Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kranten vernietigen de wereld

haha fuckedDe wereld gaat aan papier ten onder. Van papier gaan bomen dood, van papier warmt de aarde op en papier eet de zoetwatervoorraden op. Inderdaad ja, al die wereld verbeteraars die zo graag krantenartikelen en boeken volschrijven over hoe wij moeten leven zijn de échte oorzaak van global warming. Check de feiten. De papierindustrie is de vier-na grootste industrie die bijdraagt aan het broeikaseffect. Een kwart van alle vuilnisbelten bestaat uit papier. Slechts 32 procent van een krant is hergebruikt, en ga zo maar door. En nu we het toch over papier hebben. Ook uwer GeenStijl ziet nog steeds brood in de bedrukte papierhandel. Al 5 ton hebben we weggezet en we gaan door! Zo zijn de oplages van het GeenStijl jaarboek en het GeenStijl Zomervakantieboek volledig uitverkocht. Wij bedrukken duurzaam papier dat we in Italië laten bedrukken en tot geyle boeken versnijden. Roemeense vrachtwagenchauffeurs brengen onze boeken vervolgens naar het Centraal Boekhuis. Binnenkort brengen we het GeenStijl Winterboek uit! Hoe we al deze uitstoot compenseren? Door u te adviseren eens wat minder kranten te lezen. Klaar.

Reaguursels

Inloggen

Nee internet dat is lekker schoon, met al die ronkende webserverts en ratelende harde schijven.

Puntplompzak | 05-10-07 | 21:18

Feiten? Bull shit. De papierindustrie is, uit welbegrepen eigenbelang, een grote drijvende kracht achter 'Sustainable Forrest Management'. Vooral de Scandinaviers hebben de kunst van het maximaliseren van de houtopbrengst en de natuurwaarden tot grote hoogte ontwikkeld. Deze kennis wordt ook geexporteerd naar landen waar natuurbescherming niet zo'n hoge prioriteit heeft, zoals o.a. de pulpfabriek van StoraEnso in Brazilie.

GezondVerstand | 05-10-07 | 18:36

Het Geenstijl winterboek, "Not Yet Published" maar wel "In stock"????

writers | 05-10-07 | 16:10

sjaakdeslinksesul 05-10-07 @ 12:47
Ik had heel rijk kunnen worden als ik destijds niet met de verkeerde partners in zee was gegaan. Toen ik begon had je, naast de universiteit, alleen DDS en XS4ALL ... verder niks en nauwelijks Nederlandse sites.
Maar het is anders gelopen :-(

Ik vind het op zich wel goed dat de gevestigde journalistiek door verschijnselen als GS een schop onder de zelfvoldane reet heeft gekregen. Want ze waren wel erg met zichzelf ingenomen, dat elitaire selekte groepje navelstaarders. In die zin steun ik de hetze van GS jegens de "hoernalistiek" wel. Het was toch zo dat het journaille, de politici, hetbedrijfsleven en de intelligentia een inteelt groepje van zelfbevlekkers was en dat ze een gesloten bastion vormden die inderdaad voor de massa's wel even bepaalden wat goed en slecht was.

Mijn punt is meer dat GS meer zou kunnen doen en dat alleen het verschil in medium (papier vs bits) niet genoeg is.

Bigi Bana Boy | 05-10-07 | 14:00

@Patrick Bateman (10:59)
Zouden ze meer dan vijf week lang een doos GS-Winterboeken ongebruikt in het magazijn laten staan? De mogelijkheid dat het review-exemplaar ongezien op de plank is gegooid, acht ik groter.
-
@G-unite (11:31)
Wat je laatste zin betreft kwoot ik Fleisch maar even:
"0,2 procent van onze lezers reaguurt op regelmatige basis. Nog geen 8 procent van onze dagelijkse pageviews wordt gegenereerd door de comments. Trek hier het aantal F5’ers vanaf en je houdt maar een hele kleine minderheid over, die geïnteresseerd is in uw hersenspinsels"
Hij is echt op vakantie hè?

DiagnosisTyphus | 05-10-07 | 13:35

In .nl kun je rustig je krantje lezen, want ik weet (omdat ik ruim 12 jaar op nederlands enigste krantenpapier fabriek heb gewerkt) dat *ons* krantje voor 90 tot 95 (kan inmiddels al weer wat horger zijn) uit recycled papier bestaat.. Dus valt hiero best wel mee..

HaSo | 05-10-07 | 13:23

Heeft prof. Hoxha de comments gelezen op: "Het VMBO schrijft terug?" Volgens mij niet! Doe er wat aan, sjoernalist en leer ook Nederlands, naast het Amsterdams! Of laat je stukjes nalezen door iemand bij de redactie die wel Nederlands kan schrijven. En laat je mederedactieleden niet afgeven op Urker dialect omdat ze het niet verstaan. Verstaan ze Fins wel, om eens een taal te noemen?

agentorange | 05-10-07 | 12:58

lekker makkelijk je zooi van www.digg.com jatten Prof Hoxha!!!!!

no_style@all | 05-10-07 | 12:53

@Bigi Bana Boy 05-10-07 @ 12:00
Als andere media naast online edities ook bepaalde een journalistieke aanpak aanmeten (a la Bild of de engelse tabloids) blijft van GS idd alleen een hangplek voor kansenambtenaren over. Zo'n vaart zal dat niet lopen. Journalisten en redacties vinden zichzelf erg belangrijk als intermediair en voordat deze mensen met pensioen zijn, is er alweer een nieuw soort internet gevonden. Het gros dat deze site bezoekt wil een grappig kort-door-de-bocht commentaar op allang bekende nieuwsfeiten lezen.
Overigens heb ik internet ook zien opstarten, maar ik dacht dat het helemaal niks zou worden.

sjaakdeslinksesul | 05-10-07 | 12:47

Leuke reclame, dit stukje. Een echte commercial/advertorial!

agentorange | 05-10-07 | 12:45

Alsof de mens ook maar iets te maken heeft met klimaatverandering!!! Prof Hoxha toch! Geloof dat nou es niet! De mens, met heel z'n uitstoot en papierindustrie en noem het maar op beïnvloed het milieu en de klimaat voor ongeveer 0,04% is gebleken. Geloof die (s)linkse propaganda toch es niet!

fromwalking | 05-10-07 | 12:45

@BBB:
Met zowel nieuws als opinierende artikelen binnen klikbereik wordt het stukje dode boom op de deurmat wel steeds achterhaalder. Het nieuws wat daarin te vinden is, hebben veel mensen de dag ervoor al ergens op internet gelezen. Dat de oude mediabedrijven websites opzetten met reaguurmogelijkheid, geeft alleen maar aan dat ze inzien dat het een succesvolle formule is die gebruik maakt van de mogelijkheden van het medium. Natuurlijk blijft er ruimte voor een nostalgisch krantje, maar naar mijn mening inderdaad meer en meer om uitgebreidere analyses en achtergronden eens rustig te kunnen lezen aan de ontbijttafel of 's avonds op de bank. Een revolutie wil ik het best noemen, je kunt toch moeilijk ontkennen dat het medium de "nieuws-consumptie" drastisch aan het veranderen is?

Lobo | 05-10-07 | 12:15

G-unite 05-10-07 @ 11:31
Je hebt wel gelijk maar goed beschouwd is dat hele GS niet half zou vernieuwend als het wel lijkt. Begrijp mij niet verkeerd want ik beschouw het als mijn tweede huis, maar toch. Ten eerste zie ik weinig echt journalistiek veldwerk. Naar stukjes van anderen linken, inhaken op het actuele nieuws en stukjes schrijven adhv wat reaguurders inzenden is prima maar niet te vergelijken met echte onderzoeksjournalistiek (dat weet Weesie zelf ook wel). Wat GS heel slim doet is nieuws van anderen in een opruiende en relachtige manier presenteren en daar mee de aandacht op zichzelf te vestigen. En chapeau want het werkt. Verder is het interaktieve natuurlijk iets waar de gedrukte pers niet tegenop kan, evenals het feit dat je natuurlik altijd up to date kunt blijven integenstelling tot de gedrukte pers. Dus ja GS heeft een aantal fysieke voordelen tov papier. Wat ik wél erg goed vind is wat Rutger doet.

Maar waar zit het hele vernieuwende dan in ? Weesie gaf zelf toe dat GS zich tussen amusement en journalistiek in beweegt. Welbeschouwd vind ik dat er te weinig reden is om zich zo tegen de gevestigde media af te zetten. Zo heel erg anders is GS niet (ik kan ook online reaguren bij de Telegraaf en de Azijnbode) en echt spektakulaire journalistiek zie ik ook niet.
Nogmaals ik heb dikke lol hier maar de grote persrevolutie is dit nog niet in de huidige vorm.

Bigi Bana Boy | 05-10-07 | 12:00

Laat me raden, naast de 'vettax' is de 'papiertax' de volgende in het rijtje

FriemelPiemel | 05-10-07 | 11:49

*Gaat bestel boek*

RTLNieuws | 05-10-07 | 11:43

Mwoh. Dommig laat ik voor uw rekening.
Feit is wel dat het directe interactieve deel natuurlijk een groot pluspunt is tov de papieren media.
De selectie van onderwerpen waarop je kan reageren is aan de redactie of soms in samenspraak met je publiek. Dat geeft je de insteek van je site en trekt je publiek. In dat opzicht is het enigsinds wel te vergelijken met kranten ed. Het geeft een signatuur, alleen is GS moeilijker in een hokje te drukken dan kranten.

En een groot publiek die kan linktippen en zelf kan aanvullen in de comments daar kan natuurlijk geen enkele krantenredactie tegenop.

G-unite | 05-10-07 | 11:31

Met de komst van de PC zou het papierverbruik afnemen. Mooi niet, het neemt alleen maar toe. Drastisch zelfs.

kwarkoo1 | 05-10-07 | 11:28

ok, ik gebruik mijn linkerhand voortaan wel.

azijnseiker | 05-10-07 | 11:20

G-unite 05-10-07 @ 11:03
Ik vind dat gehak op de oude media een beetje dommig. Het doet mij een beetje denken aan het begin van de Internethype in Nederland toen de massa ineens het Internet ontdekte. Ik zelf was er, maar dat heeft alles met mijn beroepsmatige aktiviteiten te maken, erg vroeg bij en zag onmiddelijk het enorme potentieel van het web. Toch zag en zie ik nog steeds wel de beperkingen van het Internet en geloof ik nog altijd niet in een totale virtualisering van dagelijks leven. Precies dat is wat een hoop onbenullen in die begintijd wel voortdurend beweerden en wat de GS redaktie nu toch ook tot op zeker hoogte nog steeds doet. Ik ben een absolute GS junk maar vind het nog altijd te prefereren om met een kop koffie en de azijnbode op de bank te ontbijten ipv met een laptop naar GS te staren. Verder blijft een medium een medium en niets meer dan dat. Het feit dat het web er nu is doet niets af aan het feit dat het om de boodschap gaat en niet of die in de vorm van gedrukt papier of bits naar de ontvanger toe komt. Het succes steigt de redaktie naar het hoofd imho. Zo hip zijn jullie niet enkel en alleen omdat GS een eigentijds medium gebruikt. De Nederlandse Postzegel Handelaren vereniging heeft ook een webside.
Er is meer voor nodig om de hippe boys te zijn.
Tot slot is nieuws van het ANP aftrekken en linkjes plaatsen naar andere sites nog geen journalistiek. Je kunt nog zo afgeven op de azijnbode maar die hebben een iets grote redaktie en iets meer bronnen en kontakten dan die paar gasten in Amsterdam Noord.

Bigi Bana Boy | 05-10-07 | 11:18

@BBB:
Het medium maakt wel degelijk uit, want het lult zo lastig terug tegen een papieren krant. En kom nu niet met ingezonden brieven, want daarin kun je niet nodeloos kwetsend reaguren.

Lobo | 05-10-07 | 11:12

Bigi Bana Boy 05-10-07 @ 11:07
Befke staat aan de deur....

van dal | 05-10-07 | 11:11

Ik wil een boek vol feauteauneuk

Karel Aasschaaf | 05-10-07 | 11:09

van dal 05-10-07 @ 11:05
En jij bent ingelogd vanaf mijn huis :-)

Bigi Bana Boy | 05-10-07 | 11:07

Bigi Bana Boy 05-10-07 @ 10:59
zeg dat je op kantoor zit!

van dal | 05-10-07 | 11:05

Ja je hebt twee soorten papier.. papier met geyle plaatjes (zoals mijn oude seventeen's) en milieuvervuilend papier vol met tekst (zoals kranten).
Kranten mogen dus weg..(sp!ts mag blijven) Wanneer komt de feauteaufuck trouwens terug?

de grote Anti | 05-10-07 | 11:04

Ik vind het maar een dubieuze (en crappy) site van Medioeurope.
Wilde BOL.com jullie niet meer op de planken??

linkse rukker | 05-10-07 | 11:03

@ BBB

Op persoonlijke titel doch vermoedelijk ook het standpunt van de redactie :

Observeren en rapporteren is veel leuker dan verbeteren.
Das een soort bijvangst zeg maar.

G-unite | 05-10-07 | 11:03

Die comment die is gegeven is opzich best wel proper. Er staan totaal geen onderbouwingen van zijn kwantitatieve deel van het onderzoek. Terug in je hok dus!

pinguinmic | 05-10-07 | 11:02

@ Wereldverbeteraar 05-10-07 @ 10:58

Ja, als iets afgeprijsd bij de Makro ligt, kun je er vanuit gaan dat het vanaf de leverancierskant gezien uitverkocht is.

hekkesluiter | 05-10-07 | 11:00

Hoxha,
Ik ben natuurlijk niet zo'n expert als jullie ex-persratten daar op de redaktie maar ben ik heel erg dom als ik het verschil niet zo zie tussen de "oude" media en de nieuwe ? Want een medium is, zoals de term al impliceert, niets meer dan een doorgeef methode. Gaat het niet om de boodchap en is het medium niet totaal irrelevant ? Is de azijnbode online zo anders dan de gedrukte versie ? En daarmee komen wij op de crux van mijn betoog : denkt GS dat zij zo anders is dan de gedrukte media ? Zijn jullie zelf ook niet een beetje wereld verbeteraars die zo graag weblogjes volschrijven over hoe wij moeten leven, maar dan in de rechtse versie ?

Bigi Bana Boy | 05-10-07 | 10:59

@ DiagnosisTyphus 05-10-07 @ 10:53
Onder embargo?

Patrick Bateman | 05-10-07 | 10:59

Zo zijn de oplages van het GeenStijl jaarboek en het GeenStijl Zomervakantieboek volledig uitverkocht???

Lijkt me sterk, zag hem vorige week nog bij de Makro liggen... Afgeprijsd en wel!

Wereldverbeteraar | 05-10-07 | 10:58

Dus als ik het goed begrijp is het GROTE GEENSTIJL WINTERBOEK 'Not Yet Published' én 'IN STOCK'...???

OS X | 05-10-07 | 10:56

Not yet published, maar al wel in stock. Schiet mij maar in de kerstboom.

DiagnosisTyphus | 05-10-07 | 10:53

Mijn pc is aangesloten op een dynamo, die op zijn beurt in contact staat met een band. Wij betalen Finnen om 8 uur lang deze band rond te rennen.

Zo zijn wij goed voor het milieu en goed voor de werkgelegenheid. Het maakt ons niet uit of deze Finnen nu licht of donker gekleurd zijn.

Karel Aasschaaf | 05-10-07 | 10:52

Ja ja en al die computers staan zeker milieuneutraal te stampen. Eerst even nadenken, boys en girls van GeenStijl.

De Geus | 05-10-07 | 10:44

@ laurentius 05-10-07 @ 10:38

Hekkesluiter heeft open haard en stookt alleen nog Ikea laminaat

hekkesluiter | 05-10-07 | 10:42

@ Alcoholic 05-10-07 @ 10:40

Sugar Lee Hooper??

FlexAppeal | 05-10-07 | 10:41

Staat wel een raar wijf op de voorkant zo te zien..

Alcoholic | 05-10-07 | 10:40

wel fijn dat het Geenstijl Winterboek al ""op voorraad"" is bij die webwinkel..

antagonist | 05-10-07 | 10:40

ik stook m'n allesbrander tegenwoordig met pakken printerpapier van de Aldi in de aanbieding.

laurentius | 05-10-07 | 10:38

Papier Hierrrrrrrrrr !

laurentius | 05-10-07 | 10:36

Ik neem aan dat die Roemeense chauffeurs in vrachtwagens rijden met roetfilter en uitsluitend onder weg van 0039 naar 0031 in 0049 biodiesel tanken?
Biodiesel is in 0049 namelijk goed verkrijgbaar voor ong 0,99 ipv 1,20 en is goed voor het milieu. In 0031 is dit goedje niet verkrijgbaar aangezien, weliswaar ondet het mom van millieu, de regering slechts uit is op uw centjes

hekkesluiter | 05-10-07 | 10:35

Bob Sleeuwijk 05-10-07 @ 10:20
Geen, want ze kan de kloof niet beklimmen om hem te reinigen. Denk eerder dat ze een speciaal kärcher-bidet heeft om die butkrek te klienen.

FlexAppeal | 05-10-07 | 10:33

@ Hoxha: Gebruik deze keer is niet van dat gladde papier in dat gniffelboekgniffel van jullie ?
.
Het ziet er wel leuk uit maar echt lekker je reet afvegen is er niet bij !

Burgerlijke ongehoor | 05-10-07 | 10:27

*zucht*

LOL @ Teen

*zucht*

kolonel klootoog | 05-10-07 | 10:27

heeft gs opeens de drang om hun eigen gedrag te gaan verdedigen. ookal is duidelijk dat ze fout ziten.

En natuurlijk schuiven ze het weer af, op iemand anders. Hun milieu bijdrage is een adviesje...

GS ben een man/vrouw van daden. En doe wat jezelf hier neerkalkt...
:(

naiefje | 05-10-07 | 10:26

@ Teen 05-10-07 @ 10:20

Wat niet wil zeggen dat ik mijn abonnement op de playkid op zeg!

Bob Sleeuwijk | 05-10-07 | 10:25

@ Teen 05-10-07 @ 10:20:

Zo scherp!

Karel Aasschaaf | 05-10-07 | 10:22

Mwoehahaha, fraai staaltje van plaatje boter op het hoofd.

Reykjavik | 05-10-07 | 10:21

Gelukkig is 80% van de kinderporno tegenwoordig al digitaal.

Teen | 05-10-07 | 10:20

Wat denk je dat Sugar Lee Hooper er aan WC papier doorjaagdt in.... een dag?

Bob Sleeuwijk | 05-10-07 | 10:20

"Door u te adviseren eens wat minder kranten moet lezen."
.
Mag ik u dan in alle bescheidenheid adviseren uw eigen artikel na te lezen en te controleren op vmbo-tjes (schrijffouten).

Tegengast | 05-10-07 | 10:19

" Wij bedrukken duurzaam papier dat we in Italië laten bedrukken "
VMBO déjá vu

kneuterzak | 05-10-07 | 10:19

Geen folders van Groen Links meer? Hoera. En haal de stemcomputers maar weer uit de kast. Stembiljetten zijn milieuvervuilend!

Gezellig he? | 05-10-07 | 10:19

* print nog een berg A0 tekeningen uit *

Karel Aasschaaf | 05-10-07 | 10:18

Zet een hoedje van papier op.!!!!

Zymagtohic | 05-10-07 | 10:16

papier ies vrede ?

sixersZunit | 05-10-07 | 10:16

Wat dacht je van de hoeveelheid papier die onze blauwpetten verbruiken.

Karel Aasschaaf | 05-10-07 | 10:16

En dan hebben we het nog niet eens over de verzuring van het milieu door krantenartikelen...

Patrick Bateman | 05-10-07 | 10:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen