Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VMBO: Rutger doet second opinion

iets met hersencellen of zow.. Het is de week van het iets lager onderwijs op Geenstijl. Zo zag u eergisteren Rutger en Twan de taalachterstand van VMBO-leerlingen op een gitzwarte school in Amsterdam-West onderzoeken. En dat hebben we geweten. Werkelijk bedolven zijn we onder de haatmails van woedende VMBO'ers die meenden de Nederlandse taal wél perfect onder de knie te hebben. "Kom goedver eens langs op ONZE leerfabriek als je durft" klonk het vooral. En dus was Rutger vandaag te vinden op het roomblanke Ichthus College in Driehuis. Fair en balanced autochtoonse bakvisjes naar de betekenis van 'marsje' en 'proosent' vragen. We geven toe. De mic van Rutger werd keurig met rust gelaten. En Twan hoefde dit keer geen yoghurt uit zijn weelderige haardos te vissen. Maar verder bewijst ook dit tweede onafhankelijke onderzoek onomstotelijk wat we toch al wisten. VMBO'ers komen zelden ver met Lingo. FILMPJE!

Reaguursels

Inloggen

hahahah dit is komies, al die domboos . weet je waarom mensen VMBO doen, nou.... te lui, nix doen en veel vrije tijd. MAAR TOG SLAGEN HEHEH (kan ook niet anders als je van HAVO afkomt)

U-kke-P-uk | 07-10-07 | 20:35

Ik moet eerlijk toegeven dat het niveau in het filmpje bedroevend laag ligt ( zeker als je zelf van een VMBO school afkomt zoals ik). Maar het waren dan ook zeer moeilijke woorden om te defineren. Geef mij een woordenboek en ik ben er van overtuigt dat ik woorden kan ophoesten wie menig VWOer stil laat slaan ( Nederlands is dan ook niet de gemakkelijkste taal...).

Zoals zoveel stijlloze al gepost hebben..."zolang ze maar goed overweg kunnen met een borstel , moersleutel of een bak cement". Wel jammer dat er dan weer lutsers bij moeten zitten wie het dan zo hoog in de bol hebben om er " om mijn oma schoon te houden" of "mijn tuishuisje te bouwen" bij te zetten.

@ Le Conteneur : Het vooroordeel is nog lang niet bevestigt. Je kunt toch zelf ook wel nagaan dat Rutger hier de domste eruit pikt en de "studjes" lekker op de bank laat zitten.

p.s Ook grappig om te zien dat de Spelling-Nazi's weer flink bezig en je kunt zien dat meerendeels van de posts rechtsstreeks uit Word komen om de taalfoutjes eruit te strijken. Mij persoonlijk zou het worst wezen als ik eens een -d of een -t mis.

Notenkast | 07-10-07 | 20:06

Schitterend filmpje. Natuurlijk wat slim monteerwerk maar helaas bevestigt dit het vooroordeel over vmbo-ers (theoretische leerweg)

Le conteneur | 07-10-07 | 14:25

Trouwens, als je wellicht het meent, hetgeen je beweert over een uitgever, dank ik je hartelijk daarvoor. Hoewel het Nederlands nog afgrijselijk is, is het idee erachter helemaal niet zo gek. Nu moet ik nog de zinnen fatsoenlijk maken, en laten lopen. Evenzo goed kan ik het ook meer naar dichtvorm schrijven, en dan zijn die scheve zinnen misschien wel weer leuk voor het ritme.

Even zo goed, ik verwacht geen negatief beginsel in jouw communicatie, en ik moet zeggen dat ik veel van jou leer. Mijn hartelijke dank hiervoor.

Command your moment now as real, and learn about it's reality.

Love and Ices, CaveMan.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 21:53

Sinds wanneer is er relevantie, als je je niet eerst je realiteit hebt gedefinieerd
En je kan er lang of kort over lullen, er is niet meer reealiteit dan nu, en dat is een door een vetklomp gegenereerde droom. En dat betekent nog niet dat je maar als een gek in die droom wereld moet gaan zitten porren, om er maar steeds meer realiteit in tijd er uit te krijgen. Waarom moeten wij toch altijd en eeuwig toch weer wat 10 tallen jaren meer hebben. Was het niet fijn om door een tijger opgevroten te worden. Moet je maar eens Zodiac kijken, pfff, mensen.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 21:24

Trouwens, je zou Dan Simmons' Ilium eens moeten lezen...

Don Quichote | 06-10-07 | 21:10

Heb je al een uitgever?

De praatclub is klaar, zonder conclusie, de jouwe is printwaardiger.
"En leidt ons niet in verzoeking, opdat de rest van de avond nog rest"
Tot een volgend topic.

Don Quichote | 06-10-07 | 21:06

iets kon gaan beheersen dat de wereld heet. Een blauwe parel in de uithoek van een wel heel erg groot universum.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 20:59

Okay, maar dat betekent dat die superieure angst voor de dood het hebzucht talent naar het hebben van meer tijd op aarde, omdat wij vinden dat onze spelletjes zo belanghebbend zijn in het gehele spanne van de universum. Maar terwijl wij daar naar zochten bleek dat universum zo groot, en zo machtig, dat wij eigenlijk op een gegeve moment begonnen te realiseren dat het eingelijk allemaal ijdelheid was, en niet eens waard om te doen, en bovendien begon het er op te lijken dat wij juist schade hadden gedaan aan diezelfde toekomst, die opeen niet meer zo gelijk meer bleek te zijn. Er was een nieuw tijdperk aan gebroken. Ze waren zo hoogmoedig dat ze dachten dat hun fokking brain met het IQ vermogen van een fokking pepernoot maximaal, t.o.v. de scheppingsvermogen.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 20:57

Wellicht was het te cryptisch.
Hebzucht als instinct is dus nu het onderwerp der discussie alhier.
Er zijn er die beweren... destijds is bepaald dat we onze dierlijke instincten koesteren, uiteindelijk is gebleken dat iedere, mogelijke uitkomst van de 9-jarige strijd hetzelfde resultaat opleverde. Zelfverrijking in naam van de Goden.
Dat is wat ik hier hoor en dat is ons dilemma.
En daarin verschillen we helemaal niet.
Realisten zoeken naar oorzaken, de relevantie wordt daarbij soms verloren.
Dichters zoeken naar woorden, om de relevantie te benadrukken.
Daar ging dit topic toch over, lezen en begrijpen. Meer lezen is minder ellende.

Don Quichote | 06-10-07 | 20:50

Antwoord, leef nu en hier, en concentreer je daarmee op de enige zekerheid en realiteit die de mens heeft, .... nu. Zo simpel is het.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 20:33

-weggejorist-

listen2bobmarley | 06-10-07 | 20:33

@Don Quichote 06-10-07 @ 20:16
Maar goed, erg interessant hoor, hoewel ik de ballen verstand heb van de klassiekers. Toch denk ik dat als er al sprake is van moreel verval, het meer te maken heeft met alle spelletje die de neo conservatieven spelen in USA.
Daar hebben wij tenminste dat meer is beter idee voor een belangrijk deel vandaan.
Ik zie toch niet zo direct hoe je het antwoord kan vinden bij de Grieken, terwijl de realiteit zich alleen maar hier is. Een groot verschil tussen jou en mij, denk ik. Ik geef niet meer zoveel om al die zaken uit een ver verleden. Het enige dat we er van kunnen leren is dat mensen een opmerkelijke diersoort zijn, die de neiging heeft de realiteit uit het oog te verliezen, op het moment dat ze de hoogmoed krijgen hun perceptie van controle trachten uit te breiden. Met altijd en eeuwig een hoop ellende als gevolg.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 20:29

"want de groep heeft dat helemaal verankerd in de perceptie"
De spijker op z'n kop.
Er zijn maar weinig lezenswaardige werken over de relatie tussen de oude Grieken en de Goden, de Ilias (Troje) & Odyssee is de uitzondering, m.i. verplicht leesvoer voor iedere VMBO-er, miets deskundige begeleiding aanwezig.
Je sprak van hebzucht, de basis ligt daar, de bron van de eeuwige machtsstrijd, ware Aphrodite bij machte geweest Athene te doden en de strijd te beëindigen, om het instinct te breken. Om de wellust te koestern en te verwerpen. De Romeinse beschaving is gebouwd op Homerus' geschriften.
Het was een Trojaanse veldheer die Rome stichtte.

Don Quichote | 06-10-07 | 20:16

@Don Quichote 06-10-07 @ 19:38
Toch zitten er overeenkomsten met de Romeinen. Het komt allemaal neer op hebzuchtigheid, wat nu het axioma is geworden bij alles wat het zogenaamde superieure Westen onderneemt. En op een gegeven moment kan je nog meer coke snuiven, jezelf klem vreten in Zwolle, neuken met een super tiger in je reet en twee donkere verwenprincessen, en aan alles zit een grens. Met andere woorden, het einde van wat mogelijk is, is allang gepasseerd. En nog meer bleek toen toch niet zo'n goed idee te zijn. Maar ja, dat is erg moeilijk aan de mensen uit te leggen, want de groep heeft dat helemaal verankerd in de perceptie. En zonder de groep is een mens niet meer dan een bange aap in een heel groot eng oerwoud.
En als de basis van alles hebberigheid is, en dus meer, meer en nog meer, kan het zijn dat men dat niet ziet. Ik denk dat dat het geval is met het systeem waarin wij leven.
Maar wacht even, wie waren die Grieken? De Grieken, mmmm, iekke neueh.
Ten eerste de Oude Grieken, en vervolgens van welk gebied, stad, etc.?

listen2bobmarley | 06-10-07 | 19:50

Zolang zo'n jongen of meisje mijn auto kan repareren, mijn badkamer kan verbouwen of mijn oma wil wassen, hoeft hij/zij van mij geen foutloos Nederlands te kunnen.
Dan verdienen ze gewoon mijn volle respect.
Leuk voor Rutger dat deze jongens en meisjes dat in de toekomst wel gaan doen.
Ik hoop dat het meisje wat later zijn incontinente hol gaat wassen een goed geheugen heeft.

vavoem! | 06-10-07 | 19:50

óf GS heeft een aantal scholen bezocht een heeft deze uitgekozen, óf die leerlingen zijn betaald door GS óf het is heel erg gesteld met NL

Ned Flanders | 06-10-07 | 19:42

@listen2bobmarley
Het gaat hier om maatschappelijke consequenties, niet om je individuele keuze.
Homerus was verre van een filosoof, slechts dichter en geschiedschrijver. De Romeinen worden overschat. tracht het antwoord op de degeneratie van de huidige beschaving en spirituele ontwikkeling bij de Grieken te vinden. Weinig interessant en langdradig, hier zit ook zo'n soort Highlander met horizontale erupties van bedenkelijk niveau. Tijd voor een interruptie.

Don Quichote | 06-10-07 | 19:38

@Don Quichote 06-10-07 @ 19:14
Tja, ik heb al het moment nu voor heilig verklaard, en dat maakt de focus op de essentie van het leven opeens een stuk overzichtelijker. Dat god gedoe is toch niet voor ons mensen. En heeft uiteindelijk heel veel ellende gebracht. Die phylosofen overschatten ook wel een keer zichzelf hoor. Doehoei.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 19:17

@listen2bobmarley
Man, ik zit hier midden in een Ilias discussie, nu even etenspauze. Als Achilles niet met Hera had geneuqt, en Homerus de Goddelijke macht niet zo had overdreven leefden we nu in een andere wereld. De bel gaat, laters!

Don Quichote | 06-10-07 | 19:14

@betonkopper 06-10-07 @ 19:09
Heh, jammer nou, dat wilde ik worden.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 19:11

Word kleine Tim de nieuwe Geert Wilders?????

betonkopper | 06-10-07 | 19:09

@Don Quichote 06-10-07 @ 18:59
Heh Don man, this time in sober state. But this can change.
Lees vooral even het verhaal van my man Wood. Beetje langdradig haantjesgeneuzel, maar toch wel vermakelijk.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 19:03

Mijn God, jullie waren vroeg op.
Aardig leesvoer, hulde voor beide visionairs.

Don Quichote | 06-10-07 | 18:59

@prowlert 06-10-07 @ 18:50
Heh, wat jammer nou Hopjes, je begon zo goed. Kom je met die fokking tekst van die overleden vette zak tabak. Jammer hoor.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 18:52

@lvet 06-10-07 @ 18:29
"dat maakt mijn dag"
Tja, ik heb die film ook gezien, en dat was Engelse taal. Inderdaad, een tergend Anglicanisme.

Maar nou stop ik hoor, ik vind je poging op zich dapper, en je Nederlands is niet slecht, maar verre van perfect. Desalwelteplus ben ik de eerste om te zeggen dat dat voor mijn Nederlands ook geldt.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 18:51

@listen2bobmarley
ter relativering end vermaak,en zand erover.
Ik ging laatst op vakantie naar Jamaica met de rumboot van half tien
Het leek me leuk om daar eens rond te kijken
Want wie niet weg is die is daar gezien
Ja, de reggae is daar zeer in trek he
Je voelt je er echt te gek bij bovendien

Reggae, reggae te gek he, met die pijpekrullen in je nek he
Reggae, reggae te gek he, van je ras, ras, ras, rasta man

Drie kleine kleuters op een hek he, die zaten lekker in de zon
Een driewieler stond in een fietsenrek he
Je kon wel zien, 't was een occasion
En alle drie zijn bandjes waren lek he
Zodat het fietsje niet meer rijden kon

prowlert | 06-10-07 | 18:50

@lvet 06-10-07 @ 18:29
Okay, even de vingers in elkaar, *kraaaaak*, daar gaat tie. Inkoppertje vriend.
Perfect mag je het natuurlijk noemen, mijn beste, je mag het alles noemen wat je maar wilt.
hier van .... ieke nueh.... hiervan. Engelse ziekte, heet dat.
Als ik die allochtone vmbo'ers zie, lig ik al helemaal dubbel.
Neuh, nie helemaal. .... alleen al zie, lig al helemaal dubbel ...
Generaliserend gedrag. What da assfokK do you mean?

Moet ik nog doorgaan? Ik kan ook nog even met mijn zus bellen, maar als die klaar is met je tekst ga je waarschijnlijk een strop knopen, dus toch maar niet.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 18:45

en dan hebbe jullie het over discriminatie!!!! als vmbo-ers er niet zijn geweest is merendeel van de beroepen der niet geweest dus ja ik weet neit waarom jullie zo zitte te zeike:P

pietersjaak5706 | 06-10-07 | 18:44

en dan hebbe jullie het over discriminatie!!!! als vmbo-ers er niet zijn geweest is merendeel van de beroepen der niet geweest dus ja ik weet neit waarom jullie zo zitte te zeike:P

pietersjaak5706 | 06-10-07 | 18:44

Man, wat geniet ik hier van. Mijn ego wordt echt gestreeld als ik dit filmpje zie en de reacties lees. En dan vooral omdat ik zelf allochtoon ben.
Ik zit op 6vwo (gymnasium) en mijn Nederlands mag ik nagenoeg perfect noemen (perfectie bestaat natuurlijk niet, maar ik ben in de buurt). Sorry dat ik opschep hoor, maar mijn cijfers voor Nederlands zijn niet mis (denk niet aan 7ens maar meer aan 8en en 9ens) en spelling gaat moeiteloos. Alleen met de spraak wil ik wel eens in een stotterbui komen, maar dat zal wel ergens anders aan liggen.
Als ik die allochtone vmbo'ers zie, lig ik al helemaal dubbel. Maar als vervolgens de witte vmbo'ers zich aangevallen voelen en zich willen bewijzen, en daarna ontiegelijk falen, dat maakt mijn dag. Natuurlijk vind ik het jammer van de jeugd, ik had gewild dat het anders was, maar kraak dan geen andere mensen af als je er zelf ook niks van bakt. Die jongen in het begin moet behalve aan zijn Nederlands ook iets doen aan zijn generaliserende gedrag; ik kan met zekerheid zeggen dat er (bijna) geen Turken in het andere filmpje te zien waren.
En mensen, probeer het niet allemaal goed te praten. Tuurlijk is het moeilijk om een definitie van 'marge' te geven, maar als je niet weet wat 'etcetera' betekent, dan is er toch iets mis?
Ook grappig, de reaguurders hierboven die de vmbo'ers uitlachen maar zelf -d en -t fouten maken. Tuurlijk hoef je daar niet op te letten als je op internet zit, maar zit dan ook niet de rest af te kraken.
En ik mag dat wel, want volgens mij zitten er geen fouten in mijn reactie. Mocht dat wel zo zijn, dan ga ik natuurlijk hartstikke af.

lvet | 06-10-07 | 18:29

ooo, @prowlert, ik ben de eerste om toe te geven dat ik wat dat betreft nog heel wat heb te leren
Wat dacht van deze
And he's got to fulfill that mission
To see his hurt is their greatest ambition, yeah!
But-a we will survive in this world of competition,
'Cause no matter what they do
Natty keep on comin'through,
And no matter what they say-ay-ay-ay,
Natty de deh every day. yeah!
Natty Dread rides again,
Through the mystics of tomorrow,
Natty Dread rides again:
Have no fear, have no sorrow, yeah!

All and all you see a-gwan
Is to fight against Rastaman.
So they build their world in great confusion
To force on us the devil's illusion.
But the stone that the builder refuse
Shall be the head cornerstone,
And no matter what game they play,
Eh, we got something they could never take away;
We got something they could never take away:

And it's the fire (fire), it's the fire (fire)
That's burning down everything:
Feel that fire (fire), the fire (fire);
Only the birds have their wings, yeah!
No time to be deceived.
Oh, brothers, you should know and not believe:
Jah say this judgement - it could never be with water,
No water could put out this fire (fire):
This fire (fire), this fire (fire),
This fire (fire), a yaga y'all! Ride, Natty, ride!
Go deh, Dready, go deh,
'Cause now the fire is out of control,
Panic in the city, wicked weeping for their gold!
Everywhere this fiyah is burning,
Destroying and melting their gold,

Vooral dat stukje Cause now the fire is out of control, panic in the city, and the wicked weeping for their gold. Met 7 gigaton co2 uitstoot per jaar kan je inderdaad wel spreken over een fire out of control, plus dat het allemaal neerkomt op hebberigheid en daar de overtreffende trap van, weeping for their gold.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 18:00

ooo, @prowlert, ik ben de eerste om toe te geven dat ik wat dat betreft nog heel wat heb te leren
Wat dacht van deze
And he's got to fulfill that mission
To see his hurt is their greatest ambition, yeah!
But-a we will survive in this world of competition,
'Cause no matter what they do
Natty keep on comin'through,
And no matter what they say-ay-ay-ay,
Natty de deh every day. yeah!
Natty Dread rides again,
Through the mystics of tomorrow,
Natty Dread rides again:
Have no fear, have no sorrow, yeah!

All and all you see a-gwan
Is to fight against Rastaman.
So they build their world in great confusion
To force on us the devil's illusion.
But the stone that the builder refuse
Shall be the head cornerstone,
And no matter what game they play,
Eh, we got something they could never take away;
We got something they could never take away:

And it's the fire (fire), it's the fire (fire)
That's burning down everything:
Feel that fire (fire), the fire (fire);
Only the birds have their wings, yeah!
No time to be deceived.
Oh, brothers, you should know and not believe:
Jah say this judgement - it could never be with water,
No water could put out this fire (fire):
This fire (fire), this fire (fire),
This fire (fire), a yaga y'all! Ride, Natty, ride!
Go deh, Dready, go deh,
'Cause now the fire is out of control,
Panic in the city, wicked weeping for their gold!
Everywhere this fiyah is burning,
Destroying and melting their gold,

Vooral dat stukje Cause now the fire is out of control, panic in the city, and the wicked weeping for their gold. Met 7 gigaton co2 uitstoot per jaar kan je inderdaad wel spreken over een fire out of control, plus dat het allemaal neerkomt op hebberigheid en daar de overtreffende trap van, weeping for their gold.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 18:00

"Omdat je die niet op de foto's zag? Is het misschien tot je doorgedrongen dat de brokstukken van dat vliegtuig zich mogelijk onder al dat puin bevonden?"
"Ik zeg toch ook niet dat daarvoor niet genoeg puin zou zijn? Begrijpen lezen, is ook weer zoiets. "

Er was dus niet zoveel puin, en er was geen boeing. En wie wel brokstukken van een Boeing heeft gezien, mag mij vertellen waar ik het ook kan zien.

Maar goed, ik zei dus, out of the blue dat ik inschatte dat jij zo'n persoon bent die heilig geloofd dat good old home of the brave ons geen bullshit verkoopt om de sociale cohesie voor hun karretje te spannen en vervolgens de trillions dollars of oil, in the peak oil period of time, te beheersen.

Dus dat heb ik blijkbaar erg goed ingeschat. Alle goeds, Caveman.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 17:55

@listen2bobmarley
listen nou eens echt naar bob marley...

Don't you look at me so smugi
And say I'm going bad.
Who are you to judge me
And the life that I live?
I know that I'm not perfect
And that I don't claim to be.
So before you point your fingers,
Be sure your hands are clean.

Judge not
Before you judge yourself.
Judge not
If you're not ready for judgement. Woah oh oh!

The road of life is rocking
And you may stumble too.
So while you talk about me,
someone else is judging you.

JAH LIVES!!

prowlert | 06-10-07 | 17:44

Dat er een groot contrast zit met ik doe, en jij niet, wil nog niet zeggen dat ik mijzelf verheerlijk. Maar ja, dan zou jij eens goed naar je zelf moeten kijken.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 17:34

*"Nee, alleen toen ik Reopen 911 heb gezien, en ik met meer Phd gehalte om mijn oren werd geslagen dan normaal, begon ik wel te denken. Bovendien jij struint ze NIET af om je eigen gedachtengang te bevestingen."
Nee wat heb ik aan al die propaganda van die lui in Amerika? Volgens hun is alles een conspiracy. FBI houdt bewijs voor het bestaan van aliens achter, Elvis is niet dood, holocaust bestaat niet en ook natuurlijk deze conspiracy theory.
Ik ga af op wat ik zie op de foto's, en da's gewoon een gigantisch gat in een zwaar verstevigde muur. Een gat waar een Boeing 757 in zou passen. En nee, niet op schaal.
*"Ja .... en, wel eens een Boeing 757 van dichtbij gezien, die richt wel wat meer schade aan. Waarschijnlijker is wat op de door de FBI in beslag genomen beveiligingscamera fimpjes stond, luchtdoelrakketten van de afweer van het Pentagon zelf."
Zoals ik al zei.. door de gebruikte materialen waar een bunker nog een puntje aan zou kunnen zuigen, is de schade nogal meegevallen als je kijkt naar wat daar voor gevallen is. En jij denkt overigens dat de luchtdoelraketten van het Pentagon net als in een tekenfilmpje weer terug naar waar ze zijn afgeschoten gaan?
*"Goh, nog in dit draadje zelf schreef je dat er genoeg puin bij was om de brokstukken van een complete Boeing onder te verbergen, Wouter Bos syndroom of zo. Zou medische marihuana daartegen helpen?"
Ik zeg toch ook niet dat daarvoor niet genoeg puin zou zijn? Begrijpen lezen, is ook weer zoiets.
*"Netjes gekweekt, nou ik heb er weer een onderwerp om uit te zoeken. Netjes gekweekt, je bedoelt misschien zo een kooikip, maar dan als vis in een enorme bak water waar geen reet te beleven valt. Nou zelfs zijn uit de natuurlijke omgeving geroofde voorvaders hadden nog een beter leven. Goed bezig."
Als jij denkt dat een vis ook maar enig besef heeft van of hij nou in een rivier/meer leeft of in een aquarium leeft, dan ben je nog meer aangetast dan dat ik al vermoedde. En in een bak waar geen reet te beleven valt. Nee in de natuur gaan ze zeker fijn tikkertje en verstoppertje spelen. Sterker nog, daar moeten ze vechten voor hun bestaan. Roofvissen en dergelijke die dagelijks op de loer liggen. Dan is mijn aquarium een heus Walhalla voor die vissen.
*"eeee. Nee, oh BimBax met dunne melk in het hoofd, ik had het over het karakter van het verhaal. Niet over jouw karkakter, ik wil nog wel levend maandag halen, ja. Niets vertellen, je hebt anders wel een hoop woorden nodig om op niets te reageren dan."
Mijn welgemeende excuses, had het verhaal inderdaad ietwat verkeerd gelezen. Duizendmaal excuses.
En wat betreft dat 'hoop woorden nodig..'. Jij vroeg mij waarom ik niet reageerde op de andere dingen die je op mij los gelaten had, waarop ik aangaf dat ik dat in de eerste instantie niet de moeite vond. Maar aangezien de klant koning is..
*"ja ja, en meer van die prietpraat. Ik denk dat jij alleen een smet op de mensheid bent. Als iemand wel een hekel heeft aan zichzelf veren in de reet te steken, ben ik het. En jij begon te ouwenelen over het zo slecht functioneren van mij, als gevolg van langdurig Marihuana gebruik. Dus ik vertel met het hand op mijn hart hoe ik in het leven sta. Ga je dat vervolgens typeren als zelfverheerlijking. Eigenlijk ben je een valsspelende tyfus idioot, en via de analyse van dit verhaal aanwijsbaar dom ook."
Daar is niets valsspelend aan, gewoon mijn mening over jou. En die mening baseer ik op hetgeen wat jij hier schrijft. Je begon me al op te vallen met je tweede post hier toen je het blijkbaar nodig vond om kenbaar te maken dat je aan het posten was onder invloed van je grammetje heerlijkheid. Vervolgens begin je ook nog eens een hoop onzin uit te kramen, wat typerend gedrag is voor de gemiddelde blower op zijn 'hoogtepunt'. Daarna kwam de aap helemaal gigantisch uit de mouw toen je op de proppen kwam met hoe jouw levensstijl dan wel niet is. Er kleeft een gigantische ondertoon van zelfverheerlijking aan, kan je mij niet de schuld van geven.
*"Nee ik eet die shit al lang niet meer. Het komt van eigen erf, of het is van biologische herkomst. Niet waar, gelul."
Goed, had ik je misschien iets te laag ingeschat
*"Die stempel, ...., Marokaanse buren of zo? Je bedoelt dat stigma. Toen ik als veertienjarige in een natuurvoedingswinkel werkte in een dorp, werd ik uitgelachen. Inmiddels zijn dergelijke producten bij de Appie te koop, en verkoopt H&M organisch katoenen kleren. Ik prefereer Brandnetel en Hennep, maar goed het gaat de goede kant op. Ik denk dat je een beetje vastgeroest zit in achterhaalde denkbeelden achter je breedbeeld en je levend schilderij."
Die stempel, dat stigma.. who gives a fuck. Iemand die zelf spelfouten en/of taalfouten maakt, moet niet gaan lopen zeiken op een ander.
Dat de winkels zich aanpassen aan de vraag van de consument op het gebied, is meer dan logisch. En dat er naar betere alternatieven worden gezocht voor het maken van onze producten, is ook allemaal prima. Maar mij ontgaat de moraal van dit laatste stukje van je verhaal. Wil je hiermee aantonen dat jouw levensstijl goed is, omdat er nu winkels zijn die de spullen verkopen waar jij om vraagt?
Ik vind het allemaal geweldig, dat de technologie ons de mogelijkheid geeft om te zoeken naar betere alternatieven voor het produceren van producten. Maar dat heeft niets te maken met of ik nou kip eet of tahoe. Of dat ik nou wollen sokken draag of katoenen sokken. Het heet gewoon vooruitgang en ik heb er de goeie hoop voor dat we door de vooruitgang de wereld op den duur beter zullen maken om in te leven.

Highwoodman | 06-10-07 | 17:24

@Moet je nou toch eens kijken waarom ik tegen algemeen kiesrecht ben:
Van onze HighWood, wat er high aan is weet ik alleen niet

"Ja jij sprokkelt je info natuurlijk van die conspiracy theory sites af. Puur om je eigen gedachtegang te bevestigen."
Cave:
Nee, alleen toen ik Reopen 911 heb gezien, en ik met meer Phd gehalte om mijn oren werd geslagen dan normaal, begon ik wel te denken. Bovendien jij struint ze NIET af om je eigen gedachtengang te bevestingen.

" Als je nou eens even die joint neerlegt en naar de realiteit kijkt, dan zie je dat er ook van die foto's zijn die duidelijk aangeven wat er gebeurd is en hoe het gebeurd is."
Cave
Ja .... en, wel eens een Boeing 757 van dichtbij gezien, die richt wel wat meer schade aan. Waarschijnlijker is wat op de door de FBI in beslag genomen beveiligingscamera fimpjes stond, luchtdoelrakketten van de afweer van het Pentagon zelf.

"Tevens kan je niet verwachten dat het pentagon ineens in elkaar zal zakken hierdoor, aangezien er met het bouwen van het pentagon een aardig staaltje techniek en ontwerp is toegepast. Er is gebruik gemaakt van materialen waar menig bunker een puntje aan kan zuigen. Dus ja, de schade is minimaal als je erover nadenkt wat er is voorgevallen daar."
Cave
Goh, nog in dit draadje zelf schreef je dat er genoeg puin bij was om de brokstukken van een complete Boeing onder te verbergen, Wouter Bos syndroom of zo. Zou medische marihuana daartegen helpen?

"Andere punten over me heen gekotst. Ach ik vond het niet de moeite om daarop in te gaan, maargoed.. komt ie." Nou ik kan haast niet wachten, ben zo benieuwd.
"Mijn "de uit eens tropisch briljant eco systemen door katholieke Filipijnen geroofde visjes", worden gewoon netjes gekweekt en niet zoals zogenaamde 'wildvang' uit een meer vandaan getrokken."
Cave
Netjes gekweekt, nou ik heb er weer een onderwerp om uit te zoeken. Netjes gekweekt, je bedoelt misschien zo een kooikip, maar dan als vis in een enorme bak water waar geen reet te beleven valt. Nou zelfs zijn uit de natuurlijke omgeving geroofde voorvaders hadden nog een beter leven. Goed bezig.
"Jij kunt mijn karakter tenenkrommend vinden, na het lezen van mijn standpunt over jouw belevingswereld en mijn visie op de echte wereld.. maar jouw karakter is even tenenkrommend voor mij. Hoop intellectueel ge 'bla-bla', maar ondertussen niets vertellen."
Cave
eeee. Nee, oh BimBax met dunne melk in het hoofd, ik had het over het karakter van het verhaal. Niet over jouw karkakter, ik wil nog wel levend maandag halen, ja. Niets vertellen, je hebt anders wel een hoop woorden nodig om op niets te reageren dan.
"Babylonische toestanden.. mooi uit de lucht gegrepen, maar het raakt serieus kant noch wal. Maar nee, jij vind jezelf helemaal geweldig omdat je zo goed bezig bent in de maatschappij. Je denkt dat je de wereld een stukje beter maakt, maar serieus.. je bent nieteens een vlek in de brei die de mensheid heet. Enkel het stereotype blower, daarmee blink je dan wel weer uit."
Ja ja, en meer van die prietpraat. Ik denk dat jij alleen een smet op de mensheid bent. Als iemand wel een hekel heeft aan zichzelf veren in de reet te steken, ben ik het. En jij begon te ouwenelen over het zo slecht functioneren van mij, als gevolg van langdurig Marihuana gebruik. Dus ik vertel met het hand op mijn hart hoe ik in het leven sta. Ga je dat vervolgens typeren als zelfverheerlijking. Eigenlijk ben je een valsspelende tyfus idioot, en via de analyse van dit verhaal aanwijsbaar dom ook.
"Je eet geen vlees, maar je zal ondertussen wel lekker je met gemalen varkensbotten-gecoatte sportlife kauwgompje zitten te kouwen om die droge mond van je wat te bevochtigen. En op je verjaardag lekker je kaarsjes uit te gaan zitten blazen op je ge-gelatineerde vruchtentaartje. Dan ben je niet alleen dom, maar ook nog eens hypocriet."
Cave
Nee ik eet die shit al lang niet meer. Het komt van eigen erf, of het is van biologische herkomst. Niet waar, gelul.
"Ik kom er teminste nog eerlijk voor uit dat ik 1 van de velen ben in deze consumptiemaatschappij. Heb niet de grootheidswaanzin dat ik die stempel kan ontstijgen en alleen maar kan geven aan de wereld in plaats van meer nemen dan geven."
Die stempel, ...., Marokaanse buren of zo? Je bedoelt dat stigma. Toen ik als veertienjarige in een natuurvoedingswinkel werkte in een dorp, werd ik uitgelachen. Inmiddels zijn dergelijke producten bij de Appie te koop, en verkoopt H&M organisch katoenen kleren. Ik prefereer Brandnetel en Hennep, maar goed het gaat de goede kant op. Ik denk dat je een beetje vastgeroest zit in achterhaalde denkbeelden achter je breedbeeld en je levend schilderij.

I rest my case.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 16:27

vind het wel grappig dat bij ads by google een VMBO-school staat..

moicoi | 06-10-07 | 15:54

Wat is dat toch voor gelul over Ghandi in dit draadje? Geweldloosheid leidt alleen maar tot onderwerping of de dood.
Geweld ook.
So, what's the big deal? Geweldloosheid heeft alleen succes als de 'tegenpartij' daar op de een of andere manier ook in gelooft en dus niet domweg het vuur opent.

De wereld zit geloof ik iets anders in elkaar dan dat de mensheid haar conflicten en problemen geweldloos oplost. Jammer, maar anders is het niet en zal het ook niet worden.

nattebever | 06-10-07 | 14:32

[X] geschikt zijn dan toch allemaal? Gewoon soldaatjes worden. De politie zoekt ook nog mensen trouwens...

De Badtegelzetter | 06-10-07 | 14:30

.. en vervolgens gaan ze zich organiseren en wordt 't een 'wij'

Highwoodman | 06-10-07 | 14:00

@Highwoodman
De vrijwilligers nemen ieder INDIVIDUEEL het besluit om iets te gaan doen voor de medemens.

Quadrifoglio | 06-10-07 | 13:56

@neemjemoederindemali 06-10-07 @ 13:41
Gelukkig weet ik wel hoe je ignorant mind moet schrjiven. Ignorant mind.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 13:50

Het_leuke_zuiden 06-10-07 @ 13:01

Alleen jammer dat wereldverbeteraar marley niet weet hoe je vrijwilliger schrijft, dat dan weer wel.

neemjemoederindemali | 06-10-07 | 13:41

Day_Of_The_Triffids 06-10-07 @ 13:18
Shift + ' + [een klinker] => äëïöüÿ

Gigano | 06-10-07 | 13:33

@Gigano 06-10-07 @ 12:55
Die puntjes op de 'i' zijn gewoon enorm klote om te maken, ja. Loop niet zo te zaniken.

Day_Of_The_Triffids | 06-10-07 | 13:18

Highwoodman 06-10-07 @ 12:43
Als je handelt naar het geweten van Gandhi kunnen er niet genoeg Gandhi's zijn in Nederland.
Quadrifoglio 06-10-07 @ 12:42
Principe is vrijwilligerswerk idd een voorbeeld van het verschil maken.

Het_leuke_zuiden | 06-10-07 | 13:01

@Quadrifoglio
En dat daklozencentrum wordt door '1 men' gerunt? En die verslaafdenzorg wordt ook door '1 men' gerunt. Beste bikkel is 't dan.
Nee zoiets komt tot stand doordat meerdere mensen samenwerken. Dán kan je pas wat verrichten, als je je organiseert hierin dus. Niet met 'IK doe..'. Nee meer met 'WIJ doen..'.

Highwoodman | 06-10-07 | 13:00

Ik heb zelfs 23 taal- , stijl- en schrijffouten uit Nadia's e-mail kunnen halen:

VmBo => vmbo
Ik zelf => ikzelf
vmbo-ers => vmbo'er
"Dom => 'dom'
"Crimineel" => 'crimineel'
de vraag " jij spreekt de taal niet goed" => de vraag: "Jij spreekt de taal niet goed."
(is nota bene niet eens vraag, maar een mededeling)
er degelijk leerlingen => er wel degelijk leerlingen
VmBo => vmbo
nederlandse => Nederlandse
Vmbo-ers => vmbo'ers
"conlussie" => 'conclusie'
Bonnie st. Claire => Bonnie St. Claire
deze aanbod => dit aanbod
Vmbo => vmbo
Sekte => sekte
van meijeren => Van Meijeren
concierge => conciërge
Docent => docent
gebasseerd => gebaseerd
dat ik uw voldoende => dat ik u voldoende
geinformeerd => geïnformeerd
VMBO-er => vmbo'er
Die => die

Gigano | 06-10-07 | 12:55

@leuke zuiden
En helaas zijn er nu ook dus allemaal mensen die denken dat ze zelf een Mahatma Gandi zijn..

Highwoodman | 06-10-07 | 12:43

Highwoodman 06-10-07 @ 12:27
one man can't make a difference.
.
GELUL. One man CAN make a difference. Ga eens kijken bij de daklozenopvang of bij de verslaafdenzorg, lopen een heleboel 'men' rond die wel degelijk 'a difference maken'. Al haal je maar 1 persoon uit de goot.

Quadrifoglio | 06-10-07 | 12:42

Ja jij sprokkelt je info natuurlijk van die conspiracy theory sites af. Puur om je eigen gedachtegang te bevestigen. Als je nou eens even die joint neerlegt en naar de realiteit kijkt, dan zie je dat er ook van die foto's zijn die duidelijk aangeven wat er gebeurd is en hoe het gebeurd is. Tevens kan je niet verwachten dat het pentagon ineens in elkaar zal zakken hierdoor, aangezien er met het bouwen van het pentagon een aardig staaltje techniek en ontwerp is toegepast. Er is gebruik gemaakt van materialen waar menig bunker een puntje aan kan zuigen. Dus ja, de schade is minimaal als je erover nadenkt wat er is voorgevallen daar.
Andere punten over me heen gekotst. Ach ik vond het niet de moeite om daarop in te gaan, maargoed.. komt ie.
Mijn "de uit eens tropisch briljant eco systemen door katholieke Filipijnen geroofde visjes", worden gewoon netjes gekweekt en niet zoals zogenaamde 'wildvang' uit een meer vandaan getrokken.
Jij kunt mijn karakter tenenkrommend vinden, na het lezen van mijn standpunt over jouw belevingswereld en mijn visie op de echte wereld.. maar jouw karakter is even tenenkrommend voor mij. Hoop intellectueel ge 'bla-bla', maar ondertussen niets vertellen. Babylonische toestanden.. mooi uit de lucht gegrepen, maar het raakt serieus kant noch wal. Maar nee, jij vind jezelf helemaal geweldig omdat je zo goed bezig bent in de maatschappij. Je denkt dat je de wereld een stukje beter maakt, maar serieus.. je bent nieteens een vlek in de brei die de mensheid heet. Enkel het stereotype blower, daarmee blink je dan wel weer uit.
Je eet geen vlees, maar je zal ondertussen wel lekker je met gemalen varkensbotten-gecoatte sportlife kauwgompje zitten te kouwen om die droge mond van je wat te bevochtigen. En op je verjaardag lekker je kaarsjes uit te gaan zitten blazen op je ge-gelatineerde vruchtentaartje. Dan ben je niet alleen dom, maar ook nog eens hypocriet.
Ik kom er teminste nog eerlijk voor uit dat ik 1 van de velen ben in deze consumptiemaatschappij. Heb niet de grootheidswaanzin dat ik die stempel kan ontstijgen en alleen maar kan geven aan de wereld in plaats van meer nemen dan geven.

Highwoodman | 06-10-07 | 12:39

Highwoodman 06-10-07 @ 12:27
Er zijn zoveel mensen die al een verschil hebben weten te maken. Het is echt een hedendaagse leugen. Men wilt gewoon de problemen niet oplossen, dan snij je jezelf in je eigen welvaart en luxe.
Overigens mocht er 1 persoon zijn die echt verschil heeft weten te maken is het Mahatma Gandhi

Het_leuke_zuiden | 06-10-07 | 12:34

De wereld zal er absoluut niet beter door worden, door mijn bijdrage aan de postcodeloterij. Want zoals ik al zei.. one man can't make a difference.

Highwoodman | 06-10-07 | 12:27

@ listen2bobmarley 06-10-07 @ 11:18
"I and I know it all."<br>
Grootheidswaanzin is een kenmerk van een blower.

Amsterdance | 06-10-07 | 12:25

@wood
Oh, goh, nou de inhoud van de illegaal rond de neoconnies uit Amerika gesmokkelde DVD materiaal alhier laat twee gaten zien, waar precies mijn penis inpast, wat zwartgeblakerde gevel, en nog wat beams die schuin liggen. En heel wat schuim. Het valt reuze mee.
Die andere punten die ik over je heen gekotst heb, ben je zeker even vergeten. Of wellicht ging je brein even op tuut tuut, de groeten van Ruud.

The sun is shining, the weather is sweet. Want to make you move, your dancing feet. To the rescue, here I am. Want yo to know, where I stand.

Caveman got better thing to do, than to chat with ignorant mind. A voodoo rome, voodoo the pope, voodoo George Bush. Cave dub it elsewhere

Thank you Nice South Man.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 12:24

Highwoodman 06-10-07 @ 11:55
Het hele probleem is dat nederland denkt dat ze met meedoen met een loterij de wereld kunnen verbeteren. Hetzelfde geld voor Live earth.

Het_leuke_zuiden | 06-10-07 | 12:22

listen2bobmarley 06-10-07 @ 11:18
Heerlijke samenvatting :D
listen2bobmarley 06-10-07 @ 10:46
Ik heb ook nog de tijd gekend dat ik een jaar lang mijn fiets kon parkeren zonder slot. Vroeger stonden ook de deuren altijd open, ging ik buitenspelen en s avonds via achterom naar binnen. Leuke tijden

Het_leuke_zuiden | 06-10-07 | 12:16

Nauwelijks schade aan het pentagon. Jij moet wel een allemachtig groot bord voor je kop hebben.

Highwoodman | 06-10-07 | 12:15

"Maar gelukkig doe ik mee aan de postcodeloterij en niet aan de staatsloterij, zoals jij beweert. Dus ik steun op mijn manier weer 53 goede doelen. Kan ik 's nachts weer tevreden slapen."...... En echt, het gebeurt, het is gewoon mijn realiteit.

Ga jij nou maar lekker de uit eens tropisch briljant eco systemen door katholieke Filipijnen geroofde visjes voeren, of een soortgelijk verhaal. Dat je mijn out of the blue neergekwakte verhaal nog een keer bevestigt in karakter is niet tenenkrommend, het is botbrekend. Hetzelfde kan je niet bij mij doen, want die difference heb ik al lang gemaakt, en meer zal er volgen.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 12:11

@ koerbagh ® 05-10-07 @ 18:03
Nee, voor jou wel ? Wat was je punt met die link ?

el mero mero | 06-10-07 | 12:10

van wikipedia:
Met ingang van het schooljaar 2005-2006 is een begin gemaakt met Het nieuwe leren. Hierbij wordt van de leerling veel meer zelfstandig werken verwacht. Er wordt niet meer klassikaal lesgegeven, maar op grote open sectorpleinen, werken diverse groepjes of individuele leerlingen aan hun ontwikkeling. De docent wordt hier werkmeester of leermeester genoemd.
.
Ja, laten we inderdaad nog een radicale vernieuwing doorvoeren! :S Volgens mij kan het Ministerie van Onderwijs beter in zijn geheel bij het vuilnis: het is fysiek onmogelijk om het onderricht slechter aan te pakken dan onze geliefde roverheid doet...

Quadrifoglio | 06-10-07 | 12:03

@Highwoodman 06-10-07 @ 10:36
En dan nog zo dom zijn om mijn verhaal onmiddellijk te gaan bevestigen. Welk puin, sukkel, er was nauwelijk schade aan het Pentagon.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 11:59

@Highwoodman 06-10-07 @ 10:36
En trouwens, het is BETER DAN IK, ongeletterde barbaar. Mij is bezittelijk.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 11:57

@bob
Je doet me denken aan een klasgenoot die ik had op de middelbare school. Rooie ogen van de wiet en net zulke wijsheden als jou vertellen. Conspiracy theory's en dergelijke. Komt aardig overeen met 1 van de mogelijke bijwerkingen van het roken van Cannabis. Namelijk onrust, angst, paranoia.
Als overigens een Boeing 747 zich in de bijlmer kan storten, kan een Boeing 757 zich ook in het pentagon boren. En hoezo brokstukken verdampt? Omdat je die niet op de foto's zag? Is het misschien tot je doorgedrongen dat de brokstukken van dat vliegtuig zich mogelijk onder al dat puin bevonden?
Wat betreft jouw beeld van mij, sla je de de plank compleet mis. Je hoeft mij niet te vertellen in watvoor omstandigheden de mensen leven in de derde-wereld landen. Maar gelukkig doe ik mee aan de postcodeloterij en niet aan de staatsloterij, zoals jij beweert. Dus ik steun op mijn manier weer 53 goede doelen. Kan ik 's nachts weer tevreden slapen.
Serieus, wat kan ik eraan doen dat het zo slecht is in die landen? Jij gelooft zeker in het 'one man can make a difference'-verhaaltje? Jij denkt als zogenaamde wereldverbeteraar aan het werk te zijn en dat jouw medeleven naar de mensen in de derde wereldlanden die mensen een goed gevoel gaat geven? 'Shit ik heb niks te eten.. maar gelukkig leeft er iemand uit NL met me mee, terwijl hij lekker aan zijn jointje zit te sucken'.
En ja, deze jongen eet gewoon nog steeds lekker zijn vleesje en ik kijk lekker tv op mijn breedbeeld, terwijl m'n computer nutteloos stroom staat te vreten en de thermostaat van mijn aquarium nog een keer aanslaat.
Ik leef niet in onwetendheid. Maar ik ga mezelf niet als wereldverbeteraar opstellen om mezelf goed te voelen, maar ondertussen geen positief verschil kan maken in alle shit in de wereld.

Highwoodman | 06-10-07 | 11:55

die gast die zegt dat ie niet slim is en op school zit om te leren lijkt mij het slimste van allemaal

Patrick Zweedsey | 06-10-07 | 11:48

dat is massavernietiging, but who cares.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 11:31

@Highwoodman 06-10-07 @ 10:36
Leuk gegoogled beste man, en je bedoelt waarschijnlijk Delta 9 Tetra Hydro Cannbinol, de Cannabis Sativa vrouwelijke bloem is echter in staat meer 60 mentaal actieve stoffen aan te maken. Dus alwaar de hele media altijd, zonder enige verstand van zaken, met de term THC op de proppen komt, kan je beter spreken van Cannabinoïden. Om maar niet te spreken van de andere 400 chemicalieën in de Cannabis, die wellicht ook een invloed hebben op de MisiticI. Trouwens, ik rook het puur, ik houd niet van tabak.
Gezien dat ik een leeg strafblad heb, gezond ben, mijn afval scheid, geen vlees eet, vrijwillegers werk doe, zuinig ben met water en energie, erg om mijn leefwereld geef, en dat blijft niet bij woorden, vermoed ik dat mijn manier van leven jouw wel eens wat nieuwigheid zou kunnen brengen. Ik schat in dat jij zo'n persoon bent die zonder maar enige compassie met de achtergrond van de producten in de supermarkt, rustig je karretje vollaadt met prijsknaller. Je hebt je nooit afgevraagd waar die shit eigenlijk vandaan komt. Je interesseert je niet voor die Chinese meisjes die jouw superaanbieding, 10 voor de prijs van 1 spijkerbroeken in elkaar zetten, met de wasknijpers op de oogleden, na 16 uur werken, 7 dagen in de week. Ik breng je een volledig nieuwtje. En jij, geraakt over de grenzen van je perceptie, waarin je de illusie hebt dat je zo geweldig bezig bent, met de FOKKING caravan en je staatslot, gaat onmiddellijk nu ontkennen dat er zo iets is als slavenfabrieken, gif katoen teelt, en soja plantage, zo ver het oog kan zien terwijl de kinderen er naast huilen van de honger. En natuurlijk ben jij ook zo'n persoon die heilig gelooft dat je een Boeing 757 in het Pentagon kan parkeren, en dat alle brokstukken verdampen. Die nare kutmoslims. Je hebt er nooit van gehoord dat deze cultuur een vijand moet hebben, omdat anders de toch al niet bijster zijnde sociale cohesie even hard smelt als de Noordpool op het ogenblik. Dat zoiets ook gecreëerd kan worden, nee dat kan niet. Dat is al even onwaarschijnlijk als dat er massavernietigenswapens zijn in Irak.
Man je bent toch zo goed bezig, En droom maar lekker verder over de volgende pricefighter vakantie in duhuh Turkije, kan later weer lekker ouwekuthoeren hoe slecht het hotel wel weer niet was, met je even bekrompen collega's, die ook de jaren zitten af te tellen tot hun pensioen.

Dub it up higher, go down wicked system, I and I know it all.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 11:18

@Het CDA 06-10-07 @ 11:01
Ik vind dit ook een triest filmpje, maar een blanke VMBO-leerling-kaalkopje-in-de-wording beweert dat 'zijn' VMBO-school de Nederlandse taal beter beheerst. Als u niet begrijpt waarom dit geplaatst wordt, moet u misschien ergens anders gaan vertoeven.

Day_Of_The_Triffids | 06-10-07 | 11:05

Okay, het is duidelijk. GeenStijl zal en moet mensen die wat minder slim zijn treiteren. Types als de redactieleden zonder stijl zie je op elke school. Ze kiezen de zwakste leerlingen en maken die vervolgens het leven zuur. Slim, hoor. Geweldig! Ik loop over van bewondering. En wat wordt nu de volgende obsessie? Ik heb wel een voorstel. Ga zitten kankeren op allochtonen die met gebruikmaking van hun fysieke overmacht zwakke autochtonen op scholen treiteren. Want dat is een heel ander verhaal. Nogmaals, trieste boel hier.

Het CDA | 06-10-07 | 11:01

@Karel Kruizenruiker 06-10-07 @ 10:23
Ja, mijn stokpaardje. Ik transporteer een zooitje van mijn poen naar een dollar gebied, is een goede transactie, tegenwoordig. En dan kom ik nog wel eens kijken, hiero. Ga ik hard lachen, en dan gauw weer terug naar elders.
Gelukkig ben ik hardwired met het Nederlandse gen dat aanpassing in andere omgevingen makkelijker maakt. Hier blijven, nee niet goed. Jongeren met een door afgekolfte Breezers in de zuigfles opgelost brein, dat je altijd erg achterdochtig moet zijn als fokkkkking middenstanders je dingen gratis gaan aanbieden, en dus maar niet van dat ringtone wurgcontract afkomen. Daarbij niet in procenten kunnen rekenen, want ze weten niet eens wat het woord betekend, etc..
En dan ook nog een keer die cocosmoncroos er bij? Die de memoires van Holleeder al kennen op een leeftijd dat ik nog ademloos in "Nijntje gaat naaar zee" zat te lezen (nog steeds trouwens, maar dan ben ik niet nuchter).
En als klap op de vuurpijl gaat er een Pampatroela ouwezeikstralen over onze basis overlevingstacktiek, zuinigheid met vlijt.

Kortom, wegwezen hier, dat gaat van kwaad tot erger. Er is veel veranderd sinds mijn opa een relaxed babbeltje had met een zigeuner die midden in de nacht in zijn keuken even een pannetje water kwam halen. Mijn opa bouwde gebouwen die niet bij elk piswindje omflikkerden, en gebruikte nooit de sloten op zijn huis. Toen was Nederland nog wel ok. Ik was een kind, hoe kon ik weten dat het ooit voorbij zou gaan. Dub it up, we stepping out of this fucking Babylon.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 10:46

Nou 'kvindt het niet zo erg, als de rest van de bevolking steeds dommer wordt dan wordt ik relatief gezien steeds slimmer.

openbaarminiserie | 06-10-07 | 10:44

Kudttim, kudtracist ga eens dea.... leren!

De God van Empel | 06-10-07 | 10:40

@Marley.
Nee ik zal wel niet weten wat tetrahydrocannabinol is. Als ik dan kijk naar het aantal jaren dat jij deze stof nuttigt in een stukje lange vloei gemengt met wat tabak, kan ik me haast niet voorstellen dat jij meer per maand binnenbrengt dan mij. Goed als jij van een uitkering leeft en ondertussen zwart bij klust, dan moet dat inderdaad wel te doen zijn. Maar ik gok dat jij niet een of andere rocket-scientist bent. Een gemiddelde blower rookt namelijk 150 tot 300 gram per 10 weken. Als je dat bekijkt over een periode van 20 jaar, kom ik uit op 15,6 tot 31,2 Kg. Ga ik daar even lekker het gemiddelde van nemen, namelijk 23,4 Kg. Denk dat dat wel de nodige schade aan je gedrag, danwel je functioneren in het dagelijks leven heeft toegebracht.

Highwoodman | 06-10-07 | 10:36

Ik las van de week dat het leer niveau van de vmbo scholen eigenlijk nog te hoog was en om de leerlingen toch hun diploma te kunnen overhandigen, een club van wijze mensen overwegen om het niveau nog verder omlaag te brengen......... komt helemaal goed in Nederland.

Karel Kruizenruiker | 06-10-07 | 10:23

@dat ventje die die mail had gestuurd : sucksex met onderduiken joh!

BYO | 06-10-07 | 10:09

@Eelcontrast 06-10-07 @ 09:17
Ik heb geen loonstrookje, vestzak broekzak.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 09:36

@listen2bobmarley
Weet je wel zeker dat je een film zat te kijken en niet toevallig je loonstrookje zat te spellen?

Eelcontrast | 06-10-07 | 09:17

@ Don Quichote 05-10-07 @ 23:37
Dank je, met jouw kan ik praten. Caveman gaat ff wat anders doen.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 09:13

@Highwoodman 05-10-07 @ 23:47
Je bent een aanmatigend persoon, en ik vermoed dat je alleen maar kan dromen wat ik zo per maand binnenbreng. En fokking nee, dat is niet van een wietplantage. Maar goed, ik zal het onthouden, en na 20 jaar ganja gebruik heb ik tegenwoordig ook nog een keer een uitzicht, waar jij alleen van kan dromen, ... zo steek nou maar de barbeknoei aan, ballhead.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 09:10

@Don Quichote 05-10-07 @ 22:48
Nee, nu teruglezend, dat is niet wat ik bedoelde. Neem bijvoorbeeld de definitie van het begrip liefde door Plato. Iemand kan erg goed passen in een gemeenschap, vriendschappelijk zijn naar een ieder. Kortom, geliefd zijn. En toch hoeft diegene nooit Plato gelezen te hebben, terwijl Plato wel liefde in drie niveaus heeft ingedeeld.
Ik was trouwens, zoals gemeld, een film aan het kijken, Das leben der Anderen. Over de stasi en kritiek op het systeem, vanuit het systeem, een aantal jaren voor 1989. Als je van film houdt, en dit genre, een aanrader.

listen2bobmarley | 06-10-07 | 09:07

@Highwoodman 05-10-07 @ 22:58
Hoe komt het dat jij een afkorting gebruikt ( THC ) en niet weet wat het betekent?
Caveman gaat, nuchter maar nog steeds grieperig, eens lekker een borrelpraattafel verbouwen, en wie houdt hem tegen?

listen2bobmarley | 06-10-07 | 08:59

Loooooooooool netjes Rutger

K.jongerensponsor | 06-10-07 | 03:15

:-)

neemjemoederindemali | 06-10-07 | 03:04

Amen 06-10-07 @ 02:58

ben nog nie eens begonnen

neemjemoederindemali | 06-10-07 | 03:02

De hedendaagse VMBO,erts zijn de frikandellen inpakkerts van morgen..

Haloef | 06-10-07 | 02:59

neemjemoederindemali 06-10-07 @ 02:46
Kouwes in je uitgebroken?

Amen | 06-10-07 | 02:58

Hmm, wil wel ff een boom opzetten met hommo Roetger over bepaalde woorden, ben bang dat hommo Roetger vrij snel nie meer weet waar het over gaat.

Marge? wat wilt u weten van marge/marsje en in welke context stelt u me deze deze vraag? Als interviewer bent u een hele rare vraag aan het stellen aangezien op deze vraag zovel verschillende antwoorden mogelijk zijn dat ik cker een half uur kan leuteren over deze simpele vraag en dat ik cker weet dat uw publiek binnen 2-3 minuten dusdanig gedecimeerd is dat u a.s. maandag op zoek moet naar een andere baan aangezien uw werkgever u niet langer kan betalen en u ook cker niet langer in dienst wil houden vanwege de zwaar teleurstellende kijkcijfers en de daarmee samenhangende reclame inkomsten waaruit niet alleen uw salaris dient te worden betaalt maar eauk de salarissen van uw cameraman en de aan uw gelieerde mensen binnen de organisatie van uw bedrijf, zowel direct als indirect die uiteraard alleen betaalt kunnen worden door voldoende reclame inkomsten die gegenereert worden door bezoekersaantallen, kortom door die stompzinnige simpele vraag brengt u niet alleen uw eigen carriere in gevaar maar ook de boterhammen en het beleg van uw geachte, danwel geminachte collega's van uw bedrijf alsmede de geachte danwel geminachte werknemers van de aan uw bedrijf gelieerde reclame buro's en hun opdrachtgevers.

U wilt nog steeds antwoord op deze vraag?

neemjemoederindemali | 06-10-07 | 02:46

hahaha fantastisch, Een VMBO'er die het wel beheerst en 10/20 spelfouten maakt, hahaha bedankt voor de bevestiging Nadia!

stevy | 06-10-07 | 02:29

Tim is een hele gezonde jongen die nog moet leren wat nuanceren is.

vander F | 06-10-07 | 01:53

binnenkort waxinelichtjes voor tim,in den knop gebroken

prowlert | 06-10-07 | 01:35

Wowzers 06-10-07 @ 00:06
Nadia laat er geen spellings check(?) over heen gaan.Gewoon een eerlijke brief van een VMBO'er. Maakte in ieder geval meer indruk op mij dan een gemiddeld HBO stage verslag dat ik af en toe onder ogen krijg.Dat copypaste werk met gegooglede plaatjes.

miko | 06-10-07 | 01:10

Kouwes, kom d'r maar in! Deze jeugd heeft de toekomst als ze van jou onderwijs (Nederlandse taal, rekenen en zuipen) krijgen.
.
btw. ook biologie is voor hen een belangrijk vak...

buzzelbas | 06-10-07 | 01:08

@vander F 06-10-07 @ 00:10,
ok,
'schwere wörter is nou eenmaal '
moet zijn
'schwere wörter zijn nou eenmaal'

Tenzij men mijn eerste gedachte oprisping aanneemt, en wel het beruchte boek "schwere wörter', bij velen vast nog wel bekend.
In dat geval volstaat 'is'.

vander F | 06-10-07 | 00:56

Straks uitleggen bij de verkiezingen hoe je op Wilders moet stemmen. Voordat je het weet gaat hun stem naar Groen Links. Wellicht figuurtjes (zoals op de tram) op het stembiljet toevoegen. Hoeven ze al die moeilijke nummers niet te onthouden.

Gezellig he? | 06-10-07 | 00:36

@vander F 06-10-07 @ 00:10:
Zo is het. Aristoteles roeleert. De rest is voetnoot.

koerbagh ® | 06-10-07 | 00:22

Beide scholen beheersen de taal niet 100%. Alleen vind ik de kinderen op de Amsterdamse school een iets grotere mond hebben.

De jongen in het begin, van het Ichtus college is ook dommer dan die denkt met zijn gekke opmerkingen.

RicoGT | 06-10-07 | 00:19

Ik vond het reuze meevallen, veel betere woordenschat, ontspannen met de taal omgaan, redelijk ABN, betere houding, niet zo afwerend.
Maar dat is ook logisch, zoals Tim al ondiplomatiek verwoord, het scheelt als in de thuissituatie alleen maar Nederlands gesproken wordt.
Flink verschil met de vorige sgool.

Verder gewoon VMBO, schwere wörter is nou eenmaal niet echt besteed aan VMBO leerlingen, hoeft ook niet.

@Don Quichote 05-10-07 @ 23:56,
en Plato was een enge creep.

vander F | 06-10-07 | 00:10

Ohhh zo jammer van die mail! Die Nadia was er zó dichtbij! Had ze haar mail maar laten nalezen door iemand die nou net dat specifieke hersengebiedje heeft dat voor feilloos taalgebruik zorgt... Niet dat Nadia dom is, maar als die mail helemaal foutloos as geweest, was het zoveel krachtiger overgekomen...

Wowzers | 06-10-07 | 00:06

Je doet je nickname in ieder geval wel eer aan, beste Don.
Welterusten

Highwoodman | 06-10-07 | 00:00

@Highwoodman
De agressie...
Bob leest Plato en "denkt", de moeite waard om te trachten zijn beweegredenen te doorgronden. Er was niets op TV.
Slaap lekker.

Don Quichote | 05-10-07 | 23:56

@Don Quichote
Is helemaal niets mis mee. Maar wat ik van ome Bob las, was tekst die ik ook uit de mond kan horen van iemand die Amsterdam Centraal of Utrecht - Hoog Catherijne tot zijn/haar huis heeft gemaakt. Moet ik diegene natuurlijk wel eerst van zijn/haar bankje af trappen.

Highwoodman | 05-10-07 | 23:47

Tim bedoelt:

"Kijk, het ene ras is bijvoorbeeld heel goed in leidinggeven, terwijl het andere ras weer veel beter is met hardlopen en ritmes.
En als iedereen zich daar gewoon aan houdt is er niks aan de hand.
Da's de natuur en je bent niet sterker dan de natuur.
En ik zeg heel eerlijk, ik houd me daaraan, ja, ik houd me daaraan.
Ik zal geen wc's gaan schoonmaken, dat gaat niet, dat zit niet in mijn roots.
Da's belangrijk, je roots."
(Hans Teeuwen)

Nevermind84 | 05-10-07 | 23:37

@Highwoodman 05-10-07 @ 22:58
Nu heb je bobby weggejaagd. En aangezien hier enkel bokbier wordt genuttigd, zal ik de eerste zijn die ageert tegen jouw aantijging. Wat is er mis met cultureel, filosofische discussies, al dan niet passend in ieders denkraam? Ooit stond GS garant voor intellectuele initiatieven van inmiddels verdwenen denkers.
Een ouderwets intermezzo was m.i. meer dan welkom en onbegrip vormt de basis van jouw kritiek.

Don Quichote | 05-10-07 | 23:37

allemaal neukfoutjes die kleuters....

neukfoutje | 05-10-07 | 23:13

Anders gaan jullie je THC-wijsheden even lekker op MSN uitwisselen.
Hoe komt 't nou altijd dat mensen die wiet roken, zichzelf ineens een hoogbegaafd mens wanen? Met hun quasi intressante onderwerpen en theorieën die kant noch wal raken.
Sneu, eigenlijk...

Highwoodman | 05-10-07 | 22:58

@Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 21:02
Poeh... Hier heb ik even over moeten nadenken na het doorlezen van jouw comment. Een interessante, pessimistische en -als je mij toestaat- vergezochte theorie. Volgens mij zeg je dat de meerderheid van de mensen eenvoudigweg te dom is om in een maatschappij te kunnen (over)leven. Hoe wou je jouw probleem oplossen? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

-edit | 05-10-07 | 22:53

@listen2bobmarley
Als je refereert naar eerdere comments, mijn redenaties zijn zelfs bewust krom.
Af en toe gooi ik er wat citaten van onsterfelijken tussen, de vage hoop koesterend dat het proletariaat nog enigzins tot zelfreflectie wordt gedwongen, dus kom niet aan met (mis-)interpretatie van kennis. Speel op het gevoel.

Don Quichote | 05-10-07 | 22:48

och jeetje, hoelang heeft onze Timmetje nog te gaan?

Rest In Privacy | 05-10-07 | 22:43

Hoogmoed komt voor de val .. daar hoef je de kwantum niet voor weten te liggen .. zullen we maar zeggen

Draaitafel Demagoog | 05-10-07 | 22:31

@Don Quichote 05-10-07 @ 22:24
Jouw redenatie is ook wat krom, want ik stel dus dat kennis niet absoluut noodzakelijk is om toch er in concrete zin mee om te kunnen gaan.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 22:30

@listen2bobmarley
Wat gepiqueerd, vergeef mijn opzichtig sarcasme.
De formulering was ook wat krom, maar een Plato-kenner is blijkbaar ruimdenkend. No offence.

Don Quichote | 05-10-07 | 22:24

"@VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:53
O ja joh, en waarom zou ik dan contact met hem moeten zoeken? En welke heere is dat dan. Je bedoelt die kerk waarop ze op zondig in kleren staan die d.m.v. gif en heeeeeeel veeeeel water en slavenarbeid tot stand zijn gekomen. En dan gaat er zo'n man over de liefde van Jezus praten, terwijl diezelfde netjes in katoen aangekleedde gristenen, die de zaterdag er voor nog een zootje prijsknaller op de fokking barbaardoei getiefd heeft waarvan de absolute grondstof uit swingend NO van Brazillië komt, alwaar men aan de bloody hoerenzooi g honger ligt. Bedoel je zo''n kerk soms?
Nou daar kom ik dus niet, ik hoop dat ik dat niet nader hoeft toe te lichten, wat mijn beweegredenen, omtrent die mening zijn. "

Fap fap? ik heb ze wel eens slechter geschreven? Gniffel. Ik plak het in mijn dagboek.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 22:15

@Don Quichote 05-10-07 @ 22:06
Tja, je hoeft er geen kennis van te hebben om het toch te kunnen begrijpen, en dat hoeft niet direct de ratio te zijn. Maar goed, dat gaat wel erg ver. En ik heb eigenlijk geen zin in die toon, die ik proef in de bodem van je bericht. En uiteraard is dat verkeerd gezien door mij. We split.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 22:10

Ik ga ff Das Leben des Anderen kijken, en dat duurt nogal lang. Het zou zo maar kunnen dat mijn Duits niet al te vast is in de grammatica. Dus bij voorbaat mea culpa voor enige fouten. Time conquerer wenst jullie allemaal een genoegelijke avond. Bless the people that speak up truth.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 22:06

"een ieder die op zijn manier Plato begrijpt heeft een oprechte plek in de maatschappij"
@listen2bobmarley
Hilarisch. Draai jij de volgende?
Dat noorderlicht van hier roept nauwelijks visualisaties op.

Don Quichote | 05-10-07 | 22:06

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 22:01
Lekker bezig man.

HundertWasser | 05-10-07 | 22:04

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:27
Zo ben ik eens een wannabe dread uit Friesland tegengekomen. De buschauffeur vroeg hem of die muts vol met slangen zat. Hij zei dat hij ze allang getemd had. Ja Jeroen is slim, weet altijd weer te overleven.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 22:01

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:27
Ja dat zit helemaal vol met haar. Het geen dus aangeeft dat Rastas IndoEuropese genen hebben, waar het langhaar gen inzit.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:55

@Dirrek 05-10-07 @ 21:28
Tja, zo iets heb ik ook gedaan, terwijl er een vrouw uit Singapore briljant aan mijn plasser zoog, en ik ook een vaporiser heet had gemaakt met wiet uit eigen tuin. Toch nog altijd mijn droom om met een geliefde een goeie herb te delen en mij helemaal gek te neueken. Dan is zij mijn universum, en kan ik nederig zijn.
@dreads
Het righteous man mag ook baard dragen. Dreads zijn niet per definitie natty. En it is not the hair on your head, that makes you dreader than dread.
@Waarden van Plato
Basis van onze cultuur, en waarschinlijk na meer dan 4000 zal hij nog steeds geraadpleegd worden. Dus altijd het lezen waard toch. Trouwens, een ieder die op zijn manier Plato begrijpt heeft een oprechte plek in de maatschappij, zo simpel is het.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:53

@Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 21:02
Economie(-leraren), industrialisatie, pijlers. Wat een ambetant en abstract betoog dat ook nog eens de kern mist van het probleem. Waar heb ik dat meer gehoord...? Laat maar gaan, de virussen lossen het wel op. Over de devaluatie zijn we het eens, qua uitgangspunt en waardenoordeel is er een kloof.
Ik zou Hyperion eens lezen ipv de verhandelingen van Wallerstein.
@nattebever 05-10-07 @ 21:06
Zo ken ik je weer, er was even verwarring.

Don Quichote | 05-10-07 | 21:48

nattebever 05-10-07 @ 21:21
Mooi voor je dat je mij herinnert aan het slechte Nederlands. Ik raak er al aan gewend dat meerdere mensen deze kritiek uiten. Wat is het probleem, de spelling, tekststructuur, grammatica?
Verder heb ik nog geen kids, ik wil ze wel, maximaal 2( als de hele wereld dat zou doen, zou de bevolkingsgroei stabiliseren en met vroegtijdige sterfte zelfs afnemen). Graduit, dat woord ken ik overigens niet, om even in VMBO-sfeer te blijven. Daar staat tegenover dat je bijvoorbeeld niet alle Limburgse woorden kent, dus dat middelt zich wel uit.
Verder vind ik je samenvatting van primaat tot massasterfte wel amusant.
Ik ga nu leukere dingen doen dan achter de pc weg te kwijnen. Prettige avond allemaal!

Het_leuke_zuiden | 05-10-07 | 21:44

VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:38
Klinkt in ieder geval al een stuk gothischer.
Misschien iets te geil voor bobbieboy.

nattebever | 05-10-07 | 21:43

@nattebever 05-10-07 @ 21:36
gebreeën dan...

VanFrikschoten | 05-10-07 | 21:38

VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:27
'Gebreidde'?
Da's wel heel goor, al moet ik toegeven dat m'n Bulgaars niet meer is wat het ooit was.

nattebever | 05-10-07 | 21:36

listen2bobmarley 05-10-07 @ 21:25
Bobje, waarom doe je nu comments posten in het Engels? Zo begrijp ik er niets meer van.
En dan ook nog Plato er bij, alleen maar omdat-ie de Griekse beginselen was toegedaan?

nattebever | 05-10-07 | 21:35

*knoopt enkel van @listen2bobmarley vast aan boomstam voor hij wegzweeft*
nl.youtube.com/watch?v=sHzdsFiBbFc
Jezus,wat een onsamenhangende woordenbrei spuugt U eruit zeg.. en ik maar denken dat @kouwes' literaire braaksels lezen al een uitdaging was.

de grote Anti | 05-10-07 | 21:31

listen2bobmarley 05-10-07 @ 21:20 toen ik nog blowde vond ik masturberen een vorm van liefde met het Universum. Als ik weer eens een waterpijp met zwarte paak had leeggezogen en een korte tijdspanne later mijn zaad het luchtruim zag doorklieven en mijn ruggegraat de transitie onderging van een harde plank naar zachte spaghetti, dacht ik niet aan vrouwen. Die vond ik in dat stadium alleen maar complex. Na het masturberen wil de ik tekenfilms en gevulde koeken.

Dirrek | 05-10-07 | 21:28

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 21:25
Heb jij d'r ook zo'n gebreidde rastamuts bij op? Zo één waar je van denkt:"Zou die echt helemaal vol zitten met haar?"

VanFrikschoten | 05-10-07 | 21:27

fuckje 05-10-07 @ 21:24
Met jou d'r bij in de boom wordt het dan nog oergezellig. 't Zal wat wennen zijn als je zo in het voorbijgaan in the holiest of holiest genomen wordt, maar 'k verwacht dat je daar gaandeweg plezier in krijgt en er zelfs speciaal vroeger voor gaat opstaan.

nattebever | 05-10-07 | 21:27

I am not interested in politics. There was never a government of truth. There was hever a government of love. There was no single higher value of Plato that is ever put in a administration. I am not interested in political stuff. No thank you very much.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:25

@nattebever,
Jij en Teen komen terug als Bonobo aapjes, zeker weten;-)

fuckje | 05-10-07 | 21:24

@VanFrikschoten en Don Quichote:
Mja, maar Zarathustra is weer té Space Odysseygezaagd. Als de muziek pure angst moet bijstaan, dan zal het 6e Concerto Grosso van Alfred Schnittke een zeer succesvol stukje zijn.

Skeflau d'Bouterique | 05-10-07 | 21:24

nice, but that does not exists.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:23

fine, but if you use 2119 please. Have to read this, irie.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:22

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 21:18
see 21:19 dude... get tha point brotha?

VanFrikschoten | 05-10-07 | 21:21

@Kledder en de Vock:
Precies. Oorlogen zijn de perfecte manier om van een idiotenoverschot af te komen. Helaas hebben onze verlichte leiders de dienstplicht afgeschaft. Ik zeg: voer een verplichte IQ test voor iedereen in en stuur eenieder die lager scoort dan 100 het leger in. Dan even een frontoorlogje eroverheen en hoppa, het aantal gevanginsissen kan worden gehalveerd.

Vampire Hunter D | 05-10-07 | 21:21

Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 21:02
Dat was een lang verhaal. Zucht.
Je Nederlands is allerbelabberst, maar...'k zal niet de eerste, en ook niet de laatste, zijn die je daaraan herinnert.
Dan nu, kijkbuiskinderen, het comment.
Dat komt er kort gezegd op neer dat er teveel mensen op aarde komen of reeds zijn.
We moeten dus toe naar een reductie van het aantal mensen.
Het_leuke_zuiden geeft daarvan een slecht voorbeeld, want hij heeft kinderen.
Zijn gelul is dus gratuit.
Als gelul niet al altijd gratuit is.

Met de strekking ben ik het wel eens. De mens is een roofzuchtige primaat en zal de aarde verwoesten en is daar al behoorlijk ver mee. Ons lot zal hetzelfde zijn als dat van de ratten die wat al te enthousiast hebben rondgeneukt. Te veel mensen, te weinig voer, massasterfte.
Probleem? Welnee. De mens is een mislukte diersoort (bestaat nog maar net) en zal binnen een paar honderd jaar decimeren of totaal verdwijnen. Een goede zaak.

Gelukkig geloof ik in reincarnatie. Ooit kom ik terug als schaamluis, platvis of parelhoen - daar ben ik nog niet helemaal uit. In de tussentijd wel jullie best doen hè!

nattebever | 05-10-07 | 21:21

Dirrek 05-10-07 @ 21:17
Tja, ik vind dat er pas sex is als je je met iemand geestelijk kan verbinden. Als dat niet zo is blijft het toch een complexe manier van mastuberen.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:20

Ter zelfder tijd organiseert de Partij van de Frikschoten aan de andere kant van het bos een seminar voor zwevende kiezers die door de bomen het bos niet meer zien... praktisch, toch?

VanFrikschoten | 05-10-07 | 21:19

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:13
Met andere woorden de intentie van het symbool is er niet meer. A matter that the logical basical concrete phylosophical life rule is violated. However this logical basis is universal and true.
En wat is dat mijn heer Van Frikschoten?

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:18

Juist @Dirrek

"What doth strengthen and what maim.
Thus ye teach us, every day,
Wisdom, though fled far away."

Don Quichote | 05-10-07 | 21:17

Perfecte doelgroep voor een wervingscampagne van Defensie.

Kledder en de Vock | 05-10-07 | 21:17

De refo VMBO's zijn nog beter. Ik loop op zo'n ruitjesrok af, paardestaart en flink van de prammen en zeg: hé meisje, zullen wij eens lekker gaan neuken ? Maar nee, spreekt ze, ik mag van God geen sex voor het huwelijk.
Maar meisje toch, zeg ik, jij en ik gaan toch helemaal niet trouwen ? Hoe kan ik dan sex met jou hebben voor het huwelijk ?
. . . stilte . . .
Gij het gelijk ! Roept het meisje.
En bingo.

Dirrek | 05-10-07 | 21:17

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 21:13
Ja .... en .... Ik oogst altijd zo. Gewoon hennepolie in de kettingzagen, pleurten we ff door die zooi hectaren heen. Kunnen we weer een tonnetje of wat aan mercedes leveren, my dear.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:15

VMBO'ers zijn het levende bewijs dat de evolutietheorie juist is. Scheer een stel apen kaal, hul ze in lompen en hou een microfoon onder hun neus en je krijgt *exact* dezelfde taferelen te zien die je in het filmpje ziet.
Mijn God, je zult maar VMBO'er zijn. Het is maar goed dat ze zo dom zijn dat ze niet beseffen dat ze totaal geen toekomst hebben.

Vampire Hunter D | 05-10-07 | 21:15

@gigi gorgonzola 05-10-07 @ 21:11
??????? Ik geloof dat ik hiervoor de rest van mjn herbBob maar eens moet opsteken. Dit kan zwaar sarcastisch tot en met oprecht bedoeld zijn. Ik vraag mij af welke het is.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:14

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 21:02
Ik denk bij nader inzien trouwens dat je beter eens met mij kan gaan praten.
Toevallig organiseert Das VFGI een herfstworkshop in de Ardennen over de relatie tussen het kruis dat je draagt en het bos: "Motorzagen - Herfst 2007"
Lunch inbegrepen.

VanFrikschoten | 05-10-07 | 21:13

Toch komt zo'n zgn. roomblanke vmbo een stuk minder agressiever over dan zo'n zwarte. Jammer dat ze niet zo zijn als die leuke neger uit sjors en sjimmie.

gigi gorgonzola | 05-10-07 | 21:11

@Max Stirner 05-10-07 @ 21:06
Goh, dat is grappig, ik ben high, en niet mellow at all. Beetje LLINK.
Wat een interessante mening, mijn beste Max. Is Stirner soms een Joodse naam? Zou zo maar kunnen. Edoch, als de hoeveelheid kennis toeneemt, neemt ook de kans van combinatie toe, hetgeen weer bijdraagt aan het oplossend vermogen, in qualiteit versus snelheid. Intelligentie dus.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:09

Ach. Ik zag hier wel een paar sympathieke figuren langskomen. Beter dan paar paar van die kleine aggresievelingen uit dat andere filmpje. Hoe groot hun woordenschat is interesseert me niks.

Max Stirner | 05-10-07 | 21:06

Don Quichote 05-10-07 @ 20:59
Ik begin altijd gewoon te plempen na doorlezing van het topic, ongeacht of iemand al iets soortgelijks heeft geplempt. Zou me te veel afleiden.
Je zou dat degeneratie kunnen noemen. Ik ben zelf totaal gedegenereerd, vandaar dat ik hier kan posten. Krijg ik weer eens een ban, dan stuur ik een keurig briefje met 'Hallo Joris, ik ben debiel, maar is dat een reden om mij te bannen? Zeg maar waar de whiskey naar toe moet.'
Werkt heel goed.
VMBO roelz.

nattebever | 05-10-07 | 21:06

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:53
O ja joh, en waarom zou ik dan contact met hem moeten zoeken? En welke heere is dat dan. Je bedoelt die kerk waarop ze op zondig in kleren staan die d.m.v. gif en heeeeeeel veeeeel water en slavenarbeid tot stand zijn gekomen. En dan gaat er zo'n man over de liefde van Jezus praten, terwijl diezelfde netjes in katoen aangekleedde gristenen, die de zaterdag er voor nog een zootje prijsknaller op de fokking barbaardoei getiefd heeft waarvan de absolute grondstof uit swingend NO van Brazillië komt, alwaar men aan de bloody hoerenzooi g honger ligt. Bedoel je zo''n kerk soms?
Nou daar kom ik dus niet, ik hoop dat ik dat niet nader hoeft toe te lichten, wat mijn beweegredenen, omtrent die mening zijn.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 21:02

Don Quichote 05-10-07 @ 19:41
Een beetje onderzoek naar de naam Immanuel Wallerstein. Als je de juiste bron vind is hij een betere economieleraar dan degene die je tot nu toe hebt gehad.

-edit 05-10-07 @ 19:47
Ik weet dat het niet altijd vrije keus is, het VMBO. Ik schrijf de mensen niet af. Alleen de maatschappij die we zoals vandaag kennen heeft oorzaken. Een oorzaak is de industralisatie, een andere oorzaak is de 'voorlopige' overwinning op infectieziekten. Nog een rede is de overwinning op de landbouw en de laatste overwinning is de mogelijkheid tot massatransport.
Ik geloof dat ik hier de pijlers van de samenleving heb genoemd. Deze pijlers bepaalde dat de menselijke populatie kon uitgroeien tot de omvang die we vandaag te dag kennen. Alleen er zijn een paar probleempjes in het vooruitzicht gesteld.
Industrialisatie kost energie en grondstoffen, energie dat steeds duurder wordt, omdat het uitputbaar is en de grondstoffen(mineralen,hout etc etc) beperkt leverbaar zijn. Dit is dus 1 pijler. Een andere makkelijk aan te wijzen pijler is transport, dat kost ook veel energie en gaat dus problemen opleveren in de toekomst.
De kennis tot het verbouwen van het land zal nog een stabiele pijler blijven. Alleen je moet eens nagaan betreft infectieziektes. De uitvinding van het riool heeft bevoorbeeld geleidt tot groei van de populatie. Ziektes ontstaan waar de menselijke populatie dichtbevolkt is. Kijk naar het vogelgriepvirus, dat begint langzaam aan te muteren totdat het van mens op mens overdraagbaar is. Wat heb je dan? Een epidemie.
Voorlopig zijn we de ziektes te baas, omdat we de mutaties van een virus kunnen bijbenen. Straks als virussen aggressiever worden, wil ik het nog wel eens zien. Gezien de inca beschaving wil ik ons lot nog wel eens afwachten.
Dan heb ik 3 pijlers bekritiseert die de oorzaak zijn van de groei van de menselijke populatie.
Waarom ik het VMBO en de maatschappij bekritiseert. Het besef ontbreekt hoe kwetsbaar de samenleving is. Niets is vanzelfsprekend.

Strotgrondel 05-10-07 @ 19:50
Het enige verschil dat ik ga maken is voor mijn eigen welzijn en dus voor mijn nageslacht. De wereld verbeteren is een illusie en laat ik over aan de socialisten en de PvdA en aan de buitenlandse aanverwanten.
Ik vind het interessant, vanuit het humanisme populatiegroei veroorzaken. De korte termijn oplossing zoeken, het lange termijn probleem creeren.
Chapeau!

Het_leuke_zuiden | 05-10-07 | 21:02

Ach, nog een paar generaties en dan communiceren ze met keelklanken en gebaren. Zijn we weer redelijk terug bij af. Mijn profetie.

Dirrek | 05-10-07 | 21:01

@nattebever 05-10-07 @ 20:43
Totaal eens. Daarbij: Niemand heeft het bij de geboorte voor het uitzoeken. Je kunt je ook afvragen of een gemeenschap gebaat is bij alleen maar praters. Ik bracht vanochtend mijn auto naar de garage en hoef niet in discussie. Hij was vanavond wel klaar. Dat is ook wat waard.
Dus hoera voor de VMBO-ers!

HundertWasser | 05-10-07 | 21:00

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 20:46
Ook knap, een vraag beantwoorden met een prematuur antwoord. (ik ga mee in de flow)

@nattebever 05-10-07 @ 20:43
Lees nou gewoon ff de comments terug over de degeneratie van het systeem etcetera... Da's electronica, jammer van de filmpjes natte ;)

Don Quichote | 05-10-07 | 20:59

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 20:51
Jij moet eens met mijn broer Dirkstra praten, vogel... Mijn broer (hij leed etc.) is ook nogal in de Heere...

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:53

En uiteraard is het nu ook de tijd dat men minachtend zal zijn naar zijn profeten. Hoe ver ze afstaan van de kern van zijn boodschap, de meer barbarisme zal er zijn in de wereld. I burn down babylon, wicked system.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:51

Mmmm, most interesting stuff is this. People that seems to communicate, but not really.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:49

fuckje 05-10-07 @ 20:38
Waar was jij opeens vanmiddag? Op een simpele vraag (Neuken?) geef je niet eens antwoord.
Ik kan je wel zeggen dat ik zeer verbolgen was.
En die filmpjes krijg ik nog steeds niet door, kutterdekut!

VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:39
Mooi geluid, lijkt me. Herinner me uit een grijs verleden iemand die voorlas uit een gothische tekst en waarin Jezuf aan het kruif hing. Dat was de eerste keer dat we hartelijk moesten lachen om die kwezel die het beste met de wereld voor had. Aan het kruis kwam-ie nooit meer.

nattebever | 05-10-07 | 20:48

Rutger.. goeie keus, ik mag 'm wel.

larie | 05-10-07 | 20:47

@ Don Quichote 05-10-07 @ 20:31
Sorry Don, en ik moest mijn eerste irie herbpop nog roken. En dit is dus het eerste bericht onder invloed van Thai weed. Anyway, toen kwam ik er dus achter dat die fokking www.geenstijl.nl niet goed werkt onder FireFox 2.0.0.7. Ik vermoed dat dit een belegen versie is, en mijn devies is, if it works fine, do not fix it, digged it? Mmm, nieuwere versies, vaak zwaardere software.
In ieder geval, ik rook 20 jaar marihuana, nog steeds een frisse plee, maar wat de biep bedoel je daarmee dan?

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:46

Ik begrijp niet zo goed waarom er zo gezeken wordt over VMBO-scholen. 't Is niet het hoogste niveau, okee. Dat klopt ook helemaal met het gemiddelde niveau van de Nederlander (lees voor de aardigheid eens NRC of de Volkskrant). Niet meer dan 2% of 1% van de Nederlanders heeft een niveau dat er toe doet, dus what's the news?
Ga maar eens naar een willekeurig VWO of interview eens eerstejaars WO-studenten en kijk eens wat voor mallotigheid je dan te horen krijgt. Of R. dan de juiste interviewer is, tja, daar kun je aan twijfelen.
Kortom, vind het een beetje goedkoop, dit geleuter over het niveau van het VMBO.

nattebever | 05-10-07 | 20:43

Echt wel ernstig dit.

Dirrek | 05-10-07 | 20:42

@nattebever 05-10-07 @ 20:36
Gotische letters klinken als lood wat op een plaat ijzer valt.

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:39

@nattebever,
Da's nou jammer, want na 6 seconden wordt het spannend;-)

fuckje | 05-10-07 | 20:38

VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:20
Hoe klinken gothische letters, VanFrik? Dat schooltje van jou, ik weet het niet.
En die Lederhoosjes - habe nun ach.

nattebever | 05-10-07 | 20:36

@Skeflau d'Bouterique 05-10-07 @ 20:30
Het gaat ook om de entourage: het donkere benevelde bos op de achtergrond omringd, de bange gezichtjes, gloeiende wangetjes en kille ruggetjes, minabele kennis der Nederlandse taal, de lange bewegende schaduwen en... de grote grauwe fietsenmakershanden van ome Frik! Boeh!

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:35

Pluim voor Nadia. ondanks de taalfoutjes een correcte brief. Getuigt van motivatie en inzicht. En veel respectvoller dan menig GS reaguurder. en dat mag wel eens gezegd worden.
Nogmaald: Nadia, pluim! En met jou gaat alles goedkomen!

reislustig | 05-10-07 | 20:35

Doe nu eens niet alsof iedereen 40 jaar geleden een IQ van 140 of hoger had. De houding van de leerlingen in dit filmpje is in ieder geval positief te noemen, dat is wel hoopvol.

Lobo | 05-10-07 | 20:34

@Skeflau d'Bouterique 05-10-07 @ 20:30
Absoluut niet, geen symphonie met gaten.
Dan maar Strauss' Zarathustra.

Don Quichote | 05-10-07 | 20:34

@listen2bobmarley 05-10-07 @ 20:22
Don't Bogard that joint, my friend.

Don Quichote | 05-10-07 | 20:31

@Don Quichote 05-10-07 @ 20:27
Kan het niet wat origineler. Die compositie van Orff is al te vaak gespeeld. Ik zeg Sjostakovitsj 7e symfonie.

Skeflau d'Bouterique | 05-10-07 | 20:30

Ik krijg geen enkel filmpje te zien (houdt steeds op na een seconde of vier).
Something wrong bij jullie of moet ik mijn pc het raam uit sodemieteren?

nattebever | 05-10-07 | 20:30

Ik vind die kleinerende berichtgeving tegenover VMBO-ers wel vervelend worden. Die kinderen hebben een bedroevende woordenschat, en praten het grootste deel van de week vrijwel uitsluitend met elkaar. Zo leer je van elkaar weinig. Ook is er weinig/geen sprake van onderlinge discussies.

Hoe gaan jullie reageren als zoon/dochter op het VMBO terecht komt dan?

zonietdantoch | 05-10-07 | 20:28

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:20
Prima, en dan sluiten we af met de Carmina Burana o.l.v. Feldwebel Flick.

Don Quichote | 05-10-07 | 20:27

Het opleidingsnivo in NL is al jaren tanende. In het filmpje wordt de taalachterstand onder de loep genomen. Met de rekenvaardigheden en wiskunde is het nog veel erger. Dit is het resultaat van pappen en nathouden door de diverse linkse regeringen. Het gezag van de leraar onder het nulpunt gedaald. Hiermee is ook het nivo van de leraar gedaald. Er moet echt een mentaliteitsomslag in dit land komen, anders gaat het helemaal fout.

Fred V | 05-10-07 | 20:27

iemand moet toch later mijn reedt afvegen int bejaardenhuis... vmbo heerst!

wim kokring | 05-10-07 | 20:24

Zou er een verband zijn met de hoeveelheid alcohol die de jeugd nuttigt? Of is het gewoon een questie van apatische Nederlandse families die door gebrek van de juiste geestelijke capaciteiten in de familien niet het juist voedsel, geen aandacht thuis en dus gebrekkige ontwikkeling van de hersenfunctie, etc.. Een product van de maatschappij die wij samen handhaven. Proost.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:22

Wat triest zeg en dan te bedenken dat die allemaal over een paar jaartjes stemrecht krijgen. Weer een generatie Pvda, SP of GL stemmers erbij.

RadarDetector | 05-10-07 | 20:20

@Don Quichote 05-10-07 @ 20:17
Ik had toch meer in gedachten om Goethes Faust in gotische letters voor te dragen....

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:20

Goed onderwijs begint op de basisschool, als dit fundament niet goed is stort alles in.

kneuterzak | 05-10-07 | 20:19

@Wouter Boslim 05-10-07 @ 20:10
U hebt niet opgelet.
@VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:14
Mag ik voor de vriendinnetjes wat Keats voordragen? (en wat kost dat?)

Don Quichote | 05-10-07 | 20:17

Heh, ze worden opgeleid om opstandige elementen uit het vliegtuig te flikkeren.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:16

@VanFrikschoten 05-10-07 @ 20:14
Als je snel leest mis je die "s" niet eens...

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:15

Ik zal van de week aldaar eens flink wat foldermateriaal verpreiden van Der Swartzwälder Frikschoten Jügend Abteilung (SFJA). Lekker in de bossen in je kletsnatte lederhosen rond het kampvuur met je vriendjes terwijl ome Frik verhaaltjes dicteert...

VanFrikschoten | 05-10-07 | 20:14

Als je VMBO volgt ben je per definitie dom, anders zat je er niet.

Wouter Boslim | 05-10-07 | 20:10

Tim, krijg de vinkentering met die prietpraat van je. Sujet, stuk rapaille, duvelstoejager, bruusk scrapuul!

Skeflau d'Bouterique | 05-10-07 | 20:10

*kruipt weer onder tafel vandaan* Ach,ze zijn nog jong,levens-ervaring schroeft meestal het IQ nog wat op.. maar als ik een dom kind had,liever op deze school dan die speeltuin die ze een school noemen in A-west.
En ach,domme mensen zijn best vermakelijk soms.
nl.youtube.com/watch?v=xAeyWap3yMQ&...

de grote Anti | 05-10-07 | 20:08

@Destrukto 05-10-07 @ 20:00
Daar ligt de basis en daar doelden we op.

Correctie @ 19:58: Het is geen vrije school maar de nieuwste school:
www.denieuwsteschool.nl/

Don Quichote | 05-10-07 | 20:07

Godallemachtig, EMIGREREN, ... Hij kan ook niet zo goed Nederlands. O god oh lieve god, wat een treurigheid.
Ik had ooit eens een gesprekje met mijn neefje van toen 4 over de ratten in de dierentuin. Hij vond ze erg leuk. Ik zei dat ratten erg vies zijn, en ziektes overbrengen. Ze zitten toch achter glas, was zijn reactie. .... Dat arme jong zal het nog moeilijk krijgen met al deze braniacs plus sloten bier geeft dit resultaat.

listen2bobmarley | 05-10-07 | 20:02

Veel mensen hameren hier op de PABO.
Ik krijg de indruk dat ze denken dat er mensen van de PABO les geven op het VMBO.
Lees ik dat nou verkeerd of weten een aantal mensen hier niet dat de PABO opleidt tot docent in het Basisonderwijs?

Destrukto | 05-10-07 | 20:00

Ja rutger dit is ook gerommel in de marge he, dat je nu net dat percentage debiele leerlingen filmt is niet lief van je.
Je moet wel effe met mensen articuleren die een redelijk vocabulaire hebben die lopen daar vast ook wel rond... toch??

Be?lzebul | 05-10-07 | 19:59

Idd, ze kunnen moeilijk al die HAVO/VWO's ombouwen.
Maar er is iets 'nieuws', de vrije school. Mijn nichtje in Tilburg heeft er na 1 maand in de 'brugklas' al genoeg van.

Don Quichote | 05-10-07 | 19:58

@Don Quichote 05-10-07 @ 19:53
Dat betekent alleen dat het gemiddelde niveau van al het onderwijs zal dalen. Dus niet alleen het VMBO. Die vrees deel ik wel met je.

-edit | 05-10-07 | 19:55

@-edit
Stijgt het percentage VMBO-ers werkelijk niet? Gezien de povere educatie van de huidige PABO-studenten, en ik ken er een paar, zal dat in de nabije toekomst anders zijn.

Don Quichote | 05-10-07 | 19:53

Ja hallo mensen het is vmbo. Ik denk dat het inderdaad diep triest is maar dat je eigenlijk tegenwoordig ook niet meer ervan mag verwachten.

Baksteenschoen | 05-10-07 | 19:52

Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 19:32
Het leven zuigt?
Jij plempt hier de gehele problematiek van de mensheid.
Tja, wij zijn een kanker (zoals ze in de Matrix zeggen) ,
Maar daar trekken we ons niks van aan (zoals kanker)
Studeer jij nou maar door en probeer de wereld te verbeteren,
een verschil zul je niet maken, bedroevend, vind je niet?

Strotgrondel | 05-10-07 | 19:50

@Ikdus 05-10-07 @ 19:42
Da's iets anders dan ineens een microfoon onder je neus met de vraag: wat betekent het?

-edit | 05-10-07 | 19:48

@Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 19:32
Wat ik bedoel: VMBO is niet per sé een keuze. Zeker niet in het begin, want 'ze' sturen je erheen. Dat sommigen in staat zijn dat niveau te ontstijgen is waar, maar dat is niet iedereen gegeven. Dat zou je ook eens onder ogen moeten zien. Ik vind dat je wat denigrerend doet over deze gote bevolkingsgroep waar we al eeuwen mee te maken hebben en de komende eeuwen mee te maken zullen hebben. Jij schrijft ze volkomen af. Jammer, want het betreft de overgrote meerderheid van jouw medemensen die samen met jou de economie en samenleving vormen. Zelfs jij of ik kunnen het niet alleen.

-edit | 05-10-07 | 19:47

Ik kan wel janken bij dit filmpje, echt...

Robin Hood | 05-10-07 | 19:42

-edit 05-10-07 @ 19:03

Zullen we wedden dat die loodgieter wel € 50 op de rekening zet voor "et cetera"
Hij heeft inderdaad geen idee wat het betekent maar het kost jou 50. Dus wie is er nou bijdehant ... ?

Ikdus | 05-10-07 | 19:42

Ok, ok. Mijn doemscenario's zijn hier wel bekend, nuances zijn voor jullie.
Het culturele aspect is nog geheel buiten beschouwing gelaten.
Ik zie nog steeds de communicatie d.m.v. taal als de grootste verworvenheid van de mens en die is tanende.
Wie leest er straks nog literatuur of poëzie, als er überhaupt nog iets wordt gelezen. Eeuwenoude meesterwerken zullen onder het stof verdwijnen in bouwvallige bibliotheken, vele openbaringen en beschouwingen zullen worden vergeten omdat ze een taalbeheersing eisen om iets te kunnen toevoegen aan de geestelijke ontwikkeling.

De wat ruwere monoloog van Het_leuke_zuiden ondersteun ik dan ook, al begrijp ik de conclusie niet helemaal.

Don Quichote | 05-10-07 | 19:41

Was het filmpje aan het kijken, komt mijn zoontje van 8 jaar naast me staan en kijkt mee. "papa... als dat de grote school is wil ik daar niet naartoe hoor"
Goed je best doen mijn zoon... (wist trouwens wel de betekenis van etcetera, niveau van GeenStijl gaat omhoog)

highcity | 05-10-07 | 19:36

-edit 05-10-07 @ 19:11
Het is meer dat het systeem voor je zorgt. Het is als een boer die zijn koeien van gras voorziet. Geef toe, mensen worden lui. Het degradeert zichzelf tot consumeerfabriek. Af en toe denk ik dat we leven in The Matrix. Mensen maken zich druk over mode, hoe andere over hun denken, welke tv programma ze moeten kijken. Op zich is dat geen probleem. Alleen het fundament is gebouwd op het snel omzetten van grondstoffen in benodigdheden.Via mechanisering en automatisering is goedkope arbeid overbodig. Alleen de grondstoffen raken op. Straks komt een hardere ontnuchtering als de benzine onbetaalbaar wordt voor de massa. Als de houtconsumptie in gedrang komt omdat de laatste bossen beschermde bossen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de betere concurrentiepositie die China en India aan het verwerven zijn voor de restgrondstoffen.
Geen probleem allemaal, vooral niet vooruitdenken en anticiperen. Maak je maar druk over welk tv programma je gaat kijken, welk drankje je moet kiezen in de bar.
De mensen zonder specifieke kennis gaan in problemen komen, dus voornamelijk het VMBO. Ik gruwel niet van deze mensen. Je persoonlijke situatie is je eigen keus. Ik baal ervan dat ik wel zoveel ziekenfonds betaal omdat de hele ziekenzorg wordt geleeched. Hetzelfde geld van de belasting die ik betaal. Ik werk hard, ik studeer nog in de weekenden. Het doet mij pijn dat mensen niet werken en elk weekend plezier hebben en geld uitgeven alsof het water is en dat allemaal van belastingcenten of van de ouders die het kind verwennen.
Judgementday gaat vanzelf komen, alleen heeft niks met religie te maken, alleen dat het kapitalisme gaat falen. Als je een zwakke uitgangspositie hebt, heb je pech. Suc6 VMBO

Het_leuke_zuiden | 05-10-07 | 19:32

Metijn 05-10-07 @ 19:14

na 3 jaar vwo heb je toch geen vmbo meer nodig om nivo4 te doen? of ben ik de enige die dat voor elkaar heeft gekregen

luistukvreten | 05-10-07 | 19:30

@Strotgrondel 05-10-07 @ 19:27
Dank u :)

-edit | 05-10-07 | 19:28

-edit 05-10-07 @ 19:23
'Daar veranderd geen mensch iets aan. '
Het is veranderT, VMBO-ert.
;))

Strotgrondel | 05-10-07 | 19:27

@Strotgrondel 05-10-07 @ 19:21
Sommigen moeten een taalachterstand inhalen inderdaad. Maar hecht nou niet teveel waarde aan taalbeheersing op VMBO niveau. Handjes zijn het. Geen hoofdjes.

-edit | 05-10-07 | 19:24

@fuckje

Heb de indruk dat kinderen tegenwoordig als een soort huisdieren worden gezien. Het is leuk om ze te hebben, staat zo leuk, maar ze moeten niet teveel tot last zijn...

brutus68 | 05-10-07 | 19:24

@Don Quichote 05-10-07 @ 19:13
Het percentage VMBO-ers ligt al jarenlang zo rond de 60%. Daar veranderd geen mensch iets aan. Je hebt een bepaald niveau of niet. Een dreigend chronisch tekort aan hoger opgeleiden heeft een andere oorzaak en kan men deze leerlingen niet kwalijk nemen. Daarnaast wordt er naar mijn mening teveel waarde gehecht aan correct ABN. Taal is een middel om te communiceren. Althans zo behoort het te zijn. Er zijn sowieso maar een handjevol Nederlanders die de eigen taal tot in de puntjes beheersen. Waarom verwacht men dat toch van een VMBO-er? De Nederlandse taal beheersen is bijna verworden tot een wetenschap. Die VMBO-ers zijn prima in staat om uit te drukken wat ze bedoelen. De woordenschat ligt alleen een stuk lager. Als communicatiemiddel beheersen ze de taal prima. Het schort aan de vorm. Alsof daarmee de oorlog gewonnen kan worden.

-edit | 05-10-07 | 19:23

die kleine timmie toch :P

pietje ruk | 05-10-07 | 19:22

@Aussie 05-10-07 @ 18:16
Ik heb niet gezegd dat Spanje het beloofde land is.
Ik woon er al 20 jaar, werk me de tiefus, en als ik niet werk is het in ieder geval lekker weer en goed toeven qua leefbaarheid.
De kwaliteit van het onderwijs is de laatste jaren behoorlijk gekelderd in 0031 dat is overduidelijk te zien aan het taalgebruik van b.v. de reaguurders alhier.
Als ik die Rutger filmpjes zo zie, kan ik niet anders stellen dan dat het onderwijs hier in Spanje stukken beter is als in 0031. (natuurlijk zijn er hier ook leerlingen die het nooit zullen leren, maar dat ligt niet aan het onderwijs maar aan de leerling in dit geval).

PietjeSpanje | 05-10-07 | 19:21

edit 05-10-07 @ 19:03
Moeten ze eerst nog de taalachterstand inhalen..
Maar goed, zij moeten met de handen werken. Dan hebben ze nut.
Ambachtsscholen.
De middenmotor van ons land, ook broodnodig.

Strotgrondel | 05-10-07 | 19:21

Het probleem ligt ingewikkelder, maar ik zal een poging ondernemen, om uit te leggen waardoor het zo'n zooitje is geworden.
1. De opvoeding. Kinderen raken gewend altijd hun zin te krijgen, met snoep,
feestjes, cadeautjes, kijk maar eens naar de reclame: " Ik wil ze allemaal"!
Zo'n danoontje kudtkind: Het jij daar, doe je broek eens omhoog!
Voorbeeldfuncties?
2 Het onderwijs moet vooral " Leuk " zijn.
Te mondige ouders die bij elke scheet juf op het matje roepen, en personeel voor de klas dat zelf ook een slechte opleiding achter de rug heeft, en niet durft op te treden tegen " lesvervuilers", uit angst voor repressailles.
3. Jeugd moet na school naar voetbal, ballet, of is sleutelkind ivm carriere ouders. Worden veel te veel aan hun lot overgelaten.

fuckje | 05-10-07 | 19:21

Tsja, kan er erg verdrietig van worden, maar dat heeft weinig zin. Je kan het de kids in kwestie niet kwalijk nemen, ze weten niet beter. Deze kinderen zijn het resultaat van een totaal failliet onderwijssysteem.
Heb beroepsmatig regelmatig met studenten te maken, en ik schrik soms van het niveau, zowel qua taal als algemene ontwikkeling.

brutus68 | 05-10-07 | 19:20

dus tim wordt kleine Tim genoemd op school
leuke bijnaam

Jamang | 05-10-07 | 19:19

Ik heb zelf eerst 4 jaar VWO gedaan, en ben daarna teruggezakt naar het VMBO. Het valt mij sowieso al op dat er op het VMBO veel minder zorg word besteed aan gezamelijke uitleg, terwijl je dat op VMBO juist meer zou verwachten dan op het VWO, omdat je op het VWO moet leren zelfstandig te kunnen werken.

Metijn | 05-10-07 | 19:14

@ Don Quichote 05-10-07 @ 18:51
Bagatalisteren? Zo wil ik het niet noemen. Ik zie het gewoon niet zwart/wit, maar ben me bewust van het grijze gedeelte in dit onderwerp. Jij zit hier gelijk een rampscenario in, alsof de wereld vergaat. Maar er zijn altijd mensen geweest die een lager IQ hebben dan een ander. Dat hoeft niet gelijk te betekenen dat die personen gedoemd zijn om een leven aan de rand van de samenleving te moeten leiden.
Ik ken genoeg voorbeelden die, met een lage opleiding, evengoed wat van hun leven hebben gemaakt en een leuk leventje leiden. Dat ze dan minder goed zijn in rekenen en in taal, maakt hierin niet uit. Het enige wat uitmaakt is of zo'n iemand zich sociaal kan gedragen en als mens kan functioneren in deze maatschappij. En dat kunnen, tot zover ik kon zien, deze jongeren vele malen beter dan de jongeren in het vorige item. Sowieso zijn jongeren, in de fase waarin ze zich in het filmpje bevinden, wat opstandig en rebels. Maar denk dat het met 7 van de 10 jongeren daar wel goed komt in de toekomst.

Highwoodman | 05-10-07 | 19:14

@-edit
Als ouwe lul ben ik al vele jaren getuige van de aftakeling der taalbeheersing.
De basis van het probleem ligt eerder op de basisschool dan het VMBO, maar de (suggestieve) filmpjes baren me zeker zorgen. Het percentage VMBO-ers stijgt nog steeds en zoveel loodgieters hebben we niet nodig want die komen uit Polen. Babylonische toestanden is wat straf uitgedrukt, maar straks hebben we een chronisch tekort aan hoger opgeleiden. Zelfs de willekeurige universitaire student beheerst nog nauwelijks het ABN. (Belachelijke wijzigingen in het groene boekje daargelaten)

Don Quichote | 05-10-07 | 19:13

@Het_leuke_zuiden 05-10-07 @ 19:08
Mooi verhaal. Je moet dus slim zijn om te overleven. Dan moet de conclusie dat 60% van de menschheid op VMBO-nivo acteert een gruwel zijn voor je.

-edit | 05-10-07 | 19:11

Dus als je niet 1,2,3 een definitie van 'marge' kunt geven, beheers je de Nederlandse taal niet? Fraai onderzoek.

drama | 05-10-07 | 19:10

Ik wil hier graag iets over zeggen: Iedereen geeft de schuld en wijst maar al te graag naar de allochtonen. Er zullen idd meer problemen zijn in deze groep mensen, zoals het toekomstig uitzicht op een goede baan en dus je positie te verbeteren. Alleen de autochtoontjes tonen heel mooi aan dat het probleem niet alleen op een zwarte school ligt.
Het keiharde probleem in de samenleving is dat je niet meer slim hoeft te zijn om te overleven. Het systeem regelt alles voor je, de staat regelt alles voor je. Mensen worden mentaal lui. Ik kom ook uit een volkswijk. Uitkerinkje, beetje bijbeunen en je hebt een fantastisch leven.
Het dierlijk instinct is totaal weg kwa overleven, het enige instinct dat nog over is om je suf te neuken en je status zien te verwerven in je sociale groep.
Maar mensen, geen probleem, de oplossing gaat zich vanzelf aandienen. De samenleving wordt steeds duurder. De werkende klasse of de klasse dat zichzelf wilt verbeteren zal straks zeggen: rot op met de luie medemens en dan komt vanzelf de ontnuchtering voor velen. Alleen een beetje te laat.

Het_leuke_zuiden | 05-10-07 | 19:08

Die Rutger vroeg ook aan jongen met puisten hoe je clearasil spelt. Jammer dat die eruit is gehaalD.

tim7553 | 05-10-07 | 19:06

@ mezelf
Uiteraard captains of industry

-edit | 05-10-07 | 19:04

@Don Quichote 05-10-07 @ 18:51
Bullshit. Op het VMBO worden niet onze toekomstige captains op industry opgeleid. Evenmin onze (lands)bestuurders. Hier worden onze loodgieters, serveersters, houthakkers en slagers opgeleid. De ruggengraat van onze samenleving. Vraag eens aan uw lokale loodgieter (of aan een willekeurige ruggengraat) -bij voorkeur nadat hij klaar is met het aansluiten van uw keuken- of hij meteen antwoord kan geven op de vraag: wat betekent etcetera?

-edit | 05-10-07 | 19:03

@Creyfs_Interim 05-10-07 @ 18:54
Voorbeelden
HBO-studie: Kunsdtacademie
Universitair: Sociale geografie

Don Quichote | 05-10-07 | 19:03

a) mooi dat er zoveel mails binnen gekomen zijn van VMBO-ers die jullie graag op hun school wilden laten langskomen. Dat getuigt van het feit dat de schrijvers trots zijn op hun school en dat is geen slechte zaak.
b) kudos voor de jongen die jullie gevraagd heeft. Hij durft vol in beeld te komen, terwijl het hem door sommigen na dit filmpje misschien niet in dank afgenomen wordt.
c) zoals ik al zei in een reactie op het vorige item hierover zijn deze jongeren wat gedrag betreft een stuk beter te hebben dan de jongeren uit het vorige item. In de provincie zie je beter gedrag een stuk meer dan in de Randstad, helaas.
d) ik ben idd benieuwd hoe dit filmpje ge-edit is. Ik snap dat er een redelijk sappig item gemaakt moet worden, maar was die blonde jongen met zijn zelfreflectie (die ik trouwens zeer goed vond) de enige?
e) ik zou ook graag een follow-up zien op deze twee items in de vorm van een soortgelijk item op een willekeurige PABO of lerarenopleiding. Ben erg benieuwd wat daar uitkomt.
f) de afgelopen dagen is Rutger lekker productief geweest met de filmpjes en ik heb er erg van genoten. Dat mag ook gezegd.

Destrukto | 05-10-07 | 19:02

Etcetera uit leggen als meer is niet perfect maar het komt in de buurt.
Ik beken, ik leg een Haarlemmerdijkje want ik moet het doen, VMBO leerlingen een beurt geven. Zeker als ze zitten te wippen maar ik ga zo een punt zetten achter dit epistel

Weisse rose | 05-10-07 | 19:00

@drama 05-10-07 @ 18:54
Dank u.

Don Quichote | 05-10-07 | 19:00

@poedel 05-10-07 @ 18:51
De ochtend was vreselijk leuk. Of wreed lauw. Te gek. Vet.
Achter "bestaat niet" hoort geen komma. Und?
Wat ik "onpersoonlijk" verwachtte, moet je niet aan mij vragen, capice?

-edit | 05-10-07 | 18:59

Persoonlijk denk ik dat het niet alleen met het VMBO slecht gesteld is.
Ook aan de MBO- en HBO's rammelt van alles en nog wat.
Waarschijnlijk is de universiteit de enige manier om nog echt theorie te leren.
Praktijk hoor je te leren in de werkomgeving en niet op school. Dit is iets dat nu wel heel erg doorgezet wordt in het onderwijs. In het MBO heb ik er al mee te maken gehad en op de VMBO school waar ik nu stage loop (als applicatieontwikkelaar) is men nu ook bezig met het invoeren van het projectgestuurd leren. Het concept is vrij eenvoudig en ziet er leuk uit:
Er wordt een bepaalde periode gesteld om een aantal producten op te leveren waarbij de docent als "coatch" wordt gezien, welke je ondersteunt bij het project.
Alles wordt op eigen verantwoordelijkheid gegooid. Wil je iets weten over je documentatie, dan zoek je de NL docent op (of EN wellicht), heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van het "bedrijf" wat gesimuleerd wordt, dan zoek je de docent bedrijfskunde op etcetera(!).
Zo'n project doe je ook in teams, zo leer je samenwerken.
Dit alles onder het mom van "Zo gaat het in het bedrijfsleven ook".

Praktisch gezien komt het er op neer dat een docent de hele dag in z'n kantoor zit,
er in een periode van bijoorbeeld tien(10) weken negen(9) weken niets gedaan wordt (beetje rondhangen op inet enzovoort) en dat de laatste week alles afgeraffelt wordt om het op tijd in te leveren,
wil je jouw team aan het werk hebben, kun je een grote bek krijgen,
besluit je zelf tijdig te beginnen, dan speelt de rest daar op in en kun je al het werk doen.

Mijns inziens, is dat een actie tegen het lerarentekort: een docent hoeft niet voor de klas te staan, maar kan op deze manier (door meerdere klassen tegelijk) geraadpleegd worden voor de betreffende informatie.

Ach nu afwachten wat de volgende stap zal zijn...

Mastermattie | 05-10-07 | 18:58

@ Creyfs_Interim 05-10-07 @ 18:54
Helemaal mee eens.

... allemaal lekker vitten op de VMBO'ers, maar in elke reactie barst het van de taalfouten...

drama | 05-10-07 | 18:58

@ Don Quichote 05-10-07 @ 18:51
'het' vocabulair

drama | 05-10-07 | 18:54

Leuk dat alle HBO'ers hier de kans zien hun zelfvertrouwen op te krikken. Deze jongens en meiden zijn niet, zoals hierboven gesuggereerd, de toekomst van het land op intellectueel en zakelijk gebied. Ze zullen wel echter degene zijn die dingen kunnen maken. Dingen die iedereen nodig heeft. Jammer dat een aantal HBO'ers zich zo verheven voelt, er zijn in mijn ogen geen ergere mensen dan zij die zich erop voorstaan HBO te doen. Kan iemand een voorbeeld geven van een nuttige HBO-opleiding (geldt trouwens ook voor veel universitaire studies)?

Creyfs_Interim | 05-10-07 | 18:54

@Highwoodman en -edit
Natuurlijk kun je dit staaltje van zwakzinnigheid bagataliseren en ongetwijfeld zal de vocabulair nog worden uitgebreid met enige krachttermen, maar ik voorzie een probleem voor de nabije toekomst. We gaan Babylonische toestanden krijgen.

Don Quichote | 05-10-07 | 18:51

@ -edit 18:02. Was de ochtend nu vreselijk of leuk?
Achter "bestaat niet" hoort geen komma.

@ -edit 18:03. "Persoonlijk" en wat verwachtte u onpersoonlijk?

poedel | 05-10-07 | 18:51

Die kinderen zijn te dom voor woorden....;)

Strotgrondel | 05-10-07 | 18:49

hahahahaha ... :'-)

blaffer | 05-10-07 | 18:48

Het lijkt net het HBO... neem dat maar van mij aan.

Perv | 05-10-07 | 18:42

Dat ventje met blond piekhaar had wel weer voldoende zelfinzicht, dat is een zeer goede eigenschap en ze ontbreekt bij 95% (procent!) van de foutloos Nederlands sprekende en schrijvende mens.

sjaakdeslinksesul | 05-10-07 | 18:41

DT71 05-10-07 @ 18:37
dat is waar, al vind ik wel dat rutgert een beetje stereotypeert. al is het natuurlijk ook een cliché om te zeggen dat zonder de VMBOers heel de samenleving naar de tyfus gaat. maar die jugend mag zeker wel wat beter de taal gaan spreken.

M.A.H. | 05-10-07 | 18:41

Dit is een enorme ego-boost. Bedankt GeenStijl!

Rest In Privacy | 05-10-07 | 18:37

Ach, mij zal je niet horen zeiken over deze jongeren. Ze hebben teminste een gezonder gedrag dan die op de andere school. En verder zijn ze nog jong genoeg om hun vocabulaire wat meer uit te breiden. En ja, dat ze minder weten/slim zijn dan iemand op de HAVO etc lijkt me niet meer dan logisch. Daarom zijn er namelijk verschillende niveaus in het onderwijs. Vind het daarom dus nogal onredelijk om om deze rede op hun hoofd te gaan zitten kakken, puur omdat je jezelf slimmer vindt dan hun. De een kan meer met zijn hersenen en de ander kan weer meer met zijn handen. So be it.
Laat deze jongeren toch lekker in hun waarde. Want nogmaals, ik heb betere hoop voor deze jongeren, dan voor die jongeren in het vorige item.

Highwoodman | 05-10-07 | 18:35

Ik val werkelijk met stoel en al achterover. De jongelui ontbeert het in beide filmpjes in ieder geval niet aan zelfspot.

Don Quichote | 05-10-07 | 18:35

@cave_canem
Nee man, verwacht ze ook niet.

tim7553 | 05-10-07 | 18:33

Ik weet best wat 'marge' betekent, maar als je me een camera onder mijn neus duwt en mij een definitie van 'marge' wilt ontlokken weet ik ook zo gauw de juiste woorden niet te vinden.

Boer Harm uut Twente | 05-10-07 | 18:30

Haha, hoe die Nadia probeert intellectueel te doen, ik tel zo 1-2-3 of meer fouten (hoofdletters, ontbreken verwijzingswoord, vergeten letters).

henkiedenkiedenkie | 05-10-07 | 18:28

Tim, al Turken aan je deur gehad?

cave_canem | 05-10-07 | 18:27

ik niet begraaip .. is het vak Nederlands soms afgeschaft tegenwoordig? Werkt een school niet zo dat je een voldoende dient te halen voor een bepaald vak alvorens je naar de volgende klas mag?

drijflijk | 05-10-07 | 18:27

@kremo 05-10-07 @ 18:21
Exact! Zo goedkoop om VMBO-ers te vragen wat 'marge' betekent. Stel dezelfde vraag in een winkelcentrum en het antwoord is ook: huh? Die VMBO-ers hoeven niet te weten wat etcetera betekent. Zolang ze mijn brood goed kunnen bakken, mijn auto kunnen repareren of mijn muur goed kunnen stucadoren zal het mij worst wezen of ze weten wat procent betekent of niet.
.
Ga die vragen eens aan 1e of 2e jaars Havo of VWO leerlingen stellen. Als zij het niet weten hebben we een probleem.

-edit | 05-10-07 | 18:27

@ nietgewoonrechts 05-10-07 @ 18:22.

Hoezo is dat niet moeilijk? Alsof rekenen zo simpel is.

khunert | 05-10-07 | 18:27

@nietgewoonrechts
ja dan had ik het dus fout gehad, ik had voor kantlijn gekozen

M.A.H. | 05-10-07 | 18:24

@ M.A.H. 05-10-07 @ 18:20

Het verschil tussen de verkoop- en inkoopprijs, dat is toch niet zo moeilijk.

nietgewoonrechts | 05-10-07 | 18:22

De enige slimmerd was die blonde jongen die beaamde dat er nogal aan wat schort aan de taal en zelfs toegaf dat ie het zelf ook niet goed beheerste! Dat is niet alleen slim, dat is ook dapper en gelijk de beste houding om wel redelijk de taal te beheersen. Maar veel andere VMBO'ers doen zeaueaueau dom om tekortkomingen te verbloemen. Beetje grinniken of het wegpraten. Tja... alleen dat gedrag al is te herkennen als dom.
Maar blondie... jij bent oke!! :-)

inquisitra | 05-10-07 | 18:22

"gehaald", Tim.

khunert | 05-10-07 | 18:22

Wat zou het toch leuk zijn als we nu een Havo krijgen te zien.

bram55 | 05-10-07 | 18:22

maar ga dan eens naar vwo en vraag: Wat is tiglassen? Wat is een draaibank? daar weet ook nog geen 10 % van wat dit is.. Ik heb zelf vwo gedaan maar iedereen leert op z'n eigen niveau en doet wat ie wilt doen. Laat deze mensen gewoon doen waar ze goed in zijn zodat al die mongolen die nu bezig zijn over ''de domme vmbo'er'', over een jaar of 10 hun eigen bmw mogen maken omdat die vmbo'er toch te dom is om maar iets goed te doen. Ieder z'n eigen ding, of je nou goed kunt omgaan met auto's of toevallig advocaat word.

kremo | 05-10-07 | 18:21

Nu is 'marge' een heel moeilijk woord om te definieren, zeker als de sterreporter van GS voor je snuffert staat.

M.A.H. | 05-10-07 | 18:20

@fjoder
nee, maar hij heeft leuke stukjes eruit gehaalt.

-edit: gehaalD -

tim7553 | 05-10-07 | 18:16

@PietjeSpanje 18:09

Spanje is het beloofde land of resideert u ergens anders?

Aussie | 05-10-07 | 18:16

En met zijn alle uit volle borst en inhaken maar.

*Jij bent goed zoals je bent etc.*

G-unite | 05-10-07 | 18:14

@tim7553
Heeft Rutger nog een beetje 15 jarige meisjes uit je klas lopen versieren?

fjodor | 05-10-07 | 18:13

@tim7553 05-10-07 @ 18:11

Meen je dat? want dat kan natuurlijk niet he Geenstijl een beetje VMBO'ertjes uitlokken tot racistische opmerkingen....

Critical Distance | 05-10-07 | 18:12

Ik moest dat over die turken zeggen van Rutger.

-edit: Niet jokken Tim. Dit is take 1 -

tim7553 | 05-10-07 | 18:11

@vanpoppel 05-10-07 @ 18:09

Daar zitten ook niet bepaald snuggere types op idd, ik vind dat ook meer een MBO opleiding dan een HBO opleiding, want de PABO is echt een piece of cacke, terwijl mijn HBO opleiding toch behoorlijk pittig is . . .

Critical Distance | 05-10-07 | 18:11

Mijn hemel!! Dit soort......... oetlullen is de toekomst??? Ik ben blij dat ik al jaaaren weg ben uit 0031 en mijn kinderen tenminste degelijk onderwijs krijgen. Wat een zooitje lutsers!

PietjeSpanje | 05-10-07 | 18:09

en dan nu de PABO

vanpoppel | 05-10-07 | 18:09

RS-232 05-10-07 @ 18:03

Olah! Ik ben voor! Weet nog wel een leuk school met flauwvallers VMBO tot aan het Gym... Rutger go for it!

PrAn | 05-10-07 | 18:08

Hier snap ik echt werkelijk niks van, vroegah heb ik zelf op de MAVO gezeten, niet veel hoger dan het huidige VMBO nu volgens mij, ik ben nu bijna afgestudeerd op het HBO, moet wel zeggen dat ik mijn MAVO tijd fluitend heb doorlopen, kan mij dan ook niet herinneren dat het niveau toen ook al zo bedroevend laag was als deze lutsers in dit filmpje, als autochtonen stijgen ze er alleen met fatsoensnormen met kop en schouders bovenuit ten opzichte van de "allochtonen". Maar de algemenen kennis ( betekenissen van woorden ) is wel heel triest. Ik vind mezelf nu dan ook opeens MEGA SLIM^^ bedankt GS voor het opkrikken van mijn zelfbeeld ;)

Critical Distance | 05-10-07 | 18:07

@da wizard 05-10-07 @ 18:03
Muhahaha...
Nee. Betrof een lesje over digitaal forensisch onderzoek. Met name praktisch gericht, maar ook de juridische aspecten daarvan. Persoonlijk had ik vooraf niet verwacht dat ik daarmee de klassen écht kon intereseren. Het tegendeel bleek waar.

-edit | 05-10-07 | 18:06

Als deze jongeren goed kunnen metselen, lassen & timmeren hebben ze meer economische waarde dan bijvoorbeeld een econoom, psycholoog of socioloog. Mooi praatjes vullen geen gaatjes.

Slomo | 05-10-07 | 18:03

@-edit 05-10-07 @ 18:02
Geef je les in Nintendo spelen ofzo...

da wizard | 05-10-07 | 18:03

Doe dit maar eens op de HAVO... Zelfde hoor...

RS-232 | 05-10-07 | 18:03

En toch... Vandaag geheel toevallig en voor het eerst in mijn leven 4 lesuurtjes als gast een lesje gegeven op het VMBO en ik moet zeggen dat dit mijn beeld van deze leerlingen 180 graden heeft doen draaien. Ik heb een vreselijk leuke ochtend beleefd en leerlingen meegemaakt die écht geinteresseerd waren in mijn verhaal. Uiteraard op hun niveau, maar is dat erg? Ondanks de filmpjes: het stereotype VMBO-er bestaat niet, heb ik vandaag mogen ervaren.

-edit | 05-10-07 | 18:02

-edit: briefje halen -

inswinger222 | 05-10-07 | 18:02

@fjodor 05-10-07 @ 17:58
Shit, rassistisch weer fout geschreven zeker?...

da wizard | 05-10-07 | 18:00

Kunnen we Tim niet naar Afganistan sturen...

da wizard | 05-10-07 | 17:59

Rutrger, joh laat eerst eens je haar knippen.......

ossip | 05-10-07 | 17:59

@da wizard

Ga eens terug de schoolbanken in!

fjodor | 05-10-07 | 17:58

Tim krijgt nu ook geen bescherming en begrip van JP?

Dirk Tang | 05-10-07 | 17:58

Tim lijkt me toch vooral een verwaande domoor van het type: alle Turken terug naar Marokko..

maakniesaaknie | 05-10-07 | 17:58

Haha, wat een stelletje bananen. Een duidelijke bevestiging van het type 'stereotype'.

Magnat | 05-10-07 | 17:57

volblaffen die kudtbreezert

kuanimal | 05-10-07 | 17:57

Tim vuil rassistisch zwijn, ga es deaud...

da wizard | 05-10-07 | 17:55

Vmbo sucks.

IJzervreter | 05-10-07 | 17:54

Zo op het eerste gezicht stonden er al 10 taalfouten in Nadia's mail.

el mero mero | 05-10-07 | 17:54

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl