Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Belasting omzeilen met de SP

Fiscaal Juridisch Adviesbureau MarijnissenDe Groningse PvdA-hoogleraar en vaste SP-afzeiker van de Volkskrant Douwe Elzinga heeft weer iets verdachts geroken bij de club van Jan Marijnissen. Volgens hem genieten de rigide wereldverbeteraars schaamteloos van een fiscaal voordeel op de verplichte salarisafdracht van hun eigen kamerleden. Omdat een politieke partij voor de wet gelijk staat aan een goed doel(!) zijn de afdrachten als gift aftrekbaar. Op nadrukkelijk verzoek van de belastingadvisieurs uit Oss wordt de teruggave gestort in de partijkas. Leverde de SP vorig jaar mooi 300.000 en dit jaar naar schatting 400.000 euri op. Toch fijn die asociale mazen in de wet van het perverse grootkapitaal. Het taxprofijtje is voornamelijk dubieus omdat het niet tekenen van de afdrachtregeling einde oefening binnen de SP is (zie kwestie Arie Lamzak). SP-penningmeester Van Broekhoven ziet dit anders. "Natuurlijk is de schenking vrijwillig. Wel moeten politici die zich niet aan de regeling houden, de partij verlaten". Begrijpelijk. In de USSR werden dissidenten ook niet vermoord. Ze kregen slechts het advies zelfmoord te plegen..

Reaguursels

Inloggen

@joohoop
Gelijk heb je wel, daarom stemde ik ook SP, in 2005 en 2006 is er veel gebeurd en wat ik eigenlijk doe bedacht ik me gisterenavond is algemene frustraties over politiek in NL projecteren op 1 partij; de hele politiek is op dit moment doodstil, vanaf de verkiezingen, 100nixxen, zomervakantie richting prinsjesdag nu. Die frustratie dat er nauwelijks beleid gemaakt wordt, het alleen maar gaat over wie er nu knettergek is dat stoort me. Ik mag de SP als oppositie partij ook niet zoveel aanrekenen als zij niet veel hebben om op te reageren. Ik reken ze alleen aan dat ze de onderhandelingen met Balkenende destijds niet zijn aangegaan, via mijn stem wilde ik de SP groot maken, groot genoeg voor de regering. Maar dan moet de partij dat wel willen en dat idee had ik niet bepaald. Ik wacht de komende maanden wel af wat de SP gaat doen en wat Agnes Kant gaat doen. En over die afdrachten en ook die zetel kwestie met "Lamzak" en daar worden we het nooit over eens. Jij ziet vrijwillig echt anders als ik.

spooky | 18-09-07 | 09:17

@ spooky
google ff lekker zelf op: "agnes kant" wmo
over de wet misselijke onzin is al zoveel gezegd.
zoek gerust ook 's op "aktie noodrem" je kan niet zeggen dat de SP in 2005 er laat bij was...
Gebruld is er genoeg, de fouten van de WMO genoegzaam aangetoond. Nu is de beurt aan ons sociaal *kuch* christelijke kabinet.
Maar nu geloof ik 't wel met deze topic.

joohoop | 17-09-07 | 22:44

@brusselmans Dit is zo'n zo'n zo'n ontzettend oud nieuws; ik snap niet dat jij en Douwe dit nu pas oppikken......... wat is er mis met je overbetaalde volksvertegenwoordigers alles te laten inleveren boven modaal? Modaal is nog altijd twee of drie keer zoveel dan minimumloon.... zouden andere partijen een voorbeeld aan mogen nemen

yuckfou | 17-09-07 | 21:11

joohoop
25-04!!! Stagevergoeding voor een stagair, ik stem dus niet op iemand die deze trendbreuk heeft kunnen bereiken. Dat is echt te mager, zeker omdat de SP in dit kabinet kon zitten maar geen zin had. De WMO is een heel nieuw stelsel die de complete zorg overhoop gooit. Te veel marktwerking om voor de traditionele thuiszorginstellingen om rond te komen te weinig om via persoonsgebonden budget direct mij of een ander in dienst te nemen. Nee alleen 5 aanbieders mogen in mijn gemeente het monopolie op die oudjes verdelen. Of Agnes trekt haar scheur open en we verbieden die vreselijke voorstellen of we zetten door en dan bied ik dus zorg aan direct aan een client en ben daar op op afrekenbaar. Nee we doen niks, we geven een stagair een vergoeding, dat is alles wat onze pittbull doet.

spooky | 17-09-07 | 21:04

T is goedverdikkeme ook altijd het zelfde liedje met die communisten...

Robin Hood | 17-09-07 | 20:53

Integere jongens, die SP'ers..

musclehedz | 17-09-07 | 20:11

Iedereen doet precies hetzelfde peenhoofden.

Geaurnel | 17-09-07 | 19:44

Dit is mijn eerste reactie hier. Net aangemeld :-)

Belastinggeld wordt oa. besteedt aan uitkeringen voor zieken, gehandicapten, mensen die niet kunnen willen en andere hulpbehoevenden.

De SP onthoudt deze mensen willens en wetens hun bijdrage (net als dat krakers doen door bewust geen huur of hypotheek te betalen, waaruit ook belasting wordt geheven). De SP vind het belangrijker om het geld in eigen zak te steken ipv het te besteden aan bovengenoemde doelen. Dat is superegoistisch, achterbaks, onfatsoenlijk en verwerpelijk. Maar ook wel weer voorspelbaar.

Driemaal kots !!!

Rest In Privacy | 17-09-07 | 19:41

zucht:
www.sp.nl/onderwijs/nieuwsberichten/45...
d.d. 20-08-2007
www.sp.nl/zorg/nieuwsberichten/3945/06...
ook d.d. 20-08-2007
ff zoeken op de SP Site en er staat zat
wat wil je nou bewijzen? Als ze van Jan d'r mond moest houden, stond ze daar ook niet als ik jouw redenering volg.
Enneh ik herhaal 't ook nog maar 's en dan kap ik ermee: Diversiteit is prima, maar morrelen aan de basisprincipes van een partij ,bijvoorbeeld de afdracht bij de SP, is idioot. Ik verwacht ook niet van de SGP dat ze ineens voor vrouwenrechten, abortus en het homohuwelijk gaan zijn. Ik wou die van de VVD en Marx maar achterwege laten. Oeps nou doe ik het toch niet;)

joohoop | 17-09-07 | 18:56

Ach, als de dikke zakenlui dat mogen dan mag de SP het van mij ook. Moeten ze maar niet allemaal van die idiote rechtsregels in elkaar flansen. Daar kan je de SP dan namelijk weer niet van beschuldigen.
Ik ga mevrouw v. eigen deeg nu even een paar tientjes in d'r portemenix stoppen, is dat ook aftrekbaat?

Cookie v. eigen deeg | 17-09-07 | 18:51

sjoo, goet gedaen espee!
Gewoon slimme jongus!

RedMoose | 17-09-07 | 18:35

joohoop
Ik zei al dat ik een stemmer was maar stemmers uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Die 25 zeggen niks voor de toekomst. Ik prikte er door heen is een manier van zeggen, ik zag het niet helder is een ander.
Maak me blij en geef me Agnes kant, doe eens een paar links geven met TV, radio, krant of internet waar zij haar geluid geeft. Ik heb lang gezocht en alles is van 2006 of eerder. Geef me de media waar zij een podium heeft! Verdeeldheid is een kracht geen zwakte, Eendracht maakt macht diversiteit maakt duurzame macht. Ik herhaal het maar even.

spooky | 17-09-07 | 18:01

Thanx Koerbagh, helder!
@ spooky: Dat de VVD een andere stijl heeft dan de SP is duidelijk, daar zit je vooroordeel ook niet en deze pluriformiteit staat me wel aan.
Je blijft hameren op geslotenheid van de SP en Jan de grote despoot. asjeblieft daar is je vooroordeel. Dat je mening verder bepaald wordt door wat Telegraaf en Azijnbode je voorschotelen en dat jij daaruit het image van de SP destilleert is jouw feestje. Gelukkig zijn er ook nog mensen die daar doorheen kijken, 25 kamerzetels zijn het bewijs.
Pluriformiteit is prima. Maar de hijgrigheid waarmee de media zich op "SP dissidenten" stort om maar verdeeldheid in de SP dreiging te zaaien is ronduit zielig.
Dat jij geen andere SP'ers lijkt te horen dan Jan en Harrie ligt echt aan de media waar je voor kiest.

joohoop | 17-09-07 | 17:22

koerbagh ? 17-09-07 @ 16:57
Thnx voor de uitleg, geen speld tussen te krijgen. los van dat alles mag ik een partij als stemmer verwijten maken, ik stem op hen omdat ik hun thematiek waardeer niet de wijze waarop zij het uitvoeren. Ben dus zwevende qua inhoud en stijl. Dat is het lot van een links liberaal ben ik bang.

spooky | 17-09-07 | 17:14

@joohoop
Waar staan mijn vooroordelen dan? Ik zoek wanhopig naar ontkrachting van mijn oordelen maar zie een erg groot verschil in stijl tussen SP en VVD. Is dat een vooroordeel? Proof me wrong! Ik zie vele capabele mensen in de SP maar hoor in de media twee mannen, Jan en van Bommel! Er is toch vast verschil in mening binnen de partij. Zeg dan niet dat ik naar het congres moet komen en het dan wel hoor. Een partij moet capabel zijn voor een ieder duidelijk te maken dat verschil in mening mag, vrijwillige bijdrage dat ook zijn en last but not least dat Pluriformiteit eens een discussie stuk is binnen de partij. Eendracht maakt macht diversiteit maakt duurzame macht.

spooky | 17-09-07 | 17:05

@spooky 17-09-07 @ 15:57:
De waslijst is zo lang, dat past niet op een GS-tegeltje. Maar het begint al met idiotie dat de burger de uitvoerende en wetgevende macht in één verkiezing, met één stem moet kiezen. Uit elkaar trekken. Kiezen voor regering en apart kiezen voor de wetgevende macht (kamer).
De grondwet zou een duidelijke keuze maken voor ofwel een individuele vertegenwoordiging of een partijvertegenwoordiging. Niet een beetje van allebei willen, want het bijt elkaar. In het eerste geval zijn politieke partijen principieel volstrekt overbodig en zit je niet met fracties en bijkomende onzin. Kies je voor partijvertegenwoordiging dan is de zetel voor de partij, coute-que-coute. Dan heb je geen 150 kamerleden nodig maar een stuk of 8. Per partij één stem met een bepaalde zwaarte (te weten het percentage van de verkiezingsuitslag) Een beetje zoals het nu feitelijk is dus, maar dan kun je makkelijk 140 kamerleden kwijt. De partij regelt dan intern maar hoe ze dat kamerlid aansturen.
Maar het is en blijft een kwestie van duidelijke keuzes, en de Nederlandse staatsinrichting in de grondwet is volstrekt niet duidelijk. In dit staatsbestel is het mogelijk dat politieke partijen, mits eenmaal vertegenwoordigd in het bestuur, alle macht naar zich toe kunnen trekken. (En dat dus ook al 150 jaar lang doen). Dat de SP dat op haar manier doet is de partij niet te verwijten, noch de leden die vrijwillig met die werkwijze akkoord gaan.

koerbagh ? | 17-09-07 | 16:57

@spooky
Ow hoe bepekt is je blik! Zolang je zoekt naar bevestiging van je eigen vooroordelen zul je ze vinden.

joohoop | 17-09-07 | 16:56

@joohoop
Jou redenering vormt een directe bedreiging voor de staatsinrichting, snapt nu ook denk ik wel wat Koerbach bedoelde. Om in het parlement te komen moet je lid zijn van een partij, iedereen die de lijn van de partij niet steunt die moet zijn heil elders zoeken. Dan krijg je een stelsel van 16 miljoen partijen dus en feitelijk de directe democratie (een goed einde aan een enge sprookje). Partijen dienen paraplu's te zijn waaronder veel meningen mogelijk zijn. Mijn visie is nar uitgebreide zinnige discussie met Joohoop niet veel anders als vanmorgen: In de VVD is meer ruimte voor afwijkende standpunten van de ideale VVD lijn vandaan dan binnen de SP. De ruimte binnen de SP wordt steeds kleiner naarmate de partij groeit en de roerganger meer macht krijgt. Maar wat ik wel kwijt wil is dat ik het leuk vind een realistische SP-er te treffen. Bestond de partij uit vele als jij dan is het meer voor mij dan nu ben ik bang. *Wacht nog op mijn volksvertegenwoordiger die doet waarvoor ik haar mijn stem gaf*

spooky | 17-09-07 | 16:50

@bakOENin 17-09-07 @ 13:14.

ach toch, moet jij weer huilie-huilie doen......

QB (ja die.....) | 17-09-07 | 16:42

En dan te bedenken dat de penningmeester zo Kamerlid had kunnen worden, maar ja, geheeeel uit vrije wil heeft ze daarvoor bedankt, ten gunste van ene Hugo Polderman - van wie we ongetwijfeld nog veel zullen horen (... not!).

Prze***walski | 17-09-07 | 16:28

@ Inert. Ik heb niet gezegd dat je binnen de SP je mening niet kunt/mag geven. Daar is ruimte genoeg voor. Wat ik nu zie is dat lieden die geen bijval krijgen dat wijten aan gebrek aan interne democratie en dat de buitenwacht daar kokodillentranen om huilt. Nou, zo lust ik er nog wel een paar. De paradigma's binnen de SP zijn helder, voordat je 40.000 leden aan het schuiven krijgt richting andere standpunten dan heb je wat bereikt zou je kunnen zeggen. Dat er mensen lid zijn geworden die dachten dat doe ik wel ff en die nu teleurgesteld zijn... Tja jammer dan.

joohoop | 17-09-07 | 16:22

Iedere vorm van staatsinrichting heeft zo zijn gebrekkigheden. We zijn er met zijn allen dol op. Net zo dol als een ander op de paradoxen in zijn/haar redenering wijzen. "Waarom loop je als vegetarier op leren schoenen?" en meer van dat leuks...
Ons systeem bewerkstelligt dat als je in het parlement wil komen dat je dat via een politieke partij doet. Dat die partij z'n kandidaten vervolgens vraagt om zich volgens de partijlijn te gedragen is volstrekt logisch.
Dat tegenstanders/buitenstaanders van een partij krokodillentranen huilen om lieden die een afwijkend standpunt verkondigen is zot. Als je je niet in de lijn van je partij kunt vinden en je krijgt binnen die partij geen steun voor je mening is het tijd om je heil elders te zoeken.

joohoop | 17-09-07 | 16:09

@joohoop
Daarin verschillen wij, ik zag dat de kogel van links kwam, ik herinnerde me wat Marcel van Dam over Fortuin zei, ik zag de indirecte link tussen het demoniseren van links en een politieke moord. Ik zie nu Gianni A 17-09-07 @ 13:32 en zie hetzelfde. Iemand onmenselijk noemen, een gedrocht, iemand schuldig noemen dat is niet niks! Mijn hart zit links, ik ben voor pluriformiteit van links maar ik ben tegen demoniseren door links (of rechts.) Dat trek ik mij als linkse dus wel aan. Dat je niet wil snappen dat je gezamelijke kerndoelen kan hebben en verder 100% verschillend kan zijn, dat is typisch voor de egalitaire bestuursstijl. Daarom ben ik links liberaal, en voel me nergens echt thuis, dat is dan weer het nadeel.

spooky | 17-09-07 | 16:06

joohoop 17-09-07 @ 15:25
Partijen ontvangen geld uit de staatsruif voor te voren bij wet omschreven doelen. Dat is niet waar ik bezwaar tegen heb. Ik heb er - ik val in herhaling (excuus joris) - bezwaar tegen dat overheidsinstanties geld dat aan volksvertegenwoordigers toekomt rechtstreeks in een partijkas stort. Dat maakt de desbetreffende volksvertegenwoordigers te afhankelijk van die partij en het geld is daarvoor ook niet bedoeld. Als volksvertegenwoordigers hun inkomen aanwenden om welke club ook te steunen is dat hun zaak, maar de overheid moet daar geheel buiten blijven.
Ik ben zeker een realist, maar ook als je van tevoren weet dat je standpunt het onderspit gaat delven heb je in een rechtstaat het recht die mening naar voren te brengen. Sterker, dat moet, omdat alleen door debat paradigmawisseling kan plaatsvinden. Ieder paradigma is aan kritiek verandering onderhevig.

Inert | 17-09-07 | 16:05

koerbagh ?
Doe eens toelichten, wat is er verrot en brak aan onze staatsinrichting en grondwet in relatie tot deze specifieke casus en wat is de oplossing volgens Koerbach? De grondwettelijke status van parlementariër en wat good old Thorbecke daarover zegt, is toch reeds helder wat betreft de enorme tegenstrijdigheid?

spooky | 17-09-07 | 15:57

@ Spooky
Ik reageer op wat direct aan mij gericht is en wat ik verder de moeite waard vind. Gianni gaat zijn gang maar, wat hij zegt is voor zijn rekening.
Waar ik moeite mee heb is dat geprobeerd wordt de SP te diskwalificeren over de rug van 1 persoon en voorbijgaan aan de standpunten. Jan Marijnissen is nergens zonder die 40.000 leden die de partij handjes en voetjes geven. Dat beseft iedereen in de SP. Het werkt echt niet zo dat als men buiten de SP vindt dat Jan niet deugt dat iedereen in de SP dat ook maar gaat vinden.
Ik begrijp je niet als je zegt "Een partij mensen is een groep met een gezamenlijk doel, ideeën die elkaar binden maar daar binnen moet het een pluriform geheel zijn". Volgens mij staan die twee dingen recht tegen over elkaar.
Gesloten is de SP al helemaal niet. Kom gerust langs als belangstellende op het congres volgende maand.

joohoop | 17-09-07 | 15:57

@joohoop
Bij nader inzien kan ik het ook makkelijker schrijven. Linkse mensen willen gelijk hebben, dat herken ik in mijzelf ook een beetje. "In de SP zitten (gelukkig) een aantal sterke debaters en je moet van goede huize komen om die plat te krijgen, dat lukt niet iedereen" Je verwerft dus alleen een plek als je de ander van jou gelijk kunt overtuigen. Wiegel was het niet eens met Vonhof, Wiegel was rechtser dan Vonhof. Niet de voorwaarden; een ander te moeten overtuigen, voor je een plek hebt, maar meerdere waarheden naast elkaar, pluriforme samenleving. Ik kan persoonlijk ook wel in me uppie op een hutje op de hei mijn koning zijn over mijn gelijk, maar leuker is samen met elkaar met respect voor verschillen een land regeren. Jan kan dan een goede debater zijn maar op andere vlakken is er veel te leren.

spooky | 17-09-07 | 15:50

Waarmee maar weer eens blijkt dat het hele concept van "politieke partijen" - en daarmee bijvoorbeeld fractiediscipline (zie ook Rita) en deze SP-gekkigheid op zeer gespannen voet staat met de grondwettelijke status van parlementariër, die onhafhankelijk en individueel zou moeten zijn volgens Thorbecke. Maar ja, de SP wordt aangevallen op hun oplossing voor het probleem, die vanuit hun principes en ideologie volstrekt verdedigbaar is, in plaats van te kijken naar de oorzaak ervan, onze totaal verrotte en brakke staatsinrichting en dito grondwet.
Symptoombestrijding, heet dat. Zoals de farmaceutische industrie ook helemaal geen trek heeft in het genezen van kanker of andere dodelijke ziekten, want aan gezonde mensen kun je namelijks niks verdienen. Dus de heren politici, deskundologen en journalisten richten hun pijlen op uitwassen van het systeem die zijn ingebakken in het systeem zelf. Dan hou je altijd wat te zeiken en met zeiken kun je een carrière opbouwen, ben je tot je 65e weer onder de pannen. Met effectief landsbestuur heeft dat niks te maken.

koerbagh ? | 17-09-07 | 15:50

@joohoop
Dat Jan een goede debater is staat buiten kijf. Wiegel is ook een goede debater, maar de mega debater en dito ego Wiegel liet Vonhof zijn plek en dat doet Jan niet. Stel ik heb ongelijk, in werkelijkheid is Jan wel een goede kerel die wel mensen de ruimte laat. Dan is er nog wel een enorm imago probleem voor de SP. Een partij mensen is een groep met een gezamenlijk doel, ideeën die elkaar binden maar daar binnen moet het een pluriform geheel zijn, moeten mensen hun eigen kleur kunnen geven aan de partij, ik probeer de partij serieus te volgen en ik kan niet alles zien en bewijzen (komt door teveel geslotenheid) maar Jan komt teveel over als een despotisch leider. Noem het de werkelijkheid of het imago, dat is secundair. Primair is dat de werkelijkheid of imago Jan de grote despoot de partij geen goed doet. Tenslotte over Gianni A, hij zegt verschrikkelijke dingen als overduidelijk SP-er. Jij neemt daar geen afstand van, dat is mij ook duidelijk en dat zulks geluid als hij kan in de partij dat vind ik erg. Voor dat soort mensen is kadaverdicipline relevant, niet voor Agnes Kant.

spooky | 17-09-07 | 15:37

@Gianni A 17-09-07 @ 13:14
Als het CDA zo alergisch is voor mensen met principes, waarom zitten ze dan wel met de CU in een kabinet? Als er 1 partij is met principes dan is het wel de CU.

RedBill | 17-09-07 | 15:31

@Inert: Het is al sinds jaar en dag zo dat iedere partij met zetels in de kamer, geld uit de staatsruif ontvangt. Daar kan je iets van vinden. Opzichelf vind ik dat wel goed. Ik hou m'n hart vast voor wat ons te wachten zou staan als partijen gefinancierd/gesponsord zouden worden door kapitaalkrachtige burgers of bedrijven.
En tja zo kan je ieder standpunt verdraaien natuurlijk, "een afwijkende mening als dilletant beschouwen..." Ik hoop dat je realist genoeg bent om te begrijpen dat dat er in ieder debat mensen het onderspit delven. Sommigen hadden daarom misschien maar beter niet aan het debat moeten beginnen omdat ze het van te voren hadden kunnen zien aankomen.

joohoop | 17-09-07 | 15:25

@ Spooky: Maak je niet zo druk om de relatie Jan - Agnes. Die zijn echt aan elkaar gewaagd. Dat filmpje op Youtube is leuk ge-edit maar geeft de realiteit niet weer. Binnen de SP kun je elkaar echt wel de waarheid zeggen zonder dat je geroyeerd wordt. De ondelinge kritiek is niet mals en ook nuttig. Als je in een filmpje maar de helft van een gesprek laat zien lijkt dat erg zielig voor degene die in het filmpje niets terugzegt.
In de SP zitten (gelukkig) een aantal sterke debaters en je moet van goede huize komen om die plat te krijgen, dat lukt niet iedereen. Betekent dat dat een partij niet democratisch is? Omdat dan niet de hele club omdraait omdat er eentje iets roept?

joohoop | 17-09-07 | 15:16

dawg 17-09-07 @ 14:45
Ik ga er ook helemaal van uit dat Gianni A hier niet namens de SPpartij is. Hij is hier "vrijwillig". Maar waar het om ging was jou insinuatie dat men hier alleen met gelijk gestemde praat, wat niet waar is. Doorgaans praat men met iedereen behalve individuen die mensen onmenselijke gedrochten gaan noemen en schuldig verklaren zonder aanklacht en-of proces. Ik weet het klinkt nu ongeloofwaardig ik stemde SP omdat ik in de thuiszorg waar ik werk naast mijn studie van alles mis zie gaan. Die nieuwe WMO en marktwerking in de zorg is niet in het belang van ons oudjes. Agnes kant was mijn vrouw, zij vertegenwoordigd mij om wat ik in de politiek kwijt wil. Maar het zijn nu de bonden CNF FNF die een actie starten, ondanks bergen aanleiding zie ik mijn volksvertegenwoordiger niet. Ondertussen zie ik mijn ex partij vreemde ideeën hebben bij vrijwilligheid en zie ik op het einde van dit oude filmpje Jan Agnes afbekken en negeren op een manier waar de honden geen brood van lusten. Echt niet dat de leider van mijn politieke clubje zo met mij om mag gaan. Ik zie steeds meer dat die manier van met elkaar omgaan alleen in de SP kan. nl.youtube.com/watch?v=qIASMplB0aU

spooky | 17-09-07 | 15:03

SP zijn stelletje honden

Aerox | 17-09-07 | 14:55

?vejk 17-09-07 @ 14:31
Tijd om hetgeen de SP doet juridisch aan te pakken, want als het legaal is (ik ben daar niet van overtuigd - we gedogen wel meer in Nederland) in mijn ogen is het onaanvaardbaar.

Inert | 17-09-07 | 14:51

Volgens mij doet de SP niets fout als zij van de bestaande regeling gebruik maakt. (Het punt van Inert 17-09-07 @ 11:16 is een andere zaak.)

"Omdat een politieke partij voor de wet gelijk staat aan een goed doel(!) zijn de afdrachten als gift aftrekbaar."
Dat lijkt mij het echte probleem. De regels voor politiek en geld bevallen me sowieso niet. Laten we die hervormen.

Gekke Gerritje | 17-09-07 | 14:49

joohoop 17-09-07 @ 14:31
Het gaat mij niet om de vrijwilligheid, maar het feit dat de staat, de provincies en de gemeenten geld storten in de partijkas. Dat vind ik principieel onjuist.
Jij ziet een afwijking van standpunt als "huilie huilie" van een dilletant. Dat zegt mij genoeg. Maar allez, wat mij betreft mag jij je gelukkig voelen in de SP. Dat dan weer wel.
Laat me helder zijn: Mark Rutte heeft door Verdonk te beknotten de partij geen goed gedaan. Mij heb je ook niet horen zeggen dat de hockeyclub wel alles goed doet. Maar liberalen hebben over het algemeen gesproken toch meer de neiging de discussie te zoeken. En ja, daar voel ik me dan meer bij thuis.

Inert | 17-09-07 | 14:45

spooky 17-09-07 @ 14:13

Heel fijn, maar iemand die onaangename dingen zegt is nog niet meteen een trol.

dawg | 17-09-07 | 14:45

joohoop
Niet op prijs stellen en Gianni A 17-09-07 @ 13:32 is wat nu precies het verschil is. Maar Gianni die is natuurlijk geen SP-trol die is hier "vrijwillig" natuurlijk. Ik geloof dat jij de beroerdste niet bent en met jou is het in iedergeval inhoudelijk discussiëren. Roep dat kadaver van je partijgenoot dan eens tot dicipline op.

spooky | 17-09-07 | 14:39

Thanx @ ?vejk.
Paarlen voor de zwijnen vrees ik.

joohoop | 17-09-07 | 14:37

@ Inert 17-09-07 @ 14:11
Afdracht: Dat jij er niet bij kunt dat SP'ers dit vrijwillig doen betekent nog niet dat het niet deugt.

Kadaverdiscipline: Dat vertegenwoordigers van een partij het woord van die partij verkondigen is vrij gebruikelijk in 0031. Verder zal ik 't nog 's voor je herhalen wat ik net al over de club zei: "harde discussies zat in de SP, ik zie nu al weer als een berg op tegen het SP congres in oktober waar iedere dilletant weer huilie huilie mag doen en ruimschoots spreektijd krijgt. Gelukkig zijn de meesten binnen de SP het WEL met elkaar eens." Kadaverdiscipline bekt natuurlijk lekker en door daarop te wijzen lijkt het makkelijk voor je om de SP te diskwalifceren. Ik ken weinig SP'ers die bij het ontvangen van hun partijkaart ook hun hersens hebben ingeleverd.

VVD: Daar werd het ook niet op prijs gesteld dat Rita iets anders verkondigde dan het partijstandpunt.

joohoop | 17-09-07 | 14:31

badermeinhof
Doe eens wakker worden uit de jaren 70, de RAF is dood. Politieke moorden zijn uit, demoniseren is nu helemaal in: Gianni A 17-09-07 @ 13:32 Vervolgens staat er weer een Volkert op en is er weer iemand dood. Nee niet een politieke moord, RAF praktijken bestaan echt niet meer maar dood, ja dat wel. Mensen als Gianni A, die andere mensen onmenselijke gedrochten noemen die schuldig zijn (proces?, schuldig waaraan?) die handelen binnen de wet maar zijn wel medeplichtig mocht het met Verdonk zover komen is mijn persoonlijke mening. En dan schaam ik me als linkse weer de ogen uit mijn kop dat de kogel weer van links komt.

spooky | 17-09-07 | 14:29

spooky 17-09-07 @ 14:08

Oh >>boehoe<<!

Gianni A | 17-09-07 | 14:27

weer 3 ton dichter bij de communistische heilstaat! Ga zo door SP! RAF forever

badermeinhof | 17-09-07 | 14:15

@dawg
Inderdaad ja, als mensen elkaar onmenselijke gedrochten gaan noemen dan is het einde oefening. Dan is het irrelevant of de trol toe wil geven dat hij een trol is. Verdonk is een mevrouw waar ik het politiek gezien erg mee oneens ben en dat mag in dit land. Die mevrouw die loog ook over dossiers aan Congo geven of niet, die mevrouw die is mij te hard richting vluchtelingen. Maar die Verdonk is wel een mevrouw, NIEMAND heeft een ander een onmenselijk gedrocht te noemen!

spooky | 17-09-07 | 14:13

joohoop 17-09-07 @ 14:00
Hypocriet, en waarom dan wel? Dat kamer- staten- en raadsleden weten waar ze aan beginnen wil nog niet zeggen dat ik het er mee eens moet zijn dat de toelagen van deze mensen door de staat, de provincies en de gemeenten worden overgemaakt aan een partij. Dat diezelfde lieden zich vrijwillig onderwerpen aan kadaverdiscipline moeten zij zelf weten, maar ik hoef het niet toe te juichen dat er in dit land partijen zijn waar discussies worden gesmoord in de kiem.
Je hoort mij niet zeggen dat er nooit een zekere mate van druk/dwang wordt uitgeoefend in andere partijen, maar op het VVD-congres was in elk geval sprake van een stevige discussie.
De opmerking dat ik niets zou moeten hebben van SP'ers laat ik voor jouw rekening... Ik moet niets hebben van standpunten (of wel), maar ik heb niets tegen mensen die er andere standpunten op na houden dan ik.

Inert | 17-09-07 | 14:11

@Gianni A
Ik geloof er geen fuck van dat jij niet aan het trollen bent. Jou idee over vrijwilligheid op 13.56 is zooo SP. En lieden die personen kwalificeren als onmenselijke gedrocht Rita V, die zijn hetzelfde als Marcel van Dam. Einde discussie wat mij betreft met jou, je hebt zojuist jezelf gediskwalificeerd.

spooky | 17-09-07 | 14:08

Gekke Gerritje 17-09-07 @ 13:49

Tuurlijk, je discuzeurt liever met gelijkgestemden. En wie dat niet is noem je een trol.

dawg | 17-09-07 | 14:05

@ Inert 17-09-07 @ 13:50
Heb jij t VVD congres gemist afgelopen zaterdag?
Enneh iedere SP'er die zich kandidaat wil stellen voor een een plek in raad, staten of kamer weet waar ie aan begint. Ze hoeven t niet te doen! Totalitair? schei toch uit man. Ga hier een beetje misplaatst huilie huilie boehoe lopen doen voor mensen waar jij niets van begrijpt en waarschijnlijk ook niets van moet hebben. ga is gauw deaud hypocriet!

joohoop | 17-09-07 | 14:00

*vind gekke gerritje nog zo gek nog niet*

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 13:58

Gekke Gerritje 17-09-07 @ 13:49

Ok: Nee.

Inert 17-09-07 @ 13:50

Ach, da's jouw probleem. Fractieleden van de SP zijn dat nog altijd VRIJWILLIG. Als ze niet willen meedoen aan de afdrachtregeling moeten ze maar voor een andere partij in de 2de kamer gaan zitten of hun eigen partij oprichten.

Gianni A | 17-09-07 | 13:56

Dus volgens jullie moeten ze de giften maar niet aftrekken van de belasting?

koffiepot | 17-09-07 | 13:51

Gianni A 17-09-07 @ 12:02
Ik betwijfel jouw visie met betrekking tot de grondwettelijkheid van de constructie sterk. Het gaat erom dat de partij de facto een parlementarier dwingt zijn slaris af te dragen. Deze parlementarier wordt voor zijn inkomen afhankelijk van die partij. De vrijwilligheid is schijn. Dat is ongewenst en ik hoop dat er ooit een minister opstaat die weigert de toelage voor parlementariers op een rekening te schrijven die niet een priverekening van de desbetreffende parlementarier is.
Afgezien van de grondwettelijkheid vind ik die kadaverdiscipline in de SP, voor wat betreft de afdrachten, maar ook voor wat betreft de te hanteren standpunten, walgelijk. Ze doen mij denken aan totalitaire regimes van voor de val van het Ijzeren Gordijn...

Inert | 17-09-07 | 13:50

13.29 en 13.32

Laat Rita maar komen,VVD zakt,Wilders zakt,CDA zakt en Rita valt binnen 1 jaar door de mand...
Dus ff op de tandjes bijten als Rita de bermbom ontploft kan het hele rechtse zooitje plus pvda weer achter de geraniums!

jentje trekhendje | 17-09-07 | 13:50

Gianni A, vertel eens eerlijk. Ben jij hier (al dan niet vrijwillig en al dan niet betaald) als SP-trol?

Is niets mis mee hoor. Andere partijen, organisaties en bedrijven zullen vast ook mensen inzetten om discussies te beinvloeden.

Maar wel gewoon eerlijk zijn hierover.

Gekke Gerritje | 17-09-07 | 13:49

Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 13:29

Haha, jou met rust laten. Je weet toch dat ik juist NIET doe wat jij wil? Zeker niet als je aangeeft dat je één van de aanhangers bent van het onmenselijke gedrocht Rita V.

Oh nee, gewoon Rita Verdonk. Het is immers al lang bewezen dat ze schuldig is!

Gianni A | 17-09-07 | 13:32

@ Gianni A 17-09-07 @ 13:18: Ik ben meer van lijst Rita, maar die vind ook dat luie mensen moeten werken voor hun eten !
.
BTW maar goed dat GS de UvA een ban heeft gegeven, ik kan me voorstellen dat heel wat Gay organisaties interesse zouden hebben in je Comments !
.
Met andere woorden als je volgende reactie weer een sexueel fantasietje is, stuur die lekker door naar een van je vriendjes en laat mij met rust ?

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 13:29

joohoop 17-09-07 @ 13:20

Agnes is eerder een pitbull dan een schoothondje. Ze bijt zich namelijk stevig vast in haar onderwerpen en laat pas los als er daadwerkelijk wat verandert.
En Harry van B. Ach, ik weet dat ie idd wel een beetje een 'naam' ook had binnen de partij, maar zoals het in de media komt is het écht overdreven.

Gianni A | 17-09-07 | 13:28

@ spooky 17-09-07 @ 13:03
Om met 't laatste te beginnen: "De url bevat een onjuiste video-id."
Verder, harde discussies zat in de SP, ik zie nu al weer als een berg op tegen het SP congres in oktober waar iedere dilletant weer huilie huilie mag doen en ruimschoots spreektijd krijgt. Gelukkig zijn de meesten binnen de SP het WEL met elkaar eens.
Dat gedoe rond Harrie komt mij ook de keel uit. Ik heb 'm vaak van dichtbij meegemaakt en mij is nix opgevallen. Kan zijn omdat ik een jongetje ben natuurlijk.
Tot nu toe kan ik niet beoordelen of hier nou echt wat aan de hand is of dat de "beschadig Van Bommel campagne" van de Telegraaf gewoon succesvol is. Frivool of niet, terecht of niet, als je in iemands stront gaat roeren begint het te stinken. Dat is bij meer politici zo. We zitten wat mij betreft niet in 001 waar het bedgedrag een issue moet zijn, of worden.
Enneh, Schoothondje? Agnes???? Whahahaha.

joohoop | 17-09-07 | 13:20

Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 13:14

Domme opmerkingen lokken banale opmerkingen uit.
Maar ach, VVD-ers zijn het wel gewend he, om keihard van achteren inkomend genaaid te worden door hun partijbestuur en ereleden.

Gianni A | 17-09-07 | 13:18

QB (ja die.....) 17-09-07 @ 12:07
Gelijk sta jij weer vooraan met je inhoudsloze grote bek .
Heet je niet Lazrak toevallig

bakoenin | 17-09-07 | 13:14

@ Gianni A 17-09-07 @ 13:07: nou nou wat worden we weer banaal !
.
Maar dat schrale valt wel mee hoor, ik heb hier genoeg SP-erts die eigenlijk wel een VVD-er willen worden en mijn reet likken !( zijn vaak van die arbeiders die ondanks die 36 uur toch nog 48 uur werken) Dat verzacht het een en ander !

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 13:14

RedBill 17-09-07 @ 13:09

De SP wilde best, maar het CDA schijnt een gruwelijke hekel te hebben aan mensen met principes.

Gianni A | 17-09-07 | 13:14

ah ja, de SP heeft het nou eenmaal wat moeilijker met het aannemen van een steekpenningen / het vinden van sponsoren (het rode kruis?). gelukkig richt de NL'se belasting zich meer op de normale burger en diens belastingopgave dan die van onze volksvertegenwoordigers.

Patrick Zweedsey | 17-09-07 | 13:10

Gianni A 17-09-07 @ 11:50
Ah, dus als ik het goed begrijp bewaart de SP nu al het geld totdat ze in het kabinet zit, om vervolgens het geld dat in kas is uit te geven aan de eerder door mij genoemde zaken?

Wel vervelend dan voor mij als belastingbetaler (en dus mede-eigenaar van dat geld) dat de SP continu de regeringsverantwoordelijkheid ontwijkt).

RedBill | 17-09-07 | 13:09

@ joohoop 17-09-07 @ 13:05 Dank je !

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 13:08

Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 12:45

Heel gek is dat, als mensen (hoewel??) me vragen m'n bek te houden heb ik altijd enorm de neiging om naar ze te luisteren.... NOT!

36-urige werkweek? Was het maar zo, het lijkt meer op 48u momenteel.

En vind je het heel erg dat ik niet jouw werk met je wil delen? Ik heb liever niet elke avond een schrale reet!

Gianni A | 17-09-07 | 13:07

@ Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 12:59
Grijns, als ie 't verdient heb ik er geen moeite mee!

joohoop | 17-09-07 | 13:05

joohoop 17-09-07 @ 12:19
Dat ik er niks van weet komt door de gesloten instelling van die club. Als voorbeeld, van een actieve SP lid hoorde ik twee jaar geleden al klachten over hoe van Bommel met vrouwen omgaat tijdens partij bijeenkomsten. Geen aanrandingen e.d. maar wel te vrifool voor op een partijbijeenkomst. Dat vond zij heel ongepast en vervelend. Ik had toen een compliment over hem in zake de europese grondwet, zij liet een keerzijde zien. Maar hoor je daar iets over als hij beschuldigd wordt, nee! Dan is het stil, partijbelang boven alles. Ik constateer dat er ook in de VVD lieden zaten die ongewenst zijn door vele. Daar is dan een congres over en ereleden die hard op de zaak inhakken. Dat kan bij de VVD wel en bij de SP niet. Waarom is dat toch? Waarom kan een socialist niet liberaal qua stijl zijn? En tenslotte, ik zei toch dat ik geen bewijs heb, ik constateer alleen dat de voormalig brulkikker van de SP nu wel een schoothondje lijkt. Ik dacht Agnes Kant ook te kennen als opgewassen tegen Jan. Heb bewust op Agnes en niet op Jan gestemd. Maar ook in dit voorbeeld is zij niet zichzelf en is er meer aan de hand. Wat dat is, ik weet het niet, daar is de partij te ondemocratisch voor geworden. nl.youtube.com/watch?v=qIASMplB0aUhttp...

spooky | 17-09-07 | 13:03

@ joohoop 17-09-07 @ 12:53: Gelukkig loopt het posten altijd goed met je linkerhand op je hart !
.
Moet pijn doen een Dyslect die meer verdient dan jij ?

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 12:59

Marijnissen maakt op de feauteau best wel een sterke indruk..

overVecht | 17-09-07 | 12:58

@ Devlaam 17-09-07 @ 12:46
You're so right. Laten we meteen al die zakkenvullers die nu op kosten van de aandeelhouder directeurtje spelen er ook uit tieften!

joohoop | 17-09-07 | 12:55

-weggejorist-

joohoop | 17-09-07 | 12:53

@ Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 12:45
Lastig typen zeker met je rechterarm recht omhoog gestrekt?

joohoop | 17-09-07 | 12:53

Of ze mochten naar de Goelag...

agentorange | 17-09-07 | 12:53

Door deze vrijwillige afdrachten hoeft de SP geen "giften" te ontvangen van allerlei grote bedrijven die er "niets" voor terug willen krijgen zoals opdrachten van het rijk,bepaalde plannen zoals kastjes voor kilometerheffingen,bromfietskeuringen,wapens ,spoor en asfaltwegen. nieuwe waterkeringen om maar wat te noemen.
Dus voor de andere partijen kun je denken aan boter op het hoofd,twee handen in hetzelfde kruis!

jentje trekhendje | 17-09-07 | 12:46

@ joozd

You are so right. Besturen is een vak, en als een land bestuurd moet worden moet dat door kundige mensen gebeuren, niet door idiote idealisten die vinden dat je niet hoeft te werken en dat alle mensen gelijk zijn. Ieder bedrijf met zo'n mentaliteit zal nooit overleven.

Devlaam | 17-09-07 | 12:46

@ Gianni A 17-09-07 @ 12:07: Ahaa een SP-ert met een Internet verbinding !
.
Dat zie je niet vaak meestal werkt jou soort in de haven of fabriek !
.
Hoe gaat het op de data invoer ? Maar alle gekheid op een stokje, Ik werk denk ik iets harder dan de gemiddele SP-ert, want dat is altijd het mooie van socialisten.
.
Ze willen alles met me delen behalve mijn werktijden !
.
Zo en nu je bek houden en terug naar je 36 urige werkweek !

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 12:45

En wat ik nog vergat te zeggen: 3 ton is natuurlijk wel peanuts he? Ga je es druk maken over de 4 MILJARD die het linkse tuig aan extra belastingen wil heffen door de BTW meer dan 10% te verhogen...

joozd | 17-09-07 | 12:45

Hie hie ... je zei "aftrekken"!
Maarum: Alles wat links is is gespuis. SP, PvdA, Groen Links, het is allemaal leuk bedoeld hoor, maar besturen moet je overlaten aan bestuurders. Hoeveel echt succesvolle bedrijven/clubs/landen worden bestuurd door mensen die sokken in hun sandalen dragen?
I rest my case.

joozd | 17-09-07 | 12:38

Deze vrijwillige afdracht moest meer gebeuren.Zie de big bosses van unilever,shell,essent enzovoorts.
Dit s.p.voorschrift hoort bij de grondbeginselen van het socialistische gedachtegoed.
Als je jezelf niet oplegt je inkomen te delen met anderen dan kun je dit ook niet van een ander (de EURO 50000+ VERDIENERS)vragen....
Trouwens Belastingaftrek doen ook alle Nederlandse burgers en bedrijven.Zelfs gebouwen worden afgeschreven bij bedrijven terwijl gebouwen van de burgers meer waard worden.
Dus alle criticasters = middelvingertje van jentje .. I..

jentje trekhendje | 17-09-07 | 12:38

tis wat hè?

jan jaap jozef | 17-09-07 | 12:35

@ QB (ja die.....) 17-09-07 @ 12:30
Eikels heb je overal. ook in de SP.
Maareh pas je op dat de eekhoorntjes jou ook niet opvreten deze winter!

joohoop | 17-09-07 | 12:35

joohoop 17-09-07 @ 12:19

"De SP is de afgelopen jaren enorm gegroeid en niet voor niets"

Ja er is een reden, namelijk de grootsmoel uit Oss, die zich ontwikkeld heeft als de grootste populist ever!

Mag ik u even wijzen op de eSPee leden welke in de provincie Gelderland JAREN lang schitterde door afwezigheid, en overal tegen zijn geweest.....(en zelfs onderling ook nog ruzie hadden)

Echt een partij om op te bouwen hoor die eSPee.....

QB (ja die.....) | 17-09-07 | 12:30

QB (ja die.....) 17-09-07 @ 12:07
Met 25 fractieleden moet je toch op z'n minst 25 splinterpartijtjes kunnen krijgen :P

Gianni A | 17-09-07 | 12:25

Belasting overhevelen naar je partij doe je zeau:

Overtollig salaris --> Gift 1 SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 1 --> Gift 2 aan SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 2 --> Gift 3 aan SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 3 --> Gift 4 aan SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 4 --> Gift 5 aan SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 5 --> Gift 6 aan SP --> Aftrekbaar
Teruggave van Gift 6 --> Gift 7 aan SP --> Aftrekbaar

Enz. totdat de aftrek nihil is, dan houd het op...

Stropdasje | 17-09-07 | 12:23

Nog steeds heeft niemand hier iets zinnigs gezegd over eventuele hypotheekrente aftrek van een SPer in de kamer. Of wonen alle SPers in een huurhuis met huurtoeslag omdat ze zo'n klein inkomen hebben. Dat zou pas boeiend zijn. Het feit dat ze de gift aftrekken, betekent dat ze het geld zelf hebben ontvangen voor de belastingwet.

lijn5 | 17-09-07 | 12:22

SP is een puinhoop
VVD is een puinhoop
PvdA is een puinhoop

Blijft steeds minder over...

Devlaam | 17-09-07 | 12:21

Jaren geleden vroeg ik eens aan een SP'er wat er nu allemaal gebeurd met het geld wat ze binnenhalen.... er zouden o.a. communistische regiems mee worden ondersteund in Cuba e.d.
De FIOD zou ook maar eens moeten binnenvallen bij hun Politburo.

Mazzeltov | 17-09-07 | 12:20

@Spooky 17-09-07 @ 12:04
Niet praten over dingen waar je geen verstand van hebt. Ik heb regelmatig van dichtbij meegemaakt hoe Jan en Agnes met elkaar omgaan. Die twee zijn aan elkaar gewaagd en Agnes zal echt niet op last van Jan inbinden. In de media wordt iets getoond wat maar de helft van het verhaal is, want dat ziet er beter uit: "dat arme kind dat onder de plak van Jan zit". De SP is de afgelopen jaren enorm gegroeid en niet voor niets, er kan een hoop beter in 0031! Maar met die groei zijn er ook mensen binnengekomen die je liever niet hardop hoort praten. Helaas is de SP zo democratisch dat ze toch een platform krijgen om hun gelul te verspreiden. Helaas voor hun blijft t gelul en worden ze net als elders zou gebeuren, afgefikt. Alleen dan gaan ze huilen en is de SP niet democratisch...

joohoop | 17-09-07 | 12:19

@ Gianni A 17-09-07 @ 12:03

De gemiddelde sp-er houdt zijn handjes iedere maand op. Vandaar ook Jan's voorstel om de uitkeringen met 10% te verhogen. Je moet je achterban wel wat blijven bieden natuurlijk.

Zoloft | 17-09-07 | 12:16

zeau te zien heeft Gianni A. vandaag reaguur-corvee gekregen van de de charismatische lijer uit Oss.

kom op Gianni A. downplayen die handel, we zijn immers allahmaal gelijk (uitzondering daar gelaten, die zijn namelijk iets meer gelijk dan de rest....)

QB (ja die.....) | 17-09-07 | 12:12

smerigh links tuigh

Brabo_Hufter | 17-09-07 | 12:12

QB (ja die.....) 17-09-07 @ 12:07
Dit topic gaat over de sp niet over de vvd

miko | 17-09-07 | 12:11

Wat een gelul weer. Als je geld afstaat, aan een partij of een instelling met een idieel doel, is dat geen inkomen meer en dus fiscaal aftrekbaar. Niemand hoeft in 0031 belasting te betalen over inkomen dat ie niet heeft ontvangen, dus ook SP'ers niet. Dus loop niet te neuzelen over een trucje, wat hier gebeurt is volkomen terecht.
De afdrachtregeling van de SP is bedoeld om zakkenvullers weg te houden en mensen aan te trekken die uit overtuiging volksvertegenwoordiger worden.

joohoop | 17-09-07 | 12:10

@witwas
Niet helemaal zuiver bij de VVD dus... ;-)
"De totale schenking dient momenteel tenminste 1% en maximaal 10% van het onzuiver inkomen in dat jaar te bedragen."

kapotte_stofzuiger | 17-09-07 | 12:09

spooky 17-09-07 @ 12:04
Ach beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald moet je maar denken.
Partijkadaverdiscipline is zo 2007.

miko | 17-09-07 | 12:08

En gelijk moeten de eSPee-adepten alhier weer huilie-huilie en dikke boehoe doen als er een topic over de charismatische lijer uit Oss en z'n clubje op GS staat.

De eSPee is de overtreffende trap van de LPF als het om eigen belang gaat.

Ik hoop van harte dat deze partij uit elkaar valt in ~8 splinterpartijtjes.

QB (ja die.....) | 17-09-07 | 12:07

maakniesaaknie 17-09-07 @ 12:04

Nope, Van Broekhoven is een vrouw. Ik niet de laatste keer dat ik keek. Maar ik zal het ff voor je gaan controleren.

* stiefelt naar de WC *

Gianni A | 17-09-07 | 12:07

En de datsja, waar staat die op de SP begrautink? Elleke SP-apparatsjik mag toch één week per jaar geheel onverzorgd bivakkeren in de datsja van de Grote Leidert?

Meiden van heelul | 17-09-07 | 12:06

Veel erger dan dit alles is dat Marijnissen iedereen de mond snoert en Agnes Kant specifiek. Ik heb op haar gestemd en hoor niks van haar. Na de verkiezingen werd Krista van Velzen heel duidelijk naar voren geschoven ten koste van Agnes Kant. Volksvertegenwoordigers die monddood zijn door kadaver dicipline, ik had het kunnen weten maar was wat naief ben ik bang. En Agnes is zo goed in haar kennis en oprechte betrokkenheid bij de zorg. Ik heb hier geen bewijs voor, zo open is de SP niet, maar mijn vermoeden is wel waar ben ik bang.

spooky | 17-09-07 | 12:04

Giannia A = penningmeester Van Broekhoven?

maakniesaaknie | 17-09-07 | 12:04

Burgerlijke ongehoor 17-09-07 @ 11:59

De gemiddelde SP-er werkt harder dan jij ooit hebt gedaan, lutser!

Gianni A | 17-09-07 | 12:03

Inert 17-09-07 @ 11:5

Als de parlementarier dan als rekeningnummer het algemene rekeningnummer van de partij opgeeft dan is daar staatsrechtelijk niks mis mee. Je mag immers zelf weten op welke rekening je het geld wil laten storten.

En voor de rest is de discussie staatsrecht/partijdiscipline precies dezelfde als bij de kwestie Yilderim. Natuurlijk zijn er enkele zaken die volgens de letter van de wet ingaan tegen het staatsrecht, maar daarom zijn ze ook niet op zo'n manier gesteld in een contract met de staat dat ze aangepakt kunnen worden. En wat de SP zelf doet t.o.v. haar leden daar heeft de staat dus niks mee te maken. Dus het is een structuur die niet onwettig is.

Gianni A | 17-09-07 | 12:02

@ wingload 17-09-07 @ 11:42

Haha. Belastingontduiking is ZEKER wel strafbaar. Ontwijking niet.

Hakbarrr | 17-09-07 | 12:01

Dat kerken en moskeeen ook vaak een soort dwang uitvoeren wordt niet gezegd. Weer een bewijs dat dit soort gezeik afgelopen moet zijn.Niet mogen aftrekken dit soort onzin en minder belasting betalen.

miko | 17-09-07 | 12:01

Bwahahahaha dat schiet lekker op dan !
.
Er van uitgaande dat 1 op de 12 SP leden werkt en wat er werkt verhoert zich voor het minimum loon ! ( als ze meer hadden verdient en er achter kwamen hoeveel nutteloze... euh... ikke .... euh.... bedoel uiteraard werkloze er van hun geld niets lopen te doen waren het VVD ers geweest)
.
Luie rooie honden !

Burgerlijke ongehoor | 17-09-07 | 11:59

Leuk, dat ga ik proberen bij mijn werkgever; als vrijwilliger aan de bak maar wel regelmatig een 'schenking' krijgen via een ongerelateerde BV ergens in Zwitserland.

dlseth | 17-09-07 | 11:56

En hoeveel (Aids-)doden heeft de RK-kerk op haar geweten, met haar verbod op het gebruik van condooms? Ik heb niks met Maorijnissen maar om hem nou op één lijn te stellen met AH en JS zoals Kitafe meent te moeten doen gaat veel te ver.

witwas | 17-09-07 | 11:56

LOL @ de quote van de SP-penningmeester. Wat een clown.

Aussie | 17-09-07 | 11:56

Werk bij mij in China net zo. De partijleden betalen echter alleen als het een goede investering is. Als ze macht krijgen, dan komt het geld dubbel en dwars wer terug door corruptie. Let op, als de SP aan de macht komt, dan begint het grote graaien pas.

Mr. Hu | 17-09-07 | 11:55

Gianni A 17-09-07 @ 11:21
Naar ik heb begrepen moeten de parlementariërs een overeenkomst met de partij tekenen, waarbij ze de vordering op hun toelage aan de partij cederen. Die overeenkomst is mi nietig, want in strijd met de Grondwet. Ik zou graag zien dat hierover eens een proefproces wordt gevoerd. Het ministerie moet in elk geval te allen tijde de toelage op de rekening van de parlementariër storten, ongeacht diens afsprake met derden.

Inert | 17-09-07 | 11:53

Ah de PvdI weer bezig, ja jongens EUSSR moet er komen, dus daarom de SP kapot.
Even dit, het staat iedereen vrij een eigen politieke partij te beginnen als je je niet kunt vinden binnen de SP met de afdracht regeling.
Dus wat let je.
Verder hanteren kerken hetzelfde belasting principe.
Dus dit is weer het zoveelste strontsmijten van de PvdI ratten

bakoenin | 17-09-07 | 11:52

@ waskuip-admiraal 17-09-07 @ 11:37
@ pageup 17-09-07 @ 11:40
Misschien kopen ze er wapens van, voor de socialistiese revolutie!

Kees Maf | 17-09-07 | 11:51

RedBill 17-09-07 @ 11:37

Geloof me, als je dat zou kunnen doen (die uitdrukkelijke bestemming dus) dan zouden ze dat ook echt wel doen. Echter, nu is het zo dat je het zou terugstorten in de staatskas zodat alle ministers hun toch al niet onaardige salaris nog een keertje extra kunnen verhogen zodat ze allemaal op EU 170k pj uitkomen. Oftewel: je kan wel goede bedoelingen hebben, maar in praktijk met deze prutsers aan de macht komt daar helaas niks van terecht.

Ik verheug me nu al op prinsjesdag.... om te zien waar die prutsers nu weer nodeloos geld aan gaan uitgeven.

Gianni A | 17-09-07 | 11:50

@waskuip-admiraal
Nou de twee bekendste socialistische partijen van de afgelopen 100 jaar.
Zijn verantwoordelijk voor meer doden dan alle anderen bij elkaar. Dus rede genoeg om zo'n partij goed in de gaten te houden.

Kitafe | 17-09-07 | 11:48

@lijn5 17-09-07 @ 11:26
Er zijn ook nog wel wat gemeente- provincie- en 1e Kamerpolitici die geheel vrijwillig met een figuurlijke loop tegen hun slaap mogen dokken.
@ Horror Skopie 17-09-07 @ 11:29
Veel meer houdt een 2e Kamerlid netto ook niet over, denk ik.

Kees Maf | 17-09-07 | 11:48

Eeen rare geblondeerde schreeuwer, de zus van Adolf en nu een stelende kaalkop die denkt dat hij jozef heet. En dat wil dit land regeren. Ik roep op tot revolutie der stijlozen!!!!!

onehandy | 17-09-07 | 11:42

Stemmingmakerij. Belastingontduiking is niet illegaal. Fraude wél. Dus als ze dat zo willen, dan doen ze dat toch maar?

wingload | 17-09-07 | 11:42

En zo betalen we de SP dubbel: eerst via een veel te ruim salaris, dan ook nog eens de belasting. En het kan blijkbaar allemaal. Dit land is ziek........

Rest In Privacy | 17-09-07 | 11:40

wat de hell doet de partij van de maoisten toch met al dat kapitalistische geld?

pageup | 17-09-07 | 11:40

In retrospect was het kwartje van Kok natuurlijk ook voor een goed doel.
*start Excel op*

hekkesluiter | 17-09-07 | 11:37

Werkelijk, ik snap niet wat al die rascommunisten nog in 0031 doen. Als ik zulke idealen had zocht ik een land op waar ik minder offers hoefde te brengen.
En als de SP echt zo sociaal is dan stort ze de opbrengsten uit deze teruggave terug in de staatskas, met uitdrukkelijke bestemming zorg, onderwijs en gezin.

RedBill | 17-09-07 | 11:37

@el gouda
so what? Waar ben je bang voor? Noem me een reeel risico dat de samenleving loopt door de gevulde partijkas van de SP?

waskuip-admiraal | 17-09-07 | 11:37

Als iedereen belasting ontduikt, hoe moet die socialistische heilstaat dan gefinancierd worden?

zooishettoch | 17-09-07 | 11:36

@witwas Dan heb je inderdaad een akte nodig plus de garantie dat deze gift minimaal VIJF jaar achter elkaar wordt gegeven. Lijkt me niet erg aantrekkelijk om je als SP lid voor 5 jaar op te hangen aan een gift van 70k. Er mag bovendien geen tegenprestatie tegenover de gift staan (moelijk aan te tonen in dit geval).

lijn5 | 17-09-07 | 11:36

@Gianni A 17-09-07 @ 11:21

De SP is een grote geldpakhuis en de Grote Worstendraaier uit Oss heeft als enige de sleutel.

El Gouda | 17-09-07 | 11:33

@lijn 5 Bij periodieke giften geldt de aftrekbeperking niet, maar dan moet er wel even een notariële akte opgesteld worden. Dus zo betaalt heel NL mee aan de SP. Maar ach, we betalen ook allemaal voor de hypotheekrenteaftrek van John de Mol, dus wat is er nou erger??

witwas | 17-09-07 | 11:31

@ lijn5 17-09-07 @ 11:26

Volgens mij is t gewoon wat ze in de partijkas overhouden. Wanneer ze deze mensen weer een bepaalt gedeelte hebben teruggegeven, inclusief t belastingvoordeel.

Mr. S | 17-09-07 | 11:31

Veel interessanter is de vraag of de SP 2ekamer leden hypotheekrente afrekken van hun inkomen. Of zouden ze allemaal in een huurhuis met huurtoeslagen (men zegt geen inkomen te hebben omdat ze 'alles weggeven') wonen? Wie zoekt dat eens uit.

lijn5 | 17-09-07 | 11:30

De jaloezie van de pygmeeën van de PvdI druipt ervan af. Het is dan ook niet gering wat de salonsocialisten voor hun kiezen krijgen, ook al hebben ze er zelf schuld aan. Eerst houd je de boot af, omdat je volgens de peilingen op zestig zetels staat, als de schatting terugloopt, zoek je aarzelend toenadering, onder het genot van een bakkie troost, en na de verkiezingen sla je jezelf voor je kop. Was je die lijstverbinding maar aan gegaan. Je lanceert een idee om de SP en je eigenste PvdMoslims te laten fuseren, maar de voormalig medestander lacht zich als winnaar de ballen uit z'n broek. Dan maar de roetmachine op volle toeren laten draaien.

Murdockyoufool | 17-09-07 | 11:30

Vooral het laatste statement van de penningmeester is hilarisch.
Echt lekker oud communistische logica.

capo | 17-09-07 | 11:29

Wat mij betreft zijn er meer mensen die zeggen "Ik heb wel genoeg aan E4.000,- netto in de maand. De rest schenk ik weg ."

Horror Skopie | 17-09-07 | 11:29

Mijn vriendin biedt mij volledig belangeloos onderdak, voeding en een postadres. Als dank schenk ik haar een gedeelte van mijn inkomen. Misschien moet ze zich toch wat meer als extreemlinkse weldoener profileren, dan zie ik een bealstingvoordeel van 42% tot de mogeljkheden behoren.

Cpt. Michael Brant | 17-09-07 | 11:28

Het zijn net gewone mensen, alsof half Nederland medio februari niet op zoek is extra aftrekposten.

luckor | 17-09-07 | 11:26

Off topic: Waar kan ik het eerste (na DE ban voor het leven) reaguursel van Botte hond lezen?

Lying Dutchman | 17-09-07 | 11:26

Nog even een sommetje: Laten er 20 2e kamerleden voor de SP zijn met een salaris van E 70k elk, dan is het totale loonsaldo ca 2M. Maximaal 10%afrekbaar aan gift voor de IB , dat is dus 100 k. Daarvan krijg je van de fiscus ca 50k terug. Hoe men aan 300k komt is een raadsel.

lijn5 | 17-09-07 | 11:26

Ahasveros 17-09-07 @ 11:22

NSDAP en SP vergelijken: goh wat zijn we weer triest bezig. Ga eens gauw deaudt!

Gianni A | 17-09-07 | 11:24

We wisten toch al dat Harry genaaid werd

eus | 17-09-07 | 11:23

-weggejorist-

eus | 17-09-07 | 11:23

Nou,nou het is me wat.

zeurdertje | 17-09-07 | 11:23

Redeneren volgens Van Broekhoven, geweldig!
"Je bent van harte welkom op mijn verjaardagsfeestje, en het staat je vrij om een kadootje te geven, maar als je niets bij je hebt mag je weer oprotten"

Franz | 17-09-07 | 11:22

SP:
Wij zijn ALLEN gelijk!
(maar sommige 'happy few' onder ons zijn nét ietsje-pietsje gelijker dan alle andere gelijken hoor!)

@da wizard 17-09-07 @ 11:13
Ook u zult moeten bijdragen in die Parteikasse (Oops, Freudiaanse verspreking!) van de Nederlands-Socialistiese Demokratische Arbeiders Partij als uw SP daadwerkelijk gaat regeren?
Gleichschalltung (Oops, nou doe ik het wéér!) ten top

Tenzij u tot de happy few van "ietsje meer gelijken" behoort...

Ahasveros | 17-09-07 | 11:22

Inert 17-09-07 @ 11:16

Is niks tegen te doen hoor. Het is namelijk niet verplicht gesteld, men mag er van afwijken. Dan wordt je reroyeerd als lid, maar dat is iets vanuit de statuten van de partij. Staatsrechtelijk echter doet de partij niks verkeerd.

El Gouda 17-09-07 @ 11:18

Miljonair? Het partijgeld wordt niet door Jan M beheerd hoor. De man woont gewoon in een middenklasse woning in het geweld(dad)ige Oss.

Gianni A | 17-09-07 | 11:21

ik zie het probleem trouwens niet echt van die ruime partij-inkomsten. Wat maakt het mij uit of die flyers op kringloop of op glossy-papier gedrukt worden?

waskuip-admiraal | 17-09-07 | 11:21

El Gouda 17-09-07 @ 11:18

Miljonair Marijnissen... *proest*

Mr. S | 17-09-07 | 11:21

Volkskrant en Elzinga in combinatie met SP: verhaal met pak Jozo nemen. 'k Zal deze keer geen bewijsmateriaal tegen de PvdI-neuker Elzinga neerplempen, maar o o o wat is die man fout na de oorlog. Laten we zeggen dat meneer aan vele kontjes binnen de PvdAllahtonen snuift.

Murdockyoufool | 17-09-07 | 11:20

Ik word werkelijk doodziek van die aanvallen op de SP. Het heeft ook iets oenigs. Het is weliswaar dankbaar links-bashen, maar de enigen die er wel bij varen zijn nepotistische, leugenachtige, grachtengordel-aristocraten van de pvda en die lachen zich rot om dit soort goedbedoelde rechtse geluiden. Liever een sterke SP die die de PvdA onder handen neemt dan omgekeerd.

waskuip-admiraal | 17-09-07 | 11:20

Ovrigens zijn giften tussen 1% en 10% van het drempelinkomen slechts afrekbaar voor de IB. Ach, het is meegenomen, maar veel kan het niet zijn.

lijn5 | 17-09-07 | 11:19

Erger nog, giften aan "geloofsgemeenschappen" zijn ook aftrekbaar. Links en gelovig Nederland wordt aan alle kanten gesponsord.

Pippo van Eenennaam | 17-09-07 | 11:19

als ik moet kiezen tussen Eurabie en de Socialistische Heilstaat dan weet ik het echt niet meer

kees het meisje | 17-09-07 | 11:19

In de Soviet tijd had Stalin en zijn trawanten luxueuze datsja's. In de DDR hadden de commies een luxe eigen dorp even buiten Berlijn. Uiteraard zwaar verboten voor de gewone arrebeier. In Nederland is miljonair Marijnissen eigenaar van de SP en mag zijn voetvolk de helft van hun salaris 'vrijwillig' inleveren om de zakken van Jan nog meer te spekken.

El Gouda | 17-09-07 | 11:18

die 3 ton is niet het belastingvoodeel toch? Of moet ik weer terug naar 'n lesje begrijpend lezen?

Mr. S | 17-09-07 | 11:18

Verplichte afdrachten aan de partij zijn in strijd met de Grondwet. Acuut tegen optreden minister Ter Horst! Had al jaren terug moeten gebeuren overigens...

Inert | 17-09-07 | 11:16

Gewoon slim, als ik zo'n maas ontdek duik ik er onmiddellijk in.

Dayak | 17-09-07 | 11:15

@Teen,
was dat een aftrekbeloning?

fuckje | 17-09-07 | 11:15

Dit gaat nog lang niet ver genoeg. Eigenlijk zouden salarissen, onkostenvergoedingen enzovoorts enzovoorts direct in de partijkas moeten worden gestort in plaats van op de privérekeningen van de Apparatsjiks.
-
Het Politbureau zorgt vervolgens voor een eenvoudige doch doelmatige huurwoning, een potkacheltje, stromend water, electriciteit (één groep à 16A), voedselbonnen, schoenenbonnen, kappersbonnen en basale medische verzorging, een fiets, treinkaartjes indien nodig enzovoorts.
-
Daarnaast uiteraard - afhankelijk van functie en via een bonus/malus-systeem - ontvangen de Apparatsjiks natuurlijk via het Politbureau wekelijks een enveloppe met inhoud. Geweaun op vrijdagmiddag, op de Partijcentrale. Het zakgeld dus, geheel vrij te besteden. Wél de bonnetjes inleveren!!!!

Reinaert | 17-09-07 | 11:14

Ik heb gisterenavond mijn portomonnee aan een aantal finnen geschonken. Maar ik ben blij dat ik dat nog kan aftrekken.

Teen | 17-09-07 | 11:14

Ach jee, hebben we weer iets gevonden.

Overigens is lidmaatschap van een politieke partij sowieso als gift aftrekbaar van de belasting, dus de SP doet hier niks anders dan andere partijen.

Gianni A | 17-09-07 | 11:14

Dit laat alleen maar zien dat de SP altijd een goede begroting heeft.
Tijd om te regeren...

da wizard | 17-09-07 | 11:13

Slimme jongens, die rooie rukrakkerts!

fuckje | 17-09-07 | 11:13

links lullen...

Kletsmajeaur | 17-09-07 | 11:10

zo is belasting betalen ook vrijwillig...

Kerby | 17-09-07 | 11:10

-edit: kssst newbie -

pageup | 17-09-07 | 11:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino