Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leger inzetten tegen scholieren. NU

Sterf sgolieren, sterf... (klik voor vergroting)Landgenoten! Nederland wordt thansch geteisterd door relscholieren. Er MOET hard ingegrepen worden. Potjandorie, Balkenende. DOE er wat aan. Laat ze er niet langs komen. Bel het leger. Laat tanks oprukken, zet helicopters in. Het waterkanon en de lat over dat luie scholierentuig met hun opstandige praatjes. Beetje gaan zeuren dat ze les krijgen op school. (Check deze ZeurMail) Naar het lokaal meppen die gasten, in de bankjes ermee, BEK houden en strafregels schrijven. Mobieltjes afpakken. MSN verbieden, de leiders van het LAKS achter slot en grendel zetten en martelen. Het gaat namelijk overal mis in Nederland. Rellen en vernielingen gemeld in Amsterdam, Terneuzen, Middelburg. Politie wordt met eieren en vuurwerk bekogeld in Purmerend. Lawinepijlen in Bergen. Boel kort en klein geslagen in Roosendaal. Ook de Friezen houden huis in Harlingen. Schermutselingen Zaandam. Politie boekt overwinning op insurgents in Enschede. Vreemd Krakeel in Krommenie. Eerste beelden van massa-arrestaties in Amsterdam. Pliesie hanteert wapenstok in Zeeland. SBS6 verslaggever door sgolier neergeslagen! Trek alle verloven in. Mobiliseren NU! Update: Scholierenrevolte gaat maandag verder. Het volgende bericht werd zojuist via MSN verspreid: "Maandg opniew staken! Na dE kLeIne PaUze gaan we buiten zitten en negeren de lessen. Stuur dit na iedereen door van je lijst!" Update: Toe maar! Jan Peter Balkenlul vindt de sgolierenrellen: "buitengewoon verwerpelijk"

Reaguursels

Inloggen

@ geile pater
Noem je hun dom die het voor scholieren opnemen met je kutreactie?

Gleufridder | 25-11-07 | 13:54

@ dEstEm
Ik doe het toch ook alleen dan word je weer afgezeken door de halve nederlandse bevolking omdat we toch al zogenaamd niets doen.

Gleufridder | 25-11-07 | 13:52

De pliesie heeft gelijk. Een duidelijke aangelegenheid voor de gummi-knuppel. Dus niet voor socio praatjes van ouders, opvoedkundigen, LAKS, journalisten en ander links tuig dat vanaf de zij-lijn kritiek levert op het pliesie-optreden. En aan alle ouders die achteraf mekkeren dat zoonlief "ten onrechte" werd geslagen: Dan had u uw bastaard beter op moeten voeden. Lutsers.

TonySoprano | 25-11-07 | 11:47

mensen hier schijnen geen idee te hebben wat voor effect het handhaven van de urennorm heeft op scholen. we protesteren niet omdat we meer moeten werken, want dat hoeven we niet. we worden alleen heel wat extra uren op school vastgehouden (ikzelf 7 uur in de week) waarin helemaal niks te doen is en het is 'onderwijstijd' om met 50 leerlingen voor je uit te zitten staren onder niet bepaald gekwalificeerde leiding. de overheid doet net alsof we meer nuttige uren op school doorbrengen maar dat is pure manipulatie het is een ophokplicht om ouders met een bord voor hun kop tevreden te stellen. het LAKS heeft al veel geweldloze acties gevoerd en petities aan de minister gestuurd maar daar wordt niet naar geluisterd. tijd voor keiharde actie dus. we blijven relschoppen en vernielen tot de urennorm wordt afgeschaft en we onze tijd op school weer nuttig door kunnen brengen zonder urenlange verveling. en die agentjes in middelburg die ongewapende jongens met wapenstokken aftuigden moeten in het openbaar gecastreerd en gevierendeeld worden.

bas1991 | 25-11-07 | 11:06

dat geteisem motte ze met pek en vere besmeuren en stuk voor stuk anaal verkrachte heb je de tv gezien die leeghoofden wisten grotendeels niet waarom ze waren aan het staken. dit zyn nu de kinderen van de toekomst.en die linkse rakkers wat het hier op deze site het voor hen opnemen motten ook hun bek houwe,want die zyn nog dommer dan het achterend van een varken.

geile pater | 25-11-07 | 02:23

@Bonne 24-11-07 @ 21:06
Wat hebben deze en vorige generaties dan opgebouwd? Het enige wat ze hebben voortgebracht zijn een stelletje ingezakte, uit gekakte, apathische ja-knikkers. Dit vooral in de middenklasse. Het hoger geschoolde publiek wat een baantje heeft bij de ambtenarij (gemeenten, overheid, semi-overheid, zorginstellingen etc.) is alleen maar bezig om zijn/haar zakken te vullen en elkaar doelloze baantjes toe te schuiven. Zij hebben er met succes voor gezorgd dat alle initiatief volledig de kop is/wordt ingedrukt. Neen, we hebben lekker wat opgebouwd met zijn allen. wees er trots op.

dEstEm | 24-11-07 | 21:26

@Gleufridder 24-11-07 @ 18:55

Waarom DOE je dat niet? Het recht heb je. Het is alleen zo dat de meeste mensen te lui zijn om nog te protesteren. Als je het ergens niet mee eens bent, maak je dan eens kwaad en mobiliseer een aantal mensen.
Ik ga maandag meelopen met de scholieren, met camera. En zuur zal het agentje zijn dat iets ongeoorloofd doet. Ik nagel ze aan de hoogste schandpaal!

dEstEm | 24-11-07 | 21:17

Scholieren van deze tijd... let op: áls jullie rotzooi trappen... GEMEENTELIJKE EN ANDERMANS EIGENDOMMEN VERNIELEN en daarmee bedoel ik de SCHOLIEREN DIE ZICH BEWUST ECHT MISDRAGEN... komen in de volgende dagen, weken en jaren... in aanmerking voor een cursus "héropvoeding"!

Dat soort "scholieren" met een IQ... en EQ...(vér) beneden het normaal gemiddelde... moeten hun frustraties kwijt kunnen in werk en leer-kampen!
Terug naar de jaren '50-'60 en séventie's in de vorige eeuw. Waar het GEZAG
van de 'oudere' invloed had op gedragingen van jeugdigen met TOEKOMST!

De huidige generatie hééft geen toekomst wanneer relschoppers (onder jullie) op deze wijze door gaan met vernielingen en alcohol zuipen! Van jullie miskleunen en agressief gedrag léren wij totáál NIKS...! Wat wij... ouders en ouderen van NU...én zéér zéker onze vorige generatie (weer) hebben opgebouwd breken jullie weer áf.

Protestéren? Primá! Doe dat met verstánd, respect en kalmte..! Ga naar Den Haag... want dáár zit een stelletje kneuzen in hun ivoren torens in hun neuzen te peuteren! Já-knikkers... zijn ze... die menen onze jonge generatie hun wil op te leggen? Forget it...!!!

Nou... kom maar op met jullie wijze meningen!

BONNE.

Bonne | 24-11-07 | 21:06

zeg kan er mij iemand vertelen als het door het hele land te gelijk gaan rellen de politie het wel aan kan ik denk dat ze het niet weten waar ze het moeten zoeken

euhhhhhhhhh | 24-11-07 | 19:06

Waarom zouden jullie wel op mogen komen voor iets wat je tegenzit en wij niet?

Gleufridder | 24-11-07 | 18:55

@ranqneuzeKleinburger

Excuses voor het gezeik over de gristenhonden, maar lees mijn vorige comment dan begrijp je waarom ik verwijs naar mensen van het Ubbo Emmius college alszijnde gristenhonden.

Iosif Dzjoegasjvili | 24-11-07 | 16:54

@overVecht

Mag ik bekendmaken dat ik in Atheneum 4 zit?
graag uitgeluld.
ik koester geen frustraties jegens de gristenen, alleen ik haadt het dat zij de grootste school hebben, omdat de gristelijke medemensch beweert dat de mensen op het Comenius College een stel aso's zijn. Volgens mij bewijst mijn ooggetuigen verslag onomstotelijk dat juist zíj de aso's zijn en dat de ouders van die menschen hun kinderen niet onder controle hebben. Over verloedering gesproken.

Iosif Dzjoegasjvili | 24-11-07 | 16:52

Ik weet niet waar ze over zeiken hoor! ik(VWOscholier) heb niet te veel uren in de week, en onze school heeft ook niet gestaakt. Ziet er een beetje stom uit om als je na het 3e uit bent te gaan protesteren dat je te veel les krijgt.
En als je geen zin hebt in school meld je je toch gewoon ziek!

Klaas Appelmelk | 24-11-07 | 15:22

Leger, oprotten!

Wij komen voor onze rechten op.

Geen 1040 uren verplicht!

Thejermaine | 24-11-07 | 15:07

Iosif Dzjoegasjvili 24-11-07 @ 14:28

ja, briljant idee... stuur reporters naar plaatsen waar NIETS gebeurt.
dat met die frustraties over je gristelijke medemensch wil je daar met een professional over praten?

ranqneuzeKleinburger | 24-11-07 | 14:58

@Iosif Dzjoegasjvili 24-11-07 @ 14:28
doe je oogkleppen af man achterlijke vmbo-er. Wat nou moeilijk doen over dat het 'weer' de gristenhonden zijn. kwijn lekker weg in dat stadskanaal van je.

overVecht | 24-11-07 | 14:57

Koop'm & Sloop'm

voor alle relscholieren en pliesie agenten die last van opgekropte aggresie hebben.

www.mokerxl.nl

ook prima tegen stressssssssssssssss

mokerxl | 24-11-07 | 14:51

Beste geenstijlredactie: Had RUDTGERT naar Oost-Groningen gestuurd.
In Stadskanaal, welteverstaan werd netjes gestaakt op de manier zoals het ook gewoon hoort. Een bestuurslid van het LAKS wist niks van de staking af, maar had binnen drie uur, let wel: 3 UUR, een staking aangevraagd bij de schoolleiding van het Comenius College aan de Engelandlaan, en er werd netjes in de kantine gestaakt, terwijl de gristenhonden van het Ubbo Emmius aan de Stationslaan onze school kwamen bekogelen met eieren en wc-papier, zo hebben zij het hele dorp (volgens de lokale boeren een grote stad), geterroriseerd.
een aanrader om Geenstijl-TV maandag naar Stadskanaal te sturen. Om te laten zien dat we niet allemaal van die relscholieren zijn zoals de meeste gristenhonden.

Iosif Dzjoegasjvili | 24-11-07 | 14:28

Nou jongens en meisjes, jullie kans, eindelijk : de straat op!!

Laat je vader en je moeder zien dat jullie het nog kunnen!

Handleiding:

- de straat is van ons (zie ook de Amerikaanse literatuur over de vrijheid van meningsuiting, zie mijn boekenkast)

- laat je rustig slaan, zorg wel dat het gefilmd wordt, liefst door RTL of het NOS journaal

- geef persverklaringen aan de lokale pers uit; maak ze zo dat ze zo geplaatst kunnen worden, liefst op USB-stick al inleveren; lever ze vlak voor sluiting van de regionale redactie in, lezen ze het niet meer na (ong. 2200 uur), noem de stukken “Manifest” of zo

- pas op voor de stillen in de club, ze zijn er altijd, willen laten escaleren zodat de politie kan ingrijpen; nemen je ook wel eens mee een steeg in om je in elkaar te slaan (zonder RTL of NOS); stillen herken je eigenlijk zo, ze zien er duidelijk politie uit, doen eerst ook niet echt mee en kijken veel rond; ga er met een stel op af en ze gaan er van tussen dan is het raak; ook gewoon leuk om te doen als tijdverdrijf

- gebruik geen lichamelijk geweld

- dien voortdurend klachten in, alles CC naar de regionale pers

- met iets gooien mag soms, niet naar mensen of politieagenten, maar wel naar objecten, dit alleen als de politie begonnen is met slaan en zo. Tegenwoordig zijn populair : bankgebouwen, multinationals [waar jullie later gaan werken, net als wij], onderwijsinstellingen, overheidsgebouwen algemeen. Bijvoorbeeld met:

o terrasstoelen, maar niet van je favoriete stamkroeg

o fietsen, bij voorkeur niet je eigen fiets (advies : die laat je thuis)

o met kippen (zie “De Rattenkoning” van Harry Mulisch), alleen toen gooiden we er niet mee, maar nu zijn er ook meer kippen; laat de eieren, te oubollig, eventueel dan tomaten

- Wees ook creatief in je acties:

o Lawaai met potten en pannen

o Laat pizza’s, een grafkrans of andere gevaarloze dingen bij betrokken overheidsdienaren bezorgen

o Blokkeer eens wat; een gemeentehuis, een kruispunt of zomaar iets waar je voor kunt gaan zitten, zoek iets uit wat mooi beelden op TV oplevert

o Draag in een grafkist het onderwijsbeleid ten grave

o Roep “[Naam] “Moordenaar of zoiets” , tegenwoordig weer strafbaar, meteen goed voor voorkomen, dus publiciteit, meldt van tevoren RTL of NOS, liefst beide, dat je het gaat roepen

o Kijk verder even op Google met de zoek term “de jaren zestig”

o Kom elke dag naar een bepaald punt in je stad, een beeld of fontein, of voor een mooi pand; zorg voor een mooie achtergrond i.v.m. RTL en NOS

o Laat de politie denken dat je naar een voor hun “gevoelig” punt gaat, bv. het Binnenhof, het gemeentehuis of zoiets, dat spreidt de politiekracht (verdunning)

o Loop in ieder geval nooit de wel met de politie afgesproken route, dat leidt ook tot verdunning

- haal voordat de politie je mobiel of fotocamera in beslag neemt (wat niet mag) je (mini/micro/gewone) SD kaart eruit (gaat sneller als vroeger toen wij het hele filmpje eerst moesten terug draaien)

- houdt rekening met politie-opvattingen; zo betekent “geweldloos”:

o met de “platte pet” uitrukken, waarbij er wel met de wapenstok mag worden geslagen

o met de “platte pet” uitrukken, terwijl de ME-bus om de hoek staat

o het drukken van de politieduimen achter je oren, doet verrekte zeer, niemand ziet het, en daarom is het geweldloos; worden ze op getraind

o het terugknikken van je polsen, doet ook verrekte zeer, je ziet het ook niet, worden ze ook op getraind, maar het is geweldloos

o oude agenten die de jaren zestig nog meegeslagen hebben mogen voor hun pensioen nu nog even herinneringen ophalen (goed gedaan in de actie! : was heel mooi en ruim, met herkenbare agent op TV)

- houdt rekening met politietrucs om demonstraties, tochten en waar je gaat zitten om wat te blokkeren, of gewoon omdat je moe bent:

o ze halen bruggen op als er water in de buurt is

o ze sluiten straten af; leuk is trouwens al die afzettingen een beetje “bezig” te houden met discussie, politie-agenten hebben geen mening, dus dat kan alles bij elkaar wel even duren

o tegenwoordig filmen ze ook veel, om je later te pakken; draag de nog toegestane hoofddoek of andere bedekkende kleding (wij droegen bivakmutsen).

Jongens, meisjes, Ga ervoor!!!

Succes !!! Wij staan achter jullie.

Je vader,

heeropstand | 24-11-07 | 14:06

o ja als de ouders en andere mensen met pit maandag met de scholieren meelopen dan word dit mischien een begin van zaamhorigheid kom op mensen

jan444 | 24-11-07 | 13:10

goed gesproken SuicideCowNL waren er maar meer mensen die denken zo als wij mischien kunnen wij dan een groepering oprichten om het sooitje gajes dat ons leegplukt in den haag in de goot te stampen

jan444 | 24-11-07 | 13:07

Prachtig dit protest. En straks gaat het niet meer alleen om de lesuren maar ook tegen de verregaande betutteling van dit kabinet.
Het mag dan weinig genuanceerd zijn maar ieder protest juich ik van harte toe,

JantjevanHaerlem | 24-11-07 | 12:48

Dat ze protesteren prima, daarbij gebruik maken van eieren prima, maar ga dan sávonds op tv niet lopen janken dat je een paar tikken hebt gekregen omdat je zonodig met hardere voorwerpen moest gooien en auto's moest vernielen. zag me neefje er zelfs tussen zitten, nou die krijgt m nog van me hoor, jankerd!!!!

Vak G | 24-11-07 | 12:10

Beetje protesteren omdat ze 130 dagen per jaar naar school moeten. Ik vind dat 250 dagen nog niet genoeg zijn. Gaan ze later als ze een baan hebben (als ze dat al de moeite vinden) ook protesteren omdat ze 50 weken per jaar moeten werken? Afschieten dat tuig.

Sir Crashalot | 24-11-07 | 10:29

zo is het: hulde aan de jeugd!!
de jeugd heeft de toekomst doe er wat mee!!

een Revolutie is waar ik van droom en mij staande houdt in dit godvergeten schijt land fuck you all brave JA knikkers, zo mijn weekend begint goed ;)

KickStart | 24-11-07 | 09:48

onderwijs in NL is bagger. meer bagger is meer bagger.

osgn | 24-11-07 | 09:18

@DJ_SypheR 23-11-07 @ 14:40

'Vroegah' (80 er jaren) moest de Burgemeester van een stad een staat van 'Burger Oorlog' aankondigen voordat het Leger (lees; Koninklijke Marechaussee) ingezet kon worden tegen het eigen volk gedurende rellen. Weet niet zeker of dat nog steeds zo is. (Leger kan worden ingezet gedurende groot scheepse rampen ed. zonder een Burger Oorlog met toestemming van De Minister)

Het is mij een beetje onduidelijk of die leerlingen nou meer of minder les willen krijgen. Gezien het taalgebruik gok ik meer les?? Als het minder les dat ze willen, hou ik m'n hart vast voor Nederland's volgende generatie.
Kennis komt nog steeds niet aanwaaien.

4links1rechts | 24-11-07 | 03:30

je moet vechten voor je standpunt toch? nou dat word gedaan ook en dan komt Jan Peter Balkenlul weer met zijn zeer krachtige uitspraak
uit schrik zijn ze allemaal gestopt met staken
of zouden ze gewoon vrij hebben van het staken?

en waarom gaan ze nog naar school toe dan want als ik ga staken dan neem ik mijn campingstoel mee en dan ga ik mooi midden op straat zitten en ga ik niet pas nadat ik al 3 kutlessen gevolgd heb pas denken oja we zouden gaan staken

stem links voor een kapot nederland!

mightyman | 24-11-07 | 02:12

Niks anders dan Hulde voor de jeugd....

En dan uitgesloten de reden WAAROM ze het doen. Hier kan het volwassen volk nog wat van leren om de straat eens op te gaan als je tegen bent. I.p.v. alleen maar te zeiken op verjaardagen dat dit kabinet je gewoon compleet leegnaait en dat alles alleen maar duurder en duurder wordt.

Stelletje Ja en Amen knikkers.... ga maar lekker verder morren terwijl je ondertussen uitgezakt in je stoel hangt. De jeugd doet het actieve werk wel....

Flamingo | 24-11-07 | 01:45

@Sulfuric-Acid 24-11-07 @ 00:51
Zooo dat is een diep inzicht . Bedankt voor je diepzinnige maatschappij-analyse.
Een groot deel van onze kinderen wordt door "deze maatschappij" schaamteloos verwaarloosd. Materieel ontbreekt het ze maar aan weinig maar kwalitatieve aandacht wordt ze onthouden.
Goede leerkrachten voor de klas .
Ouders die in hun rol van ouders gaan staan en niet kinderen met de kinderen zijn. Ouders die thuis zijn en niet volledig in beslag genomen worden door hun carriere .
En als ze dan hun ongenoegen laten blijken dan is onze politiemacht ineens paraat en is het een en al ferme jongens stoere knapen.
Als ik het heel sterk zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat wij ze verraden.

Jokkebrok | 24-11-07 | 01:09

@SuicideCowNL
"Denk er aan, dit is niet zomaar een generatie, dit is een generatie tieners die veranderingen gaan brengen in de wereld, geloof je het niet?Dan zul je het vanzelf wel merken.

Yorick."

Ik hoop het met je... Nederland heeft het hard nodig.

-edit-@ mods, ik heb op een verkeerd knopje gedrukt denk ik. Excuses hiervoor!

dEstEm | 24-11-07 | 01:02

Die sgolieren moeten gewoon niet zeiken, maar leren. Die denken zeker dat ze alles maar kado krijgen in deze maatschappij. Jammer maar helaas. In deze maatschappij zal je je eigen de tering moeten leren. Heb ik vroeger óók moeten doen. Dus... gewoon je bek houden en je fokking vmbo afmaken. Hoe hoger het onderwijs hoe minder lesuren, maar helaas staat daar tegenover dat je in de andere uren veel moet leren!

Sulfuric-Acid | 24-11-07 | 00:51

dEstEm 24-11-07 @ 00:03
chapeau!!!

hero_of_heaven | 24-11-07 | 00:39

De regering hier minacht een belangrijk deel van de bevolking hier. Het timmert liever z'n eigen kroost in elkaar als dat het maatregelen treft die ertoe doen.
Het is weerzinwekkend voor een ieder die door deze cosmetische drek heen kan kijken.

Jokkebrok | 24-11-07 | 00:35

* achter je :)

Jokkebrok | 24-11-07 | 00:33

Ja, die balkenende die vindt het weer verwerpelijk, tenslotte de scholieren komen in opstand tegen het belabberde beleid van zijn regering. Het is een dieptepunt in het onderwijs van de basisvorming en het studiehuis en wat het nog meer mag heten. De scholieren zijn er 10 jaar te laat mee, want het rammelde al sinds het begin.

De politieaanpak staat in schril contrast met de aanpak van de brandende autos in slotervaart.

Wat mij betreft verdient de KLPD een flinke verharding van het conflict, er mogen van mij wel een paar stoeptegels door politieautos heen gestuiterd worden komend weekend en maandag. Die blauwe malloten zijn ineens dapper en gaan knuppelen maar laten zich niet zien als er echte relschoppers bezig zijn.

granaatwerper | 24-11-07 | 00:33

@SuicideCowNL 24-11-07 @ 00:21
Het is alweer een tijdje geleden dat ik 15 was maar ik sta achter.... je hebt helemaal gelijk.
Sommige volwassenen geven een heel slecht voorbeeld hier in NL.

Jokkebrok | 24-11-07 | 00:33

Wat lullen die sgolieren nu. 1024 uur op 52 weken is 19.69 uur per week.
1024 uur op 40 weken (12 weken vakantie) is 25,6 uur per week...
Wat een stelletje heaumeaus die sgolieren van tegenwoordig!

Sulfuric-Acid | 24-11-07 | 00:32

Goedverdoemme, toen ik op sgool zat gebeurde dit soort dingen nooit.

@SuicideCowNL 24-11-07 @ 00:21,
LOL die post.

Sulfuric-Acid | 24-11-07 | 00:29

Inderdaad, goed om te zien dat er mensen zijn met dezelfde gedachtes.
Er zijn zoals eerder gezegd weer plannen voor maandag of vrijdag, alleen datmaal groter, welke tijd is nog niet bekend.
2/3 deel van de mensen die hier reageerde, inclusief de redactie snappen niet waarover het gaat, kijk maar eens hoe het bericht is samengesteld, daarin wordt gezegd dat alle leerlingen maar gewoon dood gemaakt moeten worden, ja zo kan ik hem ook als je groot bent kinderen afzeiken, dan durf je wel, net als die politie met hun knuppels, tegen volwassenen durven ze niks, maar tegen 15 jarige wel.
In tilburg hadden we ook politie, stuk of 8 busjes die ons achterna reden en een politie helicopter, ongelooflijk gewoon, alsof er straks een of andere hakbar met een RPG aan komt en vervolgens het stadhuis opblaast, yeah right.

Ik vraag hierbij vriendelijk of de mensen die niet weten waar het over gaat, en denken: "lekker kankeren op geenstijl, ongeacht het onderwerp" niet te reageren totdat ze zelf inzien dat dit land een zieke zak stront is.
Mensen hebben geen eigen mening, onredelijke wetten worden gemaakt, politie slaat kinderen, kinderen geen recht tot demonstratie/staken ( opgesloten in school voor 2 uur lang ) soldaten in Uruzgan, etc.

Als dit zo door gaat zijn we over 5-10 jaar een dictatuur geworden, maar dan zonder een Kim jong ill, maar met Janpeter balkenende, zoals wij met een stel mensen bedacht hadden voor deze demonstratie:
1024 MN HOL!
( net als het CDA )

Veel succes met je saaie kantoorbaan die o-zo-zwaar is want ach, je moet wel 40 uur per week werken he, ga dan niet werken, wij leerlingen zijn nog eens VERPLICHT te leren, anders krijgen we een boete, U als doorsnede nederlander heeft tenminste de keuze: Wel werk of geen werk en uitkering.

Denk er aan, dit is niet zomaar een generatie, dit is een generatie tieners die veranderingen gaan brengen in de wereld, geloof je het niet?Dan zul je het vanzelf wel merken.

Yorick.

SuicideCowNL | 24-11-07 | 00:21

heleboel nederlanders zijn onttevreden die zitten allemaal thuis te klagen en doen niks de lafaards daarom veel respect voor deze scholieren die durven tenminste wel

jan444 | 24-11-07 | 00:06

Gelukkig is een deel van de reacties nog positief. Jammer dat het merendeel van de reaguurders worden uiten als "dood meppen"etc. Aan de grote hoeveelheid van dit soort reacties, kun je zien wat een achterlijk klootjesvolk we geworden zijn. Mensen denken niet meer na. Roep maar gewoon dat het belachelijk is, zonder enigszins te weten waar het over gaat. Ik ben blij om te zien dat de jeugd tenminste weer het lef heeft om tegen de regering in te gaan. dat stelletje megalomane mierenneukers in Den Haag heeft zijn langste tijd gehad. Als we als Nederlander maar blijven meegaan in de tirannie van deze regering, dan komen er binnenkort echte rellen. Lees de krant, kijk het nieuws..
Iedere dag neemt deze regering wetten en regels aan die indruisen tegen elke democratische definitie. En toch is er geen kloothommel die er tegen protesteert. De accijnzen omhoog op brandstof... ach, dan rij ik toch wat minder. Een EU die door de strot geduwd wordt... Nou ja, je doet er toch niets aan. SLAPPELINGEN!!!!! Onze jeugd laat zien dat je er wel degelijk iets aan kunt doen. En lul dan niet over een aantal relschoppers die de boel in de war stuurt, die vind je overal. De meeste voetballiefhebbers, willen ook graag gewoon naar een wedstrijd gaan, alleen vindt de media dit niet interessant. Scholieren, blijf staken tot de regering met een juiste invulling komt van de lesuren en zorgt voor betere omstandigheden voor de leerkrachten. Het is jullie recht en jullie kracht. De rest van dit stelletje ongefundeerde reaguurders... Blijf lekker dom en naïef je stomme baantje uitvoeren, waarna je na 40 jaar ploeteren een rustige oude dag krijgt. En luister goed naar jullie... Dictator... Ahem... regering, want die heeft het beste met jullie voor. Droom lekker verder.

dEstEm | 24-11-07 | 00:03

Our administration breeds crime.

Jokkebrok | 23-11-07 | 23:54

neukfoutje 23-11-07 @ 23:45
Goeie nick! De kids die ik zag op P&W waren geen vmbo-erts uit Kansenwijken. De kans is aanzienlijk dat 95% een diploma haalt!

bogus | 23-11-07 | 23:50

dat word nog wat als ze later echt moeten werken. gaan ze dan ook staken als de baas zegt dat je deze week maar eens 41,5 uur moet gaan werken. En als of 2/3 van dat tuig dat vandaag protesteerde zijn school afmaakt.

neukfoutje | 23-11-07 | 23:45

(Ik heb niet alle reacties gelezen) Deze jongelui doen exact wat wij als maatschappij van ze verwachten, ze komen naar school om te leren. Een stelletje volledig van realiteit losgezongen politici hebben besloten dat de normuren bij wet zijn bijgesteld. Dat deze wet, en de vorige normuren en de voorvorige, niet aansluiten bij de realiteit op de scholen interesseert ze geen moer. Er is onvoldoende lesstof omdat er onvoldoende leraren zijn. We zien hier niet het tuig maar de keurige koters van keurige ouders (wat knul? heb je een lel gehad van de Pliesie, zal je het wel verdiend hebben!) die op waarschijnlijk redelijk welvarende scholen niet voldoende lesuren ingevuld kunnen krijgen. Geen crepeer gevallen maar de mainstream van de scholen in de provincie. De verBijsterveldjes van deze wereld willen een niet invulbare norm handhaven. Leraren en scholieren zitten hier bepaald niet op te wachten. Het is een schandalige vertoning dat hier op deze wijze politie voor wordt ingezet, waar waren deze orde handhavers in Slotervaart? Waar waren ze in Ondiep? Ongehoord en onverantwoord om zo op te treden tegen de bloem van de natie. Degenen die daar met de lange lat liepen te rammen hebben een open sollicitatie voor een plaatsing in een No-Go Area (lees, Kansenwijk) afgegeven. Onmiddelijk overplaatsen dus! *Is eggies boos*

bogus | 23-11-07 | 23:43

het hele onderwijssysteem deugd voor geen meter momenteel, en ik kan mijn kinderen geen ongelijk geven dat ze vandaag hebben mee gedaan !!! ik volg zelf ook nog 1 dag per week onderwijs voor weer een neiuwe studie, maar zelfs daar deugd het voor geen meter , dus laat die sukkels in den haag maar eens flink weten dat ze er een zooitje van maken, en die sukkels hier die roepen dat ze geen flikker willen doen, snappen er dus echt geen hol van.........

deFiscus | 23-11-07 | 23:37

teveel uren,sjesus,nog geen 6 jaar geleden had ik alleen maar vrij uren en lerarentekort,stelletje luie flikkers,als je niet houdt van zoveel uren dan ga je toch lekker van school af?je wordt er niet voor betaalt,dus je mag geeneens staken... je wilt minder uren anders ga je maar uit je neus lopen vreten?denk je dat de school dat erg vindt?de leraren hebben lekker vrij zo...

Necramonium | 23-11-07 | 23:23

Het politieoptreden kenmerkt zich door lafheid.
Waar waren deze " HELDEN " toen er rellen waren bij het politieburo in Adam ???!!
Waar waren de knuppelaars bij rellende marokkanen tijdens een vriendschappelijke interland ?!
Wat een verschrikkelijk laf volk zijn wij .. de politie als exponent.
Kinderen in elkaar meppen..... geweldig, hulde !

Jokkebrok | 23-11-07 | 23:15

Zoals hierboven ook al gezegd, het gaat niet om het feit dat er extra uren komen maar om het feit dat die extra uren 0% waarde hebben. Want de originele uren hebben dat ook al niet.

Ik was laatst op een reunie van me middelbare school en sprak daar met verscheidene van mijn oud leraren. Er was er GEEN EEN die ook maar één goed woord overhad over de Tweede Fase (ik ben het zelf godzijdank misgelopen). Verder had ik recentelijk een gesprek met een neefje van me die wel in die ellende zit en verhaalde over dingen zoals zelfstudie dagen en knipuren. Knipuren! Je krijgt er X aantal en die kun je dan gebruiken om les uren te laten uitvallen!? Waanzin ten top.

De kwaliteit van het onderwijs is echt waanzinnig afgekalft de laatste jaren. Maar ja he, het valt niet op als je alle examens en aanverwanten ook steeds eenvoudiger maakt. Beste minister, sta jezelf maar goed voor op de grote poel aan "hoog opgeleide" mensen in Nederland. Datzelfde Nederland weet wel beter.

MarinusWA | 23-11-07 | 22:57

Bobel, ik zou maar eens ophouden met drinken voor vanavond.

Rest In Privacy | 23-11-07 | 22:46

ik wil deze gasten er graag op wijzen dat ik in de bovenbouw (4e 5e en 6e) 5200 uur heb gemaakt. stelletje zeikerds. niet zeiken; wordt je dom van.

Bobel | 23-11-07 | 22:45

100% HaRdCoRe

LifeCatcher | 23-11-07 | 22:42

@ redactie
Feli trouwens met de 70.000 leden
@ CoJoNes 22:14
Voel jij je wel goed? Gister teveel gezopen oid?

King of controversy | 23-11-07 | 22:42

De Overheid trekt zich tot nu toe maar weinig aan van de Nederlandse scholieren. Dit doen ze omdat, als wij staken dit toch geen gevolgen heeft voor de Economie. Als bijvoorbeeld het spoorwegpersooneel staakt heeft dit na enkele dagen toch wel redelijke gevolgen voor onze economie, dan grijpt de Overheid wel in.

Ministeer Plassterk, neem ook de scholieren eens serieus. En laat ook ons eens meedenken en meebeslissen. Want het is voor de 2de kamer wel heel makkelijk om ons wat extra uren op school te laten zitten.

Rest In Privacy | 23-11-07 | 22:37


Maar kijk naar jullie ''volwassenen'' beetje gaan staken omdat ze te veel uren moeten maken of te weinig betaald krijgen. Jullie hebben een vak gekozen dat je leuk vind om te doen wij zitten de hele dag naar zo'n halve te luisteren die denkt dat hij er verstand van heeft en moeten ook nog eens onze koppen dichthouden. Volgens mij is het ook als je puber bent en op school zit dat je dan geen ruk doet bij jullie gasten.

Gleufridder | 23-11-07 | 22:33

King of Controversy heeft een goed punt, er is een leerplicht en een recht op onderwijs. Het een heeft zijdelings met het ander te maken.
Deze scholieren demonstreren voor hun recht op onderwijs, de overheid biedt ze geen onderwijs maar dwingt aanwezigheid af. Volkomen nonsens.

Wat ik me afvraag is, waar zijn deouders van die demonstrerende scholieren? Als je je kind de straat op laat gaan voor een goede zaak, tekent het de lafheid van de ouders dat ze hun kroost met de wapenstok in elkaar laten staan door de pliesie. Het gaat hier helemaal niet om onderwijs, het gaat om het probleem dat ouders hebben als hun kinderen thuis zitten terwijl zij aan het werk zijn. Lastig.

CoJoNes | 23-11-07 | 22:14

@SuicideCowNL 23-11-07 @ 21:45
Doe normaal. Denk je serieus dat je die uren kan vergeten door met al je sgoolgenoten op het sgoolplijn wat te gaan boehoe doen. Ik vind huiswerkuren ook onzin, maar dan ga je maar wat creatief boekhouden om eronderuit te komen.

Skeflau d'Bouterique | 23-11-07 | 22:05

Wat een zielige Preauletariers hier. Wat een uitermate trieste reacties. WIj als leerlingen protesteren tegen de 1040 norm. De minister praat wel over de slechte kwaliteit van het onderwijs, deze verbeter je echter niet door leerlingen langer op school te laten zitten. Het probleem ligt dan bij de leraren, die hun vak niet goed onder de knie hebben. DOE HIER DAN WAT AAN. Extra uren zijn TOTAAL OVERBODIG.

En dan zijn er wel zielige arbeiders op deze site die zeggen dat ze 2080 uur werken, maar jullie zijn waarschijnlijk amzalige uitkeringtrekkers! Jullie verdienen vast niet meer dan het minimumloon!

Natuurlijk gaat het te ver dat jongeren dingen vernielen. Maar om elke scholier dan aan te zien voor kut koters? Onnodig. Denk aan de ware boodschap achter de stakingen!. Jongern zijn zswaar ondergewaardeerd ind e samenleving, maar iedereen is gelijk toch?

1040 uur is TE VEEL. Ik vind dat het nu al tijd is voor bestuurlijke vernieuwing, dit si tenslotte altijd al goed geweest. DE STAKINGEN STOPPEN NIET TOTDAT WIJ ONZE ZIN KRIJGEN! Dus ga maar huilen als je het hier niet mee eens bent.

J,, | 23-11-07 | 22:03

mr_666

Wat ik wil zeggen is dat mensen er mee moeten stoppen om andere personen als VMBO'rs af te schrijven, ze bedoelen hier namelijk mee dat deze mensen "dom" zijn, wat dus totaal niet zo is( ok, sommige zijn wel dom, lang niet iedereen)
En ik zeg dit absoluut niet omdat ik respect wil van mijn "matties" , dit zeg ik omdat dit mijn mening is, van mij part executeren ze balkende, die gast missen we toch niet.( en rita ook niet )

SuicideCowNL | 23-11-07 | 21:59

Als wij uitval hebben wordt het NIET eens ingehaald, dan hebben we pech.

SuicideCowNL | 23-11-07 | 21:54

SuicideCowNL 23-11-07 @ 21:45
Gozer, doet rustig. Ik loop je te fokken. Als er in Alkmaar een protest was geweest, had ik vooraan gestaan, dus ik ben het met je punt eens. Maar als je VMBO-ers verdedigt, zul je moeten bewijzen dat je weet waar je het over hebt, en niet alleen maar een verhaaltje houden omdat je "respect van je matties wil".

mr_666 | 23-11-07 | 21:51

Bellie 23-11-07 @ 21:43
1040 uur voor het hele jaar. Uitval betekent dus inhalen, of "opvang" in een lokaal waar een leraar zit die niet eens gekwalificeerd is om VMBO les te geven.

mr_666 | 23-11-07 | 21:46

Nee kerel, ik weet niet wat jij doet, maar als jij zo reageert heb ik niet het idee dat jij een eigen mening hebt, net als elk ander persoon die hier deze scholieren afkraakt, ik was er zelf bij in Tilburg, daar verliep het allemaal rustig.

In nederland heb je het recht tot staken onder de 17 jaar, zolang je schriftelijke toestemming hebt van je ouders, dus de politie was in zekere zin niet rechtmatig bezig, behalve bij de mensen die dingen vernielde.

Even voor alle mensen die hier de boel af lopen kankeren:
Ik durf te wedden, en dit zeg ik namens meer mensen denk ik, dat jullie nauwelijks voor jezelf opkomen, dat jullie een saaie kantoorbaan hebben en een lelijke vrouw.
Mensen, wij komen op voor ons recht, herinner je je die ene man die met een witte vlag voor 3 tanks ging staan?Was hij ook een VMBO kleuter? Nee, die man vondt dat het anders moest, en dat is hem nog gelukt ook, hij is zelfs in de geschiedenis boeken beland, wij probeerde vandaag ook verandering te brengen, ik snap dat het jullie niks kan schelen want ach, heel nederland denkt alleen aan zichzelf, en kom nou, wie kan het nou schelen dat die kinderen van 15 geen tijd voor hun vrienden hebben omdat ze non stop op school zitten.
Helaas voor jullie is het niet zo, wij geven er wel wat om, en als het je niet bevalt, waarom kom je dan niet lekker naar zo'n staking om JOUW mening te geven, zullen we eens zien of je dan nog zo'n stoere jongen bent met een grote mond, zul je eens zien wat 20.000 scholieren hiervan vinden.

SuicideCowNL | 23-11-07 | 21:45

Ik heb in Middelburg een aantal van die smerissen gezien die zo, zonder solliciteren de banlieus van Parijs e.o. kunnen worden ingestuurd; wat een helden zeg. Waarschijnlijk boos dat ze van hun nuttige dagtaak, snelheidscontroles en zo, werden weggeroepen. Stelletje gekken, met hun gummiknuppels. Dat soort zou het liefst iedereen die bijvoorbeeld geen bel op zijn fiets heeft zo met de lange lat willen bewerken. (Waarschijnlijk omdat die andere lat al jaren niet meer werkt)
De laatste keer dat ik dergelijke malloten bezig heb gezien was de week nadat een stel AID-ers en ME-ers volkomen terecht hier rond de vismijn op de vlucht was gejaagd en achtervolgd tot aan het station toe. De week daarop stonden er zo'n 300 van die machtswellustelingen die nou nooit eens op verjaardagen vertellen wat voor werk ze nu eigenlijk doen. Kreeg ik bijna een tik met zo'n knuppel toen ik tegen zo'n "vrouwelijke" ME-er zei dat ze dat ding beter ergens anders kon duwen.
Nog een keer van die overspannen reacties en ik ga mee de straat op.

Oh ja, overigens vind ik die 1040 uur geen probleem; is toch maar theoretisch geneuzel. Als ik zie hoeveel uitval aan uren er is lijkt het er soms op dat ze nog niet de helft van dat aantal halen. Of is die 1040 uur voor de gehele schoolperiode?

Bellie | 23-11-07 | 21:43

@ koerbagh 21:30
Het verschil doet er wel toe. Die leerlingen staken voor onderwijs (ik ga niet zeggen beter onderwijs). Dat ze dat krijgen is een recht. En daar mogen ze voor protesteren. Sterker, daar moeten ze wat mij betreft voor protesteren. Dat heeft niks met de leerplicht van doen.

King of controversy | 23-11-07 | 21:43

SuicideCowNL 23-11-07 @ 21:31
Tsss. Havo-lutstert.

Of bedoelde je dit niet?

mr_666 | 23-11-07 | 21:37

Mensen mensen, staken is iets goeds, denk aan je ouders 30 jaar terug, die deden niks anders.
Ok, die wisten waar ze mee bezig waren, veel mensen van vandaag niet.
Persoonlijk vindt ik het een goed iets, maar eieren gooien en het stadshuis vernielen gaat te ver, aan de andere kant vond ik de politie te hard optreden in Middelburg, met knuppels de leerlingen te lijf, doe het dan als een echte man met de vuist.
En al die mensen die berekenen hoeveel uur je gemiddeld per dag op school zit, zoek een leven, het gaat er om dat veel uren onnodig gevuld worden met bijvoorbeeld huiswerk uren, ja, dat kan ik thuis ook wel doen, zo heb ik bijv donderdag de eerste 4 uur vrij zodat ik pas om 12 uur op school hoef te zijn, en dat voor 3x 50 minuten.

En voor al die mensen die zeuren dat het weer VMBO mensen zijn, ik durf te wedden dat jullie allemaal een stel racistische VWO nerds zijn, zo gedragen jullie jezelf tenminste, bij alles meteen schreeuwen dat het vast VMBO is, ik ken mensen die op he VMBO zitten en slimmer zijn dan de gemiddelde nedelander, maar te lui zijn voor HAVO of VWO.

En mensen die vinden dat het leger er op af moet, get a life, speel wat minder met je computer en verdiep je eens in de geschiedenis van je ouders, dan zul je merken dat een groot deel tegen verschillende dingen demonstreerde.

Er is een oproep om het maandag( of vrijdag) weer te doen, ik hoop dan dat iedereen zich een beetje kan gedragen en geen dingen gaat vernielen, dat maakt het een stuk leuker en effectiever.

p.s. Ik zit in 4 HAVO voor degene die mij afzeiken als een VMBO lutstert etc.

Yorick.

SuicideCowNL | 23-11-07 | 21:31

@King of controversy 23-11-07 @ 20:49:
Dat doet er niet toe, het is Nederland een plicht ongeacht het recht erop in een verdragstekst. Je gaat voorbij aan het punt dat zij niet 'staken' om dat "recht", zij staken om minder lesuren. Hoe die lesuren ingevuld worden is een heel andere discussie. Je haalt 2 dingen door elkaar. Zoals zovaak.

koerbagh ® | 23-11-07 | 21:30

Word ook al gespammed op MSN.

"Zoals jullie weten hebben alle scholen in Nederland gestaakt vandaag. Behalve Don Bosco. Als je op het donbosco zit, stuur dit door aan alle mensen van je lijst: Maandag staken vanaf de kleine pauze. Verzamelen bij de fietsen! STUUR DIT AUB DOOR! ANDERS STAAKT ONZE SCHOOL WEER NIET"

BullitEnergyDrink | 23-11-07 | 21:23

Ik lees hier veel VMBO, maar in almere lag toch echt ook het lyceum plat .
Het zijn dus niet alleen laagopgeleide jongeren die gestaakt hebben.
En terecht !! als je tot 15:30 op school zit doordat je 3 "studie-uren" (tussenuren) hebt, en je moet dan nog 2 á 3 uur huiswerk maken, wanneer hebben ze dan vrije tijd ??
En die beelden die ik gezien heb op tV.. PUUR POLITIEGEWELD !!!
wederom een bewijs dat nederland veranderd in een rechtsstaat !!
Ik vrees dat het aanstaande maandag wel eens HEEL ERG uit de hand kan gaan lopen.

hawaii-nld | 23-11-07 | 21:14

De kwaliteit van het onderwijs verbeter je niet door ons langer op school te laten zitten sukkels!! De kwaliteit op mijn school is inderdaad matig, maar dat komt met name door leraren die zelf dingen neit wten, en ons alles maar op latetn zoeken. Pak de leraren voor de verandering is aan!!!! Als je tot half 6 op school zit kan niemand zich meer concentreren en verbeterd de kwaliteit ook niet. En dan dat 2080 per week werken in je hol!! Wij hebben huiswerk te maken, EN OOK NOG IETS ALS SPORT, anders worden we te dik toch??

J,, | 23-11-07 | 21:09

Er is maar een oplossing: terug naar het lager-en middelbaar onderwijs anno jaren 50 toen er nog echt les gegeven werd op de scholen en waar nog tucht en orde heerste. Toen werd er ook nog echt geleerd en bestonden de klassen nog uit minimaal 32 leerlingen en maakten meer dan 1040 uur per jaar.
Ook het vakkenpakket was beduidend zwaarder dan heden ten dagen. Is dat wat jullie willen? Ik geef toe dat de kwalteit van het onderwijs veel hoger was dan nu. Als ik daaraan terug denk hebben jullie het zo slecht nog niet! Dus...
ophouden met piepen en in de touwen!!!

buzzelbas | 23-11-07 | 21:09

Ik zie het punt van de leerlingen wel, als ik s'morgens een uurtje wat kan doen vervolgens 4/5 uur moet wachten om dan weer een/twee uur bezig te kunnen, zou ik ook zeggen ik doe het wel in een paar uur achter elkaar anders zoek je het maar uit, in die tijd dat ik stil zit kan ik wel iets anders doen.
PS ze geven zelfs een goed voorbeeld van wat de meeste met grote bekken hier allemaal roepen over JP en Bos e.d maar deze jeugd komt letterlijk en figuurlijk in actie zou iedereen moeten doen die door de haagsche maffia genaaid wordt!!!

dutchdane | 23-11-07 | 20:50

Als die keauterTs zoveel les hebben, waarom waren ze dan vanmiddag niet gewoon op school?

Co Rupsie | 23-11-07 | 20:50

Dit gaat dus echt NERGENS over! Als ze dadelijk hun vmbo af hebben moeten ze 40 x 52 = 2080 uur per week werken!!!!!!!!

Hoe gaat ze dat in hemelsnaam dan doen? OMG

Henkieeee | 23-11-07 | 20:50

linken blijft lastig...
"Protocol bij het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden"

Artikel 2 Recht op Onderwijs
"Niemand mag het recht op onderwijs worden ontzegd. Bij de uitoefening van alle functies die de Staat in verband met de opvoeding en het onderwijs op zich neemt, eerbiedigt de Staat het recht van ouders om zich van die opvoeding en van dat onderwijs te verzekeren, die overeenstemmen met hun eigen godsdienstige en filosofische overtuigingen."

Nederland ratificeerde dit verdrag in 1954, en sindsdien maakt het dus onderdeel uit van de Nederlandse wet. Dat recht dus koerbach...

King of controversy | 23-11-07 | 20:49

Hebben die gasten enig idee wat werken is?
School is bedoeld om je voor te bereiden op ARBEID minimaal 40 uur per week je de tyfus werken.
Dat je jankend achter je stuur zit in de file.
En dan thuiskomen voor een zouteloos Albert Hein maaltijdje met een chagrijnige dikke trol als vrouw, en dan een telefoontje krijgen dat je kind is opgepakt terwijl die de boel aan het vernielen is en jij de rekening mag betalen.

Durendal18 | 23-11-07 | 20:48

Ik zou ongelooflijk trots zijn op mijn dochter, als ze zo duidelijk uiteen kan zetten waarom ze het met beleid niet eens is en dat ze daarom de straat op gaat. Daar kunnen al die Vinexwijkertjes nog wat van leren.die blijven zitten en lafjes je belasting betalen.
Kudos Robbin. Jullie hebben gelijk.

CoJoNes | 23-11-07 | 20:46

@ koerbagh 18:51
"Nee, onderwijs is in Nederland een plicht"
wetten.overheid.nl/cgi-bin/sessioned/b...
(en voor de volledigheid: Nederland is deelgenoot van dat verdrag)
Jij doelt waarschijnlijk op de leerplicht, wat iets heel anders is. Geeft niks, haalde ik vroeger ook altijd doorelkaar.

Je mist het punt hierzo. Kinderen zitten wel 1040 uur op school, maar leren nog steeds geen mallemoer, omdat docenten niet 1040 uur voor elke klas staan. Sterker nog, ik hoor verhalen van reaguurders die 6 uur op school zitten, en dan maar twee lesuren hebben. Zoals zoveel scholieren zeggen: het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit van de lessen. En die kwaliteit is in de meeste gevallen ver te zoeken.
Ministers hebben het over een kenniseconomie, dat is dus een hoge kwaliteit van het onderwijs, maar ze willen niet de politieke consequenties slikken van dat soort uitspraken. Liever blijven we 2 jaar in Uruzgan, dan dat ze meer geld in het onderwijs stoppen.

Je schrijft leren tuig. Mijn vraag is: hoe dan koerbagh? Moeten leerlingen maar zelf met een computer wikifeitjes uit de kop gaan stampen? Nee toch? Voor leren is een leraar nodig. En juist daar ontbreekt het aan bij scholen. Leerlingen kunnen helemaal niet meer leren op school, ze zitten er in feite hun tijd te verdoen. Zelfs huiswerk maken is onmogelijk, omdat in een groep van 80, er altijd wel een paar lopen te keten.
Lesgeven is al onmogelijk, laat staan de kwaliteit van wat de leerlingen leren tijdens die lessen. En daarom is het niet meer dan terecht dat die leerlingen ten aanval trekken (en ja, prima dat ze een boni overhoop halen, dan haal je ten minste het journaal, en dat is dringend noodzakelijk. Die Boni is toch wel verzekerd, hoef je geen medelijden mee te hebben)

King of controversy | 23-11-07 | 20:43

Ik vind het belachelijk hoe de meeste van jullie hierop reageren! Ik weet niet of jullie het door hebben?! Maar deze jongeren komen op voor hun eigen belangen, ze laten eindelijk zien dat ze het niet eens zijn met hoe zij behandeld worden. Nu is het wel zo dat het natuurlijk verkeerd is wanneer zij dingen vernielen, maar hebben jullie er aan gedacht waarom ze dit doen? Ze zijn het niet eens met 1040 uren en ook vinden ze dat ze te veel tussenuren hebben en nutteloze uren doorbrengen op school. Nu is het zo dat ik toevallig weet dat deze jonge mensen echt niet zoveel minder naar school gaan dan vroeger, ik bedoel 32 lesuren in een week is niet weinig! En daar komen dan ook nog eens een gemiddelde van 6 tussenuren bij op! Dan kom je op een totaal van 38 uur in de week. En dan moeten zij ook nog eens netjes braaf hun huiswerk gaan doen?! Jullie kunnen wel zeggen jaa! Maar zo werkt het dus niet! Jongeren hebben ook beheofte aan vrije tijd, nu hebben ze die té weinig (en al helemaal als het straks 1040 uren systeem komt) Ik vind het goed dat ze dit ons proberen duidelijk te maken! Ik vind dat deze actie's zwaar ondergewaardeerd worden! Er mankeert ontzettend veel aan het huidige onderwijs! Dat jullie dat niet willen zien komt misschien omdat jullie er niet midden in zitten! Jullie kunnen pas oordelen wanneer jullie er meer van weten. Ipv ze etterbakjes te noemen etc. zouden jullie is moeten kijken waarom ze dit doen? Jullie zijn walgelijk, luister gewoon naar die mensen! Het zijn jog volwassene, maar door de maatschappij als onnutig en lastig beschouwd. Dat ligt aan jullie! Deze kinderen zien geen andere optie, ze moeten het wel op deze manier tonen. Leraren/ministers etc. luisterd anders niet! Ze weten niet eens of dit wel zla werken. Maar de buschauffeurs doen het immers ook? Waarom zij dna niet? Bij hun werkte het ook! En het is echt niet zo dat ze zulke rare dingen vragen! Deze mensen denk ook aan hun toekomst! Maar het moet gewoon anders, dat lijkt me nu wel duidelijk! Laat ze meer huiswerk maken en minder op school zitten. Ze zitten nu heeel veel op school terwijl ze daar eigenlijk nisk uitvoeren! Belachelijk! Hoezo geen vertrouwen in de leerling! Hoezo vertrouwd ons huidige onderwijs de leerling niet voldoende om hem meer verantwoordelijkheid te geven! Ze verdienen deze verantwoordelijkheid (in mate), het is zelfs zo dat wanneer deze niet snel gegeven zal worden dit de identiteitsontwikkelingen van jonge mensen kan schaden. (1 van de dingen die ze dan moeten krijgen is immers meer verantwoordelijkheid)

Dus mensen, lees eerst wat meer over hun stakingen! Probeer je in te leven in hun jonge geesten en vraag je dna nog eens af of het echt zulke walgelijk kutkoters zijn of dat U eigenlijk degene bent die aangepakt zou moeten worden!

M.vdv | 23-11-07 | 20:31

Het onderwijs is sterk achteruit gegaan. De methoden lijken nergens op, wiskundeboeken zijn plaatjesboeken geworden onder het mom van iedereen wiskunde moet kunnen begrijpen. Voor betere leerlingen is de uitdaging weg. Dit is allemaal veroorzaakt door het nieuwe leren, dat ingevoerd is onder andere door mevrouw Netelenbos.

De leerlingen zouden moeten demonstreren tegen het tanende nivo van het onderwijs. Ik heb veel te maken met NL-se en Belgische studenten. De Belgische studenten zijn significant beter en dat geeft te denken over ons onderwijssysteem. Verder is het aantal uren op middelbare scholen kunstmatig erg groot. Scholieren zouden misschien minder uren op school moeten zijn met lessen van hogere kwaliteit. Huiswerk moet dan thuis gemaakt worden en dat maakt de leerling zelfstandig en rijp voor de maatschappij.

Fred V | 23-11-07 | 20:09

hmmm deze chaos geeft mij de gedachte dat ook de arbeiders met FNV petten en fluitjes 90 % ook niet weet waarvoor ze staken

huh!? | 23-11-07 | 19:56

alle scholieren die dit naar mijn msn sturen moeten opkankeren en lekker een schoffelbaantje ofzo zoeken bij de gemeente, als jij niet naar school wilt boeit mij dat geen ene flikker

aardt | 23-11-07 | 19:46

Ach, neem het ze eens kwalijk dat ze het niet pikken. De kwaliteit van het onderwijs is al bar slecht, en dan krijgen ze daar ook nog eens meer van. Ben zelf 6 atheneum leerling, heb 2 maanden ziek thuis gezeten, en ik heb gewoon, zonder ook maar één les bij te wonen, dezelfde tentamencijfers gehaald als klasgenoten. Dan vraag ik me toch af wat er allemaal voor nuttigs gedaan wordt in die lessen, want geleerd wordt er niet.
-
Niet dat ik hiermee vandalisme goedkeur, die randdebielen zorgen dat studenten die serieus voor hun rechten opkomen nu ook gezien worden als meute vernielend vee.

mr_666 | 23-11-07 | 19:45

Van mij mogen ze nog 5 uur per week extra erbij stoppen. Het Nederlands is echt beroerd gewoon, ik schaam me kapot.
Dus ik ben voor.
In die 2 uur kunnen ze mooie Nederlandse teksten gaan tikken.

ijsmannetje | 23-11-07 | 19:40

@Kropotkin 23-11-07 @ 19:37

Dan wel goed weggeduwd tussen de boterhammetjes en achter de banaan in de boterhammentrommeltjes...

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 19:38

*Stampt klerenkastdeur van vriendin in*

Waar is mijn AK47? Ik wil doodmaken, vermoorden, liefhebben!

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 19:37

@Niemands Knegt 23-11-07 @ 16:39
Zo is het!
En dat de sgoliertjes de volgende keer wat knuppeltjes meenemen om terug te meppen.

Kropotkin | 23-11-07 | 19:37

Ja hoor King, leren is een recht, je hebt er recht op om door de politie die school ingetrapt te worden..
www.thoseshirts.com/looney.html

JensDensen | 23-11-07 | 19:31

als die kinderen het lang genoeg doorzetten valt het kabinet vanzelf!! Dat zou dan weer positief nieuws zijn! Dan kunnen andere partijen dat hele schoolsysteem is op de schop gooien.

zuid | 23-11-07 | 19:27

Ik zit in Roosendaal op school, meerderheid van de onderbouw leerlingen van mijn school gingen ook naar het gemeentehuis. Ik vroeg waar de fok ze mee bezig waren toen ze me vroegen of ik meeging.
20% v.d. leerlingen wist maar waar het over ging en de rest liep gewoon met het NC College mee. Kuddvolk

S4r3 | 23-11-07 | 19:22

hier in harlingen, zoals op de foto te zien hingen de vmbo-ertjes rond voor het politie bureau, alsof die er iets mee te maken hebben. ze wisten ook niet waarvoor het was. enfin: ons schoolsysteem ZUIGT, iedereen wordt gedemotiveerd, cijfers zijn alles wat telt, "het hoort nu eenmaal zo"
als het niet voor een cijfer is, vinden ze het onnutig. als ze er toch geen SO over krijgen, vinden ze het onnuttig. waarom? omdat alle gordijntjes voor ze dichtgetrokken worden, het enige venster is nog "CARRIËRE" werk is alles wat telt, vraag een leraar eens: "waarom gaan wij naar school" het antwoord is dan: "ja, zodat je later een goede baan krijgt" oké.... LANG LEVE HET KAPITALISME!

HASTA LA VICTIORA SIEMPRE!

Groenepuntmuts. | 23-11-07 | 19:14

Op Hart van Nederland was te zien dat een paar van die kids tegen een tramraam staan te spugen. Vuile, vieze, gore kudtkids.

Mr. Wiseguy | 23-11-07 | 19:14

Ze hebben gelijk, quote PvdA, CDA "we gaan meer investeren in onderwijs" Wat gebeurt er: bezuinigen, bezuinigen bezuinigen

-=PyP=- | 23-11-07 | 19:11

koerbagh ® 23-11-07 @ 18:51
Je hebt wel gelijk vind ik, maar dat je het woord 'kids' gebruikt - daar moet ik toch werkelijk van kotsen.
Kids.
Weet je wat dat zijn, kids? Dat zijn dingen die je in de uitverkoop bij de Aldi koopt en laat liggen omdat toevallig ook de hondenbrokken in de aanbieding zijn.
't Is nog discriminerend ook (al interesseert mij dat geen hol); ooit iemand horen praten over Marokkaanse 'kids'?

nattebever | 23-11-07 | 19:08

@King of controversy 23-11-07 @ 16:29:
Vandaag Nederland, morgen de wereld! Revolutie!

Lobo | 23-11-07 | 18:53

@sanniie 23-11-07 @ 14:41
Ik vind het daar dan nog best meevallen hoor. Dat je maar 3 uur per week in een lokaal moet zitten om huiswerk te maken. Ik moet dat 11 uur per week. Ik moet 32 lesuren in de week krijgen, terwijl ik er maar 21 heb. En dan zou dat dan ook nog langer moeten worden? Laat ze eerst maar is zorgen dat ik goed les krijg. Aangezien er bij mij ook genoeg uitvalt doordat er te weinig leraren zijn.

SchroeftGij | 23-11-07 | 18:52

da wizard 23-11-07 @ 14:34

ach, flikker toch op. Zoals al vaker gezegt hierboven weet de helft waarschijnlijk niet eens waarom hij/zij demonstreert. Stelletje meelopers dat t zijn. Feit dat er een stichting/organisatie achter de "stakingen" zit zegt al genoeg.

MTB | 23-11-07 | 18:51

@King of controversy 23-11-07 @ 15:42:

"Onderwijs is in Nederland een recht."
Nee, onderwijs is in Nederland een plicht.

"Ministers hebben de bek vol over kenniseconomie."
Ja und? Heeft er geen moer mee te maken. Nog afgezien daarvan gaat het juist om de maatregel dat kids langer les krijgen te weten 1040 uur, en dat deze acties gaan om de aantal uren te verminderen.

"Maar deze twee factoren zie je niet meer terug in het huidige onderwijs."
Nee, vandaar dat de kids langer op school moeten zitten. Als het aan mij ligt van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags en in de pauzes niet van het plein af. Geen sgolieren meer overdag op straat in de stad. Leren, tuig!

"In de strijd om de 1040 uren norm te halen, tellen tegenwoordig pauze's als lestijd. Je wordt als leerling met 80 man in een lokaal gestopt, met 1 vers afgestudeerde pabodoos, en dat heet dan zelfstudie."
Ja, dat wilde het LAKS zelf ook, 20 jaar geleden. Evenals de studentenbonden die vonden dat het middelbaar onderwijs beter moest aansluiten op de zelfstudie van universiteit en HBO. Wie waren toen onder meer leiders van de studenten? Maarten van Poelgeest en Sharon Dijxma.
Sweet irony. What goes around comes around.

"Het is werkelijkwaar te grof voor woorden en het is niet meer dan terecht dat scholieren in opstand komen. Voor je rechten moet je vechten."
Welke rechten ook alweer?

koerbagh ® | 23-11-07 | 18:51

@raxxar... LoL

@herr-oberst... je hebt een punt

salonsocialist | 23-11-07 | 18:49

is er dan noemand die de scholieren vuurwapens kan geven dan word het pas leuk

jan444 | 23-11-07 | 18:45

"Stuur dit na iedereen door van je lijst"... na.... ik heb zo het idee dat die uren, die het scholierengilde nu wenst te schrappen, best eens goed besteed zouden zijn aan extra lessen Nederlandse taal. Of zit ik er nu egt naas?

Reykjavik | 23-11-07 | 18:29

dus we zijn niet allemaal meelzakken

osgn | 23-11-07 | 18:28

@Raxxar

Je hebt precies verwoord wat jou allemaal nog te wachten staat. Fijn hè!!

Mr. Wiseguy | 23-11-07 | 18:28

Toch een markante trend in de ontwikkeling van nieuwe wormen in naarden:
terwijl het slecht lukt minderheden in de samenleving te passen, kopieert de meerderheid steeds beter het gedrag van minderheden.

Jan Passant | 23-11-07 | 18:28

@hotpepper92 23-11-07 @ 18:22
ze kunnen het leger prima inzetten want de mensen met hersens vind je bij de tegenpartij.

osgn | 23-11-07 | 18:26

in leek werd er ook gestaakt.. 1040 uur is veel te veel!! en het leger zal nooit tegen eigen volk worden ingezet, in ieder geval niet tegen scholieren.. toch?

hotpepper92 | 23-11-07 | 18:22

@Raxxar 23-11-07 @ 18:06
Niet zo gillen, joh. 'k Ben het met de scholieren eens. Ten eerste omdat ik slecht tegen autoriteit kan en het beeld van een agent die een paar kinderen wegmept me razend maakt. Tweedens, en meest belangrijk, omdat het huidige systeem zwaar z.u.i.g.t. Het pak ambtenaren dat het Studiehuis en de eenheidsworst VMBO heeft bedacht mag van mij vandaag nog tegen de muur.

Murdockyoufool | 23-11-07 | 18:18

-weggejorist-

osgn | 23-11-07 | 18:17

Ik heb ook gereld, ben geen marrokaan maar een gymnasiast ! moet zeggen dat het erg leuk was.

ezzie | 23-11-07 | 18:16

-weggejorist-

Herr Oberst | 23-11-07 | 18:14

Allemaal neerknuppelen! Of voor eeuwig van school verbannen! Dan weten ze pas wat niet naar school gaan is..

Stelletje zeikerds!!

Reyem | 23-11-07 | 18:08

Jullie zeikerds (oude kudt mensen) moeten gewoon zelf je bek houden, jullie zijn gewoon fukcing jaloers op dat wij nog een leven voor ons hebben, en trouwens, over 't algemeen protesteert men denk ik omdat scholieren ook nog THUIS dingen moeten doen, jullie oude kudt zeikerds niet omdat jullie van 8 tot 5 een baantje hebben, dan naar huis gaan, vreten aangezien jullie vrouwen eten klaar hebben gemaakt, naar de kroeg dronken worden en dan een hartaanval krijgen en deaud gaan. WIJ ZIJN DE TOEKOMST, WIJ MOETEN LATER AL ONS GELD AAN JULLIE UITGEVEN OMDAT JULLIE ZELF GEEN PENSIOEN HEBBEN OPGESPAARD DUS KAP MET ZEIKEN...

Raxxar | 23-11-07 | 18:06

1040 uur in pak hem beet 40 week is 26 uur per week .
Een beetje normale werkweek zit tegen de 40 en in mijn geval meer tegen de 50 a 55 .
Het is absoluut bedroevend dat ze zelfs 26 uur niet kunnen vullen .
Als hier iemand een pak rammel moet ,dan zijn het de politici die ons ooit redelijke onderwijs stelsel hebben uitgekleed en leeg gezogen .
Ja graag zet het leger in ,traangas ,de gummie lat ,ga alstublieft maar even helemaal los (ik neem aan dat de heren ook nog wel wat bezuinigingetjes hebben recht te zetten) .

tsar | 23-11-07 | 17:57

@ rick_B on topic? door die boete gaat school zich aan de regeltjes houden. wat dus die leuke 1040 uur zijn. en daar staken we voor. goedemorgen.

sanniie | 23-11-07 | 17:56

Ik vond het vroegah ook kut op school, maar om nou te gaan protesteren.. is zeker iets van die "Urban" jeugd of hoe die stinkende, jumpstijlende kut kabouters ook genoemd wordt... ik werkt 1760(160x11) uur per jaar, en mij hoor je ook niet klagen, tenminste, ik klaag alleen over mensen die klagen dan!

Gunner | 23-11-07 | 17:55

ze motten nie zeuren met een 1040 uur
ik moet goedverdomme 1600 uur draaien,
een gewone mbo opleiding.

ijsmannetje | 23-11-07 | 17:55

En gelijk hebben ze. Zo'n schooldiploma kan ook wel via de boekhandel verstrekt worden.
Dan kan de school zelf zich beter richten op de kerntaak: een opvangplaats bieden voor het onderhouden van sociale contacten onder jonge menschen.

Jan Passant | 23-11-07 | 17:48

Boehoehoe, enge scholieren. Flikker toch op met je wapenstok. Verder ben ik jaloers dat ik tijdens mijn scholierentijd moest leren en dat spijbelen bijkans al met de lange lat werd afgestraft. Had graag ook een paar dagen relletjes getrapt.

@toody 23-11-07 @ 16:39
Jongen, ik bied het je, eens word je net zo'n dertiger als ik.

Murdockyoufool | 23-11-07 | 17:43

Veel plezier, ik drink wel een biertje. Staken, pfff veeeul ste koud!

DannyW | 23-11-07 | 17:38

Kudt puberallekindjes ga toch eens naar school, wees blij in vietnam hebben ze niet zo'n school

Je zit voor jezelf op school. dan ga je toch niet naar school je pakt alleen maar je toekomst weg.

Maarja als je die puberalekindjes niet op school kan"opvangen"worden het hangjongeren, en worden het criminele.

ikcri | 23-11-07 | 17:36

laten we hopen dat dit het begin is van de revolutie tegen jan peter bak ellende met zijn asociale roversbende...

salonsocialist | 23-11-07 | 17:34

Onderwijs alleen voor diegene die het nut ervan inzien, en voor de rest van het gepeupel afschaffen,.... evenals de sociale uitkeringen. Het geld dat wordt uitgespaart terug naar de belastingbetaler.
Zo,... een oplossing me dunkt waar iedereen tevreden mee kan zijn.

@xel | 23-11-07 | 17:22

Ga is dood geenstijl? Ga maar lekker zelf bijscholen.

dotDark | 23-11-07 | 17:19

ja als we gaan demonstreren en ze vragen of we iets menemen wat veel herrie maakt nemen we natuurlijk vuurwerk mee!!

Boboo124 | 23-11-07 | 17:18

@rick_b 23-11-07 @ 17:01
2 uur? Jij kunt nog wel wat gebruiken van die 1040 uurtjes :-)
Wat dus 20 uur per week is, vakanties niet meegeteld

@Rutgerr 23-11-07 @ 17:09
Ja F4'en is ook weer zo leuk en effectief

Zelf vind ik dat ze gewoon het niet te erg moeten controleren net als 2 jaar geleden, uitval is naar huis gaan, de regel bestond overigens al veel langer...

Kogeldrmnhood | 23-11-07 | 17:18

@rick_b 23-11-07 @ 17:01
2 uur? Jij kunt nog wel wat gebruiken van die 1040 uurtjes :-)
Wat dus 20 uur per week is, vakanties niet meegeteld

@Rutgerr 23-11-07 @ 17:09
Ja F4'en is ook weer zo leuk en effectief

Zelf vind ik dat ze gewoon het niet te erg moeten controleren net als 2 jaar geleden, uitval is naar huis gaan, de regel bestond overigens al veel langer...

Kogeldrmnhood | 23-11-07 | 17:17

Zouden ze straks ook in opstand komen als ze horen dat ze 36-40 uur moeten werken om de kost te verdienen ?....
Ik bedoel... wat is er mis met die nietsnutten ?

Prikker | 23-11-07 | 17:16

Scholieren hebben idd geen tijd om langer naar school te gaan. Ze zijn veel te druk met coke snuiven, coma zuipen, aarsrimmen voor de webcam en andere traditionele activiteiten van een vrindenclubje.

Montgomery Burns | 23-11-07 | 17:14

grote mond. excuus

Rutgerr | 23-11-07 | 17:10

Nee als je hier de hele dag zit te f4'en werk je lekker hard... Grote smoel maar niet weten waar het eigenlijk over gaat.. (Netzoals het vmbo deel van de stakerts, geef ik toe)

De kwaliteit is gewoon bar slecht. En als scholieren dat zelf zeggen is het er toch wel heel erg aan toe. De uren worden nu opgevuld door een of ander PABO of wat dan ook studentje/stagair die met iedereen wat loopt de praten en zegt eigenlijk niet eens leraar te willen worden...

Rutgerr | 23-11-07 | 17:09

@ toody
jouw post begon met "@ King of Controversy". Vind je het dan heel gek dat ik me aangesproken voel?
@ Mr Wiseguy16:54
Heb jij gezien dat er met vuurwerk werd gegooid?
Recht op staken geld voor elke Nederlander. En of je het nou leuk vind of niet, scholieren verzetten intellectuele arbeid, en zijn aangesloten bij een erkende vakbond, die deze acties ondersteunt.
Toch mept de politie er lustig op los en worden er mensen gearresteerd. Weg met de politie, en weg met Plasterk.

King of controversy | 23-11-07 | 17:08

Een kleine man in een regenjas vertelde mij dat het waterkanon nodig gekeurd moet worden, hij is al een paar maanden verlopen.

Superdroop | 23-11-07 | 17:04

@sanniie 23-11-07 @ 14:41
Even on topic blijven. Er wordt geprotesteerd tegen een 1040 uurs schooljaar (Komt overeeen met 2 uur per week, vakanties niet meegeteld).

rick_b | 23-11-07 | 17:01

Massaal spijbelen kwam je bij ons op school niet mee weg. Kreeg je gewoon stokslagen. Of prikken. Of prikken terwijl je stokslagen krijgt.

Rafey | 23-11-07 | 17:01

En het feit dat alles in de stad Groningen begon wordt niet genoemd?
Slechte journalistiek weer :)

Ariel | 23-11-07 | 16:57

@King of controversy 23-11-07 @ 16:48
..
Beter lezen, je bent nergens voor uitgemaakt, je voelde je aangesproken, dat is heel wat anders.
..
100 strafregels "ik moet beter lezen en niet zo dom uit m'n nek lullen tegen toody"

toody | 23-11-07 | 16:57

@King of controversy

Heb jij gezien wat er aan vooraf ging en de reden was aarom waarom die scholieren zich moesten verwijderen? Tsja, en als je dan niet luistert geldt nog steeds wie niet horen wil die moet maar voelen. Recht op staken geldt trouwens voor arbeiders en niet voor kudtscholiertjes die het alelmaal wel sensatie vinden.

Mr. Wiseguy | 23-11-07 | 16:54

1040 Uur en dan kunnen ze nog niets...
Vragen om meer uren getuigt van meer intelligentie.

UPS | 23-11-07 | 16:53

@Rubab.. idd.... ik zal wel een ouwe lul zijn,marre ik zat altijd van 8.30 tot 15.45 op school,dus dat was bij ons met pauze dr af 6 uur les,dat is dus 30 uur in de week,en bij 39 lesweken 1170 uur.dusss naar school en rap en kappen met dat gezeik.

zojammerweer | 23-11-07 | 16:53

Traangas, rubberen kogels, waterkanonnen en flink rammen en rossen met die knuppeltjes. Demonstreren mag. Gaan lopen rellen mag niet.

fancypants | 23-11-07 | 16:48

@ Mr Wiseguy
Filmpje op de Dumpert gezien?
Ik tel tientallen wegrennende scholieren, een paar angstgenten met wapenstokken, geen enkele tomaat, geen enkel stuks vuurwerp, hoor geen ontploffingen etc etc. Toch wordt even later een scholier gearresteerd. Rara hoe kan dat? Vast omdat hij iets naars zei over de kledingkeuze van meneer agent.
@ toody
Mij uitmaken voor toetsenbord held is nog tot daar aan toe (weet dat het niet klopt) maar mij uitmaken voor een dertiger, nee, dat kan ik niet over mijn kant laten gaan. Jij kleine kutrellende rot scholier. Ga je melktandjes oppoetsen. ;-)

King of controversy | 23-11-07 | 16:48

In die tijd dat ze hebben "geprotesteerd" (gespijbeld en gestaakt), hadden ze allang die uren kunnen maken die "teveel" zijn.

Imallin | 23-11-07 | 16:48

Wat een grap. Middelbare scholieren die staken.

Roflkartofl | 23-11-07 | 16:41

en wij op de KSE te Etten-Leur hebben gestaakt zonder bussen te vernielen, met eieren te gooien en stadskantoren overhoop te halen
*mietjes, watjes!*
Agja, uit liefde voor de school alles maar heel gehouden.
Heerlijk dat staken! En ja ik wist waar ik mee bezig was en ja daar sta ik achter..
Aan alle mensen die de 'stakende scholier' aan wil pakken: word leraar, is het lerarentekort ook meteen aangepakt.
Met dank :')

magnetrondeurrr | 23-11-07 | 16:40

@King of controversy 23-11-07 @ 16:34
..
Vechten voor je rechten?
Jammeren op GS, verder komen de dertigers en veertigers hier niet meer.
Toetsenbordhelden...

toody | 23-11-07 | 16:39

Woede en frustraties zijn emoties die ontstaan door sicanes, het keer op keer overhoop halen van zekerheden, stelselmatig wisselende roosters, geen scholier kan het meer volgen, zelfs de overheid niet, die roept weer een commissie in het leven en roept iets over targets, kenniseconomie en zwakke of sterke schouders.
Het is zinloos geworden om met redelijke argumenten te discussieren met deze overheid, zie waartoe zij gekomen is; tientallen commissies, maar geen enkele daadkracht, geen enkele vorm van visie, geen enkele betrokkenheid met de werkelijkheid en realiteit, alleen maar geneuzel.
Of je het wilt accepteren of niet, alleen een golf van anarchie zal uiteindelijk hervormingen in gang zetten, want zo is het altijd gegaan en zo zal het ook blijven gebeuren, want de Bovenonsgestelden luisteren al jarenlang NIET meer naar het volk en is iedere binding kwijt, dat resulteert in woede, frustraties en dus in acties.

Niemands Knegt | 23-11-07 | 16:39

En ik moet per jaar 1225 uur draaien, en liefst 32% meer!

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 16:39

@King of controversy

Staken is misschien een recht. Met eieren, vuurwerk en andere dingen gooien en auto's vernielen is dat duidelijk niet. Laat die kutjeugd maar voelen dat ze zich niet hebben te misdragen.

Mr. Wiseguy | 23-11-07 | 16:38

1040 uur les. Het is me wat. Uitgaande van 40 lesweken (7 weken zomervakantie, 2 weken kerstvakantie, 1 week voorjaarsvakantie, 1 week herfstvakantie en 1 week aan allerlei nationale feestdagen buiten de vakanties om) in een jaar, is dat maarliefst 26 uur les per week. Van die 26 lesuren, blijft netto nog minder dan 22 uur les over, omdat een lesuur 50 minuten duurt.

Rubab | 23-11-07 | 16:36

*gebroedelijke arm om kameraad widtvoet... slaat*

Vecht voor je Recht, het onderwijs is te Slecht

King of controversy | 23-11-07 | 16:34

Thuidige onderwijs is door de bank penibel. Dat kunnen "we" ons niet permitteren hier. Goed dat er hier en daar enige aandacht voor wordt afgedwongen. Intenties daargelaten.

Vecht voor je recht!

widtvoet... | 23-11-07 | 16:30

In china wisten ze wel om te gaan met studentenprotest.....
En dat land werd beloond met de olympische spelen 20 jaar later.
Wij willen de spelen in 2028 organiseren, dus moeten we nu goed de studenten aanpakken. Het leger dus met scherp laten schieten!

Quacka | 23-11-07 | 16:30

De mensen die vernielen zijn het tuig, die weten niet waar het over gaat en vinden het allemaal geweldig.
De mensen die rustig mee lopen en hun zegje doen weten waar het over gaat.

Bobtheblop | 23-11-07 | 16:29

En dat zit ik me nu pas te bedenken.. (ik word sloom)
Staken is een godvergeten recht. De Politie slaat die staking neer met geweld.
Kan iemand me alsjeblieft vertellen waarin een democratie als Nederland nu nog verschilt van een land als China ofzo? Dit is echt te belachelijk, en zou ook in moeten gaan tegen het vrijheidsgevoel dat elke Nederlander hoort te hebben in z'n pink.
Ongezond dat de politie hier zo hard optreedt. Dat mag niet. Dat kan niet. Dit is nu ook geen zaak meer van de scholieren, maar van elke Nederlander, of je nu een kantoorbaan hebt, of putjesschepper bent. Dit mag niemand tolereren. Huppa, vanaf maadag: iedereen meestaken godverdomme.

King of controversy | 23-11-07 | 16:29

@ sanniie
Met andere woorden: Jullie vinden altijd wel een reden om te kunnen staken?

Dr. Oplul | 23-11-07 | 16:29

-weggejorist-

toody | 23-11-07 | 16:28

Dat tuig ging hier ook de straat op. Gingen ze met eieren naar de burgemeester gooien en autos vandaliseren. Niet te geloven gewoon. Losgeslagen zooitje.

Plattebats | 23-11-07 | 16:25

@King of controversy 23-11-07 @ 16:18
--
Met nog minder les overleef je de universiteit al helemaal niet meer, dat gaat men niet redden. Tegen die tijd zal men wel demonstreren om de lesstof eenvoudiger te maken.

TheSmartAss | 23-11-07 | 16:24

goed hoor die acties als ze wel weten waar het om gaat ja,,maar de rest van dat clearasilleger die alles motten slopen en te ver gaan.. pfff ik zeg ja hoor aanpakken lekker op in hakken,en finnen of nl,niets mee te maken.. als je je graag anders wilt gedragen,mag je ook anders aangepakt worden

zojammerweer | 23-11-07 | 16:24

Tripleb > als je daluk groot ben, ben je pas om 19.00 thuis. En 's-ochtends om 7 uur weg, omdat je zo lang in de file staat. En ja, wij hebben ook weinig vrije tijd. Wen er maar aan.

PSZ-E | 23-11-07 | 16:23

@ woods..
dat doet de jeugd van tegenwoordig ook. ik heb al gedoneerd. en jij?

sanniie | 23-11-07 | 16:22

Als je ouders je Robbin (sic) noemen ben je veroordeeld tot het VMBO.

Egerius | 23-11-07 | 16:21

Dit soort acties bewijst toch alleen maar dat 't nodig is dat ze meer les krijgen.
Staken tegen meer lesuren, hoe decadent! Denk eens aan al die kinderen die helemaal niet naar school kunnen.

Woods | 23-11-07 | 16:19

@ redactie
Durven jullie wel tegen zo'n arme Robbin. Beetje goedkoop afzeiken.
Overigens, die demonstranten strijden ook voor jullie belang. Immers, als jullie inderdaad hogeropgeleiden als reaguurders aantrekken, dan zijn dit jullie reaguurders van de toekomst. Het is in jullie belang dat die jongens en meisjes ook daadwerkelijk wat weten.

King of controversy | 23-11-07 | 16:18

@sannie & Tripleb

Het is nu nog moeilijk voor te stellen voor jullie, maar je hebt met werken bepaalde plichten, maar ook vrijheden. Mijn baas doet niet zo moeilijk over internet. Hij vind het wel vervelend als ik steevast om klokslag 5 uur weg ben en pas maandag weer te bereiken ben voor mijn klanten. Zeiken over vrije tijd is zooo middelbare school.

Biff Eagleburger | 23-11-07 | 16:18

Haha, goed gecensureerd GeenStijl Robbin van Schagen is niet herkenbaar op jullie afbeelding

Suma | 23-11-07 | 16:18

@ Hanz der Schwanz
Ik zit toevallig op een havo/vwo/tvwo school. en minstens 1850 van de 1900 leerlingen staakten. De mensen met t hoogste niveau liepen zelfs voorop. t enige verschil is dat wij wel weten waar we t over hebben en wat we anders willen.

sanniie | 23-11-07 | 16:16

Ach iedere generatie heeft ooit wel es ergens om ge protesteerd/ relt. Zie het maar als deel van de sociale ontwikkeling. Zolang ze maar van auto's etc afblijven mogen ze van mij hun gang gaan.

appeltje | 23-11-07 | 16:12

Fantastisch! Vandaag ook bij ons op school, voor ruim 800 leerlingen die buiten het hek stonden werdt het hek dicht gedaan. Waarom doen we dit? ''ja gewoon terror!''

hassanindehuis | 23-11-07 | 16:12

-weggejorist-

FrAgFo0d | 23-11-07 | 16:09

@Revs, @Tripleb, @Sgolieren,

Geen overwinning zonder strijd. Het (in 't) geweer van de jeugd kent als van nature geen maximum range. Wees echter zuinig met uw munitie en let goed op de kern uwer zaak. Reedtveerjagers kijven immer met de kapers om de kust. En dat over uw rug. Leun u het oneigenlijk gehuil, gezever en gekudt van de profwolven niet aan. Kies voor uzelf en weet wat u kiest. De toekomst komt u toe!

Misschien is het verder handig een konkrete "eis" te formuleren. En dan niet (alleen) zeau van "dit moet van tafel" maar meer iets in de trandt van "dit moet óp tafel".

widtvoet... | 23-11-07 | 16:08

@noorderling 23-11-07 @ 16:03
En met alle gemakken van tegenwoordig zoals internet voor vragen en spellingcontrole voor schrijven kunnen ze nog niets die scholieren van tegenwoordig...

da wizard | 23-11-07 | 16:08

@Biff Eagleburger
Times change... Als ik elke dag tot 5 uur op school zou zitten zou ik me niet bepaald nuttig voelen en ik zou mn vwo dan denk ik ook niet halen...
@sanniie
Zal inderdaad niet zo veel voorstellen dan. Ik loop op school ook niet te reaguren!

Tripleb | 23-11-07 | 16:05

Best grappig hoe veel mensen het projecteren op "hun" schoolperiode en hoe goed het toen wel niet was.

Wel dames en heren, vroagâh hadden we nog geen robot met harry potter uiterlijk als premier en ministers die knetterbek zijn geworden.

Ik zal het maar nog eens herhalen: De pers is uit op sensatienieuws, dit begrijpen de scholieren, die zulke acties hebben.
Misschien niet netjes, en ik ben het er zeker niet mee eens, maar effect heeft het wel, aangezien we anders hier geen discussie houden.

Maar, zoals wij leren op school, is niet elk nieuws betrouwbaar en zeker niet alles haalt het nieuws (zie voorbeelden hierboven).

Maar het domme is nu, dat ze eindelijk een oplossing hebben gevonden voor genoeg leraren om het tekort voor het aantal uur van nu op te lossen, en dan gooien ze er gewoon meer uur bij...

Ceaseppe | 23-11-07 | 16:05

Charlie tango bravo ik herhaal charlie tango bravo.
.
Dringend verzoek aan HQ en comandant !
.
Er lopen hier Jongeren met tassen rond ik herhaal Er lopen hier Jongeren met tassen rond ! heb ik toestemming om vuur te openen!
.
we dreigen overlopen te worden Over !
.
Voor het geval dat dit de beslissing beinvloed het zijn Finnen Ik herhaal Finnen
.
ik wacht !

Burgerlijke ongehoor | 23-11-07 | 16:05

Wat mooi dat hier de term kut vmbo'ers vaak gebruikt wordt. Toen ik vanmiddag honderden studenten langs mijn werk zag trekken is het eerste wat ik dacht, kijk een beetje vmbo'er durft dat wel inplaats van die slappe lullen van het vwo. Want wees nou eerlijk jongens, als scholier zijnde had je dit toch prachtig gevonden en was je lekker mee gegaan. Toen ik later mijn kleine broertje belde om te vragen of hij met zijn gymnasium vriendjes binnen zat te bibberen van de angst stond hij op het museumplein.
En wat blijkt in amsterdam zijn met name De havo,vwo lyceums naar buiten getrokken en er zijn meerdere leerlingen van de gymnasia weg gevlucht.
Dus goed bezig jongens blijf vooral lekker de vmbo'ers de schuld geven, en doen alsof je zelf zoiets als dit niet prachtig had gevonden!!!

Hanz der Schwanz | 23-11-07 | 16:04

@King of controversy 23-11-07 @ 15:42
Gelijk heb je! Is toch opvallend dat we vroeger veel meer leerden. Dat lag niet aan het grote aantal lesuren maar aan het onderwijs. Je kreeg namelijk LES.

noorderling | 23-11-07 | 16:03

Wat een sukkels, ze hebben nog minder les dan ik vakantiedagen heb. Als je niet wil leren ga dan lekker werken.

beninhet2 | 23-11-07 | 16:02

PS: bedoelde natuurlijk Middelburg :P

Mr. Wiseguy | 23-11-07 | 16:00

goed bezig @ coevorde dan
hehe

sneakerzzz | 23-11-07 | 16:00

@Biff Eagleburger
je hebt gelijk dat school niet makkelijk hoort te zijn.
maar die voorbereiding had je ben ik bang niet nodig, als je om 4 uur op vrijdag al zit te reaguuren stelt je baan denk niet zo veel voor.

sanniie | 23-11-07 | 16:00

Deze scholieren hebben het gelijk aan hun kant, dat ze in opstand komen tegen de waan van de dag en eisen dat het onderwijs eindelijk eens onderwijs wordt en niet een papieren rooster met allerlei kunstgrepen en alleen gedicteerd door formules en aanwezigheidstabellen, maar gewoon gedegen onderwijs en regelmaat.

Het is hoopgevend dat deze jeugd rebelleert en dat ze het niet meer pikken, je kan van hen geen doorwrochte inhoudelijke vernieuwing verwachten, sec het feit dat ze in opstand komen is alleen al hoopgevend en een teken aan de wand voor de farizeers in Den Haag.

Niemands Knegt | 23-11-07 | 15:59

ook in coevorde een rel waar 'drenthse boerties' zichzelf vermaakten door strijkers eieren en appels naar de politie te gooien... Zal nog wel ff filmpjes dumpe

Timmay | 23-11-07 | 15:57

@King of controversy 23-11-07 15:42

U spreekt ware woorden, de regering is nu bezig met een verkeerd spelletje kantiteit/kwaliteit.
Het huidige onderwijsstelsel deugt niet en dat is niet op te lossen door meer lesuren.
In het bedrijfsleven is overuren maken ook een noodoplossing en geen beleid.

Dorian Gray | 23-11-07 | 15:56

@Tripleb 23-11-07 @ 15:41

Ik zat eind jaren '80 op de middelbare school en lesdagen tot 4 of 5 uur waren eerder regel dan uitzondering. Huiswerk maken deed je 's avonds en in het weekend. De studiedruk werd nog heel wat zwaarder toen ik eenmaal verder ging dus niet zo zeuren joh. Heeft niemand je ooit verteld dat school niet makkelijk moet zijn? Het is de voorbereiding op je latere werk(leven) waarin je nog heel wat vrije tijd gaat inleveren.

Biff Eagleburger | 23-11-07 | 15:56

@graskam
Ik hoop oprecht dat je binnen twee jaar wordt doodgereden door een bezopen automobilist. Een stuk stront heeft meer waarde dan jij ooit zult hebben.

Montgomery Burns | 23-11-07 | 15:55

eehm... en waar zijn de ouders? Als ik dit 10 jaar geleden had durven te flikken, zou mijn moeder mij werkelijk alle hoeken van het huis hebben laten zien... met een ouderwetse pollepel!

Lebowski Achiever | 23-11-07 | 15:52

zelfs @ helmond was t raak
Maandag gaat me school weer verder!
vet leip hiero!

sneakerzzz | 23-11-07 | 15:52

@ graskam
Ja, sterf graag? Waarom moest de Boni het ontgelde?! Echt heel nutteloos

Bobtheblop | 23-11-07 | 15:52

Volgende week vrijdag weer!!
mooi dan heb k namelijk tot 5 over half 5 les. terwijl alle volwassenen dan het bier&bitterballen-feest vieren.

sanniie | 23-11-07 | 15:51

@ graskam
Stoer hoor!

NOT

Dr. Oplul | 23-11-07 | 15:48

@alle studenten
Vecht voor je rechten.
Het kan wel eens de laatste maal zijn dat er betoging in dit land wordt toegestaan door onze angstige regering...

da wizard | 23-11-07 | 15:47

-weggejorist-

KarelJansen | 23-11-07 | 15:46

Moet er een beetje van huilen, doen ze eindelijk eens wat mag het weer niet!

helmpie | 23-11-07 | 15:45

-weggejorist-

Graskam | 23-11-07 | 15:44

Kinderen van klootjesvolk zijn ook klootjesvolk. Gelukkig hebben we in de toekomst ook betonvlechters, vrachtwagenchauffeurs en ander werkvolk nodig. Hoeven we ze tenminste niet uit Nieuw Marokko te halen.

Montgomery Burns | 23-11-07 | 15:43

*lans breekt voor scholieren*
*tussen de twee helften alvast spandoek bevestigt*
*30 november in agenda noteert*
@ alle zeikers
Onderwijs is in Nederland een recht.
Ministers hebben de bek vol over kenniseconomie.
Maar deze twee factoren zie je niet meer terug in het huidige onderwijs. In de strijd om de 1040 uren norm te halen, tellen tegenwoordig pauze's als lestijd. Je wordt als leerling met 80 man in een lokaal gestopt, met 1 vers afgestudeerde pabodoos, en dat heet dan zelfstudie. Het is werkelijkwaar te grof voor woorden en het is niet meer dan terecht dat scholieren in opstand komen. Voor je rechten moet je vechten.

King of controversy | 23-11-07 | 15:42

@ ShadowBMX
bij ons eerder regel dan uitzondering. ik heb al 4 jaar minsten 30 uur per week. Toch hebben we een boete. 2 dagen voor de zomervakantie vorig schooljaar kwamen ze controleren. Conclusie van de regering: Er wordt vandaag wel erg weinig les gegeven.
Jammer dat t ministerie van onderwijs verhuist is. (zat eerst bij mn school om de hoek) Als dat er nog was was vandaag heel wat slechter (of beter..) afgelopen.

sanniie | 23-11-07 | 15:42

Hoezo 24-26 uren per week??? ik moet 35 uren per week dus zeur niet... als die 1040 uren komen gaan de toetsenweken weg en worden die gevuld!!! waar slaat dat op? die toetsen weken zijn heel belangrijk want ze tellen mee voor het examen!! eindelijk een week waar we rustig aan kunnen doen en ons kunnen voorbereiden op het examen van volgend jaar en dan komen ze met die 1040 uren!! laat het gewoon zoals het hoort. De docenten van EHC wouden eerst maandag ook staken maar dat is afgelast, dus hoezo het leger? dat is sowieso overdreven maar het feit dat ook docenten wouden gaan staken... je gaat dan toch niet het leger inzetten! ze moeten maar eerst met goede argumenten moeten komen voor die 1040 uren en dan zien we wel!!! en hou op met dat gezeur over hoe het vroeger zo moeilijk was... alsof het nu heel makkelijk is!'

kimb | 23-11-07 | 15:42

4LXS 23-11-07 @ 15:33

Klopt. Daarom hebben we naast keuzevrijheid ook een repressief justitieel systeem nodig!

AdolfJoling | 23-11-07 | 15:42

Okee.. Zal ik dan nog eens uitleggen hoe het zit, waarom we staken en wat het doel is.
Uninvited guest, wij als middelbare scholieren hebben nooit geklaagt over te weinig lesuren en te veel uitval, dit was het MBO dat moet je dus niet door elkaar halen...
Het zit allemaal zo: Wij zitten elke dag tot ongeveer 4 uur op school, hierdoor is er bijna geen tijd meer om andere dingen te doen. Als je geluk hebt krijg je al je huiswerk voor de volgende dag nog af. Ik ben inmiddels gestopt met het maken van al mn huiswerk omdat het gewoonweg onmogelijk te combineren is met een normaal leven buiten school.
Miura, ik heb dus niet zoveel tijd over om met een sigaret in me mond te hangen.
We draaien nu allemaal 1040 uren wat overdreven veel is, jullie hebben hier geen verstand van omdat de meesten van jullie niet meer op de middelbare school zitten, waar baseren jullie je mening op dat de 1040 urennorm goed is. Wat wij nu willen is een aftrek van 80 uur per jaar. Dit zou betekenen dat wij 2 uur in de week minder op school hoevel te zitten waardoor wij in plaats van om 4 uur, om 3 uur klaar zijn met school. Zeker voor de mensen die wat verder weg wonen is dat een stuk prettiger.
Verder nemen jullie alleen de negatieve protestaties in beeld en niet de 'vredelievende' die het LAKS ook steunt. Omdat de negatieve acties het enige zijn wat voor de pers interessant is.
Vorige week woensdag bijvoorbeeld was mijn school (leerlingenraad waar ik in zit, de bigband, het popkoor) naar Den Haag geweest om daar te protesteren. Er is een lied gecomponeerd en het was een goed voorbereidde nette demonstratie, hier hebben jullie waarschijnlijk niks over gehoord.
Hier het stuk over de landelijke aftrap van de actie bij ons op school, hier is ook het lied te beluisteren:
www.destentor.nl/zwolle/2150993/De-sit...
Klein stukje over de landelijke actie in Den Haag:
stop1040.nl/2007/11/15/geslaagde-actie...
Denk ook even na voor je je mening vormt...

Groeten,
Bas, Meander college Zwolle

Tripleb | 23-11-07 | 15:41

de geschiedenis herhaalt zich..... en God zag dat het goed was...

Vadertjemak | 23-11-07 | 15:41

Kansloze kudtscholieren. Wat ben ik blij dat mijn school niet zo kansloos is.

Miko31 | 23-11-07 | 15:40

Mijn respect voor de scholieren. Er is nog hoop voor dit land. Eindelijk een generatie die niet zo uitgeblust is als de gemiddelde reaguurder, maar gewoon de straat op gaat!

noorderling | 23-11-07 | 15:40

@ Revs
+1 voor de wijze waarop je, mede namens de rest van jouw 'achterban' de vinger op de zere plek legt. Je hebt je punt gemaakt, maar ik zou ze de kost niet willen geven die 'staken' om gewoon lekker te kunnen natrappen en etterstralen.... Als ze op een volwassen manier een statement willen maken, moeten ze zich ook wat volwassener opstellen i.p.v. vernielingen aan te richten.

Voor de rest sta ik vierkant achter jouw verhaal!....

Dr. Oplul | 23-11-07 | 15:38

Sluit mij volledig aan bij Revs. Was hier in Ede overigens exact hetzelfde aan de hand, veel mensen die niet staken voor hun doel maar voor de vernieling en de chaos.
En er moet gewoon eerst iets aan het lerarentekort gedaan worden en dan pas extra lessen inplannen.

Bobtheblop | 23-11-07 | 15:37

Revs 23-11-07 @ 15:29
Als jij nu eens gewoon lekker naar school toe ga, kan je misschien later ook wel meester of juffie spelen.

hero_of_heaven | 23-11-07 | 15:36

@ Revs
Klinkt logisch. Nu allleen nog Josti's in Josties en waarvoor in waarom. Sorry wat een zeikerd ben ik. Ik sluit me helemaal bij je aan verder.

Didadaniel | 23-11-07 | 15:35

AdolfJoling 23-11-07 @ 15:30
Gaat niet werken, die gaan oudjes pesten.

4LXS | 23-11-07 | 15:33

Geef scholieren gewoon de keuze: naar school gaan of niet. Als zo'n Breezer de keuze maakt om niet te gaan, mag 'ie later ook zelf z'n eigen boontjes doppen en komt 'ie niet meer in aanmerking voor een uitkering, huursubsidie of korting op de entree van het plaatselijke fietsmuseum.

AdolfJoling | 23-11-07 | 15:30

www.omroepflevoland.nl/34be22a0-95ca-4...

Ook in Flevoland is er gestaakt en stonden 'we' (ik ben ook scholier) met een paar honderd man bij het gemeentehuis. Dan is het jammer om te zien dat een demonstratie verpest moet worden door een paar Josti's die alleen maar meedoen om het vernielen en niet weet waarvoor ze eigenlijk die vernielingen aanrichten.

Iedereen zit nu wel zo van 'bek houden en leren' maar weet verder niet waar ze over praten. De nieuwe 1040 uren regel houdt in dat we meer en langer naar school moeten gaan, maar er is nog steeds een lerarentekort. De weinige leraren die er nu zijn moeten nog meer en langer les gaan geven en dit gaat ten koste van de kwaliteit van ons onderwijs, iets wat bij dit kabinet zo hoog in het vaandel staat. Maar dit kabinet kiest niet voor kwaliteit, nee, ze kiezen voor kwantiteit. Laat het kabinet eerst maar iets aan dit lerarentekort doen voordat ze ons meer les willen laten volgen.

Revs | 23-11-07 | 15:29

@ de gier
Ik sluit me daarbij aan. 4 jaar HBO maar ernstige nood&drang naar een master, want zo word ik nooit slim.
En die kutkinderen die aan het rellen zijn geslagen; eerst lekker op geenstijl die fikkie-hakbars uit Slotervaart de tyfus wensen, en nu lekker stoer doen.

nogmaals. Taseren die handel. Ik the us of a lopen er nog wat geestelijk verdwaalde agenten rond.

Didadaniel | 23-11-07 | 15:28

VERGEET MAASTRICHT NIET ! daar waren immers vandaag ook stakingen!
maargoed, het gaat er niet om dat de leerlingen niet willen, als je iedere dag tot half 5 op school zit voor 2 uurtjes is er echt wel iets mis met het feit dat er een lerarentekort is, leerlingen hebben vaak maar 24 uur in een week, en z-uren helpen daar echt NIKS mee! ga vooral door met staken zodat ze er s iets aan doen!!!!!

l.k.b. | 23-11-07 | 15:28

zag net een hele groep door de straat heen trekken, denk dat tuig was van de kleuterschool hier om de hoek

hero_of_heaven | 23-11-07 | 15:26

De reden van de staking is ontevreden over het schoolsysteem.
Heeft niks met het aantal lesuren te maken.
Door dit als reden naar voren te drukken in de media wordt er niet naar het foute systeem gekeken maar naar de stakende leerlingen.
.
Neem mijn opleiding(2 jaar klaar inmiddels).
Ik heb me ingeschreven bij het ROC in Deventer, wilde computerprogrammeur worden en dat kon daar zeiden ze.
Het probleem: Het kon daar NIET, maar dat zeggen ze pas naar 2 jaar 'basisopleiding' ICT, vervolgens moet ik maar naar een andere school om daar de opleiding waar ik mij in eerste instantie voor in heb laten schrijven te volgen.
En geld terug? ho maar... dit was keiharde oplichting.
(doe nooit een opleiding bij het ROC in Deventer, van mij mag het daar platbranden)
.
Er is geen enkele binding meer met leerling, het gaat allemaal om geld.
Dat geld gaat dan weer NIET naar de leerlingen, leraren of beter onderwijs, maar naar een mooier schoolgebouw en mediacentra, etc. om weer meer geld te krijgen, want een grotere school krijgt meer leerlingen.
Wat overblijft gaat naar een nieuwe boot voor de directeur.
.
Dus blijf maar lekker doorstaken, maar stop met kansloos rellen.
Maak wat van die leuke spandoeken waarop je duidelijk maakt dat het systeem de oorzaak is en niet de urenverhoging(dat was hoogstens de laatste druppel), vind uit waar de directeur woont en ga in z'n tuin staan.
.
Ook ben ik van mening dat ik, behalve mijn stage-ervaring, alles wat ik op school heb geleerd veel beter, sneller en goedkoper zelf had kunnen leren thuis.
Ik denk dat dit eerder regel dan uitzondering is.
.
Lol, sorry voor de lange post X_X

DeGier | 23-11-07 | 15:24

Iemand meer informatie over Terneuzen, ben wel benieuwd wat er bij mijn oude, rustige, schooltje gebeurd is.

GoudenGids | 23-11-07 | 15:23

Aaargh, iedereen wil minder werken, minder leren en meer verdienen en meer weten. Dus iedereen moet maar gaan staken en alles moet maar plat liggen dan: GOED BEZIG HOOR!

SpankDePlank | 23-11-07 | 15:22

Dat er tussenuren teveel zijn zou heel goed mogelijk zijn. Dus moet Balkenende daar wat aan doen. Om nou gelijk de straat op te gaan omdat het FET KEWL is... TASEREN DIE HANDEL.

Didadaniel | 23-11-07 | 15:22

Het is Rutgers schuld.

Ik zou ook zo reageren, als er aan mij gevraagt werd....
Wat betekend ETCETRA.....

hansvanvoren | 23-11-07 | 15:21

HAHAHAAH was totale chaos! :D

shorty-inez | 23-11-07 | 15:20

@ Biff
die heb ik dan eauk niet :)

baba4oog | 23-11-07 | 15:19

"Stakende" sgolieren...

*lacht zich nog steeds te barste*

widtvoet... | 23-11-07 | 15:17

@baba4oog 23-11-07 @ 15:12

Ik zie het al, je bent niet geschikt voor een ambtenarenbaantje.

Biff Eagleburger | 23-11-07 | 15:17

Vul die verdomde tussenuren dan op. Maar daar is dus geen geld voor. Er moet gewoon een andere oplossing zijn naast het invoeren van een 9e lesuur/KWT-uren oid. En het waren niet alleen VMBO-ers hoor. Toch ook wel aardig wat VWO-ers zien rond lopen en vrolijk mee staan schreeuwen.
@ijsklont
Fock het was inderdaad heel koud buiten.

Bobtheblop | 23-11-07 | 15:17

Waar kan ik mijn teveel op school gezeten uren declareren?

ijsklont | 23-11-07 | 15:16

@Dr Mastermind 23-11-07 @ 14:36
Ik dacht meer aan, uit hun kaasstolp trekken en naar het Malieveld.
En daar iets met een guillotine...

da wizard | 23-11-07 | 15:14

@GHK:
Neem anders eerst even een koude douche..

Lobo | 23-11-07 | 15:14

Ik zit niet op school, maar ik ben solidair en ik leg het werk neer uit respect voor de schoolgaande jeugd!

ijsklont | 23-11-07 | 15:14

zet leiden er ook maar tussen ;)

Navanman | 23-11-07 | 15:13

In enschede staken ze ook.

Momo- | 23-11-07 | 15:12

@ Biff Eagleburger 15:05
In het (voortgezet) onderwijs zijn er genoeg, die een aanzienlijk beter salaris hebben dan dat. Díe zouden het voortouw moeten nemen. Overigens vind ik 1100 netto in de mand geen geldig excuus om op je reedt te blijven zitten (al zeikend, dat je 't zo zwaar heb). Gas op de plank g*dtdomme.

baba4oog | 23-11-07 | 15:12

Op zich is het onzinnig om 10 extra uren te voorzien als "werkuren zelf in te vullen" ipv zo broodnodige lesuren. Maar een argument dat ik in deze discussie niet hoor is; wat met die jonge tieners die tussen de weggevallen uren door massaal de straat op schieten, wat dus rondhangen met sigaret in den mond of naar huis gaan msn'en of zelfs erger?
Geen enkele instantie die deze jeugd in de gaten houdt of in goede banen leidt: de school niet want poeh das te veel werk, de ouders niet want poeh dat is tijdens de werkuren en iemand moet de hypotheek betalen en de buuf niet want poeh we moeien ons niet met anderen. Ik heb het met name over jonge tieners, die een beetje begeleiding en toezicht echt wel kunnen gebruiken. Maar dat vinden zij natuurlijk niet.
Afschuiven van verantwoordelijkheden is de trend van de jaren 2000 geworden...

miura | 23-11-07 | 15:11

ah, in Deventer ook

Henderson105 | 23-11-07 | 15:11

Ik vind domme actie om te staken, verdomd koud buiten!

ijsklont | 23-11-07 | 15:10

Wordt deze pliesieinzet nu trouwens gelijk op het rekening-koerantje van Plassterk geboekt of wat?

*ziet ex-staatssekretaris Rutte weer studenten oproepen om in 't geweer te komen tegen (zijn) onzalige plannen om ze vervolgens de tiephus te laten slaan en ze tot in hun stufi te laten vervolgen*

widtvoet... | 23-11-07 | 15:10

2000 uur moet het worden, is zoiezo al een verloren generatie dat vmbo tuig.

Thies | 23-11-07 | 15:09

Eindelijk het begint:
Het Nederlandse partijenstelsel is op sterven na dood. Dit politieke bestel is een antiek restant van de extreme verzuiling die ons land heeft gekend. Nu begint dit verbrokkeld partijenstelsel op zichzelf een blokkade te worden voor het democratisch functioneren. Kamerleden worden geprogrammeerd tot stemvee in dienst van kabinet of oppositie. Politieke partijen eisen een kadaverdiscipline van hun eigen fractieleden. Dissident gedrag is bij voorbaat uitgesloten. Je eigen mening, zelfs je eigen geweten telt niet meer mee. Dit is een democratisch stelsel in zijn terminale fase; maak gebruik van die kennis en deel de ‘dolkstoot’ daar uit.

Niemands Knegt | 23-11-07 | 15:09

Als er een schaap over de dam is volgen er meer....

Mischien wordt de rest van nederland nu OOK EENS WAKKER ??
Moeten we die dictatoor balkellende en zijn (bille)maatjes maar gewoon hun gang laten gaan ??
Eens is de maat vol...
Ik hoop van harte dat we hier dezelfde stakingen krijgen als in frankrijk, een paar dagen de hele boel plat.
Mischien dat dat názi-christentuig dan weer eens naar het volk gaat luisteren..

hawaii-nld | 23-11-07 | 15:08

Dat "nieuwe leren" moet compleet worden afgeschaft. Logboek, persoonlijk ontwikkelingsplan, reflectie, zelfreflectie, SMART, competenties. Een grote hap bullshit en tijdverspilling.. Op het HBO wordt je volgegooid hiermee. Op de UU ben ik het gelukkig (nog) niet tegengekomen.

troubleh | 23-11-07 | 15:06

Op elke rel-pica telkens weer die kansenjongeren
Ik ruik een staatsondermijnend complot
*neus snuit*

Tobi | 23-11-07 | 15:06

Je kan toch ook zonder vernieling iets bereiken? Of zijn we nou zo bekrompen dat het alleen met "een vernielde binnenstad" kan. Nadeeltje is overigens dat "alles aanvallen wat riekt naar gezagd" ook jou aanvalt. Dat is naar:)

Bobtheblop | 23-11-07 | 15:05

Je moet die scholieren ook niet te veel les geven, straks leren ze nog fatsoenlijk lezen en schrijven!!

Om maar niet te beginnen over het rekenen!!!

Sjakie Snel | 23-11-07 | 15:05

wtf die wouten hakken er wel echt bruut op in

Radicz0r | 23-11-07 | 15:05

@baba4oog 23-11-07 @ 14:58

Voor 1100 EUR netto in de maand ga ik echt niet demonstreren voor meer les aan die etterbakkies.

Biff Eagleburger | 23-11-07 | 15:05

GodHandKiller 23-11-07 @ 15:00

Die vmbo'erts staken gewoon omdat ze willen rellen niet om die domme uren, dat is maar een bijzaakje, ze willen zich graag uitwonen.

Mijn mening: Afmaken dat tuig!

De Nickname bestaat | 23-11-07 | 15:04

En allemaal tegen de 1040 uren norm. En terecht, ga zo door(!) Belachelijke regeling...

Iverson | 23-11-07 | 15:04

je moet ook wel medelijden met ze hebben, stel je voor je moet 40 weken per jaar werken, 5 dagen per week en dan nog een 5 uur. Dat hou je toch nooit vol. ze hebben groot gelijk, ondoenelijke situatie.

de andere kant | 23-11-07 | 15:03

Waar blijven de foto's en filmpjes op dumpert?

Flying Bobman | 23-11-07 | 15:03

-weggejorist-

GodHandKiller | 23-11-07 | 15:02

Relmarokkanen die auto's in de fik steken => geen optreden

Schoolpubers die een beetje opstandig protesteren => leger en ME inzetten

Wat klopt hier niet?

doskabouter | 23-11-07 | 15:02

Kijk, die scholieren snappen het.. Nu de studenten en dan wij nog dan is de opstand compleet. Respect voor die gasten. Waar wachten we nog op?

Alias Bas | 23-11-07 | 15:02

Jantje zat een beetje te dagdromen tijdens zijn huiswerk Maatschappijleer. Plotseling vroeg hij aan zijn vader: Papa?.... Wat houdt Economie nu eigenlijk in? Jantje's vader keek op uit zijn krant, haalde zijn pijp uit zijn mond en antwoordde: De Economie kun je vergelijken met ons gezin jongen.... Jouw moeder is bijvoorbeeld de regering. Zij zorgt voor het hele gezin zoals een regering voor het land zorgt. Ik ben de kapitalist, want ik breng het geld binnen. Onze werkster kun je zien als de gewone man, die zich voor de regering en de kapitalist uitslooft. Jij bent gewoon de jeugd, en jouw kleine broertje van een paar maanden oud zou je als de toekomst kunnen zien. Dat Jantje, is in vogelvlucht zoals je Economie kunt zien....
Jantje keek peinzend voor zich uit en begreep het nog niet helemaal, maar besloot verder geen vragen meer te stellen. Die nacht werd Jantje wakker van het gehuil van zijn broertje. Na een klein kwartiertje het gehuil aangehoord te hebben, stond Jantje met een diepe zucht op en liep naar de slaapkamer van zijn ouders. Aangekomen in de slaapkamer van zijn ouders, zag hij hoe zijn moeder in diepe slaap was verzonken, maar zijn vader zag hij nergens! Hij besloot naar de slaapkamer van de werkster te gaan, maar bleef stokstijf voor haar kamerdeur staan vanwege de vreemde geluiden die er uit haar kamer kwamen. Stilletjes keek hij om de hoek van de werkster's slaapkamerdeur en zag hoe zijn vader de werkster een stevige beurt gaf. Zacht vloekend trok Jantje de slaapkamerdeur weer dicht, om vervolgens op eigen gelegenheid naar de slaapkamer van zijn broertje te gaan om hem zelf een schone luier te geven. Even later ging Jantje met een gemengd gevoel terug naar bed.... De volgende ochtend zat Jantje in de klas toen zijn leraar opeens aan hem vroeg: "Vertel eens Jantje.... geef jij eens een definitie van hoe Economie in elkaar zit?" Jantje keek de leraar verdwaasd aan, en zei: "Ik zou het niet precies weten meester, maar volgens mij werkt het zo, dat wanneer de regering slaapt, en de gewone man wordt genaaid door de kapitalist de jeugd de toekomst uit de stront kan helpen!.....

Pfff.... geen wonder dat die scholieren massaal de straat op gaan!

Dr. Oplul | 23-11-07 | 15:01

tenminste weer eens vroeg vrij

Reaguurdert007 | 23-11-07 | 15:01

De Nickname bestaat 23-11-07 @ 14:57:
De geschiedenis leert ons dat politici die beweren bereid zijn te 'praten' over de actiepunten vrijwel nooit een haarbreed toegeven.
De geschiedenis leert ons ook dat rellen politici in recordtempo overtuigen van het gelijk van het volk. Lang Leve De Democratie!
RELLEN!!!!

GodHandKiller | 23-11-07 | 15:00

Scheef eigenlijk - het protesteren tegen meer school terwijl het een luxegoed is. Kindertjes in Afrika zouden dolgraag eens een pen in hun handen willen houden. Het klopt wel dat het plan tamelijk bizar is. Leerlingen op school houden in tussenuren heeft geen zin.

4LXS | 23-11-07 | 15:00

Waar zijn de ouders? Een fatsoenlijk ouder laat het nooit zo ver komen. Geen avondeten en draai om de oren..

VOC-mentaliteit | 23-11-07 | 15:00

Deze uren worden opgevult door zelf studie uren hè? WAT heb je er aan om een uurtje of 10 per week in een muf lokaal te zitten en huiswerk te maken? Het wordt niet opgevult door extra lessen, dan was ik niet zo zeer tegen geweest. Maar 10 zelfstudieuren in een week, nee danku.

@ GodHandKiller
Zullen we het anders gewoon netjes houden en niet ontzettende Rellen laten uitbreken?

Bobtheblop | 23-11-07 | 15:00

De beroemde scholierenopstand van 2007... ooit begon t daar waar men niet klakkeloos slikt wat door NL voorgeschreven wordt.

Grunn natuurlijk

antiafca | 23-11-07 | 14:59

@lord reet veter

En zo is het maar net!

De Nickname bestaat | 23-11-07 | 14:59

Ze hebben gewoon te weinig leraren daarom moeten ze de lestijden verruimen. Maar daar heeft de staat en de scholen het zelf schuld aan en niet de scholieren. Dus prima actie. Ik wacht alvast op de eerste 'nekschot ?' tshirts ..

Draaitafel Demagoog | 23-11-07 | 14:59

@overVecht 14:49

Als ze vinden dat ze 't aankunnen moeten ze vooral doen wat ze niet laten kunnen. Maar "staken"... als sgolier! Je bedenkt 't niet. "Staken" met als inzet minder onderwijs. Onbevangbaar! Dalijk gaan de verzorgingshuizen plat omdat de zorgbehoevenden "staken". Die willen dan het signaal afgeven dat ze te veel zorg genieten.

widtvoet... | 23-11-07 | 14:58

Waar zeiken die kudtkinderen over.... Gemiddeld net iets meer dan 20 uur les per week..... Die staan straks even te kijken als ze 40 uur per week moeten werken....
Waarschijnlijk ook nog lesuren..... dus 1040 x 50 minuten = 867 echte uren.

En als je dan in sommige reportages hoort waarom ze staken..... 'want school is saai'. Dan zou ik zeggen schroef het lekker op naar 1500 uur.
Dan nog 500 uur aan huiswerk, weten ze ook wat werken is.

DickieDick | 23-11-07 | 14:58

de breezahsletties/-binkies hebben inhoudelijk een punt. alleen de vorm van het protest (zoals een stadskantoor vandaliseren) is volstrekt niet acceptabel.
de breezahs halen, goed beschouwd, de kastanjes uit 't vuur voor hun lerar(ess)en, die hun geitenwollen bek zelf eens wat verder open zouden moeten trekken over het (vermeend) niet helemaal zinvol in te vullen aantal contacturen. dus pijlen op het lerar(ess)encorps richten en - voor zover dat zonder vandalisme gebeurt - niet op de breezahs (m/v).

baba4oog | 23-11-07 | 14:58

@GodHandKiller

D.m.v. rellen?
en niet naar verplichte lesuren gaan waardoor je dus lesstof mist..
Maarja het zijn toch voornamelijk de vmbo'ers die staken dus dat ze iets missen van de les is dan weer geen probleem.
Gewoon hard aanpakken die vmbo'ers!

De Nickname bestaat | 23-11-07 | 14:57

En.... wat er ook gebeurde een kleine ontploffing bij het Ravensbruck monument ...... waarschijnlijk een paar strijkers, zorgde voor wat rookontwikkeling. Zullen wel weer finnen meegelopen hebben.

Rambo John J | 23-11-07 | 14:57

als scholier is natuurlijk alles wat les geeft de vijand... en stuudjes worden uitgelache. Tot die lutsers d'r achter komen dat die stuudjes uiteindelijk dik huisje, dikke auto, dik salaris en een wijf met dikke tieten hebben terwijl "hun die zich tegen de boosdoener" hebben verzet met hun 65'ste nog steeds bij de Mac werken. (minimum loon uiteraad)

lord_reet_veter | 23-11-07 | 14:56

De kinderen nemen het voortouw. Nu de rest nog en komt het ooit nog eens goed met NL.

monaco | 23-11-07 | 14:56

@GodHandKiller 23-11-07 @ 14:52

Gelijk heb je!!!

Ik zeg: Platbranden die Paleizen en Opknopen die Politici!

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 14:56

Bwoa staken tegen de hogere benzineprijzen zou ik al veel nuttiger vinden. Dat die puitjes niet staken tegen te hoge sigarettenprijzen? Of is dat niet meer in?

miura | 23-11-07 | 14:55

Wat is nou 1040 lesuren? Zal eens aan mijn baas vragen of ik volgend jaar ook 1040 uur (echte uren) mag gaan werken tegen hetzelfde salaris. Kappen met de hele dag blowen en hup naar je juffie!

Eagle | 23-11-07 | 14:54

Ik zei het al eerder, en ik zeg het nog eens:

Als die puistenkoppen erin slagen om zo tegen 19:00h Den Haag helemaal platgebrand te hebben, dan zal ik voortaan respect hebben voor pubers.

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 14:54

@opgezwolle 23-11-07 @ 14:49
U heeft mijn inziens de beste cq. mooiste nick van GS.

overVecht | 23-11-07 | 14:54

-weggejorist-

GodHandKiller | 23-11-07 | 14:54

Klopt. 'Staking' en proteset tegen het nieuwe wetsvoorstel van 1040 lesuren. Uiteraard grijpen vmbeau'ers hier de kans om het nodige kort en klein te slaan.

4LXS | 23-11-07 | 14:54

Ein-de-lijk is er weer een groep mensen die weet hoe ze de politiek aan moet spreken. In plaats van op verjaardagen te zeuren en te mekkeren doen ze er wat aan!

GodHandKiller | 23-11-07 | 14:52

Yupz... hier in terneuzen ging het er schijnbaar nogal hard aan toe... vuurwerk richting politie gegooid... politiebus in elkaar getrapt... prullebakken van muren getrokken... brand gesticht enz enz... Balkenende... mobiliseren ;)

Akain | 23-11-07 | 14:51

Ik zeg keihard neerknuppelen, is dit nou de toekomst van nederland? Te lui om ergens hard voor te werken ambitieloos! Ik zit me al sinds gymnasium 1 in voor een goede opleiding, studie en baan. Wat moet er van die luie donders terecht komen? Snap niet dat dit gedrag getolereerd wordt door ons volwassenen. Prettig weekend!

opgezwolle | 23-11-07 | 14:49

@widtvoet... 23-11-07 @ 14:46
hehe je hebt gelijk! Het lijkt me trouwens ook wel een goed plan om alle uren die ze nu niet aan les hebben gehad, ze gewoon in de week van kerst in te laten halen.

overVecht | 23-11-07 | 14:49

Het Volk Pikt Het Niet Langer!!!

Opstand, Nu!

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 14:48

Godogod wat zielig.. Op omroep zeeland staat dat de politie veel te hard heeft ingegrepen volgens de scholieren.. Tja moet je maar niet zo dom doen om de bevelen van oom agent te negeren, gevolg zo'n heerlijke knuppel tegen je rug!

Ga terug naar school en leer het begrip 'staken', en daarna het begrip 'vreedzaam' en als je dan grappig wil zijn lees het begrip 'ludiek'.. dan weet je hoe je het wél moet doen!

robbierzz | 23-11-07 | 14:48

Zet de guntapes wel op youtube a.u.b

kees2 | 23-11-07 | 14:48

Zet de guntapes wel op youtube a.u.b

kees2 | 23-11-07 | 14:47

So dan. Dat lijken veel tot aktie bereide jongeren. En hier zelfs tegen hun eigen belangen in. Dat belooft nog wat voor de (nabije) toekomst... Dalijk de straat op voor iets werkelijks?

widtvoet... | 23-11-07 | 14:46

Terneuzen bestaat niet op het Wereldwijde Web?

prestodegekste | 23-11-07 | 14:46

@ sanniie

Ken je die, van die uitzondering en die regel? En die kwaliteit, ik kan er niet over oordelen, maar ik heb een grote vrees, zeker als de leerlingen zelf al aanmerkingen hebben :S

ShadowBMX | 23-11-07 | 14:45

Ach beetje demonstreren kan geen kwaad, doe wat je niet laten kunt. Maar weet dan op z'n minst waarvoor je strijdt, anders is het zo zielig. 10% weet waar die het voor doet, 90% gaat voor de vrije dag.

ps. Laat volgende keer alles gewoon heel graag,

Bobtheblop | 23-11-07 | 14:45

hier op het speciaal onderwijs is dat staken gewoon een onderdeel van de Franse les.

overVecht | 23-11-07 | 14:45

Juist degene die de lesuren het meest nodig hebben (vrijmibo-volk en havootjes) zijn aan 't staken cq. rellen. Waar moet dat heen? Die vwo-ers doen 't tenminste goed, dat is de toekomst! *gaat weer verder met huiswerk*

ik bel zo terug | 23-11-07 | 14:44

Als die puistenkoppen erin slagen om zo tegen 19:00h Den Haag helemaal platgebrand te hebben, dan zal ik voortaan respect hebben voor pubers.

Boris Poepnagel | 23-11-07 | 14:44

Pritt onze eigen castro ! kijk eens aan ..

Draaitafel Demagoog | 23-11-07 | 14:44

* zoekt plunjezak op en trekt gevechtstenue aan - verdorie past niet meer *

keauss | 23-11-07 | 14:42

Welke linkse maloten hebben die scholieren zo ver gekregen om voor hun karretje te spannen?

Zo jammer! | 23-11-07 | 14:42

Vandaag in Zoetermeer ook staking. Alfrink met 1800 van de 1900 leerlingen de straat op. Allemaal havo/vwo'ers. Allemaal een klein btje hersens. Gezellig met nog 4 scholen en minstens 2300 man rondje zoetermeer gedaan. We staakten niet tegen de 1040-uur norm. Maar tegen de kwaliteit. 5VWO moet nu elke week 3 uur in n lokaal gaan zitten en huiswerk maken om die norm te halen. Alsof ze daar ook maar iets uitvoeren.
@ rick_b& ShadowBMX die 2 uren per week valt ook best mee. Ik heb 36 lesuren per week = 30 uur. Tel daar per dag 2 uur huiswerk bij op en we halen die 40-uren werkweek wel.

sanniie | 23-11-07 | 14:41

Zweepslagen, niets anders.

Didadaniel | 23-11-07 | 14:41

ik wil het niet weten. Wat me wel een grappig gezicht lijkt is zo'n ME'er die allemaal kindertjes omhakt met z'n stokkie. En dat geeft dat zo'n comisch effect met al die kinderen die rondvliegen als plaggen modder.

DatDus | 23-11-07 | 14:40

zit niet zo te eikelen geenstyl, ik bn het er mee eens dat mobieltjes afgepakt moeten worden en niet eerder dan 18 jarigen toestaan, maar het gaat wel een beetje heel erg de verkeerde kant op dat er dom word gedaan over de realiteit. Leger erop af sture mag ook niet, zoals al gezegt is door Colin O "Leger mag niet ingezet worden tegen eigen volk toch?". Ik weet het echter wel zeker dat het niet mag. als er nou eens fatsoenlijke lestijden waren lopen die ettertjes ook niet te mauwen, opgelost en opgezot.

DJ_SypheR | 23-11-07 | 14:40

Ik snap ook niet waarom ze staken tegen de 1040 norm. (ha die weggewhoeever :-) ).
Willen ze nou meer les, omdat die 1040 teweinig is om wat te leren.
Of willen ze nou minder les, omdat je met die 1040 echt geen tijd meer hebt om te vakken vullen.

Ik neem aan dat rudger binnenkort met een filmpje komt?

Dagobert | 23-11-07 | 14:39

Hier bij de peuterschool beginnen ze ook al met blokken te gooien. Heb Rene Wever even laten huishouden.

ijsklont | 23-11-07 | 14:37

Bekritiseer de leerling van tegenwoordig wat je wil, maar ze hebben iig wel geleerd van de Cohen-aanpak in 020-Gaza: je komt overal mee weg in 0031.

Lobo | 23-11-07 | 14:37

Auto's in brand steken? Thee drinken met Job.
Voetbalstadion afbreken? Eigenaar van het voetbalstadion krijgt een boete van de KNVB.
12 jarige blanke kinderen die demonstreren? Met de knuppel er overheen.
 
(En het blijft natuurlijk belachelijk dat ouders hun kinderen zo weinig willen zien dat de kinderen van 8 tot 5 op school moeten zitten)

Rinze | 23-11-07 | 14:36

Ach, scholieren. Dagje vrij in het kader van protesteren. jaja, gewoon lekker vrij en een beetje klooien. Maandag gewoon weer les.

Agent327 | 23-11-07 | 14:36

@ da wizard: zit ook wat in. Oproepje doen via msn om het Binnenhof met de grond gelijk te maken?

Dr Mastermind | 23-11-07 | 14:36

Hun doen tenminste nog iets, wij nl slikken alles maar, alles wordt duurder en de nl pikt het maar!!!
de regering moet maar eens weten wat er in nl aan de hand is..
ik vind het erg goed.dat de leerlingen het niet zomaar pikken.

schuimpje | 23-11-07 | 14:36

QUOTE: "Minister van Onderwijs zegt dat het staken van leerlingen geen enkele invloed zal hebben op zijn voorstel van de 1040-uren norm. Er wordt nu een tweede staking gepland voor maandag 26 november rond 11 uur (kleine pauze). Wij van het LAKS rekenen op jullie steun. Stuur dit door naar IEDEREEN in je msn lijst en zorg ervoor dat heel Nederland eraan mee doet."

Ok dit krijgt nog een vervolg.. ik heb zelf gefilmd met cameraploeg, interviews gedaan, filmpje staat dalijk op www.edtv.nl

Radicz0r | 23-11-07 | 14:36

ook bij ons op school zijn ze begonnnen, kleine kudjong:

[url=http://www.youtube.com/swf/l.swf?video_id=1iw33OVmFBc&eurl=&iurl=http%3A//img.youtube.com/vi/1iw33OVmFBc/default.jpg&t=OEgsToPDskI3KfrFj40hEDEpT6IN40U6&rel=1&border=0]link[/url]

Paultjee | 23-11-07 | 14:36

Hier gaan er een paar voor straf met blote voeten naar bed!!!

Worm van der Waarden | 23-11-07 | 14:35

Een mooi moment om tasers uit te proberen. Pepperspray, wapenstokken en met scherp schieten mag ook hoor. Leren zullen ze, godverdomme!!!

Dr Mastermind | 23-11-07 | 14:35

Jongeren durven tenminste nog te demonstreren en een middelvinger te maken tegen de regering.
de meeste Nederlanders zijn gewoon een slaaf van de staat die vind dat de politie meer macht moet krijgen...

da wizard | 23-11-07 | 14:34

Alle stakers naar bureau HALT behalve de lekker wijven, die mogen zich even melden bij Meester Biff voor een stukje naschools opvanggegeven.

Biff Eagleburger | 23-11-07 | 14:34

'k zag net al wat waggies en een kanon klaarstaan bij HB 020. Nu weet ik waarom. ^^

Tuig Is Back | 23-11-07 | 14:34

@ smvs 14:31

Zo, jouw dag is ook weer goed? Heb je dan werkelijk waar niets beters te doen dan het checken van het kenteken op de RDW-site?

ShadowBMX | 23-11-07 | 14:34

lollerttie 23-11-07 @ 14:21

Een paar uur extra les in de nederlandse taal zou voor jou niet verkeert zijn. Btw, wat doe je hier, hup in de schoolbanken en leren, luie vmbo'ert

neemjemoederindemali | 23-11-07 | 14:33

zet Doorn er ook maar bij. paar scholieren zijn opgepakt door motoragenten, filmppje ingestuurd naar dumpert..

Jouwleraarnederlands | 23-11-07 | 14:33

Het ligt misschien dan aan mij hè, maar die link PURMEREND, die linkt naar een artikel over Amsterdam.. Op de afbeelding bij datzelfde artikel zie je een tram, maar deze rijden niet echt in Purmerend (Ja sorry ik woon er maar ben gelukkig geen kudtkind meer.. wettelijk gezien dan)

Alcoholic | 23-11-07 | 14:32

video beelden zat... snachts van het bed lichten... ondervragen op speciale plekken... laten verdwijnen... eventueel helikopters inzetten om ze te dumpen ??? Of zijn die demonstaties opgezet om het volk the shocken? Bang te maken? Kwaad te maken zodat het volk de pest krijgt aan onderwijs.. zodat we er geen geld meer voor overhebben.... en uiteindelijk alleen nog prive scholen over houden?

Vadertjemak | 23-11-07 | 14:32

@Deport 23-11-07 @ 14:27:

Word. Aanpakken dat tuig.

Een groter verschil tussen hoge en lage lonen wil ook helpen; dan hebben die gasten tenminste een incentive om te leren.

Balsaq | 23-11-07 | 14:32

@ tepelsteeltje 23-11-07 @ 14:27
<br>
Maandag, dinsdag en woensdag zeker niet opgelet, hè? Er liepen toen toch ook een paar crimineeltjes los in Sittard, Geleen en Echt.

kwik kwek en kwakje | 23-11-07 | 14:31

Die etterbakken weten niet eens waar ze voor demonstreren. Op die leeftijd gaat het gewoon om het opstandig zijn, het mee doen, het erbij horen.
Wil je niet naar school? Prima, blijff maar de hele dag thuis zitten centjes van papa en mama opmaken, en met lotgenootjes op MSN in dyslectische grammatica met elkaar communiceren.

Als je niet beseft dat je niet voor je ouders of je docent naar school gaat, maar naar jezelf, moet je misschien iedereen je irritante aanwezigheid maar besparen en niet gaan. Scheelt papa en mama centjes. Scheelt de docent een burnout. En de klasgenootjes die het idee wel snappen kunnen zich ook eens fatsoenlijk concentreren.

frickY | 23-11-07 | 14:31

De APK van dat voertuig is verlopen volgens de RDW site :D

smvs | 23-11-07 | 14:31

@lollerttie 23-11-07 @ 14:21

JTC College? Staat dat niet voor Jan Tinbergen College College?
Als ik je zin zo lees lijken die 2 uurtjes per week wel nodig bij jou, kudt vmbo-ert

nemo_rules | 23-11-07 | 14:31

brmz 23-11-07 @ 14:25

Ow, nu snap ik het, ze gaan met zijn allen naar de hoeren

neemjemoederindemali | 23-11-07 | 14:30

Oh ja, en eieren op de lijst van verboden wapens!
*Gaat snel al zijn eieren op bakken*

OneandOnly | 23-11-07 | 14:30

De karwats erover zeg ik u!!!!

der maupmeister | 23-11-07 | 14:28

typisch boven de moerdijk, hieronder in het aanhangsel dat wij ons limburg noemen, staken de ll niet, die luiseren nog gewoontjes

tepelsteeltje | 23-11-07 | 14:27

De AIVD heeft ingegrepen?

Sikkeneur | 23-11-07 | 14:27

Tja, dat krijg je als je geen autoritheit toont tegen de rifaapjes.
Wat zij kunnen, kunnen de oerhollandse puistenkopjes natuurlijk ook. (Mits niet vervolgd!)

Deport | 23-11-07 | 14:27

btw wel knap dat je staken kunt als je niet werkt. Misschien dat een partijtje wao'ers ook wil meedoen

neemjemoederindemali | 23-11-07 | 14:27

Na aftrek van de scholieren vakantie weken is het bijna 2 lesuur per week waar de rotzooi voor lopen te trappen.

Stelletje kut VMBOers. Ga eens wat nuttig doen. Wel wat leren bijvoorbeeld. Moet wat worden als ze echt gaat werken. Minstens 2 keer zo veel uren maken en minstens 3 keer minder vakantie.

rick_b | 23-11-07 | 14:27

Ik zie in deze geen enkel onderscheid tussen finnen en pubers. AFSCHIETEN DIE HAP! MET SCHERP!

BYO | 23-11-07 | 14:27

@ Lollerttie 14:21

En weet je ook waarom jullie 'staakten' of deed je gewoon maar met de rest mee?

En die mongeaulen die het stadskantoor overhoop hebben gehaald moeten wat mij betreft de rest van hun leven in zo'n fluoriserend oranje pak met reflectiestrepen kauwgom krabben ofzo. Lutsers.

ShadowBMX | 23-11-07 | 14:24

Waarom het leger? Door die superstorm waaien ze toch gewoon weg?

De God van Empel | 23-11-07 | 14:23

Ook hier loopt Grunn weer voorop.
Als er dan tog een revolutie begint tegen Grijs, dan weten we nu zeker waar hij begint: Heiligerlee.

azijnseikerT | 23-11-07 | 14:23

Volgens mij weet het grootste gedeelte van de leerlingen niet eens waaróm ze staken..

Sjor.s | 23-11-07 | 14:23

Noodtoestand uitroepen en allemaal oppakken en zonder proces opsluiten in de nieuwe Guantanamo Bay in Drenthe!

OneandOnly | 23-11-07 | 14:22

Hebben ze al auto's in de fik gestoken, ambulances de toegang geweigerd of homoseksuelen in elkaar geslagen?

GodHandKiller | 23-11-07 | 14:22

Volgens mij weet het grootste gedeelte van de leerlingen niet eens waaróm ze staken..

Sjor.s | 23-11-07 | 14:21

knuppel er over, lui volk.
Het halve jaar hebben ze vakantie, de andere helft doen ze niks dus ze moeten niet zeiken...

dhunter | 23-11-07 | 14:21

Ik zit op het JTC college in roosendaal. en wij gingen ook staken. was wel vet!!
maar andere school had het hele stadskantoor overhoop gehaald!!

lollerttie | 23-11-07 | 14:21

BBE kom der maar in !

krankenhaus | 23-11-07 | 14:20

Bij ons was er trouwens ook geen leiding, en wist 80% niet waar ze mee bezig waren. Als kers op de taart pakten ook veel leerlingen gewoon hun fiets en gingen naar huis.

brmz | 23-11-07 | 14:20

Weten jullie nog? 9 jaar geleleden op het malieveld en aansluitend het binnenhof?
Gezellig samen scholen, gebroederlijk aangeschurkd met zwervers, relnichten, adohooligans, mepturken en krijswijven. Ook toen waren de charges zeer terecht. Tuig. SHUT UP AND STUDY

irritaSies | 23-11-07 | 14:19

Helaas pindakaas, de BB is opgeheven en de nu nog 3 aanwezige militairen in Nederland zijn aan het oefenen voor hun missie in Urugstan

neemjemoederindemali | 23-11-07 | 14:19

kunnen die scholieren neit ingezet worden in Afghanistan als een soort Nederlandse Ghurka's... leger weg uit Uruzgan, scholiertjes in de plaats, slaan we 2 vliegen in 1 klap...

DenDuuster | 23-11-07 | 14:19

Die scholieren tegenwoordig lijken wel van marsepein! Even grof gerekend zitten ze of zo'n 24-26 uur les in de week... Vroegâh (nee, dat is nog niet zo lang geleden, hooguit 10 jaar voor de brugklas) toen ik nog naar school ging had ik gemiddeld zo'n 33-34 uur per week. Niet zo gek he, dat er geen parate kennis meer in die domme koppen zit...
Leren of naar Antarctica zwemmen, you pick lazy motherbitches!

ShadowBMX | 23-11-07 | 14:19

Ironisch eigenlijk, hier kan het fnv tuig nog wat van leren.
Jong geleerd is oud gedaan ik zou als ik de fnv was alvast een beetje gaan flyeren tussen die meutes.

Puntplompzak | 23-11-07 | 14:19

Als je een pro-islam demonstratie houdt en je knuppelt stadions kapot en mensen neer, dan krijg je vrij spel om door te lopen. Ben je een kind van 12 met een bordje in je hand waarop staat: minder lesuren krijg je een stasi-behandeling en een strafblad de rest van je leven. Hoezo gelijkheid?

Het_leuke_zuiden | 23-11-07 | 14:19

APK is vervallen op 14-09-2007 dus TERUG DE GARAGE IN DAT DING

lanuu | 23-11-07 | 14:18

hier in ede was het ook raak. er liep enorme groep scholieren richting gemeetnehuis waar alsmaar eieren en vuurwerk werd gegooit

mrsinas | 23-11-07 | 14:18

Ja hier in Apeldoorn liepen ook al die eerste- en tweedeklassertjes van havo en vmbo over straat omdat "ze het niet eens waren met de lessen." Ach ja, het enige wat je kunt doen is ze flink wat strafwerk geven en hopen dat ze ooit volwassen en verstandig worden. Ik heb ook nog wel wat foto's genomen met mijn telefoon, die dump ik wel in een linkje hier.

brmz | 23-11-07 | 14:18

Actie !! Weer eens wat anders dan altijd die finnen.

René B. | 23-11-07 | 14:18

Ook in Bergen NH (BSG) Zal zo ff de foto's dumpen.

Flying Bobman | 23-11-07 | 14:17

Enerzijds klagen over teveel lesuitval en te weinig lesuren, aan de andere kant protesteren als ze anderhalf uur per week teveel denken te maken.

Het is ook nooit goed!

uninvited guest | 23-11-07 | 14:17

Ik zeg Scud raketten op die gepuiste mannetjes en vrouwtjes richten en knallen maar..!!!

Flipski | 23-11-07 | 14:17

gewoon lekker aanpakken dat tuig

Dmrkp_809 | 23-11-07 | 14:17

Gaat nooit gebeuren. Leger mag niet ingezet worden tegen eigen volk toch?

Colin O | 23-11-07 | 14:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland