Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hardrijders in 2008 20% duurder uit

hardrijdertje.jpgKomend jaar wordt het voor de hardwerkende burgers een moeilijk jaar. Ondanks de flinke economische groei zit een extra vakantie er niet in, en de aanschaf van de nieuwe flatscreen dient voorlopig ook uitgesteld te worden. Dit alles vloeit voort uit de 6,1 miljard aan lastenverzwaring die Balkenende 4 voor u in petto heeft. Alles wordt zo’n beetje duurder: roken, drinken, vliegen en autorijden. En nóg krijgt Wouter Bos zijn begroting niet op orde. Dus daarom wordt sportief doorrijden, toch al geen goedkope hobby dankzij Koos $p€€, komend jaar opnieuw flink duurder. Zo dient u vanaf april twintig procent extra af te rekenen wanneer u om 2 uur 's nachts op de rijksweg 110 rijdt waar 100 is toegestaan. Iets met inflatiecorrectie, moeilijk woord, begrijpt het volk toch niet. Bovendien is hard rijden slecht voor het milieu en levert het alleen maar stress op. En van stress ga je weer roken en drinken, dus eigenlijk bespaart Grijs 1 u geld. Laten wij allen dankbaar bidden voor nog meer moois...

Reaguursels

Inloggen

knetterpijp 16-11-07 @ 23:20

Je vergeet het allerergste soort Nederlanders op de snelweg:
zij die gaan afremmen om naar dat ongeluk aan de andere kant van de weg te kunnen kijken en wetende dat ze daarmee een file gaan veroorzaken.
Tegenwoordig wordt er ook al afgeremd om te kunnen kijken naar ANWB autos op de vluchtstrook en steevast is de file ná dat punt met de bezienswaardigheid voorbij.
Ik kan niet uitdrukken wat voor een aperte hekel ik aan dat soort misbaksels op de snelwegen heb.

Crusher | 17-11-07 | 02:46

@ [-InFiDeLz!-]:

En jij maar serieus denken dat files ontstaan door mensen die hardrijden...
Zit per jaar 50.000 km op de weg en mijn oorzaak top-3:
1. De Nederlander die niet goed kan anticiperen op veranderende
verkeersomstandigheden
2. De trage automobilist (de links of in het middenplakkers)
3. De -ik gun m'n medeweggebruikers nix- Nederlander (het type dat liever
dood gaat, dan dat ze iemand laten ritsen)

Pas na de inhalende vrachtwagens komen de hardrijders die te weinig afstand houden, bumperkleven, etc...

knetterpijp | 16-11-07 | 23:20

@Lizzard 16-11-07 @ 22:27:
Jij begon!
*tong uitsteekt*

koerbagh ® | 16-11-07 | 22:49

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 22:27

@Lizzard 16-11-07 @ 21:38:
Zonder goede epistemologie kun je geen deugdelijke ontologie noch daaraan gekoppelde teleologie hebben. Die eerste stap wordt helaas zo vaak overgeslagen en gevuld met allerlei onzinnige veronderstellingen, aannames en traditionele idealistische, religieuze of ideologische beginselen... Daar gaat het me altijd om, dat moet je toch zo langzamerhand wel van me weten Lizzy.
Wat is het, dat wat het is? Ofwel: "Qu'est-ce que c'est?", zoals de Fransen zeggen.

@ 22:02:
Moralistisch minimalist dan toch want zoveel harde principes heb ik verder niet, en zeker geen moralistische, maar uit die paar die ik heb kun je wel een moraal trekken. En onze roverheid doet het exact tegenovergestelde en houdt zich mijns inziens niet aan de spelregels van een democratisch bestuur. Dat is dan in mijn ogen pervers en misdadig. Nu hebben we ook geen democratisch bestuur in dit land, hooguit een democratisch schaamlapje, maar daar wordt het niet beter van natuurlijk.

koerbagh ® | 16-11-07 | 22:18

Het uitdelen van boetes om de schatkist te spekken en tegelijk criminelen hun gang laten gaan, is wanbeleid. Want dat het hier niet om het terugbrengen van het aantal verkeersslachtoffers gaat, lijkt me duidelijk.

Fred V | 16-11-07 | 22:14

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 22:02

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 21:38

@Lizzard 16-11-07 @ 20:31:
Streefcijfers gebaseerd op minder ongelukken, minder doden en gewonden, minder overtredingen dan toch zeker... daar is niks mis mee. Niet op basis van financiële "targets" opgelegd door BiZa, dat is pervers. En misdadig.

koerbagh ® | 16-11-07 | 20:54

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 20:34

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 20:31

@Lizzard 16-11-07 @ 19:37:
Good point. De overheid is een begrafenisondernemer. Dat idee had ik al.

koerbagh ® | 16-11-07 | 20:00

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 19:45

-weggejorist-

Lizzard | 16-11-07 | 19:37

nednil 16-11-07 @ 18:23:
Overigens: "ongerijmdheden"? Moi? Hahahaha.
Je mag ze aantonen. Allemaal graag. Met een logisch deugelijke onderbouwing van de door mij gepresenteerde argumentatie en principes.
Wat ongerijmd is, is de wetgever en wetshandhaving.

koerbagh ® | 16-11-07 | 19:12

@nednil 16-11-07 @ 18:23:
"U bent, zoals ik het begrijp, van mening dat men ervan moet uit gaan dat iedereen zich aan de regels houdt."
Nee, dat heb je helemaal verkeerd begrepen. Je hebt er totaal niets, maar dan echt totaal niks van begrepen (en doe niet zo pedanterig en belerend met je economie = staatshuishouding, dat weet ik als klassiek opgeleide heus wel, wijsneus.)
Je begrijpt helemaal niet wat mijn fundamentele bezwaar van het begroten boete-inkomsten is. Natuurlijk kun je verwachten dat je er inkomsten uit krijgt. Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat me erom dat het van te voren wordt vastgesteld. Er MOET dus een bedrag X uit boetes binnenkomen want er staan alvast uitgaven tegenover.
Om in je analogie te blijven: voor je huishoudboekje thuis zou dat betekenen dat je van te voren voor een heel jaar vaststelt hoeveel loterijen je gaat winnen.
Ik beweer helemaal nergens dat mensen zich allemaal aan de regels houden, ik betwist ook niet dat er sanctie op overtreding zou moeten zijn. Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om het principe van wetgeving, de redenen ervoor, alsook de uitganspunten van handhaving en beboeting. Door de inkomsten uit overtredingen al à priori te begroten geef je als roverheid dus prioriteit aan het boetes ophalen. Dat heeft dan niks meer met openbare veiligheid en bescherming van de burger tegen criminaliteit te maken (traditioneel de kerntaak van elke politiemacht), maar met ordinaire belastingheffing.
Maar goed, het zij je vergeven, als nieuweling. Goed je best doen, gewoon voor jezelf nadenken, uit je denkkadertje stappen van "de overheid is goed en weet wat goed is voor de burger".

koerbagh ® | 16-11-07 | 19:08

Ik ben vandaag voor het eerst op deze site. Waar ben ik terechtgekomen? Vermakelijk om bij voorbeeld de ongerijmdheden van "koerbagh" te lezen. Deze persoon probeerde vanaf het begin mensen uit hun tent te lokken en slaagt daar ook nog in. Bravo!
In ieder huishouden, meneer koerbagh, worden begrotingen gemaakt. Ook in de Nederlandse huishouding (economie= staathuishouding) tracht men te schatten hoeveel zich niet aan de regels houdende weggebruikers gaan bijdragen aan de staatinkomsten. U bent, zoals ik het begrijp, van mening dat men ervan moet uit gaan dat iedereen zich aan de regels houdt. Arme u.
Dan behoeven we ook geen inbraakverzekering meer af te sluiten: inbreken mag niet en dat doet dus niemand (volgens u). Echt waar:vermakelijk!

nednil | 16-11-07 | 18:23

Behangdelul 16-11-07 @ 09:45
Dan ben jij zeker zo'n sukkel die met vol gas op een rood verkeerslicht afstormt, en nog nooit op het idee is gekomen eens te berekenen wat die kutstukkies met 120 eigenlijk theoretisch aan tijdwinst opleveren? Nee, je zal wel je vrouwelijke kanten moeten verkennen, en het GEVOEL hebben dat je snel opschiet, bij die snelheid of hoger. Dit is een klein land, en er is veel verkeer op de weg, 120 is zinloos. Het heeft wel zin voor de staatskas, dus aan welke kant is je boterham gesmeerd? Ik rijd 1:17, kom op tijd en relaxed aan.

listen2bobmarley | 16-11-07 | 17:33

@Caveman48 16-11-07 @ 09:18:
Da's helemaal het punt niet. Je vergelijking met een M16 raakt kant noch wal. Voor een wapen moet je een wapenvergunning hebben, het bezit van een machinegeweer is al helemaal verboden, het bezit van een auto is vrij.
Een snelheidsovertreding is geen misdrijf. Het is een wetsovertreding, een slachtofferloze daad. Het punt is dat dankzij de Wet Mulder je die boete gelijk moet aftikken. Je hebt niet à priori het recht op verdediging, je bent sowieso schuldig -maar waaraan? wie is het slachtoffer?-, eerst betalen en dan mag je procederen. Terwijl een moordenaar of verkrachter heel voorzichtig alleen maar "verdachte" is, met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt, maar als je niemand tot last bent wordt je behandeld als de grootste crimineel. En waarom? Een wet is er (idealiter en ten principale) om een grens te stellen aan een individuele vrijheid zodat die niet ten koste gaat van de vrijheid van ander of van de maatschappij. Bij een snelheidsovertreding sec, ben je niemand tot last, beperk je niemands vrijheid. "Scheurproleten" waar jij het over hebt, veroorzaken ook alleen overlast als ze zich niet andere verkeersregels houden, en daarmee het overige verkeer hinderen en in gevaar brengen (rechts inhalen, snijden, te laat invoegen, etc. etc.) Met snelheid alléén heeft dat zelden tot nooit iets te maken. Die lieden moet je gewoon het rijbewijs afpakken, klaar. Het gaat me niet alleen om de regels, het gaat ook om de wijze van handhaven, de wijze van prioritering van de handhavers, de dictatoriale manier waarop de overtreders worden behandeld, en de volstrekt abjecte wijze waarop de roverheid wetsovertredingen en boetes als een verkapte belasting behandelen door het vooraf al te begroten.
Het punt is dit: De minister van Segregatie en Immigratie kan in de ministerraad zeggen: "Ik heb geld tekort". De minister van Financien zegt dan: "Sorry, ik heb niet meer". De minister van Justitie zegt vervolgens: "Als we de boetes eens verhogen? Pleuren we gewoon 20% bovenop". De minister van BiZa zegt: "Easypeasy, ik stel nieuwe boete-quota voor de pliesie vast, die paar miljoen voor je nieuwe ghetto-kozijnen hebben we binnen een jaar binnen".
Dát is (in a nuttshell) hoe het systeem werkt, en ik vind dát niet alleen cynisch en abject, ik vind het hemeltergend, schandalig, volslagen idioot en dictatoriaal. Het gaat me niet om een bekeuring an sich. Als ik willens en wetens iets verkeerds doe en oom agent staat toevallig te kijken: soit (hoewel ik dat bij "wild"plassen tegen een boom wel weer te veel van het goede vind). Wat er echter gebeurt is dat de pliesie een groot deel van de mankracht en resources inzet om er specifiek op te letten, terwijl politieposten onderbezet zijn, op het platteland politiebureaus dicht gaan en aanrijtijden voor de pliesie bij meldingen van ECHTE criminaliteit daar sluipenderwijs omhoog gaan. Voorbeeldje, ik moet in dit dorp (30.000 inwoners, toch echt geen gehucht) 's avonds de meldkamer in Assen bellen en ze komen een uurtje later aankakken. Dief gevlogen. Maar ze kunnen wel rustig een paar staan te posten om fietslichtjes te controleren en flitsen vlak na het bordje "bebouwde kom" omdat ze de van de minister een vast bedrag aan boetes moeten binnenhalen.

koerbagh ® | 16-11-07 | 17:11

Holenman waarom nog naar 300% verhogen ?? meteen naar de doodstraf man!

Nazi's en regels, ging dat niet ooit eens goed samen?
Blijf liever in je hol.

speerpunt | 16-11-07 | 13:47

Help Koos Spee in de w.w. rij eens een jaar lang de maximaal toegestane snelheid (liever nog 10 km zachter) en stop voor ieder rood stoplicht.

Gerard9503 | 16-11-07 | 13:29

@Behangdelul 16-11-07 @ 09:45

Ik ben wel een autorijder, en ik mag graag een stukkie scheuren. Als ik dat doe en ik word geflitst steek ik echter de hand in eigen boezem en begin ik niet te zeiken op de overheid zoals dat zootje proleten hier. Je kent de regels, ze zijn niet moeilijk en als je ze dus overtreedt dan moet je daarvoor de sanctie betalen.

@WaarDeWindWaait 16-11-07 @ 09:57

Niet helemaal waar. Iedereen wordt voor belastingen aangeslagen, en boetes zijn er alleen voor mensen die regels aan hun laars lappen. Ben het wel eens met het niet verhogen van de 'kleine' overtredingen (54 waar 50 mag, dat soort gelul). De grote mogen van mij echter nog veel meer omhoog.

Caveman48 | 16-11-07 | 10:16

@ Caveman48

De inkomsten uit verkeerdsovertredingen zijn geen boetes in de traditionele zin maar gewoon verkapte belastingmaatregelen. Dat heeft de regering zelf toegegeven door te zeggen er moet een x bedrag aan boetes binnegehaald worden en niet het verkeer moet x veiliger. Een verhoging van de boetes zou moeten uitgaan van de rechterlijke macht en niet van het Ministerie van financieen!

WaarDeWindWaait | 16-11-07 | 09:57

@breedtevrees
Idd, ff lekker de ghostrider uithangen is ook mijn stukje ontspanning voor en na het werk :)

'TrauMa | 16-11-07 | 09:53

@Caveman48 16-11-07 @ 09:18
U bent geen autorijder,dat is zover wel duidelijk... en als u dat wel bent bent u waarschijnlijk zo'n malloot die 100 rijdt waar je 120 mag...

Als je zegt: boetes boven 30 km te hard gaan omhoog is dat al een stuk beter....

Behangdelul | 16-11-07 | 09:45

@koerbagh ® 16-11-07 @ 01:22
"Ben je wel eens midden in de nacht op de A6 tussen Lelystad en Emmeloord geweest? Kun je rustig en veilig en niemand tot last zijnd, 200 km/u rijden."

Ja dat klopt. Het mag alleen niet. Je mag daar ook niet midden in de nacht met een M16 gaan schieten, hoewel daar toch alle ruimte voor is.

Wat jou dus kennelijk dwarszit zijn niet zozeer de bekeuringen maar de regels waar deze uit voortvloeien. Uit je eerdere posts blijkt dat je op de hoogte bent van de regels, en als je die willens en wetens overtreedt, dan moet je maar bloeden.
Iedereen schreeuwt hier moord en brand over een verhoging van kosten die ze pas hoeven te betalen als ze zich misdragen. Niet janken, voor mijn part worden de boetes met 300% verhoogd. Niemand behalve de scheurproleten heeft daar last van.

Het is nu nog wachten op de herziening van strafmaten voor echte misdrijven en overtredingen. Probleem is echter dat die straffen geld kosten in plaats van opleveren dus ik reken er niet op.

Caveman48 | 16-11-07 | 09:18

wat nou stressverhogend? ik vind hardrijden altijd heel ontspannend. stuk ontspannender dan kantoor werk in elk geval..

breedtevrees | 16-11-07 | 08:57

De maat is vol ik ga jhet kabinet aangeven voor diefstal

FrAgFo0d | 16-11-07 | 08:39

ik stel voor dat we iedere dag een paar van die auto's van de bewindslieden in Den Haag in de fik zetten, Slotervaart-stijl weet je wel.

Patrick Zweedsey | 16-11-07 | 08:07

Ik zoek alvast een mooi plekkie om een sloppenwijk te starten. Golfplaten mee, rioolgeultje maken, schepje voor op de vuilnisbelt en scherp de prijs voor plastic afval in de gaten houden.
Mijn salaris gaat straks voor de volle 100% naar de overheid, en ik vertik het te stoppen met werken en een uitkering aan te vragen om in mijn huis te kunnen blijven wonen.

Mr. Hu | 16-11-07 | 07:57

Na het zuur is dit het zoet?

Mr. Hu | 16-11-07 | 07:48

Heb nog nooit een boete gehad (brik wil niet harder), maar snelheidsboetes verhogen, schandalig kudtkabinet. Zelden dergelijke lastenverzwaringen gezien.

Overigens mogen de boetes voor drankrijden, veel te hard rijden binnen de bebouwde kom en geen richting aangeven van mij met 200% verhoogd worden.

zum kotzen | 16-11-07 | 06:51

*Overweegt nu echt serieus om richting ooster buren te vertrekken en dit met flitspalen en verkeersborden volgebouwde graf landje achter zich te laten*

krommeteen | 16-11-07 | 06:25

Ray heeft anders net even een 22 inch LCDtje afgetikt. Kudt katten hebben van middag de oude, och wat is oud – een jaar -, na de sodemieter gepist. Het is dat ik ze wel mag…

20% inflatie correctie is wel wat, zal ik van de week ook eens proberen bij me klanten… wordt lachen dan.

Reverend Ray | 16-11-07 | 05:00

Als zij dat de boetes met 20% omhoog gaat dan wil ik ook 20% loonsverhoging ter compensatie van de inflatie .hard rijden is slecht voor het milieu teveel uitlaatgassen nou als je nou in een waterstof auto hard rijd wat dan?Ze moeten eens goed naar hun uitgave letten.
Wat zal het gebeuren als iedereen nou aan de regels houd.Boetes weer met 20% verhogen omdat er niet genoeg geld binnen komen?

Overkillah | 16-11-07 | 04:04

Steve0510 16-11-07 @ 00:36
Kom Steve, bij de oosterburen rijden ze met jouw bakkie ook 185 hoor, en met Benzbussen boven de 200. Dus je kunt het best!

Het Oude Rijden | 16-11-07 | 02:03

koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52 en Crusher 15-11-07 @ 23:35
Zo zit het inderdaad, helaas. Pliesies hebben toch ook een quotum van uit te schrijven boetes? Dat wil zeggen dat de hermandad zich tot doel stelt te constateren dat op een bepaalde schaal de wet overtreden wordt. Daarmee zijn ze dus per definitie niet bezig om te proberen de overtredingen zo ver mogelijk terug te dringen. Daar gaat het helemaal niet om in 0031.
Maar verder, WTF, ik rook niet en de rest kan ik betalen.

Het Oude Rijden | 16-11-07 | 01:52

Als we nou allemaal de boetes om gaan zetten in celstraf. Gratis hotel. Dan zou de overheid, er wel over na gaan denken om boetes uit te delen.

geen goed idee?

slipgenot | 16-11-07 | 01:50

Na het zuur, het zoet. Ben ik op een andere planeet terecht gekomen? Zoet, My Ass. 20% inflatiecorrectie??? Zeker over de afgelopen 20 jaar, dan snap ik het.

Neehè | 16-11-07 | 01:39

@MPdeH 16-11-07 @ 00:41:
Wat is te hard? Ben je wel eens midden in de nacht op de A6 tussen Lelystad en Emmeloord geweest? Kun je rustig en veilig en niemand tot last zijnd, 200 km/u rijden. En er zijn meer stukken snelweg waar dat best kan. En het gaat overigens niet alleen om boetes voor te hard rijden (overigens niet alleen voor "veel" te hard, al bij 10 km te hard, ook als de weg verder verlaten is) het gaat om alle verkeersovertredingen. Maar het punt is vooral dat 20% verhoging wordt gerechtvaardigd met "inflatiecorrectie". 20% inflatie? Goh! En dan nog even helemaal afgezien van mijn eerdere commentaren in dit draadje, dat de verhoging al wordt begroot, ze gaan die extra cash dus sowieso binnenhalen. Denk daar maar aan als jij die bon voor 7 km te hard binnen de bebouwde kom te pakken hebt.

koerbagh ® | 16-11-07 | 01:22

MPdeH 16-11-07 @ 00:41
trajectcontrole. A10. 01.23 uur. say no more.

onzinloos | 16-11-07 | 01:12

hou je dan ook gewoon aan de regels!
Ben het bijna nooit met dit kabinet eens, maaar hier kan ik me wel in vinden.
Dit is niet de hardwerkende nederlander aanpakken, dit is die stomme mogeaulen aanpakken die veel te hard rijden

MPdeH | 16-11-07 | 00:41

Het maakt toch allemaal geen reet uit. Het zijn toch alleen die dikke patserauto's die het presteren om 's middags om vier uur met 150 km per uur over de weg te scheuren. Die missen die paar euro toch niet!
Ik wil niet beweren dat ik met mijn Astra van 10 jaar oud altijd braaf ben, maar het is nu eenmaal een feit dat het voornamelijk die bolle leasebakken en tractors zijn die zich als hazewindhonden door het verkeer begeven.

Steve0510 | 16-11-07 | 00:36

20% verhoging vanwege inflatiecorrectie? Heee... Da's grappig! Er was ons toch altijd verteld dt die inflatie niet meer dan 2% bedroeg? Zouden we met z'n allen dan TOCH gelijk gehad hebben toen we beweerden dat 20% meer overeenkwam met de werkelijke inflatie, na de invoering van die kut-euro?
Dat Balkenende een leungenaar is, ach dat "comes with the territory" zoals de Engelsen zo mooi zeggen. Maar het CPB? En het CBS? En de Nederlandse Bank? Jongens, jullie zouden beter moeten weten, je hebt er immers voor doorgeleerd! Of is hier het spreekwoord "Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt" van toepassing? Ja? Dacht ik al! Stelletje nutteloze, laffe kuthonden!

Van Tast tot Zeveren | 16-11-07 | 00:25

Crusher 15-11-07 @ 23:51
ik zeg; nog een -dag van het respect- en hupakee, weg inflatieprobleem! Hoeven we dat ook niet te corrigeren! Scheelt Bos een hoop tijd, kan hij ervaring opdoen om naar de 1e plaats door te stomen.

onzinloos | 16-11-07 | 00:12

@ -edit 15-11-07 @ 20:28 'De centen moeten ergens vandaan komen. Je kunt de boetes ook verlagen, maar dan gaat er een andere belasting omhoog.'

Je kunt er ook voor kiezen om als overheid minder geld uit te geven dan kunnen de belastingen omlaag en schep je niet de voorwaarden voor een dalende tendens van de economie. Wat Bos nu doet is overduidelijk typisch links oogkleppenbeleid. Belastingen extreem verhogen en daarmee een negatief sentiment kweken waardoor de burger 'een pas op de plaats gaat maken' met de uitgaven. Dan heb je over een paar jaar weer een rechtsere regering nodig die de rotzooi van zelfingenomen kwasten als Bos mag gaan opruimen.

Crusher | 15-11-07 | 23:51

@ koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52

Dat is wat ik al jaren de doorgeschoten koopmansgeest van de Nederlander noem die erom bekend staat dat ie overal zoveel mogelijk geld voor wil hebben. Dat resulteert bv in een politieapparaat dat minder dan de helft van de misdaden oplost dan de politie in onze omringende landen, maar die meer snelheidsbekeuringen uitdeelt dan enig ander land ter wereld (in absolute termen ja). Ander voorbeeld is de sterke-drankaccijns die er zogenaamd toe dient om ons van een drankprobleem af te houden. Enige jaren geleden werd deze accijns weer verlaagd toen bleek dat door de voorafgaande accijnsverhoging er aanzienlijk minder gedestilleerd werd verkocht waardoor de accijnsinkomsten DAALDEN(!) De overheid heeft het altijd over normen en waarden maar ik ben de afgelopen jaren tot de conclusie gekomen dat ons vadertje Staat denkt en handeld als een oplichter en daar wordt ik niet vrolijk van.

Crusher | 15-11-07 | 23:35

Bidden is vermoedelijk het enige wat tegen dit kabinet helpt.

Kardinaal Ton | 15-11-07 | 23:30

Ja die 16 miljard : 16.000.000.000,00 die men uit de automobilist perst (en daarvan slechts 5 miljard teruggeeft en infrastructuur) is natuurlijk voor kabinetje nooitgenoeg natuurlijk niet voldoende. Elk bedrijg met zo'n bestuur zou door zijn personeel worden weggejaagd.

derkcs | 15-11-07 | 23:28

*haalt tank uit de garage en stoomt op naar den haag*

derkcs | 15-11-07 | 23:26

@ Service 15-11-07 @ 16:46 'Wordt het toch weer interesant om een radar detoctor in de auto te monteren.'

Of wat dacht je van een cruisecontrol? Die typische naaiboetes van Spee voor een paar km te hard (dat genereert de grootste hoeveelheid boetes) voorkom je daar uitstekend mee en als je met die radardetector wordt gepakt doe je Spee een plezier en dat wil niemand.

Crusher | 15-11-07 | 23:16

Altijd al gezegd dat Koos Plee een verkapte belastingambtenaar is. Gebruikt met mijn belastinggeld aangeschafte apparatuur om mij en u wxtra belastinggeld te laten betalen, met het excuus: ONS ALLER WELZIJN EN VEILIGHEID!!!!!'" De wereld wil bedrogen worden, de wereld zal bedrogen zijn!!!" (Brederode)

supersniper | 15-11-07 | 23:11

@ Neptukker 15-11-07 @ 16:28 *overweegt radicalisering, maar weet niet hoe*

Wat dacht je van dat iedereen gewoon es een jaar lang zich strikt aan de verkeersregels houdt? Daar zouden ze in Den Haag echt niet blij mee zijn, in tegenstelling tot wat ze ons willen doen geloven.

Crusher | 15-11-07 | 23:08

KRIJG ONGEZIEN DE TYFUS. 1200 euri Stinger besteld, compleet legaal dus Koos Spee maak je borst maar nat. 250km/h en geen pliesie-agent die mij wat kan maken terwijl ik het doe.

.KicksAss | 15-11-07 | 23:07

@nattebever 15-11-07 @ 22:45
*filmpje maakt van de opblaasflitspaal, want die poppen zijn kudt*

-edit | 15-11-07 | 22:47

Het laatste jaar ben ik op de snelweg niet verder gekomen dan de tweede versnelling. De aangekondigde maatregel zegt me dan ook niet zo veel.

Cookie v. eigen deeg | 15-11-07 | 22:46

koerbagh ® 15-11-07 @ 22:03
Mooi filmpje.
Destroy 'em all.
Kudo's voor iedereen die flitspalen opblaast.

nattebever | 15-11-07 | 22:45

@koerbagh ® 15-11-07 @ 22:19
Aha... Weet je: we denken er hetzelfde over, maar jij ziet het nog niet. Het zij je vergeven, want je kent mij ook niet, blijkt.
.
Kijk: wanneer de politieke keuzes gefiscaliseert zouden moeten worden, zoals jij stelt, is het dus denkbaar dat een politieke keuze tot gevolg kan hebben dat wetshandhaving gefiscaliseert wordt. Andersom is namelijk ook mogelijk, right?
.
Een partij als de PVV doet regelmatig voorstellen in die richting (nee, niet op het gebied van verkeer) en op dat punt ben ik het met ze eens. Zoek die voorstellen maar eens op. Er is wat voor aan te voeren.
.
Wat ik zeg: vertel de kiezer heel duidelijk dat het een fiscale maatregel is en hoppa: je hebt wat te kiezen, nietwaar?

-edit | 15-11-07 | 22:37

En Ja hoor, daar zijn wij weder
met onze jaarlijkse GEDICHTENGENERATOR, versie 4 (alweer)

Sint en Piet zaten te bedenken
Wat ze Jan-Peter Balkenende nu eens zouden schenken
Weet je wat Jan-Peter Balkenende in het schoentje vindt?
Een dikke drol met de groeten van Sint

Dit cadeau uit de zak van Zwarte Piet
Pak 't uit en je weet niet wat je ziet
Voor iemand die alles al heeft
Is het beter dat Sint hem dit maar geeft

Bij dit geschenk wil Sint nog even kwijt
Dat het tot iets beters leidt
Ook al is de Sint heel erg oud
Weet dat hij veel van Jan-Peter Balkenende houdt

Dit gedicht is bijna uit
Je gaat 't riet in met een kluit
Bedwing nog heel even je ongeduld
Wees dan maar blij en denk niet aan je schuld

SintBot www.rijmgein.nl/sinterklaas/gedichten_...

Boris Poepnagel | 15-11-07 | 22:27

-weggejorist-

Boris Poepnagel | 15-11-07 | 22:20

@-edit 15-11-07 @ 22:09:
Kijk, en nou zijn we er! Daar wilde ik inderdaad naar toe. Dat is dus het principiele verschil tussen een socialist/collectivist (jij) en een libertariër/vrij individu (ik). Wat principieel juist zou zijn is om de rijks-uitgaven en politieke voorkeuren van de burger te koppelen en te fiscaliseren. Niks meer gratuit op een politieke partij stemmen: politieke keuzes fiscaliseren. Dat zou principieel juist zijn. Wetshandhaving kan en mag geen fiscale maatregel zijn, mag geen melkkoe van de overheid zijn. Dan draai je de boel namelijk om. De overheid in een democratie (wat wij in Nederland natuurlijk helemaal niet hebben, maar dat terzijde) moet de burgers dienen. Door wetshandhaving op deze wijze te fiscaliseren maak je de burgers dienaren van de staat. Maar dat is in de gedachtenwereld van een collectivist die het collectieve belang per definitie belangrijker vindt dan het individueel belang volkomen logisch en normaal.
In mijn gedachtenwereld is dat dictatoriaal.

koerbagh ® | 15-11-07 | 22:19

Deze keer slaat koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52 den spijker op den kop, want dan lijkt het inderdaad op een gecalculeerde uitpersingspraktijk, net zoals parkeerboetes, wanneer je 3 minuten te laat bent bij het parkeren in Amsterdam...

Bisschop Gijsen | 15-11-07 | 22:14

En dan nu weer, de jaarlijkse GEDICHTENGENERATOR, versie 2

Pieter m'n knecht keek door de schoorsteen
En gooide deze Geld naar beneen
Zwarte Piet loert door ramen en spleten
En zag wat Wouter Bos heeft uitgevreten

Als dit cadeau van papier wordt ontdaan
Zal iedereen er versteld van staan
Wie had dat ooit verwacht?
Op deze Geld heb je al heel lang gewacht

Bij dit geschenk wil Sint nog even kwijt
Dat het tot iets beters leidt
Sint en Piet verzetten bergen werk
Maar stellen nu toch paal en perk

Het geschenk in deze indrukwekkende doos
Maakt je tevreden voor een poos
Bedwing nog heel even je ongeduld
Want straks is je voorraad weer aangevuld

Sintbot www.gedichtengeneratoren.nl/

Boris Poepnagel | 15-11-07 | 22:13

@koerbagh ® 15-11-07 @ 21:28
Ik begrijp jouw principiele punt prima. En er is best iets voor aan te voeren. Wetshandhaving is geficaliseerd en jouw bezwaren daartegen zijn principieel gezien geheel juist. Er is helemaal niks mis met jouw redenering.
.
Maar linksom of rechtsom: de huidige overheid, ongeacht de politieke kleur heeft centjes nodig. Wanneer je je principieel aan wetshandhaving vasthoudt, gaan er andere belastingen omhoog, vanwege de tekorten die hierdoor ontstaan. Persoonlijk heb ik er minder moeite mee wetshandhaving te fiscaliseren. Degene die zich aan de wet houdt en misschien hier en daar een kleine overtreding maakt, bespaart zich volkomen legaal wat belasting. Wat de overheid dan wel moet doen is ronduit toegeven dat het een belastingmaatregel is. Dan is dat ook duidelijk.

-edit | 15-11-07 | 22:09

Het is toch ongelofelijk dat de CDA, met dit soort graai maatregelen, nog altijd de grootste partij van Nederland is. Waarom blijven mensen dit toch pikken. Voor mij is het gelijk klaar. Ik stem nooit meer op deze gluiperige partijen!!! Enige remedie.

R@lf | 15-11-07 | 22:08

-weggejorist-

Boris Poepnagel | 15-11-07 | 22:07

@nattebever 15-11-07 @ 21:47:
Jajaja... de grammatica-check plug-in voor vuurvos is nog in de ontwikkelingsfase. Inhoudelijk: Jeremy Clarkson had ooit (ik weet niet meer of het in zijn eigen talkshow was, of in Top Gear) het idee om flitspalen met een paintball-gun vanuit een rijdende auto onklaar te maken.
youtube.com/watch?v=nOArOFAgv-Y (niet de paintball-gun, maar wel ontopic)

koerbagh ® | 15-11-07 | 22:03

Het beste pak je ze door met z'n allen een jaar lang niet te hard te rijden, en niet door rood en zo. Dan is de PVDAregering zo failliet.
En natuurlijk 's nachts alle leaseauto's niet meer uitzetten. Heerlijk warm 's morgens en voor de uitstoot heeft u toch reeds betaald.

hekkesluiter | 15-11-07 | 22:01

Ome Koos heeft alvast offerte gevraagd voor nieuwe flitspalen, want de oude reageren te traag. Omdat menige automobilist na een kilometertje of 14 absoluut onnodige en met opzet in stand gehouden file het gaspedaal wel eens intrapt tot de staatsgevaarlijke snelheid van wel 124 echte kilometers, moet zoveel ongehoorzaamheid hard bestraft worden en de roofkas weer volop gespekt.
Verkeersveiligheid? Whoehahahaha, laat me niet lachuh! Voor ECHTE verkeersveiligheid trap je 98% van de flitspalen eruit en vervangt ze door rijdende patrouilles, al dan niet in burgerauto's.
Dan ook nog de politieke moed opbrengen om Tante Tut en Ome Lul te bekeuren, die met 75 op de linkerbaan het verkeer lopen te treiteren, Jan Kloothommel met zijn 48tons vrachtwagen zijn rijbewijs in te trekken omdat hij schijt heeft aan alles wat verkeersregel en fatsoen op de weg heet en je wordt geloofwaardig, Ome Koos. Maar tot het zover is lijk je nog teveel op Gubbels, die tijdens het Derde Rijk de stelling verkondigde dat 'als je de leugen maar lang genoeg herhaalt, het vanzelf een waarheid wordt'. Nou, misschien je eigen waarheid maar die van honderdduizenden dagelijkse automobilisten is toch echt een tikkie anders dan jij wil doen laten geloven

fokkenmast | 15-11-07 | 21:59

Wat een stom gelul van lieden die zo nodig hard moeten rijden en niet uit hun blik te rammen zijn. Waarschijnlijk een flink ontwikkelde rechtervoet maar voor de rest is het slappe was want fietsen en lopen kunnen ze niet meer Schelden wel.

hoogh | 15-11-07 | 21:52

Servert staat nog op zomertijd...

stoutklein_kutkonijn | 15-11-07 | 21:47

koerbagh ® 15-11-07 @ 21:28
Bij alle opwinding: jij vindt moet met een 't'.
Je comment is verder geheel juist. 't Is te krankzinnig voor woorden dat de politie (onder meer) als taak heeft om zoveel mogelijk bonnen uit te schrijven. In sommige delen van Amsterdam en Amstelveen is de inning van parkeerboetes geprivatiseerd. Staat er, echt waar, om de hoek zo'n lul met vingers te wachten tot er iemand even anderhalve minuut onbetaald staat omdat hij even een winkel in- en uitloopt. Kost je gelijk een 50 euro. Dat soort lui zou ik het liefst gelijk doodtrappen, maar meestal zijn ze al weer weg voor je goed en wel in je auto zit.
Weet iemand nog een goed merk spuitbus waarmee je flitsers onbruikbaar kunt maken? Dat gezaag de hele tijd, dat ben ik nu wel zat.
Kudo's voor iedereen die flitspalen onklaar maakt en inrijdt op agenten die met een lasergun de burger naaien.
@Joris
Je moet het lezen als een oproep tot het geven van meer ontwikkelingshulp, ja toch, je kunt je geld maar een keer uitgeven.

nattebever | 15-11-07 | 21:47

stoutklein_kutkonijn 15-11-07 @ 21:47

De server houdt nu eenmaal van de zon.
*Sun systems belt*

Hallo? Is Somsen er ook?

dr.spin007 | 15-11-07 | 21:37

18.27

G-unite | 15-11-07 | 21:36

aluhoedjes zijn het helemaal momenteel

dr.spin007 | 15-11-07 | 21:35

Waarom krijg ik nou altijd zo'n "wat een ellende" gevoel bij deze regering?

Adriaantjeeeeeuh | 15-11-07 | 21:32

Nou niet echt. Mijn post van 20.23 staat er gewoon weer op 20.23. Ik denk dat ik maar een aluhoedje op ga zetten.

Ian Curtis | 15-11-07 | 21:32

@Ian Curtis 15-11-07 @ 21:27
GS kijkt graag vooruit.

-edit | 15-11-07 | 21:29

@-edit 15-11-07 @ 21:18:
Je snapt het principiële punt wat ik maak nog steeds niet. Natuurlijk moet iedereen die geen boetes wil zich gewoon aan de wet houden en dan betaalt 'ie ook niks, maar dan zit Financiën DUS met een probleem, want de boetes zijn BEGROOT, en in diezelfde begroting ook alweer UITGEGEVEN.
Mijn principiele punt is: waarom worden boete-inkomsten überhaupt BEGROOT?
Het is zelfs erger, juist omdat die boetes zijn begroot schrijft de minister van BiZa boete-quota voor aan de korpsbeheerders. Elk korps heeft dus gewoon een specifiek boete-quotum te halen. Dat is geen wetshandhaving meer die er op gericht is overtreders te bekeuren vanwege verkeersveiligheid of vanwege weet-ik-veel, welke reden een wet of APV ook heeft, dat is dan gewoon de politie als FIOD/incassobureau gebruiken voor een reeds vastgestelde, begrote opbrengst. Daar gaat het om. Ik vind dat stapelkrankjorum, volslagen idioot, en jij vind dat principieel dus geen probleem.
Was kamerlid geweest had ik er allang kamervragen over gesteld want ik vind het principieel niet deugen, maar het schijnt iedereen aan z'n reet te roesten verder. Nou ja, soit.

koerbagh ® | 15-11-07 | 21:28

En nu weer op 21.26. En ik heb geeneens gedronken.

Ian Curtis | 15-11-07 | 21:27

Timewarp indeed. Mijn post om 20.16 staat er op 20.16, maar de post van b.v. edit en konijntje om 21.18 ipv 20.18. Tenzij er een server van het GS cluster in een andere tijdzone staat.

Ian Curtis | 15-11-07 | 21:26

Spee en Bos zuigen allebei

KingLear | 15-11-07 | 21:25

Goed. We vinden dit een slecht plan, nietwaar? Tijd voor actie. Harde actie, namelijk burgerlijke gehoorzaamheid.
.
Vanaf 1 januari 2008 rijdt iedereen 10 km langzamer dan de maximum snelheid. Rood licht betekent stoppen, drank is taboe achter het stuur, bumberkleven is uit den boze, voetgangers bij zebrapaden laten we voorgaan en rechts heeft voorrang.
.
Een fikse besparing op uw autouitgaven is het gevolg. Tevens een veiliger verkeer, de pliesie houdt tijd over om boeven te vangen en en passant zadelt u dit kabinet op met een gigantisch financiëel probleem. Het heft ligt in uw handen, waarde reaguurders! Stopt met klagen!

-edit | 15-11-07 | 21:18

Ik heb het al eerder gezegd en ik doe het weer... Woutertje B. is een vie*%# vui$@%*godver&#*&*$# boef(je) en de MP ook... zo! lekker puh!

stoutklein_kutkonijn | 15-11-07 | 21:18

De volgende stap is: 80km zones in heeeeeel Nederland, da's nog meer innen....

Okkiedepokkie | 15-11-07 | 21:17

Goed zeau. Dat zal ze leren; die stropdastokkies in hun leasebakken,

Leon Tosti | 15-11-07 | 21:06

@NeuqenDoeJeZeau 15-11-07 @ 21:01
Misschien is het daarom nog niet eens zo'n gek plan van dit kabinet. Iedereen een basisbelasting en hen die zich niet aan de regeltjes kunnen houden betalen een beetje meer. Goed gedrag loont. Mwa.... kan slechter.

-edit | 15-11-07 | 21:05

@ -edit 15-11-07 @ 21:18
Heeft geen zin. Als er niet voldoende inkomsten zijn uit de bonnen dan worden andere belastingen wel verhoogd. Geld moet er toch komen.

NeuqenDoeJeZeau | 15-11-07 | 21:01

Uit pure hufterigheid zal ik me voortaan aan de snelheid houden.

goudbrasem | 15-11-07 | 20:57

Hoe heel hard rijden, gezonde sport (ook speerpunt vd regering) én roken prachtig samen kunnen gaan zie je rond 0'35 op www.youtube.com/watch?v=wqtA0rnqssQ.

JamesHuntLive | 15-11-07 | 20:50

Koerbach heeft een punt. Waar het op neer komt is het door elkaar halen van doel en middel. Een boete is een middel, minder doden is het doel. In plaats daarvan zegt de overheid wij gaan 15% meer boetes uitdelen niet we willen 15% minder doden in het verkeer. Ze verheffen het middel tot doel. Eigenlijk geven ze meteen toe dat de boetes geen enkel preventief effect hebben. Verkapte belasting dus.

Bokser | 15-11-07 | 20:40

-weggejorist-

Lizzard | 15-11-07 | 20:40

Ennn weer een time warp,
we lopen weer eens voor op de rest van de wereld mensen.

Ben je mooi klaar mee, toch weer eerder deaud.

vander F | 15-11-07 | 20:37

Ik had steeds zulke puntige en terzake doende comments geplaatst. Maar Servert vertrapt het.

Elisabeth2 | 15-11-07 | 20:34

@koerbagh ® 15-11-07 @ 19:27
Die boetes zijn voor een deel ook verkapte belastingen. Volgens mij maakt niemand daar een geheim van, want zoals je zegt: ze worden begroot.
.
De centen moeten ergens vandaan komen. Je kunt de boetes ook verlagen, maar dan gaat er een andere belasting omhoog. Wet van de communiserende vaten.
.
Als belastingmaatregel heb ik er persoonlijk niet zoveel op tegen. Je kunt het eenvoudig ontduiken en zelfs geheel legaal :)

-edit | 15-11-07 | 20:28

Wat een stress, Je zou jezelf nog eens ophangen hierdoor.

Ian Curtis | 15-11-07 | 20:23

'Kom om, JP, je kunt het!'
Ik bedoelde 'Kom op,' maar eigenlijk...

MAD1950 | 15-11-07 | 20:22

'Ondanks de flinke economische groei zit een extra vakantie er niet in,' schrijft Fleischbaum.
Nou, die economische groei is na al die accijnsverhogingen, de BTW-verhoging en de forse verhogingen van de onroerendezaakbelastingen waarvoor Ter Dorst toestemming heeft gegeven, echt wel afgelopen! De mensen hebben straks minder geld te besteden, dus ze kopen minder. Dus gaan er bedrijven failliet en komen mensen op straat te staan. Die mensen kopen nog minder. Dus komen er nog meer bedrijven in de problemen, enzovoort. Recessie heet dat. Met dank aan CDA en PvdA.
Die Balkenende heeft toch een speciaal talent om z'n regeringen vroegtijdig op de klippen te laten lopen? Misschien kan hij weer eens een beroep doen op dat talent? Kom om, JP, je kunt het!

MAD1950 | 15-11-07 | 20:20

En Koos S. maar zeggen dat het voor de veiligheid is. Burgertje pesten dat is het.

Ian Curtis | 15-11-07 | 20:16

Mensen als ik nou een paar uurtjes overwerk, en die 6,2 miljard ophoest dan verwacht ik dat ik door jullie in de volgende regering wordt gekozen,op financien.Dan zorg ik tevens voor lastenverlichting. Eh nou ja eh nee eh ja nou eh eh eh ik ben wel lid van de pvda. Eh nou kies me nou maar dan zien we wel weer. Eh eh.nou ja nee ja nou nee eh.

paulusma | 15-11-07 | 20:12

SQL/DB Error -- [MySQL server has gone away]

Ik wens dat dat op mijn werk mogenlijk is.
Gewoon een bordje ophangen waarom staat dat ik weg ben.

je postbode 15-11-07 @ 19:59
Goed punt

Colin O | 15-11-07 | 20:07

Is het niet simpel om gewoon de conclusie te trekken dat we naar een politiestaat toegaan?
Immers elk denkbaar iets wordt belast of ingeperkt

Het_leuke_zuiden | 15-11-07 | 20:04

Time stamp alhier: 20:02 (benieuwd welke tijd er onder het reaguursel komt te staan)
@Bokser 15-11-07 @ 20:40:
Zo kun je het inderdaad ook zeggen.

koerbagh ® | 15-11-07 | 20:01

hoorde wat op de radio over 20% omhoog, dacht dat het eerst om sigaretten ging. valt voor mij weer mee want omgeving waar ik dagelijks zo'n 100 km rijd is het zo druk dat het onmogelijk is om een bon te scoren. Als de overheid slim is leggen ze van dat geld extra asfalt aan zodat mensen beetje beter door kunnen rijden en dat de overheid zo meer boetes kan scoren. Kijk, DAT is nou eens investeren. Levert je meer op dan kansenwijken.

je postbode | 15-11-07 | 19:59

@ Lizzard 15-11-07 @ 17:09

Laat bericht door serverTtroubles in Verweggistan..
Eh, jullie? Iek fiets rijd en heb geen ootoo, maar mag 't een onsje of meer minder van die knurften in Den Haag met hun mislukte begrotingen, hun zelfverrijking, geldpompmisluksels en 't uitpersen van melkkoeien..

.

Het Financieele Dagblad:

Algerije levert voorlopig geen gas aan Nederland

.

Wottefuk is dit? Hebben we zelf niet genoeg gas??

wopper | 15-11-07 | 19:59

Ach, ik moet tegenwoordig met al die files al zoveel moeite doen om boven de maximum snelheid uit te komen, dat ik die boete als soort van trofee ziet.

fender05 | 15-11-07 | 19:58

Boetes inkomens afhankelijk maken.
Anders heeft het toch geen nut...

da wizard | 15-11-07 | 19:57

Goh, tegenwoordig gaat alles omhoog. Ook dit laat het volk weer over zich heen komen. De auto is heel vervuilend volgens Den Haag, maar vervolgens wel een grote inkomstenbron. Hypocrieten.

Antonnio | 15-11-07 | 19:57

Heel goed plan. Kunnen ze eindelijk die juppen in die Seat's aanpakken.
Gevaarlijke lui op de weg. Ze moeten dat soort volk meteen het rijbewijs afnemen en verbieden om in zijn leven nog maar enkel in de auto te kunnen rijden. Stelletje arrogante juppen.... Heb respect voor de mede-weggebruiker.!

Squirrel Men | 15-11-07 | 19:56

Ontzettend goede maatregel!! Had eigenlijk 50% moeten zijn. Die klerelijers op de weg die alles en iedereen in gevaar brengen en alles vervuilen, moeten het maar eens goed voelen. Regels zijn regels, ook Geen Stijl heeft regels. Doet men daar soms moeilijk over?

hoogh | 15-11-07 | 19:49

En wat die inflatiecorrectie betreft, dat is natuurlijk het gelijktrekken van de euroblunder, zolang de gewone man op straat maar niet begrijpt dat ie daarmee 20% de boot in is gegaan.

* | 15-11-07 | 19:49

Nou, we gaan dan maar vast de uitvaart van de ServerT regelen. Weet Redactie of het begraven of gecremeerd wil worden? Hield het van bloemen? Krijgen we taart in de aula? Wordt er drank geschonken?

Elisabeth2 | 15-11-07 | 19:48

Ik voorspel 20% meer automobilisten die vertikken om te hard te rijden, 40% meer aanslagen op flitskasten, en 240% meer gevalletjes van aangereden parkeerwachters.

* | 15-11-07 | 19:47

Ik krijg stress van al die prijsverhogingen, benzine, wegenbelasting, te hard rijden zit er dalijk niet eens meer in. Grote kans trouwens dat ik al kapot gevroren ben daar verwarming ook niet meer te betalen is. Denk dat ik de kroeg maar induik en me kapot zuip terwijl het nog kan.

Belladonna | 15-11-07 | 19:46

goedver.. internet gaat bij iedereen weer vet langzaam...

hakkbars weer bezig?
aliens zijn aan het landen?
kouwes nieuwe baan als serverbeheerder?

vragen zoveel vragen....
*zet alu hoedje maar weer op*

oant moarn | 15-11-07 | 19:45

Zal ik aan m'n baas vragen, 20% inflatiecorrectie voor 2008. Geeft ie meteen.

Servert kan overigens ook wel een inflatiecorrectie gebruiken geloof ik.

Lepo | 15-11-07 | 19:44

En het gaat maar door... Snap echt niet waar ze die 4,1% economische groei vandaan toveren..

Zalluf | 15-11-07 | 19:44

De maffia biedt tenminste nog bescherming als tegenprestatie als ze hun belasting afgedwongen hebben.
Hoe lang pikken we dit nog? Is er niet ooit eens een oorlog gevoerd voor de tiende penning ?

speerpunt | 15-11-07 | 19:43

Belladonna !9:46:
Heel verstandig. In de goot liggen is beter dan 1 cm erboven hangen.
Wel pvda blijven stemmmen, he? Tot de dood erop volgt.

The eimer | 15-11-07 | 19:40

Koerbagh 19:27:
Dan snqap je dat ook vast niet. Boetes schijnen makkelijk hoger te worden begroot. Een tijdje terug debateerde men over het aantal Polen die bij de open grenzen hier naar toe zouden komen. dat zouden er hooguit 15 a 20.000 zijn. Nu weten we beter. zoveel wonen er alleen al in Rotterdam alleen al.
Vergis je niet, dat zijn de leiders van een volk die dat ons voorschotelen.
Dubbele agenda,s of dubbele bodems of doodgewoon hersenloosheid van een stel debielen die slechts nadenken over hun eigen posities?

The eimer | 15-11-07 | 19:40

t is er mis met geenstijl?? server was offline, en volgens mij staat jullie comment klok ook niet goed...

oant moarn | 15-11-07 | 19:34

In de UK is dit de normale tijd. Maar ja, zijn eilandbewoners.

Elisabeth2 | 15-11-07 | 19:33

Koerbach heeft een punt. Waar het op neer komt is het door elkaar halen van doel en middel. Een boete is een middel, minder doden is het doel. In plaats daarvan zegt de overheid wij gaan 15% meer boetes uitdelen niet we willen 15% minder doden in het verkeer. Ze verheffen het middel tot doel. Eigenlijk geven ze meteen toe dat de boetes geen enkel preventief effect hebben. Verkapte belasting dus.

Bokser | 15-11-07 | 19:32

@Behangdelul 15-11-07 @ 17:18:
Voorbeeldjes van boetes kan ik ook wel bedenken, daar gaat het niet om. Het gaat mij om het principe dat de roverheid wetten maakt met de bedoeling dat mensen zich eraan houden (toch?), en het samenleven van de burgerij erdoor vergemakkelijkt (toch?) OK, dat zijn slechts aannames van mij hoor, ik g er eventjes van uit dat de belangrijkste functie van wetten is. Zo nee, waarom hebben we ze dan? - Boetes innen? Dan zijn het dus toch verkapte belastingen.
Maar even van mijn veronderstelling uitgaande (die heel wellicht naief en heel dom is), dat we een overheid hebben die we zelf kiezen, die wetten maakt om het samenleven van burgers te begeleiden en vergemakkelijken. Ik bedoel, dat lijkt mij een van de functies van een overheid. Waarom worden boetes van overtredingen van wetten dan begroot? Als het wetten zijn die de burgers een makkelijk samenleven moet garanderen, en dat het allemaal gesmeerder loopt als iedereen zich er aan houdt, dan is het dus zo dat die wetten er voor moeten zorgen dat het nut van de wet groter is dan de financiele vergoeding voor de samenleving van de overtreder bij overtreding van die wet. Het omgekeerde lijkt eerder het geval want de boetes worden begroot. Men gaat er dus a priori van uit bij de roverheid dat er winst gemaakt wordt op wetsovertredingen. En dat snap ik dus niet zo goed.
Dat is mijn principiële punt.

koerbagh ® | 15-11-07 | 19:27

test bidi bidi bidi...
w00t! Ik reaguur in de toekomst! Of in de zomertijd... Of is de servert verplaatst naar Portugal?

koerbagh ® | 15-11-07 | 19:26

Van die 20% betalen we de mooie prachtwijken, nieuwe generaal pardons, hele volksstammen aan import-bruiden-uit-achterlijke-geiten-dorpen-in-rifland, hogere uitkeringen voor mensen die te beroerd zijn om te werken en het Sinterklaas gedrag van de PvdA in het algemeen.
Dan valt die 20% eigenlijk nog wel mee.

fzwart | 15-11-07 | 19:26

En terecht.

Schele Japie | 15-11-07 | 19:21

Is de hele redactie inclusief foute servert naar een andere tijdszone verkast?

Elisabeth2 | 15-11-07 | 19:05

@Waarde WindWaait:
"Geen probleem omdat te betalen hoor, maar verhoog dan gewoon de wegenbelasting i.p.v. die achterbakse kutsmoesjes over veiligheid en milieu"

NEE! Waarom zou iedereen de dupe moeten worden, laat die proleten die zo nodig de regels aan hun laars moeten lappen maar bloeden. Goed idee overheid, eindelijk. 't Is nu wachten tot ze hier het Finse systeem invoeren.

Caveman48 | 15-11-07 | 17:26

The eimer 15-11-07 @ 16:44
Mwoa, take is easy, zo'n vaart loopt het niet :-), ik rij heel relaxed, en heb nooit meer boetes voor snelheid. Ik kom gewoon op tijd. Maar als ik zie hoevel haast mensen altijd hebben om bij het rode verkeerslicht te komen, ... dan denk ik, goh lekker je geld naar de staatskas brengen, en nu ben je geen ene reet opgeschoten ook nog een keer. Relaxed, spaart je zenuween, spaart je geld.

listen2bobmarley | 15-11-07 | 17:25

rokershoest 15-11-07 @ 17:05
Ach wel nee, kwam het volk de afgelopen 5 jaar in opstand?
Het gaat nog steeds goed met NL, ook al is het zuur gal geworden wat ik meer het CDA dan een 'gegijzelde' PvdA verwijt.

Sikkeneur | 15-11-07 | 17:24

Maar ze beloven dan ook een 20% betere regering.

van Kloten | 15-11-07 | 17:24

Je hoeft er natuurlijk niks van te merken. Gewoon de juiste snelheid aanhouden en stoppen voor rood...

- teruggejorist - | 15-11-07 | 17:23

Waar ik bang voor ben is dat, als de begoting niet wordt gehaald er meer boetes worden uitgeschreven, zodat de pliesie weer minder tijd heeft om te doen waar ze in eerste instantie voor opgericht zijn. Maar dat zal ook wel de bedoeling zijn in dit betuttelings land.

de schopper | 15-11-07 | 17:23

Je kan je ook houden aan de wet, dat scheelt ook geld.

Zo jammer! | 15-11-07 | 17:23

Boetes zijn overigens wel goed voor het milieu, volgens Al Gore dan.

vander F | 15-11-07 | 17:22

Wat is de pakkans voor rijden op een vals kenteken?
Ik vermoed dat dat goedkoper is. Zeker als je af en toe wisselt, zodat als je gepakt wordt er niet zo extreem veel boetes op het 'geleende' kenteken staan.

Bolkestein | 15-11-07 | 17:21

Het blijft een vrijwillige belasting. IK stel voor dat we als protest een maand lang 10 km onder de limiet gaan rijden. Eens kijken wat Bos dan als oplossing voorstelt. En Spee kan door het leven als Koos Werkeloos.

DonJohnson | 15-11-07 | 17:21

De staat is zelf overigens een aardgas junk, presteren ho maar en de kadootjes uit aardgasbaten betalen.
Maar er iets zinnigs mee doen, zeg infrastructuur, gebeurt te weinig.
Dom dom dom.

vander F | 15-11-07 | 17:19

@Bolkestein 15-11-07 @ 17:19
Daarom hoeft Bos geen btw te betalen zeker?

Behangdelul | 15-11-07 | 17:19

En ik altijd maar denken dat die boetes te maken hadden met verkeersveiligheid, straffen overtreders regels.
Is dus gewoon belasting?

Overigens, ik denk dat binnenkort mannen een magneet in de balzak krijge en vrouwen koolborstels op de schaamlippen. De tijdens de neuksex opgewekte electriciteit wordt via een kabel in de anus toegevoegd aan de groene stroomvoorziening. Neuksex op andere wijze wordt via de neuktax zwaar belast, helemaal anale sex tussen mannen.

GA EENS WERKEN, Bos

Zerma Shredder | 15-11-07 | 17:19

rokershoest: Boetes hebben geen toegevoegde waarde, dus de BTW = 0

Bolkestein | 15-11-07 | 17:19

@koerbagh ® 15-11-07 @ 17:10

Die worden begroot vanwege het feite dat het gegarandeerde minimuminkomsten heeft. Simpel: je hebt zogenaamde wegwerkzaamheden om 3 uur snachts,geenh ond op de weg en al helemaal niemand op de weg.... op de borden staat 70... en jij rijdt 75/80; ja easy money!

Nog een voorbeeld:3 uur smiddags, een recht stuk asfalt, je bent laat voor een afspraak, geen verkeer in de buurt (bv naast schiphol als je naar alkmaar moet, dat stuk bij die weilanden) dan wil je wel, net als 95% van de nederlanders wel eens 10 km te hard rijden... zekerheidje!

Nogmaals de kans dat je tegenwoordig gepakt wordt als je een oud vrouwtje van 80 verkracht en aan stukken snijdt, is kleiner dan dat als je 10km te hard rijdt waar dan ook!

Maar ja, binnen de bebouwde kom, bij scholen, zeg maar de plaatsen waar het echt nodig is dat er controle is zie je ze nooit.... waarom niet? omdat er te weinig verkeer langs komt in vergelijking met de snelweg... dus ja... KASSA!

Behangdelul | 15-11-07 | 17:18

Vraag me af wanneer er BTW zal worden geheven over boetes. Of breng ik Bos nu op een idee??

rokershoest | 15-11-07 | 17:17

Wow. met 20% omhoog. Dat krijgt mijn viagra niet voor elkaar hor.
hulde!

fredsemoeder | 15-11-07 | 17:17

@Lizzard 15-11-07 @ 17:13
ja precies.... dat bedoelde ik!

overVecht | 15-11-07 | 17:15

Maar het schijnt dus dat er meer overheidsinkomsten moeten zijn. Dan heb je twee keuzes of je pakt 'onschuldige' burgers met allerlei premie verhogingen of je pakt 'schuldige' burgers, die schuldig zijn doordat ze de wet overtreden door te hard te rijden. Maar ik vind dat ze dan consequent moeten zijn. Wouter is zelf ook de schuld van een hoop ellende dus zou dan zelf ook extra moeten inleveren.

Inferi0r | 15-11-07 | 17:15

@pepslet 15-11-07 @ 16:34
ROFLOL

Criticast | 15-11-07 | 17:14

-weggejorist-

Lizzard | 15-11-07 | 17:13

Maakt mij geen kutd uit. Gas d'r op, ik heb toch geld zat.

jopi | 15-11-07 | 17:13

Inflatiecorrectie op iets niet-verkoopbaars zoals verkeersboetes, geniaal! Geeft maar weer eens aan dat boetes niet zijn om te straffen of ter preventie, maar om iets mee te bekostigen dat blijkbaar duurder is geworden.

padjakker deluxe | 15-11-07 | 17:13

Hopen dat er morgen weer fatsoenlijk nieuws is want vandaag was er echt niets te melden.

doskabouter | 15-11-07 | 17:13

Vliegen wordt duurder? Waarom is mij niets gevraagd?

dr.spin007 | 15-11-07 | 17:12

@Agent327 15-11-07 @ 17:08
Gaan we waarschijnlijk net als met de benzineprijzen doen:
eerst de prijs, dan 1% er af en vervolgens keihard er 3% bovenop, dan 1% er af en dan weer 3% er bovenop!
Welke mongeaulen hebben in godsnaam zo'n bord voor hun kop gehad om op deze roversbende te stemmen

Godver, ik zou bijna spontaan last van een hoge bloeddruk krijgen....
En het is overigens godsonmogelijk om boetes te voorkomen! Ik ken niemand die de laatste 5 jaar geen verkeersboete heeft gehad, en ik ken echt wel een hoop nette rijders..... dat ze die kudtjeugd van 18 die 170 rijden als het niet kan een neqschot gaan geven; prima!

Behangdelul | 15-11-07 | 17:12

20% omhoog?? Heb gister ook weer een mooie prent gehad van 50,- die helemaal nergens over ging.
Dit kabinet is het slechtste dat Nederland op het moment kan overkomen.
De ZOVEELSTE stupide kudtmaatregel die er doorheen wordt gedrukt..
Waar gaat dit geld heen?? Naar de kansLOZEN wijken van die hoer Vogelaar waarschijnlijk..

baronbreekijzer | 15-11-07 | 17:12

Wat een lul smoes een lage inflatie is toch positief?

Inferi0r | 15-11-07 | 17:11

Instroomcijfers
In 2006 zijn 11.943.755 sancties opgelegd. Ze zijn als volgt onder te verdelen:

Snelheid: 8.874.080
Parkeren: 987.506
Roodlicht: 362.223
Overig: 1.719.946

Lekker Belangrijk© | 15-11-07 | 17:11

@[-InFiDeLz!-] 15-11-07 @ 16:57:
Is geen antwoord op de vraag waarom boetes worden begroot.
@overVecht 15-11-07 @ 16:58:
Is geen antwoord ten principale waarom boetes worden begroot. Bovendien lijkt me de veronderstelling dat statistiek a posteriori opgesteld (dus uit gegevens achteraf) a priori worden gebruikt voor de begroting tamelijk idioot. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie ... etc...

koerbagh ® | 15-11-07 | 17:10

Het zal alleen maar duurder worden. Naarmate meer mensen zich aan de regeltjes gaan houden en dus niet meer te hard rijden, schiet bos in een stuip. De inkomsten lopen namelijk terug. Oplossing? Hogere boetes. Gekkere belastingen enzovoort enzoverder.
.
We zijn er nog lang niet.

koyt | 15-11-07 | 17:09

-weggejorist-

Lizzard | 15-11-07 | 17:09

Waarom nou geen krakerstax?... oh fuk iets met kip en kaal geloof ik..

pwman | 15-11-07 | 17:09

@Behangdelul 15-11-07 @ 17:06
*De ikkijktv-tax*

Die is nou net een aantal jaren geleden afgeschaft. Zullen ze wel spijt van hebben.

Agent327 | 15-11-07 | 17:08

@Behangdelul 15-11-07 @ 17:06
hmmm dank voor de tip!

overVecht | 15-11-07 | 17:08

Het is godverdomme toch te gek voor woorden?
Je kan tegenwoordig beter iemand verkrachten, aan bonken snijden en in een vat laten afzinken in een sloot dan dat je 10km te hard rijdt!

Wat is het volgende? De Neuktax? De ikkijktv-tax?
Kom op kudtregering,er zijn nog zoveel leuke dingen die jullie kunnen belasten!

Behangdelul | 15-11-07 | 17:06

schoolboeken moet dat zijn

Agent327 | 15-11-07 | 17:06

@koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52, 67% van de verkeersboetes die het CJIB int zijn de 5-15km/u snelheids-overschrijding boetes. (Bron CJIB)
Het zogenaamde schrapen...

Lekker Belangrijk© | 15-11-07 | 17:05

koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52
Goed gezien. Maar dat wisten we toch eigenlijk al jaren? Er zit een heel leger aan ambtenaren hele dagen na te denken hoe de burger en bedrijfsleven zo veel mogelijk uit te persen. Op precies dezelfde wijze als banken en verzekeringsmaatschappijen dat doen. En ze zullen er net zo lang mee doorgaan tot de bom barst, de bevolking in opstand komt en het leven van de betrokken ambtenaren en politici direct in gevaar komt. Als dat eindelijk gaat gebeuren zijn plotseling de lastenverlichtingen en kortingen niet van de lucht. Zo zit het en anders niet.

rokershoest | 15-11-07 | 17:05

@koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52

Niet zulke moeilijke vragen stellen ja? Gewoon je bek houden en netjes je boetes betalen dan is er helemaal geen probleem.

Biff Eagleburger | 15-11-07 | 17:05

En in 2009 worden de boeyes nog hoger. Dit omdat de schiilboeken gratis moeten worden en daar is geld voor nodig. Dus rijdt te hard, het is voor een goed doel en , indien u schoolgaande kinderen hebt, komt het weer bok i trerug. m.a.w. U betaald die noeken dus toch zelf en waarschijnlijk die voor uw fietsende buurman (met deugdelijk licht) ook.

Agent327 | 15-11-07 | 17:04

@ [-InFiDeLz!-]

"de gewone hardwerkende huisman of huisvrouw kan zich namelijk gewoon aan de regels houden"

Wel als je iedere dag braaf 3 km heen en weer naar je werk fietst. Als je per dag een paar honderd kilometer rijdt is er altijd wel een booby trap van Spee die je over het hoofd ziet. Geen probleem omdat te betalen hoor, maar verhoog dan gewoon de wegenbelasting i.p.v. die achterbakse kutsmoesjes over veiligheid en milieu.

WaarDeWindWaait | 15-11-07 | 17:04

@koerbagh ® 15-11-07 16:52
Je hebt gelijk, maar het is een zinloos besef van zaken.
Wat wij moeten doen is onze smoel houden, niet te veel vragen en gewoon betalen.
De geldstromen naar allerhande buitenlandse oorlogen/opbouwprojecten en meer van die rottigheid moet door!
*maakt spontaan nog wat geld over naar de belastingdienst.*

Dorian Gray | 15-11-07 | 17:03

Geen probleem met de nieuwe cao: 3,5% + 2 extra vakantiedagen + een 1-malige december-bonus.

Don Quichote | 15-11-07 | 17:01

@ [-InFiDeLz!-] Jij krijgt van mij +1.
Heb op zich niks tegen hardrijden, maar niet de manier waarop de meeste leaserijders en snotapen dat menen te moeten doen.

Steve0510 | 15-11-07 | 17:01

@koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52
omdat de de roverheid dat gewoon kan weten vanuit statistische gegevens.... dan nog, jou verhaal geldt ook voor roken, drinken etc. Als de overheid wil dat men minder zuipt etc. en daar allemaal campagnes op afvuurt. Dan kunnen ze ook niet begroten hoeveel ze van de accijnsen binnen krijgen..... ik zie accijns overigens ook als boete.

overVecht | 15-11-07 | 16:58

@koerbagh ® 15-11-07 @ 16:52
[quote] Blijkbaar scheppen onze roverheden er een sardonisch genoegen in heel veel wetten te maken waar niemand zich aan kán houden, overtredingen ervan te verwachten en de boetes daarvoor al te plannen en op te nemen als inkomsten in de rijksbegroting. [/quote]
Je KUNT je heus wel aan de maximumsnelheid houden in het verkeer hoor. En je auto af en toe APK laten keuren is ook gewoon mogelijk in dit land. Dat er toch boetes geheven worden ligt aan het feit dat er gewoon een heleboel domme en luie tokkies vanaf hun 18e autorijden en dat menen 'op hun eigen manier' te moeten doen. En om te voorkomen dat iedereen dan maar als een ongemanierd stuk vreten aan het verkeer deelneemt zijn er REGELS opgesteld die bij overtreding een sanctiebedrag met zich meedragen. Kost alleen asocialen geld, de gewone hardwerkende huisman of huisvrouw kan zich namelijk gewoon aan de regels houden. Ies simpel toch?

[-InFiDeLz!-] | 15-11-07 | 16:57

@ Lizzard 15-11-07 @ 16:50

Wat koerbagh zegt.
Mijn gekrijs was bezien vanuit de edele ideeën v/d Roverheid.
Het ergste is dat niemand (ook ik niet) en masse het Haagje inneemt en het racaille een voor een opknoopt aan 't Torentje.
Met Trix & Co als pronkstuk..

wopper | 15-11-07 | 16:57

Maar goed dat de Telegraaf vandaag meldt dat het hele rekeningrijden bijna 10 jaar wordt uitgesteld. Doen ze toch nog iets goeds daar in Den Haag...

Steve0510 | 15-11-07 | 16:56

Koerbagh 16: 52:
Welke Franse filosoof delebreerde ook alweer : de overheid wreekt zich op zijn dienaren?

The eimer | 15-11-07 | 16:56

*Gebed voor Fleischbaum*
Koos Spee, die in Leeuwarden zijdt
En hoopt dat elke burger veel te hard rijdt
Uw incasso's komen
Gelijk in de bebouwde kom als op de snelweg
Waar wij met 100,9778783214879 rijden
Kunt u ons met boetes verblijden
En wij de zegenende CJIB-brief verbeiden
Geef ons in ons rijdend stuk schroot
Onverbiddelijke boetes, ja schiet met je lasergun ons dood
En leid ons in verzoeking,
Het gas erop, gaan
met die banaan
O dat de schatkist vol moge worden
Met 100-kilometer borden
O Flitspaal, Flits in eeuwigheid
*Reli-modus uit*

JosVerbeek | 15-11-07 | 16:56

Monder gezondheidszorg, hogere bijtelling auto, duurdere vakantie, boetes, accijnzen, BTW......
2008 positief in met de gedachte dat je nog steeds te rijk bent om deaud te gaan.

Jacques Bralsma | 15-11-07 | 16:55

Heb ik geen last van, neem altijd een taxi als ik ga bijklussen...

beroepswerkeloze | 15-11-07 | 16:54

O ja, volgend jaar worden de verzekeringen ook nog even duurder. Assurantiebelasting wordt opgetrokken naar 7,5 procent.

.308 | 15-11-07 | 16:52

Juist ja... Ik heb een vraagje. Is misschien heel stom hoor, ik snap heel veel niet namelijk, maar kan iemand mij uitleggen waarom de roverheid inkomsten uit boetes BEGROOT? Waarom de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zakken en Financiën verwachte opbrengsten uit boetes in een begroting opnemen en die centjes alvast gebruiken voor geplande uitgaven?
Ik bedoel maar zo: zou het niet zo moeten zijn dat je er als roverheid vanuit moet gaan dat de burger zich aan de wet houdt en dat een overtreding bekeurd met een boete dus een extra, onverwachte meevaller zou moeten zijn? Kortom, waarom is het eigenlijk zo dat de roverheid er bij voorbaat van uitgaat dat men wetsovertredingen begaat. Wat is de functie wetten? Wetten zij er toch om ons dagelijks leven te vereenvoudigen, ons onderlinge samenleven als burgers te begeleiden in plaats van tegen te werken. Blijkbaar scheppen onze roverheden er een sardonisch genoegen in heel veel wetten te maken waar niemand zich aan kán houden, overtredingen ervan te verwachten en de boetes daarvoor al te plannen en op te nemen als inkomsten in de rijksbegroting. Dat riekt niet naar boetes voor zaken die burgers fout doen, dat riekt naar ordinaire verkapte belastingheffing.
Of zie ik dat verkeerd allemaal?
Iemand....?

koerbagh ® | 15-11-07 | 16:52

Het break - even point tussen boetes en afschrijving aanschaf van een Stinger DSL komt ook in rap tempo naderbij.

.308 | 15-11-07 | 16:51

@iedereen die zich aan de snelheid wil houden:
Veel te naief gedacht. Als dat gebeurt, dan wordt overal de max. snelheid weer verlaagd.

uninvited guest | 15-11-07 | 16:51

-weggejorist-

Lizzard | 15-11-07 | 16:50

Wordt het toch weer interesant om een radar detoctor in de auto te monteren.

Service | 15-11-07 | 16:46

Kijk de eerste oplossingen komen al binnen....
Nu nog iedereen zich vanaf april keurig netjes aan de regels en Bos kan z'n volgende begroting geheel naar wens der reaguurders opstellen.
Tot die tijd bidden wij met Fleisch mee.....

Sikkeneur | 15-11-07 | 16:45

listen2bobmarkley 16.35:
Nou, die verhoogde boetes zijn nodig omdat de grote club wel uitkijkt om overtredingen te begaan. Dus moet een klein aantal levenssgevaarlijke zwaar criminele overtreders van bv 3 km/ p.u gewoon een maandloon inleveren.
Totdat die groep ook kaalgeplukt tot het merg en gedressseerd als een circuspaard volgens de voorschriften 100 punt0000 km, p/u rijdt.
Voorschrijdend inzicht leert dat de laatste verkeersovertreder een miljoen euro per boete gaat betalen.

The eimer | 15-11-07 | 16:44

Ik heb net een paar liter sinasappelsap geperst.
Als je daarmee bezig bent dan denk ik dat de bijgaande gevoelens overeenkomen met wat Bos & Balkenende voelen: UITPERSEN die Kudtburger (ideetje voor Mac Donalds? ;-))

JosVerbeek | 15-11-07 | 16:43

Schrijf je in voor de mars naar Den Haag op 1 december. Daar gaan we Wouter Bos doodknuppelen, de rest van het kabinet netjes opknopen, Máxima doodtkengbengen, de rest van de koninklijke familie onthoofden en de republiek uitroepen.

Neuken geen bezwaar | 15-11-07 | 16:43

volgt het idee van Angela op en gaat lekker express nooit meer te hard rijden

overVecht | 15-11-07 | 16:42

Ongezien de tyfus met je bidden.

Alcoholic | 15-11-07 | 16:42

Ik ben nog in angstige afwachting met hoeveel procent de gemeentelijke lasten en de stookkosten zullen gaan stijgen het komende jaar.... En brrrr... het schijnt nog een lange, strenge winter te gaan worden ook. We moeten ons dus alvast maar een beetje gaan voorbereiden op een schuldsanerinkie.

rokershoest | 15-11-07 | 16:39

*schakelt PC uit,stapt in Mercedes en scheurt de Spaanse Autovia op*

DANNY3960 | 15-11-07 | 16:38

iedereen dit jaar dus nog even flink doorraggen!!!

Pietsma | 15-11-07 | 16:38

Berekenen ze de energiekosten ook door in de inflatie?

Herr Erik | 15-11-07 | 16:38

iedereen heeft hier altijd de mond vol van "zich aan de regels houden" en "tuig dat gestraft moet worden". En nu ze de boetes omhoog gooien is het niet goed. Prima zaak,... moet je je maar aan de spelregels houden. Nu trouwens ook de gevangenisstraffen nog ff minimaal 20% omhoog.

Milosz | 15-11-07 | 16:37

@ angela 15-11-07 @ 16:35

Gaat de wegenbelasting gewoon omhoog...

ijsklont | 15-11-07 | 16:36

De enige reden dat je terplaats geen neckschot krijgt als je overtreding maakt is gelegen in het feit dat je dan geen belastinggeld meer kan genereren en het ook verboden is dat de overheid dan je donororganen mag verpatsen. Bos werkt aan het laatste om dat mogelijk te kunnen maken.

The eimer | 15-11-07 | 16:36

heerlijk stukje tekst.

jodeltje | 15-11-07 | 16:35

Je moet wel heeeel erg hard rijden om een verschil te maken, in dit kleine landje. Dus rustig rijden, breng je je geld minder naar de accijnzen, en is de kans op boetes op snelheidsovertredingen uitgesloten. Simpel. Tabakroken is dom, en duur, dus ... I couldn't care less. En wat alcohol betreft, ach ja, ik drink er geen bier minder om. Kortom, waar gaat dit over?

listen2bobmarley | 15-11-07 | 16:35

dit is onze kans we gaan ons heel braaf gedragen en waar halen ze dan het geld die zakke vullers

angela | 15-11-07 | 16:35

Maakt mij niet uit, ik rijd toch altijd voor 30 euro te hard.

pepslet | 15-11-07 | 16:34

@ Sikkeneur 15-11-07 @ 16:32

De familie van Oranje schijnt nog een grote spaarpot te hebben... Ze hebben er toch niet echt hard voor gewerkt

ijsklont | 15-11-07 | 16:34

@sikkeneur

90mlj is niks als je b.v. vergelijkt met ontwikkelingshulp wat jaarlijks in putje verdwijnt. Lees de Elsevier en je ziet dat dat geld een land niet verder helpt.

Neptukker | 15-11-07 | 16:34

Bukt u even?

Meneer | 15-11-07 | 16:33

@BennieB

Regels zijn regels daar geef ik je meteen gelijk in, maar laten we eerlijk zijn. Het draait al lang niet meer om het handhaven van de verkeersregels als zodanig, het draait om hoeveel geld ze kunnen verdienen met het uitschrijven van boetes zodat er weer extra geld in de begroting vloeit.

Als het echt ging om het handhaven van verkeersregels zijn er ook wel andere straffen te verzinnen ... bijvoorbeeld een wielklem van 48 uur of een middagje bermafval opruimen en verzin zelf maar wat. Boetes uitschrijven is echter veel gemakkelijker en het verdient lekker, maar met verkeersbesef heeft het niks meer van doen.

WillTRiker | 15-11-07 | 16:33

Als iedereen zich braaf aan de verkeersregels houdt is er niks aan het handje.
Heeft Bos wel een probleem waar die dan die 90 miljoen (extra) vandaan moet halen, maar daar weet een beetje reaguurder vast wel oplossingen voor....

Sikkeneur | 15-11-07 | 16:32

Ik kan niet wachten tot dit kabinet valt. Het liefst vóór de winter nog. En laat er dan een regering opstaan die de lasten niet hoeft te verzwaren omdat de ontwikkelingshulp stopgezet wordt en 26.000+ zielige gezichten op straait gegooid worden. Please!

Dr Denker | 15-11-07 | 16:32

Je praat hier eigenlijk gewoon over een verkapte belasting.
Niks millieu, veiligheid of wat voor een leugen dit kabinet hiervoor bedacht heeft.

Moi2 | 15-11-07 | 16:31

Klagende jankerTs, ga dan meer werken voor je doekoe ipv hier de gotganselijke dag slap te reaguren op een plok met tearjerkernieuws.
Neem er een baan bij 's avonds, laat die kudtkar staan en ga per fiets, doe thuiswerken of schop moeder de vrouw aan 't werk als kassamiep bij de Aldi, beul je koters af met krantenwijkies en reclamerotzooi, drink kraanwater bij je voer ipv pils, ga niet meer uit of stop voorgoed met Reauken.. het gajus dat ons reguurt zal niet rusten voor we allemaal leeggemolken en solidair zijn met alle armlastigen van de wereld.

wopper | 15-11-07 | 16:31

Dus???????????? Hou je je toch gewoon voor de verandering eens aan de snelheid!!!!! Iedereen (behalve Wouter Bos!) blij

Thorin | 15-11-07 | 16:30

@ [-InFiDeLz!-] 15-11-07 @ 16:28

doe eens even normaal, OV-droppie

ijsklont | 15-11-07 | 16:29

Nog lang niet hoog genoeg. Verdubbelen die boetes en bij herhaling gelijk het rijbewijs voor een x aantal jaar invorderen. Scheelt heel wat files.

[-InFiDeLz!-] | 15-11-07 | 16:28

Nederland de laagste inflatie van Europa !
En gij geleuft da ?
Het gaat hier om de "kern" inflatie.
Daarin worden de voedsel en energieprijzen voor het gemak maar niet meegerekend.
En dat terwijl die voor de meeste gezinnen meer dan een kwart van hun uitgaven vertegenwoordigen.

Andreas B. | 15-11-07 | 16:28

*overweegt radicalisering, maar weet niet hoe*

Neptukker | 15-11-07 | 16:28

@kapotte_stofzuiger 15-11-07 @ 16:24
Ik weet het, maar ja, ik wil toch altijd een tegengeluid voor azijnpisser Fleisch. Regels zijn regels voor asielzoekers, finnen maar niet voor hardrijders en frauders als van Nieuwenhuijzen. Tikkie hypocriet...

BennieB | 15-11-07 | 16:27

Oh slechts 20%............

vuile honden.

Dachthetwel | 15-11-07 | 16:27

koos $£€€,

ijzeren blub | 15-11-07 | 16:26

pest vooral uw hardwerkende burgers!

job cohen | 15-11-07 | 16:25

Het is één grote SlurpTax!

fuckje | 15-11-07 | 16:25

Ies gewoon brandstoftoeslag voor Koos S, en kornuiten. Het rendement daalt met de huidige olieprijs dus mot je wat hè?

Reinaert | 15-11-07 | 16:25

En terecht. Hardrijders zijn losers en verdienen een anale verkrachting, een ziekte uit pijn- en fataliteitspectrum D en een neqschot.

kolonel klootoog | 15-11-07 | 16:24

@BennieB
"Telegraaf beste krant van Nederland"
"Fiat 500 auto van het jaar"
"Geenstijl betrouwbaarste weblog van Nederland"
.....

kapotte_stofzuiger | 15-11-07 | 16:24

Die inflatie die is inderdaad dicht bij de 20%, in tegenstelling tot wat het CBS beweert. Hoeveel % belasting en premies gaan we volgend jaar weer meer betalen aan de staat en al die semi-publieke instanties? Wouter BOS, kom er maar in.

jospeh6085 | 15-11-07 | 16:24

Met 20% omhoog? krijg ik nu 1,2 boetes per week?

Bono | 15-11-07 | 16:23

nog iets dat goedkoper wordt?!

phaijlock | 15-11-07 | 16:23

En dit niet eens onder het mom van verkeersveiligheid.
Ze zeggen gewoon dat ze 90 miljoen extra aan boetes hopen te innen.
*begint stilletjes te huilen*

Dorian Gray | 15-11-07 | 16:23

*slaat spaarvarken van zijn kinderen stuk*

Neptukker | 15-11-07 | 16:23

Bos is de op vier na beste minister van financiën. Check the Televaag (die voor de gelegenheid bij die melding de reacties maar heeft uitgezet).

BennieB | 15-11-07 | 16:23

Ik volg u met devotie Fleisch..

Sikkeneur | 15-11-07 | 16:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl