Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinks, doe HIER eens wat aan

vulkaan468.jpgAllemaal leuk en aardig, die Nacht van de Nacht vannacht. Lampjes UIT voor het milieu. Maar het maakt geen f*ck uit. Donker worden doet het binnenkort wel. Want IceAge 3 komt er aan en we gaan weer eens allemaal dood. Vulkaan op bovenstaande foto is Mount Soputan op Sulawesi, die sinds twee dagen tonnen en nog eens tonnen aan vies chemisch fijnstof aan het uitstoten is. Er staan in totaal drie van deze jongens te rommelen in Indonesië. Waaronder Anak Krakatau. Inderdaad, de Zoon van Krakatau, ook wel bekend als de Hummer onder de vulkanen. Gaat u vannacht maar lekker zinloos in het donker zitten, wachten wij de Grote Knal af. De pui van GeenStijl zal vanavond EXTRA verlicht worden.

Reaguursels

Inloggen

Lizzard 28-10-07 @ 21:25
Nou ja, ik heb ieder geval wel overeenstemming met iemand die ik niet ken, en daarbij Het is erg makkelijk om een aanmatigende toon aan te slaan, en het niet te funderen. Beetje niveau onder lullig, wat ik graag dunne sloeber zonder suiker noem.
.
*Trekt een een comtemptief gezicht*

listen2bobmarley | 29-10-07 | 10:13

Avant 28-10-07 @ 23:35
Als je nou eens interesse toont in het Cruijfiaanse principe dat elk nadeel zijn voordeel ken hebben, dan zit er dus een keerzijde aan de medaille. Aandacht voor energie besteding heeft politieke consequenties die krachtig zijn op een strategisch tijdspanne. Wat dat betekent staat een voorbeeld van hierboven, in een discussie tussen Zeddegeizot en mij.
.
Ik word wel een beetje moe van die spuiten elf hiero met een hangende optische gegevensdrager. Spuit, spuit, spuit 11 11 11 11.

listen2bobmarley | 29-10-07 | 06:48

Die milieu fanaten weten ook van gekkigheid niet meer hoe ze de bevolking moeten lastigvallen. Met al die hondenstront in Nederland eis ik nu meer straatverlichting! Vandaag nog.

Avant | 28-10-07 | 23:35

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 21:25

Lizzard 28-10-07 @ 14:05
Wadafok heb jij het over? Zelfs als ik stronken ben schrijf ik nog niet zulks, gniffel.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 21:09

koerbagh ® 28-10-07 @ 17:09
Ja, en daar waren we het al over eens. En de conclusie is dat renewables en besparing dus wel moet, vanwege een andere gewichtige redenen, die nu van belang zijn. En dat het dus meer een verhaal wordt van begin bij jezelf, en leer van anderen. Renewables en energiebesparing is antie finnen en ander tuig, en het brengt nog geld ins das knippie ook, om te beginnen in de privé sfeer. Simpel toch.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 21:06

@listen2bobmarley 28-10-07 @ 13:59:
600.000 jaar is geologisch gezien ook niet veel meer dan een keertje diep ademhalen. CO² in de atmosfeer is over 100en miljoenen jaren aan gigantische schommelingen onderhevig geweest. De samenstelling van de atmosfeer is nooit, echt nooit, in het hele bestaan van de aarde onveranderlijk stabiel geweest. mysite.verizon.net/mhieb/WVFossils/Car...
En het causale verband met temperatuur en klimaat is er niet.

koerbagh ® | 28-10-07 | 17:09

Dat radation verhaal kan ook waar zijn, en sluit het broeikasgassen niet uit. Het versterkt het effect alleen maar.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 14:06

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 14:05

Wat ik al zei, wetenschappers steggelen hier al meer dan 30 jaar over. Het aardse proces is erg ingewikkeld voor ons mensen, klopt.
In ieder geval zijn we het sowieso eens dat het zin heeft om naar andere energiebronnen om te kijken. Omdat de huidige eindig zijn en zich onder de macht van mogendheden bevinden die ons het moeilijk maken, en moeilijk zullen maken. Dus kan je je eigen boontjes doppen qua energie ben je veel sterker en beter af.
Het 600.000 jaar voorbeeld komt uit Invovenient Truth, ik heb nog niet terug kunnen vinden of dit deel bij het onwaarheden rijtje zat. Ik heb er niks over terug kunnen vinden. De vraag nou is, als de mensheid zo'n exceptie in de atmosfeer terecht kan brengen, heeft het dan invloed. We zullen zien.
Maar dat het zin heeft om minder energie te gebruiken, en energie uit andere bronnen, die Europa zelf beheert, lijkt mij als een paal boven water staan.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 13:59

DutchWax 28-10-07 @ 11:22
Nou nee hoor, als je geen energie of minder energie koopt, geef je minder uit.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 13:51

@listen2bobmarley 28-10-07 @ 11:20
Waarom zou ik met pijn, moeite en spelfouten proberen uit te leggen hoe ik kijk naar het klimaatprobleem als anderen dat veel beter kunnen. Excuses voor de lange post, de slapheid van het citeren, maar ziet allen wat een eloquente gedachten - Ik citeer Vaclav Havel:

"De derde grote bedreiging van individuele vrijheid is de milieu-ideologie (‘environmentalism’). Om specifiek te zijn: ik begrijp de zorg over eventuele aftakeling van het milieu maar ik zie een probleem wanneer milieuzorg een ideologie wordt.

De milieu-ideologie pretendeert zich bezig te houden met de bescherming van het milieu, maar achter hun mens- en natuurvriendelijke verhaal doen de aanhangers ambitieuze pogingen om de wereld en de maatschappij te veranderen, evenals onszelf, ons gedrag en onze waarden.
Er is geen twijfel dat het onze plicht is om de natuur op een rationele wijze te beschermen ten behoeve van toekomstige generaties.
Maar de milieubeweging presenteert ons voortdurend allerlei rampscenario’s met de bedoeling ons te overtuigen de ideeën die zij hebben over ons en de hele menselijke samenleving te realiseren. Dat is niet alleen unfair maar ook zeer gevaarlijk. En in mijn ogen is de quasi-wetenschappelijke vorm waarin ze hun veelvuldig mislukte voorspellingen gieten nog veel gevaarlijker.

Wat hoort er bij deze ideologie.

- Ongeloof in de macht van de onzichtbare hand van de vrije markt en geloof in de almacht van de staat en staatsdirigisme.

- Het ontkennen van de rol van belangrijke economische mechanismen en instituten – met name eigendomsrechten en prijzen – bij het beschermen van de natuur.
- Onbegrip van de betekenis van natuurlijke hulpbronnen, van het verschil tussen het in de economie gebruikte onderscheid tussen een potentiële natuurlijke hulpbron en een werkelijke.

- Malthusiaans pessimisme over technische vooruitgang.

- Geloof in het belang van externaliteiten bij menselijke activiteiten.

- Bevordering van het voorzorgsprincipe waarbij het vermijden van risico’s zeer belangrijk wordt gemaakt, tot iedere prijs.

- Onderschatting van de groei van de inkomens en de welvaart op lange termijn, als gevolg waarvan een fundamentele verschuiving optreedt ten opzichte van milieubescherming (dit wordt gedemonstreerd door de zogenaamde Kuznets Milieu-Curve);

- Verkeerd anticiperen op de toekomst, zoals zo overduidelijk gebeurt in het met veel publiciteit omgeven Stern-Rapport van enkele maanden terug.
Al deze visies hebben een relatie met de sociale wetenschappen, niet met natuurwetenschappen. Dat is waarom de milieu-ideologie, niet de ecologie als wetenschap, niet bij de natuurwetenschappen hoort maar als een ideologie geklasseerd moet worden. Gewone mensen en talrijke politici begrijpen dit echter niet.
De hypothese van de opwarming van de aarde en de rol van de mens daarbij is de laatste en tot op heden de meest krachtige belichaming van de milieu-ideologie. Hij heeft voor de aanhangers van de
milieu-ideologie belangrijke voordelen:

- een empirische analyse van het fenomeen is uiterst ingewikkeld als gevolg van de complexiteit van het wereldklimaat en de mix van verscheidene trends (en oorzaken daarvan) op korte, midden- en lange termijn.;

- hun argumentatie is niet gebaseerd op simpele empirische metingen, maar op ingewikkelde experimenten met modellen die werken met slecht onderbouwde aannames die doorgaans niet duidelijk zijn en niet voldoende zijn begrepen.;

- De tegenstanders van deze hypothese moet het feit accepteren dat we ons in dit geval bevinden in de wereld van niet geïnternaliseerde externaliteiten.

- Mensen hebben de neiging om alleen buitengewone klimaatverschijnselen waar te nemen en te onthouden, maar niet normale ontwikkelingen en langzame lange termijn trends en processen.

Het is niet mijn bedoelingen om hier en nu argumenten aan te dragen voor de verwerping van deze hypothese. Wat ik veel belangrijker vind is om te protesteren tegen de pogingen van de aanhangers van de milieu-ideologie om mensen te manipuleren. Hun aanbevelingen zouden ons terugplaatsen in een tijd van statisme en beperkte vrijheid. Het is daarom onze taak om een duidelijke grens te markeren en onderscheid te maken tussen de milieu-ideologie en de wetenschappelijke ecologie.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 12:11

@listen2bobmarley 28-10-07 @ 11:20
Ik zou het willen omdraaien, want onderbouwingen type "de buurman van mijn zwager kent iemand en die zij..." zijn weinig nauwkeurig. Ik ben oprecht benieuwd. Jij stelt "in die 600.000 jaar volgde vertraagd de temperatuur op aarde de kookdioxide". Hoe kom je aan die wetenschap? Heb je een link naar een wetenschappelijk onderzoek? Ik heb wel een ander linkje voor: ams.allenpress.com/perlserv/?request=g...
Als jouw stelling klopt, dan liegen deze mensen?

Zeddegeizot | 28-10-07 | 11:49

Meten = weten. Maar Mars is net zoveel warmer geworden als de Aarde en daar kunnen de milieu honden helaas nog niet de mens de schuld van geven. Milieu is gewoon BIG business en al gore een slimme zakenman met zijn bedrijf in CO2 emissies. Die loopt helemaal binnen en lacht zich rot om al die miljoenen dombo's die achter die domme CO2 praatjes aan lopen.

DutchWax | 28-10-07 | 11:22

Zeddegeizot 28-10-07 @ 11:06
Nou ja, al 18 jaar geleden zat ik te praten met een collega promovendi van mijn zwager, op het gebied van dynamische systemen wiskunde. Hij had het er toen al over dat de isotopen in de luchtbellen van het poolijs aangetoond kan worden hoe oud, en wat de gemiddelde temperatuur was op aarde, op dat moment, en hoeveel kooldioxide er in de bubbels zit. Vanwege de hoofdstromen in de atmossfeer op aarde middeld de lucht uit, en zijn daarom die bubbels representatief voor de gehele atmosfeer, in de desbetreffence tijdsperiode. Die meettechniek is nu volgens mij heel algemeen voor waar aangenomen, althans de resultaten er van. En als jij denkt van niet, waar staat dat dan?

listen2bobmarley | 28-10-07 | 11:20

listen2bobmarley 28-10-07 @ 10:41
Wederom ben ik het met de eerste reactie oneens, maar met de tweede volledig eens. Ik wordt giftig van de hindernissen die worden opgeworpen voor het gebruik van aardgas, afvalvet en koolzaad.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 11:06

Maar goed, wetenschappers steggelen hier al meer dan 30 jaar over. De oplossing is simpel, en goed voor een politiek krachtig Europa. Als je minder energie gebruikt, ben je minder afhankelijk van Finnen en Russen. Die elke keer weer een pain in the ass zijn. Draaien ze niet de gaskraan dicht, staan ze je wel naar het leven in door rijke olieFinnan gefinancierde gebedshuizen, al hier in ons land. Dus weet je in gedrag in te zetten op minder energiegebruik, dan zullen slimme vindingen vanuit de Europese bevolking volgen. Uitvinden door doen dus. Als je met energiebesparing bezig bent, als volk, gaan mensen dingen vinden die erg handig zijn, en dus op grote schaal toegepast kunnen worden.
Daarbij zijn renewables van belang, frituurvet van de Mc Drek, Hennep diesel, ethanol uit plantenresten gewonnen, olie uit algen, een Ijsselmeer generator, whatever. Alles wat bijdraagt om minder afhankelijk of onafhankelijk te worden van de Russen en de Finnen is strategisch juist en gezond.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:41

Zeddegeizot 28-10-07 @ 10:31
Die temperatuur kooldioxide wordt niet betwist. Dat is gewoon een questie van meten is weten. Wat jij door elkaar haalt nu is dat wat in die lange periode gebeurd is dat er eerst een temperatuur stijging was, en door meer activiteit in het leven daardoor, kwam er meer kooldioxide. Nu gebeurt het omgekeerd, en omdat het een unieke situatie is, is nog niet aangetoond of dan ook de globale temperatuur volgt.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:33

Er is in die periode aangetoond dat de globale temperatuur keurig met het kooldioxide gehalte meeschommelt.
listen2bobmarley 28-10-07@ 10:21
Ook dat wordt sterk betwist in de wetenschap. Er zijn ook onderzoekers die het omgekeerde beweren: CO2 volgt temperatuur. Interessant is dat wetenschap altijd gebaseerd was op waarneembare en reproduceerbare interacties. In het klimaatdebat zie je wetenschappers die "A" beweren en andere wetenschappers die het tegenovergestelde "B" beweren, hetgeen indruist tegen de basisdefinitie van wetenschap. Dit is een soort politisering van wetenschap (ongetwijfeld mede ingegeven door groeiende en enorme financiële belangen bij bepaalde uitkomsten) die het voor leek wel lastig maakt om een "informed opinion" te vormen.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 10:31

Bij de weg, in die 600.000 jaar volgde vertraagd de temperatuur op aarde de kookdioxide. Er is in die periode aangetoond dat de globale temperatuur keurig met het kooldioxide gehalte meeschommelt. Wat de afgelopen tijd dus nog steeds gebeurt. Spannend wel dat deze situatie nog niet eerder is opgetreden, althans het kan nog niet door mensen aangetoond worden.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:21

Behalve natuurlijk als het vergeleken wordt met een hele lange periode daarvoor, 600.000 jaar.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:18

Zeddegeizot 28-10-07 @ 10:04
Ja, maar dat is een tijdspanne van nog geen 30 jaar. In het grote plaatje is de luchtsamenstelling een exceptie. Jij praat dus over een log 1, en ik praat over een log 5 ( tientallen jaren, of honderduizenden jaren ). Dus over zo'n schaalverschil zegt dat geen ene hol. Met andere woorden, zelf in de historie van de Aarde zegt 600.000 jaar, 600.000 jaar ( snap je het, Einstein ), ook het één en ander.
Ja, in die periode schommelt de kooldioxide voortdurend. Dus heel goed mogelijk dat het daalt en stijgt in een tiental jaren. Maar alles wat een tijdschaal heeft van 1000 jaar, of minder zegt geen ene kut.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:08

listen2bobmarley 28-10-07 @ 10:00
Kuch, kuch: Niet juist, de totale uitstoot van CO2 is sinds de jaren '80 gedaald. Bovendien zijn er momenten van aanmerkelijk hogere concentraties geweest dan in de jaren'80, voornamelijk door vulkaanuitbarstingen. Maar dat een lager energieverbruik lagere kosten meebrengt is wel weer een waarheid als een koe.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 10:04

fokkenmast 28-10-07 @ 09:25
Als de schommelen over 100.000den jaren bekeken worden dan is de luchtsamenstelling van nu onvergelijkbaar, en uniek. Nog nooit in 600.000 jaar is er zoveel kooldioxide in de lucht geweest. En scherpe exceptie. Bovendien als je minder energie gebruikt, geef je ook minder uit. En ik heb nog even met de buren gebeld, om het zeker te weten .... en dat betekent toch echt dat het geld in je portomonnee blijft.

listen2bobmarley | 28-10-07 | 10:00

Die hele klotezooi wordt ons inderdaad aangepraat om centjes van ons te jatten op een ' legale' manier. Want onder het mom van ' miljeu' hebben die rooie klootzakken ons al voor miljarden afgeperst via heffingen, toeslagen, kwartjes van Kok en meer leugenachtige verzinsels. Want in de jaren 80 werden we gek gemaakt met ' zure regen', die overigens nooit gekomen is. Daarvoor was zowat de grond onder elke stoeptegel in 0031 zwaar vervuild, toen was het de ontbossing, we hebben ook nog het fijnstof gehad. Totdat bekend werd dat de zee jaarlijks miljarden tonnen fijnstof in de vorm van zoutkristalletjes in de atmosfeer brengt. En totdat bekend werd dat het fijnstof van het verkeer opgelost zou zijn als de overheid eens zijn onbedwingbare regelzucht los zou laten en niet op elke dwarssteeg een onnodig werkend stoplicht zou wegzetten die door onnodig stoppen en optrekken de atmosfeer rond een kruising volkomen verziekt. Nu is het de gloable opwarming, natuurlijke oorzaken en een natuurlijke schommeling over periodes van duizenden en zlefs honderden jaren wordt maar even buiten beschouwing gelaten, want dat is ' politiiek niet correct'. Doel: uw en mijn portemonnee, want elke andere smoes is te doorzichtig geworden

fokkenmast | 28-10-07 | 09:25

Stir Glenfarclas II 28-10-07 @ 07:08
Dank voor het oppikken van deze handschoen, eindelijk. Je hebt gelijk dat dit als enige observatie schikbarend lijkt. Tot je het in een context plaatst: Niets aan de hand.
polynya.gsfc.nasa.gov/seaice_projects_...

Zeddegeizot | 28-10-07 | 09:02

Ja maar, aan die vulkaan kan je niks doen. Dus wat lul je nou?

listen2bobmarley | 28-10-07 | 08:52

-weggejorist-

Geertjew | 28-10-07 | 03:16

hmmmm in dit zieke land dooft het licht vanzelf, ooit en anders doet de PvdA het licht wel uit, daar zijn ze al hard mee bezig

moe de loos | 28-10-07 | 01:21

In Amsterdam steken ze gewoon weer wat auto's in de fik, bedankt Groen Links.....

BR 1 AUTOBRAND (Incidentnet: reg.inmeld) FIZEAUSTRAAT ASD [
27-10-2007 22:57:11 - Amsterdam-Amstelland - Amsterdam - Lichtkrant kazerne Willem
BR 1 AUTOBRAND (Incidentnet: reg.inmeld) OEVERPAD 485 ASD [ 513 ]
27-10-2007 21:27:57 - Amsterdam-Amstelland - Amsterdam - Lichtkrant kazerne Osdorp

frenkie4alllll | 28-10-07 | 00:24

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 00:20

@Lizzard 28-10-07 @ 00:03
Pavlov reactie van iemand die z'n grote bek desgevraagd niet kan onderbouwen: Beetje foeteren.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 00:17

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 00:03

@Lizzard 27-10-07 @ 23:34
En de wereld zit vol van jouw soort piskijkers. Als er maar genoeg mensen in een richting hollen, dan ga je vanzelf meelopen, en andere mensen aansporen om ook mee te lopen. Maar je leeft in de wereld van geen idee.

Zeddegeizot | 27-10-07 | 23:54

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 23:34

@Lizzo:
Doe mij dan maar een link naar een wetenschappelijk rapport waaruit blijkt dat de aarde schrikbarend opwarmt, of dat het vaker en harder regent, of dat er meer tornados zijn, of dat de ijsberen uitsterven, etcetera etcetera. Aangezien 99% van alle wetenschappers het zo eens zijn, zal dat geen probleem zijn. Alleen wel een echt wetenschappelijk rapport: Geen persverwijzingen, geen geciteerde stukken, maar het feitelijke onderzoek. En als je toch bezig bent: Je weet blijkbaar beter dan prof. Rostok dat er een verband bestaat tusen welvaartsgroei en milieuvervuiling. Kan je ook nog even het linkje naar dat onderzoek sturen? Ik wacht af. Geduldig. Zeer, zeer geduldig.

Zeddegeizot | 27-10-07 | 22:33

In geleen hebben we de DSM Dutch states Mines,De staats Mijnen of zoiets,die doen daar echt niet aan mee geloof me.

sjwetzkop | 27-10-07 | 22:33

@ Lizzard 21:02
Bij mijn commentaar van 20:59 moet U in de eerste zin het woord "eventueel" doorstrepen.

cram | 27-10-07 | 21:33

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 21:31

Lizzard 27-10-07 @ 21:07
De meest bekende is nog wel de 'hockey stick'. Google maar eens op hockey stick climate en je ziet vanzelf waar het om gaat. Het probleem is hetzelfde als altijd: statistiek, en wanneer die geldig is. Er is stomweg niet genoeg data voor verstrekkende conclusies.
Dan heb je altijd nog de mix van broeikasgassen waarvan de rol niet duidelijk is (methaan, CO2, etc.). Het is als het gat in de ozonlaag: elke keer als we denken wat het mechanisme is, zitten we verkeerd. Dat wil niet zeggen dat er niks mis is, maar wel dat een open debat op zijn plaats is.

uberdude | 27-10-07 | 21:24

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 21:07

Lizzard 27-10-07 @ 20:48
Met minder woorden dan: zonder debat geen wetenschap.
En da's een beetje jammer, aangezien er heeeeleboel gaten zitten in de metingen,interpretaties en zelfs het basisbegrip.

uberdude | 27-10-07 | 21:02

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 21:02

Het eventuele stijgen van de zeespiegel zal de technische ontwikkeling in de wereld een gigantische boost geven.
Misschien klinkt het vreemd, maar daar kan een hoop kennis en dus voorspoed uit gehaald worden.
Men zou het ook als een uitdaging kunnen zien.

cram | 27-10-07 | 20:59

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 20:48

@Lizzard 27-10-07 @ 19:51
Voor polemiekjes op jouw niveau kan je maar beter op Partypeepz zoeken.

Zeddegeizot | 27-10-07 | 20:35

Als men nu echt wil besparen kan men toch beter de Dag van de Nacht organiseren.

dus.. | 27-10-07 | 20:32

Lizzard 27-10-07 @ 19:51
Dat zie je toch een beetje verkeerd. Het is ten eerste geen 99% (leuk getal wel...) en wat belangrijker is: er is geen debat meer. Dat is er niet meer omdat het te politiek gevoelig is om het bestaande model te bekritiseren. Dat komt weer omdat wetenschap tegenwoordig alleen maar kan gebeuren met een heleboel geld van derden, en die willen geen controverse.
Maar: wetenschappelijk principe nummer 1: peer review en discussie. Als dat er niet is is het geen wetenschap meer. Wil niet zeggen dat het niet waar is, maar het is ZEKER geen wetenschap meer.

uberdude | 27-10-07 | 20:28

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 19:51

@openbaarminiserie 27-10-07 @ 18:07

Soort van 2 vulcano's one cup?

Sjupke | 27-10-07 | 19:41

Het wordt tijd dat die poolkappen afsmelten.
Daar schijnt nogal veel olie onder te zitten.

cram | 27-10-07 | 19:30

Kunnen we die opwarming van de aarde nog wat versnellen op de een of andere wijze? Ik vind het vandaag allejezus joud. Ik heb nu vreselijk koude jatten.. brrrrrr..

rokershoest | 27-10-07 | 19:24

@Lizzard 27-10-07 @ 18:49
En sinterklaas bestaat ook. Vasthouden aan een overtuiging zonder enig tastbaar bewijs is ofwel religieus, ofwel dom, ofwel beiden.
De miniscule temperatuurstijging die recentelijk is waar te nemen valt ruim binnen de fluctuaties die de afgelopen eeuwen hebben plaatsgehad. En de totale, wereldwijde co2-emmissies door de mens nemen af sinds 1980. (Bron: US Energy Information Administration en P. Michaels, klimatoloog, en val verder deaud als je gaat zeggen dat deze bronnen vooringenomen of ondeskundig zijn.)
@sjonzonnekanon 27-10-07 @ 19:00
Ice Age 3 is allang uit. Hij is minder geestig, staat bol van de onzin en heeft een Oscar gekregen onder de naam .....

Zeddegeizot | 27-10-07 | 19:19

Mooi, zet ik m'n lavalamp ff aan.

SCHEIT Reigah | 27-10-07 | 19:07

Ice age 1 en 2 vond ik wel gezellige films ben benieuwd hoe 3 is... zelfde cast?

sjonzonnekanon | 27-10-07 | 19:00

Captain Orange @18:43
.
Nou da's ook waar natuurlijk, die grote warme gleuven in de aarde worden wijder enzo, en daar komen die hete sappen allemaal door naar boven drijven. Ik vindt het wel erotisch allemaal, laat maar komen die globale verhitting.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 18:55

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 18:49

openbaarminiserie 27-10-07 @ 18:07
Doe jij s heel snel de cursus platentectoniek over, wil je!
Ies als aarde uitzet,ies als Nederland groter wordt,dus meer ruimte voor vrienden uit guantanamo...

Captain Orange | 27-10-07 | 18:43

Eeuwenoude waarheid: Als er geen aanwijzing is voor het einde van de wereld, dan verzint de mens er wel één. Dus heren, tegen de tijd dat Inconvenient Truth bij de afdeling SF van de videotheek staat, hebben Femke, Greenpeace en hun gesubsidieerde leger allang weer een nieuw fabeltje. Een stuk zekerder dan global warming is de goedgelovigheid van mensen.

Zeddegeizot | 27-10-07 | 18:42

Zit niet zo te fappen allemaal, zo geyl was m'n post ook weer niet.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 18:15

Kijk, het is allemaal heel eenvoudig. Wat gebeurt er in de zomer met de rails van de trein als ze lekker warm worden? Juist, ze zetten uit, daardoor beginnen ze tegen elkaar aan te duwen en krijg je rare bochten er in.
.
Wat gebeurt er met de aarde als ze een beetje heet word? Juist, ze zet uit. Komen breuklijnen wat onder druk te staan enzo, begint die hete massa op een bepaald moment lekker geyl d'r uit te spuiten. Soort aarde orgasme zeg maar.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 18:07

Het heeft dan wel niet zoveel met CO2 / SO2 te maken, maar ik zag laatst zo'n filmpje over het hergebruik van menselijke afvalstoffen. Ik vroeg me ineens af of dat door Fapke, Groen Links of ander milieugespuis gesponserd was? Two girls, one cup of zo heet het.

Tarak | 27-10-07 | 18:07

Mooi toch he die natuur. Zo'n zelfregulerend mechanisme. Doet het al miljoenen jaren zonder de mens en heeft ook nu de mens niet nodig om zich de les te laten lezen.
.
Global warming? Nou, spuiten we toch wat fijn stof die atmosfeer in, komt er wat minder zonlicht binnen, wordt het weer lekker koel.

openbaarminiserie | 27-10-07 | 18:01

Ja, maar dit is toch 100% biologische rook? Zeg maar eerlijke en pure rook, net zoals je nu ook eerlijk en puur eten hebt. Vindt het trouwens behoorlijk koud vandaag, we zullen vast wel een gure winter krijgen... wie weet zorgt die aswolk wel voor een nieuwe 11stedentocht.

Sashimi San | 27-10-07 | 17:55

*landrover defender bestel*

Rabarberke | 27-10-07 | 17:54

Dino komt ook weer terug.

paulusma | 27-10-07 | 17:50

Ik stel voor dat iedereen voortaan ook alleen nog maar inademt en niet meer uit. Dat scheelt ook een hoop CO2.

Cookie v. eigen deeg | 27-10-07 | 17:33

koerbagh ® 27-10-07 @ 17:12

yep,.... you're right,....
vanaf de jaren vijftig waren het de 'vliegende schotels' die ons bedreigden,.... in de jaren zeventig en tachtig de Jehova's getuigen die op zondagmorgen tijdens het iets verlate ontbijt het einde van de wereld kwamen verkondigen........ en gezien het feit dat daar inmiddels ook geen droog brood meer in te verdienen is...... zijn 'ze' overgestapt op het milieu........ moeten tenslotte wat.....! :))

@xel | 27-10-07 | 17:24

Voor GroenLinks: op dit moment is de allergrootste brond van CO2 in Nederland (en het hele Noordelijke halfrond) de miljarden tonnen rottende vegetatie. Bladeren en zo. Dus: linten om die bossen en gasmaskers op, want dit moet absoluut fataal zijn.

uberdude | 27-10-07 | 17:20

koerbagh ® 27-10-07 @ 17:12
De ambtenaar zelden mens.

Flabbergast | 27-10-07 | 17:18

@ @xel 27-10-07 @ 17:06:
Het is allemaal angst. 't Is een fascinerende menselijke eigenschap die we er gratis bij kregen toen het brein groeide, zelfbewust werden en een concept van tijd en dus toekomst kregen. Sommigen verzinnen dan een god die het allemaal regelt en stuurt om de verantwoordelijkheid af te schuiven, anderen geven de schuld aan "de ander", de medemens, die alles verkloot. Nou ja, als het maar gaat om angsten bezweren en verantwoordelijkheden en 'schuld' af te schuiven.
De mens is een ambtenaar.

koerbagh ® | 27-10-07 | 17:12

CoJoNes 27-10-07 @ 14:27

Ahum vergeet je niet iets? voordat je het beton erin stort eerst??????

zo goed Joris?

Whopper | 27-10-07 | 17:10

tja,.. het milieu is een dankbaar onderwerp voor al diegene die volledig door hun hobby's heen zijn,.. toch nog een beetje een zin in het leven te geven. En 't mooie is,ze hebben altijd gelijk,... is een zomer te nat ligt het aan de klimaatverandering,.... en is 't 'ie te droog...... uiteraard ook. Het geeft gewoon een fijn gevoel om altijd gelijk te hebben. :D
(en dat het ijs op de noord- en zuidpool een relict is uit een ver verleden,... en in die zin allang verdwenen had moeten zijn,... doet niets af aan het feit het dit telkens weer als voorbeeld van de klimate-change aan te dragen).... yeah right..

@xel | 27-10-07 | 17:06

@koeberg 27-10-07 @ 16:54:
Oh enne... "Ik vind het bij voorbaad uitsluiten van menselijke invloed "klimaatwisselingen zijn natuurlijk" dus best gevaarlijk."

Wat is er dan gevaarlijk aan? En eh... is de mens niet natuur? Is menselijke uitstoot geen natuurlijke uitstoot? Alleen omdat het door de slimheid van de mens bedachte machines gebeurt is het geen natuur? Wat is er niet natuurlijk aan een diersoort zijn eigen habitat creëert? De mens is er toevallig heel bedreven in, maar maakt dat datgene wat hij doet onnatuurlijk?
Ben je zo iemand die de mens ziet als boven de natuur staand? Zo'n groen-linksert die denkt: Een vogelnestje is natuur, een flatgebouw niet? Een wildpad is natuur, de A9 niet?

koerbagh ® | 27-10-07 | 17:05

-weggejorist-

Whopper | 27-10-07 | 17:00

@koeberg 27-10-07 @ 16:54:
Klimaat is per definitie instabiel. Een instabiel systeem is niet te destabiliseren. En daarbij: de plantjes die worden gekapt komen nieuwe plantjes voor in de plaats. Dat wat wordt gekapt verandert niet plotsklaps in dorre woestijn. Dat gebeurt eigenlijk nergens. Integendeel. Het wordt allemaal alleen maar groener.
news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/357...

koerbagh ® | 27-10-07 | 16:59

@koerbagh
Dan moeten die plantjes niet in grote getale gekapt worden.
Want gekapte plantjes nemen geen CO2 op.
En een beetje warmer vind ik niet erg, maar een destabilisering van het klimaat wel. En of dat gebeurt, kan ik niet zeggen, want ik ben geen wetenschapper. Maar veel wetenschappelijke instuten waarschuwen daar wel voor.
Ik vind het bij voorbaad uitsluiten van menselijke invloed "klimaatwisselingen zijn natuurlijk" dus best gevaarlijk.

koeberg | 27-10-07 | 16:54

Tss, dat Philips ook meedoet. Kunnen ze beter inpakken en omscholen.

schijtknijter | 27-10-07 | 16:53

Beetje kerel rijdt met 4 xenon lampen op het vooronder, en 6 op het dak overigens. Beetje op licht van een ander bouwen zeker.

Reverend Ray | 27-10-07 | 16:50

@Joris Goedbloed
gaat het wel goed met u?

HitchHiker | 27-10-07 | 16:45

Nacht van de nacht, lol, dat krijg je met al die werklozen, gasten met zinloze studies en klaploper. Niets uitvreten gaat op den duur ook vervelen, dus dan maar de normale mens lastigvallen met meuk.

Reverend Ray | 27-10-07 | 16:44

@koebeg 27-10-07 @ 16:31:
En het probleem is? Op is op. Dan gaan we wat anders verzinnen om ons te verwarmen en onze apparaten op te laten lopen. Er is energie zat in het universum. Ik zal je een geheimpje verklappen. Plantjes (je weet wel, dat levende spul dat geen dieren, schimmels of virussen zijn) nemen CO² op. Als er meer in de atmosfeer zit, gaan ze sneller groeien. En de koolstof slaan ze dan weer op in blaadjes en hout en daar kunnen weer heel veel beestjes van leven. Ook al komt er meer CO² in de atmosfeer en ook al wordt het warmer (hoewel daar geen bewezen causaal verband tussen bestaat): what is the big fucking deal? Nog even afgezien dat het ook maar heel erg de vraag is of alle aardolie van plantjes en beestjes komt. en.wikipedia.org/wiki/Abiogenic_petrol...

koerbagh ® | 27-10-07 | 16:42

.. en geen groene puntmuts in de buurt om er iets klimaatneutraals over aan de pers te vertellen

Jan Passant | 27-10-07 | 16:40

Typfout: koeberg

koeberg | 27-10-07 | 16:31

@koerbagh
Allereerst: noem me gewoon koebeg graag. Dat zoekt makkelijker op dan nick-jattert. De bijnaam kreeg ik in mijn studententijd. Geloof me: toen kende ik GeenStijl nog niet, en jouw comments dus ook niet.
Inhoudelijk: over de jaren kan ook over heel veel jaren zijn. Er bestaan al heel erg lang vulkanen. Er gaan al heel erg lang beestjes dood die langzaam in olie veranderen. Alleen stoken wij mensen die olie nu in heel korte tijd allemaal tegelijk op.

koeberg | 27-10-07 | 16:31

Ik rulezz.

G-unite | 27-10-07 | 16:31

GS ook

clitj | 27-10-07 | 16:29

In de neo-stalinistische staat die geregeerd wordt door Partij vd Allah, Partij vd Dieren en Nacht van de Nacht gekken rest mij niets anders dan vannacht alle binnen- en buitenverlichting te ontsteken, teneinde mij steun voor de laatst overgebleven 'normale' (niet noodzakelijkerwijs PVV) Nederlanders uit te dragen.

ikhebaltijdgelijk | 27-10-07 | 16:29

Pritt Stift Roelzzzzzzzz!!!!!!!!!!!

Dundunbanza | 27-10-07 | 16:27

ik wel

clitj | 27-10-07 | 16:26

Lichtvervuiling?
Corus/Tata Steel (uit India) bij nacht is het mooiste uitzicht van Nederland!

schijtknijter | 27-10-07 | 16:26

ff ander IP adres ?
Vertel Vertel Vertel
Joris Goedbloed 27-10-07 @ 16:20
.
Maar, ik heb nieuws voor jullie: Ik verander IP adressen net zo snel als dat ik schone sokken aantrek

clitj | 27-10-07 | 16:26

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 16:25

-edit personen als u geven mij een slechte naam. Doe je de deur achter je dicht ? -

Joris Goedbloed | 27-10-07 | 16:20

Stijno 27-10-07 @ 14:52
Dat is ook niet gek voor 1 van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Ik blijf het verder een debiele aksie vinden, of nou om CO2 uitstoot of om lichtvervuiling
gaat.

Tomatenketchup | 27-10-07 | 16:16

Gaan nu al die GroenLinkerts van avond met hun Prius op de weg op om deel te nemen aan die activiteiten?

CoffeePatch | 27-10-07 | 16:11

@nick-jattert 27-10-07 @ 15:58:
Praat geen onzin. Over jaren? Try millennia. Try aeons. Hoe lang spuwen er vulkanen op deze planeet? Hoelang bestaan er fabriekjes van mensen, inclusief de oermens die het vuur ontdekte?
Meneer de "trust me, I'm a physics" professor vergeet voor het gemak even het hele ecosysteem, plus een twintigtal atmosferische variabelen.
Maar goed, laat hem de prijs maar claimen. ultimateglobalwarmingchallenge.com/
junkscience.com/
Ik luister toch liever naar deze collega van de "trust me, I'm a physics" professor. www.youtube.com/watch?v=FOLkze-9GcI (en verder.) Die heeft een iets doortimmerder verhaal.

koerbagh ® | 27-10-07 | 16:11

Tenenkrommende diepzinnigheid bij sommige BN-ers. "We
hebben de donkere nacht nodig om meer van het daglicht te kunnen genieten!". Ja hoor, Kamerling, droom lekker verder man, met dat achterlijke wijf van je. En die Bijlo.. die mogen ze van mij vandaag nog aan z'n wc-bril ophangen.

patat - generatie | 27-10-07 | 16:04

alle natte windjes die ik laat kunnen ook nooit goed voor het milieu

overVecht | 27-10-07 | 16:03

@nattebever 27-10-07 @ 15:51:
Dat soort hemeltergende taalverloedering is het immer waard om je nest voor uit te komen.

@fuckje 27-10-07 @ 15:54:
O ja. *Denkt nog even aan de 80% van Lucas*

koerbagh ® | 27-10-07 | 16:02

bogus 27-10-07 @ 15:37
Ik weet het nog niet of het verlies van Napels zo'n ramp zal zijn.
80 miljard aan o.a. aangelengde wijn, nepmonzerella en niet te vergeten de maffia, is iets om over na te denken.

Sikkeneur | 27-10-07 | 16:01

Precies GS!

Zo jammer! | 27-10-07 | 16:00

Die co2 zwendelaars waren in Stadskanaal ook handtekeningen aan het verzamelen tegen notabene de schoonste en modernste elektrisiteits centrale ooit gebouwd in nederland.
Die lui zonder verstand techniek maken stennis om niets.

Be?lzebul | 27-10-07 | 15:59

Deze vulkaan spuugt nu even een boel CO2 uit, maar gemmiddeld over jaren spugen vulkanen minder CO2 uit dan auto's, fabrieken enz.
Nuttig: www.youtube.com/watch?v=29v4FZvhvcc

koeberg | 27-10-07 | 15:58

Overigens is 90% van deze planeet 's nachts aardedonker.
shadow.eas.gatech.edu/~kcobb/energy/ea...
Dus eh, waar hebben we het over? Die paar lampkes? Zelfs als alle continenten er zo stralend uitzien als West-Europa (wat niet gaat gebeuren het overgrote deel van het oppervlak is nog steeds woestenij) dan nog is 70% helemaal donker op een paar lampjes op bootjes en boorplatformpjes na.

koerbagh ® | 27-10-07 | 15:57

@koerbagh,
Weekendgastjes, verbannen van Fok!. Je weet toch?

fuckje | 27-10-07 | 15:54

koerbagh ® 27-10-07 @ 15:49
Kom je daar je bed voor uit???

nattebever | 27-10-07 | 15:51

Eelcontrast 27-10-07 @ 15:45
Dat nog net niet, voor de lol wordt er volgens mij wel wat vaker curry geserveerd. Er is trouwens druk verkeer tussen India en IJmuiden de laatste tijd. De Indianen kennen `Hoogovens` heel goed, topmensen hebben er in stages hun studie afrgerond.

bogus | 27-10-07 | 15:50

Moeder Aarde laat ook wel eens scheten.
Loesje

Abudabie | 27-10-07 | 15:50

"Ga maar is ergens aan het IJsselmeer staan ..."
Stijno 27-10-07 @ 14:52

Ga maar is? IS??

koerbagh ® | 27-10-07 | 15:49

da wizard 27-10-07 @ 15:43
De kennis van vulkanen is dankzij een Nederlands onderzoeksschip dat in de buurt was tijdens de uitbarsting van Krakatau wel enorm toegenomen! Geweldig staaltje tsunami surfen van die kapitein, toen, ooit, vroeger

bogus | 27-10-07 | 15:48

cram 27-10-07 @ 15:41
Okay, hahaha. Die is enigzins gevat. MAAR onacceptabel, lol. K****Rjagers. Een r.i.p. voor Snowy en +1 voor Cram.

gideonscience | 27-10-07 | 15:46

@BOGUS
Fok, de ontwikkelingen gaan ook voor mij te snel! Je hebt gelijk, Tata Tovenaar is er nu de baas ...

Hoorde trouwens dat de werknemers in IJmuiden nu aan het begin van elke werkdag 15min. naar een fragmentje Bollywood moeten kijken en dat corned-beef uit de schappen in de bedrijfskantine is gehaald.

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:45

Onmidddelijk de slangen doorsnijden van die vulkaan!

van Kloten | 27-10-07 | 15:43

Vulkaantje van niks. Het wordt pas leuk als Yellowstone Park er z'n attractie bijkrijgt:
volcanoes.usgs.gov/yvo/LvlMap.html

WIKI:
"A full-scale eruption of the Yellowstone caldera could result in millions of deaths locally and catastrophic climatic effects globally, but there is little indication that such an eruption is imminent. However, the system is not yet completely understood, and the study of Yellowstone is ongoing."
en.wikipedia.org/wiki/Yellowstone_Cald...

Gelukkig zijn er meer calderas:
geology.about.com/library/bl/blbigcald...

Oh ja, Soputan is ook onderdeel van een caldera.

Stir Glenfarclas II | 27-10-07 | 15:43

@ Eelcontrast 27-10-07 @ 15:35

Wel even bijblijven, Corus is van Tatasteel......

captainobvious | 27-10-07 | 15:43

Eelcontrast 27-10-07 @ 15:35
'tis Corus/Tata. British Steel en Hoogovens vormden Corus. Corus bestaat als bedrijfsnaam nog wel maar is 100% in handen van Tata (Steel). Ook nog, Corus produceert een veelvoud van CO2 ten opzichte van de hoeveelheid Staal die ze voortbrengt. Corus zijn al die leuke lichtjes bij Velsen in de buurt, Je ziet de lichtgloed al van ver.

bogus | 27-10-07 | 15:41

@gideonscience 15:36
Ja!! En de kop van Snowy aan de muur!

cram | 27-10-07 | 15:41

Is het in een ijstijd ook weer toegestaan om van die lieve, witte, huilogige zeehondenpuppies neer te knuppelen 'in order tot survive'???

*haalt alvast honkbalknuppel die oorspronkelijk voor rechts-extremistische premier in 2010 was bedoeld uit het vet*

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:39

Die tsunami alleen was zekers nog niet genoeg.
Sommige landen zijn ook altijd de lul...

da wizard | 27-10-07 | 15:38

Het probleem is dat alleen de derde wereld landen zich nog af en toe een uitbarstinkje kunnen veroorloven. Als de Vesuvius tweederde van Napels zou uitruimen dan heb je een fraaie economische crisis in het EU gebied. Dat soort dingen zou ons wel eens sneller uit de auto kunnen krijgen dan de stijgende benzineprijs, dan zeuren we even niet meer over Uruzgan en worden staatsbezoekjes plots minder interessant. btw de Vesuvius deed in 2003 nog redelijk actie gas uitstoten.

bogus | 27-10-07 | 15:37

*Maakt zich klaar voor ice age III.* Lekker neuqen met een slavische meid voor het haardvuur, op een berenvel welteverstaan.

gideonscience | 27-10-07 | 15:36

@LAURENTIUS
Hoogovens???

Corus/British Steel, he! Je moet wel een beetje op de hoogte van de uitverkoop van de BV Nederland blijven!

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:35

@VANDER F
Daar komt Ella over 100 dagen op terug, wanneer ze het diepte-interview van Rutger en Twan tot in de haarvezels heeft laten analyseren door een pvda-spindoctor.

Maar het antwoord zal ongeveer luiden dat het in de toekomst beter is om alle vulkanen in een joods-christelijke-islamitische grond te laten wortelen ... speciaal opgeleide buurtwerkers zullen vervolgens naar alle vulkanen ter wereld worden gestuurd om deze boodschap in de kraters te schreeuwen.

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:33

@Hobbykip 27-10-07 @ 15:30,
krijg je d'r van, door de verzorgingsstaat zijn ze hun nest niet meer uit te branden.

vander F | 27-10-07 | 15:32

't zijn gewoon de hoogovens man, die zitten ook op sulawesi, wist je dat nog niet dan

laurentius | 27-10-07 | 15:31

@vander F 27-10-07 @ 15:23
Op de Et na zijn alle vulkanen in Europa weinig actief te noemen ;-)

Hobbykip | 27-10-07 | 15:30

Is het misschien dan gewoon geen verlate, feestelijke afsluiting van het Suikerfeest???

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:28

Ik stel voor, een excursie naar de vulkaan voor Groenlinks, onder begeleiding van een slechte gids.

laurentius | 27-10-07 | 15:28

@Eelcontrast 27-10-07 @ 15:26,

Aha, kansenvulkanen dus, wat heeft Vogelaar hier over te zeggen?

vander F | 27-10-07 | 15:28

Smijt Femke Halsema en haar kornuiten in de Vulcaan, als offer voor de Goden.Mischien helpt het.

@ Het_leuke_zuiden Koolmonoxide schrijf je zo CO.Vulcanen stoten geen Koolmonoxide maar Zwavel monoxide.Erg giftig.

luckybee | 27-10-07 | 15:27

@ VANDER F
Ja, maar dan heb je het over vulkanen die het Verlichtingsproces hebben ondergaan en hun wortels in de Joods-Christelijke traditie vinden!

Die islamitische vulkanen daarentegen zijn aan het radicaliseren ... niets nieuws onder de zon, toch? ;))

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:26

-weggejorist-

Lizzard | 27-10-07 | 15:26

't Is alleen maar een buurtfeest bij de berg, omdat het er al dagen rommelde.

Zoetwaterpanharing | 27-10-07 | 15:26

Eelcontrast 27-10-07 @ 15:22
Lucky Strikes dan waarschijnlijk...

nattebever | 27-10-07 | 15:25

@vanderF,
De Vesivius is een RoomsKatholieke vulkaan, that's why.

fuckje | 27-10-07 | 15:25

CoJoNes 27-10-07 @ 14:27
BOEM! it's raining cars haleluja, it's raining cars amen.... hahaha

Flabbergast | 27-10-07 | 15:24

Al die aandacht voor allochtoonse vulkanen ook,
waar blijft de Vesuvius nou dan?
Etna?
Stelletje Dhimmie vulkanen.

vander F | 27-10-07 | 15:23

@bogus 27-10-07 @ 15:15
Sterrenkijken in Aarsmeer ...... Dat waren nog eens tijden.......

Hobbykip | 27-10-07 | 15:23

Ja, maar Rutger is dan ook de slimmere van de twee en gaf Twan vandaag de 'kans' om z'n 24 sec. of fame te hebben voor de camera, terwijl hij eventjes sigaretten ging halen op het volgende eiland ;))

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:22

Als er al een goede rede is om luchtvervuiling tegen te gaan, is het de schadelijke NOx of koolstofmonooxide. CO2 is niet bepaald reactief.

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 15:19

Eelcontrast 27-10-07 @ 15:16
Ik dacht dat Twan de cameraman was en Ruktor de vragenstellerT. Correct me if i'm wrong.

nattebever | 27-10-07 | 15:19

Zijn Rutger en Twan al ter plekke voor een diepte-interview met de vulkaan?

Twan (vr.): 'meneer de vulkaan, is dit nu uw idee van gezellig integreren?'

Vulkaan (antw.): 'Sinds mijn vader ongeveer 120 jaar geleden van zich liet horen, hebben we niet echt het idee gekregen dat er iets is veranderd. We worden nog steeds door de mensen gewantrouwd. En tsja, als vulkaan krop je dat soort gevoelens toch op he!'

Twan (concl.): 'nou, jullie horen het beste GS'ers, hier is het laatste woord nog niet over ge... KABOEM!!!!!'

Eelcontrast | 27-10-07 | 15:16

Hier in de umgebung van Schiphol is het nooit meer donker. Schiphol straalt 's nachts als een oranje vuurbol. Er staan complete lichtzuilen onhoog van Aalsmeer en ommelanden, boven Slotervaart hangt hier en daar ook al een oranje gloed (maar dat is pas sinds een paar dagen). Zou leuk zijn om hier ook weer eens sterretjes te kunnen zien.

bogus | 27-10-07 | 15:15

@ pritt
Zolang het de Hummer onder de vulkanen is, kunnen wij rustig gaan slapen. Het wordt pas gevaarlijk als de Toyota Prius onder de vulkanen gaat uitbarsten!

cram | 27-10-07 | 15:13

komt allemaal door de wintertijd ;-)

banen pool | 27-10-07 | 15:11

'Want IceAge 3 komt er aan en we gaan weer eens allemaal dood.'
'Gaat u vannacht maar lekker zinloos in het donker zitten, wachten wij de Grote Knal af.'
Ok, wat wordt er nu precies belachelijk gemaakt, de 'dreiging' van die vulkanen, of de nacht van de nacht? Beetje vage invalshoek..

Ik bedoel.. | 27-10-07 | 15:09

@Stijno,

who the fuck cares dat we hier veel fotonen de ruimte in schieten? daar merken die dingen zelf niets van en de mensen die op mars wonen hebben er ook geen last van. *gaat rustig verder met vulkaan-spotten*

ilium | 27-10-07 | 15:06

Volgens Groen Links, de PvdA, Wim-Lex en Al Gore is ook dit de erfschuld van de hardwerkende Nederlander. Dus de belasting moet omhoog, hoe dan ook.

jospeh6085 | 27-10-07 | 15:05

LOL@Abudabie 27-10-07 @ 15:00

Hobbykip | 27-10-07 | 15:04

@Stijno 27-10-07 @ 14:59
Misschien raakt de natuur nog wel meer ontregeld als je op eens het licht uit gaat doen hahaha! Onderschat niet het aanpassings vermogen van de natuur ;-)

Hobbykip | 27-10-07 | 15:02

Gelukkig een vervanmijnbed show.
Zal druk zijn bij de moskeeën van het grootste islamistische land ter wereld.

Sikkeneur | 27-10-07 | 15:02

@blawablawa Wel grappig. Wat ook grappig is, is als er ooit echt iets gebeurt (bijvoorbeeld meteoriet die inslaat of zo).
Tuurlijk (lange ij) een meteoriet... Of de maan valt in het IJsselmeer of de zon is op.......
De opwarming kan mij niet snel genoeg gaan. Altijd lekker warm weer. Als de zee 3 cm stijgt verhogen we de dijken toch 4 cm

huperdepup | 27-10-07 | 15:00

Vincent Bijlo steunt Nacht van de Nacht.
Goed van hem! Bij hem is het altijd nacht!

Abudabie | 27-10-07 | 15:00

En 3 keer raden wie die berg in de hens heeft gezet!@$#!

pewp | 27-10-07 | 14:59

@Hobbykip.
En de natuur raakt er van ontregeld. Ik vind verder het hele Al-gore verhaal overdreven en niet bewezen. Maar dat lichtprobleem vind ik wel stom. Het is ook gewoon lelijk.

Stijno | 27-10-07 | 14:59

Schandalig, die vervuilende vulkanen!!!

Steylleaux | 27-10-07 | 14:58

Help het milieu naar de klote met Geenstijl.

volksmenner | 27-10-07 | 14:57

@vraagstaart 27-10-07 @ 14:47 Goede link!

Tarak | 27-10-07 | 14:55

@Stijno 27-10-07 @ 14:52
Wat een onzin een beetje voor die paar mensen in de ruimte het licht uit doen!!!!! :-S

Hobbykip | 27-10-07 | 14:55

En ik vind groen-links stom!!!

der maupmeister | 27-10-07 | 14:54

Die linkse malloten denken echt dat de mensen boven de natuur staat haha. _0_

Reez | 27-10-07 | 14:54

@Tarak 27-10-07 @ 14:42
Lul toch niet. Jullie raken al in paniek als je de huur niet meer kunt aftrekken van de belasting.

blawablawa | 27-10-07 | 14:54

Ik dacht dat ze bij geenstijl wel een beetje slim waren. Niet dus :\ Het gaat bij de Nacht van de Nacht helemaal niet op de extra Co2 uitstoot of nog meer van dat soort kolder. Het gaat om het feit dat Nederland een van de grootste lichtvervuilers is. Dat betekend dus dat als je vanuit de ruimte snachts op Nederland kijkt je allemaal licht ziet.
Ga maar is ergens aan het IJsselmeer staan in de provincie Flevoland en kijk richting Amsterdam/Noord Holland. Dan snap je wat ik bedoel. (moet je er wel 's nachts gaan staan!

Stijno | 27-10-07 | 14:52

LOL@ VanFrikschoten 27-10-07 @ 14:49

Hobbykip | 27-10-07 | 14:51

Ik zal vanacht ieder lampje dat ik kan vinden + fornuis magnetron, oven, wasmachine, sinasappelpers, frietpan,verwarming op sambal 3 auto`s 2 uur stationair laten draaien, en alles wat ik nu vergeten ben zet ik ook aan. En alle ramen open want die kuthitte moet verdomme de aarde opwarmen.
Ik wil met kerst barbequen!!!'

der maupmeister | 27-10-07 | 14:51

Altijd weer die *kanen....

VanFrikschoten | 27-10-07 | 14:49

Of het nu om een tsunami, aardbeving of vulkaanuitbarsting gaat, God houdt niet zo van moslims volgens mij.

Tarak | 27-10-07 | 14:49

leuk zo'n grote fonduepan!

Abudabie | 27-10-07 | 14:48

@Myself
@Rhun 27-10-07 @ 14:41

Hobbykip | 27-10-07 | 14:47

@blawablawa 27-10-07 @ 14:40
recht hebben op hulp en hulp krijgen terwijl je er geen recht op hebt zijn verschillende zaken.
ps: nacht van de nacht???? hoor hier nu voor t eerst over.

single&ilikeit | 27-10-07 | 14:47

U vergeet :
E: Omdat vulkanen er nou eenmaal om bekend staan zo nu en dan eens boem te doen.

Hobbykip | 27-10-07 | 14:47

LOL @ blawablawa

MAXIMO | 27-10-07 | 14:46

Wholla, ik zweer je. Zo'n mega vulkaanuitbarsting schijnt vet cool ontzettende gave zonsondergangen te geven. *bladert de openbaring van Johannes nog een keertje door*

Jeremia | 27-10-07 | 14:44

@blawablawa Recht op hulp hebben, klinkt mij juist als iets linksigs socialistisch in de oren. Op Geens Stijl vind je meer Libertariërs en Conservatieven en dat zijn juist groepen die uit gaan van een kleine overheid, eigen verantwoordelijkheid en zelf zaken aanpakken in plaats van te wachten op een vadertje staat die alles voor je regelt.
U bent in de war met het forum van de PvdA?

Tarak | 27-10-07 | 14:42

@blawablawa 27-10-07 @ 14:40
Zolang ik kan F5en vindt ik alles best.

Mad J | 27-10-07 | 14:41

@blawablawa,
Jij hebt wel een volstrekt eigen kijk op de dingen, is je medicyn uitgewerkt?

fuckje | 27-10-07 | 14:41

De grote GS-quiz van vandaag, de vulkaan doet boem omdat:
A) Allah is boos.
B) Britney is een kamper.
C) Rita doet VMBO.
D) Geert.

Rhun | 27-10-07 | 14:41

Wel grappig. Wat ook grappig is, is als er ooit echt iets gebeurt (bijvoorbeeld meteoriet die inslaat of zo). En de infrastructuur is weg en driekwart van de bevolking komt om door infecties en honger. En al die GeenStijl popjes gaan zitten gillen dat ze RECHT hebben op hulp. Maar dan komt er niemand. Hihi. En dan zijn ze verontwaardigd en gaan ze Wilders stemmen.
-edit fijne docu was dat op Discovery! -

blawablawa | 27-10-07 | 14:40

@fuckje 27-10-07 @ 14:27
Wat moet je dan in zo'n vulkaan flikkeren bij het tankstation?

Mad J | 27-10-07 | 14:39

Allah is boos.

Vampire Hunter D | 27-10-07 | 14:38

@PrivateHead 27-10-07 @ 14:34
Bron??? Gewoon ff benieuwd ;-)

Hobbykip | 27-10-07 | 14:36

Is dit een protest van alle rokers. Massaal demonsteren op een berg?

Het_leuke_zuiden | 27-10-07 | 14:36

*Doet instant alle alle lampen aan*

Nieuwe Limburger | 27-10-07 | 14:36

Tussen de 5 en 10% van de co2 uitstoot komt van de mensen, de rest doet de natuur!!!
Slaap zacht, Fapke.

PrivateHead | 27-10-07 | 14:34

@joozd 1432
De kliko?

CoJoNes | 27-10-07 | 14:34

en de Kelut staat eauk op springen... in Surabaya wonen toch ff meer mensen dan op dat stuk Sulawesi. Dat zal me wat worden...*kijkt nog eens naar slapende Agung, Batur en Bratan en schenkt gerustgesteld een bir dingin in*

vraagstaart | 27-10-07 | 14:33

@fuckje
Is het een hybride vulkaan dan?

CoJoNes | 27-10-07 | 14:32

Op zich stoot de aarde inderdaad iets van 100x meer CO2 uit dan wij ..

Maar stel nou dat e je bad vol hebt laten lopen en dan de kraan precies zo hard zet dat je afvoerputje even snel water weg laat lopen dan je kraan er in doet, en je pist er dan bij in, dan loopt je bad wel mooi over ...
Ofzo. Wat natuurlijk ene mooi verhaal was geweest als het inderdaad alleen veengronden en oceanen waren, maar zo'n vulkaan is dan net weer een iets te instabiele factor in het verhaal... Als iemand mij kan vertellenw aar ik met dit verhaal naar toe wil: graag!

joozd | 27-10-07 | 14:32

Idd, vulkanen zijn de grootste CO2 uitstoters!!!! En dan de auto-mobilisten uitknijpen... Het is niet erg dat we worden uitgekleed, maar dan met de smoes van schatkist vullen, en niet voor het milieu.

Victor | 27-10-07 | 14:32

Kunnen ze niet een paar duizend Greenpeace activisten er aan vast ketenen????

Hobbykip | 27-10-07 | 14:28

Waarom doet Groen Links eigenlijk niets aan al die CO2 die uit de bodem van veengronden komt? Onze Nederlandse bodem stoot net zoveel CO 2 uit als 3 miljoen auto's!! Fapke waar blijf je?

Tarak | 27-10-07 | 14:28

@Mad J,
@Tarak,
Het is geen Dieselvulkaan, ik herhaal, het is geen Dieselvulkaan.

fuckje | 27-10-07 | 14:27

En het is zo simpel: Gewoon die krater volstorten met beton en dan oude auto's erop voor het gewicht.

CoJoNes | 27-10-07 | 14:27

Mensen, maak je niet druk, het is ook gewoon een natuurproduct, gewoon doorlopen, niets aan de hand.

fuckje | 27-10-07 | 14:26

Ik stel een extra milieuheffing voor om elke vulkaan van een roetfilter te voorzien.

Tarak | 27-10-07 | 14:26

*Nu alvast buitenlamp aandoet*

Cunnilingus | 27-10-07 | 14:25

Kunnen ze geen roetfiltertje op die vulkanen zetten?

Mad J | 27-10-07 | 14:24

een beetje licht in de duisternis..

uurtje, factuurtje | 27-10-07 | 14:22

Goed tegen de overbevolking...

clitj | 27-10-07 | 14:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl