Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slotervaart, een week later

Burn baby burn...Precies een week na het omleggen van Bilal B. wordt het tijd om de balans eens op te maken in de Amsterdamse kansenwijk Slotervaart. Na een enigszins aarzelende start gingen er uiteindelijk toch nog 13 auto’s in vlammen op. Dat had tot gevolg dat de politiek, die het in eerste instantie wilde afdoen als een incident, zich moest uitspreken over de ongeregeldheden. En dat ging niet van harte, want het beleid van de regeringspartijen is immers gericht op pappen en nathouden. Kenmerkend voorbeeld hiervan was de uitspraak van André Rouvoet, die vrijdag na het kabinetsberaad zonder blikken of blozen vertelde dat de regering meeleefde met de twee gewonde agenten, maar ook heeft stilgestaan bij de nabestaanden van Bilal. Benieuwd of Grijs 1 ook had stilgestaan bij de nabestaanden, wanneer het ‘slachtoffer’ een autochtoon was geweest. Ook Job Cohen zakte afgelopen week weer eens finaal door het ijs. Terwijl de stad in brand stond, dacht de burgervader het met een kopje thee en een koffietafel te kunnen oplossen. Het kwam hem op forse kritiek van het Amsterdamse korps te staan, die hem verweet hen onvoldoende bevoegdheden te geven. Cohen, PvdA’er in hart en nieren, draaide als een blad aan de boom en besloot de rol aan te nemen van hardliner. Wij namen de man al niet serieus, maar sinds de rellen in Slotervaart kun je je afvragen of Cohen nog wel toerekeningsvatbaar is. Enfin, het hele circus leverde uiteindelijk een aardige discussie op over zwaarder straffen, het inhouden van de kinderbijslag en een elftal arrestaties. Acht van hen zijn alweer op vrije voeten, ondanks het feit dat drie van hen midden in de nacht met jerrycans benzine door het stadsdeel liepen te sjouwen. De verdachten mochten vervolgens op de publieke omroep uitgebreid hun gal spuwen over het misdadige en vooral ook stigmatiserende optreden van de Amsterdamse politie. Vannacht bleef het zowaar rustig in de wijk. Maar wat wil je ook, met die torenhoge benzineprijzen. Meer dan colafles kan er tegenwoordig niet meer af. Eigenlijk zijn er maar drie mensen die positief opvielen gedurende afgelopen week: stadsdeelvoorzitter en oud-politieman Achmed Marcouch, oud-hoofdcommissaris Eric Nordholt en oud-crimefighter en huidig VVD-Kamerlid Fred Teeven. Eensgezind pleitten zij voor een keiharde aanpak van het tuig. Zou het toevallig iets te maken hebben met hun achtergrond? Mannen die, in tegenstelling tot Cohen, hun pappenheimers kennen.

Reaguursels

Inloggen

geloof me als het er op aan komt willen ze die uitkering en paspoort best op t spel zetten..

gouhaartje | 23-10-07 | 12:59

Cohen S.T.E.R.F.

ReligionSucks | 23-10-07 | 12:53

@gouhaartje 22-10-07 @ 23:14: ze hebben een uitkering en een paspoort te verliezen, de moeite waard zou ik zeggen. Als ze niks te verliezen hadden zouden ze in Marokko wonen. Hier zijn ze duidelijk niet gelukkig, dus dan moeten er andere redenen zijn waarom ze hier wel blijven wonen.

DeRuk2007 | 23-10-07 | 08:17

@vinque

Heb begin jaren 90 paar weken stage gelopen op het reisbureautje van Uzeyir Kabaktepe van Millie Gorus web.at5.nl/achtergrond/2007/05/11/uzey...
op het Mercator Plein Gaza 020.
Naast de gebruikelijke schoonzoon en schoondochter handel (lees enkele reizen zowel Turks en Marokkaans) staat het mij bij dat de heer Marcouch regelmatig bij Uzeyir thee kwam drinken. Herkende hem toen hij paar maanden geleden op AT5 kwam meteen.
Moslimbroederschap?

Dus.... hoe bedoel je wolf in schaapskleren :)

Haagse Muts | 23-10-07 | 01:49

@vander F 21:43

Dan nog even een latertje, zo vlak voor het slapieslapie doen... Ga eens bij een groot bedrijf werken, ook daar vliegen de gefrustreerde klanten alle kanten op. We hoeven geen ambtenaar te zijn om er een bureaucratische freakshow van te maken, wereldvreemden gedijen overal. Wereldvreemdheid, een vereiste voor hen die manager of supervisor willen worden. Alsof de Duvel er mee speelt. Te-ruste...

Hannalore | 23-10-07 | 01:33

foeiiii jongens toch wat een taal... ben benieuwd wat er van jullie grootspraak overblijft als het uur U nadert...
je moet niet willen vechten tegen mensen die niets te verliezen hebben

gouhaartje | 22-10-07 | 23:14

@Hannalore 22-10-07 @ 20:40,
het zalvende geleuter gaat op een gegeven moment zelfs de meest verstandige humanist de keel uithangen.
Het is een godsgeklaagde belediging voor dit land, en z'n hardewerkende mensen,ook Turken en Marokkanen of wie dan ook, let wel, een ieder die iets wil bijdragen aan dit geweldige stukje aarde,
dat we opgezadeld zitten met een verschrikkelijk kinderachtig simpel ambtenarenkorps geleid door pubers en wereldvreemden die nog niet eens de competentie hebben iemand fantsoenlijk te woord te staan als medewerker van de plaatselijke sociale dienst zonder er een puinhoop van te maken.

(ik garandeer minimaal 5 clienten binnen 1 dag die krijsend van frustratie over de balie vliegen)

vander F | 22-10-07 | 21:43

Fleish Cohen heeft ze geloof ook niet meer op een rijtje,
Marcouch.... Muhahahahahahahaha.

Kom op zeg,een broederschap lid een veer in z'n reedt steken.
Broeder Marcouch moet nog heel wat laten zien en horen voordat hij (mocht ik fout zitten) van het Moslim Broederschap stigma af wil komen.

Dat meneer baalt dat z'n invloed op het gajes nog niet optimaal is wil nog niet zeggen dat humanistisch Nederland daar blij mee moet zijn.

vander F | 22-10-07 | 21:33

-weggejorist-

Ronnie D. | 22-10-07 | 21:21

Je hebt de protestantse bourgeoisie, die denken dat ze God uit kunnen drijven door 5.000.000 keer het woord "neuken" uit te spreken, en je hebt de islamitische onderklasse die met één been in een middeleeuws tribalisme staan, en met het andere in een doorgeblowde "gangstah-realiteit". Jan-Peter Balkenende en Sophie Hilbrand, het lijkt een tegenstelling, maar het zijn twee zijden van één en dezelfde munt. Vandaar dat menig rappend islamist zich zo thuis voelt in ons land. Kortom, en simpel geschreven, er zijn nog vele taboes te slechten. Doorgeblowd, sufgesnoven, bijgelovig, en seksueel geperverteerd geteisem, wie is er niet mee groot geworden.? Mijn excuses voor m'n populistische taal, ik kon 't niet laten.

Hannalore | 22-10-07 | 20:40

20:31:57 22-10-07 13 G BRAN HV 2 ASSISTENTIE POLITIE (Incidentnet: 2) Nova Zemblastraat 147 AMSTERDAM (ASD)

Dr. Oplul | 22-10-07 | 20:37

beetje jammer om over kans los teprate deze jongens hebbe genoeg kanse gehad
maar zoals elke kut hollander motte ook zei het normale traject van school en onderwijs volge en tevrede zijn met wat ze kunne

sander5343 | 22-10-07 | 20:35

passieve wereldverbeteraar(s)?

vader_jacob | 22-10-07 | 20:05

De tendens om steeds meer macht uit handen te geven bevalt me helemaal niet.
Verschuilen achter Marcough en buurtvaders cq moskeeën gaat ons echt niet redden. Er zijn blijkbaar nog steeds autochtonen die vochtige ogen krijgen van zo'n dappere man als Marcough. Ik zou liever zien dat de authentieke trias politica eens wat meer ballen zou hebben. Voorlopig is het een waardeloos optreden. Je kan het vergelijken met een overheid die gratis bier uit gaat delen om het sterke drankgebruik terug te dringen. Oeverloos mijn geld in de slangenkuil van het salafisme storten zal het respect voor de Autochtoon alleen maar doen afnemen totdat straks in adam iederéén met een baard cq doek rondscharrelt. Als ik Marcough zie (ooit een andere stadsdeelvoorzitter op TV gezien?) dan zie ik een schapeneter in lamskleren met een wolfachtige grijns) Nu maar hopen dat de steun van Fleishbaum uit onnozelheid ontsproten is.

vinque | 22-10-07 | 19:15

Denken ze nou dat alles erop vooruit gaat door een auto in de fik te steken? Een stille toch zou meer opvallen in mijn ogen..

Orangesnake | 22-10-07 | 18:41

Schade auto's deels vergoed:
www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=30...

@Cohen,

Als je gvd ballen hebt, steek de doekoe voor al je zinloze kudtprojecten nou eens in een nieuw autootje voor de gedupeerden.

wopper | 22-10-07 | 18:40

Hmm ze zijn in Leeuwarden harder, knuppel in de nek en met de bek op de vloer, gelijk aanpakken.

Ruigg ^^ | 22-10-07 | 18:29

@ Geertjew 22-10-07 @ 11:58
Ik vond die Finse-tuig moeder bij Nova ook wel indrukwekkend hoor. Die kreeg het voor elkaar een uitzending lang niet te praten over de criminele activiteiten van haar kroost, maar vroeg zich af "wat wij de jongeren te bieden hadden?"

uhm.. een enkeltje marokko lijkt mij wel geschikt.

JezusHemzelf | 22-10-07 | 18:09

"Terwijl de stad in brand stond..." Schreef Dominique Weesie. Het waren slechts 13 franse autootjes in een stadswijk. Is ongeveer de gemiddelde
schade op oudejaarsavond.

boeglul | 22-10-07 | 18:02

Over Marcouchcouch:Die spreekt met dubbele tong.

"De Rotterdamse wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) moest in november 2005 van de gemeenteraad vertrekken, omdat hij zich negatief over moslims had uitgelaten. In een interview verklaarde hij dat ‘moslims hun religie vaak gebruiken als reden voor hun gedrag’. Jonge moslims zouden bijvoorbeeld onderscheid maken tussen wie zij wel en niet beroven, zei Pastors tegen het katholieke blad !dee.

Het was de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (Ummao) onder leiding van haar woordvoerder Ahmed Marcouch, die als breekijzer fungeerde door aanklachten wegens discriminatie, belediging en opruiing in te dienen. Pastors had zich volgens Marcouch ‘islamofoob en buitengewoon grievend’ uitgelaten.
Dat het om een politiek geïnspireerde klacht ging, ontdekte het Algemeen Dagblad. De krant meldde dat moskeevoorman Marcouch zich een jaar eerder in het discussieprogramma Rondom Tien in soortgelijke bewoordingen over jonge criminelen had uitgelaten. Bij deze gelegenheid bracht de moskeevoorman gepeperde teksten als: “Deze jongeren plegen bij wijze van spreken een overval en rechtvaardigen dit vanuit de islam.” Of: "Sommige jongeren denken hier hun gang te kunnen gaan omdat deze samenleving niet islamitisch is.""

de honden blaffen... | 22-10-07 | 17:56

de politie moet gewoon razzia's houden

stijlloze1988 | 22-10-07 | 17:39

Het is ook niet rustig te krijgen in die buurt hé. Veeg ze eens met een gummy-knuppel in hun nek.

Kartoffelz | 22-10-07 | 16:55

Een harde aanpak zou alleen nog meer onrust veroorzaken en daarom blijft m.i. alleen nog maar castratie als zinvol alternatief over.
Rabarberke 22-10-07 @ 12:16

Wat is daar eigenlijk ironisch aan? Ik vind het wel een zinvol voorstel. Ik ben het er niet onmiddellijk mee eens, maar ach... er valt wel wat voor te zeggen.

koerbagh ® | 22-10-07 | 16:12

@ Rabarberke 22-10-07 @ 13:48

Je bedoelt sarcasme, ironie is wat anders. Desalwelteplus ontging mij dat inderdaad :)
Maarja, je hebt van die mensen die écht zo redeneren.

.kapitein k | 22-10-07 | 15:23

@ Patrick Bateman 22-10-07 @ 13:49: Dus we zitten hier gewoon Mondriaan groep kansjongeren te bashen terwijl de regering aan een grote marketing stunt is begonnen om, Smartjes/weetikwelkeautozetegenwoordigbijnetcarproduceren, te verkopen ?

Burgerlijke ongehoor | 22-10-07 | 15:21

Het zwaarder straffen is niet eens het belangrijkste, belangrijk is dat hierin een konsekwent en konsistent beleid wordt gevoerd.
De rechtspraak in NL verschilt namelijk nogal per regio (overwegend PvdA trouwens).

Jokkebrok | 22-10-07 | 15:16

Alle vertrouwen die ik nog had in dit kabinet is na dit "incident" compleet verdwenen. Doe mij maar nieuwe verkiezingen. En dan alstublieft een regering zonder rooie draaiers of loslopende bijbels.

Euroboerrrt | 22-10-07 | 15:04

Gewoon meer soepsidie naar deze kansenwijk. 61,5 % daarvan komt toch direct terug in de zakken van Bos en kornuiten.

Flap Drol | 22-10-07 | 14:53

Het zou een goede zet zijn als de auto-verzekeringsmaatschappijen de schade eens gaan verhalen op Cohen. Uiteindelijk is hij toch verantwoordelijk voor dit (wan)beleid ?

Gristenhond_too | 22-10-07 | 14:50

Wellicht word het tijd om naar Marokko te verhuizen. Daar durven jongeren zulke praktijken niet eens in hun hoofden te halen.

der Haroldt | 22-10-07 | 14:41

GodHandKiller 22-10-07 @ 12:45

Je moet niet lullen want het was voor die tijd al TUIG. Altijd maar weer die slachtofferrol. Maak eens wat van je leven en hou op met het verpesten van het leven van anderen en het vernielen van andermans eigendommen. Stop ook eens met gejank en anderen de schuld geven. Be a man!

doskabouter | 22-10-07 | 14:38

Tis al honderd keer gezegd, maar het is gewoon waar: PvdA = Partij van de Allochtonen.

Remington.223 | 22-10-07 | 14:29

@bottehond 22-10-07 @ 12:16,
Denk dat het volgende kabinet toch echt rechts georiënteerd zal zijn. En dat links dan zo goed als monddood is! Maybe wishfull thinking.

ADHDtje | 22-10-07 | 14:24

Die was overduidelijk aanwezig @Rababerke. Lezen is moejluk.

El_Guapo | 22-10-07 | 14:12

Er is al van alles geprobeerd met deze jongens. Zo hebben ze al eens een mooie zeiltocht mogen maken op de Noordzee en een vlinderreis naar Marokko. Waarom nu niet eens een tochtje over de Berkel aanbieden?

van Kloten | 22-10-07 | 14:08

@ Burgerlijke ongehoor 22-10-07 @ 12:12
Volgens mij heeft de Franse regering indertijd die rellen in Parijs er gewoon bij verzonnen om te verhullen dat Franse auto's structureel brandgevaarlijk zijn!
Alles om de eigen industrie te beschermen...

Patrick Bateman | 22-10-07 | 13:49

GodHandKiller 22-10-2007 12:45

Je wordt genoemd zoals je je eigen MISDRAAGT

Was het trouwens niet Jobje Kopje Thee Cohen die het een aantal jaren geleden al met R (kots) Oudkerk over Kut marrokanen had.
(toen wist ie het al)

Ja Ja Jobje de Hardliner

Sauron the Great | 22-10-07 | 13:48

@kapitein k

jammer dat de ironie je ontgaat

Rabarberke | 22-10-07 | 13:48

@nattebever, wel erg doorgedacht, maar je hebt wel gelijk ja. Daarom, laat "Het Gesprek" maar, en sukkelaars als Cohen al helemaal

Opzekers | 22-10-07 | 13:34

We hebben ook gewoon de slechtste regering sinds 10 tallen jaren en alles wordt maar goed gevonden. Die Balk is toch ook een watje. Zal me jeuken, kopje thee iemand ?

krommeteen | 22-10-07 | 13:28

Wat wel positief is aan het laffe optreden van Cohen is natuurlijk dat hij (onbedoeld: hoe sukkelachtig kun je zijn?) bijdraagt aan de verrechtsing van dit land en daarmee de ondergang van z'n achterlijke multiculti-partij meehelpt te bespoedigen.
Die man zou een lintje moeten krijgen, ware het niet dat het niet uit inzicht is dat hij niet handelde en handelt.
Als er na de verkiezingen in NL een Zwitserse aanpak tot stand komt, dan mag dat deels op het conto van de übersukkelaar Cohen geschreven worden.
Voor hem zie ik een gouden toekomst, bijvoorbeeld bij Staatsbosbeheer - die organisatie heeft ook wel eens te maken met een brandje dat geblust moet worden.

nattebever | 22-10-07 | 13:28

franse kaas
duits bier
engelse drop
zweedse knackebrot
spaanse gitaar
nederlandse molens
turks fruit
bulgaarse yoghurt
russische wodka
marokkaans tuig/schorem/geteisem/plebs/uitschot/vuilnis

M'n broek zakte trouwens wel af toen een 'deskundige' op TV de 7 maal grotere kans op schizofrenie bij marokkanen weet aan factoren in de maatschappij. Lees de definities er maar op na, schizofrenie is een LICHAMELIJKE afwijking in de hersenen. Men zou hun neef/nicht trouwgewoontes eens moeten onderzoeken. Wie weet wat dat voor informatie zal opleveren... 't zou wel intrigerend zijn als je iemand kon 'leren' verkouden te worden :-)

RechtsDragend | 22-10-07 | 13:28

De roep om een hardere aanpak zal uiteindelijk resulteren in een schijnbeweging die al eerder is toegepast, namelijk meer blauw op straat. Op deze manier slaat men 2 vliegen in 1 klap:
1) er is geluisterd naar de wensen van het electoraat
2) werklozen kunnen aan de slag

Echter dat nieuwe "blauw" zou een aantal jaar geleden niet eens een sollicitatie formulier krijgen toegestuurd. De kwaliteit is bedroevend maar de personeelskosten zijn er niet minder om. Deze kosten moeten ergens vandaan komen, dus vind je straks vooral meer blauw op parkeerterreinen met een bonnenboekje of achter een viaduct. (Of invalide kar bestuurders op de bon slingeren omdat men geen gordel draagt, want gevaarlijk; je zou wel eens invalide kunnen worden...)

De ouders van de "Ikzzweerutjus"zijn in geen velden of wegen te bekennen en zolang de schoffies hun aftandse BMW 3 niet fout parkeren, is er wat betreft de nieuwe garde politiefunctionarissen geen vuiltje an de lucht.

G. Temmes | 22-10-07 | 13:23

Die Finnen zijn gewoon hypocriet, 9/11 keuren ze af (wat is anders een passend antwoord?!) maar een zelfmoordterrorist die in hun Slotervaart een politieburo binnenwandelt, zouden we 'eerst in het been kunnen schieten'. Haast slechts lachwekkend, maar daarmee schat je de situatie verkeerd in, dit is hoogst gevaarlijk en slechts voortekenen (de immigratiestroom is nog lang geen halt toegeroepen) Gelukkig hebben we iconen als Ali B. die er nog wél wat van willen maken www.dumpert.nl/mediabase/9756/60d161bc...

Opzekers | 22-10-07 | 13:22

in parijs viel destijds meer te beleven

overVecht | 22-10-07 | 13:17

kan iemand mij uitleggen dat als iemand zegt wilders is populistisch . wat populistisch dan precies inhoud als het over dit onderwerp gaat ?

vicecity | 22-10-07 | 13:13

Ooooooow, waren het allemaal Peu-ongenotjes? Zeg dat dan meteen, heb ik daar nou al die herrie over lopen maken??

Robin Hood | 22-10-07 | 13:12

Rouvoet vindt het erger dat de koopzondag nog niet is afgeschaft. En dus politiek correct doen... ondertussen wel op een slinkse wijze de gristelijke ideeen (met vooral de medewerking van het CDA) doorvoeren. Door de PvdA na te kakelen krijgen ze steeds meer van hun achterlijke ideetjes geaccpteerd. Kunnen we straks weer alllemaal terug draaien.

Gezellig he? | 22-10-07 | 13:08

Pappen helpt niet
Nathouden daarentegen is in dit geval best een goed idee

barf | 22-10-07 | 13:07

Wat is er nog te zeggen? IK BEN HIER ZOOOOO KLAAR MEE.

sijtje boes | 22-10-07 | 13:00

De NAS kwam inderdaad met een schitterend boehoehoeverhaal over lieve Marokkaantjes die werden opgepakt omdat ze aan het bekvechten waren over uitgaansgelegenheden. De NAS behoort dan ook tot de schijtmedia die handhavers op eieren doen lopen. Een harde aanpak is in dit land niet 'ns mogelijk, voordat de plannen zijn uitgevoerd staat de Kamer op z'n kop vanwege een Zembla-uitzending over grondrechten en wordt de boel afgeblazen. Egh!

Murdockyoufool | 22-10-07 | 12:59

Ach over een week zijn de plannen voor korting op kinderbijslag toch weer verdwenen in de laden en gaat alles were gewoon door. Alles slaapt weer door en de veenbrand smeult verder en wordt weer genegeerd.

ptdh | 22-10-07 | 12:55

LOL @ - Bob Sleeuwijk 22-10-07 @ 12:50.
VMBO - Taalcursusje?

cbrdrivert | 22-10-07 | 12:54

Zolang de discussies hier in Nederland nog steeds gaan om wat we voor die kansenjeugd kunnen doen/verzinnen, zal er geen verandering in de situatie komen.
Oplossingen zoals buurthuizen etc. zijn een reeds gepasseerd station. We zullen ons moeten focussen op het beperken van de overlast in de buurt. Als dat internering betekent, so be it. Komt 'ie daar na 5 jaar nog rotter uit, jammer dan, wel 5 jaar rust gehad. Hanteer vervolgens het 3-strikes-out principe en ze zullen zich wel achter hun oor krabbelen de volgende keer.
Over Achmed Marcouch heb ik trouwens nog wel m'n bedenkingen als je de werkwijze van sommige moslims bekijkt: www.ummah.net/ikhwan/
Citaat:
Establishing the Islamic government:
Al-Ikhwan believe that ruling a government should be the step which follows preparing (most of) the society for accepting the Islamic laws. Otherwise, ruling a totally corrupt society thru a militant government-overthrow is a great risk [5]. Preparing the society is achieved thru plans for: spreading the Islamic culture, the possible media means, mosques, and da'wa work in public organizations such as syndicates, parliaments, student unions, ... [6]. Parallel to that, distinct muslims should be trained to administer political, economical, social, and student organizations efficiently (and Islamically), as another preparation step. Moreover, the Ikhwan don't demand the rule for themselves; they welcome any leader who wants to establish a TRUE Islamic government to have all the Ikhwanic support and help.

RechtsDragend | 22-10-07 | 12:53

@ CoffeePatch 22-10-07 @ 12:48

Anarachie!! (ja een VMBOer die weet wat dat betekend ja)

Bob Sleeuwijk | 22-10-07 | 12:50

Al komen ze aan mijn Leeuwtje gaat er ook iets in de brand... en dat is niet mijn auto...

Behangdelul | 22-10-07 | 12:47

"Toevallig of niet. Vorige week zaterdag stond de PvdA op het ‘beruchte’ August Allabéplein"
Ik dacht toch jaren lang dat het het August Allebéplein was, maar ja, misschien is het net cultureel aangepast? Dan vond ik GS's Ali B plein toch beter...

mokum | 22-10-07 | 12:45

Het is de schuld van de autochtone bevolking en de rechtse media. De hebben ze afgeschilderd als 'tuig' (een letterlijke qoute!), dus dan gaan ze zich er ook naar gedragen. Ofzo iets.

GodHandKiller | 22-10-07 | 12:45

@ Patrick Bateman 22-10-07 @ 12:34: Maar dan heb ik wel de sportieve 1.4 Kia met spoilers en mooie wieldoppen, dat dan weer wel !
.
@ Joris: waarom geen Ban als ik dat uitroep teken gebruik? die Bateman kan na gebruik gewoon nog reaguren ! Ik zou nooit om een Ban vragen maar er is vast wel een wet die mij beschermt tegen een beschuldiging dat je peugeot doet rijden ! ( In sommige landen is het rijden in peugeot net zo gevaarlijk als homo zijn in Iran )
.
Moest het IT budget van 2007 op ofzeau ? Ik bedoel dat als het uitroepteken geen ban oplevert word het nooit zo populair als 0900-misdaad annoniem !

Burgerlijke ongehoor | 22-10-07 | 12:44

Ik drink hier nu heet water. De thee was uitverkocht. COHEN!

Bob Sleeuwijk | 22-10-07 | 12:39

Ten opzichte van parijs hebben ze nog een autootje of 10000 te gaan (amsterdam is altijd 'net niet', zeg maar)

Pater Prudhomme | 22-10-07 | 12:38

Verder een vriendelijke man hoor, maar als bestuurder niet geschikt. Hij is mij zwaar tegengevallen. Je mag van een burgervader meer verwacht dan lintjes doorknippen en een krans leggen op 4 mei.

krommeteen | 22-10-07 | 12:38

El_Guapo 22-10-07 @ 12:34
Auto's moesten zijn van Franse makelij.

CoffeePatch | 22-10-07 | 12:37

@ Rabarberke 22-10-07 @ 12:16

Wat een onzin. Deze kwajongens moeten zich op de eerste plaats gewoon aan de wet houden. Doen ze dat niet, dan moeten ze opgesloten worden of op een andere manier gepast gestraft worden. Het gescheurde cultureel verleden valt ook mee, het gaat namelijk inmiddels om jongens van de 3e generatie en zijn niets anders dan Nederland gewend. Laten we ook niet vergeten dat de zusjes van dit kudtgajes vaak wél gewoon fatsoenlijk meedraaien in onze maatschappij. Dit is in eerste instantie te wijten aan de opvoeding van de ouders. Meisjes krijgen een opvoeding, jongens staan boven vrouwen en is de moeder niet degene die de jongen in een gezin kan corrigeren. In de "eigen" Berbercultuur was dit een taak die werd overgelaten aan de gemeenschap. Maar hier in Amsterdam is er geen sprake van een gemeenschap, omdat de mensen die zouden kunnen corrigeren niet meedraaien in de maatschappij (de vaders spreken geen Nederlands, bijvoorbeeld). De mannelijke jeugd gaat bij gebrek aan correctie gewoon klieren. Daar komt dan bij dat deze jongens vanwege dit gedrag door iedereen worden uitgekotst (terecht mijns inziens, eerst moeten ze zich gedragen, dan zie ik wel of ik niet hoef te kokhalzen van hun gedrag), dus buiten hun eigen groep genieten ze géén aanzien. Binnen de groep kunnen ze alleen aanzien verwerven door zich zo hard mogelijk af te zetten tegen de maatschappij. Ze hebben in feite geen keuze om zich anders te gedragen. Ik heb de hoop met deze groep jongens opgegeven, wanneer je een jaar of 16 bent, ben je al dermate sociaal gevormd door je omgeving dat daar niet veel meer aan te veranderen is. In eerste instantie is dit volledig de ouders te verwijten. Uit de maatschappij plaatsen of uit de samenleving filteren (hoe je het wil noemen), door uitzetting of opsluiting lijkt mij de enige werkende oplossing. De vraag is in hoeverre dat wenselijk is.

.kapitein k | 22-10-07 | 12:35

@Rabarberke @ 12:30
En de gekozen deelraadmoefti van Slotervaart wordt dan Ikrima Sabri.

tipo | 22-10-07 | 12:34

Ik wacht overigens nog steeds op de exacte criteria van de auto's die zijn heengegaan.

El_Guapo | 22-10-07 | 12:34

@ Burgerlijke ongehoor 22-10-07 @ 12:26
Het 'Je' in mijn reactie was uiteraard niet aan jou persoonlijk gericht maar aan de destbetreffende eigenaren.

Ik ben ervan overtuigd dat er een blinkende Koreaanse bolide bij jou op de oprit staat.
(Dit zal wel weer een 'uitroepteken opleveren)

Patrick Bateman | 22-10-07 | 12:34

Als ik nu morgen 13 auto's in de fik zou steken van kansenmensen zou ik dan wel worden vervolgd voor brandstichting met racistische motieven?

let wel op de hypothese he, want ik vind de benzine al duur genoeg om mijn eigen auto te laten rijden.

El_Guapo | 22-10-07 | 12:32

Ik mis een cynismeteken of is zware straf voor door rood rijden echt het soort vrijzinnigheid dat de gs-stem wenst?

Pater Prudhomme | 22-10-07 | 12:32

@ Rabarberke 22-10-07 @ 12:30: dan hoop ik wel dat Nordholt op een PVDA lijst staat want anders mag je niet op hem stemmen !

Burgerlijke ongehoor | 22-10-07 | 12:31

Het wordt tijd voor een echt gekozen burgemeester. Dan werd Nordholt burgemeester en kreeg de politie verregaande bevoegdheden. Dan moet je 't niet flikken om als fietser door rood of op de stoep te rijden, want dan ben je nog lang niet jarig!

Rabarberke | 22-10-07 | 12:30

Er is 400miljoen gereserveerd voor die fucking achterstandswijken laat ze eerst daarvan die Uitgebrande auto's vergoeden.

Sauron the Great | 22-10-07 | 12:29

Als ik een mocro betrap op het in de hens steken van mijn auto kan hij op een kogel rekenen omdat ik mij zo bedreigd voel.

uncleben | 22-10-07 | 12:29

Dit is een regering van pappen en nat houden. Over elk onderwerp.
Van referendum tot integratie.

Ik heb zelden zo'n stel dilettanten gezien. Met Cohen voorop.

Waarom begint niemand een actie om Cohen af te zetten? Is al eerder met een PvdA burgemeester van Amsterdam gebeurd.

Of moeten er soms eerst echte dodedn vallen?

uncleben | 22-10-07 | 12:27

@ Patrick Bateman 22-10-07 @ 12:21: hey hey, je mag veel van me zeggen maar niet dat ik peugeot rijdt !
.
PS: Ik heb het NSB uitroepteken moeten gebruiken want je bent nu echt tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend bezig !

Burgerlijke ongehoor | 22-10-07 | 12:26

LOL @patrick bateman.

El_Guapo | 22-10-07 | 12:25

Zoals Patrick Bateman al aangeeft, je kunt 't dan beter positief benaderen en de kans grijpen om met het uitgekeerde verzekeringsgeld een auto van een degelijk merk aan te schaffen.

Lobo | 22-10-07 | 12:24

@ Burgerlijke ongehoor 22-10-07 @ 12:12
Wel een beetje flauw om als je inferieure voiture spontaan in de hens vliegt de dichtstbijzijnde Allochtoon daarvan de schuld te geven...

Kunnen we niet beter een Parlementaire Enquete opstarten om het brandgevaar van Franse auto's te onderzoeken?

Patrick Bateman | 22-10-07 | 12:21

@ Lobo 22-10-07 @ 12:16: Nee maar bevestigt wel mijn gevoel dat je met een Peugeot de lul bent !

Burgerlijke ongehoor | 22-10-07 | 12:20

Ik vind wel dat er een beetje voorbijgegaan wordt aan de achtergrond van deze kwajongens. Laten we niet vergeten dat ze een verscheurd cultureel verleden hebben, dat zee vaak zijn opgegroeid bij ouders die het ook niet makkelijk hadden, qua werk en inkomen en zo, dat de kansen in de arbeidsmarkt minimaal zijn en dat de kwaliteit van het onderwijs ook hen parten speelt. En laten we de moeilijke jeugd die veel van deze jongeren hebben meegemaakt niet vergeten. Een harde aanpak zou alleen nog meer onrust veroorzaken en daarom blijft m.i. alleen nog maar castratie als zinvol alternatief over.

Rabarberke | 22-10-07 | 12:16

Voetbal supporters rellen dan worden ze opgepakt! Je verkoopt een jochie van 15 een biertje je krijgt 700 euro boete! maar je bent kansloos en je woont in slotervaart dan mag je wel auto's in de fik steken! in de cel dat tuig! jeugd detentie in thailand zal ze goed doen!

CptnJackson | 22-10-07 | 12:16

ADHDtje 22-10-07 @ 12:04

Heeft niets met "rechts" te maken. Een "linkse" partij die optrekt met Geert Wilders haalt zomaar 10 a 15 zetels binnen en heeft een grote toekomst in Nederland. Just my twocents.

bottehond | 22-10-07 | 12:16

Wat ik graag zou willen weten is het volgende.
Aan welke criteria hebben deze auto's voldaan?

1. Nederlands vlaggetje achterop?
2. Visje?
3. Kinderzitje?
4. Visspulletjes?
5. een salarisstrookje?
6.......?

Kortom, Hoe wisten ze welke auto ze konden uitbranden zonder een soortgenoot te duperen?
Er wonen daar volgens mij best wel veel kansenmensen in die buurt en ik heb geen huilende bejaarde of hard werkende Fin bij zijn auto zien staan huilen of klagen over zijn kutlandgenoten.

El_Guapo | 22-10-07 | 12:15

denk dat de dialoog de beste oplossing is.... of toch het enkeltje Marokko??

wazap | 22-10-07 | 12:15

Wat Behangdelul 22-10-07 @ 11:44 zegt.

kolonel klootoog | 22-10-07 | 12:15

Patrick Zweedsey 11:47. Yes! Gewoon terug fikken. Huis van brandstichter opzoeken en dezelfde behandeling geven.

Peer de Krijp | 22-10-07 | 12:14

@tipo 22-10-07 @ 12:06
Mmm... laat ik nou steeds gedacht hebben dat ze het oneens waren met de verdeelsleutel die Vogelaar hanteert. Maar misschien waren ze ook teleurgesteld dat de uitgedeelde rode ballonnetjes al na één dag waren leeggelopen.

sjaakdeslinksesul | 22-10-07 | 12:10

Ik ben 30 jaar te laat geboren. Dan was ik crimineel geworden en had mij jaarlijks € 250.000 euripleurie per jaar in mijn arsch laten duwen om mij op het rechte pad te krijgen. Om vervolgens nooit meer te hoeven werken.
*gaat voor zijn zoon een fins paspoort halen *

cbrdrivert | 22-10-07 | 12:09

ijsklont 22-10-07 @ 11:58
Na zijn dochter in een kelderbox aan stukken gereten te hebben.

sjaakdeslinksesul | 22-10-07 | 12:06

@sjaakdeslinksesul @ 11:56
hoho, Die relschoppers protesteren tegen die parkeerplaatsen tussen de Lidl en AH. En ze beklagen zich er over dat de herstructurering zo lang op zich laat wachten. Alle begrip daarvoor, en klasse dat die jongens hun steentje willen bijdragen. Het Sjakie-gehalte (no pin intended) is ongelofelijk hoog bij die sub-sub-sub-deelraaddinges.
.
Die rode ballonnnen en baklava waren trouwens van vorige week zaterdag. Daarna is het pas echt mis gegaan. Maar gelukkig scheen de zon...

tipo | 22-10-07 | 12:06

Ik reageer liever niet meer op dit tema, ik heb er al genoeg woorden aan gespendeerd en dat uit zich bij mij in hoge bloeddruk en dat ik steeds rechtser ben geworden. Ik heb mijn keuze al gemaakt voor wat betrefd de volgende verkiezingen en ik zal niet meer van die keuze afstappen.
Ze verkloten het land van hun tweede paspoort maar, niet ons land!!!

ADHDtje | 22-10-07 | 12:04

@Naeaumi 22-10-07 @ 11:55
Toevallig had Bilal ook contacten met de Hofstadgroep. Zijn broer maakt daar toevallig onderdeel van uit. Mij net een beetje té toevallig.

Kees Maf | 22-10-07 | 12:04

@Urby McFluffin, inderdaad, van zéker 30 auto's liggen de ramen eruit en zijn ze bekrast en gedeukt, spiegels eraf, buit eruit etc... en sommige zijn totaal vernield. Aangifte doen is eigenlijk tijdverspilling de welbekende daders worden toch niet gepakt maar je moet wel voor de verzekering he.. Ik kreeg namelijk ook al eens een steen tegen de voorruit op de Pieter Calandlaan waar ook niets aan werd gedaan.

Intruder | 22-10-07 | 12:03

Judas Cohen is zaterdagochtend nota bene geweaun op een tripje naar China gegaan.

bottehond | 22-10-07 | 12:03

@ Geertjew 22-10-07 @ 11:58
Wat verwacht je dan? Zo'n iemand is eerst 5 minuten helemaal van de kaart dat er uberhaupt iets aan haar gevraagd wordt en kan daarna helemaal geen respect meer opbrengen voor iemand die haar op een voetstuk plaatst (die moet namelijk wel lager staan dan die gast die haar elke vrijdag de pleuris mept). En dan vervalt ze terug in het herhalen van de propaganda die man, zoon en staatlief haar elke dag door de oren propt.

alpha_mannetje | 22-10-07 | 12:02

moord en brand schreeuwen

mounster | 22-10-07 | 12:00

Las ergens dat 1 zo'n gastje al 86x was opgepakt; +1 en nog steeds op straat loopt; denkt dan maar weer aan Lubbers met zijn opvoedcampings.. *Hadden we veel eerder moeten doen..

photto | 22-10-07 | 11:59

@ sjaakdeslinksesul 22-10-07 @ 11:56
en steken daarna zijn auto in de fik!

ijsklont | 22-10-07 | 11:58

-weggejorist-

Geertjew | 22-10-07 | 11:58

@ Naeaumi 22-10-07 @ 11:55
Bibal B is de zoveelste gestoord Marokkaan. En toevallig ontsnapt.

Deport | 22-10-07 | 11:57

@tipo 22-10-07 @ 11:42
Wat is het goed dat bevlogen mensen als Jerry Straub over het welzijn van de wijkbevolking waken: eerlijk, standvastig, maar óók sociaal en met hart voor de mensen. Mooi ook dat bladibladibla... wat een sufkut, logisch dat dat soort softe randdebielen geen poot aan de grond krijgen bij de relmarokkaantjes, die lachen ze vierkant uit.

sjaakdeslinksesul | 22-10-07 | 11:56

@mokum:

Hulde!

Rambo John J | 22-10-07 | 11:56

Bilal is de zoveelste ontsnapte gestoorde. En toevallig marokkaan.

Naeaumi | 22-10-07 | 11:55

@ Hutspotentieel
Je heb gelijk, Finnen komen uit Finland.

cram | 22-10-07 | 11:54

@ tipo 22-10-07 @ 11:42
Wat een walgelijk stuk, mijn broek zakt ervan af! Maar wel goed om hier te posten, 'know your enemy'.
@ Allen: leest dat stukje van tipo 22-10-07 @ 11:42 an huivert.

Kees Maf | 22-10-07 | 11:54

En ik wil graag een voorstel doen: finnen zijn finnen en Finnen komen uit Finland. Als je dan tog generaliseerd, doe het dan met nuance. Akkoord?

Hutspotentieel | 22-10-07 | 11:51

Pleuris volk met een pleuris cultuur en pleuris families en pleuris gedrag waarvan het lastigste is dat ze dat al 30 jaar hebben en wij dat 30 jaar lang hebben toegestaan, vind je het gek dat ze zich boven de wet wanen?
Dit is alles self-inflicted en hier gaan we ook de komende 20 jaar de vruchten van plukken.
Oplossing: levenslang voor de raddraaiers, uitkeringen stoppen van de ouders, verblijfsvergunningen intrekken & nederlands paspoort ontnemen van de familie en allemaal terug sturen naar dat pleuris land van herkomst.
Moet je opletten hoe snel dat tuig weer onder controle van de familie is.

mokum | 22-10-07 | 11:50

Wat mij zeau stoort is dat er geroepen werdt dat 'er alles aan was gedaan' om dit soort 'incidenten' te voorkomen terwijl afgelopen week pas werdt voorgesteld om eens met de ouders van de rakkertjes te gaan praten en ze bij onwelwillendheid te dreigen met het korten op kinderbijslag. Was niemand daar ooit eerder opgekomen? Of was het te gevaarlijk om te doen of rook 't er raar? 100en hulpverleners zijn allemaal op de thee geweest - bij elkaar.
En idd kudos voor Marcouch.

Hutspotentieel | 22-10-07 | 11:48

Geenstijl houdt het vlammetje brandend.

Dr. Mabuse | 22-10-07 | 11:47

fight fire with fire: oftewel die onruststokers op de brandstapel!!!

Patrick Zweedsey | 22-10-07 | 11:47

Hé Fleischbaum, je begint op een imam te lijken. Als je je preek in het Arabisch vertaalt, krijg je zo de AIVD op je nek. Beetje haat zaaien. Foei.

ottootto | 22-10-07 | 11:47

Nog een geluk dat de PvdA in Januarie 2003 niet de verkiezingen heeft gewonnen.Flapdrol Cohen was toen premier- kandidaat voor de PvdA, dat zou een nog groter drama voor "het land" zijn dan het drama wat we nu meemaken.
Alhoewel... dan was er nu misschien wel opgetreden tegen de Finnen in Slotervaart.

cram | 22-10-07 | 11:47

@ Coffepatch

En leg die tokkies in Ondiep ook maar eens uit waarom er bij hun wel een hek om de wijk ging, straatverbod werd ingesteld en iedereen massaal werd opgepakt? Terwijl de politie in deze WEL een dubieuze rol speelde en in het geval van Slotervaart het duidelijk om zelfverdediging ging.

Kniftig | 22-10-07 | 11:46

Geert en Rita gaan mooi stemmen winnen door de laffe aanpak van politiek nederland. Ik voorspel zwitserse toestand, en maar goed ook.
Waar is onze VOC mentaliteit? Ik dacht in nederland te wonen. Maar 3 weekenden amsterdam laat een ander beeld zien. Persoonlijk heb ik niets op met de multicultuele samenleving, je ziet maar weer wat er van komt........

paradoxical | 22-10-07 | 11:45

Ik zie deze cultuurverrijkers toch meer als een soort actiecomitee die op hun eigen wijze 020-gaza probeert te promoten voor de grote opknapbeurt van Vogelaar. Hoe harder je scheeuwt en schopt, hoe meer aandacht en kansen je aangereikt krijgt in ons landje.

Lobo | 22-10-07 | 11:45

Nog een mooi verbeeld:

Ajaxsupporters doen hun beklag zaterdagavond richting het bestuur.
200 man aan het rellen: ongeveer 100 man+ ME en politie en 7 arrestaties.

Vorige week politiebureau slotervaart, notabene het politiebureau wordt bekogelt door 100+ relschoppers, arrestaties: 0

Het is maar net of ze willen lijkt het wel...

Behangdelul | 22-10-07 | 11:44

@tipo ik dacht dat je een grap maakte. Now excuse me while i bang my head tegen de muur.

drijflijk | 22-10-07 | 11:44

@ijsklont;
Correctie; die auto's (BMW's, mercedessen) zijn potentiële buit. Misschien steek je dan per ongeluk je toekomstige auto in de hens. ies zonde.

Rest In Privacy | 22-10-07 | 11:43

In het Ondiep zit een weduwe nog steeds te wachten op de uitkomst van het onderzoek door de Rijksrecherche

CoffeePatch | 22-10-07 | 11:42

@tepelsteeltje 22-10-07 @ 11:39 Ik schat zo in dat jij binnenkort te scepter gaat zwaaien in Bannonië........

vraagstaart | 22-10-07 | 11:42

Na een werkweek van 6 dagen á 16 uur per dag voorgenomen een dagje niet te werken. Eerst nog even de BTW (xxk) overmaken aan de verzorgingsstaat en daarna lekker genieten in een pretpark. Nog geen 5 kilometer van huis rij je de bebouwde kom uit en als door gewinterde crimineel geef je 25 meter voor het uitrijden van bebouwde kom een beetje gas. Vanzelfsprekend staat precies achter het bordje einde 50 km een struikrover opgesteld om je dag even lekker te verzieken. Mijn conclusie, volgende week voor ons geen pretpark meer maar auto's in fik steken. Enkel de belofte om dit niet binnen 30 dagen te herhalen klinkt een een stuk aantrekkelijker als de boete die ik nu tegemoet zie!

deprofeet | 22-10-07 | 11:41

@Tuvai 22-10-07 @ 11:16
kaasfonduen ipv theedrinken?

need i say more | 22-10-07 | 11:40

Om te janken, het huidige Nederlandse beleid

Adriaantjeeeeeuh | 22-10-07 | 11:40

@ Lesbeau's4ever 22-10-07 @ 11:38
Ze blijven wel van de mercedessen, volkswagens en bmw's af, want de kans is levensgroot dat die van een familielid is.

ijsklont | 22-10-07 | 11:40

buiten het feit dat dat tuig genadeloos moet worden aangepakt en gestraft, dienen zeker en vooral die kutouders te worden aangepakt. Het is gewoon hun schuld, dus stel ze financieel aansprakelijk. Kijken of lieve Mo het dan nog een keer in zn hoofd haalt.

drijflijk | 22-10-07 | 11:39

Belgie heeft ongeveer dezelfde problematiek met die vuile uitkeringstrekkers die menen te moeten klagen omdat zogezegd er niet genoeg moeite wordt gedaan om hun te laten integreren.
Vuile teringlijers die wel geld hebben om benzine te kopen en andermans auto in de fik te steken, maar geen geld hebben om belastingen te betalen?
klerelijers, vuile stinkzeikerds, harde aanpak is vereist! Straks wonen wij in een land waar de autochtonen in de minderheid zijn. De vuile buitenlanders beginnen de macht over te nemen en wij zijn het onderspit aan het delven als er niet snel hardhandig wordt ingegrepen.
Wanneer zal nederland het spuugzat zijn en opkomen voor zichzelf?
Na al deze dagen op GS alle reaguursels te hebben gelezen en soms aan meegedaan, kan ik alleen maar besluiten dat het genoeg is geweest.
De harde kern moet opstaan en een diktatuur gaan vormen!
Vlaams blok heerst en hier in 0031 zal er wat radicaler gedacht moeten worden.
Zie in Antwerpen waar Vl.Bl al jaren de scepter zwaait in het arrondissement ,loopt prima daar. Waarom hier niet?

vuile zeikerds die buitenlanders

tepelsteeltje | 22-10-07 | 11:39

ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar steken vooral franse auto's in de fik (meestal Peugeot, en laatst zag ik een renault).

Lesbeau's4ever | 22-10-07 | 11:38

Tja, simpelweg mee eens.

fluh | 22-10-07 | 11:35

Lieve mama,

Het is hier geweldig: geen dodelijke steekpartijen door schizofrene radicale moslimterroristen gevolgd door banlieu praktijken waarbij auto's, gebouwen en nieuwsgeile reporters in praktijk moeten ondervinden hoe Marokkaanse jeugdige 'heterdaadjes' met stoeptegels en brandstichtingen hun jihad ongeremd kunnen botvieren, terwijl de politie - hoewel massaal aanwezig - geen arrestaties mag verrichten omdat een incompetente burgemeester liever onder het gemak van een kopje thee Nederland naar de cajones ziet gaan dan cordaad op te treden. Maar verder stigmatiseer ik niemand hoor.

Kus,
Je zoon vanuit Denemarken

Pepoque de Bostrol | 22-10-07 | 11:34

Het ergste van het verhaal is dat wanneer een autochtoon met een jerrycan over straat ga hij wel opgepakt kan worden voor het willen plegen van een aanslag op een moskee (al meerdere malen gebeurt) waaraan zware straffen hangen, maar wanneer een Marokkaan over straat gaat met een jerrycan (terwijl er notabene elke avond auto's branden) hij gelijk weer vrij komt..

Knuffelmaatschappij noemen we dat. Vind je het gek dat die jeugd niet aan te sporen is. Die lachen ons beleid uit, en denken op deze manier alleen maar meer macht te krijgen. En als klap op de vuurpijl krijgen hun ouders dan straf :N

Angerfish | 22-10-07 | 11:34

Dan mogen we nog blij zijn, dat er een groep Finnen NIET was, zoals ik vanmorgen op Staatsradio 1 hoorde. Dat was namelijk een groep kansenjongeren die verplicht een weekje vakantie in de Ardennen moest vieren onder begeleiding van een strenge begeleidende jongerenwerker, die ooit bij de politie was. Enkele van de doelstellingen bleken te zijn "agressieregulatie" en "jezelf leren kennen".

Vigil | 22-10-07 | 11:33

Ik vind het altijd zo mooi als weer een of andere jeugdwerker in Slotervaart gaat lopen verkondigen: "Die jongens hebben kansen nodig, want in de huidige maatschappij krijgen zij die niet". Nee niet als je auto's in de fik gaat steken. Ga je eerst eens normaal gedragen, dan kun je kijken of je een baan kan vinden. Moet je wel vroeg je bed uit. En waarschijnlijk kudtklusjes gaan doen. Maarja. Dat is dan ook weer een beetje een te grote opgave. Wat doe je dan met tuig dat vindt dat ze geen respect en kansen krijgen, terwijl er alle reden toe is om respect en kansen aan de leipe mocro flavour te onthouden... Als we Job Cohen moeten geloven helpt een vriendelijke aanpak thee drinken. Ik vraag me af wat er gebeurd wanneer Job geprikt gaat worden omdat de Islam radicalen joden niet kunnen uitstaan en homosexuelen liever van 9 hoog pleuren.

.kapitein k | 22-10-07 | 11:32

Die jongeren naar een kamp en hun ouders verplicht steriliseren zodat er niet nog meer van deze kansenjongeren worden verwekt. Is dat niet wat?

Reflector | 22-10-07 | 11:31

Dat gezeul met benzine. Echt belachelijk. In La douce France gebruiken ze gewoon aanmaakblokjes. Leg er 1 op de plastic bumper. Vlammetje erbij en de rest gaat vanzelf.

Rest In Privacy | 22-10-07 | 11:31

Het is op diverse draadjes al eerder gezegd, waar blijft Vogel-aarsch?
Normaliter is ze er als de kippen bij om recht te praten wat krom is, nu heerst er een oorverdovend stilzwijgen.
Of ze is met reces of ze heeft 't te druk met het passen van oriëntaalse kledij.

wopper | 22-10-07 | 11:30

@Rambo

Nederland is niet verloren, nederland vind het hoog tijd dat politiek justitie en politie is een lijn trekken, tot hier en niet verder. Iedereen die over die lijn komt, krijgt een knuppel in zijn nek en gaat lekker naar een opvoedkamp. Kortom handhaving van de openbare orde. Dat vindt iedereen fijn ook de mensen van allochtone komaf. Maar daar knelt gelijk ook de schoen, want wie is er verantwoordelijk voor de openbare orde, precies Job "pickwick" Cohen.

B 100 | 22-10-07 | 11:29

Wat is er precies verboten aan 's nachts rondlopen met een jerrycan?

AllesIsZinloos | 22-10-07 | 11:28

wel grappig dat heel europa problemen heeft met bepaalde bevolkingsgroepen.

eric@fuall | 22-10-07 | 11:28

Kreeg van de week een aanbieding voor werk in Ierland. Denk dat ik het maar ga doen.

Armageddon | 22-10-07 | 11:28

Ach, Cohen doet ook alleen maar datgene wat hem opgedragen wordt door het huichelachtige zooitje dat in NL aan de macht is in Den Haag!

"Job!!! Vooral klein houden wat klein is!!!" "Geen ophef aub!!!" "Paar auto's in de brand geeft ook niet; kopen die lullo's die daar wonen namelijk weer nieuwe auto's voor en dat levert weer nieuwe BPM op!!!" "Ouwehoer wat over korting op kinderbijslag of uitkeringen en dat vind het klootjesvolk vervolgens weer prachtig" "En uh... Wandelende Marokkanen met volle jerrycans benzine in de mag, want je zegt er ook niks van als mensen hun hond uitlaten. En dat is in principe hetzelfde!" "Groetjes, Jan-Peter, Wouter en André"

vangodlos | 22-10-07 | 11:25

tis nix en it zal ook nooit wat worden.... ligt aan de laffe hollandse aard, als het echt een probleem zou zijn dan stonden we op de barricade, maar het blijf voor de grootste groep nederlanders "de ver van mn bed show"....

luistukvreten | 22-10-07 | 11:25

Tja, mee eens. Maar ja, zo'n balans had ik ook kunnen schrijven. Zolang Cohen daar zit zal het er niet beter op worden. Die zit nog beter in het zadel dan Rita destijds. Overigens meneer Fleisch, ben je wel de keihard aangepakte rellen bij de Arena vergeten. Dáár mag het weer wel van opperhoofd Cohen!!

Robin Hood | 22-10-07 | 11:25

Een rustige nacht? Ja, er zijn geen auto's in de fik gegaan.

Richard H. | 22-10-07 | 11:23

A) Het slachtoffer is de agente die uiteindelijk dat ellendige stuk vreten uit zijn lijden moest verlossen (een beetje zoals een irritante steekmug), niemand anders.
B) Ik heb medelijden met al het blauw dat zo z'n best doet niet stigmatiserend op te treden, maar ondertussen tot z'n knieeen in de criminele marokjes staat.
C) Wat moet je eigenlijk doen om in Zwitserland toegelaten te worden?

alpha_mannetje | 22-10-07 | 11:23

Cohen moet wellicht maar eens een kopje thee gaan drinken met de politie in Marokko, en eens rondvragen hoe die zouden reageren op dit soort toestanden. We moeten volgens de PVDA als toletant land immers rekening houden met de prachtige diversiteit aan culturen en ons verdiepen in hun achtergrond.

Plaat-O | 22-10-07 | 11:22

Kunnen we pa Zorreguita niet bellen: die kent mss nog wel een paar doodseskaders?

a-omega | 22-10-07 | 11:21

AUB het geld voor de kansenwijken aan de rest van de bewoners ten goede laten komen. Het tuig waar het hier om gaat verstaat net als "voetbalsupporters" maar 1 taal, de taal van de knuppel. Zoals al veel figuren al hebben betoogd wordt het tijd om de theepotten in de kast te zetten en de wapenstok uit het vet te halen.

B 100 | 22-10-07 | 11:21

Wat een kudtstuk, Fleischbaum.

Rest In Privacy | 22-10-07 | 11:21

Nederland is verloren... ik weet het een cliche comment maar ik kan er niets anders meer van maken... zo jammer

Rambo John J | 22-10-07 | 11:20

Ik zeg: Alles wat mee doet en goed is voor de samenleving blijven. Alles wat fikkie stookt, of anderzins lastig is... Strik eromheen en retour afzender.
.
Wanneer het hier geboren is, zwaarder straffen en hard laten werken

je weet het | 22-10-07 | 11:20

Ik ben toch zo blij dat ze die mocro's niet aanpakken, zo heeft de politie ten minste tijd genoeg om arme studenten een bon te geven voor fietsen zonder bel of licht! Eigen volk eerst (straffen!!)

Urtypdrinker | 22-10-07 | 11:19

Geert en Rita krijgen weer ruim baan zolang de rest zich niet durft uit te spreken.

WoudAap | 22-10-07 | 11:18

Beste Fleisch, waarom zou Grijs I niet stilstaan bij de nabestaanden van een autochtoon? Lul es niet zo slap of heb je soms een hotlijn naar het torentje?

Sikkeneur | 22-10-07 | 11:18

Echt heel jammer hoe Nederland in verval raakt. Ik vond ook de reactie van verschillende Finnen nogal kenmerkend: "Ze hadden hem in z'n been kunnen schieten....". Lekker om te horen als je bijna dood bent en in het ziekenhuis ligt. Cohen met z'n kopje thee en koekje erbij taktiek is absoluut ontoerekeningsvatbaar. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, toch?

Lardeerik | 22-10-07 | 11:17

Kiddies naar zulke zware strafkampen sturen dat ze het na onstlag daaruit (3 maanden aaneengesloten vlekkeloos gedrag) het wel uit hun hoofd halen risico te lopen teruggestuurd te worden.
Als mijn kind een auto in de fik steekt zou ik het zelf ook niet onterecht vinden dat ie een jaartje op water en brood moet brommen. Zachte heelmeesters c.q. jeugdinrichtingen met knuffelwanden en playstations...

rechtserakkerrik | 22-10-07 | 11:17

-weggejorist-

snuk | 22-10-07 | 11:17

Ik pleit voor Zwitserse toestanden in Slotervaart.
-edit: rondborstige blonde vrouwen?-

Tuvai | 22-10-07 | 11:16

-weggejorist-

Kavarf | 22-10-07 | 11:14

Cohen moet gewoon een keer zijn hoofd uit zijn reet halen en snappen dat dit tuig een andere aanpak verdiend dan koffie en thee...

Alcoholic | 22-10-07 | 11:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl