Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Microsoft: "Stap nu over op XP"

old version! Because newer is not always betterVijf jaar lang heeft Microsoft zich beziggehouden met de ontwikkeling van Vista. Vanaf scratch hebben ze een totaal nieuwe kernel ontwikkeld. Een geheel nieuw besturingsprogramma daar omheen gebouwd. En wat heeft het opgeleverd? Een trager besturingssysteem dat meer geheugen en grafische rekenkracht opeist. Een geheel op Apple gestoelde grafische interface. Oudere randapparatuur is vaak lastig of niet meer aan te sluiten. De grootste verbetering is dat er naast 'Alt-tab' ook tussen applicaties geschakeld kan worden via 'Windowstoets-Tab'. Wow! Met voorbeeldplaatjes! En wat ander overbodig aangebracht oogsnoep. Voor elke handeling moet drie keer toestemming worden gegeven. Want echt beveiligen is te lastig. Gebruikers blijven ontevreden over MS-Vista. Ruim een jaar na introductie is het nog steeds niet opgelapt. Microsoft is de stroom van klachten over Vista beu en neemt maatregelen. Ze bukken en geven toe dat ze ons zuigende rommel door de strot proberen te drukken. Vanaf nu is het meestal mogelijk om gratis over te stappen naar XP! Downgrade nu! (mirror: ZDnet draait ook op Vista)

Reaguursels

Inloggen

- @BlackTux.Net: u heeft zeker aandelen in Microsoft
;
Nee, ik ben alleen objectief i.p.v. de klagende consument die niet snapt hoe de vork in de steel zit.
;
- 1,5 jaar? Onzin. De ontwikkeling is mei 2002 in gang gezet, volgens mijn jaartelling is dat 5 jaar.
;
En die ontwikkeling is in 2005 voor een groot deel omgegooid, waardoor een groot deel opnieuw moest worden (opgebouwd met inderdaad bestaande code). In totaal mag het dan wel deze periode zijn, maar het ontstaan van de werkelijke versie van Vista was toch aanzienlijk korter.
;
- een deel van de nieuwe kernel zit wel degelijk in Vista verwerkt.
;
Er is geen nieuwe kernel, Ze noemen het wel een bijgewerkte kernel(zie b.v. wikipedia), maar dat is eigenlijk ook niet geheel juist, omdat meeste bijwerkingen niks anders dan een nieuwe laag of libary zijn.
;
- wat meer doet? Lulkoek, en als het al wat meer doet dan is dat het in de weg zitten van de eindgebruiker met overbodige meldingen enaccorderingen.
;
Overbodig? Dat al ten eerste, hoeveel veiligheid issues zijn er maar niet geweest door domme gebruikers die maar overal op klikken. En de eindgebruiker in de weg zitten? Als u zo goed kan in schatten wat er op uw computer gebeurd kunt u deze optie gewoon uitzetten.
;
- op Apple gestoelde GI: moet inderdaad zijn: een van Apple gejatte.
;
Volgends mij heeft u aandelen in Apple? Net alsof die zo geweldig zijn, ik geloof dat u de problemen rond hun laatste besturing systeem even bent vergeten. Of de dramatische overgang van IBM naar Intel. Nee Rosa was een fijne oplossing op performance gebied.
;
- oude randappararuur: ooit van backward compatibiliteit gehoord?
Het is toch van de zotte dat je wordt gedwongen nieuwe apparatuur aan te schaffen? Is mede de schuld van Microsoft: had de XP-drivers gewoon kunnen implementeren in Vista.
;
Backward compatibilititeit heeft niks te maken met drivers die nog steeds gebaseerd zijn op oude technieken van 10 jaar terug. Third party’s zijn verantwoordelijk voor het goed leveren van drivers en dit zal altijd zo blijven. Zij hadden geen zin in investeringen dan is dat hun probleem. XP drivers wil namelijk niet zeggen dat ze ook de laatste libary’s gebruiken!
;
Gewoon een beetje onderzoek was gewoon op zijn plaats geweest voor dit artikel.

BlackTux.Net | 26-09-07 | 08:23

Vista = kut proggie..

Daan600 | 26-09-07 | 05:01

Het leuke van dit soort discussies is dat iedereen een mening heeft, ook ik. Ik ben geen expert maar wel een meer dan gevorderde gebruiker. Je kunt nog zulke mooie verhalen ophangen, feit is dat ik me regelmatig groen en geel erger aan Vista. Ik heb gewoon weer XP erop gezet!

basset hound | 25-09-07 | 22:23

@BlackTux.Net: u heeft zeker aandelen in Microsoft:
- 1,5 jaar? Onzin. De ontwikkeling is mei 2002 in gang gezet, volgens mijn jaartelling is dat 5 jaar.
- een deel van de nieuwe kernel zit wel degelijk in Vista verwerkt.
- wat meer doet? Lulkoek, en als het al wat meer doet dan is dat het in de weg zitten van de eindgebruiker met overbodige meldingen enaccorderingen.
- op Apple gestoelde GI: moet inderdaad zijn: een van Apple gejatte.
- oude randappararuur: ooit van backward compatibiliteit gehoord? Het is toch van de zotte dat je wordt gedwongen nieuwe apparatuur aan te schaffen? Is mede de schuld van Microsoft: had de XP-drivers gewoon kunnen implementeren in Vista.
Nou ja, de rest, lamaar... doe jij je werk ook eens man!!

Reykjavik | 25-09-07 | 18:51

Beste knuppel die dit artikel geschreven heeft. Checken jullie wel eens wat jullie schrijven. Wat in dit artikel staat is complete onzin.

> Vijf jaar lang heeft Microsoft zich beziggehouden
> met de ontwikkeling van Vista.

Dit is onzin, inprincipe heeft men Longhorn overboord gegooid en is men overgegaan op Windows Server 2003 SP3 RC2. Dus met wel wat voorgeboorduurde code is mijn in 1,5 jaar tot dit resultaat gekomen.

> Vanaf scratch hebben ze een totaal nieuwe kernel ontwikkeld.

En deze zit niet in Vista, had je kunnen lezen. Wel heeft men een aantal lagen rond de Windows Server 2003 kernel heen gebouwd ter beveiliging.

> Een trager besturingssysteem dat meer geheugen
> en grafische rekenkracht opeist.

Een systeem wat meer eist, maar ook meer doet. Dus deze is zeer slecht onderbouwd.

> Een geheel op Apple gestoelde grafische interface.

Dit is helemaal onzin.

> Oudere randapparatuur is vaak lastig of niet meer aan te sluiten.

Lees eens iets anders dan de consumenten bond. Plus dit is de taak van third party's en niet van MS. Die hen al jaren van te voren inzage heeft gegeven.

> Voor elke handeling moet drie keer toestemming worden gegeven.

Eerst klaagde iedereen dat XP lek was als een mandje en waar zijn die mensen nu? Vista dwingt de veiligheid af en jah luie mensen kunnen alleen maar zeiken.

> Want echt beveiligen is te lastig.

Echt beveiligen is de zwakste schakel uitschakelen en dat ben jij in dit geval oftwel de mens die er achter kruipt.

> Vanaf nu is het meestal mogelijk om gratis over te stappen naar XP!
> Downgrade nu! (mirror: ZDnet draait ook op Vista)

Kon vroeger ook al, je mag namelijk een oude versie instaleren en met je nieuwe licentie wapperen. De reden dat microsoft geduldig is, is omdat men weet dat over een paar jaar mensen wel zullen moeten.

Al deze onzin, wordt er niet goed van, die jullie werk eens man!!!

BlackTux.Net | 25-09-07 | 16:14

Hou op met dat geleuter over computers!

Pek | 25-09-07 | 09:37

Ook hier loopt vista als een zonnetje.. Zelden vastlopie of problemie. Je moet gewoon een zwaar genoeg systeem hebben. Zeikers = paupers

HammieH | 25-09-07 | 00:16

ik wacht nog een paar jaar op windows 7 tot die tijd: XP rulezzzzzzzzzz

ibi | 24-09-07 | 23:25

Qubth ut Allah 24-09-07 @ 21:27

Ik zou me 's beter gaan verdiepen in wat er mogelijk is met de huidige Macs ipv dergelijke domme praat uit te stoten.

Je doet me denken aan een maagd die Ron Jeremy gaat uitleggen hoe ie moet neuken. Mag jij die maagd zijn, ben ik Ron Jeremy.

Domme idioot.

Gain Style | 24-09-07 | 23:24

Mijn oma had een Citroën Vista en die deed het ook nooit.

OBG Sepp | 24-09-07 | 23:10

Pfff, wat een gezeik, vista draait hier geweldig, inderdaad ongeveer een jaar lang zonder problemen, zonder blauwe schermen, prima sturing systeempje, windows begint steeds meer op linux te lijken :P

pfff | 24-09-07 | 22:41

wat een gezeik over Vista... sinds ik Vista heb, loopt mn laptop nooit meer vast... XP = ctrl+alt+del

KarelKopKaas | 24-09-07 | 22:25

Vista werkt bij mij goed hoor. Al bijna een jaar.

DC-Friek | 24-09-07 | 22:08

@lijn5
spellchecken in outlook express kon ook alleen maar dankzij office, outlook haalde daar namelijk de nederlandsche taal vandaan om te kunnen checken.

dus geen office geen spellcheck.

verder voor mensen die afgeven op vista.
1-hardware die niet werkt is een probleem van de hardware boer die met een driver moet komen dus geen MS probleem.

2-software die niet werkt is een probleem van de software boer die moet zorgen voor patches/updates om zijn software aan de gang te krijgen en dus geen MS probleem.

3- een traag wordende pc kan deels aan MS liggen, meer waarschijnlijk ligt het aan de gebruiker die geen benul heeft van wat een pc nodig heeft om te kunnen draaien en niet verder komt dan het aanknopje. ik noem, upgrade eens je ram.

4- bashen is altijd makkelijk maar eens konstruktief gaan kijken of het niet je eigen probleem is is natuurlijk moeilijker.

DouWeDraBBerT | 24-09-07 | 22:06

Ik ben geen fan van MS, sterker nog, ik heb diepe minachting voor dat legertje programmeurs dat nog nooit heeft gehoord van netjes, snel en compact software schrijven. Toch is dat gezeik over Vista voor het merendeel onterecht, immers de meeste klachten komen van sukkels die niet de juiste drivers hebben geinstalleerd. Geen wonder dat de boel dan niet draait.
Maar het meest absurde vind ik wel dat de consumentenbond adviseert om dan maar een Aple aan te schaffen. Wat heb ik aan zo'n kudtadvies als de belangrijkste programma's die ik gebruik onmogelijk kunnen draaien op zo'n kudt machine. Amen.

Qubth ut Allah | 24-09-07 | 21:27

Wow!

Wouterr | 24-09-07 | 21:19

Rare jongen die anti windows jongens. Altijd maar zeuren, maar wel stiekem XP geinstalleerd hebben staan omdat ze anders nieuwe games niet kunnen spelen..

Meneer | 24-09-07 | 21:11

Linux is gewoon lekkerrrr.
Maar de BSD's zijn de beste.
Toch maar weer eens naar the Hurd, QNX en Minix kijken.
Ok, ok die geleende microkernel door Apple (BSD) draait eigenlijk best lekkert.
Maar OSX is saai en van MS produkten krijg ik rode vlekken in mijn nek.
Voor het dagelijkse "werk"?
Ubuntu natuurlijk.

dhimmi | 24-09-07 | 19:49

@baggerboer

exact!
En vista is helemaal niet traag, naja
als je een pc hebt die al 5 jaar oud is dan is het ook niet
zo gek.. ik heb een core duo 1.73 ghz en 1gb ram laptopje, alles
werkt uitstekend..
alleen het opstarten gaat niet zo snel.. maar dat komt omdat ik een 4200rpm
schijf heb.. maar dat terzijde werkt alles vloeiend!

En als laatste wil ik mededelen dat vista veeeeeeeul mooier is, xp is een nissan micra tegenover een dikke porsche 911 die dan vista moet voorstellen.

De Nickname bestaat | 24-09-07 | 19:48

Ik vraag me af hoeveel economische schade Vista inmiddels heeft veroorzaakt. Daar horen we Microsoft wijselijk niet over. Verder: er gaat een fantastisch verhaal rond over Microsoft. Of het waar is weet ik niet: wanneer je het interview leest ben je geneigd aan te nemen dat dit domweg niet waar kan zijn. Toch beweert de bron bij hoog en bij laag dat Microsoft vijf jaar geleden heeft geprobeerd Apple-code voor OS X 10.2 te jatten door een mol in de Apple-organisatie te plaatsen. Toen Apple dit vrij snel in de gaten kreeg heeft Steve Jobs de mol een CD "OS X 10.2 Build 9822" vol met nep-code in de maag gesplitst.

De mol stonk er in en overhandigde de code aan Bill Gates. Waarna Microsoft twee jaar (!) op Gate's commando bezig is geweest die nepcode in Longhorn (later Vista) te implementeren. Gates ontsloeg zelfs een codespecialist, die hem wilde waarschuwen voor zijn enorme misvatting, op staande voet. Toen men uiteindelijk in de gaten kreeg dat ze ernstig te pakken waren genomen is ongeveer de helft van in nep-code geschreven Longhorn-software omgeschreven naar C. De andere helft zit vandaag de dag in Vista, aldus de bron. Dat is ongeveer 15% van de totale code van Vista.

Deze zepert is volgens de bron de voornaamste oorzaak van het feit dat het vijf jaar duurde voordat Vista op de markt kon worden gezet. Mooi verhaal, en als het allemaal echt waar is de giller van de software-eeuw. Oordeelt u zelf: clintonforbes.blogspot.com/search/labe.... De neptaal, waar de bron het over heeft, is Intercal: en.wikipedia.org/wiki/INTERCAL_program....

Deze "taal" is in de jaren zeventig als grapje ontwikkeld door een stel jolige codenerds met als enige doel programmacode zo ingewikkeld en onleesbaar te maken als maar enigszins mogelijk. Mwoehahahaha!!!!

Overigens: hoewel Intercal wordt aan geduid als "neptaal" werken de programma's, die erin geschreven zijn, wel degelijk. Een stukje uit WikiPedia over Intercal:

"Despite the language's being intentionally obtuse and wordy, INTERCAL is nevertheless Turing-complete: given enough memory, INTERCAL can solve any problem that a universal Turing machine can solve. It does this very slowly, however. A Sieve of Eratosthenes benchmark, computing all prime numbers less than 65536, was tested on a Sun SPARCStation-1. In C, it took less than 0.5 seconds; the same program in INTERCAL took over seventeen hours." Het werkt dus, maar dan wel zo traag als koude stroop. Je zou haast denken dat de in Vista resterende Intercal-code hiervan de oorzaak is. Een nabrandertje van Steve Jobs? Zou wel een mooie stunt wezen...

Reykjavik | 24-09-07 | 19:47

Linux

Zo jammer! | 24-09-07 | 19:41

Een voordeel van Vista is wel dat ie prachtig vastloopt!!

klauwkikker | 24-09-07 | 19:39

@iedereen die negatief is over vista, ga nou eerst eens een vista versie KOPEN en niet gratis downloaden van warez! maar ik geef toe, erg snel is het niet... ik heb nu 10minuten meer nodig om de g.s server plat te gooien.

baggerboer | 24-09-07 | 19:09

Windows "plug and pray". XP zal z'n nukken hebben, maar Vista is helemaal vreselijk. Voegt niets toe aan meerwaarde, alleen ellende. Traag, alles 10 x bevestigen, progs draaien niet meer, etc. Heb de buurman gezegd dat ik 'm pa verder help als 'ie er weer XP op heeft staan. Koop zelf een nieuwe pc alleen als 'ie met XP geleverd kan worden. Met vista hoef ik 'm niet, dus dit is goed nieuws!

knurfie | 24-09-07 | 19:07

reactie @ Tuvai 24-09-07 @ 15:33

Jij hebt zeker nooit Ubuntu Linux gezien? Ik draai al 3 jaar Ubuntu en is prima voor media pcs dingen. (zie ook Ubuntu-studio). En van je post kan ik opmerken dat je er geen ruk vanaf weet.

CheeseEatingBulldog | 24-09-07 | 18:56

Apple rules... hier al 5 jaar lang

Windhoos wat is dat ???????

maced2 | 24-09-07 | 18:24

Mac osX,iMac,geen virussen geen crashes geen grote pc kast,waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

de honden blaffen... | 24-09-07 | 18:22

Jippie, de dombo's hebben gewonnen!

tinustraveler | 24-09-07 | 18:19

Dus na € 150,- te hebben betaald, krijg je een andere werkende versie van € 100,-
En dan zijn er nog mensen die zich afvragen waarom mensen illegale software gebruiken...

da wizard | 24-09-07 | 18:14

De vooruitgang vraagt meer vermogen is dat geen achteruitgang?
Zie het bij vrienden met hun nieuwe pc langzaam als dikke stront door een thee zeefje.

K.jongerensponsor | 24-09-07 | 18:01

ben blij dat ik n laptop een dag voor het uitbrengen van vista gekocht heb... ik heb gewoon xp.

twinsisterjoyce | 24-09-07 | 18:00

Ik heb nog een Windows 3.11 liggen, denk dat ik die versie maar weer ga installeren.

FapMaster | 24-09-07 | 17:58

Vista op m'n laptop, XP op m'n desktop. Maar communiceren met elkaar, ho maar. En idd, als je niet ALLE beveilingsopties uitschakelt, moet je steeds alles 3 keer bevestigen. Alsof Rouvoet zelf Vista geprogrammeerd heeft.

fluh | 24-09-07 | 17:51

Windhoos 95 en 98 waren kudt. 2000 werd al wat beter en XP kwam in de buurt van hetgeen apple produceerde. Ik heb beide systemen maar mijn voorkeur ligt toch echt bij OSX, zeker nu je daar andere besturingssystemen in kan draaien zonder emulatie. En vista is inderdaad een oude versie van hetgeen apple momenteel op de markt had, want er zit ook daar een verse versie aan te komen. Vista 2 zal dat wel weer schaamteloos kopieren in 2010.

SCHEIT Reigah | 24-09-07 | 17:41

dit was 5 maanden geleden al in het nieuws.
Hoe bedoel je oud nieuws....
Of in het nieuws.. Ik wist het in elk geval toen al.
Als ze dit nu ook voor consumenten mogelijk maken, dan zou het wel nieuws zijn. Daar wachten volgens mij best veel mensen op.

Quacka | 24-09-07 | 17:40

Volgende maand gezellig upgraden naar Mac OS X 10.5. Niks geen XP of Vista hier, is toch allemaal troep. Gewoon een systeem dat hier iig altijd werkt. Punt.

MysteryQuest | 24-09-07 | 17:32

Zeau ga ik lekker ff downgrade naar windhoos 98

poekie lauda | 24-09-07 | 17:22

Zeven jaar terug wilden ze ook dat we naar XP overstapten. Zeven jaar is erg lang in de IT industrie. Ergens is het niet zo overtuigend meer als MS zegt dat ze zo innovatief zijn...

Bokassa | 24-09-07 | 17:13

@rara: wat voor 'samenwerking' zou je dan willen met windhoos 2003 server bakken wat niet kan of lukt?

IgNOraNcE | 24-09-07 | 16:55

Hahahaha en mensen maar zeggen: "Waarom overstappen, het werkt toch"
Hoe zeggen ze dat ook alweer.. stil staan is achteruit gaan ofzo.

stijnos | 24-09-07 | 16:53

Meest gebruikte programma van MS Scandisk, hahahahaha

DeMoley | 24-09-07 | 16:47

Kocht m'n nieuwe Dell met Vista - Het beviel me totaal niet. Nu weer WidowsXP professonal geinstalleerd. Problemen voorbij. Ik ben er niet zo een die heel modieus kwakend tegen Microsoft schopt, want MS heeft heel veel goede produkten gemaakt. Maar met Vista hebben ze nu de plank misgeslagen!

jzurek | 24-09-07 | 16:46

@vicecity 24-09-07 @ 16:34

Is niet zo moeilijk. Kijk eens bij je laptopbouwer of je daar alle drivers voor je laptop kunt downloaden. Dus voor de videokaart, de geluidskaart, WLAN, et cetera. Die zet je ff op CD.

Zorgen dat je een WinXP CD hebt, in de drive stoppen, booten op CD en installeren maar.

Dan de drivers installeren.

Klaar.

@Slomo 24-09-07 @ 16:41

Ik heb ook heel lang Win2K Pro gedraaid, maar ik moet je bekennen dat ik XPSP2 minstens net zo stabiel vindt. En zeker met nieuwere PC's is het lastig om alle drivers nog te vinden.

Van Rechts | 24-09-07 | 16:45

Heb nog een MS-Dooz doos staan, iemand?

DeMoley | 24-09-07 | 16:45

Als je dan toch moet downgraden adviseer ik windows 2000-pro. Het meest stabiele wat MS gemaakt heeft en nog steeds gratis updates.

Slomo | 24-09-07 | 16:41

Zoveel nieuws bevatte Vista niet. Alles wat XP en later Vista aan vernieuwingen zou brengen aan oa. het filesysteem werden keer op keer op de lange baan geschoven. Resultaat, de consument en vooral het bedrijfsleven wat 'upgrade' moe is. Eindelijk gaat Microsoft kennelijk inzien dat een dominante marktpositie niet per definitie makke lammetjes oplevert als (zakelijke) gebruikers.

Als nou 's bij de gemiddelde Windows klikker ook het verstand zou gaan zegevieren en massaal terug naar XP wil kan het nog veeeeel leuker worden.

... en hij tikte verder op zijn microsoftloze pc

IgNOraNcE | 24-09-07 | 16:40

ik heb pas een maand een nieuwe laptop ook op vista .. maar zooo traag , nou heb ik de ballen verstand van computers dus downgraden enz begin ik maar niet aan .

vicecity | 24-09-07 | 16:34

billie bob gaat verliezen en hij gaat het weten ook... Cupertino trekt uit eindelijk aan het langste eind. Maar wat verwacht je dan ook van een bedrijf wat totaal geen bedrijfsvoering noch visie heeft en alleen maar in $$$ denkt en iedere dag een antwoord vind op hoe je je gebruikers nog verder kan uitkleden nu je het gros van de markt hebt.

Gelukkig worden mensen wakker en zien ze in dat er meer is en dat de markt niet stopt in Redmond.

playboii | 24-09-07 | 16:26

Het is één grote samenzwering van de tomatenkwekers!

Boris Poepnagel | 24-09-07 | 16:22

@ Tuvai 24-09-07 @ 15:33
Daar denkt mijn MythTV box met bluetooth afstandbediening toch heel anders over...

Bokassa | 24-09-07 | 16:16

Heb een half jaar geleden laptopje gekocht, core2duo met 1gb intern, met vista er op. Tot nu toe geen problemen gehad. Inderdaad af en toe een keer extra klikken voor die beveiligingsdingen maar om nou te zeggen dat het echt irritant is, mwah. Verder download ik alles wat los en vast zit maar ik heb tot nu toe geen problemen gehad en ik ben nou niet echt een ontzettende kenner.

De dikke vandaal | 24-09-07 | 16:14

@ dlseth 24-09-07 @ 16:10
Maar dat oude barrel met XP kan net zoveel in dezelfde tijd als een nieuwe pc met vista. Dus waarom zou je een nieuwe kopen?

blaffer | 24-09-07 | 16:14

Vista is fantastisch. Ik draai het met veel plezier en ondervind absoluut geen probndsklahjd;;ajsldklllll.............. askjljkas

Vampire Hunter D | 24-09-07 | 16:14

Ik vind Vista best redelijk draaien... Moet je eens niet al die porno spyware er op laten komen door 'je broertje' en moet je een redelijke PC kopen in plaats van dat barrel dat je 5 jaar geleden bij de sociale werkplaats gejat hebt.

dlseth | 24-09-07 | 16:10

Probleem met Microsoft is dat je met iedere update (niet alleen Windows) steeds een tabje/window verder moet zoeken om de opties weer terug te zetten om productief te kunnen zijn. Design is ver te zoeken daar.

Stradorvski | 24-09-07 | 16:07

Ik snap niet waarom iedereen loopt af te geven op Vista. In het voorjaar een klapjappie gekocht met duo 2.4 mhz, 2 gig intern. Draait als een zonnetje, wél effe gezeik gehad met de 4us scanner, maar met een beetje support was dat ook gauw opgelost. Verder heb ik er NATUURLIJK geen excotische software opgezet, want dat is vragen om moeilijkheden. Dat wisten we al.

Anjin Mohammed | 24-09-07 | 16:00

@ADO-Le-Cent 24-09-07 @ 15:48

Maar ik krijg mijn klasse C netwerk met DMZ, mijn W2K3 server, NAS, clients en WLAN niet allemaal lekker geinstalleerd in Win98se :-)

@Lammebertje 24-09-07 @ 15:51
Nee, ik ben er vrij zeker van dat je in een laptop geen 1500 kg beton verstopt krijgt. Dan blijft er zo weinig ruimte over voor de processor :-)

Van Rechts | 24-09-07 | 15:54

Laat ik nu net een Dell hebben gekocht met Vista Business.. dus dat wordt downgraden =D

Valpa.tk-Meister | 24-09-07 | 15:53

@ Van Rechts
Hoe groot is zo'n "AMD Athlon 64x2 3600+ met 2 GB intern"? Kan het zijn dat het blok beton er misschien in zit?

lammebertje | 24-09-07 | 15:51

Downgraden naar XP?
Als je kleine kinderen hebt, dan kan je voor hen, en voor jezelf, nog beter downgraden naar Windows 98se.
Met die NTFS zooi ben je 4 tot 6 uur bezig bij een crash met XP.
Met Windows 98-SE is het in 30-45 minuten weer helemaal in orde.
denhaagtekijk.library-blogs.net/window...

ADO-Le-Cent | 24-09-07 | 15:48

vista komt er bij mij niet in. linux is een goed alternatief. de enige problemen die ik met linux heb is als het moet samenwerken met die qudt windows 2003 servers hier.

rara | 24-09-07 | 15:45

GVD !

Heb net een laptop gedowngrade....

Had ik er dus gewoon een mooie XP CD bij kunnen hebben.

Vista ZUIGT.

Het gaat om een AMD Athlon 64x2 3600+ met 2 GB intern en dat ding komt dus niet van de plaats met Vista.

Alsof je een Mercedes SEL koopt met een blok beton van een 1500 kg eraan vast gemaakt....

Van Rechts | 24-09-07 | 15:44

-weggejorist-

gnomidion | 24-09-07 | 15:37

Ik was de eerste reaguurder. Het duurde alleen effe voordat Vista toestond dat ik wat mocht tikken.

Ondertussen | 24-09-07 | 15:35

Waarom zou je eigenlijk Vista nemen? Je pc wordt slomer en neemt veel meer HD ruimte in. Vista ziet er leuker uit, en dat is mi alles. BTW met dit pakket www.crystalxp.net/galerie/en.id.130.ht... kun je xp ook nog op vista laten lijken.

blaffer | 24-09-07 | 15:34

Windows Vista is het beste wat me in software-lamd is overkomen. Nu hoef je tenminste niemand meer duidelijk te maken wat voor rommel MicroSoft produceert. Windows XP zuigde ook al.

Patrick Zweedsey | 24-09-07 | 15:34

Ach, ik gebruik Vista nu al ruim een half jaar en ben er tevreden over. Okee, ik ben na de schone installatie een uurtje langer bezig geweest om alles te configureren, en ik moest ik begin even zoeken waar alles verstopt zat, maar het loopt verder prima hoor. Die aero core hoeft voor mij ook niet, en die zit er in home basic (en business?) zo ver ik weet ook niet in. Die ultimate versie is inderdaad retetraag.
.
En please, voor die anti-MS pubers die meteen MacOS(X) of nog erger, Linux, gaan aanprijzen: krijg het op jullie heupen. Linux is heerlijk om op een (PHP + Apache + (My)SQL) servert te draaien maar het is geen ruk waard als multimedia OS.

Tuvai | 24-09-07 | 15:33

@DurdenFights
Arme mekboekpro, met Vista erop.

holtor | 24-09-07 | 15:32

Vista kan dan wel stabiel zijn, log is het ook. Lomp en log welteverstaan. Het is te gek voor woorden dat je haast een high-end-server moet aanschaffen om een beetje Vista te kunnen draaien. De technologische vooruitgang zou juist kleinere en snellere computers moeten voortbrengen, in plaats van groter en uitgebreider. *mist DOS waar je met 640 KB mem al uit de voeten kon*

Eagle_Eye | 24-09-07 | 15:32

o'ja nog even dit...
niet iedere vernieuwing is een verbetering, da's waar.
maar als de consument zelf ook niet de behoefte had om te willen vernieuwen reden we allemaal nog in een Opel Ascona rond. (was ook zeer goede, stabiele auto!)

Pim Pandoer | 24-09-07 | 15:30

proest @ pim

Sporty | 24-09-07 | 15:30

Ik ben al vanaf windows 3.11 een tevreden ms windows gebruiker.
Persoonlijk vond ik Windows 95 wel slecht. Onstabiel.
Sinds januari van dit jaar gebruik ik Vista. Uiteraard heb ik dit aangeschaft in combinatie met een finkel-fonkel-neue computer. Anders hoef je het ook niet te proberen. Mijn oordeel na 2/3 jaar gebruik: ZEER GOED.
Het is stabiel, Loopt zelden vast. Die irritante waarschuwingen bij alles wat je doet heb ik idd wel meteen uitgezet. XP was ik ook wel tevreden over trouwens, maar ik vind de interface van Vista juist wel veel beter. Betere zoekfunctie, beter startmenu, etc. Alleen zeer oude spellen van voor 1997 gaven wat problemen maar om MS daar nu de schuld van te geven...
Ik vind dit echt een beetje zo'n verhaal van: iemand roept wat en de rest loopt populair mee. Net zoals het ook zo hip is om anti Bush/USA te zijn. Vaak ongefundeerde kritiek. Schaf gewoon een goede nieuwe pc aan met nieuwe randapperatuur en het draait als een zonnetje! En een beetje basiskennis van computergebruik kan ook helpen....

Pim Pandoer | 24-09-07 | 15:27

Ik hoop dat Senseo binnenkort ook met een update komt zodat de koffie beter gaat smaken...

Pa Pollewop | 24-09-07 | 15:24

Kan iemand even zeggen waar je XP kan downloaden? Ik zit hier met Vista op een Macbook Pro. Zeldzaam verwarrend os. XP was ook niet alles, maar begreep het iig wel.

DurdenFights | 24-09-07 | 15:23

Als je gratis kon downgraden naar Linux deed ik dat meteen............
Maar dan moet wel alles blijven werken. Maar goed. Keep on Dreaming!.....

Squirrel Men | 24-09-07 | 15:23

Ben trouwens wel gevallen voor de Gilette fusion. Kost een paar centen, maar dan heb je ook nix.

Duismann | 24-09-07 | 15:22

Goed zo. Weg met die rotzooi. Net als met die nutteloze chipknip. Ben ik ook nooit ingetrapt.

Duismann | 24-09-07 | 15:20

Tevreden glimlachend naar stukje fruit kijkt. Na jarenlang dwalend door het raam te hebben gekeken.

holtor | 24-09-07 | 15:18

@M299 Kun je al spelchecken bij je vista email of doe je dat zowiezo toch al niet?

lijn5 | 24-09-07 | 15:17

@ M299 24-09-07 @ 15:12
niks tegengekomen wat xp wel kon en met vista niet?
goed zo jongen, en nu iets zoeken wat vista wel kan en xp niet zodat het zn geld waard was.

kudtjepikandijvie | 24-09-07 | 15:17

MOEhaaaahahah. Zie je wel, ze blijven gebakken lucht verkopen bij MS. Gelukkig draait m'n oude XP1800-tje nogsteeds op WInXP... Voor mij nog even geen nieuw OS

pwman | 24-09-07 | 15:16

Gewoon xp,... doet alles wat ie moet doen, 'k ben dik tevreden...... dus waarom iedere keer het geld uit je zak laten kloppen,........ niet elke verandering is een verbetering..........

@xel | 24-09-07 | 15:16

Op naar servert 2k8

Sporty | 24-09-07 | 15:16

@stijnos Ja je moet wel alles vista hebben. Heb je nl een xp laptop en een vista desktop dan ben je bon af. Niets kun je van elkaar gebruiken, mail kun je op reis niet meer meenemen Windows mail is nl niet compatible met outlook express etc etc, en ga zo mar door. Alleen maar gezeik gehad. Vista was na en paar weken proberen gauw vertrokken. Had niets te doen met deskundighied of pc-kracht (beide zijn super), maar gewoon gebrek aan compatibiliteit.

lijn5 | 24-09-07 | 15:15

Ik heb nog steeds niet begrepen waar dat gezeur met vista nu over gaat. Ik heb het sinds het begin draaien en alles loopt perfect. Ok het is een nieuwe en snelle pc maar dan heb je het ook perfect. Ik ben nog geen één ding tegen gekomen wat ik met xp wel kon en nu met vista niet.
Dan die Apple die de helft van de digitale camera's niet herkent en allerlei troep op een cd zet terwijl ik er alleen foto's op wil...

M299 | 24-09-07 | 15:12

Gelukkig maar. Dan heb ik toch nog wat aan m'n MCP papiertje.

KudtKaas | 24-09-07 | 15:11

"Voor elke handeling moet drie keer toestemming worden gegeven. Want echt beveiligen is te lastig."

AMEEEEEEEEEEEN To That Bro'! Je wordt er he-le-maal gestoord van. Heb ik eindelijk een leuke company-laptop, staat er Vista op. Tyfus-pakket, ik draai thuis wel gewoon lekker mt Windows2000 door. En zodra ik de laptop een dag of wat kan missen gooi ik er Win2K op. Dat ziet er niet flitsend uit maar het werkt tenminste.

TM | 24-09-07 | 15:09

Tijger doet het goed. Op naar luipaard.

Pittybrad | 24-09-07 | 15:09

Volgende maand komt Mac OS X 11.0 (a.k.a. Leopard) uit! Smullen. In 2012 zullen de meeste nieuwe functies in deze versie ook worden geintroduceerd als u.s.p.'s in de opvolger van Windows Vista.

Gezellig! | 24-09-07 | 15:08

LOL
Elke upgrade van WinHoos is zo. Heeft meer geheugen nodig, is trager en je doet nog steeds hetzelfde.

Days-Of-Wild | 24-09-07 | 15:07

En die downgrade werkt alleen voor Buisness editions...
Dat hele Microsoft zuigt grote tijd!

MickyM | 24-09-07 | 15:07

ECHTE gerbuikers zijn ZEER tevreden over Vista!
Je moet natuurlijk wel fatsoenlijke apparatuur bouwen/kopen en niet verwachten dat het op je 8088 draait.

Zippy | 24-09-07 | 15:06

MS moet gewoon met iets goeds komen, heb pas een nieuwe laptop gekocht met dat rottige vista, na 2 weken xp(wel met moderne theme, dat dan weer wel) erop gezet. Computer is meteen een stuk sneller. En alles werkt gewoon weer als vanouds.

blaffer | 24-09-07 | 15:06

Combineer dit bericht met de recente uitspraak van de hoge raad (boete van bijna een half miljard euro) én het bericht dat PCs geleverd zouden moeten worden zonder OS en MS sterft een stille deaud in pakweg 2009.

* start glimlachend een PC met Fedora 7 *

lammebertje | 24-09-07 | 15:05

Ik heb Vista er ook afgegooit en ben verder gegaan met mijn favoriete Linux distro: Fedora 7. Uiteraard heeft dit ook zijn eigenaardigheden en was het net als de overstap van XP naar Vista flink wennen, maar ik draai er nu al weken naar volle tevredenheid mee. Ook ik gebruik al het grafische geweld van Compiz en heb het nu naar mijn smaak mooier dan Vista. Voorbeeldje: www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w

Bascii | 24-09-07 | 15:04

Even voor alle mensen die zeiken: Jaa je hebt vet hoge specs nodig, lang leven linux blabla die doet het nog wel gewoon..

Weten we de overstap van 98 naar XP nog?
WoooW.. 256MB ram nodig!!

En nu? hé precies hetzelfde! aah 1gb ram nodig!
oftewel: niet zo zeiken, over een paar jaar is Vista dood normaal en zijn alle problemen weer vergeten.

En by the way, de mensen waarbij het wél goed werkt hoor je niet.. hoeveel zullen dat er zijn? vast meer dan 90% i bet.
Bij mij werkt het iig wel prima.(laptop en dekstop)

stijnos | 24-09-07 | 15:03

Z-Net is ook kudt ! Ligt plat !!!!

Thalassa | 24-09-07 | 15:03

Mooi zo, dan heeft iedereen zometeen weer WP5.1 net als ik.

Teen | 24-09-07 | 15:03

zdnet.nl server op z'n laatste adem? Trage meuk allemaal. Loopt zeker op Vista? hahahahahaha

FlyingSpaghettiMnstr | 24-09-07 | 15:02

Ik ben tevreden met DOS, ik gebruik niet anders. Voor pr0n ist wel moeilijk ja, fappen over een stelletje 01010001110101010101......

Bob Sleeuwijk | 24-09-07 | 15:02

Volgens mij draait zdnet.nl op vista, hij doet ut niet

MDE | 24-09-07 | 15:01

"Een geheel op Apple gestoelde grafische interface."
Traag heeft nog nooit een Vista of Apple interface voor zich gehad? :P

Joesten | 24-09-07 | 14:59

-weggejorist-

ykeltje | 24-09-07 | 14:58

-weggejorist-

fvandev | 24-09-07 | 14:58

Joh, het echte bedrijfsleven wil geen mod op Apple OS X Leopard, hoogstens bepaalde industrieën vanwege netwerkpull (dajje als gravies ontwerper Apple gebruikt omdat elke gravies ontwerper dat doet etc.). Voor de consument kan het leuk zijn maar dat is denk ik niet zo'n aanzienlijk deel van de MS klantenkring.

DirectX10 naar XP zou btw mooi zijn.

ILT | 24-09-07 | 14:58

Apple "my first computer" tijd voor een grote mensen pc

geyleneuqslet | 24-09-07 | 14:57

@ vuistneuqer

ga's deaud.

Kielzog | 24-09-07 | 14:57

Zdnet werkt gewoon

kikidee | 24-09-07 | 14:55

Nu de PAL 60 games van de Xbox360 nog terug naar PAL 50. Kun je tenminste weer normaal opnemen. Prutsers zijn het, alles moet je ze voorzeggen.

zeurdertje | 24-09-07 | 14:54

Dat hele zdnet ligt plat.

Willianus Wortelus | 24-09-07 | 14:52

Wondere Wereld van Windows...

eeneind | 24-09-07 | 14:50

niks zuigt meer dan apple

vuistneuqer | 24-09-07 | 14:50

Dus je koopt vista.. en dan heb je gratis een legale xp ? Dat zijn 2 legale os'en voor de prijs van 1, wel de duurste os prijs maar toch.. :)

Crp | 24-09-07 | 14:50

Zaten ze je eerst nog bang te maken dat, eenmaal op Vista, je nooit meer terug kon en nu ze inderdaad toegeven dat het crap is wat ze hebben geknutseld, kun je ineens wel terug? Hebben ze ineens een slimmerik binnengehaald?

pik | 24-09-07 | 14:49

Alles is kudt!

Zoloft | 24-09-07 | 14:49

Microsoft bijna failliet als het zo door gaat Xbox360 zuigt aan alle kanten. Boete van de EU van 500 miljoen en dan ook nog eens zwaar slecht besturingsysteem in de markt zetten OWJEE.
Nou Bill mocht je eht willen verkopen ik wil het wel hebben voor de msybolische 1 euro hoor.

kikidee | 24-09-07 | 14:49

Om alvast een 100-tal reakties voor te zijn: Apple en Linux zijn ook qut hoor.

fzwart | 24-09-07 | 14:47

Sinds de laatste updates crashed IE om de haverklap, verder vind ik het een prima systeempje nadat ik de userinterface heb teruggezet naar oldfashiont. Als ik al voor iets anders kies dan is het Windows2000 servert (als desktop software), die is lekker snel en retestabiel. XP is immers ook een klotesysteem.

* | 24-09-07 | 14:47

Nerds, unite..

BroncO | 24-09-07 | 14:47

Sinds ik Vista heb gaat mijn laptop nog maar een kleine 2 uur mee.

Multikuli | 24-09-07 | 14:47

Dat toestemmings-gedoe kan je gewoon uitschakelen, maar een normaal netwerk opzetten met de juiste rechten is compleet andere koek.

OuweSchaterhand | 24-09-07 | 14:47

Ik had ook vista maar gauw weer terug naar XP

EJK | 24-09-07 | 14:46

Ik wacht wel op SP2, ik denk dat SP1 vooral gebruikt gaat worden om marketing-technische redenen: "We hebben nu echt veel gefixed, dus nu kan je wel overstappen."

Lange Neus | 24-09-07 | 14:45

ik heb die aero rommel ook nooit gesnapt. waarom heb je bij vista opeens een highend systeem nodig als linux het op minder dan de helft van die prestaties kan? en dat ook nog met meer eyecandy. begrijp me goed ik ben geen linuxfanboy, ik draai net als de massa windows XP, maar toch...

kudtjepikandijvie | 24-09-07 | 14:45

Die link is hartstikke dood jongen!

Bierbuik | 24-09-07 | 14:45

Ik wil graag een downgrade van Xp naar windows 3.11!

Keaning_Radboud | 24-09-07 | 14:44

ttraaagggggg

Ed? | 24-09-07 | 14:44

Dat is ook niet handig breng gewoon even een upgrade op de markt SP1 bijv. en doe vooral iets aan het probleem met draadloos internet.
En schrap wat leuke speeltjes

kikidee | 24-09-07 | 14:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl