! En dat zal elke deprogrammeur beamen.

nl.wikipedia.org/wiki/Deprogrammeur

Bovendien is van de methode met zachte hand duidelijk genoeg gebleken dat deze niet werkt.

Mocht u naar aanleding van de film of misschien al bij de voorbereidingen in gevaar komen dan wil ik u laten weten dat u ten alle tijden bij mij kunt aanbellen en onderduiken!
Houd u taai moedige Nederlander!

Hoogachtend,
********

Mulimans | 28-11-07 | 19:45

LOL @ de grote boze wolf 28-11-07 @ 19:31

Ja, we dwalen af. Vooruitlopen op dit issue is typisch Nederlands.
Maar dat lekken van de ministeries zit me dwars.

.

Laten we OT/ Plasjesterk nu maar even begraven, figuurlijk hè.

wopper | 28-11-07 | 19:39

@wopper 19:22

Tis ronduit bizar wat deze islamitische ÇDA-representant zodaarnet te berde bracht. Mensen werden hier "tegen mekaar opgezet", mensen werden hier "aangezet tot...(met een passende stilte)", eea. zou slechts in dienst staan van het "provoceren", en nog wat van die grijszwardte plaat.

Ondanks dus dat meneerman prima wist te vertellen dat die omstreden film er dus nog helemaal niet is. Hij wilde eauk niks bij voorbaat verbieden. Omdat de wet zich daar (vooralsnog) tegen verzet.

Ayhaqn Tonca is een zeer matig man. Een zeer gematigd moslim eauk. Geen extremist. Zoveel is duidelijk.

widtvoet... | 28-11-07 | 19:37

@wopper 28-11-07 @ 19:18
Ik ben het zeker met je eens dat er een opkomst van de Islam in ons land plaats vindt. Toch ben ik van mening dat het probleem zichzelf oplost. Op een gegeven moment zullen de Moslims toch intergreren en zal er zich zoals Adjiedj Bakas in zijn boek Megatrends Nederland meldt een soort polderislam ontwikkelen. Ik denk dat op termijn onze rol ook steeds kleiner zal worden en zullen er meer confrontaties plaatsvinden tussen Hindoes en Moslims zoals je nu al kunt zien in India. (lees: Aziatisering) Ik ben het nogmaals totaal met je eens, maar toch pleit ik voor een vriendelijke 'bestrijding' van de Islam. We hebben er geen baat bij koplopers hierin te zijn.

Porrello | 28-11-07 | 19:36

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 19:31

Ik hoop van harte dat die achterlijke koran wordt verscheurd, verbrand en bescheten in de film.
Stelletje primaten die moslims. Hebben duidelijk geen besef van de realiteit van deze wereld. God/Allah/Mohammed/Ali B (oh nee, die wel) bestaan niet.

Reagluurderr | 28-11-07 | 19:29

widtvoet 19:11;
Dat was te verwachten. Wilders tegenstanders kunnen ruim putten uit het anti-Pim Fortuyn arsenaal aan termen om z.g. staatsgevaarlijke inviduen te demoniseren. Anne Frank zal er ook wel bij worden gesleept, let op.
Je hoeft ook geen ziener te zijn om te weten hoe die filmrel gaat aflopen.
Alle bioskoopzalen zullen die film natuurlijk gaan boycotten uit angst later gesloopt te worden. tenslotte zal een enkel obscuur zaaltje die film wel vertonen terwijl er 2000 man ME op wacht staan. Balkenende reist af naar de fanatiekste moslimlanden om een olieembargo te voorkomen. Zuivelproducten worden goedkoper, want die moslimlanden nemen niets meer af. En tenslotte krijgt Wilders er 15 zetels bij.

The eimer | 28-11-07 | 19:23

@ widtvoet... 28-11-07 @ 19:11

Vrijheid van meningsuiting wordt tegenwoordig dus aangemerkt als een terroristische daad.
Dat past geheel in de trend van dit huidige kabbelnet om alles te verbieden.
We hebben hier te maken met een totalitaire staat. Herstel, totalitaire islam-fundi-staat geleid door dhimmies.

wopper | 28-11-07 | 19:22

Zo veel commentaar op een film die er nog niet eens is .. maar hij moet er komen. al is het alleen maar, omdat je in Nederland het recht hebt om te filmen wat je wilt .. Naar mijn mening : Geert zet de boel op scherp, keuzes moeten worden gemaakt, schuilen kan niet meer.

Zottelkopf | 28-11-07 | 19:22

@bottehond 28-11-07 @ 18:56:
Ik heb m'n zegje gedaan, meer en duidelijker kan ik het niet opschrijven. Als iemand het dan nóg niet snapt is hij intellectueel verloren en kan hij/zij dus niet denken buiten het kader van zijn eigen gematigdheid.

koerbagh ® | 28-11-07 | 19:21

Ik hoop dat het zoiets wordt als: "The Life of Pedomed" met Felrealistische kinderporno, massaslachtingen en suikerfeesten.

Steerpike | 28-11-07 | 19:20

@ Porrello 28-11-07 @ 18:54

Nou nee, Porrello, de islam is niet zó 2006.. het is geen teevee die je uit kunt zetten.
Het nieuws zal nog frequenter worden, jaar in jaar uit (zoals dat nu al -tig jaar aan de gang is) wordt het meer, totdat de meeste mensen door de knieën gaan en zeggen 'ach, het valt wel mee'. Vandaar de hausse aan projecten van dit kabbelnet. Volgend jaar komt die hoofddoek bij de pliesie er wel door.
Degenen die tegen zijn en heel goed weten wat het gevaar is, bijvoorbeeld omdat ze zich naast de Nederlandse situatie ook internationaal informeren, worden nu al bestempeld als racistische xenofoben.

.

Vergeet niet: islam is here to stay. In 1973 bekrachtigd met een Euro-Arabische Dialoog.
Lees eventueel m'n comments in dit draadje daarover.
Link van Medea (een onderdeel van de EAD en uiteraard biased):
www.medea.be/index.html?page=2&lan...

wopper | 28-11-07 | 19:18

gothard voel je je aangevallen? nee toch maar kijk eens om je heen en ja ik heb wel eens mijn mening gezegt tegen iemand van een moskee maar veel mensen durven niet eens een mening te zeggen dat bedoel ik er mee ik beledig niemand maar zeg wel mijn mening ook waar iedereen bij staat

jan444 | 28-11-07 | 19:18

@down-under 28-11-07 @ 09:23
Klopt helemaal Mohammed Rasoel (vzmh) is in Nederland op 16 december 1992 werd Zoka van A. door de kantonrechter te Amsterdam veroordeeld tot een boete van 2000 gulden naar aanleiding van een klacht door de Anne Frank Stichting wegens "aanzetten tot haat op grond van ras of geloofsovertuiging". Zoka zelf was niet ter zitting verschenen, met het argument dat zijn aanwezigheid aanleiding voor fundamentalistische moslims zou kunnen zijn zich te wreken op de manier waarop over hen in zijn boek was geschreven.

Weisse rose | 28-11-07 | 19:11

@redactie: Nederland heeft niet zo'n enorme import en export naar de moslimwereld, hoor. De Deense economie is de cartoonrellen ook vrij ongeschonden doorgekomen. Bovendien: eens zullen we de confrontatie moeten aangaan.

Vitaly Chernobyl | 28-11-07 | 19:11

Krijg nou niks. Die vrome, fijne, vredelievende, nette meneerman van een fraktievoozitterT van de ÇDA-fraktie te Apeldoorn vindt Wilders' aangekondigde film nu al een "terroristische daad" (via radio 1).

Dat verwacht je tog eauk niet heh. Zo'n premature zaadlozing. En dat dan van www.cda-apeldoorn.nl/cda-apeldoorn/men...

widtvoet... | 28-11-07 | 19:11

@Flodder, 19:02

Ik zeg niet dat ik een verbod op de islam snel zie gebeuren - ik gaf (desgevraagd) aan dat mij dat een goed idee zou lijken; inclusief het optyfen. De enorme hoeveelheden hoofddoeken waren er ook al toen er nog niet tegen werd aangeschopt (Pre-Pim, zeg maar) - meestal verschijnt het hoofdgewaad na een hersenspoeling in Marokko.

Wat is er sociaal aan brandende auto's als twee brommerdieven zich kapot rijden? Die sociale dingen waren er de afgelopen jaren ook al en zijn bovendien voornamelijk op het conto van de bewoners zelf te schrijven. De reden dat de prachtwijken het niet gaan redden, maar nu raak ik OT.

Vitaly Chernobyl | 28-11-07 | 19:09

Moet kunnen deze film, mochten er dan toch acties/aanslagen etc etc komen van radicale moslims (of "wanna be" ali radicali's) blijkt het toch weer dat Geert gelijk heeft voor wat betreft aanhangers van dit "vreemde" boek de Koran.

Sanny | 28-11-07 | 19:08

bottehond 28-11-07 @ 18:56

Jij ligt al op je knieen voor de moslimfundamentalisten met je fatalistische doemwensdenken. Ben nu even eten, misschien kom ik vanavond nog even alle doemprofetieen ,die volledig voorbij gaan van eigen kracht, lezen.

Flodder | 28-11-07 | 19:08

@Flodder 28-11-07 @ 19:02,
kijk, een Marxist!

Gaat het?

vander F | 28-11-07 | 19:07

baronbreekijzer 18:58:
Jij ziet het wel erg simpel. Wilders zet de zaag aan de poten van een totalitair fascistisch systeem. En dat systeem vindt dat beslist niet leuk, integendeel.
Er zijn door die doodscultus massa,s mensen voor veel minder om zeep geholpen.
Als arabieren Nederland als voorbeeldnatie van de totale islamisering van de hele EU zien is het aannemelijk dat de gevolgen van Wilders film goed fout kunnen uitpakken. Straks is het toch echt een kwestie van de rug rechthouden en dat is niet de sterkste eigenschap van NLers.

The eimer | 28-11-07 | 19:07

Vitaly Chernobyl 28-11-07 @ 18:54

Naast dat je er weinig realiteitszin op na houdt, sta je ook een samenleving voor waar ik mij niet prettig zal voelen. Denk trouwens eerder dat er meer hoofddoekjes verschijnen omdat er zo buitenproportioneel tegen wordt aangeschopt. Nee, dat schrijven we ook weer op het conto van de fundamentalisten. En de Franse en Amsterdamse onlusten zijn bovenal sociale problemen die je geheel in de stijl van Wilders volledig islamiseert.

Flodder | 28-11-07 | 19:02

@Ronnie D. 28-11-07 @ 18:50,
correct,
zwem uurtjes vir blanke Atheistische mannen met blond haar lijkt me, los van het feit dat het totaal overbodig is, het gaat om zwemmen, de linkschmensch niet te kunnen bekoren.
Mocht de linksmensch wel pal staan voor geheel gekleed en bedoekt zwemmen voor Islamo vrouwen only, zijn ze zwaar discriminerend bezig, en wel op meerdere niveau's.

vander F | 28-11-07 | 19:01

Ach laat Geert die film lekker maken. Iedereen heeft het recht om dat te doen of het nou de islam betreft of het christendom. Als bepaalde moslims zich hierdoor beledigd voelen is dat hun probleem. Dan kijken ze er maar niet naar. Om er maar van uit te gaan dat er problemen en rellen van zullen komen is verkeerd bezig zijn.

baronbreekijzer | 28-11-07 | 18:58

@ Rustige

Die Flodder begrijpt nog steeds niet hoe de verhoudingen liggen binnen de deaudscultus. Die veronderstelt dat er geen loyaliteit is tussen de soldaten en de werkmieren. Alsof die laatsten ook maar íets in de melk te brokkelen hebben. Nou ja: she's all yours. Aandoenlijk, he, al die onnozele Nederlanders die denken dat de hele wereld in bewondering op de knieen zijgt voor onze superieure ethiek.

bottehond | 28-11-07 | 18:56

@Flodder 18:43:

Zoiets, ja, dat lijkt me wel de beste oplossing. Je houdt dan vanzelf seculiere moslims over (in de praktijk blijkt een deel van de moslims alleen nog maar moslim te heten omdat ze door de rest worden uitgekotst als ze zeggen geen moslim meer te zijn), en de reest zal ik zeker niet missen.

De houding van een grote groep Europese moslims kunnen we momenteel in Parijs en niet zo lang geleden in Amsterdam-West ziien. Of, om maar een voorbeeld te noemen, aan hoofddoekjes. 15 jaar geleden zag je bijna geen hoofddoekjes in NL, de fundamentalisten hebben intussen steeds meer moslimvrouwen ertoe overgehaald hoofddoekjes of erger te gaan dragen.

Vitaly Chernobyl | 28-11-07 | 18:54

@ de grote boze wolf 28-11-07 @ 18:32

Zou hij -als wraak- ooit de boss van Leije worden en met graagte de arab doekoe accepteren om zodoende andere uitheemsche leraren aan te trekken?
(kword wat paranowiet).
De PVV kan 't 'm bij gelegenheid eens vragen waarom de wolf heeft bedankt.

.

@ The eimer 28-11-07 @ 18:42

Het offensief vindt ook daar plaats, o.a. door een van de grootste verenigingen van mossels: CAIR.
Maar de situatie is niet te vergelijken met Europa.
Je hoort ook weinig over Zuid-Amerika. Hamas en Hezbollah groeperingen hebben zich al ingenesteld. Er wonen heel veel moezelmannen in Zuid-Amerika, sommige zijn zelfs president geweest of hebben andere heel hoge posten (gehad). Heb een link, zal 'm eens opzoeken.

wopper | 28-11-07 | 18:54

@Horst Fappert 28-11-07 @ 09:07
"Als 'ie nou een film zou maken over de lastenverzwaring en het koopkrachtverlies (en al die andere dingen die ik in mijn portemonnee voel en waar hij zich als politicus van het volk druk om zou moeten maken), dan, ja dán zou ik wel gaan kijken. Maar islam... islam is zó 2006."
Juist! ik ben dat gezeik over die Islam ook onderhand wel zat. Ja de islam is slecht, maar films maken zijn geen oplossingen. Versla ze met onze bureaucratie! Moskeeën verbieden omdat deze simpelweg niet in het beleid passen van de gemeente. Burka's verbieden omdat het de veiligheid belemmert. Imams oppakken omdat ze vast wel iets verkeerd hebben gedaan wat niet met de Koran te maken heeft etc. etc.

Porrello | 28-11-07 | 18:54

Blij dat die mol van Ramadan het land wordt uitgeschopt met z'n gefleem.

Blijft me bijstaan , deze quote (vrij naar Huntington)

"In de jaren 20 leek het b.v Kemal Atatürk verstandig de rokende restanten van het Ottomaanse rijk om te vormen naar westerse inzichten, 80 jaar later moeten we constateren dat een seculiere Turkse staat alleen nog te handhaven is met de harde hand van het leger, het door Atatürk gewenste modernisme heeft nimmer werkelijk ingang gevonden in de Turkse islamitische samenleving.
Opmerkelijk is bijvoorbeeld de islamitische staat Iran, Iran heeft de moderniteit met z’n industrialisatie, urbanisatie, hoge niveau’s van geletterdheid, onderwijs, welvaart, sociale mobilisatie en een meer complexe en diverse arbeidsdeling geincorpereerd in een Islamitische staat, maar geheel ontdaan van westerse modernismen als individualiteit, pluralisme, onafhankelijke seculiere rechtspraak en mensenrechten zoals bedoeld in de Universele Rechten van de Mens.
De Islam moderniseren lijkt uiteindelijk het islamiseren van de moderniteit in te houden (Gilles Kepel), een wezenlijk verschil'

Dit is iets wat onze regeerders niet, willen, begrijpen met hun gezeur over een liberale Islam.
De Islam Islamiseert, ook de moderniteit.

vander F | 28-11-07 | 18:53

Geert, ik sta achter je!

Mulimans | 28-11-07 | 18:52

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 18:50

Flodder 18:37:
Welk land handeld niet in wapens met iedereen?
Maar als het te slim wordt wordt er geen wapenembargo geschonden, dat moet je de Yanks toch nageven.

The eimer | 28-11-07 | 18:47

@ ANGELICA met haar www.whatthewestneedstoknow.com

Ik zie foxnews en alleen maar joden! Hoe eenzijdig kan je het hebben! U bent een beetje dom! Waarheid is geen eendimensionaal verhaal!

derechtsesocialist | 28-11-07 | 18:45

Vitaly Chernobyl 28-11-07 @ 18:37

Totaal onvergelijkbare situaties. Ik heb het over Europa met hun geboren en getogen Europese moslims. De radicalen moet je bestrijden, de gematigden empoweren. Of heb je een andere oplossing. Zeker de geniale oplossing van Wilders, de koran verbieden en 'ze' allemaal het land uit tyfen.

Flodder | 28-11-07 | 18:43

wopper 18:20:
Ja, misschien dat daar het moslimoffensief wordt voortgezet.
Met het verschil dat de VS wel inpasbare mossels heeft toegelaten die wel een job hebben, geschoold zijn en zich niet op hebben laten schepen met massa,s onbruikbaar genetisch afval.
t Zal nog een hele toer worden om die tot de sharia te krijgen.

The eimer | 28-11-07 | 18:42

@Flodder: Een antwoord is: "Geen idee, maar kijk maar eens in Irak, Iran, Algerije, Afghanistan en nog een stel landen." De wervende kracht van de democratie is daar duidelijk zichtbaar....

Mijn zegen heeft Geert - ik teken nu alvast in voor de DVD. Veel provocerender dan een of ander boekje dat veel moslims in huis schijnen te hebben (Koran) kan het niet zijn. En zolang dat mag, mag alles.

Vitaly Chernobyl | 28-11-07 | 18:37

The eimer 28-11-07 @ 18:15

De yanks doen ook heel fijn zaken met islamfundamentalisten, tot enorme wapenleveranties aan toe.

Flodder | 28-11-07 | 18:37

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 18:32

koerbagh ® 28-11-07 @ 16:23

Ok, ik zal eens met je meegaan. De islam is puur een verderfelijke geweldadige intolerante ideologie die ten alle tijden kan worden gebruikt door fundamentalisten om hun misdaden te rechtvaardigen. Sterker nog, als er genoeg moslims zijn wordt deze ideologie gebruikt om iedereen aan de streng islamitische regels te onderwerpen. Maar in je betoog spreek je ook dat het maar 5% van de moslims is die dat werkelijk wil. Waarom zal die gematigde meerderheid dan bezwijken voor de druk van de fundamentalisten als zij ook kunnen kiezen voor vrijzinnigheid? Als antwoord krijg je dan steevast; dat is omdat 't het woord van god is. Datzelfde woord wat al die moslims al jarenlang niet letterlijk opvolgen, anders was het -als ik de korankenners die op GS rondwaren moet geloven- elke dag wel een bloedbad in Europa.
"Als ze 51% uitmaken van het immigratieland, dan staat er plotseling een mullah op en zegt: wacht eens even, wij zijn de baas."
Waarom zal de gematigde moslim dan deze machtsgreep van de fundamentalisten niet verwerpen? Zij hebben een keuze en hebben de wet aan hun zijde. Als we daadwerkelijk achter onze waarden blijven staan, wat is dan de werkelijke bedreiging van de fundamentalisten op onze way of life?
De kracht en macht van de fundamentalisten wordt mi. schromelijk overdreven. De (wervende) kracht van democratie en vrijheid wordt volgens mij schromelijk onderschat. Je moet echter wel de gematigde moslims voor je winnen of iig niet van je afstoten. Kost geen moeite, je hoeft ze alleen niet bij voorbaat te criminaliseren en af te schrijven als potentieel terrorist.
.
En je kunt het ook positief bekijken. Als de waarden waar jarenlang voor gevochten is bedreigd worden, leer je ze weer opnieuw te waarderen. Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. Vroeger niet, nu niet en nooit niet.
.

Flodder | 28-11-07 | 18:32

@ The eimer 28-11-07 @ 18:15

Volgend jaar, als Killarybill in het Witte Huis zit, krijgt ie een vergunning en wordt hoogleraar aan Harvard, de uni die heel wat centjes van de saoeds heeft binnengeharkt.
Dan is 't ook afgelopen met de oorlog in Irak (denk ik), net nu 't redelijk schijnt te gaan, hoewel ten koste van heel veel leed en waanzinnig veel geld. Of het dat allemaal waard is geweest moet de geschiedenis uitwijzen.

wopper | 28-11-07 | 18:32

@ bottehond 28-11-07 @ 18:11

Plaskerk heeft voor het pluche gekozen. Als hij was gaan muiten had hij de creepy innige gemeenschap van Grijs I moeten missen.
Dat de vent nooit ballen heeft gehad wist ik al toen ik dat hoedenhoofd zag, 't is een poseur.

.

De AIVD is niet gek, maar is gebonden aan van bovenaf opgelegd beleid en kan in het openbaar alleen 'waarschuwen'. Er staat in het elseviertje een artikel.. er komen barstjes ..
www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...

.

Van eSS? ken ik niet goed, ook een draaikont die telkens een zgn. andere pet opzet. Oranjevriendin en Guustjevriendin, dat zegt alles.
Wat een tijden, het lijkt wel 'Zen'.. ;)

wopper | 28-11-07 | 18:23

-weggejorist-

jdh1964 | 28-11-07 | 18:22

wopper 18:08:
Wat een idioot is die rammadan!
Die yanks geven een 1000 miljard dollar uit en offeren mensenlevens op die walgelijke en extreme islam te bestrijden!
Daar past geen idiologie van begrip en respect bij.
Daar rest slechts schaamte voor een uitwas, meer niet.

The eimer | 28-11-07 | 18:15

wopper 28-11-07 @ 17:46

Die smeerlap Plasterk had een grote muil over van alles en nog wat voor hij mini- ster werd. Velen waren blij dat die laffe zak stront ook in het kabinet zat. Hij zou tegenwicht bieden aan de gristenhunden en de EUSSR- pionnen. Niets van dat alles. Sterker nog: nu blijkt hij te heulen met de deaudscultus. Ons eigen Neurenberg tribunaal zal dan ook opgeleukt worden met deze latente nicht met zijn naïeve academische gepruts.

Erg goed nieuws, WopperT. Het zou mij niets verbazen als de AIVD ingegrepen heeft. Die willen wel, lijkt het. dat wordt nog leuk als die linkse hoerrrrr van Esch daar de scepter gfaat zwaaien. gelukkig werken de diverse afdelingen vaak zat achter de rug van de politiek benoemde baas.

bottehond | 28-11-07 | 18:11

@ fuckje en The Eimer,

Alle beetjes hebben geholpen, denk ik.


Lastercampagne
Daarmee hebben ze de 'lastercampagne' tegen hem, gevoerd door een 'handvol gewetenloze politici en journalisten', een zware slag toegebracht.

'Ik wou alleen maar dat de huidige Amerikaanse regering een even open en respectvolle houding zou aannemen tegenover de vrijheid van meningsuiting van professoren aan de universiteit,' verzucht Ramadan.

wopper | 28-11-07 | 18:08

Er is al een film: www.whatthewestneedstoknow.com
Uiteraard niet te zien op de Nederlandse televisie want zoiets wordt hier door de onroepen liever doodgezwegen. Geert, maak er een mooi plaatje van zodat het die geloofsfanaten nog lang zal heugen!

Angelica | 28-11-07 | 18:04

@-edit 15:45

Eenieder die zich weet te ontworstelen aan de kille, dogmatische ketenen van een rigide, haatzaaiend, oorlogshitsend en vermeend fascistoide geloof is van harte welkom in het warme huis van rede en ratio. Eauk wanneer hij zou blijven wonen in zijn gated flat van religie en slechts nutijds even voor de gezelligheid komt buurten.

Maar deviantie betekent hier uitsluiting. Te veel afwijking betekent exkommunikatie, beschimping en 'n melaatsverklaring.

Waar zijn ze dan, al die gematigde moslims? Waar is hun gematigde Koran? Waar blijft hun stem? Waar blijft die gematigde Islam?

widtvoet... | 28-11-07 | 18:01

@van Kloten 28-11-07 @ 17:41
1 miljoen moslims in 0031 en we weten slechts 1 slachtoffer te benoemen die ontegenzeggelijk slachtoffer is geworden door een op hol geslagen fin. Dat moet te denken geven. Veel geschreeuw, weinig wol. Daadwerkelijke ploffinnen zijn er bijzonder weinig. Er zijn meer op hol geslagen vaders en moeders die hun eigen kroost mishandelen en ombrengen dan er ploffinnen zijn, is gebleken.

-edit | 28-11-07 | 17:58

wopper 17:46;
Voortschreidend inzicht van de rulers dus.
Wel een complimentje waard aan het Vrije Volk.
Toch zal dat niet helpen om die achterlijke islampropandisten te stoppen.
Het was slechts een poging om de intelligentia te infiltreren, maar dat zal niet bij die ene poging blijven.

The eimer | 28-11-07 | 17:57

@wopper,
Alweer bedankt! Inmiddels hebben 3 PVV-leden vandaag vragen over hem gesteld. Zou dat met elkaar te maken kunnen hebben?

fuckje | 28-11-07 | 17:53

-edit 28-11-07 @ 15:45
Sterker: 99,9% van alle moslims missen die bereidheid.

Ik vraag het me af. Bekijk bijvoorbeeld het levensverhaal van die zak die Theo het hoofd afzaagde met een broodmes. Eerst een 'normale' moslim, maar toen het even tegen zat in zijn leven (baan kwijt, moeder dood) veranderde ie in no time in een ploflim. Kijk naar wat er bijv. aan de hand is in Frankrijk, volstrekt abnormaal gedrag. Allemaal potentiële ploflims. Als er iemand aankondigt om een film te maken over de Bijbel, kraait er verder geen haan naar. Kondigt operetteprins Wilders aan dat ie een film gaat maken over de Islam, kan ie meteen op het matje komen bij ter Dorst en Hirsch Balin, terwijl de film nog gemaakt moet worden. Ze weten bij de overheid bliksems goed dat er in iedere moslim een ploflim schuilt. Het is maar een klein stapje.

van Kloten | 28-11-07 | 17:41

koerbagh 16;23;
Indrukwekkend betoog, wekelijk waar.
Die moslimfilosifie deugt vor geen kant en het verzwijgen van die ellende is nog een grotere fout.
Ik waardeer je inzendingen in hoge mate en ik hoop dat je zo doorga!

The eimer | 28-11-07 | 17:30

@Bertje Knor 28-11-07 @ 14:00 (en eerder):
Je wordt verblind door je eigen gematigdheid en een onwetendheid met betrekking tot het "geloof" dat islam heet. De islam is niet hetzelfde als willekeurig enig ander sprookje waar je in kan geloven of niet en zomaar van af kan stappen als je dat wil. Je kijkt met een Europese, verlichte bril naar de religie en denkt dat het een beetje hetzelfde is als het katholicisme, judaïsme, protestantisme, hindoeïsme, gewoon een metafysisch sprookje over een god omdat mensen daar behoefte aan hebben.
youtube.com/watch?v=J3YOIImOoYM

De islam is fundamenteel anders in de zin dat het een strikte wetgeving heeft voor iedereen (moslim en niet-moslim) en dat het streven er op gericht is dat landen geislamiseerd worden. Van Dar Al-harb naar Dar Al-islam en.wikipedia.org/wiki/Dar_al_islam
Het stuk van Amil Imani, al eerder gelinkt, zou je eens goed moeten lezen en heel erg goed tot je door moeten laten dringen. www.amilimani.com/index.php?option=com...
Het gaat er niet om dat elke individuele moslim de gewapende strijd aangaat, de overgrote meerderheid zal dat niet doen. Sterker, de meeste moslims zijn van zichzelf ongetwijfeld goede mensen die misschien stiekem ook helemaal niet in het sprookje geloven, niks mis mee, behalve dat het moslims zijn en er nooit voor uit kunnen en mogen komen dat zij eigenlijk niet geloven, want er staat een doodstraf op afvalligheid. Die mensen weten ook heel goed dat 95% van de moslims die doodstraf niet zullen uitvoeren, maar het gaat nu juist om die 5%. Dat zijn de terroristen die vliegtuigen in wolkenkrabbers jagen, Sjah's afzetten, in een maandje tijd een heel land naar hun kunnen zetten. Waarom? Zij hebben het boekje (de koran) gelezen -itt veel gewone gelovigen- zij weten precies wat er staat, zij kunnen iedereen met koran en hadith citaten om de oren slaan en vertellen dat het de wil van god is. En de gewone "gelovige" heeft zich maar te voegen. Dat is het fundamentele verschil tussen de islam en enig andere godsdienst. Islam betekent niet vrede, islam betekent onderwerping. www.youtube.com/watch?v=KzGjEkp772s
En het streven is wereldheerschappij door de macht van het getal. Zoals Houari Boumedienne, voormalig president van Algerije ooit zei in de algemene vergadering van de VN in 1974 (kun je gewoon opzoeken bij de VN, je wou toch "neutrale bronnen?): "One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends. Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory."

De islam hoeft het helemaal niet hebben van gewapende strijd (dat gaat een stuk sneller en voor een werkelijke gelovige jihadist zit er ook een nog de belofte van een martelaarsdood met beloning aan vast), maar gewoon van groei door aantallen. Bekeerlingen zijn welkom, maar niet nodig. Ze wachten gewoon een aantal generaties en poepen er ietsjes meer kinderen uit dan de rest van de bevolking van het land waar ze in de minderheid zijn. Een moslimkindje is namelijk een moslim bij geboorte (en moet een arabische naam dragen, er heet geen moslim Jan Piet of Klaas). Als moslim geboren kun je er niet vanaf (daar staat immers de doodstraf op) en moslimkindjes kunnen van de geboorte af worden geindoctrineerd. video.google.com/videoplay?docid=90022...
Het is een zichzelf in stand houdende cultus van angst, repressie en verheerlijking van de dood. Zodra ze dan 51% uitmaken van het immigratieland, dan staat er plotseling een mullah op en zegt: wacht eens even, wij zijn de baas.
Het zou verstandig zijn om je gematigde bril af te zetten. Jij, en met je vele andere gematigden, komt met argumenten als: "Ach, niet alle moslims zijn slecht". Nee, dat klopt. De meerderheid zelfs niet. Dat doet er helemaal niet toe. Het gaat om het wezen van de islam dat intrinsiek een kwaad en mensonterend slechte religie is en fundamenteel haaks staat op de westerse waarden van individuele vrijheid en rede. Dáár zit 'm de crux.

Met excuses voor de lange lap tekst en de vele linkjes (er zijn nog veel meer die het verduidelijken)

koerbagh ® | 28-11-07 | 16:23

@Ronnie D. 28-11-07 @ 15:39
Als de moslims ons de vrijheid van meningsuitting willen afnemen, is daar maar 1 methode voor: politiek. De moslim zou dan een grondwetswijziging tot stand moeten brengen. Zolang die vrijheid in de wet staat, kan jij, ik en iedereen er een beroep op doen en is die angst van je ongegrond.

Als directeur bepaal ik zelf of ik een hoofdoekje aanneem of niet. Niets dat mij tegenhoudt. Ik moet alleen niet hardop gaan roepen dat het enkel en alleen om het hoofdoekje gaat. Beetje slim zijn, dus. Toegegeven: op dit punt schieten we wel eens door. Een agente met hoofddoek moet niet kunnen. Evenals een agent met tulband. Als het aan het CGB ligt, zou dat moeten kunnen en dat is te belachelijk voor woorden.

Religiueze scholen mogen wat mij betreft allemaal op de schop, dus ook islamitische

Zolang er markt is voor vrouwenzwemuren, bejaardenzwemuren, babyzwemmen, christenzwemmen en moslimzwemmen, tsja. Wat is het probleem?

Wanneer ze zelf een eigen ziekenhuis financieren heb ik er weinig bezwaar tegen. Zolang de belastingbetaler er niet de dupe van is, zie ik ook hier geen enkel bezwaar.

Volgens mij moet je niet in alles het kwaad willen zien, maar kijk eens naar oplossingen. Problemen uitvergroten is zo makkelijk.

-edit | 28-11-07 | 16:07

Vogelaar NU in de Tweede Kamer....( niet helemaal off topic )

fuckje | 28-11-07 | 16:06

rokershoest 28-11-07 @ 15:02
Uiteraard is China een onuitputtelijk vat van grondstoffen en arbeid en het begint nog maar net te ontdekken wat dit voor mogelijkheden biedt. Overigens zijn het nog "maar" enkele tientallen miljoenen chinezen die daarvan daadwerkelijk profiteren en is er toenemende sociale onrust over overige 97% van de bevolking. Vwb de arbeid is er naast de hardware, zoals arbeid, ook software nodig, zoals kennis. Daarin zijn Westerse mogendheden nog steeds superieur, en wij zullen er ook alles aan moeten doen om, qua kennisontwikkeling, een voorsprong te behouden. We leven nu eenmaal niet bij textiel en schoenen alleen! Nu nog steeds gaan horden chinese studenten nog vooral naar de USA en als slechte tweede keuze naar Europa. Kennis maakt nog steeds macht dus. Wat in Chinna bijvoorbeeld met miljoenen handjes wordt gemaakt, daar hebben wij fabrieken voor, waarbij vier man achter de knoppen hetzelfde resultaat leveren. Daarnaast is de kwaliteit in het Westen superieur en zijn het aantal innovaties op wat voor terrein dan ook (zie aantal patenten) hoofdzakelijk voorbehouden aan het Westen.

Bovendien zal ook de middenklasse in China groeien en betere arbeidsomstandigheden afdwingen. Dus ook hogere lonen en betere sociale voorzieningen. Dat gebeurt nu al en de regering stimuleert deze tendezen overigens. Een sterke middenklasse is net zo belangrijk voor een economie als een gezonde arbeidersklasse. De economie in China, afgezien van allerlei te verwachten sociale problemen en onrust binnen haar landsgrenzen, kan ook alleen maar bestaan bij een gezonde wereldeconomie en zal dus ook nivelleren en tred houden met de wensen van de rest van de wereldeconomie.

Verder ligt er veel macht bij de grote en invloedrijke financiele instituties die het financiele verkeer in de wereld regelen, en zijn bijan allemaal van Westere snit. Ook voor de Chinezen is dit een realiteit. De wereldeconomie is geen wild west economie, zoals wel vaak wordt gedacht, maar veel meer een gereguleerde economie. Troeven worden uitgespeeld en op tafel gelegd. China zal dit spel ook leren spelen, en wij moeten wennen aan een nieuwe tegenspeler. Zolang de verschillende werelddelen elkaar iets te bieden hebben zal de wereldwijde economie wel blijven groeien. Ik denk dat onze ver ontwikkelde high-teq samenlevingen deze wereld nog steeds ontzettend veel te bieden hebben, al zullen voormalige ontwikkelingslanden natuurlijk het snelst groeien. Maar economische groei is iets anders dan economische welvaart. Laat de Chinese leeuw maar brullen, want het biedt ons nieuwe uitdagingen. Stagnatie is het grootste gevaar van een economie. Met China hebben we een reden om al datgeen waar we goed in zijn te verbeteren. China versus het Westen lijkt mij een prima huwelijk! Maar dan moet dat zelfde (Europese) Westen wel een klimaat scheppen van ondernemings- en innovatiedrift. Met haar kansloze immigratie-politiek, haar niet meer te bekostigen sociale welvaartsagenda, en de wens om de kracht van individuele Europese naties uit wissen, zonder daarvoor een duidelijk toekomstplan te hebben is spelen met vuur. Dat is onze grootste bedreiging. Niet China, maar het politieke wensdenken van onze lijders!

hoteldebotel | 28-11-07 | 16:05

widtvoet 15:58;
tIs toch gvd godgeklaagd dat er nog geen milimeter film is vertoond en de bedreigingen rollen al over de straat?

Nou, de ronseling van een ,, martelaar,, zal wel in volle gang zijn.
Niet te hopen dat ze er 1 vinden, anders is het gedaan met de islam in in NL.

The eimer | 28-11-07 | 16:04

En Vogelaars maar roepen dat moslims zich hier niet thuis voelen. Nou, ze voelen zich prima thuis; zien er geen been in om exact dezelfde praktijken uit hun vernielde thuislanden hier te implementeren.
De roeptoeter van de moslimomroep dreigt dat hij niet voor de gevolgen instaat. Die man zal niet zeggen "Moslims, gedraag je eens fatsoenlijk zodat er geen aanleiding is voor kritiek." Welnee, hij draait het rustig om omdat hij dit nu eenmaal zo geleerd heeft. Dreigen en straffen. Handen in onschuld wassen omdat hij immers heeft gewaarschuwd?
Die lui redeneren echt vanuit de omgekeerde wereld, en ze begrijpen maar niet dat het hier anders werkt. Ze ontvluchten de puinhopen die door die houding zijn ontstaan, en proberen het vervolgens hier op precies dezelfde manier om zeep te helpen. Hardleers en steil zijn ze; exact zoals zij hun godsdienst invulling hebben gegeven. En links maar denken dat ze die mensen die al duizenden jaren deze opvattingen koesteren, wel even kunnen omvormen. Dromers. Domme, visieloze dromers.

Shalome | 28-11-07 | 16:01

@Ronnie D. 15:17 & @The eimer 15:22

De reaktie van die Moslim Raad laat aan duidelijkheid eauk mi. weinig te wensen over. Hier worden rechtstreeks dreigementen geuit. Oh, wonder... wie had dat nou verwacht?

De achterlijke boer stuurt zijn met veel toewijding vals- en gekgemaakte roedel bloedhonden af op zijn pachtheer en wast zijn handen bij voorbaat in onschuld. "Tja. Ik heb die beesten niet meer in de hand heaur. Zij gaan, voor waar het uw aanstaande demolitie betreft, hun eigen goddelijke gang."

widtvoet... | 28-11-07 | 15:58

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 15:56

fuckje 15:50:
Wat een democraat, he?
Straks verwijten ze hem nog te politiek correct te zijn.
Gekker moet het niet worden.

The eimer | 28-11-07 | 15:56

gaaf

Junkie Jantje | 28-11-07 | 15:54

@ fuckje 28-11-07 @ 15:49

Ministers lekken om zich later in te dekken..

wopper | 28-11-07 | 15:53

Kerby 15:45:
Sorry, maar daar leren we totaal niets van.
Verkrachte vrouwen geselen is middeleeuws.
In die maatschappij van toen wil ik niet leven.
Laat daarom de boel maar escaleren voordat mijn nazaten met die achterlijke rotzooi opgescheept worden. Hoe eerder hoe beter.

The eimer | 28-11-07 | 15:51

Kerby 15:45:
Sorry, maar daar leren we totaal niets van.
Verkrachte vrouwen geselen is middeleeuws.
In die maatschappij van toen wil ik niet leven.
Laat daarom de boel maar escaleren voordat mijn nazaten met die achterlijke rotzooi opgescheept worden. Hoe eerder hoe beter.

The eimer | 28-11-07 | 15:50

@Flodder,
Wat ook nog zo leuk was, namelijk een intervieuw met Wilders op radio1.
Op de vraag wat er met de ministers en Joustra besproken was zei Geert dat het hele gesprek, dus niet alleen de inhoud, maar ook het gesprek zelf, vertrouwelijk was, en dat de ministers zich daar dus niet aan hadden gehouden.
Zoals vaker houdt Wilders de regie strak in handen.

fuckje | 28-11-07 | 15:49

@ Flodder,

Give Peace a Chance?
Wil de Religion of Peace = Pieces dat ook?
That's the question..

wopper | 28-11-07 | 15:46

@widtvoet... 28-11-07 @ 15:36
Die discussie die nu met name onder niet-moslims gevoerd wordt, ontgaat de gemiddelde moslim totaal. Wanneer een woord één op één naleving vereist, hoe verklaar je dan dat er een stuk of 20 stromingen bestaan met allen een eigen uitleg van de koran of hadith? Voorts onderschat je de eigen wil dat elk individue tot op zekere hoogte in zich heeft. Niet elke moslim is zover te krijgen een bomgordel om te binden. Sterker: 99,9% van alle moslims missen die bereidheid.

-edit | 28-11-07 | 15:45

@The eimer
zij werd bestraft voor uitlokking... absurd natuurlijk, maar regels zijn regels. en wees wel compleet door te vertellen welke straf de verkrachters kregen, 9 jaar, daar kunnen wij wat van leren.

Kerby | 28-11-07 | 15:45

*ouwe enduro zonder knalpijp in gang trapt*

van Maerlant | 28-11-07 | 15:44

van Maerlant 28-11-07 @ 15:39

Sssst, ben muziek aan het luisteren.

Flodder | 28-11-07 | 15:42

zurba 15:26:
Er is laatst een Arabische vrouw veroordeeld tot 200 zweepslagen omdat ze was aangerand door meerder arabieren. Reden tot de veroordeling was dat ze niets te zoeken had bij die lui en door haar aanwezigheid die aanranding uitgelokt had en dus schuldig was volgens islamwetten.
Nou, laat Wilders dan maar fijn zijn filmpje vertonen om die waanzin aan de kaak te stellen en degene hier die hem dat kwalijk zou nemen is een bange schijterd dhimmi die zich laat intimideren door de handlangers van dit doodsgeloof.

The eimer | 28-11-07 | 15:40

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 15:39

homokineet 28-11-07 @ 15:33
Flodder 28-11-07 @ 15:34

Nou, hier bloeit iets moois, 't is jullie gegund, maar trop is teveel, doe gerust verder zonder mij, ik rij wel een scheve schaats. In Nederland wordt de politieke scène afgedreigd omwille van een flim die nog moet komen, in Frankrijk durft de politie niet naar het ziekenhuis omdat ze schrik hebben gelyncht te worden, in België vraagt een politiek vluchteling zich af waar het nu het gevaarlijkste was: in Sint Gillis of in Colombia, maar dat mag de pret niet drukken.

van Maerlant | 28-11-07 | 15:39

homokineet 28-11-07 @ 15:33

*huilt mee en zet een plaat van John Lennon op*

Flodder | 28-11-07 | 15:39

zurba 15:26:
Er is laatst een Arabische vrouw veroordeeld tot 200 zweepslagen omdat ze was aangerand door meerder arabieren. Reden tot de veroordeling was dat ze niets te zoeken had bij die lui en door haar aanwezigheid die aanranding uitgelokt had en dus schuldig was volgens islamwetten.
Nou, laat Wilders dan maar fijn zijn filmpje vertonen om die waanzin aan de kaak te stellen en degene hier die hem dat kwalijk zou nemen is een bange schijterd dhimmi die zich laat intimideren door de handlangers van dit doodsgeloof.

The eimer | 28-11-07 | 15:38

@-edit 14:49

Dat er (individuele) uitzonderingen zouden zijn die de (gemeenschappelijke) regel bevestigen is te beamen. En mi. toe te juichen bovendien. Door de bank evenwel laten islamistische voorgangers er doorgaans geen enkele twijfel over bestaan of "de" Koran het letterlijke woord Gods is. Een woord dat één-op-één naleving eist en dat de ruimte voor exegese minimaal houdt.

Ware dit anders geweest hadden wij deze diskussie nu niet gevoerd.
widtvoet... | 28-11-07 | 15:36

rokershoest 28-11-07 @ 15:02
Waarover gaat de slag? Toch niet om zoiets onbenulligs als geld of BNP, wel?

widtvoet... 28-11-07 @ 15:06
Is ook een schandalige reactie van die raad. Over de boel opfokken gesproken. En zo verhardt en polariseert de samenleving nog wat meer, wat zijn we toch goed bezig met zijn allen. Zou Wilders nu blij of niet blij zijn om zo'n reactie van die Moslimraad? Toch knap, dat alleen een aankondiging van een mogelijke provocatie al tot geprovoceerde mensen leid. Wilders gooit een muntje in het speelautomaat en alle aapjes slaan weer hetzelfde op hun drumstelletjes, precies zoals Wilders het wil. Betrap mezelf er ook wel eens op, hoor. Maai het gras maar vast even weg.

van Maerlant 28-11-07 @ 15:22
Vind het een mooie en treffende post van homokineet. Het spreekt mij erg aan en vind het dus nog te vroeg -waarschijnlijk vind ik dat altijd- om dezelfde conclusie te trekken en het hoofd in de schoot te leggen zoals jij.

Flodder | 28-11-07 | 15:34

Flodder 28-11-07 @ 15:08
van Maerlant 28-11-07 @ 15:22

Ik krijg gewoon tranen in m'n ogen van al die mooie teksten.
Wat dacht je van een grote tegenbeweging i.c. een VERZOENINGSBEWEGING als tegenhanger van de volksbeweging van mevrouw Verdonk. Wellicht kunnen we van Maerlant ook nog overhalen. Sorry, mijn gemoed schiet vol, dat is de idealist in me.......

homokineet | 28-11-07 | 15:33

Fleischbaum ook al zo'n schijterige bangerd die nix meer over de islam durft te zeggen? Met zulk commentaar werk je alleen maar de arrogantie van die moslimfascisten in de hand, lutser ! Goh, wat val jij me nu tegen....

zorba | 28-11-07 | 15:26

at ik ongelijk heb!

van Maerlant | 28-11-07 | 15:22

widtvoet 15:06:
Het oude liedje van de islammers. krijgen ze hun zin niet, wordt er niet positeif over dat bloedgeloof gesproken dreigen ze hun radicale tak in te schakelen om met tereur en intimmidatie iedere kritiek te laten verstommen.
Op zich is dat al een reden dat Wilders zijn filmplannen door moet zetten.
En vergeet niet, ieder land ter wereld waar de islam huist hebben ze te kampen met dezelfde problematiek.
Bovendien kunnen we reputatie van het opgeheven vingertje weer waarmaken en ook op dat item een gidsland zijn.

The eimer | 28-11-07 | 15:22

Flodder 28-11-07 @ 15:08

Ik kan deze post wel appreciëren en zeg zelf al jaren 'united we stand, divided we fall' - maar je ziet zelf toch toch wat voor een stelletje individualisten, soms ook egoïsten we zijn verworden? En toegegeven, zoals homokineet 15:10 aangeeft (dus ook @ homokineet):

'het getuigt van groot fatalisme om bij voorbaat je hoofd in de schoot te leggen en een verzoening als idealisme af te doen.'
-
Ik ben wel eerder een defaitist dan een fatalist, en leg niet bij voorbaat maar na veel, heel veel gepieker het hoofd in de schoot, maar effectief: een oplossing van dialoog in een sfeer van wederzijdse verstandhouding en goed fatsoen zie ik er niet meer van komen. Ik hoop werkelijk d

'

van Maerlant | 28-11-07 | 15:22

@ fuckje 28-11-07 @ 15:13

Geen dank.

Kan het boek (ben op de helft) amper zelf verstouwen, deze materie is HUGE. Je gelooft je ogen en oren niet.
Had ik de tijd dan zou ik een heel regiment van die instellingen nazoeken en uitpluizen. Onbegonnen werk. De taal is ambtelijk en omfloerst, we mogen Ye'or dankbaar zijn dat ze in voor leken redelijk begrijpelijke taal deze kwestie uit de doeken heeft gedaan.


De EU en onze ministers van buitenlandse zaken zitten vuistdiep in die Dialoog. Er worden geen notulen van hun jaarlijkse vergadering gemaakt.

.

Uit de EU, nee, dat gebeurt alleen als het te laat is.

wopper | 28-11-07 | 15:21

The eimer 28-11-07 @ 15:11
Ik weet het... ik weet het... Cijfers van het CBS vertrouw ik allang niet meer. Maar ook van de Chinese aandelen blijf ik af omdat, de Chinezen kennende, ze een grondige hekel hebben aan uitbetalen van enig dividend. Je moet het dus alleen hebben van de prijsontwikkeling van de Chinese aandelen. De prijsgroei van de Chinese aandelen wordt nu gedragen door onder meer investeringen van onze eigen pensioenfondsen. Die hebben hun ontvangen premiecentjes namelijk ook al uit hun min of meer failliete thuisland weggetrokken. Op het moment dat de VS en de EU eindelijk in de lang verwachte diepe recessie gaan belanden zullen ook de Chinese aandelen ter aarde storten.

rokershoest | 28-11-07 | 15:21

@Ronnie D. 28-11-07 @ 15:02
Wanneer er moslims in de samenleving rondlopen, is het niet meer dan een logisch gevolg dat uitingen daarvan zichtbaar worden. Zoals moskeeën, halal slachters, en kebabtentjes. Daar is opzich niets mis mee. Ik heb er geen last van, zolang het zaakje zelfbedruipend is en niet wordt gefinancieerd door buitenlandse mogendheden. Dat is namelijk wel een gevaar voor onze vrijheid. Goede zaak dat de AIVD daar onderzoek naar verricht.

Voor een gemiddelde moslim is zijn geloof een zeer groot goed. Als niet gelovige kan ik dat lastig begrijpen, maar ik ben wel in staat dat gegeven te respecteren. Wanneer je iemand's grootste goed beledigd, zoals zijn kind, ego, ega of geloof, is het logisch dat een felle reactie het gevolg is. De vraag is: heeft het nut? Zo ja: doen. Zo nee: laten.

-edit | 28-11-07 | 15:20

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 15:17

homokineet 28-11-07 @ 15:10
als reactie op
van Maerlant 28-11-07 @ 14:52

homokineet | 28-11-07 | 15:13

@wopper,
Bedankt voor de nuttige info. Reden temeer om uit de EU te stappen.

fuckje | 28-11-07 | 15:13

rokershoest 15:02:
Goede raad; beleg van je laatste niet gejatte geld in Chinese aandelen.
Hier hebben we failliete samenleving waar hangmatten meer opleverd dan werken en dat gaat op den duur toch een keer goed fout.
En laat je niets wijsmaken over goeicijfers in NL.
Die worden kunstmatig door CBS cijfers omhooggekrikt. De inflatie giert hier als een gek rond als alle energiekosten, belastingen en kosten van levensonderhoud in de inflatiecijfers eerlijk worden verwerkt in die CBS cijfers groeien we geen milimeter, maar is er een negatieve groei aan de gang.

The eimer | 28-11-07 | 15:11

Gezien uw uiteenzettingen bent u ongetwijfeld op de hoogte van wat de geschiedenis vermag in kwesties als godsdienstgeschillen. Dan weet u ook dat onze hoog geroemde westerse beschaving meerdere malen het hoofd heeft moeten bieden aan christelijk fundamentalisme uit lang vervlogen tijden. En dan weet u ook, dat dank zij mensen als Descartes en andere vertegnwoordigers van de Verlichting dit redelijk gelukt is. Niet zonder slag of stoot, maar wel door geduldig en met volharding allerlei waanbeelden en -ideeen te bestrijden en mensen tot nadenken aan te zetten. Natuurlijk zit is de kwestie uitermate gecompliceerd in elkaar, maar het getuigt van groot fatalisme om bij voorbaat je hoofd in de schoot te leggen en een verzoening als idealisme af te doen.

homokineet | 28-11-07 | 15:10

@ fuckje 28-11-07 @ 14:51

Fuckje, dat is goed maar haalt niks uit. Deze wolf in schaapskleren is binnengehaald omdat het moest.

In het kader van de in 1968/1973 (?) door Frankrijk in gang gezette Euro-Arabische Dialoog is er in een tijdsbestek van bijna 40 jaar iets ontstaan waarvan de honden geen brood lusten (beschreven in het boek Eurabië van Bat Ye'or).

Een van de pijlers van de EAD is het verbreiden van de arab cultuur in Europa.
Miljoenen zijn en worden in dit soort projecten gestopt.
Uitwisseling van arabisten is er maar een van.
Het toestoppen van miljoenen aan NGO's om de de haatcampagne tegen Israël te voeden is er een van (Remember Durban).
Het herschrijven van de arab geschiedenis is er daar een van.
Het promoten van de doctrine als een religie van vrede is er daar een van.

.

Veel wordt duidelijk door het boek. Europa wordt in feite gegijzeld door de arabs, met eigen toestemming uiteraard (angst voor aanslagen, opnieuw een oliewapen en uitruil van Israël voor de Paleo's).

Het lijkt erop dat we de jizya dubbel betalen: door te hoge olieprijzen + de eenzijdige miljarden van de EU naar arab landen.. wat er retour komt?
Berg je maar.

wopper | 28-11-07 | 15:09

van Maerlant 28-11-07 @ 14:58

Ik zeg ook niet dat het allemaal wel meevalt, maar wel dat de fundamentalisten met veel teveel macht en aandacht/angst worden beloond. Als Niet-moslims al gaan zeggen tegen moslims die niet de fundamentalistische kanten van de islam aanhangen dat zij geen 'echte moslims' zijn, ben je verkeerd bezig. Bestrijd de radicalen, empower de 'gematigden'. Er wordt soms aan wensdenken gedaan dat het allemaal wel automatisch goedkomt, maar er wordt ook wel degelijk veel aan doemwensdenken gedaan. Laten we het juiste midden nemen, tenslotte staan we als weldenkende mensen met elkaar en niet tegenover elkaar. Er zijn vele strijdwijzen om een oorlog te winnen.

Flodder | 28-11-07 | 15:08

@Wopper belichtte 't al om 13:58. De www.stichtingnmr.nl/ de Nederlandse Moslim Raad waarschuwt voor de gevolgen wanneer Wilders daadwerkelijk zijn film zal gaan maken! Hel en verdoemenis zullen over Nederland komen. Rellende (moslim?) jongeren zullen de wijken terroriseren. Franse toestanden zullen in het niet vallen bij de onlusten die hier in 0031 los zullen breken. De toorn der islamisten zal niemand sparen, de straten zullen roodkleuren van bloed. Brandende wijken zullen de lucht kleuren. Nederland zal schudden op haar grondvesten; Nobody fucks with Islam!

Misschien toch een geluid om niet zomaar te negeren. De vorige keer hielden de woorden van de Nederlandse Moslim Raad ook steek...
www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?o...

widtvoet... | 28-11-07 | 15:06

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 15:02

hoteldebotel 28-11-07 @ 14:39
En toch blijf ik van mening dat wij gewoon nimmer in staat zullen blijken te zijn om op enigerlei wijze te kunnen concurreren met voornamelijk de Chinezen. We verliezen het op alle fronten. Ook tegen de Russen gaan we het afleggen. De Russen zitten in de uiterst luxueuze positie dat zij met hun luie reet op een enorme voorraad aan grondstoffen zitten. Ze kunnen zo ongeveer vragen wat ze willen dankzij de ongeremde groei van China, India, etc. Wij sociale weekdieren met onze ziektewetten, arbowetten, milieuheffingen, belastingstelsel en ga zo nog maar even door zijn gewoon absoluut niet in staat om ons personeel te belonen met een schaal rijst en een kom vissoep voor een 7 daagse werkweek van minimaal 10 uur per dag.
Wij gaan de slag grandioos verliezen. Nee, beter nog, we hebben de slag al lang verloren. We zitten reeds in blessuretijd.

rokershoest | 28-11-07 | 15:02

Waarom blaast ie het boek niet op met een bomgordel... duidelijkere statement kun je niet maken.

René1971 | 28-11-07 | 14:59

Flodder 28-11-07 @ 14:53

Flauw.
-
Flodder 28-11-07 @ 14:55

Hier ben ik het wel mee eens: alleen doemdenken helpt ook niet. Ik geef grif toe dat ik denk vanuit 'worst case scenario's', maar ik vind ook dat ik daar alle reden toe heb. Het gaat om iets onomkeerbaars; dan ben je m.i. verplicht om na te denken over wat er in het ergste geval kan gebeuren en je daarop voor te bereiden. Vergelijk het met kernenergie: als we er daar van uitgingen dat het allemaal wel zou meevallen bouwden we ook geen alarms in en veiligheidskoepels boven de reactors.

van Maerlant | 28-11-07 | 14:58

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 14:56

van Maerlant 28-11-07 @ 14:48

Enkel doemwensdenken ook niet.

Flodder | 28-11-07 | 14:55

van Maerlant 28-11-07 @ 14:48

Voor de goede orde, ik had het niet over mezelf bij de maat nemen, vond je 'mag dat'-gejammer jegens homokineet erg zielig.

Flodder | 28-11-07 | 14:53

homokineet 28-11-07 @ 14:43

Niet zo bedoeld? Mooi zo, dan ik ook niet. Ik wijs de verantwoordelijkheid die jij me in de schoenen wil schuiven beslist af. Ik heb niet gevraagd om massale immigratie van onaangepasten, ik was tegen de oorlog in Irak, voor mij is elke mens gelijkwaardig, ik doe niemand kwaad. Maar ik observeer en registreer zoals het een kritische geest (geen meneer de professor) past en ik kan mezelf geen blaasjes wijsmaken: ik zeg sec wat ik zie. Verder blijf ik, soms tegen m'n gevoel in, legalist en kan ik dus niet verantwoordelijk worden gesteld voor welke van de drama's ook die gaan komen.

van Maerlant | 28-11-07 | 14:52

@wopper,
Fritsma, van Loon en Wilders hebben inmiddels Kamervragen gesteld over dat mannetje.

fuckje | 28-11-07 | 14:51

@widtvoet... 28-11-07 @ 14:04
Ik heb die stelling vaker voor het voetlicht geworpen bij traditionele moslims. Het antwoord dat ik kreeg was telkens vrij helder: al zou je willen, niemand kan in deze tijd koranteksten letterlijk nemen. Dat blijkt wel, want volgens de koran zou een gelovige nimmer mogen luisteren naar kritiek op de koran. En toch gebeurt dat, om maar een -niet uitputtend- voorbeeld te noemen. frenkie4alllll haalt dat voorbeeld @ 13:22 ook aan. Wanneer iedere moslim de koran letterlijk zou volgen, was er dagelijks oorlog in 's-lands straten. Voorbeelden te over dat de koran door vrijwel niemand letterlijk wordt genomen.

En dan is het geen goed moslim? Elke moslim heeft daar zo zijn eigen gedachte over. Ik heb meermalen discussies meegemaakt over de intepretatie van de Koran onder moslim(collega's). Het feit dat die discussie er is toont al aan dat het boek verschillend wordt uitgelegd en nageleefd.

-edit | 28-11-07 | 14:49

Flodder 28-11-07 @ 14:37

Jij denkt nogal snel dat je iemand de maat neemt hè? Je 'overwinning' ligt in je onwetendheid. Bravo! Jij wordt nog een hele grote hoor.
.
Ik doe nergens of alles al vast ligt tot in de eeuwigheid. Niet geloven in de compatibliteit van het Westen en de islam is nog iets anders. Overigens, en om alsnog te antwoorden op je 14:24, nog even de ontstaansgeschiedenis:

mohammed zou de koran hebben aangereikt gekregen via de aartsengel Gabriël. Wat ie kreeg was slechts een kopie, het origineel rust in de hemel op stenen tafelen. Daarom mag er niets aan veranderd worden, want dan strookt het ene niet meer met het andere.
.
Koran, hadith en sharia behelzen samen zowat alle aspecten van het dagelijks leven. Daarom gelooft 'de ware moslim' niet in democratie (mensenwerk), want allah heeft ons via zijn goddelijke inzicht al laten weten hoe het moet. De 'ware' moslim is dus een aanhanger van de theocratie.
.
De koran (of de hadith) delen de wereld op in dar al harb en dar al islam. In dar al harb, waar ze in de minderheid zijn, mogen ze zich tijdelijk voegen naar de heersende wetten in afwachting van hun eigen meerderheid. Het uiteindelijke doel is de oemma, de islamitische wereldheerschappij.
.
Er zijn bitter weinig redenen, om niet te zeggen geen, dat aan de statische opvattingen over de islam snel, if ever, een einde zal komen. In de 12e eeuw is er een fundamenteel debat geweest waarbij de verlichter jammerlijk het pleit verloor van de fundamentalist. Sindsdien, sinds de 12e eeuw dus, staat de islam stil. De min of meer recente golf van verharding, grosso modo gestart met Khomeini (was het nu 79 of was het nu 81) geeft alle reden om te denken dat het erger in plaats van beter wordt. Wensdenken verandert daar niets aan.

van Maerlant | 28-11-07 | 14:48

@ de grote boze wolf 28-11-07 @ 14:42

Arghh, natuurlijk!
Knorretje heeft 't over 'onafhankelijk' onderzoek.. helemaaaaaaaaal niet biased daar op dat saitje.
Knor mag rammeldan van mij de tiephus wensen!

wopper | 28-11-07 | 14:48

van Maerlant 28-11-07 @ 14:29
Is 'pias' ook al een scheldwoord? Maar om uw (ziet u, ik blijf beleefd) vraag te bantwoorden: u zit op een dwaalspoor, welke er toe gaat leiden dat de zaak dramatisch gaat escaleren en omomkeerbaar zal zijn. U draagt er in geen enkel opzicht toe bij om de angel eruit te halen. Sterker nog: u zult MEDEverantwoordelijk zijn voor een toekomstige stammenoorlog. Maar dan later niet zeuren in het geval het voor u op een persoonlijk drama uitloopt.

homokineet | 28-11-07 | 14:43

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 14:42

GeenKwijl! en jongen met de grote banaan. Ga in Khartoum wonen, koop een speelgoedbeertje en noem het Mohammed.

van Kloten | 28-11-07 | 14:42

rokershoest 28-11-07 @ 13:54
Inderdaad zijn ze ons allang te glad af en zijn ontzettend veel van onze producten van chineze origine. Niets mis mee, want toch ook veel goede producten, en lekker goedkoop, waar iedereen van meeprofiteert. Wij zullen inderdaad voor een deel van onze troon worden gestoten en zullen een stapje terug moeten doen om straks niet volkomen Overruled te worden door de Chinezen. Met een stapje terug bedoel ik overigens dat ons bijna niet meer te betalen sociale systeem moeten worden afgebouwd, en het matigen van de lonen moet worden gestimuleerd (zie ook de hervormingen van de economische motors Duitsland en Frankrijk). Dit teneinde om onze concurrentiekracht te blijven behouden.

Dat vindt ik geen gevaar, maar zie dat als een uitdaging. Met wat wij hier aan bedijven, deskundigheid en kennis in huis hebben, behoren we nog steeds tot de absolute top. Maar we moeten wel realistisch zijn, verwend als we zijn. We hebben overigens weinig keus. De helft van onze studenten zijn straks niet eens meer goed genoeg om in de fabrieken te werken, als de fabrieken elders staan. Maar zolang we minimaal onze luxe van nu willen blijven vasthouden, zal dit onherroepelijk het gevolg zijn. We kunnen in ieder geval niet maar Polen en Roemenen blijven aanvoeren om onze luxe te kunnen bekostigen, terwijl de autochtone bevolking in uitkeringen blijft steken. Dan zijn we geen haar beter dan al die Muzelmannen hier. Logisch dat China het dan overneemt. De machtbalans in de wereld verschuift richting het Zuid-Oosten en dat levert bedreigingen op, maar evenzovele kansen. Trouwens, ook de Chineze economie opent zijn grenzen langzaam, en het is niet voor niets dat de Amerikaanse en Chineze economie onlosmakelijk met elkaar verweven zijn, waarbij zeer wel sprake is van Mutual Benefit. Laten we hopen dat Europa ook kan aansluiten en de juiste handelspartners kiest. We hoeven overigens geen vrienden te worden van elkaar, maar juist concurrentie tot op het bot leidt tot ongenoemde kansen en mogelijkheden voor alle partijen. Dat exploiteren we beter met de keiharde handels-Chinezen, dan met middeleeuwse arabieren, die ondanks de olierijkdommen nog geen tupperware kopje aan ons hebben te bieden. Overigens zullen Rusland en Alaska spoedig het Midden-Oosten, met name vanwege de huidige prijzen voor olie, uit de markt plaatsen voor de handel in olie. De wereld zit gelukkig niet stil, en onkunde maakt plaats voor kunde!

hoteldebotel | 28-11-07 | 14:39

van Maerlant 28-11-07 @ 14:31

Je kunt focussen op de problemen en kijken naar oplossingen of je kunt je focussen op de problemen en zeggen dat er geen olossingen zijn. Ik prefeer het eerste. Je doet net of alles al vast ligt voor nu tot in de eeuwigheid. Je lult alleen maar over geschreven teksten en vergeet dat mensen ook nog zoiets hebben als een vrije wil of een geweten, zelfs gelovigen. Daarbij loop je te jammeren als een klein kind als iemand jou de maat neemt. Ga anders op zoek naar een site met alleen gelijkgestemden. GS is niet voor mietjes.

Flodder | 28-11-07 | 14:37

@Ronnie D. 28-11-07 @ 13:56
Het is maar goed dat er gespeculeerd wordt. Hoe anders is de beveiliging van Wilders tot stand gekomen. Speculeren is niet erg. Was het maar bij Pin of Theo gebeurt. Dan hadden we wellicht Geert niet eens in beeld gezien. Maar toegegeven: ook dat is speculatie.

Je zou verder gelijk hebben wanneer Geert door de politiek wordt tegengewerkt bij het maken van zijn film. Dat is (vooralsnog?) niet het geval.

Overigens is bij alles wat iemand doet het raadzaam te bekijken of je iets strafbaars gaat doen. Iedereen is namelijk gehouden aan de wet, dus dat argument staat buiten deze discussie.

De plek die de islam heeft, is voor iedereen anders. Voor jou bungelt het helemaal onderaan en dat recht heb je. Een ander heeft jou niet op te leggen dat het voor jou een meer prominente rol zou moeten spelen.

Voor de ander neemt de islam een belangrijker positie in en dat recht heeft die ander ook. Wat voor jou geldt, geldt ook voor de moslim: wie ben jij om het recht om zijn geloof te beleiden te ontnemen? Dat is namelijk vrijheid.

En ja: Wilders heeft het recht hen te bekritiseren. Volledig en hij maakt er gaarne gebruik van. Zolang de moslim het recht niet wordt ontnomen Wilders te bekritiseren is er niets aan de hand. Zoals eerder gezegd: de grens ligt bij geweld.

-edit | 28-11-07 | 14:36

@ fuckje 28-11-07 @ 14:24

www.eur.nl/fsw/staff/homepages/ramadan...

yep, dit diabetes mannetje.. de Erasmus Uni ingekatapulteerde hoogleraar die een op Europese maat (!) aangepaste pislam onderwijst.

wopper | 28-11-07 | 14:32

Flodder 28-11-07 @ 14:24

Die beschuldigende toon van je, het is zo alsof ik dat allemaal heb uitgevonden om het ons het leven wat moeilijker te maken. Als je mij niet gelooft, lees dan eens Widtvoet 14:04: die heeft dat ook allemaal zelf uitgevonden?

van Maerlant | 28-11-07 | 14:31

homokineet 28-11-07 @ 14:20

Wat wil je nou, als je zelf begint te schelden? Wat dat isoleren betreft, sorry hoor, maar jouw idealen zijn de mijne niet, ik geloof niet in dialoog met de vertegenwoordigers van de doodscultus. De kloof maken wij namelijk niet, die is er, en die zit in hun boek. Het is mijn mening dat de islam en het Westen incompatibel zijn. Mag dat?

van Maerlant | 28-11-07 | 14:29

hoteldebotel 28-11-07 @ 14:10

Ligt eigenlijk niet aan de Moslims of ander lui volk. Dit ligt volledig aan de keuzes van de (linkse) politiek. Daarnaast zijn er trouwens ook hele volksstammen Nederlanders te belazerd om te werken.
Hele volksstammen maken dankbaar misbruik van de goed gevulde staatsruif. En die ruif wordt kennelijk kritiekloos bijgevuld door het werkende deel van de bevolking.

rokershoest | 28-11-07 | 14:28

@woppert,
Inderdaad!
En met die Rammeldan bedoel jij dat gesoepsidieerde terrormannetje dat van Plasterk alle vrijheid krijgt?

fuckje | 28-11-07 | 14:24

Bertje Knor 28-11-07 @ 14:16

Ik zie niet in waarom demografie per definitie moeilijker zou moeten zijn dan taal of mechanica. Zijn die rapporten van het CBS overigens enkel voor demografen bestemd of toch ook voor leken? Idem dito voor wat statistieken en peilingen betreft: dat zijn toch niet allemaal statistici die hier die draden over de resultaten van De Hond volkleuren?
.
Toen India en Pakistan besloten te scheiden ging dat gepaard met heel veel bloedvergieten. Veel 'afrekeningen' vonden plaats aan de grensovergangen, tussen in 'Pakistan' wonende Indiërs die naar India wilden en vice versa. Waren bij die gewelddadigheden alleen maar fundamentalisten betrokken? Ik dacht het niet. Zoiets krijgt een eigen dynamiek en niemand kan voorspellen waar dat op uitdraait; zie ook de Balkan. De demografische benadering alléén voldoet niet, dat is als loeren door het sleutelgat. Al is dat zicht op zich al schrikwekkend genoeg.

van Maerlant | 28-11-07 | 14:24

van Maerlant 28-11-07 @ 14:08

Waarom deel jij dan die fundi's zoveel macht toe? Waarom verspreid jij hun woord? Wie bepaalt dat 'een moslim die de Koran niet op alle punten extraserieus neemt geen (goede) moslim is, zoals ik hier lees. Waarom zouden moslims niet het vermogen hebben om te interpreteren en bepaalde geweldadige teksten als dode letteren te beschouwen, ze in hun context te zien? Omdat ze denken dat Allah het zelf heeft geschreven en dat ze anders gestraft worden? Kom nou toch, dan zijn er wel heel veel moslims zondig bezig of anders gesteld dan hangen wel heel weinig moslims de 'ware' islam aan. Wie bepaalt wat de ware islam is? Laat jij dat de fundamentalisten bepalen of een boek wat volledig tegenstrijdig is met zichzelf? Waarom zou moslims niet vreedzaam kunnen leven als christenen daar uiteindelijk ook toe in staat bleken. Macht bestaat alleen bij de gratie van de toekenning daarvan. Ik geloof wel in de mogelijkheid van een soort 'verlichting' van de islam, een islam light. Dit is zeker mogelijk in Europa.

Flodder | 28-11-07 | 14:24

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 14:23

Bertje Knor knort wat veel, leest geen comments + links die anderen in hun goedertierenheid aandragen, kan geen verbindingen leggen en kwebbelt als een knorrepotje zijn/haar geïndoctrineerde feitjes na.
Nádenken, Knor, gebruik je harses, je bent toch op GS om iets te leren, niet?

.

Ga anders een cursusje volgen bij moslimbroederschafter tariq rammeldan, die weet als geen ander de taqiya praat als een zoetsappig sausje in de hoofden van onwetenden te spuiten.

wopper | 28-11-07 | 14:21

van Maerlant 28-11-07 @ 14:08
Flapdrol. Zijn we door onze argumenten heen, meneer de professor? De islam is trouwens geen dood begrip, maar wordt dagelijks levend gehouden door de beoefenaren ervan. En zolang je die beoefenaren isoleert, kun je niet communiceren en maak je de kloof alleen maar groter. Maar dat hoef ik u vast niet uit leggen. Dat abstractieniveau bezit u vast wel. Waaruit bestaat die samenwerking overigens? Dragen ze uw golftas of maken ze uw kantoor schoon?

homokineet | 28-11-07 | 14:20

Ok, echt laatste comment Van Maerlant:

1. Je vergelijkingen gaan mank. Demografie is wel iets complexer dan lezen/schrijven en autorijden, dunkt me
2. Als je het over de Islam hebt, waarom haal je dan toch de demografie van moslims aan, als je zelf al aangeeft dat die 2 niet hetzelfde zijn en gematigde moslims bestaan? Kom dan aan met demografische gegevens van geweldadige moslim fundamentalisten in NL.

@Boze wolf
Ik kom helemaal niet uit Leiden, hoe kom je daar nou weer bij? lol

Bertje Knor | 28-11-07 | 14:16

@ fuckje 28-11-07 @ 14:06

En de cirkel is weer rond, fuckje, het lijkt wel inteelt!

wopper | 28-11-07 | 14:14

@Bertje Knor
cijfertjes uit enquetes:
www.art1.nl/?node=1926
.
Ik ben geen demograaf, maar het botert niet lekker tussen moslims en Nederlanders. En dat is niet alleen een gevoel van perceptie, want het oordeel van Nederlanders over Moslims schijnt niet af te hangen van het aantal moslims waarmee dagelijks wordt omgegaan.

tipo | 28-11-07 | 14:10

rokershoest 28-11-07 @ 13:23
Rokershoest, je vat em niet. Ik heb het niet over mijzelf, maar over de tendens van haat die groeit binnen onze samenleving. De miljarden die worden opgeslurpt vanwege de integratiekosten sociale hulpvoorzieningen, leefbaarheidsprojecten, ambtenarij (bureaucratie), criminaliteit, ordehandhaving, en allerhande duizenden projecten die hierin moesten voorzien, van mislukte buurthuizen, tot scholingsprojecten, etc ..., kunnen als weggegooid geld worden gezien.

En om het over mijzelf te hebben: Dat is veel geld, waar ik jaarlijks veel aan bijdraag en waarvan ik (wonende in een Prachtwijk) niets van terug zie. Integendeel durf ik uit ervaring te zeggen. De zondebok loopt hier inderdaad bij mij over straat. Hij kan wel werken, maar wil niet werken, en zal ook nooit nooit ook maar DIT bijdragen aan onze samenleving. Maar ik werk wel 45 uur per week en alleen om naar zijn pijpen te dansen. "Hup aan het werk manneke", roept hij iedere ochtend als ik naar mijn werk ga. "Mijn familie wil vandaag eens lekker eten en de mercedes is op afbetaling, dus snel aan de slag", roept ie mij na!. Tja, wie zijn loonslaaf ben ik dan eigenlijk? Oei, maar dat is niet politiek correct, maar zodra jij je centen ook verdiend en voor een gezin aan het werk moet, zul je voelen wat ik, en met mij miljoenen anderen bedoelen. Het is het gevoel dat je onrecht wordt aangedaan, terwijl je tegoeder trouw bent en je best doet. En de zondebok lacht zich dood om malle mannetjes als mij, en nog harder om malle mannetjes als jouw die straks weer in het stemhokje een voorkeursstem uitgeven voor al hun kansloze zondebokken. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme ergenissen die deze muzelmannen, en hun nageslacht veroorzaken. Nee, ik zoek geen zondebok, maar ik struikel erover!

hoteldebotel | 28-11-07 | 14:10

Flodder 28-11-07 @ 14:03

Zie 14:08

van Maerlant | 28-11-07 | 14:10

uwesbeki 28-11-07 @ 12:08

Niks dervan.

Royal Dutch Shell = Koninklijke Olie
Twix = Raiders
M&M = Bonitos en Treets.
Buys Zoenen = Negerzoenen

De tyfus aan die hippe marketingboys.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 14:09

Bertje Knor 28-11-07 @ 14:00

Ik ben geen taalkundige, maar ik kan lezen en schrijven. Ik ben geen mechanicus, maar ik rijd auto. Ik ben geen demograaf, maar ik kan cijfertjes begrijpen en tabelletjes interpreteren. Ik heb het over de islam gehad, niet over moslims. Maar inderdaad: volgens fundamentalisten (en daar heb je er nogal wat van) is de islam de on-ver-an-der-lijke waarheid. Coulante moslims - en die zijn er ongetwijfeld - zijn dat ondanks, niet dankzij de islam.
-
homokineet 28-11-07 @ 14:02

Ik werk samen met twee Marokkanen en een Algerijn, flapdrol. Voor jou hetzelfde als hierboven: de islam verketteren is niet hetzelfde als alle moslims in een vergeetput werpen.

van Maerlant | 28-11-07 | 14:08

@wopper,
Die enge man is sinds Mei j.l.officieel gesprekspartner van Vogelaar!

fuckje | 28-11-07 | 14:06

Kijk, als Geert nou eens een lekkere vakantiefilm van Fleurtje uitbrengt... Gegarandeerd ook aandacht, en Bigi weer tevreden.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 14:05

@-edit 13:40

De ene gelovige is de andere niet. Zoveel is waar. Toch lijkt er onder bijvoorbeeld "de" aanhangers van de Islam welzeker een aantal grootste gemene delers te destilleren. Eén van die kommune grootheden is een breedgedragen interpretatieverbod van heilige teksten. De animo voor waarlijke exegese lijkt nihil. De waardering ervoor zo mogelijk nog minder.

Een moslim die de Koran niet op alle punten extraserieus neemt is geen (goede) moslim. Dat is een dolende, een afvallige, een vijand van de Islam. Om die stelling kontinu bevestigd te zien, hoef je niet naar verre, vreemde, islamitische landen af te reizen. Die stelling kunt u gewoon verifieren bij de moskee bij u om de hoek. Doe dat eens! Het lijkt geen overbodige luxe...

widtvoet... | 28-11-07 | 14:04

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 14:03

Flodder heeft gelijk!
Kan een slotje op

derechtsesocialist | 28-11-07 | 14:03

van Maerlant 28-11-07 @ 13:50

Je zegt de islam MAG niet geinterpreteerd worden, maar dat gebeurt toch volop? Daarbij is de koran toch ook op vele punten volkomen tegenstrijdig, dus moet het wel geinterpreteerd worden?
Je praat zoals een fundamentalist praat tegen mensen die hij wil ronselen voor de heilige oorlog. Het gaat om MENSEN en hun GEDRAG, niet om teksten. Teksten, papier, boeken hebben nog nooit iemand vermoord. Volgens mij verlies je jezelf een beetje in het theoretische en verlies je de praktijk uit het oog.

Flodder | 28-11-07 | 14:03

van Maerlant 28-11-07 @ 13:50
Wat raad je me aan? Afreizen naar Lapland? Nee, ohne dollen. Heb je wel eens een marokkaans gezin uitgenodigd om te komen eten? Of samen met een turkse buurtgenoot een klus geklaard? Vermoed van niet. Beetje vanuit een ivoren toren wetenschap zitten beoefenen en de intellectuele pias uithangen, ben ik bang.

homokineet | 28-11-07 | 14:02

Van Maerlant,

dit wordt mijn laatste reactie, want ik heb nog meer te doen...

Ik gaf maar enkele voorbeelden van wat ik als redelijke argumenten zou beschouwen, ik zei niet dat ze uitputtend waren.

Ik ben geen demograaf, en jij ook niet denk ik zo. Ik ken alleen dit artikel www.volkskrant.nl/binnenland/article46...

Verder, al zou een meerderheid een voorkeur voor de sharia hebben, dan is nog de vraag of ze dat met geweld willen afdwingen. Dat is namelijk wat een 'vijandige overname' impliceert.

Verder ben je zelf fundamentalistischer dan menig moslim zelf. Denken dat alle moslims zich strikt en letterlijk aan elke regel van de koran houden is een illusie. Was de wereld maar zo simpel, maar moslims zijn net zo divers als elke ander geloof.

check de debatten op www.bezinningscentrum.nl

Bertje Knor | 28-11-07 | 14:00

www.telegraaf.nl/binnenland/2637086/Mo...

.

We vrezen het ergste als dit werkelijkheid wordt. Dan is op een gegeven moment het laatste woord aan de jongens op de straat. En die kunnen wij dan niet meer tegenhouden. Kijk maar naar Frankrijk.”

.

Aldus Abdelmajid Khairoun van de Nederlandse Moslim Raad.

wopper | 28-11-07 | 13:58

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 13:58

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 13:56

de grote boze wolf 28-11-07 @ 13:53

Denk je? Volgens mij is hij er helemaal klaar voor!

van Maerlant | 28-11-07 | 13:56

hoteldebotel 28-11-07 @ 13:38
Hoe kom je er nu bij dat wij meeprofiteren met de Chinese Aldi-style??? Je onderschat de Chinezen. De Chinezen zijn helemaal niet van plan ons mee te laten delen in hun groei. Wij mogen hun meuk kopen tegen (tijdelijke) stuntprijzen. Als er voldoende concurrentie om zeep geholpen is gaan de Chinese prijzen langzaam maar zeker omhoog. En geloof maar niet dat onze bedrijven ooit serieuze toegang zullen krijgen tot de Chinese markt. Op alle mogelijke manieren zal het de "proberende" bedrijven het leven en werken onmogelijk worden gemaakt aldaar.

rokershoest | 28-11-07 | 13:54

wopper 28-11-07 @ 13:47

Ayaan vind ik integer, Wilders vind ik dat niet. Wilders bestrijdt in woord en ideeen alle moslims, Ayaan hield zich werkelijk bezig met de uitwassen van de islam. Wilders wil de islam 'uitroeien', Ayaan eerder 'verlichten'. Dat is niet paranoide maar gewoonweg goed luisteren. Het voordeel van de twijfel heeft Wilders allang van mij verloren. Vind het een gevaarlijke man die ik wel degelijk verdenk dat hij hoopt op de vlam in de pan voor politiek gewin.

Flodder | 28-11-07 | 13:54

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 13:53

Natuurlijk heeft Wilders groot gelijk met het maken van een film over de islam.
Goed ,iedereen weet wel wat een fascistische religie het is, maar in een film kan je dat nog duidelijker laten zien.
Over alles en iedereen kan een film worden gemaakt ,dus waarom niet over de islam?
En om uit angst geen film te maken is toegeven aan moslim terreur.
Dat zou juist een overwinning zijn voor de moslim fascisten!

Bijstandtrekker | 28-11-07 | 13:53

Bertje Knor 28-11-07 @ 13:33

Je doet het voorkomen alsof de enige weg naar waarheidsvinding zou zijn afgezoomd met jouw methodologische instructies. Daar stap ik mooi niet in mee. Zo lijken enquêtes lijken in deze erg twijfelachtig, maar voor wat het waard is: 30 à 40% van de bevraagde allochtone jongeren in Nederland en Engeland zei in enquêtes verleden jaar voor de sharia te zijn - google zelf maar. Moslimpartijen zullen nog wel komen, maar voorlopig volstaan de rode lopers van dezelfde politieke partijen nog. Moslimgemeenschappen verdubbelen ongeveer om de 15 jaar. Daar hebben ze geen bijkomende immigratie voor nodig. Zolang gezinshereniging nog mogelijk is, heeft het sowieso niet veel zin over strengere immigratie te spreken. De grotere geboortecijfers staan overigens niet alleen maar moet je in het totale licht zien van vluchtelingen- en illegalenproblematiek, dalende geboortecijfers autochtonen, 'economische' migratiestromen, recordcijfers emigratie autochtonen, oudere autochtone bevolkingen versus jonge(re) allochtone bevolkingen, etcetera. Zo toonde 'de Duitse CBS' eind verleden jaar aan dat bij ongewijzigd beleid in 2050 de Turken de overhand zouden halen in Duitsland. En hier zou het bij een kleine minderheid blijven? Dream on. Je afsluiter toont dat je over de islam nog niet veel gelezen hebt. De islam màg niet geïnterpreteerd worden, want het is het heilige woord van allah en daaraan sleutelen is minderwaardig mensenwerk. Vreemd toch dat al die ogenschijnlijk argeloos onbevangen mensen op zoek naar een 'wetenschappelijke' benadering zo'n positieve bias hebben. Wetenschap ging toch over openheid van geest?

van Maerlant | 28-11-07 | 13:50

@ Flodder 28-11-07 @ 13:40

Tja, als je benevelde brein door pillen of drank geen onderscheid meer kan maken.. dan nog vind ik je verdenkingen zwaar onder de maat voor iemand die Ayaan verdedigt en GW beticht van door hem 'gewenste enz.'
Je word een beetje paranowiet, Flodder.
Be careful what you wish for.

wopper | 28-11-07 | 13:47

Tsja, Geert wordt langzamerhand een kermisattractie. Wel een gevaarlijke trouwens. Een soort voertuigje op een achtbaan, maar dan ongeleid. Waaraan hebben dit dit soort minkukels te danken? Maar beter nog: hoe danken we ze af?

homokineet | 28-11-07 | 13:47

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 13:45

wopper 28-11-07 @ 13:28

Bedoelde derkcs 28-11-07 @ 13:04. Jij reageerde op mijn reactie op dercks vandaar de verwarring.

Flodder | 28-11-07 | 13:40

@frenkie4alllll 28-11-07 @ 13:37
Ik zal het anders omschrijven. Vele ongelovigen nemen die teksten letterlijk, terwijl de gelovigen dat in grote mate niet doen.

-edit | 28-11-07 | 13:40

@Ronnie D. 28-11-07 @ 13:34
Het betreft speculatie en dat is gelukkig nog geen feit. Ik moet er niet aan denken dat Geert iets wordt aangedaan. Overigens zijn er weldegelijk bevolkingsgroepen geweest die zich stoorden aan de films die je opsomde. Opzich niets mis mee. Wanneer je het recht hebt om te filmen wat je wilt, heeft een ander het recht om zich aan de inhoud te storen. Daarin zie ik geen enkel probleem. De grens ligt bij geweld.

-edit | 28-11-07 | 13:38

rokershoest 28-11-07 @ 12:55
Wat een onzin. Wij profiteren ontzettend hard mee met de chinese Aldi-style van economie bedrijven. Een economie die op alle fronten met de dag steeds geavanceerder wordt. Bovendien kun je stellen dat we aan met de chinezen inderdaad een harde dobber zullen hebben in de toekomst. Simpelweg omdat deze mensen bewezen hebben, niet alleen duizenden jaren terug, maar ook heden van nature een intelligent en bedrijvig volkje zijn. Wij kunnen op ons best ons hieraan optrekken in plaats van ons af te trekken op dat arabische en aanverwante gepeupel, die allang hebben laten zien dat ze genetisch ongeschikt zijn om in de vaart der volkeren mee te dingen. De primitieve reflexen binnen onze samenlevingen door deze groepen moeten worden gezien als een teken van onvermogen om zich aan deze wereld aan te passen. Nochtans krijgen ze precies dezelfde kansen als ieder ander hier. Het is dus niet alleen een niet willen, maar ook een niet kunnen, wat deze mensen bij uitstek ongeschikt maakt om met ons een toekomst op te bouwen. De Chinezen en andere Zuid_Oost Aziaten zijn van een heel ander kaliber en dat zullen we weten ook! Het is meedoen of verzuipen en geloof me dat de Chinezen kunnen zwemmen! Laat de arabieren maar rustig verzuipen in hun zandbak!

hoteldebotel | 28-11-07 | 13:38

@-edit 28-11-07 @ 13:31

Moslims hechten geen/minder waarde aan teksten uit de koran? Probeer je nu grappig te doen of meen je het echt?

frenkie4alllll | 28-11-07 | 13:37

@ Flodder,

Ik wacht op je antwoord. Wie kwam als eerste met het woord razzia? Show me.

wopper | 28-11-07 | 13:37

Ronnie D. 28-11-07 @ 13:23

Die film, waar ik in deze draad ook al voor pleitte, had wel humor en relativeerde de boel door het belachelijk te maken. Het aan de ene kant niet te serieus te nemen, maar aan de andere kant wel serieus misstanden en achterhaalde denkbeelden aan de kaak te stellen. Hele intelligente, humoristische doch serieuze geloofskritiek. Humor en intelligentie zijn nou net twee eigenschappen die Wilders niet bezit.

Flodder | 28-11-07 | 13:35

O ja, en burgers kwetsen is geen taak van een politicus...

da wizard | 28-11-07 | 13:34

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 13:34

AHA mode on//
Done that
AHA mode off//...

da wizard | 28-11-07 | 13:33

@ Van Maerlant,

Bedankt voor de moeite. Maar opinie artikelen zijn niet echt neutrale bronnen die iets onomstotelijks vaststellen. Bovendien gaan die NRC artikelen (heb ze snel gescand) over de spanningen in de multi culti samenleving, dat is wat anders dan de waargenomen dreiging dat de moslims onze samenleving overnemen.

Wanneer je stelt dat moslims werken aan een vijandige overname, dan stel ik me op zn minst de volgende bronnen voor:

-opiniepeilingen onder moslims waarvan een grote meerderheid vindt dat de sharia in NL moet worden ingevoerd, en dat dit actief -desnoods met geweld-moet worden nagestreefd

-oprichting van een moslim partij om de moslim belangen in NL te vertegenwoordigen. Dit zou niet eens iets kwaads zijn, maar moslims in NL hebben niet een politieke macht.

-demografische gegevens die aangeven dat moslims groter en groter in aantal worden. Het laatste demografische rapport gaf echter aan dat moslims de komende jaren een kleine minderheid zullen blijven, mede dankzij de huidige strenge immigratieregelgeving.

-over militaire middelen voor een islamitische overname hoeven we het denk ik niet te hebben...

Verder heeft het niet zo veel zin om de koran te analyseren om te zien wat moslims precies denken en willen. Net zoals met de bijbel zijn er zoveel interpretaties als gelovigen.

DE islam bestaat dus niet.

Bertje Knor | 28-11-07 | 13:33

@wopper 28-11-07 @ 13:28
13:17, 13:28 (flauw)

-edit | 28-11-07 | 13:32

@frenkie4alllll 28-11-07 @ 13:22
Tsja dat heb je zo met religies. Daarom ben ik atheïst. Wat mij verbaast is dat ongelovigen zo belachelijk veel waarde hechten aan deze teksten. Ik krijg de indruk dat zij er meer waarde aan hechten dan hen die geloven. Hoe gek kan het lopen.

-edit | 28-11-07 | 13:31

hoteldebotel 28-11-07 @ 13:16
Onze welvaart stelde ons idd in staat om allerlei experimenten te financieren. Als de welvaart daalt en er harde keuzes gemaakt moeten worden (goede zorg voor bejaarden of geld voor vlinderreizen voor kansenjongeren, bouwen van serviceflat of bouw van een moskee) zal de solidariteit volledig wegebben.
Nu zijn de problemen nog min of meer oplosbaar, straks zonder geld en goede wil niet meer. En dan roept Vogelaar dat het nog 60 jaar kan (mag?) duren.
Ik denk dat wij een stuk minder bang hoeven te zijn voor moslims nu, dan moslims straks voor ons.

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 13:29

@ Flodder 28-11-07 @ 13:19

Laat me het comment zien waarin ik het woord razzia heb gebruikt.

wopper | 28-11-07 | 13:28

@Ronnie D. 28-11-07 @ 13:18
Vertel eens: van wie mag Wilders geen film maken dan? Je doet net alsof het VERBOTEN is dat die film er komt. Doe eens rustig, joh. Beter voor je hart.

-edit | 28-11-07 | 13:28

hoteldebotel 28-11-07 @ 13:16

Zie je nu wel?? Ook jij bent duidelijk op zoek naar een zondebok die verantwoordelijk gesteld kan worden voor je voortschrijdende armoede.
Wat kunnen mij die paar miljard nu eigenlij schelen die volgens jou worden uitgegeven aan Moslims?? Er worden zeer veel meer miljarden uitgegeven aan nog veel vreemdere en onnodige zaken.
Mijn stelling blijft dat er heel veel minder Nederlanders zullen klagen over een paar schreeuwende en onderontwikkelde Moslims als ze gewoon tevreden zijn met de ontwikkeling van hun koopkrachtplaatje.

Zo simpel zit de mens en de wereld namelijk in elkaar.

rokershoest | 28-11-07 | 13:25

hoteldebotel 28-11-07 @ 13:16

Zie je nu wel?? Ook jij bent duidelijk op zoek naar een zondebok die verantwoordelijk gesteld kan worden voor je voortschrijdende armoede.
Wat kunnen mij die paar miljard nu eigenlij schelen die volgens jou worden uitgegeven aan Moslims?? Er worden zeer veel meer miljarden uitgegeven aan nog veel vreemdere en onnodige zaken.
Mijn stelling blijft dat er heel veel minder Nederlanders zullen klagen over een paar schreeuwende en onderontwikkelde Moslims als ze gewoon tevreden zijn met de ontwikkeling van hun koopkrachtplaatje.

Zo simpel zit de mens en de wereld namelijk in elkaar.

rokershoest | 28-11-07 | 13:23

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 13:23

Ook leuk om te lezen......

De koran over niet-moslims

Kort samengevat wordt in de koran het volgende gesteld:

'Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel'.

Onze vraag: bent u van mening dat inderdaad 4/5e van de wereldbevolking aan bovenstaande omschrijving voldoet? Zo niet, dan twijfelt u aan het waarheidsgehalte van de koran. Hieronder staan 448 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran. U kunt de volledige soera's zoals die in de koran staan onder de cijfers teruglezen.

www.ex-moslim.nl/

6:27-28. Ongelovigen branden in de hel en zijn leugenaars.
6:30. Ongelovigen worden gestraft, ook al zien ze God pas na hun dood.
6:49. Wie niet gelooft is ongehoorzaam en zal gestraft worden
6:68. Luister niet naar kritiek op de koran
6:70. Ongelovigen krijgen een kokend hete drank over zich heen gegoten
6:93. Wie zegt te spreken uit naam van God zal gestraft worden
6:106. Vermijd andersgelovigen.
6:110. Wie voorheen niet in God geloofde zal blijven dwalen
6:111. Ongelovigen zijn blind en onwetend
6:113. Wie niet gelooft in een hiernamaals zal daar gestraft worden
6:157. Wie de koran niet wil lezen zal worden gestraft
7:27 Ongelovigen zijn vrienden van de duivel
7:37. Wie God \'s bestaan niet wil zien zal worden gestraft
7:38. Niet-moslims worden dubbel zo zwaar gestraft in de hel
7:40. Ongelovigen zijn schuldig, onrechtvaardig en gaan naar de hel
7:50. Ongelovigen zullen vanuit de hel vergeefs smeken om water
7:51. Wie het geloof niet serieus neemt gaat naar de hel
7:59-62. God verzoop ongelovigen in de zondvloed
7:78. God trof ongelovigen met aardbevingen
7:80-84. God straft een volk dat homosexualiteit tolereert
7:90-92. God straft een ongelovig volk met aardbevingen
7:96. God straft alle bewoners van steden waar goddelozen wonen
7:101. Ongelovigen zullen worden gestraft
7:107-136. Wie God \'s tekenen niet wil zien zal worden gestraft
7:139. Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door God

En zo gaat het maar door........

frenkie4alllll | 28-11-07 | 13:22

wopper 28-11-07 @ 13:17

Haha, wist dat je zo zou reageren. Jij begon over razzia's, denk doe er een schepje bovenop.

Flodder | 28-11-07 | 13:19

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-07 | 13:18

Mmm... Ik ben heel benieuwd wat er in dat koppie omgaat.
*Wacht geduldig op de premiere*

bethundered | 28-11-07 | 13:18

Geert maakt waarschijnlijk een vervolg op deze film: www.youtube.com/watch?v=ZvpKQTjAb2U

Obsession - Radical Islam's War Against the West is a new film that will challenge the way you look at the world.

Almost 70 years ago, Europe found itself at war with one of the most sinister figures in modern history: Adolf Hitler. When the last bullet of World War II was fired, over 50 million people were dead, and countless countries were both physically and economically devastated. Hitler’s bloody struggle sought to forge the world anew, in the crucible of Nazi values. How could such a disaster occur? How could the West have overlooked the evil staring it in the face, for so long, before standing forcefully against it?

Today, we find ourselves confronted by a new enemy, also engaged in a violent struggle to transform our world. As we sleep in the comfort of our homes, a new evil rises against us. A new menace is threatening, with all the means at its disposal, to bow Western Civilization under the yoke of its values. That enemy is Radical Islam.

Using images from Arab TV, rarely seen in the West, Obsession reveals an ‘insider's view' of the hatred the Radicals are teaching, their incitement of global jihad, and their goal of world domination. With the help of experts, including first-hand accounts from a former PLO terrorist, a Nazi youth commander, and the daughter of a martyred guerilla leader, the film shows, clearly, that the threat is real.

A peaceful religion is being hijacked by a dangerous foe, who seeks to destroy the shared values we stand for. The world should be very concerned.

www.obsessionthemovie.com/

frenkie4alllll | 28-11-07 | 13:18

@ Alleen ik verdenk Wilders juist ervan dat hij hoopt op een aanslag, dat de vlam in de pan slaat om zijn gewenste razzia's en endlosung van draagkracht te voorzien.

Flodder 28-11-07 @ 13:13

.

Niet Wilders maar de EU, Nederland en de islamisten werken toe naar een aanslag, razzia's (een arab woord btw) en Endlösung.

Ja ja, Flodder, waar je hart van vol is.. wat ben jij een schoft met je verdenkingen.

wopper | 28-11-07 | 13:17

'Jij zou de feiten nog ontkennen als je er over struikelde, dus bok op met je achterhoedegevecht, - edit.'

@bottehond 28-11-07 @ 12:53
Aldus bottehond, die louter opzoek is naar bevestiging van de eigen deaudscultus theorie.

Zwaktebod, botte.

-edit | 28-11-07 | 13:17

Dat zal dus betekenen dat Balkenende volgend jaar van U een loonoffer van minimaal zo'n 7% zal moeten vragen om de concurrentie met China aan te kunnen.

rokershoest | 28-11-07 | 13:16

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-11-07 | 13:16

rokershoest 28-11-07 @ 12:43
Uch, maar het was net even anders zulle! In de 2e wereldoorlog werden Joden verafschuwd door gevoels van jaloezie vanwege hun economisch succes ten tijde van economische terloorgang van de duitsers. Dus haat gebasseerd op pure afgunst vanwege het succes van iemand anders, en aldaar de zoete wraak van nazis.

Het hedendaagse moslimvraagstuk kost de staat sinds de afgelopen dertig jaar inmiddels tientallen miljarden euros. Hedentendage zijn alle Nederlandse oude volkswijken in toenemende mate onleefbaar aan het worden voor Nederlanders. De haat binnen de samenleving die wij 50 jaar hebben gemist, is weer helemaal terug, en dit alles puur vanwege de toenemende segregatie tussen de moslim en niet-moslim. De slechte arbeidspositie- en participatie en het geringe opleidingsniveau van moslims, veroorzaakt een nog verdere segregatie en maakt hun nog vatbaarder om zich tegen het westen in het algemeen en Nederland in het bijzonder, af te zetten. De angst, haat en machteloosheid onder de Nederlandse, voorheen goedwillende bevolking, is als gevolg alleen maar aan het toenemen. De vooroordelen blijken steeds meer feiten te zijn. Wanneer de reeds aanwezige haat onder de bevolking zal worden gevoed door economische neergang in de toekomst, dan zal dit leiden tot gigantische zelfzuiveringsacties binnen de Europese maatschappijen. Dat hadden we tenminste al moeten leren van WO11, alleen zijn de fundamenten deze keer moedwillig aangelegd om de haat onder de bevolking te cultiveren en te versterken. De moslim heeft decennia de kans gehad en kosten noch moeite noch levens zijn gespaard omwille van de integratie en lieve vrede binnen onze samenlevingen. Het omslagpunt is bijna bereikt en wordt slechts door onze economische voorspoed nog even uitgesteld. Weldra zal ook hier blijken dat fictie realiteit kan worden.

De kritiek op de onverzoenelijkheid van de islamitische cultuur zal in elk geval toenemen, ook in woord en beeld, met of zonder Wilders. Feit is dat het vacuum zal worden opgevuld en uitgebuit. Of dat goed is of niet, dat terzijde, maar de gegroeide haat heeft heel wat andere oorzaken dan de Jodenhaat in de jaren dertig en veertig vorige eeuw.

hoteldebotel | 28-11-07 | 13:16

derkcs 28-11-07 @ 13:04

Wilders heeft wel al een naam qua provoceren, he. Je kunt er dus wel een beetje vanuit gaan. Maar je hebt gelijk. Als je gelijk hysterisch reageert op een aanstaande provocatie heb je je al laten provoceren.
.
Alleen ik verdenk Wilders juist ervan dat hij hoopt op een aanslag, dat de vlam in de pan slaat om zijn gewenste razzia's en endlosung van draagkracht te voorzien.

Flodder | 28-11-07 | 13:13

Zou Wilders trouwens al over de eventuele merchandising hebben nagedacht?

*strijkt Submission T-shirt*

widtvoet... | 28-11-07 | 13:13

Alle kinderen (uiteraard gratis) naar de Wilders-film in het kader van maatschappijleer of vorming! Al Gore predikt leugens en wordt geloofd en beloond (Nobelprijs). Wilders predikt feiten en wordt als leugenaar en ophitser afgeschilderd.

Niemands Knegt | 28-11-07 | 13:13

Lees maar even mee..

"De Chinese munteenheid yuan is sinds medio augustus wederom met 7 procent in waarde gedaald tegenover de euro, waardoor Chinese producten steeds goedkoper worden in de eurozone. Critici denken dat China de yuan kunstmatig goedkoop houdt om zo zijn export te bevorderen.

Door de goedkope yuan loopt het Europese handelstekort met China steeds verder op. De EU is de grootste exportmarkt voor Chinese producten, terwijl de 27 landen van de EU nog altijd meer exporteren naar Zwitserland(!) dan naar China. Het handelstekort met China bedroeg vorig jaar 128 miljard euro. Dit jaar wordt op een tekort gerekend van 170 miljard euro.

Europese delegatie

De Europese delegatie naar de jaarlijkse economische top tussen de EU en China bestond onder anderen uit de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, ECB-president Jean-Claude Trichet en de Europese handelscommissaris Peter Mandelson.

Mandelson bekritiseerde China omdat het land onvoldoende zou doen om zijn markt open te stellen voor buitenlandse bedrijven, terwijl Europa wel volledig openstaat voor Chinese ondernemingen.

rokershoest | 28-11-07 | 13:12

@ van Maerlant 28-11-07 @ 12:59

Jugend hè, meteen alles voor noppes willen.. verwend tot op het bot.. wil graag alles aangereikt krijgen.

wopper | 28-11-07 | 13:04

Scoop: GS noemt kritiek ook al bij voorbaat provocerend. Het links virus blijkt epidemisch te zijn. Volgens GS moeten wij wijken voor fascisten die dreigen met geweld. Dat is pas een oplossing voor onze vrijheid van meningsuiting. Ik zal aan je denken Vleesboom, al je de razzia's ontvlucht en bij een willkeurig huis aanbelt om onder te duiken in het achterhuis om jaren naar een Kastanjeboom te gaan kijken. Kijken of je dan nog graag toegeeft a
aan de islamfascisten.

derkcs | 28-11-07 | 13:04

Wie zegt dat ik een jongen ben? lol

Van Maerlant, doe es ff rustig... sorry voor het misverstand maar ik ben ook maar een newbie hiero... Ben je altijd zo opgefokt tegen nieuwkomers?:p

Bertje Knor | 28-11-07 | 13:02

@ Bertje Knor,

OT/
Schaf 'Eurabië' aan van Bat Ye'or, kost een paar duiten (29,95 euri) maar dan heb je ook wat.

.

Kwootje uit het boek:

De uitbreiding van de EU naar het oosten (waardoor de EU in mei 2004 tien nieuwe lidstaten telde) veroorzaakte wrevel in de arab-mediterrane wereld: bang voor vermindering van de financiële hulp maar vooral vrees voor een beperking van de immigranten.

Prodi reisde in 2003 naar de maghreb-landen om ze gerust te stellen: uitbreiding naar het oosten zou deze landen voor de arab immigratie openen.

In een artikel voor EuroMeSCo analyseert Bishara Khader: de landen uit Oost-Europa zijn niet werkelijk serieuze concurrenten voor de zuidelijke arabische Middellandse-Zeelanden, die voor de komende TWEE à DRIE decennia de voornaamste bronnen voor de migratiestromen zullen blijven.

wopper | 28-11-07 | 13:02

Bertje Knor 28-11-07 @ 12:54

Jongen! Bottehond stelde je voor een e-mail naar zijn adres te sturen, en vraagt je even na te denken over wat dat e-mailadres zou kunnen zijn. Moeilijk hè? Hij offreert je notabene een bibliografie, iets waar ie snel een halfuur mee bezig is, die je met enig doorzettingsvermogen zelf bij elkaar zou kunnen puzzelen: zo zijn we allemaal moeten beginnen. Dus loop eens niet zo verongelijkt te zeuren en groei eens op.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:59

Ik heb absoluut veel meer angst voor de sluwe Chinezen dan voor die paar schreeuwende, onderontwikkelde Moslims in een kansenwijk.
De immer glimlachende Chinezen zullen onze economie en dus maatschappij uiteindelijk veel ernstiger en langduriger ontwrichten dan alle Moslims bij elkaar. Let maar op mijn woorden. En de Chinezen krijgen alle steun van onze politiek. Zogenaamd om de inflatie te beteugelen.

rokershoest | 28-11-07 | 12:55

@botte

ok, je hebt dus geen goede bronnen...

Bertje Knor | 28-11-07 | 12:54

Kan ik mijn resterende bezinebonnen uit6 1973 nog gebruiken? Prijsje van 7,50 de liter is natuurlijk niet ondenkbeeldig na het wereldkundig worden van de voorgenomen cinematographie......

Opa-Buiswater | 28-11-07 | 12:54

bottehond 28-11-07 @ 12:53

Bertje komt van ver, Botte.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:54

-edit 28-11-07 @ 12:49

Jij zou de feiten nog ontkennen als je er over struikelde, dus bok op met je achterhoedegevecht, - edit.

@ Bertje

Zeg, denk eensch na.

bottehond | 28-11-07 | 12:53

Bottehond,

Welke link en welk hetemeel adres?

Het beetje wat ik van Ramadan gezien/gehoord heb is dat hij Islam en een democratische samenleving niet onverenigbaar vindt, integendeel. Check het 23 mei debat op www.bezinningscentrum.nl

Bertje Knor | 28-11-07 | 12:51

@ edit,

"voorspelbare reactie " = die gaan nadenken over of die kritiek terecht is?

azijnseikerT | 28-11-07 | 12:51

Wat komen we te weten wat we al niet wisten?
-edit 28-11-07 @ 12:43

Dat er geen lichte en een donkere maar alleen een donkere kant is bijvoorbeeld? Verder vraag je me koffiedik te bekijken, en daar bedank ik voor. Als buitenlander (want dat hou je tog) zie ik het zo: in een land waar er een Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid alle wetenschap overboord smijt om de samenleving een hels gevaarlijk experiment op te dringen, daarbij volledig aan zijn rol voorbijgaand, kunnen geen honderd filmen voldoende te zijn om te schade die hierdoor aangericht wordt ook maar enigszins te compenseren. In die zin ben ik het roerend met je eens dat deze film waarschijnlijk véél te weinig zal bereiken, eenvoudigweg omdat deze ene film veel te weinig is.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:50

@bottehond 28-11-07 @ 12:38
Welke strategie van de baardmannen? Als er iets is waar ik ze nooit op heb kunnen betrappen is het wel een strategie. Doe mij eens overtuigen met onafhankelijke bronnen waaruit blijft dat de door jou zo gevreesde deaudscultus daadwerkelijk en georganiseerd bezig is met voorbereidingen voor totale wereldhegemonie? En nu niet met die gekleurde HVV linkjes aankomen, maar met feiten die er werkelijk toe doen.

-edit | 28-11-07 | 12:49

Wilders zegt dat hij de Koran kritisch aan de kaak wil stellen in zijn film, dus ik denk dat er enkele heaumeaux van de Domtoren worden gegooid.

fuckje | 28-11-07 | 12:46

-edit 28-11-07 @ 12:37

Inderdaad. Moet je eens kijken wat er zal gebeuren als de bevolking nog meer zuur voor de kiezen zal gaan krijgen. Dan gaan ze nog feller op zoek naar zondebokken. Dat zullen dan wel de Moslims gaan worden. Net als in het Duitsland van de crisisjaren. Toen hadden de Joden de grote, bittere armoede veroorzaakt en dus werd er keihard wraak genomen.. Nu zullen het de Moslims zijn die de voedselbanken en het zuur van Balkenende veroorzaakt hebben..

rokershoest | 28-11-07 | 12:43

@van Maerlant 28-11-07 @ 12:37
Daarin geef ik je gelijk. Ik kan het inderdaad niet weten, want de film is er nog niet. En nogmaals: van mij mag Wilders aan propaganda doen, in welke vorm dan ook. Vraag blijft staan: wat zal hij ermee bereiken? Wat komen we te weten wat we al niet wisten? En welke voorspelbare reactie is er te verwachten door van de vele gelovigen die hun meest waardevolle boek afgeschilderd zien gaan worden als facistisch?

-edit | 28-11-07 | 12:43

Hysterie en angst hebben al tijden het debat gekaapt. Laat die film nu eens qua toon gelijk zijn aan The life of Brian, dat zou al een boel schelen.

Flodder | 28-11-07 | 12:42

Fleischbaum toch. Wat een paranoide en spastiche angstbewegingen inenen! Bedoel je met provoceren trouwens hetzelfde als het kritiek uiten op het totalitarisme van de islam? Tja, Geen Stijl zou dan maar beter geen aandacht aan het vermeende filmpje moeten besteden, want de boemerang kan wel eens keihard op jullie terugslaan. De muzelman staat voor niets immers? Tja, dan liever een edelmoedige knieval maken voor hetgeen waar Wilders voor wil waarschuwen. En omwille van onze economiche afhankelijkheid van de Muzelman natuurlijk! Al die tienduizenden arbeiders die straks werkeloos moeten toezien hoe de Muzelman ons aan de bedelstaf helpt. Het is ook zo logisch allemaal. Hulde Fleischbaum, maar je gekunstelde artikelen zijn helaas besmet door je onverhulde angst voor de Muzelman. Met figuren als jouw hadden de nazi's het Jodenvraagstuk allang opgelost! Fleischbaum voor Muzelman!

hoteldebotel | 28-11-07 | 12:42

Bertje Knor 28-11-07 @ 12:32

Zie link als opstappertje, lees over tariq ramadan en yusug al qaradawi en meel me maar op hete meel. Er is geen enkele twijfel over de aspiraties van de deaudscultus. En stel je vraag ook maar eensch aan vMaerlant. Zijn motto is: "Liever arm en proper dan rijk en slaaf", of weaudern van gelijke strekking.

bottehond | 28-11-07 | 12:41

@edit 28-11-07 @ 12:25
Iedere morele of religeiuze zaak, ook euthenasie, heeft een internationale dimensie. Maar we letten terecht niet meer op het gebler uit het Vaticaan:
www.euthanasia.com/dutchvatican.html
.
Wilders' filmpje zal onvergelijkbaar mild zijn vergeleken met het boekwerkje van Mo. Het stampen door de porceleinkast is overigens een hobby van de baardmannen, we zullen niet raar opkijken als die splinters in hun poten ontdekken.

Zware Guy | 28-11-07 | 12:39

-edit 28-11-07 @ 12:25

Het is een misvatting om te denken dat deze strijd zonder splinters gewonnen kan worden. Beetje on- Nederlandsch, dat wel. Kennelijk erg wennen voor veel Nederlanders. Ook aan jou de vraag om suggesties voor werkbare en adequate alternatieven. Ik ben benieuwd. Lees het aivd rapport nog eens en lees goed: de neaoradicalen zweren geweld niet af, maar kiezen voor deze fase een niet gewelddadige strategie. Voor deze fase, he? Geef toe: de strategie van de islamisten is indrukwekkend. De deaudscultus wordt hopla: uitgerold. Onderschat de tegenstander niet. dat is de belangrijkste les, lijkt me. Lees en huiver en begrijp:

www.wereldomroep.nl/actua/nl/samenlevi...

bottehond | 28-11-07 | 12:38

Vooral de linkse kerk blijkt weer doodsbang te zijn voor de islam.
Dat uit internationaal onderzoek blijkt dat de fundamentalistische stroming van de islam steeds meer terrein wint, (ongeveer 30 tot 35 procent is voor invoering van de sharia: en dat aantal neemt nog steeds toe) is zeer verontrustend en moet niet verzwegen worden.

Bijstandtrekker | 28-11-07 | 12:38

het heeft niets met voorlichting/bewustwording te maken, maar is pure porpaganda. -edit 28-11-07 @ 12:30
-
Dat wéét jij niet, jij dénkt dat. Jij kùnt dat namelijk niet weten want er is nog geen film. Snappie? En zelfs àls het met propaganda te maken heeft, waarbij ik aanneem dat je een verkiezingsfolder dan ook als propaganda betitelt, dan discussieer je dus uiteindelijk over de technische opportuniteit (maak ik een film of een folder), want nogmaals: in jouw definitie van propaganda doen alle politici aan propaganda, en alle bedrijven trouwens ook. Beter is het over marketing te hebben, en bon, zelfs àls dit een gevalletje politieke marketing is, wat dan nog? Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:37

Fleischbaum, let op de Ds en Ts -> 'dus 2008 beloofd spannend te worden'.

Meiden van heelul | 28-11-07 | 12:37

@rokershoest 28-11-07 @ 12:34
Exacto. En wij ons maar laten verblinden door een paar moslim-terroristjes die never een grote vinger in de pap zullen krijgen. En dat terwijl de werkelijke problematiek elders ligt. Die Chinezen trekken zich geen bal aan van die paar moslims. Zouden wij ook eens moeten doen.

-edit | 28-11-07 | 12:37

sjaakdeslinksesul 28-11-07 @ 11:53

Verliezen tegen India en China doen we nu al. Het is volstrekt onmogelijk geworden om met hun prijzenfestival mee te doen. Zeker nu de dollar lagzaam maar zeker in het afvoerputje verdwijnt. China en India verkopen hun meuk nog steeds tegen dezelfde prijzen in dollars. Vroeger moest je de goedkope Chinezen met kwaliteitsproducten zelf zien te vinden als importeur. Nu hoeft dat niet meer. Jonge, goedopgeleide Chinezen stropen nu zelf de wereldwijde markten af op zoek naar eindgebruikers en schakelen waar mogelijk de tussenhandel uit. De problemen in het westen gaan dus nog veel groter worden.

rokershoest | 28-11-07 | 12:34

Wilders steekt het lont in het kruitvat en als de boel ontploft zegt hij; zie je wel. Het is enkel pure provocatie waarbij hij onverantwoordelijk levens in de waagschaal zet van anderen die niet de luxe hebben om 24/7 beveiligd te worden. Dat er explosieve elementen aanwezig zijn binnen de aanhang van de islam is al lang bekend, dat er streng-islamitische landen zijn die er achterlijke wetgeving op na houden ook; overigens landen waar allerlei westerse landen heel fijn zaken mee doen.
.
Wilders heilige oorlog bestaat uit het opfokken van de extremisten en als die dan tot actie overgaan, proberen de gehele islam te laten verbieden. Realiteitszin? Nee. Onverantwoordelijk? Ja. Succesvol? Nee.
.
Maar misschien heb ik het verkeerd en maakt Wilders een beschaafd en intelligent stuk geloofskritiek die voor de gehele verlichting van de islam zorgt, vergelijkbaar met die zoals het christendom heeft doorgemaakt. Wilders kennende is deze hoop waarschijnlijk ijdel.

Flodder | 28-11-07 | 12:32

@bottehond

Op welke bronnen baseer je je als je stelt dat de Islam hard bezig is met een vijandige overname van NL/het westen? Dat de meeste NLers deze perceptie deelt (als dat al zo is) maakt het nog niet waar.

Ben oprecht geïnteresseerd, ben bezig met een artikel over dit onderwerp voor mijn studie.

Bertje Knor | 28-11-07 | 12:32

Het is niet de slimste meneer, maar hij is wel moedig.

Vrijheid van meningsuiting. Is er in Nederland. Punt.

holtor | 28-11-07 | 12:32

@van Maerlant 28-11-07 @ 12:20
Het staat buiten iedere discussie dat Wilders deze film mag maken. Uiteraard! En propaganda mag. Om even terug te komen op jouw reaguursel @12:12: het heeft niets met voorlichting/bewustwording te maken, maar is pure porpaganda. Persoonlijk denk ik niet dat de Vogelaars van deze wereld door een dergelijke film heel anders over deze problematiek gaan denken.

-edit | 28-11-07 | 12:30

Nog even voor de liefhebberTss.. de mo-ham-med image archive..
www.zombietime.com/mohammed_image_arch...

Van islamitische afbeeldingen (sic!) tot cartoons..
Zombie heeft ze allemaal gearchiveerd.
Have FUN!

wopper | 28-11-07 | 12:30

Ik heb de film al gezien (nog voordat hij gemaakt is), en ja hij is beledigend voor ... vast wel iemand.

wILL | 28-11-07 | 12:29

spooky 28-11-07 @ 12:17

Yo, spookster: de ultieme vraag is: "Denk jij dat de islam zich tevreden stelt met een plekje onder de Vrijzinnige zon"? Op dat antwoord dient je strategie afgestemd te zijn. Dan kun je daarna discussieren over de beste manier om de deaudscultus te stoppen. Heb je aannemelijke suggesties als alternatief voor de keiharde connfrontatie?

bottehond | 28-11-07 | 12:28

Een film over Kapitein Rob, met Wouter Bos in een bijrol als MP, dat maakt me kwaad!! Maar ga ik auto's opfikken? Nee, ik ga gewoon niet betalen voor een film over Kapitein Rob, Zo!

fuckje | 28-11-07 | 12:26

@Zware Guy 28-11-07 @ 12:13
Onvergelijkbaar voorbeeld. Een eigen euthenasiebeleid heeft geen internationaal karakter. Het aanpakken van een wereldreligie daarentegen wel.

Wilders hoeft absoluut niet op kousevoeten te lopen. Maar hij die als een olifant in een porceleinkast rondstampt, moet niet raar opkijken wanneer er iets breekt. Of dat er splinters in jouw eigen poten verwondingen veroorzaken. Je kunt dan natuurlijk alleen de schuld gaan geven aan het porcelein.

-edit | 28-11-07 | 12:25

@bottehond, "hear,hear"!
Overigens excuus, ik mis-spelde Fleischbaum.

Topdutch | 28-11-07 | 12:25

"Je kunt immers ook provoceren om het provoceren"

@ Fleischbaum

Deze provocatie is tegelijkertijd informatie-film als een oorlogsverklaring tegenover een cultus die hard werkt aan een vijandige overname. Of meen je dat de deaudscultus dat niet voorheeft? De analyse van de islamwatchers dat de islam een regelrechte bedreiging is voor de fundamenten van onze Vrijzinnige manier van denken en Leven wordt door de meeste Nederlanders inmiddels gedeeld. De vraag die vervolgens aan de orde is lijkt te zijn: "hoe komen we van die haatsekte af zonder de volgelingen overboord te gooien". Zelfs de SStaat vindt dit (aivd- rapport; onderzoek naar financiering moskeeen). Laten we er daarom niet omheen draaien. Ook moslims zullen ieder voor zich een individuele keuze moeten maken: meedoen of geen plaats meer krijgen. Faire deal, lijkt me. Het Westen verdedigt zichzelf. No more, no less.

bottehond | 28-11-07 | 12:22

Ah. U verwacht dat er een genuanceert filmisch document gaat komen welke de lichte en donkere zijde van de Islam informatief belicht?
-edit 28-11-07 @ 12:16

-
Dat zal moeilijk kunnen hè, als er geen lichte zijde te bespeuren valt. Verder, over voorlichting en propaganda, zie van Maerlant 28-11-07 @ 11:16.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:20

Zeg Fleishbaum, ben jij ook al bang voor die Moslims? Denk je echt dat de NL economie drijft op een Koran Kurk? Of is het dat we nu al afhankelijk zijn van die jurken en ze niet tegen hun (baard) haren in willen strijken wegens de angst voor je job? In alle geval heeft Wilders dus gelijk! valt me tegen van jou en GS.

Topdutch | 28-11-07 | 12:18

@peter400 28-11-07 @ 12:15
Zegt er iemand dat het niet mag dan?

-edit | 28-11-07 | 12:17

Submission had naast een boodschap artistieke kwaliteiten, de cartoons uit Denemarken hadden een beetje humor. Hans Teeuwen heeft ontzettend veel humor en een boodschap. C'est la tone qui fait la musique, de verpakking maakt de boodschap verteerbaar. Ik ben weinig hoopvol over la tone van Wilders, maar we wachten netjes af. Wie weet blijkt onze peroxideheld over verborgen artistieke kwaliteiten te bezitten. Ik verwacht eigenlijk haatzaaierij in Hollandse degelijkheid verpakt eventueel met een paar tieten, het blijft een hollandse film nietwaar?

spooky | 28-11-07 | 12:17

@van Maerlant 28-11-07 @ 12:12
Ah. U verwacht dat er een genuanceert filmisch document gaat komen welke de lichte en donkere zijde van de Islam informatief belicht? Ligt het niet meer voor de hand dat er persuatief, dus overredend, gefilmt gaat worden met als doel het gelijk van de PVV te benadrukken? Het blijft een politicus, namelijk.

-edit | 28-11-07 | 12:16

@edit28

Geen idee wat de inhoud van de film is. Zeer kritisch t.o.v. de islam ja dat is wel zeker? Confronterend. Zoiets. Maar mag dat niet?

peter400 | 28-11-07 | 12:15

Wat een vreselijk stompzinnig plan. En nog gruwelijker... Dat het nu al door heel ambtelijk den haag serieus wordt genomen en wordt uitvergroot

superjan | 28-11-07 | 12:14

Het is maar een film.

azijnseikerT | 28-11-07 | 12:13

@-edit 28-11-07 @ 11:51
Selectieve angsthazerij: wat betreft soft-drugs of euthenasie trekken we ons in dit landje ook niks aan wat "invloedrijke buurlanden" verkondigen. Dit is het enige gebied waar we met goed recht een gidsland kunnen zijn. Ooit riep Albanie zichzelf uit tot eerste atheistische land in de wereld, tijd voor Nederland de echt progressieve mantel weer aan te trekken.
.
Deze hele discussie is zo tenenkrommend ridicuul: de baardmannen baseren zich op een kunstwerk (boek) wat druipt van haat en moord tegen andersdenkenden, en Wilders moet op kousenvoetjes lopen? Het bewijst nog eens dat zelfs de meest achterlijke religieuzen een voorkeursbehandeling krijgen.

Zware Guy | 28-11-07 | 12:13

-edit 28-11-07 @ 12:08

Quatsch. Bewustwording bereik je door informatief tewerk te gaan, propaganda door persuasief te schrijven (of te filmen of whatever). Twee verschillende werelden dus. Je lult maar wat.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:12

@ dragonfly 28-11-07 @ 12:03

Salman Rushdie, Ayaan, Lars Vilks, Taslima Nasreen, Brigitte Gabriel, Wafa Sultan, Ibn Waraq, Robert Redeker en vele vele anderen dan ook maar afslachten?
Die hebben ook kritiek en hebben fatwa's en doodsbedreigingen aan de broek en moeten continue beveiligd worden. Ze hebben dus geen leven meer.

Gesellie hé, de religion of pieces.

wopper | 28-11-07 | 12:12

zoooohoooo,
er zijn mensen op geenstijl die het niet met Wilders eens zijn!!?!?
het moet in de krant!!!(blijft toch het mooiste medium)
straks gaan ze me ook nog vertellen dat de meerderheid SP stemt, maak me gek!!!

dopiehopeloos | 28-11-07 | 12:11

uwesbeki
Get a life!

derechtsesocialist | 28-11-07 | 12:10

@van Maerlant 28-11-07 @ 12:05
Bewustwording. Dat is een politiek eufemisme voor het woord propaganda. Altijd eng als politici aan 'bewustwording' gaan doen, leert de geschiedenis. Het heeft vrijwel nooit met waarheidsvinding te maken.

-edit | 28-11-07 | 12:08

Ik vrees dat deze film 40-50-60 jaar te vroeg komt

hetluis | 28-11-07 | 12:08

@Fleischbaum

beloofd = belooft
Koninklijke Olie = Royal Dutch Shell

uwesbeki | 28-11-07 | 12:08

een p&p met fleur agema en alles wordt gecleand met blaadjes uit de koran

derechtsesocialist | 28-11-07 | 12:07

@peter400 28-11-07 @ 11:59
Wat voor soort film verwacht jij dan van Geert?

-edit | 28-11-07 | 12:05

De vraagstelling naar het nut van de film is zo wak als wat. Ze dient maar één ding, en dat is het punt maken van degene die de vraag stelt om er in één adem 'niks' op te kunnen antwoorden. Het oogmerk van de film zal wel zijn 'bewustwording omtrent islam' en zolang er mensen blijven rondlopen die geloven dat het allemaal wel meevalt is er duidelijk behoefte aan dergelijk materiaal.

van Maerlant | 28-11-07 | 12:05

Ach, Wilders teert vooral op de angst voor marrokaans straattuig.. De koran staat daar defacto los van!

derechtsesocialist | 28-11-07 | 12:04

Ik hoop dat ze hem na de film afslachten, hij weet niks van de koran. Geertje is alleen maar bang voor BUITENLANDERS dus zaait hij haat. Ik heb laatst een discussie gehad met een strenge moslim en die stond gewoon open voor mijn mening. Niet elke moslim voelt de drang om ons op te blazen.

dragonfly | 28-11-07 | 12:03

Jan Passant: Heb jij daar last van dan?

derechtsesocialist | 28-11-07 | 12:01

Effe op zijn hyves kijken! De meeste reaguurders daar kunnen nog slechter neerlands dan de gemiddelde allochtoon!

derechtsesocialist | 28-11-07 | 12:00

@ Sikkeneur 28-11-07 @ 11:54

Welke soup?
Angst heb ik niet, slechts walging en diepe afkeer.

wopper | 28-11-07 | 11:59

@rokerhoest,
Doe het dan simpeler, een belastingvrije voet van een Xbedrag per maand, heeft jan-met-de-pet er netzoveel aan als een directeur....

bubkanl | 28-11-07 | 11:59

Ja hoor, alle Wilders stemmers zijn arbeiders (zucht). Alweer een hele vooruitgang trouwens want vroeger waren alle Wilders aanhanger zogenaamd werklozen.

Maar zullen we eerst de film maar eens afwachten? Dat Guusje en Ernst de film als provocerend zien zegt natuurlijk niet zo veel he?

peter400 | 28-11-07 | 11:59

Murdockyoufool 28-11-07 @ 11:52
Je hoeft er niet in mee te gaan, ook hoef je er niet voor op de loop te gaan.
Laters meer, nu moet werken (zie ook mijn reactie aan Wopper 11.45)

Sikkeneur | 28-11-07 | 11:58

Stomme vent die Wilders! Hate is never a solution!

derechtsesocialist | 28-11-07 | 11:57

@Murdockyoufool, eh, heeft niet juist links jou van die christenbenepenheid afgeholpen in de zestigerjaren?

bubkanl | 28-11-07 | 11:57

Take 20: Aicha; "Mohammed, Mohammed, wat is pedofilie?"

Mohammed; "Bek dicht en door pijpen"

Wuahahhahahahahahahha

gekkehenk | 28-11-07 | 11:55

Als moslims de innerlijke kracht hadden om met kritiek te kunnen omgaan, dan zou geert natuurlijk een genegeerde roepende in een vervelende woestijn zijn.

Maar moslims zijn - als groep - een levensgevaarlijke politieke stroming. Maakt niet uit hoe hard de gelovigen en de Weldenkende Menschen dat feit willen overschreeuwen.

Daarom is het zo'n peuleschilletje voor geert om voorpaginanieuws te zijn.

Jan Passant | 28-11-07 | 11:54

wopper 28-11-07 @ 11:45
Ik hoef het artikel niet te lezen voor de conclusie en ws weet je er tig veel te vinden.
De vraag is meer of de soup uiteindelijk zo heet gegeten wordt, als opgediend?
Want dan is het toch vooral angst wat ik hoor uit de monden van de islamwatchers en volgers.

Sikkeneur | 28-11-07 | 11:54

bubkanl 28-11-07 @ 11:50
Je moet eens weten hoe blij een gemiddelde arbeider zal zijn met 10% belastingverlaging. Nu krijgen ze al jarenlang het zuur van Balkenende voor hun kiezen en slechts een hele kleine groep van de bevolking krijgt het zoet. Mierzoet wel te verstaan.

rokershoest | 28-11-07 | 11:54

Al een paar keer hier gezegd, maar wat zou peroxidegeertje er de pest inhebben als er na zijn film niks, nakkes, nada gebeurd, de gemiddelde moslim z'n schouders ophaald en doorgaat met z'n leven....
Daar gaat z'n bestaansrechts in zo'n geval....

bubkanl | 28-11-07 | 11:54

rokershoest 28-11-07 @ 11:35
Wat er volgens mij gebeurt is dat je de broodnodige innovatie tegenhoudt, omdat arbeidsintensieve bedrijfstakken tijdelijk (verliezen doe je toch altijd) kunnen concurreren met india en china. Het moet geen structurele maatregel zijn en dat is het wel geworden, waardoor de omschakeling naar kapitaalintensieve bedrijfstakken vertraagd wordt, ook omdat er over de hele linie nog steeds winstgroei is. Vergelijk die situatie maar met de textiel- en leerindustrie en de arbeidsmigratie in de jaren 60 en 70, leidt alleen tot uitstel van executie.
Met het oog op de vergrijzing is het belangrijk om juist in kapitaalintensieve bedrijfstakken in te zetten. Met steeds meer rijke ouderen (die wel hun pensioen bij elkaar gespaard hebben, dus dat is in NL niet zo'n probleem) zal de vraag naar horeca, zorg enz toenemen, erg arbeidsintensieve diensten. Voor economische groei en dus loon- en winstgroei kun je niet op deze bedrijfstakken bouwen. Dat moet je compenseren met een groei van de kapitaalintensieve sectoren, ook al omdat de overheidslasten zullen stijgen met al die inactieve personen erbij.
Dat is het grote probleem van de vergrijzing mi, vel erger dan het gemiep over staatsschuld. Uiteindelijk zal of de solidariteit met inactieve en laagbetaalden (hun loonstijging moet gefinancierd worden, zonder dat er meer productie tegenover staat) afnemen of de welvaartsgroei vlakt af.

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 11:53

Ik heb medelij met al die mensen die op hem hebben gestemt. PVV is Partij die zanikt over islam geworden. Al die geld die er betaalt wordt om zo iemand te beveiligen. Zou dat ook met gewone burgers gebeuren???

Geenslet | 28-11-07 | 11:53

@Sikkeneur 28-11-07 @ 11:44
Dat die trend aan de gang is, betekent niet dat je er in mee moet gaan. Geen argument,
Inderdaad, er is jaren gevochten om onder de benauwde deken van het gristendom uit te komen. En jij wilt die tijd terug?
De 'linksen' zijn de nieuwe geloofsgestoorden. Ze verdedigen de islam te vuur en te zwaard, ook als dat betekent dat ze vrijheden moeten inleveren.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 11:52

@Zware Guy 28-11-07 @ 11:40
Dus toch: 0031 voorop in de strijd tegen 1 miljard moslims wereldwijd, 1 miljoen moslims en 8 miljoen sosjalisten hier te lande. En hopen dat er invloedrijke, sterke medestrijders gevonden gaan worden. Dat doen we dan door ons internationaal te ontbinden van invloedrijke buurlanden als Frankrijk, Duitsland en de UK. Waarom andere landen zich de problemen op de hals gaan halen om achter 0031 aan te lopen is mij wat onduidelijk.

-edit | 28-11-07 | 11:51

@rokershoest, ja, en wie moet die lagere belastingen opbrengen dan, het grootkapitaal, waar de man dikke maatjes mee is of jan-met-de-pet die word voorgeschoteld dat alle ellende afkomt van de buitenlander...
Enne, wat schiet een arbeider met 10% minder belasting op als hij tegen het minimum aanzit? In vergelijking met een zakkenvullert in de raad van commisarissen?

bubkanl | 28-11-07 | 11:50

@ voor geïnteresseerden,

Buitengewoon interessant artikel (erg lang maar dan heb je ook wat). Geschreven door de Iraniër Amil Imani (ex-moslim):

www.amilimani.com/index.php?option=com...

.

De titel dekt niet helemaal de lading, die had wellicht kunnen zijn:
Wat gebeurt er als een gematigde moslim/ex-moslim of ongelovige zich uitspreekt (hetzij door een film, een boek enz.) over het islamisme.

De site op zich is btw een juweel imho.

wopper | 28-11-07 | 11:45

Big gaat ff lekker foebele buiten. Later.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 11:44

Murdockyoufool 28-11-07 @ 11:29
Dat religies een stempel op een samenleving drukken is van alle tijden.
Tot de jaren 60 hadden de Gristenen hun zegje over het wel en wee van de NederlanderT.
Opvallend dat er zo gekankerd wordt op de Linksen, maar zonder hen had die Nederlandse vrijzinnigheid nooit zo'n vlucht kunnen nemen, maar dit terzijde.
Ook nu zie je dat de Gristenen weer de overhand willen voeren hoe jij en ik zouden moeten leven en 'back to the fifties' gaan.
Wereldwijd zie je niet anders, de meeste mensen geloven nou eenmaal in iets en dat vertaald zich in (politieke) samenlevingsvormen met (ook vanuit eigen optiek bekeken, afkeuringswaardige) waarden en normen.

Sikkeneur | 28-11-07 | 11:44

bubkanl 28-11-07 @ 11:41
Maar Wilders is in ieder geval wel gaan roepen dat de belastingen eens flink omlaag moeten. Als hij zich daar nu eerst eens op richt.

rokershoest | 28-11-07 | 11:44

@rokershoest, ik denk niet dat geertje dat gaat oplossen, de man zit in het uiterst rechtse hoekje van de kamer en die is over het algemeen niet zo bezorgd voor de problematiek van de gewone man, ies kapitalisme...
Hoeveel jaren moet ik nou nog horen over die "burgeroorlog" die er toch niet komt en hoeveel provocaties van geertje moet ik nog aanhoren?
Heeft de man niks anders te doen?

bubkanl | 28-11-07 | 11:41

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:31
De film kan inderdaad geen enkel effect hebben. Dat is dan zo, als we kunstuitingen op effect gaan sorteren zijn we nog even bezig. En al heeft het een ontstekend effect op de moslimgemeenschap, wat dan nog? Fuck 'em, ze leert maar 'ns wat vrijheid van meningsuiting betekent. De EU zou zich dan ook voor vrijheid moeten uitspreken, maar de Brusselse lafbekken laten een kleine vis als Denemarken liever spartelen...

Murdockyoufool | 28-11-07 | 11:40

@-edit 28-11-07 @ 11:31
Neen, laten we allereerst ons landje ontdoen van alle totalitaire ideologieen. Daarbij springen het socialisme en het islamisme het meest in het oog.
.
Het vinden van medestrijders zal in de huidige EUSSR niet makkelijk zijn (vraag maar aan Botte), maar met het Nieuwe Europa en in Amerika is het de moeite waard.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:40

Maaier 28-11-07 @ 11:38
Maar het werkt niet als de resultaten van de voortdurende loonmatiging slechts worden verdeeld onder een handjevol zakkenvullers. Want dat is er momenteel aan de hand.

rokershoest | 28-11-07 | 11:40

En bij gebrek aan voldoende ontwikkeling van de koopkracht begint de bevolking uiteindelijk steeds harder te morren en worden er zondebokken gezocht.

rokershoest | 28-11-07 | 11:38

rokershoest 28-11-07 @ 11:35

Loonmatiging werkt natuurlijk vaak wel, zeker in tijden van recessie. daarnaast speelt ook het beperken van d einflatie en rol in loonmatiging.

Maaier | 28-11-07 | 11:38

sjaakdeslinksesul 28-11-07 @ 11:26
Maar in ieder geval lijkt me het wel een interessant item om eens goed uit te spitten. Feit blijft dat loonmatiging in het leven is geroepen om zogenaamd de concurrentiekracht te vergroten. Resultaat is inderdaad dat de winsten in het bedrijfsleven momenteel nog steeds record na record breken. Dat kan in mijn simpele optiek betekenen dat de prijzen en dus opbrengsten gewoon zijn blijven groeien en de kosten zijn gaan dalen. Voornamelijk op basis van de loonkosten dus.

rokershoest | 28-11-07 | 11:35

@Maaier 28-11-07 @ 11:31
Ik houd niet van thee. En daarom zijn de moslims dus schuldig. Dat zal het zijn.

-edit | 28-11-07 | 11:34

@Zo jammer! 28-11-07 @ 11:28
Tijdens de vorige Koude Oorlog waren we ook ernstig geinfiltreerd, van kabouterpartij tot Harry Mullisch liepen linksige Nederlanders weg met het 'reeel existerende socialisme'.
.
Voor dat drastisch ingrijpen is helaas het Hele Erge nodig, maar de huidige situatie is zeer doodlopend: wal en schip.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:33

Hans Anders 28-11-07 @ 11:12
Hehe, ik kom niet uit Parbo maar uit Langatabbetje :-)
Maar ik probeer mij nog altijd los te maken van een katholieke opvoeding als dat je vraag was.

Murdockyoufool 28-11-07 @ 11:20
Sorry maar het gaat zo hard vandaag, het is bijna niet bij te houden.
Vrijheid van meningsuiting is een absoluut recht wat mij betreft en ik deel de mening van wijlen Pim die zelfs daarvoor een artikel uit de grondwet wilde halen om. Feit is alleen dat Geert een open deur intrapt. De Islam en de Koran deugen niet. Is dat echt waar Geert ? * zwaar ontzet en aangedaan * Heb ik dat al die tijd verkeerd gezien ? En ik dacht al die tijd dat Islam Vrede was ! Dank Geert, dank ...

Is er echt behoefte aan zo'n film ? Gaat dit echt iets laten zien wat we nog niet wisten ? Hebben Geert aanhangers behoefte aan bevestiging ? Zal Vogelaar huilend toegeven dat ze het mis had ? Het is een zinloos gebaar van Geert en het zal geen enkel ander effekt hebben dan olie op het vuur gooien en represailles. Als dat is wat je wilt prima. En dat meen ik echt. Maar koester geen illusies dat het ook maar iest anders zal opleveren.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 11:31

-edit 28-11-07 @ 11:28

Nee, de moslims zijn overal de schuld van. Da'stoch logisch. Als je dat ontkent moet je thee drinken.

Maaier | 28-11-07 | 11:31

@Zware Guy 28-11-07 @ 11:24
Maar wat is dan de achterliggende strategie? Hoe wordt de winst behaald? Het vleugellam maken van een wereldwijde religie, soms? Nederland voorop tegen 1 miljard andersdenkenden? Ik krijg er geen vinger achter.

-edit | 28-11-07 | 11:31

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:21
Je hebt gelijk dat onze regering niet steeds het pseudo-calvinistische vingertje tegenover de boze buitenwereld moet opheffen, Putin heeft daar al handig een jij-bak van gemaakt:
www.wereldomroep.nl/actua/europa/07111...
.
Maar dit staat principieel los van een regisseur of politicus die een film maakt, deze mogen altijd onbezoldigd aan de slag.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:30

@Sikkeneur 28-11-07 @ 11:15
Van de tocht naar de moskee an sich heb ik geen last, van de invloed die moslims ongetwijfeld in de toekomst op de maatschappij zullen uitoefenen des te meer. Hell, die invloed is nu al merkbaar: theaterstukken afgelast, films niet gemaakt, stukken niet geschreven, cartoons aan de kaak gesteld. Het wachten is op een Moslimpartij die, evenals de GristenUnie momenteel, een stempel op het kabinetsbeleid drukt. Bottomline: ik vind een geloof dat op die manier haar armen uitstrekt niet passen in een vrije samenleving.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 11:29

Ik herinner mij het boek de duivelsverzen dit kwam niet in de boekhandels te liggen de handelaren scheten in hun broek voor de dreigementen van de moslimsens. Toen kwam Aicha een toneelstuk over het uitwonen door mo van een 7 jarig meisje, werd verboden door de moslimsens.
Toen kwam de film Submission van Theo van Gogh en Ayaan werd toch uitgezonden en was op internet te zien een gore fin stak Theo dood en verminkte hem.
Moet ik verder gaan met feiten over wat de moslims alleen al hier in nederland verzieken en durven doen.
In Frankrijk schiet de oproer politie terecht op criminelen met rubber kogels het antwoord van de moslims zijn echte kogels en zo gaat dat door, dat krijgen we hier ook of je nou wel of niet een film maakt over de kueran.
Er is nog geen pieterpeuterig stukje film materiaal te zien en er klinkt al dreiging ook in deze poll van uit de hoek van de finnen.
Wilders bukt niet en maakt gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting, dan blijkt dat je ballen hebt, ik ben trots op die kerel.

boost | 28-11-07 | 11:29

Zware Guy 28-11-07 @ 11:24
Forget it, we zijn allang geinfiltreerd. Het proces is waarschijnlijk onomkeerbaar nu. tenzij men drastisch ingrijpt. En dat gaat niet gebeuren als men de kop in het zand blijft steken.

Zo jammer! | 28-11-07 | 11:28

@rokershoest 28-11-07 @ 11:15
Goed verhaal, maar te moeilijk voor Wilders en zijn aanhang. Een hoefddoek of burka is makkelijker de schuld te geven van alle 'ellende' dan de wereldeconomie.

-edit | 28-11-07 | 11:28

rokershoest 28-11-07 @ 11:15
Slechte analyse van het FD dan. Dat lonen percentueel minder uitmaken van het BBP, komt door een groeiende welvarende groep inactieven (gepensioneerden). Meer overdrachten dus en minder lonen. Ze zouden de winst-loonverhouding naast elkaar moeten leggen. Bovendien neemt de productiviteit van de gemiddelde werknemer toe, door verschuiving naar kapitaalintensievere bedrijfstakken (arbeidsintensieve industrie naar china an india). Staat allemaal nog los van de voor- en nadelen van loonmatiging, waar ik overigens geen voorstander van ben.

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 11:26

Fleischbaum, alles goed? Je klinkt zo,... redelijk

klauwkikker | 28-11-07 | 11:24

@-edit 28-11-07 @ 11:22
Cold War against islam.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:24

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:10
Het uitzenden van die film is al een triomf over de religieuze spelonken, net zoals Life of Brian aantoonde dat Christendom hier al lang haar morele monopolie had verloren.
.
Het appeasen van de baardmannen is desastreus gebleken, zo'n film is dan een duidelijke rode vlag.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:22

Ik vraag mij af wat Wilders wil bereiken met het maken van een film. Volgens hem leidt het tot 'iets'. Ik vermoed niet dat dat 'iets' met genuanceerde waarheidsvinding te maken gaat hebben, want dat is sowieso niet des Geerts. Het zou zijn eigen argumenten bagetaliseren en dus niet handig. Blijft over een propaganda filmpje voor eigen publiek en een poging tot provocatie. Ik vermoed dat Wilders er op hoopt dat Nederlandse ambassades worden gesloopt en wereldwijde demonstraties van moslims, zodat hij daarmee zijn eigen gelijk denkt te halen. Volkomen nutteloos, aangezien iedereen inmiddels de lange tenen van de moslims wel kent. De reacties zijn eenvoudig te voorspellen. Dus wat wil hij ermee bereiken? War against islam?

Nou ja: ik wacht het wel af.

-edit | 28-11-07 | 11:22

Maaier 28-11-07 @ 10:57

Je snapt het niet. De Deense cartoons waren ook niet van de strekking zoals jij dat verwoord. Punt is dat je inmiddels niet meer kritisch over de islam mag denken omdat je dan reeds iemand zou beledigen. Ik heb het nog niet kunnen vinden, maar het ´recht´om niet beledigd te worden schijnt in de grondwet boven de vrijheid van meningsuiting te staan. Teveel moslims grijpen alles aan als excuus om beledigd te zijn. Neem Amsterdam of Parijs. Als je met je hoofd zonder valhelm op een gestolen minibike zonder licht tegen een politieauto aanrijdt dan schijnt dat het gevolg te zijn van racistisch denken van de staat en mag er dus een gewelddadige reactie volgen.

Iko Nal | 28-11-07 | 11:22

Herr Oberst 28-11-07 @ 11:06
Ik zou het met je eens kunnen zijn, ware het niet dat iedereen, voor- of tegenstander van Cheert, wel kan voorspellen wat de tenuer zal zijn. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

Meer in het algemeen heb ik al langere tijd problemen met die zelfgenoegzame rol die Nederland al een tijdje inneemt in de wereld. Je kent het wel, het opgeheven vingertje van de dominee. Nederland als verlicht baken in een donkere wereld, moreel superieur aan de rest. Wij hebben altijd voorop gelopen met de rest van de wereld te vertellen hoe het moet, niet in de laatste plaats vooral met linkse stokpaardjes, vergeet dat vooral niet. Heaumeaux huwelijk, (soft)drugs, abortus, mensenrechten. Overal moesten wij laten merken hoe superieur ons denken en onze maatschappij wel niet was. Wilder's voorgenomen film is in zekere zin een voortzetting van dat denken.

Nederland en Nederlanders zijn onvoorstelbaar naief. De wereld is niet leuk en liev en internationale politiek is een smerig en hard bedrijf. Bovendien zijn wij internationaal gezien, economisch en militair gezien een Calimero. In feite hebben wij in het internationale machtsspel geen kloot te vertellen. In dat kader pleit ik voor realpolitiek. Wij kunnen landen als China niet de les lezen. Ik zou willen dat wij eens ophielden met het altijd als Gekke Gerritje voorop lopen in de wereld.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 11:21

@redactie:
dus 2008 beloofd spannend te beginnen
Zo staat het er nu al tweeënhalf uur. Hoogste tijd om dit te verbeteren.

skerchi | 28-11-07 | 11:20

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:10
Je reageert niet op m'n eerdere post en dat is jammer. Het gaat niet om 'terreinwinst' of om 'glorie', het draait om de vrijheid om je in dit land te kunnen uiten. Wilders richt zijn pijlen op de islam, besluit er een film over te maken, heel Den Haag staat op z'n kop en jij doet er aan mee. Wat klopt er niet?

Murdockyoufool | 28-11-07 | 11:20

GeenKwijl! 28-11-07 @ 11:12

Kijk en DAT is nou mijn punt. Er zou helemaal geen beveiliging nodig moeten zijn. Dat ligt dus niet aan wat Geert zegt maar aan de mensen die er niet tegen kunnen en alleen maar in gewelds-daden kunnen communiceren.

Hiermee geef je aan dat Geert wel degelijk een punt heeft.

Ik vind het eng, we lijken het al normaal te gaan vinden dat kritiek uiten op de Islam beantwoord wordt met geweld. Het is een totaal verkeerd signaal.

doskabouter | 28-11-07 | 11:17

je verwachten dat Geen Stijl, als boegbeeld van de vrije meningsuiting, een dergelijke film in de Dumpert zet in plaats van op voorhand een beetje te gaan zitten griepen.

jan-lul-de-behanger | 28-11-07 | 11:17

@Gotthard 28-11-07 @ 11:00
Gorbie was zo intelligent om te zien dat de socialistische inboedel was afgeschreven na 70 jaar, toen de kameraden niet meer konden teren op de kapitalistische verworvenheden van voor de revolutie, of op kennis van buitenaf (o.a. door een Amerikaanse technologie-boycot). Een tweede Chernenko had dit proces hooguit uitgesteld, niet opgelost.
.
Op het moment dat het Westen niet meer afhankelijk van het zwarte goud is, en we Arabie aan zichzelf overlaten, zal de islam net zo belangrijk worden als de religie van bosjesmannen.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:16

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:10

De film kàn omdat hij de wet respecteert: PUNT. De rest is 'on les couleurs et les gouts'. Waar komt die meetlat van jou vandaan, en ga je nu iedereen de maat nemen? Wilders is een politicus. Politici leven bij gratie van het aantal stemmen. De manier waarop ze die stemmen halen is hun zaak, aangezien zij en zij alleen daarop afgerekend worden. Om stemmen te halen staat het hele wettelijke arsenaal ter beschikking, waaruit de persoon in kwestie vrijelijk kan kiezen. Voorlichtings- en zelfs propagandamateriaal valt onder dat arsenaal van middelen. End of story.

van Maerlant | 28-11-07 | 11:16

Murdockyoufool 28-11-07 @ 10:58
Hoeveel last heb we feitelijk van moslims die naar hun moskee om daar hun religie te beoefenen?
Waar 'we' last van hebben zijn straatschoffies, die schizofreen opvoeden tussen 2 culturen, maatschappelijke achterstand, blablabla en een copinggedrag hebben die we hier tot eind jaren 80 alleen maar kenden van tokkies en kampers.
Dit vraagt een justitiële aanpak met harde hand.

Die zelfde huftertjes zullen straks NL in vuur en vlam zetten, niet omdat ze de Koran ooit gelezen hebben (de meeste zijn analfabeet) of zich storen aan de inhoud van die film, maar om hun onderlinge macho-gehalte te versterken met het ongestraft kunnen provoceren van het Gezag en de Openbare Orde.
Wilders mag van mij die film maken, hoewel ik het met geen enkele meerwaarde provocerend vind naar een religieuze nederlandse bevolkingsgroep,

Sikkeneur | 28-11-07 | 11:15

Doe hier eens wat aan Geert.. Maak hier eens een leuk filmpje over!
Ontluisterend stukje uit de financiele Telegraaf.

Geen loon naar werken
28 Nov 07, 10:50
door Harry Geels

Het aandeel van de lonen in onze economie neemt gestaag af. In de landen van de EU staat het zelfs op een historisch laag niveau, zo lazen we vandaag in het Financieele Dagblad. Dat is uiterst zorgelijk.
Het procentuele aandeel dat de lonen uitmaken van de totale economie (in de EU) is de laatste jaren gedaald van een top van 70,4% in 1975 naar een bodem van 56,7%. De bodem in Nederland ligt zelfs nog lager (we hebben met andere woorden hier een nog extremere variant van loonmatiging doorgevoerd). Dit betekent dat werknemers (die de lonen ontvangen) een steeds kleiner deel van de rijkdom die in een jaar wordt geproduceerd in een land (het bruto binnenlands product) krijgen. Dit maakte het IMF recent bekend. Het IMF verklaart dit verschijnsel door de opkomst van de goedkope producenten uit China, India en Oost-Europa. Concurrentie met de lage-lonenlanden zouden er dus voor zorgen dat de inkomens in het westen eigenlijk relatief achterblijven.

Ook in de VS speelt dit fenomeen (loonmatiging is dus niet een gevolg van het accoord van Wassenaar uit 1982, zoals sommigen denken, maar een internationaal verschijnsel). Onderstaand plaatje wijst uit dat eigenlijk al vanaf begin jaren tachtig het loonaandeel in de Amerikaanse economie sterk aan het dalen is. Er was tijdelijk een mooie opleving tijdens de internethype, maar daarna is het aandeel dat werknemers krijgen weer sterk afgenomen. De laatste jaren gaat het heel snel. Nog nooit eerder nam in een zo’n kort tijdsbestek het loonaandeel zo hard af. Het is eigenlijk een enorme streep naar beneden, die het spiegelbeeld is van de streep omhoog in de jaren zestig, toen we in een zogeheten loon-prijsspiraal zaten.Dat werknemers steeds minder krijgen door de concurrentie van de lage-lonenlanden is volgens mij niet het hele verhaal. De keerzijde is namelijk dat de bedrijfswinsten een steeds groter deel van het nationale inkomen naar zich hebben toegetrokken. Sterker nog, de bedrijfswinsten zijn tot voor kort in het westen op naoorlogse records gekomen. Met andere woorden: wat de werknemers relatief te weinig hebben gekregen, kwam in de kassen van de ondernemingen terecht. Die hebben daar hun topmannen rijkelijk mee bedeeld en hebben ook aandeelhouders de nodige cadeautjes gegeven in de vorm van bijvoorbeeld programma's voor aandelenterugkoop en superdividenden.

De verdeling van de macht is verschoven van de werknemers naar de top van de ondernemingen. De ondernemers hebben, geholpen door de politiek, ja zelfs de vakbonden, loonmatiging kunnen afdwingen ten gunste van hun eigen winsten, met als argument dat er geconcurreerd moest worden met het buitenland. Een oorzaak voor de toename voor de macht van het bedrijfsleven is de globalisatie, het opener worden van de wereldmarkt. Bedrijven kunnen zich gemakkelijk naar andere landen verplaatsen, als hen dat uitkomt. De rol van de vakbonden is hoegenaamd uitgespeeld. Een mogelijke oorzaak van de machtsverschuiving is ook de regering Bush, die met haar beleid eigenlijk maar één belang dient: het bedrijfsleven (en zich veel minder bekommert om de gewone Amerikaanse werknemer en het milieu).

Natuurlijk zou je als belegger blij moeten zijn met een machtig bedrijfsleven. Dat komt de aandelenkoersen ten goede, althans zeker op de korte termijn. Dat is ook gebleken de laatste jaren. Maar er zijn ook bezwaren. Er zijn grote zorgen omdat de consumptieve bestedingen de gemiddelde groei van de economie in het westen niet bijbenen. Duurzame economische groei ontstaat alleen als ook de consumenten (veel) uitgeven (en daarvoor moeten ze ook loon ontvangen). De reden waarom het in Azië nu zo goed gaat heeft vooral ook te maken met een steeds groter wordende middenklasse die – door loonstijgingen – steeds meer te besteden krijgt.

Het is niet alleen zo dat de bestedingen van consumenten de economische groei niet kunnen bijbenen, het probleem is ook nog eens dat die economische groei ten gevolge van bestedingen komt van bestedingen op krediet. Mensen in het westen zijn steeds meer schulden gaan maken. Vooral de Amerikanen zijn daar in natuurlijk koplopers. Maar ook in Europa hebben veel meer mensen schulden opgebouwd.

De huizenmarkt heeft daarbij een cruciale rol gespeeld. Doordat die zo bleef stijgen, konden mensen gemakkelijker leningen krijgen. Met andere woorden, de inkomenspolitiek (in casu matiging van de lonen) had veel negatievere impact kunnen hebben als we geen bestedingen deden op de gestegen waarde van onze huizen. Over het opbouwen van krediet vond ik toevallig op het internet nog een ontluisterend plaatje. Even kort door de bocht: de funeste gevolgen die de loonmatiging had kunnen hebben, zijn mede uitgebleven doordat mensen in het westen schulden zijn gaan maken, en hoe!

Het is in mijn ogen nooit bewezen dat loonmatiging echt duurzame verbetering aan de economie brengt. De loonlasten moeten weliswaar natuurlijk niet zo zwaar op een bedrijf rusten dat het niet meer fatsoenlijk kan opereren, maar als loonmatiging leidt tot torenhoge beloningen voor de top een aandeelhouders, terwijl consumenten schulden moeten maken om te overleven, dan zijn we te ver doorgeschoten. En dan redeneer ik als econoom die streeft naar duurzame groei op lange termijn en niet naar kortetermijnwinsten op aandelenkoersen.

rokershoest | 28-11-07 | 11:15

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39

Welke van de twee gebedshuizen in de Keizerstraat bezoek jij eigenlijk?

Hans Anders | 28-11-07 | 11:12

@doskabouter 28-11-07 @ 11:03

Geert mag best een film over de Islam maken. Dat zullen weinigen ontkennen. Maar ik vind dat hij dan ook zelf in moet staan voor zijn eigen veiligheid.

Ik vind namelijk niet dat ik er mee gediend ben bang gemaakt te worden door die paar eikels die zich islamiet noemen. Met Geert wordt de doelstelling die terroristen voor ogen hebben alleen maar sneller bereikt: ontwrichting van onze samenleveing; splijting van Nederland en de rest van de westerse/ontwikkelde wereld en apartheid door angst gevoed.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 11:12

Kwoot uit Elsevier:

Drie ministeries zouden op Wilders in aan het praten zijn: Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Justitie. Ook Tjibbe Joustra, baas bij de terreurbestrijders van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), zou zich hebben bemoeid met de kwestie.

.

Waarom zouden bronnen rond het kabinet zijn gaan lekken?

wopper | 28-11-07 | 11:11

Zware Guy 28-11-07 @ 10:56
van Maerlant 28-11-07 @ 10:57

Laten we vaststellen dat we globaal gezien dezelfde standpunten hebben en dezefde doelen nastreven. Dit om de dingen wel even in perspektief te zien en de toon goed te houden.

Dat gezegd hebbende stel ik ook vast dat het grote verschil is dat ik de effektiviteit van de film van Geert bestrijd. Daarmee doe ik niets af aan zijn boodschap en toon ik mij net zo min laf. Om er maar weer eens een WOI analogie tegen aan te gooien, ik zie de glorie en het nut er niet zo van in om
een batallion op te offeren voor 0 meter terreinwinst.

Misschien dat aanhangers van de frontale confrontatie met de islam er wel iets aan hebben, dat wil ik wel toegeven.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 11:10

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:00
Jij accepteert de verhitte idiotie van de baardmannen, Geert doet dat niet, en wil met die film aantonen dat er something rotten is in de islam.
Iedere aanslag, iedere bedreiging bewijst dan zijn loeiende gelijk. De vraag is of je je land wilt delen met idioten.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:10

Het zal er in de film wel op neer komen dat Fleur Agema de Koran op meerdere manieren bij haarzelf zal inbrengen.

LJBrinkhorst | 28-11-07 | 11:09

Nu mensen, met z'n allen op de teentjes om moslims heen, heur! Hoei, anders worden ze boohoooos. 'k Ga 'ns werken. Lees het wel.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 11:08

@ doskabouter 28-11-07 @ 11:03

Buiging voor doskabouter maakt, mooi verwoord.

wopper | 28-11-07 | 11:07

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 11:00

"Dit is slechts een stompzinnige, zinloze provocatie."
.
Hoe kan je dat nou zeggen, je hebt de film niet eens gezien, niemand nog....

Herr Oberst | 28-11-07 | 11:06

"Laat je onderspuiten op het Museumplein" zou best eens in de bijbel kunnen staan.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 11:06

@Maaier 28-11-07 @ 10:58
Mo's doctrine is even tegennatuurlijk in haar ongebreidelde regeldrang als de nep-solidarieteit van het communisme, beide zijn doodlopend gebleken.

Zware Guy | 28-11-07 | 11:05

@ mezelf,

En dank aan Zware Guy natuurlijk, het commenten gaat wat snel, word wat seniel..

wopper | 28-11-07 | 11:04

Toch opvallend dat een film die nog niemand gezien heeft bij voobaat al dreigementen met aanslagen en onthoofdingen teweeg brengt. Dialoog is niet mogelijk enkel geweld en moord.

Waarom zou Geert geen film over de Islam mogen maken. Zolang hij feiten aan het licht brengt en geen leugens vertelt is er niets mis mee.

Dat sommige groepen mensen geen spielgel voorgehouden willen krijgen en dat antwoorden met enkel en alleen geweld zou geen reden mogen zijn om je mond te houden.

Degenen die dat hier roepen vinden dus ook dat het Theo zijn eigen schuld is dat hij is vermoord.

doskabouter | 28-11-07 | 11:03

@ bello 28-11-07 @ 11:00

Dank je, bello, de angstige meute hier zal deze filmpjes niet bekijken, jammer.

wopper | 28-11-07 | 11:02

@ kwarkoo
Whaha, je maakt een grap zeker? Jij hebt een stelling die je kennelijk baseert op een bron. Vervolgens moet ik op zoek gaan naar de bron?

Mein kampf is inderdaad niet "verboden" in de zin dat de nederlandse overheid auteursrechten heeft en het boek simpelweg niet meer laat drukken.

RCT | 28-11-07 | 11:02

Robin Hood 28-11-07 @ 10:58

Ja, het staat inderdaad in de Koran dat bij de Hema een ruit moet worden ingegeooid. Ook staat er in de Koran uitdrukkelijk: sla je oma in de C&A.

Maaier | 28-11-07 | 11:01

www.thereligionofpeace.com/Articles/Qu...

.

Zeggen wij dit? Dacht het niet.

“Muslims are the vilest of animals…”

“Show mercy to one another, but be ruthless to Muslims”

“How perverse are Muslims!”

“Strike off the heads of Muslims, as well as their fingertips”

“Fight those Muslims who are near to you”

“Muslim mischief makers should be murdered or crucified”

wopper | 28-11-07 | 11:01

@RCT 28-11-07 @ 10:53
@GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:55
Al eerder gepost maar nog maar een keer, deze foto is genomen in de grootste boekwinkel alhier, en dit is de bestsellers vitrine... en ja hij staat er nog steeds...
-
img516.imageshack.us/img516/8104/raark...

ed.. | 28-11-07 | 11:01

Ik dacht dat GS een groot voorstander was van het vrije woord, het opentrekken van beerkuil is corebusiness voor jullie. Beetje jammer hoor dit stukje.

Wilder heeft groot gelijk, hij moet ook nog een film maken over de bijbel. De lezertjes van dat boek zijn net zo ziek.

Olianus | 28-11-07 | 11:01

Herr Oberst 28-11-07 @ 10:47
Nee ik ben niet bang, maar zou als officier geen troepen het prikkeldraad en de machinegeweren in jagen als datgeen enkel resultaat zou opleveren.
Geert's film gaat niets opleveren anders dan preken voor eigen parochie en een hoop ellende. Had het nog enige zin zou ik er voor zijn.
Dit is slechts een stompzinnige, zinloze provocatie.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 11:00

@ Zware Guy 28-11-07 @ 10:56
Een beetje kort door de bocht maar het communisme is inderdaad bezweken "door harde militaire en financiele druk van buitenaf". Maar dat had ook anders af kunnen lopen indien Gorbatsjov er niet was geweest.

Gotthard | 28-11-07 | 11:00

Het gaat hier niet om de film van Geert of de (waarschijnlijk abominabel slechte) inhoud daarvan maar om het principe. Je kunt toch niet onder dreiging van geweld je eigen gedachtengoed aan anderen opdringen? Als ik iedereen die iets tegen het christendom heeft op zijn bek zou moeten gaan timmeren zou ik daar (zeker op Geenstijl) een aardige dagtaak aan hebben. Dat neemt niet weg dast ik met de meest fanatieke atheïst/agnost of wat dan nog met plezier ergens een biertje ga drinken, zolang het verder maar een gezellige vent is.

houdoe en bedankt! | 28-11-07 | 10:59

@ GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:55

Na de knoran is dat inderdaad het meest verkochte boek.
Vergeet niet dat tijdens/kort na de krieg vele nazi's naar het Midden-Oosten zijn 'gevlucht', muzelman werden en hoge posten in regeringen en veiligheidsdiensten kregen.

wopper | 28-11-07 | 10:58

Gisteren liep ik met mijn moeder in de C&A, lekker shoppen, je kent het wel. De lol was er echter snel vanaf. Een groep van ongeveer 7 hoofddoekjes, 5 daarvan vergezeld van buggy met krijsend kudtkind. Een herrie van jewelste, en als oma het een keer in haar hoofd haalde om de koters stil te krijgen, begonnen die ettertjes (kereltjes) van amper 2 turven hoog, gewoon te slaan! Heel simpel voorbeeldje van alledag.

Een half uur later vertelde de meneer bij de toiletten in de V&D dat de dag ervoor, tijdens de staking van de scholieren, zo'n 500 allahtoontjes binnen kwamen stormen. Bij de Hema aan de overkant werd zelfs een ruit vernield, hierop heeft men de hekken naar beneden gehaald, om meer schade te voorkomen. Bij de V&D zelf was gelukkig voldoende beveiliging om veel en grote schade te voorkomen, maar ze zijn er wel bang voor geweest. De man verklaarde totaal niets tegen buitenlanders te hebben, maar dat het nu zo duidelijk was in verhouding, dat hij er niet omheen kon.

Leuk volkje. Ik hoop dat Geert dit soort alledaagse punten aan gaat halen. Zal iedereen zich in kunnen vinden.

Robin Hood | 28-11-07 | 10:58

tja en toch komt de kogel weer van links, waar fleischbaum kennelijk ook bij hoort.
de berichtgeving kan natuurlijk op een heel andere manier.
als er iemand in 1937 een film over adolf had gemaakt had hij ook niet vriendelijk gereageerd, maar dat is (zeker voor policor achteraf) geen reden om zo'n film van te voren al op deze manier te demoniseren.
denk daar maar eens over na, liever nu dan wanneer we over een paar jaar met z'n allen gestenigd of vergast worden, deze keer omdat we wel een voorhuid hebben.

zorg(elijke)staat | 28-11-07 | 10:58

Zware Guy 28-11-07 @ 10:56

Het commnisme is voornamelijk bezweken door interne zwakte svan het systeem, maargoed, da's een andere discussie.

Maaier | 28-11-07 | 10:58

Geertje gaat het wel merken met zijn steun aan het CDA om de growshops te verbieden. Zit toch veel van zijn achterban bij die een extra zakcentje verdienen dankzij de thuisteelt. Met name in Limboland. En wat die film betreft: ach, de moslims nemen hem nu al niet serieus dus met die kaskraker bestemd voor islamofoben zal het ook wel loslopen.

de nakketikker | 28-11-07 | 10:58

@Maaier 28-11-07 @ 10:47
Wat een aanmatigend toontje. Gelovigen kunnen naar mijn mening niet genoeg voor hun schenen worden geschopt. Leren ze het wellicht een keer af om mensen met het sprookjesboek in de hand de les te lezen.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 10:58

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39

Wat jij suggereert is moreel verwerpelijk, namelijk dat het de schuld (van de film) van Wilders is als er iets in de lucht hangt. Door het fenomeen van het streven naar de oemma staan we allemaal willens nillens op de hitlijsten, en die film van Wilders verandert daar geen ene moer aan. We leven allemaal op een vulkaan. De film van Wilders is één van de bubbeltjes op de traag opwarmende lava. In het licht van de uiteindelijke uitbarsting is dit van nul en generlei belang.

van Maerlant | 28-11-07 | 10:57

Iko Nal 28-11-07 @ 10:53

Ja, da's lekker: he boerenlul, he klootzakken met je kudtmohammed, jullie profeet is een homosuele kinderneuker, ik peop op hem en zijn kinderen, jullie boek moet verboten worden, jllie moeten uitgezet worden stelletje achterlijke geitenneukers""reageer eens vriendelijk"

Maaier | 28-11-07 | 10:57

fuckje 28-11-07 @ 10:48
Exact het soort domme reaktie waar ik al rekening mee hield.
Iemand voor rooibos drinker uitmaken zonder met enig argument te komen.
Zwaktebod fuckje.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 10:56

RCT 28-11-07 @ 10:53

Mein Kampf is in Nederland helemaal niet verboden, alleen het verhandelen ervan is verboden. In elke bibliotheek kun je het boek lenen. Zoek zelf maar even naar de verkoopcijfers van Mein Kampf in de Arabische wereld.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:56

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39
Je struikelt over een kardinale denkfout: je noemt de Blonde een Don Quichote, en voorspelt tegelijkertijd dat Nederlandsche kaaskoppen zullen worden onthooft.
Windmolens zijn niet handig met het zwaard, je bewijst dus dat Geert een reele strijd voert tegen de barbarij en een fascistoide ideologie. Een eventuele aanslag (wat allah verhoede) zal alleen maar de grote kladderatsj van multi-kul dichterbij brengen.
.
Daarnaast is het communisme niet bezweken door de door jouw zo geliefde 'realpolitiek', wel door harde militaire en financiele druk van buitenaf. Een prima recept om de baardmannen mee aan te pakken.

Zware Guy | 28-11-07 | 10:56

Gaap

Montgomery Burns | 28-11-07 | 10:55

Mein Kampf is trouwens helemaal niet het meestverkochte boek in de arabische wereld.

Hoe kom je aan die bron? Wordt er ergens in de wereld bijgehouden wat het door arabieren meestgekochte boek is? Houd Bol.com of Amazon bij wat de religie van hun kopers is? Denk je dat alle boekwinkeltjes in islamabad, bagdad, algiers en dubai centraal hun boekverkopen bijhouden?

Of is de uitgever van Mein Kampf met die bewering gekomen?

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:55

En by the way, laten we live opnamen in mosketen niet vergeten die undercover zijn gemaakt, onlangs in een Engelse moskeet. Heb de filmpjes niet bij de hand. Wat daar uitgekrijst wordt over de infidel en de joden is veel erger dan wat GW ooit zal maken.

wopper | 28-11-07 | 10:55

Maaier 28-11-07 @ 10:52
Abraham leidde zijn 'volk' naar het Land van Melk en Honing, zie de analogie....

Sikkeneur | 28-11-07 | 10:54

Daarbij, je denkt toch niet dat de AIVD Geert zo maar laat begaan....

Murdockyoufool | 28-11-07 | 10:54

TrauMa 28-11-07 @ 10:53

Laat Cheert maar eens met atsoenlijke vorstellen komen in de TK, daar wordt ie voor betaald. Provoceren laat ie maar aan pubers over.

Maaier | 28-11-07 | 10:54

Maaier 28-11-07 @ 10:50

" Als ik een film maak waarbij de moeder van herr Oberst in een kwaad daglicht wordt gezet, word jij ook kwaad."
.
Ja, ik zal kwaad worden, maar ik ga niet mensen met een mening afslachten, boycotten, rellen, eigendommen slopen, complete landen bedreigen etc.

En ik flikker niet op, ik mag hier ook zeggen wat ik wil net als jij , net als alle andere zieke moslims en de mensen die zwichten voor hun dreiging van dood en verderf.

Herr Oberst | 28-11-07 | 10:54

Maaier 28-11-07 @ 10:50
Een film hoeft niet per definitie iets op te lossen. Een film kan ook informatief van aard zijn waardoor sommige slapende stoffige breintjes eindelijk eens wakker geschud worden. Of het iets bijdraagt is een subjectief iets. Jij vind van niet, ik ben ook geneigd om te zeggen dat we makkelijk zonder kunnen maar aan de andere kant vind ik het wel boeiende materie.

storingsdienst | 28-11-07 | 10:54

Als Geert nou slim is (en anders moet hij maar even meelezen) dan daagt hij Moslims in zijn film uit om Wilders´ ongelijk te bewijzen door NIET gewelddadig te reageren op de film.

Iko Nal | 28-11-07 | 10:53

Provoceren om het provoceren of niet; ze hebben het maar te slikken!

'TrauMa | 28-11-07 | 10:53

@ kwarkoo. waar is je statistiekje dan? Of bedoel je dat het boek het meest verkocht wordt in arabische wereld vergeleken met andere delen van de wereld? Want dat lijkt me logisch aangezien het boek hier, in het land waar de vrijheid van meningsuiting hoog ik het vaandel staat, verboden is. Verder is er natuurlijk een percentage moslims wat een grafhekel heeft aan joden. Dat ontken ik ook niet

RCT | 28-11-07 | 10:53

Sikkeneur 28-11-07 @ 10:47

zijn achterban heet dat. Zijn volk? Is hij Abraham?

Maaier | 28-11-07 | 10:52

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39
Geert wordt geregeerd door angst, haat en Israel. Wat denkt hij er mee te bereiken? Dat er rellen uitbreken in NL? En dan 'de islam' de schuld geven zeker? Lekker makkelijk punten scoren vanuit je 24/7 bewaakte woning. Hitler woonde pas aan het eind van zijn leven in een bunker, Geert is NU al in die situatie. Hij is geen held, maar een laffe schreeuwerT. En staatsgevaarlijk... ach, dat valt nog wel mee. De Antillen 'boevenbende' noemen, verschillende NGO's aanduiden met 'maffia', non-parlementair taalgebruik bezigen in de Kamer vergroten je kans op regeringsdeelname niet bepaald. Laat hem maar lekker vanuit zijn schuilkelder schreeuwen met z'n partij van de 'vrijheid', zolang het bij 1 aangenomen motie per jaar blijft valt het nog wel mee met de dreiging Geert. Het afgelopen jaar een succes noemen is het bewijs dat een kinderhand gauw gevuld is.

[-InFiDeLz!-] | 28-11-07 | 10:52

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:45
Weet je, ik ben het spuugzat dat kunstenaars, journalisten, schrijvers, theater- en filmmakers projecten waaraan moslims zich eventueel kunnen storen, niet uitvoeren. Het moet maar 'ns afgelopen zijn met die geestelijke chantage. Weiger je nog langer te laten gijzelen door de horde geloofsgestoorden en laat die shitstorm maar komen. Eens komt ze toch.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 10:52

@ Zware Guy 28-11-07 @ 10:46

Top dat je daarmee komt, Zware Guy, ik kon niet op de naam komen!
Er is nog heel wat in te halen, ook op het gebied van cartoons.. waar de mullahmadhi's van Iran zo goed in zijn.

wopper | 28-11-07 | 10:51

Herr Oberst 28-11-07 @ 10:47

Flikker toch op. Bigi heeftm behave vragen om tietentopics, genoeg kritiek op moslims hier. Hij stelt zich net als ik allee de terechte vraag: wat draagt zo'n film in godsnaam bij? NIets. Lost het iets op? Nee. Worden hierdoor moslims kwaad: waarschijnlijk wel. Als ik een film maak waarbij de moeder van herr Oberst in een kwaad daglicht wordt gezet, word jij ook kwaad.

Kortom:
aandacht +10
risico +10
sommge reaguurders tevreden: +10

effect 0
oplossing 0

Maaier | 28-11-07 | 10:50

Dus als ik het goed begrijp vindt zelfs GS dat het de schuld zou zijn van Wilders als moslims zich dusdanig op het piemeltje getrapt voelen dat ze gaan rellen. En boycotten. Kortom, moslims zelf zijn niet aansprakelijk voor hun gedrag want we weten immers dat het moslims zijn en dat moslims nou eenmaal graag beledigd zijn? Alles is de schuld van die Wilders?

Het feit dat Wilders 24/7 bewaakt MOET ZIJN om niet afgeslacht te worden, dat is zeker ook zijn eigen schuld en totaal niet de schuld van enige geloofsgroep?

Kan ik ook ontoerekeningsvatbaar verklaard worden op religieuze gronden alsjeblieft? Dat is handig als ik weer eens een boa zie...

granaatwerper | 28-11-07 | 10:50

RCT 28-11-07 @ 10:44

Mein Kampf is het best verkochte boek in de Arabische wereld. Of jij dat nou leuk vind of niet, het is zo.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:49

.... dus 2008 beloof_d_ spannend te beginnen?

SpankDePlank | 28-11-07 | 10:49

@ jan444 28-11-07 @ 10:46
Weet je wat held, ga maar dapper naar de eerste beste moskee en ga daar maar je gal spuwen. Laat maar eens zien dat je ballen hebt...

Gotthard | 28-11-07 | 10:49

@ jan444
zo te zien heeft de polarisatie bij jou zijn vruchten afgeworpen. Gefeliciteerd! Wij tegen de grote boze wereld!

RCT | 28-11-07 | 10:48

Geert for president!

Sjaaakie | 28-11-07 | 10:48

* schenkt nog een koppie slappe thee in voor B.B.B. *

fuckje | 28-11-07 | 10:48

Wie weet heeft Wilders wel subsidie gekregen van een van de vele vertakkingen van de Euro-Arab Dialoog..
Miljoenen worden daar uitgegeven om de arab culture te promoten.
Daar mag dan wel eens wat tegenover staan!

wopper | 28-11-07 | 10:48

Maaier 28-11-07 @ 10:38
Ik schrijf ook ZIJN volk....
Anyhow, toch wel bijzonder dat uit het land dat voorop loopt in zijn War on Terror en freedom of speech weinig tot geen filmpjes gemaakt worden die zoveel emoties losmaken.
Een ding kan je 'ons' kikkerlandje niet ontzeggen, we lopen nog steeds voorop in 'onze' drang naar vrijzinnigheid....

Sikkeneur | 28-11-07 | 10:47

@ Geppie Conjo 28-11-07 @ 10:38

Ik bestempel jou niet per definitie als fascist dan wel racist. Wilders wel! Wilders denk inderdaad anders dan ik. Micheal Jackson en Ghandi ook, en Bush helemaal. Afgezien van het feit dat Bush toch wel een redelijke fascist is, of minimaal een machtswellusteling vind ik de denkbeelden van Wilders erg beangstigend en duidelijk populistisch. Hij scoort over de angst van een relatieve onwetende minderheid: ouderen en ook kansloze autochtonen bungelend aan de onderzijde van de samenleveing.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:47

Inderdaad, ik huiver bij de gedachte wat de volgende stap in de censuring van culturele uitingen gaat zijn.

Bepaalde thema's maar helemaal mijden?
Geen naakt meer in de bioscoop?
Geen Metal meer in de platenwinkels?

Iedereen heeft nog altijd de keuze tussen het kopen van en kaartje of niet. Dus als je het niet wilt zien/horen/voelen/ruiken, doe het dan gewoon niet maar laat andere mensen met een andere voorkeur met rust.

houdoe en bedankt! | 28-11-07 | 10:47

Ik ben zeker oud aan het worden. Ga eensch d00d heb ik nog niet 1 keer voorbij zien komen. Merkwaardig

storingsdienst | 28-11-07 | 10:47

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39

Inderdaad Bana Booy, zwicht jij ook maar voor de dreiging en het GEWELD van moslims .
Zeik toch op die moslims, die moorden en slachten mensen af, die proberen dingen te bereiken met geweld en roepen het hardst discriminatie en DOOD aan alles wat 'westers' is.

_
Denk eens goed na wat je schrijft!
Je bent dus bang, je hebt veel angst voor het geweld dat moslims gaan gebruiken...
Zo erg dat je meningen van mensen als Wilders niet gewenst zijn. Dat zegt genoeg over de dreiging, het geweld en de angst die de islam weet te bewerkstelligen bi zwakke bange poeperts hier in Nederland en met name in onze overheid.

Herr Oberst | 28-11-07 | 10:47

Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:44

Ja, want "problemen worden anders niet benoemd", aldus heel heel post-fortuyn-de plaat blijft -hangen Nederland.

Maaier | 28-11-07 | 10:47

goed gezegd herr oberts maar zoals je weet zijn de meeste nederlanders een laf volk schijtbakken noem ik dat ze lopen allemaal te klagen maar doen hun bek niet open net zoals toen pim vermoord werd gingen die zelfde schijtbakken op de cda stemmen ik heb altijd gezegd eendracht maakt macht maar dat krijg je in dit kankerland niet voor elkaar er is er maar een met ballen en dat is de wilders

jan444 | 28-11-07 | 10:46

@wopper 28-11-07 @ 10:42
Geef ons dan maar Engelsche humor:
www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo
.
Is GB toen geboycot door de jurken van het Vaticaan, Fleisch?

Zware Guy | 28-11-07 | 10:46

Murdockyoufool 28-11-07 @ 10:43
Doe eens niet zo ontzettend naief. Geloof je ook nog in Sinterklaas ?

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 10:45

Nog een mazzel dat we Stork dan net op de valreep verkocht hebben.
Dit land is toch helemaal naar de kloten, laat het dan maar ontploffen, ik ben er klaar mee.

Days-Of-Wild | 28-11-07 | 10:45

Ik denk dat Geert Nederland indirect van de kaart veegt, niet erop zet. Bush mag wel opschieten met zijn raketschild, want anders vliegt het een andere zomaar opeens vanuit Iran hierheen en dat willen we niet.

MysteryQuest | 28-11-07 | 10:45

Laat Wilders maar tonen wat hoe is.
Wat is daar op tegen?
In heel Europa zijn er problemen met moslims die weigeren te integreren.
En inplaats dat de problemen minder worden ,nemen ze alleen maar toe ,omdat deze mensen weigeren te integreren.

Hij is zowat de enige die zich nog durft te verzetten tegen een fascistische religie.

.
HULDE voor Geert Wilders!

Bijstandtrekker | 28-11-07 | 10:44

Murdockyoufool 28-11-07 @ 10:40
"de islam is nu eenmaal een achterlijk geloof dat met wortel en tak uit onze samenleving verwijderd dient te worden"

En dat gaat allemaal door deze film gerealiseerd worden ....

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 10:44

@Kwarkoo
Grappenmaker. Jij gaat mij niet wijsmaken dat er in de arabische wereld meer mensen mein kampf op de boekenplank hebbben staan dan de koran.

RCT | 28-11-07 | 10:44

@Bigi Bana Boy 28-11-07 @ 10:39
Je bent ver heen, staatsgevaarlijk. Wilders maakt een film, so... fucking.... what? Dit is Nederland, hier maken we films over elk onderwerp naar keuze.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 10:43

Maaier 28-11-07 @ 10:41

Oke, krijg jij het varken, pak ik de koe.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:43

@Maaier 28-11-07 @ 10:32
Het probleem is dat de Islam een doctrine is die wreedheden fasciliseert en propageert. Niet elke socialist werd kampbeul in de Goelag, iedere anti-democratische doctrine heeft z'n eigen knokploegen.

Zware Guy | 28-11-07 | 10:43

@ Maaier 28-11-07 @ 10:37

Yep, de grote cineasten van de hard core jihaddi's zwelgen in het maken van snuffers.

wopper | 28-11-07 | 10:42

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:39

Houd trouwens eens op met je godwins, direct krijg ik als niet Wildersaanhanger weer de schuld ervan.

Maaier | 28-11-07 | 10:41

Die hele film zal me een worst wezen, maar het idee dat het de heren en dames in Den Haag dun door de broek loppt, is heerlijk. Verder: de islam is nu eenmaal een achterlijk geloof dat met wortel en tak uit onze samenleving verwijderd dient te worden.

Murdockyoufool | 28-11-07 | 10:40

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:39

de koran lijkt mij het meest verkochte boek daar :-)

Maaier | 28-11-07 | 10:40

Is er in France ook zo'n film uitgebracht? neen, het tuig heeft geen reden nodig om los te gaan, slechts een denkbeeldig voorval volstaat.

Tubifiks | 28-11-07 | 10:40

Totaal onverantwoorde aktie van iemand, die begrijpelijk door zijn omstandigheden, inmiddels zelf knettergek aan het worden is.
En wat denken Wilders en zijn aanhangers hier op Gs dat het netto effekt van zo'n film zal zijn ? Dat moslims overal ter wereld huilend hun koran zullen weggooien, blij als ze zijn dat ze na al die eeuwen duisternis eindelijk het licht hebben gezien en dat allemaal door de grote denker uit Nederland, Geert Wilders ? Dat terroristen ineens allemaal beseffen hoe verkeerd en boosaardig hun snode plannen eigenlijk zijn ?

Zonder een laffe dhimmy te willen zijn zou ik willen vragen om eens wat realiteitszin te tonen en eens aan realpolitiek te doen. Wilders' film zal geen enkel positief effekt op moslims hebben. Klaar. Verder zijn de aanhangers van zijn gedachtegoed toch al overtuigd van zijn gelijk en zal het bij linkse multiculti believers ook geen effekt hebben. Wat rest is de enorme commotie die het zal oproepen in de moslim wereld.

En nou zulllen ongetwijfeld een aantal leeghoofden hier gaan schreeuwen dat het ze allemaal geen reet interesseert wat de moslimwereld er van vind, stoer als ze zijn.

Het doet het inderdaad weinig toe dat Nederland nog meer dan hiervoor hoog op de lijst van doelen voor een terroristische aanslag zal komen te staan. Ik spreek jullie nog wel als de eerste trein of bus de lucht in gaat hier.
Verder hoef ik denk ik niet uit te leggen wat dit in economsiche zin zal gaan betekenen. En bedenk ook eens hoe fijn het is als wij net als Amerikanen en Israelies een doelwit worden zodra we ons in het buitenland begeven. Dat we net als burgers van die twee landen een begeerlijk doel worden voor terroristische doeleinden. Willen wij dat onze burgers ook de hoofdrol gaan spelen op onthoofdingsvideo's ?

Ik zou het er allemaal voor over hebben als de film van Wilders' zin zou hebben, als het iets concreets zou opleveren. Het hele punt is dat helemaal niets maar dan ook niets zal bereiken anders dan een stormvloed van ellende en economische schade. En dat allemaal voor onze eer en het vrije woord ? Mij doet Geert's waanzinnige en megalomane gedrag erg denken aan Don Quichote. Ik zou voorop gaan in de strijd als ik wist dat het zinvol was, maar dit is een stormaanval recht de machinengeweren in. Zinloze en gervaarlijke symboliek van iemand die zo langzamerhand door aan het draaien is.

Ik vind Geert op dit moment eenvoudigweg staatsgevaarlijk en vind dat hij in dit specifieke geval ook als zodanig behandeld dient te worden.

Bigi Bana Boy | 28-11-07 | 10:39

RCT 28-11-07 @ 10:34

Mein Kampf is het meest verkochte boek in de Arabische wereld. Turkije staat op plaats 1.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:39

RCT 28-11-07 @ 10:34

Mein Kampf is het meest verkochte boek in de Arabische wereld. Turkije staat op plaats 1.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:39

@GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:37

Nee, alleen hier ontmoet ik zulke bekrompen mensen als jij, die andersdenkenden gelijk als fascisten en rascisten bestempelen ;)

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:38

Sikkeneur 28-11-07 @ 10:37

Als ie iets vertegenwoordigt is dat niet de wil van het volk, maar van 1/16 van het kiesgerechtigde volk

Maaier | 28-11-07 | 10:38

@ GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:35

Leer lezen, dan kwijl je minder.

wopper | 28-11-07 | 10:38

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:07
Actie=reactie Gooien wij de salafisten op een hoop met de shoarmaboeren, naaiwinkels..... wie zijn wij dan om van die shoarmaboeren te verwachten dat ze aan de zijde van de nederlandse samenleving staan als de omstandigheden anders zijn. Niet dat ik geloof in het doomdenken zoals jij deed maar het lijkt me wel verstandig om hardwerkende moslims niet buiten te sluiten en ze vervolgens regelrecht in de handen van radicale gekken te sturen. Voor de lol wat moslimbashen, daar zie ik de lol wel van in, maar de mate van fanatisme van Wilders, fuckje en jij (en stapels andere reaguurders) gaat verder dan een lolletje. Dat mag hoor dat is vrijheid van meningsuiting maar ik vind het eng en ik maak me er zorgen over. En dat mag ik ook zeggen en vinden, dat is ook mijn vrijheid van mening.

spooky | 28-11-07 | 10:38

Vleesboom buigt heel diep voor de islamfascisten. Is dat lekker Vleesboom. Straks dreigt men met geweld als we niet mt zijn alle naar de moskee gaan Vleesboom. En dat zullen ze doen als wij ons nu al zelfcensuur opleggen voor die fascisten. Nee Vleesboom je zit er helemaal naast. Die islamfascisten moet je aanpkken, niet de vrijheid van meningsuiting. Of sluit jij ook je site als de islamfascisten GS bedreigen? Ow we zijn er uit denk ik.

derkcs | 28-11-07 | 10:38

wopper 28-11-07 @ 10:36

Jij zegt: "ze doen niet anders."

Maaier | 28-11-07 | 10:37

@ Geppie Conjo 28-11-07 @ 10:35

Dus je geeft je mening alleen hier weer?

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:37

En natuurlijk heeft Wilders niet dezelfde vrijheid van spreken als een gewone burgert. Mensen die betaald worden uit belastingpoen krijgen gewoon een extra verantwoordelijkheid (ik denk trouwens niet dat er een megaboycot of megarellen zullen volgen, maar dat doet aan het principe niets af.

Pater Prudhomme | 28-11-07 | 10:37

Maaier 28-11-07 @ 10:23
Wat Wilders wil is dat blanke NederlanderT de straten opgaat, auto's in de fik steekt en met het gezag aan het matten slaat om respecT af te dwingen.
We laten 'onze identiteit' niet langer ringeloren door afrikaans uitschot dat een sprookjesboek aanhangt.
Er hebben bijna 600.000 mensen op hem gestemd en hij vertolkt de WIL van zijn volk.....

Sikkeneur | 28-11-07 | 10:37

sjaakdeslinksesul 28-11-07 @ 10:33

Er moet ook nog dronkenschap en drugs in komen, en Peter Faber. Da's pas Nederlandse cultuur!

Maaier | 28-11-07 | 10:36

@ Maaier 28-11-07 @ 10:32

Jij hebt 't hier over alle mossels, niet ik.

Er zijn massa's filmpjes, hard core jihaddi snuff films.

Een hemelsbreed verschil met de Modoggies, Submission enz., dacht ik zo.

wopper | 28-11-07 | 10:36

Moslims mogen blij zijn met Geert Wilders. Het feit dat ie nog leeft bewijst hoe tolerant Moslims zijn :-)

yayaatje | 28-11-07 | 10:36

.. Het feit dat iemand al DOOD moet vanwege een mening, zegt al heel erg veel over deze zieke geweldscultus van de moslims.
_
Waarom zeiken er dan toch nog mensen Wilders af? Zeik op die moslims die moorden en slachten mensen af, die proberen dingen te bereiken met gewled en het roepen van discriminatie en dat aan alles wat 'westers' is.
Dat lijkt me altijd nog erger dan wat voor uitspraak of film dan ook.
_
NEDERLAND WORDT EENS WAKKER!
Wilders is gewoon een man die volgens democratische weg verbeteringen wil bereiken niet met moorden en rellen zoals de islam hun ziektebeelden willen verspreiden en vooral opleggen aan anderen.

Herr Oberst | 28-11-07 | 10:35

wopper 28-11-07 @ 10:28

hou terroristen in iraq even apart van mijn boerman ali, die zich de tering werkt in de afvalverbranding.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:35

@GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:32

Eigenlijk ben ik nog nooit voor een rascist of fascist uitgemaakt :P

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:35

Vrijheid van meningsuiting is maar relatief in dit land. Als je een kritisch boek schrijft over Willem I-III krijg je de koningin op je dak. Laat een tweede kamerlid een keer zeggen dat de holocaust niet heeft plaatsgevonden, wordt lachen..
Maar als Wilders de koran gelijkstelt aan mein kampf, dan moeten we niet zeiken want dat is vrijheid van meningsuiting?

RCT | 28-11-07 | 10:34

@RCT
samenleven is geen probleem, zolang jij geen vraagtekens zet bij hun gebruiken. woon in een moslimland en het is hier goed toeven zolang je je maar aan de regels houdt, en eerlijk toegegeven zij malen niet echt om onze gebruiken, binnen hun bepaalde regels.. waar kwarkoo waarschijnlijk op doelt dat het in NL juist omgekeerd zou moeten zijn alleen daar schort het vaak aan. de moslims in NL denken (al dan niet gevoed door de 'linkse' tolerantie) juist dat zij daar ook in een moslim samenleveing vertoeven en toleren geen ander gedachtengoed met alle gevolgen van dien... leuk de vrijheid van godsdienst en meningsuiting, maar zij leven in NL, en daar gelden andere gebruiken dan in hun land van herkomst...

ed.. | 28-11-07 | 10:33

@rioolguurder 28-11-07 @ 10:24
Scene 2: moslimgezin aan keukentafel: dochter: "pa, ma, ik moet jullie iets vertellen. Ik heb een vriend." "Vieze, vuile, rothoer!" Ketchup tegen muur.
Scene 4: onsmakelijke en gratuite neuqsex
Scene 3: vader en zoon op uienveldje. zoon: "pa, ik ben atheist geworden" "ies goed jongen", "nee pa, je snapt het niet, ik ben een godsloochenaar", "mooi jongen", "nee pa, ik ben ex-moslim", klappen.
Scene 5: onsmakelijke en niet-functionele neuqsex
Ik zie al een gouden kalf in het vooruitzicht voor Geert.

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 10:33

ach en wee

ben je net als Wilders moe om voor fascist dan wel rascist uitgemaakt te worden?

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:32

Alles wat helpt om deze maatschappij weer te vernederlandsen, incl. de medelanders, is welkom. Wilders heeft nog geen banden met het enorme parasitaire circuit dat leeft bij de gratie van het onaangepaste muzelvolk en dus zal die, vooral linkse, parasitaire spekkoek zich het sterks verzetten.

De teneur is goed terug te vinden in de reacties op dit topic. Ik denk dat 99% van de "GW is verkeerd bezig" reacties afkomstig zijn van medewerkers van de parasitaire spekkoek die de BV-NL aan het leegzuigen zijn.

Hans Anders | 28-11-07 | 10:32

wopper 28-11-07 @ 10:28

Hoeveel van die filmpjes ken jij? Ik heb er een paar gezien. Zijn dat alle moslims? DOen ze niet anders? Nee dus. Een paar idioten in Tsjetjenië, een paar in Irak, dat is het wel zo'n beetje. Je geeft ze teveel eer.

Maaier | 28-11-07 | 10:32

ik vind het in ieder geval enorm leuk als er domme mensen te kakken worden gezet. en alleen al voor mijn plezier is een hoop boycot gerechtvaardigd vind ik. kom op met die film

Robert Irving III | 28-11-07 | 10:31

een achterhaalde film over een god die niet bestaat, want dat is de koran toch?

Patrick Zweedsey | 28-11-07 | 10:31

Och gossie, het paradepaardje van links, de 2e Wereld Oorlog (bruinhemden) wordt maar weer is van stal gehaald,...

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:31

RCT 28-11-07 @ 10:26

Eeen 'gehuchtje' waar ik 10 jaar heb gewoond ligt in Amsterdam-west. Ik heb de buurt zien verpauperen door die zogenaamde gematigde mislims. Ik heb de buren een voor een zien vertrekken, de ruiten zien ingooien, het gekwal van keeluitstotende klanken en de rotzooi in de buurt. Nee, vertel mij wat uit mijn gehuchtje of vinexwijk. Oh ja, daarvoor zat ik tussen onze Afrikaanse cultuurverrijkers in de Bijlmer.

Nee, vertel mij wat, ik weet niets.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:30

@ GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:19
Kijk, dat dacht ik nou ook. Geert Wilders roept iets waardoor een paar lui door het lint gaan en uiteindelijk Jan met de pet de klappen krijgt . Het is een beetje de zelfde strategie als die van Al quada en andere extremistische moslims: iets uitvreten in de hoop dat daar op gereageerd wordt waarbij Ali met de tulband de klappen ontvangt. Geniaal!

Gotthard | 28-11-07 | 10:29

@ Bello
Helemaal mee eens! Mijn punt is dat er een groot verschil is tussen Marrokaan en moslim. Kijk naar turken die over het algemeen goed geintegreerd zijn. In een land leven waar kerk en staat strikt gescheiden is. Het kan dus wel

RCT | 28-11-07 | 10:29

Wat een gejank van sommige luyden hier.
De jihaddi's doen niets anders, alleen zijn dat smerige gore filmpjes van real life koppensnellerij.

Geertgen is een cartoonfilm over de pislam aan 't maken en dat is prima, basta!
Bashen die handel, net zo lang tot het schreeuwend kwijltuig eraan gewend is dat we niet buigen voor de doodscult, nu niet nooit niet.
Dat de regering zich al heeft ingedekt bij de arabs kun je ze eigenlijk niet kwalijk nemen.
Voor de ins & outs zult u toch echt "Eurabië" van Bat Ye'or moeten lezen.
Het is een gotspe dat dit boek zo weggemoffeld wordt.

wopper | 28-11-07 | 10:28

@Geppie Conjo 28-11-07 @ 10:24
Ik geloof dat hij afgelopen 19 september een voordracht gaf over de 10 punten tegen om de Islam in de kiem te smoren.

Als hij nu NIET met een gekleurde (bruinhemderige) komt, een objectieve blik op het fenomeen Islam dus, maakt Wilders zich als de politicus, die hij hiervoor pleegde te zijn, volslagen ongeloofwaardig.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:28

Heineken zal er weinig last van hebben hoor... Moslims drinken geen alcohol

BigFoot | 28-11-07 | 10:28

Laat maar zien Geert hoe belachelijk die zieke geloofswaanzinnigen zijn en voornamelijk de Nederlandse overheid die al die ziekelingen het hand boven het hoofd houd ipv. die geweldsuitwassen en zieke geloofsbeelden en indoctrinaties van die islam bestrijd.

Herr Oberst | 28-11-07 | 10:27

@ kwarkoo
Ik heb zeker geschiedenis gehad. We leven al meer dan 40 jaar samen met moslims. Ben opgegroeid in Den Haag tussen moslims in dus weet waar ik over praat. Weet niet uit welk gehuchtje of vinexwijkje jij komt?
En als je met wereldnieuws het moslimterrorisme bedoelt, vergeet dat niet dat wij (de westerse wereld) geen haar beter zijn. Jij was zeker diep verontwaardigd toen een moslim verdonk geen hand wilde geven? Vrijheid van meningsuiting is een groot goed als het jullie uitkomt.

RCT | 28-11-07 | 10:26

ik ga gauw nog even tanken nu het nog kan

man on the edge | 28-11-07 | 10:25

@ rioolguurder 28-11-07 @ 10:24

tien tegen een, dat onze vriend Mohammed niet kan zwemmen en dus zoals zo vaak zijn eigen glazen ingooit ;)

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:25

@RCT 28-11-07 @ 10:11

"Overigens zijn die marrokanen allang geen marrokanen meer. Zijn immers van de 2e of 3e generatie dus officieel Nederlander. "

Ja , op papier misschien wel,een paspoort maakt je administratief en juridisch misschien wel Nederlander, maar het gaat erom wat er tussen de oortjes gebeurt ( of juist niet gebeurt)

Het is niet mogelijk om te integreren als je in enclaves gaat wonen en je distantieert van de NL samenleving. En dat is nog diplomatiek uitgedrukt, want zoals we allemaal hebben kunnen zien en lezen gaan de maroc knokploegen wel effe een stukkie verder dan niet integreren.

Zoals al eerder gepost: het is eenrichtingsverkeer met deze lui, het is alleen nemen, nooit geven. Dat gaat niet veranderen, we hebben hier te maken met een mentaliteitsprobleem wat zo diep zit ingegroefd, dat gaat never nooit goed komen. Helaas.

bello | 28-11-07 | 10:25

@Robin Hood 28-11-07 @ 09:57
Laat ons hopen dat Fleisch met die zin good cop-bad cop met z'n publiek speelt, Fleisch behoort immers niet tot het kamp van de onnozelaers.
.
Het financiele argument wordt zelfs door onze socialistiese kameraden van stal gehaald om de failliete multi-culti doctrine door de strot te duwen. Of anders de boeman van de hardhandige behandeling door Mohammedaanse zusters als we in het verzorgingshuis liggen, haha.
.
Kom maar op met die boycot - hoe eerder we financieel onafhankelijk zijn van de baardmannen, hoe beter. De grenzen op slot, en tijd voor een Koude Oorlog met de immer driftige baardmannen.

Zware Guy | 28-11-07 | 10:25

scene 1: jantje brinker zit met z'n vinger in de dijk, daar komt mohammed aangelopen en schopt jantje omver , trekt z'n vinger uit de dijk, breekt deze ook nog, pakt vervolgens z'n mobieltje af en rent weg , jantje zonder zwemvest achterlatend.

rioolguurder | 28-11-07 | 10:24

@GeenKwijl! 28-11-07 @ 10:23

Geen idee, zullen we dat niet eerst even afwachten?

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:24

LibertasSimplex 28-11-07 @ 10:16

precies. als dat echt zo zou zijn, waarom lopen niet alle noordafrikanen in ale hoeken en gaten te zoeken naar Wildes. Waarom is indonesië nog niet leeggelopen om met z'n 300 miljoenen Afghanistan te bevrijden.

Over Wilders: tja, je kan het niet verbieden, maar het is stom, niet effectief (dan was de donald duck metafoor een stuk effectiever), niet orgineel en hij verhoogt z'n eigen risisco, wat ons kaken kost. Moeten we m daarom nog beschermen. Jazeker, maar Cheert mag zelf ook nadeken wat nuttig en vrijheid van meningsuiting is, e wat dom provoceren zonder doel is.

Maaier | 28-11-07 | 10:23

@spooky,
Ja, duidelijk dat die film over jouw cafetaria gaat, duidelijk man!

fuckje | 28-11-07 | 10:23

Conjo!

Wat voor een documentaire denk je dat Wilders gaat maken?? Een objectieve die ons laat zien hoe de gemiddelde islamiet in zijn Nederland de paniek politiek ervaart?

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:23

@Robin Hood 28-11-07 @ 10:12
Ik heb je posts gelezen.
Nu weet ik nog steeds niet waarom het zo goed is dat wilders dit doet.
Nu weet ik nog steeds niet waarom jij vind dat deze film iets positief bijdraagt aan de discussie.
Be-argumenteer nou eens de stelling dat dit goed is.

----TWISTED---- | 28-11-07 | 10:22

@spooky 28-11-07 @ 10:20

En Spooky verwoord mijn gelijk binnen een minuut. Gefeliciteerd! :)

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:22

Als geert nu eens stopt met dat moslim gedoe het begint nogal oud te worden.

Prima dat je strijd om de Nederlandse identiteit te behouden en niet te grabbel wilt gooien aan andere culturen. Daar zeg ik ook nee tegen, maar dit gaat me dan ook weer te ver.

FrAgFo0d | 28-11-07 | 10:21

fuckje 28-11-07 @ 10:08
Ik hoef de film niet gezien te hebben om te weten wat voor film Wilders gaat maken. Wilders die een film over moslims maakt is als Mahmoud Ahmadinejad die een documentaire over Israël gaat maken.

spooky | 28-11-07 | 10:20

@ sjaakdeslinksesul 28-11-07 @ 10:17
RCT laat nog even in het midden in hoeverre de bijbel vredelievend is...

Gotthard | 28-11-07 | 10:20

We kennen lullen met ze allen wat we willen, maar zolang we de daadwerkelijk film nog niet gezien hebben, kunnen we er ook niet over oordelen. Maar dat een film cq documentaire nodig is, blijkt wel weer uit de voorbarige reacties hier op dit forum en daarbuiten (2e kamer). Angst is altijd al een slechte raadgever geweest.

Geppie Conjo | 28-11-07 | 10:20

Laat dan wel even zijn beveiliging stil zetten! Zo'n film leidt nooit, ik herhaal, nooit! tot een betere samenleving. Ik vind niet dat de Nederlandse overheid oorlogsverklaringen aan de Islam moet subsidiëren door de afzender ervan te laten beveiligen, uit de wind te houden van het geweld dat hij zelf veroorzaakt. Samenleven, praten en discusiëren doe je niet door een hersenloze kansenlimburger in het Wilde Weg te laten raaskallen als volksvertegenwoordiger. De aanzienlijke hoeveelheid onderkruipsels die op hem stemt, kan beter in ghetto's als Leidsche Rijn gaan wonen.

GeenKwijl! | 28-11-07 | 10:19

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:11

Nee, dat is er alleen als het gebeurt. meelopen met bepaalde groepen gebeurt vaak niet, maar dan valt het niet op. IN ieder geval: het is een onbewezen stelling dat alle moslims in NL met de fanatico's mee zouden lopen. Is het ergens op gebaseerd, nee. Alleen op het idee dat er een soort van universeel samenhangend moslimgevoel is en op et idee van osama cs met z'n wereldkalifaat. Daarmee gelooof je in deelfde sprookjes als Osama. Trap niet in die val. Waarom zou je in dezelfde sprookjes geloven als de taliban.?

Maaier | 28-11-07 | 10:18

Moslims worden vast al een beetje Wilders-moe. Ik ook, trouwens.

Niet voor Jan | 28-11-07 | 10:17

"Ik durf hierbij te stellen dat de koran net zo vredelievend is als de bijbel."
@RCT 28-11-07 @ 10:11
Hoeveel zet je in?

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 10:17

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:07
Dat de meeste 'gewone' ('gewone', haha bukken met je kont naar het westen normaal! Maar dat terzijde) moslims met extremisten zouden heulen als het erop aan kwam geloof ik niet, en lijkt me zelfs onzin.
VanFrikschoten 28-11-07 @ 08:58
Mooi he de rechtsstaat.

LibertasSimplex | 28-11-07 | 10:16

Sikkeneur 28-11-07 @ 10:14

Opmerkelijk dat je het voorbeeld van uitschelden voor hoer noemt. Hoe toepasselijk zeg.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:16

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, toch kan je je afvragen waar de grenzen van acceptatie en tolerantie liggen.
Een autochtone buurman die gebruik maakt van zijn recht op die vrijheid van meningsuiting door je vrouw dag in, dag uit uit te maken voor kankerhoer zou dus eigenlijk geen probleem moeten zijn.
Toch ben ik benieuwd hoe velen, die Wilders nu steunen, dit zullen accepteren?

Sikkeneur | 28-11-07 | 10:14

Sjongejonge, wat doen er toch nog een boel mensen moeilijk... Of je het nu met Wilders eens bent of niet, hij mag een film maken, omdat dat nu eenmaal mag volgens de wet. En als de film te ver lijkt te gaan in de zin van beledigen, aanzetten tot haat, etc., dan is het aan een rechter om daarover te oordelen. Zo simpel is het!

Kees Maf | 28-11-07 | 10:14

RCT 28-11-07 @ 10:11

U heeft nooit geschiedenis gehad of het wereldnieuws gevolgd? Met die moslims is geen samenleven mogelijk.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:13

@ RCT 28-11-07 @ 10:11
Niets aan de hand, gewoon doorlopen.

Robin Hood | 28-11-07 | 10:13

Bedankt hè, Geert, voor het herstellen van het Janmaat-effect. Eindelijk mag gezegd worden wat er mis is aan immigratie/immigratie/minderheden, en dan gaat weer iemand als een dolle stier door de porseleinkast draven. Ik zit politiek redelijk op één lijn met Wilders en verdonk, maar het lukt me niet meer om voor Wilders op te komen in debatten met politiek correcte collega's. Wilders' toon is te schril, te gefrustreerd, te eendimensionaal, net als destijds Janmaat.
Dit doet De Zaak geen goed.

Onbevlekt blazoen | 28-11-07 | 10:13

"Eerst zien, dan niet meer geloven..."

Ethicus | 28-11-07 | 10:12

als alle andere lafbekkende en goedpratende politici in nederland maar de helft van het lef van wilders zouden hebben, zou dit een heel mooi land kunnen zijn...

Klaboesterbeer | 28-11-07 | 10:12

@ ----TWISTED---- 28-11-07 @ 10:03
Doe es al mijn posts in dit topic es goed lezen, dan heb je antwoord op al je vragen.

Robin Hood | 28-11-07 | 10:12

Ongelofelijk wat een naievelingen hier .. Weleens de moeite genomen om een moslim te leren kennen of durven jullie dat niet zonder beveiliging? De meeste moslims zijn totaal geen slechte mensen. Ik durf hierbij te stellen dat de koran net zo vredelievend is als de bijbel.
Het probleem is niet zozeer de moslims, maar bepaalde bevolkingsgroepen die moeite hebben met aanpassen zoals een groot deel van de marrokkaanse jeugd. Die moet je gericht aanpakken en het aardige is dat die groot respect hebben voor medemoslims. Overigens zijn die marrokanen allang geen marrokanen meer. Zijn immers van de 2e of 3e generatie dus officieel Nederlander.
Moslims die het hart op de goede plek hebben van "ons" wegdrijven door idiote uitspraken werkt totaal averechts. "Goede moslims" voelen zich niet meer thuis, "slechte moslims" reageren terug en bevestigen alle vooroordelen waardoor "de domme nederlander" weer meer stemt op onze populist. Ideale campagnestrategie?

RCT | 28-11-07 | 10:11

Maaier 28-11-07 @ 10:08

Omdat ze wel moeten. Dat is in de hele wereld al eeuwen zo. Ik doe het niet graag maar een vergelijking met het Duitsland uit de jaren 30 zou zo maar gelegd kunnen worden. Mensen lopen nu eenmaal achter de kudde aan.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:11

Overigens geloof ik niet dat de moslimwereld Nederland (nog niet) de oorlog verklaart. De regering en het parlement zijn in deze geen afspiegeling van de bevolking. Balkenende en zijn kliek hebben dit niet door, maar in Teheran, Ryaad en Islamabad des te meer. Het vermoorden van Nederlands ambassadepersoneel en het in de fik steken van onze driekleur op CNN zou de moslimgemeenschap in ons land wel eens in zeer serieuze problemen kunnen gaan brengen! Een burgeroorlog behoort dan zeker tot de opties. Maar we zullen wel zien hoe het loopt.

Jeremia | 28-11-07 | 10:11

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:07

Dat is jouw idee. Waaarom zouden ze?

Maaier | 28-11-07 | 10:08

@spooky,
Wat kletst u peop? Alsof u de inhoud van de film al kent, en heeft gezien?

fuckje | 28-11-07 | 10:08

-weggejorist-

gewoon speciaal ik | 28-11-07 | 10:08

spooky 28-11-07 @ 10:04

Die oh zo vriendelijke shoarmaboeren, naaiwinkels etc. lopen wel met de salafistels mee als de tijd daar voor rijp is. Vergeet dat niet!

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:07

kwarkoo1 28-11-07 @ 10:03

niets is statisch dus ook de grondwet niet, maar altijd dat gezeur dat Nederland op het put staat de sharia in te voeren. Dat is toch helemaal niet aan de orde. Ja, als je alleen maar S leest met als achtergrondrubrieken het vrijevolk, gates of vienna etc. dan denk je dat inderdaad, maar als je naar cijfers en feieten kijkt, ben je een idiooot die dat denkt

Maaier | 28-11-07 | 10:07

@ fuckje 28-11-07 @ 09:57
ik gaat ervan uit dat de meeste moslims ook niet achter de letterlijke teksten van de koran staan (anders zou het hier al een bloederig zooitje zijn, dacht ik zo). Via de politiek zal de discussie binnen de moslim gemeenschap moeten worden uitgezocht.
'
Maar ach, daar kwam AHA ook niet ver mee. Nu goed laat die film maar komen. Als je maar niet denkt dat ik applaudiserend langs de weg gaat staan of ga staan schreeuwen op de dam. Hie gaat gewoon nooit eren oplossing voor gevonden worden totdat het letterlijk wordt uitgevochten vrees ik. En daarvoor moet eerst iemand zijn gekke kop ehhh nek uitsteken.

quutje | 28-11-07 | 10:06

Los van de impact die die film heeft doet een film van de hand van Wilders over Moslims geen recht aan mijn shoarmaboer op de hoek, een gewone middenstander die hier zijn boterham verdient en ook nog moslim is (waar hij me overigens nooit mee lastig valt als ik er eten haal) Tijd van theedrinken is voorbij maar de tijd van dik hout planken zagen heeft hoop ik ook zsm zijn langste tijd gehad. Als Wilders nu een film zou maken over de dreiging van het Salafisme, dan is hij goeg bezig. Nu veegt hij radicale gekken en vriendelijk shoarmaboeren, naaiwinkels, groentewinkels.... allemaal op een hoop. Het leven is geen stripverhaal.

spooky | 28-11-07 | 10:04

-weggejorist-

Violator[xL] | 28-11-07 | 10:04

Maaier 28-11-07 @ 10:00

En de grondwet is volgens jou dus statisch?

kwarkoo1 | 28-11-07 | 10:03

Wilders is een provocateur die de angsthazen van het establishment de gordijnen in jaagt en letterlijk (!!) koste wat het kost de totale oorlog met de Ummah wil ontketenen. Toch moet Geert gaan uitkijken. Op het moment dat de gevestigde orde banger wordt voor de gevolgen van een levende Wilders dan voor een vermoorde is zijn leven in serieus gevaar.

Jeremia | 28-11-07 | 10:03

@Robin Hood 28-11-07 @ 09:46
"Jouw hele post raakt kant nog wal en hangt onsamenhangend samen van rare stellingen, niet onderbouwd en domme vragen. Verder nog iets?"

Ok, ik zal mijn vraagstelling op een andere manier formuleren.
Welk resultaat bereikt iemand met het uitbrengen van een film over de islam?
(zoals we allemaal weten zal deze film heel veel heftige reacties opleveren)
En als het resultaat van deze film zal zijn dat heel veel mensen boos en beledigd zijn, waarom is dat dan goed?
Waarom is het zo geweldig dat Geert Wilders dit doet?

Ik ben er van overtuigt dat deze hele actie van Geert alleen maar gericht is op het bereiken van 1 doel; aandacht. Geen aandacht voor het probleem, geen aandacht voor de discussie, maar aandacht voor de heer Wilders met zijn partij.
Geert Wilders is een egocentrische man die aan alle kanten kickt op aandacht.
Geert Wilders is een racist, een ontspoorde debiel die door polulistische uitspraken het nederlandse volk achter zich krijgt.
En met deze steun doet hij vervolgens niets anders dan zichzelf en zijn stemmers op alle fronten belachelijk maken met voorstellen en moties die onuitvoerbaar en nutteloos zijn.
Ik vind dat het goed is om een discussie te voeren over de islam en over de moslims, maar niet op deze manier.

----TWISTED---- | 28-11-07 | 10:03

Twee woorden:poppenkast.*neemt afwachtende houding aan met mp5 in de aanslag en eet nog rustig wat kattenbrokjes*

de grote Anti | 28-11-07 | 10:02

In een oorlog heb je altijd slachtoffers; is dat een reden om dan te capituleren?om dat het slecht is voor je baan?Nog erger gaat het met je, als die moslims gaan winnen.Je bent Dhimi en moet Jizza betalen, of je een baan heb of niet.

luckybee | 28-11-07 | 10:02

@ Maaier
Die Vogelaer aangepast wil zien?

Robin Hood | 28-11-07 | 10:01

Robin Hood 28-11-07 @ 09:57

dat staat gewon in de grondwet, dus stel je niet aan.

Maaier | 28-11-07 | 10:00

Nieuwste film van Steven de Jong;"De moslims van de Bontekoe"...

MichieldeMuiter | 28-11-07 | 10:00

mooi zo, ben geen GW fan, maar iedere actie tegen de baarden kan ik alleen maar steunen.

mooi spul die vrijheid van meningsuiting.

QB (ja die.....) | 28-11-07 | 09:59

Geert for president...! Wat zou dat een mooie droom zijn.

Keaning_Radboud | 28-11-07 | 09:58

@ Fleisch:
Die uitkeringen kunnen bekostigd worden met het geld wat overblijft van de uitkeringen aan allahtonen die het land ontvluchten, omdat ze misschien eindelijk eens in gaan zien dat we 0031 niet om laten turnen naar een Islamitische deelstaat van Saoedie-Arabië.

Robin Hood | 28-11-07 | 09:57

Wat ontzettend veel reactie,s van mensen die bang zijn voor zo,n film.
Bang voor de waarheid? Bang voor de linkse kerk? Bang voor vrije mening?
Mensen laten we eerst die film eens afwachten en dan pas oordelen.
Als het tot gevolg heeft dat alle moslims boos worden zal de film wel pijnlijke waarheden vertonen. Echter kan je met die moslims daarna gewoon ff rooibossen en gaat alles weer zoals het ging.

pepewewe | 28-11-07 | 09:57

@quutje 09:50u,
De Moslimraad weigert met niet-moslims in discussie te gaan over de Koran.
Dan ben je snel uitgepraat..... Daarom is een film een duidelijk uitgangspunt voor discussie.
In de Tweede Kamer krijgt Wilders weinig los, daarom die film.

fuckje | 28-11-07 | 09:57

@Plaat-O 28-11-07 @ 09:50
Rutte for President (it's a matter of time)

Dundunbanza | 28-11-07 | 09:56

Ik ben absoluut in alle opzichen anti-Wilders. Zijn enige pluspunt is dat hij me regelmatig ontzettend aan het lachen krijgt, wat overigens voor de meeste mensen uit Venlo geldt.
Maar wat deze film betreft geef ik hem groot gelijk, omdat het een mooi praktijkexperiment is. Als dat soort dingen niet meer kunnen is Nederland inderdaad verworden tot de nachtmerrie die hij regelmatig is zijn columns beschrijft.
Het heeft niets te maken met provoceren. Als je de film aanstootgevend vindt ga je toch gewoon niet naar de bioscoop? Ik vind veel Hollywood films zo slecht dat ik er onpasselijk van word. Maar als ik in reactie daarop op straat zou gaan lopen rellen, zouden er maar weinig politici een kopje thee met mij willen gaan drinken.

houdoe en bedankt! | 28-11-07 | 09:56

Wanneer komt Rita met haar nieuwe film????

Dundunbanza | 28-11-07 | 09:53

Ik ben absoluut geen voorstander van al die poespas maar om nu al over een film te oordelen nog voordat er maar een meter film geschoten is vind ik wat overdreven. Het zou zomaar kunnen dat er een nette film word uitgebracht waarin de misstanden binnen de islamitische gemeenschap belicht worden met de koran daarin als leidraad. Beetje de mening van de schrijver naast de levensstijl van de schrijver leggen en zo wat oneffenheden aan het licht brengen. Gaan wellicht meer moslims over na denken dan nederlanders. Het zou me verbazen dat er uberhaubt nederlanders naar die film gaan. Iedereen is nu wel een beetje moslim moe.

storingsdienst | 28-11-07 | 09:52

Nou, ik ben benieuwd. Niet dat ik veel met GW opheb, maar ieder tegengeluid in de richting van de cultus des doods is goed werk. Iemand moet zijn bek opentrekken, iemand moet het doen. Dat het nu toevallig GW is , nou ja, moet dan maar. Is in ieder geval heel wat anders dan al die lafbekken in 070 die de doodscultus blijven financieren met eindeloze subsidieverstrekkingen en uitkeringen tot aan het graf.

bello | 28-11-07 | 09:51

Geert wordt steeds meer een stripfiguur... Lekker hetzelfde roepen tot de mensen moe van je zijn. Hij is een soort brandalarm. Hij signaleert in zijn ogen de brand, maar lost in mijn ogen de brand niet op maar wakkert hem eerder aan door de polariserende werking van zijn uitspraken. Maar omdat hij constant staat te loeien over slechts 1 issue gaan mensen het op den duur negeren denk ik. Maar goed... laten we eerst de film zien voordat we daarover echt oordelen.

Plaat-O | 28-11-07 | 09:50

Ik deel de cynische ondertoon van fleisch wel. Natuurlijk weten we allemaal dat de koran een kudtboek is. Maar aangezien de helft van de wereldbevolking er toch wel waarde aan hecht is het toch niet zo verstandig zo hard en onnozel te schreeuwen (ook al heeft ie een punt). Ik weet wel, vrijheid van meningsuiting en bladiebla.... Maar dit is geen kunstenaar maar een politicus. En daarom kijkt heel de wereld mee. Ook al heb ik er een hekel aan, in de politiek krijg je tegenwoordig naar lang wikken en wegen pas een verandering. Rigoreus doen werkt niet helaas: te veel weerstand. Hij zou er verstandig aan doen om een paar cruciale teksten uit de koran te halen en vragen om uitleg en interpretatie. Als de Nederlandse moslims fel achter deze uitspraken blijven staan (ongeloveigen moeten een pijnlijke dood sterven et.), pas dan rigoreus gaan worden. Tipje hoor, ziet maar wat u er mee doet.

quutje | 28-11-07 | 09:50

@ Woedstok66 28-11-07 @ 09:42
Lees die hele post eens goed, dan hoef je dat niet te vragen. Ging om zijn beveiliging.

@ Achtertuyn 28-11-07 @ 09:45
Je haalt me de woorden uit de mond, mooi gesproken, het is alsof ik mezelf hoor ;)

Robin Hood | 28-11-07 | 09:50

Wat Geert hiermee wil bereiken? Rellen natuurlijk, of erger... Geert heeft er alle belang bij dat bepaalde moslims zich gaan misdragen (hoewel ik me afvraag of de Marokkaanse straatterroristjes echt vrome moslims zijn...) Rellen en meer zijn iig koren op Geerts molen en de molen van alle andere islam bashers die achter hem aan dreutelen.

Bertje Knor | 28-11-07 | 09:49

druif 28-11-07 @ 08:55

Je hebt een . Ze zijn meestal al zeau intollerant en een beetje eelt onder die pan kan geen kwaad.

Mr_Pikibelly | 28-11-07 | 09:48

---TWISTED---- 28-11-07 @ 09:35
"Natuurlijk ben ik voor de vrijheid van meningsuiting, en natuurlijk vind ik ook veel zaken in de islamitische gemeenschap niet goed... maar"

Achter een dergelijke uitspraak hoort een punt, en geen "maar". Met dat maar keur je elke reactie goed! Ik vind Wilders iemand die debatteert met te zware middelen. De koran is niet fascistisch; de koran is onverdraagzaam tot op het goedkeuren van moord aan toe. Dat vind ik al reden genoeg om er een film over te maken, of dat nu van Wilders is, AHA of een professor in vergelijkende theologie...

Zijdezacht | 28-11-07 | 09:48

Wie speelt Aisha? is het castingbureau al bij een basisschool langsgeweest?

Lekker Belangrijk© | 28-11-07 | 09:48

Winstwaarschuwing voor de halalwinkels.

spinoza | 28-11-07 | 09:47

Wie speelt Wilders in de film?

azijnseikerT | 28-11-07 | 09:47

Overigens een domme zin aan het eind Fleischbaum. Wilders mag alles zeggen wat hij wil zeggen, hoe achterlijk het ook is en als daarop een boycot volgt met economische schade, is dat de schuld van de boycotters, niet die van Wilders. Bovendien kan Wilders zo twee vliegen in één klap slaan, het zijn nl altijd allochtonen die als laatste worden aangenomen en er als eerste uitvliegen.

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 09:46

@----TWISTED---- 28-11-07 @ 09:35

u bent dus niet voor vrijheid van meningsuiting

uchman | 28-11-07 | 09:46

@ kwarkoo1 28-11-07 @ 09:31
True, maar niet onzin blatend. We houden onze mond, veel typerender. Nou ja, niet allemaal gelukkig.

@ ----TWISTED---- 28-11-07 @ 09:35
Volgens mij heb jij het niet helemaal begrepen. Bovendien mag je je tekst ook wel doorlezen op taalfouten. Scheelt wat ergernissen.
Nut van het boek?
Is er niet.
Wat een film over de Islam positief bijdraagt aan het probleem?
Volgens mij wil je hier twee dingen zeggen. Wat er positief is aan het maken en vertonen van een dergelijke film en wat dat bij kan dragen tot de oplossing van het probleem. Positief: problemen analyseren, probleem blootleggen, mensen duidelijk maken wat het probleem is. Oplossing: knelpunten weergeven en doelgericht het probleem oplossen ipv symptoombestrijdend zeggen dat wij er niets over zeggen mogen.
Voordelen van die film?
Je valt in herhaling, lees hierboven.

Jouw hele post raakt kant nog wal en hangt onsamenhangend samen van rare stellingen, niet onderbouwd en domme vragen. Verder nog iets?

Robin Hood | 28-11-07 | 09:46

@plakzak 28-11-07 @ 09:37

Dialoog met Islam? Wakker worden, er is geen dialoog. De islam voert een monoloog. Wat hebben de pogingen tot dialoog Nederland tot nu toe gebracht? Helemaal niets. Islam is eenrichtingsverkeer, of je wilt of niet.

En wat betreft je opmerking "Leuk lekker tegen iets aantrappen waarvan je weinig tot niets weet."

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Geert Wilders weet meer over Islam dan jij waarchijnlijk weet over Nederlandse geschiedenis. Voordat je oordeelt, zou je je wellicht ook wat meer kunnen verdiepen in de persoon Wilders, zijn denkbeelden en wat hij geschreven heeft. Daarna mag je een inhoudelijk oordeel vellen. Nu loop je als een dom schaap achter de meute aan te blaten.

Achtertuyn | 28-11-07 | 09:45

"Ja en ik weet al welke scene hij gaat verfilmen; Het doorsmeren van de 9 jarige Aicha door de profeet Mohammed (vrede zij met hem). hahahhahahahhahahha Dit gaat helemaal fout aflopen, ies lache."

Ojha Ad van de Berg van de Pedo partij speelt Mohammed.

Mooie coaltie PVV en PNVD, klinkt ook bijna hetzelfde HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAAHAHA

gekkehenk | 28-11-07 | 09:44

Het is natuurlijk wel sneu voor al die arme sloebers in de een of andere achterstandswijk die straks hun zuurverdiende autootje in de hens zien gaan. Terwijl Geert met zijn lange ballen ergens onderuitgezakt champoepel zit te drinken met zijn lijfwacht op het succes van zijn film, in de geruststellende wetendschap dat zijn SUF ergens geparkeerd staat in een zwaarbeveiligde garage.

Gotthard | 28-11-07 | 09:44

Het is nodig zo'n film. En als iemand het kan doen is het Wilders, want die wordt toch al beveiligd.

Atheisme.nu | 28-11-07 | 09:44

Slimme proefballon van Geert, lokaas voor de policor ratten die nu moord en brand gaan schreeuwen, terwijl ze 30 jaar geleden The life of Brian ge-wel-dig vonden. Waarmee hun stinkende hypocrisie en angst voor de muzelmannen eens te meer pijnlijk duidelijk wordt.

zum kotzen | 28-11-07 | 09:43

"Al een idee hoe we de uitkeringen gaan bekostigen van al die mensen die straks werkloos thuis zitten, vanwege een wereldwijde boycot vanuit de moslimwereld? Arbeiders Geert, jouw doelgroep..."

GS keert zich van Wilders af nu een manwijf zijn boodschap evenzo verkondigt?

Alsof economische motieven ooit een reden kunnen zijn te melden wat je melden wilt.

Angsthaas GS.

commentaarderer | 28-11-07 | 09:43

observer1 28-11-07 @ 09:41

Moslims intergreren niet. Niet in Nederland, niet in Europa en nergens ter wereld.

Segregatie is de enige manier om van dat kankergezwel af te komen.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:43

Just another day in Holland.

De God van Empel | 28-11-07 | 09:42

Leuk een nieuwe Nederlandse speelfilm, lekker veel recht-op-en-neer-sex!

sjaakdeslinksesul | 28-11-07 | 09:42

@Robin Hood... 99% van wat? Arische arbeidersklasse? Vermogende mensen? Autochtone Hollanders? Alles wat geen kleurtje heeft en ouder is dan 18 jaar? Blonde dames met overschot aan waterstofperoxide? Ik heb respect voor Wilders, maar stem (nog) niet op hem... laat hem eerst maar eens in een coalitie komen en zichzelf bewijzen voordat we hem de absolute macht gunnen... Voordat we het weten benoemt hij zich als legerleider en krijgen we een nieuwe serie kruistochten tegen het Arabische gevaar.

Woedstok66 | 28-11-07 | 09:42

@plakzak
'Mocht de dialoog niet werken'
mmm..

ed.. | 28-11-07 | 09:41

Hehe, GS gaat inzien dat Wilders doorslaat. Natuurlijk is je boodschap ongenuanceerd en lekker zwart wit verkondigen een middel om duidelijk te zijn voor welke richting je staat tegenover de kiezer (lekker populistisch). Maar Wilders slaat door. Hij heeft gelijk dat er in de koran onzin staat, maar dat geldt net zo voor de bijbel. Bovendien zou ieder boek (ook mein kampf) vrij verkrijgbaar moeten zijn. Zijn aanpak werkt averechts en verdeelt bevolkingsgroepen, zodat ze niet meer met elkaar in gesprek durven. Wilders slaat net zo door als groen links, alleen dan over de andere kant. Het gaat om de balans tussen rechtse en linkse maatregelen.

observer1 | 28-11-07 | 09:41

Ow,ik moet dus snel mn aandelen verkopen.. Behalve van heineken,die doet het altijd wel goed.

de grote Anti | 28-11-07 | 09:40

edit
"Kan iemand mij het nut uitleggen van zo'n boek?"
ik bedoel natuurlijk film..

----TWISTED---- | 28-11-07 | 09:40

Dat zou toch jammer zijn voor GS als Geert idd omgelegd wordt.. waar moet Fleisch dan nog over schrijven?

pwman | 28-11-07 | 09:40

plakzak 28-11-07 @ 09:37

Welke dialoog? Op de hele wereld zorgt deze secte voor problemen, zo ook in Europa en Nederland. Welke dialoog heeft er de laatste 40 jaar voor gezorgd dat het probleem steeds groter wordt? Juistem! Ga blaten bij die andere schapen die regelrecht naar de slachtbank lopen.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:40

Nu nog een film over Ella Vogelaar. Valt er tenminste ook nog iets te lachen.

Dr Mastermind | 28-11-07 | 09:40

Dit gaat zorgen voor nog meer inperking van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid in zijn totaliteit. Het kabinet gaat nu naarstig op zoek naar manieren om Wilders de mond te snoeren. Uiteraard ten kosten van de algemene vrijheid van de 0031 burger. Of...

Eagle_Eye | 28-11-07 | 09:40

Ik ben benieuwd wat er werkelijk van terecht komt..

Perenkraam | 28-11-07 | 09:39

Je merkt nu al dat er paniek ontstaat. Tja vrijheid van meningsuiting ? Als het maar hun politiek correcte mening is. Zo niet, dan is het direct een facist; want dat doet het zo goed.

Gezellig he? | 28-11-07 | 09:38

Ja hoor. Daar gaat Nederland echt kapot aan. Doe normaal.

harl | 28-11-07 | 09:37

Het wordt een beetje een zielige vertoning met gekke geert.
Wat denkt hij ermee te bereiken?
Het zijn allemaal promofilmpjes voor de pvv.
O ja ik sluit me geheel bij vorige reaguurders aan.
Pleur de bijbel ook maar in het fikkie.
O nee dat kan Geert niet doen hij is namelijk roomser dan de paus *proest*
Van mij hoeft de film er niet te komen.
Maar gezien het gemiddelde I.Q. van de nederlander zal iedereen deze film wel met open armen ontvangen.
Leuk lekker tegen iets aantrappen waarvan je weinig tot niets weet.
ik blijf voor de dialoog i.p.v. provocatie.
Mocht de dialoog niet werken en plegen onze medelanders meerdere strafbare fieten dan terug naar het land van herkomst of afkomst.
Lijkt me duidelijk en zo weet iedereen waar hij aan toe is.
Hoef je ook geen films te maken.

plakzak | 28-11-07 | 09:37

Ik ben vóór zo'n film als het geen karikaturen probeert te schetsen maar gewoon een waarheidsgetrouw beeld voor zich laat spreken. Als andere politici dat uit angst willen tegenhouden, dan mogen ze van mij vervangen worden voor mensen die nog wel een beetje VOC-mentaliteit in hun donder hebben.

Klaverjas | 28-11-07 | 09:37

wordt een zwart-wit film zeker

rioolguurder | 28-11-07 | 09:35

Is de cast al compleet ?
* zwarte baard en kromzwaard uit de kast haalt*

kneuterzak | 28-11-07 | 09:35

Hey Geert, doe je straks de groeten aan Theo van Gogh?
Het zal toch niet lang duren voordat je hem tegen gaat komen.
Ga zo door, zeer verstandig.
..
Wat een ongelovelijke bullshit, die hele geert wilders.
Dit is gewoon te doen om maar weer in de aandacht te komen.
Kan iemand mij het nut uitleggen van zo'n boek?
Nee serieus, kan er iemand hier mij nou eens een keer DUIDELIJK uitleggen wat een film over de islam nou voor positiefs toevoegd aan het probleem?
Wat zijn nou de VOORDELEN van een dergelijke film?
nee, lekker blijven provoceren, en dan gaan we weer een stille tocht houden, oh oh oh, wat is die wilders zielig dan ineens als ie met zijn strot opengesneden op de stoep ligt.
..
Natuurlijk ben ik voor de vrijheid van meningsuiting, en natuurlijk vind ik ook veel zaken in de islamitische gemeenschap niet goed... maar dit slaat nergens op.

----TWISTED---- | 28-11-07 | 09:35

Wanneer moslims om wat voor reden dan ook, telkenmale last kunnen krijgen van het sudden jihad syndroom, moeten we ze definitief verwijderen uit het publieke domein.
Net als de pitbulls.

sprx | 28-11-07 | 09:33

De enige die hier polariseren in dit land zijn lieden die duidelijk te kennen geven dat ze onze westerse normen en waarden niet accepteren en ondertussen wel daarvan willen profiteren. Wilders' film en uitspraken zijn daar enkel een reactie op.

VanFrikschoten | 28-11-07 | 09:31

Robin Hood 28-11-07 @ 09:28

Het feit dat die beveiligd moet worden zegt de gemiddelde Nederlander al niets meer. De schapen lopen, onzin blatend, zo naar de slachtbank.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:31

@ Fuckje
Zal het eens uit gaan vogelen..

Robin Hood | 28-11-07 | 09:31

Loopt allemaal met een sisser af. Een hoop gedoe om niks.

Henry | 28-11-07 | 09:31

@Robin Hood,
Wanneer is de voorpresentatie?

fuckje | 28-11-07 | 09:29

@ James Lastig 28-11-07 @ 09:26
Kunnen ze van bovenaf wel bedenken, maar dan moeten ze de beveiligingsmensen van Geert zelf ook nog zover zien te krijgen. 99% stemt PVV, dus ze zullen hem niet zo snel alleen laten.

Robin Hood | 28-11-07 | 09:28

Zal het werk in Afghanistan ook wel een stuk makkelijker maken.

Spoon65 | 28-11-07 | 09:28

Provoceren om het provoceren. Blijft een sneu en simpel ventje die Wilders.

JamesHuntLive | 28-11-07 | 09:28

Ach, de angst voor de reactie van de muzelmannen zegt meer over de Islam dan over Geert Wilders. En met de reactie die ongetwijfeld gaat komen, (020-Gaza zal wel weer in brand staan) zal duidelijk worden dat Geert gewoon gelijk heeft.

Islam is Vrede, en wie dat niet geloofd, word direct onthoofd.

Achtertuyn | 28-11-07 | 09:27

Ik voel een moordcomplotje aankomen.
Plotseling verslapt de bewaking van Wilders een beetje en geheel toevallig zijn daar enkele moslimterroristen van op de hoogte. Einde Geert.

En JP en Wouter wassen hun vuile handen in onschuld en lachen zich ondertussen de piepkleine balletjes it de broek.

James Lastig | 28-11-07 | 09:26

Hij kan beter zijn tijd besteden aan zijn baan, waarvoor hij gekozen is en waar wij hem dik voor betalen, inplaats van creatief met moslims te worden.

Maar goed, het zal vast weer een indrukwekkende stille tocht opleveren.

captainobvious | 28-11-07 | 09:25

Mijn godt, GS zit in het kamp van de bukkers. Liever geen vrijheid van meningsuiting vanwege al die licht ontvlambare moslims?

Zeddegeizot | 28-11-07 | 09:25

Didadaniel 28-11-07 @ 09:21

Dan donderen we ze de grenspalen over.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:24

Een profeet wordt zelden gelooft in z'n eigen land.

down-under | 28-11-07 | 09:23

Trouwens, bij de weg, Denemarken is ook niet failliet gegaan aan die kwestie. Dus?

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:23

als dit tot moorden leidt, ben ik pleitte hoor, NZ here i cum

BYO | 28-11-07 | 09:23

filmposterf*ck dan maar?

OoO | 28-11-07 | 09:23

@ kwarkoo1 28-11-07 @ 09:18
Je weet nog niet half... Als iedereen wist waar Wilders dagelijks doorheen moet, had ie een dubbel aantal stemmen gehad. Niemand zou meer zeggen dat hij slechts een opportunist is of enkel iets zegt om electoraal gewin. De man heeft een missie, aan ons om hem daarbij te helpen.

Robin Hood | 28-11-07 | 09:23

En als een moslim-community of imam een vernietigende film maakt over Nederland?

Didadaniel | 28-11-07 | 09:21

Ja en ik weet al welke scene hij gaat verfilmen; Het doorsmeren van de 9 jarige Aicha door de profeet Mohammed (vrede zij met hem). hahahhahahahhahahha Dit gaat helemaal fout aflopen, ies lache.

gekkehenk | 28-11-07 | 09:21

hellup! geert maakt ons kapot hier in arabierie!

ed.. | 28-11-07 | 09:21

MorkieMork 28-11-07 @ 08:57
Wilders en denktank, zijn dat geen onverenigbare grootheden?

Schoorsteenveger | 28-11-07 | 09:20

knor, knor...

Tamiës | 28-11-07 | 09:20

@ Oom Frik
Ze zijn nog aan het verzamelen, hoorde het toevallig vorige week op de radio. Maar verwacht er niet teveel van. Als ze echt een punt hadden gehad, dan waren ze alvast begonnen en hadden ze niet afgewacht op wie er nog meer zouden komen. Iets met kwaliteit en kwantiteit enzo...

Robin Hood | 28-11-07 | 09:20

Dit hele gedoe rond Geert, beveiligingskwestie, zorgen van de kamer en angst voor relifundi's komt bij mij een beetje over als een hond die achter zijn eigen staart aan zit.

Tobus | 28-11-07 | 09:20

Alweer een parlementarier met creatieve inslag. Nu vraag ik me alleen af of hij vanwege concurrentieoverwegingen tegen de doorbetaling van Ayaans bescherming was.
Wel modern, zo communiceren via AV. Vroeger was het nog, 'als je het niet zeggen kan, zing het dan'

Mocht er inderdaad een a-relaxte boycot tegen hollandse producten uit voortvloeien schiet mister 'altijd geleefd van belastingopbrengsten'wilders zijn doel toch echt wel voorbij lijkt me zo.

Pater Prudhomme | 28-11-07 | 09:19

als die moslims er niet tegen kunnen moeten ze maar weggaan naar een ander land

uchman | 28-11-07 | 09:19

Robin Hood 28-11-07 @ 09:16

Mijn stem had die en krijgt hij weer. Iemand die voor zijn idealen zo door het leven wil gaan verdient respect!

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:18

@kwarkoo1 28-11-07 @ 09:15
Dan zal Wilders waarschijnlijk niet veroordeeld zijn voor het hem ten laste gelegde anders was dat wel breed uitgemeten. Vrijheid van meningsuiting, dus toch...

VanFrikschoten | 28-11-07 | 09:18

hee fleischbaum, ook in het kamp der bangepoeperts? lief moslimmetje knuffelen.. tot ze ons doodknuffelen.

HitchHiker | 28-11-07 | 09:18

Hulde aan kamerlid Wilders, de laatste antifascist in de kamer!

Dr. Faustus | 28-11-07 | 09:16

@ kwarkoo1 28-11-07 @ 09:08
Ga er maar van uit dat Geert veel te intelligent is om zich iets strafbaars aan te kunnen laten rekenen. Hij weet dondersgoed wat ie zegt en zorgt er echt wel voor om binnen de lijnen van de wet te blijven. Heb vertrouwen in de man, hij verdient het.

Robin Hood | 28-11-07 | 09:16

VanFrikschoten 28-11-07 @ 09:13

Dat snap ik wel, maar waar ik op doelde is die aangiften die een tijd geleden tegen uitspraken van Wilders zijn gedaan. (als ik mij herinner was de eerste een advocate uit Almere). Ik hoor of lees daar niets meer over.

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:15

Een paar jaar geleden was er de "linkse lente" van Femke Halsema, klapper voor 2008 wordt "Wilders' winter". Spannende titel! Hulde voor de vrijheid van meningsuiting.

Lardeerik | 28-11-07 | 09:14

@kwarkoo1 28-11-07 @ 09:08
Tja, is vrijheid van meningsuiting, he? Maar volgens de opponenten is er maar één mening en dat is die van Allah alwaar één ieder zich, goedschiks dan wel kwaadschiks, bij neer dient te leggen. Het zou best kunnen dat Wilders het daar even met ons over wil hebben in de film...

VanFrikschoten | 28-11-07 | 09:13

En in de categorie taalfouten, misschien ook even de 3e persoon ev tegenwoordige tijd aanpassen? Doel hier op 'belooft' (dus met t).
<br>
Inktvip Fleischbaum

pvpb | 28-11-07 | 09:08

Oeh, vet. Groot budget zeker? Even ILM inhuren voor de special effects. Wie is executive producer? Ridley Scott zeker! Kan nu al niet wachten om de eerste baardmannen te zien exploderen. Maar wij hebben Legolas tenminste. En Gerard Joling.

cynische_kloatxak | 28-11-07 | 09:08

VanFrikschoten 28-11-07 @ 08:58

Hoe zat dat ook alweer met al die aangiften tegen Wilders? Ik hoor er niets meer over..

kwarkoo1 | 28-11-07 | 09:08

Als 'ie nou een film zou maken over de lastenverzwaring en het koopkrachtverlies (en al die andere dingen die ik in mijn portemonnee voel en waar hij zich als politicus van het volk druk om zou moeten maken), dan, ja dán zou ik wel gaan kijken. Maar islam... islam is zó 2006.

Horst Fappert | 28-11-07 | 09:07

De angst om kritiek te leveren. Islam heeft een terroristische bijwerking. Niet uitzenden die film, koppen in het zand en vooral bang zijn.

Zo jammer! | 28-11-07 | 09:07

Lees ik dit goed? Iets dat klinkt als kritiek, nee, nou vooruit, noem het een sceptische houding van GS t.o.v. Wilders? *ogen uitwrijft*

poursuivant | 28-11-07 | 09:07

Het zijn meestal niet de islamitische werklozen die op Wilders stemmen, Fleischbaum.....

Varreke | 28-11-07 | 09:07

"Het Kabinet is niet alleen bezorgd om de veiligheid van Wilders, maar ook om het imago van Nederland" zojuist op radio Veronica-nieuws. Kunnen ze daar niet beter van maken: "Het Kabinet is vooral bezorgd om het imago van Nederland, maar een nieuwe politieke moord -op Wilders in dit geval- zitten ze ook niet echt op te wachten".

Robin Hood | 28-11-07 | 09:06

ja maar we gaan toch niet alleen omdat die gekke moslims zo'n kort lontje hebben maar elke kritische benadering van de koran verbieden. vind het juist wel goed. die gasten zijn knettergek. laat ze het maar weer eens demonstreren. moslims zijn achterlijke mensen.

Robert Irving III | 28-11-07 | 09:06

2008 beloofd spannend te beginnen. Belooft met een T?
Verder vraag ik me serieus af of Wilders zichzelf uit de markt aan het prijzen is.

knurfie | 28-11-07 | 09:03

Life of mohammed?

Hellsmurfje | 28-11-07 | 09:02

Dus geen herstfilm, Geert ? Jammer !

Aboriginal | 28-11-07 | 09:01

Wat een egoziek figuur is dat ook. Wat wil hij hier nou mee gaan bereiken? Al zou hij 100% gelijk hebben, wat is dat heilzame effect van zijn gelijk hebben dan? Geert, niemand is er in geinteresseerd of je wel of geen gelijk hebt, probeer de spiegel even los te laten om de wereld in te kijken en je af te vragen wat WERKT.

Ohja | 28-11-07 | 09:01

'Hoeveel kogels mag ie vangen, of zal het een mes worden? Een bomgordel? Een messenset? Een 747? Tijd voor een nieuwe poll?'

Maak het die gasten makkelijk: stop met het beveiligen van die idioot, nieuwe poll, goed id!

ukes | 28-11-07 | 09:01

Wie denkt dat ie Wilders hiermee weg krijgt, heeft het echt totaal niet begrepen. Geert maakt zijn punt, linksom of rechtsom. En als altijd zullen velen het met hem eens zijn, ik ook. Terecht overigens. Als altijd zullen velen zich aangesproken voelen, ook terecht. Dat ze er maar veel van mogen leren. Incasseringsvermogen checken kan ook geen kwaad.

Robin Hood | 28-11-07 | 09:00

Gouden Kalf, Emmy en Oscars voor onze Geert!!!

Bouwfraudeur | 28-11-07 | 09:00

Eindelijk! Een nieuw deeltje van de Fabeltjeskrant. met G. Wilders als een jankende Bor de Wolf die in z'n eigenste Enge Bos boekjes op de brandstapel flikkert.

Gooi je die rebelse Bijbel d'r ook even bij, Geert?

pita | 28-11-07 | 09:00

Het is prima dat Wilders de moslims wat incasseringsvermogen wil bijbrengen, maar kan hij dan niet eerst parlementslid in Burkina Faso worden? Die hebben toch al geen noemenswaardige economie.

Vogelbeest | 28-11-07 | 09:00

Als reaktie op een eventueel onrecht in de film kun je naar de rechter stappen of hele volkswijken in oproer brengen met vernielingen en autobranden met aanvullende bedreigingen tegen het leven gericht.
Ik heb het donkerbruine vermoeden dat het laatste zal plaatsvinden. Dan heeft Wilders een punt.

VanFrikschoten | 28-11-07 | 08:58

goedemoggul, tikfout.
Verder, dat ie dan ook maar begon januari mooi briefje met punaise op zn borst krijgt geduwt, pure symboliek natuurlijk.

Rafey | 28-11-07 | 08:58

Hopelijk gaat ie snel AHA achterna naar de VS!

MorkieMork | 28-11-07 | 08:57

Wilders doet vrij goed (hoewel ongenuanceerd) werk met betrekking tot moslims en buitenlanders. Niet altijd met hem eens, een beetje respect voor mensen kan nooit kwaad.

Sangoni | 28-11-07 | 08:56

Ach ja, Al Gore werd ook pas écht bekend na het uitbrengen van zijn film.

uninvited guest | 28-11-07 | 08:56

populist, maar ja hij heeft wel goede punten.

terrorwally | 28-11-07 | 08:55

@ Fleisch: wat klopt er niet aan de volgende zin? ZEGT hij dat niet?

"“In de film leidt dat tot iets,” aldus de PVV voorman, die niet of hij het boek zal verbranden dan wel verscheuren."

Robin Hood | 28-11-07 | 08:55

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.
De tijd van overleg en theedrinken is voorbij, laat door die film maar zien hoe alles in elkaar steekt.
Goed plan, en dan maar rellen of boycot, dit geVogelaar levert helemaal niets op!

fuckje | 28-11-07 | 08:55

Ik quote mijzelf vanaf nieuwnieuws:
Wat Wilders wel bereikt is dat moslims beter tegen kritiek kunnen dan voorheen. Werd er vroeger heel spastisch gedaan over uitspraken van Wilders, trekken momenteel veel moslims hun schouders op als ze Wilders horen praten.

druif | 28-11-07 | 08:55

"die niet of hij het boek"
woordje "zegt" vergeten?

the0roger | 28-11-07 | 08:55

Hoeveel kogels mag ie vangen, of zal het een mes worden? Een bomgordel? Een messenset? Een 747? Tijd voor een nieuwe poll?

* | 28-11-07 | 08:54

'die niet of hij het boek zal'; goeiemorgen redactie

irritaSies | 28-11-07 | 08:54

Wilders heeft gelijk. We hebben films nodig. Moslim boycot? Ach, als de Europese corporatistische en socialistische kartels naar de donder gaan heb ik daar echt geen probleem mee.

prohibitandis | 28-11-07 | 08:53

Zou het dezelfde film zijn als waar Jami het steeds over heeft? Of krijgen we er twee voor de prijs van 1?

Robin Hood | 28-11-07 | 08:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl