Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fotoos. De Krakers Booby Traps

housestrapped.jpgNog steeds commotie over de vermeende booby traps in Amsterdamse kraakpanden. Volgens de pliesie zaten er in de ontruimde kraakpanden in de Kerkstraat constructies die bedoeld zouden zijn om de Bratra Boys ernstige schade toe te brengen. De kraaksien van 020 zelf ontkent (uiteraard). Volgens de huizendieven zijn de 'levensbedreigende boobytraps' niks meer of minder dan onschuldig stut- en barricadeerwerk. En dus liegen Cohen en de Amsterdamse politie. Indymedia toont vandaag schitterende propaganda beelden van de 'installaties'. De pics zijn op 28 oktober met een Panasonic DMC TZ3 gemaakt (zelfs voor lieden met een uitkering een peperduur cameraatje). U wilt fotoos, u krijgt fotoos. HIERRR. (Propaganda Alert!) Wat opvalt is vooraleerst het ontzettende knoeiwerk. Hallo krakers, kunnen jullie dan NIKS? Lees het Bouwbesluit er eerst eens op na. Prutsers! Een dronken Poolse Volendammer met een neus vol coke timmert betrouwbaarder constructies bijelkaar.

Reaguursels

Inloggen

@AlteGooreZooi 06-11-07 @ 12:47
Kapitalisme creeert geen tekorten, landen creeren zelf tekorten door corruptie, luiheid of slecht onderwijs. In '45 heeft het uitgebuite Europa ook alles opnieuw moeten opbouwen.
Afzetten tegen een systeem waar je letterlijk van afhankelijk bent, is inconsequent en nogal puberaal. Zoals de punk-band Crass ooit zong: "They owe us a living", terwijl in 99% van hun teksten de fascistische overheid werd afgekraakt.
.
En afgezien van de eigendoms-akte (niet te burocratisch denken aub, is meer iets voor het kleautjesvolk), in Afrika moeten mensen werken voor hun vreten, en hebben ze geen tijd voor een kraakhobby.

Zware Guy | 06-11-07 | 22:50

Zware Guy, aangezien overdaad synoniem is aan het kapitalisme doordat het elders tekorten schept vind ik het zeer gerechtvaardigd om die soepketel dus maar af te schuimen. In Afrika geen krakers? Ik geloof dat half Afrika sowieso geen eigendoms akte or what so ever heeft en die mensen in die townships en andere krottenwijken zitten daar echt niet gehuurd!
Voorts heb ik geen uitkering (jammer dan) en zie ik niet in wat er mis is met de constatering dat de halve Amsterdamse binnenstad is gebouwd op het bloed en zweet van onze kolonieën.

AlteGooreZooi | 06-11-07 | 12:47

In rotterdam helemaal geen last van krakers. Hier gaat het allemaal heel netjes. En dit ziet er niet uit als boobytraps. Wie hebben de echte bommen ga je afvragen.

Draaitafel Demagoog | 06-11-07 | 11:29

dat valt allemaal best mee, geen claymore of c4 gespot...

lekker doorgaan zo tuig... :D

steaumbeaut | 06-11-07 | 10:52

Er wordt idd wel vermeld wat het elec motortje niet kan, nml een de constructie omver trekken, maar wat kan het dan wel het hangt er natuurlijk niet zomaar.
En je winterbanden zet je normaal toch ook niet zo weg, dus er is naar mijn mening wel degelijk sprake van een booby-trap, alleen heeft dit links-tuig natuurlijk 2 linkse handen en totaal geen werk ervaring, dus dit plan was bij voorbaat al gedoemd tot mislukken.
Vraag me af of ze het zonder kleerscheuren cq gewonden hebben kunnen bouwen!
Wat mij verder nog mateloos irriteert aan het hele kraak-gebeuren is dat de desbetreffende panden zgn worden onderhouden, maar jezus, waarommoet dat altijd gepaard gaan met die walgelijke kleuren?

Afgezien van smerig links spuitbus werk, wat blijkbaar bij kraken schijnt te horen, valt het schilderwerk niet echt onder de noemer huis-onderhoud.

Dan maar liever een dronken Pool met een neus vol coke.

Toch 1 rakers pluspunt, er was wel degelijk een werkende brandblusser in huis, dat dient toch vermeld te worden. Dat deze voor andere doeleinden voorgewend werd is weer een ander verhaal.
Wat te denken van de sensor? Diende dit om de polisie en lichjte bij te schijnen, of werd deze gebruikt als eventuele electrische ontsteker?

Verder, ach het kraken is heus wel een probleem, maar toch niet prioritair.
Kan beter weten waar ze zitten dan dat ze underground gaan.

Das Reich | 06-11-07 | 01:43

@AlteGooreZooi 05-11-07 @ 23:05
Onterecht kleautzakje, de hele kraker-scene parasiteert op al die vermadelijde burgerlulletjes. Denk je dat er in het gezegende Afrika krakers zijn? Neen, jullie zijn luxe-parasietjes, die als geen ander profeteren van de overdaad van het kapitalisme.
Verder dan een paar domme insinuaties ("Misschien.. kruidnagelhandel... bla bla") kom je ook niet. En dan wel braaf je handje ophouden voor je uitkering, rebel without a clue, hahahaha.
.
Als je echt om de zielige negertjes geeft, volg je roeping en donder op naar Afrika.

Zware Guy | 05-11-07 | 23:51

@AlteGooreZooi @ 23:09
De eigenaar van dat pand moet wel voldoen aan het bouwbesluit (en bijkomende kosten) en de krakers niet. Is een beetje scheef he? Niet gelijkwaardig enzo. Krakers zijn profiteurs van het slechte imago van de vastgoedwereld. Geheel onterecht.

tipo | 05-11-07 | 23:47

Als die hele electromotor niks zou kunnen doen vraag ik me af waarom hij daar zit. Niet dat ik direct mee ga in wat de politie verteld, maar de overige inhoud van Indy kennende, en de foto's dan begin ik te twijfelen.

Die reactie van Zonnebloem is helemaal een komma neuker, ga werk zoeken, dan houd je je hier niet mee bezig!!!!

Cum infamia | 05-11-07 | 23:32

En nee Rid-of-mind, kraken is legaal als het langer dan een jaar leegstaat, mits er geen sprake is van gebruik gedurende dat jaar en niet op de korte termijn. Dat heet een afweging tussen eigendomsrecht en woonrecht. Volgens mij bestaat er geen fietsrecht of computerrecht en bovendien moet een pand kadastraal gescheiden zijn, dus voor mijn bovenkamer zou ik ook maar niet bang zijn, al is die van jou wellicht te klein om in te voeren bij het kadaster, muizekop!

AlteGooreZooi | 05-11-07 | 23:09

Rid of Mind, dat pand stond tenminste echt leeg, en niet zoals Afrika, Azië en Noord en Zuid Amerika alleen maar op een paar verdomme inboorlingen na die we even de pokken en de tyfus hebben gegeven en daarna de rest geporteerd danwel entlöst. Al die rechtse kapitalistjes hier zanikken over een leeg krot maar zich wel verrijken aan de rest van de wereld. Nee, das geen diefstal, mensen voor een hongerloon, of zelfs geen loon voor je laten werken op land wat ooit van hunzelf was waar ze nu als een knipmes voor mogen biugen of ze ergens op 6 m2 vervuilde grond in de schaduw nog wat boontje mogen telen. lekker consequent hoor! Mozeskriebels wat een f**king kortzichtige uitvreters hier. Liever 10x in e bijstand en een kraakpand dan een bord voor mijn kop van onterechte morele verontwaardiging. Burgerlullen! Misschien was dat zelfde grachtenpand wel gebouwd met geld uit de kruidnagelhandel (lees: molukse handjes afhakken). Ironisch toch?

AlteGooreZooi | 05-11-07 | 23:05

Geweldig land, dat Nederland: "als een pand een jaar lang leeg staat mág je die kraken!" Als mijn auto een jaar op de oprit staat, mag Jan en alleman die dan ook zomaar meenemen? Ik heb boven nog een computer staan die ik al 2 jaar niet meer gebruikt heb...... ook maar meegeven dan?
Geweldige logica, die linkse logica!

RightOfMind | 05-11-07 | 22:01

niks stelen, als een pand een jaar lang leeg staat mág je die kraken!
En dan is die eigenaar er maar niet zo blij mee, fok hem!

En 3*link-rechts: Jé moet jé bek houden!

^^

Frieda | 05-11-07 | 21:41

Jongens,... dit is helemaal geen boobytrap..... ies moderne kunst. Alleen is Job de subsidie aanvraag kwijt geraakt!

De heren en dames (laat ik het nog netjes houden) vertellen wel zo leuk wat die constructie NIET is..... maar ik ben heel benieuwd over hun uitleg naar wat het dan WEL is. Stond het dak op instorten en hebben ze de boel gestut? Hadden ze een partijtje winterbanden op de kop getikt, maar geen opslag? Wat is hierop uw antwoord? Jullie kunnen mij (en mijn mede reaguurders) niet wijsmaken, dat die constructie iets te maken heeft met een nieuwe vorm van isolatie oid.

RightOfMind | 05-11-07 | 21:38

@3*links=boem, tuurlijk, en feitelijk is iedereen een parasiet, behalve de boeren dan. Tenminste, als ik uitga van fysiocratische principes. En de boeren parasiteren natuurlijk weer op de natuur. hahahaha.

Wat betreft die val, wat en kutval, had ik beter gedaan. Enne Leen Schaap, doe es niet zo bezorgd, we zijn toch altijd lief geweest. We'll meet again Leen!

AlteGooreZooi | 05-11-07 | 19:20

@Frieda 05-11-07 @ 15:01
Krakers zijn parasieten. Nu jij weer.

3*links=rechts | 05-11-07 | 18:54

Ja hoor, en de huiseigenaren zijn allemaal beste brave burgers die na aftrek van het belastinggeld van hun zuurverdiende centjes eindelijk een extra (?) pandje hebben kunnen kopen waar ze hun levensdroom willen realiseren..... not! Echt een logische volgorde houdt de overheid er op na. Kraken moet verboden worden, want crimineel. Maar iedereen weet dat de halve vastgoedwereld uit witwassende georganiseerde misdaad bestaat. Wat de krakers in de jaren tachtig al zagen aankomen, en alleen maar meer geworden is. Zo erg met de investeringen van al dat dope en afpersingsgeld dat een rapport van de Rekenkamer onlangs nog stelde dat de normale economie in deze sector ernstig bedreigd wordt door de grijze...
(Zo makkelijk is kraken dus nou ook weer niet, want dan krijg je dus ook vaakgenoeg de bavianen van de Holleederachtigen achter je aan)

Dus het lijkt me, kwestie van prioriteiten. Criminaliteit en vastgoed? Niet bij krakers beginnen, is net zoiets als een wijkagent die een scholier gaat bekeuren op het ontbreken van een achterlicht terwijl ie de scooterboys niet durft aan te spreken....

campion | 05-11-07 | 17:12

Krakers zijn vervelend. Maar de uitleg op Indymedia dat een balk waar zoveel gewicht op rust dat indien deze er niet zou zijn het dak in zou storten nooit door een dergelijk klein motortje weg zou kunnen worden getrokken lijkt mij juist.

Conclusie:

1. kraken moet verboden worden
2. de politie liegt

poppermotje | 05-11-07 | 17:09

Lol, nice Tipo.. :)Autobanden branden idd heel erg lekker..

schijtgeist | 05-11-07 | 16:32

- Het plafond is niet 30 min WBDBO
- de houten wanden zijn niet 30 min WBDBO
- de constructiesterkte bij brand is niet 30 min.
- er is geen sprake van een rookvrije vluchtroute
- de deuren zijn niet zelfsluitend en ook niet te vrij te openen.
- er is geen bouwvergunning voor de constructie aangevraagd
- De brandblusser moet op 1.1 m boven peil aan de muur hengen, dat is hier niet het geval.
- ter plaatse van het kooktoestel dient een mechanische luchtafvoer van 21 dm3/s aanwezig te zijn. Dat is hier niet het geval.
.
Normaalgesproken krijgt zoiets een bouwverbod, gebruiksverbod met 3000 Euro boete per dag dat het verbod overtreden wordt, tot een maximum van 30.000 Euro. Er is 8 jaar gewoond, of de krakerts even 30.000 Euro willen aftikken bij Bouw en Woningtoezicht Amsterdam. Dankjulliewel!

tipo | 05-11-07 | 16:19

Ik heb ook een TZ3, maar das niet zo gek, ik heb ook gewoon een normale baan en een eigen huis incl. hypotheek.

Achiel | 05-11-07 | 16:15

Pand leeg, niemand doet er iets mee, gras hoog in dakgoot --> je kraakt maar.
Pand nodig voor andere activiteiten of pand moet plaats maken voor ander bouwwerk --> OPROTTEN!
Geweaun vertrekken zonder gezeik, zonder laffe pallet-zwaartekract-brandblusser-bewegingsmeder constucties en zonder gezeik over woningnood!
ISSE SIMPEL

bèhèhè | 05-11-07 | 15:46

“Indien zij door de voordeur het pand hadden getracht te betreden waren zij binnen vijf (5) minuten en zonder enige schade aan het pand binnen geweest. Het pand is meer dan 8 jaar gekraakt geweest, en is al die tijd door ons onderhouden”

Hahahahaha, onderhouden zeggen die indylutsers, kijk die feauteaus dan. Een pleuris puinhoop is het. Überhaupt triest dat je als volwassen kerel of mokkel in zo een puinhoop kan leven, die gasten moeten niet ontruimt worden die hebben psychische hulp nodig. De gemiddelde Mexicaan woont netter, godverdomme.

Een pallet welke vol op de afsluiter van een brandblusser dondert is erg discutabel trouwens.

Reverend Ray | 05-11-07 | 15:39

"ze hebben dik wel geld! Ze willen alleen geen geld betalen voor de huur voor een fuckin huis, nou dan ga je toch lékker kraken"
Nou Frieda, dan heb je bij deze inderdaad al onze vooroordelen over krakers bevestigd. Alleen criminelen stelen. Punt.

De Vrolijke Kaafir© | 05-11-07 | 15:11

hej misschien moeten jullie niet zo zeiken en en negatief zijn over die krakers, ze zijn niet allemaal slecht en de krakers die ik ken hebben een geweldig, stévig huis. En álles, maar dan ook álles is netjes afgewerkt en zelfs de gemeente is wezen kijken en vond het harstikke prima!
Ik zeg het nogmaals,ze zijn nogmaals niet allemaal slecht en kut en klote, en ze hebben dik wel geld! Ze willen alleen geen geld betalen voor de huur voor een fuckin huis, nou dan ga je toch lékker kraken! En já! Ze hebben het gemeld bij de gemeente wat waar en waarneer ze hebben gekraakd en die zijn zélf komen checken of het allemaal ging zoals het zou moeten,en ze zitten er nu al 3 jaar in en der is fuckin níks aan de hand!
Dus flikker op met je vooroordelen over krakers! De meeste hebben nu vast een verkeerd beeld over mensen in de krakers wereld maar ik herhaal godverdomme nog een keer, ze zijn niet állemaal slecht!
Asjéblieft!

Frieda | 05-11-07 | 15:01

"Nochtans hebben wij, toen de Kroonenberg Handelsonderneming haar plannen voor koopappartementen ontvouwde, aangeboden vrijwillig te vertrekken als zij, in hun honderden panden tellende bestand drie huurwoningen voor ons hadden."
Het moet toch **@#$^@* niet achterlijker worden!!! Het pand WAS niet van jullie en IS niet van jullie dus heb je er geen kloot over te zeggen. Stelletje ordinaire dieven. "Ja sorry meneer van de supermarkt, ik heb gisteren drie kazen van u gestolen, maar ik wil ze best vrijwillig teruggeven als ik er een pak melk voor terugkrijg." Gladiolen.

De Vrolijke Kaafir© | 05-11-07 | 14:29

jankmuilen, stompzinnig getimmer gewoon achterwege laten, losers.

ildib | 05-11-07 | 13:40

Nee, ik ben overtuigd. Hier is sprake van een criminele organisatie die met semi-profesionele middelen dodelijke high tech valstrikken heeft gezet. Ofzo iets.
Ach ja, hoe laat is het? 13.28... eerst eens even koffie pakken, op kosten van de nederlandse samenleving. En dan kraak ik nog geeneens.

GodHandKiller | 05-11-07 | 13:28

Klussen met krakers? wat een lutsers !

Jacobse & Van es | 05-11-07 | 13:28

van links verwacht men altijd broddelwerk.

Zo jammer! | 05-11-07 | 12:43

Krakert: "I love the smell of oude autobanden in the morning"

UPS | 05-11-07 | 11:55

@ burnd 05-11-07 @ 11:46

Veel plezier met je vrije dag. Ga eens lekker buiten andere mensen lastig vallen.

kolonel klootoog | 05-11-07 | 11:53

Heb ook de winterbanden (voor beide bolides) tegen het plafond staan. Pallet naast de keuken voor het rustikale effect, en blussen door de muur is veel veiliger.

Het Oude Rijden | 05-11-07 | 11:52

pek en veren 05-11-07 @ 11:40
Job & Precilla (durfden niet eens met hun echte naam op tv te komen) die met klem ontkende dat er geen boobytrap aanwezig was.
Wie zit er nu voor lul?
Met feiten om de oren geslagen waren ze zelf, Ten Hoopen zei dat de kraakscene veel buitenlanders/illegalen trok, waarna die muts kwekte dat dit onzin was, daarna ze vermelde dat krakers een internationaal "gezelschap"is.
Maar ze hebben gelijk dat de leegstandwet niet wordt uitgevoerd de reden teveel bureaucratie lijkt mij niet plausibel.

2amazing | 05-11-07 | 11:51

Ja de Politie heeft vast niets beters te doen dan een hele partij nep-booby traps te bouwen. Dat deze boobytraps knullig in elkaar zitten heeft niets te maken met de intentie van de krakers maar aan het gebrek van intelligentie om ze wel werkend te maken, net zoiets als die prutsraketjes van de Palestijnen. Dat heb je als je de hele dag vreemde spullen zit te roken.

Ook een kleine electromotor kan een balk omtrekken als je er maar genoeg vertraging op zet, en met een paar co2 blussers die in een kleine ruimt blazen wordt het heel moeilijk ademen. Oppakken die gasten en vervolgen voor poging tot doodslag. Als je dit doet bij een inbreker in je eigen huis wordt je ook opgepakt.

WaarDeWindWaait | 05-11-07 | 11:51

Het blijft toch een beetje raar dat al deze mensen die zo hard roepen 'werkschuw tuig' blijkbaar wel de tijd hebben om op hun werk te reageren op een forum als geenstijl. Zou dan toch niet iedereen hier werk hebben? Of is toevallig net iedereen vrij (het is tenslotte maandag) of is iedereen net pauze aan het houden. Als ik werk, heb ik geen tijd om op blogjes te reageren. En ja, ik ben vandaag vrij ja, morgen weer aan het werk...

burnd | 05-11-07 | 11:46

het is idd niet het dak maar wel een spiraalbedbodem die omlaag schijnt te moeten vallen.
ik sympathiseer met de krakers der jaren 70-80 die vele mooie panden van de sloop en lelijke nieuwbouw hebben gered; maar dit is m.i. wel een (kleine) booby trap.

ranqneuzeKleinburger | 05-11-07 | 11:43

Zo zie je maar weer hoe de media wordt gebruikt om politiek te bedrijven.
Jan ten Hoopen zat goed voor lul bij Paul en Witteman, toen hij door twee krakers met de feiten om de oren werd geslagen. De Leegstandswet, met register en vordering van lege panden door de gemeente, is wettelijk al uitvoerbaar. Maar het gebeurt niet, want te veel bureaucratie en te duur. Met een kraakverbod zal het kraken daarom ook niet verdwijnen. Want gemeenten zullen waarschijnlijk niet optreden.

pek en veren | 05-11-07 | 11:40

kolonel klootoog 05-11-07 @ 11:28 Nee, net andersom. Eerst zeilen, dan zondes overdenken, dan je hele hebben en houden verkopen en dan op de bres. In die volgorde.

Dan ben je een echte vent en aléén dan verkwansel je je linkse idealen niet aan de Heerschende Rechtse hegemonie.

Willianus Wortelus | 05-11-07 | 11:40

Pfffff, die laatste regel is wel heel erg:

"De nu dakloze ex-bewoners van Kerkstraat 244 en 246 (behalve die van de begane grond)"

Jullie waren geen bewoiners. Jullie waren woningdieven. Gajes dat te beroerd is om geld te betalen voor een woning, net zoals de rest in deze maatschappij wel doet. Jullie zitten in dat pand en omdat het toch niet van jullie is slopen jullie dat pand. Terwijl het dus gewoon NIET van jullie is.

Jullie, de krakers, zijn verachtelijk tuig die menen rechten op zaken te hebben die van een ander zijn. Kraken gaat absoluut niet door. Je gaat godver maar werken en netjes betalen voor huur of hypotheek. En als je maar weinig geld hebt kan je lekker goedkoop anti-kraak gaan wonen.

Ben je ondanks de lage prijs van het anti-kraken alsnog dakloos? Dan ga je fijn naar de daklozenopvang van het dorp waar je je bevindt en dan ga je daar tussen de andere junks zitten jammeren hoe gemeen de maatschapij voor je is. Jullie beweren recht op een woning te hebben. Dat klopt niet. Je hebt recht op een dak boven je kop. En in dit sociale Nederland hoef je dan niet onder een brug in een doos te gaan zitten , maar zijn die opvangtehuizen er gewoon. Klootzakjes.

Zo... dat moest er even uit.

Adriaantjeeeeeuh | 05-11-07 | 11:40

@Larren 05-11-07 @ 11:32

Want?

KaiserSoza | 05-11-07 | 11:35

Ze hebben wel gelijk!! die dodelijke constructie waar de honden geen brood vanlusten is niet het dak.
Het is duidelijk nog veel erger en puur de volle 100% gemaakt om politiemensen zo smerig mogelijk te verwonden en hun hele leven in een rolstoel te helpen.

Be?lzebul | 05-11-07 | 11:34

Want een bullshit

laat die idioten daar lekker zitten en ga die kutjongeren uit slotervaart aanpakken

J.C.

Larren | 05-11-07 | 11:32

Ik vind het altijd zo jammer dat indymedia GEEN mogelijk biedt om te reageren. Ik zou ze namelijk best eens willen vertellen dat ik hen een stelletje vuile teringlijers vind.

whatisup? | 05-11-07 | 11:32

@ teknoize 05-11-07 @ 11:26

En een hanenkam is nog steeds stoer!

kolonel klootoog | 05-11-07 | 11:30

Hoezo woningnood? In den haag alleen al 2.884 huizen op een zoeksite onder de 250.000.-

Devlaam | 05-11-07 | 11:29

@ Willianus Wortelus 05-11-07 @ 11:23

Als iemand aanraden zijn bootje te verkopen maar toch even lekker te gaan zeilen valt onder rechts denk en doen sla ik even over.

kolonel klootoog | 05-11-07 | 11:28

Fuck de leegstand en liegende politie lui, kraken gaat door!!

teknoize | 05-11-07 | 11:26

waar is dat allemaal goed voor ?
een electromotortje met een touwtje ?
alles wat ze erover vertellen is dat het te zwak is om de constructie weg te trekken, hmmm...
en die benzine achter die dichtgelaste deur ? daar zien we dan niets van...
en VRIJWILLIG weggaan MITS, ALS,.... ??
Parasieten! sterf!

Robert Irving III | 05-11-07 | 11:23

@ Bakoenin 11:08 Je bent een lichtend voorbeeld van links denken en rechts doen. Niks mis mee hoor, maar een beetje sneu als je al 45 bent. Nooit het lef gehad om je idealen te volgen? Of valt het met die idealen allemaal wel mee omdat dat nou eenmaal geen brood op de plank brengt?

Ga eens lekker een weekendje zeilen en je zondes overdenken. Je hebt je leven weggegooid man! Verkwanseld! Het is 5 voor 12. Het kan nog, het is nog niet te laat! Verkoop je bootje. Verkoop je tv. Verkoop alles wat je hebt en trek je legergroene parka aan en spring op de bres! Voor een beter Nederland! Volg je idealen! Ze hebben je nodig!

Willie is een voorbeeld van rechts denken en rechts doen. En hoe beter je daarin slaagt, hoe minder last je hebt van linkse waanideeën.

Willianus Wortelus | 05-11-07 | 11:23

WAT EEN BIZARE KONSTRUKTIE. Een hoop autobanden bovenop een bedvering en dat allemaal mager onderstut...
En die brandblusser staat daar als nachtlampje?
(Lijkt mij: bij aansturing laat dat motortje (ruitenwisser auto) de pallet op het brandblusapparaat vallen die dan zou moeten (!) spuiten. Ik heb sympathie voor de krakers, maar dit verhaal stinkt.

de gebelgde | 05-11-07 | 11:22

Als je geen huur of hypotheek hoeft te betalen hou je iid (zelfs van je uitkering) genoeg geld over om een leuke digitale camera te kopen.

man on the edge | 05-11-07 | 11:20

beetje raar verhaal. Op zich kan kraken best wel goed zijn. Maar als het afgelopen is , en de heren 8 jaar voor nop gewoont hebben moeten ze geen eisen gaan stellen.

Waarom ga je autobanden tegen een plafond aanduwen en met een constatiel op scherp zetten? Waarom een brandblusser op scherp zetten? Onnodig, het kan mensen verwonden en de boel een uurtje vertragen dus dom.

Als ze vinden dat zo heel erg gelijk hebben , lijkt het me dat ze gewoon een partij moeten oprichten. Trots Op Kraken.

down-under | 05-11-07 | 11:17

Wij hebben nog een handige klusjesman nodig hier. Iemand de gegevens van die kraker die dit prachtstukje techniek in elkaar heeft geflansd? Kan ie eens werken voor zijn centjes.

ijsklont | 05-11-07 | 11:12

natuurlijk is het zo dat om het kraakverbod er door te krijgen de kraakbeweging eerst van het romantisch activistisch imago ontdaan moet worden. en natuurlijk werkt de pliesie daar graag aan mee.
blijft het wel zo dat de brandblusser natuurlijk wel degelijk een "val" moet voorstellen, en ik vraag me af waarom je zo een installatie in godsnaam in een pand zou willen plaatsen als ontruiming aanstaande is.
tenzij je wel degelijk van plan bent om letsel toe te brengen.
kortom: inderdaad net als met de mwd in Irak, er is natuurlijk wel degelijk eea aan de hand, en de krakers verschaffen de politie zelf de munitie om ze aan te pakken.

commentaarderer | 05-11-07 | 11:12

Ja, tuurlijk, kraken is "harmless and peacefull". Moeten ze me toch eens uitleggen waarom er een setje SUV winterbanden op dat gestutte zooitje ligt zoals zichtbaar is op de eerste foto? Kraken is zò "geen woning, geen kroning"...... Ga eerst maar eens een veiligheidsspeld door je wang halen en je kuif gifgroen verven. Kudtlui

web_krijter | 05-11-07 | 11:12

Het schijnt dat het pand inmiddels is aangekocht door de Oostenrijkse familie
Von Booby Trapp

laurentius | 05-11-07 | 11:10

Willianus Wortelus 05-11-07 @ 10:56
En op afstand ervan genieten hoe ze ze iedereen uitrieoen waar je het niet mee eens ben.
Je bent een voorbeeld voor deze wereld .
Ehhm, ik zuip en rook niet trouwens en heb danwel geen dikke bak omdat ik op 5 minuten afstand van mijn werkgever woon, maar mag me graag verplaatsen op het ijsselmeer met mijn zeilboot, in mijn spaarzame vrije uurtjes.
Oja, HBO + informatica, en een hele rits technische opleidingen.
Verder al ruim 30 jaar in het arbeidsproces, dus inderdaad al voldoende belasting betaald.
Verder ben ik niet diegene die anderen voor alles wat mooi en lelijk is uitscheld, maar jij, en gezien het feit dat je nogal gewelddadig bent ten opzichte van anderen en nogal prat gaat op je materiele zaken, en ook graag anderen in een een hokje plaatst , kan ik nietanders stellen dat je een kwaadaardig vomeersel met een minderwaarwigheids complex bent.
Ga eens werken voor je geld.

bakoenin | 05-11-07 | 11:08

@ kolonel klootoog 05-11-07 @ 11:07
Ja hoor. Ies wel weer grappig vandaaagop GS.

Agent327 | 05-11-07 | 11:08

@ Agent327 05-11-07 @ 11:04

Druk. Druk. Drugs. Alles goed verder?

kolonel klootoog | 05-11-07 | 11:07

Zo, dus dat motortje zou te klein zijn voor zijn taak, maar wat deed het daar dan uberhaupt. Leg dat dan ook maar eens uit, stelletje oliedomme kudtkrakers.

Qubth ut Allah | 05-11-07 | 11:05

@kolonel klootoog 05-11-07 @ 11:02
Long time no see

Agent327 | 05-11-07 | 11:04

@Barry van Hommel 05-11-07 @ 10:25

Tietenval, die kende ik nog niet. Een knap staaltje van taalpurisme, van Hommel!

Overigens mee eens @Troelstra2.0 05-11-07 @ 10:17, maar het blijven wel tietenvallen.

uwesbeki | 05-11-07 | 11:03

Kraken is echt niet meer van deze tijd, kraken wordt gezien als een verworven recht ipv een laatste redmiddel om niet met je koters in de regen op de rand van de stoep te zitten.

Ik kan me nog een casus herinneren van een stel "krakerts" die in mijn direkte omgeving een pand, geheel ten onrechtte overgens, gekraakt hadden, zag ze ieder weekend met de vuile was naar de ouderlijke heimat vertrekken, om voorts 's maandags weer bij het licht van een kaal peertje tot het krieken luidruchtig bier te zien /horen zuipen.

De hele lege opmerking die ik ze wel eens had horen uitten in mijn bijzijn, dat het er nu wellicht beter uit zou zien, was gezien de zwarte spuitbus waarmee voornamelijk holle krakers retoriek op de witte muren was gespoten, dus duidelijk een geval persoonlijke smaak.

KaiserSoza | 05-11-07 | 11:02

Het lijkt me duidelijk dat als je niet met je poten van iemands spullen af kan blijven je een knuppel in je nek krijgt.

kolonel klootoog | 05-11-07 | 11:02

Een Poolse Volendammer mag bij mij zo komen klussen, al dan niet met een neus vol coke.

Dr. Mabuse | 05-11-07 | 10:59

Ik ben bang dat deze zaak door de politie weer eens flink overtrokken wordt.
De politie lijkt er altijd al een handje van gehad te hebbenom met huisjesmelkers en andere profiteurs mee te redeneren, en daardoor net de verkeerde personen aan te pakken.

sjonnie | 05-11-07 | 10:58

Voor de krakers een duur cameraatje ? Krakers zijn voorstanders van proletatisch winkelen. Wat maakt de prijs dan uit ?

Anjin Mohammed | 05-11-07 | 10:58

Een goeie krakerT is een deauie krakerT

En nou een leuk topic........

Dirk Teur | 05-11-07 | 10:56

@ Bakoenin 10:21 Mensen zoals jij zijn de as van het kwaad. In plaats van mee te werken aan een beter Nederland loop je "overal tegenaan te schoppen" Als jij nou eens zou beginnen met minder zuipen en blowen en alu-hoedjes-sites in het vervolg eens overslaat? Wellicht dat het dan wat rustiger wordt in die ongewassen kop van je.

Je ziet namelijk spoken. Knettergek ben je.

Ik laat me idd elke dag naaien door de overheid. Maar stiekum naai ik ze net zo hard terug. Ondertussen heeft deze fatsoensrakker (ahum) een hele dikke bak voor de te grote voordeur staan en gaat ie over een maand een ruggetje of tien kapot slaan op de Seychellen. Lekker duiken. Zonnetje op de bol. Lekker bruin worden.

Willianus Wortelus | 05-11-07 | 10:56

Zo veel vrije tijd. En dan komen met zo'n bouwconstructie! Wat doen die medelanders toch de hele dag? Of hebben ze de bouwconstructie 's avonds na het werken gemaakt. Dat kan ook! Laten we die mensen ook een kans geven. Het is voor hun ook niet makkelijk. De evolutie gaat niet bij iedereen even snel.

Nessun Dorma | 05-11-07 | 10:56

"Een markt kan echter niet vrij zijn als men niet zonder het betreffende goed -hier huisvesting- kan." Een waarheid als een gekke koe:
Ik kan niet zonder koffie, dus kan die markt niet vrij zijn?
Ik kan niet niet zonder benzine, dus kan die markt niet vrij zijn?
Ik kan niet zonder vakantie, dus kan die markt niet vrij zijn?
Ik kan niet zonder geld, dus mag ik een bank overvallen?
Ik kan niet zonder vervoer, dus mag ik zwart rijden?
Mensen (of misschien beter gezegd bavianen), met zulke logica horen thuis in de Duitse Democratische Republiek.

LangeBerry | 05-11-07 | 10:55

Gewoon doen zoals Bertus "de bulldozer" Luske dit deed:
Een paar potige bouwvakker bij elkaar trommelen en dan krakertje meppen....

f@pzwans | 05-11-07 | 10:55

Boobytraps lijkt me inderdaad iets teveel eer voor deze knullige bouwsels, wat niet wegneemt dat er dus wel installaties in het pand waren die bedoeld waren om de politie te vertragen en met heel veel geluk (of pech) iemand te verwonden, verwonden op de schaal van een lelijke blauwe plek.

En ze wilden alleen maar 3 huurwoninkjes....

captainobvious | 05-11-07 | 10:54

Waar blijven de foto's van de pliesie?
Fimpjes zoekgeraakt misschien?
Of zou de A'damse hermandad al digitaal zijn?

tobisjoer | 05-11-07 | 10:50

Ook al besluit dat werkschuwe tuig een baan te zoeken dan laat ik ze niet komen om een verbouwinkje te doen. Wat een Lutsers. Dan toch liever een pool over de vloer.

Neptukker | 05-11-07 | 10:50

Krakers kraken politie

Chiellie | 05-11-07 | 10:44

De Panasonic TZ1 bevalt me beter: daarmee kun je filmen én optisch in- of uitzoomen tegelijk! Bij de nieuwere uitvoeringen niet meer.

Tammo Coster | 05-11-07 | 10:44

"Het pand is meer dan 8 jaar gekraakt geweest, en is al die tijd door ons onderhouden"
Zoiets dacht ik al te zien op de foto's.

DiagnosisTyphus | 05-11-07 | 10:42

Boobytraps... tuurlijk. Dat heb ik vanaf het begin al niet geloofd. Een spuitende brandblusser is wat anders dan een bermbom. Ik heb niks tegen krakers zolang ze maar in panden gaan zitten die echt lang leeg staan, waar door de hufterige eigenaar mee gespeculeerd wordt. Zo ken ik er zelf een flink aantal die dit doen, goeie vredelievende vogels, al hangt dat anti kaalkopjes geblaat me wel de keel uit. Zij wonen in panden op een nette manier, en het ziet er nu beter uit dan toen ze erin trokken…
Er is echter ook flink wat tuig dat de dagen aftelt totdat er ergens iets een jaartje leeg staat, en intrekt exact op dat moment. Wat wil je dan echt? Graties wonen met als excuus demonstreren tegen de woningnood? Gênant.
Maar ze hebben zeker een punt met: als kraken ophoudt, dan anti-kraak ook. En dan staan er weer overal panden leeg. In mijn ogen is de enige goede kraker de kraker die met opgeheven hoofd (met een leuke gezellige demonstratie ofzo) een pand verlaat als het weer gerenoveerd en in gebruik wordt genomen. O wacht, dat is wat ze doen!

jesperhazel | 05-11-07 | 10:41

Datum bekend gemaakt op 27-10-2007.

Foto 1 gemaakt om 17:00:19
foto 2&3&4 net na 20:00
De constructie met de stutpalen kan dus intussen makkelijk zijn veranderd, en de stutpaal met motor links op foto is niet te zien hoe deze op de grond staat.

Wel is te zien dat het bedspiraal niet echt staat vastgeklemd tegen het plafond.

De verklaring van indymedia is zeer dubieus.

2amazing | 05-11-07 | 10:41

ik neem aan dat GeenStijl gewoon jaloers is op deze geweldige creativiteit en dat jullie niet verder komen dan wat artikeltjes hier te plaatsen getuigt nou niet echt van 'wereldorde' hahaha!

Patrick Zweedsey | 05-11-07 | 10:40

mva81 05-11-07 @ 10:34
Par-don? Beter lezen joh, daar heb ik niks over gezegd!

Barry van Hommel | 05-11-07 | 10:37

Euhhh..... Waarom hangt er dan in godsnaam een lier aan het plafond. Volgens mij was het echt het doel dat de zooi instorten, alleen proberen ze nu alles goed te praten omdat deze lutsers geen idee hadden dat een licht motortje geen zware contructie lostrokken

Woutie | 05-11-07 | 10:36

@ Barry van Hommel:

Zit wat in. Op vakantie sturen naar de antillen* dan maar? Uiteraard enkele reis zonder mogelijkheid op terugkeer. Kunnen ze daar verder nietsnutten.

*Staan die eilanden al te koop?

mva81 | 05-11-07 | 10:34

Boobytrap of niet, verbieden dat kraken.


knurft | 05-11-07 | 10:34

Krakers moeten niet zeiken maar gewoon van andermans spullen afblijven.

Plaat-O | 05-11-07 | 10:34

Je moet ieder moment van deze zaak op eigen waarde beoordelen; als je kraakt, doe je iets illegaals en daar moet op gereageerd worden. Als de politie zichzelf kenbaar maakt, moet je ophouden met het gebruiken van geweld. Allemaal helemaal mee eens. Maar als je ergens in een huis zit en de politie duwt de deur in, dan moeten ze niet klagen als er iets naar beneden komt vallen. Er staat immers nergens dat ik mijn huis zodanig moet inrichten dat het veilig moet zijn tegen SWAT-tactieken. Wat je wel weer zou kunnen doen als politie, is die gasten aanklagen omdat de boel niet brandveilig was o.i.d.

Niet voor Jan | 05-11-07 | 10:33

Het werkschuwe tuig schrijft dat zij het pand hebben onderhouden mwhoeaaaaaaaaaaa.

derkcs | 05-11-07 | 10:33

Huizendieven en politie, lekker stel samen. Beiden zijn niet te vertrouwen, zijn lastig, zijn dieven, zouden beiden eens echt aan het werk moeten gaan.
Het verschil? De ene is gewassen en gestreken de ander niet. , boeie.

Mr. Hu | 05-11-07 | 10:33

Willianus Wortelus 05-11-07 @ 10:19
Ja ! Ausradieren, und arbeit macht frei
Goed gesproken hoor ventje

bakoenin | 05-11-07 | 10:26

Dat ze een installatie maken om een blokkade op te werpen lijkt me logisch. Dat de politie daar dan een tietenval in ziet ook, echt veel technisch vernuft zit er daar niet. Maar goed... zeikerds!

Barry van Hommel | 05-11-07 | 10:25

Ziet er in ieder geval uit als enorm prutswerk.
Dat verhaal met die brandblusser geloof ik dan weer niet, het lijkt er meer op dat de intallatie bedoeld is om snel die stapel autobanden bovenop dat vlonder voor de deur te deponeren, waarschijnlijk om zo snel een blokkade op te werpen bij een bestorming.
Al met al toch een beetje gejank van de hermandad.

Zeurders | 05-11-07 | 10:23

Maar wat doet dat electromotortje nou daar aan 't plafond...? Lijkt wel of er een soort houten freempje voor gemaakt is ook. Dus helemaal toevallig kan dat ding daat niet terecht zijn gekomen.

Lepo | 05-11-07 | 10:22

Tsja, de dictatuur rukt op, inbreken in computers, afluisteren, eigen burgers bespioneren, liegen, en mensen zonder opgave van redenen opsluiten.
Nederland verkwanselen aan de EU, paddo's verbieden, aanvallen op homo's, het ene na het andere verbod willen instellen, en ga zo maar door.
En wat weten de lutsers hier te verzinnen, krakers zijn vies en moeten gaan werken enzo.
Typische houding van de fatsoensrakkers, hi laat zich iedere dag naaien, en alle rechten afpakken, als het maar wel netjes gebeurt.

bakoenin | 05-11-07 | 10:22

Het is in ieder geval geen motor van een speelgoedtrein, deze is daar te groot voor en zo te zien op 220 volt aangesloten.
Zo is ook te zien dat de motor is doorverbonden, en je ziet op foto 1 nog een kabel hangen.
Feit blijft dat er boobytraps aanwezig waren en dit door de krakers bij Paul & Witteman dit ten stelligste werd ontkent.

Dat de krakers trots zijn om deze pica's te maken zegt al genoeg, indymedia is nou niet bepaald een betrouwbare site als het om de waarheid gaat.

P.s. van welke datum zijn deze foto's

2amazing | 05-11-07 | 10:21

is het een poederblusser ?
want dat poeder wil je niet op/in je krijgen...
ga je best wel kapot aan eigenlijk...

sixersZunit | 05-11-07 | 10:20

Kraken is zo 1980. Doe eens werken in plaats van lummelen

Klukkluk | 05-11-07 | 10:20

Vies volkje, die krakerts. Bah. Luizen in de pels. Parasieten. Niksnutten. Uitzuigers. Profiteurs. Anarchisten. Linkse bende. Smerig tuig. Langharig geteisem. Apatische kankerbende. Werkschuwe blikken in de ogen. Drugsgebruikers. Onvolwassen volwassenen.

Uitroeien!!!

Willianus Wortelus | 05-11-07 | 10:19

mva81 05-11-07 @ 10:16

Mooie oplossing, de gevangenissen zitten nog niet vol of zo :S
Ga ns ff snel geenstijldansen!

Barry van Hommel | 05-11-07 | 10:18

Ik zeg het niet graag, maar volgens mij hebben die krakers in dit geval gelijk.

Troelstra2.0 | 05-11-07 | 10:17

Gore inbrekers die met een slap excuus parasiteren in de samenleving. Ga werken, links werkschuw tuig! Net als ongedierte zijn krakers moeilijk te verdelgen. Invallen van de ME moeten veel vaker gebeuren. Dan kunnen ze een dak boven hun kop krijgen, met een roestvrij stalen (dichte) deur.

mva81 | 05-11-07 | 10:16

Krakers zijn het laagste van het laagste van het laagste. Gewoon een excuus om voor niks in andermans huis te wonen, een teringzooi te maken en niet te werken. Tyfuslijers.

zooishettoch | 05-11-07 | 10:16

Zie je wel, een storm in een glas water! De pliesie liegt dat ze barsten!

Respect @ de krakers (al kunnen ze idd misschien beter wat échte vaklui aannemen)

Barry van Hommel | 05-11-07 | 10:15

....'Gelukkig kon deze toerist (!) aantonen dat zij op de betreffende dag niet eens in het land was, anders was zij op valse verklaringen van de politie waarschijnlijk veroordeeld'...
laat ze gvd es beginnen met al die dat spaanse en italiaanse anarchisten tuig het land uit te schoppen... laatst vertelden meneer en mevrouw werkschuwkrakerstuig in pauw en witteman nog dat het internationale karakter van de krakerscene historisch bepaald is, en er 'nou eenmaal bijhoorde'.... waar gaat het nou over? woonruimte toch? laat die toeristen dan woonruimte zoeken in hun eigen land..

ed.. | 05-11-07 | 10:14

Kunnen we geen VOPO oprichten? Volkspolizei. Gaan we zelf dat tuig hardhandig aanpakken, vuil ongewassen werschuw tuig.

Neptukker | 05-11-07 | 10:13

Leuke camera hoor die Panasonic.
Toch gekozen voor een Fuji F31 fd. Net wat beter dan al het huidige spul.

Maarre on topic: het lijkt me best mogelijk dat de pliesie het eea bij elkaar verzint. Desalwelteplus geloof ik het graag en moeten krakers per definitie naar Guantanamo Drenthe

Victor | 05-11-07 | 10:13

Laten we hopen dat ze binnenkort weer een dak boven hun hoofd hebben. Met de door hen zo geliefde tralies voor de ramen.

Paulussie | 05-11-07 | 10:12

Echt lompe kutterroristen zijn het gewoon...

WoutS | 05-11-07 | 10:12

Nee meneer agent, echt niet, ECHT NIET!

Robin Hood | 05-11-07 | 10:11

Ofwel, gaat nergens over. Installaties die ik om mijn personeel te kutten beter maak (en zij bij mij terug)... De politie praat poep...

bvdbos2004 | 05-11-07 | 10:11

Politie en Cohen die liegen of de krakers?
Moeilijk, moeilijk...

da wizard | 05-11-07 | 10:10

Nja, niet veel aan de hand lijkt me?

koennn | 05-11-07 | 10:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen